ECZANE BULUNMAYAN YERLEŞİM BÖLGELERİNDE YAŞAYAN HALKA YERİNDE İLAÇ TEMİNİNE İLİŞKİN PROTOKOL

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "ECZANE BULUNMAYAN YERLEŞİM BÖLGELERİNDE YAŞAYAN HALKA YERİNDE İLAÇ TEMİNİNE İLİŞKİN PROTOKOL"

Transkript

1 ECZANE BULUNMAYAN YERLEŞİM BÖLGELERİNDE YAŞAYAN HALKA YERİNDE İLAÇ TEMİNİNE İLİŞKİN PROTOKOL 1. TARAFLAR, KONU, DAYANAK, AMAÇ VE TANIMLAR 1.1. TARAFLAR Bu protokolün tarafları T.C Sağlık Bakanlığı ve Türk Eczacıları Birliği dir. 1.2 KONU Eczane bulunmayan yerleşim bölgelerinde yaşayan, sağlık yardımları Sosyal Güvenlik Kurumu ve Maliye Bakanlığı tarafından karşılanmakla birlikte bu protokolün (2) numaralı maddesinde belirtilen kişilerin tedavisi için düzenlenen reçetelerin, eczacı odaları ve İl Sağlık müdürlükleri tarafından kurulacak olan sistem dahilinde, Sosyal Güvenlik Kurumu ve Maliye Bakanlığı ile sözleşmesi bulunan eczaneler tarafından karşılanması için yapılacak sözleşmelere ilişkin usul ve esaslar ile karşılıklı hak ve yükümlülüklerin belirlenmesidir DAYANAK Bu protokol; 1. Temel Sağlık Hizmetleri Genel Müdürlüğü nün tarihli ve sayılı yazısı ekinde gönderilen TEB İle Sağlık Bakanlığı arasında imzalanmış olan tarihli protokol, yılı SGK protokolünün 3.7 maddesi 3. Türk Eczacıları Birliği Merkez Heyeti ile Sosyal Güvenlik Kurumu arasında imzalanan 2016 yılı Ek-4 ün g bendine istinaden düzenlenmiştir AMAÇ İlimiz Merkez, Kadirli, Düziçi, Sumbas, Bahçe ve Hasanbeyli ilçelerinde mobil hizmet verilen ancak, eczane bulunmayan bölgelerde yaşayan halkın ilaca ulaşımını kolaylaştırarak halk sağlığına hizmet etmek ve deontolojiye uygun şekilde kamu kaynaklarını verimli kullanarak ilaç teminini sağlamaktır.

2 1.5.TANIMLAR Bu Protokol de geçen; Bakanlık: TC. Sağlık Bakanlığı nı, Genel Müdürlük: Sağlık Hizmetleri Genel Müdürlüğü nü, TEB : Türk Eczacıları Birliği ni Eczacı: 6197 sayılı Eczacılar ve Eczaneler Hakkındaki Kanunun 1 inci maddesinde tarif edilen eczane sahibi ve/veya mesul müdürünü, Reçete Sahibi: Bu Protokol gereğince adına ilaç reçetesi düzenlenen ve bu protokolün (2) numaralı maddesinde belirtilen kişileri, SUT: Protokolün geçerli olduğu dönemde T.C. Sosyal Güvenlik Kurumu tarafından uygulanan Sosyal Güvenlik Kurumu Sağlık Uygulama Tebliği ni, Hekim: Eczane bulunmayan yerleşim bölgelerinde yerinde sağlık hizmeti veren aile hekimlerini ve/veya gezici sağlık hizmeti veren hekimleri, SGK Protokolü: T.C. Sosyal Güvenlik Kurumu ile Türk Eczacıları Birliği Merkez Heyeti arasında imzalanan, Sosyal Güvenlik Kurumu Kapsamındaki Kişilerin Türk Eczacıları Birliği Üyesi Eczanelerden İlaç Teminine İlişkin Protokolü, İfade eder. 2. PROTOKOLE GÖRE HİZMET ALACAK KİŞİLER 2.1. SUT un (1.2) numaralı maddesinde belirtilen kişiler 2.2. Sosyal Güvenlik Kurumu merkez ve taşra teşkilatı bünyesinde 657 sayılı Kanuna göre çalışanlar ile bu kişilerin sigortalı sayılmayan veya isteğe bağlı sigortalı olmayan, kendi sigortalılığı nedeniyle gelir veya aylık bağlanmamış olan kişiler; a) Eşi,

3 b) 18 yaşını, lise ve dengi öğrenim veya 5/6/1986 tarihli ve 3308 sayılı Mesleki Eğitim Kanununda belirtilen aday çıraklık ve çıraklık eğitimi ile işletmelerde mesleki eğitim görmesi halinde 20 yaşını, yüksek öğrenim görmesi halinde 25 yaşını doldurmamış ve evli olmayan çocukları ile yaşına bakılmaksızın bu Kanun a göre malul olduğu tespit edilen evli olmayan çocukları, c) Geçiminin sigortalı tarafından sağlandığı Sosyal Güvenlik Kurumu tarafından belirlenen kriterlere göre tespit edilen ana ve babası, 2.3. Bu maddenin bendleri kapsamı dışında olanların ve/veya herhangi bir sosyal güvencesi olmayan kişilerin talepleri üzerine ilaçları bu Protokol kapsamında temin edilebilir. 3. UYGULANACAK USUL VE ESASLAR sayılı kanun gereği aile hekimliği uygulamasına geçilen illerin eczane bulunmayan bölgelerinde bakanlıkça aile hekimi sözleşmesi yapılan veya yerine görevlendirilen hekimler ile aile hekimliği uygulaması olmayan illerde Bakanlığa bağlı sağlık ocağı hekimleri ve gezici sağlık hizmeti veren hekimlerce, bu bölgelerde yaşayan ve kapsam dahilindeki kişilere yerinde sağlık hizmeti verilmesi sırasında düzenlenecek reçete muhteviyatı ilaçlar, sözleşmeli eczaneler tarafından bu protokol dahilinde belirlenen sıralı dağıtım sistemi usul ve esasları çerçevesinde karşılanacaktır Bölge eczacı odası ve İl Sağlık Müdürlüğü tarafından hazırlanan, aşağıdaki bilgilerin yer aldığı aylık listeler eczane bulunmayan bölge halkına, İl sağlık müdürlüklerince duyurulacaktır. Yerinde sağlık hizmeti verilecek bölgeler, Bu bölgelere hangi tarihlerde hangi hekimlerce sağlık hizmeti verileceği, Hekimlerin yazdığı reçete muhteviyatı ilaçların hastalara hangi tarihte, nerede teslim edileceğini ilişkin bilgiler. 3.3 Hekimler, düzenledikleri reçeteleri aile sağlığı merkezinde/sağlık ocağında tutacak veya aile sağlığı merkezine/sağlık ocağına getireceklerdir. Bu reçeteler aile sağlığı merkezinden/sağlık ocağından imza karşılığı, tutanakla sıradaki eczanenin eczacısı veya çalışanı tarafından sabah ve öğleden sonra olmak üzere günde iki kez teslim alınacaktır. Reçete muhteviyatı ilaçlar, reçetenin eczane tarafından teslim alındığı saate göre; -Saat:13.00 e kadar teslim alınmış ise aynı günün akşamı saat:17.00 ye kadar -Saat: saatleri arasında teslim alınmış ise ertesi gün saat:13.00 e kadar reçete sahibine teslim edilecektir.

4 Hasta dilemesi halinde reçete muhteviyatındaki ilaçlarını herhangi bir eczaneden kendisi temin edebilir. Ancak olağanüstü hallerin ve/veya eczacının geçerli bir gerekçesinin olması halinde eczacı bu durumu en kısa sürede Bölge Eczacı Odası na ve reçeteyi düzenleyen aile hekimine/sağlık ocağına bildirecektir. Eczacı, odanın bu konu hakkında alacağı tedbir ve uygulamalara riayet edecektir İlgili hekimlerin ve eczacıların protokol hükümlerine uymamaları halinde; eczacılar için bölge eczacı odası ile imzalayacağı sözleşmelerde yer alan hükümler, hekimler için yürürlükteki mevzuat hükümleri doğrultusunda müeyyide uygulanacaktır. Hekimler hakkındaki tespitler ise bölge eczacı odaları tarafından yapılır. Ayrıca bölge eczacı odasının hekim hakkında yaptığı tespitler TEB kanalıyla Genel Müdürlüğe, İl Sağlık müdürlüğünün eczacı hakkında yaşadığı ise Genel Müdürlük kanalıyla TEB e, gereği için bildirilir Reçete muhteviyatı ilaçların Medula Provizyon Sistemi ne kaydı sonrasında belirlenecek olan hasta katılım payı, muayene ücreti ve reçetede yazılı ilaç ve eşdeğer ilaç uygulamasından oluşan fiyat farkı ile bu Protokol ün 2.3. Maddesi kapsamında yer alan ve herhangi bir sosyal güvencesi bulunmayan kişilere ait reçetelerde yer alan ilaçların perakende satış bedeli, ilaçların teslimi sırasında hastalardan tahsil edilir.tahsilin ardından reçete sahiplerine, muayene ücreti haricindeki bedeller için kasa fişi verilir Eczacıların sisteme katılabilmesi için, bölgede yaşayan halka sosyal güvence sağlayan tüm sosyal güvenlik kurumları ile sözleşmeli olma şartı aranacaktır Eczacılar ile üyesi oldukları bölge eczacı odaları arasında, bu protokole uygun sözleşmeler imzalanacaktır Sisteme katılmak isteyen eczaneler arasındaki sıralama kura ile belirlenecektir. Yeni protokol imzalayan eczaneler listenin sonuna müracaat sırasıyla eklenecektir Reçetelerin dağıtım limiti, reçete ve ilaçların teslimine ilişkin şart ve usuller, illerin özelliklerine göre bölge eczacı odaları tarafından belirlenecek olup, reçetelerin dağıtımında limit aşımı yapılmayacaktır Sistemin işleyişine ilişkin diğer düzenlemeler, bölge eczacı odası tarafından yapılacaktır Söz konusu reçete bedellerinin geri ödemesinin yapılabilmesi için, reçete arkasına bölge eczacı odası onayı aranacaktır.

5 Sırası gelen eczane odaya mazeret bildirmeden hastaları mağdur edecek şekilde hizmet vermediği takdirde( köydeki ASM ye personel göndermediği takdirde) birinci kez uyarılır, tekrarında sözleşmesi fesh edilerek sıradan çıkarılır Uygulama birliğinin sağlanması için bu protokolün yürürlüğe girmesiyle birlikte bölge eczacı odaları ile İl Sağlık Müdürlükleri arasında, bu protokolün konusuyla ilgili ayrı bir protokol/ sözleşme imzalanmayacaktır. İl Sağlık Müdürlükleri bölge eczacı odaları ile eczacılar arasında bu protokolde belirtilen esas ve usullere uygun olarak imzalanacak sözleşmelerin uygulanmasında, hizmet sunulacak yerin özel şartlarını gözeterek bölge eczacı odaları ile iş birliği yapar. Aynı şekilde, ilgili bölge eczacı odası hizmet sunulacak yerin coğrafi yapısının ve bölgesel şartlarının gerektirdiği özel durumlarda sistemin verimli ve kesintisiz işlemesi amacıyla diğer bölge eczacı odalarıyla iş birliği yapar Sisteme dahil olan hekimler tarafından bu protokol çerçevesinde uyulacak usul ve esaslar il sağlık müdürlüğü tarafından belirlenerek, bölge eczacı odasına bildirilecektir Reçetelerin sözleşmeli eczaneler tarafından karşılanmasında ve ilgili kurum tarafından geri ödenmesinde; SUT ve hükümleri uygulanacak olup, ayrıca SGK Protokolü hükümlerine uyulacaktır. 4.PROTOKOLE İLİŞKİN USUL VE ESASLAR 4.1. Tebligatlar, 7201 Tebligat Kanunu hükümlerine göre ve iadeli taahhütlü olarak yapılır Protokol hükümleri ancak tarafların mutabakatı ile değiştirilebilir. 5.İHTİLAFLARIN HALLİ İş bu protokolün yürütülmesiyle ilgili bir uyuşmazlığın olması halinde, taraflardan birinin yazılı talebi ile uyuşmazlığın giderilmesi ve protokolde gerekli düzenlemelerin yapılabilmesi için taraf yetkilileri yazılı bildirimi müteakip 15 gün içinde bir araya geleceklerdir. Bu suretle uyuşmazlığın giderilmemesi halinde Ankara mahkemeleri ve icra daireleri yetkili olacaktır. 6.PROTOKOLÜN SÜRESİ Bu protokol imza tarihinden itibaren iki yıl süreyle geçerlidir. Bu sürenin bitiminden bir ay önce taraflardan herhangi birinin fesih bildiriminde bulunmaması halinde iş bu protokol aynı şartlarda birer yıl uzatılmış sayılır. Taraflar bir ay önceden yazılı bildirimde bulunmak şartıyla, bu protokolü feshetme hakkına sahiptirler.

6 7.YÜRÜTME Bu protokol Bölge Eczacı odası ve İl Sağlık Müdürlüğü arasında yürütülür. 5 sayfa ve 7 maddeden itibaren iş bu protokol 3(üç) nüsha olarak tanzim edilmiştir. OSMANİYE ECZACI ODASI ECZANE KAŞE İMZA

KAPSAM: Mor ve turuncu reçeteye yazılması zorunlu ilaçları ihtiva eden reçetelerin eşit ve sıralı dağıtımı

KAPSAM: Mor ve turuncu reçeteye yazılması zorunlu ilaçları ihtiva eden reçetelerin eşit ve sıralı dağıtımı MOR VE TURUNCU REÇETEYE YAZILMASI ZORUNLU İLAÇLARI İHTİVA EDEN REÇETELERİN SIRALI VE ÜST LİMİT DAHİLİNDE DAĞITIMINA İLİŞKİN BALIKESİR ECZACI ODASI VE ECZANELER ARASINDAKİ PROTOKOL. TARAFLAR: Balıkesir

Detaylı

ECZANE BULUNMAYAN YERLEŞİM BÖLGELERİNDE YAŞAYAN HALKA YERİNDE İLAÇ TEMİNİNE İLİŞKİN PROTOKOL İMZALANDI!

ECZANE BULUNMAYAN YERLEŞİM BÖLGELERİNDE YAŞAYAN HALKA YERİNDE İLAÇ TEMİNİNE İLİŞKİN PROTOKOL İMZALANDI! ECZANE BULUNMAYAN YERLEŞİM BÖLGELERİNDE YAŞAYAN HALKA YERİNDE İLAÇ TEMİNİNE İLİŞKİN PROTOKOL İMZALANDI! 36.A.00.7129 25.09.2009, Ankara BÖLGE ECZACI ODASI YÖNETİM KURULU BAŞKANLIĞI NA, T.C. Sağlık Bakanlığı

Detaylı

ECZACI ODASı BAŞKANLIGINA

ECZACI ODASı BAŞKANLIGINA TASNiF DIŞI T.C. HAVA KUWETLERi KOMUTANllGI JET ÜS/MEYDAN KOMUTANllGI ANTALYA TSK BBMM 35489982-8730-2724-171 TSK BBMM 12 Nisan 2017 KONU Eczane Idari Anlaşmaları Hk. ANTALYA ECZACI ODASı BAŞKANLIGINA

Detaylı

MALİYE BAKANLIĞI NIN, SGK YA DEVİR ÖNCESİ İLAÇ BEDELLERİNİN BÜTÇELEŞTİRİLMESİ HAKKINDAKİ DUYURUSU

MALİYE BAKANLIĞI NIN, SGK YA DEVİR ÖNCESİ İLAÇ BEDELLERİNİN BÜTÇELEŞTİRİLMESİ HAKKINDAKİ DUYURUSU MALİYE BAKANLIĞI NIN, SGK YA DEVİR ÖNCESİ İLAÇ BEDELLERİNİN BÜTÇELEŞTİRİLMESİ HAKKINDAKİ DUYURUSU 08.02.2010 BÖLGE ECZACI ODASI YÖNETİM KURULU BAŞKANLIĞI NA Maliye Bakanlığı tarafından yayımlanan 05.02.2010

Detaylı

T.C. SOSYAL GÜVENLİK KURUMU BAŞKANLIĞI Genel Sağlık Sigortası Genel Müdürlüğü GENELGE 2011/62

T.C. SOSYAL GÜVENLİK KURUMU BAŞKANLIĞI Genel Sağlık Sigortası Genel Müdürlüğü GENELGE 2011/62 Sayı : B.13.2.SGK.0.11.06.00/ 592 12./09/2011 Konu : Fatura bedellerinin ödenmesi GENELGE 2011/62 1. Sağlık kurum faturalarının teslimi, incelenmesi ve ödeme işlemleri... 3 1.1. Fatura dönemi ve teslimi...

Detaylı

SOSYAL GÜVENLİK KURUMU KAPSAMINDAKİ KİŞİLERİN TÜRK ECZACILARI BİRLİĞİ ÜYESİ ECZANELERDEN İLAÇ TEMİNİNE İLİŞKİN EK PROTOKOL 2018/1

SOSYAL GÜVENLİK KURUMU KAPSAMINDAKİ KİŞİLERİN TÜRK ECZACILARI BİRLİĞİ ÜYESİ ECZANELERDEN İLAÇ TEMİNİNE İLİŞKİN EK PROTOKOL 2018/1 SOSYAL GÜVENLİK KURUMU KAPSAMINDAKİ KİŞİLERİN TÜRK ECZACILARI BİRLİĞİ ÜYESİ ECZANELERDEN İLAÇ TEMİNİNE İLİŞKİN EK PROTOKOL 2018/1 Madde 1-01/04/2016 tarihinde yürürlüğe giren Sosyal Güvenlik Kurumu Kapsamındaki

Detaylı

SOSYAL GÜVENLİK KURUMU KAPSAMINDAKİ KİŞİLERİN TÜRK ECZACILARI BİRLİĞİ ÜYESİ ECZANELERDEN İLAÇ TEMİNİNE İLİŞKİN PROTOKOL

SOSYAL GÜVENLİK KURUMU KAPSAMINDAKİ KİŞİLERİN TÜRK ECZACILARI BİRLİĞİ ÜYESİ ECZANELERDEN İLAÇ TEMİNİNE İLİŞKİN PROTOKOL SOSYAL GÜVENLİK KURUMU KAPSAMINDAKİ KİŞİLERİN TÜRK ECZACILARI BİRLİĞİ ÜYESİ ECZANELERDEN İLAÇ TEMİNİNE İLİŞKİN PROTOKOL 1. TARAFLAR, KONU, DAYANAK VE TANIMLAR 1.1. Taraflar: Sosyal Güvenlik Kurumu ve Türk

Detaylı

2007 SGK PROTOKOLÜ İLE 2008 YILI SGK PROTOKOLÜ ARASINDAKİ FARKLAR

2007 SGK PROTOKOLÜ İLE 2008 YILI SGK PROTOKOLÜ ARASINDAKİ FARKLAR 2007 SGK PROTOKOLÜ İLE 2008 YILI SGK PROTOKOLÜ ARASINDAKİ FARKLAR 28.. 2007 SGK SÖZLEŞMESİNE GÖRE İLAVE EDİLENLER.. 2007 SGK SÖZLEŞMESİNE GÖRE ÇIKARILANLAR SOSYAL GÜVENLİK KURUMU KAPSAMINDAKİ KİŞİLERİN

Detaylı

1. Kamu idarelerinin sağlık hizmetlerinin sağlanmasına ilişkin görevlerinin devredilmesi

1. Kamu idarelerinin sağlık hizmetlerinin sağlanmasına ilişkin görevlerinin devredilmesi 31 Aralık 2009 PERŞEMBE Resmî Gazete Sayı : 27449 (5. Mükerrer) TEBLİĞ Maliye Bakanlığından: KAMU PERSONELİNİN SAĞLIK HİZMETLERİNİN SOSYAL GÜVENLİK KURUMUNA DEVRİNE İLİŞKİN TEBLİĞ 1. Kamu idarelerinin

Detaylı

SOSYAL GÜVENLİK KURUMU KAPSAMINDAKİ KİŞİLERİN T Ü B

SOSYAL GÜVENLİK KURUMU KAPSAMINDAKİ KİŞİLERİN T Ü B ' 4 ' " /?/ " 'i y. H SOSYAL GÜVENLİK KURUMU KAPSAMINDAKİ KİŞİLERİN T Ü B ^ ( / Ş - 1 ECZACILARI BİRLİĞİ ÜYESİ ECZANELERDEN İLAÇ TEMİNİNE İLİŞKİN- / EK PROTOKOL (2013/1) " / MADDE 1: 01.02.2012 tarihli

Detaylı

18.01.2016 Tarihli SUT Düzenlemeleri 30.04.2016 Tarihli değişikliklerle SUT Düzenlemeleri 1.4.2.C - Üçüncü basamak resmi sağlık kurumu

18.01.2016 Tarihli SUT Düzenlemeleri 30.04.2016 Tarihli değişikliklerle SUT Düzenlemeleri 1.4.2.C - Üçüncü basamak resmi sağlık kurumu 18.01.2016 Tarihli SUT Düzenlemeleri 30.04.2016 Tarihli değişikliklerle SUT Düzenlemeleri 1.4.2.C - Üçüncü basamak resmi sağlık kurumu 1.4.2.C - Üçüncü basamak resmi sağlık kurumu (1) Sağlık Bakanlığına

Detaylı

Konu: T.C. TARIM VE KÖYİŞLERİ BAKANLIĞI Koruma ve Kontrol Genel Müdürlüğü SAYI :250 10 06 11 30-29/11/2005 KONU: Uygulama Talimatı.

Konu: T.C. TARIM VE KÖYİŞLERİ BAKANLIĞI Koruma ve Kontrol Genel Müdürlüğü SAYI :250 10 06 11 30-29/11/2005 KONU: Uygulama Talimatı. SAYI :250 10 06 11 30-29/11/2005 KONU: Uygulama Talimatı. Talimat No :.VALİLİĞİNE (İl Müdürlüğü) Bilindiği üzere, 24/02/2005 tarih ve 25737 sayılı Resmi Gazete de yayımlanan Hayvancılığın Desteklenmesi

Detaylı

DOKUZ EYLÜL ÜNİVERSİTESİ MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ (İLGİLİ FİRMA) PROJESİ PROTOKOLÜ

DOKUZ EYLÜL ÜNİVERSİTESİ MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ (İLGİLİ FİRMA) PROJESİ PROTOKOLÜ EK-2.1 Örnek Protokol (Proje) DOKUZ EYLÜL ÜNİVERSİTESİ MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ (İLGİLİ FİRMA) PROJESİ PROTOKOLÜ 1. TARAFLAR VE KANUNİ İKAMETGAHLAR Bu protokol, Dokuz Eylül Üniversitesi Mühendislik Fakültesi

Detaylı

7- Kamu personeli ve aile fertlerinin katılım payının tahsili 7.1. Birinci basamak sağlık kuruluşlarında muayene katılım payının tahsili

7- Kamu personeli ve aile fertlerinin katılım payının tahsili 7.1. Birinci basamak sağlık kuruluşlarında muayene katılım payının tahsili 18 Eylül 2009 CUMA Resmî Gazete Sayı : 27353 TEBLĐĞ Maliye Bakanlığından: TEDAVĐ KATILIM PAYININ UYGULANMASI HAKKINDA TEBLĐĞ (SIRA NO: 12) 1- Amaç Bu Tebliğin amacı; kapsama dahil kişilerden, ayakta tedavilerinde

Detaylı

SİRKÜLER 1. BÖLÜM SOSYAL GÜVENLİK HUKUKU

SİRKÜLER 1. BÖLÜM SOSYAL GÜVENLİK HUKUKU SİRKÜLER SAYI: ARALIK 2015 1. BÖLÜM SOSYAL GÜVENLİK HUKUKU 1. 6111 Sayılı Kanun Teşvikinin Uygulama Süresi Uzatıldı Değişen Mevzuat: 08.09.1999 Tarih ve 23810 Sayılı Resmi Gazete de yayımlanarak yürürlüğe

Detaylı

T.C GÜMRÜK VE TİCARET BAKANLIĞI Gümrükler Genel Müdürlüğü

T.C GÜMRÜK VE TİCARET BAKANLIĞI Gümrükler Genel Müdürlüğü Sayı : 21558579-848.12.96 Konu : Muhasebe yetkilisi mutemetliği T.C GÜMRÜK VE TİCARET BAKANLIĞI ler Genel 03.01.2013 / 181 GÜMRÜK VE TİCARET BÖLGE MÜDÜRLÜĞÜNE İlgi: 28/6/2013 tarihli ve 12266 sayılı yazımız.

Detaylı

İŞ KAZASI VE MESLEK HASTALIĞI SONUCU ÖLEN SİGORTALININ HAK SAHİPLERİNE BAĞLANACAK AYLIK VE GELİRLERİN BİRLEŞMESİ

İŞ KAZASI VE MESLEK HASTALIĞI SONUCU ÖLEN SİGORTALININ HAK SAHİPLERİNE BAĞLANACAK AYLIK VE GELİRLERİN BİRLEŞMESİ İŞ KAZASI VE MESLEK HASTALIĞI SONUCU ÖLEN SİGORTALININ HAK SAHİPLERİNE BAĞLANACAK AYLIK VE GELİRLERİN BİRLEŞMESİ Ahmet ÖZCAN* 39 1.GİRİŞ 1982 Anayasası nın (1) 2 nci maddesinde; Türkiye Cumhuriyeti nin

Detaylı

T.C, SOSYAL GÜVENLİK KURUMU BAŞKANLIĞI Genel Sağlık Sigortası Gene! Müdürlüğü

T.C, SOSYAL GÜVENLİK KURUMU BAŞKANLIĞI Genel Sağlık Sigortası Gene! Müdürlüğü Savı: B. 13,2.SGK.0.11.04.01//053 Konu: Mülga 3 İ 16 sayılı Kamın

Detaylı

Dil Madde 3- (1) Bu protokol Türkçe olarak hazırlanmıştır.

Dil Madde 3- (1) Bu protokol Türkçe olarak hazırlanmıştır. GAZİOSMANPAŞA ÜNİVERSİTESİ DİŞ HEKİMLİĞİ FAKÜLTESİ İLE GAZİOSMANPAŞA ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK ARAŞTIRMA VE UYGULAMA MERKEZ MÜDÜRLÜĞÜ ARASINDA RADYOLOJİK GÖRÜNTÜLEME (BT-MR- ULTRASONOGRAFİ ) ve RAPORLAMA AMELİYATHANE

Detaylı

TÜRK ECZACILARI BİRLİĞİ SGK İLAÇ ALIM PROTOKOLÜ

TÜRK ECZACILARI BİRLİĞİ SGK İLAÇ ALIM PROTOKOLÜ TÜRK ECZACILARI BİRLİĞİ SGK İLAÇ ALIM PROTOKOLÜ ECZANELERDE CİRO KAYIPLARI 2004 İlaç Fiyat Kararnamesi ve 2009 Global Bütçe uygulaması ile; Referans fiyat uygulamasına bağlı olarak yaşanan ilaç fiyat düşüşleri

Detaylı

DOĞRUDAN TEMİN USULÜ İLE MAL ALIMI, HİZMET ALIMI VE YAPIM İŞİ'NE DAİR İZLENECEK SÜREÇLER

DOĞRUDAN TEMİN USULÜ İLE MAL ALIMI, HİZMET ALIMI VE YAPIM İŞİ'NE DAİR İZLENECEK SÜREÇLER DOĞRUDAN TEMİN USULÜ İLE MAL ALIMI, HİZMET ALIMI VE YAPIM İŞİ'NE DAİR İZLENECEK SÜREÇLER 5018 sayılı Kamu Malî Yönetimi ve Kontrol Kanunu'na ekli (I), (II) ve (III) sayılı cetvellerde yer alan idareler

Detaylı

DARÜŞŞAFAKA CEMİYETİ ACİL DESTEK VE SAĞLIK HİZMET ALIM SÖZLEŞMESİ

DARÜŞŞAFAKA CEMİYETİ ACİL DESTEK VE SAĞLIK HİZMET ALIM SÖZLEŞMESİ MADDE 1 : TARAFLAR İşbu Sözleşme; DARÜŞŞAFAKA CEMİYETİ ACİL DESTEK VE SAĞLIK HİZMET ALIM SÖZLEŞMESİ 1. DARÜŞŞAFAKA Cad. No:14 Maslak-Sarıyer / İstanbul adresinde mukim DARÜŞŞAFAKA CEMİYETİ (bundan böyle

Detaylı

Sirküler Rapor /76-1 İŞVEREN UYGULAMA TEBLİĞİNDE DEĞİŞİKLİK YAPILDI

Sirküler Rapor /76-1 İŞVEREN UYGULAMA TEBLİĞİNDE DEĞİŞİKLİK YAPILDI Sirküler Rapor 24.02.2014/76-1 İŞVEREN UYGULAMA TEBLİĞİNDE DEĞİŞİKLİK YAPILDI ÖZET : İşveren Uygulama Tebliği nde yapılan değişiklikle, Çocuk zammı uygulamasında 657 sayılı Kanunun 4 üncü maddesinin birinci

Detaylı

KAMU PERSONELİNİN GENEL SAĞLIK SİGORTASI KAPSAMINA ALINMASI İLE İLGİLİ DUYURU

KAMU PERSONELİNİN GENEL SAĞLIK SİGORTASI KAPSAMINA ALINMASI İLE İLGİLİ DUYURU KAMU PERSONELİNİN GENEL SAĞLIK SİGORTASI KAPSAMINA ALINMASI İLE İLGİLİ DUYURU Bilindiği üzere Kurumumuzca 18/12/2009 tarih ve 27436 sayılı Resmi Gazetede yayımlanan Kamu Personelinin Genel Sağlık Sigortası

Detaylı

Sosyal Güvenlik Kurumu Başkanlığı ile Türk Eczacıları Birliği

Sosyal Güvenlik Kurumu Başkanlığı ile Türk Eczacıları Birliği Yurtdışı Sigortalılarının İlaç Temini Hakkında Sosyal Güvenlik Kurumu Başkanlığı ile Türk Eczacıları Birliği arasında 02.07.2007 tarihinde imzalanan 2007 Yılı SGK Protokolü kapsamında sözleşmeli eczanelerce

Detaylı

SOSYAL GÜVENLİK KURUMU KOCAELİ SOSYAL GÜVENLİK İL MÜDÜRLÜĞÜ KOCAELİ SAĞLIK SOSYAL GÜVENLİK MERKEZİ HİZMET STANDARTLARI

SOSYAL GÜVENLİK KURUMU KOCAELİ SOSYAL GÜVENLİK İL MÜDÜRLÜĞÜ KOCAELİ SAĞLIK SOSYAL GÜVENLİK MERKEZİ HİZMET STANDARTLARI SIRA NO HİZMETİN ADI 1 Şahıs Fatura Ödemeleri SOSYAL GÜVENLİK KURUMU KOCAELİ SOSYAL GÜVENLİK İL MÜDÜRLÜĞÜ KOCAELİ SAĞLIK SOSYAL GÜVENLİK MERKEZİ HİZMET STANDARTLARI BAŞVURUDA İSTENEN BELGELER Protez ve

Detaylı

65 YAŞINI DOLDURMUŞ MUHTAÇ, GÜÇSÜZ VE KİMSESİZ TÜRK VATANDAŞLARINA AYLIK BAĞLANMASI HAKKINDA KANUN

65 YAŞINI DOLDURMUŞ MUHTAÇ, GÜÇSÜZ VE KİMSESİZ TÜRK VATANDAŞLARINA AYLIK BAĞLANMASI HAKKINDA KANUN 5129 65 YAŞINI DOLDURMUŞ MUHTAÇ, GÜÇSÜZ VE KİMSESİZ TÜRK VATANDAŞLARINA AYLIK BAĞLANMASI HAKKINDA KANUN Kanun Numarası : 2022 Kabul Tarihi : 1/7/1976 Yayımlandığı R.Gazete : Tarih : 10/7/1976 Sayı : 15642

Detaylı

TÜRKİYE CUMHURİYETİ BİRUNİ ÜNİVERSİTESİ ECZACILIK FAKÜLTESİ ECZ238 ECZANE STAJI I DEFTERİ

TÜRKİYE CUMHURİYETİ BİRUNİ ÜNİVERSİTESİ ECZACILIK FAKÜLTESİ ECZ238 ECZANE STAJI I DEFTERİ ECZ238 ECZANE STAJI I DEFTERİ İSTANBUL-2018 Fotoğraf ECZ238 ECZANE STAJI I DEFTERİ Öğrencinin Adı-Soyadı:... No:... ECZ238 Eczane Stajı I - Öğrenme Hedefleri 1. Staj yapılan eczane hakkında genel bilgiler;

Detaylı

BALIKESİR ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK UYGULAMA ve ARAŞTIRMA HASTANESİ MESAİ DIŞI ÖĞRETİM ÜYESİ SAĞLIK HİZMETLERİ İLAVE ÜCRET UYGULAMA İLKELERİ

BALIKESİR ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK UYGULAMA ve ARAŞTIRMA HASTANESİ MESAİ DIŞI ÖĞRETİM ÜYESİ SAĞLIK HİZMETLERİ İLAVE ÜCRET UYGULAMA İLKELERİ BALIKESİR ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK UYGULAMA ve ARAŞTIRMA HASTANESİ MESAİ DIŞI ÖĞRETİM ÜYESİ SAĞLIK HİZMETLERİ İLAVE ÜCRET UYGULAMA İLKELERİ Amaç ve Kapsam Madde 1. Bu İlkeler, Balıkesir Üniversitesi Sağlık

Detaylı

İZMİR EKONOMİ ÜNİVERSİTESİ MAL/HİZMET ALIMI

İZMİR EKONOMİ ÜNİVERSİTESİ MAL/HİZMET ALIMI *BD04203351* 01/10/2012 Sayı : B.30.2.İEÜ.0.73.00.00-934.99-12000342/12004883 Konu : Otobüs Kiralanması Sayın İlgili ; İZMİR EKONOMİ ÜNİVERSİTESİ MAL/HİZMET ALIMI Üniversitemiz Alım Satım Yönetmeliği 3.

Detaylı

TÜRKİYE CUMHURİYETİ GENELKURMAY BAŞKANLIĞI HAK SAHİPLERİNE TÜRK ECZACILARI BİRLİĞİ ÜYESİ ECZANELERDEN İLAÇ TEMİNİNE İLİŞKİN PROTOKOL Taraflar

TÜRKİYE CUMHURİYETİ GENELKURMAY BAŞKANLIĞI HAK SAHİPLERİNE TÜRK ECZACILARI BİRLİĞİ ÜYESİ ECZANELERDEN İLAÇ TEMİNİNE İLİŞKİN PROTOKOL Taraflar TÜRKİYE CUMHURİYETİ GENELKURMAY BAŞKANLIĞI HAK SAHİPLERİNE TÜRK ECZACILARI BİRLİĞİ ÜYESİ ECZANELERDEN İLAÇ TEMİNİNE İLİŞKİN PROTOKOL Taraflar imzalanmıştır. MADDE 1- (1) Bu Protokol, Genelkurmay Başkanlığı

Detaylı

KIRKLARELİ HALK SAĞLIĞI MÜDÜRLÜĞÜ KIRKDÖRDÜNCÜ EK YERLEŞTİRME İŞLEMLERİ USUL VE ESASLARI

KIRKLARELİ HALK SAĞLIĞI MÜDÜRLÜĞÜ KIRKDÖRDÜNCÜ EK YERLEŞTİRME İŞLEMLERİ USUL VE ESASLARI KIRKLARELİ HALK SAĞLIĞI MÜDÜRLÜĞÜ KIRKDÖRDÜNCÜ EK YERLEŞTİRME İŞLEMLERİ USUL VE ESASLARI 5258 Sayılı Aile Hekimliği Kanunu gereği İlimiz 14 Haziran 2010 tarihinde Aile Hekimliği Uygulamasına geçmiştir.

Detaylı

2013 PROTOKOLÜ 2016 PROTOKOLÜ İLE DEĞİŞEN

2013 PROTOKOLÜ 2016 PROTOKOLÜ İLE DEĞİŞEN 2013 PROTOKOLÜ 2016 PROTOKOLÜ İLE DEĞİŞEN MADDELER 1. TARAFLAR, KONU, DAYANAK VE TANIMLAR 1.1. Taraflar Jandarma Genel Komutanlığı ve Türk Eczacıları Birliği dir. 1.2. Konu Jandarma Genel Komutanlığı tarafından

Detaylı

SOSYAL GÜVENLİK KURUMU KAPSAMINDAKİ KİŞİLERİN TÜRK ECZACILARI BİRLİĞİ ÜYESİ ECZANELERDEN İLAÇ TEMİNİNE İLİŞKİN PROTOKOL

SOSYAL GÜVENLİK KURUMU KAPSAMINDAKİ KİŞİLERİN TÜRK ECZACILARI BİRLİĞİ ÜYESİ ECZANELERDEN İLAÇ TEMİNİNE İLİŞKİN PROTOKOL SOSYAL GÜVENLİK KURUMU KAPSAMINDAKİ KİŞİLERİN TÜRK ECZACILARI BİRLİĞİ ÜYESİ ECZANELERDEN İLAÇ TEMİNİNE İLİŞKİN PROTOKOL 1. TARAFLAR, KONU, DAYANAK VE TANIMLAR 1.1.Taraflar:Sosyal Güvenlik Kurumu ve Türk

Detaylı

ECZANELERDEN İLAÇ TEMİNİNE İLİŞKİN PROTOKOL

ECZANELERDEN İLAÇ TEMİNİNE İLİŞKİN PROTOKOL ECZANELERDEN İLAÇ TEMİNİNE İLİŞKİN PROTOKOL Maliye Bakanlığı ile Türk Eczacıları Birliği Merkez Heyeti arasında eczanelerden temin edilecek ilaçlarla ilgili olarak, kurumlarla eczaneler arasında yapılacak

Detaylı

SGK Protokolü Görüş Bildirim Formu

SGK Protokolü Görüş Bildirim Formu SGK Protokolü Görüş Bildirim Formu Mevcut Protokol Maddesi (Numarası ile birlikte) 3.1. Eczane tarafından SUT un "Sağlık Hizmeti Sunucuları"' başlıklı bölümünde tanımlanan sağlık hizmeti sunucularından:

Detaylı

2013 PROTOKOLÜ 2016 PROTOKOLÜ İLE DEĞİŞEN MADDELER

2013 PROTOKOLÜ 2016 PROTOKOLÜ İLE DEĞİŞEN MADDELER 2013 PROTOKOLÜ 2016 PROTOKOLÜ İLE DEĞİŞEN MADDELER 1.TARAFLAR, KONU, DAYANAK VE TANIMLAR 1.1.Taraflar Milli Savunma Bakanlığı ile Türk Eczacıları Birliğidir. 1.2. Konu Milli Savunma Bakanlığı tarafından

Detaylı

T.C. SAĞLIK BAKANLIĞI TÜRKİYE KAMU HASTANELERİ KURUMU Finans Hizmetleri Başkan Yardımcılığı

T.C. SAĞLIK BAKANLIĞI TÜRKİYE KAMU HASTANELERİ KURUMU Finans Hizmetleri Başkan Yardımcılığı İlgi:...VALİLİĞİNE (İl Sağlık Müdürlüğü) KAMU HASTANELERİ BİRLİĞİNE GENELGE 2012/03 a) 28/05/2012 tarihli ve B.10.1.TKH.0.14.00.00/949/12359 sayılı genel yazımız. b) 09/08/2012 tarihli ve B.10.1.TKH.0.14.00.00/949/650

Detaylı

SOSYAL GÜVENLİK KURUMU KAPSAMINDAKİ KİŞİLERİN TÜRK ECZACILARI BİRLİĞİ ÜYESİ ECZANELERDEN İLAÇ TEMİNİNE İLİŞKİN PROTOKOL

SOSYAL GÜVENLİK KURUMU KAPSAMINDAKİ KİŞİLERİN TÜRK ECZACILARI BİRLİĞİ ÜYESİ ECZANELERDEN İLAÇ TEMİNİNE İLİŞKİN PROTOKOL SOSYAL GÜVENLİK KURUMU KAPSAMINDAKİ KİŞİLERİN TÜRK ECZACILARI BİRLİĞİ ÜYESİ ECZANELERDEN İLAÇ TEMİNİNE İLİŞKİN PROTOKOL 1. TARAFLAR, KONU, DAYANAK VE TANIMLAR 1.1. Taraflar Sosyal Güvenlik Kurumu ve Türk

Detaylı

T.C. SAĞLIK BAKANLIĞI Sağlık Hizmetleri Genel Müdürlüğü

T.C. SAĞLIK BAKANLIĞI Sağlık Hizmetleri Genel Müdürlüğü TC Sağlık Bakanlığı Sağlık Hizmetleri Genel Modurlugu Sayı : 23642684-010 Konu : Bakanlığımız ile Gençlik ve Spor Bakanlığı Arasında İmzalanan Tedavi Protokolü Hk. T.C. SAĞLIK BAKANLIĞI Sağlık Hizmetleri

Detaylı

GEZİCİ SAĞLIK HİZMETİ PLANLAMASI VE ÖDEMESİNE İLİŞKİN USUL VE ESASLAR

GEZİCİ SAĞLIK HİZMETİ PLANLAMASI VE ÖDEMESİNE İLİŞKİN USUL VE ESASLAR GEZİCİ SAĞLIK HİZMETİ PLANLAMASI VE ÖDEMESİNE İLİŞKİN USUL VE ESASLAR Aile hekimliği uygulaması kapsamında sağlık hizmetine ulaşımın zor olduğu belde, köy, mezra, uzak mahalleler ve benzeri yerleşim yerlerine,

Detaylı

T.C. KÜLTÜR VE TURİZM BAKANLIĞI ATATÜRK KÜLTÜR MERKEZİ ALANI TESİSLER VE İŞLETMELER MÜDÜRLÜĞÜ SEVGİLİLER GÜNÜ ETKİNLİKLERİ ŞARTNAMESİ GENEL ŞARTLAR

T.C. KÜLTÜR VE TURİZM BAKANLIĞI ATATÜRK KÜLTÜR MERKEZİ ALANI TESİSLER VE İŞLETMELER MÜDÜRLÜĞÜ SEVGİLİLER GÜNÜ ETKİNLİKLERİ ŞARTNAMESİ GENEL ŞARTLAR T.C. KÜLTÜR VE TURİZM BAKANLIĞI ATATÜRK KÜLTÜR MERKEZİ ALANI TESİSLER VE İŞLETMELER MÜDÜRLÜĞÜ SEVGİLİLER GÜNÜ ETKİNLİKLERİ ŞARTNAMESİ GENEL ŞARTLAR Madde 1- Döner Sermaye İşletmesi Merkez Müdürlüğünün

Detaylı

Sağlıkta Dönüşüm Programı nın finansmanla ilgili olan ve en önemli ayaklarından birisi Genel Sağlık Sigortası sistemine geçilmesidir.

Sağlıkta Dönüşüm Programı nın finansmanla ilgili olan ve en önemli ayaklarından birisi Genel Sağlık Sigortası sistemine geçilmesidir. SAĞLIK MEVZUATI Sağlıkta Dönüşüm Programı nın finansmanla ilgili olan ve en önemli ayaklarından birisi Genel Sağlık Sigortası sistemine geçilmesidir. Bu amaçla, sosyal sigortalar ile genel sağlık sigortası

Detaylı

DARÜŞŞAFAKA CEMİYETİ OSGB HİZMET ALIM SÖZLEŞMESİ. 2... adresinde mukim (bundan böyle kısaca OSGB olarak anılacaktır.)

DARÜŞŞAFAKA CEMİYETİ OSGB HİZMET ALIM SÖZLEŞMESİ. 2... adresinde mukim (bundan böyle kısaca OSGB olarak anılacaktır.) DARÜŞŞAFAKA CEMİYETİ OSGB HİZMET ALIM SÖZLEŞMESİ MADDE 1 : TARAFLAR İşbu Sözleşme; 1. DARÜŞŞAFAKA Cad. No:14 Maslak - Sarıyer / İstanbul adresinde mukim DARÜŞŞAFAKA CEMİYETİ ile (bundan böyle kısaca DARÜŞŞAFAKA

Detaylı

ANTALYA SAĞLIK SOSYAL GÜVENLĠK MERKEZ MÜDÜRLÜĞÜ HĠZMET STANDARTLARI

ANTALYA SAĞLIK SOSYAL GÜVENLĠK MERKEZ MÜDÜRLÜĞÜ HĠZMET STANDARTLARI SIRA NO HĠZMET ADI BAġVURUDA ĠSTENĠLEN BELGELER HĠZMETĠN TAMAMLANMA SÜRESĠ (EN GEÇ) 1 Sağlığa ĠliĢkin (Eczane, Hastane, Optik Vb.) Kurum Ġçi Ve Kurum DıĢından Gelen Talepleri Değerlendirmek, Sağlık Verilerinin

Detaylı

Sosyal Güvenlik Kurumuna Ödenecek Başvuru, Aidat, İşlem ve Sözleşme Ücretlerine İlişkin Usul ve Esaslar

Sosyal Güvenlik Kurumuna Ödenecek Başvuru, Aidat, İşlem ve Sözleşme Ücretlerine İlişkin Usul ve Esaslar Sosyal Güvenlik Kurumuna Ödenecek Başvuru, Aidat, İşlem ve Sözleşme Ücretlerine İlişkin Usul ve Esaslar Amaç Madde 1- (1) Bu Usul ve Esasların amacı; Sosyal Güvenlik Kurumunca, gerçek veya tüzel kişilerden;

Detaylı

ERZİNCAN ÜNİVERSİTESİ ECZACILIK FAKÜLTESİ LİSANS EĞİTİMİ STAJ DERSLERİ UYGULAMA İLKE VE ESASLARI

ERZİNCAN ÜNİVERSİTESİ ECZACILIK FAKÜLTESİ LİSANS EĞİTİMİ STAJ DERSLERİ UYGULAMA İLKE VE ESASLARI ERZİNCAN ÜNİVERSİTESİ ECZACILIK FAKÜLTESİ LİSANS EĞİTİMİ STAJ DERSLERİ UYGULAMA İLKE VE ESASLARI Madde 1. Dayanak: Erzincan Üniversitesi Eczacılık Fakültesi Lisans Eğitimi Staj Dersleri Uygulama İlke ve

Detaylı

Doğrudan Temin Alımlarında (22/f) Belirli Süreli Sözleşmeler

Doğrudan Temin Alımlarında (22/f) Belirli Süreli Sözleşmeler Doğrudan Temin Alımlarında (22/f) Belirli Süreli Sözleşmeler Mehmet Akif OSMANOĞLU Tedarik Yöntemleri Düzenleme Daire Başkanlığı 28-30 Mayıs 2013 AFYONKARAHİSAR 1 Sunum Planı -1- TANIMLAR a. Doğrudan Temin

Detaylı

TARİHLİ ADALET BAKANLIĞI KAPSAMINDAKİ KİŞİLERİN TÜRK ECZACILARI BİRLİĞİ ÜYESİ ECZANELERDEN İLAÇ TEMİNİNE İLİŞKİN PROTOKOL

TARİHLİ ADALET BAKANLIĞI KAPSAMINDAKİ KİŞİLERİN TÜRK ECZACILARI BİRLİĞİ ÜYESİ ECZANELERDEN İLAÇ TEMİNİNE İLİŞKİN PROTOKOL 01.10.2013 TARİHLİ ADALET BAKANLIĞI KAPSAMINDAKİ KİŞİLERİN TÜRK ECZACILARI BİRLİĞİ ÜYESİ ECZANELERDEN İLAÇ TEMİNİNE İLİŞKİN PROTOKOL (19.04.2016 TARİHİNDE İMZALANAN EK PROTOKOL İŞLENMİŞ HALİ) 1.TARAFLAR,

Detaylı

TÜRK ECZACILARI BİRLİĞİ MERKEZ HEYETİ

TÜRK ECZACILARI BİRLİĞİ MERKEZ HEYETİ Evrak Tarih ve Sayısı: 07/01/2019-9698 *BD2199506211* TÜRK ECZACILARI BİRLİĞİ MERKEZ HEYETİ Sayı : 41.A.00/ Konu : Eczane Teknikerlerinin Fiili Hizmet Süresi Zammından Yararlanabileceği Hakkında Ankara,

Detaylı

Tarihli Protokol 2016 Protokolü ile Değişen Maddeler 1. TARAFLAR, KONU, DAYANAK VE TANIMLAR

Tarihli Protokol 2016 Protokolü ile Değişen Maddeler 1. TARAFLAR, KONU, DAYANAK VE TANIMLAR 21.05.2013 Tarihli Protokol 2016 Protokolü ile Değişen Maddeler 1. TARAFLAR, KONU, DAYANAK VE TANIMLAR 1.1. Taraflar Sahil Güvenlik Komutanlığı ve Türk Eczacıları Birliği dir. 1.2. Konu Sahil Güvenlik

Detaylı

41.BÖLGE TOKAT ECZACI ODASI SIRA SİSTEMİ

41.BÖLGE TOKAT ECZACI ODASI SIRA SİSTEMİ 41.BÖLGE TOKAT ECZACI ODASI SIRA SİSTEMİ Tokat Merkezde ve ilçelerimizde odamız tarafından düzenlenen sıra sistemi Türk Eczacı Birliği tarafından geliştirilen ve odamız tarafından düzenlenen Reçete Tevzi

Detaylı

TEKNİK SERVİS VE BAKIM SÖZLEŞMESİ

TEKNİK SERVİS VE BAKIM SÖZLEŞMESİ TEKNİK SERVİS VE BAKIM SÖZLEŞMESİ 1. TARAFLAR Hizmet Veren : ABP Ölçü ve Kontrol Sistemleri İth. Paz. Tur. Tic. Ltd. Şti. Hizmet Alan : 2. HİZMET SÖZLEŞMESİ Bu sözleşme Eskişehir Yolu 17. Km Çamlık Park

Detaylı

Sosyal Güvenlik Kurumuna Ödenecek Başvuru, Aidat, İşlem ve Sözleşme Ücretlerine İlişkin Usul ve Esaslar

Sosyal Güvenlik Kurumuna Ödenecek Başvuru, Aidat, İşlem ve Sözleşme Ücretlerine İlişkin Usul ve Esaslar Sosyal Güvenlik Kurumuna Ödenecek Başvuru, Aidat, İşlem ve Sözleşme Ücretlerine İlişkin Usul ve Esaslar Amaç Madde 1- (1) Bu Usul ve Esasların amacı; Sosyal Güvenlik Kurumunca, gerçek veya tüzel kişilerden;

Detaylı

T.C. SOSYAL GÜVENLİK KURUMU BAŞKANLIĞI Sosyal Sigortalar Genel Müdürlüğü Kısa Vadeli Sigortalar Daire Başkanlığı

T.C. SOSYAL GÜVENLİK KURUMU BAŞKANLIĞI Sosyal Sigortalar Genel Müdürlüğü Kısa Vadeli Sigortalar Daire Başkanlığı SOS T.C. SOSYAL GÜVENLİK KURUMU BAŞKANLIĞI Sosyal Sigortalar Genel Müdürlüğü Kısa Vadeli Sigortalar Daire Başkanlığı Sayı : B.13.2.SGK.0.10.05.00/X-1093-02-2832/460 Konu : Hekimlerin İşyeri Sigortalılarına

Detaylı

Ecz. M. İrfan DEMİRCİ Gaziantep Eczacı Odası Başkanı

Ecz. M. İrfan DEMİRCİ Gaziantep Eczacı Odası Başkanı Ecz. M. İrfan DEMİRCİ Gaziantep Eczacı Odası Başkanı Ülkemizde eczacının hastaya sunduğu ilacın yaklaşık % 90 ının finansmanı SGK tarafından karşılanmaktadır. Yani SGK, ilacın monopol (TEKEL) bir alıcısıdır.

Detaylı

İNTERAKTİF VERGİ DAİRESİ UYGULAMASINA BAŞLANDI. İnteraktif vergi dairesine adresinden ulaşılabilir.

İNTERAKTİF VERGİ DAİRESİ UYGULAMASINA BAŞLANDI. İnteraktif vergi dairesine   adresinden ulaşılabilir. 01.03.2018/47-1 İNTERAKTİF VERGİ DAİRESİ UYGULAMASINA BAŞLANDI ÖZET : 492 Sıra No lu VUK Genel Tebliğinde İnteraktif Vergi Dairesi uygulamasına ilişkin açıklamalarda bulunulmuştur. İnteraktif Vergi Dairesi

Detaylı

SAĞLIK GİDERLERİ MİLLİ SAVUNMA BAKANLIĞI TARAFINDAN KARŞILANAN KİŞİLERİN TÜRK ECZACILARI BİRLİĞİ ÜYESİ ECZANELERDEN İLAÇ TEMİNİNE İLİŞKİN PROTOKOL

SAĞLIK GİDERLERİ MİLLİ SAVUNMA BAKANLIĞI TARAFINDAN KARŞILANAN KİŞİLERİN TÜRK ECZACILARI BİRLİĞİ ÜYESİ ECZANELERDEN İLAÇ TEMİNİNE İLİŞKİN PROTOKOL SAĞLIK GİDERLERİ MİLLİ SAVUNMA BAKANLIĞI TARAFINDAN KARŞILANAN KİŞİLERİN TÜRK ECZACILARI BİRLİĞİ ÜYESİ ECZANELERDEN İLAÇ TEMİNİNE İLİŞKİN PROTOKOL 1.TARAFLAR, KONU, DAYANAK VE TANIMLAR 1.1.Taraflar Milli

Detaylı

T.C. SAĞLIK BAKANLIĞI Strateji Geliştirme Başkanlığı

T.C. SAĞLIK BAKANLIĞI Strateji Geliştirme Başkanlığı ..... VALİLİĞİNE (İl Sağlık Müdürlüğü) GENELGE 2011/43 Bilindiği üzere 6225 sayılı Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun un 2 inci maddesi ile 4/1/1961 tarihli ve

Detaylı

İNTERAKTİF VERGİ DAİRESİ UYGULAMASI

İNTERAKTİF VERGİ DAİRESİ UYGULAMASI İNTERAKTİF VERGİ DAİRESİ UYGULAMASI 28 Şubat 2018 tarihli Resmi Gazetede yayımlanan 492 Nolu Vergi Usul Kanunu Genel Tebliği ile İNTERAKTİF VERGİ DAİRESİ UYGULAMASINA ilişkin usul ve esaslar belirlenmiştir.

Detaylı

ilçesinde bulunan Temsilcilerimizle toplantı yaptılar. Toplantıda; Türk Eczacıları Birliği ve Sağlık

ilçesinde bulunan Temsilcilerimizle toplantı yaptılar. Toplantıda; Türk Eczacıları Birliği ve Sağlık 5 AĞUSTOS 2010 Genel Sekreterimiz Ecz. Ersun ÖZKAN ve Yönetim Kurulu üyemiz Ecz. Hakan ÇELİK; Ceyhan ilçesinde bulunan Temsilcilerimizle toplantı yaptılar. Toplantıda; Türk Eczacıları Birliği ve Sağlık

Detaylı

SOSYAL GÜVENLİK KURUMU KAPSAMINDAKİ KİŞİLERİN TÜRK ECZACILARI BİRLİĞİ ÜYESİ ECZANELERDEN İLAÇ TEMİNİNE İLİŞKİN PROTOKOL

SOSYAL GÜVENLİK KURUMU KAPSAMINDAKİ KİŞİLERİN TÜRK ECZACILARI BİRLİĞİ ÜYESİ ECZANELERDEN İLAÇ TEMİNİNE İLİŞKİN PROTOKOL SOSYAL GÜVENLİK KURUMU KAPSAMINDAKİ KİŞİLERİN TÜRK ECZACILARI BİRLİĞİ ÜYESİ ECZANELERDEN İLAÇ TEMİNİNE İLİŞKİN PROTOKOL 1. TARAFLAR, KONU, DAYANAK VE TANIMLAR 1.1. Taraflar Sosyal Güvenlik Kurumu ve Türk

Detaylı

1 NİSAN 2016 PROTOKOLÜ PROTOKOL METNİ

1 NİSAN 2016 PROTOKOLÜ PROTOKOL METNİ ESKİ PROTOKOL METNİ 1.TARAFLAR, KONU, DAYANAK VE TANIMLAR 1.2. Konu Sosyal Güvenlik Kurumu tarafından sağlık yardımları karşılanan ve bu protokolün (2) numaralı maddesinde belirtilen kişilere, serbest

Detaylı

VERGİ USUL KANUNU GENEL TEBLİĞİ (SIRA NO: 492) (İnteraktif Vergi Dairesi Uygulaması)

VERGİ USUL KANUNU GENEL TEBLİĞİ (SIRA NO: 492) (İnteraktif Vergi Dairesi Uygulaması) VERGİ USUL KANUNU GENEL TEBLİĞİ (SIRA NO: 492) (İnteraktif Vergi Dairesi Uygulaması) Duyuru No: 2018/29 İstanbul 28.02.2018 Maliye Bakanlığı (Gelir İdaresi Başkanlığı) tarafından 15/02/2018 tarihli ve

Detaylı

HACETTEPE ÜNİVERSİTESİ HACETTEPE ANKARA SANAYİ ODASI 1. OSB MESLEK YÜKSEKOKULU İLE.. ARASINDA YAPILAN İŞBİRLİĞİ PROTOKOLÜ

HACETTEPE ÜNİVERSİTESİ HACETTEPE ANKARA SANAYİ ODASI 1. OSB MESLEK YÜKSEKOKULU İLE.. ARASINDA YAPILAN İŞBİRLİĞİ PROTOKOLÜ HACETTEPE ÜNİVERSİTESİ HACETTEPE ANKARA SANAYİ ODASI 1. OSB MESLEK YÜKSEKOKULU İLE.. ARASINDA YAPILAN İŞBİRLİĞİ PROTOKOLÜ KONU Madde 1. Hacettepe Ankara Sanayi Odası 1. OSB Meslek Yüksekokulu öğrencilerinin

Detaylı

T.C. SOSYAL GÜVENLİK KURUMU BAŞKANLIĞI Genel Sağlık Sigortası Genel Müdürlüğü

T.C. SOSYAL GÜVENLİK KURUMU BAŞKANLIĞI Genel Sağlık Sigortası Genel Müdürlüğü T.C. SOSYAL GÜVENLİK KURUMU BAŞKANLIĞI Genel Sağlık Sigortası Genel Müdürlüğü 02.07.2012 DUYURU ECZANELERDEN İLAÇ TEMİNİNE İLİŞKİN PROTOKOLDE DEĞİŞİKLİK YAPILMASI HAKKINDA DUYURU 01/02/2012 tarihli Sosyal

Detaylı

SAĞLIK UYGULAMA TEBLİĞİNDEKİ DEĞİŞİKLİKLER

SAĞLIK UYGULAMA TEBLİĞİNDEKİ DEĞİŞİKLİKLER SAĞLIK UYGULAMA TEBLİĞİNDEKİ DEĞİŞİKLİKLER 01.02.2009 tarihinden itibaren geçerli olacak olan değişikliklerle; Özel hastaneler muayene ücretine katılım payını kendileri tahsil edecekler, kullanım dozu

Detaylı

5. DOĞRUDAN TEMİN SURETİYLE YAPILACAK ALIMLARDA DÜZENLENECEK ONAY BELGESİ NEDİR?... 4

5. DOĞRUDAN TEMİN SURETİYLE YAPILACAK ALIMLARDA DÜZENLENECEK ONAY BELGESİ NEDİR?... 4 İçindekiler DOĞRUDAN TEMİN ALIMLARI REHBERİ... 3 1. DOĞRUDAN TEMİN USULÜ NEDİR?... 3 2. DOĞRUDAN TEMİN BİR İHALE USULÜ MÜDÜR?... 3 3. DOĞRUDAN TEMİN ALIM SÜRECİ NASIL İŞLER?... 3 4. DOĞRUDAN TEMİNİN GETİRDİĞİ

Detaylı

T.C. MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI Dış İlişkiler Genel Müdürlüğü

T.C. MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI Dış İlişkiler Genel Müdürlüğü T.C. MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI Dış İlişkiler Genel Müdürlüğü Sayı : B.08.0.DİG.0.17.01.01.203.1/ 3180 18/4/2008 Konu: Yurt Dışı Teşkilatı Kadrolarına Atanacak Personelin Mesleki Yeterlilik Sınavı GENELGE

Detaylı

PROTOKOL AMAÇ Madde 1 KAPSAM Madde 2 TANIMLAR Madde 3 Banka: Muhatap Banka: Takas Odası: Çek: Yönetmelik: İzahname: UYGULAMA ESASLARI Madde 4

PROTOKOL AMAÇ Madde 1 KAPSAM Madde 2 TANIMLAR Madde 3 Banka: Muhatap Banka: Takas Odası: Çek: Yönetmelik: İzahname: UYGULAMA ESASLARI Madde 4 PROTOKOL AMAÇ Madde 1 Bu protokolun amacı, çeklerin fiziken ibraz edilmeden sadece çek bilgilerinin elektronik ortamda işlem görmesini kabul eden bankalar arasında yürütülecek olan işlemleri ve bu işlemlere

Detaylı

Konuyla İlgili Tebliğin Tam Metni Ekte Tarafınıza Sunulmuştur.

Konuyla İlgili Tebliğin Tam Metni Ekte Tarafınıza Sunulmuştur. ANKARAS-Sirküler/2015-6 08.09.2015, ANKARA KONU: 27.08.2015 tarih ve 29458 sayılı Resmi Gazete de yayımlanan V e r g i U s u l K a n u n u G e n e l T e b l i ğ i ( S ı r a N o : 4 5 6 ) H k. 27.08.2015

Detaylı

SÖZLEŞME İKİ NUSHA OLARAK DOLDURULUP GÖNDERİLMELİDİR.

SÖZLEŞME İKİ NUSHA OLARAK DOLDURULUP GÖNDERİLMELİDİR. SÖZLEŞME İKİ NUSHA OLARAK DOLDURULUP GÖNDERİLMELİDİR. İstenilen Evraklar: Şirketler için; Vergi levhası fotokopisi İmza sirküleri fotokopisi (İmza sirkülerinde ki imza ile sözleşmedeki imza aynı olmalıdır)

Detaylı

Saðlýk Kuruluþlarýnda Çalýþan Hekimler ile Ýþyeri Hekimlerinin Ne Þekilde Vergilendirileceðine Ýliþk Cuma, 20 Þubat 2009

Saðlýk Kuruluþlarýnda Çalýþan Hekimler ile Ýþyeri Hekimlerinin Ne Þekilde Vergilendirileceðine Ýliþk Cuma, 20 Þubat 2009 Saðlýk Kuruluþlarýnda Çalýþan Hekimler ile Ýþyeri Hekimlerinin Ne Þekilde Vergilendirileceðine Ýliþk Cuma, 20 Þubat 2009 Taþpýnar Muhasebe Saðlýk Kuruluþlarýnda Çalýþan Hekimler ile Ýþyeri Hekimlerinin

Detaylı

2008 YILI SAĞLIK UYGULAMA TEBLĠĞĠ

2008 YILI SAĞLIK UYGULAMA TEBLĠĞĠ 2008 YILI SAĞLIK UYGULAMA TEBLĠĞĠ 1.2. Kapsam (1) İkamet yeri Türkiye olan kişilerden; 1.2.1. Hizmet akdi ile bir veya birden fazla işveren tarafından çalıştırılanlar ve bakmakla 1.2.2. Köy ve mahalle

Detaylı

SÜREKLİ KULLANIM RAPORLARI VE BELEDİYE POLİKLİNİKLERİNCE DÜZENLENEN REÇETELER

SÜREKLİ KULLANIM RAPORLARI VE BELEDİYE POLİKLİNİKLERİNCE DÜZENLENEN REÇETELER SÜREKLİ KULLANIM RAPORLARI VE BELEDİYE POLİKLİNİKLERİNCE DÜZENLENEN REÇETELER 36.A.00.005849 / Ankara, 15.06.2009 BÖLGE ECZACI ODASI YÖNETİM KURULU BAŞKANLIĞINA 29.09.2008 tarih, 27012 sayılı Resmi gazete

Detaylı

BAKANLAR KURULU KARARI

BAKANLAR KURULU KARARI Beşeri İlaçların Fiyatlandırılmasına Dair Karar BAKANLAR KURULU KARARI Resmi Gazete Yayım Tarihi: 30.06.2007 Sayı: 26568 Karar Sayısı : 2007/12325 (10 Kasım 2011 tarihinde yapılmış olan değişikliklerle)

Detaylı

HÜKÜMLÜ VE TUTUKLULAR İLE CEZA İNFAZ KURUMLARI PERSONELİNİN İAŞE YÖNETMELİĞİ BİRİNCİ BÖLÜM. Amaç ve kapsam, Dayanak ve Tanımlar

HÜKÜMLÜ VE TUTUKLULAR İLE CEZA İNFAZ KURUMLARI PERSONELİNİN İAŞE YÖNETMELİĞİ BİRİNCİ BÖLÜM. Amaç ve kapsam, Dayanak ve Tanımlar HÜKÜMLÜ VE TUTUKLULAR İLE CEZA İNFAZ KURUMLARI PERSONELİNİN İAŞE YÖNETMELİĞİ Amaç ve kapsam BİRİNCİ BÖLÜM Amaç ve kapsam, Dayanak ve Tanımlar Madde 1 Bu Yönetmeliğin amacı; ceza infaz kurumları ile eğitim

Detaylı

GELĐR/AYLIK ÖDEME VE YOKLAMA ĐŞLEMLERĐ HAKKINDA TEBLĐĞ YAYIMLANDI

GELĐR/AYLIK ÖDEME VE YOKLAMA ĐŞLEMLERĐ HAKKINDA TEBLĐĞ YAYIMLANDI 06.10.2008/156 GELĐR/AYLIK ÖDEME VE YOKLAMA ĐŞLEMLERĐ HAKKINDA TEBLĐĞ YAYIMLANDI ÖZET : 5502 sayılı Sosyal Güvenlik Kurumu Kanunu, 5510 sayılı Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Kanunu ve 28/8/2008

Detaylı

DUYURU. ESKĠġEHĠR TĠCARET ODASI

DUYURU. ESKĠġEHĠR TĠCARET ODASI DUYURU Gelir İdaresi Başkanlığı tarafından sunulan hizmetlerden kişilerin elektronik ortamdan yararlanabilmesi amacıyla; mükelleflerin vergisel yükümlülüklerini kolay ve hızlı bir Ģekilde yerine getirilebilmesi,

Detaylı

T.C. SAĞLIK BAKANLIĞI Türkiye Halk Sağlığı Kurumu. VALİLİĞİNE (Halk Sağlığı Müdürlüğü)

T.C. SAĞLIK BAKANLIĞI Türkiye Halk Sağlığı Kurumu. VALİLİĞİNE (Halk Sağlığı Müdürlüğü) T.C. SAĞLIK BAKANLIĞI Türkiye Halk Sağlığı Kurumu Sayı : 99858683/431.03.01 Konu : Gezici Sağlık Hizmeti VALİLİĞİNE (Halk Sağlığı Müdürlüğü) Aile hekimliği uygulaması kapsamında sağlık hizmetine ulaşımın

Detaylı

İNTERAKTİF VERGİ DAİRESİ SİSTEMİ HAKKINDA AÇIKLAMA (VUK 492 SAYILI GENEL TEBLİĞİ)

İNTERAKTİF VERGİ DAİRESİ SİSTEMİ HAKKINDA AÇIKLAMA (VUK 492 SAYILI GENEL TEBLİĞİ) Değerli Üyemiz, İNTERAKTİF VERGİ DAİRESİ SİSTEMİ HAKKINDA AÇIKLAMA (VUK 492 SAYILI GENEL TEBLİĞİ) 28/02/2018 28 Şubat 2018 tarihli ve 30346 sayılı Resmi Gazete de interaktif vergi dairesine ilişkin 492

Detaylı

PROTOKOL METNİ. karşılanan ve (2) numaralı maddede belirtilen kişileri,

PROTOKOL METNİ. karşılanan ve (2) numaralı maddede belirtilen kişileri, ESKİ PROTOKOL METNİ 1.TARAFLAR, KONU, DAYANAK VE TANIMLAR 1.2. Konu Sosyal Güvenlik Kurumu tarafından sağlık yardımları karşılanan ve bu protokolün (2) numaralı maddesinde belirtilen kişilere, serbest

Detaylı

: Prof. Dr. Nurettin KALDIRIMCI : Prof. Dr. Metin TOPRAK, Doç. Dr. Mustafa ATEŞ, İsmail Hakkı KARAKELLE, Dr. Murat ÇETİNKAYA, Reşit GÜRPINAR

: Prof. Dr. Nurettin KALDIRIMCI : Prof. Dr. Metin TOPRAK, Doç. Dr. Mustafa ATEŞ, İsmail Hakkı KARAKELLE, Dr. Murat ÇETİNKAYA, Reşit GÜRPINAR Rekabet Kurumu Başkanlığından, REKABET KURULU KARARI Dosya Sayısı : 2012-3-163 (İlk İnceleme) Karar Sayısı : 12-59/1571-572 Karar Tarihi : 22.11.2012 A. TOPLANTIYA KATILAN ÜYELER Başkan Üyeler : Prof.

Detaylı

KONYA DEFTERDARLIĞI İMZA VE YETKİ İÇ GENELGE

KONYA DEFTERDARLIĞI İMZA VE YETKİ İÇ GENELGE T.C. KONYA VALİLİĞİ KONYA DEFTERDARLIĞI İMZA VE YETKİ İÇ GENELGE 0 İÇİNDEKİLER BİRİNCİ BÖLÜM SAYFA I- AMAÇ 1 II- KAPSAM 1 İKİNCİ BÖLÜM I- GENEL ESASLAR VE UYGULAMA ESASLARI 1 A) GENEL ESASLAR 1 B) UYGULAMA

Detaylı

TÜRK ECZACILARI BİRLİĞİ MERKEZ HEYETİ

TÜRK ECZACILARI BİRLİĞİ MERKEZ HEYETİ Evrak Tarih ve Sayısı: 28/12/2018-9555 *BD6458575212* TÜRK ECZACILARI BİRLİĞİ MERKEZ HEYETİ Sayı : 41.A.00/ Konu : Plastik Poşetlerin Ücretlendirilmesi Hakkında Ankara, BÖLGE ECZACI ODASI YÖNETİM KURULU

Detaylı

VERGİ SİRKÜLERİ NO: 2018/26. KONU : İnteraktif Vergi Dairesine İlişkin 492 Sıra No.lu Vergi Usul Kanunu Genel Tebliği

VERGİ SİRKÜLERİ NO: 2018/26. KONU : İnteraktif Vergi Dairesine İlişkin 492 Sıra No.lu Vergi Usul Kanunu Genel Tebliği TARİH : 28.02.2018 NUMARA : 2018/26 VERGİ SİRKÜLERİ NO: 2018/26 KONU : İnteraktif Vergi Dairesine İlişkin 492 Sıra No.lu Vergi Usul Kanunu Genel Tebliği 28/02/2018 tarihli ve 30346 sayılı Resmi Gazete'de

Detaylı

İŞLEYİŞ: MADDE 7a) Demek yöneticileri ve üyeleri çocuk evleri ve çocuk evlerinde kalan çocuklar ile ilgili

İŞLEYİŞ: MADDE 7a) Demek yöneticileri ve üyeleri çocuk evleri ve çocuk evlerinde kalan çocuklar ile ilgili -' " T.C. AİLE VE SOSYALPOLİTİKALAR BAKANLIGI ÇOCUK HİzMETLERİ GENEL MÜDÜRLÜGÜ İLE BİSEG DERNEGİ ARASINDA ÇOCUK EVLERİ AÇıLMASı VE İŞLETİLMESİNE İLİşKİN İŞBİRLİGİ PROTOKOLÜ KONU: MADDE 1- Bu Protokol,

Detaylı

VUK SĐRKÜLERĐ. Đkametgâhlarını işyeri adresi olarak gösteren hekimlerin durumu

VUK SĐRKÜLERĐ. Đkametgâhlarını işyeri adresi olarak gösteren hekimlerin durumu 18.02.2009/56 HEKĐMLERĐN POS CĐHAZI KULLANIMI VE ECZANELERĐN MUAYENE KATILIM PAYINA ĐLĐŞKĐN VUK SĐRKÜLERĐ ÖZET 40 sıra No lu VERGĐ USUL KANUNU SĐRKÜLERĐnde, sağlık kuruluşlarında çalışan hekimler (diş

Detaylı

Sayı :2015/S-21 Ankara,28.08.2015 Konu : Elektronik Tebligatın Usul ve Esasları SİRKÜLER 2015/21. Elektronik Tebligatın Usul ve Esasları

Sayı :2015/S-21 Ankara,28.08.2015 Konu : Elektronik Tebligatın Usul ve Esasları SİRKÜLER 2015/21. Elektronik Tebligatın Usul ve Esasları Sayı :2015/S-21 Ankara,28.08.2015 Konu : Elektronik Tebligatın Usul ve Esasları SİRKÜLER 2015/21 Elektronik Tebligatın Usul ve Esasları 27.08.2015 tarihinde Gelir İdaresi Başkanlığınca elektronik tebligatın

Detaylı

YÖNETMELİK. BİRİNCİ KISIM Genel Hükümler

YÖNETMELİK. BİRİNCİ KISIM Genel Hükümler 6 Aralık 2013 CUMA Resmî Gazete Sayı : 28843 Sosyal Güvenlik Kurumundan: YÖNETMELİK BANKALAR VE KAMU İDARELERİ TARAFINDAN YAPILACAK OLAN SİGORTALILIK KONTROLÜ İLE KURUM VE KURULUŞLARDAN BİLGİ VE BELGELERİN

Detaylı

SOSYAL GÜVENLİK KURUMU KAPSAMINDAKİ KİŞİLERİN TÜRK ECZACILARI BİRLİĞİ ÜYESİ ECZANELERDEN İLAÇ TEMİNİNE İLİŞKİN PROTOKOL

SOSYAL GÜVENLİK KURUMU KAPSAMINDAKİ KİŞİLERİN TÜRK ECZACILARI BİRLİĞİ ÜYESİ ECZANELERDEN İLAÇ TEMİNİNE İLİŞKİN PROTOKOL SOSYAL GÜVENLİK KURUMU KAPSAMINDAKİ KİŞİLERİN TÜRK ECZACILARI BİRLİĞİ ÜYESİ ECZANELERDEN İLAÇ TEMİNİNE İLİŞKİN PROTOKOL 1.TARAFLAR, KONU, DAYANAK VE TANIMLAR 1.1.Taraflar Sosyal Güvenlik Kurumu ve Türk

Detaylı

T.C. SOSYAL GÜVENLİK KURUMU BAŞKANLIĞI Genel Sağlık Sigortası Genel Müdürlüğü

T.C. SOSYAL GÜVENLİK KURUMU BAŞKANLIĞI Genel Sağlık Sigortası Genel Müdürlüğü NOT: 12/03/2009 tarih ve 2009/44 sayılı Fatura Bedellerinin Ödenmesi Genelgesinde, 23/ 2/2010 tarih ve 2010/31 sayılı genelge ve 24/09/2010 tarih ve 2010/110 sayılı genelgeyle yapılan değişikliklerin birleştirilmiş

Detaylı

Dayanak Madde 3- (1) Bu Usul ve Esaslar 5510 sayılı Kanunun 73 üncü maddesinin on üçüncü fıkrasına dayanılarak hazırlanmıştır.

Dayanak Madde 3- (1) Bu Usul ve Esaslar 5510 sayılı Kanunun 73 üncü maddesinin on üçüncü fıkrasına dayanılarak hazırlanmıştır. Sosyal Güvenlik Kurumuna Ödenecek Başvuru, Aidat, İşlem ve Sözleşme Ücretlerine İlişkin Usul ve Esaslar Amaç Madde 1- (1) Bu Usul ve Esasların amacı; Sosyal Güvenlik Kurumunca, gerçek veya tüzel kişilerden;

Detaylı

J t/c ~ ' ~. TARAFLAR. Protokolde Milli Eğitim Bakanlığı Çıraklık ve Yaygın Eğitim Genel

J t/c ~ ' ~. TARAFLAR. Protokolde Milli Eğitim Bakanlığı Çıraklık ve Yaygın Eğitim Genel TRAFİKTE CAN GÜVENLİ(;İ VE SORUMLULUK BİLİNCİNİN GELİşTİRİLMESİ KONULARıNDA BİLGİLENDİRME SEMİNERLERİ DÜZENLENMESİNE DAİR İŞBİRLİ(;İ PROTOKOLÜ TARAFLAR Madde 1 - İşbu Protokol'ün taraftan, T.C. Milli Eğitim

Detaylı

İhale ve İhale Usulleri. Prof. Dr. Zeki GÜNDÜZ Yrd. Doç. Dr. Tahir AKGÜL Yrd. Doç. Dr. İsmail Hakkı DEMİR

İhale ve İhale Usulleri. Prof. Dr. Zeki GÜNDÜZ Yrd. Doç. Dr. Tahir AKGÜL Yrd. Doç. Dr. İsmail Hakkı DEMİR İhale ve İhale Usulleri Prof. Dr. Zeki GÜNDÜZ Yrd. Doç. Dr. Tahir AKGÜL Yrd. Doç. Dr. İsmail Hakkı DEMİR İHALE NEDİR? İhale, mal veya hizmet alımları ile yapım işlerinin istekliler arasından seçilecek

Detaylı

T.C. SOSYAL GÜVENLİK KURUMU BAŞKANLIĞI Genel Sağlık Sigortası Genel Müdürlüğü

T.C. SOSYAL GÜVENLİK KURUMU BAŞKANLIĞI Genel Sağlık Sigortası Genel Müdürlüğü T.C. SOSYAL GÜVENLİK KURUMU BAŞKANLIĞI Genel Sağlık Sigortası Genel Müdürlüğü Sayı : B.13.2.SGK.0.11.03.02/1221 23/11/2012 Konu : Fatura bedellerinin ödenmesi GENELGE 2012/36 Bilindiği üzere Kurumumuzla

Detaylı

BAKIŞ MEVZUAT 492 SIRA NO LU VERGİ USUL KANUNU GENEL TEBLİĞİ

BAKIŞ MEVZUAT 492 SIRA NO LU VERGİ USUL KANUNU GENEL TEBLİĞİ BAKIŞ MEVZUAT BAŞLIK 492 SIRA NO LU VERGİ USUL KANUNU GENEL TEBLİĞİ Sayı 2018/28 ÖZET Gelir İdaresi Başkanlığının İnteraktif Vergi Dairesi uygulaması, 28 Şubat 2018 tarihi itibariyle hizmet vermeye başladı.

Detaylı

T.C. SOSYAL GÜVENLİK KURUMU BAŞKANLIĞI Genel Sağlık Sigortası Genel Müdürlüğü

T.C. SOSYAL GÜVENLİK KURUMU BAŞKANLIĞI Genel Sağlık Sigortası Genel Müdürlüğü 11.05.2012 DUYURU 2011/62 SAYILI FATURA BEDELLERİNİN ÖDENMESİ KONULU GENELGEDE DEĞİŞİKLİK YAPILMASI HAKKINDA DUYURU Fatura bedellerinin ödenmesi konulu 12/09/2011 tarihli ve 2011/62 sayılı Genelgede, 04/05/2012

Detaylı

DİCLE ÜNİVERSİTESİ ECZACILIK FAKÜLTESİ STAJ YÖNERGESİ

DİCLE ÜNİVERSİTESİ ECZACILIK FAKÜLTESİ STAJ YÖNERGESİ DİCLE ÜNİVERSİTESİ ECZACILIK FAKÜLTESİ STAJ YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç Madde 1 Bu yönergenin amacı, Dicle Üniversitesi Eczacılık Fakültesi öğrencilerinin eğitim ve öğretim

Detaylı

MEDULA-REÇETE PROVİZYON SİSTEMİ

MEDULA-REÇETE PROVİZYON SİSTEMİ Sayfa No : 1/57 MEDULA-REÇETE PROVİZYON SİSTEMİ HAZIRLAYANLAR Ayşe BURÇ Bengü BOZKAYA Dilek ÇAĞLAYAN Gökçe GÖLLER Abidin ÖREN Tülay ÖZTANÇ Sayfa No : 2/57 Yayın No Yayın Tarihi DOKÜMAN YAYIN ÇİZELGESİ

Detaylı