ÜRÜN BELGELENDİRME KURALLARI UBS-01

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "ÜRÜN BELGELENDİRME KURALLARI UBS-01"

Transkript

1 SAYFA 1/6 1. AMAÇ VE KAPSAM Bu doküman, eki olduğu teklif formunda belirtilmiş kapsamda Ürün belgelendirme kuruluşu ve tedarikçi arasında yürütülecek belgelendirme ve değerlendirme faaliyetleri ve sonrasında tedarikçinin belgelendirme hakkı kazanmasıyla birlikte belgelenme hakkı kazanan ürünlere ilişkin Ürün uygunluk belgesi ve belgelendirme işaretlerinin kullanımı için lisans kurallarına ilişkin şartları belirler. Belgelendirme işaretleri; stiker(etiket), damga veya elektronik resim dosyaları biçiminde olabilir. Ürün belgelendirme kuruluşu tüm bu belgelendirme işaretlerini, kullanım hakkı kazanan tedarikçilere doküman hükümlerine göre bu hak geri alınabilecek şekilde verir, kullanım hakkı tedarikçiler için bir mülkiyet hakkı değildir. Tedarikçi belgelendirme işaretlerini sadece belge kapsamındaki ürünlerinin belgelendirme sürecini başarı ile tamamladıklarını ve sürdürdüklerini göstermek üzere kullanma hakkına sahiptir. 2. TANIMLAR VE KISALTMALAR Ürün Belgelendirme: Bir ürünün özel standartlar ve diğer norm ve dokümanlara uygunluğu için güvence sağlamanın bir aracıdır.(ts EN 45011) Ürün belgelendirme kuruluşu: TS EN standardının şartlarını sağlayan ve Akreditasyon kurumuna karşı sorumluluk taşıyan yasal kurum. Ürün uygunluk belgesi: Ürün belgelendirme kuruluşunun belgelendirme sürecini başarı ile tamamlayan tedarikçilere kapsam dâhilinde olan ürünlerin ilgili referans dokümanlara uygunluğu göstermek için verdiği belge. Tedarikçi: Ürünlerin belgelendirmelerine esas teşkil eden şartları karşılamalarını ve uygulanabildiğinde karşılamayı sürdürmelerini sağlamaktan sorumlu olan taraf.(ts EN 45011) 3. TARAFLAR 3.1 Bu doküman kapsamında Ürün Belgelendirme Kuruluşu olarak UGETAM (İstanbul Uygulamalı Gaz ve Enerji Teknolojileri Araştırma Mühendislik Sanayi ve Ticaret A.Ş.), Tedarikçi olarak ürünlerini belgelendirme için müracaatta bulunan ve bu kurallara tabii olan kuruluş anlaşılacaktır.

2 SAYFA 2/6 3.2 Tebligatlar yukarıda belirtilen adrese mektupla yapılır. Adres değişikliği belirtilmedikçe bu adrese yapılan tebligat geçerli kabul edilecektir. Tebligat adresindeki değişiklikler en geç yedi gün içinde diğer tarafa bildirilecektir. 4. KURALLAR 4.1 GENEL KURALLAR: Ürün Uygunluk Belgesinin geçerlilik süresi 5 yıl, periyodik gözetim süresi yılda bir defadır Tedarikçi, belgelendirme standartlarına ve belgelendirme kuruluşunun ek şartlarına daima uyacaktır Belgelendirme şartları tedarikçinin belgelendirme teklifini kabulü ile başlar, ürün uygunluk belgesinin geçerliliğinin sona ermesine kadar devam eder Türkiye den belgelendirme müracaatı yapan tedarikçiler için belgelendirmeye konu olan ürünlerin yasal olarak taşımaları gereken mecburi standarda uygunluk(tse) ve/veya Avrupa direktiflerine uygunluk(ce) belge/markalarına sahip olması belgelendirme için ön şarttır. Türkiye dışından başvurularda sadece imalatçı yada temsilcisinin yasal kuruluş olduğunu gösteren belgeyi ibraz etmesi yeterli olacaktır. Belgelendirme süreci içerisinde gerçekleşen bu kapsamdaki değişiklikler için tedarikçi yasal otoritenin uygun gördüğü süre içerinde bu yükümlülüğünü yerine getirecek ve ilgili dokümanların birer nüshalarını Ürün belgelendirme kuruluşuna verecektir. 4.2 DEĞERLENDİRME ve BELGELENDİRME; Tedarikçi değerlendirme raporu tebliğ edildiği tarihten itibaren 15 gün içerisinde rapora ilişkin varsa açıklamasını Ürün belgelendirme kuruluşuna sunacaktır Tedarikçi; imalat yerine, tesislerine, kayıtlarına, dökümantasyonuna erişimin sağlanması istenilen bilgilerin verilmesi gibi, kurallar kapsamındaki işin yapılabilmesi için Ürün belgelendirme kuruluşu personeline gerekli imkânları sağlayacaktır. 4.3 BELGELENDİRME NDA VEYA BELGELENDİRİLMİŞ ÜRÜNDEKİ DEĞİŞİKLİKLER; Belgelendirme kurallarında değişiklik olması durumunda Tedarikçi Ürün belgelendirme kuruluşunun bildireceği süreler içerisinde gerekli düzenlemeleri yapacaktır Tedarikçi kuralların geçerlilik süresi boyunca belgelendirmeyi etkileyecek yönetim yapısındaki değişiklikleri Ürün belgelendirme kuruluşuna bildirecektir.

3 SAYFA 3/ Tedarikçi, belgelendirilmiş ürünün tasarımında, özeliklerinde veya kalite sisteminde belgelendirmeyi etkileyecek değişiklik yapması durumunda Ürün belgelendirme kuruluşunu bilgilendirecektir Tedarikçi bu değişikliklerle ilgili olarak Ürün Belgelendirme Kuruluşunun yazılı mutabakatı olmadan ürünlerini piyasaya sürmeyecektir. 4.4 GÖZETİM; Ürün Belgelendirme kuruluşu aşağıda belirtilen durumlarda gözetim yapacaktır. a. Teklif aşamasında bildirilen periyotlarda, b. Şikayetler üzerine gözetim kararının oluşması durumunda, c. Belgelendirmeyi etkileyecek değişiklik yapılması durumunda, Gözetim masrafları, tedarikçi tarafından karşılanır. 4.5 BELGENİN GEÇERLİLİĞİ; Belgenin geçerlilik süresi; Ürün uygunluk belgesi geçerlilik süresi Genel Şartlar da verilmiştir. Bu süre içinde yapılan ek testler sertifikanın geçerliliğini uzatmaz. Belgelendirme işaretlerin kullanım hakkı sertifikanın çıkarılış tarihi ile başlar. Ürün uygunluk belgesinin geçerlilik süresinin uzatılmasının talep edilmesi halinde geçerlilik süresinin bitiminden 3 (üç) ay öncesinde Ürün belgelendirme kuruluşuna başvuruda bulunulacaktır. Aksi takdirde, belgegeçerliliği bu süre sonunda sona bitecektir. Tedarikçinin belgelendirmenin devamlılığını talebi durumunda belgelendirme süreci güncel şartlara göre baştan başlayarak yürütülür Belgenin askıya alınması veya geri çekilmesi; Ürün belgelendirme kuruluşu, tedarikçinin belgelendirme kurallarına uymaması durumunda belgenin askıya alınması ve geri çekilmesi haklarını saklı tutar. Belgelendirme kurallarının yerine getirilmemesi durumunda tedarikçi yazılı olarak bilgilendirilir, gerekli düzenlemelerin yerine getirilmemesi durumunda belgelendirme askıya alınır yada geri çekilir Belgenin geçerliliğinin sona ermesi; Aşağıda belirtilen durumlarda Ürün uygunluk belgesi ve belgelendirme işaretlerinin kullanımı sona erecektir. a) Belgenin geçerlilik süresinin dolması(uzatma için başvuru olması durumu istisna) b) Belge verilmesi için gerekli olan ön koşulların artık mevcut olmaması c) Belgelendirilmiş ürünün üretiminin durması d) Tedarikçi tarafından Ürün uygunluk belgesinin sona erdirilmesinin talep edilmesi e) Uygunluk belgesinin geçerlilik durumunun kaldırılması. f) Belgelendirmenin geri çekilmesi.

4 SAYFA 4/6 4.6 GİZLİLİK; Ürün belgelendirme kuruluşu, belgelendirme faaliyetleri esnasında elde edilen bulguları, tedarikçinin yazılı izni olmaksızın hiçbir suretle üçüncü bir tarafa vermeyecektir. Yasa gereği üçüncü tarafa verilmesi zorunlu olan hallerde tedarikçiye yazılı olarak bilgi verilecektir. 4.7 ÜRÜN UYGUNLUK BELGESİNİN KULLANIMI; Belge almaya hak kazanan tedarikçi Ürün uygunluk belgesini, Ürün belgelendirme kuruluşuna zarar verecek ve/veya şöhretini zedeleyecek nitelikte kullanmayacaktır Tedarikçi, Ürünün belgelendirilmesi esnasında Ürün belgelendirme kuruluşu tarafından kendisine verilen belge, rapor vs. gibi dokümanı yanlış amaçlar için kullanmayacaktır Tedarikçi Ürün belgelendirme kuruluşu kendisine belgelendirmenin sona erdiğini bildirmeden önce belgelendirmenin ara süreçlerinin geçici sonuçları hakkında umuma herhangi bir açıklamada bulunmayacaktır Tedarikçi, Ürün uygunluk belgesinin askıya alınması veya geri çekilmesi durumlarında belgeye atıf yapan hiçbir reklam malzemesi kullanmayacaktır. Ürün belgelendirme kuruluşunun talep etmesi halinde belgelendirmeye ait tüm dökümanları iade edecektir. Tedarikçi belgelendirilmiş ürünlerle ilgili olarak tespit edilen ve belgelendirme için uygunluğu etkileyen hatalar için uygun önlemleri alacaktır. Bu önlemler uygunsuz ürünlerin piyasadan toplatılması ve stoklardaki uygunsuz ürünlerin piyasaya sürülmemesinide içerebilecektir Belge, kapsamı dâhilinde olan ürün(lerin) ilgili standartlara uygun olduğunu ifade eder, tedarikçi belgeyi başka amaçlar için kullanamaz Tedarikçi, dokümanlarında, broşür, tanıtım veya reklamlarında belgelendirilmiş ürüne atıfla bulunması halinde, bu atıflar Ürün belgelendirme kuruluşunun kuralları ile uyumlu olacaktır. 4.8 BELGELENDİRME İŞARETLERİNİN KULLANIMI; Ürün belgelendirme kuruluşu tarafından kullanım için yetki verilen belgelendirme işaretleri yalnız kullanım hakkı içindir ve verilmiş bir mülkiyet hakkı değildir. Geçerlilik süresinin sona ermesi veya uygunluk belgesinin iptali durumunda herhangi bir zamanda Ürün belgelendirme kuruluşu tarafından yürürlülükten kaldırılabilir. Bu durumda, Tüm belgelendirme işaretleri ve/veya bunların çoğaltılmış olan kopyaları gecikmeksizin Ürün belgelendirme kuruluşuna geri iade edilmelidir.

5 SAYFA 5/6 Belgelendirme işaretleri, Ürün belgelendirme kuruluşunun mülkiyeti olarak kalmaya devam eder Kullanım hakkı başka bir ürüne transfer edilemez. Hiçbir belgelendirme işareti ve/veya kopyaları üçüncü bir tarafa geçirilemez. Aynı şekilde, belgelendirme işaretleri, belgelendirme kapsamında olmayan ürünler veya bu ürünlerden herhangi birinin içerisine dahil olduğu ürün grubu için kullanılamazlar Belgelendirmenin henüz sonuçlanmadığı ara süreçler için belgelendirme işaretleri reklâm, teknik yayım gibi umuma açık bildirimlerde kullanılmamalıdır Belgelendirme işaretlerinin bu belgelendirme kuralları çerçevesinde olmayan herhangi bir yerde ve/veya faaliyette kullanılması gerektiğinde Ürün belgelendirme kuruluşundan izin alınmalıdır Belgelendirme işaretlerinin kullanım hakkı için lisans kurallarının her türlü ihlali durumunda Ürün belgelendirme kuruluşu hukuki hak iddia etmeyi saklı tutar. 4.9 ÜCRETLER VE ÖDEME: Ürün Belgelendirmesi için ücretlendirme teklif aşamasında verilir Bu doküman dâhilinde Ürün belgelendirme kuruluşu tarafından yapılacak ilave değerlendirme ve gözetim masrafları tedarikçi tarafından karşılanacaktır Bu ücretlere Ürün belgelendirme kuruluşu personelinin değerlendirme için tedarikçi tesislerine yapacağı ziyaretler için ulaşım, barınma, yemek giderleri dâhil değildir. Bu masraflar tedarikçi tarafından karşılanacaktır Ödemeler, UGETAM A.Ş. Vakıflar Bankası Altunizade Şubesi Hesap No: TR hesabına yapılacaktır. Banka hesap bilgisindeki değişiklikleri tedarikçiye bildirecektir BELGELENDİRMENİN FESHİ; Tedarikçinin belgelendirme kurallarına uymaması durumunda Ürün belgelendirme kuruluşu tedarikçiye 2(iki) ay süreli yazılı olarak ihtar gönderir. Tedarikçi bu süre içerisinde durumunu düzeltmediği takdirde belgelendirme feshedilir ve belge geri çekilir Tedarikçi, yazılı gerekçeleriyle beraber belgelendirmenin feshinin talebinde bulunması halinde belgelendirme feshi edilir. Tedarikçinin belgesi geri çekilir Belgelendirmenin feshinin tedarikçiden kaynaklandığı durumlarda (mücbir sebepler hariç) tedarikçi tarafından yapılan ödemeler geri iade edilmez. Varsa yapılan masraflar tedarikçiden tahsil edilir. Mücbir sebepler durumunda Belgelendirme Kuruluşunun o süreye kadar yapmış olduğu faaliyetlerin karşılığı düşüldükten sonra geriye kalan miktar tedarikçiye geri iade edilir.

6 SAYFA 6/ İTİRAZ ŞİKÂYET VE UYGUNSUZLUKLAR; Tedarikçi yalnızca kurallar kapsamındaki iş için belgenin verildiği hususlarda hak iddia edebilir Belgelendirilmiş ürün kapsamında tedarikçiye bildirilen şikâyetler tedarikçi tarafından kayıt altına alınacak ve talep durumunda Ürün belgelendirme kuruluşuna verilecektir. Şikâyetler ürünün belgelendirmesine yönelik olduğunda tedarikçi uygunsuzluğu Ürün belgelendirme kuruluşuna derhal bildirecek, uygunsuzluk için gerekli önlemleri alacak, alınan önlemleri kayıt altına alacaktır DOKÜMANIN EKLERİ; Bu dokümanın ekli olduğu teklif formu, teklif formunda atıf yapılan standart(lar) ve tedarikçi ile yapılan yazışmalar kuralların eki ve ayrılmaz parçası olup tedarikçiyi bağlar. Tedarikçi belgelendirme ve ek belgelendirme kurallarına uymakla yükümlüdür DOKÜMAN DİLİ; Belgelendirme kurallarının dili Türkçedir. Ancak tedarikçinin talebi üzerine İngilizce olarak sağlanabilir. İhtilaf durumunda Türkçe metin geçerli kabul edilecektir DİĞER HÜKÜMLER Bu dokümanda olmayan hususlarda Borçlar Hukuku ve Türk Ticaret Kanunu, TS EN standardı ve rehber dokümanları, TÜRKAK dokümanları kuralları ve görüşleri uygulanacaktır İHTİLAFLARIN HALLİ; İhtilaf hallinde İstanbul Mahkemeleri ve İcra Daireleri yetkilidir.

ÜRÜN BELGELENDİRME SÖZLEŞMESİ UBS-01 TS EN ISO/IEC 17065 ÜRÜN, PROSES VE HİZMET BELGELENDİRME AKREDİTASYON SİSTEMİ DEĞİŞİKLİKLER TABLOSU

ÜRÜN BELGELENDİRME SÖZLEŞMESİ UBS-01 TS EN ISO/IEC 17065 ÜRÜN, PROSES VE HİZMET BELGELENDİRME AKREDİTASYON SİSTEMİ DEĞİŞİKLİKLER TABLOSU SAYFA 1/7 DEĞİŞİKLİKLER TABLOSU No Konusu Tarih 1 Belgelendirme süreçleriyle ilgili süreler ve bazı şartlar eklendi. Uygunsuzlukarın bildirim süresi, uygunsuzlukların giderme süresi, askı süresi, hangi

Detaylı

LİSANS, BELGELER VE UYGUNLUK İŞARETLERİNİN KULLANIMI KURALLARI UBK-02 TS EN ISO/IEC 17065 ÜRÜN, PROSES VE HİZMET BELGELENDİRME AKREDİTASYON SİSTEMİ

LİSANS, BELGELER VE UYGUNLUK İŞARETLERİNİN KULLANIMI KURALLARI UBK-02 TS EN ISO/IEC 17065 ÜRÜN, PROSES VE HİZMET BELGELENDİRME AKREDİTASYON SİSTEMİ SAYFA 1/5 DEĞİŞİKLİKLER TABLOSU No Konusu Tarih Talep Eden Kişi/Birim Bölüm/ Sayfa DAĞITIM LİSTESİ: GENEL MÜDÜR KALİTE YÖNETİM TEMSİLCİSİ BELGELENDİRME KOMİTESİ DEĞERLENDİRME KOMİTESİ TEKNOLOJİK HİZMETLER

Detaylı

KYK BELGEM BELGE, MARKA VE LOGO KULLANIM PROSEDÜRÜ. YAYIN / DEĞİŞİKLİK DURUMU Revizyon No. Değişiklik Tarihi. Değişikliği Yapan.

KYK BELGEM BELGE, MARKA VE LOGO KULLANIM PROSEDÜRÜ. YAYIN / DEĞİŞİKLİK DURUMU Revizyon No. Değişiklik Tarihi. Değişikliği Yapan. BELGE, MARKA VE LOGO KULLANIM PROSEDÜRÜ DOKÜMAN NO : PR.09 YAYIN / DEĞİŞİKLİK DURUMU Revizyon No Değişiklik No Değişiklik Tarihi 01 01 03.04.2017 Değişikliği Yapan Yıldırım ERTÜRKAN Onaylayan Arda SÜRMELİ

Detaylı

YAYIN, DEĞİŞİKLİK VE DAĞITIM SAYFASI. Yeni yayın. Gözden geçirme sonucu gerekli revizyonlar yapıldı. DAĞITIM LİSTESİ (Baskı)

YAYIN, DEĞİŞİKLİK VE DAĞITIM SAYFASI. Yeni yayın. Gözden geçirme sonucu gerekli revizyonlar yapıldı. DAĞITIM LİSTESİ (Baskı) Doküman Revizyon T08 01 1/5 01/03/2016 YAYIN, DEĞİŞİKLİK VE DAĞITIM SAYFASI Değişen Tarih Değişiklik Revizyon - 24/02/2014 Yeni yayın 00 1-5 01/03/2016 Gözden geçirme sonucu gerekli revizyonlar yapıldı.

Detaylı

Logo Kullanma Talimatı

Logo Kullanma Talimatı CİCERT BELGELENDİRME HİZMETLERİ LTD.ŞTİ. Logo Kullanma Talimatı Revizyon No Revizyon Tarihi Açıklama A 06.02.2012 İlk Yayın B 20.07.2015 ISO 27006 Şartları eklendi. C 15.08.2016 EN ISO/IEC 17021-1:2015

Detaylı

TALİMAT. 00 İlk yayındır Akreditasyon denetiminde bulunan uygunsuzlukların düzeltilmesi yapılmıştır.

TALİMAT. 00 İlk yayındır Akreditasyon denetiminde bulunan uygunsuzlukların düzeltilmesi yapılmıştır. Sayfa No : 1/4 REVİZYON İZLEME TABLOSU NO AÇIKLAMA TARİH 00 İlk yayındır. 15.10.2011 01 Akreditasyon denetiminde bulunan uygunsuzlukların düzeltilmesi yapılmıştır. 02 Akreditasyon denetiminde bulunan uygunsuzlukların

Detaylı

ELEKTRONİK NÜSHA.BASILMIŞ HALİ KONTROLSÜZ KOPYADIR.

ELEKTRONİK NÜSHA.BASILMIŞ HALİ KONTROLSÜZ KOPYADIR. YAYIN TARİHİ REV. NO REV. TARİHİ AÇIKLAMA 03.01.2012 01 16.04.2013 Madde 2.6 CPC LOGOSUNUN, İŞARETİNİN, RAPORUNUN, BELGESİNİN VE KİMLİK NUMARASININ KULLANIMI olarak isminin, 2.6.4 Müşteri, CPC raporunu,

Detaylı

LOGO VE MARKA KULLANMA TALİMATI

LOGO VE MARKA KULLANMA TALİMATI 1.0. AMAÇ Bu talimatın amacı, Sealcert tarafından yürütülen sistem belgelendirme faaliyetleri çerçevesinde belgelendirilen kuruluşların ilgili yönetim sistemi logolarını kullanma esaslarını açıklamaktır

Detaylı

GAZ REGULATORÜ BELGELENDİRME TEKNİK ŞARTNAMESİ UBTKŞ-005

GAZ REGULATORÜ BELGELENDİRME TEKNİK ŞARTNAMESİ UBTKŞ-005 SAYFA 2/8 1. AMAÇ ve KAPSAM Bu teknik şartname, UGETAM ürün belgelendirme sistemine belgelendirme için başvuru yapan tedarikçilerin üretmiş oldukları gaz regülatörlerinin karşılaması gereken şartları TS

Detaylı

BELGE, MARKA ve LOGO KULLANIMI PROSEDÜRÜ

BELGE, MARKA ve LOGO KULLANIMI PROSEDÜRÜ Sayfa 1 / 5 1. REFERANSLAR TS EN ISO/IEC 17024:2012 Uygunluk değerlendirmesi - Personel belgelendiren kuruluşlar için genel şartlar standardı Madde 9.1. Mesleki Yeterlilik Kurumu Markasının Kullanımına

Detaylı

BELGE MARKA VE LOGONUN KULLANIMI PROSEDÜRÜ

BELGE MARKA VE LOGONUN KULLANIMI PROSEDÜRÜ REVİZYON Takip Tablosu No Tarih Açıklama 01 17.04.2017 Kuruluşun değişen logosu dokümanda revize edildi. 02 03 04 05 06 Yönetim Temsilcisi Yönetim Kurulu Başkanı 1 / 6 1-AMAÇ Bu prosedürün amacı; belge,

Detaylı

Hazırlayan: S. DOĞAN 03.03.2014. Onaylayan: C.PERGEL 03.03.2014

Hazırlayan: S. DOĞAN 03.03.2014. Onaylayan: C.PERGEL 03.03.2014 Sayfa: 1 / 6 Hazırlayan: S. DOĞAN 03.03.2014 Onaylayan: C.PERGEL 03.03.2014 Revizyon No: Revizyon Tarihi: Yapılan Değişiklik Değişikliği Yapan Kişi Sayfa: 2 / 6 1 AMAÇ Bu prosedürün amacı 3D INCERTA tarafından

Detaylı

Doküman No İlk Yayın Tarihi Revizyon No Revizyon Tarihi T.09 03.01.2012 02 14/11/2013

Doküman No İlk Yayın Tarihi Revizyon No Revizyon Tarihi T.09 03.01.2012 02 14/11/2013 YAYIN TARİHİ REV. NO REV. TARİHİ AÇIKLAMA 03.01.2012 1 03.04.2013 Ekler talimattan çıkartıldı Ek doküman olarak oluşturuldu. 03.01.2012 2 14.11.2013 Logo ve işaretlerin deney ve kalibrasyon raporlarında

Detaylı

Denetleme ve Belgelendirme Yönetmeliği Sayfa: 1 / 7

Denetleme ve Belgelendirme Yönetmeliği Sayfa: 1 / 7 Sayfa: 1 / 7 1. Genel Hükümler 1.1. Denetim ve Belgelendirme Yönetmelikleri, 3D INCERTA tarafından gerçekleştirilen belgelendirme faaliyetleri için geçerlidir. 3D INCERTA tarafından sunulan hizmetler ayrıca

Detaylı

TALİMAT BELGE, MARKA VE LOGO KULLANIM REVİZYON İZLEME TABLOSU. NO AÇIKLAMA TARİH 00 İlk yayındır. 15.10.2011 HAZIRLAYAN YÖNETİM TEMSİLCİSİ

TALİMAT BELGE, MARKA VE LOGO KULLANIM REVİZYON İZLEME TABLOSU. NO AÇIKLAMA TARİH 00 İlk yayındır. 15.10.2011 HAZIRLAYAN YÖNETİM TEMSİLCİSİ REVİZYON İZLEME TABLOSU Sayfa No : 1/6 NO AÇIKLAMA TARİH 00 İlk yayındır. 15.10.2011 01 Genel bir düzenleme yapılmıştır. 25.07.2012 HAZIRLAYAN YÖNETİM TEMSİLCİSİ ONAYLAYAN GENEL MÜDÜR Sayfa No : 2/6 1.

Detaylı

SERTİFİKALARIN ASKIYA ALINMASI, GERİ ÇEKİLMESİ VE KAPSAM DARALTMA PROSEDÜRÜ

SERTİFİKALARIN ASKIYA ALINMASI, GERİ ÇEKİLMESİ VE KAPSAM DARALTMA PROSEDÜRÜ Revizyon No Revizyon Madde No Revizyon İçeriği 01 26.11.2003 3 Sorumluluklar bölümü tamamen değiştirildi. 4.1.1 Belgenin dondurulma süresi 4 ay olarak düzeltildi. 4.1.2 b Düzeltici faaliyet süresi 60 gün

Detaylı

Logo ve Sertifika Kullanım Talimatı

Logo ve Sertifika Kullanım Talimatı Sayfa 1/5 S/N 1 Revizyon İçeriği Rev. No 2 Tarih 1 İlk yayın 00 05.02.2015 Sayfa 2/5 1. AMAÇ Bu doküman ile Organik tarım belgelendirme faaliyetlerinde sertifikalandırılan ürünün etiketlenmesi ve pazarlanmasında;

Detaylı

LOGO VE BELGE KULLANMA TALİMATI

LOGO VE BELGE KULLANMA TALİMATI 1 / 5 1. AMAÇ: İNTEGRA96 tarafından yürütülen sistem belgelendirme faaliyetleri çerçevesinde belgelendirilen kuruluşların ilgili yönetim sistemine uygun İNTEGRA96 logolarının kullanma esaslarını açıklamaktır.

Detaylı

Adres: Saracalar Mahallesi Özal Bulvarı 351/8 C3 Blok No:25/1 Akyurt/ANKARA P.K Adres:

Adres: Saracalar Mahallesi Özal Bulvarı 351/8 C3 Blok No:25/1 Akyurt/ANKARA P.K Adres: Amaç Madde 1: (1) İş bu protokol taraflar arasında, personel belgelendirme sürecinde sağlanacak hizmetlerin belirlenmesi, tarafların yükümlülüklerinin belirlenmesidir. Taraflar Madde 2: (1) MASFED MYM

Detaylı

GAPCERT Organik Tarım Belgelendirmeyi Sonlandırma, Daraltma- Genişletme,Askıya Alma ve Geri Çekme Prosedürü PR.02(B)

GAPCERT Organik Tarım Belgelendirmeyi Sonlandırma, Daraltma- Genişletme,Askıya Alma ve Geri Çekme Prosedürü PR.02(B) Sayfa No 1/5 1. Amaç Bu prosedür, değerlendirilmesi ve belgelendirilmesi yapılmış müşterilerin haberli ve habersiz kontrollerinde tespit edilen uygunsuzlukların giderilmemesi veya sertifikanın yanlış kullanımının

Detaylı

Hazırlayan: S. DOĞAN Onaylayan: C.PERGEL

Hazırlayan: S. DOĞAN Onaylayan: C.PERGEL Hazırlayan: S. DOĞAN 03.03.2014 Onaylayan: C.PERGEL 03.03.2014 Revizyon Revizyon No: Tarihi: Yapılan Değişiklik Değişikliği Yapan Kişi 01 05.01.2016 Alt bilgi kısmındaki adres bilgileri güncellendi. S.DOĞAN

Detaylı

BELGE VE LOGO KULLANIM TALİMATI

BELGE VE LOGO KULLANIM TALİMATI SAYFA : Sayfa 1 / 4 1.AMAÇ Bu talimatın amacı TRB nin logo kullanımına ilişkin kuralları belirlemektir. Bu kurallar, markaların, belgelendirilmiş firmalardan ürün veya hizmet alan birey veya kuruluşlar

Detaylı

BELGE VE LOGO KULLANIM TALİMATI

BELGE VE LOGO KULLANIM TALİMATI Sayfa No 1 / 6 1. AMAÇ Bu talimatın amacı NETSERT in logo kullanımına ilişkin kuralları belirlemektir. Bu kurallar, markaların, belgelendirilmiş firmalardan ürün veya hizmet alan birey veya kuruluşlar

Detaylı

LOGO KULLANIM PROSEDÜRÜ

LOGO KULLANIM PROSEDÜRÜ Sayfa 1 / 7 ORSER KONTROL VE SERTİFİKASYON LTD.ŞTİ ANKARA/TÜRKİYE Revizyon Takip Cetveli Rev.No: Revizyon Gerekcesi Tarih 00 Yayın 30/01/2007 01 Kapsam Değişikliği 15/11/2007 02 AB Mevzuat değişikliği

Detaylı

Belgelendirme Kuralları Tablosu

Belgelendirme Kuralları Tablosu A. Genel Şartlar Bu doküman FR.03 Fiyat Teklif / Sözleşmesinin ayrılmaz bir parçasıdır. Sözleşmenin imzalanması ile kuruluşlar aşağıdaki belgelendirme şartlarına uymayı kabul etmiş sayılırlar. Belgelendirme

Detaylı

KÇK LOGO ve İŞARET KULLANMA TALİMATI

KÇK LOGO ve İŞARET KULLANMA TALİMATI 1/10 YAYIN İ REV. NO REV. İ AÇIKLAMA 7 14.03.2013 Enerji Yönetim sistemi ile ilgili logo renk ve kullanımıyla ilgili bilgilerin girilmesi. Ayrıca, logo kullanımı ile ilgi 4.1.2-4.1.3-.4.1.4-.4.1.5-4.1.6

Detaylı

KÇK LOGO ve İŞARET KULLANMA TALİMATI

KÇK LOGO ve İŞARET KULLANMA TALİMATI 1/10 YAYIN İ REV. NO REV. İ AÇIKLAMA 9 25.06.2013 89/106/EEC yerine 305/2011/EU (CPR) atıfta bulunulmuştur. 10 19.01.2015 Ürün akreditasyon işareti EK-1 de değişiklik yapılarak TS EN ISO/IEC 17065 olarak

Detaylı

TALİMAT. Logo Kullanım Talimatı. Departman İsim Tarih İmza Yön. Temsilcisi Sistem Belgelendirme Md. Eren İŞMAN Hazırlayan.

TALİMAT. Logo Kullanım Talimatı. Departman İsim Tarih İmza Yön. Temsilcisi Sistem Belgelendirme Md. Eren İŞMAN Hazırlayan. TALİMAT Logo Kullanım Talimatı Doküman No Yayın Tarihi 15.10.2005 Revizyon No 8 Son Rev.Tarihi 01.08.2016 Hazırlayan Gözden Geçiren Onaylayan Departman İsim Tarih İmza Yön. Temsilcisi Sistem Belgelendirme

Detaylı

TALİMAT. Medikal Logo Kullanım Talimatı. Departman İsim Tarih İmza. Yön. Temsilcisi Eren İŞMAN 01.06.2011 Sistem Belgelendirme Md.

TALİMAT. Medikal Logo Kullanım Talimatı. Departman İsim Tarih İmza. Yön. Temsilcisi Eren İŞMAN 01.06.2011 Sistem Belgelendirme Md. TALİMAT Medikal Logo Kullanım Talimatı Doküman No MD-T-080/02 Yayın Tarihi 01.06.2011 Revizyon No 0 Son Rev.Tarihi - Departman İsim Tarih İmza Hazırlayan Gözden Geçiren Onaylayan Yön. Temsilcisi Eren İŞMAN

Detaylı

LOGO KULLANMA TALİMATI

LOGO KULLANMA TALİMATI 1.0. AMAÇ Bu talimatın amacı, QA Technic tarafından yürütülen sistem belgelendirme, ürün belgelendirme ve muayene belgelendirme faaliyetleri çerçevesinde belgelendirilen kuruluşların ilgili yönetim sistemi

Detaylı

AR-GE DANIŞMANLIK SÖZLEŞMESİ

AR-GE DANIŞMANLIK SÖZLEŞMESİ AR-GE DANIŞMANLIK SÖZLEŞMESİ 1. TARAFLAR İşbu Sözleşme, merkezi Çankaya Üniversitesi Balgat Kampüsü, Öğretmenler Cad, No: 14, 06530 ANKARA adresinde bulunan Çankaya Üniversitesi Teknoloji Transfer Ofisi

Detaylı

MYB İŞLEYİŞ PROSEDÜRÜ

MYB İŞLEYİŞ PROSEDÜRÜ Doküman No İlk Yayın No Sayfa No PQ.PR.001 19.12.2017 2 20.12.2018 1/5 MYB İŞLEYİŞ PROSEDÜRÜ No 01 25.07.2018 Madde No 4.9.,4.10. 6,7, İçeriği İlk belgelendirme sonrasındaki işleyiş tanımlandı. 6 ve 7

Detaylı

Kişisel Koruyucu Donanımlarla İlgili Onaylanmış Kuruluşların Görevlendirilmesine Dair Tebliğ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Hukuki Dayanak, Tanımlar

Kişisel Koruyucu Donanımlarla İlgili Onaylanmış Kuruluşların Görevlendirilmesine Dair Tebliğ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Hukuki Dayanak, Tanımlar Kişisel Koruyucu Donanımlarla İlgili Onaylanmış Kuruluşların Görevlendirilmesine Dair Tebliğ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Hukuki Dayanak, Tanımlar Amaç Madde 1 Bu Tebliğin amacı, 09.02.2004 tarih ve 25368

Detaylı

BELGE VE LOGO KULLANIM TALİMATI. 1.0. AMAÇ 1.1. Bu talimatın amacı UKS nin logo kullanımına ilişkin kuralları belirlemektir.

BELGE VE LOGO KULLANIM TALİMATI. 1.0. AMAÇ 1.1. Bu talimatın amacı UKS nin logo kullanımına ilişkin kuralları belirlemektir. 1.0. AMAÇ 1.1. Bu talimatın amacı UKS nin logo kullanımına ilişkin kuralları belirlemektir. 2.0. KAPSAM : 2.1. Bu talimat UKS nin logo kullanımını ve ilgili akreditasyon kurumunun logo kullanım kurallarını

Detaylı

EN (SİSTEM 2+) BELGELENDİRME KURALLARI İMALATÇI ÜRETİM KONTROL SİSTEM BELGELENDİRME

EN (SİSTEM 2+) BELGELENDİRME KURALLARI İMALATÇI ÜRETİM KONTROL SİSTEM BELGELENDİRME 3D-INCERTA 305/2011 Yapı Malzemeleri Tüzüğü kapsamında standardına yönelik olarak imalatçı üretim kontrol sistemi belgelendirme hizmetlerini (Sistem 2+) vermektedir. AB Komisyonu tarafından hazırlanan

Detaylı

MARKA VE BELGE KULLANIM TALİMATI 076

MARKA VE BELGE KULLANIM TALİMATI 076 0.5 1/8 1.0. AMAÇ VE KAPSAM 1.1. Amaç Bu talimatın amacı, CTR tarafından gerçekleştirilen belgelendirme faaliyetleri çerçevesinde belgelendirilen müşterilerin marka ve belge kullanımına ilişkin esasları

Detaylı

Bölüm 1 de ürün gereklilikleri ve müşteri talepleri doğrultusunda en az 3 (üç) adet alternatif tasarım ortaya konacaktır.

Bölüm 1 de ürün gereklilikleri ve müşteri talepleri doğrultusunda en az 3 (üç) adet alternatif tasarım ortaya konacaktır. TASARIM PROJESİ TEKLİF FORMU Tasarımcı: Bahaeddin Önal Musteri:... Projenin Adı ve Tanımı:... Projenin Aşamaları: Ücret (TL) Süre (İş Günü) Bölüm 1 : Konsept Tasarıma Karar verilmesi Bölüm 2 : Tasarım

Detaylı

ADAY SÖZLEŞMESİ DOK. KODU ÇB-B-S-004 DOK. TARİHİ 14/11/2016 REV.NO/TARİHİ 06/ SAYFA NO 1 / 5

ADAY SÖZLEŞMESİ DOK. KODU ÇB-B-S-004 DOK. TARİHİ 14/11/2016 REV.NO/TARİHİ 06/ SAYFA NO 1 / 5 SAYFA NO 1 / 5 PERSONEL BELGELENDİRME KURULUŞU: BELGELENDİRME BAŞVURUSU SAHİBİ: Unvanı : Çözüm Belgelendirme Adı Soyadı : Adı : Çözüm Eğt. Öğt. Yay. Dan. Bilş. İltş. San. ve Tic.Ltd.Şti. TC Kimlik No :

Detaylı

YÖNETİM SİSTEMLERİ BELGELENDİRME SÖZLEŞMESİ

YÖNETİM SİSTEMLERİ BELGELENDİRME SÖZLEŞMESİ SÖZLEŞME TARAFLARI NAVİGA ULUSLARARASI BELGELENDİRME VE EĞİTİM HİZMETLERİ LTD. ŞTİ. AHMET NAFIZ GÜRMAN MAH. METROPOL CENTER KAT:11 DAİRE:46 MERTER İSTANBUL ( Bundan böyle NAVİGA olarak geçecektir ) KURULUŞ

Detaylı

LOGO VE BELGE KULLANIM TALİMATI

LOGO VE BELGE KULLANIM TALİMATI 1. AMAÇ INSPECCO tarafından belgelendirilen kuruluşların logo, belge, marka, CE işareti kullanım esaslarını belirtmektir. 2. KAPSAM Bu talimat INSPECCO nun logo kullanımını ve ilgili akreditasyon kurumunun

Detaylı

BELGE VE LOGO KULLANIM TALİMATI

BELGE VE LOGO KULLANIM TALİMATI 1.0. AMAÇ 1.1 Bu talimatın amacı UKS nin belgelendirme markası kullanımına ilişkin kuralları belirlemektir. 2.0. KAPSAM : 2.1. Bu talimat UKS nin logo ve belgelendirme markası kullanımını ve ilgili akreditasyon

Detaylı

BELGE KAPSAMININ DARALTILMASI, ASKIYA ALMA VE İPTAL PROSEDÜRÜ Certification Scope Change, Suspension and Cancel Procedure

BELGE KAPSAMININ DARALTILMASI, ASKIYA ALMA VE İPTAL PROSEDÜRÜ Certification Scope Change, Suspension and Cancel Procedure BELGE KAPSAMININ DARALTILMASI, ASKIYA ALMA VE İPTAL PROSEDÜRÜ Certification Scope Change, Suspension and Cancel Procedure Doküman No KARTEPE-P11 Yayın Tarihi 10 Eyl. 2016 Revizyon No 00 Revizyon Tarihi

Detaylı

Ürünlerin taşınması için kullanılan büyük kutular vb. üzerinde (*b) Açıklama olmaksızın Kullanılamaz Kullanılamaz Kullanılabilir (*d)

Ürünlerin taşınması için kullanılan büyük kutular vb. üzerinde (*b) Açıklama olmaksızın Kullanılamaz Kullanılamaz Kullanılabilir (*d) 1. ROYALCERT logosu, ROYALCERT tarafından yapılan belgelendirme denetiminde başarılı olmuş kuruluşlar tarafından kullanılabilir. 2. ROYALCERT tarafından belge almaya hak kazanan firmalar, ROYALCERT logosu,

Detaylı

ONAYLANMIŞ KURULUŞ NUMARASI VE LOGO KULLANIM TALİMATI

ONAYLANMIŞ KURULUŞ NUMARASI VE LOGO KULLANIM TALİMATI 1.AMAÇ VE KAPSAM 1.1.Bu talimatının amacı; Müşterilerin deney veya performansın değişmezliğinin değerlendirilmesi ve doğrulanması faaliyetleri kapsamında sunulan hizmetlerin birey veya kuruluşlar tarafından

Detaylı

Belgelendirme Kuralları

Belgelendirme Kuralları 1. Genel Şartlar 1.1. Bu doküman AFR.03 Belgelendirme Teklif / Sözleşmesinin ayrılmaz bir parçasıdır. Sözleşmenin imzalanması ile kuruluşlar aşağıdaki belgelendirme şartlarına uymayı kabul etmiş sayılırlar.

Detaylı

İTİRAZ, ŞİKAYET ve ANLAŞMAZLIKLAR PROSEDÜRÜ

İTİRAZ, ŞİKAYET ve ANLAŞMAZLIKLAR PROSEDÜRÜ SAYFA 1/5 1. AMAÇ Bu prosedür müşteriden gelen itiraz, şikayet ve anlaşmazlıkların değerlendirilmesi ve karar verilmesiyle ilgili yöntemi ve sorumlulukları tanımlar. 7.13.1. İlgili taraflardan herhangi

Detaylı

OSEM logosu, OSEM tarafından yapılan ürün belgelendirme test ve denetimlerinden başarılı olmuş kuruluşlar tarafından kullanılabilir.

OSEM logosu, OSEM tarafından yapılan ürün belgelendirme test ve denetimlerinden başarılı olmuş kuruluşlar tarafından kullanılabilir. 1. AMAÇ Bu talimat, OSEM tarafından gerçekleştirilen ürün belgelendirme denetim ve testlerinden başarılı olmuş kuruluşların ürünlerinin nasıl etiketleneceğini ve sertifika almaya hak kazanan kuruluşların

Detaylı

EN ISO/IEC PERSONEL BELGELENDİREN KURULUŞLAR İÇİN GENEL ŞARTLAR

EN ISO/IEC PERSONEL BELGELENDİREN KURULUŞLAR İÇİN GENEL ŞARTLAR EN ISO/IEC 17024 PERSONEL BELGELENDİREN KURULUŞLAR İÇİN GENEL ŞARTLAR Bu standart Avrupa Standardizasyon Komitesi (CEN) tarafından onaylanan ve Aralık 2012 de TS EN ISO/IEC 17024:2012 numaralı standardı

Detaylı

TEKLİF ALMA ŞARTNAMESİ

TEKLİF ALMA ŞARTNAMESİ DARÜŞŞAFAKA CEMİYETİ UÇAK BİLETİ ALIMI, VİZE İŞLEMLERİ VE OTEL REZERVASYONU HİZMET TEMİNİ TEKLİF ALMA ŞARTNAMESİ Sayfa 1 / 6 MADDE 1 - TANIMLAR Bu doküman ve eklerinde geçen; DARÜŞŞAFAKA: DARÜŞŞAFAKA CEMİYETİ

Detaylı

İTU BELGE VE USB LOGO KULLANIM KURALLARI PROSEDÜRÜ

İTU BELGE VE USB LOGO KULLANIM KURALLARI PROSEDÜRÜ 1.0 AMAÇ İyi Tarım Uygulamaları belgelendirme sertifikalarının, USB logolarının ve reklam dilinin kullanım prosedürünü tanımlamaktır. Bu prosedürün amacı için marka ve logo kelimeleri birbirlerinin yerine

Detaylı

KALİTE EL KİTABI PERSONEL BELGELENDİRME

KALİTE EL KİTABI PERSONEL BELGELENDİRME Sayfa Sayısı 1/5 1. KAPSAM TS EN ISO/IEC 17024 Personel belgelendirme kuruluşları için geliştirme ve sürdürebilirlik programları da dahil belirli şartlara göre personeli belgelendiren kuruluşlar için genel

Detaylı

Revizyon Tarihi :

Revizyon Tarihi : 1.0 AMAÇ: AVRASYA MYM bünyesinde belgelendirilmiş personelin ve personelin tabi olduğu tüzel kişiliğin AVRASYA MYM logo/marka ve belgelerinin kullanımı ile ilgili konuların tanımlanması açıklamaktır. 2.0

Detaylı

LOGO VE BELGE KULLANMA TALİMATI

LOGO VE BELGE KULLANMA TALİMATI REVİZYON TAKİP TABLOSU Rev. No Revizyon Gerekçesi Tarih 01 Madde 3.3 revize edildi. 18.06.2013 02 Logolar Revize edildi 06.09.2013 03 Logolar Revize Edildi 10.10.2014 04 Logolar Revize edildi 19.04.2016

Detaylı

BAŞVURU ve BELGE KULLANIM SÖZLEŞMESİ FORMU

BAŞVURU ve BELGE KULLANIM SÖZLEŞMESİ FORMU 1. SÖZLEŞMENİN AMACI İş bu sözleşme taraflar arasında, personel sınav ve belgelendirme süreçlerinde karar alınan yükümlülüklerin uyulmasını içeren bir sözleşmedir. 2. TARAFLAR (1) MAKFED: MAKİNA İMALAT

Detaylı

TÜRK STANDARDLARI ENSTİTÜSÜ YÖNETİM SİSTEMLERİ BELGELENDİRME ÜCRETLENDİRME ESASLARI VE ÜCRET ÇİZELGELERİ

TÜRK STANDARDLARI ENSTİTÜSÜ YÖNETİM SİSTEMLERİ BELGELENDİRME ÜCRETLENDİRME ESASLARI VE ÜCRET ÇİZELGELERİ TÜRK STANDARDLARI ENSTİTÜSÜ YÖNETİM SİSTEMLERİ BELGELENDİRME ÜCRETLENDİRME ESASLARI VE ÜCRET ÇİZELGELERİ Yönetim Kurulu Karar No : 29/04/2014 tarih ve XIX/50/236 numaralı Yürürlük Tarihi : 05/05/2014 YÖNETİM

Detaylı

BELGE VE LOGO KULLANIM TALİMATI

BELGE VE LOGO KULLANIM TALİMATI 1.0. AMAÇ 1.1 Bu talimatın amacı UKS nin belgelendirme markası kullanımına ilişkin kuralları belirlemektir. 2.0. KAPSAM : 2.1. Bu talimat UKS nin logo ve belgelendirme markası kullanımını ve ilgili akreditasyon

Detaylı

TS EN 1555-3 PE EKLEME PARÇALARI BELGELENDİRME TEKNİK ŞARTNAMESİ UBTKŞ-02

TS EN 1555-3 PE EKLEME PARÇALARI BELGELENDİRME TEKNİK ŞARTNAMESİ UBTKŞ-02 SAYFA 2/11 1. AMAÇ ve KAPSAM Bu teknik şartname, UGETAM ürün belgelendirme sistemine belgelendirme için başvuru yapan tedarikçilerin PE ekleme parçalarının karşılaması gereken şartları CEN/TS 1555-7 Plastics

Detaylı

ÜRÜN LOGO ve BELGE KULLANIM TALİMATI

ÜRÜN LOGO ve BELGE KULLANIM TALİMATI 1. AMAÇ UDEM tarafından yürütülen ürün belgelendirme faaliyetleri çerçevesinde belgelendirilen kuruluşların ilgili ürüne uygun UDEM logolarının kullanma esaslarını ve uygunsuz ya da yanlış kullanım halinde

Detaylı

LOGO ve BELGE KULLANIM TALİMATI

LOGO ve BELGE KULLANIM TALİMATI AMAÇ Standart BM Trada Belgelendirme A.Ş. tarafından belgelendirilen kuruluşların Standart BM Trada logosu ile TÜRKAK akreditasyon markasını uygun kullanmalarını sağlamaktır. SORUMLU Belgelendirme Müdürü

Detaylı

LOGO VE BELGE KULLANMA TALİMATI

LOGO VE BELGE KULLANMA TALİMATI 1. AMAÇ Bu talimatın amacı, QSI tarafından yürütülen sistem belgelendirme faaliyetleri çerçevesinde belgelendirilen kuruluşların ilgili yönetim sistemi logolarını ve onaylanmış belgelerini kullanma esaslarını

Detaylı

T.C. YAŞAR ÜNİVERSİTESİ KULUÇKA MERKEZİ KULLANIM SÖZLEŞMESİ

T.C. YAŞAR ÜNİVERSİTESİ KULUÇKA MERKEZİ KULLANIM SÖZLEŞMESİ T.C. YAŞAR ÜNİVERSİTESİ KULUÇKA MERKEZİ KULLANIM SÖZLEŞMESİ Bu sözleşme, Yaşar Üniversitesi ile Yaşar Üniversitesi Selçuk Yaşar Kampüsü içerisinde yer alan Kuluçka Merkezi içinde yer almaya hak kazanan.

Detaylı

ISO 9001:2008 Kalite Yönetim Sistemi BELGELENDİRME SÖZLEŞMESİ. 07/11/2014-iSTANBUL, TÜRKİYE

ISO 9001:2008 Kalite Yönetim Sistemi BELGELENDİRME SÖZLEŞMESİ. 07/11/2014-iSTANBUL, TÜRKİYE ISO 9001:2008 Kalite Yönetim Sistemi BELGELENDİRME SÖZLEŞMESİ 07/11/2014-iSTANBUL, TÜRKİYE TÜRKMEN TEKNİK İÇ ve DIŞ TİC.LTD.ŞTİ. Hugo-Eckener-Strasse 29, 50829 Köln Germany T:+ 49 221 16 899 184 Web: www.uni-cert.de

Detaylı

SERTİFİKA VE USB LOGO KULLANIM KURALLARI PROSEDÜRÜ

SERTİFİKA VE USB LOGO KULLANIM KURALLARI PROSEDÜRÜ 1.0 AMAÇ USB tarafından TS EN ISO 17065 Standardına göre uygulanan programlara ait Sertifikaların, Program ve USB logolarının ve reklam dilinin kullanım prosedürünü tanımlamaktır. Bu prosedürün amacı için

Detaylı

TEKLİF ALMA ŞARTNAMESİ

TEKLİF ALMA ŞARTNAMESİ DARÜŞŞAFAKA CEMİYETİ ADAK KURBAN KARKAS ET ALIMI TEKLİF ALMA ŞARTNAMESİ Sayfa 1 / 6 MADDE 1 - TANIMLAR Bu doküman ve eklerinde geçen; DARÜŞŞAFAKA İSTEKLİ TEDARİKÇİ : DARÜŞŞAFAKA CEMİYETİ ve bağlı kurumlarını,

Detaylı

KÇK LOGO ve İŞARET KULLANMA TALİMATI

KÇK LOGO ve İŞARET KULLANMA TALİMATI 1/9 YAYIN REV. NO REV. İ AÇIKLAMA İ 2 11.10.2006 İşaret olarak renk tanımlaması yapıldı. 3 05.02.2007 Kapsama TS EN 45012 ve Guide 66 sistemleri kapsamında belgelendirilen kuruluşların logo kullanma kriterleri

Detaylı

TEKLİF ALMA ŞARTNAMESİ

TEKLİF ALMA ŞARTNAMESİ DARÜŞŞAFAKA CEMİYETİ ARAÇ KİRALAMA TEKLİF ALMA ŞARTNAMESİ Sayfa 1 / 6 MADDE 1 - TANIMLAR Bu doküman ve eklerinde geçen; CEMİYET İSTEKLİ : DARÜŞŞAFAKA CEMİYETİ ni : Madde 2 de tanımı ve kapsamı verilen

Detaylı

TEKNİK SERVİS VE BAKIM SÖZLEŞMESİ

TEKNİK SERVİS VE BAKIM SÖZLEŞMESİ TEKNİK SERVİS VE BAKIM SÖZLEŞMESİ 1. TARAFLAR Hizmet Veren : ABP Ölçü ve Kontrol Sistemleri İth. Paz. Tur. Tic. Ltd. Şti. Hizmet Alan : 2. HİZMET SÖZLEŞMESİ Bu sözleşme Eskişehir Yolu 17. Km Çamlık Park

Detaylı

Kontrol: Gökhan BİRBİL

Kontrol: Gökhan BİRBİL Doküman Adı: UYGUNLUK DEĞERLENDİRME KURULUŞLARI İÇİN AKREDİTASYONUN ASKIYA ALINMASI, GERİ ÇEKİLMESİ VE KAPSAM DEĞİŞİKLİĞİNE İLİŞKİN PROSEDÜR Doküman No.: P702 Revizyon No: 05 Yürürlük Tarihi: 02.01.2012

Detaylı

EN (SİSTEM 2+) BELGELENDİRME KURALLARI İMALATÇI ÜRETİM KONTROL SİSTEM BELGELENDİRME

EN (SİSTEM 2+) BELGELENDİRME KURALLARI İMALATÇI ÜRETİM KONTROL SİSTEM BELGELENDİRME 3D-INCERTA 305/2011 Yapı Malzemeleri Tüzüğü kapsamında standardına yönelik olarak imalatçı üretim kontrol sistemi belgelendirme hizmetlerini (Sistem 2+) vermektedir. AB Komisyonu tarafından hazırlanan

Detaylı

S&Q MART. Personel Belgelendirmesi İçin. 1 Giriş

S&Q MART. Personel Belgelendirmesi İçin. 1 Giriş 1 Giriş İçerik 1. Giriş 2. Genel Personel Belgelendirmesi İçin Genel Şartlar 3. Belgelendirme Süreci 4. Belgelendirmenin Devamlılığı 5. Bütçelendirme 6. Belge ve Belge İşareti Kullanım Kuralları 7. Sertifikanın

Detaylı

TÜRK STANDARDLARI ENSTİTÜSÜ

TÜRK STANDARDLARI ENSTİTÜSÜ TÜRK STANDARDLARI ENSTİTÜSÜ BELGELENDİRME MERKEZ BAŞKANLIĞI YÖNETİM SİSTEMLERİ BELGELENDİRME ÜCRETLENDİRME ESASLARI VE ÜCRET ÇİZELGELERİ Yönetim Kurulu Karar No : 29/04/2014 tarih ve XIX/50-236 sayılı

Detaylı

Logo Kullanma Talimatı

Logo Kullanma Talimatı Logo Kullanma Talimatı T-01, Revizyon 09, 06.07.2015 KALİTEST BELGELENDİRME ve EĞİTİM HİZMETLERİ LTD. ŞTİ. Zorlu Center, Teras Evler, Daire:11, BBN:309 Levazım-Beşiktaş/İSTANBUL www.kalitest.com.tr BU

Detaylı

DURMAPAY HİZMET KULLANIMI SÖZLEŞMESİ (bundan sonra Sözleşme olarak anılacaktır)

DURMAPAY HİZMET KULLANIMI SÖZLEŞMESİ (bundan sonra Sözleşme olarak anılacaktır) DURMAPAY HİZMET KULLANIMI SÖZLEŞMESİ (bundan sonra Sözleşme olarak anılacaktır) İşbu Sözleşme,(a) Vatan Caddesi Midilli Sokak No:4/B Odunpazarı/Eskisehir adresinde mukim Durma Bilgi ve İletişim Teknolojileri

Detaylı

TS EN ISO/IEC KONU SERTİFİKA VE LOGO KULLANIM HUSUSLARI TALİMATI. Rev. No Rev. Tarihi Yürürlük Tarihi Sayfa

TS EN ISO/IEC KONU SERTİFİKA VE LOGO KULLANIM HUSUSLARI TALİMATI. Rev. No Rev. Tarihi Yürürlük Tarihi Sayfa 01 03.03.2017 31.12.2016 1/7 1. AMAÇ EUROGAP tarafından yürütülen ürün belgelendirme faaliyetleri çerçevesinde belgelendirilen kuruluşların ilgili ürüne uygun EUROGAP Belgelendirme Onaylanmış Kuruluş Kimlik

Detaylı

SİSTEM BELGELENDİRME ÜCRET TALİMATI

SİSTEM BELGELENDİRME ÜCRET TALİMATI SİSTEM BELGELENDİRME ÜCRET TALİMATI AMAÇ: Bu talimat 132 sayılı Kanuna dayanılarak Türk Standardları Enstitüsü tarafından yürütülen Sistem Belgelendirme Faaliyetlerinde uygulanacak ücretlerle ilgili şartları

Detaylı

Doküman Kodu PR10-FR02 Yayın Tarihi Revizyon No/ Tarihi 01 /

Doküman Kodu PR10-FR02 Yayın Tarihi Revizyon No/ Tarihi 01 / 1. SÖZLEŞMENİN AMACI VE İÇERİĞİ 1.1 Bu sözleşme ile, ELÇİ BELGELENDİRME SERTİFİKASYON LİMİTED ŞİRKETİ (bundan sonra ELÇİ olarak ifade edilecektir) ile MYK- Mesleki Yeterlilik Belgesi almak için ELÇİ BELGELENDİRME

Detaylı

CE Belgeleri Askıya Alınması ve İptali Prosedürü

CE Belgeleri Askıya Alınması ve İptali Prosedürü Hazırlayan Onayı Gözden Geçirme Onayı Yürürlük Onayı Yönetim Temsilcisi Bölüm Müdürü Genel Müdür İÇERİK 1 Amaç... 1 2 Kapsam... 1 3 Referanslar... 1 4 Tanımlar... 2 5 Sorumluklar ve Personel... 2 5.1 n

Detaylı

ÜRÜN BELGESİ İŞARETİ VE BELGE KULLANIMI KURALLARI

ÜRÜN BELGESİ İŞARETİ VE BELGE KULLANIMI KURALLARI Yürürlük Tarihi: 20.11.2017 Sayfa No: 1/6 Ürün belgesi sahibi kuruluşlar, belgenin geçerliliği devam ettiği sürece bu kurallara uymakla yükümlülerdir. I. TÜRK LOYDU ÜRÜN BELGE İŞARETİ TÜRK LOYDU belge

Detaylı

İTU SERTİFİKALARIN ASKIYA ALINMASI, GERİ ÇEKİLMESİ VE İPTALİ PROSEDÜRÜ

İTU SERTİFİKALARIN ASKIYA ALINMASI, GERİ ÇEKİLMESİ VE İPTALİ PROSEDÜRÜ 1.0 AMAÇ İTU Yönetmeliği ve kriterleri kapsamında bitkisel üretim, hayvansal üretim, su ürünleri kapsamında ve ilgili alt kapsamlarda belgeli firmaların belgesinin askıya alınması, geri çekilmesi, kapsamının

Detaylı

BELGE KULLANIM SÖZLEŞMESİ

BELGE KULLANIM SÖZLEŞMESİ Sayfa No 1/6 İSİM/SOYİSİM TC. KİMLİK NO BABA ADI TARİH DOĞUM YERİ/YILI ADRES KAPSAM/YETERLİLİK BİRİMLERİ 1. Sözleşmenin Tarafları Meyebel: MEYEBEL Uluslararası Mesleki Yeterlilik ve Belgelendirme Ticaret

Detaylı

STANDART KALİBRASYON HİZMET VE KALİBRASYON TAKİP DESTEK ŞARTLARI SÖZLEŞMESİ

STANDART KALİBRASYON HİZMET VE KALİBRASYON TAKİP DESTEK ŞARTLARI SÖZLEŞMESİ 1. Tanımlamalar ve Genel Şartlar 1.1 Bu dokümanda Türk Hava Yolları Teknik A. Ş. Kalibrasyon Laboratuvarı Kalibrasyon Laboratuvarı olarak, hizmet talebinde bulunan firma, kurum ve şahıslar ise MÜŞTERİ

Detaylı

1. KURULUŞUN HAK VE YÜKÜMLÜLÜKLERİ... 2 2. SERTİFİKANIN ASKIYA ALINACAĞI DURUMLAR VE PROSEDÜR... 3

1. KURULUŞUN HAK VE YÜKÜMLÜLÜKLERİ... 2 2. SERTİFİKANIN ASKIYA ALINACAĞI DURUMLAR VE PROSEDÜR... 3 1. KURULUŞUN HAK VE YÜKÜMLÜLÜKLERİ... 2 2. SERTİFİKANIN ASKIYA ALINACAĞI DURUMLAR VE PROSEDÜR... 3 3. SÖZLEŞMENİN FESHEDİLECEĞİ VE SERTİFİKANIN GERİ ÇEKİLECEĞİ DURUMLAR VE PROSEDÜR... 4 4. SERTİFİKANIN

Detaylı

LOGO KULLANMA TALİMATI

LOGO KULLANMA TALİMATI 1. AMAÇ TCS BELGELENDİRME Sistem Belgelendirme Müdürlüğü tarafından yürütülen sistem belgelendirme faaliyetleri çerçevesinde belgelendirilen kuruluşların ilgili yönetim sistemi için akreditasyon kuruluşu

Detaylı

DARÜŞŞAFAKA CEMİYETİ TEKLİF ALMA ŞARTNAMESİ

DARÜŞŞAFAKA CEMİYETİ TEKLİF ALMA ŞARTNAMESİ DARÜŞŞAFAKA CEMİYETİ OFİS SARF MALZEME VE KIRTASİYE TEKLİF ALMA ŞARTNAMESİ Sayfa 1 / 6 MADDE 1 - TANIMLAR Bu doküman ve eklerinde geçen; CEMİYET İSTEKLİ : DARÜŞŞAFAKA CEMİYETİ ve bağlı kurumlarını : Madde

Detaylı

ÜCRETLENDİRME TALİMATI

ÜCRETLENDİRME TALİMATI 1.AMAÇ: UDEM den yönetim sistemi belgelendirmesi hizmeti alan kuruluşlara uygulanacak ücretlendirmenin tarif edilmesidir. 2. KAPSAM: Bu talimat TS EN ISO/IEC 17021, ISO 22003 standardının gerekliliklerine

Detaylı

KARATAY BELEDİYESİ SINIRLARI İÇERİSİNDEKİ ASANSÖRLERİN YILLIK KONTROLLERİ HAKKINDA PROTOKOL

KARATAY BELEDİYESİ SINIRLARI İÇERİSİNDEKİ ASANSÖRLERİN YILLIK KONTROLLERİ HAKKINDA PROTOKOL KARATAY BELEDİYESİ SINIRLARI İÇERİSİNDEKİ ASANSÖRLERİN YILLIK KONTROLLERİ HAKKINDA PROTOKOL Madde 1. TARAFLAR Bu protokolde taraflar KARATAY Belediyesi ile Kontest Mühendislik Mak. İnş. Gıda. Hay. San.

Detaylı

TS EN ISO 9001 KALİTE YÖNETİM SİSTEMİ SERTİFİKASYON LOGOSU KULLANIM TALİMATI

TS EN ISO 9001 KALİTE YÖNETİM SİSTEMİ SERTİFİKASYON LOGOSU KULLANIM TALİMATI TALİMAT Sayfa 1 / 5 1.0 AMAÇ Kuruluşların, ilgili standartlara ve teknik düzenlemelere uygun olduğunun B.E.C. tarafından belgelendiğini göstermek amacıyla kullanacakları B.E.C TS EN ISO 9001:2000 / TS

Detaylı

Belgelendirme Sözleşmesi

Belgelendirme Sözleşmesi Belgelendirme Sözleşmesi TS EN ISO 9001 / TS EN ISO 14001 e göre yönetim sisteminin belgelendirilmesi için bundan böyle Organizasyon olarak anılacaktır. ve TÜV Teknik Kontrol ve Belgelendirme A.Ş. Gayrettepe

Detaylı

BELGE VE LOGO KULLANMA TALİMATI

BELGE VE LOGO KULLANMA TALİMATI Sayfa No 1 / 5 1.AMAÇ TB nin sistem belgelendirme faaliyetleri çerçevesinde, belgelendirilen kuruluģların ilgili yönetim sistemi belge ve logolarını kullanma esaslarını amaçlamaktadır. 2.KAPSAM TB Logosu

Detaylı

SİSTEMER tarafından verilecek tüm denetim faaliyetleri için ücretlendirmeyi kapsar.

SİSTEMER tarafından verilecek tüm denetim faaliyetleri için ücretlendirmeyi kapsar. 1. AMAÇ SİSTEMER Belgelendirme kuruluşu tarafından belgelendirme başvurusunda bulunan firmalara belgelendirme faaliyetleri için uygulanacak olan ücret ve ödeme şartlarını belirlemektir. 2. TANIMLAR VE

Detaylı

PVC DOĞRAMA MONTAJCISI S3 ŞARTNAMESİ

PVC DOĞRAMA MONTAJCISI S3 ŞARTNAMESİ 1.0 AMAÇ Bu şartname PVC Doğrama Montajcısı (Seviye 3) Sınavına girecek adayın belgelendirilmesine yönelik yapılacak sınav için temel şartları, yeterlilik alanını, sınav koşullarını, kabul şartlarını ve

Detaylı

ASANSÖR PERİYODİK KONTROLLERİNİ GERÇEKLEŞTİRECEK MUAYENE PERSONELİNİN BELGELENDİRİLMESİNE DAİR TEBLİĞ (SGM:

ASANSÖR PERİYODİK KONTROLLERİNİ GERÇEKLEŞTİRECEK MUAYENE PERSONELİNİN BELGELENDİRİLMESİNE DAİR TEBLİĞ (SGM: 1 Ağustos 2016 PAZARTESİ Resmî Gazete Sayı : 29788 TEBLİĞ Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığından: ASANSÖR PERİYODİK KONTROLLERİNİ GERÇEKLEŞTİRECEK MUAYENE PERSONELİNİN BELGELENDİRİLMESİNE DAİR TEBLİĞ

Detaylı

AHŞAP KALIPÇI S3 ŞARTNAMESİ

AHŞAP KALIPÇI S3 ŞARTNAMESİ 1.0 AMAÇ Bu şartname Ahşap Kalıpçı (Seviye 3) Sınavına girecek adayın belgelendirilmesine yönelik yapılacak sınav için temel şartları, yeterlilik alanını, sınav koşullarını, kabul şartlarını ve belgelendirme

Detaylı

Form. Eşdeğer Parça Sertifikasyonu Teklif Formu. Teklif No.: Tarih : Konu : Şirket Adı. Adresi. Yetkili. . Telefon / Fax.

Form. Eşdeğer Parça Sertifikasyonu Teklif Formu. Teklif No.: Tarih : Konu : Şirket Adı. Adresi. Yetkili.  . Telefon / Fax. Teklif No.: Tarih : Konu : Şirket Adı Adresi Yetkili e-mail Telefon / Fax Vergi Dairesi/ Vergi No Sayın..., Üretimini yapmakta olduğunuz ve firmamızdan belgelendirme talebinde bulunduğunuz... ürün(ler)

Detaylı

Akreditasyon Hizmet Ücretleri Rehberi

Akreditasyon Hizmet Ücretleri Rehberi R10.02 Revizyon No : 05 Yürürlük Tarihi : 18.08. 2014 Akreditasyon Hizmet Ücretleri Rehberi Hazırlayan: Kontrol: Onay: Turgay ÖZTÜRK Ahmet GÖZÜKÜÇÜK Dr. Halil İbrahim ÇETİN 1. AKREDİTASYON BEDELİ 1.1.

Detaylı

İSMES İSTANBUL MESLEKİ EĞİTİM ÇEVRE DAN. ve HİZM. A.Ş. KALİTE YÖNETİM SİSTEMİ

İSMES İSTANBUL MESLEKİ EĞİTİM ÇEVRE DAN. ve HİZM. A.Ş. KALİTE YÖNETİM SİSTEMİ PRS.22 23.02.2017 13.07.2018/02 1 / 5 1. AMAÇ ve KAPSAM Bu prosedürün amacı, personel belgelendirme hizmetlerinin TS EN ISO / IEC 17024 personel belgelendirme standart şartlarına göre değerlendirilerek

Detaylı

PERSONEL BELGELENDİRME HİZMET TEKLİFİ

PERSONEL BELGELENDİRME HİZMET TEKLİFİ Sayın [İlgili Kişi] [Müşteri] [Şehir] Tel: [Müşteri Telefon] Faks: [Müşteri Faks] E-mail: [Kişi Mail] PERSONEL BELGELENDİRME HİZMET TEKLİFİ Teklif No: End-Tk.[Teklif No] Rev. No: 0 Teklif Tarihi: [Teklif

Detaylı

LOGO KULLANIM TALİMATI

LOGO KULLANIM TALİMATI 1. Amaç Bu Talimat; KBM tarafından belgelendirilmiş kuruluşların, belgelendirmeden sonra KBM ne ait logo, marka ve belgeleri kullanmaları ile ilgili yöntem belirlemektir. 2. Talimat Logo, marka ve belgeler

Detaylı

PERSONEL BELGELENDİRME PROSEDÜRÜ (GENEL ŞARTLAR)

PERSONEL BELGELENDİRME PROSEDÜRÜ (GENEL ŞARTLAR) Yayın i 04.05.2009 Sayfa Sayısı 1/5 1. KAPSAM TS EN ISO/IEC 17024 Personel belgelendirme kuruluşları için geliştirme ve sürdürebilirlik programları da dahil belirli şartlara göre personeli belgelendiren

Detaylı

TÜRK AKREDİTASYON KURUMU AKREDİTASYON HİZMET ÜCRETLERİ

TÜRK AKREDİTASYON KURUMU AKREDİTASYON HİZMET ÜCRETLERİ R 10.02 AKREDİTASYON HİZMET ÜCRETLERİ Rev.03 12-2011 1. AKREDİTASYON BEDELİ 1.1. Akreditasyon Bedeli Bileşenleri AKREDİTASYON HİZMET ÜCRETLERİ Akreditasyon bedeli, temel olarak aşağıda belirtilen kalemlerden

Detaylı