döviz dergisi SAYI : 94 TARİH : 10 KASIM KURUCU ALPER KORKMAZ alper@alperkorkmaz.com twitter : twitter.

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "döviz dergisi SAYI : 94 TARİH : 10 KASIM 2014 www.dovizdergisi.com KURUCU ALPER KORKMAZ e-mail : alper@alperkorkmaz.com twitter : twitter."

Transkript

1 döviz dergisi SAYI : 94 TARİH : 10 KASIM 2014 KURUCU ALPER KORKMAZ alper@alperkorkmaz.com twitter : twitter.com/alperfrx

2 2 İÇİNDEKİLER Hakkımızda... 3 ABD Borsaları nın Yükselişi Sağlıksız... 4 Dünyanın En Değerli Markası Apple... 5 Yatırım Bankalarının Euro / Dolar Önerileri... 6 Bu Yıl Brent %20.67, WTI %16.86 Değer Kaybetti... 8 Ruble de Panik Devam Ediyor Haftalık Ekonomik Takvim Dövizdeki Performanslar... 12

3 3 HAKKIMIZDA Dünyanın en büyük piyasasında işlem yapmak ve yaptığınız işlemler için bilgi almak istiyorsunuz. Döviz dergisini okuyorsunuz çünkü yurt dışı piyasalardaki gelişmelerin hayatımızı daha çok etkilediği bugünlerde, başta ekonomik olmak üzere, politik, sosyal, çevresel ve teknolojik oluşumları daha yakından takip etmek ve yurt dışı spot parite (fx), vadeli işlemler, opsiyon ve CFD piyasaları aracılığıyla yatırım portföyünüzü çeşitlendirmek istiyorsunuz ve 2007 yılında yaşanan ekonomik krizler sonrasında, ülkemizde önce döviz dalgalanmalarının serbest bırakılması, ardından faizlerin hızla gerileyerek cazibesini kaybetmesi, yatırımcıların alternatif yatırım araçlarına yönelmesine neden olmuştur. Yatırımcıların kaldıraçlı yatırım enstrümanlarına olan talebi, uzun bir süredir Vadeli İşlemler ve Opsiyon Borsası A.Ş nin faaliyete geçmesini sağlamış, zamanla aynı şekilde çalışan yurt dışı piyasalara ilgi daha da artmıştır. Bu ilgi, yatırımcıların tek bir borsa ve geleneksel enstrümanlar yanında, farklı yatırım alternatiflerine duydukları ihtiyacı işaret etmektedir; bu durum aynı zamanda ülkemizdeki yatırımcıların daha nitelikli ve bilinçli olmaları yolunda güzel bir trendin başladığının da işaretidir. Döviz Dergisi bu trende paralel olarak, yatırımcıların yurt dışı piyasalara güvenilir ve etkin bir kaynaktan erişimlerini sağlamak üzere kurulmuştur. Dergimizde zengin kapsamlı strateji bültenlerimize erişebileceksiniz. Döviz Dergisi ile edindiğimiz tecrübelerimizi ve bilgilerimizi sizlerle paylaşmaya devam edeceğiz.

4 4 ABD BORSALARI NIN YÜKSELİŞİ SAĞLIKSIZ New York borsasında Dow Jones ve S&P 500 endeksi haftayı rekor kırarak kapattı. Öte yandan Encima Global Başkanı David Malpass, ABD Merkez Bankası nın (Fed) parasal genişleme programının korkunç bir hata olduğunu, bankanın parayı yanlış yönlendirdiğini iddia etti. Malpass ın ikazları dikkate alınacak olursa ABD borsalarındaki bu yükseliş bir balonun işareti. ABD den gelen Ekim ayına dair tarım dışı istihdam verisi toparlanmanın güçlü bir şekilde devam etiğine işaret ediyor. 235 bin kişi olan beklentilerin altında olmasına rağmen kritik görülen 200 bin adetin üstünde 215 bin adetlik ek istihdam makul seviyelerde. Geride kalan 2. ve 3. çeyrekte ortalama 200 bin kişinin üzerinde istihdam sağlanırken Ekim ayı verisi ile birlikte son çeyrek için de pozitif bir başlangıç oldu. Ek olarak Ağustos ve Eylül verileri sırasıyla 180 ve 248 bin kişiden 203 ve 256 bin kişiye revize edildi. Toplamda 31 bin kişi daha fazla istihdam sağlanması ile beraber yıl başından bu yana aylık ortalama 229 bin kişi oldu. Ayrıca açıklanan işsizlik oranı % 5.9 dan %5.8 e gerileyerek Fed in sektördeki toparlanmaya olan güvenini teyit etti. İş gücüne katılım oranını %62.7 den %62.8 e yükselmesine rağmen işsizlik oranında gerileme yaşanmış olması toparlanma adına daha pozitif bir resim çizdi. Toparlanmaya devam eden istihdam sektörü Fed in elini rahatlatırken, odaklanılması gereken bir diğer konu enflasyon olarak öne daha fazla çıkacaktır. Ekonomik araştırmalar şirketi Encima Global Başkanı Malpass, Forbes için yazdığı makalede, Anayasal hükümetin en önemli fonksiyonlarından biri, paranın sağlam kalmasını sağlamaktır, ki bu serbest piyasa ve mülkiyet haklarının özünde yatar; hukukun üstünlüğünün ve bir ülkenin yatırım çekme kabiliyetinin ise önemli ilkelerinden biridir. İşte bu mevcut parasal rejimin fevkalade kötü olmasının sebebidir dedi.

5 5 Fed in tahvil alımlarını finanse etmek için 2,6 trilyon dolar teminatlandırılmamış borç yükümlülüğü altına girdiğini belirten Malpass, parasal genişleme sebebiyle Fed in bilançosunun 4,5 trilyon dolar şiştiğini söyledi. Fed şimdi yatırım portföyüne tutunmaya karar verdi. Yıllarca hatta belki onlarca yıl öncelikle kısa vadeli banka borcu ile finanse edecek ve bu da mükelleflerin 100 milyar dolara kadar ulaşabilecek bir faiz tutarını ödemesi anlamına gelecek dedi. Fed in sermayeyi yanlış yöne tevzi ettiğini söyleyen Malpass, bunun dünya genelinde piyasaları bozucu olduğunu ve gelir eşitsizliği ile büyüme yavaşlamasına yol açtığını savundu. Malpass ayrıca faiz oranlarının artırılması konusunda netliğe ihtiyaç duyulduğunu belirtti. ABD borsalarından Dowjones ve S&P 500 endeksi haftayı rekor kırarak kapattı. Dowjones endeksi hafta içi puana yükselerek tüm zamanların en yüksek seviyesine ulaştı. Dowjones hafta içi 183 puan ( %1,05) yükseldi. Son 3 ayda 1205 puan yükselen endeks tüm zamanların en dik yükselişini yaptı. 3 ay içinde endeks ( %7,37) yükseldi. 6 ay içinde 1055 puan (%6,39) yükselen endeks yıl içinde 1979 puan (%12,07) yükselmiş oldu. Dowjones 30 endeksinde yıl içinde Alcoa %53,62, Microsoft % 30,06, HP % 30,02 yükselirken, Boeing % 8,82, General electric % 5,78, Chevron %4,9, Exxon Mobil % 4,56 değer kaybetti. S&P 500 endeksi 3 ay içinde % 6,3, Son 6 ayda %8,1, yıl içinde %16,1 değer kazandı. Nasdaq 100 endeksi 6 ay içinde % 17,2 değerlenirken yıl içinde %25 yükseldi. Malpass ın ikazları dikkate alınacak olursa ABD borsalarındaki bu yükseliş bir balona işaret ediyor. DÜNYA NIN EN DEĞERLİ MARKASI APPLE Forbes e göre dünyanın en değerli markası Apple, rakibi Microsoft u bir kez daha ikiye katlamayı başardı. Rekabet New York borsasında da devam ediyor. Cuma günü kapanış ile Apple nin piyasa değeri 639 milyar olurken Microsoft un değeri 401 milyar dolar oldu. Forbes in son raporu, Microsoft un dünyanın en değerli ikinci markası olduğunu ortaya çıkardı.

6 6 Forbes in son üç yılı temel alan raporuna göre Microsoft un değeri, 63 milyar dolar seviyesine ulaşmış bulunuyor. Firma, 15. mali yılının son üç aylık döneminde 5,48 milyar dolar işlem geliri ve 23,2 milyar dolar gelir elde etti. Rapor, Microsoft un telefon satışlarının Nokia yı satın alması dolayısıyla büyük bir sıçrama kaydettiğini söylüyor. Ancak tüm bunlara rağmen Microsoft, Forbes in raporuna göre dünyanın en değerli markası koltuğunu Apple a teslim etti. Forbes e göre Apple ın değeri, milyar dolarla Microsoft u neredeyse ikiye katlıyor. Bunda Apple ın ürün satışlarının yanında, markasının dünya çapında tanınmasının rolü büyük. Geçtiğimiz hafta Apple hisseleri tüm zamanların en yüksek seviyesine ulaşarak yeni bir rekor kırmış oldu. Apple hisseleri Cuma günü 0,31 dolar (%0,29) artışla 109,01 dolardan haftayı kapatmıştı. Hafta içi hisseler tüm zamanların en yüksek seviyesi 109,32 doları gördü. Cuma günü kapanış ile hisseler hafta içi 1,48 dolar (%1,38) yükselmiş oldu. Apple hisseleri son 3 ay içinde 14,53 dolar (%15,38) yükselirken son 6 ayda 24,36 dolar (%28,79) yükselmiş oldu. Yıl içinde hisseler 35,77 dolar ( %48,84) yükselmiş oldu. Microsoft hisseleri Cuma günü 0,02 dolar ( %0,04) düşerek 48,68 dolardan haftayı kapatmıştı. Hisseler son 3 ayda 5,45 dolar ( %12,61), son 6 ayda 9,28 dolar ( %23,55), yıl içinde 11,16 dolar ( %29,74) yükseldi. Cuma günü kapanış ile Apple nin piyasa değeri 639 milyar olurken Microsoft un değeri 401 milyar dolar oldu. YATIRIM BANKALARININ EURO / DOLAR ÖNERİLERİ Geçen hafta ECB kararları ve Draghi nin açıklamaları ile euro/dolar paritesi 1,2357e kadar geriledi. ABD istihdam rakamlarının ardından parite 1,2455 e yükselse de; haftalık bazda %0,55 lik bir düşüş gerçekleşti. Hafta sonu, Creddit Suisse, Societe Generale, BNP Paribas gibi yatırım bankalarının fon yöneticileri paritede yükselişlerin satış fırsatı olduğunu konuştular.

7 7 Avrupa Merkez Bankası (ECB) para politikası toplantısında beklendiği gibi faiz oranlarında bir değişikliğe gitmemişti. Politika faizini %0.05, bankaların ECB de tuttukları negatif mevduat faizini -%0.2 ve marjinal fonlama faiz oranını %0.3 de sabit tuttu. Draghi, ECB görevlilerinin ve diğer ilgili AB komitelerinin gerektiğinde kullanılmak üzere ek adımlar üzerinde çalışma yapmaları için görevlendirildiğini söyledi. Draghi nin ECB bilançosunun 2012 başındaki seviyeye geri döneceğini tekrar belirterek bu konuyu netleştirmesi ve yeni önlemler üzerinde çalışıldığına dair yaptığı açıklama sonrası EUR/USD paritesi 1,24 seviyesinin altını test etti, risk iştahında bir miktar toparlanma görüldü. Draghi büyüme dinamiklerinin zayıfladığı bu ortamda ECB nin para politikasında daha fazla genişlemeye gideceğini ve gelişmiş ülke ekonomilerinin para politikaları arasında farklılaşmanın belirginleşeceğini; diğer gelişmiş ülke merkez bankalarının bilançosu azalırken ECB nin bilançosunun artacağını söyledi. Fiyatlar üzerinde hem aşağı hem de yukarı yönlü riskleri takip etmeye devam edeceklerini belirten Draghi, enflasyon oranının düşük kalacağının 2015 ve 2016 da sınırlı bir oranda artacağının sinyalini verdi. ECB nin önümüzdeki yıl sinyalini verdiği yeni önlemleri almaya başlayabilir. Geçen hafta içinde Euro/Dolar karşısında yılın en düşük seviyesi 1,2357e kadar geriledi. Cuma günü ABD den açıklanan istihdam rakamlarının ardından dolar satışların artması ile, parite günü 1,2455 den %0,67 yükselişle kapattı. Bu yükseliş ile haftalık bazda %0,55 değer kaybetmiş oldu. Parite yıl içinde 959 puan ( %7,15) düştü. Hafta sonu yatırım bankalarının fon yöneticileri paritede yükselişlerin satış fırsatı olduğunu konuştular. Creddit Suisse Euro/ Dolar paritesinde 3 aylık hedefini 1,2, 2015 içinde 1,15 olduğunu rapor etti. BNP Paribas paritede 1,252 den 1,18 hedefli satış önerdi. Societe Generale yatırım portföyünde Euro satış oranını 50 milyon dolar düzeyine çıkarmak için fırsat aradığını rapor etti. Banka ayrıca Türk Lirası nı satıp Dolar cinsi yatırımlara yöneleceğini belirtti. Bank of Tokyo-Mitsubishi Euro/Dolar paritesinde 1,26 dan 1,23 hedefli satış için fırsat aradığını rapor ediyor.

8 8 BU YIL BRENT %20.67, WTI %16.86 DEĞER KAYBETTİ OPEC in, ABD de üretimin artması dolayısıyla daha az miktarda petrol sağlaması gerekeceği tahmininde bulunması ile; Brent petrolü, geçen hafta %2,88 değer kaybetti. Yıllık bazda, Londra Brent petrolü brent petrol 21,73 dolar; Batı Teksas türü ham petrol (WTI) 15,95 dolar değer kaybetti. Dünya Petrol Görünümü Raporu na göre OPEC, gelecek yıl hariç 2035 e kadar tüm petrol beklentilerini düşürdü. Bir yetkilinin açıklamasına göre Libya, bir saldırı sonrasında üretimi durdurmasının ardından en büyük petrol sahasında üretimi yeniden başlatmayı planlıyor. Petrol, küresel arzın talebi aştığı işaretleri ile ayı piyasasında işlem görüyor. Petrol İhraç Eden Ulkeler Organizasyonunun (OPEC) önde gelen üreticileri, 30 yıldan uzun bir sürenin en hızlı petrol üretimini gerçekleştiren ABD ile rekabet etmek amacıyla petrol üretiminin düşürülmesi çağrılarına direniş gösterdi. Cuma günü petrol fiyatları tarım dışı istihdam rakamları ile yükselerek günü kapattı. Londra Brent petrol Cuma günü 0,53 dolar (0,64) yükselerek 82,86 dolardan günü kapattı. Brent petrol hafta içi %2,88 düşmüş oldu. Cuma kapanışa göre yıl içinde brent petrol 21,73 dolar ( %20,67) değer kaybetmiş oldu. Batı Teksas türü ham petrol (WTI) Cuma günü 0,74 dolar (%0,95) yükselerek haftayı 1,89 dolar ( %2,35) kayıp ile kapatmış oldu. WTI Petrol yıl içinde 15,95 dolar ( %16,86) değer kaybetti.

9 9 RUBLE DE PANİK DEVAM EDİYOR Rusya Merkez Bankası, geçen hafta çarşamba günü piyasalara müdahaleyi sınırlandıracağını açıklamasının ardından; Cuma günü de Ruble ye her an yeni müdaheleler gelebileceğini açıkladı. Cuma günü, Rusya Merkez Bankası ve Maliye Bakanlığı ndan Ruble ye müdahelelerin artabileceği açıklamaları geldi. Maliye Bakanlığı nın Ruble yakında toparlanacak açıklaması sonrası; Merkez Bankası ndan sert açıklamalar geldi. Rusya Merkez Bankası, spekülatörlerin ruble üzerinde baskı yaptığını belirtirken; her an yeni müdaheleler gelebileceğini bildirdi. Ruble, dolar karşısında Cuma günü %0,7 değer kazanarak 46,83 den kapandı. Bu kapanış ile ruble, dolar karşısında geçtiğimiz hafta %8,27 değer kaybetmiş oldu. Son 3 ay içinde %28,35 değer kaybeden ruble son 6 ay içinde %33,26 değer kaybederken ocak 2014 den bugüne kadar %43,55 değer kaybetmiş oldu. 7 Kasım 2013 ile 7 kasım 2014 arası kayıp %41,34 seviyesinde. RUBLE, EURO KARŞISINDA ERİYOR Euro tüm para birimlerine karşı değer kaybederken; ruble karşısında değerleniyor. Euro, ruble karşısında Cuma günü %0,27 değer kazanırken geçtiğimiz hafta %7,96 değer kazanmış oldu. Son 3 ay içinde %20,11; son 6 ayda %19,9 değer kazanmış oldu. Ocak 2014 e göre %34,11 değer kazanan Euro/ruble paritesi Kasım Kasım 2014 arası %28,69 oranında değerlendi. ING Bank ın Moskova daki baş ekonomisti Dimitri Polevoy Tam anlamıyla bir panik yaşanıyor. Ortada kur krizi olduğu yolunda işaretler var. Merkez Bankası bu gibi durumlarda müdahal etmeli. Mali istikrarsızlık bu değilse, nedir peki? yorumunu yaptı. VTB Capital ın Moskova daki yatırım uzmalarından Maksim Korovin de rublenin değer kaybının kesinlikle mali istikrarsızlık riski taşıdığını söyledi. Rus rublesinin değer kaybında, Batılı ülkelerin Ukrayna krizi sonrası Rusya ya uyguladığı yaptırımlar ve ham petrolün varil fiyatının 78 dolara düşmesi etkili oldu.

10 10 Merkez bankası geçen ay rublenin değerini muhafaza etmek için 29 milyar dolar harcamıştı. Bu da Rusya Merkez Bankası nın 2009 başından bu yana aylık bazda yaptığı en yüksek harcamaydı. MERKEZ BANKASI NDAN AÇIKLAMA Rusya Merkez Bankası ise Cuma günü geç saatlerde yaptığı açıklamada, gerektiğinde rubleyi güçlendirmek için piyasalara müdahale etmeye hazır olduğunu duyurdu. Yapılan açıklamada, artan döviz talebinin Rusya da mali istikrar için tehdit oluşturduğu kabul edildi. HAFTALIK EKONOMİK TAKVİM Ekonomik takvimde sakin bir haftaya giriyoruz. Cuma günü Almanya büyüme rakamları haftanın en önemlisi verisi olacaktır. PAZARTESİ Pazartesi günü 02:30 da Avustralya dan Hane Halkı Kredileri verisi, 03:30 da Çin enflasyon verileri açıklanacak. Yurtiçinden 10:00 da Eylül ayı Sanayi Üretim verisi açıklanacak. 15:15 de Kanada dan Konut Başlangıçları verisi açıklanacak. SALI Salı günü 01:50 de Japonya dan Cari Dengesi açıklanacak. 02:30 da Avustralya dan NAB İş Dünyası Güven Endeksi ve Konut Fiyatları Endeksi açıklanacak. ABD ve Kanada nın tatil nedeniyle kapalı olacağı günün devamında 22:00 de Yeni Zelanda Merkez Bankası Başkanının konuşmaları takip edilecek

11 11 ÇARŞAMBA Çarşamba günü 01:30 da Avustralya dan Westpac Tüketici Güven Endeksi, 02:30 da Maaş Endeksi açıklanacak. 09:00 daki Almanya Toptancı Fiyat Endeksi, 10:00 da FOMC üyesi Plosser ın konuşması ve 11:30 da İngiltere Ortalama Kazançlar ve İşsizlik Oranı açıklanacak. 12:00 deki Euro Bölgesi Sanayi Üretim verisinin ardından ise 12:30 daki İngiltere Enflasyon Raporu ve İngiltere Merkez Bankası Başkanı Carney nin konuşması izlenebilir. 17:00 de ABD Toptan Mamul Stokları verisini takiben 19:00 da FOMC üyesi Kocherlakota nın konuşması takip edilebilir. PERŞEMBE Perşembe günü 01:50 de Japonya dan Çekirdek Makine Siparişleri verisinin ardından 07:30 da Çin den Sanayi Üretim ve Sabit Sermaye Yatırımları verileri açıklanacak. 09:00 daki Almanya TÜFE verisinin ardından 10:00 da Türkiye den Cari Denge verisini takip edilecek. 15:30 da ise ABD den Haftalık İşsizlik Maaşı Başvuruları ve Kanada dan Yeni Konut Fiyatları verileri açıklanacak CUMA Cuma günü 09:00 da Almanya dan üçüncü çeyrek büyüme verisi gelecek. 12:00 de ise Euro Bölgesi TÜFE verisi açıklanacak. 15:30 da ABD den Perakende Satışlar verisi ve 16:55 de Michigan Tüketici Güven Endeksi açıklanacak.

12 12 DÖVİZDEKİ PERFORMANSLAR Döviz ve vadeli işlemler piyasasında bilgi için iletişim için veya aracılığıyla iletişime geçebilirsiniz.

13 YASAL UYARI Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir. Bu rapor ABD de dağıtılmak için hazırlanmamıştır. Döviz piyasasındaki ticaretin sabit vadeleri ve garantileri yoktur ve bu da likiditeyi ve her an hareket etme olanağını piyasanın ana karakteristiği yapmaktadır. Buna yüksek oynaklık ve özellikle de şeffaflık eklenebilir. Döviz veya yabancı para ticaretindeki temel unsur ise kaldıraç etkisi ile işlem yapma olanağıdır. Başka bir deyişle çok az sermayeyle çok daha yüksek bir miktarı hareket ettirmek mümkündür. Döviz ticaretinde ki normal kaldıraç oranı 1:100 dür. Başka bir deyişle, işlem yapmak istediğiniz döviz miktarının %1 i kadar bir teminat ile işlem yapabilirsiniz. Örneğin; Euro yatırarak Euro değerinde işlem gerçekleştirebilirsiniz. Bu durumda satın aldığınız döviz sizin lehinizde sadece yüzde 0.5 oranında bir hareket gerçekleştirdiğinde pozisyonu kapatırsanız 500 Euro luk bir gelir elde edersiniz Euroluk yatırımınızda göz önüne alındığında, bu yüzde 50 oranında bir gelir demektir. Döviz kurları genellikle gün içinde yüzde 1 oranında aşağı veya yukarı dalgalanma gösterirler. Döviz işlemlerinin çekiciliği, küçük fiyat hareketlerinde bile anında önemli kazançlar elde edebilme şansında yatmaktadır. Ancak bu kazanç şansının yanı sıra aynı oranda kaybetme riski de vardır ve bunu, daha önce de altını çizdiğimiz gibi, kesinlikle unutmamalısınız.gerekli finansal koşullara sahip spekülatif kişiler için döviz işlemleri; hızı, yüksek likiditesi ve özellikle de kaldıraç etkileriyle eşsiz bir ortam oluşturmaktadır. Şeffaflık ve günün 24 saati güncel koşullara cevap vermek de diğer avantajları arasındadır. Kaldıraçlı spot parite ve vadeli işlemler piyasaları doğaları gereği yatırımcıların hesaplarında bulunan teminatların ortalama 50 kattı büyüklüğünde pozisyonların açılmasına olanak verir. Yatırım yaparken kaybetmeyi göze alabileceğiniz büyüklükteki sermayelerle çalışmalısınız. Hiçbir suretle borç alarak bu piyasalarda işlem yapmamalı veya hayat standardınızı etkileyecek büyüklükte riskler almamalısınız.

14 döviz dergisi

döviz dergisi SAYI : 89 TARİH : 06 EKİM 2014 www.dovizdergisi.com KURUCU ALPER KORKMAZ e-mail : alper@alperkorkmaz.com twitter : twitter.

döviz dergisi SAYI : 89 TARİH : 06 EKİM 2014 www.dovizdergisi.com KURUCU ALPER KORKMAZ e-mail : alper@alperkorkmaz.com twitter : twitter. döviz dergisi SAYI : 89 TARİH : 06 EKİM 2014 KURUCU ALPER KORKMAZ e-mail : alper@alperkorkmaz.com twitter : twitter.com/alperfrx 2 İÇİNDEKİLER Hakkımızda... 3 ABD ve İngiltere Borsalarına Bir Bakış...

Detaylı

PİYASA GELİŞMELERİNİ YAKINDAN TAKİP EDİN. döviz dergisi. Sayı 59 10 MART 2014 ENDEKS PARİTE ANALİZLERİ ANALİZLERİ EMTİA ANALİZLERİ

PİYASA GELİŞMELERİNİ YAKINDAN TAKİP EDİN. döviz dergisi. Sayı 59 10 MART 2014 ENDEKS PARİTE ANALİZLERİ ANALİZLERİ EMTİA ANALİZLERİ PİYASA GELİŞMELERİNİ YAKINDAN TAKİP EDİN döviz dergisi Sayı 59 10 MART 2014 PARİTE ANALİZLERİ ENDEKS ANALİZLERİ EMTİA ANALİZLERİ İ Ç İ N D E K İ L E R EUR / USD EUR / JPY GBP / USD ALTIN PETROL BIST DOLAR

Detaylı

08 Haziran - 12 Haziran 2015

08 Haziran - 12 Haziran 2015 Önümüzdeki Hafta Neleri Takip Edeceğiz? Pazartesi; Tüm gün Avustralya Piyasalar Kapalı 02:50 Japonya Cari Denge, GSYİH, 05:10 Çin Ticaret Dengesi, İthalat ve İhracat hacmi 09:00 Almanya Ticaret Dengesi,

Detaylı

Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar

Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar Ekonomik Gündem Piyasalar bugün açıklanacak olan tarım dışı istihdam verisini bekliyor. Dün ise ABD'de ISM imalat rakamları 50 seviyesinin altına gerileyerek piyasayı şaşırttı. Hafta boyunca olumlu verilerden

Detaylı

01 Haziran - 05 Haziran 2015

01 Haziran - 05 Haziran 2015 Önümüzdeki Hafta Neleri Takip Edeceğiz? Pazartesi; 04:00 Çin İmalat ve İmalat Dışı PMI Endeksleri 04:30 Avustralya Konut İzinleri 04:35 Çin HSBC İmalat PMI Endeksi 10:00 Türkiye İmalat PMI Endeksi 11:00

Detaylı

GÜNE BAŞLARKEN 31 Ağustos 2009

GÜNE BAŞLARKEN 31 Ağustos 2009 GÜNE BAŞLARKEN 31 Ağustos 2009...ekonomikarastirma@halkbank.com.tr... YURTİÇİ GELİŞMELER Yurtiçi Piyasalar-Döviz B ankalararası döviz piyasasında dolar kuru bugün açılışta, euro dolar paritesine odaklı

Detaylı

Günlük Bülten. Günlük Bülten. Gedik Forex Günlük Bülten. Piyasa Gündemi. 29 Haziran 2017 Perşembe

Günlük Bülten. Günlük Bülten. Gedik Forex Günlük Bülten. Piyasa Gündemi. 29 Haziran 2017 Perşembe Günlük Bülten 29 Haziran 2017 Perşembe Piyasa Gündemi Gedik Forex Günlük Bülten Günlük Bülten Uluslararası piyasalarda Euro nun yükselişi devam ediyor. Avrupa Merkez Bankası Başkanı Mario Draghi nin yaptığı

Detaylı

BIST-100 Teknik Analiz

BIST-100 Teknik Analiz GÜNLÜK BÜLTEN BIST-100 Teknik Analiz 30 Nisan 2015 Perşembe Hisse Senedi Piyasalarına Bakış Dün 86,300-86,500 aralığında yatay seyir izleyen BIST 100 endeksi günü %0.27 düşüşle 85,978.44 puandan kapattı.

Detaylı

GÜNLÜK FOREX BÜLTENİ - 10 Eylül 2014

GÜNLÜK FOREX BÜLTENİ - 10 Eylül 2014 GÜNLÜK FOREX BÜLTENİ - 10 Eylül 2014 09.09.2014 Açılış Kapanış % EURUSD 1,28942 1,29373 0,33 ALTIN 1255,13 1255,18 0,01 USDTRY 2,17318 2,19586 1,04 EURTRY 2,80327 2,84144 1,36 USDJPY 106,022 106,194 0,16

Detaylı

Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar

Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar Ekonomik Gündem Haziran ayı toplantısına ait FED tutanaklarında gelecek aylardaki faiz artırımı konusunda görüş birliği sağlanamadı ve bazı üyelerin ABD ekonomisi hakkında şüpheleri olduğu ortaya çıktı.

Detaylı

GÜNLÜK FOREX BÜLTENİ - 10 Nisan 2014

GÜNLÜK FOREX BÜLTENİ - 10 Nisan 2014 GÜNLÜK FOREX BÜLTENİ - 10 Nisan 2014 09.04.2014 Açılış Kapanış % EURUSD 1,37969 1,38550 0,42 ALTIN 1308,45 1311,65 0,24 USDTRY 2,09558 2,10241 0,32 EURTRY 2,89117 2,91312 0,75 USDJPY 101,811 101,991 0,17

Detaylı

HAFTALIK GÜNCEL ANALİZLER DÖVİZ DERGİSİ 72. SAYI - 9 HAZİRAN 2014. www.dovizdergisi.com

HAFTALIK GÜNCEL ANALİZLER DÖVİZ DERGİSİ 72. SAYI - 9 HAZİRAN 2014. www.dovizdergisi.com HAFTALIK GÜNCEL ANALİZLER DÖVİZ DERGİSİ 72. SAYI - 9 HAZİRAN 2014 www.dovizdergisi.com İÇİNDEKİLER 04 EUR / USD ANALİZ 05 GBP / USD ANALİZ 05 NZD / USD ANALİZ 06 HAM PETROL ANALİZ 06 BRENT PETROL ANALİZ

Detaylı

GÜNLÜK FOREX BÜLTENİ - 12 Haziran 2014

GÜNLÜK FOREX BÜLTENİ - 12 Haziran 2014 GÜNLÜK FOREX BÜLTENİ - 12 Haziran 2014 11.06.2014 Açılış Kapanış % 1,35474 1,35311 0,12 ALTIN 1259,61 1260,79 0,09 TRY 2,07938 2,11559 1,74 TRY 2,81739 2,86339 1,63 JPY 102,351 102,072 0,27 GBP 1,67560

Detaylı

Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı

Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı Ekonomik Gündem Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası nın (TMCB) kurdaki oynaklık nedeniyle, yabancı para zorunlu karşılık oranlarını tüm vade dilimlerinde 50 baz puan indirdi. Bu teknik düzenleme ile merkez

Detaylı

Yerel Fed Başkanlarının Açıklamaları ve ABD TÜFE Verisi Fiyatlamalar Açısında Önemli Olabilir

Yerel Fed Başkanlarının Açıklamaları ve ABD TÜFE Verisi Fiyatlamalar Açısında Önemli Olabilir Yerel Fed Başkanlarının Açıklamaları ve ABD TÜFE Verisi Fiyatlamalar Açısında Önemli Olabilir Yurtdışı gelişmeleri incelediğimizde, İngiltere Merkez Bankası (BoE) Ağustos ayı toplantısı sonrasında faiz

Detaylı

Ekim. Günlük Araştırma Bülteni Gün Sonu RAPORU

Ekim. Günlük Araştırma Bülteni Gün Sonu RAPORU 08 Ekim Günlük Araştırma Bülteni Gün Sonu RAPORU Sanayi üretimi beklentilerden iyi TÜİK tarafından bugün açıklanan sanayi üretimi verileri beklentilerden iyi geldi. Ağustos ayı mevsim ve takvim etkisinden

Detaylı

Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı

Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı Ekonomik Gündem Küresel piyasalarda ABD yeni başkanı Donald Trump ın yemin töreni sonrası yaptığı konuşma fiyatlanmaya devam ediyor. Hatırlanacağı gibi Trump, %4 büyüme hedefine vurgu yaptı. Öte yandan

Detaylı

29 Mayıs Piyasalar Tarım Dışı istihdam Haftasına Giriş Yapıyor

29 Mayıs Piyasalar Tarım Dışı istihdam Haftasına Giriş Yapıyor 29 Mayıs 2017 29 Mayıs 2017 Piyasalar Tarım Dışı istihdam Haftasına Giriş Yapıyor Geçtiğimiz haftanın son işlem gününde ABD ilk çeyrek büyüme verisi ile beraber değer kazanan Dolar endeksi bugün ABD piyasalarının

Detaylı

döviz dergisi SAYI : 61 TARİH : 24 MART 2014 İLETİŞİM 0(212)

döviz dergisi SAYI : 61 TARİH : 24 MART 2014 İLETİŞİM 0(212) döviz dergisi SAYI : 61 TARİH : 24 MART 2014 ADRES Galataderesi Caddesi 27/6 Şişli - İstanbul İLETİŞİM 0(212) 505 37 69 info@dovizdergisi.com www.dovizdergisi.com KURUCU Alper Korkmaz alper@alperkorkmaz.com

Detaylı

GÜNLÜK FOREX BÜLTENİ - 12 Şubat 2015

GÜNLÜK FOREX BÜLTENİ - 12 Şubat 2015 GÜNLÜK FOREX BÜLTENİ - 12 Şubat 2015 11.02.2015 Açılış Kapanış % 1,13165 1,13322 0,13 ALTIN 1234,14 1218,66 1,25 TRY 2,49463 2,50161 0,28 TRY 2,82000 2,83440 0,51 JPY 119,427 120,452 0,85 GBP 1,52512 1,52345

Detaylı

Abdi İpekçi Caddesi No : 57, Reasürans Han, E Blok 7.Kat Harbiye İstanbul Tel : +90 (212) 315 10 70

Abdi İpekçi Caddesi No : 57, Reasürans Han, E Blok 7.Kat Harbiye İstanbul Tel : +90 (212) 315 10 70 GÜNLÜK EKONOMİ TAKVİMİ SAAT ÜLKE VERİ ÖNEM BEKLENEN ÖNCEKİ 11:30 GBP Enflasyon Beklentileri AZ 2,2% 13:30 RUB Faiz Kararı (Eyl) YÜKSEK 11,00% 11,00% 14:00 EUR Eurogroup toplantısı ORTA 15:30 USD Çekirdek

Detaylı

06 Temmuz 10 Temmuz 2015

06 Temmuz 10 Temmuz 2015 Önümüzdeki Hafta Neleri Takip Edeceğiz? Pazartesi; 09:00 Almanya Fabrika Siparişleri 11:30 Euro Bölgesi - Perakende PMI Endeksi, Sentix Yatırımcı Güven Endeksi 16:45 ABD Hizmet PMI Endeksi 17:00 ABD ISM

Detaylı

GÜNLÜK FOREX BÜLTENİ - 11 Temmuz 2014

GÜNLÜK FOREX BÜLTENİ - 11 Temmuz 2014 GÜNLÜK FOREX BÜLTENİ - 11 Temmuz 2014 10.07.2014 Açılış Kapanış % USD 1,36414 1,36087 0,23 ALTIN 1327,53 1335,49 0,59 USDTRY 2,11478 2,12323 0,39 TRY 2,88622 2,89122 0,17 USDJPY 101,636 101,340 0,29 GBPUSD

Detaylı

GÜNLÜK FOREX BÜLTENİ - 29 Ocak 2015

GÜNLÜK FOREX BÜLTENİ - 29 Ocak 2015 GÜNLÜK FOREX BÜLTENİ - 29 Ocak 2015 28.01.2015 Açılış Kapanış % 1,13715 1,12866 0,74 ALTIN 1292,19 1284,34 0,61 TRY 2,36337 2,38364 0,85 TRY 2,68964 2,68960 0,01 JPY 117,836 117,545 0,24 GBP 1,51891 1,51366

Detaylı

Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar

Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar Ekonomik Gündem Merkez Bankaları toplantılarının takip edileceği kritik haftanın ilk işlem gününde sakin bir seyir söz konusuydu. Geçen hafta Cuma günü açıklanan olumlu ABD enflasyon rakamları sonrası,

Detaylı

Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı

Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı Ekonomik Gündem Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankasının (TCMB) dün repo ihalesini açmadığını duyurması ve daha yüksek bir faizle (Geç likidite penceresi faiz oranı %10) ile piyasaları fonlayacağı beklentisinin

Detaylı

GÜNLÜK FOREX BÜLTENİ - 9 Haziran 2014

GÜNLÜK FOREX BÜLTENİ - 9 Haziran 2014 GÜNLÜK FOREX BÜLTENİ - 9 Haziran 2014 06.06.2014 Açılış Kapanış % USD 1,36601 1,36433 0,12 ALTIN 1253,35 1253,05 0,02 USDTRY 2,09633 2,07559 0,98 TRY 2,86251 2,83273 1,04 USDJPY 102,406 102,488 0,08 GBPUSD

Detaylı

GÜNLÜK FOREX BÜLTENİ - 5 Ocak 2015

GÜNLÜK FOREX BÜLTENİ - 5 Ocak 2015 GÜNLÜK FOREX BÜLTENİ - 5 Ocak 2015 02.01.2015 Açılış Kapanış % USD 1,21038 1,20017 0,84 ALTIN 1184,45 1188,79 0,36 USD 2,32527 2,34237 0,73 2,81609 2,81213 0,14 USDJPY 119,705 120,458 0,62 GBPUSD 1,55857

Detaylı

Piyasalarda bugün 15:30'da açıklanacak ABD enflasyon verileri izlenecek. Gelecek hafta ise Çarşamba günü ABD ve Japonya

Piyasalarda bugün 15:30'da açıklanacak ABD enflasyon verileri izlenecek. Gelecek hafta ise Çarşamba günü ABD ve Japonya Parite EURUSD GBPUSD USDJPY USDTRY Altın Brent Açılış 1,1246 1,3229 102,398 2,9775 1322,40 45,99 Yüksek 1,1284 1,3278 102,756 2,9886 1328,21 46,99 Düşük 1,1219 1,3179 101,925 2,9652 1309,32 45,67 Kapanış

Detaylı

Ekonomik Takvim

Ekonomik Takvim Ekonomik Gündem Avrupa Merkez Bankası (ECB) Başkanı Mario Draghi dünkü konuşmasında önemli uyarılarda bulundu. Draghi, zayıf verimlilik ve düşük büyümenin Euro Bölgesi ekonomisinde kalıcı risklere sebebiyet

Detaylı

ABD Merkez Bankası (Fed) Başkanı Janet Yellen, politika faizini 2019'un sonuna kadar yılda birkaç kez artırmayı öngördüklerini bildirdi.

ABD Merkez Bankası (Fed) Başkanı Janet Yellen, politika faizini 2019'un sonuna kadar yılda birkaç kez artırmayı öngördüklerini bildirdi. Ekonomik Gündem Petrol fiyatları, özel sektör verisine göre ABD'de Petrol stoklarının geçen hafta düşüş göstermesi ve OPEC ve diğer üreticilerin arz fazlasını azaltmak için üretimi kısması ile birlikte,

Detaylı

GÜNLÜK FOREX BÜLTENİ - 27 Haziran 2014

GÜNLÜK FOREX BÜLTENİ - 27 Haziran 2014 GÜNLÜK FOREX BÜLTENİ - 27 Haziran 2014 26.06.2014 Açılış Kapanış % USD 1,36282 1,36095 0,13 ALTIN 1319,01 1316,37 0,20 USDTRY 2,13066 2,12497 0,26 TRY 2,90446 2,89413 0,35 USDJPY 101,861 101,728 0,13 USD

Detaylı

Ekonomik Takvim

Ekonomik Takvim Ekonomik Gündem Asya hisse senedi yatırımcıları, ABD hisse senetlerinin Fed Başkanı Janet Yellen'ın faiz artırımına giden yolda ağırlığını koymaya hazırlanması ile birlikte geri çekilmesinin ardından,

Detaylı

Günlük Bülten. Günlük Bülten. Gedik Forex Günlük Bülten. 17 Ekim 2017 Salı. Piyasa Gündemi

Günlük Bülten. Günlük Bülten. Gedik Forex Günlük Bülten. 17 Ekim 2017 Salı. Piyasa Gündemi Günlük Bülten 17 Ekim 2017 Salı Piyasa Gündemi Gedik Forex Günlük Bülten Borsa İstanbul'da BIST 100 endeksi, günü yüzde 0,23 yükselişle 106.474,46 puandan tamamladı. Günlük Bülten BIST 100 endeksi, önceki

Detaylı

GÜNLÜK FOREX BÜLTENİ - 09 Nisan 2014

GÜNLÜK FOREX BÜLTENİ - 09 Nisan 2014 GÜNLÜK FOREX BÜLTENİ - 09 Nisan 2014 08.04.2014 Açılış Kapanış % USD 1,37410 1,37966 0,40 ALTIN 1297,05 1308,40 0,87 USDTRY 2,10899 2,09559 0,63 TRY 2,89809 2,89118 0,23 USDJPY 103,092 101,812 1,24 GBPUSD

Detaylı

24-28 Mart2014 PİYASALARDA HAFTANIN ÖZETİ VE GELECEK HAFTA

24-28 Mart2014 PİYASALARDA HAFTANIN ÖZETİ VE GELECEK HAFTA PİYASALARDA HAFTANIN ÖZETİ VE GELECEK HAFTA Global piyasalarda geçen haftanın en önemli olayı FOMC kararlarıydı. FED beklendiği gibi Varlık alımlarında 10 milyar USD daha azaltım yaparak, 55 milyar dolara

Detaylı

11 Mayıs- 15 Mayıs 2015

11 Mayıs- 15 Mayıs 2015 Önümüzdeki Hafta Neleri Takip Edeceğiz? Yeni haftaya Çin Halk Cumhuriyeti nin parasal gevşemeye yönelik attığı adımlar ile başlıyoruz. Daha önceki bültenlerimizde de belirttiğimiz gibi, Çin den negatif

Detaylı

Günlük Forex Bülteni. Piyasa Gündemi

Günlük Forex Bülteni. Piyasa Gündemi i İçindekiler Piyasa Gündemi Piyasa Gündemi Haftaya yeni günün ilk saatlerinde açıklanan Japonya verileriyle başladık. TSI 01:50 de gelen ve beklentilerin altında açıklanan büyüme rakamları üst üste 2.

Detaylı

GÜNLÜK FOREX BÜLTENİ - 15 Ağustos 2014

GÜNLÜK FOREX BÜLTENİ - 15 Ağustos 2014 GÜNLÜK FOREX BÜLTENİ - 15 Ağustos 2014 14.08.2014 Açılış Kapanış % EUR 1,33640 1,33647 0,01 ALTIN 1312,53 1313,26 0,05 TRY 2,15591 2,15125 0,21 EURTRY 2,88291 2,87700 0,20 JPY 102,426 102,446 0,01 GBP

Detaylı

GÜNE BAŞLARKEN 6 Ağustos 2009

GÜNE BAŞLARKEN 6 Ağustos 2009 GÜNE BAŞLARKEN 6 Ağustos 2009...ekonomikarastirma@halkbank.com.tr... YURTİÇİ GELİŞMELER Yurtiçi Piyasalar-Döviz B ankalararası döviz piyasasında dolar kuru bugün açılışta, dünkü spot kapanışa göre kayda

Detaylı

Ekim. Günlük Araştırma Bülteni Gün Sonu RAPORU

Ekim. Günlük Araştırma Bülteni Gün Sonu RAPORU 23 Ekim Günlük Araştırma Bülteni Gün Sonu RAPORU Almanya sanayi üretimi endeksi beklenenin altında kaldı Almanya da bugün açıklanan PMI İmalat Sanayi Endeksi, küresel ekonomik daralmanın ülke ekonomisine

Detaylı

GÜNLÜK FOREX BÜLTENİ - 10 Temmuz 2014

GÜNLÜK FOREX BÜLTENİ - 10 Temmuz 2014 GÜNLÜK FOREX BÜLTENİ - 10 Temmuz 2014 09.07.2014 Açılış Kapanış % USD 1,36121 1,36414 0,21 ALTIN 1319,00 1327,58 0,65 USDTRY 2,12412 2,11475 0,44 TRY 2,89253 2,88537 0,24 USDJPY 101,856 101,570 0,06 GBPUSD

Detaylı

GÜNLÜK FOREX BÜLTENİ - 04 Haziran 2014

GÜNLÜK FOREX BÜLTENİ - 04 Haziran 2014 GÜNLÜK FOREX BÜLTENİ - 04 Haziran 2014 03.06.2014 Açılış Kapanış % 1,35964 1,36272 0,22 ALTIN 1243,65 1244,75 0,08 TRY 2,10783 2,11674 0,42 TRY 2,86377 2,88445 0,72 JPY 102,375 102,504 0,12 GBP 1,67452

Detaylı

12 Aralık Haftalık Ekonomik Takvim

12 Aralık Haftalık Ekonomik Takvim 12 16 Aralık 2016 FED Faiz Oranı Kararı ve 2017 yılı Mesajları Ön Planda Olacak Hafta genelinde, dolar endeksinde yaşanan karmaşık seyrin etkileri görülmeye devam etti. ABD den açıklanan olumsuz makro

Detaylı

GÜNLÜK FOREX BÜLTENİ - 13 Mayıs 2014

GÜNLÜK FOREX BÜLTENİ - 13 Mayıs 2014 GÜNLÜK FOREX BÜLTENİ - 13 Mayıs 2014 12.05.2014 Açılış Kapanış % USD 1,37526 1,37567 0,02 ALTIN 1288,65 1295,65 0,54 USDTRY 2,07478 2,08034 0,26 TRY 2,85190 2,86187 0,34 USDJPY 101,877 102,115 0,23 GBPUSD

Detaylı

Günlük Bülten. Günlük Bülten. Gedik Forex Günlük Bülten. 23 Ekim 2017 Pazartesi. Piyasa Gündemi

Günlük Bülten. Günlük Bülten. Gedik Forex Günlük Bülten. 23 Ekim 2017 Pazartesi. Piyasa Gündemi Günlük Bülten 23 Ekim 2017 Pazartesi Piyasa Gündemi Küresel piyasalar geçtiğimiz haftayı rekorlar ile kapattı. Yeni haftada gündem yoğun. Japonya seçimlerinin etkileri ECB faiz kararı ve ABD büyüme verileri

Detaylı

Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı

Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı Ekonomik Gündem Dün yurtiçi piyasada Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası nın (TCMB) faiz kararı, yurtdışı piyasalarda ise Avrupa Merkez Bankası (ECB) faiz kararı ile ECB Başkanı Draghi nin açıklamaları

Detaylı

Günlük Bülten 25 Temmuz 2013

Günlük Bülten 25 Temmuz 2013 Bülten Temmuz 13 PİYASALAR Döviz Piyasası Çarşamba günü USD, gelişmekte olan ülke para birimleri karşısında değer kazanırken yurtiçinde kurumsal döviz talebinin de USD/TL kurunun yükselişine destek vermesiyle

Detaylı

GÜNE BAŞLARKEN 6 Nisan 2009

GÜNE BAŞLARKEN 6 Nisan 2009 GÜNE BAŞLARKEN 6 Nisan 2009...ekonomikarastirma@halkbank.com.tr... YURTİÇİ GELİŞMELER Yurtiçi Piyasalar-Döviz Bankalararası döviz piyasasında dolar kuru bugün açılışta, küresel piyasalardaki olumlu havaya

Detaylı

Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı

Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı Ekonomik Gündem Küresel piyasalarda volatilitenin yükseldiği bir günü daha geride bırakıyoruz. İç tarafta Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) nun açıkladığı Ekim ayı enflasyon rakamları takip edildi. TÜFE

Detaylı

GÜNLÜK BÜLTEN 04 Nisan 2014

GÜNLÜK BÜLTEN 04 Nisan 2014 GÜNLÜK BÜLTEN 04 Nisan 2014 ÖNEMLİ GELİŞMELER Fitch, Türkiye nin kredi notu ve görünümünü korudu Fitch, Türkiye'nin kredi notunu BBB- olarak korurken, kredi notunun Durağan olan görünümü de değiştirmedi.

Detaylı

Çin de Tüketici fiyatları endeksi (TÜFE) beklentilerin üzerinde Ağustos ayında hızlanarak yıllık %2 ye yükseldi.

Çin de Tüketici fiyatları endeksi (TÜFE) beklentilerin üzerinde Ağustos ayında hızlanarak yıllık %2 ye yükseldi. Ekonomik Gündem DOLAR/TL, dünkü kuvvetli alımlarını bugüne taşıyarak Asya seansında en yüksek 3.0653 seviyesinin test ederek tarihi zirvesini yeniledi. Gelişmekte olan ülke para birimlerinde ise değer

Detaylı

Abdi İpekçi Caddesi No : 57, Reasürans Han, E Blok 7.Kat Harbiye İstanbul Tel : +90 (212) 315 10 70

Abdi İpekçi Caddesi No : 57, Reasürans Han, E Blok 7.Kat Harbiye İstanbul Tel : +90 (212) 315 10 70 GÜNLÜK EKONOMİ TAKVİMİ SAAT ÜLKE VERİ ÖNEM BEKLENEN ÖNCEKİ 08:45 CHF İşsizlik (Mevsimsel Olarak Ayarlanmamış) (Eyl) ORTA 3,3% 3,2% 08:45 CHF İşsizlik (Mevsimsel Olarak Ayarlanmış) (Eyl) ORTA 3,4% 3,3%

Detaylı

21 Temmuz Avrupa Merkez Bankası Başkanı Draghi den Büyüme Vurgusu

21 Temmuz Avrupa Merkez Bankası Başkanı Draghi den Büyüme Vurgusu 9 21 Temmuz 2017 Avrupa Merkez Bankası Başkanı Draghi den Büyüme Vurgusu Yurtdışı gelişmeleri incelediğimizde, Almanya da açıklanan Haziran ayı ÜFE rakamı aylık bazda değişim göstermezken bir önceki yılın

Detaylı

HAFTALIK BÜLTEN EUR/USD ANALİZİ. Destek FX Piyasa Gözlemi. 05 Haziran 2015 19:00

HAFTALIK BÜLTEN EUR/USD ANALİZİ. Destek FX Piyasa Gözlemi. 05 Haziran 2015 19:00 HAFTALIK BÜLTEN Destek FX Piyasa Gözlemi 05 Haziran 2015 19:00 EUR/USD ANALİZİ Parite bu haftaya satıcılı başladı. Özellikle haftanın ilk işlem gününde sabah saatlerinde yoğun bir veri takvimini takip

Detaylı

GÜNLÜK BÜLTEN 25 Mart 2014

GÜNLÜK BÜLTEN 25 Mart 2014 GÜNLÜK BÜLTEN 25 Mart 2014 ÖNEMLİ GELİŞMELER ABD de imalat sektörü PMI beklentilerin altında kaldı ABD de imalat sektörü PMI Şubat ayındaki 57,1 seviyesinden Mart ayında 56,5 e gerileme beklentisinin de

Detaylı

SABAH BÜLTENİ. Destek FX Piyasa Gözlemi. 4 Eylül 2015 09:00 GENEL GÜN ÖZETİ. AMB politika faizini açıkladı

SABAH BÜLTENİ. Destek FX Piyasa Gözlemi. 4 Eylül 2015 09:00 GENEL GÜN ÖZETİ. AMB politika faizini açıkladı SABAH BÜLTENİ Destek FX Piyasa Gözlemi 4 Eylül 2015 09:00 GENEL GÜN ÖZETİ AMB politika faizini açıkladı Avrupa Merkez Bankası (AMB) politika faizini değiştirmeme kararı aldı. AMB, faizi yüzde 0.05 ile

Detaylı

Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı

Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı Ekonomik Gündem Piyasalarda merakla beklenen kritik OPEC toplantısı takip edildi. OPEC delegesinin açıklamasına göre arzın günlük 1,2 milyon varil azalması konusunda anlaşmaya varıldı. Kararın açıklamasından

Detaylı

Günlük Bülten. Gedik Forex Günlük Bülten. 14 Temmuz 2017 Cuma. Piyasa Gündemi

Günlük Bülten. Gedik Forex Günlük Bülten. 14 Temmuz 2017 Cuma. Piyasa Gündemi Günlük Bülten 14 Temmuz 2017 Cuma Piyasa Gündemi Gedik Forex Günlük Bülten Dün Günlük küresel piyasalarda Bülten sakin bir hava hakimdi. ABD borsaları son yıllardaki bulunduğu rekor seviyelerde tutunmaya

Detaylı

21 Aralık Aralık Bugün, Gözler ABD 3.Çeyrek Büyüme Verisinde Olacak

21 Aralık Aralık Bugün, Gözler ABD 3.Çeyrek Büyüme Verisinde Olacak 21 Aralık 2017 21 Aralık 2017 Bugün, Gözler ABD 3.Çeyrek Büyüme Verisinde Olacak Yurtdışı gelişmeleri incelediğimizde, ABD Senatosu nda yapılan oylamada, vergi reformu yasa tasarısını 48 e karşı 51 oy

Detaylı

GÜNLÜK FOREX BÜLTENİ - 08 Temmuz 2014

GÜNLÜK FOREX BÜLTENİ - 08 Temmuz 2014 GÜNLÜK FOREX BÜLTENİ - 08 Temmuz 2014 07.07.2014 Açılış Kapanış % EURUSD 1,35957 1,36043 0,06 ALTIN 1319,73 1319,60 0,01 USDTRY 2,13241 2,12844 0,18 EURTRY 2,89974 2,89612 0,12 USDJPY 102,062 101,856 0,20

Detaylı

Günlük Bülten. Gedik Forex Günlük Bülten. 13 Temmuz 2017 Perşembe. Piyasa Gündemi

Günlük Bülten. Gedik Forex Günlük Bülten. 13 Temmuz 2017 Perşembe. Piyasa Gündemi Günlük Bülten 13 Temmuz 2017 Perşembe Piyasa Gündemi Gedik Forex Günlük Bülten Geçtiğimiz Günlük günde küresel Bülten piyasalar, Fed Başkanı Yellen in açıklamaları ile yön buldu. Yellen in enflasyon hedefine

Detaylı

GÜNLÜK FOREX BÜLTENİ - 21 Nisan 2014

GÜNLÜK FOREX BÜLTENİ - 21 Nisan 2014 GÜNLÜK FOREX BÜLTENİ - 21 Nisan 2014 18.04.2014 Açılış Kapanış % EURUSD 1,38134 1,38132 0,00 ALTIN 1295,05 1295,05 0,00 USDTRY 2,12628 2,12837 0,10 EURTRY 2,93777 2,94027 0,09 USD 102,386 102,417 0,03

Detaylı

GÜNLÜK BÜLTEN. Ekonomik Gündem

GÜNLÜK BÜLTEN. Ekonomik Gündem Ekonomik Gündem S&P, Rusya nın kredi notunu Negatif izleme ile teyit etti. Fitch ise Rusya nın kredi notunu negatif görünüm ile teyit etti. Ayrıca Fitch Çek Cumhuriyeti, Norveç ve İsrail in kredi notlarını

Detaylı

GÜNE BAŞLARKEN 23 Ekim 2009

GÜNE BAŞLARKEN 23 Ekim 2009 GÜNE BAŞLARKEN 23 Ekim 2009...ekonomikarastirma@halkbank.com.tr... YURTİÇİ GELİŞMELER Yurtiçi Piyasalar-Döviz B ankalararası döviz piyasasında dolar kuru bugün açılışta, yurtdışında artan risk iştahı ile

Detaylı

Ekonomik Gündem. İmalat sanayi dışı endeks ise Haziran ayındaki seviyesi olan 53.7'den 53.9 seviyesine çıktı.

Ekonomik Gündem. İmalat sanayi dışı endeks ise Haziran ayındaki seviyesi olan 53.7'den 53.9 seviyesine çıktı. Ekonomik Gündem Asya hisse senetleri, Çin verisi öncesi, güçlü yene bağlı olarak Japonya hisse sentelerinin geri çekilmesi ve yatırımcıların dikkatlerini beklenenden daha düşük çıkan ABD ekonomik üretimine

Detaylı

Bugün, Yurtiçi Piyasalar Enflasyonla Topyekün Mücadele Programına Odaklandı

Bugün, Yurtiçi Piyasalar Enflasyonla Topyekün Mücadele Programına Odaklandı 09 Ekim 2018 Bugün, Yurtiçi Piyasalar Enflasyonla Topyekün Mücadele Programına Odaklandı 09 Ekim 2018 Almanya Federal İstatistik Ofisi'nin (Destatis) açıkladığı verilere göre, bu yılın Ağustos ayında Sanayi

Detaylı

GÜNLÜK FOREX BÜLTENİ - 12 Aralık 2014

GÜNLÜK FOREX BÜLTENİ - 12 Aralık 2014 GÜNLÜK FOREX BÜLTENİ - 12 Aralık 2014 11.12.2014 Açılış Kapanış % 1,24465 1,24102 0,29 ALTIN 1226,20 1226,90 0,05 TRY 2,26503 2,27668 0,51 TRY 2,82193 2,82746 0,19 JPY 117,812 118,641 0,70 GBP 1,57156

Detaylı

HAFTALIK BÜLTEN İnfo Yatırım A.Ş. Adres: Büyükdere Cad. No:156 Levent/İstanbul Tel: Faks: Web:

HAFTALIK BÜLTEN İnfo Yatırım A.Ş. Adres: Büyükdere Cad. No:156 Levent/İstanbul Tel: Faks: Web: BİST100 HAFTALIK Yeni Haftada Kur Riskine Dikkat Geçtiğimiz hafta BİST100 endeksi 81.894 ve 83.786 seviyeleri arasında işlem gördü ve 82.645 seviyesinden kapanış gerçekleştirdi. Bankacılık endeksi önderliğinde

Detaylı

Ekonomik Takvim

Ekonomik Takvim Ekonomik Gündem Yurtiçinde açıklanan 2.çeyrek işsizlik ortalaması %9,3 den %9,4 e yükseliş kaydederken, istihdam ve işgücüne katılma oranı artış gösterdi. Açıklanan verilerin yanı sıra, piyasada cuma günü

Detaylı

GÜNE BAŞLARKEN 30 Mart 2009

GÜNE BAŞLARKEN 30 Mart 2009 GÜNE BAŞLARKEN 30 Mart 2009...eekkoonnoommiikkaarraassttiirrmmaa@@hhaallkkbbaannkk..ccoomm..ttrr... YURTİÇİ GELİŞMELER Yurtiçi Piyasalar-Döviz Bankalararası döviz piyasasında dolar kuru bugün açılışta,

Detaylı

GÜNE BAŞLARKEN 12 Ekim 2009

GÜNE BAŞLARKEN 12 Ekim 2009 GÜNE BAŞLARKEN 12 Ekim 2009...ekonomikarastirma@halkbank.com.tr... YURTİÇİ GELİŞMELER Yurtiçi Piyasalar-Döviz B ankalararası döviz piyasasında dolar kuru bugün açılışta, Cuma günkü spot kapanışa göre kayda

Detaylı

Günlük Bülten. Günlük Bülten. Gedik Forex Günlük Bülten. 13 Şubat 2018 Salı. Piyasa Gündemi

Günlük Bülten. Günlük Bülten. Gedik Forex Günlük Bülten. 13 Şubat 2018 Salı. Piyasa Gündemi Günlük Bülten 13 Şubat 2018 Salı Piyasa Gündemi Gedik Forex Günlük Bülten Küresel piyasalarda dün endeksler değer kazanırken dolar gevşedi. Günlük Bülten ABD borsaları geçen haftadaki sert düşüşün ardından

Detaylı

Günlük Bülten. Günlük Bülten. Gedik Forex Günlük Bülten. Piyasa Gündemi. 19 Ocak 2017 Perşembe. Hazırlayan. Özhan MADENOĞLU

Günlük Bülten. Günlük Bülten. Gedik Forex Günlük Bülten. Piyasa Gündemi. 19 Ocak 2017 Perşembe. Hazırlayan. Özhan MADENOĞLU Günlük Bülten 19 Ocak 2017 Perşembe Piyasa Gündemi Günlük Bülten Uluslararası piyasalarda dün Avrupa ve ABD tarafından açıklanan makro ekonomik veriler ile FED Başkanı Jannet Yellen in konuşmaları takip

Detaylı

ABD Case Shiller ulusal konut fiyat endeksi Temmuz'da %4.7 yükseldi. GBPUSD 1.5130 1.5160 1.5190 1.5110 1.5210 1.5100 1.5235

ABD Case Shiller ulusal konut fiyat endeksi Temmuz'da %4.7 yükseldi. GBPUSD 1.5130 1.5160 1.5190 1.5110 1.5210 1.5100 1.5235 GÜNLÜK EKONOMİ TAKVİMİ SAAT ÜLKE VERİ ÖNEM BEKLENEN ÖNCEKİ 09:00 EUR Almanya Perakende Satışları (Yıllık) (Ağu) AZ 3,1% 3,3% 09:45 EUR Fransa Tüketici Giderleri (Aylık) (Tem) ORTA 0,1% 0,4% 09:45 EUR Fransa

Detaylı

GÜNE BAŞLARKEN 17 Ağustos 2009

GÜNE BAŞLARKEN 17 Ağustos 2009 GÜNE BŞLRKEN 17 ğustos 2009...ekonomikarastirma@halkbank.com.tr... YURTİÇİ GELİŞMELER Yurtiçi Piyasalar-Döviz B ankalararası döviz piyasasında dolar kuru bugün açılışta, euro dolar paritesinin aşağı yönlü

Detaylı

Günlük Bülten. Gedik Forex Günlük Bülten. 10 Ağustos 2017 Perşembe. Piyasa Gündemi. Dün küresel piyasalarda hisse senetleri değer

Günlük Bülten. Gedik Forex Günlük Bülten. 10 Ağustos 2017 Perşembe. Piyasa Gündemi. Dün küresel piyasalarda hisse senetleri değer Günlük Bülten 10 Ağustos 2017 Perşembe Piyasa Gündemi Gedik Forex Günlük Bülten Dün küresel piyasalarda hisse senetleri değer kaybetti, Günlük hazine tahvilleri Bülten yükselirken güvenli liman olarak

Detaylı

GÜNE BAŞLARKEN 1 Haziran 2009

GÜNE BAŞLARKEN 1 Haziran 2009 GÜNE BAŞLARKEN 1 Haziran 2009...ekonomikarastirma@halkbank.com.tr... YURTİÇİ GELİŞMELER Yurtiçi Piyasalar-Döviz Bankalararası döviz piyasasında dolar kuru bugün açılışta, küresel piyasalardaki olumlu havaya

Detaylı

Hafta içerisinde yaşanan bu gelişmeler neticesinde Borsa İstanbul da BİST 100 endeksi haftayı 80.397 puandan tamamladı.

Hafta içerisinde yaşanan bu gelişmeler neticesinde Borsa İstanbul da BİST 100 endeksi haftayı 80.397 puandan tamamladı. YURTİÇİ PİYASALARDAKİ GELİŞMELER 06.06.2014 Yurtiçi piyasalarda hafta içerisinde karışık bir görüntü vardı. Haftanın en önemli olayı Avrupa Merkez Bankası nın Perşembe günü açıkladığı faiz kararları olup

Detaylı

Günlük Bülten 17 Mart 2014

Günlük Bülten 17 Mart 2014 Bülten 7 Mart PİYASALAR Döviz Piyasası Kırım daki gerilim sebebiyle güne, seviyesinden başlayan USD/TL kuru, gelişmekte olan ülkelere yaşanan giriş ve paritedeki yükselişe paralel gün boyu aşağı bir seyir

Detaylı

GÜNLÜK FOREX BÜLTENİ - 10 Kasım 2014

GÜNLÜK FOREX BÜLTENİ - 10 Kasım 2014 GÜNLÜK FOREX BÜLTENİ - 10 Kasım 2014 07.11.2014 Açılış Kapanış % USD 1,23739 1,24545 0,65 ALTIN 1141,30 1176,54 3,08 USDTRY 2,26267 2,25703 0,25 TRY 2,80311 2,81181 0,31 USDJPY 115,203 114,619 0,50 GBPUSD

Detaylı

Günlük Bülten. Günlük Bülten. Gedik Forex Günlük Bülten. Piyasa Gündemi. 23 Ocak 2017 Pazartesi. Hazırlayan. Özhan MADENOĞLU

Günlük Bülten. Günlük Bülten. Gedik Forex Günlük Bülten. Piyasa Gündemi. 23 Ocak 2017 Pazartesi. Hazırlayan. Özhan MADENOĞLU Günlük Bülten Piyasa Gündemi Uluslararası piyasalarda geçtiğimiz hafta önemli makro ekonomik veriler, Avrupa ve ABD Merkez Bankası Başkanlarının konuşmaları yanı sıra ABD nin 45. Başkanı Donald Trump ın

Detaylı

Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı

Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı Ekonomik Gündem Haftanın ilk işlem gününde, yurtiçinde enflasyon rakamları, yurtdışında ise PMI rakamları takip edildi. Türkiye İstatistik Kurumu (TUİK) tarafından açıklanan enflasyon rakamları Eylül ayında

Detaylı

GÜNLÜK FOREX BÜLTENİ - 23 Aralık 2014

GÜNLÜK FOREX BÜLTENİ - 23 Aralık 2014 GÜNLÜK FOREX BÜLTENİ - 23 Aralık 2014 22.12.2014 Açılış Kapanış % EUR 1,22239 1,22287 0,04 ALTIN 1194,05 1176,59 1,46 TRY 2,30950 2,31385 0,18 EURTRY 2,81272 2,83050 0,63 JPY 119,530 120,048 0,43 GBP 1,56271

Detaylı

Günlük Bülten. Günlük Bülten. Gedik Forex Günlük Bülten. Piyasa Gündemi. 16 Ocak 2017 Pazartesi. Hazırlayan. Özhan MADENOĞLU

Günlük Bülten. Günlük Bülten. Gedik Forex Günlük Bülten. Piyasa Gündemi. 16 Ocak 2017 Pazartesi. Hazırlayan. Özhan MADENOĞLU Günlük Bülten 16 Ocak 2017 Pazartesi Piyasa Gündemi Gedik Forex Günlük Bülten Uluslararası piyasalar geçtiğimiz hafta önemli makro ekonomik verilerin açıklandığı hareketli bir haftayı geride bırakırken

Detaylı

FOMC Toplantısı Öncesi Zayıf Dolar Dikkat Çekiyor

FOMC Toplantısı Öncesi Zayıf Dolar Dikkat Çekiyor 14 Haziran 2017 14 Haziran 2017 FOMC Toplantısı Öncesi Zayıf Dolar Dikkat Çekiyor Dün piyasalara baktığımızda öncelikli olarak İngiltere enflasyon verisinin beklentilerin üzerinde artış kaydettiğini gördük.

Detaylı

GÜNLÜK FOREX BÜLTENİ - 2 Ocak 2015

GÜNLÜK FOREX BÜLTENİ - 2 Ocak 2015 GÜNLÜK FOREX BÜLTENİ - 2 Ocak 2015 31.12.2014 Açılış Kapanış % EUR 1,21574 1,21032 0,44 ALTIN 1199,97 1187,95 1,00 TRY 2,32706 2,33598 0,38 EURTRY 2,81080 2,82963 0,67 JPY 119,465 119,791 0,27 1,55613

Detaylı

GÜNE BAŞLARKEN 29 Mayıs 2009

GÜNE BAŞLARKEN 29 Mayıs 2009 GÜNE BAŞLARKEN 29 Mayıs 2009...ekonomikarastirma@halkbank.com.tr... YURTİÇİ GELİŞMELER Yurtiçi Piyasalar-Döviz Bankalararası döviz piyasasında dolar kuru bugün açılışta, doların euro karşısında değer kaybetmesine

Detaylı

Günlük Forex Bülteni. Piyasa Gündemi G E D İ K Y A T I R I M K A L D I R A Ç L I İ Ş L E M L E R. 27 Mart 2015 Cuma

Günlük Forex Bülteni. Piyasa Gündemi G E D İ K Y A T I R I M K A L D I R A Ç L I İ Ş L E M L E R. 27 Mart 2015 Cuma G E D İ K Y A T I R I M K A L D I R A Ç L I İ Ş L E M L E R İçindekiler i Piyasa Gündemi Euro Dolar Teknik Analiz Dolar Yen Teknik Analiz Piyasa Gündemi Pound Dolar Teknik Analiz Haftanın son işlem gününde

Detaylı

Ekonomik Takvim

Ekonomik Takvim Ekonomik Gündem Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) nın enflasyon raporu ve başkan Murat Çetinkaya nın açıklamaları kurda hareketliliğin artmasına neden oldu. Çetinkaya nın açıklamasında sadeleştirme

Detaylı

Bayram Öncesi Piyasalarda Sakin Seyir Korunuyor

Bayram Öncesi Piyasalarda Sakin Seyir Korunuyor 26-30 Haziran 2017 Bayram Öncesi Piyasalarda Sakin Seyir Korunuyor Hafta genelinde FOMC üyelerinden gelen açıklamaları takip ettik. Üyelerin geneli ABD piyasalarında dair güven arttırıcı nitelikte konuşma

Detaylı

Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı

Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı Ekonomik Gündem FED dünkü toplantıda beklenildiği gibi faizleri sabit tuttu.ancak toplanıtdan öne çıkan başlıkları şöyle sıralayabiliriz. Faiz artırımları için sinyaller güçleniyor Daha fazla veri için

Detaylı

Piyasalar için Kritik Gün. 08 Haziran 2017

Piyasalar için Kritik Gün. 08 Haziran 2017 08 Haziran 2017 08 Haziran 2017 Piyasalar için Kritik Gün Dün Dolar varlıklarında meydana gelen değer kazanımı piyasalarda sert fiyatlamalara neden oldu. EURUSD paritesi 1,1200 seviyesine dek geri çekilse

Detaylı

10 Temmuz Yoğun Veri Akışının Olduğu Bir Haftayı Geride Bırakıyoruz. Haftalık Ekonomik Takvim

10 Temmuz Yoğun Veri Akışının Olduğu Bir Haftayı Geride Bırakıyoruz. Haftalık Ekonomik Takvim 10-14 Temmuz 2017 Yoğun Veri Akışının Olduğu Bir Haftayı Geride Bırakıyoruz Yurtdışı gelişmeleri incelediğimizde, Hafta içerisinde, FED ve ECB para politikası toplantı tutanakları yakından takip edildi.

Detaylı

GÜNLÜK FOREX BÜLTENİ - 19 Eylül 2014

GÜNLÜK FOREX BÜLTENİ - 19 Eylül 2014 GÜNLÜK FOREX BÜLTENİ - 19 Eylül 2014 18.09.2014 Açılış Kapanış % EURUSD 1,28645 1,29219 0,44 ALTIN 1223,23 1224,81 0,12 USDTRY 2,22348 2,22433 0,03 EURTRY 2,86274 2,87717 0,50 USDJPY 108,364 108,681 0,29

Detaylı

GÜNLÜK FOREX BÜLTENİ - 26 Mayıs 2014

GÜNLÜK FOREX BÜLTENİ - 26 Mayıs 2014 GÜNLÜK FOREX BÜLTENİ - 26 Mayıs 2014 23.05.2014 Açılış Kapanış % EURUSD 1,36555 1,36317 0,17 ALTIN 1293,85 1292,20 0,12 USDTRY 2,08079 2,08021 0,02 EURTRY 2,84136 2,83557 0,20 USDJPY 101,729 101,957 0,22

Detaylı

Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar

Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar Ekonomik Gündem TCMB tarafından gerçekleşen Para Politikası Kurulu Toplantısın da piyasanın beklentileri doğrultusunda marjinal fonlama oranı yüzde 9 dan 8,75 e indirildi. Faiz indirimi kararından hemen

Detaylı

FOMC TOPLANTI TUTANAKLARI SONRASINDA GÖZLER ECB TOPLANTI TUTANAKLARINDA

FOMC TOPLANTI TUTANAKLARI SONRASINDA GÖZLER ECB TOPLANTI TUTANAKLARINDA 17 Ağustos 2017 FOMC TOPLANTI TUTANAKLARI SONRASINDA GÖZLER ECB TOPLANTI TUTANAKLARINDA Yurtdışı gelişmeleri incelediğimizde, İngiltere de açıklanan Haziran ayı İşsizlik oranı yüzde 4,4 e gerilerken ikramiye

Detaylı

GÜNLÜK FOREX BÜLTENİ - 21 Mart 2014

GÜNLÜK FOREX BÜLTENİ - 21 Mart 2014 GÜNLÜK FOREX BÜLTENİ - 21 Mart 2014 20.03.2014 Açılış Kapanış % EURUSD 1,38160 1,37800 0,26 ALTIN 1330,75 1327,30 0,25 USDTRY 2,24189 2,22641 0,69 EURTRY 3,09726 3,06804 0,94 USDJPY 102,394 102,397 0,01

Detaylı

24 Temmuz Haftaya Piyasalar Merkez Bankaları Toplantılarına Odaklanacak. Haftalık Ekonomik Takvim

24 Temmuz Haftaya Piyasalar Merkez Bankaları Toplantılarına Odaklanacak. Haftalık Ekonomik Takvim 24-28 Temmuz 2017 Haftaya Piyasalar Merkez Bankaları Toplantılarına Odaklanacak Yurtdışı gelişmeleri incelediğimizde, hafta içerisinde BoJ ve ECB nin Temmuz ayı toplantıları yakından takip edildi. BOJ

Detaylı