ULUSLARARASI PATENT BAŞVURUSU (PCT) NASIL HAZIRLANIR?

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "ULUSLARARASI PATENT BAŞVURUSU (PCT) NASIL HAZIRLANIR?"

Transkript

1 ULUSLARARASI PATENT BAŞVURUSU (PCT) NASIL HAZIRLANIR?

2 PCT Başvurusu - TPE Kabul Ofisi Uluslararası Patent Başvurusu iki şekilde yapılabilir. Doğrudan WIPO ya başvuru Ulusal Patent Ofisleri (kabul ofisleri) aracılığıyla başvuru Bu sunumda, başvurunun TPE aracılığıyla yapıldığı durumda başvurunun nasıl hazırlanacağı anlatılmaktadır.

3 Başvuru Evrakları Uluslararası Patent Başvurusu için gerekli evraklar TPE Başvuru Formu (TPE-P-104) PCT Başvuru Formu (PCT/RO/101) Ücretler Tarifname takımı (tarifname, istem, özet, resim) Disket(PCT-EASY başvurusu ise)(indirimli)

4 TPE Başvuru Formu (TPE-P-104) Türk Patent Enstitüsü (kabul ofisi) aracılığıyla yapılan PCT başvuruları bu formun ekinde TPE ye teslim edilir.

5 TPE Başvuru Formu (TPE-P-104) PCT başvurunuzu bu formun ekinde TPE ye veriniz. TPE tarafından verilecek barkod için Ayrılmış alandır. Boş bırakınız. Başvuru normal PCT başvurusu (disketsiz) ise bu kısmı doldurunuz Ücretler başvurudan sonraki 1 ay içinde de ödenebilir. Başvuru esnasında tarifname takımı Türkçe olarak verilebilir. Ancak, 1 ay içinde yabancı dilde tarifname takımı TPE ye gönderilmelidir.

6 TPE Başvuru Formu (TPE-P-104) Başvuru PCT-SAFE başvurusu (disketli) ise bu kısmı doldurunuz Ücretler başvurudan sonraki 1 ay içinde de ödenebilir. Başvuru esnasında tarifname takımı Türkçe olarak verilebilir. Ancak, 1 ay içinde yabancı dilde tarifname takımı TPE ye gönderilmelidir. WIPO web sitesinden indirilecek yazılım ile hazırlayınız.

7 TPE Başvuru Formu (TPE-P-104) İmza atınız. Ad Soyad ve tarihi yazınız. Başvuru patent vekili ile yapılıyorsa, bu kısım vekil tarafından imzalanır. Başvuru vekilsiz ise, tüm başvuru sahipleri tarafından İmzalanır. Başvuru sahibi tüzel kişi ise, şirket kaşesi ve yetkili birinin imzası yeterlidir. Başvuru sahibi tüzel kişi olduğu halde, şirket kaşesi vurulmuyor ve sadece yetkili birinin imzası atılıyorsa, imza sahibi kişi adına düzenlenmiş imza sirküleri de verilmelidir.

8 PCT Başvuru Formu (PCT/RO/101) TPE (Kabul Ofisi) tarafından doldurulacaktır. Boş bırakınız.

9 PCT Başvuru Formu (PCT/RO/101) Başvurunuza kendi takibinizi kolaylaştırmak, diğer başvurularınızdan ayırmak için bir referans vermek istiyorsanız doldurunuz (zorunlu değil) Buluş başlığını giriniz.

10 PCT Başvuru Formu (PCT/RO/101) Başvuru sahibi uyruğunu giriniz Türk ise TR yazınız. Başvuru sahibi aynı zamanda buluş sahibi ise işaretleyiniz. Başvuru sahibinin ad-soyad/unvan, adres bilgilerini giriniz. Başvuru sahibi ikametini giriniz Türkiye ise TR yazınız. Başvuru sahibi tüzel kişi ise bu kutuyu işaretleyiniz. (ABD tüzel kişiyi başvuru sahibi olarak kabul etmemektedir)

11 PCT Başvuru Formu (PCT/RO/101) Başvuru sahibi (varsa diğer) ve buluş sahibi bilgileri için bu kutuyu işaretleyerek devam eden sayfadaki kısımlara bilgileri giriniz. Sadece başvuru sahibi ise bu kutuyu işaretleyiniz. Hem başvuru hem de buluş sahibi ise bu kutuyu işaretleyiniz. Sadece buluş sahibi ise bu kutuyu işaretleyiniz. Başvuru ve buluş sahibinin ad-soyad/unvan, adres bilgilerini giriniz. Başvuru/Buluş sahibi uyruğunu ve ikametini giriniz Türkiye ise TR yazınız. Başvuru sahibi tüzel kişi ise bu kutuyu işaretleyiniz. (ABD tüzel kişiyi başvuru sahibi olarak kabul etmemektedir)

12 PCT Başvuru Formu (PCT/RO/101) Patent vekili varsa bu kutuyu işaretleyerek ilgili yerlere bilgileri giriniz Vekilin ad-soyad/unvan, adres bilgilerini giriniz.

13 PCT Başvuru Formu (PCT/RO/101) Sayfa numarasını yazınız. Seçilen ülkeler arasında Almanya, Japonya, Kore ve Rusya ülkeleri varsa, ilgili kutucuklar işaretleyiniz.

14 PCT Başvuru Formu (PCT/RO/101) Daha önce (12 ay içinde) başka bir ülkede ya da patent sisteminde bir patent başvurunuz varsa bu kısmı (rüçhan bilgileri) doldurunuz. Rüçhan, uluslararası patent ise ilgili ofisi gösteren kısaltmayı (WO gibi) giriniz. Rüçhan, bölgesel patent ise ilgili ofisi gösteren kısaltmayı (EP gibi) giriniz. Rüçhan, ulusal patent ise ilgili ofisi gösteren kısaltmayı (TR gibi) giriniz. Rüçhanın Patent Numarasını giriniz. Rüçhanın başvuru tarihini giriniz. Yukarıdaki rüçhanlardan Türkiye rüçhanı olan başvuru/başvuruların kutusunu işaretleyiniz.

15 PCT Başvuru Formu (PCT/RO/101) Bu kısma EP yazınız Daha önce bu konu ile ilgili Uluslararası Araştırma Otoritesi tarafından düzenlenmiş ya da istenmiş bir araştırma raporu varsa, bu raporun bilgilerini giriniz.

16 PCT Başvuru Formu (PCT/RO/101) Buluş sahibi/sahipleri, Box No. III kısmında belirtildiyse burayı boş bırakınız ve aşağıda gelen bununla ilgili sayfayı da doldurmayınız. Uluslararası patent başvurusu yapma hakkının kimin verdiği yetkiyle yapıldığının belirtildiği kısımdır. Rüçhan olarak gösterilen başvuru ile bu başvurunun sahipleri farklı ise doldurunuz. Sadece seçilmiş ülkelerin içinde ABD olması halinde doldurunuz.

17 PCT Başvuru Formu (PCT/RO/101) Sayfa numarasını yazınız. in relation to this international application, XXXXX is entitled to apply for and be granted a patent by virtue of the following: Box No VIII deki (ii) kutusu işaretlenirse, ekteki bu formu Yandaki örneğe benzer şekilde doldurunuz YYYYYYYY... Mah.... Sok. No:...,.../... Are the inventors of the subject matter for which protection is sought by way of this international application.

18 PCT Başvuru Formu (PCT/RO/101) Sayfa numarasını yazınız. YYYYYYYY Turkey Buluş sahibi imza ve tarihi yer almalıdır.... Mah.... Sok. No:...,.../... Turkey Box No VIII deki (iv) kutusu işaretlenirse, ekteki bu formu Yandaki örneğe benzer şekilde doldurunuz

19 Toplam form sayfasını yazınız. (bu sayfa formun son sayfası olduğundan, buraya bu sayfanın numarasını yazınız) PCT Başvuru Formu (PCT/RO/101) Başvuru ile birlikte ücretler yatırıldı ise bu kutuyu işaretleyerek ücret sayfasının sayfa sayısını belirtiniz Toplam Tarifname İstem Özet Resim sayfa sayılarını yazınız. Rüçhan talebi varsa bu kutuyu işaretleyerek rüçhan sayısını belirtiniz

20 PCT Başvuru Formu (PCT/RO/101) Uluslararası yayında özetle beraber yayınlanmasını istediğiniz resmin (resim varsa) numarasını belirtiniz. Tarifname takımı hangi dilde (English, German, French) veriliyor ise belirtiniz. Tarih ve imza atınız. (Başvuru sahibi veya varsa patent vekili) TPE (Kabul Ofisi) tarafından doldurulacaktır. Boş bırakınız.

21 Ücretler Ücretler başvurudan sonraki 1 ay içinde de ödenebilir. Ücretler İsviçre Frankı (CHF) üzerinden TPE nin ilgili hesabına (buraya link verilecek) yatırılır.

22 Ücretler PCT başvuru ücretleri WIPO ya iletim ücreti 100 CHF Uluslararası başvuru ücreti Başvuru sahibi tüzel kişi ise 1330 CHF Başvuru sahibi gerçek kişi ise 133 CHF EPO araştırma ücreti 2726 CHF Rüçhan ücreti (her rüçhan için) 30 CHF Sayfa başı ücreti (tarifname takımının 30 sayfadan sonraki her sayfası için) 15 CHF PCT-EASY indirimi Başvuru, kağıt üzerinde ve PCT-EASY kullanılarak hazırlanmış elektronik formda; dilekçe ve özet, XML formatında sunulmuş ise 100 CHF Başvuru, PCT-EASY kullanılarak hazırlanmış elektronik formda ancak dilekçe XML formatında değil ise 100 CHF Başvuru, PCT-EASY kullanılarak hazırlanmış elektronik formda ve dilekçe XML formatında ise 200 CHF Başvuru, PCT-EASY kullanılarak hazırlanmış elektronik formda ve dilekçe, tarifname, istemler ve özet XML formatında ise 300 CHF çıkarılır.

23 Ücretler Siyah çerçeveli bu kısmı boş bırakınız. Varsa başvuru referansını yazınız. Başvuru sahibi ismini yazınız. CHF 100 yazınız. (İletim ücreti) CHF 2726 yazınız. (Araştırma ücreti) Başvuru sahibi tüzel kişi ise CHF 1330 yazınız. Başvuru sahibi gerçek kişi ise CHF 133 yazınız. (Başvuru ücreti) PCT/RO/101 formunun Box No IX (a) kısmındaki toplam sayfa sayısı 30 dan fazla ise, fazla olan kısmı burada belirtiniz. CHF 15 yazınız. Çıkan değeri buraya yazınız. Ek tablolar ve... varsa burada belirtiniz. i1, i2 ve i3 deki toplamı buraya yazınız. Türk rüçhanı varsa CHF 30 yazınız. (Rüçhan ücreti)????? T, S, I ve P deki toplamı buraya yazınız.

24 Ücretler Bu kısmı işaretleyiniz. Bu kısmı boş bırakınız.

25 Tarifname Takımı İngilizce, Fransızca veya Almanca dillerinden birinde hazırlanmalıdır. Tarifname takımı ilk başvuru esnasında Türkçe olarak verilebilir. Ancak, 1 ay içinde yabancı dilde tarifname takımı TPE ye gönderilmelidir.

26 Tarifname Takımı Tarifname takımı (tarifname, istemler, özet ve resimler) Patent Başvurusu Nasıl Hazırlanır dökümanındaki bu kısımlarla ilgili esaslar göz önüne alınarak hazırlanmalıdır. İstem ve resimlere imza ve tarih atılmamalıdır.

27 Disket PCT başvurusu PCT-EASY başvurusu olarak yapılmak isteniyorsa (100 CHF indirimli), başvuru ile birlikte WIPO web sitesinden indirilecek bir yazılım ile hazırlanan bir disket de verilir.

28 TEŞEKKÜRLER

ULUSLARARASI PATENT (PCT ULUSAL AŞAMAYA GİRİŞ - 1. KISIM) BAŞVURUSU NASIL HAZIRLANIR?

ULUSLARARASI PATENT (PCT ULUSAL AŞAMAYA GİRİŞ - 1. KISIM) BAŞVURUSU NASIL HAZIRLANIR? ULUSLARARASI PATENT (PCT ULUSAL AŞAMAYA GİRİŞ - 1. KISIM) BAŞVURUSU NASIL HAZIRLANIR? Ocak 2012 Bu dokümanda, bir uluslararası patent (PCT) başvurusunun uluslararası araştırma raporu düzenlendikten sonra

Detaylı

AVRUPA PATENTİ - FASİKÜL (ULUSAL AŞAMAYA GİRİŞ) BAŞVURUSU NASIL HAZIRLANIR?

AVRUPA PATENTİ - FASİKÜL (ULUSAL AŞAMAYA GİRİŞ) BAŞVURUSU NASIL HAZIRLANIR? AVRUPA PATENTİ - FASİKÜL (ULUSAL AŞAMAYA GİRİŞ) BAŞVURUSU NASIL HAZIRLANIR? Ocak 2012 Bir Avrupa Patenti başvurusu ya da belgesinin ülkemizde koruma sağlayabilmesi için, ulusal aşamaya giriş yapması (TPE

Detaylı

Uluslararası Patent Başvuruları (PCT) ve Avrupa Patent Sistemi

Uluslararası Patent Başvuruları (PCT) ve Avrupa Patent Sistemi Uluslararası Patent Başvuruları (PCT) ve Avrupa Patent Sistemi PATENT ULUSAL YASA 551 SAYILI KHK ULUSLARARASI ANLAŞMALAR PCT EPC PATENT İŞBİRLİĞİ ANLAŞMASI (PCT) Buluşların birden çok ülkede korunması

Detaylı

PATENT MALİYETLERİ ve TEŞVİK SİSTEMLERİ

PATENT MALİYETLERİ ve TEŞVİK SİSTEMLERİ PATENT MALİYETLERİ ve TEŞVİK SİSTEMLERİ 09 Kasım 2008 TPE - Ankara Mehmet Nurşad SÖZER Patent Uzmanı mehmet.sozer@tpe.gov.tr PATENT MALİYETLERİ Patent Maliyetleri Ulusal Patentler Faydalı Model İncelemesiz

Detaylı

HACETTEPE TEKNOLOJİ TRANSFER MERKEZİ (HT-TTM) PATENT OFİSİ BULUŞ BİLDİRİM FORMU/

HACETTEPE TEKNOLOJİ TRANSFER MERKEZİ (HT-TTM) PATENT OFİSİ BULUŞ BİLDİRİM FORMU/ HACETTEPE TEKNOLOJİ TRANSFER MERKEZİ (HT-TTM) PATENT OFİSİ BULUŞ BİLDİRİM FORMU/ Tebellüğ Tarihi : Buluşun Niteliği : [] Hizmet Buluşu [] Serbest Buluş Yetkili İmzası : *Bu kısım HT-TTM yetkilisi tarafından

Detaylı

Marka İşlem Ücretleri

Marka İşlem Ücretleri TÜRK PATENT MARKA PATENT FAYDALI MODEL TASARIM TESCİL RESMİ ÜCRETLER Marka İşlem Ücretleri Hesap Kodları Hizmet Adları Fiziki Evrak ile Yapılan Taleplere İlişkin Ücretler Online Yapılan Taleplere İlişkin

Detaylı

T101 ENDÜSTRİYEL TASARIM TESCİLİ BAŞVURU FORMU

T101 ENDÜSTRİYEL TASARIM TESCİLİ BAŞVURU FORMU Referans No: Toplam Sayfa Sayısı (Başvuru Sahibi Tarafından Doldurulacak) Toplam Sayfa Sayısı (Enstitü Tarafından Doldurulacak) Bu Alanı Boş Bırakınız I.BAŞVURU SAHİBİ Özel kişi: Tüzel kişi: TPE Sahip

Detaylı

Isparta, 18 Aralık 2012

Isparta, 18 Aralık 2012 Patent/Faydalı Model Başvuru Sonrası İşlemler Farkındalılık Semineri Isparta, 18 Aralık 2012 A. Bülent DALOĞLU TPE, Patent Uzmanı bdaloglu@turkpatent.gov.tr PATENT PROSEDÜRÜ BULUŞ Patent Başvurusu Şekli

Detaylı

PATENT TESCİL BAŞVURU FORMU

PATENT TESCİL BAŞVURU FORMU PATENT TESCİL BAŞVURU FORMU 1- Başvuru Sahibine Ait Bilgiler: Firma / Kişi Adı Adresi Uyruk Telefon *Gerçek Kişi İse TC Kimlik No Vergi Dairesi Posta Kodu Faks E-mail Vergi No 2- Buluş Sahibi / Sahiplerine

Detaylı

MSİ 2050 FİKRİ VE SINAÎ MÜLKİYET HAKLARI PATENT BAŞVURU SİSTEMLERİ

MSİ 2050 FİKRİ VE SINAÎ MÜLKİYET HAKLARI PATENT BAŞVURU SİSTEMLERİ MSİ 2050 FİKRİ VE SINAÎ MÜLKİYET HAKLARI PATENT BAŞVURU SİSTEMLERİ Dr. Deniz ŞENYAY ÖNCEL deniz.oncel@deu.edu.tr PATENT BAŞVURU SİSTEMLERİ ULUSAL BAŞVURU /TR VEYA BİR BAŞKA ÜLKE ULUSLARARASI BAŞVURU (PCT

Detaylı

FİKRİ HAKLAR ESD873 4. PATENT BAŞVURU SÜRECİ. Yrd.Doç.Dr. Levent DURDU Kocaeli Üniversitesi B.Ö.T.E. Bölümü

FİKRİ HAKLAR ESD873 4. PATENT BAŞVURU SÜRECİ. Yrd.Doç.Dr. Levent DURDU Kocaeli Üniversitesi B.Ö.T.E. Bölümü FİKRİ HAKLAR ESD873 4. PATENT BAŞVURU SÜRECİ Yrd.Doç.Dr. Levent DURDU Kocaeli Üniversitesi B.Ö.T.E. Bölümü 2012 2013 Bahar Kocaeli Üniversitesi, tüm hakları saklıdır. PATENT BAŞVURU SÜRECİ ESD873 FİKRİ

Detaylı

Teknoloji Transfer Destekleri ve Fikri Mülkiyet Hakları Semineri

Teknoloji Transfer Destekleri ve Fikri Mülkiyet Hakları Semineri Teknoloji Transfer Destekleri ve Fikri Mülkiyet Hakları Semineri Patent Sistemine Giriş Mehmet Nurşad SÖZER Patent Uzmanı, Türk Patent Enstitüsü 17 Ekim 2011, Gazi Teknopark, Ankara İçerik Patent ile İlgili

Detaylı

Patent Alma REHBERİ PATENT ALMA REHBERİ. Hazırlayan: Ahiler Kalkınma Ajansı. Ahiler Kalkınma Ajansı Sayfa 1

Patent Alma REHBERİ PATENT ALMA REHBERİ. Hazırlayan: Ahiler Kalkınma Ajansı. Ahiler Kalkınma Ajansı Sayfa 1 PATENT ALMA REHBERİ Hazırlayan: Ahiler Kalkınma Ajansı Ahiler Kalkınma Ajansı Sayfa 1 Başvurulacak Merci: Türk Patent Enstitüsü Raporun Verildiği Kurum: Türk Patent Enstitüsü İşlem Masrafı: Değişken, ayrıntılar

Detaylı

I. ULUSAL ÜNİVERSİTELER PATENT YARIŞMASI

I. ULUSAL ÜNİVERSİTELER PATENT YARIŞMASI TÜRK PATENT VE MARKA KURUMU I. ULUSAL ÜNİVERSİTELER PATENT YARIŞMASI 30.11.2017 Antalya Bilim Üniversitesi Şehir Yerleşkesi SUNUM İÇERİĞİ Yarışmaya Nereden Başvurulur? Kimler Katılım Sağlayabilir? Yarışma

Detaylı

PATENT TESCİL BAŞVURU FORMU

PATENT TESCİL BAŞVURU FORMU PATENT TESCİL BAŞVURU FORMU 1- Başvuru Sahibine Ait Bilgiler: Firma / Kişi Adı Adresi Uyruk Telefon *Gerçek Kişi İse TC Kimlik No Vergi Dairesi Posta Kodu Faks E-mail Vergi No 2- Buluşu Yapan / Yapanlara

Detaylı

Trakya Kalkınma Ajansı. www.trakyaka.org.tr. Patent Alma İşlem Basamakları

Trakya Kalkınma Ajansı. www.trakyaka.org.tr. Patent Alma İşlem Basamakları Trakya Kalkınma Ajansı www.trakyaka.org.tr Patent Alma İşlem Basamakları Ek 4 PATENT/FAYDALI MODEL BELGESİ ALMA İŞLEM BASAMAKLARI Başvurulacak Merci Raporun Verildiği Kurum İşlem Masrafı : Türk Patent

Detaylı

TÜRK PATENT ENSTİTÜSÜ. Çevrimiçi Başvuru İşlem Kılavuzu

TÜRK PATENT ENSTİTÜSÜ. Çevrimiçi Başvuru İşlem Kılavuzu TÜRK PATENT ENSTİTÜSÜ Çevrimiçi Başvuru İşlem Kılavuzu 1 İÇİNDEKİLER MARKA BAŞVURU İŞLEM SÜRECİ... 6 1 ) SİSTEME GİRİŞ... 6 E-imza ile;... 6 Mobil imza ile;... 7 2 ) BAŞVURU SÜRECİ... 9 2.1 ) Başvuru İşlemleri...

Detaylı

PATENT BAŞVURUSU. Hazırlayan: Uzm. Emine GÖKÇE POLAT Fizik Mühendisliği Bölümü

PATENT BAŞVURUSU. Hazırlayan: Uzm. Emine GÖKÇE POLAT Fizik Mühendisliği Bölümü PATENT BAŞVURUSU Hazırlayan: Uzm. Emine GÖKÇE POLAT Fizik Mühendisliği Bölümü Neler anlatacağız? Tanımı Kapsamı Başvuru Öncesi İşlemler Patent Başvuru Süreci Patent Teşvikleri TANIM Patent; Bir sınai veya

Detaylı

PATENT DESTEKLERİ. 24 Aralık Kerem ÇEVİK

PATENT DESTEKLERİ. 24 Aralık Kerem ÇEVİK PATENT DESTEKLERİ 24 Aralık 2015 Kerem ÇEVİK İncelemeli Patent Maliyetleri 2 Kerem Çevik 2. Yıl 190 TL 3. Yıl 200 TL 4. Yıl 245 TL 20. Yıl 1755 TL TPE Patent Başvuru Araştırma Raporu Yayın İnceleme Raporu

Detaylı

TÜRK PATENT ENSTİTÜSÜ PATENT DAİRESİ BAŞKANLIĞI HİZMET STANDARTLARI TABLOSU BAŞVURUDA İSTENİLEN BELGELER

TÜRK PATENT ENSTİTÜSÜ PATENT DAİRESİ BAŞKANLIĞI HİZMET STANDARTLARI TABLOSU BAŞVURUDA İSTENİLEN BELGELER TÜRK PATENT ENSTİTÜSÜ PATENT DAİRESİ BAŞKANLIĞI HİZMET STANDARTLARI TABLOSU SIRA ADI 1 Patent Başvurusunun Şekli Olarak İncelenmesi 1- Başvuru formu (P-01) veya sisteme giriş 2- Tarifname, 3- İstem(ler),

Detaylı

FAYDALI MODEL BAŞVURUSU NASIL HAZIRLANIR?

FAYDALI MODEL BAŞVURUSU NASIL HAZIRLANIR? FAYDALI MODEL BAŞVURUSU NASIL HAZIRLANIR? Ocak 2012 1 BAŞVURU HAZIRLAMA TPE nezdinde yapacağınız faydalı model başvurusunda aşağıdaki unsurlar bulunmalıdır: - Başvuru formu (TPE-P-102) - Başvuru ücreti

Detaylı

FAYDALI MODEL TESCİL BAŞVURU FORMU

FAYDALI MODEL TESCİL BAŞVURU FORMU FAYDALI MODEL TESCİL BAŞVURU FORMU 1- Başvuru Sahibine Ait Bilgiler: Firma / Kişi Adı Adresi Uyruk Telefon *Gerçek Kişi İse TC Kimlik No Vergi Dairesi Posta Kodu Faks E-mail Vergi No 2- Buluş Sahibi /

Detaylı

Buluş ve Tasarım Tescil Prosedürü

Buluş ve Tasarım Tescil Prosedürü Buluş ve Tasarım Tescil Prosedürü Teknoloji Transfer Ofisi 2018 Yazan(lar) : Tarih : İlker KÖSE TTO Direktörü Safiye SOYUPAK Patent Uzmanı Onaylayan(lar) : Tarih : Prof. Dr. Ömer Ceran Genel Sekreter V.

Detaylı

BULUŞ BİLDİRİM FORMU / YÖNTEM

BULUŞ BİLDİRİM FORMU / YÖNTEM Sayfa 1/ 8 / YÖNTEM Bu kılavuza uygun olarak yapacağınız çalışma, Buluşunuzun tarafımızdan en iyi şekilde tanımlanabilmesi ve İleride hukuk önünde istenen korumanın elde edebilmesi için temel teşkil edecektir.

Detaylı

Buluş Tescil Prosedürü

Buluş Tescil Prosedürü Buluş Tescil Prosedürü Teknoloji Transfer Ofisi 2016 Yazan(lar) : Tarih : İlker KÖSE TTO Direktörü Zeynep Elif CANSAP Patent Uzmanı Onaylayan(lar) : Tarih : Prof. Dr. Ömer Ceran Genel Sekreter V. Prof.

Detaylı

BULUŞ BİLDİRİM FORMU /SİSTEM

BULUŞ BİLDİRİM FORMU /SİSTEM Sayfa 1/ 7 /SİSTEM Bu forma uygun olarak yapacağınız çalışma, Buluşunuzun tarafımızdan en iyi şekilde tanımlanabilmesi ve İleride hukuk önünde istenen korumanın elde edebilmesi için temel teşkil edecektir.

Detaylı

Kayıtlı Elektronik Posta Bireysel Kullanıcı Kılavuzu

Kayıtlı Elektronik Posta Bireysel Kullanıcı Kılavuzu Kayıtlı Elektronik Posta Bireysel Kullanıcı İÇİNDEKİLER... 1 KAYITI ELEKTRONİK POSTA BİREYSEL KULLANICI KILAVUZU... 4 Başvuru Süreçleri;... 5 1. Hesap Açma Başvurusu... 6 2. Kimlik Bilgileri... 6 3. Adres

Detaylı

TÜRK PATENT ENSTİTÜSÜ PATENT DAİRESİ BAŞKANLIĞI HİZMET STANDARTLARI TABLOSU BAŞVURUDA İSTENİLEN BELGELER

TÜRK PATENT ENSTİTÜSÜ PATENT DAİRESİ BAŞKANLIĞI HİZMET STANDARTLARI TABLOSU BAŞVURUDA İSTENİLEN BELGELER TÜRK PATENT ENSTİTÜSÜ PATENT DAİRESİ BAŞKANLIĞI HİZMET STANDARTLARI TABLOSU SIRA ADI 1 Patent Başvurusunun Şekli Olarak İncelenmesi 1- Başvuru formu (P-01), 2- Tarifname, 3- İstem(ler), 4- Özet, 5- Resim(ler)

Detaylı

ürünümü tüm dünyada koruyabilir miyim?

ürünümü tüm dünyada koruyabilir miyim? Hayır. Türkiye de patent başvurusu yapmakla ürünümü tüm dünyada koruyabilir miyim? Sadece, 1 Kasım 2000 tarihinden itibaren Türkiye nin de dahil olduğu 38 Avrupa ülkesi tarafından kabul edilen ve ayrıca

Detaylı

TÜBİTAK PATENT DESTEK PROGRAMI UYGULAMA ESASLARI

TÜBİTAK PATENT DESTEK PROGRAMI UYGULAMA ESASLARI TÜBİTAK PATENT DESTEK PROGRAMI UYGULAMA ESASLARI BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç MADDE 1 - (1) Bu Uygulama Esaslarının amacı; ülkemiz kaynaklı ulusal ve uluslararası patent başvuru

Detaylı

TÜBİTAK PATENT DESTEK PROGRAMI UYGULAMA ESASLARI. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar

TÜBİTAK PATENT DESTEK PROGRAMI UYGULAMA ESASLARI. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar TÜBİTAK PATENT DESTEK PROGRAMI UYGULAMA ESASLARI BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç MADDE 1 - (1) Bu Uygulama Esaslarının amacı; ülkemiz kaynaklı ulusal ve uluslararası patent başvuru

Detaylı

FİKRİ HAKLAR. ESD873 6. ENDÜSTRİYEL TASARIMLAR BAŞVURU SÜRECİ Yrd.Doç.Dr. Levent DURDU Kocaeli Üniversitesi B.Ö.T.E. Bölümü

FİKRİ HAKLAR. ESD873 6. ENDÜSTRİYEL TASARIMLAR BAŞVURU SÜRECİ Yrd.Doç.Dr. Levent DURDU Kocaeli Üniversitesi B.Ö.T.E. Bölümü FİKRİ HAKLAR ESD873 6. ENDÜSTRİYEL TASARIMLAR BAŞVURU SÜRECİ Yrd.Doç.Dr. Levent DURDU Kocaeli Üniversitesi B.Ö.T.E. Bölümü 2012 2013 Bahar Kocaeli Üniversitesi, tüm hakları saklıdır. ENDÜSTRİYEL TASARIMLAR

Detaylı

PATENT NEDİR? ve PATENT BAŞVURUSU NASIL YAPILIR? Dr. Öğr. Ü. Çağdaş ALLAHVERDİ Toros Üniversitesi Mühendislik Fakültesi 45 Evler Konferans Salonu

PATENT NEDİR? ve PATENT BAŞVURUSU NASIL YAPILIR? Dr. Öğr. Ü. Çağdaş ALLAHVERDİ Toros Üniversitesi Mühendislik Fakültesi 45 Evler Konferans Salonu PATENT NEDİR? ve PATENT BAŞVURUSU NASIL YAPILIR? Dr. Öğr. Ü. Çağdaş ALLAHVERDİ Toros Üniversitesi Mühendislik Fakültesi 45 Evler Konferans Salonu PATENT NEDİR? PATENT NEDİR? Yapılan buluşlara Ülkemizde

Detaylı

ENDÜSTRİYEL TASARIM TESCİLİ. Tasarım tescili ürünlerin görünüm özelliklerini koruma altına alan bir sistemdir.

ENDÜSTRİYEL TASARIM TESCİLİ. Tasarım tescili ürünlerin görünüm özelliklerini koruma altına alan bir sistemdir. ENDÜSTRİYEL TASARIM TESCİLİ Tasarım tescili ürünlerin görünüm özelliklerini koruma altına alan bir sistemdir. ENDÜSTRİYEL TASARIM KORUMASI Bu sistem ile; üretim yöntemi, ürünlerin kullanım amacı, fonksiyonel

Detaylı

FİKRİ MÜLKİYET HAKLARI, ÜNİVERSİTELERDEKİ YÖNETİMİ

FİKRİ MÜLKİYET HAKLARI, ÜNİVERSİTELERDEKİ YÖNETİMİ FİKRİ MÜLKİYET HAKLARI, ÜNİVERSİTELERDEKİ YÖNETİMİ Uğur G. YALÇINER Türk Patent Enstitüsü Kurucu Başkanı YALÇINER PATENT ve DANIŞMANLIK Ltd. Şti. Gn. Md. 2 3 Haziran 2011 - İZMİR İÇERİK 1) Buluş Sahipliği,

Detaylı

Tescil başvurularının mersis.gumrukticaret.gov.tr adresi üzerinden yapılması gerekmektedir. LİMİTED ŞİRKET ŞUBE AÇMA

Tescil başvurularının mersis.gumrukticaret.gov.tr adresi üzerinden yapılması gerekmektedir. LİMİTED ŞİRKET ŞUBE AÇMA FİRMA YETKİLİSİ FİRMA TELEFONU MERSİS TALEP NO Tescil başvurularının mersis.gumrukticaret.gov.tr adresi üzerinden yapılması gerekmektedir. Tescil işlemleri bilgileri 6102 sayılı Türk Ticaret Kanun u uyarınca

Detaylı

MFIAP Unvanı. 2015 Başvuru Kılavuzu. Hazırlayan: Prof. Dr. Hüseyin Sarı Güncelleyen: Yusuf Biton

MFIAP Unvanı. 2015 Başvuru Kılavuzu. Hazırlayan: Prof. Dr. Hüseyin Sarı Güncelleyen: Yusuf Biton MFIAP Unvanı 2015 Başvuru Kılavuzu Hazırlayan: Prof. Dr. Hüseyin Sarı Güncelleyen: Yusuf Biton TFSF FIAP Türkiye Temsilcisi yusuf.biton.tfsf@gmail.com Son güncelleme: 16 Eylül 2015 MFIAP Başvurusu Bu sunum,

Detaylı

Yönetimi. Patent Destek Sistemleri. Türkiye de. KOBİ lerde Etkin Fikri Mülkiyet Varlıkları. Eğiticilerin Eğitimi Programı

Yönetimi. Patent Destek Sistemleri. Türkiye de. KOBİ lerde Etkin Fikri Mülkiyet Varlıkları. Eğiticilerin Eğitimi Programı KOBİ lerde Etkin Fikri Mülkiyet Varlıkları Yönetimi Eğiticilerin Eğitimi Programı Türkiye de Patent Destek Sistemleri Mehmet Nurşad SÖZER, Patent Uzmanı, Türk Patent Enstitüsü 13 Kasım 2014, İzmir İçerik

Detaylı

PGlobal KISA ARAŞTIRMA KAĞITLARI DĐZĐSĐ. Türkiye ve Dünyada Pantent KAK Mustafa Oğuzkan. 20 Aralık 2006

PGlobal KISA ARAŞTIRMA KAĞITLARI DĐZĐSĐ. Türkiye ve Dünyada Pantent KAK Mustafa Oğuzkan. 20 Aralık 2006 PGlobal KISA ARAŞTIRMA KAĞITLARI DĐZĐSĐ KAK061201 Türkiye ve Dünyada Pantent Mustafa Oğuzkan 20 Aralık 2006 Özet Bu çalışmada Türkiye nin patent başvuruları ve kabulleri açısından diğer ülkelerle karşılaştırılmaktadır.

Detaylı

FIAP Life Card. Başvuru Kılavuzu. Hazırlayan: Prof. Dr. Hüseyin Sarı Güncelleyen: Yusuf Biton. TFSF FIAP Türkiye Temsilcisi yusuf.biton.tfsf@gmail.

FIAP Life Card. Başvuru Kılavuzu. Hazırlayan: Prof. Dr. Hüseyin Sarı Güncelleyen: Yusuf Biton. TFSF FIAP Türkiye Temsilcisi yusuf.biton.tfsf@gmail. FIAP Life Card Başvuru Kılavuzu Hazırlayan: Prof. Dr. Hüseyin Sarı Güncelleyen: Yusuf Biton TFSF FIAP Türkiye Temsilcisi yusuf.biton.tfsf@gmail.com Son güncelleme: 30 Ağustos 2015 1 FIAP Fotoğrafçı Kartı

Detaylı

YÜKSEKLİSANS TEZ SAVUNMA İSTEK FORMU T.C. MARMARA ÜNİVERSİTESİ SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ MÜDÜRLÜĞÜ NE

YÜKSEKLİSANS TEZ SAVUNMA İSTEK FORMU T.C. MARMARA ÜNİVERSİTESİ SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ MÜDÜRLÜĞÜ NE YÜKSEKLİSANS TEZ SAVUNMA İSTEK FORMU T.C. MÜDÜRLÜĞÜ NE... /... / 20 Enstitünüzün... AnabilimDalı,... Bilim Dalı Yükseklisans programında hazırlamış olduğum tezimi(cd olarak)... /... / 20... tarihinde teslim

Detaylı

Türkiye, Osmanlı Devleti döneminde Patent Kanunu nu kabul eden ilk 8 ülke arasında yer almıştır.

Türkiye, Osmanlı Devleti döneminde Patent Kanunu nu kabul eden ilk 8 ülke arasında yer almıştır. TÜRKİYE DE PATENT SİSTEMİ M. Kaan DERİCİOĞLU 14.02.2012 Patent Kanunu ve Türkiye Amacı, kişileri buluş yapmaya özendirmek ve teknik gelişmeyi sağlamak olan patent, yeni buluşlara verilen ve buluşu belirli

Detaylı

Av. Deniz KAYATEKİN. Patentin Hükümsüzlüğü

Av. Deniz KAYATEKİN. Patentin Hükümsüzlüğü Av. Deniz KAYATEKİN Patentin Hükümsüzlüğü İÇİNDEKİLER ÖNSÖZ...VII İÇİNDEKİLER... IX GİRİŞ...1 I. Fikri Mülkiyet Hukukuna Genel Bakış...3 A. Fikri ve Sınai Mülkiyet Hukuku...3 B. Fikri Mülkiyet Hukukunun

Detaylı

PATENT BİLGİLENDİRME TOPLANTISI ve «4 DE 4 PATENT DESTEK PROGRAMI» TANITIMI

PATENT BİLGİLENDİRME TOPLANTISI ve «4 DE 4 PATENT DESTEK PROGRAMI» TANITIMI PATENT BİLGİLENDİRME TOPLANTISI ve «4 DE 4 PATENT DESTEK PROGRAMI» TANITIMI 29.08.2014, YER: 1.KAT TOPLANTI SALONU Ahmet Uğur GÜR, MSc. Müdür Patent Vekili Fikri ve Sınai Haklar Yönetimi Birimi Teknoloji

Detaylı

---------------------------------------------------------------------

--------------------------------------------------------------------- --------------------------------------------------------------------- PATENT NEDİR? BULUŞLARIN PATENT İLE KORUNMASININ AMAÇLARI PATENT TESCİLİ İÇİN GEREKLİ KRİTERLER İNCELEMELİ/İNCELEMESİZ PATENT PATENT

Detaylı

C. Başvurucunun Anayasa Mahkemesi önünde devam eden başka bir başvurusu varsa numarası:

C. Başvurucunun Anayasa Mahkemesi önünde devam eden başka bir başvurusu varsa numarası: Form doldurulurken dikkat edilmesi gereken hususlar ve bireysel başvuru hakkında ayrıntılı bilgi için tıklayınız. Anayasa Mahkemesi İçtüzüğünün 59 uncu maddesine göre hazırlanmıştır. TÜRKİYE CUMHURİYETİ

Detaylı

SINA-İ MÜLKİYET HAKLARINDAN PATENT VE ULUSAL TESCİL SİSTEMİ 25 HAZİRAN 2014 - ADANA

SINA-İ MÜLKİYET HAKLARINDAN PATENT VE ULUSAL TESCİL SİSTEMİ 25 HAZİRAN 2014 - ADANA SINA-İ MÜLKİYET HAKLARINDAN PATENT VE ULUSAL TESCİL SİSTEMİ 25 HAZİRAN 2014 - ADANA Patent nedir? Patent, tekniğin bilinen durumunu aşan, yeni ve sanayiye uygulanabilen buluşlara verilen belgedir. Buluş

Detaylı

6306 Sayılı Afet Riski Altındaki Alanların Dönüştürülmesi Hakkındaki Kanun Kapsamında Riskli Olarak Tespit Edilen Yapılarda Uygulama Yönetmeliğinin

6306 Sayılı Afet Riski Altındaki Alanların Dönüştürülmesi Hakkındaki Kanun Kapsamında Riskli Olarak Tespit Edilen Yapılarda Uygulama Yönetmeliğinin 6306 Sayılı Afet Riski Altındaki Alanların Dönüştürülmesi Hakkındaki Kanun Kapsamında Riskli Olarak Tespit Edilen Yapılarda Uygulama Yönetmeliğinin 16. Maddesi Uyarınca MALİK ve KİRACILAR Kira Yardımı

Detaylı

Kayıtlı Elektronik Posta Kurumsal Kullanıcı Kılavuzu

Kayıtlı Elektronik Posta Kurumsal Kullanıcı Kılavuzu Kayıtlı Elektronik Posta Kurumsal Kullanıcı İÇİNDEKİLER... 1 KAYITI ELEKTRONİK POSTA BİREYSEL KULLANICI KILAVUZU... 3 Başvuru Süreçleri;... 4 1. Hesap Açma Başvurusu... 4 2. Kimlik Bilgileri... 5 3. Adres

Detaylı

Patent Başvuru Kılavuzu. Patent/Faydalı Model Nedir?...2 Patent Başvuru Süreci 4 Faydalı Model Başvuru Süreci..5 Patent Veritabanları 5

Patent Başvuru Kılavuzu. Patent/Faydalı Model Nedir?...2 Patent Başvuru Süreci 4 Faydalı Model Başvuru Süreci..5 Patent Veritabanları 5 İÇERİK Patent/Faydalı Model Nedir?...2 Patent Başvuru Süreci 4 Faydalı Model Başvuru Süreci..5 Patent Veritabanları 5 Mersin TTO Sınai Hakların Yönetimi ve Lisanslama Koordinatörlüğü Çalışma Esasları..6

Detaylı

TÜRKİYE DE ÇALIŞMAK İSTEYEN YABANCILARIN SAHİP OLDUKLARI MESLEKİ YETERLİLİK SERTİFİKALARININ DOĞRULUĞUNUN BELİRLENMESİNE İLİŞKİN USUL VE ESASLAR

TÜRKİYE DE ÇALIŞMAK İSTEYEN YABANCILARIN SAHİP OLDUKLARI MESLEKİ YETERLİLİK SERTİFİKALARININ DOĞRULUĞUNUN BELİRLENMESİNE İLİŞKİN USUL VE ESASLAR TÜRKİYE DE ÇALIŞMAK İSTEYEN YABANCILARIN SAHİP OLDUKLARI MESLEKİ YETERLİLİK SERTİFİKALARININ DOĞRULUĞUNUN BELİRLENMESİNE İLİŞKİN USUL VE ESASLAR Amaç ve Kapsam MADDE 1 - (1) Bu usul ve esasların amacı;

Detaylı

YENİ BAŞVURU SÜRECİ HAZIRLIK E-İMZA KEP

YENİ BAŞVURU SÜRECİ HAZIRLIK E-İMZA KEP YENİ BAŞVURU SÜRECİ HAZIRLIK Gerekli Belgeler Listesinde belirtilen belgeler hazırlanır. Belgeler tek bir PDF içerisinde olacak şekilde taranıp bilgisayara aktarılır. E-İMZA KEPport a http://evrak.immib.org.tr/eimza

Detaylı

Fikri Mülkiyet II. Bölüm

Fikri Mülkiyet II. Bölüm Fikri Mülkiyet II. Bölüm Patent Başvurusu Şekil 3a. 2004 yılında ülkelere göre yapılan patent başvuru sayıları Şekil 3b. 2004 yılında ülkelere göre yapılan patent başvuru sayıları BAŞVURU ĐÇĐN GEREKEN

Detaylı

GÜMÜK VE TİCARET BAKANLIĞINA ANKARA VEYA. VALİLİĞİNE

GÜMÜK VE TİCARET BAKANLIĞINA ANKARA VEYA. VALİLİĞİNE GÜMÜK VE TİCARET BAKANLIĞINA ANKARA VEYA. VALİLİĞİNE Şirketimizin. yılına ait olağan / olağanüstü genel kurul toplantısı. tarihinde saat... da. Adresinde yapılacaktır. Bakanlık temsilcisi görevlendirmenizi

Detaylı

TEKNOKENT ŞİRKETLERİ İÇİN FİKRİ SINAİ HAKLAR BİLGİLENDİRME TOPLANTISI

TEKNOKENT ŞİRKETLERİ İÇİN FİKRİ SINAİ HAKLAR BİLGİLENDİRME TOPLANTISI TEKNOKENT ŞİRKETLERİ İÇİN FİKRİ SINAİ HAKLAR BİLGİLENDİRME TOPLANTISI Nihan Ertüzün Gökcan Patent ve Marka Vekili Ankara Üniversitesi Teknoloji Transfer Ofisi FİKRİ HAKLARIN TANIMI Fikir ürünlerini oluşturan

Detaylı

TÜRKİYE NOTERLER BİRLİĞİ

TÜRKİYE NOTERLER BİRLİĞİ Kullanım Kılavuzu Değişiklik Numarası: 1.0 25/08/2015 DEĞİŞİKLİK TARİHÇESİ Değişiklik No Yayın Tarihi Yayın Nedeni Hazırlayan 1.0 25.08.2015 E-İmza Başvuru Kullanım Kılavuzu 2 / 20 HİZMETE ÖZEL İÇİNDEKİLER

Detaylı

ULUSAL VE ULUSLARARASI MEVZUAT. Prof. Dr. Yıldız ÖZSOY

ULUSAL VE ULUSLARARASI MEVZUAT. Prof. Dr. Yıldız ÖZSOY ULUSAL VE ULUSLARARASI MEVZUAT Prof. Dr. Yıldız ÖZSOY ULUSAL VE ULUSLARARASI MEVZUAT 1) Ulusal Mevzuat (Patent, Marka, Tasarım... mevzuatının kısa tanımı) 2) Uluslararası Anlaşmalar (Türkiye nin Taraf

Detaylı

TIBBİ CİHAZ KLİNİK ARAŞTIRMALARI BAŞVURU REHBERİ

TIBBİ CİHAZ KLİNİK ARAŞTIRMALARI BAŞVURU REHBERİ TIBBİ CİHAZ KLİNİK ARAŞTIRMALARI BAŞVURU REHBERİ Bu rehberde geçen kavramlara karşılık gelen ifadeler; İyi Klinik Uygulamalar Kılavuzu, Klinik Araştırmalar Yönetmeliği ve Tıbbi Cihaz Yönetmeliklerinde

Detaylı

Proje teslim süresi sona erer.

Proje teslim süresi sona erer. TAKVİM www.baykusodulleri.org.tr Ön kayıtlar başlar Proje teslim süresi sona erer. 2 KİMLER BAŞVURU YAPABİLİR? TÜAD Tüzel Üyesi Araştırma Şirketleri Araştırma şirketinin projeyi gerçekleştirdiği ana veri

Detaylı

İNŞAAT MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ STAJ YÖNERGESİ

İNŞAAT MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ STAJ YÖNERGESİ İNŞAAT MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ STAJ YÖNERGESİ Süleyman Demirel Üniversitesi Mühendislik Fakültesinin "Staj Yönergesi"nde belirtilen esaslara göre staj işlemleri öğrenci tarafından yapınız. "Staj Yönergesi"

Detaylı

YURTDIŞI MARKA TESCİL MALİYETLERİ

YURTDIŞI MARKA TESCİL MALİYETLERİ YURTDIŞI MARKA TESCİL MALİYETLERİ Uluslar arası marka tescil maliyetleri şu şekilde hesaplanır: 1) WIPO ücreti: Uluslar arası Fikri Mülkiyet Örgütü merkezi İsviçre'de bulunan, uluslararası marka başvurularının

Detaylı

PATENT ARAŞTIRMASI VE ÖNEMİ

PATENT ARAŞTIRMASI VE ÖNEMİ PATENT ARAŞTIRMASI VE ÖNEMİ İstanbul, 26 Ekim 2010 A. Bülent DALOĞLU Patent Uzmanı bdaloglu@turkpatent.gov.tr PATENT VERİTABANLARININ KULLANIMI İşimizde karşılaştığınız teknik problemlerin çözümünü bulmayı,

Detaylı

İSTEĞE BAĞLI KAYIT-TESCİL BAŞVURU KILAVUZU

İSTEĞE BAĞLI KAYIT-TESCİL BAŞVURU KILAVUZU İSTEĞE BAĞLI KAYIT-TESCİL BAŞVURU KILAVUZU BAŞVURU SİSTEMİ İÇİN LÜTFEN INTERNET EXPLORER TARAYICISI KULLANINIZ. (CHROME, MOZILLA, V.B. TARAYICILARDA SORUN YAŞANMAKTADIR.) İsteğe Bağlı Kayıt-Tescil İşlemi

Detaylı

I.ULUSAL ÜNİVERSİTELER PATENT YARIŞMASI

I.ULUSAL ÜNİVERSİTELER PATENT YARIŞMASI T.C. YÜZÜNCÜ YIL ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ PROJE DESTEK OFİSİ KOORDİNATÖRLÜĞÜ I.ULUSAL ÜNİVERSİTELER PATENT YARIŞMASI Türk Patent ve Marka Kurumu tarafından ilk defa düzenlenecek olan üniversite öğrencilerine

Detaylı

PATENT HAKLARI ve PATENT SÜRECİ. HAKAN BAYRAM Patent Uzmanı, Makine Yük. Müh. hbayram@tpe.gov.tr

PATENT HAKLARI ve PATENT SÜRECİ. HAKAN BAYRAM Patent Uzmanı, Makine Yük. Müh. hbayram@tpe.gov.tr PATENT HAKLARI ve PATENT SÜRECİ HAKAN BAYRAM Patent Uzmanı, Makine Yük. Müh. hbayram@tpe.gov.tr 21. Yüzyılın Kilit Kavramları Bilgi ekonomisi Girişimcilik Fikri sermaye Ar-Ge ve İnovasyon (Yenilikçilik)

Detaylı

KİMLER STAJ YAPABİLİR?

KİMLER STAJ YAPABİLİR? Atılım Üniversitesi Sivil Havacılık Yüksekokulu nun Sevgili Öğrencileri, 2014-2015 Eğitim Öğretim Yılı Bahar Dönemi Dönem Sınavlarının 13 Haziran 2015 tarihinde tamamlamasını müteakip stajlarınızı yapmaya

Detaylı

Sıkça Sorulan Sorular

Sıkça Sorulan Sorular Sıkça Sorulan Sorular EBS Online Başvuru Sistemi 1. EBS on-line başvuru sisteminde yeni bir hesap nasıl açabilirim? Öncelikle dili seçin. (İngilizce ya da Türkçe) Yeni Kullanıcı Oluştur seçeneğini tıklayın

Detaylı

Kurumsal KEP Başvuru Süreci Hakkında Bilgilendirme

Kurumsal KEP Başvuru Süreci Hakkında Bilgilendirme Kurumsal KEP Başvuru Süreci Hakkında Bilgilendirme (212) 537 8 537 KEP KEP info@istkep.com www.tnbkep.com.tr Online Başvuru Süreci (212) 537 8 537 Online Başvuru Süreci www.tnbkep.com.tr ana sayfası üzerinde

Detaylı

100.000 Euro DÜNYA TÜRK GİRİŞİMCİLER KURULTAYI 18-19 KASIM 2011,İSTANBUL SPONSORLUK PAKETİ ELMAS SPONSOR

100.000 Euro DÜNYA TÜRK GİRİŞİMCİLER KURULTAYI 18-19 KASIM 2011,İSTANBUL SPONSORLUK PAKETİ ELMAS SPONSOR DÜNYA TÜRK GİRİŞİMCİLER KURULTAYI 18-19 KASIM 2011,İSTANBUL SPONSORLUK PAKETİ ELMAS SPONSOR 100.000 Euro Not: Elmas Sponsorluk tek Düzenlenecek basın toplantılarında ve Açılış Töreninde Sponsor Organizasyon

Detaylı

TNB KAYITLI ELEKTRONİK POSTA HİZMET SAĞLAYICILIĞI VE TİCARET A.Ş.

TNB KAYITLI ELEKTRONİK POSTA HİZMET SAĞLAYICILIĞI VE TİCARET A.Ş. İÇİNDEKİLER 1. BAŞVURU... 4 1.1. Hesap Oluşturma... 5 1.2. Kimlik Bilgileri... 6 1.3. Hesap, Tarife, Paket Seçimi... 7 1.4. Ödeme Seçenekleri... 10 2. WEB POSTA HESAP KULLANIMI... 13 2.1. Web Posta Kullanıcı

Detaylı

FIAP Life Card. Başvuru Kılavuzu. Hazırlayan: Prof. Dr. Hüseyin Sarı Güncelleyen: Yusuf Biton. TFSF FIAP Türkiye Temsilcisi yusuf.biton.tfsf@gmail.

FIAP Life Card. Başvuru Kılavuzu. Hazırlayan: Prof. Dr. Hüseyin Sarı Güncelleyen: Yusuf Biton. TFSF FIAP Türkiye Temsilcisi yusuf.biton.tfsf@gmail. FIAP Life Card Başvuru Kılavuzu Hazırlayan: Prof. Dr. Hüseyin Sarı Güncelleyen: Yusuf Biton TFSF FIAP Türkiye Temsilcisi yusuf.biton.tfsf@gmail.com Son güncelleme: 16 Eylül 2015 1 FIAP Fotoğrafçı Kartı

Detaylı

YIL 1600, ON YIL 2300 TL- MÜNFER

YIL 1600, ON YIL 2300 TL- MÜNFER KANTARA TURİZM İNGİLTERE VİZE İŞLEMLERİ Uyarılar : İngiltere başknslsluğu randevu sistemiyle çalışmaktadır.randevu ve gerekli belgeler listesine www.visainfservices.cm adresinden ulaşılabilir. Parmak izi

Detaylı

BAġVURU FORMU. DEĞERLĠ MÜġTERĠMĠZ;

BAġVURU FORMU. DEĞERLĠ MÜġTERĠMĠZ; Tarih Firma Ünvanı BaĢvuru No (LVT tarafından doldurulacaktır) DEĞERLĠ MÜġTERĠMĠZ; Firmamıza olan ilginizden dolayı teģekkür ederiz. Sizlere tam ve eksiksiz bir hizmet sunabilmek amacı ile formu tam olarak

Detaylı

PATENT YAZIM TEKNİKLERİ KONUŞMACI

PATENT YAZIM TEKNİKLERİ KONUŞMACI PATENT YAZIM TEKNİKLERİ KONUŞMACI Erdem KAYA Genel Md. Marka & Patent Vekili HAZIRLIK SÜRECİ Buluşu anlatan genel ve detay tüm resimler belirlenmeli Buluşu oluşturan ana unsurlar belirlenmeli Her bir ana

Detaylı

1.2.Teklif verenler, satın almaya ilişkin bilgileri yukarıdaki adres ve numaralardan görevli personelle irtibat kurmak suretiyle temin edebilirler.

1.2.Teklif verenler, satın almaya ilişkin bilgileri yukarıdaki adres ve numaralardan görevli personelle irtibat kurmak suretiyle temin edebilirler. WINES OF TURKEY ULUSLARARASI REKABETÇİLİĞİN GELİŞTİRİLMESİNİN DESTEKLENMESİ PROJESİ DIŞ TİCARETTE STRATEJİK MÜŞTERİ VE PAZAR BULMA TEKNİKLERİ EĞİTİMİ HİZMET ALIMI ŞARTNAMESİ I. SATIN ALMANIN KONUSU VE

Detaylı

b) Kanun Hükmünde Kararname: 551 sayılı Patent Haklarının Korunması Hakkında Kanun Hükmünde Kararnameyi,

b) Kanun Hükmünde Kararname: 551 sayılı Patent Haklarının Korunması Hakkında Kanun Hükmünde Kararnameyi, AVRUPA PATENTLERİNİN VERİLMESİ İLE İLGİLİ AVRUPA PATENT SÖZLEŞMESİNİN TÜRKİYE'DE UYGULAMA ŞEKLİNİ GÖSTERİR YÖNETMELİK Sanayi ve Ticaret Bakanlığından: Yayımlandığı Resmi Gazete Tarihi: 09/01/2001 Yayımlandığı

Detaylı

ACENTE PORTAL KOLAY BİLET ACENTE BAŞVURU KILAVUZU

ACENTE PORTAL KOLAY BİLET ACENTE BAŞVURU KILAVUZU ACENTE PORTAL KOLAY BİLET ACENTE BAŞVURU KILAVUZU İÇİNDEKİLER ACENTE PORTAL HAKKINDA GENEL BİLGİ... 3 KOLAY BİLET ACENTESİ BAŞVURU SÜRECİ... 4 BAŞVURU TAKİP NO HATIRLATMA... 23 2 ACENTE PORTAL HAKKINDA

Detaylı

51. ULUSLARARASI ANTALYA ALTIN PORTAKAL FİLM FESTİVALİ ULUSAL UZUN METRAJ FİLM YARIŞMASI BAŞVURU FORMU

51. ULUSLARARASI ANTALYA ALTIN PORTAKAL FİLM FESTİVALİ ULUSAL UZUN METRAJ FİLM YARIŞMASI BAŞVURU FORMU 51. ULUSLARARASI ANTALYA ALTIN PORTAKAL FİLM FESTİVALİ ULUSAL UZUN METRAJ FİLM YARIŞMASI BAŞVURU FORMU El yazısı ile mavi mürekkepli kalemle her sayfası imzalanarak doldurulmalıdır. Bu formu dolduran katılımcıların,

Detaylı

Patent Veritabanlarının Araştırılması

Patent Veritabanlarının Araştırılması Patent Veritabanlarının Araştırılması Uluslar arası Patent Sınıflandırması (IPC) International Patent Classification Uluslar arası Patent Sınıflandırması Bir patent başvurusunu yenilik ve buluş basamağı

Detaylı

KATILIM BAŞVURU FORMU

KATILIM BAŞVURU FORMU KATILIM BAŞVURU FORMU ITM 2020 ye katılacak olan firmaların, katılım tutarlarının %20 sini başvuruları sürecinde peşin olarak ödemeleri gerekmektedir. Fuar katılım başvuru formunu doldurup gönderen firmalara,

Detaylı

MASSİAD MARMARA SAĞLIK SEKTÖRÜ İŞADAMLARI DERNEĞİ TÜZEL KİŞİLER İÇİN ÜYE MÜRACAAT FORMU. Adı ve Soyadı: Doğum Yeri ve Tarihi (Gün / Ay / Yıl) :..

MASSİAD MARMARA SAĞLIK SEKTÖRÜ İŞADAMLARI DERNEĞİ TÜZEL KİŞİLER İÇİN ÜYE MÜRACAAT FORMU. Adı ve Soyadı: Doğum Yeri ve Tarihi (Gün / Ay / Yıl) :.. MASSİAD MARMARA SAĞLIK SEKTÖRÜ İŞADAMLARI DERNEĞİ TÜZEL KİŞİLER İÇİN ÜYE MÜRACAAT FORMU Fotoğraf Yapıştırınız Form No: Müracaat Tarihi : / /. 1. Firmayı Temsil Edecek Üye Bilgileri Adı ve Soyadı: Doğum

Detaylı

TASARIMIN ÖNEMİ. IKEA nın patronu. Ingvar Kamprad Bill GATES i en zengin tahtından indirdi.

TASARIMIN ÖNEMİ. IKEA nın patronu. Ingvar Kamprad Bill GATES i en zengin tahtından indirdi. SINAİ HAKLAR TASARIMIN ÖNEMİ IKEA nın patronu Ingvar Kamprad Bill GATES i en zengin tahtından indirdi. BAŞARILI TASARIMA ÖRNEK COCA COLA ŞİŞESİ NOKIA ERICSON FARKLI TASARIMLAR Tasarımcıdan, hem modern

Detaylı

SELÇUK ÜNİVERSİTESİ ÇUMRA UYGULAMALI BİLİMLER YÜKSEKOKULU İŞYERİ UYGULAMALI EĞİTİM RAPORU ÇUMRA-KONYA

SELÇUK ÜNİVERSİTESİ ÇUMRA UYGULAMALI BİLİMLER YÜKSEKOKULU İŞYERİ UYGULAMALI EĞİTİM RAPORU ÇUMRA-KONYA SELÇUK ÜNİVERSİTESİ ÇUMRA UYGULAMALI BİLİMLER YÜKSEKOKULU İŞYERİ UYGULAMALI EĞİTİM RAPORU ÇUMRA-KONYA SELÇUK ÜNİVERSİTESİ UYGULAMALI BİLİMLER YÜKSEKOKULU İŞYERİ UYGULAMALI EĞİTİM RAPORU 20. -20... T.C.

Detaylı

2012 Yarışçı Lisans Formu Kılavuzu

2012 Yarışçı Lisans Formu Kılavuzu 2012 Yarışçı Lisans Formu Kılavuzu 1- Yarışçı İletişim Bilgileri Bölümü Adı Soyadı: Bu bölüme nüfus cüzdanınızda yazıldığı şekilde tam adınızı yazınız. Cep Telefonu: Bu bölüme başında 0 veya +90 yazmadan

Detaylı

Medikal Malzeme Satış Kılavuzu

Medikal Malzeme Satış Kılavuzu Medikal Malzeme Satış Kılavuzu A Ulusal Bilgi Bankası (UBB) nedir? Tıbbi Cihaz Yönetmeliği direktifleri olan (93/42/EEC) Vücuda Yerleştirilebilir Aktif Tıbbi Cihazlar Yönetmeliği (90/385/EEC) ve Vücut

Detaylı

TÜRKİYE BÜYÜK MİLLET MECLİSİ BAŞKANLIĞI BİLGİ EDİNME HAKKI UYGULAMA YÖNETMELİĞİ. Başkanlık Divanı Karar Tarihi: 22 Ocak 2014 Karar No: 63

TÜRKİYE BÜYÜK MİLLET MECLİSİ BAŞKANLIĞI BİLGİ EDİNME HAKKI UYGULAMA YÖNETMELİĞİ. Başkanlık Divanı Karar Tarihi: 22 Ocak 2014 Karar No: 63 TÜRKİYE BÜYÜK MİLLET MECLİSİ BAŞKANLIĞI BİLGİ EDİNME HAKKI UYGULAMA YÖNETMELİĞİ Başkanlık Divanı Karar Tarihi: 22 Ocak 2014 Karar No: 63 Resmi Gazetede Yayın Tarihi: 18 Şubat 2014 Sayı: 28917 BİRİNCİ BÖLÜM

Detaylı

Proje teslim süresi sona erer.

Proje teslim süresi sona erer. TAKVİM www.baykusodulleri.org.tr Ön kayıtlar başlar Proje teslim süresi sona erer. 2 KİMLER BAŞVURU YAPABİLİR? TÜAD Tüzel Üyesi Araştırma Şirketleri Araştırma şirketinin projeyi gerçekleştirdiği ana veri

Detaylı

ÜNİVERSİTE 1. SINIF VEYA MİMARLIK EĞİTİMİ (SARI VE BEYAZ DAP) BAŞVURULARI İÇİN TERCİH (BAŞVURULARIM BÖLÜMÜ) KILAVUZU 2015-16 AKADEMİK YILI İÇERİK

ÜNİVERSİTE 1. SINIF VEYA MİMARLIK EĞİTİMİ (SARI VE BEYAZ DAP) BAŞVURULARI İÇİN TERCİH (BAŞVURULARIM BÖLÜMÜ) KILAVUZU 2015-16 AKADEMİK YILI İÇERİK ÜNİVERSİTE 1. SINIF VEYA MİMARLIK EĞİTİMİ (SARI VE BEYAZ DAP) BAŞVURULARI İÇİN TERCİH (BAŞVURULARIM BÖLÜMÜ) KILAVUZU 2015-16 AKADEMİK YILI İÇERİK I. ÜNİVERSİTEYE BAŞVURACAKLARIN YAPMASI GEREKENLER DAP

Detaylı

STAJ DOSYASI HAZIRLAYANIN ADI SOYADI : PROGRAMI : ÖĞRENCİ NO : STAJ YERİ :... İKAMET ADRESİ : EV TELEFONU : CEP TELEFONU : E-POSTA : PROGRAM DANIŞMANI

STAJ DOSYASI HAZIRLAYANIN ADI SOYADI : PROGRAMI : ÖĞRENCİ NO : STAJ YERİ :... İKAMET ADRESİ : EV TELEFONU : CEP TELEFONU : E-POSTA : PROGRAM DANIŞMANI (Form-STJ 03) STAJ DOSYASI HAZIRLAYANIN ADI SOYADI PROGRAMI ÖĞRENCİ NO STAJ TARİHİ../../20.. -../../20.. STAJ YERİ.... İKAMET ADRESİ.. EV TELEFONU CEP TELEFONU E-POSTA PROGRAM DANIŞMANI ÖĞR.GÖR. (Form-STJ

Detaylı

Tescom Telekom - Sözleşme Kılavuzu

Tescom Telekom - Sözleşme Kılavuzu Tescom Telekom - Sözleşme Kılavuzu Değerli İş Ortağımız, Tescom Telekom Yeni Nesil İletişim Teknolojileri dünyasına Hoş Geldiniz. Tescom Telekom Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK) tarafından

Detaylı

YÜKSEKÖĞRETİM KURUMLARINDA HAZIRLANAN LİSANSÜSTÜ TEZLERİN İNTERNET ÜZERİNDEN DERLENMESİ HAKKINDA KILAVUZ

YÜKSEKÖĞRETİM KURUMLARINDA HAZIRLANAN LİSANSÜSTÜ TEZLERİN İNTERNET ÜZERİNDEN DERLENMESİ HAKKINDA KILAVUZ 1. GİRİŞ YÜKSEKÖĞRETİM KURUMLARINDA HAZIRLANAN LİSANSÜSTÜ TEZLERİN İNTERNET ÜZERİNDEN DERLENMESİ HAKKINDA KILAVUZ Bu kılavuz, yükseköğretim kurumlarında hazırlanan lisansüstü tezlerin (yüksek lisans, doktora,

Detaylı

T.C. EKONOMİ BAKANLIĞI

T.C. EKONOMİ BAKANLIĞI T.C. EKONOMİ BAKANLIĞI HİZMET İHRACATÇILARINA İLİŞKİN HUSUSİ DAMGALI PASAPORT UYGULAMALARI SERBEST BÖLGELER, YURTDIŞI YATIRIM VE HİZMETLER GENEL MÜDÜRLÜĞÜ 2017 İSTANBUL Sunuş Planı Mevzuat ve Başvuru Koşulları

Detaylı

FİKRİ HAKLAR ESD873 3. PATENT GENEL KAVRAMLAR. Yrd.Doç.Dr. Levent DURDU Kocaeli Üniversitesi B.Ö.T.E. Bölümü

FİKRİ HAKLAR ESD873 3. PATENT GENEL KAVRAMLAR. Yrd.Doç.Dr. Levent DURDU Kocaeli Üniversitesi B.Ö.T.E. Bölümü FİKRİ HAKLAR ESD873 3. PATENT GENEL KAVRAMLAR Yrd.Doç.Dr. Levent DURDU Kocaeli Üniversitesi B.Ö.T.E. Bölümü 2012 2013 Bahar Kocaeli Üniversitesi, tüm hakları saklıdır. PATENT ESD873 FİKRİ HAKLAR 2 ÖĞRENME

Detaylı

EFIAP Seviyeleri Unvanları

EFIAP Seviyeleri Unvanları EFIAP Seviyeleri Unvanları 2015 Başvuru Kılavuzu Hazırlayan: Prof. Dr. Hüseyin Sarı Güncelleyen: Yusuf Biton TFSF FIAP Türkiye Temsilcisi yusuf.biton.tfsf@gmail.com Son güncelleme: 8 Eylül 2015 1 EFIAP

Detaylı

İLAÇ RUHSAT e-başvuru FORMU KULLANICI KILAVUZU. Doküman: EUP Revizyon No: R-06 Tarih: 26.05.2014

İLAÇ RUHSAT e-başvuru FORMU KULLANICI KILAVUZU. Doküman: EUP Revizyon No: R-06 Tarih: 26.05.2014 Sayfa: 0/15 İLAÇ RUHSAT e-başvuru FORMU KULLANICI Revizyon Tarihi Açıklama Revizyon No 10.05.2010 İlaç ruhsat e-başvuru formu kullanıcı kılavuzunun ilk yayınlanma tarihi 10.06.2010 e-başvuru formundan

Detaylı

1. BAŞVURU BİLGİSİ 2. BAŞVURU SAHİBİ 3.TASARIMCI 4. RÜÇHAN BİLGİLERİ. Rüçhan Çeşidi Ülke Sergi Adı / Başvuru Numarası Tarih 5. MARKA/PATENT VEKİLİ

1. BAŞVURU BİLGİSİ 2. BAŞVURU SAHİBİ 3.TASARIMCI 4. RÜÇHAN BİLGİLERİ. Rüçhan Çeşidi Ülke Sergi Adı / Başvuru Numarası Tarih 5. MARKA/PATENT VEKİLİ 03.02.2016 TASARIM TESCİL BAŞVURU FORMU T201 1. BAŞVURU BİLGİSİ Tasarım Sayısı 1 Referans No Yayın Erteleme Yok 2. BAŞVURU SAHİBİ Adı-Soyadı/Unvanı Uyruğu EKREM SEYYAR TR Adres Mustafa Kemalpaşa Mah.Karanfil

Detaylı

FIAP Life Card. Başvuru Kılavuzu. Hazırlayan: Prof. Dr. Hüseyin Sarı. Güncelleyen: Yusuf Biton

FIAP Life Card. Başvuru Kılavuzu. Hazırlayan: Prof. Dr. Hüseyin Sarı. Güncelleyen: Yusuf Biton FIAP Life Card Başvuru Kılavuzu Hazırlayan: Prof. Dr. Hüseyin Sarı Güncelleyen: Yusuf Biton TFSF FIAP Türkiye Temsilcisi yusuf.biton.tfsf@gmail.com Son güncelleme: 12 Aralık 2016 1 FIAP Fotoğrafçı Kartı

Detaylı

SINAV UYGULAMA KURALLARI SINAV ÖNCESİ

SINAV UYGULAMA KURALLARI SINAV ÖNCESİ SINAV UYGULAMA KURALLARI 1- Sınav 15 Kasım 2008 tarihinde saat 10:00 da Adana, Balıkesir, Batman, Bolu, Düzce, Hatay, Kahramanmaraş, Kocaeli, Mardin, Ordu, Rize, Sakarya, Sivas, Tekirdağ ve Zonguldak sınav

Detaylı

www.baykusodulleri.org.tr

www.baykusodulleri.org.tr TAKVİM Başvurular Başlar Proje teslim süresi sona erer. 2 KİMLER BAŞVURU YAPABİLİR? TÜAD Tüzel Üyesi Araştırma Şirketleri, araştırmayı birlikte gerçekleştirdiği TÜAD Tüzel Üyesi Ana Veri Toplama Şirketi

Detaylı