DENEYSEL ARAŞTIRMALAR İÇİN DONANIM GELİŞTİRİLMESİ DENEYSEL ARAŞTIRMALAR İÇİN DONANIM GELİŞTİRİLMESİ. M. Ali YILDIZ Commat Ltd. Şti.

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "DENEYSEL ARAŞTIRMALAR İÇİN DONANIM GELİŞTİRİLMESİ DENEYSEL ARAŞTIRMALAR İÇİN DONANIM GELİŞTİRİLMESİ. M. Ali YILDIZ Commat Ltd. Şti."

Transkript

1 DENEYSEL ARAŞTIRMALAR İÇİN DONANIM GELİŞTİRİLMESİ M. Ali YILDIZ Commat Ltd. Şti DENEYSEL ARAŞTIRMALAR İÇİN DONANIM GELİŞTİRİLMESİ Deneysel araştırmalarda kullanılan donanımların geliştirilme amacı, yeni teknolojiler kullanarak deneysel araştırmalarda kullanılan bütün metot ve yöntemleri kapsayan, deney hayvanların biyolojik yapısını etkilemeden ve fizyolojik koşulları değiştirmeden doğal yaşam sürecince biyolojik, farmakolojik ve fizyolojik verilerin daha kolay ve daha güvenilir olarak elde edilmesini sağlamaktır.

2 DONANIMLARIN GELİŞTİRİLMESİ 1- GEREKSİNİMLER 2- ETKENLER 3- HEDEFLER 4- DONANIMLARIN GELİŞİM SÜRECİ 5- ARAŞTIRMA VE UYGULAMA 1- GEREKSİNİMLER İdeal sonuçlara ulaşabilmek için deneysel metotların bir çoğu için özel tasarlanmış ve geliştirilmiş, mevcut donanımların halen deneysel zorluklara ve oluşan problemlere çözüm getirememiş olması, Kullanılan yöntem ve gereçlerin uygulamalarda fizyolojik koşulları değiştirmesi. Deney ortamındaki çevresel faktörlerin donanım üzerindeki etkisinin en az indirilmesi. Gelişen teknolojik imkanlarından yararlanarak daha kolay ve doğru veri edinilebilmesi.

3 1- GEREKSİNİMLER İdeal sonuçlara ulaşabilmek için deneysel metotların bir çoğu için özel tasarlanmış ve geliştirilmiş mevcut donanımların halen deneysel zorluklara ve oluşan problemlere çözüm getirememiş olması, Kullanılan yöntem ve gereçlerin uygulamalarda fizyolojik koşulları değiştirmesi. Deney ortamındaki çevresel faktörlerin donanım üzerindeki etkisinin en az indirilmesi. Gelişen teknolojik imkanlarından yararlanarak daha kolay ve doğru veri edinilebilmesi. 1- GEREKSİNİMLER İdeal sonuçlara ulaşabilmek için deneysel metotların bir çoğu için özel tasarlanmış ve geliştirilmiş mevcut donanımların halen deneysel zorluklara ve oluşan problemlere çözüm getirememiş olması, Kullanılan yöntem ve gereçlerin uygulamalarda fizyolojik koşulları değiştirmesi. Deney ortamındaki çevresel faktörlerin donanım üzerindeki etkisinin en az indirilmesi. Gelişen teknolojik imkanlarından yararlanarak daha kolay ve doğru veri edinilebilmesi.

4 1- GEREKSİNİMLER İdeal sonuçlara ulaşabilmek için deneysel metotların bir çoğu için özel tasarlanmış ve geliştirilmiş mevcut donanımların halen deneysel zorluklara ve oluşan problemlere çözüm getirememiş olması, Kullanılan yöntem ve gereçlerin uygulamalarda fizyolojik koşulları değiştirmesi. Deney ortamındaki çevresel faktörlerin donanım üzerindeki etkisinin en az indirilmesi. Gelişen teknolojik imkanlardan yararlanarak daha kolay ve doğru veri edinilebilmesi. 2- ETKENLER Kullanıcıdan gelen talepler ve geri bildirimler. Mevcut benzer donanımlardaki özelliklerden esinlenmek. Üreticinin gelişmiş teknolojileri ve malzemeleri kullanarak ürün kalitesini artırmak isteği. Araştırmacı ve üretici arasındaki bilimsel diyaloglarla gelişen fikirleri hayata geçirmek. Donanımı oluşturan mekanik, elektromekanik, mikro elektronik ve bilgisayar teknolojilerinin gelişimi. Deneysel araştırmalarda gelişen yeni yöntemler.

5 2- ETKENLER Kullanıcıdan gelen talepler ve geri bildirimler. Mevcut benzer donanımlardaki özelliklerden esinlenmek. Üreticinin gelişmiş teknolojileri ve malzemeleri kullanarak ürün kalitesini artırmak isteği. Araştırmacı ve üretici arasındaki bilimsel diyaloglarla gelişen fikirleri hayata geçirmek. Donanımı oluşturan mekanik, elektromekanik, mikro elektronik ve bilgisayar teknolojilerinin gelişimi. Deneysel araştırmalarda gelişen yeni yöntemler. 2- ETKENLER Kullanıcıdan gelen talepler ve geri bildirimler. Mevcut benzer donanımlardaki özelliklerden esinlenmek. Üreticinin gelişmiş teknolojileri ve malzemeleri kullanarak ürün kalitesini artırmak isteği. Araştırmacı ve üretici arasındaki bilimsel diyaloglarla gelişen fikirleri hayata geçirmek. Donanımı oluşturan mekanik, elektromekanik, mikro elektronik ve bilgisayar teknolojilerinin gelişimi. Deneysel araştırmalarda gelişen yeni yöntemler.

6 2- ETKENLER Kullanıcıdan gelen talepler ve geri bildirimler. Mevcut benzer donanımlardaki özelliklerden esinlenmek. Üreticinin gelişmiş teknolojileri ve malzemeleri kullanarak ürün kalitesini artırmak isteği. Araştırmacı ve üretici arasındaki bilimsel diyaloglarla gelişen fikirleri hayata geçirmek. Donanımı oluşturan mekanik, elektromekanik, mikro elektronik ve bilgisayar teknolojilerinin gelişimi. Deneysel araştırmalarda gelişen yeni yöntemler. 2- ETKENLER Kullanıcıdan gelen talepler ve geri bildirimler. Mevcut benzer donanımlardaki özelliklerden esinlenmek. Üreticinin gelişmiş teknolojileri ve malzemeleri kullanarak ürün kalitesini artırmak isteği. Araştırmacı ve üretici arasındaki bilimsel diyaloglarla gelişen fikirleri hayata geçirmek. Donanımı oluşturan mekanik, elektromekanik, mikro elektronik ve bilgisayar teknolojilerinin gelişimi. Deneysel araştırmalarda gelişen yeni yöntemler.

7 2- ETKENLER Kullanıcıdan gelen talepler ve geri bildirimler. Mevcut benzer donanımlardaki özelliklerden esinlenmek. Üreticinin gelişmiş teknolojileri ve malzemeleri kullanarak ürün kalitesini artırmak isteği. Araştırmacı ve üretici arasındaki bilimsel diyaloglarla gelişen fikirleri hayata geçirmek. Donanımı oluşturan mekanik, elektromekanik, mikro elektronik ve bilgisayar teknolojilerinin gelişimi. Deneysel araştırmalarda gelişen yeni yöntemler. 3- HEDEFLER Donanımlarda kullanım kolaylığı sağlamak. Deney hayvanlarının konforunu sağlamak. Donanımların deney hayvanı üzerindeki fizyolojik ve psikolojik etkilerinin en aza indirilmesi sağlamak. In-Vitro deneylerde doku ve organların deney düzeneğine yerleştirme kolaylığı ve preparatların hasar görmemesini sağlamak. İn-Vivo deneylerde, deney hayvanında biyolojik yapıya zarar vermeden ve fizyolojik şartları değiştirmeden veri edinebilmek. Deneysel verilerin hassasiyetini arttırmak, doğruluk oranını yükseltmek, verilerin tekrarlanabilirliğini sağlamak. Deneysel verilerin analizi ve analiz sonuçlarını hızlı ve güvenilir olarak elde edebilmek. Rakip ürünler karşısında üstünlük sağlamak.

8 3- HEDEFLER Donanımlarda kullanım kolaylığı sağlamak. Deney hayvanlarının konforunu sağlamak. Donanımların deney hayvanı üzerindeki fizyolojik ve psikolojik etkilerinin en aza indirilmesi sağlamak. In-Vitro deneylerde doku ve organların deney düzeneğine yerleştirme kolaylığı ve preparatların hasar görmemesini sağlamak. İn-Vivo deneylerde, deney hayvanında biyolojik yapıya zarar vermeden ve fizyolojik şartları değiştirmeden veri edinebilmek. Deneysel verilerin hassasiyetini arttırmak, doğruluk oranını yükseltmek, verilerin tekrarlanabilirliğini sağlamak. Deneysel verilerin analizi ve analiz sonuçlarını hızlı ve güvenilir olarak elde edebilmek. Rakip ürünler karşısında üstünlük sağlamak. 3- HEDEFLER Donanımlarda kullanım kolaylığı sağlamak. Deney hayvanlarının konforunu sağlamak. Donanımların deney hayvanı üzerindeki fizyolojik ve psikolojik etkilerinin en aza indirilmesi sağlamak. In-Vitro deneylerde doku ve organların deney düzeneğine yerleştirme kolaylığı ve preparatların hasar görmemesini sağlamak. İn-Vivo deneylerde, deney hayvanında biyolojik yapıya zarar vermeden ve fizyolojik şartları değiştirmeden veri edinebilmek. Deneysel verilerin hassasiyetini arttırmak, doğruluk oranını yükseltmek, verilerin tekrarlanabilirliğini sağlamak. Deneysel verilerin analizi ve analiz sonuçlarını hızlı ve güvenilir olarak elde edebilmek. Rakip ürünler karşısında üstünlük sağlamak.

9 3- HEDEFLER Donanımlarda kullanım kolaylığı sağlamak. Deney hayvanlarının konforunu sağlamak. Donanımların deney hayvanı üzerindeki fizyolojik ve psikolojik etkilerinin en aza indirilmesi sağlamak. In-Vitro deneylerde doku ve organların deney düzeneğine yerleştirme kolaylığı ve preparatların hasar görmemesini sağlamak. İn-Vivo deneylerde, deney hayvanında biyolojik yapıya zarar vermeden ve fizyolojik şartları değiştirmeden veri edinebilmek. Deneysel verilerin hassasiyetini arttırmak, doğruluk oranını yükseltmek, verilerin tekrarlanabilirliğini sağlamak. Deneysel verilerin analizi ve analiz sonuçlarını hızlı ve güvenilir olarak elde edebilmek. Rakip ürünler karşısında üstünlük sağlamak. 3- HEDEFLER Donanımlarda kullanım kolaylığı sağlamak. Deney hayvanlarının konforunu sağlamak. Donanımların deney hayvanı üzerindeki fizyolojik ve psikolojik etkilerinin en aza indirilmesi sağlamak. In-Vitro deneylerde doku ve organların deney düzeneğine yerleştirme kolaylığı ve preparatların hasar görmemesini sağlamak. In-Vivo deneylerde, deney hayvanında biyolojik yapıya zarar vermeden ve fizyolojik şartları değiştirmeden veri edinebilmek. Deneysel verilerin hassasiyetini arttırmak, doğruluk oranını yükseltmek, verilerin tekrarlanabilirliğini sağlamak. Deneysel verilerin analizi ve analiz sonuçlarını hızlı ve güvenilir olarak elde edebilmek. Rakip ürünler karşısında üstünlük sağlamak.

10 3- HEDEFLER Donanımlarda kullanım kolaylığı sağlamak. Deney hayvanlarının konforunu sağlamak. Donanımların deney hayvanı üzerindeki fizyolojik ve psikolojik etkilerinin en aza indirilmesi sağlamak. In-Vitro deneylerde doku ve organların deney düzeneğine yerleştirme kolaylığı ve preparatların hasar görmemesini sağlamak. In-Vivo deneylerde, deney hayvanında biyolojik yapıya zarar vermeden ve fizyolojik şartları değiştirmeden veri edinebilmek. Deneysel verilerin hassasiyetini arttırmak, doğruluk oranını yükseltmek, verilerin tekrarlanabilirliğini sağlamak. Deneysel verilerin analizi ve analiz sonuçlarını hızlı ve güvenilir olarak elde edebilmek. Rakip ürünler karşısında üstünlük sağlamak. 3- HEDEFLER Donanımlarda kullanım kolaylığı sağlamak. Deney hayvanlarının konforunu sağlamak. Donanımların deney hayvanı üzerindeki fizyolojik ve psikolojik etkilerinin en aza indirilmesi sağlamak. In-Vitro deneylerde doku ve organların deney düzeneğine yerleştirme kolaylığı ve preparatların hasar görmemesini sağlamak. In-Vivo deneylerde, deney hayvanında biyolojik yapıya zarar vermeden ve fizyolojik şartları değiştirmeden veri edinebilmek. Deneysel verilerin hassasiyetini arttırmak, doğruluk oranını yükseltmek, verilerin tekrarlanabilirliğini sağlamak. Deneysel verilerin analizi ve analiz sonuçlarını hızlı ve güvenilir olarak elde edebilmek. Rakip ürünler karşısında üstünlük sağlamak.

11 3- HEDEFLER Donanımlarda kullanım kolaylığı sağlamak. Deney hayvanlarının konforunu sağlamak. Donanımların deney hayvanı üzerindeki fizyolojik ve psikolojik etkilerinin en aza indirilmesi sağlamak. In-Vitro deneylerde doku ve organların deney düzeneğine yerleştirme kolaylığı ve preparatların hasar görmemesini sağlamak. İn-Vivo deneylerde, deney hayvanında biyolojik yapıya zarar vermeden ve fizyolojik şartları değiştirmeden veri edinebilmek. Deneysel verilerin hassasiyetini arttırmak, doğruluk oranını yükseltmek, verilerin tekrarlanabilirliğini sağlamak. Deneysel verilerin analizi ve analiz sonuçlarını hızlı ve güvenilir olarak elde edebilmek. Rakip ürünler karşısında üstünlük sağlamak. 4-DONANIMLARIN GELİŞİM SÜRECİ KYMOGRAPH SİSTEMLER

12 4-DONANIMLARIN GELİŞİM SÜRECİ IN-VITRO KAYIT SİSTEMLERİ 4-DONANIMLARIN GELİŞİM SÜRECİ IN-VITRO KAYIT SİSTEMLERİ

13 4-DONANIMLARIN GELİŞİM SÜRECİ IN-VITRO DENEY SİSTEMLERİ İZOLE ORGAN BANYOSU 4-DONANIMLARIN GELİŞİM SÜRECİ IN-VITRO DENEY SİSTEMİ İZOLE ORGAN BANYOSU

14 4-DONANIMLARIN GELİŞİM SÜRECİ IN-VITRO DENEY SİSTEMİ MYOGRAPH 4-DONANIMLARIN GELİŞİM SÜRECİ INDİREK KAN BASINÇ SİSTEMİ (TAIL-CUFF) SİSTEM

15 4-DONANIMLARIN GELİŞİM SÜRECİ DAVRANIŞ DENEYLERİ GÖZLEM SİSTEMLERİ 4-DONANIMLARIN GELİŞİM SÜRECİ MOTOR KOORDİNASYON DENEYLERİ ROTA-ROD SİSTEM

16 4-DONANIMLARIN GELİŞİM SÜRECİ EGZERSİZ FİZYOLOJİSİ DENEYLERİ TREADMILL (KOŞU BANDI) 4-DONANIMLARIN GELİŞİM SÜRECİ AĞRI DENEY SİSTEMLERİ PLANTAR TEST ve TAIL FLICK

17 4-DONANIMLARIN GELİŞİM SÜRECİ FİZYOLOJİK TELEMETRİK SİSTEM ECG EMG EEG TEMPERATURE PRESSURE FORCE 4-DONANIMLARIN GELİŞİM SÜRECİ DENEY HAYVANLARI İMPLANT TELEMETRİK SİSTEMİ

18 4-DONANIMLARIN GELİŞİM SÜRECİ HAYVAN TANIMA SİSTEMLERİ 4-DONANIMLARIN GELİŞİM SÜRECİ KAN BASINCI ÖLÇÜM TRANSDÜSERLERİ

19 5- ARAŞTIRMA ÜRETİM VE UYGULAMA Geliştirilecek donanımı yakından tanımak. Dünyada kullanılan benzer ürünlerin özellikleri. Kullanılan mevcut ürünlerdeki eksikleri gözlemlemek. Araştırmacıların ürün üzerindeki görüş, öneri ve taleplerini almak. Mevcut ürünlere eklenecek teknolojilerden haberdar olmak. Üretilebilirlik fizibilite çalışması yapmak. Üreticinin teknik alt yapı ve teknolojik imkanlara sahip olması. Üretimin ekonomik ve efektif olması. Ürünün pazardaki potansiyel müşteri hacmi. Ürünün dünya pazarındaki yeri. 5- ARAŞTIRMA ÜRETİM VE UYGULAMA Geliştirilecek donanımı yakından tanımak. Dünyada kullanılan benzer ürünlerin özellikleri. Kullanılan mevcut ürünlerdeki eksikleri gözlemlemek. Araştırmacıların ürün üzerindeki görüş, öneri ve taleplerini almak. Mevcut ürünlere eklenecek teknolojilerden haberdar olmak. Üretilebilirlik fizibilite çalışması yapmak. Üreticinin teknik alt yapı ve teknolojik imkanlara sahip olması. Üretimin ekonomik ve efektif olması. Ürünün pazardaki potansiyel müşteri hacmi. Ürünün dünya pazarındaki yeri.

20 5- ARAŞTIRMA ÜRETİM VE UYGULAMA Geliştirilecek donanımı yakından tanımak. Dünyada kullanılan benzer ürünlerin özellikleri. Kullanılan mevcut ürünlerdeki eksikleri gözlemlemek. Araştırmacıların ürün üzerindeki görüş, öneri ve taleplerini almak. Mevcut ürünlere eklenecek teknolojilerden haberdar olmak. Üretilebilirlik fizibilite çalışması yapmak. Üreticinin teknik alt yapı ve teknolojik imkanlara sahip olması. Üretimin ekonomik ve efektif olması. Ürünün pazardaki potansiyel müşteri hacmi. Ürünün dünya pazarındaki yeri. 5- ARAŞTIRMA ÜRETİM VE UYGULAMA Geliştirilecek donanımı yakından tanımak. Dünyada kullanılan benzer ürünlerin özellikleri. Kullanılan mevcut ürünlerdeki eksikleri gözlemlemek. Araştırmacıların ürün üzerindeki görüş, öneri ve taleplerini almak. Mevcut ürünlere eklenecek teknolojilerden haberdar olmak. Üretilebilirlik fizibilite çalışması yapmak. Üreticinin teknik alt yapı ve teknolojik imkanlara sahip olması. Üretimin ekonomik ve efektif olması. Ürünün pazardaki potansiyel müşteri hacmi. Ürünün dünya pazarındaki yeri.

21 5- ARAŞTIRMA ÜRETİM VE UYGULAMA Geliştirilecek donanımı yakından tanımak. Dünyada kullanılan benzer ürünlerin özellikleri. Kullanılan mevcut ürünlerdeki eksikleri gözlemlemek. Araştırmacıların ürün üzerindeki görüş, öneri ve taleplerini almak. Mevcut ürünlere eklenecek teknolojilerden haberdar olmak. Üretilebilirlik fizibilite çalışması yapmak. Üreticinin teknik alt yapı ve teknolojik imkanlara sahip olması. Üretimin ekonomik ve efektif olması. Ürünün pazardaki potansiyel müşteri hacmi. Ürünün dünya pazarındaki yeri. 5- ARAŞTIRMA ÜRETİM VE UYGULAMA Geliştirilecek donanımı yakından tanımak. Dünyada kullanılan benzer ürünlerin özellikleri. Kullanılan mevcut ürünlerdeki eksikleri gözlemlemek. Araştırmacıların ürün üzerindeki görüş, öneri ve taleplerini almak. Mevcut ürünlere eklenecek teknolojilerden haberdar olmak. Üretilebilirlik fizibilite çalışması yapmak. Üreticinin teknik alt yapı ve teknolojik imkanlara sahip olması. Üretimin ekonomik ve efektif olması. Ürünün pazardaki potansiyel müşteri hacmi. Ürünün dünya pazarındaki yeri.

22 5- ARAŞTIRMA ÜRETİM VE UYGULAMA Geliştirilecek donanımı yakından tanımak. Dünyada kullanılan benzer ürünlerin özellikleri. Kullanılan mevcut ürünlerdeki eksikleri gözlemlemek. Araştırmacıların ürün üzerindeki görüş, öneri ve taleplerini almak. Mevcut ürünlere eklenecek teknolojilerden haberdar olmak. Üretilebilirlik fizibilite çalışması yapmak. Üreticinin teknik alt yapı ve teknolojik imkanlara sahip olması. Üretimin ekonomik ve efektif olması. Ürünün pazardaki potansiyel müşteri hacmi. Ürünün dünya pazarındaki yeri. 5- ARAŞTIRMA ÜRETİM VE UYGULAMA Geliştirilecek donanımı yakından tanımak. Dünyada kullanılan benzer ürünlerin özellikleri. Kullanılan mevcut ürünlerdeki eksikleri gözlemlemek. Araştırmacıların ürün üzerindeki görüş, öneri ve taleplerini almak. Mevcut ürünlere eklenecek teknolojilerden haberdar olmak. Üretilebilirlik fizibilite çalışması yapmak. Üreticinin teknik alt yapı ve teknolojik imkanlara sahip olması. Üretimin ekonomik ve efektif olması. Ürünün pazardaki potansiyel müşteri hacmi. Ürünün dünya pazarındaki yeri.

23 5- ARAŞTIRMA ÜRETİM VE UYGULAMA Geliştirilecek donanımı yakından tanımak. Dünyada kullanılan benzer ürünlerin özellikleri. Kullanılan mevcut ürünlerdeki eksikleri gözlemlemek. Araştırmacıların ürün üzerindeki görüş, öneri ve taleplerini almak. Mevcut ürünlere eklenecek teknolojilerden haberdar olmak. Üretilebilirlik fizibilite çalışması yapmak. Üreticinin teknik alt yapı ve teknolojik imkanlara sahip olması. Üretimin ekonomik ve efektif olması. Ürünün pazardaki potansiyel müşteri hacmi. Ürünün dünya pazarındaki yeri. 5- ARAŞTIRMA ÜRETİM VE UYGULAMA Geliştirilecek donanımı yakından tanımak. Dünyada kullanılan benzer ürünlerin özellikleri. Kullanılan mevcut ürünlerdeki eksikleri gözlemlemek. Araştırmacıların ürün üzerindeki görüş, öneri ve taleplerini almak. Mevcut ürünlere eklenecek teknolojilerden haberdar olmak. Üretilebilirlik fizibilite çalışması yapmak. Üreticinin teknik alt yapı ve teknolojik imkanlara sahip olması. Üretimin ekonomik ve efektif olması. Ürünün pazardaki potansiyel müşteri hacmi. Ürünün dünya pazarındaki yeri.

24 GELİŞTİRME ÇALIŞMALARI Donanım geliştirilmesi için yapılacak Ar-Ge çalışmaları, deneysel araştırma yapan araştırmacıların talepleri veya üreticilerin donanım geliştirme fikirlerini uygulamak istemeleri ile başlar. Fakat her iki halde araştırmacı ve mühendisin aynı çizgide buluşması gereklidir. Bu da araştırmacının ne istediğini mühendise aktarabilmesi ve mühendisin de isteği iyi anlaması gerekir. Her zaman bu ortak paydayı bulmak çok kolay olmaz. GELİŞTİRME ÇALIŞMALARI Bu neden ile çoğu zaman araştırmacı yeni bir yan yola girerek donanım teknikleri ile ilgilenir ve kedisi bir şeyler yapmaya çalışır veya bu alanda teknik bir partner bulur. Diğer taraftan mühendisler yeni bir yan yola girerek medikal alanla ilgilenir ve edindiği bilgiler doğrultusunda geliştirmeler yapmaya çalışır veya bir araştırmacı partner bulur. Bu buluşma sonucunda Ar-Ge çalışmaları başlar.

25 GELİŞTİRME ÇALIŞMALARI Ülkemizde benzer şekildeki Ar-Ge projelere rastlamak çok olası değildir. Son yıllarda üniversitelerin bünyesinde kurulan Teknokent merkezleri, teknolojik fikirleri buluşturmakta ve Ar-Ge yapılmasına olanak sağlamaktadır. Teknoket bünyesinde yapılacak Ar-Ge projeleri ülkemizdeki deneysel araştırma donanımlarının geliştirilmesine çok önemli katkılar sağlayacaktır. DENEYSEL ARAŞTIRMALAR İÇİN DONANIM GELİŞTİRİLMESİ Siz sayın araştırmacılar ve biz mühendisler donanımları ve teknolojilerini geliştirme çalışmalarına birlikte devam edeceğiz. TEŞEKKÜR EDERİM M. Ali YILDIZ Commat Ltd. Şti.

1982 yılında kurulan Hong Kong Merkezli bir firmadır. 1988 yılında Hong Kong Borsası nda halka arz edilmiştir.

1982 yılında kurulan Hong Kong Merkezli bir firmadır. 1988 yılında Hong Kong Borsası nda halka arz edilmiştir. Welltec Kimdir? 1982 yılında kurulan Hong Kong Merkezli bir firmadır. 1988 yılında Hong Kong Borsası nda halka arz edilmiştir. 50 nin üzerindeki şirketler grubundan oluşan COSMOS Machinery nin plastik

Detaylı

HAKKIMIZDA AFA TEKNOLOJİ ARGE MÜHENDİSLİK OLARAK;

HAKKIMIZDA AFA TEKNOLOJİ ARGE MÜHENDİSLİK OLARAK; S a y f a 1 HAKKIMIZDA OLARAK; 2015 yılında KÜTAHYA TASARIM TEKNOKENT YÖNETİCİ A.Ş bünyesinde kurulan ARGE MÜHENDİSLİK SANAYİ VE TİCARET LTD. ŞTİ. Bir KOSGEB projesi ile faaliyetlerine başladı. Madencilik

Detaylı

SANAEM İKİNCİL STANDART DOZİMETRİ LABORATUVARI

SANAEM İKİNCİL STANDART DOZİMETRİ LABORATUVARI SANAEM İKİNCİL STANDART DOZİMETRİ LABORATUVARI Dr. Çiğdem YILDIZ Sarayköy Nükleer Araştırma ve Eğitim Merkezi Sağlık Fiziği Bölüm Başkanı Proje (2011-2017) Proje Adı: Türkiye nin Radyasyondan Korunmada

Detaylı

İLETİŞİM SİSTEMLERİNİN TIBBA KATKISI: BİYOTELEMETRİ VE HAREKETLİ HASTA İZLEME

İLETİŞİM SİSTEMLERİNİN TIBBA KATKISI: BİYOTELEMETRİ VE HAREKETLİ HASTA İZLEME İLETİŞİM SİSTEMLERİNİN TIBBA KATKISI: BİYOTELEMETRİ VE HAREKETLİ HASTA İZLEME Bahattin Karagözoğlu Mühendislik ve Mimarlık Fakültesi Elektrik - Elektronik Mühendisliği Bölümü Konularımız Biyomedikal mühendisliği

Detaylı

TMMOB Makina Mühendisleri Odası Ankara Şubesi

TMMOB Makina Mühendisleri Odası Ankara Şubesi İŞ İLANI - 1 TARİH: 10.07.2011 FİRMA ADI: ARTIBEL KALİTE SİSTEM BELGELENDİRME VE EĞİTİM HİZ. İÇ VE DIŞ LTD. ŞTİ FİRMANIN ÇALIŞMA ALANI: BELGELENDİRME, SERTİFİKASYON, EĞİTİM, ENDÜSTRİ MÜHENDİSİ DENEYİM:

Detaylı

GÖREV YETKİ VE SORUMLULUKLAR

GÖREV YETKİ VE SORUMLULUKLAR GÖREV YETKİ VE SORUMLULUKLAR 1- Daire Başkanı: Kilis 7 Aralık Üniversitesi nın görevi; Başkanlık bünyesinde bulunan tüm iş tanımlarını ve çalışma gruplarının düzenli çalışması için personel ayırımı yapmaksızın

Detaylı

Her işte. ISB e. Avrupa Otomotiv Motorları 140-300PS

Her işte. ISB e. Avrupa Otomotiv Motorları 140-300PS Her işte. ISB e Avrupa Otomotiv Motorları 140-300PS ISB e Cummins ISB e, güvenilirlik konusundaki ününü artırmaya devam ediyor. Cummins ISB e, kamyon, otobüs ve özel iş aracı kullanıcılarına Cummins ten

Detaylı

ŞİRKET İÇİ GİRİŞİMCİLİK SÜRECİ

ŞİRKET İÇİ GİRİŞİMCİLİK SÜRECİ II. AR-GE MERKEZLERİ İYİ UYGULAMA ÖRNEKLERİ ZİRVESİ GİRİŞİMCİLİK ŞİRKET İÇİ GİRİŞİMCİLİK SÜRECİ NETAŞ TELEKOMÜNİKASYON A.Ş. SUNUM PLANI 1. UYGULAMANIN KISA AÇIKLAMASI 2. UYGULAMANIN YENİLİKÇİ VE ÖZGÜN

Detaylı

FARMAKOLOG TANIM A- GÖREVLER

FARMAKOLOG TANIM A- GÖREVLER TANIM İlaçların ve diğer maddelerin insanlar ve hayvanların organları, hücre ve dokuları üzerindeki etkilerini araştıran, yeni tıbbi ilaçlar geliştiren kişidir. A- GÖREVLER - Hangi hastalıklarda, hangi

Detaylı

ANADOLU ÜNİVERSİTESİ DENEY HAYVANLARI ARAŞTIRMA VE UYGULAMA BİRİMİ YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM. Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar

ANADOLU ÜNİVERSİTESİ DENEY HAYVANLARI ARAŞTIRMA VE UYGULAMA BİRİMİ YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM. Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar ANADOLU ÜNİVERSİTESİ DENEY HAYVANLARI ARAŞTIRMA VE UYGULAMA BİRİMİ YÖNERGESİ Amaç BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Madde 1 Bu Yönerge, birimin yönetim organlarına ve görevlerine ilişkin

Detaylı

Yalova Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Enerji Sistemleri Mühendisliği Bölümü. Enerjinin Önemi? Enerji Sistemleri Mühendisi Kimdir?

Yalova Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Enerji Sistemleri Mühendisliği Bölümü. Enerjinin Önemi? Enerji Sistemleri Mühendisi Kimdir? Yalova Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Enerji Sistemleri Mühendisliği Bölümü Enerjinin Önemi? Enerji, ekonomik ve sosyal kalkınmanın temel unsurlarından biri olması yanısıra, yaşamın sürdürülebilmesi

Detaylı

ERZİNCAN ÜNİVERSİTESİ BİLGİ İŞLEM DAİRESİ BAŞKANLIĞI 2013 FAALİYET RAPORU

ERZİNCAN ÜNİVERSİTESİ BİLGİ İŞLEM DAİRESİ BAŞKANLIĞI 2013 FAALİYET RAPORU ERZİNCAN ÜNİVERSİTESİ BİLGİ İŞLEM DAİRESİ BAŞKANLIĞI 2013 FAALİYET RAPORU I.GENEL BİLGİLER A. Misyon ve Vizyon Misyon Teknolojik gelişmeleri yakından takip ederek uyumlu ve hızlı olarak kullanıcıların

Detaylı

Sosyal Bilimler Enstitüsü. Beden Eğitimi ve Spor (Ph.D) 1. Yarı Yıl

Sosyal Bilimler Enstitüsü. Beden Eğitimi ve Spor (Ph.D) 1. Yarı Yıl Sosyal Bilimler Enstitüsü Beden Eğitimi ve Spor (Ph.D) 1. Yarı Yıl BES601 Spor Bilimlerinde Araştırma Yöntemleri K:(3,0)3 ECTS:10 Spor alanında bilimsel araştırmaların dayanması gereken temelleri, araştırmaların

Detaylı

OTOMATİK ROBOTLU YÜKLEME / STOKLAMA / BOŞALTMA SİSTEMLERİ

OTOMATİK ROBOTLU YÜKLEME / STOKLAMA / BOŞALTMA SİSTEMLERİ OTOMATİK ROBOTLU YÜKLEME / STOKLAMA / BOŞALTMA SİSTEMLERİ Firma Tanıtımı DİMAK DİREN MAKİNA AR-GE Yarım asırlık köklü geçmişi ve sahip olduğu bilgi birikimi ile ülkemiz ekonomisine katkıda bulunan Dimes

Detaylı

FAN-SİM FAN-SİM FAN PERFORMANS HESAPLAMA VE SEÇİM YAZILIMI.

FAN-SİM FAN-SİM FAN PERFORMANS HESAPLAMA VE SEÇİM YAZILIMI. FAN-SİM FAN PERFORMANS HESAPLAMA VE SEÇİM YAZILIMI YAZILIM TANIMI Fan-Sim yazılımı havalandırma ve iklimlendirme sistemlerinde kullanılan fanların performans hesaplamalarının yapılması ve çalışma şartlarına

Detaylı

DELFİN ANAHTAR TESLİM

DELFİN ANAHTAR TESLİM Biz Kimiz? DELFİN, her türlü doküman tabanlı teknolojileri araştırmak, geliştirmek, kurum ve şirketlere fiziksel arşiv ve elektronik arşivleme hizmetlerinde ANAHTAR TESLİM çözüm sunmak amacı ile kurulmuştur.

Detaylı

ANKARA ÜNİVERSİTESİ ZİRAAT FAKÜLTESİ Tarım Makinaları ve Teknolojileri Mühendisliği Bölümü

ANKARA ÜNİVERSİTESİ ZİRAAT FAKÜLTESİ Tarım Makinaları ve Teknolojileri Mühendisliği Bölümü ANKARA ÜNİVERSİTESİ ZİRAAT FAKÜLTESİ Tarım Makinaları ve Teknolojileri Mühendisliği Bölümü 1 TARİHÇE Ankara Üniversitesi Ziraat Fakültesi Tarım Makinaları Bölümü, Türkiye' de Tarım Makinaları alanında

Detaylı

Biyomühendislik nedir?

Biyomühendislik nedir? Biyomühendislik nedir? Doç.Dr. Semra HASANÇEBİ Trakya Üniversitesi, Mühendislik Fakültesi Genetik ve Biyomühendislik Bölümü Biyomühendisliğin tanımı Biyomühendislik = Biological engineering, Biotechnological

Detaylı

Başkent Üniversitesi, 9. ÜSİMP Ulusal Kongresi 17 Mayıs Mart 2017, Ankara

Başkent Üniversitesi, 9. ÜSİMP Ulusal Kongresi 17 Mayıs Mart 2017, Ankara Başkent Üniversitesi, 9. ÜSİMP Ulusal Kongresi 17 Mayıs 17 7 Mart 17, Ankara İÇERİK Ankara Kalkınma Ajansı Onuncu Kalkınma Planı Bölge Planı 11-13 Bölge Planı 14-23 Ankara Kalkınma Ajansı Tarafından Sağlık

Detaylı

TR6 Serisi TR6.120 TR6.130 TR6.140 TR6.135 TR6.150

TR6 Serisi TR6.120 TR6.130 TR6.140 TR6.135 TR6.150 TR6 Serisi TR6.120 TR6.130 TR6.140 TR6.135 TR6.150 Yerli Devler Gücüne Güç Katıyor... En güçlü yerli traktörler olarak bilinen New Holland TR6 serisi, performans ve yüksek teknolojinin yanı sıra üstün

Detaylı

(Mekanik Sistemlerde PID Kontrol Uygulaması - 1) SÜSPANSİYON SİSTEMLERİNİN PID İLE KONTROLÜ. DENEY SORUMLUSU Arş.Gör. Sertaç SAVAŞ

(Mekanik Sistemlerde PID Kontrol Uygulaması - 1) SÜSPANSİYON SİSTEMLERİNİN PID İLE KONTROLÜ. DENEY SORUMLUSU Arş.Gör. Sertaç SAVAŞ T.C. ERCİYES ÜNİVERSİTESİ MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ MEKATRONİK MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ MEKATRONİK LABORATUVARI 1 (Mekanik Sistemlerde PID Kontrol Uygulaması - 1) SÜSPANSİYON SİSTEMLERİNİN PID İLE KONTROLÜ DENEY

Detaylı

Boğaziçi Üniversitesi Yaşam Bilimleri ve Teknolojileri Uygulama ve Araştırma Merkezi

Boğaziçi Üniversitesi Yaşam Bilimleri ve Teknolojileri Uygulama ve Araştırma Merkezi Boğaziçi Üniversitesi Yaşam Bilimleri ve Teknolojileri Uygulama ve Araştırma Merkezi http://lifesci.boun.edu.tr Rana Sanyal rana.sanyal@boun.edu.tr Boğaziçi Üniversitesi Yaşam Bilimleri ve Teknolojileri

Detaylı

ANTEIS INJECTION PEN

ANTEIS INJECTION PEN ANTEIS INJECTION PEN ANTEIS INJECTION PEN NEDİR? Anteis in HA ürünlerinin lokal enjeksiyonu için geliştirilmiş elektronik bir enjeksiyon sistemidir. Estetik uygulamacılara Hastalar için uygulama konfor

Detaylı

ORMANCILIK İŞ BİLGİSİ. Hazırlayan Doç. Dr. Habip EROĞLU Karadeniz Teknik Üniversitesi, Orman Fakültesi

ORMANCILIK İŞ BİLGİSİ. Hazırlayan Doç. Dr. Habip EROĞLU Karadeniz Teknik Üniversitesi, Orman Fakültesi ORMANCILIK İŞ BİLGİSİ Hazırlayan Doç. Dr. Habip EROĞLU Karadeniz Teknik Üniversitesi, Orman Fakültesi 1 İş Ölçümünde Kullanılan Teknikler Zaman etüdü İş örneklemesi Önceden saptanmış zaman standartları

Detaylı

HAKKIMIZDA MİSYONUMUZ

HAKKIMIZDA MİSYONUMUZ enerjinin şifresi HAKKIMIZDA EKSENAR, her biri kendi branşlarında deneyimli ve dinamik mühendisler tarafından Ankara da kurulmuş olup, Enerji Teknolojileri, Madencilik, Çevre ve Mühendislik Müşavirlik

Detaylı

SONUÇ RAPORU EK: Ürüne CLEVER adı verilmiştir. Geliştirilen model C15 olarak tanımlanmıştır.

SONUÇ RAPORU EK: Ürüne CLEVER adı verilmiştir. Geliştirilen model C15 olarak tanımlanmıştır. SONUÇ RAPORU EK: İŞ FİKRİ ÇIKTISI HAKKINDA BİLGİLER ve TEKNİK DETAYLAR (Bu bölümde çıkan ürüne ait teknik resim, prototip fotoğrafları, uygulama şekilleri, eğer ürün piyasaya sunulmuşsa teknik özellikleri-kapasitesi,

Detaylı

KAFKAS ÜNİVERSİTESİ DENEY HAYVANLARI UYGULAMA VE ARAŞTIRMA MERKEZİ YÖNETMELİĞİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç MADDE 1 (1) Bu

KAFKAS ÜNİVERSİTESİ DENEY HAYVANLARI UYGULAMA VE ARAŞTIRMA MERKEZİ YÖNETMELİĞİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç MADDE 1 (1) Bu KAFKAS ÜNİVERSİTESİ DENEY HAYVANLARI UYGULAMA VE ARAŞTIRMA MERKEZİ YÖNETMELİĞİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç MADDE 1 (1) Bu Yönetmeliğin amacı; Kafkas Üniversitesi Deney Hayvanları

Detaylı

ÇEVRE VE İŞ GÜVENLİĞİ DAN. MÜH. BEL. LTD. ŞTİ.

ÇEVRE VE İŞ GÜVENLİĞİ DAN. MÜH. BEL. LTD. ŞTİ. ÇEVRE VE İŞ GÜVENLİĞİ DAN. MÜH. BEL. LTD. ŞTİ. Hakkımızda UZD sürdürülebilirlik konusunda, özellikle çevre, iş sağlığı ve güvenliği alanlarında uzmanlaşmış bir yönetim danışmanlığı firmasıdır. İş Sağlığı

Detaylı

Orijinal OSSBERGER Türbin

Orijinal OSSBERGER Türbin Orijinal OSSBERGER Türbin Kendinizi boşa akan giden sudan elektrik üretmeye mi adadınız? Çevre dostu, yenilenebilir, doğal bir kaynaktan enerji elde ederek kullanmak mı istiyorsunuz? Bizim işimiz yüzyıldır

Detaylı

T.C. GEBZE BELEDİYESİ BİLGİ İŞLEM MÜDÜRLÜĞÜ GÖREV TANIMLARI. Karar Tarihi: 07 / 03 / 2008 Karar No: 84 Sayfa No: 1/6 BİRİNCİ BÖLÜM AMAÇ:

T.C. GEBZE BELEDİYESİ BİLGİ İŞLEM MÜDÜRLÜĞÜ GÖREV TANIMLARI. Karar Tarihi: 07 / 03 / 2008 Karar No: 84 Sayfa No: 1/6 BİRİNCİ BÖLÜM AMAÇ: GÖREV TANIMLARI Karar Tarihi: 07 / 03 / 2008 Karar No: 84 Sayfa No: 1/6 AMAÇ: BİRİNCİ BÖLÜM Madde 1) Bu yönetmeliğin amacı 5393 Sayılı Belediye Kanunu nun 48 nci maddesi, ISO 9001-2000 kapsamında, Görev,

Detaylı

KARADENİZ TEKNİK ÜNİVERSİTESİ İlaç ve Farmasötik Teknoloji Uygulama ve Araştırma Merkezi

KARADENİZ TEKNİK ÜNİVERSİTESİ İlaç ve Farmasötik Teknoloji Uygulama ve Araştırma Merkezi KARADENİZ TEKNİK ÜNİVERSİTESİ İlaç ve Farmasötik Teknoloji Uygulama ve Araştırma Merkezi BİLGİLENDİRME VE PAYDAŞ GÖRÜŞLERİ TOPLANTISI 13 Eylül 2018 Trabzon Hoş Geldiniz! Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı İl

Detaylı

BAKIM TEKNOLOJİSİNDE YENİLİKLER

BAKIM TEKNOLOJİSİNDE YENİLİKLER BAKIM TEKNOLOJİSİNDE YENİLİKLER Doç.Dr.Türkinaz Atabek Aştı İ.Ü.Florence Nightingale Hemşirelik Yüksekokulu Öğretim Üyesi Çağdaş Rolleri kapsamında; Bilgi, Beceri, Eleştirel düşünceyi kullanan hemşireler;

Detaylı

YOĞURT SÜTÜ DOLUM MAKİNASI

YOĞURT SÜTÜ DOLUM MAKİNASI YOĞURT SÜTÜ DOLUM MAKİNASI Firma Tanıtımı DİMAK DİREN MAKİNA AR-GE Yarım asırlık köklü geçmişi ve sahip olduğu bilgi birikimi ile ülkemiz ekonomisine katkıda bulunan Dimes Gıda Sanayi ve Ticaret Şirketi,

Detaylı

WORKNC

WORKNC 0216 466 67 70 WORKNC Metropolsoft Bilgi Teknolojileri San. ve Tic. Ltd. Şti. Yeşilbağlar Mah. Selvili Sok. No:2 Beyaz Ofis B-36 34893 Pendik/İstanbul T: +90 216 466 67 70 F: +90 216 466 67 71 info@metropolsoft.com

Detaylı

Geleneksel sıcaklık ayarı: Önce emniyet Elektronik kontrollü termostat Daha fazla verimlilik için güvenli bir seçim

Geleneksel sıcaklık ayarı: Önce emniyet Elektronik kontrollü termostat Daha fazla verimlilik için güvenli bir seçim MAHLE Aftermarket ürün tanıtımı Elektronik kontrollü termostatlar Geleneksel sıcaklık ayarı: Önce emniyet Bir binek araç motorundaki yanma işlemi, yaklaşık 110 C lik çalışma sıcaklığı seviyesinde mükemmel

Detaylı

Ergonomi Yunanca. Ergos: iş Nomos: Yasa

Ergonomi Yunanca. Ergos: iş Nomos: Yasa 20-)ERGONOMİ Ergonomi Yunanca Ergos: iş Nomos: Yasa kelimelerinin birleşiminden meydana gelmektedir. İnsan, araç-gereç ve çevre koşullarının etkileşimini inceleyen ve bu etkileşmeyle ortaya çıkan fiziksel

Detaylı

İNGİLTERE PAZAR ARAŞTIRMASI ANKET FORMU

İNGİLTERE PAZAR ARAŞTIRMASI ANKET FORMU ANKARA SANAYİ ODASI İNGİLTERE PAZAR ARAŞTIRMASI ANKET FORMU Adı Soyadı : Pozisyonu : Şirket/Kuruluş Adı : Faaliyet Alanı : E-posta : Tel : Faks : Adres : İNGİLTERE DE İRTİBAT BÜROSU veya İŞ ORTAĞI ANKETİ

Detaylı

Önceden belirlenmiş sonuçlara ulaşabilmek için organize edilmiş faaliyetler zinciridir.

Önceden belirlenmiş sonuçlara ulaşabilmek için organize edilmiş faaliyetler zinciridir. PROJE YÖNETİMİ Proje: Önceden belirlenmiş sonuçlara ulaşabilmek için organize edilmiş faaliyetler zinciridir. Proje Yönetimi: Kısıtlı zaman, maliyet ve teknik durumları dikkate alarak, projenin en etkin

Detaylı

İDETEK YÖNETİM HİZMETLERİ BİLGİSAYAR VE OTOMASYON SİSTEMLERİ

İDETEK YÖNETİM HİZMETLERİ BİLGİSAYAR VE OTOMASYON SİSTEMLERİ İDETEK YÖNETİM HİZMETLERİ BİLGİSAYAR VE OTOMASYON SİSTEMLERİ İDETEK İle Tanışın Gelişen teknolojinin açığa çıkardığı Verimli Tüketim ve Tasarruf ihtiyacına cevap verebilen uygulamaları ve çözümleri İDETEK

Detaylı

Arangül Plastik ve Kalıp Sanayi Firması 1982 Yılında Kurulmuş Köklü Bir Firmadır.En İyi Kaplin Vana Üretimi Yanı Sıra...

Arangül Plastik ve Kalıp Sanayi Firması 1982 Yılında Kurulmuş Köklü Bir Firmadır.En İyi Kaplin Vana Üretimi Yanı Sıra... HAKKIMIZDA Arangül Firması 1982 Yılında Kurulmuş Köklü Bir Firmadır. Özellikle Zorlu Geçen Son 5 Yıl Boyunca Tamamı Kendi Bünyemizden Mütehitiğini Mimarlığını Yaptığımız Bitirmiş Olduğumuz Toplam 36.000metre

Detaylı

DERS BİLGİLERİ Ders Kodu Yarıyıl T+U Saat Kredi AKTS Normal Doğum ve Doğum Sonrası Dönem

DERS BİLGİLERİ Ders Kodu Yarıyıl T+U Saat Kredi AKTS Normal Doğum ve Doğum Sonrası Dönem DERS BİLGİLERİ Ders Kodu Yarıyıl T+U Saat Kredi AKTS Normal Doğum ve Doğum Sonrası Dönem 744003052016 5 4+8 8 14 Ön Koşul Doğum Öncesi Dönem II Dersin Dili Türkçe Dersin Seviyesi Lisans Dersin Türü Zorunlu

Detaylı

Doç. Dr. Fatih ÇALIŞKAN Sakarya Üniversitesi, Teknoloji Fak. Metalurji ve Malzeme Mühendisliği EABD

Doç. Dr. Fatih ÇALIŞKAN Sakarya Üniversitesi, Teknoloji Fak. Metalurji ve Malzeme Mühendisliği EABD BİYOUYUMLULUK (BIO-COMPATIBILITY) 10993-1 Bir materyalin biyo-uyumluluğunun test edilmesi için gerekli testlerin tümünü içerir. (Toksisite, Hemoliz, sitotoksisite, sistemik toksisite,...vs.) Hammaddelerin

Detaylı

Dr. Gökhan FİLİK* (İşletmeci-Ziraat Yüksek Mühendisi, gfilik@hotmail.com )

Dr. Gökhan FİLİK* (İşletmeci-Ziraat Yüksek Mühendisi, gfilik@hotmail.com ) GIDA ATIKLARINDAN TEKNOLOJİK İŞLEMLER İLE ALTERNATİF YEM HAMMADDESİ GERİ KAZANIMI VE HAYVAN BESLEMEDE KULLANIM OLANAKLARI Dr. Gökhan FİLİK* (İşletmeci-Ziraat Yüksek Mühendisi, gfilik@hotmail.com ) Çukurova

Detaylı

ZOOLOG TANIM A- GÖREVLER

ZOOLOG TANIM A- GÖREVLER TANIM Hayvanların anatomik ve fizyolojik özelliklerini inceleyen ve onları özelliklerine göre sınıflandıran, çeşitli etmenlerin hayvanlar üzerindeki etkisini araştıran kişidir. A- GÖREVLER KULLANILAN ARAÇ,

Detaylı

MOLDOVA SUNUMU Dr. Vasile CRETU Yüksek Yargı Kurulu Üyesi

MOLDOVA SUNUMU Dr. Vasile CRETU Yüksek Yargı Kurulu Üyesi VII. ULUSLARARASI BALKAN BÖLGESİ DÜZENLEYİCİ YARGI OTORİTELERİ KONFERANSI 28-30 MAYIS 2012, İSTANBUL Yeni Teknolojiler ve Bunların Yargıda Uygulanmaları Türkiye Cumhuriyeti Hâkimler ve Savcılar Yüksek

Detaylı

SAĞLIK KURUMLARI YÖNETİMİ II

SAĞLIK KURUMLARI YÖNETİMİ II SAĞLIK KURUMLARI YÖNETİMİ II KISA ÖZET KOLAYAOF DİKKAT Burada ilk 4 sayfa gösterilmektedir. Özetin tamamı için sipariş veriniz www.kolayaof.com 2 Kolayaof.com 0 362 2338723 Sayfa 2 İÇİNDEKİLER 1. ÜNİTE-

Detaylı

Sabit tezgahlı Fusing fırınları

Sabit tezgahlı Fusing fırınları Sabit tezgahlı Fusing fırınları GF 1425 16 C g d y m olarak² G D Y³ değer/kw Bağlantı* kg olarak GF 75 950 500 500 350 0,25 850 950 1280 3,6 1-fazlı 70 GF 75 R 950 500 500 350 0,25 850 950 1280 5,5 3-fazlı¹

Detaylı

TEB KOBİ BANKACILIĞI

TEB KOBİ BANKACILIĞI TEB KOBİ BANKACILIĞI Türkiye de KOBİ ler İşletme Büyüklüğü İstihdam Grubu (Çalışan Sayısı) 2011 İşletme Sayısı % Toplam İstihdam % Ortalama Çalışan Sayısı Mikro 1-19 2.522.011 97,30% 5.362.905 46,60% 2

Detaylı

Kısaca. Müşteri İlişkileri Yönetimi. Nedir? İçerik. Elde tutma. Doğru müşteri 01.06.2011. Genel Tanıtım

Kısaca. Müşteri İlişkileri Yönetimi. Nedir? İçerik. Elde tutma. Doğru müşteri 01.06.2011. Genel Tanıtım Kısaca Müşteri İlişkileri Yönetimi Genel Tanıtım Başar Öztayşi Öğr. Gör. Dr. oztaysib@itu.edu.tr 1 MİY Genel Tanıtım 2 MİY Genel Tanıtım İçerik Müşteri İlişkileri Yönetimi Nedir? Neden? Tipleri Nelerdir?

Detaylı

Bilgisayar Kavramına Giriş, Bilgisayar Kullanımı ile İlgili Temel Kavramlar

Bilgisayar Kavramına Giriş, Bilgisayar Kullanımı ile İlgili Temel Kavramlar Bilgisayar Kavramına Giriş, Bilgisayar Kullanımı ile İlgili Temel Kavramlar Teknolojinin gelişmesi ile birlikte bilgiye gereksinim daha da artmaktadır. Bilginin toplanıp derlenerek anlamlı bir duruma getirilmesi

Detaylı

3 Fazlı Motorların Güçlerinin PLC ile Kontrolü. Doç. Dr. Ramazan BAYINDIR

3 Fazlı Motorların Güçlerinin PLC ile Kontrolü. Doç. Dr. Ramazan BAYINDIR 3 Fazlı Motorların Güçlerinin PLC ile Kontrolü Doç. Dr. Ramazan BAYINDIR Endüstride çok yaygın olarak kullanılan asenkron motorların sürekli izlenmesi ve arızalarının en aza indirilmesi büyük önem kazanmıştır.

Detaylı

Yalova Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Endüstri Mühendisliği Bölümü

Yalova Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Endüstri Mühendisliği Bölümü Yalova Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Endüstri Mühendisliği Bölümü Endüstri Mühendisliği Nedir? Endüstri Mühendisliği, sanayi ve hizmet alanlarındaki insan, bilgi, makine, malzeme, ekipman ve süreçlerin

Detaylı

İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ

İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ T.C. ÇALIŞMA VE SOSYAL GÜVENLİK BAKANLIĞI İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ Gürültü-Titreşim Parametrelerinde Dikkat Edilecek Hususlar İş Hijyeni Ayhan ÖZMEN İSG Uzmanı Fizik Mühendisi İSGÜM Şubat

Detaylı

Yeni Nesil Beton Santralleri Başlıca Avantajları PowerMix 180 TEKNİK ÖZELLİKLERİ Model: Kapasite: Karıştırıcı Mikser: AGREGA BUNKER

Yeni Nesil Beton Santralleri Başlıca Avantajları PowerMix 180 TEKNİK ÖZELLİKLERİ Model: Kapasite: Karıştırıcı Mikser: AGREGA BUNKER Yeni Nesil Beton Santralleri Başlıca Avantajları PowerMix 180 Demirstar, değişik kapasite ve özelliklerde ürettiği sabit beton santralleri ile beton üreticilerinin tüm ihtiyaçlarına rahatlıkla cevap verebilmektedir.

Detaylı

MMM ERBA MAKİNA A.Ş. TANITIM DOSYASI

MMM ERBA MAKİNA A.Ş. TANITIM DOSYASI TANITIM DOSYASI 1 HAKKIMIZDA Firmamız 2001 yılında ERBA MAKİNA LTD. ŞTİ olarak kurulmuş olup firma adı 2007 yılında MMMERBA MAKİNA A.Ş. olarak değişmiştir. Firmamız Yenikent Sanayi Sitesinde 60 m2 lik

Detaylı

LABORATUVARLAR ARASI KARŞILAŞTIRMA ÖLÇÜMÜ (LAK)

LABORATUVARLAR ARASI KARŞILAŞTIRMA ÖLÇÜMÜ (LAK) LABORATUVARLAR ARASI KARŞILAŞTIRMA ÖLÇÜMÜ (LAK) Konu: DİJİTAL TERAZİ KALİBRASYONU Organizatör: JERA ELEKTRONİK SAN. TİC. LTD.ŞTİ. TARİH: 02.05.2013 Sayfa : 1 / 7 1. AÇIKLAMA Laboratuvarlararası karşılaştırma

Detaylı

Medikal Oksijen Üretim Sistemleri

Medikal Oksijen Üretim Sistemleri Medikal Oksijen Üretim Sistemleri sağlık sistemleri sanayi ve ticaret ltd. şti. HAKKIMIZDA Merkezi Ankara da bulunan Ata Sağlık Hizmetleri, sağlık sektöründe öncü firmaları arasında yer alabilmek için

Detaylı

NEDEN DOĞULİNE. Detaylı Analiz. Doğru Planlama. Hedef Kitleye Uygunluk. Doğru İçerik Stratejisi. 7/24 Destek. Deneyimli Ekip

NEDEN DOĞULİNE. Detaylı Analiz. Doğru Planlama. Hedef Kitleye Uygunluk. Doğru İçerik Stratejisi. 7/24 Destek. Deneyimli Ekip NEDEN DOĞULİNE Detaylı Analiz Yapılan tüm çalışmaların temeli ve ilk adımı, detaylı analizdir. Analiz adımında, ürünün teknik, anahtar kelime, UI & UX, backlink, hedef kitle ve rakip analizi yapılır. Analiz

Detaylı

İKTİSADİ VE İDARİ BİLİMLER FAKÜLTESİ BİNASI ,00. AÇIKLAMA : 4 adet amfi, 8 adet derslik, ve 90 adet ofis den oluşmaktadır.

İKTİSADİ VE İDARİ BİLİMLER FAKÜLTESİ BİNASI ,00. AÇIKLAMA : 4 adet amfi, 8 adet derslik, ve 90 adet ofis den oluşmaktadır. İŞİN ADI İKTİSADİ VE İDARİ BİLİMLER FAKÜLTESİ BİNASI İHALE BEDELİ 6.368.460,00 (KDV DAHİL ) 2013 YILI HARCAMASI 370.644,37 BAŞLANGIÇ TARİHİ 12.11.2013 BİTİŞ TARİHİ 26.03.2015 TOPLAM KAPALI ALAN 6.500 m²

Detaylı

16 Ekim 2017 PAZARTESİ Resmî Gazete Sayı : YÖNETMELİK Selçuk Üniversitesinden: SELÇUK ÜNİVERSİTESİ OTOMOTİV TEKNOLOJİLERİ UYGULAMA VE ARAŞTIRMA

16 Ekim 2017 PAZARTESİ Resmî Gazete Sayı : YÖNETMELİK Selçuk Üniversitesinden: SELÇUK ÜNİVERSİTESİ OTOMOTİV TEKNOLOJİLERİ UYGULAMA VE ARAŞTIRMA 16 Ekim 2017 PAZARTESİ Resmî Gazete Sayı : 30212 YÖNETMELİK Selçuk Üniversitesinden: SELÇUK ÜNİVERSİTESİ OTOMOTİV TEKNOLOJİLERİ UYGULAMA VE ARAŞTIRMA MERKEZİ YÖNETMELİĞİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak

Detaylı

HAVACILIK VE UZAY TEKNOLOJİLERİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ

HAVACILIK VE UZAY TEKNOLOJİLERİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ KURULUŞU Havacılık ve Uzay Teknolojileri Genel Müdürlüğü, 1 Kasım 2011 tarihli Resmi Gazete de yayımlanan Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığının Teşkilat ve Görevleri Hakkında 655 Sayılı Kanun

Detaylı

Teorik ve pratik eğitimleri verecek hocalarımız ve anlatacakları derslerin listesi ekte (bkz. ek- 2 ve ek-3) sizlere gönderilmektedir.

Teorik ve pratik eğitimleri verecek hocalarımız ve anlatacakları derslerin listesi ekte (bkz. ek- 2 ve ek-3) sizlere gönderilmektedir. 18 Mayıs 2009 Sayın Türk Derneği Üyesi, Türk Derneği yönetim kurulu tarafından alanında deneysel araştırmalarda kullanılan standart deneysel yöntemlerin ve temel kavramların öğretimi ile farmakoloji eğitiminin

Detaylı

Pınar SARIOĞLU ALTIN Bülent ORAL Bekir ORAL 07 Aralık 2017

Pınar SARIOĞLU ALTIN Bülent ORAL Bekir ORAL 07 Aralık 2017 İş Sağlığı ve Güvenliği Ön Lisans Programlarında İş Hijyeni Kavramının Ulusal Ölçütte Değerlendirilmesi Pınar SARIOĞLU ALTIN Bülent ORAL Bekir ORAL 07 Aralık 2017 Çalışmanın Amacı Kavram Tanımları Türkiye

Detaylı

BÖLÜM 1 GENEL. A, B, C Bölüm 1 Genel 1 1. Sayfa A. Kapsam... 1-1 B. İlgili Diğer Kurallar... 1-1 C. Sunulacak Dokümanlar... 1-1. A.

BÖLÜM 1 GENEL. A, B, C Bölüm 1 Genel 1 1. Sayfa A. Kapsam... 1-1 B. İlgili Diğer Kurallar... 1-1 C. Sunulacak Dokümanlar... 1-1. A. A, B, C Bölüm 1 Genel 1 1 BÖLÜM 1 GENEL Sayfa A. Kapsam... 1-1 B. İlgili Diğer Kurallar... 1-1 C. Sunulacak Dokümanlar... 1-1 A. Kapsam 1. Bu kurallar, basınçlı kapların ve ısı değiştiricilerinin tip testlerinin

Detaylı

Merkezi Analog TV Notları 2015 V1

Merkezi Analog TV Notları 2015 V1 Merkezi Analog TV Notları 2015 V1 (SMATV) Analog sistemler Merkezi TV Sisteminin temelini oluşturur. Tüm toplu TV erişiminin uygulandığı yerlerde, eski-yeni bütün televizyonların ek cihaz/çevirici vb.

Detaylı

Kurumlarda Terminoloji Politikası ve Terminoloji Planlaması

Kurumlarda Terminoloji Politikası ve Terminoloji Planlaması Kurumlarda Terminoloji Politikası ve Terminoloji Planlaması Doç. Dr. Ender Ateşman Hacettepe Üniversitesi Mütercim-Tercümanlık Bölümü Gündem Dil Politikası Terminoloji Politikası Dil Planlaması Terminoloji

Detaylı

Şirketinizin çalışma konusunu veya ürününüz ile ilgili çalışmayı MARKANIZI YÖNETMEK olarak algılıyoruz

Şirketinizin çalışma konusunu veya ürününüz ile ilgili çalışmayı MARKANIZI YÖNETMEK olarak algılıyoruz 1 ÖNSÖZ İşimiz; Kurumunuz için gerçekleştirilecek tüm kurumsal yenilenme, reklam, PR, basın ilişkileri, tanıtım materyalleri, strateji oluşturma, yeni müşteri ilişkileri ve marka yönetimi hizmetlerini

Detaylı

İÇİNDEKİLER DANIŞMANLIK HİZMETLERİ DESTEK HİZMETLERİ. Ulusal ve Uluslararası Hibe Danışmanlığı 3 AB, TÜBİTAK, KOSGEB Hibe Danışmanlığı 4

İÇİNDEKİLER DANIŞMANLIK HİZMETLERİ DESTEK HİZMETLERİ. Ulusal ve Uluslararası Hibe Danışmanlığı 3 AB, TÜBİTAK, KOSGEB Hibe Danışmanlığı 4 0 DANIŞMANLIK HİZMETLERİ Ulusal ve Uluslararası Hibe Danışmanlığı 3 AB, TÜBİTAK, KOSGEB Hibe Danışmanlığı 4 İÇİNDEKİLER AB Teknik Destek Proje Danışmanlığı 5 Yönetim Bilişim Sistemleri Danışmanlığı 6 DESTEK

Detaylı

12. MĐSYON 13. VĐZYON

12. MĐSYON 13. VĐZYON 12. MĐSYON Namık Kemal Üniversitesi Tıp Fakültesi nin misyonu, evrensel ölçütleri kendisine temel alan, beraberinde ulusal değerlere sahip çıkan, çağdaş tıp bilgi birikimine sahip, koruyucu hekimlik ilkelerini

Detaylı

TAMFA İNŞAAT YÖNETİM SİSTEMLERİ ÖNSÖZ

TAMFA İNŞAAT YÖNETİM SİSTEMLERİ ÖNSÖZ TAMFA İNŞAAT YÖNETİM SİSTEMLERİ ÖNSÖZ ÖNSÖZ Her kuruluş faaliyet gösterme şeklini geliştirmek ister. Bu, pazar payını büyütmek veya maliyetleri azaltmak anlamına gelebileceği gibi riski daha etkili bir

Detaylı

TERS OZMOZ ENDÜSTRİYEL

TERS OZMOZ ENDÜSTRİYEL Sayfa 1 / 6 CULLIGAN TRC ÜRÜNLERİ TERS OZMOZ ENDÜSTRİYEL ÜRÜN LİSTESİ MFP R.O 2. IW IW E AQUA SERİLERİ E SERİSİ NFC SERİSİ CE kalite kriterlerine uygun olarak dizayn edilmiş ve üretilmiştir MFP Bu ekipman

Detaylı

BİYOVENT TÜRKİYE NİN İLK YOĞUN BAKIM TİPİ MEKANİK VENTİLATÖR CİHAZI

BİYOVENT TÜRKİYE NİN İLK YOĞUN BAKIM TİPİ MEKANİK VENTİLATÖR CİHAZI BİYOVENT TÜRKİYE NİN İLK YOĞUN BAKIM TİPİ MEKANİK VENTİLATÖR CİHAZI BİYOVENT %100 YERLİ TASARIM YERLİ ÜRETİM Biyovent Yoğun Bakım Tipi Mekanik Ventilatör Cihazı tümüyle milli imkanlarla tasarlandı ve imal

Detaylı

anka mimarlık insaat hizmetleri tanıtım kataloğu 2016 ANKA MIMARLIK - KONFERANS SALONU PORTFOLYO İnşaat Turizm Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi

anka mimarlık insaat hizmetleri tanıtım kataloğu 2016 ANKA MIMARLIK - KONFERANS SALONU PORTFOLYO İnşaat Turizm Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi anka mimarlık insaat hizmetleri tanıtım kataloğu 2016 ANKA MIMARLIK - KONFERANS SALONU PORTFOLYO İnşaat Turizm Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi HAKKIMIZDA OKÇULAR TEKKESI Anka Mimarlık Her zaman güven

Detaylı

Prof. Dr. Serap NAZLI. BİREYİ TANIMA TEKNİKLERİ-Testler

Prof. Dr. Serap NAZLI. BİREYİ TANIMA TEKNİKLERİ-Testler Prof. Dr. Serap NAZLI BİREYİ TANIMA TEKNİKLERİ-Testler PDR de bireyi tanımanın amacı öğrencinin kendisini tanımasına yardımcı olmaktır. NEDEN???? Bireyin hangi yönleri???? Bireylerin Tanınması Gereken

Detaylı

Onur ELMA TÜRKIYE DE AKILLI ŞEBEKELER ALT YAPISINA UYGUN AKILLI EV LABORATUVARI. Yıldız Teknik Üniversitesi Elektrik Mühendisliği

Onur ELMA TÜRKIYE DE AKILLI ŞEBEKELER ALT YAPISINA UYGUN AKILLI EV LABORATUVARI. Yıldız Teknik Üniversitesi Elektrik Mühendisliği 1 TÜRKIYE DE AKILLI ŞEBEKELER ALT YAPISINA UYGUN AKILLI EV LABORATUVARI SMART HOME LABORATORY FOR SMART GRID INFRASTRUCTURE IN TURKEY Yıldız Teknik Üniversitesi Elektrik Mühendisliği Sunan Onur ELMA 2

Detaylı

PSİKOLOG TANIM A- GÖREVLER

PSİKOLOG TANIM A- GÖREVLER TANIM İnsan ve hayvan davranışlarını, zihinsel süreçlerini, yapı ve süreçlerini, gözlem ve deney gibi bilimsel yöntemleri kullanarak inceleyen, davranış bozukluklarının ve gelişim sorunlarının teşhis ve

Detaylı

MÜŞAVİRLİK MÜHENDİSLİK LTD. ŞTİ.

MÜŞAVİRLİK MÜHENDİSLİK LTD. ŞTİ. Sayın İşletme İdari ve Teknik Yönetimleri, Mühendislik hizmetlerinde proje ve uygulama alanlarında geçmişten bugüne yürütmüş olduğumuz çalışmalardan edindiğimiz tecrübelere paralel olarak, bu hizmetlerin

Detaylı

YUMUŞATICILAR İYON DEĞİŞTİRİCİLİ SU YUMUŞATMA CİHAZLARI TİCARİ VE ENDÜSTRİYEL KULLANIMLAR İÇİN

YUMUŞATICILAR İYON DEĞİŞTİRİCİLİ SU YUMUŞATMA CİHAZLARI TİCARİ VE ENDÜSTRİYEL KULLANIMLAR İÇİN Sayfa 1 / 5 CULLIGAN TRC ÜRÜNLERİ YUMUŞATICILAR İYON DEĞİŞTİRİCİLİ SU YUMUŞATMA CİHAZLARI TİCARİ VE ENDÜSTRİYEL KULLANIMLAR İÇİN Suyun yumuşatılması, suda Kalsiyum ve Magnezyum tuzlarının yol açtığı sertliğin

Detaylı

Tensoval duo control. Bu ölçümlere güvenebilirsiniz. Ölçüm doğruluğu tıbbi olarak kanıtlanmış tansiyon aleti: Tensoval. duo control.

Tensoval duo control. Bu ölçümlere güvenebilirsiniz. Ölçüm doğruluğu tıbbi olarak kanıtlanmış tansiyon aleti: Tensoval. duo control. Tensoval duo control Bu ölçümlere güvenebilirsiniz. Ölçüm doğruluğu tıbbi olarak kanıtlanmış tansiyon aleti: Tensoval duo control Yeni Doğru ölçüm mümkündür. Tensoval duo control sayesinde dijital ölçülere

Detaylı

YILDIZ TEKNIK ÜNİVERSİTESİ ELEKTRİK - ELEKTRONİK FAKULTESİ ELEKLTRONİK VE HABERLEŞME MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ

YILDIZ TEKNIK ÜNİVERSİTESİ ELEKTRİK - ELEKTRONİK FAKULTESİ ELEKLTRONİK VE HABERLEŞME MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ YILDIZ TEKNIK ÜNİVERSİTESİ ELEKTRİK - ELEKTRONİK FAKULTESİ ELEKLTRONİK VE HABERLEŞME MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ GEZGİN ROBOT UYGULAMASI ORHAN BEDİR ORHAN MERT Proje Danışmanı : Y.Doç.Dr. Tuncay UZUN İstanbul,

Detaylı

YÖNETMELİK. Mehmet Akif Ersoy Üniversitesinden: MEHMET AKİF ERSOY ÜNİVERSİTESİ BİLİMSEL VE TEKNOLOJİ UYGULAMA VE ARAŞTIRMA MERKEZİ YÖNETMELİĞİ

YÖNETMELİK. Mehmet Akif Ersoy Üniversitesinden: MEHMET AKİF ERSOY ÜNİVERSİTESİ BİLİMSEL VE TEKNOLOJİ UYGULAMA VE ARAŞTIRMA MERKEZİ YÖNETMELİĞİ 5 Aralık 2011 PAZARTESİ Resmî Gazete Sayı : 28133 Mehmet Akif Ersoy Üniversitesinden: YÖNETMELİK MEHMET AKİF ERSOY ÜNİVERSİTESİ BİLİMSEL VE TEKNOLOJİ UYGULAMA VE ARAŞTIRMA MERKEZİ YÖNETMELİĞİ BİRİNCİ BÖLÜM

Detaylı

ÜSİMP UNİVERSİTE SANAYİ İŞBİRLİĞİ DENEYİMLERİ ÇALIŞTAYI, 9-10 Ocak 2013, Ankara

ÜSİMP UNİVERSİTE SANAYİ İŞBİRLİĞİ DENEYİMLERİ ÇALIŞTAYI, 9-10 Ocak 2013, Ankara ÜSİMP UNİVERSİTE SANAYİ İŞBİRLİĞİ DENEYİMLERİ ÇALIŞTAYI, 9-10 Ocak 2013, Ankara SUNUM İÇERİĞİ 1. İstanbul Sanayi Odası nın Sanayi Üniversite İşbirliğine Bakışı ve Bu Kapsamdaki Rolü 2. Sanayi- Üniversite

Detaylı

Neden İşletme Kurarız?

Neden İşletme Kurarız? 1 Neden İşletme Kurarız? Bağımsız çalışma isteği Miras yoluyla işletme sahipliği Yeni bir buluş veya fikri pazara sunma arzusu Başka fırsatların yokluğu Toplumsal itibar sağlama Kazanç sağlama ve ülke

Detaylı

Çukurova Üniversitesi ve Adaso Protokolü Odamız, üniversite-sanayi işbirliğinin geliştirilmesine amacıyla, Çukurova Üniversitesi Mühendislik Mimarlık

Çukurova Üniversitesi ve Adaso Protokolü Odamız, üniversite-sanayi işbirliğinin geliştirilmesine amacıyla, Çukurova Üniversitesi Mühendislik Mimarlık 22.06.2016 Kapsam ÇUKUROVA ÜNİVERSİTESİ ADANA SANAYİ ODASI ARASINDAKİ İŞBİRLİĞİ PROTOKOLÜ KAPSAMINDA ÇUKUROVA ÜNİVERSİTESİ MÜHENDİSLİK MİMARLIK FAKÜLTESİ TEKSTİL VE ENDÜSTRİ BÖLÜMÜNE KAYITLI LİSANS ÖĞRENCİLERİNİN;

Detaylı

BİYOMEDİKAL MÜHENDİSİ

BİYOMEDİKAL MÜHENDİSİ TANIM Tıpta ve biyolojik bilimlerde kullanılan elektronik alet ve iletişim sistemlerinin planlanmasını, yapımını, işletilmesini ve geliştirilmesini sağlayan kişidir. A- GÖREVLER - Tıp ve biyolojik bilimlerde

Detaylı

T.C. ESKĠġEHĠR TEPEBAġI BELEDĠYESĠ BĠLGĠ ĠġLEM MÜDÜRLÜĞÜ YÖNETMELĠĞĠ BÖLÜM I GENEL HÜKÜMLER

T.C. ESKĠġEHĠR TEPEBAġI BELEDĠYESĠ BĠLGĠ ĠġLEM MÜDÜRLÜĞÜ YÖNETMELĠĞĠ BÖLÜM I GENEL HÜKÜMLER TEPEBAġI BELEDĠYE MECLĠSĠNĠN 01.02.2008 TARĠH VE 28 SAYILI MECLĠS KARARI ĠLE KABUL EDĠLMĠġTĠR. T.C. ESKĠġEHĠR TEPEBAġI BELEDĠYESĠ BĠLGĠ ĠġLEM MÜDÜRLÜĞÜ YÖNETMELĠĞĠ BÖLÜM I GENEL HÜKÜMLER AMAÇ Madde 1-

Detaylı

LABORATUVARLAR ARASI KARŞILAŞTIRMA ÖLÇÜMÜ (LAK) DİJİTAL TERAZİ KALİBRASYONU

LABORATUVARLAR ARASI KARŞILAŞTIRMA ÖLÇÜMÜ (LAK) DİJİTAL TERAZİ KALİBRASYONU LABORATUVARLAR ARASI KARŞILAŞTIRMA ÖLÇÜMÜ (LAK) Konu: DİJİTAL TERAZİ KALİBRASYONU Organizatör: JERA ELEKTRONİK SAN. TİC. LTD.ŞTİ. TARİH: 15.04.2016 Sayfa : 1 / 6 1. AÇIKLAMA Laboratuvarlararası karşılaştırma

Detaylı

ZOLLER çözümü: Freze takımlarınız ve sert metal uçlarınız için. Kesim kenarı köşe yuvarlanması için ölçüm cihazı pomskpgo

ZOLLER çözümü: Freze takımlarınız ve sert metal uçlarınız için. Kesim kenarı köşe yuvarlanması için ölçüm cihazı pomskpgo ZOLLER çözümü: Freze takımlarınız ve sert metal uçlarınız için Kesim kenarı köşe yuvarlanması için ölçüm cihazı pomskpgo Atölye ortamında laboratuar sonuçları»pomskpgo«zoller»pomskpgo«yüzde yüz atölye

Detaylı

ALTINBAŞ ÜNİVERSİTESİ DOĞAL ÜRÜNLER ARAŞTIRMA VE GELİŞTİRME MERKEZİ DÜAGEM YÖNETMELİĞİ

ALTINBAŞ ÜNİVERSİTESİ DOĞAL ÜRÜNLER ARAŞTIRMA VE GELİŞTİRME MERKEZİ DÜAGEM YÖNETMELİĞİ ALTINBAŞ ÜNİVERSİTESİ DOĞAL ÜRÜNLER ARAŞTIRMA VE GELİŞTİRME MERKEZİ DÜAGEM YÖNETMELİĞİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç MADDE 1 (1) Bu Yönetmeliğin amacı; Altınbaş Üniversitesi Doğal

Detaylı

www.labristeknoloji.com

www.labristeknoloji.com www.labristeknoloji.com İçerik Üretici Profili Bilişim Güvenlik Sektörü Hakkında Ürünler ve Hizmetler Rekabet Avantajları Şirket Performansı Hedeflerimiz 02.09.2009 www.labristeknoloji.com 2 İçerik Üretici

Detaylı

Sefa Avcıer Yasemin Yazan Anadolu Üniversitesi Eczacılık Fakültesi Kozmetoloji Bilim Dalı, Eskişehir

Sefa Avcıer Yasemin Yazan Anadolu Üniversitesi Eczacılık Fakültesi Kozmetoloji Bilim Dalı, Eskişehir Sefa Avcıer Yasemin Yazan Anadolu Üniversitesi Eczacılık Fakültesi Kozmetoloji Bilim Dalı, Eskişehir Kalitesi Öngörülen etkiyi göstermesi Đnsan sağlığına zarar vermemesi Yeni ürün geliştirilmesinde Formülasyondaki

Detaylı

GATSO T-SERİSİ. Trafik denetlemenin geleceği

GATSO T-SERİSİ. Trafik denetlemenin geleceği GATSO T-SERİSİ Trafik denetlemenin geleceği GATSO T-Serisi: maksimum esneklik minimum maliyet Yol güvenliği Bugünün etkin çözümleri için ihtiyacı: Çok yönlü kullanım T-Serisi rakipsiz kullanılabilirliği

Detaylı

VeriCity = SİTE YÖNETİMİ

VeriCity = SİTE YÖNETİMİ VERİ BİLİŞİM VeriCity = SİTE YÖNETİMİ Yaşamın hızlandığı ve insanların dikey ya da yatay konutlarda birbirini bile tanımadan yaşadığı sitelerde türlü sorunlar oluşmaktadır Adil gelir/gider dağılımı Yasal

Detaylı

Genel Bilgiler FLI MAP. Koridor Tipi Çalışmalar. Geniş Alan Çalışmaları

Genel Bilgiler FLI MAP. Koridor Tipi Çalışmalar. Geniş Alan Çalışmaları FLI MAP Çeşitli helikopterlere monte edilebilen Fli Map in geliştirdiği taşınabilir lazer altimetre sistemi pazardaki hızlı, detaylı ve doğru veri toplama ihtiyaçlarını gidermek için geliştirilmiştir.

Detaylı

Veri Toplama Sistemini

Veri Toplama Sistemini 1 Problem ADEK süreçlerinde farklı birimlerden farklı dönemlerde çeşitli işlemler için veri toplayabilme veriyi saklayabilme ve veriye gerektiği zamanda ulaşabilmenin zorluğu 2 Çalışmanın Amacı Kalite

Detaylı

ÇOK DİSİPLİNLİ TASARIM PROJESİ YILDIZ TEKNİK ÜNİVERSİTESİ ELEKTRİK-ELEKTRONİK FAKÜLTESİ

ÇOK DİSİPLİNLİ TASARIM PROJESİ YILDIZ TEKNİK ÜNİVERSİTESİ ELEKTRİK-ELEKTRONİK FAKÜLTESİ ÇOK DİSİPLİNLİ TASARIM PROJESİ YILDIZ TEKNİK ÜNİVERSİTESİ ELEKTRİK-ELEKTRONİK FAKÜLTESİ Hazırlayan: Dr.Serkan KURT AMAÇ Çok disiplinli tasarım projesi ile öğrencilerimizin Fakültemizde yer alan farklı

Detaylı

BİLGİ GÜVENLİĞİ YÖNETİMİ POLİTİKASI

BİLGİ GÜVENLİĞİ YÖNETİMİ POLİTİKASI KOD BY. PO.01 YAY. TRH 16.12.2015 REV. TRH REV. NO SAYFA NO 1/7 1. Amaç BGYS politikası, T.C. Sağlık Bakanlığı, TKHK İstanbul Anadolu Kuzey Genel Sekreterliği bünyesinde yürütülen bilgi güvenliği yönetim

Detaylı

Vizyon Uzmanlaştığımız alanda kusursuz ve güvenilir çözüm ortağınız olmak.

Vizyon Uzmanlaştığımız alanda kusursuz ve güvenilir çözüm ortağınız olmak. Vizyon Uzmanlaştığımız alanda kusursuz ve güvenilir çözüm ortağınız olmak. Misyon Müşteri odaklı çözümler sağlayarak güncel ve gelişen teknolojilerle uyumlu, nitelikli ve maliyet etkin ürün ve sistemler

Detaylı

SIRA NO SORUMLU BİRİM FAALİYET SORUMLU DURUM AÇIKLAMA

SIRA NO SORUMLU BİRİM FAALİYET SORUMLU DURUM AÇIKLAMA T.Ü. BİLGİ İŞLEM DAİRE BAŞKANLIĞI İŞ PLANI FORMU Doküman No: BİDB-F-06 Yürürlük Tarihi: 01.01.2012 Revizyon No: 0 Tarihi: - TRAKYA ÜNİVERSİTESİ BİLGİ İŞLEM DAİRE BAŞKANLIĞI İŞ PLANI FORMU SIRA NO SORUMLU

Detaylı