ETKİNLİK RAPORU

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "2004-2006 ETKİNLİK RAPORU"

Transkript

1 ETKİNLİK RAPORU İTO İSİH KOMİSYONU

2 Program : İSİH Komisyon etkinliklerinin kısa tanıtımı Katılımcıların görüşleri Seçim Dilek ve temenniler

3 dönemi Komisyon Yürütme Kurulu : Başkan :Tuğrul ŞAHBAZ Altan KOLTAN Başkan Yardımcısı :Hakkı GİRGİN Üye : Hakan TOKSÖZ Üye : Yıldıray ORHON Üye :Hürcan GİRGİN Üye :Sema ÖZGÜR Üye :Osman BÖLÜKBAŞ

4 ETKİNLİKLER İzmir Tabip Odası içinde İlkyardım Eğitim Merkezi kurulması için İl Sağlık Müdürlüğü Acil Tıp Şube Müdürlüğü ile görüşülmüş, İlkyardım Eğitim Maketleri için firmalardan teklif alınmış. Oda Yönetim Kurulu'nda bu bilgiler ışığında neler yapılabileceği konuşulmuştur.

5 Odamızın Bayraklı Tepekule deki büroları eğitim merkezi olarak donatılmış ve Kasım 2005 te İlkyardım Eğitim Merkezi faaliyete başlamıştır.açıldığından itibaren yoğun ilgi gören merkezimiz,güçlü eğitim kadrosu ile Dr.Oğuz Yanık ın mesul müdürlüğünde çalışmalarını sürdürmektedir günü açılış kokteyli yapılmıştır

6 İzmir Tabip Odası Hizmet Binası İşçi Sağlığı ve İş Güvenliği açısından değerlendirilmiş ve alınması gereken önlemler konusunda Dr. Hakan TOKSÖZ tarafından rapor hazırlanmıştır.

7 İşyeri hekimliği atamalarında yaşanan yetki karmaşasını gidermek ve diyalog kurmak amacıyla SSK Sağlık İşleri Müdürlüğü ile görüşme yapılmıştır. SSK Sağlık İşleri Müdürlüğü'ne ortak kullanılabilecek İşyeri Hekimliği Hizmet sözleşme metni Dr. Tuğrul ŞAHBAZ tarafından hazırlanarak iletilmiştir.

8 İşyeri hekimlerinin kullanabileceği Personel Sağlık Dosyası örneği Dr. Hakan TOKSÖZ tarafından hazırlanarak,oda Yönetim Kurulu'na iletilmiştir.

9 Oda Yönetim Kurulu'nun 2 Kasım 2004 tarihinde aldığı Kamuda çalışan hekimin en çok bir, başka bir görevi olmayan hekimin en çok iki işyeri için yetki alabileceği, 2006 Ocak ayından itibaren durumu buna uymayan hekimlerin işyeri yetki yenilemelerinin yapılmayacağı kararı komisyonumuzda tartışılmış, uygulamanın doğuracağı sonuçlar konusunda Oda Yönetim Kurulu ile görüşme yapılmış, görüşlerimiz bir dilekçe ile iletilmiştir. Bu gelişmelerden sonra İSİH Komisyonundan Dosya Değerlendirme Kurulu'na katılan üyelerimiz bu görevi yürütmeyi bırakmışlardır.

10 İş Teftiş Kurulu'ndan İş Müfettişi Sibel BAYÇIN'ın konuşmacı olarak katıldığı Denetimlerde İş müfettişlerinin işyeri hekimlerinden neler istediği ve yeni mevzuatın bu alanda işyeri hekimlerine ne gibi yükümlülükler getirdiğine ilişkin toplantı işyeri hekimlerinin yoğun ilgisiyle karşılaşmıştır.

11 Muğla ve Aydın'da yapılan Turizm Hekimliği Çalışma Grubu toplantılarına Dr. Hakan TOKSÖZ katılmış ve bu alanda yapılan çalışmalar hakkında gerek İSİH Komisyonunu, gerekse Oda YK'nu bilgilendirmiştir.

12 SSK Hastanelerinin Sağlık Bakanlığı'na devri sonrasında SSK eczanelerinin kapanması ve SSK'lıların serbest eczanelerden ilaç temin etmeleriyle başlayan süreçte işyeri hekimi reçetelerinin temin edilmesinde yaşanan sorunlar konusunda İzmir Eczacı Odası ile görüşme ve işçilerin mağdur edilmeyeceği bir uygulama için Odamızın görüşlerinin iletilmesi Oda Yönetim Kurulu'na önerilmiştir.

13 TTB İşçi Sağlığı Kolu'nun toplantılarına düzenli katılan Dr. Altan KOLTAN, özellikle TTB tarafından işyeri hekimlerinin sertifikasyon eğitimleri, Tabip Odalarının işyeri hekimi atama ve işyeri hekimliği asgari ücreti belirleme yetkilerinin yargı konusu olduğu bu dönemde TTB tarafından yürütülen çalışmalara katılmış ve Komisyonu bilgilendirmiştir. İşyeri Hekimlerinin Çalışma Süreleri ile ilgili bir çalışma yapmış, bu çalışmayı TTB İşçi Sağlığı Kolu'nda sunmuştur.

14 tarihlerinde A tipi İşyeri Hekimliği sertifika kursu yapılmıştır.

15 tarihlerinde yapılan A tipi sertifika kursuna katılanlar için düzenlenen bir günlük tamamlama eğitimi 05 Mart 2006 da ilimizde gerçekleştirilmiştir.

16 Eğitim çalışmaları kapsamında işyeri hekimleri deneyim paylaşımı toplantısı yapılmış, Dr.Osman Bölükbaşı nın Carrefoursa daki uygulamalar sunumu, katılımcılar tarafından ilgiyle izlenerek tartışılmıştır

17 tarihlerinde İşyeri Hekimliği B tipi sertifika kursu yapılmıştır.

18 Onbir işyeri hekimi arkadaşımıza İşyerlerinde Olağandışı Durumlar ve Acil Hal Organizasyonu eğitimi,dr.zeynep ÖLMEZOĞLU ve İş Müf. Şeref UZMAN tarafından interaktif eğitim teknikleri kullanılarak verilmiş olup ;TTB den kredilendirilmiştir.yoğun talep nedeniyle bu eğitimin tekrarlanması planlanmıştır.

19 1998 yılından bugüne dek tüm komisyon kararları ve faaliyetleri incelenerek komisyon çalışmalarının swot analizi yapılmıştır.bu analiz sonuçları üzerinden komisyon amaç ve hedefleri tesbit edilmiştir.

20 AMAÇ İzmir ve çevresinde ki tüm çalışanların, saygın bir İşçi Sağlığı hizmeti alması.

21 Hedefler : İşçi Sağlığı konusunda alanın tüm aktörleri ile amaç ve hedeflerimizi ortaklaştırmak,olgunlaştırmak. İşyeri Sağlık Birimi hizmetlerinin, bilişim tabanlı altyapısını oluşturmak,yaygınlaştırmak İşyeri sağlık birimi hizmetlerinin standartlarını oluşturmak,akredite etmek ya da olmasını sağlamak Oda olarak tüm işyeri hekimleri ile iletişimimizi artırmak İzmir İşçi Sağlığı Enstitüsünü kurmak

22 İş kazalarının özel sağlık kuruluşlarında ve ikinci basamak sağlık kuruluşlarında kayıtbildirimleri ve adli raporlar konusu tartışılmış, bu konuda her iş kazasının adli bir olay olduğu ve mutlaka adli rapor düzenlenmesi gerektiği yönünde karara varılmış olup üniversitelerin Adli Tıp AD larından yazılı görüş istenmiştir.

23

24

25 Sağlık Gözetimlerinin standartizasyonu Akciğer grafisi, Odyometri, Solunum fonksiyon testi, Göz muayeneleri Biyokimyasal,serolojik tetkikler Portör muayeneleri için Uzmanlık Dernekleri ve Üniversitelerden görüş istenmiştir.

26 e-işyeri hekimliği İzmir deki işyeri hekimleri ile iletişimimizi artırmak,alanda karşılaşılan sorunlara destek olabilmek ve yıllardır işyeri hekimliği yapan deneyimli arkadaşlarımızın birikimlerini paylaşarak katkı yapabilecekleri bir ortam yaratabilmek amacıyla adıyla bir ileti öbeği oluşturulmuştur. İşyeri Sağlık Birimi hizmetlerinin tümünün bir bilgisayar programı haline getirilmesi amacıyla kurgulanan e-işyeri hekimliği projesi çalışması halen devam etmektedir.

27 Öncelikle komisyon etkinliklerinde bulunmayı isteyip de vakitsizlik,ulaşım problemleri vs gibi sebeplerle bugüne kadar katılamamış arkadaşlarımıza ulaşmak hedeflenmiştir.

28 Ayrıca internet tabanlı 27 adet Çalışma Grubu kurulmuştur.işyeri hekimleri ilgi alanlarına göre bu gruplara üye olmuşlar ve evlerinden işyerlerinden internet aracılığı ile çalışmalara başlamışlardır.

29 e-çalışma grupları 1. Risk değerlendirme 2. Eğitim 3. Kimyasallar 4. Patlayıcı parlayıcılar 5. Ergonomi 6. Olağandışı durumlar 7. Mesleki kas iskelet hastalıkları 8. Mesleki solunum sistemi hastalıkları 9. Mesleki dermatozlar 10. Turizm hekimliği 11. Tıbbi destek 12. Sağlık gözetimleri 13. İş kazaları 14.İş psikolojisi 15.İSİG ekonomisi 16.İşitmenin korunması 17.Üreme sağlığı 18.İşyerinde beslenme 19.Epidemiyoloji kayıt istatistik 20.Bilişim 21.Çevre sağlığı 22.Akreditasyon 23.İlkyardım,sağlıkçı işçi 24.Sosyal komite 25.İstihdam ve hukuk 26.Kişisel koruyucular 27.Psikomotor testler

30 Çalışma gruplarına destek olmak üzere akademisyen veya konusunda uzman 21 kişilik Danışma Kurulu oluşturulmuştur.bu üyeler gönüllülük esasıyla işyeri hekimlerine destek olmaktadırlar.

31 İş sağlığı hemşirelik derneği(işhem-der) ile iletişim kurularak alanın aktif aktörlerinden olan işyeri hemşireleri ile dayanışma ve alanın sorunlarını paylaşma konusunda adım atılmıştır

32 ADI SOYADI Prof.Dr.Berrin DURMAZ Uz.Dr.Jülide ÖNCÜ Prof.Dr.Arif ÇIMRIN Prof.Dr.Ali Osman KARABABA Prof.Dr.Yeşim TUNÇOK Doç.Alp ERGÖR Doç.Dr.Türkan GÜNAY Yar.Doç.Dr.Yücel DEMİRALP Dr.Hakan BAYDUR Yar.Doç.Dr.Meral Türk SOYER Dr.Aslı DAVAS Uz.Dr.İlter DENİZOĞLU Prof.Dr.Edip TEKER Prof.Dr.Erol UYAR Yar.Doç.Dr.Ali GÜLÇUBUK Yar.Doç.Dr.Mehmet ÇAKMAKÇI Uz.Dr.Füsun Arda ÖZŞAHİN Av. Zeynep ŞİŞLİ Yük.Kimya Müh.Sibel BAYÇİN Doç.Dr.Günseli ÖZDEMİR Uz.Dr.Ümit TEKİN Celal AŞKAROĞLU Dr.Ayşe ÖZTÜRK Diyet Uzm.Canan DEĞİRMENCİ ÇALIŞTIĞI YER EÜTF FİZİK TEDAVİ VE REH. A.D.Başkanı EÜTF FİZİK TEDAVİ VE REH. A.D. DEÜTF GÖĞÜS HAST. A.D. EÜTF HALK SAĞ. A.D. DEÜTF TOKSİKOLOJİ AD DEÜTF HALK SAĞ. A.D. DEÜTF HALK SAĞ. A.D. DEÜTF HALK SAĞ. A.D. DEÜTF HALK SAĞ. A.D. EÜTF HALK SAĞ. A.D. EÜTF HALK SAĞ. A.D. ALSANCAK DEVLET HAST. KBB DEÜ ENDÜSTRİ MÜH.A.D.Başkanı DEÜ MÜH.FAK.MAKİNE MÜH.A.D.Başkanı DEÜ MÜH.FAK. ENDÜSTRİ MÜH.A.D. DEÜ MÜH.FAK. ENDÜSTRİ MÜH.A.D. ATATÜRK DEVLET HAST. CİLDİYE İZMİR TABİP ODASI HUKUK BÜROSU izmir İŞ TEFTİŞ GRUP BAŞKANLIĞI EÜ MÜH.FAK.KİMYA MÜHENDİSLİĞİ BOZYAKA DEV. HASTANESİ RADYOLOJİ TSE - İZMİR İSGÜM-İZMİR EÜTF ENDOKRİNOLOJİ

33 Bu programın tanıtımı ve danışma kurulu üyeleriyle tanışma,yakınlaşma amacıyla bir kokteyl gerçekleştirilmiş; basın yoluyla bu çalışmaların kamuoyuna duyurulması sağlanmaya çalışılmıştır.

34 Kuş gribi ve işyerlerinde alınacak önlemler,bilgilendirme konulu bir sunum komisyon adına Dr.Yıldıray Orhon tarafından hazırlanarak adresi olan tüm işyeri hekimlerine elektronik posta yoluyla gönderilmiştir.

35 Üniversitelerin Halk Sağlığı AD,Makine Mühendisleri Odası,Endüstri Müh.AD temsilcilerinin katılımıyla Çevre Sağlığı,İşçi Sağlığı ve Güvenliği,Ürün Sağlığı ve Güvenliği konularında Meslek Odaları ve Üniversitelerin yeri"başlıklı bir toplantı gerçekleştirilmiş; bu toplantıda, özellikle İşçi Sağlığı İş Güvenliği eğitimleri konusu başlangıç noktası kabul edilip işbirliğinin devam etmesi,ortak projeler oluşturulması arzusu güçlü bir şekilde ifade edilmiştir.alanda ki tüm aktörlere hitap edebilecek eğitim proje taslağı üzerinde çalışmalar devam etmektedir.işçi sayısı ellinin altında olan küçük işyerleri ve sağlıkçı işçi eğitimleri bu projede özel bir yere sahip olmuştur.

36 Aile Hekimliği pilot uygulamasının İşyeri Hekimliğine etkileri konulu bir toplantı düzenlenerek işyeri hekimleri bilgilendirilmiş; meslektaşlarımızın toplantıdaki tartışmalara katılım düzeyi ve biçimi güven verici olmuştur.işyeri Hekimlerine internet üzerinden konu hakkında düzenli bilgi akışı yapılmaktadır.

37 07 Mart 2006 günü İl Sağlık Müdürlüğü önünde basın açıklaması eylemine, diğer işyeri hekimleriyle birlikte katılınmıştır.

ARALIK 2018 ÇALIŞMA RAPORU

ARALIK 2018 ÇALIŞMA RAPORU ARALIK 2018 ÇALIŞMA RAPORU Adres Telefon Elektronik Posta Web Mesudiye mah. 112. cad. 0 324 336 20 30 (PBX) yonetim@mersineo.org.tr www.mersineo.org.tr No:39/B Kat:3 MERSİN MESAP TOPLANTILARI Her hafta

Detaylı

İşyeri Sağlık Birimleri ve İşyeri Ortak Sağlık Birimleri Amaç : Birinci basamak sağlık hizmetleri içerisinde İşyeri Sağlık Birimlerini ve fonksiyonlarını tanıtmak Hedefler : İşyeri Sağlık Birimlerinin

Detaylı

7.3. Uluslararası bilimsel toplantılarda sunulan ve bildiri kitabında basılan bildiriler:*

7.3. Uluslararası bilimsel toplantılarda sunulan ve bildiri kitabında basılan bildiriler:* Sevtap YILDIRIR dryildirir@gmail.com ORCID ID: 0000-0002-0766-178X (505) 799 23 35 1. Doğum Tarihi : 06 / 06 / 1969 2. Unvanı : Pratisyen Hekim 3. Öğrenim Durumu : Yüksek Lisans 4. Çalıştığı Kurum : İstanbul

Detaylı

YÖNETMELİK İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ HASTANELERİ YÖNETMELİĞİ BİRİNCİ BÖLÜM. Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar

YÖNETMELİK İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ HASTANELERİ YÖNETMELİĞİ BİRİNCİ BÖLÜM. Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar 7 Temmuz 2012 CUMARTESİ Resmî Gazete Sayı : 28346 YÖNETMELİK İstanbul Üniversitesinden: İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ HASTANELERİ YÖNETMELİĞİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç MADDE 1 (1) Bu

Detaylı

TURKLAB Bülten Ocak-Şubat-Mart. Metot Validasyonu Eğitimi Şubat 2018

TURKLAB Bülten Ocak-Şubat-Mart. Metot Validasyonu Eğitimi Şubat 2018 TURKLAB Bülten 2018 Ocak-Şubat-Mart Metot Validasyonu Eğitimi 13-14 Şubat 2018 13-14 Şubat 2018 tarihlerinde Metot Validasyonu konulu eğitim gerçekleştirilmiştir. Katılımcılara, TS EN ISO/IEC 17025 standardı

Detaylı

HOŞGELDİNİZ. Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi Halk Sağlığı Anabilim Dalı

HOŞGELDİNİZ. Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi Halk Sağlığı Anabilim Dalı Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi Halk Sağlığı Anabilim Dalı Hacettepe Üniversitesi İş Sağlığı ve Güvenliği, Meslek Hastalıkları Uygulama ve Araştırma Merkezi (HİSAM) Düzenleme Kurulu Prof, Dr. Levent

Detaylı

KASIM 2018 ÇALIŞMA RAPORU

KASIM 2018 ÇALIŞMA RAPORU KASIM 2018 ÇALIŞMA RAPORU Adres Telefon Elektronik Posta Web Mesudiye mah. 112. cad. 0 324 336 20 30 (PBX) yonetim@mersineo.org.tr www.mersineo.org.tr No:39/B Kat:3 MERSİN 14. TÜRKİYE ECZACILIK KONGRESİ

Detaylı

1 Haziran 2016 Hayat Hastanesi Halkla İlişkiler Müdürü Mihriban Ürkmez sağlık hizmetleriyle ilgili Başkanımız Ecz. İ.Yalın Ökmen ile görüştü.

1 Haziran 2016 Hayat Hastanesi Halkla İlişkiler Müdürü Mihriban Ürkmez sağlık hizmetleriyle ilgili Başkanımız Ecz. İ.Yalın Ökmen ile görüştü. ÇALIŞMA RAPORU HAZİRAN 2016 1 Haziran 2016 Hayat Hastanesi Halkla İlişkiler Müdürü Mihriban Ürkmez sağlık hizmetleriyle ilgili Başkanımız Ecz. İ.Yalın Ökmen ile görüştü. 2 Haziran 2016 Digiturk ile ortaklaşa

Detaylı

7. dönem çalışma raporu ÜYE TOPLANTILARI. EMO Kocaeli Şubesi

7. dönem çalışma raporu ÜYE TOPLANTILARI. EMO Kocaeli Şubesi ÜYE TOPLANTILARI 60 Gebze de Temsilcilik Ve Üye Toplantısı Gerçekleştirildi 24 Şubat 2012 7. Dönem yönetim kurulu 24 Şubat Cuma günü Gebze temsilciliği üyeleriyle bir araya geldi. Buluşmada Şube Başkanı

Detaylı

EGE ÜNİVERSİTESİ İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ HİZMETLERİ. Doç Dr Meral Türk

EGE ÜNİVERSİTESİ İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ HİZMETLERİ. Doç Dr Meral Türk EGE ÜNİVERSİTESİ İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ HİZMETLERİ Doç Dr Meral Türk 2009 dan itibaren E.Ü.T.F Hastanesi Çalışan Sağlığı, Güvenliği ve Hakları Birimi 2012 E.Ü İş Sağlığı ve Güvenliği Koordinasyonu 2013

Detaylı

OCAK 2018 ÇALIŞMA RAPORU

OCAK 2018 ÇALIŞMA RAPORU OCAK 2018 ÇALIŞMA RAPORU Adres Telefon Elektronik Posta Web Mesudiye mah. 112. cad. 0 324 336 20 30 (PBX) yonetim@mersineo.org.tr www.mersineo.org.tr No:39/Kat:3 MERSİN ACIYA, HÜZNE DAİR TÜM OLUMSUZLUKLARIN

Detaylı

1 Mart 2018 Eczacıların dilekçelerinin değerlendirildiği Nöbet Komisyonu ön toplantısı yapıldı.

1 Mart 2018 Eczacıların dilekçelerinin değerlendirildiği Nöbet Komisyonu ön toplantısı yapıldı. 1 Mart 2018 Eczacıların dilekçelerinin değerlendirildiği Nöbet Komisyonu ön toplantısı yapıldı. 1 Mart 2018 Tıbbi Cihaz Satış, Reklam ve Tanıtım Yönetmeliği'nde yer alan tıbbi cihazların da satış ve tanıtımlarının

Detaylı

2 Eylül 2016 İtiraz Komisyonu Toplantısına katılım sağlandı. 2 dosya görüşüldü. 1 kesinti, 1 ödeme kararı alındı.

2 Eylül 2016 İtiraz Komisyonu Toplantısına katılım sağlandı. 2 dosya görüşüldü. 1 kesinti, 1 ödeme kararı alındı. ÇALIŞMA RAPORU 2 Eylül 2016 İtiraz Komisyonu Toplantısına katılım sağlandı. 2 dosya görüşüldü. 1 kesinti, 1 ödeme kararı alındı. 2 Eylül 2016 Ankara'da yapılan Smart Eczane Programına katılan Ecz.Gürkan

Detaylı

BURSA TABİP ODASI YÖNETİM KURULU KARARLARI

BURSA TABİP ODASI YÖNETİM KURULU KARARLARI Oturum Tarihi : 02 Ocak 2014 Oturum No : 76 BURSA TABİP ODASI YÖNETİM KURULU KARARLARI 1-... hakkında şikayetçi olan... adlı hasta yakınının dilekçesi ilgili görüşüne başvurduğumuz,...derneğinin 26.12.2013

Detaylı

TSM LERDE İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ HİZMETLERİNİN GELİŞTİRİLMESİ

TSM LERDE İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ HİZMETLERİNİN GELİŞTİRİLMESİ TSM LERDE İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ HİZMETLERİNİN GELİŞTİRİLMESİ Moderatör: Dr Fariz ÇOLAK Raportör ve Sunum: Dr Büşra DELİGÖZ ANKARA 04/12/2014 5 iş güvenliği uzmanı 10 işyeri hekimi Dr Fariz ÇOLAK (Moderatör)

Detaylı

Tarih: 20.01.2011 Sayı: 2011/0049. T.C. SAĞLIK BAKANLIĞI Temel Sağlık Hizmetleri Genel Müdürlüğü ne

Tarih: 20.01.2011 Sayı: 2011/0049. T.C. SAĞLIK BAKANLIĞI Temel Sağlık Hizmetleri Genel Müdürlüğü ne Tarih: 20.01.2011 Sayı: 2011/0049 T.C. SAĞLIK BAKANLIĞI Temel Sağlık Hizmetleri Genel Müdürlüğü ne Halk Sağlığı Alanında Haşerelere Karşı İlaçlama Usul ve Esasları Hakkında Yönetmelikte Değişiklik Yapılmasına

Detaylı

ŞUBAT 2018 ÇALIŞMA RAPORU

ŞUBAT 2018 ÇALIŞMA RAPORU ŞUBAT 2018 ÇALIŞMA RAPORU Adres Telefon Elektronik Posta Web Mesudiye mah. 112. cad. 0 324 336 20 30 (PBX) yonetim@mersineo.org.tr www.mersineo.org.tr No:39/Kat:3 MERSİN LİDERLİK VE SİYASET AKADEMİSİ EĞİTİMİ

Detaylı

HAZİRAN 2018 ÇALIŞMA RAPORU

HAZİRAN 2018 ÇALIŞMA RAPORU HAZİRAN 2018 ÇALIŞMA RAPORU Adres Telefon Elektronik Posta Web Mesudiye mah. 112. cad. 0 324 336 20 30 (PBX) yonetim@mersineo.org.tr www.mersineo.org.tr No:39/Kat:3 MERSİN MERSİN ÜNİVERSİTESİ ECZACILIK

Detaylı

TÜRKİYE DE SAĞLIK KURUMLARINDA İŞÇİ SAĞLIĞI VE İŞ GÜVENLİĞİ HİZMETLERİ. Doç Dr Meral Türk Ege Üni Tıp Fakültesi Halk Sağlığı AD

TÜRKİYE DE SAĞLIK KURUMLARINDA İŞÇİ SAĞLIĞI VE İŞ GÜVENLİĞİ HİZMETLERİ. Doç Dr Meral Türk Ege Üni Tıp Fakültesi Halk Sağlığı AD TÜRKİYE DE SAĞLIK KURUMLARINDA İŞÇİ SAĞLIĞI VE İŞ GÜVENLİĞİ HİZMETLERİ Doç Dr Meral Türk Ege Üni Tıp Fakültesi Halk Sağlığı AD 29 Mart ta DSÖ görevlisi Dr Carlo Urbani SARS nedeniyle ölmüştür. Keneli iğne

Detaylı

Vaatler kağıt üzerinde kalmasın, kaliteli hizmet alayım diyorsanız, İş güvenliği uzmanınız ve işyeri hekiminiz işyerinize gelsin istiyorsanız.

Vaatler kağıt üzerinde kalmasın, kaliteli hizmet alayım diyorsanız, İş güvenliği uzmanınız ve işyeri hekiminiz işyerinize gelsin istiyorsanız. DİKKAT!!!! İŞ GÜVENLİĞİ HİZMETİ ALMAYA BAŞLAMADINIZ MI???? İşyeriniz Çok Tehlikeli ve Tehlikeli işler kapsamında ise ya da, İşyeriniz Az Tehlikeli İşler kapsamında ancak çalışan sayınız 50 nin üstünde

Detaylı

KOOPERATİFÇİLİĞİN 25.YIL BULUŞMASI GECESİ

KOOPERATİFÇİLİĞİN 25.YIL BULUŞMASI GECESİ 08 ARALIK 2012 Başkanımız Ecz. Ersun ÖZKAN ve Yönetim Kurulu Üyemiz Ecz. Erdem KIZILTEPE, 11 Bölge Eczacı Odası Başkan ve Yöneticilerinin (8. Bölge Gaziantep Eczacı Odası,14. Bölge Kahramanmaraş Eczacı

Detaylı

İSTANBUL TABİP ODASI İŞYERİ HEKİMLİĞİ SÖZLEŞME FORMLARI

İSTANBUL TABİP ODASI İŞYERİ HEKİMLİĞİ SÖZLEŞME FORMLARI İSTANBUL TABİP ODASI İŞYERİ HEKİMLİĞİ SÖZLEŞME FORMLARI İSTANBUL TABİP ODASI İŞYERİ HEKİMLİĞİ YETKİ BELGESİ İÇİN İZLENECEK YOL KESİN ÇALIŞMA İZNİ İÇİN GEREKEN BELGELER : 1. Sözleşme : İşyeri hekimi ve

Detaylı

9. DÖNEM BOLU İL TEMSİLCİLİĞİ SUNUŞU

9. DÖNEM BOLU İL TEMSİLCİLİĞİ SUNUŞU 9. DÖNEM BOLU İL TEMSİLCİLİĞİ SUNUŞU BOLU İL TEMSİLCİLİĞİ YÜRÜTME KURULU 1- O. MURAT ATAMAN 2- TÜLAY ERTOZAN 3- İLHAN İNCELER 4- İBRAHİM KAYGUSUZ 5- HASAN BEKİS 6- BURHANETTİN SİNAN 7- SERKAN ATALAY 8-

Detaylı

MESLEK VE UZMANLIK ALANLARIMIZLA İLGİLİ ULUSAL ÖLÇEKLİ KONGRE, KURULTAY, SEMPOZYUM VE ÇALIŞTAYLAR

MESLEK VE UZMANLIK ALANLARIMIZLA İLGİLİ ULUSAL ÖLÇEKLİ KONGRE, KURULTAY, SEMPOZYUM VE ÇALIŞTAYLAR MESLEK VE UZMANLIK ALANLARIMIZLA İLGİLİ ULUSAL ÖLÇEKLİ KONGRE, KURULTAY, SEMPOZYUM VE ÇALIŞTAYLAR 19 20 TMMOB Makina Mühendisleri Odası, her çalışma döneminde olduğu gibi bu dönemde de örgütsel birikimiyle,

Detaylı

İŞ GÜVENLİĞİ UZMANLIĞI HİZMETLERİ

İŞ GÜVENLİĞİ UZMANLIĞI HİZMETLERİ İŞ GÜVENLİĞİ UZMANLIĞI BİLİŞİM İŞ SAĞLIĞI VE İŞ GÜVENLİĞİ, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı tarafından yetkilendirilmiş olup, iş yerlerinde iş sağlığı ve güvenliği ile ilgili gereken tüm hizmetleri

Detaylı

İSG HABERLERİ. İSG Mevzuatında Yaşanan Son Gelişmeler konulu toplantı gerçekleştirildi

İSG HABERLERİ. İSG Mevzuatında Yaşanan Son Gelişmeler konulu toplantı gerçekleştirildi İSG Mevzuatında Yaşanan Son Gelişmeler konulu toplantı gerçekleştirildi İş Sağlığı ve Güvenliği Hizmetleri Yönetmeliği, İş Güvenliği Uzmanlarının Görev, Yetki, Sorumluluk ve Eğitimleri Hakkında Yönetmelik

Detaylı

TMMOB FİZİK MÜHENDİSLERİ ODASI 31. DÖNEM ÇALIŞMA PROGRAMI (TASLAK) ( )

TMMOB FİZİK MÜHENDİSLERİ ODASI 31. DÖNEM ÇALIŞMA PROGRAMI (TASLAK) ( ) TMMOB FİZİK MÜHENDİSLERİ ODASI 31. DÖNEM ÇALIŞMA PROGRAMI (TASLAK) (2018 2019) ANKARA MART-2018 GİRİŞ Dünyada ve özellikle ülkemizde son yıllarda artarak devam eden ekonomik, siyasal, sosyal ve kültürel

Detaylı

14.4. Mesleki Uygulama ve Denetim Komitesi (MUDK)

14.4. Mesleki Uygulama ve Denetim Komitesi (MUDK) 14.4. Mesleki Uygulama ve Denetim Komitesi (MUDK) Mimarlar Odası nın Anayasanın 124. maddesine ve 6235 sayılı Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği Kanunu na dayanarak çıkarmış olduğu yönetmelik, tarife

Detaylı

ADANA TİCARET ODASI İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ HİZMET ALIMI TEKNİK ŞARTNAMESİ

ADANA TİCARET ODASI İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ HİZMET ALIMI TEKNİK ŞARTNAMESİ ADANA TİCARET ODASI İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ HİZMET ALIMI TEKNİK ŞARTNAMESİ Madde 1 Hizmetin Konusu Bu Teknik Şartnamenin konusu Ortak Sağlık ve Güvenlik Birimi (OSGB) hizmeti sunan firmalardan temin edilecek

Detaylı

XVIII. TIPTA UZMANLIK EĞİTİMİ KURULTAYI

XVIII. TIPTA UZMANLIK EĞİTİMİ KURULTAYI TTB- DERNEKLERİ EŞGÜDÜM KURULU 22 Aralık 2012 TTB-UDEK Çalışma Grupları Genel Kurulu 22-23 Aralık 2012 Tıpta Uzmanlık Eğitimi Kurultayı Dokuz Eylül Üniversitesi Tıp Fakültesi Derslikler Grubu Kurucu Öğretim

Detaylı

Sağlıklı ve güvenli alandasınız!

Sağlıklı ve güvenli alandasınız! Sağlıklı ve güvenli alandasınız! Ortak Sağlık ve Güvenlik Birimi nedir? İş yerlerine iş sağlığı ve güvenliği hizmeti sunan T.C. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı nca yetkilendirilen birimdir. OSGB ler,

Detaylı

HİZMET İÇİ EĞİTİM PLANI

HİZMET İÇİ EĞİTİM PLANI HİZMET İÇİ EĞİTİM PLANI Tarih Eğitim Konusu/Sunucu 26 Eylül 2012 İş Sağlığının Tarihsel ve Kavramsal Gelişimi 3 Ekim 2012 Stres, Psikososyal Etmenler Neden Ölçülüyor, Neden Kullanılıyor? Doç.Dr.Yücel Demiral

Detaylı

Ayakta Teşhis ve Tedavi Yapılan Özel Sağlık Kuruluşları Hakkında Yönetmelikte Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik Tarih: 08.04.

Ayakta Teşhis ve Tedavi Yapılan Özel Sağlık Kuruluşları Hakkında Yönetmelikte Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik Tarih: 08.04. Ayakta Teşhis ve Tedavi Yapılan Özel Sağlık Kuruluşları Hakkında Yönetmelikte Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik Tarih: 08.04.2004 Sayı: 25427 MADDE 1 9/3/2000 tarihli ve 23988 sayılı Resmî Gazete

Detaylı

Sayı: 13 ŞUBAT 2013. Güngören Belediye Başkanı Ziyaret Edildi. Yönetim Kurulu Başkanımız Sayın Sedat KURU İLE Yönetim Kurulu

Sayı: 13 ŞUBAT 2013. Güngören Belediye Başkanı Ziyaret Edildi. Yönetim Kurulu Başkanımız Sayın Sedat KURU İLE Yönetim Kurulu Yeditepe Üniversitesi Bölüm Başkanı ve Öğretim Görevlileri Yönetim Kurulu Başkanımız Sayın Sedat Kuru ve Yönetim Kurulu Üyemiz Sayın Ömer ŞENGÜL, 21 Şubat 2013 Perşembe günü Yeditepe Üniversitesi Gıda

Detaylı

Sayı: 71 Şubat Mecidiyeköy Mah. Mecidiye Cad. No:14 Adıgüzel Çarşısı K:1 D:1 Şişli/İSTANBUL

Sayı: 71 Şubat Mecidiyeköy Mah. Mecidiye Cad. No:14 Adıgüzel Çarşısı K:1 D:1 Şişli/İSTANBUL Anayasanın 135. maddesinde tanımlanan 66 ve 85 sayılı KHK ve 7303 sayılı yasa ile değişik 6235 sayılı yasaya göre kurulmuş kamu kurumu niteliğinde bir meslek kuruluşudur. Sayı: 71 Şubat 2018 Sosyal Medyada

Detaylı

TC. YÜKSEK ÖĞRETİM KURULU BAŞKANLIĞI Bilkent/ANKARA. 26 Temmuz 2006

TC. YÜKSEK ÖĞRETİM KURULU BAŞKANLIĞI Bilkent/ANKARA. 26 Temmuz 2006 TTB Merkez Konseyi YÖK Başkanı sayın Erdoğan Teziç ile 26 temmuz çarşamba günü görüştü. Görüşmede TTB Mezuniyet Öncesi Tıp Eğitimi 2006 Raporu sunuldu. Yeni tıp fakülteleri açılması, öğrenci sayıları,

Detaylı

İşyeri Sağlık Hizmetleri Düzeyinde Meslek Hastalıkları Tanı Çalışmaları

İşyeri Sağlık Hizmetleri Düzeyinde Meslek Hastalıkları Tanı Çalışmaları İşyeri Sağlık Hizmetleri Düzeyinde Meslek Hastalıkları Tanı Çalışmaları Dr. A. Kadir Atlı Halk Sağlığı (İş Sağlığı) Bilim Uzmanı 16 Ekim 2012-Hacettepe İş Sağlığı Gözetimi Çalışma Ortamı Gözetimi, Çalışanların

Detaylı

TMMOB FĠZĠK MÜHENDĠSLERĠ ODASI

TMMOB FĠZĠK MÜHENDĠSLERĠ ODASI TMMOB FĠZĠK MÜHENDĠSLERĠ ODASI 27. DÖNEM ÇALIġMA PROGRAMI (2010 2011) ANKARA MAYIS-2010 GĠRĠġ Dünyada ve ülkemizde yaşanan ekonomik, siyasal, sosyal ve kültürel gelişmelerin yaşam ve meslek alanlarımıza

Detaylı

BURSA TABİP ODASI YÖNETİM KURULU KARARLARI

BURSA TABİP ODASI YÖNETİM KURULU KARARLARI Oturum Tarihi : 20 Eylül 2012 Oturum No : 20 BURSA TABİP ODASI YÖNETİM KURULU KARARLARI 1- Dr. hakkında Tıbbi Deontoloji Tüzüğü nün 7.maddesi ve 12.maddesinin a bendi, TTB Disiplin Yönetmeliğinin 5.maddesi

Detaylı

3 Temmuz 2018 Olağan Yönetim Kurulu Toplantısı gerçekleştirildi.

3 Temmuz 2018 Olağan Yönetim Kurulu Toplantısı gerçekleştirildi. TEMMUZ 2018 ÇALIŞMA RAPORU 3 Temmuz 2018 Olağan Yönetim Kurulu Toplantısı gerçekleştirildi. 4 Temmuz 2018 Genç eczacılarla toplantı düzenlendi. 4 Temmuz 2018 T.E.B. Merkez Heyeti tarafından düzenlenen

Detaylı

İstanbul Tabip Odası İşyeri Hekimliği Komisyonu

İstanbul Tabip Odası İşyeri Hekimliği Komisyonu AMAÇ ve KAPSAM Ülkemizde işçi sağlığı iş güvenliği alanındaki tablo gün geçtikçe daha da kararıyor. Artık kanıksanır hale gelinen iş cinayetlerinin, nasıl tespit edileceği bile belirsiz, her an çalışanların

Detaylı

MART 2018 ÇALIŞMA RAPORU

MART 2018 ÇALIŞMA RAPORU MART 2018 ÇALIŞMA RAPORU Adres Telefon Elektronik Posta Web Mesudiye mah. 112. cad. 0 324 336 20 30 (PBX) yonetim@mersineo.org.tr www.mersineo.org.tr No:39/Kat:3 MERSİN MESAP TOPLANTISI 1/22 Mart Yapılan

Detaylı

TMMOB Elektrik Mühendisleri Odası İstanbul Şubesi 37. Dönem Çalışma Raporu. BASIN ÇALIġMALARI

TMMOB Elektrik Mühendisleri Odası İstanbul Şubesi 37. Dönem Çalışma Raporu. BASIN ÇALIġMALARI BASIN ÇALIġMALARI BASIN AÇIKLAMALARIMIZ 5 Mayıs 2010 Özelleştirme Karşıtı Platform İstanbul Bileşenleri nin Taksim BEDAŞ önünde gerçekleştiği basın açıklaması yoğun bir katılımla yapıldı. Şubemiz üye ve

Detaylı

677 mh Kulak hast. 299 (%44.2) 1202 mh Enfeksiyon 378 (%31.4)

677 mh Kulak hast. 299 (%44.2) 1202 mh Enfeksiyon 378 (%31.4) Çalışma Gücü ve Meslekte Kazanma Gücü Kaybı Oranı Tespit İşlemleri Yönetmeliği - 11 10 2008 -Sigortalının çalıştığı veya yaptığı işin niteliğinden dolayı tekrarlanan bir sebeple veya işin yürütüm şartları

Detaylı

Komite Tarih Komite ve Talepleri Sonuç MESLEK KOMİTESİ - EĞİTİM SEKTÖRÜ FİRMALARI 12 KAYSERİ TİCARET ODASI OLARAK YAPILAN İŞLER 12 TARİH KARAR

Komite Tarih Komite ve Talepleri Sonuç MESLEK KOMİTESİ - EĞİTİM SEKTÖRÜ FİRMALARI 12 KAYSERİ TİCARET ODASI OLARAK YAPILAN İŞLER 12 TARİH KARAR Komite Tarih Komite ve Talepleri Sonuç 12 12. MESLEK KOMİTESİ - EĞİTİM SEKTÖRÜ FİRMALARI 12 KAYSERİ TİCARET ODASI OLARAK YAPILAN İŞLER 12 TARİH KARAR 12 28.11.2013 Meydandaki iş yerlerini tabeleların sökülmesiyle

Detaylı

E-BÜLTEN Sayı 35 Temmuz ağustos 2017

E-BÜLTEN Sayı 35 Temmuz ağustos 2017 E-BÜLTEN Sayı 35 Temmuz ağustos 2017 İÇİNDEKİLER SUNUŞ 3 HABERLER 4 EĞİTİM 9 YENİ ÜYELERİMİZ 10 TMMOB DEN HABERLER 11 İLETİŞİM 12 Mithatpaşa Cad., No:44/16 Kızılay/ANKARA Tel:0 312 431 5542, Fax:0 312

Detaylı

GAZİOSMANPAŞA ÜNİVERSİTESİ ALMUS MESLEK YÜKSEKOKULU

GAZİOSMANPAŞA ÜNİVERSİTESİ ALMUS MESLEK YÜKSEKOKULU GAZİOSMANPAŞA ÜNİVERSİTESİ ALMUS MESLEK YÜKSEKOKULU OKULUMUZ HAKKINDA Okulumuz 1995 yılında Tokat İli nin bir doğa harikası olan Almus İlçesi nde kendisine tahsis edilen 32 dönüm kampüs alanı içerisinde

Detaylı

6331 sayılı Kanun Çerçevesinde İş Sağlığı ve Güvenliği Kültürünün Geliştirilmesi Açısından Koordinasyon

6331 sayılı Kanun Çerçevesinde İş Sağlığı ve Güvenliği Kültürünün Geliştirilmesi Açısından Koordinasyon 6331 sayılı Kanun Çerçevesinde İş Sağlığı ve Güvenliği Kültürünün Geliştirilmesi Açısından Koordinasyon Yrd.Doç.Dr.Zeynep Şişli İzmir Ekonomi Üniversitesi Hukuk Fakültesi Çalışmanın Sorusu; Türk hukukunda

Detaylı

Sayı: 16 MAYIS 2013. (21 Mayıs 2013 Salı) İspanyol Ar-Ge Firması Odamızı Ziyaret Etti

Sayı: 16 MAYIS 2013. (21 Mayıs 2013 Salı) İspanyol Ar-Ge Firması Odamızı Ziyaret Etti 21 Mayıs Dünya Süt Günümüzü Mecidiyeköy Meydanında Kutladık TMMOB Gıda Mühendisleri Odası İstanbul Şubesi Üyeleri, Dünya Süt Günü etkinlikleri çerçevesinde süt ile alakalı yaşanan bilgi kirliliğini ortadan

Detaylı

İŞ SAĞLIĞI GÜVENLİĞİ YASASI SONRASI DÖNEMİN DEĞERLENDİRİLMESİ

İŞ SAĞLIĞI GÜVENLİĞİ YASASI SONRASI DÖNEMİN DEĞERLENDİRİLMESİ 15.Çalışma Ekonomisi ve Endüstri İlişkileri Kongresi (9-12 Şubat 2014, Ankara) İŞ SAĞLIĞI GÜVENLİĞİ YASASI SONRASI DÖNEMİN DEĞERLENDİRİLMESİ Prof.Dr.A.Gürhan Fişek Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler

Detaylı

TEMEL İSG Kaynakça.

TEMEL İSG Kaynakça. TEMEL İSG Kaynakça www.ustadlar.com.tr KAYNAKÇA ÜSTADLAR Eğitim Danışmanlık Mühendislik Teknik Hizmetler Sanayi ve Tic. Ltd. Şti. tarafından düzenlenen İş Güvenliği Uzmanlığı eğitimlerinde katılımcılara

Detaylı

YAŞAR OSGB olarak mesleki risklerin önlenmesi ve bu risklerden korunulmasına yönelik çalışmaları yürütmek, çalışanlara en yüksek seviyede sağlıklı

YAŞAR OSGB olarak mesleki risklerin önlenmesi ve bu risklerden korunulmasına yönelik çalışmaları yürütmek, çalışanlara en yüksek seviyede sağlıklı www.yasarosgb.com YAŞAR OSGB olarak mesleki risklerin önlenmesi ve bu risklerden korunulmasına yönelik çalışmaları yürütmek, çalışanlara en yüksek seviyede sağlıklı ortam sağlamak ve çalışma şartlarının

Detaylı

İŞYERİ SAĞLIK KAYITLARI

İŞYERİ SAĞLIK KAYITLARI İŞYERİ SAĞLIK KAYITLARI Gösterge, değişimi ölçmeye yardım eden değişkendir. Olguların zamana ve mekana bağlı olarak karşılaştırılmasına olanak sağlar. Değişim ölçülürken, ölçüt olarak tek gösterge ile

Detaylı

Hacettepe Üniversitesi İş Sağlığı ve Güvenliği Meslek Hastalıkları Uygulama ve Araştırma Merkezi

Hacettepe Üniversitesi İş Sağlığı ve Güvenliği Meslek Hastalıkları Uygulama ve Araştırma Merkezi Hacettepe Üniversitesi İş Sağlığı ve Güvenliği Meslek Hastalıkları Uygulama ve Araştırma Merkezi YÖNETİM KURULU Prof. Dr. Ali Naci Yıldız Prof. Dr. Alpaslan Kılıçaslan Doç. Dr. Sergül Duygulu Prof. Dr.

Detaylı

İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ HİZMETLERİ

İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ HİZMETLERİ İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ HİZMETLERİ İSG. Uzm. Ahmet ASLANCAN Çalışan Sağlığı ve Güvenliği Daire Başkanlığı 1 İŞVERENİN İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ HİZMETLERİ İLE İLGİLİ YÜKÜMLÜLÜKLERİ 6331 KANUNUNDAKİ TANIMLAR-1

Detaylı

Selçuk Üniversitesi İş Sağlığı ve Güvenliği Hizmetleri. Dr. Yaşar Ali SULAK SİSAM Müdürü

Selçuk Üniversitesi İş Sağlığı ve Güvenliği Hizmetleri. Dr. Yaşar Ali SULAK SİSAM Müdürü Selçuk Üniversitesi İş Sağlığı ve Güvenliği Hizmetleri Dr. Yaşar Ali SULAK SİSAM Müdürü Selçuk Üniversitesi Toplam 120 birim var: 27 birim > 50 (50 den çok çalışanlı) 50 birim 10 < < 50 (10 50 arası çalışanlı)

Detaylı

Yönetim Kurulumuz Diş Hekimleri Oda Başkanlığına seçilen Dt.Fatih GÜLER i ve Diş Hekimleri Odası Yönetim Kurulunu ziyaret etti.

Yönetim Kurulumuz Diş Hekimleri Oda Başkanlığına seçilen Dt.Fatih GÜLER i ve Diş Hekimleri Odası Yönetim Kurulunu ziyaret etti. 2 ŞUBAT 2015 Yönetim Kurulumuz, Adana Valimiz Sayın Mustafa BÜYÜK ü ziyaret etti.ziyarette; son günlerde nöbetçi eczanelerimizde yaşanan soygun olayları hakkında Sayın Valimize bilgi verilerek, gerek eczanelerde

Detaylı

1. TMMOB Makina Mühendisleri Odası Eskişehir Şubesi Yönetim Kurulu nun tarih ve 45 no lu kararı üzerine görüşüldü.

1. TMMOB Makina Mühendisleri Odası Eskişehir Şubesi Yönetim Kurulu nun tarih ve 45 no lu kararı üzerine görüşüldü. 28.03.2016 ALINAN KARARLAR 1. TMMOB Makina Mühendisleri Odası Eskişehir Şubesi Yönetim Kurulu nun 23.02.2016 tarih ve 45 no lu kararı üzerine görüşüldü. KARAR NO: 180 TMMOB Makina Mühendisleri Odası Eskişehir

Detaylı

Değerli Genç Meslektaşlarımız,

Değerli Genç Meslektaşlarımız, Değerli Genç Meslektaşlarımız, TTB-UDEK Asistan ve Genç Uzman Hekim Çalışma Grubu tarafından planlanan ve genş meslektaşlarımızın sürekli mesleki gelişmelerine katkı sağlamayı hedefleyen bir çalışma olarak

Detaylı

BURSA TABİP ODASI YÖNETİM KURULU KARARLARI Oturum Tarihi : 27 Aralık 2012 Oturum No : 31

BURSA TABİP ODASI YÖNETİM KURULU KARARLARI Oturum Tarihi : 27 Aralık 2012 Oturum No : 31 BURSA TABİP ODASI YÖNETİM KURULU KARARLARI Oturum Tarihi : 27 Aralık 2012 Oturum No : 31 1- Bursa Tabip Odası İşçi Sağlığı ve İşyeri Hekimliği Komisyonunun 24.12.2012 tarihli Yeni Kanun Işığında İşyeri

Detaylı

İş Sağlığı ve Güvenliği Hizmetleri

İş Sağlığı ve Güvenliği Hizmetleri 1 İş Sağlığı ve Güvenliği Hizmetleri Amaç: İSG hizmetleri İlgili diğer yönetmeliklerinin uygulanması İSG hizmetlerinde ekip halinde çalışmanın önemi hakkında bilgi sahibi olmalarını sağlamaktır Öğrenim

Detaylı

T.C. Sağlık Bakanlığı Türkiye Halk Sağlığı Kurumu ÇALIŞAN SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ DAİRE BAŞKANLIĞI MOBİL SAĞLIK ARAÇLARI. Dr.

T.C. Sağlık Bakanlığı Türkiye Halk Sağlığı Kurumu ÇALIŞAN SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ DAİRE BAŞKANLIĞI MOBİL SAĞLIK ARAÇLARI. Dr. ÇALIŞAN SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ DAİRE BAŞKANLIĞI MOBİL SAĞLIK ARAÇLARI Dr. Rahime KAÇMAZ T.C. SAĞLIK BAKANLIĞI Tedavi Hizmetleri Genel Müdürlüğü Sayı : B.10.0.THG-0.79.00.03/ 50170*21/12/2010 Konu : Gezici

Detaylı

Bedri TEKİN Makina Mühendisi MMO Yönetim Kurulu Yedek Üyesi 06.09.2009 1

Bedri TEKİN Makina Mühendisi MMO Yönetim Kurulu Yedek Üyesi 06.09.2009 1 İş Güvenliği Mühendisliği Bedri TEKİN Makina Mühendisi MMO Yönetim Kurulu Yedek Üyesi 06.09.2009 1 2007 Yılı SSK İstatistikleri İş Kazası Sayısı : 80602 İş kazaları sonucu ölüm sayısı : 1043 Sürekli iş

Detaylı

3 MART 2014 Odamızda Sosyal Faaliyetler Komisyonu tarafından Ritim ve Perküsyon kursu başladı.

3 MART 2014 Odamızda Sosyal Faaliyetler Komisyonu tarafından Ritim ve Perküsyon kursu başladı. 3 MART 2014 Odamızda Sosyal Faaliyetler Komisyonu tarafından Ritim ve Perküsyon kursu başladı. 4 MART 2014 Çukurova Üniversitesi Dekan Yardımcısı Ecz. Eda KUMCU ve Yardımcı Doç.Dr. Sinem BÜYÜKNACAR Yönetim

Detaylı

İş Sağlığı ve Güvenliği Alanında Ulusal ve Uluslararası Kuruluşlar / Uluslararası Sözleşmeler

İş Sağlığı ve Güvenliği Alanında Ulusal ve Uluslararası Kuruluşlar / Uluslararası Sözleşmeler 1 İş Sağlığı ve Güvenliği Alanında Ulusal ve Uluslararası Kuruluşlar / Uluslararası Sözleşmeler Amaç; İSG alanında mevcut uluslararası ve ulusal kurum ve kuruluşlar hakkında bilgi sahibi olmak. Öğrenim

Detaylı

TEMSİLCİLİKLERİMİZDEN

TEMSİLCİLİKLERİMİZDEN TEMSİLCİLİKLERİMİZDEN 125 AĞRI İL TEMSİLCİLİĞİ 09 10 Şubat 2008 tarihlerinde yapılan EMO D.Bakır Şubesi 15. Olağan Genel Kurulu toplantı ve seçimlerine BATMAN İL TEMSİLCİLİĞİ 11 Ocak 2009 tarihinde, İl

Detaylı

SPoD İnsan Hakları Örgütlerinin Kasım Ayı Buluşmasına Katıldı. SPoD Nefret Suçları Yasa Kampanyası Platformu nun Basın Açıklamasındaydı

SPoD İnsan Hakları Örgütlerinin Kasım Ayı Buluşmasına Katıldı. SPoD Nefret Suçları Yasa Kampanyası Platformu nun Basın Açıklamasındaydı SPoD İnsan Hakları Örgütlerinin Kasım Ayı Buluşmasına Katıldı İnsan Hakları Derneği, Türkiye İnsan Hakları Vakfı, Helsinki Yurttaşlar Derneği, Af Örgütü ve Hakikat Adalet Hafıza Derneği'nin her ay düzenledikleri

Detaylı

TUCRIN (Türkiye Klinik Araştırma Altyapıları Ağı)

TUCRIN (Türkiye Klinik Araştırma Altyapıları Ağı) TUCRIN (Türkiye Klinik Araştırma Altyapıları Ağı) 1 Tarihçe Kuruluş: Avrupa Birliği 6. Çerçeve Programı Avrupa Klinik Araştırma Altyapıları Ağı (ECRIN) 2004 7. Çerçeve Programı ile büyüme (2012-2015) Amaç:

Detaylı

YETERLİĞE TABİ GELİR UZMANLARI DERNEĞİ 2016 FAALİYET RAPORU

YETERLİĞE TABİ GELİR UZMANLARI DERNEĞİ 2016 FAALİYET RAPORU 2016 2016 YILI FAALİYET RAPORU Derneğimizin Tarihçesi Gelir Uzmanlığı 1993 yılında kariyer bir meslek olarak ihdas edilmiştir. Ancak derneğimizin kuruluş yılı olan 2013 yılına kadar geçen 20 yıllık sürede

Detaylı

"YEMEKTE DENGE EĞİTİMİ PROJESİ EN İYİ UYGULAMA" YARIŞMA ŞARTNAMESİ

YEMEKTE DENGE EĞİTİMİ PROJESİ EN İYİ UYGULAMA YARIŞMA ŞARTNAMESİ "YEMEKTE DENGE EĞİTİMİ PROJESİ EN İYİ UYGULAMA" YARIŞMA ŞARTNAMESİ GİRİŞ Sevgili Öğretmenimiz, Çocuklarımızın yeterli ve dengeli beslenme alışkanlığı geliştirmelerine katkı sağlamak için, Millî Eğitim

Detaylı

DOKUZ EYLÜL ÜNİVERSİTESİ ve ÇALIŞAN SAĞLIĞI HİZMETLERİ

DOKUZ EYLÜL ÜNİVERSİTESİ ve ÇALIŞAN SAĞLIĞI HİZMETLERİ Üniversitelerde İş Sağlığı ve Güvenliği Hizmetleri Çalıştayı 23 Aralık 2014 - Ankara DOKUZ EYLÜL ÜNİVERSİTESİ ve ÇALIŞAN SAĞLIĞI HİZMETLERİ Prof.Dr.Alp Ergör, Prof.Dr.Yücel Demiral Öğ.Gör.Dr.Bamsı Tür,

Detaylı

TÜRK TORAKS DERNEĞİ TÜTÜN KONTROL ÇALIŞMA GRUBU EYLEM PLANI ÇALIŞMA GRUBU PROJELERİ

TÜRK TORAKS DERNEĞİ TÜTÜN KONTROL ÇALIŞMA GRUBU EYLEM PLANI ÇALIŞMA GRUBU PROJELERİ TÜRK TORAKS DERNEĞİ TÜTÜN KONTROL ÇALIŞMA GRUBU EYLEM PLANI - ÇALIŞMA GRUBU PROJELERİ Proje Adı Tarih Hedef İzlenecek strateji Sorumlu kişiler - Çok merkezli, prospektif araştırma Üniversite gençliğinde

Detaylı

Dr. Adnan AĞIR A. 4 Mart 2010

Dr. Adnan AĞIR A. 4 Mart 2010 Dr. Adnan AĞIR A Ph.. D. Şube MüdürüM 4 Mart 2010 1 Sunumun amacı: > Yönetmelik hakkında genel bilgi, > Yetkilendirme işlemlerinin nasıl yapıldığı, > Eğitici kriterleri, > Eğitici belgeleri, > Karşılıklı

Detaylı

ÇALIŞMA RAPORU EKİM 2017

ÇALIŞMA RAPORU EKİM 2017 2 Ekim 2017 Yönetim Kurulumuz İznik İlçesi ziyareti gerçekleştirdi. Bölgesel sorunların da görüşüldüğü toplantıda Ecz. Emel Bektaş'ın İlçe Temsilciliği görevine devam etmesine karar verildi. 2 Ekim 2017

Detaylı

HİZMET SÖZLEŞME TEKLİFİ

HİZMET SÖZLEŞME TEKLİFİ HİZMET SÖZLEŞME TEKLİFİ 1.TARAFLAR ANKARA DİŞ HEKİMLERİ ODASIN na bağlı muyenehanelerde 6331 sayılı yasa ve 4857 sayılı İş Kanunu ile buna istinaden çıkarılan tüzük ve yönetmelikler doğrultusunda İş Sağlığı

Detaylı

ÇUKUROVA ÜNİVERSİTESİ TIP FAKÜLTESİ. EĞİTİM VE GENEL AMAÇLI KURUL VE KOMİSYONLARIN KURULUŞ VE ÇALIŞMA ESASLARI YÖNERGESİ Amaç

ÇUKUROVA ÜNİVERSİTESİ TIP FAKÜLTESİ. EĞİTİM VE GENEL AMAÇLI KURUL VE KOMİSYONLARIN KURULUŞ VE ÇALIŞMA ESASLARI YÖNERGESİ Amaç ÇUKUROVA ÜNİVERSİTESİ TIP FAKÜLTESİ EĞİTİM VE GENEL AMAÇLI KURUL VE KOMİSYONLARIN KURULUŞ VE ÇALIŞMA ESASLARI YÖNERGESİ Amaç Madde 1- Bu yönerge, Tıp Fakültesi ndeki eğitim ve genel amaçlı kurul ve komisyonların

Detaylı

ARALIK 2017 ÇALIŞMA RAPORU

ARALIK 2017 ÇALIŞMA RAPORU ARALIK 2017 ÇALIŞMA RAPORU Adres Telefon Elektronik Posta Web Mesudiye mah. 112. cad. 0 324 336 20 30 (PBX) yonetim@mersineo.org.tr www.mersineo.org.tr No: 39/Kat:3 MERSİN KENT KONSEYİ GENEL KURULU NA

Detaylı

1 Nisan 2018 BTSO Hüseyin Sungur Anadolu Lisesi son sınıf öğrencilerine Uzm.Ecz. Mustafa Karademir tarafından meslek tanıtımı yapıldı.

1 Nisan 2018 BTSO Hüseyin Sungur Anadolu Lisesi son sınıf öğrencilerine Uzm.Ecz. Mustafa Karademir tarafından meslek tanıtımı yapıldı. 1 Nisan 2018 BTSO Hüseyin Sungur Anadolu Lisesi son sınıf öğrencilerine Uzm.Ecz. Mustafa Karademir tarafından meslek tanıtımı yapıldı. 3 Nisan 2018 Olağan Yönetim Kurulu Toplantısı gerçekleştirildi. 3

Detaylı

EMO ÜNİVERSİTE İLİŞKİSİ VE EMO GENÇ ÇALIŞMALARI

EMO ÜNİVERSİTE İLİŞKİSİ VE EMO GENÇ ÇALIŞMALARI EMO ÜNİVERSİTE İLİŞKİSİ VE EMO GENÇ ÇALIŞMALARI 61 3. EMO ÜNİVERSİTE İLİŞKİSİ VE EMO GENÇ ÇALIŞMALARI 22 Mart 2008 tarihinde Şubemiz EMO Genç Komisyonu tarafından Dicle Üniversitesi ve İnönü Üniversitesi

Detaylı

TMMOB Elektrik Mühendisleri Odası İstanbul Şubesi 37. Dönem Çalışma Raporu. TEMSĠLCĠLĠK ve ÜYE TOPLANTILARI

TMMOB Elektrik Mühendisleri Odası İstanbul Şubesi 37. Dönem Çalışma Raporu. TEMSĠLCĠLĠK ve ÜYE TOPLANTILARI TEMSĠLCĠLĠK ve ÜYE TOPLANTILARI ENEL ELEKTRONİK İŞ YERİNDE ÜYE TOPLANTISI YAPILDI ENEL Elektronik iş yerinde meslektaşlarımızla 7 Temmuz 2010 tarihinde oda çalışmalarını değerlendirmek ve İşyeri temsilcisini

Detaylı

İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ HİZMET TEKLİFİ

İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ HİZMET TEKLİFİ ANKARA DİŞ HEKİMLERİ ODASI na Sayın İlgili; Tehlikeli sınıfta yer alan Diş Hekimliği Uygulama Faaliyeti ile Çok Tehlikeli sınıfta yer alan Diş Laboratuarının Faaliyeti gösteren işyerleri için; 20.06.2012

Detaylı

HOŞGELDİNİZ 30 Haziran 2018

HOŞGELDİNİZ 30 Haziran 2018 TÜRK KLİNİK MİKROBİYOLOJİ VE İNFEKSİYON HASTALIKLARI DERNEĞİ ASİSTAN VE GENÇ UZMAN HEKİM KOMİSYONU TEMEL EĞİTİM PROGRAMI Olgular Eşliğinde- Bir gün tek başına HOŞGELDİNİZ 30 Haziran 2018 Koç Üniversitesi

Detaylı

ULUDAĞ ÜNİVERSİTESİ SÜREKLİ EĞİTİM UYGULAMA VE ARAŞTIRMA MERKEZİ YÖNETMELİĞİ. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar

ULUDAĞ ÜNİVERSİTESİ SÜREKLİ EĞİTİM UYGULAMA VE ARAŞTIRMA MERKEZİ YÖNETMELİĞİ. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar ULUDAĞ ÜNİVERSİTESİ SÜREKLİ EĞİTİM UYGULAMA VE ARAŞTIRMA MERKEZİ YÖNETMELİĞİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç MADDE 1 (1) Bu Yönetmeliğin amacı; Uludağ Üniversitesi Sürekli Eğitim Uygulama

Detaylı

BACADER e-bülten EYLÜL 2014

BACADER e-bülten EYLÜL 2014 BACADER e-bülten EYLÜL 2014 011 İSTANBUL DA BACACI SEVİYE 3-4 EĞİTİMLERİ YAPILDI Baca firmalarının ihtiyacı olan BACACI Seviye 3 ve BACACI Seviye 4 Eğitimleri 01-11 Eylül 2014 ve 15-25 Eylül 2014 tarihlerinde

Detaylı

T.C. SAĞLIK BAKANLIĞI Sağlık Hizmetleri Genel Müdürlüğü

T.C. SAĞLIK BAKANLIĞI Sağlık Hizmetleri Genel Müdürlüğü Sayı : 77979112/ Konu : Geleneksel ve Tamamlayıcı Tıp Uygulamaları Yönetmeliği Bilindiği üzere Geleneksel ve Tamamlayıcı Tıp Uygulamaları Yönetmeliği 27 Ekim 2014 tarihli ve 29158 sayılı Resmi Gazete de

Detaylı

YEMEKTE DENGE EĞİTİM PROJESİ İYİ UYGULAMALAR" YARIŞMA ŞARTNAMESİ EĞİTİM ÖĞRETİM YILI

YEMEKTE DENGE EĞİTİM PROJESİ İYİ UYGULAMALAR YARIŞMA ŞARTNAMESİ EĞİTİM ÖĞRETİM YILI YEMEKTE DENGE EĞİTİM PROJESİ İYİ UYGULAMALAR" YARIŞMA ŞARTNAMESİ 2017-2018 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI Sevgili Öğretmenimiz, Çocuklarımızın yeterli ve dengeli beslenme alışkanlığı geliştirmelerine katkı sağlamak

Detaylı

İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ HİZMETLERİ. Emekli Baş İş Müfettişi A Sınıfı İş Güvenliği Uzmanı İnşaat Mühendisi Şenel ŞEN

İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ HİZMETLERİ. Emekli Baş İş Müfettişi A Sınıfı İş Güvenliği Uzmanı İnşaat Mühendisi Şenel ŞEN İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ HİZMETLERİ Emekli Baş İş Müfettişi A Sınıfı İş Güvenliği Uzmanı İnşaat Mühendisi Şenel ŞEN Sıra No / Konu Konunun genel amacı Öğrenme hedefleri 9 / İş Sağlığı ve Güvenliği Hizmetleri

Detaylı

BÖLÜM - 6 ODA GÜNCESİ 43.DÖNEM ÇALIŞMA RAPORU 2012-2014

BÖLÜM - 6 ODA GÜNCESİ 43.DÖNEM ÇALIŞMA RAPORU 2012-2014 BÖLÜM - 6 ODA GÜNCESİ 43.DÖNEM ÇALIŞMA RAPORU 2012-2014 ŞUBAT-2012 16.02.2012 Madencilik Sektörü Çalışanlarına Yönelik Mesleki Eğitim Verilmesine Başlandı. 27.02.2012 Odamızın Yeni Lokali Hizmete Açıldı.

Detaylı

NİSAN 2018 ÇALIŞMA RAPORU

NİSAN 2018 ÇALIŞMA RAPORU NİSAN 2018 ÇALIŞMA RAPORU Adres Telefon Elektronik Posta Web Mesudiye mah. 112. cad. 0 324 336 20 30 (PBX) yonetim@mersineo.org.tr www.mersineo.org.tr No:39/Kat:3 MERSİN MİADI GEÇEN İLAÇLARIN İL SAĞLIK

Detaylı

ULUSAL İSTİHDAM STRATEJİSİ FİNANS SEKTÖRÜ TEKNİK KOMİTE TOPLANTISI TOPLANTI TUTANAĞI

ULUSAL İSTİHDAM STRATEJİSİ FİNANS SEKTÖRÜ TEKNİK KOMİTE TOPLANTISI TOPLANTI TUTANAĞI ULUSAL İSTİHDAM STRATEJİSİ FİNANS SEKTÖRÜ TEKNİK KOMİTE TOPLANTISI TOPLANTI TUTANAĞI 2015 yılının Aralık ayı içerisinde yapılması planlanan 3. İzleme ve Değerlendirme Kurulu toplantısına hazırlık teşkil

Detaylı

İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ AÇISINDAN ATATÜRK ÜNİVERSİTESİ

İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ AÇISINDAN ATATÜRK ÜNİVERSİTESİ İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ AÇISINDAN ATATÜRK ÜNİVERSİTESİ Öğr. Gör. Selçuk SİNCAR Uzm. Pınar BAYKAN Uzm. Gülcan YILDIZ Uzm. Fatma YILDIRIM Uzm. Gökhan BULUT Arzu GERGİT İş Sağlığı ve Güvenliği Kurum Koordinatörü

Detaylı

BODRUM DA SAĞLIK ÇALIŞANLARI GREVDE

BODRUM DA SAĞLIK ÇALIŞANLARI GREVDE BODRUM DA SAĞLIK ÇALIŞANLARI GREVDE Bodrum da sağlık çalışanları iş bıraktı. Bodrum Devlet Hastanesi önünde buluşan sağlık meslek örgütü temsilcileri, çalışma koşullarının iyileştirilmesi, emeklilik hakları

Detaylı

OSGB - Eğitim Kurumu Yetkilendirme Süreci ve İSG-KATİP Programı

OSGB - Eğitim Kurumu Yetkilendirme Süreci ve İSG-KATİP Programı T.C. ÇALIŞMA VE SOSYAL GÜVENLİK BAKANLIĞI İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ OSGB - Eğitim Kurumu Yetkilendirme Süreci ve İSG-KATİP Programı Tolga MURATDAĞI İSG Uzmanı Aralık 2017, İstanbul OSGB Yetkilendirme

Detaylı

Asistan Hekim Özlük Hakları Mücadelesi TTB Asistan ve Genç Uzman Hekimler Kolu Dr. Mihriban Yıldırım

Asistan Hekim Özlük Hakları Mücadelesi TTB Asistan ve Genç Uzman Hekimler Kolu Dr. Mihriban Yıldırım Asistan Hekim Özlük Hakları Mücadelesi TTB Asistan ve Genç Uzman Hekimler Kolu Dr. Mihriban Yıldırım Asistanlık öncesi süreç: İstifa etmiş işsiz hekimler, Pratisyen hekimliğin zorlukları, TUS. Hak talebi,

Detaylı

Yurtdışı Kontenjan Teklifi ALES. Yatay Geçiş. Puan Türü. Yüksek Lisans. Yüksek Lisans. Sağlıyor. Doktora. Doktora

Yurtdışı Kontenjan Teklifi ALES. Yatay Geçiş. Puan Türü. Yüksek Lisans. Yüksek Lisans. Sağlıyor. Doktora. Doktora ENSTİTÜ ADI: SAĞLIK BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ MÜDÜRLÜĞÜ ANABİLİM DALI ADI PROGRAMIN ADI Genel Kontenjan Teklifi Yatay Geçiş Yurtdışı Kontenjan Teklifi Yatay Geçiş ALES Asgari Öğretim Üyesi Şartını sağlayıp sağlamadığı

Detaylı

Sendikamıza Üye Çimento Fabrikalarında 2008 yılı Mayıs ayından bu yana gerçekleştirilen Acil Durum

Sendikamıza Üye Çimento Fabrikalarında 2008 yılı Mayıs ayından bu yana gerçekleştirilen Acil Durum İSG İş Sağlığı ve Güvenliği Acil Durum Tatbikatlarında sona yaklaşılıyor Sendikamıza Üye Çimento Fabrikalarında 2008 yılı Mayıs ayından bu yana gerçekleştirilen Acil Durum Tatbikatları 2009 yılı Şubat

Detaylı

TOPLANTI TUTANAĞI "Tıbbi laboratuar bıranşları tanısal ve tedaviyi yönlendiren moleküler testler için ortak görüş toplantısı" Toplantıya katılanlar:

TOPLANTI TUTANAĞI Tıbbi laboratuar bıranşları tanısal ve tedaviyi yönlendiren moleküler testler için ortak görüş toplantısı Toplantıya katılanlar: TOPLANTI TUTANAĞI "Tıbbi laboratuar bıranşları tanısal ve tedaviyi yönlendiren moleküler testler için ortak görüş toplantısı" Sağlık Bakanlığının başlattığı 'Hangi laboratuar testlerini hangi laboratuar

Detaylı

EĞİTİMİNDE TFD nin ROLÜ

EĞİTİMİNDE TFD nin ROLÜ İLAÇLA AKILCI TEDAVİ EĞİTİMİNDE TFD nin ROLÜ Prof. Dr. Ersin Yarış Karadeniz adeniz Teknik Üniversitesi Tıp Fakültesi Farmakoloji Ab.D. Türk Farmakoloji Derneği Akılcı İlaç Eğitimi Kurulu Başkanı ICIUM

Detaylı

TÜRK KULAK BURUN BOĞAZ VE BAŞ BOYUN CERRAHİSİ DERNEĞİ KULAK BURUN BOĞAZ OKULLARI LARİNGOLOJİ-FONİATRİ OKULU YÖNERGESİ

TÜRK KULAK BURUN BOĞAZ VE BAŞ BOYUN CERRAHİSİ DERNEĞİ KULAK BURUN BOĞAZ OKULLARI LARİNGOLOJİ-FONİATRİ OKULU YÖNERGESİ Sayfa 1 / 7 BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak, Tanımlar Amaç Madde 1. Bu yönerge, Türk Kulak Burun Boğaz ve Baş-Boyun Cerrahisi Derneği Tüzüğünde 15 Nisan 2014 tarihinde yapılan düzenlemelerle kurulan

Detaylı

ÇALIġANLARIN Ġġ SAĞLIĞI VE GÜVENLĠĞĠ EĞĠTĠMLERĠNĠN USUL VE ESASLARI HAKKINDA YÖNETMELĠK TASLAĞI. BĠRĠNCĠ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar

ÇALIġANLARIN Ġġ SAĞLIĞI VE GÜVENLĠĞĠ EĞĠTĠMLERĠNĠN USUL VE ESASLARI HAKKINDA YÖNETMELĠK TASLAĞI. BĠRĠNCĠ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığından: ÇALIġANLARIN Ġġ SAĞLIĞI VE GÜVENLĠĞĠ EĞĠTĠMLERĠNĠN USUL VE ESASLARI HAKKINDA YÖNETMELĠK TASLAĞI BĠRĠNCĠ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç MADDE 1 -

Detaylı