Avrupa Komisyonu tarafından 25 Şubat 2008 tarihinde onaylanan Kırsal Kalkınma (IPARD) Programı; Türkiye nin katılım öncesi dönemdeki öncelikleri ve

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "Avrupa Komisyonu tarafından 25 Şubat 2008 tarihinde onaylanan Kırsal Kalkınma (IPARD) Programı; Türkiye nin katılım öncesi dönemdeki öncelikleri ve"

Transkript

1

2 AB ve uluslararası kuruluşlardan sağlanan kaynakların, ülkemizde kırsal kalkınma programlarının uygulanmasına yönelik faaliyetlerin gerçekleştirilmesi için kullanılmasıyla görevli bir kurumdur. Tarım sektörümüzün gelişmişlik düzeyinin ve tarımsal nüfusumuzun refah seviyesinin yükseltilmesi ve Türkiye nin Avrupa Birliğine uyumunun sağlanması hedeflenmektedir.

3 Avrupa Komisyonu tarafından 25 Şubat 2008 tarihinde onaylanan Kırsal Kalkınma (IPARD) Programı; Türkiye nin katılım öncesi dönemdeki öncelikleri ve ihtiyaçlarını dikkate alarak, sürdürülebilir kalkınmayı sağlamak için kapasite oluşturmayı hedeflemekte, işletmeleri AB standartlarına yükseltmeyi amaçlamaktadır.

4 Tarım sektörünün modernizasyonuna katkıda bulunmak Gıda işleme sektörüne yeni teknolojiler ve yenilikler sunmak, tarımsal ürünler için yeni pazar fırsatları yaratmak Birincil ürünlerin üretiminde sürdürülebilirlik sağlamak AB Ortak Tarım Politikası ile ilgili topluluk mevzuatının ve ilgili politikaların uygulanması için Türkiye nin hazırlanmasına katkıda bulunmak Gıda güvenliği, veterinerlik, bitki sağlığı ve çevre ile ilgili AB standartları veya diğer standartların iyileştirilmesini teşvik etmek Tarım-çevre önlemleri ve yerel kırsal kalkınma stratejilerinin uygulanması ile ilgili eylem planını hazırlamak İş fırsatlarının geliştirilmesine katkıda bulunmak Göçü engellemek

5 Toplam Maliyetteki Katılım Payları 12,5 50 Özel Katkı (Yararlanıcının Katkısı) AB Katkısı 37 T.C. Katkısı

6 Tedbir 1.1. Tarımsal işletmelerin topluluk standartlarına yükseltilmesi ve yeniden yapılandırılmasına dair yatırımlar 1.2. Tarım ve su ürünlerinin işlenmesi ve pazarlanmasının geliştirilmesi ve topluluk standartlarına yükseltilmesine dair yatırım 1.3. Üretici Grupların kurulmasına destek sağlanması 3.1. Kırsal ekonomik faaliyetlerin çeşitlendirilmesi ve geliştirilmesi Özel Durumlar Kamusal fonlardan sağlanacak en fazla oranı Genç çiftçiler (40 yaşın altında) Dağlık alanda ise Hem genç çiftçiler, hem dağlık alan Kamusal fonlar içinde AB fonlarının oranı Kamusal fonlardan sağlanacak en fazla oranı Kamusal fonlar içinde AB fonlarının oranı Kamusal fonlardan sağlanacak en fazla oranı Kamusal fonlar içinde AB fonlarının oranı Kamusal fonlardan sağlanacak en fazla oranı Kamusal fonlar içinde AB fonlarının oranı Destek Oranı %50 %55 %60 %65 %75 %50 %75 %100 %75 %50 %75

7 Et ve Et Ürünleri (kırmızı, beyaz) Meyve/sebze Süt ve Süt Ürünleri Su ürünleri

8 Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu nun Balıkesir de İl Koordinatörlüğü bulunmakta olup, Çanakkale İl Koordinatörlüğü bulunmamaktadır. Bu nedenle TKDK tarafından verilecek desteklerden sadece Balıkesir ilimizin faydalanması mümkündür.

9 Başvuru Sahibi Mevcut İşletme Yeni İşletme Uygun Harcamalar IPARD programı kapsamında uygun bir yatırım ile TKDK ya başvuran GERÇEK veya TÜZEL kişilerdir. Halihazırda bu alt tedbir kapsamında belirtilen yatırım alanlarında faaliyet gösteren, üretim ve faaliyeti ile ilgili kayıt ve sertifikalara sahip işletmelerdir. Halihazırda bu alt tedbir kapsamında yer alan bir yatırım için gerekli bina, makineekipman ile faaliyet ve üretim ile ilgili kayıt ve sertifikalara sahip olmayan, ancak bu alt tedbir kapsamında yer alan bir yatırım alanında faaliyet gösterecek, başvuru için gerekli belgeleri sağlayabilen ve ilgili vergi sınıflarından her hangi birisine dahil olan işletmelerdir. Makine ekipman alımı, yapım işleri, hizmet alımı (genel harcamalar) ve görünürlük harcamaları destek tutarının belirlenmesine esas olacak uygun harcamalardır. Tedbirler kapsamında desteklenecek uygun harcamalar Başvuru Rehberlerinin sonlarındaki eklerde ayrıntılı bir şekilde belirtilmiştir.

10 1 Süt Üreten Tarımsal İşletmelere Yatırım 2 Süt ve Süt Ürünlerinin İşlenmesi ve Pazarlanması 3 Meyve ve Sebzelerin İşlenmesi ve Pazarlanması

11

12 Yaşayabilirlik Eşiğinin Hemen Altında Yer Alan Tarımsal İşletmeler Yaşayabilirlik eşiğinin hemen altında yer alan süt sığırı işletmelerinin, proje sonunda 10 ineklik işletme ölçeğine ulaşmasına veya aşmasına destek sağlanması, aynı zamanda bu işletmelerin modernize edilmesi ve ilgili Topluluk Standartlarına ulaşması, böylece Türkiye nin süt üretim potansiyelinin artmasına katkıda bulunulması amaçlanmaktadır. Süt Üreten Küçük ve Orta Ölçekli Tarımsal İşletmeler Bu uzmanlaşmış tarımsal işletmeler piyasaya yönelik üretim yaparlar ve ürettikleri sütün büyük bölümünü işleme tesislerine satarlar. Bu tarımsal işletmeler baş süt ineği (inek sütü üretimi için), baş koyun veya keçi (koyun veya keçi sütü üretimi için) sahibidirler. Küçük ve Orta Ölçekli Tarımsal İşletmelerin; Modernize edilmesi, İlgili AB standartlarına yükseltilmesi ve İyi tarım uygulamalarını yapar hale getirilmesi amaçlanmaktadır.

13 Tarımsal İşletme (gerçek kişi işletmelerde tarımsal işletmenin sahibi) aşağıdaki sistemlere kayıtlı olmalıdır. Çiftçi Kayıt Sistemi, Hayvan Kayıt Sistemi, Ulusal Vergi Sistemi Yapılacak yatırımla ilgili tarımsal işletme; Süt Üreten Küçük ve Orta Ölçekli Tarımsal İşletme (gerçek kişi işletmelerinde tarımsal işletme sahibi) ise, En az 10, en fazla 100 süt ineği, veya En az 50, en fazla 300 süt veren koyun, veya En az 50, en fazla 300 süt veren keçiye, sahip olmalıdır. Yaşayabilirlik Eşiğinin Hemen Altındaki 10 süt ineğinden daha az inek sahibi işletmeler ; 7,8,9 süt ineğine sahip olan tarımsal işletmeler yatırımın sonunda en az 10 baş süt ineğine ulaşacağına ilişkin taahhütname sunmalıdır.

14 Uygun Harcama Tutarı Taksit Sayısı En az Avro, en fazla Avro olmalıdır ödeme tek taksit, arası ödeme tek veya iki taksit halinde yapılabilir.

15

16 Süt İşleyen İşletmeler için (Bütçe Kalemi 1) Süt Toplayan Üretici Örgütleri için (Bütçe Kalemi 2) Kapasiteleri günlük ton arasında olan küçük ve orta büyüklükteki işletmelerin desteklenerek Topluluk standartlarına ulaştırılması, Yeni teknolojiler kullanarak performanslarının ve rekabet güçlerinin artırılması Modern süt sağım üniteleri ve soğutma tanklarına sahip süt üreticileri/üretici örgütleri ile tedarik sözleşmeleri imzalamış olan süt işleme tesislerinin sunduğu projelerin desteklenmesi yoluyla, Entegre süt toplama ve işleme ağının kurulmasının teşvik edilmesi Üretici örgütlerinin süt toplama tesisleri kurması konusunda desteklenmesi Kısıtlı sayıdaki mikro işletmenin (günlük 10 tondan az kapasiteye sahip olanlar) Topluluk standartlarına ulaşmasının desteklenmesi ve Günlük kapasitelerinin ekonomik sürdürülebilirlik eşiği olarak belirlenen 10 tona ulaştırılması,

17 İşletme; 250 kişiden az çalışan istihdam eden ve yıllık cirosu ve/veya yıllık bilançosu 25 milyon TL yi aşmayan küçük ya da orta ölçekli işletmeler kapsamında olmalıdır. Yandaki Kanunlarla belirtilen üretim ve kayıt belgelerine sahip olmalıdır Sayılı Gıda Kanunu veya 5996 sayılı Veteriner Hizmetleri, Bitki Sağlığı, Gıda ve Yem Kanunu 5393 Sayılı Belediye Kanunu Ulusal Vergi Sistemine kayıtlı olmalıdır Süt İşleyen İşletmeler (Bütçe Kalemi 1) Günlük en az 10 ton, en fazla 70 ton kurulu işletme kapasitesine sahip olmalıdır. Günlük 10 ton/gün den daha az kurulu işleme kapasitesine sahip olan işletmeler ise, yatırım sonunda günlük en az 10 ton kurulu işleme kapasitesine sahip olacağını ve Çevre İzin veya Çevre İzin Lisans Belgelesi ni temin edeceğini taahhüt etmek koşuluyla başvuruda bulunabilir. Başvuru kabul edilirse söz konusu taahhüt yatırım sonunda belgelendirilmeli ve son ödeme talep paketi ile birlikte başvurunun yapıldığı İl Koordinatörlüğüne sunulmalıdır. Süt Toplayan Üretici Örgütleri (Bütçe Kalemi 2) Günlük en az 10 ton en fazla 70 ton süt toplama kapasitesine sahip olmalıdır sayılı Kooperatifl er Kanunu ya da 1581 sayılı Tarım Kredi Kooperatifl eri Kanunu ya da 5200 sayılı Tarımsal Üretici Birlikleri Kanununa göre kurulmuş olmalıdır. Bir yıldan fazla süre mevcut ve faaliyette olmalıdır. Yatırımın sonunda süt toplama merkezinin tamamında AB hijyen ve süt kalitesi standartları sağlanmalıdır.

18 Uygun Harcama Tutarı Taksit Sayısı: Süt İşleyen İşletmeler (Bütçe Kalemi 1) için en az Avro ve en fazla Avro Süt Toplayan Üretici Örgütleri (Bütçe Kalemi 2) için en az Avro ve en fazla Avro dur Avro arası ödeme tek taksitte Avro arası ödeme bir yada iki taksitte Avro arası ödeme bir, iki ya da üç taksitte yapılır

19

20 Amaç 1 Amaç 2 Ayıklama, tasnif ve paketleme yapan ve entegre soğuk hava tesisleri bulunan küçük ve orta ölçekli işletmelerin Topluluk standartlarına ulaştırılmasına yardımcı olunması ve yeni teknolojilerin uygulanması ile genel performansın ve rekabet gücünün geliştirilmesi, Depolama ve saklamaya yönelik soğuk hava depolarının kurulması ile, hasat zamanında ürünlerin turfanda kullanımının kolaylaştırılması, piyasaların düzenlenmesi, aynı zamanda kayıpların azaltılması ve ürün kalitesinin yükseltilmesidir.

21 İşletme; Küçük ve Orta Ölçekli İşletme tanımı içinde yer almalı; yıllık çalışan sayısı 250 kişiyi aşmamalı ve yıllık ciro ve/veya yıllık bilanço miktarı 25 milyon TL yi aşmamalı. Yandaki kanunlarla belirtilen üretim ve kayıt belgelerine sahip olmalıdır Sayılı Gıda Kanunu veya 5996 sayılı Veteriner Hizmetleri, Bitki Sağlığı, Gıda ve Yem Kanunu 5393 Sayılı Belediye Kanunu Ulusal Vergi Sistemine kayıtlı olmalıdır.

22 Uygun Harcama Tutarı Taksit Sayısı Avro dan düşük Avro dan yüksek olamaz Avro arası ödeme tek taksitte yapılır Avro arası ödeme bir ya da iki taksitte yapılabilir Avro arası ödeme bir, iki ya da üç taksitte yapılabilir.

23

24 Başvuru Paketi: Başvuru Paketi elektronik ortamda Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumunun ( internet adresinden çağrı dönemi boyunca temin edilecektir. Ücretlendirme Başvuru sahibinden IPARD Programı ile ilgili alacağı bilgi ve başvuru dokümanları için herhangi bir ücret alınmaz. Dil Başvuru sahiplerinin başvuruları ve sunacakları tüm dokümanlar Türkçe olmalıdır. Şayet teklifler diğer dillerde yazılmış ise, yeminli tercüman tarafından onaylanmış çevirileri, başvuru paketine eklenecektir.

25 İş Planı Formu ve Teknik Proje Formu indirilerek doldurulur Başvuru Formu ve Ekleri web ortamında doldurulur Başvuru Formu, Ekleri, İş Planı, Teknik Proje, ve yapılacak alımlarla ilgili şartnameler web üzerinden gönderilir Başvuru yapılacak alt tedbire özgü Taahhütnameler indirilir ve eksiksiz doldurulur. Maliyetleri Gerekçelendirme Tablosu(A6) ve Mevcut Varlıklar Listesi Tablosu(A8) indirilip doldurulur. Şu ana kadar hazırlanan tüm belgelerin çıktıları alınır. Tüm belgeler Başvuru Formu Bölüm 10 da belirtilen sıraya göre Başvuru Paketine yerleştirilir. Başvuru Paketindeki belgeler imzalanır ve paraflanır. Belgeler Başvuru Formu Bölüm 10 da belirtilen sıraya göre numaralandırılır ve «İçerik Tablosu» oluşturulur. Tüm belgelerin 2 kopyası oluşturulur. Bir orijinal 2 kopya halinde hazırlanan başvuru paketi ayrı klasörlere yerleştirilir. Üç nüsha başvuru paketi TKDK İl Koordinatörlüğüne elden teslim edilir.

26 Nereye? Başvuru paketleri, Başvuru Çağrı İlanında belirtilen tarihler arasında ilgili İl Koordinatörlüklerine teslim edilir. Tarih? Başvuruların alınması için son tarih, Başvuru Çağrı İlanında belirtilen son teslim tarihi, saat 17:00 dir. Eksikler? Eksik evrak olması halinde, TKDK tarafından, eksik evrakların tamamlanması için başvuru sahibine 10 iş günü süre verilecektir.

27 Her bir başvuru sahibi IPARD Programında yer alan tüm tedbir ve alt tedbirlere yönelik başvuru çağrıları için, IPARD programı uygulama süresince ( ) birden fazla proje teklifi sunabilir; ancak desteklenecek proje sayısı dördü geçemez. Başvuru sahibi, aynı başvuru çağrı döneminde birden fazla proje başvurusu yapamaz.

28 SÜT ÜRETEN TARIMSAL İŞLETMELERE YATIRIM SÜT VE SÜT ÜRÜNLERİNİN İŞLENMESİ VE PAZARLANMASI MEYVE VE SEBZELERİN İŞLENMESİ VE PAZARLANMASI

29

30 Farklı kurumlarca çeşitli içerik ve özellikte destekler sunulmaktadır. TKDK Kamu kesimi, özel sektör, STK lar, KOBİ ler ve diğer tüm kuruluşlardan her girişimciye uygun bir destek mevcuttur. KOSGEB KALKINMA AJANSLARI

TKDK DESTEKLERİ AKSARAY YATIRIM DESTEK OFİSİ

TKDK DESTEKLERİ AKSARAY YATIRIM DESTEK OFİSİ AKSARAY YATIRIM DESTEK OFİSİ ARALIK 2014 101-1 Süt Üreten Tarımsal İşletmelere Yönelik Destekler Tarımsal işletmelerin sürdürülebilirliklerini ve birincil ürünlerin üretiminde genel performanslarını geliştirmek,

Detaylı

TARIM VE KIRSAL KALKINMAYI DESTEKLEME KURUMU IPARD PROGRAMI DESTEKLERİ

TARIM VE KIRSAL KALKINMAYI DESTEKLEME KURUMU IPARD PROGRAMI DESTEKLERİ TARIM VE KIRSAL KALKINMAYI DESTEKLEME KURUMU IPARD PROGRAMI DESTEKLERİ NEVŞEHİR TİCARET VE SANAYİ ODASI IPARD PROGRAMI KAPSAMINDA VERİLEN DESTEKLER 1- Süt Üreten Tarımsal İşletmelere Yatırım Amaç: Küçük

Detaylı

AB IPARD FONLARININ KULLANILABİLMESİ İÇİN TEMEL GEREKLİLİKLER,

AB IPARD FONLARININ KULLANILABİLMESİ İÇİN TEMEL GEREKLİLİKLER, AB IPARD FONLARININ KULLANILABİLMESİ İÇİN TEMEL GEREKLİLİKLER, Kırsal Kalkınma (IPARD) Programının hazırlanarak Avrupa Komisyonu tarafından onaylanması: (25 Şubat 2008 tarihinde onaylanmıştır. nun ve İl

Detaylı

BATI AKDENİZ KALKINMA AJANSI (BAKA) TARIM VE KIRSAL KALKINMAYI DESTEKLEME KURUMU (TKDK) DESTEKLERİ

BATI AKDENİZ KALKINMA AJANSI (BAKA) TARIM VE KIRSAL KALKINMAYI DESTEKLEME KURUMU (TKDK) DESTEKLERİ BATI AKDENİZ KALKINMA AJANSI (BAKA) TARIM VE KIRSAL KALKINMAYI DESTEKLEME KURUMU (TKDK) DESTEKLERİ Selin ŞEN Eylül 2012 SUNUM PLANI I. SÜT ÜRETEN TARIMSAL İŞLETMELERE YATIRIM II. ET ÜRETEN TARIMSAL İŞLETMELERE

Detaylı

TARIM VE KIRSAL KALKINMAYI DESTEKLEME KURUMU EYLÜL 2018

TARIM VE KIRSAL KALKINMAYI DESTEKLEME KURUMU EYLÜL 2018 TARIM VE KIRSAL KALKINMAYI DESTEKLEME KURUMU EYLÜL 2018 TKDK GENEL BİLGİ TKDK, Tarım ve Orman Bakanlığı nın İlgili Kuruluşudur. Avrupa Birliği Katılım Öncesi Yardım Aracı (IPA) kırsal kalkınma IPARD fonlarını

Detaylı

KIRSAL KALKINMA PROGRAMI IPARD (2007-2013)

KIRSAL KALKINMA PROGRAMI IPARD (2007-2013) KIRSAL KALKINMA PROGRAMI IPARD (2007-2013) 101 TARIMSAL İŞLETMELERİN YENİDEN YAPILANDIRILMASI VE TOPLULUK STANDARTLARINA ULAŞTIRILMASINA YÖNELİK YATIRIMLAR 2 101 101-1 Süt Üreten Tarımsal işletmeler 101-2

Detaylı

AVRUPA BİRLİĞİ IPA (Katılım Öncesi Mali Yardım Aracı) Tarım ve Kırsal Kalkınma Bileşeni (IPARD) MART-2011

AVRUPA BİRLİĞİ IPA (Katılım Öncesi Mali Yardım Aracı) Tarım ve Kırsal Kalkınma Bileşeni (IPARD) MART-2011 TÜRKİYE ESNAF VE SANATKARLARI KONFEDERASYONU AVRUPA BİRLİĞİ IPA (Katılım Öncesi Mali Yardım Aracı) 2007 2013 Tarım ve Kırsal Kalkınma Bileşeni (IPARD) MART-2011 IPARD NEDİR? IPARD, Avrupa Birliği tarafından

Detaylı

Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu Kırsal Kalkınma (IPARD) Programı YEDİNCİ BAŞVURU ÇAĞRI İLANI

Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu Kırsal Kalkınma (IPARD) Programı YEDİNCİ BAŞVURU ÇAĞRI İLANI Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu Kırsal Kalkınma (IPARD) Programı YEDİNCİ BAŞVURU ÇAĞRI İLANI Bu Program Avrupa Birliği ve Türkiye Cumhuriyeti tarafından ortaklaşa finanse edilmektedir. Gıda

Detaylı

BATI AKDENİZ KALKINMA AJANSI (BAKA) TARIM VE KIRSAL KALKINMAYI DESTEKLEME KURUMU (TKDK) DESTEKLERİ

BATI AKDENİZ KALKINMA AJANSI (BAKA) TARIM VE KIRSAL KALKINMAYI DESTEKLEME KURUMU (TKDK) DESTEKLERİ BATI AKDENİZ KALKINMA AJANSI (BAKA) TARIM VE KIRSAL KALKINMAYI DESTEKLEME KURUMU (TKDK) DESTEKLERİ Metin TATLI Şubat 2015 SUNUM PLANI I. SÜT VE SÜT ÜRÜNLERİNİN İŞLENMESİ VE PAZARLANMASI II. ET VE ET ÜRÜNLERİNİN

Detaylı

AB Kırsal Kalkınma Hibe Programı IPARD Açıldı

AB Kırsal Kalkınma Hibe Programı IPARD Açıldı Sayın DISTICARETTEYAKLASIMLAR UYELERI Dış Ticaret Yönetimi olarak var olan değişiklikleri size bildirmeye devam ediyoruz. DTY olarak ekibimizi yeniledik, Teşvik ve AB hibe projeleriniz için bizimle irtibata

Detaylı

TARIM VE KIRSAL KALKINMAYI DESTEKLEME KURUMU

TARIM VE KIRSAL KALKINMAYI DESTEKLEME KURUMU TARIM VE KIRSAL KALKINMAYI DESTEKLEME KURUMU 1 TARIM ve KIRSAL KALKINMAYI DESTEKLEME KURUMU TKDK; Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı nın ilgili kuruluşu olarak, 2007 yılında 5648 sayılı yasa ile kurulmuştur.

Detaylı

TARIM VE BALIKÇILIK ÜRÜNLERİNİN İŞLENMESİ VE PAZARLANMASI İLE İLGİLİ FİZİKİ VARLIKLARA YÖNELİK YATIRIMLAR

TARIM VE BALIKÇILIK ÜRÜNLERİNİN İŞLENMESİ VE PAZARLANMASI İLE İLGİLİ FİZİKİ VARLIKLARA YÖNELİK YATIRIMLAR IPARD 2014-2020 1 103 TARIM VE BALIKÇILIK ÜRÜNLERİNİN İŞLENMESİ VE PAZARLANMASI İLE İLGİLİ FİZİKİ VARLIKLARA YÖNELİK YATIRIMLAR 2 103 Süt ve Süt Ürünlerinin Et ve Et Ürünlerinin Meyve ve Sebzelerin Su

Detaylı

KIRSAL KALKINMA (IPARD) PROGRAMININ AMACI VE ÖNCELĐKLĐ EKSENLERĐ

KIRSAL KALKINMA (IPARD) PROGRAMININ AMACI VE ÖNCELĐKLĐ EKSENLERĐ Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu Kırsal Kalkınma (IPARD) Programı SEKĐZĐNCĐ BAŞVURU ÇAĞRI ĐLANI Bu Program Avrupa Birliği ve Türkiye Cumhuriyeti tarafından ortaklaşa finanse edilmektedir. Gıda

Detaylı

BATI AKDENĠZ KALKINMA AJANSI (BAKA) TARIM VE KIRSAL KALKINMAYI DESTEKLEME KURUMU (TKDK) DESTEKLERĠ

BATI AKDENĠZ KALKINMA AJANSI (BAKA) TARIM VE KIRSAL KALKINMAYI DESTEKLEME KURUMU (TKDK) DESTEKLERĠ BATI AKDENĠZ KALKINMA AJANSI (BAKA) TARIM VE KIRSAL KALKINMAYI DESTEKLEME KURUMU (TKDK) DESTEKLERĠ Tarık BÖREKÇĠ Temmuz 2011 SUNUM PLANI I. SÜT ÜRETEN TARIMSAL ĠġLETMELERE YATIRIM II. ET ÜRETEN TARIMSAL

Detaylı

BAŞVURU İŞLEMLERİ REHBERİ

BAŞVURU İŞLEMLERİ REHBERİ BAŞVURU İŞLEMLERİ REHBERİ Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu Katılım Öncesi Yardım Aracı Kırsal Kalkınma Programı (IPARD) BAŞVURU İŞLEMLERİ REHBERİ 2012 V 2.0 BAŞVURU İŞLEMLERİ NASIL YAPILIR?

Detaylı

DÜNYA GIDA GÜNÜ 2010 YENİ GIDA YASASI VE 12. FASIL MÜZAKERE SÜRECİ. Fatma CAN SAĞLIK Tarım ve Balıkçılık Başkanı Avrupa Birliği Genel Sekreterliği

DÜNYA GIDA GÜNÜ 2010 YENİ GIDA YASASI VE 12. FASIL MÜZAKERE SÜRECİ. Fatma CAN SAĞLIK Tarım ve Balıkçılık Başkanı Avrupa Birliği Genel Sekreterliği DÜNYA GIDA GÜNÜ 2010 YENİ GIDA YASASI VE 12. FASIL MÜZAKERE SÜRECİ Fatma CAN SAĞLIK Tarım ve Balıkçılık Başkanı Avrupa Birliği Genel Sekreterliği Sunuş İçeriği Yeni Gıda Kanununa Giden Süreç Müzakere süreci

Detaylı

KAMU KURUMLARI VE BELEDİYELER İLE YÜRÜTÜLEBİLECEK ÇALIŞMA VE PROJELER

KAMU KURUMLARI VE BELEDİYELER İLE YÜRÜTÜLEBİLECEK ÇALIŞMA VE PROJELER KAMU KURUMLARI VE BELEDİYELER İLE YÜRÜTÜLEBİLECEK ÇALIŞMA VE PROJELER 1- Kalkınma Ajansı Destekleri A. Mali Destekler 50.000 500.000 TL arasında değişen bölgesel önceliklere göre farklı konu başlıklarında

Detaylı

SU ÜRÜNLERİ SEKTÖRÜNDE DESTEKLEMELER. Fatma Tuğba ÇÖTELİ Ziraat Yük.Mühendisi Elazığ Su Ürünleri Araştırma Enstitüsü Müdürlüğü

SU ÜRÜNLERİ SEKTÖRÜNDE DESTEKLEMELER. Fatma Tuğba ÇÖTELİ Ziraat Yük.Mühendisi Elazığ Su Ürünleri Araştırma Enstitüsü Müdürlüğü SU ÜRÜNLERİ SEKTÖRÜNDE DESTEKLEMELER Fatma Tuğba ÇÖTELİ Ziraat Yük.Mühendisi Elazığ Su Ürünleri Araştırma Enstitüsü Müdürlüğü Dünyada En Hızlı Büyüyen Gıda Sektörü SU ÜRÜNLERİ Sektörüdür Su Ürünleri Sektöründe;

Detaylı

TARIM VE KIRSAL KALKINMAYI DESTEKLEME KURUMU AYDIN İL KOORDİNATÖRLÜĞÜ FİKRİM VAR, PARAM YOK. NE YAPABİLİRİM? 18 ŞUBAT 2015-AYDIN

TARIM VE KIRSAL KALKINMAYI DESTEKLEME KURUMU AYDIN İL KOORDİNATÖRLÜĞÜ FİKRİM VAR, PARAM YOK. NE YAPABİLİRİM? 18 ŞUBAT 2015-AYDIN TARIM VE KIRSAL KALKINMAYI DESTEKLEME KURUMU AYDIN İL KOORDİNATÖRLÜĞÜ FİKRİM VAR, PARAM YOK. NE YAPABİLİRİM? 18 ŞUBAT 2015-AYDIN Kurum hakkında bilgilendirme Fon kaynaklarının duyurularına ulaşım Başvuru

Detaylı

IPARD KAPSAMINDA YENİLENEBİLİR ENERJİ YATIRIMLARI BURSA İL KOORDİNATÖRLÜĞÜ

IPARD KAPSAMINDA YENİLENEBİLİR ENERJİ YATIRIMLARI BURSA İL KOORDİNATÖRLÜĞÜ IPARD KAPSAMINDA YENİLENEBİLİR ENERJİ YATIRIMLARI BURSA İL KOORDİNATÖRLÜĞÜ Tedbiri TARIMSAL İŞLETMELERİN FİZİKİ VARLIKLARINA YÖNELİK YATIRIMLAR 101 SEKTÖRÜ Süt Üreten Tarımsal İşletmeler Et Üreten Tarımsal

Detaylı

TKDK DESTEKLERİ KAPSAMINDA YENİLENEBİLİR ENERJİ YATIRIMLARI

TKDK DESTEKLERİ KAPSAMINDA YENİLENEBİLİR ENERJİ YATIRIMLARI TKDK DESTEKLERİ KAPSAMINDA YENİLENEBİLİR ENERJİ YATIRIMLARI 1 2 YENİLENEBİLİR ENERJİ YATIRIMLARI Yenilenebilir Enerji Nedir? Doğal süreç içerisinde kendini yenileyebilen enerji kaynaklarına, yenilenebilir

Detaylı

İSTİHDAM VE SOSYAL YENİLİK PROGRAMI. EMPLOYMENT AND SOCIAL INNOVATION PROGRAMME (EaSI)

İSTİHDAM VE SOSYAL YENİLİK PROGRAMI. EMPLOYMENT AND SOCIAL INNOVATION PROGRAMME (EaSI) İSTİHDAM VE SOSYAL YENİLİK PROGRAMI EMPLOYMENT AND SOCIAL INNOVATION PROGRAMME (EaSI) T.C. ÇALIŞMA VE SOSYAL GÜVENLİK BAKANLIĞI AVRUPA BİRLİĞİ ve MALİ YARDIMLAR DAİRESİ BAŞKANLIĞI Hülya TEKİN AB Uzmanı

Detaylı

İHRACAT VE YENİLİKÇİLİK MALİ DESTEK PROGRAMI

İHRACAT VE YENİLİKÇİLİK MALİ DESTEK PROGRAMI 1 2 İHRACAT VE YENİLİKÇİLİK MALİ DESTEK PROGRAMI Programın Amacı İşletmelerin ihracat ve yenilikçilik yeteneklerini geliştirerek TRB1 Bölgesi'nin rekabet gücünün artırılmasına katkı sağlamaktır. 3 İHRACAT

Detaylı

Avrupa Birliği Yapısal Uyum Yönetim Otoritesi Daire Başkanı

Avrupa Birliği Yapısal Uyum Yönetim Otoritesi Daire Başkanı T.C. GIDA TARIM VE HAYVANCILIK BAKANLIĞI TARIM REFORMU GENEL MÜDÜRLÜĞÜ Avrupa Birliği Yapısal Uyum Yönetim Otoritesi Daire Başkanı Ali ERGİN-ali.ergin@tarim.gov.tr HAZİRAN-2014 KIRSAL KALKINMA ÇALIŞMALARI

Detaylı

BİRLİKLERDE VETERİNER HİZMETLERİ VE 2013 YILI DEĞERLENDİRME ÇALIŞTAYI

BİRLİKLERDE VETERİNER HİZMETLERİ VE 2013 YILI DEĞERLENDİRME ÇALIŞTAYI BİRLİKLERDE VETERİNER HİZMETLERİ VE 2013 YILI DEĞERLENDİRME ÇALIŞTAYI Veteriner Hekim İstihdamı ve Yasal Yetkileri Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı son yıllarda ciddi Veteriner Hekim istihdamı yapmış,

Detaylı

Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu

Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu Katılım Öncesi Yardım Aracı Kırsal Kalkınma Programı (IPARD) Kırsal Ekonomik Faaliyetlerin Çeşitlendirilmesi ve Geliştirilmesi Kırsal Turizm 2012 V 2.0 Sayfa

Detaylı

Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu

Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu Katılım Öncesi Yardım Aracı Kırsal Kalkınma Programı (IPARD) Kırsal Ekonomik Faaliyetlerin Çeşitlendirilmesi ve Geliştirilmesi Yerel Ürünler ve Mikro İşletmelerin

Detaylı

AVRUPA BĠRLĠĞĠ FONLARI

AVRUPA BĠRLĠĞĠ FONLARI AVRUPA BĠRLĠĞĠ FONLARI SUNUM PLANI I. KATILIM ÖNCESĠ MALĠ YARDIM ARACI II. AVRUPA TOPLULUĞU HĠBE PROGRAMLARI III. 7.ÇERÇEVE PROGRAMI IV. IPARD V. TURSEFF KATILIM ÖNCESĠ MALĠ YARDIM ARACI (IPA) Türkiye

Detaylı

BATI AKDENİZ KALKINMA AJANSI (BAKA) AVRUPA BİRLİĞİ FONLARI. Sinan MESUTER Eylül 2012

BATI AKDENİZ KALKINMA AJANSI (BAKA) AVRUPA BİRLİĞİ FONLARI. Sinan MESUTER Eylül 2012 BATI AKDENİZ KALKINMA AJANSI (BAKA) AVRUPA BİRLİĞİ FONLARI Sinan MESUTER Eylül 2012 SUNUM PLANI I. KATILIM ÖNCESİ MALİ YARDIM ARACI II. 8.ÇERÇEVE PROGRAMI III. IPARD IV. TURSEFF KATILIM ÖNCESİ MALİ YARDIM

Detaylı

KIRSAL KALKINMA (IPARD2) PROGRAMI NIN UYGULANMASI (2014-2020)

KIRSAL KALKINMA (IPARD2) PROGRAMI NIN UYGULANMASI (2014-2020) KIRSAL KALKINMA (IPARD2) PROGRAMI NIN UYGULANMASI (2014-2020) 5.11.2015 1 IPARD2 Programında Desteklenecek Tedbirler Konya İl Koordinatörlüğü IPARD2 Programında Desteklenecek Tedbirler/Alt- Tedbirler/Sektörler

Detaylı

T.C. ORTA ANADOLU KALKINMA AJANSI (ORAN) TR72 (KAYSERİ SİVAS YOZGAT) DÜZEY 2 BÖLGESİ BAĞIMSIZ DEĞERLENDİRİCİ GÖREVLENDİRİLMESİNE İLİŞKİN İLAN

T.C. ORTA ANADOLU KALKINMA AJANSI (ORAN) TR72 (KAYSERİ SİVAS YOZGAT) DÜZEY 2 BÖLGESİ BAĞIMSIZ DEĞERLENDİRİCİ GÖREVLENDİRİLMESİNE İLİŞKİN İLAN T.C. ORTA ANADOLU KALKINMA AJANSI (ORAN) TR72 (KAYSERİ SİVAS YOZGAT) DÜZEY 2 BÖLGESİ BAĞIMSIZ DEĞERLENDİRİCİ GÖREVLENDİRİLMESİNE İLİŞKİN İLAN Orta Anadolu Kalkınma Ajansı 2016 yılı teklif çağrısı kapsamında

Detaylı

MALİ DESTEKLER VE TEŞVİKLER DANIŞMANLIĞI TÜRKİYE NİN DESTEKLERİ

MALİ DESTEKLER VE TEŞVİKLER DANIŞMANLIĞI TÜRKİYE NİN DESTEKLERİ MALİ DESTEKLER VE TEŞVİKLER DANIŞMANLIĞI TÜRKİYE NİN DESTEKLERİ AKDAN DANIŞMANLIK LTD. ŞTİ. TÜRKİYE NİN DESTEKLERİ DESTEKLEYİCİ KURUMLAR DESTEKLENEN KONULAR AR-GE KURUMSALLAŞMA YATIRIM ULUSLARARASI TİCARET

Detaylı

ÇİFTLİK FAALİYETLERİNİN ÇEŞİTLENDİRİLMESİ VE İŞ GELİŞTİRME TEDBİRİ İLE İLGİLİ BİLGİLENDİRME

ÇİFTLİK FAALİYETLERİNİN ÇEŞİTLENDİRİLMESİ VE İŞ GELİŞTİRME TEDBİRİ İLE İLGİLİ BİLGİLENDİRME ÇİFTLİK FAALİYETLERİNİN ÇEŞİTLENDİRİLMESİ VE İŞ GELİŞTİRME TEDBİRİ İLE İLGİLİ BİLGİLENDİRME GENEL HUSUSLAR: 1. Çiftlik Faaliyetlerinin Çeşitlendirilmesi ve İş Geliştirme tedbirinde, başvuru sahipleri gerçek

Detaylı

KATILIM ÖNCESİ MALİ İŞBİRLİĞİ Kırsal Kalkınma Bileşeni (IPARD)

KATILIM ÖNCESİ MALİ İŞBİRLİĞİ Kırsal Kalkınma Bileşeni (IPARD) KATILIM ÖNCESİ MALİ İŞBİRLİĞİ Kırsal Kalkınma Bileşeni (IPARD) Dr. Gülçin KARAŞ DUMAN Koordinatör Avrupa Birliği Bakanlığı Tarım ve Balıkçılık Başkanlığı Valiliklerde AB İşleri için Kapasite Oluşturulması

Detaylı

BATI AKDENİZ KALKINMA AJANSI (BAKA) KIRSAL KALKINMA DESTEKLERİ. Sadettin DİKMEN Şubat 2015

BATI AKDENİZ KALKINMA AJANSI (BAKA) KIRSAL KALKINMA DESTEKLERİ. Sadettin DİKMEN Şubat 2015 BATI AKDENİZ KALKINMA AJANSI (BAKA) KIRSAL KALKINMA DESTEKLERİ Sadettin DİKMEN Şubat 2015 SUNUM PLANI I. TARIMA DAYALI EKONOMİK YATIRIMLARI II. MAKİNE VE EKİPMAN ALIMLARININ DESTEKLENMESİ PROGRAMI SUNUM

Detaylı

ERZİNCAN İL KOORDİNATÖRLÜĞÜ

ERZİNCAN İL KOORDİNATÖRLÜĞÜ ERZİNCAN İL KOORDİNATÖRLÜĞÜ Erzincan Kırsal Kalkınma ile Büyüyor TARIM VE KIRSAL KALKINMAYI DESTEKLEME KURUMU Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK) AB ve uluslararası kuruluşlardan sağlanan

Detaylı

Uğur USLU Ġl Koordinatörü 25/01/2018

Uğur USLU Ġl Koordinatörü 25/01/2018 Uğur USLU Ġl Koordinatörü 25/01/2018 SUNUM PLANI 1. TKDK Kuruluşu ve Amaçları 2. Uygun Olan-Olmayan Harcamalar ve Başvuru Süreci 3. IPARD I Programı 4. IPARD II Programı - 3. Çağrı İlanı 5. 103 Sektörü

Detaylı

AB Destekli Bölgesel Kalkınma Programları

AB Destekli Bölgesel Kalkınma Programları T.C. Başbakanlık Devlet Planlama Teşkilatı Müsteşarlığı Bölgesel Gelişme ve Yapısal Uyum Genel Müdürlüğü AB Destekli Bölgesel Kalkınma Programları Aralık 2004 AB Bölgesel Programları Dairesi Başkanlığı

Detaylı

HATAY TARIM VİZYONU

HATAY TARIM VİZYONU HATAY TARIM VİZYONU 2016-2021 2 BİTKİSEL ÜRETİM VİZYONU Zeytin üretiminde Türkiye 3.cüsü olan Hatay da, üretimle birlikte katma değer sağlayacak işleme ve paketleme tesislerinin kurulumuna sağlanan destekler

Detaylı

ŞANLIURFA İL KOORDİNATÖRLÜĞÜ

ŞANLIURFA İL KOORDİNATÖRLÜĞÜ ŞANLIURFA İL KOORDİNATÖRLÜĞÜ Şanlıurfa Kırsal Kalkınma ile Büyüyor destek bizden, üretim sizden Kerem AKGÜNDÜZ Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu Başkanı Tarım, Gayrisafi Yurtiçi Hasılaya katkısından

Detaylı

SÜT VE SÜT ÜRÜNLERİNİN İŞLENMESİ VE PAZARLANMASI

SÜT VE SÜT ÜRÜNLERİNİN İŞLENMESİ VE PAZARLANMASI Katılım Öncesi Yardım Aracı Kırsal Kalkınma Programı (IPARD) Tarım ve Balıkçılık Ürünlerinin İşlenmesi ve Pazarlanmasının Yeniden Yapılandırılması ve Topluluk Standartlarına Ulaştırılmasına Yönelik Yatırımlar

Detaylı

Uzman. 1. Aşağıdakilerden hangisi, IPARD Programı kapsamında, kırsal ekonomik faaliyetlerin çeşitlendirmesi

Uzman. 1. Aşağıdakilerden hangisi, IPARD Programı kapsamında, kırsal ekonomik faaliyetlerin çeşitlendirmesi 1. Aşağıdakilerden hangisi, IPARD Programı kapsamında, kırsal ekonomik faaliyetlerin çeşitlendirmesi ve geliştirilmesi tedbiri kapsamında desteklenen faaliyet alanlarından A) Bal üretimi B) Tıbbi ve aromatik

Detaylı

BATI AKDENİZ KALKINMA AJANSI (BAKA) KIRSAL KALKINMA DESTEKLERİ. Sadettin DİKMEN Eylül 2012

BATI AKDENİZ KALKINMA AJANSI (BAKA) KIRSAL KALKINMA DESTEKLERİ. Sadettin DİKMEN Eylül 2012 BATI AKDENİZ KALKINMA AJANSI (BAKA) KIRSAL KALKINMA DESTEKLERİ Sadettin DİKMEN Eylül 2012 SUNUM PLANI I. TARIMA DAYALI EKONOMİK YATIRIMLARI DESTEKLEME PROGRAMI II. TOPLU BASINÇLI SULAMA SİSTEMLERİ YATIRIMLARI

Detaylı

SÜT ÜRETEN TARIMSAL İŞLETMELERE YATIRIM

SÜT ÜRETEN TARIMSAL İŞLETMELERE YATIRIM Katılım Öncesi Yardım Aracı Kırsal Kalkınma Programı (IPARD) Tarımsal İşletmelerin Yeniden Yapılandırılması ve Topluluk Standartlarına Ulaştırılmasına Yönelik Yatırımlar SÜT ÜRETEN TARIMSAL İŞLETMELERE

Detaylı

ANAHTAR KELİMELER: TKDK, kalkınma, kırsal, destek, hibe, proje, Göller Bölgesi Aylık Hakemli Ekonomi ve Kültür Dergisi Ayrıntı/ 50

ANAHTAR KELİMELER: TKDK, kalkınma, kırsal, destek, hibe, proje, Göller Bölgesi Aylık Hakemli Ekonomi ve Kültür Dergisi Ayrıntı/ 50 ÖZET: Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme (TKDK) İl Koordinatörlüğü; İl Koordinatörü ve Proje Başvuru Yönetimi, Yerinde Kontrol, Ödeme Talep İşlemleri ve Destek Hizmetleri Birimi olmak üzere 4 ayrı birimden

Detaylı

SÜT VE SÜT ÜRÜNLERİNİN İŞLENMESİ VE PAZARLANMASI

SÜT VE SÜT ÜRÜNLERİNİN İŞLENMESİ VE PAZARLANMASI Katılım Öncesi Yardım Aracı Kırsal Kalkınma Programı (IPARD) Tarım ve Balıkçılık Ürünlerinin İşlenmesi ve Pazarlanmasının Yeniden Yapılandırılması ve Topluluk Standartlarına Ulaştırılmasına Yönelik Yatırımlar

Detaylı

İZMİR R KALKINMA AJANSI

İZMİR R KALKINMA AJANSI İZMİR R KALKINMA AJANSI MALİ DESTEK PROGRAMLARI 2008 YILI PROJE TEKLİF ÇAĞRILARI İZMİR R KALKINMA AJANSI 2008 MALİ DESTEK PROGRAMLARI Kalkınma Ajansları Proje ve Faaliyet Destekleme Yönetmeliği (Resmi

Detaylı

ÇANAKKALE İL KOORDİNATÖRLÜĞÜ

ÇANAKKALE İL KOORDİNATÖRLÜĞÜ ÇANAKKALE İL KOORDİNATÖRLÜĞÜ Çanakkale Kırsal Kalkınma ile Büyüyor destek bizden, üretim sizden TARIM ve KIRSAL KALKINMAYI DESTEKLEME KURUMU Kerem AKGÜNDÜZ Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu

Detaylı

Ankara Ġl Koordinatörlüğü

Ankara Ġl Koordinatörlüğü TARIM VE KIRSAL KALKINMAYI DESTEKLEME KURUMU Ankara Ġl Koordinatörlüğü 20-21 Ekim 2015/Ankara IPARD PROGRAMI 2 Ankara Ġl Koordinatörlüğü IPA NEDİR? KATILIM ÖNCESİ YARDIM ARACI (The Instrument for Pre-

Detaylı

UYGUN HARCAMALAR LİSTESİ

UYGUN HARCAMALAR LİSTESİ ÖNEMLİ NOT: BU TEDBİR İÇİN ALACAĞINIZ MAKİNE EKİPMAN TEKLİFLERİNDE; AŞAĞIDA KIRMIZI RENKLE BELİRLENMİŞ OLAN MAKİNE EKİPMAN İSİMLERİNİ VE EK 2.1. MAKİNE EKİPMAN LİSTESİNİ KULLANINIZ. UYGUN HARCAMALAR LİSTESİ

Detaylı

TKDK PROJE YÖNETİMİ VERSİYON 10.4

TKDK PROJE YÖNETİMİ VERSİYON 10.4 Bütün harcamalar TL olarak girilecektir. Yabancı para biriminde alınan teklifler, teklif davet mektubunun gönderildiği tarihteki TCMB döviz alış kurları kullanılarak TL'ye dönüştürülecektir. Azami uygun

Detaylı

Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu Katılım Öncesi Yardım Aracı Kırsal Kalkınma Programı (IPARD) İş Planı Hazırlama Rehberi 2014 - V 3.

Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu Katılım Öncesi Yardım Aracı Kırsal Kalkınma Programı (IPARD) İş Planı Hazırlama Rehberi 2014 - V 3. Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu Katılım Öncesi Yardım Aracı Kırsal Kalkınma Programı (IPARD) İş Planı Hazırlama Rehberi 2014 - V 3.3 REHBERİN AMACI GİRİŞ Bu İş Planı Hazırlama Rehberinin amacı,

Detaylı

Yönetim Danışmanları Derneği. Sun Danışmanlık

Yönetim Danışmanları Derneği. Sun Danışmanlık Yönetim Danışmanları Derneği Sun Danışmanlık Kar Amacı Gütmeyen Kurum ve Kuruluşlara Yönelik Destek Programları Mevcut durumda kamu kurumları başta olmak üzere ülkemizde kar maçı gütmeyen kurum ve kuruluşlara

Detaylı

MAKiNA imalat. MALi DESTEK PROGRAMI

MAKiNA imalat. MALi DESTEK PROGRAMI 1 2 3 4 MAKiNA imalat MALi DESTEK PROGRAMI 5 Programın Amacı Makina İmalat Sektörünün Geliştirilmesi Mali Destek Programı nın genel amacı makina imalat sektöründe ithal edilen ve yüksek katma değerli ürünlerin

Detaylı

65 Soruda TARIM ve KIRSAL KALKINMAYI DESTEKLEME KURUMU (TKDK) DESTEKLERİ

65 Soruda TARIM ve KIRSAL KALKINMAYI DESTEKLEME KURUMU (TKDK) DESTEKLERİ 65 Soruda TARIM ve KIRSAL KALKINMAYI DESTEKLEME KURUMU (TKDK) DESTEKLERİ Nisan 2013 Kars YDO SUNUŞ Türkiye ekonomisinin temelini oluşturan KOBİ ler yaratmış oldukları istihdam ve katma değer ile Serhat

Detaylı

TÜBİTAK TEYDEB. Ar-Ge ve Yenilik Destek Programları

TÜBİTAK TEYDEB. Ar-Ge ve Yenilik Destek Programları TÜBİTAK TEYDEB Ar-Ge ve Yenilik Destek Programları 2 TEYDEB - Teknoloji ve Yenilik Destek Programları Başkanlığı Kuruluş Amacı Ülkemiz özel sektör kuruluşlarının araştırma-teknoloji geliştirme ve yenilik

Detaylı

KAMU ALIMLARI YOLUYLA TEKNOLOJİ GELİŞTİRME VE YERLİ ÜRETİM PROGRAMI EYLEM PLANI

KAMU ALIMLARI YOLUYLA TEKNOLOJİ GELİŞTİRME VE YERLİ ÜRETİM PROGRAMI EYLEM PLANI KAMU ALIMLARI YOLUYLA TEKNOLOJİ GELİŞTİRME VE YERLİ ÜRETİM PROGRAMI EYLEM PLANI 1. Programın Amacı ve Kapsamı 2013 yılı itibarıyla yaklaşık 105 milyar TL ile GSYH nin yaklaşık yüzde 7 si olarak gerçekleşen

Detaylı

TARIM VE KIRSAL KALKINMAYI DESTEKLEME KURUMU KONYA İL KOORDİNATÖRLÜĞÜ IPARD II

TARIM VE KIRSAL KALKINMAYI DESTEKLEME KURUMU KONYA İL KOORDİNATÖRLÜĞÜ IPARD II TARIM VE KIRSAL KALKINMAYI DESTEKLEME KURUMU KONYA İL KOORDİNATÖRLÜĞÜ IPARD II Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK), 18 Mayıs 2007 tarih ve 5648 sayılı Kanun ile kurulmuştur. Gıda, Tarım

Detaylı

T.C. GÜNEY EGE KALKINMA AJANSI

T.C. GÜNEY EGE KALKINMA AJANSI YATIRIM DESTEK OFİSLERİ T.C. GÜNEY EGE KALKINMA AJANSI GÜNEY EGE BÖLGESİNDE SOĞUK HAVA DEPOSU YATIRIMLARINDA SAĞLANAN DESTEKLER BİLGİ NOTU Yatırım Destek Ofisleri 10.01.2013 İçindekiler 1 DEVLET TEŞVİKLERİ

Detaylı

VI- FİNANSMAN İHTİYACI (MÜKTESEBAT BAŞLIKLARI İTİBARIYLA)

VI- FİNANSMAN İHTİYACI (MÜKTESEBAT BAŞLIKLARI İTİBARIYLA) VI- FİNANSMAN İHTİYACI (MÜKTESEBAT BAŞLIKLARI İTİBARIYLA) - Kalkınma Planı 2003 yılı Aralık ayında Avrupa Birliğine sevk edilmek üzere hazırlanmaktadır. Kalkınma Planı hazırlandığında, Programda yatırım

Detaylı

KOSGEB DESTEKLERİ (2010/YENİ DESTEKLER)

KOSGEB DESTEKLERİ (2010/YENİ DESTEKLER) KOSGEB DESTEKLERİ (2010/YENİ DESTEKLER) 1.KOBİ PROJE DESTEK PROGRAMI İşletmelere özgü sorunların işletmeler tarafından projelendirildiği ve projelendirilen maliyetlerin desteklenebildiği bir programa ihtiyaç

Detaylı

MEYVE VE SEBZELERİN İŞLENMESİ VE PAZARLANMASI

MEYVE VE SEBZELERİN İŞLENMESİ VE PAZARLANMASI Katılım Öncesi Yardım Aracı Kırsal Kalkınma Programı (IPARD) Tarım ve Balıkçılık Ürünlerinin İşlenmesi ve Pazarlanmasının Yeniden Yapılandırılması ve Topluluk Standartlarına Ulaştırılmasına Yönelik Yatırımlar

Detaylı

2010-2013 İZMİR BÖLGE PLANI İLÇE LANSMAN SÜRECİ KİRAZ SONUÇ RAPORU

2010-2013 İZMİR BÖLGE PLANI İLÇE LANSMAN SÜRECİ KİRAZ SONUÇ RAPORU 1 2010-2013 İZMİR BÖLGE PLANI İLÇE LANSMAN SÜRECİ KİRAZ SONUÇ RAPORU Tarih: 20 Aralık 2010 Yaklaşık Katılımcı Sayısı: 55 Katılımcı listesindeki Sayı: 50 Katılımcı Düzeyi ve Profili: 2 3 4 Dağıtılan Belgeler:

Detaylı

KIRSAL KALKINMA YATIRIMLARININ DESTEKLENMESİ PROGRAMI. Mart 2011 ANTALYA

KIRSAL KALKINMA YATIRIMLARININ DESTEKLENMESİ PROGRAMI. Mart 2011 ANTALYA KIRSAL KALKINMA YATIRIMLARININ DESTEKLENMESİ PROGRAMI Mart 2011 ANTALYA Kırsal Kalkınma Yatırımlarının Desteklenmesi Programı (KKYDP), Tarım ve Köyişleri Bakanlığı nın 2011-2015 Tarım Strateji Belgesi

Detaylı

AB PROGRAMLARI VE TÜRKİYE

AB PROGRAMLARI VE TÜRKİYE AB PROGRAMLARI VE TÜRKİYE Çisel İLERİ 27 Şubat 2017 Mali Yardımlar IPA Fonları 2014-2020 Döneminde 4.453,9 milyon avro Ana yararlanıcı kamu, bakanlıklar Türkiye AB Programları Toplam bütçe yaklaşık 100

Detaylı

SÜT VE SÜT ÜRÜNLERİNİN İŞLENMESİ VE PAZARLANMASI

SÜT VE SÜT ÜRÜNLERİNİN İŞLENMESİ VE PAZARLANMASI Katılım Öncesi Yardım Aracı Kırsal Kalkınma Programı (IPARD) Tarım ve Balıkçılık Ürünlerinin İşlenmesi ve Pazarlanmasının Yeniden Yapılandırılması ve Topluluk Standartlarına Ulaştırılmasına Yönelik Yatırımlar

Detaylı

SÜT ÜRETEN TARIMSAL İŞLETMELERE YATIRIM

SÜT ÜRETEN TARIMSAL İŞLETMELERE YATIRIM Katılım Öncesi Yardım Aracı Kırsal Kalkınma Programı (IPARD) Tarımsal İşletmelerin Yeniden Yapılandırılması ve Topluluk Standartlarına Ulaştırılmasına Yönelik Yatırımlar SÜT ÜRETEN TARIMSAL İŞLETMELERE

Detaylı

PROGRAM KÜNYESİ PROGRAMIN ADI 2016 YILI TEKNİK DESTEK PROGRAMI PROGRAM REFERANS NO TRC2/16/TD

PROGRAM KÜNYESİ PROGRAMIN ADI 2016 YILI TEKNİK DESTEK PROGRAMI PROGRAM REFERANS NO TRC2/16/TD 2 3 PROGRAM KÜNYESİ PROGRAMIN ADI 2016 YILI TEKNİK DESTEK PROGRAMI PROGRAM REFERANS NO TRC2/16/TD PROGRAMIN AMAÇ VE ÖNCELİKLERİ Ajans tarafından sağlanacak teknik desteğin amacı, bölgedeki yerel aktörlerin

Detaylı

BATI AKDENİZ KALKINMA AJANSI (BAKA) KOSGEB DESTEKLERİ

BATI AKDENİZ KALKINMA AJANSI (BAKA) KOSGEB DESTEKLERİ BATI AKDENİZ KALKINMA AJANSI (BAKA) KOSGEB DESTEKLERİ Mehmet CANDAN Şubat 2015 SUNUM PLANI I. TEMATİK PROJE II. İŞBİRLİĞİ GÜÇBİRLİĞİ III. ARAŞTIRMA GELİŞTİRME, İNOVASYON VE ENDÜSTRİYEL UYGULAMA PROGRAMI

Detaylı

GIDA, TARIM VE HAYVANCILIK BAKANLIĞI TARIM REFORMU GENEL MÜDÜRLÜĞÜ KIRSAL KALKINMA VE KREDİLENDİRME DAİRE BAŞKANLIĞI

GIDA, TARIM VE HAYVANCILIK BAKANLIĞI TARIM REFORMU GENEL MÜDÜRLÜĞÜ KIRSAL KALKINMA VE KREDİLENDİRME DAİRE BAŞKANLIĞI GIDA, TARIM VE HAYVANCILIK BAKANLIĞI TARIM REFORMU GENEL MÜDÜRLÜĞÜ KIRSAL KALKINMA VE KREDİLENDİRME DAİRE BAŞKANLIĞI Harun GÖK Ziraat Yüksek Mühendisi EKİM-2015 ANKARA YASAL DAYANAK Tarım Kanunu Ulusal

Detaylı

ET VE ET ÜRÜNLERİNİN İŞLENMESİ VE PAZARLANMASI

ET VE ET ÜRÜNLERİNİN İŞLENMESİ VE PAZARLANMASI Katılım Öncesi Yardım Aracı Kırsal Kalkınma Programı (IPARD) Tarım ve Balıkçılık Ürünlerinin İşlenmesi ve Pazarlanmasının Yeniden Yapılandırılması ve Topluluk Standartlarına Ulaştırılmasına Yönelik Yatırımlar

Detaylı

Tarım ve Balıkçılık Ürünlerinin İşlenmesi ve Pazarlanması ile İlgili Fiziki Varlıklara Yönelik Yatırımlar

Tarım ve Balıkçılık Ürünlerinin İşlenmesi ve Pazarlanması ile İlgili Fiziki Varlıklara Yönelik Yatırımlar Katılım Öncesi Yardım Aracı Kırsal Kalkınma Programı (IPARD II) Tarım ve Balıkçılık Ürünlerinin İşlenmesi ve Pazarlanması ile İlgili Fiziki Varlıklara Yönelik Yatırımlar BAŞVURU ÇAĞRI REHBERİ 2015 V 1.0

Detaylı

KUZEY KIBRIS TÜRK CUMHURİYETİ MALİ DESTEK PROGRAMLARI

KUZEY KIBRIS TÜRK CUMHURİYETİ MALİ DESTEK PROGRAMLARI KUZEY KIBRIS TÜRK CUMHURİYETİ MALİ DESTEK PROGRAMLARI Bu program T.C. Lefkoşa Büyükelçiliği tarafından finanse edilmektedir. T.C. Çukurova Kalkınma Ajansı bu program kapsamında teknik destek vermektedir.

Detaylı

TKDK PROJE YÖNETİMİ VERSİYON 10.5.01

TKDK PROJE YÖNETİMİ VERSİYON 10.5.01 TKDK PROJE YÖNETİMİ VERSİYON 0.5.0 BAŞVURU FORMU EKİ A 3. Makine Ekipman - lar Detaylı Tablosu kullanılarak TL'ye dönüştürülecektir. Azami uygun harcama genel toplam tutarı: 400,000 Avro, Asgari uygun

Detaylı

MEYVE VE SEBZELERİN İŞLENMESİ VE PAZARLANMASI

MEYVE VE SEBZELERİN İŞLENMESİ VE PAZARLANMASI Katılım Öncesi Yardım Aracı Kırsal Kalkınma Programı (IPARD) Tarım ve Balıkçılık Ürünlerinin İşlenmesi ve Pazarlanmasının Yeniden Yapılandırılması ve Topluluk Standartlarına Ulaştırılmasına Yönelik Yatırımlar

Detaylı

AYDIN İL KOORDİNATÖRLÜĞÜ

AYDIN İL KOORDİNATÖRLÜĞÜ www.tarim.gov.tr www.tkdk.gov.tr Avrupa Komisyonu bu yayının içeriğinden sorumlu değildir. Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu Aydın İl Koordinatörlüğü Aydın-Denizli Bulvarı Ata Mahallesi Astim

Detaylı

Avrupa Birliği üyelik müzakereleri yürüten Türkiye'de AB finansal kaynakları ile yürütülen projeler son yıllarda oldukça artmıştır.

Avrupa Birliği üyelik müzakereleri yürüten Türkiye'de AB finansal kaynakları ile yürütülen projeler son yıllarda oldukça artmıştır. Avrupa Birliği üyelik müzakereleri yürüten Türkiye'de AB finansal kaynakları ile yürütülen projeler son yıllarda oldukça artmıştır. Ancak özellikle AB projelerinin geliştirilmesinde ve yönetiminde ihtiyaç

Detaylı

BATI AKDENİZ KALKINMA AJANSI (BAKA)

BATI AKDENİZ KALKINMA AJANSI (BAKA) BATI AKDENİZ KALKINMA AJANSI (BAKA) AVRUPA BİRLİĞİ FONLARI Sinan MESUTER Şubat 2015 SUNUM PLANI I. KATILIM ÖNCESİ MALİ YARDIM ARACI AR-GE HİBE DESTEKLERİ II. IPARD III. TURSEFF (TÜRKİYE SÜRDÜRÜLEBİLİR

Detaylı

ET VE ET ÜRÜNLERİNİN İŞLENMESİ VE PAZARLANMASI

ET VE ET ÜRÜNLERİNİN İŞLENMESİ VE PAZARLANMASI Katılım Öncesi Yardım Aracı Kırsal Kalkınma Programı (IPARD) Tarım ve Balıkçılık Ürünlerinin İşlenmesi ve Pazarlanmasının Yeniden Yapılandırılması ve Topluluk Standartlarına Ulaştırılmasına Yönelik Yatırımlar

Detaylı

SÜT ÜRETEN TARIMSAL İŞLETMELERE YATIRIM

SÜT ÜRETEN TARIMSAL İŞLETMELERE YATIRIM Katılım Öncesi Yardım Aracı Kırsal Kalkınma Programı (IPARD) Tarımsal İşletmelerin Yeniden Yapılandırılması ve Topluluk Standartlarına Ulaştırılmasına Yönelik Yatırımlar SÜT ÜRETEN TARIMSAL İŞLETMELERE

Detaylı

Mali Kaynaklar / Fon (Hibe) Kaynakları. Mali Kaynaklar

Mali Kaynaklar / Fon (Hibe) Kaynakları. Mali Kaynaklar Mali Kaynaklar / Fon (Hibe) Kaynakları Mali Kaynaklar 1 Mali Kaynaklar I. AB Katılım Öncesi Mali Yardım (Hibeler) II. AB Topluluk Programları III. Diğer Fon Kaynakları Mali Kaynaklar I. AB Katılım Öncesi

Detaylı

AB PROGRAMLARI VE TÜRKİYE

AB PROGRAMLARI VE TÜRKİYE AB PROGRAMLARI VE TÜRKİYE Çisel İLERİ 13 Ocak 2017 İKV Kamuoyu Araştırması 2016 Araştırmanın Künyesi: Nisan 2016 Türkiye genelinde 18 il 1254 katılımcı 7 bölge Araştırmayı nerede yaptık? AB yi duydunuz

Detaylı

IPARD 2014-2020 Ankara 12 Haziran 2015

IPARD 2014-2020 Ankara 12 Haziran 2015 IPARD 2014-2020 Ankara 12 Haziran 2015 1 IPARD KAPSAMINDAKİ İLLER UYGUN İLLER 1 Afyon 11 Konya 21 Ağrı 32 Erzincan 2 Amasya 12 Malatya 22 Aksaray 33 Giresun 3 Balıkesir 13 Ordu 23 Ankara 34 Karaman 4 Çorum

Detaylı

Meyve ve Sebzelerin İşlenmesi ve Pazarlanması

Meyve ve Sebzelerin İşlenmesi ve Pazarlanması Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu Katılım Öncesi Yardım Aracı Kırsal Kalkınma Programı (IPARD) Tarım ve Balıkçılık Ürünlerinin İşlenmesi ve Pazarlanmasının Yeniden Yapılandırılması ve Topluluk

Detaylı

Mutlu Yaşam Bölgesi BATI AKDENİZ

Mutlu Yaşam Bölgesi BATI AKDENİZ Mutlu Yaşam Bölgesi BATI AKDENİZ 1 BATI AKDENĠZ KALKINMA AJANSI SUNUM PLANI I. KALKINMA AJANSLARI II. 2010-2013 TR61 BÖLGE PLANI III. MALİ DESTEK PROGRAMLARI 2 TR61 2010-2013 BÖLGE PLANI Ulusal öncelikleri

Detaylı

İZMİR DE EKO-VERİMLİLİK (TEMİZ ÜRETİM) UYGULAMALARININ YAYGINLAŞTIRILMASI PROJESİ KAPSAMINDA YAPILAN ÇALIŞMALAR. Sibel ERSİN, İZKA PPKB Birim Başkanı

İZMİR DE EKO-VERİMLİLİK (TEMİZ ÜRETİM) UYGULAMALARININ YAYGINLAŞTIRILMASI PROJESİ KAPSAMINDA YAPILAN ÇALIŞMALAR. Sibel ERSİN, İZKA PPKB Birim Başkanı İZMİR DE EKO-VERİMLİLİK (TEMİZ ÜRETİM) UYGULAMALARININ YAYGINLAŞTIRILMASI PROJESİ KAPSAMINDA YAPILAN ÇALIŞMALAR Sibel ERSİN, İZKA PPKB Birim Başkanı 2010-2013 İzmir Bölge Planı 2010-2013 İzmir Bölge Planı

Detaylı

ET ÜRETEN TARIMSAL İŞLETMELERE YATIRIM

ET ÜRETEN TARIMSAL İŞLETMELERE YATIRIM Katılım Öncesi Yardım Aracı Kırsal Kalkınma Programı (IPARD) Tarımsal İşletmelerin Yeniden Yapılandırılması ve Topluluk Standartlarına Ulaştırılmasına Yönelik Yatırımlar ET ÜRETEN TARIMSAL İŞLETMELERE

Detaylı

GİTES TEKSTİL VE DERİ EYLEM PLANI

GİTES TEKSTİL VE DERİ EYLEM PLANI GİTES TEKSTİL VE DERİ EYLEM PLANI HEDEF -1 PAMUĞA İLİŞKİN POLİTİKALARDA ETKİNLİĞİN ARTIRILMASI 1.1 Pamuk Arama Konferansı sonucunda belirlenen Pamuk Eylem Planları hayata geçirilecektir. Gıda, Tarım ve

Detaylı

İYİ TARIM UYGULAMALARI VE EUREPGAP. Prof. Dr. Emine Olhan Ankara Üniversitesi Ziraat Fakültesi Tarım Ekonomisi Bölümü

İYİ TARIM UYGULAMALARI VE EUREPGAP. Prof. Dr. Emine Olhan Ankara Üniversitesi Ziraat Fakültesi Tarım Ekonomisi Bölümü İYİ TARIM UYGULAMALARI VE EUREPGAP Prof. Dr. Emine Olhan Ankara Üniversitesi Ziraat Fakültesi Tarım Ekonomisi Bölümü TARIMDA DEĞİŞİM Dünyada 1970 li yıllarda; Tüketicilerin bilinçlenmesi, 1990 lı yıllarda

Detaylı

ET ÜRETEN TARIMSAL İŞLETMELERE YATIRIM

ET ÜRETEN TARIMSAL İŞLETMELERE YATIRIM Katılım Öncesi Yardım Aracı Kırsal Kalkınma Programı (IPARD) Tarımsal İşletmelerin Yeniden Yapılandırılması ve Topluluk Standartlarına Ulaştırılmasına Yönelik Yatırımlar ET ÜRETEN TARIMSAL İŞLETMELERE

Detaylı

Göller Bölgesi Aylık Hakemli Ekonomi ve Kültür Dergisi Ayrıntı/ 23

Göller Bölgesi Aylık Hakemli Ekonomi ve Kültür Dergisi Ayrıntı/ 23 ÖZET: Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK) Burdur İl Koordinatörü Selami Okka: İl Koordinatörlüğü olarak amacımız sadece AB hibelerinden yararlanmak veya İlimize daha fazla fon kullandırmak

Detaylı

Yerel yönetimler (belediye, il özel idaresi, köy tüzel kişiliği, muhtarlıklar),

Yerel yönetimler (belediye, il özel idaresi, köy tüzel kişiliği, muhtarlıklar), Teşvik Yatırım Teşvikleri AB HİBE DESTEKLERİ 1. Hibe Programı Nedir? AB-Türkiye Mali İşbirliği kapsamında yürütülen bölgesel kalkınma programlarında belirlenen öncelik alanlarında hibe programı uygulamasıyla

Detaylı

2014 YILI TARIM VE KIRSAL KALKINMA MİLİ DESTEK PROGRAMI KAPSAMINDA SIKCA SORULAN SORULAR NO SORU CEVAP REFERANS

2014 YILI TARIM VE KIRSAL KALKINMA MİLİ DESTEK PROGRAMI KAPSAMINDA SIKCA SORULAN SORULAR NO SORU CEVAP REFERANS 2014 YILI TARIM VE KIRSAL KALKINMA MİLİ DESTEK PROGRAMI KAPSAMINDA SIKCA SORULAN SORULAR NO SORU CEVAP REFERANS 1 Öncelik 2 kapsamında yerel ürünlere yönelik başvurularda proje konusunun tarımsal ürün

Detaylı

MANİSA TİCARET BORSASI

MANİSA TİCARET BORSASI MANİSA TİCARET BORSASI KANATLI SEKTÖR RAPORU 2015 EĞİTİM ARAŞTIRMA BİRİMİ TÜRKİYE VE DÜNYADA KANATLI SEKTÖRÜNÜN GENEL DURUMU T.C. Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı nca Geliştirilen Yerli Hibritler (ATAK

Detaylı

KIRSAL KALKINMA YATIRIMLARININ DESTEKLENMESİ PROGRAMI

KIRSAL KALKINMA YATIRIMLARININ DESTEKLENMESİ PROGRAMI KIRSAL KALKINMA YATIRIMLARININ DESTEKLENMESİ PROGRAMI Kırsal Kalkınma Yatırımlarının Desteklenmesi Programının amacı Amaç: Doğal kaynakların korunmasını dikkate alarak; Kırsal alanda gelir düzeyinin yükseltilmesi,

Detaylı

EDM ve Eğitim Merkezlerinin Finansmanı: Başarılı bir EDM için Finansman Kaynakları

EDM ve Eğitim Merkezlerinin Finansmanı: Başarılı bir EDM için Finansman Kaynakları EDM ve Eğitim Merkezlerinin Finansmanı: Başarılı bir EDM için Finansman Kaynakları İçindekiler 1 2 3 Almanya daki KOBİ lerin desteklenmesi Mesleki Eğitim Merkezleri Çıraklık eğitimi ve kariyer yönlendirme

Detaylı

2010-2013 İZMİR BÖLGE PLANI İLÇE LANSMAN SÜRECİ ÖDEMİŞ SONUÇ RAPORU

2010-2013 İZMİR BÖLGE PLANI İLÇE LANSMAN SÜRECİ ÖDEMİŞ SONUÇ RAPORU 1 2010-2013 İZMİR BÖLGE PLANI İLÇE LANSMAN SÜRECİ ÖDEMİŞ SONUÇ RAPORU Tarih: 3 Ocak 2011 Yaklaşık Katılımcı Sayısı: 75 Katılımcı listesindeki Sayı: 66 Katılımcı Düzeyi ve Profili: 2 3 4 Dağıtılan Belgeler:

Detaylı

TÜRKİYE ESNAF VE SANATKARLARI KONFEDERASYONU ARAŞTIRMA-GELİŞTİRME MÜDÜRLÜĞÜ KOSGEB DESTEK PROGRAMLARI

TÜRKİYE ESNAF VE SANATKARLARI KONFEDERASYONU ARAŞTIRMA-GELİŞTİRME MÜDÜRLÜĞÜ KOSGEB DESTEK PROGRAMLARI 1 TÜRKİYE ESNAF VE SANATKARLARI KONFEDERASYONU ARAŞTIRMA-GELİŞTİRME MÜDÜRLÜĞÜ KOSGEB DESTEK PROGRAMLARI Mart 2011 - Antalya 2 KOSGEB ORGANİZASYONEL YAPISI KOSGEB, Sanayi ve Ticaret Bakanlığı ile ilgili

Detaylı

1. Stratejik Yol Haritası Hazırlanarak Yararlanılabilecek Destekler

1. Stratejik Yol Haritası Hazırlanarak Yararlanılabilecek Destekler KOSGEB Yeni Kredi Protokollerini Hayata Geçirdi Ahmet KARAYİĞİT Ülkemizde KOBİ lere yönelik destek veren en büyük kuruluş, T.C. Sanayi ve Ticaret Bakanlığı na bağlı olarak faaliyet gösteren Küçük ve Orta

Detaylı

Şanlıurfa İlinde Yatırımcılara Verilen Tarımsal Destekler

Şanlıurfa İlinde Yatırımcılara Verilen Tarımsal Destekler Şanlıurfa İlinde Yatırımcılara Verilen Tarımsal Destekler Dr. Hasan MARAL Ziraat Mühendisi İÇİNDEKİLER 1. KIRSAL KALKINMA YATIRIMLARININ DESTEKLENMESİ PROGRAMI KAPSAMINDA TARIMA DAYALI EKONOMİK YATIRIMLARIN

Detaylı