Lehrplan 21. Bern Kantonunun ilköğretim okullarına getirilecek olan yeni müfredat. Veliler için bilgiler. Elterninformation

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "Lehrplan 21. Bern Kantonunun ilköğretim okullarına getirilecek olan yeni müfredat. Veliler için bilgiler. Elterninformation"

Transkript

1 Lehrplan 21 Bern Kantonunun ilköğretim okullarına getirilecek olan yeni müfredat Veliler için bilgiler Elterninformation Türkisch Erziehungsdirektion des Kantons Bern

2

3 Bir bakışta 1 > Lehrplan 21 adı verilen yeni müfredat, bugüne kadar uygulanan tüm müfredatlar gibi okulun topluma karşı olan görevlerini tanımlıyor. Müfredat, ilköğretim okulunun bir sonraki nesillere genel kültür konusunda neler öğretmesi gerektiğini içeriyor. > Lehrplan 21, öğretmenlere, verecekleri dersleri planlarken kendilerine destekleyici bir kılavuz olarak yardımcı olacaktır. > İsviçre nin Almanca konuşulan veya çok dilli olan toplam 21 kantonu, İsviçre tarihinde ilk defa tek bir müfredata sahip olacaktır. > Lehrplan 21, ilköğretim okulunun içeriklerini birbirlerine uyumlu hale getirirken, okul eğitimini esas itibariyle değiştirmeyecektir. > Bern Kantonunda hem dersler hem de ders içerikleri genelde aynı kalacaktır. Ancak, getirilen yeni müfredat ile, öğrencilerin sadece bilgi edinmeleri ile yetinilmeyip, bu bilgileri uygulamaya da geçirebilmeleri ( yetkinlik yönelimi ) amaçlanıyor. > Lehrplan 21 sayesinde ilköğretim okullarının günümüzün toplumsal gelişimlerine daha iyi ayak uydurması beklenmektedir. Dolayısıyla Medya ve Bilişim, Matematik ve Almanca derslerine bugüne kadarkinden daha fazla ders saati ayrılacaktır.

4 Yürürlüğe koyma 2 Okulların Lehrplan 21 i yürürlüğe koymak için yeterince zamanları var. Lehrplan 21, Bern Kantonunda 1 Ağustos 2018 itibariyle hem anaokulları hem de arası okul sınıfları için yürürlüğe girecektir. Bir yıl sonra ise 8. sınıf için, 1 Ağustos 2020 tarihinden itibaren de 9. sınıf için geçerli olacaktır. Okullara ve okullarda çalışan eğitmen ve öğretmenlere, müfredatı özenli bir şekilde yürürlüğe koymaları için yeterince zaman tanınacaktır. Müfredatı yürürlüğe koyma süreci 2022 yılı Temmuz ayı sonunda tamamlanmış olacaktır. O tarihten itibaren tüm derslerin Lehrplan 21 e uygun olarak düzenlenmesi öngörülmektedir. Burada okullar açısından, dersler kapsamında verilecek eğitimin geliştirilmesi ön planda olacaktır. Öğretmenler, uygulama olanaklarını planlayacak ve birlikte çalışarak eğitimi daha da geliştireceklerdir. Aynı zamanda öğretmenler özellikle öğrencilerin edindikleri bilgileri uygulamak üzere çok çeşitli fırsatlara sahip olmalarına dikkat edeceklerdir. Bu süreçte öğretmenler Pädagogische Hochschule Bern (PHBern) Eğitim Fakültesi tarafından destek göreceklerdir.

5 Yetkinlik yönelimi 3 Bilgi, her yetkinliğin temelini oluşturan güçtür. Bern Kantonunda bugün uygulanmakta olan müfredat 1995 yılından beri yürürlüktedir. Bu müfredatta öğrenim hedefleri tanımlanmıştır. Lehrplan 21 adlı yeni müfredatta ise bu noktadan hareketle yetkinlik hedefleri tanımlanmaktadır. Bu hedefler, öğrencilerin ilköğretim okulunu bitirdikten sonra sahip olmaları gereken bilgi ve becerileri açıklamaktadır. Öğrencilerin edindikleri bilgi birikimini yaşlarına uygun olarak hayata geçirebilmeleri ve kendilerini yükseköğrenime veya meslek hayatına hazırlayan eğitime mümkün olduğunca verimli bir şekilde yöneltilebilmeleri hedeflenmektedir. Yetkinlik yönelimi ilkesine dayanan derslerde zengin içerikli çalışmalar ve ev ödevleri ön plandadır. Bunların uyarlanması sayesinde öğrencilerin değişik yetkinlikleri teşvik edilecektir.

6 Kademeler ve dersler 4 Derslerde neredeyse değişen bir şey yok. Lehrplan 21, döngüler olarak adlandırılan üç kademeye ayrılmıştır: Anaokulundan 2. sınıfa kadar, arası sınıflar ve arası sınıflar. Öğrenciler aşağıdaki dersleri göreceklerdir: Deutsch (Almanca); Französisch (Fransızca); Englisch (İngilizce) Mathematik (Matematik) Natur, Mensch, Gesellschaft (NMG) (Doğa, İnsan, Toplum) Gestalten (Güzel Sanatlar, Tekstil İşleri ve Teknik Tasarım) Musik (Müzik) Bewegung und Sport (Hareket ve Spor) Medien und Informatik (Medya ve Bilişim) Bugüne kadar verilen Yabancı Dil dersinde herhangi bir değişlik olmayacaktır: Fransızca dersi 3. sınıftan itibaren, İngilizce dersi de 5. sınıftan itibaren verilecektir. Bu uygulama Bern Kantonunda 2011 yılından bu yana geçerlidir. Lehrplan 21 müfredatında ayrıca Berufliche Orientierung (mesleki yönelim) ve Bildung für nachhaltige Entwicklung (sürdürülebilir gelişim için eğitim) gibi disiplinler arası içerik ve konulara da yer verilmektedir. Bu konular farklı derslerde ele alınacaktır.

7 Haftalık ders programı 5 Daha fazla ders saati, daha az ev ödevi Lehrplan 21, Bern Kantonunda Almanca ve Matematik derslerini güçlendirecektir. Çünkü bu dersler günümüzde diğer kantonlara kıyasla yeterli sayıda ders saati içermemektedir. Medya ve Bilişim konularına da takviye yapılmıştır: Bunun için gerek 5. ve 6. sınıflarda gerekse de 7. ve 9. sınıflarda haftalık birer ders saati öngörülmüştür. 8. ve 9. sınıflarda ise bir yenilik olarak haftalık ders programında Almanca, matematik ve yabancı dil derslerinde individuelle Vertiefung und Erweiterung (IVE) (bireysel derinleşme ve geliştirme) için en az üç ders saati yer almaktadır. Bu ders saatleri, öğrencileri daha sonraki eğitim süreçlerine (pratik-teorik mesleki eğitim, meslek lisesi olgunluk diploması, lise ve okul ortamında alınabilecek diğer eğitimlere) net bir şekilde hazırlamak için kullanılabilir. Ders saatlerinin artmasıyla birlikte ev ödevleri için harcanacak süreler azalacaktır. Ev ödevleri için harcanması gereken haftalık maksimum süreler şöyledir: Anaokulundan 2. sınıfa kadar haftada en fazla 30 dakika arası sınıflar için haftada en fazla 45 dakika arası sınıflar için haftada en fazla 90 dakika

8 Durum değerlendirmesi 6 Durum değerlendirme raporları azalıyor veli görüşmesi ise daha önemli hale geliyor. Çocukların ve gençlerin derslerde gösterdikleri performanslar yeni müfredata göre de aynı şimdiye kadarki gibi notlarla değerlendirilecektir. Veli görüşmesi bundan böyle de önemli bir rol oynayacaktır. Öğretmenler Lehrplan 21 müfredatı ile de her yıl velilerle bir görüşme yapacaklardır. Bu alanda getirilen bir yeniliğe göre, veli görüşmesi sonunda varılan en önemli mutabakatlar kısa bir tutanak şeklinde kaleme alınabilecektir. Günümüzde uygulanmakta olan durum değerlendirme raporu usulü ise basitleştirilecektir. Yeni uygulamaya göre, ilk durum değerlendirme raporu 2. sınıfın sonunda ve daha sonra 4., 5. ve 6. sınıfların sonunda verilecektir. Ortaokul kademesinde (7. 9. arası sınıflarda) okuyan öğrenciler altı aylık raporlar yerine yıllık durum değerlendirme raporları alacaklardır. Öğretim yılı içerisinde başka bir zorluk derecesine geçiş imkânı ise aynen devam edecektir.

9 Geçiş süreçleri 7 Geçiş süreçlerinde değişen hiçbir şey yok. İlkokul kademesinden ortaokul kademesine geçiş süreci değişmeyecektir. Almanca, Fransızca ve Matematik dersleri ile dersler üstü (kişisel, sosyal ve metodik) yetkinlikler aynı şimdiye kadarki gibi en büyük öneme sahip olacaktır. 8. veya 9. sınıftan sonra liseye girerken de hiçbir şey değişmeyecektir. Almanca, Fransızca, Matematik ve Doğa, İnsan, Toplum (NMG) dersleri belirleyici olmaya devam edecektir. Yeni müfredata göre aynı şimdiye kadarki gibi, öğrencinin derslere ilişkin yetkinlikleri ile dersler üstü (kişisel, sosyal ve metodik) yetkinliklerinin dikkate alındığı bir tavsiye usulü söz konusudur. Yeni uygulamaya göre, öğrencilere 7., 8. ve 9. sınıfların sonunda durum değerlendirme raporlarına ek olarak, dersler üstü (kişisel, sosyal ve metodik) yetkinliklerine dair bir belge de verilecektir. Bu belgede, öğrencilerin diğer yetkinliklerinin yanı sıra ne kadar bağımsız ve güvenilir oldukları ve ekip çalışmalarında ne kadar başarı gösterdikleri açıklanmış olacaktır. Bu belge sayesinde mesleki eğitim veren işletmeler veya yükseköğrenime ya da meslek hayatına hazırlayan ortaöğretim okulları, gençlerin sahip oldukları önemli yetkinlikler hakkında bilgi edinebileceklerdir.

10 Ders materyalleri 8 Yeni alınacak ders materyallerinin sayısı çok az. Lehrplan 21 müfredatı ile de şimdiye kadarki ders materyallerinin çoğunu kullanmaya devam edebilirsiniz. Özellikle Almanca, Matematik, İngilizce ve Fransızca derslerinde şu an kullanılmakta olan ders materyalleri zaten yetkinlik yönelimi ilkesine dayanan ders sistemine uygundur. Belirli ders materyallerinin zorunlu olması ise sadece Matematik ve Yabancı Dil dersleri için söz konusudur. Bern Kantonunda tüm okullar Matematik dersinde şu kitapları kullanırlar: ilkokul kademesi için Schweizer Zahlenbuch ortaokul kademesi için mathbuch Fransızca dersinde kullanılan kitaplar: Mille feuilles (3. 6. arası sınıflar) Clin d œil (7. 9. arası sınıflar) İngilizce dersinde kullanılan kitap: New World (5. 9. arası sınıflar) Diğer derslerde ise okullara sadece önerilerde bulunulur ve dolayısıyla okullar hangi ders materyallerini kullanmak istediklerine kendileri karar verirler.

11

12 Değ erli Veliler, 21 Lehrplan 21 adlı yeni müfredat, kendini daha önce kanıtlamış olan eğitim sistemimiz temelinde geliştirilmiş olup günümüzün gelişmelerini dikkate almaktadır. Yeni müfredatın hedefi, öğrencinin en iyi şekilde desteklenmesidir. İsviçre nin Almanca konuşulan veya çok dilli olan toplam 21 kantonu, İsviçre tarihinde ilk defa tek bir müfredata sahip olacaktır. Küçük ülkemiz için bu gelişme tabii ki oldukça mantıklı bir adımdır. Üstelik bu yenilikle İsviçre halkının büyük bir çoğunluğunun isteğine de uymuş olacağız. Yeni müfredat, okul eğitimini baştan aşağı değiştirmiyor. Bu müfredat içerikleri yenilemiyor, sadece hedeflerin uyumlu hale getirilmesini sağlıyor. Bernhard Pulver Bern Kantonu Eğitim Müdürü Gestaltung: Foto Bernhard Pulver: Pia Neuenschwander Bern Kantonunun ilköğretim okulu sistemi hakkında genel bilgi edinebileceğiniz adres:

İlköğretim okulu ilkokul ve ortaokul kademelerinde yapılan durum değerlendirmesi. Erziehungsdirektion des Kantons Bern

İlköğretim okulu ilkokul ve ortaokul kademelerinde yapılan durum değerlendirmesi. Erziehungsdirektion des Kantons Bern İlköğretim okulu ilkokul ve ortaokul kademelerinde yapılan durum değerlendirmesi Erziehungsdirektion des Kantons Bern 2 İlköğretim okulu ilkokul ve ortaokul kademelerinde yapılan İlköğretim okulu ilkokul

Detaylı

Zürih Kantonunda İlköğretim Okulu

Zürih Kantonunda İlköğretim Okulu Türkisch Zürih Kantonunda İlköğretim Okulu Veliler için Bilgiler Januar 2008 / Türkisch 2 / 6 Zürih Kantonu İlköğretim Okulu Hedefler ve Hedefe Yönelik Görüşler Zürih kantonunda devlet ilköğretim okulu

Detaylı

Veliler için Bilgilendirme. Aargau Okullarında Başarı Değerlendirmesi ve Sınıf Geçme. Haziran 2010 (türkisch)

Veliler için Bilgilendirme. Aargau Okullarında Başarı Değerlendirmesi ve Sınıf Geçme. Haziran 2010 (türkisch) Veliler için Bilgilendirme Aargau Okullarında Başarı Değerlendirmesi ve Sınıf Geçme Haziran 2010 (türkisch) 1 2010/11 öğretim yılından itibaren Aargau okullarında öğrencilerin değerlendirilmesi için yeni

Detaylı

Grundschule Haziran 2011

Grundschule Haziran 2011 Grundschule Okul çağı, okul hayatı Hedef, içerik, medotlar Veliler sorumluluk ve görevler Sınıf Yaş OKUL YAŞI 6 OKUL YAŞI 6 9 Tarih 30.09. Tarih 30.09. 4. 8 7 6 Đlkokul 3. 2. 1. Đlk öğretim 5 4 3 I. Davranış

Detaylı

ilköğretim okulu Veliler için Bilgiler Die Volksschule Elterninformation Türkisch

ilköğretim okulu Veliler için Bilgiler Die Volksschule Elterninformation Türkisch ilköğretim okulu Veliler için Bilgiler Die Volksschule Elterninformation Türkisch Luzern kantonunda ilköğretim okulu Herkes için destek Tüm çocuklar ve gençler Luzern kantonunda ücretsiz ilköğretim okuluna

Detaylı

Aargau Okullarında Başarı Değerlendirmesi ve Sınıf Geçme

Aargau Okullarında Başarı Değerlendirmesi ve Sınıf Geçme Aargau Okullarında Başarı Değerlendirmesi ve Sınıf Geçme Veliler için Bilgilendirme (türkisch) DEPARTEMENT BILDUNG, KULTUR UND SPORT Abteilung Volksschule Departement Bildung, Kultur und Sport Abteilung

Detaylı

ÖĞRENCİ KAYIT KABUL KILAVUZU

ÖĞRENCİ KAYIT KABUL KILAVUZU EĞİTİM-ÖĞRETİMM YILI ÖĞRENCİ KAYIT KABUL KILAVUZU 1 GİRİŞ Bu kılavuz, eğitim öğretim yılında TED Tokat Kolejine kayıt yaptırmak isteyen öğrenci velilerini bilgilendirmek amacıyla hazırlanmıştır. Okulumuza,

Detaylı

TED DENİZLİ KOLEJİ ÖĞRENCİ KAYIT KILAVUZU

TED DENİZLİ KOLEJİ ÖĞRENCİ KAYIT KILAVUZU TED DENİZLİ KOLEJİ ÖĞRENCİ KAYIT KILAVUZU GİRİŞ Bu kılavuz, TED Denizli Koleji ne kayıt yaptırmak isteyen öğrenci velilerini bilgilendirmek amacıyla hazırlanmıştır. Okulumuza, 2014-2015 eğitim öğretim

Detaylı

Mesleki ve Teknik Eğitim Genel Müdürlüğü ÇİN HALK CUMHURİYETİ. HAZIRLAYAN: Dr. Recep ALTIN

Mesleki ve Teknik Eğitim Genel Müdürlüğü ÇİN HALK CUMHURİYETİ. HAZIRLAYAN: Dr. Recep ALTIN Mesleki ve Teknik Eğitim Genel Müdürlüğü ÇİN HALK CUMHURİYETİ HAZIRLAYAN: Dr. Recep ALTIN ÇİN HALK CUMHURİYETİ NUFÜSÜ YÜZÖLÇÜMÜ YÖNETİMİ BAŞKENTİ KİŞİBAŞINA DÜŞEN MİLLİ GELİRİ KİŞİ BAŞINA DÜŞEN MİLLİ GELİRDE

Detaylı

Anaokulları (Kindergarten)

Anaokulları (Kindergarten) Erziehungsdirektion des Kantons Bern Amt für Kindergarten, Volksschule und Beratung Direction de l'instruction publique du canton de Berne Office de l'enseignement préscolaire et obligatoire, du conseil

Detaylı

TED TRABZON KOLEJİ. Öğrenci Kayıt Kabul Kılavuzu

TED TRABZON KOLEJİ. Öğrenci Kayıt Kabul Kılavuzu TED TRABZON KOLEJİ Öğrenci Kayıt Kabul Kılavuzu 2019-2020 GİRİŞ Bu kılavuz, TED Trabzon Kolejine kayıt yaptırmak isteyen öğrenci velilerini bilgilendirmek amacıyla hazırlanmıştır. Okulumuza, 2019-2020

Detaylı

T.C. MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI Talim ve Terbiye Kurulu Başkanlığı

T.C. MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI Talim ve Terbiye Kurulu Başkanlığı T.C. MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI Talim ve Terbiye Kurulu Başkanlığı SAYI: 22 TARİH: 28/05/2013 ÖNCEKİ KARARIN SAYI: 69 TARİH: 25/06/2012 KONU: İlköğretim Kurumları (İlkokul ve Ortaokul) Haftalık Ders Çizelgesinin

Detaylı

TED TRABZON KOLEJİ. Öğrenci Kayıt Kabul Kılavuzu

TED TRABZON KOLEJİ. Öğrenci Kayıt Kabul Kılavuzu TED TRABZON KOLEJİ Öğrenci Kayıt Kabul Kılavuzu 2015-2016 GİRİŞ Bu kılavuz, TED Trabzon Koleji'ne kayıt yaptırmak isteyen öğrenci velilerini bilgilendirmek amacıyla hazırlanmıştır. Okulumuza, 2015-2016

Detaylı

Präsentation der Übertrittskommission I 1

Präsentation der Übertrittskommission I 1 Präsentation der Übertrittskommission I 1 Kanton Zug`da Eğitim Sistemi Bilgilendirme Toplantısı Markus Kunz, Belediye Okulları Müdürlüğü Okul İdaresi Yöneticisi 1. Genel Olarak 2. İkinci Dil Olarak Almanca

Detaylı

SORU ve CEVAPLARLA 12 YILLIK (4+4+4) ZORUNLU EĞİTİM SİSTEMİ

SORU ve CEVAPLARLA 12 YILLIK (4+4+4) ZORUNLU EĞİTİM SİSTEMİ SORU ve CEVAPLARLA 12 YILLIK (4+4+4) ZORUNLU EĞİTİM SİSTEMİ SORU 1: Bu yasal değişikliğe neden gerek duyuldu? CEVAP 1 Dünya genelindeki ortalama eğitim süresi 11-12 yıl veya daha üzerindedir. Türkiye de

Detaylı

ÖZEL ATA İLKÖĞRETİM OKULU SBS SEVİYE BELİRLEME SINAVI SİSTEMİ

ÖZEL ATA İLKÖĞRETİM OKULU SBS SEVİYE BELİRLEME SINAVI SİSTEMİ ÖZEL ATA İLKÖĞRETİM OKULU SBS SEVİYE BELİRLEME SINAVI SİSTEMİ SBS NEDİR? İlköğretimin 6, 7 ve 8inci sınıflarında öğrencinin derslerden, o yılın müfredatında belirtilen kazanımları elde etme seviyesinin

Detaylı

ANKARA MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ 2015-2016 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI ÇALIŞMA TAKVİMİ

ANKARA MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ 2015-2016 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI ÇALIŞMA TAKVİMİ ANKARA MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ 2015-2016 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI ÇALIŞMA TAKVİMİ SIRA NO 1. 2. 3. YAPILACAK İŞ 2015-2016 Eğitim Öğretim Yılı Öğretmenlerin Göreve Başlaması Örgün Eğitim Kurumlarındaki Öğretmenlerin

Detaylı

Bern Kantonunun Almanca konuşulan bölgesindeki

Bern Kantonunun Almanca konuşulan bölgesindeki Bern Kantonunun Almanca konuşulan bölgesindeki Anaokulları Veliler İçin Bilgiler Elterninformation Kindergarten Türkisch Erziehungsdirektion des Kantons Bern 2 Bern Kantonunun Almanca konuşulan bölgesindeki

Detaylı

TED TRABZON KOLEJİ. Öğrenci Kayıt Kabul Kılavuzu

TED TRABZON KOLEJİ. Öğrenci Kayıt Kabul Kılavuzu TED TRABZON KOLEJİ Öğrenci Kayıt Kabul Kılavuzu 2017-2018 GİRİŞ Bu kılavuz, bilgilendirmek amacıyla hazırlanmıştır. TED Trabzon Koleji'ne kayıt yaptırmak isteyen öğrenci velilerini Okulumuza, 2017-2018

Detaylı

TEOG un ARDINDAN YENİ LİSEYE GİRİŞ SİSTEMİ LGS. "Veli Tercihine Bağlı Serbest Kayıt Sistemi" Sınav 02 Haziran 2018 Cumartesi saat da yapılacak.

TEOG un ARDINDAN YENİ LİSEYE GİRİŞ SİSTEMİ LGS. Veli Tercihine Bağlı Serbest Kayıt Sistemi Sınav 02 Haziran 2018 Cumartesi saat da yapılacak. TEOG un ARDINDAN YENİ LİSEYE GİRİŞ SİSTEMİ LGS "Veli Tercihine Bağlı Serbest Kayıt Sistemi" İsteğe bağlı bir sınav. Sorular MEB tarafından hazırlanacak. Merkezi bir sınav olacak. Sınav 02 Haziran 2018

Detaylı

TED Kayseri Koleji Vakfı Okulları Öğretim Yılında Uygulanacak Akademik Etüt Programı için tıklayınız

TED Kayseri Koleji Vakfı Okulları Öğretim Yılında Uygulanacak Akademik Etüt Programı için tıklayınız TED Kayseri Koleji Vakfı Okulları 2015-2016 Öğretim Yılında Uygulanacak Akademik Etüt Programı için tıklayınız TED KAYSERİ KOLEJİ VAKFI ÖZEL LİSESİ 9,10,11 ve 12. SINIF ÖĞRENCİLERİ İÇİN 2015-2016 EĞİTİM

Detaylı

Mesleki ve Teknik Eğitim Genel Müdürlüğü HOLLANDA. HAZIRLAYAN: Dr. Recep ALTIN

Mesleki ve Teknik Eğitim Genel Müdürlüğü HOLLANDA. HAZIRLAYAN: Dr. Recep ALTIN Mesleki ve Teknik Eğitim Genel Müdürlüğü HOLLANDA HAZIRLAYAN: Dr. Recep ALTIN HOLLANDA NUFÜSÜ 16.847.000 (2011) YÜZÖLÇÜMÜ 41.526 km² YÖNETİMİ Parlamento Esasına Dayalı Monarşi BAŞKENTİ Amsterdam (Lahey

Detaylı

ANKARA MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ EĞİTİM ÖĞRETİM YILI ÇALIŞMA TAKVİMİ

ANKARA MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ EĞİTİM ÖĞRETİM YILI ÇALIŞMA TAKVİMİ SIRA NO 1. 2. 3. 4. 5. 6. ANKARA MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ 2018 2019 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI ÇALIŞMA TAKVİMİ YAPILACAK İŞ 2018-2019 Eğitim - Öğretim Yılı Öğretmenlerin Göreve Başlaması Eğitim-Öğretim Kurumlarındaki

Detaylı

ANKARA MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ 2014 2015 ÖĞRETİM YILI ÇALIŞMA TAKVİMİ

ANKARA MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ 2014 2015 ÖĞRETİM YILI ÇALIŞMA TAKVİMİ SIRA NO 1. 2. ANKARA MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ 2014 2015 ÖĞRETİM YILI ÇALIŞMA TAKVİMİ YAPILACAK İŞ 2014-2015 Eğitim Öğretim Yılı Öğretmenlerin Göreve Başlaması Örgün Eğitim Kurumlarındaki Öğretmenlerin Mesleki

Detaylı

TED DİYARBAKIR KOLEJİ EĞİTİM ÖĞRETİM YILI ANASINIFI İLKOKUL VE ORTAOKUL GİRİŞ KILAVUZU

TED DİYARBAKIR KOLEJİ EĞİTİM ÖĞRETİM YILI ANASINIFI İLKOKUL VE ORTAOKUL GİRİŞ KILAVUZU TED DİYARBAKIR KOLEJİ 2016-2017 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI ANASINIFI İLKOKUL VE ORTAOKUL GİRİŞ KILAVUZU 1 2 ÖNSÖZ Bu kitapçık 2016-2017 Eğitim Öğretim yılında TED Diyarbakır Koleji Özel anasınıfına, Özel ilkokula

Detaylı

TÜRKÇE 15 MATEMATİK 15 FEN BİLİMLERİ 15 İNKILAP TARİHİ 10 İNGİLİZCE 10 DİN KÜLTÜRÜ 10

TÜRKÇE 15 MATEMATİK 15 FEN BİLİMLERİ 15 İNKILAP TARİHİ 10 İNGİLİZCE 10 DİN KÜLTÜRÜ 10 Sayın Veliler; Sevgili Öğrencilerimiz, TED Malatya Koleji Özel Ortaokulu olarak 8. Sınıf öğrencilerimize yönelik yaz döneminde uygulanmak üzere haftada 25 saatlik bir çalışmayla 8. Sınıf TEOG 1 müfredatında

Detaylı

ANKARA MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ 2013 2014 ÖĞRETİM YILI ÇALIŞMA TAKVİMİ

ANKARA MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ 2013 2014 ÖĞRETİM YILI ÇALIŞMA TAKVİMİ ANKARA MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ 2013 2014 ÖĞRETİM YILI ÇALIŞMA TAKVİMİ SIRA NO 1. 2. 3. 4. 5. 6. YAPILACAK İŞ 2013-2014 Eğitim Öğretim yılı öğretmenlerin göreve başlaması 2013 2014 Öğretim Yılı Eğitim Bölgelerinde

Detaylı

İTALYAN OKULLARI NASIL DÜZENLENMİŞTİR?

İTALYAN OKULLARI NASIL DÜZENLENMİŞTİR? İTALYAN OKULLARI NASIL DÜZENLENMİŞTİR? Eğitim Kaç yıldan oluşur? Eğitim 6 yaşından itibaren 16 yaşına kadar zorunlu olup, bölümlere ayrılmıştır: İlkokul 5 yıl Ortaokul 3 yıl Lise 2 yıl 6 yaşından önce

Detaylı

T.C. KUVEYT BÜYÜKELÇİLİĞİ Kuveyt Türk Okulu

T.C. KUVEYT BÜYÜKELÇİLİĞİ Kuveyt Türk Okulu T.C. KUVEYT BÜYÜKELÇİLİĞİ Kuveyt Türk Okulu KUVEYT TÜRK OKULU WEB SİTESİ Kuveyt Türk Okulu Web: http://www.kuveyt.meb.k12.tr/ Twitter: https://twitter.com/kturkishschool Email: 966583@meb.k12.tr 749581@meb.k12.tr

Detaylı

T.C. KIRŞEHİR VALİLİĞİ İl Millî Eğitim Müdürlüğü Eğitim ve Öğretim Yılı Çalışma Takvimi. Ağustos 2015 Kırşehir

T.C. KIRŞEHİR VALİLİĞİ İl Millî Eğitim Müdürlüğü Eğitim ve Öğretim Yılı Çalışma Takvimi. Ağustos 2015 Kırşehir T.C. KIRŞEHİR VALİLİĞİ İl Millî Eğitim Müdürlüğü 2015-2016 Eğitim ve Öğretim Yılı Çalışma Takvimi Ağustos 2015 Kırşehir 1 T.C. KIRŞEHİR VALİLİĞİ İl Millî Eğitim Müdürlüğü İlgi : M.E.B.Ortaöğretim Genel

Detaylı

ANKARA MĠLLĠ EĞĠTĠM MÜDÜRLÜĞÜ EĞĠTĠM ÖĞRETĠM YILI ÇALIġMA TAKVĠMĠ Eğitim Öğretim Yılı Öğretmenlerin Göreve

ANKARA MĠLLĠ EĞĠTĠM MÜDÜRLÜĞÜ EĞĠTĠM ÖĞRETĠM YILI ÇALIġMA TAKVĠMĠ Eğitim Öğretim Yılı Öğretmenlerin Göreve ANKARA MĠLLĠ EĞĠTĠM MÜDÜRLÜĞÜ 2016-2017 EĞĠTĠM ÖĞRETĠM YILI ÇALIġMA TAKVĠMĠ SIRA NO 1. 2. 3. YAPILACAK İŞ 2016-2017 Eğitim Öğretim Yılı Öğretmenlerin Göreve BaĢlaması Örgün Eğitim Kurumlarındaki Öğretmenlerin

Detaylı

TÜRK EĞİTİM SİSTEMİNDE MÜFREDAT REFORMU Öğretim Programlarını 21 inci Yüzyıl Becerileri için Yeniden Şekillendirmek

TÜRK EĞİTİM SİSTEMİNDE MÜFREDAT REFORMU Öğretim Programlarını 21 inci Yüzyıl Becerileri için Yeniden Şekillendirmek TÜRK EĞİTİM SİSTEMİNDE MÜFREDAT REFORMU Öğretim Programlarını 21 inci Yüzyıl Becerileri için Yeniden Şekillendirmek Prof. Dr. Emin Karip Milli Eğitim Bakanlığı Talim ve Terbiye Kurulu Başkanı Öğretim Programlarında

Detaylı

Özel Atafen İlkokulu 4. Sınıflar Yabancı Diller Veli Bilgilendirme

Özel Atafen İlkokulu 4. Sınıflar Yabancı Diller Veli Bilgilendirme Özel Atafen İlkokulu 4. Sınıflar Yabancı Diller Veli Bilgilendirme Öğrenci merkezli sınıf çalışmaları, haftada 10 saat olan İngilizce derslerini eğlenceli hale getirir. Cambridge Üniversitesi ESOL MOVERS

Detaylı

ÜSKÜDAR KAMPÜSÜ 10. SINIFLAR

ÜSKÜDAR KAMPÜSÜ 10. SINIFLAR ÜSKÜDAR KAMPÜSÜ 10. SINIFLAR İlim Yayma Vakfı İrfan Okulları olarak salih ve samimi niyetlerle tohumu atılmış bir kurum olma şuuruyla bugüne ulaştığımıza inanmaktayız. 20 Yılı aşkındır heyecanımızdan kaybetmeden,

Detaylı

ATAKENT, MADENLER, GÜNGÖREN, PENDİK KAMPÜSÜ 3. SINIFLAR

ATAKENT, MADENLER, GÜNGÖREN, PENDİK KAMPÜSÜ 3. SINIFLAR ATAKENT, MADENLER, GÜNGÖREN, PENDİK KAMPÜSÜ 3. SINIFLAR İlim Yayma Vakfı İrfan Okulları olarak salih ve samimi niyetlerle tohumu atılmış bir kurum olma şuuruyla bugüne ulaştığımıza inanmaktayız. 20 Yılı

Detaylı

ÜSKÜDAR KAMPÜSÜ 12. SINIFLAR

ÜSKÜDAR KAMPÜSÜ 12. SINIFLAR ÜSKÜDAR KAMPÜSÜ 12. SINIFLAR İlim Yayma Vakfı İrfan Okulları olarak salih ve samimi niyetlerle tohumu atılmış bir kurum olma şuuruyla bugüne ulaştığımıza inanmaktayız. 20 Yılı aşkındır heyecanımızdan kaybetmeden,

Detaylı

HAFTALIK VELİ BÜLTENİ 1 ARALIK 2017 VELİLERİMİZE HATIRLATMALAR. Sorgulama Ünitesi Bültenlerimizi okumak için lütfen TIKLAYINIZ.

HAFTALIK VELİ BÜLTENİ 1 ARALIK 2017 VELİLERİMİZE HATIRLATMALAR. Sorgulama Ünitesi Bültenlerimizi okumak için lütfen TIKLAYINIZ. HAFTALIK VELİ BÜLTENİ 1 ARALIK 2017 VELİLERİMİZE HATIRLATMALAR SORGULAMA ÜNİTESİ BÜLTENLERİ Sorgulama Ünitesi Bültenlerimizi okumak için lütfen TIKLAYINIZ. HAFTASONU ÇALIŞMALARI SIRASINDA AÇIK CAFE Cumartesi

Detaylı

İSTEK ÖZEL KAŞGARLI MAHMUT ORTAOKULU EKİM 2015

İSTEK ÖZEL KAŞGARLI MAHMUT ORTAOKULU EKİM 2015 İSTEK ÖZEL KAŞGARLI MAHMUT ORTAOKULU EKİM 2015 TEMEL EĞİTİMDEN ORTAÖĞRETİME GEÇİŞ SİSTEMİ PSİKOLOJİK DANIŞMA ve REHBERLİK BÖLÜMÜ İçindekiler TEOG Modelinin Amaçları TEOG Modelinin Uygulanması TEOG Modelinde

Detaylı

ATAKENT, MADENLER, GÜNGÖREN, PENDİK KAMPÜSÜ 1. SINIFLAR

ATAKENT, MADENLER, GÜNGÖREN, PENDİK KAMPÜSÜ 1. SINIFLAR ATAKENT, MADENLER, GÜNGÖREN, PENDİK KAMPÜSÜ 1. SINIFLAR İlim Yayma Vakfı İrfan Okulları olarak salih ve samimi niyetlerle tohumu atılmış bir kurum olma şuuruyla bugüne ulaştığımıza inanmaktayız. 20 Yılı

Detaylı

NORVEÇ TE ZORUNLU EĞİTİM, GENEL VE MESLEKİ ORTA ÖĞRETİM, TEMEL MESLEKİ EĞİTİM VE YETİŞKİN EĞİTİMİ

NORVEÇ TE ZORUNLU EĞİTİM, GENEL VE MESLEKİ ORTA ÖĞRETİM, TEMEL MESLEKİ EĞİTİM VE YETİŞKİN EĞİTİMİ NORVEÇ TE ZORUNLU EĞİTİM, GENEL VE MESLEKİ ORTA ÖĞRETİM, TEMEL MESLEKİ EĞİTİM VE YETİŞKİN EĞİTİMİ ZORUNLU EĞİTİM (grunnskole) 1997 Reformu ile okula başlama yaşı 7 den 6 ya indirilmiş ve zorunlu eğitim

Detaylı

Mesleki ve Teknik Eğitim Genel Müdürlüğü SİNGAPUR. HAZIRLAYAN: Dr. Recep ALTIN

Mesleki ve Teknik Eğitim Genel Müdürlüğü SİNGAPUR. HAZIRLAYAN: Dr. Recep ALTIN Mesleki ve Teknik Eğitim Genel Müdürlüğü SİNGAPUR HAZIRLAYAN: Dr. Recep ALTIN SİNGAPUR NUFÜSÜ 5,353,494 (haziran 2012 tahmini) YÜZÖLÇÜMÜ 697 km² YÖNETİMİ Parlamenter Cumhuriyet BAŞKENTİ Singapore KİŞİ

Detaylı

EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI ÖĞRENCİ KAYIT KABUL KILAVUZU

EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI ÖĞRENCİ KAYIT KABUL KILAVUZU 2017-2018 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI ÖĞRENCİ KAYIT KABUL KILAVUZU 1 GİRİŞ Bu kılavuz, 2017-2018 eğitim öğretim yılında TED Kocaeli Kolejine kayıt yaptırmak isteyen öğrenci velilerini bilgilendirmek amacıyla hazırlanmıştır.

Detaylı

Almanya'da okul sistemi

Almanya'da okul sistemi Almanya'da okul sistemi Almanya'da yaşayan bütün çocukların okula gitme mecburiyeti bulunmaktadır. Okula gitme mecburiyeti, genelde çocuğun 6 yaşını doldurduğu yılın sonbaharında başlar. Okula gitme mecburiyeti,

Detaylı

ATAKENT, MADENLER, GÜNGÖREN KAMPÜSÜ 6. SINIFLAR

ATAKENT, MADENLER, GÜNGÖREN KAMPÜSÜ 6. SINIFLAR ATAKENT, MADENLER, GÜNGÖREN KAMPÜSÜ 6. SINIFLAR İlim Yayma Vakfı İrfan Okulları olarak salih ve samimi niyetlerle tohumu atılmış bir kurum olma şuuruyla bugüne ulaştığımıza inanmaktayız. 20 Yılı aşkındır

Detaylı

2015 2016 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI İMAM HATİP ORTAOKULU 5. SINIFTA OKUYACAK ÖĞRENCİLER İÇİN SEÇMELİ DERS DİLEKÇE ÖRNEĞİ..İLKOKULU MÜDÜRLÜĞÜNE

2015 2016 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI İMAM HATİP ORTAOKULU 5. SINIFTA OKUYACAK ÖĞRENCİLER İÇİN SEÇMELİ DERS DİLEKÇE ÖRNEĞİ..İLKOKULU MÜDÜRLÜĞÜNE İMAM HATİP ORTAOKULU 5. SINIFTA OKUYACAK ÖĞRENCİLER İÇİN SEÇMELİ DERS DİLEKÇE ÖRNEĞİ..İLKOKULU MÜDÜRLÜĞÜNE Velisi bulunduğum okulunuz../.. Sınıfı T.C. Kimlik lu belirtilen toplamda 2 saatlik seçmeli dersleri

Detaylı

: Öğretmenler Odası. 2. Zümre toplantılarına ilişkin yönetmelik ve genelgelerin okunması, genel bir değerlendirme.

: Öğretmenler Odası. 2. Zümre toplantılarına ilişkin yönetmelik ve genelgelerin okunması, genel bir değerlendirme. Toplantı Tarihi : 04.06.20.. Toplantı Saati : 15.15 Toplantı No : 03 Toplantı Yeri : Öğretmenler Odası Toplantıya Katılanlar :...,... GÜNDEM MADDELERİ 1. Açılış ve yoklama 2. Zümre toplantılarına ilişkin

Detaylı

T.C. MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI ORTAÖĞRETİM KURUMLARI HAFTALIK DERS ÇİZELGELERİNDE YER ALAN DERSLERİN UYGULANMASINA YÖNELİK AÇIKLAMALAR

T.C. MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI ORTAÖĞRETİM KURUMLARI HAFTALIK DERS ÇİZELGELERİNDE YER ALAN DERSLERİN UYGULANMASINA YÖNELİK AÇIKLAMALAR T.C. MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI ORTAÖĞRETİM KURUMLARI HAFTALIK DERS ÇİZELGELERİNDE YER ALAN DERSLERİN UYGULANMASINA YÖNELİK AÇIKLAMALAR Haftalık ders çizelgeleri, 2010 2011 Öğretim Yılında ortaöğretim kurumlarının

Detaylı

Özel Atafen İlkokulu 4. Sınıflar Yabancı Diller Veli Bilgilendirme

Özel Atafen İlkokulu 4. Sınıflar Yabancı Diller Veli Bilgilendirme Özel Atafen İlkokulu 4. Sınıflar Yabancı Diller Veli Bilgilendirme Öğretmenlerimiz: haftada 9 saat 4 A/B Pelin Poyraz 4-C Pelin Yaman 4- D Öznur Bayburt Öğrenci merkezli sınıf çalışmaları, haftada 10 saat

Detaylı

T.C. TRABZON VALİLİĞİ EĞİTİM KURUMLARI EĞİTİM ÖĞRETİM YILI ÇALIŞMA TAKVİMİ

T.C. TRABZON VALİLİĞİ EĞİTİM KURUMLARI EĞİTİM ÖĞRETİM YILI ÇALIŞMA TAKVİMİ T.C. TRABZON VALİLİĞİ EĞİTİM KURUMLARI 0 0 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI ÇALIŞMA TAKVİMİ AÇIKLAMALAR : -Çalışma takviminde yapılacak olan değişiklikler, www.trabzon.meb.gov.tr adresinde ilan edilecektir. -Bu çalışma

Detaylı

9. SINIFTA OKUTULACAK SEÇMELİ DERSLER HAKKINDA AÇIKLAMALAR

9. SINIFTA OKUTULACAK SEÇMELİ DERSLER HAKKINDA AÇIKLAMALAR 9. TA OKUTULACAK SEÇMELİ DERSLER HAKKINDA AÇIKLAMALAR Milli Eğitim Bakanlığı Talim ve Terbiye Kurulu Başkanlığının 27.01.2014 tarihli kararı uyarınca 2014-2015 eğitim ve öğretim yılından itibaren 9 ve

Detaylı

/ karcicegianaokulu.com

/ karcicegianaokulu.com 0216 314 14 76-79 / karcicegianaokulu.com İlim Yayma Vakfı İrfan Okulları olarak salih ve samimi niyetlerle tohumu atılmış bir kurum olma şuuruyla bugüne ulaştığımıza inanmaktayız. 20 Yılı aşkındır heyecanımızdan

Detaylı

Biyoloji, İleri Biyoloji derslerinde; Talim ve Terbiye Kurulunun tarih ve 12 sayılı

Biyoloji, İleri Biyoloji derslerinde; Talim ve Terbiye Kurulunun tarih ve 12 sayılı MESLEKİ VE TEKNİK ORTAÖĞRETİM OKUL VE KURUMLARINDA 2014-2015 EĞİTİM ÖĞRETİM YILINDA 10 UNCU SINIFLARDAN BAŞLAYARAK UYGULANACAK HAFTALIK DERS ÇİZELGELERİNE AİT AÇIKLAMALAR Haftalık ders çizelgelerinde ortak

Detaylı

HASAN KALYONCU ÜNİVERSİTESİ EĞİTİM FAKÜLTESİ İLKÖĞRETİM BÖLÜMÜ SINIF ÖĞRETMENLİĞİ ANABİLİM DALI DERSİN TANIMI VE UYGULAMASI

HASAN KALYONCU ÜNİVERSİTESİ EĞİTİM FAKÜLTESİ İLKÖĞRETİM BÖLÜMÜ SINIF ÖĞRETMENLİĞİ ANABİLİM DALI DERSİN TANIMI VE UYGULAMASI HASAN KALYONCU ÜNİVERSİTESİ EĞİTİM FAKÜLTESİ İLKÖĞRETİM BÖLÜMÜ SINIF ÖĞRETMENLİĞİ ANABİLİM DALI DERSİN TANIMI VE UYGULAMASI Ders ismi Ders kodu Dönem Teori+Pratik Kredi AKTS Türk Dili II :Cümle ve Metin

Detaylı

Öğrencinin çalışmasının değerlendirilmesi Anne-babalar için bilgilendirme

Öğrencinin çalışmasının değerlendirilmesi Anne-babalar için bilgilendirme Öğrencinin çalışmasının değerlendirilmesi Anne-babalar için bilgilendirme FRIBOURG KANTONU Kamu Eğitimi, Kültür ve Spor Bakanlığı Fransızca Zorunlu Eğitim-Öğretim Müdürlüğü Önsöz Bayanlar, Baylar, Sayın

Detaylı

T.C. MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI TEBLİĞLER DERGİSİ

T.C. MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI TEBLİĞLER DERGİSİ T.C. MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI TEBLİĞLER DERGİSİ DESTEK HİZMETLERİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜNCE AYDA BİR ÇIKARILIR İlk Çıkış Tarihi: 09/01/1939 CİLT: 76 SAYI: 2664-2675 2013 YILI 76. CİLDİN FİHRİSTİ Konusu Çıkış Yeri

Detaylı

TÜRKİYE DE İLK VE ORTAOKULLARDA (İLKÖĞRETİM) OKUTULAN BİLİŞİM TEKNOLOJİLERİ DERSLERİNİN TARİHİ (TEMMUZ 2013)

TÜRKİYE DE İLK VE ORTAOKULLARDA (İLKÖĞRETİM) OKUTULAN BİLİŞİM TEKNOLOJİLERİ DERSLERİNİN TARİHİ (TEMMUZ 2013) TÜRKİYE DE İLK VE ORTAOKULLARDA (İLKÖĞRETİM) OKUTULAN BİLİŞİM TEKNOLOJİLERİ İNİN TARİHİ (TEMMUZ 2013) TÜRKİYE DE İLKOKUL VE ORTAOKULLARDA (İLKÖĞRETİM) OKUTULAN BİLİŞİM TEKNOLOJİLERİ İNİN TARİHİ (Bilişim

Detaylı

ATAKENT, MADENLER, GÜNGÖREN, PENDİK KAMPÜSÜ ANASINIFLAR

ATAKENT, MADENLER, GÜNGÖREN, PENDİK KAMPÜSÜ ANASINIFLAR ATAKENT, MADENLER, GÜNGÖREN, PENDİK KAMPÜSÜ ANASINIFLAR İlim Yayma Vakfı İrfan Okulları olarak salih ve samimi niyetlerle tohumu atılmış bir kurum olma şuuruyla bugüne ulaştığımıza inanmaktayız. 20 Yılı

Detaylı

TEOG. Kuralları. Yeni Sınav Sisteminin TEMEL EĞİTİMDEN ORTAÖĞRETİME GEÇİŞ SİSTEMİ

TEOG. Kuralları. Yeni Sınav Sisteminin TEMEL EĞİTİMDEN ORTAÖĞRETİME GEÇİŞ SİSTEMİ TEOG TEMEL EĞİTİMDEN ORTAÖĞRETİME GEÇİŞ SİSTEMİ Yeni Sınav Sisteminin Kuralları Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş Sistemi Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş Sistemi Eğitimin doğasında var olan değişim

Detaylı

İTALYA. Yüz Ölçümü 312.630 km 2 61.016.804 (Haziran 2011 Tahmini) Zorunlu Eğitim Süresi (Yıl) 10 Eğitim Kademesi 5+3+3/5

İTALYA. Yüz Ölçümü 312.630 km 2 61.016.804 (Haziran 2011 Tahmini) Zorunlu Eğitim Süresi (Yıl) 10 Eğitim Kademesi 5+3+3/5 İTALYA Başkent Roma Yönetim Biçimi Parlamenter Cumhuriyet Yüz Ölçümü 312.630 km 2 Nüfus 61.016.804 (Haziran 2011 Tahmini) Para Birimi Avro (EURO) Eğitim Süresi 33 hafta Eğitim Dili İtalyanca Kişi Başına

Detaylı

ATAKENT, MADENLER, GÜNGÖREN KAMPÜSÜ 7. SINIFLAR

ATAKENT, MADENLER, GÜNGÖREN KAMPÜSÜ 7. SINIFLAR ATAKENT, MADENLER, GÜNGÖREN KAMPÜSÜ 7. SINIFLAR İlim Yayma Vakfı İrfan Okulları olarak salih ve samimi niyetlerle tohumu atılmış bir kurum olma şuuruyla bugüne ulaştığımıza inanmaktayız. 20 Yılı aşkındır

Detaylı

Bir okuldan fazlası. Bir okuldan fazlası HER ALANDA KALİTELİ VE GÜVENLİ EĞİTİMİN MERKEZİ. www.toros.k12.tr ANAOKULU VE KREŞLER İLKOKULLAR ORTAOKULLAR

Bir okuldan fazlası. Bir okuldan fazlası HER ALANDA KALİTELİ VE GÜVENLİ EĞİTİMİN MERKEZİ. www.toros.k12.tr ANAOKULU VE KREŞLER İLKOKULLAR ORTAOKULLAR Bir okuldan fazlası HER ALANDA KALİTELİ VE GÜVENLİ EĞİTİMİN MERKEZİ ANAOKULU VE KREŞLER HER YERE YAKINIZ Toros Kaş Toros Finike Toros Kumluca Toros Güven Toros Akdeniz Toros İdeal Çocuk Akademisi Toros

Detaylı

ATAKENT, MADENLER, GÜNGÖREN, PENDİK KAMPÜSÜ 4. SINIFLAR

ATAKENT, MADENLER, GÜNGÖREN, PENDİK KAMPÜSÜ 4. SINIFLAR ATAKENT, MADENLER, GÜNGÖREN, PENDİK KAMPÜSÜ 4. SINIFLAR İlim Yayma Vakfı İrfan Okulları olarak salih ve samimi niyetlerle tohumu atılmış bir kurum olma şuuruyla bugüne ulaştığımıza inanmaktayız. 20 Yılı

Detaylı

Sayın Veli ve Sevgili Öğrencilerimiz;

Sayın Veli ve Sevgili Öğrencilerimiz; Sayın Veli ve Sevgili Öğrencilerimiz; TED Malatya Koleji Özel Lisesi olarak sizlere daha önceden göndermiş olduğumuz veli mektubunda belirttiğimiz gibi 2. Yarıyılın başlaması ile. Sınıf müfredatının yanı

Detaylı

Bern Kantonu nun Almanca Konuşulan Kesimindeki Anaokulları. İçin Bilgiler. Bern Kantonu Eğitim Müdürlüğü

Bern Kantonu nun Almanca Konuşulan Kesimindeki Anaokulları. İçin Bilgiler. Bern Kantonu Eğitim Müdürlüğü Bern Kantonu nun Almanca Konuşulan Kesimindeki Anaokulları Ana-Babalar İçin Bilgiler Bern Kantonu Eğitim Müdürlüğü Hazırlayan: Yayımcı ve telif hakkı sahibi: Bern Kantonu Eğitim Müdürlüğü 1. Baskı, Ağustos

Detaylı

VKV Koç Özel İlkokulu, Ortaokulu ve Lisesi Sık Sorulan Sorular

VKV Koç Özel İlkokulu, Ortaokulu ve Lisesi Sık Sorulan Sorular 1 VKV Koç Özel İlkokulu, Ortaokulu ve Lisesi Sık Sorulan Sorular Şubat 2016 Anasınıfına kaç öğrenci alınır? Alım süreci nasıldır? Yapılan randevulu görüşmelerle aday öğrencilerin okula bilişsel, fiziksel,

Detaylı

ÖZEL ALTIN NESİL İLKOKUL - ORTAOKUL ÖĞRETİM YILI l. DÖNEM SINAV TAKVİMİ

ÖZEL ALTIN NESİL İLKOKUL - ORTAOKUL ÖĞRETİM YILI l. DÖNEM SINAV TAKVİMİ ÖZEL ALTIN NESİL İLKOKUL - ORTAOKUL 07-08 ÖĞRETİM YILI l. DÖNEM SINAV TAKVİMİ A/B 3 A/B 4 A/B 5 A/B 6 A/B/C 7 A/B 8 A/B EYLÜL 9 Salı DENEME DENEME DENEME DENEME 0 Salı DENEME 7 Salı DENEME EKİM 3 Pazartesi

Detaylı

BESLENME DOSTU OKUL PROGRAMI

BESLENME DOSTU OKUL PROGRAMI BESLENME DOSTU OKUL PROGRAMI ÜLKEMİZDE MEVCUT DURUM TOÇBİ Fazla Kilolu %14.5 Obez % 6.5 COSI- TR-2013 Fazla Kilolu % 14.2 Obez % 8.3 o TBSA-2010 (6-18 yaş grubu) Fazla Kilolu % 14.3 Obez % 8.2 29.09.2010

Detaylı

TED Kayseri Koleji Vakfı Okulları 2015-2016 Öğretim Yılında Uygulanacak Akademik Etüt Programı için tıklayınız

TED Kayseri Koleji Vakfı Okulları 2015-2016 Öğretim Yılında Uygulanacak Akademik Etüt Programı için tıklayınız TED Kayseri Koleji Vakfı Okulları 2015-2016 Öğretim Yılında Uygulanacak Akademik Etüt Programı için tıklayınız TED KAYSERİ KOLEJİ VAKFI ÖZEL LİSESİ 9,10,11 ve 12. SINIF ÖĞRENCİLERİ İÇİN 2015-2016 EĞİTİM

Detaylı

YÜKSEKÖĞRETİM KURUMLARI SINAV SİSTEMİ İLE İLGİLİ SIKÇA SORULAN SORULAR VE CEVAPLARI

YÜKSEKÖĞRETİM KURUMLARI SINAV SİSTEMİ İLE İLGİLİ SIKÇA SORULAN SORULAR VE CEVAPLARI YÜKSEKÖĞRETİM KURUMLARI SINAV SİSTEMİ İLE İLGİLİ SIKÇA SORULAN SORULAR VE CEVAPLARI 1. Yeni sistem ile önceki sistem arasındaki farklılıklar nelerdir? A) Sınavın uygulanışı bakımından Sınavın Uygulanması

Detaylı

DAYANAK Tekirdağ ilindeki sınavsız öğrenci alan meslek Liseleri

DAYANAK Tekirdağ ilindeki sınavsız öğrenci alan meslek Liseleri Projenin Adı: Projenin Sloganı TEKİRDAĞ MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ PROJENİN GEREKÇESİ PROJENİN ÖZETİ Çatışmadan kaynaklanan disiplin sorunlarının çokluğu. Meslek Liselerinde disiplin sorunlarının önüne geçebilmek,

Detaylı

2015-2016 DESTEK EĞİTİM ODASI METEM REHBERLİK SERVİSİ

2015-2016 DESTEK EĞİTİM ODASI METEM REHBERLİK SERVİSİ 2015-2016 DESTEK EĞİTİM ODASI METEM REHBERLİK SERVİSİ Destek Eğitim Odası Nedir? Destek Eğitim Odası, eğitimleri sırasında desteklenmesi gereken öğrenciler için (Engelli ya da özel yetenekli öğrenciler)

Detaylı

Anaokulu na başlamayla ilgili ipuçları

Anaokulu na başlamayla ilgili ipuçları Anaokulu na başlamayla ilgili ipuçları Ana Okulunun hedefi Anaokulu ilk eğitim basamağıdır. Çocuğun kendi kişiliğini eğilimleri ve yetenekleri doğrultusunda gerçekleştirebilmesi yönünde, onu duygusal ve

Detaylı

ÇIRAKLIK EĞİTİMİ: KALFALARIN USTALIK EĞİTİMİ: Kalfalık döneminde;

ÇIRAKLIK EĞİTİMİ: KALFALARIN USTALIK EĞİTİMİ: Kalfalık döneminde; ÇIRAKLIK EĞİTİMİ: 3308 Sayılı kanuna göre en az ilköğretim mezunu olup, Çıraklık sözleşmesi esaslarına göre meslekle ilgili bilgi, beceri ve iş alışkanlıklarını gerçek iş ortamında Öğreten bir eğitim sistemidir.

Detaylı

UNICEF Türkiye Temsilciliği GÖREV TANIMI KISA DÖNEM ULUSAL VE KURUMSAL DANIŞMANLIK

UNICEF Türkiye Temsilciliği GÖREV TANIMI KISA DÖNEM ULUSAL VE KURUMSAL DANIŞMANLIK UNICEF Türkiye Temsilciliği GÖREV TANIMI KISA DÖNEM ULUSAL VE KURUMSAL DANIŞMANLIK "MÜDAHALE MODELİNİN" GELİŞTİRİLMESİ VE UYGULAMANIN İLGİ: EDU/TURA/2014-A DESTEKLENMESİ Program/Proje/Faaliyetin Adı ve

Detaylı

GİRİŞ 1. GENEL BILGI. Bu karne, Cenevre ilk öğretim C 1 10.21 sayılı yönetmeliğinin hükümlerini tatbik etmektedir.

GİRİŞ 1. GENEL BILGI. Bu karne, Cenevre ilk öğretim C 1 10.21 sayılı yönetmeliğinin hükümlerini tatbik etmektedir. 1. GENEL BILGI GİRİŞ İşbu okul karnesi, kantonlar arası anlaşma sonucu yapılan zorunlu eğitim denkleştirmesi (Konkordato HarmoS), Fransızca konuşan İsviçre bőlgelerinin Okul Sözleşmesi (CSR), ve İsviçre'nin

Detaylı

SBS SINAV SİSTEMİ BİLGİLENDİRME KİTAPÇIĞI

SBS SINAV SİSTEMİ BİLGİLENDİRME KİTAPÇIĞI SBS SINAV SİSTEMİ BİLGİLENDİRME KİTAPÇIĞI ORTAÖĞRETİME GEÇİŞ SİSTEMİ KAVRAMLARI (SBS) SEVİYE BELİRLEME SINAVI NEDİR? Maksimum SBS puanı: 500 SP(Sınıf Puanı) Katkı Payı : %70 İlköğretimin 6, 7 ve 8. sınıflarında

Detaylı

T.C. MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI ÖĞRETMEN YETİŞTİRME

T.C. MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI ÖĞRETMEN YETİŞTİRME T.C. MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI ÖĞRETMEN YETİŞTİRME ve GELİŞTİRME GENEL MÜDÜRLÜĞÜ ÖĞRETMENLERİN 2018 HAZİRAN DÖNEMİ MESLEKİ ÇALIŞMA PROGRAMI ANKARA-2018 İÇİNDEKİLER Genel Açıklamalar... 3 Milli Eğitim Bakanlığı

Detaylı

İLKADIM İLÇE MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ 2013-2014 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI ÇALIŞMA PROGRAMI YAPILMASI PLANLANAN UYGULAMALAR

İLKADIM İLÇE MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ 2013-2014 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI ÇALIŞMA PROGRAMI YAPILMASI PLANLANAN UYGULAMALAR İLKADIM İLÇE MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ 2013-2014 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI ÇALIŞMA PROGRAMI SIRA NO YAPILMASI PLANLANAN UYGULAMALAR TARİH 1 Açık Öğretim Kurumları İş Takvimi * Bakanlıkça belirlenecektir. 2 Yönetici

Detaylı

Başarının Adresi ORTAOKUL. r Ça. ğrı da

Başarının Adresi ORTAOKUL. r Ça. ğrı da Başarının Adresi Nesiller, 2 emli 6Y Erd ğrı da r Ça ıldı şarıyla Yetişe n Ba ORTAOKUL 26 Öğrencilerimizin Enerjilerini Atmalarına Olanak Sağlayan Fiziki Mekânlar Mimarisiyle geniş aktivite sahalarıyla

Detaylı

İlköğretim okulunu bitiren çocukların geleceği

İlköğretim okulunu bitiren çocukların geleceği Erziehungsdirektion des Kantons Bern Amt für Kindergarten, Volksschule und Beratung Direction de l'instruction publique du canton de Berne Office de l enseignement préscolaire et obligatoire, du conseil

Detaylı

HASAN KALYONCU ÜNİVERSİTESİ EĞİTİM FAKÜLTESİ İLKÖĞRETİM BÖLÜMÜ SINIF ÖĞRETMENLİĞİ ANABİLİM DALI DERSİN TANIMI VE UYGULAMASI

HASAN KALYONCU ÜNİVERSİTESİ EĞİTİM FAKÜLTESİ İLKÖĞRETİM BÖLÜMÜ SINIF ÖĞRETMENLİĞİ ANABİLİM DALI DERSİN TANIMI VE UYGULAMASI HASAN KALYONCU ÜNİVERSİTESİ EĞİTİM FAKÜLTESİ İLKÖĞRETİM BÖLÜMÜ SINIF ÖĞRETMENLİĞİ ANABİLİM DALI DERSİN TANIMI VE UYGULAMASI Ders ismi Ders kodu Dönem Teori+Pratik Kredi AKTS Beden Eğitimi ve Spor Kültürü

Detaylı

Öğrenci Paneli Bildiri Çizelgesi. Bildiri Metni

Öğrenci Paneli Bildiri Çizelgesi. Bildiri Metni Bildirinin Bildiriyi Hazırlayan Ek-1 Öğrenci Paneli Bildiri Çizelgesi Sunum Yapan Konusu Başlığı Özeti Bildiri Metni 1 / 2 Ek-1 2 / 2 DİN ÖĞRETİMİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ Genç Fikirler İmam Hatip Öğrenci Paneli

Detaylı

EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI ÖĞRENCİ KAYIT KABUL KILAVUZU

EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI ÖĞRENCİ KAYIT KABUL KILAVUZU 2018-2019 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI ÖĞRENCİ KAYIT KABUL KILAVUZU GİRİŞ Bu kılavuz, TED Kocaeli Koleji ne kayıt yaptırmak isteyen öğrenci velilerini bilgilendirmek amacıyla hazırlanmıştır. Okulumuza, 2018-2019

Detaylı

YÜKSEKÖĞRETİM KURUMLARI SINAV SİSTEMİ İLE İLGİLİ SIKÇA SORULAN SORULAR VE CEVAPLARI

YÜKSEKÖĞRETİM KURUMLARI SINAV SİSTEMİ İLE İLGİLİ SIKÇA SORULAN SORULAR VE CEVAPLARI YÜKSEKÖĞRETİM KURUMLARI SINAV SİSTEMİ İLE İLGİLİ SIKÇA SORULAN SORULAR VE CEVAPLARI 1. Yeni sistem ile önceki sistem arasındaki farklılıklar nelerdir? A) Sınavın uygulanışı bakımından Sınavın Uygulanması

Detaylı

TED ÜNİVERSİTESİ İLKÖĞRETİM MATEMATİK ÖĞRETMENLİĞİ PROGRAMI TYYÇ PROGRAM YETERLİLİKLERİ

TED ÜNİVERSİTESİ İLKÖĞRETİM MATEMATİK ÖĞRETMENLİĞİ PROGRAMI TYYÇ PROGRAM YETERLİLİKLERİ TED ÜNİVERSİTESİ İLKÖĞRETİM MATEMATİK ÖĞRETMENLİĞİ PROGRAMI TYYÇ PROGRAM YETERLİLİKLERİ PÇ1 PÇ2 PÇ3 PÇ4 PÇ5 PÇ6 PÇ7 PÇ8 PÇ9 PÇ10 BİLGİ (Kuramsal, Olgusal) 1-Ortaöğretimde kazandığı yeterliliklere dayalı

Detaylı

: Hasan Hüseyin ELVERİŞLİ, İbrahim Ethem ÖZKAN, Abdullah ÜNLÜ, Gökhan GÖKKAYA, Ali ÇETİN

: Hasan Hüseyin ELVERİŞLİ, İbrahim Ethem ÖZKAN, Abdullah ÜNLÜ, Gökhan GÖKKAYA, Ali ÇETİN İL İLÇE PROJENİN ADI PROJEDEN SORUMLU BİRİM PROJE KOORDİNATÖRÜ PROJE YÜRÜTÜCÜSÜ PROJE EKİBİ : Tekirdağ : Şarköy : Gündem Eğitim : İlçe Millî Eğitim Müdürlüğü : Zekeriya GÜNEY_Kaymakam : İrfan BALLI_İlçe

Detaylı

OKULA DÖNÜŞÜM PROGRAMI VE YIL SONU YGS KURS PROGRAMI BİLGİLENDİRME SUNUMU FEN BİLİMLERİ EĞİTİM KURUMLARI GENEL MÜDÜRLÜĞÜ

OKULA DÖNÜŞÜM PROGRAMI VE YIL SONU YGS KURS PROGRAMI BİLGİLENDİRME SUNUMU FEN BİLİMLERİ EĞİTİM KURUMLARI GENEL MÜDÜRLÜĞÜ OKULA DÖNÜŞÜM PROGRAMI VE YIL SONU YGS KURS PROGRAMI BİLGİLENDİRME SUNUMU FEN BİLİMLERİ EĞİTİM KURUMLARI GENEL MÜDÜRLÜĞÜ 1 FEN BİLİMLERİ LİSESİ GENEL AÇIKLAMALAR Fen Bilimleri Lisesi ni farklı kılan, Fen

Detaylı

MUĞLA İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ ÖRGÜN VE YAYGIN EĞİTİM KURUMLARININ EĞİTİM ÖĞRETİM YILI ÇALIŞMA TAKVİMİ

MUĞLA İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ ÖRGÜN VE YAYGIN EĞİTİM KURUMLARININ EĞİTİM ÖĞRETİM YILI ÇALIŞMA TAKVİMİ 1 Örgün Eğitim Kurumlarında (Okul öncesi ve İlköğretim kurumları hariç) 2013-2014 öğretim yılı Öğrenci kayıtları: a) Sınavsız öğrenci alan Ortaöğretim Kurumlarının 9. sınıflarına öğrencilerin tercihlerini

Detaylı

EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI 1. VELİ TOPLANTISI

EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI 1. VELİ TOPLANTISI 2011-2012 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI 1. VELİ TOPLANTISI 22.10.2011 TOPLANTI PLANI 14:00 Veli Bilgilendirme Semineri Okul Müdürü 14:30 14:45 15:30 Sınıf Öğretmenleri Toplantısı Her sınıf kendi sınıfının dersliğinde

Detaylı

Eğitim Fakülteleri ve İlköğretim Öğretmenleri için Matematik Öğretimi

Eğitim Fakülteleri ve İlköğretim Öğretmenleri için Matematik Öğretimi Dicle Üniversitesi Ziya Gökalp Eğitim Fakültesi Dergisi, 19 (2012) 269-273 269 KİTAP İNCELEMESİ Eğitim Fakülteleri ve İlköğretim Öğretmenleri için Matematik Öğretimi Prof. Dr. Murat ALTUN Dilek SEZGİN

Detaylı

İTÜ GELİŞTİRME VAKFI BEYLERBEYİ YERLEŞKESİ OKULLARI 2013-2014 EĞİTİM VE ÖĞRETİM YILI 6. VELİ BÜLTENİ

İTÜ GELİŞTİRME VAKFI BEYLERBEYİ YERLEŞKESİ OKULLARI 2013-2014 EĞİTİM VE ÖĞRETİM YILI 6. VELİ BÜLTENİ İTÜ GELİŞTİRME VAKFI BEYLERBEYİ YERLEŞKESİ OKULLARI 2013-2014 EĞİTİM VE ÖĞRETİM YILI 6. VELİ BÜLTENİ Yaptığımız çalışmalar sonucunda, ilkokul 3 ve 4. sınıflar ile ortaokul 1, 2 ve 3. sınıflarımızda öğrenim

Detaylı

Müh. Salim İMAMOĞLU. Çalışmalarımıza Başlarken dayanak noktası olarak aşağıdaki başlıklardan ilham aldık.

Müh. Salim İMAMOĞLU. Çalışmalarımıza Başlarken dayanak noktası olarak aşağıdaki başlıklardan ilham aldık. Müh. Salim İMAMOĞLU Çalışmalarımıza Başlarken dayanak noktası olarak aşağıdaki başlıklardan ilham aldık. A-İnsan Hakları Evrensel Beyannamesinin madde 26 sı der ki : "Herkesin eğitim hakkı vardır. Eğitim

Detaylı

Dahiders Nedir? Dahiders,

Dahiders Nedir? Dahiders, 1 Dahiders Nedir? Dahiders, Dahiders; ilkokul - ortaokul öğrencilerinin ve öğretmenlerinin, her zaman güncel içeriklere ulaşabilecekleri, sınava hazırlık sürecinde etkin olarak kullanabilecekleri geniş

Detaylı

Çukurova Üniversitesi ve Adaso Protokolü Odamız, üniversite-sanayi işbirliğinin geliştirilmesine amacıyla, Çukurova Üniversitesi Mühendislik Mimarlık

Çukurova Üniversitesi ve Adaso Protokolü Odamız, üniversite-sanayi işbirliğinin geliştirilmesine amacıyla, Çukurova Üniversitesi Mühendislik Mimarlık 22.06.2016 Kapsam ÇUKUROVA ÜNİVERSİTESİ ADANA SANAYİ ODASI ARASINDAKİ İŞBİRLİĞİ PROTOKOLÜ KAPSAMINDA ÇUKUROVA ÜNİVERSİTESİ MÜHENDİSLİK MİMARLIK FAKÜLTESİ TEKSTİL VE ENDÜSTRİ BÖLÜMÜNE KAYITLI LİSANS ÖĞRENCİLERİNİN;

Detaylı

T.C. SARIYER KAYMAKAMLIĞI İstinye Anadolu Lisesi Müdürlüğü

T.C. SARIYER KAYMAKAMLIĞI İstinye Anadolu Lisesi Müdürlüğü SIRA NO AY TARİHİ YAPILACAK İŞ 1 AĞUSTOS 14 Ağustos 2015 Cuma akşamı sona erer Mesleki Eğitim Merkezlerinde Güz Dönemi Sınav Öncesi Kalfalık ve Ustalık Sınavları Başvurularının Sona Ermesi 2 AĞUSTOS Ağustos

Detaylı

İLKÖĞRETİM OKULLARI HAFTALIK DERS ÇİZELGESİ

İLKÖĞRETİM OKULLARI HAFTALIK DERS ÇİZELGESİ İLKÖĞRETİM OKULLARI HAFTALIK DERS ÇİZELGESİ DERSLER SINIFLAR 1 2 3 4 5 6 7 8 Türkçe 11 11 11 6 6 5 5 5 Matematik 4 4 4 4 4 4 4 4 Hayat Bilgisi 4 4 4 Fen ve Teknoloji 3 3 4 4 4 Sosyal Bilgiler 3 3 3 3 T.C.

Detaylı

Devlet Okulları hakkında bilgiler

Devlet Okulları hakkında bilgiler Devlet Okulları hakkında bilgiler Veliler için Hoşgeldiniz Çocuğunuzun bizim okulumuza gelmesinden memnuniyet duyuyoruz. Bu broşürde okullarımızla ilgili en önemli bilgileri bulacaksınız. Sizinle iyi bir

Detaylı

T.C TUNCELİ VALİLİĞİ İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ EĞĠTĠM VE ÖĞRETĠM YILI ÇALIġMA TAKVĠMĠ

T.C TUNCELİ VALİLİĞİ İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ EĞĠTĠM VE ÖĞRETĠM YILI ÇALIġMA TAKVĠMĠ T.C TUNCELİ VALİLİĞİ İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ 07-08 EĞĠTĠM VE ÖĞRETĠM YILI ÇALIġMA TAKVĠMĠ EYLÜL AYI ÇALIŞMANIN ADI/TÜRÜ TARİHİ-SAATİ Örgün ve Yaygın Eğitim Kurumları 07 08 Eğitim Öğretim Yılı Sene Başı;.Öğretmenler

Detaylı

EĞİTİM ÖĞRETİM YILI ÇALIŞMA TAKVİMİ

EĞİTİM ÖĞRETİM YILI ÇALIŞMA TAKVİMİ T.C. KARABÜK VALİLİĞİ İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ 2015-2016 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI ÇALIŞMA TAKVİMİ 1 2015-2016 EĞITIM ÖĞRETIM YILI ÖĞRETMENLERIN GÖREVE BAŞLAMASI 01 Eylül 2015 Salı 2 Örgün Eğitim Kurumlarındaki

Detaylı

Kendiniz İçin Küçük Çocuğunuz İçin Büyük Bir Adım Atın Projesi 1.Dönem Faaliyet Raporu

Kendiniz İçin Küçük Çocuğunuz İçin Büyük Bir Adım Atın Projesi 1.Dönem Faaliyet Raporu Kendiniz İçin Küçük Çocuğunuz İçin Büyük Bir Adım Atın Projesi 1.Dönem Faaliyet Raporu Kendiniz İçin Küçük Çocuğunuz İçin Büyük Bir Adım Atın Projesi 1.Dönem Faaliyet Raporu Okul öncesi eğitimin önemi

Detaylı