Kalite Güvence Sisteminin Bir Adımı Program Yapılandırma

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "Kalite Güvence Sisteminin Bir Adımı Program Yapılandırma"

Transkript

1 Kalite Güvence Sisteminin Bir Adımı Program Yapılandırma

2 BİR PROGRAM NASIL SÜREKLİ İYİLEŞTİRİLİR? (PROGRAM/DERS HEDEFLERİ VE ÇIKTILARI İLİŞKİSİ) Program Hedefleri (Program Objectives) TANIMLAMA Ders 1 Hedefi Ders 2 Hedefi Ders 3 Hedefi Ders 4 Hedefi DEĞERLENDİRME SÜREKLİ İYİLEŞTİRME UYGULAMA Program Çıktıları (Program Outcomes, Learning Outcomes) (derslere özel Kazanımlar genel çıktılar) VERİ TOPL. ANALİZ Ders 1 Çıktısı Ders 2 Çıktısı Ders 3 Çıktısı Ders 4 Çıktısı

3 Kazanımlarımız Beklentilerin Karşılanması Öz değerlendirmede açık olmayan noktaların belirlenmesi ve çözüme kavuşturulması Görevlerimiz ve yapacaklarımızın belirlenip yol haritasının çizilmesi

4 PROGRAM (Paydaş katılımı ile belirlenmiş ve mezunlarca belirlenmiş) anabilim dalı misyonu ve vizyonu erişilmesi beklenen amaçlar (Program Eğitim Amaçları) Program eğitim amaçlarına ulaşmak için öğrencilere kazandırılması gereken bilgi ve beceriler(program Çıktıları/Kazanımları) Program Çıktılarını sağlayacak Eğitim Programları Eğitim Programını uygulamak ve sürdürmek için gerekli kaynaklar(insan,altyapı,mali) Program Eğitim Amaçları ve Program çıktıları için sürekli işleyen bir Ölçme Değerlendirme ve bunların sonuçlarını kullanan Sürekli İyileştirme Sistemi

5 Değerlendirme Ölçütleri 1. Öğrenciler 2. Program Eğitim Amaçları 3. Program Çıktıları ve Değerlendirme 4. Eğitim Programları 5. Öğretim Kadrosu 6. Altyapı 7. Kurumsal Destek ve Parasal Kaynaklar 8. Bilgilendirme

6 Misyon Misyon ifadesi kurumun ya da uygulanan programların neyi kimin için yaptığını ifade eder. Misyon ifadesi yazılırken şu sorulara dikkat edilir : Biz kimiz? Ne yapıyoruz? Kimin için yapıyoruz? Neden yapıyoruz? Kamusal kaynaklar ayrılıyor? neden bu çaba için

7 İyi bir misyon ifadesi; Kurumun varlık sebebini ortaya koyar. Kurumun ortaya koymaya çalıştığı temel ihtiyaçları ve sorunları ifade eder. Kurumun paydaşlarını ve yararlananlarını tanımlar. Paydaşların, ihtiyaçlarını karşılamaya yönelik ürün hizmet ve kaynakları ifade eder. Paydaşların ihtiyaçlarına uygun performans ölçütleri geliştirilmesine öncülük eder.

8 Misyon Örneği Toplumda sağlıklı ve kaliteli bir yaşamın, sporcularda ise performansın geliştirilebilmesi amacıyla insan hareketinin fizyolojik, mekanik, pedagojik, psikolojik ve sosyolojik boyutlarını incelemek ve elde ettiği bilgiyi eğitim, araştırma ve hizmet yoluyla uygulamak ve yaymaktır.

9 Vizyon Kurumsal vizyonun belirlenmesi kısıtlı kaynak koşulları altında kurumun hizmetleri ve ürünlerine yönelik olarak gelecekte oluşacak olan talebin nasıl karşılanacağını ifade eder. Vizyon ifadesi kurumun gelecekte alacağı biçimin ifadesinden daha öte, güçlü ve etkileyici bir içerik taşımalıdır. Değişim için ciddi bir dönüm noktasını ifade eder. Kurum için küresel ve devamlılığı olan bir tarzı ifade eder. Heyecanlandırır ve güç verir. Ölçülebilen gelişmenin en üst standardını verir. Yapısı, kurumun tüm üyelerinin davranış ve değerleri üzerindeki etkisinden daha önemlidir.

10 Vizyon Örneği Eğitim ve araştırmada uluslararası düzeyde örnek bir kurum olmaktır.

11 Fakültenin misyonu ve vizyonu ile uyumlu program misyon ve vizyonlarını düzenlemeliyiz Bu düzenleme de mezun, işveren, sektör görüşleri alınmalıdır. Danışma kurulları görüşleri

12 Tanımlama Bölümün/programın Misyon ve amaçlarına uygun hedeflerini koyması gerekir. Ölçütlerinin olması gerekir.(bu çalışma dış değerlendiricilerle yapılırsa daha kolay olur) YÜKSEKÖĞRENİM Nasıl bir mezun? Nasıl bir işgücü? Nasıl bir insan?

13 Programın Eğitim Amaçları Kurumun, misyonuna ve öğrenim ölçütlerine bağlı eğitsel amaçların oluşturması İyileştirme çevrimleri ile programda yapılabilecek düzenlemelere olanak sağlayan süreçlerin oluşturulmasını sağlaması Eğitim amaçlarını sağlayacak bir eğitim programı ve bu programı destekleyen süreçlerin oluşturulmasını sağlaması Amaçların gerçekleştirildiğini gösteren ve bunları programın etkinliğini artırmak için kullanan sürekli bir ölçme değerlendirme sisteminin kurulmasını sağlaması gerekir.

14 Eğitim Amaçlarına örnek Gazi Üniversitesi Kimya Mühendisliği Bölümü lisans programı mezunları; Kamu ve özel kuruluşlarda araştırmageliştirme, üretim, kalite kontrol, danışmanlık, eğitim ve mühendislik hizmetlerinde çalışır. Teknolojik gelişmelere uygun, gerçekçi ve sürdürülebilir projelendirmede ve tasarımda etkin görev alır. Lisansüstü çalışmalar yapar. Takım çalışmasında lider rolü üstlenir.

15 Ne yapacağız Programların eğitim amaçlarına uygun her program için eğitim amaçlarını oluşturmamız Her programdaki mesleki ve sosyal amaçları koymamız ve bu amaçların misyonumuzla uyumlu olmasını sağlamamız gerekmekte

16 Tanımlama Program Amaçları TANIMLAMA Derslerin Hedefleri Her bir ders için hedefler belirlenmeli bu hedefler ile program hedefleri ilişkilendirilmelidir. Bu hedefler aynı zamanda dönem sonundaki kazanımlarla uyumlu olmalıdır. (her ders bütün program kazanımlarını karşılamak zorunda değildir. Bir kısmını üstlenebilir)

17 Program Çıktıları ve Değerlendirme Program Çıktıları, TYYÇ (6. Seviye) ile uyumlu Ulusal ya da uluslararası akredite edilmiş kurum ve kuruluşlar tarafından kabul edilmiş, Programların ve Fakültenin misyon ve vizyonu ile uyumlu olmalıdır.

18 6. Düzey (Lisans) Yeterlilikleri

19 Ne yapacağız Genel program çıktıları bağlamında her program için program çıktılarımızı detaylandırmamız gerekli Detaylandırma programın özelliklerine bağlı olarak yapılacaktır. Program çıktılarını her program için kendisi belirleyecektir.

20 Eğitim Programı Zorunlu dersler Teknik/Mesleki Seçmeli Dersler Teknik/Mesleki olmayan Seçmeli Dersler Alan Dışı Seçmeli Dersler Bunların kredi-saat ağırlıklarının bölüm/ program hedefleri çerçevesinde tanımlanmış olması gerekir.

21 Önemli Her ders her çıktıyı sağlamak zorunda değildir. Dersler programın misyonu ve eğitim amaçlarına uygun genel dersler olmalıdır. Seçmeli derslerin ders çıktıları uyumlu olmalı ve üniversite temelli olan her yerde aynı çıktıyı vermelidir. T/M ve T/M olmayan seçmeli dersler içinde fakülte ve programda ortak çıktılar tanımlanmalıdır.

22 Uygulama Dersin Hedefleri Dersin Kazanımları Dersin hedefleri ile dersin kazanımlarının örtüşmesi gerekir. Hedefleri biz koyuyoruz ve ne kazandıracağımızı baştan söylüyoruz. Bu kazanımları sağlamak için bir öğretim yöntemi ve eğitsel aktivite belirlemek gerekir

23 Uygulama Bu aktiviteler: Ders Uygulama Laboratuvar Proje Saha çalışması Okuma kütüphane çalışması gibi bağımsız çalışmalar ile detaylandırılabilir. İşte bu tür aktiviteler AKTS için can damarıdır.

24 Uygulama (Öğrenci iş yükü) Öğrencinin eğitsel aktiviteleri tamamlamak için harcadığı zaman Derse katılım, seminer veya diğer öğrenim aktivitelerinin gerçekleşmesi için yapılan öncesi ve sonrası hazırlıklar Bağımsız Çalışmalar (Gerekli dokümanları toplamak seçmek, dokümanları okumak ve çalışmak, yazılı sözlü sunum veya sınavlar, laboratuvarda kendi alanında çalışmak, makale yazmak ve vb.)

25 İş yükünün hesaplanması Öğretim Üyesinin Öğrenci İş Yükünü Tahmin Ederken Sorması Gereken Sorular Dersimde öğrenciye hangi program çıktılarını kazandırmayı amaçlıyorum? Dersimin öğrenim çıktıları nelerdir? Dersimle ilgili hangi öğrenim aktiviteleri mevcut? Öğrenim çıktılarını nasıl ölçüp değerlendiriyorum? Bu öğrenme çıktılarını kazanması için öğrencinin tahmin edilen çalışma süresi nedir?

26 İş Yüküne Dayalı Kredi Öğretim programındaki dersleri AKTS ye göre tasarlarken veya yenilerken; öğretme biçimlerini ve öğrenme yöntemlerini çeşitlendirerek ve öğrencinin harcadığı tüm zamanı hesaplayarak öğrenci iş yükünü yeniden tanımlıyoruz: Ders Tanımlama Formu İş Yükü Formu

27 Farklı Bir Örnek Etkinlikler Sayısı Süresi (Saat) Toplam İş Yükü Haftalık ders saati (Kuramsal) Haftalık ders saati (Uygulama) Okuma İnternette tarama, kütüphane çalışması Materyal tasarlama, uygulama Rapor hazırlama Sunu hazırlama Sunum Ara sınav ve ara sınava hazırlık Final sınavı ve final sınavına hazırlık Toplam İş Yükü 120 Toplam İş Yükü / /30 Dersin AKTS Kredisi 4

28 Öneriler Zorluk derecesi ile AKTS kredi miktarı arasında bir ilişki yoktur. Dersin kredisi statü veya prestije bağlı değildir. Öğretim üyesinin prestiji veya dersin statüsü kredileri belirlemekte kullanılamaz. AKTS kredisi sadece ders saatine bağımlı olmayıp, o dersin oluşturduğu tüm iş yükünü kapsar. Öğretim üyesi ders ücretlerinin hesaplanmasında, dersin AKTS kredisi dikkate alınmaz.

29 Öneriler Farklı teorik saat ve farklı uygulamalarla aynı çıktı elde edilebilir. Zorunlu ve seçmeli derslerin tümüne AKTS kredisi verilir. İzlenen programdan mezun olabilmek için alınması zorunlu olan proje çalışması veya staj gibi çalışmalar varsa, bunlara da AKTS kredisi verilmelidir. Ortak servis derslerine aynı AKTS verilmelidir. Bir dersin AKTS si o dersin yerel kredisinin altında olamaz.

30 AKTS Kredilerinin Hesaplanmasının Sağladığı Faydalar Nelerdir? Öğretim üyeleri, derslerine AKTS kredisi verirken derslerin içeriklerini de gözden geçirmek durumda kalmaktadırlar. Dersin öğrenim hedeflerini ve dersin öğrenciye olan mesleki katkısını ortaya koyar. Öğrencinin çalışma süresini esas alarak, her bir dersin tamamlanması için gerekli öğrenci iş yükünü gösterir. Dersin AKTS Kredisinin hesaplanmasında öğrenci görüşlerinin de alınması, uygulamanın kalite güvencesini ve kabul edilebilirliğini arttırır.

31 AKTS Kredilerinin Hesaplanmasının Sağladığı Faydalar Nelerdir? Öğretim üyesinin girdilerine değil, istenilen öğrenim çıktılarına/kazanımlarına dayalıdır. Öğrencilerin yabancı üniversitelerde almış oldukları eğitimlerin, kendi ülkelerindeki yükseköğretim kurumları tarafından tanınmasını sağlar. Öğrencilerin Avrupa ülkelerinde daha üst düzeyde programa devamlarında kolaylık sağlar, Mezunların Avrupa ülkelerinde çalışmalarında (istihdamlarında) ve dolaşımlarında kolaylık sağlar.

32 Veri Toplama Ölçme ve değerlendirme yapılmalı Öğrenci iş yükü açısından Aktiviteler açısından Çıktılara ulaşılıp ulaşılmadığı Çıktıların program çıktıları ile tutarlılığı açısından Aktiviteler değerlendirme ölçütleri ile değerlendirilmeli ve öğrenim kazanımlarının ne ölçüde başarıldığı belirlenmelidir. Değerlendirmede dersin hedeflerine ulaşıp ulaşmadığı sorgulanmalıdır.

33 Değerlendirme Bu veriler bize eğitim programı ile hedeflere ne ölçüde ulaştığımızı gösterecektir Program hedeflerimizi yeniden gözden geçirmemizi sağlayacaktır. Hedeflerden vazgeçemiyorsak kazanımları sağlamak için eğitim aktivitelerini gözden geçirmemiz gerekecektir. Akademik tanınma çerçevesinde şeffaf olmamızı sağlayacaktır. Kalitenin her yerinde olduğu gibi, AKTS de sürekli iyileştirmeyi amaçlamaktadır.

34 Kolaylıklar Dilerim

İŞ YÜKÜ HESAPLAMASI BİLGİLENDİRME ve DEĞERLENDİRME TOPLANTISI

İŞ YÜKÜ HESAPLAMASI BİLGİLENDİRME ve DEĞERLENDİRME TOPLANTISI İŞ YÜKÜ HESAPLAMASI BİLGİLENDİRME ve DEĞERLENDİRME TOPLANTISI 02 Kasım 2018 Prof. Dr. Yüksel ÖZDEMİR, Kalite Koordinatörü AVRUPA KREDİ TRANSFER VE SİSTEMİ (AKTS) AKTS Avrupa yükseköğrenim alanında Bologna

Detaylı

AVRUPA KREDİ TRANSFER SİSTEMİ (AKTS ECTS) Prof. Dr. Aşkın Asan - Prof. Dr. Buket Akkoyunlu

AVRUPA KREDİ TRANSFER SİSTEMİ (AKTS ECTS) Prof. Dr. Aşkın Asan - Prof. Dr. Buket Akkoyunlu AVRUPA KREDİ TRANSFER SİSTEMİ (AKTS ECTS) Prof. Dr. Aşkın Asan - Prof. Dr. Buket Akkoyunlu Avrupa Kredi Transfer Sistemi AKTS Avrupa yükseköğrenim alanında Bologna sürecine üye tüm ülkelerde kullanılan

Detaylı

AKTS KREDİ BELİRLEME KILAVUZU

AKTS KREDİ BELİRLEME KILAVUZU SAYFA 1 / 5 1. AKTS Kredilerinin Hesaplanması Bu kılavuz, Kapadokya Meslek Yüksekokulu tarafından, öğretim üyelerinin verdikleri derslerin AKTS kredilerini hesaplamalarına yardımcı olmak üzere hazırlanmıştır.

Detaylı

ORDU ÜNİVERSİTESİ Avrupa Kredi Transfer Sistemi (AKTS) (ECTS: European Credit Transfer System) İLKELERİ ve KILAVUZU

ORDU ÜNİVERSİTESİ Avrupa Kredi Transfer Sistemi (AKTS) (ECTS: European Credit Transfer System) İLKELERİ ve KILAVUZU ORDU ÜNİVERSİTESİ Avrupa Kredi Transfer Sistemi (AKTS) (ECTS: European Credit Transfer System) İLKELERİ ve KILAVUZU A)- Avrupa Kredi Transfer Sistemi (AKTS-ECTS) Nedir? Avrupa Kredi Transfer Sistemi (AKTS);

Detaylı

AVRUPA KREDİ TRANSFER SİSTEMİ (AKTS) Dr. Öğr. Üyesi Funda İfakat TENGİZ İKÇÜ Bologna Koordinatörü

AVRUPA KREDİ TRANSFER SİSTEMİ (AKTS) Dr. Öğr. Üyesi Funda İfakat TENGİZ İKÇÜ Bologna Koordinatörü AVRUPA KREDİ TRANSFER SİSTEMİ (AKTS) Dr. Öğr. Üyesi Funda İfakat TENGİZ İKÇÜ Bologna Koordinatörü 12.10.2018 1 İçerik Avrupa Kredi Transfer Sistemi (AKTS-ECTS) Nedir? Avrupa Kredi Transfer Sistemi (AKTS-ECTS)

Detaylı

DOKUZ EYLÜL ÜNİVERSİTESİ TIP FAKÜLTESİ AVRUPA KREDİ TRANSFER VE BİRİKTİRME SİSTEMİ (AKTS) REHBERİ

DOKUZ EYLÜL ÜNİVERSİTESİ TIP FAKÜLTESİ AVRUPA KREDİ TRANSFER VE BİRİKTİRME SİSTEMİ (AKTS) REHBERİ DOKUZ EYLÜL ÜNİVERSİTESİ TIP FAKÜLTESİ AVRUPA KREDİ TRANSFER VE BİRİKTİRME SİSTEMİ (AKTS) REHBERİ EYLÜL 2011 TIP FAKÜLTESİ BOLOGNA KOORDİNASYON KURULU - Prof. Dr. Mine DOLUCA - Prof. Dr. Belgin ÜNAL TOĞRUL

Detaylı

Avrupa Yüksek Öğretim Alanı Uyum Çalışmaları. 27 Eylül 2016

Avrupa Yüksek Öğretim Alanı Uyum Çalışmaları. 27 Eylül 2016 Avrupa Yüksek Öğretim Alanı Uyum Çalışmaları 27 Eylül 2016 2006-2015 Avrupa Yüksek Öğretim Alanı Uyum Süreci - Bologna Süreci 2015---- YÜKSEK ÖĞRETİMDE KALİTE GÜVENCE SÜRECİ 2 DEÜ Çevre Mühendisliği Bölümü,

Detaylı

ABANT İZZET BAYSAL ÜNIVERSİTESİ BOLOGNA SÜRECİ UYUM ÇALIŞMALARI BOLOGNA/AKTS KOMİSYONU

ABANT İZZET BAYSAL ÜNIVERSİTESİ BOLOGNA SÜRECİ UYUM ÇALIŞMALARI BOLOGNA/AKTS KOMİSYONU ABANT İZZET BAYSAL ÜNIVERSİTESİ BOLOGNA SÜRECİ UYUM ÇALIŞMALARI BOLOGNA/AKTS KOMİSYONU 1 İÇİNDEKİLER Bologna Süreci Nedir Yapılması Gereken Çalışmalar Programın Eğitim Amacı ve Program Çıktıları Nasıl

Detaylı

Piri Reis Üniversitesi Bologna Süreci

Piri Reis Üniversitesi Bologna Süreci Piri Reis Üniversitesi Bologna Süreci Bologna Süreci Bologna Sürecinin Faydaları AKTS(Avrupa Kredi Toplama ve Transfer Sistemi) nedir? Öğrenci İş Yükü Diploma Eki Nedir? Bologna Sürecinin Mezunlara Kazanımları

Detaylı

FEF LİSANS PROGRAMLARI DEĞERLENDİRME ÖLÇÜTLERİ

FEF LİSANS PROGRAMLARI DEĞERLENDİRME ÖLÇÜTLERİ FEN, EDEBİYAT, FEN - EDEBİYAT, DİL VE TARİH - COĞRAFYA FAKÜLTELERİ ÖĞRETİM PROGRAMLARI DEĞERLENDİRME VE AKREDİTASYON DERNEĞİ FEF LİSANS PROGRAMLARI DEĞERLENDİRME ÖLÇÜTLERİ FEDEK FEN, EDEBİYAT, FEN-EDEBİYAT,

Detaylı

AVRASYA ÜNİVERSİTESİ

AVRASYA ÜNİVERSİTESİ Ders Tanıtım Formu Dersin Adı Öğretim Dili STAJ Türkçe Dersin Verildiği Düzey Ön Lisans (X) Lisans ( ) Yüksek Lisans( ) Doktora( ) Eğitim Öğretim Sistemi Örgün Öğretim (X) Uzaktan Öğretim( ) Diğer ( )

Detaylı

PROGRAM ÇIKTILARI ve DERS ÖĞRENME ÇIKTILARI HAZIRLAMA

PROGRAM ÇIKTILARI ve DERS ÖĞRENME ÇIKTILARI HAZIRLAMA PROGRAM ÇIKTILARI ve DERS ÖĞRENME ÇIKTILARI HAZIRLAMA Prof. Dr. Süheyda Atalay Prof. Dr. Müfit Kömleksiz Yrd. Doç. Dr. Bünyamin Yurdakul Yrd. Doç. Dr. Alper Başbay SUNU İÇERİĞİ Programın Eğitim Amacı ve

Detaylı

ULUDAĞ ÜNİVERSİTESİ ÖĞRENCİLERİ İÇİN BOLOGNA SÜRECİ ve AKTS BİLGİLENDİRME SUNUMU

ULUDAĞ ÜNİVERSİTESİ ÖĞRENCİLERİ İÇİN BOLOGNA SÜRECİ ve AKTS BİLGİLENDİRME SUNUMU ULUDAĞ ÜNİVERSİTESİ ÖĞRENCİLERİ İÇİN BOLOGNA SÜRECİ ve AKTS BİLGİLENDİRME SUNUMU Bologna Süreci Nedir? Avrupa'da ortak, karşılaştırılabilir, rekabetçi ve şeffaf bir yükseköğretim yaratmak fikrinden gelişmiştir.

Detaylı

PROGRAM EĞİTİM AMAÇLARI

PROGRAM EĞİTİM AMAÇLARI PROGRAM EĞİTİM AMAÇLARI Prof. Dr. Bülent E. Platin Prof. Dr. Ercan Kiraz Eğitim Planlama Komisyonu MART 2013 DAYANAKLAR Lisans programları için, Program Eğitim Amaçlarının hazırlanmasında yol gösterici

Detaylı

EĞİTİM-ÖĞRENİMDE KALİTE MEKANİZMASI

EĞİTİM-ÖĞRENİMDE KALİTE MEKANİZMASI EĞİTİM-ÖĞRENİMDE KALİTE MEKANİZMASI STRATEJİK PLAN AKREDİTASYON Nasıl bir insan? Nasıl bir işgücü? Nasıl bir mezun? KALİTE GÜVENCESİ 1 KALİTE GÜVENCESİ & AKREDİTASYON NEDİR VE NASIL SAĞLANIR? KALİTE GÜVENCESİ,

Detaylı

EĞİTİM ÖĞRETİM BİLGİ SİSTEMİ

EĞİTİM ÖĞRETİM BİLGİ SİSTEMİ EĞİTİM ÖĞRETİM BİLGİ SİSTEMİ Avrupa Kredi Transfer Sistemi (AKTS/ECTS), Avrupa Yükseköğretim Alanı (Bologna Süreci) hedeflerini destekleyen iş yükü ve öğrenme çıktılarına dayalı öğrenci/öğrenme merkezli

Detaylı

PROGRAM ÇIKTILARI. Prof. Dr. Bülent E. Platin Prof. Dr. Ercan Kiraz. Eğitim Planlama Komisyonu

PROGRAM ÇIKTILARI. Prof. Dr. Bülent E. Platin Prof. Dr. Ercan Kiraz. Eğitim Planlama Komisyonu PROGRAM ÇIKTILARI Prof. Dr. Bülent E. Platin Prof. Dr. Ercan Kiraz Eğitim Planlama Komisyonu MART 2013 DAYANAKLAR Program çıktılarının hazırlanmasında yol gösterici olması amacıyla oluşturulan bu kılavuz,

Detaylı

İstanbul Ticaret Üniversitesi BOLOGNA EŞGÜDÜM KOMİSYONU (BEK) UYGULAMALARI

İstanbul Ticaret Üniversitesi BOLOGNA EŞGÜDÜM KOMİSYONU (BEK) UYGULAMALARI BOLOGNA EŞGÜDÜM KOMİSYONU (BEK) UYGULAMALARI Üniversitemiz Bologna Süreci ve TYYÇ İş Planı aşağıdaki Tabloda sunulduğu şekilde planlanmış, tanıtılmış ve uygulanmıştır. Bu bağlamda tüm personele Üsküdar

Detaylı

FEDEK DEĞERLENDİRME ÖLÇÜTLERİ

FEDEK DEĞERLENDİRME ÖLÇÜTLERİ FEN, EDEBİYAT, FEN- EDEBİYAT, DİL VE-TARİH COĞRAFYA FAKÜLTELERİ ÖĞRETİM PROGRAMLARI DEĞERLENDİRME VE AKREDİTASYON DERNEĞİ FEDEK DEĞERLENDİRME ÖLÇÜTLERİ GİRİŞ TANIMLAR A. GENEL ÖLÇÜTLER Ölçüt 1. ÖĞRENCILER

Detaylı

ECZACILIK EĞİTİMİNİN GÜÇLÜ VE ZAYIF YÖNLERİ: AKREDİTE OLAN FAKÜLTELERE BAKIŞ

ECZACILIK EĞİTİMİNİN GÜÇLÜ VE ZAYIF YÖNLERİ: AKREDİTE OLAN FAKÜLTELERE BAKIŞ ECZACILIK EĞİTİMİNİN GÜÇLÜ VE ZAYIF YÖNLERİ: AKREDİTE OLAN FAKÜLTELERE BAKIŞ Prof. Dr. Belma Gümüşel belmagumusel@yahoo.com ECZACILIK FAKÜLTELERİ n=12 Öğrenci Alan Öğrenci alması onaylanan Öğrenci almayan

Detaylı

AVRASYA ÜNİVERSİTESİ

AVRASYA ÜNİVERSİTESİ Ders Tanıtım Formu Dersin Adı GRAFİK TASARIM VE MASAÜSTÜ YAYINCILIK Öğretim Dili Türkçe Dersin Verildiği Düzey Ön Lisans (X) Lisans ( ) Yüksek Lisans( ) Doktora( ) Eğitim Öğretim Sistemi Örgün Öğretim

Detaylı

Bölümümüz/programımız 2011-2012 akademik yılında eğitim veriyor muydu? 1.Evet 2.Hayır (Anket bitmiştir)

Bölümümüz/programımız 2011-2012 akademik yılında eğitim veriyor muydu? 1.Evet 2.Hayır (Anket bitmiştir) AP.1. Bölümümüz/programımız 2011-2012 akademik yılında eğitim veriyor muydu? 2.Hayır (Anket bitmiştir) AP.2. Bölümümüz/programımız 2011-2012 akademik yılında mezun verdi mi? 2.Hayır (E1 e geçiniz) C.1.

Detaylı

PAYDAŞ ANKETİ VERİLERİ

PAYDAŞ ANKETİ VERİLERİ ANADOLU ÜNİVERSİTESİ ECZACILIK FAKULTESİ 2014-2018 STRATEJİK PLANI PAYDAŞ ANKETİ VERİLERİ Ocak 2015 Eskişehir 1) Eczacılık Fakültesi'nin misyonunda, vizyonunda ve ilkelerinde bulunmasını istediğiniz, beş

Detaylı

BAYBURT ÜNİVERSİTESİ BOLOGNA SÜRECİ (Program Tanıtımı ve Program Çıktıları)

BAYBURT ÜNİVERSİTESİ BOLOGNA SÜRECİ (Program Tanıtımı ve Program Çıktıları) BAYBURT ÜNİVERSİTESİ BOLOGNA SÜRECİ (Program Tanıtımı ve Program Çıktıları) Program Eğitim amaçları, bir programın eğitsel misyonunu nasıl planlamayı sağladığını ve paydaşlarının gereksinimlerini nasıl

Detaylı

AKADEMİK BİRİMLER EĞİTİM AMAÇLARI GÜNCELLEME BİLDİRİM SÜRECİ

AKADEMİK BİRİMLER EĞİTİM AMAÇLARI GÜNCELLEME BİLDİRİM SÜRECİ AKADEMİK BİRİMLER EĞİTİM AMAÇLARI GÜNCELLEME BİLDİRİM SÜRECİ EĞİTİM AMAÇLARINDA YAPILAN GÜNCELLEMELER BİR ÜST KOMİSYONA EN GEÇ BİR HAFTA İÇERİSİNDE İLETİLİR Eğitim Amaçları Güncelleme Bölüm / Program Kalite

Detaylı

Doç.Dr. Rahmi ÜNAL. KUDEK Genel Koordinatörü

Doç.Dr. Rahmi ÜNAL. KUDEK Genel Koordinatörü Doç.Dr. Rahmi ÜNAL KUDEK Genel Koordinatörü Neden Kalite Güvence? Dünyada 20. yüzyılın son çeyreğinde hızlanan, bilgiye dayalı küresel ekonomik yarış ile birlikte bilişim ve iletişim teknolojilerinde yaşanan

Detaylı

DERS TANITIM BİLGİLERİ

DERS TANITIM BİLGİLERİ DERS TANITIM BİLGİLERİ DERSİN ADI (tr : DERSİN ADI (en: Akademik Birim : Bölüm : Dersin Kodu : Zorunlu/Seçmeli : Sınıf : Yarıyıl ( 1 / 2 : ÇOMÜ Kredisi : AKTS Kredisi : Dersin Dili : H.Ders Saati : Teorik

Detaylı

İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ

İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ ORMAN FAKÜLTESİ ORMAN ENDÜSTRİ MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ MÜDEK (Mühendislik Eğitim Programları Değerlendirme ve Akreditasyon Derneği) BİLGİ PAKETİ 05.01.2016 İletişim Bilgileri Bölüm Başkanı:

Detaylı

AKTS. Tasarımı. Zorunlu Lisans Türkçe Yok Yok Yok

AKTS. Tasarımı. Zorunlu Lisans Türkçe Yok Yok Yok GİRNE AMERİKAN ÜNİVERSİTESİ EĞİTİM FAKÜLTESİ OKUL ÖNCESİ ÖĞRETMENLİĞİ AKTS Dersin Adı Dersin Kodu Dersin Türü Dersin Seviyesi Dersin AKTS Kredisi Haftalık Ders Saati (Kuramsal) Haftalık Uygulama Saati

Detaylı

Bölüm Başkanı: Prof. Dr. Ünal Akkemik Tel: (12 Hat) Faks: e-posta:

Bölüm Başkanı: Prof. Dr. Ünal Akkemik Tel: (12 Hat) Faks: e-posta: İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ ORMAN FAKÜLTESİ ORMAN MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ MÜDEK (Mühendislik Eğitim Programları Değerlendirme ve Akreditasyon Derneği) BİLGİ PAKETİ 02.01.2014 İletişim Bilgileri Bölüm Başkanı: Prof.

Detaylı

İSTANBUL AYDIN ÜNİVERSİTESİ

İSTANBUL AYDIN ÜNİVERSİTESİ İSTANBUL AYDIN ÜNİVERSİTESİ Kurumsal İç Değerlendirme Raporu Yazım Kılavuzu Eğitim-Öğretim Başlığı http://www.yok.gov.tr/web/kalitekurulu/24/ Prof. Dr. Nurbay GÜLTEKİN KURUMSAL İÇ DEĞERLENDİRME RAPORU

Detaylı

ANADOLU ÜNİVERSİTESİ MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ

ANADOLU ÜNİVERSİTESİ MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ ANADOLU ÜNİVERSİTESİ MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ MÜHENDİSLİK ÖĞRENCİSİ AÇISINDAN AKREDİTASYON, MÜDEK DEĞERLENDİRME SÜRECİ VE AEFIS SİSTEMİNİN KULLANIMI 27 ARALIK 2013 SUNUM İÇERİĞİ ANADOLU ÜNİVERSİTESİ MÜHENDİSLİK

Detaylı

Özdeğerlendirme Raporu ve MÜDEK Değerlendirmesi Aşamaları

Özdeğerlendirme Raporu ve MÜDEK Değerlendirmesi Aşamaları ve MÜDEK Değerlendirmesi Aşamaları 10 Mayıs 2014 Mövenpick Hotel, Ankara Sunum İçeriği o İçeriği o Hazırlanması o Uyarılar MÜDEK Değerlendirmesi Aşamaları o Ziyaret Öncesi Aşaması o Kurum Ziyareti Aşaması

Detaylı

T.C. İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ AÇIK VE UZAKTAN EĞİTİM FAKÜLTESİ MÜFREDAT FORMU Ders İzlencesi

T.C. İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ AÇIK VE UZAKTAN EĞİTİM FAKÜLTESİ MÜFREDAT FORMU Ders İzlencesi T.C. İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ AÇIK VE UZAKTAN EĞİTİM FAKÜLTESİ MÜFREDAT FORMU Ders İzlencesi Sayı : Tarih : 1.1.216 Diploma Program Adı : SOSYOLOJİ, LİSANS PROGRAMI, (AÇIKÖĞRETİM) Akademik Yıl : 21-216 Yarıyıl

Detaylı

T.C. İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ AÇIK VE UZAKTAN EĞİTİM FAKÜLTESİ MÜFREDAT FORMU Ders İzlencesi

T.C. İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ AÇIK VE UZAKTAN EĞİTİM FAKÜLTESİ MÜFREDAT FORMU Ders İzlencesi T.C. İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ AÇIK VE UZAKTAN EĞİTİM FAKÜLTESİ MÜFREDAT FORMU Ders İzlencesi Sayı : Tarih : 1.1.216 Diploma Program Adı : SOSYOLOJİ, LİSANS PROGRAMI, (AÇIKÖĞRETİM) Akademik Yıl : 21-216 Yarıyıl

Detaylı

YÖK Kalite Kurulu. Dış Değerlendirme için Hazırlık Çalışmaları. Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi Kalite Koordinatörlüğü

YÖK Kalite Kurulu. Dış Değerlendirme için Hazırlık Çalışmaları. Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi Kalite Koordinatörlüğü YÖK Kalite Kurulu Dış Değerlendirme için Hazırlık Çalışmaları Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi Kalite Koordinatörlüğü Eylül 2018 Dış Değerlendirme için Hazırlık Çalışmaları Sunum planı Yükseköğretim kurumlarında

Detaylı

AKREDİTASYON DEĞERLENDİRME ÖLÇÜTLERİ ÖLÇÜT 2 PROGRAM ÖĞRETİM AMAÇLARI. Hazırlayan : Öğr. Gör. Feride GİRENİZ

AKREDİTASYON DEĞERLENDİRME ÖLÇÜTLERİ ÖLÇÜT 2 PROGRAM ÖĞRETİM AMAÇLARI. Hazırlayan : Öğr. Gör. Feride GİRENİZ AKREDİTASYON DEĞERLENDİRME ÖLÇÜTLERİ ÖLÇÜT 2 PROGRAM ÖĞRETİM AMAÇLARI Hazırlayan : Öğr. Gör. Feride GİRENİZ Öğretmen Eğitimi Programı Özdeğerlendirme Raporu PROGRAM ÖĞRETİM AMAÇLARI : Programın

Detaylı

DERS BİLGİLERİ Ders Kodu Yarıyıl T+U Saat Kredi AKTS Bitirme Tezi EKO426 Bahar Ön Koşul Dersin Dili. Prof.Dr.Mehmet GÜNGÖR

DERS BİLGİLERİ Ders Kodu Yarıyıl T+U Saat Kredi AKTS Bitirme Tezi EKO426 Bahar Ön Koşul Dersin Dili. Prof.Dr.Mehmet GÜNGÖR DERS BİLGİLERİ Ders Kodu Yarıyıl T+U Saat Kredi AKTS Bitirme Tezi EKO426 Bahar 2+0 2 3 Ön Koşul Dersin Dili Türkçe Dersin Seviyesi Lisans Dersin Türü Seçmeli Dersi Veren Öğretim Elemanı Dersin Yardımcıları

Detaylı

Ders Adı Kodu Yarıyılı T+U Saati Ulusal Kredisi AKTS

Ders Adı Kodu Yarıyılı T+U Saati Ulusal Kredisi AKTS DERS BİLGİLERİ Ders Adı Kodu Yarıyılı T+U Saati Ulusal Kredisi AKTS İş Hukuku BIL411 7 2+0 2 5 Ön Koşul Dersleri Yok Dersin Dili Dersin Seviyesi Dersin Türü Türkçe Lisans Seçmeli / Yüz Yüze Dersin Koordinatörü

Detaylı

Girdiler: Kaynaklar ve İlişkiler Öğrenci niteliğindeki düzey Bu soruyu; ilgili olduğunuz bölüm veya programlara yerleştirilen öğrenci niteliğini

Girdiler: Kaynaklar ve İlişkiler Öğrenci niteliğindeki düzey Bu soruyu; ilgili olduğunuz bölüm veya programlara yerleştirilen öğrenci niteliğini Girdiler: Kaynaklar ve İlişkiler Öğrenci niteliğindeki düzey Bu soruyu; ilgili olduğunuz bölüm veya programlara yerleştirilen öğrenci niteliğini (üniversiteye giriş puanlarını ve yüzdelik dilimlerini)

Detaylı

AVRASYA ÜNİVERSİTESİ

AVRASYA ÜNİVERSİTESİ Ders Tanıtım Formu Dersin Adı Öğretim Dili Ambalaj Tasarımı Türkçe Dersin Verildiği Düzey Ön Lisans (X) Lisans ( ) Yüksek Lisans( ) Doktora( ) Eğitim Öğretim Sistemi Örgün Öğretim (X) Uzaktan Öğretim(

Detaylı

İş Yaşamı İçin İletişim Becerileri II (ENG 302) Ders Detayları

İş Yaşamı İçin İletişim Becerileri II (ENG 302) Ders Detayları İş Yaşamı İçin İletişim Becerileri II (ENG 302) Ders Detayları Ders Adı Ders Kodu Dönemi Ders Saati Uygulama Saati Laboratuar Saati Kredi AKTS İş Yaşamı İçin İletişim Becerileri II ENG 302 Bahar 3 0 0

Detaylı

MÜDEK Değerlendirme Ölçütleri. MÜDEK Program Değerlendirici Eğitim Çalıştayı Ekim 2017, İstanbul

MÜDEK Değerlendirme Ölçütleri. MÜDEK Program Değerlendirici Eğitim Çalıştayı Ekim 2017, İstanbul MÜDEK Değerlendirme Ölçütleri MÜDEK Program Değerlendirici Eğitim Çalıştayı 28-29 Ekim 2017, İstanbul MÜDEK Mühendislik Lisans Programları Değerlendirme Ölçütleri (Sürüm 2.1) Mühendislik Lisans Programları

Detaylı

SÜREKLİ İYİLEŞTİRME HEDEFLER PLANLA UYGULA ÖNLEM AL HEDEFLERİ YÜKSELT KONTROL KSE

SÜREKLİ İYİLEŞTİRME HEDEFLER PLANLA UYGULA ÖNLEM AL HEDEFLERİ YÜKSELT KONTROL KSE SÜREKLİ İYİLEŞTİRME HEDEFLER PLANLA ÖNLEM AL HEDEFLERİ YÜLT UYGULA KONTROL Bilgi Akışı EĞİTİM VE ÖĞRETİM SÜREÇLERİ ÖLÇME VE DEĞERLENDİRME İYİLEŞTİRME ARAŞTIRMA VE GELİŞTİRME SÜREÇLERİ YÖNETSEL SÜREÇLER

Detaylı

T.C. İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ AÇIK VE UZAKTAN EĞİTİM FAKÜLTESİ MÜFREDAT FORMU Ders İzlencesi

T.C. İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ AÇIK VE UZAKTAN EĞİTİM FAKÜLTESİ MÜFREDAT FORMU Ders İzlencesi T.C. İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ AÇIK VE UZAKTAN EĞİTİM FAKÜLTESİ MÜFREDAT FORMU Ders İzlencesi Sayı : Tarih : 1.1.216 Diploma Program Adı : SOSYOLOJİ, LİSANS PROGRAMI, (AÇIKÖĞRETİM) Akademik Yıl : 21-216 Yarıyıl

Detaylı

T.C. İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ AÇIK VE UZAKTAN EĞİTİM FAKÜLTESİ MÜFREDAT FORMU Ders İzlencesi

T.C. İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ AÇIK VE UZAKTAN EĞİTİM FAKÜLTESİ MÜFREDAT FORMU Ders İzlencesi T.C. İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ AÇIK VE UZAKTAN EĞİTİM FAKÜLTESİ MÜFREDAT FORMU Ders İzlencesi Sayı : Tarih : 1.1.216 Diploma Program Adı : SOSYOLOJİ, LİSANS PROGRAMI, (AÇIKÖĞRETİM) Akademik Yıl : 21-216 Yarıyıl

Detaylı

T.C. İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ AÇIK VE UZAKTAN EĞİTİM FAKÜLTESİ MÜFREDAT FORMU Ders İzlencesi

T.C. İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ AÇIK VE UZAKTAN EĞİTİM FAKÜLTESİ MÜFREDAT FORMU Ders İzlencesi T.C. İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ AÇIK VE UZAKTAN EĞİTİM FAKÜLTESİ MÜFREDAT FORMU Ders İzlencesi Sayı : Tarih : 27.1.2017 Diploma Program Adı : SİVİL HAVA ULAŞTIRMA İŞLETMECİLİĞİ, ÖNLİSANS PROGRAMI, (AÇIKÖĞRETİM)

Detaylı

Düzey-Türkiye Yükseköğretim Yeterlilikler Çerçevesi (TYYÇ) ve Verilen Derece

Düzey-Türkiye Yükseköğretim Yeterlilikler Çerçevesi (TYYÇ) ve Verilen Derece İnşaat Teknolojisi programı1976 yılında Yapı Bölümü adı altında kurulmuş olup daha önce Akdeniz üniversitesi ve Süleyman Demirel Üniversitesi bünyesinde eğitim öğretim faaliyetlerini dürdürmüştür. Mehmet

Detaylı

KURUMSAL DIŞ DEĞERLENDİRME ÖLÇÜTLERİ

KURUMSAL DIŞ DEĞERLENDİRME ÖLÇÜTLERİ KURUMSAL DIŞ DEĞERLENDİRME ÖLÇÜTLERİ Yükseköğretim Kalite Kurulu NİSAN, 2016 YÜKSEKÖĞRETİM KURULU Yükseköğretim Kalite Kurulu 06539 Bilkent/ANKARA İçindekiler Kurumsal Dış Değerlendirme İlkeleri... 3 A.

Detaylı

PAÜ Kurum İç Değerlendirme Raporu Hazırlıkları-2018

PAÜ Kurum İç Değerlendirme Raporu Hazırlıkları-2018 PAÜ Kurum İç Değerlendirme Raporu Hazırlıkları-2018 Diler ASLAN PAÜ Kalite Komisyonu Üyesi Kalite Yönetimi ve Veri Değerlendirme Araştırma ve Uygulama Merkezi (KAVDEM) Müdürü Kurum Kalite Koordinatörü

Detaylı

Nevşehir Üniversitesi Bologna Süreci

Nevşehir Üniversitesi Bologna Süreci Nevşehir Üniversitesi Bologna Süreci AKTS FORMLARINDA YAPILAN HATALAR Funda NALBANTOĞLU YILMAZ Eğitim Öğretim Planlamacısı Nevşehir, 2012 1 Yükseköğretim sistemimizin yeniden yapılandırılması ihtiyacı

Detaylı

Sağlık Bilimlerinde Akreditasyon Süreci SABAK 29 kurucu üye ile 18 Mayıs 2015 tarihinde Ankara da kurulmuştur.

Sağlık Bilimlerinde Akreditasyon Süreci SABAK 29 kurucu üye ile 18 Mayıs 2015 tarihinde Ankara da kurulmuştur. Sağlık Bilimlerinde Akreditasyon Süreci Prof.Dr. Özlem Ülger H.Ü. Sağlık Bilimleri Fakültesi Fizyoterapi ve Rehabilitasyon Bölümü SABAK Ülkemizde; Sağlık Bilimleri alanında mezun veren eğitim programları

Detaylı

Girne Amerikan Üniversitesi. Okul Öncesi Öğretmenliği Bölümü Ölçme ve Değerlendirme Dersin Kodu EGT 316

Girne Amerikan Üniversitesi. Okul Öncesi Öğretmenliği Bölümü Ölçme ve Değerlendirme Dersin Kodu EGT 316 Üniversite Girne Amerikan Üniversitesi Fakülte Eğitim Fakültesi Bölüm Okul ncesi ğretmenliği Bölümü Dersin Adı lçme ve Değerlendirme Dersin Kodu EGT 36 Dersin Türü Zorunlu Dersin Seviyesi Lisans Dersin

Detaylı

SABAK. Sağlık Bilimleri Eğitim Programları Değerlendirme Ölçütleri İÇİNDEKİLER

SABAK. Sağlık Bilimleri Eğitim Programları Değerlendirme Ölçütleri İÇİNDEKİLER SABAK Sağlık Bilimleri Eğitim Programları Değerlendirme Ölçütleri İÇİNDEKİLER GİRİŞ VE TANIMLAR GENEL ÖLÇÜTLER Ölçüt 1. Eğitim Programı Ölçüt 2. Program Çıktıları Ölçüt 3. Öğrenciler Ölçüt 4. Öğretim Elemanları

Detaylı

BÖLÜM SÜREKLİ GELİŞTİRME KOMİSYONLARI VE GÖREVLERİ

BÖLÜM SÜREKLİ GELİŞTİRME KOMİSYONLARI VE GÖREVLERİ BÖLÜM SÜREKLİ GELİŞTİRME KOMİSYONLARI VE GÖREVLERİ 1. BÖLÜM KALİTE VE AKREDİTASYON KOMİSYONU Kalite Güvence Sisteminin geliştirilmesi konusunda komisyonlar oluşturulmasına yönelik Bölüm Kuruluna öneriler

Detaylı

ULUSAL VE ULUSLARARASI BOYUTLARI İLE DOKTORA EĞİTİMİ ÇALIŞTAYI ÖZETİ VE SONUÇLARI PROF. DR. H. RIZA GÜVEN

ULUSAL VE ULUSLARARASI BOYUTLARI İLE DOKTORA EĞİTİMİ ÇALIŞTAYI ÖZETİ VE SONUÇLARI PROF. DR. H. RIZA GÜVEN İstanbul Üniversitesi ULUSAL VE ULUSLARARASI BOYUTLARI İLE DOKTORA EĞİTİMİ ÇALIŞTAYI ÖZETİ VE SONUÇLARI PROF. DR. H. RIZA GÜVEN YENİ PROGRAM AÇILMASI İhtiyaçlara göre güncellenmiş işbirliği/ortak program

Detaylı

MÜDEK Değerlendirmelerinde Sık Karşılaşılan Sorunlar. H. Altay Güvenir

MÜDEK Değerlendirmelerinde Sık Karşılaşılan Sorunlar. H. Altay Güvenir MÜDEK Değerlendirmelerinde Sık Karşılaşılan Sorunlar H. Altay Güvenir Değerlendirme Ölçütleri Özdeğerlendirme raporu incelenmesi Bölüm Ziyareti Genel Ölçütler Tüm Mühendislik Programları Programa Özgü

Detaylı

KURULUŞ, AMAÇ, BAĞLAM, KAPSAM A. KURUM PROFİLİ. B. Yönetim Sistemi İle İlgili İç ve Dış Hususlar

KURULUŞ, AMAÇ, BAĞLAM, KAPSAM A. KURUM PROFİLİ. B. Yönetim Sistemi İle İlgili İç ve Dış Hususlar Sayfa 1/5 A. KURUM PROFİLİ Hitit Üniversitesi Fen-Edebiyat Fakültesi, 28.08.2003 tarih ve 25213 sayılı Resmi Gazete de yayımlanan, 28/3/1983 tarihli ve 2809 sayılı Kanun'un değişik ek 30'uncu maddesine

Detaylı

HASAN KALYONCU ÜNİVERSİTESİ EĞİTİM FAKÜLTESİ İLKÖĞRETİM BÖLÜMÜ SINIF ÖĞRETMENLİĞİ ANABİLİM DALI DERSİN TANIMI VE UYGULAMASI

HASAN KALYONCU ÜNİVERSİTESİ EĞİTİM FAKÜLTESİ İLKÖĞRETİM BÖLÜMÜ SINIF ÖĞRETMENLİĞİ ANABİLİM DALI DERSİN TANIMI VE UYGULAMASI HASAN KALYONCU ÜNİVERSİTESİ EĞİTİM FAKÜLTESİ İLKÖĞRETİM BÖLÜMÜ SINIF ÖĞRETMENLİĞİ ANABİLİM DALI DERSİN TANIMI VE UYGULAMASI Ders ismi Ders kodu Dönem Teori+Pratik Kredi AKTS Bilimsel Araştırma Yöntemleri

Detaylı

AVRASYA ÜNİVERSİTESİ

AVRASYA ÜNİVERSİTESİ Ders Tanıtım Formu Dersin Adı Öğretim Dili SİGORTA KAYNAK PLANLAMA SİSTEMİ Türkçe Dersin Verildiği Düzey Ön Lisans (X) Lisans ( ) Yüksek Lisans( ) Doktora( ) Eğitim Öğretim Sistemi Örgün Öğretim (X) Uzaktan

Detaylı

İNÖNÜ ÜNİVERSİTESİ İKTİSADİ VE İDARİ BİLİMLER FAKÜLTESİ Kamu Yönetimi Bölümü Kamuda Performans Yönetimi DERS TANIM VE ÖĞRENİM YETERLİLİKLERİ

İNÖNÜ ÜNİVERSİTESİ İKTİSADİ VE İDARİ BİLİMLER FAKÜLTESİ Kamu Yönetimi Bölümü Kamuda Performans Yönetimi DERS TANIM VE ÖĞRENİM YETERLİLİKLERİ İNÖNÜ ÜNİVERSİTESİ İKTİSADİ VE İDARİ BİLİMLER FAKÜLTESİ Kamu Yönetimi Bölümü Kamuda Performans Yönetimi DERS TANIM VE ÖĞRENİM YETERLİLİKLERİ Ders Planı - AKTS Kredileri: 2. Yarıyıl Ders Planı Kodu Ders

Detaylı

TIP FAKÜLTESİ BOLOGNA SÜRECİ

TIP FAKÜLTESİ BOLOGNA SÜRECİ TIP FAKÜLTESİ BOLOGNA SÜRECİ Temel Kavramlar Program: Bağımsız diploma veren eğitim-öğretim birimi Ör: Tıp Doktorluğu Programı Program Eğitim Amaçları: Tıp doktorluğu programının eğitsel misyonunu nasıl

Detaylı

KURUM İÇ DEĞERLENDİRME RAPORU DÜZCE ÜNİVERSİTESİ HAKİME ERCİYAS YABANCI DİLLER YÜKSEKOKULU

KURUM İÇ DEĞERLENDİRME RAPORU DÜZCE ÜNİVERSİTESİ HAKİME ERCİYAS YABANCI DİLLER YÜKSEKOKULU EK-1 KURUM İÇ DEĞERLENDİRME RAPORU DÜZCE ÜNİVERSİTESİ HAKİME ERCİYAS YABANCI DİLLER YÜKSEKOKULU DÜZCE ÜNİVERSİTESİ KONURALP YERLEŞKESİ KONURALP MERKEZ / DÜZCE 14.06.2016 İÇ DEĞERLENDİRME RAPORU A. Kurum

Detaylı

T.C. SAĞLIK BİLİMLERİ ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK BİLİMLERİ FAKÜLTESİ MÜFREDAT FORMU Ders İzlencesi

T.C. SAĞLIK BİLİMLERİ ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK BİLİMLERİ FAKÜLTESİ MÜFREDAT FORMU Ders İzlencesi T.C. SAĞLIK BİLİMLERİ ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK BİLİMLERİ FAKÜLTESİ MÜFREDAT FORMU Ders İzlencesi Sayı : Tarih : 3.4.2017 Diploma Program Adı : ÇOCUK GELİŞİMİ LİSANS PROGRAMI, (ÖRGÜN ÖĞRETİM) Akademik Yıl :

Detaylı

T.C. İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ AÇIK VE UZAKTAN EĞİTİM FAKÜLTESİ MÜFREDAT FORMU Ders İzlencesi

T.C. İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ AÇIK VE UZAKTAN EĞİTİM FAKÜLTESİ MÜFREDAT FORMU Ders İzlencesi T.C. İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ AÇIK VE UZAKTAN EĞİTİM FAKÜLTESİ MÜFREDAT FORMU Ders İzlencesi Sayı : Tarih : 11.1.216 Diploma Program Adı : MEDYA VE İLETİŞİM, ÖNLİSANS PROGRAMI, (UZAKTAN ÖĞRETİM) Akademik

Detaylı

Kimyada Özel Konular

Kimyada Özel Konular Kimyada Özel Konular Dersin Adı Dersin Kodu 1206.5104 Dersin Türü Dersin Seviyesi Dersin AKTS Kredisi 3,00 Haftalık Ders Saati (Kuramsal) 2 Haftalık Uygulama Saati 0 Haftalık Laboratuar Saati 0 Dersin

Detaylı

Özdeğerlendirme Raporu Hazırlanması. MÜDEK Eğitim Çalıştayı 13 Mayıs 2017, İstanbul

Özdeğerlendirme Raporu Hazırlanması. MÜDEK Eğitim Çalıştayı 13 Mayıs 2017, İstanbul Hazırlanması MÜDEK Eğitim Çalıştayı 13 Mayıs 2017, İstanbul Sunum İçeriği (ÖDR) İçeriği Hazırlanması Uyarılar MÜDEK Eğitim Çalıştayı, 13 Mayıs 2017, İstanbul 1:07 ÖS, 2/21 BEKLENEN ÖZELLİKLERİ Kurumun

Detaylı

%30 u İngilizcedir. MÜDEK 2/27

%30 u İngilizcedir. MÜDEK 2/27 MÜDEK Mühendislik Eğitim Programları Değerlendirme ve Akreditasyon Derneği dir. Müdek, farklı disiplinlerdeki mühendislik eğitim programları için akreditasyon, değerlendirme ve bilgilendirme çalışmaları

Detaylı

Kriz Yönetimi (PR 405) Ders Detayları

Kriz Yönetimi (PR 405) Ders Detayları Kriz Yönetimi (PR 405) Ders Detayları Ders Adı Ders Kodu Dönemi Ders Saati Uygulama Saati Laboratuar Saati Kredi AKTS Kriz Yönetimi PR 405 Seçmeli 3 0 0 3 5 Ön Koşul Ders(ler)i Dersin Dili Dersin Türü

Detaylı

T.C. İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ AÇIK VE UZAKTAN EĞİTİM FAKÜLTESİ MÜFREDAT FORMU Ders İzlencesi

T.C. İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ AÇIK VE UZAKTAN EĞİTİM FAKÜLTESİ MÜFREDAT FORMU Ders İzlencesi T.C. İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ AÇIK VE UZAKTAN EĞİTİM FAKÜLTESİ MÜFREDAT FORMU Ders İzlencesi Sayı : Tarih : 11.1.216 Diploma Program Adı : MEDYA VE İLETİŞİM, ÖNLİSANS PROGRAMI, (UZAKTAN ÖĞRETİM) Akademik

Detaylı

DERS TANIMLAMA FORMU / Hakas Türkçesi. ARIKOĞLU E. (2007) Hakas Türkçesi, Türk Lehçeleri Temel Ders Kitabı

DERS TANIMLAMA FORMU / Hakas Türkçesi. ARIKOĞLU E. (2007) Hakas Türkçesi, Türk Lehçeleri Temel Ders Kitabı Dersin Kodu ve Adı DERS TANIMLAMA FORMU 1060041 / Hakas Türkçesi Dersin Yarıyılı 1 Dersin Katalog Tanımı (İçeriği) Hakas Türkçesin ses ve şekil özelliklerini öğrenme ARIKOĞLU E. (2007) Hakas Türkçesi,

Detaylı

YILDIZ TEKNİK ÜNİVERSİTESİ ÖĞRENCİ REHBERLİK VE KARİYER MERKEZİ (ÖRKAM) YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM. Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar

YILDIZ TEKNİK ÜNİVERSİTESİ ÖĞRENCİ REHBERLİK VE KARİYER MERKEZİ (ÖRKAM) YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM. Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar YILDIZ TEKNİK ÜNİVERSİTESİ ÖĞRENCİ REHBERLİK VE KARİYER MERKEZİ (ÖRKAM) YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç Madde 1- Bu yönergenin amacı, Yıldız Teknik Üniversitesi Sağlık, Kültür

Detaylı

BARTIN ORMAN FAKÜLTESİ

BARTIN ORMAN FAKÜLTESİ BARTIN ÜNİVERSİTESİ Bartın, Karadeniz Bölgesi nde, Batı Karadeniz Bölümü nde bir ildir. 1991 yılında Zonguldak ilinden ayrılarak Türkiye nin 74. ili olmuştur. Bartın bölünmüş yollar ile İstanbul a 420km,

Detaylı

AVRASYA ÜNİVERSİTESİ

AVRASYA ÜNİVERSİTESİ Ders Tanıtım Formu Dersin Adı Öğretim Dili Dersin Verildiği Düzey E-Ticaret Türkçe Ön Lisans () Lisans (X) Yüksek Lisans( ) Doktora( ) Eğitim Öğretim Sistemi Örgün Öğretim (X) Uzaktan Öğretim( ) Diğer

Detaylı

Reklamcılığın Temelleri (PR 328) Ders Detayları

Reklamcılığın Temelleri (PR 328) Ders Detayları Reklamcılığın Temelleri (PR 328) Ders Detayları Ders Adı Ders Dönemi Ders Uygulama Laboratuar Kredi AKTS Kodu Saati Saati Saati Reklamcılığın Temelleri PR 328 Bahar 0 3 0 3 5 Ön Koşul Ders(ler)i Dersin

Detaylı

İmalat Mühendisliğinde Proje Yönetimi (MFGE 420) Ders Detayları

İmalat Mühendisliğinde Proje Yönetimi (MFGE 420) Ders Detayları İmalat Mühendisliğinde Proje Yönetimi (MFGE 420) Ders Detayları Ders Adı Ders Kodu Dönemi Ders Saati Uygulama Saati Laboratuar Kredi AKTS Saati İmalat Mühendisliğinde Proje Yönetimi MFGE 420 Bahar 3 0

Detaylı

MÜDEK Değerlendirme Ölçütleri. MÜDEK Program Değerlendiricileri Eğitim Çalıştayı Ekim 2018, Ankara

MÜDEK Değerlendirme Ölçütleri. MÜDEK Program Değerlendiricileri Eğitim Çalıştayı Ekim 2018, Ankara MÜDEK Değerlendirme Ölçütleri MÜDEK Program Değerlendiricileri Eğitim Çalıştayı 13-14 Ekim 2018, Ankara MÜDEK Mühendislik Lisans Programları Değerlendirme Ölçütleri (Sürüm 2.1) Mühendislik Lisans Programları

Detaylı

T.C. AMASYA ÜNİVERSİTESİ EĞİTİM-ÖĞRETİM KOMİSYONU YÖNERGESİ. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar

T.C. AMASYA ÜNİVERSİTESİ EĞİTİM-ÖĞRETİM KOMİSYONU YÖNERGESİ. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar T.C. AMASYA ÜNİVERSİTESİ EĞİTİM-ÖĞRETİM KOMİSYONU YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç Madde 1 - (1) Bu yönergenin amacı, Eğitim-Öğretim Komisyonu nun kuruluş, yetki ve sorumluluklarını,

Detaylı

AVRASYA ÜNİVERSİTESİ

AVRASYA ÜNİVERSİTESİ Ders Tanıtım Formu Dersin Adı Öğretim Dili İNSAN KAYNAKLARI YÖNETİMİ Türkçe Dersin Verildiği Düzey Ön Lisans (X) Lisans ( ) Yüksek Lisans( ) Doktora( ) Eğitim Öğretim Sistemi Örgün Öğretim (X) Uzaktan

Detaylı

İnsan Kaynakları Yönetimi (ISL511) Ders Detayları

İnsan Kaynakları Yönetimi (ISL511) Ders Detayları İnsan Kaynakları Yönetimi (ISL511) Ders Detayları Ders Adı Ders Kodu Dönemi Ders Uygulama Laboratuar Kredi AKTS Saati Saati Saati İnsan Kaynakları Yönetimi ISL511 Her İkisi 3 0 0 3 5 Ön Koşul Ders(ler)i

Detaylı

İlgili satırda, Eksiklik için "E", Zayıflık için "Z", Kaygı için "K", Gözlem için "G", hiçbir yetersizlik ya da gözlem yoksa ( ) kullanınız.

İlgili satırda, Eksiklik için E, Zayıflık için Z, Kaygı için K, Gözlem için G, hiçbir yetersizlik ya da gözlem yoksa ( ) kullanınız. HEPDAK PROGRAM DEĞERLENDİRME ÇİZELGESİ Kurum: Program: Takım Başkanı: Program Değerlendiricisi: Ziyaret Tarihi: İlgili satırda, Eksiklik için "E", Zayıflık için "Z", Kaygı için "K", Gözlem için "G", hiçbir

Detaylı

HASAN KALYONCU ÜNİVERSİTESİ EĞİTİM FAKÜLTESİ İLKÖĞRETİM BÖLÜMÜ SINIF ÖĞRETMENLİĞİ ANABİLİM DALI DERSİN TANIMI VE UYGULAMASI

HASAN KALYONCU ÜNİVERSİTESİ EĞİTİM FAKÜLTESİ İLKÖĞRETİM BÖLÜMÜ SINIF ÖĞRETMENLİĞİ ANABİLİM DALI DERSİN TANIMI VE UYGULAMASI HASAN KALYONCU ÜNİVERSİTESİ EĞİTİM FAKÜLTESİ İLKÖĞRETİM BÖLÜMÜ SINIF ÖĞRETMENLİĞİ ANABİLİM DALI DERSİN TANIMI VE UYGULAMASI Ders ismi Ders kodu Dönem Teori+Pratik Kredi AKTS Beden Eğitimi ve Spor Kültürü

Detaylı

HEPDAK PROGRAM DEĞERLENDİRME ÇİZELGESİ

HEPDAK PROGRAM DEĞERLENDİRME ÇİZELGESİ HEPDAK PROGRAM DEĞERLENDİRME ÇİZELGESİ HEPDAK - Program Değerlendirme Çizelgesi Sürüm: 1.0-13.09.2013 Sayfa 1 HEPDAK PROGRAM DEĞERLENDİRME ÇİZELGESİ Kurum: Program: Takım Başkanı: Program Değerlendiricisi:

Detaylı

HASAN KALYONCU ÜNİVERSİTESİ EĞİTİM FAKÜLTESİ İLKÖĞRETİM BÖLÜMÜ SINIF ÖĞRETMENLİĞİ ANABİLİM DALI DERSİN TANIMI VE UYGULAMASI

HASAN KALYONCU ÜNİVERSİTESİ EĞİTİM FAKÜLTESİ İLKÖĞRETİM BÖLÜMÜ SINIF ÖĞRETMENLİĞİ ANABİLİM DALI DERSİN TANIMI VE UYGULAMASI HASAN KALYONCU ÜNİVERSİTESİ EĞİTİM FAKÜLTESİ İLKÖĞRETİM BÖLÜMÜ SINIF ÖĞRETMENLİĞİ ANABİLİM DALI DERSİN TANIMI VE UYGULAMASI Ders ismi Ders kodu Dönem Teori+Pratik Kredi AKTS Türk Dili II :Cümle ve Metin

Detaylı

Özdeğerlendirme Raporu Hazırlanması. MÜDEK Eğitim Çalıştayı 12 Mayıs 2018, İstanbul

Özdeğerlendirme Raporu Hazırlanması. MÜDEK Eğitim Çalıştayı 12 Mayıs 2018, İstanbul Hazırlanması MÜDEK Eğitim Çalıştayı 12 Mayıs 2018, İstanbul Sunum İçeriği Özdeğerlendirme Raporu (ÖDR) İçeriği Hazırlanması Uyarılar MÜDEK Eğitim Çalıştayı, 12 Mayıs 2018, İstanbul 7:12 ÖÖ, 1/22 BEKLENEN

Detaylı

AVRUPA YETERLİLİKLER ÇERÇEVESİ ULUSAL YETERLİLİKLER ÇERÇEVESİ ALANA ÖZGÜ YETERLİLİKLER PROGRAM ÇIKTILARI DERS B

AVRUPA YETERLİLİKLER ÇERÇEVESİ ULUSAL YETERLİLİKLER ÇERÇEVESİ ALANA ÖZGÜ YETERLİLİKLER PROGRAM ÇIKTILARI DERS B ÖĞRETİMDE DÖNÜŞÜM 1 AVRUPA YETERLİLİKLER ÇERÇEVESİ ULUSAL YETERLİLİKLER ÇERÇEVESİ ALANA ÖZGÜ YETERLİLİKLER PROGRAM ÇIKTILARI DERS A DERS B DERS C ÖĞRENME ÇIKTILARI ÖĞRENME ÇIKTILARI ÖĞRENME ÇIKTILARI İŞ

Detaylı

T.C. İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ AÇIK VE UZAKTAN EĞİTİM FAKÜLTESİ MÜFREDAT FORMU Ders İzlencesi

T.C. İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ AÇIK VE UZAKTAN EĞİTİM FAKÜLTESİ MÜFREDAT FORMU Ders İzlencesi T.C. İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ AÇIK VE UZAKTAN EĞİTİM FAKÜLTESİ MÜFREDAT FORMU Ders İzlencesi Sayı : Tarih : 1.1.216 Diploma Program Adı : SOSYOLOJİ, LİSANS PROGRAMI, (AÇIKÖĞRETİM) Akademik Yıl : 21-216 Yarıyıl

Detaylı

HARRAN ÜNİVERSİTESİ. Güneydoğu Anadolu Bölgesi nin En Stratejik Üniversitelerinden Birisidir.

HARRAN ÜNİVERSİTESİ. Güneydoğu Anadolu Bölgesi nin En Stratejik Üniversitelerinden Birisidir. HARRAN ÜNİVERSİTESİ 1992 yılında kurulan Harran Üniversitesi; 2074 Personeli, 26.662 Öğrencisi, 482.817 Metre Kareden Oluşan Yerleşkeleri, 13 Meslek Yüksek Okulu, 3 Enstitüsü, 5 Yüksekokulu, 14 Fakültesi

Detaylı

İNÖNÜ ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK BİLİMLERİ FAKÜLTESİ Çocuk Gelişimi Programı

İNÖNÜ ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK BİLİMLERİ FAKÜLTESİ Çocuk Gelişimi Programı İNÖNÜ ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK BİLİMLERİ FAKÜLTESİ Çocuk Gelişimi Programı Dersin Adı: HASTANE VE ÇOCUK Sorumlu Öğretim Üyesi: Ait Olduğu Programın Adı: ÇOCUK GELİŞİMİ Yarıyılı: 5. Kodu:CGE 0 Dersin Türü (

Detaylı

İSTANBUL MEDENİYET ÜNİVERSİTESİ KALİTE KOMİSYONU ÇALIŞMA USUL VE ESASLARI

İSTANBUL MEDENİYET ÜNİVERSİTESİ KALİTE KOMİSYONU ÇALIŞMA USUL VE ESASLARI İSTANBUL MEDENİYET ÜNİVERSİTESİ KALİTE KOMİSYONU ÇALIŞMA USUL VE ESASLARI BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç MADDE 1 (1) Bu Usul ve Esasların amacı, İstanbul Medeniyet Üniversitesi bünyesinde

Detaylı

AVRASYA ÜNİVERSİTESİ

AVRASYA ÜNİVERSİTESİ Ders Tanıtım Formu Dersin Adı Öğretim Dili POLİÇE ÜRETİM TEKNİKLERİ Türkçe Dersin Verildiği Düzey Ön Lisans (X) Lisans ( ) Yüksek Lisans( ) Doktora( ) Eğitim Öğretim Sistemi Örgün Öğretim (X) Uzaktan Öğretim(

Detaylı

KALİTE GÜVENCE SİSTEMİ VE KURUMSAL İÇ DEĞERLENDİRME ÖLÇÜTLERİ

KALİTE GÜVENCE SİSTEMİ VE KURUMSAL İÇ DEĞERLENDİRME ÖLÇÜTLERİ KALİTE GÜVENCE SİSTEMİ VE KURUMSAL İÇ DEĞERLENDİRME ÖLÇÜTLERİ KALİTE KOORDİNATÖRLÜĞÜ http://kalite.marmara.edu.tr Şubat 2017 İstanbul İçindekiler 1. Yükseköğretimde Kalite Güvence Sistemi... 3 a. Yükseköğretimin

Detaylı

Dersin Adı Kodu Yarıyılı T + U Kredisi AKTS. Türkçe. Seçmeli. Bu dersin sonunda öğrenci;

Dersin Adı Kodu Yarıyılı T + U Kredisi AKTS. Türkçe. Seçmeli. Bu dersin sonunda öğrenci; Dersin Adı Kodu Yarıyılı T + U Kredisi AKTS Kültür ve Matematik ĠMATS002 2+0 2 4 Ön KoĢul Dersler Dersin Dili Dersin Türü Türkçe Seçmeli Dersin Koordinatörleri Dersi Veren Dersin Yardımcıları Dersin Amacı

Detaylı

Tez Konusunda Özel Çalışmalar (IE 598) Ders Detayları

Tez Konusunda Özel Çalışmalar (IE 598) Ders Detayları Tez Konusunda Özel Çalışmalar (IE 598) Ders Detayları Ders Adı Ders Kodu Dönemi Ders Saati Uygulama Saati Laboratuar Saati Kredi AKTS Tez Konusunda Özel Çalışmalar IE 598 Her İkisi 0 0 0 0 10 Ön Koşul

Detaylı

Kalite Yönetim Sistemi

Kalite Yönetim Sistemi Kalite Yönetim Sistemi 1 1 Kalite Güvence Süreçlerinin Yönetimine İlişkin, Organizasyonel Yapılanma 2 Kalite Yönetim Sistemi Üniversitemizin; misyon, vizyon ve hedeflerine ulaşmak için bu değerleri kalite

Detaylı

OKUL ÖNCESİ ÖĞRETMENLİĞİ

OKUL ÖNCESİ ÖĞRETMENLİĞİ OKUL ÖNCESİ ÖĞRETMENLİĞİ ARAŞTIRMA PROJESİ II DERSİ ÖĞRETİM PLANI Dersin Adı Araştırma Projesi II Dersin Kodu OKÖ 404 Dersin Türü Zorunlu Dersin Seviyesi Lisans Dersin AKTS Kredisi 2 Haftalık Ders Saati

Detaylı

Fakültemiz; Fakültemiz yeni kurulmasına rağmen hızla büyümekte ve kadrolarını genişletmektedir.

Fakültemiz; Fakültemiz yeni kurulmasına rağmen hızla büyümekte ve kadrolarını genişletmektedir. HOŞGELDİNİZ Fakültemiz; Bilimsel tutum ve becerileri kazanmış, mesleki donanım sahibi, içinde bulunduğu eğitimsel süreçlerle ilgili, toplumsal meselelere duyarlı, hür düşünen, demokratik ilkelere bağlı,

Detaylı

Staj II (EE 499) Ders Detayları

Staj II (EE 499) Ders Detayları Staj II (EE 499) Ders Detayları Ders Adı Ders Kodu Dönemi Ders Saati Uygulama Saati Laboratuar Saati Kredi AKTS Staj II EE 499 Bahar 0 0 0 0 4 Ön Koşul Ders(ler)i Dersin Dili Dersin Türü Dersin Seviyesi

Detaylı

Ders Planı - AKTS Kredileri: 2. Yarıyıl Ders Planı Kodu Ders Z/S T+U Saat Kredi AKTS K/YB.506 Kamu Yönetimi Etiği S 3 3 8

Ders Planı - AKTS Kredileri: 2. Yarıyıl Ders Planı Kodu Ders Z/S T+U Saat Kredi AKTS K/YB.506 Kamu Yönetimi Etiği S 3 3 8 Ders Planı AKTS Kredileri: 2. Yarıyıl Ders Planı Kodu Ders Z/S T+U Saat Kredi AKTS K/YB.506 Kamu Yönetimi Etiği S 3 3 8 AKTS Kredisi Toplam 8 DERS BİLGİLERİ Ders Kodu Yarıyıl Z/S T+U Saat Kredi AKTS Kamu

Detaylı

MÜDEK Değerlendirme. MÜDEK Program Değerlendiricileri Eğitim Çalıştayı 8-9 Ekim 2016, İstanbul

MÜDEK Değerlendirme. MÜDEK Program Değerlendiricileri Eğitim Çalıştayı 8-9 Ekim 2016, İstanbul MÜDEK Değerlendirme erlendirme Ölçütleri MÜDEK Program Değerlendiricileri Eğitim Çalıştayı 8-9 Ekim 2016, İstanbul MÜDEK Mühendislik M Lisans Programları Değerlendirme erlendirme Ölçütleri (Sürüm m 2.1)

Detaylı