MODÜL2 TANITIMLARI. MESLEKİ ve TEKNİK EĞİTİM ALAN ve DAL BURSA İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ BURSA TEMEL EĞİTİM SONRASI KARİYER DANIŞMANLIĞI PROJESİ

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "MODÜL2 TANITIMLARI. MESLEKİ ve TEKNİK EĞİTİM ALAN ve DAL BURSA İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ BURSA TEMEL EĞİTİM SONRASI KARİYER DANIŞMANLIĞI PROJESİ"

Transkript

1 MODÜL2 ORTAÖĞRETİM KURUMLARI TANITIMI BURSA İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ BURSA TEMEL EĞİTİM SONRASI KARİYER DANIŞMANLIĞI PROJESİ MESLEKİ ve TEKNİK EĞİTİM ALAN ve DAL 1 TANITIMLARI Geleceğiniz, geleceğimizdir

2 PROJE TANITIMI Bursa temel eğitim sonrası kariyer danışmanlığı projesi; Bursa İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından Geleceğiniz, geleceğimizdir fikrinden hareketle temel eğitimden ortaöğretime uzanan bu süreçlere ilişkin tanıtım, bilgilendirme, ilişkilendirme iş ve işlemlerine genişlik kazandırmak, birliktelik sağlamak, bilgi dağınıklığını ortadan kaldırmak, kılavuzluk ve kaynaklık etmek amacıyla geliştirilmiştir. Bu bağlamda Bursa Temel Eğitim Sonrası Kariyer Danışmanlığı Projesinin hedef kitlesi ortaokullardır. Proje yapı olarak dört temel modülden oluşmaktadır: Merkezi ortak sınav temel bilgiler modülü Ortaöğretim kurumları tanıtım modülü Destek süreçleri modülü Tercih süreçleri modülü Modüller içerik ve zamanlama olarak birbirini izleyen, tamamlayan ve kapsayan bir yapı içermektedir. Bu bağlamda her modül için içeriğine ve amacına ilişkin kaynaklar (Kitapçık, sunu, yazılım v.b.) geliştirilmiştir.

3 Modül 1 Merkezi Ortak Sınav Temel Bilgiler Modülü ŞUAN PROJENİN NERESİNDESİNİZ? Modül 2 Ortaöğretim Kurumları Tanıtım Modülü Modül 3 Destek Süreçleri Modülü Modül 4 Tercih Süreçleri Modülü 1. TEOG Genel Esasları 2. TEOG Değerlendirmesine İlişkin Esaslar 3. Özel Eğitime İhtiyacı Olan Öğrencilere İlişkin Esaslar 1. Temel Eğitim Sonrası Ortaöğretim Eğitim Seçenekleri 2. Fen Liseleri Tanıtımı 3. Sosyal Bilimler Liseleri Tanıtımı 4. Anadolu İmam Hatip Liseleri Tanıtımı 5. Anadolu Liseleri Tanıtımı Kitabı 6. Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Tanıtımı 7. Güzel Sanatlar ve Spor Liseleri Tanıtımı 8. Özel Eğitim Okul ve Kurumları Tanıtımı 9. Mesleki Eğitim Merkezleri Tanıtımı 10. Açık Öğretim Kurumları Tanıtımı 11. Temel ve özel liseler Tanıtımı 12. Mesleki ve Teknik Eğitim Alanları 1. Öğrenme Nedir Ve Nasıl Gerçekleşir? 2. Bellek Sistemi ve Geliştirme Yolları 3. Dikkat ve Konsantrasyon 4. Verimli Ders Çalışmayı Etkileyen Faktörler 5. Verimli Ders Çalışmayı Kolaylaştıran Yöntemler 6. Amaç Belirleme ve Motivasyon 7. Zaman Yönetimi ve Planlı Çalışma 8. Sınav Stratejileri ve Test Çözme Teknikleri 9. Sınav Kaygısı ve Başetme Yolları 10. Nefes ve Gevşeme Egzersizleri 11. Meslek Seçimi Ve Önemi 1. Tercih Süreçleri Genel Tanıtım

4 Bursa Temel Eğitim Sonrası Kariyer Danışmanlığı Projesi aşağıda belirtilen komisyon tarafından Bursa İl Milli Eğitim Müdürlüğü adına yazılmıştır VELİ SARIKAYA Bursa İl Milli Eğitim Müdürü ARZU AYYILDIZ Bursa İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı MEHMET KÖYLÜ KEMAL AKAR ZAFER AĞAOĞLU HÜSEYİN İCAL Y. FIRAT ERKEK İLHAN SARIGÜL ERHAN AĞBABA Bursa İl Milli Eğitim Müdürlüğü Temel Eğitim Şubesi Proje Koordinatörü Bursa İl Milli Eğitim Fatih Projesi İl Eğitmeni Nilüfer Zekai Gümüşdiş Ortaokulu Müdürü Osmangazi Şehit Deniz Piyade Er Tahsin Şen Ortaokulu Müdürü Yıldırım Şehit Piyade Er Rahim Keskin Ortaokulu Müdürü Nilüfer Abdurrahman Vardar Ortaokulu Müdürü Osmangazi Hamitler Adnan Türkay Ortaokulu Rehber Öğretmeni ve Psikolojik Danışmanı ENİSE CANTAŞ GÖKAY MUTLU İBRAHİM İBRAM GÜLŞAH ER Yıldırım Rehberlik Araştırma Merkezi Rehber Öğretmeni ve Psikolojik Danışmanı Nilüfer Zekai Gümüşdiş Ortaokulu Rehber Öğretmeni ve Psikolojik Danışmanı Nilüfer Abdurrahman Vardar Ortaokulu Rehber Öğretmeni ve Psikolojik Danışmanı Nilüfer Karamehmet Ortaokulu Rehber Öğretmeni ve Psikolojik Danışmanı SEVAL ULVİYE AKYOL Nilüfer Dilek Özer Ortaokulu Rehber Öğretmeni ve Psikolojik Danışmanı SERAP ÖZÜDOĞRU Nilüfer Süleyman Cura Ortaokulu Rehber Öğretmeni ve Psikolojik Danışmanı

5 ADALET Adalet alanı altında yer alan Zabıt Kâtipliği ile İnfaz ve Koruma dallarının yeterliklerini kazandırmaya yönelik Adalet Bakanlığı merkez teşkilatı ile adli ve idari yargı sistemi içerisinde yer alan tüm mahkemelerdeki yazı işlemleri, ceza infaz kurumları ve tutukevlerinde güvenliği sağlama, tutuklu ve hükümlüler ile ilgili işlemleri yapmaya yönelik eğitim ve öğretim verilen alandır.

6 ADALET Alanın Altında Yer Alan Dallar Zabıt Kâtipliği, İnfaz ve Koruma dallarında eğitim verilmektedir.

7 ADALET Eğitim ve Kariyer İmkânları Lise öğrenimlerini bu alanda tamamlayan ve diploma almaya hak kazanan öğrenciler, alanının devamı niteliğindeki programların veya bu alana en yakın programların uygulandığı meslek yüksekokuluna sınavsız geçiş yapabilir ve meslek yüksekokullarını başarıyla bitirenler ÖSYM tarafından yapılan Dikey Geçiş Sınavı nda başarılı oldukları takdirde, alanları ile ilgili dört yıllık fakültelerde de öğrenim görebilirler. Ayrıca YGS ve LYS sınavında başarılı olanlar diğer yükseköğrenim kurumlarını tercih edebilirler.

8 ADALET Zabıt Kâtipliği dalından mezun olanlar; ilk derece (hukuk, ceza, idare ve vergi) mahkemeleri, bölge (adliye ve idare) mahkemeleri, yüksek mahkemeler, Adalet Bakanlığı (merkez ve taşra) teşkilatı, cumhuriyet başsavcılıkları, ceza infaz (cezaevi ve tutukevleri) kurumlarında istihdam edilirken yüksek seçim ve seçim kurulları ile noterlikler, hukuk ve avukatlık büroları, bankalar ve sigorta şirketleri ile kamu ve özel kurumların hukuk ile ilgili birimlerinde de iş bulabilmektedirler.

9 ADALET İnfaz ve Koruma dalından mezun olanlar; Adalet Bakanlığı (merkez ve taşra) teşkilatı, cumhuriyet başsavcılıkları, ceza infaz (cezaevi ve tutukevleri) kurumlarında istihdam edilirken özel güvenlik şirketleri ile kamu ve özel kurumların güvenlik ile ilgili birimlerinde de iş bulabilmektedirler.

10 ADALET Eğitim Öğretim Yılı Bursa da Bu Alanın Olduğu Mesleki ve Teknik Anadolu Liseleri İlçe Okul Adı 1 Orhaneli Ahmet Necati Yılmaz Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi 2 Osmangazi Hamitler TOKİ Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi

11 AİLE VE TÜKETİCİ HİZMETLERİ Ev ve kurum hizmetleri elemanının sahip olması gereken aile kaynaklarını planlama, konut edinme, düzenleme işlemlerini yürütme, ev işlerini yapma, değişen toplum ve aile yapısını inceleme, çeşitli yemekleri ve hamur işlerini hazırlama, yemeklerin servisini yapma yeterliklerini kazandırmaya yönelik eğitim ve öğretim verilen alandır.

12 AİLE VE TÜKETİCİ HİZMETLERİ Alanın Altında Yer Alan Dallar Ev ve Kurum Hizmetleri, Tüketici Hizmetleri, Sosyal Destek Hizmetleri, Çevre Hizmetleri dallarında eğitim verilmektedir.

13 AİLE VE TÜKETİCİ HİZMETLERİ Eğitim ve Kariyer İmkânları Lise öğrenimlerini bu alanda tamamlayan ve diploma almaya hak kazanan öğrenciler, alanının devamı niteliğindeki programların veya bu alana en yakın programların uygulandığı meslek yüksekokuluna sınavsız geçiş yapabilir ve meslek yüksekokullarını başarıyla bitirenler ÖSYM tarafından yapılan Dikey Geçiş Sınavı nda başarılı oldukları takdirde, alanları ile ilgili dört yıllık fakültelerde de öğrenim görebilirler. Ayrıca YGS ve LYS sınavında başarılı olanlar diğer yükseköğrenim kurumlarını tercih edebilirler.,

14 AİLE VE TÜKETİCİ HİZMETLERİ Aile ve Tüketici Hizmetlerinden mezun olanlar, toplumsal yaşam içerisinde sorun yaşayan bireylerin sosyal yaşamlarını iyileştirmeye yönelik çalışma yapan kurum ve kuruluşlarda, yerel yönetimlerde, sosyal destek veren kişi ve ailelerin yaşam kalitesini yükselten, tüketicinin faal korunmasına ve bilinçlenmesine yönelik çalışmalar yapan sağlıklı ve verimli bir çevre oluşturmayı hedefleyen çeşitli kamu kurum ve kuruluşlarında iş imkânları bulabilirler veya kendi işyerlerini açabilirler.

15 AİLE VE TÜKETİCİ HİZMETLERİ Eğitim Öğretim Yılı Bursa da Bu Alanın Olduğu Mesleki ve Teknik Anadolu İlçe Okul Adı Bursa da bu alanın açık olduğu bir lise bulunmamaktadır. Bu alan ilgili yönetmelikte belirtilen şartlar sağlanırsa ve MEB onaylarsa açılabilir.

16 AYAKKABI VE SARACİYE TEKNOLOJİSİ Ayakkabıcılık; deri, tekstil, metal ve plastik gibi birçok alanlarla ilişkilidir. Ayakkabıcılıkta; ayakkabı, bot, terlik vb. üretilirken saraciyede çeşitli türde çanta, cüzdan, kemer, avcılık ve spor malzemeleri, dosyalık, kalemlik, bloknot ve ajanda gibi büro malzemeleri de üretilmektedir.

17 AYAKKABI VE SARACİYE TEKNOLOJİSİ Alanın Altında Yer Alan Dallar Ayakkabı Modelistliği, Ayakkabı Üretimi, Saraciye Modelistliği, Saraciye Üretimi dallarında eğitim verilmektedir.

18 AYAKKABI VE SARACİYE TEKNOLOJİSİ Eğitim ve Kariyer İmkânları Lise öğrenimlerini bu alanda tamamlayan ve diploma almaya hak kazanan öğrenciler, alanının devamı niteliğindeki programların veya bu alana en yakın programların uygulandığı meslek yüksekokuluna sınavsız geçiş yapabilir ve meslek yüksekokullarını başarıyla bitirenler ÖSYM tarafından yapılan Dikey Geçiş Sınavı nda başarılı oldukları takdirde, alanları ile ilgili dört yıllık fakültelerde de öğrenim görebilirler. Ayrıca YGS ve LYS sınavında başarılı olanlar diğer yükseköğrenim kurumlarını tercih edebilirler.

19 AYAKKABI VE SARACİYE TEKNOLOJİSİ Ayakkabı ve Saraciye Teknolojisi alanında çalışmak isteyenler, özel sektördeki ayakkabı ve saraciye üretim işletmelerinde çalışabilirler.

20 AYAKKABI VE SARACİYE TEKNOLOJİSİ Eğitim Öğretim Yılında Bursa da Bu Alanın Olduğu Mesleki ve Teknik Anadolu Liseleri İlçe Okul Adı Bursa da bu alanın açık olduğu bir lise bulunmamaktadır. Bu alan ilgili yönetmelikte belirtilen şartlar sağlanırsa ve MEB onaylarsa açılabilir.

21 BİLİŞİM TEKNOLOJİLERİ Bilişim Teknolojileri alanı, bilgisayar sistemlerinin yazılım ve donanım kurulumu yanında alanın altında yer alan Ağ İşletmenliği, Bilgisayar Teknik Servisi, Veri tabanı Programcılığı ve Web Programcılığı dallarının yeterliklerini kazandırmaya yönelik eğitim ve öğretim verilen alandır. Teknoloji hızla ilerledikçe Bilişim Teknolojileri alanına olan ihtiyaç daha da artmaya başlamıştır.

22 BİLİŞİM TEKNOLOJİLERİ Alanın Altında Yer Alan Dallar Ağ İşletmenliği, Bilgisayar Teknik Servisi, Web Programcılığı, Veri Tabanı Programcılığı dallarında eğitim verilmektedir.

23 BİLİŞİM TEKNOLOJİLERİ Eğitim ve Kariyer İmkanları Lise öğrenimlerini bu alanda tamamlayan ve diploma almaya hak kazanan öğrenciler, alanının devamı niteliğindeki programların veya bu alana en yakın programların uygulandığı meslek yüksekokuluna sınavsız geçiş yapabilir ve meslek yüksekokullarını başarıyla bitirenler ÖSYM tarafından yapılan Dikey Geçiş Sınavı nda başarılı oldukları takdirde, alanları ile ilgili dört yıllık fakültelerde de öğrenim görebilirler. Ayrıca YGS ve LYS sınavında başarılı olanlar diğer yükseköğrenim kurumlarını tercih edebilirler.

24 BİLİŞİM TEKNOLOJİLERİ Ağ işletmenleri, bilgisayar satış ve teknik destek firmaları, bankalar, sigorta şirketleri, ticari kuruluşlar, internet servis sağlayıcıları, internet yayıncılık şirketleri, radyo televizyon şirketleri, araştırma şirketleri, borsalar, ulaştırma, lojistik firmaları ve hizmet sektöründe yer alan kamu kuruluşlarında geniş iş imkânlarına sahiptir.

25 BİLİŞİM TEKNOLOJİLERİ Eğitim Öğretim Yılında Bursa da Bu Alanın Olduğu Mesleki ve Teknik Anadolu Liseleri İlçe Okul Adı 1 Gemlik Gemlik Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi 2 Gemlik Koza Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi 3 Gemlik Atatepe Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi 4 Gürsu Zuhal (Dörtçelik) Şenipek Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi 5 Gürsu Ticaret ve Sanayi Odası Gürsu Mesleki ve Teknik Anadolu L. 6 İnegöl Dörtçelik Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi 7 İnegöl Hacı Sevim Yıldız-1 Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi 8 İznik Eşrefzade Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi 9 İznik İznik Çok Programlı Anadolu Lisesi 10 Karacabey İMKB Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi

26 BİLİŞİM TEKNOLOJİLERİ 11 Karacabey Karacabey Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi 12 Karacabey Sadık Yılmaz Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi 13 Keles Keles Çok Programlı Anadolu Lisesi 14 Kestel Bursa Çimento Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi 15 Mudanya Mudanya Dörtçelik Mesleki ve Teknik Eğitim Merkezi 16 Mustafakemalpaşa Lalaşahinpaşa Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi 17 Mustafakemalpaşa Mustafakemalpaşa Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi 18 Mustafakemalpaşa Nilüfer Hatun Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi 19 Nilüfer Görükle Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi 20 Nilüfer İslam Uyar Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi

27 BİLİŞİM TEKNOLOJİLERİ 21 Nilüfer M. Kemal Coşkunöz Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi 22 Nilüfer Nur-Hayati Kurtcan Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi 23 Nilüfer Otomotiv Endüstrisi İhracatçıları Birliği Mesleki ve Tek A. L. 24 Orhaneli Ahmet Necati Yılmaz Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi 25 Orhangazi Erenler Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi 26 Orhangazi Orhangazi Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi 27 Osmangazi Ali Osman Sönmez Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi 28 Osmangazi Demirtaşpaşa Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi 29 Osmangazi Osmangazi Kırcılar Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi 30 Osmangazi Ovaakça Şarık Tara Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi

28 BİLİŞİM TEKNOLOJİLERİ 31 Osmangazi Tophane Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi 32 Osmangazi Zübeyde Hanım Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi 33 Osmangazi Ergin Ağaç Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi 34 Osmangazi Hamitler TOKİ Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi 35 Osmangazi Osmangazi İMKB Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi 36 Osmangazi Öztimurlar Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi 37 Osmangazi Fatih Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi 38 Yenişehir İlhan Oğuz Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi 39 Yenişehir Yenişehir Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi 40 Yıldırım Yıldırım Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi

29 BİLİŞİM TEKNOLOJİLERİ 41 Yıldırım Mımar Sınan Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi 42 Yıldırım Şht. Ögrt. Kubilay Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi 43 Yıldırım Yeşilyayla Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi 44 Yıldırım Yıldırım Beyazıt İMKB Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi

30 BİYOMEDİKAL CİHAZ TEKNOLOJİLERİ Biyomedikal Cihaz Teknolojileri alanı, altında yer alan Tıbbi Görüntüleme Sistemleri, Tıbbi Laboratuvar ve Hasta Dışı Uygulama Cihazları, Yaşam Destek ve Tedavi Cihazları, Fizyolojik Sinyal İzleme Teşhis ve Kayıt Cihazları dallarının yeterliklerini kazandırmaya yönelik eğitim ve öğretim verilen alandır. Tıp alanında gelişmelerle teşhis ve tedavide cihazların kullanımı ve gerekliliği artmış, doğal olarak da bu durum, cihazların kullanımlarının dünya çapında yaygınlaştırılması taleplerini de artırmıştır.

31 BİYOMEDİKAL CİHAZ TEKNOLOJİLERİ Alanın Altında Yer Alan Dallar Tıbbi Görüntüleme Sistemleri, Tıbbi Laboratuvar ve Hasta Dışı Uygulama Cihazları, Yaşam Destek ve Tedavi Cihazları, Fizyolojik Sinyal İzleme Teşhis ve Kayıt Cihazları dallarında eğitim verilmektedir.

32 BİYOMEDİKAL CİHAZ TEKNOLOJİLERİ Eğitim ve Kariyer İmkanları Lise öğrenimlerini bu alanda tamamlayan ve diploma almaya hak kazanan öğrenciler, alanının devamı niteliğindeki programların veya bu alana en yakın programların uygulandığı meslek yüksekokuluna sınavsız geçiş yapabilir ve meslek yüksekokullarını başarıyla bitirenler ÖSYM tarafından yapılan Dikey Geçiş Sınavı nda başarılı oldukları takdirde, alanları ile ilgili dört yıllık fakültelerde de öğrenim görebilirler. Ayrıca YGS ve LYS sınavında başarılı olanlar diğer yükseköğrenim kurumlarını tercih edebilirler.

33 BİYOMEDİKAL CİHAZ TEKNOLOJİLERİ Eğitimini tamamlayarak iş hayatında gerekli yeterlilikleri kazanan meslek elemanları, Biyomedikal cihaz teknolojileri ile ilgili işletmelerde kariyer yapabilir.

34 BİYOMEDİKAL CİHAZ TEKNOLOJİLERİ Eğitim Öğretim Yılında Bursa da Bu Alanın Olduğu Mesleki ve Teknik Anadolu Liseleri İlçe Okul Adı 1 Nilüfer M. Kemal Coşkunöz Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi 2 Orhangazi Erenler Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi

35 BÜRO YÖNETİMİ Büro yönetimi; günlük işler, dava hizmetleri, ofis yönetimi, iletişim, bildirimler ve ödemeler, ofis makineleri, sunum, toplantı ve seyahat hizmetleri ile ilgili bilgi ve becerileri kazandırmaya yönelik eğitim ve öğretim verilen alandır. Büro otomasyonu, büro hizmetlerinde işlerin elektronik makineler ve bilgisayarlarla yapılması ve yine sonuçlarının bilgisayarlarla denetlenmesi olarak tanımlanmaktadır. Büro otomasyon araçları, başta bilgisayar olmak üzere telefon, faks, teleks gibi iletişim araçlarıyla birlikte daktilo, fotokopi gibi araçlardır.

36 BÜRO YÖNETİMİ Alanın Altında Yer Alan Dallar Hukuk Sekreterliği, Ticaret Sekreterliği, Yönetici Sekreterliği dallarında eğitim verilmektedir.

37 BÜRO YÖNETİMİ Eğitim ve Kariyer İmkanları Lise öğrenimlerini bu alanda tamamlayan ve diploma almaya hak kazanan öğrenciler, alanının devamı niteliğindeki programların veya bu alana en yakın programların uygulandığı meslek yüksekokuluna sınavsız geçiş yapabilir ve meslek yüksekokullarını başarıyla bitirenler ÖSYM tarafından yapılan Dikey Geçiş Sınavı nda başarılı oldukları takdirde, alanları ile ilgili dört yıllık fakültelerde de öğrenim görebilirler. Ayrıca YGS ve LYS sınavında başarılı olanlar diğer yükseköğrenim kurumlarını tercih edebilirler.

38 BÜRO YÖNETİMİ Özel sektör ve kamu kuruluşlarında, hastane, belediye, dernek, oda, baro gibi kurumların ilgili bölümlerinde istihdam edilirler. Ayrıca hukuk, hekimlik, mühendislik, mimarlık bürolarının temel ihtiyacı olan sekreterlik görevlerini en iyi şekilde yapabilecek elemanlardır.

39 BÜRO YÖNETİMİ Eğitim Öğretim Yılında Bursa da Bu Alanın Olduğu Mesleki ve Teknik Anadolu Liseleri İlçe Okul Adı 1 Gemlik Atatepe Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi 2 Gürsu Latif Dörtçelik Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi 3 İnegöl Saime Sultan Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi 4 İnegöl Yunus Emre Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi 5 İnegöl Hacı Sevim Yıldız-3 Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi 6 Karacabey Sadık Yılmaz Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi 7 Mustafakemalpaşa Lalaşahinpaşa Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi 8 Nilüfer İslam Uyar Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi 9 Nilüfer Nur-Hayati Kurtcan Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi 10 Orhangazi Orhangazi Çok Programlı Anadolu Lisesi

40 BÜRO YÖNETİMİ 11 Osmangazi Osmangazi Kırcılar Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi 12 Osmangazi Osmangazi Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi 13 Osmangazi Ergin Ağaç Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi 14 Yıldırım Yıldırım Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi

41 BAŞARILAR BURSA İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ

MODÜL2 MESLEKİ EĞİTİM MERKEZLERİ KURUM TANITIMLARI BURSA İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ BURSA TEMEL EĞİTİM SONRASI KARİYER DANIŞMANLIĞI PROJESİ

MODÜL2 MESLEKİ EĞİTİM MERKEZLERİ KURUM TANITIMLARI BURSA İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ BURSA TEMEL EĞİTİM SONRASI KARİYER DANIŞMANLIĞI PROJESİ MODÜL2 ORTAÖĞRETİM KURUMLARI TANITIMI BURSA İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ BURSA TEMEL EĞİTİM SONRASI KARİYER DANIŞMANLIĞI PROJESİ MESLEKİ EĞİTİM MERKEZLERİ KURUM TANITIMLARI Geleceğiniz, geleceğimizdir http://bursa.meb.gov.tr/oges

Detaylı

FEN LİSELERİ KURUM TANITIMLARI

FEN LİSELERİ KURUM TANITIMLARI MODÜL2 ORTAÖĞRETİM KURUMLARI TANITIMI BURSA İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ BURSA TEMEL EĞİTİM SONRASI KARİYER DANIŞMANLIĞI PROJESİ FEN LİSELERİ KURUM TANITIMLARI Geleceğiniz, geleceğimizdir http://bursa.meb.gov.tr/oges

Detaylı

MODÜL2 ANADOLU İMAM HATİP LİSELERİ KURUM TANITIMLARI BURSA İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ ORTAÖĞRETİM KURUMLARI TANITIMI

MODÜL2 ANADOLU İMAM HATİP LİSELERİ KURUM TANITIMLARI BURSA İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ ORTAÖĞRETİM KURUMLARI TANITIMI MODÜL2 ORTAÖĞRETİM KURUMLARI TANITIMI BURSA İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ BURSA TEMEL EĞİTİM SONRASI KARİYER DANIŞMANLIĞI PROJESİ ANADOLU İMAM HATİP LİSELERİ KURUM TANITIMLARI Geleceğiniz, geleceğimizdir http://bursa.meb.gov.tr/oges

Detaylı

ÖZEL EĞİTİM OKUL ve KURUM TANITIMLARI MODÜL2 BURSA İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ BURSA TEMEL EĞİTİM SONRASI KARİYER DANIŞMANLIĞI PROJESİ

ÖZEL EĞİTİM OKUL ve KURUM TANITIMLARI MODÜL2 BURSA İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ BURSA TEMEL EĞİTİM SONRASI KARİYER DANIŞMANLIĞI PROJESİ MODÜL2 ORTAÖĞRETİM KURUMLARI TANITIMI BURSA İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ BURSA TEMEL EĞİTİM SONRASI KARİYER DANIŞMANLIĞI PROJESİ ÖZEL EĞİTİM OKUL ve KURUM TANITIMLARI Geleceğiniz, geleceğimizdir http://bursa.meb.gov.tr/oges

Detaylı

MODÜL2 TANITIMLARI. MESLEKİ ve TEKNİK EĞİTİM ALAN ve DAL BURSA İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ BURSA TEMEL EĞİTİM SONRASI KARİYER DANIŞMANLIĞI PROJESİ

MODÜL2 TANITIMLARI. MESLEKİ ve TEKNİK EĞİTİM ALAN ve DAL BURSA İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ BURSA TEMEL EĞİTİM SONRASI KARİYER DANIŞMANLIĞI PROJESİ MODÜL2 ORTAÖĞRETİM KURUMLARI TANITIMI BURSA İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ BURSA TEMEL EĞİTİM SONRASI KARİYER DANIŞMANLIĞI PROJESİ MESLEKİ ve TEKNİK EĞİTİM ALAN ve DAL 9 TANITIMLARI Geleceğiniz, geleceğimizdir

Detaylı

MODÜL2. MESLEKİ ve TEKNİK AÇIK ÖĞRETİM OKULU TANITIMI BURSA İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ BURSA TEMEL EĞİTİM SONRASI KARİYER DANIŞMANLIĞI PROJESİ

MODÜL2. MESLEKİ ve TEKNİK AÇIK ÖĞRETİM OKULU TANITIMI BURSA İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ BURSA TEMEL EĞİTİM SONRASI KARİYER DANIŞMANLIĞI PROJESİ MODÜL2 ORTAÖĞRETİM KURUMLARI TANITIMI BURSA İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ BURSA TEMEL EĞİTİM SONRASI KARİYER DANIŞMANLIĞI PROJESİ MESLEKİ ve TEKNİK AÇIK ÖĞRETİM OKULU TANITIMI Geleceğiniz, geleceğimizdir http://bursa.meb.gov.tr/oges

Detaylı

MODÜL2 TANITIMLARI. MESLEKİ ve TEKNİK EĞİTİM ALAN ve DAL BURSA İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ BURSA TEMEL EĞİTİM SONRASI KARİYER DANIŞMANLIĞI PROJESİ

MODÜL2 TANITIMLARI. MESLEKİ ve TEKNİK EĞİTİM ALAN ve DAL BURSA İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ BURSA TEMEL EĞİTİM SONRASI KARİYER DANIŞMANLIĞI PROJESİ MODÜL2 ORTAÖĞRETİM KURUMLARI TANITIMI BURSA İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ BURSA TEMEL EĞİTİM SONRASI KARİYER DANIŞMANLIĞI PROJESİ MESLEKİ ve TEKNİK EĞİTİM ALAN ve DAL 6 TANITIMLARI Geleceğiniz, geleceğimizdir

Detaylı

FEN LİSELERİ GENEL TANITIM

FEN LİSELERİ GENEL TANITIM MODÜL2 ORTAÖĞRETİM KURUMLARI TANITIMI BURSA İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ BURSA TEMEL EĞİTİM SONRASI KARİYER DANIŞMANLIĞI PROJESİ FEN LİSELERİ GENEL TANITIM Geleceğiniz, geleceğimizdir http://bursa.meb.gov.tr/oges

Detaylı

MODÜL2. ÖZEL EĞİTİM OKUL ve KURUM TANITIMLARI GENEL TANITIM BURSA İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ BURSA TEMEL EĞİTİM SONRASI KARİYER DANIŞMANLIĞI PROJESİ

MODÜL2. ÖZEL EĞİTİM OKUL ve KURUM TANITIMLARI GENEL TANITIM BURSA İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ BURSA TEMEL EĞİTİM SONRASI KARİYER DANIŞMANLIĞI PROJESİ MODÜL2 ORTAÖĞRETİM KURUMLARI TANITIMI BURSA İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ BURSA TEMEL EĞİTİM SONRASI KARİYER DANIŞMANLIĞI PROJESİ ÖZEL EĞİTİM OKUL ve KURUM TANITIMLARI GENEL TANITIM Geleceğiniz, geleceğimizdir

Detaylı

BURSA İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ. BURSA TEMEL EĞİTİM SONRASI KARİYER DANIŞMANLIĞI PROJESİ http://bursa.meb.gov.tr/oges

BURSA İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ. BURSA TEMEL EĞİTİM SONRASI KARİYER DANIŞMANLIĞI PROJESİ http://bursa.meb.gov.tr/oges MERKEZİ ORTAK SINAV TEMEL BİLGİLER BURSA İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ BURSA TEMEL EĞİTİM SONRASI KARİYER DANIŞMANLIĞI PROJESİ http://bursa.meb.gov.tr/oges MODÜL 1 MERKEZİ ORTAK SINAVLARDA ÖZEL EĞİTİME İHTİYACI

Detaylı

İl İlçe Lise Alan Öğr.Ş Kont Taban bursa Büyükorhan Büyükorhan Çok Programlı Anadolu Lisesi... İngilizc e.. 1 45.651. bursa.

İl İlçe Lise Alan Öğr.Ş Kont Taban bursa Büyükorhan Büyükorhan Çok Programlı Anadolu Lisesi... İngilizc e.. 1 45.651. bursa. 2014 2015 lise taban puanları 2015 'daki liselerin taban puanları, 2015 liseleri taban puanları, 2014 'daki liselerin taban puanları, 2014 liseleri taban puanları, 2014 lise taban puanları, 2015 lise taban

Detaylı

BURSA OSMANGAZİ ATATÜRK ORTAOKULU REHBERLİK VE PSİKOLOJİK DANIŞMA SERVİSİ 2014 YILI OKUL TABAN PUAN VE KONTENJAN BİLGİLERİ

BURSA OSMANGAZİ ATATÜRK ORTAOKULU REHBERLİK VE PSİKOLOJİK DANIŞMA SERVİSİ 2014 YILI OKUL TABAN PUAN VE KONTENJAN BİLGİLERİ BURSA OSMANGAZİ ATATÜRK ORTAOKULU REHBERLİK VE PSİKOLOJİK DANIŞMA SERVİSİ 2014 YILI OKUL TABAN PUAN VE KONTENJAN BİLGİLERİ İlçe Okul Okul Türü Yabancı Dil Sınıf Nilüfer Nilüfer İMKB Fen Lisesi Fen Lisesi

Detaylı

MODÜL 2 BURSA MESLEKİ EĞİTİM MERKEZLERİ TANITIMI ORTAÖĞRETİM KURUMLARI TANITIMI KİTAPÇIK NO: 9. Geleceğiniz, geleceğimizdir

MODÜL 2 BURSA MESLEKİ EĞİTİM MERKEZLERİ TANITIMI ORTAÖĞRETİM KURUMLARI TANITIMI KİTAPÇIK NO: 9. Geleceğiniz, geleceğimizdir ORTAÖĞRETİM KURUMLARI TANITIMI KİTAPÇIK NO: 9 BURSA TEMEL EĞİTİM SONRASI KARİYER DANIŞMANLIĞI PROJESİ MODÜL 2 BURSA MESLEKİ EĞİTİM MERKEZLERİ TANITIMI Geleceğiniz, geleceğimizdir BURSA - 2015 T.C. BURSA

Detaylı

Bursa TEOG boş kontenjanlar TEOG taban puanlar

Bursa TEOG boş kontenjanlar TEOG taban puanlar On5yirmi5.com Bursa TEOG boş kontenjanlar TEOG taban puanlar 2015-2016 yılı Bursa Teog hangi liselerde boş kontenjan var, e-okul için taban puanları, toplam kontenjları ve TEOG okul türleri işte bu listede.

Detaylı

2014-2015 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI BURSA İLİ MESLEKİ VE TEKNİK EĞİTİM VEREN LİSELERİN OKUTACAKLAR ALANLAR VE DALLAR

2014-2015 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI BURSA İLİ MESLEKİ VE TEKNİK EĞİTİM VEREN LİSELERİN OKUTACAKLAR ALANLAR VE DALLAR 2014-2015 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI BURSA İLİ EĞİTİM VEREN LİSELERİN OKUTACAKLAR ALANLAR VE DALLAR Okulda Okutulması Planlanan Tercih Kodu İlçe Okul Adı Okulun Eski Adı Alanlar Dallar Okul Türü Öğretim Süresi

Detaylı

BURSA ÖZEL ve TEMEL LİSELER MODÜL 2 ORTAÖĞRETİM KURUMLARI TANITIMI KİTAPÇIK NO: 7. Geleceğiniz, geleceğimizdir BURSA İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ

BURSA ÖZEL ve TEMEL LİSELER MODÜL 2 ORTAÖĞRETİM KURUMLARI TANITIMI KİTAPÇIK NO: 7. Geleceğiniz, geleceğimizdir BURSA İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ ORTAÖĞRETİM KURUMLARI TANITIMI KİTAPÇIK NO: 7 BURSA TEMEL EĞİTİM SONRASI KARİYER DANIŞMANLIĞI PROJESİ MODÜL 2 BURSA ÖZEL ve TEMEL LİSELER Geleceğiniz, geleceğimizdir BURSA - 2015 T.C. BURSA VALİLİĞİ BURSA

Detaylı

HEMġĠRELĠK ALANI 4 yıl K/E ACĠL SAĞLIK HĠZMETLERĠ ALANI ACĠL TIP TEKNĠSYENLĠĞĠ DALI ANESTEZĠ VE REANĠMASYON ALANI-ANASTEZĠ TEKNĠSYENLĠĞĠ DALI

HEMġĠRELĠK ALANI 4 yıl K/E ACĠL SAĞLIK HĠZMETLERĠ ALANI ACĠL TIP TEKNĠSYENLĠĞĠ DALI ANESTEZĠ VE REANĠMASYON ALANI-ANASTEZĠ TEKNĠSYENLĠĞĠ DALI Tercih Kodu Okul Adı Okul Türü Alan Adı Süre Öğre tim Şekli Durumu Kontenjanı K/E Konte njanı TABAN PUANI TAVAN PUANI % DİLİM İ 15743 YILDIRIM / Bursa HEMġĠRELĠK 60 425,666 446,298 11,34 15750 YILDIRIM

Detaylı

İL /İlçe Okul Adı Kont Taban Puanı. BURSA NİLÜFER Tofaş Fen Lisesi ,958. BURSA NİLÜFER Nilüfer İMKB Fen Lisesi ,467

İL /İlçe Okul Adı Kont Taban Puanı. BURSA NİLÜFER Tofaş Fen Lisesi ,958. BURSA NİLÜFER Nilüfer İMKB Fen Lisesi ,467 İL /İlçe Okul Adı Kont Taban Puanı Tofaş Fen Lisesi 120 491,958 Nilüfer İMKB Fen Lisesi 120 489,467 Bursa Anadolu Lisesi 306 481,310 İnegöl Mediha-Hayri Çelik Fen Lisesi 120 476,446 Ahmet Erdem Anadolu

Detaylı

2016 YILI İLK YERLEŞTİRME SONUCU PUANLARI

2016 YILI İLK YERLEŞTİRME SONUCU PUANLARI 2016 YILI İLK YERLEŞTİRME SONUCU PUANLARI O. Kodu Okul Adı Okul Türü Cinsiyet PUAN 67477 NİLÜFER / Tofaş Fen Lisesi Fen Lisesi Kız/Erkek 491,9575 73835 NİLÜFER / Nilüfer İMKB Fen Lisesi Fen Lisesi Kız/Erkek

Detaylı

MODÜL2 TANITIMLARI. MESLEKİ ve TEKNİK EĞİTİM ALAN ve DAL BURSA İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ BURSA TEMEL EĞİTİM SONRASI KARİYER DANIŞMANLIĞI PROJESİ

MODÜL2 TANITIMLARI. MESLEKİ ve TEKNİK EĞİTİM ALAN ve DAL BURSA İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ BURSA TEMEL EĞİTİM SONRASI KARİYER DANIŞMANLIĞI PROJESİ MODÜL2 ORTAÖĞRETİM KURUMLARI TANITIMI BURSA İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ BURSA TEMEL EĞİTİM SONRASI KARİYER DANIŞMANLIĞI PROJESİ MESLEKİ ve TEKNİK EĞİTİM ALAN ve DAL 3 TANITIMLARI Geleceğiniz, geleceğimizdir

Detaylı

T.C. MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI MESLEKİ VE TEKNİK EĞİTİM GENEL MÜDÜRLÜĞÜ MESLEKİ TEKNİK EĞİTİM ALANLARI

T.C. MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI MESLEKİ VE TEKNİK EĞİTİM GENEL MÜDÜRLÜĞÜ MESLEKİ TEKNİK EĞİTİM ALANLARI T.C. MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI MESLEKİ VE TEKNİK EĞİTİM GENEL MÜDÜRLÜĞÜ MESLEKİ TEKNİK EĞİTİM ALANLARI Ankara, 2015 2 MUSTAFA KEMAL ATATURK (1881-1938) 3 İÇİNDEKİLER GİRİŞ... 5 ADALET... 6 KONAKLAMA VE SEYAHAT

Detaylı

ANADOLU İMAM HATİP LİSELERİ

ANADOLU İMAM HATİP LİSELERİ Tercih Kodu Okul Adı Okul Türü Süresi Şekli Pansiyon Durumu Yabancı Dili Konte njanı TÜRKİYE GENELİ YÜZDELİK DİLİMİ 68375 GEMLİK / Gemlik Anadolu İmam Hatip Anadolu İmam Hatip 4 yıl Kız/Erkek Pansiyon(Erkek)

Detaylı

ALAN SEÇİMİ. Ali PARMAKSIZ Rehberlik Öğretmeni

ALAN SEÇİMİ. Ali PARMAKSIZ Rehberlik Öğretmeni ALAN SEÇİMİ Ali PARMAKSIZ Rehberlik Öğretmeni Alan seçimi ne zaman yapılır? Mesleki ve teknik ortaöğretim kurumlarında; Alan seçimi 9 uncu sınıfın sonunda yapılır. Dal seçimi 10 uncu sınıfın sonunda yapılır.

Detaylı

MODÜL 2. BURSA ÖZEL EĞİTİM OKUL ve KURUMLARI TANITIMI ORAÖRETİM KURUMLARI TANITIMI KİTAPÇIK NO: 8. Geleceğiniz, geleceğimizdir

MODÜL 2. BURSA ÖZEL EĞİTİM OKUL ve KURUMLARI TANITIMI ORAÖRETİM KURUMLARI TANITIMI KİTAPÇIK NO: 8. Geleceğiniz, geleceğimizdir ORAÖRETİM KURUMLARI TANITIMI KİTAPÇIK NO: 8 BURSA TEMEL EĞİTİM SONRASI KARİYER DANIŞMANLIĞI PROJESİ MODÜL 2 BURSA ÖZEL EĞİTİM OKUL ve KURUMLARI TANITIMI Geleceğiniz, geleceğimizdir BURSA - 2015 T.C. BURSA

Detaylı

MODÜL 2. MESLEKİ ve TEKNİK EĞİTİM ALANLARI TANITIMI KİTAP NO: 11 ORTAÖĞRETİM KURUMLARI TANITIMI. Geleceğiniz, geleceğimizdir

MODÜL 2. MESLEKİ ve TEKNİK EĞİTİM ALANLARI TANITIMI KİTAP NO: 11 ORTAÖĞRETİM KURUMLARI TANITIMI. Geleceğiniz, geleceğimizdir ORTAÖĞRETİM KURUMLARI TANITIMI KİTAP NO: 11 BURSA TEMEL EĞİTİM SONRASI KARİYER DANIŞMANLIĞI PROJESİ MODÜL 2 MESLEKİ ve TEKNİK EĞİTİM ALANLARI TANITIMI Geleceğiniz, geleceğimizdir BURSA - 2015 T.C. BURSA

Detaylı

MODÜL 2. MESLEKİ ve TEKNİK EĞİTİM ALANLARI TANITIMI YARDIMCI KİTAPÇIK NO: 1 ORTAÖĞRETİM KURUMLARI TANITIMI. Geleceğiniz, geleceğimizdir

MODÜL 2. MESLEKİ ve TEKNİK EĞİTİM ALANLARI TANITIMI YARDIMCI KİTAPÇIK NO: 1 ORTAÖĞRETİM KURUMLARI TANITIMI. Geleceğiniz, geleceğimizdir ORTAÖĞRETİM KURUMLARI TANITIMI YARDIMCI KİTAPÇIK NO: 1 BURSA TEMEL EĞİTİM SONRASI KARİYER DANIŞMANLIĞI PROJESİ MODÜL 2 MESLEKİ ve TEKNİK EĞİTİM ALANLARI TANITIMI Geleceğiniz, geleceğimizdir BURSA - 2015

Detaylı

MODÜL 2. BURSA GÜZEL SANATLAR ve SPOR LİSELERİ TANITIMI ORTAÖĞRETİM KURUMLARI TANITIMI KİTAPÇIK NO: 7. Geleceğiniz, geleceğimizdir

MODÜL 2. BURSA GÜZEL SANATLAR ve SPOR LİSELERİ TANITIMI ORTAÖĞRETİM KURUMLARI TANITIMI KİTAPÇIK NO: 7. Geleceğiniz, geleceğimizdir ORTAÖĞRETİM KURUMLARI TANITIMI KİTAPÇIK NO: 7 BURSA TEMEL EĞİTİM SONRASI KARİYER DANIŞMANLIĞI PROJESİ MODÜL 2 BURSA GÜZEL SANATLAR ve SPOR LİSELERİ TANITIMI Geleceğiniz, geleceğimizdir http://bursa.meb.gov.tr/oges/

Detaylı

MODÜL 2. BURSA ÖZEL EĞİTİM OKUL ve KURUMLARI TANITIMI ORTAÖRETİM KURUMLARI TANITIMI KİTAPÇIK NO: 8. Geleceğiniz, geleceğimizdir

MODÜL 2. BURSA ÖZEL EĞİTİM OKUL ve KURUMLARI TANITIMI ORTAÖRETİM KURUMLARI TANITIMI KİTAPÇIK NO: 8. Geleceğiniz, geleceğimizdir ORTAÖRETİM KURUMLARI TANITIMI KİTAPÇIK NO: 8 BURSA TEMEL EĞİTİM SONRASI KARİYER DANIŞMANLIĞI PROJESİ MODÜL 2 BURSA ÖZEL EĞİTİM OKUL ve KURUMLARI TANITIMI Geleceğiniz, geleceğimizdir http://bursa.meb.gov.tr/oges/

Detaylı

MODÜL 2 BURSA SOSYAL BİLİMLER LİSELERİ ORTAÖĞRETİM KURUMLARI TANITIMI KİTAPÇIK NO: 3. Geleceğiniz, geleceğimizdir BURSA İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ

MODÜL 2 BURSA SOSYAL BİLİMLER LİSELERİ ORTAÖĞRETİM KURUMLARI TANITIMI KİTAPÇIK NO: 3. Geleceğiniz, geleceğimizdir BURSA İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ ORTAÖĞRETİM KURUMLARI TANITIMI KİTAPÇIK NO: 3 BURSA TEMEL EĞİTİM SONRASI KARİYER DANIŞMANLIĞI PROJESİ MODÜL 2 BURSA SOSYAL BİLİMLER LİSELERİ Geleceğiniz, geleceğimizdir http://bursa.meb.gov.tr/oges/ BURSA

Detaylı

Mesleki ve Teknik Anadolu Liseleri Alan ve Dalları

Mesleki ve Teknik Anadolu Liseleri Alan ve Dalları Nisan 2015 Mesleki ve Teknik Anadolu Liseleri Alan ve Dalları (Bu Yayın Sorgun - Akdağmadeni ve Saraykent İlçeleri ile Yozgat İl Merkezindeki Okullarımızı Kapsamaktadır) SORGUN REHBERLİK VE ARAŞTIRMA MERKEZİ

Detaylı

MODÜL 2. BURSA FEN ve SOSYAL BİLİMLER LİSELERİ TANITIMI ORTAÖĞRETİM KURUMLARI TANITIMI KİTAPÇIK NO: 2. Geleceğiniz, geleceğimizdir

MODÜL 2. BURSA FEN ve SOSYAL BİLİMLER LİSELERİ TANITIMI ORTAÖĞRETİM KURUMLARI TANITIMI KİTAPÇIK NO: 2. Geleceğiniz, geleceğimizdir ORTAÖĞRETİM KURUMLARI TANITIMI KİTAPÇIK NO: 2 BURSA TEMEL EĞİTİM SONRASI KARİYER DANIŞMANLIĞI PROJESİ MODÜL 2 BURSA FEN ve SOSYAL BİLİMLER LİSELERİ TANITIMI Geleceğiniz, geleceğimizdir BURSA - 2015 T.C.

Detaylı

ÇİĞLİ NAİME TÖMEK TİCARET MESLEK LİSESİ

ÇİĞLİ NAİME TÖMEK TİCARET MESLEK LİSESİ ÇİĞLİ ÇİĞLİ NAİME TÖMEK TİCARET MESLEK Telefon 2323701042 Ticaret Meslek L. - Ticaret Meslek L. Veri Tabanı Programcılığı Ticaret Meslek L. Web Programcılığı Ticaret Meslek L. Muhasebe ve Finansman Bilgisayarlı

Detaylı

MODÜL 1 BURSA İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ SUNU 1 TEMEL EĞİTİMDEN ORTAÖĞRETİME GEÇİŞ SINAVI GENEL ESASLARI MERKEZİ ORTAK BİLGİLER SINAV TEMEL

MODÜL 1 BURSA İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ SUNU 1 TEMEL EĞİTİMDEN ORTAÖĞRETİME GEÇİŞ SINAVI GENEL ESASLARI MERKEZİ ORTAK BİLGİLER SINAV TEMEL MERKEZİ ORTAK SINAV TEMEL BİLGİLER BURSA İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ BURSA TEMEL EĞİTİM SONRASI KARİYER DANIŞMANLIĞI PROJESİ http://bursa.meb.gov.tr/oges MODÜL 1 TEMEL EĞİTİMDEN ORTAÖĞRETİME GEÇİŞ SINAVI

Detaylı

BİLİŞİM TEKNOLOJİLERİ

BİLİŞİM TEKNOLOJİLERİ BİLİŞİM TEKNOLOJİLERİ İlgili öğrenme faaliyeti ile Bilişim Teknolojileri alanındaki meslekleri tanımış olacaksınız. A. ALANIN MEVCUT DURUMU VE GELECEĞİ Bilgisayar kullanımı yirminci yüzyılın özellikle

Detaylı

MEGEP (MESLEKİ EĞİTİM VE ÖĞRETİM SİSTEMİNİN GÜÇLENDİRİLMESİ PROJESİ)

MEGEP (MESLEKİ EĞİTİM VE ÖĞRETİM SİSTEMİNİN GÜÇLENDİRİLMESİ PROJESİ) T.C. MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI MEGEP (MESLEKİ EĞİTİM VE ÖĞRETİM SİSTEMİNİN GÜÇLENDİRİLMESİ PROJESİ) BÜRO YÖNETİMİ VE SEKRETERLİK ALANI ANKARA 2007 BÜRO YÖNETİMİ VE SEKRETERLİK AMAÇ ÖĞRENME FAALİYETİ -6 Bu

Detaylı

BİRİM. ULUDAĞ ÜNİVERSİTESİ EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI GÜZ YARIYILI EK MADDE-1 (Merkezi Yerleştirme Puanı ile Geçişler) KONTENJANLARI

BİRİM. ULUDAĞ ÜNİVERSİTESİ EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI GÜZ YARIYILI EK MADDE-1 (Merkezi Yerleştirme Puanı ile Geçişler) KONTENJANLARI ULUDAĞ ÜNİVERSİTESİ 2017-2018 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI GÜZ YARIYILI EK MADDE-1 (Merkezi Yerleştirme Puanı ile Geçişler) KONTENJANLARI BİRİM TIP FAKÜLTESİ Tıp - 270 275 275 275 230 225 81 83 83 83 69 68 İktisat

Detaylı

CAHİDE AHMET DALYANOĞLU LU ORTAOKULU 2012-2013

CAHİDE AHMET DALYANOĞLU LU ORTAOKULU 2012-2013 CAHİDE AHMET DALYANOĞLU LU ORTAOKULU REHBERLİK K SERVİSİ 2012-2013 YAKIN ÇEVREMİZDEKİ MESLEKİ VE TEKNİK EĞİTİM M VEREN LİSELERİ TANIYALIM! ÇİĞLİ İMKB KIZ TEKNİK VE MESLEK LİSESİ Okul bünyesinde Anadolu

Detaylı

BURSA İLİNDEKİ HER BİR LİSENİN 2016 YGS ORTALAMA, PUAN, SIRA BİLGİSİ VE İL - TÜRKİYE SIRALAMALARI

BURSA İLİNDEKİ HER BİR LİSENİN 2016 YGS ORTALAMA, PUAN, SIRA BİLGİSİ VE İL - TÜRKİYE SIRALAMALARI BURSA İLİNDEKİ HER BİR LİSENİN 2016 YGS ORTALAMA, PUAN, SIRA BİLGİSİ VE İL - TÜRKİYE SIRALAMALARI BURSA ADAY SAYILARI TEMEL YGS PUANLARI FEN BİLİMLERİ TÜRKÇE SOSYAL BİLİMLER MATEMATİK YGS'ye Giren Lisansa

Detaylı

İl / İlçe / Okul Tür Dil A Gurubu Taban Puan. Bursa / Nilüfer Nilüfer İMKB Fen Lisesi Fen Lisesi İngilizce 488.1081

İl / İlçe / Okul Tür Dil A Gurubu Taban Puan. Bursa / Nilüfer Nilüfer İMKB Fen Lisesi Fen Lisesi İngilizce 488.1081 İl / İlçe / Okul Tür Dil A Gurubu Taban Puan Nilüfer İMKB Fen Lisesi Fen Lisesi İngilizce 488.1081 Bursa Ali Osman Sönmez Fen Lisesi İngilizce 487.4372 Bursa Anadolu Lisesi Anadolu Lisesi İngilizce 482.0434

Detaylı

Puan Kont Yerleşen 2013 Min 2013 Yerleştirme Türü

Puan Kont Yerleşen 2013 Min 2013 Yerleştirme Türü DEVLET ve VAKIF (ÖZEL) ÜNİVERSİTELERİN 2013 TABAN PUANLARI KONTENJAN YERLEŞEN SAYILARI ve 2013-2014 ÜCRETLERİ İSTANBUL AYDIN ÜNİVERSİTESİ İSTANBUL VAKIF (ÖZEL) Programın Programın Adı ve Meslek Yüksekokulu

Detaylı

DEVLET YÜKSEKÖĞRETİM KURUMLARI ÖNLİSANS PROGRAMLARI YATAY GEÇİŞ KONTENJANLARI

DEVLET YÜKSEKÖĞRETİM KURUMLARI ÖNLİSANS PROGRAMLARI YATAY GEÇİŞ KONTENJANLARI 2018-2019 DEVLET YÜKSEKÖĞRETİM KURUMLARI ÖNLİSANS PROGRAMLARI YATAY GEÇİŞ KONTENJANLARI 2018-2019 SAĞLIK HİZMETLERİ MESLEK YÜKSEKOKULU YATAY GEÇİŞ KONTENJANLARI 363468 ANESTEZİ PR. 3 1 363474 İLK VE ACİL

Detaylı

Programın Kodu Programın Adı Puan Türü Genel Kontenjan Yerleşen Aday Sayısı Min Puan Yerleştirme Öncelikleri

Programın Kodu Programın Adı Puan Türü Genel Kontenjan Yerleşen Aday Sayısı Min Puan Yerleştirme Öncelikleri Programın Kodu Programın Adı Puan Türü Genel Kontenjan Yerleşen Aday Sayısı Min Puan Yerleştirme Öncelikleri 109750011 ULUDAĞ ÜNİVERSİTESİ (BURSA) Sağlık Hizmetleri Meslek Y.O. Anestezi YGS-2 20 20 333,83000

Detaylı

ULUDAĞ ÜNİVERSİTESİ EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI GÜZ YARIYILI EK MADDE-1 (Merkezi Yerleştirme Puanı ile Geçişler) KONTENJANLARI

ULUDAĞ ÜNİVERSİTESİ EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI GÜZ YARIYILI EK MADDE-1 (Merkezi Yerleştirme Puanı ile Geçişler) KONTENJANLARI ULUDAĞ ÜNİVERSİTESİ -2019 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI GÜZ YARIYILI EK MADDE-1 (Merkezi Yerleştirme Puanı ile Geçişler) KONTENJANLARI BİRİM TIP FAKÜLTESİ Tıp 270 270 270 275 275 275 81 81 81 83 83 83 İktisat 190

Detaylı

GNL GRP ADAY ORT SAP

GNL GRP ADAY ORT SAP OKULUN KODU VE ADI SAYILARI ÖN SINAVSIZ SINAVLI FÝZÝK KÝMYA BÝYOLOJÝ KÇE TARÝH COÐRAFYA 11017 OSMANGAZÝ ATAK LÝSESÝ 280 31 1899 280 2789 280 2235 280 2363 280 1348 280 666 280 838 280 473 280 1764 280

Detaylı

İL İSTİHDAM VE MESLEKİ EĞİTİM KURULU OLAĞANÜSTÜ TOPLANTISI

İL İSTİHDAM VE MESLEKİ EĞİTİM KURULU OLAĞANÜSTÜ TOPLANTISI İL İSTİHDAM VE MESLEKİ EĞİTİM KURULU OLAĞANÜSTÜ TOPLANTISI TOPLANTI TARİHİ :26/02/ 2015 TOPLANTI SAATİ :15:00 TOPLANTI NO. :2015/2 TOPLANTI YERİ :VALİLİK TOPLANTI SALONU GÜNDEM 1) Açılış Yoklama 2) Çankırı

Detaylı

ELEKTRONİK HABERLEŞME (TELEKOMÜNİKASYON) TEKNİKERİ

ELEKTRONİK HABERLEŞME (TELEKOMÜNİKASYON) TEKNİKERİ TANIM Radyo, telefon, data, faks ve haberleşme ile ilgili diğer cihaz ve sistemlerin imali, kurulması, değiştirilmesi ve işletilmesi, bakım ve onarımı konularında telekomünikasyon mühendisleri ile teknisyenleri

Detaylı

T.C. MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI MESLEKİ VE TEKNİK EĞİTİM GENEL MÜDÜRLÜĞÜ MESLEKİ TEKNİK EĞİTİM ALANLARI

T.C. MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI MESLEKİ VE TEKNİK EĞİTİM GENEL MÜDÜRLÜĞÜ MESLEKİ TEKNİK EĞİTİM ALANLARI T.C. MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI MESLEKİ VE TEKNİK EĞİTİM GENEL MÜDÜRLÜĞÜ MESLEKİ TEKNİK EĞİTİM ALANLARI Ankara, 2014 1 2 3 İÇİNDEKİLER ADALET... 7 AİLE VE TÜKETİCİ HİZMETLERİ... 9 AYAKKABI VE SERACİYE TEKNOLOJİSİ...

Detaylı

Puan Türü. Kontenjan Anestezi YGS , ,3,İ, İlk ve Acil Yardım YGS , ,3,İ,96

Puan Türü. Kontenjan Anestezi YGS , ,3,İ, İlk ve Acil Yardım YGS , ,3,İ,96 Program Kodu Program Adı Sağlık Hizmetleri Meslek Y.O. Puan Türü Kontenjan Yerleşen Aday Sayısı En Küçük Puan Yerleştirme Öncelikleri 109750011 Anestezi YGS-2 20 20 381,25000 14,3,İ,96 109751654 İlk ve

Detaylı

2015 YILI BAŞKENT ÜNİVERSİTESİ TABAN PUANLARI

2015 YILI BAŞKENT ÜNİVERSİTESİ TABAN PUANLARI 2015 YILI BAŞKENT ÜNİVERSİTESİ TABAN PUANLARI BÖLÜM PROGRAM PUAN TÜRÜ PUAN Adana Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu Adana Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu Anestezi (Ücretli) YGS-2 278,45333 Adana

Detaylı

BiliĢim Teknolojileri Alanı

BiliĢim Teknolojileri Alanı BiliĢim Teknolojileri Alanı A. ALANIN MEVCUT DURUMU VE GELECEĞĠ Bilgisayar kullanımı yirminci yüzyılın özellikle son on yılında büyük bir hızla artmıştır. Bu artış, hem tüm dünyaya yayılarak hem de kullanım

Detaylı

BİLİŞİM TEKNOLOJİLERİ ALANININ GÜNÜMÜZDEKİ DURUMU VE GELECEĞİ

BİLİŞİM TEKNOLOJİLERİ ALANININ GÜNÜMÜZDEKİ DURUMU VE GELECEĞİ BİLİŞİM TEKNOLOJİLERİ ALANININ GÜNÜMÜZDEKİ DURUMU VE GELECEĞİ Bilişim Teknolojileri (BT) kavramı, bilgisayar dünyasındaki hızlı gelişmelerin sonucu olarak ortaya çıkmıştır. Bilişim Teknolojileri, sadece

Detaylı

Erciyes Üniversitesi Taban Puanları

Erciyes Üniversitesi Taban Puanları 2012-201 Üniversitesi Taban Puanları 2012-201 yılı yerleştirme sonuçlarına göre Üniversitesi nin Lisans, Meslek Yüksekokulu ve Önlisans programları taban puanları, kontenjanları 4 YILLIK BÖLÜMLER Üniversit

Detaylı

ÖĞRETMENLİK ALANLARI, ATAMA VE DERS OKUTMA ESASLARINA İLİŞKİN ÇİZELGEDE DEĞİŞİKLİK YAPILMASINA DAİR ÇİZELGE

ÖĞRETMENLİK ALANLARI, ATAMA VE DERS OKUTMA ESASLARINA İLİŞKİN ÇİZELGEDE DEĞİŞİKLİK YAPILMASINA DAİR ÇİZELGE 1218 ÖĞRETMENLİK ALANLARI, ATAMA VE DERS OKUTMA ESASLARINA İLİŞKİN ÇİZELGEDE DEĞİŞİKLİK YAPILMASINA DAİR ÇİZELGE 7 Beden Eğitimi 8 Bilişim Teknolojileri 1. Beden Eğitimi ve Spor Öğretmenliği 2. Beden Eğitimi

Detaylı

MERKEZİ ORTAK SINAVLAR TERCİH SÜREÇLERİ 3. ÖZEL EĞİTİM GEREKSİNİMLİ ÖĞRENCİLER İÇİN TERCİH ve YERLEŞTİRME SÜRECİ NASIL İŞLEYECEK?

MERKEZİ ORTAK SINAVLAR TERCİH SÜREÇLERİ 3. ÖZEL EĞİTİM GEREKSİNİMLİ ÖĞRENCİLER İÇİN TERCİH ve YERLEŞTİRME SÜRECİ NASIL İŞLEYECEK? MERKEZİ ORTAK SINAVLAR TERCİH SÜREÇLERİ 3 ÖZEL EĞİTİM GEREKSİNİMLİ ÖĞRENCİLER İÇİN TERCİH ve YERLEŞTİRME SÜRECİ NASIL İŞLEYECEK? Bu doküman; Bursa Temel Eğitim Sonrası Kariyer Danışmanlığı Projesi kapsamında

Detaylı

MEGEP (MESLEKİ EĞİTİM VE ÖĞRETİM SİSTEMİNİN GÜÇLENDİRİLMESİ PROJESİ)

MEGEP (MESLEKİ EĞİTİM VE ÖĞRETİM SİSTEMİNİN GÜÇLENDİRİLMESİ PROJESİ) T.C. MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI MEGEP (MESLEKİ EĞİTİM VE ÖĞRETİM SİSTEMİNİN GÜÇLENDİRİLMESİ PROJESİ) FOTOĞRAF VE GRAFİK ALANI ANKARA 2007 AMAÇ ÖĞRENME FAALİYETİ -17 FOTOĞRAF VE GRAFİK Bu faaliyet sonucunda

Detaylı

MESLEKİ VE TEKNİK EĞİTİM

MESLEKİ VE TEKNİK EĞİTİM MESLEKİ VE TEKNİK EĞİTİM YENİ MESLEKİ VE TEKNİK EĞİTİM YÖNETMELİĞİ» OKUL TÜRÜ 2 YE DÜŞÜRÜLDÜ Bakanlığın Mesleki ve Teknik Eğitim Genel Müdürlüğüne bağlı faaliyet gösteren 22 okul türü, öğrenim süreleri

Detaylı

AKADEMİK YILI EK KONTENJAN SAYILARI

AKADEMİK YILI EK KONTENJAN SAYILARI 2016-2017 AKADEMİK YILI EK KONTENJAN SAYILARI Puan Min. Mak. Boş DİŞ HEKİMLİĞİ FAKÜLTESİ Türü Puan Puan Kontenjan Diş Hekimliği MF-3 433,492 449,361 0 Diş Hekimliği (%100 Burslu) MF-3 468,077 488,285 0

Detaylı

AKŞEHİR ŞEHİT ÖZDEN ÇINAR MESLEKİ VE TEKNİK ANADOLU LİSESİ ÇOCUK GELİŞİMİ VE EĞİTİMİ ALANI

AKŞEHİR ŞEHİT ÖZDEN ÇINAR MESLEKİ VE TEKNİK ANADOLU LİSESİ ÇOCUK GELİŞİMİ VE EĞİTİMİ ALANI AKŞEHİR ŞEHİT ÖZDEN ÇINAR MESLEKİ VE TEKNİK ANADOLU LİSESİ ÇOCUK GELİŞİMİ VE EĞİTİMİ ALANI Çocuk Gelişimi ve Eğitimi Alanı Nasıl Bir Alandır Çocuk gelişimi ve eğitimi ile ilgili bilgi, beceri, tutum ve

Detaylı

GÜMÜŞHANE ÜNİVERSİTESİ TORUL MESLEK YÜKSEKOKULU NA HOŞGELDİNİZ

GÜMÜŞHANE ÜNİVERSİTESİ TORUL MESLEK YÜKSEKOKULU NA HOŞGELDİNİZ GÜMÜŞHANE ÜNİVERSİTESİ TORUL MESLEK YÜKSEKOKULU NA HOŞGELDİNİZ Sevgili Öğrenciler, Gelişen ve Geliştiren Üniversitemizin bir şubesi olan Torul Meslek Yüksekokulu; bünyesinde bulunan programları ile ülkemizde

Detaylı

AYAKKABI MODELİSTİ TANIM

AYAKKABI MODELİSTİ TANIM TANIM Teknolojik gelişmelere ve günün modasına uygun olarak üretilmesi düşünülen ayakkabının elde veya bilgisayarda modelini çizen, şablon hazırlayan, numune dikimini sağlayan ve geliştiren, üretimde kullanılacak

Detaylı

AKDENİZ ÜNİVERSİTESİ (DEVLET ÜNİVERSİTESİDİR)

AKDENİZ ÜNİVERSİTESİ (DEVLET ÜNİVERSİTESİDİR) DEVLET ve VAKIF (ÖZEL) ÜNİVERSİTELERİN 2013 TABAN PUANLARI KONTENJAN YERLEŞEN SAYILARI ve 2013-2014 ÜCRETLERİ Mesleki ve Teknik Eğitim Bölgesi: ANTALYA Sınavsız geçişle ilgili diğer bilgileri ve yerleştirme

Detaylı

BURSA LİSE TEMSİLCİLERİ BULUŞMASI 9 NİSAN 2011

BURSA LİSE TEMSİLCİLERİ BULUŞMASI 9 NİSAN 2011 BURSA LİSE TEMSİLCİLERİ BULUŞMASI 9 NİSAN 2011 2010 yılı TÜİK verilerine göre Bursa da 15-19 yaş aralığında genç sayısı 201.704 tür. Çoğunluğu lise eğitimini sürdürmekte olan bu kesim, kent yaşamında önemli

Detaylı

BÖLÜM KODU SINAV TARİHİ

BÖLÜM KODU SINAV TARİHİ A Diş Hekimliği Fakültesi Diş Hekimliği Fakültesi ATA101 25 Ocak 2016 13.15-14.15 Diş Hekimliği Fakülte Sekreterliği Tuzla Güzel Sanatlar Fakültesi Endüstri Ürünleri Tasarımı ATA102 25 Ocak 2016 13.15-14.15

Detaylı

BURSA İLİ 2015 YILI MAHALLİ HİZMETİÇİ EĞİTİM PLANI

BURSA İLİ 2015 YILI MAHALLİ HİZMETİÇİ EĞİTİM PLANI BURSA İLİ 2015 YILI MAHALLİ HİZMETİÇİ EĞİTİM PLANI FAALİYET NO BAŞLAMA TARİHİ BİTİŞ TARİHİ EĞİTİM FAALİYETİNİN ADI İLÇESİ YERİ KATILACAK OLANLAR SÜRESİ KATILACAK SAYISI BAŞLAMA ZAMANI 2015160001 03/01/2015

Detaylı

Kadın Giyim Modelistliği, Erkek Giyim Modelistliği, Çocuk Giyim Modelistliği, İç Giyim Modelistliği, Hazır Giyim Model Makineciliği, Deri Giyim,

Kadın Giyim Modelistliği, Erkek Giyim Modelistliği, Çocuk Giyim Modelistliği, İç Giyim Modelistliği, Hazır Giyim Model Makineciliği, Deri Giyim, Kadın Giyim Modelistliği, Erkek Giyim Modelistliği, Çocuk Giyim Modelistliği, İç Giyim Modelistliği, Hazır Giyim Model Makineciliği, Deri Giyim, Kadın Terziliği, Erkek Terziliği, Kesim, dalları yer almaktadır.

Detaylı

2016 YILI ŞUBAT AYI YENİDEN VE KURUMLARARASI YENİDEN KURUM BAZLI ATAMA TABAN PUANLARI

2016 YILI ŞUBAT AYI YENİDEN VE KURUMLARARASI YENİDEN KURUM BAZLI ATAMA TABAN PUANLARI 2016 YILI ŞUBAT AYI YENİDEN VE KURUMLARARASI YENİDEN KURUM BAZLI TABAN PUANLARI ALAN ADI Adalet 112267 ADANA/CEYHAN/Altı Ocak Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi 1393 0 1 Almanca 965196 BİLECİK/BOZÜYÜK/Bozüyük

Detaylı

ULUDAĞ ÜNİVERSİTESİ EĞİTİM ÖĞRETİM YILI BAHAR YARIYILI KURUMLARARASI ÖNLİSANS YATAY GEÇİŞ KONTENJANLARI

ULUDAĞ ÜNİVERSİTESİ EĞİTİM ÖĞRETİM YILI BAHAR YARIYILI KURUMLARARASI ÖNLİSANS YATAY GEÇİŞ KONTENJANLARI BİRİM ULUDAĞ ÜNİVERSİTESİ 2016-2017 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI BAHAR YARIYILI KURUMLARARASI ÖNLİSANS YATAY GEÇİŞ KONTENJANLARI BÖLÜM/PROGRAM 1.SINIF YURTİÇİ 1.SINIF YURDIŞI SAĞLIK HİZMETLERİ MESLEK ANESTEZİ PR.

Detaylı

PROG RAM TÜRÜ. ADANA CEYHAN 112243 Ceyhan Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi AMP Metal Teknolojisi Isıl İşlem İngilizce Karma

PROG RAM TÜRÜ. ADANA CEYHAN 112243 Ceyhan Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi AMP Metal Teknolojisi Isıl İşlem İngilizce Karma ADANA CEYHAN 112243 Ceyhan Mesleki ve Teknik Anadolu Metal Isıl İşlem ADIYAMAN KAHTA 905444 Kahta Mesleki ve Teknik Eğitim Merkezi Bilişim Teknolojileri Bilgisayar Teknik Hatice Hikmet Oğultürk Mesleki

Detaylı

AKDENİZ ÜNİVERSİTESİ SON 5 YIL EN DÜŞÜK PUANLAR

AKDENİZ ÜNİVERSİTESİ SON 5 YIL EN DÜŞÜK PUANLAR AKDENİZ ÜNİVERSİTESİ SON 5 YIL EN DÜŞÜK PUANLAR Fakülte / Yüksekokullar / Meslek Yüksekokulları En Küçük En Küçük Diş Hekimliği Fakültesi Diş Hekimliği MF-3 475,84818 MF-3 451,90389 MF-3 449,49584 Diş

Detaylı

BÜRO YÖNETİMİ ÖĞRETMENİ

BÜRO YÖNETİMİ ÖĞRETMENİ TANIM Çalıştığı eğitim kurum ya da kuruluşunda; öğrencilere ya da yetişkinlere, büro yönetimi ile ilgili eğitim veren kişidir. A- GÖREVLER KULLANILAN ARAÇ, GEREÇ VE EKİPMAN Büro yönetimi ile ilgili hangi

Detaylı

İSTANBUL AYDIN ÜNİVERSİTESİ ÖNLİSANS PROGRAMLARI YILLARA GÖRE TABAN PUANLARI 2007 2008 2009 2010 2011 2012 2013 2014 2015

İSTANBUL AYDIN ÜNİVERSİTESİ ÖNLİSANS PROGRAMLARI YILLARA GÖRE TABAN PUANLARI 2007 2008 2009 2010 2011 2012 2013 2014 2015 ADALET MESLEK ADALET MESLEK İSTANBUL AYDIN ÜNİVERSİTESİ ÖNLİSANS PROGRAMLARI YILLARA GÖRE TABAN LARI ADALET-1. Öğr. YGS-3 267,276 272,845 197,888 234,868 205,514 ADALET-2. Öğr. YGS-3 170,119 196,171 182,963

Detaylı

MODÜL 2. MESLEKİ ve TEKNİK EĞİTİM ALANLARI TANITIMI KİTAPÇIK NO: 12 ORTAÖĞRETİM KURUMLARI TANITIMI. Geleceğiniz, geleceğimizdir

MODÜL 2. MESLEKİ ve TEKNİK EĞİTİM ALANLARI TANITIMI KİTAPÇIK NO: 12 ORTAÖĞRETİM KURUMLARI TANITIMI. Geleceğiniz, geleceğimizdir ORTAÖĞRETİM KURUMLARI TANITIMI KİTAPÇIK NO: 12 BURSA TEMEL EĞİTİM SONRASI KARİYER DANIŞMANLIĞI PROJESİ MODÜL 2 MESLEKİ ve TEKNİK EĞİTİM ALANLARI TANITIMI Geleceğiniz, geleceğimizdir http://bursa.meb.gov.tr/oges/

Detaylı

TRABZON İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ MESLEKİ VE TEKNİK ORTA ÖĞRETİM KURUMLARINDA TANITIM VE YAPILANDIRMA ÇALIŞMALARI İL EYLEM PLÂNI

TRABZON İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ MESLEKİ VE TEKNİK ORTA ÖĞRETİM KURUMLARINDA TANITIM VE YAPILANDIRMA ÇALIŞMALARI İL EYLEM PLÂNI TRABZON İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ MESLEKİ VE TEKNİK ORTA ÖĞRETİM KURUMLARINDA TANITIM VE YAPILANDIRMA ÇALIŞMALARI İL EYLEM PLÂNI MEVCUT DURUM Bilişim Teknolojilerinin amacı dışında kullanımı. Eğitim ve

Detaylı

OSYM FAKÜLTE BÖLÜM ADI Ö.T KNJ. TÜRÜ TABAN TABAN_BS TAVAN TAVAN_BS YER.P.TURU BOLUM KODU 202711021 BEDEN EĞİTİMİ VE SPOR YÜKSEKOKULU ANTRENÖRLÜK

OSYM FAKÜLTE BÖLÜM ADI Ö.T KNJ. TÜRÜ TABAN TABAN_BS TAVAN TAVAN_BS YER.P.TURU BOLUM KODU 202711021 BEDEN EĞİTİMİ VE SPOR YÜKSEKOKULU ANTRENÖRLÜK OSYM FAKÜLTE BÖLÜM ADI Ö.T KNJ. TÜRÜ TABAN TABAN_BS TAVAN TAVAN_BS YER.P.TURU BOLUM KODU 202711021 BEDEN EĞİTİMİ VE SPOR YÜKSEKOKULU ANTRENÖRLÜK EĞİTİMİ N.Ö. %100 BURSLU 274,33487 456397 300,92794 318078

Detaylı

TALİM VE TERBİYE KURULU BAŞKANLIĞI. Sayı : 74 Tarihi : 14.08.2014. Konu : Öğretmenlik Alanları, Atama ve Ders Okutma Esasları ile Eki Çizelgede

TALİM VE TERBİYE KURULU BAŞKANLIĞI. Sayı : 74 Tarihi : 14.08.2014. Konu : Öğretmenlik Alanları, Atama ve Ders Okutma Esasları ile Eki Çizelgede 1216 TALİM VE TERBİYE KURULU BAŞKANLIĞI Sayı : 74 Tarihi : 14.08.2014 Konu : Öğretmenlik Alanları, Atama ve Ders Okutma Esasları ile Eki Çizelgede Değişiklik Yapılması Öğretmen Yetiştirme ve Geliştirme

Detaylı

ORTAÖĞRETİM MEZUNLARI İÇİN ARANAN NİTELİKLER

ORTAÖĞRETİM MEZUNLARI İÇİN ARANAN NİTELİKLER 2001 Ortaöğretim Kurumlarının herhangi bir alanından mezun 2003 Ortaöğretim Kurumlarının Adalet Alanı ve Dalları veya Büro Yönetimi Alanı - Hukuk Sekreterliği Dalından mezun 6001 * ADALET ALANI VE DALLARI

Detaylı

ORTAÖĞRETİM MEZUNLARI İÇİN ARANAN NİTELİKLER (2015 EKPSS/KURA TERCİH KILAVUZU)

ORTAÖĞRETİM MEZUNLARI İÇİN ARANAN NİTELİKLER (2015 EKPSS/KURA TERCİH KILAVUZU) 2003 2003 Ortaöğretim Kurumlarının Adalet Alanı ve Dalları veya Büro Yönetimi Alanı - Hukuk Sekreterliği Dalından mezun Ortaöğretim Kurumlarının Adalet Alanı ve Dalları veya Büro Yönetimi Alanı - Hukuk

Detaylı

Sınavsız Geçiş Sunumu

Sınavsız Geçiş Sunumu Şubat 2016 İstanbul Üniversite Tercih Kursu Sınavsız Geçiş Sunumu Hazırlayanlar: Mesut Sabancı mst_sbnc@hotmail.com Adem Kalebaşı pdradem@gmail.com Sınavsız Geçiş Nedir? Mesleki ve teknik eğitim veren

Detaylı

FİZYOLOJİK SİNYAL İZLEME TEŞHİS VE KAYIT CİHAZLARI TEKNİSYENİ

FİZYOLOJİK SİNYAL İZLEME TEŞHİS VE KAYIT CİHAZLARI TEKNİSYENİ TANIM Fizyolojik sinyallerin teşhis ve tedavi amaçlı izlenmesi ve işlenmesinde kullanılan, tüm vücut/fizyolojik sinyal izleme cihazları ile teşhis ve takip cihazlarının kurulum, montaj, bakım, onarım ve

Detaylı

ÖZEL ATAFEN LİSESİ REHBERLİK ÇALIŞMALARI

ÖZEL ATAFEN LİSESİ REHBERLİK ÇALIŞMALARI ÖZEL ATAFEN LİSESİ REHBERLİK ÇALIŞMALARI ÖĞRENCİLERE YÖNELİK ÇALIŞMALAR MESLEKİ REHBERLİK ÇALIŞMALARI ANNE BABALARA YÖNELİK ÇALIŞMALAR ÖĞRETMENLERE YÖNELİK ÇALIŞMALAR TOPLUMSAL SORUMLULUK PROJELERİ ÖĞRENCİLERE

Detaylı

ULUDAĞ ÜNİVERSİTESİ YÜKSEKÖĞRETİM PROGRAMI

ULUDAĞ ÜNİVERSİTESİ YÜKSEKÖĞRETİM PROGRAMI ULUDAĞ ÜNİVERSİTESİ YÜKSEKÖĞRETİM PROGRAMI Taban Tavan Puanı Puanı TIP FAKÜLTESİ 543,699 527,246 İKTİSADİ VE İDARİ BİLİMLER FAKÜLTESİ Çalışma Ekonomisi ve Endüstri İlişkileri 412,719 351,322 Çalışma Ekonomisi

Detaylı

BİYOMEDİKAL CİHAZ TEKNOLOJİLERİ ALANI

BİYOMEDİKAL CİHAZ TEKNOLOJİLERİ ALANI ELVANKÖY İMKB TEKNİK VE ENDÜSTRİ MESLEK LİSESİ BİYOMEDİKAL CİHAZ TEKNOLOJİLERİ ALANI ALANIN MEVCUT DURUMU VE GELECEĞİ Sağlık hizmetlerinin görünen yüzü hastaneler ve hekimler olmakla birlikte, her ferdi

Detaylı

BURSA OKUL ORTALAMALARI LİSTESİ (YGS-1 Puan Sıralı)

BURSA OKUL ORTALAMALARI LİSTESİ (YGS-1 Puan Sıralı) 1 TOFAŞ FEN LİSESİ 123 34 5 32,68 11 3 10,68 10 1 9,79 10 2 9,35 0 0 0,00 26 2 25,80 8 1 7,93 11 3 10,30 10 2 9,68 10 3 9,26 415,736 411,899 415,344 412,124 419,407 421,413 1 1 1 1 1 1 2 İnegöl Mediha-Hayri

Detaylı

ÖĞR. PUAN GENEL OK.BİR ÖZEL KOŞUL VE P.DR. D.DR. DR.ÖĞR. PROGRAM PROGRAM ADI (2) SÜRE TÜRÜ KONT. KONT. MEB AÇIKLAMALAR SAYI SAYI ÜYE SAYI GRV

ÖĞR. PUAN GENEL OK.BİR ÖZEL KOŞUL VE P.DR. D.DR. DR.ÖĞR. PROGRAM PROGRAM ADI (2) SÜRE TÜRÜ KONT. KONT. MEB AÇIKLAMALAR SAYI SAYI ÜYE SAYI GRV ÖĞR. PUAN GENEL OK.BİR ÖZEL KOŞUL VE P.DR. D.DR. DR.ÖĞR. PROGRAM PROGRAM ADI (2) SÜRE TÜRÜ KONT. KONT. MEB AÇIKLAMALAR SAYI SAYI ÜYE SAYI GRV AKREDİTE TUS TT1 TUS TT2 TUS KTP DUS AB AYP KPSS-1 KPSS-2 KODU

Detaylı

GÜZEL SANATLAR FAKÜLTESİ RESİM BÖLÜMÜ RESİM PR. (İÖ) 0 0 0 0 İŞLETME BÖLÜMÜ İŞLETME PR. 3 3 0 0 KAMU YÖNETİMİ BÖLÜMÜ KAMU YÖNETİMİ PR.

GÜZEL SANATLAR FAKÜLTESİ RESİM BÖLÜMÜ RESİM PR. (İÖ) 0 0 0 0 İŞLETME BÖLÜMÜ İŞLETME PR. 3 3 0 0 KAMU YÖNETİMİ BÖLÜMÜ KAMU YÖNETİMİ PR. T.C. MUSTAFA KEMAL ÜNİVERSİTESİ 2014-2015 ÖĞRETİM YILI GÜZ YARIYILI YATAY GEÇİŞ KONTENJANLARI FAKÜLTE/MYO/YO BÖLÜM PROGRAM DENİZ BİLİMLERİ VE TEKNOLOJİSİ 2. SINIF 3. SINIF 4. SINIF 5. SINIF 2. SINIF YURTDIŞI

Detaylı

2. Sınıf 3. Sınıf 4. Sınıf 5. Sınıf. Yurt Dışı 5.yy. Yurt İçi 3. yy. Yurt Dışı 9.yy. Yurt Dışı 3.yy. Yurt İçi 7. yy. Yurt İçi 5. yy. Yurt İçi 9.

2. Sınıf 3. Sınıf 4. Sınıf 5. Sınıf. Yurt Dışı 5.yy. Yurt İçi 3. yy. Yurt Dışı 9.yy. Yurt Dışı 3.yy. Yurt İçi 7. yy. Yurt İçi 5. yy. Yurt İçi 9. Adalet Meslek Yüksekokulu Adalet 2 YGS-3 3 1 Adalet Meslek Yüksekokulu Ceza İnfaz ve Güvenlik Hizmetleri 2 YGS-5 2 1 Atatürk Eğitim Fakültesi Almanca Öğretmenliği (Almanca) 4 DİL-1 2 1 2 1 Atatürk Eğitim

Detaylı

ORTAÖĞRETİM MEZUNLARI İÇİN ARANAN NİTELİKLER

ORTAÖĞRETİM MEZUNLARI İÇİN ARANAN NİTELİKLER 2001 Ortaöğretim Kurumlarının herhangi bir alanından mezun 2003 Ortaöğretim Kurumlarının Adalet Alanı ve Dalları veya Büro Yönetimi Alanı - Hukuk Sekreterliği Dalından 6001 mezun * ADALET ALANI VE DALLARI

Detaylı

Psikolojik Danışman: Hasan KARAKIŞ

Psikolojik Danışman: Hasan KARAKIŞ Psikolojik Danışman: Hasan KARAKIŞ Bilgisayar kullanımı yirminci yüzyılın özellikle son on yılında büyük bir hızla artmıştır. Bu artış, hem tüm dünyaya yayılarak hem de kullanım alanı çeşitlenerek olmuştur.

Detaylı

Tablo 6B.1 Mesleki ve Teknik Ortaöğretim Kurumlarının Alanları İle Aynı Alanlardaki Lisans Programları

Tablo 6B.1 Mesleki ve Teknik Ortaöğretim Kurumlarının Alanları İle Aynı Alanlardaki Lisans Programları 4951-Acil Sağlık Hizmetleri 3523-Acil Tıp Teknisyenliği 3523-İlk Yardım ve Acil Bakım Teknisyenliği 1589-Beslenme ve Ev Yönetimi 1589-Ev Yönetimi 1589-Ev Yönetimi ve Beslenme Beslenme ve Diyetetik (Yüksekokul)

Detaylı

Tablo 6B.1 Mesleki ve Teknik Ortaöğretim Kurumlarının Alanları İle Aynı Alanlardaki Lisans Programları

Tablo 6B.1 Mesleki ve Teknik Ortaöğretim Kurumlarının Alanları İle Aynı Alanlardaki Lisans Programları 4951-Acil Sağlık Hizmetleri 3523-Acil Tıp Teknisyenliği 3523-İlk Yardım ve Acil Bakım Teknisyenliği Acil Yardım ve Afet Yönetimi (Yüksekokul) Sağlık Kurumları İşletmeciliği (Yüksekokul) Sağlık Kurumları

Detaylı

2018-YKS Yükseköğretim Lisans Programlarına 2015, 2016, 2017 Yıllarında En Küçük Puanla Yerleşen Adayın Başarı Sırası

2018-YKS Yükseköğretim Lisans Programlarına 2015, 2016, 2017 Yıllarında En Küçük Puanla Yerleşen Adayın Başarı Sırası -YKS Yükseköğretim Lisans Programlarına, 2016, 2017 Yıllarında En Küçük Puanla Diş Hekimliği Fakültesi 109810532 Diş Hekimliği Fakültesi SAY MF-3 21700 MF-3 19900 -- -- Eğitim Fakültesi 109810153 Fen Bilgisi

Detaylı

ORTAÖĞRETİM KURUMLARINA GEÇİŞ SİSTEMİ KIZ TEKNİK ÖĞRETİM GENEL MÜDÜRLÜĞÜNE BAĞLI OKULLARIN TERCİH LİSTESİ (TABLO-4)

ORTAÖĞRETİM KURUMLARINA GEÇİŞ SİSTEMİ KIZ TEKNİK ÖĞRETİM GENEL MÜDÜRLÜĞÜNE BAĞLI OKULLARIN TERCİH LİSTESİ (TABLO-4) AÇIKLAMALAR: 1. Bünyesinde pansiyon bulunan okulları kazanan öğrenciler, bu sınavda aldıkları puana göre yapılacak sıralama ile pansiyonda mevcut boş kontenjan çerçevesinde yatılılık imkanlarından yararlandırılabilecektir.

Detaylı

BANKACILIK VE SİGORTACILIK MESLEK ELEMANI

BANKACILIK VE SİGORTACILIK MESLEK ELEMANI BANKACILIK VE SİGORTACILIK MESLEK ELEMANI TANIM Bankacılık ve sigortacılık konusunda, sigorta ürünlerinin pazarlanması, bilgilendirme ve satış işlemlerini yürüten kişidir. GÖREVLER Bankada hesap açma,

Detaylı

İNFAZ VE KORUMA MEMURU (GARDİYAN)

İNFAZ VE KORUMA MEMURU (GARDİYAN) TANIM Ceza ve infaz kurumlarında hükümlü ve tutukluların talimatlar çerçevesinde, fiziki ve teknik imkanları kullanarak, can mal güvenliği ve huzuru sağlamak için gözetim, denetim ve kontrolünü yapan kişidir.

Detaylı

SINAVSIZ GEÇİŞ YAPACAK ADAYLARIN ALAN İÇİ PROGRAMLARI LİSTESİ AlanKoduAlan DalKodu Dal ProgramTuru 6001 ADALET 0 Adalet 6001 ADALET 0 Adalet Meslek

SINAVSIZ GEÇİŞ YAPACAK ADAYLARIN ALAN İÇİ PROGRAMLARI LİSTESİ AlanKoduAlan DalKodu Dal ProgramTuru 6001 ADALET 0 Adalet 6001 ADALET 0 Adalet Meslek SINAVSIZ GEÇİŞ YAPACAK ADAYLARIN ALAN İÇİ PROGRAMLARI LİSTESİ AlanKoduAlan DalKodu Dal ProgramTuru 6001 ADALET 0 Adalet 6001 ADALET 0 Adalet Meslek Yüksekokulu 6001 ADALET 0 Özel Güvenlik ve Koruma 6001

Detaylı

EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI GÜZ YARIYILI UYGUN GÖRÜLEN ÖNLİSANS VE LİSANS KURUMİÇİ YATAY GEÇİŞ KONTENJAN TABLOSU

EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI GÜZ YARIYILI UYGUN GÖRÜLEN ÖNLİSANS VE LİSANS KURUMİÇİ YATAY GEÇİŞ KONTENJAN TABLOSU 2018-2019 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI GÜZ YARIYILI UYGUN GÖRÜLEN ÖNLİSANS VE LİSANS KURUMİÇİ YATAY GEÇİŞ KONTENJAN TABLOSU 2. Sınıf Adalet Meslek Yüksekokulu Adalet 2 YGS-3 0 3 Adalet Meslek Yüksekokulu Ceza İnfaz

Detaylı

ADALET BÖLÜMÜ TANITIM

ADALET BÖLÜMÜ TANITIM ADALET BÖLÜMÜ ADALET BÖLÜMÜ TANITIM Adalet programının amacı hakim ve savcılara yardımcı elemanlar yetiştirmektir. Mezunlar, mahkemelerin yazı işleri müdürlüğü veya yardımcılığı; icra memurluğu veya yardımcılığı

Detaylı

MODA TASARIMI ÖĞRETMENİ

MODA TASARIMI ÖĞRETMENİ TANIM Çalıştığı eğitim kurumu ya da kuruluşunda öğrencilere ya da yetişkinlere moda tasarımı ile ilgili eğitim veren kişidir. A- GÖREVLER KULLANILAN ARAÇ, GEREÇ VE EKİPMAN Moda tasarımı ile ilgili hangi

Detaylı

2017 YGS LYS Kontenjanları ve Burslar Tüm Programlar İçin Geçerli Burslar: Seçili Programlar İçin Geçerli Burslar:

2017 YGS LYS Kontenjanları ve Burslar Tüm Programlar İçin Geçerli Burslar: Seçili Programlar İçin Geçerli Burslar: 2017 YGS LYS Kontenjanları ve Burslar Tüm Programlar İçin Geçerli Burslar: 1. BAŞARI SIRASI BURSU: ÖSYS de herhangi bir puan türünde ilk 1,000'de yer alan öğrencilere, eğitimleri süresince (her yıl) eğitim

Detaylı

ELEKTRİK ELEKTRONİK TEKNOLOJİSİ ELEKTRİK TESİSAT VE PANO MONTÖRLÜĞÜ

ELEKTRİK ELEKTRONİK TEKNOLOJİSİ ELEKTRİK TESİSAT VE PANO MONTÖRLÜĞÜ ELEKTRİK ELEKTRONİK TEKNOLOJİSİ ELEKTRİK TESİSAT VE PANO MONTÖRLÜĞÜ TANIMI: Elektrik-elektronik alanında; bina içi ve dışı elektrik tesisatının ve tüm elektrik panolarının kurulumu ile ilgili işleri kendi

Detaylı