Kütahya Kamu Hastaneleri Birliği

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "Kütahya Kamu Hastaneleri Birliği"

Transkript

1 Bülten Tarihi: NİSAN 2014 Kütahya Kamu Hastaneleri Birliği NİSAN KUTLU DOĞUM HAFTASI Âlemlere rahmet olarak gönderilen Efendimizin Kutlu Doğumu bu hafta. Görmeden sevdiğimiz ve getirdiği din üzere iman ettiğimiz Allah Resul ünün Dünyamızı şereflendirdiği kutlu hafta. Dünya nın Nur-u Muhammed-i ile tanıştığı, batıl olanların zail olduğu mutlu gün. Sarayların yıkıldığı, göllerin çöktüğü, ateşlerin söndüğü ve putların baş aşağı olduğu zaman. Yeryüzünün yaratılış gayesinin vuku bulduğu, Efendisine kavuştuğu ve asr-ı saadet döneminin başlangıcı. Doğumuyla muhabbetin hâsıl olduğu ve güzel ahlakın tamamlanacağı yeni bir dünya. Onun getirdiği hakikatler ve haller rehberliğinde yaşamayı arzuladığımız, O nun hasreti ve özlemiyle yandığımız şu dünyada en büyük tesellimiz Ümmeti olmak. Her duamızın başında ismini zikrederek Rabbimize yalvardığımız Yüce Davetin Elçisi. Yine en büyük duamızda; hesap gününde şefaatine nail olup, komşuluk yapabilmek. Tüm İslam âleminin haftasını kutlarım. İletişim Op. Dr. Mithat EKİCİ Genel Sekreter Adres:DPÜ Evliya Çelebi Yerleşkesi (Merkez Kampüsü) Tavşanlı yolu 10km Telefon: (0274) Web Adresi: SOSYAL MEDYA Facebook: Kamu-Hastaneleri-Birli%C4%9Fi/ Twitter:

2 Aylık E-Bülten, Yıl : 2014 Sayı : 4 Sayfa NİSAN KUTLU DOĞUM HAFTASI ETKİNLİĞİ Kütahya Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliği ve D.P.Ü. Kütahya Evliya Çelebi Eğitim ve Araştırma Hastanesi olarak, Alemlere Rahmet Peygamber Efendimizin Dünyaya Gelişi Nisan tarihleri arasında her Yıl Kutlanan Kutlu Doğum Haftası Etkinlikleri çerçevesinde Ana Bina ve Ek Hizmet Bina bahçelerinde halkımıza ve çalışanlarımıza lokma ikramında bulunuldu. Tüm Halkımızın ve İslam Aleminin Kutlu Doğum Haftası Kutlandı. 7 NİSAN DÜNYA SAĞLIK GÜNÜ Kütahya Merkez Cumhuriyet İlköğretim 7. sınıf öğrencileri, rehber öğretmenleri eşliğinde D.P.Ü. Kütahya Evliya Çelebi Eğitim ve Araştırma Hastanesi Çocuk Hastalıkları Kliniğinde yatarak tedavi gören minik dostlarına ziyarette bulundular. Kendi harçlıkları ile aldıkları hediyeleri dostlarına armağan ederek onların yalnız olmadıklarını hissettirdiler. Yapılan bu anlamlı ziyaretten tedavi gören çocuklar ve yakınları gayet memnun oldular.

3 Sayfa 3 Kütahya Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliği KÜTAHYADA İLK LER DEVAM EDİYOR AMELĠYATSIZ ENDOSKOPĠK YÖNTEMLE MĠDEDEN YABANCI CĠSĠM ÇIKARTILDI Kütahya'da Dumlupınar Üniversitesi Kütahya Evliya Çelebi Eğitim Hastanesi Çocuk Cerrahisi Bölümü'ne getirilen hastanın midesinden endoskopik yöntemle 15 parça yabancı cisim çıkartıldı. DPÜ Çocuk Cerrahisi Ana Bilim Dalı Başkanı Yrd. Doç. Dr. Bircan SAVRAN ve DPÜ Gastroenteroloji Bilim Dalı'ndan Yrd. Doç. Dr. Süleyman COŞGUN Operasyonun yaklaşık 3 saat sürdüğünü belirtttiler. KÖK HÜCRE NAKLĠ YAPILDI Kütahya da ilk defa Kök Hücre Nakli Gerçekleştirildi. Dumlupınar Üniversitesi Kütahya Evliya Çelebi Eğitim ve Araştırma Hastanesi Kalp Damar Cerrahisi Kliniğinde ilk defa Kök Hücre Nakli yapıldı. Türkiye de birkaç merkezde yapılan bu işlem artık hastanemizde yapılmaktadır Gebelik Okulunda Ġlk Ders Zili Çaldı. 21 Nisan 2014 Pazartesi Günü, Dumlupınar Üniversitesi Kütahya Evliya Çelebi Eğitim ve Araştırma Hastanesi Eğitim Salonunda Gebelik Okulu Açıldı. Kadın Doğum Uzmanlarımızın, Diyetisyen, Ebelerimiz, Fizyoterapistlerimizin ve diğer sağlık çalışanlarımızın eğitim verecekleri okulumuzda Sağlıklı Bir Doğuma Hazırlık programları yapılacaktır. Sağlıklı Nesiller İçin Tüm Anne Adaylarını Bekliyoruz.

4 Sayfa 4 EĞLENEREK ÖĞRENELİM Dumlupınar Üniversitesi Kütahya Evliya Çelebi Eğitim ve Araştırma Hastanesi Nefroloji Uzmanı Doç. Dr. Erim GÜL- CAN ın ve Periton Diyalizi Hemşirelerinin düzenlemiş olduğu Eğlenerek Öğrenelim konulu Periton Diyalizi Eğitimi Hastane Yöneticileri, Personelleri ve Periton Diyalizi hastalarının katılımıyla gerçekleşti. Toplantıda Doç. Dr. Erim GÜLCAN,Hemşire Özlem KABAK ve Hemşire Özlem Gökçe ASLAN sunum yaparak Böbrek Yetmezliğinde Yerine Koyma Tedavi Yöntemleri ve Periton Diyalizinin önemi hakkında önemli bilgiler verdi. Eğitimden sonra hastalarımız ve hastane personellerimiz müzikle beraber kendi aralarında eğlenerek moral buldu. Hastalarımız böyle bir organizasyondan çok memnun olduklarını dile getirip, böyle bir hastanede tedavi gördükleri için kendilerini ayrıcalıklı hissettiklerini söylediler. Dr. Erim GÜLCAN a ve hastane çalışanlarına teşekkür edip iyi dileklerde bulundular. SINAV KAYGISI VE BAŞA ÇIKMA YOLLARI Atatürk Ortaokulu 8. Sınıf öğrencilerinden 160 kişiye Gediz Halk Eğitim Merkezi Toplantı Salonunda Eğitim Hemşiremiz Şükran OLGUN, Psikoloğumuz Ebru BEHÇEL in sunumuyla sınav öncesi kaygı, korku, doğru nefes egzersizleri ve gevşeme hareketleri konularında uygulamalı seminer gerçekleştirildi TEOG sınavı yaklaştı, öğrenciler streste Çocuklarımızın bu zor dönemlerinde onlara biraz motivasyon olsun, ortam değişikliği yaşasınlar, sınavla ilgili kaygı ve korkuları azalsın amacıyla Atatürk Ortaokulu ve Gediz Devlet Hastanesi işbirliği ile SINAV KAYGISI VE BAŞA ÇIKMA YOLLARI konulu seminer verildi. Eğitim hemşiresi Şükran OLGUN ve Psikolog Ebru BEHÇEL in hazırlamış oldukları programa 160 öğrenci ve 6 öğretmen katıldı. Ebru hanım çocuklara korku ve kaygı arasındaki farklılıkları anlattı ve onların bu konu hakkındaki düşüncelerini dinledi. Doğru nefes alıp-verme teknikleri ve gevşeme egzersizleri uygulamalı olarak yaptırılarak öğrencilerin rahatlaması sağlandı. Anne babaların bu dönemdeki olumlu ve olumsuz davranışları öğrenciler tarafından sahnede dramatize edildi. ilgili kişilere mesajlar birinci ağızdan verildi. Dikkatli bir şekilde dinleyip coşkulu bir katılım sağlayan öğrenciler, seminerin çok güzel ve öğretici geçtiğini sınava hazır olduklarını belirttiler. Gerek sağlık gerekse eğitici ve bilgilendirme amaçlı her konuda Gediz halkının yanında olduklarını belirten Gediz Devlet Hastanesi Yöneticisi ve Baştabibi Uz. Dr. Ömer YACI böyle seminerlerin artarak devam edeceğini söyledi.

5 Sayfa 5 Kütahya Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliği HALK KONFERANSLARIMIZ DEVAM EDİYOR OBEZİTE VE BİLİNÇLİ ZAYIFLAMA KONFERANSI Çağımızın Salgını Obezite; Dumlupınar Üniversitesi Kütahya Evliya Çelebi Eğitim ve Araştırma Hastanesi Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Uzmanı Yrd. Doç. Dr. Yasemin ÖZKAN ve Diyetisyen Aydın KARADAYI tarafından sunulan OBEZİTE VE BİLİNÇLİ ZAYIFLAMA konulu konferans halkın yoğun ilgisi ve katılımlarıyla gerçekleşti. Salonda bulunan vatandaşların Beden Kitle Endeksi (BKE) hesaplanarak tedavi görmeye uygun olan kişiler hastanemizde bulunan Obezite Okuluna davet edildi. ROMATİZMAL HASTALIKLAR KONFERANSI Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliği D.P.Ü. Evliya Çelebi Eğitim ve Araştırma Hastanesi tarafından hazırlanan Romatizmal Hastalıklar konferansımız Halk Eğitim Merkezinde Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Uzmanı Sayın Yrd. Doç. Dr. Yasemin ÖZKAN ın sunumuyla gerçekleştirildi. Romatizmal Hastalıkları Konferansımız; Hastane Yöneticilerimiz, basın mensupları ve halkımızın yoğun katılımlarıyla gerçekleştirilmiştir. Konferans sunumuna; adresi Konferans Sunumu Bölümünden ulaşabilirsiniz. Okuluna Davetlisiniz.

6 Sayfa 6 EL İŞLERİ SERGİ AÇILIŞI Dumlupınar Üniversitesi Evliya Çelebi Eğitim ve Araştırma Hastanesi Toplum Ruh Sağlığı Merkezi ve Psikiyatri Servisinden hizmet alan misafirlerimizin emek vererek yaptıkları el işi sanat eserlerinin sergisi Kütahya Valisi Sayın Şerif YIL- MAZ, Sağlık İl Müdürü Dr. Erkan GAYGISIZ, Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Op. Dr. Mithat EKİCİ, Hastane Yöneticisi Uz. Ahmet BÜBER tarafından açılmıştır. Hastaların psiko sosyal becerilerinin geliştirilmesi, zamanlarının değerlendirilmesi, sosyalleşmelerinin sağlanması ve sosyal endikasyonların azaltılması amacıyla çok sayıda iş uğraş faaliyeti gerçekleştirmiştir. Bu faaliyetlerde Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğümüz iş uğraş terapisi öğretmenlerinin görevlendirilmesi ile resim, ahşap boyama, ebru, takı, maske, havlu EV ZİYARETLERİMİZ DEVAM EDİYOR Hastalarımıza yalnızca hastanelerimizde tedavi olurken değil, sonrasında da yanında olduğumuzu gösterip moral veriyoruz. Ziyarette, hastamızın taburcu olduktan sonraki sağlık durumu, tedavisini yatarak sürdürdüğü dönemdeki hastane ile ilgili görüş ve düşünceleri diniyoruz. ALTI NOKTA KÖRLER DERNEĞİNDEN ANLAMLI ZİYARET EN-VİP in açılışından dolayı Altı Nokta Körler Derneği Başkanı İsmail BARIŞ Kütahya Kamu Hastaneleri Genel Sekreterimiz Sayın Op. Dr. Mithat EKİCİ' ye plaket taktim etti. Ayrıca Genel Sekreterimiz Mithat EKİCİ EN-VİP in Türkiye de ilk olmasıyla, Altı Nokta Körler Derneğinin Kütahya'da ilk sivil toplum derneği olmasından güzel bir rastlantı olduğunu ve bu rastlantının kendi zamanına denk gelmesinden dolayı memnun olduğunu belirtti. Şube Başkanı İsmail BARIŞ bundan sonraki çalışmalarında Genel Sekreterimiz Op. Dr. Mithat EKİCİ' ye başarılar dilediler.

7 Sayfa 7 Kütahya Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliği NİSAN EBELER HAFTASI Bir anne için en mutlu anlarından biri bebeğinin dünyaya geldiği andır. Bu mucizevi olayın ilk şahidi ise ebelerdir. Annenin bebeğini 9 ay karnında taşımasından tutun da, doğumuna ve sonrasında bebeklik, çocukluk çağlarına kadar süren yolculukta annelerin mihmandarıdır bu kutsal mesleğin sahipleri. Hamilelik anı başladığı andan itibaren doğuma kadar olan sürede, sağlık ve doğum adına gerekli tüm takipleri gerçekleştirir. Anneye tavsiyelerde bulunur. Bebek doğduğunda ilk nefesi alması, sonrasında büyüme takipleri, aşıları yapılır. Doğum öncesi ve doğum sonrası süreçte anne ile bebeğin beslenmesini, aşılarını, sağlık bulgularını takip ettiği gibi iyi bir eğitimcidir aynı zamanda. Bu nedenle önemli bir aile ve hatta doğum danışmanıdır. Hani bir söz vardır. Anne bir doğururken babalar dokuz doğurur diye. Aslında dokuz doğuran ebelerdir diyebiliriz. Bebeğin sağlıklı bir şekilde dünyaya gelmesi, doğumun hatasız gerçekleşmesi, bu mutlu anda anne ve bebeğe kötü bir şey olmaması içindir bütün çabası. İşte bu nedenle bazı bölgelerimizde ninelere ebe denilmektedir. Dünyada gelişmişlik düzeyini ölçmek amacıyla kullanılan en önemli göstergelerin başında anne ve bebek ölümlerinin geldiği göz önüne alınırsa, ebelik mesleğinin ne kadar önemli olduğunu daha iyi anlayabiliriz. Sağlıkta dönüşümle birlikte doğumların hastanede gerçekleşme oranı %100 lere yaklaşmıştır. Riskli doğumlarda gerekli hastane ve hekim desteği sağlanmaktadır. Buna Ebelerimizin düzenli gebe takipleri ve çalışmaları da eklenince ülkemizde bu göstergelerde ciddi gelişmeler sağlanmıştır. Hatta bu çalışmalar Dünya ülkelerine model olarak gösterilmektedir. Böylesine kutsal bir mesleğin sahibi olan ebe arkadaşlarımın haftasını gönülden kutlarım. Sağlıklı nesiller ve mutlu ailelerin teminatı olan ebelik mesleğinin sahibi arkadaşlarımız gelecek Türkiye sinin inşasında aldıkları rolden dolayı teşekkürlerimi sunarım. Op. Dr. Mithat EKİCİ Genel Sekreter BİR ÇALIŞAN BİR FİDAN Yoncalı Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Hastanesi Bahçesine Her Personelimiz için Bir Fidan Dikildi.

8 Sayfa 8 PROJELERİMİZ KURUMSALLAŞMAYA İLK ADIM Kütahya Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliği tarafından hazırlanan T.C. Zafer Kalkınma Ajansı tarafından başarılı bulunan ve finanse edilen Kurumsallaşmaya İlk Adım isimli Teknik Destek Projemizin eğitimi başlamış olup katılımcılara, Maliye ve Finans Eğitimleri verilmektedir. Eğitim sonunda katılan tüm personellere sertifika verilmiştir. İNOVASYON EĞİTİMİ İLE KİŞİSEL DEĞİŞİM VE GELİŞİM Simav Doç. Dr. İsmail Karakuyu Devlet Hastanesinde, Zafer Kalkınma Ajansı tarafından finanse edilen "İnovasyon Eğitimi ile Kişisel Değişim ve Gelişim" projesi, 31 Mart 2014 tarihinde 10 kişiden oluşan ekibin katılımlarıyla başlamıştır. SAĞLIKLI İLETİŞİM AĞIZ VE DĠġ SAĞLIĞI MERKEZĠNDE SAĞLIKLI ĠLETĠġĠM Kütahya Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi tarafından hazırlanarak Zafer kalkınma ajansına sunulan Sağlıklı İletişim adlı teknik destek projesi destek almaya hak kazanmış ve faaliyet Nisan 2014 tarihlerinde gerçekleştirilmiştir. Günümüzde sağlık işiyle ilgili herkes, sağlık ve hastalıkla ilgili süreçlerin psikolojik ve sosyal boyutları olduğunu kabul etmektedir; ancak bunun pratiğe yansıması henüz çok sınırlıdır. Sağlık alanında oluşan değişim süreci dikkate alındığında iletişim kaçınılmaz biçimde önem kazanmaktadır. Sağlıklı toplumsal ilişkiler kurabilmenin temel şartı, sağlıklı bir iletişim kurmaktan geçmektedir. Katılımcıların yoğun ilgi gösterdiği eğitim faaliyeti sonunda katılımcılara sertifikaları verilmiştir.

9 Sayfa 9 Kütahya Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliği HASTALIKTA ve SAĞLIKTA 23 NİSAN Kamu Hastaneleri Birliği 23 Nisan da çocukların bayramsız kalmalarını istemedi. Sağlık sorunları nedeniyle hastanede misafir ettikleri çocukların bu gününde onlarla olmak istediklerini ifade eden Op. Dr. Mithat EKİCİ ve hastane yönetimi çocuk servisinde bir sürpriz hazırladı. Servisi çocuklar için süsledikten sonra çocuklara 23 Nisan Pastası kesildi, hediyeler verildi.23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı coşku ile kutlandı. DUMLUPINAR ÜNİVERSİTESİ EVLİYA ÇELEBİ EĞİTİM VE ARAŞTIRMA HASTANESİ HASTA BİLGİLENDİRME VE HASTANE TANITIM VİDEOLARI. EN-VİP BAKANLIK PROJESİ HALİNE GELDİ Kütahya Kamu Hastaneleri tarafından projelendirilip, Zafer Kalkınma Ajansı hibe desteği ile gerçekleştirilen EN-VİP projesi Sağlık Bakanlığı tarafından örnek proje olarak gösterildi. Kamu Hastaneleri Kurumu web sayfasında Sağlıkta Engelleri Aşıyoruz şeklinde duyurulan proje, diğer illere örnek olarak gösterilmiştir. Yaşlı ve engelli hastaların müracaat edebilecekleri bir merkez olan EN-VIP'e gelen hastalar başka branşlardaki muayeneleri için de buradan yönlendiriliyor. Hastane personellerinin yardımı ile golf arabası veya akülü tekerlekli sandalyeler kullanılarak transferleri sağlanıyor. Burada görev alan personellere engelli psikolojisi, iletişim ve işaret dili gibi çok konuda özel eğitimler düzenlendi. Detaylı bilgi adresinde bulabilirsiniz

10 Sayfa 10 HASTANELERİMİZ YENİLENİYOR Hastanelerimiz yapılan değişiklikler ile daha güzel ve ferah bir görünüm kazanıyor. D.P.Ü. Kütahya Evliya Çelebi Eğitim ve Araştırma Hastanesinde Poliklinik Katı tavanları artık Gökyüzü görünümünde. Hastalarımıza açık hava hissi veren bu çalışmalar sayesinde sıkıntılı ortamlar yerini farklı ve güzel ortamlara bırakmıştır. Bekleme salonlarında yenilenen koltuklar ve düzenleme yapılan duvarlar ile güzel görünüme kavuşmuştur. ACİL BAKIM HEMŞİRELİĞİ KURSU Dumlupınar Üniversitesi Kütahya Evliya Çelebi Eğitim ve Araştırma Hastanesinde 3. Dönem Acil Bakım Hemşireliği Kursu, Türkiye genelinde değişik İllerde çalışan personellerin katılımlarıyla başlamıştır. Katılan arkadaşlarımıza Kütahya'mıza ve Hastanemize hoş geldiniz der başarılar dileriz. HİZMET İÇİ EĞİTİMLER 2014 Yılı Hizmet İçi Eğitimlerimiz Birliğimize Bağlı Tüm Hastanelerimizde Devam Ediyor.

11 Sayfa 11 BİYOMEDİKAL MÜHENDİSLİK BAKIM ONARIM LABORATUVARI KURULDU Kütahya Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliği Maliyetleri %70 Azalttı. Sağlık hizmetlerinin etkili bir şekilde sunulmasında tıbbi cihaz ve malzemelerin önemi büyüktür. Çoğu ithal olan ve yüksek meblağlar tutan cihazların bakım onarım maliyetleri de pahalıdır. Yine son derece uzmanlık gerektiren bir konu olduğu için, alanında uzman kişiler tarafından kontrolü gerekmektedir. Bu tür cihazlarla yapılan tetkik ve tahlillerin güvenilirliği de son derece önemli ve hatta hayatidir. Yanlış sonuçlar vermesi halinde hastalara yanlış teşhis ve hatta yanlış tedavi uygulanır. Bu durumda geri dönüşü olmayan hayati riskler oluşur. Son derece önemli olan cihazların bakım onarımları düzenli olarak yaptırılmakla birlikte, düzenli olarak kalibrasyon testlerinden geçirilmektedir. Tıp ve tıbbi cihaz teknolojisindeki hızlı gelişim süreci biyomedikal mühendislik konusuna verilen önemi artırmıştır. Artan bakım onarım maliyetlerini de göz önüne alan Kütahya Kamu Hastaneler Birliği bünyesinde Biyomedikal Mühendislik Bakım Onarım Laboratuvarı oluşturuldu. Mali Hizmetler Başkanlığı bünyesinde kurulan birim, ülke genelinde sadece birkaç Genel Sekreterlikte mevcuttur. 5 Biyomedikal Teknikeri ve 2 Elektronik Teknisyeninin görev yaptığı birim il genelindeki hastanelere hizmet vermektedir. Kamu Hastanelerinin kurulmasıyla birlikte hastanelerdeki cihazların sürekli hizmete hazır halde tutmak amacıyla toplu hizmet alımları gerçekleştirmek ve Biyomedikal Birimi çalışmalarını başlatmak suretiyle maliyetlerde % 70 lere varan tasarruf sağladıklarını ifade eden Mali Hizmetler Başkanı Recep ÖZEV şunları söyledi. Hastanelerimizdeki cihazları sürekli kullanıma hazır halde tutmak için önceki senelerde hizmet alımları yapılıyordu. Biz bu hizmet alımlarını toplu ihale etmek suretiyle daha düşük fiyatlarla almaya başladık. Yine çoğu bakım onarımları kurduğumuz birim bünyesinde yapmaya başladık. Bu rakamlara da yansımaktadır. Geçen sene ilk 3 ayda bakım onarımlar için harcanan miktar TL iken bu yılın ilk 3 aylık döneminde sadece TL dir. Sadece DPÜ Evliya Çelebi Eğitim Araştırma Hastanesinde önceki yılın ilk döneminde TL olan maliyetleri %50 düşürerek lira olarak gerçekleştirdik. Dedi. Kurulan birimde yaklaşık 20 adet cihaz ve malzemenin bakım, onarımı gerçekleşmektedir. Trafolar, Vantilatörler, Jeneratörler, Asansörler, Diyaliz Cihazları ve Kemik Dansimetre Cihazları başta olmak üzere daha birçoğunu sayabiliriz. Biyomedikal mühendislik çalışmalarına son derece önem veren Genel Sekreter Op. Dr. Mithat EKİCİ çalışmaları yakinen takip ediyor. Gerek cihazlarla yapılan işlemlerin güvenilir sonuçlar vermesi, gerekse her an faal olarak bulunması gerektiğini ifade eden Mithat EKİCİ şunları söyledi. Tıbbi cihaz ve teknolojisini yenileyen hastanelerimizde bu cihazların bakım ve onarımları, kalibrasyonları ayrı bir sorun olarak karşımıza çıkıyor. Almak yetmiyor. Cihazın güvenilirliği ve ömrü önemli. Bu nedenle Mali Hizmetler Başkanlığı bünyesinde bu birimi kurduk. Arkadaşlarımız bu konuda örnek çalışmaları olan İstanbul Beyoğlu Genel Sekreterliği olmak üzere birkaç teknik birimlere ziyaret düzenlediler. Birimi kısa zamanda tam olarak işletmeye başladığımızda arızalara anlık müdahale timi gibi çalışacaklar. Yine maliyetlerde önemli tasarruf sağlayacağız. Yakın zamanda kalibrasyonlarımızı da kendimiz yapmak istiyoruz. Bu konuda örnek bir çalışma gerçekleştirdikleri için arkadaşlarımı tebrik ediyorum dedi. Biyomedikal mühendislik konusunda hizmet veren uzman kuruluşların yok denecek kadar az olan bir Anadolu kentinde oluşturulan birim şüphesiz sağlık hizmetlerine önemli katkılar sağlayacaktır. Hizmetin dışardan alınması yerine kendi imkanları ile üretilmesi sağlanacak tasarruf da başka bir avantaj olacaktır.

Kütahya Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliği

Kütahya Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliği Aylık E-Bülten, Sayı 8 Bülten Tarihi: Eylül 2013 Kütahya Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliği KÜTÜPHANELER KURULUYOR HASTALARIMIZ OKUYOR Kütahya ilindeki tüm hastanelerimizde kütüphane ve kitaplıklar

Detaylı

Kütahya Kamu Hastaneleri Birliği

Kütahya Kamu Hastaneleri Birliği Bülten Tarihi: Şubat 2014 Kütahya Kamu Hastaneleri Birliği Uluslararası Kanser Kontrol Örgütü (UICC) önderliğinde bu yılki Kanser Günü teması "efsanelere inanmayın" şeklindedir. Bu efsaneler "kanseri konuşmak

Detaylı

Kütahya Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliği

Kütahya Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliği Aylık E-Bülten, Sayı 9 Bülten Tarihi: Ekim 2013 Kütahya Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliği KALP TİMİ KURDUK. Dpü Evliya Çelebi Eğitim ve Araştırma Hastanesinde 7 gün 24 saat hizmet verecek kalp

Detaylı

2014 YILI AİLE VE DİNİ REHBERLİK BÜROSU FAALİYETLERİ ELAZIĞ KADIN KONUK EVLERİ VE SEVGİ EVLERİNDE AİLE SEMİNERLERİ DEVAM EDİYOR

2014 YILI AİLE VE DİNİ REHBERLİK BÜROSU FAALİYETLERİ ELAZIĞ KADIN KONUK EVLERİ VE SEVGİ EVLERİNDE AİLE SEMİNERLERİ DEVAM EDİYOR 2014 YILI AİLE VE DİNİ REHBERLİK BÜROSU FAALİYETLERİ ELAZIĞ KADIN KONUK EVLERİ VE SEVGİ EVLERİNDE AİLE SEMİNERLERİ DEVAM EDİYOR Elazığ İl Müftülüğü Aile İrşat ve Dinî Rehberlik Bürosu görevlilerinden İl

Detaylı

DOĞUMA HAZIRLIK KURSUNUN GEBELER ÜZERİNDEKİ ETKİLERİ

DOĞUMA HAZIRLIK KURSUNUN GEBELER ÜZERİNDEKİ ETKİLERİ DOĞUMA HAZIRLIK KURSUNUN GEBELER ÜZERİNDEKİ ETKİLERİ Ayfer Ayan(1) Cemile Aksoy(2) Hande Edizkan Budak(3) 1 Acıbadem Bursa Hastanesi, Hemşirelik Hizmetleri Müdürü 2 Acıbadem Bursa Hastanesi, Eğitim ve

Detaylı

Kütahya Genel Sekreterliği

Kütahya Genel Sekreterliği Aylık E-Bülten, Sayı 3 Kütahya Genel Sekreterliği Bülten Tarihi: Nisan 2013 HEMŞİRELER GÜNÜ 12 Mayıs tüm Dünya'da "Hemşireler Günü" ve bugünü içeren 12-18 Mayıs ise "Hemşirelik Haftası" olarak kutlanmakta.

Detaylı

KÜTAHYA KAMU HASTANELERİ BİRLİĞİ GENEL SEKRETERLİĞİ İDARİ HİZMETLER BAŞKANLIĞI ULAŞIM ARAÇLARI 2014

KÜTAHYA KAMU HASTANELERİ BİRLİĞİ GENEL SEKRETERLİĞİ İDARİ HİZMETLER BAŞKANLIĞI ULAŞIM ARAÇLARI 2014 KAMU HASTANELERİ BİRLİĞİ GENEL SEKRETERLİĞİ İDARİ HİZMETLER BAŞKANLIĞI ULAŞIM ARAÇLARI 2014 ULAŞIM ARAÇLARI Başbakanlık Tasarruf Genelgesi ve 237 Sayılı Taşıt Kanun u gereği olarak, Kamuda gereksiz harcamaların

Detaylı

18-24 Mart Yaşlılar Haftası münasebetiyle Üniversitemiz Tıp Fakültesi ve Karabük Alzheimer Derneği organizasyonluğunda üniversitemiz ev sahipliğinde Yaşlılık-Bunama ve Alzheimer Hastalığı Tanıtım ve Bilinçlendirme

Detaylı

20.10.2014 PAZARTESİ İZMİR GÜNDEMİ

20.10.2014 PAZARTESİ İZMİR GÜNDEMİ 20.10.2014 PAZARTESİ İZMİR GÜNDEMİ 4 Yılda 40 Kat Öğrenci Kuruluşundan bu yana geçen dört senede öğrenci sayısını kırka katlayan İzmir Kâtip Çelebi Üniversitesi Türkiye nin ilk on üniversitesi

Detaylı

Kütahya Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliği

Kütahya Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliği Aylık E-Bülten, Sayı 10 Bülten Tarihi: Kasım 2013 Kütahya Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliği Şefkat Evi ve Anne Oteli Açılışı ġefkat Evi (Hasta yakınları ve refakatçi) ve Anne Otelinin açılıģını

Detaylı

Klinik Kodlama Süreç Analizi Anket Değerlendirmesi

Klinik Kodlama Süreç Analizi Anket Değerlendirmesi Klinik Kodlama Süreç Analizi Anket Değerlendirmesi Sağlık tesisleri tarafından verilen hizmetin tanımını sağlayan klinik kodlama; hastanın tesise kabul edilişinden taburcu edilişine kadar geçen süredeki

Detaylı

Eczacıbaşı Sağlık Hizmetleri

Eczacıbaşı Sağlık Hizmetleri Eczacıbaşı Sağlık Hizmetleri Eczacıbaşı Sağlık Hizmetleri Eczacıbaşı Topluluğu kuruluşlarından Eczacıbaşı Sağlık Hizmetleri, Türkiye nin yerinde sağlık ve bakım çözümleri sunan ilk ve en büyük kuruluşudur.

Detaylı

Kütahya Kamu Hastaneleri Birliği

Kütahya Kamu Hastaneleri Birliği Bülten Tarihi: AĞUSTOS 2014 Kütahya Kamu Hastaneleri Birliği 30 AĞUSTOS ZAFER BAYRAMINIZ KUTLU OLSUN Kurtuluş mücadelesinin Zafer ile sonuçlandığı, Kuruluşta olduğu gibi Kurtuluşunda vatanı olan Kütahya

Detaylı

İÇİNDEKİLER. Gençlik te İlköğretim Haftası. 1. Sınıf Okula Uyum Haftası. 5. Sınıf Okula Uyum Haftası Gençlik te Veli Toplantısı

İÇİNDEKİLER. Gençlik te İlköğretim Haftası. 1. Sınıf Okula Uyum Haftası. 5. Sınıf Okula Uyum Haftası Gençlik te Veli Toplantısı İÇİNDEKİLER Gençlik te İlköğretim Haftası 1. Sınıf Okula Uyum Haftası 5. Sınıf Okula Uyum Haftası Gençlik te Veli Toplantısı Sosyal Etkinlik Tanıtım Programı Şehit ve Gazilere Vefa Ziyareti İngilizce Etkinliğimiz

Detaylı

NİSAN 2014. KONYA İLİ KONYA GENÇLİK MERKEZİ 2014 YILI 3 AYLIK (Nisan-Mayıs- Haziran) FAALİYET RAPORU

NİSAN 2014. KONYA İLİ KONYA GENÇLİK MERKEZİ 2014 YILI 3 AYLIK (Nisan-Mayıs- Haziran) FAALİYET RAPORU NİSAN 2014 KONYA İLİ KONYA GENÇLİK MERKEZİ 2014 YILI 3 AYLIK (Nisan ) FAALİYET RAPORU AY HAFTA 2013 FAALİYET PLANINIZA GÖRE BU HAFTA FAALİYETLERİNİZ İletişim Akademi Projesi 2 (Uygulamalı İletişim, Etkili

Detaylı

Fethiye den 7 Kooperatif Ulaşımda Dönüşüme Katıldı

Fethiye den 7 Kooperatif Ulaşımda Dönüşüme Katıldı Fethiye den 7 Kooperatif Ulaşımda Dönüşüme Katıldı Muğla Büyükşehir Belediyesi nin il genelinde sürdürdüğü Ulaşımda Dönüşüm Projesi ne Fethiye İlçesinde faaliyet gösteren 7 kooperatif daha katıldı. Muğla

Detaylı

Muazzez ve Yaşar Şapçı Ortaokulu. Okullar Hayat Olsun Projesi 2014 Yılı Çalışma Raporu

Muazzez ve Yaşar Şapçı Ortaokulu. Okullar Hayat Olsun Projesi 2014 Yılı Çalışma Raporu Muazzez ve Yaşar Şapçı Ortaokulu Okullar Hayat Olsun Projesi 2014 Yılı Çalışma Raporu Kütüphaneler Kitapsız Kalmasın! diyerek kütüphanemizi zenginleştirdik Eğirdir MYO öğrencilerinin "Saklama, Bağışla!"

Detaylı

Gebelik veya hamilelik,

Gebelik veya hamilelik, Gebelik veya hamilelik, yumurtanın döllenmesinden doğuma kadar geçen 266 günlük döneme verilen isimdir. Anne ve baba adayının bu dönemi bilinçli ve sağlıklı bir şekilde geçirmesi, hem doğacak çocuk/çocukları

Detaylı

EYLÜL - ARALIK 2016 E-BÜLTEN. Sosyal medyada bizi izleyin

EYLÜL - ARALIK 2016 E-BÜLTEN. Sosyal medyada bizi izleyin EYLÜL - ARALIK 2016 E-BÜLTEN Sosyal medyada bizi izleyin /ocedorgtr www.oced.org.tr Özel Çocuklarımız İçin Özel Tiyatro Oyunu Gerçekleştirdik Özel çocuklar ve ailelerine yönelik hazırlanan programın asıl

Detaylı

1.TEOG Öncesi Test Çözüm Teknikleri ve Son 2 Haftayı Nasıl Değerlendirmeliyiz.

1.TEOG Öncesi Test Çözüm Teknikleri ve Son 2 Haftayı Nasıl Değerlendirmeliyiz. 1.TEOG Öncesi Test Çözüm Teknikleri ve Son 2 Haftayı Nasıl Değerlendirmeliyiz. Sınava sayılı günler kala heyecanı gözlerinden okunan 8.sınıf öğrencilerimize TEOG öncesi Test Çözüm Teknikleri ve Son 2 Haftayı

Detaylı

BODRUM DA SAĞLIK ÇALIŞANLARI GREVDE

BODRUM DA SAĞLIK ÇALIŞANLARI GREVDE BODRUM DA SAĞLIK ÇALIŞANLARI GREVDE Bodrum da sağlık çalışanları iş bıraktı. Bodrum Devlet Hastanesi önünde buluşan sağlık meslek örgütü temsilcileri, çalışma koşullarının iyileştirilmesi, emeklilik hakları

Detaylı

TIBBİ HİZMETLER BAŞKANLIĞI SAĞLIK BAKIM HİZMETLERİ MÜDÜRLÜKLERİ TOPLANTISI

TIBBİ HİZMETLER BAŞKANLIĞI SAĞLIK BAKIM HİZMETLERİ MÜDÜRLÜKLERİ TOPLANTISI TIBBİ HİZMETLER BAŞKANLIĞI SAĞLIK BAKIM HİZMETLERİ MÜDÜRLÜKLERİ TOPLANTISI DR. BEHÇET UZ ÇOCUK HASTALIKLARI VE CERRAHİSİ EĞİTİM ARAŞTIRMA HASTANESİ 22 Şubat 2013 Prof. Dr. Behzat ÖZKAN İzmir Güney Bölgesi

Detaylı

26.12.2014 DEĞERLER EĞİTİMİ PROJESİ ODTÜ ÜLKEM DE BAŞLADI.

26.12.2014 DEĞERLER EĞİTİMİ PROJESİ ODTÜ ÜLKEM DE BAŞLADI. 26.12.2014 DEĞERLER EĞİTİMİ PROJESİ ODTÜ ÜLKEM DE BAŞLADI. Manisa Milli Eğitim Müdürlüğü nün başlatmış olduğu Değerler Eğitimi Projesi ODTÜ Ülkem Koleji nde hızla uygulamaya geçti. Öğrencilere temel insanî

Detaylı

SEDAŞ IN İŞ GÜVENLİĞİNDE MESLEK LİSESİ ÖĞRENCİLERİ İLE EL ELE PROJESİ BAŞARI İLE SÜRÜYOR

SEDAŞ IN İŞ GÜVENLİĞİNDE MESLEK LİSESİ ÖĞRENCİLERİ İLE EL ELE PROJESİ BAŞARI İLE SÜRÜYOR SEDAŞ IN İŞ GÜVENLİĞİNDE MESLEK LİSESİ ÖĞRENCİLERİ İLE EL ELE PROJESİ BAŞARI İLE SÜRÜYOR SEDAŞ ın sosyal sorumluluk anlayışı ile başlattığı İş güvenliğinde meslek lisesi öğrencileri ile el ele projesinde,

Detaylı

SAĞLIK KÜLTÜR ve SPOR DAİRE BAŞKANLIĞININ 2012 YILI SOSYAL FAALİYETLERİNDEN GÖRÜNTÜLER

SAĞLIK KÜLTÜR ve SPOR DAİRE BAŞKANLIĞININ 2012 YILI SOSYAL FAALİYETLERİNDEN GÖRÜNTÜLER SAĞLIK KÜLTÜR ve SPOR DAİRE BAŞKANLIĞININ 2012 YILI SOSYAL FAALİYETLERİNDEN GÖRÜNTÜLER Üniversitemiz Merkez Kütüphane Konferans Salonunda İnovasyon ve Liderlik Topluluğu tarafından gerçekleştirilen Anılarla

Detaylı

E-BÜLTEN. twiitter.com/edremitticaret

E-BÜLTEN. twiitter.com/edremitticaret ETO YENİ BAŞKANI COŞKUN SALON U, İDA EĞİTİM YARDIMLAŞMA DERNEĞİ VE AKBANK A.Ş. EDREMİT ŞUBE MÜDÜRÜ TEBRİK ZİYARETİNDE BULUNDULAR. İda Eğitim Yardımlaşma Ve Dayanışma Derneği Yönetim Kurulu Başkanı;Zehra

Detaylı

Şerif Kocadon için mevlit

Şerif Kocadon için mevlit Şerif Kocadon için mevlit 85 yaşında aramızdan ayrılan Bekir Şerif Kocadon için evinde mevlit okundu. Bodrum eşrafından merhum Mehmet Kocadon un oğlu, Fatma Kocadon un eşi; Bodrum Belediye Başkanı Mehmet

Detaylı

ORGANLARI 5 KİŞİYE HAYAT VERDİ

ORGANLARI 5 KİŞİYE HAYAT VERDİ Organ bağışı BODRUM BAHÇEŞEHİR KOLEJİ NDE ORGAN BAĞIŞI VE NAKLİ KONULU SEMİNER DÜZENLENDİ Bodrum Bahçeşehir Koleji Ortaokul öğrencileri, Fen ve Teknoloji dersi kapsamında Bodrum Acıbadem Hastanesi Anestezi

Detaylı

ARDAHAN İL MÜFTÜLÜĞÜ AİLE İRŞAT VE REHBERLİK BÜROSU FAALİYETLERİ 2012

ARDAHAN İL MÜFTÜLÜĞÜ AİLE İRŞAT VE REHBERLİK BÜROSU FAALİYETLERİ 2012 ARDAHAN İL MÜFTÜLÜĞÜ AİLE İRŞAT VE REHBERLİK BÜROSU FAALİYETLERİ 2012 Ardahan da Aile İrşat ve Rehberlik Büromuz 09 Ocak 2012 tarihinde kurulmuştur. AİRB Çalışma Odası TANITIM BROŞÜRÜMÜZ Büromuzun kurulduğu

Detaylı

TIBBİ HİZMETLER BAŞKANLIĞI DİYABETİMİ YÖNETİYORUM PROJESİ DİYABET YÖNETİMİ KURSU RAPORU

TIBBİ HİZMETLER BAŞKANLIĞI DİYABETİMİ YÖNETİYORUM PROJESİ DİYABET YÖNETİMİ KURSU RAPORU TIBBİ HİZMETLER BAŞKANLIĞI DİYABETİMİ YÖNETİYORUM PROJESİ DİYABET YÖNETİMİ KURSU RAPORU (AİLE HEKİMİ, AİLE SAĞLIĞI ELEMANI, TOPLUM SAĞLIĞI MERKEZİ HEKİMİ, TOPLUM SAĞLIĞI MERKEZİ SAĞLIK PERSONELİ) Prof.

Detaylı

ÖZEL ABC İLKOKULU VE ORTAOKULU 2014-2015 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI İŞ VE ETKİNLİK TAKVİMİ EYLÜL

ÖZEL ABC İLKOKULU VE ORTAOKULU 2014-2015 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI İŞ VE ETKİNLİK TAKVİMİ EYLÜL ÖZEL ABC İLKOKULU VE ORTAOKULU 2014-2015 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI İŞ VE ETKİNLİK TAKVİMİ EYLÜL 01 EYLÜL 2014 Sene başı Öğretmenler Kurulu Toplantısı 08 EYLÜL 2014 2014-2015 Eğitim Öğretim Yılı Uyum Haftası

Detaylı

TIBBİ HİZMETLER BAŞKANLIĞI

TIBBİ HİZMETLER BAŞKANLIĞI TIBBİ HİZMETLER BAŞKANLIĞI DİYABET YÖNETİMİ- DİYETİSYEN EĞİTİMİ RAPORU Prof. Dr. Behzat ÖZKAN İzmir Güney Bölgesi Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Hazırlayan: Uzm. Hem. Esma GÜNEY KIZIL- Tıbbi

Detaylı

OCAK-MART 2015 3 AYLIK SOMA VE DURSUNBEY PSİKOSOSYAL DESTEK MERKEZLERİ FAALİYET RAPORU

OCAK-MART 2015 3 AYLIK SOMA VE DURSUNBEY PSİKOSOSYAL DESTEK MERKEZLERİ FAALİYET RAPORU APHB AFETLERDE PSİKOSOSYAL HİZMETLER BİRLİĞİ SOMADA PSİKOSOSYAL DESTEK MERKEZLERİ PROJESİ OCAK-MART 2015 3 AYLIK SOMA VE DURSUNBEY PSİKOSOSYAL DESTEK MERKEZLERİ FAALİYET RAPORU YÖNETİCİ ÖZETİ SOMADA projesi

Detaylı

PULMONER REHABİLİTASYON HAFTASI FAALİYET RAPORU (9-15 MART 2015) TEKİRDAĞ HALK SAĞLIĞI MÜDÜRLÜĞÜ ETKİNLİKLERİ

PULMONER REHABİLİTASYON HAFTASI FAALİYET RAPORU (9-15 MART 2015) TEKİRDAĞ HALK SAĞLIĞI MÜDÜRLÜĞÜ ETKİNLİKLERİ PULMONER REHABİLİTASYON HAFTASI FAALİYET RAPORU (9-15 MART 2015) TEKİRDAĞ HALK SAĞLIĞI MÜDÜRLÜĞÜ ETKİNLİKLERİ İlimizde, merkez ve tüm ilçelerde 9-15 Mart Pulmoner Rehabilitasyon Haftası etkinlikleri, düzenlenmiştir.

Detaylı

Gezimiz, meslekler ve bölümler ile ilgili olarak birçok

Gezimiz, meslekler ve bölümler ile ilgili olarak birçok Ankara Üniversite Oryantasyon Gezisi Mesleki rehberlik çalışmaları çerçevesinde 9. sınıf öğrencilerimize Ankara gezisi düzenlendi. Öğrencilerimizin, birçok üniversite ve bölüm hakkında bilgi sahibi olmalarını

Detaylı

EVDE SAĞLIK HİZMETLERİ

EVDE SAĞLIK HİZMETLERİ EVDE SAĞLIK HİZMETLERİ Günlük Ziyaret Sayıları 160 140 120 100 80 60 40 20 0 ANADOLU KUZEY ANADOLU GÜNEY BEYOĞLU BAKIRKÖY FATİH ÇEKMECE ZİYARET 124 146 65 28 54 62 Araç Başına Ziyaret Sayıları (Aylık)

Detaylı

Kütahya Kamu Hastaneleri Birliği

Kütahya Kamu Hastaneleri Birliği Aylık E-Bülten, Yıl : 2015 Sayı : 5 Bülten Tarihi: MAYIS 2015 Kütahya Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterimiz Uzm. Dr. İsmail ZEHİR in Hemşireler Günü Mesajı Değerli çalışma arkadaşlarımın, Hemşireler

Detaylı

EVDE BAKIM HİZMETLERİ. Ayşe Güler Aralık 2004

EVDE BAKIM HİZMETLERİ. Ayşe Güler Aralık 2004 EVDE BAKIM HİZMETLERİ Ayşe Güler Aralık 2004 Tanım Bireylere yaşam siklusu içinde, kendi yerleşim alanlarında sağlık hizmeti sağlayan, sağlık bakım sunum sisteminin geniş ve bütüncül bir parçasıdır. Diyabet

Detaylı

YÖNETMELİK. b) Merkez (Hastane): Turgut Özal Üniversitesi Sağlık Uygulama ve Araştırma Merkezini,

YÖNETMELİK. b) Merkez (Hastane): Turgut Özal Üniversitesi Sağlık Uygulama ve Araştırma Merkezini, 19 Ocak 2014 PAZAR Resmî Gazete Sayı : 28887 Turgut Özal Üniversitesinden: YÖNETMELİK TURGUT ÖZAL ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK UYGULAMA VE ARAŞTIRMA MERKEZİ YÖNETMELİĞİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar

Detaylı

ONDOKUZ MAYIS ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK UYGULAMA ve ARAŞTIRMA MERKEZİ KLİNİK BESLENME EĞİTİMİ VE UYGULAMALARI KURULU YÖNERGESİ

ONDOKUZ MAYIS ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK UYGULAMA ve ARAŞTIRMA MERKEZİ KLİNİK BESLENME EĞİTİMİ VE UYGULAMALARI KURULU YÖNERGESİ ONDOKUZ MAYIS ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK UYGULAMA ve ARAŞTIRMA MERKEZİ KLİNİK BESLENME EĞİTİMİ VE UYGULAMALARI KURULU YÖNERGESİ 1.BÖLÜM Madde.1.1. Tanım: Bu yönergede adı geçen ve ONDOKUZ MAYIS ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK

Detaylı

T.C. BAŞBAKANLIK DPT ULUSAL AJANS

T.C. BAŞBAKANLIK DPT ULUSAL AJANS T.C. BAŞBAKANLIK DPT ULUSAL AJANS (Avrupa Birliği Eğitim ve Gençlik Programı) Comenius Okul Eğitimi Erasmus Yüksek Öğretim & İleri Eğitim Leonardo da Vinci Mesleki Eğitim ve Öğretim Grundtvig Yetişkin

Detaylı

ÖĞRENCİLER AB'Yİ ÖĞRENİYOR PROJESİ 14 Nisan 2015 Kocaeli Tanıtım Konferansı BASIN DUYURUSU

ÖĞRENCİLER AB'Yİ ÖĞRENİYOR PROJESİ 14 Nisan 2015 Kocaeli Tanıtım Konferansı BASIN DUYURUSU ÖĞRENCİLER AB'Yİ ÖĞRENİYOR PROJESİ 14 Nisan 2015 Kocaeli Tanıtım Konferansı BASIN DUYURUSU T.C. Milli Eğitim Bakanlığı AB Dış İlişkiler Genel Müdürlüğü nün 2011 yılı IPA-I (IPA - Katılım Öncesi Mali Destek

Detaylı

BTEC BİLGİLENDİRME TOPLANTISI GERÇEKLEŞTİ

BTEC BİLGİLENDİRME TOPLANTISI GERÇEKLEŞTİ BTEC BİLGİLENDİRME TOPLANTISI GERÇEKLEŞTİ 30 Kasım Pazartesi günü saat 17:00 da BTEC Programının öğrenciye kazandırdıkları, programın temel gereklilikleri, başvuru koşulları, BTEC programında ölçme ve

Detaylı

EVDE SAĞLIĞIN BİRLİK BAZLI TEK MERKEZDEN YÖNETİMİ

EVDE SAĞLIĞIN BİRLİK BAZLI TEK MERKEZDEN YÖNETİMİ 4. ULUSLARARASI EVDE SAĞLIK VE SOSYAL HİZMETLER KONGRESİ EVDE SAĞLIĞIN BİRLİK BAZLI TEK MERKEZDEN YÖNETİMİ Doç. Dr. Kemal MEMİŞOĞLU Genel Sekreter 02-06 ARALIK 2015 ANTALYA Lokasyon Hastanelerimiz ve Rolleri

Detaylı

ENFEKSİYON KONTROL HEMŞİRELERİNE YÖNELİK EĞİTİM FAALİYETLERİMİZ ÖZDEN DURUHAN İSTANBUL SAĞLIK MÜDÜRLÜĞÜ EĞİTİM ŞUBESİ

ENFEKSİYON KONTROL HEMŞİRELERİNE YÖNELİK EĞİTİM FAALİYETLERİMİZ ÖZDEN DURUHAN İSTANBUL SAĞLIK MÜDÜRLÜĞÜ EĞİTİM ŞUBESİ ENFEKSİYON KONTROL HEMŞİRELERİNE YÖNELİK EĞİTİM FAALİYETLERİMİZ ÖZDEN DURUHAN İSTANBUL SAĞLIK MÜDÜRLÜĞÜ EĞİTİM ŞUBESİ Yataklı Tedavi Kurumları Enfeksiyon Kontrol Yönetmeliği 11.08.2005 R.G. Sayısı:25903

Detaylı

7.3. Uluslararası bilimsel toplantılarda sunulan ve bildiri kitabında basılan bildiriler:*

7.3. Uluslararası bilimsel toplantılarda sunulan ve bildiri kitabında basılan bildiriler:* Sevtap YILDIRIR dryildirir@gmail.com ORCID ID: 0000-0002-0766-178X (505) 799 23 35 1. Doğum Tarihi : 06 / 06 / 1969 2. Unvanı : Pratisyen Hekim 3. Öğrenim Durumu : Yüksek Lisans 4. Çalıştığı Kurum : İstanbul

Detaylı

Hastane. Hastane Grupları 19/11/2015. Sağlık Kurumları Yönetiminde Temel Kavramlar

Hastane. Hastane Grupları 19/11/2015. Sağlık Kurumları Yönetiminde Temel Kavramlar Hastane Sağlık Kurumları Yönetiminde Temel Kavramlar Yük.Hem.Müge Bulakbaşı Ekonomik, verimli ve etkili olarak her türlü sağlık hizmetinin kesintisiz üretildiği, Eğitim, araştırma ve toplum sağlığı hizmetlerinin

Detaylı

İNTERNETTE B2B İLE İŞİNİZİ BÜYÜTÜN SEMİNERİ

İNTERNETTE B2B İLE İŞİNİZİ BÜYÜTÜN SEMİNERİ Sayı 43 Mayıs 2013 e-bülten İTO BİLİŞİM H e r a y ı n i l k h a f t a s ı İ T O w e b s i t e s i n d e y a y ı n l a n ı r İNTERNETTE B2B İLE İŞİNİZİ BÜYÜTÜN SEMİNERİ Mal ve hizmetlerin üretim, tanıtım,

Detaylı

BAHARA MERHABA. H. İlker DURU NİSAN 2017 İLKOKUL BÜLTENİ

BAHARA MERHABA. H. İlker DURU NİSAN 2017 İLKOKUL BÜLTENİ BAHARA MERHABA Toprağın ve suyun güneşle buluştuğu, doğanın canlandığı, aydınlık ve sıcak günlere kavuştuğumuz güzel bahar aylarına merhaba dedik. Baharın verdiği canlılık ve heyecanla eğitim- öğretim

Detaylı

NAMIK KEMAL ORTAOKULU

NAMIK KEMAL ORTAOKULU T.C. ÇİNE KAYMAKAMLIĞI NAMIK KEMAL ORTAOKULU -SOSYAL OKUL, SOSYAL İNSAN- 2014 201 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI 2014 201 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI NAMIK KEMAL ORTAOKULU PSİKOLOJİK DANIŞMA VE REHBERLİK HİZMETLERİ ÇERÇEVE

Detaylı

. HALK SAĞLIĞI MÜDÜRLÜĞÜ

. HALK SAĞLIĞI MÜDÜRLÜĞÜ . HALK SAĞLIĞI MÜDÜRLÜĞÜ GÖREVE YENİ BAŞLAYAN SAĞLIK ÇALIŞANLARI İÇİN UYUM REHBERİ İÇİNDEKİLER Önsöz T.C. Sağlık Bakanlığı Teşkilat Şeması Türkiye Halk Sağlığı Kurumu Organizasyon Yapısı. Halk Sağlığı

Detaylı

2018. HEMŞİRELİK HAFTASI ETKİNLİKLERİ

2018. HEMŞİRELİK HAFTASI ETKİNLİKLERİ 2018. HEMŞİRELİK HAFTASI ETKİNLİKLERİ Acıbadem Sağlık Grubu 18. Hemşirelik haftası etkinlikleri; Sağlıkta Tek ve Eşsiz Hizmet Hemşirelik: Birçok Alan Birçok Etki teması ile 10 Mayıs Perşembe günü Acıbadem

Detaylı

FTR ÜNİTESİ KLİNİK İŞLEYİŞ PROSEDÜRÜ

FTR ÜNİTESİ KLİNİK İŞLEYİŞ PROSEDÜRÜ Sayfa No 1 / 6 1 - AMAÇ: Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi Sağlık Uygulama ve Araştırma hastanesi fiziksel olarak tedavi ve rehabilitasyon hizmeti verilmesi aşamasındaki uygulamaların bir sistem içerisinde

Detaylı

TIBBİ HİZMETLER BAŞKANLIĞI SAĞLIK BAKIM HİZMETLERİ MÜDÜRLÜKLERİ VI. TOPLANTISI

TIBBİ HİZMETLER BAŞKANLIĞI SAĞLIK BAKIM HİZMETLERİ MÜDÜRLÜKLERİ VI. TOPLANTISI TIBBİ HİZMETLER BAŞKANLIĞI SAĞLIK BAKIM HİZMETLERİ MÜDÜRLÜKLERİ VI. TOPLANTISI ÖDEMİŞ DEVLET HASTANESİ 27 KASIM 2013 Prof. Dr. Behzat ÖZKAN İzmir Güney Bölgesi Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri

Detaylı

SEDAŞ'ın Minik Ziyaretçilerine Elektriğin Güvenli ve Verimli Kullanımı Anlatıldı

SEDAŞ'ın Minik Ziyaretçilerine Elektriğin Güvenli ve Verimli Kullanımı Anlatıldı SEDAŞ'ın Minik Ziyaretçilerine Elektriğin Güvenli ve Verimli Kullanımı Anlatıldı (SEDAŞ) Sakarya Elektrik Dağıtım A.Ş kapısını minik öğrencilere açtı ve elektriğin güvenli ve verimli kullanılması konusunda

Detaylı

TIBBİ HİZMETLER BAŞKANLIĞI SAĞLIK BAKIM HİZMETLERİ MÜDÜRLÜKLERİ V. TOPLANTISI

TIBBİ HİZMETLER BAŞKANLIĞI SAĞLIK BAKIM HİZMETLERİ MÜDÜRLÜKLERİ V. TOPLANTISI İZMİR GÜNEY BÖLGESİ KAMU HASTANELERİ BİRLİĞİ GENEL SEKRETERLİĞİ TIBBİ HİZMETLER BAŞKANLIĞI SAĞLIK BAKIM HİZMETLERİ MÜDÜRLÜKLERİ V. TOPLANTISI TORBALI DEVLET HASTANESİ 09 EKİM 2013 Prof. Dr. Behzat ÖZKAN

Detaylı

TED AİLESİ, ÖĞRETMENLER GÜNÜ KUTLAMASI VE PLAKET TÖRENİ İÇİN DÜZENLENEN YEMEKTE BİR ARAYA GELDİ

TED AİLESİ, ÖĞRETMENLER GÜNÜ KUTLAMASI VE PLAKET TÖRENİ İÇİN DÜZENLENEN YEMEKTE BİR ARAYA GELDİ TED AİLESİ, ÖĞRETMENLER GÜNÜ KUTLAMASI VE PLAKET TÖRENİ İÇİN DÜZENLENEN YEMEKTE BİR ARAYA GELDİ Geleceğe ışık tutan, Başöğretmen Atatürk ün emanetine sahip çıkıp, eserinin üzerine imza atan, bilgiyi öğretmekten

Detaylı

TED KAYSERİ KOLEJİ VAKFI ÖZEL

TED KAYSERİ KOLEJİ VAKFI ÖZEL TED KAYSERİ KOLEJİ VAKFI ÖZEL LİSESİ DÖNEM SONU ORTAK SINAVLARI Sayın Veli, Sevgili Öğrencilerimiz, 01 Temmuz 2015 tarih ve 29403 sayılı Resmi Gazete de yayımlanan MEB Orta Öğretim Kurumları Yönetmeliği

Detaylı

Türkiye de ilk yara bakım kliniği örneği; Sorunlar, çözümler

Türkiye de ilk yara bakım kliniği örneği; Sorunlar, çözümler Türkiye de ilk yara bakım kliniği örneği; Sorunlar, çözümler Prof Dr Tuğbay Tuğ Genel Cerrahi Uzmanı Ecz.Hasan ÇELEBİ (1956-2011) Yara Bakımı ve Doku Onarımı Derneği 1996 yılında kurulmuş ve 2004 yılında

Detaylı

SOSYAL ETKİNLİKLER ÇALIŞMA GRUBU FAALİYETLERİ

SOSYAL ETKİNLİKLER ÇALIŞMA GRUBU FAALİYETLERİ SOSYAL ETKİNLİKLER ÇALIŞMA GRUBU FAALİYETLERİ Merkezimizde farklı kliniklerde çalışan hemşire/ebe/sağlık memurlarının tanışmamalarını ve ortak paylaşımda bulunmalarını sağlamak, moral ve motivasyonlarını

Detaylı

T.C. ELAZIĞ VALİLİĞİ İl Milli Eğitim Müdürlüğü EĞİTİM VE ÖĞRETİM YILI ÖRGÜN VE YAYGIN EĞİTİM KURUMLARI ÇALIŞMA TAKVİMİ

T.C. ELAZIĞ VALİLİĞİ İl Milli Eğitim Müdürlüğü EĞİTİM VE ÖĞRETİM YILI ÖRGÜN VE YAYGIN EĞİTİM KURUMLARI ÇALIŞMA TAKVİMİ T.C. ELAZIĞ VALİLİĞİ İl Milli Eğitim Müdürlüğü 2016-2017 EĞİTİM VE ÖĞRETİM YILI ÖRGÜN VE YAYGIN EĞİTİM KURUMLARI ÇALIŞMA TAKVİMİ 1/7 Güncelleme Tarihi: 31/08/2016 Sıra 1 Eğitim Bölgesi Danışma Kurulu 25

Detaylı

Aliağa Rehberlik ve Araştırma Merkezi Müdürlüğü

Aliağa Rehberlik ve Araştırma Merkezi Müdürlüğü Aliağa Rehberlik ve Araştırma Merkezi Müdürlüğü Aliağa Rehberlik ve Araştırma Merkezi Müdürlüğü Aliağa Rehberlik ve Araştırma Merkezi 2004 yılında Hükümet konağının 5. katında 4 oda tahsis edilerek kurulmuştur.

Detaylı

Yenilenen Geçici Hayvan Bakım Merkezi açıldı

Yenilenen Geçici Hayvan Bakım Merkezi açıldı Yenilenen Geçici Hayvan Bakım Merkezi açıldı Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon, bakım ve rehabilitasyon çalışmaları tamamlanarak dünya standartlarında bir tesis haline getirilen Bodrum Belediyesi

Detaylı

1. Engelsiz Yaşam ve Dayanışma Merkezimizin Kuruluş Amacı

1. Engelsiz Yaşam ve Dayanışma Merkezimizin Kuruluş Amacı 1. Engelsiz Yaşam ve Dayanışma Merkezimizin Kuruluş Amacı Engelli vatandaşlarımıza kültürel ve sosyal anlamda daha iyi hizmet vermek amacı ile kurulmuş, kendileri veya yakınları ile birebir görüşerek yeterli

Detaylı

KALİTE YÖNETİM BİRİM ÇALIŞMA TALİMATI

KALİTE YÖNETİM BİRİM ÇALIŞMA TALİMATI Sayfa No 1 / 7 AMAÇ : SKS ve SAS çerçevesinde yürütülen çalışmaların koordinasyonu sağlamak. KAPSAM: Tüm Hastane KISALTMALAR: SKS: Sağlıkta Kalite Standartları SAS: Sağlıkta Akreditasyon Standartları DÖF:

Detaylı

: Hasan Hüseyin ELVERİŞLİ, İbrahim Ethem ÖZKAN, Abdullah ÜNLÜ, Gökhan GÖKKAYA, Ali ÇETİN

: Hasan Hüseyin ELVERİŞLİ, İbrahim Ethem ÖZKAN, Abdullah ÜNLÜ, Gökhan GÖKKAYA, Ali ÇETİN İL İLÇE PROJENİN ADI PROJEDEN SORUMLU BİRİM PROJE KOORDİNATÖRÜ PROJE YÜRÜTÜCÜSÜ PROJE EKİBİ : Tekirdağ : Şarköy : Gündem Eğitim : İlçe Millî Eğitim Müdürlüğü : Zekeriya GÜNEY_Kaymakam : İrfan BALLI_İlçe

Detaylı

Takımımız Namağlup Şampiyon

Takımımız Namağlup Şampiyon Ortaokul Yıldız Erkek Takımımız Namağlup Şampiyon 2016-2017 Öğretim yılı okullar arası basketbol maçlarında mücadele eden ortaokul yıldız erkek takımımız oynadığı maçları namağlup kazanarak şampiyon oldu.

Detaylı

Çocuklar İçin Bilişsel Davranışçı Terapi ÇOCUK BDT EĞİTİMİ. Bilgilendirme Kataloğu

Çocuklar İçin Bilişsel Davranışçı Terapi ÇOCUK BDT EĞİTİMİ. Bilgilendirme Kataloğu Çocuklar İçin Bilişsel Davranışçı Terapi ÇOCUK BDT EĞİTİMİ Bilgilendirme Kataloğu Apamer Aktüel Psikolojik Araştırmalar Merkezi Çocuklar İçin APAMER Aktüel Psikolojik Araştırmalar ve Eğitim Merkezi tarafından

Detaylı

Gün boyu devam eden Batı Karadeniz Acil Tıp Günleri: Karabük Sempozyumu katılımcıların katılım sertifikalarını alması ile sona erdi.

Gün boyu devam eden Batı Karadeniz Acil Tıp Günleri: Karabük Sempozyumu katılımcıların katılım sertifikalarını alması ile sona erdi. Üniversitemiz Tıp Fakültesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Murat Koyuncu nun organizasyonluğunda Batı Karadeniz Acil Tıp Günleri: Karabük Sempozyumu Üniversitemiz ev sahipliğinde gerçekleştirildi. Hamit Çepni

Detaylı

15.04.2013 PAZARTESİ İZMİR GÜNDEMİ- -Sağlık, Kültür ve Spor Daire Başkanlığı / Basın Halkla İlişkiler Şube Müdürlüğü

15.04.2013 PAZARTESİ İZMİR GÜNDEMİ- -Sağlık, Kültür ve Spor Daire Başkanlığı / Basın Halkla İlişkiler Şube Müdürlüğü 15.04.2013 PAZARTESİ İZMİR GÜNDEMİ- -Sağlık, Kültür ve Spor Daire Başkanlığı / Basın Halkla İlişkiler Şube Müdürlüğü Asistan hekimlerin haftada 80 saatin üstünde çalışaması yasaktır Eğitim ve seminer

Detaylı

HAYRABOLU TİCARET BORSASI 2014 YILI FAALİYET RAPORU

HAYRABOLU TİCARET BORSASI 2014 YILI FAALİYET RAPORU HAYRABOLU TİCARET BORSASI 2014 YILI FAALİYET RAPORU Türkiye Muharip Gaziler Derneği Hayrabolu Temsilci Ali Güz Borsamızca Derneklerine yapılan yardımlardan dolayı Borsamız Yönetim Kurulu Başkanı Süreyya

Detaylı

ALS TANILI HASTALAR İÇİN ERİŞİLEBİLİR; SÜRDÜRÜLEBİLİR VE UYGUN MALİYETLİ BAKIM MODELİ GELİŞTİRME ÇALIŞTAYI 5 6 MAYIS 2016 ANKARA

ALS TANILI HASTALAR İÇİN ERİŞİLEBİLİR; SÜRDÜRÜLEBİLİR VE UYGUN MALİYETLİ BAKIM MODELİ GELİŞTİRME ÇALIŞTAYI 5 6 MAYIS 2016 ANKARA ALS TANILI HASTALAR İÇİN ERİŞİLEBİLİR; SÜRDÜRÜLEBİLİR VE UYGUN MALİYETLİ BAKIM MODELİ GELİŞTİRME ÇALIŞTAYI 5 6 MAYIS 2016 ANKARA ÇALIŞTAYIN AMACI ALS hastalarının yaşam kalitesini geliştirmek ve korumak

Detaylı

Bir hastanın mektubundan...

Bir hastanın mektubundan... Bir hastanın mektubundan... Değerli Meltem Hocam; Size bu satırları büyük bir yorgunluk ve zorlu bir nefes alıp verme gayreti içinde yazmaya çalışıyorum. Bu gün sizin beni evde ziyaretinizden sonra size

Detaylı

TIBBİ HİZMETLER BAŞKANLIĞI SAĞLIK BAKIM HİZMETLERİ MÜDÜRLÜKLERİ TOPLANTISI

TIBBİ HİZMETLER BAŞKANLIĞI SAĞLIK BAKIM HİZMETLERİ MÜDÜRLÜKLERİ TOPLANTISI TIBBİ HİZMETLER BAŞKANLIĞI SAĞLIK BAKIM HİZMETLERİ MÜDÜRLÜKLERİ TOPLANTISI İZMİR EĞİTİM ARAŞTIRMA HASTANESİ 22 Şubat 2013 Prof. Dr. Behzat ÖZKAN İzmir Güney Bölgesi Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri

Detaylı

Eğitimi Verecek KiĢi veya KuruluĢ. Planlanan Eğitim Tarihi. Güler Gökbulut 08.01.2013. Güler Gökbulut 15.01.2013. Dt.Rahime Türk Çiçek 17.01.

Eğitimi Verecek KiĢi veya KuruluĢ. Planlanan Eğitim Tarihi. Güler Gökbulut 08.01.2013. Güler Gökbulut 15.01.2013. Dt.Rahime Türk Çiçek 17.01. ġubat OCAK KIRġEHĠR AĞIZ VE DĠġ SAĞLIĞI MERKEZĠ 2013 YILI YILLIK EĞĠTĠM PLANI Doküman No: KADSM-PL- 007 Yayın Tarihi: 01.01.2011 Revizyon Tarihi: 08.12.2011 Revizyon No: 01 Konusu Eğitime Katılacak Hedef

Detaylı

Kütahya Genel Sekreterliği

Kütahya Genel Sekreterliği Aylık E-Bülten, Sayı 1 İletişim ve teknolojinin sınır tanımadığı çağımızda, hayatın her alanında birçok yenilikle karşı karşıyayız. Sağlıkta dönüşüm programının etkisi ile sağlık alanında bu değişim daha

Detaylı

TED KONYA KOLEJİ EĞİTİM ÖĞRETİM YILI AKADEMİK ÇALIŞMA TAKVİMİ

TED KONYA KOLEJİ EĞİTİM ÖĞRETİM YILI AKADEMİK ÇALIŞMA TAKVİMİ TED KONYA KOLEJİ 2016-2017 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI AKADEMİK ÇALIŞMA TAKVİMİ Yapılacak Çalışmalar Başlangıç-Bitiş Tarihleri 8. ve 12. Sınıf Öğrencilerine Danışman Öğretmen Ataması 02-06 Mayıs 2016 12. Sınıf

Detaylı

MANİSA CELAL BAYAR ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK HİZMETLERİ MESLEK YÜKSEKOKULU

MANİSA CELAL BAYAR ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK HİZMETLERİ MESLEK YÜKSEKOKULU MANİSA CELAL BAYAR ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK HİZMETLERİ MESLEK YÜKSEKOKULU MİSYON Analitik düşünceye sahip, sorunlara uygun çözümler geliştirebilen, yetki ve sorumluluklarını vakarla taşıyabilecek bilgi ve becerilerle

Detaylı

S. Ü. TIP FAKÜLTESİ HASTANESİ EĞİTİM BİRİMİ

S. Ü. TIP FAKÜLTESİ HASTANESİ EĞİTİM BİRİMİ S. Ü. TIP FAKÜLTESİ HASTANESİ EĞİTİM BİRİMİ I. Eğitim Biriminin Kuruluşu, İşleyişi ve Faaliyetleri Eğitim Birimi hastanemizin kurulmasıyla beraber 2009 yılında faaliyetlerine başlamıştır. Başlangıçta çalışan

Detaylı

T.C. İSTANBUL MEDİPOL ÜNİVERSİTESİ Eğitim Öğretim Yılı Yurt Dışından Kabul Edilecek Öğrenci Ücretleri

T.C. İSTANBUL MEDİPOL ÜNİVERSİTESİ Eğitim Öğretim Yılı Yurt Dışından Kabul Edilecek Öğrenci Ücretleri T.C. İSTANBUL MEDİPOL ÜNİVERSİTESİ 2018-2019 Eğitim Öğretim Yılı Yurt Dışından Kabul Edilecek Öğrenci Ücretleri Fakülte/YO/MYO Ücretler (Kdv Hariç) % 8 Kdv Dahil %25 Burslu (Kdv Dahil) %5 Peşin Ödeme (Kdv

Detaylı

6 MAYIS 2014 DÜNYA ASTIM GÜNÜ

6 MAYIS 2014 DÜNYA ASTIM GÜNÜ 6 MAYIS 2014 DÜNYA ASTIM GÜNÜ TEKİRDAĞ HALK SAĞLIĞI MÜDÜRLÜĞÜ ETKİNLİKLERİ 6 Mayıs Dünya Astım Günü olması sebebiyle merkez ve tüm ilçelerde etkinlikler düzenlenmiştir. Yerel Medyada 6 Mayıs Dünya Astım

Detaylı

YENİŞEHİR BELEDİYESİ ENGELLİLER RAPORU - 2014

YENİŞEHİR BELEDİYESİ ENGELLİLER RAPORU - 2014 1. ENGELLİLER PARKI : 2007 yılından; buyana Engellilere Yönelik Psikolojik Destek ve Yaşam Kalitesinin Artırılması Projesi kapsamında; Menteş Mahallesi, Engellilere tahsisli, Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü,

Detaylı

ARAŞTIRMA BİLGİ SİSTEMLERİ VE SAĞLIĞIN GELİŞTİRİLMESİ ŞUBESİ TARAFINDAN TAMAMLANMIŞ VE ÇALIŞMALARI DEVAM EDEN PROJELER

ARAŞTIRMA BİLGİ SİSTEMLERİ VE SAĞLIĞIN GELİŞTİRİLMESİ ŞUBESİ TARAFINDAN TAMAMLANMIŞ VE ÇALIŞMALARI DEVAM EDEN PROJELER 1 ARAŞTIRMA BİLGİ SİSTEMLERİ VE SAĞLIĞIN GELİŞTİRİLMESİ ŞUBESİ TARAFINDAN TAMAMLANMIŞ VE ÇALIŞMALARI DEVAM EDEN PROJELER 2 MÜDÜRLÜĞÜMÜZ KAYNAKLARIYLA YÜRÜTÜLMEKTE OLAN PROJELER: 3 Sağlığın Adresi Spordan

Detaylı

KÜTAHYA KAMU HASTANELERĠ BĠRLĠĞĠ GENEL SEKRETERLĠĞĠ EVDE SAĞLIK HĠZMETLERĠ

KÜTAHYA KAMU HASTANELERĠ BĠRLĠĞĠ GENEL SEKRETERLĠĞĠ EVDE SAĞLIK HĠZMETLERĠ KÜTAHYA KAMU HASTANELERĠ BĠRLĠĞĠ GENEL SEKRETERLĠĞĠ EVDE SAĞLIK HĠZMETLERĠ (TEMMUZ 2014 ) SAMİ AKPINAR UZMAN Evde Sağlık Hizmetinin Sunumu:10.03.2005 Tarih ve 25751 sayılı resmi gazetede yayınlanan usul

Detaylı

ÖZGEÇMİŞ VE ESERLER LİSTESİ. Derece Bölüm/Program Üniversite Mezuniyet Yılı. Lisans Hemşirelik Bölümü Hacettepe Üniversitesi 2004

ÖZGEÇMİŞ VE ESERLER LİSTESİ. Derece Bölüm/Program Üniversite Mezuniyet Yılı. Lisans Hemşirelik Bölümü Hacettepe Üniversitesi 2004 ÖZGEÇMİŞ VE ESERLER LİSTESİ Adı Soyadı: Candan DELİDUMAN Doğum Tarihi: 15.08.1979 E-Posta: candancandan2012@gmail.com Derece Bölüm/Program Üniversite Mezuniyet Yılı Lisans Hemşirelik Bölümü Hacettepe Üniversitesi

Detaylı

T. C. SAĞLIK BAKANLIĞI KEÇİÖREN EĞİTİM ve ARAŞTIRMA HASTANESİ TELEFON REHBERİ

T. C. SAĞLIK BAKANLIĞI KEÇİÖREN EĞİTİM ve ARAŞTIRMA HASTANESİ TELEFON REHBERİ T. C. SAĞLIK BAKANLIĞI KEÇİÖREN EĞİTİM ve ARAŞTIRMA HASTANESİ TELEFON REHBERİ İDARİ BİRİMLER KALİTE YÖNETİM BİRİMİ Kalite Direktörü 2103 Kalite Yönetim Birimi 1387 Kalite Sekreteri 1382 PERSONEL (ÖZLÜK)

Detaylı

ODÜ TIP FAKÜLTESİNİN YENİ ÖĞRENCİLERİ BEYAZ ÖNLÜKLERİNİ GİYDİ

ODÜ TIP FAKÜLTESİNİN YENİ ÖĞRENCİLERİ BEYAZ ÖNLÜKLERİNİ GİYDİ ODÜ TIP FAKÜLTESİNİN YENİ ÖĞRENCİLERİ BEYAZ ÖNLÜKLERİNİ GİYDİ 29.11.2016 Üniversitemiz Tıp Fakültesine 2016-1017 eğitim-öğretim döneminde yeni kayıt yaptıran öğrenciler için Beyaz Önlük Giyme töreni gerçekleştirildi.

Detaylı

İŞ GARANTİLİ ÖZEL LİSE

İŞ GARANTİLİ ÖZEL LİSE ÖZEL DOSYA Özel ANADOLU ÖZEL DOSYA SAĞLIK MESLEK LİSESİ Geleceğin Mesleği eğitim kurumları İŞ GARANTİLİ ÖZEL LİSE Özel DOSYA ANADOLU SAĞLIK MESLEK LİSESİ: HEDEFLER; ÖZEL DOSYA Mezuniyette Hemen İş Gelecek

Detaylı

OBEZİTE DİYABET VE METABOLİK HASTALIKLAR DAİRE BAŞKANLIĞI

OBEZİTE DİYABET VE METABOLİK HASTALIKLAR DAİRE BAŞKANLIĞI OBEZİTE DİYABET VE METABOLİK HASTALIKLAR DAİRE BAŞKANLIĞI Dr. Sabahattin KOCADAĞ Çocuk ve Ergen Sağlığı Daire Başkanlığı Dünyada her yıl 2,8 milyon insan, fazla kilolu (obezite de dahil) olmak nedeniyle

Detaylı

İçindekiler CUMHURİYET BAYRAMI TÖRENİMİZ

İçindekiler CUMHURİYET BAYRAMI TÖRENİMİZ İçindekiler CUMHURİYET BAYRAMI TÖRENİMİZ 1 CUMHURİYET BAYRAMI TÖRENİMİZ 10 KASIM TÖRENİMİZ... 2 29 EKİM CUMHURİYET BAYRAMI RESİM SERGİMİZ... 2 EĞİTİMDE İZLERİMİZ... 3 DÜNYA ÇOCUK KİTAPLARI HAFTASINI KUTLUYORUZ!......

Detaylı

Adı Soyadı Ünvanı. : Fatma Figen Uğurlu : Uzman Hemşire

Adı Soyadı Ünvanı. : Fatma Figen Uğurlu : Uzman Hemşire Adı Soyadı Ünvanı : Fatma Figen Uğurlu : Uzman Hemşire Doğum Tarihi : 08-09-1963 Doğum Yeri : Ankara Uyruğu : T.C. Medeni Durumu : Evli Yabancı Dili : İngilizce İş telefonu : 0212 660 11 25 / 27618 İş

Detaylı

EMİN GEÇİN PROJELERİ ANLATTI

EMİN GEÇİN PROJELERİ ANLATTI EMİN GEÇİN PROJELERİ ANLATTI Bodrum daki yerel ve ulusal basın kuruluşlarının temsilcileri ile bir araya gelen İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Emin Geçin müdürlüğün projeleri hakkında bilgiler verdi. İlçe

Detaylı

Mühendislik Fakültesi

Mühendislik Fakültesi BİLGİSAYAR MÜHENDİSLİĞİ ELEKTRİK - ELEKTRONİK MÜHENDİSLİĞİ ENDÜSTRİ MÜHENDİSLİĞİ ENERJİ SİSTEMLERİ MÜHENDİSLİĞİ HALİÇ SENİ BEKLİYOR BİLGİSAYAR MÜHENDİSLİĞİ Bilgisayar Mühendisliği, Bilgisayar Bilimleri

Detaylı

TED KAYSERİ KOLEJİ VAKFI OKULLARINDA KARNE HEYECANI

TED KAYSERİ KOLEJİ VAKFI OKULLARINDA KARNE HEYECANI TED KAYSERİ KOLEJİ VAKFI OKULLARINDA KARNE HEYECANI 2016-2017 Öğretim Yılı Birinci Dönem Karne ve Ödül Töreni, 20 Ocak 2017 Cuma günü, okul yöneticilerimizin, öğretmenlerimizin, öğrencilerimizin ve velilerimizin

Detaylı

Evde Sağlık Hizmeti, Evde Fototerapi ve Ek Yenidoğan Yoğun Bakım Ünitesi Tanıtımı

Evde Sağlık Hizmeti, Evde Fototerapi ve Ek Yenidoğan Yoğun Bakım Ünitesi Tanıtımı Evde Sağlık Hizmeti, Evde Fototerapi ve Ek Yenidoğan Yoğun Bakım Ünitesi Tanıtımı T.C. SAĞLIK BAKANLIĞI DR. SAMİ ULUS KADIN DOĞUM, ÇOCUK SAĞLIĞI VE HASTALIKLARI EĞİTİM VE ARAŞTIRMA HASTANESİ Evde Sağlık

Detaylı

YATAKLI TEDAVİ KURUMLARI DAİRESİ YÜKSEK HEMŞİRE KADROSU HİZMET ŞEMASI

YATAKLI TEDAVİ KURUMLARI DAİRESİ YÜKSEK HEMŞİRE KADROSU HİZMET ŞEMASI Kadro Adı : Yüksek Hemşire Kadro Sayısı : 180 I. GÖREV, YETKİ VE SORUMLULUKLARI: YATAKLI TEDAVİ KURUMLARI DAİRESİ YÜKSEK HEMŞİRE KADROSU (1) İdari yönden Başhekime, teknik yönden amirlerine karşı sorumlu

Detaylı

CRAZY DESIGNED CLOTHES SHOW

CRAZY DESIGNED CLOTHES SHOW CRAZY DESIGNED CLOTHES SHOW Okul Öncesi öğrencilerimiz, velileriyle birlikte tasarladıkları birbirinden çılgın giysileri sergiledikleri defilede hem çok eğlendiler hem de öğrendikleri İngilizce yapıları

Detaylı