STANDART 3 HALATLI ASANSÖRLÜ DİREKLER

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "STANDART 3 HALATLI ASANSÖRLÜ DİREKLER"

Transkript

1 ASANSÖRLÜ PROJEKTÖR DİREKLERİ İÇİN TEMEL HAZIRLAMA VE MONTAJ TALİMATI STANDART 3 HALATLI ASANSÖRLÜ DİREKLER 1- AMAÇ Galvanizli çelik poligon direkler için; Temel hazırlanması. Direklerin araçtan indirilmesi. Birden fazla parçadan oluşan direklerin montajı. Direk üzerine Asansör sistem montajı. Direğin temel ankrajlarına montajı. Temel Kullanım talimatları 2- UYGULAMA ALANI Montajı yapılacak Asansörlü galvanizli çelik poligon projektör direkleri. 3- TALİMAT 3.1- TEMELİN HAZIRLANMASI Sipariş sonrası size gönderilen temel projesine göre direk temelini hazırlayınız. Gerekiyorsa hafriyat yapınız. Gerekiyorsa kalıbı hazırlayınız. Betonarme temellerde, projeye göre donatıyı hazırlayınız. Size gönderilen ankrajları şablon yardımıyla, terazisinde temele yerleştiriniz. Temel betonunu dökünüz. Direk montajı için beton döküldükten sonra minimum 7 gün bekleyiniz. (Temel Projesini isteyiniz) Ayrıntılı bilgi için adresindeki şablon ve ankraj yerleştirme talimatnamelerine bakınız ARAÇTAN İNDİRME Siparişte fabrika teslimi anlaşılan direklerde fabrikadaki araca yükleme şirketimiz tarafından, müşteri şantiyesindeki veya deposundaki, araçtan indirme müşteri tarafından yapılmaktadır. Araçtan indirme işlemi için gerekenler: Kaldırma kol uzunluğu ve kaldırma kapasitesi yeterli bir vinç. Kapasitesi yeterli bez halat veya urgan. Yeterli sayıda ahşap takoz. En az iki kişi. Montaj kolaylığı açısından parçaların geçme sıralarına ve vinç pozisyonuna göre Şekil-1 deki gibi yerleştirilmesi önerilir.

2 takoz zemin Şekil GÖVDE PARÇALARININ GEÇİRİLMESİ Gövdesi birden fazla parçadan oluşan direklerde parçalar sıkı geçme yöntemiyle birleştirilmektedir. Sıkı geçme işleminde üst parçanın çapı alt parçadan büyüktür, dolayısıyla üst parça alt parçayı saracak şekilde alt parçaya geçirilmelidir. Geçme boyu teorik olarak üst parçanın alt çapının 1.5 katıdır. Fakat bu mesafe imalat toleranslarından, galvaniz kalınlığından veya varsa boya kalınlığından etkilenebilir ve olması gereken değerden fazla veya az olabilir. Gövde parçalarının geçirilmesi işlemi için gerekenler: Kaldırma kol uzunluğu ve kaldırma kapasitesi yeterli bir vinç. Yeterli uzunlukta bez halat, urgan ve/veya çelik halat. Manivela ve balyoz. Yeterli sayıda ahşap takoz. Direğin alt çapından uzun, yüklemeye dayanıklı demir boru/çubuk. En az iki adet tirfor. (Büyük direklerde kepçe ve benzeri araçda kullanılabilir) Ayarlanabilir vida anahtarları. Yaklaşık üç kişi. Alt parçanın yerleşimi Alt parça Şekil-2 deki gibi yerleştirilmelidir. Taban plakası iki takoz arasında kalmalı, diğer uca konan takozlar ikinci parçanın geçme boyundan (L) yaklaşık 40 cm geride olmalıdır. Bu yerleşim yapılırken gövdedeki kapağın yukarı bakması sağlanmalıdır. L zemin Şekil-2 Alt parça ile ikinci parçanın geçirilmesi Geçmeyi kolaylaştırmak için, geçme boyunun yaklaşık yarısı, alt parçanın dışında, üst parçanın içinde olmak üzere kayganlık sağlayan arapsabunu ile (veya uygun bir gri boya ile) kaplanabilir (Şekil-3). Bu uygulama parçaları geçirme işleminden hemen önce yapılmalıdır. Direğin görüntüsünü bozacağından gres yağı kullanımı önerilmez. Geçme işleminin bitirileceği teorik sınır alt parça üzerinde işaretlenmelidir. L Şekil-3

3 İkinci parça ağırlık merkezinden vinçle kaldırılıp (Şekil 4), alt parçayla sıkışıncaya dek geçirilir. Geçirmeye başlarken parçaların boy kaynakları çakışmalıdır. Ayrıca parça eksenlerinin yere paralel olması sağlanmalıdır. Şekil-4 Bu aşamadan sonraki işlem Şekil-5 deki düzeneğin kurulmasıdır. Karşılıklı iki adet tirforun sabitleme uçları taban plakası deliklerine bağlanıp, diğer uçlarına bağlanan halatlar üst parçanın ucuna yere paralel olarak konan demir çubuğun/borunun iki ucuna bağlanır. Direğe zarar gelmemesi için çubuk ile direk gövdesi arasına takoz konmalıdır. Sonra her iki taraftan eşit kuvvet uygulanarak, geçme boyu, işaretli yere (teorik geçme boyu) ulaşıncaya kadar işlem sürdürülür. Karşılıklı kuvvetlerin farklı uygulanması sıkışmaya ve eksen kaymasına sebeb olup geçme işlemini zorlaştırır. Manivela ve balyoz ile geçme işlemi kolaylaştırılabilir. (Balyoz uygulamasını doğrudan direk gövdesine değilde, takoz vasıtası ile yapınız). Burada Direk ekseninden geçip bir ucu üstteki demir çubuğa diğer ucu taban plakası arkasında sabitlenmiş tirfora bağlı halat sistemide kullanılabilir. tirfor takoz halat boru zemin Şekil-5 Teorik geçme boyu sağlandığında biraz daha kuvvet uygulanıp, tam sıkıştırma sağlanıncaya kadar işlem sürdürülür. Halatları gevşetmeden önce yeniden takoz düzenlemesi yapılıp, tüm direk ekseninin yere paralelliği sağlanmalıdır (Şekil 6). Özellikle geçme yerlerinin altı takozla desteklenmelidir. Şekil-6

4 Diğer parçaların geçirilmesi Diğer parçalarda, alt parça ile ikinci parçanın geçirilmesi yöntemi ile geçirilir. Her geçirmeden sonra, geçme yerlerinin altına takoz konması gerekmektedir.

5 3.4- ASANSÖR SİSTEM MONTAJI Öncelikle asansör sistem parçalarını size gönderilen paket listesine göre sayın ve kontrol edin. Eksiklik olmadığından emin olun. Asansörlü Projektör Direği Sistem Parçaları Asansör Sistem Halat Adaptörü Tepe Sistem Ring ve Kilitler Çelik Halat Buat ve Uçak ikaz kolu

6 Direğin içerisinden kılavuz geçiriniz. Birden fazla parçadan oluşan direkler için parça montajı (Bölüm 3-3 de anlatıldığı gibi) yapılırken direğin içerisinde kılavuz halat bırakılmalıdır. Tüm parçalar birleştirildikten sonra kılavuz halat geçirmesi zor olabilir. Bu kılavuz halat daha sonra elektrik kablosu ve çelik halatların, direk içinden, direk boyunca çekilmesi için kullanılacaktır. (daha sonraki bölümlerde detaylı anlatılacaktır.) Asansör sistem montajı için direk, tepe kısmı zeminden 1 metre kadar yukarıda olacak şekilde konumlandırılmalıdır. Bu işlem bir sehpa veya herhangi bir destek aparatı yardımı ile yapılabilir. Bu konumlandırmada kapağın yukarıya bakması sağlanmalıdır.

7 Projektör taşıyıcı ring parçasını tepe noktasından direğe geçiriniz. Ring direğe geçirilirken konumlandırması, alüminyum kollar direğin tabanına bakacak şekilde olmalıdır. Üçlü çelik halat ve elektrik kablosunun bağlı olduğu adaptörü direk tepe deliğinden içeri sokunuz. Bu adaptör daha sonra vinç sistemine doğru çekileceği için, alt tarafından kılavuza bağlayınız. Elektrik kablosu adaptöre bağlı olmayabilir, bağlı değil ise bu işlem yapılmadan önce sahada bağlanmalıdır. Elektrik kablosu bağlanırken adaptörün alt kısmından 50 cm kadar çıkarılmalı ve elektrik klemensleri ve elektrik bandı ile buraya sabitlenmelidir. Adaptörden çıkan çelik halatları ve elektrik kablosunu, burkulma ve kıvrılma olmayacak şekilde açınız ve yere seriniz.

8 Tepe makara platformunun üst kapaklarını açın Direğin tepe flanşının önünde duracak şekilde zemine konumlandırın Tepe makara platformunun üst kapaklarını açın ve platformu, direğin tepe flanşının önünde duracak şekilde zemine konumlandırın. Bu konumlandırma esnasında direğe geçirilen ringdeki elektrik kablo bağlantısı ve tepe makara platformundaki elektrik kablo makaraları aynı hizada olmalıdır. Üç adet çelik halatı ve elektrik kablosunu birbirlerine dolanmayacak şekilde platformun altından sokarak makaralardan geçirin. Makaralardan geçirme esnasında, çelik halatların ve elektrik kablosunun kılavuzlardan düzgün şekilde geçtiğinden emin olun. Bu aşamada çelik halatlar adaptör çıkış hizalarına göre makaralardan geçirilmelidir. Halatların hizasında çapraz, dönme ve üst üste binme gibi hatalı konumlanma oluşmamasına dikkat ediniz.

9 Tepe makara platformundan çıkan halatları direğe geçirilmiş ring üstündeki halat bağlantı noktalarından geçiriniz. Bu işlemi yaparken yine hizalamaya ve halatların karışmamasına dikkat ediniz. Bu halatlar daha sonraki aşamalarda, halat boy hizalaması yapılınca 2 adet klemens ile bağlanacaktır. Tepe makara platformundan geçirilmiş halatlar sonuna kadar çekerek adaptörün tepe platformuna arada mesafe kalmayacak şekilde yaklaşmasını sağlayınız. Tepe platformun tepe açıklığından bakarak üç adet çelik halatın ve elektrik kablosunun çapraz olmadığından ve üst üste binmediğinden emin olunuz.

10 Direk içerisindeki kılavuzu adaptöre bağlayınız Tepe makara platformunu, hizasını bozmadan direğin tepe flanşına montajlayınız.

11 Direğin taban noktasındaki kapağından kontrollü olarak kılavuz halatı çekerek adaptörün direk kapak hizasına ulaşmasını sağlayınız. Kilit plakalarını montajlayın Kilitleri ringe montajlatın Direğe geçirilmiş olan ringi hizası bozulmayacak ve kilitlerinden geçecek şekilde tepe makara platformuna geçiriniz. Kilit plakaları tepe platforma takılı değil ise bu işlemden önce bu plakaların montajını yapın.

12 Vinç sistemi direk içerisine montajlayın

13 Direk kapağında vinç sisteminin direk içine sokun ve bağlantı flanşına bağlayın. Tanbur üzrindeki çelik halat yaklaşık 50 cm olarak boşta olmalıdır. Bu şekilde değil ise elektrik bağlantısını yaparak çelik halatın 50 cm olarak poziyonunu ayarlayın. Vinç sistemindeki tanburdan çıkan çelik halatı üçlü halat adaptörünün alt kısmına mapa ile bağlayın ve mapayı sıkın.

14 Ring altından çıkan çelik halatları olabildiğince gerdirin ve halka yaparak 2 adet klemens ile bağlayın. Ring üzerine projektör bağlantı kollarını montajlayın. Ring üzerine buat/uçak ikaz kolunu montajlayın. (Bu kol genellikle elektrik kablo bağlantısı ile aynı hizadadır.)

15 Aynı çelik halatlarda yaptığınız gibi elektrik kablosunu da gerdirin ve önce ringdeki bağlantı yerinden geçirip buraya elektrik klemensleri ile sabitleyin, akabinde elektrik kablosunun buata girişini ve bağlantısını yapın. Elektrik buatında, projektör kollarına elektrik kablolarını döşeyin. Bu aşamada kablolar boşta kalmaması için ringde uygun yerlere klemens ile bağlanması gerekir. Tepe makara platformunun üst kapaklarını kapatın. Yıldırım yakalama çubuğunu montajlayın.

16 Bundan sonraki aşama direğin vinç ile kaldırılması ve temele montajıdır. Bölüm 3-5 de detaylı anlatılmaktadır. Direk alt stoperleri takınız.

17 Sisteme elektrigi baglayınız ve Ringi aşağı indiriniz. Ringe takılı olan projektor kollarına, projektorleri baglayınız. Projektör ringinin ince terazi ayarını yapınız. Projektörlerin elektrik bağlantısını yapınız.

18 Asansör sistemi kullanarak, projektör ringinin yukarı çıkarınız, kilitlenme testi yapınız TEMELE MONTAJ Temeldeki ankraj civatalarının hazırlanması Önceden hazırlanan temel içindeki ankrajlara, birer adet somun diş dibine dek oturtulur. Çap çevresinde 90º aralıklı dört adet somun bir iki diş yukarıya alınır. Bu dört somun direk temele oturduğunda şakül ayarı için kullanılır (Şekil-7). 4 ayar somunu

19 Şekil-7 Sıkı geçme parçaların sabitlenmesi Kaldırma esnasında sıkıca geçirilen parçaların kaymaması için vinç kaldırma noktasından taban plakası deliklerine gergince iki halat bağlanmalıdır (Şekil 8).

20 Vinç Vinç seçimi için direk boyu, ağırlığı, aksesuarlar ve arazi koşulları dikkate alınmalıdır. Vincin ilk duruş yeri araziye ve direğin yerdeki konumuna göre belirlenmeli ve vinç en iyi manevrayı yapacak yerde konuşlandırılmalıdır. Vincin kaldırma noktası tüm sistemin ağırlık merkezinden en az 5 metre yukarıda olmalıdır. Bu noktaya bağlanacak vinç halatı çelik olursa direği çepeçevre sardığı yerlerde takoz kullanılarak direk gövdesi korunmalıdır. Bez halat doğrudan bağlanabilir (Şekil 8). Ağırlık merkezi en az 5 m Vinç kaldırma yeri Şekil-8

21 Kaldırma işlemi Direk, temeldeki ankraj civatalarının birkaç cm yukarısında dik pozisyona gelinceye kadar kaldırılmalıdır. Aksesuarların yönüne göre, birkaç kişi tarafından taban plakası dengelenerek civatalara yavaşça oturtulmalıdır. Cıvata dişleri zarar görmemelidir. Ayar 4 ayar somunu yardımıyla direğin tam dik pozisyona düzgün olarak gelmesi sağlandıktan sonra (alttaki somunlar temele değmelidir), önce pul konup iki adet somu dengeli olarak iyice sıkıştırılır. Halatlar çözüldükten sonra vincin işi bitmiş olur. Son kontroller Direğin yere dik olarak durması hem dengeli yükleme hemde estetik yönden önemlidir. Taban plakası ile temel arasındaki boşluğun betonla doldurulması hem görüntü bütünlüğü sağlayacağından hem de taban plakasının korozyana dayanımını artıracağından gereklidir. Ankraj civatalarının üst kısmı greslenip PVC bir tüple kapatılarak korunabilir.

Enti Mühendislik Galvanizli Çelik Poligon Direkler için Temel Hazırlama ve Montaj Talimatı 1 / 7

Enti Mühendislik Galvanizli Çelik Poligon Direkler için Temel Hazırlama ve Montaj Talimatı 1 / 7 Enti Mühendislik Galvanizli Çelik Poligon Direkler için Temel Hazırlama ve Montaj Talimatı 1 / 7 GALVANİZLİ ÇELİK POLİGON DİREKLER İÇİN TEMEL HAZIRLAMA VE MONTAJ TALİMATI 1- AMAÇ Galvanizli çelik poligon

Detaylı

bayrak direği Patent Bayrak ve Direği Direk Çeşitleri ve Aksesuarları Paslanmaz Bayrak Direği Galvaniz Bayrak Direği Büyük Bayrak Direği

bayrak direği Patent Bayrak ve Direği Direk Çeşitleri ve Aksesuarları Paslanmaz Bayrak Direği Galvaniz Bayrak Direği Büyük Bayrak Direği Bayrak ve Direği Direk Çeşitleri ve Aksesuarları Paslanmaz Bayrak Direği Galvaniz Bayrak Direği Büyük Bayrak Direği Bayrak Göndere Çekme Metodu Direk Ankrajı Sabitleme Direğe Göre Bayrak Ölçüleri Direkler

Detaylı

DEV BAYRAK DİREKLERİ ENTİ MÜHENDİSLİK LTD. ŞTİ. www.enti.com.tr pazarlama@enti.com.tr T: +90 312 385 86 66 F: +90 312 385 86 67

DEV BAYRAK DİREKLERİ ENTİ MÜHENDİSLİK LTD. ŞTİ. www.enti.com.tr pazarlama@enti.com.tr T: +90 312 385 86 66 F: +90 312 385 86 67 DEV BAYRAK DİREKLERİ ENTİ MÜHENDİSLİK LTD. ŞTİ. www.enti.com.tr pazarlama@enti.com.tr T: +90 312 385 86 66 F: +90 312 385 86 67 Enti Mühendislik, uzman mühendis ve çalışan kadrosu ile müşterilerin isteği

Detaylı

PASLANMAZ ÇELİK BORU DİREKLERİN İMALİNE AİT TEKNİK ŞARTNAME 1. GENEL

PASLANMAZ ÇELİK BORU DİREKLERİN İMALİNE AİT TEKNİK ŞARTNAME 1. GENEL PASLANMAZ BORU DİREKLERİN İMALİNE AİT TEKNİK ŞARTNAME 1/5 PASLANMAZ ÇELİK BORU DİREKLERİN İMALİNE AİT TEKNİK ŞARTNAME 1. GENEL 1.1 KAPSAM Aydınlatma ünitesi, projektör, kamera, pano, anten, bayrak, flama

Detaylı

AY Mühendislik.

AY Mühendislik. AY Mühendislik www.aymuhendislik.com TRAKSİYONEL VİNÇ NEDİR? Traksiyonel vinç halat üzerinde sonsuz tırmanma prensibi ile mesafe (yükseklik) tanımadan çalışan, derin kuyular ve yüksek çalışma mesafelerinde

Detaylı

Durafan Kullanım Kılavuzu

Durafan Kullanım Kılavuzu Durafan Kullanım Kılavuzu ASPİRATÖR KULLANIM KILAVUZU EL KİTABI Kerep Çubuk DURA MAKİNA OSB. 14 CAD. NO:7 / ÇORUM TEL : +90 364 254 92 22 1 İÇİNDEKİLER A. ÖNSÖZ..2 B. UYGULANAN DİREKTİF VE STANDARTLAR..3

Detaylı

Y TİPİ AYDINLATMA DİREĞİ TEKNİK ŞARTNAME

Y TİPİ AYDINLATMA DİREĞİ TEKNİK ŞARTNAME Y TİPİ AYDINLATMA DİREĞİ TEKNİK ŞARTNAME 10metre ÇİFTLİ DEKORATİF AYDINLATMA DİREĞİ Direk Ana Gövde : Direk gövdesi kullanılan Ø114*3mm Ø139*4mm, Ø168*4mm çelik (S 235 JR) kalite borulardan imal edilecektir.

Detaylı

MK P1-F ANKRAJ MONTAJI; Şekil 3 te görülen montajı tamamlanmış iskelet, vinç yardımı ile maksimum yüksekliğe getirilir. Çapraz

MK P1-F ANKRAJ MONTAJI; Şekil 3 te görülen montajı tamamlanmış iskelet, vinç yardımı ile maksimum yüksekliğe getirilir. Çapraz MK.172-1 3.6.215 P1-F16 1.6.215 DİKEY TAŞIYICILARIN MONTAJI; Şekil 1'de görülen uzay küre elemanında yer alan yuvalara, ilgili dikey taşıyıcılar Şekil 6 ve 6.1'de görüldüğü gibi hizalandıktan sonra, küreye

Detaylı

ASANSÖRLÜ Projektör Direkleri

ASANSÖRLÜ Projektör Direkleri www.enti.com.tr pazarlama@enti.com.tr ASANSÖRLÜ Projektör Direkleri Dairesel Tepe Sistem Tek Yönlü Sistem Asansörlü Projektör Direkleri Asansörlü projektör direği, projektörlerin direk dibine indirilerek

Detaylı

İÇ ATKI SİSTEMİ KESİLEBİLİR ATKI SİSTEMİ

İÇ ATKI SİSTEMİ KESİLEBİLİR ATKI SİSTEMİ İÇ ATKI SİSTEMİ KESİLEBİLİR ATKI SİSTEMİ 2 KESİLEBİLİR ATKI, sayfa 75 50x25 Delikli yapı 4 6 5 7 3 2 AĞIR EKİPMAN PROFİLİ, sayfa 76 3 YARDIMCI ATKI, sayfa 76 4 GEÇMELİ ATKI TUTUCU, sayfa 77 5 4 6 TEOS

Detaylı

KOMPLE ASANSÖR SİSTEMLERİ

KOMPLE ASANSÖR SİSTEMLERİ SAYFA- 1 - İÇİNDEKİLER SAYFA 1. GENEL 2 2. AĞIR TİP UCF- KARKASIN GENEL ÖZELLİKLERİ 3 3. MONTAJ KLAVUZU 4 4. GENEL TALİMATLAR 17 5. ŞİRKET BİLGİLERİ son sayfa SAYFA- 2-1. GENEL 1.1. AMAÇ Bu dosyada Zu-210

Detaylı

C TİPİ AYDINLATMA DİREĞİ TEKNİK ŞARTNAME

C TİPİ AYDINLATMA DİREĞİ TEKNİK ŞARTNAME C TİPİ AYDINLATMA DİREĞİ TEKNİK ŞARTNAME 1. STANDARTLAR Bu şartname kapsamındaki dekoratif aydınlatma direkleri aşağıda verilen Türk Standartların yürürlükteki en son baskılarına göre imal ve test edilecektir.

Detaylı

Y TİPİ AYDINLATMA DİREĞİ TEKNİK ŞARTNAME

Y TİPİ AYDINLATMA DİREĞİ TEKNİK ŞARTNAME Y TİPİ AYDINLATMA DİREĞİ TEKNİK ŞARTNAME 1. STANDARTLAR Bu şartname kapsamındaki dekoratif aydınlatma direkleri aşağıda verilen Türk Standartların yürürlükteki en son baskılarına göre imal ve test edilecektir.

Detaylı

İÇİNDEKİLER SAYFA - 1 - SAYFA 1. GENEL 2. 2. Zu-210 KARKASLI HİDROLİK PAKETİN GENEL ÖZELLİKLERİ 3 3. MONTAJ KLAVUZU 4 4. ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΕΚΤΟΣ ΤΥΠΟΠΟΙΗΣΗΣ 21

İÇİNDEKİLER SAYFA - 1 - SAYFA 1. GENEL 2. 2. Zu-210 KARKASLI HİDROLİK PAKETİN GENEL ÖZELLİKLERİ 3 3. MONTAJ KLAVUZU 4 4. ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΕΚΤΟΣ ΤΥΠΟΠΟΙΗΣΗΣ 21 SAYFA - 1 - İÇİNDEKİLER SAYFA 1. GENEL 2 2. Zu-210 KARKASLI HİDROLİK PAKETİN GENEL ÖZELLİKLERİ 3 3. MONTAJ KLAVUZU 4 4. ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΕΚΤΟΣ ΤΥΠΟΠΟΙΗΣΗΣ 21 5. GENEL TALİMATLAR 25 6. ŞİRKET BİLGİLERİ son sayfa

Detaylı

V-2 TİPİ AYDINLATMA DİREĞİ TEKNİK ŞARTNAME

V-2 TİPİ AYDINLATMA DİREĞİ TEKNİK ŞARTNAME V-2 TİPİ AYDINLATMA DİREĞİ TEKNİK ŞARTNAME 1. STANDARTLAR Bu şartname kapsamındaki dekoratif aydınlatma direkleri aşağıda verilen Türk Standartların yürürlükteki en son baskılarına göre imal ve test edilecektir.

Detaylı

MK MK RS 01 MONTAJ KILAVUZU

MK MK RS 01 MONTAJ KILAVUZU MK.-00 RS 0 MONTAJ KILAVUZU 0.0.0.0.0 DİKMELERİN MONTAJI; Oyun grubu beton zemine montajlanacaksa, oyun grubu borularının içine gireceği "ankraj flanşların yeri ankraj planına göre belirlenir.(şekil )

Detaylı

Asansörlü Projektör Direği

Asansörlü Projektör Direği ASANSÖRLÜ PROJEKTÖR DİREĞİ TEKNİK ŞARTNAMESİ 1. DİREK : 1.1 GENEL TANIM: Asansörlü projektör direkleri alan, apron, kavşak ve otopark benzeri geniş alanları aydınlatma için kullanılan, projektör platformu

Detaylı

FABREDOOR. Kat Kapısı Sistemi MONTAJ KILAVUZU MODEL: T2100 VERSİYON: 2009.A

FABREDOOR. Kat Kapısı Sistemi MONTAJ KILAVUZU MODEL: T2100 VERSİYON: 2009.A FABREDOOR Kat Kapısı Sistemi MONTAJ KILAVUZU MODEL: T2100 VERSİYON: 2009.A 1 İÇİNDEKİLER 1. Güvenlik Yönetmeliği.. 1 2. Kurulum Araçlarının Hazırlığı.... 2 3. Kat Kapısı Sisteminin Hassas Parçaları......

Detaylı

www.enti.com.tr ÇELİK BORU

www.enti.com.tr ÇELİK BORU BORU DİREKLERİN İMALİNE AİT TEKNİK ŞARTNAME 1/5 ÇELİK BORU DİREKLERİN İMALİNE AİT TEKNİK ŞARTNAME 1. GENEL 1.1 KAPSAM Aydınlatma ünitesi, projektör, kamera, pano, anten, bayrak, flama asmak amacıyla kullanılan

Detaylı

TerraGrid Çelik Montaj Kılavuzu. İçindekiler. 2 Yivli Kazıkların Çakılması 5. 6 Bileşenlerin Listesi 13. 7 Dönme momenti yönergeleri 15

TerraGrid Çelik Montaj Kılavuzu. İçindekiler. 2 Yivli Kazıkların Çakılması 5. 6 Bileşenlerin Listesi 13. 7 Dönme momenti yönergeleri 15 TerraGrid Çelik Montaj Kılavuzu İçindekiler Sayfa 1 Genel - Güvenlik, Planlama ve Malzeme 2 2 Yivli Kazıkların Çakılması 5 3 İskeletin Görünümü - Bileşenler ve Bağlantı Parçaları 6 4 Tekli Yapı Gruplarının

Detaylı

BNCH- 05 WEIGHT BENCH KULLANIM KILAVUZU

BNCH- 05 WEIGHT BENCH KULLANIM KILAVUZU BNCH- 05 WEIGHT BENCH KULLANIM KILAVUZU 1 AYRINTILI ŞEMA 2 PARÇA LİSTESİ SIRA NO AÇIKLAMALAR & TANIMLAMALAR ADET 1 ANA GÖVDE 1 2 DİKME ÇERÇEVE 2 3 ALT ÇERÇEVE 2 4 ÇAPRAZ KİRİŞ 1 5 ÖN DESTEK 1 6 HALTER

Detaylı

Halfen ankraj kanalları

Halfen ankraj kanalları Halfen ankraj kanalları Halfen ankraj kanalları, kolay montaj ve ayarlanabilir bağlantı imkanı verir. Kanallar, polystiren dolgu ile doldurularak, beton çalışması esnasındaki olası problemlere karşı korumaya

Detaylı

BUZON BC SERİSİ DIŞ MEKAN YÜKSELTİLMİŞ DÖŞEME AYAKLARI

BUZON BC SERİSİ DIŞ MEKAN YÜKSELTİLMİŞ DÖŞEME AYAKLARI BUZON BC SERİSİ DIŞ MEKAN YÜKSELTİLMİŞ DÖŞEME AYAKLARI 1 MALZEMELER 1.1 ANA ELEMANLAR Kullanılacak olan sistemin tüm parçaları UV ışınlarına, hava koşullarına, kimyasala ve çürümeye karşı dayanımlı, geri

Detaylı

Montaj Talimatnamesi. MONDIAL RX3i EVO. UĞUR MOTORLU ARAÇLAR A.Ş. Satış Sonrası Hizmetler Müdürlüğü

Montaj Talimatnamesi. MONDIAL RX3i EVO. UĞUR MOTORLU ARAÇLAR A.Ş. Satış Sonrası Hizmetler Müdürlüğü Montaj Talimatnamesi MONDIAL RX3i EVO UĞUR MOTORLU ARAÇLAR A.Ş. Satış Sonrası Hizmetler Müdürlüğü TSB No : MNT 16/06 Tarih: 22.12.26 İlgili Marka(lar) : MONDIAL İlgili Model(ler): RX3İ Evo Konu : RX3İ

Detaylı

MODÜLER DEPO KULLANMA VE MONTAJ KLAVUZU

MODÜLER DEPO KULLANMA VE MONTAJ KLAVUZU MODÜLER DEPO KULLANMA VE MONTAJ KLAVUZU Modüler plakalı su deposu, plakaları fabrikada üretildikten sonra, modül plakaların elle taşınarak montaj mahalinde rahatlıkla monte edilebilen montajı pratik ve

Detaylı

Montaj Kılavuzu PERGOLA KAMELYA. www.arline.com.tr

Montaj Kılavuzu PERGOLA KAMELYA. www.arline.com.tr Montaj Kılavuzu PERGOLA KAMELYA GİRİŞ Elinizdeki kılavuzda Arline Pergola kurulumuna başlamak için ihtiyacınız olan bilgiler mevcuttur. Montaj ve kurulum tekniklerinin anlatıldığı bu kılavuz ürünlerimizin

Detaylı

su kadar güçlü DEMONTAJ PARÇALARI * Tüm hakları Özkan Makina'da saklıdır. Kopyalamanız durumda yasal yollara başvurulucaktır.

su kadar güçlü DEMONTAJ PARÇALARI * Tüm hakları Özkan Makina'da saklıdır. Kopyalamanız durumda yasal yollara başvurulucaktır. su kadar güçlü DEMONTAJ PARÇALARI İÇERİK 1. GENEL BİLGİLER 1.1 Verimli Kullanım için İpuçları 1.2 Nakliye ve Depolama için Talimatlar 2. MONTAJ KILAVUZU & DEVREYE ALMA TALİMATLARI 2.1 Montaj Yeri 2.2 Montaj

Detaylı

İçindekiler. Sayfa. Uyarılar 1. Talimatlar 2. Açıklamalar 3. Ürün Bilgileri ve Tanıtımı 4. Dübel Özellikleri 5. Dübel ve Post Montajı 6

İçindekiler. Sayfa. Uyarılar 1. Talimatlar 2. Açıklamalar 3. Ürün Bilgileri ve Tanıtımı 4. Dübel Özellikleri 5. Dübel ve Post Montajı 6 KURULUM KILAVUZU İçindekiler Sayfa Uyarılar 1 Talimatlar 2 Açıklamalar 3 Ürün Bilgileri ve Tanıtımı 4 Dübel Özellikleri 5 Dübel ve Post Montajı 6 Bariyer Montajı 7-8 Montajın Resimli Anlatımı 9-10 Bariyer

Detaylı

KULLANMA KLAVUZU No.: 0107004

KULLANMA KLAVUZU No.: 0107004 ASANSÖR MAKİNASI KULLANMA KLAVUZU Uzundere Artvin Cad. No:70 81458 Sultanbeyli / İSTANBUL Tel: 0 16-398 46 10 / 419 68 78 KULLANMA KILAVUZU MAKİNA - MOTOR GENEL BİLGİLERİ KULLANMA KILAVUZU TEMEL İKAZ BİLGİLERİ

Detaylı

Alttan Çıkışlı Takım Klozet Montajı

Alttan Çıkışlı Takım Klozet Montajı Alttan Çıkışlı Takım Klozet Montajı Pis su giderinin merkezi eksantrik kada yardımı ile 225 mm ye ayarlanır. Montaj delik yerleri işaretlenir. İşaretlenen yerler matkap yardımı ile delinir ve yerlere dubel

Detaylı

BÜLBÜLOĞLU DIŞ CEPHE GÜVENLİK AĞI PLATFORMLARI

BÜLBÜLOĞLU DIŞ CEPHE GÜVENLİK AĞI PLATFORMLARI GENEL BİLGİLER BÜLBÜLOĞLU DIŞ CEPHE GÜVENLİK AĞI PLATFORMLARI BÜLBÜLOĞLU Güvenlik Ağı Platformları, TS EN 1263-1 normunun gereklerine göre tasarlanmış ve üretilmiştir. Platformlar şantiyede yerlerine monte

Detaylı

Montaj Talimatnamesi. MONDIAL 250 X-Treme Enduro. UĞUR MOTORLU ARAÇLAR A.Ş. Satış Sonrası Hizmetler Müdürlüğü

Montaj Talimatnamesi. MONDIAL 250 X-Treme Enduro. UĞUR MOTORLU ARAÇLAR A.Ş. Satış Sonrası Hizmetler Müdürlüğü Montaj Talimatnamesi MONDIAL 250 X-Treme Enduro UĞUR MOTORLU ARAÇLAR A.Ş. Satış Sonrası Hizmetler Müdürlüğü 18.12.25 TSB No : MNT 16/05 Tarih: 21.12.26 İlgili Marka(lar) : MONDIAL İlgili Model(ler): 250

Detaylı

CAM KORKULUK SİSTEMLERİ

CAM KORKULUK SİSTEMLERİ 0 CAM KORKULUK SİSTEMLERİ Profiller - Zemine Monte Edilen (Zemin Üzeri) Cam Korkuluklar 5-57mm Alt Baza 80mm Alt Baza 00mm Takviyeli Alt Baza 00mm Takviyeli Uzun Alt Baza Zemine Gömülen (Zemin İçi) Cam

Detaylı

KOLON VE KİRİŞ KALIBI

KOLON VE KİRİŞ KALIBI KOLON VE KİRİŞ KALIBI Celal Bayar Üniversitesi Turgutlu Meslek Yüksekokulu İnşaat Bölümü Öğretim Görevlisi Tekin TEZCAN İnşaat Yüksek Mühendisi KOLON VE PERDE KALIPLARI Kirişlerden gelen yükü temele ileten

Detaylı

FlatGrid Montaj Kılavuzu. Modül kıskacı. Rapid 2+ L Koruyucu Paspas. Gerekli diğer belgeler. Genel montaj kılavuzu - Montaj ve Projelendirme

FlatGrid Montaj Kılavuzu. Modül kıskacı. Rapid 2+ L Koruyucu Paspas. Gerekli diğer belgeler. Genel montaj kılavuzu - Montaj ve Projelendirme FlatGrid Montaj Kılavuzu Modül kıskacı Modül Temel profil Rapid 2+ L Koruyucu Paspas Gerekli Aletler Şerit metre Uçlu tornavida SW6 inbus uç Torx T40 uç Gerekli diğer belgeler Genel montaj kılavuzu - Montaj

Detaylı

AKSESUARLAR BAZA AKSESUARLARI. Materyal. Gerekli : Montajında M12 x 30 vida ve pul gereklidir. Sf **

AKSESUARLAR BAZA AKSESUARLARI. Materyal. Gerekli : Montajında M12 x 30 vida ve pul gereklidir. Sf ** BAZA AKSESUARLARI SABİT BAZA : 3,00 mm Galvaniz sac + RAL 7012 boya : Baza genişlik : 2 adet baza ve bağlantı parçaları. Baza derinlik : 2 adet baza ve bağlantı parçaları. Gerekli : Montajında M12 x 30

Detaylı

AŞIRI DOLUM VALFİ KULLANMA TALİMATI OVERFILL VALVE INSTRUCTION MANUAL

AŞIRI DOLUM VALFİ KULLANMA TALİMATI OVERFILL VALVE INSTRUCTION MANUAL AŞIRI DOLUM VALFİ KULLANMA TALİMATI OVERFILL VALVE INSTRUCTION MANUAL 2018 www.mites.com.tr Şekil 1 Depo Dip Noktası A : Yükselticinin tepesinden tankın üst kısmına kadar olan mesafe Distancefromthetop

Detaylı

İÇİNDEKİLER SAYFA - 1 SAYFA 1. GENEL 2 2. AĞIR TİP ZU-270 KARKASIN GENEL ÖZELLİKLERİ 3 3. MONTAJ KLAVUZU 4 4. GENEL TALİMATLAR 17

İÇİNDEKİLER SAYFA - 1 SAYFA 1. GENEL 2 2. AĞIR TİP ZU-270 KARKASIN GENEL ÖZELLİKLERİ 3 3. MONTAJ KLAVUZU 4 4. GENEL TALİMATLAR 17 SAYFA - 1 İÇİNDEKİLER SAYFA 1. GENEL 2 2. AĞIR TİP ZU-270 KARKASIN GENEL ÖZELLİKLERİ 3 3. MONTAJ KLAVUZU 4 4. GENEL TALİMATLAR 17 5. ŞİRKET BİLGİLERİ son sayfa SAYFA - 2 1. GENEL 1.1. AMAÇ Bu dosyada Zu-210

Detaylı

U Y A R I. Lütfen kullanmadan önce kılavuzu okuyunuz. Güle güle kullanınız.

U Y A R I. Lütfen kullanmadan önce kılavuzu okuyunuz. Güle güle kullanınız. U Y A R I Satın almış olduğunuz mangalın gövdesi çelik sac, ızgarası çelik dökümdür. Ürün üzerinde pas olması normal olup, ilk kullanımla beraber, ürün doğal olarak yağ ile kaplanacak ve paslanmaz özelliğe

Detaylı

MC37,40 KULLANMA KILAVUZU

MC37,40 KULLANMA KILAVUZU MC7,40 KULLANMA KILAVUZU İÇİNDEKİLER!. TEKNİK VERİLER VE ÖZELLİKLER... @. BİLEŞENLERİN MONTAJI VE İŞLEYİŞİ.... MC40 bağlantı kolunun montajı.... Bağlantı kolu hava vanası MC40 in ayarlanması.... Kumaş

Detaylı

MAK-TES DOĞAL GAZ ISI SİSTEMLERİ HERMETİK BACA MONTAJ KILAVUZU

MAK-TES DOĞAL GAZ ISI SİSTEMLERİ HERMETİK BACA MONTAJ KILAVUZU MAK-TES DOĞAL GAZ ISI SİSTEMLERİ HERMETİK BACA MONTAJ KILAVUZU Hermetik baca montajında yanmış gazın çıkmasını ve taze havanın içeriye alınmasını sağlayan ve rüzgâra karşı (kuşluk) emniyet koruyucusu bulunan

Detaylı

TerraGrid Montaj Kılavuzu. İçindekiler. 1 Genel Bilgiler 2. 2 Yivli Kazıkların Çakılması 3. 3 Her Bir Bileşen Grubunun Montajı 3.

TerraGrid Montaj Kılavuzu. İçindekiler. 1 Genel Bilgiler 2. 2 Yivli Kazıkların Çakılması 3. 3 Her Bir Bileşen Grubunun Montajı 3. TerraGrid Montaj Kılavuzu İçindekiler Sayfa 1 Genel Bilgiler 2 2 Yivli Kazıkların Çakılması 3 3 Her Bir Bileşen Grubunun Montajı 3 4 Modül Montajı 7 5 Bileşenlerin Listesi 7 6 Dönme Momenti Yönergeleri

Detaylı

5.BÖLÜM ÇİZGİ İZLEYEN ROBOT

5.BÖLÜM ÇİZGİ İZLEYEN ROBOT 5.BÖLÜM ÇİZGİ İZLEYEN ROBOT Çizgi izleyen robot bu kitapta yer alan yapımı en kolay robottur. Robotlar hakkında temel bilgileri edinebilmek için çizgi izleyen robot uygulamasını yapmak yeterli olacaktır.

Detaylı

MISTRAL 450 MONTAJ KILAVUZU

MISTRAL 450 MONTAJ KILAVUZU MISTRAL 450 MONTAJ KILAVUZU SAYFA - 1 - İÇİNDEKİLER 1 GENEL BİLGİLER...3 1.1 KULLANIM ALANLARI...3 1.2 ÜRÜN HAKKINDA BİLGİLER...3 1.2.1 BU KILAVUZUN KULLANIMI...3 1.2.2 ÜRETICI FIRMA...3 1.2.3 BU KILAVUZDA

Detaylı

HOOK-ON TAVAN MONTAJ TALİMATNAMESİ

HOOK-ON TAVAN MONTAJ TALİMATNAMESİ HOOK-ON TAVAN MONTAJ TALİMATNAMESİ I. Hook-On Sistem Profil ve Aksesuarları I. Montaj Öncesi ve Esnasında Dikkat Edilmesi Gereken Hususlar 1. Uygulama yapılacak mekanın boş ve temiz olması gereklidir.

Detaylı

CLIP-IN TAVAN MONTAJ TALİMATNAMESİ

CLIP-IN TAVAN MONTAJ TALİMATNAMESİ CLIP-IN TAVAN MONTAJ TALİMATNAMESİ I. Clip-In Sistem Profil ve Aksesuarları I. Montaj Öncesi ve Esnasında Dikkat Edilmesi Gereken Hususlar 1. Uygulama yapılacak mekanın boş ve temiz olması gereklidir.

Detaylı

BACA AKSESUAR MESAFELERİ

BACA AKSESUAR MESAFELERİ MMT MODELİ MONTAJ KILAVUZU BACA AKSESUAR MESAFELERİ Ød A B C D E mm m m (mak.)m m m Ø100 100 100 3 1,5 3 Ø130 100 100 3 1,5 3 Ø150 90 90 3 1,5 3 Ø180 75 75 3 1,5 3 Ø200 70 70 3 1,5 3 Ø225 60 60 3 1,5 3

Detaylı

Giriş. Basınçlı Şaft Akışölçeri. Akışölçer Servis Kitleri. Sökme. Kasnak Şaftı Sökümü

Giriş. Basınçlı Şaft Akışölçeri. Akışölçer Servis Kitleri. Sökme. Kasnak Şaftı Sökümü Akışölçer Servis Kitleri Giriş Şekile bakın. Bu talimat sayfasında basınçlı ya da vidalı şaftları kullanan akışölçerler için tamir prosedürleri bulunmaktadır. Uygun tamir prosedürüne başvurun: Basınçlı

Detaylı

DONATILI GAZBETON YAPI ELEMANLARI İLE İNȘA EDİLEN YIĞMA BİNA SİSTEMİ İLE İLGİLİ TEKNİK ȘARTNAME

DONATILI GAZBETON YAPI ELEMANLARI İLE İNȘA EDİLEN YIĞMA BİNA SİSTEMİ İLE İLGİLİ TEKNİK ȘARTNAME YIĞMA BİNA SİSTEMİ İLE İLGİLİ TEKNİK ȘARTNAME www.tgub.org.tr İÇİNDEKİLER 1. KAPSAM 2. ATIF YAPILAN STANDARD ve/veya DÖKÜMANLAR 3. TARİFLER 4. ÜRETİM 5. PROJELER 6. YAPI ELEMANLARININ STOKLANMASI 7. YAPI

Detaylı

YENİLENEBİLİR ENERJİ TEKNOLOJİLERİ

YENİLENEBİLİR ENERJİ TEKNOLOJİLERİ T.C. MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI YENİLENEBİLİR ENERJİ TEKNOLOJİLERİ RÜZGÂR ÖLÇÜM DİREĞİNİ HAZIRLAMA Ankara, 2013 Bu modül, mesleki ve teknik eğitim okul/kurumlarında uygulanan Çerçeve Öğretim Programlarında

Detaylı

MULTIPANEL B 1 / 27

MULTIPANEL B 1 / 27 MULTIPANEL 30-80-130-180 B 1 / 27 P30-80-130-180B METAL ASMA TAVAN MALZEME ÖZELLİKLERİ. 1. Sistem Özellikleri: Tamamıyla gizli askı çubuklu/askı çubuksuz olarak ve tırnaklı taşıyıcı sistem ile desteklenen

Detaylı

Kusursuz bir onarım ancak cihazın tamamı gerekli olduğu her zaman zarar verilmeden sökülebiliyorsa mümkündür.

Kusursuz bir onarım ancak cihazın tamamı gerekli olduğu her zaman zarar verilmeden sökülebiliyorsa mümkündür. Kurulum yalnızca uzman personel tarafından yapılabilir. Tüm iş adımları sırasıyla eksiksiz olarak uygulanmalı ve kontrol edilmelidir. Geçerlilik kapsamı Bu kurulum kılavuzu aşağıdakiler için geçerlidir:

Detaylı

DENTIO PANAROMİK CİHAZI KULLANIM KLAVUZU

DENTIO PANAROMİK CİHAZI KULLANIM KLAVUZU DENTIO PANAROMİK CİHAZI KULLANIM KLAVUZU 1 FİHRİST Cihaz Tanımı.3 Ölçüler Ve Kurulum Yeri Gereksinimleri 3 Kurulum İçin Gerekli Alan Ölçüleri 4 Çeşitli Kurulum Yöntemleri 5 Ölçüler ve Ağırlık..6 Kullanılan

Detaylı

MK DGCS 1006 MONTAJ KILAVUZU

MK DGCS 1006 MONTAJ KILAVUZU DGCS 00 MONTAJ KILAVUZU ANKRAJ MONTAJI; Ürün alana önceden hazırlanmış olan beton zemine ankraj planına göre montaj yapılır.(şekil 7). Montaj yapılacak alan toprak ise beton blok ebatları 55 x 55 x 0 cm

Detaylı

İNDEKS 1.PARÇA LİSTESİ 2.GÜVENLİK VE KULLANIM BİLGİLERİ

İNDEKS 1.PARÇA LİSTESİ 2.GÜVENLİK VE KULLANIM BİLGİLERİ KURULUM TALİMATI 1 İNDEKS 1.PARÇA LİSTESİ 2.GÜVENLİK VE KULLANIM BİLGİLERİ 3.PLANLAMA VE HAZIRLIK Toplama Bölgesinin Hazırlanması Montaj bölümünün seçimi Kat Yüksekliklerine göre ilk parçaların ayarı Ön

Detaylı

Montaj Kılavuzu. Logamax plus. Kaskad Ünitesi GB162-65/80/100. Uygulayıcı için. Montajdan önce dikkatle okuyunuz. 7215 6900 (2011/02) TR

Montaj Kılavuzu. Logamax plus. Kaskad Ünitesi GB162-65/80/100. Uygulayıcı için. Montajdan önce dikkatle okuyunuz. 7215 6900 (2011/02) TR Montaj Kılavuzu Kaskad Ünitesi 7214 6000-000.1TD Logamax plus GB162-65/80/100 Uygulayıcı için Montajdan önce dikkatle okuyunuz. 7215 6900 (2011/02) TR Ürüne Genel Bakış Ürüne Genel Bakış 9 1 7 A2 5 A1

Detaylı

Installation instructions, accessories. Çekme çubuğu, kablo, 13-pimli. Volvo Car Corporation Gothenburg, Sweden. Sayfa 1 / 18

Installation instructions, accessories. Çekme çubuğu, kablo, 13-pimli. Volvo Car Corporation Gothenburg, Sweden. Sayfa 1 / 18 Installation instructions, accessories Talimat No 31346062 Sürüm 1.2 Parça No. 31346058, 31414907 Çekme çubuğu, kablo, 13-pimli Volvo Car Corporation Çekme çubuğu, kablo, 13-pimli- 31346062 - V1.2 Sayfa

Detaylı

ENTEGRE ELEKTRİKLİ MODÜL TC/DC (Seramik ocak ile)

ENTEGRE ELEKTRİKLİ MODÜL TC/DC (Seramik ocak ile) ENTEGRE ELEKTRİKLİ MODÜL TC/DC (Seramik ocak ile) Kurulum Talimatları Bu cihazın bir parçasını değiştirirken, belirlediğimiz güvenlik ve performans şartnamelerine uyduğundan emin olduğunuz yedek parçaları

Detaylı

S.D.E. DEMONTAJ PARÇALARI

S.D.E. DEMONTAJ PARÇALARI DEMONTAJ PARÇALARI Boru hatları ağır ve sabittir. Bir vana ya da benzeri bir donanımın montaj veya demontajı için, yerlerinden hareket ettirilemezler. Bu nedenle sökme takma parçası (demontaj parçası)

Detaylı

BODYGYM PLUS ÇALIŞMA İSTASYONU KULLANMA KILAVUZU IMPORTANT SAFETY PRECAUTIONS

BODYGYM PLUS ÇALIŞMA İSTASYONU KULLANMA KILAVUZU IMPORTANT SAFETY PRECAUTIONS BODYGYM PLUS ÇALIŞMA İSTASYONU KULLANMA KILAVUZU IMPORTANT SAFETY PRECAUTIONS Bu egzersiz aleti optimal güvenlik için imal edilmiştir. Ancak bir egzersiz aleti kullanırken bazı önlemlerin alınması gerekir.

Detaylı

KURTARMADA KULLANILAN EKİPMANLAR

KURTARMADA KULLANILAN EKİPMANLAR KURTARMADA KULLANILAN EKİPMANLAR Karabinalar değişik tiplerde çelik ve alüminyum Mapalar Tekli Makara 8 li İnici 8 li Kulaklı İnici El jumarı Jumarlı Makara Stop Decender Makaralı Palanga Makara Sistemi

Detaylı

S.D.E. DEMONTAJ PARÇALARI

S.D.E. DEMONTAJ PARÇALARI DEMONTAJ PARÇALARI Boru hatları ağır ve sabittir. Bir vana ya da benzeri bir donanımın montaj veya demontajı için, yerlerinden hareket ettirilemezler. Bu nedenle sökme takma parçası (demontaj parçası)

Detaylı

FLANŞLI KAMALI İSKELE EL KİTABI

FLANŞLI KAMALI İSKELE EL KİTABI FLANŞLI KAMALI İSKELE EL KİTABI 1. Flanşlı Kamalı İskele Sistemi Modüler Flanş Bağlantısı Flanşlı kamalı iskele sistemi içerisinde yer alan değişken ölçülerdeki dikme elemanları özel olarak üretilmiş ve

Detaylı

KALIP TEKNOLOJİLERİ İP İSKELESİ. Sakarya Üniversitesi,

KALIP TEKNOLOJİLERİ İP İSKELESİ. Sakarya Üniversitesi, KALIP TEKNOLOJİLERİ İP İSKELESİ Sakarya Üniversitesi, Tanım Bina köşe kazıklarının yerlerinin temel kazısı sırasında kaybolmaması, kazı alanının belirlenmesi, temel genişlikleri ile temel duvarına ait

Detaylı

NEWTONE MANYETİK KONDİSYON KÜREĞİ KULLANMA KILAVUZU

NEWTONE MANYETİK KONDİSYON KÜREĞİ KULLANMA KILAVUZU NEWTONE MANYETİK KONDİSYON KÜREĞİ KULLANMA KILAVUZU GÜVENLİK İLE İLGİLİ NOTLAR. Montajdan ve ekipmanı kullanmadan önce kullanıcıların bu el kitabını tamamen okumaları önemlidir. Güvenli ve randımanlı kullanma

Detaylı

S.D.E. DEMONTAJ PARÇALARI

S.D.E. DEMONTAJ PARÇALARI DEMONTAJ PARÇALARI Boru hatları ağır ve sabittir. Bir vana ya da benzeri bir donanımın montaj veya demontajı için, yerlerinden hareket ettirilemezler. Bu nedenle sökme takma parçası (demontaj parçası)

Detaylı

GRUP-EX CAC-XX CUT OFF AIR CLACK - KULLANICI KILAVUZU -

GRUP-EX CAC-XX CUT OFF AIR CLACK - KULLANICI KILAVUZU - GRUP-EX CAC-XX CUT OFF AIR CLACK - KULLANICI KILAVUZU - Bu kılavuz GRUP ASM tarafından üretilen CAC-XX Klape hakkında güvenliğiniz için gerekli bilgileri ve kullanım talimatlarını içerir. 1. Genel Tanım

Detaylı

KRİKOLAR VE HİDROLİK SİLİNDİRLER

KRİKOLAR VE HİDROLİK SİLİNDİRLER Krikolar kurtarma olaylarında KRİKOLAR VE HİDROLİK SİLİNDİRLER Sabitleme Dayanak ve destek yapma Yer açma Ayırma Kaldırma çalışmalarında kullanılan malzemelerdir. Krikolar çok çeşitli modellerin yanında

Detaylı

BETONARME EK ODALARI

BETONARME EK ODALARI BETONARME EK ODALARI TIP 100 BETONARME EK ODASI 1. Kullanılan beton sınıfı C40/50 dir. (15 (r yarıçaplı) x 30 cm lik silindir dayanımı 40 MPa ve 15x15x15 cm 2. Beton, çelik kalıplarda yüksek vibrasyonla

Detaylı

MF-7900-E22,23 KULLANIM KILAVUZU

MF-7900-E22,23 KULLANIM KILAVUZU MF-7900-E22,23 KULLANIM KILAVUZU İÇİNDEKİLER I. TEKNİK ÖZELLİKLER...1 II. E22 KULLANILDIĞINDA...1 1. Montaj prosedürü... 1 2. Ayarlama prosedürü... 5 III. E23 KULLANILDIĞINDA...6 1. Montaj prosedürü...

Detaylı

Şanzıman, hibrid araç. Sökme UYARI! Sıcak soğutma suyuna dikkat edin. Koruyucu eldiven ve gözlük kullanın.

Şanzıman, hibrid araç. Sökme UYARI! Sıcak soğutma suyuna dikkat edin. Koruyucu eldiven ve gözlük kullanın. UYARI! Sıcak soğutma suyuna dikkat edin. Koruyucu eldiven ve gözlük kullanın. Not: Büyük miktarda soğutma suyunun sızmaması için, motor soğutma sistemi ve otobüs ısıtma sistemi arasındaki muslukları kapatın.

Detaylı

İKİ PLATFORMLU METAL OYUN GRUBUNA AİT TEKNİK ŞARTNAME

İKİ PLATFORMLU METAL OYUN GRUBUNA AİT TEKNİK ŞARTNAME İKİ PLATFORMLU METAL OYUN GRUBUNA AİT TEKNİK ŞARTNAME 1)GENEL BİLGİLER İKİ PLATFORMLU METAL OYUN GRUBU PERSPEKTİF GÖRÜNÜŞ PLAN OYUN GRUBU MALZEME LİSTESİ Kare Kauçuk Platform 2 Adet PE Merdiven H:100cm

Detaylı

Gerekli kalite standartlarında üretilen M304641 tarınız medikal amaçlı kullanıma uygun değildir.

Gerekli kalite standartlarında üretilen M304641 tarınız medikal amaçlı kullanıma uygun değildir. ADE Elektronik Tartı Kullanımı Gerekli kalite standartlarında üretilen M304641 tarınız medikal amaçlı kullanıma uygun değildir. Bu kılavuz dikkat etmeniz gereken noktalar ve pratiklik açısından size yol

Detaylı

MUKAVEMET-I DERSİ BAUN MAKİNA MÜHENDİSLİĞİ FİNAL ÖNCESİ UYGULAMA SORULARI ARALIK-2018

MUKAVEMET-I DERSİ BAUN MAKİNA MÜHENDİSLİĞİ FİNAL ÖNCESİ UYGULAMA SORULARI ARALIK-2018 MUKAVEMET-I DERSİ BAUN MAKİNA MÜHENDİSLİĞİ FİNAL ÖNCESİ UYGULAMA SORULARI ARALIK-2018 UYGULAMA-1 AB ve CD çelik çubuklar rijit BD platformunu taşımaktadır. F noktasından uygulanan 10 Kip yük etkisinde

Detaylı

Yeni Nesil Oto Koltuğu Kurulum ve Kullanma Kılavuzu

Yeni Nesil Oto Koltuğu Kurulum ve Kullanma Kılavuzu Yeni Nesil Oto Koltuğu Kurulum ve Kullanma Kılavuzu Bu Çocuk Güvenlik Koltuğunun Grup I (9-18kg), Grup II (15-25kg) ya da 9 ay ila 7 yaş arası çocuklar için uygun olduğunu unutmayınız. Kullanım kılavuzunu

Detaylı

TR Kablosuz Akıllı Termostat Hızlı Başlangıç Kılavuzu

TR Kablosuz Akıllı Termostat Hızlı Başlangıç Kılavuzu TR Kablosuz Akıllı Termostat Hızlı Başlangıç Kılavuzu 3 adımda kurulum 1 1 2 3 a. Termostatı kurun b. Kombi röle kutusunu kurun İnternet ağ geçidini kurun Hesabınızı oluşturun 2 Hazırlık Kurulumdan Önce

Detaylı

ÜRÜNLERİMİZ.

ÜRÜNLERİMİZ. ÜRÜNLERİMİZ Güvenlikli Cephe İskele Sistemleri H Tipi Cephe İskele Sistemleri Flanşlı kamalı (örümcek) iskele sistemleri Cup-lock fincanlı iskele sistemleri Mobil tekerlekli iskele sistemleri KALIP ALTI

Detaylı

ACİL DURUM ASANSÖRÜ ( İTFAİYE ASANSÖRÜ ) M. KEREM FETULLAHOĞLU MAKİNE MÜHENDİSİ

ACİL DURUM ASANSÖRÜ ( İTFAİYE ASANSÖRÜ ) M. KEREM FETULLAHOĞLU MAKİNE MÜHENDİSİ ACİL DURUM ASANSÖRÜ ( İTFAİYE ASANSÖRÜ ) M. KEREM FETULLAHOĞLU MAKİNE MÜHENDİSİ Acil durum asansörü nedir? Acil durum asansörü; bir yapı içinde yangına müdahale ekiplerinin ve bunların kullandıkları ekipmanın

Detaylı

Kısmi dönüşlü aktüatörler SQ 05.2 SQ 14.2/SQR 05.2 SQR 14.2 SQEx 05.2 SQEx 14.2/SQREx 05.2 SQREx 14.2 ayak ve kollu

Kısmi dönüşlü aktüatörler SQ 05.2 SQ 14.2/SQR 05.2 SQR 14.2 SQEx 05.2 SQEx 14.2/SQREx 05.2 SQREx 14.2 ayak ve kollu Kısmi dönüşlü aktüatörler SQ 05.2 SQ 14.2/SQR 05.2 SQR 14.2 SQEx 05.2 SQEx 14.2/SQREx 05.2 SQREx 14.2 ayak ve kollu Sadece kullanma kılavuzuyla bağlantılı olarak kullanın! Bu kısa talimat, kullanma kılavuzu

Detaylı

UYGULAMA ALANLARI. TABLO-1 MLG X-Y-Z ÖLÇÜLERİ Ölçüler

UYGULAMA ALANLARI. TABLO-1 MLG X-Y-Z ÖLÇÜLERİ Ölçüler MLG SERİSİ MANYETİK SEVİYE GÖSTERGELERİ Seviye göstergesi montajı yapılırken bakım kolaylığı olması bakımından; bağlantı tipi ve ölçüsüne göre vana kullanılması, tahliye tapası yerine de ½ tahliye vanası

Detaylı

DIŞ CEPHE SİSTEMLERİ. Döşemeye Oturan Sistemler. Çift Profilli Sistem

DIŞ CEPHE SİSTEMLERİ. Döşemeye Oturan Sistemler. Çift Profilli Sistem DIŞ CEPHE SİSTEMLERİ Döşemeye Oturan Sistemler Çift Profilli Sistem ÇİFT PROFİLLİ SİSTEM Ses Yalıtım Bandı DU Omega DCC DC Yalıtım Malzemesi PVC Başlangıç Profili DU Ses Yalıtım Bandı Çift İskeletli Sistem;

Detaylı

RS-RK01/02 rsbot Gezer Robot Kit KULLANICI KILAVUZU

RS-RK01/02 rsbot Gezer Robot Kit KULLANICI KILAVUZU RS-RK01/02 rsbot Gezer Robot Kit KULLANICI KILAVUZU ĐÇĐNDEKĐLER 1 GENEL BAKIŞ... 3 2 KURULUM... 5 2.1 KIT ĐÇERĐĞĐ... 5 2.2 BĐRLEŞTĐRME... 6 2.3 KAT EKLEME... 15 1 Genel Bakış rsbot (RS-RK01/02) Gezer Robot

Detaylı

Installation instructions, accessories. Çekme çubuğu, kablo, 13-pimli. Volvo Car Corporation Gothenburg, Sweden. Sayfa 1 / 18

Installation instructions, accessories. Çekme çubuğu, kablo, 13-pimli. Volvo Car Corporation Gothenburg, Sweden. Sayfa 1 / 18 Installation instructions, accessories Talimat No 31346064 Sürüm 1.2 Parça No. 31346060, 31414905 Çekme çubuğu, kablo, 13-pimli Volvo Car Corporation Çekme çubuğu, kablo, 13-pimli- 31346064 - V1.2 Sayfa

Detaylı

İÇİNDEKİLER 1. İÇİNDEKİLER 1 2. GENEL 2 3. KABİN PAKTELEME ŞEKLİ 3 4. KABİN DETAYLARI 5 5. KABİN MONTAJ VE YERLEŞTİRME KLAVUZU 6

İÇİNDEKİLER 1. İÇİNDEKİLER 1 2. GENEL 2 3. KABİN PAKTELEME ŞEKLİ 3 4. KABİN DETAYLARI 5 5. KABİN MONTAJ VE YERLEŞTİRME KLAVUZU 6 SAYFΑ - 1 İÇİNDEKİLER SAYFA 1. İÇİNDEKİLER 1 2. GENEL 2 3. KABİN PAKTELEME ŞEKLİ 3 4. KABİN DETAYLARI 5 5. KABİN MONTAJ VE YERLEŞTİRME KLAVUZU 6 6. MEMCO FOTOSEL MONTAJI 24 SAYFΑ - 2 1. GENEL 1.1. AMAÇ

Detaylı

Broşür Yapı iskelesi ve destekleme sistemi DURALOK DURALOK. Yapı iskelesi ve destekleme sistemi. v2014/01tr

Broşür Yapı iskelesi ve destekleme sistemi DURALOK DURALOK. Yapı iskelesi ve destekleme sistemi. v2014/01tr Broşür Yapı iskelesi ve destekleme sistemi DURALOK DURALOK Yapı iskelesi ve destekleme sistemi v2014/01tr Dayanıklı, pratik ve güvenli 02 Scafom-rux duralok, modüler yapı iskelesi ve kalıp sistemi Duralok,

Detaylı

Plakalı Isı Değiştiriciler. FP Serisi. İşletme ve Bakım Klavuzu. Serial Number (Seri Numarası) ...

Plakalı Isı Değiştiriciler. FP Serisi. İşletme ve Bakım Klavuzu. Serial Number (Seri Numarası) ... Plakalı Isı Değiştiriciler FP Serisi İşletme ve Bakım Klavuzu Serial Number (Seri Numarası)... 1 İÇİNDEKİLER : 1.Eşanjörü Oluşturan Parçalar 3 2.Eşanjörün İsimlendirilmesi 4 3.Taşıma Kuralları 5 4. Montaj

Detaylı

Şeffaflık Güzeldir 2018

Şeffaflık Güzeldir 2018 Şeffaflık Güzeldir 2018 1 Metali Şeffaf Çektirme Video için: Kod Renk Kutu Adeti Koli Adeti Koli Ağırlığı Palet Adeti Palet Ağırlığı 2002.0 Şeffaf 100 1.800 20,5 kg 2002.1 Beyaz 100 1.800 20,5 kg 43.200

Detaylı

TEK PLATFORMLU METAL OYUN GRUBUNA AİT TEKNİK ŞARTNAME

TEK PLATFORMLU METAL OYUN GRUBUNA AİT TEKNİK ŞARTNAME TEK PLATFORMLU METAL OYUN GRUBUNA AİT TEKNİK ŞARTNAME 1)GENEL BİLGİLER: TEK PLATFORMLU METAL OYUN GRUBU PERSPEKTİF GÖRÜNÜŞ PLAN OYUN GRUBU MALZEME LİSTESİ Kare Kauçuk Platform 1 Adet Kauçuk Merdiven H:100cm

Detaylı

AĞ ALTYAPISI KURULUMUNDA OKUL YÖNETİMLERİNİN DİKKAT ETMESİ GEREKLİ KONULAR

AĞ ALTYAPISI KURULUMUNDA OKUL YÖNETİMLERİNİN DİKKAT ETMESİ GEREKLİ KONULAR Eğitimde Fatih Projesi Yenilik ve Eğitim Teknolojileri Genel Müdürlüğü AĞ ALTYAPISI KURULUMUNDA OKUL YÖNETİMLERİNİN DİKKAT ETMESİ GEREKLİ KONULAR 15.03.2012 Sununun Amacı Bu sunu ; Eğitimde F@TİH Projesi

Detaylı

PREFİ MONTAJ KATALOGLARI SERİSİ BÖLÜM 2 ÇADIRxDEPO MONTAJI -Yalıtımlı ve Yalıtımsız Tip çadır Kurulumu

PREFİ MONTAJ KATALOGLARI SERİSİ BÖLÜM 2 ÇADIRxDEPO MONTAJI -Yalıtımlı ve Yalıtımsız Tip çadır Kurulumu PREFİ MONTAJ KATALOGLARI SERİSİ BÖLÜM 2 ÇADIRxDEPO MONTAJI -Yalıtımlı ve Yalıtımsız Tip çadır Kurulumu 1 ÇELİKYAPI 1000 KURMA YÖNTEMİ A-BETON KAİDE İNŞAATI A.1- Yer olarak, mümkünse, yapının hakim rüzgara

Detaylı

WK Destek Braketi STR Bağlantı Çubuğu DIS So-WK Mesafe Somunu. ADK WK Uç Kapağı WBD Destek Ucu AK Konsol

WK Destek Braketi STR Bağlantı Çubuğu DIS So-WK Mesafe Somunu. ADK WK Uç Kapağı WBD Destek Ucu AK Konsol 3Braketler WK Destek Braketi STR Bağlantı Çubuğu DIS So-WK Mesafe Somunu Sayfa 3-3 Sayfa 3-10 Sayfa 3-11 ADK WK Uç Kapağı WBD Destek Ucu AK Konsol Sayfa 3-12 Sayfa 3-13 Sayfa 3-21 Klima Destek Kitleri

Detaylı

AYVAZ EURO-QUALIFLEX (AEQ) ÜYESİDİR. www.ayvaz.com

AYVAZ EURO-QUALIFLEX (AEQ) ÜYESİDİR. www.ayvaz.com AYVAZ EURO-QUALIFLEX (AEQ) ÜYESİDİR. www.ayvaz.com ESNEK SPRİNKLER BAĞLANTI HORTUMLARI (FM / VdS) Sprinkler sistemleri, yangını otomatik olarak algılayan ve bağlı bulundukları boru hattından aldıkları

Detaylı

Hijyenik dizayn. Küçük ve kompakt panolar HD. Terminal kutuları HD Kompakt panolar HD Aksesuarlar...172

Hijyenik dizayn. Küçük ve kompakt panolar HD. Terminal kutuları HD Kompakt panolar HD Aksesuarlar...172 Küçük ve kompakt panolar HD Terminal kutuları HD...170 Kompakt panolar HD...171...172 Rittal Katalog 34/Endüstriyel panolar 169 HD aksesuarları Sayfa 172 Sistem aksesuarları Sayfa 507 KL paslanmaz çelik

Detaylı

Elektrikli motor ısıtıcısı, 230V V1.2

Elektrikli motor ısıtıcısı, 230V V1.2 Installation instructions, accessories Talimat No 31454380 Sürüm 1.2 Parça No. 31454379 Elektrikli motor ısıtıcısı, 230V IMG-391075 Volvo Car Corporation Elektrikli motor ısıtıcısı, 230V- 31454380 - V1.2

Detaylı

MK AGTS 313 MONTAJ KILAVUZU

MK AGTS 313 MONTAJ KILAVUZU MK.4-1 1 21.1.216 P1-F16 1.6.215 ANKRAJ MONTAJI; Ürün montajı, önceden hazırlanmış olan beton zemine, ankraj planı dikkate alınarak yapılır.(şekil 9). Montaj yapılacak alan toprak ise beton bloklar ankraj

Detaylı

Full HD Dome Kamera. Hızlı Kurulum Kılavuzu MODEL D6210 UYARI!

Full HD Dome Kamera. Hızlı Kurulum Kılavuzu MODEL D6210 UYARI! Full HD Dome Kamera Hızlı Kurulum Kılavuzu MODEL D6210 UYARI! Kurulum işlemine geçmeden önce kurulum kılavuzunu dikkatlice okuyunuz. Bu kılavuzunun içeriği, fonksiyonlardaki değişiklikler önceden haber

Detaylı

Installationsanvisning J Köksfläkt DIPQ10/DIPQ13 Frihängande fläktar Driftsätt: Frånluft/återcirkulation

Installationsanvisning J Köksfläkt DIPQ10/DIPQ13 Frihängande fläktar Driftsätt: Frånluft/återcirkulation Kurulum yalnızca uzman personel tarafından yapılabilir. Tüm iş adımları sırasıyla eksiksiz olarak uygulanmalı ve kontrol edilmelidir. Geçerlilik kapsamı Bu kurulum kılavuzu aşağıdakiler için geçerlidir:

Detaylı

Tip Genel Bilgileri. Teknik Veriler. Kablo Sıcaklık Sensörü

Tip Genel Bilgileri. Teknik Veriler. Kablo Sıcaklık Sensörü Teknik katalog Kablo Sıcaklık Sensörü Boru ve hava uygulamalarında sıcaklığın ölçülmesi için aktif sensör (4...20 ma). Paslanmaz çelik bir prob ve plenum kalitesinde kablo içerir Tip Genel Bilgileri Tip

Detaylı

MD-GD405 GÜÇ KAYNAĞI MONTAJ KILAVUZU

MD-GD405 GÜÇ KAYNAĞI MONTAJ KILAVUZU Köprü MD-GD405 GÜÇ KAYNAĞI MONTAJ KILAVUZU AÇIK ŞEMA MALZEME LİSTESİ Entegreler Kondansatörler Diyotlar IC 1 = 7812 C 1 = 1000m / 25V D 1 = 1N4001 IC 2 = 7805 C 2 = 1000m / 25V D 2 = 1N4001 IC 3 = 7912

Detaylı