EPA 100 PROSES KONTROL CİHAZI KULLANMA KILAVUZU

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "EPA 100 PROSES KONTROL CİHAZI KULLANMA KILAVUZU"

Transkript

1 EPA 100 PROSES KONTROL CİHAZI KULLANMA KILAVUZU

2 İçindekiler İçindekiler TEKNİK ÖZELLİKLER ELEKTRİKSEL ÖZELLİKLER MEKANİK ÖLÇÜLER BAĞLANTILAR ÖN PANEL TANIMLARI MENÜ AĞACI KURULUM CİHAZA SENSÖR BAĞLAMA Potansiyometre nin bağlantıları: ma veya 0-10 V sensörlerin bağlantıları: mv/v Ratiometric Sensörün bağlantıları: CİHAZIN KALİBRE EDİLMESİ Skala Değerini Belirleme Faktör Belirleme Kalibrasyon Metodu Belirleme Otomatik Kalibrasyon HATA MESAJI CİHAZA RÖLE SET DEĞERİ GİRİLMESİ Röle Çıkış Ayarları(OUT-1) Hızlı Set Değerleri Değiştirme Programlama Moduna Geçiş Röle fonksiyon seçimi Delay Histerezis Offset değeri Rölenin varsayılan durumu Analog Çıkış Ayarları Analog Çıkış Türü Seçimi Analog Çıkışı Açma Kapama Inverse Analog Çıkış Skala Ayarı KK-EPA.001 Rev No:

3 5.6 Dijital Çıkış Ayarları (Haberleşme) UART Ayarlar CANopen Ayarları Secure (Güvenlik) Menüsü Menü Gizleme (HIDE) Menü Kilitleme (LOCK) Şifre Belirleme (PASS) Fabrika Ayarlarına Dönüş (FTRY) Cihazı Yeniden Başlatma (RESET) DİĞER AYARLAR Display (Görüntü) Menüsü *DISP Ondalık Hane Sıfırlama (Tare) Fonksiyonu Ekran Yenileme Hızı (REFRS) Ekrandaki Titremeyi Engelleme (FILTR) Ekrandaki İkinci Satırı Belirleme Tuş Sesi Ayarı (SOUND) ÇALIŞMA MODU FONKSİYONLARI Tare (Sıfırlama) Fonksiyonu Okunan Maksimum ve Minimum Değerleri Görüntüleme ÜRÜN KODLAMASI GARANTİ BELGESİ KK-EPA.001 Rev No:

4 1 TEKNİK ÖZELLİKLER 1.1 ELEKTRİKSEL ÖZELLİKLER Besleme Gerilimi Güç Tüketimi 24 V AC/DC 50/60 Hz V AC 50/60 Hz 9 VA / 2,7 Watt Maksimum Sensör Besleme Gerilimi Pot: mv/v: 0-10V: 5 V DC 10 V DC 24 V DC 4-20 ma: 24 V DC CANopen: 24 V DC Maksimum Sensör Besleme Akımı Örnekleme Hızı Giriş Çözünürlüğü Analog Girişler Röle Çıkışları Seri Haberleşme (Opsiyonel) Analog Çıkışlar (Opsiyonel) Analog Çıkış Çözünürlüğü Bağlantı 100 ma 3.5 khz 16 bit Potansiyometre, 0-10 V, 4-20 ma 3,33 mv/v, 2mV/V, 2,5mV/V Ratiometric 2 Adet 250 V AC 3A (Rezistif Yük İçin) Röle RS-232, RS-485, USB, CANopen 0-10 V, 0-5 V, V, 4-20 ma, 0-20 ma 12 bit 2,5 mm2 Soketli Klemens KK-EPA.001 Rev No:

5 1.2 MEKANİK ÖLÇÜLER Boyutlar Ağırlık Montaj 48 x 48 x 96 mm 200 gr. Alt ve üst tarafındaki ayaklar ile panoya sabitlenir. Çalışma Sıcaklığı 0 ile 50 C Depolama sıcaklığı -10 C ila 60 C Koruma Sınıfı IP60 Ön Panel, IP20 Arka Panel KK-EPA.001 Rev No:

6 Güvenlik Uyarıları 1. Bağlantıları yapmadan önce ve kullanım esnasında mutlaka kullanım kılavuzundaki talimat ve uyarılara uyunuz. 2. Cihazınıza enerji vermeden önce bağlanacak besleme türünü kontrol ediniz. 3. Çalışma sırasında düşme, kayma, sarsıntı ve sallanmaya karşı cihazı kullanılacağı pano üzerine sağlam bir şekilde monte ediniz. 4. Sensör bağlantılarını cihazınızda enerji yokken yapınız, cihaz çalışırken hiçbir şekilde bağlantıları söküp takmayınız. 5. Sensör ile cihazınız arasındaki kabloların ekranlı olmasına ve yüksek akım taşıyan enerji kablolarından uzak olmasına dikkat ediniz. 6. Cihazınızı, çalışacağı ortamda direkt olarak bir ısı kaynağına (güneş, ısıtıcı vb.) maruz bırakmayınız. 7. EPA 100, endüstriyel kontrol cihazı olup, dış ortamda kullanıma uygun değildir; lütfen sadece oda koşullarında kullanınız. 8. Cihazınızın temizliği için, nemli bir bez kullanınız. Kesinlikle tiner, alkol vb. kimyasal maddeler kullanmayınız. 9. Cihazın teknik özelliklerinde belirtilen sınır değerlere uyunuz. KK-EPA.001 Rev No:

7 2 BAĞLANTILAR Dijital Bağlnt RS485 A B GND RS232 Rx Tx GND Analog Çıkışlar 4-20 ma Çıkış ma Çıkış GND USB HID USB VIRTUAL USB KONNEKTÖR (B TİPİ DİŞİ) USB KONNEKTÖR (B TİPİ DİŞİ) 0-10 V Çıkış 0-10 V Çıkış GND CANopen CAN HIGH CAN LOW GND Tare Input Tare Input GND SENSÖR Potansiyometre Bkz X X 1 Nolu Uç 2 Nolu Uç 3 Nolu Uç 4-20 ma Giriş Bkz X X Sensör Besleme 4-20mA Giriş GND 0-10 V Giriş Bkz X X Sensör Besleme 0-10V Giriş GND 3,33 mv/v Giriş Bkz Sinyal(+) Sinyal(-) Sensör Besleme X GND KK-EPA.001 Rev No:

8 3 ÖN PANEL TANIMLARI 1) PRG ( ): Programlama tuşu. Menülere girmek veya girilen değerleri onaylamak için kullanılır. 2) ESC ( ): Escape, çıkış ve geri gitme tuşu. Bir üst menüye geri dönmek veya çıkmak için kullanılır. 3) AŞAĞI ( ): Aşağı tuşu. Menüler arasında gezinmek; değer girerken değeri azaltmak veya bir alt basamağa geçmek için kullanılır. Ayrıca cihaz çalışma modundayken ekranda okunan (minimum ve maksimum ) değerleri görmeye de yarar. 4) YUKARI ( ): Yukarı tuşu. Menüler arasında gezinmek; değer girerken değeri artırmak veya bir üst basamağa geçmek için kullanılır. Ayrıca çalışma modundayken Tare fonksiyonunu da aktif hale getirir. Tare fonksiyonu ayarları için lütfen bkz ) S1 Durum Led i : 1. Röle çıkışı aktifken yanan gösterge. 6) S2 Durum Led i : 2. Röle çıkışı aktifken yanan gösterge. 7) T Durum Led i : Tare fonksiyonu aktifken yanan gösterge. 8) Gösterge Ekranı: 2 satırda, 5 er basamaktan oluşan gösterge ekranı. KK-EPA.001 Rev No:

9 4 MENÜ AĞACI Üst Menü Alt Menü KK-EPA.001 Rev No:

10 5 KURULUM Tavsiye edilen kurulum adımları aşağıdaki gibidir. 1. Adım ELEKTRİKSEL BAĞLANTILARIN YAPILMASI Bkz. Sayfa Adım CİHAZIN KALİBRE EDİLMESİ Bkz. Sayfa Adım RÖLE SET DEĞERLERİNİN GİRİLMESİ Bkz. Sayfa Adım ANALOG ÇIKIŞLARIN AYARLANMASI Bkz. Sayfa Adım HABERLEŞME AYARLARININ YAPILMASI Bkz. Sayfa Adım GÜVENLİK AYARLARI Bkz. Sayfa Adım DİĞER AYARLAR Bkz. Sayfa 24. KK-EPA.001 Rev No:

11 5.1 CİHAZA SENSÖR BAĞLAMA Potansiyometre nin bağlantıları: ma veya 0-10 V sensörlerin bağlantıları: 4-20 ma veya 0-10 V çıkışlı basınç sensörü Lineer Potansiyometre KK-EPA.001 Rev No:

12 İki Kablo Bağlantılı 4-20 ma çıkışlı basınç mv/v Ratiometric Sensörün bağlantıları: KK-EPA.001 Rev No:

13 5.2 CİHAZIN KALİBRE EDİLMESİ Programlama menüsüne geçmek için PRG tuşuna basılı tutunuz Skala Değerini Belirleme Cihazınız fabrika ayarlarına göre kalibre edildiğinde değer aralığında çalışmaktadır. Yani sensörde okunan en küçük değerde ekranda 0, en büyük değerde ise ekranda 100 görünür. Dilerseniz skalayı bu menüden değiştirebilirsiniz. Skalanın minimum değeri için S-LO, maksimum değeri için S-HI menülerini kullanınız. Değeri değiştirmek için, PRG tuşuna basınız. Ekranda sağdaki hane yanıp sönmeye başlayacaktır. Aşağı yukarı tuşlarını kullanarak değeri değiştirebilirsiniz. Sonrasında tekrar PRG tuşuna basarak ondalık hane noktasının yerini belirleyiniz. Daha sonra PRG tuşuyla değeri onaylayınız. Örnek uygulama için lütfen bkz. sayfa Faktör Belirleme Belirdeğiniz bu skalayı sabit bir faktörle çarparak genişletmek için Fctor menüsünü kullanabilirsiniz. Varsayılan değer olarak 1 olan bu faktör sayısı, S-LO ve S-HI değerleriyle çarpılarak skala değeri belirlenir. Örneğin; S-LO değerini 1, S-HI değerini 20 olarak belirleyip faktörü 4 yaptığınız zaman, cihazınız 4-80 değer aralığında çalışacaktır. UYARI: Skala ve faktör değerini değiştirmek cihazınızın kalibrasyonunu değiştirmez, sadece ekranda gösterilen değer aralığını belirtir. Cihazın kalibrasyonu için lütfen bkz KK-EPA.001 Rev No:

14 Örnek: (Cihaz çalışma modunda iken PRG tuşuna basılı tutunuz) Ondalık hane noktası yanıp sönmeye başlar. Ondalık hane noktasının seçimini AŞAĞI ve YUKARI tuşlarıyla yapınız. Bir sonraki basamağa geçmek için AŞAĞI ve YUKARI tuşlarına basılı tutunuz. Negatif (-) bir değer girmek için rakam yazmayan basamaklardan birine gelip AŞAĞI tuşuna basınız. İkinci satırdaki değer yanıp sönmeye başlar. AŞAĞI ve YUKARI tuşlarını kullanarak istenen değeri giriniz... PRG tuşuyla onayladığınız yeni S-LO değeri belirlenmiştir. S-HI değerine geçmek için YUKARI tuşuna basınız. S-LO değerini belirledikten sonra aynı işlemleri S-HI değeri için de yapabilirsiniz Kalibrasyon Metodu Belirleme Cihazınız üretim esnasında kalibre edilmiştir. Dilerseniz bu kalibrasyonu sensörünüze göre siz de yapabilirsiniz. Bunun için bu menüden kalibrasyon metodu seçmeniz gerekir. Fabrika kalibrasyonu (Varsayılan) 2 noktalı kalibrasyon Çoklu(segmented) kalibrasyon Fabrika kalibrasyonu (Varsayılan) Cihazınızdaki varsayılan kalibrasyondur. Cihazınıza yaptığınız iki noktalı yada çoklu kalibrasyon fabrika kalibrasyonunu bozmaz. KK-EPA.001 Rev No:

15 İki noktalı kalibrasyon İki noktalı kalibrasyon seçeneğinde sadece maksimum ve minimum noktalar seçilir. Örneğin; 10cm lik bir lineer potansiyometreyi kalibre ederken, potansiyometre tam kapalı konumda minimum nokta tanıtılır, potansiyometre tam açık konumdayken maksimum nokta tanıtılır Çoklu(segmented) kalibrasyon Çoklu kalibrasyon seçeneğinde ise 10 a kadar farklı noktada cihazınızı kalibre edebilirsiniz. Bu yöntem sensörün linearitesini artırmaya yarar. Örneğin; sensörünüzün uzunluğu 40 cm ise ve 5 farklı noktada kalibre etmek isterseniz, bu noktalar sırasıyla; sensörün başladığı 0. cm, 10. cm, 20. cm, 30. cm, ve sensörün bittiği 40. cm noktaları olabilir. Bu noktalar skala aralığındaki istediğiniz yerlerde belirlenebilir. Daha uygun bir linearite için eşit aralıklarda seçmenizi öneririz Kalibrasyon Sayısı (CL.CNT) Çoklu (segmented) kalibrasyon seçeneğini seçtiğiniz takdirde gözüken bu menüde, cihazı kalibre etmek istediğiniz noktaların sayısını belirleyebilirsiniz. Maksimum 10'dur Otomatik Kalibrasyon Bu menüden bölümde seçtiğiniz kalibrasyon metoduna göre PRG otomatik kalibrasyonu başlatabilirsiniz. tuşuna basarak Eğer kalibrasyon metodunu İki Noktalı Kalibrasyon olarak belirlediyseniz PRG tuşuna bastığınızda CAL-L ifadesi yanıp söner bu esnada sensörünüzü minimum değerli noktaya getirin PRG tuşuna basarak CAL-L değerini ayarlanmış olurursunuz. Sonrasında CAL-HI ifadesi yanıp söner bu esnada sensörünüzü maksimum değerli noktaya getirin PRG tuşuna basarak CAL-HI değerini ayarlanmış olursunuz. Eğer kalibrasyon metodunu Çoklu Kalibrasyon olarak belirlediyseniz. Kalibrasyon esnasında; birinci satırda belirleyeceğiniz kalibrasyon noktasını yanıp sönen segment numarasıyla, ikinci satırda ise sensörde okunan işlenmemiş değeri görebilirsiniz. Segment seçimini aşağı yukarı tuşlarıyla yapabilirsiniz. Belirlemek istediğiniz segmenti sensör kalibrasyon için gereken pozisyondayken PRG tuşuyla onaylayabilirsiniz. Ekranda çok kısa süreliğine DONE yazısı gözükecektir. Not: Kalibrasyon esnasında ekrandaki ikinci satırda sensörden okunan işlenmemiş değer görünür. Bu değeri skala değeri ile karıştırmayınız HATA MESAJI.. Bu hata mesajı yalnız 4-20mA ve 0,5-4,5V girişli cihazlarda görülür. Anlamı; Cihaza sensör bağlı değildir yada sensör arızalıdır. KK-EPA.001 Rev No:

16 5.3 CİHAZA RÖLE SET DEĞERİ GİRİLMESİ Cihazınızda normalde açık ve normalde kapalı olmak üzere iki kontağı bulunan toplamda iki adet röle mevcuttur. Röle kontaklarını ihtiyacınıza göre beş farklı fonksiyonda kullanabilirsiniz. Bu fonksiyonlar bkz te açıklanmıştır Röle Çıkış Ayarları(OUT-1) (Cihaz çalışma modunda iken PRG tuşuna basılı tutunuz).. Ondalık hane noktası yanıp sönmeye başlar. Ondalık hane noktasının seçimini AŞAĞI ve YUKARI tuşlarıyla yapınız. Bir sonraki basamağa geçmek için AŞAĞI ve YUKARI tuşlarına basılı tutunuz. Negatif (-) bir değer girmek için rakam yazmayan basamaklardan birine gelip AŞAĞI tuşuna basınız. İkinci satırdaki değer yanıp sönmeye başlar. AŞAĞI ve YUKARI tuşlarını kullanarak istenen değeri giriniz.. PRG tuşuyla onayladığınız yeni SET-1 değeri belirlenmiştir. ESC tuşuyla çalışma moduna dönebilirsiniz. Not: 2.Röle çıkış ayarını da aynı şekilde yapabilirsiniz Hızlı Set Değerleri Değiştirme Cihaz çalışma modunda iken ayarlanabilir bütün set değerlerini hızlıca değiştirmek için ESC tuşuna basılı tutunuz. Daha sonra istediğiniz SET değerini PRG tuşuna basarak değiştirebilirsiniz. Değer girerken, bir sonraki basamağa geçmek için AŞAĞI ve YUKARI tuşlarına basılı tutunuz. Negatif (-) bir değer girmek için rakam yazmayan basamaklardan birine gelip AŞAĞI tuşuna basınız. KK-EPA.001 Rev No:

17 1 (Basılı tutunuz) Programlama Moduna Geçiş Röle fonksiyon seçimi. Röle çıkışının belirlenen set değerlerine göre ne zaman çekeceğini ve bırakacağını bu fonksiyon seçimi belirler. Röle hiçbir şekilde çekmez.. Cihazda okunan değer, Set-1 değerine ulaştığında veya geçtiğinde röle çeker. KK-EPA.001 Rev No:

18 Cihazda okunan değer, Set-1A ve Set-1B değerinin arasında bir değer olduğunda röle çeker. Cihazda okunan değer, Set-1 değerini artarak veya azalarak her geçtiğinde röle girilen süre kadar çekili kalır. Cihazda okunan değer, Set-1A veya Set-1B değerini artarak veya azalarak her geçtiğinde röle girilen süre kadar çekili kalır.. Cihazda okunan değer, Set-1 değerini veya Set-1 değerinin 2,3,4,5... gibi her katındaki değeri artarak veya azalarak geçtiğinde röle girilen süre kadar çekili kalır. KK-EPA.001 Rev No:

19 5.4.2 Delay Röle çektikten sonra ne kadar süreyle çekili kalıp bırakacağını saniye cinsinden belirtir. (Stand.) fonksiyonunda 0 sıfır değeri girilmesi halinde röle çıkış koşulu değişmedikçe bırakmaz, hep çekili kalır Histerezis Cihazınıza bağlı olan sensörde okunan değerdeki titremelerden dolayı, rölenin sürekli istenmediği halde çekip bırakmasını engellemek için histerezis değeri girerek, rölenin belirlediğiniz set değerinin Hysdn kadar altında ve Hysup kadar üstünde çekip bırakmasını sağlayabilirsiniz Offset değeri Girilen set değerine offset eklenmek istenirse bu menü kullanılır. Set değerlerinin tamamı, belirlenen offset değeri kadar ileri veya negatif seçilmişse geri kaydırılır Rölenin varsayılan durumu Cihazınızın fabrika ayarlarına göre röle normalde kapalı durumdadır, siz bunu normalde açık olarak değiştirebilirsiniz. Bunun için Cond seçeneğini kullanınız. Fabrika ayarı olan NC.(Normally Closed) rölenin normalde kapalı olduğu seçeneği, NO. (Normally Open) ise rölenin normalde açık olduğu seçeneği gösterir. 5.5 Analog Çıkış Ayarları Siparişinize göre özel olarak üretilen EPA 100 cihazınızda Analog çıkış modülü varsa, gereken ayarları bu menüden yapabilirsiniz Analog Çıkış Türü Seçimi 0-10 Volt 4-20 ma 0-5 Volt Volt 0-20 ma Analog Çıkışı Açma Kapama Analog çıkışı aktifleştirmek için ON, kapatmak için OFF seçeneğini kullanınız Inverse Analog çıkışta okunacak olan değerin sensöre göre hangi yönde artıp azalacağını seçebilirsiniz. Varsayılan fabrika ayarlarına göre OFF olan bu seçenek, sensörde okunan değerle doğru orantılı artıp azalan bir analog çıkış sağlar. Bunu ON yapmanız halinde sensörde okunan değer artarken analog çıkıştaki değer azalacak yani ters orantılı bir çıkış sağlanacaktır. KK-EPA.001 Rev No:

20 5.5.4 Analog Çıkış Skala Ayarı Analog çıkış özelliği olan cihazda, çıkış sinyalini istediğiniz skala aralığına ayarlamak için bu menüdeki SCALE modu ON yapılmalıdır. Sonrasında S-LO. ve S-HI. değerleri girilebilir. 5.6 Dijital Çıkış Ayarları (Haberleşme) UYARI: UART veya CANopen ayarlarını değiştirdikten sonra, değişikliklerin geçerli olabilmesi için cihazı yeniden başlatmanız gerekmektedir. Cihazınız USB çıkışlı ise, cihazınızı kontrol etmek için web sitemizden indirebileceğiniz MyPanelMeter programını kullanınız. Programın kullanım kılavuzunu inceleyiniz UART Ayarlar Cihazınızla, RS-485 veya RS-232 ile iletişim kuruyorsanız; gereken ayarları buradan yapabilirsiniz. İletişim Protokolü, baudrate, parity, adress ve period bilgilerini seçebilirsiniz. MODBUS Protokol adres bilgisi için ilgili kitapçığa bakınız CANopen Ayarları Buradan cihazınızın CANopen protokolüyle ilgili olan baudrate, Node ID, Heartbeat, PDO gibi ayarlarını yapabilirsiniz. CANopen ile ilgili detaylı bilgi için EPA 100-CANopen kitapçığına bakınız. 5.7 Secure (Güvenlik) Menüsü Menü Gizleme (HIDE) Cihazınızı kullanacak olan operatörün görmesini istemediğiniz menüleri ON yaparak buradan gizleyebilirsiniz... Secure hariç bütün menüler gizlenir. Output menüsü gizlenir.... Calib menüsü gizlenir. Display menüsü gizlenir. Hızlı Set değiştirme menüsü gizlenir. Bkz KK-EPA.001 Rev No:

21 5.7.2 Menü Kilitleme (LOCK) Daha önceden şifre belirlenmemişse, bu menüye girdiğinizde ekranda NPASS yazısı çıkacaktır. PRG tuşuna basarak istediğiniz şifreyi buradan belirleyebilirsiniz. Daha sonra AŞAĞI ve YUKARI tuşlarıyla kilitlemek istediğiniz menüleri ON seçeneğine getiriniz. Menülerin tanımlamaları Menü Gizleme bölümündekiyle aynıdır Şifre Belirleme (PASS) Şifre belirlemek veya daha önceden belirlediğiniz şifreyi değiştirmek için bu menüyü kullanınız. Daha önceden şifre belirlenmemişse; bu menüye girdiğinizde ekranda NPASS yazısı çıkacaktır. PRG tuşuna basarak istediğiniz şifreyi buradan belirleyebilirsiniz. Daha önceden şifre belirlenmişse; ekranda PASS? yazısı çıkacak ve sizden bu şifreyi girmenizi isteyecektir. Şifreyi girdikten sonra gelecek olan ekranda NPASS yazısı çıkacaktır. Yeni şifrenizi buradan belirleyip PRG tuşuyla onaylayabilirsiniz Fabrika Ayarlarına Dönüş (FTRY) EPA 100 cihazınızı istediğiniz zaman kutusundan çıkardığınızdaki fabrika ayarlarına döndürebilirsiniz. Fabrika ayarlarına dönmek için bu menüye gelerek PRG tuşuna basınız. Burada karşınıza gelecek olan PASS? şifre ekranında kendi belirlediğiniz kullanıcı şifresini değil, fabrika şifresi olan i girmeniz gerekmektedir Cihazı Yeniden Başlatma (RESET) Herhangi bir durumda cihazınızı yeniden başlatmak için bu menüye gelerek PRG tuşuna basınız. Cihaz otomatik olarak kapanıp açılacak ve çalışmaya başlayacaktır. KK-EPA.001 Rev No:

22 6.1 Display (Görüntü) Menüsü *DISP Ondalık Hane 6 DİĞER AYARLAR Çalışma modunda ekranda gözüken değerde, ondalık hane noktasının yerini bu menüden ayarlayabilirsiniz. Fabrika ayarlarında 2 olan bu değer, virgülden sonra kaç hane gösterileceğini belirtir. 0 seçmeniz durumunda ekranda sadece tam sayı gözükür Sıfırlama (Tare) Fonksiyonu Bu menüde farklıtare fonksiyonları belirleyebilirsiniz. EVENT menüsünden Tare Fonksiyonunun çeşidini seçebilirsiniz: Cihaz çalışma modunda iken YUKARI tuşuna her basıldığında seçilen tare fonksiyonunun çeşidine göre.. ZERO: O anda sensörde okunan değer sıfıra eşitlenir ve T durum ledi yanar. PRESET: O anda sensörde okunan değer, belirlenen değere eşitlenir ve T durum ledi yanar. REPEATED ZERO: İlk basıldığında o anda sensörde okunan değer sıfıra eşitlenir ve T durum ledi yanar. Daha sonra basıldığında ise okunan değer tare aktifleşmeden önceki haline geri döner ve T durum ledi söner. REPEATED PRESET: İlk basıldığında o anda sensörde okunan değer belirlenen değere eşitlenir ve T durum ledi yanar. Daha sonra basıldığında ise okunan değer tare aktifleşmeden önceki haline geri döner ve T durum ledi söner. Tare fonksiyonu tamamen devre dışı kalır Tare Input Siparişinize göre özel olarak üretilen EPA 100 cihazınızda Digital Tare Input modülü varsa ayarlarını Tare menüsü altında bulunan INPUT menüsünden yapabilirsiniz. EDGE seçeneği modüle gelen Tare sinyalinin hangi kenarında Tare fonksiyonunun aktifleşeceğini belirler. Yükselen kenar (rising edge) için RISE, düşen kenar (falling edge) için FALL seçeneğini seçiniz. Örneğin; bu sinyali bir düğmeye bağladığınızda RISE seçeneği düğmeye basıldığı anda Tare yi aktifleştirirken FALL seçeneği düğme bırakıldığında aktifleştirir. FILTR seçeneğinde ise modüle bağlanan Tare sinyalinin kaç milisaniye sonra kontrol edileceğini belirleyebilirsiniz. Varsayılan olarak bu değer 100 ms dir. KK-EPA.001 Rev No:

23 6.1.3 Ekran Yenileme Hızı (REFRS) Ekranda gözüken değerin kaç milisaniyede bir yenileneceğini gösterir. Varsayılan olarak 100 ms olan bu değeri; artırarak ekrandaki titremelerin önüne geçebilirsiniz, veya azaltarak cihazınızın sensörün hareketlerine olan tepki süresini düşürebilirsiniz Ekrandaki Titremeyi Engelleme (FILTR) EPA 100 cihazınız, kendisine bağlı sensörden aldığı sinyalleri özel algoritmaları sayesinde işleyerek en doğru biçimde göstermek için programlanmıştır. Fakat; etraftaki gürültü, sensördeki bozukluklar gibi çeşitli nedenlerden dolayı ekranda görünen değer titreyebilir filtreleme metodu ile bu sorunu çözebilirsiniz. Bunun için üç ayrı filtreleme metodu bulunmaktadır. Bu filtreleme metotlarını tek başına kullanabileceğiniz gibi ikisini yada üçüne bir aradada kullanabilirsiniz. 1. AVRGE(Ortalama Hesaplama): Bu filtreyi STATE seçeneğini ON yaparak aktif hale getirdiğinizde, cihazınız sensörden COUNT seçeneğinde belirleyeceğiniz sayı kadar değer okuması yaptıktan sonra ekranda gözüken değeri yenileyecektir. Örneğin; COUNT, varsayılan 500 iken cihazınız sensörden 500 kez örnek aldıktan yani okuma yaptıktan sonra bu değerlerin ortalamasını alarak ekrandaki değeri yenileyecektir. Buna göre, COUNT değerini artırmanız ekrandaki titremeyi azaltacak; fakat cihazınızın, sensörün hızlı hareketlerine olan tepkisini yavaşlatacaktır. 2. LQE(Lineer Quadratic Estimation): Kalman filtresi olarak da bilinen bu filtreyi STATE seçeneğini ON yaparak aktif hale getirebilirsiniz. Varsayılan 500 olan COVARIANCE seçeneğini azaltmanız halinde ekrandaki titreme azalacak; fakat cihazınızın, sensörün hızlı hareketlerine olan tepkisi yavaşlayacaktır. 3. Histerezis Filtre: Histerezis filtresini STATE seçeneğini ON yaparak aktif hale getirebilirsiniz. Delta ve A.Error isimli iki parametresi bulunan bu filtreyle, sensörden okunan işlenmemiş değer Delta kadar değişmedikçe ekrana yansımaz. Ekrana yansımayan işlenmemiş değerlerin toplamı A.Error kadar olduğunda ekran bu değerlerin ortalaması ile güncellenir Ekrandaki İkinci Satırı Belirleme Cihazınız çalışma modunda iken ilk satırda sensörden okunan değer yer almaktadır; ikinci satır ise varsayılan olarak boştur. Dilerseniz ikinci satırda istediğiniz parametrenin veya yazının yazmasını bu menüden sağlayabilirsiniz. Parametre seçenekleri; rölelerin set değerleri (SET-1 ve SET-2), Tare fonksiyonu için belirlenen Preset değeri(prset). Dilerseniz çeşitli birimler, etiket numarası gibi sabit yazı seçeneklerinden birini de seçebilirsiniz Tuş Sesi Ayarı (SOUND) Cihazınızda bulunan herhangi bir tuşa bastığınızda gelen Bip sesini bu menüden açıp kapatabilirsiniz. Sesi açmak için ON, kapatmak için OFF seçeneğini kullanınız. KK-EPA.001 Rev No:

24 7 ÇALIŞMA MODU FONKSİYONLARI EPA 100 proses kontrol cihazınız iki farklı modda çalışır. Cihazınız, sensörde okunan değerin gözüktüğü başlangıç ekranında iken çalışma modunda ; ayarların yapıldığı, parametrelerin değiştirildiği ekranda ise programlama modunda çalışmaktadır. Bu bölümde çalışma modundaki fonksiyonlar açıklanmıştır. 7.1 Tare (Sıfırlama) Fonksiyonu ***Yalnızca Tare fonksiyonu aktif iken çalışır. Aktifleştirmek için veya fonksiyonların çeşitlerinin açıklamaları için lütfen bkz Sıfırlama (Tare) Fonksiyonu Ayarları Cihaz çalışma modunda iken YUKARI tuşuna her basıldığında seçilen tare fonksiyonunun çeşidine göre Tare aktif hale gelir ve T durum ledi yanar. 7.2 Okunan Maksimum ve Minimum Değerleri Görüntüleme Cihaz çalışma modunda iken AŞAĞI tuşuna bastığınızda, cihaz çalışmaya başladığı andan itibaren okunan en düşük (minimum) değeri ekranda görebilirsiniz. AŞAĞI tuşuna tekrar bastığınızda, cihaz çalışmaya başladığı andan itibaren okunan en yüksek (maksimum) değeri ekranda görebilirsiniz.... Not: Hafızadaki (minimum) ve (maksimum) değerleri silmek için ESC tuşunu kullanabilirsiniz. KK-EPA.001 Rev No:

25 8 ÜRÜN KODLAMASI EPA 100 proses kontrol cihazınızı sipariş ederken aşağıdaki kodlama biçiminden faydalanabilirsiniz. Model EPA100 Besleme Gerilimi 220V VAC 24V - 24 VAC/DC Analog Çıkış Sinyal Türü Boş - Analog çıkış yok V0-0-10V çıkış V1-0-5V çıkış V V çıkış A0-0-20mA çıkış A4-4-20mA çıkış EPA100 X XXX XX XX X Giriş Sinyal Türü P - Potansiyometrik V V A mA M mV/V L - 2mV/V N - 2.5mV/V C - CANopen Haberleşme Türü Boş - Haberleşme yok S1 - RS232 haberleşme S2 - RS485 haberleşme S3 - USB haberleşme S4 - CANopen Harici Tare Boş - Harici Tare Yok T - Harici Tare Örnek ürün kodu: EPA100-P-220V-S2-A4-T KK-EPA.001 Rev No:

26 9 GARANTİ BELGESİ Ürün: EPA 100 3,33 mv/v RS-232 2,5 mv/v RS mv/v USB Tare Input USB Virtual 0-10 V Çıkış CANopen 4-20 ma Çıkış Seri No : Bu ürün üretim hatalarına karşı iki yıl garantilidir. Garanti kapsamı dışındaki durumlar: - Mekanik hasarlar - Nakliye durumunda oluşacak hasarlar - Kullanıcı hataları Bunun dışındaki durumlar üretici garanti kapsamındadır. İmza, Kaşe KK-EPA.001 Rev No:

EPA300 PROSES KONTROL CİHAZI

EPA300 PROSES KONTROL CİHAZI EPA300 PROSES KONTROL CİHAZI KULLANMA KILAVUZU 1. İÇİNDEKİLER 1. İÇİNDEKİLER --------------------------------------------------------------------------- 2 2. BAĞLANTILAR -------------------------------------------------------------------------

Detaylı

EPA 200 KULLANMA KILAVUZU PROSES KONTROL CİHAZI. KK-EPA.003 Rev No:

EPA 200 KULLANMA KILAVUZU PROSES KONTROL CİHAZI. KK-EPA.003 Rev No: EPA 200 PROSES KONTROL CİHAZI KULLANMA KILAVUZU KK-EPA.003 Rev No:0 28.09.18 1 İÇİNDEKİLER İÇİNDEKİLER... 2 1.TEKNİK ÖZELLİKLER... 4 2. MEKANİK BOYUTLAR... 4 3. BAĞLANTILAR... 5 4. ÖN PANEL TANIMLAMALARI...

Detaylı

EPA300 PROSES KONTROL CİHAZI

EPA300 PROSES KONTROL CİHAZI EPA300 PROSES KONTROL CİHAZI KULLANMA KILAVUZU İÇİNDEKİLER 1. TEKNİK ÖZELLİKLER ---------------------------------------------------------------- 3 2. MEKANİK ÖLÇÜLER ------------------------------------------------------------------

Detaylı

ALP 44 L ÖLÇÜ VE KONTROL CİHAZI KULLANMA KILAVUZU

ALP 44 L ÖLÇÜ VE KONTROL CİHAZI KULLANMA KILAVUZU ALP 44 L ÖLÇÜ VE KONTROL CİHAZI KULLANMA KILAVUZU İÇİNDEKİLER 1. TEKNİK ÖZELLİKLER... 1 2. BAĞLANTILAR... 2 3. ÖN PANEL TANIMLARI. 3 4. CİHAZIN PROGRAMLANMASI. 4 4.1. Skala Değerinin Girilmesi (S_Lo /

Detaylı

ALP 94-UNI ÖLÇÜ VE KONTROL CİHAZI KULLANMA KILAVUZU. 4 20 ma ANALOG GİRİŞ 0 10 V ANALOG GİRİŞ POTANSİYOMETRİK GİRİŞ

ALP 94-UNI ÖLÇÜ VE KONTROL CİHAZI KULLANMA KILAVUZU. 4 20 ma ANALOG GİRİŞ 0 10 V ANALOG GİRİŞ POTANSİYOMETRİK GİRİŞ ALP 94-UNI ÖLÇÜ VE KONTROL CİHAZI 0 20 ma ANALOG GİRİŞ 4 20 ma ANALOG GİRİŞ 0 10 V ANALOG GİRİŞ POTANSİYOMETRİK GİRİŞ KULLANMA KILAVUZU İÇİNDEKİLER 1. TEKNİK ÖZELLİKLER... 1 2. BAĞLANTILAR... 2 3. ÖN PANEL

Detaylı

MODEL OP-LP1 MODEL OP-LP2

MODEL OP-LP1 MODEL OP-LP2 MODEL OP-LP1 MODEL OP-LP2 MESAFE / POZİSYON ÖLÇME VE KONTROL CİHAZI Sürüm 2.0 KULLANMA KILAVUZU UYARI! CİHAZI KULLANMADAN ÖNCE DİKKATLİCE OKUYUNUZ 1. Cihazın elektriksel bağlantılarını son sayfada belirtilen

Detaylı

ALP 44 ÖLÇÜ VE KONTROL CİHAZI KULLANMA KILAVUZU. Potansiyometrik (ALP44P) 0-10 V (ALP44V) 4-20 ma (ALP44A) Analog Giriş

ALP 44 ÖLÇÜ VE KONTROL CİHAZI KULLANMA KILAVUZU. Potansiyometrik (ALP44P) 0-10 V (ALP44V) 4-20 ma (ALP44A) Analog Giriş ALP 44 Potansiyometrik (ALP44P) 0-10 V (ALP44V) 4-20 ma (ALP44A) Analog Giriş ÖLÇÜ VE KONTROL CİHAZI 48X48 MM EBAT 4MS (SANİYEDE 250 DEFA) ÖRNEKLEME SÜRESİ 2 SATIR, 4 DİJİT GÖSTERGE 2 ADET RÖLE ÇIKIŞI

Detaylı

MODEL OP-CN4. Sürüm 2.0 KULLANMA KILAVUZU ARTIMSAL SAYICI UYARI! CİHAZI KULLANMADAN ÖNCE DİKKATLİCE OKUYUNUZ

MODEL OP-CN4. Sürüm 2.0 KULLANMA KILAVUZU ARTIMSAL SAYICI UYARI! CİHAZI KULLANMADAN ÖNCE DİKKATLİCE OKUYUNUZ MODEL OP-CN4 ARTIMSAL SAYICI Sürüm 2.0 KULLANMA KILAVUZU UYARI! CİHAZI KULLANMADAN ÖNCE DİKKATLİCE OKUYUNUZ 1. Cihazın elektriksel bağlantılarını son sayfada belirtilen şekilde yapınız. 2. Elektriksel

Detaylı

MY PANEL METER KULLANIM KILAVUZU

MY PANEL METER KULLANIM KILAVUZU MY PANEL METER KULLANIM KILAVUZU EPA100 cihazınızı USB ile bilgisayarınıza bağlayarak çeşitli ayarlar yapabilir, okunan değerlerin grafiğini çıkartabilir, cihaz üzerinde yaptığınız bütün fonksiyonlara

Detaylı

KAÇAK AKIM RÖLESİ. www.ulusanelektrik.com.tr. Sayfa 1

KAÇAK AKIM RÖLESİ. www.ulusanelektrik.com.tr. Sayfa 1 DELAB TM-18C KAÇAK AKIM RÖLESİ İÇERİK GENEL / BUTON FONKSİYONLARI.2 PARAMETRE AYARLARI...2 PARAMETRE AÇIKLAMALARI 3 KAÇAK AKIM AYARLARI...3 AÇMA SÜRESİ AYARLARI.3 AŞIRI AKIM AYARLARI...4 ÇALIŞMA SÜRESİ..4

Detaylı

ALC 44 ÖLÇÜ VE KONTROL CİHAZI KULLANMA KILAVUZU

ALC 44 ÖLÇÜ VE KONTROL CİHAZI KULLANMA KILAVUZU ALC 44 ÖLÇÜ VE KONTROL CİHAZI 48X48 MM EBAT 600 KHZ OKUMA HIZI 2 SATIR, 4 DİJİT GÖSTERGE ENCODER A VE B SİNYALLERİNİ SAYMA FONKSİYONEL HARİCİ Z (RESET) GİRİŞİ FONKSİYONEL HARİCİ HOLD (TUTMA) GİRİŞİ QUADRATURE(

Detaylı

4-1. Ön Kontrol Paneli

4-1. Ön Kontrol Paneli 4-1. Ön Kontrol Paneli 1 Açma/Kapama(ON/OFF) Düğmesi.! Fan motoru termostat kontrollü olduğu için sadece soğutma gerektiğinde çalışır.! Su soğutma ünitesi otomatik kontrollüdür, sadece gerektiğinde çalışır.

Detaylı

ALC 77 ÖLÇÜ VE KONTROL CİHAZI KULLANMA KILAVUZU

ALC 77 ÖLÇÜ VE KONTROL CİHAZI KULLANMA KILAVUZU ALC 77 ÖLÇÜ VE KONTROL CİHAZI 72X72 MM EBAT 600 KHZ OKUMA HIZI 2 SATIR, 7 DİJİT GÖSTERGE ENCODER A VE B SİNYALLERİNİ SAYMA FONKSİYONEL HARİCİ Z (RESET) GİRİŞİ FONKSİYONEL HARİCİ HOLD (TUTMA) GİRİŞİ QUADRATURE(

Detaylı

İÇİNDEKİLER ÖZELLİKLER. 3-4 KONTROL PANELİ HARİCİ KONTROL ÜNİTESİ BAĞLANTILAR VE HABERLEŞMELER 23-24

İÇİNDEKİLER ÖZELLİKLER. 3-4 KONTROL PANELİ HARİCİ KONTROL ÜNİTESİ BAĞLANTILAR VE HABERLEŞMELER 23-24 ULD-25AL ÇAP ÖLÇER 2016 İÇİNDEKİLER İÇİNDEKİLER ÖZELLİKLER. 3-4 KONTROL PANELİ... 5-13 HARİCİ KONTROL ÜNİTESİ... 14-22 BAĞLANTILAR VE HABERLEŞMELER 23-24 2 ÖZELLİKLER ÖZELLİKLER MODEL : U25AL ÖLÇÜM YÖNTEMİ.:

Detaylı

KULUÇKA PRG. VERSION 14.04 KULLANMA KLAVUZU

KULUÇKA PRG. VERSION 14.04 KULLANMA KLAVUZU AGRİ ELEKTRİK ELEKTRONİK MAKİNE SAN.TİC.LTD.ŞTİ. KULUÇKA PRG. VERSION 14.04 KULLANMA KLAVUZU EKİM 2014 AKHİSAR 1 ) Kuluçka Makinesi Sürüm 14.04 ın Temel Özellikleri 1. Gelişim makineleri 115200,57600,38400,19200,9600

Detaylı

TRİSTÖR MODÜL SÜRÜCÜ KARTI (7 SEG) KULLANIM KILAVUZU AKE-PE-TMS-001

TRİSTÖR MODÜL SÜRÜCÜ KARTI (7 SEG) KULLANIM KILAVUZU AKE-PE-TMS-001 TRİSTÖR MODÜL SÜRÜCÜ KARTI (7 SEG) KULLANIM KILAVUZU AKE-PE-TMS-001 1.CİHAZ ÖLÇÜLERİ 2.CİHAZ BAĞLANTI ŞEMASI 3.UYARILAR Cihazı kullanmaya başlamadan önce mutlaka kullanma kılavuzu okunmalıdır ve cihaz

Detaylı

Üniversal Giriþli Proses indikatörü

Üniversal Giriþli Proses indikatörü Üniversal Giriþli Proses Ýndikatörü UPI4-2100 UPI4-2100 L1 L2 L3 Out1 Out2 Universal Process Indicator Üniversal Giriþli Proses indikatörü mv, V, ma, termocuple ve RTD giriþi seçilebilir ( 16 bit çözünürlük

Detaylı

WT-02 HP KABLOSUZ ODA TERMOSTATI KULLANMA KILAVUZU

WT-02 HP KABLOSUZ ODA TERMOSTATI KULLANMA KILAVUZU WT-02 HP KABLOSUZ ODA TERMOSTATI KULLANMA KILAVUZU WT-02 HP, kablolu bağlantıya ihtiyaç duymadan, normal bir çalışma ortamında termostatla verici arasında 30 m.ye kadar radyofrekans iletişimi sağlayarak

Detaylı

SP-Multimetreler Kullanım Kılavuzu

SP-Multimetreler Kullanım Kılavuzu SP-Multimetreler Kullanım Kılavuzu GRUP ARGE ENERJİ VE KONTROL SİSTEMLERİ SAN. ve TİC. LTD. ŞTİ. İkitelli OSB Mah. YTÜ İkitelli Teknopark Sok. No: 1/2B1-2B7-2B8-2B9 Başakşehir / İstanbul Tel: +90 212 438

Detaylı

BQ Modbus Analog Giriş Kartı 6 Kanal PT100 - PT1000. Kullanım Kılavuzu. Doküman Versiyon: BQTEK

BQ Modbus Analog Giriş Kartı 6 Kanal PT100 - PT1000. Kullanım Kılavuzu. Doküman Versiyon: BQTEK Modbus Analog Giriş Kartı 6 Kanal PT100 - PT1000 Kullanım Kılavuzu Doküman Versiyon: 1.0 22.04.2016 BQTEK İçindekiler İçindekiler... 2 1. Cihaz Özellikleri... 3 2. Genel Bilgi... 3 1. Genel Görünüm...

Detaylı

B2 KANTAR İNDİKATÖRÜ KULLANIM KILAVUZU

B2 KANTAR İNDİKATÖRÜ KULLANIM KILAVUZU Sürüm 1.0 ERTE Endüstriyel Elektronik Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi Adres Sakarya Cad. 142/A Balçova İZMİR TÜRKİYE Telefon +90 232 259 7400 Faks +90 232 259 3960 E-posta Web sitesi bilgi@erte.com.tr

Detaylı

ART S602W Standalone Kart Okuyucu

ART S602W Standalone Kart Okuyucu ART S602W Standalone Kart Okuyucu ART S602W Standalone kart okuyucuya ait genel bilgiler, montaj, kablolama, programlama bilgileri ve teknik özellikleri hakkında detaylı açıklama. www.artelektronik.com

Detaylı

ABSOLUTE ROTARY ENKODER Tek Turlu Absolute Enkoder, Manyetik Ölçüm GENEL ÖZELLİKLER

ABSOLUTE ROTARY ENKODER Tek Turlu Absolute Enkoder, Manyetik Ölçüm GENEL ÖZELLİKLER ABSOLUTE ROTARY ENKODER Tek Turlu Absolute Enkoder, Manyetik Ölçüm SAS Analog Çıkışlı SAS-S (ŞAFTLI) SAS- B (YARI HOLLOW ŞAFTLI) SAS-K (KOLLU) GENEL ÖZELLİKLER SAS serisi enkoderler absolute olarak çalışırlar.

Detaylı

COOL-US Kullanma Kılavuzu Profesyonel Anemometre

COOL-US Kullanma Kılavuzu Profesyonel Anemometre COOL-US Kullanma Kılavuzu Profesyonel Anemometre Lütfen ürünü kullanmadan önce bu kılavuzu dikkatlice okuyunuz ve ilerisi için saklayınız. İÇERİK 1. Güvenlik... 1 2. Genel Tanıtım... 2 3. Özellikler...

Detaylı

B2 SERİSİ TARTI GÖSTERGESİ KULLANMA KILAVUZU. Tuşlar ve işlevleri. İşaretler ve anlamları

B2 SERİSİ TARTI GÖSTERGESİ KULLANMA KILAVUZU. Tuşlar ve işlevleri. İşaretler ve anlamları 888888 Tuşlar ve işlevleri Sıfırlama tuşu: Terazinin/Baskülün kefesi boş olduğu halde göstergede tam sıfır değeri görülmüyor ise bu tuşa basarak sıfırlanır. Gösterge değeri çekerin ±2%'si dışında ise sıfırlama

Detaylı

KEYPAD SLIM TGS-01. Kullanım Kitabı V 1.0. Şubat, 2014 KONTAL ELEKTRONİK :: KEYPAD (TGS-01) 0

KEYPAD SLIM TGS-01.  Kullanım Kitabı V 1.0. Şubat, 2014 KONTAL ELEKTRONİK :: KEYPAD (TGS-01) 0 KEYPAD SLIM TGS-01 Kullanım Kitabı V 1.0 www.kontal.com.tr Şubat, 2014 KONTAL ELEKTRONİK :: KEYPAD (TGS-01) 0 1. KULLANIM ALANI Şifre panelleri, Giriş-Çıkışın kontrollü şekilde yapıldığı her alanda yoğun

Detaylı

Elektronik Terazi KULLANMA KĐTABI ACS Z SERĐSĐ ĐÇĐNDEKĐLER. 3 Kg - 6 Kg 15 Kg - 30 Kg

Elektronik Terazi KULLANMA KĐTABI ACS Z SERĐSĐ ĐÇĐNDEKĐLER. 3 Kg - 6 Kg 15 Kg - 30 Kg ĐÇĐNDEKĐLER Elektronik Terazi KULLANMA KĐTABI ACS Z SERĐSĐ Özellikler Tuş Takımı Çalıştırma - Cihazı açma kapama - Alarm ayarları - Tartım Fonksiyonu - Sayıcı Fonksiyonu - Yüzdeleme Fonksiyonu Hata Mesajları

Detaylı

Ýki Setli, Ýki Çýkýþlý, Çok Fonksiyonlu Pozisyon Ýndikatörü

Ýki Setli, Ýki Çýkýþlý, Çok Fonksiyonlu Pozisyon Ýndikatörü Pozisyon Ýndikatörü TCS37-200.PSI TCS37-200 Timer&Counter&Speed Ýki Setli, Ýki Çýkýþlý, Çok Fonksiyonlu Pozisyon Ýndikatörü 6 dijit LED Display (Yeþil veya Kýrmýzý), 8mm dijit boyu Mekanik reset deðeri

Detaylı

M20R PH Kullanma Talimatı

M20R PH Kullanma Talimatı M20R PH Kullanma Talimatı 10.2010.R01 Kutunun içeriği Ölçüm cihazı, kullanma talimatı, montaj aksesuarları, sigorta. Genel özellikler Ölçüm aralığı 0-14 ph İşlevler Ölçüm, kontrol ve ph regülasyonu Çözünürlük

Detaylı

1 Nem Kontrol Cihazı v3

1 Nem Kontrol Cihazı v3 NEM KONTROL CİHAZI v5.0 Nem Kontrol Cihazı v3.0 1 Nem Kontrol Cihazı v3 NEM Havada bulunan su buharı miktarına nem denir. Nem ölçümlerinde mutlak nem, bağıl nem ve spesifik nem hesaplanır. Mutlak nem birim

Detaylı

DC VOLTMETRE DCV-10 / 10A / 10C / 10S / 10CS / 11 / 11A / 11C / 11S / 11CS

DC VOLTMETRE DCV-10 / 10A / 10C / 10S / 10CS / 11 / 11A / 11C / 11S / 11CS DC OLTMETRE DC-10 / 10A / 10C / 10S / 10CS / 11 / 11A / 11C / 11S / 11CS DÝKKAT -Cihaz baðlanýrken bütün enerjiyi kesiniz. -Cihaz þebekeye baðlandýðýnda ön paneli çýkartmayýnýz. -Cihazý solvent yada benzeri

Detaylı

BQ351 Modbus Röle Kontrol Ünitesi. Kullanım Kılavuzu. Doküman Versiyon: BQTEK

BQ351 Modbus Röle Kontrol Ünitesi. Kullanım Kılavuzu. Doküman Versiyon: BQTEK Modbus Röle Kontrol Ünitesi Kullanım Kılavuzu Doküman Versiyon: 1.0 08.12.2015 BQTEK İçindekiler İçindekiler... 2 1. Cihaz Özellikleri... 3 2. Genel Bilgi... 4 2.1. Genel Görünüm... 4 2.2 Cihaz Bağlantı

Detaylı

İçindekiler. Teknik Özellikler 6. Parametre Tablosu 8. Kullanıcı Arabirimi 10. Montaj 16. Ürün Seçimi 20

İçindekiler. Teknik Özellikler 6. Parametre Tablosu 8. Kullanıcı Arabirimi 10. Montaj 16. Ürün Seçimi 20 İçindekiler Teknik Özellikler 6 Parametre Tablosu 8 Kullanıcı Arabirimi 10 Montaj 16 Ürün Seçimi 20 Teknik Özellikler 6 Teknik Özellikler AC Besleme DC Besleme Giriş Voltajı 100 220 VAC ± %10 24 VDC ±

Detaylı

Hava Akımı Ölçer PCE-VA 20

Hava Akımı Ölçer PCE-VA 20 Hava Akımı Ölçer PCE-VA 20 Versiyon 1.1 Oluşturma Tarihi: 30.07.2015 Son Değiştirilme Tarihi: 04.11.2015 İçindekiler 1 Giriş... 3 2 Güvenlik notları... 3 3 Özellik... 4 3.1 Teknik özellikler... 4 3.2 Teslimat

Detaylı

ELITE PR DİKKAT. O ayar sıvısı seti M) Enjektör valfi için redüksiyon. Duvara Montajı

ELITE PR DİKKAT. O ayar sıvısı seti M) Enjektör valfi için redüksiyon. Duvara Montajı ELITE PR Paket İçindekiler: A) "ELITE PR" ph ve REDOX kontrol cihazı B) PVC Crystal 4x6 ile emme cihazı (2 m) C) Polietilen hortum (3m) D) Bağlantı vidası (φ=6 mm) E) Emme çekvalfi F) FPM basma çekvalf

Detaylı

MANUEL KAZAN KONTROL PANELİ

MANUEL KAZAN KONTROL PANELİ MANUEL KAZAN KONTROL PANELİ Ürün Mikroişlemci kontrollüdür Teknik Özellikler Çalışma Gerilimi Güç Tüketimi-Bekleme Güç Tüketimi-Çalışma Kontak Akımları Röle Çıkışları Fan Hızı Ayarı Sensörler : 200-240V

Detaylı

EndRev. 23/06/2015 TANK SEVİYE OTOMATİK DOLUM VE İZLEME CİHAZI

EndRev. 23/06/2015 TANK SEVİYE OTOMATİK DOLUM VE İZLEME CİHAZI EndRev. 23/06/2015 TANK SEVİYE OTOMATİK DOLUM VE İZLEME CİHAZI TEKNİK ÖZELLİKLER Yapılandırma 32 Adet Fiziksel Adres (Terminal Numarası) Çalışma Hızı 22.1184 Mhz Hassasiyet +/- 1% Koruma IP65 Contalı Kutu

Detaylı

8 li Giriş Modülü Kullanım Kılavuzu

8 li Giriş Modülü Kullanım Kılavuzu 8 li Giriş Modülü Kullanım Kılavuzu GRUP ARGE ENERJİ VE KONTROL SİSTEMLERİ SAN. ve TİC. LTD. ŞTİ. İkitelli OSB Mah. YTÜ İkitelli Teknopark Sok. No: 1/2B1-2B7-2B8-2B9 Başakşehir / İstanbul Tel: +90 212

Detaylı

REVİZYON DURUMU. Revizyon Tarihi Açıklama Revizyon No

REVİZYON DURUMU. Revizyon Tarihi Açıklama Revizyon No REVİZYON DURUMU Revizyon Tarihi Açıklama Revizyon No Hazırlayan: Onaylayan: Onaylayan: Mustafa Arnavut Adem Aköl Kalite Konseyi Başkanı Sinan Özyavaş Kalite Koordinatörü 1/6 1. AMAÇ Bu talimatın amacı

Detaylı

Mina 960 Kart Basma Saati Kullanım Kılavuzu

Mina 960 Kart Basma Saati Kullanım Kılavuzu Mina 960 Kart Basma Saati Kullanım Kılavuzu Bu kılavuz kart basma saatinin kullanımına yönelik doğru çalışma alışkanlıkları konusunda bilgiler vermektedir. Daha detaylı bilgiyi http://www.perkotek.com

Detaylı

OBS 1211 üç menüden oluşur. Yukarı tuşuna basıldığı sürece menüler, şekle göre saat yönünde değişir. Alt menülere girmek için enter, ana menülere

OBS 1211 üç menüden oluşur. Yukarı tuşuna basıldığı sürece menüler, şekle göre saat yönünde değişir. Alt menülere girmek için enter, ana menülere Menüler OBS 1211 üç menüden oluşur. Yukarı tuşuna basıldığı sürece menüler, şekle göre saat yönünde değişir. Alt menülere girmek için enter, ana menülere dönmek için esc tuşuna basılması gerekir. Cihaz

Detaylı

8 li Çıkış Modülü Kullanım Kılavuzu

8 li Çıkış Modülü Kullanım Kılavuzu 8 li Çıkış Modülü Kullanım Kılavuzu GRUP ARGE ENERJİ VE KONTROL SİSTEMLERİ SAN. ve TİC. LTD. ŞTİ. İkitelli OSB Mah. YTÜ İkitelli Teknopark Sok. No: 1/2B1-2B7-2B8-2B9 Başakşehir / İstanbul Tel: +90 212

Detaylı

Türkçe Kullanım Kılavuzu

Türkçe Kullanım Kılavuzu h1 Türkçe Kullanım Kılavuzu İçindekiler Kurulum talimatları 12 Bağlantı şeması 12 Kullanım talimatları 13 Sembollerin anlamları 13 Başlangıç ayarları 14 Başlatma 14 Sıcaklık ayarı 14 Nem değeri ayarı (sadece

Detaylı

ALC 77T ÖLÇÜ VE KONTROL CİHAZI KULLANMA KILAVUZU

ALC 77T ÖLÇÜ VE KONTROL CİHAZI KULLANMA KILAVUZU ALC 77T ÖLÇÜ VE KONTROL CİHAZI 72X72 MM EBAT 2 SATIR, 7 DİJİT GÖSTERGE 5 KHZ HIZ OKUMA A VE B OLMAK ÜZERE İKİ SAYMA GİRİŞİ FONKSİYONEL HARİCİ Z (RESET) GİRİŞİ 2 ADET ÇİFT KONTAK RÖLE ÇIKIŞI 1. VE 6. BASAMAK

Detaylı

SEESAW 24V DC BARİYER KONTROL KARTI KULLANIM KİTABI V 2.0

SEESAW 24V DC BARİYER KONTROL KARTI KULLANIM KİTABI V 2.0 SEESAW 24V DC BARİYER KONTROL KARTI KULLANIM KİTABI V 2.0 EKİM, 2010 KONTAL ELEKTRONİK :: SEESAW BARİYER KONTROL KARTI KULLANIM KİTABI V2.0 0 SEESAW 24V DC BARİYER KONTROL KARTI KARTI VE KULLANIMI Seesaw

Detaylı

KONTROL INVIKTA PAKET İÇERİĞİ. Duvara Montaj DİKKAT. 0000136972 rev. 1.0 1

KONTROL INVIKTA PAKET İÇERİĞİ. Duvara Montaj DİKKAT. 0000136972 rev. 1.0 1 KONTROL INVIKTA PAKET İÇERİĞİ A) "Kontrol Invikta" ph ve REDOKS ölçüm & kontrol cihazı B) Emiş Hortumu (2 m) PVC Kristal 4x6 C) Basma Hortumu (3 m) Polietilen D) Bağlantı vidası ( =6 mm) E) Emiş filtresi

Detaylı

COOL-US Kullanma Kılavuzu

COOL-US Kullanma Kılavuzu COOL-US Kullanma Kılavuzu Profesyonel Nem ve Sıcaklık ölçer Lütfen ürünü kullanmadan önce bu kılavuzu dikkatlice okuyunuz ve ilerisi için saklayınız. İçindekiler 1. Güvenlik... 1 2. Tanıtım... 2 3. Özellikler...

Detaylı

SSM - 4 ORANSAL SERVOMOTOR SSM 4 TANITIM BİLGİLERİ :

SSM - 4 ORANSAL SERVOMOTOR SSM 4 TANITIM BİLGİLERİ : SSM - 4 ORANSAL SERVOMOTOR SSM 4 TANITIM BİLGİLERİ : SSM Serisi servo motorlar Era Ltd.Şti. ticari ürünüdür. Saha da çalışması için basit ve sorunsuz bir yapıya sahiptir. 4 Pinli bağlantı soketi ile, kolay

Detaylı

0.0000mL mL VFA ELEKTRONİK VF-DG01

0.0000mL mL VFA ELEKTRONİK VF-DG01 Cihazın Kullanımı ve Çalıştırılması Ön Panel Tanımı 1 2 3 0.0000mL 0.0000mL 4 5 6 7 8 9 10 1. 2X8 Karakter LCD üst satır. 2. 2x8 karakter LCD alt satır. 3. Hatanın varlığında yanan led. 4. Röle 1 in çıkışın

Detaylı

A. İşlem Kontrol Paneli

A. İşlem Kontrol Paneli A. İşlem Kontrol Paneli EN TR Timer Zamanlayıcı Memory/Screen lock (unlock) Hafıza/Ekran kilidi (kilit açma) Downward movement Aşağı hareket Upward movement Yukarı hareket Memory 1/2/3 Hafıza 1/2/3 Display

Detaylı

MODEL HCC SICAK YOLLUK KONTROL MODÜLLERİ KULLANMA KILAVUZU

MODEL HCC SICAK YOLLUK KONTROL MODÜLLERİ KULLANMA KILAVUZU MODEL HCC SICAK YOLLUK KONTROL MODÜLLERİ KULLANMA KILAVUZU OPKON OPTİK ELEKTRONİK KONTROL SAN.TİC.LTD.ŞTİ. Terazidere Mah.60.Yıl Cad.No:46 Kat:3 Bayrampaşa / İstanbul Tel:0212 501 48 63 Faks:0212 501 48

Detaylı

Vertex PolyCure 25 için Kullanım Talimatları. 1.0 Genel Uyarılar:

Vertex PolyCure 25 için Kullanım Talimatları. 1.0 Genel Uyarılar: Vertex PolyCure 25 için Kullanım Talimatları 1.0 Genel Uyarılar: 1.1 Cihaz kullanılmadan önce bu kullanım kılavuzu dikkatle okunur. 1.2 PolyCure 25 kullanan kişinin işinde profesyonel olması gerekir ve

Detaylı

KULLANIM KILAVUZU Ses Ölçüm Cihazı PCE-353

KULLANIM KILAVUZU Ses Ölçüm Cihazı PCE-353 KULLANIM KILAVUZU Ses Ölçüm Cihazı PCE-353 Versiyon 1.1 Oluşturma Tarihi: 13/02/2017 İçindekiler 1 Giriş... 3 2 Güvenlik notları... 3 3 Özellikler... 4 3.1 Teslimat İçeriği... 4 3.2 Opsiyonel aksesuarlar...

Detaylı

E5_C Serisi Hızlı Başlangıç Kılavuzu

E5_C Serisi Hızlı Başlangıç Kılavuzu E5_C Serisi Hızlı Başlangıç Kılavuzu İÇİNDEKİLER 1. Giriş 2. Sensör Bağlantı Şekilleri 3. Sensör Tipi Seçimi 4. Kontrol Metodunun PID Olarak Ayarlanması 5. Auto-Tuning Yapılması 6. Alarm Tipinin Değiştirilmesi

Detaylı

Unidrive M200, M201 (Boy 1-4) Hızlı Başlangıç Kılavuzu

Unidrive M200, M201 (Boy 1-4) Hızlı Başlangıç Kılavuzu Bu kılavuzun amacı bir motoru çalıştırmak üzere bir sürücünün kurulması için gerekli temel bilgileri sunmaktır. Lütfen www.controltechniques.com/userguides veya www.leroy-somer.com/manuals adresinden indirebileceğiniz

Detaylı

: WEST SOUND : TKS 207 R (RACK TİPİ) WEST SOUND TKS 207 R PROGRAMLI OKUL SAATİ KULLANIM ALANLARI:

: WEST SOUND : TKS 207 R (RACK TİPİ) WEST SOUND TKS 207 R PROGRAMLI OKUL SAATİ KULLANIM ALANLARI: MARKA : WEST SOUND MODEL : TKS 207 R (RACK TİPİ) ÜRÜN CİNSİ : PROGRAMLI OKUL SAATİ WEST SOUND TKS 207 R PROGRAMLI OKUL SAATİ KULLANIM ALANLARI: Okullar, Dershaneler, Fabrikalar, Halı sahalar vb. alanlarda

Detaylı

Runner 4-8. Kullanım Kitapçığı. 4/8 Bölgeli Kontrol Paneli

Runner 4-8. Kullanım Kitapçığı. 4/8 Bölgeli Kontrol Paneli Runner 4-8 4/8 Bölgeli Kontrol Paneli Her türlü sorun ve sorularınız için teknik@alarmdestek.com adresine mail atınız. Satış ve pazarlama için lütfen 0532 605 13 45 numaralı telefon ile irtibata geçin

Detaylı

AYPZP X5 TABANLI ZİL PANELİ TEKNİK DETAYLAR

AYPZP X5 TABANLI ZİL PANELİ TEKNİK DETAYLAR AYPZP X5 TABANLI ZİL PANELİ TEKNİK DETAYLAR Altyapı kablolamasında CAT5 kablo alt yapısı kullanılır. Dış cephe ölçüsü 390 x 140 mm dir. Arka kasa ölçüsü 350 x 120 x 48 mm dir Daire numaraları, 2 haneli,

Detaylı

MW-350 Stand-Alone Şifre+Kart Okuyucu. Kullanım Kılavuzu. Kullanıma başlamadan önce mutlaka okuyunuz

MW-350 Stand-Alone Şifre+Kart Okuyucu. Kullanım Kılavuzu. Kullanıma başlamadan önce mutlaka okuyunuz MW-350 Stand-Alone Şifre+Kart Okuyucu Kullanım Kılavuzu Kullanıma başlamadan önce mutlaka okuyunuz MW-350 tek kapı için tasarlanmış Stand alone ve Wiegand çıkışlı şifreli kart okuyucudur. IP 68 standartda

Detaylı

Güneþ Ýle Su Isýtma Sistemleri için Fark Sýcaklýk Kontrol Cihazý

Güneþ Ýle Su Isýtma Sistemleri için Fark Sýcaklýk Kontrol Cihazý Fark Sýcaklýk Kontol Cihazý DC-1000 Güneþ Ýle Su Isýtma Sistemleri için Fark Sýcaklýk Kontrol Cihazý Kollektör, return ve tank sýcaklýðý için 3 sýcaklýk sensör giriþi Fark sýcaklýðý, kollektör, return

Detaylı

Bağımsız Geçiş Kontrol Cihazı

Bağımsız Geçiş Kontrol Cihazı Bağımsız Geçiş Kontrol Cihazı Kullanım Kılavuzu Kullanmaya başlamadan önce Kullanım Kılavuzunu lütfen dikkatlice okuyunuz. 1. Paket İçeriği; Adı Miktar Notlar Geçiş kontrol cihazı 1 Kullanım kılavuzu 1

Detaylı

Oterm EE101 Kablosuz Oda Termostatı. Oterm EE101 Kullanım Kılavuzu

Oterm EE101 Kablosuz Oda Termostatı. Oterm EE101 Kullanım Kılavuzu Oterm EE101 Kullanım Kılavuzu 1 EE101-TX EE101-RX 2 Oterm EE101 Kablosuz Oda Termostatı, kombiniz ile veya diğer ısıtma cihazları ile kullanabileceğiniz, evinizin konforunu artıran modern bir ısı kontrol

Detaylı

1.CİHAZ ÖLÇÜLERİ 2.CİHAZ BAĞLANTI ŞEMASI

1.CİHAZ ÖLÇÜLERİ 2.CİHAZ BAĞLANTI ŞEMASI 1.CİHAZ ÖLÇÜLERİ 2.CİHAZ BAĞLANTI ŞEMASI 3.UYARILAR Cihazı kullanmaya başlamadan önce mutlaka kullanma kılavuzu okunmalıdır ve cihaz kullanımında kılavuzdaki talimat ve uyarılara uyulmalıdır. Aksi takdirde

Detaylı

CROW FREEWAVE KULLANMA KILAVUZU

CROW FREEWAVE KULLANMA KILAVUZU CROW FREEWAVE KULLANMA KILAVUZU KULLANICI KODLARINI DEĞİŞTİRMEK İÇİN [PROGRAM] tuşuna basıp MASTER Kod girilir ve [ENTER] tuşuna basılır. [Program] göstergesi yanarak kullanıcının programa girdiği belirtilir.

Detaylı

BQ352 Modbus Röle Cihazı 24 Kanal. Kullanım Kılavuzu. Doküman Versiyon: BQTEK

BQ352 Modbus Röle Cihazı 24 Kanal. Kullanım Kılavuzu. Doküman Versiyon: BQTEK Modbus Röle Cihazı 24 Kanal Kullanım Kılavuzu Doküman Versiyon: 1.0 09.02.2016 BQTEK İçindekiler İçindekiler... 2 1. Cihaz Özellikleri... 3 2. Genel Bilgi... 3 2.1. Genel Görünüm... 4 2.3 Cihaz Boyutları...

Detaylı

Kullanım Kitapçığı KIT FW8. 8 Bölgeli Kontrol Paneli REV NO : 01 / 18.03.2008

Kullanım Kitapçığı KIT FW8. 8 Bölgeli Kontrol Paneli REV NO : 01 / 18.03.2008 Kullanım Kitapçığı KIT FW8 8 Bölgeli Kontrol Paneli [PROGRAM] tuşuna basıp MASTER Kod girilir ve [ENTER] tuşuna basılır. [Program] göstergesi yanarak kullanıcının programa girdiği belirtilir. Program moduna

Detaylı

AÇI VE EĞİM SENSÖRÜ Analog veya CANopen Çıkışlı

AÇI VE EĞİM SENSÖRÜ Analog veya CANopen Çıkışlı AÇI VE EĞİM SENSÖRÜ Analog veya Çıkışlı INC 110 GENEL ÖZELLİKLER ±90: iki eksenli ölçüm aralığı veya 0-360 tek eksenli ölçüm aralığı seçeneği 4-20 ma, 0-10V veya sinyal çıkışı seçeneği Redundant çıkış

Detaylı

ALC 94 ÖLÇÜ VE KONTROL CİHAZI KULLANMA KILAVUZU

ALC 94 ÖLÇÜ VE KONTROL CİHAZI KULLANMA KILAVUZU ALC 94 ÖLÇÜ VE KONTROL CİHAZI 96X48 MM EBAT 600 KHZ OKUMA HIZI 6 DİJİT GÖSTERGE ENCODER A VE B SİNYALLERİNİ SAYMA FONKSİYONEL HARİCİ Z (RESET) GİRİŞİ FONKSİYONEL HARİCİ HOLD (TUTMA) GİRİŞİ QUADRATURE(

Detaylı

VİLLA SET BAĞLANTI ŞEMASI

VİLLA SET BAĞLANTI ŞEMASI VİLLA SET BAĞLANTI ŞEMASI VPON VİLLA SİSTEMİ BAĞLANTI DİYAGRAMI KIRMIZI MAVİ SARI BEYAZ KIRMIZI MAVİ SARI BEYAZ KANAL 1 KANAL 2 KONNEKTÖR KABLO UÇLARI BEYAZ - VİDEO SARI - +12 V MAVİ - VİDEO GND KIRMIZI

Detaylı

GSM Kartı. Programlama Butonu

GSM Kartı. Programlama Butonu Teknik Özellikler GSM DIALER KULLANMA KILAVUZU Besleme Gerilimi : 12 Volt Sukunet Akımı : 35 ma. Arama Esnasında Çekilen Akım : 100 ma. Tetikleme Türü : Negatif (-) Tetikleme Bağlantı Şekli GSM Kartı SIM

Detaylı

PEY-D810 SĠNYALĠZASYON SĠSTEMĠ

PEY-D810 SĠNYALĠZASYON SĠSTEMĠ PEY-D810 SĠNYALĠZASYON SĠSTEMĠ AÇIKLAMALAR-KULLANIM-BAĞLANTILAR Sayfa 1 ĠÇĠNDEKĠLER SAYFA 1-) Sistemin Genel Tanıtımı 3 2-) Sistemin ÇalıĢma ġekli.4 3-) Sistem Yazılımı 5 4-) Sistemin Elektrik ve Bağlantı

Detaylı

Premium İç Mekan Enerji Ölçer, 3680W Türkçe Kullanım Kılavuzu

Premium İç Mekan Enerji Ölçer, 3680W Türkçe Kullanım Kılavuzu LogiLight EM0003 Premium İç Mekan Enerji Ölçer, 3680W Türkçe Kullanım Kılavuzu a. Güvenlik Uyarısı Premium Enerji Ölçeri sabit ve düzgün bir prize bağlayıp kullanın. Yanlış bir yerde kullandığınızda kırılmasına

Detaylı

MONOFAZE MİKROİŞLEMCİLİ REDRESÖR KULLANIM KILAVUZU

MONOFAZE MİKROİŞLEMCİLİ REDRESÖR KULLANIM KILAVUZU MONOFAZE MİKROİŞLEMCİLİ REDRESÖR KULLANIM KILAVUZU Cihazı Devreye Almadan Önce Kullanım Kılavuzunu Mutlaka Okuyunuz. CİHAZIN İLK KURULUMU Cihazınızı Koyacağınız Yerin Zemini Düz Olmalıdır. Cihazın Çalışacağı

Detaylı

2 Kablolu Görüntülü Diafon Sistemi

2 Kablolu Görüntülü Diafon Sistemi 2 Kablolu Görüntülü Diafon Sistemi 2K701 / 7 MİTÖR KULLANIM KILAVUZU Monitör Kapı Aç Dahili Arama Hakkında Ayarlar 2K701 / 7 Daire İçi Monitör (Dokunmatik Buton) Lütfen Ürünü Kullanmadan Önce Bu Kılavuzu

Detaylı

Elektronik Kontrol Paneli

Elektronik Kontrol Paneli Elektronik Kontrol Paneli L-ION-EF21 Mikrokontrolör esaslı dijital teknoloji Gelişmiş kullanıcı arabirimi 2x16 Dijital LCD gösterge Kullanışlı Türkçe menü yapısı Parametre ayarları ile çok çeşitli sistemlere

Detaylı

İçindekiler. Giriş. www.ontrol.com.tr. KP0061A Haber vermeden değiştirilebilir

İçindekiler. Giriş. www.ontrol.com.tr. KP0061A Haber vermeden değiştirilebilir LIONEP/EF İçindekiler Giriş...1 Ana işlemler...2 Ana menü yapısı...3 Ayarlar menüsü...3 Raporlar menüsü...4 Giriş / çıkış menüsü...6 Kayıtlar menüsü...6 Zaman programı menüsü...6 Giriş LION, ısıtma soğutma

Detaylı

Tek Setli, Tek Çýkýþlý, Çok Fonksiyonlu Hýz Ölçer

Tek Setli, Tek Çýkýþlý, Çok Fonksiyonlu Hýz Ölçer Tek li, Tek Çýkýþlý Hýz Ölçer TCS37-100.S TCS37-100 Timer&Counter&Speed Tek li, Tek Çýkýþlý, Çok Fonksiyonlu Hýz Ölçer 6 dijit LED Display (Yeþil veya Kýrmýzý), 8mm dijit boyu Ýki ayrý çarpým faktörü(00.0001...

Detaylı

AÇI VE EĞİM SENSÖRÜ Analog veya CANopen Çıkışlı

AÇI VE EĞİM SENSÖRÜ Analog veya CANopen Çıkışlı AÇI VE EĞİM SENSÖRÜ Analog veya Çıkışlı INC 110 GENEL ÖZELLİKLER ±90: iki eksenli ölçüm aralığı veya 0-360 tek eksenli ölçüm aralığı seçeneği 4-20 ma, 0-10V veya sinyal çıkışı seçeneği Redundant çıkış

Detaylı

CCL-S / CCT / CCL-P ÖZEL TASARIM RGB LCD DISPLAY KARTI PROGRAMLAMA VE MONTAJ KILAVUZU SÜRÜM: 1.2

CCL-S / CCT / CCL-P ÖZEL TASARIM RGB LCD DISPLAY KARTI PROGRAMLAMA VE MONTAJ KILAVUZU SÜRÜM: 1.2 -S / CCT / -P ÖZEL TASARIM RGB LCD DISPLAY KARTI PROGRAMLAMA VE MONTAJ KILAVUZU SÜRÜM: 1.2 AYBEY ELEKTRONİK SAN. TİC. A.Ş. Sanayi Mah. Hızır Reis Cad. No:26 34906 Pendik İstanbul / Türkiye Tel: (90) (216)

Detaylı

1.2 Bu cihazı kullanan kişinin işinde profesyonel olması gerekir ve sıradan vasıfsız bir çalışan olmamalıdır.

1.2 Bu cihazı kullanan kişinin işinde profesyonel olması gerekir ve sıradan vasıfsız bir çalışan olmamalıdır. Vertex MultiCure için Kullanım Talimatları 1.0. Genel Uyarılar: 1.1. Cihaz kullanılmadan önce bu kullanım kılavuzu dikkatle okunur. 1.2 Bu cihazı kullanan kişinin işinde profesyonel olması gerekir ve sıradan

Detaylı

KULLANIM KILAVUZU PCE-TH 5

KULLANIM KILAVUZU PCE-TH 5 KULLANIM KILAVUZU PCE-TH 5 Versiyon 1.1 Oluşturma Tarihi: 07/04/2017 İçindekiler 1 Giriş... 3 2 Teslimat içeriği... 3 3 Özellikler... 3 4 LCD ekran... 3 5 Belirleme... 3 6 Anahtar fonksiyonu... 4 7 İşletim...

Detaylı

Oransal Kontrol Cihazı RWF 40

Oransal Kontrol Cihazı RWF 40 Oransal Kontrol Cihazı RWF 40 Güç artımı AÇ/2. kademe Güç azaltma KAPAT/1ci kademe Brülör devrede Değer azaltma 2ci kademe çalışma Gerçek değer görünümü (kırmızı) Ayar noktası görünümü (yeşil) El kontrol

Detaylı

S50 Parmak izi Cihazı Kullanım Kılavuzu. S50 Genel Tanıtım

S50 Parmak izi Cihazı Kullanım Kılavuzu. S50 Genel Tanıtım S50 Parmak izi Cihazı Kullanım Kılavuzu S50 Genel Tanıtım Fonksiyon Tanımı İlgili özellik ve input için aşağıdaki tabloyu inceleyiniz Programlama Moduna Giriş * 888888 # Kodundan sonra programlamaya başlayabilirsiniz

Detaylı

E3122 Dijital Kontrol Paneli

E3122 Dijital Kontrol Paneli E322 Dijital Kontrol Paneli Kullanıcı Kılavuzu GİRİŞ E322, ısıtma soğutma havalandırma (ISH) sistemlerinde kullanılan gelişmiş bir otomatik kontrol panelidir. İki bağımsız kontrol senaryosu ile PI (Oransal

Detaylı

GTEC Elektronik LTT500A Serisi. Sızdırmazlık Test Cihazı. Otomatik Regülatörlü

GTEC Elektronik LTT500A Serisi. Sızdırmazlık Test Cihazı. Otomatik Regülatörlü GTEC Elektronik LTT500A Serisi Sızdırmazlık Test Cihazı Otomatik Regülatörlü Aşağıda cihazın açılış ekranı ve fonksiyonları gösterilmiştir. Cihaz açıldığında bu ekran 3 Sn görülür.bu arada cihaz dahili

Detaylı

YK-568 ACCESS KONTROL CİHAZI

YK-568 ACCESS KONTROL CİHAZI ZKSOFTWARE YK 568 ACCESS WWW.ZKSOFTWARE.COM.TR YK-568 ACCESS KONTROL CİHAZI KULLANIM KİTAPÇIĞI ZKSoftware The Advenced Biometric Solutions Elektronik San. ve Tic. Ltd. Şti. Adres : Perpa Ticaret Merkez

Detaylı

KK-SCN100R-02 SCN100 A11 A12 A19 A17 A20 A18 A13 A15 A16 A14 MN PV SCN100 KULLANIM KILAVUZU. Channel. Channel A10

KK-SCN100R-02 SCN100 A11 A12 A19 A17 A20 A18 A13 A15 A16 A14 MN PV SCN100 KULLANIM KILAVUZU. Channel. Channel A10 MN PV 5 A9 A2 A SCN A8 A9 A6 A5 A4 A8 5. 2 8 5.2 A7 24 Channel A7 A6 A5 A4 A3 A2 Channel A2 A3 A R2 A R KULLANIM KILAVUZU SCN KK-SCNR-2 UYARILAR 2 AÇIKLAMA Uyarılar İçindekiler Cihazın Tanımı Kullanıma

Detaylı

BQ370-02 Modbus Analog Giriş Kartı 6 Kanal 4 20mA. Kullanım Kılavuzu. Doküman Versiyon: 1.0 03.05.2016 BQTEK

BQ370-02 Modbus Analog Giriş Kartı 6 Kanal 4 20mA. Kullanım Kılavuzu. Doküman Versiyon: 1.0 03.05.2016 BQTEK Modbus Analog Giriş Kartı 6 Kanal 4 20mA Kullanım Kılavuzu Doküman Versiyon: 1.0 03.05.2016 BQTEK İçindekiler İçindekiler... 2 1. Cihaz Özellikleri... 3 2. Genel Bilgi... 3 1. Genel Görünüm... 4 2. Cihaz

Detaylı

BAHCE S. 24 Vac. 9V TBOS Latching Solenoid. Wp1 Serisi Kullanım Kılavuzu

BAHCE S. 24 Vac. 9V TBOS Latching Solenoid.   Wp1 Serisi Kullanım Kılavuzu Kablolama çizelgesine bakınız. 24 Vac 9V BOS Latching Solenoid 1 adet Rain Bird BOS latching solenoid ile çalışan bir istasyonlu kontrol ünitesi. Kontrol ünitesinden vanalara giden kabloların yeraltı düşük

Detaylı

STK6 KURUTMA KONTROL ÜNİTESİ KULLANMA KLAVUZU V1.1

STK6 KURUTMA KONTROL ÜNİTESİ KULLANMA KLAVUZU V1.1 STK6 KURUTMA KONTROL ÜNİTESİ KULLANMA KLAVUZU V1.1 STK6 KONTROL ÜNİTESİ TUŞ TAKIMI Bir numaralı program tuşu. Birinci programın parametrelerine ulaşmak için kullanılan tuştur. İki numaralı program tuşu.

Detaylı

SYC / SYT / SYP ÖZEL TASARIM RGB LCD DISPLAY KARTI PROGRAMLAMA VE MONTAJ KILAVUZU SÜRÜM: 1.1

SYC / SYT / SYP ÖZEL TASARIM RGB LCD DISPLAY KARTI PROGRAMLAMA VE MONTAJ KILAVUZU SÜRÜM: 1.1 SYC / SYT / SYP ÖZEL TASARIM RGB LCD DISPLAY KARTI PROGRAMLAMA VE MONTAJ KILAVUZU SÜRÜM: 1.1 AYBEY ELEKTRONİK SAN. TİC. A.Ş. Sanayi Mah. Hızır Reis Cad. No:26 34906 Pendik İstanbul / Türkiye Tel: (90)

Detaylı

4-20mA Döngü Kalibratörü

4-20mA Döngü Kalibratörü 4-20mA Döngü Kalibratörü Model 100 PROVA INSTRUMENTS INC. İçindekiler I. ÖN PANEL AÇIKLAMALARI... 1 II. ÇALIŞTIRMA TALİMATLARI... 6 1. ma ÇIKTISI... 6 1a. GENEL KULLANIM 4-20mA... 6 1b. 0-20mA veya 0-24mA

Detaylı

VERSİYON A1.0. Cihaz Defrost konumunda

VERSİYON A1.0. Cihaz Defrost konumunda SM-988H DİJİTAL TERMOSTAT VERSİYON A1.0 Özellik SM-988H Termostat sıcak / soğuk çalışır, soğuk depolama ve muhafa odalarında,sıcak-soğuk yemek servis ekipmanlarında,su ısıtıcılarında, Ön panel su geçirmez

Detaylı

Magic Pass 12150 Parmak İzi & RFID Kart Okuyucu

Magic Pass 12150 Parmak İzi & RFID Kart Okuyucu Magic Pass 12150 Parmak İzi & RFID Kart Okuyucu Kullanım Kılavuzu Bu kılavuz Magic Pass cihaz cihaz bağlantı ve kullanıma yönelik doğru çalışma alışkanlıkları konusunda bilgiler vermektedir. Daha detaylı

Detaylı

FP52 PROXIMITY KART OKUYUCUSU KULLANIM KILAVUZU

FP52 PROXIMITY KART OKUYUCUSU KULLANIM KILAVUZU FP52 PROXIMITY KART OKUYUCUSU KULLANIM KILAVUZU FP52 kart okuyucusunu; Mody serisi dış kapı buton modülleri ile birlikte kullanılır. Fp52 ile iki farklı röle çıkışı vardır.500 kullanıcıya kadar tanımlanabilir.

Detaylı

DKG-175 TRANSFER KONTROL ÜNİTESİ (DC BESLEME GEREKTİRMEYEN)

DKG-175 TRANSFER KONTROL ÜNİTESİ (DC BESLEME GEREKTİRMEYEN) DKG-175 TRANSFER KONTROL ÜNİTESİ (DC BESLEME GEREKTİRMEYEN) TANITIM Datakom DKG-175 DIN ray montajlı ve DC besleme gerektirmeyen bir transfer kontrol cihazıdır. Bu özelliğiyle transfer panolarına akü beslemesi

Detaylı

Kullanım Kılavuzu PCE-PH 22

Kullanım Kılavuzu PCE-PH 22 PCE-PH 22 Versiyon 1.1 29/06/2016 İçindekiler 1 Özellikler... 3 2 Genel açıklama / Teknik Özellikler... 3 3 Fonksiyonlar... 4 4 Kalibrasyon... 4 5 Ölçüm Yöntemi... 5 5.1 ph Ölçümü... 5 5.2 Data-Hold...

Detaylı

ART S603W Standalone Kart Okuyucu

ART S603W Standalone Kart Okuyucu ART S603W Standalone Kart Okuyucu ART S603W Standalone kart okuyucuya ait genel bilgiler, montaj, kablolama, programlama bilgileri ve teknik özellikleri hakkında detaylı açıklama. www.artelektronik.com

Detaylı

TORK ANAHTARI DOĞRULAMA CİHAZI KULLANIM KILAVUZU. Kurulum Yöntemi

TORK ANAHTARI DOĞRULAMA CİHAZI KULLANIM KILAVUZU. Kurulum Yöntemi TORK ANAHTARI DOĞRULAMA CİHAZI KULLANIM KILAVUZU Kurulum Yöntemi 1. Dayanak pimleri mengene çenelerinin üstünde olacak şekilde test başlığı bağlama parçasını bir mengeneye yerleştirin ve sıkın. 2. AC adaptörü

Detaylı

2- NO Alarm Çıkış Rölesi 3- Fark Basınç Girişleri mA çıkış 5- Çoklu çalışma için bağlantı giriş çıkışı 6- Beklemeye Alma Girişi

2- NO Alarm Çıkış Rölesi 3- Fark Basınç Girişleri mA çıkış 5- Çoklu çalışma için bağlantı giriş çıkışı 6- Beklemeye Alma Girişi Kontrol Paneli 1- Kapak cıvataları 2- Anahtar 3- Selenoid in aktif olduğunu belirten uyarı ışığı 4- LCD Ekran 5- Set tuşu 6- Yukarı tuşu 7- Aşağı tuşu Kullanıcı Parametrelerine ulaşmak için SET (=) tuşuna

Detaylı