İnşaat Mühendisliği Staj Programı

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "İnşaat Mühendisliği Staj Programı"

Transkript

1 İnşaat Mühendisliği Staj Programı

2 Staj Nedir? Öğrencilerin belli zaman dilimi içerisinde mevcut bilgilerini pekiştirmek üzere öğrenim gördükleri programla yakından ilgili meslek kuruluşlarında yaptıkları gerçek uygulama çalışmalarıdır.

3 Amaç İş yeri kural ve işleyişini öğrenmek. Stajda öğrenilen bilgileri okulda öğrenilen bilgilerle bağdaştırmak. Kendinizi geliştirmek, yönlendirmek ve geleceğe yönelik planlar yapmak için bir fırsat.

4 Strateji Ne bildiğinizi göstermeye çalışmak yerine bilmediklerinizi öğrenin.

5 Staj Yapılacak Çalışmalar Kuruluşun faaliyet konularının, organizasyon yapısının ve kısımlarının, görevlerinin öğrenilmesi. Staj esnasında işyerinin, bir İnşaat mühendisinden beklentilerinin ne olduğunun sorgulanması. İş yerinde çalışanlar arasındaki hiyerarşinin incelenmesi. Kuruluşun yürüttüğü çalışmaların izlenmesi, incelenmesi ve öğrenilmesi Kuruluşta kullanılan iş makineleri, ölçü aletleri vb. tanıtılmalı ve hangi işte kullanıldığı irdelenmeli. Hakediş, İş programı, Statik proje vb. konularda bilgi edinilmeli. Kuruluşta, varsa, kalite kontrol ve deney laboratuvarlarının incelenmesi ve ne tür deneyler yapıldığının incelenmesi.

6 Staj Türleri İnşaat Mühendisliği Bölümü nde; 1) Şantiye (saha) stajı 2) Büro stajı olmak üzere 2 tür staj yapılır. (2 stajıda yapmak zorunludur.) Stajlar; Yapı, Hidrolik, Ulaştırma ve Geoteknik alanlarında yapılabilir.

7 Yapı Temel (Kalıp, demir ve beton işleri) Zemin kat ve normal kat kolon ve döşeme (Kalıp, demir ve beton işleri) Çatı inşaatı (Ahşap veya çelik çatı) Duvar işleri (Tuğla örülmesi, yalıtım, sıva işleri) Prefabrike yapılar için temel aşaması, yapı elemanlarının (kolon ve döşeme) imalatı (kalıp, demir ve beton işleri) ve montaj aşamaları, çatı ve duvar işleri Vb.

8 Hidrolik İçme suyu temini (Suyun kaynağında yapılan işler, isale hattı, terfi merkezi, hazne şebekesi ve yardımcı elemanlar) İl ve ilçe kanalizasyon inşaatları (Atık su ve yağmur sularının uzaklaştırılması sisteminin proje aşamasından bütün imalat aşamaları ) Sulama tesisleri (Su alma yapılarının nasıl projelendirildiğini ve imalatının nasıl yapıldığı, Regülatör, gölet, sulama kanalı, kanalet ve sanat yapıları) Su tutma yapılarında gövde, dolu savak, derivasyon tüneli, su alma yapıları, dip savak, denge bacaları gibi yapılar Vb.

9 Ulaştırma Yarma ve dolgu aşamaları (Malzeme temini, serilmesi ve sıkıştırılması) Alt temel, temel tabakaları (Malzeme temini, serilmesi ve sıkıştırılması) Asfalt kaplama tabakaları (Binder ve aşınma tabakaları, sathi kaplama) üretimi, serilmesi ve sıkıştırılması Demiryolu inşaatında, yarma ve dolgu aşamaları, alt temel ve temel tabakaları ile balast tabakasının serilmesi ve sıkıştırılması Demiryolu üstyapı elemanlarının (travers, ray v.b.) yerleştirilmesi Kent içi raylı sistemlerde uygulanan balastsız üstyapı aşamaları Vb.

10 Geoteknik Palplanj ve Ankraj sistemleri Diyafram Duvar Kazıklı Temel Jet Grout ve Taş Kolon Kum Dren Tünel Vb.

11 Staj Süresi Toplam staj süresi 40 gündür. 20 büro stajı+20 şantiye stajı Büro stajı proje, hakediş hazırlama vb. üzerine olmalıdır.

12 İlk staj en erken ikinci yıl sonunda yapılabilir. İki stajıda yapmak zorunludur. Stajlar yaz döneminde yapılır. Bölüm tarafından uygun görülen staj türlerinden biriyle ilk staja başlanabilir. Staj türlerinin birbirine göre önceliği yoktur.

13 Staj Yeri Seçimi Staj yeri bulma sorumluluğu öğrenciye aittir. Öğrencilerin kendileri tarafından bulunan staj yerleri bölüm tarafından uygun görülmesi gerekmektedir. Staj yapılacak kuruluş, İnşaat işleri (alt ya da üst yapı işleri) alanında faaliyet göstermelidir. (Sıva, boya vb. işlerde staj yapılmaz). Kuruluşta en az bir adet, stajyerlerden sorumlu İnşaat Mühendisi bulunmalıdır. Staj yaptıran kuruluş, stajyerleri etkin bir şekilde çalıştırmayı taahhüt etmelidir.

14 Staj Evrakları Her öğrenci staj öncesinde, aşağıdaki belgeleri hazırlayıp, ilgili birimlere başvurmak ve onaylatmak zorundadır: İlgili Birim Onayı Gereken Belgeler: Staj Yeri Bildirim Formu (Form-35) Stajyer Kabul Formu (Form-36)

15 Başlangıç ve bitiş tarihleri eksiksiz ve doğru bir şekilde doldurulmalıdır. Bölüm Başkanı tarafından imzalanır. (Staj komisyon Başkanı Bölüm başkanıdır.)

16 Başlangıç ve bitiş tarihleri eksiksiz ve doğru bir şekilde doldurulmalıdır. Bölüm Başkanı tarafından imzalanır. (Staj komisyon Başkanı Bölüm başkanıdır.)

17 Staj Yeri Bildirim Formu (Form-35) ve Stajyer Kabul Formu (Form-36) staj başlamadan en geç 1 ay önce Fakülte sekreterliğine teslim edilmelidir. İlgili tarihte belgelerini teslim etmeyen öğrencilerin başvuruları kesinlikle kabul edilmeyecektir. Başvurusunu tamamlayan öğrenciler belirttiği tarihte stajına başlamalıdır.

18 Staj Dosyası Staj dosyası, staj defteri ve staj raporu olmak üzere 2 kısımdan oluşmaktadır. Staj defteri günlük olarak yazılacaktır. (Konu konu değil günlük olarak yapılanlar yazılacaktır.) Bu nedenle ilgili sayfaya, stajın yapıldığı gün yazılırsa eksiksiz ve hatasız olarak hazırlanabilir. Staj raporunda ise, staj boyunca yapılan çalışmalar, haftalık olarak bir özet şeklinde sunulacaktır. Staj dosyası hazırlama ve yazım kurallarına internet sitemizden ulaşabilirsiniz.

19 Staj Dosyası Staj dosyası, staj defteri ve staj raporu olmak üzere 2 kısımdan oluşur. Staj esnasında bol miktarda fotoğraf çekilerek, yapılan çalışmalar bu fotoğraflarla desteklenmelidir. Staj defteri, staj esnasında yapılan çalışmalardaki (Metraj, hakediş, deneyler, büro çalışmaları) plan, proje, deney sonuçları, metraj raporları gibi dokümanlarla birlikte hazırlanmalıdır. O gün için yapılan işlerden bahsedilirken bu tarz dokümanlara atıflar yapılmalıdır (Örn: Yapılan metraj için bkz ek-1 vb ). Dokümanların toplanması staj esnasında yapılmalıdır. Staj bitiminde, staj dosyasında imzalanması gereken yerler, sizinle ilgilenen inşaat mühendisi tarafından kaşelenip imzalanması gerekmektedir.

20 Staj sonrası Staj Komisyonu na teslim edilecek staj belgeleri şunlardan oluşur: Staj dosyası (Staj raporu+staj defteri) Staj dosyası içeriğinin elektronik ortamdaki kopyası (CD/DVD) Öğrenci Staj Sicil Formu (Form-37) (kapalı bir zarf içinde)

21 Staj sicil formu işletmedeki ilgili yönetici tarafından doldurulduktan sonra kapalı ve arkası imzalı/mühürlü bir zarf içinde stajyer öğrenciye verilecektir.

22 İlgili belgeler stajı takip eden akademik dönem başlangıcının ilk ayı içinde bölümündeki staj komisyonuna teslim edilecektir. Staj belgelerini süresinde teslim etmeyen öğrenci stajını yapmamış sayılır.

23 Staj Değerlendirmesi Staj Komisyonu, zamanında teslim edilen staj raporu ve eklerini 1 (bir) ay içinde inceleyerek, gerekirse mülâkat yaparak değerlendirir. Değerlendirme notlama şeklinde yapılır. Öğrencinin stajından başarılı olabilmesi için 100 üzerinden en az 60 puan alması gerekmektedir. Aksi halde staj tekrarlanır.

24 Sonuç Kısaca sizden beklenilenler Çalışkan, işyeri kurallarına ve iş arkadaşlarına saygılı, bilimle bütünleşen bir staj. Kopya edilmemiş ve kişinin kendi çabasıyla ve öğrendikleri ile hazırladığı bir rapor. Staj sonrası kısa, teknik ve bilimsel bir sunum.

STAJ RAPORU DEĞERLENDİRME FORMU

STAJ RAPORU DEĞERLENDİRME FORMU STAJ RAPORU DEĞERLENDİRME FORMU Adı Soyadı Staj Süresi. İş günü No İnceleme Tarihi../../20.. Staj Tarihleri Başlama././20././20 Staj Türü (İki parçada yapılanların iki tarihi de yazılacak) Bitiş././20././20

Detaylı

T.C. SÜLEYMAN DEMĠREL ÜNĠVERSĠTESĠ Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu STAJ FAALĠYET RAPORU

T.C. SÜLEYMAN DEMĠREL ÜNĠVERSĠTESĠ Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu STAJ FAALĠYET RAPORU T.C. SÜLEYMAN DEMĠREL ÜNĠVERSĠTESĠ Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu STAJ FAALĠYET RAPORU STAJ YAPANIN Adı ve Soyadı Programı Okul Numarası :. : : Müessesenin Adı Kısım inden Çalışma Süresi ine İş Günü

Detaylı

T.C. TURGUT ÖZAL ÜNİVERSİTESİ MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ İNŞAAT MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ STAJ KILAVUZU

T.C. TURGUT ÖZAL ÜNİVERSİTESİ MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ İNŞAAT MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ STAJ KILAVUZU T.C. TURGUT ÖZAL ÜNİVERSİTESİ MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ İNŞAAT MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ STAJ KILAVUZU 1. AMAÇ ve KAPSAM Bu kılavuz, 2547 sayılı Yükseköğretim Kanunu, Turgut Özal Üniversitesi Ön Lisans ve Lisans

Detaylı

SAKARYA ÜNİVERSİTESİ İNŞAAT MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ STAJ ESASLARI

SAKARYA ÜNİVERSİTESİ İNŞAAT MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ STAJ ESASLARI SAKARYA ÜNİVERSİTESİ İNŞAAT MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ STAJ ESASLARI 1. Staj yerinde öğrendiği bilgileri günlük olarak raporlamalıdır. Rapor(Staj defteri) hazırlanırken 3. Tekil şahıs hitabıyla(yapıldı, gidildi,

Detaylı

STAJ YAPILIRKEN VE STAJ DEFTERİ HAZIRLANIRKEN DİKKAT EDİLMESİ GEREKEN HUSUSLAR

STAJ YAPILIRKEN VE STAJ DEFTERİ HAZIRLANIRKEN DİKKAT EDİLMESİ GEREKEN HUSUSLAR STAJ YAPILIRKEN VE STAJ DEFTERİ HAZIRLANIRKEN DİKKAT EDİLMESİ GEREKEN HUSUSLAR A - STAJ İLE İLGİLİ GENEL KURALLAR Staj, büro stajı ve şantiye stajı olmak üzere iki kısımdan oluşur. Büro stajı toplam staj

Detaylı

STAJ KOMİSYONU. Doç.Dr. Neslihan DOĞAN SAĞLAMTİMUR Yrd.Doç.Dr. Sevgi DEMİREL Arş.Gör. Begüm GÖKÇEK

STAJ KOMİSYONU. Doç.Dr. Neslihan DOĞAN SAĞLAMTİMUR Yrd.Doç.Dr. Sevgi DEMİREL Arş.Gör. Begüm GÖKÇEK Staj Bilgilendirme Toplantısı Niğde Üniversitesi Çevre Mühendisliği Bölümü Staj Komisyonu Nisan 2014 STAJ KOMİSYONU Başkan ÜYE ÜYE Doç.Dr. Neslihan DOĞAN SAĞLAMTİMUR Yrd.Doç.Dr. Sevgi DEMİREL Arş.Gör.

Detaylı

KARADENİZ TEKNİK ÜNİVERSİTESİ OF TEKNOLOJİ FAKÜLTESİ İNŞAAT MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ STAJ UYGULAMA YÖNERGESİ

KARADENİZ TEKNİK ÜNİVERSİTESİ OF TEKNOLOJİ FAKÜLTESİ İNŞAAT MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ STAJ UYGULAMA YÖNERGESİ KARADENİZ TEKNİK ÜNİVERSİTESİ OF TEKNOLOJİ FAKÜLTESİ İNŞAAT MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ STAJ UYGULAMA YÖNERGESİ Bu yönerge Yüksek Öğretim Mevzuatı Hakkındaki Yönetmelik çerçevesinde Karadeniz Teknik Üniversitesi

Detaylı

DUMLUPINAR ÜNİVERSİTESİ MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ İNŞAAT MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ

DUMLUPINAR ÜNİVERSİTESİ MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ İNŞAAT MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ 3 4 2 DUMLUPINAR ÜNİVERSİTESİ MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ İNŞAAT MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ İnşaat Mühendisliği Bölümünde öğretilen teorik ve pratik bilgilerin, iş hayatındaki uygulamalarını görmek, aksaklıklarını

Detaylı

DUMLUPINAR ÜNİVERSİTESİ MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ İNŞAAT MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ GÜZ YARIYILI

DUMLUPINAR ÜNİVERSİTESİ MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ İNŞAAT MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ GÜZ YARIYILI 2 DUMLUPINAR ÜNİVERSİTESİ MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ İNŞAAT MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ 2018-2019 GÜZ YARIYILI Dr. Uğur DAĞDEVİREN 1 4 3 İnşaat Mühendisliği Bölümünde öğretilen teorik ve pratik bilgilerin, iş hayatındaki

Detaylı

ELEKTRİK-ELEKTRONİK MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ STAJ KLAVUZU

ELEKTRİK-ELEKTRONİK MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ STAJ KLAVUZU ELEKTRİK-ELEKTRONİK MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ STAJ KLAVUZU 1.Staj Süresi Elektrik-Elektronik Mühendisliği Bölümünde en az 40 (kırk) iş günü staj yapma zorunluluğu vardır. Staj, esas olarak eğitim öğretimin fiilen

Detaylı

İNŞAAT MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ STAJ YÖNERGESİ

İNŞAAT MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ STAJ YÖNERGESİ İNŞAAT MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ STAJ YÖNERGESİ Süleyman Demirel Üniversitesi Mühendislik Fakültesinin "Staj Yönergesi"nde belirtilen esaslara göre staj işlemleri öğrenci tarafından yapınız. "Staj Yönergesi"

Detaylı

Staj Bilgilendirme Toplantısı. Ömer Halisdemir Üniversitesi Çevre Mühendisliği Bölümü Staj Komisyonu Aralık 2015

Staj Bilgilendirme Toplantısı. Ömer Halisdemir Üniversitesi Çevre Mühendisliği Bölümü Staj Komisyonu Aralık 2015 Staj Bilgilendirme Toplantısı Ömer Halisdemir Üniversitesi Çevre Mühendisliği Bölümü Staj Komisyonu Aralık 2015 STAJ KOMİSYONU Başkan Doç. Dr. Sevgi DEMİREL ÜYE Yrd. Doç. Dr. Çağdaş GÖNEN ÜYE Yrd. Doç.

Detaylı

KIRKLARELİ ÜNİVERSİTESİ MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ İNŞAAT MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ STAJ ESASLARI

KIRKLARELİ ÜNİVERSİTESİ MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ İNŞAAT MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ STAJ ESASLARI KIRKLARELİ ÜNİVERSİTESİ MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ İNŞAAT MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ STAJ ESASLARI 1. STAJLAR VE İZLENECEK YOL 1.1 İnşaat Mühendisliği öğrencileri, aldıkları teorik ve uygulamalı derslerdeki bilgileri

Detaylı

T.C. YOZGAT BOZOK ÜNİVERSİTESİ MÜHENDİSLİK MİMARLIK FAKÜLTESİ İNŞAAT MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ STAJ ESASLARI

T.C. YOZGAT BOZOK ÜNİVERSİTESİ MÜHENDİSLİK MİMARLIK FAKÜLTESİ İNŞAAT MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ STAJ ESASLARI T.C. YOZGAT BOZOK ÜNİVERSİTESİ MÜHENDİSLİK MİMARLIK FAKÜLTESİ İNŞAAT MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ STAJ ESASLARI (2018 yılı ve sonrası girişli öğrenciler için geçerlidir. Daha eski öğrenciler bir önceki staj esaslarına

Detaylı

İNŞAAT MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ STAJ YÖNERGESİ

İNŞAAT MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ STAJ YÖNERGESİ İNŞAAT MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ STAJ YÖNERGESİ Süleyman Demirel Üniversitesi Mühendislik Fakültesinin "Staj Yönergesi"ni lütfen okuyunuz ve işlemlerini belirtilen esaslara göre yapınız. "Staj Yönergesi" ni

Detaylı

SEKTÖR UYGULAMASI STAJ DEFTERİ

SEKTÖR UYGULAMASI STAJ DEFTERİ T.C. ARTVİN ÇORUH ÜNİVERSİTESİ BORÇKA ACARLAR MESLEK YÜKSEKOKULU SEKTÖR UYGULAMASI STAJ DEFTERİ STAJYER NİN; Bölümü : İnşaat Bölümü Programı : Yapı Denetimi Programı Adı Soyadı : Sınıf - Yarıyıl : Yüksekokul

Detaylı

Eğitim Öğretim Yılı. Mühendislik Fakültesi STAJ BİLGİLENDİRMESİ

Eğitim Öğretim Yılı. Mühendislik Fakültesi STAJ BİLGİLENDİRMESİ 2017 2018 Eğitim Öğretim Yılı Click to edit Master text styles Mühendislik Fakültesi STAJ BİLGİLENDİRMESİ STAJ İŞLEMLERİ Burada açıklanan işlemler her staj türü (şantiye, büro, serbest konulu, işletme,

Detaylı

KIRKLARELİ ÜNİVERSİTESİ MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ YAZILIM MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ STAJ ESASLARI

KIRKLARELİ ÜNİVERSİTESİ MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ YAZILIM MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ STAJ ESASLARI KIRKLARELİ ÜNİVERSİTESİ MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ YAZILIM MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ STAJ ESASLARI 1. STAJLAR VE İZLENECEK YOL 1.1 Yazılım Mühendisliği öğrencileri, aldıkları teorik ve uygulamalı derslerdeki bilgileri

Detaylı

KIRKLARELİ ÜNİVERSİTESİ MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ ELEKTRİK-ELEKTRONİK MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ STAJ ESASLARI

KIRKLARELİ ÜNİVERSİTESİ MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ ELEKTRİK-ELEKTRONİK MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ STAJ ESASLARI KIRKLARELİ ÜNİVERSİTESİ MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ ELEKTRİK-ELEKTRONİK MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ STAJ ESASLARI 1. STAJLAR VE İZLENECEK YOL 1.1 Elektrik-Elektronik Mühendisliği öğrencileri, aldıkları teorik ve uygulamalı

Detaylı

SEKTÖR UYGULAMASI STAJ DEFTERİ

SEKTÖR UYGULAMASI STAJ DEFTERİ T.C. ARTVİN ÇORUH ÜNİVERSİTESİ BORÇKA ACARLAR MESLEK YÜKSEKOKULU SEKTÖR UYGULAMASI STAJ DEFTERİ STAJYER NİN; Bölümü : İnşaat Bölümü Programı : İnşaat Teknolojisi Programı Adı Soyadı : Sınıf - Yarıyıl :

Detaylı

ERZURUM TEKNİK ÜNİVERSİTESİ MÜHENDİSLİK VE MİMARLIK FAKÜLTESİ İNŞAAT MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ STAJ BİLGİLENDİRMESİ

ERZURUM TEKNİK ÜNİVERSİTESİ MÜHENDİSLİK VE MİMARLIK FAKÜLTESİ İNŞAAT MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ STAJ BİLGİLENDİRMESİ ERZURUM TEKNİK ÜNİVERSİTESİ MÜHENDİSLİK VE MİMARLIK FAKÜLTESİ İNŞAAT MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ STAJ BİLGİLENDİRMESİ Stajın Amaçları Yaz stajı ile, öğrencilerin; Edindiği teorik bilgilerin uygulamaları hakkında

Detaylı

KAHRAMANMARAŞ SÜTÇÜ İMAM ÜNİVERİSTESİ MÜHENDİSLİK MİMARLIK FAKÜLTESİ MAKİNE MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ YAZ STAJI-I (İMALAT) BİLGİLENDİRME SUNUMU

KAHRAMANMARAŞ SÜTÇÜ İMAM ÜNİVERİSTESİ MÜHENDİSLİK MİMARLIK FAKÜLTESİ MAKİNE MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ YAZ STAJI-I (İMALAT) BİLGİLENDİRME SUNUMU KAHRAMANMARAŞ SÜTÇÜ İMAM ÜNİVERİSTESİ MÜHENDİSLİK MİMARLIK FAKÜLTESİ MAKİNE MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ YAZ STAJI-I (İMALAT) BİLGİLENDİRME SUNUMU Stajla ilgili bilgi edinmek için başvurulabilecek adresler Öğrenciler

Detaylı

STAJ DEFTERİ T.C. BALIKESİR ÜNİVERSİTESİ MÜHENDİSLİK - MİMARLIK FAKÜLTESİ İNŞAAT MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ. Adı Soyadı : T.C. Kimlik No : Öğrenci No :

STAJ DEFTERİ T.C. BALIKESİR ÜNİVERSİTESİ MÜHENDİSLİK - MİMARLIK FAKÜLTESİ İNŞAAT MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ. Adı Soyadı : T.C. Kimlik No : Öğrenci No : T.C. BALIKESİR ÜNİVERSİTESİ MÜHENDİSLİK - MİMARLIK FAKÜLTESİ İNŞAAT MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ STAJ DEFTERİ Adı Soyadı : T.C. Kimlik No : Öğrenci No : Staj Türü : Staj Yeri : [ Ay, Yıl ] T.C. BALIKESİR ÜNİVERSİTESİ

Detaylı

EK:1 YILDIZ TEKNİK ÜNİVERSİTESİ İNŞAAT FAKÜLTESİ İNŞAAT MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ STAJ UYGULAMA ESASLARI

EK:1 YILDIZ TEKNİK ÜNİVERSİTESİ İNŞAAT FAKÜLTESİ İNŞAAT MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ STAJ UYGULAMA ESASLARI 1. AMAÇ ve KAPSAM EK:1 YILDIZ TEKNİK ÜNİVERSİTESİ İNŞAAT FAKÜLTESİ İNŞAAT MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ STAJ UYGULAMA ESASLARI Bu Esaslar, İnşaat Fakültesi İnşaat Mühendisliği Bölümü öğrencilerinin staj çalışmaları

Detaylı

KIRKLARELİ ÜNİVERSİTESİ MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ ELEKTRİK-ELEKTRONİK MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ STAJ ESASLARI

KIRKLARELİ ÜNİVERSİTESİ MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ ELEKTRİK-ELEKTRONİK MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ STAJ ESASLARI KIRKLARELİ ÜNİVERSİTESİ MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ ELEKTRİK-ELEKTRONİK MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ STAJ ESASLARI 1. STAJLAR VE İZLENECEK YOL 1.1 Elektrik-Elektronik Mühendisliği öğrencileri, aldıkları teorik ve uygulamalı

Detaylı

T.C. ŞIRNAK ÜNİVERSİTESİ MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ İNŞAAT MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ. YAZ STAJI Yaz Staj Defteri. Hazırlayan :.. ŞIRNAK

T.C. ŞIRNAK ÜNİVERSİTESİ MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ İNŞAAT MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ. YAZ STAJI Yaz Staj Defteri. Hazırlayan :.. ŞIRNAK T.C. ŞIRNAK ÜNİVERSİTESİ MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ İNŞAAT MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ YAZ STAJI Yaz Staj Defteri Hazırlayan :.. ŞIRNAK T.C. ŞIRNAK ÜNİVERSİTESİ MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ İNŞAAT MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ Yaz

Detaylı

STAJ BİLGİLENDİRME TOPLANTISI. Mayıs 2017

STAJ BİLGİLENDİRME TOPLANTISI. Mayıs 2017 STAJ BİLGİLENDİRME TOPLANTISI Mayıs 2017 Gerekli Formlar Staj Esasları İş disiplinindeki farklı uygulamaları görmek İş yerindeki uygulamaları öğrenmek Teorik bilgi ile uygulamayı birleştirmek DÖNEM DIŞI

Detaylı

YILDIZ TEKNİK ÜNİVERSİTESİ İNŞAAT FAKÜLTESİ HARİTA MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ LİSANS ÖĞRETİMİ STAJ UYGULAMA ESASLARI

YILDIZ TEKNİK ÜNİVERSİTESİ İNŞAAT FAKÜLTESİ HARİTA MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ LİSANS ÖĞRETİMİ STAJ UYGULAMA ESASLARI 1 YILDIZ TEKNİK ÜNİVERSİTESİ İNŞAAT FAKÜLTESİ HARİTA MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ LİSANS ÖĞRETİMİ STAJ UYGULAMA ESASLARI 1. AMAÇ ve KAPSAM Bu Staj Uygulama Esasları, İnşaat Fakültesi Harita Mühendisliği Bölümü

Detaylı

KAHRAMANMARAŞ SÜTÇÜ İMAM ÜNİVERİSTESİ MÜHENDİSLİK MİMARLIK FAKÜLTESİ MAKİNE MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ

KAHRAMANMARAŞ SÜTÇÜ İMAM ÜNİVERİSTESİ MÜHENDİSLİK MİMARLIK FAKÜLTESİ MAKİNE MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ KAHRAMANMARAŞ SÜTÇÜ İMAM ÜNİVERİSTESİ MÜHENDİSLİK MİMARLIK FAKÜLTESİ MAKİNE MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ YAZ STAJI-II (ORGANİZASYON )STAJI BİLGİLENDİRME SUNUMU Stajla ilgili bilgi edinmek için başvurulabilecek

Detaylı

Bilgilendirme Toplantısı Doktor Öğretim Üyesi Nizamettin ÖZDOĞAN Arş. Gör. Alikemal TOPALOĞLU Arş. Gör. Eren KARAKAVUZ

Bilgilendirme Toplantısı Doktor Öğretim Üyesi Nizamettin ÖZDOĞAN Arş. Gör. Alikemal TOPALOĞLU Arş. Gör. Eren KARAKAVUZ Bülent Ecevit Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Çevre Mühendisliği Bölümü Staj Komisyonu 28.03.2017 Bilgilendirme Toplantısı Doktor Öğretim Üyesi Nizamettin ÖZDOĞAN Arş. Gör. Alikemal TOPALOĞLU Arş. Gör.

Detaylı

FIRAT ÜNİVERSİTESİ MİMARLIK FAKÜLTESİ MİMARLIK BÖLÜMÜ STAJ ESASLARI VE YÖNETMELİĞİ İÇİNDEKİLER

FIRAT ÜNİVERSİTESİ MİMARLIK FAKÜLTESİ MİMARLIK BÖLÜMÜ STAJ ESASLARI VE YÖNETMELİĞİ İÇİNDEKİLER FIRAT ÜNİVERSİTESİ MİMARLIK FAKÜLTESİ MİMARLIK BÖLÜMÜ STAJ ESASLARI VE YÖNETMELİĞİ İÇİNDEKİLER GENEL ESASLAR MADDE 1 : Amaç MADDE 2 : Kapsam 2.1. Staj Yapılabilecek Alanlar 2.2. Staj Süresi ve İçeriği

Detaylı

T.C. İSTANBUL TİCARET ÜNİVERSİTESİ MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ STAJ ESASLARI

T.C. İSTANBUL TİCARET ÜNİVERSİTESİ MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ STAJ ESASLARI T.C. İSTANBUL TİCARET ÜNİVERSİTESİ STAJ ESASLARI İSTANBUL TİCARET ÜNİVERSİTESİ STAJ ESASLARI I. GENEL İLKELER Madde 1. Stajlar İstanbul Ticaret Üniversitesi Staj Ana Yönergesi gereğince, öğrencilerin kurumsal

Detaylı

ÖĞRENCİ STAJ DEFTERİ

ÖĞRENCİ STAJ DEFTERİ T.C. İNÖNÜ ÜNİVERSİTESİ ECZACILIK FAKÜLTESİ ÖĞRENCİ STAJ DEFTERİ Adı Soyadı Numarası :. :. Stajın Kodu :. Öğrenim Yılı :. T.C. İNÖNÜ ÜNİVERSİTESİ ECZACILIK FAKÜLTESİ Bu staj defteri İnönü üniversitesi

Detaylı

YILDIZ TEKNİK ÜNİVERSİTESİ İNŞAAT FAKÜLTESİ İNŞAAT MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ STAJ UYGULAMA ESASLARI

YILDIZ TEKNİK ÜNİVERSİTESİ İNŞAAT FAKÜLTESİ İNŞAAT MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ STAJ UYGULAMA ESASLARI 1. AMAÇ ve KAPSAM YILDIZ TEKNİK ÜNİVERSİTESİ İNŞAAT FAKÜLTESİ İNŞAAT MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ STAJ UYGULAMA ESASLARI Bu Esaslar, İnşaat Fakültesi İnşaat Mühendisliği Bölümü öğrencilerinin staj çalışmaları ile

Detaylı

SELÇUK ÜNĐVERSĐTESĐ MÜHENDĐSLĐK FAKÜLTESĐ ÇEVRE MÜHENDĐSLĐĞĐ BÖLÜMÜ STAJ YÖNERGESĐ

SELÇUK ÜNĐVERSĐTESĐ MÜHENDĐSLĐK FAKÜLTESĐ ÇEVRE MÜHENDĐSLĐĞĐ BÖLÜMÜ STAJ YÖNERGESĐ SELÇUK ÜNĐVERSĐTESĐ MÜHENDĐSLĐK FAKÜLTESĐ ÇEVRE MÜHENDĐSLĐĞĐ BÖLÜMÜ STAJ YÖNERGESĐ TANIM: Staj, akademik öğretim periyodu süresince edinilen teorik bilgilerin ışığında, uygun görülen birimlerde (arıtma

Detaylı

STAJ BİLGİLENDİRME TOPLANTISI

STAJ BİLGİLENDİRME TOPLANTISI STAJ BİLGİLENDİRME TOPLANTISI Staj Komisyonu Başkanı: Doç. Dr. S a l i m K A H V E C İ Y a r d ı m c ı l a r : A r ş. G ö r. S e l i n A Y D I N F A N D A K L I A r ş. G ö r. H a t i c e O K U M U Ş A

Detaylı

Hazırlayanlar Dr.Öğretim Üyesi Hasan Donat YILDIZAY Dr.Öğretim Üyesi Feridun KARAKOÇ

Hazırlayanlar Dr.Öğretim Üyesi Hasan Donat YILDIZAY Dr.Öğretim Üyesi Feridun KARAKOÇ Hazırlayanlar Dr.Öğretim Üyesi Hasan Donat YILDIZAY Dr.Öğretim Üyesi Feridun KARAKOÇ Bölümümüz web sayfasında bulunan Dumlupınar Üniversitesi Staj Yönergesini Makina Mühendisliği Bölümü Staj Yönergesini

Detaylı

ÖĞRENCİ STAJ DEFTERİ

ÖĞRENCİ STAJ DEFTERİ T.C. İNÖNÜ ÜNİVERSİTESİ ECZACILIK FAKÜLTESİ ÖĞRENCİ STAJ DEFTERİ Adı Soyadı Numarası :. :. Stajın Kodu :. Öğrenim Yılı :. T.C. İNÖNÜ ÜNİVERSİTESİ ECZACILIK FAKÜLTESİ Bu staj defteri İnönü üniversitesi

Detaylı

T.C DÜZCE ÜNİVERSİTESİ TEKNNİK EĞİTİM FAKÜLTESİ ENDÜSTRİ STAJI YÖNERGESİ

T.C DÜZCE ÜNİVERSİTESİ TEKNNİK EĞİTİM FAKÜLTESİ ENDÜSTRİ STAJI YÖNERGESİ T.C DÜZCE ÜNİVERSİTESİ TEKNNİK EĞİTİM FAKÜLTESİ ENDÜSTRİ STAJI YÖNERGESİ 2009 T.C DÜZCE ÜNİVERSİTESİ TEKNNİK EĞİTİM FAKÜLTESİ ENDÜSTRİ STAJI YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak Ve Tanımlar Amaç

Detaylı

KARADENİZ TEKNİK ÜNİVERSİTESİ MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ İNŞAAT MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ STAJ YÖNERGESİ

KARADENİZ TEKNİK ÜNİVERSİTESİ MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ İNŞAAT MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ STAJ YÖNERGESİ KARADENİZ TEKNİK ÜNİVERSİTESİ MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ İNŞAAT MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ STAJ YÖNERGESİ 1. Amaç Bu yönerge Yüksek Öğretim Mevzuatı Hakkındaki Yönetmelik çerçevesinde Karadeniz Teknik Üniversitesi

Detaylı

OSMANİYE KORKUT ATA ÜNİVERSİTESİ

OSMANİYE KORKUT ATA ÜNİVERSİTESİ OSMANİYE KORKUT ATA ÜNİVERSİTESİ OSMANİYE KORKUT ATA ÜNİVERSİTESİ ÖNLİSANS VE LİSANS EĞİTİM- ÖĞRETİM YÖNETMELİĞİ Sınavların değerlendirilmesi ve başarı notları MADDE 23 (3ç) (1) Yeterli (Y), yetersiz

Detaylı

Otomotiv Mühendisliği Bölümü Staj ve İşyeri Eğitimi Komisyonu Mart, 2017

Otomotiv Mühendisliği Bölümü Staj ve İşyeri Eğitimi Komisyonu Mart, 2017 Otomotiv Mühendisliği Bölümü Staj ve İşyeri Eğitimi Komisyonu Mart, 2017 YAZ STAJI GENEL BİLGİLER Bölümümüzde staj ve işyeri eğitiminden Doç. Dr. Fatih AKSOY ve Arş. Grv. Faruk Emre Aysal sorumludur. YAZ

Detaylı

İNŞAAT MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ STAJ UYGULAMA İLKELERİ

İNŞAAT MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ STAJ UYGULAMA İLKELERİ T.C. ERCİYES ÜNİVERSİTESİ MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ Amaç İNŞAAT MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ STAJ UYGULAMA İLKELERİ Madde-1. İnşaat Mühendisliği bölümü öğrencilerinin yapmakla yükümlü oldukları stajlarla ilgili işlemlerin

Detaylı

Makine Mühendisliği Bölümü Yaz Stajı Yönergesi

Makine Mühendisliği Bölümü Yaz Stajı Yönergesi 1. STAJ BAŞVURU ADIMLARI Makine Mühendisliği Bölümü Yaz Stajı Yönergesi 1) İşyeri Staj Bilgi Formu fotokopiden alınır. 2) İşyeri Staj Bilgi Formu firmanın yetkili mühendis/müdürü ne onaylatılıp, staj konularının

Detaylı

Eğitim Öğretim Yılı. Click to edit Master text styles. İnşaat Mühendisliği Bölümü Staj Başvurusunda İzlenecek Adımlar

Eğitim Öğretim Yılı. Click to edit Master text styles. İnşaat Mühendisliği Bölümü Staj Başvurusunda İzlenecek Adımlar 2018 2019 Eğitim Öğretim Yılı Click to edit Master text styles İnşaat Mühendisliği Bölümü Staj Başvurusunda İzlenecek Adımlar Staj Kabul Formunun Click 1 to edit Master text styles Hazırlanması Zorunlu

Detaylı

YAZ STAJI BİLGİLENDİRME

YAZ STAJI BİLGİLENDİRME YAZ STAJI BİLGİLENDİRME Staj ve İşyeri Eğitimi Komisyonu Doç. Dr. Fatih AKSOY Arş. Gör. Tuğçe TÜRKBAY Arş.Gör. Mustafa BABAGİRAY Şubat 2018 Staj ve İşyeri Eğitimi Komisyonu Bölümümüzde staj ve işyeri eğitiminden;

Detaylı

Endüstri Stajı I-II Dersi Uygulama Esasları

Endüstri Stajı I-II Dersi Uygulama Esasları Endüstri Stajı I-II Dersi Uygulama Esasları Bu sunum Karabük Üniversitesi Teknoloji Fakültesi İmalat Mühendisliği Bölümü Öğrencilerinin Endüstri Stajı I ve II derslerinin uygulanmasında yardımcı olması

Detaylı

T.C. SAKARYA ÜNİVERSİTESİ ÇEVRE MÜHENDİSLİĞİ STAJ BİLGİLENDİRME TOPLANTISI

T.C. SAKARYA ÜNİVERSİTESİ ÇEVRE MÜHENDİSLİĞİ STAJ BİLGİLENDİRME TOPLANTISI T.C. SAKARYA ÜNİVERSİTESİ ÇEVRE MÜHENDİSLİĞİ STAJ BİLGİLENDİRME TOPLANTISI STAJ KOMİSYONU Yrd.Doç. Dr. Yasemin DAMAR ARİFOĞLU(Komisyon Başkanı) Arş. Gör. Meryem MEHMETBAŞOĞLU (Staj 1 Sorumlusu) Arş.Gör.

Detaylı

ÇUKUROVA ÜNİVERSİTESİ MÜHENDİSLİK-MİMARLIK FAKÜLTESİ BİLGİSAYAR MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ ÖĞRENCİ STAJ YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM.

ÇUKUROVA ÜNİVERSİTESİ MÜHENDİSLİK-MİMARLIK FAKÜLTESİ BİLGİSAYAR MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ ÖĞRENCİ STAJ YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM. ÇUKUROVA ÜNİVERSİTESİ MÜHENDİSLİK-MİMARLIK FAKÜLTESİ BİLGİSAYAR MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ ÖĞRENCİ STAJ YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç ve Kapsam MADDE 1 Bu Yönerge, Çukurova Üniversitesi Mühendislik-Mimarlık Fakültesi

Detaylı

YAZ STAJI VE İŞYERİ EĞİTİMİ BİLGİLENDİRME SUNUMU. Şubat 2019

YAZ STAJI VE İŞYERİ EĞİTİMİ BİLGİLENDİRME SUNUMU. Şubat 2019 YAZ STAJI VE İŞYERİ EĞİTİMİ BİLGİLENDİRME SUNUMU Şubat 2019 Staj Komisyonu Bölümümüzde yaz stajı eğitiminden; Dr. Öğr. Üyesi İsmail Koyuncu Arş. Gör. M. Mustafa KELEK sorumludur. İşyeri Eğitimi Komisyonu

Detaylı

DOKUZ EYLÜL ÜNİVERSİTESİ MİMARLIK FAKÜLTESİ MİMARLIK BÖLÜMÜ STAJ ESASLARI 1994 (11.06.2009)

DOKUZ EYLÜL ÜNİVERSİTESİ MİMARLIK FAKÜLTESİ MİMARLIK BÖLÜMÜ STAJ ESASLARI 1994 (11.06.2009) DOKUZ EYLÜL ÜNİVERSİTESİ MİMARLIK FAKÜLTESİ MİMARLIK BÖLÜMÜ STAJ ESASLARI 1994 (11.06.2009) AMAÇ VE KAPSAMLAR Madde 1- Bu staj esaslarının amacı, Dokuz Eylül Üniversitesi, Mimarlık Fakültesi, Mimarlık

Detaylı

OMÜ MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ MAKİNA MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ STAJ İLKELERİ / UYGULAMA ESASLARI. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Hedefler

OMÜ MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ MAKİNA MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ STAJ İLKELERİ / UYGULAMA ESASLARI. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Hedefler OMÜ MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ MAKİNA MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ STAJ İLKELERİ / UYGULAMA ESASLARI Amaç BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Hedefler MADDE 1 - (1) Bu ilkeler; Ondokuz Mayıs Üniversitesi Mühendislik

Detaylı

T.C. SÜLEYMAN DEMĠREL ÜNĠVERSĠTESĠ Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu STAJ FAALĠYET RAPORU

T.C. SÜLEYMAN DEMĠREL ÜNĠVERSĠTESĠ Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu STAJ FAALĠYET RAPORU T.C. SÜLEYMAN DEMĠREL ÜNĠVERSĠTESĠ Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu STAJ FAALĠYET RAPORU STAJ YAPANIN Adı ve Soyadı Programı Okul Numarası :. : : Müessesenin Adı Kısım inden Çalışma Süresi ine İş Günü

Detaylı

CELAL BAYAR ÜNİVERSİTESİ MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ STAJ YÖNERGESİ

CELAL BAYAR ÜNİVERSİTESİ MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ STAJ YÖNERGESİ CELAL BAYAR ÜNİVERSİTESİ MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ STAJ YÖNERGESİ Amaç ve Kapsam Madde 1 - Bu staj yönergesi, Celal Bayar Üniversitesi Mühendislik Fakültesi öğrencilerinin teorik bilgilerini pratikle geliştirmek

Detaylı

2017 MÜFREDATI MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ / İNŞAAT MÜHENDİSLİĞİ EĞİTİM PLANI. Ders Kodu Ders Adı (Türkçe) Müf.No T P K AKTS Tip Op.

2017 MÜFREDATI MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ / İNŞAAT MÜHENDİSLİĞİ EĞİTİM PLANI. Ders Kodu Ders Adı (Türkçe) Müf.No T P K AKTS Tip Op. 2017 MÜFREDATI MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ / İNŞAAT MÜHENDİSLİĞİ EĞİTİM PLANI SINIF: 1 DÖNEM: GÜZ Aİ 101 ATATÜRK İLKELERİ VE İNKILAP TARİHİ 2017 2 0 2 2 Z FİZ 101 FİZİK I 2017 0 Z İNŞ 101 İNŞAAT MÜHENDİSLİĞİNE

Detaylı

T.C. DUMLUPINAR ÜNİVERSİTESİ MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ STAJ DEFTERİ ÖĞRENCİNİN

T.C. DUMLUPINAR ÜNİVERSİTESİ MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ STAJ DEFTERİ ÖĞRENCİNİN T.C. DUMLUPINAR ÜNİVERSİTESİ MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ STAJ DEFTERİ Adı ve Soyadı ÖĞRENCİNİN T.C. Kimlik Numarası Doğum Yeri ve Yılı Bölümü Fotoğraf ( Mühürlenecek) Öğrenci Numarası Yaptığı Staj Türü Adı STAJIN

Detaylı

bseckin@cumhuriyet.edu.tr 0346 219 10 10-2266 Amaç Kapsam Dayanak Staj Takvimi Staj Süresi ve İçeriği Staj Yeri ve Dağıtımı Staj Muafiyeti Staj Defteri/Dosyası, Gizli Sicil ve Staja Başlama Staj Sırasındaki

Detaylı

T.C. SÜLEYMAN DEMĠREL ÜNĠVERSĠTESĠ Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu STAJ FAALĠYET RAPORU

T.C. SÜLEYMAN DEMĠREL ÜNĠVERSĠTESĠ Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu STAJ FAALĠYET RAPORU T.C. SÜLEYMAN DEMĠREL ÜNĠVERSĠTESĠ Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu STAJ FAALĠYET RAPORU STAJ YAPANIN Adı ve Soyadı Programı Okul Numarası :. : : Müessesenin Adı Kısım inden Çalışma Süresi ine İş Günü

Detaylı

SAKARYA UYGULAMALI BİLİMLER ÜNİVERSİTESİ TEKNOLOJİ FAKÜLTESİ ZORUNLU İŞYERİ STAJI YÖNERGESİ. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak Ve Tanımlar

SAKARYA UYGULAMALI BİLİMLER ÜNİVERSİTESİ TEKNOLOJİ FAKÜLTESİ ZORUNLU İŞYERİ STAJI YÖNERGESİ. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak Ve Tanımlar SAKARYA UYGULAMALI BİLİMLER ÜNİVERSİTESİ TEKNOLOJİ FAKÜLTESİ ZORUNLU İŞYERİ STAJI YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak Ve Tanımlar Amaç MADDE 1 (1) Bu yönergenin amacı, Sakarya Uygulamalı Bilimler

Detaylı

KARADENĠZ TEKNĠK ÜNĠVERSĠTESĠ OF TEKNOLOJĠ FAKÜLTESĠ STAJ YÖNERGESĠ

KARADENĠZ TEKNĠK ÜNĠVERSĠTESĠ OF TEKNOLOJĠ FAKÜLTESĠ STAJ YÖNERGESĠ KARADENĠZ TEKNĠK ÜNĠVERSĠTESĠ OF TEKNOLOJĠ FAKÜLTESĠ STAJ YÖNERGESĠ Bu yönerge, KTÜ Of Teknoloji Fakültesi öğrencileri için staj esaslarının düzenlenmesi amacıyla hazırlanmıştır. Yönerge iki kısımdan oluşmaktadır.

Detaylı

YILDIZ TEKNİK ÜNİVERSİTESİ ELEKTRİK-ELEKTRONİK FAKÜLTESİ LİSANS ÖĞRETİMİ STAJ UYGULAMA İLKELERİ

YILDIZ TEKNİK ÜNİVERSİTESİ ELEKTRİK-ELEKTRONİK FAKÜLTESİ LİSANS ÖĞRETİMİ STAJ UYGULAMA İLKELERİ YILDIZ TEKNİK ÜNİVERSİTESİ ELEKTRİK-ELEKTRONİK FAKÜLTESİ LİSANS ÖĞRETİMİ STAJ UYGULAMA İLKELERİ 1) AMAÇ VE KAPSAM Bu staj uygulama ilkeleri, YTÜ Önlisans ve Lisans Eğitim-Öğretim Yönetmeliği nin 23. maddesi

Detaylı

Öğr.Gör. HASAN BARIŞIK

Öğr.Gör. HASAN BARIŞIK Öğr.Gör. HASAN BARIŞIK Aydın Meslek Yüksekokulu İnşaat Bölümü İnşaat Teknolojisi Pr. Eğitim Bilgileri 1986-1990 Lisans Fırat Üniversitesi Teknik Eğitim Fakültesi Yapı Eğitimi Bölümü Yapı Öğretmenliği Pr.

Detaylı

T.C. İSTANBUL TİCARET ÜNİVERSİTESİ. İÇ MİMARLIK ve ÇEVRE TASARIMI BÖLÜMÜ STAJ ESASLARI

T.C. İSTANBUL TİCARET ÜNİVERSİTESİ. İÇ MİMARLIK ve ÇEVRE TASARIMI BÖLÜMÜ STAJ ESASLARI T.C. İSTANBUL TİCARET ÜNİVERSİTESİ STAJ ESASLARI İÇ MİMARLIK VE ÇEVRE TASARIMI BÖLÜMÜ STAJ ESASLARI I. GENEL İLKELER Madde 1. Mühendislik Fakültesi ne bağlı İç Mimarlık ve Çevre Tasarımı bölümü öğrencilerinin

Detaylı

T.C. LOJİSTİK PROGRAMI STAJ KILAVUZU

T.C. LOJİSTİK PROGRAMI STAJ KILAVUZU T.C. İSTANBUL TİCARET ÜNİVERSİTESİ STAJ KILAVUZU STAJ UYGULAMA KILAVUZU I. GENEL İLKELER 1- Meslek Yüksek Okulu na bağlı Lojistik Programı öğrencilerinin stajlarının amacı, İstanbul Ticaret Üniversitesi

Detaylı

YILDIZ TEKNİK ÜNİVERSİTESİ FEN-EDEBİYAT FAKÜLTESİ İSTATİSTİK BÖLÜMÜ LİSANS ÖĞRETİMİ STAJ UYGULAMA ESASLARI

YILDIZ TEKNİK ÜNİVERSİTESİ FEN-EDEBİYAT FAKÜLTESİ İSTATİSTİK BÖLÜMÜ LİSANS ÖĞRETİMİ STAJ UYGULAMA ESASLARI YILDIZ TEKNİK ÜNİVERSİTESİ FEN-EDEBİYAT FAKÜLTESİ İSTATİSTİK BÖLÜMÜ LİSANS ÖĞRETİMİ STAJ UYGULAMA ESASLARI 1) AMAÇ VE KAPSAM YTÜ Önlisans ve Lisans Eğitim-Öğretim ve Sınav Yönetmeliği 23. Maddesi gereğince

Detaylı

T.C. İSTANBUL TİCARET ÜNİVERSİTESİ

T.C. İSTANBUL TİCARET ÜNİVERSİTESİ T.C. İSTANBUL TİCARET ÜNİVERSİTESİ MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ STAJ DEFTERİ MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ STAJ DEFTERİ Öğrencinin Fotoğrafı Öğrencinin Adı Soyad ı :... Bölümü/Programı :... Sınıfı :... Numarası :...

Detaylı

STAJ REHBERİ. Haziran2018

STAJ REHBERİ. Haziran2018 STAJ REHBERİ 1 Endüstri Mühendisliği Bölümünde staj yapmak zorunludur. Zorunlu staj süresi 3 aşamalı olarak toplam belirlenmiştir. Bunlar, 10 işgünü Serbest Staj 20 işgünü Atölye Stajı 20 işgünü İşletme

Detaylı

STAJ BİLGİLENDİRME TOPLANTISI

STAJ BİLGİLENDİRME TOPLANTISI STAJ BİLGİLENDİRME TOPLANTISI Staj Komisyonu Başkanı: Doç. Dr. Salim KAHVECİ Yardımcılar: Arş. Gör. Hatice OKUMUŞ Arş. Gör. Selin AYDIN FANDAKLI Arş. Gör. Hakan ERDÖL Staj kuralları Pratik bilgi ve becerilerin

Detaylı

T.C CUMHURİYET ÜNİVERSİTESİ MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ... MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ STAJ DEFTERİ ÖĞRETİM YILI

T.C CUMHURİYET ÜNİVERSİTESİ MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ... MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ STAJ DEFTERİ ÖĞRETİM YILI T.C CUMHURİYET ÜNİVERSİTESİ MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ......................... MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ STAJ DEFTERİ ÖĞRETİM YILI 20 /20. T.C. CUMHURİYET ÜNİVERSİTESİ MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ STAJ YÖNERGESİ Amaç MADDE

Detaylı

İMİM 300 STAJ 2 MESLEKİ UYGULAMA - ŞANTİYE

İMİM 300 STAJ 2 MESLEKİ UYGULAMA - ŞANTİYE FATİH SULTAN MEHMET VAKIF ÜNİVERSİTESİ MÜHENDİSLİK MİMARLIK FAKÜLTESİ İÇ MİMARLIK BÖLÜMÜ STAJ DEFTERİ İMİM 300 STAJ 2 MESLEKİ UYGULAMA - ŞANTİYE ÖĞRENCİNİN Adı - Soyadı :..............................

Detaylı

MUĞLA SITKI KOÇMAN ÜNİVERSİTESİ YATAĞAN MESLEK YÜKSEKOKULU İNŞAAT TEKNOLOJİSİ PROGRAMI 2015-2016 YAZ STAJI UYGULAMA ESASLARI

MUĞLA SITKI KOÇMAN ÜNİVERSİTESİ YATAĞAN MESLEK YÜKSEKOKULU İNŞAAT TEKNOLOJİSİ PROGRAMI 2015-2016 YAZ STAJI UYGULAMA ESASLARI MUĞLA SITKI KOÇMAN ÜNİVERSİTESİ YATAĞAN MESLEK YÜKSEKOKULU İNŞAAT TEKNOLOJİSİ PROGRAMI 2015-2016 YAZ STAJI UYGULAMA ESASLARI Öğretilen teorik bilgilerin, uygulama aşaması ile bütünlüğünün sağlanması ve

Detaylı

KOCAELİ ÜNİVERSİTESİ HAVACILIK VE UZAY BİLİMLERİ FAKÜLTESİ HAVACILIK YÖNETİMİ BÖLÜMÜ STAJ DEFTERİ

KOCAELİ ÜNİVERSİTESİ HAVACILIK VE UZAY BİLİMLERİ FAKÜLTESİ HAVACILIK YÖNETİMİ BÖLÜMÜ STAJ DEFTERİ KOCAELİ ÜNİVERSİTESİ HAVACILIK VE UZAY BİLİMLERİ FAKÜLTESİ HAVACILIK YÖNETİMİ BÖLÜMÜ STAJ DEFTERİ Öğrencinin Adı ve Soyadı Doğum Yeri ve Yılı Fakülte Numarası Bölümü FOTOĞRAF STAJ BİLGİLERİ İşyeri Adı

Detaylı

T.C. İSTANBUL TİCARET ÜNİVERSİTESİ TURİZM İŞLETMECİLİĞİ BÖLÜMÜ STAJ ESASLARI

T.C. İSTANBUL TİCARET ÜNİVERSİTESİ TURİZM İŞLETMECİLİĞİ BÖLÜMÜ STAJ ESASLARI T.C. İSTANBUL TİCARET ÜNİVERSİTESİ STAJ ESASLARI STAJ ESASLARI I. GENEL İLKELER Madde 1- Ticari Bilimler Fakültesi ne bağlı Turizm İşletmeciliği bölümü öğrencilerinin stajlarının amacı, İstanbul Ticaret

Detaylı

T.C. İSTANBUL TİCARET ÜNİVERSİTESİ

T.C. İSTANBUL TİCARET ÜNİVERSİTESİ T.C. İSTANBUL TİCARET ÜNİVERSİTESİ STAJ KILAVUZU STAJ KILAVUZU I. GENEL İLKELER 1- Uygulamalı Bilimler Fakültesi ne bağlı Uluslararası Lojistik Bölümü öğrencilerinin stajlarının amacı, İstanbul Ticaret

Detaylı

ÇEVRE MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ STAJ UYGULAMA ESASLARI

ÇEVRE MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ STAJ UYGULAMA ESASLARI ÇEVRE MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ STAJ UYGULAMA ESASLARI STAJ SÜRESİ I. 6 Hafta/30 İş günü/240 Saat II. 6 Hafta/30 İş günü/240 Saat STAJ DÖNEMLERİ Akademik Takvimin İşlemediği Tarihler -YAZ/ARA TATİL DÖNEMİ- I.

Detaylı

YAŞAR ÜNİVERSİTESİ ELEKTRİK VE ELEKTRONİK MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ ZORUNLU STAJ KILAVUZU

YAŞAR ÜNİVERSİTESİ ELEKTRİK VE ELEKTRONİK MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ ZORUNLU STAJ KILAVUZU YAŞAR ÜNİVERSİTESİ ELEKTRİK VE ELEKTRONİK MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ ZORUNLU STAJ KILAVUZU TANIM: Yaşar Üniversitesi Elektrik ve Elektronik Mühendisliği öğrencilerinin 2. ve 3. Sınıflarının bitiminde 20 iş günlük

Detaylı

İŞ YERİNDE UYGULAMA KURALLARI

İŞ YERİNDE UYGULAMA KURALLARI T.C. İSTANBUL AREL ÜNİVERSİTESİ MÜHENDİSLİK-MİMARLIK FAKÜLTESİ ENDÜSTRİ MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ A. İŞ YERİNDE UYGULAMA KURALLARI ve ESASLARI Genel Hususlar, T.C. İstanbul AREL Üniversitesi Mühendislik-Mimarlık

Detaylı

T.C. İSTANBUL TİCARET ÜNİVERSİTESİ. İÇ MİMARLIK ve ÇEVRE TASARIMI BÖLÜMÜ STAJ KILAVUZU

T.C. İSTANBUL TİCARET ÜNİVERSİTESİ. İÇ MİMARLIK ve ÇEVRE TASARIMI BÖLÜMÜ STAJ KILAVUZU T.C. İSTANBUL TİCARET ÜNİVERSİTESİ STAJ KILAVUZU İÇ MİMARLIK VE ÇEVRE TASARIMI BÖLÜMÜ STAJ KILAVUZU I. GENEL İLKELER 1. Mühendislik Fakültesi ne bağlı İç Mimarlık ve Çevre Tasarımı bölümü öğrencilerinin

Detaylı

T.C. ANADOLU ÜNİVERSİTESİ MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ

T.C. ANADOLU ÜNİVERSİTESİ MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ T.C. ANADOLU ÜNİVERSİTESİ MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ Staj Raporu Öğrencinin Adı-Soyadı T.C. Numarası : Bölümü : : (Times New Roman Kalın 16 Font) ESKİŞEHİR T.C. ANADOLU ÜNİVERSİTESİ MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ STAJ

Detaylı

Evrak Tarih ve Sayısı : E Yazının Ekidir

Evrak Tarih ve Sayısı : E Yazının Ekidir Ek.05.1: 28.06.2018/04-05 gün ve sayılı Senato kararı ekidir. YILDIZ TEKNĠK ÜNĠVERSĠTESĠ LĠSANS ÖĞRETĠMĠ STAJ UYGULAMA YÖNERGESĠ (17.06.2010/06-08 günlü, sayılı ve 15.03.2012/03-03 günlü, sayılı Senato

Detaylı

Y.T.Ü. İSTATİSTİK BÖLÜMÜ STAJ BİLGİLENDİRME TOPLANTISI. Nisan 2015

Y.T.Ü. İSTATİSTİK BÖLÜMÜ STAJ BİLGİLENDİRME TOPLANTISI. Nisan 2015 Y.T.Ü. İSTATİSTİK BÖLÜMÜ STAJ BİLGİLENDİRME TOPLANTISI Nisan 2015 Staj Başvuru İşlemlerinizin Aksamaması için Yapılması Gerekenler Staj başvurusunda gerekli evraklar aşağıdaki gibidir: SGK Staj Formu (3

Detaylı

Yapılması gereken ilk staj türü, YAPI stajıdır ve süresi 30 iş günüdür.

Yapılması gereken ilk staj türü, YAPI stajıdır ve süresi 30 iş günüdür. GENEL STAJ İLKELERİ Stajlar bütünleme sınavı sonrası ile sonraki eğitim-öğretim yarıyılı başına kadar olan süre içerisinde yapılabilir. Ancak mezuniyetine en fazla iki dersi kalan öğrenciler BYK (Fakülte

Detaylı

T.C. İSTANBUL TİCARET ÜNİVERSİTESİ

T.C. İSTANBUL TİCARET ÜNİVERSİTESİ T.C. İSTANBUL TİCARET ÜNİVERSİTESİ STAJ ESASLARI STAJ ESASLARI I. GENEL İLKELER Madde 1- Fen Edebiyat Fakültesi ne bağlı Psikoloji bölümü öğrencilerinin stajlarının amacı, İstanbul Ticaret Üniversitesi

Detaylı

Y.T.Ü. İSTATİSTİK BÖLÜMÜ STAJ BİLGİLENDİRME TOPLANTISI. Nisan 2015

Y.T.Ü. İSTATİSTİK BÖLÜMÜ STAJ BİLGİLENDİRME TOPLANTISI. Nisan 2015 Y.T.Ü. İSTATİSTİK BÖLÜMÜ STAJ BİLGİLENDİRME TOPLANTISI Nisan 2015 Staj başvurusunda gerekli evraklar aşağıdaki gibidir: SGK Staj Formu (3 adet) Staj Sicil Formu (1 adet) Staj Yapılacak Ayları ve Günleri

Detaylı

KIRKLARELİ ÜNİVERSİTESİ MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ GIDA MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ STAJ ESASLARI

KIRKLARELİ ÜNİVERSİTESİ MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ GIDA MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ STAJ ESASLARI KIRKLARELİ ÜNİVERSİTESİ MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ GIDA MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ STAJ ESASLARI 2. STAJLAR VE İZLENECEK YOL 2.1 Gıda Mühendisliği öğrencileri, aldıkları teorik ve uygulamalı derslerdeki bilgileri

Detaylı

T.C. SÜLEYMAN DEMĠREL ÜNĠVERSĠTESĠ Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu STAJ FAALĠYET RAPORU

T.C. SÜLEYMAN DEMĠREL ÜNĠVERSĠTESĠ Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu STAJ FAALĠYET RAPORU T.C. SÜLEYMAN DEMĠREL ÜNĠVERSĠTESĠ Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu STAJ FAALĠYET RAPORU STAJ YAPANIN Adı ve Soyadı Programı Okul Numarası :. : : Müessesenin Adı Kısım inden Çalışma Süresi ine İş Günü

Detaylı

İŞLETME FAKÜLTESİ Havacılık Yönetimi Bölümü STAJ DEFTERİ

İŞLETME FAKÜLTESİ Havacılık Yönetimi Bölümü STAJ DEFTERİ İŞLETME FAKÜLTESİ Havacılık Yönetimi Bölümü STAJ DEFTERİ İstanbul, 2018 Öğrencinin Fotoğrafı Öğrencinin Adı Soyadı Sınıfı Numarası Staj Yaptığı Kurumun Adı ve Adresi Stajının Başlangıç Tarihi Stajının

Detaylı

T.C. ÇANAKKALE ONSEKİZ MART ÜNİVERSİTESİ MÜHENDİSLİK-MİMARLIK FAKÜLTESİ ÇEVRE MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ

T.C. ÇANAKKALE ONSEKİZ MART ÜNİVERSİTESİ MÜHENDİSLİK-MİMARLIK FAKÜLTESİ ÇEVRE MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ T.C. ÇANAKKALE ONSEKİZ MART ÜNİVERSİTESİ MÜHENDİSLİK-MİMARLIK FAKÜLTESİ ÇEVRE MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ STAJ DEFTERİ ADI SOYADI :... ÖĞRENCİ NO :... STAJ YERİ :... STAJ SÜRESİ :... STAJ KOMİSYONU STAJ DEĞERLENDİRME

Detaylı

T.C. İSTANBUL TİCARET ÜNİVERSİTESİ

T.C. İSTANBUL TİCARET ÜNİVERSİTESİ T.C. İSTANBUL TİCARET ÜNİVERSİTESİ STAJ KILAVUZU STAJ KILAVUZU I. GENEL İLKELER 1- Fen Edebiyat Fakültesi ne bağlı Psikoloji bölümü öğrencilerinin stajlarının amacı, İstanbul Ticaret Üniversitesi Lisans

Detaylı

İNŞAAT MÜHENDİSLİĞİ YAPI STAJI BİLGİLENDİRME SUNUMU

İNŞAAT MÜHENDİSLİĞİ YAPI STAJI BİLGİLENDİRME SUNUMU İNŞAAT MÜHENDİSLİĞİ YAPI STAJI BİLGİLENDİRME SUNUMU GENEL STAJ İLKELERİ 1. STAJLAR BAHAR YARIYILI BÜTÜNLEME SINAVI SONRASI İLE SONRAKİ EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI BAŞINA KADAR OLAN SÜRE İÇERİSİNDE YAPILABİLİR.

Detaylı

T.C. İSTANBUL TİCARET ÜNİVERSİTESİ

T.C. İSTANBUL TİCARET ÜNİVERSİTESİ T.C. İSTANBUL TİCARET ÜNİVERSİTESİ STAJ KILAVUZU STAJ KILAVUZU I. GENEL İLKELER 1- Fen Edebiyat Fakültesi ne bağlı İstatistik bölümü öğrencilerinin stajlarının amacı, İstanbul Ticaret Üniversitesi Lisans

Detaylı

T.C. İSTANBUL TİCARET ÜNİVERSİTESİ TURİZM İŞLETMECİLİĞİ BÖLÜMÜ STAJ ESASLARI

T.C. İSTANBUL TİCARET ÜNİVERSİTESİ TURİZM İŞLETMECİLİĞİ BÖLÜMÜ STAJ ESASLARI T.C. İSTANBUL TİCARET ÜNİVERSİTESİ STAJ ESASLARI STAJ ESASLARI I. GENEL İLKELER Madde 1- Ticari Bilimler Fakültesi ne bağlı Turizm İşletmeciliği bölümü öğrencilerinin stajlarının amacı, İstanbul Ticaret

Detaylı

T.C. SAKARYA ÜNİVERSİTESİ ÇEVRE MÜHENDİSLİĞİ STAJ BİLGİLENDİRME TOPLANTISI

T.C. SAKARYA ÜNİVERSİTESİ ÇEVRE MÜHENDİSLİĞİ STAJ BİLGİLENDİRME TOPLANTISI T.C. SAKARYA ÜNİVERSİTESİ ÇEVRE MÜHENDİSLİĞİ STAJ BİLGİLENDİRME TOPLANTISI STAJ KOMİSYONU Arş. Gör. Meryem AKSU (Staj 1 Sorumlusu) Arş.Gör. Gamze KATIRCIOĞLU(Staj 2 Sorumlusu) Yrd.Doç. Dr. Rabia KÖKLÜ

Detaylı

STAJ UYGULAMA CETVELİ... PROGRAMI.. iş günü

STAJ UYGULAMA CETVELİ... PROGRAMI.. iş günü STAJ UYGULAMA CETVELİ BİLGİSİYAR PROGRAMCILIĞI PROGRAMI 1 Formatlama 9 iş Günü 2 Ağ Sistemleri 9 İş Günü 3 j Otomasyon 9 işjjünü 4 Web Sitesi 9 iş Günü MUHASEBE VE VERGİ UYGULAMALARI PROGRAMI 1 Gelir Vergisi

Detaylı

T.C. İSTANBUL TİCARET ÜNİVERSİTESİ BASIM YAYIN ÜRETİM TEKNOLOJİLERİ BÖLÜMÜ STAJ KILAVUZU

T.C. İSTANBUL TİCARET ÜNİVERSİTESİ BASIM YAYIN ÜRETİM TEKNOLOJİLERİ BÖLÜMÜ STAJ KILAVUZU T.C. İSTANBUL TİCARET ÜNİVERSİTESİ BASIM YAYIN ÜRETİM TEKNOLOJİLERİ BÖLÜMÜ STAJ KILAVUZU STAJ KILAVUZU I. GENEL İLKELER 1- Uygulamalı Bilimler Fakültesine bağlı Basım Yayın Üretim Teknolojileri Bölümü

Detaylı

T.C. SÜLEYMAN DEMĠREL ÜNĠVERSĠTESĠ Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu STAJ FAALĠYET RAPORU

T.C. SÜLEYMAN DEMĠREL ÜNĠVERSĠTESĠ Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu STAJ FAALĠYET RAPORU T.C. SÜLEYMAN DEMĠREL ÜNĠVERSĠTESĠ Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu STAJ FAALĠYET RAPORU STAJ YAPANIN Adı ve Soyadı Programı Okul Numarası :. : : Müessesenin Adı Kısım inden Çalışma Süresi ine İş Günü

Detaylı

T.C. Uludağ Üniversitesi Fen-Edebiyat Fakültesi STAJ DEFTERİ

T.C. Uludağ Üniversitesi Fen-Edebiyat Fakültesi STAJ DEFTERİ Uludağ Üniversitesi Fen-Edebiyat Fakültesi STAJ DEFTERİ [Staj defteri, staj sicil formu (form B, bölüm başkanlığına posta ile gönderilebileceği gibi açılmayacak şekilde kapatılmış, ağzı kaşelenmiş veya

Detaylı

T.C. SAKARYA ÜNİVERSİTESİ TEKNOLOJİ FAKÜLTESİ

T.C. SAKARYA ÜNİVERSİTESİ TEKNOLOJİ FAKÜLTESİ T.C. SAKARYA ÜNİVERSİTESİ TEKNOLOJİ FAKÜLTESİ ZORUNLU İŞYERİ STAJI YÖNERGESİ 2011 BİRİNCİ BÖLÜM AMAÇ, KAPSAM, DAYANAK VE TANIMLAR AMAÇ Madde 1 Bu yönergenin amacı, Sakarya Üniversitesi Teknoloji Fakültesinde

Detaylı

YILDIZ TEKNİK ÜNİVERSİTESİ KİMYA-METALÜRJİ FAKÜLTESİ KİMYA MÜHENDİSLİĞİ STAJ ESASLARI

YILDIZ TEKNİK ÜNİVERSİTESİ KİMYA-METALÜRJİ FAKÜLTESİ KİMYA MÜHENDİSLİĞİ STAJ ESASLARI YILDIZ TEKNİK ÜNİVERSİTESİ KİMYA-METALÜRJİ FAKÜLTESİ KİMYA MÜHENDİSLİĞİ STAJ ESASLARI Staj Başvurularında İzlenecek Aşamalar ve Stajların Değerlendirilmesi LABORATUAR VE İŞLETME STAJLARI Laboratuvar stajı:

Detaylı

KARABÜK ÜNİVERSİTESİ

KARABÜK ÜNİVERSİTESİ KARABÜK ÜNİVERSİTESİ İNŞAAT MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ YAZ STAJI MARMARAY PROJESİ FURKAN ERDEM ADIM 1: STAJ ÖNCESİ İŞLEMLER Staj bilgilendirme toplantısı Staj Komisyonu tarafından yapılır. Staj yapılacak yerin

Detaylı