INSTITUT TURC DES BREVETS

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "INSTITUT TURC DES BREVETS"

Transkript

1 PCT Guide du déposant Phase nationale Chapitre national Page 1 INSTITUT TURC DES BREVETS (TÜRK PATENT ENSTITÜSÜ) EN TANT QU OFFICE DÉSIGNÉ (OU ÉLU) TABLE DES MATIÈRES L OUVERTURE DE LA PHASE NATIONALE RÉSUMÉ LA PROCÉDURE LORS DE LA PHASE NATIONALE ANNEXES Taxes.... Formulaire national pour les demandes PCT... Pouvoir... Annexe.I Annexe.II Annexe.III Liste des abréviations : Office : Institut turc des brevets DLTB : Décret-loi turc sur les brevets Loi ITB : Loi n o 5000 pour l établissement et les fonctions de l Institut turc des brevets (28 avril 2016)

2 RÉSUMÉ PCT Guide du déposant Phase nationale Chapitre national Page 3 Office désigné (ou élu) RÉSUMÉ INSTITUT TURC DES BREVETS Résumé des exigences pour l ouverture de la phase nationale Délais applicables pour l ouverture de la phase nationale : Traduction de la demande internationale requise en 2 : Éléments que doit comporter la traduction pour l ouverture de la phase nationale 2 : Une copie de la demande internationale est-elle requise? En vertu de l article 22.1) du PCT : 30 mois à compter de la date de priorité 1 En vertu de l article 39.1)a) du PCT : 30 mois à compter de la date de priorité 1 Turc En vertu de l article 22 du PCT : Description, revendications (si elles ont été modifiées, seulement telles que modifiées, ainsi que toute déclaration faite en vertu de l article 19 du PCT), texte éventuel des dessins, abrégé En vertu de l article 39.1) du PCT : Description, revendications, texte éventuel des dessins, abrégé (si l un quelconque de ces éléments a été modifié, il doit figurer seulement tel que modifié par les annexes du rapport d examen préliminaire international) Non Taxe nationale 2 : Monnaie : Lire turque (Y) Pour un brevet et un modèle d utilité : En ligne Sur papier Taxe de dépôt : Y Taxe de délivrance : Pour un brevet : Y Pour un certificat de modèle d utilité : Y Première taxe annuelle : Pour un brevet : Y Pour un modèle d utilité : Y Rétablissement des droits : Y Exemption, réduction ou remboursement de la taxe nationale : Néant [Suite sur la page suivante] mois à compter de la date de priorité à condition que le déposant acquitte la taxe de demande de prorogation du délai pour l ouverture de la phase nationale. Doit être remise ou payée dans le délai applicable en vertu de l article 22 ou 39.1) du PCT. Toutefois, la taxe nationale peut encore être payée dans un délai de sept jours à compter de la date d ouverture de la phase nationale et la traduction peut encore être remise dans un délai d un mois, ou de trois mois supplémentaires, à compter de la date d ouverture de la phase nationale. (28 avril 2016)

3 Page 4 RÉSUMÉ PCT Guide du déposant Phase nationale Chapitre national Office désigné (ou élu) INSTITUT TURC DES BREVETS [Suite] RÉSUMÉ Exigences particulières de l office (règle 51bis du PCT) 3 : Qui peut agir en qualité de mandataire? L office accepte-t-il les requêtes en restauration du droit de priorité (règle 49ter.2 du PCT)? Déclaration justifiant du droit du déposant de déposer la demande si le déposant n est pas l inventeur 4 Déclaration justifiant du droit du déposant de déposer la demande si le déposant n est pas le titulaire du droit de priorité 4 Déclaration justifiant du droit du déposant de déposer la demande si le déposant n est pas le déposant international Justification concernant des divulgations non opposables ou des exceptions au défaut de nouveauté, telles que des divulgations résultant d abus, des divulgations lors de certaines expositions et des divulgations par le déposant qui sont intervenues au cours d une période de 12 mois précédant la date de dépôt international, ou si une priorité a été revendiquée, la date de priorité Acte de cession et pouvoir si le déposant a changé après l ouverture de la phase nationale Nomination d un mandataire si le déposant n est pas domicilié en Turquie Toute personne physique ou morale habilitée à exercer les fonctions de conseil en brevets auprès de l office Non 3 4 Si le déposant n a pas déjà fait le nécessaire dans le délai applicable en vertu de l article 22 ou 39.1) du PCT, l office l invitera à le faire dans un délai fixé dans l invitation. Cette exigence peut être remplie si la déclaration correspondante a été faite conformément à la règle 4.17 du PCT. (28 avril 2016)

4 PCT Guide du déposant Phase nationale Chapitre national Page 5 LA PROCÉDURE LORS DE LA PHASE NATIONALE.01 FORMULAIRE POUR L OUVERTURE DE LA PHASE NATIONALE. L office tient à la disposition des déposants un formulaire spécial pour l ouverture de la phase nationale (voir l annexe.ii). Il est préférable (quoique non obligatoire) d utiliser ce formulaire..02 ADUCTION (CORRECTION). Il est possible de corriger des erreurs dans la traduction de la demande internationale en se référant au texte de la demande internationale telle qu initialement déposée (voir les paragraphes et de la phase nationale)..03 LANGUE DE LA PROCÉDURE. La langue de la procédure est le turc..04 TAXES (MODE DE PAIEMENT). Le mode de paiement des taxes mentionnées dans le résumé et dans le présent chapitre est indiqué à l annexe.i..05 POUVOIR. Lorsqu un mandataire est nommé, il est nécessaire qu un pouvoir soit fourni. Il peut ne pas être nécessaire de déposer une copie du pouvoir si ce n est dans des circonstances exceptionnelles. Un modèle est reproduit à l annexe.iii. DLTB art EXAMEN DE FORME. L office effectue un examen de forme. Si le résultat de l examen montre que la demande contient des vices de forme ou n est pas brevetable pour une quelconque raison, l office invite le déposant à soumettre des corrections ou des modifications. DLTB art PUBLICATION. La demande est publiée en turc peu après le dépôt de la traduction en turc..08 REQUÊTE EN RECHERCHE. Il n est pas nécessaire de déposer une requête spéciale en recherche ni d acquitter une taxe de recherche si un rapport de recherche internationale a été établi. S il n y a pas eu de rapport de recherche internationale, il convient de déposer une requête spéciale en recherche et d acquitter la taxe de recherche correspondante. Le montant de cette taxe est indiqué à l annexe.i. DLTB art REQUÊTE EN EXAMEN. L examen quant au fond n est effectué que sur demande. Si une requête en examen n est pas déposée, il est délivré un brevet sans examen qui est valable pour sept ans. Il n est pas nécessaire de déposer une requête en examen si la demande internationale est accompagnée d un rapport d examen préliminaire international favorable en ce qui concerne la nouveauté, l activité inventive et la possibilité d application industrielle. Sinon, la demande est soumise à un examen quant au fond. DLTB art DEMANDES DIVISIONNAIRES. Lorsqu il y a absence d unité de l invention, le déposant est invité à déposer des demandes divisionnaires qui bénéficieront de la même date de dépôt et, le cas échéant, de la même date de priorité que pour la demande internationale qui est entrée dans la phase nationale. PCT art DLTB art MODIFICATIONS ET CORRECTIONS; DÉLAIS. Le déposant peut apporter des modifications et des corrections à sa demande avant la délivrance du brevet pour autant que l étendue de l objet de la demande ne s en trouve pas augmentée. Pour le dépôt de demandes divisionnaires, voir plus haut. (20 octobre 2011)

5 Page 6 PCT Guide du déposant Phase nationale Chapitre national.12 TAXES ANNUELLES. Elles doivent être acquittées pour la deuxième année et pour chaque année consécutive suivant la date du dépôt international. La première annuité doit être acquittée dans les 30 mois à compter de la date du dépôt international ou à compter de la date de priorité, le cas échéant (ou 33 mois à condition que le déposant acquitte la taxe de demande de prorogation du délai d ouverture de la phase nationale). La première annuité précitée peut être acquittée après la date d ouverture de la phase nationale, à condition que le paiement soit effectué dans les six mois à compter de cette date, moyennant une taxe additionnelle de 25%. L office peut excuser la non-observation d un délai applicable pour le paiement des taxes annuelles mais uniquement dans les cas de force majeure; le déposant doit présenter une demande à cet effet dans les six mois qui suivent la date de publication de l invalidation. PCT art. 25 PCT règle 51 Loi ITB art. 10 PCT art. 24.2) 48.2) PCT règle 82bis DLTB art ).13 RÉVISION EN VERTU DE L ARTICLE 25 DU PCT. Les grandes lignes de la procédure applicable sont exposées aux paragraphes à de la phase nationale..14 EXCUSE DES RETARDS DANS L OBSERVATION DES DÉLAIS. Il convient de se reporter aux paragraphes à de la phase nationale. L office peut excuser la non-observation d un délai applicable pour le paiement des taxes annuelles mais uniquement dans les cas de force majeure; le déposant doit présenter une demande à cet effet dans les six mois qui suivent la date de publication de l invalidation. PCT Rule RÉTABLISSEMENT DES DROITS. Le déposant qui n a pas été en mesure d observer un délai fixé par l office, bien que la diligence requise ait été exercée, dont l inobservation est préjudiciable à ses droits peut demander le rétablissement de ceux-ci. La requête en rétablissement doit être présentée par écrit dans un délai de deux mois à compter de la cessation de l empêchement ou douze mois après l expiration du délai non observé, le délai qui expire en premier étant appliqué. Dans le délai précité, l acte non accompli doit l être et la taxe pour le rétablissement des droits (voir l annexe.i) doit être acquittée.. DLTB art BREVETS D ADDITION. En ce qui concerne les brevets d addition, il n est pas nécessaire de satisfaire à l exigence relative à l activité inventive. DLTB art ANSFORMATION D UNE DEMANDE DE BREVET EN DEMANDE DE MODÈLE D UTILITÉ ET VICE VERSA. Une demande de brevet peut être transformée en demande de modèle d utilité et vice versa. La transformation est subordonnée au paiement d une taxe. Pour le montant de la taxe, se référer à l annexe.i. (20 octobre 2011)

6 PCT Guide du déposant Phase nationale Chapitre national Annexe.I, page 1 TAXES (Monnaie : lire turque (Y)) Brevets En ligne Sur papier Taxe de dépôt Taxe de demande de prorogation du délai pour le dépôt de la demande Taxe de demande de prorogation du délai pour la remise de la traduction en turc de la spécification telle que déposée initialement dans une langue étrangère Taxe de demande supplémentaire de prorogation du délai pour la remise de la traduction en turc de la spécification telle que déposée initialement dans une langue étrangère Taxe de demande de prorogation de délai Taxe de délivrance Taxe de transformation d une demande de brevet en demande de modèle d utilité Taxe de publication de la traduction en turc des revendications d une demande de brevet européen Taxe de publication de la traduction en turc de la spécification d un brevet européen Taxe de prorogation du délai pour la publication de la traduction en turc de la spécification d un brevet européen Taxe pour rétablissement des droits Taxes annuelles : pour la 2 e année pour la 3 e année pour la 4 e année pour la 5 e année pour la 6 e année pour la 7 e année pour la 8 e année pour la 9 e année pour la 10 e année pour la 11 e année pour la 12 e année ,030 pour la 13 e année ,195 pour la 14 e année ,365 pour la 15 e année.... 1,045 1,570 pour la 16 e année.... 1,185 1,780 pour la 17 e année.... 1,315 1,975 pour la 18 e année.... 1,455 2,185 pour la 19 e année.... 1,605 2,410 pour la 20 e année.... 1,765 2,650 (28 avril 2016)

7 Annexe.I, page 2 PCT Guide du déposant Phase nationale Chapitre national Modèles d utilité En ligne Sur papier Taxe de dépôt Taxe de demande de prorogation d un délai pour le dépôt de la demande Taxe de demande de prorogation d un délai pour la remise de la traduction en turc de la spécification telle que déposée initialement dans une langue étrangère Taxe de demande supplémentaire de prorogation d un délai pour la remise de la traduction en turc de la spécification telle que déposée initialement dans une langue étrangère Taxe de demande de prorogation de délai Taxe de délivrance Taxe de transformation d une demande de modèle d utilité en demande de brevet Taxes annuelles : pour la 2 e année pour la 3 e année pour la 4 e année pour la 5 e année pour la 6 e année pour la 7 e année pour la 8 e année pour la 9 e année pour la 10 e année Comment le paiement peut-il être effectué? Le paiement des taxes peut être effectué par virement sur les comptes suivants de l Institut turc des brevets : Ziraat Bankası Y: SWIFT: TCZB2A IBAN: USD: SWIFT: TCZB2A IBAN: EUR: SWIFT: TCZB2A IBAN: CHF: SWIFT: TCZB2A IBAN: Halk Bankası Y: SWIFT: HB2A IBAN: USD: SWIFT: HB2A IBAN: EUR: SWIFT: HB2A IBAN: CHF: SWIFT: HB2A IBAN: Vakıflar Bankası Y: SWIFT: TVBA2A IBAN: USD: SWIFT: TVBA2A IBAN: EUR: SWIFT: TVBA2A IBAN: CHF: SWIFT: TVBA2A IBAN: (28 avril 2016)

8 PCT Guide du déposant Phase nationale Chapitre national Annexe.II, page 1 TPE-P-103 PCT ULUSAL SAFHA BA VURU FORMU TPE Barkod Alan 1. Uluslararas Ba vuru No Uluslararas ba vuru (PCT) numaras n giriniz Uluslararas Ba vuru Tarihi 1.2. Ulusal A amaya Geçi 1. K s m Uluslararas ba vurunun hangi a amada ulusal a amaya geçti ini belirtiniz. 2. K s m 1.3. Rüçhan Uluslararas ba vurunun dayand r ld önceki patent ba vurusu/sergi bilgilerini giriniz. Rüçhan No Ülke Tarih 2. Bulu Ba l Bulu u k saca tan mlamal, marka niteli indeki terimleri içermemelidir. 3. Uluslararas Patent S n f Bulu un patent s n f n biliyorsan z yaz n z. Bilmiyorsan z bo b rak n z. 4. Ba vuru Sahibi Gerçek ki i ise ad ve soyad, tüzel ki i ise kurulu un tam ve aç k unvan n yaz n z Uyruk/Kay tl Ülke Gerçek ki i ise uyru unu, tüzel ki i ise kay tl oldu u ülkeyi belirtiniz T.C. Kimlik/Vergi No Gerçek ki iler için T.C. kimlik no, tüzel ki iler için vergi no ve dairesini giriniz Adres Yaz ma adresini ( ehir, ülke ve varsa posta kodu bilgilerini içerecek ekilde) yaz n z Telefon/Faks/E-posta Ba vuru sahibi birden fazla ise, bu kutucu u i aretleyerek di er sahiplere ait bilgileri ek sayfa 1 de belirtiniz. 5. Bulu Sahibi Bulu sahibi gerçek ki inin ad ve soyad n yaz n z Uyruk Bulu sahibinin uyru unu belirtiniz T.C. Kimlik No Bulu sahibi T.C. vatanda ise, T.C. kimlik numaras n giriniz Adres Yaz ma adresini ( ehir, ülke ve varsa posta kodu bilgilerini içerecek ekilde) yaz n z. Bulu sahibi birden fazla ise, bu kutucu u i aretleyerek di er sahiplere ait bilgileri ek sayfa 2 de belirtiniz. 6. Ba vuru Yapma Hakk Ba vuru sahibinin/sahiplerinin ba vuru yapma hakk n bulu sahibinden/sahiplerinden ne ekilde elde etti ini belirtiniz. Ba vuru sahibi ayn zamanda bulu sahibidir. Hizmet li kisi Sözle me Gere i Devir / ntikal Di er (Aç klay n z) Hipodrom Cad. No: Yenimahalle-Ankara ( ) Fax ( ) Bu formlar bilgisayarda doldurunuz ve ç kt s n kullan n z. Ocak 2011 (25 août 2011)

9 Annexe.II, page 2 PCT Guide du déposant Phase nationale Chapitre national 7. Patent Vekili Ba vuru patent vekili arac l yla yap l yorsa, vekil ad-soyad /firma unvan n giriniz Vekil Sicil No 8. Referans Numaras Vekil veya ba vuru sahibinin kendi verebilece i referans numaras n giriniz. (zorunlu de ildir) 9. Ba vuru ekli Ba vurunuz daha önce TPE nezdinde yapt n z bir ba vurunun devam (ek patent) ya da bu ba vurudan bölünen (bölünmü ba vuru) bir ba vuru ise, ilgili kutucukta belirtiniz. Aksi takdirde, bu k sm bo b rak n z. 10. Tarifname Tak m Dili Ba vuru ile birlikte verilen tarifname tak m yabanc bir dilde ise, Türkçe çevirilerin ba vuru tarihinden itibaren en geç 1 ay ya da 4 (1+3) ay içinde TPE ye verilmesi gerekmektedir. Söz konusu 1 ayl k süre talebinin ba vuru ile birlikte, ek 3 ayl k süre talebinin de ba vuru ile birlikte veya 1 ayl k ek süre sona ermeden yap lmas gerekmektedir. 11. Ba vuru Formu Ekleri Ek Ba vuru (Ana ba vuru no: ) Bölünmü Ba vuru (Ana ba vuru no: ) Türkçe ngilizce Frans zca Almanca Tarifname sayfa (2 Nüsha) Tarifname Tak m Ba vuru tarihinin kesinle mesi için ba vuru ile birlikte TPE ye verilmelidir. stemler Özet adet (2 Nüsha) sayfa (2 Nüsha) Di er Belgeler Ba vuru ücreti ba vuru ile birlikte ya da en geç 7 gün içerisinde TPE ye gönderilmesi gerekmektedir. Resimler sayfa (2 Nüsha) Ba vuru ücretinin ödendi ini gösterir belge Ulusal a amaya giri için ek süre ücretinin ödendi ini gösterir belge y l ücretinin ödendi ini gösterir belge Uluslararas ara t rma raporu Uluslararas ön inceleme raporu Uluslararas yay n sayfas Di er 500 TL 250 TL TL 12. Talep Ba vuru patent vekili arac l yla yap l yorsa bu k s mda vekil imzas bulunmal d r. Vekil arac l yla yap lm yorsa, ba vuru sahibi (tüzel ki i ise) ka esi ve yetkili bir ki inin imzas, ba vuru sahibi (gerçek ki i ise) imzas bulunmal d r. Ba vuru sahibi birden çok ise, her birinin imzas /ka esi bulunmal d r. PCT arac l yla yap lan uluslararas ba vurumuzun bu dilekçedeki bilgilere göre ulusal safhaya geçmesini talep ederim/ederiz. mza/ka e Tarih (gün,ay,y l) / / Aç klamalar Ba vuru formu ve eklerini a a daki adrese gönderiniz. TÜRK PATENT ENST TÜSÜ Patent Dairesi Ba kanl Hipodrom Cad. No: Yenimahalle ANKARA TPE nin banka hesap numaralar na adresinden eri ebilirsiniz. Formda yer alan kutucuklar i aretleyebilmek için kutucuklar n üzerine çift t klaman z gerekmektedir. Hipodrom Cad. No: Yenimahalle-Ankara ( ) Fax ( ) Bu formlar bilgisayarda doldurunuz ve ç kt s n kullan n z. Ocak 2011 (25 août 2011)

10 PCT Guide du déposant Phase nationale Chapitre national Annexe.II, page 3 Ek Sayfa 1 - Ba vuru Sahipleri çin Birden fazla ba vuru sahibi varsa bu sayfay kullan n z. kinci Ba vuru Sahibi 4. Ba vuru Sahibi Gerçek ki i ise ad ve soyad, tüzel ki i ise kurulu un tam ve aç k unvan n yaz n z Uyruk/Kay tl Ülke Gerçek ki i ise uyru unu, tüzel ki i ise kay tl oldu u ülkeyi belirtiniz T.C. Kimlik/Vergi No Gerçek ki iler için T.C. kimlik no, tüzel ki iler için vergi no ve dairesini giriniz Adres Yaz ma adresini ( ehir, ülke ve varsa posta kodu bilgilerini içerecek ekilde) yaz n z Telefon/Faks/E-posta Üçüncü Ba vuru Sahibi Dördüncü Ba vuru Sahibi Be inci Ba vuru Sahibi 4. Ba vuru Sahibi Gerçek ki i ise ad ve soyad, tüzel ki i ise kurulu un tam ve aç k unvan n yaz n z Uyruk/Kay tl Ülke Gerçek ki i ise uyru unu, tüzel ki i ise kay tl oldu u ülkeyi belirtiniz T.C. Kimlik/Vergi No Gerçek ki iler için T.C. kimlik no, tüzel ki iler için vergi no ve dairesini giriniz Adres Yaz ma adresini ( ehir, ülke ve varsa posta kodu bilgilerini içerecek ekilde) yaz n z Telefon/Faks/E-posta 4. Ba vuru Sahibi Gerçek ki i ise ad ve soyad, tüzel ki i ise kurulu un tam ve aç k unvan n yaz n z Uyruk/Kay tl Ülke Gerçek ki i ise uyru unu, tüzel ki i ise kay tl oldu u ülkeyi belirtiniz T.C. Kimlik/Vergi No Gerçek ki iler için T.C. kimlik no, tüzel ki iler için vergi no ve dairesini giriniz Adres Yaz ma adresini ( ehir, ülke ve varsa posta kodu bilgilerini içerecek ekilde) yaz n z Telefon/Faks/E-posta 4. Ba vuru Sahibi Gerçek ki i ise ad ve soyad, tüzel ki i ise kurulu un tam ve aç k unvan n yaz n z Uyruk/Kay tl Ülke Gerçek ki i ise uyru unu, tüzel ki i ise kay tl oldu u ülkeyi belirtiniz T.C. Kimlik/Vergi No Gerçek ki iler için T.C. kimlik no, tüzel ki iler için vergi no ve dairesini giriniz Adres Yaz ma adresini ( ehir, ülke ve varsa posta kodu bilgilerini içerecek ekilde) yaz n z Telefon/Faks/E-posta Hipodrom Cad. No: Yenimahalle-Ankara ( ) Fax ( ) Bu formlar bilgisayarda doldurunuz ve ç kt s n kullan n z. Ocak 2011 (25 août 2011)

11 Annexe.II, page 4 PCT Guide du déposant Phase nationale Chapitre national Ek Sayfa 2 - Bulu Sahipleri çin Birden fazla bulu sahibi varsa bu sayfay kullan n z. Be inci Bulu Sahibi Dördüncü Bulu Sahibi Üçüncü Bulu Sahibi kinci Bulu Sahibi 5. Bulu Sahibi Bulu sahibi gerçek ki inin ad ve soyad n yaz n z Uyruk Bulu sahibinin uyru unu belirtiniz T.C. Kimlik No Bulu sahibi T.C. vatanda ise, T.C. kimlik numaras n giriniz Adres Yaz ma adresini ( ehir, ülke ve varsa posta kodu bilgilerini içerecek ekilde) yaz n z. 5. Bulu Sahibi Bulu sahibi gerçek ki inin ad ve soyad n yaz n z Uyruk Bulu sahibinin uyru unu belirtiniz T.C. Kimlik No Bulu sahibi T.C. vatanda ise, T.C. kimlik numaras n giriniz Adres Yaz ma adresini ( ehir, ülke ve varsa posta kodu bilgilerini içerecek ekilde) yaz n z. 5. Bulu Sahibi Bulu sahibi gerçek ki inin ad ve soyad n yaz n z Uyruk Bulu sahibinin uyru unu belirtiniz T.C. Kimlik No Bulu sahibi T.C. vatanda ise, T.C. kimlik numaras n giriniz Adres Yaz ma adresini ( ehir, ülke ve varsa posta kodu bilgilerini içerecek ekilde) yaz n z. 5. Bulu Sahibi Bulu sahibi gerçek ki inin ad ve soyad n yaz n z Uyruk Bulu sahibinin uyru unu belirtiniz T.C. Kimlik No Bulu sahibi T.C. vatanda ise, T.C. kimlik numaras n giriniz Adres Yaz ma adresini ( ehir, ülke ve varsa posta kodu bilgilerini içerecek ekilde) yaz n z. Hipodrom Cad. No: Yenimahalle-Ankara ( ) Fax ( ) Bu formlar bilgisayarda doldurunuz ve ç kt s n kullan n z. Ocak 2011 (25 août 2011)

12 PCT Guide du déposant Volume II Chapitre national Annexe.III (25 août 2011)

EK 6 CERTIFICATE OF ORIGIN CERTIFICAT D ORIGINE MENŞE ŞAHADETNAMESİ. 2. Number- Numéro Sayı

EK 6 CERTIFICATE OF ORIGIN CERTIFICAT D ORIGINE MENŞE ŞAHADETNAMESİ. 2. Number- Numéro Sayı EK 6 1. Exporter (name, address, country) Exportareur (nom, adresse, pays) İhracatçı (ismi, adresi, memleketi) 3. Consignee (name, address, country) Destinataire (nom, adresse, pays) Alıcı (ismi, adresi,

Detaylı

TURKISH PATENT INSTITUTE

TURKISH PATENT INSTITUTE PCT Applicant s Guide National Phase National Chapter Page 1 TURKISH PATENT INSTITUTE (TÜRK PATENT ENSTITÜSÜ) AS DESIGNATED (OR ELECTED) OFFICE CONTENTS THE ENY INTO THE NATIONAL PHASE SUMMARY THE PROCEDURE

Detaylı

UNIVERSITE GALATASARAY ÜNİVERSİTESİ

UNIVERSITE GALATASARAY ÜNİVERSİTESİ UNIVERSITE GALATASARAY ÜNİVERSİTESİ GALATASATARAY ÜNİVERSİTESİ ÖĞRENCİ SEÇME VE YERLEŞTİRME SINAVI (GSÜÖSYS) CONCOURS INTERNE DE L UNIVERSITE GALATASARAY (GSÜÖSYS) ÖĞRENCİ KONTENJANI Türk-Fransız ortak

Detaylı

CERTIFICAT DE PROLONGATION DE DÉTACHEMENT OU DE MAINTIEN EXCEPTIONNEL AU RÉGIME DE SÉCURITÉ SOCIALE DU PAYS D AFFILIATION

CERTIFICAT DE PROLONGATION DE DÉTACHEMENT OU DE MAINTIEN EXCEPTIONNEL AU RÉGIME DE SÉCURITÉ SOCIALE DU PAYS D AFFILIATION SÉCURITÉ SOCIALE SOSYAL GÜVENLİK CONVENTION FRANCO-TURQUE DE SÉCURITÉ SOCIALE TÜRKİYE-FRANSA SOSYAL GÜVENLİK SÖZLEŞMESİ SE 208-02 FT CERTIFICAT DE PROLONGATION DE DÉTACHEMENT OU DE MAINTIEN EXCEPTIONNEL

Detaylı

Galatasaray University

Galatasaray University Inflation Galatasaray University 11 Novembre,2013 Inflation ( ch. 6 R. Hahnel 1/ 23 definition Le prix est le montant monétaire échangé contre un bien ou un service lors d un achat ou d une vente Les prix

Detaylı

ULUSLARARASI PATENT (PCT ULUSAL AŞAMAYA GİRİŞ - 1. KISIM) BAŞVURUSU NASIL HAZIRLANIR?

ULUSLARARASI PATENT (PCT ULUSAL AŞAMAYA GİRİŞ - 1. KISIM) BAŞVURUSU NASIL HAZIRLANIR? ULUSLARARASI PATENT (PCT ULUSAL AŞAMAYA GİRİŞ - 1. KISIM) BAŞVURUSU NASIL HAZIRLANIR? Ocak 2012 Bu dokümanda, bir uluslararası patent (PCT) başvurusunun uluslararası araştırma raporu düzenlendikten sonra

Detaylı

TURKISH PATENT AND TRADEMARK OFFICE (TURKPATENT)

TURKISH PATENT AND TRADEMARK OFFICE (TURKPATENT) PCT Applicant s Guide National Phase National Chapter Page 1 TURKISH PATENT AND ADEMARK OFFICE (TURKPATENT) (TÜRK PATENT VE MARKA KURUMU (TÜRKPATENT)) AS DESIGNATED (OR ELECTED) OFFICE CONTENTS THE ENY

Detaylı

TURKISH PATENT AND TRADEMARK OFFICE (TURKPATENT)

TURKISH PATENT AND TRADEMARK OFFICE (TURKPATENT) PCT Applicant s Guide National Phase National Chapter Page 1 TURKISH PATENT AND ADEMARK OFFICE (TURKPATENT) (TÜRK PATENT VE MARKA KURUMU (TÜRKPATENT)) AS DESIGNATED (OR ELECTED) OFFICE CONTENTS THE ENY

Detaylı

FRANKOFON TOP 50 BİRİNCİ AŞAMA A1/A2 FİŞİ (17 Mart - 28 Mart)

FRANKOFON TOP 50 BİRİNCİ AŞAMA A1/A2 FİŞİ (17 Mart - 28 Mart) FRANKOFON TOP 50 BİRİNCİ AŞAMA A1/A2 FİŞİ (17 Mart - 28 Mart) Etkinlik 1: Fransız şarkılarını biliyorum Tanıdığınız Fransız sanatçılar kimlerdir ve hangi şarkılarını biliyorsunuz? Sanatçı... Şarkı.....

Detaylı

ULUSLARARASI PATENT BAŞVURUSU (PCT) NASIL HAZIRLANIR?

ULUSLARARASI PATENT BAŞVURUSU (PCT) NASIL HAZIRLANIR? ULUSLARARASI PATENT BAŞVURUSU (PCT) NASIL HAZIRLANIR? PCT Başvurusu - TPE Kabul Ofisi Uluslararası Patent Başvurusu iki şekilde yapılabilir. Doğrudan WIPO ya başvuru Ulusal Patent Ofisleri (kabul ofisleri)

Detaylı

Indoor wireless headphones

Indoor wireless headphones Register your product and get support at www.philips.com/welcome Indoor wireless headphones SHC8535 SHC8575 TR Kullanım kılavuzu SHC8535 SHC8535 A a b B a c d b e f c C D E F a G b H I 1 Kutuda neler var

Detaylı

AVRUPA PATENTİ - FASİKÜL (ULUSAL AŞAMAYA GİRİŞ) BAŞVURUSU NASIL HAZIRLANIR?

AVRUPA PATENTİ - FASİKÜL (ULUSAL AŞAMAYA GİRİŞ) BAŞVURUSU NASIL HAZIRLANIR? AVRUPA PATENTİ - FASİKÜL (ULUSAL AŞAMAYA GİRİŞ) BAŞVURUSU NASIL HAZIRLANIR? Ocak 2012 Bir Avrupa Patenti başvurusu ya da belgesinin ülkemizde koruma sağlayabilmesi için, ulusal aşamaya giriş yapması (TPE

Detaylı

Bilimsel Giriş. Giriş - Başlangıç

Bilimsel Giriş. Giriş - Başlangıç - Başlangıç Bu tezde/ kağıtta/ denemede...'ı tetkik edeceğim/soruşturacağım/ araştıracağım/ değerlendireceğim/ analiz edeceğim. Tez / deneme için genel giriş Dans ce travail / cet essai / cette thèse,

Detaylı

Dacia Lodgy. Farklı bir tarzla yaşamın tadını çıkarın

Dacia Lodgy. Farklı bir tarzla yaşamın tadını çıkarın Farklı bir tarzla yaşamın tadını çıkarın Hayatınızı kolaylaştıracak teknolojiler * Opsiyonel 5 VEYA 7 KİŞİLİK VERSİYONLAR Benzersiz iç hacim ile güvenli ve konforlu yolculuklar L a u r e a t e - -

Detaylı

Voyage Sortir Manger. Sortir Manger - À l'entrée. Sortir Manger - Commander à manger

Voyage Sortir Manger. Sortir Manger - À l'entrée. Sortir Manger - Commander à manger - À l'entrée _[zaman]_de _[kişi sayısı]_ için masa ayırtmak istiyorum. Faire une réservation _[kişi sayısı]_ için bir masa lütfen. Demander une table Kredi kartı kabul ediyor musunuz? Demander à payer

Detaylı

bab.la Cümle Kalıpları: Kişisel Dilekler Fransızca-Hintçe

bab.la Cümle Kalıpları: Kişisel Dilekler Fransızca-Hintçe Dilekler : Evlilik Félicitations. Nous vous souhaitons à tous les deux tout le bonheur du monde. त म ह र श द क अवसर पर बध ई ह. म र आश र व द ह क त म सद स ख रह. Yeni evli bir çifti Félicitations et meilleurs

Detaylı

Yönetimi. Patent Destek Sistemleri. Türkiye de. KOBİ lerde Etkin Fikri Mülkiyet Varlıkları. Eğiticilerin Eğitimi Programı

Yönetimi. Patent Destek Sistemleri. Türkiye de. KOBİ lerde Etkin Fikri Mülkiyet Varlıkları. Eğiticilerin Eğitimi Programı KOBİ lerde Etkin Fikri Mülkiyet Varlıkları Yönetimi Eğiticilerin Eğitimi Programı Türkiye de Patent Destek Sistemleri Mehmet Nurşad SÖZER, Patent Uzmanı, Türk Patent Enstitüsü 13 Kasım 2014, İzmir İçerik

Detaylı

SW CHRONO JD_SW_Chrono_Garantie_2011.indd :43:25

SW CHRONO JD_SW_Chrono_Garantie_2011.indd :43:25 JD_SW_Chrono_Garantie_2011.indd 1 15.09.2011 16:43:25 TECHNICAL DATA Model Reference J02953xxxx Calibre Jaquet Droz 6885-S Power reserve 40 hours Number of jewels 37 Case Stainless steel Diameter: 45 mm

Detaylı

PRELEVEMENT ET DON D ORGANES ORGAN BAĞIŞI VE NAKLİ

PRELEVEMENT ET DON D ORGANES ORGAN BAĞIŞI VE NAKLİ PRELEVEMENT ET DON D ORGANES ORGAN BAĞIŞI VE NAKLİ Turkan FILCAN Infirmière / Hemşire CHU Nancy POURQUOI CE SUJET? Vous informer Vous faire réfléchir Vous aidez à prendre position NEDEN BU KONU? Sizi bilgilendirmek

Detaylı

FUAF CENAZE FONU SOSYAL DAYANIŞMA KURUMU

FUAF CENAZE FONU SOSYAL DAYANIŞMA KURUMU Adı Prénom Hizmetten yararlanacak olan 18 yaşından küçük bekar çocuklar Enfants bénéficiaires de moins de 18 ans Doğum tarihi Doğum yeri Date de naissance Lieu de naissance Uyruğu Nationalité Aile üyeliği

Detaylı

Langue turque. Cahier de l élève. Évaluation en classe de CM2. Enseignements de Langue et Culture d Origine. Nom :. Pré nom : Date de naissance :...

Langue turque. Cahier de l élève. Évaluation en classe de CM2. Enseignements de Langue et Culture d Origine. Nom :. Pré nom : Date de naissance :... Langue turque Évaluation en classe de CM2 Enseignements de Langue et Culture d Origine Cahier de l élève Nom :. Pré nom : Date de naissance :... École : 2012 / 2013 Compréhension de l oral Situation 1

Detaylı

Rousseau, Toplumsal Sözleşme (I, 4): YETKE DOĞAL DEĞİL

Rousseau, Toplumsal Sözleşme (I, 4): YETKE DOĞAL DEĞİL Rousseau, Toplumsal Sözleşme (I, 4): YETKE DOĞAL DEĞİL Hiçbir insanın kendi benzerleri üzerinde doğal bir yetkesi olmadığına göre, ve zor hiçbir hak yaratmadığına göre, insanlar arasındaki tüm meşru yetkenin

Detaylı

6306 SAYILI KANUN KAPSAMINDA KİRA YARDIMI BAŞVURU REHBERİ

6306 SAYILI KANUN KAPSAMINDA KİRA YARDIMI BAŞVURU REHBERİ KONUT Konutu riskli olarak tespit edilen hak sahipleri için kira yardımı başvuru rehberi. - Tapu belgesi ve taşınmaza ait güncel tapu kaydı, (Bağımsız bölümü belli olmayan arsa paylı tapularda ayrıca riskli

Detaylı

STAJ SORULARI QUESTIONNAIRE

STAJ SORULARI QUESTIONNAIRE GALATASARAY ÜNİVERSİTESİ MÜHENDİSLİK VE TEKNOLOJİ FAKÜLTESİ UNIVERSITE GALATASARAY FACULTE D'INGENIERIE ET DE TECHNOLOGIE STAJ SORULARI QUESTIONNAIRE DEPARTEMENT DE GENIE INDUSTRIEL QUESTIONNAIRE DU PREMIER

Detaylı

TÜRK PATENT ENSTİTÜSÜ PATENT DAİRESİ BAŞKANLIĞI HİZMET STANDARTLARI TABLOSU BAŞVURUDA İSTENİLEN BELGELER

TÜRK PATENT ENSTİTÜSÜ PATENT DAİRESİ BAŞKANLIĞI HİZMET STANDARTLARI TABLOSU BAŞVURUDA İSTENİLEN BELGELER TÜRK PATENT ENSTİTÜSÜ PATENT DAİRESİ BAŞKANLIĞI HİZMET STANDARTLARI TABLOSU SIRA ADI 1 Patent Başvurusunun Şekli Olarak İncelenmesi 1- Başvuru formu (P-01), 2- Tarifname, 3- İstem(ler), 4- Özet, 5- Resim(ler)

Detaylı

Accord Canada / Turquie

Accord Canada / Turquie Accord Canada / Turquie Demande d une pension de vieillesse et/ou d invalidité turque Voici des renseignements importants dont vous devez tenir compte au moment de remplir votre demande. Veuillez vous

Detaylı

COUR EUROPÉENNE DES DROITS DE L HOMME EUROPEAN COURT OF HUMAN RIGHTS

COUR EUROPÉENNE DES DROITS DE L HOMME EUROPEAN COURT OF HUMAN RIGHTS CONSEIL DE L EUROPE COUNCIL OF EUROPE COUR EUROPÉENNE DES DROITS DE L HOMME EUROPEAN COURT OF HUMAN RIGHTS TROISIÈME SECTION DÉCISION FINALE Requête n o 42888/98 présentée par Hasan İLETMİŞ et autres contre

Detaylı

DEMANDE D ADMISSION AU SEJOUR AU TITRE DE L ASILE SIĞINMA GEREKÇESİYLE OTURMA İZNİ TALEBİ

DEMANDE D ADMISSION AU SEJOUR AU TITRE DE L ASILE SIĞINMA GEREKÇESİYLE OTURMA İZNİ TALEBİ Liberté. Égalité. Fraternité RÉPUBLIQUE FRANÇAISE MINISTERE DE L'INTERIEUR ET DE L AMENAGEMENT DU TERRITOIRE PRÉFECTURE du LOIRET Ce formulaire ne garantit pas l authenticité de l identité du demandeur

Detaylı

Immigration Documents

Immigration Documents - Général Où se trouve le formulaire pour? Demander où trouver un formulaire Quand votre [document] a-t-il été délivré? Demander quand un document a été délivré Où votre [document] a été délivré? Demander

Detaylı

Bienvenue à l'ecole en France

Bienvenue à l'ecole en France Bienvenue à l'ecole en France Turc Türkçe Ses objectifs / Éduquer pour vivre ensemble -> Instruire pour comprendre aujourd hui, construire et vivre demain -> Intégrer pour compenser les inégalités -> Aider

Detaylı

Kuruluş Tarihi : (7 Teşrinievvel 1336) - 7 Ekim 1920 20 KASIM 1975. PERŞEMBE Sayı : 15418 M. K. ERKOVAN. Millî Savunma Balkanı F. MELEN.

Kuruluş Tarihi : (7 Teşrinievvel 1336) - 7 Ekim 1920 20 KASIM 1975. PERŞEMBE Sayı : 15418 M. K. ERKOVAN. Millî Savunma Balkanı F. MELEN. T.C. Res mı Gazete Kuruluş Tarihi : (7 Teşrinievvel 1336) - 7 Ekim 1920 / V Yönetim ve yazı işleri için Başbakanlık Neşriyat ve Müdevvenat Genel Müdürlüğüne başvurulur 20 KASIM 1975 PERŞEMBE Sayı : 15418

Detaylı

Nükhet Duru. Büyük Gala Gecesi. 8 Aralık 2017 Cuma günü. Le Méridien Oteli İstanbul. Derneğimizin. ile

Nükhet Duru. Büyük Gala Gecesi. 8 Aralık 2017 Cuma günü. Le Méridien Oteli İstanbul. Derneğimizin. ile Derneğimizin Büyük Gala Gecesi Nükhet Duru ile 8 Aralık 2017 Cuma günü Le Méridien Oteli İstanbul Türk-Fransız Ticaret Derneği Chambre de Commerce Française en Turquie Ayazma Dere Caddesi - Bareli İş Merkezi

Detaylı

Robert Dossou. Bayanlar, Baylar,

Robert Dossou. Bayanlar, Baylar, 43 Robert Dossou Bayanlar, Baylar, Halihazırda üç görev yürütmekteyim. Benin Cumhuriyeti Anayasa Mahkemesi Başkanlığı görevimin yanı sıra Fransızca Konuşan Ülkeler Anayasa Mahkemeleri Birliği Başkanlığını

Detaylı

İHALE İLANI DENİZ ALANLARINDA VERİ TOPLAMA İŞİNDE KULLANILMAK ÜZERE DESTEK GEMİSİ HİZMET ALIMI İHALESİ YAPILACAKTIR

İHALE İLANI DENİZ ALANLARINDA VERİ TOPLAMA İŞİNDE KULLANILMAK ÜZERE DESTEK GEMİSİ HİZMET ALIMI İHALESİ YAPILACAKTIR İHALE İLANI DENİZ ALANLARINDA VERİ TOPLAMA İŞİNDE KULLANILMAK ÜZERE DESTEK GEMİSİ HİZMET ALIMI İHALESİ YAPILACAKTIR 1- İş Sahibi İdareye İlişkin Bilgiler 1.1. İş sahibi İdarenin; a) Adı: Türkiye Petrolleri

Detaylı

Hazine Müsteşarlığıdan (Sigortacılık Genel Müdürlüğü): 29/05/2014

Hazine Müsteşarlığıdan (Sigortacılık Genel Müdürlüğü): 29/05/2014 Hazine Müsteşarlığıdan (Sigortacılık Genel Müdürlüğü): 29/05/2014 DERNEK, VAKIF, SANDIK VE DİĞER KURULUŞLARDAN BİREYSEL EMEKLİLİK SİSTEMİNE AKTARIMLARA İLİŞKİN GENELGE (2014/7) Bu Genelge, 19/7/2008 tarih

Detaylı

Voyage Général. Général - Bases. Général - Conversation. Demander de l'aide. Demander si une personne parle anglais

Voyage Général. Général - Bases. Général - Conversation. Demander de l'aide. Demander si une personne parle anglais - Bases Vous pouvez m'aider, s'il vous plaît? Demander de l'aide Parlez-vous anglais? Demander si une personne parle anglais Bana yardımcı olurmusunuz, lütfen? İngilizce konuşuyor musunuz? Parlez-vous

Detaylı

18-carat white or red gold or platinum Diameter: 43 mm

18-carat white or red gold or platinum Diameter: 43 mm TECHNICAL DATA Model Reference Calibre Power reserve J01513xxxx Jaquet Droz 5L60 68 hours Number of jewels 30 Case Watch glasses Display Water-resistant 18-carat white or red gold or platinum Diameter:

Detaylı

3 Aralık 2015 Perşembe günü. Conrad Oteli İstanbul. ile

3 Aralık 2015 Perşembe günü. Conrad Oteli İstanbul. ile Büyük Gala Gecesi Derneğimizin 130. Kuruluş yılı Chico & The Gypsies ile 3 Aralık 2015 Perşembe günü Conrad Oteli İstanbul Türk-Fransız Ticaret Derneği - Chambre de Commerce Française en Turquie OTIM Yolu

Detaylı

THE LAW ON BIOETHICS NUMBERED 2004-800 and DATED 06.08.2004 BİYOETİĞE İLİŞKİN 2004-800 SAYILI VE 06.08.2004 TARİHLİ KANUN

THE LAW ON BIOETHICS NUMBERED 2004-800 and DATED 06.08.2004 BİYOETİĞE İLİŞKİN 2004-800 SAYILI VE 06.08.2004 TARİHLİ KANUN Biyoetiğe İlişkin 2004-800 Sayılı ve 06.08.2004 Tarihli Fransız Kanunu, Çev.: Azer Sumbas, Hukuk Kuramı, C. 2, S. 5, Eylül-Ekim 2015, ss. 32-75. BİYOETİĞE İLİŞKİN 2004-800 SAYILI VE 06.08.2004 TARİHLİ

Detaylı

Accord Canada / Turquie

Accord Canada / Turquie Accord Canada / Turquie Demande de prestation de survivant turque Voici des renseignements importants dont vous devez tenir compte au moment de remplir votre demande. Veuillez vous assurer de signer la

Detaylı

T101 ENDÜSTRİYEL TASARIM TESCİLİ BAŞVURU FORMU

T101 ENDÜSTRİYEL TASARIM TESCİLİ BAŞVURU FORMU Referans No: Toplam Sayfa Sayısı (Başvuru Sahibi Tarafından Doldurulacak) Toplam Sayfa Sayısı (Enstitü Tarafından Doldurulacak) Bu Alanı Boş Bırakınız I.BAŞVURU SAHİBİ Özel kişi: Tüzel kişi: TPE Sahip

Detaylı

Langue turque. Cahier de l élève. Évaluation en classe de CM2. Enseignements de Langue et Culture d Origine. Nom :. Prénom : Date de naissance :...

Langue turque. Cahier de l élève. Évaluation en classe de CM2. Enseignements de Langue et Culture d Origine. Nom :. Prénom : Date de naissance :... Langue turque Évaluation en classe de CM2 Enseignements de Langue et Culture d Origine Cahier de l élève Nom :. Prénom : Date de naissance :... École : 2011/2012 Compréhension de l oral Situation 1 (CO

Detaylı

FAYDALI MODEL TESCİL BAŞVURU FORMU

FAYDALI MODEL TESCİL BAŞVURU FORMU FAYDALI MODEL TESCİL BAŞVURU FORMU 1- Başvuru Sahibine Ait Bilgiler: Firma / Kişi Adı Adresi Uyruk Telefon *Gerçek Kişi İse TC Kimlik No Vergi Dairesi Posta Kodu Faks E-mail Vergi No 2- Buluş Sahibi /

Detaylı

DIPLÔME NATIONAL DU BREVET

DIPLÔME NATIONAL DU BREVET DIPLÔME NATIONAL DU BREVET ÉPREUVE TURC SÉRIES : TOUTES SESSION 2018 Durée : 1 heure 30 Coefficient : 1 Barème : I - COMPRÉHENSION DU TEXTE II EXPRESSION ECRITE EN LANGUE TURQUE 50 points 50 points Le

Detaylı

Programme Annuel de la Classe Préparatoire de Français Totem A1-A2 : I.Semestre

Programme Annuel de la Classe Préparatoire de Français Totem A1-A2 : I.Semestre - Programme Annuel de la Classe Préparatoire de Français Totem A1-A2 : I.Semestre Semaine Unité Sujets Activités Complémentaires 1 1 Saluer Découvrir 24-28 Entrer en contact avec l alphabet et l écrit

Detaylı

Sayın Adam Smith Smith's Plastics 8 Crossfield Road Selly Oak Birmingham West Midlands B29 1WQ

Sayın Adam Smith Smith's Plastics 8 Crossfield Road Selly Oak Birmingham West Midlands B29 1WQ - Adresse Bay J. Rhodes Rhodes & Rhodes A.Ş. 212 Silverback Drive Kaliforniya Springs CA 92926 Format adresse postale aux États-Unis : nom du destinataire numéro de la rue + nom de la rue nom de la ville

Detaylı

COUR EUROPÉENNE DES DROITS DE L HOMME EUROPEAN COURT OF HUMAN RIGHTS AVRUPA İNSAN HAKLARI MAHKEMESİ

COUR EUROPÉENNE DES DROITS DE L HOMME EUROPEAN COURT OF HUMAN RIGHTS AVRUPA İNSAN HAKLARI MAHKEMESİ Voir Note explicative See Explanatory Note Açõklayõcõ Not'a bakõnõz (TUR) COUR EUROPÉENNE DES DROITS DE L HOMME EUROPEAN COURT OF HUMAN RIGHTS AVRUPA İNSAN HAKLARI MAHKEMESİ Conseil de l Europe - Council

Detaylı

IMMIGRATION Canada. Visa de résident temporaire. Directives du bureau des visas d Ankara. Table des matières IMM 5855 F ( )

IMMIGRATION Canada. Visa de résident temporaire. Directives du bureau des visas d Ankara. Table des matières IMM 5855 F ( ) IMMIGRATION Canada Table des matières Liste de contrôle Visa de résident temporaire : Liste de contrôle additionnelle (disponible en turc) Visa de résident temporaire Directives du bureau des visas d Ankara

Detaylı

T.C. Resmi Gazete. Başbakanlık Mevzuatı Geliştirme ve Yayın Genel Müdürlüğünce Yayımlanır. 10 Nisan 1995 PAZARTESİ. Milletlerarası Andlaşmalar

T.C. Resmi Gazete. Başbakanlık Mevzuatı Geliştirme ve Yayın Genel Müdürlüğünce Yayımlanır. 10 Nisan 1995 PAZARTESİ. Milletlerarası Andlaşmalar T.C. Resmi Gazete Başbakanlık Mevzuatı Geliştirme ve Yayın Genel Müdürlüğünce Yayımlanır Kuruluşu : 7 Ekim 1920 10 Nisan 1995 PAZARTESİ Sayı : 22254 YÜRÜTME VE İDARE BÖLÜMÜ Milletlerarası Andlaşmalar Karar

Detaylı

REQUÊTE APPLICATION BAŞVURU

REQUÊTE APPLICATION BAŞVURU Voir Note explicative See Explanatory Note Açıklayıcı Not'a bakınız TUR Numéro de dossier File-number Dosya Numarası COUR EUROPÉENNE DES DROITS DE L HOMME EUROPEAN COURT OF HUMAN RIGHTS AVRUPA İNSAN HAKLARI

Detaylı

M i m e d 2 0 1 0 ö ğ r e n c i p r o j e l e r i y a r ı ş m a s ı soru ve cevapları

M i m e d 2 0 1 0 ö ğ r e n c i p r o j e l e r i y a r ı ş m a s ı soru ve cevapları M i m e d 2 0 1 0 ö ğ r e n c i p r o j e l e r i y a r ı ş m a s ı soru ve cevapları S1: Erasmus kapsamında yapılan projelerle yarışamaya katılınabilir mi? C1: Erasmus kapsamında gidilen yurtdışı üniversitelerdeki

Detaylı

PATENT TESCİL BAŞVURU FORMU

PATENT TESCİL BAŞVURU FORMU PATENT TESCİL BAŞVURU FORMU 1- Başvuru Sahibine Ait Bilgiler: Firma / Kişi Adı Adresi Uyruk Telefon *Gerçek Kişi İse TC Kimlik No Vergi Dairesi Posta Kodu Faks E-mail Vergi No 2- Buluşu Yapan / Yapanlara

Detaylı

bulletin mensuel informa-sion Calendrier de Sion Septembre 2007

bulletin mensuel informa-sion Calendrier de Sion Septembre 2007 bulletin mensuel informa-sion Calendrier de Sion Septembre 2007 SAMEDI 1 LUNDI 3 MARDI 4 MERCREDI 5 JEUDI 6 DIMANCHE 2 VENDREDI 7 SAMEDI 8 13.30 Réunion pour les élèves de préparatoires et leurs parents

Detaylı

PATENT TESCİL BAŞVURU FORMU

PATENT TESCİL BAŞVURU FORMU PATENT TESCİL BAŞVURU FORMU 1- Başvuru Sahibine Ait Bilgiler: Firma / Kişi Adı Adresi Uyruk Telefon *Gerçek Kişi İse TC Kimlik No Vergi Dairesi Posta Kodu Faks E-mail Vergi No 2- Buluş Sahibi / Sahiplerine

Detaylı

Netbook mouse SPM TR Kullanım kılavuzu. Register your product and get support at

Netbook mouse SPM TR Kullanım kılavuzu. Register your product and get support at Register your product and get support at www.philips.com/welcome Netbook mouse SPM6800 TR Kullanım kılavuzu Philips Consumer Lifestyle AQ95-56F-1240KR 2010...... (Report No. / Numéro du Rapport) (Year

Detaylı

IMMIGRATION Canada. Permis d études. Directives du bureau des visas d Ankara. Table des matières IMM 5816 F ( )

IMMIGRATION Canada. Permis d études. Directives du bureau des visas d Ankara. Table des matières IMM 5816 F ( ) IMMIGRATION Canada Table des matières Liste de contrôle des documents Permis d études Liste de contrôle additionnelle (disponible en turc) Permis d études Directives du bureau des visas d Ankara Ce guide

Detaylı

HACETTEPE ÜNİVERSİTESİ Önlisans ve Lisans Düzeyinde Yurtdışından Öğrenci Başvuru ve Kayıt Kabul Yönergesi

HACETTEPE ÜNİVERSİTESİ Önlisans ve Lisans Düzeyinde Yurtdışından Öğrenci Başvuru ve Kayıt Kabul Yönergesi HACETTEPE ÜNİVERSİTESİ Önlisans ve Lisans Düzeyinde Yurtdışından Öğrenci Başvuru ve Kayıt Kabul Yönergesi Dayanak Madde 1- Bu yönerge, Hacettepe Üniversitesi ne yurt dışından öğrenci kabulü kriterlerini

Detaylı

Bilgi Notu. Kayıt No.: 2014-A

Bilgi Notu. Kayıt No.: 2014-A Araştırma Referansı : NAITRE Bilgi Notu: 30/06/2016 tarihli 04 no.lu Nüsha Référence Etude : NAITRE Note d information : Version n 04 du 30/06/2016 Bilgi Notu Genel Sağlık Sigortası CMU, Tamamlayıcı Genel

Detaylı

Bilgi Notu. Turc / INTERV NI Page 1 sur 2. Référence Etude : NAITRE Note d information : Version n 04 du 30/06/2016

Bilgi Notu. Turc / INTERV NI Page 1 sur 2. Référence Etude : NAITRE Note d information : Version n 04 du 30/06/2016 Araştırma Referansı : NAITRE Bilgi Notu: 30/06/2016 tarihli 04 no.lu Nüsha Référence Etude : NAITRE Note d information : Version n 04 du 30/06/2016 Bilgi Notu Ekonomik bir tazminin tıbbi takip üzerindeki

Detaylı

Bulletin interne de communication du Lycée N.D. de Sion Notre Dame de Sion Lisesi okul içi bülteni. Prochainement. Lundi 3 Mai 3 Mayıs Pazartesi

Bulletin interne de communication du Lycée N.D. de Sion Notre Dame de Sion Lisesi okul içi bülteni. Prochainement. Lundi 3 Mai 3 Mayıs Pazartesi Bulletin interne de communication du Lycée N.D. de Sion Notre Dame de Sion Lisesi okul içi bülteni Mai / Mayıs / 2004 5 ème Année /5. Yıl N : 50 Prochainement 18h30-19h30: Conférence en français organisée

Detaylı

Register your product and get support at www.philips.com/welcome Notebook mouse SPM6910 SPM6910X TR Kullanım kılavuzu 1 2 a b c d e f g İçindekiler 1 Önemli 4 Sağlıkla İlgili Uyarı 4 Elektrik, Manyetik

Detaylı

COUR EUROPEENNE DES DROITS DE L HOMME EUROPEN COURT OF HUMAN RIGHTS AVRUPA İNSAN HAKLARI MAHKEMESİ

COUR EUROPEENNE DES DROITS DE L HOMME EUROPEN COURT OF HUMAN RIGHTS AVRUPA İNSAN HAKLARI MAHKEMESİ A. Bireysel Başvuru Formu COUR EUROPEENNE DES DROITS DE L HOMME EUROPEN COURT OF HUMAN RIGHTS AVRUPA İNSAN HAKLARI MAHKEMESİ REQUETE APPLICATION BAŞVURU 1-LES PARTİES THE PARTİES TARAFLAR A. LE REQUERANT/LA

Detaylı

Très formel, le destinataire a un titre particulier qui doit être utilisé à la place de son nom

Très formel, le destinataire a un titre particulier qui doit être utilisé à la place de son nom - Ouverture français turc Monsieur le Président, Sayın Başkan, Très formel, le destinataire a un titre particulier qui doit être utilisé à la place de son nom Monsieur, Formel, destinataire masculin, nom

Detaylı

bab.la Phrases: Personnel Meilleurs Vœux français-turc

bab.la Phrases: Personnel Meilleurs Vœux français-turc Meilleurs Vœux : Mariage Félicitations. Nous vous souhaitons à tous les deux tout le bonheur du monde. Tebrikler. Dünyadaki tüm mutluluklar üzerinizde olsun. Félicitations et meilleurs vœux à vous deux

Detaylı

TEYİT İŞLEMLERİ İSTATİSTİKLERİ

TEYİT İŞLEMLERİ İSTATİSTİKLERİ TEYİT İŞLEMLERİ İSTATİSTİKLERİ DÖNEM 2006 Yılı HAZIRLAYAN ONAY İSİM-UNVAN İMZA TARİH Alp SARPAY Araştırmacı 21.07.2006 Yakup KILIÇ Kamu İhale Uzmanı 21.07.2006 Birol TERLEMEZ İstatistik ve Sicil İzleme

Detaylı

BULUġ BĠLDĠRĠM FORMU/ GIDA

BULUġ BĠLDĠRĠM FORMU/ GIDA Sayfa 1/ 7 / GIDA Bu forma uygun olarak yapacağınız çalışma, Buluşunuzun tarafımızdan en iyi şekilde tanımlanabilmesi ve İleride hukuk önünde istenen korumanın elde edebilmesi için temel teşkil edecektir.

Detaylı

TEHLİKELİ ATIK BEYAN FORMU

TEHLİKELİ ATIK BEYAN FORMU TEHLİKELİ ATIK BEYAN FORMU Atık Üreticileri için Kullanım Kılavuzu Çevre Yönetimi Genel Müdürlüğü Atık Yönetimi Dairesi Başkanlığı 2010-1 - Kayıt Giriş 1. http://cbs.cevreorman.gov.tr veya http://www.atikyonetimi.cevreorman.gov.tr

Detaylı

Ek-1. Ba vuru Sahibinin Bilgileri

Ek-1. Ba vuru Sahibinin Bilgileri Ek-1 SANSSIZ ÜRET M BA LANTI BA VURU FORMU Ba vuru Sahibinin Bilgileri Ad -Soyad /Ünvan Adresi Telefonu Faks Numaras E-Posta Adresi T.C. Vergi/ T.C. Kimlik Numaras Banka Hesap Numaras Üretim Tesisinin

Detaylı

T.C. 8. SINIF I. DÖNEM. 27 KASIM 2014 Saat: 11.20

T.C. 8. SINIF I. DÖNEM. 27 KASIM 2014 Saat: 11.20 T.C. 8. SINIF I. DÖNEM 27 KSIM 2014 Saat: 11.20 FRNSIZC 1-10. sorularda boş bırakılan yere uygun gelen kelime ya da ifadeyi işaretleyiniz. 1. La couleur de la voiture qu il a... est très belle. 4. Victor

Detaylı

İŞYERİM MOBİL 24 AYAR KAMPANYASI TAAHHÜTNAMESİ

İŞYERİM MOBİL 24 AYAR KAMPANYASI TAAHHÜTNAMESİ İŞYERİM MOBİL 24 AYAR KAMPANYASI TAAHHÜTNAMESİ 1-) İşyerim Mobil 24 Ayar Kampanyası ndan ( Kampanya ) Şirketimiz adına AVEA İletişim Hizmetleri A.Ş. ye ( İŞLETMECİ ) taşınması için talepte bulunduğumuz

Detaylı

Antalya O Days Yarışları

Antalya O Days Yarışları Antalya O Days Yarışları 25-28 Şubat 2016 Takım - Kulüp - Grup Konaklama Başvuru Formu Lütfen bu formu aşağıda ki iletişim yöntemlerinden birisi ile tarafımıza iletiniz. Adres: Cakmak Mah. Ikbal Cad. No:24/6

Detaylı

FIAP LifeCard. Başvuru Kılavuzu. Doç. Dr. Hüseyin Sarı. TFSF FIAP Türkiye Temsilcisi hsari100@gmail.com www.huseyinsari.net.tr

FIAP LifeCard. Başvuru Kılavuzu. Doç. Dr. Hüseyin Sarı. TFSF FIAP Türkiye Temsilcisi hsari100@gmail.com www.huseyinsari.net.tr FIAP LifeCard Başvuru Kılavuzu Doç. Dr. Hüseyin Sarı TFSF FIAP Türkiye Temsilcisi hsari100@gmail.com www.huseyinsari.net.tr 2014 1 FIAP Fotoğrafçı Kartı (LifeCard) Başvurusu 2 İçerik Sunuş: FIAP Fotoğrafçı

Detaylı

NOTERLERİN MÜNHAL NOTERLİKLERE ATAMA VE VAZGEÇME TALEPLERİNİN VATANDAŞ PORTALI ARACILIĞI İLE ALINMASINA İLİŞKİN AYRINTILI AÇIKLAMA

NOTERLERİN MÜNHAL NOTERLİKLERE ATAMA VE VAZGEÇME TALEPLERİNİN VATANDAŞ PORTALI ARACILIĞI İLE ALINMASINA İLİŞKİN AYRINTILI AÇIKLAMA NOTERLERİN MÜNHAL NOTERLİKLERE ATAMA VE VAZGEÇME TALEPLERİNİN VATANDAŞ PORTALI ARACILIĞI İLE ALINMASINA İLİŞKİN AYRINTILI AÇIKLAMA 1. Aşama : Münhal bulunan noterliklere müracaatta bulunmak isteyen noterler,

Detaylı

Pazartesi. Salı. Çarşamba. Perşembe. Cuma. conjugaison du verbe. Grammaire progressive du français avec 680 exercices-page:8

Pazartesi. Salı. Çarşamba. Perşembe. Cuma. conjugaison du verbe. Grammaire progressive du français avec 680 exercices-page:8 Dilbilgisi (A1-A2) (17 hafta) 2017/2018Grammaire progressive du français avec 680 exercices 09-13 Ekim Kişi zamirleri, Fiil Je-tu-il-elle-nous-vous-ils-elles. La conjugaison du verbe. Grammaire progressive

Detaylı

" YANGIN SİGORTASI KAPSAMINDA MEYDANA GELEN HASARLARDA MUHASEBE EVRAKLARININ İNCELENMESİ EĞİTİMİ" BAŞVURU VE UYGULAMA KILAVUZU

 YANGIN SİGORTASI KAPSAMINDA MEYDANA GELEN HASARLARDA MUHASEBE EVRAKLARININ İNCELENMESİ EĞİTİMİ BAŞVURU VE UYGULAMA KILAVUZU " YANGIN SİGORTASI KAPSAMINDA MEYDANA GELEN HASARLARDA MUHASEBE EVRAKLARININ İNCELENMESİ EĞİTİMİ" BAŞVURU VE UYGULAMA KILAVUZU SİGORTACILIK EĞİTİM MERKEZİ 2016 Bu Kılavuz SEGEM ve SEDEV işbirliğiyle düzenlenecek

Detaylı

İçindekiler. Kısaltmalar Dizini

İçindekiler. Kısaltmalar Dizini 1 İçindekiler 1. Sisteme Giriş... 2 2. Başvuru İşlemleri... 6 2.1 Ürün Başvuru Kriter Kodu A ise:... 7 2.2 Ürün Başvuru Kriter Kodu B ise:... 8 2.3 Ürün Başvuru Kriter Kodu C ise:... 9 2.4 Ürün Başvuru

Detaylı

EPKAS (ELEKTRONİK PROJE KONTROL ARŞİVLEME SİSTEMİ) WEB KULLANIM KILAVUZU

EPKAS (ELEKTRONİK PROJE KONTROL ARŞİVLEME SİSTEMİ) WEB KULLANIM KILAVUZU EPKAS (ELEKTRONİK PROJE KONTROL ARŞİVLEME SİSTEMİ) WEB KULLANIM KILAVUZU Elektronik Proje Kontrol Arşivleme Sistemi, Belediye hizmetleri içerisinde yer alan Yapı Ruhsatı Verilmesi, Tadilatının Yapılması

Detaylı

ÖZEL İLETİŞİM VERGİSİ GENEL TEBLİĞİ (SERİ NO: 14) BİRİNCİ BÖLÜM

ÖZEL İLETİŞİM VERGİSİ GENEL TEBLİĞİ (SERİ NO: 14) BİRİNCİ BÖLÜM Nisan 0 SALI Resmî Gazete Sayı : 97 TEBLİĞ Maliye Bakanlığı (Gelir İdaresi Başkanlığı) ndan: ÖZEL İLETİŞİM VERGİSİ GENEL TEBLİĞİ (SERİ NO: ) BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam ve Dayanak Amaç MADDE () Bu Tebliğin

Detaylı

GALATASARAY LİSESİ 2017/ 2018 ÖĞRETİM YILI ÇALIŞMA TAKVİMİ / LYCEE DE GALATASARAY ANNEE SCOLAIRE 2017/2018 CALENDRIER SCOLAIRE

GALATASARAY LİSESİ 2017/ 2018 ÖĞRETİM YILI ÇALIŞMA TAKVİMİ / LYCEE DE GALATASARAY ANNEE SCOLAIRE 2017/2018 CALENDRIER SCOLAIRE GALATASARAY LİSESİ 2017/ ÖĞRETİM YILI ÇALIŞMA TAKVİMİ / LYCEE DE GALATASARAY ANNEE SCOLAIRE 2017/ CALENDRIER SCOLAIRE GÜN SAAT YAPILACAK İŞLER JOUR - HEURE TRAVAUX 05-15 EYLÜL 2017 ÖĞRETMENLER İÇİN MESLEKİ

Detaylı

Hane kayıt formu Türkçe Tercümesi

Hane kayıt formu Türkçe Tercümesi Nüfus sayımı - 20xx Hane kayıt formu - Ana ikamet Cevabınız önemlidir Nüfus sayımı anketleri her yıl nüfusun belli bir kısmına yönelik gerçekleştirilmektedir. Bu yıl siz dahilsiniz. Ekonomik ve sosyal

Detaylı

VERGİ SİRKÜLERİ NO: 2009/27 TARİH: 16.03.2009

VERGİ SİRKÜLERİ NO: 2009/27 TARİH: 16.03.2009 VERGİ SİRKÜLERİ NO: 2009/27 TARİH: 16.03.2009 KONU 5838 Sayılı Kanunun 492 Sayılı Harçlar Kanununda Yaptığı Değişikliklere İlişkin Açıklamaların Yer Aldığı 59 Seri Numaralı Harçlar Kanunu Genel Tebliği

Detaylı

GEÇİCİ KORUMA SAĞLANAN YABANCILARIN ÇALIŞMA İZİNLERİ. ÇALIŞMA VE SOSYAL GÜVENLİK BAKANLIĞI Çalışma Genel Müdürlüğü

GEÇİCİ KORUMA SAĞLANAN YABANCILARIN ÇALIŞMA İZİNLERİ. ÇALIŞMA VE SOSYAL GÜVENLİK BAKANLIĞI Çalışma Genel Müdürlüğü GEÇİCİ KORUMA SAĞLANAN YABANCILARIN ÇALIŞMA İZİNLERİ ÇALIŞMA VE SOSYAL GÜVENLİK BAKANLIĞI Çalışma Genel Müdürlüğü ANKARA 2016 ÇALIŞMA İZİNLERİNE DAİR YÖNETMELİK 4817 sayılı Yabancıların Çalışma İzinleri

Detaylı

Eğitim No/Eğitim Adı: 14-E30-002 Tedarikçi Barkod Uygulaması

Eğitim No/Eğitim Adı: 14-E30-002 Tedarikçi Barkod Uygulaması Amaç: Tedarikçi Firmaların Barkod basabilmesi için Kullanacakları Uygulamanın Tanıtımı ve Kullanılması Eğitim İçeriği 1. Uygulamanın Teknik Özellikleri 2. Uygulamanın Çalıştırılması 3. Kullanıcı Girişi

Detaylı

T.C. ZONGULDAK VAL L ÇEVRE VE EH RC L K L MÜDÜRLÜ Ü mar skan ve Kooperatifler ube Müdürlü ü H ZMET STANDARTLARI TABLOSU BA VURUDA STEN LEN BELGELER

T.C. ZONGULDAK VAL L ÇEVRE VE EH RC L K L MÜDÜRLÜ Ü mar skan ve Kooperatifler ube Müdürlü ü H ZMET STANDARTLARI TABLOSU BA VURUDA STEN LEN BELGELER T.C. ZONGULDAK VAL L ÇEVRE VE EH RC L K L MÜDÜRLÜ Ü mar skan ve Kooperatifler ube Müdürlü ü H ZMET STANDARTLARI TABLOSU SIRA NO VATANDA A SUNULAN H ZMET N ADI BA VURUDA STEN LEN BELGELER H ZMET N TAMAMLANMA

Detaylı

İşe yeni başlarken güvenlik eğitimi

İşe yeni başlarken güvenlik eğitimi İşe yeni başlarken güvenlik eğitimi Téléphonez au : 1 Ici chantier À (commune ou arrondissement).................................................................................... N O.............. Rue......................................................................................................

Detaylı

SİRKÜLER RAPOR VERGİ USUL KANUNU GENEL TEBLİĞİ. (Sıra No : 435)

SİRKÜLER RAPOR VERGİ USUL KANUNU GENEL TEBLİĞİ. (Sıra No : 435) SİRKÜLER RAPOR Sirküler Tarihi : 04.04.2014 Sirküler No : 2014 / 19 VERGİ USUL KANUNU GENEL TEBLİĞİ (Sıra No : 435) 03.04.2014 tarih ve 28961 sayılı Resmi Gazete de yayımlanan 435 Sıra No.lu Vergi Usul

Detaylı

SİRKÜLER NO: POZ-2013 / 94 İST, 21.10.2013. İade dilekçeleri internet vergi dairesi üzerinden verilecek.

SİRKÜLER NO: POZ-2013 / 94 İST, 21.10.2013. İade dilekçeleri internet vergi dairesi üzerinden verilecek. SİRKÜLER NO: POZ-2013 / 94 İST, 21.10.2013 ÖZET: İade dilekçeleri internet vergi dairesi üzerinden verilecek. İADE DİLEKÇELERİNİN İNTERNET VERGİ DAİRESİ ÜZERİNDEN VERİLMESİ ZORUNLULUĞU GETİRİLDİ Nakden

Detaylı

Öncelikle Markamıza göstermiş olduğunuz ilgiden dolayı teşekkür ederiz.

Öncelikle Markamıza göstermiş olduğunuz ilgiden dolayı teşekkür ederiz. Sayın Prefix İş Ortağımız, Öncelikle Markamıza göstermiş olduğunuz ilgiden dolayı teşekkür ederiz. İşletmenize daha fazla kazanç sağlayabilmek, daha kaliteli ve daha süratli hizmet verebilmek için, mevcut

Detaylı

(A remplir par la préfecture Valilik tarafından doldurulacaktır) PRÉFECTURE DE. N DOSSIER : DOSYA NO:

(A remplir par la préfecture Valilik tarafından doldurulacaktır) PRÉFECTURE DE. N DOSSIER : DOSYA NO: N ETRANGER : YABANCI KAYIT NO: (A remplir par la préfecture Valilik tarafından doldurulacaktır) PRÉFECTURE DE. N DOSSIER : DOSYA NO: Date dépôt de la demande : Başvuru tarihi: 1 ère demande İlk başvuru

Detaylı

Programme Annuel de la Classe Préparatoire defrançais Programme de Latitudes A1-A2 : I.Semestre 192 heures

Programme Annuel de la Classe Préparatoire defrançais Programme de Latitudes A1-A2 : I.Semestre 192 heures - Programme Annuel de la Classe Préparatoire defrançais Programme de Latitudes A1-A2 : I.Semestre 192 heures Semaine Unité Sujets ActivitésComplémentaires Expressions Écrites 1 1 Découvrir l alphabet et

Detaylı

The Journal of International Lingual, Social and Educational Sciences

The Journal of International Lingual, Social and Educational Sciences The Journal of International Lingual, Social and (JILSES) is a biannual international journal. Authors bear the sole legal responsibility for their published works in www.jilses.org The Journal of International

Detaylı

Très formel, le destinataire a un titre particulier qui doit être utilisé à la place de son nom

Très formel, le destinataire a un titre particulier qui doit être utilisé à la place de son nom - Ouverture anglais turc Dear Mr. President, Sayın Başkan, Très formel, le destinataire a un titre particulier qui doit être utilisé à la place de son nom Dear Sir, Formel, destinataire masculin, nom inconnu

Detaylı

Très formel, le destinataire a un titre particulier qui doit être utilisé à la place de son nom

Très formel, le destinataire a un titre particulier qui doit être utilisé à la place de son nom - Ouverture turc anglais Sayın Başkan, Dear Mr. President, Très formel, le destinataire a un titre particulier qui doit être utilisé à la place de son nom Sayın yetkili, Formel, destinataire masculin,

Detaylı

DIPLÔME NATIONAL DU BREVET

DIPLÔME NATIONAL DU BREVET DIPLÔME NATIONAL DU BREVET ÉPREUVE TURC SÉRIES : TOUTES SESSION 2014 Durée : 1 heure 30 Coefficient : 1 Barème : I - COMPRÉHENSION DU TEXTE II - COMPÉTENCE LINGUISTIQUE III EXPRESSION PERSONNELLE 6 points

Detaylı

DEUXIÈME SECTION DÉCISION

DEUXIÈME SECTION DÉCISION DEUXIÈME SECTION DÉCISION Requête n o 43560/07 Zikrullah TOPÇU et Hayrettin KOҪ contre la Turquie et 32 autres requêtes (voir liste en annexe) La Cour européenne des droits de l homme (deuxième section),

Detaylı

İş E-Posta. E-Posta - Giriş. Son derece resmi, alıcının ismi yerine kullanılabilecek bir ünvanı var ise. Resmi, erkek alıcı, bilinmeyen isim

İş E-Posta. E-Posta - Giriş. Son derece resmi, alıcının ismi yerine kullanılabilecek bir ünvanı var ise. Resmi, erkek alıcı, bilinmeyen isim - Giriş Türkçe Fransızca Sayın Başkan, Monsieur le Président, Son derece resmi, alıcının ismi yerine kullanılabilecek bir ünvanı var ise Sayın yetkili, Resmi, erkek alıcı, bilinmeyen isim Sayın yetkili,

Detaylı

Cher client, Nous vous félicitons pour l achat de ce produit CONFORAMA; Avant d'utiliser le produit, prenez le temps de lire attentivement le mode d emploi suivant. ATTENTION! Cette chaise est prévue pour

Detaylı

ACENTE PORTAL QUICKRES/TROYA ACENTE BAŞVURU KILAVUZU

ACENTE PORTAL QUICKRES/TROYA ACENTE BAŞVURU KILAVUZU ACENTE PORTAL QUICKRES/TROYA ACENTE BAŞVURU KILAVUZU İÇERİK ACENTE PORTAL HAKKINDA GENEL BİLGİ... 3 QUİCKRES/TROYA ACENTESİNİN THY ACENTA PORTALINA BAŞVURU SÜRECİ... 4 BAŞVURU TAKİP NO HATIRLATMA... 19

Detaylı

İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ HİZMETLERİ YÖNETMELİĞİNDE DEĞİŞİKLİK YAPILMASINA DAİR YÖNETMELİK

İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ HİZMETLERİ YÖNETMELİĞİNDE DEĞİŞİKLİK YAPILMASINA DAİR YÖNETMELİK Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığından: İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ HİZMETLERİ YÖNETMELİĞİNDE DEĞİŞİKLİK YAPILMASINA DAİR YÖNETMELİK MADDE 1 29/12/2012 tarihli ve 28512 sayılı Resmî Gazete de yayımlanan

Detaylı

1. Konu. 2. Basitle tirilmi Tedbirler. 2.1. Basitle tirilmi Tedbirlerin Mahiyeti ve S n rlar

1. Konu. 2. Basitle tirilmi Tedbirler. 2.1. Basitle tirilmi Tedbirlerin Mahiyeti ve S n rlar Maliye Bakanl ndan: Mali Suçlar Ara t rma Kurulu Genel Tebli i (S ra No: 5) (Resmi Gazete nin 9 Nisan 2008 tarih ve 26842 say l nüshas nda yay mlanm t r) 1. Konu 9/1/2008 tarihli ve 26751 say l Resmî Gazete

Detaylı