KÜTAHYA DUMLUPINAR ÜNİVERSİTESİ

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "KÜTAHYA DUMLUPINAR ÜNİVERSİTESİ"

Transkript

1 KÜTAHYA DUMLUPINAR ÜNİVERSİTESİ SEVGİLİ ÖĞRENCİLERİMİZ, NA HOŞGELDİNİZ KARİYER VE MEZUN MERKEZİ KOORDİNATÖRLÜĞÜ (DPÜKAMER)-2018

2 İÇİNDEKİLER 1. GENEL BİLGİLER 2. WEB SİTESİ, ÖĞRENCİ BİLGİ SİSTEMİ (OBS), E-YOKLAMA, DPU PORTAL VE DPUMOBİL, AKILLI KART SİSTEMİ 3. DERS GEÇME, MEZUNİYET KOŞULLARI VE KAYIT YENİLEME 4. BAZI ÖNEMLİ BİLGİLER, YÖNETMELİK VE YÖNERGELER 5. SAĞLIK KÜLTÜR VE SPOR DAİRE BAŞKANLIĞI VE HİZMETLERİ 6. ÖĞRENCİ KONSEYİ, ÖĞRENCİ TOPLULUKLARI VE SOSYOPARK 7. KÜTÜPHANEMİZ VE İMKANLARI 8. DIŞ İLİŞKİLER KOORDİNATÖRLÜĞÜ-ERASMUS VE FARABİ PROGRAMLARI 9. KARİYER VE MEZUN MERKEZİ KOORDİNATÖRLÜĞÜ (DPÜKAMER) VE FAALİYETLERİ 9.

3 1. GENEL BİLGİLER (ÜNİVERSİTEMİZİ TANIYALIM) Kütahya Dumlupınar Üniversitesi 1992 yılında Kuruluş ve Kurtuluş mücadelesinin verildiği kentin üniversitesi olarak kurulmuştur. Kütahya Dumlupınar Üniversitesi 25. yılını geride bıraktığında den fazla mezun vermiş ve halen öğrenciyle birlikte Eğitim-Öğretim faaliyetlerini sürdürmektedir.

4 1. GENEL BİLGİLER 3 Enstitü, 8 Fakülte, 4 Yüksekokul, 14 Meslek Yüksekokulu, 18 Araştırma Merkezi ile Eğitim-Öğretim ve Araştırma Faaliyetlerini sürdürmektedir. Kütahya İl Merkezinde Evliya Çelebi Yerleşkesi (Merkez Kampüs) ve Germiyan Yerleşkesi olmak üzere 2 yerleşkemiz mevcuttur. Evliya Çelebi Yerleşkesi (Merkez Kampüs) 7500 dekarın üzerinde bir alana sahiptir.

5 2. WEB SİTESİ, ÖĞRENCİ BİLGİ SİSTEMİ (OBS), E-YOKLAMA, DPU PORTAL VE DPUMOBİL, AKILLI KART SİSTEMİ Sıklıkla kullanacağınız Üniversitemiz web sitesi adresinde hizmet vermektedir.

6 2. WEB SİTESİ, ÖĞRENCİ BİLGİ SİSTEMİ (OBS), E-YOKLAMA, DPU PORTAL VE DPUMOBİL, AKILLI KART SİSTEMİ Öğrenci Bilgi Sistemi (OBS) öğrenciliğiniz süresince en sık kullanacağınız sayfalardan birisi olacaktır. Ders kayıtlarınızı yapacağınız, ders programınızı görebileceğiniz, sınav tarihlerinizi ve sınav sonuçlarınızı görebileceğiniz, dönem ortalamanızı ve genel ortalamanızı görebileceğiniz gibi birçok önemli bilgiyi görebilir ve işlem yapabilirsiniz.

7 2. WEB SİTESİ, ÖĞRENCİ BİLGİ SİSTEMİ (OBS), E-YOKLAMA, DPU PORTAL VE DPUMOBİL, AKILLI KART SİSTEMİ Öğrenci Bilgi Sistemi (OBS) Ekran Görüntüsü Öğrenci Bilgi Sistemi (OBS) öğrenciliğiniz süresince ders kayıtlarınızı, ders programı, sınav sonucu, dönem ve genel ortalama

8 2. WEB SİTESİ, ÖĞRENCİ BİLGİ SİSTEMİ (OBS), E-YOKLAMA, DPU PORTAL VE DPUMOBİL, AKILLI KART SİSTEMİ OBS ye ilk girişi yaparak hepiniz ders kayıtlarınızı gerçekleştirdiniz ve geçici şifrenizi değiştirerek, önemli bilgilerinizi güncellediniz. Unutmayın, sizinle sağlıklı iletişim kurabilmemiz için lütfen cep telefonu bilginiz başta olmak üzere, e-posta adresinizi ve ikamet adresinizi güncel tutunuz. Özellikle ders kayıtları akademik takvimde ilan edildiği tarihlerde yapıldığı için lütfen ilgili tarihleri takip edin ve duyuruları dikkatle okuyunuz.

9 2. WEB SİTESİ, ÖĞRENCİ BİLGİ SİSTEMİ (OBS), E-YOKLAMA, DPU PORTAL VE DPUMOBİL, AKILLI KART SİSTEMİ OBS de yer alan 6 ana menü başlığına bağlı alt işlemler şu şekilde yer alır. Genel İşlemler Menüsü (Kullanım Klavuzu, Özlük Bilgileri, Genel Bilgiler, Danışman Bilgileri, Alınan Dersler, Program Dersleri, Sınav Takvimi, Sınıf Listeleri, Ders Programı, Derslik Ders Programı, Bölüm Ders Programı, Harç Bilgileri, Staj Bilgileri, Genel Duyurular, Mezuniyet Onay Bilgileri)

10 2. WEB SİTESİ, ÖĞRENCİ BİLGİ SİSTEMİ (OBS), E-YOKLAMA, DPU PORTAL VE DPUMOBİL, AKILLI KART SİSTEMİ Ders ve Dönem İşlemleri Menüsü (Ders Kayıt, Dönem Ortalaması Bilgileri, Not Listesi, Transkript, Transkript Senaryosu, Diğer Belgeler, Müfredat Durum, Staj Başvurusu, Akademik Faaliyetler, Devamsızlık Durumu) Form İşlemleri Menüsü (Anketler, Değerlendirme Formları, Öğrenci Bilgi Formu)

11 2. WEB SİTESİ, ÖĞRENCİ BİLGİ SİSTEMİ (OBS), E-YOKLAMA, DPU PORTAL VE DPUMOBİL, AKILLI KART SİSTEMİ YÖKSİS İşlemleri Menüsü (YÖKSİS Bilgileri) Hazırlık İşlemleri Menüsü (Hazırlık Sınav Takvimi, Haz. Not Listesi, Hazırlık Devamsızlık Durumu, Hazırlık Ders Programı) Kullanıcı İşlemleri Menüsü (Gelen Mesajlar, Gönderilen Mesajlar, Belge Talebi, Şifre Değiştir, Fotoğraf Güncelle, S.S.S. (Sık Sorulan Sorular), E-posta İşlemleri)

12 2. WEB SİTESİ, ÖĞRENCİ BİLGİ SİSTEMİ (OBS), E-YOKLAMA, DPU PORTAL VE DPUMOBİL, AKILLI KART SİSTEMİ E- Yoklama Sistemi derslerin yoklama işlemlerini elektronik ortamda yapılabilmesini sağlayan bir sayfadır. Bu sayfaya web adresinden ve DPUMOBIL uygulaması aracılığıyla erişilebilmektedir. Elektronik yoklamaya katılmak için kullanıcı adı kısmına öğrenci e-posta adresiniz girildikten sonra şifre kısmına kullandığınız e-posta şifrenizle giriş sağlayabilirsiniz.

13 2. WEB SİTESİ, ÖĞRENCİ BİLGİ SİSTEMİ (OBS), E-YOKLAMA, DPU PORTAL VE DPUMOBİL, AKILLI KART SİSTEMİ DPU PORTAL ( Üniversitemiz ailesine mensup akademik ve idari tüm personelimiz ile mezun ve okuyan öğrencilerimizin kişisel bilgilerinin yer aldığı bir sistemidir. Ayrıca değerli akademisyenlerimizin alanları ile ilgili güncel akademik yazılarına ulaşabileceğiniz önemli bir akademik kaynaktır. Öğrencilerimizin birbirleri ile iletişim kurabildiği, üniversitemiz öğrenci, mezun ve mensuplarına özel bir iletişim ağıdır.

14 2. WEB SİTESİ, ÖĞRENCİ BİLGİ SİSTEMİ (OBS), E-YOKLAMA, DPU PORTAL VE DPUMOBİL, AKILLI KART SİSTEMİ DPUMobil Google Play ve App Store için ayrı ayrı ulaşılabilen uygulamamız aracılığıyla, üniversitemiz ile ilgili duyurular, haberler, öğrenci bilgi sistemi (OBS), kütüphane gibi birçok uygulamaya ulaşılabilmektedir.

15 2. WEB SİTESİ, ÖĞRENCİ BİLGİ SİSTEMİ (OBS), E-YOKLAMA, DPU PORTAL VE DPUMOBİL, AKILLI KART SİSTEMİ Akıllı Kart Sistemi Üniversitemiz yerleşkelerinde okul giriş ve çıkışlarında, yemekhanelerden yemek hizmeti alırken, kütüphaneden kitap ödünç alımı hizmeti alırken kullanılabilen Akıllı Kart Sistemimiz ayrıca şehir içi ulaşımında otobüslerde de kullanılabilmektedir. Kartın içerisine 250 TL ye kadar para yüklenebilmektedir. Akıllı Kartlar öğrencilerimiz okula kayıt olduktan belli bir süre sonra toplu olarak basıldığı için Kart Hizmeti Sağlayan Firmadan belli bir süre sonra tedarik edilebilmektedir.

16 2. WEB SİTESİ, ÖĞRENCİ BİLGİ SİSTEMİ (OBS), E-YOKLAMA, DPU PORTAL VE DPUMOBİL, AKILLI KART SİSTEMİ Üniversitemiz Sağlık Kültür ve Spor Daire Başkanlığı aracılığıyla verdiğimiz en önemli hizmetlerden birisi de yemek hizmetidir. Bu hizmeti gerçekleştirirken en önemli faktörün insan sağlığı olduğunun bilincinde olup, öğrencimize yönelik sağlıklı ve hijyenik ortamı sağlayan, en iyi koşullarda hazırlanmış, kişinin günlük alması gereken besin öğelerinden oluşan lezzetli ve zengin bir menü sunulmaktadır. Menüde 4 kap yemek yer almaktadır. Yemek hizmeti öğle yemeği saatleri arası; ikinci öğretim öğrencileri için akşam yemeği ise saatleri arasında verilmektedir.

17 3. DERS GEÇME, MEZUNİYET KOŞULLARI VE KAYIT YENİLEME Ders Geçme Her dersten en az bir yarıyıl içi (vize) sınavı, bir yarıyıl sonu sınavı (final) ve yarıyıl sonu sınavında başarılı olamayan yada sınava giremeyen öğrencilerimiz için bir bütünleme sınavı yapılır. Öğrencilerin yarıyıl içi ve yarıyıl sonu sınavlarının ortalamasında 50 puan alması dersi geçebilmek için zorunludur fakat yeterli değildir, ayrıca yarıyıl sonu (final) sınavında en az 50 puan alınması zorunludur.

18 3. DERS GEÇME, MEZUNİYET KOŞULLARI VE KAYIT YENİLEME Sınav sonucu itibariyle 50 puan ortalaması en düşük notla (şartlı) geçme imkanı sağladığı için öğrencilerin en az 60 ortalamayı her ders için sağlaması mezuniyet açısından aranılan şarttır ve gereklidir. Bir dersten FF, FD, DZ (Devamsızlıktan Kaldı) veya YZ (Kredisiz Derslerde Yetersiz ) notu alan bir öğrenci ilgili dersten kalmış olur ve bu dersi tekrarlamak zorundadır. Seçmeli derslerde, seçmeli ders grubundaki diğer dersler de alınabilir.

19 3. DERS GEÇME, MEZUNİYET KOŞULLARI VE KAYIT YENİLEME Dersin ortalaması karşılığı alınacak harf notları ve anlamları; Başarı Notu Harf Başarı Notu Katsayı Statü arası AA 4,0 Mükemmel (Başarılı) arası BA 3,5 Pekiyi (Başarılı) arası BB 3,0 Pekiyi (Başarılı) arası CB 2,5 İyi (Başarılı) arası CC 2,0 İyi (Başarılı) arası DC 1,5 Orta (Başarılı) arası DD 1,0 Orta (Başarılı) arası FD 0,5 Zayıf (Başarısız) 0-39 arası FF 0 Zayıf (Başarısız) KARİYER VE MEZUN MERKEZİ KOORDİNATÖRLÜĞÜ (DPÜKAMER)

20 3. DERS GEÇME, MEZUNİYET KOŞULLARI VE KAYIT YENİLEME Sınıf geçmek için gerekli şartlar; Öğrencilerin bir yarıyılda (dönem) kayıt yapabileceği ders yükü 30 Avrupa Kredi Transfer Sistemi (AKTS) kredisidir. Öğrencilerin bir eğitim-öğretim yılı içerisinde (1 yılda) toplam 60 AKTS lik ders almış olurlar. Bu derslerin AKTS olarak ;

21 3. DERS GEÇME, MEZUNİYET KOŞULLARI VE KAYIT YENİLEME a) Önlisans programlarında 40 AKTS lik dersten başarılı not veya muafiyet almış öğrenci 2. sınıf öğrencisidir. b) Lisans programlarında; i) 40 AKTS lik dersten başarılı not veya muafiyet almış öğrenci 2. sınıf öğrencisidir. ii) 100 AKTS lik dersten başarılı not veya muafiyet almış öğrenci 3. sınıf öğrencisidir. iii) 160 AKTS lik dersten başarılı not veya muafiyet almış öğrenci 4. sınıf öğrencisidir.

22 3. DERS GEÇME, MEZUNİYET KOŞULLARI VE KAYIT YENİLEME Derslere Devam; Öğrenciler, bir akademik yarıyıldaki teorik derslerin %70 ine, uygulama, laboratuvar, atölye ve stüdyo çalışmalarının %80 ine ve öğretim elemanının gerekli gördüğü diğer akademik çalışmalara katılmak zorundadır. Kayıtlı olunan derslerden devam şartını yerine getiremeyen öğrencilere yarıyıl içi/yarıyıl sonu sınavlarından önce DZ harf notu ilan edilir ve öğrenci DZ notlu dersin sınavına giremez.

23 3. DERS GEÇME, MEZUNİYET KOŞULLARI VE KAYIT YENİLEME Mezuniyet Koşulları; Önlisans/lisans programından mezun olunabilmesi için aşağıdaki şartların sağlanması gerekir: a) Müfredatta yer alan tüm dersler; uygulamalar, staj, iş yeri eğitimi ve benzeri çalışmalar, MU (Muaf) veya başarılı harf notu ile tamamlanması gerekir. b) Ağırlıklı Genel Not Ortalaması (AGNO) su en az 2,00 olması gerekir.

24 3. DERS GEÇME, MEZUNİYET KOŞULLARI VE KAYIT YENİLEME Kayıt Yenileme; Öğrenci, eğer varsa ilgili yarıyılın (dönem) katkı payı veya öğrenim ücretini kayıt yenileme sürelerinde yatırdıktan sonra OBS üzerinden dersini seçerek kesinleştirir. Harç yada kayıt ücreti olmayan öğrenciler doğrudan OBS üzerinden ders seçimi yaparak, kesinleştirirler ve ekle-sil süresi sonuna kadar danışmanıyla birebir etkileşimli görüşerek ders kaydını onaylatır.

25 3. DERS GEÇME, MEZUNİYET KOŞULLARI VE KAYIT YENİLEME Danışmanlık; Akademik danışmanın görevleri aşağıda belirtilmiştir: (Önlisans ve Lisans Eğitim Öğretim Yönetmeliği Madde 18/2) a) Öğrenciyi akademik başarısı için ders seçimi konusunda bilgilendirmek ve yönlendirmek. b) Ders seçimini gerçekleştiren öğrencinin kaydına birebir etkileşimli görüşerek değerlendirdikten sonra onay vermek. c) Öğrenciyi Üniversite hayatına uyum, mesleki gelişim ve kariyer konularında bilgilendirmek ve yönlendirmek.

26 4. BAZI ÖNEMLİ BİLGİLER, YÖNETMELİK VE YÖNERGELER Bilinmesi Gerekenler Yerleşke içerisinde üniversitemizin sunduğu internet bağlantısı hizmetinden yararlanabilmek için internet sayfasından bilgi alabilir, yönlendirmeleri takip ederek bağlantı sağlayabilirsiniz.

27 4. BAZI ÖNEMLİ BİLGİLER, YÖNETMELİK VE YÖNERGELER Bilinmesi Gerekenler Öğrenci İşleri Daire Başkanlığımızın ://oidb.dpu.edu.tr/ internet adresinden Mevzuat Sekmesi altında yer alan: Önlisans ve Lisans Eğitim-Öğretim Yönetmeliği Yükseköğretim Kurumları Öğrenci Disiplin Yönetmeliği Sınav Yönergesi Başarı Değerlendirme Yönergesi

28 4. BAZI ÖNEMLİ BİLGİLER, YÖNETMELİK VE YÖNERGELER Bilinmesi Gerekenler Öğrenci İşleri Daire Başkanlığımızın ://oidb.dpu.edu.tr/ internet adresinden Mevzuat Sekmesi altında yer alan: Önlisans ve Lisans Öğrenci Sınıf Belirleme Yönergesi Staj Yönergesi Yaz Okulu Yönergesi Yandal Programı Yönergesi Çift Anadal Programı Yönergesi

29 5. SAĞLIK KÜLTÜR VE SPOR DAİRE BAŞKANLIĞI VE SUNDUĞU HİZMETLER VE FAALİYETLERİ SAĞLIK KÜLTÜR VE SPOR DAİRE BAŞKANLIĞI (SKS) Sağlık Kültür ve Spor Daire Başkanlığı bütçe imkanları nispetinde her türlü kültürel, sportif, sosyal, sağlık hizmetlerini yürüterek; okul başlangıcında oryantasyon (uyum) programı ve bahar aylarında şenlikler düzenler, spor ve güzel sanatlar alanlarında çalışmalar, gösteriler düzenler, sağlık merkezleri açar, öğrencilere burs, beslenme, barınma, dinlenme, çalışma, ulaşım ve iş bulma, boş zamanlarını değerlendirme alanlarında yardımcı olacak hizmetlerde bulunur.

30 5. SAĞLIK KÜLTÜR VE SPOR DAİRE BAŞKANLIĞI VE SUNDUĞU HİZMETLER VE FAALİYETLERİ SKS Daire Başkanlığı Bünyesinde Hizmet Veren Tesisler: ://sks.dpu.edu.tr/tr sayfasından ulaşabilirsiniz, Kapalı Spor Salonu Olimpik Yüzme Havuzu Fitnes Salonu Kuaför Salonu Açık Spor Tesislerimiz

31 6. ÖĞRENCİ KONSEYİ, ÖĞRENCİ TOPLULUKLARI VE SOSYOPARK Öğrenci Konseyi SKS Bünyesinde Faaliyet Gösteren Öğrenci Konseyi: Öğrencilerimizin Bölüm/Program ve İlgili Okulları (Fakülte, Yüksekokul veya Meslek Yüksekokulu) bünyesinde akademik, sosyal, sportif ve kültürel konular başta olmak üzere öğrenci taleplerinin Üniversite Yönetimine daha iyi aktarılması ve öğrencilerin taleplerine Üniversite Yönetiminin daha hızlı yanıt verebilmesi için çalışan bir öğrenci topluluğudur.

32 6. ÖĞRENCİ KONSEYİ, ÖĞRENCİ TOPLULUKLARI VE SOSYOPARK Öğrenci Toplulukları SKS Bünyesinde Faaliyetlerini Sürdüren 106 Adet Öğrenci Topluluğumuz bulunmaktadır. İlgili Öğrenci Topluluklarına Sağlık Kültür ve Spor Daire Başkanlığı İnternet Sayfasından ( ulaşabilir, bilgi alabilir ve topluluk üyelikleri ile ilgili iletişime geçebilirsiniz. Tüm topluluklar her eğitim-öğretim yılı başında stand açarak yeni üye kaydı yapmaktadırlar.

33 6. ÖĞRENCİ KONSEYİ, ÖĞRENCİ TOPLULUKLARI VE SOSYOPARK SOSYOPARK Sağlık Kültür ve Spor Daire Başkanlığı na bağlı olarak faaliyet gösteren SOSYOPARK Üniversitemiz İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi (İİBF) altında bulunan binada faaliyetlerine başlamıştır. Tüm Öğrenci Topluluklarınca ve öğrenci aktivitelerinde kullanılabilen SOSYOPARK dinamik bir öğrenci merkezi haline gelmiştir.

34 7. KÜTÜPHANEMİZ VE İMKANLARI KARİYER VE MEZUN MERKEZİ KOORDİNATÖRLÜĞÜ (DPÜKAMER) KÜTÜPHANE VE DÖKÜMANTASYON DAİRE BAŞKANLIĞI (ŞEHİT ASTSUBAY ÖMER HALİSDEMİR KÜTÜPHANESİ) Kütüphanemiz elektronik ve basılı kaynaklarıyla birlikte esere ulaşan kitap sayısı ile tüm öğrencilerimize ve akademik personelimize zengin bir içerik sağlamaktadır.

35 7. KÜTÜPHANEMİZ VE İMKANLARI KARİYER VE MEZUN MERKEZİ KOORDİNATÖRLÜĞÜ (DPÜKAMER) KÜTÜPHANE VE DÖKÜMANTASYON DAİRE BAŞKANLIĞI (ŞEHİT ASTSUBAY ÖMER HALİSDEMİR KÜTÜPHANESİ) m2 kapalı alanda hizmet veren kütüphanemizde 1300 okuyucunun aynı anda çalışma yapabileceği bir imkan sağlamaktadır. Ayrıca SKS Daire Başkanlığı ve Kütüphanemiz işbirliğiyle sınav tarihleri süresince kütüphanemizde ders çalışan öğrencilerimize yönelik çay, kahve ve çorba ikramları gerçekleştirilmektedir.

36 8. DIŞ İLİŞKİLER KOORDİNATÖRLÜĞÜ (ERASMUS PROGRAMLARI VE FARABİ) PROGRAMI Dış İlişkiler Koordinatörlüğü Uluslararası bir üniversite olmayı kendine misyon edinen Üniversitemize hizmet eder ve eğitim ve bilimsel başarıyı teşvik ederek uluslararası ortaklık faaliyetleri destekler ve bunların koordinesini sağlar. Yurt içi ve yurt dışında ikili veya çok taraflı eğitim veya işbirliği anlaşmalarını imzalar, akademik personel ve öğrenci değişimini sağlar. Aynı zamanda da değişim programları kapsamındaki hareketlilik sürecinin koordinasyonundan sorumludur ve çeşitli organizasyonlar ile hareketliliğin devamını sağlar.

37 8. DIŞ İLİŞKİLER KOORDİNATÖRLÜĞÜ (ERASMUS PROGRAMLARI VE FARABİ) PROGRAMI Erasmus + Faaliyetleri Dış İlişkiler Koordinatörlüğü Biriminin bir parçası olan Erasmus + Değişim Programı Koordinatörlüğü, uluslararası arenada koordinasyon, eğitim ve danışmanlık hizmetlerini vermektedir. Belirli şartları sağlayan öğrencilerimiz Üniversitemiz Dış İlişkiler Koordinatörlüğünce yapılan ikili anlaşmalar çerçevesinde Yurt Dışındaki Üniversitelerde belirli sürelerde eğitim alma şansını yakalayabilmektedirler. Detaylı bilgi için internet sayfası incelenebilir.

38 8. DIŞ İLİŞKİLER KOORDİNATÖRLÜĞÜ (ERASMUS PROGRAMLARI VE FARABİ) PROGRAMI Farabi Faaliyetleri Dış İlişkiler Koordinatörlüğü Biriminin bir parçası olan Farabi Değişim Programı Koordinasyon Ofisi, Türkiye de yer alan iki yükseköğretim kurumu arasında imzalanan Farabi Değişim Programı Protokolü çerçevesinde kendi aralarında Farabi Değişim Programı kapsamında ortak faaliyetler ve programlar yaparlar. Belirli şartları sağlayan Öğrencilere ve Öğretim Elemanlarına eğitim alma/eğitim verme faaliyetleri çerçevesinde hareketlilik programı sunar. Ayrıntılı bilgi için internet sayfası incelenebilir.

39 9. KARİYER VE MEZUN MERKEZİ KOORDİNATÖRLÜĞÜ (DPÜKAMER) Faaliyetleri Eylül 2018 itibariyle faaliyetlerine başlayan Kariyer ve Mezun Merkezi Koordinatörlüğü (DPÜKAMER) ilk planda; Öğrencilerin Oryantasyon (Uyum) Faaliyetlerinin Planlanması çalışmalarına katkı sağlar Düzenli olarak yılda 1 kez tüm öğrencilere yönelik olarak İş Başvurusu, Mülakat, Staj ve İşe Alım Süreçleri başlıklarında Kariyer Zirvesi planlar ve gerçekleştirir

40 9. KARİYER VE MEZUN MERKEZİ KOORDİNATÖRLÜĞÜ (DPÜKAMER) Faaliyetleri Öğrencilerin okul yaşamları süresince koordinatörlük bünyesinde hizmet verecek kariyer danışmanları aracılığıyla kariyer danışmanlığı hizmetleri almasını sağlar Mezun öğrencilerle üniversite iletişimini artırarak, istatistiksel veri üretir ve gerekli şekilde kullanılmasına yardımcı olur Birimler arası öğrencilerin kariyerlerine katkı sağlayacak projelere katkı sağlar İşletme ve Öğrenci arasında bağlantı kurulmasına aracılık eder

41 TÜM ÖĞRENCİLERİMİZİN EĞİTİM-ÖĞRETİM HAYATININ BAŞARILI BİR ŞEKİLDE GEÇMESİNİ DİLERİZ DPÜKAMER 2018

DUMLUPINAR ÜNİVERSİTESİ MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ İNŞAAT MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ GÜZ YARIYILI

DUMLUPINAR ÜNİVERSİTESİ MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ İNŞAAT MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ GÜZ YARIYILI 2 DUMLUPINAR ÜNİVERSİTESİ MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ İNŞAAT MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ 2018-2019 GÜZ YARIYILI Dr. Uğur DAĞDEVİREN 1 4 3 Tanımlar MADDE 4 - (1) Bu Yönetmelikte geçen; AGNO: Ağırlıklı genel not ortalaması

Detaylı

ANKARA SOSYAL BİLİMLER ÜNİVERSİTESİ 2017/2018 AKADEMİK YILI LİSANS-LİSANSÜSTÜ ÖĞRENCİLERİNE YÖNELİK ORYANTASYON PROGRAMI

ANKARA SOSYAL BİLİMLER ÜNİVERSİTESİ 2017/2018 AKADEMİK YILI LİSANS-LİSANSÜSTÜ ÖĞRENCİLERİNE YÖNELİK ORYANTASYON PROGRAMI ANKARA SOSYAL BİLİMLER ÜNİVERSİTESİ 2017/2018 AKADEMİK YILI LİSANS-LİSANSÜSTÜ ÖĞRENCİLERİNE YÖNELİK ORYANTASYON PROGRAMI AKADEMİK HAYATA İLİŞKİN BİLGİLER Akademik Takvim Akademik takvimde kayıt, ders,

Detaylı

DUMLUPINAR ÜNİVERSİTESİ MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ İNŞAAT MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ GÜZ YARIYILI

DUMLUPINAR ÜNİVERSİTESİ MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ İNŞAAT MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ GÜZ YARIYILI DUMLUPINAR ÜNİVERSİTESİ MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ İNŞAAT MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ 2017-2018 GÜZ YARIYILI Yrd. Doç. Dr. Uğur DAĞDEVİREN 4 5 2 3 Tanımlar MADDE 4 - (1) Bu Yönetmelikte geçen; b) AKTS: Avrupa Kredi

Detaylı

ULUSLARARASI LOJİSTİK LİSANS PROGRAMI

ULUSLARARASI LOJİSTİK LİSANS PROGRAMI ULUSLARARASI LOJİSTİK LİSANS PROGRAMI Programı Sunan Akademik Birim Uluslararası Lojistik Bölümü Program Direktörü Duygu Sav Programın Türü Lisans Programı Derecenin Seviyesi Bu program, Lisans seviyesinde

Detaylı

TIBBİ LABORATUVAR TEKNİKLERİ ÖNLİSANS PROGRAMI

TIBBİ LABORATUVAR TEKNİKLERİ ÖNLİSANS PROGRAMI TIBBİ LABORATUVAR TEKNİKLERİ ÖNLİSANS PROGRAMI Programı Sunan Akademik Birim Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu Program Direktörü Yrd.Doç.Dr. Duygu VARDAĞLI Programın Türü Önlisans Programı Kazanılan

Detaylı

SİVİL HAVACILIK KABİN HİZMETLERİ ÖN LİSANS PROGRAMI

SİVİL HAVACILIK KABİN HİZMETLERİ ÖN LİSANS PROGRAMI SİVİL HAVACILIK KABİN HİZMETLERİ ÖN LİSANS PROGRAMI Programı Sunan Akademik Birim Sivil Havacılık Kabin Hizmetleri Bölümü Program Direktörü Hasan USLU Programın Türü Önlisans Programı Derecenin Seviyesi

Detaylı

ANTRENÖRLÜK EĞİTİMİ LİSANS PROGRAMI

ANTRENÖRLÜK EĞİTİMİ LİSANS PROGRAMI ANTRENÖRLÜK EĞİTİMİ LİSANS PROGRAMI Programı Sunan Akademik Birim Antrenörlük Eğitimi Bölümü Program Direktörü Nevzat Selim Gökay Programın Türü Lisans Programı Derecenin Seviyesi Bu program, Lisans seviyesinde

Detaylı

BESLENME VE DİYETETİK LİSANS PROGRAMI

BESLENME VE DİYETETİK LİSANS PROGRAMI BESLENME VE DİYETETİK LİSANS PROGRAMI Programı Sunan Akademik Birim Beslenme ve Diyetetik Bölümü Program Direktörü Muhsin ÖZTÜRK Programın Türü Lisans Programı Derecenin Seviyesi Bu program, Lisans seviyesinde

Detaylı

AŞÇILIK ÖNLİSANS PROGRAMI

AŞÇILIK ÖNLİSANS PROGRAMI AŞÇILIK ÖNLİSANS PROGRAMI Programı Sunan Akademik Birim Aşçılık Programı Program Direktörü Hasan USLU Programın Türü Önlisans Programı Derecenin Seviyesi Bu program, önlisans seviyesinde öğrenim veren

Detaylı

KARADENİZ TEKNİK ÜNİVERSİTESİ

KARADENİZ TEKNİK ÜNİVERSİTESİ KARADENİZ TEKNİK ÜNİVERSİTESİ ENDÜSTRİ MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ TRABZON, 2013 DERS KAYIT Bölüme ait lisans ders programına, aşağıdaki link yardımıyla ulaşabilirsiniz. http://www.ktu.edu.tr/2014/endustri-lisansdersleri

Detaylı

HALKLA İLİŞKİLER VE REKLAMCILIK BÖLÜMÜ

HALKLA İLİŞKİLER VE REKLAMCILIK BÖLÜMÜ HALKLA İLİŞKİLER VE REKLAMCILIK BÖLÜMÜ Programı Sunan Akademik Birim Halkla İlişkiler ve Reklamcılık Bölümü Program Direktörü Prof. Dr. Şermin Tekinalp Programın Türü Lisans Programı Derecenin Seviyesi

Detaylı

ÇOCUK GELİŞİMİ LİSANS PROGRAMI

ÇOCUK GELİŞİMİ LİSANS PROGRAMI ÇOCUK GELİŞİMİ LİSANS PROGRAMI Programı Sunan Akademik Birim Çocuk Gelişimi Bölümü Program Direktörü Yrd. Doç. Dr. Evren Bayramlı Programın Türü Lisans Programı Derecenin Seviyesi Bu program, Lisans seviyesinde

Detaylı

PSİKOLOJİ LİSANS PROGRAMI

PSİKOLOJİ LİSANS PROGRAMI PSİKOLOJİ LİSANS PROGRAMI Programı Sunan Akademik Birim Psikoloji Bölümü Program Direktörü Prof. Dr. Salih Yaşar ÖZDEN Programın Türü Lisans Programı Derecenin Seviyesi Bu program, lisans seviyesinde öğrenim

Detaylı

SIKÇA SORULAN SORULAR Soru 1: 1. Sınıf öğrencisiyim, ders kaydı yaptırmam gerekiyor mu? Yeni kayıt yaptıran 1. sınıf öğrencilerinin Güz ve Bahar

SIKÇA SORULAN SORULAR Soru 1: 1. Sınıf öğrencisiyim, ders kaydı yaptırmam gerekiyor mu? Yeni kayıt yaptıran 1. sınıf öğrencilerinin Güz ve Bahar SIKÇA SORULAN SORULAR Soru 1: 1. Sınıf öğrencisiyim, ders kaydı yaptırmam gerekiyor mu? Yeni kayıt yaptıran 1. sınıf öğrencilerinin Güz ve Bahar Yarıyıllarında e-kayıt sayfasından derslerini seçerek ders

Detaylı

ULUSLARARASI TİCARET LİSANS PROGRAMI

ULUSLARARASI TİCARET LİSANS PROGRAMI ULUSLARARASI TİCARET LİSANS PROGRAMI Programı Sunan Akademik Birim Uluslararası Ticaret Bölümü Program Direktörü Pınar Bacaksız Programın Türü Lisans Programı Derecenin Seviyesi Bu program, Lisans seviyesinde

Detaylı

Organizasyon Şeması Kampüs Yerleşim Planı SHMYO Derslikler ve Laboratuarlar Eğitim Öğretim Akademik Takvim...

Organizasyon Şeması Kampüs Yerleşim Planı SHMYO Derslikler ve Laboratuarlar Eğitim Öğretim Akademik Takvim... Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu Oryantasyon El Kitabı Organizasyon Şeması... 3 Kampüs Yerleşim Planı... 4 SHMYO Derslikler ve Laboratuarlar... 7 Eğitim Öğretim... 7 Akademik Takvim... 7 Bilgi Yönetim

Detaylı

İNŞAAT MÜHENDİSLİĞİ LİSANS PROGRAMI

İNŞAAT MÜHENDİSLİĞİ LİSANS PROGRAMI İNŞAAT MÜHENDİSLİĞİ LİSANS PROGRAMI Programı Sunan Akademik Birim İnşaat Mühendisliği Bölümü Program Direktörü Yavuz BİLGEN Programın Türü Lisans Programı Derecenin Seviyesi Bu program, Lisans seviyesinde

Detaylı

İNÖNÜ ÜNİVERSİTESİ UZAKTAN EĞİTİM MERKEZİ Öğretim Yılı Öğrenci Oryantasyon Eğitimi

İNÖNÜ ÜNİVERSİTESİ UZAKTAN EĞİTİM MERKEZİ Öğretim Yılı Öğrenci Oryantasyon Eğitimi İNÖNÜ ÜNİVERSİTESİ UZAKTAN EĞİTİM MERKEZİ 2018 2019 Öğretim Yılı Öğrenci Oryantasyon Eğitimi Merhaba, Değerli Öğrencilerimiz bu yönerge İNUZEM bünyesindeki programlardan birisine kayıt yaptıran sizlere

Detaylı

GAZİ ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ YAZ OKULU YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM. Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar

GAZİ ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ YAZ OKULU YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM. Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar GAZİ ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ YAZ OKULU YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç MADDE 1 (1) Bu Yönerge; Gazi Üniversitesine bağlı Tıp Fakültesi, Diş Hekimliği Fakültesi ve bir eğitim-öğretim

Detaylı

FAKÜLTE DERS SEÇİMİ İŞLEMLERİ İÇİN ÖĞRENCİ BİLGİ SİSTEMİ (OBİS) KULLANIM KILAVUZU

FAKÜLTE DERS SEÇİMİ İŞLEMLERİ İÇİN ÖĞRENCİ BİLGİ SİSTEMİ (OBİS) KULLANIM KILAVUZU FAKÜLTE DERS SEÇİMİ İŞLEMLERİ İÇİN ÖĞRENCİ BİLGİ SİSTEMİ (OBİS) KULLANIM KILAVUZU Not: Lütfen bu bilgi notunu sonuna kadar dikkatli bir şekilde okuyunuz. GENEL BİLGİLER Ders seçimi işlemleri, 17-18-19-20-21-22-23-24

Detaylı

Ankara Üniversitesi Ziraat Fakültesi nde Öğrenci Olmak

Ankara Üniversitesi Ziraat Fakültesi nde Öğrenci Olmak Ankara Üniversitesi Ziraat Fakültesi nde Öğrenci Olmak http://agri.ankara.edu.tr/ Tanımlar Akademik Takvim Fakültemizin her öğretim yılına ait Eğitim- Öğretim etkinliklerinin tarihini belirten ve Fakülte

Detaylı

Elektrik-Elektronik Mühendisliği Tanışma Toplantısı. Bölümünüze Hoşgeldiniz!

Elektrik-Elektronik Mühendisliği Tanışma Toplantısı. Bölümünüze Hoşgeldiniz! Elektrik-Elektronik Mühendisliği Tanışma Toplantısı Bölümünüze Hoşgeldiniz! 2018-2019 Eğitim Öğretim Yılı Tanışma Toplantısı Kırıkkale Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Elektrik-Elektronik Mühendisliği

Detaylı

T.C. KÜTAHYA DUMLUPINAR ÜNİVERSİTESİ DIŞ İLİŞKİLER KOORDİNATÖRLÜĞÜ MEVLANA DEĞİŞİM PROGRAMI KOORDİANSYON OFİSİ

T.C. KÜTAHYA DUMLUPINAR ÜNİVERSİTESİ DIŞ İLİŞKİLER KOORDİNATÖRLÜĞÜ MEVLANA DEĞİŞİM PROGRAMI KOORDİANSYON OFİSİ T.C. KÜTAHYA DUMLUPINAR ÜNİVERSİTESİ DIŞ İLİŞKİLER KOORDİNATÖRLÜĞÜ MEVLANA DEĞİŞİM PROGRAMI KOORDİANSYON OFİSİ MEVLANA DEĞİŞİM PROGRAMI 2019 2020 AKADEMİK YILI ÖĞRENCİ DEĞİŞİMİ BAŞVURU VE SEÇİM KRİTERLERİ

Detaylı

İSTİNYE ÜNİVERSİTESİ SENATO TOPLANTISI TOPLANTI TARİHİ TOPLANTI SAAT OTURUM NO 09/01/

İSTİNYE ÜNİVERSİTESİ SENATO TOPLANTISI TOPLANTI TARİHİ TOPLANTI SAAT OTURUM NO 09/01/ İSTİNYE ÜNİVERSİTESİ SENATO TOPLANTISI TOPLANTI TARİHİ TOPLANTI SAAT OTURUM NO 09/01/2019 10.00 01 İSTİNYE ÜNİVERSİTESİ MUAFİYET (EŞDEĞERLİLİK) VE İNTİBAK İŞLEMLERİ YÖNERGESİ Amaç BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam,

Detaylı

İSTANBUL AYVANSARAY ÜNİVERSİTESİ MUAFİYET VE İNTİBAK YÖNERGESİ

İSTANBUL AYVANSARAY ÜNİVERSİTESİ MUAFİYET VE İNTİBAK YÖNERGESİ İSTANBUL AYVANSARAY ÜNİVERSİTESİ MUAFİYET VE İNTİBAK YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç Madde 1 Bu yönergenin amacı, ne kayıt yaptıran öğrencilerin, daha önce Yükseköğretim

Detaylı

You created this PDF from an application that is not licensed to print to novapdf printer (

You created this PDF from an application that is not licensed to print to novapdf printer ( 28 Temmuz 2013 PAZAR Resmî Gazete Sayı : 28721 Kırıkkale Üniversitesinden: YÖNETMELİK KIRIKKALE ÜNİVERSİTESİ ÖN LİSANS VE LİSANS EĞİTİM-ÖĞRETİM VE SINAV YÖNETMELİĞİNDE DEĞİŞİKLİK YAPILMASINA DAİR YÖNETMELİK

Detaylı

DUMLUPINAR ÜNİVERSİTESİ ÖNLİSANS VE LİSANS EĞİTİM-ÖĞRETİM YÖNETMELİĞİ BİRİNCİ BÖLÜM

DUMLUPINAR ÜNİVERSİTESİ ÖNLİSANS VE LİSANS EĞİTİM-ÖĞRETİM YÖNETMELİĞİ BİRİNCİ BÖLÜM 16 Ekim 2017 PAZARTESİ Resmî Gazete Sayı : 30212 YÖNETMELİK Dumlupınar Üniversitesinden: DUMLUPINAR ÜNİVERSİTESİ ÖNLİSANS VE LİSANS EĞİTİM-ÖĞRETİM YÖNETMELİĞİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar

Detaylı

GAZİ ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ YAZ OKULU YÖNERGESİ

GAZİ ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ YAZ OKULU YÖNERGESİ GAZİ ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ YAZ OKULU YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç MADDE 1 (1) Bu Yönerge; Gazi Üniversitesine bağlı Tıp Fakültesi, Diş Hekimliği Fakültesi ve bir eğitim-öğretim

Detaylı

SDÜ ORMAN FAKÜLTESİ Orman Mühendisliği Bölümü Güz Yarıyılı Yönlendirme (Oryantasyon) Programı 20/09/2017

SDÜ ORMAN FAKÜLTESİ Orman Mühendisliği Bölümü Güz Yarıyılı Yönlendirme (Oryantasyon) Programı 20/09/2017 SDÜ ORMAN FAKÜLTESİ 2017-2018 Güz Yarıyılı Yönlendirme (Oryantasyon) Programı 20/09/2017 Süleyman Demirel Üniversitesi (1992) sdu.edu.tr Lisans eğitimi veren 19 fakülte 4 yüksekokul 1 devlet konservatuvarı

Detaylı

MUĞLA SITKI KOÇMAN ÜNİVERSİTESİ İKTİSADİ VE İDARİ BİLİMLER FAKÜLTESİ 2015 YILI ÖĞRENCİ BİLGİLENDİRME SUNUMU

MUĞLA SITKI KOÇMAN ÜNİVERSİTESİ İKTİSADİ VE İDARİ BİLİMLER FAKÜLTESİ 2015 YILI ÖĞRENCİ BİLGİLENDİRME SUNUMU MUĞLA SITKI KOÇMAN ÜNİVERSİTESİ İKTİSADİ VE İDARİ BİLİMLER FAKÜLTESİ 2015 YILI ÖĞRENCİ BİLGİLENDİRME SUNUMU MUĞLA SITKI KOÇMAN ÜNİVERSİTESİ İKTİSADİ VE İDARİ BİLİMLER FAKÜLTESİ İktisadi ve İdari Bilimler

Detaylı

KIRKLARELİ ÜNİVERSİTESİ MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ AKADEMİK YILI GÜZ DÖNEMİNDE YENİ KAYIT OLAN ÖĞRENCİLER İÇİN DERS KAYIT KILAVUZU

KIRKLARELİ ÜNİVERSİTESİ MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ AKADEMİK YILI GÜZ DÖNEMİNDE YENİ KAYIT OLAN ÖĞRENCİLER İÇİN DERS KAYIT KILAVUZU KIRKLARELİ ÜNİVERSİTESİ MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ 2018-2019 AKADEMİK YILI GÜZ DÖNEMİNDE YENİ KAYIT OLAN ÖĞRENCİLER İÇİN DERS KAYIT KILAVUZU DEĞERLİ ÖĞRENCİLERİMİZ; Üniversitemize ve Fakültemize Hoşgeldiniz!

Detaylı

İZMİR KÂTİP ÇELEBİ ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK BİLİMLERİ FAKÜLTESİ LİSANS EĞİTİM-ÖĞRETİM VE SINAV YÖNERGESİ. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar

İZMİR KÂTİP ÇELEBİ ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK BİLİMLERİ FAKÜLTESİ LİSANS EĞİTİM-ÖĞRETİM VE SINAV YÖNERGESİ. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar İZMİR KÂTİP ÇELEBİ ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK BİLİMLERİ FAKÜLTESİ LİSANS EĞİTİM-ÖĞRETİM VE SINAV YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç ve kapsam MADDE 1- (1) Bu yönergenin amacı, İzmir

Detaylı

T.C. BAHÇEŞEHİR ÜNİVERSİTESİ

T.C. BAHÇEŞEHİR ÜNİVERSİTESİ T.C. BAHÇEŞEHİR ÜNİVERSİTESİ FİORİ KULLANIM KILAVUZU (Lisans Öğrencisi) v1.1 (02.08.2018) st.bau.edu.tr Versiyon Tarihçesi Versiyon Numarası Versiyon Tarihi Güncelleyen Açıklama v1.0 04.04.2018 v1.1 02.08.2018

Detaylı

NİŞANTAŞI ÜNİVERSİTESİ MESLEK YÜKSEKOKULU

NİŞANTAŞI ÜNİVERSİTESİ MESLEK YÜKSEKOKULU NİŞANTAŞI ÜNİVERSİTESİ MESLEK YÜKSEKOKULU DERS SEÇİMİ İŞLEMLERİ İÇİN ÖĞRENCİ BİLGİ SİSTEMİ (OBİS) KULLANIM KILAVUZU Not: Lütfen bu bilgi notunu sonuna kadar dikkatli bir şekilde okuyunuz. GENEL BİLGİLER

Detaylı

TRABZON ÜNİVERSİTESİ BEŞİKDÜZÜ MESLEK YÜKSEKOKULU TANITIM 23 EYLÜL 2016

TRABZON ÜNİVERSİTESİ BEŞİKDÜZÜ MESLEK YÜKSEKOKULU TANITIM 23 EYLÜL 2016 TRABZON ÜNİVERSİTESİ BEŞİKDÜZÜ MESLEK YÜKSEKOKULU TANITIM 23 EYLÜL 2016 OKUL YERLEŞİM ALANI Okulumuz idari bina, akademik bina ve dersliklerin bulunduğu bina olmak üzere 3 binadan oluşmaktadır. Okulumuzda

Detaylı

SELÇUK ÜNİVERSİTESİ YAZ OKULU YÖNERGESİ

SELÇUK ÜNİVERSİTESİ YAZ OKULU YÖNERGESİ SELÇUK ÜNİVERSİTESİ YAZ OKULU YÖNERGESİ Tanım MADDE 1 Yaz Okulu, güz ve bahar yarıyılları dışında kalan, yaz tatili ayları içerisinde uygulanan ve üniversitenin eğitim-öğretim fırsatlarının yaz aylarında

Detaylı

SELÇUK ÜNİVERSİTESİ YAZ OKULU YÖNERGESİ Tanım MADDE 1 Yaz Okulu, güz ve bahar yarıyılları dışında kalan, yaz tatili ayları içerisinde uygulanan ve

SELÇUK ÜNİVERSİTESİ YAZ OKULU YÖNERGESİ Tanım MADDE 1 Yaz Okulu, güz ve bahar yarıyılları dışında kalan, yaz tatili ayları içerisinde uygulanan ve SELÇUK ÜNİVERSİTESİ YAZ OKULU YÖNERGESİ Tanım MADDE 1 Yaz Okulu, güz ve bahar yarıyılları dışında kalan, yaz tatili ayları içerisinde uygulanan ve üniversitenin eğitim-öğretim fırsatlarının yaz aylarında

Detaylı

T.C. SİNOP ÜNİVERSİTESİ ÖZEL ÖĞRENCİ YÖNERGESİ. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam ve Dayanak

T.C. SİNOP ÜNİVERSİTESİ ÖZEL ÖĞRENCİ YÖNERGESİ. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam ve Dayanak T.C. SİNOP ÜNİVERSİTESİ ÖZEL ÖĞRENCİ YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam ve Dayanak Amaç ve Kapsam Madde 1 (1) Bu yönerge, Sinop Üniversitesi yükseköğretim programlarında öğrenim görmekte olan öğrencilerimizin

Detaylı

HİTİT ÜNİVERSİTESİ YANDAL PROGRAMI YÖNERGESİ

HİTİT ÜNİVERSİTESİ YANDAL PROGRAMI YÖNERGESİ HİTİT ÜNİVERSİTESİ YANDAL PROGRAMI YÖNERGESİ Amaç MADDE 1- (1) Bu yönergenin amacı; Hitit Üniversitesinin fakülte, yüksekokul ve meslek yüksekokullarında normal ve ikinci öğretimlerde anadal önlisans/lisans

Detaylı

Uluslararası Antalya Üniversitesi Güz Yarıyılı 1.Sınıf Öğrencileri için 1.Yarıyıl Ders Kayıt Rehberi

Uluslararası Antalya Üniversitesi Güz Yarıyılı 1.Sınıf Öğrencileri için 1.Yarıyıl Ders Kayıt Rehberi Uluslararası Antalya Üniversitesi 2016-2017 Güz Yarıyılı 1.Sınıf Öğrencileri için 1.Yarıyıl Ders Kayıt Rehberi Akademik Yeterlik Değerlendirmesi Öğrencilerin akademik yeterliği her yarıyıl sonunda not

Detaylı

Danışman Bilgilendirme Kılavuzu. Öğrenci İşleri Daire Başkanlığı

Danışman Bilgilendirme Kılavuzu. Öğrenci İşleri Daire Başkanlığı Danışman Bilgilendirme Kılavuzu ğrenci İşleri Daire Başkanlığı 2014 İ s t a n b u l M e d e n i y e t Ü n i v e r s i t e s i İSTANBUL MEDENİYET ÜNİVERSİTESİ DANIŞMAN BİLGİLENDİRME KILAVUZU Danışman; öğrencilerin

Detaylı

SELÇUK ÜNİVERSİTESİ TEKNOLOJİ FAKÜLTESİ MUAFİYET VE İNTİBAK İŞLEMLERİ YÖNERGESİ. Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar

SELÇUK ÜNİVERSİTESİ TEKNOLOJİ FAKÜLTESİ MUAFİYET VE İNTİBAK İŞLEMLERİ YÖNERGESİ. Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar SELÇUK ÜNİVERSİTESİ TEKNOLOJİ FAKÜLTESİ MUAFİYET VE İNTİBAK İŞLEMLERİ YÖNERGESİ Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç MADDE 1: Bu Yönergenin amacı, Selçuk Üniversitesi Teknoloji Fakültesi'ne yeni kayıt

Detaylı

SABAH KAHVESİ NİSAN 18. Merhaba, Nisan 2018 aylık bülteni hazır. Kahveni alıp okumaya başlayabilirsin. Akademik Takvim.

SABAH KAHVESİ NİSAN 18. Merhaba, Nisan 2018 aylık bülteni hazır. Kahveni alıp okumaya başlayabilirsin. Akademik Takvim. Akademik Takvim Mazeret Sınavı Maddi Hata Dilekçesi Üstün Başarı Bursu NİSAN 18 SABAH KAHVESİ Yönetmelik Değişiklikleri Duyurular Merhaba, Nisan 2018 aylık bülteni hazır. Kahveni alıp okumaya başlayabilirsin.

Detaylı

Farabi Kurum Koordinatörü: Doç. Dr. Işıl ÖZGEN.

Farabi Kurum Koordinatörü: Doç. Dr. Işıl ÖZGEN. Farabi Kurum Koordinatörü: Doç. Dr. Işıl ÖZGEN www.deu.edu.tr FARABİ DEĞİŞİM PROGRAMI NEDİR? Farabi Değişim Programı, karşılıklı anlaşması olan Türkiye deki üniversiteler arasında, bir dönem (Sadece Güz

Detaylı

ÖĞRENCİ KULLANIM KILAVUZU

ÖĞRENCİ KULLANIM KILAVUZU ÖĞRENCİ KULLANIM KILAVUZU Öğrenci login sayfası 4 menüden oluşmaktadır. Genel duyurular ve gelen mesajlar takip edilebilir. 1- Alınan dersler, 2- Transkript, 3- Alınan dersler, 4- Sınav takvimi, 5-Ders

Detaylı

Düzce Üniversitesi Eğitim Fakültesi

Düzce Üniversitesi Eğitim Fakültesi Düzce Üniversitesi Eğitim Fakültesi 2016-2017 Eğitim Öğretim Yılı Oryantasyon (Uyum) Programı Düzce Üniversitesi Eğitim Fakültesi Oryantasyon Programı 1 Düzce Üniversitesi Eğitim Fakültesi Oryantasyon

Detaylı

1. Ders Seçme Ekranının Kullanımı ile İlgili Bilgiler:

1. Ders Seçme Ekranının Kullanımı ile İlgili Bilgiler: 1 1. Ders Seçme Ekranının Kullanımı ile İlgili Bilgiler: Öğrenci Bilgi Sistemine http://obs.ankara.edu.tr:90 adresinden kullanıcı adı ve şifre ile giriş yapılır. Kullanıcı adı okul numarasıdır. 2 Sistemde,

Detaylı

KASTAMONU ÜNİVERSİTESİ ÇİFT ANADAL PROGRAMI YÖNERGESİ

KASTAMONU ÜNİVERSİTESİ ÇİFT ANADAL PROGRAMI YÖNERGESİ KASTAMONU ÜNİVERSİTESİ ÇİFT ANADAL PROGRAMI YÖNERGESİ Amaç MADDE 1- Bu Yönergenin amacı; Kastamonu Üniversitesinde bir lisans programını başarıyla sürdüren öğrencilerin, gerekli şartları sağladıkları ve

Detaylı

2013-2014 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI BAHAR (İKİNCİ DÖNEM) YARIYILI KAYIT YENİLEME ESASLARI

2013-2014 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI BAHAR (İKİNCİ DÖNEM) YARIYILI KAYIT YENİLEME ESASLARI 2013-2014 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI BAHAR (İKİNCİ DÖNEM) YARIYILI KAYIT YENİLEME ESASLARI 1. Öğrenim Ücretinin Yatırılması, Ders Kayıtları, Danışman Onayı, Ders 10-14 Şubat 2014 tarihleri arasında Gerçekleştirilecektir.

Detaylı

Mustafa Kemal Üniversitesi Ön lisans ve Lisans Uzaktan Eğitim Yönergesi

Mustafa Kemal Üniversitesi Ön lisans ve Lisans Uzaktan Eğitim Yönergesi Mustafa Kemal Üniversitesi Ön lisans ve Lisans Uzaktan Eğitim Yönergesi BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç MADDE 1 (1) Bu Yönergenin amacı; Mustafa Kemal Üniversitesine bağlı uzaktan

Detaylı

YÜKSEK İHTİSAS ÜNİVERSİTESİ YAZ ÖĞRETİMİ YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM. Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar

YÜKSEK İHTİSAS ÜNİVERSİTESİ YAZ ÖĞRETİMİ YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM. Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar YÜKSEK İHTİSAS ÜNİVERSİTESİ YAZ ÖĞRETİMİ YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç MADDE 1- (1) Bu yönergenin amacı, Yüksek İhtisas Üniversitesinde yaz aylarında uygulanacak olan eğitim-öğretim

Detaylı

GAZİANTEP ÜNİVERSİTESİ ÇİFT ANADAL PROGRAMI YÖNERGESİ

GAZİANTEP ÜNİVERSİTESİ ÇİFT ANADAL PROGRAMI YÖNERGESİ GAZİANTEP ÜNİVERSİTESİ ÇİFT ANADAL PROGRAMI YÖNERGESİ Üniversite Senatosunun 08.08.2017 tarih ve 11 nolu toplantı tutanağının ekidir. GAZİANTEP ÜNİVERSİTESİ ÇİFT ANADAL PROGRAMI YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM

Detaylı

T.C. ALTINBAŞ ÜNİVERSİTESİ ÖĞRENCİ DEĞİŞİM PROGRAMLARI İÇİN TAM TANIMA YÖNERGESİ

T.C. ALTINBAŞ ÜNİVERSİTESİ ÖĞRENCİ DEĞİŞİM PROGRAMLARI İÇİN TAM TANIMA YÖNERGESİ T.C. ALTINBAŞ ÜNİVERSİTESİ ÖĞRENCİ DEĞİŞİM PROGRAMLARI İÇİN TAM TANIMA YÖNERGESİ Amaç ve Kapsam Madde 1 - Altınbaş Üniversitesi nde öğrenci değişim programları kapsamında gerçekleştirilecek tam tanımanın

Detaylı

HİTİT ÜNİVERSİTESİ YANDAL PROGRAMI YÖNERGESİ. Kapsam MADDE 2- (1) Bu yönerge; Hitit Üniversitesi Yandal Programlarına ilişkin hükümleri kapsar.

HİTİT ÜNİVERSİTESİ YANDAL PROGRAMI YÖNERGESİ. Kapsam MADDE 2- (1) Bu yönerge; Hitit Üniversitesi Yandal Programlarına ilişkin hükümleri kapsar. HİTİT ÜNİVERSİTESİ YANDAL PROGRAMI YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç MADDE 1- (1) Bu yönergenin amacı; Hitit Üniversitesinin fakülte ve yüksekokullarda anadal lisans Diploma

Detaylı

Otomasyona Giriş. Otomasyona ilk giriş sırasında standart olarak;

Otomasyona Giriş. Otomasyona ilk giriş sırasında standart olarak; Otomasyona Giriş Otomasyona ilk giriş sırasında standart olarak; Kullanıcı Adı: Öğrenci Numarası Şifre: T.C. Kimlik numaranızın ilk 5 hanesi olarak belirlenir. Kullanıcı adınızı, şifrenizi ve sayıların

Detaylı

ÜNİVERSİTENİZE ÖMER. Hoş geldiniz İSTİNYE ÜNİVERSİTESİ ÖĞRENCİ MERKEZİ

ÜNİVERSİTENİZE ÖMER. Hoş geldiniz İSTİNYE ÜNİVERSİTESİ ÖĞRENCİ MERKEZİ ÜNİVERSİTENİZE Hoş geldiniz ÖMER İSTİNYE ÜNİVERSİTESİ ÖĞRENCİ MERKEZİ İstinye Üniversitesi, "Liv Hospital, Medical Park " ve "VM Medical Park" olmak üzere üç ayrı hastane markasını tek çatı altında buluşturan

Detaylı

AKADEMİK YILI GÜZ YARIYILI DERS KAYIT KILAVUZU

AKADEMİK YILI GÜZ YARIYILI DERS KAYIT KILAVUZU 2018-2019 AKADEMİK YILI GÜZ YARIYILI DERS KAYIT KILAVUZU (Önlisans, Lisans ve Lisansüstü Öğrencileri İçin) Bartın Üniversitesi 1.Adım Katkı Payı/Öğrenim Ücreti Yatıracak Öğrenciler Katkı payı/öğrenim ücretleri

Detaylı

DERS KAYIT PROGRAMI HACETTEPE ÜNİVERSİTESİ ÖĞRENCİ İŞLERİ DAİRESİ BAŞKANLIĞI

DERS KAYIT PROGRAMI HACETTEPE ÜNİVERSİTESİ ÖĞRENCİ İŞLERİ DAİRESİ BAŞKANLIĞI DERS KAYIT PROGRAMI HACETTEPE ÜNİVERSİTESİ ÖĞRENCİ İŞLERİ DAİRESİ BAŞKANLIĞI Güncelleme Tarihi: 06.09.2015 İçindekiler DERS KAYIT PROGRAMI ÖĞRENCİ MODÜLÜ... 1 1. ÖĞRENCİ DERS KAYIT İŞLEMLERİ... 1 1.1 Ana

Detaylı

ÖNLİSANS, LİSANS VE LİSANSÜSTÜ ÖĞRENCİLERİ İÇİN BAHAR YARIYILI KAYIT YENİLEME KILAVUZU

ÖNLİSANS, LİSANS VE LİSANSÜSTÜ ÖĞRENCİLERİ İÇİN BAHAR YARIYILI KAYIT YENİLEME KILAVUZU ÖNLİSANS, LİSANS VE LİSANSÜSTÜ BAHAR YARIYILI KAYIT YENİLEME KILAVUZU 1- Derse yazılım ve kayıt yenilemeler, 09-13 Şubat 2015 tarihleri arasında Üniversitemiz web sayfasında yer alan Kampüs Bilgi Sistemi

Detaylı

T.C. İSTANBUL ŞİŞLİ MESLEK YÜKSEKOKULU YAZ OKULU YÖNERGESİ. (Yüksekokul Kurul Tarihi: 31/05/2018; Karar Sayısı: 2018/01)

T.C. İSTANBUL ŞİŞLİ MESLEK YÜKSEKOKULU YAZ OKULU YÖNERGESİ. (Yüksekokul Kurul Tarihi: 31/05/2018; Karar Sayısı: 2018/01) T.C. İSTANBUL ŞİŞLİ MESLEK YÜKSEKOKULU YAZ OKULU YÖNERGESİ (Yüksekokul Kurul Tarihi: 31/05/2018; Karar Sayısı: 2018/01) Amaç Madde 1 - (1) Bu Yönergenin amacı, İstanbul Şişli Meslek Yüksekokulu (İŞMYO)

Detaylı

EK.1 MUAFİYETİ VE İNTİBAKLAR İLE İLGİLİ ÖNEMLİ HATIRLATMALAR

EK.1 MUAFİYETİ VE İNTİBAKLAR İLE İLGİLİ ÖNEMLİ HATIRLATMALAR EK.1 MUAFİYETİ VE İNTİBAKLAR İLE İLGİLİ ÖNEMLİ HATIRLATMALAR 1. Muafiyet talebinde bulunacak öğrenciler, daha önce kayıtlı bulundukları yükseköğretim kurumunda başarmış oldukları dersler için, 22.09.2017

Detaylı

Uluslararası Antalya Üniversitesi Bahar Yarıyılı 1.Sınıf Öğrencileri için (Irregular öğrenciler) 1.Yarıyıl Ders Kayıt Rehberi

Uluslararası Antalya Üniversitesi Bahar Yarıyılı 1.Sınıf Öğrencileri için (Irregular öğrenciler) 1.Yarıyıl Ders Kayıt Rehberi Uluslararası Antalya Üniversitesi 2016-2017 Bahar Yarıyılı 1.Sınıf Öğrencileri için (Irregular öğrenciler) 1.Yarıyıl Ders Kayıt Rehberi Akademik Yeterlik Değerlendirmesi Öğrencilerin akademik yeterliği

Detaylı

T.C. İSTANBUL AREL ÜNİVERSİTESİ MUAFİYET VE İNTİBAK İŞLEMLERİ YÖNERGESİ

T.C. İSTANBUL AREL ÜNİVERSİTESİ MUAFİYET VE İNTİBAK İŞLEMLERİ YÖNERGESİ 1 T.C. İSTANBUL AREL ÜNİVERSİTESİ MUAFİYET VE İNTİBAK İŞLEMLERİ YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM AMAÇ, KAPSAM, DAYANAK ve TANIMLAR Amaç Madde 1. Bu yönergenin amacı, İstanbul AREL Üniversitesine kayıt hakkı kazanan

Detaylı

GAZİ ÜNİVERSİTESİ Avrupa Birliği Hayatboyu Öğrenme Programı Erasmus Hareketlilik Yönergesi

GAZİ ÜNİVERSİTESİ Avrupa Birliği Hayatboyu Öğrenme Programı Erasmus Hareketlilik Yönergesi GAZİ ÜNİVERSİTESİ Avrupa Birliği Hayatboyu Öğrenme Programı Erasmus Hareketlilik Yönergesi Amaç ve Kapsam Madde 1. Bu yönergenin amacı, Avrupa Birliği Eğitim ve Gençlik Programları kapsamında yer alan

Detaylı

T.C. MUŞ ALPARSLAN ÜNİVERSİTESİ MUAFİYET VE İNTİBAK YÖNERGESİ

T.C. MUŞ ALPARSLAN ÜNİVERSİTESİ MUAFİYET VE İNTİBAK YÖNERGESİ T.C. MUŞ ALPARSLAN ÜNİVERSİTESİ MUAFİYET VE İNTİBAK YÖNERGESİ Amaç Madde 1 - (1) Bu Yönergenin amacı, Muş Alparslan Üniversitesi ne yeni kayıt yaptıran öğrencilerin daha önce, Muş Alparslan Üniversitesi

Detaylı

T.C. ADIYAMAN ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ. Öğrenci İşleri Daire Başkanlığı Eğitim Öğretim Yılı Bahar Yarıyılı Kayıt Yenileme Rehberi

T.C. ADIYAMAN ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ. Öğrenci İşleri Daire Başkanlığı Eğitim Öğretim Yılı Bahar Yarıyılı Kayıt Yenileme Rehberi T.C. ADIYAMAN ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ Öğrenci İşleri Daire Başkanlığı 2016-2017 Eğitim Öğretim Yılı Bahar Yarıyılı Kayıt Yenileme Rehberi 2016-2017 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI BAHAR YARIYILI KAYIT YENİLEME VE

Detaylı

ALANYA ALAADDİN KEYKUBAT ÜNİVERSİTESİ MUAFİYET VE İNTİBAK İŞLEMLERİ YÖNERGESİ (1), (2), (3)

ALANYA ALAADDİN KEYKUBAT ÜNİVERSİTESİ MUAFİYET VE İNTİBAK İŞLEMLERİ YÖNERGESİ (1), (2), (3) ALANYA ALAADDİN KEYKUBAT ÜNİVERSİTESİ MUAFİYET VE İNTİBAK İŞLEMLERİ YÖNERGESİ (1), (2), (3) BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak, Tanımlar Amaç MADDE 1 - (1) Bu Yönergenin amacı, Alanya Alaaddin Keykubat

Detaylı

KONYA GIDA VE TARIM ÜNİVERSİTESİ ÇİFT ANADAL PROGRAMI YÖNERGESİ

KONYA GIDA VE TARIM ÜNİVERSİTESİ ÇİFT ANADAL PROGRAMI YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç MADDE 1 - (1) Çift Anadal Programının amacı, Konya Gıda ve Tarım Üniversitesi'nde bir programda lisans öğrenimini yüksek başarı ile sürdüren öğrencilerin

Detaylı

BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar

BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar T.C. İZMİR KÂTİP ÇELEBİ ÜNİVERSİTESİ ORTAK ZORUNLU YABANCI DİL DERSLERİ VE SEÇMELİ YABANCI DİL DERSLERİ İLE İLGİLİ EĞİTİM ÖĞRETİM, ÖLÇME-DEĞERLENDİRME VE İŞLEYİŞ YÖNERGESİ Amaç ve Kapsam BİRİNCİ BÖLÜM

Detaylı

Üniversitemiz Senatosunun 27.06.2014 tarih ve 11 sayılı toplantısında kabul edilmiştir.

Üniversitemiz Senatosunun 27.06.2014 tarih ve 11 sayılı toplantısında kabul edilmiştir. Üniversitemiz Senatosunun 27.06.2014 tarih ve 11 sayılı toplantısında kabul edilmiştir. DUMLUPINAR ÜNİVERSİTESİ YAN DAL PROGRAMI YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç MADDE 1 (1)

Detaylı

ANADOLU ÜNİVERSİTESİ MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ HİZMET ENVANTERİ TABLOSU

ANADOLU ÜNİVERSİTESİ MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ HİZMET ENVANTERİ TABLOSU ANADOLU ÜNİVERSİTESİ MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ HİZMET ENVANTERİ TABLOSU SIRA NO TAMAMLANMA 1 in Fakülte web sayfası e Belge-Bilgi üzerinden istedikleri belgelerin Sağlama Hizmetlerinin (öğrenci belgesi, transkript,

Detaylı

10. Öğrenci geçiş yapmak istediği program için ilgili birimin ilan ettiği diğer başvuru koşullarını başvuru anında yerine getirmiş olmalıdır.

10. Öğrenci geçiş yapmak istediği program için ilgili birimin ilan ettiği diğer başvuru koşullarını başvuru anında yerine getirmiş olmalıdır. YILDIRIM BEYAZIT ÜNİVERSİTESİ 2016-2017 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI ÖNLİSANS / LİSANS PROGRAMLARINA KURUMLARARASI YATAY GEÇİŞ KAPSAMINDA ÖĞRENCİ KABULÜNE İLİŞKİN ESASLAR Yükseköğretim Kurumlarında Önlisans ve

Detaylı

HİTİT ÜNİVERSİTESİ ÇİFT ANADAL PROGRAMI YÖNERGESİ

HİTİT ÜNİVERSİTESİ ÇİFT ANADAL PROGRAMI YÖNERGESİ HİTİT ÜNİVERSİTESİ ÇİFT ANADAL PROGRAMI YÖNERGESİ Amaç MADDE 1- (1) Bu yönergenin amacı; Hitit Üniversitesi bünyesinde yer alan lisans düzeyindeki diploma programları arasında çift anadal programı açılması

Detaylı

T.C. AVRASYA ÜNİVERSİTESİ YANDAL PROGRAMI YÖNERGESİ

T.C. AVRASYA ÜNİVERSİTESİ YANDAL PROGRAMI YÖNERGESİ T.C. AVRASYA ÜNİVERSİTESİ YANDAL PROGRAMI YÖNERGESİ Amaç MADDE 1- (1) Yandal programının amacı, kayıtlı olduğu lisans programını başarı ile yürüten öğrencilerin ilgi duydukları başka bir dalda bilgilenmelerini

Detaylı

SENATO 2016/1-IV

SENATO 2016/1-IV 15.01.2016 SENATO 2016/1-IV BİTLİS EREN ÜNİVERSİTESİ ÖĞRENCİ İŞLEMLERİ YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç MADDE 1 (1) Bu Yönergenin amacı, ön lisans ve lisans öğrenci işlemlerine

Detaylı

ÇANKAYA ÜNİVERSİTESİ ÇİFT ANADAL PROGRAMI YÖNERGESİ. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar

ÇANKAYA ÜNİVERSİTESİ ÇİFT ANADAL PROGRAMI YÖNERGESİ. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar ÇANKAYA ÜNİVERSİTESİ ÇİFT ANADAL PROGRAMI YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç MADDE 1 (1) Bu yönergenin amacı, Çankaya Üniversitesi nde yürütülen çift anadal programlarına ilişkin

Detaylı

T.C. GAZİOSMANPAŞA ÜNİVERSİTESİ ÖĞRENCİ İŞLERİ DAİRE BAŞKANLIĞI GÖREV TANIMI FORMU

T.C. GAZİOSMANPAŞA ÜNİVERSİTESİ ÖĞRENCİ İŞLERİ DAİRE BAŞKANLIĞI GÖREV TANIMI FORMU Birim/Altbirim Üst Yöneticiler Astları Görev Devri Öğrenci İşleri Daire Başkanlığı Şube Müdürü Daire Başkanı-Genel Sekreter Şef ve ilgili memurlar İzinli veya görevli olduğu durumlarda yerine Şube Müdürü

Detaylı

KIRKLARELİ ÜNİVERSİTESİ SINAV VE BAŞARI DEĞERLENDİRME YÖNERGESİ KIRKLARELİ ÜNİVERSİTESİ

KIRKLARELİ ÜNİVERSİTESİ SINAV VE BAŞARI DEĞERLENDİRME YÖNERGESİ KIRKLARELİ ÜNİVERSİTESİ Doküman No ÖİYR-262 KIRKLARELİ ÜNİVERSİTESİ SINAV VE BAŞARI DEĞERLENDİRME YÖNERGESİ İlk Yayın Tarihi 16.05.2015 Revizyon Tarihi - Revizyon No - Sayfa 1/6 KIRKLARELİ ÜNİVERSİTESİ SINAV VE BAŞARI DEĞERLENDİRME

Detaylı

MİSYON VİZYON ORGANİZASYON ŞEMASI AKADEMİK/ İDARİ YAPI YÜRÜTÜLEN PROGRAMLAR ERASMUS DEĞİŞİM PROGRAMLARI MEVLANA DEĞİŞİM PROGRAMLARI FARABİ DEĞİŞİM

MİSYON VİZYON ORGANİZASYON ŞEMASI AKADEMİK/ İDARİ YAPI YÜRÜTÜLEN PROGRAMLAR ERASMUS DEĞİŞİM PROGRAMLARI MEVLANA DEĞİŞİM PROGRAMLARI FARABİ DEĞİŞİM MİSYON VİZYON ORGANİZASYON ŞEMASI AKADEMİK/ İDARİ YAPI YÜRÜTÜLEN PROGRAMLAR ERASMUS DEĞİŞİM PROGRAMLARI MEVLANA DEĞİŞİM PROGRAMLARI FARABİ DEĞİŞİM PROGRAMLARI HAREKETLİLİK SAYILARI AKREDİTASYON FİZİKİ

Detaylı

MİMAR SİNAN GÜZEL SANATLAR ÜNİVERSİTESİ MUAFİYET VE İNTİBAK İŞLEMLERİ YÖNERGESİ

MİMAR SİNAN GÜZEL SANATLAR ÜNİVERSİTESİ MUAFİYET VE İNTİBAK İŞLEMLERİ YÖNERGESİ Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesinden: MİMAR SİNAN GÜZEL SANATLAR ÜNİVERSİTESİ MUAFİYET VE İNTİBAK İŞLEMLERİ YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç ve kapsam MADDE 1 (1) Bu

Detaylı

T.C. İSTANBUL MEDİPOL ÜNİVERSİTESİ ÇİFT ANADAL ve YANDAL LİSANS PROGRAMI YÖNERGESİ*

T.C. İSTANBUL MEDİPOL ÜNİVERSİTESİ ÇİFT ANADAL ve YANDAL LİSANS PROGRAMI YÖNERGESİ* T.C. İSTANBUL MEDİPOL ÜNİVERSİTESİ ÇİFT ANADAL ve YANDAL LİSANS PROGRAMI YÖNERGESİ* Amaç Madde 1. (1). Bu yönergenin amacı, İstanbul Medipol Üniversitesinde kayıtlı olduğu lisans programlarını üstün başarıyla

Detaylı

ERZURUM TEKNİK ÜNİVERSİTESİ ÇİFT ANADAL VE YANDAL YÖNERGESİ

ERZURUM TEKNİK ÜNİVERSİTESİ ÇİFT ANADAL VE YANDAL YÖNERGESİ ERZURUM TEKNİK ÜNİVERSİTESİ ÇİFT ANADAL VE YANDAL YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM ÇİFT ANADAL PROGRAMI Dayanak Madde 1 Bu Yönerge, 24/04/2010 tarih ve 27561 sayılı Resmi Gazetede yayımlanan Yükseköğretim Kurumları

Detaylı

T.C. TEKĠRDAĞ NAMIK KEMAL ÜNĠVERSĠTESĠ YAZ OKULU YÖNERGESĠ BĠRĠNCĠ BÖLÜM. Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar

T.C. TEKĠRDAĞ NAMIK KEMAL ÜNĠVERSĠTESĠ YAZ OKULU YÖNERGESĠ BĠRĠNCĠ BÖLÜM. Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar T.C. TEKĠRDAĞ NAMIK KEMAL ÜNĠVERSĠTESĠ YAZ OKULU YÖNERGESĠ BĠRĠNCĠ BÖLÜM Amaç Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar MADDE 1 (1) Bu Yönergenin amacı; Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesine bağlı fakülte (Tıp Fakültesi

Detaylı

JANDARMA VE SAHİL GÜVENLİK AKADEMİSİ BAŞKANLIĞI (JSGA) FAKÜLTE DERS KATALOĞU*

JANDARMA VE SAHİL GÜVENLİK AKADEMİSİ BAŞKANLIĞI (JSGA) FAKÜLTE DERS KATALOĞU* JANDARMA VE SAHİL GÜVENLİK AKADEMİSİ BAŞKANLIĞI (JSGA) FAKÜLTE KATALOĞU* *Akademinin kuruluş yılı olması sebebiyle mevcut ders kataloğunda güncellemeler yapılabilecektir. Lütfen bu sayfayı takip ediniz.

Detaylı

HİTİT ÜNİVERSİTESİ ÇİFT ANADAL PROGRAMI YÖNERGESİ. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar

HİTİT ÜNİVERSİTESİ ÇİFT ANADAL PROGRAMI YÖNERGESİ. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar HİTİT ÜNİVERSİTESİ ÇİFT ANADAL PROGRAMI YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç MADDE 1- (1) Bu yönergenin amacı; Hitit Üniversitesi bünyesinde yer alan önlisans diploma programları

Detaylı

FARABİ ÖĞRENCİ DEĞİŞİM PROGRAMI

FARABİ ÖĞRENCİ DEĞİŞİM PROGRAMI FARABİ ÖĞRENCİ DEĞİŞİM PROGRAMI Kısaca "Farabi Programı" olarak adlandırılan Yükseköğretim Kurumları Arasında Öğrenci ve Öğretim Üyesi Programı, üniversite ve yüksek teknoloji enstitüleri bünyesinde ön

Detaylı

BİLECİK ŞEYH EDEBALİ ÜNİVERSİTESİ PROGRAMLAR ARASINDA GEÇİŞ, ÇİFT ANADAL, YANDAL İLE DEĞİŞİM PROGRAMLARINA İLİŞKİN UYGULAMA ESASLARI YÖNERGESİ

BİLECİK ŞEYH EDEBALİ ÜNİVERSİTESİ PROGRAMLAR ARASINDA GEÇİŞ, ÇİFT ANADAL, YANDAL İLE DEĞİŞİM PROGRAMLARINA İLİŞKİN UYGULAMA ESASLARI YÖNERGESİ BİLECİK ŞEYH EDEBALİ ÜNİVERSİTESİ PROGRAMLAR ARASINDA GEÇİŞ, ÇİFT ANADAL, YANDAL İLE DEĞİŞİM PROGRAMLARINA İLİŞKİN UYGULAMA ESASLARI YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak Amaç Madde 1 (1) Bu yönergenin

Detaylı

Farabi Kurum Koordinatörü: Prof. Dr. M. Banu DURUKAN.

Farabi Kurum Koordinatörü: Prof. Dr. M. Banu DURUKAN. Farabi Kurum Koordinatörü: Prof. Dr. M. Banu DURUKAN www.deu.edu.tr DOKUZ EYLÜL ÜNİVERSİTESİ FARABİ KURUM KOORDİNATÖRLÜĞÜ MART 2013 TANITIM TOPLANTISI FARABİ DEĞİŞİM PROGRAMI NEDİR? Yükseköğretim Kurumları

Detaylı

DUMLUPINAR ÜNİVERSİTESİ DIŞ İLİŞKİLER KOORDİNATÖRLÜĞÜ

DUMLUPINAR ÜNİVERSİTESİ DIŞ İLİŞKİLER KOORDİNATÖRLÜĞÜ DUMLUPINAR ÜNİVERSİTESİ DIŞ İLİŞKİLER KOORDİNATÖRLÜĞÜ 2016/2018 PROJE YILI ERASMUS+ ANADOLU STAJ KONSORSİYUMU ÖĞRENCİ STAJ HAREKETLİLİĞİ BAŞVURU DUYURUSU Avrupa Birliği Bakanlığı na bağlı olarak görev

Detaylı

T.C. İSTANBUL MEDİPOL ÜNİVERSİTESİ ÇİFT ANADAL VE YANDAL LİSANS PROGRAMI YÖNERGESİ* BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar

T.C. İSTANBUL MEDİPOL ÜNİVERSİTESİ ÇİFT ANADAL VE YANDAL LİSANS PROGRAMI YÖNERGESİ* BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar T.C. İSTANBUL MEDİPOL ÜNİVERSİTESİ ÇİFT ANADAL VE YANDAL LİSANS PROGRAMI YÖNERGESİ* Amaç BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Madde 1- (1) Bu yönergenin amacı, İstanbul Medipol Üniversitesinde

Detaylı

KASTAMONU ÜNİVERSİTESİ ÇİFT ANADAL PROGRAMI YÖNERGESİ

KASTAMONU ÜNİVERSİTESİ ÇİFT ANADAL PROGRAMI YÖNERGESİ KASTAMONU ÜNİVERSİTESİ ÇİFT ANADAL PROGRAMI YÖNERGESİ Maksat MADDE 1- Bu Yönergenin maksadı; Kastamonu Üniversitesinde gerekli şartları sağladıkları ve tastik edildikleri taktirde bir önlisans programını

Detaylı

(Üniversitemiz Senatosu nun 09/09/2016 tarih ve 16 sayılı oturumunda kabul edilmiştir.) DUMLUPINAR ÜNİVERSİTESİ ÇİFT ANADAL PROGRAMI YÖNERGESİ

(Üniversitemiz Senatosu nun 09/09/2016 tarih ve 16 sayılı oturumunda kabul edilmiştir.) DUMLUPINAR ÜNİVERSİTESİ ÇİFT ANADAL PROGRAMI YÖNERGESİ (Üniversitemiz Senatosu nun 09/09/2016 tarih ve 16 sayılı oturumunda kabul edilmiştir.) DUMLUPINAR ÜNİVERSİTESİ ÇİFT ANADAL PROGRAMI YÖNERGESİ Amaç BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Madde

Detaylı

LiSANSÜSTÜ NOT GİRİŞ İŞLEMLERİ KILAVUZU. İlgili eğitim-öğretim yılı başında, öğrencilere ilan edilen yıl içinin ortalamaya katkı oranı ve

LiSANSÜSTÜ NOT GİRİŞ İŞLEMLERİ KILAVUZU. İlgili eğitim-öğretim yılı başında, öğrencilere ilan edilen yıl içinin ortalamaya katkı oranı ve A) Ders İzleme Formu (Syllabus) Giriş İşlemleri LiSANSÜSTÜ NOT GİRİŞ İŞLEMLERİ KILAVUZU İlgili eğitim-öğretim yılı başında, öğrencilere ilan edilen yıl içinin ortalamaya katkı oranı ve değerlendirme sistemi,

Detaylı

T.C ONDOKUZ MAYIS ÜNİVERSİTESİ FAKÜLTELER ÖĞRENCİ İŞLERİ BİRİMİ HİZMET ENVANTER TABLOSU

T.C ONDOKUZ MAYIS ÜNİVERSİTESİ FAKÜLTELER ÖĞRENCİ İŞLERİ BİRİMİ HİZMET ENVANTER TABLOSU T.C ONDOKUZ MAYIS ÜNİVERSİTESİ FAKÜLTELER ÖĞRENCİ İŞLERİ BİRİMİ HİZMET ENVANTER TABLOSU SIRA NO ADI TANIMI DAYANAĞI SUNUM SÜRECİNDE DIŞ ORTALAMA ELEKTRONİK 1 30200 Kayıt ÖSYM ile gelen öğrencilerin kesin

Detaylı

MANİSA CELAL BAYAR ÜNİVERSİTESİ ÖĞRENCİ İŞLERİ DAİRESİ BAŞKANLIĞI SIKÇA SORULAN SORULAR

MANİSA CELAL BAYAR ÜNİVERSİTESİ ÖĞRENCİ İŞLERİ DAİRESİ BAŞKANLIĞI SIKÇA SORULAN SORULAR MANİSA CELAL BAYAR ÜNİVERSİTESİ ÖĞRENCİ İŞLERİ DAİRESİ BAŞKANLIĞI SIKÇA SORULAN SORULAR 1. Üniversitenizi yeni kazandım kayıt için ne yapmalıyım? Üniversitemize kayıtlar (sağlık, boy, kilo, vb. raporu

Detaylı

DEKANLIK Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Yerleşkesi İİBF 48000- Kötekli / Muğla Telefon 0252 211 1361 (www.mu.edu.tr)-(www.iibf.mu.edu.

DEKANLIK Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Yerleşkesi İİBF 48000- Kötekli / Muğla Telefon 0252 211 1361 (www.mu.edu.tr)-(www.iibf.mu.edu. T.C. MUĞLA SITKI KOÇMAN ÜNİVERSİTESİ İKTİSADİ VE İDARİ BİLİMLER FAKÜLTESİ 2015-2016 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI KAYIT YENİLEME KILAVUZU DEKANLIK Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Yerleşkesi İİBF 48000- Kötekli /

Detaylı

İSTANBUL AREL ÜNİVERSİTESİ AKADEMİK DEĞERLENDİRME VE KALİTE GELİŞTİRME ÇALIŞMA KOMİSYONU TOPLANTISI

İSTANBUL AREL ÜNİVERSİTESİ AKADEMİK DEĞERLENDİRME VE KALİTE GELİŞTİRME ÇALIŞMA KOMİSYONU TOPLANTISI İSTANBUL AREL ÜNİVERSİTESİ AKADEMİK DEĞERLENDİRME VE KALİTE GELİŞTİRME ÇALIŞMA KOMİSYONU TOPLANTISI TOPLANTI TARİHİ: 18.09.2018 TOPLANTI SAYISI: 2018/6 TOPLANTI SAATİ: 13:30-15:00 KOMİSYON ÜYELERİ; Prof.

Detaylı

T.C. MUĞLA SITKI KOÇMAN ÜNİVERSİTESİ İKTİSADİ VE İDARİ BİLİMLER FAKÜLTESİ EĞİTİM ÖĞRETİM YILI KAYIT YENİLEME KILAVUZU

T.C. MUĞLA SITKI KOÇMAN ÜNİVERSİTESİ İKTİSADİ VE İDARİ BİLİMLER FAKÜLTESİ EĞİTİM ÖĞRETİM YILI KAYIT YENİLEME KILAVUZU T.C. MUĞLA SITKI KOÇMAN ÜNİVERSİTESİ İKTİSADİ VE İDARİ BİLİMLER FAKÜLTESİ 2015-2016 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI KAYIT YENİLEME KILAVUZU Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Yerleşkesi İİBF 48000- Kötekli / Muğla Telefon

Detaylı

Farabi Kurum Koordinatörü: Prof. Dr. M. Banu DURUKAN.

Farabi Kurum Koordinatörü: Prof. Dr. M. Banu DURUKAN. Farabi Kurum Koordinatörü: Prof. Dr. M. Banu DURUKAN www.deu.edu.tr FARABİ DEĞİŞİM PROGRAMI NEDİR? Farabi Değişim Programı, karşılıklı anlaşması olan Türkiye deki üniversiteler arasında, bir dönem (Sadece

Detaylı

İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ AÇIK VE UZ AK TAN EĞİTİM FAKÜLTESİ DEK ANLIĞI EĞİTİM ÖĞRETİM YILI GÜZ DÖNEMİ KAYIT YENİLEME KILAVUZU

İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ AÇIK VE UZ AK TAN EĞİTİM FAKÜLTESİ DEK ANLIĞI EĞİTİM ÖĞRETİM YILI GÜZ DÖNEMİ KAYIT YENİLEME KILAVUZU İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ AÇIK VE UZ AK TAN EĞİTİM FAKÜLTESİ DEK ANLIĞI EĞİTİM ÖĞRETİM YILI GÜZ DÖNEMİ KAYIT YENİLEME KILAVUZU 2017-2018 GÜZ YARIYILI KAYIT YENİLEME TARİHLERİ Ders Seçme İşlemleri Başlangıç

Detaylı