FON DENETİM YMM. VE BAĞIMSIZ DENETİM A. Ş. nin müşterilerine özel bir hizmetidir. İzinsiz çoğaltılamaz. İktibas edilemez.

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "FON DENETİM YMM. VE BAĞIMSIZ DENETİM A. Ş. nin müşterilerine özel bir hizmetidir. İzinsiz çoğaltılamaz. İktibas edilemez."

Transkript

1 S İ R K Ü L E R R A P O R FON DENETİM YMM. VE BAĞIMSIZ DENETİM A. Ş. nin müşterilerine özel bir hizmetidir. İzinsiz çoğaltılamaz. İktibas edilemez. SİRKÜLER TARİHİ : 05 / 12 / 2017 SİRKÜLER SAYISI : 2017 / 043 SİRKÜLER KONUSU : 7061 Sayılı Bazı Vergi Kanunları İle Diğer Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Hak tarih ve sayılı Resmi Gazete de 7061 Sayılı Bazı Vergi Kanunları İle Diğer Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun yayınlanmıştır. Mezkür kanun hükümlerine göre; tarihinden geçerli olmak üzere 7061 Sayılı Kanunun 9. Maddesi ile; a Sayılı Amme Alacaklarının Tahsil Usulleri Hakkında Kanunun 15. Maddesinde yer alan ihtiyati hacze itiraz süresi 7 günden 15 güne; b Sayılı Amme Alacaklarının Tahsil Usulleri Hakkında Kanunun 55. Maddesinde yer alan ödeme emrinde süre 7 günden 15 güne; c Sayılı Amme Alacaklarının Tahsil Usulleri Hakkında Kanunun 56. Maddesinde yer alan teminatlı alacaklarda takip süresi 7 günden 15 güne; d Sayılı Amme Alacaklarının Tahsil Usulleri Hakkında Kanunun 58. Maddesinde yer alan ödeme emrine itiraz süresi 7 günden 15 güne; e Sayılı Amme Alacaklarının Tahsil Usulleri Hakkında Kanunun 60. Maddesinde yer alan mal bildiriminde bulunma süresi 7 günden 15 güne; çıkarılmıştır tarihinden geçerli olmak üzere 7061 sayılı kanunun 10. Maddesi ile; mobil iletişim hizmetlerinde ÖTV %25 ten, radyo ve televizyon yayınlarının uydu platformu ve kablo ortamında iletilmesi hizmetlerinde ÖTV %15 ten, kablolu kablosuz ve mobil internet servis hizmetlerinde ÖTV %5 ten, bunların dışında kalan elektronik haberleşme hizmetlerinden ÖTV%15 oranından %7,5 oranına indirildi Sayılı kanunun yayımını izleyen aybaşından ( Tarihinden) itibaren 7061 Sayılı Kanunun 13. Maddesi ile, şans oyunları ile gerçek ve tüzel kişilerce düzenlenen yarışma ve çekilişlerde kazanılan ikramiyelerde veraset ve intikal vergisi oranı %20 ye çıkarıldı tarihinden itibaren elde edilen gelirlere uygulanmak üzere 7061 Sayılı Kanunun 14. Maddesi ile gayrimenkul sermaye iradının tespitinde yararlanılan götürü gider oranı %15 e indirildi.

2 tarihinden geçerli olmak üzere 7061 Sayılı Kanunun 15. Maddesi ile sadece kendisi için AGİ hesaplanan asgari ücretlilerin 2017 Eylül Ekim Kasım ve Aralık aylarına ait ücretlerinin 2017 Ocak ayında hesaplanan ücret arasında kalan fark kendilerine ek AGİ olarak ödenecektir. Burada ki net ücret yasal kesintiler yapıldıktan sonra kalan tutara AGİ nin ilave olunması sonucu bulunan tutarı ifade etmektedir tarihinden geçerli olmak üzere 7061 Sayılı Kanunun 23. Maddesi ile (bu tarih dahil) sonra kayıt ve tescil edilecek otomobil, kaptıkaçtı, arazi taşıtı ve benzerlerinde uygulanacak Motorlu Taşıtlar Vergisi şu şekildedir. Motor Silindir Hacmi (cm³) Taşıt Değeri (TL) 1- Otomobil, kaptıkaçtı, arazi taşıtları ve benzerleri 1300 cm³ ve aşağısı cm³ e kadar cm³ e kadar cm³ e kadar cm³ e kadar cm³ e kadar cm³ e kadar cm³ e kadar 4001 cm³ ve yukarısı Satır Numarası Taşıtların Yaşları ile Ödenecek Yıllık Vergi Tutarı (TL) 16 ve yaş 4-6 yaş yukarı yaş yaş yaş i aşmayanlar i aşıp i aşmayanlar i aşanlar i aşmayanlar i aşıp i aşmayanlar i aşanlar i aşmayanlar i aşanlar i aşmayanlar i aşanlar i aşmayanlar i aşanlar i aşmayanlar i aşanlar i aşmayanlar i aşanlar i aşmayanlar i aşanlar i aşmayanlar i aşanlar Taşıtların Yaşları ile Ödenecek Yıllık Vergi Tutarı (TL) 1-3 yaş 4-6 yaş 7-11 yaş yaş 16 ve yukarı yaş

3 tarihinden geçerli olmak üzere 7061 Sayılı Kanunun 26. Maddesi ile (bu tarih dahil) önce kayıt ve tescil edilen otomobil, kaptıkaçtı, arazi taşıtı ve benzerlerinde uygulanacak Motorlu Taşıtlar Vergisi şu şekildedir. Taşıtların Yaşları ile Ödenecek Yıllık Vergi Tutarı (TL) Motor Silindir Hacmi (cm³) 1-3 yaş 4-6 yaş 7-11 yaş yaş 16 ve yukarı yaş Otomobil, kaptıkaçtı, arazi taşıtları ve benzerleri 1300 cm³ ve aşağısı cm³ e kadar cm³ e kadar cm³ e kadar cm³ e kadar cm³ e kadar cm³ e kadar cm³ e kadar cm³ ve yukarısı Sayılı Kanunun yayımı ( ) tarihinden itibaren 7061 Sayılı Kanunun 32. Maddesi ile Transfer Fiyatlandırması ile İlgili Yöntem Belirleme Anlaşması Harçları yürürlükten kaldırılmıştır Sayılı Kanunun yayımı ( ) tarihinden itibaren 7061 Sayılı Kanunun 35. Maddesi ile Emlak Vergisinin Hesabında takdir komisyonlarınca 2017 yılında 2018 yılı için takdir edilen asgari ölçüde arsa ve arazi metrekare birim değerleri 2017 yılı için uygulanan birim değerlerinin %50 sinden fazlasını aşması durumunda 2018 yılına ilişkin bina ve arazi vergi değerlerinin hesabında 2017 yılında uygulanan asgari ölçüde arsa ve arazi metrekare birim değerlerinin %50 fazlası esas alınır. 2019,2020 ve 2021 yıllarında ise Emlak Vergisi Kanunu 29 uncu madde uyarınca hesaplanan değerler esas alınır Sayılı kanunun yayımını izleyen aybaşından ( Tarihinden) itibaren 7061 Sayılı Kanunun 41. Maddesi ile 3065 Sayılı Katma Değer Vergisi Kanunun 9. Maddesi 1. Fıkrasına Türkiye de ikametgâhı, işyeri, kanuni merkezi ve iş merkezi bulunmayanlar tarafından katma değer vergisi mükellefi olmayan gerçek kişilere elektronik ortamda sunulan hizmetlere ilişkin katma değer vergisi, bu hizmeti sunanlar tarafından beyan edilip ödenir. Maliye Bakanlığı elektronik ortamda sunulan hizmetlerin kapsamı ile uygulamaya ilişkin usul ve esasları belirlemeye yetkilidir. Hükmü eklenmek suretiyle Türkiye de ikametgahı, işyeri, kanuni merkezi ve iş merkezi bulunmayanlar tarafından KDV mükellefi bulunmayan gerçek kişilere elektronik ortamda sunulan hizmetlere ilişkin katma değer vergisinden hizmet sunucuları sorumlu tutulmuştur Sayılı kanunun yayımını izleyen aybaşından ( Tarihinden) itibaren 7061 Sayılı Kanunun 42. Maddesi ile, 3065 Saylı Katma Değer Vergisi Kanunun 17. Maddesine eklene ç bendi ile Uluslararası roaming anlaşmaları çerçevesinde yurt dışından alınan roaming hizmetleri ile bu hizmetlerin Türkiye deki müşterilere yansıtılması işlemi Katma Değer Vergisi nden istisna edilmiştir.

4 Sayılı Kanunun yayımı ( ) tarihinden itibaren 7061 Sayılı Kanunun 43. Maddesi ile 3065 sayılı Katma Değer Vergisi Kanunun Geçici Madde 37; imalat sanayine yönelik yatırım teşvik belgesi kapsamında a- Asgari 50 milyon TL si tutarında sabit yatırım öngörülen yatırımlara ilişkin inşaat işleri nedeniyle 2017 ve 2018 yıllarında yüklenilen ve 2017 ve 2018 yıllarının altı aylık dönemleri itibariyle indirim yoluyla telafi edilemeyen Katma Değer Vergisi altı aylık dönemleri izleyen bir yıl içerisinde b- 50 milyon TL si tutarına kadar sabit yatırım öngörülen yatırımlara ilişkin inşaat işleri nedeniyle 2017 ve 2018 yıllarında yüklenilen ve 2017 ve 2018 yılı sonuna kadar indirim yoluyla telafi edilemeyen katma değer vergisi izleyen yıl içerisinde talep edilmesi halinde belge sahibi mükellefe iade olunur. Teşvik belgesine konu yatırımın tamamlanmaması halinde, iade edilen vergiler, vergi ziyaı cezası uygulanarak iade tarihinden itibaren gecikme faizi ile birlikte tahsil edilir. Bu vergiler ve cezalarda zamanaşımı, verginin tarhını veya cezanın kesilmesini gerektiren durumun meydana geldiği tarihi takip eden takvim yılı başında başlar. Şeklinde değiştirilmiştir Sayılı Kanunun yayımı ( ) tarihinden itibaren 7061 Sayılı Kanunun 56. Maddesi ile 4447 sayılı kanunun Ek 3. Maddesinde yapılan değişiklik ile Tehlikeli ve çok tehlikeli işlerden olup, Bakanlıkça çıkarılacak tebliğlerde belirtilen mesleklerde, 21/9/2006 tarihli ve 5544 sayılı Meslekî Yeterlilik Kurumu Kanunu kapsamında yetkilendirilmiş sınav ve belgelendirme kuruluşlarının gerçekleştireceği sınavlarda başarılı olan kişilerin 31/12/2019 tarihine kadar belge masrafı ile sınav ücreti işsizlik sigortası fonundan karşılanacaktır tarihinden geçerli olmak üzere 7061 Sayılı Kanunun 72. Maddesi ile %90 veya daha fazla engellilik oranına sahip engel ve malüller tarafından satın alınan hesaplanması gereken özel tüketim vergisi ve diğer her türlü vergiler dahil bedeli TL yi aşanlar hariç olmak üzere malül ve engelliler tarafından satın alınması halinde Özel Tüketim Vergisi nden istisna edilmiştir tarihinden geçerli olmak üzere 7061 Sayılı Kanunun 75. Maddesi ile Özel Tüketim Vergisi Kanuna ekli III sayılı listenin A cetveline aşağıda sayılan ürünler eklenerek Özel Tüketim Vergisi ne tabi tutulmuştur G.T.İ.P. NO Mal İsmi Meyve suları (üzüm şırası dahil) ve sebze suları (fermente edilmemiş ve alkol katılmamış), ilave şeker veya diğer tatlandırıcı maddeler katılmış olsun olmasın (Yalnız ambalajlanmış olanlar ve/veya toptan teslime konu edilenler) (Sebze suları ve Türk Gıda Kodeksine göre % 100 meyve suyu sayılanlar hariç) Sular (mineral sular ve gazlı sular dahil) (ilave şeker veya diğer tatlandırıcı maddeler katılmış veya aromalandırılmış) ve alkolsüz diğer içecekler (20.09 pozisyonundaki meyve ve sebze suları hariç) (Yalnız ambalajlanmış olanlar ve/veya toptan Vergi Oranı (%) Asgari Maktu Vergi Tutarı (TL)

5 teslime konu edilenler) (Doğal mineralli doğal maden suyu ile üretilmiş, tatlandırılmış, aromalandırılmış meyveli gazlı içecekler ile , , , hariç) Sade gazozlar Meyvalı gazozlar Alkolsüz biralar tarihinden geçerli olmak üzere 7061 Sayılı Kanunun 88. Maddesi ile 5520 sayılı Kurumlar Vergisi Kanunun 4. Maddesi (k) bendinin sonuna (Kooperatiflerin ortakları dışındaki kişilerle yaptıkları işlemler ile kooperatif ana sözleşmesinde yer almayan konularda ortakları ile yaptıkları işlemler ortak dışı işlemlerdir. Kooperatiflerin faaliyetin icrasına tahsis ettikleri ve ekonomik ömrünü tamamlamış olan demirbaş, makine, teçhizat, taşıt ve benzeri amortismana tabi iktisadi kıymetleri elden çıkarmaları ile yapı kooperatiflerinin kendilerine ait arsalarını kat karşılığı vererek her bir hisse için bir işyeri veya konut elde etmeleri ortak dışı işlem sayılmaz. Kooperatiflerin ortak dışı işlemleri nedeniyle kooperatif tüzel kişiliğine bağlı ayrı bir iktisadi işletme oluşmuş kabul edilir. Kooperatiflerin, iktisadi işletmelerinden ve tam mükellefiyete tabi başka bir kurumun sermayesine katılımlarından kazanç elde etmelerinin ve bu kazançların daha sonra ortaklara dağıtılmasının muafiyete etkisi yoktur. Ortak dışı işlemlerden elde edilen kazançların vergilendirilmesine ilişkin usul ve esaslar Maliye Bakanlığınca belirlenir.) hükmü eklenmiş olup ortak dışı işlem tanımlanmıştır. Diğer taraftan kooperatiflerin ortak dışı işlem yapmaları halinde kooperatif tüzel kişiliğine bağlı bir iktisadi işletmenin oluştuğunun kabul edileceği hakkında hüküm tesis edilmiştir tarihinden geçerli olmak üzere 7061 Sayılı Kanunun 89. Maddesi ile 5520 sayılı Kurumlar Vergisi Kanunun 5 / 1 e bendinde yapılan değişiklik ile Kurumların, en az iki tam yıl süreyle aktiflerinde yer alan iştirak hisseleri ile aynı süreyle sahip oldukları kurucu senetleri, intifa senetleri ve rüçhan haklarının satışından doğan kazançların %75 lik kısmı ile aynı süreyle aktiflerinde yer alan taşınmazların satışından doğan kazançların %50 lik kısmı şeklinde değiştirilerek kurumların aktiflerinde en az iki tam yıl süreyle yer alan taşınmazların satışında ki kurumlar vergisinden istisna edilme oranı %50 ye indirilmiştir sayılı Kurumlar Vergisi Kanunun 5 / 1 i bendinde yapılan değişiklikle Kooperatif ortaklarının yönetim gideri karşılığı olarak ödedikleri paralardan harcanmayarak iade edilen kısımlar ile tüketim kooperatiflerinin, ortaklarının kişisel ve ailevi gıda ve giyecek ihtiyaçlarını karşılamak için satın aldıkları malların değerine göre hesapladıkları risturnlar kurumlar vergisinden istisna edilmiştir Sayılı Kanunun yayımı ( ) tarihinden itibaren 7061 Sayılı Kanunun 90. Maddesi ile kurumlar vergisi mükelleflerinin 2017 ve 2018 takvim yıllarında gerçekleştirdikleri imalat sanayine yönelik yatırım teşvik belgesi kapsamında ki yatırım harcamaları için 5520 sayılı Kurumlar Vergisi Kanunun 32/A maddesinin ikinci fıkrasının (a), (b) ve (c) bentleri aşağıdaki gibi olacaktır. a) (Değişik: 31/5/ /39 md.) İstatistikî bölge birimleri sınıflandırması ile kişi başına düşen milli gelir veya sosyoekonomik gelişmişlik düzeylerini dikkate almak suretiyle illeri gruplandırmaya ve gruplar itibarıyla teşvik edilecek sektörleri ve bu sektörler ile organize sanayi bölgeleri, Gökçeada ve Bozcaada da yapılan yatırımlara ve Bakanlar Kurulunca belirlenen kültür ve turizm koruma ve gelişim bölgelerinde yapılan turizm yatırımlarına ilişkin yatırım ve istihdam büyüklüklerini belirlemeye,

6 b) Her bir il grubu, stratejik yatırımlar veya (a) bendinde belirtilen yerler için yatırıma katkı oranını % 70 i, yatırım tutarı 50 milyon Türk Lirasını aşan büyük ölçekli yatırımlarda ise % 80 i geçmemek üzere belirlemeye, kurumlar vergisi oranını % 100 e kadar indirimli uygulatmaya, c) (Ek: 31/5/ /39 md.) Yatırıma başlanan tarihten itibaren bu maddeye göre hesaplanacak yatırıma katkı tutarına mahsuben, toplam yatırıma katkı tutarının %100 ünü ve gerçekleştirilen yatırım harcaması tutarını geçmemek üzere; yatırım döneminde kurumun diğer faaliyetlerinden elde edilen kazançlarına indirimli kurumlar vergisi oranı uygulatmak suretiyle yatırıma katkı tutarını kısmen kullandırılacaktır Sayılı Kanunun yayımı ( ) tarihinden itibaren 7061 Sayılı Kanunun 91. Maddesi ile kurumların 2018, 2019 ve 2020 yılı vergilendirme dönemlerine (özel hesap dönemi tayin edilen kurumlar için ilgili yıl içinde başlayan hesap dönemlerine) ait kurum kazançları için kurumlar vergisi ve kurum geçici vergi oranı %22 olarak uygulanacaktır. Ancak bu oranı %20 oranına kadar indirmeye bakanlar kurulu yetkili kılınmıştır Sayılı Kanunun yayımı ( ) tarihinden itibaren 7061 Sayılı Kanunun 100. Maddesi ile tarihine kadar üzerinde yazılı düzenleme tarihinden önce çekin ödenmek için muhatap bankaya ibrazı geçersiz olacaktır Sayılı Kanunun yayımı ( ) tarihinden itibaren 7061 Sayılı Kanunun 109. Maddesi ile 6362 Sayılı Sermaye Piyasası Kanununun 16. Maddesi birinci fıkrasının birinci cümlesi Payları borsada işlem gören ortaklıklar ile kitle fonlaması suretiyle halktan para toplayan ortaklıklar hariç olmak üzere pay sahibi sayısı beş yüzü aşan anonim ortaklıkların payları halka arz olunmuş sayılır. Şeklinde değiştirilmiştir. Diğer taraftan aynı maddeye 3) Pay sahibi sayısı en az beş yüz olan kooperatif veya kooperatif birliklerinin payların çoğunluğuna sahip olduğu anonim ortaklıkların payları halka arz olunmuş sayılır. Bu ortaklıklar halka açık ortaklık hükümlerine de tabi olurlar. Bu fıkra kapsamına giren anonim ortaklıklarla ilgili olarak; pay sahibi kooperatif veya kooperatif birliği aynı olmak koşuluyla, her bir ortaklık için ayrı ayrı veya ortaklıkların tamamı bakımından yıllık en az elli milyon Türk lirası satış hasılatı yapmış olma şartı aranır. Bu fıkra kapsamına giren ortaklıklara ikinci fıkra hükümleri uygulanmaz. Hükmü eklenmiştir. Bu eklenen hüküm ile en az beş yüz ortağı olan kooperatif veya kooperatif birliklerinin payların çoğunluğuna sahip olduğu anonim şirketlerin payları halka arz olunmuş sayılır. Bu anonim ortaklıklar için pay sahibi kooperatif veya kooperatif birliği aynı olmak şartı ile her bir anonim ortaklık için ayrı veya ortaklıkların tamamı bakımından en az elli milyon TL satış hasılatı şartı aranır. Diğer taraftan halka açık sayılan ortaklıklar için halka açık ortaklık statüsünü kazandıktan sonra iki yıl içinde payların işlem görmesi için borsaya başvurma zorunluluğu uygulanmaz ve başvurunun yapılmaması halinde Sermaye Piyasası Kurulu, bu payların borsada işlem görmesi veya ortaklığın halka açık ortaklık statüsünden çıkarılması için, ortaklığın talebini aramaksızın gerekli kararları alır hükmü de uygulanmaz. Ek : 7061 Sayılı Bazı Vergi Kanunları İle Diğer Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanunun Tam Metni YEMİNLİ MALİ MÜŞAVİR YILDIRIM BEYAZIT AKHAN

7 7061 Sayılı Bazı Vergi Kanunları İle Diğer Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Tarih 05 / 12 / 2017 Sayı Kapsam KANUN

8

9

10

11

12

13

14

15

16

17

18

19

20

21

22

23

24

25

26

27

28

29

30

31

32

33

34

35

36

37

38

39

40

41

42

43

44

45

46

47

48

49

50

VERGİ SİRKÜLERİ NO: 2017/56 TARİH: 06/12/2017

VERGİ SİRKÜLERİ NO: 2017/56 TARİH: 06/12/2017 VERGİ SİRKÜLERİ NO: 2017/56 TARİH: 06/12/2017 KONU 7061 Sayılı Bazı Vergi Kanunları İle Diğer Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun (Torba Kanun) Yayımlanmıştır. 5 Aralık 2017 tarihli ve 30261

Detaylı

MEVZUAT SİRKÜLERİ /

MEVZUAT SİRKÜLERİ / BAZI VERGİ KANUNLARI İLE DİĞER BAZI KANUNLARDA DEĞİŞİKLİK YAPILMASINA DAİR KANUN İLE GETİRİLEN DÜZENLEMELER Vergi kanunlarında ve diğer kanunlarda değişiklikler içeren 7061 sayılı Kanun tasarısı 05.12.2017

Detaylı

Konu: 7061 Sayılı Torba Kanun İle Kdv, Ötv, Mtv Ve Gider Vergileri Kanunlarında Yapılan Değişiklikler

Konu: 7061 Sayılı Torba Kanun İle Kdv, Ötv, Mtv Ve Gider Vergileri Kanunlarında Yapılan Değişiklikler Sayı: 2017/72 Konu: 7061 Sayılı Torba Kanun İle Kdv, Ötv, Mtv Ve Gider Vergileri Kanunlarında Yapılan Değişiklikler (7061 Sayılı Bazı Vergi Kanunları İle Diğer Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair

Detaylı

Aşağıda söz konusu Kanun un Katma Değer ve Özel Tüketim Vergisi Kanunları mevzuatına ilişkin düzenlemeleri sirkülerimizin konusunu oluşturmaktadır:

Aşağıda söz konusu Kanun un Katma Değer ve Özel Tüketim Vergisi Kanunları mevzuatına ilişkin düzenlemeleri sirkülerimizin konusunu oluşturmaktadır: 28 Kasım 2017 tarihinde TBMM Genel Kurulunda kabul edilerek yasalaşan 7061 sayılı Bazı Vergi Kanunları ile Diğer Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun 5 Aralık 2017 tarih ve 30261 sayılı Resmi

Detaylı

Konu : 7061 Sayılı Kanun İle Yapılan Önemli Değişiklikler (Torba Yasa)

Konu : 7061 Sayılı Kanun İle Yapılan Önemli Değişiklikler (Torba Yasa) 07.12.2017 Sirküler, 2017/23 Sayın Meslektaşımız; Konu : 7061 Sayılı Kanun İle Yapılan Önemli Değişiklikler (Torba Yasa) 05.12.2017 tarih ve 30261 sayılı Resmi Gazete de yayımlanan 7061 Sayılı Bazı Vergi

Detaylı

Alfa YMM Ltd. Şti. Halaskargazi Cad. Çankaya Apt. No.150 Kat 5 Şişli - İstanbul ALFA GENELGE 2017/29

Alfa YMM Ltd. Şti. Halaskargazi Cad. Çankaya Apt. No.150 Kat 5 Şişli - İstanbul ALFA GENELGE 2017/29 alfa ymm Alfa YMM Ltd. Şti. Halaskargazi Cad. Çankaya Apt. No.150 Kat 5 Şişli - İstanbul Ofis : (0212) 343 65 65 (Pbx) Fax : (0212) 343 31 41 ALFA GENELGE 2017/29 İstanbul, 06/12/2017 Konu: Torba Kanun

Detaylı

Sayı: İstanbul, Konu: Bazı Vergi Kanunlarında değişiklikler içeren Yasa Tasarısı nın Kurumlar Vergisi Kanunu ile ilgili düzenlemeleri.

Sayı: İstanbul, Konu: Bazı Vergi Kanunlarında değişiklikler içeren Yasa Tasarısı nın Kurumlar Vergisi Kanunu ile ilgili düzenlemeleri. Sayı: 2017 106 İstanbul, 2017 Konu: Bazı Vergi Kanunlarında değişiklikler içeren Yasa Tasarısı nın Kurumlar Vergisi Kanunu ile ilgili düzenlemeleri. Sayın; Mükellefimiz, Başta bazı Vergi Kanunları olmak

Detaylı

Konu: 7061 SAYILI BAZI VERGİ KANUNLARI İLE DİĞER BAZI KANUNLARDA DEĞİŞİKLİK YAPILMASINA DAİR KANUN YAYINLANMIŞTIR

Konu: 7061 SAYILI BAZI VERGİ KANUNLARI İLE DİĞER BAZI KANUNLARDA DEĞİŞİKLİK YAPILMASINA DAİR KANUN YAYINLANMIŞTIR DUYURU Sayı: 2017/105 BURSA, 08.12.2017 Konu: 7061 SAYILI BAZI VERGİ KANUNLARI İLE DİĞER BAZI KANUNLARDA DEĞİŞİKLİK YAPILMASINA DAİR KANUN YAYINLANMIŞTIR Birçok vergi kanunlarında ve diğer pek çok kanunda

Detaylı

7061 SAYILI BAZI VERGİ KANUNLARINDA DEĞİŞİKLİK YAPAN TORBA KANUN İLE GETİRİLEN ÖZET DÜZENLEMELER. Kanun No: 7061 Y.T. :

7061 SAYILI BAZI VERGİ KANUNLARINDA DEĞİŞİKLİK YAPAN TORBA KANUN İLE GETİRİLEN ÖZET DÜZENLEMELER. Kanun No: 7061 Y.T. : 7061 SAYILI BAZI VERGİ KANUNLARINDA DEĞİŞİKLİK YAPAN TORBA KANUN İLE GETİRİLEN ÖZET DÜZENLEMELER Kanun No: 7061 Y.T. : 05.12.2017 İYMMO-21.12.2017 YMM TALHA APAK I-VERGİ USUL KANUNU MADDE 16-17-18-19-20-

Detaylı

KURUMLAR VERGİSİ GENEL TEBLİĞİ (SERİ NO: 1) NDE BAŞLIK DEĞİŞİKLİK YAPILMASINA DAİR TEBLİĞ (SERİ NO:

KURUMLAR VERGİSİ GENEL TEBLİĞİ (SERİ NO: 1) NDE BAŞLIK DEĞİŞİKLİK YAPILMASINA DAİR TEBLİĞ (SERİ NO: BAKIŞ MEVZUAT BAŞLIK Sayı KURUMLAR VERGİSİ GENEL TEBLİĞİ (SERİ NO: 1) NDE DEĞİŞİKLİK YAPILMASINA DAİR TEBLİĞ (SERİ NO: 14) ile KURUMLAR VERGİSİ GENEL TEBLİĞİ (SERİ NO: 1) 2017 / 120 ÖZET Tebliğde 7061

Detaylı

Aşağıda söz konusu Kanun un Gelir ve Kurumlar Vergisi Kanunları mevzuatına ilişkin düzenlemeleri sirkülerimizin konusunu oluşturmaktadır:

Aşağıda söz konusu Kanun un Gelir ve Kurumlar Vergisi Kanunları mevzuatına ilişkin düzenlemeleri sirkülerimizin konusunu oluşturmaktadır: 28 Kasım 2017 tarihinde TBMM Genel Kurulunda kabul edilerek yasalaşan 7061 sayılı Bazı Vergi Kanunları ile Diğer Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun 5 Aralık 2017 tarih ve 30261 sayılı Resmi

Detaylı

5520 Sayılı Kurumlar Vergisi Kanunu Kurumlar Vergisi Genel Tebliği (Seri No: 1) nde Değişiklik Tebliğ Adı. Yapılmasına Dair Tebliğ (Seri No: 14)

5520 Sayılı Kurumlar Vergisi Kanunu Kurumlar Vergisi Genel Tebliği (Seri No: 1) nde Değişiklik Tebliğ Adı. Yapılmasına Dair Tebliğ (Seri No: 14) Sirküler Numarası 2017 / 57 Kanun Adı 5520 Sayılı Kurumlar Vergisi Kanunu Kurumlar Vergisi Genel Tebliği (Seri No: 1) nde Değişiklik Tebliğ Adı Yapılmasına Dair Tebliğ (Seri No: 14) Konusu 5520 sayılı

Detaylı

SİRKÜLER NO: POZ-2017 / 109 İST, Bazı vergi kanunlarında değişiklik yapılmasını öngören kanun tasarısı

SİRKÜLER NO: POZ-2017 / 109 İST, Bazı vergi kanunlarında değişiklik yapılmasını öngören kanun tasarısı SİRKÜLER NO: POZ-2017 / 109 İST, 04.10.2017 ÖZET: Bazı vergi kanunlarında değişiklik yapılmasını öngören kanun tasarısı BAZI VERGİ KANUNLARINDA DEĞİŞİKLİK YAPILMASININ ÖNGÖREN KANUN TASARISI Kanun tasarısı

Detaylı

KURUMLAR VERGİSİ KANUNUNDA YAPILAN DEĞİŞİKLİKLERİN UYGULAMASINA İLİŞKİN AÇIKLAMALAR

KURUMLAR VERGİSİ KANUNUNDA YAPILAN DEĞİŞİKLİKLERİN UYGULAMASINA İLİŞKİN AÇIKLAMALAR KURUMLAR VERGİSİ KANUNUNDA YAPILAN DEĞİŞİKLİKLERİN UYGULAMASINA İLİŞKİN AÇIKLAMALAR 23 Aralık 2017 Tarihli 30279 Sayılı Resmi Gazete de 1 Seri No lu Kurumlar Vergisi Genel Tebliği nde Değişiklik Yapılmasına

Detaylı

SİRKÜLER RAPOR ( )

SİRKÜLER RAPOR ( ) DMF SYSTEM INTERNATIONAL INDEPENDENT AUDITING, CONSULTING & CERTIFIED PUBLIC ACCOUNTING CO.. www.dmf.com.tr& dmfsystem.eu dmf@dmf.com.tr www.russellbedford.com Ankara :Eskişehir Yolu 9. Km. Tepe Prime

Detaylı

TORBA YASA YENİ TORBA YASADA NELER VAR?

TORBA YASA YENİ TORBA YASADA NELER VAR? TORBA YASA 2017 2018 YENİ TORBA YASADA NELER VAR? 7061 SAYILI TORBA YASANIN GETİRDİKLERİ Değerli okurlar, 7061 sayılı Bazı Vergi Kanunları İle Diğer Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Meclis

Detaylı

7161 SAYILI KANUNLA VERGİ MEVZUTINDA YAPILAN DEĞİŞİKLİKLER

7161 SAYILI KANUNLA VERGİ MEVZUTINDA YAPILAN DEĞİŞİKLİKLER 18.01.2019/35-1 7161 SAYILI KANUNLA VERGİ MEVZUTINDA YAPILAN DEĞİŞİKLİKLER KUR FARKININ KDV MATRAHINA DAHİL OLDUĞUNA YÖNELİK KANUNİ DÜZENLEME YAPILDI ÖZET : 7161 sayılı Kanunla 6802 sayılı Gider Vergileri

Detaylı

BAZI VERGİ KANUNLARINDA YAPILAN DEĞİŞİKLİKLER

BAZI VERGİ KANUNLARINDA YAPILAN DEĞİŞİKLİKLER 1 7061 SAYILI BAZI VERGİ KANUNLARI İLE DİĞER BAZI KANUNLARDA DEĞİŞİKLİK YAPILMASINA DAİR KANUN KAPSAMINDA; BAZI VERGİ KANUNLARINDA YAPILAN DEĞİŞİKLİKLER Hazırlayan : Mustafa ÇOTAK Vergi Danışmanı 1 2 7061

Detaylı

SİRKÜLER NO: POZ-2017 / 135 İST,

SİRKÜLER NO: POZ-2017 / 135 İST, SİRKÜLER NO: POZ-2017 / 135 İST, 27.12.2017 ÖZET: 23 Aralık 2017 tarih ve 30279 sayılı Resmi Gazete de yayımlanan 14 seri no.lu Kurumlar Vergisi Genel Tebliği ile 7061 sayılı Bazı Vergi Kanunları ile Diğer

Detaylı

Konu: 2018/11674 sayılı Bakanlar Kurulu Kararı 05/05/2018 tarihli ve sayılı Resmi Gazete'de yayımlanmıştır.

Konu: 2018/11674 sayılı Bakanlar Kurulu Kararı 05/05/2018 tarihli ve sayılı Resmi Gazete'de yayımlanmıştır. No: 2018/37 Tarih: 09.05.2018 ERK Denetim ve Yeminli Mali Müşavirlik Hizmetleri Ltd. Şti. Küçükbakkalköy Mah. Vedat Günyol Cad. Defne Sok. No:1 Flora Residence K:11 D.141-142 Ataşehir/İSTANBUL Tel : 0.216.340

Detaylı

6745 Sayılı Yatırımların Proje Bazında Desteklenmesi ile Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Yayımlanmıştır.

6745 Sayılı Yatırımların Proje Bazında Desteklenmesi ile Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Yayımlanmıştır. İstanbul,13.10.2016 Sirküler No: 2016/20 6745 Sayılı Yatırımların Proje Bazında Desteklenmesi ile Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Yayımlanmıştır. 07.09.2016

Detaylı

1. Meyve suları, limonatalar, enerji içecekleri vb nin ÖTV ye tabi olması

1. Meyve suları, limonatalar, enerji içecekleri vb nin ÖTV ye tabi olması BAKIŞ MEVZUAT BAŞLIK Sayı ÖZET ÖZEL TÜKETİM VERGİSİ (III) SAYILI LİSTE UYGULAMA GENEL TEBLİĞİNDE DEĞİŞİKLİK YAPILMASINA DAİR TEBLİĞ (SERİ NO: 1) 2018/17 Tebliğde; meyve suları, limonatalar, enerji içecekleri,

Detaylı

72 SERİ NO.LU EMLAK VERGİSİ KANUNU GENEL TEBLİĞİ 2017 / 121

72 SERİ NO.LU EMLAK VERGİSİ KANUNU GENEL TEBLİĞİ 2017 / 121 BAKIŞ MEVZUAT BAŞLIK Sayı ÖZET 72 SERİ NO.LU EMLAK VERGİSİ KANUNU GENEL TEBLİĞİ 2017 / 121 Tebliğde 2018 yılında asgari ölçüde arsa ve arazi metrekare birim değerlerinin bir önceki yıla göre en fazla %

Detaylı

ERTÜRK YEMİNLİ MALİ MÜŞAVİRLİK VE BAĞIMSIZ DENETİM A.Ş. 2017/85

ERTÜRK YEMİNLİ MALİ MÜŞAVİRLİK VE BAĞIMSIZ DENETİM A.Ş. 2017/85 26 Aralık 2017 ERTÜRK YEMİNLİ MALİ MÜŞAVİRLİK VE BAĞIMSIZ DENETİM A.Ş. 2017/85 KONU : 7061 SAYILI KANUNLA KURUMLAR VERGİSİ KANUNUNDA YAPILAN DEĞİŞİKLİKLERE İLİŞKİN AÇIKLAMALAR YAPILMIŞTIR. 5520 sayılı

Detaylı

3) Yarışma ve çekilişlerde kazanılan ikramiyeler için uygulanan %10 nispetindeki veraset ve intikal vergisi oranının % 20 ye çıkarıldı.

3) Yarışma ve çekilişlerde kazanılan ikramiyeler için uygulanan %10 nispetindeki veraset ve intikal vergisi oranının % 20 ye çıkarıldı. 7061 SAYILI BAZI VERGİ KANUNLARI İLE KANUN VE KANUN HÜKMÜNDE KARARNAMELERDE DEĞİŞİKLİK YAPILMASINA DAİR KANUNDA VERGİ MEVZUATINA YÖNELİK YAPILAN DÜZENLEME VE DEĞİŞİKLİKLER 5 Aralık 2017 tarihli Resmi Gazetede

Detaylı

7161 SAYILI KANUN İLE VERGİ KANUNLARI VE BAZI KANUNLARDA DEĞİŞİKLİK YAPILMIŞTIR

7161 SAYILI KANUN İLE VERGİ KANUNLARI VE BAZI KANUNLARDA DEĞİŞİKLİK YAPILMIŞTIR 7161 SAYILI KANUN İLE VERGİ KANUNLARI VE BAZI KANUNLARDA DEĞİŞİKLİK YAPILMIŞTIR 18 Ocak 2019 tarihli ve 30659 sayılı 3 Resmi Gazete de yayımlanan 7161 Sayılı-Vergi Kanunları ile Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde

Detaylı

SİRKÜLER Tarih,01/12/2017 Sayı:2017/51. KONU: 7061 No.lu "Yeni Torba Kanun" Metni TBMM de Kabul Edildi.

SİRKÜLER Tarih,01/12/2017 Sayı:2017/51. KONU: 7061 No.lu Yeni Torba Kanun Metni TBMM de Kabul Edildi. AA BAĞIMSIZ DENETİM VE YMM AŞ Şehit Ersan Cad. No: 28 / 5 06680 Çankaya- Ankara. Tel:+90 312 4688150 Faks: +90 312 4270847 Ticaret Sicil No: Ankara-170606 www.aa-ymm.com SİRKÜLER Tarih,01/12/2017 Sayı:2017/51

Detaylı

SİRKÜLER ( ) (7061 sayılı Kanunu nun 1 nci maddesiyle yapılan değişiklik olup, bu değişiklik, tarihinde yürürlüğe girmektedir.

SİRKÜLER ( ) (7061 sayılı Kanunu nun 1 nci maddesiyle yapılan değişiklik olup, bu değişiklik, tarihinde yürürlüğe girmektedir. 11.12.2017 SİRKÜLER (2017 66) Konu: Vergi Kanunlarında ve Diğer Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair 7061 Sayılı Kanunla Mali Konularda Değişiklik Yapılan Maddeleri. 7061 Sayılı Vergi Kanunlarında

Detaylı

Özet: Katma Değer Vergisi Genel Uygulama Tebliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair (Seri No.17) Tebliğde;

Özet: Katma Değer Vergisi Genel Uygulama Tebliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair (Seri No.17) Tebliğde; ERK Denetim ve Yeminli Mali Müşavirlik Hizmetleri Ltd. Şti. Küçükbakkalköy Mah. Vedat Günyol Cad. Defne Sok. No:1 Flora Residence K:11 D.141-142 Ataşehir/İSTANBUL Tel : 0.216.340 00 86 Fax : 0.216.340

Detaylı

YATIRIM TEŞVİK BELGESİ KAPSAMINDAKİ İMALAT SANAYİNDE YAPILAN İNŞAAT İŞLERİNE İLİŞKİN KDV İADESİ

YATIRIM TEŞVİK BELGESİ KAPSAMINDAKİ İMALAT SANAYİNDE YAPILAN İNŞAAT İŞLERİNE İLİŞKİN KDV İADESİ YATIRIM TEŞVİK BELGESİ KAPSAMINDAKİ İMALAT SANAYİNDE YAPILAN İNŞAAT İŞLERİNE İLİŞKİN KDV İADESİ KDV İadesine İlişkin Yasal Altyapı: Ali ÇAKMAKCI Yeminli Mali Müşavir Bağımsız Denetçi Email: cakmakciali@taxauditingymm.com

Detaylı

MEVZUAT SİRKÜLERİ /

MEVZUAT SİRKÜLERİ / 2018/11674 SAYILI BAKANLAR KURULU KARARI İLE GVK MAD.23/(16) KAPSAMINDA MÜTEFERRİK İSTİSNA TUTARI İLE FAYDALI ÖMRÜ KISALTILAN VE TESLİMLERİ KDV DEN İSTİSNA EDİLMİŞ MAKİNE VE TEÇHİZAT LİSTELERİ TESPİT EDİLMİŞ

Detaylı

YÖNTEM YEMİNLİ MALİ MÜŞAVİRLİK ve BAĞIMSIZ DENETİM A.Ş.

YÖNTEM YEMİNLİ MALİ MÜŞAVİRLİK ve BAĞIMSIZ DENETİM A.Ş. 2017/069 27.12.2017 Konu: Kurumlar Vergisi Oranının %22'ye Çıkarılması ve Taşınmaz Satış Kazancında İstisna Oranının %50 ye Düşürülmesine İlişkin 1 Seri No.lu KVK Genel Tebliğinde Değişiklik Yapıldı. Bilindiği

Detaylı

OCAK HAZİRAN 2018 DÖNEMİNDE GEÇERLİ III SAYILI LİSTEDE YER ALAN SULAR, MEYVE SULARI, KOLALI GAZOZLAR VE ALKOLLÜ İÇECEKLERİN MAKTU ÖTV TUTARLARI

OCAK HAZİRAN 2018 DÖNEMİNDE GEÇERLİ III SAYILI LİSTEDE YER ALAN SULAR, MEYVE SULARI, KOLALI GAZOZLAR VE ALKOLLÜ İÇECEKLERİN MAKTU ÖTV TUTARLARI 08.01.2018/21-1 OCAK HAZİRAN 2018 DÖNEMİNDE GEÇERLİ III SAYILI LİSTEDE YER ALAN SULAR, MEYVE SULARI, KOLALI GAZOZLAR VE ALKOLLÜ İÇECEKLERİN MAKTU ÖTV TUTARLARI ÖZET : Özel Tüketim Vergisi Kanunu nun 12/3

Detaylı

7061 Sayılı Kanun un Vergi Düzenlemeleri

7061 Sayılı Kanun un Vergi Düzenlemeleri PwC Türkiye Vergi Bülteni Tarih: 01.12.2017 Sayı: 2017/78 www.pwc.com.tr 7061 Sayılı Kanun un Vergi Özet Çok sayıda vergi düzenlemesi de öngören Bazı Vergi Kanunları İle Diğer Bazı Kanunlarda Değişiklik

Detaylı

2018 YILINA GİRERKEN YAPILMASI GEREKENLER 19 ARALIK 2017

2018 YILINA GİRERKEN YAPILMASI GEREKENLER 19 ARALIK 2017 2018 YILINA GİRERKEN YAPILMASI GEREKENLER 19 ARALIK 2017 1 YENİ NESİL ÖKC ZORUNLULUĞU Genel Tebliğler uyarınca getirilen kademeli geçiş takvimine göre; a) 3100 sayılı Kanun ve ilgili mevzuatına göre ÖKC

Detaylı

SİRKÜLER Sayılı Gider Vergileri Kanununda Özel iletişim Vergisinde Oran ve Yetki Bazında Değişiklikler Yapılmıştır:

SİRKÜLER Sayılı Gider Vergileri Kanununda Özel iletişim Vergisinde Oran ve Yetki Bazında Değişiklikler Yapılmıştır: SİRKÜLER Sayı: 2017/52 Konu: MTV, Damga Vergisi, Emlak Vergisi Kanunu, Harçlar Kanunu, Veraset İntikal Kanunu ve Gider Vergisi Kanunu Düzenlemeleri (7061 Sayılı Kanun Bazı Vergi Kanunları İle Diğer Bazı

Detaylı

VERGİ SİRKÜLERİ NO: 2017/119. Konu : Kurumlar Vergisi Genel Tebliği (Seri No: 1) nde Değişiklik Yapılmasına Dair Tebliğ (Seri No: 14) Hk.

VERGİ SİRKÜLERİ NO: 2017/119. Konu : Kurumlar Vergisi Genel Tebliği (Seri No: 1) nde Değişiklik Yapılmasına Dair Tebliğ (Seri No: 14) Hk. TARİH : 25.12.2017 NUMARA : 2017/119 VERGİ SİRKÜLERİ NO: 2017/119 Konu : Kurumlar Vergisi Genel Tebliği (Seri No: 1) nde Değişiklik Yapılmasına Dair Tebliğ (Seri No: 14) Hk. 23/12/2017 tarihli ve 30279

Detaylı

BAZI VERGİ KANUNLARI İLE DİĞER BAZI KANUNLARDA DEĞİŞİKLİK YAPILMASINA DAİR KANUN

BAZI VERGİ KANUNLARI İLE DİĞER BAZI KANUNLARDA DEĞİŞİKLİK YAPILMASINA DAİR KANUN BAZI VERGİ KANUNLARI İLE DİĞER BAZI KANUNLARDA DEĞİŞİKLİK YAPILMASINA DAİR KANUN Kanun No. 7061 Kabul Tarihi: 28/11/2017.. MADDE 7-21/7/1953 tarihli ve 6183 sayılı Amme Alacaklarının Tahsil Usulü Hakkında

Detaylı

Kapsam Yeminli Mali Müşavirlik Ltd. Şti.

Kapsam Yeminli Mali Müşavirlik Ltd. Şti. Sirküler No : 2017-74 Sirküler Tarihi : 26.12.2017 Konu : 1 Seri No'lu Kurumlar Vergisi Genel Tebliği'nde Değişiklik 23/12/2017 tarihli ve 30279 sayılı Resmi Gazete'de yayımlanan Kurumlar Vergisi Genel

Detaylı

Konu:TBMM Genel Kurulu nda kabul edilen 7061 sayılı Kanun un vergi mevzuatında yapılan yeni düzenlemeler

Konu:TBMM Genel Kurulu nda kabul edilen 7061 sayılı Kanun un vergi mevzuatında yapılan yeni düzenlemeler 4 Aralık 2017 Pazartesi ERTÜRK YEMİNLİ MALİ MÜŞAVİRLİK VE BAĞIMSIZ DENETİM A.Ş. 2017/70 Konu:TBMM Genel Kurulu nda kabul edilen 7061 sayılı Kanun un vergi mevzuatında yapılan yeni düzenlemeler Başta bazı

Detaylı

Sirkülerimizin konusunu 6824 Sayılı Vergi Kanunlarında Gerçekleştirilen Düzenlemeler oluşturmaktadır.

Sirkülerimizin konusunu 6824 Sayılı Vergi Kanunlarında Gerçekleştirilen Düzenlemeler oluşturmaktadır. Vezin Sirküler 2017 016 Sirkülerimizin konusunu 6824 Sayılı Vergi Kanunlarında Gerçekleştirilen Düzenlemeler oluşturmaktadır. KAPSAM : 8/3/2017 tarihli ve 30001 sayılı Resmî Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe

Detaylı

FON DENETİM YMM. VE BAĞIMSIZ DENETİM A. Ş. nin müşterilerine özel bir hizmetidir. İzinsiz çoğaltılamaz. İktibas edilemez.

FON DENETİM YMM. VE BAĞIMSIZ DENETİM A. Ş. nin müşterilerine özel bir hizmetidir. İzinsiz çoğaltılamaz. İktibas edilemez. S İ R K Ü L E R R A P O R FON DENETİM YMM. VE BAĞIMSIZ DENETİM A. Ş. nin müşterilerine özel bir hizmetidir. İzinsiz çoğaltılamaz. İktibas edilemez. SİRKÜLER TARİHİ : 06 / 04 / 2018 SİRKÜLER SAYISI : 2018

Detaylı

1.2. Serbest Meslek Defterinin günü gününe tutulmaması ve vergi levhası asmamanın cezası 149.-YTL ye çıkarılmıştır.

1.2. Serbest Meslek Defterinin günü gününe tutulmaması ve vergi levhası asmamanın cezası 149.-YTL ye çıkarılmıştır. İstanbul, 31.12.2007 SiRKÜLER 2007/13 KONU : VERGİ KANUNLARINDA HAD VE ORAN DEĞİŞİKLİKLERİ 1- VERGİ USUL KANUNU 2- GELİR VERGİSİ KANUNU 3- DAMGA VERGİSİ 4- HARÇLAR KANUNU 5- REESKONT ORANI 6- EMLAK VERGİSİ

Detaylı

YÜKSEL YMM. Yüksel Denetim Danışmanlık ve Yeminli Mali Müşavirlik Limited Şirketi

YÜKSEL YMM. Yüksel Denetim Danışmanlık ve Yeminli Mali Müşavirlik Limited Şirketi YÜKSEL YMM Yüksel Denetim Danışmanlık ve Yeminli Mali Müşavirlik Limited Şirketi Sülün Sokak No : 20 34330 1. Levent / İSTANBUL Tel: 212. 282 9163 Fax: 212. 282 9164 E-mail: info@yukseldenetim.com.tr Konu:

Detaylı

5520 SAYILI KURUMLAR VERGİSİ KANUNU DÜZENLEMELERİ

5520 SAYILI KURUMLAR VERGİSİ KANUNU DÜZENLEMELERİ Tarih : 11.12.2017 No : 2017/ 62 Konu : 7061 Sayılı Bazı Vergi Kanunları İle Diğer Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Hk. 05.12.2017 tarih ve 30261 sayılı Resmi Gazetede yayımlanarak yürürlüğe

Detaylı

SİRKÜLER İstanbul, Sayı: 2017/150 Ref: 4/150. Konu: YENİ TORBA KANUN TASARISI İLE VERGİ KANUNLARINDA ÖNGÖRÜLEN BAZI DEĞİŞİKLİKLER

SİRKÜLER İstanbul, Sayı: 2017/150 Ref: 4/150. Konu: YENİ TORBA KANUN TASARISI İLE VERGİ KANUNLARINDA ÖNGÖRÜLEN BAZI DEĞİŞİKLİKLER SİRKÜLER İstanbul, 09.10.2017 Sayı: 2017/150 Ref: 4/150 Konu: YENİ TORBA KANUN TASARISI İLE VERGİ KANUNLARINDA ÖNGÖRÜLEN BAZI DEĞİŞİKLİKLER Birçok vergi kanununda ve diğer pek çok kanunda ve kanun hükmünde

Detaylı

: 2018 Yılında Geçerli Motorlu Taşıtlar Vergileri Tarifeleri

: 2018 Yılında Geçerli Motorlu Taşıtlar Vergileri Tarifeleri Sirküler No : 2018-7 Sirküler Tarihi : 02.01.2018 Konu : 2018 Yılında Geçerli Motorlu Taşıtlar Vergileri Tarifeleri 29.12.2017 tarih ve 30285 (M) Sayılı Resmi Gazete de yayımlanan 49 Seri No.lu Motorlu

Detaylı

MALİ MEVZUAT SİRKÜLERİ NO: 2017 / 31

MALİ MEVZUAT SİRKÜLERİ NO: 2017 / 31 İstanbul, 3 Şubat 2017 MALİ MEVZUAT SİRKÜLERİ NO: 2017 / 31 KONU : Yatırım Teşvik Belgesi Kapsamı Yazılım ve Gayrimaddi Hak Satış ve Kiralamalarında KDV İstisnası ve İmalat Sanayine Yönelik YTB Kapsamında

Detaylı

Yeni Torba Tasarının Vergi Düzenlemelerinde Son Durum

Yeni Torba Tasarının Vergi Düzenlemelerinde Son Durum PwC Türkiye Vergi Bülteni Yeni Torba Tasarının Vergi nde Son Durum Tarih: 30.10.2017 Sayı: 2017/74 www.pwc.com.tr Özet Çok sayıda vergi düzenlemesi de öngören Bazı Vergi Kanunları İle Kanun ve Kanun Hükmünde

Detaylı

1.2. Serbest Meslek Defterinin günü gününe tutulmaması ve vergi levhası asmamanın cezası 160.YTL ye çıkarılmıştır.

1.2. Serbest Meslek Defterinin günü gününe tutulmaması ve vergi levhası asmamanın cezası 160.YTL ye çıkarılmıştır. İstanbul, 31.12.2008 SiRKÜLER 2008/14 KONU : VERGİ KANUNLARINDA HAD VE ORAN DEĞİŞİKLİKLERİ 1- VERGİ USUL KANUNU 2- GELİR VERGİSİ KANUNU 3- DAMGA VERGİSİ 4- HARÇLAR KANUNU 5- EMLAK VERGİSİ 6- MOTORLU TAŞITLAR

Detaylı

Sirküler No: 2017 / 74 Tarih:

Sirküler No: 2017 / 74 Tarih: Sirküler No: 2017 / 74 Tarih: 06.12.2017 Konu: : 7061 SAYILI KANUN İLE BAZI VERGİ MEVZUATINDA YAPILAN DÜZENLEMELER 2 Özet Tablo: Kurumlar vergisi oranının belirli bir süre için %22 uygulanması Taşınmazların

Detaylı

1. Alkolsüz Biralar, Meyveli Gazozlar ve Makaronlar Hakkında Açıklamalar: G.T.İ.P. NO Mal İsmi Vergi Oranı (%)

1. Alkolsüz Biralar, Meyveli Gazozlar ve Makaronlar Hakkında Açıklamalar: G.T.İ.P. NO Mal İsmi Vergi Oranı (%) No: 2018/17 Tarih: 04.01.2018 ERK Denetim ve Yeminli Mali Müşavirlik Hizmetleri Ltd. Şti. Küçükbakkalköy Mah. Vedat Günyol Cad. Defne Sok. No:1 Flora Residence K:11 D.141-142 Ataşehir/ĠSTANBUL Tel : 0.216.340

Detaylı

A. Kira Gelirlerinde Götürü Gider Oranı %25 den %15 e Düşürülmüştür: (Yürürlük Tarihi: )

A. Kira Gelirlerinde Götürü Gider Oranı %25 den %15 e Düşürülmüştür: (Yürürlük Tarihi: ) Rehber 7061 SAYILI BAZI VERGİ KANUNLARI İLE DİĞER BAZI KANUNLARDA DEĞİŞİKLİK YAPILMASINA DAİR KANUNDA YER ALAN VERGİSEL DÜZENLEMELER 05.12.2017 tarihli Resmi Gazete de yayımlanan 7061 Sayılı Bazı Vergi

Detaylı

KATMA DEĞER VERGİSİ GENEL UYGULAMA TEBLİĞİNDE DEĞİŞİKLİK YAPILMASINA DAİR TEBLİĞ (SERİ NO: 10) MADDE

KATMA DEĞER VERGİSİ GENEL UYGULAMA TEBLİĞİNDE DEĞİŞİKLİK YAPILMASINA DAİR TEBLİĞ (SERİ NO: 10) MADDE 3 Şubat 2017 CUMA Resmî Gazete Sayı : 29968 TEBLİĞ Maliye Bakanlığı (Gelir İdaresi Başkanlığı) ndan: KATMA DEĞER VERGİSİ GENEL UYGULAMA TEBLİĞİNDE DEĞİŞİKLİK YAPILMASINA DAİR TEBLİĞ (SERİ NO: 10) MADDE

Detaylı

FON DENETİM YMM. VE BAĞIMSIZ DENETİM A. Ş. nin müşterilerine özel bir hizmetidir. İzinsiz çoğaltılamaz. İktibas edilemez.

FON DENETİM YMM. VE BAĞIMSIZ DENETİM A. Ş. nin müşterilerine özel bir hizmetidir. İzinsiz çoğaltılamaz. İktibas edilemez. S İ R K Ü L E R R A P O R FON DENETİM YMM. VE BAĞIMSIZ DENETİM A. Ş. nin müşterilerine özel bir hizmetidir. İzinsiz çoğaltılamaz. İktibas edilemez. SİRKÜLER TARİHİ : 07 / 05 / 2018 SİRKÜLER SAYISI : 2018

Detaylı

SİRKÜLER 2017/60. Söz konusu Kanun un vergi mevzuatına ilişkin düzenlemeleri özetle aşağıdaki gibidir:

SİRKÜLER 2017/60. Söz konusu Kanun un vergi mevzuatına ilişkin düzenlemeleri özetle aşağıdaki gibidir: SİRKÜLER 2017/60 06/12/2017 7061 Sayılı Kanun un Vergi Mevzuatına İlişkin Düzenlemeleri. Kamuoyunda Torba Kanun olarak bilinen, 7061 sayılı Bazı Vergi Kanunları ile Diğer Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına

Detaylı

Ancak, 53. Maddede öngörülen izin süreleri, tarafların anlaşması ile bir bölümü on günden aşağı olmamak üzere bölümler halinde kullanılabilir.

Ancak, 53. Maddede öngörülen izin süreleri, tarafların anlaşması ile bir bölümü on günden aşağı olmamak üzere bölümler halinde kullanılabilir. S İ R K Ü L E R R A P O R FON DENETİM YMM. VE BAĞIMSIZ DENETİM A. Ş. nin müşterilerine özel bir hizmetidir. İzinsiz çoğaltılamaz. İktibas edilemez. SİRKÜLER TARİHİ : 27 / 04 / 2016 SİRKÜLER SAYISI : 2016

Detaylı

A) 193 sayılı Gelir Vergisi Kanunu Düzenlemeleri

A) 193 sayılı Gelir Vergisi Kanunu Düzenlemeleri İHSAN AKAR YEMİNLİ MALİ MÜŞAVİR ULUDAĞ BAĞIMSIZ DENETİM VE Y.M.M A.Ş 23 Nisan Mh. 242 Sk. Rızvanoğlu-Paçacı Sit. No:12/A Blok Kat: 2 D: 3 Nilüfer/Bursa Tel: 0 541 3966882-0 224 2401329(pbx.) 0224 2401329

Detaylı

7061 Sayılı Kanun Resmi Gazetede Yayımlanarak Yürürlüğe Girdi

7061 Sayılı Kanun Resmi Gazetede Yayımlanarak Yürürlüğe Girdi 7.12.2017 7061 Sayılı Kanun Resmi Gazetede Yayımlanarak Yürürlüğe Girdi Gaziosmanpaşa Bulvarı No: 9/206 Çankaya Konak İzmir T (0232) 4836222 F (0232) 4831618 info@muratkoseoglu.com.tr www.muratkoseoglu.com.tr

Detaylı

Sayın Üyemiz,

Sayın Üyemiz, 8.12.2017 Sayın Üyemiz, Vergi mevzuatı ve diğer bazı mevzuatta yeni düzenleme ve değişiklikler içeren 7061 Sayılı Bazı Vergi Kanunları İle Diğer Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun 5 Aralık

Detaylı

TEMMUZ- ARALIK 2018 DÖNEMİNDE KOLALI GAZOZLAR VE ALKOLLÜ İÇECEKLER İLE TÜTÜN ÜRÜNLERİNİN ÖZEL TÜKETİM VERGİSİ TUTARLARI

TEMMUZ- ARALIK 2018 DÖNEMİNDE KOLALI GAZOZLAR VE ALKOLLÜ İÇECEKLER İLE TÜTÜN ÜRÜNLERİNİN ÖZEL TÜKETİM VERGİSİ TUTARLARI 04.07.2018/116-1 TEMMUZ- ARALIK 2018 DÖNEMİNDE KOLALI GAZOZLAR VE ALKOLLÜ İÇECEKLER İLE TÜTÜN ÜRÜNLERİNİN ÖZEL TÜKETİM VERGİSİ TUTARLARI Özel Tüketim Vergisi Kanunu nun 12/3 maddesi uyarınca 3 Temmuz 2018

Detaylı

Torba Yasa dan çıkan vergiler

Torba Yasa dan çıkan vergiler Kuzey YMM ve Bağımsız Denetim A.Ş. Eski Büyükdere Cad. Orjin Maslak No:27 Maslak, Sarıyer 34398 İstanbul - Turkey Tel: +90 212 315 3000 Fax: +90 212 234 1067 ey.com Ticaret Sicil No : 479919 Mersis No:

Detaylı

Sayı: YMM Konu: Bazı vergi kanunları ile kanun ve kanun hükmünde kararnamelerde değişiklik yapılmasına dair kanun tasarısı

Sayı: YMM Konu: Bazı vergi kanunları ile kanun ve kanun hükmünde kararnamelerde değişiklik yapılmasına dair kanun tasarısı İZMİR 28.09.2017 Sayı: YMM.03.2017-57 Konu: Bazı vergi kanunları ile kanun ve kanun hükmünde kararnamelerde değişiklik yapılmasına dair kanun tasarısı Muhasebe Müdürlüğüne, Bazı vergi kanunları ile kanun

Detaylı

Alfa YMM Ltd. Şti. Halaskargazi Cad. Çankaya Apt. No.150 Kat 5 Şişli - İstanbul ALFA GENELGE 2017/28

Alfa YMM Ltd. Şti. Halaskargazi Cad. Çankaya Apt. No.150 Kat 5 Şişli - İstanbul ALFA GENELGE 2017/28 alfa ymm Alfa YMM Ltd. Şti. Halaskargazi Cad. Çankaya Apt. No.150 Kat 5 Şişli - İstanbul Ofis : (0212) 343 65 65 (Pbx) Fax : (0212) 343 31 41 ALFA GENELGE 2017/28 İstanbul, 05/10/2017 Konu: 27 Eylül 2017

Detaylı

7061 SAYILI KANUNLA VERGİ KANUNLARINDA YAPILAN SON DEĞİŞİKLİKLER R.G

7061 SAYILI KANUNLA VERGİ KANUNLARINDA YAPILAN SON DEĞİŞİKLİKLER R.G 7061 SAYILI KANUNLA VERGİ KANUNLARINDA YAPILAN SON DEĞİŞİKLİKLER R.G. 05.12.2017 YMM FATİH DURAL VERGİ KONSEYİ BAŞKAN YRD. ECOVİS DEĞER YÖNETİM KURULU BAŞKANI İÇİNDEKİLER 1 - GİRİŞ 2 Gelir Vergisi Kanunu

Detaylı

FK YEMİNLİ MALİ MÜŞAVİRLİK LTD. ŞTİ.

FK YEMİNLİ MALİ MÜŞAVİRLİK LTD. ŞTİ. SİRKÜLER NO:2018/23 1/Şubat/2018 İçindekiler: * KDV Genel Uygulama Tebliğinde değişiklikler yapıldı. KDV GENEL UYGULAMA TEBLİĞİNDE DEĞİŞİKLİKLER YAPILDI: Katma Değer Vergisi Genel Uygulama Tebliğinde Değişiklik

Detaylı

Konu: 17 Seri No.lu Katma Değer Vergisi Genel Tebliği ile Yapılan Açıklamalar.

Konu: 17 Seri No.lu Katma Değer Vergisi Genel Tebliği ile Yapılan Açıklamalar. Sayı: 2018/16 Konu: 17 Seri No.lu Katma Değer Vergisi Genel Tebliği ile Yapılan Açıklamalar. 31 Ocak 2017 tarihli Resmi Gazetede yayımlanan KDV Genel Uygulama Tebliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Tebliğ

Detaylı

İSA KARŞI YEMİNLİ MALİ MÜŞAVİR

İSA KARŞI YEMİNLİ MALİ MÜŞAVİR İNDİRİMLİ KURUMLAR VERGİSİ VE UYGULAMA ÖRNEĞİ TARİH 10.05.2012 BÜLTEN NO 2012/006 Teşvik belgesine bağlanan yatırımlardan elde edilecek kazançların indirimli orana tabi kurumlar vergisine tabi tutulmasına

Detaylı

SİRKÜLER NO: POZ-2018 / 8 İST, YILINDA UYGULANACAK MOTORLU TAŞITLAR VERGİSİ TARİFESİ VE İSTİSNA TUTARLARI

SİRKÜLER NO: POZ-2018 / 8 İST, YILINDA UYGULANACAK MOTORLU TAŞITLAR VERGİSİ TARİFESİ VE İSTİSNA TUTARLARI SİRKÜLER NO: POZ-2018 / 8 İST, 03.01.2018 ÖZET: 2018 yılında uygulanacak motorlu taşıtlar vergisi tutarları 2018 YILINDA UYGULANACAK MOTORLU TAŞITLAR VERGİSİ TARİFESİ VE İSTİSNA TUTARLARI 29 Aralık 2017

Detaylı

2017 YILINDA UYGULANACAK MOTORLU TAŞITLAR VERGİSİ TUTARLARI:

2017 YILINDA UYGULANACAK MOTORLU TAŞITLAR VERGİSİ TUTARLARI: TARİH : 28/12/2016 SİRKÜLER NO : 2016/158 2017 YILINDA UYGULANACAK MOTORLU TAŞITLAR VERGİSİ TUTARLARI: 27 Aralık 2016 tarihli Resmi Gazete de yayımlanan 47 Seri No lu Motorlu Taşıtlar Vergisi Genel Tebliği

Detaylı

BAKIŞ MEVZUAT KATMA DEĞER VERGİSİ GENEL UYGULAMA TEBLİĞİNDE DEĞİŞİKLİK YAPILMASINA DAİR TEBLİĞ (SERİ NO: 17)

BAKIŞ MEVZUAT KATMA DEĞER VERGİSİ GENEL UYGULAMA TEBLİĞİNDE DEĞİŞİKLİK YAPILMASINA DAİR TEBLİĞ (SERİ NO: 17) BAKIŞ MEVZUAT BAŞLIK KATMA DEĞER VERGİSİ GENEL UYGULAMA TEBLİĞİNDE DEĞİŞİKLİK YAPILMASINA DAİR TEBLİĞ (SERİ NO: 17) Sayı 2018/21 ÖZET 3 No lu KDV Beyannamesi uygulaması, tevkifat uygulamasının genişletilmesi,

Detaylı

Ö z e t B ü l t e n Tarih : Sayı : 2019/2

Ö z e t B ü l t e n Tarih : Sayı : 2019/2 Ö z e t B ü l t e n Tarih : 02.01.2019 Sayı : 2019/2 Değerli Müşterimiz; Son günlerde mevzuatımızda meydana gelen gelişmeler, konu başlıkları itibariyle aşağıdadır. A. Konu Başlıkları; -İmar Barışında

Detaylı

No: 2017/82 Tarih:

No: 2017/82 Tarih: No: 2017/82 Tarih: 24.12.2017 ERK Denetim ve Yeminli Mali Müşavirlik Hizmetleri Ltd. Şti. Küçükbakkalköy Mah. Vedat Günyol Cad. Defne Sok. No:1 Flora Residence K:11 D.141-142 Ataşehir/İSTANBUL Tel : 0.216.340

Detaylı

SİRKÜLER RAPOR ( )

SİRKÜLER RAPOR ( ) DMF SİSTEM ULUSLARARASIBAĞIMSIZDENETİMDANIŞMANLIKVE YEMİNLİ MALİ MÜŞAVİRLİKA.Ş. www.dmf.com.tr& dmfsystem.eu dmf@dmf.com.tr www.russellbedford.com Ankara :Eskişehir Yolu 9. Km. Tepe Prime B Blok No: 100

Detaylı

3 NO LU KATMA DEĞER VERGİSİ BEYANNAMESİ UYGULAMASI BAŞLIYOR

3 NO LU KATMA DEĞER VERGİSİ BEYANNAMESİ UYGULAMASI BAŞLIYOR 01.02.2018/36-1 3 NO LU KATMA DEĞER VERGİSİ BEYANNAMESİ UYGULAMASI BAŞLIYOR ÖZET : Katma Değer Vergisi Genel Uygulama Tebliğinde yapılan değişiklikle Türkiye de ikametgâhı, işyeri, kanuni merkezi ve iş

Detaylı

SİRKÜLER TARİHİ : 31 / 12 / 2017 SİRKÜLER SAYISI : 2017 / 076 SİRKÜLER KONUSU : Özel İletişim Vergisi Genel Tebliği (Seri No: 16) Hak.

SİRKÜLER TARİHİ : 31 / 12 / 2017 SİRKÜLER SAYISI : 2017 / 076 SİRKÜLER KONUSU : Özel İletişim Vergisi Genel Tebliği (Seri No: 16) Hak. S İ R K Ü L E R R A P O R FON DENETİM YMM. VE BAĞIMSIZ DENETİM A. Ş. nin müşterilerine özel bir hizmetidir. İzinsiz çoğaltılamaz. İktibas edilemez. SİRKÜLER TARİHİ : 31 / 12 / 2017 SİRKÜLER SAYISI : 2017

Detaylı

FK YEMİNLİ MALİ MÜŞAVİRLİK LTD. ŞTİ.

FK YEMİNLİ MALİ MÜŞAVİRLİK LTD. ŞTİ. SİRKÜLER NO:2014/6 3 /1/2014 İçindekiler: * 2014 yılında uygulanacak; - motorlu taşıtlar vergisi tutarları, - veraset ve intikal vergisi tarifesi ve istisna tutarları, - çevre temizlik vergisi tutarları,

Detaylı

6770 sayılı Kanun la vergi mevzuatında yapılan düzenlemelere ilişkin açıklamalar, No.lu Sirkülerimiz de yer almaktadır.

6770 sayılı Kanun la vergi mevzuatında yapılan düzenlemelere ilişkin açıklamalar, No.lu Sirkülerimiz de yer almaktadır. No: 2017/17 Tarih: 05.02.2017 ERK Denetim ve Yeminli Mali Müşavirlik Hizmetleri Ltd. Şti. Küçükbakkalköy Mah. Vedat Günyol Cad. Defne Sok. No:1 Flora Residence K:11 D.141-142 Ataşehir/İSTANBUL Tel : 0.216.340

Detaylı

2018 YILI SİRKÜLER. Sirküler No. Dosyası

2018 YILI SİRKÜLER. Sirküler No. Dosyası 2018 YILI SİRKÜLER Sirküler No Sirküler Tarihi Sirküler Konusu 2018 01 02.01.2018 6102 sayılı Türk Ticaret Kanununun 1530 ncu Maddesine Göre T.C. Merkez Bankasınca Belirlenen Temerrüt Faiz Oranı. 2018

Detaylı

27 Ocak 2017 tarihli Resmi Gazetede yayımlanan 6770 sayılı Kanun ile KDV Kanununda yapılan değişiklikler ile,

27 Ocak 2017 tarihli Resmi Gazetede yayımlanan 6770 sayılı Kanun ile KDV Kanununda yapılan değişiklikler ile, TARİH : 06/02/2017 SİRKÜLER NO : 2017/20 KDV GENEL UYGULAMA TEBLİĞİNDE BAZI DEĞİŞİKLİKLER YAPILDI: 3 Şubat 2017 tarihli Resmi Gazetede yayımlanan Katma Değer Vergisi Genel Uygulama Tebliğinde Değişiklik

Detaylı

KATMA DEĞER VERGİSİ GENEL UYGULAMA TEBLİĞİNDE DEĞİŞİKLİK YAPILMASINA DAİR TEBLİĞ (SERİ NO: 17)

KATMA DEĞER VERGİSİ GENEL UYGULAMA TEBLİĞİNDE DEĞİŞİKLİK YAPILMASINA DAİR TEBLİĞ (SERİ NO: 17) KATMA DEĞER VERGİSİ GENEL UYGULAMA TEBLİĞİNDE DEĞİŞİKLİK YAPILMASINA DAİR TEBLİĞ (SERİ NO: 17) Duyuru No: 2018/17 İstanbul 31.01.2018 Maliye Bakanlığı (Gelir İdaresi Başkanlığı) tarafından 31/01/2017 tarihli

Detaylı

VERGİ SİRKÜLERİ NO: 2017/33. Konu : KDV Genel Uygulama Tebliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Tebliğ (Seri No. 10)

VERGİ SİRKÜLERİ NO: 2017/33. Konu : KDV Genel Uygulama Tebliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Tebliğ (Seri No. 10) TARİH : 08.02.2017 NUMARA : 2017/33 VERGİ SİRKÜLERİ NO: 2017/33 Konu : KDV Genel Uygulama Tebliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Tebliğ (Seri No. 10) 03.02.2017 tarih ve 29968 sayılı Resmi Gazete de yayımlanan

Detaylı

1.2. Serbest Meslek Defterinin günü gününe tutulmaması ve vergi levhası bulundurmama cezası 180 TL olarak uygulanacaktır.

1.2. Serbest Meslek Defterinin günü gününe tutulmaması ve vergi levhası bulundurmama cezası 180 TL olarak uygulanacaktır. İstanbul, 02.01.2012 SiRKÜLER 2012/01 KONU : VERGİ KANUNLARINDA HAD VE ORAN DEĞİŞİKLİKLERİ 1- VERGİ USUL KANUNU 2- GELİR VERGİSİ KANUNU 3- DAMGA VERGİSİ 4- HARÇLAR KANUNU 5- MOTORLU TAŞITLAR VERGİSİ 6-

Detaylı

Konu: Özel Tüketim Vergisi (III) Sayılı Liste Uygulama Genel Tebliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Tebliğ (Seri No: 1)

Konu: Özel Tüketim Vergisi (III) Sayılı Liste Uygulama Genel Tebliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Tebliğ (Seri No: 1) Sayı: 2018/15 Konu: Özel Tüketim Vergisi (III) Sayılı Liste Uygulama Genel Tebliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Tebliğ (Seri No: 1) Mevzuat: Web: http://taxauditingymm.com/sirkuler.aspx Email 1 : cakmakciali@taxauditingymm.com;

Detaylı

KATMA DEĞER VERGİSİ KANUNU

KATMA DEĞER VERGİSİ KANUNU KATMA DEĞER VERGİSİ KANUNU Madde 13- d) Yatırım Teşvik Belgesi sahibi mükelleflere belge kapsamındaki makina ve teçhizat teslimleri ile belge kapsamındaki yazılım ve gayri maddi hak satış ve kiralamaları

Detaylı

232 oy kullanılan kanun tasarısı 228 oy ile kabul edildi, 4 oy ret yönünde oldu.

232 oy kullanılan kanun tasarısı 228 oy ile kabul edildi, 4 oy ret yönünde oldu. Sirküler ; 2017/003 Konu : Bazı Vergi Kanunları İle Diğer Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Sayın Yetkililer ; Kamu oyunda Torba Yasa olarak bilinen "Bazı Vergi Kanunları ile Kanun ve Kanun

Detaylı

GERİ KAZANIM KATILIM PAYLARI BEYANNAMESİ İZLEYEN AYIN 24 ÜNE KADAR HAZİNE VE MALİYE BAKANLIĞI NA VERİLECEKTİR

GERİ KAZANIM KATILIM PAYLARI BEYANNAMESİ İZLEYEN AYIN 24 ÜNE KADAR HAZİNE VE MALİYE BAKANLIĞI NA VERİLECEKTİR 22.02.2019/60-1 GERİ KAZANIM KATILIM PAYLARI BEYANNAMESİ İZLEYEN AYIN 24 ÜNE KADAR HAZİNE VE MALİYE BAKANLIĞI NA VERİLECEKTİR ÖZET : 7166 sayılı SOSYAL HİZMETLER KANUNU İLE BAZI KANUNLARDA DEĞİŞİKLİK YAPILMASINA

Detaylı

KONU: 17 Seri No lu KDV Genel Uygulama Tebliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Tebliğ Yayımlandı.

KONU: 17 Seri No lu KDV Genel Uygulama Tebliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Tebliğ Yayımlandı. AA BAĞIMSIZ DENETİM VE YMM AŞ Şehit Ersan Cad. No: 28 / 5 06680 Çankaya- Ankara. Tel:+90 312 4688150 Faks: +90 312 4270847 Ticaret Sicil No: Ankara-170606 www.aa-ymm.com SİRKÜLER Tarih,31/01/2018 Sayı:2018/11

Detaylı

1.2. Serbest Meslek Defterinin günü gününe tutulmaması ve vergi levhası bulundurmama cezası 190 TL olarak uygulanacaktır.

1.2. Serbest Meslek Defterinin günü gününe tutulmaması ve vergi levhası bulundurmama cezası 190 TL olarak uygulanacaktır. İstanbul, 02.01.2014 SiRKÜLER 2014/01 KONU : VERGİ KANUNLARINDA HAD VE ORAN DEĞİŞİKLİKLERİ 1- VERGİ USUL KANUNU 2- GELİR VERGİSİ KANUNU 3- DAMGA VERGİSİ 4- HARÇLAR KANUNU 5- MOTORLU TAŞITLAR VERGİSİ 6-

Detaylı

VERGİ SİRKÜLERİ NO: 2017/ Sayılı Kanun Resmi Gazete de Yayımlanarak Yürürlüğe Girdi.

VERGİ SİRKÜLERİ NO: 2017/ Sayılı Kanun Resmi Gazete de Yayımlanarak Yürürlüğe Girdi. DRT Yeminli Mali Müşavirlik ve Bağımsız Denetim A.Ş. Deloitte Values House Maslak No1 34398 İstanbul Tel: + 90 (212) 366 60 00 Fax: + 90 (212) 366 60 15 www.deloitte.com.tr www.verginet.net VERGİ SİRKÜLERİ

Detaylı

Bazı Vergi Kanunlarında Değişiklik Öngören Torba Kanun Tasarısı

Bazı Vergi Kanunlarında Değişiklik Öngören Torba Kanun Tasarısı Özet: 13.10.2017 01/10/2017 tarihinde Plan ve Bütçe Komisyonu na sunulan (Esas No:1/884), Bazı Vergi Kanunları ile Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılmasına Dair çok sayıda vergi düzenlemesi

Detaylı

1) Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumunun Alacakları Yapılandırılıyor.

1) Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumunun Alacakları Yapılandırılıyor. 7061 SAYILI BAZI VERGİ KANUNLARI İLE KANUN VE KANUN HÜKMÜNDE KARARNAMELERDE DEĞİŞİKLİK YAPILMASINA DAİR KANUNDA VERGİ MEVZUATINA YÖNELİK YAPILAN DÜZENLEME VE DEĞİŞİKLİKLER 5 Aralık 2017 tarihli Resmi Gazetede

Detaylı

SĐRKÜLER Đstanbul, Konu: 6322 SAYILI KANUN ĐLE KATMA DEĞER VERGĐSĐ KANUNUNDA YAPILAN DEĞĐŞĐKLĐKLER

SĐRKÜLER Đstanbul, Konu: 6322 SAYILI KANUN ĐLE KATMA DEĞER VERGĐSĐ KANUNUNDA YAPILAN DEĞĐŞĐKLĐKLER SĐRKÜLER Đstanbul, 20.06.2012 Sayı: 2012/146 Ref:4/146 Konu: 6322 SAYILI KANUN ĐLE KATMA DEĞER VERGĐSĐ KANUNUNDA YAPILAN DEĞĐŞĐKLĐKLER 15.06.2012 tarih ve 28324 sayılı Resmi Gazete de yayınlanan 6322 sayılı

Detaylı

Plan ve Bütçe Komisyonunda kabul edilen Yasa Tasarısı ile vergi mevzuatında yapılması planlanan değişiklikler

Plan ve Bütçe Komisyonunda kabul edilen Yasa Tasarısı ile vergi mevzuatında yapılması planlanan değişiklikler Kuzey YMM ve Bağımsız Denetim A.Ş. Eski Büyükdere Cad. Orjin Maslak No:27 Maslak, Sarıyer 34398 İstanbul - Turkey Tel: +90 212 315 3000 Fax: +90 212 234 1067 ey.com Ticaret Sicil No : 479919 Mersis No:

Detaylı

SİRKÜLER RAPOR (2010-57)

SİRKÜLER RAPOR (2010-57) DMF SİSTEM ULUSLARARASI BAĞIMSIZ DENETİM DANIŞMANLIK VE YEMİNLİ MALİ MÜŞAVİRLİK A.Ş. www.dmf.com.tr & dmfsystem.eu dmf@dmf.com.tr www.russellbedford.com Ankara : Farabi Sokak 12/11 06680 Çankaya T: 0.312.428

Detaylı

SĠRKÜLER Ankara, 07/12/2017. KONU: 7061 Sayılı Bazı Vergi Kanunları Ġle Diğer Bazı Kanunlarda DeğiĢiklik Yapılmasına Dair Kanun

SĠRKÜLER Ankara, 07/12/2017. KONU: 7061 Sayılı Bazı Vergi Kanunları Ġle Diğer Bazı Kanunlarda DeğiĢiklik Yapılmasına Dair Kanun SĠRKÜLER Ankara, 07/12/2017 Sayı: 2017/12-001 KONU: 7061 Sayılı Bazı Vergi Kanunları Ġle Diğer Bazı Kanunlarda DeğiĢiklik Yapılmasına Dair Kanun Özet: Çok sayıda vergi düzenlemesi de öngören Bazı Vergi

Detaylı

SİRKÜLER İstanbul, Sayı: 2018/020 Ref: 4/020. Konu: 2018 YILINDA GEÇERLİ OLACAK MOTORLU TAŞITLAR VERGİSİ TUTARLARI BELİRLENMİŞTİR

SİRKÜLER İstanbul, Sayı: 2018/020 Ref: 4/020. Konu: 2018 YILINDA GEÇERLİ OLACAK MOTORLU TAŞITLAR VERGİSİ TUTARLARI BELİRLENMİŞTİR SİRKÜLER İstanbul, 03.01.2018 Sayı: 2018/020 Ref: 4/020 Konu: 2018 YILINDA GEÇERLİ OLACAK MOTORLU TAŞITLAR VERGİSİ TUTARLARI BELİRLENMİŞTİR 29.12.2017 tarih ve Mükerrer 30285 sayılı Resmi Gazete de yayınlanan

Detaylı

1.2. Serbest Meslek Defterinin günü gününe tutulmaması ve vergi levhası bulundurmama cezası 200 TL olarak uygulanacaktır.

1.2. Serbest Meslek Defterinin günü gününe tutulmaması ve vergi levhası bulundurmama cezası 200 TL olarak uygulanacaktır. İstanbul, 05.01.2015 SiRKÜLER 2015/01 KONU : VERGİ KANUNLARINDA HAD VE ORAN DEĞİŞİKLİKLERİ 1- VERGİ USUL KANUNU 2- GELİR VERGİSİ KANUNU 3- DAMGA VERGİSİ 4- HARÇLAR KANUNU 5- MOTORLU TAŞITLAR VERGİSİ 6-

Detaylı

SİRKÜLER NO: POZ-2018 / 24 İST,

SİRKÜLER NO: POZ-2018 / 24 İST, SİRKÜLER NO: POZ-2018 / 24 İST, 02.02.2018 ÖZET: 31 Ocak 2018 tarih ve 30318 sayılı Resmi Gazete de 17 seri no.lu Katma Değer Vergisi Genel Uygulama Tebliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Tebliğ yayımlandı.

Detaylı

KDV, ÖTV, DAMGA VERGİSİ ORANLARINDA BAZI DEĞİŞİKLİKLER YAPILDI:

KDV, ÖTV, DAMGA VERGİSİ ORANLARINDA BAZI DEĞİŞİKLİKLER YAPILDI: TARİH : 03/02/2017 SİRKÜLER NO : 2017/19 KDV, ÖTV, DAMGA VERGİSİ ORANLARINDA BAZI DEĞİŞİKLİKLER YAPILDI: 3 Şubat 2017 tarihli Resmi Gazetede yayımlanan 2017/9759 sayılı Bakanlar Kurulu Kararı ile bazı

Detaylı