DERS İÇERİKLERİ 1.YARIYIL. Dersin

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "DERS İÇERİKLERİ 1.YARIYIL. Dersin"

Transkript

1 DEVREK MESLEK YÜKSEKOKULU OTEL, LOKANTA VE İKRAM HİZMETLERİ BÖLÜMÜ TURİZM VE OTEL İŞLETMECİLİĞİ PROGRAMI PROGRAM KODU:58104 DERS İÇERİKLERİ 1.YARIYIL DOİ 101 GENEL MUHASEBE Birinci modül olan Kaynak Hesapları modülünde kısa vadeli yabancı kaynaklar ve envanter işlemleri, uzun vadeli yabancı kaynaklar ve envanter işlemleri ve özkaynaklar anlatılmaktadır. İkinci modül olan Gelir Tablosu modülünde gelir ve gider kavramları, gelir tablosu anlatılmaktadır. Üçüncü modül olan Satışların Maliyeti Uygulaması Yapmak modülünde satışların maliyeti tablosu ve nazım hesapların incelenmesi anlatılmaktadır. Dördüncü modül olan Muhasebe Uygulaması modülünde envanter işlemleri, sektörlere göre örnek uygulama ve Türk muhasebe standartları anlatılmaktadır. DOİ 103 OTEL İŞLETMECİLİĞİ Birinci modül olan Otel İşletmelerinin Sınıflandırılması modülünde turizm yatırım ve işletmelerinin niteliklerine ilişkin yönetmelik, mülkiyet bakımından sınıflandırılması ve büyük otel işletmeleri anlatılmaktadır. İkinci modül olan Otel İşletmelerinin Kuruluş Yeri Seçimi modülünde kuruluş yeri faktörleri, değişik tip otellerin kuruluş yerlerinin seçimi ile ilgili spesifik faktörler, otel işletmelerinde kuruluş yeri ile ilgili maliyet hesaplamaları anlatılmaktadır. Üçüncü modül olan Otel İşletmelerinde Uygun Fiyat modülünde giderlerin saptanması ve gelirlerin saptanması anlatılmaktadır. Dördüncü modül olan Otel İşletmelerinde Organizasyon modülünde organizasyon tanımı, organizasyon yapılırken göz önünde tutulan hususlar, organizasyonun faydaları, uygun organizasyon biçiminin seçimi, otel organizasyon tipleri ve otellerde temel bölümler anlatılmaktadır. Beşinci modül olan Otel İşletmelerinde Finansman modülünde finansmanın tanımı, varlıkların sağlanması, fonların sağlanması ve sağlam bir finansmana hakim olan prensipler anlatılmaktadır. DOİ 105 GENEL TURİZM Birinci modül olan Temel Turizm Kavramları modülünde turizm ve turist kavramı ve turizmin işlevleri anlatılmaktadır. İkinci modül olan Turizm İşletmeleri modülünde turizm endüstrisi ve seyahat formaliteleri anlatılmaktadır. Üçüncü modül olan Ulaştırma Hizmetleri modülünde turizm ve havayolu ulaştırması, turizm ve karayolu ulaştırması, turizm ve denizyolu ulaştırması ve turizm ve demiryolu ulaşımı anlatılmaktadır.

2 DOİ 107 YİYECEK İÇECEK HİZMETLERİ YÖNETİMİ Birinci modül olan Salon Yerleşimini Planlamak modülünde restaurant salonların düzenlenmesi, bar servis alanlarının düzenlenmesi, ziyafet ve konferans salonlarının düzenlenmesi, oda servisi ofisinin düzenlenmesi, teknik donanımların kontrolü anlatılmaktadır. İkinci modül olan Rezervasyon Sistemi modülünde rezervasyon alma sistemi, rezervasyon dağılımını kontrol edilmesi ve ilgili departmanlara iletilmesi anlatılmaktadır. Üçüncü modül olan Servis Öncesi İşlemleri Yürütmek modülünde salonun hazırlanması, meeting ve önemi anlatılmaktadır. Dördüncü modül olan Servis Sırasındaki İşlemleri Yürütmük modülünde misafirlerin karşılanması ve masa takdimi, menü kartını sunmak ve sipariş almak/alınmasını sağlamak, servis akışını düzenleme/takip etme anlatılmaktadır. Beşinci modül olan Kasa İşlemlerini Yapmak modülünde adisyon açmak, hesap tahsili ve fatura kesme, kapanış raporu alma ve ilgili birimlere iletme konuları anlatılmaktadır. Altıncı modül olan Kasa İşlemlerinin Takibini Yapmak modülünde adisyonların takibinin önemi, ilave ürün girişi takibinin önemi ve ödeme işlemleri takibi anlatılmaktadır. Yedinci modül olan Servis Kapanış İşlemlerinin Yapılması modülünde kapanış görev dağılımı yapmak, malzeme ve ekipmanlarının stoklarını sağlamak anlatılmaktadır. DOİ 109 KAT HİZMETLERİ Birinci modül olan İş Organizasyonu modülünde kat hizmetleri bölümü, vücut bakımı, çalışma çizelgesi, kat hizmetleri departmanı anlatılmaktadır. İkinci modül olan Kat Hizmetlerinde Vardiya Devir İşlemleri modülünde oda durum raporu, eksik kalan işler, pas anahtarı ve unutulan eşya konuları anlatılmaktadır. Üçüncü modül olan Kat Hizmetlerinde İnsan Kaynaklarını Yönetme modülünde oryantasyon, motivasyon, eğitim konuları anlatılmaktadır. DOİ 111 BİLGİ VE İLETİŞİM TEKNOLOJİSİ Birinci modül olan İnternet Ortamında İletişim modülünde internet ve internet tarayıcısı, elektronik posta yönetimi, haber grupları/forumlar, web tabanlı öğrenme, kişisel web sitesi hazırlama, elektronik ticaret konuları anlatılmaktadır. İkinci modül olan İnternet Ortamında İş Başvurusu modülünde kelime işlemci programında özgeçmiş, internet ve kariyer ve iş görüşmesine hazırlık anlatılmaktadır. Üçüncü modül olan Sayısal Verileri Düzenleme modülünde işlem tablosu, formüller ve fonksiyonlar, grafikler anlatılmaktadır. Dördüncü modül olan Hazır Şablonlarla Tasarım modülünde sunu hazırlama ve tanıtıcı materyal hazırlama anlatılmaktadır.

3 AİT181 ATATÜRK İLKELERİ VE İNK. TARİHİ I İnkılap tarihinin anlamı, Türk İnkılabının önemi, Türk İnkılabına yol açan nedenlere toplu bakış, Birinci Dünya savaşı, Osmanlı Devletinin parçalanmaya başlaması, İşgaller karşısında memleketin durumu, Mustafa Kemal Paşa nın tutumu, Kurtuluş için ilk adım, Kongreler yolu ile teşkilatlanma, Cemiyetler, Kuvayi Milliye, Misak-ı Milli, Türkiye Büyük Millet Meclisi nin Açılışı, Ulusal Ordunun kurulması, İki önemli olay: Sevres ve Gümrü Barışı, Sakarya savaşına kadar kurtuluş mücadelesi, Sakarya savaşı, Büyük taarruz, Mudanya dan Lozan2a, Siyasal alanda iki büyük İnkılap, Takrir-i Sükun dönemine geçiş konuları anlatılmaktadır. TUR181 TÜRK DİLİ I Dil nedir? Dilin sosyal bir kurum olarak millet hayatındaki yeri ve önemi, dil-kültür münasebeti, Türk dilinin dünya dilleri arasındaki yeri, Türk dilinin gelişmesi ve tarihi evreleri, Türk dilinin bugünkü durumu ve yayılma alanları, Türkçede sesler ve sınıflandırılması, Türkçenin ses özellikleri ve ses bilgisi ile ilgili kurallar, Hece bilgisi, İmla kuralları ve uygulaması, Noktalama işaretleri ve uygulaması konuları anlatılmaktadır. YDL185 YABANCI DİL I (İNGİLİZCE) Selamlaşma, kendini tanıtma, insanları betimleme, harflerle heceleme, yüze kadar sayma, yemek ısmarlama, yardım isteme, kişisel bilgi isteme ve verme, diğer insanları tanıtma, alışveriş dili, saatler, emir cümleleri, ricada bulunma cümleleri konuları anlatılmaktadır. 2. YARIYIL DOİ 102 ÖNBÜRO HİZMETLERİ Birinci modül olan Önbüro Organizasyonu modülünde Ön büro departmanı ve Ön büro departmanında kullanılan donanımlar ve formlar anlatılmaktadır. İkinci modül olan Kişisel Hazırlık modülünde banyo malzemeleri, el ve ayak bakımı, ağız bakımı, saç bakımı, cilt bakımı ve departmanlarda kullanılan üniformalar anlatılmaktadır. Üçüncü modül olan İş Organizasyonu modülünde vücut bakımı, çalışma çizelgesi ve departmanlara verilen bilgiler anlatılmaktadır. Dördüncü modül olan Ön büro İşlemleri modülünde konukları girişte karşılayarak araçlarını park etme, önbüro departmanında konukları karşılayarak bagajlarını taşıma ve telefonla verilen hizmetler anlatılmaktadır. Beşinci modül olan Ön büro ve Diğer Departmanlar modülünde Ön büro departmanı ile kat hizmetleri departmanı arasındaki ilişki, Ön büro departmanı ile yiyecek içecek departmanı arasındaki ilişki, Ön büro departmanı ile mali ve idari işler departmanı arasındaki ilişki, önbüro departmanı ile teknik servis departmanı arasındaki ilişki, Ön büro departmanı ile satış pazarlama departmanı arasındaki ilişki, Ön büro departmanı ile güvenlik departmanı arasındaki ilişki anlatılmaktadır.

4 DOİ 104 MENÜ PLANLAMA Birinci modül olan Menü Planlama modülünde menü ön hazırlıkları yapılması, yemeklerin reçetelerini oluşturmak, içecek menüleri oluşturmak ve özel menüleri oluşturmak konuları anlatılmaktadır. İkinci modül olan Menü Maliyeti Hesaplamak modülünde ürün porsiyon maliyetini hesaplama, satış fiyatını oluşturma anlatılmaktadır. Üçüncü modül olan Menü Kartı Hazırlamak modülünde menü kartı ön hazırlığı yapmak ve menü kartları hazırlamak konuları anlatılmaktadır. DOİ 106 ARAŞTIRMA YÖNTEM VE TEKNİKLERİ Birinci modül olan Araştırma İçin Veri Toplama modülünde araştırma konularını seçme ve kaynak araştırması yapma anlatılmaktadır. İkinci modül olan Araştırma Raporu Hazırlama modülünde araştırma sonuçlarını değerlendirme, araştırma sonuçlarını rapor haline dönüştürme anlatılmaktadır. Üçüncü modül olan Araştırmayı Sunma modülünde sunuma hazırlanma ve sunum anlatılmaktadır. DOİ 108 TURİZM MEVZUATI Birinci modül olan Tutulması Gereken Defterler modülünde konuk istek-şikayet formları, polis defteri, denetim anlatılmaktadır. İkinci modül olan Bakanlıkla Yazışmalar modülünde oda fiyatı belirleme ve istatistiki bilgiler anlatılmaktadır. DOİ 110 MESLEK ETİĞİ Birinci modül olan Etik ve Ahlak modülünde etik ve ahlak kavramları, etik sistemleri ve ahlakın oluşumunda rol oynayan faktörler anlatılmaktadır. İkinci modül olan Meslek Etiğine Uyma modülünde meslek etiği, mesleki yozlaşma ve etik dışı davranış sonuçları ve sosyal sorumluluk konuları anlatılmaktadır. DOİ 166 STAJ işgünü stajı kapsamaktadır.

5 AİT182 ATATÜRK İLKELERİ VE İNK. TARİHİ II AIT 181 in devamı olan bu derste, Saltanatın kaldırılması, Cumhuriyetin ilanı, Halifeliğin kaldırılması, Cumhuriyet dönemi yeni hukuk düzeni, eğitim alanındaki devrimler, kültür ve toplumsal alanda gerçekleşen devrimler, ekonomik alanda yapılan devrimler gibi Siyasi, sosyal ve ekonomik devrimler ile ve yılları arasındaki Atatürk dönemi dış politikası, Atatürk İlkeleri, Atatürk sonrası Türkiye, Atatürk ve Gençlik konuları ele alınmaktadır. TUR182 TÜRK DİLİ II TUR 181 in devamı niteliğindeki bu dersin içeriğini kelime ve kelime grupları; cümle, cümleyi oluşturan birimler ve cümle çeşitleri, yazılı anlatımın özellikleri, yazılı anlatımda plan, tema, bakış açısı, ana düşünce, yardımcı fikirler, paragraf, anlatım biçimleri; resmî yazılar (tutanak, bildiri, rapor, iş mektupları); dil yanlışları (yazım kuralları ve noktalama işareti yanlışları: anlatım bozuklukları, sese dayalı yanlışlar); duygu ağırlıklı yazılar (şiir); olay ağırlıklı yazılar (hikâye, roman, tiyatro, gezi yazısı, anı); inceleme yazıları (röportaj, biyografi); düşünce yazıları (makale, fıkra, deneme, eleştiri, günlük); sözlü anlatım türleri (panel, tartışma) gibi konular oluşturur. YDL186 YABANCI DİL II (İNGİLİZCE) YDL185 in devamı niteliğindeki bu ders, öğrencilerin YDL185 dersinde edindikleri temel İngilizce bilgilerini pekiştirmek için çeşitli öğretici etkinlikleri uygulayabilmelerini, kelime öğrenme, hafızada tutma ve gerektiğinde kullanma beceri ve stratejileri geliştirmelerini, karşılaştıkları metinleri öğrendikleri okuma stratejilerini kullanarak okuyabilmelerini, ihtiyaç ve seviyeleri doğrultusunda İngilizce yazma becerileri edinmelerini sağlamayı hedefler. 3. YARIYIL DOİ 201 İLETİŞİM Birinci modül olan Bireysel İletişim modülünde iletişim, yazılı iletişim ve sözlü iletişim anlatılmaktadır. İkinci modül olan Örgütsel İletişim modülünde biçimsel iletişim, biçimsel olmayan iletişim, örgüt dışı iletişim anlatılmaktadır.

6 DOİ 203 TURİZM EKONOMİSİ Birinci modül olan Turizmin Parasal Ekonomik Etkileri modülünde turizmde dış ödemeler ve turizmin gelir etkisi anlatılmaktadır. İkinci modül olan Turizmin Reel Ekonomik Etkileri modülünde turizmin istihdama etkisi, turizmin sektörlere etkisi, turizmin ekonomiye etkisi anlatılmaktadır. Üçüncü modül olan Turizm Talebini Tahminleme modülünde turizm talebini etkileyen faktörler ve turistik talebin tahminleme yöntemleri anlatılmaktadır. Dördüncü modül olan Turizm Arzının Analizi modülünde turizm arzı ve turizm arzı analizi anlatılmaktadır. DOİ 205 TURİZM COĞRAFYASI I Birinci modül olan Akdeniz Bölgesi Coğrafyası modülünde Akdeniz bölgesi turizm coğrafyası ve Akdeniz bölgesinin tarihi ve doğal güzellikleri konuları anlatılmaktadır. İkinci modül olan Ege Bölgesi Coğrafyası modülünde Ege bölgesi turizm coğrafyası ve Ege bölgesinin tarihi ve doğal güzellikleri konuları anlatılmaktadır. Üçüncü modül olan Marmara Bölgesi Coğrafyası modülünde Marmara bölgesi turizm coğrafyası ve Marmara bölgesinin tarihi ve doğal güzellikleri konuları anlatılmaktadır. Üçüncü modül olan Karadeniz Bölgesi Coğrafyası modülünde Karadeniz bölgesi turizm coğrafyası ve Karadeniz bölgesinin tarihi ve doğal güzellikleri konuları anlatılmaktadır. DOİ 207 ZİYAFET HİZMETLERİ YÖNETİMİ Birinci modül olan Ziyafet Anlaşması modülünde ziyafet menüsü, talepleri kabul etme, ziyafet sözleşmesi, sunum hazırlama ve ücret tahsili anlatılmaktadır. İkinci modül olan Ziyafet Öncesi Hazırlıklar modülünde salon yerleşim planı, ziyafet personeli organizasyonu ve teknik donanım ve ekipman anlatılmaktadır. Üçüncü modül olan Ziyafet Servisi modülünde ziyafet servisi ve içecek servisi anlatılmaktadır. Dördüncü modül olan Outside Catering Organizasyonu modülünde catering çalışma planı yapılması ve kontrol edilmesi, cateringde kullanılacak araç gereçler ve ürünler, cateringde çalışacak elemanları temini, catering operasyonu yönetimi ve catering malzemelerini depolamak konuları anlatılmaktadır. Beşinci modül olan Destek Hizmetlerini Organize Etmek modülünde teknik donanım organizasyonu, sunum ve animasyon hizmetleri, dekorasyon işlemleri, lojistik hizmetler ve ödeme planı anlatılmaktadır. Altıncı modül olan Müzik/Eğlence Aktiviteleri modülünde taleplerin değerlendirilmesi, müzik grubunun organize edilmesi anlatılmaktadır. Yedinci modül olan Catering Servisi modülünde yiyecek servisi ve içecek servisi anlatılmaktadır. DOİ 209 MESLEKİ YABANCI DİL I Birinci modül olan Konaklama Hizmetleri İşlemleri modülünde rezervasyon işlemleri, oda işlemleri anlatılmaktadır. İkinci modül olan Önbüro İşlemleri Yapma modülünde giriş (check-in) işlemleri ve çıkış (check-out) işlemleri anlatılmaktadır. Üçüncü modül olan Konuk Sorunlarını Çözme modülünde konuk sorunları ve konuk sorunlarının çözümü anlatılmaktadır.

7 DOİ 267 STAJ işgünü stajı kapsamaktadır. 5.yarıyıl ve üzeri öğrenciler tarafından seçilebilir. SSP900 Sosyal Sorumluluk Projesi Sosyal sorumluluk dersinin en önemli amacı öğrencilerin içinde yaşadıkları toplumu ve sorunlarını daha iyi tanımak ve olumlu katkılar yapmak ve teorik derslerde gördükleri takım olma proje yönetme ve organize olma bilgilerini kullanmalarını sağlamaktır. Bu ders kapsamında tüm öğrenciler dönem boyunca çeşitli üçüncü sektör kuruluşları ile birlikte sosyal sorumluluk projesi yöneteceklerdir. 3. YARIYIL SEÇMELİ DERSLER DOİ 211 KONGRE SEMİNER ORGANİZASYONU Kongre ve seminer organizasyonu için ön hazırlık yapmak ve kongre ve seminer organizasyonu işlemlerini yürütmek amacıyla; araştırma- geliştirme (ar-ge) faaliyetleri, program içeriği oluşturma, operasyon planlama, operasyon işlemleri, sosyal ve kültürel programların planlama, finansman planlaması yapmak. DOİ 213 GENEL ALAN KONTROLÜ Konukların kullandığı ortak alanların kontrolünü yapmak ve personelin kullandığı ortak alanların kontrolünü yapmak amacıyla; lobi temizliğinin önemi, restoran ve bar temizliğinin önemi, salon temizliğinin önemi, salon temizliğine uygun temizlik yöntem ve teknikleri, iş güvenliği tedbirleri, tuvalet temizliğinin önemi, asansör ve merdiven temizliğinin önemi, kullanılan araç ve gereçler, yönetim odaları temizliğinin önemi, yönetim odaları temizliğine uygun temizlik yöntem ve teknikleri, personelin sosyal alanlarının temizliğinin önemi konuları üzerinde durulacaktır. DOİ 215 DEKORASYON HİZMETLERİ Birinci modül olan İç Mekan Dekorasyonu modülünde genel mekanlardaki dekorasyon hizmetleri, konuk katlarında dekorasyon hizmetleri konuları anlatılmaktadır. İkinci modül olan Dış Mekan Dekorasyonu modülünde bahçe ve çevre dekorasyon hizmetleri, havuz ve plaj dekorasyon hizmetleri konuları anlatılmaktadır.

8 DOİ 217 İNSAN KAYNAKLARI YÖNETİMİ İnsan kaynakları planlaması yapmak, iş gören memnuniyetini sağlamak, mesleki gelişime ilişkin faaliyetleri yürütmek, bu kapsamda; oda durum raporları, çalışma çizelgesi hazırlanırken dikkat edilecek hususlar, iş kanunu, işletme kuralları, değerlendirme kriteri, çalışma ortamını hazırlamada dikkat edilecek hususlar, ast-üst koordinasyonu, bilgi verme yöntemleri, motivasyon, toplam kalite, stratejik plan, yerli ve yabancı basılı kaynaklar, mesleki organizasyonlar, hizmet içi eğitimler. DOİ 219 ÖNBÜRODA ODA İŞLEMLERİ Birinci modül olan Oda İşlemlerinin Kontrolü modülünde housekeeper raporu ile oda kontrolü yapma, vip konuk, konuk taleplerini yerine getirme, limitleri belirleme ve sorunların tesbiti anlatılmaktadır. İkinci modül olan Rezervasyon Kontrolü modülünde oda tipleri, oda blokajı, fazla rezervasyon, no-show, rezervasyon istatistikleri anlatılmaktadır. Üçüncü modül olan Oda Satışlarının Kontrolü modülünde oda satış politikaları, oda satış teknikleri anlatılmaktadır. DOİ 221 KAT KONTROLÜ Birinci modül olan Oda Onayı Verme modülünde oda kontrolü, banyo kontrolü anlatılmaktadır. İkinci modül olan Kat Ofisi Kontrolü modülünde kat ofislerinin temizlik kontrolü, koridor kontrolü konuları anlatılmaktadır. Üçüncü modül olan İlgili Departmanlarla İletişim Kurma modülünde önbüro ile ilişkiler, teknik servis ile ilişkiler konuları anlatılmaktadır. DOİ 223 TURİZM İŞLETMELERİNDE MALİYET ANALİZİ Turizm endüstrisi ve özellikleri, turizm işletmesi ve temel özellikleri, otel muhasebesinin temel özellikleri, turizm işletmelerinde maliyet muhasebesinin amaç ve işlevleri, maliyet yaklaşımları, maliyet-kara geçiş analizleri, otel işletmelerinde maliyetlerin dağıtımı konuları anlatılmaktadır. DOİ 225 ÖNBÜRODA RAPORLAMA İŞLEMLERİ Birinci modül olan Gece Vardiya Raporlama İşlemleri modülünde gün sonu devir öncesi yapılması gereken kontroller, gün sonu devir öncesi yapılması gereken kontroller anlatılmaktadır. İkinci modül olan Gündüz Vardiya Raporlama İşlemleri modülünde finansal raporları kontrol etme, kalan konuk raporlama işlemlerini kontrol etme ve rezervasyon raporlama işlemlerini kontrol etme konuları anlatılmaktadır.

9 DOİ 227 ENVANTER İŞLEMLERİ Birinci modül olan Malzeme Sayımı modülünde oda malzeme sayımı, kat ofisi sayımı, çamaşırhane malzeme sayımı, genel alan malzeme sayımı anlatılmaktadır. İkinci modül olan Envanter Raporlama modülünde envanter tespiti ve eksikleri raporlama anlatılmaktadır. 4. YARIYIL DOİ 202 OTELCİLİK OTOMASYON SİSTEMLERİ Birinci modül olan Sistem İşlemleri modülünde standart tuşlar ve sistem bilgileri anlatılmaktadır. İkinci modül olan Konaklama İşlemleri modülünde önbüro işlemleri ve önkasa işlemleri anlatılmaktadır. Üçüncü modül olan Önbüroda Doküman Alma modülünde giriş-çıkış işlemleri ve gece-diğer işlemler anlatılmaktadır. Dördüncü modül olan Diğer Departmanlarla İlgili Doküman Alma modülünde hizmet departmanlarından dokümanları alma ve teknik-güvenlik departmanlarından doküman alma anlatılmaktadır. DOİ 204 TURİZM PAZARLAMASI Birinci modül olan Turizm Pazarlama Kavramı modülünde genel olarak pazarlamayı açıklamak, turizm pazarlamasına girişi açıklamak ve turizm pazarını açıklamak konuları anlatılmaktadır. İkinci modül olan Turizmde Pazarlama Karması modülünde turistik ürün, dağıtım sistemi, tanıtma stratejileri, turizmde tutundurma anlatılmaktadır. Üçüncü modül olan Pazarlama Araştırması modülünde pazarlama araçlarının yararları, pazarlama araştırmasının yöntemi, pazarlama araştırmasının planı, pazarlama araştırması konuları, pazarlama politikası ve ilkeleri, uluslar arası turizm pazarlama araştırması konuları anlatılmaktadır. DOİ 206 İŞÇİ SAĞLIĞI VE İŞ GÜVENLİĞİ Birinci modül olan İşçi Sağlığı modülünde periyodik sağlık kontrolleri, koruyucu tedbirler, olağan dışı durumlar anlatılmaktadır. İkinci modül olan İş Güvenliği modülünde zemin kaplama ve kriz yönetimi anlatılmaktadır. DOİ 208 MESLEKİ YABANCI DİL II Birinci modül olan Konuklara Tesis Hakkında Bilgi Verme modülünde otel hizmetleri hakkında bilgi verme ve destek hizmetleri hakkında bilgi verme anlatılmaktadır. İkinci modül olan Konuklara Çevre Hakkında Bilgi Verme modülünde çevre hakkında bilgi verme ve ulaşım ve rekreasyon anlatılmaktadır.

10 DOİ 210 ÇEVRE KORUMA Çevre yönetmelik bilgisi, risk analizi, atık depolama, kişisel korunma önlemleri, uluslararası sağlık ve güvenlik ikazları, işçi sağlığı ve iş güvenliği yönetmeliği konularını kapsamaktadır. 4. YARIYIL SEÇMELİ DERSLER DOİ 212 TURİZM COĞRAFYASI II Birinci modül olan İç Anadolu Coğrafyası modülünde iç Anadolu bölgesi turizm coğrafyası ve İç Anadolu bölgesinin tarihi ve doğal güzellikleri konuları anlatılmaktadır. İkinci modül olan Doğu Anadolu Bölgesi Coğrafyası modülünde Doğu Anadolu bölgesi turizm coğrafyası ve Doğu Anadolu bölgesinin tarihi ve doğal güzellikleri konuları anlatılmaktadır. Üçüncü modül olan Güneydoğu Anadolu Bölgesi Coğrafyası modülünde Güneydoğu Anadolu bölgesi turizm coğrafyası ve Güneydoğu Anadolu bölgesinin tarihi ve doğal güzellikleri konuları anlatılmaktadır. DOİ 214 DOSYALAMA VE ARŞİVLEME Birinci modül olan Dosyalama Sistemi modülünde dosyalama ve sırtlık konuları anlatılmaktadır. İkinci modül olan Belge Akışını Sağlamak modülünde belge, giden belge konuları anlatılmaktadır. Üçüncü modül olan Arşivleme Sistemi modülünde arşivleme, indeks konuları anlatılmaktadır. DOİ 216 KAT HİZMETLERİNDE TEMİZLİK İŞLEMLERİ Birinci modül olan Hijyen ve Sanitasyon modülünde kişisel hazırlık, hijyen ve sanitasyon, dezenfektanlar konuları anlatılmaktadır. İkinci modül olan Yüzey Temizliği modülünde metal yüzeyler, ahşap yüzeyler, cam yüzeyler ve diğer yüzeyler anlatılmaktadır. Üçüncü modül olan Tekstil Malzemeleri modülünde tekstil malzemeleri, genel alanlardaki tekstil malzemeleri anlatılmaktadır. DOİ 218 ÇAMAŞIRHANE KONTROLÜ Yıkama işlemlerinin önemi, çamaşır gruplandırma ve markalama, leke tespiti, yıkama araç gereçlerini hazırlama, adisyon açma ve kontrol etme, ütüleme tanımı ve önemi, tadilatın önemi, araç gereçleri, leke ve kumaş tespiti, leke çıkarma ilaçları, kuru temizlemenin önemi, kuru temizleme araç gereçleri, ilaçların kullanımında dikkat edilecek noktalar, çamaşır deposunun genel özellikleri, depo temizleme ve depolama teknikleri, stok kartları konularını kapsamaktadır.

11 DOİ 220 MALİYET MUHASEBESİ Birinci modül olan Maliyet Unsurları modülünde ilk madde ve malzeme maliyetini hesaplamak, işçilik maliyetini hesaplamak, genel üretim maliyetini hesaplamak konuları anlatılmaktadır. İkinci modül olan Gider Dağılımı modülünde birinci dağıtımı yapmak ve ikinci dağıtımı yapmak konuları anlatılmaktadır. Üçüncü modül olan Birim Maliyetin Hesabı modülünde sipariş maliyet yönteminde birim maliyet hesaplamak, safha maliyet yönteminde birim maliyet hesaplamak, standart maliyet yönteminde birim maliyet hesaplamak konuları anlatılmaktadır. Dördüncü modül olan Maliyet Kayıtları modülünde 7/A seçeneğine göre maliyet hesapları, 7/B seçeneğine göre maliyet hesapları anlatılmaktadır. DOİ 222 İŞLETME YÖNETİMİ I Birinci modül olan Ekonomik Gösterge Analizi modülünde mikro ekonomi ve makro ekonomi anlatılmaktadır. İkinci modül olan İş Yeri Kurma modülünde iş fikri geliştirme süreci, yatırım, yapılabilirlik etütleri ve işletme-çevre ilişkileri anlatılmaktadır. Üçüncü modül olan İşyeri Kuruluş İşlemleri modülünde talep tahminleme, işletmenin kuruluş yeri, hukuksal yapılarına göre işletmeler, kapasite, maliyet ve gelir ve gider kavramı anlatılmaktadır. Dördüncü modül olan İş Yerinin Faaliyete Açılması modülünde işyeri düzeni ve üretim planlaması, işletme kuruluş işlemleri ve işyeri açılışı anlatılmaktadır. DOİ 224 KONUK GİRİŞ-ÇIKIŞ İŞLEMLERİ Birinci modül olan Konuk Girişi Öncesi Hazırlık modülünde konuk giriş öncesi hazırlıkları, grupların girişinden önce yapılan hazırlıklar ve özel konukların girişinden önce yapılan hazırlıklar anlatılmaktadır. İkinci modül olan Konuk Giriş İşlemleri modülünde konaklama belgesini doldurtma, oda foliosunun kontrolü, tesis hakkında bilgi verme (info), konuklara çevre hakkında bilgi verme, emanet kasa işlemleri ve konuğun odaya çıkarılması anlatılmaktadır. Üçüncü modül olan Konuk Çıkış İşlemleri modülünde konuğun çıkış işlemleri öncesinde yapılan hazırlıklar, mini bar ve hesap kartı anlatılmaktadır. DOİ 226 SEYAHAT ACENTACILIĞI Birinci modül olan Paket Tur modülünde tur operatörü ve paket tur ve paket tur tüketim aşaması ve tur operatörü-karşılayıcı acente-otel anlaşmaları anlatılmaktadır. İkinci modül olan Seyahat Acenteciliği modülünde seyahat acenteleri, seyahat acentelerinin turizm endüstrisindeki diğer kuruluşlarla ilişkisi ve acente operasyon organizasyonları hazırlıkları anlatılmaktadır.

12 DOİ 228 TEMEL HUKUK Hukukun kaynakları, yasaların, yer, anlam ve zaman bakımından uygulanması, yaptırım, yargı örgütü, hakkın tanımı, çeşitleri, hak sahibi olarak gerçek ve tüzel kişiler, hakların kazanılması, kaybedilmesi, hakların korunması, iyi niyet konuları, güncel örneklerle öğretilmektedir. DİY204 Girişimcilik ve Küçük İşletme Yönetimi 3.Yarıyıl İşletmecilikle İlgili Genel Bilgiler, Temel tanım ve Kavramlar, İşletme Sistemi, İşletmelerin Kuruluşu, İşletmelerin Hukuki yapıları, Yönetim, Yönetim İşlevleri, İşletmenin Temel İşlevleri, Üretim Yönetimi, Pazarlama Yönetimi, Finans Yönetimi, Personel Yönetimi, İşletmelerde Karar Verme, İşletmelerde Halkla İlişkiler. PROGRAMI YANSITAN DİĞER PROGRAMLARA YÖNELİK DERSLER DOİ TURİZMDE SATIŞ VE PAZARLAMA YÖNETİMİ Birinci modül olan Turizm Pazarlama Kavramı modülünde genel olarak pazarlamayı açıklamak, turizm pazarlamasına girişi açıklamak ve turizm pazarını açıklamak konuları anlatılmaktadır. İkinci modül olan Turizmde Pazarlama Karması modülünde turistik ürün, dağıtım sistemi, tanıtma stratejileri, turizmde tutundurma anlatılmaktadır. Üçüncü modül olan Pazarlama Araştırması modülünde pazarlama araçlarının yararları, pazarlama araştırmasının yöntemi, pazarlama araştırmasının planı, pazarlama araştırması konuları, pazarlama politikası ve ilkeleri, uluslar arası turizm pazarlama araştırması konuları anlatılmaktadır. DOİ TURİZME GİRİŞ Birinci modül olan Temel Turizm Kavramları modülünde turizm ve turist kavramı ve turizmin işlevleri anlatılmaktadır. İkinci modül olan Turizm İşletmeleri modülünde turizm endüstrisi ve seyahat formaliteleri anlatılmaktadır. Üçüncü modül olan Ulaştırma Hizmetleri modülünde turizm ve havayolu ulaştırması, turizm ve karayolu ulaştırması, turizm ve denizyolu ulaştırması ve turizm ve demiryolu ulaşımı anlatılmaktadır.

13

DERS BİLGİ FORMU. Ders Düzeyi: Önlisans. Ders Adı: TURİZM COĞRAFYASI I Programı: TURİZM VE OTEL İŞLETMECİLİĞİ TOİ 2009.

DERS BİLGİ FORMU. Ders Düzeyi: Önlisans. Ders Adı: TURİZM COĞRAFYASI I Programı: TURİZM VE OTEL İŞLETMECİLİĞİ TOİ 2009. Ders Adı: TURİZM COĞRAFYASI I TOİ 2009 ZORUNLU Dersin Amaçları: Bu dersle, Turizm ve Otel İşletmeciliği programında Türkiye nin kıyı bölgelerini konukların beklentilerine göre tanıtma yeterliğinin kazandırılması

Detaylı

DEVREK MESLEK YÜKSEKOKULU YÖNETİM VE ORGANİZASYON BÖLÜMÜ İŞLETME YÖNETİMİ PROGRAMI DERS İÇERİKLERİ

DEVREK MESLEK YÜKSEKOKULU YÖNETİM VE ORGANİZASYON BÖLÜMÜ İŞLETME YÖNETİMİ PROGRAMI DERS İÇERİKLERİ PROGRAM KODU:58101 1.YARIYIL DEVREK MESLEK YÜKSEKOKULU YÖNETİM VE ORGANİZASYON BÖLÜMÜ İŞLETME YÖNETİMİ PROGRAMI DERS İÇERİKLERİ DİY101 GENEL MUHASEBE 1.Yarıyıl 3 1 4 4 Temel Kavramlar ve Muhasebe Sistemi,

Detaylı

DERS BİLGİ FORMU TOİ 2010

DERS BİLGİ FORMU TOİ 2010 Ders Adı: TURİZM COĞRAFYASI Programı: TURİZM VE OTEL İŞLETMECİLİĞİ 3 2-2 DERS BİLGİ FORMU TOİ 2010 ZORUNLU ÖNLİSANS TÜRKÇE Öğretim Yöntem ve Teknikleri: Sınıf, Mesleki alanlar ve ilişkiler, İlgili mevzuat

Detaylı

OTEL LOKANTA VE İKRAM HİZMETLERİ BÖLÜMÜ

OTEL LOKANTA VE İKRAM HİZMETLERİ BÖLÜMÜ T.C. YÜKSEKÖĞRETİM KURULU OTEL LOKANTA VE İKRAM HİZMETLERİ BÖLÜMÜ TURİZM VE OTEL İŞLETMECİLİĞİ PROGRAMI TEMMUZ, 011 DERS KATEGORİLERİ ZORUNLU DERSLER MESLEK DERSLERİ T.C. OTEL LOKANTA VE İKRAM HİZMETLERİ

Detaylı

T.C. AFYON KOCATEPE ÜNİVERSİTESİ SANDIKLI MESLEK YÜKSEKOKULU İŞLETME YÖNETİMİ 1

T.C. AFYON KOCATEPE ÜNİVERSİTESİ SANDIKLI MESLEK YÜKSEKOKULU İŞLETME YÖNETİMİ 1 İŞLETME YÖNETİMİ 1 BORÇLAR HUKUKU İSTATİSTİK A 206 BİLGİ VE İLETİM TEKNOLOJİSİ II A 306 GENEL MUHASEBE II A 206 AİİT-2 TİCARET HUKUKU AİİT-2 GENEL İŞLETME II YABANCI DİL 2 MAKRO EKONOMİ TİCARİ MATEMATİK

Detaylı

KARABÜK ÜNİVERSİTESİ SAFRANBOLU TURİZM FAKÜLTESİ TURİZM İŞLETMECİLİĞİ BÖLÜMÜ MÜFREDAT PROGRAMI

KARABÜK ÜNİVERSİTESİ SAFRANBOLU TURİZM FAKÜLTESİ TURİZM İŞLETMECİLİĞİ BÖLÜMÜ MÜFREDAT PROGRAMI KARABÜK ÜNİVERSİTESİ SAFRANBOLU TURİZM FAKÜLTESİ TURİZM İŞLETMECİLİĞİ BÖLÜMÜ MÜFREDAT PROGRAMI HAZIRLIK 1.Yarıyıl Dersleri 2.Yarıyıl Dersleri TOPLAM Hazırlık I TOPLAM Hazırlık II 1. SINIF 1.Yarıyıl Dersleri

Detaylı

TURİZM FAKÜLTESİ TURİZM İŞLETMECİLİĞİ BÖLÜMÜ TURİZM İŞLETMECİLİĞİ PROGRAMI BİRİNCİ YIL

TURİZM FAKÜLTESİ TURİZM İŞLETMECİLİĞİ BÖLÜMÜ TURİZM İŞLETMECİLİĞİ PROGRAMI BİRİNCİ YIL TURİZM FAKÜLTESİ TURİZM İŞLETMECİLİĞİ BÖLÜMÜ TURİZM İŞLETMECİLİĞİ PROGRAMI BİRİNCİ YIL NO DERS ADI TEORİK UYGULAMA AKTS 1 Turizme Giriş 3 0 3 2 İktisada Giriş 2 0 2 3 Genel İşletme 3 0 3 4 Türk Dili I

Detaylı

Seçmeli Ders -2 Seçmeli

Seçmeli Ders -2 Seçmeli KODU BANKACILIK VE SİGORTACILIK PROGRAMI MÜFREDATI 1. SINIF 1. YARIYIL ADI 5318163 Bankacılığa Giriş Zorunlu 3 0 3 3 4 5318164 Sigortacılığa Giriş Zorunlu 2 0 2 2 3 5318165 Mikro İktisat Zorunlu 3 0 3

Detaylı

DYA103 Ekonomi-1 1.Yarıyıl Temel kavramlar; Fırsat maliyetleri; Analiz yöntemleri; Ekonomik hedefler; Arz ve talep; Piyasa;

DYA103 Ekonomi-1 1.Yarıyıl Temel kavramlar; Fırsat maliyetleri; Analiz yöntemleri; Ekonomik hedefler; Arz ve talep; Piyasa; DEVREK MESLEK YÜKSEKOKULU BÜRO HİZMETLERİ ve SEKRETERLİK BÖLÜMÜ BÜRO YÖNETİMİ ve YÖNETİCİ ASİSTANLIĞI PROGRAMI DERS İÇERİKLERİ 1.YARIYIL PROGRAM KODU:58106 DYA101 İşletme-1 1.Yarıyıl 2 0 2 3 İş fikri geliştirme

Detaylı

T.C. AFYON KOCATEPE ÜNİVERVERSİTESİ

T.C. AFYON KOCATEPE ÜNİVERVERSİTESİ TURİZM VE OTEL İŞLETMECİLİĞİ PROĞRAMI I.SINIF(N.Ö) 2017/2018 ÖĞRETİM YILI BAHAR DÖNEMİ FİNAL TARİHLERİ 28.05.2018 29.05,2018 PAZARTESİ OTEL İŞLETMECİLİĞİ 09:30 SALI TURİZM EKONOMİSİ 09:30 30.05.2018 ÇARŞAMBA

Detaylı

TURİZM FAKÜLTESİ TURİZM İŞLETMECİLİĞİ BÖLÜMÜ ÖĞRETİM PROGRAMI

TURİZM FAKÜLTESİ TURİZM İŞLETMECİLİĞİ BÖLÜMÜ ÖĞRETİM PROGRAMI TURİZM FAKÜLTESİ TURİZM İŞLETMECİLİĞİ BÖLÜMÜ ÖĞRETİM PROGRAMI BİRİNCİ YIL TEORİK UYGULAMA AKTS 1 Turizme Giriş 2 İktisada Giriş 2 0 2 3 Genel İşletme 3 0 3 4 Türk Dili I Atatürk İlkeleri ve İnkılâp Tarihi

Detaylı

T.C. AFYON KOCATEPE ÜNİVERSİTESİ SANDIKLI MESLEK YÜKSEKOKULU İŞLETME YÖNETİMİ 1

T.C. AFYON KOCATEPE ÜNİVERSİTESİ SANDIKLI MESLEK YÜKSEKOKULU İŞLETME YÖNETİMİ 1 İŞLETME YÖNETİMİ 1 E DİLİ 1 TBTK 1 MAKRO EKONOMİ C108 TİCARİ MATEMATİK AİİT 1 TİCARET HUKUKU C 101 BORÇLAR HUKUKU C 101 DİLİ 1 TBTK 1 AİİT 1 İSTATİSTİK C 102 YABANCI DİL II GENEL MUHASEBE II GENEL İŞLETME

Detaylı

DERSİN ADI PAZARTESİ KALİTE YÖNETİM SİSTEMLERİ 15:00 ÇARŞAMBA BİLGİ VE İLETİŞİM TEKNOLOJİSİ II 10:00

DERSİN ADI PAZARTESİ KALİTE YÖNETİM SİSTEMLERİ 15:00 ÇARŞAMBA BİLGİ VE İLETİŞİM TEKNOLOJİSİ II 10:00 TURİZM VE OTEL İŞLETMECİLİĞİ PROĞRAMI I.SINIF(N.Ö) 2017/2018 ÖĞRETİM YILI BAHAR DÖNEM BÜTÜNLEME TARİHLERİ 18.06.2018 PAZARTESİ KALİTE YÖNETİM SİSTEMLERİ 15:00 19.06.2018 SALI MESLEK ETİĞİ 15:00 ÇARŞAMBA

Detaylı

TOPLAM TOPLAM 21 30

TOPLAM TOPLAM 21 30 Adnan Menderes Üniversitesi DİDİM MESLEK YÜKSEKOKULU PROGRAMLAR AŞÇILIK AŞÇILIK (İkinci Öğretim) TURİZM VE OTEL İŞLETMECİLİĞİ TURİZM VE OTEL İŞLETMECİLİĞİ (İkinci Öğretim) TURİZM VE SEYAHAT HİZMETLERİ

Detaylı

DERSİN ADI PAZARTESİ MESLEK ETİĞİ 09:30 AMFİ ÇARŞAMBA YABANCI DİL II 09:30

DERSİN ADI PAZARTESİ MESLEK ETİĞİ 09:30 AMFİ ÇARŞAMBA YABANCI DİL II 09:30 TURİZM VE OTEL İŞLETMECİLİĞİ PROĞRAMI I.SINIF(N.Ö) 2016/2017 ÖĞRETİM YILI BAHAR DÖNEMİ BÜTÜNLEME TARİHLERİ 12.06.2017 PAZARTESİ MESLEK ETİĞİ 09:30 13.06.2017 SALI YİYECEK İÇECEK SERVİSİ II 09:30 13.06.2017

Detaylı

DERSİN ADI PAZARTESİ MESLEK ETİĞİ 09:30 AMFİ ÇARŞAMBA YABANCI DİL II 09:30 AMFİ

DERSİN ADI PAZARTESİ MESLEK ETİĞİ 09:30 AMFİ ÇARŞAMBA YABANCI DİL II 09:30 AMFİ TURİZM VE OTEL İŞLETMECİLİĞİ PROĞRAMI I.SINIF(N.Ö) 2016/2017 ÖĞRETİM YILI BAHAR DÖNEMİ FİNAL TARİHLERİ 22.05.2017 PAZARTESİ MESLEK ETİĞİ 09:30 AMFİ 23.05.2017 SALI YİYECEK İÇECEK SERVİSİ II 09:30 AMFİ

Detaylı

DERSİN ADI PAZARTESİ MESLEK ETİĞİ 09:30 AMFİ ÇARŞAMBA YABANCI DİL II 09:30 AMFİ

DERSİN ADI PAZARTESİ MESLEK ETİĞİ 09:30 AMFİ ÇARŞAMBA YABANCI DİL II 09:30 AMFİ TURİZM VE OTEL İŞLETMECİLİĞİ PROĞRAMI I.SINIF(N.Ö) 2016/2017 ÖĞRETİM YILI BAHAR DÖNEMİ VİZE TARİHLERİ 27.03.2017 PAZARTESİ MESLEK ETİĞİ 09:30 AMFİ 28.03.2017 SALI YİYECEK İÇECEK SERVİSİ II 09:30 AMFİ 29.03.2017

Detaylı

GAZİ ÜNİVERSİTESİ TURİZM FAKÜLTESİ TURİZM İŞLETMECİLİĞİ BÖLÜMÜ

GAZİ ÜNİVERSİTESİ TURİZM FAKÜLTESİ TURİZM İŞLETMECİLİĞİ BÖLÜMÜ GAZİ ÜNİVERSİTESİ TURİZM FAKÜLTESİ TURİZM İŞLETMECİLİĞİ BÖLÜMÜ BİRİNCİ YARIYIL TUR 101 Turizme Giriş Z 3 0 3 3 5 TUR 121 Genel Ekonomi Z 3 0 3 3 5 TUR 131 Genel Muhasebe Z 3 0 3 3 5 TUR 141 Hukuk Başlangıcı

Detaylı

T.C. AFYON KOCATEPE ÜNĠVERSĠTESĠ SANDIKLI MESLEK YÜKSEKOKULU. ĠġLETME YÖNETĠMĠ 1

T.C. AFYON KOCATEPE ÜNĠVERSĠTESĠ SANDIKLI MESLEK YÜKSEKOKULU. ĠġLETME YÖNETĠMĠ 1 ĠġLETME YÖNETĠMĠ 1 TEN BORÇLAR HUKUKU İSTATİSTİK GENEL MUHASEBE II GENEL İŞLETME II C 107 YABANCI DİL II MAKRO EKONOMİ C 108 BİLGİ VE İLETİŞİM TEKNOLOJİSİ II TİCARET HUKUKU TİCARİ MATEMATİK ĠġLETME YÖNETĠMĠ

Detaylı

ÖĞLE ARASI 12:15-13: :30-12:15. Hukukun Temel Kavramları. Öğr.Gör.Gülden Düzgünlü. Okt.Mete ŞEN LAB I. Ofis Programları I. Öğr.Gör.

ÖĞLE ARASI 12:15-13: :30-12:15. Hukukun Temel Kavramları. Öğr.Gör.Gülden Düzgünlü. Okt.Mete ŞEN LAB I. Ofis Programları I. Öğr.Gör. ADALET I :0-9: 9:0-0: Anayasa Hukuku 0:0 - : :0 - : Hukukun Temel Kavramları : - : : - :00 Hukukun Temel Kavramları Medeni Hukuk I A Klavye Kullanımı I Büro Yönetimi Ofis Programları I Ofis Programları

Detaylı

İÇİNDEKİLER. ÖNSÖZ... v BİRİNCİ BÖLÜM TURİZMDE TEMEL KAVRAMLAR

İÇİNDEKİLER. ÖNSÖZ... v BİRİNCİ BÖLÜM TURİZMDE TEMEL KAVRAMLAR İÇİNDEKİLER ÖNSÖZ... v BİRİNCİ BÖLÜM TURİZMDE TEMEL KAVRAMLAR 1.1. Turizm Sistemi...1 1.2. Turizm ve Bilimler...5 1.2.1. Turizm ve Ekonomi...5 1.2.2. Turizm ve Coğrafya...6 1.2.3. Turizm ve İşletme...6

Detaylı

II. YARIYIL TOPLAM TOPLAM D. KODU DERSİN ADI T U K AKTS IV. YARIYIL

II. YARIYIL TOPLAM TOPLAM D. KODU DERSİN ADI T U K AKTS IV. YARIYIL Adnan Menderes Üniversitesi KARACASU MEMNUNE İNCİ MESLEK YÜKSEKOKULU PROGRAMLAR DIŞ TİCARET DIŞ TİCARET (İkinci Öğretim) İŞLETME YÖNETİMİ İŞLETME YÖNETİMİ (İkinci Öğretim) KUYUMCULUK VE TAKI TASARIMI KUYUMCULUK

Detaylı

Ders Kod Ders Ad T U L K AKTS DİL. AGE100 Temel Biligi Teknolojileri TD101 Türk Dili I AGE106 Muhasebe I

Ders Kod Ders Ad T U L K AKTS DİL. AGE100 Temel Biligi Teknolojileri TD101 Türk Dili I AGE106 Muhasebe I ADNAN MENDERES ÜNİVERSİTESİ TURİZM FAKÜLTESİ SEYAHAT İŞLETMECİLİĞİ BÖLÜMÜ 2014/15 ÖĞRETİM PROGRAMI 14.11.2014 Hazırlık YD001 Hazırlık Sınıfı 0 0 0 0 60 60 1. Yarıyıl AGE100 Temel Biligi Teknolojileri 2

Detaylı

GAZİ ÜNİVERSİTESİ TURİZM FAKÜLTESİ REKREASYON YÖNETİMİ BÖLÜMÜ

GAZİ ÜNİVERSİTESİ TURİZM FAKÜLTESİ REKREASYON YÖNETİMİ BÖLÜMÜ GAZİ ÜNİVERSİTESİ TURİZM FAKÜLTESİ REKREASYON YÖNETİMİ BÖLÜMÜ BİRİNCİ YARIYIL Adı TUR 101 Turizme Giriş Z 3 0 3 3 6 TUR 121 Genel Ekonomi Z 3 0 3 3 6 TUR 131 Genel Muhasebe Z 3 0 3 3 6 TUR 141 Hukuk Başlangıcı

Detaylı

TEMEL BİLGİSAYAR BİLGİSİ

TEMEL BİLGİSAYAR BİLGİSİ 1.SINIF 1. YARIYIL IĞDIR ÜNİVERSİTESİ IĞDIR MESLEK YÜKSEKOKULU OTEL,LOKANTA VE İKRAM HİZMETLERİ BÖLÜMÜ TURİZM VE OTEL İŞLETMECİLİĞİ PROGRAMI DERS İÇERİKLERİ IĞDIR ÜNİVERSİTESİ IĞDIR MESLEK YÜKSEKOKULU

Detaylı

1. SINIF I. YY. (GÜZ YARIYILI) DERS ADI Te Uy D.Saati K Z/M/S AKTS

1. SINIF I. YY. (GÜZ YARIYILI) DERS ADI Te Uy D.Saati K Z/M/S AKTS ABANT İZZET BAYSAL ÜNİVERSİTESİ BOLU MESLEK YÜKSEKOKULU OTEL, LOKANTA VE İKRAM HİZMETLERİ BÖLÜMÜ TURİZM VE OTEL İŞLETMECİLİĞİ PROGRAMI DERS DAĞILIM ÇİZELGESİ 1. SINIF I. YY. (GÜZ YARIYILI) DERS ADI Te

Detaylı

TURİZM VE OTEL İŞLETMECİLİĞİ İKMEP ÖNLİSANS PROGRAMI DERS İÇERİKLERİ (Program Kodu: TUR) BİM 171 BİLGİ VE İLETİŞİM TEKNOLOJİSİ 2 (1+0+2) AKTS 4

TURİZM VE OTEL İŞLETMECİLİĞİ İKMEP ÖNLİSANS PROGRAMI DERS İÇERİKLERİ (Program Kodu: TUR) BİM 171 BİLGİ VE İLETİŞİM TEKNOLOJİSİ 2 (1+0+2) AKTS 4 TURİZM VE OTEL İŞLETMECİLİĞİ İKMEP ÖNLİSANS PROGRAMI DERS İÇERİKLERİ (Program Kodu: TUR) YARIYIL I ZORUNLU DERSLER BİM 171 BİLGİ VE İLETİŞİM TEKNOLOJİSİ 2 (1+0+2) AKTS 4 İnternet Ve İnternet Tarayıcısı,

Detaylı

S.Ü. BEYŞEHİR MESLEK YÜKSEKOKULU 2010-2011 ÖĞRETİM YILI DERS DAĞITIM ÇİZELGESİ İŞLETME

S.Ü. BEYŞEHİR MESLEK YÜKSEKOKULU 2010-2011 ÖĞRETİM YILI DERS DAĞITIM ÇİZELGESİ İŞLETME 1.YARIYIL S.Ü. BEYŞEHİR MESLEK YÜKSEKOKULU 2010-2011 ÖĞRETİM YILI DERS DAĞITIM ÇİZELGESİ İŞLETME 5301120 5307120 TÜRK DİLİ (I) Z 2 0 2 5301121 5307121 ATATÜRK İLK.VE İNK.TAR. (I) Z 2 0 2 5301122 5307122

Detaylı

2014-2015 AKADEMİK YILI GÜZ DÖNEMİ İNTİBAK PROGRAMI BİLGİSAYAR PROGRAMCILIĞI PROGRAMI

2014-2015 AKADEMİK YILI GÜZ DÖNEMİ İNTİBAK PROGRAMI BİLGİSAYAR PROGRAMCILIĞI PROGRAMI BİLGİSAYAR PROGRAMCILIĞI PROGRAMI KODU ADI T U AKTS KODU ADI T U AKTS OZD 001 TÜRK DİLİ I 2-2 UNV13101 TÜRK DİLİ I 2 0 2 OZD 003 ATATÜRK İLKELERİ VE İNKILAP TARİHİ - I 2-2 UNV13103 ATATÜRK İLKELERİ VE

Detaylı

DEVREK MESLEK YÜKSEKOKULU OTEL, LOKANTA VE İKRAM HİZMETLERİ BÖLÜMÜ AŞÇILIK PROGRAMI DERS İÇERİKLERİ. Dersin Adı Yarıyılı TE PR KR AKTS

DEVREK MESLEK YÜKSEKOKULU OTEL, LOKANTA VE İKRAM HİZMETLERİ BÖLÜMÜ AŞÇILIK PROGRAMI DERS İÇERİKLERİ. Dersin Adı Yarıyılı TE PR KR AKTS Program 58113 1.YARIYIL DEVREK MESLEK YÜKSEKOKULU OTEL, LOKANTA VE İKRAM HİZMETLERİ BÖLÜMÜ AŞÇILIK PROGRAMI DERS İÇERİKLERİ DAH 101 MUTFAK PLANLAMA 1 4 2 6 12 Mutfak kavramı, tarihsel gelişimi, mutfak

Detaylı

S.No: TOPLAM 23 2 25 24,00 30 SEÇMELİ DERSLER

S.No: TOPLAM 23 2 25 24,00 30 SEÇMELİ DERSLER S.No: T.C. HARRAN ÜNİVERSİTESİ BİRECİK MESLEK YÜKSEKOKULU OTEL, LOKANTA VE İKRAM HİZMETLERİ BÖLÜMÜ Turizm Ve Otel İşletmeciliği Programı Ders Dağılım Çizelgesi (İKMEP) 1. SINIF GÜZ YARIYILI 1 1210101 Atatürk

Detaylı

İŞLETME MÜFREDAT PROGRAMI 1.DÖNEM DERSLERİ DERS ADI KODU S/Z TEORİ UYG. LAB. KREDİ AKTS 2.DÖNEM DERSLERİ DERS ADI KODU S/Z TEORİ UYG. LAB.

İŞLETME MÜFREDAT PROGRAMI 1.DÖNEM DERSLERİ DERS ADI KODU S/Z TEORİ UYG. LAB. KREDİ AKTS 2.DÖNEM DERSLERİ DERS ADI KODU S/Z TEORİ UYG. LAB. İŞLETME MÜFREDAT PROGRAMI 1.DÖNEM DERSLERİ İŞLETME BİLİMİNE GİRİŞ İŞL1101 ZORUNLU 4 0 0 4 6 HUKUKUN TEMEL KAVRAMLARI İŞL1103 ZORUNLU 3 0 0 3 5 İŞ ETİĞİ VE SOSYAL SORUMLULUK İŞL1105 ZORUNLU 2 0 0 2 5 İKTİSADA

Detaylı

Ömer Halisdemir Üniversitesi Niğde Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu Sınav Programı

Ömer Halisdemir Üniversitesi Niğde Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu Sınav Programı BANKACILIK VE SİGORTACILIK BANKA MUHASEBESİ 9.1.2017 13:30 BANKACILIK HUKUKU 10.1.2017 13:30 11.1.2017 09:00 GİRİŞİMCİLİK 11.1.2017 13:30 İLETİŞİM 12.1.2017 09:00 HİZMET PAZARLAMASI 12.1.2017 13:30 İŞLETME

Detaylı

GAZİ ÜNİVERSİTESİ TURİZM FAKÜLTESİ GASTRONOMİ VE MUTFAK SANATLARI BÖLÜMÜ

GAZİ ÜNİVERSİTESİ TURİZM FAKÜLTESİ GASTRONOMİ VE MUTFAK SANATLARI BÖLÜMÜ GAZİ ÜNİVERSİTESİ TURİZM FAKÜLTESİ GASTRONOMİ VE MUTFAK SANATLARI BÖLÜMÜ BİRİNCİ YARIYIL Adı TUR 101 Turizme Giriş Z 3 0 3 3 6 TUR 121 Genel Ekonomi Z 3 0 3 3 6 TUR 131 Genel Muhasebe Z 3 0 3 3 6 TUR 141

Detaylı

TURİZM VE OTEL İŞLETMECİLİĞİ PROĞRAMI DERS İÇERİKLERİ VE AKTS

TURİZM VE OTEL İŞLETMECİLİĞİ PROĞRAMI DERS İÇERİKLERİ VE AKTS Türk Dili-I 2214101 I. Yarıyıl 2 2 2 Dersin önemi ve yararlanılacak kaynakların tanıtılması. Dil nedir? Dilin sosyal bir kurum olarak millet hayatındaki yeri ve önemi, Kültür nedir? Dil kültür ilişkisi

Detaylı

ESKİŞEHİR MESLEK YÜKSEKOKULU ÖĞRETİM YILI GÜZ DÖNEMİ FİNAL SINAV PROGRAMI AŞÇILIK PROGRAMI TARİH I.SINIF SAAT DERSLİK II.

ESKİŞEHİR MESLEK YÜKSEKOKULU ÖĞRETİM YILI GÜZ DÖNEMİ FİNAL SINAV PROGRAMI AŞÇILIK PROGRAMI TARİH I.SINIF SAAT DERSLİK II. - 2018 ÖĞRETİM YILI GÜZ DÖNEMİ FİNAL SINAV PROGRAMI AŞÇILIK PROGRAMI AŞÇ 109 MUTFAK PLANLAMA 11.00 106-107 AŞÇ 223 DÜNYA MUTFAĞI 11.00 203 25 ARALIK AŞÇ 107 HİJYEN VE SANİTASYON -102 AŞÇ 221 YARATICI MUTFAK

Detaylı

ESKİŞEHİR MESLEK YÜKSEKOKULU ÖĞRETİM YILI GÜZ DÖNEMİ ARA SINAV PROGRAMI AŞÇILIK PROGRAMI TARİH I.SINIF SAAT DERSLİK II.

ESKİŞEHİR MESLEK YÜKSEKOKULU ÖĞRETİM YILI GÜZ DÖNEMİ ARA SINAV PROGRAMI AŞÇILIK PROGRAMI TARİH I.SINIF SAAT DERSLİK II. - 2018 ÖĞRETİM YILI GÜZ DÖNEMİ ARA SINAV PROGRAMI AŞÇILIK PROGRAMI SALI CUMA AŞÇ 107 HİJYEN VE SANİTASYON 16.00 101-102 AŞÇ 223 DÜNYA MUTFAĞI 11.00 107 18.00 SEMİNER SALONU AŞÇ 116 PİŞİRME YÖNTEMLERİ I

Detaylı

DERSİN ADI PAZARTESİ YİYECEK İÇECEK SERVİSİ I 09: SALI YABANCI DİL I 11: ÇARŞAMBA TÜRK DİLİ I 10.

DERSİN ADI PAZARTESİ YİYECEK İÇECEK SERVİSİ I 09: SALI YABANCI DİL I 11: ÇARŞAMBA TÜRK DİLİ I 10. TURİZM VE OTEL İŞLETMECİLİĞİ PROĞRAMI I.SINIF(N.Ö) 2017/2018 ÖĞRETİM YILI GÜZ DÖNEMİ ARA TARİHLERİ 30.10.2017 PAZARTESİ YİYECEK İÇECEK SERVİSİ I 09:30 31.10.2017 SALI YABANCI DİL I 11:00 206 01.11.2017

Detaylı

Ömer Halisdemir Üniversitesi Niğde Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu Sınav Programı

Ömer Halisdemir Üniversitesi Niğde Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu Sınav Programı BANKACILIK VE SİGORTACILIK FİNANSAL YATIRIM ARAÇLARI SERMAYE PİYASASI İŞLEMLERİ GİRİŞİMCİLİK HİZMET PAZARLAMASI 31.1.2017 16:30 TEMEL KREDİ BİLGİLERİ TEMEL BANKACILIK BİLGİLERİ BANKA MUHASEBESİ MİKRO EKONOMİ

Detaylı

Daha Önce Alınan Dersler Bölümümüzdeki Karşılığı Olan Dersler Uygunluğu

Daha Önce Alınan Dersler Bölümümüzdeki Karşılığı Olan Dersler Uygunluğu Öğrencinin Soyadı: Mürsel ARSLAN Daha Önce Alınan Dersler Bölümümüzdeki Karşılığı Olan Dersler luğu Geçme tu Kodu 1 İngilizce I 2 80 210014 İngilizce- I 6 Değil* 2 Türk Dili- I 2 80 210010 Türk Dili- I

Detaylı

KUYUCAK MESLEK YÜKSEKOKULU

KUYUCAK MESLEK YÜKSEKOKULU Adnan Menderes Üniversitesi KUYUCAK MESLEK YÜKSEKOKULU I- PROGRAMLAR İŞLETME YÖNETİMİ İŞLETME YÖNETİMİ (İkinci Öğretim) KOOPERATİFÇİLİK KOOPERATİFÇİLİK (İkinci Öğretim) MUHASEBE VE VERGİ UYGULAMALARI PAZARLAMA

Detaylı

DERSİN ADI PAZARTESİ BİLGİ VE İLETİŞİM TEKNOLOJİSİ I 11: SALI KAT HİZMETLERİ 10:

DERSİN ADI PAZARTESİ BİLGİ VE İLETİŞİM TEKNOLOJİSİ I 11: SALI KAT HİZMETLERİ 10: TURİZM VE OTEL İŞLETMECİLİĞİ PROĞRAMI I.SINIF(N.Ö) 2018/2019 ÖĞRETİM YILI GÜZ DÖNEMİ BÜTÜNLEME TARİHLERİ PAZARTESİ BİLGİ VE İLETİŞİM TEKNOLOJİSİ I 11:00 PAZARTESİ KONUK İLETİŞİMİ 15:00 22.01.2019 SALI

Detaylı

TÜM PROGRAMLAR İÇİN ORTAK YETERLİKLER

TÜM PROGRAMLAR İÇİN ORTAK YETERLİKLER İŞ YERİ/İŞLETMEYİ (Ön koşul) İŞ/ GÖREV TÜM PROGRAMLAR İÇİN ORTAK YETERLİKLER SEKTÖR : ORTAK PROGRAM : ORTAK BÖLÜM : ORTAK SEVİYE : 5 YETERLİKLER İŞLEMLER 5 6 7 TEMEL EKONOMİK GÖSTERGELERİ ANALİZ ETMEK

Detaylı

SAKARYA ÜNİVERSİTESİ KAYNARCA SEYFETTİN SELİM MESLEK YÜKSEKOKULU MALİYE PROGRAMI 2013-2014 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI DERS PLANI AKTS KREDİLERİ

SAKARYA ÜNİVERSİTESİ KAYNARCA SEYFETTİN SELİM MESLEK YÜKSEKOKULU MALİYE PROGRAMI 2013-2014 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI DERS PLANI AKTS KREDİLERİ SAKARYA ÜNİVERSİTESİ KAYNARCA SEYFETTİN SELİM MESLEK YÜKSEKOKULU MALİYE PROGRAMI 2013-2014 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI DERS PLANI AKTS KREDİLERİ 1. Yarıyıl Ders Planı ENF 101 TEMEL BİLGİ TEKNOLOJİSİ KULLANIMI

Detaylı

ÖNSÖZ. Birinci Bölüm. Turizm ve Seyahat

ÖNSÖZ. Birinci Bölüm. Turizm ve Seyahat ÖNSÖZ Birinci Bölüm Turizm ve Seyahat Turizm... 1 Turist... 2 Seyahat... 2 İnsanların Seyahat Amaçları... 4 Turizmin Sınıflandırılması... 6 Turizm Tipleri... 6 Seyahat Acentalarının Dünyada ve Türkiye

Detaylı

Dersin. Dersin DEVREK MESLEK YÜKSEKOKULU MUHASEBE VE VERGİ BÖLÜMÜ MUHASEBE VE VERGİ UYGULAMALARI PROGRAMI DERS İÇERİKLERİ

Dersin. Dersin DEVREK MESLEK YÜKSEKOKULU MUHASEBE VE VERGİ BÖLÜMÜ MUHASEBE VE VERGİ UYGULAMALARI PROGRAMI DERS İÇERİKLERİ DEVREK MESLEK YÜKSEKOKULU MUHASEBE VE VERGİ BÖLÜMÜ MUHASEBE VE VERGİ UYGULAMALARI PROGRAMI DERS İÇERİKLERİ PROGRAM KODU:58105 1.YARIYIL DERSLERİ DMV101 GENEL MUHASEBE-1 1.Yarıyıl 3 1 4 4 Birinci modül

Detaylı

DERSİN ADI PAZARTESİ YİYECEK İÇECEK SERVİSİ I 09: SALI YABANCI DİL I 11: ÇARŞAMBA TÜRK DİLİ I 10.

DERSİN ADI PAZARTESİ YİYECEK İÇECEK SERVİSİ I 09: SALI YABANCI DİL I 11: ÇARŞAMBA TÜRK DİLİ I 10. TURİZM VE OTEL İŞLETMECİLİĞİ PROĞRAMI I.SINIF(N.Ö) 2017/2018 ÖĞRETİM YILI GÜZ DÖNEMİ FİNAL TARİHLERİ 25.12.2017 PAZARTESİ YİYECEK İÇECEK SERVİSİ I 09:30 26.12.2017 SALI YABANCI DİL I 11:00 206 27.12.2017

Detaylı

T.C. ÇANAKKALE ONSEKİZ MART ÜNİVERSİTESİ BİGA MESLEK YÜKSEKOKULU MÜDÜRLÜĞÜ DERS İÇERİKLERİ

T.C. ÇANAKKALE ONSEKİZ MART ÜNİVERSİTESİ BİGA MESLEK YÜKSEKOKULU MÜDÜRLÜĞÜ DERS İÇERİKLERİ BÖLÜM: Yönetim ve Organizasyon PROGRAM: İşletme Yönetimi 1. Yarıyıl (Güz) T.C. 101 Genel Muhasebe 4 (3+1): Muhasebe bilgi sistemi, muhasebenin gelişimi, muhasebenin temel kavramları, genel kabul görmüş

Detaylı

T.C. ONDOKUZ MAYIS ÜNİVERSİTESİ VEZİRKÖPRÜ MESLEK YÜKSEKOKULU MUHASEBE VERGİ BÖLÜMÜ MUHASEBE VE VERGİ UYGULAMALARI PROGRAMI DERS İÇERİKLERİ

T.C. ONDOKUZ MAYIS ÜNİVERSİTESİ VEZİRKÖPRÜ MESLEK YÜKSEKOKULU MUHASEBE VERGİ BÖLÜMÜ MUHASEBE VE VERGİ UYGULAMALARI PROGRAMI DERS İÇERİKLERİ I.YARIYIL T.C. ONDOKUZ MAYIS ÜNİVERSİTESİ VEZİRKÖPRÜ MESLEK YÜKSEKOKULU MUHASEBE VERGİ BÖLÜMÜ MUHASEBE VE VERGİ UYGULAMALARI PROGRAMI DERS İÇERİKLERİ Atatürk İlkeleri ve İnkilap Tarihi-I ATİ101 Osmanlı

Detaylı

İŞLETME YÖNETİMİ I öğretim yılı, Güz yarıyılı ders dağıtım çizelgesi

İŞLETME YÖNETİMİ I öğretim yılı, Güz yarıyılı ders dağıtım çizelgesi AFYON KOCATEPE ÜNİRSİTESİ İŞLETME YÖNETİMİ I E TEN GENEL MUHASEBE I A 204 GENEL İŞLETME I KONGRE FUAR YÖNETİMİ TEMEL HUKUK A 204 ÖRGÜTSEL DAVRANIŞ MİKRO EKONOMİ MATEMATİK YABANCI DİL I A 210 BİLGİ İLETİŞİM

Detaylı

İŞLETME YÖNETİMİ (I. ÖĞR.) İŞLETME YÖNETİMİ (II. ÖĞR.)

İŞLETME YÖNETİMİ (I. ÖĞR.) İŞLETME YÖNETİMİ (II. ÖĞR.) CUMA GÜN TARİH SAAT 1. SINIF (202) 2. SINIF (202) 1. SINIF (205) 2. SINIF (205) PAZARLAMA İLKELERİ(16) PAZARLAMA İLKELERİ(12) MİKRO EKONOMİ (7) MİKRO EKONOMİ(1) ULUS.İKTİSAT (6) ULUS.İKTİSAT (6)* GENEL

Detaylı

T.C. AFYON KOCATEPE ÜNİVERSİTESİ SANDIKLI MESLEK YÜKSEKOKULU İŞLETME YÖNETİMİ 1

T.C. AFYON KOCATEPE ÜNİVERSİTESİ SANDIKLI MESLEK YÜKSEKOKULU İŞLETME YÖNETİMİ 1 İŞLETME YÖNETİMİ 1 E TEMEL HUKUK YABANCI DİL 1 KONGRE VE FUAR YÖNETİMİ ÖRGÜTSEL DAVRANIŞ C 115 ÇARŞAMBA AİİT 1 GENEL MUHASEBE A 206 AİİT 1 MİKRO EKONOMİ C 114 TEMEL BİLGİ TEK. KULLANIMI 1 A 110 GENEL İŞLETME

Detaylı

AKADEMİK YILI GÜZ DÖNEMİ İNTİBAK PROGRAMI BİLGİSAYAR PROGRAMCILIĞI PROGRAMI

AKADEMİK YILI GÜZ DÖNEMİ İNTİBAK PROGRAMI BİLGİSAYAR PROGRAMCILIĞI PROGRAMI BİLGİSAYAR PROGRAMCILIĞI PROGRAMI OZD 001 TÜRK DİLİ I 2-2 UNV13101 TÜRK DİLİ I 2 0 2 OZD 003 ATATÜRK İLKELERİ VE İNKILAP TARİHİ - I 2-2 UNV13103 ATATÜRK İLKELERİ VE İNKILAP TARİHİ - I 2 0 2 OZD 005 YABANCI

Detaylı

EK -1 1.YARIYIL DERSİN ADI TEOR. UYG. Z/M/S ECTS D.SA. Yarıyıl içinde en az 6 ECTS ders seçilmeli 2.YARIYIL

EK -1 1.YARIYIL DERSİN ADI TEOR. UYG. Z/M/S ECTS D.SA. Yarıyıl içinde en az 6 ECTS ders seçilmeli 2.YARIYIL EK -1 1.YARIYIL DERSİN ADI TEOR. UYG. Z/M/S ECTS D.SA. Türk Dili 1 2 0 Z 1 2 Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi 1 2 0 Z 1 2 İngilizce 1 2 0 Z 2 2 Bilgi ve iletişim teknolojisi 1 2 0 Z 2 2 Önbüro Hizmetleri

Detaylı

ISL2101 İŞLETME YÖNETİMİ Zorunlu YAD102 YABANCI DİL Zorunlu YAD121 FRANSIZCA I Zorunlu

ISL2101 İŞLETME YÖNETİMİ Zorunlu YAD102 YABANCI DİL Zorunlu YAD121 FRANSIZCA I Zorunlu İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi İşletme 1. Yarıyıl Dersleri IKT1203 İKTİSADA GİRİŞ Zorunlu 3 0.00 0 5.00 ISL1001 İŞLETME I Zorunlu 3 0.00 0 5.00 ISL1401 İŞLETME MATEMATİĞİ I Zorunlu 3 0.00 0 5.00

Detaylı

MUĞLA SITKI KOÇMAN ÜNİVERSİTESİ TURİZM FAKÜLTESİ KONAKLAMA İŞLETMECİLİĞİ BÖLÜMÜ UYUM KOMİSYONU KARARI

MUĞLA SITKI KOÇMAN ÜNİVERSİTESİ TURİZM FAKÜLTESİ KONAKLAMA İŞLETMECİLİĞİ BÖLÜMÜ UYUM KOMİSYONU KARARI MUĞLA SITKI KOÇMAN ÜNİVERSİTESİ TURİZM FAKÜLTESİ KONAKLAMA İŞLETMECİLİĞİ BÖLÜMÜ UYUM KOMİSYONU KARARI 2014-2015 MEVCUT EĞİTİM-ÖĞRETİM PROGRAMI 2015-2016 EĞİTİM-ÖĞRETİM PROGRAMI 1. YARIYIL DERSLERİ 1. YARIYIL

Detaylı

TURİZM VE OTEL İŞLETMECİLİĞİ PROGRAMI DERS İÇERİKLERİ. ATATÜRK İLKELERİ VE İNKILAP TARİHİ I ( Teori 2, Uygulama 0, AKTS 2 )

TURİZM VE OTEL İŞLETMECİLİĞİ PROGRAMI DERS İÇERİKLERİ. ATATÜRK İLKELERİ VE İNKILAP TARİHİ I ( Teori 2, Uygulama 0, AKTS 2 ) TURİZM VE OTEL İŞLETMECİLİĞİ PROGRAMI DERS İÇERİKLERİ ATATÜRK İLKELERİ VE İNKILAP TARİHİ I ( Teori 2, Uygulama 0, AKTS 2 ) Konu 1 Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi dersine giriş. 2 Dünya sömürgeleri ve

Detaylı

DERS BİLGİ FORMU TOİ 1002

DERS BİLGİ FORMU TOİ 1002 Ders Adı: TURİZM EKONOMİSİ Programı: TURİZM VE OTEL İŞLETMECİLİĞİ 2 Saatler/Yerel Kredi: Öğretim Eleman(lar)ı: T 2 U 0 L 0 K 2 Bilgin GÜNER DERS BİLGİ FORMU Ders Kodu: TOİ 1002 Ders Düzeyi: Öğretim Yöntem

Detaylı

İŞLETME YÖNETİMİ (I. ÖĞR.) İŞLETME YÖNETİMİ (II. ÖĞR.)

İŞLETME YÖNETİMİ (I. ÖĞR.) İŞLETME YÖNETİMİ (II. ÖĞR.) CUMA GÜN TARİH SAAT 1. SINIF (202) 2. SINIF (202) 1. SINIF (205) 2. SINIF (205) PAZARLAMA İLKELERİ(16) PAZARLAMA İLKELERİ(12) MİKRO EKONOMİ (7) MİKRO EKONOMİ(1) ULUS.İKTİSAT (6) ULUS.İKTİSAT (6)* GENEL

Detaylı

ADALET ÖNLİSANS UZAKTAN EĞİTİM PROGRAMI DERS KİTABININ ADI SAYFA SAYISI SATIŞ FİYATI-TL I.YARIYIL

ADALET ÖNLİSANS UZAKTAN EĞİTİM PROGRAMI DERS KİTABININ ADI SAYFA SAYISI SATIŞ FİYATI-TL I.YARIYIL ADALET ÖNLİSANS UZAKTAN EĞİTİM PROGRAMI Klavye Kullanımı (1-2) 86 8,00 Adalet Meslek Etiği 122 12,00 Hukuka Giriş 82 8,00 Yargı Örgütü 103 10,00 Anayasa Hukuku Bilgisi 92 9,00 Medeni Hukuk Bilgisi 136

Detaylı

İÇİNDEKİLER. Önsöz... BİRİNCİ BÖLÜM TURİZM ENDÜSTRİSİ

İÇİNDEKİLER. Önsöz... BİRİNCİ BÖLÜM TURİZM ENDÜSTRİSİ İÇİNDEKİLER Önsöz... v BİRİNCİ BÖLÜM TURİZM ENDÜSTRİSİ 1. Turizm Endüstrisi... 1 1.1. Turizm Olayı ve Kavramı... 1 1.2. Turizm Endüstrisi Tanımı ve Temel Özellikleri... 5 1.3. Turizm Endüstrisinin Dünya

Detaylı

T.C. AFYON KOCATEPE ÜNİVERVERSİTESİ SANDIKLI MESLEK YÜKSEKOKULU TURİZM VE OTEL İŞLETMECİLİĞİ PROĞRAMI I.SINIF(N

T.C. AFYON KOCATEPE ÜNİVERVERSİTESİ SANDIKLI MESLEK YÜKSEKOKULU TURİZM VE OTEL İŞLETMECİLİĞİ PROĞRAMI I.SINIF(N TURİZM VE OTEL İŞLETMECİLİĞİ PROĞRAMI I.SINIF(N.Ö) 2016/2017 ÖĞRETİM YILI GÜZ DÖNEMİ FİNAL TARİHLERİ 27.12.2016 SALI ÖN BÜRO HİZMETLERİ 11:00 204 29.12.2016 TÜRK DİLİ I 10:00 AMFİ ATATÜRK İLKELERİ VE İNKILAP

Detaylı

DERS BİLGİ FORMU Gün İçi Hizmetler Konaklama Hizmetleri Kat Elemanlığı. 2. Yıl, 3. ve 4. dönem

DERS BİLGİ FORMU Gün İçi Hizmetler Konaklama Hizmetleri Kat Elemanlığı. 2. Yıl, 3. ve 4. dönem Dersin Adı Alan Meslek/Dal Dersin Okutulacağı Dönem/Sınıf/Yıl Süre Dersin Amacı Dersin Tanımı Dersin Ön Koşulları Ders İle Kazandırılacak Yeterlikler Dersin İçeriği Yöntem ve Teknikler Eğitim Öğretim Ortamı

Detaylı

Adnan Menderes Üniversitesi FAKÜLTESİ SÖKE İŞLETME. BÖLÜMLER ULUSLARARASI TİCARET ve İŞLETMECİLİK YÖNETİM BİLİŞİM SİSTEMLERİ

Adnan Menderes Üniversitesi FAKÜLTESİ SÖKE İŞLETME. BÖLÜMLER ULUSLARARASI TİCARET ve İŞLETMECİLİK YÖNETİM BİLİŞİM SİSTEMLERİ Adnan Menderes Üniversitesi SÖKE İŞLETME FAKÜLTESİ BÖLÜMLER ULUSLARARASI TİCARET ve İŞLETMECİLİK YÖNETİM BİLİŞİM SİSTEMLERİ SÖKE İŞLETME FAKÜLTESİ ULUSLARARASI TİCARET VE İŞLETMECİLİK BÖLÜMÜ DERS PROGRAMI

Detaylı

İKİNCİ YIL ÜÇÜNCÜ YIL

İKİNCİ YIL ÜÇÜNCÜ YIL ÇALIŞMA EKONOMİSİ VE ENDÜSTRİ İLİŞKİLERİ BÖLÜMÜ LİSANS DERS PROGRAMI (II.Öğretim) 101 İktisada Giriş I 2 0 2 4 102 İktisada Giriş II 2 0 2 4 103 Genel Muhasebe I 2 0 2 4 104 Genel Muhasebe II 2 0 2 4 105

Detaylı

DYY 101 İKTİSADA GİRİŞ DYY 103 TEMEL HUKUK DYY 105 ANAYASA HUKUKU DYY 107 KAMU YÖNETİMİ

DYY 101 İKTİSADA GİRİŞ DYY 103 TEMEL HUKUK DYY 105 ANAYASA HUKUKU DYY 107 KAMU YÖNETİMİ DEVREK MESLEK YÜKSEKOKULU YÖNETİM VE ORGANİZASYON BÖLÜMÜ YEREL YÖNETİMLER PROGRAMI (İKİNCİ ÖĞRETİM) DERS İÇERİKLERİ PROGRAM KODU:58206 01.YARIYIL DYY 101 İKTİSADA GİRİŞ 1 3 0 3 3 İktisat biliminin konusu

Detaylı

ALTERNATİF ENERJİ KAYNAKLARI TEKNOLOJİSİ PROGRAMI (BİRİNCİ ÖĞRETİM) DERS PROGRAMI

ALTERNATİF ENERJİ KAYNAKLARI TEKNOLOJİSİ PROGRAMI (BİRİNCİ ÖĞRETİM) DERS PROGRAMI Adnan Menderes Üniversitesi SÖKE MESLEK YÜKSEKOKULU PROGRAMLAR ALTERNATİF ENERJİ KAYNAKLARI TEKNOLOJİSİ AŞÇILIK BANKACILIK ve SİGOTACILIK BİLGİSAYAR DESTEKLİ TASARIM VE ANİMASYON DIŞ TİCARET ELEKTRİK ELEKTRİK

Detaylı

ANKARA ÜNİVERSİTESİ BEYPAZARI MESLEK YÜKSEKOKULU ÖĞRETİM YILI BANKACILIK VE SİGORTACILIK PROGRAMI I.SINIF(A-ŞUBESİ) II

ANKARA ÜNİVERSİTESİ BEYPAZARI MESLEK YÜKSEKOKULU ÖĞRETİM YILI BANKACILIK VE SİGORTACILIK PROGRAMI I.SINIF(A-ŞUBESİ) II 2015-2016 ÖĞRETİM YILI BANKACILIK VE SİGORTACILIK PROGRAMI I.SINIF(A-ŞUBESİ) II. DÖNEM YARIYIL SONU SINAV PROGRAMI 30 Mayıs 2016 10.00 Bankacılık Sistemi ve Mevzuatı 30 Mayıs 2016 16.00 Temel Yabancı Dil

Detaylı

SOSYAL BİLİMLER MESLEK YÜKSEKOKULU OTEL LOKANTA VE İKRAM HİZMETLERİ BÖLÜMÜ TURİZM OTEL İŞLETMECİLİĞİ PROGRAMI DERS İÇERİKLERİ I.

SOSYAL BİLİMLER MESLEK YÜKSEKOKULU OTEL LOKANTA VE İKRAM HİZMETLERİ BÖLÜMÜ TURİZM OTEL İŞLETMECİLİĞİ PROGRAMI DERS İÇERİKLERİ I. SOSYAL BİLİMLER MESLEK YÜKSEKOKULU OTEL LOKANTA VE İKRAM HİZMETLERİ Ü TURİZM OTEL İŞLETMECİLİĞİ I DERS İÇERİKLERİ I.YARIYIL DERSİN KODU - ADI SAYFA NO TD 101 Türk Dili I 2 AİL 101 Atatürk İlkeleri ve İnkılap

Detaylı

DERS KODU DERS ADI TEO. UYG. D.SAATİ AKTS YBD 102 YABANCI DİL-II 2 0 2 2

DERS KODU DERS ADI TEO. UYG. D.SAATİ AKTS YBD 102 YABANCI DİL-II 2 0 2 2 HİTİT ÜNİVERSİTESİ SOSYAL BİLİMLER MESLEK YÜKSEKOKULU MÜDÜRLÜĞÜ OTEL, LOKANTA VE İKRAM HİZMETLERİ BÖLÜMÜ / TURİZM VE OTEL İŞLETMECİLİĞİ PROGRAMI MÜFREDATI I. YARIYIL TUPC-101 HİTİT UYGARLIĞI 2 0 2 3 Hitit

Detaylı

T.C. HARRAN ÜNİVERSİTESİ İKTİSADİ VE İDARİ BİLİMLER FAKÜLTESİ İŞLETME BÖLÜMÜ ÖRGÜN ÖĞRETİM LİSANS DERSLERİ

T.C. HARRAN ÜNİVERSİTESİ İKTİSADİ VE İDARİ BİLİMLER FAKÜLTESİ İŞLETME BÖLÜMÜ ÖRGÜN ÖĞRETİM LİSANS DERSLERİ T.C. HARRAN ÜNİVERSİTESİ İKTİSADİ VE İDARİ BİLİMLER FAKÜLTESİ İŞLETME BÖLÜMÜ ÖRGÜN ÖĞRETİM LİSANS DERSLERİ 1. YARIYIL (GÜZ DÖNEMİ) 1004101 ATATÜRK İLKELERİ VE İNKILÂP TARİHİ I 2 2+0 2 ZORUNLU 1004102 TÜRK

Detaylı

TURİZM VE OTEL İŞLETMECİLİĞİ PROGRAMI DERS İÇERİKLERİ

TURİZM VE OTEL İŞLETMECİLİĞİ PROGRAMI DERS İÇERİKLERİ TURİZM VE OTEL İŞLETMECİLİĞİ PROGRAMI BİRİNCİ DÖNEM DERS İÇERİKLERİ Dersin Kodu SFH 1001 Dersin Adı İŞLETME YÖNETİMİ I Dersin İçeriği İşletmecilik temel kavramları ve tarihsel gelişim süreci, işletmecilik

Detaylı

LİSANS DERS ÖĞRTİM PLANI VE İNTİBAK PROGRAMI

LİSANS DERS ÖĞRTİM PLANI VE İNTİBAK PROGRAMI 01-013 EĞİTİM ÖĞRETİM YILINDAN İTİBAREN GEÇERLİ OLACAK NEVŞEHİR ÜNİVERİTEİ İKTİADİ VE İDARİ BİLİMLER FAKÜLTEİ TURİZM İŞLETMECİLİĞİ VE OTELCİLİK (N.Ö.) LİAN DER ÖĞRTİM PLANI VE İNTİBAK Kısaltmalar ve İşaretler:

Detaylı

ULUSLARARASI TİCARET ANA BİLİM DALI TEZLİ YÜKSEK LİSANS PROGRAMI GÜZ YARIYILI (DERS AŞAMASI) Dersin. Ulusal Kredi. Kuramsal Saati.

ULUSLARARASI TİCARET ANA BİLİM DALI TEZLİ YÜKSEK LİSANS PROGRAMI GÜZ YARIYILI (DERS AŞAMASI) Dersin. Ulusal Kredi. Kuramsal Saati. ULUSLARARASI TİCARET ANA BİLİM DALI TEZLİ YÜKSEK LİSANS PROGRAMI GÜZ YARIYILI ( AŞAMASI) SOE5901 Uzmanlık Alan i Z 8 0 8 0 8 SOE5903 Danışmanlık Z 0 1 1 0 1 UTI5101 İstatistik ları Z 3 0 3 3 6 UTI5103

Detaylı

İÇİNDEKİLER BİRİNCİ BÖLÜM İŞLETMECİLİK İLE İLGİLİ TEMEL KAVRAMLAR İŞLETMENİN ÇEVRESİ VE İŞLETME YÖNETİMİ

İÇİNDEKİLER BİRİNCİ BÖLÜM İŞLETMECİLİK İLE İLGİLİ TEMEL KAVRAMLAR İŞLETMENİN ÇEVRESİ VE İŞLETME YÖNETİMİ İÇİNDEKİLER BİRİNCİ BÖLÜM İŞLETMECİLİK İLE İLGİLİ TEMEL KAVRAMLAR İŞLETMENİN ÇEVRESİ VE İŞLETME YÖNETİMİ 1. İşletme İle İlgili Temel Kavramlar... 2 1.1. İhtiyaç... 2 1.2. Ürün... 3 1.3. Üretim ve Üretim

Detaylı

İÇİNDEKİLER. Contents I. KISIM İŞLETMECİLİK İLE İLGİLİ TEMEL BİLGİLER

İÇİNDEKİLER. Contents I. KISIM İŞLETMECİLİK İLE İLGİLİ TEMEL BİLGİLER İÇİNDEKİLER Contents I. KISIM İŞLETMECİLİK İLE İLGİLİ TEMEL BİLGİLER 1.Bölüm: TEMEL İŞLETMECİLİK KAVRAM VE TANIMLARI... 2 Giriş... 3 1.1. Temel Kavramlar ve Tanımlar... 3 1.2. İnsan İhtiyaçları... 8 1.3.

Detaylı

TURİZM FAKÜLTESİ GASTRONOMİ VE MUTFAK SANATLARI BÖLÜMÜ GASTRONOMİ VE MUTFAK SANATLARI PROGRAMI

TURİZM FAKÜLTESİ GASTRONOMİ VE MUTFAK SANATLARI BÖLÜMÜ GASTRONOMİ VE MUTFAK SANATLARI PROGRAMI TURİZM FAKÜLTESİ GASTRONOMİ VE MUTFAK SANATLARI BÖLÜMÜ GASTRONOMİ VE MUTFAK SANATLARI PROGRAMI 1 Turizme Giriş 3 0 3 2 Gastronomi ve Yiyecek Tarihi 2 0 2 3 Gastronomi ve Mutfak Sanatlarına Giriş 3 0 3

Detaylı

AKADEMİK YILI 2010-2011 1.YARIYIL DERSİN KODU ADI Teorik Pratik Kredi ECTS SMH101 GENEL MUHASEBE 3 1 4 5 DERS İÇERİĞİ

AKADEMİK YILI 2010-2011 1.YARIYIL DERSİN KODU ADI Teorik Pratik Kredi ECTS SMH101 GENEL MUHASEBE 3 1 4 5 DERS İÇERİĞİ MUHASEBE VE VERGİ UYGULAMALARI UZAKTAN EĞİTİM PROGRAMI ÖĞRETİM PLANI AKADEMİK YILI 2010-2011 1.YARIYIL SMH101 GENEL MUHASEBE 3 1 4 5 Muhasebe kavramı (Tanımı, Gelişimi, Bölümleri ve Muhasebe Bilgi Sistemi),

Detaylı

KARAMANOĞLU MEHMETBEY ÜNİVERSİTESİ SOSYAL BİLİMLER MESLEK YÜKSEKOKULU FİNANS BANKACILIK

KARAMANOĞLU MEHMETBEY ÜNİVERSİTESİ SOSYAL BİLİMLER MESLEK YÜKSEKOKULU FİNANS BANKACILIK BİRİNCİ YARIYIL KARAMANOĞLU MEHMETBEY ÜNİVERSİTESİ SOSYAL BİLİMLER MESLEK YÜKSEKOKULU FİNANS BANKACILIK ve SİGORTACILIK BÖLÜMÜ BANKACILIK ve SİGORTACILIK PROGRAMI 1.SINIF DERS İÇERİKLERİ Ekonomiye Giriş

Detaylı

ADALET ÖNLİSANS UZAKTAN EĞİTİM PROGRAMI DERS KİTABININ ADI SAYFA SAYISI SATIŞ FİYATI-TL I.YARIYIL

ADALET ÖNLİSANS UZAKTAN EĞİTİM PROGRAMI DERS KİTABININ ADI SAYFA SAYISI SATIŞ FİYATI-TL I.YARIYIL ADALET ÖNLİSANS UZAKTAN EĞİTİM PROGRAMI Klavye Kullanımı (1-2) 86 8,00 Adalet Meslek Etiği 122 12,00 Hukuka Giriş 82 8,00 Yargı Örgütü 103 10,00 Anayasa Hukuku Bilgisi 92 9,00 Medeni Hukuk Bilgisi 136

Detaylı

AVRASYA ÜNİVERSİTESİ

AVRASYA ÜNİVERSİTESİ Ders Tanıtım Formu Dersin Adı Öğretim Dili ÖN BÜRO İŞLEMLERİ VE YÖNETİMİ Türkçe Dersin Verildiği Düzey Ön Lisans (X ) Lisans ( ) Yüksek Lisans( ) Doktora( ) Eğitim Öğretim Sistemi Örgün Öğretim (X) Uzaktan

Detaylı

ESKİŞEHİR MESLEK YÜKSEKOKULU ÖĞRETİM YILI BAHAR DÖNEMİ DÖNEM SONU SINAV PROGRAMI AŞÇILIK PROGRAMI

ESKİŞEHİR MESLEK YÜKSEKOKULU ÖĞRETİM YILI BAHAR DÖNEMİ DÖNEM SONU SINAV PROGRAMI AŞÇILIK PROGRAMI AŞÇILIK PROGRAMI AŞÇ 113 MUTFAK EKİPMANLARI AŞÇ 202 PASTANE ÜRÜNLERİ 14.00 201 BİL 150 TEMEL BİLGİ TEKNOLOJİSİ 18.00 101 AŞÇ 244 AROMATİK OTLAR, BAHARATLAR VE KARIŞIMLAR TÜR 126 TÜRK DİLİ II 19.00 104-105

Detaylı

MUĞLA SITKI KOÇMAN ÜNİVERSİTESİ TURİZM FAKÜLTESİ SEYAHAT İŞLETMECİLİĞİ BÖLÜMÜ UYUM KOMİSYONU KARARI

MUĞLA SITKI KOÇMAN ÜNİVERSİTESİ TURİZM FAKÜLTESİ SEYAHAT İŞLETMECİLİĞİ BÖLÜMÜ UYUM KOMİSYONU KARARI MUĞLA SITKI KOÇMAN ÜNİVERSİTESİ TURİZM FAKÜLTESİ SEYAHAT İŞLETMECİLİĞİ BÖLÜMÜ UYUM KOMİSYONU KARARI 2014-2015 MEVCUT EĞİTİM-ÖĞRETİM PROGRAMI 2015-2016 EĞİTİM-ÖĞRETİM PROGRAMI 1. YARIYIL DERSLERİ 1. YARIYIL

Detaylı

ADALET ÖNLİSANS UZAKTAN EĞİTİM PROGRAMI

ADALET ÖNLİSANS UZAKTAN EĞİTİM PROGRAMI ADALET ÖNLİSANS UZAKTAN EĞİTİM PROGRAMI Klavye Kullanımı (1 2) 86 8,00 Atatürk ilkeleri ve İnkılap Tarihini 345 30,00 II İleri Klavye Kullanımı 1 2 82 8,00 ankarauzem@gmail.com adresine e-posta olarak

Detaylı

ONDOKUZ MAYIS ÜNİVERSİTESİ SAMSUN MESLEK YÜKSEKOKULU Çocuk Bakımı ve Gençlik Hizmetleri Bölümü Çocuk Gelişimi Programı

ONDOKUZ MAYIS ÜNİVERSİTESİ SAMSUN MESLEK YÜKSEKOKULU Çocuk Bakımı ve Gençlik Hizmetleri Bölümü Çocuk Gelişimi Programı ONDOKUZ MAYIS ÜNİVERSİTESİ SAMSUN MESLEK YÜKSEKOKULU Çocuk Bakımı ve Gençlik Hizmetleri Bölümü Çocuk Gelişimi Programı 1. Yarıyıl Ders İçerikleri Dersin Adı D.S KR. AKTS Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tar-1.

Detaylı

ESKİŞEHİR MESLEK YÜKSEKOKULU ÖĞRETİM YILI BAHAR DÖNEMİ ARA SINAV PROGRAMI AŞÇILIK PROGRAMI TARİH I.SINIF SAAT DERSLİK II.

ESKİŞEHİR MESLEK YÜKSEKOKULU ÖĞRETİM YILI BAHAR DÖNEMİ ARA SINAV PROGRAMI AŞÇILIK PROGRAMI TARİH I.SINIF SAAT DERSLİK II. 2017 - ÖĞRETİM YILI BAHAR DÖNEMİ ARA SINAV PROGRAMI AŞÇILIK PROGRAMI 19 MART AŞÇ 110 GIDA TEKNOLOJİSİ 09.00 101 RHİ 107 İLETİŞİM 11.00 200 AŞÇ 222 YARATICI MUTFAK UYGULAMALARI II 14.00 202 19.00 206-207

Detaylı

Öğr.Gör. Erkan TAŞDEMİR MOBİL PROGRAMLAMA. Öğr.Gör. Selçuk ÖZKAN LAB3. Öğr.Gör. Ahmet ALTAY ATATÜRK İLKELERİ VE INKILAP TARİHİ-I SOĞUK MUTFAK

Öğr.Gör. Erkan TAŞDEMİR MOBİL PROGRAMLAMA. Öğr.Gör. Selçuk ÖZKAN LAB3. Öğr.Gör. Ahmet ALTAY ATATÜRK İLKELERİ VE INKILAP TARİHİ-I SOĞUK MUTFAK Pazartesi I I VERİ TABANI VE YÖNETİMİ MOBİL PROGRAMLAMA BÜRO YÖNETİMİ BİLGİ YÖNETİMİ VE UYGULAMALARI- I VERİ TABANI YÖNETİM SİSTEMLERİ BİLGİSAYAR DESTEKLİ PROJE-I SÖZLEŞME KEŞİF VE PLANLAMA SOĞUK I BİLETLEME

Detaylı

İÇİNDEKİLER. Önsöz... iii Şekiller Listesi... xvi Tablolar Listesi... xvii. Birinci Bölüm İŞLETMECİLİKTE TEMEL KAVRAMLAR. Yrd. Doç. Dr.

İÇİNDEKİLER. Önsöz... iii Şekiller Listesi... xvi Tablolar Listesi... xvii. Birinci Bölüm İŞLETMECİLİKTE TEMEL KAVRAMLAR. Yrd. Doç. Dr. İÇİNDEKİLER Önsöz... iii Şekiller Listesi... xvi Tablolar Listesi... xvii Birinci Bölüm İŞLETMECİLİKTE TEMEL KAVRAMLAR Yrd. Doç. Dr. Onur KÖPRÜLÜ Giriş... 1 1.1. Güdü, İhtiyaçlar ve Maslow un İhtiyaçlar

Detaylı

GİRESUN ÜNİVERSİTESİ TİREBOLU MEHMET BAYRAK MESLEK YÜKSEKOKULU 2013-2014 EĞİTİM ÖĞRETİM BAHAR DÖNEMİ HAFTALIK DERS PROGRAMI

GİRESUN ÜNİVERSİTESİ TİREBOLU MEHMET BAYRAK MESLEK YÜKSEKOKULU 2013-2014 EĞİTİM ÖĞRETİM BAHAR DÖNEMİ HAFTALIK DERS PROGRAMI GİRESUN ÜNİVERSİTESİ TİREBOLU MEHMET BAYRAK MESLEK YÜKSEKOKULU 2013-2014 EĞİTİM ÖĞRETİM BAHAR DÖNEMİ HAFTALIK DERS PROGRAMI MUHASEBE VE VERGİ UYGULAMALARI 1. SINIF 8 DÖNEMSONU MUHASEBE İŞLEMLERİ D8 İSTATİSTİK

Detaylı

T.C. NİĞDE ÜNİVERSİTESİ NİĞDE SOSYAL BİLİMLER MESLEK YÜKSEKOKULU TURİZM VE OTEL İŞLETMECİLİĞİ BÖLÜMÜ DERS İÇERİKLERİ

T.C. NİĞDE ÜNİVERSİTESİ NİĞDE SOSYAL BİLİMLER MESLEK YÜKSEKOKULU TURİZM VE OTEL İŞLETMECİLİĞİ BÖLÜMÜ DERS İÇERİKLERİ SAYFA:1/6 I. YARIYIL DERSLERİ NTO1001 GENEL TURİZM (3 0 3) Turizm ve Turist Kavramı, Turizmin İşlevleri, Turizm Endüstrisi, Seyahat Formaliteleri, Turizm ve Havayolu Ulaştırması, Turizm ve Denizyolu, Turizm

Detaylı

T.C. NİĞDE ÜNİVERSİTESİ NİĞDE SOSYAL BİLİMLER MESLEK YÜKSEKOKULU TURİZM VE OTEL İŞLETMECİLİĞİ BÖLÜMÜ DERS İÇERİKLERİ

T.C. NİĞDE ÜNİVERSİTESİ NİĞDE SOSYAL BİLİMLER MESLEK YÜKSEKOKULU TURİZM VE OTEL İŞLETMECİLİĞİ BÖLÜMÜ DERS İÇERİKLERİ SAYFA:1/6 I. YARIYIL DERSLERİ NTO1001 GENEL TURİZM (3 0) Turizm ve Turist Kavramı, Turizmin İşlevleri, Turizm Endüstrisi, Seyahat Formaliteleri, Turizm ve Havayolu Ulaştırması, Turizm ve Denizyolu, Turizm

Detaylı

GÜZ YARIYILI (DERS AŞAMASI) Dersin Dersin Adı Kodu SOE5901 Uzmanlık Alan Dersi Z SOE6904 Danışmanlık Z

GÜZ YARIYILI (DERS AŞAMASI) Dersin Dersin Adı Kodu SOE5901 Uzmanlık Alan Dersi Z SOE6904 Danışmanlık Z İŞLETME ANABİLİM DALI YÖNETİM VE ORGANİZASYON TEZLİ YÜKSEK LİSANS PROGRAMI GÜZ YARIYILI ( AŞAMASI) SOE5901 Uzmanlık Alan Dersi Z 8 0 8 0 8 SOE5903 Danışmanlık Z 0 1 1 0 1 YVO5001 Yönetim ve Organizasyonda

Detaylı

BÜLENT ECEVİT ÜNİVERSİTESİ AHMET ERDOĞAN SAĞLIK HİZMETLERİ MESLEK YÜKSEKOKULU TIBBİ DOKÜMANTASYON PROGRAMI DERS İÇERİKLERİ

BÜLENT ECEVİT ÜNİVERSİTESİ AHMET ERDOĞAN SAĞLIK HİZMETLERİ MESLEK YÜKSEKOKULU TIBBİ DOKÜMANTASYON PROGRAMI DERS İÇERİKLERİ BÜLENT ECEVİT ÜNİVERSİTESİ AHMET ERDOĞAN SAĞLIK HİZMETLERİ MESLEK YÜKSEKOKULU TIBBİ DOKÜMANTASYON PROGRAMI DERS İÇERİKLERİ I. YARIYIL TDS103 Tıbbi Dokümantasyon I (3 0 3 3) Tıbbi Dokümantasyona Giriş,

Detaylı

Öğr. Sayısı BESLENME İLKELERİ 16.11.2015 09:00 D201- Öğr. Gör. M. 81 TARİHİ I

Öğr. Sayısı BESLENME İLKELERİ 16.11.2015 09:00 D201- Öğr. Gör. M. 81 TARİHİ I OTEL LOKANTA VE İKRAM HİZMETLERİ BÖLÜMÜ AŞÇILIK PROGRAMI (NORMAL VE II. ÖĞRETİM) ARA TARİHLERİ BESLENME İLKELERİ 16.11.2015 09:00 D201- Gör. M. 81 ÖZBAY TÜRK DİLİ I 17.11.2015 09:00 D201- Gör. M. 81 KARABACAK

Detaylı

BANKACILIK VE SİGORTACILIK PROGRAMI (BİRİNCİ ÖĞRETİM / İKİNCİ ÖĞRETİM) ÖĞRETİM PROGRAMI

BANKACILIK VE SİGORTACILIK PROGRAMI (BİRİNCİ ÖĞRETİM / İKİNCİ ÖĞRETİM) ÖĞRETİM PROGRAMI YENİPAZAR MESLEK YÜKSEKOKULU Adnan Menderes Üniversitesi I- PROGRAMLAR BANKACILIK VE SİGORTACILIK BANKACILIK VE SİGORTACILIK (İkinci Öğretim) EMLAK VE EMLAK YÖNETİMİ EMLAK VE EMLAK YÖNETİMİ (İkinci Öğretim)

Detaylı

ERZURUM TEKNİK ÜNİVERSİTESİ İKTİSADİ VE İDARİ BİLİMLER FAKÜLTESİ (ETÜ- İİBF) İŞLETME BÖLÜMÜ ÖĞRETİM PROGRAMI

ERZURUM TEKNİK ÜNİVERSİTESİ İKTİSADİ VE İDARİ BİLİMLER FAKÜLTESİ (ETÜ- İİBF) İŞLETME BÖLÜMÜ ÖĞRETİM PROGRAMI ERZURUM TEKNİK ÜNİVERSİTESİ İKTİSADİ VE İDARİ BİLİMLER FAKÜLTESİ (ETÜ- İİBF) İŞLETME BÖLÜMÜ ÖĞRETİM PROGRAMI I. SINIF I. YARIYIL II. YARIYIL İŞL101 Muhasebe I 3 0 3 6 İŞL102 Muhasebe II 3 0 3 6 İŞL103

Detaylı

DERS BİLGİ FORMU. Okul Eğitimi Süresi

DERS BİLGİ FORMU. Okul Eğitimi Süresi DERSİN ADI SÜRE VE ) DERS BİLGİ FORMU ANATOMİ TIBBİ HİZMETLER VE TEKNİKLER (TIBBİ HİZMETLER VE TEKNİKLER) I DÖNEM Zorunlu Meslek i Seçmeli lık Saati Okul Eğitimi Bireysel Öğrenme (Proje, Ödev, Araştırma,

Detaylı

TARİH SAAT DERSİN ADI (02-06 Kasım 2015 Haftası) Bilgi ve İletişim Teknolojileri I. 06 Kasım 2015 16.00 Temel Yabancı Dil (İngilizce)

TARİH SAAT DERSİN ADI (02-06 Kasım 2015 Haftası) Bilgi ve İletişim Teknolojileri I. 06 Kasım 2015 16.00 Temel Yabancı Dil (İngilizce) 2015-2016 ÖĞRETİM YILI BANKACILIK VE SİGORTACILIK PROGRAMI I.SINIF (A- ŞUBESİ) I.YARIYIL ARA SINAV PROGRAMI TARİH SAAT DERSİN ADI (02-06 Kasım 2015 Haftası) Bilgi ve İletişim Teknolojileri I (Her grubun

Detaylı

Ders Kod Ders Ad T U L K AKTS DİL. TD101 Türk Dili I 2 0 0 2 2. REH100 Temel Bilgi Teknolojileri 2 2 0 3 3. REH106 Arkeoloji I 3 0 0 3 3

Ders Kod Ders Ad T U L K AKTS DİL. TD101 Türk Dili I 2 0 0 2 2. REH100 Temel Bilgi Teknolojileri 2 2 0 3 3. REH106 Arkeoloji I 3 0 0 3 3 ADNAN MENDERES ÜNİVERSİTESİ TURİZM FAKÜLTESİ TURİZM REHBERLİĞİ BÖLÜMÜ 2014/15 ÖĞRETİM PROGRAMI 05.12.2014 Hazırlık YD001 Hazırlık Sınıfı 0 0 0 0 60 60 1. Yarıyıl AI101 Atatürk İlke ve İnkılapları Tarihi

Detaylı

BEÜN DEVREK MESLEK YÜKSEKOKULU OTEL, LOKANTA VE İKRAM HİZMETLERİ BÖLÜMÜ AŞÇILIK PROGRAMI l. SINIF

BEÜN DEVREK MESLEK YÜKSEKOKULU OTEL, LOKANTA VE İKRAM HİZMETLERİ BÖLÜMÜ AŞÇILIK PROGRAMI l. SINIF AŞÇILIK PROGRAMI l. SINIF DAH104 Unlu Gıda Yapım Teknikleri ve Uyg. Öğr.Gör. Sercan KADAM 09.05.16 11:00 DAH108 Yiyecek-İçecek Maliyet Kontrolü Öğr.Gör. Sercan KADAM 09.05.16 10:00 DAH102 Menü Planlama

Detaylı