T.C. MĠLLÎ EĞĠTĠM BAKANLIĞI TEBLĠĞLER DERGĠSĠ

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "T.C. MĠLLÎ EĞĠTĠM BAKANLIĞI TEBLĠĞLER DERGĠSĠ"

Transkript

1 T.C. MĠLLÎ EĞĠTĠM BAKANLIĞI TEBLĠĞLER DERGĠSĠ YAYIMLAR DAĠRESĠ BAġKANLIĞINCA AYDA BĠR ÇIKARILIR Ġlk ÇıkıĢ Tarihi: 09/01/1939 CĠLT: 71 TEMMUZ 2008 SAYI: 2610 T.C. MĠLLÎ EĞĠTĠM BAKANLIĞI Özel Eğitim Rehberlik ve DanıĢma Hizmetleri Genel Müdürlüğü Sayısı : B.08.0.ÖRG / /06/2008 Konu : Rehberlik ve AraĢtırma Merkezi Açma Yönergesi BAKANLIK MAKAMINA Ġlgi : a) 573 Sayılı Özel Eğitim Hakkındaki Kanun Hükmünde Kararname. b) 5378 Sayılı Özürlüler ve Bazı Kanun ve KHK lerde DeğiĢiklik Yapılması Hakkında Kanun. c) Millî Eğitim Bakanlığı na Bağlı Kurumlara Ait Açma, Kapatma ve Ad Verme Yönetmeliği. d) Rehberlik ve Psikolojik DanıĢma Hizmetleri Yönetmeliği. e) Millî Eğitim Bakanlığı Rehberlik ve AraĢtırma Merkezi Açma Yönergesi. f) 5580 Sayılı Özel Öğretim Kurumları Kanunu. g) Özel Eğitim Hizmetleri Yönetmeliği. Ġlgi (a) Kanun Hükmünde Kararnamenin 21. maddesinde; Reberlik ve araģtırma merkezleri, eğitim öğretim kurumlarındaki rehberlik ve psikolojik danıģma hizmetlerinin etkin ve verimli bir Ģekilde yürütülebilmesine iliģkin gerekli her türlü çalıģmaların yanı sıra özel eğitim gerektiren bireyleri de tanılamada belirtildiği Ģekilde inceler tanılar, yerleģtirilebilecekleri en uygun eğitim ortamını önerir ve bu bireylere rehbehlik ve pisikolojik danıģma hizmetlerini sunar. Hükmü yer almaktadır. Ġlgi (b) Kanunun eğitsel değerlendirme baģlıklı 16. maddesinde de; Özürlülerin eğitsel değerlendirme ve tanılaması il millî eğitim müdürlükleri rehberlik araģtırma merkezlerinde uzman kiģilerden oluģan ve özürlü ailesinin yer aldığı özel eğitim değerlendirme kurulu tarafından yapılır ve eğitim planlaması geliģtirilir. denilmektedir.

2 394 Millî Eğitim Bakanlığı Tebliğler Dergisi Temmuz Belirtilen görevleri yerine getirmek üzere; ülkemiz genelinde ilgi (c), (d) Yönetmelik ile ilgi (e) Yönerge kapsamında 196 rehberlik ve araģtırma merkezi açılmıģtır. Ancak, ülkemizin nüfus ve coğrafi yapısı ile özel eğitime ihtiyacı olan bireyler dikkate alındığında; özel eğitim ve rehber öğretmenlerin okul ve kurumlara ihtiyaçlar doğrultusunda görevlendirilmesini, bina, metaryal ve diğer kaynakların da daha etkin verimli ve hızlı kullanımını zorunlu kılmaktadır. Bu bağlamda, ilgi (e) Yönergenin yürürlükten kaldırılması ve ilgi (b) ve (f) Kanunlar ile ilgi (d) ve (g) Yönetmelikler kapsamında hazırlanan ekteki Millî Eğitim Bakanlığı Rehberlik ve AraĢtırma Merkezi Açma Yönerge taslağının yürürlüğe konulması düģünülmektedir. Makamlarınızca da uygun görüldüğü takdirde olurlarınıza arz ederim. Uygun GörüĢle Arz Ederim 10/06/2008 Muammer YaĢar ÖZGÜL MüsteĢar OLUR 10/06/2008 Doç. Dr. Hüseyin ÇELĠK Millî Eğitim Bakanı Dr.Ruhi KILIÇ Genel Müdür MĠLLÎ EĞĠTĠM BAKANLIĞI REHBERLĠK VE ARAġTIRMA MERKEZĠ AÇMA YÖNERGESĠ BĠRĠNCĠ BÖLÜM GENEL HÜKÜMLER Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç MADDE 1- (1) Bu Yönergenin amacı, il/ilçe düzeyinde rehberlik ve psikolojik danıģma hizmetleriyle özel eğitim hizmetlerini yürütmek üzere, rehberlik ve araģtırma merkezi açılmasına iliģkin usül ve esasları belirlemektir. Kapsam MADDE 2- (1) Bu Yönerge, rehberlik ve araģtırma merkezi açılmasına iliģkin yetki ve sorumlulukları belirten usül ve esasları kapsar. Dayanak MADDE 3- (1) Bu Yönerge, tarih ve 3797 sayılı Millî Eğitim Bakanlığının TeĢkilat ve Görevleri Hakkında Kanun, tarih ve 573 sayılı Özel Eğitim Hakkında Kanun Hükmünde Kararname, tarih ve 5378 sayılı Özürlüler ve Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde DeğiĢiklik Yapılması Hakkında Kanun, tarih ve 5580 sayılı Özel Öğretim Kurumları Kanunu ile tarihli ve sayılı Resmi Gazetede yayımlanan Millî Eğitim Bakanlığı Rehberlik ve Psikolojik DanıĢma Hizmetleri Yönetmeliğine dayanılarak hazırlanmıģtır.

3 Temmuz Millî Eğitim Bakanlığı Tebliğler Dergisi 395 Tanımlar MADDE 4- (1) Bu Yönergede geçen; a) Bakanlık: Millî Eğitim Bakanlığını, b) Genel Müdürlük: Özel Eğitim Rehberlik ve DanıĢma Hizmetleri Genel Müdürlüğünü, c) Hizmet Bölgesi: Açılacak rehberlik ve araģtırma merkezinin hizmet vereceği bireylerin bulunduğu yerleģim yerini, ç) Merkez: Rehberlik ve araģtırma merkezini, d) Psikolojik Ölçme Araçları: Rehberlik ve araģtırma merkezlerinde kullanılan ölçme araçlarını, e) Tanılama: Özel eğitim gerektiren bireylerin yeterli ve yetersiz yönleri ile bireysel özelliklerini, ilgilerini belirlemek amacıyla; tıbbi, psiko-sosyal ve eğitim alanlarında yapılan değerlendirme sürecini ifade eder. ĠKĠNCĠ BÖLÜM Merkez Açma Merkez açma MADDE 5- (1) Rehberlik ve araģtırma merkezi, eğitim öğretim kurumlarındaki rehberlik ve psikolojik danıģma hizmetlerinin etkin ve verimli bir Ģekilde yürütülmesine iliģkin çalıģmalarla, hizmet bölgesindeki özel eğitim gerektiren bireylerin eğitsel tanılaması ve değerlendirilmesi ile bu bireylere yönelik rehberlik ve psikolojik danıģma hizmetlerini yürütmek amacıyla her il merkezi ile nüfus ve hizmet gereklerine göre ilçelerde Bakanlıkça açılır. ÜÇÜNCÜ BÖLÜM Görev, Yetki ve Sorumluluklar Genel Müdürlüğün görev, yetki ve sorumlulukları MADDE 6- (1) Genel müdürlük, merkez açılmasıyla ilgili; a) Valiliklerin yeni merkez açılması ile ilgili önerilerini, özel eğitim, rehberlik ve psikolojik danıģma hizmetlerinin yürütülmesi açısından inceleyerek değerlendirir. b) Açılması önerilen merkezi, bütçe, donatım, personel ile Rehberlik ve AraĢtırma Merkezleri Açma Öneri Dosyası Kriterleri Tablosu (Ek-1) i dikkate alarak değerlendirme yapar. c) Açılması önerilen merkezin açılıģ onayı öncesinde dosyasında bulunan bilgi, belge ve binanın durumunu yerinde değerlendirmek üzere gerektiğinde inceleme yapar. Millî eğitim müdürlüğünün görev, yetki ve sorumlulukları MADDE 7- (1) Ġl Millî Eğitim Müdürlükleri merkez açılmasıyla ilgili; a) Açılması önerilecek merkezin açılma gerekçelerini, Rehberlik ve Psikolojik DanıĢma Hizmetleri Ġl DanıĢma Komisyonu nda görüģülmesini ve rapora bağlanmasını sağlar. b) Merkez açılması istenen ilçe millî eğitim müdürlüğünden ve önerilen ilçeye hizmet veren merkezden gerekçeleriyle birlikte değerlendirme raporlarını alır. c) Yeni bir merkezin açılabilmesi için, hizmetlerin gerektirdiği özellikleri taģıyan bina veya bağımsız bir bölümün kullanımına iliģkin olarak ilgili makamdan tahsis onayını alır. ç) Yeni merkez açma teklifleri varsa, her yılın haziran, temmuz ve ağustos aylarında Genel müdürlüğe yapar.

4 396 Millî Eğitim Bakanlığı Tebliğler Dergisi Temmuz d) Açılması önerilecek merkezin sorumluluk alanına giren hizmet bölgelerindeki rehber öğretmen ve özel eğitim öğretmen sayılarının, açılacak merkez için ayrılan norm kadro sayısının en az üç katı olmasına özen gösterir. e) Açılması önerilen merkezin bağlı olacağı ilçe millî eğitim müdürlüğünün dıģında varsa hizmet vereceği diğer ilçe millî eğitim müdürlüklerinin merkez açılması ile ilgili görüģ ve önerilerini içeren değerlendirme raporlarını alarak bunların il danıģma komisyonunda görüģülmesini sağlar. f) Ġlde daha önce açılmıģ olan merkezlerin norm kadro, bina ve materyal ihtiyaçları karģılanmasının sonucunda yeni bir merkez açılması için çalıģmalarda bulunur. g) Açılması önerilen merkezden hizmet alacak nüfusun den az olmaması gerekir ancak; ulaģım ve yol gibi hizmet eriģimi zorlayıcı unsurlar bulunan nüfusu in üstündeki yerleģim birimleri için 150 km ve 3 saatlik ulaģım mesafesi bulunan yerlere de merkez açılma önerisinde bulunulabilinir. ğ) Hazırlayacağı öneri dosyasını Bakanlığa sunar. Ġlçe millî eğitim müdürlüğünün görev, yetki ve sorumlulukları MADDE 8-(1) Ġlçesinde yeni merkez açılmasına iliģkin gerekçeleri belirten değerlendirme raporunu hazırlayarak, il millî eğitim müdürlüğüne sunar. Rehberlik ve araģtırma merkezlerinin görev, yetki ve sorumlulukları MADDE 9- (1) Açılması önerilen merkezin bulunduğu bölgeye hizmet veren rehberlik ve araģtırma merkezi, hizmet bölgesi içinde yeni bir merkez açılmasına iliģkin değerlendirme raporu hazırlayarak il/ilçe millî eğitim müdürlüğüne sunar. DÖRDÜNCÜ BÖLÜM Genel Esaslar Merkez binası MADDE 10- (1) Açılması önerilen merkez binasının; a) Hizmetlerden yararlanacak olan öğrenci, veli ve diğer bireylerin kolaylıkla ulaģabileceği merkezi bir yerde olması, b) Bağımsız bina sağlanamadığı durumlarda; önerilen bina veya bağımsız bölümün, hizmetler için uygun duruma getirilmiģ, biri sesten yalıtılmıģ olmak üzere en az altı odası, bir depo ile çok amaçlı kullanılabilecek bir salonunun bulunması, c) Bağımsız olması, bağımsız bina bulunamaması durumunda açılması önerilen merkezin giriģ ve çıkıģlarının ayrı olması, ç) GiriĢleri ile çevre düzenlemelerinin engellilerin kolay yararlanacakları Ģekilde düzenlenmiģ olması, d) Bakım onarımının tamamlanmıģ olması veya açılmasına karar verilen binanın bakım ve onarım masrafları teklifi veren il/ilçe millî eğitim müdürlüklerince karģılanacak olması, e) Tahsisin sürekli veya en az beģ yıl süreyle olduğunun belgelendirilmiģ olması, koģulları aranır. Öneri Dosyası MADDE 11- (1) Merkez açılmasına iliģkin hazırlanan öneri dosyasında, tarih ve sayılı Resmi Gazetede yayımlanan Millî Eğitim Bakanlığına Bağlı Kurumlara Ait Açma, Kapatma ve Ad Verme Yönetmeliği nde belirtilen esaslara ilave olarak; a) ÇalıĢma yeri olarak önerilen binaya/bölüme ait proje veya yerleģim planı ile binanın üç yönden çekilmiģ fotoğrafları,

5 Temmuz Millî Eğitim Bakanlığı Tebliğler Dergisi 397 b) Rehberlik ve psikolojik danıģma hizmetleri il danıģma komisyonu raporu, c) Ġlçe millî eğitim müdürlüğü tarafından hazırlanan değerlendirme raporu ile varsa hizmet vereceği diğer ilçe millî eğitim müdürlüklerinin raporları, ç) Mevcut rehberlik ve araģtırma merkezi tarafından hazırlanan gerekçeli değerlendirme raporu, d) Açılacak merkezde görev almak isteyen personel dilekçeleri ile bilgi formları (Ek-2), e) Önerilen binaya/bölüme ait ilgili makamın tahsis onayı, f) Açılacak olan merkezin bağlı bulunduğu ilçe ile varsa diğer ilçelerdeki hizmet alan bireylerin; hizmet aldıkları merkezin iģ yükünü en az %35 azaltacağını gösterir son iki yılın istatistikî verileri, g) Hizmet verilecek bölgedeki öğrenci, rehber öğretmen ve özel eğitim öğretmen sayılarına iliģkin sayısal verilerin ayrıntılı listesi, ğ) Ġldeki diğer merkezlerin norm kadro, bina ve materyal ihtiyaçlarının karģılandığını gösteren raporu, h) Açılması önerilen merkezden hizmet alacak nüfusun den az olmaması ancak; ulaģım ve yol gibi hizmet eriģimi zorlayıcı unsurlar bulunan nüfusu in üstündeki yerleģim birimleri için ise 150 km ve 3 saatlik ulaģım mesafesini gösteren belge bulunur. Merkezin yer değiģikliği MADDE 12- (1) AçılmıĢ ve hizmet veren merkezlerin yer değiģikliğinde de açılıģta aranan kriterler dikkate alınır. Merkezin kapatılması MADDE 13- (1) tarih ve sayılı Resmi Gazetede yayımlanan Millî Eğitim Bakanlığına Bağlı Kurumlara Ait Açma, Kapatma ve Ad Verme Yönetmeliği ile bu Yönerge de belirlenen esasların yanında, personel eksikliği bulunan, hizmet vermede yetersizliği belirlenen, rehberlik hizmetlerini yerine getiremeyenler veya özel eğitim değerlendirme kurulunu oluģturamayan merkezler; büyükģehir belediyesi sınırları içinde 5 ayın, diğer yerleģim birimlerinde 8 ayın sonunda Bakanlıkça kapatılabilir. Yürürlükten kaldırılan mevzuat MADDE 14- (1) Bu Yönergenin yayımlandığı tarihten itibaren ġubat 2002 tarihli ve 2533 Tebliğler Dergisinde yayımlanan "Millî Eğitim Bakanlığı Rehberlik ve AraĢtırma Merkezi Açma Yönergesi yürürlükten kalkar. BEġĠNCĠ BÖLÜM Yürürlük Hükümleri Yürürlük MADDE 15- (1)Bu Yönerge onaylandığı tarihte yürürlüğe girer. Yürütme MADDE 16- (1)Bu Yönerge hükümlerini Millî Eğitim Bakanı yürütür.

6 398 Millî Eğitim Bakanlığı Tebliğler Dergisi Temmuz EK-1 REHBERLĠK ve ARAġTIRMA MERKEZLERĠ ÖNERĠ DOSYASI KRĠTERLERĠ DEĞERLENDĠRME TABLOSU MERKEZ ÖLÇÜTLERĠ PUAN DEĞERĠ ALDIĞI PUAN AÇIKLAMALAR 1) BĠNA PROJESĠ ve YERLEġĠM PLANI (32 PUAN) 1.1. Bağımsız bina mıdır? 2 Bağımsız bina olması tercih sebebidir Kurum içinde midir? 1 Kurum içinde merkez açılma teklifi yapılabilir Kurum içinde ise bağımsız giriģi var mıdır? 4 Kurum içinde açılması teklif edilen merkezlerde bağımsız giriģ-çıkıģ kapısının düzenlemesinin yapılmıģ olması veya yapmaya uygun olması gerekmektedir Bina giriģi ve çevresi özürlüler için kullanıma uygun duruma getirilmiģ midir? 1.5. Tahsis edilen binanın bakım onarıma ihtiyacı var mıdır? 1.6. Tahsis edilen binanın 6 adet odası, bir depo ve çok amaçlı kullanılabilecek bir salonu var mıdır? 1.7. Tahsis edilen binanın en az bir odası sesten yalıtılmıģ mıdır? 6 Bina giriģlerinde ve çevre düzenlenmesinde kot farkı bulunan yerlerde Ģartnamelere uygun özürlü rampaları yapılması ve rampalarda kaymayı önleyici malzeme kullanılması zorunludur. 1 Merkez açılması için tahsis edilen binanın bakım ve onarımının tamamlanmıģ olması veya açılmasına karar verilen binanın bakım ve onarım masraflarının teklifi veren il-ilçe millî eğitim müdürlüklerince karģılanması gerekmektedir. 7 Proje sağlanamadığı takdirde önerilen bina veya bağımsız bölümlerde hizmetler için uygun duruma getirilmiģ en az altı odası, bir depo ile çok amaçlı kullanılabilecek bir salonunun bulunması zorunludur. 7 Tahsis edilen odalardan en az birinin sesten yalıtılmıģ olması zorunludur Bina merkezi bir yerde mi dir? 4 Önerilen merkez herkesin kolaylıkla ulaģabileceği merkezi bir yerde olmalıdır. 2) BĠNA TAHSĠS ONAYI (16 PUAN) 2.1. Binanın tahsis onayı var mıdır? 2 Tahsis edilen binanın ilgili makamlarca tahsis edildiğini gösterir onayın bulunması zorunludur Bina tahsis onayı sürekli midir? 10 Bina tahsis onayının sürekli olması tercih sebebidir Tahsis edilen binanın onayı geçici midir? 4 Tahsis edilen bina onayı geçici ise onay süresi 5 yıldan az olmamalıdır. 3) ĠL DANIġMA KOMĠSYONU RAPORU (20 PUAN) 3.1. Ġl-Ġlçe nüfus bilgileri var mıdır? 4 Açılması önerilen merkezin hizmet alanlarına giren ilçe ve ona bağlanacak diğer yerleģim bölgelerinin nüfus bilgileri ayrıntılı olarak belirtilmelidir. Ayrıca öğrenci, rehber öğretmen ve özel eğitim öğretmen sayıları da detaylı olarak tablolaģtırılmalıdır. 3.2.Öğrenci, rehber öğretmen ve özel eğitim öğretmen sayıları ayrıntılı raporlaģtırılıģ mı dır? 3.3. Özürlü öğrenci odaklı değerlendirmeye yer verilmiģmidir? 4 Öğrenci, rehber öğretmen ve özel eğitim öğretmen sayıları detaylı olarak tablolaģtırılmalıdır. 4 Toplam öğrenci nüfusunun yanında özürlü öğrenci-lerin sayısal verileri özür türüne göre ayrıntılı olarak belirtilmelidir UlaĢım bilgileri verilmiģ midir? 4 Açılması önerilen merkezden hizmet alacak nüfusun den az olmaması gerekir ancak; ulaģım ve yol gibi hizmet eriģimi zorlayıcı unsurlar bulunan nüfusu in üstündeki yerleģim birimleri için 150 km ve 3 saatlik ulaģım mesafesinde bulunduğunu gösteren belgenin eklenmesi gerekmektedir.

7 Temmuz Millî Eğitim Bakanlığı Tebliğler Dergisi Ġl danıģma komisyon raporu var mı dır? 4 Merkezin açılması ile ilgili il danıģma komisyonu raporunun hazırlanıp gönderilmesi gerekmektedir. 4) ĠL-ĠLÇE MEM RAPORU (8 PUAN) 4.1. Merkez açılmasının gerekçeleri var mıdır? 4.2. Merkez açılma teklifleri haziran, temmuz, ağustos ayların da yapılmıģ dır? 8 Ġl-ilçe millî eğitim müdürlükleri raporunda hizmetin yürütülmesine iliģkin bilgiler ve teklifin gerekçeleri ayrıntılı olarak belirtilmelidir. Açılacak olan merkezin bulunduğu ilçe ve onun hizmet vereceği sorumluluk alanına giren diğer yerleģim yerlerinin mevcut merkezin iģ yükünü en az %35 ve üstünde azaltacağını gösterir istatistikî veriler bulunmalıdır. 0 Yeni merkez açma teklifleri her yıl haziran, temmuz ve ağustos aylarında yapılmalıdır. 5) REHBERLĠK VE ARAġTIRMA MERKEZĠNĠN RAPORU (4 PUAN) 5.1. Rehberlik ve AraĢtırma Merkezinin hazırladığı rapor var mıdır? 4 Açılması önerilen merkezin daha önce hizmeti yürüten Rehberlik ve AraĢtırma Merkezi tarafından açılmasının uygun olacağını belirten ayrıntılı ve gerekçeli değerlendirme raporunun bulunması gerekir. 6) PERSONEL BĠLGĠ FORMU (20 PUAN) 6.1. Personel bilgi formu var mıdır? 2 Açılması önerilen merkezde geçiçi görevlendirilecek personel listesinin ve bilgi formunun gönderilmesi zorunludur Ġl-ilçede görev yapan rehber öğretmen ve özel eğitim öğretmen sayıları belirtilmiģ midir? 6.3. Açılacak merkezde görev yapmak isteyenlerin dilekçeleri var mıdır? 6.4. Açılacak merkezin norm kadro sayısı belirtilmiģ midir? 6.5. Ġl-ilçede hizmet veren merkezlerde personel, fiziki yapı ve materyal eksikliği var mıdır? 4 Ġl-ilçede görev yapan rehber öğretmen sayıları ve görev yaptıkları okul veya kurumların listesinin gönderilmesi zorunludur. 6 Öneri dosyasında yer alan personel listesinin ekinde geçiçi görevlendirmeyi kabul edeceklerini gösterir dilekçelerin eklenmelidir. 2 Açılacak merkezin sorumluluk alanına giren hizmet bölgelerindeki rehber öğretmen ve özel eğitim öğret-men sayılarının açılacak merkezin norm sayısının üç katından az olmadığını gösterir listenin eklenmesi gereklidir. 6 Ġldeki merkezlerin personel (norm kadro), fiziki ve materyal ihtiyaçlarının karģılandığını gösterir belgenin bulunması gereklidir. TOPLAM PUAN 100 SONUÇ EVET HAYIR 7) ĠNCELEME 7.1. Yerinde inceleme yapıldı mı? Genel müdürlükçe yerinde inceleme yapıldı ise açılıģ onayına esas teģkil edecek rapor hazırlanır. NOT: Yukarıdaki kriterlerin değerlendirme komisyonunca yapılan inceleme sonucunda en+1 az 70 puan alan merkezlerin açılma teklifleri değerlendirmeye alınacaktır. 70 puan ve üstü alan merkezlerin açılıģ onayı genel müdürlüğümüzce yapılan yerinde inceleme sonucunda hazırlanacak uygunluk raporuna göre açılıģ onayı verilecektir. AÇIKLAMA: Ancak 1.3, 1.6, 1.7, 2.1, 3.4, 4.1, 4.2, 6.1, 6.3 ve 6.4 de belirtilen açıklamaları tam olarak öneri dosyalarında belirtmeyen teklifler değerlendirmeye alınmayacaktır.

8 S. No Adı Soyadı Doğum Yeri ve Yılı Cinsiyeti Medeni Durumu PERSONEL BĠLGĠ FORMU Mezun Olduğu Okul ve Bölümü Lisanüstü Eğitim Hizmet Süresi Daha Önce RAM da ÇalıĢtı Ġse Süresi EK -2 Uyguladığı Psikolojik Ölçme Araçları Tastik Olunur 400 Millî Eğitim Bakanlığı Tebliğler Dergisi Temmuz

9 Temmuz Millî Eğitim Bakanlığı Tebliğler Dergisi 401 TALĠM VE TERBĠYE KURULU BAġKANLIĞI Karar Sayısı : 135 Karar Tarihi : 03/06/2008 Konu : 10. Sınıf Fizik Dersi Öğretim Programı BaĢkanlığımız, Fizik Dersi Öğretim Programlarını Hazırlama ve GeliĢtirme Komisyonunca hazırlanarak Kurulumuzda görüģülen 10. Sınıf Fizik Dersi Öğretim Programının Öğretim Yılından itibaren uygulanmak üzere ekli örneğine göre kabulü, Söz konusu programa göre; 1. Ders kitabı ve öğretmen kılavuz kitabı hazırlanması, 2. Hazırlanan baskıya hazır nüshaların incelenmek üzere BaĢkanlığa ilk baģvuruların 31/12/2008 tarihinde yapılması ve bunlardan 15/04/2009 ÇarĢamba günü mesai bitimine kadar Kurulca ders kitabı olarak kabul edilenlerin duyurusunun 2009 yılının Mayıs ayında yayımlanacak Tebliğler Dergisinde yapılması, Kurulumuzun 01/05/1992 tarih ve 128 sayılı Kararı ile kabul edilen Lise Fizik 1, 2 ve 3 Dersi Öğretim Programının Ağustos 2005 tarihli 2575 sayılı Tebliğler Dergisinde yayımlanan 10 uncu sınıfa ait kısmının Öğretim Yılından itibaren uygulamadan kaldırılması kararlaģtırıldı Doç. Dr. Hüseyin ÇELĠK Millî Eğitim Bakanı Merdan TUFAN Kurul BaĢkan V. Nazım Ġrfan TANRIKULU Füsun KÖKSAL Zübeyir YILMAZ Dr. Muammer YILDIZ Dr. Hacı Mustafa AÇIKÖZ Dr. Veli KILIÇ Ahmet SÖNMEZ Ġbrahim BÜKEL Halil AġICI Ömer ÖZCAN Ahmet Ergun BEDÜK Hüseyin Alp BOYDAK Dr. Vahap ÖZPOLAT

10 402 Millî Eğitim Bakanlığı Tebliğler Dergisi Temmuz TALĠM VE TERBĠYE KURULU BAġKANLIĞI Karar Sayısı : 136 Karar Tarihi : 03/06/2008 Konu : 10. Sınıf Kimya Dersi Öğretim Programı BaĢkanlığımız, Kimya Dersi Öğretim Programlarını Hazırlama ve GeliĢtirme Komisyonunca hazırlanarak Kurulumuzda görüģülen 10. Sınıf Kimya Dersi Öğretim Programının Öğretim Yılından itibaren uygulanmak üzere ekli örneğine göre kabulü, Söz konusu programa göre; 1. Ders kitabı ve öğretmen kılavuz kitabı hazırlanması, 2. Hazırlanan baskıya hazır nüshaların incelenmek üzere BaĢkanlığa ilk baģvuruların 31/12/2008 tarihinde yapılması ve bunlardan 15/04/2009 ÇarĢamba günü mesai bitimine kadar Kurulca ders kitabı olarak kabul edilenlerin duyurusunun 2009 yılının Mayıs ayında yayımlanacak Tebliğler Dergisinde yapılması, Kurulumuzun 01/05/1992 tarih ve 127 sayılı Kararı ile kabul edilen Lise Kimya 1, 2 ve 3 Dersi Öğretim Programının Ağustos 2005 tarihli 2575 sayılı Tebliğler Dergisinde yayımlanan 10 uncu sınıfa ait kısmının Öğretim Yılından itibaren uygulamadan kaldırılması kararlaģtırıldı Doç. Dr. Hüseyin ÇELĠK Millî Eğitim Bakanı Merdan TUFAN Kurul BaĢkan V. Nazım Ġrfan TANRIKULU Füsun KÖKSAL Zübeyir YILMAZ Dr. Muammer YILDIZ Dr. Hacı Mustafa AÇIKÖZ Dr. Veli KILIÇ Ahmet SÖNMEZ Ġbrahim BÜKEL Halil AġICI Ömer ÖZCAN Ahmet Ergun BEDÜK Hüseyin Alp BOYDAK Dr. Vahap ÖZPOLAT

11 Temmuz Millî Eğitim Bakanlığı Tebliğler Dergisi 403 TALĠM VE TERBĠYE KURULU BAġKANLIĞI Karar Sayısı : 137 Karar Tarihi : 03/06/2008 Konu : 10. Sınıf Biyoloji Dersi Öğretim Programı BaĢkanlığımız, Biyoloji Dersi Öğretim Programlarını Hazırlama ve GeliĢtirme Komisyonunca hazırlanarak Kurulumuzda görüģülen 10. Sınıf Biyoloji Dersi Öğretim Programının Öğretim Yılından itibaren uygulanmak üzere ekli örneğine göre kabulü, Söz konusu programa göre; 1. Ders kitabı ve öğretmen kılavuz kitabı hazırlanması, 2. Hazırlanan baskıya hazır nüshaların incelenmek üzere BaĢkanlığa ilk baģvuruların 31/12/2008 tarihinde yapılması ve bunlardan 15/04./2009 ÇarĢamba günü mesai bitimine kadar Kurulca ders kitabı olarak kabul edilenlerin duyurusunun 2009 yılının Mayıs ayında yayımlanacak Tebliğler Dergisinde yapılması, Kurulumuzun 23/12/1997 tarih ve 169 sayılı Kararı ile kabul edilen Lise Biyoloji 1, 2 ve 3 Dersi Öğretim Programının Ağustos 2005 tarihli 2575 sayılı Tebliğler Dergisinde yayımlanan 10 uncu sınıfa ait kısmının Öğretim Yılından itibaren uygulamadan kaldırılması kararlaģtırıldı Doç. Dr. Hüseyin ÇELĠK Millî Eğitim Bakanı Merdan TUFAN Kurul BaĢkan V. Nazım Ġrfan TANRIKULU Füsun KÖKSAL Zübeyir YILMAZ Dr. Muammer YILDIZ Dr. Hacı Mustafa AÇIKÖZ Dr. Veli KILIÇ Ahmet SÖNMEZ Ġbrahim BÜKEL Halil AġICI Ömer ÖZCAN Ahmet Ergun BEDÜK Hüseyin Alp BOYDAK Dr. Vahap ÖZPOLAT

12 404 Millî Eğitim Bakanlığı Tebliğler Dergisi Temmuz TALĠM VE TERBĠYE KURULU BAġKANLIĞI Karar Sayısı : 138 Karar Tarihi : 03/06/2008 Konu : 10. Sınıf Tarih Dersi Öğretim Programı BaĢkanlığımız, Tarih Dersi Öğretim Programlarını Hazırlama ve GeliĢtirme Komisyonunca hazırlanarak Kurulumuzda görüģülen 10. Sınıf Tarih Dersi Öğretim Programının Öğretim Yılından itibaren uygulanmak üzere ekli örneğine göre kabulü, Söz konusu programa göre; 1. Ders kitabı ve öğretmen kılavuz kitabı hazırlanması, 2. Hazırlanan baskıya hazır nüshaların incelenmek üzere BaĢkanlığa ilk baģvuruların 31/12/2008 tarihinde yapılması ve bunlardan 15/04/2009 ÇarĢamba günü mesai bitimine kadar Kurulca ders kitabı olarak kabul edilenlerin duyurusunun 2009 yılının Mayıs ayında yayımlanacak Tebliğler Dergisinde yapılması, Kurulumuzun 19/02/1993 tarih ve 47 sayılı Kararı ile kabul edilen Lise Tahir 2 Dersi Öğretim Programının Öğretim Yılından itibaren uygulamadan kaldırılması kararlaģtırıldı. Doç. Dr. Hüseyin ÇELĠK Millî Eğitim Bakanı Merdan TUFAN Kurul BaĢkan V. Nazım Ġrfan TANRIKULU Füsun KÖKSAL Zübeyir YILMAZ Dr. Muammer YILDIZ Dr. Hacı Mustafa AÇIKÖZ Dr. Veli KILIÇ Ahmet SÖNMEZ Ġbrahim BÜKEL Halil AġICI Ömer ÖZCAN Ahmet Ergun BEDÜK Hüseyin Alp BOYDAK Dr. Vahap ÖZPOLAT

13 Temmuz Millî Eğitim Bakanlığı Tebliğler Dergisi 405 TALĠM VE TERBĠYE KURULU BAġKANLIĞI Karar Sayısı : 139 Karar Tarihi : 03/06/2008 Konu : 10. Sınıf Ġngilizce Dersi Öğretim Programı BaĢkanlığımız, Ġngilizce Dersi Öğretim Programlarını Hazırlama ve GeliĢtirme Komisyonunca hazırlanarak Kurulumuzda görüģülen 10. Sınıf Ġngilizce Dersi Öğretim Programının Öğretim Yılından itibaren uygulanmak üzere ekli örneğine göre kabulü, Söz konusu programa göre; 1. Ders kitabı, öğrenci çalıģma kitabı ve öğretmen kılavuz kitabı hazırlanması, 2. Hazırlanan baskıya hazır nüshaların incelenmek üzere BaĢkanlığa ilk baģvuruların 31/12/2008 tarihinde yapılması ve bunlardan 15/04/2009 ÇarĢamba günü mesai bitimine kadar Kurulca ders kitabı olarak kabul edilenlerin duyurusunun 2009 yılının Mayıs ayında yayımlanacak Tebliğler Dergisinde yapılması, Kurulumuzun 10/05/1973 tarih ve 380 sayılı Kararı ile kabul edilen Lise Ġngilizce 2 Dersi Öğretim Programının Öğretim Yılından itibaren uygulamadan kaldırılması kararlaģtırıldı. Doç. Dr. Hüseyin ÇELĠK Millî Eğitim Bakanı Merdan TUFAN Kurul BaĢkan V. Nazım Ġrfan TANRIKULU Füsun KÖKSAL Zübeyir YILMAZ Dr. Muammer YILDIZ Dr. Hacı Mustafa AÇIKÖZ Dr. Veli KILIÇ Ahmet SÖNMEZ Ġbrahim BÜKEL Halil AġICI Ömer ÖZCAN Ahmet Ergun BEDÜK Hüseyin Alp BOYDAK Dr. Vahap ÖZPOLAT

14 406 Millî Eğitim Bakanlığı Tebliğler Dergisi Temmuz TALĠM VE TERBĠYE KURULU BAġKANLIĞI Karar Sayısı : 141 Karar Tarihi : 10/06/2008 Konu : Temel AĢçılık Eğitimi, Temel Pastacılık ve Ekmekçilik Eğitimi, Ġleri Seviye AĢçılık Eğitimi, Ġleri Seviye Pastacılık ve Ekmekçilik Eğitimi, Ġleri Seviye Yat Mutfak Personeli Eğitimi Kurs Programları Özel Öğretim Kurumları Genel Müdürlüğünün 22/11/2007 tarihli ve sayılı teklif yazısı üzerine Kurulumuzda görüģülen, 1020 saat süreli Temel AĢçılık Eğitimi, 1020 saat süreli Temel Pastacılık ve Ekmekçilik Eğitimi, 96 saat süreli Ġleri Seviye AĢçılık Eğitimi, 96 saat süreli Ġleri Seviye Pastacılık ve Ekmekçilik Eğitimi ve 100 saat süreli Ġleri Seviye Yat Mutfak Personeli Eğitimi kurs programlarının ekli örneklerine göre kabulü kararlaģtırıldı. Doç. Dr. Hüseyin ÇELĠK Millî Eğitim Bakanı Merdan TUFAN Kurul BaĢkan V. Nazım Ġrfan TANRIKULU Füsun KÖKSAL Zübeyir YILMAZ Dr. Muammer YILDIZ Dr. Hacı Mustafa AÇIKÖZ Dr. Veli KILIÇ Ahmet SÖNMEZ Ġbrahim BÜKEL Halil AġICI Ömer ÖZCAN Ahmet Ergun BEDÜK Hüseyin Alp BOYDAK Dr. Vahap ÖZPOLAT TALĠM VE TERBĠYE KURULU BAġKANLIĞI Karar Sayısı : 148 Karar Tarihi : 30/06/2008 Konu : Planör Pilotu YetiĢtirme, Balon Pilotu ve Balon UçuĢ Eğiticisi YetiĢtirme Kurs Programları Özel Öğretim Kurumları Genel Müdürlüğünün 12/02/2008 tarihli ve sayılı teklif yazısı üzerine Kurulumuzda görüģülen, Planör Pilotu YetiĢtirme, Balon Pilotu ve Balon UçuĢ Eğiticisi YetiĢtirme kurs programalarının ekli örneğine göre kabulü kararlaģtırıldı. Doç. Dr. Hüseyin ÇELĠK Millî Eğitim Bakanı Merdan TUFAN Kurul BaĢkan V. Nazım Ġrfan TANRIKULU Füsun KÖKSAL Zübeyir YILMAZ Dr. Muammer YILDIZ Dr. Hacı Mustafa AÇIKÖZ Dr. Veli KILIÇ Ahmet SÖNMEZ Ġbrahim BÜKEL Halil AġICI Ömer ÖZCAN Ahmet Ergun BEDÜK Hüseyin Alp BOYDAK Dr. Vahap ÖZPOLAT

15 Temmuz Millî Eğitim Bakanlığı Tebliğler Dergisi ÖĞRETĠM YILINDA OKUTULACAK ÖĞRETĠM PROGRAMI DEĞĠġEN ORTAÖĞRETĠM 9. SINIF DERS KĠTAPLARI Kitabın Adı Yazarı/Yazarları Yayın Evi ORTAÖĞRETĠM FĠZĠK 9 Fizik 9 ORTAÖĞRETĠM KĠMYA 9 Kimya 9 ORTAÖĞRETĠM BĠYOLOJĠ 9 Biyoloji 9 ORTAÖĞRETĠM TARĠH 9 Tarih 9 ORTAÖĞRETĠM ĠNGĠLĠZCE 9 Ġngilizce 9 Coursebook Ġngilizce 9 Workbook Ġngilizce 9 Teacher s Book Ġngilizce Student s Book Ġngilizce 9 Workbook 9 Ġngilizce Teachre s Book A.TÜTÜNCÜ- C. KALYONCU Y. ÇAKMAK- A. DEĞERMENCĠ E. BEKTAġ S. ÇETĠN- Ü. TEK- M. Faruk DURSUN- Ġ. GÜLBAY Dr. S. ERCAN AKKAYA- E. ÖZTÜRK- ġ. CAVAK- O. ALBAYRAK A. SEVER- M. YURTBAY-T. ÖZCAN- Y. OKUR- Ġ. GENÇ Y. ALBAYRAK- H. ĠNCĠ- M. ATEġ- Ö. BÖLÜKOĞLU- F. BAYDAR Y. ALBAYRAK- H. ĠNCĠ- M. ATEġ- Ö. BÖLÜKOĞLU- F. BAYDAR Y. ALBAYRAK- H. ĠNCĠ- M. ATEġ- Ö. BÖLÜKOĞLU- F. BAYDAR Evrim BĠRĠNCĠOĞLU Evrim BĠRĠNCĠOĞLU Evrim BĠRĠNCĠOĞLU Millî Eğt. Yay. Millî Eğt. Yay. Millî Eğt. Yay. Millî Eğt. Yay. Millî Eğt. Yay. Millî Eğt. Yay. Millî Eğt. Yay. Pasifik Yay./Ank. Pasifik Yay./Ank. Pasifik Yay./Ank.

16 408 Millî Eğitim Bakanlığı Tebliğler Dergisi Temmuz Ġ Ç Ġ N D E K Ġ L E R Sayfa No 1. Rehberlik ve AraĢtırma Merkezi Açma Yönergesi Sınıf Fizik Dersi Öğretim Programı Sınıf Kimya Dersi Öğretim Programı Sınıf Biyoloji Dersi Öğretim Programı Sınıf Tarih Dersi Öğretim Programı Sınıf Ġngilizce Dersi Öğretim Programı Temel AĢçılık Eğitimi, Temel Pastacılık ve Ekmekçilik Eğitimi, Ġleri Seviye AçĢılık Eğitimi, Ġleri 406 Seviye Pastacılık ve Ekmekçilik Eğitimi, Ġleri Seviye Yat Mutfak Personeli Eğitimi, Kurs Programları Planör Pilotu YetiĢtirme, Balon ve Pilotu ve Balon UçuĢ Eğiticisi YetiĢtirme Kurs Programı Öğretim Yılında Okutulacak Öğretim Programı DeğiĢen 9. Sınıf Ders Kitapları BU DERGĠDEKĠ YÖNETMELĠKLER, KARARLAR, GENELGELER VE DUYURULAR TARAFIMIZDAN OKUNMUġTUR ĠNTERNET ADRESĠ yayim.meb.gov.tr Abone kaydının yapılabilmesi için abone bedeli olan 60 YTL. illerde Defterdarlık Muhasebe Müdürlüklerine, ilçelerde Mal Müdürlüklerine (ÇeĢitli gelirler faslına) yatırılarak vezne alındısının aslının açık adresinizle birlikte Millî Eğitim Bakanlığı Devlet Kitapları Döner Sermaye ĠĢletmesi Müdürlüğü Miraç Cad. Bahçelievler Mah. P.K Hasanoğlan/ANKARA adresine gönderilmesi gerekmektedir. mebdevletkit@hotmail.com, mebdevletkit@mynet.com Tel: 0 (312) /244 Fax: 0 (312) DEVLET KĠTAPLARI DÖNER SERMAYE ĠġLETMESĠ MÜDÜRLÜĞÜ - ANKARA 2008

T.C. MĠLLÎ EĞĠTĠM BAKANLIĞI TEBLĠĞLER DERGĠSĠ. YAYIMLAR DAĠRESĠ BAġKANLIĞINCA AYDA BĠR ÇIKARILIR Ġlk ÇıkıĢ Tarihi: 09/01/1939 CĠLT: 74 SAYI:

T.C. MĠLLÎ EĞĠTĠM BAKANLIĞI TEBLĠĞLER DERGĠSĠ. YAYIMLAR DAĠRESĠ BAġKANLIĞINCA AYDA BĠR ÇIKARILIR Ġlk ÇıkıĢ Tarihi: 09/01/1939 CĠLT: 74 SAYI: T.C. MĠLLÎ EĞĠTĠM BAKANLIĞI TEBLĠĞLER DERGĠSĠ YAYIMLAR DAĠRESĠ BAġKANLIĞINCA AYDA BĠR ÇIKARILIR Ġlk ÇıkıĢ Tarihi: 09/01/1939 CĠLT: 74 SAYI: 2640-2651 2011 YILI 74. CĠLDĠN FĠHRĠSTĠ Konusu ÇıkıĢ Yeri Karar

Detaylı

T.C. MĠLLÎ EĞĠTĠM BAKANLIĞI TEBLĠĞLER DERGĠSĠ

T.C. MĠLLÎ EĞĠTĠM BAKANLIĞI TEBLĠĞLER DERGĠSĠ T.C. MĠLLÎ EĞĠTĠM BAKANLIĞI TEBLĠĞLER DERGĠSĠ YAYIMLAR DAĠRESĠ BAġKANLIĞINCA AYDA BĠR ÇIKARILIR Ġlk ÇıkıĢ Tarihi: 09/01/1939 CĠLT: 72 EYLÜL 2009 SAYI: 2624 TALĠM VE TERBĠYE KURULU BAġKANLIĞI Karar Sayısı

Detaylı

T.C. MĠLLÎ EĞĠTĠM BAKANLIĞI TEBLĠĞLER DERGĠSĠ. YAYIMLAR DAĠRESĠ BAġKANLIĞINCA AYDA BĠR ÇIKARILIR Ġlk ÇıkıĢ Tarihi: 09/01/1939 CĠLT: 73 SAYI: 2628-2639

T.C. MĠLLÎ EĞĠTĠM BAKANLIĞI TEBLĠĞLER DERGĠSĠ. YAYIMLAR DAĠRESĠ BAġKANLIĞINCA AYDA BĠR ÇIKARILIR Ġlk ÇıkıĢ Tarihi: 09/01/1939 CĠLT: 73 SAYI: 2628-2639 T.C. MĠLLÎ EĞĠTĠM BAKANLIĞI TEBLĠĞLER DERGĠSĠ YAYIMLAR DAĠRESĠ BAġKANLIĞINCA AYDA BĠR ÇIKARILIR Ġlk ÇıkıĢ Tarihi: 09/01/1939 CĠLT: 73 SAYI: 2628-2639 2010 YILI 73. CĠLDĠN FĠHRĠSTĠ Konusu ÇıkıĢ Yeri Karar

Detaylı

TALİM VE TERBİYE KURULU BAŞKANLIĞI. Karar Sayısı : 3 Karar Tarihi : 24/01/2011

TALİM VE TERBİYE KURULU BAŞKANLIĞI. Karar Sayısı : 3 Karar Tarihi : 24/01/2011 TALİM VE TERBİYE KURULU BAŞKANLIĞI Karar Sayısı : 3 Karar Tarihi : 24/01/2011 Konu : Millî Eğitim Bakanlığı Merkezî Sistemle Öğrenci Alan Ortaöğretim Kurumlarına Öğrenci Yerleştirme Yönergesi Eğitim Teknolojileri

Detaylı

YÖNETMELİK. e) Katılımcı: Yeterlilik kazanmak üzere sertifikalı eğitim programına katılan kiģiyi,

YÖNETMELİK. e) Katılımcı: Yeterlilik kazanmak üzere sertifikalı eğitim programına katılan kiģiyi, 4 Şubat 2014 SALI Resmî Gazete Sayı : 28903 Sağlık Bakanlığından: YÖNETMELİK SAĞLIK BAKANLIĞI SERTĠFĠKALI EĞĠTĠM YÖNETMELĠĞĠ BĠRĠNCĠ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç ve kapsam MADDE 1 (1) Bu

Detaylı

TALĠM VE TERBĠYE KURULU BAġKANLIĞI. Karar Sayısı : 4 Karar Tarihi : 03/02/2010

TALĠM VE TERBĠYE KURULU BAġKANLIĞI. Karar Sayısı : 4 Karar Tarihi : 03/02/2010 ġubat 2010-2629 Millî Eğitim Bakanlığı Tebliğler Dergisi 101 TALĠM VE TERBĠYE KURULU BAġKANLIĞI Karar Sayısı : 4 Karar Tarihi : 03/02/2010 Konu : Millî Eğitim Bakanlığı Evde ve Hastanede Eğitim Hizmetleri

Detaylı

YÖNETMELİK ĠçiĢleri Bakanlığından: YATIRIM ĠZLEME VE KOORDĠNASYON BAġKANLIĞI GÖREV, YETKĠ. VE SORUMLULUKLARI ĠLE ÇALIġMA USUL VE ESASLARINA

YÖNETMELİK ĠçiĢleri Bakanlığından: YATIRIM ĠZLEME VE KOORDĠNASYON BAġKANLIĞI GÖREV, YETKĠ. VE SORUMLULUKLARI ĠLE ÇALIġMA USUL VE ESASLARINA 4 Nisan 2014 CUMA Resmî Gazete Sayı : 28962 BĠRĠNCĠ BÖLÜM YÖNETMELİK ĠçiĢleri Bakanlığından: YATIRIM ĠZLEME VE KOORDĠNASYON BAġKANLIĞI GÖREV, YETKĠ Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç ve kapsam VE SORUMLULUKLARI

Detaylı

T.C. MĠLLÎ EĞĠTĠM BAKANLIĞI TEBLĠĞLER DERGĠSĠ

T.C. MĠLLÎ EĞĠTĠM BAKANLIĞI TEBLĠĞLER DERGĠSĠ T.C. MĠLLÎ EĞĠTĠM BAKANLIĞI TEBLĠĞLER DERGĠSĠ YAYIMLAR DAĠRESĠ BAġKANLIĞINCA AYDA BĠR ÇIKARILIR Ġlk ÇıkıĢ Tarihi: 09/01/1939 CĠLT: 72 AĞUSTOS 2009 SAYI: 2623 TALĠM VE TERBĠYE KURULU BAġKANLIĞI Karar Sayısı

Detaylı

T.C. MĠLLÎ EĞĠTĠM BAKANLIĞI TEBLĠĞLER DERGĠSĠ

T.C. MĠLLÎ EĞĠTĠM BAKANLIĞI TEBLĠĞLER DERGĠSĠ T.C. MĠLLÎ EĞĠTĠM BAKANLIĞI TEBLĠĞLER DERGĠSĠ YAYIMLAR DAĠRESĠ BAġKANLIĞINCA AYDA BĠR ÇIKARILIR Ġlk ÇıkıĢ Tarihi: 09/01/1939 CĠLT: 73 KASIM 2010 SAYI: 2638 T.C. MĠLLĠ EĞĠTĠM BAKANLIĞI Ġdarî ve Mali ĠĢler

Detaylı

MUSTAFA KEMAL ÜNĠVERSĠTESĠ BĠLGĠSAYAR BĠLĠMLERĠ UYGULAMA VE ARAġTIRMA MERKEZĠ YÖNETMELĠĞĠ

MUSTAFA KEMAL ÜNĠVERSĠTESĠ BĠLGĠSAYAR BĠLĠMLERĠ UYGULAMA VE ARAġTIRMA MERKEZĠ YÖNETMELĠĞĠ MUSTAFA KEMAL ÜNĠVERSĠTESĠ BĠLGĠSAYAR BĠLĠMLERĠ UYGULAMA VE ARAġTIRMA MERKEZĠ YÖNETMELĠĞĠ BĠRĠNCĠ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç MADDE 1 (1) Bu Yönetmeliğin amacı; Mustafa Kemal Üniversitesi

Detaylı

T.C. ĠÇĠġLERĠ BAKANLIĞI Nüfus ve VatandaĢlık ĠĢleri Genel Müdürlüğü

T.C. ĠÇĠġLERĠ BAKANLIĞI Nüfus ve VatandaĢlık ĠĢleri Genel Müdürlüğü T.C. ĠÇĠġLERĠ BAKANLIĞI Nüfus ve VatandaĢlık ĠĢleri Genel Müdürlüğü Sayı : B.05.0.NÜV.0.10.00.03/121/35404 13/04/2011 Konu : Adrese ĠliĢkin Ġdari Para Cezaları Maliye Bakanlığından konuya iliģkin alınan

Detaylı

YÖNETMELİK. Mehmet Akif Ersoy Üniversitesinden: MEHMET AKĠF ERSOY ÜNĠVERSĠTESĠ KADIN SORUNLARI UYGULAMA VE. ARAġTIRMA MERKEZĠ YÖNETMELĠĞĠ

YÖNETMELİK. Mehmet Akif Ersoy Üniversitesinden: MEHMET AKĠF ERSOY ÜNĠVERSĠTESĠ KADIN SORUNLARI UYGULAMA VE. ARAġTIRMA MERKEZĠ YÖNETMELĠĞĠ 3 Temmuz 2012 SALI Resmî Gazete Sayı : 28342 YÖNETMELİK Mehmet Akif Ersoy Üniversitesinden: MEHMET AKĠF ERSOY ÜNĠVERSĠTESĠ KADIN SORUNLARI UYGULAMA VE ARAġTIRMA MERKEZĠ YÖNETMELĠĞĠ BĠRĠNCĠ BÖLÜM Amaç,

Detaylı

T.C. MĠLLÎ EĞĠTĠM BAKANLIĞI TEBLĠĞLER DERGĠSĠ

T.C. MĠLLÎ EĞĠTĠM BAKANLIĞI TEBLĠĞLER DERGĠSĠ T.C. MĠLLÎ EĞĠTĠM BAKANLIĞI TEBLĠĞLER DERGĠSĠ YAYIMLAR DAĠRESĠ BAġKANLIĞINCA AYDA BĠR ÇIKARILIR Ġlk ÇıkıĢ Tarihi: 09/01/1939 CĠLT: 72 MART 2009 SAYI: 2618 TALĠM VE TERBĠYE KURULU BAġKANLIĞI Karar Sayısı

Detaylı

T.C. MĠLLÎ EĞĠTĠM BAKANLIĞI TEBLĠĞLER DERGĠSĠ

T.C. MĠLLÎ EĞĠTĠM BAKANLIĞI TEBLĠĞLER DERGĠSĠ T.C. MĠLLÎ EĞĠTĠM BAKANLIĞI TEBLĠĞLER DERGĠSĠ YAYIMLAR DAĠRESĠ BAġKANLIĞINCA AYDA BĠR ÇIKARILIR Ġlk ÇıkıĢ Tarihi: 09/01/1939 CĠLT: 74 ġubat 2011 SAYI: 2641 TALĠM VE TERBĠYE KURULU BAġKANLIĞI Karar Sayısı

Detaylı

T.C. ERBAA KAYMAKAMLIĞI HÜKÜMET KONAĞI AMĠRLĠĞĠ UYGULAMA YÖNERGESĠ

T.C. ERBAA KAYMAKAMLIĞI HÜKÜMET KONAĞI AMĠRLĠĞĠ UYGULAMA YÖNERGESĠ HÜKÜMET KONAĞI AMĠRLĠĞĠ UYGULAMA YÖNERGESĠ OCAK - 2012 Yazı ĠĢleri Müdürlüğü Sayı : B.05.4.VLK.0.60.43.00-010.04-10 02/01/2012 Konu : Hükümet Konağı Amirliği Uygulama Yönergesi ile imzalanmıģtır. ERBAA

Detaylı

AFYONKARAHİSAR REHBERLİK VE ARAŞTIRMA MERKEZİ

AFYONKARAHİSAR REHBERLİK VE ARAŞTIRMA MERKEZİ ÖZEL EĞĠTĠM HĠZMETLERĠ KURULU... Özel Eğitim Hizmetleri Yönetmeliği MADDE 14 (1) Eğitim-öğretim kurumlarındaki özel eğitim hizmetlerini düzenlemek, bu hizmetlerin eş güdümünü sağlamak, izlemek ve değerlendirmek

Detaylı

AİLE VE SOSYAL POLİTİKALAR BAKANLIĞI 2013 YILI SAYIŞTAY DENETİM RAPORU

AİLE VE SOSYAL POLİTİKALAR BAKANLIĞI 2013 YILI SAYIŞTAY DENETİM RAPORU AİLE VE SOSYAL POLİTİKALAR BAKANLIĞI 2013 YILI SAYIŞTAY DENETİM RAPORU Ağustos 2014 İÇİNDEKİLER KAMU İDARESİNİN MALİ YAPISI VE MALİ TABLOLARI HAKKINDA BİLGİ... 1 DENETLENEN KAMU İDARESİ YÖNETİMİNİN SORUMLULUĞU...

Detaylı

T.C. MĠLLÎ EĞĠTĠM BAKANLIĞI TEBLĠĞLER DERGĠSĠ

T.C. MĠLLÎ EĞĠTĠM BAKANLIĞI TEBLĠĞLER DERGĠSĠ T.C. MĠLLÎ EĞĠTĠM BAKANLIĞI TEBLĠĞLER DERGĠSĠ YAYIMLAR DAĠRESĠ BAġKANLIĞINCA AYDA BĠR ÇIKARILIR Ġlk ÇıkıĢ Tarihi: 09/01/1939 CĠLT: 73 AĞUSTOS 2010 SAYI: 2635 TALĠM VE TERBĠYE KURULU BAġKANLIĞI Karar Sayısı

Detaylı

MADDE 1 (1) Bu Yönetmeliğin amacı; çalıģanlara verilecek iģ sağlığı ve güvenliği eğitimlerinin usul ve esaslarını düzenlemektir.

MADDE 1 (1) Bu Yönetmeliğin amacı; çalıģanlara verilecek iģ sağlığı ve güvenliği eğitimlerinin usul ve esaslarını düzenlemektir. ÇALIġANLARIN Ġġ SAĞLIĞI VE GÜVENLĠĞĠ EĞĠTĠMLERĠNĠN USUL VE ESASLARI HAKKINDA YÖNETMELĠK BĠRĠNCĠ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç MADDE 1 (1) Bu Yönetmeliğin amacı; çalıģanlara verilecek iģ

Detaylı

T.C. ELAZIĞ VALĠLĠĞĠ ĠL MĠLLĠ EĞĠTĠM MÜDÜRLÜĞÜ. Sıra No Yapılacak Faaliyet Faaliyet Tarihi

T.C. ELAZIĞ VALĠLĠĞĠ ĠL MĠLLĠ EĞĠTĠM MÜDÜRLÜĞÜ. Sıra No Yapılacak Faaliyet Faaliyet Tarihi T.C. ELAZIĞ VALĠLĠĞĠ ĠL MĠLLĠ EĞĠTĠM MÜDÜRLÜĞÜ 2015-2016 EĞĠTĠM - ÖĞRETĠM YILI ÖRGÜN VE YAYGIN EĞĠTĠM KURUMLARI ÇALIġMA TAKVĠMĠ Güncelleme Tarihi: 26/08/2015 Sıra 1. Eğitim Bölgesi DanıĢma Kurulu Toplantısı

Detaylı

T.C. MĠLLÎ EĞĠTĠM BAKANLIĞI TEBLĠĞLER DERGĠSĠ

T.C. MĠLLÎ EĞĠTĠM BAKANLIĞI TEBLĠĞLER DERGĠSĠ T.C. MĠLLÎ EĞĠTĠM BAKANLIĞI TEBLĠĞLER DERGĠSĠ YAYIMLAR DAĠRESĠ BAġKANLIĞINCA AYDA BĠR ÇIKARILIR Ġlk ÇıkıĢ Tarihi: 09/01/1939 CĠLT: 74 TEMMUZ 2011 SAYI: 2646 TALĠM VE TERBĠYE KURULU BAġKANLIĞI Karar Sayısı

Detaylı

T.C. ESKĠġEHĠR ODUNPAZARI BELEDĠYE BAġKANLIĞI ETÜD PROJE MÜDÜRLÜĞÜ KURULUġ, GÖREV, YETKĠ, SORUMLULUK, ÇALIġMA USUL VE ESASLARINA ĠLĠġKĠN YÖNETMELĠK

T.C. ESKĠġEHĠR ODUNPAZARI BELEDĠYE BAġKANLIĞI ETÜD PROJE MÜDÜRLÜĞÜ KURULUġ, GÖREV, YETKĠ, SORUMLULUK, ÇALIġMA USUL VE ESASLARINA ĠLĠġKĠN YÖNETMELĠK T.C. ESKĠġEHĠR ODUNPAZARI BELEDĠYE BAġKANLIĞI ETÜD PROJE MÜDÜRLÜĞÜ KURULUġ, GÖREV, YETKĠ, SORUMLULUK, ÇALIġMA USUL VE ESASLARINA ĠLĠġKĠN YÖNETMELĠK BĠRĠNCĠ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak, Tanımlar ve Ġlkeler

Detaylı

T.C. ESKĠġEHĠR ODUNPAZARI BELEDĠYE BAġKANLIĞI DESTEK HĠZMETLERĠ MÜDÜRLÜĞÜ GÖREV,YETKĠ,SORUMLULUK, ÇALIġMA USUL VE ESASLARINA ĠLĠġKĠN YÖNETMELĠK

T.C. ESKĠġEHĠR ODUNPAZARI BELEDĠYE BAġKANLIĞI DESTEK HĠZMETLERĠ MÜDÜRLÜĞÜ GÖREV,YETKĠ,SORUMLULUK, ÇALIġMA USUL VE ESASLARINA ĠLĠġKĠN YÖNETMELĠK T.C. ESKĠġEHĠR ODUNPAZARI BELEDĠYE BAġKANLIĞI DESTEK HĠZMETLERĠ MÜDÜRLÜĞÜ GÖREV,YETKĠ,SORUMLULUK, ÇALIġMA USUL VE ESASLARINA ĠLĠġKĠN YÖNETMELĠK BĠRĠNCĠ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak, Tanımlar ve Ġlkeler

Detaylı

T.C. SOSYAL GÜVENLĠK KURUMU BAġKANLIĞI Sosyal Sigortalar Genel Müdürlüğü Sigortalı Emeklilik ĠĢlemleri Daire BaĢkanlığı

T.C. SOSYAL GÜVENLĠK KURUMU BAġKANLIĞI Sosyal Sigortalar Genel Müdürlüğü Sigortalı Emeklilik ĠĢlemleri Daire BaĢkanlığı T.C. SOSYAL GÜVENLĠK KURUMU BAġKANLIĞI Sosyal Sigortalar Genel Müdürlüğü Sigortalı Emeklilik ĠĢlemleri Daire BaĢkanlığı Tarih: 16/05/2008 Sayı : B.13.2.BKG.0.11.00.02/364114 Konu : 2022 sayılı Kanunun

Detaylı

T.C. MĠLLÎ EĞĠTĠM BAKANLIĞI TEBLĠĞLER DERGĠSĠ

T.C. MĠLLÎ EĞĠTĠM BAKANLIĞI TEBLĠĞLER DERGĠSĠ T.C. MĠLLÎ EĞĠTĠM BAKANLIĞI TEBLĠĞLER DERGĠSĠ YAYIMLAR DAĠRESĠ BAġKANLIĞINCA AYDA BĠR ÇIKARILIR Ġlk ÇıkıĢ Tarihi: 09/01/1939 CĠLT: 71 ARALIK 2008 SAYI: 2615 TALĠM VE TERBĠYE KURULU BAġKANLIĞI Karar Sayısı

Detaylı

ULUSAL Ġġ SAĞLIĞI VE GÜVENLĠĞĠ KONSEYĠ YÖNETMELĠĞĠ BĠRĠNCĠ BÖLÜM. Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar. Amaç ve kapsam

ULUSAL Ġġ SAĞLIĞI VE GÜVENLĠĞĠ KONSEYĠ YÖNETMELĠĞĠ BĠRĠNCĠ BÖLÜM. Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar. Amaç ve kapsam ULUSAL Ġġ SAĞLIĞI VE GÜVENLĠĞĠ KONSEYĠ YÖNETMELĠĞĠ BĠRĠNCĠ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç ve kapsam MADDE 1 (1) Bu Yönetmeliğin amacı, Ulusal ĠĢ Sağlığı ve Güvenliği Konseyinin kuruluģ amacını,

Detaylı

DARÜŞŞAFAKA EĞİTİM KURUMLARI ÖĞRENCİ SEÇME, KAYIT VE KABUL KOMİSYONU OLUŞUM, GÖREV, ÇALIŞMA USUL VE ESASLARINA DAİR YÖNETMELİK

DARÜŞŞAFAKA EĞİTİM KURUMLARI ÖĞRENCİ SEÇME, KAYIT VE KABUL KOMİSYONU OLUŞUM, GÖREV, ÇALIŞMA USUL VE ESASLARINA DAİR YÖNETMELİK DARÜŞŞAFAKA EĞİTİM KURUMLARI ÖĞRENCİ SEÇME, KAYIT VE KABUL KOMİSYONU OLUŞUM, GÖREV, ÇALIŞMA USUL VE ESASLARINA DAİR YÖNETMELİK 1 DARÜġġAFAKA EĞĠTĠM KURUMLARI ÖĞRENCĠ SEÇME, KAYIT VE KABUL KOMĠSYONU OLUġUM,

Detaylı

T.C. MĠLLÎ EĞĠTĠM BAKANLIĞI TEBLĠĞLER DERGĠSĠ

T.C. MĠLLÎ EĞĠTĠM BAKANLIĞI TEBLĠĞLER DERGĠSĠ T.C. MĠLLÎ EĞĠTĠM BAKANLIĞI TEBLĠĞLER DERGĠSĠ YAYIMLAR DAĠRESĠ BAġKANLIĞINCA AYDA BĠR ÇIKARILIR Ġlk ÇıkıĢ Tarihi: 09/01/1939 CĠLT: 73 EYLÜL 2010 SAYI: 2636 TALĠM VE TERBĠYE KURULU BAġKANLIĞI Karar Sayısı

Detaylı

MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI ULUSLARARASI YARIŞMALARDA DERECE ALAN ÖĞRENCİLERİN ÖDÜLLENDİRİLMESİNE DAİR YÖNERGE

MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI ULUSLARARASI YARIŞMALARDA DERECE ALAN ÖĞRENCİLERİN ÖDÜLLENDİRİLMESİNE DAİR YÖNERGE MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI ULUSLARARASI YARIŞMALARDA DERECE ALAN ÖĞRENCİLERİN ÖDÜLLENDİRİLMESİNE DAİR YÖNERGE BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç MADDE 1 - (1) Bu Yönergenin amacı; Millî Eğitim

Detaylı

T.C. TARSUS BELEDĠYE MECLĠSĠ KARARI. Karar No : 2015/3-1 (21) Karar Tarihi : 05/03/2015

T.C. TARSUS BELEDĠYE MECLĠSĠ KARARI. Karar No : 2015/3-1 (21) Karar Tarihi : 05/03/2015 T.C. TARSUS MECLĠSĠ Karar No : 2015/3-1 (21) Gündem maddesi gereğince; Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü nün 02/03/2015 tarih ve 5477 sayılı yazısının incelenmesi sonucunda; 20 yaģındaki üniversite öğrencisi

Detaylı

T.C. SAKARYA ÜNİVERSİTESİ İŞLETME FAKÜLTESİ LİSANS MÜFREDAT KOMİSYONU YÖNERGESİ. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak

T.C. SAKARYA ÜNİVERSİTESİ İŞLETME FAKÜLTESİ LİSANS MÜFREDAT KOMİSYONU YÖNERGESİ. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak T.C. SAKARYA ÜNİVERSİTESİ İŞLETME FAKÜLTESİ LİSANS MÜFREDAT KOMİSYONU YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak Amaç MADDE 1 - Bu yönergenin amacı, Sakarya Üniversitesi İşletme Fakültesi Lisans Müfredat

Detaylı

SORU VE CEVAPLARLA EVDE EĞĠTĠM

SORU VE CEVAPLARLA EVDE EĞĠTĠM BAġAKġEHĠR REHBERLĠK VE ARAġTIRMA MERKEZĠ SORU VE CEVAPLARLA EVDE EĞĠTĠM Bu kılavuz, evde eğitim konusunda okul yöneticilerini, öğretmenleri ve velileri bilgilendirmek amacıyla hazırlanılmıştır. NOT: Bu

Detaylı

T.C. ĠZMĠR ĠLĠ URLA BELEDİYESİ MECLİS KARARI

T.C. ĠZMĠR ĠLĠ URLA BELEDİYESİ MECLİS KARARI Karar No :136 KARAR 136 : Meclis Üyesi AyĢın AKYARLI SAVATLI, Okan ĠRGE, Günseli ÇELĠK in mazeretinin kabulüne iģaret oylamayla oy birliği ile karar verildi. Karar No :137 KARAR 137 : 5393 Sayılı Belediye

Detaylı

T.C. SAĞLIK BAKANLIĞI Sağlık Eğitimi Genel Müdürlüğü SAĞLIK MESLEK LİSELERİ REHBERLİK HİZMETLERİ YÖNERGESİ

T.C. SAĞLIK BAKANLIĞI Sağlık Eğitimi Genel Müdürlüğü SAĞLIK MESLEK LİSELERİ REHBERLİK HİZMETLERİ YÖNERGESİ T.C. SAĞLIK BAKANLIĞI Sağlık Eğitimi Genel Müdürlüğü SAĞLIK MESLEK LİSELERİ REHBERLİK HİZMETLERİ YÖNERGESİ SAĞLIK MESLEK LİSELERİ REHBERLİK HİZMETLERİ YÖNERGESİ 1. BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak, Tanımlar

Detaylı

Resmi Gazete nin 14.09.2004 tarih ve 25583 sayıyla yayınlanan yönetmelik: Sağlık Bakanlığından: Sürücü Davranışlarını Geliştirme Eğitimi Yönetmeliği

Resmi Gazete nin 14.09.2004 tarih ve 25583 sayıyla yayınlanan yönetmelik: Sağlık Bakanlığından: Sürücü Davranışlarını Geliştirme Eğitimi Yönetmeliği Resmi Gazete nin 14.09.2004 tarih ve 25583 sayıyla yayınlanan yönetmelik: Sağlık Bakanlığından: Sürücü Davranışlarını Geliştirme Eğitimi Yönetmeliği BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak, Tanımlar Amaç Madde

Detaylı

YÖNETMELİK SAĞLIK BAKANLIĞI SERTĠFĠKALI EĞĠTĠM YÖNETMELĠĞĠ. BĠRĠNCĠ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar

YÖNETMELİK SAĞLIK BAKANLIĞI SERTĠFĠKALI EĞĠTĠM YÖNETMELĠĞĠ. BĠRĠNCĠ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar 21 Ağustos 2010 CUMARTESİ Resmî Gazete Sayı : 27679 Sağlık Bakanlığından: YÖNETMELİK SAĞLIK BAKANLIĞI SERTĠFĠKALI EĞĠTĠM YÖNETMELĠĞĠ Amaç ve kapsam BĠRĠNCĠ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar MADDE

Detaylı

T.C. ESKĠġEHĠR ODUNPAZARI BELEDĠYE BAġKANLIĞI. STRATEJĠ GELĠġTĠRME MÜDÜRLÜĞÜ GÖREV, YETKĠ, SORUMLULUK, ÇALIġMA USUL VE ESASLARINA ĠLĠġKĠN YÖNETMELĠK

T.C. ESKĠġEHĠR ODUNPAZARI BELEDĠYE BAġKANLIĞI. STRATEJĠ GELĠġTĠRME MÜDÜRLÜĞÜ GÖREV, YETKĠ, SORUMLULUK, ÇALIġMA USUL VE ESASLARINA ĠLĠġKĠN YÖNETMELĠK T.C. ESKĠġEHĠR ODUNPAZARI BELEDĠYE BAġKANLIĞI STRATEJĠ GELĠġTĠRME MÜDÜRLÜĞÜ GÖREV, YETKĠ, SORUMLULUK, ÇALIġMA USUL VE ESASLARINA ĠLĠġKĠN YÖNETMELĠK BĠRĠNCĠ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak Tanımlar ve Ġlkeler

Detaylı

01/03/2011 Tarihli ve 9489 sayılı Makam Onayı ile yürürlüğe konulan. SAĞLIKTA PERFORMANS ve KALĠTE YÖNERGESĠ

01/03/2011 Tarihli ve 9489 sayılı Makam Onayı ile yürürlüğe konulan. SAĞLIKTA PERFORMANS ve KALĠTE YÖNERGESĠ 01/03/2011 Tarihli ve 9489 sayılı Makam Onayı ile yürürlüğe konulan SAĞLIKTA PERFORMANS ve KALĠTE YÖNERGESĠ BĠRĠNCĠ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç Madde 1- (1) Bu Yönergenin amacı, sağlık

Detaylı

CUMHURBAŞKANLIĞI 2013 YILI SAYIŞTAY DENETİM RAPORU

CUMHURBAŞKANLIĞI 2013 YILI SAYIŞTAY DENETİM RAPORU CUMHURBAŞKANLIĞI 2013 YILI SAYIŞTAY DENETİM RAPORU Ağustos 2014 İÇİNDEKİLER KAMU İDARESİNİN MALİ YAPISI VE MALİ TABLOLARI HAKKINDA BİLGİ... 1 DENETLENEN KAMU İDARESİ YÖNETİMİNİN SORUMLULUĞU... 3 SAYIŞTAYIN

Detaylı

T.C. MĠLLÎ EĞĠTĠM BAKANLIĞI TEBLĠĞLER DERGĠSĠ

T.C. MĠLLÎ EĞĠTĠM BAKANLIĞI TEBLĠĞLER DERGĠSĠ T.C. MĠLLÎ EĞĠTĠM BAKANLIĞI TEBLĠĞLER DERGĠSĠ YAYIMLAR DAĠRESĠ BAġKANLIĞINCA AYDA BĠR ÇIKARILIR Ġlk ÇıkıĢ Tarihi: 09/01/1939 CĠLT: 73 MART 2010 SAYI: 2630 TALĠM VE TERBĠYE KURULU BAġKANLIĞI Karar Sayısı

Detaylı

MĠLLĠ EĞĠTĠM BAKANLIĞINA BAĞLI EĞĠTĠM KURUMLARI YÖNETĠCĠ VE ÖĞRETMENLERĠNĠN NORM KADROLARINA

MĠLLĠ EĞĠTĠM BAKANLIĞINA BAĞLI EĞĠTĠM KURUMLARI YÖNETĠCĠ VE ÖĞRETMENLERĠNĠN NORM KADROLARINA MĠLLĠ EĞĠTĠM BAKANLIĞINA BAĞLI EĞĠTĠM KURUMLARI YÖNETĠCĠ VE ÖĞRETMENLERĠNĠN NORM KADROLARINA ĠLĠġKĠN YÖNETMELĠKTE DEĞĠġĠKLĠK YAPILMASINA DAĠR YÖNETMELĠK MADDE 1-16/6/2014 tarihli ve 2014/6459 sayılı Bakanlar

Detaylı

T.C. ESKĠġEHĠR ODUNPAZARI BELEDĠYE BAġKANLIĞI. SPOR ĠġLERĠ MÜDÜRLÜĞÜ. KURULUġ, GÖREV, YETKĠ, SORUMLULUK. ÇALIġMA USUL VE ESASLARINA ĠLĠġKĠN YÖNETMELĠK

T.C. ESKĠġEHĠR ODUNPAZARI BELEDĠYE BAġKANLIĞI. SPOR ĠġLERĠ MÜDÜRLÜĞÜ. KURULUġ, GÖREV, YETKĠ, SORUMLULUK. ÇALIġMA USUL VE ESASLARINA ĠLĠġKĠN YÖNETMELĠK T.C. ESKĠġEHĠR ODUNPAZARI BELEDĠYE BAġKANLIĞI SPOR ĠġLERĠ MÜDÜRLÜĞÜ KURULUġ, GÖREV, YETKĠ, SORUMLULUK ÇALIġMA USUL VE ESASLARINA ĠLĠġKĠN YÖNETMELĠK BĠRĠNCĠ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak, Tanımlar ve Ġlkeler

Detaylı

YÖNETMELİK. b) Bilim Komisyonu: Bakanlıkça oluģturulan Geleneksel ve Tamamlayıcı Tıp Uygulamaları Bilim Komisyonunu,

YÖNETMELİK. b) Bilim Komisyonu: Bakanlıkça oluģturulan Geleneksel ve Tamamlayıcı Tıp Uygulamaları Bilim Komisyonunu, 27 Ekim 2014 PAZARTESİ Resmî Gazete Sayı : 29158 Sağlık Bakanlığından: YÖNETMELİK GELENEKSEL VE TAMAMLAYICI TIP UYGULAMALARI YÖNETMELĠĞĠ BĠRĠNCĠ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç MADDE 1 (1)

Detaylı

Madde 2- (1) Bu Yönerge Türk Psikolojik DanıĢma ve Rehberlik Derneği tüzüğüne dayanarak hazırlanmıģtır.

Madde 2- (1) Bu Yönerge Türk Psikolojik DanıĢma ve Rehberlik Derneği tüzüğüne dayanarak hazırlanmıģtır. TÜRK PSĠKOLOJĠK DANIġMA VE REHBERLĠK DERNEĞĠ YAYIN YÖNERGESĠ Madde 1- (1) Bu yönergenin amacı, Türk Psikolojik DanıĢma ve Rehberlik Derneği tarafından basılmak üzere her türlü süreli ve süresiz yayınlar

Detaylı

T.C. SĠNOP ÜNĠVERSĠTESĠ SU ÜRÜNLERĠ FAKÜLTESĠ ÖĞRENCĠ STAJ UYGULAMA ESASLARI

T.C. SĠNOP ÜNĠVERSĠTESĠ SU ÜRÜNLERĠ FAKÜLTESĠ ÖĞRENCĠ STAJ UYGULAMA ESASLARI T.C. SĠNOP ÜNĠVERSĠTESĠ SU ÜRÜNLERĠ FAKÜLTESĠ ÖĞRENCĠ STAJ UYGULAMA ESASLARI BĠRĠNCĠ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak, Tanım Amaç ve Kapsam MADDE 1- Bu Yönerge, Sinop Üniversitesi Su Ürünleri Fakültesi öğrencilerinin

Detaylı

TÜRK MÜHENDĠS VE MĠMAR ODALARI BĠRLĠĞĠ ÇEVRE MÜHENDĠSLERĠ ODASI SÜREKLĠ EĞĠTĠM MERKEZĠ VE BELGELENDĠRME YÖNETMELĠĞĠ

TÜRK MÜHENDĠS VE MĠMAR ODALARI BĠRLĠĞĠ ÇEVRE MÜHENDĠSLERĠ ODASI SÜREKLĠ EĞĠTĠM MERKEZĠ VE BELGELENDĠRME YÖNETMELĠĞĠ TÜRK MÜHENDĠS VE MĠMAR ODALARI BĠRLĠĞĠ ÇEVRE MÜHENDĠSLERĠ ODASI SÜREKLĠ EĞĠTĠM MERKEZĠ VE BELGELENDĠRME YÖNETMELĠĞĠ Resmi Gazete Tarihi: 25.05.2007 Resmi Gazete Sayısı: 26532 BĠRĠNCĠ BÖLÜM Amaç, Kapsam,

Detaylı

Millî Eğitim Bakanlığı Özel Eğitim Gerektiren Bireyler İçin Evde Eğitim Hizmetleri Yönergesi

Millî Eğitim Bakanlığı Özel Eğitim Gerektiren Bireyler İçin Evde Eğitim Hizmetleri Yönergesi Millî Eğitim Bakanlığı Özel Eğitim Gerektiren Bireyler İçin Evde Eğitim Hizmetleri Yönergesi BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak, Tanımlar Amaç Madde 1- Bu Yönergenin amacı; okul öncesi ve ilköğretim çağındaki

Detaylı

ÇALIġANLARIN Ġġ SAĞLIĞI VE GÜVENLĠĞĠ EĞĠTĠMLERĠNĠN USUL VE ESASLARI HAKKINDA YÖNETMELĠK. 15 Mayıs 2013 ÇARġAMBA RG Sayı : 28648

ÇALIġANLARIN Ġġ SAĞLIĞI VE GÜVENLĠĞĠ EĞĠTĠMLERĠNĠN USUL VE ESASLARI HAKKINDA YÖNETMELĠK. 15 Mayıs 2013 ÇARġAMBA RG Sayı : 28648 ÇALIġANLARIN Ġġ SAĞLIĞI VE GÜVENLĠĞĠ EĞĠTĠMLERĠNĠN USUL VE ESASLARI HAKKINDA YÖNETMELĠK 15 Mayıs 2013 ÇARġAMBA RG Sayı : 28648 BĠRĠNCĠ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç MADDE 1 (1) Bu Yönetmeliğin

Detaylı

KOMİSYON ÜYELERİ. (İmza) (İmza) (İmza) Komisyon Raporu üzerinde meclisçe yapılan müzakerelerden sonra;

KOMİSYON ÜYELERİ. (İmza) (İmza) (İmza) Komisyon Raporu üzerinde meclisçe yapılan müzakerelerden sonra; T.C. ANTAKYA BELEDİYE MECLİSİ DÖNEMİ :ŞUBAT 2016 BİRLEŞİM :4 OTURUM :1 TOPLANTI TARİHİ :05.02.2016 GÜNDEM MADDE NO :2 KARAR NO :29 ÖZÜ :ANTAKYA BELEDİYESİ MUHTARLIK İŞLERİ MÜDÜRLÜĞÜ NÜN GÖREV, YETKİ VE

Detaylı

JANDARMA GENEL KOMUTANLIĞI 2014 YILI SAYIŞTAY DENETİM RAPORU

JANDARMA GENEL KOMUTANLIĞI 2014 YILI SAYIŞTAY DENETİM RAPORU JANDARMA GENEL KOMUTANLIĞI 2014 YILI SAYIŞTAY DENETİM RAPORU Ağustos 2015 İÇİNDEKİLER 1. KAMU İDARESİNİN MALİ YAPISI VE MALİ TABLOLARI HAKKINDA BİLGİ... 1 2. DENETLENEN KAMU İDARESİ YÖNETİMİNİN SORUMLULUĞU...

Detaylı

T.C. MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI TEBLİĞLER DERGİSİ

T.C. MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI TEBLİĞLER DERGİSİ T.C. MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI TEBLİĞLER DERGİSİ DESTEK HİZMETLERİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜNCE AYDA BİR ÇIKARILIR İlk Çıkış Tarihi: 09/01/1939 CİLT: 77 ARALIK 2014 SAYI: 2687-EK Karar Sayısı : 101 Karar Tarihi : 26/11/2014

Detaylı

SEFERBERLİK VE SAVAŞ HALİNDE UYGULANACAK İNSAN GÜCÜ PLANLAMASI ESASLARI HAKKINDA YÖNETMELİK

SEFERBERLİK VE SAVAŞ HALİNDE UYGULANACAK İNSAN GÜCÜ PLANLAMASI ESASLARI HAKKINDA YÖNETMELİK SEFERBERLİK VE SAVAŞ HALİNDE UYGULANACAK İNSAN GÜCÜ PLANLAMASI ESASLARI HAKKINDA YÖNETMELİK 29/07/2008 tarih ve 26951 sayılı Resmi Gazete de yayımlanmıştır BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak, Tanımlar

Detaylı

T.C. MĠLLÎ EĞĠTĠM BAKANLIĞI TEBLĠĞLER DERGĠSĠ

T.C. MĠLLÎ EĞĠTĠM BAKANLIĞI TEBLĠĞLER DERGĠSĠ T.C. MĠLLÎ EĞĠTĠM BAKANLIĞI TEBLĠĞLER DERGĠSĠ YAYIMLAR DAĠRESĠ BAġKANLIĞINCA AYDA BĠR ÇIKARILIR Ġlk ÇıkıĢ Tarihi: 09/01/1939 CĠLT: 72 TEMMUZ 2009 SAYI: 2622 TALĠM VE TERBĠYE KURULU BAġKANLIĞI Karar Sayısı

Detaylı

GAZĠANTEP BÜYÜKġEHĠR BELEDĠYE BAġKANLIĞI

GAZĠANTEP BÜYÜKġEHĠR BELEDĠYE BAġKANLIĞI GAZĠANTEP BÜYÜKġEHĠR BELEDĠYE BAġKANLIĞI GÖREV YETKĠ VE SORUMLULUK ESASLARINI BELĠRLEYEN YÖNETMELĠK GAZĠANTEP-2011 GÖREV YETKĠ VE SORUMLULUK ESASLARINI BELĠRLEYEN YÖNETMELĠK BĠRĠNCĠ BÖLÜM AMAÇ VE KAPSAM,

Detaylı

MĠLLĠ EĞĠTĠM BAKANLIĞI OKUL ÖNCESĠ EĞĠTĠM KURUMLARI ÇOCUK KULÜPLERĠ YÖNERGESĠNDE DEĞĠġĠKLĠK YAPILMASINA DAĠR YÖNERGE TASLAĞI (KARġILAġTIRMA TABLOSU)

MĠLLĠ EĞĠTĠM BAKANLIĞI OKUL ÖNCESĠ EĞĠTĠM KURUMLARI ÇOCUK KULÜPLERĠ YÖNERGESĠNDE DEĞĠġĠKLĠK YAPILMASINA DAĠR YÖNERGE TASLAĞI (KARġILAġTIRMA TABLOSU) MĠLLĠ EĞĠTĠM BAKANLIĞI OKUL ÖNCESĠ EĞĠTĠM KURUMLARI ÇOCUK KULÜPLERĠ YÖNERGESĠNDE DEĞĠġĠKLĠK YAPILMASINA DAĠR YÖNERGE TASLAĞI (KARġILAġTIRMA TABLOSU) YÜRÜRLÜKTEKĠ ġeklġ ÖNERĠLEN ġeklġ (TASLAK) Dayanak MADDE

Detaylı

T.C. MĠLLÎ EĞĠTĠM BAKANLIĞI TEBLĠĞLER DERGĠSĠ

T.C. MĠLLÎ EĞĠTĠM BAKANLIĞI TEBLĠĞLER DERGĠSĠ T.C. MĠLLÎ EĞĠTĠM BAKANLIĞI TEBLĠĞLER DERGĠSĠ YAYIMLAR DAĠRESĠ BAġKANLIĞINCA AYDA BĠR ÇIKARILIR Ġlk ÇıkıĢ Tarihi: 09/01/1939 CĠLT: 74 MART 2011 SAYI: 2642 Karar Sayısı : 2011/1359 YÖNETMELĠK Ekli Milli

Detaylı

T.C. MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI Talim ve Terbiye Kurulu Başkanlığı

T.C. MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI Talim ve Terbiye Kurulu Başkanlığı T.C. MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI Talim ve Terbiye Kurulu Başkanlığı Sayı 59 Tarih 29/07/2015 Kurulda Gör. Tarihi 23/07/2015 Önceki Kararın Tarih ve Sayısı Konu: Ortaöğretim Dil ve Anlatım ile Türk Edebiyatı

Detaylı

T.C. DERĠNCE BAġKANLIĞI YAPI KONTROL MÜDÜRLÜĞÜ GÖREV VE ÇALIġMA YÖNETMELĠĞĠ

T.C. DERĠNCE BAġKANLIĞI YAPI KONTROL MÜDÜRLÜĞÜ GÖREV VE ÇALIġMA YÖNETMELĠĞĠ T.C. DERĠNCE BAġKANLIĞI YAPI KONTROL MÜDÜRLÜĞÜ GÖREV VE ÇALIġMA YÖNETMELĠĞĠ BĠRĠNCĠ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Tanımlar, Yasal Dayanaklar Amaç MADDE 1 Bu yönetmelik Derince Belediyesi Yapı Kontrol Müdürlüğü nün

Detaylı

MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI ÖRGÜN VE YAYGIN EĞİTİMİ DESTEKLEME VE YETİŞTİRME KURSLARI YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM. Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar

MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI ÖRGÜN VE YAYGIN EĞİTİMİ DESTEKLEME VE YETİŞTİRME KURSLARI YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM. Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI ÖRGÜN VE YAYGIN EĞİTİMİ DESTEKLEME VE YETİŞTİRME KURSLARI YÖNERGESİ Amaç BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar MADDE 1-(1)Bu Yönergenin amacı, Millî Eğitim Bakanlığına

Detaylı

T.C. MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI TEBLİĞLER DERGİSİ

T.C. MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI TEBLİĞLER DERGİSİ T.C. MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI TEBLİĞLER DERGİSİ YAYIMLAR DAİRESİ BAŞKANLIĞINCA AYDA BİR ÇIKARILIR İlk Çıkış Tarihi: 09/01/1939 CİLT: 68 KASIM 2005 SAYI: 2578 TALİM VE TERBİYE KURULU BAŞKANLIĞI Karar Sayısı

Detaylı

YÖNETMELİK. MADDE 3 (1) Bu Yönetmelik 4/11/1981 tarihli ve 2547 sayılı Yükseköğretim Kanununun 14 üncümaddesine dayanılarak hazırlanmıģtır.

YÖNETMELİK. MADDE 3 (1) Bu Yönetmelik 4/11/1981 tarihli ve 2547 sayılı Yükseköğretim Kanununun 14 üncümaddesine dayanılarak hazırlanmıģtır. 18 Ağustos 2014 PAZARTESİ Resmî Gazete Sayı : 29092 Üsküdar Üniversitesinden: YÖNETMELİK ÜSKÜDAR ÜNĠVERSĠTESĠ YAZ EĞĠTĠM-ÖĞRETĠMĠ YÖNETMELĠĞĠ BĠRĠNCĠ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç MADDE

Detaylı

PAMUKOVA İLÇE MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ PERSONELİ GÖREV DAĞILIMI

PAMUKOVA İLÇE MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ PERSONELİ GÖREV DAĞILIMI PAMUKOVA İLÇE MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ PERSONELİ GÖREV DAĞILIMI A) TEMEL EĞİTİM : Okul öncesi eğitimi yaygınlaģtıracak ve geliģtirecek çalıģmalar yapmak, Ġlköğretim öğrencilerinin maddi yönden desteklenmesini

Detaylı

HİTİT ÜNİVERSİTESİ EĞİTİM KOMİSYONU YÖNERGESİ. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam ve Dayanak

HİTİT ÜNİVERSİTESİ EĞİTİM KOMİSYONU YÖNERGESİ. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam ve Dayanak HİTİT ÜNİVERSİTESİ EĞİTİM KOMİSYONU YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam ve Dayanak Amaç MADDE 1- (1) Bu yönergenin amacı, Hitit Üniversitesi Eğitim Komisyonunun kuruluş, görev, yetki ve sorumluluklarına

Detaylı

T.C. AMASYA ÜNİVERSİTESİ EĞİTİM-ÖĞRETİM KOMİSYONU YÖNERGESİ. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar

T.C. AMASYA ÜNİVERSİTESİ EĞİTİM-ÖĞRETİM KOMİSYONU YÖNERGESİ. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar T.C. AMASYA ÜNİVERSİTESİ EĞİTİM-ÖĞRETİM KOMİSYONU YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç Madde 1 - (1) Bu yönergenin amacı, Eğitim-Öğretim Komisyonu nun kuruluş, yetki ve sorumluluklarını,

Detaylı

T.C. SAKARYA SERDĠVAN BELEDĠYE MECLĠSĠ

T.C. SAKARYA SERDĠVAN BELEDĠYE MECLĠSĠ Karar No :105 Özü: 1/1000 ölçekli Uygulama Ġmar Planı Tadilatı. Karar Trh : (Ġlçemiz, Arabacıalanı Mahallesi, 1895 ada, 2 no lu Parsel) (PĠN: 6010,38) Belediye Meclisi, ın BaĢkanlığında, seçilmiģ Zeynep

Detaylı

T.C. SĠLĠVRĠ BELEDĠYE BAġKANLIĞI ĠNSAN KAYNAKLARI VE EĞĠTĠM MÜDÜRLÜĞÜ ÇALIġMA YÖNETMELĠĞĠ. BĠRĠNCĠ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak, Ġlke ve Tanımlar

T.C. SĠLĠVRĠ BELEDĠYE BAġKANLIĞI ĠNSAN KAYNAKLARI VE EĞĠTĠM MÜDÜRLÜĞÜ ÇALIġMA YÖNETMELĠĞĠ. BĠRĠNCĠ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak, Ġlke ve Tanımlar T.C. SĠLĠVRĠ BELEDĠYE BAġKANLIĞI ĠNSAN KAYNAKLARI VE EĞĠTĠM MÜDÜRLÜĞÜ ÇALIġMA YÖNETMELĠĞĠ BĠRĠNCĠ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak, Ġlke ve Tanımlar Amaç MADDE 1 (1) Bu yönetmeliğin amacı Silivri Belediye BaĢkanlığı

Detaylı

MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI ÖRGÜN VE YAYGIN EĞİTİMİ DESTEKLEME VE YETİŞTİRME KURSLARI YÖNERGESİ. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar

MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI ÖRGÜN VE YAYGIN EĞİTİMİ DESTEKLEME VE YETİŞTİRME KURSLARI YÖNERGESİ. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI ÖRGÜN VE YAYGIN EĞİTİMİ DESTEKLEME VE YETİŞTİRME KURSLARI YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç MADDE 1- (1) Bu Yönergenin amacı, Millî Eğitim Bakanlığına

Detaylı

İL ÖZEL İDARELERİ PAYININ DAĞITIM VE KULLANIM ESASLARI HAKKINDA YÖNETMELİK

İL ÖZEL İDARELERİ PAYININ DAĞITIM VE KULLANIM ESASLARI HAKKINDA YÖNETMELİK İL ÖZEL İDARELERİ PAYININ DAĞITIM VE KULLANIM ESASLARI HAKKINDA YÖNETMELİK Yayımlandığı Resmi Gazete Tarihi: 10/06/1997 Yayımlandığı Resmi Gazete No: 23015 BİRİNCİ KISIM : Amaç, Kapsam, Dayanak Amaç Madde

Detaylı

YÖNETMELİK. Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği Kimya Mühendisleri Odasından:

YÖNETMELİK. Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği Kimya Mühendisleri Odasından: 13 Şubat 2009 CUMA Resmî Gazete Sayı : 27140 YÖNETMELİK Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği Kimya Mühendisleri Odasından: TÜRK MÜHENDĠS VE MĠMAR ODALARI BĠRLĠĞĠ KĠMYA MÜHENDĠSLERĠ ODASI MESLEKĠÇĠ SÜREKLĠ

Detaylı

YÜKSEKÖĞRETİM KURUMLARI ÖZÜRLÜLER DANIŞMA VE KOORDİNASYON YÖNETMELİĞİ

YÜKSEKÖĞRETİM KURUMLARI ÖZÜRLÜLER DANIŞMA VE KOORDİNASYON YÖNETMELİĞİ YÜKSEKÖĞRETİM KURUMLARI ÖZÜRLÜLER DANIŞMA VE KOORDİNASYON YÖNETMELİĞİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç MADDE 1 (1) Bu Yönetmeliğin amacı; yükseköğrenim gören özürlü öğrencilerin öğrenim

Detaylı

4 Şubat 2014 SALI Resmî Gazete Sayı : 28903 YÖNETMELİK

4 Şubat 2014 SALI Resmî Gazete Sayı : 28903 YÖNETMELİK 4 Şubat 2014 SALI Resmî Gazete Sayı : 28903 YÖNETMELİK Sağlık Bakanlığından: SAĞLIK BAKANLIĞI SERTİFİKALI EĞİTİM YÖNETMELİĞİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç ve kapsam MADDE 1 (1) Bu

Detaylı

MODERN PENTATLON FEDERASYONU HAKEM, GÖZLEMCİ, TEMSİLCİ VE EĞİTİM GÖREVLİLERİ İLE DİĞER GÖREVLİLERE ÖDENECEK ÜCRET TALİMATI

MODERN PENTATLON FEDERASYONU HAKEM, GÖZLEMCİ, TEMSİLCİ VE EĞİTİM GÖREVLİLERİ İLE DİĞER GÖREVLİLERE ÖDENECEK ÜCRET TALİMATI MODERN PENTATLON FEDERASYONU HAKEM, GÖZLEMCİ, TEMSİLCİ VE EĞİTİM GÖREVLİLERİ İLE DİĞER GÖREVLİLERE ÖDENECEK ÜCRET TALİMATI TÜRKĠYE MODERN PENTATLON FEDERASYONU HAKEM, GÖZLEMCĠ, TEMSĠLCĠ VE EĞĠTĠM GÖREVLĠLERĠ

Detaylı

MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI OKUL ÖNCESİ EĞİTİM VE İLKÖĞRETİM KURUMLARI STANDARTLARI UYGULAMA YÖNERGESİ

MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI OKUL ÖNCESİ EĞİTİM VE İLKÖĞRETİM KURUMLARI STANDARTLARI UYGULAMA YÖNERGESİ MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI OKUL ÖNCESİ EĞİTİM VE İLKÖĞRETİM KURUMLARI STANDARTLARI UYGULAMA YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak, Tanımlar ve İlkeler Amaç MADDE 1- (1) Bu Yönergenin amacı, Millî Eğitim

Detaylı

15 Eylül 2013 PAZAR Resmî Gazete Sayı: 28766 YÖNETMELİK GEDİK ÜNİVERSİTESİ ASYA ÇALIŞMALARI UYGULAMA VE ARAŞTIRMA MERKEZİ YÖNETMELİĞİ BİRİNCİ BÖLÜM

15 Eylül 2013 PAZAR Resmî Gazete Sayı: 28766 YÖNETMELİK GEDİK ÜNİVERSİTESİ ASYA ÇALIŞMALARI UYGULAMA VE ARAŞTIRMA MERKEZİ YÖNETMELİĞİ BİRİNCİ BÖLÜM 15 Eylül 2013 PAZAR Resmî Gazete Sayı: 28766 Gedik Üniversitesinden: YÖNETMELİK GEDİK ÜNİVERSİTESİ ASYA ÇALIŞMALARI UYGULAMA VE ARAŞTIRMA MERKEZİ YÖNETMELİĞİ Amaç BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve

Detaylı

T.C. MĠLLÎ EĞĠTĠM BAKANLIĞI TEBLĠĞLER DERGĠSĠ

T.C. MĠLLÎ EĞĠTĠM BAKANLIĞI TEBLĠĞLER DERGĠSĠ T.C. MĠLLÎ EĞĠTĠM BAKANLIĞI TEBLĠĞLER DERGĠSĠ YAYIMLAR DAĠRESĠ BAġKANLIĞINCA AYDA BĠR ÇIKARILIR Ġlk ÇıkıĢ Tarihi: 09/01/1939 CĠLT: 71 AĞUSTOS 2008 SAYI: 2611 TALĠM VE TERBĠYE KURULU BAġKANLIĞI Karar Sayısı

Detaylı

SİİRT ÜNİVERSİTESİ EĞİTİM KOMİSYONU YÖNERGESİ. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar

SİİRT ÜNİVERSİTESİ EĞİTİM KOMİSYONU YÖNERGESİ. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar SİİRT ÜNİVERSİTESİ EĞİTİM KOMİSYONU YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç Madde 1- (1) Bu yönergenin amacı, Eğitim Komisyonunun yetki ve sorumluluklarına ilişkin çalışma esaslarını

Detaylı

T.C. MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI TEBLİĞLER DERGİSİ

T.C. MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI TEBLİĞLER DERGİSİ T.C. MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI TEBLİĞLER DERGİSİ YAYIMLAR DAİRESİ BAŞKANLIĞINCA AYDA BİR ÇIKARILIR İlk Çıkış Tarihi: 09/01/1939 CİLT: 69 ŞUBAT 2006 SAYI: 2581 TALİM VE TERBİYE KURULU BAŞKANLIĞI Karar Sayısı

Detaylı

T.C. KARTAL BELEDİYE BAŞKANLIĞI İSTANBUL

T.C. KARTAL BELEDİYE BAŞKANLIĞI İSTANBUL KARARIN ÖZÜ : Sivil Savunma Uzmanlığı nın Görev ve ÇalıĢma Yönetmeliği. TEKLİF : Sivil Savunma Uzmanlığı nın 31.03.2010 tarih, 2010/1043 sayılı teklifi. BAġKANLIK MAKAMI NA; Ġlgi: 18.03.2010 tarih ve 129

Detaylı

15 Nisan 2013 PAZARTESİ Resmî Gazete Sayı: 28619 YÖNETMELİK GEDİK ÜNİVERSİTESİ AVRUPA BİRLİĞİ UYGULAMA VE ARAŞTIRMA MERKEZİ YÖNETMELİĞİ BİRİNCİ BÖLÜM

15 Nisan 2013 PAZARTESİ Resmî Gazete Sayı: 28619 YÖNETMELİK GEDİK ÜNİVERSİTESİ AVRUPA BİRLİĞİ UYGULAMA VE ARAŞTIRMA MERKEZİ YÖNETMELİĞİ BİRİNCİ BÖLÜM 15 Nisan 2013 PAZARTESİ Resmî Gazete Sayı: 28619 Gedik Üniversitesinden: YÖNETMELİK GEDİK ÜNİVERSİTESİ AVRUPA BİRLİĞİ UYGULAMA VE ARAŞTIRMA MERKEZİ YÖNETMELİĞİ Amaç BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak

Detaylı

T.C. ESENLER BELEDĠYESĠ SOSYAL YARDIM ĠġLERĠ MÜDÜRLÜĞÜ ANNE ÇOCUK OYUN MERKEZĠ ÇALIġMA USÜL VE ESASLARI YÖNETMELĠĞĠ BĠRĠNCĠ BÖLÜM

T.C. ESENLER BELEDĠYESĠ SOSYAL YARDIM ĠġLERĠ MÜDÜRLÜĞÜ ANNE ÇOCUK OYUN MERKEZĠ ÇALIġMA USÜL VE ESASLARI YÖNETMELĠĞĠ BĠRĠNCĠ BÖLÜM T.C. ESENLER BELEDĠYESĠ SOSYAL YARDIM ĠġLERĠ MÜDÜRLÜĞÜ ANNE ÇOCUK OYUN MERKEZĠ ÇALIġMA USÜL VE ESASLARI YÖNETMELĠĞĠ BĠRĠNCĠ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Temel Ġlkeler Amaç MADDE 1 Bu yönetmeliğin amacı,

Detaylı

T.C. MĠLLÎ EĞĠTĠM BAKANLIĞI ĠSTANBUL ĠL MĠLLĠ EĞĠTĠM MÜDÜRLÜĞÜ

T.C. MĠLLÎ EĞĠTĠM BAKANLIĞI ĠSTANBUL ĠL MĠLLĠ EĞĠTĠM MÜDÜRLÜĞÜ T.C. MĠLLÎ EĞĠTĠM BAKANLIĞI ĠSTANBUL ĠL MĠLLĠ EĞĠTĠM MÜDÜRLÜĞÜ ÖZEL PROGRAM VE PROJE UYGULAYAN ĠMAM HATĠP LĠSELERĠNĠN BÜNYESĠNDE BULUNAN ĠMAM HATĠP ORTAOKULLARI YAZILI SINAV VE KAYIT ĠġLEMLERĠ BaĢvuru

Detaylı

T.C. FATSA BELEDİYESİ Evlendirme Memurluğu Görev Ve Çalışma Yönetmeliği

T.C. FATSA BELEDİYESİ Evlendirme Memurluğu Görev Ve Çalışma Yönetmeliği T.C. FATSA BELEDİYESİ Evlendirme Memurluğu 2016 Görev Ve Çalışma Yönetmeliği T.C. FATSA BELEDİYESİ Evlendirme Memurluğu GÖREV VE ÇALIŞMA YÖNETMELİĞİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç

Detaylı

ÖZEL EĞİTİM HAKKINDA KANUN HÜKMÜNDE KARARNAME

ÖZEL EĞİTİM HAKKINDA KANUN HÜKMÜNDE KARARNAME 857 ÖZEL EĞİTİM HAKKINDA KANUN HÜKMÜNDE KARARNAME Kanun Hükmünde Kar.nin Tarihi : 30/5/1997, No: 573 Yetki Kanununun Tarihi : 3/12/1996, No: 4216 Yayımlandığı R.G.Tarihi : 6/6/1997, No: 23011 (Mük.) V.Tertip

Detaylı

T.C. MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI ÖZEL EĞİTİM HİZMETLERİ YÖNETMELİĞİ. 573 Sayılı Özel Eğitim Hakkında KHK

T.C. MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI ÖZEL EĞİTİM HİZMETLERİ YÖNETMELİĞİ. 573 Sayılı Özel Eğitim Hakkında KHK T.C. MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI ÖZEL EĞİTİM HİZMETLERİ YÖNETMELİĞİ 573 Sayılı Özel Eğitim Hakkında KHK Amaç Madde 1-Bu Kanun Hükmünde Kararnamenin amacı; özel eğitim gerektiren bireylerin, Türk Millî Eğitiminin

Detaylı

T.C. LÜLEBURGAZ BELEDİYE BAŞKANLIĞI TESİSLER MÜDÜRLÜĞÜ GÖREV ve ÇALIŞMA YÖNETMELİĞİ BİRİNCİ BÖLÜM GENEL HÜKÜMLER

T.C. LÜLEBURGAZ BELEDİYE BAŞKANLIĞI TESİSLER MÜDÜRLÜĞÜ GÖREV ve ÇALIŞMA YÖNETMELİĞİ BİRİNCİ BÖLÜM GENEL HÜKÜMLER T.C. LÜLEBURGAZ BELEDİYE BAŞKANLIĞI TESİSLER MÜDÜRLÜĞÜ GÖREV ve ÇALIŞMA YÖNETMELİĞİ BİRİNCİ BÖLÜM GENEL HÜKÜMLER AMAÇ Madde 1: Bu yönetmeliğin amacı Lüleburgaz Belediyesi Tesisler Müdürlüğü nün kuruluş,

Detaylı

Değerli Okurlar; Bu çalıģmalarda emeği geçen çalıģma arkadaģlarıma teģekkür eder, hepinize saygılarımı sunarım. DENĠZ BÜLBÜL KURUM MÜDÜRÜ

Değerli Okurlar; Bu çalıģmalarda emeği geçen çalıģma arkadaģlarıma teģekkür eder, hepinize saygılarımı sunarım. DENĠZ BÜLBÜL KURUM MÜDÜRÜ ÖZEL EĞİTİM BÖLÜMÜ DENİZ BÜLBÜL KURUM MÜDÜRÜ FATMA ÜSTÜNDAĞ MÜDÜR YARDIMCISI BAŞAK EKİN KOTİL ÖZEL EĞİTİM BÖLÜM BAŞKANI SERDAR ÜLGER ÖZEL EĞİTİM ÖĞRETMENİ HASAN DOĞAN ÖZEL EĞİTİM ÖĞRETMENİ HAYRİYE BAYRAKTAR

Detaylı

YALOVA ÜNĠVERSĠTESĠ 2015 YILI TOPLULAġTIRILMIġ PROJELERĠN ALT PROJE SEÇĠMĠ VE ÖDENEK TAHSĠSĠ HAKKINDA USUL VE ESASLAR BĠRĠNCĠ BÖLÜM

YALOVA ÜNĠVERSĠTESĠ 2015 YILI TOPLULAġTIRILMIġ PROJELERĠN ALT PROJE SEÇĠMĠ VE ÖDENEK TAHSĠSĠ HAKKINDA USUL VE ESASLAR BĠRĠNCĠ BÖLÜM YALOVA ÜNĠVERSĠTESĠ 2015 YILI TOPLULAġTIRILMIġ PROJELERĠN ALT PROJE SEÇĠMĠ VE ÖDENEK TAHSĠSĠ HAKKINDA USUL VE ESASLAR BĠRĠNCĠ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Hukuki Dayanak ve Tanımlar Amaç Madde 1- Bu usul ve esasların

Detaylı

T.C. SAĞLIK BAKANLIĞI Tedavi Hizmetleri Genel Müdürlüğü. Sayı : B100THG0100002/3120 5603 22.03.2005....VALİLİĞİNE (İl Sağlık Müdürlüğü)

T.C. SAĞLIK BAKANLIĞI Tedavi Hizmetleri Genel Müdürlüğü. Sayı : B100THG0100002/3120 5603 22.03.2005....VALİLİĞİNE (İl Sağlık Müdürlüğü) T.C. SAĞLIK BAKANLIĞI Tedavi Hizmetleri Genel Müdürlüğü Sayı : B100THG0100002/3120 5603 22.03.2005 Konu: Kurumsal Performans Yönergesi...VALİLİĞİNE (İl Sağlık Müdürlüğü) GENELGE 2005/ 50 209 sayılı Sağlık

Detaylı

T.C. AĠLE VE SOSYAL POLĠTĠKALAR BAKANLIĞI Strateji GeliĢtirme BaĢkanlığı

T.C. AĠLE VE SOSYAL POLĠTĠKALAR BAKANLIĞI Strateji GeliĢtirme BaĢkanlığı SAYI : B.17.0.SGB- 0.11.00.00-840-971 06.02.2012 KONU: 2012 Mali Yılı Ödeneklerinin Kullanımı GENELGE 2012/ 02 Bakanlığımızın 2012 mali yılı bütçesinde yer alan merkez ve taģra teģkilatı kuruluģlarına

Detaylı

Resmî Gazete YÖNETMELİK

Resmî Gazete YÖNETMELİK 30 Ocak 2015 CUMA Resmî Gazete Sayı : 29252 YÖNETMELİK Sağlık Bakanlığından: AYAKTA TEġHĠS VE TEDAVĠ YAPILAN ÖZEL SAĞLIK KURULUġLARI HAKKINDA YÖNETMELĠKTE DEĞĠġĠKLĠK YAPILMASINA DAĠR YÖNETMELĠK MADDE 1

Detaylı

ÖZEL EĞİTİM HİZMETLERİNİN YÜRÜTÜLMESİNDE DİKKAT EDİLECEK HUSUSLAR

ÖZEL EĞİTİM HİZMETLERİNİN YÜRÜTÜLMESİNDE DİKKAT EDİLECEK HUSUSLAR ÖZEL EĞİTİM HİZMETLERİNİN YÜRÜTÜLMESİNDE DİKKAT EDİLECEK HUSUSLAR 1- İl/ilçe özel eğitim hizmetleri kurul kararının hangi durumlarda alınması gerekmektedir? Özel eğitim ihtiyacı olan bireylerin uygun eğitim

Detaylı

ANKARA SOSYAL BİLİMLER ÜNİVERSİTESİ AKADEMİK PERSONEL YURT İÇİ VE YURT DIŞI GÖREVLENDİRME YÖNERGESİ. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar

ANKARA SOSYAL BİLİMLER ÜNİVERSİTESİ AKADEMİK PERSONEL YURT İÇİ VE YURT DIŞI GÖREVLENDİRME YÖNERGESİ. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar ANKARA SOSYAL BİLİMLER ÜNİVERSİTESİ AKADEMİK PERSONEL YURT İÇİ VE YURT DIŞI GÖREVLENDİRME YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç MADDE 1 (1) Bu Yönergenin amacı, Ankara Sosyal Bilimler

Detaylı

TOROS ÜNĠVERSĠTESĠ ĠNGĠLĠZCE HAZIRLIK OKULU EĞĠTĠM ÖĞRETĠM VE SINAV YÖNERGESĠ

TOROS ÜNĠVERSĠTESĠ ĠNGĠLĠZCE HAZIRLIK OKULU EĞĠTĠM ÖĞRETĠM VE SINAV YÖNERGESĠ TOROS ÜNĠVERSĠTESĠ ĠNGĠLĠZCE HAZIRLIK OKULU EĞĠTĠM ÖĞRETĠM VE SINAV YÖNERGESĠ BĠRĠNCĠ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç MADDE 1 (1) Bu Yönergenin amacı; Toros Üniversitesi Ġngilizce hazırlık

Detaylı

AFETLERDE UYGULANACAK REHBERLİK VE PSİKOLOJİK DANIŞMA HİZMETLERİ YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM GENEL HÜKÜMLER. Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar

AFETLERDE UYGULANACAK REHBERLİK VE PSİKOLOJİK DANIŞMA HİZMETLERİ YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM GENEL HÜKÜMLER. Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar AFETLERDE UYGULANACAK REHBERLİK VE PSİKOLOJİK DANIŞMA HİZMETLERİ YÖNERGESİ Tebliğler Dergisi : EKİM 1999/2505 BİRİNCİ BÖLÜM GENEL HÜKÜMLER Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç Madde 1- Bu Yönergenin

Detaylı

DENİZLİ BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ KIRSAL HİZMETLER DAİRESİ BAŞKANLIĞI NIN TEŞKİLAT YAPISI VE ÇALIŞMA ESASLARINA DAİR YÖNETMELİK

DENİZLİ BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ KIRSAL HİZMETLER DAİRESİ BAŞKANLIĞI NIN TEŞKİLAT YAPISI VE ÇALIŞMA ESASLARINA DAİR YÖNETMELİK DENİZLİ BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ KIRSAL HİZMETLER DAİRESİ BAŞKANLIĞI NIN TEŞKİLAT YAPISI VE ÇALIŞMA ESASLARINA DAİR YÖNETMELİK BİRİNCİ BÖLÜM AMAÇ, KAPSAM, HUKUKİ DAYANAK, TANIMLAR Amaç MADDE 1- (1) Bu yönetmeliğin

Detaylı

DENİZLİ BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ MUHTARLIK İŞLERİ DAİRESİ BAŞKANLIĞININ TEŞKİLAT YAPISI VE ÇALIŞMA ESASLARINA DAİR YÖNETMELİK

DENİZLİ BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ MUHTARLIK İŞLERİ DAİRESİ BAŞKANLIĞININ TEŞKİLAT YAPISI VE ÇALIŞMA ESASLARINA DAİR YÖNETMELİK DENİZLİ BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ MUHTARLIK İŞLERİ DAİRESİ BAŞKANLIĞININ TEŞKİLAT YAPISI VE ÇALIŞMA ESASLARINA DAİR YÖNETMELİK BİRİNCİ BÖLÜM AMAÇ, KAPSAM, HUKUKİ DAYANAK, TANIMLAR Amaç MADDE 1- (1) Bu yönetmeliğin

Detaylı

ANKARA ÇOCUK DOSTU ġehġr PROJESĠ UYGULAMA, GÖREV VE ÇALIġMA YÖNERGESĠ BĠRĠNCĠ BÖLÜM AMAÇ, KAPSAM, DAYANAK VE TANIMLAR

ANKARA ÇOCUK DOSTU ġehġr PROJESĠ UYGULAMA, GÖREV VE ÇALIġMA YÖNERGESĠ BĠRĠNCĠ BÖLÜM AMAÇ, KAPSAM, DAYANAK VE TANIMLAR Amaç ANKARA ÇOCUK DOSTU ġehġr PROJESĠ UYGULAMA, GÖREV VE ÇALIġMA YÖNERGESĠ BĠRĠNCĠ BÖLÜM AMAÇ, KAPSAM, DAYANAK VE TANIMLAR Madde 1- Ankara Çocuk Dostu ġehir Projesinin amacı Ankara yı; Çocuk Hakları SözleĢmesini

Detaylı

İÇİŞLERİ BAKANLIĞI NÜFUS VE VATANDAŞLIK İŞLERİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ NÜFUS ŞEFLİKLERİNİN KURULUŞUNA VE GÖREVLERİNE İLİŞKİN YÖNERGE

İÇİŞLERİ BAKANLIĞI NÜFUS VE VATANDAŞLIK İŞLERİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ NÜFUS ŞEFLİKLERİNİN KURULUŞUNA VE GÖREVLERİNE İLİŞKİN YÖNERGE İÇİŞLERİ BAKANLIĞI NÜFUS VE VATANDAŞLIK İŞLERİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ NÜFUS ŞEFLİKLERİNİN KURULUŞUNA VE GÖREVLERİNE İLİŞKİN YÖNERGE BİRİNCİ BÖLÜM Genel Hükümler Amaç Madde 1- (1) Nüfus yoğunluğu ve buna bağlı

Detaylı

T.C. GAZĠANTEP ÜNĠVERSĠTESĠ SAĞLIK HĠZMETLERĠ MESLEK YÜKSEKOKULU MESLEKĠ UYGULAMA YÖNERGESĠ. BĠRĠNCĠ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar

T.C. GAZĠANTEP ÜNĠVERSĠTESĠ SAĞLIK HĠZMETLERĠ MESLEK YÜKSEKOKULU MESLEKĠ UYGULAMA YÖNERGESĠ. BĠRĠNCĠ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar T.C. GAZĠANTEP ÜNĠVERSĠTESĠ SAĞLIK HĠZMETLERĠ MESLEK YÜKSEKOKULU MESLEKĠ UYGULAMA YÖNERGESĠ BĠRĠNCĠ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç ve Kapsam MADDE 1- Yönergenin amacı, Gaziantep Üniversitesi

Detaylı

ÇALIġANLARIN Ġġ SAĞLIĞI VE GÜVENLĠĞĠ EĞĠTĠMLERĠNĠN USUL VE ESASLARI HAKKINDA YÖNETMELĠK TASLAĞI. BĠRĠNCĠ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar

ÇALIġANLARIN Ġġ SAĞLIĞI VE GÜVENLĠĞĠ EĞĠTĠMLERĠNĠN USUL VE ESASLARI HAKKINDA YÖNETMELĠK TASLAĞI. BĠRĠNCĠ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığından: ÇALIġANLARIN Ġġ SAĞLIĞI VE GÜVENLĠĞĠ EĞĠTĠMLERĠNĠN USUL VE ESASLARI HAKKINDA YÖNETMELĠK TASLAĞI BĠRĠNCĠ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç MADDE 1 -

Detaylı