LOGO KULLANIM TALİMATI

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "LOGO KULLANIM TALİMATI"

Transkript

1 Sayfa No 1/15 1. AMAÇ ve KAPSAM Kuruluşlar Sistem yeterliliklerini kanıtlamak amacıyla PGM logo ve markasını Sertifika üzerinde ve evrakları üzerinde belirli koşullar altında kullanırlar. Bu talimat logo ve markanın kullanımının nasıl olacağını içerir. 2. SORUMLULAR PGM Gözetim, Belgelendirilmiş kuruluşlar sorumludur. 3. TANIMLAR PGM logosu: PGM nin kendi ismini tanıtmak için kullandığı logodur.! PGM Sertifika Markası: PGM tarafından belgelendirilmiş kuruluşların hangi standarda belgelendirildiklerini gösteren sertifika üzerine işaretlenmiş olan logodur. PGM Bayrak Markası: PGM tarafından belgelendirilmiş kuruluşların hangi standarda belgelendirildiklerini gösteren bayrak logosudur. Masa bayrakları ( 13x25 cm )

2 Sayfa No 2/15 Gönder bayrakları ( 60x90 cm ) 4. UYGULAMA 4.1. PGM logosunun kullanımı ve formatı 1. PGM logosu, yönetim sistemi PGM tarafından denetlenerek başarılı bulunan ve kayıt edilerek yönetim sistemi belgesi düzenlenen kuruluşlar tarafından kullanılabilir 2. PGM den belge almaya hak kazanan firmalar, PGM logosu, belgesi ve akreditasyon markasını, bu talimatta yazan şartlara ve TÜRKAK Akreditasyon Markası nın TÜRKAK Tarafından Akredite Edilmiş Kuruluşlar Tarafından Kullanılmasına İlişkin Şartlar rehberindeki kurallara (Bakınız: / Rehberler/ R10 06) göre kullanmak durumundadır. 3. Logolar, kullanıldığı doküman içeriğinden veya ilgili faaliyetten hiçbir şekilde PGM ve akreditasyon kuruluşunun sorumluluğu olduğu anlamı çıkacak şekilde kullanılmaz. 4. PGM logoları ve belgesi, belge kapsamında yer almayan bölüm, bağlı kuruluş veya iştiraklerde kullanılamaz. 5. PGM logoları ve akreditasyon Markası, ürün veya hizmet onay işareti anlamı yaratacak şekilde kullanılamaz. 6. Firma logoları ve akreditasyon Markası, kırtasiye malzemeleri; reklâm, tanıtım veya benzer amaçlı yayınlarda, broşürlerde veya materyallerde kullanabilir.

3 Sayfa No 3/15 7. TÜRKAK Akreditasyon Logosu; Taşıtların üzerinde Binaların veya bayrakların üzerinde Kart ve kartvizitler üzerinde kullanılamaz. TÜRKAK Akreditasyon Markası, yukarıda belirtilenlerin dışında kullanıldığı yerlerde PGM Logosu ile ilişkili şekilde olmalı (Madde 5.1); PGM logosu veya isminden daha baskın veya geri planda olmamalıdır. 8. TÜRKAK tarafından akredite edilmiş olsa dahi PGM tarafından Kalite Sistem Belgelendirilmesi yapılmış bir laboratuar, düzenlediği deney raporları veya sertifikalarında TÜRKAK Akreditasyon Markasını kullanamaz. 9. Belge ve logolar üçüncü tarafa devredilemez. 10. PGM Logolarının orjinal renklerinin haricinde ancak siyah-beyaz renkte kullanılabilir. Logolar, orijinal biçimlerini koruması, okunaklı kalması kaydı ile orantılı olacak şekilde büyütülebilir veya küçültülebilir. Ancak şekilleri hiç bir koşulda değiştirilemez. 11. Logoların renkli halleri adresinde mevcut olup ilgili logoların baskı hazırlığında PGM ile irtibat sağlanmalıdır. 12. Yukarıda tanımda gösterilen formatta - renkte ve ebatta kullanılmalıdır. 13. Standarda ilişkin numara tanımlardaki PGM markası altındaki gibi logonun tam altında logoyu merkezleyecek şekilde konması gerekir. 14. A4 kağıdından büyük olan dökümanlarda ( eni 30 cm geçmemesi gerekir ) PGM den bu boyuttaki doküman için yeniden logo istenmesi gerekir. 15. Logada kullanılacak Pantone kodları Gri : 430, Mavi : 293 C, Siyah dır. 16. Bayrak ölçüleri masa için 13x25 cm, gönder bayrağı için 60x90 cm olacaktır. 17. Sertifikalarda yazılacak olan standart bilgileri ISO 9001 Mavi, ISO Yeşil ve OHSAS bayrak kırmızısı ile ifade edilmektedir. 18. Bayraklarda kullanılan şeritler ISO 9001 için 293 C Mavi, ISO için Yeşil, OHSAS için Bayrak Kırmızısı olacaktır. 19. Markanın içinde yer alan logonun yüksekliği min 20 mm olmalıdır. 20. PGM Markası kırtasiye malzemelerinin üzerinde de kullanılabilir. Ancak Marka; Belgelendirilmiş kuruluşun logosu veya ismi ile birlikte baskı yapılan dokümanın üzerinde bulunmalıdır.

4 Sayfa No 4/15 Belgelendirilmiş kuruluşun logosundan veya isminden daha baskın veya geri planda olmamalıdır. Her bir belgelendirme için aynı malzeme üzerine birden fazla basılmamalıdır. 21. Marka hologram veya kabartma olarak kullanılabilir. 22. Logoda herhangi bir tadilat (oynama) yapılamaz. 23. Kullanılacak olan zemin renkli ise marka beyaz bir fon içine alınmalıdır PGM logosunun tanıtım ve reklamlarda kullanımı 1. PGM markası kuruluşun statüsü hakkında yanlış bilgilendirme yapacak şekilde kullanılmamalıdır. 2. Bu talimattaki şartları karşılıyor olmak koşuluyla kuruluşlar markayı reklam, tanıtım, kırtasiye veya benzeri tanıtımlarda kullanabilirler. 3. Tanıtım Malzemeleri. terimi ürün belgelendirme faaliyeti altında üretilmiş ürünler veya mallar haricindeki ürünler ve malzemeler üzerine iliştirilmiş notları, etiketleri, dokümanları veya yazılı bildirimleri kapsamaktadır. Bu kısıtlama paketleme ve promosyon malzemeleri için de geçerlidir. 4. Antetli kağıtlarda kullanılan logo elektronik ortamda gönderilen ile uyuşmalıdır. 5. Kartvizitler üzerinde kuruluşun belgelendirilmesi ile ilişkin hiçbir atıfta bulunulamaz. 6. Kuruluş üzerine marka koyacağı her türlü malzemeyi kullanıma almadan önce PGM nin onayını almalıdır. 7. Belgelendirme kapsamında olmayan konularda kuruluş bir teklif verecekse eğer teklifte; Bu teklif akreditasyon kapsamı dahilinde olmayan hizmetleri içermektedir şeklinde bir ibare bulunmalıdır.

5 Sayfa No 5/ CE Uygunluk İşareti ve Kullanımı 2009/142/AT Gaz Yakan Cihazlar /142/AT Ek III e ve 97/23/AT Ek-VI ya göre düzenlenen CE Uygunluk İşareti ve tanımlar; cihaza görülebilir,kolayca okunabilir ve silinmez bir şekilde takılır. Tanıtım etiketi yeniden kullanılmayacak şekilde tasarlanmalıdır. 2. CE Uygunluk işaretinin anlamı ve şekil itibariyle üçüncü tarafları kandırmasına imkan verecek işaretlerin cihazlara takılması yasaktır. CE işaretinin görünüşünü ve okunuşunu etkilememesi koşuluyla diğer işaretler cihaza veya tanıtım plakalarına eklenebilir. CE İşaretinin Uygunsuz kullanımı 1.Direktifteki Madde 8 deki hükümler saklı kalmak kaydı ile Yetkili Kamu Kuruluşu CE işaretinin usule aykırı verildiğini belirlerse, üretici ürünün CE işaretiyle ilgili hükümlere uymasını ve ihlalin sona ermesini sağlamak zorundadır. 2.CE İşaretinin kullanımının usule aykırılığı devam ederse, PGM söz konusu cihazın piyasaya arzını kısıtlayacak önlemleri ya da madde 8 deki işlemlere uygun olarak cihazın piyasadan çekilmesini sağlayacak tüm önlemleri alır. CE Uygunluk İşareti, CE harflerini aşağıdaki şekilde içerecektir, 1.CE Uygunluk İşareti küçültülür veya büyütülürse,aşağıdaki çizimde verilen oranlar korunmalıdır. 2.CE Uygunluk işaretinin çeşitli bileşenleri, 5mm den az olmamak şartı ile, aynı düşey boyutlara sahip olmalıdır.

6 Sayfa No 6/15 Etiket; KARTAL Tel: CİHAZ TANIMI : OCAK MODEL : SUOG 6065 TİP : A1 Qn Kw(Hi) : 4*3,5 Qn Kw(Hi) : 14 Kw SERİ NUMARASI : SUOG ÜRETİM TARİHİ : ÜLKE : TR P (mbar) : G20-2H-20 mbar KATAGORİ : II 2H3B/P 2010 PROD.ID.NR. CE2010GAD080003

7 Sayfa No 7/15 97/23/AT Basınçlı Ekipmanlar CE Uygunluk İşareti 1. CE uygunluk işareti, bu Yönetmeliğin ekinde yer alan (EK-VI) daki modele göre "CE" harflerinden oluşmaktadır. CE uygunluk işareti, üretim kontrol aşamasında devreye giren onaylanmış kuruluşun bu Yönetmeliğin 13 üncü maddesinin birinci fıkrasında belirtilen kimlik kayıt numarası ile birlikte verilir. 2.CE uygunluk işareti, bu Yönetmeliğin ekinde yer alan (EK-I) in 3.2 maddesinde tanımlanan son değerlendirmeye uygun olan veya bitmiş durumda olan ve 6 ncı maddede belirtilen her bir basınçlı ekipmana veya donanımına görülebilir, kolay okunur ve silinmez bir şekilde iliştirilir. 3.Bu Yönetmeliğin 6 ncı maddesinin (b) bendinde belirtilen donanımı oluşturan her bir basınçlı ekipmana CE uygunluk işaretinin iliştirilmesi gerekmez. Basınçlı ekipmanın parçalarından halihazırda CE uygunluk işareti taşıyanlar, donanıma dahil edilirken işareti taşımaya devam eder. 4.Basınçlı ekipmanın veya donanımının, CE uygunluk işaretinin iliştirilmesini gerektiren, diğer Yönetmeliklere de tabi olması halinde, söz konusu CE uygunluk işareti basınçlı ekipmanın veya donanımının aynı zamanda diğer Yönetmeliğin koşullarına da uygun olduğunu gösterir. Bununla birlikte, bu yönetmeliklerden bir veya birkaçının, bir geçiş dönemi öngördüğü ve bu dönem içinde imalatçıya uygulama konusunda bir seçme hakkı tanıdığı durumlarda, CE uygunluk işareti cihazın sadece imalatçının uygulamayı seçtiği yönetmelik hükümlerine uygunluğunu gösterir. Bu durumda, uygulanan yönetmeliğin ilgili hükümleri ve diğer ayrıntılar cihazın beraberinde bulunan belge, uyarı, kullanma kılavuzu veya bilgi plakasında verilir. 5.Basınçlı ekipman veya donanıma, CE uygunluk işaretinin formu veya anlamı ile ilgili üçüncü kişilerin yanlış anlamasına yol açabilecek şekilde işaretler iliştirilemez. CE uygunluk işaretinin görünürlüğünü ve okunurluğunu etkilemeyecekse diğer işaretlemeler basınçlı ekipman veya donanımına iliştirilebilir. CE uygunluk işaretinin uygunsuz iliştirilmesi 1.Bu Yönetmeliğin 9 uncu maddesindeki hükümler saklı kalmak üzere CE uygunluk işaretinin uygunsuz kullanımında aşağıdaki hükümler uygulanır. 2.Şayet Bakanlık, CE uygunluk işaretinin uygunsuz iliştirildiğini tespit ederse, imalatçı veya Türkiye de yerleşik yetkili temsilcisi ürünü, CE uygunluk işareti ile ilgili koşullara uygun hale getirilmesi ve Bakanlık tarafından bildirilen hususlar dahilinde ihlalin sona erdirilmesi ile yükümlüdür.

8 Sayfa No 8/15 3. Uygunsuzluk devam edecek olursa Bakanlık, söz konusu ürünün piyasaya arzının durdurulması veya kısıtlanması veya bu Yönetmeliğin 9 uncu maddesinde belirtilen yöntemlere uygun olarak piyasadan toplatılması için kanunlarla verilen yetkiler çerçevesinde gerekli bütün tedbirleri alır. 4. CE İşareti uygunsuz kullanıldığı takdirde 29/6/2001 tarihli ve 4703 sayılı Ürünlere İlişkin Teknik Mevzuatın Hazırlanması ve Uygulanmasına Dair Kanun hükümleri uygulanır. Kap veya tanıtım plakası, asgari aşağıdaki bilgileri taşımak zorundadır. -Azami çalışma basıncı bar cinsinden PS, -Azami çalışma sıcaklığı 0C cinsinden Tmax, -Asgari çalışma sıcaklığı 0C cinsinden Tmin, -İmalatçının ismi ya da markası, -Kabın tipi ve serisi veya partinin numarası, -CE uygunluk iaşretinin vurulduğu yılın son iki rakamı, -Veri plakası kullanıldığı takdirde, bu plaka tekrar kullanılmayacak şekilde tasarımlanmalı ve bilgilerin yazılabilmesini sağlayacak yeterli boşluk bulunmalıdır.

9 Sayfa No 9/15 305/2011/EU Yapı malzemeleri CE İşaretinin kullanımı CE uygunluk işareti, yapı malzemelerinin temel karakteristikleri ile ilgili performans beyanlarının ve yapı malzemelerinin piyasaya arz edilmesi ve piyasada bulundurulması ile ilgili usul ve esasları belirlemektir. CE işareti taşıyan ve beraberinde 30/12/2006 tarihli ve L396 sayılı Avrupa Birliği Resmî Gazetesi nde yayımlanan Kimyasalların Kaydı, Değerlendirmesi, İzni ve Kısıtlaması Hakkında Regülasyon (1907/2006/EC) un 31 inci ve 33 üncü maddeleri uyarınca talep edilen bilgilerle birlikte Performans Beyanı olan yapı malzemelerinin, beyan edilmiş performansların Türkiye deki kullanımı için gereklilikleri karşılaması kaydıyla, Türkiye de piyasaya arzına ve kullanımına izin verilir. İmalatçı tarafından performans beyanı düzenlenmemiş ise yapı malzemesine CE işareti konulamaz. Ulusal düzenlemelerde uyumlaştırılmış standart kapsamındaki bir yapı malzemesinin ilgili temel karakteristiklerine ilişkin performansının uygunluğunun teyidi ve işaretlemesi için CE işareti dışında bir referans verilemez veya CE işaretinin aranmayacağına dair herhangi bir hüküm getirilemez. CE işareti taşıyan herhangi bir yapı malzemesi; beyan edilen performans değerleri kullanım amacı için istenen gerekleri karşıladığı ve mevzuata aykırılık teşkil etmediği müddetçe, kamu kurum ve kuruluşlarının veya kamu iktisadî teşekküllerinin veya kamusal yetkilerle donatılmış ya da tekel konumunda faaliyette bulunan özel ya da kamu teşebbüslerinin koyduğu kurallar ve şartlar gerekçe gösterilerek kullanımı engellenemez. CE işaretinin iliştirilmesi CE işareti, yapı malzemesinin doğrudan üzerine veya etiketine görünür, okunaklı ve kalıcı bir şekilde iliştirilir. Malzemenin özelliğinden dolayı bu mümkün değil ise, malzemenin ambalajına veya ekli belgelere iliştirilir. CE işareti; sırası ile ilk kez konulduğu yılın son iki rakamını, imalâtçının adını ve kayıtlı adresini veya imalâtçının adını ve adresini kolayca tanımlayan işaretini, karışıklığa mahal vermeden ürün tipine has tanımlama kodunu, performans beyanının referans numarasını, beyan edilen performansın seviyesini veya sınıfını, uygulanan uyumlaştırılmış teknik şartname numarasını, mevcut ise onaylanmış kuruluşun kimlik numarasını ve malzemenin tâbi olduğu uyumlaştırılmış teknik şartnamede yer alan kullanım amacına ilişkin bilgileri ihtiva eder.

10 Sayfa No 10/15 CE işareti, yapı malzemesi piyasaya arz edilmeden önce iliştirilir. Belli bir risk veya kullanımı gösteren başka bir işaret veya piktogram da CE işareti ile birlikte kullanılabilir. Resmi olarak tespit edilen uygunsuzluk 53 üncü maddede belirtilen hususlar saklı kalmak şartı ile Bakanlık; a) CE işaretlemesinin 10 uncu ve 11 inci maddelerin ihlal edilerek konulması, b) 10 uncu maddenin ikinci fıkrası uyarınca, CE işaretlemesinin gerektiği halde iliştirilmemesi, c) 7 nci maddede belirtilen durumlar hariç, gerektiği halde, 6 ncı madde uyarınca, performans beyanının hazırlanmaması, ç) Performans beyanının 6 ncı, 8 inci ve 9 uncu maddelere uygun şekilde hazırlanmaması, d) Teknik dosyanın tamamlanmamış olması veya hiç bulunmaması Hallerinden birinin tespitinde, ilgili iktisadi işletmeden uygunsuzluğun giderilmesini ister. Bakanlık, bu maddenin birinci fıkrasında belirtilen uygunsuzluğun devam etmesi halinde, yapı malzemesinin ülke içerisinde piyasada bulunmasının kısıtlanması veya yasaklanması için her türlü tedbiri alır veya piyasadan toplatılmasını veya geri çekilmesini temin eder. 94/9/AT Muhtemel patlayıcı Ortamlarda Kullanılan Teçhizat ve Koruyucu Sistemler ile İlgili Yönetmelik CE Uygunluk İşareti CE uygunluk işareti CE harflerinden oluşur. Kullanılacak işaretleme şekli ilgili Yönetmelik Ek X da gösterilmiştir. CE uygunluk işaretinin iliştirilmesinde ve kullanılmasında 2001/3530 sayılı Bakanlar Kurulu Kararıyla yürürlüğe konulan CE Uygunluk İşaretinin Ürüne İliştirilmesi ve Kullanılmasına Dair Yönetmelik hükümleri geçerlidir. 94/9/AT Yönetmeliği Ek X CE uygunluk işareti aşağıdaki şekilde yer alan CE harflerinden oluşur:

11 Sayfa No 11/15 İşaretin küçültülmesi ya da büyütülmesi halinde, yukarıdaki ölçekli resimde verilen oranlara uyulmalıdır. CE uygunluk işaretinin çeşitli bileşenleri 5 mm den az olmamak üzere hemen hemen aynı düşey boyutta olmalıdır. Küçük ölçekli teçhizat, koruyucu sistemler veya cihazlar için bu asgari boyuttan vazgeçilebilir. CE Uygunluk İşareti İliştirilmesi (Uygunluk Değerlendirme Prosedürü) (1) Uygunluk değerlendirme prosedürlerine ilişkin hususlar aşağıda belirtilmiştir. a) Gerektiğinde bu Yönetmeliğin 2 nci maddesinin 2 nci fıkrasında belirtilen cihazlar da dahil olmak üzere, teçhizatın uygunluğunun değerlendirilmesi ile ilgili prosedürler aşağıdaki gibidir. 1) I. ve II. Grup Teçhizat, M1 ve 1 kategorisindeki teçhizat; İmalatçı veya Türkiye de yerleşik yetkili temsilcisi, bu Yönetmeliğin 8 inci maddesinde belirtilen CE uygunluk işaretini iliştirmek için Ek III te belirtilen AT Tip İnceleme prosedürüne ek olarak; Ek IV te belirtilen Üretim Kalite Güvencesine ilişkin prosedürü veya Ek V te belirtilen Ürün Doğrulamasına ilişkin prosedürü takip eder. 2) I ve II. Grup Teçhizat, M2 ve 2 kategorisindeki teçhizat; İmalatçı veya Türkiye de yerleşik yetkili temsilcisi, bu grup ve kategorilerdeki içten yanmalı motor ve elektrikli teçhizat bakımından CE uygunluk işaretini iliştirilebilmek için Ek III te belirtilen AT Tip İnceleme prosedürüne ek olarak; Ek VI da belirtilen Tipe Uygunluk ile ilgili prosedürü veya Ek VII de belirtilen Ürün Kalite Güvencesi ile ilgili prosedürü takip eder.

12 Sayfa No 12/15 Bu grup ve kategorilerdeki diğer teçhizat bakımından imalatçı veya Türkiye de yerleşik yetkili temsilcisi CE uygunluk işaretini iliştirebilmek için Ek VIII de belirtilen İç Üretim Kontrolü ile ilgili prosedürü takip eder ve Ek VIII in 3 üncü paragrafında öngörülen dosyayı onaylanmış kuruluşa verir. Onaylanmış kuruluş bu dosyayı aldığını en kısa zamanda bildirir ve dosyayı muhafaza eder. 3) II. Grup Teçhizat, 3 kategorisindeki teçhizat; İmalatçı veya Türkiye de yerleşik yetkili temsilcisi, CE uygunluk işaretini iliştirmek için Ek VIII de belirtilen İç Üretim Kontrolü ile ilgili prosedürü takip eder. 4) I ve II. Grup Teçhizat; İmalatçı veya Türkiye de yerleşik yetkili temsilcisi, CE uygunluk işaretini iliştirilebilmek için bu bendin (1), (2) ve (3) nolu alt bentlerinde belirtilen prosedürlere ek olarak, Ek IX da belirtilen AT birim doğrulaması ile ilgili prosedürü de izleyebilir. b) Bağımsız koruyucu sistemlerin uygunluk değerlendirmesi için bu maddenin (a) bendinin (1) veya (4) numaralı alt bendlerinin hükümleri uygulanır. c) Bu maddenin (a) bendinde belirtilen prosedürler, CE uygunluk işaretinin iliştirilmesi hariç, bu Yönetmeliğin 4 üncü maddesinde tanımlanan aksamlara da uygulanacaktır. İmalatçı veya Türkiye de yerleşik yetkili temsilcisi tarafından nihai teçhizat veya koruyucu sistemler için geçerli temel gereklere uyum sağlanmasına yardımcı olmak üzere, aksamların bu Yönetmeliğin hükümlerine uygun olduğunu, uygulamasını ve özelliklerini ifade eden, teçhizat veya koruyucu sistemlere nasıl dahil edileceğini açıklayan bir yazılı beyan düzenlenir. ç) Ayrıca, imalatçı veya Türkiye de yerleşik yetkili temsilcisi CE uygunluk işaretini iliştirmek için, Ek II nin numaralı paragrafında belirtilen emniyet hususları ile ilgili olarak Ek VIII de belirtilen İç Üretim Kontrolü ile ilgili prosedürü izleyebilir. d) Önceki bentlere rağmen, Bakanlık, haklı bir talep üzerine bu Yönetmeliğin 2 nci maddesinin ikinci fıkrasında belirtilen ve yukarıdaki bentlerde belirtilen prosedürlerin uygulanmadığı ve kullanımı koruma amaçlı olan teçhizatın, koruyucu sistemlerin ve her bir cihazın piyasaya arzına ve hizmete sunulmasına izin verebilir. e) Yukarıda bahsedilen prosedürlerle ilgili belge ve yazışmalar Türkçe veya ilgili onaylanmış kuruluşun kabul edeceği bir dilde yapılır. f) Teçhizat, koruyucu sistemler ve cihazlar, 8 inci maddede belirtilen CE uygunluk işaretinin iliştirilmesini öngören diğer hususları kapsayan başka yönetmeliklere tabi olması halinde, bu işaret

13 Sayfa No 13/15 teçhizat, koruyucu sistemler ve cihazların söz konusu başka yönetmeliklerin hükümlerine uygun kabul edildiğini de belirtecektir. (2) Ancak, bu yönetmeliklerden bir ve daha fazlasının imalatçıya, bir geçiş dönemi içinde, hangi düzenlemelerin geçerli olacağını seçmesine izin vermesi halinde, CE uygunluk işareti yalnızca, imalatçının uyguladığı yönetmeliklere uygunluğu gösterecektir. Bu durumda, yönetmeliklerin öngördüğü ve teçhizat, koruyucu sistemler ve cihazların beraberinde bulunan belgelerde, uyarılarda veya talimatlarda söz konusu yönetmeliklerin Resmi Gazete de yayımlandığı şekilde ayrıntıları verilmelidir. CE Uygunluk İşaretinin Haksız İliştirilmesi 94/9/AT Yönetmeliği MADDE 9- (1) Bu Yönetmeliğin 13 üncü maddesi hükümleri saklı kalmak kaydıyla; a) CE uygunluk işaretinin uygunsuz olarak iliştirilmiş olduğunun Bakanlık tarafından tespit edilmesi durumunda, imalatçı veya Türkiye de yerleşik yetkili temsilcisi CE uygunluk işareti ile ilgili hükümlere uygunluğunun sağlanması ve Bakanlık tarafından getirilen şartlar dahilinde ihlalin sona erdirilmesi ile yükümlüdür. b) Uygunsuzluğun devam etmesi halinde, Bakanlık söz konusu ürünün piyasaya arzını kısıtlamak ya da yasaklamak veya bu Yönetmeliğin 13 üncü maddesinde belirtilen prosedürlere uygun olarak piyasadan çekilmesini sağlamak için uygun bütün tedbirleri alır Logonun kullanımı ile ilgili kısıtlamalar 1. Bir reklam kampanyasının parçası olacak şekilde ( bu talimatta belirtilen kurallar dışında ) marka taşıtların üzerinde kullanılmamalıdır. 2. Binaların veya bayrakların üzerinde kullanılmamalıdır. 3. Kuruluşunun binasının iç duvarlarında, kapılarında veya fuarlardaki tanıtım stantlarında kullanılabilir. 4. Herhangi bir ürünü veya hizmeti onayladığı veya önerdiği anlamına gelebilecek şekilde kullanılmamalıdır. 5. Her türlü belge ve raporda PGM den belgelendirilmiş bütün faaliyetler açıkça belirtilmelidir 6. Laboratuar, test, kalibrasyon ve muayene raporlarında PGM logosu kesinlikle kullanılamaz. 7. PGM Logosunun kullanım şartları;

14 Sayfa No 14/15 PGM Logo Ürün (1) üzerinde Ürünlerin taşınması Reklam amaçlı broşür Kullanımı için kullanılan büyük vb. üzerinde kutular vb. üzerinde (2) Açıklama olmaksızın Kullanılamaz Kullanılamaz Kullanılabilir (4) Açıklama (3) ile Kullanılamaz Kullanılabilir (4) Kullanılabilir (4) (1). Ürün; elle tutulur, somut bir ürün olabilir veya tek bir tanesi paket veya kutu içerisinde olabilir. (2). Son kullanıcıya ulaşmadığı düşünülen mukavva vb. malzemeden yapılmış dış ambalaj olabilir. (3). "(Bu ürün) Kalite Yönetim Sistemi ISO 9001 standardına göre belgelendirilen bir kuruluşta üretilmiştir." şeklinde açık bir ifade olmalıdır. (4). Bu kurallarda belirtilen diğer şartlara uymak koşuluyla kullanılabilir. 5. İLGİLİ STANDARTLAR YÖNETMELİKLER - DOKÜMANLAR FORMLAR KAYITLAR TS EN ISO/IEC Standardı TS EN ISO/IEC Standardı TS EN ISO/IEC Standardı TS EN ISO/IEC Standardı 305/2011/EU Yapı Malzemeleri Yönetmeliği TS EN ISO , TS EN Standardı 94/9/AT Muhtemel patlayıcı Ortamlarda Kullanılan Teçhizat ve Koruyucu Sistemler ile İlgili Yönetmelik 2009/142/AT Gaz Yakan Cihazlar 97/23/AT Basınçlı Ekipmanlar Yönetmeliği Sistem belgelendirme süreci SAS Ürün Belgelendirme süreci SAS Türkak R TS EA 2/17 Onaylanmış Kuruluş Olma Amaçlı Akreditasyon

15 Sayfa No 15/15 6. REVİZYON BİLGİSİ Rev.No. Rev.Tarihi Açıklama Madde 4 te düzenleme yapıldı Madde 4.3te düzenleme yapıldı Madde 4.3 ve Madde 5 de düzenleme yapıldı.

BELGE VE LOGO KULLANIM TALİMATI. 1.0. AMAÇ 1.1. Bu talimatın amacı UKS nin logo kullanımına ilişkin kuralları belirlemektir.

BELGE VE LOGO KULLANIM TALİMATI. 1.0. AMAÇ 1.1. Bu talimatın amacı UKS nin logo kullanımına ilişkin kuralları belirlemektir. 1.0. AMAÇ 1.1. Bu talimatın amacı UKS nin logo kullanımına ilişkin kuralları belirlemektir. 2.0. KAPSAM : 2.1. Bu talimat UKS nin logo kullanımını ve ilgili akreditasyon kurumunun logo kullanım kurallarını

Detaylı

BELGE VE LOGO KULLANIM TALİMATI

BELGE VE LOGO KULLANIM TALİMATI 1.0. AMAÇ 1.1 Bu talimatın amacı UKS nin belgelendirme markası kullanımına ilişkin kuralları belirlemektir. 2.0. KAPSAM : 2.1. Bu talimat UKS nin logo ve belgelendirme markası kullanımını ve ilgili akreditasyon

Detaylı

BELGE VE LOGO KULLANIM TALİMATI

BELGE VE LOGO KULLANIM TALİMATI 1.0. AMAÇ 1.1 Bu talimatın amacı UKS nin belgelendirme markası kullanımına ilişkin kuralları belirlemektir. 2.0. KAPSAM : 2.1. Bu talimat UKS nin logo ve belgelendirme markası kullanımını ve ilgili akreditasyon

Detaylı

SERTİFİKA ve LOGO KULLANIM TALİMATI

SERTİFİKA ve LOGO KULLANIM TALİMATI REVİZYON BİLGİLERİ Rev. No Revizyon Tarihi Revizyon Açıklaması 0 -- İlk yayın. 1 16.06.2016 CE logosu ve OK numarası kullanımı eklendi. HAZIRLAYAN YÖNETIM TEMSILCISI ONAY GENEL MÜDÜR ATL.03 05.01.2012

Detaylı

ROYALCERT Belgelendirme ve Gözetim Hizmetleri A.Ş.

ROYALCERT Belgelendirme ve Gözetim Hizmetleri A.Ş. Sayfa: 1/6 1. ROYALCERT logosu, ROYALCERT tarafından yapılan belgelendirme denetiminde başarılı olmuş kuruluşlar tarafından kullanılabilir. 2. ROYALCERT tarafından belgelendirilmiş kuruluşlar, ilgili akreditasyon

Detaylı

TALİMAT BELGE, MARKA VE LOGO KULLANIM REVİZYON İZLEME TABLOSU. NO AÇIKLAMA TARİH 00 İlk yayındır. 15.10.2011 HAZIRLAYAN YÖNETİM TEMSİLCİSİ

TALİMAT BELGE, MARKA VE LOGO KULLANIM REVİZYON İZLEME TABLOSU. NO AÇIKLAMA TARİH 00 İlk yayındır. 15.10.2011 HAZIRLAYAN YÖNETİM TEMSİLCİSİ REVİZYON İZLEME TABLOSU Sayfa No : 1/6 NO AÇIKLAMA TARİH 00 İlk yayındır. 15.10.2011 01 Genel bir düzenleme yapılmıştır. 25.07.2012 HAZIRLAYAN YÖNETİM TEMSİLCİSİ ONAYLAYAN GENEL MÜDÜR Sayfa No : 2/6 1.

Detaylı

BELGE VE LOGO KULLANIM TALİMATI

BELGE VE LOGO KULLANIM TALİMATI SAYFA : Sayfa 1 / 4 1.AMAÇ Bu talimatın amacı TRB nin logo kullanımına ilişkin kuralları belirlemektir. Bu kurallar, markaların, belgelendirilmiş firmalardan ürün veya hizmet alan birey veya kuruluşlar

Detaylı

ROYALCERT Belgelendirme ve Gözetim Hizmetleri A.Ş.

ROYALCERT Belgelendirme ve Gözetim Hizmetleri A.Ş. Sayfa: 1/6 1. ROYALCERT logosu, ROYALCERT tarafından yapılan belgelendirme denetiminde başarılı olmuş kuruluşlar tarafından kullanılabilir. 2. ROYALCERT tarafından belge almaya hak kazanan firmalar, ROYALCERT

Detaylı

Logo Kullanma Talimatı

Logo Kullanma Talimatı CİCERT BELGELENDİRME HİZMETLERİ LTD.ŞTİ. Logo Kullanma Talimatı Revizyon No Revizyon Tarihi Açıklama A 06.02.2012 İlk Yayın B 20.07.2015 ISO 27006 Şartları eklendi. C 15.08.2016 EN ISO/IEC 17021-1:2015

Detaylı

BELGE VE LOGO KULLANIM TALİMATI

BELGE VE LOGO KULLANIM TALİMATI Sayfa No 1 / 6 1. AMAÇ Bu talimatın amacı NETSERT in logo kullanımına ilişkin kuralları belirlemektir. Bu kurallar, markaların, belgelendirilmiş firmalardan ürün veya hizmet alan birey veya kuruluşlar

Detaylı

Yayın Tarihi: 03.04.2000. Tarihi: 29.04.2010 YÖNETİM SİSTEMLERİ BELGELENDİRMESİ BELGE İŞARETİ VE BELGE KULLANIMI KURALLARI

Yayın Tarihi: 03.04.2000. Tarihi: 29.04.2010 YÖNETİM SİSTEMLERİ BELGELENDİRMESİ BELGE İŞARETİ VE BELGE KULLANIMI KURALLARI Sayfa No : 1 / 10 Revizyon No: 11 TÜRK LOYDU belgesi ve belge işareti aşağıda belirtilen koşullara uygun olarak kullanılabilir: 1) TÜRK LOYDU belge işareti; TÜRK LOYDU Yönetim Sistemi (KYS, ÇYS, İSG, GGYS,

Detaylı

YÖNETİM SİSTEMLERİ BELGELENDİRMESİ BELGE İŞARETİ VE BELGE KULLANIMI KURALLARI. Ürün (*a) üzerinde

YÖNETİM SİSTEMLERİ BELGELENDİRMESİ BELGE İŞARETİ VE BELGE KULLANIMI KURALLARI. Ürün (*a) üzerinde Yürürlük Tarihi: 03.03.2014 Sayfa No: 1 / 11 TÜRK LOYDU belgesi ve belge işareti aşağıda belirtilen koşullara uygun olarak kullanılabilir: 1) TÜRK LOYDU belge işareti; TÜRK LOYDU Yönetim Sistemi işareti

Detaylı

LOGO KULLANIM TALİMATI

LOGO KULLANIM TALİMATI 1. Amaç Bu Talimat; KBM tarafından belgelendirilmiş kuruluşların, belgelendirmeden sonra KBM ne ait logo, marka ve belgeleri kullanmaları ile ilgili yöntem belirlemektir. 2. Talimat Logo, marka ve belgeler

Detaylı

Ürünlerin taşınması için kullanılan büyük kutular vb. üzerinde (*b) Açıklama olmaksızın Kullanılamaz Kullanılamaz Kullanılabilir (*d)

Ürünlerin taşınması için kullanılan büyük kutular vb. üzerinde (*b) Açıklama olmaksızın Kullanılamaz Kullanılamaz Kullanılabilir (*d) 1. ROYALCERT logosu, ROYALCERT tarafından yapılan belgelendirme denetiminde başarılı olmuş kuruluşlar tarafından kullanılabilir. 2. ROYALCERT tarafından belge almaya hak kazanan firmalar, ROYALCERT logosu,

Detaylı

TALİMAT. Medikal Logo Kullanım Talimatı. Departman İsim Tarih İmza. Yön. Temsilcisi Eren İŞMAN 01.06.2011 Sistem Belgelendirme Md.

TALİMAT. Medikal Logo Kullanım Talimatı. Departman İsim Tarih İmza. Yön. Temsilcisi Eren İŞMAN 01.06.2011 Sistem Belgelendirme Md. TALİMAT Medikal Logo Kullanım Talimatı Doküman No MD-T-080/02 Yayın Tarihi 01.06.2011 Revizyon No 0 Son Rev.Tarihi - Departman İsim Tarih İmza Hazırlayan Gözden Geçiren Onaylayan Yön. Temsilcisi Eren İŞMAN

Detaylı

SERTİFİKA VE MARKA KULLANIM PROSEDÜRÜ

SERTİFİKA VE MARKA KULLANIM PROSEDÜRÜ Revizyon Bilgileri Revizyon Tarihi Rev. No Sayfa No Revizyon Açıklaması 01.0713 00 İlk yayın 13.09.13 01 5 4.1.31 maddesine marka grafikleri eklendi. 09.01.14 02 5, 6 4.1.31-4.1.32 mad. ve 4.2 CE mad.

Detaylı

REVİZYON GEÇMİŞİ. Sayfa No. Rev. Tarihi. Rev. No. Revizyon Nedeni - 06 02.01.12 YENİ DOKÜMAN FORMATINA GEÇİLDİ

REVİZYON GEÇMİŞİ. Sayfa No. Rev. Tarihi. Rev. No. Revizyon Nedeni - 06 02.01.12 YENİ DOKÜMAN FORMATINA GEÇİLDİ Sayfa No 1/14 REVİZYON GEÇMİŞİ Sayfa No Rev. No Rev. Tarihi Revizyon Nedeni - 06 02.01.12 YENİ DOKÜMAN FORMATINA GEÇİLDİ 9-10 07 18.12.12 08 08.07.13 Onaylanmış kuruluş numarasının kullanımı ve CE işaretleme

Detaylı

TURKCERT tarafından belgelendirilen kuruluşların TURKCERT logosu,belge işaretini ve belgeyi kullanılması kurallarının açıklanmasıdır.

TURKCERT tarafından belgelendirilen kuruluşların TURKCERT logosu,belge işaretini ve belgeyi kullanılması kurallarının açıklanmasıdır. 1.0 AMAÇ TURKCERT tarafından belgelendirilen kuruluşların TURKCERT logosu,belge işaretini ve belgeyi kullanılması kurallarının açıklanmasıdır. 2.0 KAPSAM TURKCERT logosu,belge işareti ve belgenin kullanılması

Detaylı

ÜRÜN BELGESİ İŞARETİ VE BELGE KULLANIMI KURALLARI

ÜRÜN BELGESİ İŞARETİ VE BELGE KULLANIMI KURALLARI Yürürlük Tarihi: 03.01.2017 Sayfa No: 1/5 Ürün belgesi sahibi kuruluşlar, belgenin geçerliliği devam ettiği sürece bu kurallara uymakla yükümlülerdir. I. TÜRK LOYDU ÜRÜN BELGE İŞARETİ TÜRK LOYDU belge

Detaylı

TALİMAT. Logo Kullanım Talimatı. Departman İsim Tarih İmza Yön. Temsilcisi Sistem Belgelendirme Md. Eren İŞMAN Hazırlayan.

TALİMAT. Logo Kullanım Talimatı. Departman İsim Tarih İmza Yön. Temsilcisi Sistem Belgelendirme Md. Eren İŞMAN Hazırlayan. TALİMAT Logo Kullanım Talimatı Doküman No Yayın Tarihi 15.10.2005 Revizyon No 8 Son Rev.Tarihi 01.08.2016 Hazırlayan Gözden Geçiren Onaylayan Departman İsim Tarih İmza Yön. Temsilcisi Sistem Belgelendirme

Detaylı

Doküman No İlk Yayın Tarihi Revizyon No Revizyon Tarihi T.09 03.01.2012 02 14/11/2013

Doküman No İlk Yayın Tarihi Revizyon No Revizyon Tarihi T.09 03.01.2012 02 14/11/2013 YAYIN TARİHİ REV. NO REV. TARİHİ AÇIKLAMA 03.01.2012 1 03.04.2013 Ekler talimattan çıkartıldı Ek doküman olarak oluşturuldu. 03.01.2012 2 14.11.2013 Logo ve işaretlerin deney ve kalibrasyon raporlarında

Detaylı

SERTİFİKALARIN, BELGELENDİRMENİN VE AKREDİTASYON İŞARETLERİNİN KULLANIMI

SERTİFİKALARIN, BELGELENDİRMENİN VE AKREDİTASYON İŞARETLERİNİN KULLANIMI INTERTEK USTRY DEPARTMENT tarihi: 22.12.2016 INTERTEK USTRY DEPARTMENT tarihi: 22.12.2016 Amaç İşbu belgenin amacı, aşağıdakilerin yetkili muhataplar tarafından uygun kullanımını teminat altına almaktır:

Detaylı

SERTİFİKA VE MARKA KULLANIM PROSEDÜRÜ

SERTİFİKA VE MARKA KULLANIM PROSEDÜRÜ Revizyon Bilgileri Revizyon Tarihi Rev. No Sayfa No Revizyon Açıklaması 01.0713 00 İlk yayın 13.09.13 01 5 4.1.31 maddesine marka grafikleri eklendi. 09.01.14 02 5, 6 4.1.31-4.1.32 mad. ve 4.2 CE mad.

Detaylı

ÜRÜN BELGESİ İŞARETİ VE BELGE KULLANIMI KURALLARI

ÜRÜN BELGESİ İŞARETİ VE BELGE KULLANIMI KURALLARI Yürürlük Tarihi: 20.11.2017 Sayfa No: 1/6 Ürün belgesi sahibi kuruluşlar, belgenin geçerliliği devam ettiği sürece bu kurallara uymakla yükümlülerdir. I. TÜRK LOYDU ÜRÜN BELGE İŞARETİ TÜRK LOYDU belge

Detaylı

LOGO VE BELGE KULLANMA TALİMATI

LOGO VE BELGE KULLANMA TALİMATI REVİZYON TAKİP TABLOSU Rev. No Revizyon Gerekçesi Tarih 01 Madde 3.3 revize edildi. 18.06.2013 02 Logolar Revize edildi 06.09.2013 03 Logolar Revize Edildi 10.10.2014 04 Logolar Revize edildi 19.04.2016

Detaylı

LOGO VE BELGE KULLANIM TALİMATI

LOGO VE BELGE KULLANIM TALİMATI 1. AMAÇ INSPECCO tarafından belgelendirilen kuruluşların logo, belge, marka, CE işareti kullanım esaslarını belirtmektir. 2. KAPSAM Bu talimat INSPECCO nun logo kullanımını ve ilgili akreditasyon kurumunun

Detaylı

SERTİFİKALARIN, BELGELENDİRMENİN VE AKREDİTASYON İŞARETLERİNİN KULLANIMI

SERTİFİKALARIN, BELGELENDİRMENİN VE AKREDİTASYON İŞARETLERİNİN KULLANIMI INTERTEK USTRY DEPARTMENT INTERTEK USTRY DEPARTMENT Yapılan Değişiklikler Listesi Rev. No Revizyon Tarihi Revizyonu Yapan Yapılan değişiklikler 01 17.08.2017 Ufuk ÖNEMLİ 02 25.09.2017 Ufuk ÖNEMLİ 03 Ufuk

Detaylı

LOGO KULLANIM TALİMATI

LOGO KULLANIM TALİMATI 1. KAPSAM Bu talimat, logo kullanımına ilişkin kuralları belirleyerek, logo kullanımını ve TÜRKAK ve T.C Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığının logo kullanım kurallarını kapsar. R10 06 TÜRKAK Akreditasyon

Detaylı

MARKA VE BELGE KULLANIM TALİMATI 076

MARKA VE BELGE KULLANIM TALİMATI 076 0.5 1/8 1.0. AMAÇ VE KAPSAM 1.1. Amaç Bu talimatın amacı, CTR tarafından gerçekleştirilen belgelendirme faaliyetleri çerçevesinde belgelendirilen müşterilerin marka ve belge kullanımına ilişkin esasları

Detaylı

FRG ULUSLARARASI BELGELENDİRME LTD.ŞTİ.

FRG ULUSLARARASI BELGELENDİRME LTD.ŞTİ. Sayfa No 1 /6 1) AMAÇ : FRG Uluslararası Belgelendirme, Kontrol, Eğitim ve Tarımsal Üretim Hizmetleri Limited Şirketi tarafından yayınlanan ITU sertifikalarının; Belgelendirilen müşterinin İTU sertifikasının,

Detaylı

Doküman Kodu: İlk Yayın Tarihi: Revizyon No: Sayfa TL /5

Doküman Kodu: İlk Yayın Tarihi: Revizyon No: Sayfa TL /5 1. AMAÇ TL 13 03.07.2018 03.07.2018-00 1/5 Başkent İşçi Sağlığı ve İş Güvenliği Çevre Ölçüm Müh. Müşavirlik Eğitim ve Sağlık Hizmetleri San. Tic. Ltd. Şti. (Çevre Ölçüm, İş Sağlığı ve İş Güvenliği) müşterilerine

Detaylı

KÇK LOGO ve İŞARET KULLANMA TALİMATI

KÇK LOGO ve İŞARET KULLANMA TALİMATI 1/10 YAYIN İ REV. NO REV. İ AÇIKLAMA 9 25.06.2013 89/106/EEC yerine 305/2011/EU (CPR) atıfta bulunulmuştur. 10 19.01.2015 Ürün akreditasyon işareti EK-1 de değişiklik yapılarak TS EN ISO/IEC 17065 olarak

Detaylı

KÇK LOGO ve İŞARET KULLANMA TALİMATI

KÇK LOGO ve İŞARET KULLANMA TALİMATI 1/10 YAYIN İ REV. NO REV. İ AÇIKLAMA 7 14.03.2013 Enerji Yönetim sistemi ile ilgili logo renk ve kullanımıyla ilgili bilgilerin girilmesi. Ayrıca, logo kullanımı ile ilgi 4.1.2-4.1.3-.4.1.4-.4.1.5-4.1.6

Detaylı

KÇK LOGO ve İŞARET KULLANMA TALİMATI

KÇK LOGO ve İŞARET KULLANMA TALİMATI 1/9 YAYIN REV. NO REV. İ AÇIKLAMA İ 2 11.10.2006 İşaret olarak renk tanımlaması yapıldı. 3 05.02.2007 Kapsama TS EN 45012 ve Guide 66 sistemleri kapsamında belgelendirilen kuruluşların logo kullanma kriterleri

Detaylı

PROSEDÜR. 00 İlk yayındır

PROSEDÜR. 00 İlk yayındır Sayfa No : 1/5 REVİZYON İZLEME TABLOSU NO AÇIKLAMA TARİH 00 İlk yayındır. 10.08.2015 01 Basınçlı Ekipmanlar Yönetmeliği (97/23/AT) ve Basit Basınçlı Kaplar Yönetmeliği (2009/105/AT) bilgileri silindi.

Detaylı

SERTİFİKA VE MARKA KULLANIM PROSEDÜRÜ

SERTİFİKA VE MARKA KULLANIM PROSEDÜRÜ 1 / 7 SERTİFİKA VE MARKA KULLANIM PROSEDÜRÜ 1. Revizyon Geçmişi Rev. No Rev. Tarihi Rev. Tanımı Rev. Nedeni 17 20.3.2018 Prosedür genel olarak tüm bölümleri revize edildi. Szutest logosunun değişmesi.

Detaylı

TS EN ISO 9001 KALİTE YÖNETİM SİSTEMİ SERTİFİKASYON LOGOSU KULLANIM TALİMATI

TS EN ISO 9001 KALİTE YÖNETİM SİSTEMİ SERTİFİKASYON LOGOSU KULLANIM TALİMATI TALİMAT Sayfa 1 / 5 1.0 AMAÇ Kuruluşların, ilgili standartlara ve teknik düzenlemelere uygun olduğunun B.E.C. tarafından belgelendiğini göstermek amacıyla kullanacakları B.E.C TS EN ISO 9001:2000 / TS

Detaylı

Akreditasyon Markasının Kullanımı Prosedürü

Akreditasyon Markasının Kullanımı Prosedürü Sayfa : 1 / 9 Onay Onay Yürürlük Yönetim Temsilcisi Gözetim ve Muayene Dep. Md. Genel Müdür İçindekiler 1. Amaç...1 2. Kapsam...1 3. Referanslar...1 4. Tanımlar...2 5. Sorumluluklar ve Personel...2 5.1

Detaylı

BELİRLİ GERİLİM SINIRLARI DAHİLİNDE KULLANILMAK ÜZERE TASARL...

BELİRLİ GERİLİM SINIRLARI DAHİLİNDE KULLANILMAK ÜZERE TASARL... Sayfa 1 / 5 BELİRLİ GERİLİM SINIRLARI DAHİLİNDE KULLANILMAK ÜZERE TASARLANMIŞ ELEKTRİKLİ TEÇHİZAT İLE İLGİLİ YÖNETMELİK (2006/95/AT) (Değişik ad: 10/05/2007-26518 S.R.G Yön/1.md.) Belirli Gerilim Sınırları

Detaylı

SİSTEM VE ÜRÜN BELGELENDİRME LOGO KULLANIM TALİMATI

SİSTEM VE ÜRÜN BELGELENDİRME LOGO KULLANIM TALİMATI A. AMAÇ VERİCERT ve ilgili akreditasyon kurumlarına ait tüm markaların ve logoların belgelendirilmiş kuruluşlar tarafından kullanımına ilişkin kuralların belirlenmesi amacıyla EN ISO/IEC 17021-1 2015,

Detaylı

LOGO KULLANIM PROSEDÜRÜ

LOGO KULLANIM PROSEDÜRÜ Sayfa 1 / 7 ORSER KONTROL VE SERTİFİKASYON LTD.ŞTİ ANKARA/TÜRKİYE Revizyon Takip Cetveli Rev.No: Revizyon Gerekcesi Tarih 00 Yayın 30/01/2007 01 Kapsam Değişikliği 15/11/2007 02 AB Mevzuat değişikliği

Detaylı

YÖNETİM SİSTEMLERİ BELGELENDİRMESİ BELGE İŞARETİ VE BELGE KULLANIMI KURALLARI

YÖNETİM SİSTEMLERİ BELGELENDİRMESİ BELGE İŞARETİ VE BELGE KULLANIMI KURALLARI Yürürlük Tarihi: 29.04.2016 Sayfa No: 1/15 TÜRK LOYDU belgesi ve belge işareti aşağıda belirtilen koşullara uygun olarak kullanılabilir: 1) TÜRK LOYDU belge işareti; TÜRK LOYDU Yönetim Sistemi işareti

Detaylı

Resmi Gazete Tarihi: 30.12.2006 Resmi Gazete Sayısı: 26392

Resmi Gazete Tarihi: 30.12.2006 Resmi Gazete Sayısı: 26392 Resmi Gazete Tarihi: 30.12.2006 Resmi Gazete Sayısı: 26392 BELİRLİ GERİLİM SINIRLARI DAHİLİNDE KULLANILMAK ÜZERE TASARLANMIŞ ELEKTRİKLİ TEÇHİZAT İLE İLGİLİ YÖNETMELİK (2006/95/AT) (1) Amaç Amaç, Kapsam,

Detaylı

LOGO KULLANMA TALİMATI

LOGO KULLANMA TALİMATI 1.0. AMAÇ Bu talimatın amacı, QA Technic tarafından yürütülen sistem belgelendirme, ürün belgelendirme ve muayene belgelendirme faaliyetleri çerçevesinde belgelendirilen kuruluşların ilgili yönetim sistemi

Detaylı

LOGO VE MARKA KULLANMA TALİMATI

LOGO VE MARKA KULLANMA TALİMATI 1.0. AMAÇ Bu talimatın amacı, Sealcert tarafından yürütülen sistem belgelendirme faaliyetleri çerçevesinde belgelendirilen kuruluşların ilgili yönetim sistemi logolarını kullanma esaslarını açıklamaktır

Detaylı

KYK BELGEM BELGE, MARKA VE LOGO KULLANIM PROSEDÜRÜ. YAYIN / DEĞİŞİKLİK DURUMU Revizyon No. Değişiklik Tarihi. Değişikliği Yapan.

KYK BELGEM BELGE, MARKA VE LOGO KULLANIM PROSEDÜRÜ. YAYIN / DEĞİŞİKLİK DURUMU Revizyon No. Değişiklik Tarihi. Değişikliği Yapan. BELGE, MARKA VE LOGO KULLANIM PROSEDÜRÜ DOKÜMAN NO : PR.09 YAYIN / DEĞİŞİKLİK DURUMU Revizyon No Değişiklik No Değişiklik Tarihi 01 01 03.04.2017 Değişikliği Yapan Yıldırım ERTÜRKAN Onaylayan Arda SÜRMELİ

Detaylı

LOGO KULLANMA TALİMATI

LOGO KULLANMA TALİMATI 1. AMAÇ TCS BELGELENDİRME Sistem Belgelendirme Müdürlüğü tarafından yürütülen sistem belgelendirme faaliyetleri çerçevesinde belgelendirilen kuruluşların ilgili yönetim sistemi için akreditasyon kuruluşu

Detaylı

SERTİFİKA VE MARKA KULLANIM PROSEDÜRÜ

SERTİFİKA VE MARKA KULLANIM PROSEDÜRÜ 1. AMAÇ Bu prosedürün amacı; NOTICE marka/logolarının kullanımı ve Ürün Belgelendirme işlemi sonrasında kuruluşlara verilen sertifikaların kullanımının ISO/IEC 17065:2015, 2006/42/AT Makine Emniyeti Yönetmeliği

Detaylı

Logo Kullanma Talimatı

Logo Kullanma Talimatı Logo Kullanma Talimatı T-01, Revizyon 09, 06.07.2015 KALİTEST BELGELENDİRME ve EĞİTİM HİZMETLERİ LTD. ŞTİ. Zorlu Center, Teras Evler, Daire:11, BBN:309 Levazım-Beşiktaş/İSTANBUL www.kalitest.com.tr BU

Detaylı

LOGO VE BELGE KULLANMA TALİMATI

LOGO VE BELGE KULLANMA TALİMATI 1 / 5 1. AMAÇ: İNTEGRA96 tarafından yürütülen sistem belgelendirme faaliyetleri çerçevesinde belgelendirilen kuruluşların ilgili yönetim sistemine uygun İNTEGRA96 logolarının kullanma esaslarını açıklamaktır.

Detaylı

BELGE VE LOGO KULLANMA TALİMATI

BELGE VE LOGO KULLANMA TALİMATI Sayfa No 1 / 5 1.AMAÇ TB nin sistem belgelendirme faaliyetleri çerçevesinde, belgelendirilen kuruluģların ilgili yönetim sistemi belge ve logolarını kullanma esaslarını amaçlamaktadır. 2.KAPSAM TB Logosu

Detaylı

MARKA VE BELGE KULLANIM TALİMATI 076

MARKA VE BELGE KULLANIM TALİMATI 076 0.7 1/11 1.0. AMAÇ VE KAPSAM 1.1. Amaç Bu talimatın amacı, CTR tarafından gerçekleştirilen belgelendirme faaliyetleri çerçevesinde belgelendirilen müşterilerin marka ve belge kullanımına ilişkin esasları

Detaylı

LOGO VE BELGE KULLANMA TALİMATI

LOGO VE BELGE KULLANMA TALİMATI 1. AMAÇ Bu talimatın amacı, QSI tarafından yürütülen sistem belgelendirme faaliyetleri çerçevesinde belgelendirilen kuruluşların ilgili yönetim sistemi logolarını ve onaylanmış belgelerini kullanma esaslarını

Detaylı

TÜRK AKREDİTASYON KURUMU R10.06 TÜRKAK AKREDİTASYON MARKASI NIN TÜRKAK TARAFINDAN AKREDİTE EDİLMİŞ KURULUŞLARCA KULLANILMASINA İLİŞKİN ŞARTLAR

TÜRK AKREDİTASYON KURUMU R10.06 TÜRKAK AKREDİTASYON MARKASI NIN TÜRKAK TARAFINDAN AKREDİTE EDİLMİŞ KURULUŞLARCA KULLANILMASINA İLİŞKİN ŞARTLAR R10.06 TÜRKAK AKREDİTASYON MARKASI NIN TÜRKAK TARAFINDAN AKREDİTE EDİLMİŞ KURULUŞLARCA KULLANILMASINA İLİŞKİN ŞARTLAR Rev. 06 01-2012 İÇİNDEKİLER Sayfa 1. AMAÇ... 3 2. KAPSAM... 3 3. İLGİLİ DOKÜMANLAR...

Detaylı

CE Uygunluk İşareti Kullanma Talimatı

CE Uygunluk İşareti Kullanma Talimatı CE Uygunluk İşareti Kullanma Talimatı T-22, Revizyon 03, 31.10.2016 KALİTEST BELGELENDİRME ve EĞİTİM HİZMETLERİ LTD. ŞTİ. www.kalitest.com.tr info@kalitest.com.tr BU TALİMATIN TELİF HAKKI KALİTEST BELGELENDİRME

Detaylı

Publication Date in the Official Gazette : 01.04.2002 Number of the Official Gazette : 24713 Entry into Force : 01.04.2003

Publication Date in the Official Gazette : 01.04.2002 Number of the Official Gazette : 24713 Entry into Force : 01.04.2003 Publication Date in the Official Gazette : 01.04.2002 Number of the Official Gazette : 24713 Entry into Force : 01.04.2003 Sanayi ve Ticaret Bakanlığından : Gaz Yakan Cihazlara Dair Yönetmelik (90/396/AT)

Detaylı

EUROCONT TEKNİK DENETİM ve MÜH. HİZ. SAN. TİC. LTD. ŞTİ. LOGO VE BELGE KULLANIM TALİMATI

EUROCONT TEKNİK DENETİM ve MÜH. HİZ. SAN. TİC. LTD. ŞTİ. LOGO VE BELGE KULLANIM TALİMATI Sayfa No 1 / 7 Meltem KÜÇÜK Murat SÜNBÜL Sayfa No 2 / 7 1. AMAÇ Bu talimatın amacı, EUROCONT un belgelendirmiş olduğu personelin ve muayene faaliyetleri ile ilgili hazırlanmış dokümantasyonda (sertifika,

Detaylı

LOGO ve BELGE KULLANIM TALİMATI

LOGO ve BELGE KULLANIM TALİMATI AMAÇ Standart BM Trada Belgelendirme A.Ş. tarafından belgelendirilen kuruluşların Standart BM Trada logosu ile TÜRKAK akreditasyon markasını uygun kullanmalarını sağlamaktır. SORUMLU Belgelendirme Müdürü

Detaylı

BELGE, LOGO VE MARKA KULLANIM PROSEDÜRÜ

BELGE, LOGO VE MARKA KULLANIM PROSEDÜRÜ 1. AMAÇ Bu prosedür, Türk Standardları Enstitüsü ne ait belge, logo ve marka kullanma esaslarını belirlemek amacıyla hazırlanmıştır. 2. KAPSAM Bu prosedür, Türk Standardları Enstitüsü tarafından kuruluşlara

Detaylı

BELGE MARKA VE LOGONUN KULLANIMI PROSEDÜRÜ

BELGE MARKA VE LOGONUN KULLANIMI PROSEDÜRÜ REVİZYON Takip Tablosu No Tarih Açıklama 01 17.04.2017 Kuruluşun değişen logosu dokümanda revize edildi. 02 03 04 05 06 Yönetim Temsilcisi Yönetim Kurulu Başkanı 1 / 6 1-AMAÇ Bu prosedürün amacı; belge,

Detaylı

SERTİFİKA VE MARKA KULLANIM PROSEDÜRÜ

SERTİFİKA VE MARKA KULLANIM PROSEDÜRÜ Revizyon Bilgileri Revizyon Tarihi Rev. No Sayfa No Revizyon Açıklaması 01.0713 00 İlk yayın 13.09.13 01 5 4.1.31 maddesine marka grafikleri eklendi. 09.01.14 02 5, 6 4.1.31-4.1.32 mad. ve 4.2 CE mad.

Detaylı

SERTİFİKA VE LOGO KULLANIM TALİMATI

SERTİFİKA VE LOGO KULLANIM TALİMATI Sayfa numarası 1/9 0. İçindekiler Bölüm No Konu 0 İçindekiler 1 1 Revizyon Bilgileri 2 2 Amaç 3 3 Kapsam 3 4 Sorumluluklar 3 5 Tanımlar 3 6 Sertifika ve Logo 4 6.1 Sertifika(Belge) 4 6.2 Logo 4 6.3 Sertifika

Detaylı

Yönetmelik Sanayi ve Ticaret Bakanlığından: Muhtemel Patlayıcı Ortamda Kullanılan Teçhizat ve Koruyucu Sistemler ile İlgili Yönetmelik (94/9/AT)

Yönetmelik Sanayi ve Ticaret Bakanlığından: Muhtemel Patlayıcı Ortamda Kullanılan Teçhizat ve Koruyucu Sistemler ile İlgili Yönetmelik (94/9/AT) Yönetmelik Sanayi ve Ticaret Bakanlığından: Muhtemel Patlayıcı Ortamda Kullanılan Teçhizat ve Koruyucu Sistemler ile İlgili Yönetmelik (94/9/AT) BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak, Tanımlar Amaç Madde

Detaylı

Koruyucu Sistemler ile İlgili Yönetmelik (94/9/AT) BİRİNCİ BÖLÜM

Koruyucu Sistemler ile İlgili Yönetmelik (94/9/AT) BİRİNCİ BÖLÜM Muhtemel Patlayıcı Ortamda Kullanılan Teçhizat ve Koruyucu Sistemler ile İlgili Yönetmelik (94/9/AT) Sanayi ve Ticaret Bakanlığından: BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak, Tanımlar Amaç Madde 1 Bu Yönetmeliğin

Detaylı

CE Uygunluk İşareti Kullanma Talimatı

CE Uygunluk İşareti Kullanma Talimatı CE Uygunluk İşareti Kullanma Talimatı T-22, Revizyon 01, 06.01.2012 KALİTEST BELGELENDİRME ve EĞİTİM HİZMETLERİ LTD. ŞTİ. Zorlu Center, Teras Evler, Daire:11, BBN:309 Levazım-Beşiktaş/İSTANBUL www.kalitest.com.tr

Detaylı

LİSANS, BELGELER VE UYGUNLUK İŞARETLERİNİN KULLANIMI KURALLARI UBK-02 TS EN ISO/IEC 17065 ÜRÜN, PROSES VE HİZMET BELGELENDİRME AKREDİTASYON SİSTEMİ

LİSANS, BELGELER VE UYGUNLUK İŞARETLERİNİN KULLANIMI KURALLARI UBK-02 TS EN ISO/IEC 17065 ÜRÜN, PROSES VE HİZMET BELGELENDİRME AKREDİTASYON SİSTEMİ SAYFA 1/5 DEĞİŞİKLİKLER TABLOSU No Konusu Tarih Talep Eden Kişi/Birim Bölüm/ Sayfa DAĞITIM LİSTESİ: GENEL MÜDÜR KALİTE YÖNETİM TEMSİLCİSİ BELGELENDİRME KOMİTESİ DEĞERLENDİRME KOMİTESİ TEKNOLOJİK HİZMETLER

Detaylı

Revizyon Tarihi :

Revizyon Tarihi : 1.0 AMAÇ: AVRASYA MYM bünyesinde belgelendirilmiş personelin ve personelin tabi olduğu tüzel kişiliğin AVRASYA MYM logo/marka ve belgelerinin kullanımı ile ilgili konuların tanımlanması açıklamaktır. 2.0

Detaylı

BELİRLİ GERİLİM SINIRLARI DAHİLİNDE KULLANILMAK ÜZERE TASARLANMIŞ ELEKTRİKLİ TEÇHİZAT İLE İLGİLİ YÖNETMELİK (73/23/AT)

BELİRLİ GERİLİM SINIRLARI DAHİLİNDE KULLANILMAK ÜZERE TASARLANMIŞ ELEKTRİKLİ TEÇHİZAT İLE İLGİLİ YÖNETMELİK (73/23/AT) 30.12.2006 tarih ve 265392 sayılı R.G. Sanayi ve Ticaret Bakanlığından: BELİRLİ GERİLİM SINIRLARI DAHİLİNDE KULLANILMAK ÜZERE TASARLANMIŞ ELEKTRİKLİ TEÇHİZAT İLE İLGİLİ YÖNETMELİK (73/23/AT) BİRİNCİ BÖLÜM

Detaylı

LOGO PROSEDÜRÜ. 3. TANIM Logo: Tanıtma amacı olarak kullandığı stilize edilmiş bir semboldür. Aynı zamanda marka olarak da kullanılmaktadır.

LOGO PROSEDÜRÜ. 3. TANIM Logo: Tanıtma amacı olarak kullandığı stilize edilmiş bir semboldür. Aynı zamanda marka olarak da kullanılmaktadır. SAYFA NO : 1 / 5 1. AMAÇ Bu prosedürle Magenta, Tarım ve Ormancılık Bakanlığı organik tarım logosu ve TURKAK logosunun Magenta dan hizmet alan Müteşebbisler tarafından yanlış anlamaya mahal vermeyecek

Detaylı

ONAYLANMIŞ KURULUŞ NUMARASI VE LOGO KULLANIM TALİMATI

ONAYLANMIŞ KURULUŞ NUMARASI VE LOGO KULLANIM TALİMATI 1.AMAÇ VE KAPSAM 1.1.Bu talimatının amacı; Müşterilerin deney veya performansın değişmezliğinin değerlendirilmesi ve doğrulanması faaliyetleri kapsamında sunulan hizmetlerin birey veya kuruluşlar tarafından

Detaylı

SAĞLIK, GÜVENLİK VE HELAL DERNEĞİ LOGO KULLANIM TALİMATI

SAĞLIK, GÜVENLİK VE HELAL DERNEĞİ LOGO KULLANIM TALİMATI SAĞIK, GÜVENİK VE HEA DERNEĞİ OGO KUANIM TAİMATI İÇİNDEKİER 1.AMAÇ......3 2.KAPSAM...3 3.TANIM...3 4.GENE...4 5.OGO FORMATI...5 6.OGO KUANIM TAİMATI...5 6.1.OGONUN SERTİFİKA ÜZERİNDE KUANIMI...6 6.2.OGONUN

Detaylı

Logo ve Sertifika Kullanım Talimatı

Logo ve Sertifika Kullanım Talimatı Sayfa 1/5 S/N 1 Revizyon İçeriği Rev. No 2 Tarih 1 İlk yayın 00 05.02.2015 Sayfa 2/5 1. AMAÇ Bu doküman ile Organik tarım belgelendirme faaliyetlerinde sertifikalandırılan ürünün etiketlenmesi ve pazarlanmasında;

Detaylı

SERTİFİKA VE LOGO KULLANIMI PROSEDÜRÜ

SERTİFİKA VE LOGO KULLANIMI PROSEDÜRÜ Sayfa 1 / 9 1. Kapsam CUGB Sertifika ve Logo, Türkak Akreditasyon Markası, Organik Tarım Logosu ve İyi Tarım Uygulamaları Logosunun kullanıldığı alanlardır a. CUGB logo: Kuruluşun kendi logosudur b. Türkak

Detaylı

LOGO KULLANMA TALİMATI

LOGO KULLANMA TALİMATI 1.0. AMAÇ Bu talimatın amacı, QA Technic tarafından yürütülen sistem belgelendirme, ürün belgelendirme ve muayene belgelendirme faaliyetleri çerçevesinde belgelendirilen kuruluşların ilgili yönetim sistemi

Detaylı

MARKA VE LOGO KULLANIM TALİMATI

MARKA VE LOGO KULLANIM TALİMATI Talimat Adı : MARKA VE LOGO KULLANIM Doküman Kodu & Son Rev. No Organizasyon Kodu Doküman Tipi Sıra No Son Revizyon No DKR T 36 02 Revizyon Tarihçesi ve Doküman Kontrol & Onayı Rev. No Tarih Tanım Hazırlayan

Detaylı

MESLEKİ YETERLİLİK KURUMU MARKASININ KULLANIMINA İLİŞKİN USUL VE ESASLAR. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar

MESLEKİ YETERLİLİK KURUMU MARKASININ KULLANIMINA İLİŞKİN USUL VE ESASLAR. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar MESLEKİ YETERLİLİK KURUMU MARKASININ KULLANIMINA İLİŞKİN USUL VE ESASLAR BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç ve Kapsam Madde 1- (1) Bu usul ve esasların amacı, Mesleki Yeterlilik Kurumu

Detaylı

LOGO KULLANIM PROSEDÜRÜ Logo Procedure

LOGO KULLANIM PROSEDÜRÜ Logo Procedure SAYFA NO/ Page Number 1/5 1. AMAÇ Bu prosedürle ICCS logosu ve Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Organik Tarım logosunun ICCS den hizmet alan müşteriler tarafından nasıl kullanılması gerektiğinin ifade

Detaylı

Belirli Gerilim Sınırları Dahilinde Kullanılmak Üzere Tasarlanmış. Resmi Gazete. Sayı: 24637 (Asıl)

Belirli Gerilim Sınırları Dahilinde Kullanılmak Üzere Tasarlanmış. Resmi Gazete. Sayı: 24637 (Asıl) Belirli Gerilim Sınırları Dahilinde Kullanılmak Üzere Tasarlanmış Elektrikli Teçhizat ile İlgili Yönetmelik (73/23/AT) Resmi Gazete 11.01.2002 Cuma Sayı: 24637 (Asıl) Sanayi ve Ticaret Bakanlığından: BİRİNCİ

Detaylı

Tel : / 7

Tel : / 7 Florasan Aydınlatma Balastlarının Enerji Verimliliği Yönetmeliği (2000/55/AT) BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç MADDE 1 (1) Bu Yönetmeliğin amacı; Yönetmelik kapsamına giren florasan

Detaylı

BELİRLİ GERİLİM SINIRLARI DAHİLİNDE KULLANILMAK ÜZERE TASARLANMI ELEKTRİKLİ TEÇHİZAT İLE İLGİLİ YÖNETMELİK

BELİRLİ GERİLİM SINIRLARI DAHİLİNDE KULLANILMAK ÜZERE TASARLANMI ELEKTRİKLİ TEÇHİZAT İLE İLGİLİ YÖNETMELİK BELİRLİ GERİLİM SINIRLARI DAHİLİNDE KULLANILMAK ÜZERE TASARLANMI ELEKTRİKLİ TEÇHİZAT İLE İLGİLİ YÖNETMELİK 11.01.2002 tarihinde 24637 sayılı Resmi Gazete'de yayınlanarak yürürlüğe girmiştir. Belirli Gerilim

Detaylı

BASINÇLI KAPLAR KAPSAMINDAKİ YÖNETMELİKLERİ

BASINÇLI KAPLAR KAPSAMINDAKİ YÖNETMELİKLERİ BASINÇLI KAPLAR KAPSAMINDAKİ YÖNETMELİKLERİ BİLİM, SANAYİ VE TEKNOLOJİ BAKANLIĞI SANAYİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ ANAMETAL SANAYİ ŞUBESİ MAYIS 2012 BASINÇLI KAPLAR KAPSAMINDAKİ YÖNETMELİKLER Basınçlı Ekipmanlar

Detaylı

Kişisel Koruyucu Donanımlarla İlgili Onaylanmış Kuruluşların Görevlendirilmesine Dair Tebliğ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Hukuki Dayanak, Tanımlar

Kişisel Koruyucu Donanımlarla İlgili Onaylanmış Kuruluşların Görevlendirilmesine Dair Tebliğ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Hukuki Dayanak, Tanımlar Kişisel Koruyucu Donanımlarla İlgili Onaylanmış Kuruluşların Görevlendirilmesine Dair Tebliğ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Hukuki Dayanak, Tanımlar Amaç Madde 1 Bu Tebliğin amacı, 09.02.2004 tarih ve 25368

Detaylı

ErP Yönetmeliği ve Onaylanmış Kuruluşlar

ErP Yönetmeliği ve Onaylanmış Kuruluşlar ErP Yönetmeliği ve Onaylanmış Kuruluşlar ALI ÖZGENÇ (SZUTEST) GAZ YAKAN CIHAZLAR TEKNIK MEVZUAT ÇALıŞTAYı 24 MART 2015 İSTANBUL AB Teknik Mevzuatına Uyum Çalışmalarının Dayanakları 1. 1/95 Sayılı Ortaklık

Detaylı

BASINÇLI KAPLAR KAPSAMINDAKİ YÖNETMELİKLERİ

BASINÇLI KAPLAR KAPSAMINDAKİ YÖNETMELİKLERİ BASINÇLI KAPLAR KAPSAMINDAKİ YÖNETMELİKLERİ BİLİM, SANAYİ VE TEKNOLOJİ BAKANLIĞI SANAYİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ METAL SANAYİ ŞUBESİ MAYIS 2012 BASINÇLI KAPLAR KAPSAMINDAKİ YÖNETMELİKLER Basınçlı Ekipmanlar Yönetmeliği

Detaylı

TALİMAT LOGO VE MARKA KULLANMA

TALİMAT LOGO VE MARKA KULLANMA 1. AMAÇ Belgelendirmesi yapılan müşterinin NAVİGA Sertifika ve Logosu, TÜRKAK Akreditasyon Markası,Türk Organik ürün Logosu ve İyi Tarım Uygulamaları Logosu kullanım alanları ve kuralları hakkında bilgilendirmeyi

Detaylı

NİSSERT SERTİFİKA VE MARKA KULLANIM TALİMATI

NİSSERT SERTİFİKA VE MARKA KULLANIM TALİMATI AMAÇ Bu talimat, NİSSERT tarafından Yönetim Sistemleri konusunda sertifikalandırılmış kuruluşların SERTİFİKA ve marka kullanımına ilişkin kuralları belirler: UYGULAMA: 1) NİSSERT aşağıdaki NİSSERT markalarını,

Detaylı

21 Aralık 2012 CUMA Resmî Gazete Sayı : (Mükerrer) YÖNETMELİK

21 Aralık 2012 CUMA Resmî Gazete Sayı : (Mükerrer) YÖNETMELİK 21 Aralık 2012 CUMA Resmî Gazete Sayı : 28504 (Mükerrer) YÖNETMELİK Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığından: TEKERLEKLİ TARIM VEYA ORMAN TRAKTÖRLERİNİN KUYRUK MİLİ VE KORUYUCUSU İLE İLGİLİ TİP ONAYI YÖNETMELİĞİ

Detaylı

ÜRÜN BELGELENDİRME KURALLARI UBS-01

ÜRÜN BELGELENDİRME KURALLARI UBS-01 SAYFA 1/6 1. AMAÇ VE KAPSAM Bu doküman, eki olduğu teklif formunda belirtilmiş kapsamda Ürün belgelendirme kuruluşu ve tedarikçi arasında yürütülecek belgelendirme ve değerlendirme faaliyetleri ve sonrasında

Detaylı

ÜRÜN LOGO ve BELGE KULLANIM TALİMATI

ÜRÜN LOGO ve BELGE KULLANIM TALİMATI 1. AMAÇ UDEM tarafından yürütülen ürün belgelendirme faaliyetleri çerçevesinde belgelendirilen kuruluşların ilgili ürüne uygun UDEM logolarının kullanma esaslarını ve uygunsuz ya da yanlış kullanım halinde

Detaylı

Sanayi ve Ticaret Bakanlığı

Sanayi ve Ticaret Bakanlığı Sanayi ve Ticaret Bakanlığı AB UYUM SÜRECİNDE TEKNİK MEVZUAT UYUMU ELEKTRONİK ÜRÜNLERDE UYGUNLUK DEĞERLENDİRMESİ 13 Haziran 2005 TOBB GÜL ARI AB TEKNİK MEVZUAT UYUMU 4703 Sayılı Ürünlere İlişkin Teknik

Detaylı

YAZILI SINAV BAŞARI BELGELERİ İÇİN BELGE KULLANIM SÖZLEŞMESİDİR (Doküman Kod Numarası FRM )

YAZILI SINAV BAŞARI BELGELERİ İÇİN BELGE KULLANIM SÖZLEŞMESİDİR (Doküman Kod Numarası FRM ) YAZILI SINAV BAŞARI BELGELERİ İÇİN BELGE KULLANIM SÖZLEŞMESİDİR (Doküman Kod Numarası FRM.083.102.2) GENEL KURALLAR 1. Belgeye Ait Referans Bilgileri Belge Sahibin Adı ve Soyadı T.C. Kimlik No Aday No

Detaylı

Kalibrasyon/Deney Sonuçlarının Raporlanması ve Yorumlanması

Kalibrasyon/Deney Sonuçlarının Raporlanması ve Yorumlanması Kalibrasyon/Deney Sonuçlarının Raporlanması ve Yorumlanması Saliha TURHAN Kalite 13, 6. Kontrol, Metroloji, Test Ekipmanları ve Endüstriyel Yazılım Fuarı İstanbul, 16/11/2013 İçerik Sonuçların raporlanması

Detaylı

YAYIN, DEĞİŞİKLİK VE DAĞITIM SAYFASI. Yeni yayın. Gözden geçirme sonucu gerekli revizyonlar yapıldı. DAĞITIM LİSTESİ (Baskı)

YAYIN, DEĞİŞİKLİK VE DAĞITIM SAYFASI. Yeni yayın. Gözden geçirme sonucu gerekli revizyonlar yapıldı. DAĞITIM LİSTESİ (Baskı) Doküman Revizyon T08 01 1/5 01/03/2016 YAYIN, DEĞİŞİKLİK VE DAĞITIM SAYFASI Değişen Tarih Değişiklik Revizyon - 24/02/2014 Yeni yayın 00 1-5 01/03/2016 Gözden geçirme sonucu gerekli revizyonlar yapıldı.

Detaylı

CE İŞARETİ HAKKINDA BİLMENİZ GEREKENLERE PRATİK YAKLAŞIM

CE İŞARETİ HAKKINDA BİLMENİZ GEREKENLERE PRATİK YAKLAŞIM CE İŞARETİ HAKKINDA BİLMENİZ GEREKENLERE PRATİK YAKLAŞIM NAİM KORALP KARAKOÇ ELEKTRİK ELEKTRONİK MÜHENDİSİ info@cgstestmerkezi.com Sayfa 1 / 20 İÇİNDEKİLER CE İŞARETİ NEDİR? YÖNETMELİK VE STANDART KAVRAMI

Detaylı

GAPCERT Sertifika Ve Logo Kullanım Talimatı PR.01 - T.03

GAPCERT Sertifika Ve Logo Kullanım Talimatı PR.01 - T.03 Sayfa No 1/5 1 Amaç Bu talimat, kontrol ve sertifikasyon hizmeti alanların ( üretici / üretici grubu / müteşebbis) GAPCERT Belgelendirme ve Eğitim Hizmetleri Limited Şirketinine ait belge ( Sertifika )

Detaylı

(10.07.2013 T. 28703 R.G.)

(10.07.2013 T. 28703 R.G.) Çevre ve Şehircilik Bakanlığından: YAPI MALZEMELERİ YÖNETMELİĞİ (305/2011/AB) (10.07.2013 T. 28703 R.G.) BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç MADDE 1 (1) Bu Yönetmeliğin amacı, yapı malzemelerinin

Detaylı

SIVI VE GAZ YAKITLI YENİ SICAK SU KAZANLARININ VERİMLİLİK GEREKLERİNE DAİR YÖNETMELİK (92/42/AT)

SIVI VE GAZ YAKITLI YENİ SICAK SU KAZANLARININ VERİMLİLİK GEREKLERİNE DAİR YÖNETMELİK (92/42/AT) SIVI VE GAZ YAKITLI YENİ SICAK SU KAZANLARININ VERİMLİLİK GEREKLERİNE DAİR YÖNETMELİK (92/42/AT) Sayfa 1 / 5 Sıvı Ve Gaz Yakıtlı Yeni Sıcak Su Kazanlarının Verimlilik Gereklerine Dair Yönetmelik (92/42/At)

Detaylı

MEVZUAT BİLGİLENDİRME SERVİSİ

MEVZUAT BİLGİLENDİRME SERVİSİ 28 Eylül 2014 PAZAR Resmî Gazete Sayı : 29133 Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığından: YÖNETMELİK MAKİNA EMNİYETİ YÖNETMELİĞİ (2006/42/AT) NDE DEĞİŞİKLİK YAPILMASINA DAİR YÖNETMELİK MADDE 1 3/3/2009 tarihli

Detaylı

TS EN ISO/IEC KONU SERTİFİKA VE LOGO KULLANIM HUSUSLARI TALİMATI. Rev. No Rev. Tarihi Yürürlük Tarihi Sayfa

TS EN ISO/IEC KONU SERTİFİKA VE LOGO KULLANIM HUSUSLARI TALİMATI. Rev. No Rev. Tarihi Yürürlük Tarihi Sayfa 01 03.03.2017 31.12.2016 1/7 1. AMAÇ EUROGAP tarafından yürütülen ürün belgelendirme faaliyetleri çerçevesinde belgelendirilen kuruluşların ilgili ürüne uygun EUROGAP Belgelendirme Onaylanmış Kuruluş Kimlik

Detaylı

OSEM logosu, OSEM tarafından yapılan ürün belgelendirme test ve denetimlerinden başarılı olmuş kuruluşlar tarafından kullanılabilir.

OSEM logosu, OSEM tarafından yapılan ürün belgelendirme test ve denetimlerinden başarılı olmuş kuruluşlar tarafından kullanılabilir. 1. AMAÇ Bu talimat, OSEM tarafından gerçekleştirilen ürün belgelendirme denetim ve testlerinden başarılı olmuş kuruluşların ürünlerinin nasıl etiketleneceğini ve sertifika almaya hak kazanan kuruluşların

Detaylı