پ یشبینی خود از بازار جهانی را با توجه به پ یشرفتهای کلیدی در

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "پ یشبینی خود از بازار جهانی را با توجه به پ یشرفتهای کلیدی در"

Transkript

1

2

3 Uluslararası tasarım ekibi olarak, Schattdecor da iç tasarımdaki en önemli gelişmeler ve yeni dekorlar hakkında düzenli olarak küresel bir trend öngörüsü yayınlıyoruz. Bu bağlamda, müşterilerimize ve iş ortaklarımıza profesyonel trend danışmanlığı, güvence ve oryantasyon yardımı verebilmek için, trendlerin nasıl değiştiğini sürekli olarak takip ediyoruz. Küresel erişimimiz ve sürekli online bilgi alışverişi sayesinde, tüm dünyada paralel seyreden pek çok trend ve benzeri sosyal değişimleri görüyoruz yılında trendler bakımından nelerin kesinlikle modasının geçtiğini, dekorasyon ve renkler konusunda nelerin bilinmesi gerektiğini, yarının küresel en çok satan dekorlarının hangileri olduğunu Decor Selection 2018 de sizin için derledik. Decor Selection 2018, sürekli değişen ve arzın sürekli arttığı bir dünyada temel unsurlara odaklanmaktadır. ما در شاتدکور به عنوان یک تیم بینالمللی طراحی به طور منظم پ یشبینی خود از بازار جهانی را با توجه به پ یشرفتهای کلیدی در طراحی داخلی و طرحهای جدید منتشر میکنیم. ما همچنین به طور مداوم تغی یرات م د را تحت نظر قرار میدهیم که بتوانیم پ یشنهادها و راهنماییهای مناسب را به مشرتیان و همکاران خود ارائه کنیم. به دلیل دسرتسی جهانی و تبادل مداوم اطالعات به صورت آنالین تغی یرات اجتماعی و به تبع آن تغی یر سالیق بازار مشابهی در دنیا اتفاق میافتد. در طرحهای منتخب سال ۲۰۱۸ ما به شما میگوی یم که چه طرحهایی در سال ۲۰۱۸ پرطرفدار خواهند بود. هر آنچه که الزم است در مورد مبلمان و رنگها بدانید و این که کدام طرحها در سطح جهانی پرفروش خواهند بود را در این کتابچه به شما میگوی یم. طرحهای منتخب ۲۰۱۸ بر ضرورت های دنیایی از تغی یرات مداوم و مجموعه ای از افزایش محصوالت تمرکز دارد. Claudia Küchen Marketing, Tasarım ve Kurumsal İletişim Yöneticisi Claudia Küchen مدیر طراحی بازاریابی و ارتباطات سازمانی

4 BU YOLCULUK NEREYE GİDİYOR? Demografik değişim, dijitalleşme ve çevremizle kurduğumuz daha bilinçli bir ilişki, yaşam alanlarımızın kişiye özel şekillendirilmesi için 2018 yılında da önemini koruyacak. Bunun yanı sıra, dekorların doğallığı kadar, otantik ifadesi de odakta kalmaya devam edecek. D E C O R S E L E C T I O N Decor Selection 2018 in geliştirilmesinde bizi çok önemli bir soru meşgul etti: Gelecekte dekorlarımızda ne kadar rustik olmak istiyoruz veya olabiliriz. Bunun en başında, rustik dendiğinde ne anlaşıldığı sorusu ortaya çıkar. Tüm dünyadaki iş arkadaşlarımıza sorduk ve rustik kavramının çok farklı yorumlarını keşfettik. Bundan genel olarak büyük çatlakları, budakları ve aşırı kusurları olan dekorları anlıyoruz. Kullanılmış veya DIY görünümler de bu kategoriye giriyor. Şuan için sektör halen rustik dekorlara güveniyor, çünkü son kullanıcı tarafından iyi rağbet görüyor. Bunun nedeni, güçlü rustik uygulamaların doğallığı ve gerçek, kullanılmış malzemeyi temsil etmesidir. Rustik trend, şimdi dünyanın birçok mağazasında ve oturma odalarında kendini gösteriyor. Hiç şüphesiz rustik görünümün, testere ile kesilme görünümünden hareleri yansıtan bir görünüme doğru evirildiği de açıktır. Hali hazırda bazı piyasalar ve tasarımcılar, rustik dekorları mobilya yüzeyleri için çok yapay ve fazla güçlü bulmaktadırlar. به کجا میر و یم تغی یرات جمعیتی پ یشرفت دنیای دیجیتال و توجه بیشرت به محیطزیست باعث طراحی خاصی از فضاهای مسکونی در سال ۲۰۱۸ میشود. در طراحیهای جدید تمرکز بر بازگشت به طبیعت و اصالت است. سوال مهمی که اینجا مطرح میشود این است که تعریف ما از»روستیک«چ یست ما از همکارانمان در نقاط مختلف دنیا تعریفشان را از روستیک پرسیدیم و معانی مختلفی دریافت کردیم. به طور کلی طرحهای روستیک طرحهایی هستند که خط گره و ترکهای زیادی دارند. در حال حاضر مشرتیان از طرحهای روستیک به خوبی استقبال میکنند و به همین دلیل تمرکز تولیدکنندگان بر روی این طرح است. علت این استقبال حس طبیعی با اصالت و دوستداشتنی است که این طرح ارائه میکند. طرحهای روستیک جای خود را به خوبی در فروشگاهها و خانههادر سراسر دنیا باز کردهاند و همچنین روشن است که طرحهای روستیک از برشهای مقطعی درختان الهام گرفته شدهاند و به طرحهایی با ترکها و خطوط شدید تبدیل شدهاند. برخی از فروشندگان و طراحان معتقدند که طرحهای روستیک برای صنعت مبلمان بیش از حد مصنوعی هستند.

5 هر چه کمرت بهرت. AZ DAHA ÇOKTUR. DEKORLARIN YENİ NESLİ. Belki de aşırı rustik stilini çok sık ve çok uzun bir süre gördük veya bu zamandaki dekorasyonun genel olarak sakinlik ve bireysellik talep etmesinden olsa gerek, hafifliğe dair çok güçlü bir talep var. Bu nedenle dekorların yeni neslinin mottosu: Az daha çoktur. Rustikin çok güçlü ve artık otantik olmadığı düşünüldüğünde, doğallığı ve otantizmi indirgeme ve hafifliğin daha iyi temsil edeceği aşikardır. Dekorlarda şimdi rustikin daha zarif bir yorumuna ihtiyaç duyuyorlar. D E C O R S E L E C T I O N YARININ EN ÇOK SATANLARI. Decor Selection 2018 dekorları yeni dekorlara ilişkin küresel trend analizinden elde ettiğimiz özetlerdir. Diğer yandan Pazar ve Müşteri geri bildrimlerini yansıtırlar. Sonuç ise, az çoktur mottosunun geçerli olduğu bir Decor Selection kataloğu. Geleceğe bakarak, Decor Selection 2018 de doğal rustik ağaçların yeni nesli üzerine eğildik. نسل جد ید د کو ر ها. شاید استفاده زیاد از طرحهای روستیک ما را نسبت به این طرح بیمیل کرده است و یا شاید به همین دلیل است که بازار مبلمان متقاضی طرحهای آرامرت منحصر به فردتر و ظریفرت است. در طرحهای جدید باید استفاده محدودتری از دکورهای روستیک بشود. طر حها ی پر فر و ش آینده. دکورهای معرفی شده در طرحهای منتخب ۲۰۱۸ از یک سو عصارهای از یافتههای ما از تحلیل طرحهای جدید و از سوی دیگر انعکاسی از بازخورد مشرتیان و بازار است. نتایج ما نشان میدهند که در انتخاب دکورها همچنان»هر چه کمرت بهرت«صادق است. برای دکورهای پرفروش آینده تمرکز ما بیشرت بر روی نسل جدیدی از طرحهای روستیک است. همانطور که در این کتابچه میبینید این طرحها جلوه طبیعیرتی دارند.

6 M I C R O H O U S I N G KÜÇÜK AMA GÜZEL. Toplumun yaşadığı değişim nedeniyle mobilya sektörü de büyük bir zorlukla karşı karşıyadır. Başta kentleşme ve bununla bağlantılı olarak konut sıkıntısı veya giderek pahalılaşan konutlar, gelecekteki yaşam için yeni çözümler gerektirmektedir. MICRO HOUSING teması yoğun olarak bu hedef grubunun ihtiyaçlarına odaklanmaktadır. کو چک ز ی با ست. به دلیل تغی یرات اجتماعی صنعت مبلمان با چالشهای مهمی روبروست. گسرتش زندگی شهری باعث افزایش قیمت فضاهای مسکونی است و این وضعیت نیازمند رویکردهای جدیدی برای آینده صنعت ساختمان است. MICRO HOUSING حول محور نیازهای این گروه متمرکز است.

7 M I C R O H O U S I N G GÜÇLÜ YAPILAR YERİNE ZARİF MALZEMELER. Gelecekte yaşamımızı daha küçük bir alanda sürdüreceğiz. Bu yaşam alanındaki mekan optimizasyonu ancak buna uygun mobilyalarla işe yarayabilir. Bunda hem küçük, esnek ve çok işlevli mobilyalar, hem de doğallık trendine yanıt veren malzemeler önem taşır. Yine de ne mobilya ne de dekorasyon mekanı domine eder. Tam da burada, dekorların rustik görünümden ziyade daha mütevazı ve doğal olmak zorunda oldukları ortaya çıkar. Akıllı mobilya ve zemin konseptleri, aslında ev gibi olan bir ortamda netlik sağlarlar. Bu dekorasyonun renkleri açık tondadır ama soğuk değildir. Yüzeylerdeki ince, sade ağaçlar, dekorasyonun boğucu olmamasını sağlarlar. Bu sayede küçük mekanlar olduklarından daha büyük görünürler. مو ا د لطیف جا یگز ی ن با فتها ی سخت میشو ند. در آینده ما در فضاهای کوچکرت زندگی خواهیم کرد. مبلمان طراحی شده برای این فضاها باید به گونهای باشند که امکان بیشرتی ن استفاده از فضا را به ساکنان بدهند. ترجیحا از مبلمان کوچک و چند کاره استفاده شود. این مبلمان بهرت است که از موادی که جلوه طبیعی دارند ساخته شود. به این ترتیب نه مبلمان و نه سطوح بر فضا غالب نمیشوند. الزم به ذکر نیست که دکورهای استفاده شده در این فضاها باید ظریف و طبیعی باشند و از دکورهایی با طرحهای روستیک زیاد استفاده نشود. مفاهیم مبلمان و کفپوش هوشمند فضایی یکپارچه و راحت را ایجاد میکنند. از رنگهای روشن و گرم برای مبلمان استفاده میشود. سطوح ظریف ساده و با طرح چوب از ایجاد فضایی مزاحم و ناراحت جلوگیری میکنند. در نتیجه فضاهای کوچک بزرگ رت از چ یزی که هستند به نظر میرسند.

8 Kitami Elm M I C R O H O U S I N G

9 Iceland Pine M I C R O H O U S I N G

10 S M A R T H O M E MERMER, TAŞ VE... Dijitalleşme küresel bir slogan halini aldı. Her zaman daha hızlı, daha esnek ve daha verimli olmak için bu dünyanın neresinde olursa olsun, dijital çözümleri arıyoruz. Ve bu dijital dünya, gerçeklik ve güvenlik duygusu arzusunu uyandırıyor. مر مر سنگ و... این روزها دیجیتالی کردن یک بحث جهانی است. در سراسر دنیا مردم به دنبال راههای دیجیتال هستند تا بتوانند کارهایشان را سریعرت راحت رت و کارآمدتر انجام دهند. با این حال این دنیای دیجیتال نیاز به امنیت و اصالت را نمایان میکند.

11 S M A R T H O M E MERMER, TAŞ, ARDUAZ... Giderek dijitalleşen evimiz, daha bugünden pek çok akıllı çözüm içermektedir, ama bunlar sessizce arka planda çalışmaktadır. Ön planda halen insanın kendine ait dört duvarının rahatlığı ve sıcaklığı durmaktadır. Bunlar şimdiye dek hiç olmadığı kadar iyi bir şekilde organize edilebiliyor. Dijital cihazlar için kullanımlarının kolay ve anlaşılır olması şarttır. Dolayısıyla bu, tasarım ve dekor için saflık, işlevsellik ve zarif bir doğallık akla getirmektedir. Homo digitalis in yaşam alanında her şey esas öğelere indirgenmiştir. İnsan, bu telaşlı dünyaya karşılık olarak özel ortamında sakinliği ve huzuru özlüyor. Açık ve orta tonlu ahşap renkleri ve zarif dekorları, iyi organize edilmiş bir yaşam alanına doğallık katıyor. Mermer veya sakin sade arduaz gibi asil taş yapılar, modern nüanslar yaratmaktadır. مر مر سنگ و... امروزه خانهها هوشمندتر شدهاند و از ابزارهای هوشمند زیادی استفاده میشود. هرچند که بعضی از این ابزارها به خوبی کار نمیکنند. احساس راحتی و گرمی در چاردیواری شخصی بیش از پ یش به اولویت افراد بدل شده است. وسایل دیجیتال باید کاربری راحت و آسانی داشته باشند. به همین دلیل دکورها و طراحیها خالص کاربردی و با ظرافت طبیعی محدود هستند. در تقابل با دنیای آشفته امروز مردم به دنبال آرامش و سکوت در خانههای خود میگردند. رنگهای چوب روشن و مالیم و دکورهای ظریف طبیعت را به خانه میآورند. طرحهای سنگی پ ی چ یده مانند مرمر و سنگهای ساده رنگی مدرن به فضا میدهند.

12 Ventura Chestnut S M A R T H O M E

13 Jackson Hickory S M A R T H O M E

14 C O M M U N I T Y Z O N E RUSTİK Mİ? AMA LÜTFEN BİRAZ SADE OLSUN! Rahatlığa, sağlıklı bir yaşama ve giderek hızlanan bir dünyada sakinlik vahası olarak, insanın kendi dört duvarına duyduğu istek, dekorasyonumuzu büyük ölçüde etkiliyor. Bu bağlamda doğallık ve otantiklik gibi kavramlar hala çok önemlidir! Meşe 2018 yılında da çok yönlü uygulamalardaki mobilya yüzeylerinde en güçlü ağaç türü olarak görülebilecek. Bu, karaağaç, hikori veya çam gibi ağaç türleriyle tanımlanır. Burada doğallık trendinin hakkını verebilmek için yüzey yapıları da önemli bir rol oynayacaktır. کن ب نتخا ا ا ر ستیک و ر! نکن ش ها پ ی چ ید ما ا به افراد تمایل تاثیر تحت شدت به خانهها در مبلمان دنیای در آرام فضایی داشتن و سالم زندگی آرامش اصالت و بودن طبیعی مثل مفاهیمی هستند. شلوغ هستند. مهم بسیار استفاده برای چوب نوع محبوبرتی ن مجددا بلوط ۲۰۱۸ در مختلفی رنگهای و طرحها در بلوط شد. خواهد مبلمان در کاج و آمریکایی گردوی نارون مانند چوبها سایر کنار در ایجاد در مهمی نقش نیز سطوح بافت شد. خواهد ظاهر دارد. طرحها داشتن نگه محبوب و طبیعی حس

15 C O M M U N I T Y Z O N E DOĞAL RUSTİK AMA SADE! 2018 de rustik kalmaya devam edecek. Fakat aşırı kullanılmış veya DIY görünümleri veya rustik kır evi stili yerine zarif, doğal görünümlü bir stil hakimdir mottosu da: rustik ama sade! Bu bağlamda masif ahşap veya formika görünümüne yaklaşan, doğal ve şıklıkla ışıldayan dekorlar söz konusudur. Renkler doğal veya sıcak kahverengi tonlardadır. Yeni topluluk biçimlerinin belirgin rol oynadığı bir toplumda klasik sınırlar yerini bireysel, içinde yaşayan kişilere ve onların ihtiyaçlarına odaklanmış yaşam alanı tasarımına bırakır. Yaşam alanı ile ona bitişik mutfak ve yemek alanı evin merkezi olur. Burada iletişim kurulur, yemek yenir, çalışılır ve oyun oynanır. COMMUNITY ZONE trendinin hedef kitlesi stilin bireyselliğinde kendini gerçekleştirir. ر و ستیک یک طر ح طبیعی ا ست ا ما با ظر ا فت ا ستفا د ه کنید! طرحهای روستیک در سال ۲۰۱۸ نیز محبوب باقی خواهند ماند. با این تفاوت که به جای استفاده از طرحهای شلوغ و پ ی چ یده از طرحهای طبیعیرت استفاده خواهد شد. ایده اصلی استفاده از دکورهای روستیکی است که خیلی روستیک نباشند! به این ترتیب هدف استفاده از دکورهایی است که مشابه چوبهای طبیعی باشند و کیفیت و پ ی چ یدگی طبیعی را نشان میدهند. رنگهای مورد استفاده رنگ چوبهای بکر و رنگهای قهوهای گرم است. در جامعهای که گروههای جدید به وجود میآیند طرحهای متعارف ناپدید میشوند. این طرحها جایگزی ن طرحهایی میشوند که با ساکنان و نیازهای آنان همخوانی دارند. فضاهای مسکونی که آشپرخانه و غذاخوری مرکزی برای صحبت غذا خوردن کار و بازی است. وی ژگی منحصر به فرد این خانهها همخوانی آنها با نیاز گروه COMMUNITY ZONE است.

16 Cuscino C O M M U N I T Y Z O N E

17 Catania Oak C O M M U N I T Y Z O N E

18 A G E L E S S L I V I N G BAKIR, BAKIR VE DAHA FAZLA BAKIR YERİNE METAL KARIŞIM. Bakır henüz tam olarak gözden düşmüş değil, ama gelecekte o kadar vazgeçilmez ve sık görülen bir malzeme olmayacak, belki de sadece bir renk tonu olarak görülecek. تر کیب فلز ا ت جا یگز ی ن جد ید بر ا ی مس. مس هنوز محبوب است اما در آینده به عنوان یک ماده اجتناب ناپذیر و همه پسند شناخته نخواهد شد. هرچند که ممکن است رنگ مسی محبوب باقی بماند.

19 BAKIR YERİNE KORTEN ÇELİK, PİRİNÇ, SİYAH ÇELİK VE BRONZ. Korten çelik, bronz, pirinç veya siyah çelik gibi değerli metaller, bakırı tüm metallerin zirvesindeki yerinden indirecekler ve örneğin meşe gibi doğal görünümlü ahşaplarla tamamlanacaklar. Tekstil görünümlü dekorlar da bu rahat malzeme karışımını tamamlıyor. Kullanılan dekorlar üstün kaliteli el yapımı malzemeleri hatırlatıyor ve daha az rustik bir görünümdeler. Örneğin siyah çeliğin koyu tonları gibi sakin renk seçeneklerindeki metal dekorlar, asil bir şekilde tek renkli yüzeylerin yerlerini alıyor ve böylece mobilyanın üstün kaliteli görünümünü artırıyor. Özellikle AGELESS LIVING trendin de pek çok şey asil taş yapıları, metal yüzeyler, meşe ve ceviz gibi koyu ve mat ahşap tonları etrafında dönüyor. Mat siyahın yanında koyu mavi ve yeşil çok önemli bir rol oynuyor. Bu şık ortamı tekstiller ve deri yüzeyler tamamlıyor. Bu hedef kitlenin dekorasyon stili şıklıktır. Dekorasyon modern, zamansız ve yaştan bağımsızdır. A G E L E S S L I V I N G ا ستیل ضد ز نگ بر نج ا ستیل سیا ه و بر نز جا یگز ی ن مس میشو ند. فلزات ارزشمندی مثل استیل برنز و برنج مس را از گردونه رقابت حذف خواهند کرد. این فلزات در طراحیها با چوبهای طبیعی مثل بلوط همراه خواهند شد. دکورهایی با طرح پارچه این ترکیب فلزات را کامل میکنند. این ترکیب به هنگام استفاده رنگ و بویی از مواد با کیفیت و دستساز را دارند که خرب از گذار از طرحهای روستیک میدهند. دکورهای فلزی در رنگهای محدود تیره جایگزینی پ ی چ یده برای سایر سطوح هستند که به این طری ق باعث با کیفیت تر به نظر رسیدن مبلمان میشوند. طرحهای AGELESS LIVING عمدتا بر پایه طرحهای پ یجیده سنگ سطوح فلزی و چوبهای بلوط یا گردوی مات و تیره هستند. عالوه بر سیاه مات آب ی تیره و سبز نیز نقش مهمی ایفا میکنند. سطوح پارچهای و چرمی این طرح مدرن را کامل میکنند. سبک طراحی داخلی که توسط این گروه مورد حمایت قرار میگیرد شیک م درن فارغ از زمان و محبوب تمام نسلهاست.

20 Biscaya Oak A G E L E S S L I V I N G

21 Teramo A G E L E S S L I V I N G

22 Corodona A G E L E S S L I V I N G

23 NUMUNE SİPARİŞLERİNİZİ BURDAN VEREBİLİRSİNİZ. Nasıl çalışır : Aşağıdaki URL linkini ziyaret ederek,decor Selection 2018 numune siparişlerinizi verebilirsiniz. نمو نه ها ی خو د ر ا ا ینجا سفا ر ش بد هید. برای انتخاب طرحهای مورد نظر خود لطفا به آدرس اینرتنتی زی ر مراجعه کنید.

24 YAYINEVI DERGIYI YAYINLAYAN Schattdecor AG Walter-Schatt-Allee Thansau Almanya METİN VE SAYFA DÜZENİ Schattdecor AG Tasarım, Pazarlama & Kurumsal İletişim PUBLICATION DETAILS PUBLISHED BY Schattdecor AG Walter-Schatt-Allee Thansau Germany TEXT AND LAYOUT Schattdecor AG Design, Marketing & Communications Schattdecor Dekoratif Kağıt Baskı San. ve Tic. Ltd. Şti. Gebze Güzeller OSB, İnönü Mahallesi Fatih Sultan Mehmet Caddesi No: Gebze Kocaeli Turkey Mart 2018 Schattdecor AG Follow

25 w w w. s c h a t t d e c o r. c o m

Claudia Küchen Tasarım ve Pazarlama Başkanı

Claudia Küchen Tasarım ve Pazarlama Başkanı Her gün bilgisayar, tablet veya akıllı telefon başında git gide daha fazla zaman geçiriyoruz, öyle ki dijital meşgalelerden arındırılmış mekânlara duyulan istek artıyor. Bu bağlamda otantik, duyumsal deneyimlere

Detaylı

SCHATTDECOR TRENDLERI 15/16

SCHATTDECOR TRENDLERI 15/16 SCHATTDECOR TRENDLERI 15/16 Derin bir özgünlük ve bireysellik için özlem Tüketiciler, günümüzde artık kendilerini yaş, cinsiyet, köken veya gelir gibi geleneksel özellikler üzerinden değil, aksine ortak

Detaylı

دستورالعمل نصب فن کویل های MTA

دستورالعمل نصب فن کویل های MTA مشتری گرامی نقشه وکاتالوگ نصب را که در داخل دستگاه قرار داده شده است را نیز حتما قبل از نصب دستگاه به دقت مطالعه فرمائید. ترموستات ونحوه کنترل دما : تمامی فنکویل های MTA قابلیت کنترل ازطریق ترموستات دیواری

Detaylı

Basın bülteni Decor Selection 2016

Basın bülteni Decor Selection 2016 Schattdecor, 'yı sunar Uluslararası en çok satış potansiyeline sahip dekor özellikleri "Müşterilerimizle bir bilgilendirme sürecine yöneliyoruz." Claudia Küchen, tasarım ve pazarlama sorumlusu: "Tasarımcı

Detaylı

English BLG 56. Please read this manual thoroughly before operating this unit! Important safety instruction

English BLG 56. Please read this manual thoroughly before operating this unit! Important safety instruction English BLG 56 Please read this manual thoroughly before operating this unit! Important safety instruction When using electrical appliances, basic safety precaution must always be followed: 1. Carefully

Detaylı

سوالها و جوابها اطالعات در مورد حق تحصیل سازمان حقوق پناهندگان ترکیه: مشاوره حقوقی و کمک رایگان برای پناهندگان EĞİTİM HAKKI FARSÇA SORULAR & YANITLAR

سوالها و جوابها اطالعات در مورد حق تحصیل سازمان حقوق پناهندگان ترکیه: مشاوره حقوقی و کمک رایگان برای پناهندگان EĞİTİM HAKKI FARSÇA SORULAR & YANITLAR اطالعات در مورد حق تحصیل سوالها و جوابها سازمان حقوق پناهندگان ترکیه: مشاوره حقوقی و کمک رایگان برای پناهندگان Türkiye de Uluslararası Koruma Arayan Kişiler İçin EĞİTİM HAKKI FARSÇA SORULAR & YANITLAR

Detaylı

When using electrical appliance, hereunder the basic safety precautions should always be followed

When using electrical appliance, hereunder the basic safety precautions should always be followed English AH 100 When using electrical appliance, hereunder the basic safety precautions should always be followed SPECIFICATIONS Voltage: 240-220V~ 50Hz Power: 35W Maxium: 500 ml/h Water tank: 5L COMPONENTS

Detaylı

When using electrical appliance, hereunder the basic safety precautions should always be followed

When using electrical appliance, hereunder the basic safety precautions should always be followed English When using electrical appliance, hereunder the basic safety precautions should always be followed SPECIFICATIONS Voltage: 110V~60Hz Power: 35W Water Tank: 6.0L Maximum: 400ml/h COMPONENTS AH 150

Detaylı

BTC BİLGİ TEKNOLOJİLERİ ماشین آالت چاپ دیجیتال در صنایع نساجی و پوشاک TEKSTİL DİJİTAL BASKI MAKİNELERİ DİJİTAL BASKI MAKİNELERİ RENK YÖNETİMİ YAZILIMLARI - RIP نرم افزارهای مدیریت رنگ در ماشین آالت چاپ

Detaylı

نمایشگاه سبیت انفورماتیک اوراسیا

نمایشگاه سبیت انفورماتیک اوراسیا نمایشگاه سبیت انفورماتیک اوراسیا و ھمایش اوراسیا برای کسب و کار دیجیتالی 13 الی 15 اکتبر 2016 در استانبول مرکز نمایشگاه استانبول ترکیه www.cebitbilisim.com 2016 تغییر و تحول دیجیتالی آغاز شده است! آینده

Detaylı

Before using this water purifier, please read this instruction manual completely.

Before using this water purifier, please read this instruction manual completely. WP 201 English Before using this water purifier, please read this instruction manual completely. Troubleshooting When the machine fails. Please disconnect the water source immediately Safety Issue Please

Detaylı

مقاله در جهان اشاره نظام آموزشي ما را بر آن داشت نگاهي هر چند گذرا به بستههای تابستان

مقاله در جهان اشاره نظام آموزشي ما را بر آن داشت نگاهي هر چند گذرا به بستههای تابستان مقاله بستههای آموزشی در جهان محرم نقيزاده اشاره توجه ويژه به بستة آموزشي بهعنوان يكي از وروديهاي مهم نظام آموزشي ما را بر آن داشت نگاهي هر چند گذرا به بستههای آموزشي در چند كشور جهان داشته باشیم. آنچه

Detaylı

نرشیه کفش BÜLTEN مصاحبه با مارکهای غول پیکر و قدرمتند جهان در بولنت ماست

نرشیه کفش BÜLTEN مصاحبه با مارکهای غول پیکر و قدرمتند جهان در بولنت ماست Palamut Group BÜLTEN PALAMUT GROUP تابلو اعالنات BÜLTEN شماره Sayı 2 Kasım 2015 بخش کفش ایران با مارکهای قوی و قدرمتند خود در حال پیرشفت است با مارکهای غول پیکر و قدرمتند جهان در بولنت ماست İRAN AYAKKABI

Detaylı

بازگشت داوطلبانه اگر درخواست پناهندگی شام رد شود چه اتفاقی می افتد تصمیم بر بازگشتی داوطلبانه با حامیت ادارات آلمانی بگیرید

بازگشت داوطلبانه اگر درخواست پناهندگی شام رد شود چه اتفاقی می افتد تصمیم بر بازگشتی داوطلبانه با حامیت ادارات آلمانی بگیرید بازگشت داوطلبانه Farsi Informationen für Asylbewerberinnen und Asylbewerber اطلاعات برای پناهجویان زن و مرد اگر درخواست پناهندگی شام رد شود چه اتفاقی می افتد به همراه رد درخواست پناهندگیتان یک مهلت به

Detaylı

فصل اول: اندازهگیری در علوم

فصل اول: اندازهگیری در علوم 1 تعریف علم فیزیک را میتوانیم به طور مختصر اینطور بیان کنیم:................................................. اما قادر به توصیف طبیعت به شکل..... و..... نیستیم مگر آنکه بتوانیم موضوعات مختلف اطرافمان را......

Detaylı

T.C. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi

T.C. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi T.C. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi YABANCI DİL BİLGİSİ SEVİYE TESPİT SINAVI (YDS) FARSÇA (İlkbahar Dönemi) 27 MART 2016 Bu testlerin her hakkı saklıdır. Hangi amaçla olursa olsun, testlerin tamamının

Detaylı

MATEMATİK DERSİ ÖRÜNTÜLER DERS PLANI. SINIF 2 SÜRE 2 ders saati TARİH

MATEMATİK DERSİ ÖRÜNTÜLER DERS PLANI. SINIF 2 SÜRE 2 ders saati TARİH MATEMATİK DERSİ ÖRÜNTÜLER DERS PLANI SINIF 2 SÜRE 2 ders saati TARİH ÖĞRENME ALANI ALT ÖĞRENME A. KAZANIMLAR İLİŞKİLENDİRME Sayılar ve İşlemler Doğal Sayılar M.2.1.1.6. Aralarındaki fark sabit olan sayı

Detaylı

Basın bülteni 2016 WOODEX Fuari

Basın bülteni 2016 WOODEX Fuari İRAN'IN TAHRAN KENTİNDE DÜZENLENEN WOODEX FUARI İYİMSER BİR HAVADA GEÇTİ YAPTIRIMLARIN KALDIRILMASI SEKTÖRÜ RAHATLATTI SCHATTDECOR, YÜZEY YETKİNLİĞİ VE HİZMET ALANINDAKİ ÇÖZÜM ORTAĞI Andreas Bruckbauer,

Detaylı

کوهیار گودرزی برای جامعه مدنی ایران

کوهیار گودرزی برای جامعه مدنی ایران کوهیار گودرزی کوهیار گودرزی آموزشکده آنالین برای جامعه مدنی ایران آم وزش کده آنالین برای جامعه مدنی ایران http://www.tavaana.org پروژۀ http://www.eciviced.org راهنمای پناهجویان ایرانی در ترکیه نویسنده:

Detaylı

5. SPOUT 6. MOTOR UNIT 7. LEMON CONE 8. ORANGE CONE

5. SPOUT 6. MOTOR UNIT 7. LEMON CONE 8. ORANGE CONE English CS 199 Before operating this unit, Please read the instruction manual carefully. This product is for household use only. MAIN TECHNICAL PARAMETER Model Voltage Rated Power CS 199 220-240V~50HZ

Detaylı

China Office / GATEM Şube / GATEM Ayakkabıcılar San. Sit. 1.Ada C Blok No:3 Şehitkamil / Gaziantep Tel : Fax :

China Office / GATEM Şube / GATEM Ayakkabıcılar San. Sit. 1.Ada C Blok No:3 Şehitkamil / Gaziantep Tel : Fax : SEKTÖRDE BAŞARININ BESTESi Bizim çözüm ortaklarımızla ve müşterilerimizle olan başarı hikayemiz tıpkı bir müzik eseri gibi; her biri farklı bir ses olan notalar uyum içerisinde bir araya geldiğinde ortaya

Detaylı

راهنماي ویژه سفر به ترکیه

راهنماي ویژه سفر به ترکیه راهنماي ویژه سفر به ترکیه پایتخت: آنکارا وسعت: 783562 کیلومترمربع جمیعت: 75 میلیون نفر سال 2010 زبان رسمی: ترکی پول رایج: لیر ترکیه شهرهاي مهم: استانبول آنتالیا و ازمیر ایمنی و امنیت 1- هر چند ثبات سیاسی

Detaylı

APTLII 2014. Arabic 2 3. Turkish 4 7. Persian 8 11

APTLII 2014. Arabic 2 3. Turkish 4 7. Persian 8 11 APTLII 2014 J U N E 1 4 A U G U S T 9, 2 0 1 4 U N I V E R S I T Y O F W I S C O N S I N The University of Wisconsin-Madison is an international leader in foreign language instruction. APTLII is one of

Detaylı

TEKNİK SERAMİK ENDÜSTRİYEL ZEMİN KAPLAMALARI

TEKNİK SERAMİK ENDÜSTRİYEL ZEMİN KAPLAMALARI TEKNİK SERAMİK ENDÜSTRİYEL ZEMİN KAPLAMALARI İçerenköy yolu üzeri Keyap Sitesi F1 Blok No:94 İstanbul / Türkiye Tel: +90 216 365 64 64 (Pbx) Fax: +90 216 365 66 22 Email: info@tekser.org www.tekser.org

Detaylı

Aksam yemegi Buyurunuz Bugün Yarın Dün Hafta saat kac. bugun cok iyi gecti

Aksam yemegi Buyurunuz Bugün Yarın Dün Hafta saat kac. bugun cok iyi gecti 1. کلمات پرکاربرد ترکی استانبولی در احوال پرسی -سالم -بله/خیر -حال شما چطوره -من خوبم متشکرم -صبح بخیر -روز بخیر -عصر بخیر -شب بخیر -خداحافظ -خوش آمدید )آف د رسینیز( -اسمتان چیست -ببخشید -لطفا -صبحانه

Detaylı

HM 235 When using electrical appliance, basic safety precautions should always be followed including the following:

HM 235 When using electrical appliance, basic safety precautions should always be followed including the following: English IMPORTANT SAFEGUARDS HM 235 When using electrical appliance, basic safety precautions should always be followed including the following: Read all the instructions. Before using, check that the

Detaylı

YABANCI DİL BİLGİSİ SEVİYE TESPİT SINAVI (YDS) (İlkbahar Dönemi) FARSÇA 6 NİSAN 2014

YABANCI DİL BİLGİSİ SEVİYE TESPİT SINAVI (YDS) (İlkbahar Dönemi) FARSÇA 6 NİSAN 2014 T.C. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi YABANCI DİL BİLGİSİ SEVİYE TESPİT SINAVI (YDS) (İlkbahar Dönemi) FARSÇA 6 NİSAN 2014 Bu testlerin her hakkı saklıdır. Hangi amaçla olursa olsun, testlerin tamamının

Detaylı

Türkçede Eylemsilerle Kurulan Sıfat İşlevli Yan Tümcelerin Farsçada Kullanımı Üzerine

Türkçede Eylemsilerle Kurulan Sıfat İşlevli Yan Tümcelerin Farsçada Kullanımı Üzerine Curr Res Soc Sci (2017), 3(1) 1-8 Türkçede Eylemsilerle Kurulan Sıfat İşlevli Yan Tümcelerin Farsçada Kullanımı Üzerine Esin Eren Soysal * Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi, Edebiyat Fakültesi, Mütercim-Tercümanlık

Detaylı

2012/2013 TÜM PROGRAMLARA VE BİLGİ KLAVUZUNA GENEL BİR BAKIŞ

2012/2013 TÜM PROGRAMLARA VE BİLGİ KLAVUZUNA GENEL BİR BAKIŞ 2012/2013 TÜM PROGRAMLARA VE BİLGİ KLAVUZUNA GENEL BİR BAKIŞ burgbad Solitaire Serileri Solitaire Kişinin bireyselliğinin olağandışı bir şekilde ifade etmesi. Form ve fonksiyon en üst düzeydedir. Hiç şüphesiz

Detaylı

Hâce Abdullah el-ensârî el-herevî nin Münâzara-i Dil ü Cân Adlı Risâlesi ve Türkçe Tercümesi

Hâce Abdullah el-ensârî el-herevî nin Münâzara-i Dil ü Cân Adlı Risâlesi ve Türkçe Tercümesi Hâce Abdullah el-ensârî el-herevî nin Münâzara-i Dil ü Cân Adlı Risâlesi ve Türkçe Tercümesi Kübra CEYLAN - Şule BAYRAKTAR* Faaliyetleri ve eserleriyle kendi dönemi ve sonrasında tanınmış sûfîlerden olan

Detaylı

When using the electrical appliance, the below basic safety precautions should be followed:

When using the electrical appliance, the below basic safety precautions should be followed: English EG220 When using the electrical appliance, the below basic safety precautions should be followed: Important safeguards To avoid damage or danger by improper use, this instruction manual should

Detaylı

Basın bülteni Decor Selection 2016 kampanyasının başlatılması

Basın bülteni Decor Selection 2016 kampanyasının başlatılması 2016 DECOR SELECTİON PRÖMİYERİ GÖZDE ÜRÜN POTANSİYELİNE SAHİP, GLOBAL ÖZELLİKTEKİ SEÇME DEKORLAR DEKOR SEÇİMİMİZ İLE MÜŞTERİLERİMİZE BAĞLAYICI BİR SÖZ VERİYORUZ Claudia Küchen, Tasarım ve Pazarlama Yöneticisi:

Detaylı

Basın Bülteni SICAM 2015'e bakış

Basın Bülteni SICAM 2015'e bakış SCHATTDECOR 15/16 TRENDLERİ 15 /16 DOĞRULANDI CASUAL BLACK CESUR VE HEYECANLI BİR TREND OLMAYA DEVAM EDİYOR SCHATTDECOR'UN YENİ KONFİGÜRATÖRÜ 360 LAB İLE SANAL MEKAN DÜZENLEME Claudia Küchen, Tasarım Müdürü:

Detaylı

Before operating this unit, Please read the instruction manual carefully. This product is for household use only.

Before operating this unit, Please read the instruction manual carefully. This product is for household use only. English FPB 24 S/S Before operating this unit, Please read the instruction manual carefully. This product is for household use only. MAIN TECHNICAL PARAMETER Model Voltage Rated Power capacity FPB 24 S/S

Detaylı

دستور زبان ترکی استانبولی

دستور زبان ترکی استانبولی چون بیاموزی زبان دیگری جز مادری برگشایی روی خود دروازههای دیگری مؤلف: مرتضی عبدی morteza.abdi@gmail.com فهرست مطالب -1 پیش گفتار... 1 1.1 توصیهه یا مؤلف برای یادگیری زبان ترکی استانبولی... 1 کالم 1.2

Detaylı

Bitte lesen Sie die Anleitung vor Inbetriebnahme des Gerätes sorgfältig durch. Sie finden eine Reihe von wichtigen und nützlichen Hinweisen.

Bitte lesen Sie die Anleitung vor Inbetriebnahme des Gerätes sorgfältig durch. Sie finden eine Reihe von wichtigen und nützlichen Hinweisen. GERMAN Bitte lesen Sie die Anleitung vor Inbetriebnahme des Gerätes sorgfältig durch. Sie finden eine Reihe von wichtigen und nützlichen Hinweisen. TS 280 Wichtige Hinweise: 1 Bitte lesen Sie die Bedienungsanleitung

Detaylı

PJ 96 D When using electrical appliance, hereunder the basic safety precautions should always be followed:

PJ 96 D When using electrical appliance, hereunder the basic safety precautions should always be followed: English PJ 96 D When using electrical appliance, hereunder the basic safety precautions should always be followed: Household use only IMPORTANT SAFETY WARNING 1. Read all instructions before use. 2. Close

Detaylı

SÂİB-İ TEBRİZÎ NİN ŞİİRLERİNDE GEÇEN HÂB-I BAHÂR TAMLAMASI ÜZERİNE

SÂİB-İ TEBRİZÎ NİN ŞİİRLERİNDE GEÇEN HÂB-I BAHÂR TAMLAMASI ÜZERİNE SÂİB-İ TEBRİZÎ NİN ŞİİRLERİNDE GEÇEN HÂB-I BAHÂR TAMLAMASI ÜZERİNE PROF. DR. ALİ YILDIRIM ÖZ İran sahasında Hint Üslubunun önemli temsilcilerinden biri olan Sâib-i Tebrizî, XVII. yüzyılda yaşamış, kendisinden

Detaylı

Basın bülteni SICAM 2015 raporu

Basın bülteni SICAM 2015 raporu SCHATTDECOR 15/16 TRENDLERİ DOĞRULANDI CULTURAL SPIRIT TREND TEMASI ŞU ANDA İTALYA'DAKİ ZAMANIN RUHUNA TAM OLARAK UYMAKTADIR. SCHATTDECOR'UN YENİ KONFİGÜRATÖRÜ 360 LAB İLE SANAL MEKANLAR Franco Lozza,

Detaylı

Schlüter -TRENDLINE. Dünya trendleri için profiller. Aktüel seramik trendleri için yüksek kaliteli profiller

Schlüter -TRENDLINE. Dünya trendleri için profiller. Aktüel seramik trendleri için yüksek kaliteli profiller Dünya trendleri için profiller Copyright 2013 by Ceramiche Atlas Concorde S.p.A. Aktüel seramik trendleri için yüksek kaliteli profiller Aktüel seramik trendleri için yüksek kaliteli profiller Yaşam alanlarınızı,

Detaylı

Please note the following brief icons and rules for safe use of this product.

Please note the following brief icons and rules for safe use of this product. English WP 103 Before using this water purifier, please read this instruction manual completely. safety issue Please note the following brief icons and rules for safe use of this product. Troubleshooting

Detaylı

بسم اهلل الرحمن الرحیم

بسم اهلل الرحمن الرحیم بسم اهلل الرحمن الرحیم رقابت پذیری و بهره وری در صنعت بر اساس اطالعات سامانه ملی اندازه گیری شاخص های بهره وری ایران فرشید شکرخدایی دبیر جشنواره ملی بهره وری ساماهن ملی اندا زه گیری شاخص اهی بهره وری

Detaylı

اطالعات مهم یا نکات مفید در مورد کاربرد دستگاه مالی این محصول با استفاده از آخرین فناوری در شرایط مناسب و بی ضرر برای محیط زیست تولید شده است.

اطالعات مهم یا نکات مفید در مورد کاربرد دستگاه مالی این محصول با استفاده از آخرین فناوری در شرایط مناسب و بی ضرر برای محیط زیست تولید شده است. لطفا این دفترچه راهنما را در ابتدا مطالعه کنید! مشتری عزیز امیدواریم که بهترین نتیجه را از دستگاهی که در کارخانه های مدرن ساخته شده است و تحت آزمایشهای کنترل کیفیت سخت قرار گرفته است به دست آورید. به همین

Detaylı

RUHANİ NİN İKİNCİ DÖNEM EKONOMİ POLİTİKALARI

RUHANİ NİN İKİNCİ DÖNEM EKONOMİ POLİTİKALARI RUHANİ NİN İKİNCİ DÖNEM EKONOMİ POLİTİKALARI Murat Aslan Ahmad Zubair Nabizada info@iramcenter.org 1 Perspektif Haziran 2017 Telif Hakkı Copyright 2017 İran Araştırmaları Merkezi (İRAM). Bu eserin bütün

Detaylı

کميته ی همبستگی کارگران ايران و ترکيه www.hambastegiye-kargaran.blogspot.com بيانيه ی http://www.8mars.com/index.php مشترک به مناسبت فرا رسيدن ٨ مارس روز جهانی زن کميته ی همبستگی کارگران ايران و ترکيه

Detaylı

صاحب امتیاز: بانک صنعت و معدن مدیر مسئول: داریوش سهرابی سردبیر: فرهاد خادمی

صاحب امتیاز: بانک صنعت و معدن مدیر مسئول: داریوش سهرابی سردبیر: فرهاد خادمی 4 سال دوم / شماره / 12 شهریور 1394 تالشهاي ديپلماتهاي كشورمان باعث شده تا پس از سالها تحريم و ركود ناشي از آن درعرصة صنعت و اقتصاد بار ديگر در آستانة گشوده شدن فضاي بينالمللي براي فعاليت اقتصاديمان باشيم.

Detaylı

English. EO 261 When using electrical appliance, basic safety precautions should always be followed including the following: IMPORTANT SAFEGUARDS

English. EO 261 When using electrical appliance, basic safety precautions should always be followed including the following: IMPORTANT SAFEGUARDS English EO 261 When using electrical appliance, basic safety precautions should always be followed including the following: IMPORTANT SAFEGUARDS Congratulations with the purchase of this grill-oven, which

Detaylı

EO 018 When using electrical appliance, basic safety precautions should always be followed including the following:

EO 018 When using electrical appliance, basic safety precautions should always be followed including the following: English EO 018 When using electrical appliance, basic safety precautions should always be followed including the following: IMPORTANT SAFEGUARDS 1. The oven needs at least 10 cm clearance space on all

Detaylı

APTLII APTLII Immersion Philosophy J U N E A U G U S T 6, U N I V E R S I T Y O F W I S C O N S I N - M A D I S O N.

APTLII APTLII Immersion Philosophy J U N E A U G U S T 6, U N I V E R S I T Y O F W I S C O N S I N - M A D I S O N. APTLII 2016 J U N E 1 1 - A U G U S T 6, 2 0 1 6 U N I V E R S I T Y O F W I S C O N S I N - M A D I S O N The University of Wisconsin-Madison is an international leader in foreign language instruction.

Detaylı

CNR Expo Yeșilköy - İstanbul / Turkey October 2013

CNR Expo Yeșilköy - İstanbul / Turkey October 2013 International Trade Fair for Information Technology, Telecommunications, Software& Services, Satellite Communication, Broadcasting, TV and Communication Content. ﺗﺮﮐﯿﻪ. اﺳﺘﺎﻧﺒﻮل. ﯾﺸﯿﻞ ﮐﻮی CNR EXPO CNR

Detaylı

TÜRKİYE YE DÜZENSİZ AFGAN GÖÇÜ VE İRAN IN GÖÇ POLİTİKALARI. Mehmet KOÇ

TÜRKİYE YE DÜZENSİZ AFGAN GÖÇÜ VE İRAN IN GÖÇ POLİTİKALARI. Mehmet KOÇ TÜRKİYE YE DÜZENSİZ AFGAN GÖÇÜ VE İRAN IN GÖÇ POLİTİKALARI Mehmet KOÇ Perspektif Nisan 2018 Telif Hakkı Copyright 2018 İran Araştırmaları Merkezi (İRAM). Bu eserin bütün hakları saklıdır. Bu eser İRAM

Detaylı

Melek BOZDOĞAN Murat BOZDOĞAN

Melek BOZDOĞAN Murat BOZDOĞAN ب ت ا ELİF BE Melek BOZDOĞAN Murat BOZDOĞAN KİTAPTAN SEÇİLMİŞ ÖRNEK SAYFALAR ELİF BE Melek BOZDOĞAN Murat BOZDOĞAN 1 بسم هللا الرحمن الرحيم İÇİNDEKİLER İÇİNDEKİLER...1 ÖNSÖZ...2 Harfler.3 Üstün...5 Esre..6

Detaylı

ÜRÜN GRUPLARI. www.maverakimya.com 3 MOBİLYA SEKTÖRÜ MATBAA SEKTÖRÜ AMBALAJ SEKTÖRÜ TEKSTİL SEKTÖRÜ OTOMOTİV SEKTÖRÜ İNŞAAT SEKTÖRÜ AYAKKABI SEKTÖRÜ

ÜRÜN GRUPLARI. www.maverakimya.com 3 MOBİLYA SEKTÖRÜ MATBAA SEKTÖRÜ AMBALAJ SEKTÖRÜ TEKSTİL SEKTÖRÜ OTOMOTİV SEKTÖRÜ İNŞAAT SEKTÖRÜ AYAKKABI SEKTÖRÜ www.maverakimya.com www.maverakimya.com 3 HAKKIMIZDA 2005 yılında Kayseri de yapıştırıcı sektöründeki 20 yılı aşkın tecrübeye sahip kurucuları tarafından BKS KİMYA adıyla kurulan firmamız, 2011 yılı başında

Detaylı

ی س ر و لا ت ع س ر ر ب ت م م ب ال خ ی ر

ی س ر و لا ت ع س ر ر ب ت م م ب ال خ ی ر ر ب ی س ر و لا ت ع س ر ر ب ت م م ب ال خ ی ر Yâ Rabbi! Kolaylaştır, zorlaştırma. Hayırla sonuçlardır. KUR ÂN HARFLERİNİN ÇIKIŞ YERLERİ ض Dilin yan tarafını sağ veya sol üst yan dişlere vurarak çıkarılır.

Detaylı

2012/2013 TÜM PROGRAMLARA VE BİLGİ KLAVUZUNA GENEL BİR BAKIŞ

2012/2013 TÜM PROGRAMLARA VE BİLGİ KLAVUZUNA GENEL BİR BAKIŞ 2012/2013 TÜM PROGRAMLARA VE BİLGİ KLAVUZUNA GENEL BİR BAKIŞ burgbad Solitaire Serileri Solitaire Kişinin bireyselliğinin olağandışı bir şekilde ifade etmesi. Form ve fonksiyon en üst düzeydedir. Hiç şüphesiz

Detaylı

APTLII 2013. Arabic 2 4. Turkish 5 8. Persian 9 11

APTLII 2013. Arabic 2 4. Turkish 5 8. Persian 9 11 APTLII 2013 J U N E 1 5 A U G U S T 1 0, 2 0 1 3 U N I V E R S I T Y O F W I S C O N S I N The University of Wisconsin-Madison is an international leader in foreign language instruction. APTLII is one

Detaylı

سال اول - شماره دهم کمیته آذربایجان حزب کمونیست کارگری ایران 62 اردیبهشت - ٩٣١٣ ٩2 مه 6١٩٢ سر دبیر: سهند مطلق

سال اول - شماره دهم کمیته آذربایجان حزب کمونیست کارگری ایران 62 اردیبهشت - ٩٣١٣ ٩2 مه 6١٩٢ سر دبیر: سهند مطلق سهند سال اول - شماره دهم 62 اردیبهشت - ٩٣١٣ ٩2 مه 6١٩٢ سر دبیر: سهند مطلق کمیته آذربایجان حزب کمونیست کارگری ایران مسئول قتلعام کارگران معدن سوما دولت ترکیه است محمد شکوهی روز سه شنبه ٣٢ اردیبهشت برابر

Detaylı

YENİ BİR DÜNYANIN ANAHTARI...

YENİ BİR DÜNYANIN ANAHTARI... YENİ BİR DÜNYANIN ANAHTARI... Yeni bir dünyanın anahtarı. Makel den LUMIA SERİSİ... Lumia Serisi çerçeveler; metallerin asaleti, camın büyüsü ve ahşabın sıcaklığıyla birlikte modern minimalist tasarımları

Detaylı

FPB 22 W When using electrical appliance, hereunder the basic safety precautions should always be followed:

FPB 22 W When using electrical appliance, hereunder the basic safety precautions should always be followed: English FPB 22 W When using electrical appliance, hereunder the basic safety precautions should always be followed: Household use only TECHNICAL DATA 1. Carefully read all instructions before operating

Detaylı

Before operating this unit, Please read the instruction manual carefully. This product is for household use only.

Before operating this unit, Please read the instruction manual carefully. This product is for household use only. English MW 176 W Before operating this unit, Please read the instruction manual carefully. This product is for household use only. SPECIFICATIONS Model: Rated Voltage: Rated Input Power(Microwave): Rated

Detaylı

COLLEC- TION

COLLEC- TION Design COLLECTION 2019 Design COLLEC- TION Mimarca Dekorasyon Mob.San.Tic. Ltd. Şti. kurulduğu günden itibaren özgün, fonksiyonel ve estetik mekan tasarımları, uygulamadaki titizliği, hızlı ve zamanında

Detaylı

PJ 666 D Before operating this unit, Please read the instruction manual carefully.

PJ 666 D Before operating this unit, Please read the instruction manual carefully. English PJ 666 D Before operating this unit, Please read the instruction manual carefully. UNITS NAME AND ASSEMBLING 1. 2. 3. 4. 6. 5. 7..9.8 1. Intake stick 2. Transparent cover 3. Filter net 4. Middle-body

Detaylı

دستور زبان جامع ترکی

دستور زبان جامع ترکی دستور زبان جامع ترکی نویسنده : مناسب برای : دانشجویان و عالقه مندان به زبان ترکی داوطلبان آزمون TÖMER عالقه مندان به تدریس زبان ترکی 1 پیش گفتار چند سالی است که در کشور ما با توجه به گسترش روابط میان ایران

Detaylı

MARYLAND HEIGHTS'DA ŞUBAT 2017'DE YAPILAN İLK ÇÖZÜMLER FORUMU

MARYLAND HEIGHTS'DA ŞUBAT 2017'DE YAPILAN İLK ÇÖZÜMLER FORUMU SCHATTDECOR SİZİN İÇİN NE YAPABİLİR? MARYLAND HEIGHTS'DA ŞUBAT 2017'DE YAPILAN İLK ÇÖZÜMLER FORUMU Flavio Nunes, Genel Müdür, Schattdecor Inc.: Schattdecor, Çözümler Forumu'ndaki sunumlarla bir kere daha

Detaylı

T.C. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi

T.C. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi T.C. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi YABANCI DİL BİLGİSİ SEVİYE TESPİT SINAVI (YDS) FARSÇA (İlkbahar Dönemi) 5 NİSAN 2015 Bu testlerin her hakkı saklıdır. Hangi amaçla olursa olsun, testlerin tamamının

Detaylı

ÜLKEMİZDE ŞARKİYATÇILIĞIN ÖZELEŞTİRİSİ

ÜLKEMİZDE ŞARKİYATÇILIĞIN ÖZELEŞTİRİSİ ÜLKEMİZDE ŞARKİYATÇILIĞIN ÖZELEŞTİRİSİ PROF. DR. MEHMET KANAR ÖZET Türkiye de Şarkiyat çalışmaları Darülfünun döneminden bu yana yürütülüyor olsa da, kaliteli çalışmaların 1950 li yıllardan sonra verildiğini,

Detaylı

HAKKIMIZDA. MOBSAR Mobilya Sanayi A.Ş.

HAKKIMIZDA. MOBSAR Mobilya Sanayi A.Ş. Collection HAKKIMIZDA MOBSAR Mobilya Sanayi A.Ş. 2007 de Düzce de kuruldu. Saray Holding bünyesinde kurulan İstanbul merkezli MOBSAR, Verelli markası ile mobilya sektöründe faaliyet gösteriyor. Oturma

Detaylı

Basın bülteni EVOLUTION DAY Polonya'daki ürün lansmanı Smartfoil Evo

Basın bülteni EVOLUTION DAY Polonya'daki ürün lansmanı Smartfoil Evo Smartfoil Evo ile Supersense Tüm duygulara hitap eden bir sunum 'de yeni kolleksiyonumuzla ürün lansmanı Claudia Küchen, Tasarım Müdürü: "Burada söz konusu olan özellikle Smartfoil Evo'nun çok çeşitli

Detaylı

بررسی وضعیت معرفی انقالب اسالمی جمهوری اسالمی و فرهنگ و تمدن ایران اسالمی در کتب مرجع و منابع آموزشی ترکیه

بررسی وضعیت معرفی انقالب اسالمی جمهوری اسالمی و فرهنگ و تمدن ایران اسالمی در کتب مرجع و منابع آموزشی ترکیه بررسی وضعیت معرفی انقالب اسالمی جمهوری اسالمی و فرهنگ و تمدن ایران اسالمی در کتب مرجع و فهرست مطالب عناوین مدخل ها به ترتیب حروف الفبا معرفی دایرۀ المعارف هایی که در این تحقیق مورد بررسی قرار گرفته اند

Detaylı

Wabi Koleksiyonu - Koru

Wabi Koleksiyonu - Koru Wabi Koleksiyonu Çanakkale Seramik in lüks ürün grubuna eklediği, büyük ebatlı ürün gamının prestijli koleksiyonu Wabi; farklı tipolojilerden oluşan Koru, Iwa, Maburu ve Shiro serileri ile çağdaş ve estetik

Detaylı

İHLAS VE NİYET. Râşid b. Hüseyin el-abdulkerim. Terceme : Muhammed Şahin Tetkik : Ali Rıza Şahin

İHLAS VE NİYET. Râşid b. Hüseyin el-abdulkerim. Terceme : Muhammed Şahin Tetkik : Ali Rıza Şahin İHLAS VE NİYET ] تريك Turkish [ Türkçe Râşid b. Hüseyin el-abdulkerim Terceme : Muhammed Şahin Tetkik : Ali Rıza Şahin 2011-1432 لا خلا جگية» باللغة لرت ية «شد بن حسني لعبد لكريم ترمجة: حممد مسلم شاهني

Detaylı

Work in Work. Tasarım ve uygulama konularında çözüm sunan ve sektörlerinde önder markalarla hizmet veren bir kuruluştur.

Work in Work. Tasarım ve uygulama konularında çözüm sunan ve sektörlerinde önder markalarla hizmet veren bir kuruluştur. Work in Work Tasarım ve uygulama konularında çözüm sunan ve sektörlerinde önder markalarla hizmet veren bir kuruluştur. Sizlerin istekleri ve beğenileri doğrultusunda yurt içinde ve yurt dışında içerisinde

Detaylı

İsimleri okumaya başlarken- و ب س ي د ن ا - eklenmesi ve sonunda ع ن ه ر ض ي okunması en doğrusu.

İsimleri okumaya başlarken- و ب س ي د ن ا - eklenmesi ve sonunda ع ن ه ر ض ي okunması en doğrusu. س ي د ن ا و ن ب ي ن ا م ح م د صلى تعالى عليه و سل م İsimleri okumaya başlarken- و ب س ي د ن ا - eklenmesi ve sonunda ع ن ه ر ض ي okunması en doğrusu. 1 ا ب ى ب ك ر ب ن الص د يق 30 ث اب ت ب ن ا ق ر م 2

Detaylı

DİYARBAKIR ÇEŞMELERİNDEN ÜÇ ÖRNEK

DİYARBAKIR ÇEŞMELERİNDEN ÜÇ ÖRNEK DİYARBAKIR ÇEŞMELERİNDEN ÜÇ ÖRNEK Evindar YEŞİLBAŞ Araş. Gör,. Mardin Artuklu Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Sanat Tarihi Bölümü Özet Ortaçağ şehirciliğinde önemli bir yeri olan su mimarisi, Güneydoğu

Detaylı

designed by LINEA ROSSA

designed by LINEA ROSSA designed by LINEA ROSSA KURUMSAL YAPIMIZ Bilgi birikimini en etkin şekilde kullanan firmamız bu sayede her başlamış olduğu projede deneyimli ekibiyle projelerle birebir ilgilenerek en ufak ayrıntısına

Detaylı

İran da Değişim Dinamikleri

İran da Değişim Dinamikleri İran da Değişim Dinamikleri Mehmet Koç & Serhan Afacan Perspektif Eylül 2016 Telif Hakkı: Telif Hakkı 2016 İran Araştırmaları Merkezi (İRAM). Bu eserin bütün hakları saklıdır. Bu eser İRAM dan yazılı izin

Detaylı

For your safety and continued enjoyment of this product, always read the instruction book carefully before using.

For your safety and continued enjoyment of this product, always read the instruction book carefully before using. DF 1500 English For your safety and continued enjoyment of this product, always read the instruction book carefully before using. Introduction Thank you for your patronage, welcome!!! The launch of the

Detaylı

Dekorasyon E - Dergisi by Kampanya Peşinde

Dekorasyon E - Dergisi by Kampanya Peşinde Dekorasyon E - Dergisi by Kampanya Peşinde Temmuz 2017 Rustik instagram/ facebook / kampanyapesinde Rustik Tarz Kelime anlamı köy evi veya köy görünüşü verilen, kırsal olan Rustik (kaynak: TDK), doğallığı

Detaylı

HAYRETÎ DİVANINDA GEÇEN GAM KELİMELERİNİN TASARIMLARI PROF. DR. ALİ YILDIRIM

HAYRETÎ DİVANINDA GEÇEN GAM KELİMELERİNİN TASARIMLARI PROF. DR. ALİ YILDIRIM HAYRETÎ DİVANINDA GEÇEN GAM KELİMELERİNİN TASARIMLARI PROF. DR. ALİ YILDIRIM Öz Klasik şiir, şairin bireysel düşünce ve duygularının açık bir şekilde ortaya konulduğu bir şiir değildir. Tasavvuf ve aşk

Detaylı

Tasarımın Ayrıcalığını Fark Edin... New Collection Mutfak / Hilton / Tv Ünitesi / Genç ve Çocuk Odası / Mobilya Kapakları.

Tasarımın Ayrıcalığını Fark Edin... New Collection Mutfak / Hilton / Tv Ünitesi / Genç ve Çocuk Odası / Mobilya Kapakları. 0232 253 53 04 Tasarımın Ayrıcalığını Fark Edin... Sipariş Hattı Fax: 0482 502 08 09 Gsm: 0532 437 80 66 E-mail: robin.kapak@gmail.com Sipariş Takip Gsm: 0532 437 23 26 E-mail: robin.kapak@gmail.com 0482

Detaylı

2012/2013 TÜM PROGRAMLARA VE BİLGİ KLAVUZUNA GENEL BİR BAKIŞ

2012/2013 TÜM PROGRAMLARA VE BİLGİ KLAVUZUNA GENEL BİR BAKIŞ 2012/2013 TÜM PROGRAMLARA VE BİLGİ KLAVUZUNA GENEL BİR BAKIŞ burgbad Solitaire Serileri Solitaire Kişinin bireyselliğinin olağandışı bir şekilde ifade etmesi. Form ve fonksiyon en üst düzeydedir. Hiç şüphesiz

Detaylı

HighLight Aydınlatma

HighLight Aydınlatma HighLight Aydınlatma İçindekiler Hakkımızda 3 Showroom-Ofis-Üretim Merkezi 5 İş Ortaklarımız 7-22 Hakkımızda Highlight; Fark yaratan aydınlatma tasarımları ile yaşam alanlarınıza canlılık katıyor... İstanbul-Büyükçekmece

Detaylı

در رابطه با ما / Us About

در رابطه با ما / Us About 1 2 3 4 فهرست / CONTENTS Page : 7 در رابطه با ما / Us About Page : 9-17 پروژه های روساخت / Projects Our Superstructure Page : 19-45 پروژه های زیرساخت / Projects Our Infrastructure Page : 47-51 پروژه های

Detaylı

الفبای زبان ترکی استانبولی از ٢٩

الفبای زبان ترکی استانبولی از ٢٩ آموزش الفبای زبان ترکی استانبولی الفبای زبان ترکی استانبول :Türkçe Alfabe الفبای زبان ترکی استانبولی از ٢٩ بھ شرح زیر تشکیل شده است: از میان ٢٩ زبان ترکی ٨ آن صدادار (a,e,ı,i,o,ö,u,ü) باشند. در زبان ترکی

Detaylı

RUDEKÎ-Yİ SEMERKANDÎ NİN SEÇME ŞİİRLERİ VE TÜRKÇE ÇEVİRİLERİ PROF. DR. NİMET YILDIRIM

RUDEKÎ-Yİ SEMERKANDÎ NİN SEÇME ŞİİRLERİ VE TÜRKÇE ÇEVİRİLERİ PROF. DR. NİMET YILDIRIM RUDEKÎ-Yİ SEMERKANDÎ NİN SEÇME ŞİİRLERİ VE TÜRKÇE ÇEVİRİLERİ PROF. DR. NİMET YILDIRIM ÖZ İran ın büyük şairlerinden Ebû Abdullâh Cafer b. Muhammed Rudekî, III./IX. yüzyıl ortalarında Semerkand ın Rudek

Detaylı

AA-AA ھمبستگی کارگران ايران و ترکيه ما زنان ايران با يکی از خونخوارترين و زن ستيزترين رژيم ھای روی کره زمين روبرو ھستيم.

AA-AA ھمبستگی کارگران ايران و ترکيه ما زنان ايران با يکی از خونخوارترين و زن ستيزترين رژيم ھای روی کره زمين روبرو ھستيم. افغانستان آزاد چو کشور نباشد تن من مباد ھمه سر به سر تن به کشتن دھيم زن پيشتاز کميتۀ ھمبستگی کارگران ايران و ترکيه آزاد افغانستان AA-AA ١١ /٠٣/٠٨ بدين بوم و بر زنده يک تن مباد از آن به که کشور به دشمن

Detaylı

Kara tarafından sunulmuş 3 boyutlu görseller. Siz hayal kurun Biz fark yaratalım.

Kara tarafından sunulmuş 3 boyutlu görseller. Siz hayal kurun Biz fark yaratalım. Kara tarafından sunulmuş 3 boyutlu görseller Siz hayal kurun Biz fark yaratalım. 1 Felsefemiz İşverenin hayallerini referans alarak tasarımda fark yaratmak, kişiye özel ve projenin gerektirdiği konsepti

Detaylı

Masif Mutfak Tezgahları - Masif Kapaklar - Masif Lavabolar

Masif Mutfak Tezgahları - Masif Kapaklar - Masif Lavabolar Masif Mutfak Tezgahları - Masif Kapaklar - Masif Lavabolar Decomass ın temelleri, 1974 yılından beri mağazacılık, mobilya ve mutfak konusunda faaliyet gösteren Yüce Dekorasyon ile atılmıştır. Doğanın

Detaylı

IMM KÖLN ULUSLARARASI MOBİLYA FUARI ZİYARET ORGANİZASYONU DEĞERLENDİRME RAPORU

IMM KÖLN ULUSLARARASI MOBİLYA FUARI ZİYARET ORGANİZASYONU DEĞERLENDİRME RAPORU IMM KÖLN ULUSLARARASI MOBİLYA FUARI ZİYARET ORGANİZASYONU DEĞERLENDİRME RAPORU Görkem ŞAVLUĞ Dış Ekonomik İlişkiler ve Uluslararası Organizasyonlar Müdürlüğü Fuarcılık Masası Uzman Yardımcısı 13-19 Ocak

Detaylı

برچسب مشخصات دستگاه با ولتاژ برق مصرفی يكسان باشد. 2. دستگاه را در نزديكي منابع گرمايشي يا در داخل آون داغ قرار ندهيد اين كار سبب

برچسب مشخصات دستگاه با ولتاژ برق مصرفی يكسان باشد. 2. دستگاه را در نزديكي منابع گرمايشي يا در داخل آون داغ قرار ندهيد اين كار سبب SC 86 W فارسی پيش از استفاده از وسايل برقي هشدارهاي ايمني اوليه را مي بايد در نظر داشت: این دستگاه مختص مصارف خانگی است هشدارهاي مهم ايمني 1 1. پيش از اتصال دوش اخهی دس تگاه به برق مطمئن ش ويد كه ولتاژ

Detaylı

Bitte lesen Sie diese Gebrauchsanweisung vor Inbetriebnahme sorgfältig durch

Bitte lesen Sie diese Gebrauchsanweisung vor Inbetriebnahme sorgfältig durch German SPU 26/32 Bitte lesen Sie diese Gebrauchsanweisung vor Inbetriebnahme sorgfältig durch WICHTIGE SICHERHEITSHINWEISE Die untenstehenden Sicherheitshinweise sollten sorgfältig beachtet werden, wenn

Detaylı

w w w. l e g n o d o o r. c o m. t r

w w w. l e g n o d o o r. c o m. t r www.legnodoor.com.tr 1984 yılında küçük bir marangoz atölyesinde kurulan bu hayal, bugün Türkiye nin en önemli kapı markalarından birine dönüştü. Yaşamımızdaki her yenilik, her ürün ve her teknoloji

Detaylı

Tuvâlet ihtiyacını giderirken önünü veya arkasını kıbleye dönmenin hükmü nedir?

Tuvâlet ihtiyacını giderirken önünü veya arkasını kıbleye dönmenin hükmü nedir? Tuvâlet ihtiyacını giderirken önünü veya arkasını kıbleye dönmenin hükmü nedir? ما حكم ستقبا لقبلة ستدبا ها حا قضا حلاجة ] تريك Turkish [ Türkçe Muhammed b. Salih el-useymîn Terceme : Muhammed Şahin Tetkik

Detaylı

MUTFAK & BANYO MODERN VE KLASİĞİN BULUŞTUĞU YER, KALİTEYE HOŞ GELDİNİZ...

MUTFAK & BANYO MODERN VE KLASİĞİN BULUŞTUĞU YER, KALİTEYE HOŞ GELDİNİZ... MUTFAK & BANYO MODERN VE KLASİĞİN BULUŞTUĞU YER, KALİTEYE HOŞ GELDİNİZ... HAKKIMIZDA Gökçeler ahşap ürünleri ve dekorasyon işleri sektörün deneyimli firması Gökçeler Yapı Malzemeleri, Mobilya, İnşaat Taah.

Detaylı

Kent Mobilyaları Kataloğu

Kent Mobilyaları Kataloğu Kent Mobilyaları Kataloğu 2016 Pergel Endüstriyel Metal Elektronik Cihaz Kutuları San. ve Tic. Ltd. Şti. Tuzla Orhanlı da 150 m2'lik bir üretim alanında faaliyete başlamış ve başlangıçta endüstriyel tartım

Detaylı

YENİ EXCLUSIVE. Dogtas exclusive brosur.indd 1 12/08/16 12:13

YENİ EXCLUSIVE. Dogtas exclusive brosur.indd 1 12/08/16 12:13 YENİ EXCLUSIVE Dogtas exclusive brosur.indd 1 12/08/16 12:13 Dogtas exclusive brosur.indd 2 12/08/16 12:13 Tam 7 sene önce Exclusive Serisi ni tasarladığımızda o kadar çok sevildi ki, o kadar çok beğenildi

Detaylı

VİTRİN KUYUMCULUĞU BÖLÜMÜ MESLEK DERSLERİ VİTRİN

VİTRİN KUYUMCULUĞU BÖLÜMÜ MESLEK DERSLERİ VİTRİN VİTRİN KUYUMCULUĞU BÖLÜMÜ MESLEK DERSLERİ VİTRİN 1. Aşağıdakilerden hangisi vitrin i tanımlar? A) Satış yeridir. B) Bir reklamdır. C) Gösteri ve uygulamadır. D) Vitrin sunulacak ürünlerin sergilendiği,

Detaylı

Neden Ahşap? Doğaldır Uzun Ömürlüdür

Neden Ahşap? Doğaldır Uzun Ömürlüdür Aduro Ahşap, 20 yılı aşkın süredir tasarım ve yapı sektöründe faaliyet gösteren Yeni Güney İnşaat San. ve Tic. Ltd. Şti. nin bir uzantısı olarak 1998 yılından beri faaliyet göstermekte olup, 2007 yılından

Detaylı

5. Ünite 1, sayfa 17, son satır

5. Ünite 1, sayfa 17, son satır EYLÜL 2014 VE ÖNCESİ TARİH BASKILI ARAPÇA IV DERS KİTABINA İLİŞKİN CETVELİ Değiştirilen kelimeler yuvarlak içinde gösterilmiştir. 1. Ünite 1, sayfa 5, son satır 4. ت ض ع أ ن ث ى الا خ ط ب وط تم وت ج وع

Detaylı

Before operating this unit, Please read the instruction manual carefully. This product is for household use only.

Before operating this unit, Please read the instruction manual carefully. This product is for household use only. English PJB 81 S Before operating this unit, Please read the instruction manual carefully. This product is for household use only. IMPORTANT SAFEGUARDS 1. Read all instructions carefully and completely

Detaylı