7 7. MESLEK KOMİTESİ - HAYVANCILIK SEKTÖRÜ FİRMALARI 7 KAYSERİ TİCARET ODASI OLARAK YAPILAN İŞLER 7 TARİH KARAR

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "7 7. MESLEK KOMİTESİ - HAYVANCILIK SEKTÖRÜ FİRMALARI 7 KAYSERİ TİCARET ODASI OLARAK YAPILAN İŞLER 7 TARİH KARAR"

Transkript

1 Komi Tarih te Komite ve Talepleri Sonuç 7 7. MESLEK KOMİTESİ - HAYVANCILIK SEKTÖRÜ FİRMALARI 7 KAYSERİ TİCARET ODASI OLARAK YAPILAN İŞLER 7 TARİH KARAR İndirimli tarımsal elektrik kullanımı ve ucuz enerji hakkında üyelerimizin bilgilendirilmesine ve uygulmaların araştırılmasına, Dicle Elektrik Dağıtım AŞ-DEDAŞ Sözcüsü Mehmet Gökay Üstün, tarımsal sulamada elektrik borcu bulunan veya kayıt dışı elektrik kullandığı tespit edilerek borç çıkarılan çiftçiler için kampanya düzenlediklerini bildirdi."tarımsal sulamada kullanılan elektrik bedeli üzerinden yüzde 75 ile yüzde 85 arasında değişen oranda indirim yapılacak" ifadesini kullanan Üstün, bu indirim oranlarını hesaplarken, bölge çiftçileri, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı ile üniversite temsilcileri gibi konunun tarafı olan farklı kesimlerin görüşlerini de dikkate alarak, çok hassas davrandıklarını vurguladı Sayılı İş Sağlığı ve Güvenliği Kanunu ve İşverenin yükümlülükleri ile ilgili bilgi talep edilmiştir. KUYAP Projesi kapsamında İş Geliştirme Programı hakkında Komite üyelerinin bilgilendirilmesi hususunda e-posta gönderilmesinin temini için talepte bulunulmasına, TOBB tarafından internette ilan edilen fuarlar listenin taranarak, yakın zamanda gerçekleşecek fuarlara katılım hakkında üyelerin e-posta ile bilgilendirilmesine Yurtdışında bir fuar ya da etkinlik olması halinde bunun Meslek Komiteleri ve Üye İlişkileri Birimince Komiteye iletilmesi ve Komitece belirlenecek bir ismin Temsilci olarak gönderilmesine, Kaçak elektrikle tarımsal sulama yapan çiftçilerin bu uygulamadan vazgeçmeleri için çok cazip bir kampanya gerçekleştirdiklerini aktaran Üstün, kampanyaya katılan çiftçilerinden 2014 yılında başka bir ödeme alınmayacağını bildirdi Sayılı İş Sağlığı ve Güvenliği Kanunu ve İşverenin yükümlülükleri ile ilgili olarak Oğuz Başak Korkmaz tarafından komite üyelerine sunum yapılmıştır Gönderildi. Sürekli yapılmaktadır. Organizasyonel destek verilmektedir. YUMBİR ile irtibata geçilmesi ve üyelerinin listesinin Oda Üyelerimizin bilgileri ile karşılaştırılarak bir rapor halinde Komiteye sunulmasına, YUMBİR Kayseri Başkanı İbrahim Afyon'a bilgi verildi. Odamız bünyesindeki 7.Komite kapsamında tüm üyelerimizin iletişim bilgilerinin Meslek Komitesi Başkanı İbrahim AFYON a e-posta olarak gönderilmesine ve Odamız üyelerimizden Hayvancılık Sektöründe faaliyet gösteren diğer Komitelere kayıtlı olanların tespiti için Bilgi İşlem Birimine yazılmasına, Tespit yapıldı, talep karşılandı.

2 ÇARŞAMBA GÜNÜ TARIM VE HAYVANCILIK İLE İLGİLİ ULUSAL VE ULUSLAR ARASI HİBELER HUSUSUNDA EĞİTİM VERİLDİ. İl Özel idaresi ve tavukçunun ortaklığı ile kurulan Kayseri Çevre Teknolojileri Hayvancılık Gübre San. Ve Tic AŞ. (KAYÇEV) gübre fabrikasında özel idarenin hisselerini artırdığı, tavukçuların artırmadığını, bundan dolayı da fabrikanın İl Özel İdareye geçtiğini daha sonraki sürecin nasıl olacağına dair bilgi edinilmesi istenmiştir.bu konu ile alakalı olarak KAYÇEV yetkilileri ile görüşülüp toplantı ayarlanması talep edilmiştir ÇARŞAMBA GÜNÜ TARIM VE HAYVANCILIK İLE İLGİLİ ULUSAL VE ULUSLAR ARASI HİBELER HUSUSUNDA EĞİTİM VERİLDİ. Ali Rıza İncetan Bey'in komite üyeleri ile görüşmesi sağlandı.gerekli bilgileri verildi. Kayseri ilinde yumurta üretimi yapan firmalara pazarlama eğitimi verilmesi için Sivas merkezli KUYAP Koordinatörlüğü ile görüşülerek Pazarlama Stratejisi konulu Pazarlama ile ilgli eğitim KTO tarafından verilmiştir. eğitim verilmesinin sağlanmasına, konuyla ilgili Meslek Komitesinin eğitim katılımcısı ayarlamasına, Kayseri deki Damızlık hayvan yetiştiren kooperatiflerin belediyelerin belirleyeceği bir alanda toplu halde bulunması gerektiği konu hakkında Büyükşehir Belediyesi ne konu hakkında yazı yazılmasına Sn.Mustafa Çelik in ifadesi: Yapılacak Kayseri de bulunan et ve et ürünlerinin işlendiği yer olan Karpuzatan mevkiindeki çevre kirliliğinin hat safhada olduğu, bu konuda belediyelerin duyarsız davrandığı dile getirildi.bu konuda Kayseri Ticaret Odası tarafından Belediyelere yazı yazılmasına Et ve et ürünleri sektörünün lokomotifi olan besicilerin yer konusunda belediyeden taleplerinin olduğu, daha organize şekilde hayvan yetiştirmek için kendilerine bir alan gösterilmesini istedikleri, konu hakkında Kayseri Ticaret Odası tarafından Belediyelerin görüşünün alınması için yazı yazılmasına, Besiciler, hayvan yem fiyatlarının yüksek olduğunu KDV nin %8 den %1 e çekilmesiyle bu konunun çözümleneceği konusuna değinildi, konu hakkında Maliye Bakanlığı na yazı yazılmasına, KONU HAKKINDA MESLEK KOMİTESİ ÜYELERİNİN KONUYLA İLGİLİ PROJE ÜRETMELERİ BEKLENİYOR. Yönetim kurulu başkanı işyeri talep eden üyelerimizin komite başkanlarının konuyla ilgili çalışması gerektiği dile getirilmiş. Komite Yönetim temsilcilerinin komite toplantılarında özellikle komite başkanlarının konuyla ilgili ilgili çalışma yapmasının istenmesi talep edilmiştir / 244 Maliye Bakanlığı'na yazı yazıldı. Karpuzatan mevkiinin temizlik konusu gündeme geldi. Bu bölgenin izole edilmesi, dış düzenlemesinin yerel yönetimlerce tamamlanmasına müteakip iç temizliğinin ilgili Karpuzatan mevkii de çalışmanın tamamlanmak üzere olduğu bilgisi firmalarca Kooperatif kapsamında sağlanabileceği belirtildi. Bu hususta Yönetim alındı. Kurulundan talepte bulunulması ve Kocasinan Belediyesi nezdinde takip edilmesine,

3 Toplantıda et ve et ürün fiyatlarının aşırı yükselmesinin nedenleri tartışıldı. Konu hakkında damızlık hayvanların azaldığı, damızlık hayvanların kesiminin yapılmaması gerektiği,devlet tarafından damızlık hayvan yetiştiren kişilere teşvik verilmesi, çiftçilere bu konuda eğitim verilmesi,yem fiyatlarının düşürülmesi bilgileri Behzat Usta tarafından rapor yazıldı.komiteye sunum yapıldı. öne sürüldü. Mart ayında yapılacak toplantıda görüşülmesi için bu konu hakkında Odamız üyesi Gözde Et Kombinesini temsilen katılan Veteriner Behzat USTA dan rapor hazırlaması istenmiş VE Behzat USTA herhangi bir ücret talep etmeden bu raporu yazabileceğini belirtmiştir Toplantıda et ve et ürünleri ticareti yapılan Karpuzatan Tesislerinin yollarının, kaldırımlarının düzenlemesi ve çöplerin toplatılması gibi yaşanılan sorunlar için çevre düzenlemesi hakkında Kayseri Ticaret Odası tarafından Kocasinan Belediyesi ne yazı yazılması talep edildi. Mart ayında yapılacak olan komite toplantısına damızlık hayvan yetiştiriciliğinin önemi ve damızlık hayvan kesiminin engellenmesi gibi konular hakkında bilgi vermek üzere Tarım İl Müdürlüğü Hayvancılık Biriminden yetkili bir kişinin Komite Başkanı İbrahim AFYON tarafından davet edilmesi kararı verilmiştir, Hayvancılığın teşviki, sucuk ve pastırma ürünlerinin tanıtımı, tavuk ve tavukçuluk ile ilgili bilgilerin bulunduğu sloganlar ile bilboarda çıkılması konusunda Kayseri Ticaret Odası ndan destek istenmiştir 2.1. Balıkçılık sektöründe üretimi ve ticareti yapılan ürünlerin fire oranlarının belirlenip, Kayseri Ticaret Odası tarafından kayıt altına alınması için çalışma yapılması ve konu ile ilgili olarak Meclis Üyesi Ahmet AKÇAKAYA dan yardım alınması talep edildi. Karpuzatan Tesislerinin yollarının, kaldırımlarının düzenlemesi ve çöplerin toplatılması gibi yaşanılan sorunlar için çevre düzenlemesi hakkında Kocasinan Belediyesi ne yazı yazılması yazı yazacak personel: Gülay ÖZBULAK takip yapacak personel: Hacıali Topcuoğlu Tarih ve 1277 yazı Kocasinan Belediyesine yazıldı tarihinde Tarım il Müdürlüğü yetkilileri sunum yaptı. Komiteye bilgi verecek personel: Hacıali TOPCUOĞLU Balıkçılık sektöründe üretimi ve ticareti yapılan ürünlerin fire oranlarının belirlenmesi için, Balıkçılık sektöründe faaliyet gösteren Meclis üyemiz Ahmet AKÇAKAYA ile Odamız personele Mustafa BEKARLAR'ın çalışma yapması dile getirildi Kasım 2015 tarihleri arasında Antalya da yapılacak olan 2. Yumurta Zirvesi ne Kayseri Ticaret Odası nı temsilen katılacak üye veya üyelerin belirlenmesi ve belirlenen üyelerin yol, katılım ve harcırahlarının ödenmesi talep edilmiştir. Sözkonusu 2. Yumurta Zirvesine odamız tarafından bir katılımcı gönderilmesi ile alaklı herhangi bir yazı veya davetiye gelmediği; Sözkonusu zirve ile alaklı herhangi bir yazı veya daveiye gelmesi halinde, yeniden yönetim kurulunda görüşülmesi dile getirildi.

4 Kayseri deki kuş gribi hastalığından etkilenen kanatlı hayvan üreticilerinin yeniden yapılandırılması ve modernizsyonununyapılması için destek verilip verilmediği konusunda IPARD ve ORAN Kalkınma Ajansı na Kayseri Ticaret Odası tarafından yazı yazılması talep edildi Komite Başkanı İbrahim AFYON, TürkiyeKanatlı Tanıtım Grubu nun yumurta ve kanatlı hayvan yetiştiriciliğinin tanıtımı için yurtdışına yapacakları gezilerde,kayseri den yerel basınında katılımının sağlanması ve katılacak yerel basın mensuplarının yapacakları masrafların Kayseri Ticaret Odası tarafından karşılanması talep edildi K belgesi gerektiren ikinci el muayenesiz araçların alınması halinde, araç muayenesiz olduğu için K belgelerine eklenememektedir. Muayene yaptırılmak üzere muayene istasyonuna gidilirken yolda yapılan kantar çevirmelerinde araçlara K belgesi olmadığı için ceza kesilmektedir. Söz konusu cezalar üyelerimizi mağdur etmektedir. İkinci el olarak alınan, muayenesi biten araçların muayene ettirilerek, K belgesine eklene bilmesi için, aracın satış tarihi üzerinden belirli bir süre verilmesi ve verilen süre içerisinde muayenesini yaptırmayanlara cezai işlem uygulanması için,ulaştırma Bakanlığı na yazı yazılması talep edildi Komite Başkanı İbrahim AFYON, TürkiyeKanatlı Tanıtım Grubu nun yumurta ve kanatlı hayvan yetiştiriciliğinin tanıtımı için yurtdışına yapacakları (10 Ekim 2015 Köln Fuarı) gezilerde,kayseri den yerel basınında katılımının sağlanması ve katılacak yerel basın mensuplarının yapacakları masrafların Kayseri Ticaret Odası tarafından karşılanması talep edildi Tarım İl Müdürlüğü ve Kocasinan Belediye Başkanlığı ndan randevu alınarak 7. Komite üyeleri ile Kayseri Ticaret Odası Başkanı nı Mahmut Hiçyılmaz ve Başkan Yardımcısı Celal HASNALÇACI nın katılacağı, özellikle kuş gribi vakasının ele alınacağı bir toplantının ilgili yerlerde düzenlenmesi istenmiştir. Kayseri Yumurta Üreticiler Birliği tarafından gönderilen 5-8 Kasım 2015 tarihleri arasında Antalyada düzenlenecek olan 2. Yumurta Zievesine katılım davetiyesinin görüşülmesi. Konu ile ilgili olarak Tarım İl Müdürlüğü ile irtibata geçildi.ipart benzeri desteklerin yakın zaman da uygulamaya konacağı bilgisi alındı. Gezinin düzenleneceği tarihlerde odamız basın yayın biriminden personelin katılmasının uygun olacağı kararı çıktı Tarih ve sayılı yazı Ulaştırma bakanlığından geldi. Komite üyelerine mail ile bilgi verilmiştir Muhsin Salman tarafından komite başkanına telefon ile bilgi verildi. Komite üyelerine mail ile bilgi verilmiştir Muhsin Salman tarafından komite başkanına telefon ile bilgi verildi. Komite üyelerine mail ile bilgi verilmiştir Muhsin Salman tarafından komite başkanına telefon ile bilgi verildi Kanatlı Tanıtım Grubu ve YUMBİR tarafından bastırılan, tavuk eti, yumurta ve benzeri ürünlerin faydalarının tanıtıldığı broşürlere, Kayseri Ticaret Odası nında destek verdiğini gösteren logonun konulması talep edildi. Konu hakkında Komite başkanı ve üyelerine bilgi verildi.

5 2.2. Komite üyeleri tarafından Erkilet te bulunan Kayseri Havaalanından gelen kokuların, tavuk üretim çiftliklerinden gelmediği belirtilerek kuş gribi hastalığı nedeniyle Erkilet ve civarında 6 aydır tavuk üretimi yapılmadığı dile getirildi. Kayseri Havaalanı nın şehirdışından gelen ziyaretçilerin ilk uğrak yeri olması açısından, kötü kokuların giderilmesi için Büyükşehir Belediyesi ne yazı yazılması talep edildi Komite üyelerine bilgi vermek üzere, Kasım Ayında yapılacak toplantıya Ipard Projeleri ile ilgilenen danışmanlık firmalarının davet edilmesi ve tüm komite üyelerinin katılacağı geniş kapsamlı toplantı yapılması talep edildi. Ipard Konusunda Tarım il müdürlüğü yetkilileri görüşüldü. Ipart benzeri teşviklerin yakın zaman da uygulanacağı bilgisi alındı Komite üyelerine, TSE tarafından verilmekte olan Hizmet Yeterlilik Belgesi hakkında komite sorumlusu Hacıali TOPCUOĞLU tarafından bilgi sunuldu. Konu hakkında canlı hayvan ticareti yapan firmalar ve et üreticilerinin hizmet yeterlilik belgesi alabilmeleri için uymaları gereken kriterlerin ne olduğu hakkında TSE den bilgi alınması talep edilmiştir Odamız üyesi 7. Meslek Komitesi Hayvancılık Sektörü asil üyeleri tarafından belirlenen tavuk ve civciv üretimi konusundaki fire oranları nın odamız kayıtlarına girilerek web sitesinde yayınlanması istenmiştir. Tavuk ve civciv üretimi fire oranları aşağıda sunulmuştur. Hizmet Yeterlilik Belgesi hakkında 7. ve 8. komite üyelerine mail atıldı Broiler civcivinde kümese teslime kadar %4 - Broiler civcivinde Günlük büyüme devresi boyunca %8 - Yumurtacı civcivde 22 Haftalık Büyüme devresi boyunca % 10 - Damızlık civcivde 26 Haftalık Büyüme devresi boyunca % 10 Verim Döneminde ise; - Damızlık Tavuk Yumurta verimi döneminde Ölüm oranı % 10 - Yumurta tavuğu yumurta verimi döneminde ölüm oranı % 15 - Broiler damızlık tavuk 38 haftalık yumurta verimi döneminde toplam yumurta verimi kaybı (ırkının katolog değerine göre) % 25 - Broiler Damızlık tavuk 38 haftalık yumurta verimi döneminde kuluçkalık yumurta verim kaybı (ırkının katolog değerine göre) % 12 Fire oranları onaylandı.web sitesinde yayınlanmaktadır Komite üyeleri ileri ki tarihlerde yapılması planlanan yemekli sektörel istişare toplantısının, Ramazan ayında, 7. ve 8. grup üyelerinin katılacağı iftar yemeği olarak verilmesi talep edildi. Yapılması planlanan sektörel istişare toplantısının Ramazan ayından sonra tarihen Yönetim Kuruluna önerilmesine,

6 3.2. Yumurtanın faydaları hakkında, tüketiciyi bilinçlendirmek için komite tarafından belirlenecek sloganın Kayseri Ticaret Odası megalightlarında yayınlanmasını talep etmişlerdir. Meslek komitesinin belirleyeceği sloganın Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut HİÇYILMAZ'dan uygunluk alınarak Ramazan ayı içerinde Odamız megalightlarında yayınlanmasına, 3.1. Maliye Bakanlığı Vergi Denetim Kurulu nun 27/06/2016 tarih ve sayılı yazısı okundu. İlgili yazıda ''canlı hayvan kesildiğinde canlı ağırlığından ne kadar kargas et çıkacağı'' sorulduğu anlaşıldı. Konu komite üyelerince görüşülerek, canlı hayvan kesildiğinde canlı ağırlığından % 50 % 60 oranında kargas et çıkabileceği bilgisinin Maliye Bakanlığı Vergi Denetim Kurulu na iletilmesi talep edilmiştir. Maliye Bakanlığı Vergi Denetim Kurulu na Komiteden alınan görüşün yazılmasına karar verilmiştir Üyemiz Şahin ÇAĞLAR dan tarihinde gelen Öneri,Şikayet,Teşekkür Formunda, pastane ve marketlerde tatlı ve pastırma gibi birim fiyatları yüksek olan ürünlerin konulduğu kutuların darası düşülmeden satılan ürün üzerinden fiyatlandırıldığını bunun da tüketiciye maddi külfet getirdiğini belirterek, konu ile alakalı Odamıza şikayette bulunmuştur. Konu hakkında Kayseri Ticaret Odası nın yaptırımlarının olup olmadığı sormuştur. Konu komite üyelerince görüşülmüş olup, birim fiyatları yüksek olan ürünlerin konulduğu kutuların darası düşülmeden satılan ürün üzerinden fiyatlandırılıp fiyatlandırılmadığı hakkında Kayseri Ticaret Borsası ndan görüş alınması talep edilmiştir tarih ve 9691 sayılı yazı Kayseri Ticaret Borsasına yazıldı tarih ve 573 sayılı yazı ile ürünün net ağırlığı üzerinden fiyatlandırılmasının doğru olacağı bilgisi alındı. 7 7 TOBB VASITASI İLE YAPILAN İŞLER 7 TARİH KARAR 3.1. Temel gıda ürünü olan et, süt ve yumurtanın nihai tüketiciye perakende satışındaki katma değer vergisinin %8 olduğunu, nihai tüketicinin bu ürünleri daha uygun fiyata alıp tüketebilmesi için KDV oranlarının düşürülmesi talep edildi.konu hakkında TOBB a talep yazılması istenildi Tarih ve 1535 sayılı yazı TOBB a yazıldı TOBB Tarih ve 6393 sayılı yazı ile Maliye Bakanlığı' na konuyu ilettiklerini bildirmişlerdir.

7 KAYSERİ YEREL YÖNETİMLER YA DA TEMSİLCİ KULLANMAK SURETİ İLE BAĞ KURULARAK YAPILAN İŞLER 7 TARİH KARAR 31 Ekim-03 Kasım 2013 tarihlerinde Antalya da düzenlenecek olan yumurta zirvesine /22 YKK ODAMIZI TEMSİLEN YUMURTA Odamız üyelerinden temsilcilerin katılmasına ZİRVESİNE ALİ BORAZAN İBRAHİM AFYON Kayserinin tarımsal ve hayvancılık envanteri çalışması yapılması için girişimlerde bulunulmasına, Tesislerde veteriner çalışması zorunluluğu ve veterinerler odası, mühendisler odası gibi Odaların bu kişiler için taban fiyat belirlemeleri ve standart 1 yıllık noter sözleşmesi yapılması zorunluluğunun getirdiği sıkıntıların araştırılmasına, Türkiye de çeşitli illler de örgütlenmiş bulunan yumurta birliklerinin Kayseri ye davet edilmesi, Kayseri de yumurta kongresi düzenlenmesi ve Oda yönetiminin bu kongreye maddi destekleri talep edilmiştir, Toplantıda besicilerin organize olamamasından dolayı çevre kirliliği konusunda hassasiyet göstermemeleri, bunun için Tarım İl Müdürlüğü ve Çevre Sağlığı İl Müdürlüğü ile görüşülüp toplantı düzenlenmesi talep edilmiştir. KANUN GEREĞİ YAPILMAK ZORUNDA OLDUĞU ÖĞRENİLDİ. BİLGİ VERİLDİ tarihindeki toplantı için 100 kişilik yemek için KTO sponsor oldu tarihinde Tarım İl müdürlüğünden yerkilileri sunum yapmıştır Karpuzatan mevkide bulunan et ve et ürünleri üreticilerinin daha organize bir yere taşınması konusu görüşülmüş olup, konu hakkında Kayseri Ticaret Odası ndan yardım talep edilmiştir Komite üyeleri tarafından konu görüşülüyor Nisan 2015 tarihinde yapılacak olan komite toplantısına damızlık hayvan yetiştiriciliğinin önemi ve damızlık hayvan kesiminin engellenmesi gibi konular hakkında bilgi vermek üzere Büyükşehir Belediyesi ve Tarım İl Müdürlüğü Hayvancılık Biriminden yetkili kişilerin davet edilmesi talep edilmiştir Toplantıda damızlık hayvan yetiştiriciliği hakkında Tarım İl Müdürlüğü Yetkilisi Yaşar SUBAY bilgi sundu Ve 8. Komite asil üyelerinin hayvancılık, et ve et ürünleri hakkındaki sıkıntıları dile getirmeleri için Nisan ayı içerisinde bir gün belirleyip Kocasinan Belediyesi ve Büyükşehir Belediyesi ni ziyaret edilmesi konusunda Kayseri Ticaret Odası nın randevu almasını talep etmişlerdir Tarihinde Başkan Mahmut Hiçyılmaz, Celal hasnalçacı ve İbrahim Afyon tarım İl Müdürlüğünü ziyaret etmişlerdir Komite Başkanı İbrahim AFYON, 1319 sayılı Emlak Vergisi Kanununa göre Tarımsal tesisler ve kümesler emlak vergisinden muaf olduğunu, belediyeler tarafından alınan emlak vergisinin tarımsal tesislerden alınmaması gerektiğini, konu hakkında maliyeden emlak vergisi alınmaması konusunda onay aldıklarının bilgisini vermiştir. Konunun Kayseri Ticaret Odası tarafından Belediyelere yazılması talep edilmiştir. Belediyelere iletildi.

8 Tarım İl Müdürlüğü tarafından düzenlenen toplantılara Kayseri Ticaret Odasını temsilen Yönetim Kurulu nun belirleyeceği Hayvancılık ve Et-Et Ürünleri Meslek Komitesi Asil üyelerinin de katılması konusunda Tarım İl Müdürlüğüne talep yazılması istenildi Odamızda hayvancılık ve et ve et ürünleri sektörleri ile alakalı meslek komitelerinin bulunduğu bilgisinin Tarım İl Müdürlüğüne verilerek; bünyelerinde hayvancılık, et ve et ürünleri ile alakalı yapmış oldukları toplantılara odamızdan da temsilci davet etmeleri hususunun yazılması, ilerleyen tarihlerde Tarım İl Müdürlüğünden söz konusu toplantılara Odamızı temsilen katılımcı istenmesi halinde 8. Meslek Komitesi Başkanı Mehmet YAĞANLI'nın katılması dile getirildi Kocasinan Belediyesi tarafından yapılması planlanan Organize Hayvancılık Bölgesi ndeki son gelişmelerden haberdar olmak için yetkililerin davet edilmesi talep edildi.organize Hayvancılık Bölgesi nin yapılmasında örnek alınan ülkeler için gezi planlanması gündeme getirildi tarih ve 1531 sayılı yazı ile Kocasinan Belediyesinden yetkili Davet edildi.mehmet Zübeyir Bey Katılacak IPARD projelerindeki son gelişmeler hakkında Tarım İl Müdürlüğü nden bilgi alınıp komiteye aktarılması talep edildi. Konu ile alakalı olarak Tarım İl Müdürlüğü nden Hakan KILIÇ ile görüşüldü.ipard 2 projesinin Kayseriye verilmediği,ilerleyen tarihlerde yeni projelerin başlayacağı bilgisi alındı Toplantıda Türkiye deki yumurta arzındaki artışın, yumurta fiyatlarında dengesizliğe neden olduğu dile getirildi. Üreticilerin zarar etmemesi ve arz-talep dengesinin sağlanması için, üreticilerin elinde bulunan 70 haftalık ve üzeri ticari ömrünü tamamlamak üzere olan yumurtacı tavukları, kesimhanelerin ticari sebeplerden dolayı kesmemesinden ve kanunen kesimhane harici çıkış yapılamadığından itlafı gerektiği belirtilerek, Devletin itlaf edilecek tavuk başına 2 TL teşvik vermesi konusunda Kayseri Ticaret Odası tarafından TOBB a ve Tarım Bakanlığı na yazılması talep edildi. 7 MERKEZİ HUKÜMETTEN İSTENEN İŞLER 7 TARİH KARAR İpard kırsal kalkınma projesi kapsamında Kayserinin neden yer almadığının araştırılmasına Ekonomi Bakanlığından tarih ve 5224 sayılı yazıya istinaden yılları arasında uygulanacak IPARD 2 Programı için çalışmaların sürdüğü coğrafi kapsamın genişletilmesine dair müzakerelerde bu konu ele alındığı bildirilmiştir.arıca tarihinde Yozgat IPARD Direktörü tarafından üyelerimize bilgi verdi.

9 Kayseri nin hızlı tren yolu ağı kapsamına alınması ve uluslararası transit taşıma yollarının güzergah hatlarına Kayseri den geçen yollarında dahil edilmesi için girişimlerde bulunulmasına, Tarımsal desteklerde sürelerinin uzatılması için Tarım İl Müdürlüğü nezdinde girişimlerde bulunulmasına/talep edilmesi gerektiği belirtilmiştir, Tarım Havzaları Üretim ve Destekleme Modeline Göre 2014 Yılı Ürünü Yağlı Tohumlu Bitkiler, Hububat ve Baklagil Ödemesi Desteğine İlişkin Bakanlar Kurulu Kararı Uygulama Tebliğinin 3.maddesine istinaden oluşturulacak olan İl Komisyonu nda Odamızı Meclis Üyesi Arif DERMİRKAYA temsil etmek üzere gönderildi Temmuz ayında yapılacak olan komite toplantısına Sınırlı Sorumlu Güneşli Beldesi Tarımsal Kalkınma Kooperatifinin yeniden aktif hale getirilmesi konusunda bilgi vermek üzere Kayseri İl Gıda,Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü yetkilisi Yaşar SUBAY ın çağrılması talep edilmiştir. Davet edildi Kanatlı ürünlerinin ihracatı için yeni hedef pazar olan Afrika ve Arap ülkelerine girişte navlun ücretleri konusunda destek için Gümrük ve Ticaret Bakanlığı na talep yazılması istenildi Söz konusu talebin Gümrük ve Ticaret Bakanlığı na iletilmesinin uygun olmadığı dile getirildi.

Ko mi te. Tarih Komite ve Talepleri Sonuç

Ko mi te. Tarih Komite ve Talepleri Sonuç Ko mi te Tarih Komite ve Talepleri Sonuç 8 8. MESLEK KOMİTESİ - ET VE ET ÜRÜNLERİ ÜRETİM VE TİCARETİ 8 KAYSERİ TİCARET ODASI OLARAK YAPILAN İŞLER 8 TARİH KARAR 8 22.05.2014 Yaz aylarının yaklaşması ve

Detaylı

Ko mi te. Tarih Komite ve Talepleri Sonuç

Ko mi te. Tarih Komite ve Talepleri Sonuç Ko mi te Tarih Komite ve Talepleri Sonuç. MESLEK KOMİTESİ - HAYVANCILIK SEKTÖRÜ FİRMALARI KAYSERİ TİCARET ODASI OLARAK YAPILAN İŞLER TARİH KARAR 23.09.2013 İndirimli tarımsal elektrik kullanımı ve ucuz

Detaylı

Y ö n e. Ko mi te. Komite ve Talepleri. Sonuç

Y ö n e. Ko mi te. Komite ve Talepleri. Sonuç Ko mi te Tarih Komite ve Talepleri 13 14 14. MESLEK KOMİTESİ - GAYRİMENKUL VE KİRALAMA HİZMETLERİ 14 KAYSERİ TİCARET ODASI OLARAK YAPILAN İŞLER 14 TARİH KARAR 14 31.12.2013 Azami Fiyat Tarifeleri Yönetmeliğinin

Detaylı

Komite Tarih Komite ve Talepleri Sonuç MESLEK KOMİTESİ - METAL MALZEMELER ÜRETİMİ VE TİCARETİ 28 KAYSERİ TİCARET ODASI OLARAK YAPILAN İŞLER

Komite Tarih Komite ve Talepleri Sonuç MESLEK KOMİTESİ - METAL MALZEMELER ÜRETİMİ VE TİCARETİ 28 KAYSERİ TİCARET ODASI OLARAK YAPILAN İŞLER Komite Tarih Komite ve Talepleri Sonuç 28 28. MESLEK KOMİTESİ - METAL MALZEMELER ÜRETİMİ VE TİCARETİ 28 KAYSERİ TİCARET ODASI OLARAK YAPILAN İŞLER 28 TARİH KARAR 28 04.03.2014 İş sağlığı ve Güvenliği Kanunu

Detaylı

Komite Tarih Komite ve Talepleri Sonuç MESLEK KOMİTESİ - EĞİTİM SEKTÖRÜ FİRMALARI 12 KAYSERİ TİCARET ODASI OLARAK YAPILAN İŞLER 12 TARİH KARAR

Komite Tarih Komite ve Talepleri Sonuç MESLEK KOMİTESİ - EĞİTİM SEKTÖRÜ FİRMALARI 12 KAYSERİ TİCARET ODASI OLARAK YAPILAN İŞLER 12 TARİH KARAR Komite Tarih Komite ve Talepleri Sonuç 12 12. MESLEK KOMİTESİ - EĞİTİM SEKTÖRÜ FİRMALARI 12 KAYSERİ TİCARET ODASI OLARAK YAPILAN İŞLER 12 TARİH KARAR 12 28.11.2013 Meydandaki iş yerlerini tabeleların sökülmesiyle

Detaylı

MESLEK KOMİTESİ - GIDA TİCARETİ 17 KAYSERİ TİCARET ODASI OLARAK YAPILAN İŞLER 17 TARİH KARAR. Komite Tarih Komite ve Talepleri Sonuç

MESLEK KOMİTESİ - GIDA TİCARETİ 17 KAYSERİ TİCARET ODASI OLARAK YAPILAN İŞLER 17 TARİH KARAR. Komite Tarih Komite ve Talepleri Sonuç Komite Tarih Komite ve Talepleri Sonuç 17 17. MESLEK KOMİTESİ - GIDA TİCARETİ 17 KAYSERİ TİCARET ODASI OLARAK YAPILAN İŞLER 17 TARİH KARAR 17 03.12.2013 10-12 Nisan 2014 tarihinde İstanbul Kongre Merkezinde

Detaylı

26. MESLEK KOMİTESİ - BAKKAL VE MARKETLER

26. MESLEK KOMİTESİ - BAKKAL VE MARKETLER Komite Tarih Komite ve Talepleri Sonuç 26. MESLEK KOMİTESİ - BAKKAL VE MARKETLER 26 KAYSERİ TİCARET ODASI OLARAK YAPILAN İŞLER 26 TARİH KARAR 26 30.07.2015 26 24.12.2015 2.2. Komite üyeleri kayseri deki

Detaylı

Y ö n e. Y a p ı Yapıldı. l d ı.

Y ö n e. Y a p ı Yapıldı. l d ı. Ko mi te Tarih Komite ve Talepleri 30 30. MESLEK KOMİTESİ - SEBZE VE MEYVE TİCARETİ 30 KAYSERİ TİCARET ODASI OLARAK YAPILAN İŞLER 30 TARİH KARAR Y A Y ö n e Sonuç 30 21.08.2013 Meclis üyelerine kartvizit

Detaylı

MESLEK KOMİTESİ - UNLU VE SÜTLÜ GIDA ÜRÜNLERİ ÜRETİMİ VE TİCARETİ 16 KAYSERİ TİCARET ODASI OLARAK YAPILAN İŞLER 16 TARİH KARAR

MESLEK KOMİTESİ - UNLU VE SÜTLÜ GIDA ÜRÜNLERİ ÜRETİMİ VE TİCARETİ 16 KAYSERİ TİCARET ODASI OLARAK YAPILAN İŞLER 16 TARİH KARAR Komite Tarih Komite ve Talepleri Sonuç 16 16. MESLEK KOMİTESİ - UNLU VE SÜTLÜ GIDA ÜRÜNLERİ ÜRETİMİ VE TİCARETİ 16 KAYSERİ TİCARET ODASI OLARAK YAPILAN İŞLER 2014 yılı Nisan ayında İstanbul da fuar olduğu

Detaylı

MESLEK KOMİTESİ -YAPI KOOPERATİFLERİ 41 KAYSERİ TİCARET ODASI OLARAK YAPILAN İŞLER 41 TARİH KARAR

MESLEK KOMİTESİ -YAPI KOOPERATİFLERİ 41 KAYSERİ TİCARET ODASI OLARAK YAPILAN İŞLER 41 TARİH KARAR Komite Tarih Komite ve Talepleri Sonuç 41 41. MESLEK KOMİTESİ -YAPI KOOPERATİFLERİ 41 KAYSERİ TİCARET ODASI OLARAK YAPILAN İŞLER 41 TARİH KARAR 41 30.09.2015 2.2. Ticaret odası üyelerinden gelen talep

Detaylı

tarihinde konuyla ilgili çalışma yapan Birsen Koca'ya Fire ve zayiat ornalarının web sitesine konması hususunda görev verilmiştir.

tarihinde konuyla ilgili çalışma yapan Birsen Koca'ya Fire ve zayiat ornalarının web sitesine konması hususunda görev verilmiştir. 35. MESLEK KOMİTESİ - SAĞLIK HİZMETLERİ VE ÜRÜNLER ÜRETİM VE TİCARETİ TARİH KARAR SONUÇ Fire ve zaiyat oranları ve tıbbi atıkların imhası gündeme gelmiştir. Tıbbi atıkların imhası ile ilgili mevzuatın

Detaylı

ÇARŞAMBA TİCARET BORSASI 2015 YILI YILLIK İŞ PLANI

ÇARŞAMBA TİCARET BORSASI 2015 YILI YILLIK İŞ PLANI KONU Tahmini Maliyet (TL) Başlama Tarihi Bitiş Tarihi Sorumlu Kişi İşbirliği Yapılacak Kurumlar ve Kişiler Performans 1.1.1.1 2013 yılında istihdam edilmesi planlanan basın ve halkla ilişkiler personelinin

Detaylı

MESLEK KOMİTESİ - TEKSTİL ÜRÜNLERİ ÜRETİM VE TİCARETİ

MESLEK KOMİTESİ - TEKSTİL ÜRÜNLERİ ÜRETİM VE TİCARETİ Komite Tarih Komite ve Talepleri Sonuç. MESLEK KOMİTESİ - TEKSTİL ÜRÜNLERİ ÜRETİM VE TİCARETİ KAYSERİ TİCARET ODASI OLARAK YAPILAN İŞLER TARİH KARAR 11.12.2013 Komite olarak bir yurt içi ve birde yurt

Detaylı

TÜRKİYE VE DÜNYADA KANATLI SEKTÖRÜNÜN GENEL DURUMU

TÜRKİYE VE DÜNYADA KANATLI SEKTÖRÜNÜN GENEL DURUMU TÜRKİYE VE DÜNYADA KANATLI SEKTÖRÜNÜN GENEL DURUMU Resim 1: Bakanlığımızca Geliştirilen Yerli Hibritlerimiz (ATAK S). 1. Kanatlı sektörü ile ilgili üretim, tüketim ve istihdam Bakanlığımız, 1930 lu yıllarda

Detaylı

ÇARŞAMBA TİCARET BORSASI 2016 YILI YILLIK İŞ PLANI

ÇARŞAMBA TİCARET BORSASI 2016 YILI YILLIK İŞ PLANI KONU Tahmini Maliyet (TL) Başlama Tarihi Bitiş Tarihi Sorumlu Kişi İşbirliği Yapılacak Kurumlar ve Kişiler Performans 1.1.1.1 2013 yılında istihdam edilmesi planlanan basın ve halkla ilişkiler personelinin

Detaylı

Cevap beklenmektedir.

Cevap beklenmektedir. 35. MESLEK KOMİTESİ - SAĞLIK HİZMETLERİ VE ÜRÜNLER ÜRETİM VE TİCARETİ KAYSERİ TİCARET ODASI OLARAK YAPILAN İŞLER TARİH KARAR 29.05.2014 15.05.2014 tarih ve 29001 sayılı Resmi Gazete de yayımlanan Tıbbi

Detaylı

TEMMUZ AYI OLAĞAN MECLİS TOPLANTISI

TEMMUZ AYI OLAĞAN MECLİS TOPLANTISI TEMMUZ AYI OLAĞAN MECLİS TOPLANTISI AĞUSTOS AYI FAALİYETLERİ ODAMIZ MESLEK KOMİTELERİNİN AĞUSTOS AYI TOPLANTILARINDA TOPLAM 12 GÜNDEM MADDESİ GÖRÜŞÜLMÜŞTÜR. 1. MESLEK KOMİTESİ KARARLARI HAYVANCILIK VE

Detaylı

2015 Yılı Şubat Ayı Bülteni

2015 Yılı Şubat Ayı Bülteni 2015 Yılı Şubat Ayı Bülteni Katılım Yapılan Toplantılar, Ziyaretler ve Etkinlikler: 1 Şubat 2015 tarihinde Başbakanımız Sayın Ahmet DAVUTOĞLU nun Afyonkarahisar Ziyaretine geldiği sırada Yön. Kur. Bşk.

Detaylı

Konu ile ilgili Konya ve Kocaeli Ticaret odalarına yazılar

Konu ile ilgili Konya ve Kocaeli Ticaret odalarına yazılar 35. MESLEK KOMİTESİ - SAĞLIK HİZMETLERİ VE ÜRÜNLER ÜRETİM VE TİCARETİ KAYSERİ TİCARET ODASI OLARAK YAPILAN İŞLER TARİH KARAR YAPILAN İŞ 30.01.2014 Fire ve zaiyat oranları ve tıbbi atıkların imhası gündeme

Detaylı

DOĞAKA- TR63 Bölgesi FOODEX 2014 Fuarı Hazırlık

DOĞAKA- TR63 Bölgesi FOODEX 2014 Fuarı Hazırlık DOĞAKA- TR63 Bölgesi FOODEX 2014 Fuarı Hazırlık DOĞAKA- TR63 Bölgesi FOODEX 2014 Fuarı Hazırlık DOĞAKA- TR63 Bölgesi FOODEX 2014 Fuarı Hazırlık Mevcut Durum Değerlendirmesi: Dünya ticaretinde gıda sektörü

Detaylı

Tetkiklerini yaptırmayan acentelerin tetkiklerini yaptırmaları ve fiziki şartlarını tamamlamaları için KTO tarafından posta ile uyarı yazısı

Tetkiklerini yaptırmayan acentelerin tetkiklerini yaptırmaları ve fiziki şartlarını tamamlamaları için KTO tarafından posta ile uyarı yazısı KAYSERİ TİCARET ODASI OLARAK YAPILAN İŞLER 37 TARİH KARAR YAPILAN İŞ Acentelerin kanun ve yönetmeliklere uygun fiziki şartlara,unvan düzeltmelerine hakim olmaları için uyarı maili gönderimi talep Mail

Detaylı

PANEL SONUÇ BİLDİRGESİ

PANEL SONUÇ BİLDİRGESİ KARAMAN ELMA PANELİ PANEL SONUÇ BİLDİRGESİ 25 NİSAN 2016 Hazırlayanlar Uzman İsmail ARAS Uzman Hakan ANAÇ Araştırma, Etüt ve Planlama Birimi GİRİŞ Dünyanın en büyük elma üreticilerinden olan ülkemiz ve

Detaylı

EKİM AYI OLAĞAN MECLİS TOPLANTISI

EKİM AYI OLAĞAN MECLİS TOPLANTISI EKİM AYI OLAĞAN MECLİS TOPLANTISI KASIM AYI FAALİYETLERİ ODAMIZ MESLEK KOMİTELERİNİN KASIM AYI TOPLANTILARINDA TOPLAM 12 GÜNDEM MADDESİ GÖRÜŞÜLMÜŞTÜR. 1. MESLEK KOMİTESİ KARARLARI HAYVANCILIK VE TARIMSAL

Detaylı

KAYHAM STRATEJİK PLANINA GÖRE 2015 YILI FAALİYET RAPORU

KAYHAM STRATEJİK PLANINA GÖRE 2015 YILI FAALİYET RAPORU KAYHAM STRATEJİK PLANINA GÖRE 2015 YILI FAALİYET RAPORU PAYDAŞLARIMIZ KAYHAM STRATEJİK PLANINA GÖRE 2015 YILI FAALİYET RAPORU Stratejik Amaç 1: Kurumsal Tanınırlığı Artırmak Hedef 1: 2015 yılı sonuna kadar

Detaylı

MESLEK KOMİTELERİ 2018 HAZİRAN AYI KARARLARI /TEKLİFLERİ 1 NOLU MESLEK KOMİTESİ TEKLİFLERİ

MESLEK KOMİTELERİ 2018 HAZİRAN AYI KARARLARI /TEKLİFLERİ 1 NOLU MESLEK KOMİTESİ TEKLİFLERİ MESLEK KOMİTELERİ 2018 HAZİRAN AYI KARARLARI /TEKLİFLERİ 1 NOLU MESLEK KOMİTESİ TEKLİFLERİ İlkyardım eğitimlerinin oda tarafından düzenlenmesi hususunun görüşülmesi, İlkyardım Yönetmeliği çerçevesince

Detaylı

KASIM AYI OLAĞAN MECLİS TOPLANTISI

KASIM AYI OLAĞAN MECLİS TOPLANTISI KASIM AYI OLAĞAN MECLİS TOPLANTISI ARALIK AYI FAALİYETLERİ ODAMIZ MESLEK KOMİTELERİNİN KASIM AYI TOPLANTILARINDA TOPLAM 15 GÜNDEM MADDESİ GÖRÜŞÜLMÜŞTÜR. 1. MESLEK KOMİTESİ KARARLARI HAYVANCILIK VE TARIMSAL

Detaylı

BİRLİK ve KOOPERATİFLERİN FUARI KASIM 2015

BİRLİK ve KOOPERATİFLERİN FUARI KASIM 2015 BİRLİK ve KOOPERATİFLERİN FUARI 05-08 KASIM 2015 2 3 4 5 : : : : : : : : : EGE CANLI HAYVAN ve TARIM TEKNOLOJİLERİ FUARI FUARIN KÜNYESİ 6 7 { { EGE CANLI HAYVAN ve TARIM TEKNOLOJİLERİ FUARI ZİYARETÇİ İSTATİSTİKLERİ

Detaylı

MAYIS 2018 OLAĞAN MECLİS TOPLANTISI NA HOŞGELDİNİZ

MAYIS 2018 OLAĞAN MECLİS TOPLANTISI NA HOŞGELDİNİZ MAYIS 2018 OLAĞAN MECLİS TOPLANTISI NA HOŞGELDİNİZ KONYA SANAYİ ODASI FAALİYET RAPORU Üye Talepleri Mayıs ayı içerisinde üyelerimizden gelen talepler doğrultusunda 76 adet Kapasite Raporu, 14 adet Ekspertiz

Detaylı

31 Mart 2013 PAZAR. Resmî Gazete. Sayı : YÖNETMELİK. Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığından: HAYVAN ISLAHI KOMİTESİ ÇALIŞMA USUL VE ESASLARI

31 Mart 2013 PAZAR. Resmî Gazete. Sayı : YÖNETMELİK. Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığından: HAYVAN ISLAHI KOMİTESİ ÇALIŞMA USUL VE ESASLARI 31 Mart 2013 PAZAR Resmî Gazete Sayı : 28604 YÖNETMELİK Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığından: HAYVAN ISLAHI KOMİTESİ ÇALIŞMA USUL VE ESASLARI HAKKINDA YÖNETMELİK BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak

Detaylı

11. MESLEK KOMİTESİ - DIŞ TİCARET FİRMALARI

11. MESLEK KOMİTESİ - DIŞ TİCARET FİRMALARI 11. MESLEK KOMİTESİ - DIŞ TİCARET FİRMALARI KAYSERİ TİCARET ODASI OLARAK YAPILAN İŞLER 11 TARİH KARAR YAPILAN İŞ Organize Sanayi Bölgesinde Odamızın bir dış ticaret birimi, bürosu, ofisi şeklinde temsilcilik

Detaylı

2014 Yılı Ocak-Haziran Dönemi Faaliyetleri

2014 Yılı Ocak-Haziran Dönemi Faaliyetleri 2014 Yılı Ocak-Haziran Dönemi Faaliyetleri AĞUSTOS AYI OLAĞAN MECLİS TOPLANTISI EYLÜL AYI FAALİYETLERİ ODAMIZ MESLEK KOMİTELERİNİN EYLÜL AYI TOPLANTILARINDA TOPLAM 20 GÜNDEM MADDESİ GÖRÜŞÜLMÜŞTÜR. ALINAN

Detaylı

OLAĞAN MECLİS TOPLANTISI

OLAĞAN MECLİS TOPLANTISI OLAĞAN MECLİS TOPLANTISI ODAMIZ MESLEK KOMİTE TOPLANTILARINDA TOPLAM 17 GÜNDEM MADDESİ GÖRÜŞÜLMÜŞTÜR. 1. MESLEK KOMİTESİ KARARLARI HAYVANCILIK VE TARIMSAL FAALİYETLER GRUBU 1. Meslek Komite üyeleri sektörel

Detaylı

SU ÜRÜNLERİ VE HAYVANSAL MAMULLER İHRACATÇILARI BİRLİĞİ SEKTÖR KURULU TOPLANTI GÜNDEMİ

SU ÜRÜNLERİ VE HAYVANSAL MAMULLER İHRACATÇILARI BİRLİĞİ SEKTÖR KURULU TOPLANTI GÜNDEMİ TOPLANTI YERİ :İSTANBUL SAATİ :10:30 TARİH :02/08/2017 NO :2017/16 GÜNDEM SU ÜRÜNLERİ VE HAYVANSAL MAMULLER İHRACATÇILARI BİRLİĞİ SEKTÖR KURULU TOPLANTI GÜNDEMİ Gündem Maddesi 1: Su Ürünleri ve Hayvansal

Detaylı

T.C. GIDA TARIM VE HAYVANCILIK BAKANLIĞI GIDA VE KONTROL GENEL MÜDÜRLÜĞÜ HAYVAN SAĞLIĞI VE KARANTİNA DAİRE BAŞKANLIĞI

T.C. GIDA TARIM VE HAYVANCILIK BAKANLIĞI GIDA VE KONTROL GENEL MÜDÜRLÜĞÜ HAYVAN SAĞLIĞI VE KARANTİNA DAİRE BAŞKANLIĞI T.C. GIDA TARIM VE HAYVANCILIK BAKANLIĞI GIDA VE KONTROL GENEL MÜDÜRLÜĞÜ HAYVAN SAĞLIĞI VE KARANTİNA DAİRE BAŞKANLIĞI KANATLI SAĞLIĞI İÇİN YÜRÜTÜLEN FAALİYETLER Ümit ZORAY Veteriner Hekim KANATLI İŞLETME

Detaylı

ANTALYA İHRACATÇILAR BİRLİĞİ GENEL SEKRETERLİĞİ. Konularını içeren duyurularımızın detayları ekte sunulmuştur.

ANTALYA İHRACATÇILAR BİRLİĞİ GENEL SEKRETERLİĞİ. Konularını içeren duyurularımızın detayları ekte sunulmuştur. ANTALYA İHRACATÇILAR BİRLİĞİ GENEL SEKRETERLİĞİ Sayı : TİM.AİB.GSK. ARGE/ 580 22/02/2013 Konu : Sirküler. ANTALYA İHRACATÇILAR BİRLİĞİ ÜYELERİNE SİRKÜLER 2013 / 63 Sayın Üyemiz, 1. Macaristan 7. Tarım

Detaylı

SİVAS İL GIDA TARIM VE HAYVANCILIK MÜDÜRLÜĞÜ EKİM-2015 BORSA

SİVAS İL GIDA TARIM VE HAYVANCILIK MÜDÜRLÜĞÜ EKİM-2015 BORSA SİVAS İL GIDA TARIM VE HAYVANCILIK MÜDÜRLÜĞÜ EKİM-2015 BORSA Tar-Yat Birimi Destekler 2014 2003 2015 DGD - 387,2 Milyon TL Mazot 14,9 Milyon TL 152,7 Milyon TL ALAN BAZLI TARIMSAL DESTEKLER Kimyevi Gübre

Detaylı

KAYHAM STRATEJİK PLANINA GÖRE 2013 YILINDA GERÇEKLEŞTİRİLEN FAALİYETLER

KAYHAM STRATEJİK PLANINA GÖRE 2013 YILINDA GERÇEKLEŞTİRİLEN FAALİYETLER KAYHAM STRATEJİK PLANINA GÖRE 2013 YILINDA GERÇEKLEŞTİRİLEN FAALİYETLER PAYDAŞLARIMIZ KAYHAM STRATEJİK PLANINDA 2013 YILI İÇİN PLANLANAN FAALİYETLER VE GERÇEKLEŞME DURUMLARI Stratejik Amaç 1: Kurumsal

Detaylı

Tüyap Diyarbakır Fuar ve Kongre Merkezi

Tüyap Diyarbakır Fuar ve Kongre Merkezi FUAR ÖZET RAPORU Tüyap Diyarbakır Fuar ve Kongre Merkezi 1. ARAŞTIRMANIN KONUSU 3 1.1. FUAR KÜNYESİ 3 1.2. ARAŞTIRMANIN AMACI 4 1.3. ARAŞTIRMANIN YÖNTEMİ VE ÖRNEK YAPISI 4 2. GENEL FUAR BİLGİLERİ 4 3.

Detaylı

OLAĞAN MECLİS TOPLANTISI

OLAĞAN MECLİS TOPLANTISI OLAĞAN MECLİS TOPLANTISI ODAMIZ MESLEK KOMİTE TOPLANTILARINDA TOPLAM 12 GÜNDEM MADDESİ GÖRÜŞÜLMÜŞTÜR. 1. MESLEK KOMİTESİ KARARLARI HAYVANCILIK VE TARIMSAL FAALİYETLER GRUBU 1. Meslek Komite üyeleri 2017

Detaylı

2015 Yılı Mayıs Ayı Bülteni

2015 Yılı Mayıs Ayı Bülteni 2015 Yılı Mayıs Ayı Bülteni Katılım Yapılan Toplantılar, Ziyaretler ve Etkinlikler: 01.05.2015 tarihinde düzenlenen TOBB 71. Genel Kuruluna Meclis Başkanımız Fahrettin ZOBALI, Yönetim Kurulu Başkanımız

Detaylı

MANİSA TİCARET BORSASI

MANİSA TİCARET BORSASI MANİSA TİCARET BORSASI KANATLI SEKTÖR RAPORU 2015 EĞİTİM ARAŞTIRMA BİRİMİ TÜRKİYE VE DÜNYADA KANATLI SEKTÖRÜNÜN GENEL DURUMU T.C. Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı nca Geliştirilen Yerli Hibritler (ATAK

Detaylı

MESLEK KOMİTESİ - YOLCU TAŞIMACILIĞI 39 KAYSERİ TİCARET ODASI OLARAK YAPILAN İŞLER

MESLEK KOMİTESİ - YOLCU TAŞIMACILIĞI 39 KAYSERİ TİCARET ODASI OLARAK YAPILAN İŞLER Komi Tarih Komite ve Talepleri Sonuç te 39 39. MESLEK KOMİTESİ - YOLCU TAŞIMACILIĞI 39 KAYSERİ TİCARET ODASI OLARAK YAPILAN İŞLER 39 TARİH KARAR 39 04.07.2013 TIR Karneleri ve Oda hizmet bedellerinin kredi

Detaylı

OLAĞAN MECLİS TOPLANTISI

OLAĞAN MECLİS TOPLANTISI OLAĞAN MECLİS TOPLANTISI Haziran/2017 OLAĞAN MECLİS TOPLANTISI ODAMIZ MESLEK KOMİTELERİNİN HAZİRAN AYI TOPLANTILARINDA TOPLAM 12 GÜNDEM MADDESİ GÖRÜŞÜLMÜŞTÜR. 1. MESLEK KOMİTESİ KARARLARI HAYVANCILIK VE

Detaylı

15. MESLEK KOMİTESİ - SARRAFLAR, BİJUTERİ VE EV EŞYASI FİRMALARI KAYSERİ TİCARET ODASI OLARAK YAPILAN İŞLER TARİH KARAR

15. MESLEK KOMİTESİ - SARRAFLAR, BİJUTERİ VE EV EŞYASI FİRMALARI KAYSERİ TİCARET ODASI OLARAK YAPILAN İŞLER TARİH KARAR 15. MESLEK KOMİTESİ - SARRAFLAR, BİJUTERİ VE EV EŞYASI FİRMALARI KAYSERİ TİCARET ODASI OLARAK YAPILAN İŞLER TARİH KARAR 25.11.2013 25.11.2013/29 YKK - 15.MESLEK KOMİTESİ TALEBİ OLAN MOBESE KAMERALARININ

Detaylı

DEVLET DESTEK VE TEŞVİKLERİ ÇİZELGESİ (EYLÜL 2015)

DEVLET DESTEK VE TEŞVİKLERİ ÇİZELGESİ (EYLÜL 2015) DEVLET DESTEK VE ÇİZELGESİ (EYLÜL 2015) SANTEZ BİLİM, SANAYİ VE TEKNOLOJİ Sanayi Genel Sanayi Tezleri Projelerinin Desteklenmesi Hakkında Yönetmelik San-Tez Projelerinin Desteklenmesi Hakkında Yönetmelik

Detaylı

YÖNETİM KURULU FAALİYET RAPORU ( )

YÖNETİM KURULU FAALİYET RAPORU ( ) AFYONKARAHİSAR TİCARET VE SANAYİ ODASI Sayın Meclis Üyeleri, YÖNETİM KURULU FAALİYET RAPORU (29.12.2017-25.01.2018) Oda Meclisimizin 25 Ocak 2018 tarih ve 59 sayılı toplantısının gündeminde yer alan, Yönetim

Detaylı

9. MESLEK KOMİTESİ - BİLGİSAYAR, DONANIM VE YAZILIMI, ÜRETİM VE TİCARETİ KAYSERİ TİCARET ODASI OLARAK YAPILAN İŞLER TARİH KARAR YAPILAN İŞ

9. MESLEK KOMİTESİ - BİLGİSAYAR, DONANIM VE YAZILIMI, ÜRETİM VE TİCARETİ KAYSERİ TİCARET ODASI OLARAK YAPILAN İŞLER TARİH KARAR YAPILAN İŞ 9. MESLEK KOMİTESİ - BİLGİSAYAR, DONANIM VE YAZILIMI, ÜRETİM VE TİCARETİ KAYSERİ TİCARET ODASI OLARAK YAPILAN İŞLER TARİH KARAR YAPILAN İŞ 17.12.2013 09.07.05. 2014 yılı Mart ayında Almanya/Hannover kentinde

Detaylı

YÖNETİM KURULU FAALİYET RAPORU ( )

YÖNETİM KURULU FAALİYET RAPORU ( ) YÖNETİM KURULU FAALİYET RAPORU (23.06.2017-27.07.2017) I- KAYIT, DEĞİŞİKLİK ve TERKLER: 23.06.2017-27.07.2017 tarihleri arasında Odamıza; 42 yeni üye kaydedilmiş, 71 üyenin kayıtlarında değişiklik yapılmış,

Detaylı

www.foodsupplychainforum.org www.sut-d.org

www.foodsupplychainforum.org www.sut-d.org www.foodsupplychainforum.org Düzenleyen Destekleyen www.sut-d.org Değerli Gıda Yatırımcıları ve Sektör Temsilcileri, Günümüzde en önemli ve stratejik sektörlerden biri olarak kabul edilen gıda sektörü,

Detaylı

BAFRA TİCARET VE SANAYİ ODASI

BAFRA TİCARET VE SANAYİ ODASI Meslek Komitesi.MESLEK KOMİTESİ Meslek Komitesi Grup. Adı Meslek Komitesi Toplantı Tarihi : 2.08.203 Toplantı Saati : 0.00 Meslek Komite Toplantı No: 03 Toplantıya Katılmayan ler: belirtilerek açılmış,

Detaylı

ARSA SATIŞI ÖN TALEP BAŞVURU DOSYASI

ARSA SATIŞI ÖN TALEP BAŞVURU DOSYASI ARSA SATIŞI ÖN TALEP BAŞVURU DOSYASI ESKİŞEHİR BEYLİKOVA TARIMA DAYALI İHTİSAS (BESİ) ORGANİZE SANAYİ BÖLGESİ YÖNETİM KURULU BAŞKANLIĞI NDAN ÖN TALEP BAŞVURU DUYURUSU Eskişehir İli Beylikova İlçesi Halilbağı-Okçu

Detaylı

Saygıdeğer Üreticiler, Değerli Paydaşlar,

Saygıdeğer Üreticiler, Değerli Paydaşlar, SPONSORLUK DOSYASI Saygıdeğer Üreticiler, Değerli Paydaşlar, Son yıllarda Türk yumurta sektörü gösterdiği gelişim ile dünyada dikkat çekmekte ve dünya yumurta üretimindeki konumunu korumaktadır. Sektörümüz

Detaylı

Saygıdeğer Üreticiler, Değerli Paydaşlar,

Saygıdeğer Üreticiler, Değerli Paydaşlar, SPONSORLUK DOSYASI Saygıdeğer Üreticiler, Değerli Paydaşlar, Son yıllarda Türk yumurta sektörü gösterdiği gelişim ile dünyada dikkat çekmekte ve dünya yumurta üretimindeki konumunu korumaktadır. Sektörümüz

Detaylı

Detay Fuarcılık Organizasyon ve Tanıtım Hizmetleri Ltd. Şti

Detay Fuarcılık Organizasyon ve Tanıtım Hizmetleri Ltd. Şti Detay Fuarcılık Organizasyon ve Tanıtım Hizmetleri Ltd. Şti HAKKIMIZDA Detay Fuarcılık Organizasyon & Tanıtım Hizmetleri Limited Şirketi TOBB- Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği nin Y-276 numaralı Yurtiçinde

Detaylı

ORGANİK MANDA YETİŞTİRİCİLİĞİ. Vet. Hek. Ümit Özçınar

ORGANİK MANDA YETİŞTİRİCİLİĞİ. Vet. Hek. Ümit Özçınar ORGANİK MANDA YETİŞTİRİCİLİĞİ Vet. Hek. Ümit Özçınar ORGANİK TARIM VE HAYVANCILIK NEDİR? Organik tarımın temel stratejisi, kendine yeterli bir ekosistem oluşturarak, bu ekosistemdeki canlıların optimum

Detaylı

KAYHAM STRATEJİK PLANINA GÖRE 2016 YILI FAALİYET RAPORU

KAYHAM STRATEJİK PLANINA GÖRE 2016 YILI FAALİYET RAPORU KAYHAM STRATEJİK PLANINA GÖRE 2016 YILI FAALİYET RAPORU Stratejik Amaç 1: KAYHAM ın Kayseri konulu kitap koleksiyonunu zenginleştirmek. Hedef 1: 2016 yılı sonuna kadar farklı kaynaklardan tespit edilen

Detaylı

ARAŞTIRMA ÖZET SONUÇLARI 27 Şubat 2 Mart 2014 KONYA TOHUM 2014 KONYA HAYVANCILIK 2014

ARAŞTIRMA ÖZET SONUÇLARI 27 Şubat 2 Mart 2014 KONYA TOHUM 2014 KONYA HAYVANCILIK 2014 ARAŞTIRMA ÖZET SONUÇLARI 27 Şubat 2 Mart 2014 KONYA TOHUM 2014 3. Tohum Teknolojileri, Bitki Besleme, Fidancılık, Bahçe Bitkileri, Zirai Mücadele, Sulama, Gübreleme ve Ekipmanları Fuarı KONYA HAYVANCILIK

Detaylı

TOBB GGK nın Onursal Başkanı Sayın M. Rifat Hisarcıklıoğlu ve Başkanı Sayın Ali Sabancı dır.

TOBB GGK nın Onursal Başkanı Sayın M. Rifat Hisarcıklıoğlu ve Başkanı Sayın Ali Sabancı dır. TOBB GGK, TOBB bünyesinde teşekkül ettirilen ve TOBB Yönetim Kurulu nun alacağı kararlara ışık tutan, genç girişimcilik konusunda genel politikalar geliştiren ve görüş oluşturulmasına katkıda bulunan istişari

Detaylı

ODAMIZ MESLEK KOMİTELERİNİN OCAK AYI TOPLANTILARINDA TOPLAM 24 GÜNDEM MADDESİ GÖRÜŞÜLMÜŞTÜR. ALINAN KARARLAR YÖNETİM KURULUNDA ELE ALINARAK GEREKLİ

ODAMIZ MESLEK KOMİTELERİNİN OCAK AYI TOPLANTILARINDA TOPLAM 24 GÜNDEM MADDESİ GÖRÜŞÜLMÜŞTÜR. ALINAN KARARLAR YÖNETİM KURULUNDA ELE ALINARAK GEREKLİ ODAMIZ MESLEK KOMİTELERİNİN OCAK AYI TOPLANTILARINDA TOPLAM 24 GÜNDEM MADDESİ GÖRÜŞÜLMÜŞTÜR. ALINAN KARARLAR YÖNETİM KURULUNDA ELE ALINARAK GEREKLİ GİRİŞİMLERDE BULUNULACAKTIR. 1. MESLEK KOMİTESİ KARARLARI

Detaylı

TİRE II. SÜT SEMPOZYUMU 5 Aralık 2013, Tire MESLEKİ EĞİTİMDE ÜNİVERSİTE SANAYİ İŞBİRLİĞİ

TİRE II. SÜT SEMPOZYUMU 5 Aralık 2013, Tire MESLEKİ EĞİTİMDE ÜNİVERSİTE SANAYİ İŞBİRLİĞİ TİRE II. SÜT SEMPOZYUMU 5 Aralık 2013, Tire MESLEKİ EĞİTİMDE ÜNİVERSİTE SANAYİ İŞBİRLİĞİ Prof.Dr.İbrahim AK Uludağ Üniversitesi Karacabey MYO Müdürü SÜTAŞ Eğitim Koordinatörü TÜRKİYE DE SÜTÇÜLÜK EĞİTİMİ

Detaylı

T.C SİNOP VALİLİĞİ İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü Kırsal Kalkınma Yatırımlarının Desteklenmesi Programı

T.C SİNOP VALİLİĞİ İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü Kırsal Kalkınma Yatırımlarının Desteklenmesi Programı T.C SİNOP VALİLİĞİ İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü Kırsal Kalkınma Yatırımlarının Desteklenmesi Programı 24.10.2017 Tanım Kırsal Kalkınma Yatırımlarının Desteklenmesi Programı, kırsal alanda ekonomik

Detaylı

T.C. BAŞBAKANLIK HAZİNE MÜSTEŞARLIĞI BASIN DUYURUSU

T.C. BAŞBAKANLIK HAZİNE MÜSTEŞARLIĞI BASIN DUYURUSU HAZİNE MÜSTEŞARLIĞI Sayı: 2016/65 03/05/2016 BASIN DUYURUSU 6015 sayılı Devlet Desteklerinin İzlenmesi ve Denetlenmesi Hakkında Kanunun Ek 1 inci maddesi uyarınca hazırlanan ve 30/05/2014 tarihli ve 29015

Detaylı

MAYIS AYI OLAĞAN MECLİS TOPLANTISI

MAYIS AYI OLAĞAN MECLİS TOPLANTISI MAYIS AYI OLAĞAN MECLİS TOPLANTISI HAZİRAN AYI FAALİYETLERİ ODAMIZ MESLEK KOMİTELERİNİN HAZİRAN AYI TOPLANTILARINDA TOPLAM 13 GÜNDEM MADDESİ GÖRÜŞÜLMÜŞTÜR. 1. MESLEK KOMİTESİ KARARLARI HAYVANCILIK VE TARIMSAL

Detaylı

7 70. MESLEK KOMİTESİ İSTİŞARE TOPLANTISI SONUÇ RAPORU

7 70. MESLEK KOMİTESİ İSTİŞARE TOPLANTISI SONUÇ RAPORU Odamız 70. Meslek Komitesinde yer alan ve medikal ürünlerin imalatı, toptan-perakende ticareti ile uğraşan üyelerimizin sektörleriyle ilgili sorunlarını dinlemek ve bu sorunlara ortak çözüm yolları bulmak

Detaylı

WEC 2016 DÜNYA ENERJİ KONGRESİ HİZMET ALIMI ZEYİLNAMESİ 02.06.2014

WEC 2016 DÜNYA ENERJİ KONGRESİ HİZMET ALIMI ZEYİLNAMESİ 02.06.2014 WEC 2016 DÜNYA ENERJİ KONGRESİ HİZMET ALIMI ZEYİLNAMESİ 02.06.2014 İDARİ ŞARTNAME 3.1 Maddesi ç) Hizmet Alımı son başvuru tarihi: 06.06.2014 d) Hizmet Alımı son başvuru saati: 17:00 ç) Hizmet Alımı son

Detaylı

2017 Yılı Mart Ayı Bülteni Katılım Yapılan Toplantılar, Ziyaretler ve Etkinlikler:

2017 Yılı Mart Ayı Bülteni Katılım Yapılan Toplantılar, Ziyaretler ve Etkinlikler: 2017 Yılı Mart Ayı Bülteni Katılım Yapılan Toplantılar, Ziyaretler ve Etkinlikler: 14-15 Mart 2017 tarihlerinde Afyonkarahisar Ticaret Borsası konferans salonunda yapılan TS EN ISO 9001:2015 Kalite Yönetim

Detaylı

Ko mi te. Tarih Komite ve Talepleri Sonuç

Ko mi te. Tarih Komite ve Talepleri Sonuç Ko mi te Tarih Komite ve Talepleri Sonuç 10 10. MESLEK KOMİTESİ - TARIM SEKTÖRÜ FİRMALARI 10 KAYSERİ TİCARET ODASI OLARAK YAPILAN İŞLER 10 TARİH KARAR 10 19.06.2013 Odanın yurtiçi ve yurt dışı fuarlra

Detaylı

Afyonkarahisar Chamber E- BÜLTEN of Commerce and Industry

Afyonkarahisar Chamber E- BÜLTEN of Commerce and Industry Afyonkarahisar Chamber E- BÜLTEN of Commerce and Industry ARALIK 2015 Afyonkarahisar AFYONKARAHİSAR Chamber of Commerce TİCARET VE and Industry SANAYİ ODASI 2015 ARALIK / AFYONKARAHİSAR İHRACATI İlimizin

Detaylı

GERÇEKLEŞEN FAALİYETLER

GERÇEKLEŞEN FAALİYETLER Aşağı Nohutlu Mahallesi, Sakarya Caddesi, Açıkgöz Apt Kat:2 Nu:4 Web:www.yozgattb.org.tr Tel: l:(0354)2129677 Fax:(0354)2170164 email: yozgattb@tobb.org.tr GERÇEKLEŞEN FAALİYETLER Borsamızın da Katılımıyla

Detaylı

2015 Yılı Nisan Ayı Bülteni

2015 Yılı Nisan Ayı Bülteni 2015 Yılı Nisan Ayı Bülteni Katılım Yapılan Toplantılar, Ziyaretler ve Etkinlikler: 4 Nisan 2015 tarihinde ATSO da düzenlenen Güneş Enerjisi Bilgilendirme Semineri Borsamızı temsilen Egemen ARSLANKIRAY

Detaylı

BACADER e-bülten HAZİRAN 2015

BACADER e-bülten HAZİRAN 2015 BACADER e-bülten HAZİRAN 2015 DTK DERGİSİ HAZİRAN AYI SAYISINDA YAYINLANAN YAZILARIMIZ.. DTK Dergisi Haziran sayısının BACADER DEN köşesinde İSİB ÇALIŞTAYI VE SODEX ANKARA FUARI İZLENİMLERİ konulu yazımız

Detaylı

2003-2011 T.C. GIDA TARIM VE HAYVANCILIK BAKANLIĞI DESTEK BİZDEN, ÜRETİM SİZDEN KARABÜK

2003-2011 T.C. GIDA TARIM VE HAYVANCILIK BAKANLIĞI DESTEK BİZDEN, ÜRETİM SİZDEN KARABÜK T.C. GIDA TARIM VE HAYVANCILIK BAKANLIĞI 2003-2011 DESTEK BİZDEN, ÜRETİM SİZDEN KARABÜK Türk tarımını kalkındırmadan Türkiye yi kalkındıramayız Recep Tayyip ERDOĞAN Başbakan Ekolojik denge ve küresel

Detaylı

KÜTAHYA TİCARET VE SANAYİ ODASI LOBİ FAALİYETLERİ TAKİP LİSTESİ

KÜTAHYA TİCARET VE SANAYİ ODASI LOBİ FAALİYETLERİ TAKİP LİSTESİ S.NO TARİH KONU İLETİŞİME GEÇİLEN/GÖRÜŞ BİLDİRİLEN MAKAM SONUÇ GÖZDEN GEÇİRMEYE YÖNELİK DEĞERLENDİRME 1 10/01/2017 6802 Sayılı Gider Vergisi Kanunu Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Hukuk Müşavirliğimiz

Detaylı

YÖNETİM KURULU FAALİYET RAPORU ( )

YÖNETİM KURULU FAALİYET RAPORU ( ) YÖNETİM KURULU FAALİYET RAPORU (25.05.2018-28.06.2018) Sayın Meclis Üyeleri, Oda Meclisimizin 28 Haziran 2018 tarih ve 04 sayılı toplantısının gündeminde yer alan, Yönetim Kurulumuzun 25.05.2018-28.06.2018

Detaylı

AZERBAYCAN / Bakü Nisan bir uluslararasılaşma projesi... KÜNİB. Eğitim Fuarları. KAZAKİSTAN / Almatı.

AZERBAYCAN / Bakü Nisan bir uluslararasılaşma projesi... KÜNİB. Eğitim Fuarları. KAZAKİSTAN / Almatı. AZERBAYCAN / Bakü 22-23 Nisan 2017 bir uluslararasılaşma projesi... KÜNİB 2017 Eğitim Fuarları w w w. k u n i b e g i t i m f u a r i. c o m KAZAKİSTAN / Almatı 20-21 Mayıs 2017 www.kunibegitimfuari.com

Detaylı

ADANA TİCARET ODASI 2016 YILI MESLEK GRUPLARI DESTEK PROGRAMI

ADANA TİCARET ODASI 2016 YILI MESLEK GRUPLARI DESTEK PROGRAMI ADANA TİCARET ODASI 2016 YILI MESLEK GRUPLARI DESTEK PROGRAMI Adana Ticaret Odası üyelerinin sektörleriyle ilgili bilgi ve tecrübelerinin arttırılması, kurumsal kapasitelerinin geliştirilmesi, yurtiçi

Detaylı

OLAĞAN MECLİS TOPLANTISI

OLAĞAN MECLİS TOPLANTISI OLAĞAN MECLİS TOPLANTISI ODAMIZ MESLEK KOMİTELERİNİN MART AYI TOPLANTILARINDA TOPLAM 12 GÜNDEM MADDESİ GÖRÜŞÜLMÜŞTÜR. 1. MESLEK KOMİTESİ KARARLARI HAYVANCILIK VE TARIMSAL FAALİYETLER GRUBU 13-16 NİSAN

Detaylı

T.C İZMİR KARŞIYAKA BELEDİYESİ 2017 YILI ŞUBAT AYI MECLİS TOPLANTISI I. BİRLEŞİM MECLİS GÜNDEMİ

T.C İZMİR KARŞIYAKA BELEDİYESİ 2017 YILI ŞUBAT AYI MECLİS TOPLANTISI I. BİRLEŞİM MECLİS GÜNDEMİ T.C İZMİR KARŞIYAKA BELEDİYESİ 2017 YILI ŞUBAT AYI MECLİS TOPLANTISI I. BİRLEŞİM MECLİS GÜNDEMİ 27.01.2017 Belediye Meclisimiz 5393 sayılı Belediye Kanununun 20. Maddesi gereğince aşağıdaki gündem maddelerini

Detaylı

YÖNETİM KURULU FAALİYET RAPORU ( ) AFYONKARAHISAR CHAMBER OF COMMERCE AND INDUSTRY

YÖNETİM KURULU FAALİYET RAPORU ( ) AFYONKARAHISAR CHAMBER OF COMMERCE AND INDUSTRY YÖNETİM KURULU FAALİYET RAPORU (27.09.2018-25.10.2018) AFYONKARAHISAR CHAMBER OF COMMERCE AND INDUSTRY 1 ÜYE İSTATİSTİKİ Eylül Ayı meclis toplantımızdan bugüne Odamıza; 41 yeni üye kaydedildi, 56 üyenin

Detaylı

TÜRK DİŞHEKİMLERİ BİRLİĞİ 2009 YILI GENELGELERİ

TÜRK DİŞHEKİMLERİ BİRLİĞİ 2009 YILI GENELGELERİ TÜRK DİŞHEKİMLERİ BİRLİĞİ 2009 YILI GENELGELERİ 1 İÇİNDEKİLER Sayfa - Maliye Bakanlığı ve SGK Tebliğleri 03 - TOYY Bilgilerinin Tamamlanması 04 - SGK nın Serbest Dişhekimine Sevki Kaldırması 05 - TOYY

Detaylı

Türkiye de Coğrafi İşaret Koruması

Türkiye de Coğrafi İşaret Koruması Türkiye de Coğrafi İşaret Koruması Dr. Elif Betül Akın Türk Patent Enstitüsü Markalar Dairesi Başkanı 11 Ekim 2012, Antalya İlgili Mevzuat 555 Sayılı Coğrafi İşaretlerin Korunması Hakkında KHK 555 Sayılı

Detaylı

BACADER e-bülten EYLÜL 2014

BACADER e-bülten EYLÜL 2014 BACADER e-bülten EYLÜL 2014 011 İSTANBUL DA BACACI SEVİYE 3-4 EĞİTİMLERİ YAPILDI Baca firmalarının ihtiyacı olan BACACI Seviye 3 ve BACACI Seviye 4 Eğitimleri 01-11 Eylül 2014 ve 15-25 Eylül 2014 tarihlerinde

Detaylı

KAYHAM STRATEJİK PLANINA GÖRE 2017 YILI FAALİYET PROGRAMI

KAYHAM STRATEJİK PLANINA GÖRE 2017 YILI FAALİYET PROGRAMI KAYHAM STRATEJİK PLANINA GÖRE 2017 YILI FAALİYET PROGRAMI PAYDAŞLARIMIZ Stratejik Amaç 1: KAYHAM ın Kayseri konulu kitap koleksiyonunu zenginleştirmek. Hedef 1: 2017 yılı sonuna kadar farklı kaynaklardan

Detaylı

KONYA İLİ TARIM SEKTÖRÜ YATIRIMLARI İÇİN NEDEN

KONYA İLİ TARIM SEKTÖRÜ YATIRIMLARI İÇİN NEDEN KONYA İLİ TARIM SEKTÖRÜ YATIRIMLARI İÇİN 10 NEDEN KONYA TAM BİR FIRSAT KAPISI KONYA İLİ TARIM SEKTÖRÜ YATIRIMLARI İÇİN 10 NEDEN 1. Genç ve Nitelikli İnsan Kaynağı 2. Stratejik Konum 3. Yatırımcılara Tahsis

Detaylı

KAYSERİ ARAŞTIRMA VE UYGULAMA MERKEZİ (KAYHAM) STRATEJİK PLAN ( )

KAYSERİ ARAŞTIRMA VE UYGULAMA MERKEZİ (KAYHAM) STRATEJİK PLAN ( ) KAYSERİ ARAŞTIRMA VE UYGULAMA MERKEZİ (KAYHAM) STRATEJİK PLAN (2017 2019) MİSYON Kayseri nin geçmişini doğru anlayarak, bugünü verimli/iyi değerlendirerek ve geleceğini akıllı planlayarak, Kayseri nin

Detaylı

YÖNETİM KURULU FAALİYET RAPORU ( )

YÖNETİM KURULU FAALİYET RAPORU ( ) YÖNETİM KURULU FAALİYET RAPORU (27.04.2018-24.05.2018) 27.04.2018-24.05.2018 tarihleri arasındaki faaliyetleri ve çalışmalarımız bilgilerinize sunulmaktadır. AFYONKARAHISAR CHAMBER OF COMMERCE AND INDUSTRY

Detaylı

YOZGAT TİCARET VE SANAYİ ODASI. 2014 Yılı Faaliyet Raporu

YOZGAT TİCARET VE SANAYİ ODASI. 2014 Yılı Faaliyet Raporu YOZGAT TİCARET VE SANAYİ ODASI 2014 Yılı Faaliyet Raporu Yozgat Ticaret ve Sanayi Odası 2014 Yılı Oda Faaliyetlerimiz 69 Slayt 31.01.2014 AB Slovenia Projesi Denetimi 03.01.2014 Belediye Başkan Adayı Kazım

Detaylı

MESLEK KOMİTELERİ 2015 ŞUBAT AYI KARARLARI / TEKLİFLERİ 1 NOLU İMALATÇILAR GRUBU MESLEK KOMİTESİ

MESLEK KOMİTELERİ 2015 ŞUBAT AYI KARARLARI / TEKLİFLERİ 1 NOLU İMALATÇILAR GRUBU MESLEK KOMİTESİ MESLEK KOMİTELERİ 2015 ŞUBAT AYI KARARLARI / TEKLİFLERİ 1 NOLU İMALATÇILAR GRUBU MESLEK KOMİTESİ silinmesi hususunu düzenleyen 15. Maddesi 3. ve 4. Fıkrasına göre ; ndeki kaydı 1 8013 8360 Unvanı FETHİYE

Detaylı

Toplantı Katılım Sonuç Raporu*

Toplantı Katılım Sonuç Raporu* Sayfa : 1 / 5 Konu: Yer/ Tarih: Sayı : Türü: Toplantı Organizasyonu Adı/Kapsamı: Görevli Personel: Katılımcılar: Adı/Soyadı ŞENEL TUNCER (MESLEK KOMİTESİ BAŞKANI) 4 NOLU MESLEK KOMİTESİ OLAĞAN TOPLANTISI

Detaylı

DÜVE ALIM DESTEKLEMESİ

DÜVE ALIM DESTEKLEMESİ DÜVE ALIM DESTEKLEMESİ DESTEKLEMENİN KAPSAMI Türkvet'e Kayıtlı Sığır İşletmesi Olan şahıs ve tüzel kişi yetiştiricilere asgari 20 baş, azami 200 baş kombine veya etçi ırk düve alım bedelinin %30 unun hibe

Detaylı

KIRSAL KALKINMA PROGRAMI IPARD (2007-2013)

KIRSAL KALKINMA PROGRAMI IPARD (2007-2013) KIRSAL KALKINMA PROGRAMI IPARD (2007-2013) 101 TARIMSAL İŞLETMELERİN YENİDEN YAPILANDIRILMASI VE TOPLULUK STANDARTLARINA ULAŞTIRILMASINA YÖNELİK YATIRIMLAR 2 101 101-1 Süt Üreten Tarımsal işletmeler 101-2

Detaylı

ANTALYA İHRACATÇILAR BİRLİĞİ GENEL SEKRETERLİĞİ. Konularını içeren duyurularımızın detayları ekte sunulmuştur.

ANTALYA İHRACATÇILAR BİRLİĞİ GENEL SEKRETERLİĞİ. Konularını içeren duyurularımızın detayları ekte sunulmuştur. ANTALYA İHRACATÇILAR BİRLİĞİ GENEL SEKRETERLİĞİ Sayı : TİM.AİB.GSK. ARGE/ 004219 13/12/2012 Konu : Sirküler. ANTALYA İHRACATÇILAR BİRLİĞİ ÜYELERİNE SİRKÜLER 2012 / 454 Sayın Üyemiz, 1. Avrupa Birliği Komisyon

Detaylı

DOĞAKA 2014 SIAL MIDDLE EAST GIDA FUARI HAZIRLIK

DOĞAKA 2014 SIAL MIDDLE EAST GIDA FUARI HAZIRLIK DOĞAKA 2014 SIAL MIDDLE EAST GIDA FUARI HAZIRLIK DOĞAKA 2014 SIAL MIDDLE EAST GIDA FUARI HAZIRLIK Ajansımız 13/08/2013 tarihli Yönetim Kurulu Kararı ve 2014 Yılı Çalışma Programı doğrultusunda, bir yurtdışı

Detaylı

NİSAN AYI BÜLTENİ 3. Tarım ve Hayvancılık Fuarı göz doldurdu

NİSAN AYI BÜLTENİ 3. Tarım ve Hayvancılık Fuarı göz doldurdu 3. Tarım ve Hayvancılık Fuarı göz doldurdu Teke Yöresi 3. Tarım ve Hayvancılık Fuarı, 27-30 Nisan tarihleri arasında kapılarını ziyaretçilere açtı. Üreticinin yeni teknolojilerle buluştuğu fuarı ilk gün

Detaylı

MALKARA TİCARET BORSASI AYLIK E-BÜLTEN web: / e-posta:

MALKARA TİCARET BORSASI AYLIK E-BÜLTEN web:  / e-posta: Sayfa 1/10 06 ŞUBAT 2017 TARİHİNDE ANKARA DA YAPILAN TOBB ODA BORSA AKREDİTASYON SİSTEMİ TANITIM EĞİTİMİ NE KATILDIK. 07 ŞUBAT 2017 TARİHİNDE ANKARA DA YAPILAN TOBB TÜRKİYE EKONOMİ ŞURASI NA MECLİS BAŞKANIMIZ

Detaylı

BACADER e-bülten ARALIK 2014

BACADER e-bülten ARALIK 2014 BACADER e-bülten ARALIK 2014 İSİB BAŞKANI İLE GÖRÜŞME YAPILDI 02 Aralık 2014 tarihinde Ankara da İSİB Başkanı Zeki Poyraz ile bir görüşme yapıldı. Yönetim Kurulu Başkanı Atilla GEDİK tarafından yapılan

Detaylı

BACADER e-bülten NİSAN 2014

BACADER e-bülten NİSAN 2014 BACADER e-bülten NİSAN 2014 011 BACACI SEVİYE 3 VE BACACI SEVİYE 4 EĞİTİMLERİ İSTANBUL DA YAPILDI Baca firmalarının ihtiyacı olan BACACI Seviye 3 ve BACACI Seviye 4 Eğitimleri İstanbul BACADER Ofis'te

Detaylı

KAYSERİ ARAŞTIRMA VE UYGULAMA MERKEZİ (KAYHAM) STRATEJİK PLAN ( )

KAYSERİ ARAŞTIRMA VE UYGULAMA MERKEZİ (KAYHAM) STRATEJİK PLAN ( ) KAYSERİ ARAŞTIRMA VE UYGULAMA MERKEZİ (KAYHAM) STRATEJİK PLAN (2014 2016) MİSYON Kayseri nin geçmişini doğru anlayarak, bugünü verimli/iyi değerlendirerek ve geleceğini akıllı planlayarak, Kayseri nin

Detaylı

İstanbul Feshane de gerçekleştirilen Çanakkale Tanıtım Günlerinde, Çanakkale başarılı bir şekilde tanıtıldı. Çanakkale Savaşları nın 100.

İstanbul Feshane de gerçekleştirilen Çanakkale Tanıtım Günlerinde, Çanakkale başarılı bir şekilde tanıtıldı. Çanakkale Savaşları nın 100. İstanbul Feshane de gerçekleştirilen Çanakkale Tanıtım Günlerinde, Çanakkale başarılı bir şekilde tanıtıldı. Çanakkale Savaşları nın 100. yıldönümü kapsamında Çanakkale Valiliği öncülüğünde, 2015 Koordinasyon

Detaylı

MESLEK KOMİTELERİ 2015 TEMMUZ AYI KARARLARI /TEKLİFLERİ 1 NOLU İMALATÇILAR GRUBU MESLEK KOMİTESİ

MESLEK KOMİTELERİ 2015 TEMMUZ AYI KARARLARI /TEKLİFLERİ 1 NOLU İMALATÇILAR GRUBU MESLEK KOMİTESİ MESLEK KOMİTELERİ 2015 TEMMUZ AYI KARARLARI /TEKLİFLERİ 1 NOLU İMALATÇILAR GRUBU MESLEK KOMİTESİ 03.06.2015 tarih ve 27 sayılı olağan Haziran ayı toplantısındaki tekliflerle ilgili 09.06.2015 tarih ve

Detaylı