TÜRKİYE BÜYÜK MİLLET MECLİSİ BAŞKANLIĞINA

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "TÜRKİYE BÜYÜK MİLLET MECLİSİ BAŞKANLIĞINA"

Transkript

1 TÜRKİYE BÜYÜK MİLLET MECLİSİ BAŞKANLIĞINA Askerlik Görevinin İfası Sırasında Yaşamını Yitirenlerin Aileleri, Gazi ve Vazife Malullerinin Korunması ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun Teklifim ve gerekçesi ekte sunulmuştur. Gereğini arz ederim Umut Oran İstanbul Milletvekili

2 GENEL GEREKÇE 5 Eylül 2012 tarihinde saat sıralarında Afyonkarahisar'da konuşlu 4. Mühimmat Bölge Komutanlığı, 41. Mühimmat Bölük Komutanlığı'na ait 32 numaralı mühimmat deposunda meydana gelen patlama nedeniyle 25 askerimiz şehit olmuştur. Aradan geçen 4 aylık süreye karşın şehitlerimizin ailelerine TSK Mehmetçik Vakfı dışında herhangi bir ödeme yapılmamış, hatta acılı aileleri arayan soran dahi olmamıştır. Bütün bu acıların üzerine şehit askerler için doğal afet şehidi gibi zorlama bir tanım üretilerek çözüm getirilmeye çalışılması şehitlerimizin yakınlarının acısının kat be kat artmasına yol açmıştır. Bu zorlama tanım da göstermektedir ki mevzuatta acilen bu konuda düzenleme yapılması zaruridir. Benzeri durumlarda yüzlerce/binlerce aile de şehit olan veya malul kalan gencecik çocuklarının güçlüklerini tek başlarına gidermeye çalışmaktadır. Afyonkarahisar daki bu elim olayın ardından yaşamını yitiren şehitlerimizin ailelerine terörle mücadele kapsamında şehit olanların yakınlarına yapılan yardımların halen yapılmamış olmasının yarattığı anlaşılmaz durumun acilen giderilmesi amacıyla bir teklif hazırlanmıştır. Teklifle, tekrarlanmaması dileğinde bulunulan benzeri durumların yaşanması halinde mağdur ailelerin gereksinimlerinin süratle giderilmesi amacıyla gerekli düzenlemelerin yapılmasını sağlama amacı da yerine getirilecektir.

3 ASKERLİK GÖREVİNİN İFASI SIRASINDA YAŞAMINI YİTİRENLERİN AİLELERİNİN KORUNMASI İLE BAZI KANUNLARDA DEĞİŞİKLİK YAPILMASI HAKKINDA KANUN TEKLİFİ MADDE tarihli ve 4857 sayılı İş Kanunu nun 1. Maddesinin birinci fıkrası aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir. İşverenler, elli veya daha fazla işçi çalıştırdıkları özel sektör işyerlerinde yüzde üç özürlü, kamu işyerlerinde ise yüzde dört özürlü ve yüzde iki eski hükümlü işçiyi veya askerlik hizmetini yaparken görevin sebep ve tesiriyle hayatını kaybeden yedek subay, erbaş ve erlerin öncelik eş ve çocuklarından olmak üzere eş, çocuk, anne, baba veya kardeşlerinden birisi veya 21/6/1927 tarihli ve 1111 sayılı Askerlik Kanunu veya 16/6/1927 tarihli ve 1076 sayılı Yedek Subaylar ve Yedek Askeri Memurlar Kanunu kapsamına giren ve askerlik hizmetini yaparken 12/4/1991 tarihli ve 3713 sayılı Terörle Mücadele Kanununun 21 inci maddesinde sayılan terör olaylarının sebep ve tesiri sonucu malul sayılmayacak şekilde yaralananları meslek, beden ve ruhi durumlarına uygun işlerde çalıştırmakla yükümlüdürler. Aynı il sınırları içinde birden fazla işyeri bulunan işverenin bu kapsamda çalıştırmakla yükümlü olduğu işçi sayısı, toplam işçi sayısına göre hesaplanır. MADDE tarihli ve 2330 sayılı Nakdi Tazminat ve Aylık Bağlanması Hakkında Kanun un 2. Maddesinin birinci fıkrasına aşağıdaki (I) bendi eklenmiştir. (I) Vatani görevini yaparken askerlik görevinin sebep ve tesiriyle (kasıt ve disiplinsizliği bulunanlar hariç) hayatını kaybeden veya malul olan yedek subay, erbaş ve erleri MADDE 3- Vatani görevini yaparken askerlik görevinin sebep ve tesiriyle (kasıt ve disiplinsizliği bulunanlar hariç) hayatını kaybeden yedek subay, erbaş ve erlerin, henüz askerliğini yapmamış erkek kardeşi askerlik yükümlülüğünden muaf tutulur. Erkek kardeşlerin sayısının birden fazla olması durumunda bu muafiyet, ilk olarak askerlik çağına girecek olan kardeşe tanınır. Şehit düşen veya birinci fıkrada tanımlandığı şekilde yaşamını yitiren yedek subay, erbaş ve erlerin askerlikten muaf tutulan kardeşinin dışında varsa bir diğer kardeşinin de yerli askerlik şubesinin bağlı olduğu il e komşu olan il merkezinde askerlik yükümlüğünü yerine getirmesi için gerekli önlemler Milli Savunma Bakanlığı nca alınır. MADDE 4 Şehitler ile vatani görevini yaparken askerlik görevinin sebep ve tesiriyle (kasıt ve disiplinsizliği bulunanlar hariç) hayatını kaybeden yedek subay, erbaş ve erlerin eş, anne, baba, bakmakla yükümlü oldukları çocukları ve kardeşleri ile gaziler ve vazife malulü TSK personelinin tanıtım kartlarını Başbakanlık düzenler.

4 MADDE 5- Şehitler ile vatani görevini yaparken askerlik görevinin sebep ve tesiriyle (kasıt ve disiplinsizliği bulunanlar hariç) hayatını kaybeden yedek subay, erbaş ve erlerin eş, anne, baba ve bakmakla yükümlü oldukları çocukları ve gaziler ile vazife malullerinin ikamet ettikleri konutlarında tükettikleri elektrik enerjisi için yapacakları ödemelerde yüzde 50 indirim yapılır. Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı, Milli Savunma Bakanlığı nın belirleyeceği hak sahiplerinin bu uygulamadan yararlanması için gerekli önlemleri belirler. MADDE 6 Büyükşehir, il ve ilçe belediye başkanlıkları, engelli yurttaşlara tanınan yüzde 90 indirimli içme suyu tüketim hakkından şehidin birinci derece yakınları ile gazi ve vazife malullerinin de yaralanması için gerekli önlemleri alır. MADDE 7- Vatani görevini yaparken görevin sebep ve tesiriyle (kasıt ve disiplinsizliği bulunanlar hariç) hayatını kaybedenlerin eş, anne, baba ve bakmakla yükümlü oldukları çocukları yurt içinde devlet demiryollarında, deniz yolları, şehir hatları ve belediye toplu taşıma araçları ile belediyeler tarafından kurulan birlik, müessese ve işletmeler aracılığıyla yapılan toplu taşıma işinde kullanılan araçlarda ücretsiz seyahat ederler. İlgili kurumlar ve yerel yönetimler tarafından bu hakkın kullanılmasına ilişkin gerekli tedbirleri alırlar. MADDE 8- Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı, şehitler ile vatani görevini yaparken askerlik görevinin sebep ve tesiriyle (kasıt ve disiplinsizliği bulunanlar hariç) hayatını kaybeden yedek subay, erbaş ve erlerin eş, anne, baba ve bakmakla yükümlü oldukları çocuklarının yanı sıra gaziler ve vazife malullerinin yurt içinde havayolu taşımacılığından yüzde 50 indirimli yararlanması için gerekli girişimlerde bulunur. MADDE 9- Getirilen hakların uygulamaya konulabilmesi amacıyla bu kanunun yayım tarihinden itibaren 3 ay içerisinde Milli Savunma Bakanlığı, İçişleri Bakanlığı, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı ile Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı ortak yönetmelik hazırlayarak yürürlüğe koyar. MADDE 10- Diğer kanunlarda bulunan ve bu kanunla çelişen hükümler uygulanmaz. MADDE 11- Bu kanun yayımı tarihinde yürürlüğe girer. MADDE 12- Bu kanunu Bakanlar Kurulu yürütür.

5 MADDE GEREKÇELERİ MADDE 1- Yapılacak değişiklikle, askerlik hizmetini yaparken görevin sebep ve tesiriyle hayatını kaybeden yedek subay, erbaş ve erlerin öncelik eş ve çocuklarından olmak üzere eş, çocuk, anne, baba veya kardeşlerinden birisinin kamuda istihdamı amaçlanmaktadır. MADDE 2- Vatani görevini yaparken askerlik görevinin sebep ve tesiriyle (kasıt ve disiplinsizliği bulunanlar hariç) hayatını kaybeden veya malul olan yedek subay, erbaş ve erlerin 1. Derece yakınlarına da nakdi tazminat ödenebilmesinin önü açılacaktır. MADDE 3- Vatani görevini yaparken askerlik görevinin sebep ve tesiriyle (kasıt ve disiplinsizliği bulunanlar hariç) hayatını kaybeden yedek subay, erbaş ve erlerin, henüz askerliğini yapmamış erkek kardeşinin askerlik yükümlülüğünden muaf tutulması olanaklı hale gelecektir. Yaşamını yitiren askerin erkek kardeşlerin sayısının birden fazla olması durumunda bu muafiyet, ilk olarak askerlik çağına girecek olan kardeşe tanınacaktır. Maddeyle, bu şekilde yaşamını yitiren askerin birden fazla erkek kardeşi olması durumunda askerlikten muaf tutulan kardeşin dışında kalanların da ikamet ettiği ile yakın bir kışlada askerlik yapması sağlanacaktır. MADDE 4- Şehitler ile vatani görevini yaparken, kasıt ve disiplinsizliği dışında askerlik görevinin sebep ve tesiriyle hayatını kaybeden yedek subay, erbaş ve erlerin eş, anne, baba, bakmakla yükümlü oldukları çocukları ve kardeşleri ile gaziler ve vazife malulü TSK personelinin tanıtım kartlarının Sosyal Güvenlik Kurumu tarafından değil, aynen engelli yurttaşlarımızda olduğu gibi doğrudan Başbakanlık tarafından tanıtım kartı verilebilecek. Bu kesim için büyük önem taşıyan bu değişiklik gerçekleştiğinde acılı aileler onore edilmiş olacaklardır. MADDE 5- Şehitler ile vatani görevini yaparken askerlik görevinin sebep ve tesiriyle hayatını kaybeden yedek subay, erbaş ve erlerin eş, anne, baba ve bakmakla yükümlü oldukları çocukları ve gaziler ile vazife malullerinin ikamet ettikleri konutlarında tükettikleri elektrik enerjisi için yapacakları ödemelerde yüzde 50 indirim yapılması öngörülmektedir. MADDE 6- Büyükşehir, il ve ilçelerde ikamet eden şehidin birinci derece yakınları ile gazi ve vazife malullerinin de yüzde 40 yerine aynen engelli yurttaşlarımıza tanınan hak gibi içme suyunu yüzde 90 indirimle kullanabilmesi amaçlanmaktadır. MADDE 7- Şehit yakınları ve gazilerde olduğu gibi vatani görevini yaparken görevin sebep ve tesiriyle hayatını kaybedenlerin eş, anne, baba ve bakmakla yükümlü oldukları çocuklarının da yurt içinde TCDD ve deniz yolları ile şehir içi toplu taşımacılıktan indirimli seyahat edebilmesi sağlanacaktır.

6 MADDE 8- Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı na, şehitler ile vatani görevini yaparken askerlik görevinin sebep ve tesiriyle hayatını kaybeden yedek subay, erbaş ve erlerin eş, anne, baba ve bakmakla yükümlü oldukları çocuklarının yanı sıra gaziler ve vazife malullerinin yurt içinde havayolu taşımacılığından yüzde 50 indirimli yararlanması için gerekli girişimlerde bulunma görevi verilmektedir. MADDE 9- Getirilen hakların uygulamaya konulabilmesi amacıyla bu kanunun yayım tarihinden itibaren 3 ay içerisinde Milli Savunma Bakanlığı, İçişleri Bakanlığı, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı ile Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı tarafından ortak yönetmelik hazırlanarak yürürlüğe konması sağlanacaktır. MADDE 10- Diğer kanunlarda bulunan ve bu kanunla çelişebilecek hükümlerin uygulanmaması amaçlanmaktadır. MADDE 11- Yürürlük maddesidir. MADDE 12- Yürütme maddesidir.

ŞEHİT YAKINLARI VE GAZİLERE TANINAN YENİ HAKLAR

ŞEHİT YAKINLARI VE GAZİLERE TANINAN YENİ HAKLAR ŞEHİT YAKINLARI VE GAZİLERE TANINAN YENİ HAKLAR 17.04.2013 Halkla İlişkiler Başkanlığı TA K D İ M Değerli; Ana Kademe, Kadın Kolları, Gençlik Kolları MKYK üyemiz, Bakan Yardımcımız, Milletvekilimiz, Ana

Detaylı

TERÖRLE MÜCADELE KANUNU KAPSAMINDA KAMU KURUM VE KURULUŞLARINDA İSTİHDAM EDİLECEKLER HAKKINDA YÖNETMELİK

TERÖRLE MÜCADELE KANUNU KAPSAMINDA KAMU KURUM VE KURULUŞLARINDA İSTİHDAM EDİLECEKLER HAKKINDA YÖNETMELİK 6171 TERÖRLE MÜCADELE KANUNU KAPSAMINDA KAMU KURUM VE KURULUŞLARINDA İSTİHDAM EDİLECEKLER HAKKINDA YÖNETMELİK Bakanlar Kurulu Kararının Tarihi : 18/4/2014 No : 2014/6289 Dayandığı Kanunun Tarihi : 12/4/1991

Detaylı

ĠÇĠNDEKĠLER. 1. AYLIKLARDA YAPILAN ARTIġLAR (HĠZMET AKDĠ ĠLE VE BAĞIMSIZ ÇALIġANLAR ĠÇĠN)...2

ĠÇĠNDEKĠLER. 1. AYLIKLARDA YAPILAN ARTIġLAR (HĠZMET AKDĠ ĠLE VE BAĞIMSIZ ÇALIġANLAR ĠÇĠN)...2 ĠÇĠNDEKĠLER 1. AYLIKLARDA YAPILAN ARTIġLAR (HĠZMET AKDĠ ĠLE VE BAĞIMSIZ ÇALIġANLAR ĠÇĠN)...2 1.1. Genel olarak...2 1.2. 2008 yılı gelir ve aylık artıģ miktarları...2 1.3. 2010 yılı gelir ve aylık artıģ

Detaylı

T.C. KARABÜK ÜNİVERSİTESİ ÖN LİSANS VE LİSANS PROGRAMLARI YATAY GEÇİŞ YÖNERGESİ

T.C. KARABÜK ÜNİVERSİTESİ ÖN LİSANS VE LİSANS PROGRAMLARI YATAY GEÇİŞ YÖNERGESİ T.C. KARABÜK ÜNİVERSİTESİ ÖN LİSANS VE LİSANS PROGRAMLARI YATAY GEÇİŞ YÖNERGESİ Amaç MADDE 1 (1) Bu yönergenin amacı, ön lisans ve lisans programlarına devam eden öğrencilerin Karabük Üniversitesi ndeki

Detaylı

Cumhuriyet Halk Partisi

Cumhuriyet Halk Partisi 1 Cumhuriyet Halk Partisi Bursa Milletvekili Kaleli sığınma evlerinde kalan kadınlarla ilgili hazırladığı iki ayrı kanun teklifi sundu. Tarih : 08.03.2013 Bursa Milletvekili Sena Kaleli nin kanun teklifleri

Detaylı

6331 SAYILI İŞ SAĞLIĞI ve GÜVENLİĞİ KANUNU. NOT: Bu sunum "İş Sağlığı ve Güvenliği Müdürlüğü"nün ISG Kanunu Sunumundan derlenmiştir.

6331 SAYILI İŞ SAĞLIĞI ve GÜVENLİĞİ KANUNU. NOT: Bu sunum İş Sağlığı ve Güvenliği Müdürlüğünün ISG Kanunu Sunumundan derlenmiştir. 6331 SAYILI İŞ SAĞLIĞI ve GÜVENLİĞİ KANUNU NOT: Bu sunum "İş Sağlığı ve Güvenliği Müdürlüğü"nün ISG Kanunu Sunumundan derlenmiştir. İş sağlığı ve güvenliği ilk kez müstakil İş Kanunu: 3008 sayılı, 1936

Detaylı

VARDİYALI ÇALIŞMA VE GECE ÇALIŞMASI

VARDİYALI ÇALIŞMA VE GECE ÇALIŞMASI VARDİYALI ÇALIŞMA VE GECE ÇALIŞMASI Öğrenim hedefleri Vardiyalı çalışma ve gece çalışması, Vardiyalı çalışmalarda ve gece çalışmalarında muhtemel İSG tehlikeleri, Alınması gerekli önlemler, İlgili mevzuat

Detaylı

SÜREKLĐ ĐŞ GÖREMEZLĐK GELĐRĐ

SÜREKLĐ ĐŞ GÖREMEZLĐK GELĐRĐ ĐŞ KAZASI NEDĐR - Đş kazası; a) Sigortalının işyerinde bulunduğu sırada, b) Đşveren tarafından yürütülmekte olan iş nedeniyle, sigortalı kendi adına ve hesabına bağımsız çalışıyorsa yürütmekte olduğu iş

Detaylı

G E N E L G E ( 2007 / 8 )

G E N E L G E ( 2007 / 8 ) T.C. SOSYAL GÜVENLİK KURUMU BAŞKANLIĞI Sayı : B.13.2.SSK.5.01.07.00.IX.031-61220 29/01/2007 Konu : 2007 Yılı Gelir ve Aylık Artışları. G E N E L G E ( 2007 / 8 ) 29/12/2006 tarih, 26391 (Mükerrer) sayılı

Detaylı

EMEKLİLİK YAŞINI BEKLEYEN İŞÇİ HER İŞYERİNDEN BU SEBEPLE AYRILIP KIDEM TAZMİNATI ALABİLİR Mİ?

EMEKLİLİK YAŞINI BEKLEYEN İŞÇİ HER İŞYERİNDEN BU SEBEPLE AYRILIP KIDEM TAZMİNATI ALABİLİR Mİ? 15 erol gu?ner:layout 1 11/9/10 3:18 PM Page 203 EMEKLİLİK YAŞINI BEKLEYEN İŞÇİ HER İŞYERİNDEN BU SEBEPLE AYRILIP KIDEM TAZMİNATI ALABİLİR Mİ? Erol GÜNER* I. GİRİŞ: Bilindiği üzere Sosyal Güvenlik Mevzuatında

Detaylı

El koyduğu trafik kazalarında trafik kazası tespit tutanağı düzenlemek,

El koyduğu trafik kazalarında trafik kazası tespit tutanağı düzenlemek, Karayollarında, can ve mal güvenliği yönünden trafik düzenini sağlamak ve trafik güvenliğini ilgilendiren tüm konularda alınacak önlemleri göstermek amacıyla 2918 sayılı Karayolları Trafik Kanunu çıkarılmıştır.

Detaylı

Kimler 6331 sayılı İş Sağlığı ve Güvenliği Kanunu kapsamında değildir?

Kimler 6331 sayılı İş Sağlığı ve Güvenliği Kanunu kapsamında değildir? 6331 sayılı İş Sağlığı ve Güvenliği Kanunu kapsamı nedir? Kamu ve özel sektöre ait bütün işlere ve işyerlerine, bu işyerlerinin işverenleri ile işveren vekillerine, çırak ve stajyerler de dâhil olmak üzere

Detaylı

DENİZLİ BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ EMLAK VE İSTİMLÂK DAİRESİ BAŞKANLIĞI NIN TEŞKİLAT YAPISI VE ÇALIŞMA ESASLARINA DAİR YÖNETMELİK

DENİZLİ BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ EMLAK VE İSTİMLÂK DAİRESİ BAŞKANLIĞI NIN TEŞKİLAT YAPISI VE ÇALIŞMA ESASLARINA DAİR YÖNETMELİK DENİZLİ BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ EMLAK VE İSTİMLÂK DAİRESİ BAŞKANLIĞI NIN TEŞKİLAT YAPISI VE ÇALIŞMA ESASLARINA DAİR YÖNETMELİK BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Hukuki Dayanak, Tanımlar Amaç MADDE 1- (1) Bu yönetmeliğin

Detaylı

SİRKÜLER 2009 / 20. İşKurun Yurtiçinde İşe Yerleştirme Hizmetleri İle Özürlü İstihdamını Konu Alan Yeni Yönetmeliği Yayınlandı

SİRKÜLER 2009 / 20. İşKurun Yurtiçinde İşe Yerleştirme Hizmetleri İle Özürlü İstihdamını Konu Alan Yeni Yönetmeliği Yayınlandı SİRKÜLER 2009 / 20 KONU İşKurun Yurtiçinde İşe Yerleştirme Hizmetleri İle Özürlü İstihdamını Konu Alan Yeni Yönetmeliği Yayınlandı Türkiye İş Kurumu (İşKur) tarafından 25 Nisan 2009 gün ve 27210 sayılı

Detaylı

SİRKÜLER NO: POZ-2009 / 38 İST, 24.03.2009

SİRKÜLER NO: POZ-2009 / 38 İST, 24.03.2009 SİRKÜLER NO: POZ-2009 / 38 İST, 24.03.2009 ÖZET: 5746 sayılı Araştırma ve Geliştirme Faaliyetlerinin Desteklenmesi Hakkında Kanun Genel Tebliği (Seri No: 2) yayımlandı: 5746 SAYILI ARAŞTIRMA VE GELİŞTİRME

Detaylı

ASGARİ ÜCRET. 2013 yılında dönemler itibariyle uygulanacak asgari ücret tarifesi aşağıdaki gibidir.

ASGARİ ÜCRET. 2013 yılında dönemler itibariyle uygulanacak asgari ücret tarifesi aşağıdaki gibidir. ASGARİ ÜCRET 2013 yılında dönemler itibariyle uygulanacak asgari ücret tarifesi aşağıdaki gibidir. A- 2013 YILINDA UYGULANACAK ASGARİ ÜCRET TARİFESİ 4857 sayılı İş Kanunu nun 39 uncu maddesi uyarınca,

Detaylı

1- Kamu sektöründe hizmet akdine tabi çalıştığım, Emekli Sandığı iştirakçisi olmadığım dönemler için Emekli Sandığı tarafından ikramiye ödenir mi?

1- Kamu sektöründe hizmet akdine tabi çalıştığım, Emekli Sandığı iştirakçisi olmadığım dönemler için Emekli Sandığı tarafından ikramiye ödenir mi? 28 soruda sigortalıların emekliliği 14 Nisan 2014 13:38 tsi 1- Kamu sektöründe hizmet akdine tabi çalıştığım, Emekli Sandığı iştirakçisi olmadığım dönemler için Emekli Sandığı tarafından ikramiye ödenir

Detaylı

KAPSAM YEMİNLİ MALİ MÜŞAVİRLİK LTD. ŞTİ.

KAPSAM YEMİNLİ MALİ MÜŞAVİRLİK LTD. ŞTİ. Sirküler No : 2013/13 Sirküler Tarihi : 05.02.2013 Konu : 01.01.2013-30.06.2013 Tarihleri Arası Geçerli Çocuk Zammı ve Kıdem Tazminatı Tutarları 01.01.2013-30.06.2013 döneminde geçerli çocuk zammı ve kıdem

Detaylı

İŞSİZLİK ÖDENEĞİ HAKKINDA BİLİNMESİ GEREKENLER. - İşsizlik sigortası nedir?

İŞSİZLİK ÖDENEĞİ HAKKINDA BİLİNMESİ GEREKENLER. - İşsizlik sigortası nedir? İŞSİZLİK ÖDENEĞİ HAKKINDA BİLİNMESİ GEREKENLER - İşsizlik sigortası nedir? İşsizlik sigortası; bir işyerinde çalışırken, çalışma istek, yetenek, sağlık ve yeterliliğinde olmasına rağmen, kendi istek ve

Detaylı

-239- Programcı ve Çözümleyici kadrolarına yapılacak atamalara ilişkin usul ve esaslar ile diğer hususlar yönetmelikle düzenlenir.

-239- Programcı ve Çözümleyici kadrolarına yapılacak atamalara ilişkin usul ve esaslar ile diğer hususlar yönetmelikle düzenlenir. -9- HAZİNE MÜSTEŞARLIĞI İLE DIŞ TİCARET MÜSTEŞARLIĞI TEŞKİLAT VE GÖREVLERİ HAKKINDA KANUN İLE VERGİ USUL KANUNUNDA DEĞİŞİKLİK YAPILMASINA İLİŞKİN KANUN (Resmi Gazete ile yayımı:..99 Sayı:) Kanun No Kabul

Detaylı

Az Tehlikeli 2.466 2.466 3.699 2.603 2.603 3.905. Tehlikeli 3.082 3.699 4.932 3.253 3.905 5.207. Çok Tehlikeli 3.699 4.932 7.398 3.905 5.207 7.

Az Tehlikeli 2.466 2.466 3.699 2.603 2.603 3.905. Tehlikeli 3.082 3.699 4.932 3.253 3.905 5.207. Çok Tehlikeli 3.699 4.932 7.398 3.905 5.207 7. 6331 SAYILI İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ KANUNUNA GÖRE UYGULANACAK İDARİ PARA CEZALARI Son Düzenleme: 25.12.2015 Kanun Maddesi Ceza Maddesi Fiil 30.12.2012 01.01.2013 YDO=%7,80 01.01.2014 YDO=%3,93 01.01.2015

Detaylı

T. C. NECMETTİN ERBAKAN ÜNİVERSİTESİ ENGELSİZ ÜNİVERSİTE BİRİMİ YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM. Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar. Amaç

T. C. NECMETTİN ERBAKAN ÜNİVERSİTESİ ENGELSİZ ÜNİVERSİTE BİRİMİ YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM. Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar. Amaç T. C. NECMETTİN ERBAKAN ÜNİVERSİTESİ ENGELSİZ ÜNİVERSİTE BİRİMİ YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç Madde 1: Bu yönergenin amacı, Necmettin Erbakan Üniversitesinde öğrenim görmekte

Detaylı

TÜRKİYE BÜYÜK MİLLET MECLİSİ BAŞKANLIĞINA

TÜRKİYE BÜYÜK MİLLET MECLİSİ BAŞKANLIĞINA TÜRKİYE BÜYÜK MİLLET MECLİSİ BAŞKANLIĞINA Kamu Kurum ve Kuruluşlarında Taşeron Firmalar Aracılığıyla İstihdam Edilen İşçilerle Geçici Personelin Memur ya da Sürekli İşçi Kadrolarına Geçirilmesi ile Bazı

Detaylı

- Bir kısmının geçici süre ile yürürlükte olacağı, bir kısmının ise devamlı olduğu,

- Bir kısmının geçici süre ile yürürlükte olacağı, bir kısmının ise devamlı olduğu, 1. Giriş Çeşitli tarihlerde yapılan çok sayıda yasal düzenlemeyle, çoğu birbiriyle örtüşecek şekilde istihdam teşvik ve destekleri getirilmiştir. Bu destek ve teşviklere bakıldığında; - Bir kısmının geçici

Detaylı

GEÇİCİ KORUMA SAĞLANAN YABANCILARIN ÇALIŞMA İZİNLERİNE DAİR UYGULAMA REHBERİ ÇALIŞMA GENEL MÜDÜRLÜĞÜ

GEÇİCİ KORUMA SAĞLANAN YABANCILARIN ÇALIŞMA İZİNLERİNE DAİR UYGULAMA REHBERİ ÇALIŞMA GENEL MÜDÜRLÜĞÜ GEÇİCİ KORUMA SAĞLANAN YABANCILARIN ÇALIŞMA İZİNLERİNE DAİR UYGULAMA REHBERİ ÇALIŞMA GENEL MÜDÜRLÜĞÜ GEÇİCİ KORUMA SAĞLANAN YABANCILARIN ÇALIŞMA İZİNLERİNE DAİR UYGULAMA REHBERİ BİRİNCİ BÖLÜM AMAÇ VE KAPSAM,

Detaylı

273 SERİ NO'LU GELİR VERGİSİ GENEL TEBLİĞİ

273 SERİ NO'LU GELİR VERGİSİ GENEL TEBLİĞİ 273 SERİ NO'LU GELİR VERGİSİ GENEL TEBLİĞİ Resmi Gazete No: 27447 Resmi Gazete Tarihi: 29/12/2009 193 sayılı Gelir Vergisi Kanununun 21, 23/8, 31, 47, 48, mükerrer 80, 82, 86 ve 103 üncü maddelerinde yer

Detaylı

Esas No: 1/510 Tarih: 04/08/2008 Karar No: 14 TÜRKİYE BÜYÜK MİLLET MECLİSİ BAŞKANLIĞINA

Esas No: 1/510 Tarih: 04/08/2008 Karar No: 14 TÜRKİYE BÜYÜK MİLLET MECLİSİ BAŞKANLIĞINA Esas No: 1/510 Tarih: 04/08/2008 Karar No: 14 TÜRKİYE BÜYÜK MİLLET MECLİSİ BAŞKANLIĞINA Bakanlar Kurulu nun 24/01/2008 tarihli yazısıyla, İçtüzüğün 77. maddesi uyarınca yenilenen Devlet Memurları Kanunu

Detaylı

ADANA SOSYAL YARDIM HİZMETLERİ. 2014 yılında 97.742 hane, 2015 yılında ise 98.464 hane sosyal yardımlardan faydalanmıştır.

ADANA SOSYAL YARDIM HİZMETLERİ. 2014 yılında 97.742 hane, 2015 yılında ise 98.464 hane sosyal yardımlardan faydalanmıştır. ADANA SOSYAL YARDIM HİZMETLERİ 2014 yılında 97.742 hane, 2015 yılında ise 98.464 hane sosyal yardımlardan faydalanmıştır. 2012 yılında bütün vatandaşlarımızı sağlık güvencesine kavuşturan Genel Sağlık

Detaylı

40 SERİ NO LU MOTORLU TAŞITLAR VERGİSİ GENEL TEBLİĞİ YAYINLANDI

40 SERİ NO LU MOTORLU TAŞITLAR VERGİSİ GENEL TEBLİĞİ YAYINLANDI Sirküler Rapor 30.03.2012/76-1 40 SERİ NO LU MOTORLU TAŞITLAR VERGİSİ GENEL TEBLİĞİ YAYINLANDI ÖZET : Bu Tebliğde, 197 sayılı Motorlu Taşıtlar Vergisi Kanununun 4 üncü maddesinin (c) bendinde, malûl ve

Detaylı

BaĢbakan D. BAHÇELĠ H. H. ÖZKAN M. C. ERSÜMER R.ÖNAL. Devlet Bak. ve BaĢb. Yrd. Devlet Bak. ve BaĢb. Yrd. Enerji ve Tabii Kay. Bak. ve BaĢb. Yrd.

BaĢbakan D. BAHÇELĠ H. H. ÖZKAN M. C. ERSÜMER R.ÖNAL. Devlet Bak. ve BaĢb. Yrd. Devlet Bak. ve BaĢb. Yrd. Enerji ve Tabii Kay. Bak. ve BaĢb. Yrd. Karar Sayısı : 2000/1006 Telekomünikasyon Kurumu Kadrolarında Çalıştırılacakların Unvan, Sayı ve Nitelikleri, Hizmet Sözleşmesi ve Sözleşme Usul ve Esasları nın yürürlüğe konulması ile ekli listelerde

Detaylı

Arkan & Ergin Uluslararası Denetim ve Y.M.M. A.Ş.

Arkan & Ergin Uluslararası Denetim ve Y.M.M. A.Ş. İstanbul, 23.12.2008 270 Seri No.lu Gelir Vergisi Kanunu Genel Tebliği Yayımlandı DUYURU NO:2008/137 23.12.2008 tarih ve 27089 sayılı Resmi Gazete de yayımlanan 270 Seri No.lu Gelir Vergisi Kanunu Genel

Detaylı

Gümrük Kanunundaki Değişiklikler İle ilgili Önemli DUYURUDUR.

Gümrük Kanunundaki Değişiklikler İle ilgili Önemli DUYURUDUR. Gümrük Kanunundaki Değişiklikler İle ilgili Önemli DUYURUDUR. Değerli Müşterilerimiz, Kullanıcılarımız; Aşağıda 4458 sayılı Gümrük Kanunun 235. Maddesinin ve 236. Maddesine eklenen 5.fıkra ithalat yapan

Detaylı

T.C. İÇİŞLERİ BAKANLIĞI Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü. SAYI :B050NÜV0080000-49264 27/10/2004 KONU : 5203 Sayılı Kanun GENELGE

T.C. İÇİŞLERİ BAKANLIĞI Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü. SAYI :B050NÜV0080000-49264 27/10/2004 KONU : 5203 Sayılı Kanun GENELGE T.C. İÇİŞLERİ BAKANLIĞI Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü SAYI :B050NÜV0080000-49264 27/10/2004 KONU : 5203 Sayılı Kanun GENELGE 2004 / 143( APK) 2004/ 15 (NVİ) İLGİ : a) 18.04.1996 tarih ve

Detaylı

Sirküler Rapor 08.10.2014/181-1

Sirküler Rapor 08.10.2014/181-1 Sirküler Rapor 08.10.2014/181-1 İLİŞKİLİ TARAF AÇIKLAMALARINA İLİŞKİN TÜRKİYE MUHASEBE STANDARDI (TMS 24) HAKKINDA TEBLİĞ (SIRA NO: 167) DE DEĞİŞİKLİK YAPAN 26 SIRA NO.LU TEBLİĞ YAYIMLANDI ÖZET : İlişkili

Detaylı

266 SERİ NO'LU GELİR VERGİSİ GENEL TEBLİĞİ

266 SERİ NO'LU GELİR VERGİSİ GENEL TEBLİĞİ 266 SERİ NO'LU GELİR VERGİSİ GENEL TEBLİĞİ Resmi Gazete No: 26740 Resmi Gazete Tarihi: 28/12/2007 193 sayılı Gelir Vergisi Kanununun 21, 23/8, 31, 47, 48, mükerrer 80, 82, 86 ve 103 üncü maddelerinde yer

Detaylı

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığından:

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığından: GENEL GEREKÇE Sağlıklı ve güvenli bir ortamda çalışma, çalışanların tümü için en temel insan haklarından biridir. Nitekim işyerlerinde sağlıklı ve güvenli ortamların oluşturulmasını amaçlayan iş sağlığı

Detaylı

KONU: Gelir Vergisi Kanununda Yer Alan Had ve Tutarların 2014 Yılı Değerleri Belirlendi

KONU: Gelir Vergisi Kanununda Yer Alan Had ve Tutarların 2014 Yılı Değerleri Belirlendi MEVZUAT SİRKÜLERİ SİRKÜLER NO: 107/2013 İstanbul, 31.12.2013 KONU: Gelir Vergisi Kanununda Yer Alan Had ve Tutarların 2014 Yılı Değerleri Belirlendi ÖZET: Gelir Vergisi Kanunu nun 21, 23/8, 31, 47, 48,

Detaylı

Sirküler No :2014 / 030. Sirküler Tarihi :23.09.2014. KONU: SGK Borçlarının Yeniden Yapılandırılması

Sirküler No :2014 / 030. Sirküler Tarihi :23.09.2014. KONU: SGK Borçlarının Yeniden Yapılandırılması Sirküler No :2014 / 030 Sirküler Tarihi :23.09.2014 KONU: SGK Borçlarının Yeniden Yapılandırılması 11 Eylül 2014 tarihli mükerrer Resmi Gazete de yayımlanarak yürürlüğe giren 6552 sayılı Kanun ile vergi

Detaylı

İL/İLÇE MİLLÎ EĞİTİM ŞUBE MÜDÜRLERİNİN BÖLGE HİZMETİNE BAĞLI 2014 YILI YER DEĞİŞTİRME KILAVUZU

İL/İLÇE MİLLÎ EĞİTİM ŞUBE MÜDÜRLERİNİN BÖLGE HİZMETİNE BAĞLI 2014 YILI YER DEĞİŞTİRME KILAVUZU İL/İLÇE MİLLÎ EĞİTİM ŞUBE MÜDÜRLERİNİN BÖLGE HİZMETİNE BAĞLI 2014 YILI YER DEĞİŞTİRME KILAVUZU Bu Kılavuz, il/ilçe millî eğitim şube müdürlerinin bölge hizmetine bağlı 2014 yılı yer değiştirme işlemlerinin,

Detaylı

İşverenler, işyerinde işçi çalışmaya başladığı anda 30.06.2012 tarih, 28339 sayılı Resmi Gazetede yayımlanan 6331 Sayılı İş

İşverenler, işyerinde işçi çalışmaya başladığı anda 30.06.2012 tarih, 28339 sayılı Resmi Gazetede yayımlanan 6331 Sayılı İş 1- Bir İşçi Çalıştıran İşverenlerin Yükümlülükleri İşverenler, işyerinde işçi çalışmaya başladığı anda 30.06.2012 tarih, 28339 sayılı Resmi Gazetede yayımlanan 6331 Sayılı İş Sağlığı ve Güvenliği Kanunu

Detaylı

YÖNETMELİK. MADDE 1 (1) Bu Yönetmeliğin amacı, Ankara Üniversitesinde yabancı dil eğitim-öğretimi ile ilgili usul ve esasları düzenlemektir.

YÖNETMELİK. MADDE 1 (1) Bu Yönetmeliğin amacı, Ankara Üniversitesinde yabancı dil eğitim-öğretimi ile ilgili usul ve esasları düzenlemektir. 24 Mart 2016 PERŞEMBE Resmî Gazete Sayı : 29663 Ankara Üniversitesinden: YÖNETMELİK ANKARA ÜNİVERSİTESİ YABANCI DİL EĞİTİM VE ÖĞRETİM YÖNETMELİĞİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç MADDE

Detaylı

İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ KANUNU UYGULAMASI VE TASDİK ETTİRİLECEK DEFTER

İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ KANUNU UYGULAMASI VE TASDİK ETTİRİLECEK DEFTER İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ KANUNU UYGULAMASI VE TASDİK ETTİRİLECEK DEFTER (ONAYLI DEFTER ) 1 / 18 6331 SAYILI İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ KANUNUN UYGULAMASINA İLİŞKİN BİLİNMESİ GEREKENLER İş Sağlığı ve Güvenliği

Detaylı

1. Asgari ücret desteğinden faydalanabilecek işverenler kimlerdir?

1. Asgari ücret desteğinden faydalanabilecek işverenler kimlerdir? Sayı: 2016/5 Konu: Asgari Ücret Desteğine İlişkin Soru ve Cevaplar Bilindiği üzere, 6661 sayılı Kanunla, işverenlere getirilen Asgari Ücret Desteğine ilişkin Sosyal Güvenlik Kurumu Başkanlığı Sigorta Primleri

Detaylı

Karar Sayısı : 2006/10872

Karar Sayısı : 2006/10872 7 Eylül 2006 tarih ve 26282 sayılı Resmi Gazete de yayınlanmıştır. Karar Sayısı : 2006/10872 Ekli 2006-2007 Eğitim-Öğretim Yılında Yükseköğretim Kurumlarında Cari Hizmet Maliyetlerine Öğrenci Katkısı Olarak

Detaylı

2015 Yılında Yapılan Değişiklikler

2015 Yılında Yapılan Değişiklikler T.C. KAYSERİ VALİLİĞİ İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü KAMU İHALE KANUNU EĞİTİMİ 2015 Yılında Yapılan Değişiklikler İhalelerin 3 yıllık olarak yapılması Genel yönetim kapsamındaki kamu idarelerinin,

Detaylı

T. C. SELÇUK ÜNİVERSİTESİ ENGELLİ ÖĞRENCİ BİRİMİ YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM

T. C. SELÇUK ÜNİVERSİTESİ ENGELLİ ÖĞRENCİ BİRİMİ YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM T. C. SELÇUK ÜNİVERSİTESİ ENGELLİ ÖĞRENCİ BİRİMİ YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç Madde 1: Bu yönergenin amacı, Selçuk Üniversitesinde öğrenim görmekte olan engelli öğrencilerin

Detaylı

İÇİŞLERİ BAKANLIĞI DİSİPLİN AMİRLERİ YÖNETMELİĞİ. Resmi Gazete Tarihi ve Sayısı : 29.05.2002-24769

İÇİŞLERİ BAKANLIĞI DİSİPLİN AMİRLERİ YÖNETMELİĞİ. Resmi Gazete Tarihi ve Sayısı : 29.05.2002-24769 İÇİŞLERİ BAKANLIĞI DİSİPLİN AMİRLERİ YÖNETMELİĞİ Resmi Gazete Tarihi ve Sayısı : 29.05.2002-24769 Amaç Madde 1-Bu Yönetmeliğin amacı İçişleri Bakanlığı personelinin disiplin, üst disiplin, en üst disiplin

Detaylı

GELİR VERGİSİ GENEL TEBLİĞİ (SERİ NO: 285)

GELİR VERGİSİ GENEL TEBLİĞİ (SERİ NO: 285) GELİR VERGİSİ GENEL TEBLİĞİ (SERİ NO: 285) Resmî Gazete 30 Aralık 2013 PAZARTESİ Sayı : 28867 (Mükerrer) Maliye Bakanlığından: 31/12/1960 tarihli ve 193 sayılı Gelir Vergisi Kanununun 21, 23/8, 31, 47,

Detaylı

Not: 01.01.2014 yılından itibaren Asgari Ücrette yaş kriteri kaldırılmıştır.

Not: 01.01.2014 yılından itibaren Asgari Ücrette yaş kriteri kaldırılmıştır. 2016 YILI PRATİK BİLGİLERİ ASGARİ ÜCRETLER 16 Yaşından Büyükler için 1.647,00 (01.01.2016-31.12.2016) Not: 01.01.2014 yılından itibaren Asgari Ücrette yaş kriteri kaldırılmıştır. PRİME ESAS KAZANÇ TABAN

Detaylı

4734 SAYILI KAMU İHALE KANUNUNA GÖRE İHALE EDİLEN MAL ALIMLARINDA UYGULANACAK FİYAT FARKINA İLİŞKİN ESASLAR

4734 SAYILI KAMU İHALE KANUNUNA GÖRE İHALE EDİLEN MAL ALIMLARINDA UYGULANACAK FİYAT FARKINA İLİŞKİN ESASLAR 4734 SAYILI KAMU İHALE KANUNUNA GÖRE İHALE EDİLEN MAL ALIMLARINDA UYGULANACAK FİYAT FARKINA İLİŞKİN ESASLAR RESMİ GAZETE SAYISI: 28751 RESMİ GAZETE TARİHİ: 31.08.2013 KARAR SAYISI: 2013/ 5216 KARAR TARİHİ:

Detaylı

1136 SAYILI AVUKATLIK KANUNUNUN BAZI MADDELERİNDE DEĞİŞİKLİK YAPILMASI HAKKINDA KANUN DEĞİŞİKLİĞİ ÖNERİSİ

1136 SAYILI AVUKATLIK KANUNUNUN BAZI MADDELERİNDE DEĞİŞİKLİK YAPILMASI HAKKINDA KANUN DEĞİŞİKLİĞİ ÖNERİSİ MADDE DEĞİŞİKLİK METİNLERİ 1136 SAYILI AVUKATLIK KANUNUNUN BAZI MADDELERİNDE DEĞİŞİKLİK YAPILMASI HAKKINDA KANUN DEĞİŞİKLİĞİ ÖNERİSİ MADDE 1-1136 sayılı Avukatlık Kanununun Avukatlığa Kabul Şartları başlıklı

Detaylı

MADDE 88-8/1/2002 tarihli ve 4736 sayılı Kamu Kurum ve Kuruluşlarının Ürettikleri Mal ve Hizmet Tarifeleri ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılması

MADDE 88-8/1/2002 tarihli ve 4736 sayılı Kamu Kurum ve Kuruluşlarının Ürettikleri Mal ve Hizmet Tarifeleri ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılması MADDE 88-8/1/2002 tarihli ve 4736 sayılı Kamu Kurum ve Kuruluşlarının Ürettikleri Mal ve Hizmet Tarifeleri ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılması Hakkında Kanunun 1 inci maddesine birinci ve dördüncü

Detaylı

YABANCILARIN ÇALIŞMA İZİNLERİ HAKKINDA KANUN. Kanun Numarası : 4817 Kabul Tarihi : 27/2/2003 Yayımlandığı R.Gazete : Tarih : 6/3/2003 Sayı : 25040

YABANCILARIN ÇALIŞMA İZİNLERİ HAKKINDA KANUN. Kanun Numarası : 4817 Kabul Tarihi : 27/2/2003 Yayımlandığı R.Gazete : Tarih : 6/3/2003 Sayı : 25040 YABANCILARIN ÇALIŞMA İZİNLERİ HAKKINDA KANUN Kanun Numarası : 4817 Kabul Tarihi : 27/2/2003 Yayımlandığı R.Gazete : Tarih : 6/3/2003 Sayı : 25040 BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam ve Tanımlar Amaç Madde 1- Bu

Detaylı

III-4 HARCAMA YETKİLİLERİ HAKKINDA GENEL TEBLİĞ (SERİ NO: 1)

III-4 HARCAMA YETKİLİLERİ HAKKINDA GENEL TEBLİĞ (SERİ NO: 1) III-4 HARCAMA YETKİLİLERİ HAKKINDA GENEL TEBLİĞ (SERİ NO: 1) Bütçe ve Mali Kontrol lüğü (Seri No: 1) R.G. Tarihi : 31/12/2005 R.G. Sayısı : 26040 (4. Mükerrer) 1. Giriş Bilindiği üzere, 24/12/2003 tarihli

Detaylı

TÜRKİYE BÜYÜK MİLLET MECLİSİ BAŞKANLIĞI NA

TÜRKİYE BÜYÜK MİLLET MECLİSİ BAŞKANLIĞI NA TÜRKİYE BÜYÜK MİLLET MECLİSİ BAŞKANLIĞI NA Şehit Yakınları ile Gazilerin Toplumsal ve Ekonomik Durumlarının İyileştirilmesi ile Bazı Kanun ve Kanun Hükmündeki Kararnamelerde Değişiklik Yapılması Hakkında

Detaylı

Sirküler Tarihi : 27.01.2016 Sirküler No : 2016/005

Sirküler Tarihi : 27.01.2016 Sirküler No : 2016/005 Sirküler Tarihi : 27.01.2016 Sirküler No : 2016/005 GELİR VERGİSİ KANUNUNDA YER ALAN HAD VE TUTARLARDAKİ DEĞİŞİKLİKLER (290 Seri No.lu Gelir Vergisi Genel Tebliği) 1. GİRİŞ: 193 sayılı GVK nun 21, 23/8,

Detaylı

Yatırımların ve İstihdamın Teşviki İle Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılması Hakkında Kanunu, Yasası

Yatırımların ve İstihdamın Teşviki İle Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılması Hakkında Kanunu, Yasası Yatırımların ve İstihdamın Teşviki İle Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun (5084 sayılı, n Yatırımların ve İstihdamın Teşviki İle Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılması Hakkında Kanunu, Yasası

Detaylı

ÜCRETSİZ VEYA İNDİRİMLİ SEYAHAT KARTLARI YÖNETMELİĞİ

ÜCRETSİZ VEYA İNDİRİMLİ SEYAHAT KARTLARI YÖNETMELİĞİ 4 Mart 2014 SALI Resmî Gazete Sayı : 28931 YÖNETMELİK Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığından: ÜCRETSİZ VEYA İNDİRİMLİ SEYAHAT KARTLARI YÖNETMELİĞİ Amaç ve kapsam MADDE 1 (1) Bu Yönetmelik, 8/1/2002 tarihli

Detaylı

T.C. BAŞBAKANLIK TOPLU KONUT İDARESİ BAŞKANLIĞI (TOKİ) GAZİANTEP NİZİP MENDERES MAHALLESİ ALT GELİR GRUBU KONUT PROJESİ ( 258 KONUT) BAŞVURU DUYURUSU

T.C. BAŞBAKANLIK TOPLU KONUT İDARESİ BAŞKANLIĞI (TOKİ) GAZİANTEP NİZİP MENDERES MAHALLESİ ALT GELİR GRUBU KONUT PROJESİ ( 258 KONUT) BAŞVURU DUYURUSU T.C. BAŞBAKANLIK TOPLU KONUT İDARESİ BAŞKANLIĞI (TOKİ) GAZİANTEP NİZİP MENDERES MAHALLESİ ALT GELİR GRUBU KONUT PROJESİ ( 258 KONUT) BAŞVURU DUYURUSU Gaziantep Nizip Menderes Mahallesi Alt Gelir Grubu

Detaylı

14.7.1965 TARİHLİ VE 657 SAYILI, 8.6.1949 TARİHLİ VE 5434 SAYILI 5.3.1964 TARİHLİ VE 439 SAYILI, 30.4.1992 TARİHLİ VE 3797 SAYILI, 11.10.1.

14.7.1965 TARİHLİ VE 657 SAYILI, 8.6.1949 TARİHLİ VE 5434 SAYILI 5.3.1964 TARİHLİ VE 439 SAYILI, 30.4.1992 TARİHLİ VE 3797 SAYILI, 11.10.1. 7591 14.7.1965 TARİHLİ VE 657 SAYILI, 8.6.1949 TARİHLİ VE 5434 SAYILI 5.3.1964 TARİHLİ VE 439 SAYILI, 30.4.1992 TARİHLİ VE 3797 SAYILI, 11.10.1983 TARİHLİ VE 2914 SAYILI KANUNLARIN BAZI MADDELERİNDE DEĞİŞİKLİK

Detaylı

* KAMU KURUM VE KURULUŞLARINDA GÖREVDE YÜKSELME VE UNVAN DEĞİŞİKLİĞİ ESASLARINA DAİR GENEL YÖNETMELİK

* KAMU KURUM VE KURULUŞLARINDA GÖREVDE YÜKSELME VE UNVAN DEĞİŞİKLİĞİ ESASLARINA DAİR GENEL YÖNETMELİK * KAMU KURUM VE KURULUŞLARINDA GÖREVDE YÜKSELME VE UNVAN DEĞİŞİKLİĞİ ESASLARINA DAİR GENEL YÖNETMELİK Bakanlar Kurulu Kararı: Tarih: 15/03/1999 Sayı: 99/12647 Yayımlandığı Resmi Gazete: Tarih: 18/04/1999

Detaylı

2014 Takvim Yılında Uygulanacak Olan Maktu Had ve Tutarlara İlişkin Gelir Vergisi Genel Tebliği Yayımlandı

2014 Takvim Yılında Uygulanacak Olan Maktu Had ve Tutarlara İlişkin Gelir Vergisi Genel Tebliği Yayımlandı 2014 Takvim Yılında Uygulanacak Olan Maktu Had ve Tutarlara İlişkin Gelir Vergisi Genel Tebliği Yayımlandı Maliye Bakanlığınca 30 Aralık 2013 tarihli ve 28867 mükerrer sayılı Resmi Gazete'de yayımlanan

Detaylı

DÖNEM: 23 YASAMA YILI:

DÖNEM: 23 YASAMA YILI: DÖNEM: 23 YASAMA YILI: 5 TBMM DİLEKÇE KOMİSYONU GENEL KURUL KARAR CETVELİ Sayı: 16 YAYIM TARİHİ 01/04/2011 T.C. TÜRKİYE BÜYÜK MİLLET MECLİSİ Dilekçe Komisyonu Genel Kurulu Kararı Karar No: 50 Tarih: 25

Detaylı

ÜCRETSİZ TOPLU TAŞIMA GELİR DESTEĞİNE İLİŞKİN REHBER

ÜCRETSİZ TOPLU TAŞIMA GELİR DESTEĞİNE İLİŞKİN REHBER ÜCRETSİZ TOPLU TAŞIMA GELİR DESTEĞİNE İLİŞKİN REHBER 11/01/2016 İÇİNDEKİLER 1- GİRİŞ... 4 2- TOPLU TAŞIMADAN ÜCRETSİZ/İNDİRİMLİ YARARLANACAKLAR... 4 a) Toplu taşımadan ücretsiz yararlanacaklar... 4 b)

Detaylı

ÖZÜRLÜ VE ESKİ HÜKÜMLÜ ÇALIŞTIRMA ZORUNLULUĞUNUN DÜZENLENDİĞİ 4857 SAYILI İŞ KANUNU NUN 30 UNCU MADDESİNDE DEĞİŞİKLİK YAPILDI

ÖZÜRLÜ VE ESKİ HÜKÜMLÜ ÇALIŞTIRMA ZORUNLULUĞUNUN DÜZENLENDİĞİ 4857 SAYILI İŞ KANUNU NUN 30 UNCU MADDESİNDE DEĞİŞİKLİK YAPILDI Sirküler Rapor 16.07.2012/134-1 ÖZÜRLÜ VE ESKİ HÜKÜMLÜ ÇALIŞTIRMA ZORUNLULUĞUNUN DÜZENLENDİĞİ 4857 SAYILI İŞ KANUNU NUN 30 UNCU MADDESİNDE DEĞİŞİKLİK YAPILDI ÖZET : Kamu işyerlerinde yüzde dört özürlü

Detaylı

ÖZEL İSTİHDAM BÜROLARI YÖNETMELİĞİ

ÖZEL İSTİHDAM BÜROLARI YÖNETMELİĞİ Resmi Gazete Tarihi: 19.03.2013 Resmi Gazete Sayısı: 28592 ÖZEL İSTİHDAM BÜROLARI YÖNETMELİĞİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç ve kapsam MADDE 1 (1) Bu Yönetmeliğin amacı, özel istihdam

Detaylı

1. 2012 YILINDA UYGULANACAK OLAN GELİR VERGİSİ KANUNU NDAKİ BAZI MAKTU HAD VE TUTARLAR İLE VERGİ TARİFESİ:

1. 2012 YILINDA UYGULANACAK OLAN GELİR VERGİSİ KANUNU NDAKİ BAZI MAKTU HAD VE TUTARLAR İLE VERGİ TARİFESİ: SİRKÜLER TARİHİ : 26/12/2011 SİRKÜLER NO : 2011/99 280 SERİ NO LU GELİR VERGİSİ GENEL TEBLİĞİ YAYIMLANDI: 26 Aralık 2011 tarihli Resmi Gazete de yayımlanan 280 Seri No lu Gelir Vergisi Genel Tebliği sirkülerimiz

Detaylı

1-1219 SAYILI TABABET VE ŞUABATI SAN ATLARININ TARZI İCRASINA DAİR KANUN

1-1219 SAYILI TABABET VE ŞUABATI SAN ATLARININ TARZI İCRASINA DAİR KANUN Sağlık Bakanlığı ndan Bayram Süprizi 657 VE 926 SAYILI KANUNA TABİ ÇALIŞAN TÜM HEKİMLERE MUAYENEHANE AÇMAK YASAKLANDI, 2547 SAYILI KANUNA TABİ OLARAK ÇALIŞANLARA SINIRLAMALAR GETİRİLDİ. 650 sayılı Kanun

Detaylı

Dayanak MADDE 2 - (1) Bu Esas ve Usuller, 2547 sayılı Yükseköğretim Kanununun 10 uncu maddesine dayanılarak hazırlanmıştır.

Dayanak MADDE 2 - (1) Bu Esas ve Usuller, 2547 sayılı Yükseköğretim Kanununun 10 uncu maddesine dayanılarak hazırlanmıştır. ÖĞRETİM ÜYESİ VE ARAŞTIRMACI YETİŞTİRİLMESİ AMACIYLA YURTDIŞINA GÖNDERİLECEK ÖĞRETİM ELEMANLARINA SAĞLANACAK DESTEKLER İLE DİĞER HUSUSLARA İLİŞKİN ESAS VE USULLER Amaç ve kapsam MADDE 1 - (1) Bu Esas ve

Detaylı

6569 SAYILI KANUN'UN SENATO UYGULAMA ESASLARI (LİSANS ÖĞRETİMİ İÇİN)

6569 SAYILI KANUN'UN SENATO UYGULAMA ESASLARI (LİSANS ÖĞRETİMİ İÇİN) 6569 SAYILI KANUN'UN SENATO UYGULAMA ESASLARI (LİSANS ÖĞRETİMİ İÇİN) 26.11.2014 tarih ve 29187 Sayılı Mükerrer Resmi Gazetede yayımlanan Türkiye Sağlık Enstitüleri Başkanlığı Kurulması ile bazı Kanun ve

Detaylı

Dönem: 23 Yasama Yılı: 5

Dönem: 23 Yasama Yılı: 5 Dönem: 23 Yasama Yılı: 5 TBMM (S. Sayısı: 634) Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti ile Suriye Arap Cumhuriyeti Hükümeti Arasında Turizm Alanında İşbirliği Mutabakat Zaptının Onaylanmasının Uygun Bulunduğuna Dair

Detaylı

YABANCILARIN ÇALIŞMA İZİNLERİ HAKKINDA KANUN. Kanun Numarası : 4817 Kabul Tarihi : 27/2/2003 Yayımlandığı R.Gazete : Tarih : 6/3/2003 Sayı : 25040

YABANCILARIN ÇALIŞMA İZİNLERİ HAKKINDA KANUN. Kanun Numarası : 4817 Kabul Tarihi : 27/2/2003 Yayımlandığı R.Gazete : Tarih : 6/3/2003 Sayı : 25040 YABANCILARIN ÇALIŞMA İZİNLERİ HAKKINDA KANUN Kanun Numarası : 4817 Kabul Tarihi : 27/2/2003 Yayımlandığı R.Gazete : Tarih : 6/3/2003 Sayı : 25040 Yayımlandığı Düstur : Tertip : 5 Cilt : 42 Sayfa: BİRİNCİ

Detaylı

Mali Tatilin SGK ya Yapılacak Bildirimlere Etkisi

Mali Tatilin SGK ya Yapılacak Bildirimlere Etkisi Mali Tatilin SGK ya Yapılacak Bildirimlere Etkisi I- GİRİŞ 5604 sayılı Mali Tatil İhdas Edilmesi Hakkında Kanun(1) un 1. maddesinin numaralı fıkrasında, her yıl Temmuz ayının 1 inden 20 sine kadar (20

Detaylı

YABANCI İŞÇİ ÇALIŞTIRILMASI HAZİNE TARAFINDAN DESTEKLENİYOR

YABANCI İŞÇİ ÇALIŞTIRILMASI HAZİNE TARAFINDAN DESTEKLENİYOR YABANCI İŞÇİ ÇALIŞTIRILMASI HAZİNE TARAFINDAN DESTEKLENİYOR Ayhan BOSTAN 29 * * I. GİRİŞ: Bilindiği üzere; 5510 sayılı Yasanın 81 inci maddenin birinci fıkrasının (ı) bendi ile Yasanın ek 2 nci maddesi,

Detaylı

TÜM YÖNLERİYLE HAFTALIK İŞ GÜNLERİNE BÖLÜNEMEYEN ÇALIŞMA SÜRELERİNE İLİŞKİN USUL VE ESASLAR

TÜM YÖNLERİYLE HAFTALIK İŞ GÜNLERİNE BÖLÜNEMEYEN ÇALIŞMA SÜRELERİNE İLİŞKİN USUL VE ESASLAR TÜM YÖNLERİYLE HAFTALIK İŞ GÜNLERİNE BÖLÜNEMEYEN ÇALIŞMA SÜRELERİNE İLİŞKİN USUL VE ESASLAR Erol GÜNER* 26* I.GİRİŞ: Bazı işlerde, özellikle karayollarında, demiryollarında hareket halindeki araçlarda

Detaylı

OTOPARK YÖNETMELİĞİ. Resmi Gazete Tarihi: 01.07.1993 Resmi Gazete Sayısı: 21624 OTOPARK YÖNETMELİĞİ BİRİNCİ KISIM. Genel Hükümler.

OTOPARK YÖNETMELİĞİ. Resmi Gazete Tarihi: 01.07.1993 Resmi Gazete Sayısı: 21624 OTOPARK YÖNETMELİĞİ BİRİNCİ KISIM. Genel Hükümler. OTOPARK YÖNETMELİĞİ Resmi Gazete Tarihi: 01.07.1993 Resmi Gazete Sayısı: 21624 OTOPARK YÖNETMELİĞİ BİRİNCİ KISIM Genel Hükümler Amaç ve Dayanak: Madde 1-3194 sayılı İmar Kanununun 37 nci ve 44 üncü maddelerine

Detaylı

(Resmî Gazete ile yayımı : 5.9.1992 Sayı: 21336)

(Resmî Gazete ile yayımı : 5.9.1992 Sayı: 21336) 709 Erzincan, Gümüşhane ve Tunceli tilerinde Vuku Bulan Deprem Afeti ile Şırnak ve Çukurca'da Meydana Gelen Hasar ve Tahribata İlişkin Hizmetlerin Yürütülmesi Hakkında Kanun (Erzincan, Gümüşhane ve Tunceli

Detaylı

ANKARA ÜNİVERSİTESİ SENATO KARAR ÖRNEĞİ

ANKARA ÜNİVERSİTESİ SENATO KARAR ÖRNEĞİ Karar Tarihi : 11/03/2014 Toplantı Sayısı : 383 Karar Sayısı : 3243 ANKARA ÜNİVERSİTESİ SENATO KARAR ÖRNEĞİ 3243- Yönetmelik Komisyonu tarafından incelenen, Ankara Üniversitesi Kısmi Zamanlı Öğrenci (KZÖ)

Detaylı

Kanun No. 5622 Kabul Tarihi : 5/4/2007

Kanun No. 5622 Kabul Tarihi : 5/4/2007 TASFİYE İŞLERİ DÖNER SERMAYE İŞLETMELERİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜNÜN GÜMRÜK MÜSTEŞARLIĞINA BAĞLANMASI AMACIYLA BAZI KANUN VE KANUN HÜKMÜNDE KARARNAMELERDE DEĞİŞİKLİK YAPILMASINA DAİR KANUN Kanun No. 5622 Kabul

Detaylı

İÇİNDEKİLER I - İŞYERİ KURMA

İÇİNDEKİLER I - İŞYERİ KURMA İÇİNDEKİLER I - İŞYERİ KURMA A- İş Kanununun Amacı ve Kapsamı 15 B- İş Kanununa Göre İşyeri Kurma 16 1- Genel Bilgiler 16 2- İşyerini Bildirme Yükümlülüğü 17 3- İş Hukukunun Temel Kavramları 17 a- İşyeri

Detaylı

T.C. İZMİR İLİ URLA BELEDİYESİ MECLİS KARARI

T.C. İZMİR İLİ URLA BELEDİYESİ MECLİS KARARI Karar No : 260 KARAR 260 - Gündem maddelerinin görüşülmesi tamamlanmış olduğundan, Ekim ayı meclis toplantısının ikinci birleşiminin kapatılmasına, bir sonraki meclis toplantısının 21 Ekim 2013 Pazartesi

Detaylı

Bu maddenin yürürlüğe girdiği tarihten sonra;

Bu maddenin yürürlüğe girdiği tarihten sonra; Davalı idarede Uzman Yardımcısı olarak görev yapan davacı... tarafından, mali ve sosyal haklarının 15.01.2012 tarihinden önce işe başlayan Sermaye Piyasası Kurulu meslek personeli ile eşitlenmesi talebiyle

Detaylı

AA BAĞIMSIZ DENETİM VE YMM A.Ş. Şehit Ersan Cad. No:28/5 Çankaya. 06580 Ankara, TURKEY. Tlf: +90 312 4688150 Fax:+90 312 4270847

AA BAĞIMSIZ DENETİM VE YMM A.Ş. Şehit Ersan Cad. No:28/5 Çankaya. 06580 Ankara, TURKEY. Tlf: +90 312 4688150 Fax:+90 312 4270847 AA BAĞIMSIZ DENETİM VE YMM AŞ Şehit Ersan Cad. No: 28 / 5 06680 Çankaya- Ankara. Tel:+90 312 4688150 Faks: +90 312 4270847 Ticaret Sicil No: Ankara-170606 www.aa-ymm.com SİRKÜLER Tarih,30/12/2014 Sayı:2014/30

Detaylı

ŞİRKETLERİN TÜRK TİCARET KANUNU NA GÖRE BAĞIMSIZ DENETİME TABİ OLMASINI BELİRLEYEN HADLER VE KRİTERLER:

ŞİRKETLERİN TÜRK TİCARET KANUNU NA GÖRE BAĞIMSIZ DENETİME TABİ OLMASINI BELİRLEYEN HADLER VE KRİTERLER: TARİH : 14/03/2016 SİRKÜLER NO : 2016/32 ŞİRKETLERİN TÜRK TİCARET KANUNU NA GÖRE BAĞIMSIZ DENETİME TABİ OLMASINI BELİRLEYEN HADLER VE KRİTERLER: Şirketlerin Türk Ticaret Kanununa göre bağımsız denetime

Detaylı

SİRKÜLER 2011 / 05. Kıdem Tazminatı Tavanı, Vergiden İstisna Çocuk Zammı Ve Harcırah Tutarları

SİRKÜLER 2011 / 05. Kıdem Tazminatı Tavanı, Vergiden İstisna Çocuk Zammı Ve Harcırah Tutarları 1 0 O c a k 2 0 1 1 www.onerymm.com.tr Genel Olarak SİRKÜLER 2011 / 05 Kıdem Tazminatı Tavanı, Vergiden İstisna Çocuk Zammı Ve Harcırah Tutarları 2011 yılının ilk altı aylık döneminde uygulanacak Memur

Detaylı

2016 YILINDA BELİRLENEN ASGARİ ÜCRET VE ASGARİ ÜCRETE İLİŞKİN HESAPLAMALAR

2016 YILINDA BELİRLENEN ASGARİ ÜCRET VE ASGARİ ÜCRETE İLİŞKİN HESAPLAMALAR 2016 YILINDA BELİRLENEN ASGARİ ÜCRET VE ASGARİ ÜCRETE İLİŞKİN HESAPLAMALAR 2016 yılında uygulanacak olan asgari ücret tutarları, 4857 sayılı İş Kanunu nun 39. maddesi gereğince, iş sözleşmesi ile çalışan

Detaylı

6645 Sayılı Kanunun Yürürlüğe Girmesiyle İş Sağlığı ve Güvenliği Kanunu ile İş Kanunu nda Meydana Gelen Değişiklikler

6645 Sayılı Kanunun Yürürlüğe Girmesiyle İş Sağlığı ve Güvenliği Kanunu ile İş Kanunu nda Meydana Gelen Değişiklikler Bildiriler Kitabı 6645 Sayılı Kanunun Yürürlüğe Girmesiyle İş Sağlığı ve Güvenliği Kanunu ile İş Kanunu nda Meydana Gelen Değişiklikler Ufuk Yüksekova ÇSGB, İş Teftiş Kurulu Bşk., Çankaya/Ankara Tel: (312)

Detaylı

: ONDOKUZ MAYIS ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ BAĞLI İŞYERLERİ İŞLETME TOPLU İŞ SÖZLEŞMESİ TEKLİFİ

: ONDOKUZ MAYIS ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ BAĞLI İŞYERLERİ İŞLETME TOPLU İŞ SÖZLEŞMESİ TEKLİFİ VE BAĞLI İŞYERLERİ TARAFLAR : İŞVEREN SENDİKA : : TEZ-KOOP-İŞ YÜRÜRLÜK 01.07.2014 30.06.2016 MADDE 1- TARAFLAR VE TANIMLAR MADDE 2- TOPLU İŞ SÖZLEŞMESİNİN HÜKMÜ MADDE 3- KAPSAM VE YARARLANMA MADDE 4- İŞYERİ

Detaylı

KAYMAKAM TANIM. Kaymakam ilçenin genel yönetiminden sorumlu olan, devleti ilçede temsil eden, ilçenin en büyük devlet görevlisidir.

KAYMAKAM TANIM. Kaymakam ilçenin genel yönetiminden sorumlu olan, devleti ilçede temsil eden, ilçenin en büyük devlet görevlisidir. TANIM Kaymakam ilçenin genel yönetiminden sorumlu olan, devleti ilçede temsil eden, ilçenin en büyük devlet görevlisidir. A- GÖREVLER Kaymakam görevlerini bağlı olduğu ildeki valinin denetimi altında yürütür.

Detaylı

Gayrimenkul Sermaye İratlarında Uygulanan İstisna Tutarı

Gayrimenkul Sermaye İratlarında Uygulanan İstisna Tutarı No: 2010/61 Tarih: 31.12.2010 ERK Denetim ve Yeminli Mali Müşavirlik Hizmetleri Ltd. Şti. Acıbadem Cd. Çamlıca Apt. No.77 K.4 34718 Acıbadem-Kadıköy/ISTANBUL Tel :0.216.340 00 86 Fax :0.216.340 00 87 E-posta:

Detaylı

AVUKAT KİMLİKLERİNİN HAVAALANLARINDA DA GEÇERLİ OLDUĞUNA DAİR YAZIŞMALAR

AVUKAT KİMLİKLERİNİN HAVAALANLARINDA DA GEÇERLİ OLDUĞUNA DAİR YAZIŞMALAR 5Resmi Yazışmalar AVUKAT KİMLİKLERİNİN HAVAALANLARINDA DA GEÇERLİ OLDUĞUNA DAİR YAZIŞMALAR Baromuz, havaalanlarında avukat kimlik belgesinin bazı havayolu şirketlerince geçerli kimlik olarak kabul edilmediğinin

Detaylı

SİRKÜLER 2010 / 30 Memur Aylığı Katsayılarındaki Değişikliklere Göre 2010 Yılının İkinci Yarısında Uygulanacak

SİRKÜLER 2010 / 30 Memur Aylığı Katsayılarındaki Değişikliklere Göre 2010 Yılının İkinci Yarısında Uygulanacak KONU SİRKÜLER 2010 / 30 Memur Aylığı Katsayılarındaki Değişikliklere Göre 2010 Yılının İkinci Yarısında Uygulanacak Kıdem Tazminatı Tavanı, Vergiden İstisna Çocuk Zammı Ve Harcırah Ücret Seviyeleri Tutarları

Detaylı

KAMEDER DANIŞMANLIK VE EĞİTİM PRATİK BİLGİLER

KAMEDER DANIŞMANLIK VE EĞİTİM PRATİK BİLGİLER KAMEDER DANIŞMANLIK VE EĞİTİM PRATİK BİLGİLER 2014 Parasal Limitler (01.02.2014 31.01.2015) MAL ve HİZMET ALIMLARI İÇİN Yaklaşık Maliyet İlan Yayınlanması Gereken Süresi Yerler YAPIM İŞLERİ İÇİN Yaklaşık

Detaylı

İŞSİZLİK SİGORTASI KANUNU

İŞSİZLİK SİGORTASI KANUNU İŞSİZLİK SİGORTASI KANUNU 1. İşsizlik Kanunun ne zaman yürürlüğe girmiştir? Amacı Nedir? Kimleri Kapsamaktadır? Bu Kanun, 25.08.1999 tarihinde 4447 sayılı kanun numarası ile yayınlanarak yürürlüğe girmiştir.

Detaylı

31 Aralık 2014 ÇARŞAMBA. Resmî Gazete. Sayı : 29222 (Mükerrer) TEBLİĞ. Ekonomi Bakanlığından: ÇEVRENİN KORUNMASI YÖNÜNDEN KONTROL ALTINDA

31 Aralık 2014 ÇARŞAMBA. Resmî Gazete. Sayı : 29222 (Mükerrer) TEBLİĞ. Ekonomi Bakanlığından: ÇEVRENİN KORUNMASI YÖNÜNDEN KONTROL ALTINDA 31 Aralık 2014 ÇARŞAMBA Resmî Gazete Sayı : 29222 (Mükerrer) TEBLİĞ Ekonomi Bakanlığından: ÇEVRENİN KORUNMASI YÖNÜNDEN KONTROL ALTINDA TUTULAN ATIKLARIN İTHALAT DENETİMİ TEBLİĞİ (ÜRÜN GÜVENLİĞİ VE DENETİMİ:

Detaylı

T.C. AFYONKARAHİSAR İLİ ÇEVRE HİZMETLERİ BİRLİĞİ 21. OLAĞAN MECLİS TOPLANTISI GÜNDEMİ 04.11.2015 ÇARŞAMBA

T.C. AFYONKARAHİSAR İLİ ÇEVRE HİZMETLERİ BİRLİĞİ 21. OLAĞAN MECLİS TOPLANTISI GÜNDEMİ 04.11.2015 ÇARŞAMBA BİRİNCİ OTURUM; T.C. 1. 13.05.2015 tarihli 20nci olağan Birlik Meclis Toplantısına ait Tutanak Özetinin okunması. 2. 2016 yılı Bütçe Teklifinin Plan ve Bütçe Komisyonuna havale edilmesi. 3. Üye Belediyelerin

Detaylı

TÜRKİYE BÜYÜK MİLLET MECLİSİ BAŞKANLIĞINA

TÜRKİYE BÜYÜK MİLLET MECLİSİ BAŞKANLIĞINA TÜRKİYE BÜYÜK MİLLET MECLİSİ BAŞKANLIĞINA 4760 sayılı Özel Tüketim Vergisi Kanunu ile 197 sayılı Motorlu Taşıtlar Vergisi Kanununda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifim Gerekçesi ile birlikte ekte

Detaylı

İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ KURUM İÇİ VE KURUMLAR ARASI YATAY GEÇİŞ ESASLARINA İLİŞKİN YÖNERGE

İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ KURUM İÇİ VE KURUMLAR ARASI YATAY GEÇİŞ ESASLARINA İLİŞKİN YÖNERGE İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ KURUM İÇİ VE KURUMLAR ARASI YATAY GEÇİŞ ESASLARINA İLİŞKİN YÖNERGE BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç Madde 1- (1) Bu yönergenin amacı; diğer yükseköğretim kurumlarına

Detaylı

ÇANAKKALE BELEDİYESİ 2015 MALİ YILI BÜTÇESİ

ÇANAKKALE BELEDİYESİ 2015 MALİ YILI BÜTÇESİ ÇANAKKALE BELEDİYESİ 2015 MALİ YILI BÜTÇESİ 2015 Mali Yılı Bütçe Tahmini Gelir Bütçe Tahmini: 136.429.000,00 Gider Bütçe Tahmini: 160.929.000,00 Finansman: 24.500.000,00 2015 Mali Yılı Bütçe Tahmini 2014

Detaylı

ŞEHİT YAKINLARI VE GAZİLER İLE GAZİ YAKINLARINA SAĞLANAN SOSYAL VE EKONOMİK HAKLARIN İYİLEŞTİRİLMESİ İLE İLGİLİ KANUN TEKLİFİ

ŞEHİT YAKINLARI VE GAZİLER İLE GAZİ YAKINLARINA SAĞLANAN SOSYAL VE EKONOMİK HAKLARIN İYİLEŞTİRİLMESİ İLE İLGİLİ KANUN TEKLİFİ ŞEHİT YAKINLARI VE GAZİLER İLE GAZİ YAKINLARINA SAĞLANAN SOSYAL VE EKONOMİK HAKLARIN İYİLEŞTİRİLMESİ İLE İLGİLİ KANUN TEKLİFİ Sahipsiz vatanın batması haktır. Sen sahip çıkarsan bu vatan batmayacaktır.

Detaylı