«GİRİŞİMCİLİK HİZMETLERİMİZ»

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "«GİRİŞİMCİLİK HİZMETLERİMİZ»"

Transkript

1 «GİRİŞİMCİLİK HİZMETLERİMİZ» 17 ARALIK 2015, PERŞEMBE ÖVGÜ PINAR GİRİŞİMCİLİK VE MESLEKLERİ GELİŞTİRME ŞEFİ

2 ÇAĞIMIZIN YÜKSELEN TRENDİ: GİRİŞİMCİLİK Girişimcilik, mevcut veya potansiyel faaliyet alanlarında, yeni kaynak bileşenlerinin ortaya çıkarılması, yeni fırsatların araştırılması ve keşfedilmesi, risk alınarak üretim faktörlerinin bir araya getirilmesi ile katma değer yaratacak yeni organizasyonlar veya işler yaratma sürecidir. Girişimcilik, bir ülkenin ekonomik gelişme ve kalkınmasında önemli faktörlerden biridir. Girişimcilik, işletmecilik ve toplumsal yapı açısından bir değişimi başlatır, geliştirir. Ekonomik büyüme ve kalkınmanın temel dinamiğidir. Yenilik ve yaratıcılığın kaynağıdır. Bir ülkede rekabete dayalı girişimciliğin gelişmesi, ekonomik refah düzeyinin de o ölçüde yükselmesi anlamına gelmektedir. İşsizlik sorununa çözümdür.

3 «GİRİŞİMCİ» «Girişimci denildiğinde, iş kurmaya çalışanlar kadar, işini kurmuş ve uzun bir süredir başarılı bir şekilde yürüten ve yeni bir sektörde şansını denemek isteyen iş sahipleri de akla geliyor.»

4 GİRİŞİMCİLİK, FİKRİ OLAN HERKESİN BİR ŞEYLER YAPABİLECEĞİNİ DÜŞÜNDÜĞÜ ANCAK SADECE DOĞRU ADIMLARI ATANLARI BAŞARILI OLDUĞU BİR KONU

5 ÇOK FAZLA KURUM ÇOK FAZLA TEŞVİK, DESTEK, HİBE ÇOK FAZLA BÜROKRATİK SÜREÇ ÇOK FAZLA BİLGİ EKSİKLİĞİ ÇOK FAZLA MEVZUAT...

6 GİRİŞİMCİLİK VE MESLEKLERİ GELİŞTİRME ŞEFLİĞİMİZ Girişimci üyelerimizin; iş kurma, tutundurma, büyütme, pazarlama ve satış süreçlerinde karşılaşabilecekleri her türlü sorununa çözüm üretmenin yanısıra bu süreçlerde yararlanabilecekleri teşvik ve destekler hakkında da bilgilendirmelerde bulunmak üzere 2015 yılı başında, Araştırma, Girişimcilik ve Meslekleri Geliştirme Müdürlüğümüz bünyesinde; kurulmuştur. Girişimcilik ve Meslekleri Geliştirme Şefliğimiz

7 ÜYELERİMİZ VE POTANSİYEL ÜYELERİMİZ NEZDİNDE GİRİŞİMCİLİK KONUSUNDA; FARKINDALIĞI ARTTIRMAKÜZEREÇALIŞMALAR YÜRÜTÜYORUZ. Girişimcilik olgusunun, İzmir de yaygınlaştırılması, girişimcilerin finansman kaynaklarına erişimlerininkolaylaştırılması ve potansiyel girişimcilerin cesaret kazanarak ticari hayatta daha aktif rol almaları,ayrıca işini kurmuş ve uzun bir süredir başarılı bir şekilde yürüten ve yeni bir sektörde şansını denemek isteyen mevcut üyelerimize de vizyon kazandırmak amacıyla İzmir de girişimcilik ekosisteminin geliştirilmesi hedefi Odamızın yakından takip ettiği bir konudur.

8 İZMİR DE GİRİŞİMCİLİK EKOSİSTEMİNİ GELİŞTİRME TOPLANTILARIMIZ Finansman Kaynaklarına Erişim Toplantısı,26Şubat 2015 Ağız ve Diş Sağlığı Sektörüne YönelikVerilenTeşvikler & Destekler, 6 Mart 2015 İzmir Girişimcilik Platformu, 16 Nisan 2015 Marka ve Patent Bilgilendirme Toplantısı, 2 Haziran 2016 KOSGEB Destek ve Teşvikleri Bilgilendirme Toplantısı, 17 Haziran 2015 İzmir Food StartUp: Gıda Teknolojilerinde Başarılı Girişim Hikayeleri, 18 Haziran 2015 İzmir Ticaret Odası İş Melekleri ve Mentor Ağı Kuruluş ve Bilgilendirme Toplantısı, 5 Ekim 2015 İş Dünyası için Güvenli Tahsilat Dönemi: ING Güvence, 5 Kasım 2015 KOSGEB KOBİ lerde Kurumsallaşmanın Geliştirilmesi ve KOBİ lerde Markalaşmaya Geçiş Proje Çağrıları Bilgilendirme Toplantısı,12 Kasım 2015 Global Girişimcilik Haftası İzmir Etkinlikleri: Girişimcilik Ekosisteminde Teknoloji Trendleri, Kasım 2015 Üyelerimize ve Girişimcilerimize Yönelik Teşvik ve Destekler Bilgilendirme Toplantısı,17 Aralık 2015

9 KOSGEB DANIŞMA MASAMIZ Üyelerimiz ve girişimcilerimiz; KOSGEB Danışma Masamıza başvuru yaparak; KOSGEB veri tabanına kayıt olunması, Teşvik ve desteklere ilişkin başvuru koşulları, Hazırlanması gerekli olan evraklar, Beyanname doldurulması, İş planı hazırlama, Proje planı gibi konularda soru işaretlerini Odamız çatısı altında uzmanlarımız eşliğinde giderebilmekte ve KOSGEB e başvurularının eksiksiz yapılması sağlanmaktadır.

10 TİCARETE GİRİŞ, TİCARETİ GELİŞTİRME, İŞ KURMA, İŞ TUTUNDURMA, TEŞVİK VE DESTEKLER, FİNANSMAN KAYNAKLARINA YÖNLENDİRME GİBİ BİR ÇOK KONUDA DANIŞMANLIK HİZMETİ VERİYORUZ. Kredi Faiz Destekleri Makine & Ekipman Destekleri Girişimcilik Destek Programları İŞKUR Yatırım Teşvikleri AB Hibe Çağrıları Ara Eleman Destekleri Fuar Katılım Destekleri KOSGEB Nitelikli Eleman Destekleri TÜBİTAK OSB Destekleri Ekonomi Bakanlığı KDV İstisnası Kredi Garanti Fonu AB Bakanlığı Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı EXIMBANK Ar Ge & İnovasyon Destekleri Kalkınma Bakanlığı Patent Desteği

11 GİRİŞİMCİLİK KÖŞEMİZ Odamız Ekonomik Vizyon dergisinde Girişimcilik Köşemiz yer almakta ve söz konusu köşede İzmir de girişimcilik ekosisteminin geliştirilmesine yönelik raporlar ve girişimcilerimize yönelik tavsiye ve önerilerimiz yayınlanmaktadır.

12 GİRİŞİMCİLİK KÖŞEMİZDE YAYINLADIĞIMIZ RAPORLARIMIZA ODAMIZ WEB PORTALINDAN DA ULAŞABİLİRSİNİZ

13 GİRİŞİMCİLİK İLE İLGİLİ YAŞANAN SORUNLARIN ÇÖZÜMÜ İÇİN İLGİLİ KAMU KURUMLARI VE BAKANLIKLAR NEZDİNDE LOBİ FAALİYETLERİNDE BULUNUYORUZ.

14 İZMİRLİ GİRİŞİMCİLERİMİZİN BAŞARI HİKAYELERİNİ YAKINDAN TAKİP EDİYOR, ÖDÜL ALAN GİRİŞİMCİLERİMİZE ODAMIZ ADINA TEBRİK MEKTUBU GÖNDERİYORUZ

15 BANKALARDAN UYGUN KOŞULLARDA KREDİ KULLANABİLMENİZ İÇİN ODAMIZ ÜYELERİNE ÖZEL İMKANLAR SUNAN PROTOKOLLER İMZALIYORUZ. AKBANK ALBARAKA TURK KATILIM BANKASI A.Ş. BANK ASYA DENİZBANK TİCARİ KREDİ FİNANSBANK GARANTİ TİC. KREDİ HALKBANK HSBC TİCARİ KREDİ ING BANK İŞ BANKASI TİCARİ KREDİ KUVEYT TÜRK KATILIM BANKASI ŞEKERBANK TEB VAKIFBANK ZİRAAT BANKASI

16 ÜYELERİMİZE ÖZEL BANKALARLA İMZALADIĞIMIZ KREDİ PROTOKOLLERİMİZE ULAŞMAK İÇİN

17 EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜMÜZ İLE İŞBİRLİĞİ HALİNDE; GİRİŞİMCİ ÜYELERİMİZE YÖNELİK EĞİTİM PROGRAMLARI OLUŞTURUYOR VE ÜYELERİMİZİ BU EĞİTİMLERE YÖNLENDİRİYORUZ yılında; Girişimciler İçin ŞirketKurmave HukukiAşamalar, Girişimci Adayları İçin Fikir Üretme ve İş Modeli Oluşturma, Yeni Kurulan İşletmeler İçin İş Planı Yazma ve İş Büyütme eğitimlerini düzenledik. Ayrıca, Odamız, İzmir Ekonomi Üniversitesi ve KOSGEB işbirliği ile Uygulamalı Girişimcilik Eğitimleri periyodik olarak düzenlenmiştir ve önümüzdeki dönemde de düzenlenmeye devam edecektir.

18 İZMİR TİCARET ODASI İŞ MELEKLERİ VE MENTOR AĞIMIZ Başarılı iş fikirlerine sahip girişimciler ile, Sahip olduğu finansman kaynağını doğru bir fikre yönlendirme arayışındaki yatırımcılar ve deneyimli mentorların karşılıklı kazanımesasına dayalı bir platformda buluşabilmesi için Odamız koordinatörlüğü, İzmir Ekonomi Üniversitesi, İzmir Bilimpark ve Embryonix TTO işbirliği ve İzmir Ticaret Borsası, Ege İhracatçı Birlikleri, Deniz Ticaret Odası İzmir Şubesi, Ege Sanayicileri ve İşadamları Derneği(ESİAD), Ege Genç İşadamları Derneği(EGİAD) desteği ile, İzmir in önde gelen işadamları ve akademisyenlerinin üye olarak yer aldığı «İZMİRTİCARETODASI İŞMELEKLERİ VE MENTOR AĞIMIZ» kurulmuştur.

19 MELEK YATIRIMCI KİMDİR? GİRİŞİMCİLER, fikirlerini hayata geçirme aşamasında en çok finansman ve sermaye sıkıntısı yaşamaktadır. MELEK YATIRIMCILIK, henüz başlangıç aşamasında olan bir iş fırsatına, ileriki süreçlerde kurulacak işletmenin büyümesi ve gelişmesi için sermaye ve bilgi birikimi sağlanmasıdır. Hazine Müsteşarlığı tarafından melek yatırımcılığın gelişmesi için girişimlere yılda en az 20 Bin TL en çok 1 Milyon TL yatırım yapan yatırımcılara VERGİ DESTEĞİ getirilmiştir.

20 MENTOR KİMDİR? = AKIL HOCASIDIR. Girişimciler, fikirlerini hayata geçirme aşamasında yetersiz tecrübeleri nedeniyle büyük sıkıntılar ile karşı karşıya kalmaktadırlar. Bu aşamada, akıl verecek bir bilene ihtiyacı olmaktadır. MENTOR kavramı, rol model olan, fırsatları değerlendiren, yol gösteren, etiği öğreten, destek veren ve teşvik eden kişiolaraktanımlanmaktadır.

21 İZMİR TİCARET ODASI İŞ MELEKLERİ VE MENTOR AĞI İzmir Ticaret Odası İş Melekleri ve Mentor Ağı, Türkiye de bir Oda tarafından faaliyete geçmiş olan ilk Ağ dır. Şu anda 96 yatırımcı ve mentor üyemiz mevcuttur.

22 GİRİŞİMCİLER İÇİN SÜREÇ NASIL İLERLEYECEK? (1) İş Melekleri ve Mentor Ağı içingirişimci başvuru formu web portalımız üzerinden doldurulur. Proje bilgileri, gelinen nokta, sektör, yatırıma veya mentorluğa ihtiyaç duyulan alanlar ve iletişim bilgileri form kapsamında belirtilir. Proje, İzmir Ticaret Odası Girişimcilik ve Meslekleri Geliştirme Şefliği uzman ekibi tarafından ön değerlendirmeye alınır. Dokümanınızla ilgili soru olursa girişimci ile iletişime geçilebilir. İş modelinin kriterleri karşılaması durumunda girişimci, İzmir Ticaret Odası ekibi tarafından ön görüşmeye davet edilir. Fikrin yatırımcı veya mentora tanıtılması için sunum hazırlığı yapılır, finansal bütçe planlama süreçleri gözden geçirilir.

23 GİRİŞİMCİLER İÇİN SÜREÇ NASIL İLERLEYECEK? (2) Projeler için yatırımcı/mentor eşleştirmeleri yapılır. Yatırımcı/mentora sunum yapılır. Girişimci Yatırımcı veya Girişimci Mentor buluşması ile iş fikrinizi tanıtabilir, yatırımcı veya mentorlarımızlagörüş alışverişinde bulunabilirsiniz. Bu süreç sonunda; Mentorluk hizmeti verilebilir. Yatırım kararı alınabilir, hukuki ve ticari açıdan sözleşmeler hazırlanarak müzakarelere başlanır ve anlaşma yapılır. Odamız İş Melekleri ve Mentor Ağı aracılığıyla projeleri hayata geçen girişimciler için her konuda destek verecektir.

24 MENTORLAR İÇİN SÜREÇ NASIL İLERLEYECEK? Mentor başvuru formu web portalımız üzerinden doldurulur. Başvuru yapan girişimci projeleri içerisinden uzmanlıkalanına uygun proje olduğunda girişimci mentor eşleştirmeleri yapılır. Girişimci tarafından sunum yapılır. Mentorlar tarafından, girişimcinin ihtiyaç duyduğu alana ilişkin danışmanlıkveeğitimler verilir. Mentor ve girişimci birlikte belirledikleri gün, saat ve yeri kişisel programlarına alırve Mentoring Saati ne katılımı garanti eder. Verilen eğitim sonrasında girişimcinin kendisine verilen tavsiyeleri uygulamaya dökme süreci takip edilir Mentor ile birlikte performans değerlendirmesi ve geri bildirim yapılır, varsa eksikler giderilir. Proje hayata geçirilmeye hazır hale getirilir.

25 YATIRIMCILAR İÇİN SÜREÇ NASIL İLERLEYECEK? Yatırımcı başvuru formu internet sitemiz üzerinden doldurulur. Girişimcinin projesi, pazara uygunluk, özgünlük, finansal getiri, pazarın ihtiyacı, yönetimtakımı, sermaye ihtiyacı gibi değerlendirme kriterlerine göre değerlendirilir. Projeler içerisinden yatırım yapmak istediğialanınıza uygun olan varsa eşleştirmeleri yapılır. Girişimci tarafından yatırımcılara sunum yapılır. Yatırımcılar yatırım kararını kendileri alırlar. Yatırım kararı alınması durumunda, Hazine Müsteşarlığı nca BKY lere yönelik verilen vergi desteğinden yararlanmak üzere prosedür devreye girer. Hazine mevzuata göre gerekli incelemelerini yaparak geri bildirimde bulunur. Bu prosedürü takiben girişimci şirketi kurar veya mevcut şirkete yatırımcı ortak olur. Şirket adına ayrı bir banka hesabı açılır, nakdi sermaye bu hesaba yatırılır. Hazine tarafından gerekli incelemeler yapılarak ilgili vergi dairesine bildirimde bulunulur.

26 GİRİŞİMCİ MENTOR EŞLEŞTİRMELERİMİZ

27 AKREDİTASYON SÜRECİMİZ Bireysel Katılım Yatırımcısı (BKY) Ağı nıntürk Medeni Kanunu veya Türk Ticaret Kanunu (şirket) hükümlerine göre kurulan bir yapı olması, Söz konusu Ağ için fiziki bir mekan tahsis edilmesi, Üniversite mezunu en az 1 kişinin istihdam edilmesi, En az 5 lisanslı BKY nin bulunması ve bu BKY lerin en az 5 girişim şirketine ortak olması ve son mali yıldaki satışları TL nin altında olan toplam 5 girişim şirketine ortak olması, BKY Ağı nınişlevsel bir internet sayfası ve veritabanınınolması Müsteşarlıkça düzenlenen protokolü imzalamış olması gerekmektedir.

28 GİRİŞİMCİLİK FİKRİNİN ÜNİVERSİTE ÖĞRENCİLERİ DÜZEYİNDE YAYGINLAŞTIRILMASI YÖNÜNDE FAALİYETLERDE BULUNUYORUZ. İzmir Ekonomi Üniversitesi, Embryonix Teknoloji Transfer Ofisi ve İzmir Bilimpark başta olmak üzere, İzmir deki tüm üniversite, teknoloji transfer ofisleri ve teknoparklar ile iletişim halindeyiz. İşbirliği halinde, ortak toplantılar düzenliyor, çeşitli projelerde koordineli çalışmalar yürütüyoruz.

29 ODAMIZIN TEMSİLCİLERİNİN BULUNDUĞU GİRİŞİMCİ KURULLARINDAKİ ODAMIZLA İLGİLİ İŞ VE İŞLEMLERİ GERÇEKLEŞTİRMEKTE VE İZLEMEKTEYİZ. TOBB Kadın Girişimciler Kurulu TOBB Genç Girişimciler Kurulu

30 İZMİR E YATIRIM YAPMA POTANSİYELİ OLAN YABANCI YATIRIMCILARLA İLETİŞİM KURMAK VE ÜYELERİMİZLE BİR ARAYA GELMELERİNİ SAĞLAMAK ÜZERE ODAMIZ ULUSLARARASI İLİŞKİLER MÜDÜRLÜĞÜ İLE KOORDİNELİ OLARAK VE İZMİR DEKİ KURUMLARLA İŞBİRLİĞİ HALİNDE ÇALIŞMALAR YÜRÜTÜYORUZ.

31 ULUSAL VE ULUSLARARASI FONLARI TAKİP EDİYORUZ. Avrupa Birliği, Dünya Bankası, UNDP vb. uluslararası kuruluşlar ve Ekonomi Bakanlığı, TÜBİTAK, KOSGEB vb. ulusal kuruluşlar tarafından Odamızın yürütebileceği girişimcilere yönelik projeleri araştırıyor, bu tür projelerin bulunması halinde (eğitim, toplantı, kümelenme, hibe vb.) Odamızca gerçekleştirilmesi için çalışıyoruz.

32 FİKRİ VE MÜLKİYET HAKLARINIZIN KORUNMASI, BARKOD İŞLEMLERİNİZ İLE İLGİLİ BİZE DANIŞABİLİRSİNİZ Marka Tescil Patent Faydalı Model Endüstriyel Tasarım Coğrafi İşaret Barkod

33 ODAMIZ WEB PORTALI NDAN BİZİ TAKİP EDEBİLİRSİNİZ

34 TEŞEKKÜR EDERİZ Girişimcilik ve Meslekleri Geliştirme Şefliği,

MELEK YATIRIMCILIK Bilgilendirme Semineri

MELEK YATIRIMCILIK Bilgilendirme Semineri BKS -BİREYSEL KATILIM SERMAYESİ ve MELEK YATIRIMCILIK Bilgilendirme Semineri 29 Eylül 2015 Salı KAYSERİ / TÜRKİYE Mesut AKTEKİN Technology Transfer Expert Bireysel katılım sermayesi (BKS) Nedir? Bireysel

Detaylı

ÜNİVERSİTE- SANAYİ İŞBİRLİĞİ BİRİMİ

ÜNİVERSİTE- SANAYİ İŞBİRLİĞİ BİRİMİ embryonixtto.com EMBRYONIX TTO, inovasyon ve girişimcilik başlığı altında üniversite ile sanayi arasında teknolojik katma değer yaratan; İzmir Ekonomi Üniversitesi nde, İzmir Bilimpark ve İzmir Ticaret

Detaylı

TÜBİTAK ın Teknoloji Transfer Ofisleri Desteği

TÜBİTAK ın Teknoloji Transfer Ofisleri Desteği TÜBİTAK ın Teknoloji Transfer Ofisleri Desteği Destek Sistemimizde Ticarileşme Boyutu Yetersiz %98 nin temel araştırmaya aktarıyoruz; % 2 transfere aktarıyoruz 7,5 Milyar TL (%98) * 131 milyon TL (%2)

Detaylı

Düzce Üniversitesi Teknoloji Transfer Ofisi ve ilgili mekanizmaların vizyonu, Bölgesel, ulusal ve

Düzce Üniversitesi Teknoloji Transfer Ofisi ve ilgili mekanizmaların vizyonu, Bölgesel, ulusal ve Düzce Üniversitesi 2015-2019 stratejik planında Düzce Teknoloji Transfer Ofisi (TTO) doğrudan yer almakta olup, bu plan kapsamında ortaya konulan hedeflere ulaşılmasında önemli bir işleve sahiptir. Bu

Detaylı

ORTA DOĞU TEKNİK ÜNİVERSİTESİ BİLGİ TRANSFER OFİSİ (ODTÜ-BTO) SANAYİ İÇİN DESTEK HİZMETLERİ

ORTA DOĞU TEKNİK ÜNİVERSİTESİ BİLGİ TRANSFER OFİSİ (ODTÜ-BTO) SANAYİ İÇİN DESTEK HİZMETLERİ ORTA DOĞU TEKNİK ÜNİVERSİTESİ BİLGİ TRANSFER OFİSİ (ODTÜ-BTO) SANAYİ İÇİN DESTEK HİZMETLERİ www.bto.odtu.edu.tr www.odtuteknokent.com.tr ODTÜ-BTO NUN AMACI NEDİR? ODTÜ-BTO, ÜNİVERSİTEMİZ İLE BİRLİKTE ÇALIŞMAK

Detaylı

Çankaya Üniversitesi Teknoloji Transfer Ofisi

Çankaya Üniversitesi Teknoloji Transfer Ofisi Çankaya Üniversitesi Teknoloji Transfer Ofisi TTO BİLGİLENDİRME SUNUMU ANKARA, 2017 Giriş Teknoloji transferi, fikir ve tekniklerin bir yerde geliştirilip, geliştirildiği yerde veya başka bir yerde uygulamaya

Detaylı

T.C. Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Sanayi Bölgeleri Genel Müdürlüğü. Kümelenme Destek Programı

T.C. Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Sanayi Bölgeleri Genel Müdürlüğü. Kümelenme Destek Programı T.C. Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Kümelenme Destek Programı Fadime YILMAZ San. ve Tek. Uzmanı 1 Küme Kümeler, özellikle de aynı faaliyet alanında hem rekabet içinde olan hem de birbirleriyle işbirliği

Detaylı

EGE ÜNİVERSİTESİ - EBİLTEM TEKNOLOJİ TRANSFER OFİSİ

EGE ÜNİVERSİTESİ - EBİLTEM TEKNOLOJİ TRANSFER OFİSİ EGE ÜNİVERSİTESİ - EBİLTEM TEKNOLOJİ TRANSFER OFİSİ... Semih ERDEN EGE MODELİ 1994 den bu yana faaliyetini sürdürmektedir. Üniversitemiz: Ar-Ge ve Sanayi ilişkilerini Türkiye için tamamen özgün bir yapısı

Detaylı

Yenilik ve Girişimcilik Alanlarında Kapasite Arttırılmasına Yönelik Kamu Destekleri

Yenilik ve Girişimcilik Alanlarında Kapasite Arttırılmasına Yönelik Kamu Destekleri Yenilik ve Girişimcilik Alanlarında Kapasite Arttırılmasına Yönelik Kamu Destekleri Dr. Sinan Tandoğan Girişim Destek Grubu TEYDEB TÜBİTAK TÜBİTAK Girişimcilik Destekleri: TÜBİTAK Girişimcilik Destekleri

Detaylı

YILDIZ TEKNİK ÜNİVERSİTESİ TEKNOLOJİ TRANSFER OFİSİ

YILDIZ TEKNİK ÜNİVERSİTESİ TEKNOLOJİ TRANSFER OFİSİ YILDIZ TEKNİK ÜNİVERSİTESİ TEKNOLOJİ TRANSFER OFİSİ Bilser Dönmez YILDIZ TEKNİK ÜNİVERSİTESİ 103 YILLIK DENEYİM 30.000+ ÖĞRENCİ 24.000 Lisans 5.600 Y.Lisans 1.600 Doktora Öğrencisi 1.700+ AKADEMİSYEN 10

Detaylı

ÇARŞAMBA TİCARET BORSASI 2016 YILI YILLIK İŞ PLANI

ÇARŞAMBA TİCARET BORSASI 2016 YILI YILLIK İŞ PLANI KONU Tahmini Maliyet (TL) Başlama Tarihi Bitiş Tarihi Sorumlu Kişi İşbirliği Yapılacak Kurumlar ve Kişiler Performans 1.1.1.1 2013 yılında istihdam edilmesi planlanan basın ve halkla ilişkiler personelinin

Detaylı

Kuruluş Amacı. 2 TEYDEB - Teknoloji ve Yenilik Destek Programları Başkanlığı

Kuruluş Amacı. 2 TEYDEB - Teknoloji ve Yenilik Destek Programları Başkanlığı 2 TEYDEB - Teknoloji ve Yenilik Destek Programları Başkanlığı Kuruluş Amacı Ülkemiz özel sektör kuruluşlarının araştırma-teknoloji geliştirme ve yenilik faaliyetlerini desteklemek, Türk sanayisinin araştırma-teknoloji

Detaylı

KONYA TEKNOKENT-SELÇUK TTO

KONYA TEKNOKENT-SELÇUK TTO KONYA TEKNOKENT-SELÇUK TTO (1513 TTO Başvuru Deneyimleri Paylaşımı Çalıştayı- Ankara Sanayi Odası-26 Temmuz 2013) PROF. DR BAYRAM SADE YÖNETİM KURULU BAŞKANI SELÇUK TTO (2006) ; Teknoloji transferi, girişimciliği

Detaylı

ÜSİMP TTO TECRÜBE PAYLAŞIMI. ÖMER BAYKAL, GAZİ TTO 26 Temmuz 2013, ASO

ÜSİMP TTO TECRÜBE PAYLAŞIMI. ÖMER BAYKAL, GAZİ TTO 26 Temmuz 2013, ASO ÜSİMP TTO TECRÜBE PAYLAŞIMI ÖMER BAYKAL, GAZİ TTO 26 Temmuz 2013, ASO Gazi TTO nun Amacı Gazi Üniversitesi bünyesindeki bilimsel ve teknolojik bilginin toplumsal faydaya ve ekonomik değere dönüşümünü ve

Detaylı

Bilginin Teknolojiye Dönüşümü. Teknoloji Transfer Ofisi. Teknoloji Transfer Ofisi.

Bilginin Teknolojiye Dönüşümü. Teknoloji Transfer Ofisi. Teknoloji Transfer Ofisi. www.atatto.com.tr +90 442 282 2006 +90 442 282 2006-124 info@atatto.com.tr Atatürk Üniversitesi Yerleşkesi ATA Teknokent B Blok No: 113, 25240 Yakutiye/Erzurum/TÜRKİYE www.atatto.com.tr Atatürk Üniversitesi

Detaylı

08 Kasım 2012. Ankara

08 Kasım 2012. Ankara 08 Kasım 2012 Ankara KOBİ ler ve KOSGEB Türkiye de KOBİ tanımı KOBİ tanımı 250 den az çalışan istihdam eden, Yıllık bilanço veya net satış hasılatı 25 milyon TL yi geçmeyen işletmeler Ölçek Çalışan Sayısı

Detaylı

2015 SAYISI BKS İLERLEME RAPORU AĞUSTOS. Eylül 15

2015 SAYISI BKS İLERLEME RAPORU AĞUSTOS. Eylül 15 BKS İLERLEME RAPORU AĞUSTOS Eylül 15 2015 SAYISI Şubat 2013 tarihinde Müsteşarlığımız tarafından faaliyete alınan Bireysel Katılım Sermayesi Sistemine ilişkin aylık gelişmelerinin kamuoyuyla paylaşılması

Detaylı

TEŞVİK VE HİBELER BİLGİLENDİRME TOPLANTISI

TEŞVİK VE HİBELER BİLGİLENDİRME TOPLANTISI TEŞVİK VE HİBELER BİLGİLENDİRME TOPLANTISI Toplantı Yeri: Yenişehir Mah. Atatürk Bulvarı NO:51 D:1 31200 İskenderun/HATAY Toplantı Saati: Katılımcı Profili: İhracat Yapan ya da Yapmayı Düşünen Firmalar,

Detaylı

T.C. Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı Mehmet TEZYETİŞ OSTİM Hizmet Merkezi Müdürü

T.C. Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı Mehmet TEZYETİŞ OSTİM Hizmet Merkezi Müdürü KOSGEB T.C. Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı Mehmet TEZYETİŞ OSTİM Hizmet Merkezi Müdürü KOSGEB VE KURULUŞ AMACI KOSGEB, 1990 yılında 3624 sayılı Kanun ile

Detaylı

MEZOPOTAMYA KALKINMA VE PROJE DANIŞMANLIK

MEZOPOTAMYA KALKINMA VE PROJE DANIŞMANLIK MEZOPOTAMYA KALKINMA VE PROJE DANIŞMANLIK BİZ KİMİZ? VİZYON-MİSYON FİKİRLER HİZMETLERİMİZ 1 (MKA) Mezopotamya Kalkınma ve Proje Danışmanlık, özel sektör, sivil toplum kuruluşları, kamu kurum ve kuruluşları

Detaylı

Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi Teknoloji Transfer Ofisi (TTO) Koordinatörlüğü

Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi Teknoloji Transfer Ofisi (TTO) Koordinatörlüğü Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi Teknoloji Transfer Ofisi (TTO) Koordinatörlüğü SANAYİYE BİLGİ VE TEKNOLOJİ TRANSFER ETME temel hedefiyle 2017 yılından itibaren yeni bir dönem başlamıştır. Bilecik Şeyh

Detaylı

BSTB: Kümelenme Destek Programı

BSTB: Kümelenme Destek Programı BSTB: Kümelenme Destek Programı ULUSLARARASI REKABETÇİLİĞE GİDEN YOLDA KÜMELENME: ADANA-SAĞLIK TURİZMİ KÜMELENME TOPLANTISI 11/12/2012 1 Küme ne değildir? Net bir tanım yapmak mümkündür ancak bu yönde

Detaylı

BSTB: Kümelenme Destek Programı. Sanayi Bölgeleri Genel Müdürlüğü

BSTB: Kümelenme Destek Programı. Sanayi Bölgeleri Genel Müdürlüğü BSTB: Kümelenme Destek Programı 1 Rekabetçilik ve Yenilikçilik Alanlarında Küme Destek Programı Geliştirilmesi Projesi Saha Analizleri Ocak 2011 Kümelenme Destek Programı Yönetmeliği 15/09/2012 1. Çağrı

Detaylı

TEKNOLOJİ OKURYAZARLIĞI ÜNİTE.1

TEKNOLOJİ OKURYAZARLIĞI ÜNİTE.1 TEKNOLOJİ OKURYAZARLIĞI ÜNİTE.1 TEKNOLOJİ TRANSFER OFİSLERİ ve İSTE-TTO TEKNOLOJİ TRANSFERİ OFİSİ NEDİR? Teknoloji Transfer Ofisleri (TTO); Akademik araştırma sonuçlarının verimli ve hızlı bir şekilde

Detaylı

İNOVASYONDA KADIN TÜBİTAK MARMARA TEKNOKENT VE KADEM İŞBİRLİĞİNDE KADIN GİRİŞİMCİLİK KAMPI. 31 Ağustos 4 Eylül 2015. www.girisimcilikkampi.

İNOVASYONDA KADIN TÜBİTAK MARMARA TEKNOKENT VE KADEM İŞBİRLİĞİNDE KADIN GİRİŞİMCİLİK KAMPI. 31 Ağustos 4 Eylül 2015. www.girisimcilikkampi. İNOVASYONDA KADIN TÜBİTAK MARMARA TEKNOKENT VE KADEM İŞBİRLİĞİNDE KADIN GİRİŞİMCİLİK KAMPI 31 Ağustos 4 Eylül 2015 İNOVASYONDA KADIN Girişimcilik ekosisteminde önemli bir adım olacak İnovasyonda Kadın

Detaylı

EGE ÜNİVERSİTESİ - EBİLTEM TEKNOLOJİ TRANSFER OFİSİ

EGE ÜNİVERSİTESİ - EBİLTEM TEKNOLOJİ TRANSFER OFİSİ EGE ÜNİVERSİTESİ - EBİLTEM TEKNOLOJİ TRANSFER OFİSİ Prof. Dr. Candeğer YILMAZ,... Ege Üniversitesi Rektörü EGE MODELİ 1994 den bu yana faaliyetini sürdürmektedir. Üniversitemiz: Ar-Ge ve Sanayi ilişkilerini

Detaylı

İstanbul Havacılık Sektörü Yenilikçi İşbirliği Platformu

İstanbul Havacılık Sektörü Yenilikçi İşbirliği Platformu İstanbul Havacılık Sektörü Yenilikçi İşbirliği Platformu Destek ve Teşvik Programları Ürün ve Üretim Geliştirme Destekleri Ticarileştirme ve Pazarlama Destekleri Araştırma-Geliştirme Destekleri Destek

Detaylı

KOBİ'LER İÇİN BÖLGESEL GELİŞMİŞLİK EŞİTLİĞİNE ODAKLI MENTORLUK, NİTELİKLİ İNSAN KAYNAĞI VE TEKNOLOJİ DESTEKLERİ PLATFORMU.

KOBİ'LER İÇİN BÖLGESEL GELİŞMİŞLİK EŞİTLİĞİNE ODAKLI MENTORLUK, NİTELİKLİ İNSAN KAYNAĞI VE TEKNOLOJİ DESTEKLERİ PLATFORMU. KOBİ'LER İÇİN BÖLGESEL GELİŞMİŞLİK EŞİTLİĞİNE ODAKLI MENTORLUK, NİTELİKLİ İNSAN KAYNAĞI VE TEKNOLOJİ DESTEKLERİ PLATFORMU Ana Destekçi İK Platformu İş Ortağı BORGİP nedir? TÜSİAD - TÜRKONFED işbirliği,

Detaylı

KTÜ. Teknoloji Transfer O si BÜLTEN KTÜ TTO BÜLTEN KASIM 2015 İÇERİK KASIM 2015 / SAYI 1

KTÜ. Teknoloji Transfer O si BÜLTEN KTÜ TTO BÜLTEN KASIM 2015 İÇERİK KASIM 2015 / SAYI 1 BÜLTEN KASIM 2015 / SAYI 1 KTÜ Teknoloji Transfer O si KTÜ TTO BÜLTEN KASIM 2015 İÇERİK 1.TÜBİTAK - BİREYSEL GENÇ GİRİŞİM (BİGG) Değerli iş fikri sahipleri, TÜBİTAK 1512 Programı bu yıl isim ve içerik değişikliği

Detaylı

YAYIN BAŞARI ÖDÜLÜ BAŞVURU FORMU

YAYIN BAŞARI ÖDÜLÜ BAŞVURU FORMU EK-1: YAYIN BAŞARI ÖDÜLÜ BAŞVURU FORMU Unvanı, Adı ve Soyadı Bölüm/Anabilim Dalı :.. BAŞVURUDA YER ALAN YAYINLAR: Sıra No Başlık Dergi Adı, Cilt, Sayfa No., Yıl Yazar Sayısı Yazarlar (yayında yer aldığı

Detaylı

ÜSKÜDAR ÜNİVERSİTESİ TEKNOLOJİ TRANSFER OFİSİ (TTO) YÖNERGESİ

ÜSKÜDAR ÜNİVERSİTESİ TEKNOLOJİ TRANSFER OFİSİ (TTO) YÖNERGESİ ÜSKÜDAR ÜNİVERSİTESİ TEKNOLOJİ TRANSFER OFİSİ (TTO) YÖNERGESİ Amaç Madde 1 (1) Bu Yönergenin amacı, Üsküdar Üniversitesinde üretilen bilgi ve teknolojinin uygulamaya dönüştürülerek ticarileştirilmesine,

Detaylı

TÜBİTAK TEYDEB. Ar-Ge ve Yenilik Destek Programları

TÜBİTAK TEYDEB. Ar-Ge ve Yenilik Destek Programları TÜBİTAK TEYDEB Ar-Ge ve Yenilik Destek Programları 2 TEYDEB - Teknoloji ve Yenilik Destek Programları Başkanlığı Kuruluş Amacı Ülkemiz özel sektör kuruluşlarının araştırma-teknoloji geliştirme ve yenilik

Detaylı

Her şey bağlamında anlam kazanır...

Her şey bağlamında anlam kazanır... ODTÜ Teknokent Ve Avrupa İşletmeler Ağı USİMP KONGRESİ-2012 Her şey bağlamında anlam kazanır... ODTU TEKNOKENT Kümeleşme, Platformlar, sinerji Uygulama-Odaklı Araştırma Üniversite Sanayi İşbirliği Ürün

Detaylı

Teknogirişim Sermaye Desteği. Programı

Teknogirişim Sermaye Desteği. Programı 1512 Teknogirişim Sermaye Desteği Programı 2 1512 Programının Amacı Bireysel girişimcilerin teknoloji ve yenilik odaklı iş fikirlerini firma kurarak yenilikçi ürünlere dönüştürebilmeleri için iş fikrinden

Detaylı

KONYA TEKNOKENT SELÇUK ÜNİVERİTESİ TEKNOLOJİ GELİŞTİRME BÖLGESİ

KONYA TEKNOKENT SELÇUK ÜNİVERİTESİ TEKNOLOJİ GELİŞTİRME BÖLGESİ KONYA TEKNOKENT SELÇUK ÜNİVERİTESİ TEKNOLOJİ GELİŞTİRME BÖLGESİ PROJE VE İŞ GELİŞTİRME MERKEZİ 2006 yılında kurulmuş olan PİGEM; teknoloji transferi, girişimciliği destekleme ve inovasyona yönelik diğer

Detaylı

KOBİ GERÇEĞİ MEHMET ATİLLA SÖĞÜT BAŞKAN DANIŞMANI.

KOBİ GERÇEĞİ MEHMET ATİLLA SÖĞÜT BAŞKAN DANIŞMANI. KOBİ GERÇEĞİ MEHMET ATİLLA SÖĞÜT BAŞKAN DANIŞMANI http://atillasogut.8k.com asogut@kosgeb.gov.tr REKABET GÜCÜ YÜKSEK BİR TÜRKİYE İÇİN GÜÇLÜ KOBİ LER 1 Ülkemizde İstihdam (2000 yılı Sivil Kesim) İstihdam

Detaylı

ÇARŞAMBA TİCARET BORSASI 2015 YILI YILLIK İŞ PLANI

ÇARŞAMBA TİCARET BORSASI 2015 YILI YILLIK İŞ PLANI KONU Tahmini Maliyet (TL) Başlama Tarihi Bitiş Tarihi Sorumlu Kişi İşbirliği Yapılacak Kurumlar ve Kişiler Performans 1.1.1.1 2013 yılında istihdam edilmesi planlanan basın ve halkla ilişkiler personelinin

Detaylı

1. Stratejik Yol Haritası Hazırlanarak Yararlanılabilecek Destekler

1. Stratejik Yol Haritası Hazırlanarak Yararlanılabilecek Destekler KOSGEB Yeni Kredi Protokollerini Hayata Geçirdi Ahmet KARAYİĞİT Ülkemizde KOBİ lere yönelik destek veren en büyük kuruluş, T.C. Sanayi ve Ticaret Bakanlığı na bağlı olarak faaliyet gösteren Küçük ve Orta

Detaylı

TÜBİTAK ın Teknoloji Transfer Ofisleri Desteği. Prof. Dr. Yücel ALTUNBAŞAK TÜBİTAK Başkanı

TÜBİTAK ın Teknoloji Transfer Ofisleri Desteği. Prof. Dr. Yücel ALTUNBAŞAK TÜBİTAK Başkanı TÜBİTAK ın Teknoloji Transfer Ofisleri Desteği Prof. Dr. Yücel ALTUNBAŞAK TÜBİTAK Başkanı Desteklerdeki Ticarileştirme Oranı Arttı 2010 yılından itibaren Ar-Ge desteklerindeki ticarileştirme oranı % 2

Detaylı

BKS İLERLEME RAPORU ŞUBAT SAYISI

BKS İLERLEME RAPORU ŞUBAT SAYISI BKS İLERLEME RAPORU ŞUBAT SAYISI Mali Sektörle İlişkiler ve Kambiyo Genel Müdürlüğü Finansal Araçlar ve Piyasalar Geliştirme Dairesi T: 0312 204 6825 E: bks@hazine.gov.tr BKS İLERLEME RAPORU ŞUBAT SAYISI

Detaylı

GENEL BİLGİ. KOBİ ler ve KOSGEB

GENEL BİLGİ. KOBİ ler ve KOSGEB GENEL BİLGİ KOBİ ler ve KOSGEB 1 Türkiye de KOBİ tanımı KOBİ tanımı 250 den az çalışan istihdam eden, Yıllık bilanço toplamı veya net satış hasılatı 40 milyon TL yi geçmeyen işletmeler Ölçek Çalışan Sayısı

Detaylı

"Küçük ve orta boy işletmeciler, Genç girişimciler, Kadın girişimciler Krediniz bankadan, teminatınız bizden."

Küçük ve orta boy işletmeciler, Genç girişimciler, Kadın girişimciler Krediniz bankadan, teminatınız bizden. "Küçük ve orta boy işletmeciler, Genç girişimciler, Kadın girişimciler Krediniz bankadan, teminatınız bizden." Kuruluş Amacı Küçük ve orta ölçekli işletmelere banka kredisi kullanımında kefil olarak işletmelere

Detaylı

ZİRVE ÜNİVERSİTESİ TEKNOLOJİ TRANSFER OFİSİ MAYIS KASIM AYI E-BÜLTENİ

ZİRVE ÜNİVERSİTESİ TEKNOLOJİ TRANSFER OFİSİ MAYIS KASIM AYI E-BÜLTENİ ZİRVE ÜNİVERSİTESİ TEKNOLOJİ TRANSFER OFİSİ MAYIS KASIM AYI E-BÜLTENİ Bire Bir Görüşmeler Zirve Üniversitesi Teknoloji Transfer Ofisi bugüne kadar 28 araştırmacı ve akademisyen ile yüzyüze proje fikirleri,

Detaylı

BKS İLERLEME RAPORU MART SAYISI

BKS İLERLEME RAPORU MART SAYISI BKS İLERLEME RAPORU MART SAYISI Mali Sektörle İlişkiler ve Kambiyo Genel Müdürlüğü Finansal Araçlar ve Piyasalar Geliştirme Dairesi T: 0312 204 6825 E: bks@hazine.gov.tr BKS İLERLEME RAPORU MART SAYISI

Detaylı

Fikirden Girişime EN HIZLI YOL

Fikirden Girişime EN HIZLI YOL Fikirden Girişime EN HIZLI YOL Mayıs 2011 de, girişimcilerin toplumun ekonomik ve refah gelişiminin sürdürülebilir olmasındaki en önemli oyuncular olduğu inancıyla hayata geçirdiğimiz Girişim Fabrikası

Detaylı

SAKARYA ÜNİVERSİTESİ

SAKARYA ÜNİVERSİTESİ SAKARYA ÜNİVERSİTESİ Koordinatörlüğümüzün Amacı, Üniversite birimleri ile özel sektör, sanayi ve sivil toplum kuruluşları arasında; İşbirliği stratejileri ve politikaları belirlemek, belirlenen ihtiyaçlara

Detaylı

ZÜCDER- Züccaciyeciler Derneği KOSGEB DESTEKLERİ BİLGİ NOTU

ZÜCDER- Züccaciyeciler Derneği KOSGEB DESTEKLERİ BİLGİ NOTU ZÜCDER- Züccaciyeciler Derneği KOSGEB DESTEKLERİ BİLGİ NOTU GİRİŞİMCİLİK DESTEK PROGRAMI Bu program, Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi, Yeni Girişimci Desteği, İş Geliştirme Merkezi (İŞGEM) Desteği, İş planı

Detaylı

KIRIKKALE YATIRIM DESTEK OFİSİ

KIRIKKALE YATIRIM DESTEK OFİSİ TÜBİTAK DESTEKLERİ KIRIKKALE YATIRIM DESTEK OFİSİ 1501 Sanayi Ar-Ge Projeleri Destekleme Programı Özel sektör kuruluşlarının, Ar-Ge faaliyetlerini teşvik ederek, Ar-Ge yeteneğinin yükseltilmesine katkıda

Detaylı

TEKNOLOJİ TRANSFER OFİSİ GİRİŞİMCİLİK VE KULUÇKA BİRİMİ TALİMATI

TEKNOLOJİ TRANSFER OFİSİ GİRİŞİMCİLİK VE KULUÇKA BİRİMİ TALİMATI Sayfa 1 / 5 AMAÇ Bu talimat İstanbul Sabahattin Zaim Üniversitesi Teknoloji Tranfer Ofisi nin (İZÜ TTO) Girişimcilik ve Kuluçka Birimi; proje başvuru dosyalarının hazırlanması, geliştirilmesi sonrası destek

Detaylı

ATA Teknokent ve Teknoloji Transfer Ofisi (ATA TTO ) Hizmetlerinin Tanıtımı

ATA Teknokent ve Teknoloji Transfer Ofisi (ATA TTO ) Hizmetlerinin Tanıtımı ATA Teknokent ve Teknoloji Transfer Ofisi (ATA TTO ) Hizmetlerinin Tanıtımı Teknokent Nedir? Teknokentler, üniversiteler, araştırma kurumları ve sanayi kuruluşlarının aynı ortam içerisinde araştırma, geliştirme

Detaylı

Patent Ön Araştırmaları ve Yenilik Araştırmaları

Patent Ön Araştırmaları ve Yenilik Araştırmaları NEDEN PATENT? Özgün fikirlerin korunması Zihni yaratının ödüllendirilmesi Rekabet gücü Ticari kazanç (Lisans&Devir) Teknolojiye katkı Ekonomiye Katkı PATENT NEDEN ÖNEMLİDİR? Patent önemli bir istihbarat

Detaylı

18 Ekim 2012 AKDENİZ AVRUPASI NDA TEKNOLOJİ TRANSFERİ ÇALIŞTAYI

18 Ekim 2012 AKDENİZ AVRUPASI NDA TEKNOLOJİ TRANSFERİ ÇALIŞTAYI 18 Ekim 2012 AKDENİZ AVRUPASI NDA TEKNOLOJİ TRANSFERİ ÇALIŞTAYI ÜNİVERSİTE-SANAYİ İŞBİRLİĞİ MERKEZLERİ ZİRVESİ 27 Nisan 2012 tarihinde Teknoloji Geliştirme Bölgeleri Derneği ile işbirliği içinde Ankara

Detaylı

100 YILLIK TARİH EN BAŞARILI ÖĞRENCİ KULÜPLERİ 3 KAMPÜS 1500 DÖNÜM ARAZİ 10 FAKÜLTE 1.600 AKADEMİSYEN 30.000 ÖĞRENCİ

100 YILLIK TARİH EN BAŞARILI ÖĞRENCİ KULÜPLERİ 3 KAMPÜS 1500 DÖNÜM ARAZİ 10 FAKÜLTE 1.600 AKADEMİSYEN 30.000 ÖĞRENCİ 100 YILLIK TARİH EN BAŞARILI ÖĞRENCİ KULÜPLERİ 3 KAMPÜS 1500 DÖNÜM ARAZİ 10 FAKÜLTE 1.600 AKADEMİSYEN 30.000 ÖĞRENCİ TÜRKİYE NİN EN BÜYÜK İKİNCİ TEKNOPARKI ŞİRKET SAYISI: 120 AR-GE ELEMANI SAYISI: 2000

Detaylı

EGE ÜNİVERSİTESİ EBİLTEM-TTO...

EGE ÜNİVERSİTESİ EBİLTEM-TTO... EGE ÜNİVERSİTESİ EBİLTEM-TTO... 26 Temmuz 2013 EGE ÜNİVERSİTESİ Tüm gelenekleri, zenginlikleri ve kısıtları ile 58 yıllık bir Devlet Üniversitesi 4. Üniversite 55 bin öğrenci, 3000 öğretim elemanı ile

Detaylı

MALİTÜRK DENETİM VE SERBEST MUHASEBECİ MALİ MÜŞAVİRLİK A.Ş.

MALİTÜRK DENETİM VE SERBEST MUHASEBECİ MALİ MÜŞAVİRLİK A.Ş. Misyon ve Vizyonumuz Müşterilerine en yüksek standartlarda kişisel hizmetler sağlamaya adanmış profesyonel kadro ile küresel bir iş ağı oluşturmaktır. Türkiye nin, yakın gelecekte AB ile üyeliğe varabilecek

Detaylı

ORTA DOĞU TEKNİK ÜNİVERSİTESİ BİLGİ TRANSFER OFİSİ (ODTÜ-BTO) ARAŞTIRMACILAR İÇİN DESTEK HİZMETLERİ

ORTA DOĞU TEKNİK ÜNİVERSİTESİ BİLGİ TRANSFER OFİSİ (ODTÜ-BTO) ARAŞTIRMACILAR İÇİN DESTEK HİZMETLERİ ORTA DOĞU TEKNİK ÜNİVERSİTESİ BİLGİ TRANSFER OFİSİ (ODTÜ-BTO) ARAŞTIRMACILAR İÇİN DESTEK HİZMETLERİ www.bto.odtu.edu.tr www.odtuteknokent.com.tr ODTÜ-BTO NUN AMACI NEDİR? ODTÜ-BTO, SANAYİ İLE ORTAK PROJE

Detaylı

Üniversite-Sanayi İşbirliği: Politika Kararları ve Uygulamalar. Yasemin ASLAN BTYP Daire Başkanı

Üniversite-Sanayi İşbirliği: Politika Kararları ve Uygulamalar. Yasemin ASLAN BTYP Daire Başkanı Üniversite-Sanayi İşbirliği: Politika Kararları ve Uygulamalar Yasemin ASLAN BTYP Daire Başkanı 8. ÜSİMP ULUSAL KONGRESİ 10 Haziran 2015 Ulusal Yenilik ve Girişimcilik Ekosistemi Üniversite-Sanayi İşbirliğinin

Detaylı

T.C EKONOMİ BAKANLIĞI. İhracat Genel Müdürlüğü KOBİ ve Kümelenme Destekleri Daire Başkanlığı

T.C EKONOMİ BAKANLIĞI. İhracat Genel Müdürlüğü KOBİ ve Kümelenme Destekleri Daire Başkanlığı T.C EKONOMİ BAKANLIĞI İhracat Genel Müdürlüğü KOBİ ve Kümelenme Destekleri Daire Başkanlığı 2010/8 SAYILI ULUSLARARASI REKABETÇİLİĞİN GELİŞTİRİLMESİ DESTEĞİ VİZYONUMUZ Proje yaklaşımını ve kümelenme yaklaşımını

Detaylı

ÜSİMP UNİVERSİTE SANAYİ İŞBİRLİĞİ DENEYİMLERİ ÇALIŞTAYI, 9-10 Ocak 2013, Ankara

ÜSİMP UNİVERSİTE SANAYİ İŞBİRLİĞİ DENEYİMLERİ ÇALIŞTAYI, 9-10 Ocak 2013, Ankara ÜSİMP UNİVERSİTE SANAYİ İŞBİRLİĞİ DENEYİMLERİ ÇALIŞTAYI, 9-10 Ocak 2013, Ankara SUNUM İÇERİĞİ 1. İstanbul Sanayi Odası nın Sanayi Üniversite İşbirliğine Bakışı ve Bu Kapsamdaki Rolü 2. Sanayi- Üniversite

Detaylı

TÜRKİYE ESNAF VE SANATKARLARI KONFEDERASYONU ARAŞTIRMA-GELİŞTİRME MÜDÜRLÜĞÜ KOSGEB DESTEK PROGRAMLARI

TÜRKİYE ESNAF VE SANATKARLARI KONFEDERASYONU ARAŞTIRMA-GELİŞTİRME MÜDÜRLÜĞÜ KOSGEB DESTEK PROGRAMLARI 1 TÜRKİYE ESNAF VE SANATKARLARI KONFEDERASYONU ARAŞTIRMA-GELİŞTİRME MÜDÜRLÜĞÜ KOSGEB DESTEK PROGRAMLARI Mart 2011 - Antalya 2 KOSGEB ORGANİZASYONEL YAPISI KOSGEB, Sanayi ve Ticaret Bakanlığı ile ilgili

Detaylı

TUNCELİ ÜNİVERSİTESİ TEKNOLOJİ TRANSFER OFİSİ (TTO) YÖNERGESİ

TUNCELİ ÜNİVERSİTESİ TEKNOLOJİ TRANSFER OFİSİ (TTO) YÖNERGESİ TUNCELİ ÜNİVERSİTESİ TEKNOLOJİ TRANSFER OFİSİ (TTO) YÖNERGESİ TUNCELİ ÜNİVERSİTESİ - 2016 T.C. TUNCELİ ÜNİVERSİTESİ TEKNOLOJİ TRANSFER OFİSİ YÖNERGESİ Amaç MADDE 1 Bu Yönergenin amacı, Tunceli Üniversitesinde

Detaylı

Teknogirişim Sermaye Desteği. Programı

Teknogirişim Sermaye Desteği. Programı 1512 Teknogirişim Sermaye Desteği Programı 2 nın Amacı Bireysel girişimcilerin teknoloji ve yenilik odaklı iş fikirlerini firma kurarak yenilikçi ürünlere dönüştürebilmeleri için iş fikrinden pazara kadar

Detaylı

TUBİTAK DESTEKLER NEVŞEHİR TİCARET VE SANAYİ ODASI

TUBİTAK DESTEKLER NEVŞEHİR TİCARET VE SANAYİ ODASI TUBİTAK DESTEKLER NEVŞEHİR TİCARET VE SANAYİ ODASI TUBİTAK DESTEKLERİ 1501- SANAYİ AR-GE PROJELERİ DESTEKLEME PROGRAMI Amaç: Sanayi kuruluşlarının Ar-Ge Projelerine %60 a varan oranlarda hibe(geri ödemesiz)

Detaylı

TEB KOBİ BANKACILIĞI

TEB KOBİ BANKACILIĞI TEB KOBİ BANKACILIĞI Türkiye de KOBİ ler İşletme Büyüklüğü İstihdam Grubu (Çalışan Sayısı) 2011 İşletme Sayısı % Toplam İstihdam % Ortalama Çalışan Sayısı Mikro 1-19 2.522.011 97,30% 5.362.905 46,60% 2

Detaylı

TÜBİTAK ULUSLARARASI İŞBİRLİKLERİNE KATILIMI ÖZENDİRMEYE YÖNELİK DESTEK VE ÖDÜL PROGRAMLARI. Ebru İMAMOĞLU. Ekim 2014

TÜBİTAK ULUSLARARASI İŞBİRLİKLERİNE KATILIMI ÖZENDİRMEYE YÖNELİK DESTEK VE ÖDÜL PROGRAMLARI. Ebru İMAMOĞLU. Ekim 2014 TÜBİTAK ULUSLARARASI İŞBİRLİKLERİNE KATILIMI ÖZENDİRMEYE YÖNELİK DESTEK VE ÖDÜL PROGRAMLARI Ebru İMAMOĞLU Ekim 2014 Temel Hedefler Temel hedef, H2020 geri dönüş oranı ve başarı yüzdesini artırmak! Katılım

Detaylı

Sürdürülebilir Büyümeyi Hızlandırmak için... KOBİ DÖNÜŞÜM GELİŞİM PROGRAMI

Sürdürülebilir Büyümeyi Hızlandırmak için... KOBİ DÖNÜŞÜM GELİŞİM PROGRAMI Sürdürülebilir Büyümeyi Hızlandırmak için... KOBİ DÖNÜŞÜM GELİŞİM PROGRAMI İzmir, 9.Aralık.2016 AB Ağlarıyla Güçlenen Girişimcilik Projesi HEDEF KİTLEMİZ SİVİL TOPLUM DİYALOĞU PROGRAMI İÇİNDE AB AĞLARIYLA

Detaylı

ARGE DESTEKLERİ Betül ASAN Pamukkale Üniversitesi Üniversite Sanayi İşbirliği Koordinatörlüğü

ARGE DESTEKLERİ Betül ASAN Pamukkale Üniversitesi Üniversite Sanayi İşbirliği Koordinatörlüğü ARGE DESTEKLERİ Betül ASAN Pamukkale Üniversitesi Üniversite Sanayi İşbirliği Koordinatörlüğü 28 Aralık 2009 DENİZLİ ORGANİZE SANAYİ BÖLGESİ KÜRESEL REKABETİN YOLU AR-GE Bilgi toplumunun yolu özel sektörün

Detaylı

KOBİ LERDE İŞ SAĞLIĞI ve GÜVENLİĞİ

KOBİ LERDE İŞ SAĞLIĞI ve GÜVENLİĞİ KOBİ LERDE İŞ SAĞLIĞI ve GÜVENLİĞİ II. İŞ SAĞLIĞI ve GÜVENLİĞİ KONGRESİ 2-3 Mayıs 2003 ADANA Mehmet Atilla SÖĞÜT BAŞKAN DANIŞMANI Ülkemizde İstihdam (2000 yılı Sivil Kesim) İstihdam Durumu Ücretli Çalışanlar

Detaylı

2010/8 SAYILI ULUSLARARASI REKABETÇİLİĞİN GELİŞTİRİLMESİ DESTEĞİ

2010/8 SAYILI ULUSLARARASI REKABETÇİLİĞİN GELİŞTİRİLMESİ DESTEĞİ 2010/8 SAYILI ULUSLARARASI REKABETÇİLİĞİN GELİŞTİRİLMESİ DESTEĞİ Ocak 2014 T. C. EKONOMİ BAKANLIĞI 1 VİZYONUMUZ Proje yaklaşımını ve kümelenme yaklaşımını esas alan yerel dinamiklerin harekete geçirilmesine

Detaylı

URGE NEDİR? DOĞAL TAŞ SEKTÖRÜNDE FİRMALAR URGE PROJESİ KAPSAMINDA FİRMALAR

URGE NEDİR? DOĞAL TAŞ SEKTÖRÜNDE FİRMALAR URGE PROJESİ KAPSAMINDA FİRMALAR URGE PROJESİ NEDİR? URGE NEDİR? DOĞAL TAŞ SEKTÖRÜNDE FİRMALAR URGE PROJESİ KAPSAMINDA FİRMALAR URGE NEDİR? ULUSLARARASI REKABETÇİLİĞİN GELİŞTİRİLMESİ DESTEĞİ URGE NEDİR? Uluslararası Rekabetçiliğin Geliştirilmesi

Detaylı

BİREYSEL KATILIM SERMAYESİ İLERLEME RAPORU

BİREYSEL KATILIM SERMAYESİ İLERLEME RAPORU BİREYSEL KATILIM SERMAYESİ İLERLEME RAPORU EKİM 2014 Mali Sektörle İlişkiler ve Kambiyo Genel Müdürlüğü Başvuru Sayısı BÖLÜM 1: LİSANS BAŞVURULARI Başvuru Durumu EKİM 2014 İtibariyle Sistemdeki Toplam

Detaylı

GİRİŞİMCİLİK AKADEMİSİ KOSGEB TEMATİK PROJE DESTEK PROGRAMI

GİRİŞİMCİLİK AKADEMİSİ KOSGEB TEMATİK PROJE DESTEK PROGRAMI GİRİŞİMCİLİK AKADEMİSİ KOSGEB TEMATİK PROJE DESTEK PROGRAMI DERNEK BİLGİLERİ Genç Girişim ve Yönetişim Derneği, 19 Mayıs 2003 tarihinde kurulmuş, Girişimci ruha sahip iş adamı iş kadınlarından, kamu ve

Detaylı

Mentor Eğiticisi Çağrısı

Mentor Eğiticisi Çağrısı TÜBİTAK TEKNOLOJİ VE YENİLİK DESTEK PROGRAMLARI BAŞKANLIĞI (TEYDEB) 1601 TÜBİTAK YENİLİK VE GİRİŞİMCİLİK ALANLARINDA KAPASİTE ARTIRILMASINA YÖNELİK DESTEK PROGRAMI Mentor Eğiticisi Çağrısı Bu çağrı duyurusu,

Detaylı

KREDİ GARANTİ FONU A.Ş. KOBİ LER İLE EL ELE BÜYÜMEK

KREDİ GARANTİ FONU A.Ş. KOBİ LER İLE EL ELE BÜYÜMEK KREDİ GARANTİ FONU A.Ş. KOBİ LER İLE EL ELE BÜYÜMEK KGF ; Bakanlar Kurulu nun 14 Temmuz 1993 tarih, 21637 sayılı Resmi Gazete de yayımlanan 93/4496 sayılı Kararına istinaden faaliyet gösteren AECM üyesi

Detaylı

2013 YILI 6 AYLIK FAALİYET RAPORU

2013 YILI 6 AYLIK FAALİYET RAPORU 2013 YILI 6 AYLIK FAALİYET RAPORU 1 Temmuz 31 Aralık 2013 www.vantso.org.tr İMAJ ÇALIŞMASI «Gelin Hep Birlikte Değişime Ortak Olalım» YATIRIM DESTEK OFİSİ Oda, Üyelerinin Danışmanı Olacaktır S.B. Sayfa

Detaylı

PROJE DESTEK HİZMETLERİ TÜM HIZIYLA DEVAM EDİYOR

PROJE DESTEK HİZMETLERİ TÜM HIZIYLA DEVAM EDİYOR PROJE DESTEK HİZMETLERİ TÜM HIZIYLA DEVAM EDİYOR 24.12.2015 1 24 Aralık 2015 tarihinde Tübitak Ardeb 3001 programına proje yazmak isteyen sanayici, projeyi Tübitak'a göndermeden önce Akademik kuruluna

Detaylı

Mühendislik Fakültelerinde Araştırma Süreçlerinin Teknoloji Transferi Ekosistemine Katkıları

Mühendislik Fakültelerinde Araştırma Süreçlerinin Teknoloji Transferi Ekosistemine Katkıları Mühendislik Fakültelerinde Araştırma Süreçlerinin Teknoloji Transferi Ekosistemine Katkıları Mühendislik Fakültelerinin Araştırma ve Teknoloji Transferi Ekosistemine Katkılarının Değerlendirilmesi Paneli

Detaylı

AR& GE BÜLTEN ARAŞTIRMA VE MESLEKLERİ GELİŞTİRME MÜDÜRLÜĞÜ

AR& GE BÜLTEN ARAŞTIRMA VE MESLEKLERİ GELİŞTİRME MÜDÜRLÜĞÜ Yeni KOSGEB Teşvik Yönetmeliğinde Bilişim Sektörüne İlişkin Destekler Neler? Nesrin YARDIMCI SARIÇAY- Beril BAŞLANGIÇ KOSGEB in, küçük ve orta ölçekli sanayi işletmelerinin; Sözkonusu Yönetmelik, o Etkinliğini

Detaylı

AKTEK GARAGE DÖKÜMANI

AKTEK GARAGE DÖKÜMANI AKTEK GARAGE DÖKÜMANI Kurum İçi Girişimcilik ve İnovasyon İŞ GELİŞTİRME VE TEKNOLOJİ ENTEGRASYON BÖLÜMÜ 1 İÇERİK 1. Aktek Tarafından Belirlenmesi Gereken Adımlar... 4 1.1. Destek Verilecek Olan Sektörler

Detaylı

TOBB İSTANBUL KADIN GİRİŞİMCİLER KURULU HOŞGELDİNİZ

TOBB İSTANBUL KADIN GİRİŞİMCİLER KURULU HOŞGELDİNİZ TOBB İSTANBUL KADIN GİRİŞİMCİLER KURULU HOŞGELDİNİZ TÜRKİYE DE GİRİŞİMCİLİK Türkiye de kadın girişimci oranı %10 Erkek girişimci oranı %90 Vatandaşlarımızın %68 i girişimciliğe pozitif bakıyor Gençlerin

Detaylı

Geri Ödemeli ve Geri Ödemesiz seçeneklerle Destek Üst Limiti Proje Teklif Çağrısında Belirlenir

Geri Ödemeli ve Geri Ödemesiz seçeneklerle Destek Üst Limiti Proje Teklif Çağrısında Belirlenir KOSGEB Destekleri a) KOBİ Proje Destek Programı Desteklenecek Proje Konuları İşletmelerin; üretim, yönetim-organizasyon, pazarlama, dış ticaret, insan kaynakları, mali işler ve finans, bilgi yönetimi ve

Detaylı

MARMARA ÜNİVERSİTESİ İNOVASYON VE TEKNOLOJİ UYGULAMA VE ARAŞTIRMA MERKEZİ- MİTTO KASIM 2017

MARMARA ÜNİVERSİTESİ İNOVASYON VE TEKNOLOJİ UYGULAMA VE ARAŞTIRMA MERKEZİ- MİTTO KASIM 2017 MARMARA ÜNİVERSİTESİ İNOVASYON VE TEKNOLOJİ UYGULAMA VE ARAŞTIRMA MERKEZİ- MİTTO KASIM 2017 MITTO TÜBİTAK 1601 Projesi Öncesi ve Sonrası Durum Değerlendirmesi Yapısal Değişim (Ofisten Merkez Statüsüne

Detaylı

2017 YILLIK İŞ PLANI

2017 YILLIK İŞ PLANI 2017 YILLIK İŞ PLANI İLGİLİ/PERSONEL BİRİM OCAK ŞUBAT MART NİSAN MAYIS HAZİRAN TEMMUZ AĞUSTOS EYLÜL EKİM KASIM ARALIK BÜTÇE FAALİYET 1.1.1.1 ISO 2-6 Ocak 2017 9001/2008 KYS Revizyonuna ilişkin her yıl

Detaylı

Kadın İşletmelerine Finansman ve Danışmanlık Desteği Programı

Kadın İşletmelerine Finansman ve Danışmanlık Desteği Programı Bu program Avrupa Birliği, Avrupa İmar ve Kalkınma Bankası ve Türkiye Cumhuriyeti tarafından finanse edilmektedir. Kadın İşletmelerine Finansman ve Danışmanlık Desteği Programı Kadın İşletmelerine Finansman

Detaylı

AKHİSAR TİCARET BORSASI

AKHİSAR TİCARET BORSASI 2015 YILI İŞ PLANI STRATEJİK AMAÇ 1: HEDEF 1.1 HEDEF 1.2 HEDEF 1.3 HEDEF 1.4 Üyeler ile iletişim verimliliğini arttırmak Üyelerin eğitim ihtiyaçlarını karşılamak Üyelere danışmanlık hizmeti sunmak Lobi

Detaylı

TEYDEB. Teknoloji ve Yenilik Destek Programları Başkanlığı

TEYDEB. Teknoloji ve Yenilik Destek Programları Başkanlığı TEYDEB Teknoloji ve Yenilik Destek Programları Başkanlığı Mayıs 2018 TÜBİTAK Destekleri 2 1995 2017 Yılları Arasında Ne Yapıldı? 34.874 Proje Başvurusu Desteklenen 18.872 Proje 7,1 Milyar TL Destek* 12,7

Detaylı

KOSGEB DESTEKLERİ NEVŞEHİR YATIRIM DESTEK OFİSİ

KOSGEB DESTEKLERİ NEVŞEHİR YATIRIM DESTEK OFİSİ 2014 NEVŞEHİR YATIRIM DESTEK OFİSİ İşbirliği - Güçbirliği Destek Programı KOBİ lerin bir araya gelerek tedarik, pazarlama, düşük kapasite kullanımı, rekabet gücü zayıflığı ve finansman gibi Ortak Sorunlara

Detaylı

İŞLETME VE YÖNETİM BİLİMLERİ FAKÜLTESİ GİRİŞİMCİLİK BÖLÜMÜ

İŞLETME VE YÖNETİM BİLİMLERİ FAKÜLTESİ GİRİŞİMCİLİK BÖLÜMÜ İŞLETME VE YÖNETİM BİLİMLERİ FAKÜLTESİ NEDEN GİRİŞİMCİLİK? Girişimcilik geleceğin mesleği olacak Gelişmekte olan ekonomilerde mevcut işletmelerde çalışmak kadar kendi işini kurmak da önemli olmaya başlıyor

Detaylı

TÜSİAD-TÜRKONFED Bölgelerarası Ortak Girişim Projesi (BORGİP) ÇUKUROVASİFED 28 Ocak 2015

TÜSİAD-TÜRKONFED Bölgelerarası Ortak Girişim Projesi (BORGİP) ÇUKUROVASİFED 28 Ocak 2015 TÜSİAD-TÜRKONFED Bölgelerarası Ortak Girişim Projesi (BORGİP) ÇUKUROVASİFED 28 Ocak 2015 TÜSİAD-TÜRKONFED Bölgelerarası Ortak Girişim Projesi (BORGİP) MARSİFED 27 Ocak 2015 BORGİP Bölgelerarası Ortak Girişim

Detaylı

Burada olmak isteyeceksiniz

Burada olmak isteyeceksiniz Burada olmak isteyeceksiniz DAVETLİSİNİZ Ar-Ge ve inovasyon fikri olan, Şirketleşmek isteyen, Pazara yenilikçi ürünler, yazılım ve hizmetler sunmak isteyen, Bunlar için bilgi, birikim ve desteğe ihtiyaç

Detaylı

İhracat Genel Müdürlüğü KOBĠ ve Kümelenme Destekleri Daire BaĢkanlığı. Hatice ġafak ERGÜN Uzman

İhracat Genel Müdürlüğü KOBĠ ve Kümelenme Destekleri Daire BaĢkanlığı. Hatice ġafak ERGÜN Uzman İhracat Genel Müdürlüğü KOBĠ ve Kümelenme Destekleri Daire BaĢkanlığı Hatice ġafak ERGÜN Uzman ULUSLARARASI REKABETÇĠLĠĞE GĠDEN YOLDA KÜMELENME SAMSUN KONFERANSI 7 Aralık 2012 / Samsun Devam ediyoruz...

Detaylı

AKİŞMER VE AKADEMİSYENLER

AKİŞMER VE AKADEMİSYENLER AKİŞMER TEKNOLOJİ TRANSFER MERKEZİ AKİŞMER VE AKADEMİSYENLER Teknoloji Transfer Merkezi Tarafından Sunulan Hizmetler FERİDE YENİAY 2014 Bilimden Teknolojiye Güvenle Adres: Akdeniz Üniversitesi Rektörlük

Detaylı

STRATEJİK PLAN ( ) 2017 YILI FAALİYET PLANI

STRATEJİK PLAN ( ) 2017 YILI FAALİYET PLANI STRATEJİK PLA (2015-2018) 2017 YILI FAALİYET PLAI Faaliyet OCAK ŞUBAT MART İSA MAYIS Zaman ve Stres Yönetimi eğitimi GEEL SK. YRD. - ORG. Müşteri/Üye İlişkileri ve İletişim Teknikleri GEEL SK. YRD. - ORG.

Detaylı

BKS İLERLEME RAPORU NİSAN SAYISI

BKS İLERLEME RAPORU NİSAN SAYISI BKS İLERLEME RAPORU NİSAN SAYISI Mali Sektörle İlişkiler ve Kambiyo Genel Müdürlüğü Finansal Araçlar ve Piyasalar Geliştirme Dairesi T: 0312 204 6825 E: bks@hazine.gov.tr BKS İLERLEME RAPORU NİSAN SAYISI

Detaylı

Sunum İçeriği TÜBİTAK

Sunum İçeriği TÜBİTAK Sunum İçeriği 2 TEYDEB KURULUŞ AMACI Teknoloji veyenilik Destek Programları Başkanlığı (TEYDEB); ülkemiz özel sektör kuruluşlarının araştırma-teknoloji geliştirme ve yenilik faaliyetlerini desteklemek

Detaylı

EKONOMİ BAKANLIĞI TASARIM DESTEĞİ

EKONOMİ BAKANLIĞI TASARIM DESTEĞİ EKONOMİ BAKANLIĞI TASARIM DESTEĞİ Bilgi Notu 2017 Programın Amacı: a. Tasarım ve inovasyon kültürünün oluşturulması ve yaygınlaştırılması b. Tasarım şirket/ofislerinin tanıtım, reklam, pazarlama, istihdam,

Detaylı

Proje Faaliyetleri ve Beklenen Çıktılar

Proje Faaliyetleri ve Beklenen Çıktılar UNIDO EKO-VERİMLİLİK (TEMİZ ÜRETİM) PROGRAMI BİLGİLENDİRME TOPLANTISI Proje Faaliyetleri ve Beklenen Çıktılar Ferda Ulutaş, Emrah Alkaya Türkiye Teknoloji Geliştirme Vakfı Ankara, 20 Mayıs 2009 KAPSAM

Detaylı

15 Ekim 2012. Ankara

15 Ekim 2012. Ankara 15 Ekim 2012 Ankara Türkiye de KOBİ tanımı KOBİ tanımı 250 den az çalışan istihdam eden, Yıllık bilanço veya net satış hasılatı 25 milyon TL yi geçmeyen işletmeler Ölçek Çalışan Sayısı Bilanço (Milyon

Detaylı

İzmir Yenilik Ekosistemi 2018 İzleme Raporu

İzmir Yenilik Ekosistemi 2018 İzleme Raporu Yenilik Ekosistemi 2018 İzleme Raporu 2018, İZKA Tüm hakları saklıdır. Bu eserin tamamı ya da bir bölümü, 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu uyarınca kullanılmadan önce hak sahibinden 52. Maddeye

Detaylı

Avrupa Birliği üyelik müzakereleri yürüten Türkiye'de AB finansal kaynakları ile yürütülen projeler son yıllarda oldukça artmıştır.

Avrupa Birliği üyelik müzakereleri yürüten Türkiye'de AB finansal kaynakları ile yürütülen projeler son yıllarda oldukça artmıştır. Avrupa Birliği üyelik müzakereleri yürüten Türkiye'de AB finansal kaynakları ile yürütülen projeler son yıllarda oldukça artmıştır. Ancak özellikle AB projelerinin geliştirilmesinde ve yönetiminde ihtiyaç

Detaylı