Durapack Kullanım Kılavuzu

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "Durapack Kullanım Kılavuzu"

Transkript

1 Durapack Kullanım Kılavuzu PAKETLEME KANTARI KULLANIM KILAVUZU EL KİTABI DURA MAKİNA OSB. 14 CAD. NO:7 / ÇORUM TEL :

2 1 İÇİNDEKİLER A. ÖNSÖZ..2 B. UYGULANAN DİREKTİF VE STANDARTLAR..3 C. GÜVENLİK..4-5 D. ÜRÜNÜN TANITIMI VE KULLANIM AMACI..5-6 E. TEKNİK ÖZELLİKLER..6-8 F. TAŞIMA VE MONTAJ-DEMONTAJ G. KULLANIM..12 H. BAKIM TALİMATI VE YEDEK PARÇA LİSTESİ İ. PERİYODİK MUAYENE..18 J. DEVRE ŞEMALARI K. TESLİMAT BELGELERİ..23 L. CE BEYANNAME VE SERTİFİKALAR..24

3 2 A. ÖNSÖZ Paketleme sistemlerinizde DURAPACK ı seçtiğiniz için teşekkür ederiz. Bu kullanım kılavuzunda makinenizin kullanımı, bakımı ve onarımı konusunda daha detaylı bilgilendirileceksiniz. Dura Makine LTD. ŞTİ. Tasarım ve özelliklerle ilgili herhangi bir değişiklik yapma ve/veya önceden üretilen ürünlere takma zorunluluğu olmaksızın bu üründe eklemeler yapma veya ürünü değiştirme hakkını saklı tutar. Makine ile ilgili tüm yasalar ve düzenlemelere tam olarak uymak kullanıcı ve müşteri için mutlak bir gerekliliktir. Makinamızın garanti süresi 1 yıl dır. Makinanızdaki onarım : Garanti süresindeki makinalar: Tüm garanti onarımları Dura Makina LTD. ŞTİ. tarafından yapılmaktadır. Garanti süresi dışındaki makinalar: Makinenin nerede tamir edileceği müşteriye bağlıdır.

4 B. UYGULANAN DİREKTİF VE STANDARTLAR 3

5 4 C. GÜVENLİK ve KALİTE KONTROL Makinenin bütün güvenlik şartları kılavuzda belirtilmiş olup bu şartların mutlaka yerine getirilmesi gerekmektedir! Makine çalışırken üzerinde bulunan motor, dişli, kayış ve kasnak aksamlarından kesinlikle uzak durulmalı, bakım ve onarım esnasında makinenin elektriği mutlaka kesilmelidir! Besleme helezonu, kayış kasnak hareket aktarma ekipmanına sahip bir makinedir ve makinenin çalışma sistemine senkronize edilmiştir. Bu sebeple; durduğunu yada çalışmadığını düşündürecek durumlarda bakım ve onarım için elektriği kesin! Paketleme kantarı gövdesinin bakım ve onarımı için kapakların açılıp dar alanlarda hassas ayarlar yapılması gerekebilir. Bu durumda havayı ve elektriği mutlaka kesin! Çuval sıkma ünitesinde kayış kasnak mekanizmaları, pnömatik sistemler ve elektronik sensörler bulunduğu için; bakım, onarım yada değişim işlemleri sırasında elektrik ve havayı mutlaka kesin! Taşıma ve dikiş bandının çalışma prensibi sabit hızlı hareket esasına dayalıdır ve hız sürücü yardımıyla değişiklikler yapılabilir. Üzerinde hareket aktarma elemanı olarak zincir dişli sistemi bulunur ve çalışırken kesinlikle müdahele edilmemelidir. Koruma ve güvenlik açısından makinemizin tüm hareket aktarma elemanlarında ve elektronik sistemlerinde muhafaza bulunur. Taşıma bandıda bunlardan biridir. Muhafaza sökülmeden önce yada bakım çalışması yapılmadan önce makine mutlaka durdurulmalı ve enerji mutlaka kesilmelidir! Güvenlik şartlarının belirtildiği bölümler makinemizin hareket aktarım ve elektronik muhafaza bölümleridir. Lütfen uyarıları dikkate alalım! Makinenizin üzerinde bulunan güvenlik işaretleri ;

6 5 Kalite kontrolleri yapılan makinelerimizin üzerinde Kalite kontrol Onaylı etiketi mutlaka bulunur. Makinenizin kalite kontrollerinin üretici firma tarafından yapıldığından emin olunuz! D. ÜRÜNÜN TANITIMI VE KULLANIM AMACI BESLEME HELEZONU Besleme helezonu, ürünün paketleme kantarının tartım ünitesine transferini sağlayan makinedir. Sisteme senkron çalışan bu makine iki aşamalı olarak ürünü tartım kefesine taşır. İstenen ağırlığa yaklaşık bir değere ulaşıncaya kadar iki helezon, yaklaşık değeri net değere ulaşıncaya kadar küçük helezon taşıma işlemi yapar. PAKETLEME KANTARI TARTIM GÖVDESİ Paketleme kantarı ürünün uygun paketleme birimlerine göre tartım işlemini yapan makinedir. Ürün dolum aşaması, tartım ve serbest bırakma aşaması, dolan ürünü kesme aşaması aynı anda senkronize çalışabilen çok aşamalı bir sistemdir. Bu makine gıda sektöründe un, yem ve ilaç sanayinde akışkan tozların paketleme işleminde kullanılır, tek başına kullanılamaz! Sistemin bir parçasıdır.

7 6 ÇUVAL SALLAMA ÜNİTESİ Çuval sallama ünitesi tartımı yapılmış olan ürünü çuvala eksiksiz şekilde doldurulmasında görev alan makinedir. Makinenin genel amaçları temiz bir dolum sağlamak ve bu esnada harcanan enerjiyi minimum seviyeye indirmektir. Makine un ve yem paketleme alanlarında ve akışkan tozların torbalanma aşamasında kullanılır. Genel kullanım alanı un sanayi olup amaca göre kullanım alanı değişebilir. DİKİŞ BANDI Çuval, dolumdan sonra ağzının dikilebilmesi için bir bant üzerinde lineer olarak hareket ettirilir. Sabitlenmiş dikiş makinesi çuvalı otomatik ya da yarı otomatik olarak dikebilir. Çuval dikildikten sonra gideceği yere yatay olarak taşınabilmesi için bandın sonunda çuval devirme aparatı bulunur. Dikiş bandının kullanım alanı genel olarak un ve yem sanayidir ancak taşıma bandı olarak da kullanılabilir. İstenilen ölçüde ve değişik özelliklerde taşıma bandı imalatı yapılabilir.

8 7 E. TEKNİK ÖZELLİKLER BESLEME HELEZONU TEKNİK ÖZELLİKLERİ Çeşitli hızlar ve kapasiteler için farklı motor güçleri ve devirleri tercih edilebilir fakat genel kullanım amacına göre makinenin seri üretimde oluşturulmuş sabit bir motor tercihi ve devri bulunmaktadır. Makineyi çalıştıran iki adet motor ve bunlara bağlı kayış kasnak elemanları bulunmaktadır. Bu aktif grubun 3 aylık kontrolleri mutlaka yapılmalıdır. Motorlara bağlı kayış kasnak elemanları helezon millerini döndürür ve ürünü helezon yapraklarıyla tartım ünitesine taşır. Helezon millerinin bağlı olduğu iki adet yatak bulunmaktadır. (UCFC-208/UCFC209). Makinenin genel ölçüleri yandaki resimde verilmiştir.

9 8 PAKETLEME KANTARI TARTIM GÖVDESİ TEKNİK ÖZELLİKLERİ Makinenin çalışma prensibine uygun parçaların seçimini firmamız yapmaktadır.ölçü ve tasarım birimlerinde bu parçalar standartlaştırılmış ve üzerinde çalışmalara devam edilmektedir. Makine komplike sistemin bir parçasıdır ve farklı sistemler için farklı modeller üretilmektedir. Farklı modellerin kullanım alanları aynıdır fakat kullanım amaçları farklıdır. (Örn: Randıman kantarı). ÇUVAL SALLAMA ÜNİTESİ TEKNİK ÖZELLİKLERİ Makinenin üretimi tek tip olarak yapılmaktadır.makinenin çalışma sistemi hem elektronik hemde pnömatik elemanlarla sağlanmaktadır.makine elemanlarının yada parçalarının teknik ve proje çalışmalarına devam edilmetedir. İçerisindeki kayış kasnaklı güç aktarma elemanlarının ve eksantrik milin yardımıyla, destek kolu salınım hareketi yapar ve bu sayede çuval sallama kolu çalışmış olur. Çuvalı takıp sökme işlemi sensörler ve pnömatik elemanlar ile gerçekleşmektedir. Sıkma aparatı üzerinde bağlı bulunan pnömatik pistonlar yardımıyla açılıp kapanır. Bu hareketi kullanıcı kontrollü sensör uyarısı ile yapar. Yarı otomatik çalışan bir sistemdir. Makinenin genel ölçüleri yandaki resimde verilmiştir.

10 9 DİKİŞ BANDI TEKNİK ÖZELLİKLERİ Taşıma bandının genel kullanım amacı herhangi bir malzemeyi bir yerden başka bir yere iş gücü sarfetmeden taşımaktır. Kullanım esasına uygun olarak, taşıma sırasında üzerindeki dolu çuvalın ağzının dikilebilmesi için de kullanılmaktadır. Farklı uzunluklarda ve istenilen ölçülerde taşıma bandı imalatı yapılabilir. Zincir dişli güç aktarma elemanları EV tipi motorlu redüktör ile tambur bant bağlantısının hareketini sağlamaktadır. Tamburlar yataklı rulmanlar ile bağlantısı sağlanmış ve yüzeyi işlenmiş metal parçalardır. Dayanımı yüksek ve uzun ömürlü olabilmesi için taşıma bandının korkulukları metal olarak üretilmektedir.tüm makine parçalarımız elektrostatik toz boya ile boyanmaktadır. Makinenin genel ölçüleri yukarıda resimde verilmiştir. F. TAŞIMA VE MONTAJ-DEMONTAJ Paketleme kantarının taşınması işlemi yük taşıyıcı bir makine yardımıyla yapılmalıdır. Kurulacağı yere kadar taşındıktan sonra parçaları ayrı ayrı elle ve vinç ile taşınabilir.

11 10 PAKETLEME KANTARI ŞASE TANITIMI -Şase ayakları dik konuma getirilir.(no:1) -Şase ayaklarını birbirine bağlayan profil parçalar ayaklara her yandan 8 adet M10 civata ile bağlanır(no:6,7) -Şase üzerinde makine montajı yapabilmek, yürüme yolunu oluşturabilmek ve mukavementi artırabilmek amacıyla ara profil bağlantıları şekildeki gibi yapılır.(1.1) -Güvenlik amacıyla şase üzerine korkuluk montajı şekildeki gibi yapılır. (No:22,23,18, 14) -Paketleme kantarı gövdesi şaseye şekil 1.2 deki gibi monte edilmelidir. -Not : 11 numaralı destek profillerinden herhangi biri şaseye monte edilmeden önce paketleme kantarını askıya alınız.

12 11 PAKETLEME KANTARI ŞASE MONTAJI -Şase ayakları dik konuma getirilir.(no:1) -Şase ayaklarını birbirine bağlayan profil parçalar ayaklara her yandan 8 adet M10 civata ile bağlanır(no:6,7) -Şase üzerinde makine montajı yapabilmek, yürüme yolunu oluşturabilmek ve mukavemeti artırabilmek amacıyla ara profil bağlantıları şekildeki gibi yapılır.(1.1) - Güvenlik amacıyla şase üzerine korkuluk montajı şekildeki gibi yapılır. (No:22,23,18, 14) -Paketleme kantarı gövdesi şaseye şekil 1.2 deki gibi monte edilmelidir. -Not : 11 numaralı destek profilleri şaseye monte edilmeden önce paketleme kantarını askıya alınız.

13 12 Şase üzerine paketleme kantarı gövdesi yerleştirildikten sonra ; - Besleme helezonu kesme klepesinin üzerine civata bağlantısı ile montajlanır. -Besleme helezonu destek profilleri şaseye sabitlenir. Şase bağlantıları tamamlandıktan sonra makinenin yardımcı elemanları olan ürün boşaltma bunkeri ve depolama bunkeri montajı civata bağlantıları ile yapılır. Çuval Sallama makinesi, Dikiş Bandı, Dikiş Makinesi montajları yapılmış olarak müşteriye teslim edilmektedir. Montajları kullanım şekline göre değişkenlik gösterebilir. Genel olarak montaj şekilleri Şekil 3. te verilmiştir.

14 13 G.KULLANIM -Şalterden makineye enerji verilir nolu parametreden kalibrasyon yapılır. -F8 (bkz. Say/33) reçete girişleri yapılır. -Seviye düğmesi dik konuma getirilir. -Start düğmesine basılır ve kantar kefesine dolum işlemi başlar. -Ekranda (Full) yazısı çıktığında dolum istenilen değerlerde gerçekleşmiştir. -Çuval takıldıktan sonra boşaltma ve çuvalı serbest bırakma işlemi ayarlanan zaman aralığında gerçekleşir. Not: Zaman ayarı vibratör potansiyometre düğmesiyle yapılır. -Kefe boşaltma işlemi gerçekleştikten sonra otomatik doluma geçer.

15 14 E. YEDEK PARÇA LİSTESİ VE BAKIM TALİMATI Makinenin kontrolleri aylık haftalık ve günlük olarak elle ve gözle mutlaka yapılmalıdır. Makinenin yatak ve rulman kısımlarının yağ kontrolleri yapılmalı bu bölümlerin temiz ve tozsuz olmasına özen gösterilmelidir. Bakım ve onarım işlemleri; kayış, kasnak, rulman, motor ve tüm diğer hareketli bölgelerde yapılırken makine mutlaka durdurulmalı, gerekiyorsa elektrik mutlaka kesilmelidir.

16 15

17 16

18 17

19 18 F. PERİYODİK MUAYENE Makinenizi çalıştırmadan önce ve kapatırken sabitlenmesi için uygulanan bağlantılarını kontrol ediniz! Makinenizi çalışırken gözle ve kulakla kontrol ediniz. Beklenmeyen bir ses duyulursa lütfen makineyi kapatınız!

20 G. DEVRE ŞEMALARI 19

21 20

22 21

23 22

24 23

Duraflow Kullanım Kılavuzu

Duraflow Kullanım Kılavuzu Duraflow Kullanım Kılavuzu BLOVER KULLANIM KILAVUZU EL KİTABI Kerep Çubuk DURA MAKİNA OSB. 14 CAD. NO:7 / ÇORUM TEL : +90 364 254 92 22 1 İÇİNDEKİLER A. ÖNSÖZ..2 B. UYGULANAN DİREKTİF VE STANDARTLAR..3

Detaylı

Durafan Kullanım Kılavuzu

Durafan Kullanım Kılavuzu Durafan Kullanım Kılavuzu ASPİRATÖR KULLANIM KILAVUZU EL KİTABI Kerep Çubuk DURA MAKİNA OSB. 14 CAD. NO:7 / ÇORUM TEL : +90 364 254 92 22 1 İÇİNDEKİLER A. ÖNSÖZ..2 B. UYGULANAN DİREKTİF VE STANDARTLAR..3

Detaylı

Yön Klepesi Kullanım Kılavuzu

Yön Klepesi Kullanım Kılavuzu Yön Klepesi Kullanım Kılavuzu YÖN KLEPESİ KULLANIM KILAVUZU EL KİTABI Kerep Çubuk DURA MAKİNA OSB. 14 CAD. NO:7 / ÇORUM TEL : +90 364 254 92 22 1 İÇİNDEKİLER A. ÖNSÖZ..2 B. UYGULANAN DİREKTİF VE STANDARTLAR..3

Detaylı

REMAK REDÜKTÖR MAK.SAN.TİC.LTD.ŞTİ.

REMAK REDÜKTÖR MAK.SAN.TİC.LTD.ŞTİ. REMAK REDÜKTÖR MAK.SAN.TİC.LTD.ŞTİ. REMAK REDÜKTÖR MAK.SAN.TİC.LTD.ŞTİ. Kemalpaşa Org. San. Böl. Kuyucak Mevkii No:211 Kemalpaşa-İZMİR Tel : 0090-232- 479 68 48 Faks : 0090-232- 479 68 49 www.remakreduktor.com.tr

Detaylı

GRUP-EX ECB-XXX ELECTRIC CONTROL BUTTON - KULLANICI KILAVUZU -

GRUP-EX ECB-XXX ELECTRIC CONTROL BUTTON - KULLANICI KILAVUZU - GRUP-EX ECB-XXX ELECTRIC CONTROL BUTTON - KULLANICI KILAVUZU - Bu kılavuz GRUP ASM tarafından üretilen ECB-XXX Buton hakkında güvenliğiniz için gerekli bilgileri ve kullanım talimatlarını içerir. 1. Genel

Detaylı

MONTAJ İŞLETME ve BAKIM KILAVUZU ÇATI TİPİ FANLAR

MONTAJ İŞLETME ve BAKIM KILAVUZU ÇATI TİPİ FANLAR MONTAJ İŞLETME ve BAKIM KILAVUZU ÇATI TİPİ FANLAR VENCO Havalandırma ve Makina San.ve Tic. A.Ş. 2004. Cad. No:5 45400 OSB Turgutlu MANİSA / TÜRKİYE Tel: 0 (236) 332 5070 Fax: 0 (236) 332 5030 www.venco.com.tr

Detaylı

KIRAY MAKİNA SAN. TİC. LTD. ŞTİ. Edirne Cad. No: 96/A Ergene Tekirdağ mail: Tel. Fax

KIRAY MAKİNA SAN. TİC. LTD. ŞTİ. Edirne Cad. No: 96/A Ergene Tekirdağ mail: Tel. Fax KIRAY MAKİNA SAN. TİC. LTD. ŞTİ. Edirne Cad. No: 96/A Ergene Tekirdağ mail: satis@kiraymakina.com Tel. Fax. 0 282 673 71 88 Özellikle Avrupalıların pazar lideri olduğu ve ön planda kaldığı ülkemizde yerli

Detaylı

REDÜKTOR & DİŞLİ İMALATI. Ürün Kataloğu

REDÜKTOR & DİŞLİ İMALATI. Ürün Kataloğu REDÜKTOR & DİŞLİ İMALATI Ürün Kataloğu Hakkımızda 2007 yılında kurulan PARS MAKSAN, 2009 yılına kadar talaşlı imalat, alüminyum döküm, model yapımı alanlarında faaliyet göstermiştir. 2009 yılında üretim

Detaylı

Sektöre ÖzgüRedüktörler - 1

Sektöre ÖzgüRedüktörler - 1 Sektöre ÖzgüRedüktörler - 1 Yılmaz Redüktörün standart üretim yelpazesinin içerisinde genel kullanım amaçlı üretilen redüktörlerin dışında sektöre özgü imal edilmiş özel redüktörlerde bulunmaktadır. Bu

Detaylı

REDÜKTOR & DİŞLİ İMALATI. Ürün Kataloğu

REDÜKTOR & DİŞLİ İMALATI. Ürün Kataloğu REDÜKTOR & DİŞLİ İMALATI Ürün Kataloğu Hakkımızda 2007 yılında kurulan PARS MAKSAN, 2009 yılına kadar talaşlı imalat, alüminyum döküm, model yapımı alanlarında faaliyet göstermiştir. 2009 yılında üretim

Detaylı

HAKKIMIZDA.

HAKKIMIZDA. HAKKIMIZDA Önce vatan anlayışıyla 2011 yılında başladığımız çalışmalara çok yüksek kalite ve hakaniyetli fiyat anlayışımızla yorulmadan çalışmaya devam ediyoruz. Özellikle Avrupalıların pazar lideri olduğu

Detaylı

MONTAJ İŞLETME ve BAKIM KILAVUZU DİKDÖRTGEN KANAL TİPİ FANLAR

MONTAJ İŞLETME ve BAKIM KILAVUZU DİKDÖRTGEN KANAL TİPİ FANLAR MONTAJ İŞLETME ve BAKIM KILAVUZU DİKDÖRTGEN KANAL TİPİ FANLAR VENCO Havalandırma ve Makina San.ve Tic. A.Ş. 2004. Cad. No:5 45400 OSB Turgutlu MANİSA / TÜRKİYE Tel: 0 (236) 332 5070 Fax: 0 (236) 332 5030

Detaylı

REMAK REDÜKTÖR MAK.SAN.TİC.LTD.ŞTİ.

REMAK REDÜKTÖR MAK.SAN.TİC.LTD.ŞTİ. REMAK REDÜKTÖR MAK.SAN.TİC.LTD.ŞTİ. ES-RMS Sonsuz Vidalı Redüktörler REMAK REDÜKTÖR MAK.SAN.TİC.LTD.ŞTİ. Kemalpaşa Org. San. Böl. Kuyucak Mevkii No:211 Kemalpaşa-İZMİR Tel : 0090-232- 479 68 48 Faks :

Detaylı

Yeni Nesil Beton Santralleri Başlıca Avantajları PowerMix 100

Yeni Nesil Beton Santralleri Başlıca Avantajları PowerMix 100 Yeni Nesil Beton Santralleri Başlıca Avantajları PowerMix 100 Demirstar, değişik kapasite ve özelliklerde ürettiği sabit beton santralleri ile beton üreticilerinin tüm ihtiyaçlarına rahatlıkla cevap verebilmektedir.

Detaylı

TR-TFS-1000 OTOMATİK TEL YÜRÜTME FRENLEME SISTEMİ

TR-TFS-1000 OTOMATİK TEL YÜRÜTME FRENLEME SISTEMİ Yeni nesil yatay bobin sarım makinemizi tasarlarken daha güçlü sarım yapabilmek, güçlü torklar elde ederek geri salınımı olmayan, sarım bittiğinde ise kalıp sökme takma sıkıntısından kurtarmak ilk hedefimizdi.

Detaylı

GRUP-EX CAC-XX CUT OFF AIR CLACK - KULLANICI KILAVUZU -

GRUP-EX CAC-XX CUT OFF AIR CLACK - KULLANICI KILAVUZU - GRUP-EX CAC-XX CUT OFF AIR CLACK - KULLANICI KILAVUZU - Bu kılavuz GRUP ASM tarafından üretilen CAC-XX Klape hakkında güvenliğiniz için gerekli bilgileri ve kullanım talimatlarını içerir. 1. Genel Tanım

Detaylı

Montaj Kılavuzu. Logamax plus. Kaskad Ünitesi GB162-65/80/100. Uygulayıcı için. Montajdan önce dikkatle okuyunuz. 7215 6900 (2011/02) TR

Montaj Kılavuzu. Logamax plus. Kaskad Ünitesi GB162-65/80/100. Uygulayıcı için. Montajdan önce dikkatle okuyunuz. 7215 6900 (2011/02) TR Montaj Kılavuzu Kaskad Ünitesi 7214 6000-000.1TD Logamax plus GB162-65/80/100 Uygulayıcı için Montajdan önce dikkatle okuyunuz. 7215 6900 (2011/02) TR Ürüne Genel Bakış Ürüne Genel Bakış 9 1 7 A2 5 A1

Detaylı

Elektronik Paketleme makinesi tam otomatik besleme ünitesiyle birlikte, yüksek üretim

Elektronik Paketleme makinesi tam otomatik besleme ünitesiyle birlikte, yüksek üretim TEKNOPAC 300 Elektronik Paketleme makinesi tam otomatik besleme ünitesiyle birlikte, yüksek üretim Kapasitesi için, düzgün ürünleri sarmak üzere tasarlanmıştır. Konsol tasarımı, modüler yapısı, yüksek

Detaylı

BQ / NQ / HQ / PQ KAROT KESME MAKİNESİ KULLANIM KILAVUZU

BQ / NQ / HQ / PQ KAROT KESME MAKİNESİ KULLANIM KILAVUZU BQ / NQ / HQ / PQ KAROT KESME MAKİNESİ KULLANIM KILAVUZU İÇİNDEKİLER 1. TANIM.. 1 2. TEKNİK ÖZELLİKLER.. 1 3. YERLEŞTİRME.. 2 4. GÜVENLİK KONUSU... 2 5. TEST ÖNCESİ HAZIRLIK... 4 6. TEST... 4 1.TANIM Cihaz,

Detaylı

TÜRKÇE DP-2100/IP-420 GÜVENLİK ÖNLEMLERİ

TÜRKÇE DP-2100/IP-420 GÜVENLİK ÖNLEMLERİ TÜRKÇE DP-2100/IP-420 GÜVENLİK ÖNLEMLERİ UYARI : ❶ ❷ ❶ ❷ ❸ ❸ ❶ ❷ ❸ i GÜVENLIK ÖNLEMLERI - ii iii iv GÜVENLI ÇALIŞMA İÇIN 1. Elektrik çarpmasından kaynaklanan kazaların önüne geçmek için güç anahtarı açık

Detaylı

ŞİRKET PROFİLİ: Bugün, İzmir Çiğli de 500 m2 kapalı 1000 m2 açık alana sahip kendi üretim tesisinde faaliyet göstermektedir.

ŞİRKET PROFİLİ: Bugün, İzmir Çiğli de 500 m2 kapalı 1000 m2 açık alana sahip kendi üretim tesisinde faaliyet göstermektedir. Katalog ŞİRKET PROFİLİ: TDM MAKİNE 2001 yılında Elektronik Müh. Tahsin DEMİRCİ tarafından kurulmuştur. Kısa sürede makine üretiminde, özellikle paketleme, tartım, dolum sistemleri ve özel makine imalatı

Detaylı

HAMUR HAZIRLAMA GRUBU (SYM) Spiral Yoğurma Makinesi (KDM) Kaldırma Devirme Makinesi (AHM) Ara Aktarma Hunisi / (SKC) Su Karıştırma Cihazı

HAMUR HAZIRLAMA GRUBU (SYM) Spiral Yoğurma Makinesi (KDM) Kaldırma Devirme Makinesi (AHM) Ara Aktarma Hunisi / (SKC) Su Karıştırma Cihazı Undan... Pişkin Lezzete. Sağlıkla! HAMUR HAZIRLAMA GRUBU () Spiral Yoğurma Makinesi (KDM) Kaldırma Devirme Makinesi (AHM) Ara Aktarma Hunisi / (SKC) Su Karıştırma Cihazı KDM / AHM / SKC AHM KDM SKC SPİRAL

Detaylı

BKV 5400 Yüzey Blöf Kontrol Vanası Montaj ve Kullanım Kitapçığı

BKV 5400 Yüzey Blöf Kontrol Vanası Montaj ve Kullanım Kitapçığı BKV 5400 Yüzey Blöf Kontrol Vanası Montaj ve Kullanım Kitapçığı BKV 5400 MKK v10.01-tr 1 İÇİNDEKİLER 1. ÖNEMLİ NOTLAR... 3 2. TANIMLAMA... 3 3. TEKNİK ÖZELLİKLER... 4 3.1. BKA 5400 Yüzey Blöf Kontrol Vanası

Detaylı

BİG BAG DOLUM SİSTEMLERİ

BİG BAG DOLUM SİSTEMLERİ BİG BAG DOLUM SİSTEMLERİ Big-Bag dolum makinesi, toz ve granül malzemelerin silolardan big-bag torbalarına, PLC kontrolü ile doldurulması işlemini gerçekleştirir. İsteğe bağlı olarak doldurma işlemi 200-1500

Detaylı

ABK Çiftli Elektronik Torbalama Kontrolörü

ABK Çiftli Elektronik Torbalama Kontrolörü ABK 4160 Çiftli Elektronik Torbalama Kontrolörü 1 ABK 4160 ÇİFTLİ ELEKTRONİK TORBALAMA KONTROLÖRÜ Toz, granül gibi malzemelerin elektronik olarak torba içerisine doldurulurken tartılması ve kayıtlarının

Detaylı

GENE ÜRÜN KATALOĞU MBS KLİMA ISITMA SOĞUTMA HAVALANDIRMA EKİPMANLARI

GENE ÜRÜN KATALOĞU MBS KLİMA ISITMA SOĞUTMA HAVALANDIRMA EKİPMANLARI GENE ÜRÜN KATALOĞU MBS KLİMA ISITMA SOĞUTMA HAVALANDIRMA EKİPMANLARI HÜCRELİ ASPİRATÖRLER MBS Hücreli Aspiratör MBS Hücreli Aspiratörler 500 m³/h ile 100.000 m³/h debiler arasında değişik boyutta standart

Detaylı

TAM OTOMATİK TELESKOPİK KAT KAPISI KULLANIM VE MONTAJ KILAVUZU

TAM OTOMATİK TELESKOPİK KAT KAPISI KULLANIM VE MONTAJ KILAVUZU TAM OTOMATİK TELESKOPİK KAT KAPISI KULLANIM VE MONTAJ KILAVUZU İçindekiler Önemli Bilgiler... 2 1. Giriş...... 3 1.1. Kullanma ve Bakım Talimatı... 3 1.1.1. Kullanma Talimatı... 3 1.1.2. Bakım Talimatı...

Detaylı

MF-7900-E22,23 KULLANIM KILAVUZU

MF-7900-E22,23 KULLANIM KILAVUZU MF-7900-E22,23 KULLANIM KILAVUZU İÇİNDEKİLER I. TEKNİK ÖZELLİKLER...1 II. E22 KULLANILDIĞINDA...1 1. Montaj prosedürü... 1 2. Ayarlama prosedürü... 5 III. E23 KULLANILDIĞINDA...6 1. Montaj prosedürü...

Detaylı

SALYANGOZ FANLAR [PSF SERİSİ ÜRÜN KATALOĞU] Havalandırma Lüks Değil!

SALYANGOZ FANLAR [PSF SERİSİ ÜRÜN KATALOĞU] Havalandırma Lüks Değil! Havalandırma Lüks Değil! Her geçen gün katlanarak artan şehir yaşamı bazı ihtiyaçları da beraberinde getirmiştir. Fert başına gittikçe daralan yaşam alanları insanları iç içe yaşamaya zorlamaktadır. Hem

Detaylı

Yeni Nesil Beton Santralleri Başlıca Avantajları PowerMix 180 TEKNİK ÖZELLİKLERİ Model: Kapasite: Karıştırıcı Mikser: AGREGA BUNKER

Yeni Nesil Beton Santralleri Başlıca Avantajları PowerMix 180 TEKNİK ÖZELLİKLERİ Model: Kapasite: Karıştırıcı Mikser: AGREGA BUNKER Yeni Nesil Beton Santralleri Başlıca Avantajları PowerMix 180 Demirstar, değişik kapasite ve özelliklerde ürettiği sabit beton santralleri ile beton üreticilerinin tüm ihtiyaçlarına rahatlıkla cevap verebilmektedir.

Detaylı

TEKNİK DOSYA SB KANATLI MAKAS - GÜVENLİK ETİKETLERİ - SEMBOL ANLAMI BULUNDUĞU YER. Sıcak yüzey. Dokunmayınız. Koruyucu giysi giyiniz.

TEKNİK DOSYA SB KANATLI MAKAS - GÜVENLİK ETİKETLERİ - SEMBOL ANLAMI BULUNDUĞU YER. Sıcak yüzey. Dokunmayınız. Koruyucu giysi giyiniz. Sıcak yüzey. Dokunmayınız. Radyatör, hidrolik yağ tankı ve boru hatları Koruyucu giysi giyiniz. paneli bölgesinde Çizme, bot vb. koruyucu ayakkabı kullanınız. paneli bölgesi Dikkat! Tehlike! Elektrik panosu,

Detaylı

GRUP-EX PBB-XX-YY POWER BATTERY BOX - KULLANICI KILAVUZU -

GRUP-EX PBB-XX-YY POWER BATTERY BOX - KULLANICI KILAVUZU - GRUP-EX PBB-XX-YY POWER BATTERY BOX - KULLANICI KILAVUZU - Bu kılavuz GRUP ASM tarafından üretilen PBB-XX-YY Akü hakkında güvenliğiniz için gerekli bilgileri ve kullanım talimatlarını içerir. 1. Genel

Detaylı

KURULUM ve KULLANIM KILAVUZU

KURULUM ve KULLANIM KILAVUZU ISITMA/SOĞUTMA OTOMASYON SİSTEMLERİ KURULUM ve KULLANIM KILAVUZU MODEL NO.: TH1149 TH1149SA TH1149SB TH1149RF TH1149MSA TH1149MSB DİKKAT : Cihazı kullanmadan önce bu kılavuzu okuyun ve daha sonra gerekli

Detaylı

EPS 6400 PERÇİN SIVAMA PRESİ KULLANMA KILAVUZU

EPS 6400 PERÇİN SIVAMA PRESİ KULLANMA KILAVUZU EPS 6400 PERÇİN SIVAMA PRESİ KULLANMA KILAVUZU PRESMAK MAKİNA SAN. İTH. İHC. LTD. ŞTİ Rami Kışla Cad. Gündoğar 1 İş Mrk no:279 Topçular- Eyüp/İSTANBUL TEL.0212 501 77 76-0212 612 81 21 FAX. 0212 612 21

Detaylı

TİMFOG TERMOMEKANİK YÜKSEK BASINÇLI POMPA BAKIM TALİMATI

TİMFOG TERMOMEKANİK YÜKSEK BASINÇLI POMPA BAKIM TALİMATI TİMFOG TERMOMEKANİK YÜKSEK BASINÇLI POMPA BAKIM TALİMATI 1) POMPA KİMLİK KARTI VE ANLAMLARI: A) FİRMA ADI VE ADRESİ B) SERİ NUMARASI BARKODU C) MODELİ D) SERİ NUMARASI E) MAKSİMUM ÇIKIŞ DEBİSİ (L/DK) F)

Detaylı

HİDROLİK EĞİTİM SETİ TEMEL DONANIMLAR

HİDROLİK EĞİTİM SETİ TEMEL DONANIMLAR HİDROLİK EĞİTİM SETİ TEMEL DONANIMLAR www.ogenmakina.com Ogen-2010 1.HİDROLİK EĞİTİM SETİ EKİPMANLARI eğitim seti, eğitim masası, sunum seti, hidrolik güç ünitesi ve kontrol ünitesi üzere dört ana kısımdan

Detaylı

TEL : +90 (212) 639 00 99 PBX FAX : +90 (212) 639 54 90. WEB : www.emartmakine.com. E-MAIL : info@emartmakine.com

TEL : +90 (212) 639 00 99 PBX FAX : +90 (212) 639 54 90. WEB : www.emartmakine.com. E-MAIL : info@emartmakine.com KULLANIM KILAVUZU 1) ÜRETİCİ VE SERVİS İRTİBAT BİLGİSİ 2) KULLANIM ALANLARI VE KULLANIM AMACI 3) MONTAJ TALİMATLARI 4) GÜVENLİK ÖNLEMLERİ 5) ÇALIŞTIRMA TALİMATLARI 6) BAKIM VE TEMİZLİK 7) PERİYODİK BAKIM

Detaylı

GENEL BAKIM TALİMATI

GENEL BAKIM TALİMATI Sayfa No 1 AMAÇ VE KAPSAM: Üretimde kullanılan makina ve teçhizatın arızalarının giderilmesi ve/veya koruyucu bakım planına göre periyodik bakımların yapılması işlemlerini belirlemek. UYGULAMA SORUMLUSU:

Detaylı

1.CİHAZ ÖLÇÜLERİ 2.CİHAZ BAĞLANTI ŞEMASI

1.CİHAZ ÖLÇÜLERİ 2.CİHAZ BAĞLANTI ŞEMASI 1.CİHAZ ÖLÇÜLERİ 2.CİHAZ BAĞLANTI ŞEMASI 3.UYARILAR Cihazı kullanmaya başlamadan önce mutlaka kullanma kılavuzu okunmalıdır ve cihaz kullanımında kılavuzdaki talimat ve uyarılara uyulmalıdır. Aksi takdirde

Detaylı

ÇELİK-EL TARIM MAK. LTD.ŞTİ.

ÇELİK-EL TARIM MAK. LTD.ŞTİ. ÇELİK-EL TARIM MAK. LTD.ŞTİ. OT SİLAJ MAKİNESİ KULLANMA KLAVUZU 3. ORGANİZE SANAYİ BÖLGESİ İHSAN DEDE CAD. 13.SK. NO:11 SELÇUKLU/KONYA TEL: 444 49 42 FAKS: 0332.345 15 04 www.celikeltarim.com info@celikeltarim.com

Detaylı

KLİMA İÇ TESİSAT YIKAMA MAKİNASI SERVİS BÜLTENİ

KLİMA İÇ TESİSAT YIKAMA MAKİNASI SERVİS BÜLTENİ KLİMA İÇ TESİSAT YIKAMA MAKİNASI SERVİS BÜLTENİ Satış Sonrası Hizmetler Yöneticiliği 1 / 13 02.2008 Rev 0 01/2008 02.2008 İÇİNDEKİLER 1. ÜRÜN TANITIMI... 3 2. MONTAJ ŞEMASI... 3 3. MONTAJ ŞEMASINDA BELİRTİLEN

Detaylı

K E N A N Ö Z Y A Ş A R M A K İ N E

K E N A N Ö Z Y A Ş A R M A K İ N E K E N A N Ö Z Y A Ş A R M A K İ N E YTONG KESME MAKİNESİ KULLANIM KILAVUZU KULLANIM KILAVUZU MODELLERİ Standart Tip Ürün Kod Bilgileri : YKM : Ytong Kesme ÖZYAŞAR MAKİNA SAN. VE TİC. LTD. ŞTİ. Örnek Sanayi

Detaylı

ZR-21-200 / ZR-21-200-B / ZR-21-300 / ZR-21-300-B ÇİFT YÖNLÜ HIZ REGULATÖRÜ

ZR-21-200 / ZR-21-200-B / ZR-21-300 / ZR-21-300-B ÇİFT YÖNLÜ HIZ REGULATÖRÜ ZR-21-200 / ZR-21-200-B / ZR-21-300 / ZR-21-300-B ÇİFT YÖNLÜ HIZ REGULATÖRÜ İÇİNDEKİLER A- Genel Bilgiler ve Çalışma Prensipleri B- Hız Regülatörü Montajı C- Asansör Hizmete Alınmadan Önce Yapılan Muayene

Detaylı

010 SİSTEMİ. TEKNOSİSTEM MÜHENDİSLİK - Gazcılar Cad. Anafarta Sok. No:1/A BURSA, Tel:(224)272 37 34 Faks:272 40 19

010 SİSTEMİ. TEKNOSİSTEM MÜHENDİSLİK - Gazcılar Cad. Anafarta Sok. No:1/A BURSA, Tel:(224)272 37 34 Faks:272 40 19 010 SİSTEMİ 1 VOLUMETRİK DAĞITICILAR US ve USM Serisi volumetrik yağlama blokları endirek yağlama için tasarlanmıştır. Pompa basıncının düşmesinden sonra yağlama bloklarına gönderilen yağ yaylar vasıtasıyla

Detaylı

SU BASINÇ DÜŞÜRÜCÜ (DK-SBD)

SU BASINÇ DÜŞÜRÜCÜ (DK-SBD) SU BASINÇ DÜŞÜRÜCÜ (DK-SBD) DİYAFRAMLI, DEĞİŞTİRİLEBİLİR KARTUŞ VE FİLTRELİ Ağustos 2018 Ürün Kodu 1915 2015 2115 2215 1920 2020 2120 2220 1925 2025 2125 2225 ÜRÜNLER Bağlantı Ölçüsü Ürün Çeşitleri Maks.

Detaylı

1.CİHAZ ÖLÇÜLERİ 2.CİHAZ BAĞLANTI ŞEMASI

1.CİHAZ ÖLÇÜLERİ 2.CİHAZ BAĞLANTI ŞEMASI 1.CİHAZ ÖLÇÜLERİ 2.CİHAZ BAĞLANTI ŞEMASI 3.UYARILAR Cihazı kullanmaya başlamadan önce mutlaka kullanma kılavuzu okunmalıdır ve cihaz kullanımında kılavuzdaki talimat ve uyarılara uyulmalıdır. Aksi takdirde

Detaylı

AKE MİKSER KONTROL KARTI-TEK HIZLI (7 SEG DOKUNMATİK YATAY TİP) KULLANIM KILAVUZU

AKE MİKSER KONTROL KARTI-TEK HIZLI (7 SEG DOKUNMATİK YATAY TİP) KULLANIM KILAVUZU AKE.207.001.04.01 MİKSER KONTROL KARTI-TEK HIZLI (7 SEG DOKUNMATİK YATAY TİP) KULLANIM KILAVUZU AKE.207.001.04.01 MİKSER KONTROL KARTI-TEK HIZLI (7 SEG DOKUNMATİK YATAY TİP) KULLANIM KILAVUZU 1 1.CİHAZ

Detaylı

DEPOLAMA VE SEVKİYAT TALİMATLARI

DEPOLAMA VE SEVKİYAT TALİMATLARI - 1 - DEPOLAMA VE SEVKİYAT TALİMATLARI *Cihazlar taşınma esnasında kesinlikle sürüklenmemeli ve takla attırılmamalıdır *Kamyon ve taşıma araçları üzerine dengeli bir şekilde koyulmalıdır. Aksi taktir de

Detaylı

iplasma PLAZMA-OXY KESİM

iplasma PLAZMA-OXY KESİM iplasma PLAZMA-OXY KESİM 1950 1971 1974 1981 1994 2001 2003 2011 MVD ilk makinasını imal etmiştir. İlk sac işleme makinası olan sac delme presini imal etmiştir. Ana üretim konusu olan ağır tip abkant presler

Detaylı

DİYAFRAMLI SU BASINÇ REGÜLATÖRÜ (DSBR)

DİYAFRAMLI SU BASINÇ REGÜLATÖRÜ (DSBR) DİYAFRAMLI SU BASINÇ REGÜLATÖRÜ (DSBR) DEĞİŞTİRİLEBİLİR KARTUŞ VE FİLTRELİ Aralık 2016 Ürün Kodu 341915 342015 342115 342215 341920 342020 342120 342220 341925 342025 342125 342225 Bağlantı Ölçüsü Ürün

Detaylı

MODEL SM - 55 YD SM - 60 YD SM-55 YH / SM-60 YH HIZ KONTROLLÜ

MODEL SM - 55 YD SM - 60 YD SM-55 YH / SM-60 YH HIZ KONTROLLÜ Şengün Makina YUFKA YEDEK HAMURU AÇMA MAKİNALARI KULLANIM VE BAKIM KILAVUZU MODEL SM - 55 YD SM - 60 YD SM-55 YH / SM-60 YH HIZ KONTROLLÜ www.sengunmakina.com - info@sengunmakina.com İÇİNDEKİLER BÖLÜM

Detaylı

LK-1900AN LK-1901AN LK-1902AN LK-1903AN LK-1903AN-305 GÜVENLİK ÖNLEMLERİ

LK-1900AN LK-1901AN LK-1902AN LK-1903AN LK-1903AN-305 GÜVENLİK ÖNLEMLERİ TÜRKÇE LK-1900AN LK-1901AN LK-1902AN LK-1903AN LK-1903AN-305 GÜVENLİK ÖNLEMLERİ UYARI : ❶ ❷ ❶ ❷ ❸ ❸ ❶ ❷ ❸ i GÜVENLIK ÖNLEMLERI - ii iii iv LK-1900AN Serisini daha güvenli şekilde kullanmak için alınması

Detaylı

MEKANİK BAKIM ONARIM DERSİ

MEKANİK BAKIM ONARIM DERSİ MEKANİK BAKIM ONARIM DERSİ Dersin Modülleri Kazandırılan Yeterlikler Periyodik Bakım Talimatı 1 Periyodik Bakım Talimatı 2 Makinelerin periyodik bakımını yapmak Sistemlerin Periyodik Kontrolleri 1 Sistemlerin

Detaylı

Yatak, keçe, rulman, maşon, tesbit bileziği alınıp montaj esnasında birleş rilir. Birleş rilmiş montaja hazır sistem

Yatak, keçe, rulman, maşon, tesbit bileziği alınıp montaj esnasında birleş rilir. Birleş rilmiş montaja hazır sistem Birleş rilmiş montaja hazır sistem Yatak, keçe, rulman, maşon, tesbit bileziği alınıp montaj esnasında birleş rilir. Dış ortamdaki kirle cilere kapalı montaj imkanı sağlar. Montaj esnasında bir araya ge

Detaylı

TRİSTÖR MODÜL SÜRÜCÜ KARTI (7 SEG) KULLANIM KILAVUZU AKE-PE-TMS-001

TRİSTÖR MODÜL SÜRÜCÜ KARTI (7 SEG) KULLANIM KILAVUZU AKE-PE-TMS-001 TRİSTÖR MODÜL SÜRÜCÜ KARTI (7 SEG) KULLANIM KILAVUZU AKE-PE-TMS-001 1.CİHAZ ÖLÇÜLERİ 2.CİHAZ BAĞLANTI ŞEMASI 3.UYARILAR Cihazı kullanmaya başlamadan önce mutlaka kullanma kılavuzu okunmalıdır ve cihaz

Detaylı

SKV 3400 Seviye Kontrol Vanası Montaj ve Kullanım Kitapçığı

SKV 3400 Seviye Kontrol Vanası Montaj ve Kullanım Kitapçığı SKV 3400 Seviye Kontrol Vanası Montaj ve Kullanım Kitapçığı SKV 3400 MKK v10.01-tr 1 İÇİNDEKİLER 1. ÖNEMLİ NOTLAR... 3 2. TANIMLAMA... 3 3. TEKNİK ÖZELLİKLER... 4 3.1. SKA 3200 Oransal Seviye Kontrol Vanası

Detaylı

Hazırlıklar: Aracı, motor bloğundaki motor kodu yardımıyla tanımlayın (Şekil 1). Aracın akü bağlantısını çıkarın.

Hazırlıklar: Aracı, motor bloğundaki motor kodu yardımıyla tanımlayın (Şekil 1). Aracın akü bağlantısını çıkarın. Technical Info www contitech de Triger kayışı değişimi montaj tavsiyeleri Renault Clio II 1,6 16V, motor kodu K4M 748 örneği Clio II 1,6 16V motoru - çeşitli motor hacimlerinde olmak üzere - Renault markasının

Detaylı

Kullanım Klavuzu Titreşim Ölçer PCE-VT 2700S

Kullanım Klavuzu Titreşim Ölçer PCE-VT 2700S Kullanım Klavuzu Titreşim Ölçer PCE-VT 2700S Versiyon 1.1 Oluşturma Tarihi: 23/09/2016 İçindekiler 1 Güvenlik notları... 3 2 Özellikler... 3 3 Sistem açıklaması... 4 3.1 Yapıt... 4 3.2 Teslimat içeriği...

Detaylı

TEK KAYNAKTAN TÜM HAREKET VE KONTROL TEKNOLOJİLERİ

TEK KAYNAKTAN TÜM HAREKET VE KONTROL TEKNOLOJİLERİ TEK KAYNAKTAN TÜM HAREKET VE KONTROL TEKNOLOJİLERİ 2 Hidropar Ankara A.Ş. Hidropar Ankara A.Ş. 3 ENDÜSTRİYEL HİDROLİK MOBİL HİDROLİK Hidroliğin her alanında maksimum hız, kuvvet ve kontrol Üstün performans

Detaylı

SİLİNDİRİK BALYA BALYA. SARMA MAKİNElerİ. MAKİNElerİ PROFESYONEL OT TOPLAMA ÇAYIR BİÇME TIRMIKLARI. makineleri.

SİLİNDİRİK BALYA BALYA. SARMA MAKİNElerİ. MAKİNElerİ PROFESYONEL OT TOPLAMA ÇAYIR BİÇME TIRMIKLARI. makineleri. BALYA MAKİNElerİ SİLİNDİRİK BALYA SARMA MAKİNElerİ OT TOPLAMA TIRMIKLARI PROFESYONEL ÇAYIR BİÇME makineleri www.ates.com.tr 444 33 66 Firmamız, 1963 yılında yedek parça sektörüne toptan ve perakende cıvata

Detaylı

1 MAKİNE ELEMANLARINDA TEMEL KAVRAMLAR VE BİRİM SİSTEMLERİ

1 MAKİNE ELEMANLARINDA TEMEL KAVRAMLAR VE BİRİM SİSTEMLERİ İÇİNDEKİLER ÖNSÖZ III Bölüm 1 MAKİNE ELEMANLARINDA TEMEL KAVRAMLAR VE BİRİM SİSTEMLERİ 11 1.1. SI Birim Sistemi 12 1.2. Boyut Analizi 16 1.3. Temel Bilgiler 17 1.4.Makine Elemanlarına Giriş 17 1.4.1 Makine

Detaylı

PRES BESLEME SİSTEMLERİ

PRES BESLEME SİSTEMLERİ PRES BESLEME SİSTEMLERİ ADRES Esenşehir Mah.Muradiye Sok. No:56/A ümraniye- istanbul TEL: (0216) 540 67 06 Faks: (0216) 540 67 07 TEL: (0535) 434 44 96 TEL: (0532) 223 74 55 pressline@outlook.com PRESSline

Detaylı

MONTAJ İŞLETME ve BAKIM KILAVUZU RADYAL JETFANLAR

MONTAJ İŞLETME ve BAKIM KILAVUZU RADYAL JETFANLAR MONTAJ İŞLETME ve BAKIM KILAVUZU RADYAL JETFANLAR VENCO Havalandırma ve Makina San.ve Tic. A.Ş. 2004. Cad. No:5 45400 OSB Turgutlu MANİSA / TÜRKİYE Tel: 0 (236) 332 5070 Fax: 0 (236) 332 5030 www.venco.com.tr

Detaylı

BESTPUMP Pistonlu Basınç Pompaları

BESTPUMP Pistonlu Basınç Pompaları 1 BESTPUMP Pistonlu Basınç Pompaları KULLANIM KILAVUZU GARANTİ BELGESİ SATIN ALDIĞINIZ POMPANIZI İYİ GÜNLERDE KULLANMANIZI DİLERİZ. GARANTİ BELGENİZ POMPANIZIN HÜVİYETİDİR. SERVİSİNİZE BAŞVURMANIZ DURUMUNDA

Detaylı

MOBIL BETON SANTRALLERI

MOBIL BETON SANTRALLERI Tel :00903782272230 Fax :00903782278143 web :www.ustaoglugrup.net e-mail :ustaoglugrup@hotmail.com msn :ustaoglugrup@hotmail.com MOBIL BETON SANTRALLERI 1985 yilinda BARTIN' da faaliyetlerine baslamis

Detaylı

Hububat Depolama ve Taşıma Sistemleri TÜMENOĞLU TARIM ÜRÜNLERİ SANAYİİ VE TİCARET LİMİTED ŞİRKETİ

Hububat Depolama ve Taşıma Sistemleri TÜMENOĞLU TARIM ÜRÜNLERİ SANAYİİ VE TİCARET LİMİTED ŞİRKETİ Hububat Depolama ve Taşıma Sistemleri TÜMENOĞLU TARIM ÜRÜNLERİ SANAYİİ VE TİCARET LİMİTED ŞİRKETİ Merkez: Horozlar Mah. Kadıköy Cad.No.68-70 Erenler / SAKARYA Fabrika Tel:0.264 3535421 Fax:0.264 3535422

Detaylı

SERİ ÜRETİM SİSTEM VE MEKANİZMALAR SINAV SORULARI

SERİ ÜRETİM SİSTEM VE MEKANİZMALAR SINAV SORULARI SERİ ÜRETİM SİSTEM VE MEKANİZMALAR SINAV SORULARI 1. hangisi talaşsız imalat yöntemlerinden A) Dövm e C) Taşla ma B) Presleme D) Haddele me 10. 11. Özdeş parçaları, istenen ölçü sınırları içerisinde ve

Detaylı

CleanArc M100E Seyyar Duman Emme Ünitesi Kullanım Kılavuzu.

CleanArc M100E Seyyar Duman Emme Ünitesi Kullanım Kılavuzu. CleanArc M100E Seyyar Duman Emme Ünitesi Kullanım Kılavuzu CE Deklerasyonu 3 Semboller ve Anlamları 3 Kullanım Alanları Teslimat Kontrolü Ürün Tasarımı ve Özellikleri Ölçüler Teknik Bilgiler Kol Kurulumu

Detaylı

Redüktörler genel olarak sahip oldukları dişli tiplerine göre sınıflandırılırlar.

Redüktörler genel olarak sahip oldukları dişli tiplerine göre sınıflandırılırlar. REDÜKTÖR TİPLERİ VE ÖZELLİKLERİ Redüktörler genel olarak sahip oldukları dişli tiplerine göre sınıflandırılırlar. Helisel dişli redüktörler Sonsuz dişli redüktörler Konik dişli redüktörler Planet dişli

Detaylı

AKE MİKSER KONTROL KARTI TEK HIZLI KULLANIM KILAVUZU

AKE MİKSER KONTROL KARTI TEK HIZLI KULLANIM KILAVUZU AKE.324.002.01.01 MİKSER KONTROL KARTI TEK HIZLI KULLANIM KILAVUZU AKE.324.002.04.01 MİKSER KONTROL KARTI TEK HIZLI KULLANIM KILAVUZU 1 1.CİHAZ ÖLÇÜLERİ 2.CİHAZ BAĞLANTI ŞEMASI AKE.324.002.04.01 MİKSER

Detaylı

T150 MOTORLU SWG BAKIM VE KULLANIM KILAVUZU

T150 MOTORLU SWG BAKIM VE KULLANIM KILAVUZU T150 MOTORLU SWG BAKIM VE KULLANIM KILAVUZU 1 İÇİNDEKİLER ÖNSÖZ TURNİKE GÜVENLİK TALİMATI TURNİKE KULLANIM TALİMATI T150 MOTORLU SWG TURNİKE TEKNİK ÖZELLİLERİ T150 MOTORLU SWG TURNİKE SİSTEM ÖZELLİKLERİ

Detaylı

Bu Addendum Kullanıcı El Kitabı'na

Bu Addendum Kullanıcı El Kitabı'na Oksijen sensörünün değiştirilmesi Giriş Oksijen sensörünün her iki senede bir ya da gerekirse daha kısa aralıklarla değiştirilmesi gerekir. Genel onarım talimatları Ventilatöre bakım yaparken, ventilatör

Detaylı

CNC ABKANT PRES ULTIMATE SERİSİ STANDART ÖZELLİKLER. Kürsü tip Ergonomik Ayak pedalı. Arka Dayama Dili. Alt Dar Tabla CYBELEC TOUCH12 2D

CNC ABKANT PRES ULTIMATE SERİSİ STANDART ÖZELLİKLER. Kürsü tip Ergonomik Ayak pedalı. Arka Dayama Dili. Alt Dar Tabla CYBELEC TOUCH12 2D CNC ABKANT PRES ULTIMATE SERİSİ STANDART ÖZELLİKLER CYBELEC TOUCH12 2D 12 Dokunmatik Renkli Ekran. Otomatik büküm sekans ile 2D Grafik profil oluşturma Büküm sekansları ve programları hafızaya alınabilir.

Detaylı

PNOMEK. Safe pressure materials.. KULLANMA KILAVUZU PPS A SERİSİ

PNOMEK. Safe pressure materials.. KULLANMA KILAVUZU PPS A SERİSİ KULLANMA KILAVUZU PPS A SERİSİ İÇİNDEKİLER 1. Genel Bilgiler 2. Ürün Özellikleri 3. Ürünün Kullanım Amacı 4. Ürün Arızaları 5. Ürün Bakımı ve Temizliği 6. Ürünün Montajı ve Sökülmesi 7. Ürünün İadesi ve

Detaylı

Plc ile bilgisayar arasındaki haberleşme kesilirse oluşan alarmdır. Bu alarm oluştuğunda yetkili firmayla irtibata geçiniz.

Plc ile bilgisayar arasındaki haberleşme kesilirse oluşan alarmdır. Bu alarm oluştuğunda yetkili firmayla irtibata geçiniz. ALFER ELEKTRİK OTOMASYON ALARMLAR : -1 MODBUS_TIMEOUT_ERROR Plc ile bilgisayar arasındaki haberleşme kesilirse oluşan alarmdır. Bu alarm oluştuğunda yetkili firmayla irtibata geçiniz. 0 KOMPRESOR TERMIK

Detaylı

GRUP-EX BPC BATTERY POWER CONNECTOR - KULLANICI KILAVUZU -

GRUP-EX BPC BATTERY POWER CONNECTOR - KULLANICI KILAVUZU - GRUP-EX BPC BATTERY POWER CONNECTOR - KULLANICI KILAVUZU - Bu kılavuz GRUP ASM tarafından üretilen BPC Battery Power Connector hakkında güvenliğiniz için gerekli bilgileri ve kullanım talimatlarını içerir.

Detaylı

CNC ABKANT PRES ADVANCED SERİSİ STANDART ÖZELLİKLER. Arka Dayama Dili. Acil Stop Butonlu Taşınabilir Ayak Pedalı. Alt Dar Tabla CYBELEC TOUCH8 2D

CNC ABKANT PRES ADVANCED SERİSİ STANDART ÖZELLİKLER. Arka Dayama Dili. Acil Stop Butonlu Taşınabilir Ayak Pedalı. Alt Dar Tabla CYBELEC TOUCH8 2D CNC ABKANT PRES ADVANCED SERİSİ STANDART ÖZELLİKLER CYBELEC TOUCH8 2D 8 Dokunmatik Renkli Ekran. Manuel büküm sekans ile 2D Grafik profil oluşturma Büküm sekansları ve programları hafızaya alınabilir.

Detaylı

ST-100 KONDİSYON KÜREĞİ KULLANIM KILAVUZU

ST-100 KONDİSYON KÜREĞİ KULLANIM KILAVUZU ST-100 KONDİSYON KÜREĞİ KULLANIM KILAVUZU 1 GÜVENLİK TALİMATLARI 1. Çalışmaya başlamadan önce bu el kitabını iyice okuyunuz ve daima yanınızda bulundurunuz. 2. Bir egzersiz programına başlamadan önce sağlığınızı

Detaylı

AKE MİKSER KONTROL KARTI ÜÇ HIZLI KULLANIM KILAVUZU

AKE MİKSER KONTROL KARTI ÜÇ HIZLI KULLANIM KILAVUZU AKE.324.001.02.01 MİKSER KONTROL KARTI ÜÇ HIZLI KULLANIM KILAVUZU AKE.324.001.01.01 MİKSER KONTROL KARTI ÜÇ HIZLI KULLANIM KILAVUZU 1 1.CİHAZ ÖLÇÜLERİ 2.CİHAZ BAĞLANTI ŞEMASI AKE.324.001.01.01 MİKSER KONTROL

Detaylı

Metaxdoor MR30/GLA-GLM. Cam Döner Kapı

Metaxdoor MR30/GLA-GLM. Cam Döner Kapı Metaxdoor MR30/GLA-GLM Cam Döner Kapı Metaxdoor Mr30/GLA-MR30/GLM cam döner kapılar size sunduğu esneklik ile hayallerinizdeki girişi yaratmanızı sağlar. MR30/GLA-MR30/GLM cam döner kapılarda teknoloji

Detaylı

GERPAAS MARKA AĞIR HİZMET TİPİ KABLO MERDİVENLERİ TEKNİK ŞARTNAMESİ

GERPAAS MARKA AĞIR HİZMET TİPİ KABLO MERDİVENLERİ TEKNİK ŞARTNAMESİ GERPAAS MARKA AĞIR HİZMET TİPİ KABLO MERDİVENLERİ TEKNİK ŞARTNAMESİ Mayıs 2010 Sayfa no: 1 KAPSAM Projede kullanılacak kablo merdivenleri ve aksesuarlarının imalatı, sıcak daldırma galvanizasyonu, ve alıcının

Detaylı

KK01 / Rev: 00 / 20.06.2011 Sayfa 1 / 9

KK01 / Rev: 00 / 20.06.2011 Sayfa 1 / 9 NİP MAKİNA SAN. ve TİC. LTD. ŞTİ. Adres : Cumhuriyet Mah. Çilek Sok. No:7/A Yakacık Kartal / İstanbul Tel :. 0216 3773420 Faks :. 0216 3773420 Web : http://www.nippompa.com E.posta : info@nippompa.com

Detaylı

DARBESİZ DİNAMİK VANTUZ

DARBESİZ DİNAMİK VANTUZ su kadar güçlü DARBESİZ DİNAMİK VANTUZ İÇERİK 1. GENEL BİLGİLER 1.1 Verimli Kullanım için İpuçları 1.2 Nakliye ve Depolama için Talimatlar 2. MONTAJ KILAVUZU & DEVREYE ALMA TALİMATLARI 2.1 Montaj Yeri

Detaylı

Kullanım Kılavuzu Eki Erişim Denetim Modülü

Kullanım Kılavuzu Eki Erişim Denetim Modülü Kullanım Kılavuzu Eki Erişim Denetim Modülü Birinci Baskı Birinci Basım Kodu 1277289TR Kullanım Kılavuzu Eki Birinci Baskı - Birinci Basım Giriş Tehlike Bu kılavuzda ve kullanım kılavuzunda yer alan talimatlara

Detaylı

Endüstriyel Yatık Tip Redüktör Seçim Kriterleri

Endüstriyel Yatık Tip Redüktör Seçim Kriterleri Endüstriyel Yatık Tip Redüktör Seçim Kriterleri Gelişen imalat teknolojileri ile birlikte birim hacimde daha yüksek tork değerlerine sahip redüktörihtiyacı kullanıcıların en önemli beklentilerinden biri

Detaylı

6303 5765 10/2004 TR Kullanıcı için. Kullanma Kılavuzu. Fonksiyon modülü SM10 EMS için Solar Modül. Kullanmadan önce dikkatle okuyunuz

6303 5765 10/2004 TR Kullanıcı için. Kullanma Kılavuzu. Fonksiyon modülü SM10 EMS için Solar Modül. Kullanmadan önce dikkatle okuyunuz 6303 5765 10/2004 TR Kullanıcı için Kullanma Kılavuzu Fonksiyon modülü SM10 EMS için Solar Modül Kullanmadan önce dikkatle okuyunuz İçindekiler 1 Emniyetiniz İçin................................. 3 1.1

Detaylı

SERVĐS BÜLTENĐ BĐLGĐ C

SERVĐS BÜLTENĐ BĐLGĐ C SERVĐS BÜLTENĐ BĐLGĐ C Eylül 2010 MODEL: SERĐSĐ TRAKTÖRLER KONU: ÖZEL TAKIMLAR AÇIKLAMA: Servis işlemlerini kolaylaştırmak amacıyla üretilen ve kullanılması gerekli olan özel takımlar ekli listede verilmiştir.

Detaylı

B. EMNİYET ÖNLEMLERİ A. MONTAJ

B. EMNİYET ÖNLEMLERİ A. MONTAJ İÇİNDEKİLER Otomatik Akü Şarj Redresörü A. MONTAJ... 3 B. EMNİYET ÖNLEMLERİ... 4 C. KULLANMA TALİMATI... 5 D. CİHAZIN ÇALIŞTIRILMASI... 6 E. CİHAZIN TAŞINMASI VE DEPOLANMASI... 7 F. GARANTİ ŞARTLARI...

Detaylı

BDC-i440 kontrol üniteleri için NFC modülü

BDC-i440 kontrol üniteleri için NFC modülü NFC modülü tr Montaj ve İşletme Talimatı BDC-i440 kontrol üniteleri için NFC modülü Aşağıdaki kişilere yönelik önemli bilgiler: Montaj elemanı / Elektrik teknisyeni / Kullanıcı Lütfen ilgili kişilere iletiniz!

Detaylı

Termostatik Radyatör Vanası Kullanma Kılavuzu ve Garanti Belgesi

Termostatik Radyatör Vanası Kullanma Kılavuzu ve Garanti Belgesi Termostatik Radyatör Vanası Kullanma Kılavuzu ve Garanti Belgesi Danfoss Isıtma Çözümleri Türkiye EN 215 DANİMARKA DA ÜRETİLMİŞTİR Değerli Müşterimiz Konfor ve tasarrufu aynı anda sunan teknoloji harikası

Detaylı

YENİ. Tooldyne Uzmanından takım balans sistemi. RM1059 tr

YENİ. Tooldyne Uzmanından takım balans sistemi. RM1059 tr YENİ Tooldyne Uzmanından takım balans sistemi RM1059 tr Tooldyne Daha az balanssızlık sayesinde daha iyi işleme kalitesi Yüksek hızda işleme günümüzde metal ve plastiklerin ekonomik şekilde işlenmesi için

Detaylı

The Developed Machine Technology IQ ++ Series

The Developed Machine Technology IQ ++ Series ''GEMATE''yi seçtiğiniz için teşekkür ederiz'' ''Thans you for choosing to GEMATE'' The Developed Machine Technology IQ ++ Series # Yüksek Güvenlik Bariyeri # ( Gemate Beam Sensors) Montaj ve Kullanma

Detaylı

MONTAJ KLAVUZU

MONTAJ KLAVUZU Türkiye nin İLK ve TEK Çift Motorlu Dişlisiz Otomatik Kapı Sistemi MONTAJ KLAVUZU www.schmelz.com.tr ĐÇĐNDEKĐLER 1. TEKNĐK ÖZELLĐKLER... Sayfa 03 2. MONTAJ TALĐMATLARI... Sayfa 04 2.1 MEKANĐZMA VE AKSESUARLARI...

Detaylı

Gerekli kalite standartlarında üretilen M304641 tarınız medikal amaçlı kullanıma uygun değildir.

Gerekli kalite standartlarında üretilen M304641 tarınız medikal amaçlı kullanıma uygun değildir. ADE Elektronik Tartı Kullanımı Gerekli kalite standartlarında üretilen M304641 tarınız medikal amaçlı kullanıma uygun değildir. Bu kılavuz dikkat etmeniz gereken noktalar ve pratiklik açısından size yol

Detaylı

Kullanım ve sorumluluk. Uygulama. Hedef grup. Kriterler. Belgelenen kontroller için gereklilikler. Aşağıdaki belgelerde daha fazla bilgi bulunabilir:

Kullanım ve sorumluluk. Uygulama. Hedef grup. Kriterler. Belgelenen kontroller için gereklilikler. Aşağıdaki belgelerde daha fazla bilgi bulunabilir: Hedef grup Scania üstyapı bilgileri öncelikle üstyapı üreticilerini hedeflemekte ve Scania kamyon şasisi ve komple kamyonlar üzerindeki tüm üstyapı imalatı ve dönüştürmeler için geçerlidir. Kriterler Scania

Detaylı

PM (MONOFAZE) MATKAP TEZGAHI KULLANIM KILAVUZU

PM (MONOFAZE) MATKAP TEZGAHI KULLANIM KILAVUZU PM-70141 (MONOFAZE) MATKAP TEZGAHI KULLANIM KILAVUZU UYARI: Lütfen bu kılavuzu dikkatli bir şekilde okuyup, gerektiğinde tekrar faydalanabilmeniz için saklayınız. Rev. 3.1 PRO-MAX PM-70141 Teknik Özellikler

Detaylı

TSEK. ELEKTRİKLİ ISITICI KULLANMA ve BAKIM KILAVUZU

TSEK. ELEKTRİKLİ ISITICI KULLANMA ve BAKIM KILAVUZU 1. CİHAZ TİP ve MODEL TANITIMI ELEKTRİKLİ ISITICI KULLANMA ve BAKIM KILAVUZU 2 3 3 1 2 1 VRE Modeli Elektrikli Isıtıcı VCE Modeli Elektrikli Isıtıcı 1. Isıtıcı Gövdesi; isteğe ve kullanım yerine bağlı

Detaylı

DİKKAT Etikette belirtilen sınır değerlerini aşmak, seviye şalteri üzerinde kısmi veya kalıcı hasara yol açabilir.

DİKKAT Etikette belirtilen sınır değerlerini aşmak, seviye şalteri üzerinde kısmi veya kalıcı hasara yol açabilir. 1 LS TİP MANYETİK SEVİYE KONTROL CİHAZLARI UYGULAMA ALANLARI LS Tip seviye şalterleri; depolanmış sıvı veya sıvılaştırılmış maddelerin, seviye durumunu izlemek veya belirlenmiş doluluk oranlarını kontrol

Detaylı

Havalandırma, Klima santrali ve Fan coil bakım servisi

Havalandırma, Klima santrali ve Fan coil bakım servisi Havalandırma, Klima santrali ve Fan coil bakım servisi Havalandırma sistemleri, Klima santralleri ve Fan coil ünitelerinin bakımı neden gereklidir Havalandırma sistemleri, klima santralleri ve fan coil

Detaylı

PA 6300 PA 6400 PA 6500 PLASTİK ASİT POMPASI KULLANIM KILAVUZU

PA 6300 PA 6400 PA 6500 PLASTİK ASİT POMPASI KULLANIM KILAVUZU PA 6300 PA 6400 PA 6500 PLASTİK ASİT POMPASI KULLANIM KILAVUZU MODEL PA 6300-6400 - 6500 Sayfa 1 ELEKTRİKLİ MEKANİK SALMASTRALI PLASTİK ASİT TRANSFER POMPALARI İÇİNDEKİLER POMPALARIN PERFORMANS EGRİLERİ

Detaylı