Kadın-Doğum bölümü. Bekleme odası

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "Kadın-Doğum bölümü. Bekleme odası"

Transkript

1 Internet Jinekoloji Benrath hastanesinde, günümüzün modern kosullarına uyan teşhis yöntemlerinde şu cihazlar kullanılmaktadır: renkli dopler inceleme,bilgisayarlı tomografi ve manjetic resonans görüntüleme(mr). - Jinekoloji bölümünde genel Kadin hastalıkları, iç ve diş jenitallerde görülen iyi huylu ve kötü huylu hastaliklar,ve de göğüs hastalıklari tedavi edilmektedir. Akibeti belli olmayan göğüs urlarında ise ultrasyon kontrolünde biyopsi yapılır(jet-biopsie).kötü huylu göğüs urlarında(meme kanseri) tedavi modern standartlara dayalı olarak yapılır. Hafta da bir kez hastanede radio-onkolojik konferans yapılır.bu konferansa,jinekologlar ile birlikte radyologlar,dahiliye uzmanları ve Düsseldorf üniversitesinden gelen Işin terapisi uzmanları katılır.bu Konferansın ana temeli,kanser hastalarının tedavisi hakkında bilgi alişverişinde bulunmak ve tedavi prosedürünü hazirlamaktır(ışın tedavisi,kemoterapi,hormon tedavisi). - Bir başka ağirlık noktası,özellikle ileri yaşlarda ortaya cıkan idrar kaçırma problemiyle ilgilidir.bu rahatsizlik, iç jenital organlarının örnegin doğum sonrası aşağı doğru sarkması sonucu ortaya çikar. Urodinamik bir ölçüm sonrası,hangi tip inkontinans(idrar kaçırma) olduğu ortaya çikarilir ve ona göre tedavi edilir. - Modern cerrahi yöntemlerle bu soruna,hastanemizde çare bulunabilir.soru veya bilgi için şu numarayı arayabilirsiniz: 0211/ Hastanemizde laparoskopik cerrahi ön plandadir.yani karın kısmında ufak bir delik açilarak bir kamerayla içeri girilir,ve bazı ameliyatlar böyle halledilir.gerekli olmadiği müddetce karın kısmı tamamen açilmaz. Yumurtalıklarda kist,miyomlar,iltihab sonrasi düğümlenmeler,yumurtalıklarda ameliyatlar örnegin laparoskopik yöntemlerle yapılabilir. - Çocuk sahibi olmak isteyen ve olamayan ailelere de ceşitli terapi yöntemlerimiz bulunmaktadır. Çocuk sahibi olamamanın başlıca nedenleri şunlardır: Rahim de bulunan miyomlar,rahimde bazı değişiklikler,yumurtalıklarda iltihaba bağlı yapışmalar,yumurtalıkta kist. Bu sorunlara mikro-cerrahi dediğimiz yöntemlerle ya da endoskopik yöntemlerle çare bulmamız mümkündür. - Hastanemizde yapilan bir çok ameliyatlarda,aynı gün eve gitme imkanı bulunmaktadır.bunlar,aşağıda olan şu ameliyatlar için geçerlidir: o Fraksiyone Abrasyo: (rahim girişinden ve rahimden hücre tahlili almak) o diyagnostik histeroskopi:( Rahim içini bir cihazla görüntelemek,giriş vajinaldir)

2 o operatif histeroskopi:(rahim içinde bulunan patolojik değişiklikleri ortadan kaldırmak,giriş vajinaldir. o düşük-abrasyo:(çocuk düşürme gibi olaylardan sonra rahim içini bir kamera vasıtasıyla temizlemek). o diyagnostik laparoskopi:(karın içini bir kamera vasıtasıyla izlemek,giriş göbek civarındandır) o operatif laparoskopi:(karın içini kamerayla izledikten sonra,patolojik değişiklikleri ortadan kaldırmak,örnegin yumurtalıklardaki kistleri almak,yumurtalıkları almak,ve orada bulunan yapışıklıkları çözmek). o Marsupalisasyon:(vajina girişinde bulunan bazı abseleri açmak ve tedavi etmek). Kadın-Doğum bölümü Benrath hastanesinin kadın-doğum bölümünde modern tıbbi imkanlar ile birlikte bilhassa Annenin ve Çocugun rahat bir atmosfer içerisinde kendilerini hissetmesi bizim için çok önemlidir. Bizim isteğimiz,anne adaylarının burada kendilerini sıcak bir yuvada ve güvende hissetmelidir. Doktorlar,ebeler,ve hemşireler her zaman için bir ekip halinde çalisirlar ve devamlı kontakt halindedirler.yeni doğan Çocuklar için her gün üç Çocuk doktoru değişimli olarak kliniğimizi ziyaret ederler.bununla birlikte Düsseldorf üniversitesindeki Çocuk kliniğiyle de bağlantımız vardır,ve bir telefon halinde hastanemize gelme imkanları vardır. Doğumhane Şu anda üç doğumhanemiz mevcuttur,ve en modern tıbbi olanaklara göre inşaa edilmiştir. Bir Kardiyotogogram (CTG)-aleti sayesinde Çocugun sağlık durumu ve Annenin rahimindeki kontrasyonlar(kas çalismalari) hakkında bilgi edinilir. Bu CTG dalgalarını almak için hastanın illede yatması gerekmiyor.yani,diğer odalarda yürüyerek de CTG dalgalarını almak mümkündür.(telemetri) Stres atma banyosu,pezzi-topu,doğum ipi,doğum sandalyesi ve de doğum sedyesi her an sizin için kullanılmaya hazırdır. Doğumhanenin hemen yanında,her ihtimale karşi bir de hazır ameliyathane bulunmaktadır. Anne adayları,cana yakın personelimiz tarafından,doğumun her anında,ve özellikle doğum sancıları esnasında,en iyi yardımı ve desteği alacaklarından şüphe duymasınlar. Bekleme odası Bu odada,doğumdan önceki zamanınınızı eşinizle birlikte geçirebilirsiniz.ailevi bir ortam içerisinde size ufak bir mutfak ile birlikte özel konforlu sandalye,pezzitopu,dinlenmek için rahat bir sedye takdim ederiz.odamızda bir de müzik seti bulunmaktadır.beğendiğinız CD veya kasetleri evden getirerek burada çalabilirsiniz. Ultrasyon Modern ultrasyon-dopler inceleme sayesinde Anne adyının ve bebeğin sağlığını

3 kontröl etme yönünde bir çok imkana sahibiz.anne ve bebeğin sağlığı bizim için çok önemlidir. Doğumdan sonraki zaman Doğumdan sonraki zaman,anneleri,otelleri aratmayacak bir konfor odası bekler.odalarımız tek ya da maksimum iki kişiliktir.sabahları kahvaltı-büfesi size takdim edilir. Odalarda duş,tuvalet,saç kurutma makinası,dolap,televizyon,internet bağlantısı,ve de Çocuk bakım ve bezleme aksesuarları bulunur.koğuşumuzda bir de çayodası,emzirme odası ve bir de oyun odası vardır. Babalarında, ücret karşilığında hastanede kalma imkanları vardır.(aile odası). Üç Çocuk doktoru,değişmeli olarak her gün hastanemize gelirler. Ücretsiz olarak Çocukta, doğumdan 36 saat sonra kan kontrölü yapılır,ve bazı veriler analize edilir. U2 dedikleri,yani bebeğinizin ikinci genel muayenesi,doğumdan 48 saat sonra yapılma imkanı bulunmaktadır,ve de bir de duyma-işitme testi vardır. Emzirme Bebeğin en iyi şekilde gelişmesi için,ilk altı ayda özellikle Anne sütünü tercih etmek çok önemlidir.anne sütünde bulunan gıdalar,bebeğin tüm gereksinimi kapsamaktadır. Bebeğin savunma sistemini geliştiren maddeler,anne sütü sayesinde bebeğe geçer. Ve ayrıca bebeğin anne göğsünü emmesi,anne rahminin doğumdan sonra küçülmesine ve eski haline gelmesine yardımcı olur. Biz de,bir ekip olarak emzirmeden yanayız,ve bu konuda sizi desteklemeye hazırız. Emzirme hakkında sorularınız için ebe bayan Grimm size şu günlerde ve saatlerde yardımcı olmaya çalisacaktir: Pazartesi saat 14:30-15:00 Salı saat 9:00-10:00 cuma saat 9:00-10:00 Hastaneden çiktiktan sonra da aşağıdaki numaraya,emzirme hakkındaki problemelerinizi sorabilirsiniz: ya da Doğum öncesi hazırlık Doğum öncesi anne ve baba adaylarına çesitli bilgilendirme olanakları sunuyoruz. doğumhane-ziyareti Doğumhane ziyareti her ayın ilk ve 3.carşambasında saat 17 de dir. Nisan 2006 dan itibaren,her ayın ilk pazarında saat 14:30 da ve de her ayın ilk ve 3.carşambasında saat 18:30 da dır. Ön rezervasyon yapmanıza gerek yoktur.buluşma noktası,cafeteryanın arkasındaki seminer odasıdır. Başlıca şu konular üzerinde durulmaktadır; Genel olarak Kadın-Doğum bölümü takdim edilir,doğum esnasında sancısız doğum seçenekleri(ilaçla),doğumdan sonra bebeğin genel kontrölü gibi konular ele alınır.seminer esnasında her türlü sorularınızı sorabilirsiniz.

4 Bununal beraber seminerden sonra,doğumhaneyi ve yeni doğan bebeklerin odalarını görme ımkanına da sahibsiniz. doğum öncesi-kursları Anne adayları ve çiftler için doğum öncesi kursları iki ebemiz tarafından yapılmaktadır. Ebe bayan Angelika Grimm: Ebe bayan Anke Misch: Anne adayları için salı günleri saat 18:30-20:30 ebe bayan A.Grimm Tel: çiftler için pazartesi günleri saat 19:00-21:00 ebe bayan A.Misch Tel: çiftler için perşembe günleri saat 19:00-21:00 ebe bayan A.Misch Tel:

5 hafta sonu kompakt-çiftler için cumartesi ve pazar günleri saat 15:00-19:00 ebe bayan A.Misch Tel: Hamilelikte yoga kursu Bayan Karin Pinto,anne adayları için çarsamba günleri yoga-kursunu yönetir. Bu Yoga-kursunda,çesitli rahatlatıcı(relaks)alıştırmalar yapılır.bu alıştırmalar sayesinde,anne adayı kendi vucudunu daha iyi tanır ve hisseder,ve böylelikle ağrı ve kramp gibi olayları,daha iyi kontröl etmesini ögrenir. Eğer ilginiz varsa,bayan Pinto ya şu numarayla ulaşabilirsiniz: sabahları Saat 14 den sonra Yoga-okulu numarasını aramanız gerekmektedir: Akupunktur-kursu 36.hamilelik haftasından itibaren,doğum prosedürünü kolaylaştırmak amacıyla Akupunktur-tedavisi sunuyoruz. Akupunktur metodunun temeli,eski Çin kültürüne dayanmaktadır ve anne adaylarına doğal metodlarla doğuma hazırlama yönünde büyük bır yardım sağlar. Bu konuda bayan doktor Forsen size yardımcı olacaktır..tel: Ebeyle görüşme ve doğuma kayıt ettirme Benrath-hastanesi Kadın-Doğum bölümü Her gün saat 9:00-20:00,ya da özel randevuyla Tel: (Doğumhane) ebe bayan Angelika Grimm Tel: Benrath hastanesi pazartesi günleri saat 16:15-17:00 carsamba günleri saat 11:00-12:00 Doğumdan sonra Doğumdan sonrada bir ebeyle irtibat içerisinde olmanız mümkündür. Kadın-doğum bölümünde bu konuyla ilgili bir liste vardır,ve bu listede doğumdan sonra size yardım edebilecek ebelerin adları ve telefonları yazar. Bizim klinikte ebe bayan Angelika Grimm ve ebe bayan Anke Misch(telefon numaraları yukarıda) isteğiniz doğrultusunda sizin eve gelebilir ve gerekli yardımları yapar.

6 Doğum sonrası jımnastiği Bu jimnastiğin amacı,doğumdan sonra,anne vucudundaki bazı değişiklikleri desteklemek ve hızlandırmaktır. Bu görevi yine ebe bayan Grimm üstlenmektedir. Tel: pazartesi günleri saat 15:15-16:15 carşamba günleri saat 10:00-11:00 Bebek masajı Ebe bayan Mireile Bernat,hastanemizde perşembe günleri saat 10 ile 11:15 arası bebek masajı hakkında kurslar sunar Tel: Tarihler: ve Çocuk kordonundan kan bahşi Düsseldorf üniversitesiyle ortaklaşa yaptığımız bir proje doğrultusunda, doğumdan sonra Çocuk kordonundan kan bahşetme gibi bir seçeneğiniz vardır.bu alınan kan örnegi,bilimsel açıdan,kök hücre gelişimi için kullanılır. Bu,tabii ki sadece ve sadece sizin vereceğiniz bir kararla yapılır. Alınan bu kök hücreler,başka hastaların lösemi ya da diğer kan kanseri çesitlerinin tedavisinde kullanılır. Kordondan alınan kan,çocugunuz ve sizin için herhangi bir tehlikesi yoktur ve ağrısızdır,çünkü kan örnegi,kordondan çözülme anından sonra alınır. Daha fazla bilgi için: Özel görüşme saatleri Tel: jinekolojik muayeneler(doktor sevk raporu lazımdır): Tel: bazı konular hakkında bilgi; - Doğum sonrası kadın vucudundaki değişmeler. - kadınlarda inkontinans(idrar kaçırma) - Ameliyatlar öncesi sorularınıza cevaplar - hamilelikte ultrasyon ve renkli dopler incelemesi( ) - Doğum ve aile planlaması( )

Endometriozis. (Çikolata kisti)

Endometriozis. (Çikolata kisti) Endometriozis (Çikolata kisti) Bugün Neler Konuşacağız? Endometriozis Nedir? Belirtileri Nelerdir? Ne Sıklıkta Görülür? Hangi Sorunlara Neden Olur? Nasıl Tanı Konur? Nasıl Tedavi Edilir? Endometriozis

Detaylı

30.12.2014. Özel Muayene ve Tanı Yöntemleri. 10.Sınıf Kadın Sağlığı Hastalıkları ve Bakımı. Özel Muayene ve Tanı Yöntemleri

30.12.2014. Özel Muayene ve Tanı Yöntemleri. 10.Sınıf Kadın Sağlığı Hastalıkları ve Bakımı. Özel Muayene ve Tanı Yöntemleri 10.Sınıf Kadın Sağlığı Hastalıkları ve Bakımı 16.Hafta ( 29.12-02.01 / 01 / 2015 ) ÖZEL MUAYENE VE TANI YÖNTEMLERİ Slayt No: 26 4 4.)) ÖZEL MUAYENE VE TANI YÖNTEMLERİ 1.) Smear alma 2.) Vajinal kültür

Detaylı

DOĞUM UZM.DR.SEZER ARDA

DOĞUM UZM.DR.SEZER ARDA DOĞUM UZM.DR.SEZER ARDA DOĞUMUN BAŞLADIĞINI GÖSTEREN BELİRTİLER NELERDİR BAŞLICA BELİRTİLER; Sancı Kanama (lekelenme) Su gelmesi UYARI; Kanama az veya çok fark etmeksizin gebelikte en önemli durumlardan

Detaylı

HEMŞİRELİK YÜKSEK LİSANS PROGRAMI

HEMŞİRELİK YÜKSEK LİSANS PROGRAMI HEMŞİRELİK YÜKSEK LİSANS PROGRAMI YÜKSEK LİSANS PROGRAMI NA GİRİŞ KOŞULLARI : Sağlık Bilimleri Fakültesi, Sağlık veya Hemşirelik Yüksekokulları, Hemşirelik, Sağlık Memurluğu ve Ebelik Programları mezunu

Detaylı

Bir hastanın mektubundan...

Bir hastanın mektubundan... Bir hastanın mektubundan... Değerli Meltem Hocam; Size bu satırları büyük bir yorgunluk ve zorlu bir nefes alıp verme gayreti içinde yazmaya çalışıyorum. Bu gün sizin beni evde ziyaretinizden sonra size

Detaylı

ÖRNEKTİR UZMANLIK ALANI HEKİM İSMİ 08:00-09:00 09:00-10:00 10:00-11:00 11:00-12:00 12:00-13:00 13:00-14:00 14:00-15:00 15:00-16:00 16:00-17:00

ÖRNEKTİR UZMANLIK ALANI HEKİM İSMİ 08:00-09:00 09:00-10:00 10:00-11:00 11:00-12:00 12:00-13:00 13:00-14:00 14:00-15:00 15:00-16:00 16:00-17:00 ÖRNEKTİR EK:1 HEKİM GÜNLÜK ÇALIŞMA TABLOSU.../.../2007 Bu tablo hekimlerin çalışma programları konusunda hastaların bilgilendirilebilmesi amacıyla hazırlanmıştır. UZMANLIK ALANI HEKİM İSMİ 08:00-09:00

Detaylı

Kadın sağlığı konusunda küçük bir rehber

Kadın sağlığı konusunda küçük bir rehber Kadın sağlığı konusunda küçük bir rehber Skåne deki Temel Bakımda bulunan Ebe muayenehaneleri (Barnmorskemottagningarna) NEREYE BAŞ- VURABILIRIM? IKIZLERIM OLUR MU? BENİM İÇİN UYGUN MU? NORMAL MI? KAÇA

Detaylı

Tüp Bebek Merkezi her şey bebek için

Tüp Bebek Merkezi her şey bebek için Tüp Bebek Merkezi her şey bebek için Yeni bir hayata dair minik bir ses, kocaman bir umut. Medicana International İstanbul Hastanesi Tüp Bebek Merkezi deneyimli uzman kadrosu ve son teknoloji ürünü tıbbi

Detaylı

Tekrarlayan Gebelik Kayıpları

Tekrarlayan Gebelik Kayıpları Tekrarlayan Gebelik Kayıpları Tekrarlayan gebelik kaybı, üç ve daha fazla gebeliğin 20. gebelik haftasından önce düşükle sonlanması olarak tanımlanır. Kadınların %10-20'sinde 1 kez düşük görülebilir. Yani

Detaylı

St. Elisabeth ve St.Barbara Hastanesi Kadın Doğum Kliniği

St. Elisabeth ve St.Barbara Hastanesi Kadın Doğum Kliniği St. Elisabeth ve St.Barbara Hastanesi Kadın Doğum Kliniği Türkçe konuşan hastalar için bilgiler Sizlere Internet sayfamızda hizmet verebildiğimiz için mutluluk duymaktayız. İlerleyen sayfalarda kadın doğum

Detaylı

Sarkma daha da aşağıda olursa, aşağıda belirtilenlerin farkına varabilirsiniz:

Sarkma daha da aşağıda olursa, aşağıda belirtilenlerin farkına varabilirsiniz: VAJİNA (VEYA PELVİS ORGANI) SARKMASI NEDİR? Pelvis organlarınız idrar torbanızı, döl yatağınızı (rahim) ve rektumu (arka çıkış) içerir. Bu organlar bağdoku ve bağ denilen dokularla yerlerinde tutulur.

Detaylı

Doğum Sonrası Doğum Kontrolü

Doğum Sonrası Doğum Kontrolü Lothian Cinsel ve Üreme Sağlığı Hizmetleri Doğum Sonrası Doğum Kontrolü Sizin için en uygun doğum kontrol yöntemini seçmenize yardımcı oluyoruz Doğum kontrol seçenekleri Yeni doğum yapmış olan ve hamileliklerine

Detaylı

DOĞUMA HAZIRLIK KURSUNUN GEBELER ÜZERİNDEKİ ETKİLERİ

DOĞUMA HAZIRLIK KURSUNUN GEBELER ÜZERİNDEKİ ETKİLERİ DOĞUMA HAZIRLIK KURSUNUN GEBELER ÜZERİNDEKİ ETKİLERİ Ayfer Ayan(1) Cemile Aksoy(2) Hande Edizkan Budak(3) 1 Acıbadem Bursa Hastanesi, Hemşirelik Hizmetleri Müdürü 2 Acıbadem Bursa Hastanesi, Eğitim ve

Detaylı

GEBELİK VE LOHUSALIK

GEBELİK VE LOHUSALIK GEBELİK VE LOHUSALIK ANA SAĞLIĞI Sağlık hizmetleri açısından doğurganlık çağındaki (15-49 yaş arası) tüm kadınlara ana denir. 15-49 yaş doğurganlık çağındaki kadınlar nüfusumuzun % 27 sini oluşturmaktadır.

Detaylı

TIBBİ HİZMETLER BAŞKANLIĞI SAĞLIK BAKIM HİZMETLERİ MÜDÜRLÜKLERİ TOPLANTISI

TIBBİ HİZMETLER BAŞKANLIĞI SAĞLIK BAKIM HİZMETLERİ MÜDÜRLÜKLERİ TOPLANTISI TIBBİ HİZMETLER BAŞKANLIĞI SAĞLIK BAKIM HİZMETLERİ MÜDÜRLÜKLERİ TOPLANTISI DR. BEHÇET UZ ÇOCUK HASTALIKLARI VE CERRAHİSİ EĞİTİM ARAŞTIRMA HASTANESİ 22 Şubat 2013 Prof. Dr. Behzat ÖZKAN İzmir Güney Bölgesi

Detaylı

OVER KANSERİ. Yumurtalık kanseri; Over tümörü; Over kanseri neden olur?

OVER KANSERİ. Yumurtalık kanseri; Over tümörü; Over kanseri neden olur? OVER KANSERİ Yumurtalık kanseri; Over tümörü; Over hücrelerinden kaynaklanan kanserdir. Kadınlarda yumurtalıklara over denir. Over ler döllenme için gerekli yumurtaların hazırlandığı ve kadın hormonlarının

Detaylı

Gebeliğiniz süresince Doğum Öncesi Bakım Hizmetleri;

Gebeliğiniz süresince Doğum Öncesi Bakım Hizmetleri; Gebeliğiniz süresince Doğum Öncesi Bakım Hizmetleri; Aile Sağlığı Merkezlerinde Ana Çocuk Sağlığı ve Aile Planlaması Merkezlerinde Toplum Sağlığı Merkezlerinde ÜCRETSİZ verilmektedir. Temizlik, genel vücut

Detaylı

VI.DÖNEM (AİLE HEKİMLİĞİ) 12 AY KESİNTİSİZ DEVAM EDER. 15 TEMMUZ TEMMUZ 2017

VI.DÖNEM (AİLE HEKİMLİĞİ) 12 AY KESİNTİSİZ DEVAM EDER. 15 TEMMUZ TEMMUZ 2017 VI.DÖNEM (AİLE HEKİMLİĞİ) 12 AY KESİNTİSİZ DEVAM EDER. 2016-2017 BAŞLAYIŞ BİTİŞ 15 TEMMUZ 2016 14 TEMMUZ 2017 AYLARA GÖRE STAJ TARİHLERİ AŞAĞIDAKİ GİBİDİR. 1) 15.07.2016/14.09.2016 2) 15.09.2016/14.11.2016

Detaylı

Kent Hastanesi, Hepimizden Önce Çocuklarımızın Hastanesi!

Kent Hastanesi, Hepimizden Önce Çocuklarımızın Hastanesi! Kent Hastanesi, Hepimizden Önce Çocuklarımızın Hastanesi! www.kenthospital.com Kent Hastanesi, hepimizden önce çocuklarımızın hastanesi! Çünkü, çocuklarımız, hepimizin geleceği! Kuruluşumuzdan bu yana

Detaylı

Gebelik veya hamilelik,

Gebelik veya hamilelik, Gebelik veya hamilelik, yumurtanın döllenmesinden doğuma kadar geçen 266 günlük döneme verilen isimdir. Anne ve baba adayının bu dönemi bilinçli ve sağlıklı bir şekilde geçirmesi, hem doğacak çocuk/çocukları

Detaylı

HEM501 (3,0)3 Sağlık Tanılaması

HEM501 (3,0)3 Sağlık Tanılaması GİRNE AMERİKAN ÜNİVERSİTESİ HEMŞİRELİKTE YÜKSEK LİSANS PROGRAMI DERS İÇERİKLERİ ZORUNLU DERSLER HEM501 (3,0)3 Sağlık Tanılaması Bu derste öğrencinin; birey, aile ve toplumun sağlık gereksinimlerini belirleyen

Detaylı

MANİSA RUH VE SİNİR HASTALIKLARI HASTANESİNNDE SUNULAN BAĞIMLILIK HİZMETLERİ. Uzm. Dr.Aslıhan Eslek

MANİSA RUH VE SİNİR HASTALIKLARI HASTANESİNNDE SUNULAN BAĞIMLILIK HİZMETLERİ. Uzm. Dr.Aslıhan Eslek MANİSA RUH VE SİNİR HASTALIKLARI HASTANESİNNDE SUNULAN BAĞIMLILIK HİZMETLERİ Uzm. Dr.Aslıhan Eslek Hastanemiz ayaktan poliklinik, acil ve yatan hasta(amatem) kliniği hizmetleri vermekte ve denetimli serbestlik

Detaylı

TIP FAKÜLTESİ HASTANESİ. Enfeksiyon Kontrol Komitesi. Yenidoğan Yoğun Bakım. Yenidoğan Yoğun Bakım. Mikrobiyoloji Laboratuarı Kan Merkezi

TIP FAKÜLTESİ HASTANESİ. Enfeksiyon Kontrol Komitesi. Yenidoğan Yoğun Bakım. Yenidoğan Yoğun Bakım. Mikrobiyoloji Laboratuarı Kan Merkezi SELÇUK ÜNİVERSİTESİ TIP FAKÜLTESİ HASTANESİ AYLIK EĞİTİM FAALİYET RAPORU FORMU Doküman Kodu EĞT-F-04 Yayın Tarihi 02.04.2012 Revizyon No 02 Rev.Tarihi 21.11.2012 Sayfa No 1/5 Eğitim Yılı: 2013 Ay: Şubat

Detaylı

ÜNİTE II- KADIN GENİTAL ORGANLARININ ANATOMİ VE FİZYOLOJİSİ

ÜNİTE II- KADIN GENİTAL ORGANLARININ ANATOMİ VE FİZYOLOJİSİ ÜNİTE II- KADIN GENİTAL ORGANLARININ ANATOMİ VE FİZYOLOJİSİ Genital Organlar Dış Genital Organlar İç Genital Organlar Kemik Kısımları (Pelvis ) Siklus Oluşumu ve Hormonlar Oval ve Menstrual Siklus Halkası

Detaylı

Faydalı iletişim bilgileri

Faydalı iletişim bilgileri Faydalı iletişim bilgileri Ulusal iletişim bilgileri Allergy UK (Alerji) 01322 619 898 www.allergyuk.org Association of Breastfeeding Mothers (Emzirme) 0300 330 5453 09:30-22:30 www.abm.me.uk Asthma UK

Detaylı

Genel. Gün Kahvaltı Sabah Öğle Yemek Sınıf Faaliyetler. Turist. Hotelde. Kahvaltı. Güvercinlik Vadisi Uçhisar Göreme Panorama

Genel. Gün Kahvaltı Sabah Öğle Yemek Sınıf Faaliyetler. Turist. Hotelde. Kahvaltı. Güvercinlik Vadisi Uçhisar Göreme Panorama Genel Gün Sabah Sınıf Faaliyetler Cumartesi Pazar Pazartesi Salı Yolda Mola rilerek Yapılacak Turist Hotelde Hotele Giriş Hotelde Hotel Dışında Hotel Dışında Hotel Dışında Yer altı şehri Yer altı şehri

Detaylı

Eyalet Adalet ve Tüketiciyi Koruma Bakanlığı nın verdiği maddi destek sayesinde

Eyalet Adalet ve Tüketiciyi Koruma Bakanlığı nın verdiği maddi destek sayesinde Sevgili Berlinliler, Saygıdeğer Baylar ve Bayanlar, Eyalet Adalet ve Tüketiciyi Koruma Bakanlığı nın verdiği maddi destek sayesinde Şiddetten Koruma Acil Servisi 17 Şubat 2014 tarihinde açılışını yaptı.

Detaylı

T. C. SAĞLIK BAKANLIĞI KEÇİÖREN EĞİTİM ve ARAŞTIRMA HASTANESİ TELEFON REHBERİ

T. C. SAĞLIK BAKANLIĞI KEÇİÖREN EĞİTİM ve ARAŞTIRMA HASTANESİ TELEFON REHBERİ T. C. SAĞLIK BAKANLIĞI KEÇİÖREN EĞİTİM ve ARAŞTIRMA HASTANESİ TELEFON REHBERİ İDARİ BİRİMLER KALİTE YÖNETİM BİRİMİ Kalite Direktörü 2103 Kalite Yönetim Birimi 1387 Kalite Sekreteri 1382 PERSONEL (ÖZLÜK)

Detaylı

NEDENLERİ. Endometrial polipler ile sigara kullanımı, doğum kontrol hapı kullanımı ve yapılan doğum sayısı arasında bir ilişki yoktur.

NEDENLERİ. Endometrial polipler ile sigara kullanımı, doğum kontrol hapı kullanımı ve yapılan doğum sayısı arasında bir ilişki yoktur. Polipler küçük ve çoğu zaman iyi huylu küçük tümoral oluşumlardır. Vücutta rahim ağzı, rahimin içi (endometrium), ses telleri ve barsaklar gibi pekçok değişik bölgede görülebilir. Endometrial polip rahimin

Detaylı

Vivantes International Medicine Dünya Çapında Alman Sağlık Hizmetleri

Vivantes International Medicine Dünya Çapında Alman Sağlık Hizmetleri Vivantes International Medicine Dünya Çapında Alman Sağlık Hizmetleri VIVANTES HOSPITAL GROUP Vivantes Hospital Group Almanya nın başkenti Berlin de bulunan, devlete ait en büyük sağlık hizmetleri grubudur.

Detaylı

PROSTAT BÜYÜMESİ VE KANSERİ

PROSTAT BÜYÜMESİ VE KANSERİ PROSTAT BÜYÜMESİ VE KANSERİ PROSTAT BÜYÜMESİ Prostat her erkekte doğumdan itibaren bulunan, idrar torbasının hemen altında yer alan bir organdır. Yaklaşık 20 gr ağırlığındadır ve idrar torbasındaki idrarı

Detaylı

1 -> :25

1 -> :25 1 -> 12 28.02.2013 14:25 1 Salı 04:58 06:40 11:47 14:17 16:33 18:04 2 Çarşamba 04:58 06:41 11:47 14:18 16:34 18:05 3 Perşembe 04:58 06:41 11:47 14:19 16:35 18:05 4 Cuma 04:58 06:41 11:48 14:20 16:36 18:06

Detaylı

Yoğun Bakım Bölümü Hastalar için bilgiler. Afdeling Intensive Care

Yoğun Bakım Bölümü Hastalar için bilgiler. Afdeling Intensive Care Yoğun Bakım Bölümü Hastalar için bilgiler Afdeling Intensive Care Yoğun bakım bölümü (Afdeling Intensive Care) Bu broşürde Universitair Medisch Centrum St Radboud un yoğun bakım bölümüne ilişkin genel

Detaylı

1. GEBE EĞİTİM ODASI EĞİTİMLERİ

1. GEBE EĞİTİM ODASI EĞİTİMLERİ T.C. SAĞLIK BAKANLIĞI TÜRKİYE KAMU HASTANELERİ KURUMU İSTANBUL İLİ ÇEKMECE BÖLGESİ KAMU HASTANELERİ BİRLİĞİ GENEL SEKRETERLİĞİ KANUNİ SULTAN SÜLEYMAN EĞİTİM VE ARAŞTIRMA HASTANESİ GEBE EĞİTİM SINIFLARI

Detaylı

Salı İzmir Basın Gündemi

Salı İzmir Basın Gündemi 17.03.2015 Salı İzmir Basın Gündemi Gebe ve Bebek Ölümlerini Bitirecek Yöntem Dünyada İlk Kez İKÇÜ de Gelişmiş ve gelişmekte olan ülkelerde, son 10 yılda artış gösteren anne adayı ölüm oranlarına

Detaylı

Çocukları biliyoruz. ve ana babaları anlıyoruz

Çocukları biliyoruz. ve ana babaları anlıyoruz Çocukları biliyoruz ve ana babaları anlıyoruz Çocuğunuzu en iyi siz kendiniz tanırsınız Biz, çocuk sağlığı konusunda uzmanız Ana baba olmak büyük ve tamamen değişik bir deneyimdir. Çocuğunuzun size ihtiyacı

Detaylı

YÜKSEK HEMŞĐRE KADROSU HĐZMET ŞEMASI

YÜKSEK HEMŞĐRE KADROSU HĐZMET ŞEMASI YATAKLI TEDAVĐ KURUMLARI DAĐRESĐ YÜKSEK HEMŞĐRE KADROSU HĐZMET ŞEMASI Kadro Adı : Yüksek Hemşire Hizmet Sınıfı: Paramedikal Hizmetleri Sınıfı Derecesi : III (Đlk Atanma Yeri) Kadro Sayısı : 120 Maaş :

Detaylı

Hayata İyi Bir Başlangıç. Ebeler Nasıl Yardım Eder

Hayata İyi Bir Başlangıç. Ebeler Nasıl Yardım Eder Hayata İyi Bir Başlangıç Ebeler Nasıl Yardım Eder Hamile misiniz? Yeni doğum mu yaptınız? Sizi içten tebrik ediyorum, sizin adınıza ben de çok sevindim! Bir çocuğun dünyaya gelmesi çok keyifli bir olaydır.

Detaylı

Adet dönemi uzun ve sancılı geçiyorsa dikkat! ENDOMETRİOZİS 10 KADINDAN BİRİNİN SORUNU

Adet dönemi uzun ve sancılı geçiyorsa dikkat! ENDOMETRİOZİS 10 KADINDAN BİRİNİN SORUNU Adet dönemi uzun ve sancılı geçiyorsa dikkat! ENDOMETRİOZİS 10 KADINDAN BİRİNİN SORUNU Özellikle 30 lu yaşlardaki erişkin kadınları daha çok etkileyen endometriozisin görülme oranı artıyor. İstatistiklere

Detaylı

1)SML 2) Ön lisans 3) Lisans 4) Yüksek lisans 5) Doktora 3. Çalışma Yılı:.. yıl

1)SML 2) Ön lisans 3) Lisans 4) Yüksek lisans 5) Doktora 3. Çalışma Yılı:.. yıl Ebelerde Bilgi Beceri Kursu Eğitim Modülü Belirleme Anketi Sayın Güney Genel Sekreterliğine Bağlı Bulunan Hastanelerde Çalışan Ebe Meslektaşlarımız. Ebelik eğitimi almış, ancak daha sonraki yıllarda farklı

Detaylı

DIN VE LAIKLIK SEMINERI

DIN VE LAIKLIK SEMINERI Portal Adres DIN VE LAIKLIK SEMINERI : www.istanbulajansi.com İçeriği : Gündem Tarih : 20.12.2014 : http://www.istanbulajansi.com/haber/26881/esenlerde-siir-gecesi.html 1/4 DIN VE LAIKLIK SEMINERI 2/4

Detaylı

KADIN DESTEK MERKEZLERİMİZ

KADIN DESTEK MERKEZLERİMİZ KADIN DESTEK MERKEZLERİMİZ SUR BELEDİYESİ KADEM Kadınlarımızın sosyal yaşamda üretkenlik gösterebilmeleri, ekonomik güçlerini elde edip kendilerini daha bağımsız ifade edebilmeleri için; Kadın Destek Merkezleri

Detaylı

HEPATİTLER (SARILIK HASTALIĞI) VE 0212 5294400 2182 KRONİK BÖBREK HASTALIKLARI VE 0212 5294400 2182

HEPATİTLER (SARILIK HASTALIĞI) VE 0212 5294400 2182 KRONİK BÖBREK HASTALIKLARI VE 0212 5294400 2182 İSTANBUL SAĞLIK MÜDÜRLÜĞÜ 2013 YILI HASTA OKULU PLANI HASTANE ADI TARİH SAAT KONU EĞİTİM YERİ HASTA OKULU PROGRAMI İÇİN HASTA VE YAKINLARININ İLETİŞİM KURABİLECEKLERİ TELEFON NUMARASI HASEKİ 28/01/2013

Detaylı

AKCİĞER KANSERİ Hastalar İçin Temel Bilgiler

AKCİĞER KANSERİ Hastalar İçin Temel Bilgiler AKCİĞER KANSERİ Hastalar İçin Temel Bilgiler Prof.Dr. Muzaffer Metintaş Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Tıp Fakültesi Göğüs Hastalıkları Anabilim Dalı, Eskişehir 0 222 2392979/7050-7051-7070, muzaffermetintas@gmail.com

Detaylı

YATAKLI TEDAVİ KURUMLARI DAİRESİ YÜKSEK HEMŞİRE KADROSU HİZMET ŞEMASI

YATAKLI TEDAVİ KURUMLARI DAİRESİ YÜKSEK HEMŞİRE KADROSU HİZMET ŞEMASI Kadro Adı : Yüksek Hemşire Kadro Sayısı : 180 I. GÖREV, YETKİ VE SORUMLULUKLARI: YATAKLI TEDAVİ KURUMLARI DAİRESİ YÜKSEK HEMŞİRE KADROSU (1) İdari yönden Başhekime, teknik yönden amirlerine karşı sorumlu

Detaylı

CONCORDIA nın sigortaları ve hizmetleri

CONCORDIA nın sigortaları ve hizmetleri KVG uyarınca zorunlu hasta bakım sigortası Lütfen açın VVG uyarınca ilave sigortalar Lütfen sayfayı çevirin CONCORDIA nın sigortaları ve hizmetleri DIVERSA premium DIVERSA plus Yatısız müdahalede hastanede

Detaylı

Arrenberg destek merkezi

Arrenberg destek merkezi Arrenberg destek merkezi Biz çocukların, gençlerin ve ergin insanların şahsen karar verdikleri gibi, serbest ve sosyal yetkili olmalarını teşvik ediyoruz. Biz engelli ve ya kronik hasta insanlara, kendi

Detaylı

MUS TA MEME KANSERI FARKINDALIK ÇALISMASI YAPILDI

MUS TA MEME KANSERI FARKINDALIK ÇALISMASI YAPILDI Portal Adres MUS TA MEME KANSERI FARKINDALIK ÇALISMASI YAPILDI : www.mersinhaber.com İçeriği : Kent/Yaşam Tarih : 09.12.2014 : http://www.mersinhaber.com/haber-musta-meme-kanseri-farkindalik-calismasi-yapildi-341795.html

Detaylı

DOĞUM SONU EVDE BAKIM (ANNE EĞİTİMİ) Hazırlayan: Aysun Çakır Acıbadem Kadıköy Hastanesi Eğitim ve Gelişim Hemşiresi 24.06.2010

DOĞUM SONU EVDE BAKIM (ANNE EĞİTİMİ) Hazırlayan: Aysun Çakır Acıbadem Kadıköy Hastanesi Eğitim ve Gelişim Hemşiresi 24.06.2010 DOĞUM SONU EVDE BAKIM (ANNE EĞİTİMİ) Hazırlayan: Aysun Çakır Acıbadem Kadıköy Hastanesi Eğitim ve Gelişim Hemşiresi 24.06.2010 DOĞUM SONRASI AĞRI Altı haftaya kadar karın alt bölgesinde aralıklı ağrılar

Detaylı

Önsöz. Değerli Meslektaşlarım,

Önsöz. Değerli Meslektaşlarım, Önsöz Değerli Meslektaşlarım, Laparoskopik cerrahinin yaygınlığı dünyada giderek artmaktadır. Özellikle son dekatta Jinekoloji alanında hemen hemen tüm operasyonlar ağırlıklı olarak laparoskopik olarak

Detaylı

Ad Soyad. Adres. Telefon. Cep Telefonu. . Kan Grubu. Liderim. Telefon. Direktörüm. Telefon. Acil durumlarda lütfen arayınız. Ad Soyad.

Ad Soyad. Adres. Telefon. Cep Telefonu.  . Kan Grubu. Liderim. Telefon. Direktörüm. Telefon. Acil durumlarda lütfen arayınız. Ad Soyad. Ad Soyad Adres Telefon Cep Telefonu E-mail Kan Grubu Liderim Telefon Direktörüm Telefon Acil durumlarda lütfen arayınız Ad Soyad Adres Telefon Müşteri İlişkileri Birimi Tel : 0212 355 60 60 E-mail : mhb@oriflame.com.tr

Detaylı

HASTA BİLGİLENDİRME. Yetişkin. Hastaların Hakları

HASTA BİLGİLENDİRME. Yetişkin. Hastaların Hakları HASTA BİLGİLENDİRME Yetişkin Hastaların Hakları 2 HASTA BİLGİLENDİRME Tıbbi Tedavi Sözleşmesi Kanunu (WGBO) ile Genel Veri Koruma Yönetmeliği (AVG), yardım görevlisiyle aranızdaki ilişkileri düzenlerler.

Detaylı

Dil Madde 3- (1) Bu protokol Türkçe olarak hazırlanmıştır.

Dil Madde 3- (1) Bu protokol Türkçe olarak hazırlanmıştır. GAZİOSMANPAŞA ÜNİVERSİTESİ DİŞ HEKİMLİĞİ FAKÜLTESİ İLE GAZİOSMANPAŞA ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK ARAŞTIRMA VE UYGULAMA MERKEZ MÜDÜRLÜĞÜ ARASINDA RADYOLOJİK GÖRÜNTÜLEME (BT-MR- ULTRASONOGRAFİ ) ve RAPORLAMA AMELİYATHANE

Detaylı

UÜ-SK KALP VE DAMAR CERRAHİSİ ANABİLİM DALI HİZMET KAPSAMI

UÜ-SK KALP VE DAMAR CERRAHİSİ ANABİLİM DALI HİZMET KAPSAMI Rev. No : 03 Rev.Tarihi : 28 Şubat 2012 1 / 6 1. HİZMET : Kalp ve Damar Cerrahisi AD, her yaş grubundaki ayaktan ve yatan hastalara tanı ve tedavi hizmetleri sunmaktadır. Bu hizmet haftada 7 gün ve 24

Detaylı

Önsöz. Değerli Meslektaşlarım,

Önsöz. Değerli Meslektaşlarım, Önsöz Değerli Meslektaşlarım, Laparoskopik cerrahinin yaygınlığı dünyada giderek artmaktadır. Özellikle son dekatta Jinekoloji alanında hemen hemen tüm operasyonlar ağırlıklı olarak laparoskopik olarak

Detaylı

LokaL östrojen tedavisine GereksİnİMİ olanlar İÇİn Hastalar için bilgi 1

LokaL östrojen tedavisine GereksİnİMİ olanlar İÇİn Hastalar için bilgi 1 Lokal östrojen TEDAVİSİNE GEREKSİNİMİ OLANLAR İÇİN Hastalar için bilgi 1 2 İÇİNDEKİLER Östrojen hormonunda azalma ve vajinal şikayetler... 4 Oestring tedavisi... 5 Oestring in herhangi bir yan etkisi var

Detaylı

Adet döneminin gecikmesi ile beraber göğüslerde aşırı şişkinlik ve hassasiyet oluşur. Gebelik ilerledikçe göğüsler büyür ve göğüs uçları koyulaşmaya

Adet döneminin gecikmesi ile beraber göğüslerde aşırı şişkinlik ve hassasiyet oluşur. Gebelik ilerledikçe göğüsler büyür ve göğüs uçları koyulaşmaya Adet döneminin gecikmesi ile beraber göğüslerde aşırı şişkinlik ve hassasiyet oluşur. Gebelik ilerledikçe göğüsler büyür ve göğüs uçları koyulaşmaya başlar. Ayrıca esmerleşme göbekte ve karnın orta kısmında,

Detaylı

SAĞLIK HİZMETLERİ MESLEK YÜKSEKOKULU

SAĞLIK HİZMETLERİ MESLEK YÜKSEKOKULU SAĞLIK HİZMETLERİ MESLEK YÜKSEKOKULU DÖNEM İÇİ UYGULAMALI DERS TAKİP DEFTERİ 20... -20... EĞİTİM VE ÖĞRETİM YILI... YARIYILI Öğrenci ve Ders Tanıtım Formu Öğrencinin Foto Adı Soyadı T.C. Kimlik Numarası

Detaylı

İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ, İSTANBUL TIP FAKÜLTESİ KADIN HASTALIKLARI VE DOĞUM ANABİLİM DALI

İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ, İSTANBUL TIP FAKÜLTESİ KADIN HASTALIKLARI VE DOĞUM ANABİLİM DALI İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ, İSTANBUL TIP FAKÜLTESİ KADIN HASTALIKLARI VE DOĞUM ANABİLİM DALI İstanbul Üniversitesi, İstanbul Tıp Fakültesi, Kadın Hastalıkları ve Doğum Anabilim Dalı, Jinekolojik Onkoloji Bilim

Detaylı

ÖZGEÇMİŞ. Kişisel Bilgiler. Adı &Soyadı : ÇİLER YEYĞEL. Doğum Tarihi:18/04/1988. Adresi: Mansuroğlu mah. Kurtuluş cad. No:6 Kat:1/Daire:3

ÖZGEÇMİŞ. Kişisel Bilgiler. Adı &Soyadı : ÇİLER YEYĞEL. Doğum Tarihi:18/04/1988. Adresi: Mansuroğlu mah. Kurtuluş cad. No:6 Kat:1/Daire:3 ÖZGEÇMİŞ Kişisel Bilgiler Adı &Soyadı : ÇİLER YEYĞEL Doğum Tarihi:18/04/1988 Adresi: Mansuroğlu mah. Kurtuluş cad. No:6 Kat:1/Daire:3 Bayraklı/ İZMİR Telefon : (541)430 38 06 E-Mail Adresi : ciler_yeygel884@hotmail.com

Detaylı

3. SIKLIKLA TEDAVİ EDİLEN HASTALIKLAR, UYGULANAN PROSEDÜRLER VE HİZMETLER:

3. SIKLIKLA TEDAVİ EDİLEN HASTALIKLAR, UYGULANAN PROSEDÜRLER VE HİZMETLER: Rev. No : 03 Rev.Tarihi : 28 Şubat 2012 1 / 5 1. HİZMET KAPSAMI: Çocuk Alerji Bilim Dalı, 0-18 yaş grubu ayaktan ve yatan hastalara tanı ve tedavi hizmetleri sunmaktadır. Bu hizmet haftada 7 gün ve 24

Detaylı

Bebeğin ana karnında ters durması, makat gelişi ve dışarıdan müdahale

Bebeğin ana karnında ters durması, makat gelişi ve dışarıdan müdahale Bebeğin ana karnında ters durması, makat gelişi ve dışarıdan müdahale Çoğu bebek sekizinci ay civarında baş aşağı yatarlar. Buna baş pozisyonu (hoofdligging) adı veriyoruz. Bu bir çocukta doğum için en

Detaylı

Rehberlik Servisi Tanıtımı

Rehberlik Servisi Tanıtımı Rehberlik Servisimiz, öğrencilerimizin gelişim süreci içinde karşılaştıkları güçlükleri problem haline dönüşmeden çözmelerine yardımcı olmak, kendini tanıyan, uyum ve iletişim becerisine sahip, çevresine

Detaylı

Info Thuis. Bedensel engelli, zihinsel engelli veya kronik bir hastalık nedeniyle evde olan göçmenler için bilgilendirme. MEE Rotterdam Rijnmond

Info Thuis. Bedensel engelli, zihinsel engelli veya kronik bir hastalık nedeniyle evde olan göçmenler için bilgilendirme. MEE Rotterdam Rijnmond MEE Rotterdam Rijnmond Engelinden dolayı kısıtlanmış bir hayat sürdürenlere destek Info Thuis Bedensel engelli, zihinsel engelli veya kronik bir hastalık nedeniyle evde olan göçmenler için bilgilendirme

Detaylı

SAĞLIK HİZMETLERİ EL KİTABI

SAĞLIK HİZMETLERİ EL KİTABI SAĞLIK HİZMETLERİ EL KİTABI Sağlık Hizmetleri ile ilgili detaylı bilgiye ODTÜ Kuzey Kıbrıs Kampusu websitesi üzerinde Kampusta Yaşam/Sağlık Hizmetleri; Intranet üzerinde Kampusta Yaşam/ Sağlık Hizmetleri

Detaylı

Universitäts-Frauenklinik Essen. Koryon villus biyopsisi ve Amniyosentez

Universitäts-Frauenklinik Essen. Koryon villus biyopsisi ve Amniyosentez Universitäts-Frauenklinik Essen Koryon villus biyopsisi ve Amniyosentez Koryon villus biyopsisi Sorular ve cevaplar Koryon villus biyopsisi nedir? Trizomi 21(Down Sendromu), Trizomi 18(Edwards Sendromu)

Detaylı

HASTA BİLGİLENDİRME. Yetişkin. Hastaların Hakları

HASTA BİLGİLENDİRME. Yetişkin. Hastaların Hakları HASTA BİLGİLENDİRME Yetişkin Hastaların Hakları 2 HASTA BİLGİLENDİRME Kısaca WGBO olarak anılan Tıbbi Tedavi Sözleşmesi Kanunu, yardım görevlisiyle aranızdaki ilişkileri düzenler. Bu kanuna göre gerek

Detaylı

Tek başına etkili olduğu gibi, istenildiği takdirde antiemetik bir ilaçla da kombine edilebilir.

Tek başına etkili olduğu gibi, istenildiği takdirde antiemetik bir ilaçla da kombine edilebilir. TÜRKİYE Bulantı Kontrolü İçin Acupressure Bilekliği: güvenli ve etkili Acupressure temel prensibine dayanan Sea-band bilekliği; hamilelik, yol tutması, migren, anestezi ve kemoterapinin neden olduğu bulantı

Detaylı

Yaşlılar irtibat Merkezleri

Yaşlılar irtibat Merkezleri Yaşlılar irtibat Merkezleri Sosyal hizmetler bölümü I Yaşlılık ve Bakım Winterthur şehri evde bakım merkezi (Spiteks) Spiteks, Winterthur şehrimizin bir hizmetidir. Çeşitli yaş grubundan isanlara hastalık

Detaylı

Metastazlarla yayılmış meme kanseri hastalara ve yakınlarına tavsiyeler

Metastazlarla yayılmış meme kanseri hastalara ve yakınlarına tavsiyeler Metastazlarla yayılmış meme kanseri hastalara ve yakınlarına tavsiyeler Yayılmış meme kanseri memedeki primer tümörde bulunan kanser hücrelerinin vücudun diğer bölümlerine yayılması ve kanser hücrelerinin

Detaylı

BAŞKENT ÜNİVERSİTESİ TIP FAKÜLTESİ KADIN HASTALIKLARI ve DOĞUM A.D. İNTÖRN DOKTOR STAJ KARNESİ

BAŞKENT ÜNİVERSİTESİ TIP FAKÜLTESİ KADIN HASTALIKLARI ve DOĞUM A.D. İNTÖRN DOKTOR STAJ KARNESİ BAŞKENT ÜNİVERSİTESİ TIP FAKÜLTESİ KADIN LIKLARI ve DOĞUM A.D. İNTÖRN DOKTOR STAJ KARNESİ İNTÖRN DOKTORUN ADI-SOYADI İNTÖRN DOKTOR İLETİŞİM BİLGİLERİ GSM: e-mail: KADIN LIKLARI ve DOĞUM STAJI BAŞLAMA TARİHİ

Detaylı

KEMİK VE DİŞ ETİ SORUNLARI İÇİN EN GÜVENİLİR VE EN ETKİLİ ÇÖZÜM

KEMİK VE DİŞ ETİ SORUNLARI İÇİN EN GÜVENİLİR VE EN ETKİLİ ÇÖZÜM DOKU YENİLENMESİNDE OTOLOG ÇÖZÜM TÜRKİYEDE TEK DENTAL PRP KİTİ KEMİK VE DİŞ ETİ SORUNLARI İÇİN EN GÜVENİLİR VE EN ETKİLİ ÇÖZÜM YENİLENMEK KENDİ İÇİMİZDE ONARICI DOKU YENİLENMESİNİ HIZLANDIRAN YENİLİKÇİ

Detaylı

LENFÖDEM ERKEN TANI VE ERKEN TEDAVİ GEREKTİREN BİR HASTALIKTIR!

LENFÖDEM ERKEN TANI VE ERKEN TEDAVİ GEREKTİREN BİR HASTALIKTIR! LENFÖDEM ERKEN TANI VE ERKEN TEDAVİ GEREKTİREN BİR HASTALIKTIR! Lenfödem, lenf sıvısının dolaşımındaki yetersizlik yüzünden dokular arasında proteinden zengin sıvı birikimine bağlı olarak şişlik ve ilerleyen

Detaylı

KIRKLARELİ İLİ KAMU HASTANELERİ BİRLİĞİ GENEL SEKRETERLİĞİ BABAESKİ DEVLET HASTANESİ

KIRKLARELİ İLİ KAMU HASTANELERİ BİRLİĞİ GENEL SEKRETERLİĞİ BABAESKİ DEVLET HASTANESİ KIRKLARELİ İLİ KAMU HASTANELERİ BİRLİĞİ GENEL SEKRETERLİĞİ BABAESKİ DEVLET HASTANESİ ÖZGEÇMİŞ 1961 tarihinde 10 yataklı Sağlık Merkezi olarak hizmete başlayan kurumumuz 1974 yılında 25 yataklı Sağlık Merkezi

Detaylı

Sağlıklı bir hamilelik için izlenmesi gereken 10 adım

Sağlıklı bir hamilelik için izlenmesi gereken 10 adım http:www.babycentre.co.uk/midwives 10 steps to a healthy pregnancy (Turkish) Sağlıklı bir hamilelik için izlenmesi gereken 10 adım 1. Hamilelik sürecini erkenden planlayın ve organize edin! 2. Sağlıklı

Detaylı

(KURUMA ÖZEL ANLAŞMA ÖZETİDİR) VM ESTETİK KULÜBÜ ÜYELİK AVANTAJLARI

(KURUMA ÖZEL ANLAŞMA ÖZETİDİR) VM ESTETİK KULÜBÜ ÜYELİK AVANTAJLARI KURUMSAL(TEKLİF OVACIKMH.D,100KARAYOLUNO:36,BAŞİSKELE/KOCAELİ TEL:+90262.8883820,21GSM:0532.3703749 E,Mail:info@vitamore.com.trWeb:www.vitamore.com.tr (KURUMA ÖZEL ANLAŞMA ÖZETİDİR) VM ESTETİK KULÜBÜ ÜYELİK

Detaylı

Rahim ağzı kanseri araştırması

Rahim ağzı kanseri araştırması Rahim ağzı kanseri araştırması 2015 Bevolkingsonderzoek Neden halk taraması yapılır? Her yıl yaklaşık 700 kadın rahim ağzı kanseri olur. Rahim ağzı kanseri en çok 30 ile 60 yaşları arasında görülür. Bu

Detaylı

TÜRKİYE HASTANE AFET PLANI EĞİTİMLERİ HASTANE AFET PLANI (HAP) OPERASYON

TÜRKİYE HASTANE AFET PLANI EĞİTİMLERİ HASTANE AFET PLANI (HAP) OPERASYON TÜRKİYE HASTANE AFET PLANI EĞİTİMLERİ HASTANE AFET PLANI (HAP) OPERASYON Olay Komuta Sistemi HAP Başkanı Operasyon Şefi Alan Yönetimi Tıbbı Bakım Sorumlusu Tehlikeli Madde Direktörü Hastane Ünitesi Acil

Detaylı

yonetmelik Administrator tarafından yazıldı. Pazar, 27 Ocak 2013 18:13 25 Ocak 2013 CUMA Resmî Gazete Sayı : 28539 YÖNETMELİK MADDE 1 1 / 40

yonetmelik Administrator tarafından yazıldı. Pazar, 27 Ocak 2013 18:13 25 Ocak 2013 CUMA Resmî Gazete Sayı : 28539 YÖNETMELİK MADDE 1 1 / 40 25 Ocak 2013 CUMA Resmî Gazete Sayı : 28539 YÖNETMELİK Sa A İ B İ Ama ç Ama ç MADDE 1 1 / 40 a) Birinci basamak sa b) c) Aile hekimli ç ) Aile sa d) E e) E f) Meslek ilkelerini, i ş g) Hasta sevk evrak

Detaylı

DİABETLİ HASTALARDA CİNSEL SAĞLIK

DİABETLİ HASTALARDA CİNSEL SAĞLIK DİABETLİ HASTALARDA CİNSEL SAĞLIK Haseki Eğitim ve Araştırma Hastanesi Üroloji Kliniği OP. DR. ÜNSAL ÖZKUVANCI Genel bilgiler Şeker hastalığı bir çok organı etkilediği gibi cinsel fonksiyonları da olumsuz

Detaylı

Yüz Felci (Fasiyal Palsi)

Yüz Felci (Fasiyal Palsi) Yüz Felci (Fasiyal Palsi) Yüz Felci Ne Demektir: Yüz hareketlerini (dudak, yanak, kaş,göz çevresi) yapmamızı yüz siniri (fasial sinir) aracılığı ile sağlarız. Beyinden gelen hareket emirlerini yüz siniri,

Detaylı

TPOG İSKİP Merkez Çalışma Kodu: Hasta TC Kimlik No Hasta İsim, Soyadı. Gönüllü Bilgilendirilmiş Onam Formu. Sayın Anne Babalar,

TPOG İSKİP Merkez Çalışma Kodu: Hasta TC Kimlik No Hasta İsim, Soyadı. Gönüllü Bilgilendirilmiş Onam Formu. Sayın Anne Babalar, TPOG İSKİP 2011 Gönüllü Bilgilendirilmiş Onam Formu Sayın Anne Babalar, Bu bir klinik araştırma çalışmasıdır. Klinik araştırmalar sadece bu çalışmaya katılmayı seçen hastaların dahil edildiği protokollerdir.

Detaylı

KÜTAHYA KAMU HASTANELERİ BİRLİĞİ GENEL SEKRETERLİĞİ İDARİ HİZMETLER BAŞKANLIĞI ULAŞIM ARAÇLARI 2014

KÜTAHYA KAMU HASTANELERİ BİRLİĞİ GENEL SEKRETERLİĞİ İDARİ HİZMETLER BAŞKANLIĞI ULAŞIM ARAÇLARI 2014 KAMU HASTANELERİ BİRLİĞİ GENEL SEKRETERLİĞİ İDARİ HİZMETLER BAŞKANLIĞI ULAŞIM ARAÇLARI 2014 ULAŞIM ARAÇLARI Başbakanlık Tasarruf Genelgesi ve 237 Sayılı Taşıt Kanun u gereği olarak, Kamuda gereksiz harcamaların

Detaylı

HİZMET İÇİ EĞİTİM PLANI

HİZMET İÇİ EĞİTİM PLANI OCAK 1 Isparta İli Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliği Şarkikaraağaç Dr. Sadettin Bilgiç Devlet Hastanesi HİZMET İÇİ EĞİTİM PLANI Doküman Kodu YÖN.PL.02 Yürürlük Tarihi 02.01.2012 Revizyon Tarihi

Detaylı

ISTANBUL ÜNIVERSITESI NDEN NANOTEKNOLOJI ATAGI

ISTANBUL ÜNIVERSITESI NDEN NANOTEKNOLOJI ATAGI Portal Adres ISTANBUL ÜNIVERSITESI NDEN NANOTEKNOLOJI ATAGI : www.milliyet.com.tr İçeriği : Gündem Tarih : 17.03.2017 : http://www.milliyet.com.tr/istanbul-universitesi-nden--gundem-2415050/ 1/4 ISTANBUL

Detaylı

DOĞUMHANE ÇALIŞMA TALİMATI

DOĞUMHANE ÇALIŞMA TALİMATI Sayfa No 1 / 5 1. AMAÇ: KSU SUA Hastanesi doğumhane kliniğine alınan her hastanın tedavi ve bakımının en iyi düzeyde yapılmasını sağlamak 2. KAPSAM: KSU SUA Hastanesi doğumhane kliniği çalışanları ve bu

Detaylı

GENEL İLKELER (16.10.2012 tarihinde kontrol edildi.)

GENEL İLKELER (16.10.2012 tarihinde kontrol edildi.) GENEL İLKELER (16.10.2012 tarihinde kontrol edildi.) 1- a) Küçük ameliyatlar: 149 birim'e kadar olanlardır. b) Orta ameliyatlar: 150-299 birim olanlardır. c) Büyük ameliyatlar: 300-499 birim olanlardır.

Detaylı

KENDİNİZE KARŞI BAHİS OYNAMAYINIZ!

KENDİNİZE KARŞI BAHİS OYNAMAYINIZ! KENDİNİZE KARŞI BAHİS OYNAMAYINIZ! KUMAR BAĞIMLILIĞINI ENGELLEME HAKKINDA ÖNEMLİ UYARILAR ŞANS OYUNLARI RİSKLERİ DE BERABERİNDE GETİRİR AŞAĞIDAKİ TEMEL PRENSİPLERE UYMANIZI TAVSİYE EDERİZ: Spor bahisleri

Detaylı

Emzirme Önerileri. Emzirme Dönemi İçin Pratik Öneriler

Emzirme Önerileri. Emzirme Dönemi İçin Pratik Öneriler Emzirme Önerileri Emzirme Dönemi İçin Pratik Öneriler nne sütü bizi bağımsız yaıyor Emzirme Dönemiİçin»Bir seyahat gazetecisi olarak Almanya da harika yerlere seyahat ediyorum. Aynı zamanda yurtdışındaki

Detaylı

HASTA VE YAKINLARININ EĞİE. Hazırlayan Cihan Arabacı PROSEDÜRÜ

HASTA VE YAKINLARININ EĞİE. Hazırlayan Cihan Arabacı PROSEDÜRÜ HASTA VE YAKINLARININ EĞİE ĞİTİMİ Hazırlayan Cihan Arabacı Eğitim Hemşiresi PROSEDÜRÜ 1 HASTA VE YAKINLARININ EĞİTİMİ Hasta ve yakınlarının tedavi ve bakım süreçlerine katılımı, hem hastanın kendisini

Detaylı

Eczacıbaşı Sağlık Hizmetleri

Eczacıbaşı Sağlık Hizmetleri Eczacıbaşı Sağlık Hizmetleri Eczacıbaşı Sağlık Hizmetleri Eczacıbaşı Topluluğu kuruluşlarından Eczacıbaşı Sağlık Hizmetleri, Türkiye nin yerinde sağlık ve bakım çözümleri sunan ilk ve en büyük kuruluşudur.

Detaylı

Albüm içine konulacak fotoğraflara ekstra cilt rötuş işlemi uygulanır. Fiyatlara kdv dahil değildir.

Albüm içine konulacak fotoğraflara ekstra cilt rötuş işlemi uygulanır. Fiyatlara kdv dahil değildir. Paket Detayları Karşılıklı olarak ileride herhangi bir problem yaşamamak adına, bu dökümanın tamamını okumanızı öneririm. Benden aldığınız/alacağınız hizmet detayları ile ilgili tüm sorularınızı mesai

Detaylı

PEMBE KOD 3333 BEYAZ KOD 1111

PEMBE KOD 3333 BEYAZ KOD 1111 2 PEMBE KOD 3333 BEYAZ KOD 1111 3 NEDEN RENK ÇALIŞANI HABERDAR ETMEK, RİSK DURUMLARINDA İLETİŞİMİ SAĞLAMAK, İLETİLEN MESAJI KISA VE NET İLETEBİLMEK, ZAMAN KAZANDIRMAK, PANİK HALİNİ ENGELLEMEK, ACİL DURUMA

Detaylı

TÜRKİYE CUMHURİYETİ SAĞLIK BAKANLIĞI İLE IRAK CUMHURİYETİ SAĞLIK BAKANLIĞI ARASINDA SAĞLIK ALANINDA İŞBİRLİĞİNE DAİR MUTABAKAT ZAPTI

TÜRKİYE CUMHURİYETİ SAĞLIK BAKANLIĞI İLE IRAK CUMHURİYETİ SAĞLIK BAKANLIĞI ARASINDA SAĞLIK ALANINDA İŞBİRLİĞİNE DAİR MUTABAKAT ZAPTI SAĞLIK BAKANLIĞI ARASINDA SAĞLIK ALANINDA İŞBİRLİĞİNE DAİR MUTABAKAT ZAPTI Sağlık Bakanlığı ile Sağlık Bakanlığı (bundan sonra iki Taraf olarak anılacaklardır), İki tarafın iki ülke arasında sağlık ve

Detaylı

Artroskopi, ortopedik cerrahların eklem içini görerek tanı koydukları ve gerektiğinde

Artroskopi, ortopedik cerrahların eklem içini görerek tanı koydukları ve gerektiğinde Artroskopi nedir? Artroskopi, ortopedik cerrahların eklem içini görerek tanı koydukları ve gerektiğinde çeşitli tedavileri uyguladıkları bir cerrahi prosedürdür. Artroskopi sözcüğü latince arthro (eklem)

Detaylı

Meme Sağlığı Merkezi

Meme Sağlığı Merkezi Meme Sağlığı Merkezi BR.HLİ.100 Sevgili Hanımlar, Meme, sağlıklı neslin devamı için elzem bir organdır. Cinsel gücüyle ve süt yapma yetisiyle bu görevini yerine getirir. Biz kadınlar memelerimiz ile gurur

Detaylı

NEJAT İŞLER İSTANBUL'A SEVK EDİLDİ

NEJAT İŞLER İSTANBUL'A SEVK EDİLDİ NEJAT İŞLER İSTANBUL'A SEVK EDİLDİ Acıbadem Bodrum Hastanesi Başhekimi Dr. Aydın Aksoy: HASTAMIZ UÇAK AMBULANS İLE İSTANBUL A TRANSFER EDİLMİŞTİR 17 Ocak 2014 tarihinde Acıbadem Bodrum Hastanesi Acil Servisi

Detaylı

RADYOTERAPİ TEKNİKERİ

RADYOTERAPİ TEKNİKERİ TANIM Hastanın, hekim tarafından belirlenen vücut kısımlarının filmini çeken, hastalara ışın tedavisi uygulayan kişidir. A- GÖREVLER KULLANILAN ARAÇ, GEREÇ VE EKİPMAN Radyoterapi teknikeri radyoloji uzman

Detaylı

MEME HASTALARINA AİT BİLGİ FORMU. 1. Adınız, Soyadınız?

MEME HASTALARINA AİT BİLGİ FORMU. 1. Adınız, Soyadınız? Arşiv Dosya No:. Tarih:... MEME HASTALARINA AİT BİLGİ FORMU 1. Adınız, Soyadınız? 2. Kaç yaşındasınız?... 3. Doğum tarihiniz?.. 4. Cinsiyetiniz nedir? Kadın Erkek 5. İkiziniz var mı? tek yumurta ikizi

Detaylı

663 Sayılı KHK Madde 34

663 Sayılı KHK Madde 34 1 663 Sayılı KHK Madde 34 Hastaneler; tıbbî ve malî kriterler ile kalite, hastaçalışan güvenliği ve eğitim kriterleri çerçevesinde Kurumca belirlenecek usûl ve esaslara göre altı aylık veya bir yıllık

Detaylı