TEMMUZ ÇEVRE MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ BİRİM TANITIM KİTAPÇIĞI. İletişim Telefon: (0416) Faks: (0416)

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "TEMMUZ ÇEVRE MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ BİRİM TANITIM KİTAPÇIĞI. İletişim Telefon: (0416) Faks: (0416)"

Transkript

1 TEMMUZ T.C. ADIYAMAN ÜNİVERSİTESİ MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ ÇEVRE MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ BİRİM TANITIM KİTAPÇIĞI İletişim Telefon: (0416) Faks: (0416)

2 GENEL BİLGİLER Adıyaman Üniversitesi Çevre Mühendisliği Bölümü 2011 yılında kurulmuş olup ilk defa eğitim-öğretim yılında öğrenci alımına başlamıştır. Eğitim dili Türkçe olup şu an sadece örgün öğretim hizmeti verilmektedir eğitim öğretim yılında bölümümüz öğrenci alımına kapalıdır. Bölümümüz; 1 i profesör, 1 i doçent, 5 i doktor öğretim üyesi ve 1 i araştırma görevlisi olmak üzere toplam 8 kişilik bir kadro ile hizmet vermektedir. Çevre Mühendisliği Bölümü 2 Ana Bilim Dalından oluşmaktadır. Bunlar; Çevre Bilimleri Ana Bilim Dalı Çevre Teknolojisi Ana Bilim Dalı Çevre Bilimleri Ana Bilim Dalı Dr. Öğr. Üyesi Aysel ALKAN UÇKUN Dr. Öğr. Üyesi Harun TÜRKMENLER Arş. Gör. Şeyma AKKURT Çevre Teknolojisi Ana Bilim Dalı Prof.Dr. Mustafa Talha GÖNÜLLÜ Doç. Dr. Yavuz DEMİRCİ Dr. Öğr. Üyesi Turgay DERE Dr. Öğr. Üyesi Fatif TUFANER Dr. Öğr. Üyesi Kâmil B. VARINCA Bölümümüzde diğer bölümlerde olduğu gibi Erasmus +, Mevlana ve Farabi gibi öğrenci değişim programları verilmektedir. Öğrencilerimizin tüm işlemleri Adıyaman Üniversitesi Ön Lisans ve Lisans Eğitim-Öğretim ve Sınav Yönetmeliği hükümleri uyarınca yürütülmektedir. Gerekli tüm belge ve formlar Kalite Kayıtları sayfasında yer almaktadır. MİSYON 21. yüzyıl çevre sorunlarının tespiti ve mühendislik yaklaşımları ile çözümü için gerekli bilgi ve donanıma sahip bireyler yetiştirmek ve çevre mühendisliği alanında kaliteli araştırmalara imza atmaktır.

3 VİZYON Türkiye nin sürdürülebilir kalkınmasında aktif rol oynayan, evrensel ve ulusal çevre sorunlarının çözümü için ihtiyaçlar doğrultusunda kendini yenileyen ve bu konuda çağdaş eğitim ve araştırma stratejileri oluşturan ve uygulayan bir bölüm olmaktır. BÖLÜMDE VERİLEN EĞİTİM Çevre mühendisliği programı; çevre kirliliğinin önlenmesi ve yaşam alanlarının kalitesinin korunması kapsamında, Çevre yönetim sistemleri ve planları, Çevresel etki değerlendirmesi (ÇED), Çevresel kaynak ve ortamların planlanması ve korunması, Kirlilik (hava, su, toprak, gürültü, koku, ışık, vb) önleme ve arıtma teknik ve teknolojileri, Atık (katı, sıvı, gaz, zararlı, evsel ve endüstriyel vb) önleme, azaltma, yeniden kullanma, geri kazanma, geri dönüşüm, arıtma ve bertaraf teknik ve teknolojileri, İçme ve kullanma suyu temini ve arıtımı, Evsel ve endüstriyel atık sular (kanalizasyon) ile yağmur sularının toplanması ve arıtımı, konuları ve alt konularında bilimsel çalışmalar yürüten disiplinler arası bir mühendislik dalıdır. Çevre Mühendisliği programı, Mühendislik disiplinleri içerisinde ortaya çıkış amacı nedeniyle yegane çok-disiplinli bir mühendisliktir. Adıyaman Üniversitesi Mühendislik Fakültesi bünyesinde bulunan diğer mühendislik bölümlerinin multi-disipliner çalışmaların gerçekleştirilmesi açısından Çevre Mühendisliği Bölümüne büyük avantaj sağlayacağı kanaatindeyiz. Çevre konuları çok yönlü olduklarından, çevre mühendisleri diğer mühendislerle; şehir ve bölge planlamacılarıyla; mimarlarla; biyolog, kimyager ve fizikçi gibi fen bilimcilerle; sosyolog, psikolog gibi sosyal bilimcilerle; ekonomistlerle; işletmecilerle çalışma ve işbirliği yapmak durumundadırlar. Bu işbirliği; programın amaçları ve hedefleri doğrultusunda üstlenilecek akademik görevlerin diğer programlarla dayanışma ve sinerji içerisinde yürütülmesi ve finansman kaynaklarına sunulması düşünülen bilimsel projelerin multi-disipliner hazırlanması ile gerçekleştirilecektir. Bölümümüzün güçlü yanlarından en göze çarpan kısmı, öğretim üyelerinin kendi uzmanlık alanlarında son derece başarılı, çalışkan ve disiplenler arası çalışan kişilerdir. Bölümümüzün sosyal yönü kuvvetli ve dinamik bir yapısı vardır.

4 Bu programda öğrenim gören öğrencilerin, mezun olabilmek için 4.00 üzerinden en az 2.00 Genel Not Ortalamasına sahip olmaları ve öğretim programlarında öngörülen tüm derslerden en az DD/B notu alarak başarılı olmaları gerekmektedir. Mezuniyet için kazanılması gereken minimum AKTS, 240'dır. Öğrencilerin aynı zamanda zorunlu stajlarını belirtilen sürede ve özellikte tamamlamaları zorunludur. Bölümümüz öğretim planında belirtilmiş derslerden ve yapmakla yükümlü oldukları stajlardan ve 4. sınıftaki Çevre Mühendisliği bitirme projelerinden başarılı olunmalıdır. Öğrenciler kayıt yaptırdıktan sonra 1. Sınıf eğitimine başlarlar. Öğrenciler öğretim yıllarının son yarıyılı içinde zorunlu derslerden biri olan Bitirme Çalışması kapsamında yürüttükleri çalışmalarını yazılı bir tez formunda sunarlar ve sonrasında bu çalışmayı içeren bir sözlü savunma sınavına alınırlar. ÇEVRE MÜHENDİSLERİNİN ÇALIŞMA ALANLARI Mezunlarımız özellikle endüstri tesisleri, kamu kuruluşları, halk sağlığı kuruluşları, Ar- Ge merkezleri ve laboratuvarlarla birlikte danışmalık firmaları gibi farklı alanlarda çalışabiliyor. Aşağıda mezunlarımızın çalışabilecekleri bazı kuruluşlara yer verilmiştir. Çevre Orman ve Su İşleri Bakanlığı ile bağlı kuruluşları Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ile bağlı kuruluşları Sağlık Bakanlığı ile bağlı kuruluşları Devlet Planlama Teşkilatı

5 Devlet Su İşleri İller Bankası Halk Sağlığı Laboratuarları Üniversiteler Yerel Yönetimler Arıtma firmaları Sanayi Kuruluşları Çevre Danışmanlık Firmaları Mühendislik ve Proje Firmaları YÖNETİM ŞEMASI Dr. Öğr. Üyesi Kamil B. VARINCA Çevre Mühendisliği Bölüm Başkanı Prof. Dr. Mustafa Talha GÖNÜLLÜ Çevre Teknolojisi Ana Bilim Dalı Başkanı Dr. Öğr. Üyesi Harun TÜRKMENLER Çevre Bilimleri Ana Bilim Dalı Başkanı AKADEMİK KADROMUZ Prof. Dr. Mustafa Talha GÖNÜLLÜ Çevre Teknolojisi Ana Bilim Dalı Oda No: A-103 Telefon: +90 (416) /1801 E-posta:

6 Doç. Dr. Yavuz DEMİRİCİ Çevre Teknolojisi Ana Bilim Dalı Oda No: B-104 Telefon: +90 (416) /4571 E-posta: Dr. Öğr. Üyesi Turgay DERE Çevre Teknolojisi Ana Bilim Dalı Oda No: A-119 Telefon: +90 (416) /4562 E-posta: Dr. Öğr. Üyesi Aysel ALKAN UÇKUN Çevre Bilimleri Ana Bilim Dalı Oda No: A-117 Telefon: +90 (416) /4566 E-posta: Dr. Öğr. Üyesi Harun TÜRKMENLER Çevre Bilimleri Ana Bilim Dalı Oda No: A-120 Telefon: +90 (416) /4559 E-posta: Dr. Öğr. Üyesi Fatih TUFANER Çevre Teknolojisi Ana Bilim Dalı Oda No: B-106 Telefon: +90 (416) /4567 E-posta: Dr. Öğr. Üyesi Kamil B. VARINCA Çevre Teknolojisi Ana Bilim Dalı Oda No: A-118 Telefon: +90 (416) /4564

7 Arş. Gör. Şeyma AKKURT Çevre Bilimleri Ana Bilim Dalı Oda No: B-105 Telefon: +90 (416) /4569 İDARİ KADROMUZ Aysel KELEPÇE KARACIL Bölüm Sekreteri Oda No:A-203 Telefon: +90 (416) /4643 EMEKTARLARIMIZ Prof. Dr. Ayhan DEMİRBAŞ Çevre Mühendisliği Bölümü Görev süresi: Eylül Şubat 2014 Yeni görevi: King Abdulaziz University Faculty of Engineering Department of Industrial Engineering YILLARA GÖRE ÇALIŞAN SAYILARI Yıllar Prof. Doç. Yrd. Öğr. Arş. İdari Toplam Doç. Gör. Gör

8 EĞİTİM ÖĞRETİM HİZMETLERİ Bölümümüz bünyesinde lisans düzeyinde (4 yıllık) eğitim-öğretim verilmektir. Lisans Programı olarak Çevre Mühendisliği eğitimi verilmektedir. Lisansütü programlar ise Enstitüler tarafından yürütülmekte olup Çevre Mühendisliği lisansüstü programları için Fen Bilimleri Enstitüsü sayfasından ulaşılabilmektedir. Ayrıca Üniversitemizdeki tüm Lisans ve Lisansütü Programlar hakkındaki bilgilere Bologna Bilgi Sisteminden (ECTS Information Guide) ulaşılabilmektedir. MEVCUT İMKÂNLARIMIZ Şu an Çevre Mühendisliği Bölümümüz, 2016 yılında hizmete giren yeni Mühendislik Fakültesi Binasında hizmet vermektedir. Öğretim elemanları odaları A ve B Blok 1. katta bulunmaktadır.

9 Eğitim-Öğretim İmkânları Bölümümüz eğitim-öğretim için gerekli tüm altyapıyı tamamlamıştır. Öğrencilerimize projeksiyonlu modern dersliklerde eğitim-öğretim imkânı sunulmaktadır. Öğrencilerimizin eğitim-öğretimleri boyunca ihtiyaç duyacakları derslik, laboratuvar ve malzemeleri gibi tüm imkânlar üniversitemiz tarafından sağlanmaktadır. Bölümümüz derslikleri (3 adet) Mühendislik Fakültesi Binası A Blok zemin katta (A/D09, A/D010, A/D011), laboratuvarlar ise A Blok 1. Katta (4 adet) ve C blok zemin katta (2 adet) bulunmaktadır. Laboratuvarlarımız; Araştırma laboratuvarları, Enstrümental Anaiz laboratuvarı ve Öğrenci laboratuvarlarından oluşmaktadır.

10 Araştırma-Geliştirme İmkânları Bölümümüz bünyesindeki akademik çalışanlar bilimsel çalışma ve projeleri ile araştırmageliştirme faaliyetlerininde bulunmaktadırlar. Proje ve çalışmaları esnasında ihtiyaç duyacakları ekipman ve malzemeler projelerin bütçesinden karşılanmakta, bunlar dışındaki diğer ihtiyaçlar Mühendislik Fakültesi ve Üniversitenin imkânları ölçüsünde karşılanmaya çalışılmaktadır. Endüstriyel Hizmet İmkânları Bölümümüz bünyesindeki akademik çalışanlar endüstrinin ihtiyaç duyduğu konularda ölçüm, analiz ve danışmanlık hizmeti sunmaktadır ve hizmet için gerekli olan altyapı hazırlanma aşamasındadır.

11 Yardımcı Destek İmkânları Üniversitemiz çalışanlarına ve öğrencilerine birçok hizmet sunmaktadır. Üniversitemiz özel güvenlik birimi ile korunmakta olup güvenli bir ortama sahiptir. Öğrencilerimiz için yurtlar yerleşke içerisinde yer almaktadır. Öğrencilerimiz öğle ve akşam yemeklerini yemekhanede 2 TL'ye yiyebilmektedirler. Yerleşke içerisinde alışveriş için mekânlar ile spor ve sosyal tesisler bulunmaktadır. Ayrıca her öğrenciye e-posta hizmeti verilmektedir. Öğrencilerimiz boş vakitlerini değerlendirebilmeleri için sosyal ve sportif faaliyetlerde bulunabilmeleri için de öğrenci toplulukları bulunmaktadır. Öğrencilerimiz mezun olduktan sonra da Üniversiteleri ile irtibatı kopmamakta Mezunlar Portalı ile kariyeleri için destek olunmaktadır. BÖLÜMDE YAPILAN BİLİMSEL ÇALIŞMALAR VE ETKİNLİKLER Bölümümüzde, 3 Haziran 2014 te Biyogaz Çalıştayı düzenlenmiştir. 5 Haziran Dünya Çevre Günü ve haftası münasebetiyle, yenilenebilir bir enerji kaynağı olarak son yıllarda üretimi üzerinde önemle durulan ve araştırılan Biyogaz konusunun ele alındığı çalıştay programı 3 Haziran 2014 tarihinde Adıyaman Üniversitesi Merkezi Araştırma Laboratuvarında gerçekleştirilmiştir. 14:00-17:00 saatleri arasında iki oturum hâlinde gerçekleştirilen çalıştayın ilk oturumunda açılış konuşmaları ve sunumlar, ikinci oturumunda ise konu ile ilgili soru-cevap şeklinde serbest bilgi paylaşımı yapılmıştır. Adıyaman Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Çevre Mühendisliği Bölümü tarafından tertip edilen çalıştaya başta Rektörümüz Prof. Dr. Mustafa Talha GÖNÜLLÜ, Rektör Yardımcımız ve Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ahmet PINARBAŞI, Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Adil ALAN, Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Fikret ONHAN olmak üzere üniversitemiz akademik ve idari personeli, iş adamları, çiftçiler ve öğrencilerden oluşan 100 ün üzerinde kişi katılmıştır. Bölümümüzün web sayfasında Çalıştay Sonuç Bildirgesinde biyogaz hakkında değerlendirme ve önerilere yer verilmiştir. Bölümümüzün düzenlemiş olduğu en son bilimsel etkinlik ise 9 Şubat 2018 de Türkiye de Çevre Mühendisliği Eğitimi ve Araştırmaları Çalıştayıdır. Adıyaman

12 Üniversitesi Çevre Mühendisliği Bölümü tarafından Türkiye de Çevre Mühendisliği Eğitimi ve Araştırmaları konulu çalıştay Adıyaman Üniversitesi Araştırma Laboratuvarında 9 Şubat 2018 Cuma günü gerçekleştirilmiştir. İki oturum halinde yapılan çalıştayın ilk oturumu 09:30-12:00 saatleri arasında açılış konuşmaları ile başlayıp, sözlü sunumlar ile devam etmiştir. 14:00-17:00 saatleri arasında gerçekleşen ikinci oturumunda ise Çevre Mühendisliğinde Eğitim konusunda sorunlar ve çözüm önerileri tartışılmıştır. Çalıştaya, Adıyaman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Talha GÖNÜLLÜ, Rektör Yardımcıları Prof. Dr Seyit TEMİR ve Prof. Dr. Hasan SOLMAZ, İstanbul Teknik Üniversitesi Çevre Mühendisliği Bölüm Başkanı Prof. Dr. İsmail TORÖZ, Necmettin Erbakan Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet Emin AYDIN, Namık Kemal Üniversitesi Çevre Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Füsun UYSAL, Ömer Halis Demir Üniversitesi Çevre Mühendisliği Bölüm Başkanı Prof. Dr. Fehiman ÇİNER olmak üzere Adıyaman Üniversitesi akademik personeli ve öğrencileri katılmıştır. Kıymetli katılımcılarımız çalıştayda Eğiticilerin ve Öğrencilerin Eğitimi, Eğitimde Akreditasyon, Laboratuvarlarda Akreditasyon, Çevre Mühendisliği bölümlerinin akıbetine ilişkin değerlendirme ve önerilerde bulunulmuştur. Bölümümüz son sınıf öğrencisi Erkan ERGİN'in bitirme projesi TÜBİTAK Bilim İnsanı Destekleme Daire Başkanlığı (BİDEB) tarafından yürütülmekte olan Üniversite Öğrencileri Araştırma Projeleri Destekleme Programı (2209-A) desteklenmeye hak kazandı.

13 Öğrencimizin danışmanlığını Dr. Öğr. Üyesi Fatih TUFANER ve Dr. Öğr. Üyesi Abdurrahman ÖZBEYAZ'ın yaptığı "Adıyaman'da Hava Kirliliği ve Solunum Yolu Hastalıkları İlişkisinin Modellenerek Prototip Bir Android Uygulamasının Geliştirilmesi" başlıklı bitirme projesi için TÜBİTAK'tan destek alma başarısı gösterdi. Bölümümüz öğrencilerinden oluşan Çevre Topluluğu tarafından üniversitemizde yürütülmekte olan Ekmek ve Yemek İsrafını Önleme ve Sofrada İsraf Olmasın Kampanyası kapsamında farkındalık çalışması yapılmıştır. BÖLÜM LABORATUVARLARINDA BULUNAN BAŞLICA CİHAZLAR Temel Bilgi Teknolojileri Laboratuvarı:

14 Maliyeti Mevcut Olup Olmadığı Cihazın Adı (ABD Doları) Evet Hayır 50 Adet Bilgisayar X Laboratuvarlarımızda Bulunan Cihazlardan Bazıları: İnkübatör Saf Su Cihazı KOİ Isıtıcı Ünitesi Manyetik Karıştırıcı Etüv, Kül Fırını Atomik Adorpsiyon Cihazı Toplam Organik Karbon Cihazı Hava Gazı Ölçüm Cihazı Baca Gazı Ölçüm Cihazı Gürültü Ölçüm Cihazı Kjeldahl Seti Isıtıcı ph Metre Nem Alma Cihazı Spektrofotometre Göz Duşu Buzdolabı vb.

15 Bölüm Laboratuvarlarında Bulunan Makine Teçhizatların Görselleri Laboratuvarların Genel Görünümü ( a ) Laboratuvarların Genel Görünümü (b) 15

16 Laboratuvarların Genel Görünümü (c) Alev Fotometresi

17 Etüv-Kurutucular Spektrofotometre Hava Gazı Ölçüm Cihazı 17

18 Toplam Organik Karbon Cihazı Kjeldahl Cihazı Atomik Absorbsiyon Spektrofotometresi Biyogaz Analizör Cihazı

19 ÇEVRE MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ LİSANS DERS PLANI

20

21

22 ADIYAMAN ÜNİVERSİTESİ ÇEVRE MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ İLETİŞİM Adres: Adıyaman Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Çevre Mühendisliği Bölümü, Altınşehir Mah., 02040, Adıyaman Telefon: +90 (416) / +90 (416) /4553 Faks: +90 (416) E-posta: cevre@adiyaman.edu.tr İnternet: 22

T.C. ADIYAMAN ÜNİVERSİTESİ MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ

T.C. ADIYAMAN ÜNİVERSİTESİ MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ NİSAN - 2018 T.C. ADIYAMAN ÜNİVERSİTESİ MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ ÇEVRE MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ TANITIM KLAVUZU İletişim Telefon: (0416) 223 38 00 Faks: (0416) 223 38 09 1 GENEL BİLGİLER Adıyaman Üniversitesi

Detaylı

ADIYAMAN ÜNİVERSİTESİ

ADIYAMAN ÜNİVERSİTESİ NİSAN 2018 T.C. ADIYAMAN ÜNİVERSİTESİ MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ İletişim Telefon: (0416) 223 38 00 Faks: (0416) 223 38 09 TARİHÇE Adıyaman Üniversitesi Mühendislik Fakültesi, 15/04/2011 tarih ve 27906 sayılı

Detaylı

Akdeniz Üniversitesi. Mühendislik Fakültesi. Çevre Mühendisliği Bölüm Tanıtımı

Akdeniz Üniversitesi. Mühendislik Fakültesi. Çevre Mühendisliği Bölüm Tanıtımı Mühendislik Fakültesi Çevre Mühendisliği Bölüm Tanıtımı Haziran 2017 Çevre Mühendisliği Öncelikle, doğal kaynakları (hava, su, toprak) kirlenmeye karşı korumak Kirlenmiş ise, bunları temizlemek amacı ile

Detaylı

SELÇUK ÜNİVERSİTESİ İKTİSADİ VE İDARİ BİLİMLER FAKÜLTESİ

SELÇUK ÜNİVERSİTESİ İKTİSADİ VE İDARİ BİLİMLER FAKÜLTESİ SELÇUK ÜNİVERSİTESİ İKTİSADİ VE İDARİ BİLİMLER FAKÜLTESİ SELÇUK ÜNİVERSİTESİ İKTİSADİ VE İDARİ BİLİMLER FAKÜLTESİ FAKÜLTE TANITIMI Selçuk Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi, Mühendislik

Detaylı

MARMARA ÜNİVERSİTESİ MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ ÇEVRE MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ

MARMARA ÜNİVERSİTESİ MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ ÇEVRE MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ MARMARA ÜNİVERSİTESİ MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ ÇEVRE MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ Çevre Mühendisliği Nedir? Çevre sorunlarına çözüm bulan disiplinler arası bir mühendislik dalıdır. Çevre Mühendisleri doğal çevreyi

Detaylı

Ocak-2015. ÇEVRE MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ Tanıtım Klavuzu SÜLEYMAN DEMİREL ÜNİVERSİTESİ MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ

Ocak-2015. ÇEVRE MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ Tanıtım Klavuzu SÜLEYMAN DEMİREL ÜNİVERSİTESİ MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ SÜLEYMAN DEMİREL ÜNİVERSİTESİ MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ Ocak-2015 ÇEVRE MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ Tanıtım Klavuzu İletişim Tel: (0246) 211 1851 Faks: (0246) 211 1852 GENEL BİLGİLER Süleyman Demirel Üniversitesi

Detaylı

Bilim ve teknoloji alanında araştırma yapan ve araştırma ve geliştirme alanına katkı sağlayan mühendislere ileri düzeyde eğitim sunmak

Bilim ve teknoloji alanında araştırma yapan ve araştırma ve geliştirme alanına katkı sağlayan mühendislere ileri düzeyde eğitim sunmak Çevre Mühendisliği Yüksek Lisans Programı Genel Bilgi Ömer Halisdemir Üniversitesi Çevre Mühendisliği Anabilim Dalı 1999-2000 eğitim-öğretim yılında yüksek lisans, 2009-2010 eğitim-öğretim yılında lisans

Detaylı

ÇEVRE MÜHENDİSİ TANIM

ÇEVRE MÜHENDİSİ TANIM TANIM Doğal kaynakların en iyi biçimde kullanılması, doğal çevrenin korunması ve insan sağlığına uygun biçimde geliştirilmesi konusunda çalışan kişidir. A- GÖREVLER KULLANILAN ARAÇ, GEREÇ VE EKİPMAN Çevre

Detaylı

UYGULAMALI BİLİMLER FAKÜLTESİ

UYGULAMALI BİLİMLER FAKÜLTESİ UYGULAMALI BİLİMLER FAKÜLTESİ FAALİYET RAPORU () YÖNETiM Dekan Prof.Dr. Harun TANRIVERMİŞ Dekan Yardımcısı Doç. Dr. F. Nihan ÖZDEMİR SÖNMEZ Fakülte Sekreteri Vekili Nuri KOCAER Fakülte Yönetim Kurulu Üyeleri

Detaylı

Eğitim ve Öğretim Yılı

Eğitim ve Öğretim Yılı 2017-2018 Eğitim ve Öğretim Yılı GENEL BİLGİLER Süleyman Demirel Üniversitesi Çevre Mühendisliği Bölümü 01.04.1992 yılında kurulmuştur. Süregelen süreçte bilimsel altyapı, olanaklar ve akademik kadrosu

Detaylı

SELÇUK ÜNİVERSİTESİ BEYŞEHİR ALİ AKKANAT İŞLETME FAKÜLTESİ

SELÇUK ÜNİVERSİTESİ BEYŞEHİR ALİ AKKANAT İŞLETME FAKÜLTESİ SELÇUK ÜNİVERSİTESİ BEYŞEHİR ALİ AKKANAT İŞLETME FAKÜLTESİ SELÇUK ÜNİVERSİTESİ BEYŞEHİR ALİ AKKANAT İŞLETME FAKÜLTESİ FAKÜLTE TANITIMI Selçuk Üniversitesi Beyşehir Ali Akkanat İşletme Fakültesi, 2011-2012

Detaylı

Turizm Fakültesi Etkinlik Bülteni / Şubat Sayısı / 2016

Turizm Fakültesi Etkinlik Bülteni / Şubat Sayısı / 2016 Turizm Fakültesi Etkinlik Bülteni / Şubat Sayısı / 2016 Öğretim Üyemizden Seminer Üniversitemiz İİBF öğretim üyesi Yrd.Doç.Dr. Murat AYAN fakültemiz öğrencilerine hizmet kalitesi ile ilgili seminer verdi.

Detaylı

2017/2018 EĞİTİM-ÖĞRETİM DÖNEMİ GÖREVLENDİRMELERİ

2017/2018 EĞİTİM-ÖĞRETİM DÖNEMİ GÖREVLENDİRMELERİ 2017/2018 EĞİTİM-ÖĞRETİM DÖNEMİ GÖREVLENDİRMELERİ Bölüm Başkanı Bölüm Başkan Yrd. Bölüm Başkan Yrd. OZAN OZAN ---- Bölüm Sekreterliği Şükran KARAASLAN ---- Bölüm Staj Komisyonu Bölüm Mezuniyet ve Not Tetkik

Detaylı

T.C. ADİYAMAN ÜNİVERSİTESİ MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ ELEKTRİK-ELEKTRONİK MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ BİRİM TANITIM DOSYASI NİSAN 2018 ADİYAMAN

T.C. ADİYAMAN ÜNİVERSİTESİ MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ ELEKTRİK-ELEKTRONİK MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ BİRİM TANITIM DOSYASI NİSAN 2018 ADİYAMAN T.C. ADİYAMAN ÜNİVERSİTESİ MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ ELEKTRİK-ELEKTRONİK MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ BİRİM TANITIM DOSYASI NİSAN 2018 ADİYAMAN İÇİNDEKİLER 1. ELEKTRİK-ELEKTRONİK MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ... 2 1.1. ELEKTRİK-ELEKTRONİK

Detaylı

MARMARA ÜNİVERSİTESİ MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ ÇEVRE MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ

MARMARA ÜNİVERSİTESİ MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ ÇEVRE MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ MARMARA ÜNİVERSİTESİ MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ ÇEVRE MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ Çevre Mühendisliği Nedir? Çevre sorunlarına çözüm bulan disiplinler arası bir mühendislik dalıdır. Çevre Mühendisleri doğal çevreyi

Detaylı

A Fakülte Altyapı Geliştirme ve İşleyişine Yönelik Çalışmalar A1

A Fakülte Altyapı Geliştirme ve İşleyişine Yönelik Çalışmalar A1 ÇUKUROVA ÜNİVERSİTESİ ECZACILIK FAKÜLTESİ EYLEM PLANI KISA DÖNEM (0 6 AY) A Fakülte Altyapı Geliştirme ve İşleyişine Yönelik Çalışmalar A1 Bina projesinin tamamlanması Prof.Dr. Nuran ÖĞÜLENER a, b, Yapı

Detaylı

Elektronik Mühendisliği Bölümü

Elektronik Mühendisliği Bölümü Gebze Yüksek Teknoloji Enstitüsü 1 Elektronik Mühendisliği Bölümü Tanıtım Gösterisi Hazırlayan: Arş. Gör. Hasan Hüseyin Sönmez İçerik 1. Üniversitemiz 2. Elektronik Mühendisliği 3. Bölümümüz 4. Son Sözler

Detaylı

T.C. Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi Çevre Mühendisliği Yüksek Lisans Programı

T.C. Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi Çevre Mühendisliği Yüksek Lisans Programı T.C. Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi Çevre Mühendisliği Yüksek Lisans Programı Genel Bilgi Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi Çevre Mühendisliği Anabilim Dalı 1999-2000 eğitim-öğretim yılında yüksek

Detaylı

MUĞLA SITKI KOÇMAN ÜNİVERSİTESİ

MUĞLA SITKI KOÇMAN ÜNİVERSİTESİ MUĞLA SITKI KOÇMAN ÜNİVERSİTESİ FEN FAKÜLTESİ Fakültemiz, 13 Kasım 2010 tarih ve 2010/25 sayılı Bakanlar Kurulu kararı ile kapatılan FenEdebiyat Fakültesi yerine kurulan iki fakülteden (Fen Fakültesi ve

Detaylı

TEL: FAKS: MAİL:

TEL: FAKS: MAİL: DÜZCE ÜNİVERSİTESİ Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu TEL: 0 380 514 48 92 FAKS: 0 380 514 48 93 MAİL: sbmyo@duzce.edu.tr WEB: www.sbmyo.duzce.edu.tr DÜZCE ÜNİVERSİTESİ Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu

Detaylı

Programı başarıyla tamamlayan öğrencilere GIDA MÜHENDİSLİĞİ YÜKSEK LİSANS DERECESİ verilecektir.

Programı başarıyla tamamlayan öğrencilere GIDA MÜHENDİSLİĞİ YÜKSEK LİSANS DERECESİ verilecektir. Gıda Mühendisliği Anabilim Dalı Yüksek Lisans Genel Bilgi Ömer Halisdemir Üniversitesi Gıda Mühendisliği Bölümü 2013-2014 eğitim-öğretim yılında lisans, yüksek lisans ve doktora öğrencisi alarak eğitim-öğretime

Detaylı

T.C. NECMETTİN ERBAKAN ÜNİVERSİTESİ EREĞLİ MÜHENDİSLİK VE DOĞA BİLİMLERİ FAKÜLTESİ GÖREV DAĞILIM ÇİZELGESİ

T.C. NECMETTİN ERBAKAN ÜNİVERSİTESİ EREĞLİ MÜHENDİSLİK VE DOĞA BİLİMLERİ FAKÜLTESİ GÖREV DAĞILIM ÇİZELGESİ T.C. NECMETTİN ERBAKAN ÜNİVERSİTESİ EREĞLİ MÜHENDİSLİK VE DOĞA BİLİMLERİ FAKÜLTESİ GÖREV DAĞILIM ÇİZELGESİ ADI SOYADI: Prof. Dr. Hidayet OĞUZ KADRO UNVANI: Dekan GÖREVİN KISA TANIMI: Necmettin Erbakan

Detaylı

ÇANKIRI KARATEKİN ÜNİVERSİTESİ KİMYA MÜHENDİSLİĞİ ANABİLİM DALI / DOKTORA PROGRAMI TANITIM FORMU. Bölüm Başkan Yardımcısı(ları)

ÇANKIRI KARATEKİN ÜNİVERSİTESİ KİMYA MÜHENDİSLİĞİ ANABİLİM DALI / DOKTORA PROGRAMI TANITIM FORMU. Bölüm Başkan Yardımcısı(ları) ÇANKIRI KARATEKİN ÜNİVERSİTESİ KİMYA MÜHENDİSLİĞİ ANABİLİM DALI / DOKTORA PROGRAMI TANITIM FORMU Anabilim Dalı Başkanıı Bölüm Başkan Yardımcısı(ları) Koordinatörler Prof. Dr. Osman Nuri ŞARA 1. Bologna:

Detaylı

KARİYER SENİN, KARAR SENİN

KARİYER SENİN, KARAR SENİN KARİYER SENİN, KARAR SENİN Değerli Gençler, Uludağ Üniversitesi, Mühendislik Fakültesi, Tekstil Mühendisliği Bölümü sizleri bekliyor; Türkiye nin ihracat ve istihdam açısından önde gelen sektörlerinden

Detaylı

BARTIN ÜNİVERSİTESİ MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ İNŞAAT MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ

BARTIN ÜNİVERSİTESİ MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ İNŞAAT MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ BARTIN ÜNİVERSİTESİ MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ İNŞAAT MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ Aydınlık yarınlara insaat.bartin.edu.tr İNŞAAT MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ Kuruluş Tarihi: 2010 Öğretim Eleman Sayısı: 12 Mezun Sayısı(2014-2017):

Detaylı

T.C. ERZİNCAN ÜNİVERSİTESİ BEDEN EĞİTİMİ VE SPOR YÜKSEKOKULU STRATEJİK PLANI (2015 2019) İÇİNDEKİLER

T.C. ERZİNCAN ÜNİVERSİTESİ BEDEN EĞİTİMİ VE SPOR YÜKSEKOKULU STRATEJİK PLANI (2015 2019) İÇİNDEKİLER T.C. ERZİNCAN ÜNİVERSİTESİ BEDEN EĞİTİMİ VE SPOR YÜKSEKOKULU STRATEJİK PLANI (2015 2019) İÇİNDEKİLER 1. DURUM ANALİZİ 5 1.1. TARİHÇE 5 1.2. BUGÜNKÜ DURUM 5 1.3. YASAL YÜKÜMLÜLÜKLER VE MEVZUAT ANALİZİ 11

Detaylı

MUĞLA SITKI KOÇMAN ÜNİVERSİTESİ

MUĞLA SITKI KOÇMAN ÜNİVERSİTESİ MUĞLA SITKI KOÇMAN ÜNİVERSİTESİ EĞİTİM FAKÜLTESİ Fakültemiz 2809 sayılı Kanunun Ek 30. maddesi uyarınca Bakanlar Kurulunun 02.06.2000 tarih ve 2000-854 sayılı kararnamesiyle kurulmuş, 2001-2002 Eğitim

Detaylı

T.C. BÜLENT ECEVİT ÜNİVERSİTESİ MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ METALURJİ VE MALZEME MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ

T.C. BÜLENT ECEVİT ÜNİVERSİTESİ MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ METALURJİ VE MALZEME MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ T.C. BÜLENT ECEVİT ÜNİVERSİTESİ MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ METALURJİ VE MALZEME MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ BÖLÜM TANITIM BİLGİLERİ ZONGULDAK 2015 BÜLENT ECEVİT ÜNİVERSİTESİ METALURJİ VE MALZEME MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ

Detaylı

BARTIN ÜNİVERSİTESİ FEN FAKÜLTESİ İSTATİSTİK BÖLÜMÜ. Telefon: M.Bahar BAŞKIR

BARTIN ÜNİVERSİTESİ FEN FAKÜLTESİ İSTATİSTİK BÖLÜMÜ.   Telefon: M.Bahar BAŞKIR http://fen.bartin.edu.tr Telefon:0 378 501 10 00 M.Bahar BAŞKIR GENEL BİLGİLER: Eğitim Dili : Türkçe Eğitim Süresi : 4 Yıl 2013 yılı: 3 adet Öğretim üyesi 2016-2017 Eğitim-Öğretim faaliyeti başladı. Mezuniyet

Detaylı

İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ EĞİTİM KOORDİNATÖRLÜĞÜ YÖNERGESİ

İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ EĞİTİM KOORDİNATÖRLÜĞÜ YÖNERGESİ İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ EĞİTİM KOORDİNATÖRLÜĞÜ YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç MADDE 1 (1) Bu Yönergenin amacı; İstanbul Üniversitesi bünyesindeki tüm diploma programlarının

Detaylı

BARTIN ÜNİVERSİTESİ MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ İNŞAAT MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ

BARTIN ÜNİVERSİTESİ MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ İNŞAAT MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ BARTIN ÜNİVERSİTESİ MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ İNŞAAT MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ Aydınlık yarınlara insaat.bartin.edu.tr İNŞAAT MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ Kuruluş Tarihi: 2010 Öğretim Eleman Sayısı: 14 Mezun Sayısı(2014-2017):

Detaylı

KARABÜK ÜNİVERSİTESİ 2016 YILI YATIRIM PROGRAMI İZLEME VE DEĞERLENDİRME RAPORU

KARABÜK ÜNİVERSİTESİ 2016 YILI YATIRIM PROGRAMI İZLEME VE DEĞERLENDİRME RAPORU KARABÜK ÜNİVERSİTESİ YILI YATIRIM PROGRAMI İZLEME VE DEĞERLENDİRME RAPORU 1 Yılı Yatırım Programı İzleme ve Değerlendirme Raporu Cumhuriyete vereceğimiz en büyük armağan gençlerimizin eğitilmesi olacaktır.

Detaylı

ÇANKAYA ÜNİVERSİTESİ MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ. Prof.Dr. Celal Zaim ÇİL Dekan

ÇANKAYA ÜNİVERSİTESİ MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ. Prof.Dr. Celal Zaim ÇİL Dekan ÇANKAYA ÜNİVERSİTESİ MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ Prof.Dr. Celal Zaim ÇİL Dekan İçerik Çankaya Üniversitesi Genel Bilgiler Mühendislik Fakültesi Bilgileri Yerleşke Programlar Öğretim Elemanları Laboratuarlar

Detaylı

ÖĞRENCİ MEMNUNİYET ANKETİ DEĞERLENDİRME RAPORU. Öğrenci İşleri Daire Başkanlığı

ÖĞRENCİ MEMNUNİYET ANKETİ DEĞERLENDİRME RAPORU. Öğrenci İşleri Daire Başkanlığı ÖĞRENCİ MEMNUNİYET ANKETİ DEĞERLENDİRME RAPORU Öğrenci İşleri Daire Başkanlığı 2017 0 ÖĞRENCİ MEMNUNİYET ANKETİ DEĞERLENDİRME RAPORU İÇİNDEKİLER GİRİŞ... 4 1. ÜNİVERSİTE ÖĞRENCİ İSTATİSTİKLERİ... 6 2.

Detaylı

Yrd. Doç. Dr. M. Akif NACAR. Arş. Gör. F. Didem ALAY. Arş. Gör. M. Umut SALUR

Yrd. Doç. Dr. M. Akif NACAR. Arş. Gör. F. Didem ALAY. Arş. Gör. M. Umut SALUR Bölüm Hakkında; Harran Üniversitesi Bilgisayar Mühendisliği Bölümü, 2004 yılında Mühendislik Fakültesi bünyesinde kurulmuş olup ilk olarak 2005-2006 yılında 30 öğrenci ile lisans düzeyinde eğitim vermeye

Detaylı

T.C. NECMETTİN ERBAKAN ÜNİVERSİTESİ EREĞLİ MÜHENDİSLİK VE DOĞA BİLİMLERİ FAKÜLTESİ GÖREV DAĞILIM ÇİZELGESİ

T.C. NECMETTİN ERBAKAN ÜNİVERSİTESİ EREĞLİ MÜHENDİSLİK VE DOĞA BİLİMLERİ FAKÜLTESİ GÖREV DAĞILIM ÇİZELGESİ T.C. NECMETTİN ERBAKAN ÜNİVERSİTESİ EREĞLİ MÜHENDİSLİK VE DOĞA BİLİMLERİ FAKÜLTESİ GÖREV DAĞILIM ÇİZELGESİ ADI SOYADI : Prof. Dr. Mehmet AKGÜL KADRO UNVANI : Dekan ve öğretimi gerçekleştirmek için gerekli

Detaylı

PAMUKKALE ÜNİVERSİTESİ İKTİSADİ VE İDARİ BİLİMLER FAKÜLTESİ.

PAMUKKALE ÜNİVERSİTESİ İKTİSADİ VE İDARİ BİLİMLER FAKÜLTESİ. PAMUKKALE ÜNİVERSİTESİ İKTİSADİ VE İDARİ BİLİMLER FAKÜLTESİ www.pau.edu.tr İKTİSADİ VE İDARİ BİLİMLER FAKÜLTESİ Pamukkale Üniversitesi nin 03.07.1992 tarih ve 3837 sayılı kuruluş yasasında öngörülen teşkilat

Detaylı

AFYON KOCATEPE ÜNİVERSİTESİ SANDIKLI UYGULAMALI BİLİMLER YÜKSEKOKULU

AFYON KOCATEPE ÜNİVERSİTESİ SANDIKLI UYGULAMALI BİLİMLER YÜKSEKOKULU AFYON KOCATEPE ÜNİVERSİTESİ SANDIKLI UYGULAMALI BİLİMLER YÜKSEKOKULU 2017 2018 EĞİTİM - ÖĞRETİM YILI EĞİTİM REHBERİ T.C. AFYON KOCATEPE ÜNİVERSİTESİ SANDIKLI UYGULAMALI BİLİMLER YÜKSEKOKULU e-posta subyo@aku.edu.tr

Detaylı

ÇANKAYA ÜNİVERSİTESİ MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ. Prof.Dr. Celal Zaim ÇİL Dekan

ÇANKAYA ÜNİVERSİTESİ MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ. Prof.Dr. Celal Zaim ÇİL Dekan ÇANKAYA ÜNİVERSİTESİ MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ Prof.Dr. Celal Zaim ÇİL Dekan İçerik Çankaya Üniversitesi Genel Bilgiler Mühendislik Fakültesi Bilgileri Yerleşke Programlar Öğretim Elemanları Laboratuarlar

Detaylı

SDÜ ORMAN FAKÜLTESİ Orman Mühendisliği Bölümü Güz Yarıyılı Yönlendirme (Oryantasyon) Programı 20/09/2017

SDÜ ORMAN FAKÜLTESİ Orman Mühendisliği Bölümü Güz Yarıyılı Yönlendirme (Oryantasyon) Programı 20/09/2017 SDÜ ORMAN FAKÜLTESİ 2017-2018 Güz Yarıyılı Yönlendirme (Oryantasyon) Programı 20/09/2017 Süleyman Demirel Üniversitesi (1992) sdu.edu.tr Lisans eğitimi veren 19 fakülte 4 yüksekokul 1 devlet konservatuvarı

Detaylı

YILDIZ TEKNİK ÜNİVERSİTESİ İNŞAAT FAKÜLTESİ İHTİSAS KURULLARI VE KOMİSYONLARI YÖNERGESİ. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar

YILDIZ TEKNİK ÜNİVERSİTESİ İNŞAAT FAKÜLTESİ İHTİSAS KURULLARI VE KOMİSYONLARI YÖNERGESİ. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar YILDIZ TEKNİK ÜNİVERSİTESİ İNŞAAT FAKÜLTESİ İHTİSAS KURULLARI VE KOMİSYONLARI YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç ve Kapsam MADDE 1- (1) İhtisas Kurulları ve Komisyonları İnşaat

Detaylı

SELÇUK ÜNİVERSİTESİ MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ ÇEVRE MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ AKADEMİK YILI ÖĞRETİM PLANI (İKİNCİ ÖĞRETİM)

SELÇUK ÜNİVERSİTESİ MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ ÇEVRE MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ AKADEMİK YILI ÖĞRETİM PLANI (İKİNCİ ÖĞRETİM) 2016-2017 AKADEMİK YILI 1. YARIYIL (N.Ö.) 1221101 Matematik-1 4+2+0 5 7 Dr. Alparslan Peker 1221111 Çevre Mühendisliğine Giriş 3+0+0 3 4 Prof. Dr. Ş. DURSUN 1221113 Teknik Resim 2+1+0 2.5 5 (U) Dr. Kemal

Detaylı

BATI DİLLERİ VE EDEBİYATLARI BÖLÜMÜ FRANSIZCA MÜTERCİM-TERCÜMANLIK ANABİLİM DALI

BATI DİLLERİ VE EDEBİYATLARI BÖLÜMÜ FRANSIZCA MÜTERCİM-TERCÜMANLIK ANABİLİM DALI BATI DİLLERİ VE EDEBİYATLARI BÖLÜMÜ FRANSIZCA MÜTERCİM-TERCÜMANLIK ANABİLİM DALI BÖLÜM BAŞKANI YARDIMCI DOÇENTLER : Prof. Dr. İlhami SIĞIRCI : Yrd.Doç.Dr. Duran İÇEL Yrd.Doç.Dr. Bayram KÖSE Yrd.Doç.Dr.

Detaylı

2018 YILI MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ DEKANLIĞI BİRİM FAALİYET RAPORU

2018 YILI MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ DEKANLIĞI BİRİM FAALİYET RAPORU 2018 YILI MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ DEKANLIĞI (Elektrik Elektronik Mühendisliği Bölümü) BİRİM FAALİYET RAPORU Manisa / 2019 1 İ Ç İ N D E K İ L E R I. GENEL BİLGİLER... 3 A. Misyon ve Vizyon... 3 1. Misyon...

Detaylı

FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ

FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ DOÇ. DR. MURAT BARUT Müdür V. BAŞLIKLAR MİSYON VİZYON İDARİ YAPI TARİHÇE ANABİLİM DALLARI PROGRAMLAR EĞİTİM DİLİ ÖĞRENCİ KABULÜ SAYILAR İKİLİ ANLAŞMALAR

Detaylı

DÜZCE ÜNİVERSİTESİ SÜREKLİ İYİLEŞTİRME KOORDİNATÖRLÜĞÜ

DÜZCE ÜNİVERSİTESİ SÜREKLİ İYİLEŞTİRME KOORDİNATÖRLÜĞÜ 2016 MEZUN MEMNUNİYET ANKETİ DEĞERLENDİRME RAPORU DÜZCE ÜNİVERSİTESİ SÜREKLİ İYİLEŞTİRME KOORDİNATÖRLÜĞÜ TAKDİM 2006 yılında kurulan ve değer üreten üniversite sloganıyla yeni kurulan üniversiteler arasında

Detaylı

ÇORLU MESLEK YÜKSEKOKULU ELEKTRONİK VE OTOMASYON BÖLÜMÜ

ÇORLU MESLEK YÜKSEKOKULU ELEKTRONİK VE OTOMASYON BÖLÜMÜ ÇORLU MESLEK YÜKSEKOKULU ELEKTRONİK VE OTOMASYON BÖLÜMÜ ELEKTRONİK TEKNOLOJİSİ PROGRAMI FAALİYET RAPORU ÖNSÖZ Elektronik sektörü, mühendislik endüstrisinin en önemli bir unsuru, mühendisliğin temel yapı

Detaylı

Elektrik-Elektronik Mühendisliği Tanışma Toplantısı. Bölümünüze Hoşgeldiniz!

Elektrik-Elektronik Mühendisliği Tanışma Toplantısı. Bölümünüze Hoşgeldiniz! Elektrik-Elektronik Mühendisliği Tanışma Toplantısı Bölümünüze Hoşgeldiniz! 2018-2019 Eğitim Öğretim Yılı Tanışma Toplantısı Kırıkkale Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Elektrik-Elektronik Mühendisliği

Detaylı

2017 YILI BİRİM FAALİYET RAPORU

2017 YILI BİRİM FAALİYET RAPORU İKTİSADİ VE İDARİ BİLİMLER FAKÜLTESİ 2017 YILI BİRİM FAALİYET RAPORU İKTİSADİ VE İDARİ BİLİMLER FAKÜLTESİ 2017 BİRİM FAALİYET RAPORU GENEL BİLGİLER -Yetki, Görev ve Sorumluluklar Fakültemizin yetki görev

Detaylı

Bilgisayar Mühendisliği Bölümü

Bilgisayar Mühendisliği Bölümü Gebze Yüksek Teknoloji Enstitüsü Bilgisayar Mühendisliği Bölümü 1 Tanıtım Gösterisi Hazırlayan: Arş. Gör. Ahmet Cengizhan Dirican İçerik 1. 1. Üniversitemiz 2. 2. Bilgisayar Mühendisliği 3. 3. Bölümümüz

Detaylı

MARMARA ÜNİVERSİTESİ İNGİLİZCE İKTİSAT BÖLÜMÜ

MARMARA ÜNİVERSİTESİ İNGİLİZCE İKTİSAT BÖLÜMÜ MARMARA ÜNİVERSİTESİ İNGİLİZCE İKTİSAT BÖLÜMÜ Marmara Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi İngilizce İktisat Bölümü Anadoluhisarı Kampüsü 34810 Beykoz İstanbul Tel: (+90) 216 308 22 26 pbx

Detaylı

DİCLE ÜNİVERSİTESİ VETERİNER FAKÜLTESİ

DİCLE ÜNİVERSİTESİ VETERİNER FAKÜLTESİ DİCLE ÜNİVERSİTESİ VETERİNER FAKÜLTESİ T.C. DİCLE ÜNİVERSİTESİ VETERİNER FAKÜLTESİ 21280 Kampus/DİYARBAKIR Tlf.: 0 (412) 248 80 20 Faks: 0 (412) 248 80 21 e-mail: veteriner@dicle.edu.tr Fotoğraflar: Yrd.

Detaylı

T.C. AFYON KOCATEPE ÜNİVERSİTESİ ÇAY MESLEK YÜKSEKOKULU. KİMYA ve KİMYASAL İŞLEME TEKNOLOJİSİ BÖLÜMÜ KİMYA TEKNOLOJİSİ PROGRAMI

T.C. AFYON KOCATEPE ÜNİVERSİTESİ ÇAY MESLEK YÜKSEKOKULU. KİMYA ve KİMYASAL İŞLEME TEKNOLOJİSİ BÖLÜMÜ KİMYA TEKNOLOJİSİ PROGRAMI T.C. AFYON KOCATEPE ÜNİVERSİTESİ ÇAY MESLEK YÜKSEKOKULU KİMYA ve KİMYASAL İŞLEME TEKNOLOJİSİ BÖLÜMÜ KİMYA TEKNOLOJİSİ PROGRAMI GENEL BİLGİLER Genel Bilgi ve Programın Tarihçesi 2002-2003 Akademik Yılında

Detaylı

GÜMÜŞHANE ÜNİVERSİTESİ FEN BİLİMLERİ VE SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ NE HOŞGELDİNİZ

GÜMÜŞHANE ÜNİVERSİTESİ FEN BİLİMLERİ VE SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ NE HOŞGELDİNİZ FEN BİLİMLERİ VE SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ NE HOŞGELDİNİZ Sevgili Öğrenciler, GÜMÜŞHANE ÜNİVERSİTESİ FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ Gümüşhane Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü 2008 yılında kurulmuş ve 2009

Detaylı

Akdeniz Üniversitesi Uluslararası İlişkiler Ofisi. e-bülten. uio.akdeniz.edu.tr/tr. Akdeniz University International Relations Office

Akdeniz Üniversitesi Uluslararası İlişkiler Ofisi. e-bülten. uio.akdeniz.edu.tr/tr. Akdeniz University International Relations Office Akdeniz Üniversitesi Uluslararası İlişkiler Ofisi e-bülten Akdeniz University International Relations Office @AkdenizUni_IRO YENİ ULUSLARARASI ÖĞRENCİLERİMİZ ÜNİVERSİTEMİZDE Bu yıl 12 Mayıs 2018 tarihinde

Detaylı

HĠTĠT ÜNĠVERSĠTESĠ ENGELSĠZ ÜNĠVERSĠTE BĠRĠMĠ

HĠTĠT ÜNĠVERSĠTESĠ ENGELSĠZ ÜNĠVERSĠTE BĠRĠMĠ HĠTĠT ÜNĠVERSĠTESĠ ENGELSĠZ ÜNĠVERSĠTE BĠRĠMĠ EYLÜL 2010 RAPORU ENGELLĠ ÖĞRENCĠLERE YÖNELĠK YAPILAN FAALĠYETLER Engelli Öğrencilere Yönelik Yapılan Fiziki Ortamlar Mühendislik Fakültesi bina girişinde

Detaylı

T.C. AMASYA ÜNİVERSİTESİ. Taşova Meslek Yüksekokulu GÖREV TANIMI

T.C. AMASYA ÜNİVERSİTESİ. Taşova Meslek Yüksekokulu GÖREV TANIMI T.C. BİRİMİ: GÖREV ADI: Yüksekokul Müdürü GÖREV AMACI: Amasya Üniversitesi nin misyon, vizyon, amaç ve ilkeleri ile Amasya Taşova Meslek Yüksekokulunun misyon ve vizyonu doğrultusunda, ilgili mevzuat çerçevesinde,

Detaylı

SÜREKLİ İYİLEŞTİRME HEDEFLER PLANLA UYGULA ÖNLEM AL HEDEFLERİ YÜKSELT KONTROL KSE

SÜREKLİ İYİLEŞTİRME HEDEFLER PLANLA UYGULA ÖNLEM AL HEDEFLERİ YÜKSELT KONTROL KSE SÜREKLİ İYİLEŞTİRME HEDEFLER PLANLA ÖNLEM AL HEDEFLERİ YÜLT UYGULA KONTROL Bilgi Akışı EĞİTİM VE ÖĞRETİM SÜREÇLERİ ÖLÇME VE DEĞERLENDİRME İYİLEŞTİRME ARAŞTIRMA VE GELİŞTİRME SÜREÇLERİ YÖNETSEL SÜREÇLER

Detaylı

15 Nisan 2013 Tarihli Atölye Çalışması Sonuçları

15 Nisan 2013 Tarihli Atölye Çalışması Sonuçları İTÜ II. ULUSAL KARİYER ÇALIŞTAYI 15 Nisan 2013 Tarihli Atölye Çalışması Sonuçları Yakın Dönem Projelerimiz İTÜ I. ULUSAL KARİYER ÇALIŞTAYI 15 Nisan 2013 11 üniversite 13 uzman 4 farklı çalışma konusu İTÜ

Detaylı

Evrak Tarih ve Sayısı: 01/07/2014-12620

Evrak Tarih ve Sayısı: 01/07/2014-12620 Evrak Tarih ve Sayısı: 01/07/2014-12620 T.C. KARAMANOĞLU MEHMETBEY ÜNİVERSİTESİ Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu Müdürlüğü *BENUBML7* Sayı : 31850582-612.01.01- Konu: Kamu İç Kontrol Standartlarına Uyum

Detaylı

CUMHURİYET ÜNİVERSİTESİ MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ Eğitim Öğretim Yılı. Prof. Dr. Mehmet ŞİMŞİR (DEKAN V.)

CUMHURİYET ÜNİVERSİTESİ MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ Eğitim Öğretim Yılı. Prof. Dr. Mehmet ŞİMŞİR (DEKAN V.) CUMHURİYET ÜNİVERSİTESİ MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ 2017-18 Eğitim Öğretim Yılı Prof. Dr. Mehmet ŞİMŞİR (DEKAN V.) 27 EKİM 2017 1 GENEL BİLGİLER Fakültemiz 20 Temmuz 1982 tarihinde kurulmuş olup eğitim-öğretim

Detaylı

: 1554 kişi ( tarihleri arasında) Taban ve Tavan Puanları : Taban Puan 175,556 Tavan Puan 283,916 ( ) :---

: 1554 kişi ( tarihleri arasında) Taban ve Tavan Puanları : Taban Puan 175,556 Tavan Puan 283,916 ( ) :--- İnşaat Teknolojisi Programı Kuruluş Yılı : 1976 Eğitime Başlama Yılı : 1976 Mezun Sayımız : 1554 kişi (2006-2017 tarihleri arasında) Yer : Burdur Eğitim Süresi : 2 Yıl Puan Türü : YGS-1 Kontenjan : 130

Detaylı

ÜNİVERSİTEDE KULLANILAN TERİMLER

ÜNİVERSİTEDE KULLANILAN TERİMLER ÜNİVERSİTEDE KULLANILAN TERİMLER Yükseköğretim: Ortaöğretime dayalı ve en az dört yarı yılı kapsayan her kademedeki eğitimöğretimin tümüdür. Yükseköğretimde önlisans, lisans ve lisansüstü düzeylerde eğitim

Detaylı

GIDA İŞLEME BÖLÜMÜ ÖZDEĞERLENDİRME RAPORU

GIDA İŞLEME BÖLÜMÜ ÖZDEĞERLENDİRME RAPORU GIDA İŞLEME BÖLÜMÜ ÖZDEĞERLENDİRME RAPORU 2017 1. Misyonu, Vizyonu, Değerleri ve Hedefleri Misyonu: Çağdaş ve etik değerleri benimseyen, araştırmacı, üretken, yaratıcı, takım çalışmasına yatkın ve mesleki

Detaylı

BARTIN ÜNİVERSİTESİ FEN FAKÜLTESİ İSTATİSTİK BÖLÜMÜ. Telefon: M.Bahar BAŞKIR

BARTIN ÜNİVERSİTESİ FEN FAKÜLTESİ İSTATİSTİK BÖLÜMÜ.  Telefon: M.Bahar BAŞKIR http://fen.bartin.edu.tr Telefon:0 378 501 10 00 M.Bahar BAŞKIR GENEL BİLGİLER: Eğitim Dili : Türkçe Eğitim Süresi : 4 Yıl 2013 yılı: 3 adet Öğretim üyesi 2016-2017 Eğitim-Öğretim faaliyeti başladı. Mezuniyet

Detaylı

Sağlık Bilimleri Fakültesi

Sağlık Bilimleri Fakültesi Sağlık Bilimleri Fakültesi 2017 ÖSYS Aday Öğrencilerin Tanıtım Günleri 11-21 Temmuz 2017 tarihleri arasında (hafta içi) her gün saat 11.00 'de Fakültemiz 102 No lu Derslikte Gerçekleştirilecektir. İrtibat

Detaylı

AKADEMİK PERSONEL MEMNUNİYET ANKETİNE YÖNELİK DEĞERLENDİRMELER DÜZCE ÜNİVERSİTESİ SÜREKLİ İYİLEŞTİRME KOORDİNATÖRLÜĞÜ

AKADEMİK PERSONEL MEMNUNİYET ANKETİNE YÖNELİK DEĞERLENDİRMELER DÜZCE ÜNİVERSİTESİ SÜREKLİ İYİLEŞTİRME KOORDİNATÖRLÜĞÜ AKADEMİK PERSONEL MEMNUNİYET ANKETİNE YÖNELİK DEĞERLENDİRMELER 2012-2016 1 DÜZCE ÜNİVERSİTESİ SÜREKLİ İYİLEŞTİRME KOORDİNATÖRLÜĞÜ 1 2014 yılında idari nedenlerden dolayı veri toplanamadığı için analiz

Detaylı

U T F. Uluslararası Ticaret ve Finansman International Trade and Finance

U T F. Uluslararası Ticaret ve Finansman International Trade and Finance U T F ÖSYS Başarısı - Genel Türkiye Genelinde o TM-1 puan türünde o Türkçe eğitim o Devlet üniversiteleri arası karşılaştırma ÖSYS Başarısı - Genel Türkiye genelinde 6 üniversite 2013-14-15 taban puanlar

Detaylı

YÖNETİM VE ORGANİZASYON Bölümü Öz Değerlendirme Raporu (2017) 1 Misyonu, Vizyonu, Değerleri ve Hedefleri Misyonu: Çağdaş ve etik değerleri

YÖNETİM VE ORGANİZASYON Bölümü Öz Değerlendirme Raporu (2017) 1 Misyonu, Vizyonu, Değerleri ve Hedefleri Misyonu: Çağdaş ve etik değerleri YÖNETİM VE ORGANİZASYON Bölümü Öz Değerlendirme Raporu (2017) 1 Misyonu, Vizyonu, Değerleri ve Hedefleri Misyonu: Çağdaş ve etik değerleri benimseyen, araştırmacı, üretken, yaratıcı, takım çalışmasına

Detaylı

ÖĞRENCİ MEMNUNİYET ANKETİ DEĞERLENDİRME RAPORU

ÖĞRENCİ MEMNUNİYET ANKETİ DEĞERLENDİRME RAPORU ÖĞRENCİ MEMNUNİYET ANKETİ DEĞERLENDİRME RAPORU 2016 DÜZCE ÜNİVERSİTESİ SÜREKLİ İYİLEŞTİRME KOORDİNATÖRLÜĞÜ TAKDİM 2006 yılında kurulan ve değer üreten üniversite sloganıyla yeni kurulan üniversiteler arasında

Detaylı

ERCİYES ÜNİVERSİTESİ HAVACILIK VE UZAY BİLİMLERİ FAKÜLTESİ

ERCİYES ÜNİVERSİTESİ HAVACILIK VE UZAY BİLİMLERİ FAKÜLTESİ ERCİYES ÜNİVERSİTESİ HAVACILIK VE UZAY BİLİMLERİ FAKÜLTESİ Yrd. Doç. Dr. Hamdi ERCAN Dekan Yrd. IX. Ulusal Uçak Havacılık ve Uzay Mühendisliği Kurultayı, 6 Mayıs 2017 ERCİYES ÜNİVERSİTESİ Erciyes Üniversitesi

Detaylı

Geleceğinize Açılan Kapı

Geleceğinize Açılan Kapı Geleceğinize Açılan Kapı OSMANİYE KORKUT ATA ÜNİVERSİTESİ AKADEMİK BİRİMLER Fakülteler 1. Mühendislik Fakültesi 2. İktisadi ve İdari Bilimler Fak. 3. Fen Edebiyat Fak. 4. Mimarlık, Tasarım ve Güzel Sanatlar

Detaylı

2547 Sayılı Kanunun 16 ıncı maddesinde belirtilen hususlara ilaveten Dekan ın görev, yetki ve sorumlulukları şunlardır:

2547 Sayılı Kanunun 16 ıncı maddesinde belirtilen hususlara ilaveten Dekan ın görev, yetki ve sorumlulukları şunlardır: ORGANİZASYON BİLGİLERİ Dekanlık Rektör/YÖK Başkanı Dekan 2547 Sayılı Kanunun 16 ıncı maddesinde belirtilen hususlara ilaveten Dekan ın görev, yetki ve sorumlulukları şunlardır: 1. Fakülte kurullarına başkanlık

Detaylı

ELEKTRİK - ELEKTRONİK MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ

ELEKTRİK - ELEKTRONİK MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ ELEKTRİK - ELEKTRONİK MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ Kuruluşundan Günümüze Yapılanması ve Geleceğe Bakış Açısı 21 OCAK 2009 ERZURUM KURULUŞ Elektrik-Elektronik Mühendisliği Bölümü 1992 yılında Elektronik Haberleşme

Detaylı

Misyon Yönetim Eğitim Başlıca Araştırma ve İnceleme Konuları Bilimsel Çalışmalar Bölüm Faaliyetleri Araştırma sistematiğine sahip Araştırmalarını dışlaştırabilen ve savunabilen Deneysel ve teorik modelleme

Detaylı

BÜLENT ECEVİT ÜNİVERSİTESİ

BÜLENT ECEVİT ÜNİVERSİTESİ BÜLENT ECEVİT ÜNİVERSİTESİ DENİZCİLİK FAKÜLTESİ 01.02.2018 PROF.DR. YÜKSEL AYAZ DEKAN V. TARİHÇE VE GENEL BİLGİLER Deniz İşletmeciliği ve Yönetimi Yüksekokulu, Zonguldak Karaelmas Üniversitesi bünyesinde

Detaylı

Bilgisayar Mühendisliği Bölümü

Bilgisayar Mühendisliği Bölümü Gebze Yüksek Teknoloji Enstitüsü Bilgisayar Mühendisliği Bölümü Tanıtım Gösterisi 1 İçerik 1. Üniversitemiz 2. Bilgisayar Mühendisliği 3. Bölümümüz 4. Son Sözler 2 Üniversitemiz 3 1. Teknoloji Enstitüsü

Detaylı

ULUDAĞ ÜNİVERSİTESİ SÜREKLİ EĞİTİM UYGULAMA VE ARAŞTIRMA MERKEZİ YÖNETMELİĞİ. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar

ULUDAĞ ÜNİVERSİTESİ SÜREKLİ EĞİTİM UYGULAMA VE ARAŞTIRMA MERKEZİ YÖNETMELİĞİ. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar ULUDAĞ ÜNİVERSİTESİ SÜREKLİ EĞİTİM UYGULAMA VE ARAŞTIRMA MERKEZİ YÖNETMELİĞİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç MADDE 1 (1) Bu Yönetmeliğin amacı; Uludağ Üniversitesi Sürekli Eğitim Uygulama

Detaylı

T.C. İSTANBUL MEDİPOL ÜNİVERSİTESİ ECZACILIK FAKÜLTESİ

T.C. İSTANBUL MEDİPOL ÜNİVERSİTESİ ECZACILIK FAKÜLTESİ T.C. İSTANBUL MEDİPOL ÜNİVERSİTESİ ECZACILIK FAKÜLTESİ TARİHÇE İstanbul Medipol Üniversitesi, Türkiye Eğitim, Sağlık ve Araştırma (TESA) Vakfı tarafından kurulmuş ve 7 Temmuz 2009 tarih ve 27281 sayılı

Detaylı

Öğrenci Memnuniyet Anketi

Öğrenci Memnuniyet Anketi 1 / 13 15.12.2018 13:20 Sevgili Öğrenciler; Bu çalışmanın amacı, Kalite Değerlendirme Raporu kapsamında, meslek yüksek okulumuzda öğrenim gören öğrencilerin genel memnuniyet düzeylerinin belirlenmesidir.

Detaylı

ORMAN FAKÜLTESİ KOMİSYONLAR VE KOORDİNATÖRLÜKLER. Komisyonlar Başkan ve Üyeler Komisyon Tanımları ve Görevleri

ORMAN FAKÜLTESİ KOMİSYONLAR VE KOORDİNATÖRLÜKLER. Komisyonlar Başkan ve Üyeler Komisyon Tanımları ve Görevleri ORMAN FAKÜLTESİ KOMİSYONLAR VE KOORDİNATÖRLÜKLER Komisyonlar ve ler Komisyon Tanımları ve Görevleri Akademik Yükseltilme ve Atama Ön Değerlendirme (Yedek ) Fakültemiz ile ilgili kadrolara başvuran adayların

Detaylı

BATMAN ÜNİVERSİTESİ MÜHENDİSLİK- MİMARLIK FAKÜLTESİ BİLGİSAYAR MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ

BATMAN ÜNİVERSİTESİ MÜHENDİSLİK- MİMARLIK FAKÜLTESİ BİLGİSAYAR MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ BATMAN ÜNİVERSİTESİ MÜHENDİSLİK- MİMARLIK FAKÜLTESİ BİLGİSAYAR MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ 2018-2019 Misyonumuz Bilgi ve İletişim Teknolojileri için öncü ve vizyoner bilgisayar mühendisleri yetiştirmek. Vizyonumuz

Detaylı

ZONGULDAK BÜLENT ECEVİT ÜNİVERSİTESİ

ZONGULDAK BÜLENT ECEVİT ÜNİVERSİTESİ ZONGULDAK BÜLENT ECEVİT ÜNİVERSİTESİ DENİZCİLİK FAKÜLTESİ 01.03.2019 PROF.DR. YÜKSEL AYAZ DEKAN V. TARİHÇE VE GENEL BİLGİLER Birimimiz, Deniz İşletmeciliği ve Yönetimi Yüksekokulu adı altında Denizcilik

Detaylı

Fakültemiz; Fakültemiz yeni kurulmasına rağmen hızla büyümekte ve kadrolarını genişletmektedir.

Fakültemiz; Fakültemiz yeni kurulmasına rağmen hızla büyümekte ve kadrolarını genişletmektedir. HOŞGELDİNİZ Fakültemiz; Bilimsel tutum ve becerileri kazanmış, mesleki donanım sahibi, içinde bulunduğu eğitimsel süreçlerle ilgili, toplumsal meselelere duyarlı, hür düşünen, demokratik ilkelere bağlı,

Detaylı

KIRIKKALE ÜNİVERSİTESİ YABANCI DİLLER YÜKSEKOKULU

KIRIKKALE ÜNİVERSİTESİ YABANCI DİLLER YÜKSEKOKULU KIRIKKALE ÜNİVERSİTESİ YABANCI DİLLER YÜKSEKOKULU 2017 YILI FAALİYET RAPORU HAZIRLAYAN Prof. Dr. Adnan KARAİSMAİLOĞLU 2017 ÖNSÖZ Yüksekokulumuz Bakanlar Kurulunun 2013/4623 sayılı kararı ile 08 Nisan 2013

Detaylı

Bartın Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Çevre Mühendisliği Bölümü

Bartın Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Çevre Mühendisliği Bölümü Bartın Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Çevre Mühendisliği Bölümü cevre.bartin.edu.tr aday.bartin.edu.tr Bartın Üniversitesi Çevre Mühendisliği Bölümü tarafından 2018 yılında hazırlanmıştır. 1. Çevre

Detaylı

YÖNETMELİK NAMIK KEMAL ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK UYGULAMA VE ARAŞTIRMA MERKEZİ YÖNETMELİĞİ. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar

YÖNETMELİK NAMIK KEMAL ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK UYGULAMA VE ARAŞTIRMA MERKEZİ YÖNETMELİĞİ. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar 17 Ağustos 2010 SALI Resmî Gazete Sayı : 27675 Namık Kemal Üniversitesinden: YÖNETMELİK NAMIK KEMAL ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK UYGULAMA VE ARAŞTIRMA MERKEZİ YÖNETMELİĞİ Amaç BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak

Detaylı

www.eng.harran.edu.tr/insaat/

www.eng.harran.edu.tr/insaat/ Misyon Yönetim Eğitim Başlıca Araştırma ve İnceleme Konuları Bilimsel Çalışmalar Bölüm Faaliyetleri İNŞAAT MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ Misyon Araştırma sistematiğine sahip Araştırmalarını dışlaştırabilen ve savunabilen

Detaylı

BİLİMSEL ARAŞTIRMA PROJELERİ BAŞVURU-DEĞERLENDİRME-DESTEK MANİSA-2014

BİLİMSEL ARAŞTIRMA PROJELERİ BAŞVURU-DEĞERLENDİRME-DESTEK MANİSA-2014 CELAL BAYAR ÜNİVERSİTESİ BAP KOORDİNASYON BİRİMİ BİLİMSEL ARAŞTIRMA PROJELERİ BAŞVURU-DEĞERLENDİRME-DESTEK MANİSA-2014 BİLİMSEL ARAŞTIRMA PROJELERİ KOORDİNASYON BİRİMİ NEDİR? Yükseköğretim Kurumları nda

Detaylı

BİTLİS EREN ÜNİVERSİTESİ ÇEVRE SORUNLARI UYGULAMA VE ARAŞTIRMA MERKEZİ YÖNETMELİĞİ

BİTLİS EREN ÜNİVERSİTESİ ÇEVRE SORUNLARI UYGULAMA VE ARAŞTIRMA MERKEZİ YÖNETMELİĞİ 08 Temmuz 2015 CUMA Resmî Gazete Sayı : 29764 YÖNETMELİK Bitlis Eren Üniversitesinden: BİTLİS EREN ÜNİVERSİTESİ ÇEVRE SORUNLARI UYGULAMA VE ARAŞTIRMA MERKEZİ YÖNETMELİĞİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak

Detaylı

: 297 kişi ( tarihleri arasında) Kontenjan : 40 ( )

: 297 kişi ( tarihleri arasında) Kontenjan : 40 ( ) Doğalgaz ve Tesisatı Teknolojisi Programı Kuruluş Yılı : 2005 Eğitime Başlama Yılı : 2005 Mezun Sayımız : 297 kişi (2006-2017 tarihleri arasında) Yer Eğitim Süresi Puan Türü : Burdur : 2 Yıl : YGS-2 Kontenjan

Detaylı

MUĞLA SITKI KOÇMAN ÜNİVERSİTESİ

MUĞLA SITKI KOÇMAN ÜNİVERSİTESİ MUĞLA SITKI KOÇMAN ÜNİVERSİTESİ EĞİTİM FAKÜLTESİ Fakültemiz 2809 sayılı Kanunun Ek 30. maddesi uyarınca Bakanlar Kurulunun 02.06.2000 tarih ve 2000-854 sayılı kararnamesiyle kurulmuş, 2001-2002 Eğitim

Detaylı

Bilgisayar Mühendisliği

Bilgisayar Mühendisliği Bilgisayar Mühendisliği Bülent Ecevit Üniversitesi Bilgisayar Mühendisliği Bölümü http://bilgisayar.beun.edu.tr İçerik Zonguldak Tanıtımı Üniversite Tanıtımı Mühendis Kimdir? Mühendisin Sorusu Bilgisayar

Detaylı

T.C. HİTİT ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ

T.C. HİTİT ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ T.C. HİTİT ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ PERFORMANS PROGRAMI 03 İÇİNDEKİLER. ÜST YÖNETİCİ SUNUŞU. MİSYON 3. VİZYON 4. YETKİ, GÖREV VE SORUMLULUK 5. ORGANİZASYON ŞEMASI 6. FİZİKSEL YAPI 7. TEKNOLOJİK KAYNAKLAR

Detaylı

Makine Mühendisliği Bölümü

Makine Mühendisliği Bölümü BÜLENT ECEVİT ÜNİVERSİTESİ MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ Makine Mühendisliği Bölümü Tanıtım Bülent Ecevit Üniversitesi, Makina Mühendisliği Bölümü lisans programı, 1 yıl isteğe bağlı hazırlık sınıfı eğitiminden

Detaylı

Namık Kemal Üniversitesi

Namık Kemal Üniversitesi Namık Kemal Üniversitesi Kurumsal Değerlendirme ve Stratejik Planlama Çalışmaları Bilgilendirme Notu No. 2 Öğr. Gör. Özcan Konur Namık Kemal Üniversitesi Rektörlüğü Mayıs Đçindekiler listesi Özet... 3

Detaylı

%30 u İngilizcedir. MÜDEK 2/27

%30 u İngilizcedir. MÜDEK 2/27 MÜDEK Mühendislik Eğitim Programları Değerlendirme ve Akreditasyon Derneği dir. Müdek, farklı disiplinlerdeki mühendislik eğitim programları için akreditasyon, değerlendirme ve bilgilendirme çalışmaları

Detaylı

GAZİOSMANPAŞA ÜNİVERSİTESİ ALMUS MESLEK YÜKSEKOKULU

GAZİOSMANPAŞA ÜNİVERSİTESİ ALMUS MESLEK YÜKSEKOKULU GAZİOSMANPAŞA ÜNİVERSİTESİ ALMUS MESLEK YÜKSEKOKULU OKULUMUZ HAKKINDA Okulumuz 1995 yılında Tokat İli nin bir doğa harikası olan Almus İlçesi nde kendisine tahsis edilen 32 dönüm kampüs alanı içerisinde

Detaylı

Dış Paydaş Toplumsal Katkı Araştırması Anketi Sonuçları

Dış Paydaş Toplumsal Katkı Araştırması Anketi Sonuçları ANKARA YILDIRIM BEYAZIT ÜNİVERSİTESİ İstatistik Araştırma ve Uygulama Merkezi 28.9.217 Dış Paydaş Toplumsal Katkı Araştırması Anketi Sonuçları 1 İÇİNDEKİLER Sayfa Yönetici Özeti 3-4 Dış Paydaş Toplumsal

Detaylı

YÜKSEKÖĞRETİM KURULU PROFESÖR 20.02.2014. Doktora İSTANBUL TEKNİK ÜNİVERSİTESİ FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ/ÇEVRE 1981

YÜKSEKÖĞRETİM KURULU PROFESÖR 20.02.2014. Doktora İSTANBUL TEKNİK ÜNİVERSİTESİ FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ/ÇEVRE 1981 ALİ KALENDER ÖZGEÇMİŞ YÜKSEKÖĞRETİM KURULU PROFESÖR 20.02.2014 Adres : İSTANBUL AREL ÜNİVERSİTESİ/MÜHENDİSLİK-MİMARLIK FAKÜLTESİ/İNŞAAT MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ/ Telefon : 2128672500-1134 E-posta : alikalender@arel.edu.tr

Detaylı