ESNAF VE ÇİFTÇİ PARTİSİ İKİNCİ BÖLÜM

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "ESNAF VE ÇİFTÇİ PARTİSİ İKİNCİ BÖLÜM"

Transkript

1 BİRİNCİ BÖLÜM ESNAF VE ÇİFTÇİ PARTİSİ Mad.1) Partinin adı, kısaltılmıģ adı Genel merkezi ve amblemi Partinin adı Esnaf ve Çiftçi Partisi kısaltılmıģı EÇP merkezi ANKARA amblemi sarı Zemin üzerine ÇeĢmedir. Mad.2) Amaç EÇP nin amacı devletin bağımsızlığı, vatanın bölünmez bütünlüğü ilkesini esas alır. ÇağdaĢ bir Türkiye kiģi halk ve özgürlüklerine önem veren bir tutum içindedir. Türkiye yi çağın gerektirdiği ekonomik refah düzeye çıkmasını amaç edinen bir düģünce yapısına sahiptir. ÜYELİK İKİNCİ BÖLÜM Mad.3) Üye olabilme Ģartları Siyasi partiler kanununda yazılan 18 yaģını doldurmuģ partinin tüzük ve programını kabul ettiğini beyan eden parti çalıģmalarında faaliyet yapabilmeyi ve T.C vatandaģı olan her kez EÇP ye üye olabilir. Mad.4) Üyeliğe giriģ KiĢilerin bağlı bulundukları ilçe baģkanlığı ya da il baģkanlığı onlarda yoksa genel merkeze baģvurabilir. Mad.5) Üyeliğin sona ermesi EÇP partisi üyeliği istifa veya baģka bir siyasal partiye geçmesiyle sona erer, üyelik formunu imzalıktan sonra üye olmaya el veriģli olmayanlar sonradan anlaģılırsa üyelikleri Yönetim kurulu kararıyla silinir. Mad.6) Genel merkezce Partiye kabul ve kayıt Merkez karar ve yönetim kurulu üyeliğe münasip gördüğü kiģileri partiye üye yapa bilir. Mad.7) Partiden ayrılmıģ olanların yeniden kabulü: ĠL ĠLÇE ve merkez karar ve yönetim kurulu tarafından üyeliği kabulüne yeniden kabul ede bilir. Mad.8) Üyelerin Partiye karģı sorumluluğu Üyeler T.C kanunlarına ve EÇP nin tüzük ve programlarına uymak ve partinin amaçlarına ve hedeflerine bağlı kalmak amaç hedeflerini yaymakla sorumludur. Mad.9) Parti üyeliğinin sağladığı haklar EÇP üyeleri toplantılara katılmak fikirlerini bildirmek parti organlarına ve delegeliğe aday olmak. ORGANLAR ÜÇÜNCÜ BÖLÜM Parti örgütleri, seçilmeleri görev ve yetkileri Mad.10) YEREL ÖRGÜTLER VE KONGRELER :

2 a)belde örgütleri: üç parti üyesi tarafından kurulur ilçe yönetim kuruluna bağlı çalıģmalarını yürütür. b) Yerel kongreler: üç yılda bir toplanır. 1) Ġlçe kongresi: üye sayısı 400 e kadar olan ilçelerde ve üye sayısı 400 ü geçen ilçelerde delege sayısı 400 e getirilecek Ģekilde aynen ayarlanarak seçilen delegelerle toplanır. 2) il kongresi Üye sayısı 600 e kadar olan illerde üyelerin hepsiyle üye sayısı 600 fazla olan illerde bütün ilçenin üye sayısına oranlanarak ilçe kongrelerinden seçilen 600 delege ile yapılır. c) Kongre görüģmeleri: Kongrede tüzük program ve merkez yönetim kurulu kararlarına bağlı kalarak bütün sorunlara çözüm bulmak üzere toplanır. Kararlar merkeze bildirilir. Ayda 1 den fazla merkez ve il yönetim kurumları üyelerle söyleģi ve fikir birliği dayanıģma ve konferanslar düzenler d) Yönetim kurulları: il ve ilçe yönetim kurulları. en az hafta da 1 kez toplanarak teģkilatın sorunlarını gidermeye çalıģır bütün yerel kongre ilçe teģkilatlarında 4 asıl 1 yedek il teģkilatlarında 6 asıl 1 yedek yönetim kurulu üyesi ve baģkan seçer. bütün yönetim kurulu kendi içinden bir sekreter ve sayman seçerek görev bölümü yapar. Mad.11) Genel kongreler merkez kurulları: GENEL KONGRENİN KURULUŞU a) Büyük kongrenin görev ve sorumlulukları, toplanma Ģekilleri : Siyasi partiler yasasında geçen Ģartlara göre olur. b) Üç yılda bir olan kongre olarak toplanır. c) En az bir ay öncesinde, genel kurula katılacak delegelere bildirilmek üzere toplantı yeri günü gündemi hazırlanır. d) Genel kongre parti üye sayısı TBMM deki milletvekili sayısının iki katına eģitlendiği zaman üyelerle toplanır. OLAĞAN ÜSTÜ GENEL KONGRE Genel baģkan kararıyla toplanır.gerektiğinde merkez karar ve yönetim kurulunun kararıyla Genel kongrenin iģleyiģi : a) genel baģkanın konuģmasıyla açılır. b) ülkede ve dünyada gündem deki konular istiģare edilir. c) Partinin mali hesapları incelenir ve bütçesi tasdik edilir. d) Genel kongre merkez karar ve yönetim kurulu ile merkez disiplin kurulu üyesini seçer Mad.12) : merkez karar ve yönetim kurulu : Büyük kongre ile gizli oyla seçilen 25 asıl, 15 yedekten oluģur. MKYK, üç ayda bir defa toplanır. MKYK nın görev ve yetkileri a) partinin en yetkili organıdır. b) Partinin program tüzüğünü büyük kongre kararlarını hayata uygulamak c) Gerekli hallerde teģkilat kurmak d) Partinin fikirlerini yaymak için bütün basın ve yayın organlarından faydalanmaya çalıģmak Büyük kongreye sunulacak bütçeyi ve hesap raporunu hazırlamak e) Partiyi kalkındırmak için çalıģmak ve partinin gelirini artırıcı faaliyetlerde bulunmak

3 Mad.13) genel baģkan : Genel baģkan istifa etmediği sürece baģkanlığı görevi devam eder. Genel baģkanın görevleri partinin en yetkili kiģisi olarak partiyi temsil eder. Parti adına dava açar, taraf olma yetkisini kullanır. Büyük kongreye karģı sorumlu kiģidir. Parti teģkilatındaki dengeyi sağlar.disiplin kurulları dıģında bütün parti teģkilatına baģkanlık yapma yetkisini kullanır. Genel baģkan,yardımcısını seçer ve görev verir. Genel merkez il ve ilçe taģra teģkilatlarına uygun kiģileri ataya bilir. MKYK ya ve genel baģkan divanına baģkanlık yapar. MAD.14) GENEL BAġKANLIK DĠVANI GENEL baģkan, genel baģkan yardımcısı, genel sekreter, genel münasipten oluģur. genel baģkan yardımcısını kendisi seçer, gerekli hallerde genel sekreteri ve saymanı değiģtirebilir ve atayabilir. GENEL BAġKANLIK DĠVANIN GÖREV VE YETKĠLERĠ : Partinin yürütme organı olarak, en az ayda 1 kez toplanır.genel baģka isterse toplantıları çoğalta bilir. GÖREVLERĠ : TBMM si parti grupları ile genel merkez arasında diyoloğu sağlar. b) seçimle ilgili çalıģmaları yapar c) teģkilat birimleri arasında dengenin bulunmasına gayret eder. d) genel kongrenin çalıģmalarını MKYK nın prensiplerine bağlı kalarak sevk ve idare eder. Genel baģkanlık divanı üyelerinin görevi : 1)genel baģkan yardımcısı : genel baģkandan sonra, en sorumlu kiģidir genel baģkan olamadığı zaman genel baģkanın sahip olduğu yetkiye aynen sahiptir. 2) genel baģkan yardımcısı : genel baģkandan sonra bütün yetkilere sahiptir. 3) toplantı ve mitingleri organize eder partinin basın sözcüsüdür. 4) il,ilçe, taģra teģkilatlarının kayıtlarını ayarlar 5) Hükümetle, TBMM ile belediye baģkanları ile bunlar arasındaki ve parti ile olan irtibatlarını sağlar 6) genel merkezin matbu evrak iģleriyle her türlü yazıģma iģlerini ayarlar 7) genel baģkan yardımcısı, merkez teģkilatına alınacak personelin tayinini yapar. 8) parti merkez teģkilatında mali iģlerde, muhasebe iģlerinde gerektiğinde genel baģka yardımcısı ilgilidir. 9) genel baģka yardımcısı, parti merkez teģkilatının atama. Görev değiģimi ile ilgilenir 10)genel baģkanlık divanın üyelerinin görevlerini ( 1den 9 a kadar olan ) üslendiği görevleri ve yetkileri gerekli durumlarda genel baģkan değiģtirmeye müktebir dir. MAD.15)DĠSĠPLĠN KURULLARI: GENEL ESASLAR: Genel merkez ve ilçe teģkilatlarında kanunlara, parti tüzüğüne, yönetmeliklere parti yetki organlarınca alınan esaslara aykırı parti üyeleri hakkında disiplin kurulları görev yapar. Bütün bölümlerdeki disiplin kurulu üyeleri partide seçimle gelinen bir baģka organda görev alamaz ve partide ücretli bir baģka bir görevde yapamaz.üç defa toplantıya katılmayan kurul üyesi kuruldan ihraç edilir.yerine yedekteki devam eder. Disiplin kurulları kendilerine verilen iģi 2 ay içinde sonuçlandırmak mecburiyetindedir Disiplin kurulu kararları gizli oyla verilir. ĠL DĠSĠPLĠN KURULU:

4 Disiplin kurulunca alınan kararlar merkez disiplin kurulunun onayı olmadan yürürlüğe girmez merkez disiplin kurulu inceleyip onayı alındıktan sonra karar bağlanır. MERKEZ DĠSĠPLĠN KURULU: 13 üyeden oluģur genel kongre tarafından seçilir. DĠSĠPLĠN CEZALARI: 1) UYARMA 2) Kınama 3) Partiden veya gruptan geçici çıkarma 4) Partiden veya gruptan kesin çıkarma Partinin TBMM grup üyeliğinden çıkarılan bir üye partiden de çıkartılır.parti tüzüğüne programına aykırı hareket eden parti üyesi partiden çıkartılır. - YARDIMCI ORGANLAR- DÖRDÜNCÜ BÖLÜM MAD.16) yurt içi ve yurtdıģı parti temsilcilikleri: Ġl ve ilçe örgütü bulunmayan taģralarda beldelerde ve yurtdıģında baģkanlık divanının herhangi bir parti üyesini görevlendirip parti temsilcilikleri oluģturabilir. Mad.17) parti lokalleri: Genel merkez, il, ilçe taģra örgütleri ve parti, temsilcilikleri dernekler yasasındaki belirtilen Ģartlara göre parti lokalleri kurabilir. PARTİ GRUPLARI BEŞİNCİ BÖLÜM MAD.18) TBMM grubu genel kurulu yönetim ve disiplin kurulu 1)TBMM grup disiplin kurulu toplantıları merkez disiplin ile ortaklaģa gerçekleģtirirler. Mad.19) il genel meclisi ve belediye meclisi grupları : Her il ve belediyede, parti il genel meclisi ve belediye meclisi üyelerinden farklı faklı gruplar oluģturulur. Bu oluģturulan grupların toplantılarına il ve ilçe baģkanları baģkalık yapar, yönetim kurulu üyelerinde bu grup toplantılarına eģlik eder MALİ HÜKÜMLER ALTINCI BÖLÜM MAD.20) partinin geliri, gideri a) üyelik aidatı en az 25 TL. giriģ ücreti b) genel baģkanın onayıyla yapılacak rozet, kimlik belgesi, yayın, takvim,gezi konferans, gösteri v.b gelirleri c) genel baģkanlık divanı hangi parti organının ne kadar masraf yapacağını belirler bilanço ve son hesap genel saymanca gerçekleģtirilir. Merkez karar ve yönetim kurulu ile merkez disiplin kurulunca imzalanır. GENEL YÜKÜMLER YEDİNCİ BÖLÜM MAD.21) Milletvekili ve yerel seçimlerde parti adaylarının belirlenmesi :

5 Genel baģkan. baģkan yardımcısı ve merkez karar yönetim kurulunca belirlenir. Mad.22) partinin büro iģleri : a) üye defteri :üyelerin kimlikleri giriģ tarihleri,aidatları için hazırlanır. b) Karar defteri : yönetim kurullarının kararları, üyelerinin, imzaları altında gün ve sayı sırasıyla hazırlanır c) Gelen giden evrak defteri: gelen giden evrakları gün ve sayı sırasıyla hazırlanır gelen evrakın asılları gidenin kopyaları sırasıyla dosyalarda saklanır. d) Gelir gider defteri : bütün paraların tahsil edildikleri verildikleri yerler yazılır. Gelirlerin dipkoçanları seri numaralı makbuzları ve giderlerinin belgeleri dosyalarda saklanır. e) DemirbaĢ belgeleri eģya defteri parti ye ait bütün demirbaģlar bu deftere kayıt edilir.

GENÇLİK KOLLARI YÖNETMELİĞİ

GENÇLİK KOLLARI YÖNETMELİĞİ GENÇLİK KOLLARI YÖNETMELİĞİ 195 BÖLÜM I GENEL HÜKÜMLER KURULUŞ Madde 1 - Cumhuriyet Halk Partisi Tüzüğü nde ifadesini bulan amac a yönelik olarak, Genel Merkez, il, ilçe ve gerek görülen beldelerde örgüt

Detaylı

TÜRKĠYE FUBOL FEDERASYONU GENEL KURUL ĠÇ TÜZÜĞÜ

TÜRKĠYE FUBOL FEDERASYONU GENEL KURUL ĠÇ TÜZÜĞÜ TÜRKĠYE FUBOL FEDERASYONU GENEL KURUL ĠÇ TÜZÜĞÜ I-BAġLANGIÇ HÜKÜMLERĠ MADDE 1 Amaç ĠĢbu iç tüzüğün amacı, Türkiye Futbol Federasyonu ( TFF ) genel kurul toplantılarında izlenecek tüm usul ve esasları belirlemektir.

Detaylı

ANTALYA SERBEST MUHASEBECİ MALİ MÜŞAVİRLER ODASI ODA İÇ YÖNETMELİĞİ

ANTALYA SERBEST MUHASEBECİ MALİ MÜŞAVİRLER ODASI ODA İÇ YÖNETMELİĞİ Amaç ANTALYA SERBEST MUHASEBECİ MALİ MÜŞAVİRLER ODASI ODA İÇ YÖNETMELİĞİ BİRİNCİ BÖLÜM AMAÇ VE KAVRAMLAR Madde 1- Bu Yönetmeliğin amacı; Antalya Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası nın, Yönetim Kuruluna

Detaylı

ULUSAL Ġġ SAĞLIĞI VE GÜVENLĠĞĠ KONSEYĠ YÖNETMELĠĞĠ BĠRĠNCĠ BÖLÜM. Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar. Amaç ve kapsam

ULUSAL Ġġ SAĞLIĞI VE GÜVENLĠĞĠ KONSEYĠ YÖNETMELĠĞĠ BĠRĠNCĠ BÖLÜM. Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar. Amaç ve kapsam ULUSAL Ġġ SAĞLIĞI VE GÜVENLĠĞĠ KONSEYĠ YÖNETMELĠĞĠ BĠRĠNCĠ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç ve kapsam MADDE 1 (1) Bu Yönetmeliğin amacı, Ulusal ĠĢ Sağlığı ve Güvenliği Konseyinin kuruluģ amacını,

Detaylı

İKİNCİ KISIM ÜÇÜNCÜ KISIM. PARTİ ÜYELİĞİ (SPK m: 6,7 7,12) BİRİNCİ BÖLÜM PARTİ TEŞKİLATI (SPK m:7)

İKİNCİ KISIM ÜÇÜNCÜ KISIM. PARTİ ÜYELİĞİ (SPK m: 6,7 7,12) BİRİNCİ BÖLÜM PARTİ TEŞKİLATI (SPK m:7) AK PARTİ TUZUGU 1 BİRİNCİ KISIM o^oı.^u GENEL ESASLAR Madde 1 - Partinin Adı Madde 2 - Kuruluşun Temel Dayanakları Madde 3 - Partinin Kısaltılmış Adı, Genel Merkezi ve Amblemi Madde 4 - Temel Amaçlar Madde

Detaylı

ANTALYA SERBEST MUHASEBECĐ MALĐ MÜŞAVĐRLER ODASI ODA ĐÇ YÖNETMELĐĞĐ

ANTALYA SERBEST MUHASEBECĐ MALĐ MÜŞAVĐRLER ODASI ODA ĐÇ YÖNETMELĐĞĐ ANTALYA SERBEST MUHASEBECĐ MALĐ MÜŞAVĐRLER ODASI ODA ĐÇ YÖNETMELĐĞĐ BĐRĐNCĐ BÖLÜM AMAÇ VE KAVRAMLAR Amaç Madde 1- Bu Yönetmeliğin amacı; Antalya Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası nın, Yönetim Kuruluna

Detaylı

T.C NECMETTĠN ERBAKAN ÜNĠVERSĠTESĠ.. TOPLULUĞU TÜZÜĞÜ

T.C NECMETTĠN ERBAKAN ÜNĠVERSĠTESĠ.. TOPLULUĞU TÜZÜĞÜ T.C NECMETTĠN ERBAKAN ÜNĠVERSĠTESĠ.. TOPLULUĞU TÜZÜĞÜ Topluluğun KuruluĢu: Madde 1 - Topluluğu, Necmettin Erbakan Üniversitesi Öğrenci Toplulukları Yönergesi uyarınca kurulmuştur. Topluluğu, Necmettin

Detaylı

T.C MUġ ALPARSLAN ÜNĠVERSĠTESĠ FEN TEKNOLOJĠ TOPLULUĞU TÜZÜĞÜ

T.C MUġ ALPARSLAN ÜNĠVERSĠTESĠ FEN TEKNOLOJĠ TOPLULUĞU TÜZÜĞÜ T.C MUġ ALPARSLAN ÜNĠVERSĠTESĠ FEN TEKNOLOJĠ TOPLULUĞU TÜZÜĞÜ Topluluğun Amacı MADDE 1 a) MuĢ Üniversitesi akademik ve idari personeli ve öğrencilerinin serbest zamanlarını en iyi Ģekilde değerlendirmelerini

Detaylı

YIL ŞUBE YÖNETMELİĞİ

YIL ŞUBE YÖNETMELİĞİ YIL ŞUBE YÖNETMELİĞİ BİRİNCİ BÖLÜM AMAÇ, DAYANAK VE TANIMLAR Amaç Madde 1 Bu yönetmeliğin amacı, Hayat Sağlık ve Sosyal Hizmetler Vakfı Şubelerinin kuruluş ve işleyişlerine ilişkin usul ve esasları düzenlemektir.

Detaylı

ODTÜ BİLGİSAYAR TOPLULUĞU

ODTÜ BİLGİSAYAR TOPLULUĞU ODTÜ BİLGİSAYAR TOPLULUĞU TÜZÜK 1. Kuruluş: Orta Doğu Teknik Üniversitesi Bilgisayar Topluluğu, Orta Doğu Teknik Üniversitesi Ankara yerleşkesinde, Kültür İşleri Müdürlüğünün denetiminde çalışmak üzere

Detaylı

T.C. KARTAL BELEDİYE BAŞKANLIĞI İSTANBUL

T.C. KARTAL BELEDİYE BAŞKANLIĞI İSTANBUL KARARIN ÖZÜ : Sivil Savunma Uzmanlığı nın Görev ve ÇalıĢma Yönetmeliği. TEKLİF : Sivil Savunma Uzmanlığı nın 31.03.2010 tarih, 2010/1043 sayılı teklifi. BAġKANLIK MAKAMI NA; Ġlgi: 18.03.2010 tarih ve 129

Detaylı

YENİMAHALLE KENT KONSEYİ ENGELLİ MECLİSİ ÇALIŞMA YÖNERGESİ. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak Ve Tanımlar

YENİMAHALLE KENT KONSEYİ ENGELLİ MECLİSİ ÇALIŞMA YÖNERGESİ. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak Ve Tanımlar YENİMAHALLE KENT KONSEYİ ENGELLİ MECLİSİ ÇALIŞMA YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak Ve Tanımlar Amaç Madde 1- Bu yönergenin amacı; Yenimahalle Kent Konseyi Engelli Meclisi oluşumunu, organlarını,

Detaylı

TARIM ORKAM-SEN SENDİKA MERKEZ GENEL MECLİSİ YÖNETMELİĞİ ( ANKARA) (TARIM VE ORMANCILIK HİZMETLERİ KAMU EMEKÇİLERİ SENDİKASI)

TARIM ORKAM-SEN SENDİKA MERKEZ GENEL MECLİSİ YÖNETMELİĞİ ( ANKARA) (TARIM VE ORMANCILIK HİZMETLERİ KAMU EMEKÇİLERİ SENDİKASI) TARIM ORKAM-SEN (TARIM VE ORMANCILIK HİZMETLERİ KAMU EMEKÇİLERİ SENDİKASI) SENDİKA MERKEZ GENEL MECLİSİ YÖNETMELİĞİ (2014 - ANKARA) 1 Amaç BÖLÜM I GENEL HÜKÜMLER Madde 1- Bu yönetmeliğin amacı Tarım ve

Detaylı

İSTANBUL TAHKİM MERKEZİ KANUNU

İSTANBUL TAHKİM MERKEZİ KANUNU 12265 İSTANBUL TAHKİM MERKEZİ KANUNU Kanun Numarası : 6570 Kabul Tarihi : 20/11/2014 Yayımlandığı R.Gazete : Tarih: 29/11/2014 Sayı : 29190 Yayımlandığı Düstur : Tertip : 5 Cilt : 55 Amaç ve kapsam MADDE

Detaylı

T.C MUŞ ALPARSLAN ÜNİVERSİTESİ DOĞA, KÜLTÜR VE İZCİLİK TOPLULUĞU TÜZÜĞÜ

T.C MUŞ ALPARSLAN ÜNİVERSİTESİ DOĞA, KÜLTÜR VE İZCİLİK TOPLULUĞU TÜZÜĞÜ TOPLULUĞUN ADI T.C MUŞ ALPARSLAN ÜNİVERSİTESİ DOĞA, KÜLTÜR VE İZCİLİK TOPLULUĞU TÜZÜĞÜ Muş Alparslan Üniversitesi Doğa, Kültür ve İzcilik Topluluğudur. TOPLULUĞUN AMACI (1) Doğa, Kültür ve İzcilik Topluluğu

Detaylı

T Ü Z Ü Ğ Ü. www. i s t a n b u l c d m b. o r g

T Ü Z Ü Ğ Ü. www. i s t a n b u l c d m b. o r g www. i s t a n b u l c d m b. o r g www. i s t a n b u l c d m b. o r g G R U P G E N E L K U R U L U KARAR ORGA NI YÜR ÜTME KURULU ÜYE DE ĞE RL EN DİRM E KO Mİ TES İ İLÇE M ECLİS İ İLÇ E S E K R E T

Detaylı

YÖNETMELİK. Mehmet Akif Ersoy Üniversitesinden: MEHMET AKĠF ERSOY ÜNĠVERSĠTESĠ KADIN SORUNLARI UYGULAMA VE. ARAġTIRMA MERKEZĠ YÖNETMELĠĞĠ

YÖNETMELİK. Mehmet Akif Ersoy Üniversitesinden: MEHMET AKĠF ERSOY ÜNĠVERSĠTESĠ KADIN SORUNLARI UYGULAMA VE. ARAġTIRMA MERKEZĠ YÖNETMELĠĞĠ 3 Temmuz 2012 SALI Resmî Gazete Sayı : 28342 YÖNETMELİK Mehmet Akif Ersoy Üniversitesinden: MEHMET AKĠF ERSOY ÜNĠVERSĠTESĠ KADIN SORUNLARI UYGULAMA VE ARAġTIRMA MERKEZĠ YÖNETMELĠĞĠ BĠRĠNCĠ BÖLÜM Amaç,

Detaylı

TMMOB JEOFİZİK MÜHENDİSLERİ ODASI ÖĞRENCİ KOMİSYONU ve ÖĞRENCİ KONSEYİ YÖNETMELİĞİ

TMMOB JEOFİZİK MÜHENDİSLERİ ODASI ÖĞRENCİ KOMİSYONU ve ÖĞRENCİ KONSEYİ YÖNETMELİĞİ TMMOB JEOFİZİK MÜHENDİSLERİ ODASI ÖĞRENCİ KOMİSYONU ve ÖĞRENCİ KONSEYİ YÖNETMELİĞİ TMMOB Jeofizik Mühendisleri Odası Öğrenci Komisyonu ve Öğrenci Konseyi Yönetmeliği BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak

Detaylı

T.C. ĠSTANBUL BĠLĠM ÜNĠVERSĠTESĠ ÖĞRENCĠ KULÜPLERĠ YÖNERGESĠ. BĠRĠNCĠ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar

T.C. ĠSTANBUL BĠLĠM ÜNĠVERSĠTESĠ ÖĞRENCĠ KULÜPLERĠ YÖNERGESĠ. BĠRĠNCĠ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar T.C. ĠSTANBUL BĠLĠM ÜNĠVERSĠTESĠ ÖĞRENCĠ KULÜPLERĠ YÖNERGESĠ BĠRĠNCĠ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç MADDE 1- Bu yönergenin amacı, Ġstanbul Bilim Üniversitesi öğrencilerinin ders dıģı sosyal,

Detaylı

U.R. 2440. BÖLGE ROTARACT TEMSİLCİLİĞİ 2015-2016 DÖNEMİ

U.R. 2440. BÖLGE ROTARACT TEMSİLCİLİĞİ 2015-2016 DÖNEMİ U.R. 2440. BÖLGE ROTARACT TEMSİLCİLİĞİ 2015-2016 DÖNEMİ U.R. 2440. Bölge Başkanlar Eğitim Semineri 16 Mayıs 2015 İzmir Fuar Anemon Otel «HİZMETLERİNİZ DÜNYAYA ARMAĞAN OLSUN» Rtc. Ece ŞAHİNOĞLU U.R. 2440.

Detaylı

TÜRK SPOR TEġKĠLATINI MEYDANA GETĠREN KURUM VE KURULUġLAR (5) DOÇ.DR.HAKAN SUNAY A.Ü.SBF

TÜRK SPOR TEġKĠLATINI MEYDANA GETĠREN KURUM VE KURULUġLAR (5) DOÇ.DR.HAKAN SUNAY A.Ü.SBF TÜRK SPOR TEġKĠLATINI MEYDANA GETĠREN KURUM VE KURULUġLAR (5) DOÇ.DR.HAKAN SUNAY A.Ü.SBF Türk Spor TeĢkilatını Meydana Getiren Kurum ve KuruluĢlar Ülkemizdeki spor kuruluşlarını hizmet ve faaliyetleri

Detaylı

ADALET VE KALKINMA PARTİSİ (AK PARTİ) TEŞKİLATINDA TUTULACAK DEFTERLER VE BUNLARIN TUTULMASINDA UYGULANACAK ESAS VE USULLERE İLİŞKİN YÖNETMELİK

ADALET VE KALKINMA PARTİSİ (AK PARTİ) TEŞKİLATINDA TUTULACAK DEFTERLER VE BUNLARIN TUTULMASINDA UYGULANACAK ESAS VE USULLERE İLİŞKİN YÖNETMELİK Defterler Yönetmeliği 207 ADALET VE KALKINMA PARTİSİ (AK PARTİ) TEŞKİLATINDA TUTULACAK DEFTERLER VE BUNLARIN TUTULMASINDA UYGULANACAK ESAS VE USULLERE İLİŞKİN YÖNETMELİK BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam ve Tanımlar

Detaylı

Gaziosmanpaşa Üniversitesi Öğrenci Kulüpleri Yönergesi. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak, Tanımlar ve İlkeler

Gaziosmanpaşa Üniversitesi Öğrenci Kulüpleri Yönergesi. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak, Tanımlar ve İlkeler Amaç ve kapsam Gaziosmanpaşa Üniversitesi Öğrenci Kulüpleri Yönergesi BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak, Tanımlar ve İlkeler MADDE 1 (1) Bu Yönergenin amacı, Gaziosmanpaşa Üniversitesi öğrencilerinin

Detaylı

İsviçre Türk Kadınları Derneği 1. Tüzük

İsviçre Türk Kadınları Derneği 1. Tüzük İsviçre Türk Kadınları Derneği 1 Tüzük Önsöz İsviçre Türk Kadınları Derneği 21 Mayıs 1978 tarihinde Türk Dernekler Kanunu kuralları esas alınarak kurulmuştur. Genel kurul, derneğin kuruluşundan bu yana

Detaylı

Öğrenci Üyelik Koşulları, Üyelik Belgesi Verilmesi, Üyeliğin Sürdürülmesi, Üyelik Hak ve Sorumlulukları Öğrenci Üyelik koşulları

Öğrenci Üyelik Koşulları, Üyelik Belgesi Verilmesi, Üyeliğin Sürdürülmesi, Üyelik Hak ve Sorumlulukları Öğrenci Üyelik koşulları TMMOB İNŞAAT MÜHENDİSLERİ ODASI Öğrenci Üye Yönetmeliği BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç Madde 1 (1) Bu Yönetmeliğin amacı, ülkemizdeki üniversitelerin inşaat mühendisliği bölümlerinde

Detaylı

TED ANKARA KOLEJİ MEZUNLARI DERNEĞİ YÖNETMELİK NO: GK 3 GKKT: 15.02.2009 ÜYELİK YÖNETMELİĞİ

TED ANKARA KOLEJİ MEZUNLARI DERNEĞİ YÖNETMELİK NO: GK 3 GKKT: 15.02.2009 ÜYELİK YÖNETMELİĞİ TED ANKARA KOLEJİ MEZUNLARI DERNEĞİ YÖNETMELİK NO: GK 3 GKKT: 15.02.2009 ÜYELİK YÖNETMELİĞİ ŞUBAT - 2009 Üyelik Yönetmeliği Sayfa 1 TED ANKARA KOLEJĠ MEZUNLARI DERNEĞĠ ÜYELĠK YÖNETMELĠĞĠ AMAÇ Madde 1-

Detaylı

SAĞLIK KÜLTÜR VE SPOR DAİRE BAŞKANLIĞI

SAĞLIK KÜLTÜR VE SPOR DAİRE BAŞKANLIĞI SAĞLIK KÜLTÜR VE SPOR DAİRE BAŞKANLIĞI Öğrenci topluluklarının kurulmasındaki amaç; öğrencilerin ders dışı sosyal, kültürel, sanatsal ve sportif faaliyetleri yapmasına, değerlendirmesine, tanıtım ve

Detaylı

TED ALANYA KOLEJİ MEZUNLARI DERNEĞİ TÜZÜĞÜ

TED ALANYA KOLEJİ MEZUNLARI DERNEĞİ TÜZÜĞÜ TED ALANYA KOLEJİ MEZUNLARI DERNEĞİ TÜZÜĞÜ I. BÖLÜM GENEL HÜKÜMLER KURULUŞ Madde 1 Derneğin adı: TED ALANYA KOLEJİ MEZUNLARI DERNEĞİ dir. Derneğin merkezi Alanya dadır. Şubesi açılmayacaktır. Dernek yetkili

Detaylı

( TRT VAKFI ) TÜRKİYE RADYO TELEVİZYON KURUMU GENEL MÜDÜRLÜĞÜ MENSUPLARI SOSYAL DAYANIŞMA, TEDAVİ, EĞİTİM YARDIMLAŞMASI VE EMEKLİLİK VAKFI

( TRT VAKFI ) TÜRKİYE RADYO TELEVİZYON KURUMU GENEL MÜDÜRLÜĞÜ MENSUPLARI SOSYAL DAYANIŞMA, TEDAVİ, EĞİTİM YARDIMLAŞMASI VE EMEKLİLİK VAKFI ( TRT VAKFI ) TÜRKİYE RADYO TELEVİZYON KURUMU GENEL MÜDÜRLÜĞÜ MENSUPLARI SOSYAL DAYANIŞMA, TEDAVİ, EĞİTİM YARDIMLAŞMASI VE EMEKLİLİK VAKFI DELEGE SEÇİMLERİ YÖNETMELİĞİ ( TRT VAKFI ) TÜRKİYE RADYO TELEVİZYON

Detaylı

YILDIRIM BEYAZIT ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜNE ( Sağlık, Kültür ve Spor Daire Başkanlığı)

YILDIRIM BEYAZIT ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜNE ( Sağlık, Kültür ve Spor Daire Başkanlığı) .././20... YILDIRIM BEYAZIT ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜNE ( Sağlık, Kültür ve Spor Daire Başkanlığı) Üniversitemiz Sağlık, Kültür ve Spor Daire Başkanlığı bünyesinde faaliyet gösterecek olan Yıldırım Beyazıt

Detaylı

KARABÜK ÜNİVERSİTESİ ENDÜSTRİ MÜHENDİSLİĞİ KULÜBÜ TÜZÜĞÜ

KARABÜK ÜNİVERSİTESİ ENDÜSTRİ MÜHENDİSLİĞİ KULÜBÜ TÜZÜĞÜ KARABÜK ÜNİVERSİTESİ ENDÜSTRİ MÜHENDİSLİĞİ KULÜBÜ TÜZÜĞÜ MADDE 1-DAYANAK: Bu tüzük Karabük Üniversitesi Senatosunun 15.01.2009 tarih ve 2009/02 sayılı kararıyla kabul edilen Öğrenci Kulüpleri Kuruluş ve

Detaylı

ELEKTRONİK DEMOKRASİ PARTİSİ TÜZÜĞÜ

ELEKTRONİK DEMOKRASİ PARTİSİ TÜZÜĞÜ ELEKTRONİK DEMOKRASİ PARTİSİ TÜZÜĞÜ BİRİNCİ BÖLÜM TANIM VE İLKELER PARTİNİN ADI VE TANIMI Madde 1 Elektronik Demokrasi Partisi, halkın karar alma, yönetim ve denetim mekanizmalarına etkin bir biçimde katılarak

Detaylı

AMAÇ, KAPSAM, HUKUKİ DAYANAK, TANIMLAR VE KISALTMALAR Amaç Kapsam Hukuki Dayanak Tanımlar ve Kısaltmalar

AMAÇ, KAPSAM, HUKUKİ DAYANAK, TANIMLAR VE KISALTMALAR Amaç Kapsam Hukuki Dayanak Tanımlar ve Kısaltmalar BİRİNCİ KISIM AMAÇ, KAPSAM, HUKUKİ DAYANAK, TANIMLAR VE KISALTMALAR Amaç Kapsam Hukuki Dayanak Tanımlar ve Kısaltmalar İKİNCİ KISIM ÜYELİK BİRİNCİ BÖLÜM ÜYELİK ŞARTLARI VE ÜYELİK İŞLEMLERİ Üyelikte Amaç

Detaylı

TMMOB JEOFİZİK MÜHENDİSLERİ ODASI TEMSİLCİLİKLER YÖNETMELİĞİ

TMMOB JEOFİZİK MÜHENDİSLERİ ODASI TEMSİLCİLİKLER YÖNETMELİĞİ TMMOB JEOFİZİK MÜHENDİSLERİ ODASI TEMSİLCİLİKLER YÖNETMELİĞİ TMMOB Jeofizik Mühendisleri Odası Temsilcilikler Yönetmeliği BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç Madde1- Bu yönetmeliğin amacı;

Detaylı

ANİMASYON TEKNOLOJİLERİ VE OYUN GELİŞTİRME KULÜBÜNÜN TÜZÜĞÜ

ANİMASYON TEKNOLOJİLERİ VE OYUN GELİŞTİRME KULÜBÜNÜN TÜZÜĞÜ ANİMASYON TEKNOLOJİLERİ VE OYUN GELİŞTİRME KULÜBÜNÜN TÜZÜĞÜ MADDE 1-DAYANAK: Bu tüzük Karabük Üniversitesi Senatosunun 15.01.2009 tarih ve 2009/02 sayılı kararıyla kabul edilen Öğrenci Kulüpleri Kuruluş

Detaylı

- MESLEK HUKUKU- 7.Aşağıdakilerden hangisi Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası Genel Kurulunun görevlerinden biri değildir?

- MESLEK HUKUKU- 7.Aşağıdakilerden hangisi Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası Genel Kurulunun görevlerinden biri değildir? - MESLEK HUKUKU- 1.Aşağıdakilerden hangisi 3568 sayılı Kanuna göre muhasebecilik ve mali müşavirlik mesleğinin konularından biri (2004/3) A) Muhasebe sistemleri kurmak ve geliştirmek B) Genel kabul görmüş

Detaylı

T.C. İstanbul Arel Üniversitesi ÖĞRENCİ KULÜPLERİ BİRLİĞİ KURULUŞ VE ÇALIŞMA ESASLARI YÖNERGESİ

T.C. İstanbul Arel Üniversitesi ÖĞRENCİ KULÜPLERİ BİRLİĞİ KURULUŞ VE ÇALIŞMA ESASLARI YÖNERGESİ T.C. İstanbul Arel Üniversitesi ÖĞRENCİ KULÜPLERİ BİRLİĞİ KURULUŞ VE ÇALIŞMA ESASLARI YÖNERGESİ Madde 1: KURULUŞ İstanbul Arel Üniversitesi Öğrenci Kulüpleri kuruluş ve çalışma esasları hükümlerini temel

Detaylı

T.C MUŞ ALPARSLAN ÜNİVERSİTESİ FOTOĞRAFÇILIK TOPLULUĞU TÜZÜĞÜ

T.C MUŞ ALPARSLAN ÜNİVERSİTESİ FOTOĞRAFÇILIK TOPLULUĞU TÜZÜĞÜ Topluluğun Amacı MADDE 1: T.C MUŞ ALPARSLAN ÜNİVERSİTESİ FOTOĞRAFÇILIK TOPLULUĞU TÜZÜĞÜ Fotoğraf sanatının toplumsal işlevini gerçekleştirmek, fotoğraf sanatı aracılığıyla kitlelerle bağ kurmak, fotoğraf

Detaylı

TOPLUMSAL CİNSİYET EŞİTLİĞİ DANIŞMA VE İZLEME KONSEYİ NİN OLUŞUMU, TOPLANMASI VE ÇALIŞMA USUL VE ESASLARI TÜZÜĞÜ

TOPLUMSAL CİNSİYET EŞİTLİĞİ DANIŞMA VE İZLEME KONSEYİ NİN OLUŞUMU, TOPLANMASI VE ÇALIŞMA USUL VE ESASLARI TÜZÜĞÜ TOPLUMSAL CİNSİYET EŞİTLİĞİ DANIŞMA VE İZLEME KONSEYİ NİN OLUŞUMU, TOPLANMASI VE ÇALIŞMA USUL VE ESASLARI TÜZÜĞÜ (3.2.2015 - R.G. 20 - EK III - A.E. 107 Sayılı Tüzük) TOPLUMSAL CİNSİYET EŞİTLİĞİ DAİRESİ

Detaylı

ÖMER HALİSDEMİR ÜNİVERSİTESİ ÖĞRENCİ KULÜP TÜZÜĞÜ ŞABLONU

ÖMER HALİSDEMİR ÜNİVERSİTESİ ÖĞRENCİ KULÜP TÜZÜĞÜ ŞABLONU ÖMER HALİSDEMİR ÜNİVERSİTESİ ÖĞRENCİ KULÜP TÜZÜĞÜ ŞABLONU İtalik yazıyla belirtilen ifadeler kulüp üyeleri tarafından kulüp amaçlarına uygun olarak doldurulacaktır. Normal yazı tipi ile yazılmış diğer

Detaylı

T.C. GEDĠK ÜNĠVERSĠTESĠ. GĠRĠġĠMCĠLĠK KULÜBÜ TÜZÜĞÜ

T.C. GEDĠK ÜNĠVERSĠTESĠ. GĠRĠġĠMCĠLĠK KULÜBÜ TÜZÜĞÜ T.C. GEDĠK ÜNĠVERSĠTESĠ GĠRĠġĠMCĠLĠK KULÜBÜ TÜZÜĞÜ Topluluğun Amacı Madde 1- Gedik Üniversitesi öğrencilerinin Türkiye Cumhuriyetine yararlı projeler geliģtirecek giriģimci gençler oluģturmak, sosyal sorumluluk

Detaylı

TÜM EĞĠTĠMBĠRSEN. Tüm Eğitimciler Birliği Sendikası. Genel Kurul ve Seçim Yönetmeliği

TÜM EĞĠTĠMBĠRSEN. Tüm Eğitimciler Birliği Sendikası. Genel Kurul ve Seçim Yönetmeliği TÜM EĞĠTĠMBĠRSEN Tüm Eğitimciler Birliği Sendikası Genel Kurul ve Seçim Yönetmeliği 27.01.2013 I - GENEL HÜKÜMLER Amaç Madde 1 - Bu Yönetmeliğin amacı, TÜM EĞĠTĠM BĠR-SEN Genel Merkez, ġube, Ġl ve Ġlçe

Detaylı

OMÜ TOPLULUKLARI TÜZÜĞÜ

OMÜ TOPLULUKLARI TÜZÜĞÜ OMÜ TOPLULUKLARI TÜZÜĞÜ Tanım Madde 1- Omü... Topluluğu 2547sayılı yüksek öğretim kanununun 47 nci maddesi esas alınarak hazırlanan Ondokuz Mayıs üniversitesi Sağlık Kültür ve Spor Daire Başkanlığına bağlı

Detaylı

PÜKAD PENCERE VE KAPI SEKTÖRÜ DERNEĞİ

PÜKAD PENCERE VE KAPI SEKTÖRÜ DERNEĞİ PÜKAD PENCERE VE KAPI SEKTÖRÜ DERNEĞİ 2016 YILI İÇ YÖNETMELİĞİ Bu iç yönetmelik, PÜKAD, Pencere ve Kapı Sektörü Derneği Tüzüğünün yetki verdiği konularda ayrıntılı düzenleme yapmak üzere çıkartılmış olup

Detaylı

KARABÜK ÜNİVERSİTESİ COĞRFAYA KULÜBÜ TÜZÜĞÜ

KARABÜK ÜNİVERSİTESİ COĞRFAYA KULÜBÜ TÜZÜĞÜ KARABÜK ÜNİVERSİTESİ COĞRFAYA KULÜBÜ TÜZÜĞÜ MADDE 1-DAYANAK: Bu tüzük Karabük Üniversitesi Senatosu nun 15.01.2009 tarih ve 2009/02 sayılı kararıyla kabul edilen Öğrenci Kulüpleri Kuruluş ve işleyiş Yönergesi

Detaylı

TMMOB ORMAN MÜHENDİSLERİ ODASI ÖĞRENCİ ÜYE YÖNERGESİ

TMMOB ORMAN MÜHENDİSLERİ ODASI ÖĞRENCİ ÜYE YÖNERGESİ TMMOB ORMAN MÜHENDİSLERİ ODASI ÖĞRENCİ ÜYE YÖNERGESİ 1.BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç MADDE 1- (1) Bu Yönergenin amacı; lisans düzeyinde Orman Mühendisliği, Orman Endüstri Mühendisliği ve

Detaylı

HĠTĠT ÜNĠVERSĠTESĠ SU ÜRÜNLERĠ VE SU SPORLARI. UYGULAMA VE ARAġTIRMA MERKEZĠ YÖNETMELĠĞĠ

HĠTĠT ÜNĠVERSĠTESĠ SU ÜRÜNLERĠ VE SU SPORLARI. UYGULAMA VE ARAġTIRMA MERKEZĠ YÖNETMELĠĞĠ HĠTĠT ÜNĠVERSĠTESĠ SU ÜRÜNLERĠ VE SU SPORLARI UYGULAMA VE ARAġTIRMA MERKEZĠ YÖNETMELĠĞĠ BĠRĠNCĠ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak, Tanımlar Amaç MADDE 1 (1) Bu Yönetmeliğin amacı; Hitit Üniversitesi Su Ürünleri

Detaylı

MERKEZ YARDIMLAŞMA DERNEĞİ TÜZÜĞÜ DERNEĞİN ADI: Madde 1- Derneğin adı "Merkez Yardımlaşma Derneği" dir. DERNEĞİN MERKEZİ :

MERKEZ YARDIMLAŞMA DERNEĞİ TÜZÜĞÜ DERNEĞİN ADI: Madde 1- Derneğin adı Merkez Yardımlaşma Derneği dir. DERNEĞİN MERKEZİ : MERKEZ YARDIMLAŞMA DERNEĞİ TÜZÜĞÜ DERNEĞİN ADI: Madde 1- Derneğin adı "Merkez Yardımlaşma Derneği" dir. DERNEĞİN MERKEZİ : KONU VE AMAÇ Madde 2- Derneğin merkezi Ankara'dadır. Derneğin şubeleri yoktur.

Detaylı

T.C. EGE ÜNİVERSİTESİ ÖĞRENCİ KONSEYİ YÖNERGESİ

T.C. EGE ÜNİVERSİTESİ ÖĞRENCİ KONSEYİ YÖNERGESİ T.C. EGE ÜNİVERSİTESİ ÖĞRENCİ KONSEYİ YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç ve Kapsam Madde 1 Bu yönerge; Ege Üniversitesine kayıtlı öğrencileri temsil etmek, haklarını gözetmek,

Detaylı

5- Öğrencilerin özgün fikir üretme kabiliyetlerinin gelişmesini sağlamak.

5- Öğrencilerin özgün fikir üretme kabiliyetlerinin gelişmesini sağlamak. K KARABÜK ÜNİVERSİTESİ PROJE GELİŞTİRME ve TASARIM KULÜBÜ TÜZÜĞÜ MADDE 1-DAYANAK: Bu tüzük Karabük Üniversitesi Senatosunun 15.01.2009 tarih ve 2009/02 sayılı kararıyla kabul edilen Öğrenci Kulüpleri Kuruluş

Detaylı

BEYKOZ LOJİSTİK MESLEK YÜKSEKOKULU ÖĞRENCİ KONSEYİ YÖNETMELİĞİ (Yüksekokul Kurulu Toplantı Tarihi: 28.11.2008 Toplantı Sayısı: 2008/02)

BEYKOZ LOJİSTİK MESLEK YÜKSEKOKULU ÖĞRENCİ KONSEYİ YÖNETMELİĞİ (Yüksekokul Kurulu Toplantı Tarihi: 28.11.2008 Toplantı Sayısı: 2008/02) BEYKOZ LOJİSTİK MESLEK YÜKSEKOKULU ÖĞRENCİ KONSEYİ YÖNETMELİĞİ (Yüksekokul Kurulu Toplantı Tarihi: 28.11.2008 Toplantı Sayısı: 2008/02) BİRİNCİ BÖLÜM Genel Hükümler Amaç MADDE 1- (1) Bu Yönetmeliğin amacı

Detaylı

KARABÜK ÜNİVERSİTESİ İKTİSAT KULÜBÜ TÜZÜĞÜ MADDE 1-DAYANAK:

KARABÜK ÜNİVERSİTESİ İKTİSAT KULÜBÜ TÜZÜĞÜ MADDE 1-DAYANAK: KARABÜK ÜNİVERSİTESİ İKTİSAT KULÜBÜ TÜZÜĞÜ MADDE 1-DAYANAK: Bu tüzük Karabük Üniversitesi Senatosunun 15.01.2009 tarih ve 2009/02 sayılı kararıyla kabul edilen Öğrenci Kulüpleri Kuruluş ve işleyiş Yönergesi

Detaylı

TÜRKİYE TOHUMCULAR BİRLİĞİ DENETİM YÖNETMELİĞİ

TÜRKİYE TOHUMCULAR BİRLİĞİ DENETİM YÖNETMELİĞİ TÜRKİYE TOHUMCULAR BİRLİĞİ DENETİM YÖNETMELİĞİ BİRİNCİ BÖLÜM Genel Hükümler Amaç MADDE 1 Bu yönetmeliğin amacı, Tohumculuk Kanununun 31 inci maddesinde tanımlanan Türkiye Tohumcular Birliği, Denetim Kurulunun

Detaylı

MUŞ ALPARSLAN ÜNİVERSİTESİ DÜŞÜNCE VE ETKİLEŞİM TOPLULUĞU TÜZÜĞÜ

MUŞ ALPARSLAN ÜNİVERSİTESİ DÜŞÜNCE VE ETKİLEŞİM TOPLULUĞU TÜZÜĞÜ MUŞ ALPARSLAN ÜNİVERSİTESİ DÜŞÜNCE VE ETKİLEŞİM TOPLULUĞU TÜZÜĞÜ AMAÇLAR: MADDE 1-1- Muş Alparslan Üniversitesi öğrencileri ve toplumun düşünmesine ve sorgulamasına katkı sağlamak. 2. Öğrencilerin toplumla

Detaylı

İYİ PARTİ GENÇLİK KOLLARI YÖNETMELİĞİ

İYİ PARTİ GENÇLİK KOLLARI YÖNETMELİĞİ 1 İYİ PARTİ GENÇLİK KOLLARI YÖNETMELİĞİ 2 BÖLÜM I GENEL HÜKÜMLER KURULUŞ Madde 1 : İYİ Parti nin Tüzük ve Programında yer alan amaç ve hedeflere yönelik olarak; Genel Merkez, il, ilçe, belde ve gerekli

Detaylı

-Üniversite çapında, Fakülte çapında, bölüm çapında, etkinlik gösterecek şekilde sınıflandırılırlar.

-Üniversite çapında, Fakülte çapında, bölüm çapında, etkinlik gösterecek şekilde sınıflandırılırlar. Kocaeli Üniversitesi Öğrenci Kulüpleri Yönetmeliği KOCAELİ ÜNİVERSİTESİ FAKÜLTE, YÜKSEKOKUL ve MESLEK YÜKSEKOKUL ÖĞRENCİ KULÜPLERİ YÖNERGESİ AMAÇ VE KAPSAM Bu Yönerge Kocaeli Üniversitesi nde, Fakülte,

Detaylı

KADIN KOLLARI YÖNETMELİĞİ

KADIN KOLLARI YÖNETMELİĞİ KADIN KOLLARI YÖNETMELİĞİ 165 BÖLÜM I GENEL HÜKÜMLER KURULUŞ MADDE 1 - Cumhuriyet Halk Partisi Tüzüğü nde ifadesini bulan amac a yönelik olarak, Genel Merkez, il, ilçe ve gerek görülen beldelerde örgüt

Detaylı

Dernek Tüzüğü Version: 4.0

Dernek Tüzüğü Version: 4.0 Version: 4.0 Dernek : Adres : Türk Sanat Enstitüsü İsviçre TSEI / TKIS, 8046 Zürich / Schweiz İçindekiler 1 Genel bilgiler... 2 1.1 Derneğin ismi ve ikametgâh adresi... 2 1.2 Derneğin amacı... 2 1.3 Derneğin

Detaylı

ADALET PARTİSİ. Parti Tüzüğü. Büklüm Sok. Akkoç Apt. No:7, D.4 Kavaklıdere - ANKARA. www.ap.org.tr

ADALET PARTİSİ. Parti Tüzüğü. Büklüm Sok. Akkoç Apt. No:7, D.4 Kavaklıdere - ANKARA. www.ap.org.tr ADALET PARTİSİ Parti Tüzüğü Büklüm Sok. Akkoç Apt. No:7, D.4 Kavaklıdere - ANKARA www.ap.org.tr I İÇİNDEKİLER BİRİNCİ KISIM 11 GENEL ESASLAR Madde 1 - Partinin Adı Madde 2 - Kuruluşun Temel Dayanakları

Detaylı

TMMOB ĠNġAAT MÜHENDĠSLERĠ ODASI Genel Sekreterlik YÖNETMELĠĞĠ BĠRĠNCĠ BÖLÜM

TMMOB ĠNġAAT MÜHENDĠSLERĠ ODASI Genel Sekreterlik YÖNETMELĠĞĠ BĠRĠNCĠ BÖLÜM TMMOB ĠNġAAT MÜHENDĠSLERĠ ODASI Genel Sekreterlik YÖNETMELĠĞĠ BĠRĠNCĠ BÖLÜM Amaç Madde 1- (01 Ekim 2011 tarih ve 1250 nolu Yönetim Kurulu kararı ile değişen şekli.) Bu yönetmeliğin amacı, Oda Genel Sekreteri

Detaylı

KARABÜK ÜNİVERSİTESİ ENDÜSTRİYEL TASARIM KLÜBÜ

KARABÜK ÜNİVERSİTESİ ENDÜSTRİYEL TASARIM KLÜBÜ KARABÜK ÜNİVERSİTESİ ENDÜSTRİYEL TASARIM KLÜBÜ TÜZÜĞÜ MADDE 1-DAYANAK: Bu tüzük Karabük Üniversitesi Senatosunun 15.01.2009 tarih ve 2009/02 sayılı kararıyla kabul edilen Öğrenci Kulüpleri Kuruluş ve işleyiş

Detaylı

Yedek aday gösterme zorunluluğu grup olaak seçimlere girmenin önünde bir engel olarak anlaşıldığından bu konuda düzenleme yapılmıştır.

Yedek aday gösterme zorunluluğu grup olaak seçimlere girmenin önünde bir engel olarak anlaşıldığından bu konuda düzenleme yapılmıştır. ESKİ METİN YENİ METİN GEREKÇE YEMİNLİ MALİ MÜŞAVİRLER ODALARI YÖNETMELİĞİ *(Değişik R.G.: 17/09/2007-26646) YEMİNLİ MALİ MÜŞAVİRLER ODALARI YÖNETMELİĞİ *(Değişik R.G.: 17/09/2007-26646) Oda Organlarının

Detaylı

Ankara Valiliği İl Dernekler Müdürlüğünün tarihli Yazılarında Bildirilen Zorunlu Tüzük Değişikliği

Ankara Valiliği İl Dernekler Müdürlüğünün tarihli Yazılarında Bildirilen Zorunlu Tüzük Değişikliği Ankara Valiliği İl Dernekler Müdürlüğünün 16.04.2014 tarihli Yazılarında Bildirilen Zorunlu Tüzük Değişikliği - Dernekler mevzuatında böyle bir bildirim bulunmadığından tüzüğün 18. maddenin 10. fıkrasının

Detaylı

İZMİR YÜKSEK TEKNOLOJİ ENSTİTÜSÜ.TOPLULUĞU TÜZÜĞÜ

İZMİR YÜKSEK TEKNOLOJİ ENSTİTÜSÜ.TOPLULUĞU TÜZÜĞÜ İZMİR YÜKSEK TEKNOLOJİ ENSTİTÜSÜ.TOPLULUĞU TÜZÜĞÜ MADDE 1- DAYANAK Topluluğu İzmir Yüksek Teknoloji Enstitüsü Öğrenci Toplulukları Yönergesi doğrultusunda kurulur ve faaliyette bulunur. MADDE 2- TOPLULUĞUN

Detaylı

MUSTAFA KEMAL ÜNİVERSİTESİ TOPLULUĞU TÜZÜĞÜ

MUSTAFA KEMAL ÜNİVERSİTESİ TOPLULUĞU TÜZÜĞÜ MUSTAFA KEMAL ÜNİVERSİTESİ TOPLULUĞU TÜZÜĞÜ BÖLÜM I. TANIM VE AMAÇ Madde 1. Tanım Topluluğun adı Mustafa Kemal Üniversitesi. Topluluğu dur...topluluğu, Üniversitemiz Sağlık Kültür ve Spor Daire Başkanlığına

Detaylı

DIŞ EKONOMİK İLİŞKİLER KURULU İŞ KONSEYLERİ SEÇME VE SEÇİLME ESASLARI YÖNERGESİ

DIŞ EKONOMİK İLİŞKİLER KURULU İŞ KONSEYLERİ SEÇME VE SEÇİLME ESASLARI YÖNERGESİ DIŞ EKONOMİK İLİŞKİLER KURULU İŞ KONSEYLERİ SEÇME VE SEÇİLME ESASLARI YÖNERGESİ 1. MADDE : Amaç ve Kapsam Bu Yönergenin amacı; Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu ve İş Konseyleri Çalışma Usul ve Esasları Hakkında

Detaylı

MERKEZ YARDIMLAŞMA DERNEĞİ TÜZÜĞÜ DERNEĞİN ADI: Madde 1- Derneğin adı "Merkez Yardımlaşma Derneği" dir.

MERKEZ YARDIMLAŞMA DERNEĞİ TÜZÜĞÜ DERNEĞİN ADI: Madde 1- Derneğin adı Merkez Yardımlaşma Derneği dir. MERKEZ YARDIMLAŞMA DERNEĞİ TÜZÜĞÜ DERNEĞİN ADI: Madde 1- Derneğin adı "Merkez Yardımlaşma Derneği" dir. DERNEĞİN MERKEZİ : Madde 2- Derneğin merkezi Ankara'dadır. Derneğin şubeleri yoktur. MERKEZ YARDIMLAŞMA

Detaylı

T.C. SĠLĠVRĠ BELEDĠYE BAġKANLIĞI ÖZEL KALEM MÜDÜRLÜĞÜ. GÖREV VE ÇALIġMA YÖNETMELĠĞĠ. Amaç, Kapsam, Dayanak, Tanımlar ve Temel Ġlkeler

T.C. SĠLĠVRĠ BELEDĠYE BAġKANLIĞI ÖZEL KALEM MÜDÜRLÜĞÜ. GÖREV VE ÇALIġMA YÖNETMELĠĞĠ. Amaç, Kapsam, Dayanak, Tanımlar ve Temel Ġlkeler T.C. SĠLĠVRĠ BELEDĠYE BAġKANLIĞI ÖZEL KALEM MÜDÜRLÜĞÜ GÖREV VE ÇALIġMA YÖNETMELĠĞĠ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak, Tanımlar ve Temel Ġlkeler Amaç ve Kapsam MADDE 1 Bu Yönetmeliğin amacı; Silivri Belediye

Detaylı

HĐTĐT ÜNĐVERSĐTESĐ GO KULÜBÜ TÜZÜĞÜ

HĐTĐT ÜNĐVERSĐTESĐ GO KULÜBÜ TÜZÜĞÜ HĐTĐT ÜNĐVERSĐTESĐ GO KULÜBÜ TÜZÜĞÜ Kulübün Adı BĐRĐNCĐ BÖLÜM Kulübün adı, Amaç, Çalışma Şekli, Dayanak ve Kurucular Madde 1: GO oyununu tanıtmak ve GO oyuncuları yetiştirmek amacıyla Hitit Üniversitesi

Detaylı

BOĞAZİÇİ ÜNİVERSİTESİ SOSYAL HİZMET KULÜBÜ ÖĞRENCİ FAALİYETLERİ TÜZÜĞÜ MADDE 1 İSİM

BOĞAZİÇİ ÜNİVERSİTESİ SOSYAL HİZMET KULÜBÜ ÖĞRENCİ FAALİYETLERİ TÜZÜĞÜ MADDE 1 İSİM BOĞAZİÇİ ÜNİVERSİTESİ SOSYAL HİZMET KULÜBÜ ÖĞRENCİ FAALİYETLERİ TÜZÜĞÜ MADDE 1 İSİM Boğaziçi Üniversitesi Sosyal Hizmet Kulübü, Boğaziçi Üniversitesi Öğrenci Faaliyetleri Ana Tüzüğü uyarınca, Boğaziçi

Detaylı

DÖRDÜNCÜ BÖLÜM: MERKEZ KARAR ve YÖNETİM KURULU (MKYK)

DÖRDÜNCÜ BÖLÜM: MERKEZ KARAR ve YÖNETİM KURULU (MKYK) İLK PARTİ TÜZÜĞÜ İÇİNDEKİLER: BİRİNCİ BÖLÜM: GENEL ESASLAR Madde 1: Tanım Madde 2: Amaç ve İlkeler İKİNCİ BÖLÜM: ÜYELİK Madde 3: Üyelik şartları Madde 4: Üyeliğe başvuru Madde 5: Başvurunun karara bağlanması

Detaylı

TÜRK TORAKS DERNEĞİ ÇALIŞMA GRUPLARI YÖNERGESİ (29 Ekim 2009 tarihinde TTD GYK ve MYK onayı ile yürürlüğe girmiştir.)

TÜRK TORAKS DERNEĞİ ÇALIŞMA GRUPLARI YÖNERGESİ (29 Ekim 2009 tarihinde TTD GYK ve MYK onayı ile yürürlüğe girmiştir.) TÜRK TORAKS DERNEĞİ ÇALIŞMA GRUPLARI YÖNERGESİ (29 Ekim 2009 tarihinde TTD GYK ve MYK onayı ile yürürlüğe girmiştir.) 1. Çalışma Grupları, TTD Genel Merkez Yönetim Kurulu tarafından gerekli görülen konularda

Detaylı

TMMOB İNŞAAT MÜHENDİSLERİ ODASI. Öğrenci Üye Yönetmeliği. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar

TMMOB İNŞAAT MÜHENDİSLERİ ODASI. Öğrenci Üye Yönetmeliği. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar TMMOB İNŞAAT MÜHENDİSLERİ ODASI Öğrenci Üye Yönetmeliği BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç Madde 1 (1) Bu Yönetmeliğin amacı, ülkemizdeki üniversitelerin inşaat mühendisliği bölümlerinde

Detaylı

SENDİKA VE KONFEDERASYONLARIN DENETİM ESASLARI VE TUTACAKLARI DEFTERLER İLE TOPLU İŞ SÖZLEŞMESİ

SENDİKA VE KONFEDERASYONLARIN DENETİM ESASLARI VE TUTACAKLARI DEFTERLER İLE TOPLU İŞ SÖZLEŞMESİ Amaç ve kapsam SENDİKA VE KONFEDERASYONLARIN DENETİM ESASLARI VE TUTACAKLARI DEFTERLER İLE TOPLU İŞ SÖZLEŞMESİ SİCİLİ HAKKINDA YÖNETMELİK Yayımlandığı Resmi Gazete Tarihi/Sayısı:26.11.2013/28833 BİRİNCİ

Detaylı

TÜRK TORAKS DERNEĞİ ÇALIŞMA GRUPLARI YÖNERGESİ (29 Ekim 2009 tarihinde TTD GYK ve MYK onayı ile yürürlüğe girmiştir.)

TÜRK TORAKS DERNEĞİ ÇALIŞMA GRUPLARI YÖNERGESİ (29 Ekim 2009 tarihinde TTD GYK ve MYK onayı ile yürürlüğe girmiştir.) TÜRK TORAKS DERNEĞİ ÇALIŞMA GRUPLARI YÖNERGESİ (29 Ekim 2009 tarihinde TTD GYK ve MYK onayı ile yürürlüğe girmiştir.) 1. Çalışma Grupları Türk Toraks Derneği (TTD) tüzüğünde belirtilen amaçları gerçekleştirmek

Detaylı

KARABÜK ÜNİVERSİTESİ GENÇ GİRİŞİMCİLER KULÜBÜ TÜZÜĞÜ MADDE 1-DAYANAK:

KARABÜK ÜNİVERSİTESİ GENÇ GİRİŞİMCİLER KULÜBÜ TÜZÜĞÜ MADDE 1-DAYANAK: KARABÜK ÜNİVERSİTESİ GENÇ GİRİŞİMCİLER KULÜBÜ TÜZÜĞÜ MADDE 1-DAYANAK: Bu tüzük Karabük Üniversitesi Senatosunun 15.01.2009 tarih ve 2009/02 sayılı kararıyla kabul edilen Öğrenci Kulüpleri Kuruluş ve işleyiş

Detaylı

Adaylık iş ve işlemleri, Hukuk ve Seçim İşlerinden Sorumlu Genel Başkan Yardımcılığınca yürütülmektedir.

Adaylık iş ve işlemleri, Hukuk ve Seçim İşlerinden Sorumlu Genel Başkan Yardımcılığınca yürütülmektedir. CUMHURİYET HALK PARTİSİ İL/İLÇE BAŞKANLIKLARI NA 1 Kasım 2015 Günü yapılacak Milletvekili Genel Seçiminde, milletvekili adaylarının hangi usul ve esaslarla belirleneceği konusu, 23 Ağustos 2015 tarihli

Detaylı

Sakarya Üniversitesi Spor, Kültür ve Sanat Birliği Birim Yönergesi ( tarihi itibariyle Senato kararı ile yürürlüğe girmiştir.

Sakarya Üniversitesi Spor, Kültür ve Sanat Birliği Birim Yönergesi ( tarihi itibariyle Senato kararı ile yürürlüğe girmiştir. Amaç ve Kuruluş Madde 1- Sakarya Üniversitesi Spor, Kültür ve Sanat Birliği Birim Yönergesi (15.12.2016 tarihi itibariyle Senato kararı ile yürürlüğe girmiştir.) 2547 Sayılı Yükseköğretim Kanununun 47

Detaylı

Şube Genel Kurulu İş ve İşlemleri 2019 YILI. Sayfa-1 Şube Hizmetleri Bölümü

Şube Genel Kurulu İş ve İşlemleri 2019 YILI. Sayfa-1 Şube Hizmetleri Bölümü 2019 YILI Sayfa-1 TÜZÜK HÜKÜMLERİNE GÖRE ŞUBE GENEL KURULUNDAN ÖNCE, GENEL KURUL GÜNÜ VE GENEL KURUL SONRASINDA DİKKAT EDİLMESİ GEREKEN HUSUSLAR A. ŞUBE GENEL KURULUNDAN ÖNCE YAPILMASI GEREKEN HUSUSLAR

Detaylı

ADALET VE KALKINMA PARTİSİ TÜZÜK PROGRAM

ADALET VE KALKINMA PARTİSİ TÜZÜK PROGRAM ADALET VE KALKINMA PARTİSİ TÜZÜK PROGRAM (Kalkınma ve Demokratikleşme Programı) OCAK - 2016 TÜZÜK AK PARTİ TÜZÜK 1) KISALTMALAR Parti : Adalet ve Kalkınma Partisini Tüzük : Adalet ve Kalkınma Partisi Tüzüğünü

Detaylı

TÜRK DİŞHEKİMLERİ BİRLİĞİ

TÜRK DİŞHEKİMLERİ BİRLİĞİ TÜRK DİŞHEKİMLERİ BİRLİĞİ TURKISH DENTAL ASSOCIATION GENELGE Sayı : 001-1.1507 Tarih: 18.11.2011 Konu : TDB Öğrenci Kolu Yönergesi DİŞHEKİMLERİ ODASI BAŞKANLIĞINA, 21 Nisan 2000 tarihli Türk Dişhekimleri

Detaylı

SÖKE KENT KONSEYİ ÇOCUK MECLİSİ ÇALIŞMA YÖNERGESİ. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar

SÖKE KENT KONSEYİ ÇOCUK MECLİSİ ÇALIŞMA YÖNERGESİ. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar SÖKE KENT KONSEYİ ÇOCUK MECLİSİ ÇALIŞMA YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar AMAÇ Madde 1- Bu yönerge, Söke Kent Konseyi Çocuk Meclisi nin oluşumunu, organlarını, görevlerini ve çalışma

Detaylı

YURTDIŞI TEMSİLCİLİKLERİ YÖNETMELİĞİ

YURTDIŞI TEMSİLCİLİKLERİ YÖNETMELİĞİ YURTDIŞI TEMSİLCİLİKLERİ YÖNETMELİĞİ 307 KURULUŞ MADDE 1- Merkez Yönetim Kurulu kararıyla Genel Merkeze bağlı olarak çalışacak Yurtdışı Temsilcilikleri ve buralarda ihtiyaç halinde, alt birimler oluşturulabilir.

Detaylı

T.C. KOCAELİ ÜNİVERSİTESİ MAKİNE MÜHENDİSLİĞİ KULÜBÜ KURULUŞ VE ÇALIŞMA ESASLARI YÖNERGESİ

T.C. KOCAELİ ÜNİVERSİTESİ MAKİNE MÜHENDİSLİĞİ KULÜBÜ KURULUŞ VE ÇALIŞMA ESASLARI YÖNERGESİ T.C. KOCAELİ ÜNİVERSİTESİ MAKİNE MÜHENDİSLİĞİ KULÜBÜ KURULUŞ VE ÇALIŞMA ESASLARI YÖNERGESİ MADDE-1 Kulübün İsmi, Logosu ve Adresi a. Kulübün ismi Kocaeli Üniversitesi Makine Mühendisliği Kulübü ve kısa

Detaylı

Konseyin görevleri MADDE 6

Konseyin görevleri MADDE 6 XXXIV Ulusal İş Sağlığı ve Güvenliği Konseyi Yönetmeliği b) Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı,

Detaylı

KARABÜK ÜNİVERSİTESİ İDARİ PERSONEL HAKKINDA NAKLEN TAYİNE İLİŞKİN USUL VE ESASLAR

KARABÜK ÜNİVERSİTESİ İDARİ PERSONEL HAKKINDA NAKLEN TAYİNE İLİŞKİN USUL VE ESASLAR KARABÜK ÜNİVERSİTESİ İDARİ PERSONEL HAKKINDA NAKLEN TAYİNE İLİŞKİN USUL VE ESASLAR Amaç Madde 1- (1) Karabük Üniversitesi nde görev yapan idari personelin naklen tayin taleplerinin değerlendirmesinde uygulanacak

Detaylı

İZMİR TABİP ODASI HEKİM MECLİSİ İÇ TÜZÜĞÜ

İZMİR TABİP ODASI HEKİM MECLİSİ İÇ TÜZÜĞÜ İZMİR TABİP ODASI HEKİM MECLİSİ İÇ TÜZÜĞÜ AMAÇ MADDE 1: Oda etkinliklerinin, hekimlerin ve toplumun çıkarları ve beklentilerine uygun gerçekleştirilmesine katkı sağlamaktır. Bu doğrultuda, Oda nın sağlık

Detaylı

KARABÜK ÜNİVERSİTESİ OTOMASYON SİSTEMLERİ KULÜBÜ TÜZÜĞÜ MADDE 1-DAYANAK:

KARABÜK ÜNİVERSİTESİ OTOMASYON SİSTEMLERİ KULÜBÜ TÜZÜĞÜ MADDE 1-DAYANAK: KARABÜK ÜNİVERSİTESİ OTOMASYON SİSTEMLERİ KULÜBÜ TÜZÜĞÜ MADDE 1-DAYANAK: Bu tüzük Karabük Üniversitesi Senatosunun 15.01.2009 tarih ve 2009/02 sayılı kararıyla kabul edilen Öğrenci Kulüpleri Kuruluş ve

Detaylı

T.C. HALİÇ ÜNİVERSİTESİ ÖĞRENCİ KONSEYİ YÖNERGESİ

T.C. HALİÇ ÜNİVERSİTESİ ÖĞRENCİ KONSEYİ YÖNERGESİ T.C. HALİÇ ÜNİVERSİTESİ ÖĞRENCİ KONSEYİ YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam ve Dayanak Amaç MADDE 1 Bu yönergenin amacı, Haliç Üniversitesi öğrencilerini üniversitenin çeşitli organlarında temsil eden

Detaylı

TÜRKİYE DEPREM MÜHENDİSLİĞİ DERNEĞİ TÜZÜĞÜ

TÜRKİYE DEPREM MÜHENDİSLİĞİ DERNEĞİ TÜZÜĞÜ TÜRKİYE DEPREM MÜHENDİSLİĞİ DERNEĞİ TÜZÜĞÜ BÖLÜMLER. Birinci Bölüm: İkinci Bölüm: Üçüncü Bölüm: Dördüncü Bölüm: Beşinci Bölüm: Altıncı Bölüm: Derneğin Adı, Merkezi, Amacı ve Faaliyet Alanları Üyelik, Üyelik

Detaylı

EGE ÜNİVERSİTESİ ÖĞRENCİ KONSEYİ YÖNERGESİ

EGE ÜNİVERSİTESİ ÖĞRENCİ KONSEYİ YÖNERGESİ EGE ÜNİVERSİTESİ ÖĞRENCİ KONSEYİ YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç ve Kapsam Madde 1 Bu yönerge; Ege Üniversitesine kayıtlı öğrencileri temsil etmek, haklarını gözetmek, etkili

Detaylı

Madde 9 Odanın organları şunlardır: a) Oda Genel Kurulu, b) Oda Yönetim Kurulu, c) Oda Onur Kurulu, ç) Oda Denetleme Kurulu, d) Oda Danışma Meclisi.

Madde 9 Odanın organları şunlardır: a) Oda Genel Kurulu, b) Oda Yönetim Kurulu, c) Oda Onur Kurulu, ç) Oda Denetleme Kurulu, d) Oda Danışma Meclisi. MEVCUT MADDE ÖNERİLEN GEREKÇE Madde 9 Odanın organları şunlardır: a) Oda Genel Kurulu, b) Oda Yönetim Kurulu, c) Oda Onur Kurulu, ç) Oda Denetleme Kurulu, d) Oda Danışma Kurulu. Madde 15 Genel Kurul görüşmeleri

Detaylı

ACIBADEM ÜNİVERSİTESİ ÖĞRENCİ KULÜPLERİ YÖNERGESİ

ACIBADEM ÜNİVERSİTESİ ÖĞRENCİ KULÜPLERİ YÖNERGESİ Amaç ACIBADEM ÜNİVERSİTESİ ÖĞRENCİ KULÜPLERİ YÖNERGESİ MADDE 1 - Bu yönerge; Acıbadem Üniversitesi öğrencilerinin bilimsel, sosyal, kültürel ve sportif etkinliklerde bulunabilmeleri amacıyla kurulacak

Detaylı

1) KISALTMALAR. m. : madde f. : fıkra. : Merkez Yürütme Kurulu : Merkez Karar ve Yönetim Kurulu

1) KISALTMALAR. m. : madde f. : fıkra. : Merkez Yürütme Kurulu : Merkez Karar ve Yönetim Kurulu TÜZÜK Ocak - 2019 2 4 1) KISALTMALAR Parti Tüzük BKK KKK SPK m. : madde f. : fıkra MYK MKYK : Adalet ve Kalkınma Partisini : Adalet ve Kalkınma Partisi Tüzüğünü : Büyük Kongre Kararı : Kurucular Kurulu

Detaylı

SANKO ÜNİVERSİTESİ ÇALIŞMA ESASLARI ÖRNEĞİ

SANKO ÜNİVERSİTESİ ÇALIŞMA ESASLARI ÖRNEĞİ SANKO ÜNİVERSİTESİ..... ÖĞRENCİ KULÜBÜ ÇALIŞMA ESASLARI ÖRNEĞİ Dayanak Madde 1-:. Kulübü SANKO Üniversitesi Öğrenci Kulüpleri Ana Yönergesi doğrultusunda kurulur ve faaliyette bulunur. Kulübün Adı Madde

Detaylı

SENDİKA VE KONFEDERASYONLARIN DENETİM ESASLARI VE TUTACAKLARI DEFTERLER İLE TOPLU İŞ SÖZLEŞMESİ SİCİLİ HAKKINDA YÖNETMELİK YAYIMLANDI

SENDİKA VE KONFEDERASYONLARIN DENETİM ESASLARI VE TUTACAKLARI DEFTERLER İLE TOPLU İŞ SÖZLEŞMESİ SİCİLİ HAKKINDA YÖNETMELİK YAYIMLANDI Sirküler Rapor 26.11.2013/201-1 SENDİKA VE KONFEDERASYONLARIN DENETİM ESASLARI VE TUTACAKLARI DEFTERLER İLE TOPLU İŞ SÖZLEŞMESİ SİCİLİ HAKKINDA YÖNETMELİK YAYIMLANDI ÖZET : Yönetmelikte sendika ve konfederasyonların

Detaylı

BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar

BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar T.C. MERAM BELEDİYESİ İŞLETME ve İŞTİRAKLER MÜDÜRLÜĞÜ GÖREV, YETKİ VE SORUMLULUKLARI İLE ÇALIŞMA USUL VE ESASLARI HAKKINDA YÖNETMELİK BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç ve Kapsam MADDE

Detaylı

TÜRKĠYE ÜNĠVERSĠTE SPORLARI FEDERASYONU BAġKANLIĞI

TÜRKĠYE ÜNĠVERSĠTE SPORLARI FEDERASYONU BAġKANLIĞI TÜRKĠYE ÜNĠVERSĠTE SPORLARI FEDERASYONU BAġKANLIĞI SÖZLEġMELĠ PERSONEL ÇALIġTIRMA TALĠMATI BĠRĠNCĠ BÖLÜM Genel Hükümler Madde 1 - Amaç Bu Talimat, Türkiye Üniversite Sporları Federasyonu nun tarafından

Detaylı

SÖKE KENT KONSEYİ ENGELLİLER MECLİSİ ÇALIŞMA YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM. Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar

SÖKE KENT KONSEYİ ENGELLİLER MECLİSİ ÇALIŞMA YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM. Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar SÖKE KENT KONSEYİ ENGELLİLER MECLİSİ ÇALIŞMA YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar AMAÇ Madde 1- (1) Bu yönerge, Söke Kent Konseyi Engelli Meclisi nin oluşumunu, organlarını, görevlerini

Detaylı

T.C. İSTANBUL ŞİŞLİ MESLEK YÜKSEKOKULU ÖĞRENCİ KONSEYİ YÖNERGESİ BİRİNCİ KISIM. Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar

T.C. İSTANBUL ŞİŞLİ MESLEK YÜKSEKOKULU ÖĞRENCİ KONSEYİ YÖNERGESİ BİRİNCİ KISIM. Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar T.C. İSTANBUL ŞİŞLİ MESLEK YÜKSEKOKULU ÖĞRENCİ KONSEYİ YÖNERGESİ BİRİNCİ KISIM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç MADDE 1 - (1) Bu Yönergenin amacı, İstanbul Şişli Meslek Yüksekokuluna kayıtlı öğrencilerin

Detaylı