MERKEZ YARDIMLAŞMA DERNEĞİ YARDIM SANDIĞI YÖNETMELİĞİ. Madde 1: Merkez Yardımlaşma Derneği Yardım Sandığı adı ile bir Sandık kurulmuştur.

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "MERKEZ YARDIMLAŞMA DERNEĞİ YARDIM SANDIĞI YÖNETMELİĞİ. Madde 1: Merkez Yardımlaşma Derneği Yardım Sandığı adı ile bir Sandık kurulmuştur."

Transkript

1 MERKEZ YARDIMLAŞMA DERNEĞİ YARDIM SANDIĞI YÖNETMELİĞİ Sandığın Adı ve Merkezi Madde 1: Merkez Yardımlaşma Derneği Yardım Sandığı adı ile bir Sandık kurulmuştur. Sandığın Merkezi Ankara dadır. Yönetim yeri Kıbrıs Sokak No: 24/3 Aşağıayrancı/ANKARA adresindedir. Amaç ve Kapsam Madde 2: Sandığın amacı, üyeleri arasında yardımlaşma ve dayanışmayı sağlamak, üyelerin yaşamları ile ilgili yiyecek giyecek gibi zaruri ihtiyaç maddeleri ile diğer mal ve hizmetlerle kısa vadeli gereksinimlerini karşılamaktır. Hukuki Dayanak Madde 3: Bu Yönetmelik Dernekler Kanunu nun 89. maddesi, Dernekler Tarafından Kurulan Sandıkların Tabi Olacağı Esaslar Hakkında Yönetmelik ve Merkez Yardımlaşma Derneği Tüzüğü nün 4. maddesi ile hükümlerine dayanılarak düzenlenmiştir. Tanımlar Madde 4: - Bu Yönetmelikte geçen; a) Dernek: Merkez Yardımlaşma Derneği ni, b) Banka: Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası nı, c) Üye: Sandığa kayıtlı üye, d) Sandık: Merkez Yardımlaşma Derneği Yardım Sandığı nı, ifade eder. Sandığın Faaliyetleri Madde 5: Sandık amaçlarını gerçekleştirmek üzere aşağıdaki faaliyetlerde bulunur. a) Üyelerini tasarrufa teşvik etmek, b) Üyelerin kısa vadeli kredi ve yiyecek, giyecek ve dayanaklı tüketim maddeleri ile diğer mal ve hizmet ihtiyaçlarını karşılamaya yönelik çalışmalarda bulunmak, c) Üyelerinin ölümleri ve emeklilikleri halinde maddi yardımda bulunmak, d) Üyeleri arasında sosyal ve kültürel dayanışmayı sağlamak,

2 e) Amacın gerektirdiği taşınır ve taşınmaz malları Dernek adına tescil ettirerek satın almak ve kullanmaktır. Sandığın Organları Madde 6: Sandığın organları şunlardır: a- Genel Kurul, b- Yönetim Kurulu, c- Denetleme Kurulu. Genel Kurul Madde 7: Sandık Genel Kurulu, Sandığın en üst organıdır. Genel Kurul toplantı tarihindeki Sandığın kayıtlı üyeleriyle teşekkül eder. Her üyenin Genel Kurulda bir oy hakkı vardır. Üye oyunu bizzat kullanmak zorundadır. Genel Kurulun Görev ve Yetkileri Madde 8: Genel Kurulun başlıca görev ve yetkileri şunlardır. a) Yönetim Kurulunun hazırladığı çalışma raporunu, mali raporu, hesap durumunu incelemek, genel yönetimi gözden geçirmek, denetim raporunu görüşmek, b) Bilanço ve gelecek dönem bütçe tasarısını inceleyip onaylamak, c) Yönetim ve Denetim Kurullarını ibra etmek, yeni kurullar seçmek, d) Giriş ve üyelik aidatlarında değişiklik yapmak, e) Sandık Yönetmeliği değişikliği tekliflerini inceleyip onaylamak, f) Sandık için taşınır ve taşınmaz malların satın alınması, kiralanması ve sahip olduğu malların paraya çevrilmesi konularında Yönetim Kuruluna yetki vermek, g) Sandık hizmetlerinin yürütülmesi ve Fonların idaresi için alışveriş merkezleri kurulması veya bunlarla anlaşma yapılması hususlarında Yönetim Kuruluna yetki vermek, ı) 4 üncü maddede yazılı çalışma konularının yürürlüğe konması ve Sandığın geleceği ile ilgili kararları almak, i) Sandığın feshine karar vermek. Genel Kurul Toplantıları Madde 9: Genel Kurul olağan veya olağanüstü olarak toplanır. Olağan Genel Kurul, iki yılda bir Mart ayı içinde Ankara da Sandık Merkezinde Yönetim Kurulu nun çağrısı üzerine toplanır.

3 Toplantının açılabilmesi için üye sayısının yarısından bir fazlasının bulunması gereklidir. Yönetim Kurulu, üye listesini düzenler. Genel Kurul a katılacak üyeler en az onbeş gün önceden, günü, saati, yeri ve gündemi yazılı ya da elektronik posta ile bildirmek suretiyle toplantıya çağrılır. Bu çağrıda çoğunluk sağlanamaması sebebiyle toplantı yapılamazsa, ikinci toplantının hangi gün yapılacağı da belirtilir. İlk toplantı günü ile ikinci toplantı günü arasında bırakılacak zaman yedi günden az altmış günden fazla olamaz. Toplantı başka bir sebeple geri bırakılırsa, geri bırakma sebepleri de belirtilmek suretiyle, ilk toplantı için yapılan çağrı usulüne uygun olarak üyelere duyurulur. Üyeler ikinci toplantıya, üçüncü fıkrada belirtilen esaslara göre yeniden çağrılır ve toplantı dördüncü fıkra esaslarına göre Valiliğe duyurulur. Genel Kurul toplantısı bir defadan fazla geri bırakılamaz. İlk toplantıda yeter sayı sağlanamazsa ikinci toplantıda çoğunluk aranmaz. Ancak, bu ikinci toplantıya katılan üye sayısı Sandık Yönetim ve Denetleme Kurulları üye tam sayısı toplamının iki katından az olamaz. Genel Kurul toplantısı, Yönetim Kurulu Başkanı veya uygun göreceği bir Yönetim Kurulu üyesi tarafından açılır. Toplantıyı yönetmek üzere bir divan başkanı, bir başkan yardımcısı ve iki katip seçilir. Toplantının yönetimi Divan Başkanına aittir. Katipler toplantı tutanağını düzenler ve Başkanla birlikte imzalarlar. Genel Kurul kararları mevcut oyların çoğunluğu ile alınır. Genel Kurul da yapılan seçimler gizli oyla yapılır. Seçimlerde eşit oy alanlar arasında ad çekme usulüne başvurulur. Genel Kurul Toplantısında yalnız gündemde yer alan maddeler görüşülür. Ancak, gündeme geçilmeden önce toplantıda hazır bulunan üyelerin en az 1/10 u tarafından görüşülmesi istenen konuların gündeme alınması zorunludur. Genel Kurul, Yönetim ve Denetleme Kurulu nun gerekli gördüğü hallerde veya Sandık üyelerinin beşte birinin yazılı isteği üzerine olağanüstü toplanır. Denetleme Kurulu nun veya Sandık üyelerinin beşte birinin yazılı isteği üzerine Yönetim Kurulu, Genel Kurulu bir ay içinde olağanüstü toplantıya çağırmazsa, Denetleme Kurulu veya toplantı isteğinde bulunan üyelerden birisi Genel Kurulu toplantıya çağırmak üzere Ankara Sulh Hukuk Hakimliğine başvuruda bulunabilir. Olağanüstü Genel Kurul u bir önceki Olağan Genel Kurul üyeleri oluşturur. Toplantı sonunda, bütün tutanak ve belgeler Yönetim Kurulu na verilir. Banka Şubelerinden toplantıya gelecek üyeler için Sandık tarafından herhangi bir ödeme yapılmaz.

4 Genel Kurul Oylama Yeter Sayısı Madde 10: Genel Kurulda Kararlar aksine bir hüküm olmadıkça, Genel Kurula katılan üyelerin yarıdan bir fazlasının oyu ile alınır. Yönetim Kurulu üye seçimi gizli oyla yapılır. Diğer oylamalar açık oyla yapılır. Seçilenlerin Bildirilmesi Madde 11: Genel Kurulca yapılan seçimi takip eden yedi gün içinde Yönetim ve Denetim Kurulları asıl ve yedek üyelerin ad ve soyadları, görev ve adresleri, Yönetim Kurulu Başkanı tarafından Sandık merkezinin bulunduğu yerin en büyük mülki amirliğine bildirilir. Sandık Yönetmelik ve ikametgahında yapılacak değişiklikler de aynı süre içerisinde mahallin en büyük mülki amirliğine bildirilir. Yönetim Kurulu Madde 12: Sandık Yönetim Kurulu beş asıl, beş yedek üyeden oluşur. Yönetim Kurulu üyeleri, iki yılda bir Genel Kurul tarafından gizli oyla seçilir. Tekrar seçilmeleri mümkündür. Genel Kurulda yapılan oylama sonucunda en çok oy alanlardan başlamak üzere sırası ile asıl ve yedek üyeler aldıkları oy durumuna göre tespit edilir. Yönetim Kuruluna seçilecek üyelerin Dernek merkezinden olması şarttır. Yönetim Kurulunda herhangi bir nedenle boşalma olduğunda yedek üyelerden en çok oy alanlar sıra ile göreve çağrılır. Yönetim Kurulu Görev Bölümü Madde 13: Yönetim Kurulu, Genel Kurul toplantısının bitimini müteakip ilk toplantısını yaparak, kendi aralarından gizli oyla bir başkan, bir genel sekreter, bir mali sekreter, bir sayman ve bir üye seçer. Başkan Yönetim Kuruluna başkanlık eder. Gerektiği zamanlarda Yönetim Kurulunu toplantıya çağırır. Sandık işlemlerini gözetip her türlü evrakı, yatırılacak ve alınacak paralara ilişkin makbuzları Yönetim Kurulu üyelerinden birisi ile birlikte imzalamaya yetkilidir. Genel Sekreter Sandığın her türlü yazışmalarını yürütür. Her türlü yazı, belge ve makbuzları Başkanla birlikte imzalamaya, Başkanın bulunmadığı zamanlarda veya Başkanın vekalet verdiği durumlarda Başkan yetkisini haiz olarak Başkanı temsil etmeye ve Başkan adına imza atmaya yetkilidir. Mali Sekreter Sandık aidatlarının düzenli tahsili, verilen kredilere ve biriktirmeye ilişkin evrak ve makbuzların tutulması ve korunmasından sorumludur. Evrak ve makbuzları Başkanla birlikte imzalamaya yetkilidir.

5 Sayman Sandığın Banka ve kasasında mevcut değerleri takip ve kontrol eder, mali sekretere yardımcı olur ve diğer üyelerle birlikte imza atabilir. Üyeler Sandığın üyeleri ile olan ilişkilerini sağlar, Sandık ve muhasebe işlerinin yürütülmesinde yardımcı ve diğer üyelerle birlikte imza atabilir. Yönetim Kurulunun Görev ve Yetkileri Madde 14: Yönetim Kurulu en az ayda bir kez toplanır. Başlıca görevleri şunlardır: a) Sandığı, Yönetmelik ve Genel Kurul Kararlarına göre yönetmek, b) Üyeliğe kabul ve çıkarılma yolunda karar vermek, c) Bütçe ile tahmin olunan gelirleri toplamak, gelir kaynaklarını artırıcı imkanları aramak, d) Bütçe ile kabul edilen giderleri usulüne uygun olarak sarf etmek, e) Kanuni defterleri tutmak, f) Yönetmelik gereği yardımları yerine getirmek, g) Çalışma yılına ait bilançoyu ve yeni döneme ait bütçe ve kadro tekliflerini hazırlayarak Genel Kurulun onayına sunmak, h) Genel Kurulu iki yılda bir kez olağan ve gerektiğinde de olağanüstü toplantıya çağırmak, ı) Gerekli Yönetmelik değişikliklerini hazırlayıp Genel Kurulun onayına sunmak, i) Sandığın işlemlerinin yürütülmesi için yeteri kadar personeli ücret karşılığı çalıştırmak, j) Sandık fonları ile ilgili İç Yönetmelikleri hazırlayıp Genel Kurulun onayına sunmak, k) Emeklilik Yardımının ödeme şeklini tayin etmek. Yönetim Kurulunda Karar Yeter Sayısı Madde 15: Kabul edilir bir mazereti olmadığı halde üst üste üç toplantıya katılmayan Yönetim Kurulu üyesi istifa etmiş sayılır. Ancak bu hükmün uygulanabilmesi için olağan toplantının gün, saat ve yerinin Karar Defterine yazılıp hazır bulunan üyeler tarafından imzalanması gerekir. Olağan toplantılar dışındaki toplantılar için yer, gün ve saat belirtilmek suretiyle Yönetim Kurulu üyelerine davet mektubu gönderilmesi zorunludur.

6 Yönetim Kurulunun Sorumluluğu Madde 16: Yönetim Kurulu başkanı ve üyeleri Sandığın bütün işlem ve yönetiminden birlikte sorumludurlar. Denetim Kurulu, Görev ve Yetkileri ile Sorumluluğu Madde 17: Denetim Kurulu, Genel Kurula katılan üyeler arasından 3 asıl, 3 yedek olmak üzere gizli oyla Genel Kurulca seçilir. Denetim Kurulu üyelerinin görev süresi iki yıldır. Yeniden seçilmek mümkündür. Denetim Kurulu üyeleri ilk toplantısında kendi aralarından bir başkan seçer. Denetim Kurulu Sandığın her türlü işlemlerini ve hesaplarını inceler, en az üç ayda bir yapacakları denetim sonuçlarını bir rapor halinde düzenleyip imzalayarak, bir nüshasını Yönetim Kurulu Başkanlığına verir. Raporlarda eleştirilen hususların Yönetim Kurulu nca dikkate alınıp alınmadığını takip eder. İşlem veya hesaplardaki düzeltilmesi gereken hususların yerine getirilip getirilmediğini araştırır. Denetleme sonucunun önem ve değerine göre gerekirse, Genel Kurul un toplanmasını sağlar. Denetim Kurulu Yönetim Kurulu nun çalışma devresine ait işlemleri, almış olduğu kararları ve hesapları inceledikten sonra düzenleyeceği denetim raporlarını Genel Kurul a sunar. Denetim Kurulu Üyeleri, Kanun ve Yönetmelik hükümleri ile kendilerine verilen denetleme görevinde ihmal ve kayıtsızlık göstermekten veya kasıtlı noksan incelemeden dolayı birlikte sorumludurlar. Üye Olma Hakkı Madde 18: Sandığa üye olabilmek için Merkez Yardımlaşma Derneği üyesi olmak gerekir. Dernek üyelerinden Sandık Yönetim Kurulu nca hazırlanan giriş beyannamesini doldurarak müracaat edenler, Yönetim Kurulu Kararı ile Sandık Üyesi olurlar. Sandığın kurulduğu tarihte Dernek üyesi olanların, kuruluş tarihini izleyen aybaşından itibaren aidatlarını yatırmaları halinde Sandık üyelikleri gerçekleşir. Üyelerin Hak ve Yükümlülükleri Madde 19: Üyeler Sandık faaliyetlerinden eşit ölçüde yaralanırlar. Sandığa üye olanlar bu Yönetmelik hükümleri ile Dernek Tüzüğü ve ilgili mevzuata uygun olarak Genel Kurul ca çıkarılan Yönetmelik ve Genel Kurul da alınan kararlara uymak zorundadır. Üyelik Aidatı Madde 20: Sandık üyelerinden, ilk girişte TL.10.- giriş aidatı ile yıllık TL.12.- üyelik aidatı alınır. Üyeliğin başladığı tarihi izleyen aybaşından itibaren, giriş aidatı ile üyelik aidatının 1/12 si her ay, üyeden tahsil edilir. Üyelikten Çıkma Madde 21: Üyeler dilediği zaman üyelikten ayrılabilir. Sandık Yönetim Kuruluna yapılan başvuru ile Yönetim Kurulu kararı üzerine ayrılma gerçekleşir. İstifa, işe son verme, emeklilik vb. nedenlerle Banka dan ayrılmaları sebebi ile Dernek üyeliği son bulanların Sandık üyelikleri de son bulur. Üyelikten ayrılanlar yeniden üye olabilir. Ancak önceki döneme ilişkin üyelik süreleri birleştirilmez.

7 Askerlik nedeniyle Banka dan ayrılanlar ile ücretsiz izin alanların üyelikleri bu süre zarfında dondurulur, göreve başlamaları halinde üyelikleri devam eder, ancak, dondurulan süre üyelik süresi hesabında dikkate alınmaz. Üyelikten Çıkarılma Madde 22: a) 2908 Sayılı Dernekler Kanunu nun üye olma hakkını düzenleyen maddelerinde belirtilen haklarını kaybedenler veya sonradan ilgili maddelerdeki yasakları işleyen üyeler, b) Dernek ve Sandık aleyhine çalışanlar, c) Dernek Tüzüğü ve Sandık Yönetmeliği nde belirtilen esasları uygulamayanlar, d) Üyelik aidatlarını ihtara rağmen 3 ay üst üste ödemeyenler, e) Yönetim Kurulu kararına uymayanlar, Yönetim Kurulu kararı ile üyelikten çıkarılırlar. Bu şekilde çıkarılanlar yapılacak ilk Genel Kurulda itiraz edebilirler, Genel Kurul un vereceği karar kesindir. Sandığın Gelirleri Madde 23: a) Üye giriş ve aylık aidatları, b) Sandık varlığının değerlendirilmesinden elde edilecek gelirler, c) Sandıkça düzenlenen sosyal faaliyetlerden sağlanan gelirler, e) Bağış ve yardımlar, f) Umulmadık gelirler. Fon Madde 24: Yönetmeliğin 2 ve 5 maddelerinde belirtilen konuları gerçekleştirmek üzere aşağıdaki Fon kurulmuştur. Emeklilik Fonu 1) Bu Fon üyelerin emekli olmaları ya da ölümleri halinde, kendisine veya hak sahiplerine maddi destek sağlamak amacıyla kurulmuştur. 2) Bu Fon a katılan her üye bir defaya mahsus olmak üzere ve 12 eşit taksitte alınmak suretiyle toplam TL giriş aidatı ile her ay aylık, ek gösterge, taban aylığı ve kıdem aylığı toplamından oluşan brüt tutar üzerinden % 11 üyelik aidatı öder.

8 3) Emeklilik Fonu ndan ayrılan üye 3 yıl süreyle Fon a tekrar üye olamaz. 4) Emeklilik yardımı, üyelerin emekli olmaları, ölümleri ya da 5 yıl üyelikten sonra Banka dan ayrılmaları durumunda, geriye doğru son bir yılda ödenen aylık aidat tutarı ortalamasıyla ay olarak hesaplanan üyelik süresi çarpımı sonucu elde edilecek matraha belirli bir katsayı uygulanmasıyla hesaplanır. Bu katsayı, tarihi öncesi üyelik süreleri için 0.60, sonrası için 0.65 dir. Katsayıyı değiştirmeye Genel Kurul yetkilidir. Üyelik süresinin hesabında; Sandık kurulmadan önceki Dernek üyeliği ile Sandık üyeliğinde geçen sürelerin son 360 ayı dikkate alınır. 5) Yönetim Kurulu, emeklilik yardımını bir defada veya taksitle ödeyebilmek konusunda karar almaya yetkilidir. 6) Üyelerin Sandık tan çıkması, çıkarılması veya 5 yıl üyelikten önce Banka dan ayrılmaları durumunda Fon da biriken paraları iade edilmeyerek Fon a gelir kaydedilir. 7) Emeklilik Fonu nun gelirleri: i)üye giriş ve aylık aidatları, ii)fon varlığının değerlendirilmesinden elde edilecek gelirler, iii)bağış ve yardımlar, iiii)umulmadık gelirler, iiiii)dernek ve Sandık mevcudundan aktarılacak meblağ. Fonda Biriken Paraların Değerlendirilmesi Madde 25: Fonda kalan nakit mevcudu, Fonun günlük nakit ihtiyaçlarıda dikkate alınarak, riski düşük mali piyasa yatırım araçlarından mümkün olan en yüksek getiriyi sağlayabilecek şekilde değerlendirilir. Bu yolla elde edilecek faiz, kar, temettü gibi gelirler, Fon amaçları doğrultusunda kullanılmak üzere Fonun gelirlerine ilave edilir. Sandığın Giderleri Madde 26: Sandık giderleri şunlardır: a) Demirbaş alım giderleri, b) Kırtasiye giderleri, c) Yönetim Kurulu ve Denetim Kurulu üyelerinin Sandık için yaptıkları zorunlu giderler, d) Çalıştırılanlara verilen ücretler, e) Kiralanan gayrimenkullerin kira ücreti ile elektrik ve su masrafları, f) Gayrimenkullerin bakım ve onarım giderleriyle elektrik ve su masrafları, g) Diğer giderler.

9 Borç Para Verme Esas ve Usulleri ile Borç Alacaklardan İstenecek Faiz Madde 27: a) Üyelere yapılacak borç para yardımı Genel Kurul Kararına bağlıdır. b) Borç verme işleminden kaynaklanan alacak işlemleri piyasa koşulları çerçevesinde Yönetim Kurulu Kararı ile belirlenir. Yönetim ve Denetleme Kurulu Üyelerinin Zorunlu Harcamaları Madde 28: Sandık Yönetim ve Denetleme Kurulu üyeleri, Sandığa yaptıkları hizmet karşılığında herhangi bir ücret alamazlar. Yönetim Kurulu nca verilecek başka yerdeki görevler nedeniyle ödenecek yol ve zaruri giderler anılan kurulca saptanır. Sandığın Denetimi Madde 29: Sandığın genel denetimi, 2908 sayılı Dernekler Kanununun 89. maddesine göre çıkarılmış bulunan Dernekler Tarafından Kurulan Sandıkların Tabi Olacağı Esaslar Hakkında Yönetmelik in 12. maddesinde belirtilen esaslar çerçevesinde yapılır. Tutulacak Defter ve Kayıtlar Madde 30: Sandık, aşağıda yazılı defter ve kayıtları tutar: a) Üye Kayıt Defteri: Sandığa üye olarak girenlerin kimlikleri ve giriş tarihleri ile aylık ve yıllık aidatlar bu deftere yazılır. b) Karar Defteri: Yönetim Kurulu kararları tarih sırasıyla yazılır ve kararların altı başkan ve üyelerce imzalanır. c) Gelen ve Giden Evrak Defteri: Sandık yönetimine ilişkin gelen-giden evrak tarih ve numarası ile bu deftere kayıt edilir. Gelen evrakların asılları ile giden evrakların kopyaları saklanır. d) Gelir ve Gider Defteri: Sandık adına alınan bütün paraların alındıkları ve harcanan paraların verildikleri yerler düzenli olarak bu defterde gösterilir. e) Bütçe, Kesin Hesap ve Bilanço Defteri: Bütçe kesin hesap ve bilançolar bu deftere kaydedilir. f) Demirbaş defteri: Sandığa ait demirbaş eşyalar bu deftere kaydedilir. g) Fon Hesaplarına Ait Defterler: Sandıkça kurulan fonların her biri adına bu fonlara ayrılan gelirler ve fonlardan yapılan giderleri gösterir şekilde birer defter tutulur. Fonlara katılan ve yardım gören üyelerin bu konudaki durumları bu defterde gösterilir. Bu defterlerin hepsinin noterden tasdikli olması gerekir.

10 Bilanço ve Yardım Sandığı İşlemlerinin Düzenlenmesi Madde 31: Genel Kurula sunulacak çalışma raporuna eklenecek bilanço cetvelleri, takvim yılı sonu itibariyle hazırlanır. Sandığın muhasebe ve büro işlemleriyle beyanname şekli, saklanması ve diğer işlerin usul ve esasları Yönetim Kurulunca tayin ve tespit edilir. Sandık Malları Madde 32: Sandığın bütün mal ve hakları Dernek malı sayılır. Taşınmazlar Dernek adına tescil edilirse kullanma hakkı Sandığa devredilir. Bu mallara karşı işlenen suçlar Dernek malına karşı işlenmiş sayılır ve buna göre cezalandırılır. Sandığın Temsili Madde 33: Sandıklar, Derneklerin bir yan kuruluşudur. Bunların tüzel kişilikleri yoktur. Sandık Yönetim Kurulu, Dernek Yönetim Kurulu nca verilecek yetkilere dayanarak Sandıkla ilgili konularda mahkemelerde ve makamlarda Sandığı temsil edebilir. Sandığa izafeten her türlü tasarruflarda bulunabilir. Sandık Personeli Madde 34: Sandık üyelerinin kayıtlarını yapmak, tahsil olunan aidatları ilgili defterlere işlemek, Sandığın üyelerine faydalı olmasını ve işlemlerin kısa zamanda sonuçlandırılmasını sağlamak amacıyla Sandık Merkezinde yeterli bir büro kurulur. Yönetim Kurulu, büroda çalıştırılacak personel sayısı, bunlara ödenecek aylık ücret ve benzeri hususlar için, Genel Kurula yıllık bütçeyle ayrıntılı teklifte bulunur. Genel Kurulca onaylanan bütçeye dayanarak, Sandık bürosunda çalışacak personel ile sözleşme yapmaya ve ücretlerini ödemeye Yönetim Kurulu yetkilidir. Sandık bürosunun verimli ve aksamadan çalışmasını sağlamak üzere Yönetim Kurulu, koordinasyonu sağlar. Sandığın Feshi Madde 35: Genel Kurul her zaman Sandığın feshine karar verebilir. Genel Kurul un Sandığın feshine karar verebilmesi için işbu Yönetmeliğe göre Genel Kurul a katılma hakkı bulunan Sandık üyelerinin en az 2/3 nün hazır bulunması gerekir. Çoğunluk sağlanamazsa toplantı ertelenir, ikinci toplantıya katılan üye sayısı Sandık Yönetim ve Denetleme Kurulları üye tam sayısı toplamının iki katından az olamaz, fesih kararı toplantıya katılan üyelerin 2/3 ünün oyu ile alınır. Sandığın Feshine Karar Verilmesi Halinde Mal Varlığının Tasfiye Esasları Madde 36: Sandığın feshine karar verilmesi durumunda, demirbaş ve menkul mallar Derneğe intikal eder, ödeme sırasında ya da tasfiye anında yapılan giderlerle zararlar pay sahiplerinin hesaplarından düşülerek geri kalan için ödeme yapılır.

11 Geçici Yönetim ve Denetim Kurulu Üyeleri Madde 37: Sandık Genel Kurulu yapılıp, seçimle Yönetim ve Denetim Kurulu organları oluşuncaya kadar görev yapacak Yönetim ve Denetim Kurulu üyeleri aşağıda belirtilmiştir: Yönetim Kurulu Üyeleri 1) Nezahat Koç: Yakup kızı, Refahiye 1951 doğumlu Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası, Genel Müdür Kemer Sokak 18/26 Çankaya/Ankara adresinde ikamet eder. 2) Aydın Özmen: M. Şakir oğlu, Ankara 1956 doğumlu Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası, Genel Müdür Yardımcısı Konutkent 2 A2 Blok No:64 Çayyolu/Ankara adresinde ikamet eder. 3) Erhan Yazgan: Hayri oğlu, 1963 Ankara doğumlu Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası, Genel Müdür Yardımcısı Kemer Sokak 18/31 Çankaya/Ankara adresinde ikamet eder. 4) Derya Yeşiladalı: N.Kemal kızı, 1953 Ankara doğumlu Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası, Hukuk Müşaviri Kuzgun Sokak 76/9 Çankaya/Ankara adresinde ikamet eder. 5) İsmail Ertekin: Mehmet oğlu, 1955 Ankara doğumlu Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası, Genel Müdür Yardımcısı Kemer Sokak 18/12 Çankaya/Ankara adresinde ikamet eder. Denetim Kurulu Üyeleri 1) Belkız Tuncer: M.Kazım kızı, 1953 Doğubeyazıt doğumlu Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası, Ankara Şubesi Müdür Yardımcısı Tirebolu Sokak 11/7 Aşağıayrancı/Ankara adresinde ikamet eder. 2) Fatih Bilim: Faik oğlu, 1956 Ankara doğumlu Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası, Müdür Doruk Sitesi F Blok 15/45 Oran /Ankara adresinde ikamet eder. 3) Fatih Güldamlasıoğlu: Güngör oğlu, 1961 Kastamonu doğumlu Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası Müdür Yardımcısı Harman Sokak No: 12/11 Aydınlıkevler/Ankara adresinde ikamet eder. Yürütme Madde 38: Bu Yönetmelik hükümleri Sandık Yönetim Kurulunca yürütülür. BAŞKAN ÜYE ÜYE Nezahet KOÇ Aydın ÖZMEN Erhan YAZGAN ÜYE Derya YEŞİLADALI ÜYE İsmail ERTEKİN

MERKEZ YARDIMLAŞMA DERNEĞİ TÜZÜĞÜ DERNEĞİN ADI: Madde 1- Derneğin adı "Merkez Yardımlaşma Derneği" dir. DERNEĞİN MERKEZİ :

MERKEZ YARDIMLAŞMA DERNEĞİ TÜZÜĞÜ DERNEĞİN ADI: Madde 1- Derneğin adı Merkez Yardımlaşma Derneği dir. DERNEĞİN MERKEZİ : MERKEZ YARDIMLAŞMA DERNEĞİ TÜZÜĞÜ DERNEĞİN ADI: Madde 1- Derneğin adı "Merkez Yardımlaşma Derneği" dir. DERNEĞİN MERKEZİ : KONU VE AMAÇ Madde 2- Derneğin merkezi Ankara'dadır. Derneğin şubeleri yoktur.

Detaylı

MERKEZ YARDIMLAŞMA DERNEĞİ TÜZÜĞÜ DERNEĞİN ADI: Madde 1- Derneğin adı "Merkez Yardımlaşma Derneği" dir.

MERKEZ YARDIMLAŞMA DERNEĞİ TÜZÜĞÜ DERNEĞİN ADI: Madde 1- Derneğin adı Merkez Yardımlaşma Derneği dir. MERKEZ YARDIMLAŞMA DERNEĞİ TÜZÜĞÜ DERNEĞİN ADI: Madde 1- Derneğin adı "Merkez Yardımlaşma Derneği" dir. DERNEĞİN MERKEZİ : Madde 2- Derneğin merkezi Ankara'dadır. Derneğin şubeleri yoktur. MERKEZ YARDIMLAŞMA

Detaylı

Gaziosmanpaşa Üniversitesi Öğrenci Kulüpleri Yönergesi. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak, Tanımlar ve İlkeler

Gaziosmanpaşa Üniversitesi Öğrenci Kulüpleri Yönergesi. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak, Tanımlar ve İlkeler Amaç ve kapsam Gaziosmanpaşa Üniversitesi Öğrenci Kulüpleri Yönergesi BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak, Tanımlar ve İlkeler MADDE 1 (1) Bu Yönergenin amacı, Gaziosmanpaşa Üniversitesi öğrencilerinin

Detaylı

ODTÜ BİLGİSAYAR TOPLULUĞU

ODTÜ BİLGİSAYAR TOPLULUĞU ODTÜ BİLGİSAYAR TOPLULUĞU TÜZÜK 1. Kuruluş: Orta Doğu Teknik Üniversitesi Bilgisayar Topluluğu, Orta Doğu Teknik Üniversitesi Ankara yerleşkesinde, Kültür İşleri Müdürlüğünün denetiminde çalışmak üzere

Detaylı

DEMİRYOLU ÇALIŞANLARI YARDIMLAŞMA VE DAYANIŞMA DERNEĞİ YARDIMLAŞMA SANDIĞI ANA YÖNETMELİĞİ

DEMİRYOLU ÇALIŞANLARI YARDIMLAŞMA VE DAYANIŞMA DERNEĞİ YARDIMLAŞMA SANDIĞI ANA YÖNETMELİĞİ DEMİRYOLU ÇALIŞANLARI YARDIMLAŞMA VE DAYANIŞMA DERNEĞİ YARDIMLAŞMA SANDIĞI ANA YÖNETMELİĞİ SANDIĞIN ADI VE MERKEZİ MADDE 1- Demiryolu Çalışanları Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Yardımlaşma Sandığı olup,

Detaylı

TÜZÜK TADİL TASARISI

TÜZÜK TADİL TASARISI TÜZÜK TADİL TASARISI Dernekler Yönetmeliğinde yapılan değişiklikler ve İl Dernekler Müdürlüğünün uyarıları doğrultusunda hazırlanan tadil tasarısı Genel Kurulun görüş ve onayına sunulur. ESKİ ŞEKİL Madde

Detaylı

ÖMER HALİSDEMİR ÜNİVERSİTESİ ÖĞRENCİ KULÜP TÜZÜĞÜ ŞABLONU

ÖMER HALİSDEMİR ÜNİVERSİTESİ ÖĞRENCİ KULÜP TÜZÜĞÜ ŞABLONU ÖMER HALİSDEMİR ÜNİVERSİTESİ ÖĞRENCİ KULÜP TÜZÜĞÜ ŞABLONU İtalik yazıyla belirtilen ifadeler kulüp üyeleri tarafından kulüp amaçlarına uygun olarak doldurulacaktır. Normal yazı tipi ile yazılmış diğer

Detaylı

OLAĞAN MALİ GENEL KURULUNA SUNULAN FAALİYET RAPORU VE MALİ RAPORLAR

OLAĞAN MALİ GENEL KURULUNA SUNULAN FAALİYET RAPORU VE MALİ RAPORLAR OLAĞAN MALİ GENEL KURULUNA SUNULAN FAALİYET RAPORU VE MALİ RAPORLAR İstanbul, 21 Şubat 2013-02-21 KOÇ HOLDİNG Nakkaştepe KOÇ YÖNDER YÖNETİM KURULU Mesut Ilgım (Başkan) Davut Ökütçü (Başkan Yardımcısı)

Detaylı

YIL ŞUBE YÖNETMELİĞİ

YIL ŞUBE YÖNETMELİĞİ YIL ŞUBE YÖNETMELİĞİ BİRİNCİ BÖLÜM AMAÇ, DAYANAK VE TANIMLAR Amaç Madde 1 Bu yönetmeliğin amacı, Hayat Sağlık ve Sosyal Hizmetler Vakfı Şubelerinin kuruluş ve işleyişlerine ilişkin usul ve esasları düzenlemektir.

Detaylı

Galatasaray Spor Kulübü Yardımlaşma ve Dayanışma Sandığı Yönetmeliği

Galatasaray Spor Kulübü Yardımlaşma ve Dayanışma Sandığı Yönetmeliği Galatasaray Spor Kulübü Yardımlaşma ve Dayanışma Sandığı Yönetmeliği Genel Esaslar Sandığın Adı Madde: 1 - Sandığın adı ''GALATASARAY SPOR KULÜBÜ YARDIMLAŞMA VE DAYANIŞMA SANDIĞI'dır. Galatasaray Spor

Detaylı

DERNEĞİN ADI MADDE 1:Derneğin adı Türk Dâhili ve Cerrahi Bilimler Yoğun Bakım Derneği dir.

DERNEĞİN ADI MADDE 1:Derneğin adı Türk Dâhili ve Cerrahi Bilimler Yoğun Bakım Derneği dir. DERNEĞİN ADI MADDE 1:Derneğin adı Türk Dâhili ve Cerrahi Bilimler Yoğun Bakım Derneği dir. DERNEĞİN MERKEZİ MADDE 2: Derneğin merkezi Ankara ilindedir. Şubesi yoktur. DERNEĞİN AMACI VE BU AMACI GERÇEKLEŞTİRMEK

Detaylı

ANTALYA SERBEST MUHASEBECİ MALİ MÜŞAVİRLER ODASI ODA İÇ YÖNETMELİĞİ

ANTALYA SERBEST MUHASEBECİ MALİ MÜŞAVİRLER ODASI ODA İÇ YÖNETMELİĞİ Amaç ANTALYA SERBEST MUHASEBECİ MALİ MÜŞAVİRLER ODASI ODA İÇ YÖNETMELİĞİ BİRİNCİ BÖLÜM AMAÇ VE KAVRAMLAR Madde 1- Bu Yönetmeliğin amacı; Antalya Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası nın, Yönetim Kuruluna

Detaylı

TÜRK PSİKOLOJİK DANIŞMA VE REHBERLİK DERNEĞİ 16 MART 2014 TARİHİNDEKİ OLAĞAN GENEL KURULDA ÖNERİLEN TÜZÜK DEĞİŞİKLİĞİ

TÜRK PSİKOLOJİK DANIŞMA VE REHBERLİK DERNEĞİ 16 MART 2014 TARİHİNDEKİ OLAĞAN GENEL KURULDA ÖNERİLEN TÜZÜK DEĞİŞİKLİĞİ Maddenin Eski Hali Maddenin Yeni Hali Açıklama Madde 6: Derneğin ve şubelerin asli, fahri ve onursal olmak üzere üç tür üyeliği vardır. Madde 6: Derneğin ve şubelerin asli ve fahri olmak üzere iki tür

Detaylı

ANKARA MİKROBİYOLOJİ DERNEĞİ ANA TÜZÜĞÜ BÖLÜM I AMAÇ, KAPSAM VE TANIMLAR

ANKARA MİKROBİYOLOJİ DERNEĞİ ANA TÜZÜĞÜ BÖLÜM I AMAÇ, KAPSAM VE TANIMLAR ANKARA MİKROBİYOLOJİ DERNEĞİ ANA TÜZÜĞÜ BÖLÜM I AMAÇ, KAPSAM VE TANIMLAR Madde 1. Derneğin adı Ankara Mikrobiyoloji Derneği dir. Derneğin amacı, Ankara ve diğer illerdeki üyeleri arasında yakınlaşma, dayanışma

Detaylı

GERMANİ STLER DERNEĞİ

GERMANİ STLER DERNEĞİ GERMANİ STLER DERNEĞİ Dernek Tüzüğ ü Derneğin Adı ve Merkezi BÖLÜM I Derneğin Adı, Amacı, Merkezi ve Faaliyetleri Madde 1. a. Derneğin adı»germanistler Derneği«dir. Kısa adı: GERDER b. Derneğin Merkezi:

Detaylı

DEMARDSAN Demiryolları Makinistler Derneği Yardımlaşma Sandığı Yönergesi

DEMARDSAN Demiryolları Makinistler Derneği Yardımlaşma Sandığı Yönergesi DEMARDSAN Demiryolları Makinistler Derneği Yardımlaşma Sandığı Yönergesi Sandığın Adı Madde 1- Sandığın adı "Demiryolları Makinistler Derneği Yardımlaşma Sandığı dır. Sandığın kısa adı DEMARDSAN dır. Sandığın

Detaylı

TÜM İLERİCİ GENÇLİK DERNEĞİ TÜZÜĞÜ

TÜM İLERİCİ GENÇLİK DERNEĞİ TÜZÜĞÜ TÜM İLERİCİ GENÇLİK DERNEĞİ TÜZÜĞÜ Derneğin Adı ve Merkezi Madde 1- Derneğin adı TÜM İLERİCİ GENÇLİK DERNEĞİ dir. Kısa adı TÜM-İGD dir. Derneğin merkezi İstanbul dur. Ülke genelinde yasaya uygun olarak

Detaylı

DIŞ EKONOMİK İLİŞKİLER KURULU İŞ KONSEYLERİ SEÇME VE SEÇİLME ESASLARI YÖNERGESİ

DIŞ EKONOMİK İLİŞKİLER KURULU İŞ KONSEYLERİ SEÇME VE SEÇİLME ESASLARI YÖNERGESİ DIŞ EKONOMİK İLİŞKİLER KURULU İŞ KONSEYLERİ SEÇME VE SEÇİLME ESASLARI YÖNERGESİ 1. MADDE : Amaç ve Kapsam Bu Yönergenin amacı; Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu ve İş Konseyleri Çalışma Usul ve Esasları Hakkında

Detaylı

ENERJİ VE TABİİ KAYNAKLAR UZMANLARI DERNEĞİ TÜZÜĞÜ. BİRİNCİ BÖLÜM Derneğin Adı, Kısa Adı ve Merkezi. İKİNCİ BÖLÜM Amaç ve Faaliyetler

ENERJİ VE TABİİ KAYNAKLAR UZMANLARI DERNEĞİ TÜZÜĞÜ. BİRİNCİ BÖLÜM Derneğin Adı, Kısa Adı ve Merkezi. İKİNCİ BÖLÜM Amaç ve Faaliyetler ENERJİ VE TABİİ KAYNAKLAR UZMANLARI DERNEĞİ TÜZÜĞÜ Madde 1 Derneğin Adı ve Kısa Adı BİRİNCİ BÖLÜM Derneğin Adı, Kısa Adı ve Merkezi 1. Derneğin adı: Enerji ve Tabii Kaynaklar Uzmanları Derneği dir. 2.

Detaylı

ANTALYA SERBEST MUHASEBECĐ MALĐ MÜŞAVĐRLER ODASI ODA ĐÇ YÖNETMELĐĞĐ

ANTALYA SERBEST MUHASEBECĐ MALĐ MÜŞAVĐRLER ODASI ODA ĐÇ YÖNETMELĐĞĐ ANTALYA SERBEST MUHASEBECĐ MALĐ MÜŞAVĐRLER ODASI ODA ĐÇ YÖNETMELĐĞĐ BĐRĐNCĐ BÖLÜM AMAÇ VE KAVRAMLAR Amaç Madde 1- Bu Yönetmeliğin amacı; Antalya Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası nın, Yönetim Kuruluna

Detaylı

SANKO ÜNİVERSİTESİ ÇALIŞMA ESASLARI ÖRNEĞİ

SANKO ÜNİVERSİTESİ ÇALIŞMA ESASLARI ÖRNEĞİ SANKO ÜNİVERSİTESİ..... ÖĞRENCİ KULÜBÜ ÇALIŞMA ESASLARI ÖRNEĞİ Dayanak Madde 1-:. Kulübü SANKO Üniversitesi Öğrenci Kulüpleri Ana Yönergesi doğrultusunda kurulur ve faaliyette bulunur. Kulübün Adı Madde

Detaylı

İZMİR YÜKSEK TEKNOLOJİ ENSTİTÜSÜ.TOPLULUĞU TÜZÜĞÜ

İZMİR YÜKSEK TEKNOLOJİ ENSTİTÜSÜ.TOPLULUĞU TÜZÜĞÜ İZMİR YÜKSEK TEKNOLOJİ ENSTİTÜSÜ.TOPLULUĞU TÜZÜĞÜ MADDE 1- DAYANAK Topluluğu İzmir Yüksek Teknoloji Enstitüsü Öğrenci Toplulukları Yönergesi doğrultusunda kurulur ve faaliyette bulunur. MADDE 2- TOPLULUĞUN

Detaylı

HĐTĐT ÜNĐVERSĐTESĐ GO KULÜBÜ TÜZÜĞÜ

HĐTĐT ÜNĐVERSĐTESĐ GO KULÜBÜ TÜZÜĞÜ HĐTĐT ÜNĐVERSĐTESĐ GO KULÜBÜ TÜZÜĞÜ Kulübün Adı BĐRĐNCĐ BÖLÜM Kulübün adı, Amaç, Çalışma Şekli, Dayanak ve Kurucular Madde 1: GO oyununu tanıtmak ve GO oyuncuları yetiştirmek amacıyla Hitit Üniversitesi

Detaylı

TÜRK-FRANSIZ MÜHENDĐSLER DERNEĞĐ (TFMD) TÜZÜĞÜ

TÜRK-FRANSIZ MÜHENDĐSLER DERNEĞĐ (TFMD) TÜZÜĞÜ TÜRK-FRANSIZ MÜHENDĐSLER DERNEĞĐ (TFMD) TÜZÜĞÜ 28 Mart 2009 günü yapılan Merkez Genel Kurulu nda yapılan değişiklikleri kapsamaktadır Ankara, 28 MART 2009 TÜRK-FRANSIZ MÜHENDĐSLER DERNEĞĐ (TFMD) TÜZÜĞÜ

Detaylı

SANDIĞIN ADI : MADDE - 1

SANDIĞIN ADI : MADDE - 1 12.01.2013 TARİHİNDE İLGİLİ YASA HÜKÜMLERİ GEREĞİNCE YAPILAN SANDIK OLAĞAN GENEL KURULUNDA TADİL EDİLEN VE GENEL KURULCA OY BİRLİĞİ İLE KABUL EDİLEN YÖNETMELİK İSTANBUL SU VE KANALİZASYON İDARESİNDE ÇALIŞAN

Detaylı

Uluslararası Hukuk Kulübü Tüzüğü

Uluslararası Hukuk Kulübü Tüzüğü Uluslararası Hukuk Kulübü Tüzüğü Kulübün Adı ve Merkezi Madde 1- Kulübün Adı: Uluslararası Hukuk Kulübü dür. Kulübün kısa adı BUHK tur. Kulübün merkezi, T.C Beykent Üniversitesi Taksim Kampüsünde yer almaktadır.

Detaylı

Gaziosmanpaşa Üniversitesi Öğrenci Kulüpleri Yönergesi. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak, Tanımlar ve İlkeler

Gaziosmanpaşa Üniversitesi Öğrenci Kulüpleri Yönergesi. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak, Tanımlar ve İlkeler Gaziosmanpaşa Üniversitesi Öğrenci Kulüpleri Yönergesi BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak, Tanımlar ve İlkeler Amaç ve kapsam MADDE 1 (1) Bu Yönergenin amacı, Gaziosmanpaşa Üniversitesi öğrencilerinin

Detaylı

İsviçre Türk Kadınları Derneği 1. Tüzük

İsviçre Türk Kadınları Derneği 1. Tüzük İsviçre Türk Kadınları Derneği 1 Tüzük Önsöz İsviçre Türk Kadınları Derneği 21 Mayıs 1978 tarihinde Türk Dernekler Kanunu kuralları esas alınarak kurulmuştur. Genel kurul, derneğin kuruluşundan bu yana

Detaylı

d) Hakem Heyeti: Türkiye Bankalar Birliği Müşteri Şikayetleri Hakem Heyetini, e) Kanun: 19/10/2005 tarihli ve 5411 sayılı Bankacılık Kanununu,

d) Hakem Heyeti: Türkiye Bankalar Birliği Müşteri Şikayetleri Hakem Heyetini, e) Kanun: 19/10/2005 tarihli ve 5411 sayılı Bankacılık Kanununu, Türkiye Bankalar Birliği Müşteri Şikayetleri Hakem Heyeti Tebliği ile Türkiye Bankalar Birliği Bireysel Sözleşmeler Tebliğine Aykırılık Başvurularını Değerlendirme Komisyonu Çalışma Esas ve Usulleri Amaç

Detaylı

Madde 2-Bu Yönetmelik 6643 sayılı yasanın l inci maddesinde belirtildiği gibi Türk Eczacıları Birliği'ne kayıtlı olan tüm eczacıları kapsar.

Madde 2-Bu Yönetmelik 6643 sayılı yasanın l inci maddesinde belirtildiği gibi Türk Eczacıları Birliği'ne kayıtlı olan tüm eczacıları kapsar. TEB YARDIMLAŞMA SANDIĞI YÖNETMELİĞİ Resmi Gazete Yayım Tarihi: 08.05.1997 Sayı: 22983) BiRiNCi BÖLÜM Amaç, Kapsam, Hukuki Dayanak ve Tanımlar Amaç Madde 1- Bu Yönetmeliğin amacı, Türk Eczacıları Birliği

Detaylı

Ankara Valiliği İl Dernekler Müdürlüğünün tarihli Yazılarında Bildirilen Zorunlu Tüzük Değişikliği

Ankara Valiliği İl Dernekler Müdürlüğünün tarihli Yazılarında Bildirilen Zorunlu Tüzük Değişikliği Ankara Valiliği İl Dernekler Müdürlüğünün 16.04.2014 tarihli Yazılarında Bildirilen Zorunlu Tüzük Değişikliği - Dernekler mevzuatında böyle bir bildirim bulunmadığından tüzüğün 18. maddenin 10. fıkrasının

Detaylı

İÇİNDEKİLER 2. MADDE 1. Dayanak, Amaç ve Kapsam 3. MADDE 2. Tanımlar ve Kısaltmalar 3. MADDE 3. Bütçe 3. MADDE 4. Hesapların Tutulması 5

İÇİNDEKİLER 2. MADDE 1. Dayanak, Amaç ve Kapsam 3. MADDE 2. Tanımlar ve Kısaltmalar 3. MADDE 3. Bütçe 3. MADDE 4. Hesapların Tutulması 5 1 İÇİNDEKİLER 2 MADDE 1. Dayanak, Amaç ve Kapsam 3 MADDE 2. Tanımlar ve Kısaltmalar 3 MADDE 3. Bütçe 3 MADDE 4. Hesapların Tutulması 5 MADDE 5. Nakit Yönetimi ve Fonların Değerlendirilmesi 5 MADDE 6. İç

Detaylı

ADANA İLİ KOZAN İLÇESİ TURUNÇGİL ÜRETİCİLERİ BİRLİĞİ TÜZÜĞÜ

ADANA İLİ KOZAN İLÇESİ TURUNÇGİL ÜRETİCİLERİ BİRLİĞİ TÜZÜĞÜ ADANA İLİ KOZAN İLÇESİ TURUNÇGİL ÜRETİCİLERİ BİRLİĞİ TÜZÜĞÜ BİRİNCİ BÖLÜM KURULUŞ, AMAÇ VE ÇALIŞMA KONULARI BİRLİĞİN ADI MADDE 1- Adana İli Kozan İlçesi Turunçgil Üreticileri Birliği BİRLİĞİN ÇALIŞMA BÖLGESİ

Detaylı

TÜRK DİYANET VAKIF-SEN ÜYELERİ VE AİLELERİ SOSYAL YARDIMLAŞMA SANDIĞI TÜZÜĞÜ

TÜRK DİYANET VAKIF-SEN ÜYELERİ VE AİLELERİ SOSYAL YARDIMLAŞMA SANDIĞI TÜZÜĞÜ TÜRK DİYANET VAKIF-SEN ÜYELERİ VE AİLELERİ SOSYAL YARDIMLAŞMA SANDIĞI TÜZÜĞÜ BİRİNCİ BÖLÜM GENEL HÜKÜMLER KURULUŞ MADDE 1-4688 sayılı Kamu Görevlileri Sendikaları Kanunun 19/g, Türk Diyanet Vakıf- Sen

Detaylı

TÜRK DİYANET VAKIF-SEN ÜYELERİ VE AİLELERİ SOSYAL YARDIMLAŞMA SANDIĞI YÖNETMELİĞİ BİRİNCİ BÖLÜM GENEL HÜKÜMLER KURULUŞ MADDE 1-4688 sayılı Kamu

TÜRK DİYANET VAKIF-SEN ÜYELERİ VE AİLELERİ SOSYAL YARDIMLAŞMA SANDIĞI YÖNETMELİĞİ BİRİNCİ BÖLÜM GENEL HÜKÜMLER KURULUŞ MADDE 1-4688 sayılı Kamu TÜRK DİYANET VAKIF-SEN ÜYELERİ VE AİLELERİ SOSYAL YARDIMLAŞMA SANDIĞI YÖNETMELİĞİ BİRİNCİ BÖLÜM GENEL HÜKÜMLER KURULUŞ MADDE 1-4688 sayılı Kamu Görevlileri Sendikaları Kanunun 19/g, Türk Diyanet Vakıf-

Detaylı

MUSTAFA KEMAL ÜNİVERSİTESİ TOPLULUĞU TÜZÜĞÜ

MUSTAFA KEMAL ÜNİVERSİTESİ TOPLULUĞU TÜZÜĞÜ MUSTAFA KEMAL ÜNİVERSİTESİ TOPLULUĞU TÜZÜĞÜ BÖLÜM I. TANIM VE AMAÇ Madde 1. Tanım Topluluğun adı Mustafa Kemal Üniversitesi. Topluluğu dur...topluluğu, Üniversitemiz Sağlık Kültür ve Spor Daire Başkanlığına

Detaylı

KIRMIZI ET ÜRETİCİLERİ MERKEZ BİRLİĞİ TÜZÜĞÜ

KIRMIZI ET ÜRETİCİLERİ MERKEZ BİRLİĞİ TÜZÜĞÜ KIRMIZI ET ÜRETİCİLERİ MERKEZ BİRLİĞİ TÜZÜĞÜ KURULUŞ VE AMAÇ KURULUŞ, BİRLİĞİN ADI VE MERKEZİ Madde 1- Bu tüzük hükümlerini kabul eden Kırmızı Et üretimi yapan tarım üreticileri tarafından asgari ilçe

Detaylı

ÖĞRENCİ TOPLULUKLARI İŞLEYİŞİ

ÖĞRENCİ TOPLULUKLARI İŞLEYİŞİ ÖĞRENCİ TOPLULUKLARI İŞLEYİŞİ Topluluklar, her eğitim ve öğretim yılı başında ve sonunda olmak üzere yılda en az 2 (iki) defa genel kurul toplantılarını yapmak zorundadır. Genel kurul, katılma hakkı bulunan

Detaylı

KULÜP TÜZÜĞÜ. Kuruluş ve Amaç MADDE 1 - amacı ile Çukurova Üniversitesi bünyesinde faaliyet göstermek üzere adında bir öğrenci kulübü kurulmuştur.

KULÜP TÜZÜĞÜ. Kuruluş ve Amaç MADDE 1 - amacı ile Çukurova Üniversitesi bünyesinde faaliyet göstermek üzere adında bir öğrenci kulübü kurulmuştur. KULÜP TÜZÜĞÜ EK - 3 Kuruluş ve Amaç MADDE 1 - amacı ile Çukurova Üniversitesi bünyesinde faaliyet göstermek üzere adında bir öğrenci kulübü kurulmuştur. Kulüp Faaliyet Alanları MADDE 2 - (1) (2) (3) (4)

Detaylı

TÜRKİYE DEPREM MÜHENDİSLİĞİ DERNEĞİ TÜZÜĞÜ

TÜRKİYE DEPREM MÜHENDİSLİĞİ DERNEĞİ TÜZÜĞÜ TÜRKİYE DEPREM MÜHENDİSLİĞİ DERNEĞİ TÜZÜĞÜ BÖLÜMLER. Birinci Bölüm: İkinci Bölüm: Üçüncü Bölüm: Dördüncü Bölüm: Beşinci Bölüm: Altıncı Bölüm: Derneğin Adı, Merkezi, Amacı ve Faaliyet Alanları Üyelik, Üyelik

Detaylı

MUŞ ALPARSLAN ÜNİVERSİTESİ HALK OYUNLARI TOPLULUĞU TÜZÜĞÜ

MUŞ ALPARSLAN ÜNİVERSİTESİ HALK OYUNLARI TOPLULUĞU TÜZÜĞÜ MUŞ ALPARSLAN ÜNİVERSİTESİ HALK OYUNLARI TOPLULUĞU TÜZÜĞÜ Topluluğun Amacı MADDE 1- Muş Alparslan Üniversitesi Halk Oyunları Topluluğu, öğrencilerin ders dışı zamanlarını sosyal ve kültürel olarak değerlendirmelerini

Detaylı

İSTANBUL TAHKİM MERKEZİ KANUNU

İSTANBUL TAHKİM MERKEZİ KANUNU 12265 İSTANBUL TAHKİM MERKEZİ KANUNU Kanun Numarası : 6570 Kabul Tarihi : 20/11/2014 Yayımlandığı R.Gazete : Tarih: 29/11/2014 Sayı : 29190 Yayımlandığı Düstur : Tertip : 5 Cilt : 55 Amaç ve kapsam MADDE

Detaylı

EPDAD Bütçe ve Mali İşler Yönetmeliği

EPDAD Bütçe ve Mali İşler Yönetmeliği EPDAD Bütçe ve Mali İşler Yönetmeliği EPDAD EĞİTİM FAKÜLTELERİ PROGRAMLARINI DEĞERLENDİRME VE AKREDİTASYON DERNEĞİ Eğitim Fakülteleri Programlarını Değerlendirme ve Akreditasyon Derneği tarafından öğretmen

Detaylı

İSTANBUL ŞEHİR ÜNİVERSİTESİ ÖĞRENCİ ETKİNLİKLERİ YÖNERGESİ

İSTANBUL ŞEHİR ÜNİVERSİTESİ ÖĞRENCİ ETKİNLİKLERİ YÖNERGESİ İSTANBUL ŞEHİR ÜNİVERSİTESİ ÖĞRENCİ ETKİNLİKLERİ YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam ve Tanımlar Amaç ve kapsam Madde 1 (1) Bu yönergenin amacı, 2547 sayılı Yükseköğretim Kanunu nun 47 nci maddesi uyarınca

Detaylı

MÜYORBİR -MÜZİK YORUMCULARI MESLEK BİRLİĞİ DENETLEME KURULU YÖNERGESİ BÖLÜM I AMAÇ KAPSAM, TANIMLAR, DAYANAK

MÜYORBİR -MÜZİK YORUMCULARI MESLEK BİRLİĞİ DENETLEME KURULU YÖNERGESİ BÖLÜM I AMAÇ KAPSAM, TANIMLAR, DAYANAK MÜYORBİR -MÜZİK YORUMCULARI MESLEK BİRLİĞİ DENETLEME KURULU YÖNERGESİ BÖLÜM I AMAÇ KAPSAM, TANIMLAR, DAYANAK Amaç Madde: 1 Bu Yönergenin amacı, MÜYORBİR -Müzik Yorumcuları Meslek Birliği ve bu bağlamda

Detaylı

TÜBİTAK DESTEK PROGRAMLARI BAŞKANLIKLARI KURULUŞ, ÇALIŞMA USUL VE ESASLARINA İLİŞKİN YÖNETMELİK

TÜBİTAK DESTEK PROGRAMLARI BAŞKANLIKLARI KURULUŞ, ÇALIŞMA USUL VE ESASLARINA İLİŞKİN YÖNETMELİK TÜBİTAK DESTEK PROGRAMLARI BAŞKANLIKLARI KURULUŞ, ÇALIŞMA USUL VE ESASLARINA İLİŞKİN YÖNETMELİK Amaç ve Kapsam Madde 1- (1) Bu Yönetmelik ile üniversiteler, kamu ve özel sektörün bilimsel ve teknolojik

Detaylı

TARIM ORKAM-SEN SENDİKA MERKEZ GENEL MECLİSİ YÖNETMELİĞİ ( ANKARA) (TARIM VE ORMANCILIK HİZMETLERİ KAMU EMEKÇİLERİ SENDİKASI)

TARIM ORKAM-SEN SENDİKA MERKEZ GENEL MECLİSİ YÖNETMELİĞİ ( ANKARA) (TARIM VE ORMANCILIK HİZMETLERİ KAMU EMEKÇİLERİ SENDİKASI) TARIM ORKAM-SEN (TARIM VE ORMANCILIK HİZMETLERİ KAMU EMEKÇİLERİ SENDİKASI) SENDİKA MERKEZ GENEL MECLİSİ YÖNETMELİĞİ (2014 - ANKARA) 1 Amaç BÖLÜM I GENEL HÜKÜMLER Madde 1- Bu yönetmeliğin amacı Tarım ve

Detaylı

MUŞ ALPARSLAN ÜNİVERSİTESİ GÖSTERİ SANATLARI TOPLULUĞU TÜZÜĞÜ

MUŞ ALPARSLAN ÜNİVERSİTESİ GÖSTERİ SANATLARI TOPLULUĞU TÜZÜĞÜ Topluluğun Amacı MUŞ ALPARSLAN ÜNİVERSİTESİ GÖSTERİ SANATLARI TOPLULUĞU TÜZÜĞÜ MADDE 1- Topluluğun amacı Sanata gönül vermiş Muş Alparslan Üniversitesi öğrencilerini bir araya getirerek, yetenekleri doğrultusunda

Detaylı

OMÜ TOPLULUKLARI TÜZÜĞÜ

OMÜ TOPLULUKLARI TÜZÜĞÜ OMÜ TOPLULUKLARI TÜZÜĞÜ Tanım Madde 1- Omü... Topluluğu 2547sayılı yüksek öğretim kanununun 47 nci maddesi esas alınarak hazırlanan Ondokuz Mayıs üniversitesi Sağlık Kültür ve Spor Daire Başkanlığına bağlı

Detaylı

Kocaali Öğretmenler Sitesi. Dayanışma ve Güzelleştirme Derneği Tüzüğü

Kocaali Öğretmenler Sitesi. Dayanışma ve Güzelleştirme Derneği Tüzüğü Kocaali Öğretmenler Sitesi Dayanışma ve Güzelleştirme Derneği Tüzüğü (Genel Kurulun 04.08.2010 tarihli toplantısında kabul edilen değişiklikleri içeren son şekil) 2 İçindekiler Derneğin Adı ve Merkezi...

Detaylı

..TARIMSAL SÜT ÜRETİCİLERİ BİRLİĞİ TÜZÜĞÜ BİRİNCİ BÖLÜM KURULUŞ, AMAÇ VE ÇALIŞMA KONULARI AMAÇ

..TARIMSAL SÜT ÜRETİCİLERİ BİRLİĞİ TÜZÜĞÜ BİRİNCİ BÖLÜM KURULUŞ, AMAÇ VE ÇALIŞMA KONULARI AMAÇ ..TARIMSAL SÜT ÜRETİCİLERİ BİRLİĞİ TÜZÜĞÜ BİRİNCİ BÖLÜM KURULUŞ, AMAÇ VE ÇALIŞMA KONULARI AMAÇ MADDE 1- üreticilerinin bir araya gelerek; 5200 sayılı Tarımsal Üretici Birlikleri Kanunun da öngörülen üretimini

Detaylı

T.C. ATAŞEHİR ADIGÜZEL MESLEK YÜKSEKOKULU ÖĞRENCİ KULÜPLERİ YÖNERGESİ. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Dayanak, Tanımlar,

T.C. ATAŞEHİR ADIGÜZEL MESLEK YÜKSEKOKULU ÖĞRENCİ KULÜPLERİ YÖNERGESİ. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Dayanak, Tanımlar, T.C. ATAŞEHİR ADIGÜZEL MESLEK YÜKSEKOKULU ÖĞRENCİ KULÜPLERİ YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Dayanak, Tanımlar, Amaç MADDE 1- (1) Yönergenin amacı, Ataşehir Adıgüzel Meslek Yüksekokulu öğrencilerinin, Atatürk

Detaylı

İLÇESİ.ÜRÜNLERİ TARIMSAL ÜRETİCİLERİ BİRLİĞİ TÜZÜĞÜ BİRİNCİ BÖLÜM KURULUŞ, AMAÇ VE ÇALIŞMA KONULARI AMAÇ

İLÇESİ.ÜRÜNLERİ TARIMSAL ÜRETİCİLERİ BİRLİĞİ TÜZÜĞÜ BİRİNCİ BÖLÜM KURULUŞ, AMAÇ VE ÇALIŞMA KONULARI AMAÇ İLÇESİ.ÜRÜNLERİ TARIMSAL ÜRETİCİLERİ BİRLİĞİ TÜZÜĞÜ BİRİNCİ BÖLÜM KURULUŞ, AMAÇ VE ÇALIŞMA KONULARI AMAÇ MADDE 1- üreticilerinin bir araya gelerek; 5200 sayılı Tarımsal Üretici Birlikleri Kanunun da öngörülen

Detaylı

TED ALANYA KOLEJİ MEZUNLARI DERNEĞİ TÜZÜĞÜ

TED ALANYA KOLEJİ MEZUNLARI DERNEĞİ TÜZÜĞÜ TED ALANYA KOLEJİ MEZUNLARI DERNEĞİ TÜZÜĞÜ I. BÖLÜM GENEL HÜKÜMLER KURULUŞ Madde 1 Derneğin adı: TED ALANYA KOLEJİ MEZUNLARI DERNEĞİ dir. Derneğin merkezi Alanya dadır. Şubesi açılmayacaktır. Dernek yetkili

Detaylı

F İ K R İ M Ü L K İ Y E T H A K L A R I K O R U M A D E R N E Ğ İ İ Ç İ Ş L E Y İ Ş Y Ö N E T M E L İ Ğ İ

F İ K R İ M Ü L K İ Y E T H A K L A R I K O R U M A D E R N E Ğ İ İ Ç İ Ş L E Y İ Ş Y Ö N E T M E L İ Ğ İ F İ K R İ M Ü L K İ Y E T H A K L A R I K O R U M A D E R N E Ğ İ İ Ç İ Ş L E Y İ Ş Y Ö N E T M E L İ Ğ İ AMAÇ Madde 1. Bu Yönetmeliğin amacı; Fikri Mülkiyet Hakları Koruma Derneği nin üyelerinin hakları,

Detaylı

Madde 1: Derneğin Adı ve Merkezi

Madde 1: Derneğin Adı ve Merkezi Madde 1: Derneğin Adı ve Merkezi 1. Derneğin Adı: Kıbrıs Türk Serbest Çalışan Hekimler Birliği dir 2. Birliğin Merkezi, Kıbrıs Türk Tabipleri Birliği Binası, Gönyeli - Yenikent, dır Madde 2: Derneğin Amaçları

Detaylı

Genel Kurul un Görev ve Yetkileri

Genel Kurul un Görev ve Yetkileri Tüzük Değişikliği Önergesi İSTA Tüzüğü nün 14, 21, 32, 35 ve 37. maddelerine iktisadi işletme kurulması ve işletilmesi amacıyla vurgulanan ifadelerin eklenmesi önerilmektedir. 9 ve 20. maddelerinin İSTA

Detaylı

U.R. 2440. BÖLGE ROTARACT TEMSİLCİLİĞİ 2015-2016 DÖNEMİ

U.R. 2440. BÖLGE ROTARACT TEMSİLCİLİĞİ 2015-2016 DÖNEMİ U.R. 2440. BÖLGE ROTARACT TEMSİLCİLİĞİ 2015-2016 DÖNEMİ U.R. 2440. Bölge Başkanlar Eğitim Semineri 16 Mayıs 2015 İzmir Fuar Anemon Otel «HİZMETLERİNİZ DÜNYAYA ARMAĞAN OLSUN» Rtc. Ece ŞAHİNOĞLU U.R. 2440.

Detaylı

BİRİNCİ BÖLÜM. Kuruluş ve Amaç Çalışma Konuları. Amaç

BİRİNCİ BÖLÜM. Kuruluş ve Amaç Çalışma Konuları. Amaç BİRİNCİ BÖLÜM Kuruluş ve Amaç Çalışma Konuları Amaç Madde -1 Merkez Birliğine üye olan Süt Üreticileri Birliği nin ürettikleri Sütü, ulusal düzeydeki üretim planlamasına ve Sütün pazarlanmasına ilişkin

Detaylı

T.C. YÜKSEK İHTİSAS ÜNİVERSİTESİ ÖĞRENCİ TOPLULUKLARI TÜZÜĞÜ

T.C. YÜKSEK İHTİSAS ÜNİVERSİTESİ ÖĞRENCİ TOPLULUKLARI TÜZÜĞÜ T.C. YÜKSEK İHTİSAS ÜNİVERSİTESİ ÖĞRENCİ TOPLULUKLARI TÜZÜĞÜ KURULUŞ VE TOPLULUK ADI MADDE 1- Yüksek İhtisas Üniversitesi Dans Topluluğu (YİD) Yüksek İhtisas Üniversitesi nin yönetmenlikleri ve yasalar

Detaylı

ÜSKÜDAR ÜNİVERSİTESİ ÖĞRENCİ KULÜPLERİ YÖNERGESİ. Amaç. MADDE1-(1)Yönergenin amacı, Üsküdar Üniversitesi Öğrencilerinin,

ÜSKÜDAR ÜNİVERSİTESİ ÖĞRENCİ KULÜPLERİ YÖNERGESİ. Amaç. MADDE1-(1)Yönergenin amacı, Üsküdar Üniversitesi Öğrencilerinin, ÜSKÜDAR ÜNİVERSİTESİ ÖĞRENCİ KULÜPLERİ YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç MADDE1-(1)Yönergenin amacı, Üsküdar Üniversitesi Öğrencilerinin, Amaç, Dayanak, Tanımlar, Atatürk ilke ve devrimleri doğrultusunda sosyal,

Detaylı

Alternatif Uyuşmazlık Çözümleri Derneği Tüzüğü BİRİNCİ BÖLÜM GENEL HÜKÜMLER. Derneğin Adı ve Merkezi

Alternatif Uyuşmazlık Çözümleri Derneği Tüzüğü BİRİNCİ BÖLÜM GENEL HÜKÜMLER. Derneğin Adı ve Merkezi Alternatif Uyuşmazlık Çözümleri Derneği Tüzüğü BİRİNCİ BÖLÜM GENEL HÜKÜMLER Derneğin Adı ve Merkezi 1 / 34 Madde 1 Derneğin adı Alternatif Uyuşmazlık Çözümleri Derneği dir. Derneğin merkezi Ankara dadır.

Detaylı

SENDİKA VE KONFEDERASYONLARIN DENETİM ESASLARI VE TUTACAKLARI DEFTERLER İLE TOPLU İŞ SÖZLEŞMESİ

SENDİKA VE KONFEDERASYONLARIN DENETİM ESASLARI VE TUTACAKLARI DEFTERLER İLE TOPLU İŞ SÖZLEŞMESİ Amaç ve kapsam SENDİKA VE KONFEDERASYONLARIN DENETİM ESASLARI VE TUTACAKLARI DEFTERLER İLE TOPLU İŞ SÖZLEŞMESİ SİCİLİ HAKKINDA YÖNETMELİK Yayımlandığı Resmi Gazete Tarihi/Sayısı:26.11.2013/28833 BİRİNCİ

Detaylı

GENEL KURUL ÇALIŞMA ESAS VE USULLERİ YÖNERGESİ

GENEL KURUL ÇALIŞMA ESAS VE USULLERİ YÖNERGESİ Sayfa : 2/5 Amaç Madde 1- Bu Yönergenin amacı; Türkiye Eğitim Gönüllüleri Vakfı Genel Kurulu nun çalışma esas ve usullerinin belirlenmesidir. Kapsam Madde 2- Bu Yönerge, Vakfın tüm olağan ve olağanüstü

Detaylı

SANKO ÜNİVERSİTESİ ÖĞRENCİ KULÜPLERİ YÖNERGESİ. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam ve Dayanak ve Tanımlar

SANKO ÜNİVERSİTESİ ÖĞRENCİ KULÜPLERİ YÖNERGESİ. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam ve Dayanak ve Tanımlar SANKO ÜNİVERSİTESİ ÖĞRENCİ KULÜPLERİ YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam ve Dayanak ve Tanımlar Amaç MADDE 1- (1) Bu yönergenin amacı SANKO Üniversitesi ne bağlı öğrenci kulüplerinin kuruluş, işleyiş

Detaylı

MİLLİ EĞİTİM MENSUPLARI TASARRUF VE YARDIMLAŞMA SANDIĞI TÜZÜĞÜ

MİLLİ EĞİTİM MENSUPLARI TASARRUF VE YARDIMLAŞMA SANDIĞI TÜZÜĞÜ MİLLİ EĞİTİM MENSUPLARI TASARRUF VE YARDIMLAŞMA SANDIĞI TÜZÜĞÜ SANDIĞIN ADI VE MERKEZİ Madde 1- Sandığın adı: Milli Eğitim Mensupları Tasarruf Ve Yardımlaşma Sandığı dır. Kısa adı: UŞAK MEMSAN dır. Merkezi

Detaylı

TRT KURUMU PERSONELİ SAĞLIK VE SOSYAL YARDIMLAŞMA VAKFI DELEGE SEÇİM YÖNETMELİĞİ

TRT KURUMU PERSONELİ SAĞLIK VE SOSYAL YARDIMLAŞMA VAKFI DELEGE SEÇİM YÖNETMELİĞİ TRT KURUMU PERSONELİ SAĞLIK VE SOSYAL YARDIMLAŞMA VAKFI DELEGE SEÇİM YÖNETMELİĞİ BÖLÜM I GENEL HÜKÜMLER AMAÇ : Madde 1- Bu yönetmeliğin amacı; TRT Kurumu Personeli Sağlık ve Sosyal Yardımlaşma Vakıf Vakıf

Detaylı

GEBZE YÜKSEK TEKNOLOJİ ENSTİTÜSÜ ÖĞRENCİ KONSEYİ YÖNERGESİ

GEBZE YÜKSEK TEKNOLOJİ ENSTİTÜSÜ ÖĞRENCİ KONSEYİ YÖNERGESİ GEBZE YÜKSEK TEKNOLOJİ ENSTİTÜSÜ ÖĞRENCİ KONSEYİ YÖNERGESİ BİRİNCİ KISIM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç Madde 1- Bu Yönergenin amacı, Gebze Yüksek Teknoloji Enstitüsü nde kayıtlı öğrencilerin öğrenci

Detaylı

TÜRKİYE ESNAF VE SANATKARLARI KONFEDERASYONU İLE FEDERASYONLARI, BİRLİKLERİ, ODALARI DENETİM KURULLARI KURULUŞ VE ÇALIŞMA ESASLARI HAKKINDA YÖNETMELİK

TÜRKİYE ESNAF VE SANATKARLARI KONFEDERASYONU İLE FEDERASYONLARI, BİRLİKLERİ, ODALARI DENETİM KURULLARI KURULUŞ VE ÇALIŞMA ESASLARI HAKKINDA YÖNETMELİK Resmi Gazete Tarihi: 29.01.1999 Resmi Gazete Sayısı: 23595 TÜRKİYE ESNAF VE SANATKARLARI KONFEDERASYONU İLE FEDERASYONLARI, BİRLİKLERİ, ODALARI DENETİM KURULLARI KURULUŞ VE ÇALIŞMA ESASLARI HAKKINDA YÖNETMELİK

Detaylı

TMMOB JEOFİZİK MÜHENDİSLERİ ODASI DENETİM YÖNETMELİĞİ

TMMOB JEOFİZİK MÜHENDİSLERİ ODASI DENETİM YÖNETMELİĞİ TMMOB JEOFİZİK MÜHENDİSLERİ ODASI DENETİM YÖNETMELİĞİ Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği Jeofizik Mühendisleri Odası Denetim Yönetmeliği BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç Madde 1-

Detaylı

T.C. YAŞAR ÜNİVERSİTESİ. Öğrenci Toplulukları Kurulma ve Çalışma İlkeleri Yönergesi

T.C. YAŞAR ÜNİVERSİTESİ. Öğrenci Toplulukları Kurulma ve Çalışma İlkeleri Yönergesi T.C. YAŞAR ÜNİVERSİTESİ Öğrenci Toplulukları Kurulma ve Çalışma İlkeleri Yönergesi GENEL İLKELER Madde 1 - Yaşar Üniversitesi Öğrencilerinin Atatürk İlkeleri doğrultusunda toplumsal ve kültürel gelişmelerine

Detaylı

Türkisch-Deutsche Industrie- und Handelskammer - Unternehmerverband e.v. Oda ve organlarının kararları Almanca dilinde hazırlanır.

Türkisch-Deutsche Industrie- und Handelskammer - Unternehmerverband e.v. Oda ve organlarının kararları Almanca dilinde hazırlanır. TÜRK-ALMAN TİCARET ve SANAYİ ODASI TÜZÜGÜ Madde 1 Unvan, Merkez, Hesap dönemi Türkiye Odalar ve Borsalar Birli i (TOBB) ile Alman Sanayi ve Ticaret Odaları Birli i (Deutscher Industrie- und Handelskammertag:

Detaylı

BAHÇEŞEHİR KOLEJLERİ MEZUNLAR DERNEĞİ (BKMD) $ GENEL KURUL TOPLANTI VE SEÇİM YÖNETMELİĞİ$

BAHÇEŞEHİR KOLEJLERİ MEZUNLAR DERNEĞİ (BKMD) $ GENEL KURUL TOPLANTI VE SEÇİM YÖNETMELİĞİ$ BAHÇEŞEHİR KOLEJLERİ MEZUNLAR DERNEĞİ (BKMD) $ GENEL KURUL TOPLANTI VE SEÇİM YÖNETMELİĞİ$ KISIM 1$ AMAÇ, KAPSAM, DAYANAK VE TANIMLAR İLE İLGİLİ HÜKÜMLER Amaç Madde 1: Bu Yönetmeliğin amacı; Bahçeşehir

Detaylı

SENDİKA VE KONFEDERASYONLARIN DENETİM ESASLARI VE TUTACAKLARI DEFTERLER İLE TOPLU İŞ SÖZLEŞMESİ SİCİLİ HAKKINDA YÖNETMELİK YAYIMLANDI

SENDİKA VE KONFEDERASYONLARIN DENETİM ESASLARI VE TUTACAKLARI DEFTERLER İLE TOPLU İŞ SÖZLEŞMESİ SİCİLİ HAKKINDA YÖNETMELİK YAYIMLANDI Sirküler Rapor 26.11.2013/201-1 SENDİKA VE KONFEDERASYONLARIN DENETİM ESASLARI VE TUTACAKLARI DEFTERLER İLE TOPLU İŞ SÖZLEŞMESİ SİCİLİ HAKKINDA YÖNETMELİK YAYIMLANDI ÖZET : Yönetmelikte sendika ve konfederasyonların

Detaylı

ANKARA YEMİNLİ MALİ MÜŞAVİRLER ODASI MEVZUAT İZLEME VE DEĞERLENDİRME KOMİSYONU ÇALIŞMA USUL VE ESASLARI YÖNERGESİ. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç ve Tanımlar

ANKARA YEMİNLİ MALİ MÜŞAVİRLER ODASI MEVZUAT İZLEME VE DEĞERLENDİRME KOMİSYONU ÇALIŞMA USUL VE ESASLARI YÖNERGESİ. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç ve Tanımlar ANKARA YEMİNLİ MALİ MÜŞAVİRLER ODASI MEVZUAT İZLEME VE DEĞERLENDİRME KOMİSYONU ÇALIŞMA USUL VE ESASLARI YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç ve Tanımlar Amaç ve Kapsam Madde 1- (1) Bu Yönergenin amacı, kamu kurum

Detaylı

TÜRK TIP EĞİTİMİ DERNEĞİ TÜZÜĞÜ

TÜRK TIP EĞİTİMİ DERNEĞİ TÜZÜĞÜ Derneğin Adı ve Merkezi Madde 1 a. Derneğin Adı: Türk Tıp Eğitimi Derneği dir. b. Derneğin merkezi Ankara dır. c. Şubesi açılmayacaktır. TÜRK TIP EĞİTİMİ DERNEĞİ TÜZÜĞÜ Derneğin Amacı ve Bu Amacı Gerçekleştirmek

Detaylı

TürkING-AG Tüzüğü. Onaylandığı tarih: 13/06/2013

TürkING-AG Tüzüğü. Onaylandığı tarih: 13/06/2013 Onaylandığı tarih: 13/06/2013 TürkING-AG Tüzüğü 1. Topluluğun adı 1.1. Topluluğun adı Türkische Ingenieure Arbeitsgemeinschaft olarak belirlenmiştir. Kısaltma olarak Türk-ING AG kullanılır. 1.2. Topluluk

Detaylı

İHALECİ ECZA DEPOLARI DERNEĞİ TÜZÜĞÜ DERNEĞİN ADI VE MERKEZİ Derneğin adı: MADDE 1- Derneğin adı İhaleci Ecza Depoları Derneği dir. MADDE 2- Derneğin merkezi İstanbul dadır. DERNEĞİN AMACI VE BU AMACI

Detaylı

T.C. ERZURUM TEKNİK ÜNİVERSİTESİ ÖĞRENCİ TOPLULUKLARI KURULUŞ VE İŞLEYİŞİ YÖNERGESİ

T.C. ERZURUM TEKNİK ÜNİVERSİTESİ ÖĞRENCİ TOPLULUKLARI KURULUŞ VE İŞLEYİŞİ YÖNERGESİ T.C. ERZURUM TEKNİK ÜNİVERSİTESİ ÖĞRENCİ TOPLULUKLARI KURULUŞ VE İŞLEYİŞİ YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam ve Dayanak Amaç Madde 1- Bu yönergenin amacı, Erzurum Teknik Üniversitesinin bağlı birimlerinde

Detaylı

SPOR KULÜBÜ DERNEĞİ TÜZÜĞÜ

SPOR KULÜBÜ DERNEĞİ TÜZÜĞÜ SPOR KULÜBÜ DERNEĞİ TÜZÜĞÜ DEVLET METEOROLOJİ İŞLERİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ SPOR KULÜBÜ DERNEĞİ TÜZÜĞÜ (Devlet Meteoroloji İsleri Genel Müdürlüğü Spor Kulübü 1984 yılında kurulmuştur) Derneğin Adı ve Merkezi

Detaylı

TÜRKİYE ORMANCILAR DERNEĞİ YARDIMLAŞMA SANDIĞI YÖNETMELİĞİ

TÜRKİYE ORMANCILAR DERNEĞİ YARDIMLAŞMA SANDIĞI YÖNETMELİĞİ TÜRKİYE ORMANCILAR DERNEĞİ YARDIMLAŞMA SANDIĞI YÖNETMELİĞİ Kuruluş : MADDE 1 5253 sayılı Dernekler Kanununun 12. Maddesi ve buna bağlı İçişleri Bakanlığınca hazırlanan Dernekler Tarafından Kurulan Sandıkların

Detaylı

TABİAT VARLIKLARINI KORUMA KOMİSYONLARI KURULUŞ VE ÇALIŞMA USUL VE ESASLARINA DAİR YÖNETMELİK BİRİNCİ BÖLÜM. Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar

TABİAT VARLIKLARINI KORUMA KOMİSYONLARI KURULUŞ VE ÇALIŞMA USUL VE ESASLARINA DAİR YÖNETMELİK BİRİNCİ BÖLÜM. Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Yönetmeliğin Yayımlandığı Resmi Gazete nin Tarihi Sayısı 18/10/2011 28088 Yönetmelikte Değişiklik Yapan Resmi Gazete nin Tarihi Sayısı 23/08/2013 28744 TABİAT VARLIKLARINI KORUMA KOMİSYONLARI KURULUŞ VE

Detaylı

İstanbul Aydın Üniversitesi Öğrenci Kulüpleri ve Öğrenci Kulüpleri Birliği Yönergesi

İstanbul Aydın Üniversitesi Öğrenci Kulüpleri ve Öğrenci Kulüpleri Birliği Yönergesi İstanbul Aydın Üniversitesi Öğrenci Kulüpleri ve Öğrenci Kulüpleri Birliği Yönergesi BİRİNCİ KISIM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç Madde 1 Bu Yönergenin amacı; İstanbul Aydın Üniversitesi ne kayıtlı

Detaylı

Dernek Tüzüğü Version: 4.0

Dernek Tüzüğü Version: 4.0 Version: 4.0 Dernek : Adres : Türk Sanat Enstitüsü İsviçre TSEI / TKIS, 8046 Zürich / Schweiz İçindekiler 1 Genel bilgiler... 2 1.1 Derneğin ismi ve ikametgâh adresi... 2 1.2 Derneğin amacı... 2 1.3 Derneğin

Detaylı

KARABÜK ÜNİVERSİTESİ İŞLETME KULÜBÜ (KBÜİK) ANA TÜZÜĞÜ

KARABÜK ÜNİVERSİTESİ İŞLETME KULÜBÜ (KBÜİK) ANA TÜZÜĞÜ KARABÜK ÜNİVERSİTESİ İŞLETME KULÜBÜ (KBÜİK) ANA TÜZÜĞÜ GENEL HÜKÜMLER KULÜBÜN ADI, MERKEZİ ve KURULUŞU MADDE 1. Kulübün adı Karabük Üniversitesi İşletme Kulübü ve kısa adı KBÜİK dir. Karabük Üniversitesi

Detaylı

Madde 9 Odanın organları şunlardır: a) Oda Genel Kurulu, b) Oda Yönetim Kurulu, c) Oda Onur Kurulu, ç) Oda Denetleme Kurulu, d) Oda Danışma Meclisi.

Madde 9 Odanın organları şunlardır: a) Oda Genel Kurulu, b) Oda Yönetim Kurulu, c) Oda Onur Kurulu, ç) Oda Denetleme Kurulu, d) Oda Danışma Meclisi. MEVCUT MADDE ÖNERİLEN GEREKÇE Madde 9 Odanın organları şunlardır: a) Oda Genel Kurulu, b) Oda Yönetim Kurulu, c) Oda Onur Kurulu, ç) Oda Denetleme Kurulu, d) Oda Danışma Kurulu. Madde 15 Genel Kurul görüşmeleri

Detaylı

DeM DENEYİMSEL EĞİTİM MERKEZİ DERNEĞİ TÜZÜĞÜ

DeM DENEYİMSEL EĞİTİM MERKEZİ DERNEĞİ TÜZÜĞÜ DERNEĞİN ADI VE MERKEZİ MADDE 1 A. Derneğin Adı: DeM Deneyimsel Eğitim Merkezi Derneği dir. B. Derneğin İngilizce Adı: "DeM Experiential Training Center Association" dır. C. Derneğin Kısaltması: "DeM"

Detaylı

T.C. NUH NACİ YAZGAN ÜNİVERSİTESİ. NNYÜ Lösev Topluluğu Tüzüğü

T.C. NUH NACİ YAZGAN ÜNİVERSİTESİ. NNYÜ Lösev Topluluğu Tüzüğü T.C. NUH NACİ YAZGAN ÜNİVERSİTESİ NNYÜ Lösev Topluluğu Tüzüğü BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç MADDE 1: Üniversite öğrencilerine ve topluma lösemi hastalığını tanıtmak, lösev ve faaliyetleri

Detaylı

İSTANBUL TEKNİK ÜNİVERSİTESİ KÜLTÜR VE SANAT BİRLİĞİ İTÜ HAVACILIK KULÜBÜ TÜZÜĞÜ

İSTANBUL TEKNİK ÜNİVERSİTESİ KÜLTÜR VE SANAT BİRLİĞİ İTÜ HAVACILIK KULÜBÜ TÜZÜĞÜ İSTANBUL TEKNİK ÜNİVERSİTESİ KÜLTÜR VE SANAT BİRLİĞİ İTÜ HAVACILIK KULÜBÜ TÜZÜĞÜ 1. İsim İSTANBUL TEKNİK ÜNİVERSİTESİ HAVACILIK KULÜBÜ - İTÜHAVK 2. Amaç Kulübün amacı İTÜ bünyesinde yamaç paraşütü sporu

Detaylı

MUŞ ALPARSLAN ÜNİVERSİTESİ TOPLUMSAL DUYARLILIK TOPLULUĞU TÜZÜĞÜ

MUŞ ALPARSLAN ÜNİVERSİTESİ TOPLUMSAL DUYARLILIK TOPLULUĞU TÜZÜĞÜ MUŞ ALPARSLAN ÜNİVERSİTESİ TOPLUMSAL DUYARLILIK TOPLULUĞU TÜZÜĞÜ Topluluğun Amacı MADDE 1- a) Muş Üniversitesi öğrencilerinin serbest zamanlarını en iyi şekilde değerlendirmelerini sağlamak b) Öğrenciler

Detaylı

T.C. YÜKSEK İHTİSAS ÜNİVERSİTESİ TİYATRO TOPLULUĞU TÜZÜĞÜ

T.C. YÜKSEK İHTİSAS ÜNİVERSİTESİ TİYATRO TOPLULUĞU TÜZÜĞÜ KURULUŞ VE TOPLULUK ADI MADDE 1- T.C. YÜKSEK İHTİSAS ÜNİVERSİTESİ TİYATRO TOPLULUĞU TÜZÜĞÜ Tiyatro Topluluğu Yüksek İhtisas Üniversitesi nin yönetmelikleri ve yasalar uyarınca Yüksek İhtisas Üniversitesi

Detaylı

İSTATİSTİK KONSEYİ YÖNETMELİĞİ

İSTATİSTİK KONSEYİ YÖNETMELİĞİ 4913 İSTATİSTİK KONSEYİ YÖNETMELİĞİ Bakanlar Kurulu Kararının Tarihi : 10/4/2006 No : 2006/10343 Dayandığı Kanunun Tarihi : 10/11/2005 No : 5429 Yayımlandığı R.Gazetenin Tarihi : 5/5/2006 No : 26159 Yayımlandığı

Detaylı

T.C. ĠMÜ ÖĞRENCĠ KULÜPLERĠ ANA YÖNERGESĠ*

T.C. ĠMÜ ÖĞRENCĠ KULÜPLERĠ ANA YÖNERGESĠ* T.C. ĠMÜ ÖĞRENCĠ KULÜPLERĠ ANA YÖNERGESĠ* BĠRĠNCĠ BÖLÜM Amaç, Kapsam ve Dayanak Madde 1 (1) Bu yönerge, öğrencilerin ruh ve beden terbiyesi, kültürel birikimlerinin arttırılması ve ders dışı zamanlarının

Detaylı

HAYVAN SEVERLER DERNEĞİ TÜZÜĞÜ

HAYVAN SEVERLER DERNEĞİ TÜZÜĞÜ HAYVAN SEVERLER DERNEĞİ TÜZÜĞÜ Derneğin Adı ve Merkezi Madde 1- Derneğin Adı: Hayvan Severler Derneği dir. Derneğin merkezi Çeşme/İZMİR dır. Şube açma hakkı saklıdır. Derneğin Amacı ve Bu Amacı Gerçekleştirmek

Detaylı

KULÜP TÜZÜĞÜ 1. GENEL HÜKÜMLER. KULÜBÜN ADI, MERKEZİ ve KURULUŞU

KULÜP TÜZÜĞÜ 1. GENEL HÜKÜMLER. KULÜBÜN ADI, MERKEZİ ve KURULUŞU KULÜP TÜZÜĞÜ 1. GENEL HÜKÜMLER KULÜBÜN ADI, MERKEZİ ve KURULUŞU MADDE 1. Kulübün adı Karabük Üniversitesi Makine ve Bilişim Teknolojileri Kulübü ve kısa adı MABİTEK dir. Karabük Üniversitesi Öğrenci Kulüpleri

Detaylı

İÇİNDEKİLER BİRİNCİ BÖLÜM BİRİNCİ KISIM 4 GENEL ESASLAR 4 İKİNCİ KISIM 5 ÜYELER 5 ÜÇÜNCÜ KISIM 6 DERNEĞİN ORGANLARI 6

İÇİNDEKİLER BİRİNCİ BÖLÜM BİRİNCİ KISIM 4 GENEL ESASLAR 4 İKİNCİ KISIM 5 ÜYELER 5 ÜÇÜNCÜ KISIM 6 DERNEĞİN ORGANLARI 6 İÇİNDEKİLER BİRİNCİ BÖLÜM BİRİNCİ KISIM 4 GENEL ESASLAR 4 Madde 1 - Derneğin Adı ve Merkezi 4 Madde 2 - Derneğin Amacı 4 Madde 3 - Derneğin faaliyetleri 4 İKİNCİ KISIM 5 ÜYELER 5 Madde 4 - Üyelik 5 Madde

Detaylı

MERSİN İDMAN YURDU SPOR KULÜBÜ DERNEĞİ TÜZÜĞÜ DÖRDÜNCÜ BÖLÜM

MERSİN İDMAN YURDU SPOR KULÜBÜ DERNEĞİ TÜZÜĞÜ DÖRDÜNCÜ BÖLÜM DÖRDÜNCÜ BÖLÜM MADDE 21 KULÜBÜN GELİR KAYNAKLARI : Kulübün gelir kaynakları aşağıda sayılmıştır. 1. Üye Aidatı: Üyelerden giriş ödentisi olarak 500,00 TL., aylık olarak ta 50,00 TL. Aidat alınır. Üye aidatları

Detaylı

VAN TİCARET VE SANAYİ ODASI

VAN TİCARET VE SANAYİ ODASI VAN TİCARET VE SANAYİ ODASI MALİ POLİTİKASI İÇİNDEKİLER 1- Amaç 2- Kapsam 3- Yasal ve mali çerçeve 4- Roller ve sorumluluklar 5- Banka ve nakit yönetimi 6- Bütçe 7- Mali yıl ve planlar 8- İhtiyatlar 9-

Detaylı

Türkiye Bilişim Derneği (TBD) Genel Kurulu, 5 Ekim 2013 te Ankara Balgat taki dernek merkezinde

Türkiye Bilişim Derneği (TBD) Genel Kurulu, 5 Ekim 2013 te Ankara Balgat taki dernek merkezinde TBD Tüzüğü değişti 4 Ekim de olağanüstü toplanan TBD, Tüzüğü nün 7 maddesini değiştirdi. Değişiklikle üyelikten çıkartılma, şubeler arasında üyelik nakli, merkez organları ve dernek gelirleri gibi konular

Detaylı

06.07.2004 / 25514 TARIMSAL ÜRETİCİ BİRLİKLERİ KANUNU. Kanun No. 5200. Kabul Tarihi : 29.6.2004. Amaç ve kapsam

06.07.2004 / 25514 TARIMSAL ÜRETİCİ BİRLİKLERİ KANUNU. Kanun No. 5200. Kabul Tarihi : 29.6.2004. Amaç ve kapsam 06.07.2004 / 25514 TARIMSAL ÜRETİCİ BİRLİKLERİ KANUNU Kanun No. 5200 Kabul Tarihi : 29.6.2004 Amaç ve kapsam MADDE 1. - Bu Kanunun amacı; üretimi talebe göre plânlamak, ürün kalitesini iyileştirmek, kendi

Detaylı