Vezin Sirküler

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "Vezin Sirküler"

Transkript

1 Vezin Sirküler Sirkülerimizin konusunu Yargı Kararı Işığında Konutlarda uygulanacak KDV oranı ve KDV İadesi Sürecinde 150 m2 lik Net Alan Tespitinde Son Durum oluşturmaktadır. KAPSAM : Danıştay Vergi Dava Daireleri Kurulu nun Maliye Bakanlığı nın yürütmeyi durdurma kararına ilişkin itirazını red kararı ışığında; konutlarda 150 m2 lik net alan tespitinde KDV Genel Uygulama Tebliği ve Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Planlı Alanlar Tip İmar Yönetmeliği hükümleri çerçevesinde gelinen son durum hakkında değerlendirme yapılmaktadır. ÖZET : Maliye Bakanlığı, konutlarda 150 m2 lik net kullanım alanının hesabında süregelen tartışmayı Yüksek Yargı Organının Kararına uyma yönünde açıklamada bulunarak sonlandırdı. Danıştay Dördüncü Dairesinin 10/12/2014 tarih ve Esas No:2014/4835 sayılı kararı ile Maliye Bakanlığınca konutlarda net alanın hesabını ve uygulamasını belirleyen KDV Genel Uygulama Tebliği nin ilgili bölümünün (III/B Net Alan) düzenlemesine ilişkin yürütmeyi durdurma kararı vermiş ve Maliye Bakanlığınca karara itraz edilmişti. Bakanlıkça yapılan itiraz ise Danıştay Vergi Dava Daireleri Kurulunca reddedilmiştir. Mevcut hukuki durumda; konutlarda 150 m2 lik net alan tespitinde KDV Uygulama Tebliğinin ilgili bölümünün uygulama imkanı kalmadığından Maliye Bakanlığı, yaptığı açıklama ile tarihinden sonraki teslimlerde Tebliğin ilgili bölümünün uygulanmasının mümkün olmadığını belirtmesine karşın Vergi Dava Daireleri Genel Kurulu nun esastan vereceği kararı beklemektedir. Konutun net alanı neye göre tespit edilecek, net alan tespitinde neler dikkate alınmayacak, uygulanacak KDV oranı ve iade sürecinde neler yaşanacak! Konuya ilişkin açıklamalara sirkülerimizde yer verilmektedir.

2 Maliye Bakanlığı; konutlarda uygulanacak KDV oranının ve iadeyi belirleyen 150 m2 lik net kullanım alanı nın hesabında yaşanan tartışmaları, Danıştay Vergi Dava Daireleri Kurulunun esastan vereceği kararı beklemek üzere, KDV Uygulama Genel Tebliğinin III/B bölümü uygulamasında Planlı Alanlar Tip İmar Yönetmeliğinin uygulanacağı açıklamasıyla geçici olarak sonlandırdı. Katma Değer Vergisi Kanununa göre, uygulanan genel oranı %18 dir. 2007/13033 sayılı Bakanlar Kurulu Kararı ile ; Net alanı 150 m2 ye kadar konut teslimleri, Kanunla kurulmuş sosyal güvenlik kuruluşları ve belediyelere yapılan sadece 150 m2 ye kadar konutlara ilişkin inşaat taahhüt işleri için KDV oranı % 1 olarak tespit edilmiştir. İnşaat sektöründe konut inşaası gerçekleştiren şirketler tarafından; konut imal ve inşaasında kullanılan malzemelerin birçoğunun KDV oranının %18 olduğu hususu dikkate alındığında yüklenilip de indirim yoluyla giderilemeyen KDV oluşmaktadır. Yüklenildiği halde indirim yoluyla giderilemeyen KDV nin iadesinin talep edilmesi, KDV Kanunun 29/2 nci maddesi hükmü çerçevesinde imkan dahilindedir. İnşaa edilen konutların net kullanım alanının 150 m2 lik altında olup olmadığı hususu, uygulanacak KDV oranı ve KDV iadesi yönlerinden önem arz etmektedir. NET ALAN VE FAYDALI ALAN KAVRAMLARI Maliye Bakanlığı, konutlarda 150 m2 lik alanın tespitinin uygulamasında KDV Uygulama Genel Tebliğinde yer alan açıklamalar çerçevesinde hareket etmektedir. KDV Genel Uygulama Tebliği nin III/B Net Alan başlıklı bölümünde ; Net alan deyimi "konut içerisinde duvarlar arasında kalan temiz alan" olarak tanımlanan faydalı alanı ifade etmekte olup, plan ve proje gereği konut dışında bir amaçla kullanılacak bölümleri de ihtiva eden inşaatlarda indirimli oran sadece konut olarak kullanılacak bölümlere uygulanır. Net alanın hesaplanması konusunda aşağıdaki şekilde hareket edilir: a) Balkon, kömürlük, garaj, asansör boşluğu ve benzeri yerler, konutlardan ayrı olarak kullanılmaları mümkün olmadığından prensip olarak net alan hesabına dahildir. b) Faydalı alan genel olarak duvar yüzlerinde 2,5 cm sıva bulunduğu kabul edilerek, proje üzerinde gösterilmiş bulunan kaba yapı boyutlarının her birinden 5'er cm. düşülmek suretiyle hesaplanır. Ancak;

3 Konutlarda kapı ve pencere şeritleri, duman ve çöp bacası çıkıntıları, ışıklıklar ve hava bacaları, Karkas binalardaki kolonların duvarlardan taşan dişleri, Bir konuttaki balkonların veya arsa zemininden 0,75 m.den yüksek terasların toplamının 2 m 2 'si çok katlı binalarda yapılan çekme katların etrafında kalan ve ticaret bölgelerinde zemin katların komşu hududuna kadar uzaması ile meydana gelen teraslar, Çok katlı binalarda genel giriş, merdiven, sahanlıklar ve asansörler, İki katlı tek ev olarak yapılan konutlarda iç merdivenlerin altında 1,75 m. yüksekliğinden az olan yerler, Bodrumlarda konut başına bir adet, konutun bulunduğu bina dışında konut başına 4 m 2 'den büyük olmamak üzere yapılan kömürlük veya depo, Kalorifer dairesi, yakıt deposu, sığınak, kapıcı dairesi, müşterek hizmete ayrılan depo, çamaşırlık, Bina içindeki garajlar ile bina dışında konut başına 18 m 2 'den büyük olmamak üzere yapılan garajlar, faydalı alan dışındadır. Bina dışındaki kömürlük ve depoların 4 m 2 'yi, garajların 18 m 2 'yi aşan kısmı, ait oldukları konutun faydalı alanına dahil edilirler. Hükmü yer almaktadır. Maliye Bakanlığı, KDV Uygulama Genel Tebliği nde açıklık bulunmayan durumlarda ise Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ndan görüş alarak, bu görüş doğrultusunda işlem yapılmaktadır. Bu şekilde verilen bazı özelgelerin özetleri aşağıdadır: Bloklar arası mesafeler içindeki sosyal alanlar altında kalan otoparkların bina içerisinde yapılan garaj olarak değerlendirilmesi ve faydalı alana dahil edilmemesi gerekir. Akıllı bina projelerinde dairelere paylaştırılarak her kata yapılacak elektrik ve tesisat odaları, faydalı alan dışında değerlendirilecek olup konutlara ilişkin faydalı alanın tespitinde dikkate alınmasına gerek bulunmamaktadır. Çok katlı binalarda yapılan son katlardaki dubleks daire olarak tabir edilen konutların faydalı alanının hesaplanmasında, bu konutların tamamen açık alan niteliğinde olan teras kısmının hesaplamaya dahil edilmemesi gerekir. Bir konuttaki balkonların 2 m 2 si faydalı alan dışında olduğundan, projede yer alan çatı teraslarının (çok katlı binalarda yapılan çekme katların etrafında kalan ve tavanı olmayan gökyüzüne açık olan terasların) bir konuta ait olması halinde 2 m 2 si, herhangi bir konuta ait olmaması halinde ise tamamı faydalı alan dışında değerlendirilecektir.

4 İnşa edilecek konutlarda yer alacak olan fransız balkonun istisna olan (2 m 2 ) si düşüldükten sonra kalan kısmı faydalı alan kapsamında meskenin net kullanım alanına dahil edilecektir. Ancak, çok katlı mesken inşaatında imar yasası gereğince bulunması zorunlu olan yangın merdiveni ve bu merdivene meskenlerden ulaşılmayı sağlayan yangın kaçış koridoru ise faydalı alan dışında olduğundan, net kullanım alanına dahil edilmeyecektir. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ise konutlarda 150 m2 lik net alan hesabında; Planlı Alanlar Tip İmar Yönetmeliği nin 16. maddesine tarihinden itibaren yürürlüğe girmek üzere eklenen 41 numaralı bent hükmü çerçevesinde değerlendirmektedir. Anılan Yönetmeliğin söz konusu bent hükmü ise aşağıdadır: 41. (Ek:RG ) Bağımsız Bölüm Net Alanı: Bağımsız bölüm içerisindeki kapalı olup duvarlar arasında kalan net alandır. Bu alana; kapı ve pencere eşikleri, 2.5 cm i geçmemek koşuluyla sıva payları, kolonlar, duman, çöp, atık, tesisat ve hava bacaları ile ışıklıklar, bağımsız bölüm içindeki asansör ve galeri boşlukları, tesisat odası, merdivenlerin altlarında 1.80 m. yüksekliğinden az olan yerler, tek bağımsız bölümlü müstakil binalarda bağımsız bölüm içindeki otopark, sığınak, odunluk, kömürlük, hidrofor ve arıtma tesisi alanı, su ve yakıt deposu ve kazan dairesi dahil edilmez. Açık çıkmalar, balkonlar, zemin, çatı ve kat terasları, kat ve çatı bahçeleri gibi en az bir cephesi açık olan mekanlar ile aynı katta veya farklı katta olup bağımsız bölümün eklentisi olan mekanlar ile ortak alanlar bağımsız bölüm net alanı içinde değerlendirilmez. Bağımsız bölümün içten bağlantılı olarak çatı araları dahil birden fazla katta yer alan mekanlardan oluşması halinde bu katlardaki bağımsız bölüme ait alanlar birlikte değerlendirilerek bağımsız bölüm net alanı bulunur. Danıştay Dördüncü Dairesinin 10/12/2014 tarih ve Esas No:2014/4835 sayılı kararı ile Maliye Bakanlığınca konutlarda net alanın hesabını ve uygulamasını belirleyen KDV Genel Uygulama Tebliği nin ilgili bölümünün (III/B Net Alan) düzenlemesine ilişkin yürütmeyi durdurma kararı vermiş, Maliye Bakanlığınca karara yapılan itiraz ise Danıştay Vergi Dava Daireleri Kurulunca reddedilmiştir. Anılan yürütmeyi durdurma kararının gerekçesi; Maliye Bakanlığı na KDV oranlarının belirlendiği Kararnameyle her ne kadar tanımlama yetkisi verilmişse de, bu yetki sınırsız olmayıp uzman kuruluşlardan görüş alınması veya bu konuda teknik düzeyde düzenleme ve tanımlama yetkisi bulunan kurumların düzenlemelerinden yararlanılması İdarelerin takdir yetkilerine giren işlemleri tesis ederken mutlak ve sınırsız hareket edemeyeceklerine ilişkin idare hukuku ilkesinin bir gereği olup, bu ilkeye aykırı düşen dava konusu düzenlemede hukuki uyarlık görülmemiştir. şeklindedir. Maliye Bakanlığının mahkeme kararını dikkate alarak Danıştay Vergi Dava Daireleri Kurulunun esastan vereceği kararı beklemek üzere, uygulamadaki tartışmaları geçici olarak yayımladığı Dağıtım Yazısı ile sonlandırdı.

5 KONUTLARDA 150 M2 LİK ALANIN TESPİTİNDE TARİHİNDEN SONRAKİ TESLİMLERDE; TEBLİĞİN İLGİLİ BÖLÜMÜNDEKİ DÜZENLEMELERİN DİKKATE ALINMAYACAĞI, PLANLI ALANLAR TİP İMAR YÖNETMELİĞİNDE YER ALAN HÜKMÜN DİKKATE ALINACAĞI DİKKATE ALINDIĞINDA, AŞAĞIDAKİ SONUÇLAR ORTAYA ÇIKMAKTADIR. Bağımsız bölümün net alanı; bağımsız bölüm içerisindeki kapalı olup duvarlar arasında kalan net alandır. Bu alana; kapı ve pencere eşikleri, 2.5 cm yi geçmemek koşuluyla sıva payları, kolonlar, duman, çöp, atık, tesisat ve hava bacaları ile ışıklıklar, bağımsız bölüm içindeki asansör ve galeri boşlukları, tesisat odası, merdivenlerin altlarında 1.80 m. yüksekliğinden az olan yerler, tek bağımsız bölümlü müstakil binalarda bağımsız bölüm içindeki otopark, sığınak, odunluk, kömürlük, hidrofor ve arıtma tesisi alanı, su ve yakıt deposu ve kazan dairesi, DÂHİL EDİLMEYECEKTİR. Açık çıkmalar, balkonlar, zemin, çatı ve kat terasları, kat ve çatı bahçeleri gibi en az bir cephesi açık olan mekânlar ile aynı katta veya farklı katta olup bağımsız bölümün eklentisi olan mekânlar (depo ve kömürlük gibi), otoparklar ile ortak alanlar bağımsız bölüm net alanı içinde DEĞERLENDİRİLMEYECEKTİR. Genel giriş, merdiven, sahanlıklar ve asansör boşlukları net alan hesabına DAHİL EDİLMEYECEKTİR. Fransız balkonlar ve teraslar konut net alanının hesabında DİKKATE ALINMAYACAKTIR. Bu çerçeve 150 m2 lik net alan tespitindeki düzenlemeler nedeniyle daha evvel KDV oranı % 18 uygulanan konutların teslimi %1 oranına tabi olacak ve KDV Kanununun 29/2 nci maddesi uyarınca iadeye konu olabilecek. SONUÇ: Mevcut hukuki durum değerlendirildiğinde; Maliye Bakanlığı, tarihinden sonraki teslimlerde Tebliğin ilgili bölümünün uygulanmasının mümkün olmadığını belirtmesine karşın Vergi Dava Daireleri Genel Kurulu nun esastan vereceği kararı beklemektedir. Görüşümüz esas hakkında da karardaki görüşün muhafaza edileceği yönünde olmakla birlikte iade sürecinde yeni durum dikkate alınarak gerçekleştirilen iade tutarlarının idare lehine bir karar çıkması halinde geri talep edileceği hususunun da değerlendirmeler de dikkate alınması gerekmektedir tarihinden bugüne gerçekleşen teslimlerde durum nedir? Teslime konu edilenlerin İade süreci tamamlanmışsa neler yapılabilir? Bundan sonraki süreci nasıl yönetmeliyiz?... Sorularının cevabını yüz yüze çözüm anlayışımızla birlikte vermek en doğrusu

KONUTLARDA NET FAYDALI ALAN HESABI VE KDV ORANLARI

KONUTLARDA NET FAYDALI ALAN HESABI VE KDV ORANLARI Tarih: 15.10.2015 Sayı : 2015/194 KONUTLARDA NET FAYDALI ALAN HESABI VE KDV ORANLARI 3065 sayılı KDV kanunun 28. maddesi 6322 Sayılı Kanun un 22. maddesiyle kısmen değiştirilmiştir. Bu değişiklikle Bakanlar

Detaylı

KONU: KATMA DEĞER VERGİSİNDE İNDİRİMLİ ORANA TABİ İŞLEMLERDE, KONUTLARA İLİŞKİN NET ALAN VE ORTAK ALAN HESABINDA SON DURUM

KONU: KATMA DEĞER VERGİSİNDE İNDİRİMLİ ORANA TABİ İŞLEMLERDE, KONUTLARA İLİŞKİN NET ALAN VE ORTAK ALAN HESABINDA SON DURUM VERGİ SİRKÜLERİ KONU: KATMA DEĞER VERGİSİNDE İNDİRİMLİ ORANA TABİ İŞLEMLERDE, KONUTLARA İLİŞKİN NET ALAN VE ORTAK ALAN HESABINDA SON DURUM SAYI: 2017/3 Danıştay 4. Dairesi 02.03.2017 Tarih 2014/4835 Esas

Detaylı

İNDİRİMLİ ORANA TABİ KONUT SATIŞLARINDAN KAYNAKLANAN KDV İADESİNİN DANIŞTAY IN İPTAL KARARI IŞIĞINDA DEĞERLENDİRİLMESİ

İNDİRİMLİ ORANA TABİ KONUT SATIŞLARINDAN KAYNAKLANAN KDV İADESİNİN DANIŞTAY IN İPTAL KARARI IŞIĞINDA DEĞERLENDİRİLMESİ İNDİRİMLİ ORANA TABİ KONUT SATIŞLARINDAN KAYNAKLANAN KDV İADESİNİN DANIŞTAY IN İPTAL KARARI IŞIĞINDA DEĞERLENDİRİLMESİ 1) KONU Bilindiği gibi gerçek veya tüzel kişilerin kâr elde etmek amacıyla kendilerine

Detaylı

T.C. DANIŞTAY DÖRDÜNCÜ DAİRE. Davacı: Konut Geliştiricileri ve Yatırımcıları Derneği

T.C. DANIŞTAY DÖRDÜNCÜ DAİRE. Davacı: Konut Geliştiricileri ve Yatırımcıları Derneği Esas No: 2014/ 4835 T.C. DANIŞTAY DÖRDÜNCÜ DAİRE Karar No: 2017/ 2170 Davacı: Konut Geliştiricileri ve Yatırımcıları Derneği Davalı : Maliye Bakanlığı Vekili: Av... İstemin Özeti : 26.04.2014 tarih ve

Detaylı

Gayrimenkul Yazıları Celal Erdoğdu. Birisi Söyleyebilir Mi! Bu Ev Gerçekten Kaç Metrekare?

Gayrimenkul Yazıları Celal Erdoğdu. Birisi Söyleyebilir Mi! Bu Ev Gerçekten Kaç Metrekare? Gayrimenkul Yazıları Celal Erdoğdu Birisi Söyleyebilir Mi! Bu Ev Gerçekten Kaç Metrekare? 2 Birisi Söyleyebilir Mi! Bu Ev Gerçekten Kaç Metrekare? Celal Erdoğdu celal.erdogdu@igd.com.tr 08/08/2018 Standart

Detaylı

BEYAZ EŞYALI, KLİMALI, JAKUZİLİ KONUT SATIŞLARININ KATMA DEĞER VERGİSİ KARŞISINDAKİ DURUMU

BEYAZ EŞYALI, KLİMALI, JAKUZİLİ KONUT SATIŞLARININ KATMA DEĞER VERGİSİ KARŞISINDAKİ DURUMU BEYAZ EŞYALI, KLİMALI, JAKUZİLİ KONUT SATIŞLARININ KATMA DEĞER VERGİSİ KARŞISINDAKİ DURUMU I- G İ R İ Ş : Günümüzde işletmeler iktisadi faaliyetlerini genişletme, emsal işletmelerle rekabet edebilme, üretim

Detaylı

KONUT TESLİMLERİNE UYGULANACAK KDV ORANLARI İLE BUNLARIN NET ALANLARININ HESABINDA DİKKATE ALINMASI GEREKEN UNSURLAR

KONUT TESLİMLERİNE UYGULANACAK KDV ORANLARI İLE BUNLARIN NET ALANLARININ HESABINDA DİKKATE ALINMASI GEREKEN UNSURLAR KONUT TESLİMLERİNE UYGULANACAK KDV ORANLARI İLE BUNLARIN NET ALANLARININ HESABINDA DİKKATE ALINMASI GEREKEN UNSURLAR Bülent SEZGİN* 1-GİRİŞ Katma Değer Vergisi Kanunu nun 1 inci maddesine göre Türkiye

Detaylı

Sirküler Tarihi : Sirküler No : : Konutlarla İlgili KDV İade Hesabına, Ortak Alanlarla İlgili Yüklenimlerin Dahil Edilmesi Hak.

Sirküler Tarihi : Sirküler No : : Konutlarla İlgili KDV İade Hesabına, Ortak Alanlarla İlgili Yüklenimlerin Dahil Edilmesi Hak. Sirküler Tarihi : 27.07.2017 Sirküler No : 2017-28 Konu : Konutlarla İlgili KDV İade Hesabına, Ortak Alanlarla İlgili Yüklenimlerin Dahil Edilmesi Hak. KDV Genel Uygulama Tebliğinin III-B-3.1.3.1 bölümünde;..

Detaylı

VERGİ SİRKÜLERİ NO: 2010/33 TARİH:

VERGİ SİRKÜLERİ NO: 2010/33 TARİH: VERGİ SİRKÜLERİ NO: 2010/33 TARİH: 25.06.2010 KONU KDV / 58 Nolu Sirküler; Taşınmaz ve taşınmaz niteliği taşıyan mal ve hakların satışında katma değer vergisi uygulaması. Gelir İdaresi Başkanlığı nca 23.06.2010

Detaylı

T.C. MALİYE BAKANLIĞI Gelir İdaresi Başkanlığı Katma Değer Vergisi Sirküleri/58

T.C. MALİYE BAKANLIĞI Gelir İdaresi Başkanlığı Katma Değer Vergisi Sirküleri/58 Sayı: YMM.03.2010-49 Konu: Katma Değer Vergisi Sirküleri/58 Taşınmaz ve Taşınmaz Niteliği Taşıyan Mal ve Hakların Satışında Katma Değer Vergisi Uygulaması Hakkında İZMİR. 30.6.2010 Muhasebe Müdürlüğüne,

Detaylı

- (p) bendinde, Hazinece yapılan taşınmaz teslimi ve kiralamaları, irtifak hakkı tesisi, kullanma izni ve ön izin verilmesi işlemleri,

- (p) bendinde, Hazinece yapılan taşınmaz teslimi ve kiralamaları, irtifak hakkı tesisi, kullanma izni ve ön izin verilmesi işlemleri, Tarih 08/08/2011 Sayı KDVK-60/2011-1 Kapsam T.C. MALĠYE BAKANLIĞI Gelir Ġdaresi Başkanlığı KATMA DEĞER VERGĠSĠ SĠRKÜLERĠ/60 Konusu : Tarihi : 8/8/2011 Sayısı : KDVK-60/2011-1.. 8.2. Taşınmaz Teslimlerinde

Detaylı

Levent Cad. Tekirler Sok. No:4 1. LEVENT/İSTANBUL Tel:0 212 281 29 29 Fax: 0 212 280 01 80

Levent Cad. Tekirler Sok. No:4 1. LEVENT/İSTANBUL Tel:0 212 281 29 29 Fax: 0 212 280 01 80 SİRKÜLER NO: POZ-2010 / 48 İST, 28.06.2010 ÖZET: Taşınmaz (gayrimenkul) satışında KDV uygulaması hakkında açıklamalar yapıldı. TAŞINMAZ (GAYRİMENKUL) SATIŞLARINDA KDV UYGULAMASI HAKKINDA AÇIKLAMALAR YAPILDI

Detaylı

KONU: İNŞAAT FAALİYETLERİNE İLİŞKİN KATMA DEĞER VERGİSİ MEVZUATINDA YAPILAN SON DÜZENLEMELER

KONU: İNŞAAT FAALİYETLERİNE İLİŞKİN KATMA DEĞER VERGİSİ MEVZUATINDA YAPILAN SON DÜZENLEMELER VERGİ SİRKÜLERİ KONU: İNŞAAT FAALİYETLERİNE İLİŞKİN KATMA DEĞER VERGİSİ MEVZUATINDA YAPILAN SON DÜZENLEMELER SAYI: 2017/2 İnşaat faaliyetlerine yönelik olarak 2016 yılının ikinci yarısından bugüne kadar

Detaylı

SĐRKÜLER Đstanbul, Sayı: 2010/82 Ref: 4/82

SĐRKÜLER Đstanbul, Sayı: 2010/82 Ref: 4/82 SĐRKÜLER Đstanbul, 29.06.2010 Sayı: 2010/82 Ref: 4/82 Konu: TAŞINMAZ VE TAŞINMAZ NĐTELĐĞĐ TAŞIYAN MAL VE HAKLARIN SATIŞINDA KATMA DEĞER VERGĐSĐ UYGULAMASI HAKKINDA KDV SĐRKÜLERĐ YAYINLANMIŞTIR 23.06.2010

Detaylı

KAT KARŞILIĞI İNŞAAT İŞLERİ VE İNDİRİMLİ ORANA TABİ TESLİMLERDE K.D.V. İADESİ

KAT KARŞILIĞI İNŞAAT İŞLERİ VE İNDİRİMLİ ORANA TABİ TESLİMLERDE K.D.V. İADESİ KAT KARŞILIĞI İNŞAAT İŞLERİ VE İNDİRİMLİ ORANA TABİ TESLİMLERDE K.D.V. İADESİ 1-K.D.V. KANUNUNDA YER ALAN DÜZENLEME: 3065 sayılı K.D.V. Kanununun 1/1.maddesine göre, Türkiye de ticari, sınai, zirai faaliyet

Detaylı

SİRKÜLER KONUTLARDA NET ALAN HESABINDA PLANLI ALANLAR TİP İMAR YÖNETMELİĞİNİN UYGULANMASI HAKKINDA. Tarih: Sayı:2017/16

SİRKÜLER KONUTLARDA NET ALAN HESABINDA PLANLI ALANLAR TİP İMAR YÖNETMELİĞİNİN UYGULANMASI HAKKINDA. Tarih: Sayı:2017/16 SİRKÜLER Sayı:2017/16 Tarih:01.02.2017 KONUTLARDA NET ALAN HESABINDA PLANLI ALANLAR TİP İMAR YÖNETMELİĞİNİN UYGULANMASI HAKKINDA Realite Yeminli Mali Müşavirlik A.Ş. 2000 Evler Mah. 76078 Sk. Fonte İşmerkezi

Detaylı

MALİ MEVZUAT SİRKÜLERİ NO : 2010 / 39

MALİ MEVZUAT SİRKÜLERİ NO : 2010 / 39 İstanbul, 28 Haziran 2010 MALİ MEVZUAT SİRKÜLERİ NO : 2010 / 39 KONU : Taşınmaz ve Taşınmaz Niteliği Taşıyan Mal ve Hakların Satışında KDV Uygulamasına İlişkin 58 Sayılı KDV Sirküleri Hk. Maliye Bakanlığı

Detaylı

Konu: Planlı Alanlar Tip İmar Yönetmeliği nin uygulamaları hakkında.

Konu: Planlı Alanlar Tip İmar Yönetmeliği nin uygulamaları hakkında. Tarih : 16.04.2014 Sayı : 04-14-390 T.C. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Mesleki Hizmetler Genel Müdürlüğü ne ANKARA Konu: Planlı Alanlar Tip İmar Yönetmeliği nin uygulamaları hakkında. Bakanlığınız tarafından

Detaylı

MALİ MEVZUAT SİRKÜLERİ NO: 2017 / 28

MALİ MEVZUAT SİRKÜLERİ NO: 2017 / 28 İstanbul, 3 Şubat 2017 MALİ MEVZUAT SİRKÜLERİ NO: 2017 / 28 KONU : İndirimli Orana Tabi İşlemlerde Yıl İçinde Mahsuben İade Edilemeyen KDV nın, Yıl İçinde Nakden İade Edilmesine İlişkin BKK ve KDV Genel

Detaylı

Kat Karşılığı İnşaat İşlerinde Belge ve Kayıt Düzeni

Kat Karşılığı İnşaat İşlerinde Belge ve Kayıt Düzeni Kat Karşılığı İnşaat İşlerinde Belge ve Kayıt Düzeni Nihat Kara, Deloitte Vergi Denetçisi Özet Son yıllarda ekonomide lokomotif rol üstlenen inşaat sektöründe birçok farklı türde yapım modeli vardır. Bunlardan

Detaylı

SİRKÜLER. Tarih: Sayı:2017/20 KATMA DEĞER VERGİSİ GENEL UYGULAMA TEBLİĞİNDE DEĞİŞİKLİK YAPAN 10 SERİ NOLU KDV TEBLİĞİ HAKKINDA

SİRKÜLER. Tarih: Sayı:2017/20 KATMA DEĞER VERGİSİ GENEL UYGULAMA TEBLİĞİNDE DEĞİŞİKLİK YAPAN 10 SERİ NOLU KDV TEBLİĞİ HAKKINDA SİRKÜLER Sayı:2017/20 Tarih:25.02.2017 KATMA DEĞER VERGİSİ GENEL UYGULAMA TEBLİĞİNDE DEĞİŞİKLİK YAPAN 10 SERİ NOLU KDV TEBLİĞİ HAKKINDA Realite Yeminli Mali Müşavirlik A.Ş. 2000 Evler Mah. 76078 Sk. Fonte

Detaylı

Planlarda Kullanılan Renkler ve Emsal (KAKS)-TAKS Kavramları. Tarih: 12.12.12 Şehir Planlamasına Giriş Dersi

Planlarda Kullanılan Renkler ve Emsal (KAKS)-TAKS Kavramları. Tarih: 12.12.12 Şehir Planlamasına Giriş Dersi Planlarda Kullanılan Renkler ve Emsal (KAKS)-TAKS Kavramları Tarih: 12.12.12 Şehir Planlamasına Giriş Dersi Plan süreci Mevcut durumun ortaya koyulması Eldeki veriler ışığında çalışma alanının sorun ve

Detaylı

Sirküler No: 2017 /12 Tarih:

Sirküler No: 2017 /12 Tarih: Sirküler No: 2017 /12 Tarih: 08.02.2017 Konu: KATMA DEĞER VERGİSİ GENEL UYGULAMA TEBLİĞİNDE DEĞİŞİKLİK YAPILMASINA DAİR TEBLİĞ (SERİ NO: 10) 2 3 Şubat 2017 tarihli ve 29968 sayılı Resmi Gazete de 10 Seri

Detaylı

Sirkülerimizin konusunu İlave İstihdama İlişkin Gelir Vergisi Tebliği Düzenlemeleri oluşturmaktadır.

Sirkülerimizin konusunu İlave İstihdama İlişkin Gelir Vergisi Tebliği Düzenlemeleri oluşturmaktadır. Vezin Sirküler 2017 020 Sirkülerimizin konusunu İlave İstihdama İlişkin Gelir Vergisi Tebliği Düzenlemeleri oluşturmaktadır. KAPSAM : 12 Seri No lu Katma Değer Vergisi Genel Uygulama Tebliğinde Değişiklik

Detaylı

KDV, ÖTV, DAMGA VERGİSİ ORANLARINDA BAZI DEĞİŞİKLİKLER YAPILDI:

KDV, ÖTV, DAMGA VERGİSİ ORANLARINDA BAZI DEĞİŞİKLİKLER YAPILDI: TARİH : 03/02/2017 SİRKÜLER NO : 2017/19 KDV, ÖTV, DAMGA VERGİSİ ORANLARINDA BAZI DEĞİŞİKLİKLER YAPILDI: 3 Şubat 2017 tarihli Resmi Gazetede yayımlanan 2017/9759 sayılı Bakanlar Kurulu Kararı ile bazı

Detaylı

T.C. MUĞLA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE MECLİSİ İMAR VE BAYINDIRLIK KOMİSYONU RAPORU

T.C. MUĞLA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE MECLİSİ İMAR VE BAYINDIRLIK KOMİSYONU RAPORU BELEDİYE MECLİS BAŞKANLIĞINA tarihinde saat 13.00 de Emirbeyazit Mahallesi Uğur Mumcu Bulvarı Muğla Büyükşehir Belediyesi 2 No.lu Hizmet Binasında toplanan Komisyonumuzca; İmar ve Şehircilik Dairesi Başkanlığı

Detaylı

Katma Değer Vergisi Genel Uygulama Tebliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Tebliğ (Seri No: 10) Yayımlandı

Katma Değer Vergisi Genel Uygulama Tebliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Tebliğ (Seri No: 10) Yayımlandı 8.2.2017 Katma Değer Vergisi Genel Uygulama Tebliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Tebliğ (Seri No: 10) Yayımlandı Gaziosmanpaşa Bulvarı No: 9/206 Çankaya Konak İzmir T (0232) 4836222 F (0232) 4831618

Detaylı

27 Ocak 2017 tarihli Resmi Gazetede yayımlanan 6770 sayılı Kanun ile KDV Kanununda yapılan değişiklikler ile,

27 Ocak 2017 tarihli Resmi Gazetede yayımlanan 6770 sayılı Kanun ile KDV Kanununda yapılan değişiklikler ile, TARİH : 06/02/2017 SİRKÜLER NO : 2017/20 KDV GENEL UYGULAMA TEBLİĞİNDE BAZI DEĞİŞİKLİKLER YAPILDI: 3 Şubat 2017 tarihli Resmi Gazetede yayımlanan Katma Değer Vergisi Genel Uygulama Tebliğinde Değişiklik

Detaylı

VERGİ SİRKÜLERİ NO: 2017/29. Katma Değer Vergisi Genel Uygulama Tebliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Tebliğ (Seri No: 10) Yayımlandı.

VERGİ SİRKÜLERİ NO: 2017/29. Katma Değer Vergisi Genel Uygulama Tebliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Tebliğ (Seri No: 10) Yayımlandı. DRT Yeminli Mali Müşavirlik ve Bağımsız Denetim A.Ş. Deloitte Values House Maslak No1 34398 İstanbul Tel: + 90 (212) 366 60 00 Fax: + 90 (212) 366 60 15 www.deloitte.com.tr www.verginet.net VERGİ SİRKÜLERİ

Detaylı

KATMA DEĞER VERGİSİ GENEL UYGULAMA TEBLİĞİNDE DEĞİŞİKLİK YAPILMASINA DAİR TEBLİĞ (SERİ NO: 10) MADDE

KATMA DEĞER VERGİSİ GENEL UYGULAMA TEBLİĞİNDE DEĞİŞİKLİK YAPILMASINA DAİR TEBLİĞ (SERİ NO: 10) MADDE 3 Şubat 2017 CUMA Resmî Gazete Sayı : 29968 TEBLİĞ Maliye Bakanlığı (Gelir İdaresi Başkanlığı) ndan: KATMA DEĞER VERGİSİ GENEL UYGULAMA TEBLİĞİNDE DEĞİŞİKLİK YAPILMASINA DAİR TEBLİĞ (SERİ NO: 10) MADDE

Detaylı

BAZI MEVZUATLARDAKİ VERGİ ORANLARI YENİDEN BELİRLENDİ.

BAZI MEVZUATLARDAKİ VERGİ ORANLARI YENİDEN BELİRLENDİ. BAZI MEVZUATLARDAKİ VERGİ ORANLARI YENİDEN BELİRLENDİ. 03.02.2017 tarihli ve 29968 sayılı Resmi Gazete de yayımlanan 2017/9759 sayılı Karar ile bazı mevzuatlarda düzenlemeler yapılmıştır. 1. Damga Vergisi

Detaylı

T.C. MUĞLA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ M E C L İ S K A R A R I

T.C. MUĞLA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ M E C L İ S K A R A R I T.C. MUĞLA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ M E C L İ S K A R A R I Karar No : 148 KONUSU: 1. İmar ve Bayındırlık Komisyon Raporlarının görüşülmesi. ç) 6360 sayılı On Dört İlde Büyükşehir Belediyesi ve Yirmi Yedi

Detaylı

6770 sayılı Kanun la vergi mevzuatında yapılan düzenlemelere ilişkin açıklamalar, No.lu Sirkülerimiz de yer almaktadır.

6770 sayılı Kanun la vergi mevzuatında yapılan düzenlemelere ilişkin açıklamalar, No.lu Sirkülerimiz de yer almaktadır. No: 2017/17 Tarih: 05.02.2017 ERK Denetim ve Yeminli Mali Müşavirlik Hizmetleri Ltd. Şti. Küçükbakkalköy Mah. Vedat Günyol Cad. Defne Sok. No:1 Flora Residence K:11 D.141-142 Ataşehir/İSTANBUL Tel : 0.216.340

Detaylı

MÜKELLEF BĐLGĐLENDĐRME NOTU

MÜKELLEF BĐLGĐLENDĐRME NOTU MÜKELLEF BĐLGĐLENDĐRME NOTU 2017-027 Konu : Katma Değer Vergisi Genel Uygulama Tebliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair 10 Seri Nolu Tebliğ hakkındadır. Tarih : 06.02.2017 3 Şubat 2017 tarihli ve 29968 sayılı

Detaylı

TümYapı Mimarlık Mühendislik İnşaat Taahhüt Danışmanlık Turizm Reklamcılık Sanayi Ticaret Ltd. Şti.

TümYapı Mimarlık Mühendislik İnşaat Taahhüt Danışmanlık Turizm Reklamcılık Sanayi Ticaret Ltd. Şti. TümYapı Mimarlık Mühendislik İnşaat Taahhüt Danışmanlık Turizm Reklamcılık Sanayi Ticaret Ltd. Şti. A d r e s : B ü y ü k d e r e Ca d d e s i, N o : 2 3 7, N o r a m i n İ ş M e r k e z i, D : 3 0 5,

Detaylı

: Katma Değer Vergisi Genel Uygulama Tebliği'nde Yapılan Değişiklikler

: Katma Değer Vergisi Genel Uygulama Tebliği'nde Yapılan Değişiklikler Sirküler No : 2017-16 Sirküler Tarihi : 06.02.2017 Konu : Katma Değer Vergisi Genel Uygulama Tebliği'nde Yapılan Değişiklikler 3 Şubat 2017 tarih ve 29968 sayılı Resmi Gazete'de yayımlanan Katma Değer

Detaylı

İ L A N. 10.10.2014 Tarih ve 416 Sayılı Belediye Meclis Kararı ile Karaman 1/1000 ölçekli Revizyon ve İlave Uygulama İmar Planlarına ait Plan Notları;

İ L A N. 10.10.2014 Tarih ve 416 Sayılı Belediye Meclis Kararı ile Karaman 1/1000 ölçekli Revizyon ve İlave Uygulama İmar Planlarına ait Plan Notları; İ L A N 10.10.2014 Tarih ve 416 Sayılı Belediye Meclis Kararı ile Karaman 1/1000 ölçekli Revizyon ve İlave Uygulama İmar Planlarına ait Plan Notları; II. Yapılaşma Hükümlerinin 11.5 maddesinin ikinci bendine

Detaylı

Katma Değer Vergisi Genel Uygulama Tebliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Tebliğ (Seri No: 10) ( t s. R.G.)

Katma Değer Vergisi Genel Uygulama Tebliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Tebliğ (Seri No: 10) ( t s. R.G.) Katma Değer Vergisi Genel Uygulama Tebliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Tebliğ (Seri No: 10) (03.02.2017 t. 29968 s. R.G.) Maliye Bakanlığı (Gelir İdaresi Başkanlığı) ndan: MADDE 1 26/4/2014 tarihli

Detaylı

EMLAK VERGİSİ KANUNU GENEL TEBLİĞİ (SERİ NO: 49)

EMLAK VERGİSİ KANUNU GENEL TEBLİĞİ (SERİ NO: 49) Maliye Bakanlığından: 1. Kapsam EMLAK VERGİSİ KANUNU GENEL TEBLİĞİ (SERİ NO: 49) 5538 Sayılı Kanunun (1) 7 nci maddesi ile 1319 sayılı Emlak Vergisi Kanununa (2) eklenen geçici 22 nci madde ile takdir

Detaylı

İNŞAAT SEKTÖRÜNDE VERGİLENDİRME. Prof. Dr. Şükrü KIZILOT Gazi Üniversitesi İ.İ.B.F. Maliye Bölümü Başkanı

İNŞAAT SEKTÖRÜNDE VERGİLENDİRME. Prof. Dr. Şükrü KIZILOT Gazi Üniversitesi İ.İ.B.F. Maliye Bölümü Başkanı İNŞAAT SEKTÖRÜNDE VERGİLENDİRME Prof. Dr. Şükrü KIZILOT Gazi Üniversitesi İ.İ.B.F. Maliye Bölümü Başkanı ÖZEL İNŞAATLAR 1. KENDİ ARSASI ÜZERİNE İNŞAAT 2. KAT KARŞILIĞI İNŞAAT 3. SATMA AMACI GÜDÜLMEYEN

Detaylı

49 SERİ NO'LU EMLAK VERGİSİ KANUNU GENEL TEBLİĞİ

49 SERİ NO'LU EMLAK VERGİSİ KANUNU GENEL TEBLİĞİ 49 SERİ NO'LU EMLAK VERGİSİ KANUNU GENEL TEBLİĞİ Resmi Gazete No: 26340 Resmi Gazete Tarihi: 08/11/2006 1. Kapsam 5538 sayılı Kanunun(1) 7 nci maddesi ile 1319 sayılı Emlak Vergisi Kanununa(2) eklenen

Detaylı

DEĞER YEMİNLİ MALİ MÜŞAVİRLİK A.Ş.

DEĞER YEMİNLİ MALİ MÜŞAVİRLİK A.Ş. Büyükdere Cd. Nevtron İşhanı No:119 K /6 Gayrettepe-İST TEL: 0212/ 211 99 01-02-04 FAX: 0212/ 211 99 52 MALİ MEVZUAT SİRKÜLERİ SİRKÜLER NO : 2006/95 İstanbul,13 Kasım 2006 KONU : 2006 Yılına İlişkin Arsa

Detaylı

SİRKÜLER 2017/08. : Katma Değer Vergisi Genel Uygulama Tebliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Tebliğ(Seri No:10) Yayımlandı.

SİRKÜLER 2017/08. : Katma Değer Vergisi Genel Uygulama Tebliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Tebliğ(Seri No:10) Yayımlandı. SİRKÜLER 2017/08 08.02.2017 KONU : Katma Değer Vergisi Genel Uygulama Tebliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Tebliğ(Seri No:10) Yayımlandı. 3 Şubat 2017 tarihli ve 29968 sayılı Resmi Gazete de 10 Seri

Detaylı

VERGİ SİRKÜLERİ NO: 2017/33. Konu : KDV Genel Uygulama Tebliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Tebliğ (Seri No. 10)

VERGİ SİRKÜLERİ NO: 2017/33. Konu : KDV Genel Uygulama Tebliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Tebliğ (Seri No. 10) TARİH : 08.02.2017 NUMARA : 2017/33 VERGİ SİRKÜLERİ NO: 2017/33 Konu : KDV Genel Uygulama Tebliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Tebliğ (Seri No. 10) 03.02.2017 tarih ve 29968 sayılı Resmi Gazete de yayımlanan

Detaylı

Sirküler no: 056 İstanbul, 25 Haziran 2010

Sirküler no: 056 İstanbul, 25 Haziran 2010 Sirküler no: 056 İstanbul, 25 Haziran 2010 Konu: Maliye Bakanlığı, taşınmaz (gayrimenkul) satışında katma değer vergisi uygulaması ile ilgili açıklamalar yaptı. Özet: 23 Haziran 2010 tarihinde Gelir İdaresi

Detaylı

KONUT TESLİMLERİNDE KDV ORANLARINA VE KDV İADESİNE VE VERGİLENDİRİLMESİNE YÖNELİK YAPILAN SON DÜZENLEMELER. Ali ÇAKMAKCI. Yeminli Mali Müşavir

KONUT TESLİMLERİNDE KDV ORANLARINA VE KDV İADESİNE VE VERGİLENDİRİLMESİNE YÖNELİK YAPILAN SON DÜZENLEMELER. Ali ÇAKMAKCI. Yeminli Mali Müşavir KONUT TESLİMLERİNDE KDV ORANLARINA VE KDV İADESİNE VE VERGİLENDİRİLMESİNE YÖNELİK YAPILAN SON DÜZENLEMELER Ali ÇAKMAKCI Yeminli Mali Müşavir Bağımsız Denetçi Email: cakmakciali@taxauditingymm.com Konut

Detaylı

SİTELERDE ORTAK KULLANIM ALANLARININ KİRAYA VERİLMESİNE VERGİSEL BAKIŞ

SİTELERDE ORTAK KULLANIM ALANLARININ KİRAYA VERİLMESİNE VERGİSEL BAKIŞ SİTELERDE ORTAK KULLANIM ALANLARININ KİRAYA VERİLMESİNE VERGİSEL BAKIŞ I-GİRİŞ: İkamet amaçlı sitelerde konut sahiplerine tahsisli ortak kullanım alanlarının kiraya verilmesi olağan bir durum olarak karşımıza

Detaylı

YÖNTEM YEMİNLİ MALİ MÜŞAVİRLİK ve BAĞIMSIZ DENETİM A.Ş.

YÖNTEM YEMİNLİ MALİ MÜŞAVİRLİK ve BAĞIMSIZ DENETİM A.Ş. 2017/007 03.02.2017 Konu: Konutlarda KDV Oranlarını Değiştiren ve Bazı Beyaz Eşyaların ÖTV Oranını Sıfırlayan BKK Yayımlandı. 03.02.2017 Tarih ve 29968 Sayılı Resmi Gazete de yayımlanan 2017/9759 Sayılı

Detaylı

Madde 22 Katlar alanı hesabına dahil edilmeyen kullanımlar bölümü ile ilgili olarak;

Madde 22 Katlar alanı hesabına dahil edilmeyen kullanımlar bölümü ile ilgili olarak; Planlı Alanlar İmar Yönetmeliği İle İlgili Çelişkiye Düşülen Konular Soru 1) Madde 69, 2. bendi kapsamı dışında kalan, ilgili idarelerce çıkarılacak olan yönetmelikler le değiştirilebilen maddeler, Büyükşehir

Detaylı

PLAN NOTLARI

PLAN NOTLARI PLAN NOTLARI 1. YAPI ADASI İÇERİSİNDE, BİNA DERİNLİĞİNİN 10 M.'DEN AZ ÇIKMASI DURUMUNDA MEVCUT DOKU DİKKATE ALINARAK ARKA BAHÇE MESAFESİ 2 M. YE KADAR UYGULANABİLİR. 2. GENİŞLİĞİ 26 M. DEN AZ OLAN BİTİŞİK

Detaylı

I. DENİZ VE HAVA TAŞIMA ARAÇLARI İÇİN LİMAN VE HAVA MEYDANLARINDA YAPILAN HİZMETLERE TANINAN İSTİSNA

I. DENİZ VE HAVA TAŞIMA ARAÇLARI İÇİN LİMAN VE HAVA MEYDANLARINDA YAPILAN HİZMETLERE TANINAN İSTİSNA Emre KARTALOĞLU Gelirler Kontrolörü KATMA DEĞER VERGİSİ NDE KARAR VERİLEMEYEN KONULAR GİRİŞ Bilindiği gibi 5035 sayılı Kanun 1 ile vergi kanunlarında çeşitli değişiklik ve düzenlemeler yapılmıştır. Bu

Detaylı

Ö z e t B ü l t e n Tarih : Sayı : 2019/17

Ö z e t B ü l t e n Tarih : Sayı : 2019/17 Ö z e t B ü l t e n Tarih : 22.01.2019 Sayı : 2019/17 Değerli Müşterimiz; Son günlerde mevzuatımızda meydana gelen gelişmeler, konu başlıkları itibariyle aşağıdadır. A. Konu Başlıkları; -7161 Sayılı Kanun

Detaylı

T Ü R M O B TÜRKİYE SERBEST MUHASEBECİ MALİ MÜŞAVİRLER VE YEMİNLİ MALİ MÜŞAVİRLER ODALARI BİRLİĞİ SİRKÜLER RAPOR MEVZUAT

T Ü R M O B TÜRKİYE SERBEST MUHASEBECİ MALİ MÜŞAVİRLER VE YEMİNLİ MALİ MÜŞAVİRLER ODALARI BİRLİĞİ SİRKÜLER RAPOR MEVZUAT Sirküler Rapor 12.05.2010 / 58-1 KONUT YAPI KOOPERATİFLERİNE YAPILAN İNŞAAT TAAHHÜT İŞLERİNDE KATMA DEĞER VERGİSİ (KDV) İSTİSNASI VE İNDİRİMLİ KDV ORANI UYGULAMASI İLE İLGİLİ SİRKÜLER ÇIKARILDI ÖZET :

Detaylı

SİRKÜLER İstanbul,

SİRKÜLER İstanbul, SİRKÜLER İstanbul, 08.02.2017 Sayı: 2017/027 Ref:4/027 Konu: 6770 SAYILI KANUN VE 2017/9759 SAYILI KARARNAME İLE KDV UYGULAMALARINA YÖNELİK YAPILAN DEĞİŞİKLİKLERE İLİŞKİN GENEL TEBLİĞ YAYINLANMIŞTIR 03.02.2017

Detaylı

Konu: Planlı Alanlar Tip İmar Yönetmeliğinde değişiklik hakkında

Konu: Planlı Alanlar Tip İmar Yönetmeliğinde değişiklik hakkında Konu: Planlı Alanlar Tip İmar Yönetmeliğinde değişiklik hakkında 30 Eylül 2017 Tarih ve 30196 Sayılı Resmi gazete ile yayımlanan yönetmelik ile planlı alanlar imar yönetmeliğinde bazı değişiklikler olmuştur.

Detaylı

Konu: KDV Genel Uygulama Tebliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Tebliğ (Seri No: 16) tarih ve sayılı Resmi Gazete de yayımlanmıştır.

Konu: KDV Genel Uygulama Tebliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Tebliğ (Seri No: 16) tarih ve sayılı Resmi Gazete de yayımlanmıştır. No: 2018/12 Tarih: 01.01.2018 ERK Denetim ve Yeminli Mali Müşavirlik Hizmetleri Ltd. Şti. Küçükbakkalköy Mah. Vedat Günyol Cad. Defne Sok. No:1 Flora Residence K:11 D.141-142 Ataşehir/İSTANBUL Tel : 0.216.340

Detaylı

Karşılaştırma Tablosu

Karşılaştırma Tablosu PLANLI ALANLAR İMAR YÖNETMELİĞİ - DEĞERLENDİRME - 30.09.2017 Karşılaştırma Tablosu Madde/Bend MADDE 4 Tanımlar e) Atrium: İki veya daha çok sayıda katın içine açıldığı, yapı kitlesi içinde ortak hacim

Detaylı

SİRKÜLER İstanbul, Sayı: 2018/011 Ref: 4/011

SİRKÜLER İstanbul, Sayı: 2018/011 Ref: 4/011 SİRKÜLER İstanbul, 03.01.2018 Sayı: 2018/011 Ref: 4/011 Konu: KDV GENEL UYGULAMA TEBLİĞİNDE YAPILAN DEĞİŞİKLİKLER İLE 2018 YILI İÇİN İNDİRİMLİ ORANA TABİ İŞLEMLERDE İADE KONUSU YAPILMAYACAK ALT SINIR 11.400

Detaylı

BESA İnşaat ve Metal San. Tic. Ltd. Şti.

BESA İnşaat ve Metal San. Tic. Ltd. Şti. BESA İnşaat ve Metal San. Tic. Ltd. Şti. Bahçelievler Basın Sitesi İSTANBUL - 27.10.2013 Sunum Mühendis / Yüklenici İş Güvenliği Uzmanı Şirket Tanıtımı Kuruluş Kurucumuz 1972 Besim SADIKER Çevre ve Şehircilik

Detaylı

GECEKONDU KANUNU UYGULAMA YÖNETMELİĞİNDE DEĞİŞİKLİK YAPILMASINA DAİR YÖNETMELİK

GECEKONDU KANUNU UYGULAMA YÖNETMELİĞİNDE DEĞİŞİKLİK YAPILMASINA DAİR YÖNETMELİK GECEKONDU KANUNU UYGULAMA YÖNETMELİĞİNDE DEĞİŞİKLİK YAPILMASINA DAİR YÖNETMELİK Elektronik Resmi Gazete 02.09.1999 Perşembe Sayı: 23804 (Asıl) Bayındırlık ve İskan Bakanlığından: Madde 1-17/10/1996 tarihli

Detaylı

FK YEMİNLİ MALİ MÜŞAVİRLİK LTD. ŞTİ.

FK YEMİNLİ MALİ MÜŞAVİRLİK LTD. ŞTİ. SİRKÜLER NO:2016/155 27 /Aralık/2016 İçindekiler: * 2017 Yılında ödenecek Emlak Vergisi hakkında genel tebliğ yayımlandı. 2017 YILINDA ÖDENECEK EMLAK VERGİSİ HAKKINDA GENEL TEBLİĞ YAYIMLANDI: 27 Aralık

Detaylı

Doç.Dr.Sami Karacan. Doç.Dr.Sami Karacan 1

Doç.Dr.Sami Karacan. Doç.Dr.Sami Karacan 1 KATMA DEĞER VERGİSİ AÇISINDAN ARSA KARŞILIĞI İNŞAAT İŞLERİNİN DEĞERLENDİRİLMESİ I. GİRİŞ Doç.Dr.Sami Karacan Son zamanlarda kentleşmenin hızla gelişmesine paralel olarak kat karşılığı inşaat işleri de

Detaylı

Bilgi içindir esas olan poliçeniz ve hukuki ayrılmaz ekleridir.

Bilgi içindir esas olan poliçeniz ve hukuki ayrılmaz ekleridir. Ev sigortası Yangın, yıldırım, infilak Hırsızlık Sel / su baskını Deprem Dahili su hasarları Fırtına Kar ağırlığı Hava taşıtları çarpması Kara taşıtları çarpması Yer kayması Duman Grev, lokavt, kargaşalık,

Detaylı

SİRKÜLER RAPOR 2 SERİ NO LU KURUMLAR VERGİSİ GENEL TEBLİĞİ. Sirküler Tarihi: 22.04.2008 Sirküler No: 2008/53

SİRKÜLER RAPOR 2 SERİ NO LU KURUMLAR VERGİSİ GENEL TEBLİĞİ. Sirküler Tarihi: 22.04.2008 Sirküler No: 2008/53 SİRKÜLER RAPOR Sirküler Tarihi: 22.04.2008 Sirküler No: 2008/53 2 SERİ NO LU KURUMLAR VERGİSİ GENEL TEBLİĞİ 5520 sayılı Kurumlar Vergisi Kanunu nun uygulanmasına ilişkin açıklamaların yer aldığı 1 seri

Detaylı

İlgi: Kültür ve Turizm Bakanlığı İstanbul VI Numaralı Kültür ve Tabiat Varlıklarını

İlgi: Kültür ve Turizm Bakanlığı İstanbul VI Numaralı Kültür ve Tabiat Varlıklarını 10.2.3. Ekler 10.2.3.1. Ek 1: İlgili Kurumlara Yazılan Yazı 23.07.2008 / 28.06.12773 Kültür ve Turizm Bakanlığı İstanbul IV Numaralı Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu Müdürlüğü ne, İlgi:

Detaylı

İL ÖZEL İDARELERİN ve BELEDİYELERİN GAYRİMENKUL SATIŞININ KDVK KARŞISINDAKİ

İL ÖZEL İDARELERİN ve BELEDİYELERİN GAYRİMENKUL SATIŞININ KDVK KARŞISINDAKİ İL ÖZEL İDARELERİN ve BELEDİYELERİN GAYRİMENKUL SATIŞININ KDVK KARŞISINDAKİ DURUMU 29 İL ÖZEL İDARELERİN ve BELEDİYELERİN GAYRİMENKUL SATIŞININ KDVK KARŞISINDAKİ DURUMU I - Konu Bu raporda irdelenen konu,

Detaylı

KONU: ATİK KDV SİNİN İADE HESABINDAKİ YERİ;

KONU: ATİK KDV SİNİN İADE HESABINDAKİ YERİ; Altınova Mah. Yeni Yalova Yolu Cad. Buttim Plaza No: 424-4 / 1702 16250 Osmangazi / BURSA T: +90 (0224) 211 42 24 F: +90 (0224) 211 42 49 www.saymmas.com.tr Sirküler No: 1815 Sirküler Tarihi: 18.03.2016

Detaylı

DEĞER YEMİNLİ MALİ MÜŞAVİRLİK A.Ş.

DEĞER YEMİNLİ MALİ MÜŞAVİRLİK A.Ş. Büyükdere Cd. Nevtron İşhanı No:119 K /6 Gayrettepe-İST TEL: 0212/ 211 99 01-02-04 FAX: 0212/ 211 99 52 MALİ MEVZUAT SİRKÜLERİ SİRKÜLER NO : 2008/42 İstanbul, 22 Nisan 2008 KONU : 5520 Sayılı Yeni Kurumlar

Detaylı

NAKLİYE İŞLERİNİ KOLAYLAŞTIRICI NİTELİKTE BİNA CEPHELERİNDE AÇIKLIK YAPILMASINA DAİR TEBLİĞ TASLAĞI (TEBLİĞ NO: MHG/... )

NAKLİYE İŞLERİNİ KOLAYLAŞTIRICI NİTELİKTE BİNA CEPHELERİNDE AÇIKLIK YAPILMASINA DAİR TEBLİĞ TASLAĞI (TEBLİĞ NO: MHG/... ) Çevre ve Şehircilik Bakanlığından: NAKLİYE İŞLERİNİ KOLAYLAŞTIRICI NİTELİKTE BİNA CEPHELERİNDE AÇIKLIK YAPILMASINA DAİR TEBLİĞ TASLAĞI (TEBLİĞ NO: MHG/... ) Amaç ve kapsam MADDE 1 - (1) Bu Tebliğin amacı;

Detaylı

: Katma Değer Vergisi Genel Uygulama Tebliğinde Değişiklik Yapılmasına. esasları hakkında açıklamalarda bulunulmuştur.

: Katma Değer Vergisi Genel Uygulama Tebliğinde Değişiklik Yapılmasına. esasları hakkında açıklamalarda bulunulmuştur. SİRKÜLER TARİH : 13.02.2016 SAYI : 2016-02-7 KONU : Katma Değer Vergisi Genel Uygulama Tebliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Tebliğ (Seri No: 5) ÖZETİ : Tebliğde Katma Değer Vergisi Kanunu nun 13 üncü

Detaylı

MÜKELLEF BĐLGĐLENDĐRME NOTU

MÜKELLEF BĐLGĐLENDĐRME NOTU MÜKELLEF BĐLGĐLENDĐRME NOTU 2017-005 Konu : Belediye Gelirleri Kanunu nda yer alan çevre temizlik vergisi ile ilgili maktu tutarlar yeniden değerleme oranında artırılması ve 2017 yılında uygulanacak emlak

Detaylı

Sirküler Rapor Mevzuat 29.06.2015/126-1

Sirküler Rapor Mevzuat 29.06.2015/126-1 Sirküler Rapor Mevzuat 29.06.2015/126-1 KATMA DEĞER VERGİSİ GENEL UYGULAMA TEBLİĞİNDE DEĞİŞİKLİK YAPAN 3 SERİ NO.LU KATMA DEĞER VERGİSİ GENEL UYGULAMA TEBLİĞİNDE DEĞİŞİKLİK YAPILMASINA DAİR TEBLİĞ YAYIMLANDI

Detaylı

DEĞER YEMİNLİ MALİ MÜŞAVİRLİK A.Ş.

DEĞER YEMİNLİ MALİ MÜŞAVİRLİK A.Ş. Büyükdere Cd. Nevtron İşhanı No:119 K /6 Gayrettepe-İST TEL: 0212/ 211 99 01-02-04 FAX: 0212/ 211 99 52 MALİ MEVZUAT SİRKÜLERİ SİRKÜLER NO : 2008/113 İstanbul, 15 Aralık 2008 KONU : Gelir si Kanununun

Detaylı

a) Anapara Tutarları Üzerinden Yapılmış Olan Kesintilerin Red ve İade İşlemleri

a) Anapara Tutarları Üzerinden Yapılmış Olan Kesintilerin Red ve İade İşlemleri KONU : BİREYSEL EMEKLİLİK SİSTEMİ VE DİĞER ŞAHIS SİGORTALARINDAN AYRILANLARA YAPILAN ÖDEMELER ÜZERİNDEN KESİLEN VERGİLERİN ANAPARAYA İSABET EDEN KISMININ RED VE İADE İŞLEMLERİNE İLİŞKİN SİRKÜLER YAYIMLANMIŞTIR

Detaylı

Sirküler no: 106 İstanbul, 10 Aralık 2009

Sirküler no: 106 İstanbul, 10 Aralık 2009 Sirküler no: 106 İstanbul, 10 Aralık 2009 Konu: Maliye Bakanlığı, Katma Değer Vergisi Kanunu nda 5904 Sayılı Kanun ile yapılan değişiklikler hakkında açıklamalar yaptı. Özet: 5 Aralık 2009 tarihli Resmi

Detaylı

ĠNDĠRĠMLĠ ORANA TABĠ KONUT TESLĠMLERĠNDE KATMA DEĞER VERGĠSĠ ĠADESĠNE ĠLĠġKĠN SORUNLAR

ĠNDĠRĠMLĠ ORANA TABĠ KONUT TESLĠMLERĠNDE KATMA DEĞER VERGĠSĠ ĠADESĠNE ĠLĠġKĠN SORUNLAR ĠNDĠRĠMLĠ ORANA TABĠ KONUT TESLĠMLERĠNDE KATMA DEĞER VERGĠSĠ ĠADESĠNE ĠLĠġKĠN SORUNLAR Dr. Ġsmail PAMUK-Yeminli Mali MüĢavir 1-GiriĢ Katma Değer Vergisi Kanunu (KDVK) nun 28 inci maddesi uyarınca; katma

Detaylı

KENTSEL DÖNÜŞÜM KAPSAMINDA YAPILAN ARSA KARŞILIĞI İNŞAAT İŞLERİNDE KDV UYGULAMASINDA BİR SORUN

KENTSEL DÖNÜŞÜM KAPSAMINDA YAPILAN ARSA KARŞILIĞI İNŞAAT İŞLERİNDE KDV UYGULAMASINDA BİR SORUN KENTSEL DÖNÜŞÜM KAPSAMINDA YAPILAN ARSA KARŞILIĞI İNŞAAT İŞLERİNDE KDV UYGULAMASINDA BİR SORUN 1. KONU Ülkemizin olası bir deprem beklentisinin yaratacağı tahribat, inşaat sektörünün yapısı ve özellikle

Detaylı

Apartman ve siteler Ortak alanlar sigortası

Apartman ve siteler Ortak alanlar sigortası Apartman ve siteler Ortak alanlar sigortası Kat mülkiyeti kanununu önemseyen her yöneticinin bütçe ayırması gereken bir poliçe Ortak alanları olan tüm siteler ve hasar sorumluluğu almak istemeyen objektif

Detaylı

*Otobüs seferlerimiz İzmir il sınırları dışına kiralanamamaktadır.

*Otobüs seferlerimiz İzmir il sınırları dışına kiralanamamaktadır. 10 URLA MERKEZ - ZEYTİNLER TEK SEFER 25 X2 = 50 DK 21,4 km X2 = 42,8 km 100 TL 1 Saat + Etkinlik Süresi URLA MERKEZ İZMİR MERKEZ TEK SEFER 48 X2 = 54 DK 40,7 km X2 = 81,4 km 120 TL 1 Saat + Etkinlik Süresi

Detaylı

Bahse konu Tebliğ'de yer alan düzenleme ve değişikliklere ilişkin maddelere aşağıda yer verilmiştir.

Bahse konu Tebliğ'de yer alan düzenleme ve değişikliklere ilişkin maddelere aşağıda yer verilmiştir. Mali Bülten VERGİ 2017/5 10 Seri No'lu KDV Genel Uygulama Tebliği'nde Değişiklik Yapılmasına Dair Tebliğ Yayımlandı 06.02.2017 Özet: 10 Seri No'lu Tebliğ ile, 26 Nisan 2014 tarihli ve 28983 sayılı Resmi

Detaylı

MEVZUAT SİRKÜLERİ /

MEVZUAT SİRKÜLERİ / 2018/11674 SAYILI BAKANLAR KURULU KARARI İLE GVK MAD.23/(16) KAPSAMINDA MÜTEFERRİK İSTİSNA TUTARI İLE FAYDALI ÖMRÜ KISALTILAN VE TESLİMLERİ KDV DEN İSTİSNA EDİLMİŞ MAKİNE VE TEÇHİZAT LİSTELERİ TESPİT EDİLMİŞ

Detaylı

AKSA GAZ DAĞITIM A.Ş. ADANA BÖLGE MÜDÜRLÜĞÜ İÇ TESİSAT BİLGİLENDİRME AKSA GAZ DAĞITIM A.Ş.

AKSA GAZ DAĞITIM A.Ş. ADANA BÖLGE MÜDÜRLÜĞÜ İÇ TESİSAT BİLGİLENDİRME AKSA GAZ DAĞITIM A.Ş. AKSA GAZ DAĞITIM A.Ş. BÖLGE MÜDÜRLÜĞÜ İÇ TESİSAT BİLGİLENDİRME AKSA GAZ DAĞITIM A.Ş. 15.03.2014 SUNUM AKIŞI NASIL ABONE OLABİLİRİM? ABONE BAĞLANTI BEDELİ. TESİSATÇI FİRMA SEÇİMİ. TESİSATÇI FİRMA YÜKÜMLÜLÜKLERİ.

Detaylı

ESKİŞEHİR TİCARET ODASI

ESKİŞEHİR TİCARET ODASI ESKİŞEHİR TİCARET ODASI GEÇMİŞTE KAZANILAN YATIRIM İNDİRİMİ İSTİSNASI SINIRLI OLARAK YENİDEN GETİRİLDİ Konu: Yatırım indirimi 17.08.2010 30.3.2006 tarihli ve 5479 sayılı Kanunun 2'nci maddesiyle Gelir

Detaylı

DENET DUYURU. BDO Yayıncılık A.Ş. KONUT TESLİMLERİNDE 150 M 2 NET ALAN KAVRAMI VE ÖZELLİKLİ DURUMLAR

DENET DUYURU. BDO Yayıncılık A.Ş. KONUT TESLİMLERİNDE 150 M 2 NET ALAN KAVRAMI VE ÖZELLİKLİ DURUMLAR Duyuru Tarihi : 03.04.2012 Duyuru No : 2012/021 Yayımlandığı Yer : YAKLAŞIM DERGİSİ NİSAN 2012 SAYI : 232 Dr. Şenol TURUT Vergi Direktörü KONUT TESLİMLERİNDE 150 M 2 NET ALAN KAVRAMI VE ÖZELLİKLİ DURUMLAR

Detaylı

No: 2012/54 Tarih:

No: 2012/54 Tarih: No: 2012/54 Tarih: 05.04.2012 ERK Denetim ve Yeminli Mali Müşavirlik Hizmetleri Ltd. Şti. Acıbadem Cd. Çamlıca Apt. No.77 K.4 34718 Acıbadem-Kadıköy/ISTANBUL Tel :0.216.340 00 86 Fax :0.216.340 00 87 E-posta:

Detaylı

Konu: Özel Tüketim Vergisi (I) Sayılı Liste Uygulama Genel Tebliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Tebliğ (Seri No: 3), Resmi Gazete'de yayımlanmıştır.

Konu: Özel Tüketim Vergisi (I) Sayılı Liste Uygulama Genel Tebliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Tebliğ (Seri No: 3), Resmi Gazete'de yayımlanmıştır. No: 2018/35 Tarih: 14.04.2018 ERK Denetim ve Yeminli Mali Müşavirlik Hizmetleri Ltd. Şti. Küçükbakkalköy Mah. Vedat Günyol Cad. Defne Sok. No:1 Flora Residence K:11 D.141-142 Ataşehir/İSTANBUL Tel : 0.216.340

Detaylı

DEĞER YEMİNLİ MALİ MÜŞAVİRLİK A.Ş.

DEĞER YEMİNLİ MALİ MÜŞAVİRLİK A.Ş. Büyükdere Cd. Nevtron İşhanı No:119 K /6 Gayrettepe-İST TEL: 0212/ 211 99 01-02-04 FAX: 0212/ 211 99 52 MALİ MEVZUAT SİRKÜLERİ SİRKÜLER NO : 2006/56 İstanbul, 12 Temmuz 2006 KONU : İndirimli Orana Tabi

Detaylı

KATMA DEĞER VERGİSİ GENEL UYGULAMA TEBLİĞİNDE DEĞİŞİKLİK YAPILMASINA DAİR TEBLİĞ (SERİ NO: 10)

KATMA DEĞER VERGİSİ GENEL UYGULAMA TEBLİĞİNDE DEĞİŞİKLİK YAPILMASINA DAİR TEBLİĞ (SERİ NO: 10) KATMA DEĞER VERGİSİ GENEL UYGULAMA TEBLİĞİNDE DEĞİŞİKLİK YAPILMASINA DAİR TEBLİĞ (SERİ NO: 10) MADDE 1 26/4/2014 tarihli ve 28983 sayılı Resmî Gazete de yayımlanan Katma Değer Vergisi Genel Uygulama Tebliğinin

Detaylı

ÇÖZÜM İNDİRİMLİ ORANA TABİ İŞLEMLERDE ALT SINIR SORUNU. Necmettin GÜNDÜZ 29 *

ÇÖZÜM İNDİRİMLİ ORANA TABİ İŞLEMLERDE ALT SINIR SORUNU. Necmettin GÜNDÜZ 29 * İNDİRİMLİ ORANA TABİ İŞLEMLERDE ALT SINIR SORUNU Necmettin GÜNDÜZ 29 * ÖZET Katma Değer Vergisi Kanunu nun 28. maddesi uyarınca vergi oranları düşürülen teslim ve hizmetlerle ilgili yüklenilen vergiler,

Detaylı

Özet: Gelir Vergisi Genel Tebliğ Taslağında; 6009 sayılı Gelir Vergisi Kanunu ve Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılmasına

Özet: Gelir Vergisi Genel Tebliğ Taslağında; 6009 sayılı Gelir Vergisi Kanunu ve Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılmasına S İ R K Ü L E R R A P O R Tarih: 12.08.2010 Sayı: 2010/40 Konu: 6009 Sayılı Kanunla Gelir Vergisi Kanununun Geçici 69 Uncu maddesinde yapılan değişiklik üzerine, Yatırım İndirimi İstisnası Uygulamasına

Detaylı

FK YEMİNLİ MALİ MÜŞAVİRLİK LTD. ŞTİ.

FK YEMİNLİ MALİ MÜŞAVİRLİK LTD. ŞTİ. SİRKÜLER NO:2018/23 1/Şubat/2018 İçindekiler: * KDV Genel Uygulama Tebliğinde değişiklikler yapıldı. KDV GENEL UYGULAMA TEBLİĞİNDE DEĞİŞİKLİKLER YAPILDI: Katma Değer Vergisi Genel Uygulama Tebliğinde Değişiklik

Detaylı

SİRKÜLER İstanbul, Sayı: 2017/183 Ref: 4/183

SİRKÜLER İstanbul, Sayı: 2017/183 Ref: 4/183 SİRKÜLER İstanbul, 29.12.2017 Sayı: 2017/183 Ref: 4/183 Konu: 2018 YILINDA EMLAK VERGİSİNİN HESAPLANMASINA ESAS ASGARİ ÖLÇÜDE ARSA VE ARAZİ BİRİM METREKARE DEĞERLERİNİN %50 DEN FAZLA ARTTIRILAMAYACAĞINA

Detaylı

SERBEST MUHASEBECİLİK, SERBEST MUHASEBECİ MALİ MÜŞAVİRLİK VE YEMİNLİ MALİ

SERBEST MUHASEBECİLİK, SERBEST MUHASEBECİ MALİ MÜŞAVİRLİK VE YEMİNLİ MALİ SM - Serbest Muhasebecilik, SMMM - Serbest Muhasebeci Mali Müşavirlik ve YMM - Yeminli Mali Müşavirli 41 Nolu SM - Serbest Muhasebecilik, SMMM - Serbest Muhasebeci Mali Müşavirlik ve YMM - Yeminli Mali

Detaylı

Faaliyetini Sonlandıran Mükelleflerin Devren KDV si

Faaliyetini Sonlandıran Mükelleflerin Devren KDV si Faaliyetini Sonlandıran Mükelleflerin Devren KDV si Faaliyetini Sonlandıran Mükelleflerin Devren KDV si I- GİRİŞ Katma değer vergisinin en önemli özelliği indirim müessesesidir. Bunun yanında verginin

Detaylı

Fazla Ve Yersiz Ödenen Kdv'nin İadesi i

Fazla Ve Yersiz Ödenen Kdv'nin İadesi i Fırat MUMCU (Vergi Müfettişi) (E. Maliye Müfettişi) Fazla Ve Yersiz Ödenen Kdv'nin İadesi i Giriş Katma Değer Vergisi Kanunu nun ii (KDVK) 8/2. maddesinde, vergiye tabi bir işlem söz konusu olmadığı veya

Detaylı

Sirküler ; 2018/004 DÜZENLEMELER. Konu : YAYIMLANAN 18 NO'LU KDV TEBLİĞİ ILE BIRÇOK KONUDA YAPILAN. Sayın Yetkililer ;

Sirküler ; 2018/004 DÜZENLEMELER. Konu : YAYIMLANAN 18 NO'LU KDV TEBLİĞİ ILE BIRÇOK KONUDA YAPILAN. Sayın Yetkililer ; Sirküler ; 2018/004 Konu : YAYIMLANAN 18 NO'LU KDV TEBLİĞİ ILE BIRÇOK KONUDA YAPILAN DÜZENLEMELER Sayın Yetkililer ; 5/6/2018 Tarihinde Yayımlanan 18 No lu KDV tebliğinde açıklanan hususlar doğrultusunda

Detaylı

MEVZUAT SİRKÜLERİ /

MEVZUAT SİRKÜLERİ / KATMA DEĞER VERGİSİ GENEL UYGULAMA TEBLİĞİNDE DEĞİŞİKLİK YAPILMASINA DAİR 23 NO.LU TEBLİĞ KONU ve KAPSAM 15.02.2019 Tarihli ve 30687 Sayılı Resmi Gazete'de KDV indirim ve iade uygulamasına ilişkin önemli

Detaylı

T.C. GELİR İDARESİ BAŞKANLIĞI İZMİR VERGİ DAİRESİ BAŞKANLIĞI (Mükellef Hizmetleri KDV ve Diğer Vergiler Grup Müdürlüğü)

T.C. GELİR İDARESİ BAŞKANLIĞI İZMİR VERGİ DAİRESİ BAŞKANLIĞI (Mükellef Hizmetleri KDV ve Diğer Vergiler Grup Müdürlüğü) GELİR İDARESİ BAŞKANLIĞI İZMİR VERGİ DAİRESİ BAŞKANLIĞI (Mükellef Hizmetleri KDV ve Diğer Vergiler Grup Müdürlüğü) Sayı: B.07.1.GİB.4.35.17.02-175.01[8-2012/1]-686 17/07/2012 Konu: Sosyal Güvenlik Kurumundan

Detaylı

DEĞER YEMİNLİ MALİ MÜŞAVİRLİK A.Ş.

DEĞER YEMİNLİ MALİ MÜŞAVİRLİK A.Ş. Büyükdere Cd. Nevtron İşhanı No:119 K /6 Gayrettepe-İST TEL: 0212/ 211 99 01-02-04 FAX: 0212/ 211 99 52 MALİ MEVZUAT SİRKÜLERİ SİRKÜLER NO : 2006/39 İstanbul,24 Nisan 2006 KONU : KDV Yönünden Mükellefiyet

Detaylı

No: 2016/28 Tarih:

No: 2016/28 Tarih: No: 2016/28 Tarih: 17.02.2016 ERK Denetim ve Yeminli Mali Müşavirlik Hizmetleri Ltd. Şti. Acıbadem Cd. Çamlıca Apt. No.77 K.4 34718 Acıbadem-Kadıköy/ISTANBUL Tel : 0.216.340 00 86 Fax : 0.216.340 00 87

Detaylı