BIOKITS RAPID 3-D Fındık Test Kat. No E

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "BIOKITS RAPID 3-D Fındık Test Kat. No E"

Transkript

1 BIOKITS RAPID 3-D Fındık Test Kat. No E Test etmeden önce lütfen talimatları dikkatle okuyun. Giriş ve Kullanım amacı BIOKITS RAPID 3-D Fındık Test birbirinden faklı 3 tespit çizgisi ile tasarlanmıştır ve Fındık düzey varlığını belirlemek için ortam ve gıda swabların taranması için hemen hemen her yerde kullanılabilir. % 100 besin maddeleri için veya kantifikasyon için kullanılmak üzere tasarlanmamıştır. 3-D teknolojisi testleri tarama ile eskisine nazaran daha fazla güvenilirlik sağlar. BIOKITS RAPID 3-D Fındık Testi SADECE endüstriyel bir gıda üretim / hazırlık, ya da etiketleme uygulama durumundaki gıda testleri içindir. Gıdalarda Fındığın yeterli örnekleme ve ekstartlama sorunlarından dolayı, alerjik kişiler tarafından örneğin evde veya bir restoranda tüketilen gıdaların testleri için UYGUN DEĞİLDİR. Test çiğ ve pişmiş gıdalarda ve ortam swablarında Fındık içeriğinin önemli (milyonda düşük parçalar; ppm)düzeylerini tespit eder. Tespit Sınırı Test Fındık protein tespit etmek için son derece spesifik antikorlar kullanır. Fındık birçok işlenmiş gıdalar ve başka besin maddeleride tespit edilebilir. Testin tespit sınırı (LOD) örnek tipi ve ekstraksiyon verimine bağlıdır. RAPID Fındık testinin LODu Fındık ekstresi ile hammadde spayklanarak değerlendirilmiştir. Pozitif test sonuçları çeşitli örnek tiplerinde 1ppm bir spayk düzeyinde gözlendi. Fındık ekstrat ve Tüm Fındık bir örnek matrisin yokluğunda sırasıyla 0.1 ve 0.06ppm de tespit edilebilir. Testin LOD u BIOKITS Fındık Test, ayrıntılı bilgi için Tepnel veya distribütöre başvurun, ile karşılaştırarak test edilecek örnek (ler) için tespit edilmelidir. Eğer test edilen gıda örnek miktarı önerilen 0.25g ın altındaysa, LOD daha yüksek olacaktır. Sağlanan ortam swabı kullanılarak 5 μg/25cm 2 Fındık ekstresinin düzeyleri tespit edilebilir. Çapraz Reaktivite Test Fındık, Kayısı, Tohum, Bakliyat ve Tahıl dahil potansiyel olarak çapraz reaksiyon panelini analiz etmak için kullanıldı. Bütün Ceviz test ile (60ppm Ceviz kadar aşağı) açık bir çapraz reaktivite verdi. iğer örnekler (Pekan, Çam fıstığı, Şam fıstığı, Buğday tohumu, Haşhaş ve Kakao) düşük olumlu sonuç verdi, ancak çapraz kontaminasyon olarak kabul edilmez, sonuçlar kaynakta kontaminasyondan dolayı oluşabilir. Ayrıntılı bilgi RAPID 3-D Fındık Müşteri Doğrulama Raporunda - talep üzerine mevcuttur. Örnek Uyumluluğu BIOKITS RAPID 3-D Fındık Test pişmiş veya pişmemiş gıdalarda Fındık tespiti için tasarlanmıştır. Her türlü çaba mümkün olduğunca fazla gıda çeşitleri ve besin yiyeceklerini doğrulamak için yapılmasına rağmen bazıları testler için uygun değildirler. Bazı matrisler (Örneğin yüksek tanen içeriği, düşük ph, yüksek protein hammaddeleri, ince öğütülmüş ürünler ve yüksek emiciliği olan ürünler) için ekstraksiyonun 1 / 10 oranından daha fazla dilüsyonu sorunlu matriks etkilerinden kaçınmak için test öncesi yapılması gerekebilir.

2 Kullanıcılar doğrulanmış laboratuvar testi ile birlikte in house matriks spesifik spayk kurtarma doğrulama çalışmaları yapmalıdır örneğin RAPID 3-D Fındık Test sonuçları onaylamak için BIOKITS Fındık Test kitidir. Bu prosedür karşılaşılmış herhangi bir sorun matrislerini vurgular. Test Performansı Gıdanın bir paneli BIOKITS RAPID 3-D Hazelnut Test kullanılarak test edildi: 48 / 57 de beklenen sonuçlar verdi. 9 yanlış sonucun olası nedenleri şunlardır: Kaynağında olası kirlenme, flor tutarlılık / matris etkisi ve anomali örnekleme. Daha fazla bilgi RAPID 3-D Fındık Müşteri Doğrulama Raporu (isteğe bağlı) ayrıntılı biçimde verilmiştir. Reaktif ve Materyaller Her bir RAPID 3-D Fındık Test kiti aşağıdakileri içerir: 1. Bir kullanım manueli 2. İki self-indicating (turuncu, eğer kuruysa) kurutucu şişe ve 10 Blue Sparkly RAPID 3-D Fındık Test cihazı içeren kapalı folyo paket. Eğer şişe beyazsa KULLANMAYIN. 3. Ekstraksiyon Solüsyonu Type 3 içeren on şişe 4. On örnek tüpü ve kabı 5. Uçlarından koparılabilen ayrı ayrı paketlenmiş on steril swab Örnekleme Teknikleri 1. Gıda Örnekleme Sadece gıdanın küçük bir örneği (0.25g) BIOKITS RAPID 3-D Fındık Test için gerekli olduğu için, gıdanın ilgili kısmını test etmek önemlidir. Büyük gıda maddeleri gıdanın çeşitli yerlerinden çok sayıda küçük porsiyonlar alınarak test edilebilir (konteynerın çeşitli yerlerinden) ve test öncesi karışım iyice karıştırılır. Kompleks gıdalarda test öncesi yüksek risk malzemesi tek tek izole edilerek test edilebilir. 2. Ortam Swablama Verilen swablar test edilecek fındık varlığından alınan ortam örneklerin toplanması için kullanılmak üzere tasarlanmıştır. Bu yöntem temizlik yeterliliğini doğrulamak için ve / veya sorunlu alanları örneğin Fındığın istenmeyen birikmesini tanımlamak için kullanılabilir. Önlemler 1. Sadece endüstriyel bir gıda üretim / hazırlık, ya da etiketleme uygulama durumundaki gıda testleri içindir. 2. Son kullanma tarihi geçmiş herhangi bir test bölümünü kullanmayın. 3. Kullanımdan hemen önce folyo ambalajı açın. Eğer folyo paketinde kurutucu tamamen beyaza dönmüşse, testi kullanmayın C ve 8 C arasında her zaman kiti saklayın; dondurmadan kaçının. 5. Folyo paketi cihazı çıkardıktan sonra sıkıca kapatın. Test Saklama/Stabilite 2 C ve 8 C arasında RAPID 3-D Fındık Test kit saklayın ve dış etiket üzerinde belirtilen son kullanım tarihi içinde kullanın. Örnek Stabilitesi Ekstre edilmiş örnekler ekstraksiyonun 3 saati içinde kullanılmalıdır. Sınırlamalar SPESİFİK ÖRNEKLİ BİR TESTİN TESPİT SINIRI ALTINDA OLMASINDAN YA DA GIDADA DÜZENSİZ OLARAK DAĞILMASINDAN DOLAYI FINDIK İÇEREN GIDA NEGATİF BİR TEST OLASILIĞI DIŞINDA KALMAZ. BIOKITS RAPID 3-D Fındık Test kalitatif bir testtir ve sadece fındık varlığında bir öncü tarama olarak kullanılmalıdır. Testte elde edilen sonuçların doğruluğuna tercihen doğrulanmış laboratuar testi verileri ile birlikte bakılmalıdır.

3 Katı gıda örnekleme Katı gıda örnekleri ince parçacıklar halinde ezilmiş olmalı veya doğranmalıdır. Sıvılar hiçbir hazırlık gerektirmez. 0.25g örnek tartın. Eğer bir denge yoksa, 0.25g yi kabaca beyaz bir örnek tüp kabına yarısını doldurarak ayarlayın. Böylece Test sonuçları daha az doğru olacaktır. Aşağıdakileri çıkartın ve kullanmadan önce oda sıcaklığa gelmesi için bekletin(dolabın dışına dakika): 1 x örnek tüpü 1 x Type 3 buffer şişe 1 x BIOKITS RAPID 3-D Fındık Test cihazı (folyo poşet içinde) Temiz Type 3 buffer şişesinin üst kısmını dikkatle kesin ve örnek tüpüne tüm içeriğini ekleyin. Örnek tüpüne 0.25g örnek ekleyin. Beyaz kapağını takın ve bir dakika çalkalayın. ÖRNEK TEST ETMEYE GİDİN Swab Örnekleme Aşağıdakileri çıkartın ve kullanmadan önce oda sıcaklığa gelmesi için bekletin (dolabın dışına dakika): 1 x örnek tüpü 1 x Type 3 buffer şişe 1 x BIOKITS RAPID 3-D Fındık Test cihaz (folyo poşet içinde) 1 x steril swab Type 3 Tampon şişesinin üst kısmını dikkatle kesin ve örnek tüpüne tüm içeriğini ekleyin. Yaklaşık 5 cm x 5cm bir swablama alanını belirleyin. Alternatif olarak sorunlu alanlardan kontaminasyon örneklerini toplamak için swab kullanın.

4 Paketten steril bir swab çıkarın ve örnek tüpünde Extraction Buffer içine dibe doğru daldırarak ıslatın. Islatılmış swabı kullanarak, viskonun sonundan döndürerek ve swaba yan yana hareketi yaptırarak tüm swablama alanına sürün; ilk swablama hareketine dik şekilde bu swablama prosedürünü tekrar edin. Not: Swablama sonrası, bazı ekstraksiyon solüsyon kalıntılarını almak için temiz nemli bir bezle alanı silin. Örnek tüpünde Extraction Buffer için swabı döndürün ve tüpte kalmaması için işaretli kısımdan viskozun sonunu dikkatle koparın. Test tüpün kapağını dikkatlice kapatın. Bir dakika boyunca çalkalayın. ÖRNEK TEST ETMEYE GİDİN Örnek Test etme Kapağı çıkarın ve tüp alınan sıvı ile doldurun. Biraz köpük tüp içinde kalmalıdır. Kapakta sıvı içine RAPID 3-D cihazın başını daldırın. Boşluğun sıvı ile doymuş olduğundan emin olun. Test penceresinde sıvı yürümesini görene kadar doymuş boşluğu bırakın. Düz yüzeye cihazı koyun ve testin çalışmasını bekleyin. OKUMAYA GİDİN BIOKITS RAPID 3-D Fındık Test Sonuçlarını okuma Sıvı test penceresinde içinde yürüyecektir; sonucu daldırmadan sonra BEŞ DAKİKA sonunda okuyun. Eğer O ve C pozisyonlarında ayrı bir çizgi görünmezse, aşağıya 3 veya 4 bakın. 1. NEGATİF Sonuç T (test) pozisyonunda çizgi yok: Fındık düzeyi tespit edilemedi (Tespit sınırı için yukarıdaki notlara bakın). 3. YÜKSEK Sonuçlar Hiç bir çizgi O (fazla yoğun) pozisyonunda görünmez. Bir çizgi hafifçe görünür..

5 2. POZİTİF Sonuç T (test) pozisyonunda çizgi yoğunluğu var: Fındık düzeyi yukarıda Tespit sınırında (yukarıdaki ana notlara bakın)..veya T pozisyonunda yok. Örnek Fındık ile aşırı yüklüdür. 4. GEÇERSİZ Sonuçlar: Eğer pozisyon C (Kontrol) de çizgi görünmezse, test geçersiz olmalıdır.

Çiğ, işlenmiş ve karışık et, süt ve plazmada tür içeriğinin kalitatif tespiti için F.A.S.T. IMMUNOSTICK ET TÜRLERİ TARAMA KİTİ

Çiğ, işlenmiş ve karışık et, süt ve plazmada tür içeriğinin kalitatif tespiti için F.A.S.T. IMMUNOSTICK ET TÜRLERİ TARAMA KİTİ Çiğ, işlenmiş ve karışık et, süt ve plazmada tür içeriğinin kalitatif tespiti için F.A.S.T. IMMUNOSTICK ET TÜRLERİ TARAMA KİTİ İÇERİK BÖLÜM SAYFA NUMARASI 1 2 F.A.S.T (FOOD ANALYTE SCREENING TESTS) 2 2

Detaylı

MAIA Pesticide MultiTest

MAIA Pesticide MultiTest MAIA Pesticide MultiTest GIDALARDA PESTİSiT KALINTILARI İÇİN AB MAKSİMUM KALINTI LİMİTLERİ İLE UYUMLU ÇOKLU KALINTI TARAMA TESTİ Microplate Acetylcholinesterase Inhibition Assay (MAIA) katı veya sıvı gıda

Detaylı

Cevaplara bir kan damlasından ulaşabiliriz. TEST PROSEDÜRLERİ & SORUN GİDERME

Cevaplara bir kan damlasından ulaşabiliriz. TEST PROSEDÜRLERİ & SORUN GİDERME TEST PROSEDÜRLERİ & SORUN GİDERME Prosedür-Genel Bakış Önemli yöntemsel notlar - Farklı kitlerden bileşenleri başka bileşenlerle değiştirmeyiniz - Kapiller venöz kan (anti-koagülanlı veya anti-koagülansız)

Detaylı

FORSTEO Kullanıma Hazır Dolu Enjeksiyon Kalemi İçinde Çözelti teriparatid

FORSTEO Kullanıma Hazır Dolu Enjeksiyon Kalemi İçinde Çözelti teriparatid FORSTEO Kullanıma Hazır Dolu Enjeksiyon Kalemi İçinde Çözelti teriparatid Kullanım Talimatları Yeni FORSTEO kaleminizi kullanmaya başlamadan önce lütfen bu Kullanım Talimatları nın ön ve arka yüzünü tamamen

Detaylı

Brusellozda laboratuvar tanı yöntemleri 14.02.2006 1

Brusellozda laboratuvar tanı yöntemleri 14.02.2006 1 Brusellozda laboratuvar tanı yöntemleri 14.02.2006 1 Spesifik tanı yöntemleri: 1. Direk (kült ltür r ve bakterinin gösterilmesi) g 2. Antikorların n gösterilmesig 1.Standart tüp aglütinasyonu 2.Rose Bengal

Detaylı

HASTA KILAVUZU. Hasta adı-soyadı:

HASTA KILAVUZU. Hasta adı-soyadı: HASTA KILAVUZU Hasta adı-soyadı: Icare HOME (Model: TA022) HASTA KILAVUZU TA022-035 TR-3.1 3 Giriş Bu kılavuz, Icare HOME tonometrenin nasıl kullanılması gerektiği konusunda size yol gösterecektir. Tonometreyi

Detaylı

M47 MICROGEN STREP MICROGEN

M47 MICROGEN STREP MICROGEN M47 MICROGEN STREP MICROGEN Strep; kültür ortamından Streptococcus Lancefield gruplarının (A, B, C, D, F ve G) tespitini hızlı bir şekilde gerçekleştiren latex slide aglütasyon testidir. İnsanda enfeksiyona

Detaylı

Ek bilgi ve tercümeler için lütfen üretici veya yerel distribütör ile irtibat kurun.

Ek bilgi ve tercümeler için lütfen üretici veya yerel distribütör ile irtibat kurun. OSTEOSET Resorbable Bead Kits and Mini-Bead Kits Mixing Instructions 135040-3 Bu paketde aşağıda belirtilen diller mevcuttur: English (en) Deutsch (de) Nederlands (nl) Français (fr) Español (es) Italiano

Detaylı

HASTABAŞI TEST CİHAZI KULLANIMI VE BAKIMI. Dr Sibel DEVECİ Biyokimya Uzmanı

HASTABAŞI TEST CİHAZI KULLANIMI VE BAKIMI. Dr Sibel DEVECİ Biyokimya Uzmanı HASTABAŞI TEST CİHAZI KULLANIMI VE BAKIMI Dr Sibel DEVECİ Biyokimya Uzmanı GLUKOMETRE Glukometre ile Kan Şeker Ölçümü Birim mg/dl veya mmol/l olarak ayarlanabilir. Cihaz iki dakika içerisinde kullanılmadığında

Detaylı

VESTEL. V-BRUNCH SERiSi 3000 INOX KAHVE MAKiNESi KULLANIM KILAVUZU GARANTİ 2 YIL

VESTEL. V-BRUNCH SERiSi 3000 INOX KAHVE MAKiNESi KULLANIM KILAVUZU GARANTİ 2 YIL VESTEL V-BRUNCH SERiSi 3000 INOX KAHVE MAKiNESi KULLANIM KILAVUZU GARANTİ 2 YIL 1. Hazne kapağı 2. Hazne 3. Üst kapak 4. Filtre 5. Cam sürahi Bu kahve makinesini tercih ettiğiniz için teşekkür ederiz.

Detaylı

ENTEGRE YÖNETİM SİSTEMİ TALİMATLAR

ENTEGRE YÖNETİM SİSTEMİ TALİMATLAR 26.11.2011 01 10.04.2012 1 / 5 KYS.19 TA 01 1-AMAÇ Eker Süt Ürünlerinde, ham madde olarak kabulü yapılan çiğ sütün ve süttozunun antibiyotik içerip içermediğini kontrol etmek. 2-KAPSAM VE GEÇERLİLİK Bu

Detaylı

KULLANMA TALİMATI. Oftalmolojik, antibiyotik, antibiyotik kombinasyonu

KULLANMA TALİMATI. Oftalmolojik, antibiyotik, antibiyotik kombinasyonu KULLANMA TALİMATI OFTALMOTRIM Steril Göz Damlası, 5mL Göze damlatılarak uygulanır. Etkin maddeler: 1 ml de 10,000 I.U. Polimiksin B sülfat ve 1 mg Trimetoprim Yardımcı maddeler: Sodyum metil hidroksibenzoat,

Detaylı

KULLANMA TALİMATI. Etkin madde: 1 g da 3,00 mg tobramisin Yardımcı maddeler: Klorobutanol hemihidrat, vazelin sıvı, petrolatum (beyaz yumuşak parafin)

KULLANMA TALİMATI. Etkin madde: 1 g da 3,00 mg tobramisin Yardımcı maddeler: Klorobutanol hemihidrat, vazelin sıvı, petrolatum (beyaz yumuşak parafin) TOBRASED % 0.3 steril göz merhemi Göze uygulanır. KULLANMA TALİMATI Etkin madde: 1 g da 3,00 mg tobramisin Yardımcı maddeler: Klorobutanol hemihidrat, vazelin sıvı, petrolatum (beyaz yumuşak parafin) Bu

Detaylı

LBX-0612 EV&ARABA İÇİN BİBERON ISITICISI. www.loobex.com

LBX-0612 EV&ARABA İÇİN BİBERON ISITICISI. www.loobex.com LBX-0612 EV&ARABA İÇİN BİBERON ISITICISI Lütfen biberon ve mama ısıtıcısını kullanmadan önce bu kullanma talimatlarını dikkatlice okuyun. www.loobex.com Bu ısıtıcı ile her çeşit bebek maması ve içeceğini

Detaylı

GÜVENLİK BİLGİ FORMU

GÜVENLİK BİLGİ FORMU Sayfa 1 nin 5 BÖLÜM 1: Madde/Müstahzar Ve Şirket/İş Sahibinin Tanıtımı 1.1. Madde/Müstahzarın tanıtılması Ürünün ticari ismi Takibi malzeme numaraları için de geçerlidir: : 914925; 505533; 791440; 791441

Detaylı

KULLANMA TALİMATI. EMADINE steril oftalmik solüsyon Göze uygulanır.

KULLANMA TALİMATI. EMADINE steril oftalmik solüsyon Göze uygulanır. EMADINE steril oftalmik solüsyon Göze uygulanır. KULLANMA TALİMATI Etkin maddeler: Emedastin. Çözeltinin 1ml si 0.5 mg emedastin içerir (difumarat olarak). Yardımcı maddeler: Benzalkonyum klorür, trometamol,

Detaylı

Evde kendi kendinizce uygulanabilen subkütan immunglobülin tedavisine ilişkin

Evde kendi kendinizce uygulanabilen subkütan immunglobülin tedavisine ilişkin Evde kendi kendinizce uygulanabilen subkütan immunglobülin tedavisine ilişkin Plazmadan yenilikler Bağışıklık eksikliğinde uzman kuruluş SADECE DOKTOR TALİMATINA GÖRE VE DOKTOR VEYA BAŞKA UZMANCA UYGULAMA

Detaylı

SolSooStar HIZLI BAŞVURU KILAVUZU

SolSooStar HIZLI BAŞVURU KILAVUZU SoloStar H I Z L I B A Ş V U R U K I L AV U Z U Size, önceden doldurulmuş insülin kalemi SoloStar içinde Lantus, Apidra veya Insuman Basal reçetesi verilmiş bulunuyor. Tek seferde bir ünite olmak üzere,

Detaylı

Portatif ph Metre. www.novatekanalitik.com. Teknik Özellikler. Arkadan aydınlatmalı, sıvı kristal ekran

Portatif ph Metre. www.novatekanalitik.com. Teknik Özellikler. Arkadan aydınlatmalı, sıvı kristal ekran Portatif ph Metre Teknik Özellikler Ekran Arkadan aydınlatmalı, sıvı kristal ekran Tuş Takımı 6 tuşlu membran tuş takımı Ölçüm aralıkları ph ñ2.00 to 19.99 mv ± 1400 Sıcaklık ñ20.0 to 150.0 C (ñ4.0 to

Detaylı

Bimes Biyomedikal Sistemler ve Sağlık Hizmetleri Tic. Ltd. Şti Çetin Emeç Bulvarı 6. Cad. 64/4 06460 A.Öveçler ANKARA Tel: (0 312) 473 17 83 Fax: (0

Bimes Biyomedikal Sistemler ve Sağlık Hizmetleri Tic. Ltd. Şti Çetin Emeç Bulvarı 6. Cad. 64/4 06460 A.Öveçler ANKARA Tel: (0 312) 473 17 83 Fax: (0 3M PETRİFİLM SELECT E.KOLİ SAYIM PLAKALARI 3M Petrifilm Select E.Koli Sayım Plakaları, E.koli tespiti için dizayn edilmiştir. Basit bir tek testle 24 saat içerisinde sonuçlar elinize ulaşabilmektedir.

Detaylı

KULLANMA TALİMATI. VITAMIN A-POS 250 I.U./g göz merhemi. Yalnızca göz kapağı içine uygulanır.

KULLANMA TALİMATI. VITAMIN A-POS 250 I.U./g göz merhemi. Yalnızca göz kapağı içine uygulanır. VITAMIN A-POS 250 I.U./g göz merhemi Yalnızca göz kapağı içine uygulanır. KULLANMA TALİMATI Etkin madde:, 1 g merhem içeriğinde 250 IU A Vitamini Yardımcı Maddeler: Beyaz vazelin, seyreltik sıvı parafin,

Detaylı

VESTEL YER VANTiLATÖRÜ

VESTEL YER VANTiLATÖRÜ VESTEL YER VANTiLATÖRÜ KULLANIM KILAVUZU AIRMASTER 16 GARANTİ 2 YIL UYARI: Yangın, elektrik çarpması veya kişisel yaralanma risklerini azaltmak için: a) Bu vantilatörü herhangi bir hız kontrol cihazı ile

Detaylı

RTA DNA qpcr Probe Master Mix

RTA DNA qpcr Probe Master Mix RTA DNA qpcr Probe Master Mix Kullanma Kılavuzu Yayın Tarihi -- 2012-01 DNA'nın gerçek zamanlı tayini ve miktar ölçümü için Yalnızca profesyonel kullanım için REF 09030025 25 test 09030100 100 test 09030500

Detaylı

KULLANMA TALİMATI. Etkin madde: 1 gram jel 2 mg karbomer içerir. Yardımcı maddeler: Setrimid, sorbitol, sodyum hidroksit, enjeksiyonluk su.

KULLANMA TALİMATI. Etkin madde: 1 gram jel 2 mg karbomer içerir. Yardımcı maddeler: Setrimid, sorbitol, sodyum hidroksit, enjeksiyonluk su. VISCOTEARS steril oftalmik jel Göze uygulanır. KULLANMA TALİMATI Etkin madde: 1 gram jel 2 mg karbomer içerir. Yardımcı maddeler: Setrimid, sorbitol, sodyum hidroksit, enjeksiyonluk su. Bu ilacı kullanmaya

Detaylı

GÜVENLİK VERİ ÇİZELGESİ

GÜVENLİK VERİ ÇİZELGESİ Basım tarihi: 07.05.2012 Sayfa 1 nin 5 BÖLÜM 1: Kimyasal maddenin/karışım ve şirketin/üstlenenin kimlikleri Ürün adı Madde veya karışımın ilgili tespit edilen kullanımları ve tavsiye edilmeyen kullanımları

Detaylı

QMS TOPIRAMAT. İmmün testi. Simgelerin Açıklamaları TOPIRAMATE KONTROLLERİ 0374181 1-3

QMS TOPIRAMAT. İmmün testi. Simgelerin Açıklamaları TOPIRAMATE KONTROLLERİ 0374181 1-3 0155241-C October, 2014 QMS TOPIRAMAT İmmün testi Bu Quantitative Microsphere System (QMS) prospektüsü kullanım öncesinde dikkatle okunmalıdır. Prospektüste verilen talimatlar uygulanmalıdır. Bu prospektüste

Detaylı

VERİFİKASYON. Dr. Tijen ÖZACAR. Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Tıbbi Mikrobiyoloji AD - İZMİR

VERİFİKASYON. Dr. Tijen ÖZACAR. Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Tıbbi Mikrobiyoloji AD - İZMİR VERİFİKASYON Dr. Tijen ÖZACAR Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Tıbbi Mikrobiyoloji AD - İZMİR TANIM Ticari veya laboratuvarda geliştirilmiş bir testin, laboratuvardaki performansının ölçülerek dökümante

Detaylı

KULLANMA TALİMATI. MYDFRIN 5 ml oftalmik çözelti ihtiva eden plastik şişe içerisinde sunulmaktadır.

KULLANMA TALİMATI. MYDFRIN 5 ml oftalmik çözelti ihtiva eden plastik şişe içerisinde sunulmaktadır. MYDFRIN Steril Göz Damlası, 5ml Göze damlatılarak uygulanır. KULLANMA TALİMATI Etkin madde: 25 mg/ml fenilefrin hidroklorür Yardımcı maddeler: Benzalkonyum klorür solüsyonu, sodyum bisülfat, disodyum edetat

Detaylı

9225 OCEAN KURULUM VE KULLANMA KILAVUZU.

9225 OCEAN KURULUM VE KULLANMA KILAVUZU. 9225 OCEAN KURULUM VE KULLANMA KILAVUZU www.sunnybaby.com.tr Resim sadece görsel olarak sağlanmış olup, ürün içeriği ve aksesuarları farklılık gösterebilir. Kullanma kılavuzunu dikkatlice okuyunuz ve sonraki

Detaylı

attomol apo B-100 quicktype

attomol apo B-100 quicktype attomol apo B-100 quicktype İnsan apolipoprotein B-100 (apo B-3500 mutasyonu) gen inde 10708G>A geçiş tespitine yönelik kit Sadece in vitro diagnostik kullanım içindir! 20 tespit sipariş numarası: 1015

Detaylı

HIZLI TEST ŞİMDİ MÜMKÜN

HIZLI TEST ŞİMDİ MÜMKÜN HIZLI TEST ŞİMDİ MÜMKÜN ScheBo * Biotech ScheBo * Pancreas Elastase 1 Quick TM. / Canine Canine Ekzokrin Pankreatik Yetmezliği nin (EPI) tanısı ve dışlanması. Sonuçlar, test kasetine dışkı örneği konulduktan

Detaylı

Kullanım Kılavuzu ph Metre PCE-PH20S

Kullanım Kılavuzu ph Metre PCE-PH20S ph Metre PCE-PH20S Versiyon 1.1 Oluşturma Tarihi: 01/07/2016 İçindekiler 1 Özellikler... 3 2 Genel Açıklama / Teknik Özellikler... 3 2.1 ph Ölçümü... 4 2.2 Sıcaklık... 4 3 Fonksiyonlar... 4 4 Kalibrasyon...

Detaylı

KULLANMA TALİMATI. EYESTIL göz damlası 10 ml Göze uygulanır. Etkin madde : 100 ml de, g hiyalüronik asit sodyum tuzu içerir. Yardımcı Maddeler :

KULLANMA TALİMATI. EYESTIL göz damlası 10 ml Göze uygulanır. Etkin madde : 100 ml de, g hiyalüronik asit sodyum tuzu içerir. Yardımcı Maddeler : KULLANMA TALİMATI EYESTIL göz damlası 10 ml Göze uygulanır. Etkin madde : 100 ml de, 0.150 g hiyalüronik asit sodyum tuzu içerir. Yardımcı Maddeler : Disodyum fosfat dodekahidrat, monobazik sodyum fosfat,

Detaylı

Analiz Süresi: 30-35 C'de 48 saat

Analiz Süresi: 30-35 C'de 48 saat 3M PETRİFİLM AEROBİK SAYIM PLAKALARI 3M Petrifilm Aerobic Sayım Plakaları toplam aerobic bakteri populasyonlarını belirlemek için düzenlenmiştir. Uygulanacak basit bir prosedürle aynı zamanda etlerde ve

Detaylı

FERNGLAS DÜRBÜN Kullanma talimatları

FERNGLAS DÜRBÜN Kullanma talimatları FERNGLAS DÜRBÜN Kullanma talimatları T P: COMPACT O1) OH a OC b OH O B DO OE OE OF OI G OI OF 2 2 Körlük riski Bu cihazı hiçbir zaman doğrudan güneşe ya da güneşin yakınına bakmak için kullanmayın. Böyle

Detaylı

KULLANMA TALİMATI. ZADITEN % 0,025 steril göz damlası Göze uygulanır.

KULLANMA TALİMATI. ZADITEN % 0,025 steril göz damlası Göze uygulanır. ZADITEN % 0,025 steril göz damlası Göze uygulanır. KULLANMA TALİMATI Etkin madde: Bir ml çözelti 0,25 mg ketotifen (0,345 mg ketotifen hidrojen fumarat şeklinde) içerir. Yardımcı maddeler: Benzalkonyum

Detaylı

KULLANMA TALİMATI. OCULOTECT FLUID, 10 ml çözelti içeren saydam şişelerde takdim edilmektedir.

KULLANMA TALİMATI. OCULOTECT FLUID, 10 ml çözelti içeren saydam şişelerde takdim edilmektedir. OCULOTECT FLUID steril göz damlası Göze damlatılarak uygulanır. KULLANMA TALİMATI Etkin madde: Her 1 ml çözelti 50 mg polividon içerir. Yardımcı maddeler: Benzalkonyum klorür, borik asit, sodyum klorür,

Detaylı

RTA JEL / PZR Saflaştırma Kiti

RTA JEL / PZR Saflaştırma Kiti RTA JEL / PZR Saflaştırma Kiti Kullanma Kılavuzu Yayın Tarihi - 2011-12 DNA parçalarının agaroz jelden geri kazanımı ve PZR ürünlerinin saflaştırılması için Yalnızca profesyonel kullanım için REF 09009050

Detaylı

KULLANIM KILAVUZU Isıtma Mantosu PCE-HM 5000

KULLANIM KILAVUZU Isıtma Mantosu PCE-HM 5000 KULLANIM KILAVUZU Isıtma Mantosu PCE-HM 5000 Versiyon 1.1 Oluşturma Tarihi: 28/02/2017 İçindekiler 1 Giriş... 3 2 Güvenlik Notları... 3 3 Özellikler... 4 4 Talimatlar... 4 5 Ek Öneri... 4 6 Sorun Giderme...

Detaylı

VERİFİKASYON (SEROLOJİ, MOLEKÜLER TESTLER)

VERİFİKASYON (SEROLOJİ, MOLEKÜLER TESTLER) VERİFİKASYON (SEROLOJİ, MOLEKÜLER TESTLER) Dr. Tijen ÖZACAR Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Tıbbi Mikrobiyoloji AD - İZMİR TANIM Ticari veya laboratuvarda geliştirilmiş bir testin, laboratuvardaki performansının

Detaylı

Süt köpürtücü. Açma/kapama şalteri. Pil yuvası. Sap. Köpürtücü spiral için kilit açma işareti. Maks. daldırma derinliği.

Süt köpürtücü. Açma/kapama şalteri. Pil yuvası. Sap. Köpürtücü spiral için kilit açma işareti. Maks. daldırma derinliği. Süt köpürtücü Pil yuvası Açma/kapama şalteri Sap Köpürtücü spiral için kilit açma işareti Maks. daldırma derinliği Köpürtücü spiral tr Kullanım Kılavuzu Tchibo GmbH D-22290 Hamburg 87070FV03X00VII 2016-06

Detaylı

- TESTO TANITMA VE KULLANMA KILAVUZU

- TESTO TANITMA VE KULLANMA KILAVUZU - TESTO 826 - TANITMA VE KULLANMA KILAVUZU 1. Ürün Açıklaması Kızılötesi Sensör Kızılötesi Sensör Ekran Açma tuşu, Ekran dondur Ekran Açma tuşu, Ekran dondur Kızılötesi sıcaklık ölçümü Kapama tuşu Kızılötesi

Detaylı

Kullanım Kılavuzu PCE-PH 22

Kullanım Kılavuzu PCE-PH 22 PCE-PH 22 Versiyon 1.1 29/06/2016 İçindekiler 1 Özellikler... 3 2 Genel açıklama / Teknik Özellikler... 3 3 Fonksiyonlar... 4 4 Kalibrasyon... 4 5 Ölçüm Yöntemi... 5 5.1 ph Ölçümü... 5 5.2 Data-Hold...

Detaylı

English (en) Deutsch (de) Nederlands (nl) Français (fr) Español (es) Italiano (it) Português (pt) 中文 -Chinese (sch)

English (en) Deutsch (de) Nederlands (nl) Français (fr) Español (es) Italiano (it) Português (pt) 中文 -Chinese (sch) IGNITE Karıştırma Talimatı 133287-3 Bu paketde aşağıda belirtilen diller mevcuttur: English (en) Deutsch (de) Nederlands (nl) Français (fr) Español (es) Italiano (it) Português (pt) 中文 -Chinese (sch) Ek

Detaylı

GÜVENLİK BİLGİ FORMU

GÜVENLİK BİLGİ FORMU Sayfa 1 nin 5 BÖLÜM 1: Madde/Müstahzar Ve Şirket/İş Sahibinin Tanıtımı 1.1. Madde/Müstahzarın tanıtılması Kısaltma: 1.2. Madde/Müstahzarın kullanımı Maddenin/Karışımın kullanımı Elektrolit 1.3. Şirket/İş

Detaylı

KULLANMA TALİMATI. TOBREX, gözün/gözlerin ve etrafının yüzeysel bakteriyel infeksiyonlarının tedavisinde kullanılır.

KULLANMA TALİMATI. TOBREX, gözün/gözlerin ve etrafının yüzeysel bakteriyel infeksiyonlarının tedavisinde kullanılır. KULLANMA TALİMATI TOBREX %0.3 Steril Oftalmik Pomad, 3.5 g Göze uygulanır. Etkin maddeler: 1 ml de 3 mg tobramisin Yardımcı maddeler: klorbutanol anhidrit, mineral yağ, beyaz petrolatum Bu ilacı kullanmaya

Detaylı

Klinik Mikrobiyoloji Laboratuarında Validasyon ve Verifikasyon Kursu 12 Kasım 2011 Cumartesi Salon C (BUNIN SALONU) Kursun Amacı:

Klinik Mikrobiyoloji Laboratuarında Validasyon ve Verifikasyon Kursu 12 Kasım 2011 Cumartesi Salon C (BUNIN SALONU) Kursun Amacı: Klinik Mikrobiyoloji Laboratuarında Validasyon ve Verifikasyon Kursu 12 Kasım 2011 Cumartesi Salon C (BUNIN SALONU) Kursun Amacı: Katılımcılara; klinik mikrobiyoloji laboratuarlarında doğru, geçerli ve

Detaylı

QIAsymphony SP Protokol Sayfası

QIAsymphony SP Protokol Sayfası QIAsymphony SP Protokol Sayfası PC_AXpH_HC2_V1_DSP protokolü Kullanım Amacı İn vitro diagnostik kullanım içindir. Bu protokol QIAsymphony SP ve QIAsymphony DSP AXpH DNA Kiti kullanılarak PreservCyt Solüsyonunda

Detaylı

KULLANMA TALİMATI. GİSMOTAL 24 mg/5 ml oral süspansiyon hazırlamak için granül Ağızdan alınır.

KULLANMA TALİMATI. GİSMOTAL 24 mg/5 ml oral süspansiyon hazırlamak için granül Ağızdan alınır. KULLANMA TALİMATI GİSMOTAL 24 mg/5 ml oral süspansiyon hazırlamak için granül Ağızdan alınır. Etkin madde: Sulandırılmadan önce; her 100 gram toz, 787 mg trimebutin içerir. Sulandırıldıktan sonra; her

Detaylı

ACİL DURUM LAMBASI / LED-151

ACİL DURUM LAMBASI / LED-151 Özellikler 400 mah kapasiteli, bakım gerektirmeyen ve uzun ömürlü batarya 500 Şarj batarya ömrü Yüksek ışık veren, enerji tasarrufu sağlayan, uzun ömürlü 15+1 LED 15 LED ve 1 LED aydınlatma şeklinde 2

Detaylı

SU NUMUNESİ ALMA TALİMATI REVİZYON DURUMU. Revizyon Tarihi Açıklama Revizyon No

SU NUMUNESİ ALMA TALİMATI REVİZYON DURUMU. Revizyon Tarihi Açıklama Revizyon No REVİZYON DURUMU Revizyon Tarihi Açıklama Revizyon No Hazırlayan: Onaylayan: Onaylayan: Yusuf Ertürk, Tesis Yönetimi ve Güvenliği Kurulu Adem Aköl Kalite Konseyi Başkanı Sinan Özyavaş Kalite Koordinatörü

Detaylı

Protokolü PD S Reaksiyon

Protokolü PD S Reaksiyon Salmonella sp. Real time PCR Tespit Kiti Protokolü PD S00 0 50 Reaksiyon REŞİT GALİP CADDESİ 74-7 06700 ÇANKAYA, ANKARA, TÜRKİYE T +90 32 447 22 79 / 80 F +90 32 447 22 07 www.bmlabosis.com İnternal Pozitif

Detaylı

Doküman ID: Synology_QIG_DS411j_

Doküman ID: Synology_QIG_DS411j_ Doküman ID: Synology_QIG_DS411j_20100518 GÜVENLİK TALİMATLARI Lütfen kullanım öncesinde bu güvenlik talimatlarını dikkatle okuyun ve ilerde başvurmak üzere güvenli bir yerde saklayın. Doğrudan güneş ışığından

Detaylı

TANIMLAR. Dr. Neriman AYDIN. Adnan Menderes Üniversitesi Tıp Fakültesi Tıbbi Mikrobiyoloji Anabilim Dalı

TANIMLAR. Dr. Neriman AYDIN. Adnan Menderes Üniversitesi Tıp Fakültesi Tıbbi Mikrobiyoloji Anabilim Dalı TANIMLAR Dr. Neriman AYDIN Adnan Menderes Üniversitesi Tıp Fakültesi Tıbbi Mikrobiyoloji Anabilim Dalı In-vitro tanı Sürekli doğru sonuç Amaca uygun Zamanında Uygun maliyet In-vitro tanı elemanları Kitler

Detaylı

Centronic MemoControl MC42

Centronic MemoControl MC42 Centronic MemoControl MC42 tr Montaj ve İşletme Talimatı Bellek Tuşları Aşağıdaki kişilere yönelik önemli bilgiler: Montaj elemanı / Elektrik teknisyeni / Kullanıcı Lütfen ilgili kişilere iletiniz! Bu

Detaylı

TEMİZODALARDA TEMİZLİK VE DEZENFEKSİYON: TEMİZLİK DETAYDA SAKLIDIR!

TEMİZODALARDA TEMİZLİK VE DEZENFEKSİYON: TEMİZLİK DETAYDA SAKLIDIR! TEMİZODALARDA TEMİZLİK VE DEZENFEKSİYON: TEMİZLİK DETAYDA SAKLIDIR! SİNAN CERAN Endüstri Mühendisi Temizoda Marketi TEMİZODA (ISO 14644-1: 2015) Havadan gelen partikül sayısı konsantrasyonunun kontrol

Detaylı

KULLANIM KILAVUZU ÜRÜN KODU : SB204

KULLANIM KILAVUZU ÜRÜN KODU : SB204 KULLANIM KILAVUZU ÜRÜN KODU : SB204 0 UYARI 1.Ürünün kurulum ve kullanımından önce tüm kullanma kılavuzunu dikkatle okuyunuz. İleride referans olması için kullanma talimatını saklayınız. Bu kullanıcı klavuzundaki

Detaylı

KULLANMA TALİMATI. HEXOS %0.1 steril oftalmik solüsyon, 5 ml. Göze damlatılarak uygulanır.

KULLANMA TALİMATI. HEXOS %0.1 steril oftalmik solüsyon, 5 ml. Göze damlatılarak uygulanır. KULLANMA TALİMATI HEXOS %0.1 steril oftalmik solüsyon, 5 ml Göze damlatılarak uygulanır. Etkin madde: 1 mg/ml olopatadin Yardımcı maddeler: Benzalkonyum klorür, disodyum fosfat anhidr, sodyum klorür veya

Detaylı

Faks alma/gönderme. Kontrol panelini kullanarak. Bilgisayarı kullanarak

Faks alma/gönderme. Kontrol panelini kullanarak. Bilgisayarı kullanarak Hızlı Başvuru Kopyalama Fotokopi çekme 1 Özgün bir belgeyi ADF'e veya tarayıcı camının üzerine yerleştirin. Notlar: Görüntünün kırpılmasını önlemek için özgün belgenin boyutu ile fotokopi çıkış boyutunun

Detaylı

MALZEME GÜVENLİK FORMU MSDS. ÜRETİCİ FİRMA Bilge Kimyevi Laboratuar Ürünleri İmalat Danışmanlık ve Analiz Hizmetleri Sanayi Ticaret Ltd. Şti.

MALZEME GÜVENLİK FORMU MSDS. ÜRETİCİ FİRMA Bilge Kimyevi Laboratuar Ürünleri İmalat Danışmanlık ve Analiz Hizmetleri Sanayi Ticaret Ltd. Şti. MALZEME GÜVENLİK FORMU MSDS BÖLÜM 1 KİMYASAL ÜRÜN VE FİRMA TANIMI ÜRÜN KİMLİĞİ Krom 6+ Test Kiti ÜRÜN KODU: CB5125 ÜRETİCİ FİRMA Bilge Kimyevi Laboratuar Ürünleri İmalat Danışmanlık ve Analiz Hizmetleri

Detaylı

Kılavuzumuz en son teknoloji kullanılarak üretilmiş olan cihazınızı güven ve maksimum verimle kullanmanıza yardımcı olmak amacıyla hazırlanmıştır.

Kılavuzumuz en son teknoloji kullanılarak üretilmiş olan cihazınızı güven ve maksimum verimle kullanmanıza yardımcı olmak amacıyla hazırlanmıştır. Değerli Müşterimiz, Hedefimiz, modern tesislerimizde, dikkatli bir şekilde üretilen, özel olarak test edilen, beklentilerinizin de ötesinde kaliteli ürünler üretmektir. Kılavuzumuz en son teknoloji kullanılarak

Detaylı

QMS LAMOTRIGINE. İmmün testi. Simgelerin Açıklamaları LAMOTRİGİN KALİBRATÖRLERİ 0373787

QMS LAMOTRIGINE. İmmün testi. Simgelerin Açıklamaları LAMOTRİGİN KALİBRATÖRLERİ 0373787 0155199-E-TR November, 2014 QMS LAMOTRIGINE İmmün testi Bu Quantitative Microsphere System (QMS) prospektüsü kullanım öncesinde dikkatle okunmalıdır. Prospektüste verilen talimatlar uygulanmalıdır. Bu

Detaylı

Pralin kalıbı. Ürün bilgisi ve tarif. Artık dolgulu ve dolgusuz pralinlerinizi kendiniz hazırlayabilirsiniz - üç farklı dekoratif şekilde.

Pralin kalıbı. Ürün bilgisi ve tarif. Artık dolgulu ve dolgusuz pralinlerinizi kendiniz hazırlayabilirsiniz - üç farklı dekoratif şekilde. Pralin kalıbı tr Ürün bilgisi ve tarif Değerli Müşterimiz! Artık dolgulu ve dolgusuz pralinlerinizi kendiniz hazırlayabilirsiniz - üç farklı dekoratif şekilde. Sağlam plastik kalıplar sıvı çikolatanın

Detaylı

Montaj kılavuzu. Isı pompası konvektörü için 2 yollu vana kiti EKVKHPC

Montaj kılavuzu. Isı pompası konvektörü için 2 yollu vana kiti EKVKHPC Isı pompası konvektörü için yollu vana kiti Isı pompası konvektörü için yollu vana kiti Montajdan önce bu kılavuzu dikkatlice okuyun. Bir kenara atmayın. İleride başvurmak üzere arşivinizde saklayın. Ekipmanın

Detaylı

Gıda Analizlerinde Toksik Madde Tayini LC-GC Aplikasyonu Tanım:

Gıda Analizlerinde Toksik Madde Tayini LC-GC Aplikasyonu Tanım: Gıda Analizlerinde Toksik Madde Tayini LC-GC Aplikasyonu Tanım: İşlem görmüş gıda matrislerinde LC-MS/MS ve GC-MS ile Yüksek dozda toksik madde kalıntısı teşhis ve miktarlandırma analizleri için geliştirilmiş

Detaylı

MICROPORT TEK KULLANIMLIK PROPHECY ÖZEL YAPIM ALETLERİN KULLANIMI Bu pakette aşağıda belirtilen diller mevcuttur:

MICROPORT TEK KULLANIMLIK PROPHECY ÖZEL YAPIM ALETLERİN KULLANIMI Bu pakette aşağıda belirtilen diller mevcuttur: TK Türkçe (tk) MICROPORT TEK KULLANIMLIK PROPHECY ÖZEL YAPIM ALETLERİN KULLANIMI 150807-1 Bu pakette aşağıda belirtilen diller mevcuttur: Diğer diller için www.ortho.microport.com adresindeki web sitemizi

Detaylı

KULLANMA TALİMATI. BRUNAC % 5 Steril Göz Damlası Göze Uygulanır. - Etkin Madde: Her 1 ml solüsyon 50 mg N-asetilsistein içerir:

KULLANMA TALİMATI. BRUNAC % 5 Steril Göz Damlası Göze Uygulanır. - Etkin Madde: Her 1 ml solüsyon 50 mg N-asetilsistein içerir: KULLANMA TALİMATI BRUNAC % 5 Steril Göz Damlası Göze Uygulanır - Etkin Madde: Her 1 ml solüsyon 50 mg N-asetilsistein içerir: - Yardımcı Maddeler: Polivinilpirolidon, Ditiyotreitol, Sodyum edetat, Dibazik

Detaylı

KULLANIM KILAVUZU Akış Kabı PCE-125

KULLANIM KILAVUZU Akış Kabı PCE-125 KULLANIM KILAVUZU Akış Kabı PCE-125 Versiyon 1.0 Oluşturma Tarihi: 26/01/2017 İçindekiler 1 Güvenlik Notları... 3 2 Özellikler... 3 2.1 Teknik Özellikler... 3 2.2 Teslimat İçeriği... 4 2.3 Aksesuarlar...

Detaylı

YENİ DERİN DONDURUCULAR

YENİ DERİN DONDURUCULAR YENİ DERİN DONDURUCULAR DERİN DONDURUCU EĞİTİMİ Ağustost 2016 1 DERİN DONDURUCU MODELLERİ TEZGAH ALTI DİKEY DONDURUCULAR SANDIK TİPİ 2 BİR BAKIŞTA DERİN DONDURUCULARDAKİ YENİ ÖZELLİKLER ESNEKLİK Modüler

Detaylı

KURULUM ve KULLANIM KILAVUZU

KURULUM ve KULLANIM KILAVUZU ISITMA/SOĞUTMA OTOMASYON SİSTEMLERİ KURULUM ve KULLANIM KILAVUZU MODEL NO.: TH2006 TH2006RF RV0356 DİKKAT : Cihazı kullanmadan önce bu kılavuzu okuyun ve daha sonra gerekli durumlarda kullanmak üzere muhafaza

Detaylı

Işık Ölçer. Kullanım Kılavuzu. Kullanmadan önce bu kılavuzu tamamen

Işık Ölçer. Kullanım Kılavuzu. Kullanmadan önce bu kılavuzu tamamen Işık Ölçer Kullanım Kılavuzu Kullanmadan önce bu kılavuzu tamamen okuyunuz 2243 GİRİŞ Sayaç floresan, metal halojenür, yüksek basınçlı sodyum veya akkor kaynaklardan gelen görünür ışığı ölçer. Bir LUX

Detaylı

Bimes Biyomedikal Sistemler ve Sağlık Hizmetleri Tic. Ltd. Şti Çetin Emeç Bulvarı 6. Cad. 64/4 06460 A.Öveçler ANKARA Tel: (0 312) 473 17 83 Fax: (0

Bimes Biyomedikal Sistemler ve Sağlık Hizmetleri Tic. Ltd. Şti Çetin Emeç Bulvarı 6. Cad. 64/4 06460 A.Öveçler ANKARA Tel: (0 312) 473 17 83 Fax: (0 3M PETRİFİLM ENTEROBAKTER SAYIM PLAKALARI Birçok gıda ve içecek işletmecilerinin, patojen bakterileri öldürmek için uyguladıkları en az bir basamak vardır. Yalnız ambalajlama öncesinde tekrar kontaminasyon

Detaylı

MUĞLA HALK SAĞLIĞI LABORATUVARI NUMUNE KABUL KRİTERLERİ

MUĞLA HALK SAĞLIĞI LABORATUVARI NUMUNE KABUL KRİTERLERİ Sayfa No :1 / 5 1. KLİNİK DIŞI NUMUNELER 1.1. Tüm numunelerin üstünde etiket bilgileri eksiksiz olmalıdır. 1.1.1. Resmi numunelerin üzerinde, İzleme Noktası Kodu ile birlikte CBS numarası ve/veya barkodu

Detaylı

Etkin Madde Klorheksidin glukonat (%1)tır. Yardımcı madde olarak; Kuş üzümü aroması, Kiraz aroması ve Nane esansı içerir.

Etkin Madde Klorheksidin glukonat (%1)tır. Yardımcı madde olarak; Kuş üzümü aroması, Kiraz aroması ve Nane esansı içerir. KULLANIM KILAVUZU KLORHEX ORAL JEL Birim Formülü Etkin Madde Klorheksidin glukonat (%1)tır. Yardımcı madde olarak; Kuş üzümü aroması, Kiraz aroması ve Nane esansı içerir. Tıbbi Özellikleri Klorheksidin

Detaylı

BOSE AE2 KULAKLIKLAR. Kullanma Kılavuzu

BOSE AE2 KULAKLIKLAR. Kullanma Kılavuzu BOSE AE2 KULAKLIKLAR Kullanma Kılavuzu Türkçe Tab 2, 8 Tab 3, 9 Tab 4, 10 Tab 5, 11 Sınırlı Garanti Bose kulaklıklarınız sınırlı garanti kapsamındadır. Sınırlı garanti detayları, kutunun içerisindeki ürün

Detaylı

KULLANMA TALİMATI. Bu KULLANMA TALİMATINI dikkatlice okuyunuz, çünkü sizin için önemli bilgiler içermektedir.

KULLANMA TALİMATI. Bu KULLANMA TALİMATINI dikkatlice okuyunuz, çünkü sizin için önemli bilgiler içermektedir. KULLANMA TALİMATI İHTİYOL POMAT Cilt üzerine uygulanır. Etkin madde: Her bir tüp 2 g ihtiyol içerir. Yardımcı maddeler: Beyaz vazelin Bu KULLANMA TALİMATINI dikkatlice okuyunuz, çünkü sizin için önemli

Detaylı

SANTRİFÜJ TEKNİKLERİ VE SANTRİFÜJLER

SANTRİFÜJ TEKNİKLERİ VE SANTRİFÜJLER SANTRİFÜJ TEKNİKLERİ VE SANTRİFÜJLER Doç. Dr. Gülsen YILMAZ 2009 BAŞLIKLAR 1 Tanım ve Prensip 22 Santrifüj teknikleri 33 Santrifüj tipleri 44 Santrifüj kullanım alanları Laboratuvarı ilgilendiren Süreç

Detaylı

HASTA BAŞI TEST CİHAZI (glukometre) Uz.Dr.Fatma ÇORCU BARAN

HASTA BAŞI TEST CİHAZI (glukometre) Uz.Dr.Fatma ÇORCU BARAN HASTA BAŞI TEST CİHAZI (glukometre) Uz.Dr.Fatma ÇORCU BARAN Glukometre Nedir? Hastanenin servis katlarında sağlık çalışanlarının veya ev kullanıcılarının da kullandığı küçük cep tipi elektronik cihazlardır.

Detaylı

MW-350 Stand-Alone Şifre+Kart Okuyucu. Kullanım Kılavuzu. Kullanıma başlamadan önce mutlaka okuyunuz

MW-350 Stand-Alone Şifre+Kart Okuyucu. Kullanım Kılavuzu. Kullanıma başlamadan önce mutlaka okuyunuz MW-350 Stand-Alone Şifre+Kart Okuyucu Kullanım Kılavuzu Kullanıma başlamadan önce mutlaka okuyunuz MW-350 tek kapı için tasarlanmış Stand alone ve Wiegand çıkışlı şifreli kart okuyucudur. IP 68 standartda

Detaylı

Uzm. Bio. Zinnet OĞUZ 4 Kasım 2014 ANTALYA

Uzm. Bio. Zinnet OĞUZ 4 Kasım 2014 ANTALYA Uzm. Bio. Zinnet OĞUZ 4 Kasım 2014 ANTALYA Su Kalitesinin İzlenebilirliği Uygun koşullarda ve doğru usulde numune alımı Su kalitesinin tespiti Uygun koşullarda doğru metotlarla analiz Neden Numune Alınır?

Detaylı

KULLANMA TALİMATI. NETİRA göz damlası 5 ml Göze uygulanır. Etkin madde :

KULLANMA TALİMATI. NETİRA göz damlası 5 ml Göze uygulanır. Etkin madde : KULLANMA TALİMATI NETİRA göz damlası 5 ml Göze uygulanır. Etkin madde : Netilmisin sülfat. 100 ml de, 0.300 g Netilmisin e eşdeğer 0.455 g Netilmisin sülfat içerir. Yardımcı Maddeler : Sodyum klorür, Benzalkonyum

Detaylı

GÜVENLİK BİLGİ FORMU

GÜVENLİK BİLGİ FORMU Sayfa 1 nin 5 BÖLÜM 1: Madde/Müstahzar Ve Şirket/İş Sahibinin Tanıtımı 1.1. Madde/Müstahzarın tanıtılması Ürünün ticari ismi Takibi malzeme numaraları için de geçerlidir: 1005215; 1027657; 1005214; 1027655;

Detaylı

NOSE AND EAR HAIR TRIMMER

NOSE AND EAR HAIR TRIMMER NOSE AND EAR HAIR TRIMMER MT 3910 TÜRKÇE ------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Detaylı

KULLANMA TALİMATI. Bu ilacı kullanmaya başlamadan önce bu KULLANMA TALİMATINI dikkatlice okuyunuz, çünkü sizin için önemli bilgiler içermektedir.

KULLANMA TALİMATI. Bu ilacı kullanmaya başlamadan önce bu KULLANMA TALİMATINI dikkatlice okuyunuz, çünkü sizin için önemli bilgiler içermektedir. KULLANMA TALİMATI DRYEX % 0.15 göz damlası Göze uygulanır. Etkin madde: 1.5 mg/ml Sodyum Hiyalüronat içerir. Yardımcı maddeler: Benzalkonyum klorür %50, disodyum hidrojen fosfat dodekahidrat, sodyum dihidrojen

Detaylı

Malzeme Güvenlik Verileri Formu

Malzeme Güvenlik Verileri Formu 1.MADDE/MÜSTAHZAR VE ŞİRKET/İŞ SAHİBİNİN TANITIMI Madde adı Kullanım alanları İmalatçı/Üretici : : Kenncoat akrilik resurfacer su bazlı, akrilik bağlayıcılı, dolgu ile desteklenen ve silis kumu ile karıştırılarak

Detaylı

KOMPASS PUSULA Kullanma talimatları

KOMPASS PUSULA Kullanma talimatları KOMPASS PUSULA Kullanma talimatları Ürn.No. 90-79000 j i (No. 1) B e g h (No. 2) f c d (b) N N S (a) S (No. 3) (No. 4) 2 Genel Uyarı Cihazı sökmeyin. Bir arızanın olması durumunda, lütfen satıcınıza başvurun.

Detaylı

Kullanım Kılavuzu İletkenlik Ölçüm Cihazı PCE-CM 41

Kullanım Kılavuzu İletkenlik Ölçüm Cihazı PCE-CM 41 İletkenlik Ölçüm Cihazı PCE-CM 41 Versiyon 1.1 Oluşturma Tarihi: 01/07/2016 İçindekiler 1 ÖZELLİKLER... 3 2 TEKNİK ÖZELLİKLER... 3 3 FONKSİYONLAR... 4 4 ÖLÇÜM YÖNTEMİ... 5 4.1 İLETKENLİK ÖLÇÜMÜ... 5 4.2

Detaylı

AKÜ ŞARJ REDRESÖRÜ (Sülfat Çözme) KULLANMA KILAVUZU GPS ENDÜSTRİYEL GÜÇ SİSTEMLERİ SAN.TİC.A.Ş.

AKÜ ŞARJ REDRESÖRÜ (Sülfat Çözme) KULLANMA KILAVUZU GPS ENDÜSTRİYEL GÜÇ SİSTEMLERİ SAN.TİC.A.Ş. AKÜ ŞARJ REDRESÖRÜ (Sülfat Çözme) KULLANMA KILAVUZU GPS ENDÜSTRİYEL GÜÇ SİSTEMLERİ SAN.TİC.A.Ş. Osmangazi Mh. Limni Sk. No: 1 Kıraç - Esenyurt - İstanbul Tel: 0212 577 22 43 Faks: 0 212 549 32 39 info@gpsendustriyel.com.tr

Detaylı

TEKNİK VERİ FÖYÜ. MAYIS 2017 HIPERLON BETON GÜÇLENDİRİCİ ELYAF 1. NİTELİKLER 2. ÖZELLİKLER

TEKNİK VERİ FÖYÜ. MAYIS 2017 HIPERLON BETON GÜÇLENDİRİCİ ELYAF 1. NİTELİKLER 2. ÖZELLİKLER TEKNİK VERİ FÖYÜ. MAYIS 2017 1. NİTELİKLER HiperLon Beton Katkı Malzemesi, devrim niteliğindeki elyaf olup, projelerinizde inşaat demiri gerektirmeyecek kadar kuvvetli takviye sağlar! Çimentoya eklenen

Detaylı

made in China C1000E IB-leaflet.indd 1 6/27/13 2:18 PM

made in China C1000E IB-leaflet.indd 1 6/27/13 2:18 PM made in China 7 1 4 3 5 8 1. 2. 3. 4. 5. 6. 7. 8. BaByliss S.A.R.L. - 99, Avenue Aristide Briand - 92120 Montrouge - FRANCE www.babyliss.com TÜRKÇE BaByliss Curl Secret ile çok rahat bir şekilde mükemmel

Detaylı

Beichi. Kompakt Mama Sandalyesi. Kullanım Kılavuzu ÖNEMLİ! GELECEKTE BAŞVURMAK İÇİN SAKLAYIN! 1 Hoşgeldiniz

Beichi. Kompakt Mama Sandalyesi. Kullanım Kılavuzu ÖNEMLİ! GELECEKTE BAŞVURMAK İÇİN SAKLAYIN! 1 Hoşgeldiniz Beichi Kompakt Mama Sandalyesi Kullanım Kılavuzu ÖNEMLİ! GELECEKTE BAŞVURMAK İÇİN SAKLAYIN! Beichi Üretici: Ningbo Beichi Baby Products Co., Ltd İthalatcı Firma : DOGAN DIS TICARET VE MUM A.Ş. Muhittin

Detaylı

KULLANMA TALİMATI. LOCERYL % 5 Tırnak Cilası. Haricen kullanılır. Tırnak üzerine uygulanır.

KULLANMA TALİMATI. LOCERYL % 5 Tırnak Cilası. Haricen kullanılır. Tırnak üzerine uygulanır. KULLANMA TALİMATI LOCERYL % 5 Tırnak Cilası Haricen kullanılır. Tırnak üzerine uygulanır. Etkin madde: Her 100 ml solüsyon hidroklorür içerir. 5 g amorolfin baza eşdeğer 5.574 g amorolfin Yardımcı maddeler:

Detaylı

GÜNEŞ ENERJİLİ CEP TELEFONU ŞARJ CİHAZI KULLANMA KILAVUZU

GÜNEŞ ENERJİLİ CEP TELEFONU ŞARJ CİHAZI KULLANMA KILAVUZU GÜNEŞ ENERJİLİ CEP TELEFONU ŞARJ CİHAZI KULLANMA KILAVUZU 1. GÜVENLİK TALİMATLARI Genel Olarak; Lütfen, ürünü kullanmadan önce, bu ürünle beraber verilen dökümanları okuyun böylece güvenlik talimatlarını

Detaylı

KULLANMA TALİMATI. ALLERGOCROM Göz damlası 20 mg/ml. Yalnızca göz kapağının içine uygulanır.

KULLANMA TALİMATI. ALLERGOCROM Göz damlası 20 mg/ml. Yalnızca göz kapağının içine uygulanır. ALLERGOCROM Göz damlası 20 mg/ml Yalnızca göz kapağının içine uygulanır. KULLANMA TALİMATI Etkin madde: Sodyum kromoglikat 1 ml göz damlası süspansiyonu içeriğinde 20 mg Yardımcı Maddeler: Benzalkonyum

Detaylı

KULLANMA TALİMATI. OCULOTECT FLUID SINE, 20 adet 0,4 ml çözelti içeren saydam tek dozluk kaplarda takdim edilmektedir.

KULLANMA TALİMATI. OCULOTECT FLUID SINE, 20 adet 0,4 ml çözelti içeren saydam tek dozluk kaplarda takdim edilmektedir. KULLANMA TALİMATI OCULOTECT FLUID SINE steril göz damlası Göze damlatılarak uygulanır. Etkin madde: Her 1 ml çözelti 50 mg polividon içerir. Yardımcı maddeler: Borik asit, kalsiyum klorür, potasyum klorür,

Detaylı

KULLANMA TALİMATI. Bu ilacı kullanmaya başlamadan önce bu KULLANMA TALİMATINI dikkatlice okuyunuz, çünkü sizin için önemli bilgiler içermektedir.

KULLANMA TALİMATI. Bu ilacı kullanmaya başlamadan önce bu KULLANMA TALİMATINI dikkatlice okuyunuz, çünkü sizin için önemli bilgiler içermektedir. KULLANMA TALİMATI PATANOL %0.1 Steril Oftalmik Solüsyon, 5mL Göze damlatılarak uygulanır. Etkin madde: 1 mg/ml olopatadin Yardımcı maddeler: benzalkonyum klorür, sodyum klorür, dibaziksodyum fosfat dodekahidrat,

Detaylı

Günümüzde pek çok modern araca dizel motorlu bir partikül filtresi monte edilmektedir. Zamanla çeşitli nedenlerle motorda kurum parçacıkları birikmekte, nihayetinde filtre yavaş yavaş tıkanmakta ve rejenerasyon

Detaylı

Transfüzyon merkezinde süreçlerin işleyişine yönelik yazılı düzenleme bulunmalıdır. Yazılı düzenleme;

Transfüzyon merkezinde süreçlerin işleyişine yönelik yazılı düzenleme bulunmalıdır. Yazılı düzenleme; Transfüzyon merkezinde süreçlerin işleyişine yönelik yazılı düzenleme bulunmalıdır. Yazılı düzenleme; o Hangi durumlarda bağışçıdan kan alınacağı, o Bağışçının seçilmesi, bağışçının reddi, bağışçıdan kan

Detaylı

1) HOLDING PIPET TEKNIK SARTNAMESI

1) HOLDING PIPET TEKNIK SARTNAMESI 1) HOLDING PIPET TEKNIK SARTNAMESI 1. Pipet insan oosit mikromanipulasyonlarında, oositi zarar vermeden tutma işleminde kullanılmaya uygun 2. Mikropipet borosilika camından imal edilmiş olmalıdır ve gamma

Detaylı

1. ROMATĐM JEL 2. ROMATĐM JEL 3. ROMATĐM JEL ROMATĐM JEL

1. ROMATĐM JEL 2. ROMATĐM JEL 3. ROMATĐM JEL ROMATĐM JEL KULLANMA TALĐMATI ROMATĐM JEL Cilt üzerine uygulanır. Etkin madde: Her 1 g jel 10 mg Diklofenak sodyum içerir. Yardımcı maddeler: PVP, Karbomer 940, Đzopropil alkol, Nipagin M Sodyum, Trietanolamin (ph

Detaylı