YEM ÖDÜLLERİ ALTIN ÇEKÜL YAPI ÜRÜN ÖDÜLÜ ve FİKİR ÖDÜLÜ 2016

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "YEM ÖDÜLLERİ 2016. ALTIN ÇEKÜL YAPI ÜRÜN ÖDÜLÜ ve FİKİR ÖDÜLÜ 2016"

Transkript

1 YEM ÖDÜLLERİ 2016 ALTIN ÇEKÜL YAPI ÜRÜN ÖDÜLÜ ve FİKİR ÖDÜLÜ 2016 altın çekül yapı ürün ödülü ve fikir ödülü

2

3 YEM ÖDÜLLER den bu yana Yapı Dünyasının Bilgi Merkezi olma işlevini sürdüren Yapı-Endüstri Merkezi (YEM), 48 yıllık birikimini, mimarlık, yapı ve kentselfiziksel çevre ile ilgili konularda verdiği ödüllerle topluma aktarmayı hedeflemektedir. YEM in verdiği ödüller kentsel ve mimari çevreye duyarlılığın artırılması ve yapı sektörünün gelişimi için çok önemli bir görev üstlenmektedir.

4 ALTIN ÇEKÜL ÖDÜL PROGRAMI Altın Çekül Yapı Ürün Ödülü ve Altın Çekül Fikir Ödülü, yapı malzemesi alanında yeni teknoloji ve ürünleri destekleyerek sektörün gelişimine katkıda bulunmayı amaçlamaktadır. Türk yapı sektöründe faaliyet gösteren yapı malzemesi üreticisi firmaların, kuruluşların, akademik grupların, araştırma laboratuvarlarının, girişimcilerin başvurabileceği, yapı malzemesi alanında yeni teknoloji ve ürünleri destekleyerek sektörün gelişimine katkıda bulunmayı amaçlayan Altın Çekül, YEM tarafından 1991 yılından bu yana düzenlenmektedir. Başvurular, Türkiye nin önde gelen üniversitelerinde görev yapan akademisyenlerden oluşan seçici kurul tarafından değerlendirilmektedir. ÖDÜL KATEGORİLERİ ALTIN ÇEKÜL YAPI ÜRÜN ÖDÜLÜ Ödül şartnamesinde belirlenen ölçütlere en uygun olan ve istenen nitelikleri en üst düzeyde taşıyan, yenilikçi, kullanışlı, yapıda uygulanan ve yapıya fiziki katkı sağlayan yapı malzemesine veya ürününe verilir. ALTIN ÇEKÜL FİKİR ÖDÜLÜ Ödül şartnamesinde belirlenen ölçütlere en uygun olan ve istenen nitelikleri en üst düzeyde taşıyan ancak bir yapıda kullanım şartı aranmayan, yapı sektörüne katkı sağlayan, geliştirilmeye açık, yenilikçi ve sürdürülebilir nitelikler taşıyan özgün fikir ve ürünlere verilir ALTIN ÇEKÜL E NEDEN KATILMALISINIZ? Türkiye de bu alanda verilen en önemli ödül olduğu için yeni ürün ve fikir geliştiren kurum, kuruluş ve kişiler Altın Çekül ün etkisiyle çok daha etkin bir görünürlüğe ve bilinirliğe ulaşır. Türkiye deki kurum, kuruluş ve kişilerin bilgi birikimleri, yenilikçi ürün ve teknoloji geliştirme çabaları, yapı sektörünün uluslararası alanda rekabet edebilir seviyeye gelmesi için bütün paydaşların ortak bir paydada buluşmasını gerektirmektedir. Altın Çekül e katılan tüm firmalar, kişiler, ürünler ve fikirler bu ortak zeminin baş aktörleri olurlar. Altın Çekül ; tasarım, üretim, pazarlama, uygulama ve kullanım aşamalarına ilişkin gerekli Ar-Ge altyapısının geliştirilmesini ve yenilikçi bir bakış açısı ile tüm aşamaların bütünsel ele alınmasını önemseyen tüm firmalar için bir platform sağlar. Altın Çekül Yapı Ürün Ödülü ve Altın Çekül Fikir Ödülü nü kazanan firmalar, ürünlerini ve projelerini, 1991 yılından bu yana verilen sektörün en prestijli ödülünün marka değeri ile taçlandırmış olur. Ticari bir ürüne henüz dönüşmemiş, araştırma ve geliştirme safhasındaki katılımcılar için Altın Çekül, sektörde bilinirlik kazanma, iletişim ağlarını geliştirme ve ürünlerinin ulusal boyutlarda tanınır olması için büyük bir iletişim gücü sağlamış olur. Yapı-Endüstri Merkezi, Yapı Dünyasının Bilgi Merkezi olma işlevi ve gücüyle ödül programına ek olarak, sahip olduğu mecralarıyla da ödül programını desteklemek ve duyurmak için çalışır. Bu kapsamda Altın Çekül Yapı Ürün Ödülü ve Altın Çekül Fikir Ödülü kazanan firmalar YEM in bünyesindeki tüm tanıtım ve iletişim materyallerinde etkin bir şekilde yer alır.

5 YEM MECRALARI İLETİŞİM ÇALIŞMALARI Ulusal ve sektörel yayınlara iletilen basın bültenlerinde görünürlük imkânı, Yapı-Endüstri Merkezi veritabanında yer alan tüm sektör profesyonellerine kazanan ürün, firma ve projelerin duyurulması, Yapı sektörünün haber portalı yapi.com.tr de özel haber dosyası hazırlanması, YEM dijital ve basılı yayınlarında yayımlanmak üzere ödüle hak kazanan firmalar ile ürün ve fikir projeleri hakkında röportajlar yapılması, Mimarlık, Tasarım, Kültür ve Sanat Dergisi olan YAPI Dergisi nde ödüle hak kazanan ürün ve proje hakkında özel haber dosyası hazırlanması, YAPI Dergisi nde ödül kazanan ürün ve fikir projesini gösteren tam sayfa ilan duyurusu, yapi.com.tr nin e yakın sektör profesyoneline gönderdiği elektronik haber bülteninde görünürlük imkânı, 43 yıldır yapı sektörünün vazgeçilmez malzeme başvuru kaynağı olan Yapı Kataloğu nun dijital platformlarında, ödülün kazanılmasını izleyen 1 yıl süresince Altın Çekül katılımcı firma ürünlerine yer verilir. KATILIM ŞARTLARI Altın Çekül e başvuru ücretsizdir. Türkiye de yapı malzemesi üreten üreticiler ve ticari ürüne henüz dönüşmemiş safhada olan ürünler Altın Çekül e başvurabilir. Bir firma birden çok ürünle başvurabilir. Başvuruda bulunan firma, değerlendirme aşamasında ve sonrasında Altın Çekül den çekilme hakkına sahip değildir. Firma çekilme talebini bildirmesi halinde dahi sonuçların açıklanmasına izin verdiğini kabul, beyan ve taahhüt etmektedir. Yurtdışında geliştirilen ürün ve hizmetlerden, yerel kaynaklar kullanılarak Türkiye de üretilen ve ülke ekonomisine katkı sağlayanlar katılabilir. Teknolojisi ve Ar-Ge faaliyetleri Türkiye de geliştirilmiş ve bilginin yurtdışına ihraç edilmesi sonucunda yurtdışında üretilmiş ürünler katılabilir. Altın Çekül Yapı Ürün Ödülü kategorisinde değerlendirilen ürün ya da hizmetin bir yapım sürecinde yer alması gerekmektedir. Ürün kullanılıyor olmalı ve uygulanarak yapı bünyesinde fiziken yer almalıdır. Altın Çekül Fikir Ödülü kategorisinde değerlendirilen ürün ya da fikirlerin ticari bir ürüne dönüşerek yapıda uygulanıyor olması zorunlu değildir. Üretimde yerli kaynakların ağırlıklı olarak kullanılması gerekmektedir. Üretim, kullanım ve yıkım süresince çevreye ve sağlığa zararlı yönünün olmaması beklenmekte ve bunun belgelenmesi gerekmektedir. Malzemenin, üretimi sırasında, yapılarda uygulanmasında ve yapının kullanım sürecinde enerji tasarrufu sağlaması istenmektedir.

6 KATILIMCILARDAN İSTENEN BİLGİ VE BELGELER Başvuru formu sayfasından indirilebilir. Görsel malzeme (Ürün fotoğrafları, firma logosu, ürün logosu, videolar, tanıtım broşürleri için istenilen özellikler başvuru formunda belirtilmiştir.) Ürün örneği ( Altın Çekül Fikir Ödülü kapsamında 3D prototipin digital görseli dikkate alınacaktır.) Patent Faydalı model Tasarım tescili Sertifikalar TSE belgeleri Çevreye duyarlılık belgeleri Enerji tasarrufu sağladığını gösteren belgeler Varsa geridönüşümlü malzeme ve süreç kullanımını gösteren belgeler Ürün özelliklerinin, akredite laboratuarlardan çıkan sonuç raporları Yerel kaynakların kullanıldığını gösteren belgeler Yurtdışında üretimi olan ihraç edilmiş teknoloji ve Ar-Ge faaliyetlerinin Türkiye de geliştirildiğini gösteren belgeler Altın Çekül Yapı Ürün Ödülü kategorisinde değerlendirilecek ürünlerin yapıda kullanıldığını kanıtlayan belgeler Sektördeki diğer ürünlerden farklılaşan yönlerin ifade edildiği bilgiler Ürünün aldığı ödül belgeleri ya da (varsa) üretimde destek aldığını gösteren belgeler Alınan destek, ödül, teşvik belgeleri Bu ve benzeri tescil kurumlarından alınmış, başvuruları kanıtlayan raporlar DEĞERLENDİRME ÖLÇÜTLERİ KATILIM ŞARTLARI olarak belirlenen maddede belirtilen katılım şartları aynı zamanda değerlendirme ölçütlerini kapsamaktadır. Katılımcılardan İstenen Bilgi ve Belgeler, Seçici Kurulun değerlendirmesinde katılım şartlarına uygunluklarıyla birlikte birer kriter olacaktır. TESLİM ŞEKLİ YEM Ödülleri 2016 kapsamında değerlendirilmek üzere ürün örneği, katılımcılardan istenen tüm bilgi ve belgeler ile eksiksiz doldurulmuş başvuru formu (Word formatındaki doküman halinde CD/DVD içinde) raportörlük adresine 14 Ekim 2016 Cuma günü saat 17:00 a kadar teslim edilecektir. Başvuru formunun ıslak imzalı hali CD/DVD ile birlikte teslim edilmelidir. Başvuru formu olmaksızın ya da imzasız gelen başvuru teslimatları kabul edilmeyecektir. Kargo ile gönderilen teslimatlar için teslim tarihi ve saatinden önce kargoya verilmesi halinde, kargo fişi raportörlük e-posta adresine gönderilecektir. Teslimatların kargo yoluyla raportörlük adresine ulaşması için son tarih 18 Ekim 2016 Salı günü saat 17:00 a kadardır.

7 DEĞERLENDİRME SÜRECİ Değerlendirme süreci iki aşamadan oluşmaktadır. Katılımcıların tüm dokümanlarını teslim etmesinin ardından raportörlük, başvuru formunu, belgeleri ve ürünü, değerlendirme ölçütlerine göre inceler. Başvuru koşullarına uygunluklarının kontrolü sonrası jüri üyeleri, tüm ürünleri ve teslim edilen belgeleri inceler. Ön değerlendirmenin ardından belirlenecek ürünler için, başvuru formunda belirtilen firma yetkilileri bilgilendirilir ve ikinci değerlendirme toplantısı için YEM e davet edilir. Takvimi belirlenerek verilecek olan jüri sunum toplantısında, firmalar yetkilileri ile birlikte YEM de hazır olurlar. Firma yetkililerinin, kendilerine verilecek süre zarfında aday gösterdikleri ürünler veya fikirler ile ilgili 10 dakikayı geçmeyen kısa bir sunum yapmaları ve jüri üyelerinin sorularını yanıtlamaları gerekmektedir. DİKKAT EDİLMESİ GEREKENLER YEM, ödül sisteminde ve jüride değişiklik yapma hakkını saklı tutar. Jüri bağımsızdır ve jüri kararlarına uyulması gerekir. Jürinin aldığı kararlar nihaidir ve kendi uygun gördüğü süreç ve puanlama yöntemleri uyarınca kazananlar seçilecektir. Verilen kararlara itiraz edilemez. Aday ürün sahibi firmaların başvuruları gizli tutulacaktır. Ön değerlendirmeyi geçen firma, jüri sunumu sırasında görevlendirdiği yetkilisinin paylaştığı içerik temsiliyetinden sorumludur. Eksik belgelerle başvurulmuş olan fikir ve ürünlerin değerlendirilmeye alınması jürinin insiyatifindedir. Teslim edilen tüm görsel materyallerin, tanıtım ve iletişim araçlarında kullanılması, başvuruda bulunan tüm firma ve kişiler tarafından kabul edilmiş sayılır. Tanıtım çalışmaları için kazananlardan temin edilebilecek bilgiler olması durumunda, sonuçların açıklanacağı güne kadar, ödül kazanan firma ya da kuruluş hiçbir duyuru ya da beyanda bulunamaz. JÜRİ ÜYELERİ VE RAPORTÖR Yrd. Doç. Dr. Cem ALTUN Y. Mimar, İstanbul Teknik Üniversitesi Öğretim Üyesi Ali BAKOVA Tasarımcı, Ali Bakova Design Prof. Dr. Hasan ŞENER Y. Müh. Mimar Prof. Dr. Leyla TANAÇAN Y. Mimar İstanbul Teknik Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Onuralp YÜCEL İstanbul Teknik Üniversitesi Metalurji ve Malzeme Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Raportör: Araş. Gör. Hasan Nuri TÜRKMENOĞLU İstanbul Teknik Üniversitesi İnşaat Fakültesi İnşaat Mühendisliği Bölümü Yapı Malzemesi Birimi *YEM, fikir ödülleri kapsamında başvuru yapılabilecek ürün kategorilerine göre, alanlarında uzmanlaşmış isimleri jüriye ekleyebilir.

8 TAKVİM Duyuru: Haziran 2016 Son başvuru ve teslim tarihi: 14 Ekim 2016, saat 17:00 Jüri ön değerlendirme tarihi: 28 Ekim 2016 Jüri-firma sunumları tarihi: 18 Kasım 2016 Sonuçların açıklanma tarihi: 1 Aralık 2016 Ödül Töreni: Daha sonra duyurulacaktır. * YEM, ödül takvimi tarihlerinde değişiklik yapma hakkını saklı tutar. ÖDÜL PROGRAMINI DÜZENLEYEN KURUM ADRES VE İLETİŞİM BİLGİLERİ AN İSTENENLER BİLGİ VE BELGELER Yapı-Endüstri Merkezi (YEM) Adres : Fulya Mah.Yeşilçimen Sok.No:12/ Şişli /İstanbul Telefon : Faks : Web : altincekul@yem.net

BİLGİ TOPLUMUNDA İNTERNETİN ROLÜ KONULU KOMPOZİSYON YARIŞMASI USUL VE ESASLARI

BİLGİ TOPLUMUNDA İNTERNETİN ROLÜ KONULU KOMPOZİSYON YARIŞMASI USUL VE ESASLARI KONU BİLGİ TOPLUMUNDA İNTERNETİN ROLÜ KONULU KOMPOZİSYON YARIŞMASI USUL VE ESASLARI Bilgi Toplumunda İnternetin Rolü NOT: Yarışmacılar tarafından hazırlanan eserlerde; 1. İnternetin sosyal, psikolojik

Detaylı

Yarışma, Bursa nın 17 ilçesinde bulunan tüm ortaokul 5., 6. ve 7. Sınıf öğrencileri arasında gerçekleştirilecektir.

Yarışma, Bursa nın 17 ilçesinde bulunan tüm ortaokul 5., 6. ve 7. Sınıf öğrencileri arasında gerçekleştirilecektir. T.C. BURSA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ ÇEVRE KORUMA VE KONTROL DAİRESİ BAŞKANLIĞI 5 HAZİRAN 2016 DÜNYA ÇEVRE GÜNÜ ETKİNLİK HAFTASI DAHA TEMİZ BİR BURSA İÇİN BELEDİYE BAŞKANIMIZDAN BEKLEDİKLERİMİZ KONULU MEKTUP

Detaylı

Gazi Üniversitesi Patent Destek Birimi Deneyimleri

Gazi Üniversitesi Patent Destek Birimi Deneyimleri Teknoloji Transfer Destekleri ve Fikri Mülkiyet Hakları Ankara, 17 Ekim, 2011 Gazi Üniversitesi Patent Destek Birimi Deneyimleri A. Özge Eken Uzman Gazi Üniversitesi, Ankara İçerik Patent Destek Birimi

Detaylı

Türkiye Psikiyatri Derneği. PsikiyARTİST'i Arıyoruz Yarışması-2016. PsikiyARTİST i arıyoruz yarışmalarının üçüncüsünü düzenliyoruz.

Türkiye Psikiyatri Derneği. PsikiyARTİST'i Arıyoruz Yarışması-2016. PsikiyARTİST i arıyoruz yarışmalarının üçüncüsünü düzenliyoruz. Türkiye Psikiyatri Derneği PsikiyARTİST'i Arıyoruz Yarışması-2016 PsikiyARTİST i arıyoruz yarışmalarının üçüncüsünü düzenliyoruz. Bu yılın konusu Öteki olarak belirlenmiştir. Tüm üyelerimizi ruh sağlığı

Detaylı

53. ULUSLARARASI ANTALYA FİLM FESTİVALİ FILM TMR FILM TALENT MARKETING ROUNDS / İLETİŞİM PLATFORMU

53. ULUSLARARASI ANTALYA FİLM FESTİVALİ FILM TMR FILM TALENT MARKETING ROUNDS / İLETİŞİM PLATFORMU 53. ULUSLARARASI ANTALYA FİLM FESTİVALİ FILM TMR FILM TALENT MARKETING ROUNDS / İLETİŞİM PLATFORMU HAKKINDA: Uluslararası Antalya Film Festivali bünyesinde yer alan FILM TMR-Film Talent Marketing Rounds,

Detaylı

YEM ÖDÜLLERİ 2017 ALTIN ÇEKÜL YAPI ÜRÜN ÖDÜLÜ ve FİKİR ÖDÜLÜ JÜRİ RAPORU

YEM ÖDÜLLERİ 2017 ALTIN ÇEKÜL YAPI ÜRÜN ÖDÜLÜ ve FİKİR ÖDÜLÜ JÜRİ RAPORU YEM ÖDÜLLERİ 2017 ALTIN ÇEKÜL YAPI ÜRÜN ÖDÜLÜ ve FİKİR ÖDÜLÜ JÜRİ RAPORU 15 Kasım 2017, İstanbul Yer: Yapı-Endüstri Merkezi Saat: 09:30-19:00 Altın Çekül Yapı Ürün Ödülü ve Fikir Ödülü 2017 Jüri Değerlendirme

Detaylı

Proje Tasarım Esasları Prof. Dr. Akgün ALSARAN. Temel bilgiler TÜBİTAK Üniversite Öğrenci Projeleri

Proje Tasarım Esasları Prof. Dr. Akgün ALSARAN. Temel bilgiler TÜBİTAK Üniversite Öğrenci Projeleri Proje Tasarım Esasları Prof. Dr. Akgün ALSARAN Temel bilgiler TÜBİTAK Üniversite Öğrenci Projeleri İçerik Giriş TÜBİTAK 2209A TÜBİTAK 2209B Örnek 2 Giriş 3 2209-A - Üniversite Öğrencileri Yurt İçi Araştırma

Detaylı

ANKARA ÜNİVERSİTESİ SENATO KARAR ÖRNEĞİ

ANKARA ÜNİVERSİTESİ SENATO KARAR ÖRNEĞİ 19.3.2013 Tarihli Senato Kararı Ankara Üniversitesi Bilim, Sanat, Hizmet ve Teşvik Ödülleri Yönergesi nin aşağıda gösterilen ve ekli şekliyle kabulü hk ANKARA ÜNİVERSİTESİ SENATO KARAR ÖRNEĞİ Karar Tarihi

Detaylı

AR-GE MERKEZLERİ İYİ UYGULAMA ÖRNEKLERİ PAYLAŞIM TOPLANTISI GİRİŞİMCİLİK KULUÇKA MERKEZİ AVEA İLETİŞİM HİZMETLERİ A.Ş.

AR-GE MERKEZLERİ İYİ UYGULAMA ÖRNEKLERİ PAYLAŞIM TOPLANTISI GİRİŞİMCİLİK KULUÇKA MERKEZİ AVEA İLETİŞİM HİZMETLERİ A.Ş. AR-GE MERKEZLERİ İYİ UYGULAMA ÖRNEKLERİ PAYLAŞIM TOPLANTISI GİRİŞİMCİLİK KULUÇKA MERKEZİ AVEA İLETİŞİM HİZMETLERİ A.Ş. SUNUM PLANI 1. UYGULAMANIN KISA AÇIKLAMASI 2. UYGULAMANIN YENİLİKÇİ VE ÖZGÜN YÖNLERİ

Detaylı

Kral II. Hassan Dünya Su Büyük Ödülü Kuralları

Kral II. Hassan Dünya Su Büyük Ödülü Kuralları Kral II. Hassan Dünya Su Büyük Ödülü Kuralları İÇİNDEKİLER 1. GÖREV 2 2. ÖDÜLÜN KONUSU 2 3. ÖDÜLÜN VERİLİŞ SIKLIĞI 3 4. ÖDÜLÜN DEĞERİ 3 5. ORGANİZASYON 3 5.1 ÖDÜL KOMİTESİ 3 5.2 JÜRİ HEYETİ 3 5.3 TANITIM

Detaylı

DEDİLER Kİ. Prestij yaratan, heyecan verici bir yarışma! Geleceği yapılandıran ödül! Kazancımız büyük!

DEDİLER Kİ. Prestij yaratan, heyecan verici bir yarışma! Geleceği yapılandıran ödül! Kazancımız büyük! DEDİLER Kİ Prestij yaratan, heyecan verici bir yarışma! Yerel Kalite Ödüllerimizle, bölgemizin rekabetçilik seviyesinin arttırılmasında, kalite ve yönetim sistemleri alanında en büyük aktörlerden biri

Detaylı

İNSAN KIYMETLERİ YÖNETİMİ 4

İNSAN KIYMETLERİ YÖNETİMİ 4 İNSAN KIYMETLERİ YÖNETİMİ 4 İKY PLANLANMASI 1)Giriş 2)İK planlanması 3)İK değerlendirilmesi 4)İK ihtiyacının belirlenmesi 2 İnsanların ihtiyaçları artmakta ve ihtiyaçlar giderek çeşitlenmektedir. İhtiyaçlardaki

Detaylı

-BENİM PROJEM- -MY PROJECT-

-BENİM PROJEM- -MY PROJECT- AR-GE MERKEZLERİ İYİ UYGULAMA ÖRNEKLERİ PAYLAŞIM TOPLANTISI GİRİŞİMCİLİK -BENİM PROJEM- -MY PROJECT- TOFAŞ TÜRK OTOMOBİL FABRİKASI A.Ş. SUNUM PLANI 1. UYGULAMANIN KISA AÇIKLAMASI 2. UYGULAMANIN YENİLİKÇİ

Detaylı

15 SAY Gıda Mühendisliği lisans mezunu olmak.

15 SAY Gıda Mühendisliği lisans mezunu olmak. Kontenjan ALES Puan T.C. UġAK ÜNĠVERSĠTESĠ REKTÖRLÜĞÜ NDEN Üniversitemiz Fen Bilimleri Enstitüsü 06-07 Öğretim Yılı Güz Yarıyılında üstü programlara alınacak öğrenci kontenjanları, yatay geçiş kontenjanları,

Detaylı

Ulusal Đnovasyon Sistemi Bileşeni Olarak: TÜBĐTAK-TTGV-TÜSĐAD TEKNOLOJĐ ÖDÜLÜ MODELĐ

Ulusal Đnovasyon Sistemi Bileşeni Olarak: TÜBĐTAK-TTGV-TÜSĐAD TEKNOLOJĐ ÖDÜLÜ MODELĐ Ulusal Đnovasyon Sistemi Bileşeni Olarak: TÜBĐTAK-TTGV-TÜSĐAD TEKNOLOJĐ ÖDÜLÜ MODELĐ Müfit Akyos GĐRĐŞ Teknoloji, ekonomi bilimi bakımından dışsal bir faktör değil, içsel bir faktör olarak üretim fonksiyonlarında

Detaylı

KÜTAHYA EĞİTİM BİR-SEN 1 NOLU ŞUBE KİTAP OKUMA YARIŞMASI PROJE ŞARTNAMESİ

KÜTAHYA EĞİTİM BİR-SEN 1 NOLU ŞUBE KİTAP OKUMA YARIŞMASI PROJE ŞARTNAMESİ KÜTAHYA EĞİTİM BİR-SEN 1 NOLU ŞUBE KİTAP OKUMA YARIŞMASI PROJE ŞARTNAMESİ 2016 Bu Şartname Kitap Okuma Yarışması adlı projemizin, amacını, katılım şartlarını, yarışmanın şeklini, başvuru şeklini, yürütme

Detaylı

T.C. SAMSUN VALİLİĞİ SAMSUN İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ

T.C. SAMSUN VALİLİĞİ SAMSUN İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ T.C. SAMSUN VALİLİĞİ SAMSUN İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ SAMSUN BİLİM ŞENLİĞİ PROJE PAZARI SAMSUN 2016 * PROJE PAZARI ilimiz ortaokul ve lise öğrencilerine yönelik ödüllü bir çalışmadır. 01-02 Haziran 2016

Detaylı

HİSAR OKULLAR ORTAOKUL ÖDÜLLERİ TANIMI VE KRİTERLERİ

HİSAR OKULLAR ORTAOKUL ÖDÜLLERİ TANIMI VE KRİTERLERİ EK : 2 HİSAR OKULLAR ORTAOKUL ÖDÜLLERİ TANIMI VE KRİTERLERİ Müzik Ödülü Müzik Ödülü: Ortaokul öğrenimi boyunca Müzik dalında rol model olmuş, branşında okul içi ve dışındaki etkinliklere katılmaya istekli

Detaylı

Çanakkale-2015 Hikâye Yarışması KONU: Çanakkale Savaşı TÜRÜ: Öykü SAYFA SAYISI VE YAZI TEKNİĞİ: Metin uzunluğu serbesttir. (Metnin yazımında A4

Çanakkale-2015 Hikâye Yarışması KONU: Çanakkale Savaşı TÜRÜ: Öykü SAYFA SAYISI VE YAZI TEKNİĞİ: Metin uzunluğu serbesttir. (Metnin yazımında A4 Çanakkale-2015 Hikâye Yarışması KONU: Çanakkale Savaşı TÜRÜ: Öykü karakteri kullanılacak.) ZAMAN: Yarışmanın son başvuru tarihi 1 Ocak 2015 tir. Yarışmanın sonuçları 31 Ocak 2015 tarihinde basın toplantısıyla

Detaylı

Bireysel ve Kurumsal Eğitim Hizmetleri YILI KATALOĞU

Bireysel ve Kurumsal Eğitim Hizmetleri YILI KATALOĞU ASKO KARİYER Bireysel ve Kurumsal Eğitim Hizmetleri 2010 YILI KATALOĞU Sayfa 2 ASKO KARİYER HAKKINDA; Misyonumuz Geleceği yönlendirmeyi hedefleyen ve gelişimin sınırı olmadığına inanan her bireyin kendi

Detaylı

Türk Deri Hazır Giyim Sektöründeki Küçük Ölçekli İşletmelerin Markalaşma Düzeylerinin Araştırılması Grafik 1. İşletmelerin Sahip Oldukları Marka Sayılarının Dağılımı Grafik 2. İşletmelerin Markalara Sahip

Detaylı

T.C. İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ Uluslararası Akademik İlişkiler Kurulu Başkanlığı

T.C. İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ Uluslararası Akademik İlişkiler Kurulu Başkanlığı Evrak Tarih ve Sayısı: 26/03/2014-36519 *BEL9KMS4* T.C. İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ Uluslararası Akademik İlişkiler Kurulu Başkanlığı Sayı :37567810-109.03- Konu :Hareketlilik (109.03) Erasmus Staj

Detaylı

Giresun Eğitimde İyi Örnekler Çalıştayı 2014

Giresun Eğitimde İyi Örnekler Çalıştayı 2014 Giresun Eğitimde İyi Örnekler Çalıştayı Çağrı Mektubu Yirmi birinci yüzyılda eğitim programlarının öğrencilere çok yönlü, soyut, eleştirel, yaratıcı, bağımsız düşünme, problem çözme, etkili iletişim becerileri

Detaylı

talebi artırdığı görülmektedir.

talebi artırdığı görülmektedir. K üçükbaş hayvan yetiştiriciliği diğer hayvancılık kollarına göre yapısal, ekonomik ve teknoloji kullanımı yönleriyle farklılıklar göstermektedir. Büyükbaş hayvancılığa göre birim alandan sağladığı yarar

Detaylı

INTERA İÇ MEKAN ÖDÜLLERİ 2010. Şartname

INTERA İÇ MEKAN ÖDÜLLERİ 2010. Şartname INTERA İÇ MEKAN ÖDÜLLERİ 2010 Şartname Arkitera Mimarlık Merkezi tarafından verilen INTERA İç Mekan Ödülleri nin amacı,türkiye nin iç mekan tasarımı konusunda nitelikli işlere imza atan mimar, iç mimar

Detaylı

Koruma Önleminin Uzatılmasına İlişkin Görüşlerimiz. 22 Kasım 2011

Koruma Önleminin Uzatılmasına İlişkin Görüşlerimiz. 22 Kasım 2011 Koruma Önleminin Uzatılmasına İlişkin Görüşlerimiz 22 Kasım 2011 Durum Analizi Türk Philips Türk Philips Ticaret A.Ş., Hollanda menşeili Philips markasının ülkemizdeki yetkili kuruluşudur; 1930yılından

Detaylı

D. MESLEKİ ÇALIŞMALARIN İÇERİĞİ VE MÜZAKERE EDİLECEK KONULAR TABLO-1

D. MESLEKİ ÇALIŞMALARIN İÇERİĞİ VE MÜZAKERE EDİLECEK KONULAR TABLO-1 MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI Din Öğretimi Genel Müdürlüğü Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi, Seçmeli Arapça Dersi i, İmam Hatip Ortaokulu ve Anadolu İmam Hatip Liselerindeki Branşlardaki İçin HAZİRAN 2016 DÖNEMİ

Detaylı

TÜRK ELEKTRONİK SANAYİİ

TÜRK ELEKTRONİK SANAYİİ Öğr.Gör. Emre Özer Elektronik Sanayi Sektörü, gelişmiş ülkelerin sürdürülebilir bir büyüme, vatandaşlarına istihdam ve refah sağlamak için elzem olarak gördükleri bilgiye dayalı ve rekabet edebilen bir

Detaylı

2009 ORIENT GLOBAL YARATICILIĞA ÖZGÜRLÜK ÖDÜLÜ. Yaratıcılık Refah Yaratır

2009 ORIENT GLOBAL YARATICILIĞA ÖZGÜRLÜK ÖDÜLÜ. Yaratıcılık Refah Yaratır 2009 ORIENT GLOBAL YARATICILIĞA ÖZGÜRLÜK ÖDÜLÜ Yaratıcılık Refah Yaratır Orient Global olarak, yaratıcı özgürlüğün gücüne inanıyoruz. Refah içindeki toplumlar yaratıcılık üzerine kurulmuşlardır. Sanatsal

Detaylı

Yayın Tarihi: 14.3.2014 Revizyon Tarihi: 06.11.2015 TÜRKİYE YEŞİLAY CEMİYETİ

Yayın Tarihi: 14.3.2014 Revizyon Tarihi: 06.11.2015 TÜRKİYE YEŞİLAY CEMİYETİ Sayfa 1 / 6 TÜRKİYE YEŞİLAY CEMİYETİ 1 Sayfa 2 / 6 Amaç, Kapsam, Hukuki Dayanak, Tanımlar BİRİNCİ BÖLÜM Amaç Madde 1: Bu Yönetmeliğin amacı; Üniversiteler, Enstitüler ve Araştırma Merkezleri nde yapılan

Detaylı

ÖZEL EĞİTİM MATERYAL VE

ÖZEL EĞİTİM MATERYAL VE ÖZEL EĞİTİM MATERYAL VE ETKİNLİK YARIŞMASI YARIŞMA KILAVUZU 1. YARIŞMANIN AMACI Özel eğitim ihtiyacı olan bireylere sunulan özel eğitim hizmetlerinde, Milli Eğitim Bakanlığı tarafından geliştirilmiş materyal

Detaylı

İSTANBUL AYDIN ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK HİZMETLERİ MESLEK YÜKSEKOKULU

İSTANBUL AYDIN ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK HİZMETLERİ MESLEK YÜKSEKOKULU SAĞLIK HİZMETLERİ MESLEK YÜKSEKOKULU Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu Bülteni Yıl: 3 Sayı: 13 Mart 2016 İAÜ SHMYO Diş Protez Öğrencilerine Cad-CamEğitimi 29 Şubat 2016 - İAÜ Sağlık Hizmetleri Meslek

Detaylı

GIDA TEKNOLOJİSİ PESTİL ÜRETİMİ MODÜLER PROGRAMI (YETERLİĞE DAYALI)

GIDA TEKNOLOJİSİ PESTİL ÜRETİMİ MODÜLER PROGRAMI (YETERLİĞE DAYALI) T.C. MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI Çıraklık ve Yaygın Eğitim Genel Müdürlüğü GIDA TEKNOLOJİSİ PESTİL ÜRETİMİ MODÜLER PROGRAMI (YETERLİĞE DAYALI) 2011 ANKARA ÖN SÖZ Günümüzde mesleklerin değişim ile karşı karşıya

Detaylı

İ.Ü. AÇIK VE UZAKTAN EĞİTİM FAKÜLTESİ

İ.Ü. AÇIK VE UZAKTAN EĞİTİM FAKÜLTESİ Dök. No: AUZEF-SS-2.1-12 Yayın Tarihi:07.11.2014 Rev.No:01 Rev Tarihi: 27.11.2014 Sayfa 1 / 21 İçindekiler tablosu 1. Amaç... 3 2. Kapsam... 3 3. Sorumlular... 3 4. Tanımlar... 3 5. İletişim Araçları...

Detaylı

BARTIN ÜNİVERSİTESİ VE ALT KOORDİNATÖRLÜKLERİN 2016 YILI ÇALIŞMA PROGRAMI

BARTIN ÜNİVERSİTESİ VE ALT KOORDİNATÖRLÜKLERİN 2016 YILI ÇALIŞMA PROGRAMI BARTIN ÜNİVERSİTESİ PROJE VE TEKNOLOJİ OFİSİ GENEL KOORDİNATÖRLÜĞÜ VE ALT KOORDİNATÖRLÜKLERİN 2016 YILI ÇALIŞMA PROGRAMI Ocak-2016 PROJE VE TEKNOLOJİ OFİSİNİN (PTO) 2016 YILI ÇALIŞMA PROGRAMI Proje ve

Detaylı

İNŞAAT TEKNOLOJİSİ DEPREME DAYANIKLI YAPILARDA BETON- BETONARME DENEYLERİ MODÜLER PROGRAMI (YETERLİĞE DAYALI)

İNŞAAT TEKNOLOJİSİ DEPREME DAYANIKLI YAPILARDA BETON- BETONARME DENEYLERİ MODÜLER PROGRAMI (YETERLİĞE DAYALI) T.C. MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğü İNŞAAT TEKNOLOJİSİ DEPREME DAYANIKLI YAPILARDA BETON- BETONARME DENEYLERİ MODÜLER PROGRAMI (YETERLİĞE DAYALI) 2013 ANKARA ÖN SÖZ Günümüzde

Detaylı

İNSAN KAYNAKLARI KONGRESİ

İNSAN KAYNAKLARI KONGRESİ 2016 İNSAN KAYNAKLARI KONGRESİ İş Birliği Dosyası 12 Mayıs 2016 Ankara Sheraton Otel Türkiye Kalite Derneği-KalDer, iş yaşamındaki profesyonellerin gelişim ve öğrenmesine katkı vererek, ülkenin gelişimine

Detaylı

İSTANBUL ESENYURT ÜNİVERSİTESİ

İSTANBUL ESENYURT ÜNİVERSİTESİ İSTANBUL ESENYURT ÜNİVERSİTESİ Eğitimde Önceliğiniz MÜHENDİSLİK VE MİMARLIK FAKÜLTESİ İÇ MİMARLIK BÖLÜMÜ 2016 2017 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI ÖZEL YETENEK SINAVI KILAVUZU MAYIS 2016 ESENYURT / İSTANBUL 1 ÖNSÖZ

Detaylı

ŞEHİR EŞLEŞTİRME PROGRAMI BAŞVURU ÇAĞRISI ŞEHİR EŞLEŞTİRME PROGRAMI BAŞVURU ÇAĞRISI

ŞEHİR EŞLEŞTİRME PROGRAMI BAŞVURU ÇAĞRISI ŞEHİR EŞLEŞTİRME PROGRAMI BAŞVURU ÇAĞRISI ŞEHİR EŞLEŞTİRME PROGRAMI w w w. i s t a n b u l a b. co m ŞEHİR EŞLEŞTİRME PROGRAMI 1 ŞEHİR EŞLEŞTİRME PROGRAMI 2 ŞEHİR EŞLEŞTİRME PROGRAMI İstanbul AB ye Hazırlanıyor Projesi Şehir Eşleştirme Programı

Detaylı

BÖLÜM 5: SEKTÖRÜN YILDIZLARI KATEGORİSİ İÇİN YAPILACAK BAŞVURULAR BÖLÜM 6: ATRAX 2016 TEMA YILDIZLARI İÇİN YAPILACAK BAŞVURULAR

BÖLÜM 5: SEKTÖRÜN YILDIZLARI KATEGORİSİ İÇİN YAPILACAK BAŞVURULAR BÖLÜM 6: ATRAX 2016 TEMA YILDIZLARI İÇİN YAPILACAK BAŞVURULAR ADAY BAŞVURU KILAVUZU BÖLÜM 1: GENEL BİLGİLER BÖLÜM 2: YARIŞMA KATEGORİLERİ ve AÇIKLAMALARI BÖLÜM 3: BAŞVURU BİLGİLERİ BÖLÜM 4: EĞLENCENİN YILDIZLARI KATEGORİSİ İÇİN YAPILACAK BAŞVURULAR BÖLÜM 5: SEKTÖRÜN

Detaylı

e-bülten ODAMIZ HEYETİ İSTANBUL TİCARET ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜNÜ ZİYARET ETTİ! BİLİŞİM SEKTÖRÜNE YÖNELİK TEŞVİK VE DESTEKLER SEMİNERİ

e-bülten ODAMIZ HEYETİ İSTANBUL TİCARET ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜNÜ ZİYARET ETTİ! BİLİŞİM SEKTÖRÜNE YÖNELİK TEŞVİK VE DESTEKLER SEMİNERİ İTO BİLİŞİM Sayı 33 Haziran 2012 Her ayın ilk haftası İTO web sitesinde yayınlanır. YENİ TÜRK TİCARET KANUNU VE BİLİŞİM UYGULAMALARI SEMİNERİ Yeni Türk Ticaret Kanunu esasları, yeni TTK nın BT ile ilgili

Detaylı

YEMEKTE DENGE EĞİTİM PROJESİ İYİ UYGULAMALAR" YARIŞMA ŞARTNAMESİ EĞİTİM ÖĞRETİM YILI

YEMEKTE DENGE EĞİTİM PROJESİ İYİ UYGULAMALAR YARIŞMA ŞARTNAMESİ EĞİTİM ÖĞRETİM YILI YEMEKTE DENGE EĞİTİM PROJESİ İYİ UYGULAMALAR" YARIŞMA ŞARTNAMESİ 2017-2018 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI Sevgili Öğretmenimiz, Çocuklarımızın yeterli ve dengeli beslenme alışkanlığı geliştirmelerine katkı sağlamak

Detaylı

ULUDAĞ ÜNİVERSİTESİ DEKANLIĞI NA/.MÜDÜRLÜĞÜ NE

ULUDAĞ ÜNİVERSİTESİ DEKANLIĞI NA/.MÜDÜRLÜĞÜ NE ...2016 ULUDAĞ ÜNİVERSİTESİ DEKANLIĞI NA/.MÜDÜRLÜĞÜ NE Uludağ Üniversitesi Döner Sermaye İşletmesi çerçevesinde yapılması öngörülen, yürütücüsü olduğum.. başlıklı ve detayları aşağıda sunulan proje/faaliyet

Detaylı

MARMARA ÜNİVERSİTESİ TAKI TEKNOLOJİSİ VE TASARIMI YÜKSEKOKULU 4C MÜHENDİSLİK 2015 MÜCEVHER TAKI TASARIM YARIŞMASI ŞARTNAMESİ

MARMARA ÜNİVERSİTESİ TAKI TEKNOLOJİSİ VE TASARIMI YÜKSEKOKULU 4C MÜHENDİSLİK 2015 MÜCEVHER TAKI TASARIM YARIŞMASI ŞARTNAMESİ MARMARA ÜNİVERSİTESİ TAKI TEKNOLOJİSİ VE TASARIMI YÜKSEKOKULU 4C MÜHENDİSLİK 2015 MÜCEVHER TAKI TASARIM YARIŞMASI ŞARTNAMESİ 1- YARIŞMANIN KONUSU: Yarışmamızın teması KONUŞAN DOĞA olarak belirlenmiştir.

Detaylı

EL SANATLARI TEKNOLOJİSİ SANAYİ MAKİNESİNDE TÜRK NAKIŞLARI DESENİ HAZIRLAMA MODÜLER PROGRAMI (YETERLİĞE DAYALI)

EL SANATLARI TEKNOLOJİSİ SANAYİ MAKİNESİNDE TÜRK NAKIŞLARI DESENİ HAZIRLAMA MODÜLER PROGRAMI (YETERLİĞE DAYALI) T.C. Milli Eğitim Bakanlığı Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğü EL SANATLARI TEKNOLOJİSİ SANAYİ MAKİNESİNDE TÜRK NAKIŞLARI DESENİ HAZIRLAMA MODÜLER PROGRAMI (YETERLİĞE DAYALI) 2013 ANKARA ÖN SÖZ Günümüzde

Detaylı

"YEMEKTE DENGE EĞİTİMİ PROJESİ EN İYİ UYGULAMA" YARIŞMA ŞARTNAMESİ

YEMEKTE DENGE EĞİTİMİ PROJESİ EN İYİ UYGULAMA YARIŞMA ŞARTNAMESİ "YEMEKTE DENGE EĞİTİMİ PROJESİ EN İYİ UYGULAMA" YARIŞMA ŞARTNAMESİ GİRİŞ Sevgili Öğretmenimiz, Çocuklarımızın yeterli ve dengeli beslenme alışkanlığı geliştirmelerine katkı sağlamak için, Millî Eğitim

Detaylı

T. C. NECMETTİN ERBAKAN ÜNİVERSİTESİ ENGELSİZ ÜNİVERSİTE BİRİMİ YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM. Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar. Amaç

T. C. NECMETTİN ERBAKAN ÜNİVERSİTESİ ENGELSİZ ÜNİVERSİTE BİRİMİ YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM. Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar. Amaç T. C. NECMETTİN ERBAKAN ÜNİVERSİTESİ ENGELSİZ ÜNİVERSİTE BİRİMİ YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç Madde 1: Bu yönergenin amacı, Necmettin Erbakan Üniversitesinde öğrenim görmekte

Detaylı

FEN-EDEBİYAT FAKÜLTESİ

FEN-EDEBİYAT FAKÜLTESİ Sütlüce YERLEŞKESİ FEN-EDEBİYAT FAKÜLTESİ PSİKolojİ Bölümü (İngİlİzce Desteklİ) Sosyolojİ Bölümü İstanbul Ticaret Üniversitesi, toplumun değişim ve dönüşüm süreçlerini takip edebilen, özgüveni yüksek ve

Detaylı

EL SANATLARI TEKNOLOJİSİ DEKORATİF AHŞAP SÜSLEME MODÜLER PROGRAMI (YETERLİĞE DAYALI)

EL SANATLARI TEKNOLOJİSİ DEKORATİF AHŞAP SÜSLEME MODÜLER PROGRAMI (YETERLİĞE DAYALI) T.C. MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI Çıraklık ve Yaygın Eğitim Genel Müdürlüğü EL SANATLARI TEKNOLOJİSİ DEKORATİF AHŞAP SÜSLEME MODÜLER PROGRAMI (YETERLİĞE DAYALI) 2009 ANKARA ÖN SÖZ Günümüzde mesleklerin değişim

Detaylı

TEKLİF ALMA ŞARTNAMESİ

TEKLİF ALMA ŞARTNAMESİ DARÜŞŞAFAKA CEMİYETİ INTRANET VE SÜREÇ YÖNETİMİ TEKLİF ALMA ŞARTNAMESİ Sayfa 1 / 6 MADDE 1 - TANIMLAR Bu doküman ve eklerinde geçen; DARÜŞŞAFAKA : DARÜŞŞAFAKA CEMİYETİ ve bağlı kurumlarını İSTEKLİ : Madde

Detaylı

İNŞAAT TEKNOLOJİSİ SERAMİK KARO KAPLAMACI MODÜLER PROGRAMI (YETERLİĞE DAYALI)

İNŞAAT TEKNOLOJİSİ SERAMİK KARO KAPLAMACI MODÜLER PROGRAMI (YETERLİĞE DAYALI) T.C. MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğü İNŞAAT TEKNOLOJİSİ SERAMİK KARO KAPLAMACI MODÜLER PROGRAMI (YETERLİĞE DAYALI) 2013 ANKARA ÖN SÖZ Günümüzde mesleklerin değişim ile karşı karşıya

Detaylı

SPOR DAMA MODÜLER PROGRAMI (YETERLİĞE DAYALI)

SPOR DAMA MODÜLER PROGRAMI (YETERLİĞE DAYALI) T.C. MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğü SPOR DAMA MODÜLER PROGRAMI (YETERLİĞE DAYALI) 2013 ANKARA ÖN SÖZ Günümüzde mesleklerin değişim ile karşı karşıya olması ve daha karmaşık bir

Detaylı

2014-2015 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI EYLÜL AYI DİN ÖĞRETİMİ MESLEKİ ÇALIŞMA PROGRAMI

2014-2015 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI EYLÜL AYI DİN ÖĞRETİMİ MESLEKİ ÇALIŞMA PROGRAMI 2014-2015 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI EYLÜL AYI DİN ÖĞRETİMİ MESLEKİ ÇALIŞMA PROGRAMI Milli Eğitim Bakanlığı Din Öğretimi Genel Müdürlüğünce 2014-2015 eğitim öğretim yılına hazırlık kapsamında Eylül ayının ilk

Detaylı

YİYECEK İÇECEK HİZMETLERİ AÇIK ALAN SATICILARI EĞİTİMİ MODÜLER PROGRAMI (YETERLİĞE DAYALI)

YİYECEK İÇECEK HİZMETLERİ AÇIK ALAN SATICILARI EĞİTİMİ MODÜLER PROGRAMI (YETERLİĞE DAYALI) T.C. MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğü YİYECEK İÇECEK HİZMETLERİ AÇIK ALAN SATICILARI EĞİTİMİ MODÜLER PROGRAMI (YETERLİĞE DAYALI) 2012 ANKARA ÖNSÖZ Günümüzde mesleklerin değişim

Detaylı

FOTOĞRAFÇILIK ALANI KALFALIK ÇERÇEVE ÖĞRETİM PROGRAMI

FOTOĞRAFÇILIK ALANI KALFALIK ÇERÇEVE ÖĞRETİM PROGRAMI T.C. MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI ÇIRAKLIK VE YAYGIN EĞİTİM GENEL MÜDÜRLÜĞÜ FOTOĞRAFÇILIK ALANI KALFALIK ÇERÇEVE ÖĞRETİM PROGRAMI 2005 ANKARA FOTOĞRAFÇILIK ALANI ÇERÇEVE ÖĞRETİM PROGRAMI Fotoğrafçılık sektörü,

Detaylı

Sağlıkta. 2003 Yılında Başlamıştır. Dönüşüm Programı

Sağlıkta. 2003 Yılında Başlamıştır. Dönüşüm Programı 1 3 4 2003 Yılında Başlamıştır. Sağlıkta Dönüşüm Programı 2003 Yılında Ülkemize Özgü Bir Uygulama Olan Performansa Dayalı ek Ödeme sistemi Geliştirilmiş, İkinci Bir Aşama Olarak da Bu Sisteme 2005 Yılında

Detaylı

HASTA VE YAŞLI HİZMETLERİ HASTA KABUL İŞLEMLERİ MODÜLER PROGRAMI (YETERLİĞE DAYALI)

HASTA VE YAŞLI HİZMETLERİ HASTA KABUL İŞLEMLERİ MODÜLER PROGRAMI (YETERLİĞE DAYALI) T.C. MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI Çıraklık ve Yaygın Eğitim Genel Müdürlüğü HASTA VE YAŞLI HİZMETLERİ HASTA KABUL İŞLEMLERİ MODÜLER PROGRAMI (YETERLİĞE DAYALI) 2010 ANKARA ÖN SÖZ Günümüzde mesleklerin değişim

Detaylı

PGD KONUSUNDA GENEL BİLGİ. Ürün Güvenliği Nedir?

PGD KONUSUNDA GENEL BİLGİ. Ürün Güvenliği Nedir? PGD KONUSUNDA GENEL BİLGİ Ürün Güvenliği Nedir? Piyasaya arz edilecek her ürünün, insan sağlığı, can ve mal güvenliği, hayvan ve bitki yaşam ve sağlığı, çevre ve tüketicinin korunması açısından asgari

Detaylı

KÜRESEL PAZARLAMADA MARKA VE ÜRÜN KARARLARI

KÜRESEL PAZARLAMADA MARKA VE ÜRÜN KARARLARI IX. Bölüm KÜRESEL PAZARLAMADA MARKA VE ÜRÜN KARARLARI Doç. Dr. Olgun Kitapcı Akdeniz Üniversitesi Pazarlama Bölümü TEMEL ÜRÜN KAVRAMLARI 03.05.2016 2 1 Temel Ürün Kavramı Ürün insan istek veya ihtiyaçlarını

Detaylı

ÇANKIRI KARATEKİN ÜNİVERSİTESİ KİMYA MÜHENDİSLİĞİ ANABİLİM DALI YÜKSEK LİSANS TANITIM FORMU. Bölüm Başkan Yardımcısı(ları)

ÇANKIRI KARATEKİN ÜNİVERSİTESİ KİMYA MÜHENDİSLİĞİ ANABİLİM DALI YÜKSEK LİSANS TANITIM FORMU. Bölüm Başkan Yardımcısı(ları) ÇANKIRI KARATEKİN ÜNİVERSİTESİ KİMYA MÜHENDİSLİĞİ ANABİLİM DALI YÜKSEK LİSANS TANITIM FORMU Anabilim Dalı Başkanıı Bölüm Başkan Yardımcısı(ları) Koordinatörler Prof. Dr. O. Nuri ŞARA 1. Bologna: Yard.

Detaylı

T.C. DOKUZ EYLÜL ÜNİVERSİTESİ STRATEJİ GELİŞTİRME DAİRE BAŞKANLIĞI. 2013 Yılı Sunulan Hizmeti Değerlendirme Anket Raporu

T.C. DOKUZ EYLÜL ÜNİVERSİTESİ STRATEJİ GELİŞTİRME DAİRE BAŞKANLIĞI. 2013 Yılı Sunulan Hizmeti Değerlendirme Anket Raporu T.C. DOKUZ EYLÜL ÜNİVERSİTESİ STRATEJİ GELİŞTİRME DAİRE BAŞKANLIĞI 2013 Yılı Sunulan Hizmeti Değerlendirme Anket Raporu OCAK 2014 1.1 Araştırmanın Amacı Araştırmada, Dokuz Eylül Üniversitesi Strateji Geliştirme

Detaylı

GAZİ ÜNİVERSİTESİ GAZİ EĞİTİM FAKÜLTESİ

GAZİ ÜNİVERSİTESİ GAZİ EĞİTİM FAKÜLTESİ GAZİ ÜNİVERSİTESİ GAZİ EĞİTİM FAKÜLTESİ 2013-2014 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI BAHAR DÖNEMİ MEZUNİYET AŞAMASINDA OLANLAR VE MEZUNLAR İÇİN PEDAGOJİK FORMASYON EĞİTİMİ SERTİFİKA PROGRAMI DUYURUSU PEDAGOJİK FORMASYON

Detaylı

Sayı: 53654767-TİM.00.GSK.INO.2016/42-1434 İstanbul, 26/5/2016 Konu: İnovasyon Odaklı Mentörlük Projesi Hk. TÜM ORGANİZE SANAYİ BÖLGELERİ

Sayı: 53654767-TİM.00.GSK.INO.2016/42-1434 İstanbul, 26/5/2016 Konu: İnovasyon Odaklı Mentörlük Projesi Hk. TÜM ORGANİZE SANAYİ BÖLGELERİ Sayı: 53654767-TİM.00.GSK.INO.2016/42-1434 İstanbul, 26/5/2016 Konu: İnovasyon Odaklı Mentörlük Projesi Hk. TÜM ORGANİZE SANAYİ BÖLGELERİ Bilindiği üzere, katma değerli ihracatımızın artırılması amacıyla

Detaylı

KOCAELİ ÜNİVERSİTESİ TIP FAKÜLTESİ

KOCAELİ ÜNİVERSİTESİ TIP FAKÜLTESİ KOCAELİ ÜNİVERSİTESİ TIP FAKÜLTESİ YARDIMCI DOÇENTLİK BAŞVURULARINDA ARANACAK DEĞERLENDİRME KRİTERLERİ VE PUANLAMA SİSTEMİ (Aşağıda değerlendirilecek tüm çalışmalar için adayın kendi bilim alanı kapsamında

Detaylı

YATAY GEÇİŞ İKTİSAT FAKÜLTESİ UYGULAMA İLKELERİ ÇALIŞMASI HAZİRAN 2016

YATAY GEÇİŞ İKTİSAT FAKÜLTESİ UYGULAMA İLKELERİ ÇALIŞMASI HAZİRAN 2016 YATAY GEÇİŞ İKTİSAT FAKÜLTESİ UYGULAMA İLKELERİ ÇALIŞMASI HAZİRAN 2016 TANIMLAR Yatay Geçiş: Bir yükseköğretim kurumunda kayıtlı olan öğrencinin aynı düzeydeki diğer diploma programlarında öğrenime devam

Detaylı

Taşkın Tehlike Haritalandırma Çalışmaları için bir Rehber ve Genel Şartname İhtiyacı

Taşkın Tehlike Haritalandırma Çalışmaları için bir Rehber ve Genel Şartname İhtiyacı Taşkın Tehlike Haritalandırma Çalışmaları için bir Rehber ve Genel Şartname İhtiyacı Doç. Dr. İsmail Haltaş İnşaat Mühendisliği, Zirve Üniversitesi, Gaziantep, TÜRKİYE IMO Taşkın ve Heyelan Sempozyumu,

Detaylı

DEĞER BİÇME DERSİ. Tartım ve Ölçme. Fiyatlandırma. Altın Borsası, Darphane ve Antikacılık

DEĞER BİÇME DERSİ. Tartım ve Ölçme. Fiyatlandırma. Altın Borsası, Darphane ve Antikacılık Dersin Modülleri Tartım ve Ölçme Fiyatlandırma Altın Borsası, Darphane ve Antikacılık DEĞER BİÇME DERSİ Kazandırılan Yeterlikler Ölçme, kontrol ve basit ayar ölçme uygulamalarını toleranslar dahilinde

Detaylı

GAZİ ÜNİVERSİTESİ KAMU YÖNETİMİ BÖLÜMÜ 2007 2010 STRATEJİK PLANI

GAZİ ÜNİVERSİTESİ KAMU YÖNETİMİ BÖLÜMÜ 2007 2010 STRATEJİK PLANI GAZİ ÜNİVERSİTESİ KAMU YÖNETİMİ BÖLÜMÜ 2007 2010 STRATEJİK PLANI 1. GİRİŞ 1982 yılında kurulan Kamu Yönetimi Bölümümüzün 2007 2010 yılları stratejik plan ve hedeflerini ortaya koymayı amaçlayan bu çalışmada;

Detaylı

EL SANATLARI TEKNOLOJİSİ BEBEK ODASI HAZIRLAMA MODÜLER PROGRAMI (YETERLİĞE DAYALI)

EL SANATLARI TEKNOLOJİSİ BEBEK ODASI HAZIRLAMA MODÜLER PROGRAMI (YETERLİĞE DAYALI) T.C. Milli Eğitim Bakanlığı Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğü EL SANATLARI TEKNOLOJİSİ BEBEK ODASI HAZIRLAMA MODÜLER PROGRAMI (YETERLİĞE DAYALI) 2013 ANKARA ÖN SÖZ Günümüzde mesleklerin değişim ile karşı

Detaylı

Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulumuz 2014-2015 eğitim öğretim

Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulumuz 2014-2015 eğitim öğretim SAĞLIK HİZMETLERİ MESLEK YÜKSEKOKULU 6 Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulumuz 2014-2015 eğitim öğretim döneminde açılmış olup Çocuk Gelişimi (I. ve II. Öğretim), İlk ve Acil Yardım (I. ve II. Öğretim),

Detaylı

TARIM TEKNOLOJİLERİ PEYZAJ PROJESİ UYGULAMA MODÜLER PROGRAMI (YETERLİĞE DAYALI)

TARIM TEKNOLOJİLERİ PEYZAJ PROJESİ UYGULAMA MODÜLER PROGRAMI (YETERLİĞE DAYALI) T.C. MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğü TARIM TEKNOLOJİLERİ PEYZAJ PROJESİ UYGULAMA MODÜLER PROGRAMI (YETERLİĞE DAYALI) 2012 ANKARA ÖN SÖZ Günümüzde mesleklerin değişim ile karşı

Detaylı

Sektör eşleştirmeleri

Sektör eşleştirmeleri Sektör eşleştirmeleri İspanya ve Türkiye Avrupa Futbol Şampiyonası 2016 Sektör : Otomotiv Maça ilişkin ön inceleme 4:3 * Sektöre yönelik Atradius alacak riski durumu/iş performansı görünümünün karşılaştırması

Detaylı

HİZMET TİCARETİ İSTATİSTİKLERİ PROJESİ. 21 Şubat 2013

HİZMET TİCARETİ İSTATİSTİKLERİ PROJESİ. 21 Şubat 2013 HİZMET TİCARETİ İSTATİSTİKLERİ PROJESİ 21 Şubat 2013 SUNUM PLANI Hizmet Ticareti İstatistikleri Neden Önemli? Mevcut Durumda Ülkemiz Hizmet Ticareti İstatistikleri Eksiklikler, Problemler Yapılan Çalışmalar

Detaylı

ÇUKUROVA ÜNİVERSİTESİ ÖNLİSANS VE LİSANS DÜZEYİNDEKİ PROGRAMLAR ARASINDA YATAY GEÇİŞ ESASLARINA İLİŞKİN YÖNERGE BİRİNCİ BÖLÜM

ÇUKUROVA ÜNİVERSİTESİ ÖNLİSANS VE LİSANS DÜZEYİNDEKİ PROGRAMLAR ARASINDA YATAY GEÇİŞ ESASLARINA İLİŞKİN YÖNERGE BİRİNCİ BÖLÜM ÇUKUROVA ÜNİVERSİTESİ ÖNLİSANS VE LİSANS DÜZEYİNDEKİ PROGRAMLAR ARASINDA YATAY GEÇİŞ ESASLARINA İLİŞKİN YÖNERGE Amaç ve Kapsam MADDE 1 BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Bu Yönergenin amacı,

Detaylı

EL SANATLARI TEKNOLOJİSİ DEKORATİF TABLO YAPIMI MODÜLER PROGRAMI (YETERLİĞE DAYALI)

EL SANATLARI TEKNOLOJİSİ DEKORATİF TABLO YAPIMI MODÜLER PROGRAMI (YETERLİĞE DAYALI) T.C. MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğü EL SANATLARI TEKNOLOJİSİ DEKORATİF TABLO YAPIMI MODÜLER PROGRAMI (YETERLİĞE DAYALI) 2013 ANKARA ÖN SÖZ Günümüzde mesleklerin değişim ile karşı

Detaylı

TEKSTİL TEKNOLOJİSİ DÜZ DOKUMACI MODÜLER PROGRAMI (YETERLİĞE DAYALI)

TEKSTİL TEKNOLOJİSİ DÜZ DOKUMACI MODÜLER PROGRAMI (YETERLİĞE DAYALI) T.C. MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğü TEKSTİL TEKNOLOJİSİ DÜZ DOKUMACI MODÜLER PROGRAMI (YETERLİĞE DAYALI) 2014 ANKARA ÖN SÖZ Günümüzde mesleklerin değişim ile karşı karşıya olması

Detaylı

Evrak Tarih ve Sayısı: 09/05/2014-46876

Evrak Tarih ve Sayısı: 09/05/2014-46876 Evrak Tarih ve Sayısı: 09/05/014-46876 *BELCACER* T.C. GAZİ ÜNİVERSİTESİ Dış İlişkiler Ofisi Sayı : 4136049-310.01.01.1- Konu : 014-015 Erasmus Staj Hareketliliği Seçim İlanı İKTİSADİ VE İDARİ BİLİMLER

Detaylı

KİŞİSEL GELİŞİM VE EĞİTİM İMAM HATİP, MÜEZZİN KAYYIM VE KUR AN KURSU ÖĞRETİCİLİĞİ YETERLİK SINAVINA HAZIRLIK MODÜLER PROGRAMI (YETERLİĞE DAYALI)

KİŞİSEL GELİŞİM VE EĞİTİM İMAM HATİP, MÜEZZİN KAYYIM VE KUR AN KURSU ÖĞRETİCİLİĞİ YETERLİK SINAVINA HAZIRLIK MODÜLER PROGRAMI (YETERLİĞE DAYALI) T.C. MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğü KİŞİSEL GELİŞİM VE EĞİTİM İMAM HATİP, MÜEZZİN KAYYIM VE KUR AN KURSU ÖĞRETİCİLİĞİ YETERLİK SINAVINA HAZIRLIK MODÜLER PROGRAMI (YETERLİĞE DAYALI)

Detaylı

HAFTALIK VELİ BÜLTENİ - 24 ARALIK 2015. Sene başında akademik takvimde de paylaşıldığı üzere 31 Aralık ve 1 Ocak günleri okulumuz tatildir.

HAFTALIK VELİ BÜLTENİ - 24 ARALIK 2015. Sene başında akademik takvimde de paylaşıldığı üzere 31 Aralık ve 1 Ocak günleri okulumuz tatildir. HAFTALIK VELİ BÜLTENİ - 24 ARALIK 2015 YÖNETİM KURULU TOPLANTIMIZ Sayın Rektörümüzün başkanlığında bu yılın ilk Üst Yönetim Kurulu toplantısı geçtiğimiz Salı günü okulumuzda yapıldı. İlkokul, Ortaokul

Detaylı

AİLE VE TÜKETİCİ BİLİMLERİ EV YEMEKLERİ HAZIRLAMA MODÜLER PROGRAMI (YETERLİĞE DAYALI)

AİLE VE TÜKETİCİ BİLİMLERİ EV YEMEKLERİ HAZIRLAMA MODÜLER PROGRAMI (YETERLİĞE DAYALI) T.C. MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI Çıraklık ve Yaygın Eğitim Genel Müdürlüğü AİLE VE TÜKETİCİ BİLİMLERİ EV YEMEKLERİ HAZIRLAMA MODÜLER PROGRAMI (YETERLİĞE DAYALI) 2010 ANKARA ÖN SÖZ Günümüzde mesleklerin değişim

Detaylı

PEYNiRDE GIDA GÜVENİLİRLİĞİ

PEYNiRDE GIDA GÜVENİLİRLİĞİ PEYNiRDE GIDA GÜVENİLİRLİĞİ Peynirde Gıda Güvenilirliği Projesi Avrupa Birliği Leonardo da Vinci Eğitim Programı Yenilik Transferi Projesi -Mesleki eğitim ve öğretimi geliştirmek ve teşvik etmek, -Hedef

Detaylı

BARTIN ÜNİVERSİTESİ YABANCI UYRUKLU ÖĞRENCİLERİN BAŞVURU, KABUL VE KAYIT KOŞULLARI

BARTIN ÜNİVERSİTESİ YABANCI UYRUKLU ÖĞRENCİLERİN BAŞVURU, KABUL VE KAYIT KOŞULLARI BARTIN ÜNİVERSİTESİ YABANCI UYRUKLU ÖĞRENCİLERİN BAŞVURU, KABUL VE KAYIT KOŞULLARI 1-GENEL ŞARTLAR Yabancı uyruklu öğrenci kontenjanına başvuru genel şartları şunlardır: a) Yabancı uyruklu olmak,(uyruğu

Detaylı

AHŞAP TEKNOLOJİSİ AHŞAP HEDİYELİK EŞYA YAPIMCISI MODÜLER PROGRAMI (YETERLİĞE DAYALI)

AHŞAP TEKNOLOJİSİ AHŞAP HEDİYELİK EŞYA YAPIMCISI MODÜLER PROGRAMI (YETERLİĞE DAYALI) T.C. MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI Çıraklık ve Yaygın Eğitim Genel Müdürlüğü AHŞAP TEKNOLOJİSİ AHŞAP HEDİYELİK EŞYA YAPIMCISI MODÜLER PROGRAMI (YETERLİĞE DAYALI) 2008 ANKARA ÖN SÖZ Günümüzde mesleklerin değişim

Detaylı

ŞAP DEĞİL; TERMOŞAP. Isı, ses ve yangın yalıtımına TEK ÇÖZÜM

ŞAP DEĞİL; TERMOŞAP. Isı, ses ve yangın yalıtımına TEK ÇÖZÜM ŞAP DEĞİL; TERMOŞAP Isı, ses ve yangın yalıtımına TEK ÇÖZÜM Klasik Şapa Göre 30 Kat Daha Yalıtkan Yaptığı ihracatlarla ülke ekonomisine büyük katkıda bulunan PERSAN ın tescilli ürünü olan Termoşap, tesviye

Detaylı

YARIŞMA YÖNERGESİ 1.AMACI:

YARIŞMA YÖNERGESİ 1.AMACI: YARIŞMA YÖNERGESİ 2012/2013 Eğitim Öğretim Yılı Trabzon Milli Eğitim Müdürlüğü ve Trabzon Ticaret Sanayi Odası Ortaklığında Mesleğini Keşfet-Küçük Mucitler Proje Yarışması Mesleğini Keşfet-Küçük Mucitler

Detaylı

UNUTULMASIN. ÖDENMiŞ BEDELLER. Mehmet Akif İnan. Darbelerin Baskıların Yaşattıgı Magduriyet Anıları. Hatıra Yarışması

UNUTULMASIN. ÖDENMiŞ BEDELLER. Mehmet Akif İnan. Darbelerin Baskıların Yaşattıgı Magduriyet Anıları. Hatıra Yarışması Mehmet Akif İnan Hatıra Yarışması ÖDENMiŞ BEDELLER UNUTULMASIN Darbelerin Baskıların Yaşattıgı Magduriyet Anıları Tekerrür Etmemesi İçin Tarihe Not Düşelim Son Katılım Tarihi 25 KASIM 2011 www.egitimbirsen.org.tr

Detaylı

EL SANATLARI TEKNOLOJİSİ KEÇE YAPIMI MODÜLER PROGRAMI (YETERLİĞE DAYALI)

EL SANATLARI TEKNOLOJİSİ KEÇE YAPIMI MODÜLER PROGRAMI (YETERLİĞE DAYALI) T.C. MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğü EL SANATLARI TEKNOLOJİSİ KEÇE YAPIMI MODÜLER PROGRAMI (YETERLİĞE DAYALI) 2013 ANKARA ÖN SÖZ Günümüzde mesleklerin değişim ile karşı karşıya

Detaylı

Klinik Psikoloji Modülü 10 20 20

Klinik Psikoloji Modülü 10 20 20 2016-2017 AKADEMİK YILI GÜZ DÖNEMİ NDE SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜNÜN AŞAĞIDA BELİRTİLEN LİSANSÜSTÜ PROGRAMLARINA ÖĞRENCİ ALINACAKTIR. Anabilim Dalı ve Programın Adı Amerikan Kültürü ve Edebiyatı Tezli/Tezsiz

Detaylı

REW İSTANBUL 2016 FUAR SONUÇ RAPORU

REW İSTANBUL 2016 FUAR SONUÇ RAPORU REW İSTANBUL 2016 FUAR SONUÇ RAPORU 28-30 Nisan 2016 tarihlerinde T.C. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ve KOSGEB destekleri ile İFO Fuarcılık tarafından 12. kez geri dönüşüm, çevre teknolojileri ve atık

Detaylı

Araç Motoru İmalatına Yönelik Sert Lehimleme Çözümleri

Araç Motoru İmalatına Yönelik Sert Lehimleme Çözümleri Araç Motoru İmalatına Yönelik Sert Lehimleme Çözümleri voestalpine Böhler Welding www.voestalpine.com/welding voestalpine Böhler Welding En İyi Kaynak Sonuçları için Metalürjik Uzmanlık voestalpine Böhler

Detaylı

GIDA TEKNOLOJİSİ İŞLETMELERDE HİJYEN MODÜLER PROGRAMI (YETERLİĞE DAYALI)

GIDA TEKNOLOJİSİ İŞLETMELERDE HİJYEN MODÜLER PROGRAMI (YETERLİĞE DAYALI) T.C. MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğü GIDA TEKNOLOJİSİ İŞLETMELERDE HİJYEN MODÜLER PROGRAMI (YETERLİĞE DAYALI) 2012 ANKARA ÖN SÖZ Günümüzde mesleklerin değişim ile karşı karşıya

Detaylı

DEVLET KEMER TAKIYOR. Kamu Aracı Kullanan Sürücüler ve Kurum Yöneticileri için Emniyet Kemeri Kullanımı Farkındalık Projesi. Doç. Dr.

DEVLET KEMER TAKIYOR. Kamu Aracı Kullanan Sürücüler ve Kurum Yöneticileri için Emniyet Kemeri Kullanımı Farkındalık Projesi. Doç. Dr. 1 DEVLET KEMER TAKIYOR Kamu Aracı Kullanan Sürücüler ve Kurum Yöneticileri için Emniyet Kemeri Kullanımı Farkındalık Projesi Doç. Dr. Tuncay DURNA 27.02.2015 2 Paydaşlar İPA Türkiye Bölümü Başkanlığı TUGAM

Detaylı

TARIM TEKNOLOJİLERİ MEYVELERDE HASAT VE MUHAFAZA MODÜLER PROGRAMI (YETERLİĞE DAYALI)

TARIM TEKNOLOJİLERİ MEYVELERDE HASAT VE MUHAFAZA MODÜLER PROGRAMI (YETERLİĞE DAYALI) T.C. MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğü TARIM TEKNOLOJİLERİ MEYVELERDE HASAT VE MUHAFAZA MODÜLER PROGRAMI (YETERLİĞE DAYALI) 2012 ANKARA ÖN SÖZ Günümüzde mesleklerin değişim ile

Detaylı

BAHÇECİLİK ÖRTÜ ALTI SEBZE YETİŞTİRİCİLİĞİ MODÜLER PROGRAMI (YETERLİĞE DAYALI)

BAHÇECİLİK ÖRTÜ ALTI SEBZE YETİŞTİRİCİLİĞİ MODÜLER PROGRAMI (YETERLİĞE DAYALI) T.C. MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI Çıraklık ve Yaygın Eğitim Genel Müdürlüğü BAHÇECİLİK ÖRTÜ ALTI SEBZE YETİŞTİRİCİLİĞİ MODÜLER PROGRAMI (YETERLİĞE DAYALI) 2010 ANKARA ÖN SÖZ Günümüzde mesleklerin değişim ile

Detaylı

T.C. SAĞLIK BAKANLIĞI SAĞLIĞIN GELİŞTİRİLMESİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ

T.C. SAĞLIK BAKANLIĞI SAĞLIĞIN GELİŞTİRİLMESİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ T.C. SAĞLIK BAKANLIĞI SAĞLIĞIN GELİŞTİRİLMESİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ SAĞLIK SİSTEMİNİN GÜÇLENDİRİLMESİ VE DESTEKLENMESİ PROJESİ KAPSAMINDA ALINACAK DANIŞMANLAR İÇİN İSTİHDAM DUYURUSU İLGİ BİLDİRİMİNE DAVET İkraz

Detaylı

TURKISHBLUE DENİM TASARIMI YARIŞMASI TANITIM DOSYASI

TURKISHBLUE DENİM TASARIMI YARIŞMASI TANITIM DOSYASI TURKISHBLUE DENİM TASARIMI YARIŞMASI TANITIM DOSYASI 2007 AMAÇ Türk denim sektörünün dünya pazarındaki payını arttırmak ve global markalarla rekabet edebilmek genç ve özgür tasarımlarla mümkündür. Ülkemizi

Detaylı

MOTORLU ARAÇLAR TEKNOLOJİSİ DİZEL POMPA VE ENJEKTÖR AYARCISI MODÜLER PROGRAMI (YETERLİĞE DAYALI)

MOTORLU ARAÇLAR TEKNOLOJİSİ DİZEL POMPA VE ENJEKTÖR AYARCISI MODÜLER PROGRAMI (YETERLİĞE DAYALI) T.C. MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI Çıraklık ve Yaygın Eğitim Genel Müdürlüğü MOTORLU ARAÇLAR TEKNOLOJİSİ DİZEL POMPA VE ENJEKTÖR AYARCISI MODÜLER PROGRAMI (YETERLİĞE DAYALI) 2008 ANKARA ÖN SÖZ Günümüzde mesleklerin

Detaylı

BÜRO YÖNETİMİ VE SEKRETERLİK DANIŞMA GÖREVLİSİ MODÜLER PROGRAMI (YETERLİĞE DAYALI)

BÜRO YÖNETİMİ VE SEKRETERLİK DANIŞMA GÖREVLİSİ MODÜLER PROGRAMI (YETERLİĞE DAYALI) T.C. MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI Çıraklık ve Yaygın Eğitim Genel Müdürlüğü BÜRO YÖNETİMİ VE SEKRETERLİK DANIŞMA GÖREVLİSİ MODÜLER PROGRAMI (YETERLİĞE DAYALI) 2009 ANKARA ÖN SÖZ Günümüzde mesleklerin değişim

Detaylı

EL SANATLARI TEKNOLOJİSİ KEÇE AKSESUARLARI YAPIMI MODÜLER PROGRAMI (YETERLİĞE DAYALI)

EL SANATLARI TEKNOLOJİSİ KEÇE AKSESUARLARI YAPIMI MODÜLER PROGRAMI (YETERLİĞE DAYALI) T.C. MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğü EL SANATLARI TEKNOLOJİSİ KEÇE AKSESUARLARI YAPIMI MODÜLER PROGRAMI (YETERLİĞE DAYALI) 2013 ANKARA ÖN SÖZ Günümüzde mesleklerin değişim ile

Detaylı

ANKARA İLİ BASIM SEKTÖRÜ ELEMAN İHTİYACI

ANKARA İLİ BASIM SEKTÖRÜ ELEMAN İHTİYACI ANKARA İLİ BASIM SEKTÖRÜ ELEMAN İHTİYACI Gülnaz Gültekin*, Orhan Sevindik**, Elvan Tokmak*** * Gazi Üniversitesi, Teknik Eğitim Fakültesi, Matbaa Öğretmenliği Bölümü, Ankara ** Ankara Ü., Eğitim Bil. Ens.,

Detaylı