Language: English / Turkish

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "Language: English / Turkish"

Transkript

1 Rules of Coerceo by Coerceo Company Erhan Turkish translation by Erhan Çubukcuoğlu Türkçe Language: English / Turkish

2 Copyright (Ticari haklar) Bu döküman Coerceo şirketinin resmi yazılı izni olmaksızın fotokopi ile, dijital yöntemlerle yada başka herhangi bir şekilde kısmi olarak yada tamemen kopyalanamaz, çoğaltılamaz. Coerceo Şirketi bu dökümandaki eksiklik yada hatalardan sorumlu tutulamaz. Coerceo markası, Coerceo kutu oyunu ve tüm parçaları uluslararası tescillidir. Copyright 2011 Coerceo Şirketi. Tüm hakları saklıdır.

3 Coerceo hakkında Coerceo iki oyuncu ile oynanan bir strateji oyunudur. Coerceo latince kuşatma anlamına gelir Coerco oyununun sadece birkaç dakikada öğrenilebilecek birkaç basit kuralı vardır. Oyunun amacı rakibin tüm piyonlarını ele geçirmektir. Ele geçirilen piyon oyun alanından uzaklaştırılır. Oyun süresince oyun taşlarının da toplanmasıyla oyun alanı gittikçe küçülür. Bu rakibin hiç de uzağınızda olmadığı anlamına gelir Coerceo oyununun kuralları bu kitapçıkta açıklanmıştır. Oyun hakkında herhangi bir sorunuz olursa bizimle adresinden temas kurabilirsiniz. Umarız bu oyundan hoşlanırsınız.

4 Kutunun içindekiler 1 Adet Coerceo kural kitapçığı 18 Adet siyah piyon 18 Adet beyaz piyon 19 Adet oyun taşı

5 Oyun alanının başlangıç şekli 18 beyaz piyonu beyaz yerlere, 18 siyah piyonu siyah yerlere yerleştirin Bu başlangıç pozisyonuna Laurentius başlangıç pozisyonu denir

6 Oyunun kazanılması Rakibinin son piyonunu oyun tahtasından alan oyuncu oyunu kazanır. Her iki oyuncu da rakibinin oyunu kazandığını kabul ederek oyunu istediği zaman terk edebilir.

7 Bir piyonunun hareket ettirilmesi Siyah ve beyaz oyuncu sırayla oynarlar. Sırası gelen oyuncu sadece bir piyonunu bir kutucuk hareket ettirebilir. Beyaz piyonlarla oynayan oyuncu ilk hamleyi yapar. Beyaz piyonlar sadece beyaz alanlarda hareket edebilir. Siyah piyonlar sadece siyah alanlarda hareket edebilir.

8 Bir piyonun alınması Beyaz siyahı kuşatır. (Etrafındaki tüm alanları işgal eder.) Bu durumda siyah piyon yakalanmıştır. Yakalanan siyah piyon oyun tahtasından uzaklaştırılır.

9 Bir piyonun alınması Beyaz siyahı kuşatır. (Etrafındaki tüm alanları işgal eder.) Bu durumda siyah piyon yakalanmıştır. Yakalanan siyah piyon oyun tahtasından uzaklaştırılır.

10 Bir hamle sonrasındaki nötr (etkisiz) pozisyon Kendi piyonunuzu kuşatırsanız (etrafını kendi taşlarınızla çevirirseniz) oyun tahtasından uzaklaştırılmaz. Buna ilaveten: Eğer beyaz oyuncu kendisi daha önceden kuşatılmış bir alana piyonunu sokarsa,... beyaz yakalanmış sayılmaz

11 Bir hamle sonrasındaki nötr (etkisiz) pozisyon Beyaz önceden kuşatılmış bir alana hareket eder. Beyaz yakalanmamıştır.

12 Oyun alanını oluşturan taşların alınması Beyazın hamlesi sonrasında terk ettiği oyun taşı boş kalır. Eğer, boş oyun taşı oyun alanına 3 yada daha az komşu kenardan bağlı ise, bu taşın oyun alanından uzaklaştırılması gerekir. Bu hamleyi beyaz yaptığı için, bu taşı da beyaz alır.

13 Oyun alanını oluşturan taşların alınması Beyazın hamlesi sonrasında terk ettiği oyun taşı boş kalır. Eğer, boş oyun taşı oyun alanına 3 yada daha az komşu kenardan bağlı ise, bu taşın oyun alanından uzaklaştırılması gerekir. Bu hamleyi beyaz yaptığı için, bu taşı da beyaz alır.

14 Oyun alanını oluşturan taşların alınması Beyazın hamlesi sonrasında terk ettiği oyun taşı boş kalır. Eğer, boş oyun taşı oyun alanına 3 yada daha az komşu kenardan bağlı ise, bu taşın oyun alanından uzaklaştırılması gerekir. Bu hamleyi beyaz yaptığı için, bu taşı da beyaz alır.

15 Oyun alanını oluşturan taşların alınması Bir oyun taşı boş kaldığında, eğer oyun alanına birbirine komşu olmayan üç kenardan bağlı ise o taş oyun alanından alınamaz. Bir oyun taşı boş kaldığında, eğer oyun alanına birbirine komşu olmayan üç kenardan bağlı ise o taş oyun alanından alınamaz.

16 Oyun alanını oluşturan taşların alınması Bir oyun taşı boş kaldığında, eğer oyun alanına birbirine komşu olmayan iki kenardan bağlı ise o taş oyun alanından alınamaz.

17 Bir hamle sonrasındaki nötr (etkisiz) pozisyon Kendi oyun piyonunuzu hareketsiz hale getirerek yakalayamazsınız, buna ilaveten: Siyah arkasında boş bir oyun taşı bırakacak şekilde hareket eder. Siyah bu durumda bu oyun taşını alır. Siyah bu durumda kuşatılmış hale gelmiştir, ancak yakalanmamıştır.

18 Birden fazla oyun taşının alınması Bir hamle ile birden fazla oyun taşını alabilirsiniz. Siyah arkasında boş bir oyun taşı bırakacak şekilde hareket eder. Bu taş siyah tarafından alınır. Taşı aldıktan sonra ikinci oyun taşının da uzaklaştırılması gerekir. Bu durumda siyah bu taşı da alır.

19 Oyun taşlarının takas edilmesi Sırası gelen oyuncu önceden topladığı iki oyun taşını, rakibin bir piyonu ile takas edilebilir. Taşları takas eden oyuncu rakibinin istediği piyonunu seçerek oyun alanından uzaklaştırır. Kendi sırası geldiğinde bu şekilde taş takası yapan oyuncu hamlesini tamamlamış sayılır. Ayrıca bir piyonu hareket ettirerek hamle yapamaz. Bir oyuncu istediği kadar oyun taşı toplayabilir, ancak sırası geldiğinde her seferinde sadece iki taş takas edebilir. Rakibin bir piyonu karşılığında takas edilen oyun taşları oyundan çıkar Takas ile rakibin piyonunun alınması sonucunda ortaya oyun tahtasına 3 yada daha az komşu kenarından bağlı bir oyun taşı ortaya çıkarsa, bu taşın oyun alanından uzaklaştırılması gerekir. Ancak bu taşı her iki oyuncu da alamaz. Bu durumda başka uzaklaştırılması gereken boş taşlar oluşursa onlar da aynı şekilde oyun alanından uzaklaştırılır. Oyun taşlarının bu şekilde uzaklaştırılması sonrasında, rakibin bir piyonu kuşatılmış hale gelirse o piyon da yakalanmış sayılır ve oyundan çıkartılır.

20 Oyun taşlarının takas edilmesi Önceki sayfadan devam

21 Bir tur: Oyun taşı takası Beyaz önceden topladığı iki oyun taşını siyahın bir piyonu ile takas eder. Beyaz oyuncu, siyah oyuncunun hangi piyonunu alacağını seçer.

22 Bir tur: Oyun taşı toplama + bir piyonu alma Beyaz arkasında boş bir oyun taşı bırakacak şekilde hamle yapar ve siyahın bir piyonunu kuşatılmış hale getirir. Oyun alanına 3 komşu kenarından bağlı olan oyun taşı oyun alanından uzaklaştırılır. Bu durumda beyaz hem bu oyun taşını hem de siyahın piyonunu alır.

23 Bir tur: Oyun taşı toplama + iki piyonu alma Beyaz arkasında boş bir oyun taşı bırakacak şekilde hamle yapar ve siyahın iki piyonunu kuşatılmış hale getirir. Oyun alanına 2 komşu kenarından bağlı olan oyun taşı oyun alanından uzaklaştırılır. Bu durumda beyaz hem bu oyun taşını hem de siyahın iki piyonunu alır.

24 Bir tur: Oyun taşı toplama + rakip piyonu alma Beyaz arkasında boş bir oyun taşı bırakacak şekilde hamle yapar Oyun alanına sadece iki komşu kenarından bağlı olan oyun taşı, oyun alanından uzaklaştırılır. Beyaz oyuncu bu taşı alır. Bu durumda beyaz oyuncu siyah piyonu kuşatmış olur ve böylece siyah piyonu da alır.

25 Bir tur: Oyun taşı takası+ oyun taşının oyundan çıkarılması Beyaz iki oyun taşını siyahın bir piyonu ile takas eder Bu durumda boş kalan oyun taşı oyun alanından uzaklaştırılır. Bu taş beyaz tarafından alınamaz

26 Bir tur: Oyun taşı takası+ oyun taşının oyundan çıkarılması + bir piyonun alınması Beyaz iki oyun taşını takas eder ve siyahın bir piyonunu oyun alanından uzaklaştırır. Bu durumda oyun alanından uzaklaştırılması gereken boş bir oyun taşı ortaya çıkar. Bu taş beyaz tarafından alınamaz. Ortaya çıkan kuşatılmış siyah piyon da oyun alanından uzaklaştırılır.

27 Bir turun tanımı - Özet Sırası gelen oyuncu şunlardan birisini yapabilir. Bu bir tur olarak tanımlanır. 1. Bir piyonu hareket ettirebilir 2. Varsa, boş oyun taşlarını oyun alanından uzaklaştırarak alabilir 3. Varsa, kuşatarak yakalanan piyonları alabilir yada 1. İki oyun taşını takas edebilir. 2. Bu durumda rakibin bir piyonunu oyun alanından uzaklaştırır. 3. Varsa, boş oyun taşlarını oyun alanından uzaklaştırır 4. Varsa kuşatılmış piyonları oyun alanından uzaklaştırır. yada 1. Oyunu kaybettiğini kabul ederek oyunu bırakır. Sırası gelen oyuncunun pas geçerek oynamama hakkı yoktur.

28 Bir turun tanımı Özet Önceki sayfanın devamı

29 İsteğe bağlı kurallar Her iki oyuncuda aralarında anlaşırlarsa, burada belirtilen isteğe bağlı kurallar uygulanabilir. İlave kural Cura : Bir hamle sonrasında bir piyon, rakibin bir piyonunu kuşatma tehdidi oluşturuyorsa, bu hamleyi yapan oyuncunun Cura (dikkat) demesi gerekir Oyun taşı takası kuralının yerine bu kural uygulanır: Rakibin bir piyonunu almak için iki oyun taşı yerine bir oyun taşı verilerek takas yapılır.

30 2011 Coerceo Company Coerceo, Coerceo Şirketinin tescilli bir markasıdır Tüm hakları saklıdır

SATRANÇ EĞİTİM & BOYAMA KİTABI. Dr. Olgun Kulaç

SATRANÇ EĞİTİM & BOYAMA KİTABI. Dr. Olgun Kulaç SATRANÇ EĞİTİM & BOYAMA KİTABI Dr. Olgun Kulaç 2 SATRANÇ OYUNUNUN KURALLARI Madde 1: Satrancın Esasları Satranç oyunu, kare şeklindeki, Satranç Tahtası üzerinde, iki rakip arasında taşların sıra ile oynatılması

Detaylı

SATRANÇ OYUNU EĞİTİM KILAVUZU

SATRANÇ OYUNU EĞİTİM KILAVUZU SATRANÇ OYUNU EĞİTİM KILAVUZU 1 Satranç beyin gücünü geliştiren bir strateji oyunudur. Bir satranç oyuncusu bir ordunun komutanı gibidir. Herkesin 16 askeri yani 16 satranç taşı vardır. Bir oyuncu Beyaz

Detaylı

YAKIN DOĞU ÜNİVERSİTESİ BESYO SATRANÇ DERS NOTLARI SATRANÇ OYUNUNUN TEMEL KURALLARI

YAKIN DOĞU ÜNİVERSİTESİ BESYO SATRANÇ DERS NOTLARI SATRANÇ OYUNUNUN TEMEL KURALLARI YAKIN DOĞU ÜNİVERSİTESİ BESYO SATRANÇ DERS NOTLARI SATRANÇ OYUNUNUN TEMEL KURALLARI Madde 1: Satrancın Doğası ve İlkeleri Satranç oyunu, kare şeklindeki, Satranç Tahtası üzerinde, iki rakip arasında taşların

Detaylı

KOÜ.GÖLCÜK MYO ÜNİVERSİTE SEÇMELİ DERSİ Dersin adı: SATRANÇ Dersin Yürütücüsü:Yrd. Doç. Dr. Fahrettin ÖVEÇ 1.Dersin amacı 2.

KOÜ.GÖLCÜK MYO ÜNİVERSİTE SEÇMELİ DERSİ Dersin adı: SATRANÇ Dersin Yürütücüsü:Yrd. Doç. Dr. Fahrettin ÖVEÇ 1.Dersin amacı 2. KOÜ.GÖLCÜK MYO ÜNİVERSİTE SEÇMELİ DERSİ Dersin adı: SATRANÇ Dersin Yürütücüsü:Yrd. Doç. Dr. Fahrettin ÖVEÇ.Dersin amacı.satranç Oyununun Tarihçesi.Satranç Oyun Elemanları ve Değerleri.Satranç Oyun Kuralları.

Detaylı

Y N G. Kris Burm G I P F

Y N G. Kris Burm G I P F ris Burm G I P F Bir birleşimin ürünü Son söz: GIPF projesinin yedinci oyunu. 2 oyuncu için. GIPF projesi başlarken 6 oyundan oluşması planmış olsa da yedinci oyun olan LYNG, projenin bir sentezi olarak

Detaylı

OSD SATRANÇ DERS NOTLARI

OSD SATRANÇ DERS NOTLARI OSD SATRANÇ DERS NOTLARI Üzerinde 8 yatay ve 8 dikey oluşan satranç tahtası, toplam 64 karedir. Tahtadaki taşlar sol alt baştan sırasıyla; Kale, At, Fil, Vezir, Şah ve 2. yatayda olanlar ise piyon olarak

Detaylı

Sonuçlanmamış bir cephede rakibinizin dilediğiniz bir birlik kartını alın ve kendi tarafinıza geçirerek istediğiniz bir cepheye yerleştirin.

Sonuçlanmamış bir cephede rakibinizin dilediğiniz bir birlik kartını alın ve kendi tarafinıza geçirerek istediğiniz bir cepheye yerleştirin. İçerİk: Sonuçlanmamış bir cephede rakibinizin dilediğiniz bir birlik kartını alın ve kendi tarafinıza geçirerek istediğiniz bir cepheye yerleştirin. 60 Birlik Kartı 10 Taktik Kartı 9 ahşap Cephe Piyonu

Detaylı

D V O N N Kris Burm G I P F

D V O N N Kris Burm G I P F D V O Kris Burm G I P F D V O Bağlantıyı Kesme! GIPF projesinin 4. oyunu. 2 oyuncu için. Yığınları oluşturun, rakibinizin taşlarını kontrol etmeye çalışın ve hepsinden önemlisi kırmızı DVO taşlarıyla bağlantılı

Detaylı

T Z A A R. Kris Burm G I P F

T Z A A R. Kris Burm G I P F Kris Burm G I P F Tzaar, Tzarra ve Tott: Üçlünü koru! GIPF projesinin ikinci oyunu. 2 Oyuncu için. Kendimi daha güçlendirebilir miyim veya rakibimi zayıflatabilir miyim? Bu, her turda kendinize sormanız

Detaylı

Satranç, Tavla & Dama

Satranç, Tavla & Dama Satranç, Tavla & Dama tr Oyun talimatları Tchibo GmbH D-22290 Hamburg 92630AB6X6VII 2017-07 Değerli Müşterimiz! Üç klasik oyun pratik ve dekoratif bir ahşap kutunun içerisinde. Yüzyıllardır bu oyunlar

Detaylı

TÜRK DAMASI DAMA PROGRAMI KULLANIM KILAVUZU

TÜRK DAMASI DAMA PROGRAMI KULLANIM KILAVUZU TÜRK DAMASI DAMA PROGRAMI KULLANIM KILAVUZU 1. BÖLÜM PROGRAMIN AYARLARININ YAPILMASI Checkersland programını çalıştırdığınız zaman karşınıza gelecek ekran aşağıdaki gibi olacaktır. Bizim bu programı Türk

Detaylı

FAZ (FArklı Zar) Temmuz 2011. Umut & Yeşim Uludağ FAZ V. 1.0. Kişi Sayısı: 3 Yaş grubu: 8 yaş ve üstü Oyun Türü: Taş hareketi, strateji, olasılık

FAZ (FArklı Zar) Temmuz 2011. Umut & Yeşim Uludağ FAZ V. 1.0. Kişi Sayısı: 3 Yaş grubu: 8 yaş ve üstü Oyun Türü: Taş hareketi, strateji, olasılık FAZ (FArklı Zar) Kişi Sayısı: 3 Yaş grubu: 8 yaş ve üstü Oyun Türü: Taş hareketi, strateji, olasılık FAZ oyununda, kırmızı (birinci oyuncu), beyaz (ikinci oyuncu), ve mavi (üçüncü oyuncu) renkli, 3 adet

Detaylı

TÜBİTAK-BİDEB YİBO ÖĞRETMENLERİ. (Fen ve Teknoloji - Fizik, Kimya, Biyoloji - ve Matematik) PROJE DANIŞMANLIĞI EĞİTİMİ ÇALIŞTAYI

TÜBİTAK-BİDEB YİBO ÖĞRETMENLERİ. (Fen ve Teknoloji - Fizik, Kimya, Biyoloji - ve Matematik) PROJE DANIŞMANLIĞI EĞİTİMİ ÇALIŞTAYI TÜBİTAK-BİDEB YİBO ÖĞRETMENLERİ (Fen ve Teknoloji - Fizik, Kimya, Biyoloji - ve Matematik) PROJE DANIŞMANLIĞI EĞİTİMİ ÇALIŞTAYI YİBO-5 ÇALIŞTAY 2011-1 GRUP ORİJİN PROJE ADI DEFİNE AVCISI PROJE EKİBİ Hikmet

Detaylı

C Emlak Ticareti Oyunu C

C Emlak Ticareti Oyunu C YAŞ 8+BRAND C Emlak Ticareti Oyunu C 2010 Hasbro. Tüm hakları saklıdır. Üretici Firma Bilgileri: Hasbro SA, Route de Courroux 6, 2800 Delemont İsviçre Tel: +41 324210800. Hasbro Oyuncak San. ve Tic. A.Ş.

Detaylı

PAMUKKALE İLÇE GENELİ İLKOKULLAR ARASI ZEKA OYUNLARI YARIŞMASI

PAMUKKALE İLÇE GENELİ İLKOKULLAR ARASI ZEKA OYUNLARI YARIŞMASI PAMUKKALE İLÇE GENELİ İLKOKULLAR ARASI ZEKA OYUNLARI YARIŞMASI 2019 T.C. PAMUKKALE KAYMAKAMLIĞI TEKNOLOJİNİN BİLİNÇLİ VE GÜVENLİ KULLANIMIPROJESİ PAMUKKALE GENELİ İLKOKULLAR ARASI ZEKA OYUNLARI YARIŞMASI

Detaylı

10 x 10 ÇAPRAZ DAMA PROGRAMI KULLANIM KILAVUZU

10 x 10 ÇAPRAZ DAMA PROGRAMI KULLANIM KILAVUZU 10 x 10 ÇAPRAZ DAMA PROGRAMI KULLANIM KILAVUZU 1. BÖLÜM PROGRAMIN AYARLARININ YAPILMASI Checkersland programını çalıştırdığınız zaman karşınıza gelecek ekran aşağıdaki gibi olacaktır. Bizim bu programı

Detaylı

TÜRK DAMASI KURALLARI

TÜRK DAMASI KURALLARI TÜRK DAMASI KURALLARI ĐÇĐNDEKĐLER Taşların Yerleşimleri ve Oyunun Amacı... 3 Amaç... 3 Diziliş... 3 Hamleler... 3 Normal Taşların Hamleleri... 3 Dama Taşının Hamleleri... 3 Kurallar... 4 Nezaket Kuralları...

Detaylı

İçerik. 15 adet Karakter Kartı. 6 adet Bilgi Kartı. 48 adet Altın Pulu. (3 er adet; Subay, Gazeteci, Aktivist, Politikacı ve İş Adamı kartı)

İçerik. 15 adet Karakter Kartı. 6 adet Bilgi Kartı. 48 adet Altın Pulu. (3 er adet; Subay, Gazeteci, Aktivist, Politikacı ve İş Adamı kartı) Politikacılar, askerler, gazeteciler, aktivistler ve iş adamları... Bir ülkenin geleceğini bunlardan daha iyi şekillendirebilecek başka bir oluşum var mı? Kiminin amacı demokrasi ve halka hizmet, kiminin

Detaylı

a b e f g h i SHOG NED R?

a b e f g h i SHOG NED R? 9 8 7 6 5 4 3 2 1 a b c d e f g h i SHOG NEDR? SHOG, Japonya da yaklaık 20 milyon kiinin oynadıı bir oyundur. Hedefleri, karı tarafın ah ını tuzaa düürmek olan iki oyuncu arasında oynanan bir zihinsel

Detaylı

ŞKULU BİR ATMOSFERDE HIZLI REFLEKSLERİN OYUNU - 2-8 OYUNCU - 6 YAŞ VE ÜZE

ŞKULU BİR ATMOSFERDE HIZLI REFLEKSLERİN OYUNU - 2-8 OYUNCU - 6 YAŞ VE ÜZE COŞKULU BİR ATMOSFERDE HIZLI REFLEKSLERİN OYUNU - 2-8 OYUNCU - 6 YAŞ VE ÜZERİ Oyunun Kuralları Dobble, nedir? Dobble her bir kartta 50 sembolden 8 inin yer aldığı 55 karttan oluşan bir oyundur. Her bir

Detaylı

KAR / ZARAR GRAFİKLERİ

KAR / ZARAR GRAFİKLERİ KR / ZRR GRFİKLERİ Y eksen çizgisi K R - Z R R Dayanak Varlık Fiyatı X eksen çizgisi EKSEN ÇİZGİLERİ Y eksen çizgisi elde edilen kar veya zararı gösteren eksendir. Y eksen çizgisinde bulunup X eksen çizgisinin

Detaylı

Hayali bir oyunun analizi, Hazırlayan Koray Okay,

Hayali bir oyunun analizi, Hazırlayan Koray Okay, 1.e4 e5 2.Af3 Ac6 3.Fc4 Fc5 4.c3 Satranç oyunu, başlangıcından sonuna kadar belli bir stratejiye dayanarak oynanmalıdır. Daha ilk açılış aşamasından itibaren belli bir mantık düşünülerek oynanır. Açılışta

Detaylı

ATG AVRUPA ŞAMPİYONASI OYUNCU SEÇME TURNUVASI

ATG AVRUPA ŞAMPİYONASI OYUNCU SEÇME TURNUVASI ŞEHİR ANKARA İLÇE YARIŞMA ADI BAŞLANGIÇ VE BİTİŞ TARİHİ 09.06.2018 09.00 PLACE AVM APPLICATION DEADLINE 08.06.2018 23.00 SYSTEM 7 Set İsviçre Sistemi TIME APPLICATION TÜRK MANKALASI 10 dk. ORGANIZATION

Detaylı

MİDİ VOLEYBOL OYUN KURALLARI

MİDİ VOLEYBOL OYUN KURALLARI MİDİ VOLEYBOL OYUN KURALLARI 2018-2019 1. Oyun Sahası 1.1 Ölçüler 1.2 Oyun sahasının yüzeyi 1.3 Oyun alanındaki çizgiler 1.4 Bölgeler ve sahalar 1.5 Isı ve Aydınlatma 2. File ve Direkler 2.1 Filenin yüksekliği

Detaylı

TÜRKİYE TENİS FEDERASYONU DOĞU KULÜPLERİ ARASI TAKIM ŞAMPİYONASI TALİMATI

TÜRKİYE TENİS FEDERASYONU DOĞU KULÜPLERİ ARASI TAKIM ŞAMPİYONASI TALİMATI TÜRKİYE TENİS FEDERASYONU DOĞU KULÜPLERİ ARASI TAKIM ŞAMPİYONASI TALİMATI İlk Yayın Tarihi Değişiklik Tarihi Talimat Seri Numarası 18.08.2011 28.07.2013 Doğu_Takım_Şmp_1001 TTF Doğu Kulüpleri Arası Takım

Detaylı

1. Saha dört eşit parçaya bölünmüş durumdadır.ancak oyuncular bu bölumlerin sadece üçünü kullanabilirler.

1. Saha dört eşit parçaya bölünmüş durumdadır.ancak oyuncular bu bölumlerin sadece üçünü kullanabilirler. DAR ALAN OYUNU (4 BÖLGELİ GEÇİŞ OYUNU) YAŞ GURUBU: 10-14 1. Saha dört eşit parçaya bölünmüş durumdadır.ancak oyuncular bu bölumlerin sadece üçünü kullanabilirler. 2. Takımlar pozisyonlarına göre sahayı

Detaylı

MİDİ VOLEYBOL OYUN KURALLARI

MİDİ VOLEYBOL OYUN KURALLARI MİDİ VOLEYBOL OYUN KURALLARI 2017-2018 1. Oyun Sahası 1.1 Ölçüler 1.2 Oyun sahasının yüzeyi 1.3 Oyun alanındaki çizgiler 1.4 Bölgeler ve sahalar 1.5 Isı ve Aydınlatma 2. File ve Direkler 2.1 Filenin yüksekliği

Detaylı

1-Zihinsel kazanýmlar 2-Duyuþsal kazanýmlar 3-Bedensel kazanýmlar

1-Zihinsel kazanýmlar 2-Duyuþsal kazanýmlar 3-Bedensel kazanýmlar ÖÐRENME Öðrenme, bireyin çevresi ile etkileþimi sonucu kalýcý olan davranýþ kazanmasýdýr. Öðrenme planlý ve düzenli etkileþim sonucu olur. Eðitimde hedef, toplumun geliþimine katký saðlayacak bireyi geliþtirmektir.

Detaylı

MODÜL BİLGİ SAYFASI İÇERİK

MODÜL BİLGİ SAYFASI İÇERİK : 10X10 ÇAPRAZ DAMA OYUN KURALLARI SÜRE : 40/8 AÇIKLAMA : Öğrenci/Kursiyerin 10x10 çapraz dama oyun kurallarını tanıması ve incelemesi sağlanmalıdır. GENEL AMAÇ : Öğrenci/Kursiyer, uygun şartlar sağlandığında

Detaylı

DAHA (DAiresel HAreket)

DAHA (DAiresel HAreket) DAHA (DAiresel HAreket) Kişi Sayısı: 4 Yaş grubu: 8 yaş ve üstü Oyun Türü: Taş hareketi, strateji, olasılık DAHA oyununda, kırmızı (birinci oyuncu), sarı (ikinci oyuncu), mavi (üçüncü oyuncu), ve siyah

Detaylı

EŞLİ 101 TURNUVASI OYUN KURALLARI I-TAKIMLARIN OTURMA DÜZENİ :

EŞLİ 101 TURNUVASI OYUN KURALLARI I-TAKIMLARIN OTURMA DÜZENİ : EŞLİ 101 TURNUVASI OYUN KURALLARI I-TAKIMLARIN OTURMA DÜZENİ : 1. Oturma düzenin belirlemek için oyuncular kendi aralarında karar veremez ise; zar atmak suretiyle oturma düzeni belirlenir. Büyük zar atan

Detaylı

MODERN TAVLA KURALLARI

MODERN TAVLA KURALLARI MODERN TAVLA KURALLARI Uluslararası tavla kuralları ülkemizde yaygın olarak uygulanan kurallardan bazı farklılıklar gösterir. Bu kural değişiklikleri, temelde oyunda beceriyi ön plana çıkarmak ve oyunu

Detaylı

KÜTAHYA İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜNE

KÜTAHYA İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜNE KÜTAHYA İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜNE İlimizdeki ortaokulların 5,6,7 ve 8. sınıf öğrencilerine yönelik olarak Ortaokullar Arası Akıl Oyunları Ligi adı altında etkinlik yapmayı planlamaktayız. Yarışmaya ait

Detaylı

Go taşı ve tahtası. - Oyunun başında tahta boştur. - Oyuna önce siyah başlar. - Oyuncular sırayla taşlarını tahtaya

Go taşı ve tahtası. - Oyunun başında tahta boştur. - Oyuna önce siyah başlar. - Oyuncular sırayla taşlarını tahtaya Go Şimdi Go oyununun kurallarını öğrenmeye başlıyoruz. Kurallar dediğimize bakmayın, aslında pek kuralı da yok. Pekçok kaynak Go'nun aslında bir tek temel kuraldan oluştuğunu söyler. Go oyunu 19 yatay,

Detaylı

1. 4 adet harita tablasını T şekli alacak şekilde birleştirip, masanın ortasına

1. 4 adet harita tablasını T şekli alacak şekilde birleştirip, masanın ortasına icer ik 72 ahşap küp (askeri birlik) ve 12 ahşap kale (şehir). 4 harita tablası, 43 kart, 44 altın pulu, 3 şato pulu, 5 araştırma pulu, 4 olay pulu, 1 zehirli bataklık pulu, 1 başlangıç bölgesi pulu ve

Detaylı

T.C ERZİNCAN ÜNİVERSİTESİ

T.C ERZİNCAN ÜNİVERSİTESİ T.C ERZİNCAN ÜNİVERSİTESİ 2016-2017 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI GÜZ YARIYILI BEDEN EĞİTİMİ VE SPOR YÜKSEKOKULU KURUMLARARASI GEÇİŞ, ÇİFT ANADAL VE YURTDIŞI KONTENJANI İÇİN MÜRACAAT EDEN ÖĞRENCİLER İÇİN ÖZEL YETENEK

Detaylı

NİM Ali Nesin. 1 d2 d4 müydü bu hamle acaba?

NİM Ali Nesin. 1 d2 d4 müydü bu hamle acaba? NİM Ali Nesin D oktora yaptığım okulun en büyük odası toplumsal etkinliklere ayrılmıştı. Bu odanın hemen yanında çay ve kahve ocağı vardı. Matematikçiler çalışmaktan bunaldıklarında, sohbet etmek istediklerinde

Detaylı

ZEKA Oyunları Turnuvaları

ZEKA Oyunları Turnuvaları 2013 / 2014 SAYI: 8 Oyunları Turnuvaları ZEKA Oyunları Turnuvaları Haftanın Bazı Başlıkları Uzlaşı Sanatı KOÇ Üniversitesi Okulumuzu Ziyaret Etti ZEKA Oyunları Turnuvaları Beslenme ve Çocuk Semineri ile

Detaylı

VOLEYBOL OYUNUNUN ÖZELLİKLERİ PRATİK BİLGİLER

VOLEYBOL OYUNUNUN ÖZELLİKLERİ PRATİK BİLGİLER VOLEYBOL OYUNUNUN ÖZELLİKLERİ PRATİK BİLGİLER HAZIRLAYAN CELALETTİN LÜTFİ BEKTAŞ 2017 1 Voleybol,File ile ikiye bölünmüş bir Oyun Alanı üzerinde İki (2) Takım tarafından oynanan bir Spordur. Voleybol Oyununun

Detaylı

Takım Maçı ve IMP Skorlaması

Takım Maçı ve IMP Skorlaması Takım Maçı ve IMP Skorlaması Takım maçının tanımı? 4 lü takım maçı, 6 oyuncudan kurulu iki takımın, birer çiftleri ile 2 masada karşılaşarak, aynı anda 4 oyuncusu ile, oynayan ya da oynamayan bir kaptanın

Detaylı

Dokuz Eylül Üniversitesi Yabancı Diller Yüksekokulu Uygulama Esasları Amaç MADDE 1- (1) Bu Uygulama Esaslarının amacı, Dokuz Eylül Üniversitesine

Dokuz Eylül Üniversitesi Yabancı Diller Yüksekokulu Uygulama Esasları Amaç MADDE 1- (1) Bu Uygulama Esaslarının amacı, Dokuz Eylül Üniversitesine Dokuz Eylül Üniversitesi Yabancı Diller Yüksekokulu Uygulama Esasları Amaç MADDE 1- (1) Bu Uygulama Esaslarının amacı, Dokuz Eylül Üniversitesine bağlı fakülte, yüksekokul ve enstitülerin Yabancı Diller

Detaylı

OYUN GELİŞTİRME AŞAMALARI-I

OYUN GELİŞTİRME AŞAMALARI-I OYUN GELİŞTİRME AŞAMALARI-I Oyununuzun senaryosunu kısaca tanıtınız/ amacınıda belirtiniz: Oyunumda ana karakter olarak bir arabamız vardır ve bu arabayı hedef konuma ulaştırmamız gerekmektedir. Ama engellere

Detaylı

Cezalı Kart. Hazırlayan: Rahmi İyilikci

Cezalı Kart. Hazırlayan: Rahmi İyilikci Cezalı Kart Hazırlayan: Rahmi İyilikci Bir defans oyuncusunun, oyunun normal akışı veya yasanın uygulanması (ör. Yasa 47E) dışında ortağının görebileceği pozisyona getirdiği veya elinde olduğunu belirttiği

Detaylı

1.Dohyo tanımı a) Dohyo müsabaka alanı ve çevresindeki bölümlerden oluşur. Geri kalan alan dohyonun dışı olarak kabul edilir.

1.Dohyo tanımı a) Dohyo müsabaka alanı ve çevresindeki bölümlerden oluşur. Geri kalan alan dohyonun dışı olarak kabul edilir. 1.Dohyo tanımı a) Dohyo müsabaka alanı ve çevresindeki bölümlerden oluşur. Geri kalan alan dohyonun dışı olarak kabul edilir. 2- Dohyo özellikleri a) Mini Sumo Robot Dohyosu zeminden 5cm yüksekliğinde

Detaylı

Akıllı Satranç Uygulaması HAZIRLAYAN: BERKAY ATAMAN DANIŞMAN: DOÇ. DR. FEZA BUZLUCA

Akıllı Satranç Uygulaması HAZIRLAYAN: BERKAY ATAMAN DANIŞMAN: DOÇ. DR. FEZA BUZLUCA Akıllı Satranç Uygulaması HAZIRLAYAN: BERKAY ATAMAN - 150120037 DANIŞMAN: DOÇ. DR. FEZA BUZLUCA İÇERİK 1. Giriş 2. Analiz 3. Modelleme ve Gerçekleme 4. Yapılan Testler 5. Sonuç 6. Demo 1. GİRİŞ Satranç

Detaylı

Ürün numarası: Petank seti. Oyun kılavuzu. Tchibo GmbH D Hamburg 95091AB2X3VIII

Ürün numarası: Petank seti. Oyun kılavuzu. Tchibo GmbH D Hamburg 95091AB2X3VIII Ürün numarası: 358 480 Petank seti tr Oyun kılavuzu Tchibo GmbH D-22290 Hamburg 950912X3VIII 2017-10 Değerli Müşterimiz! Petank Fransa'da oule (Pétanque) olarak bilinir güney Fransa'nın çok popüler oyunlarındandır.

Detaylı

Saf Stratejilerde Evrimsel Kararlılık Bilgi Notu Ben Polak, Econ 159a/MGT 522a Ekim 9, 2007

Saf Stratejilerde Evrimsel Kararlılık Bilgi Notu Ben Polak, Econ 159a/MGT 522a Ekim 9, 2007 Saf Stratejilerde Evrimsel Kararlılık Ben Polak, Econ 159a/MGT 522a Ekim 9, 2007 Diyelim ki oyunlarda stratejiler ve davranışlar akıl yürüten insanlar tarafından seçilmiyor, ama oyuncuların genleri tarafından

Detaylı

KASIM BÜLTENİ. 5-6 YAŞ 2. Kur. Chess Kids Academy

KASIM BÜLTENİ. 5-6 YAŞ 2. Kur.   Chess Kids Academy 1 Chess Kids Academy Sevgili velilerimiz, satranç derslerimizin içeriğinde teorikten daha çok uygulamalarla eğitim vardır. Çocuklarımız masallar, şarkılar ve daha çok yaratıcı eğitim araçları ile satrancı

Detaylı

İki kişi bir Top çalışmalar

İki kişi bir Top çalışmalar İki kişi bir Top çalışmalar 20 x 20 metre alan 2 Oyuncuya bir top 1. Oyuncular alan içinde hafif koşuyla dolaşmaya başlarlar. 2. Bu koşu sırasında yaklaşık 5 metre mesafedeki eşleri ile paslaşırlar. 3.

Detaylı

Namaz Dirilişe çağrı Kitaplığım Neden Namaz? Çünkü namaz, imandan sonra Rabbimizin en çok üzerinde durduğu bir ibadettir. Hz Peygamberin hayatının ayrılmaz parçasıdır. Namaz hayatın ta kendisidir. Hiç

Detaylı

ZEKA OYUNLARIMIZ SATRANÇ

ZEKA OYUNLARIMIZ SATRANÇ ZEKA OYUNLARIMIZ SATRANÇ Satranç siyah ve beyaz olarak adlandırılacak iki oyuncu arasında oynanan bir oyundur. Satranç 64 karelik bir satranç tahtası üzerinde oynanır. Bu kareler boş veya bir taş tarafından

Detaylı

2014-2015 DEDELER İLKOKULU

2014-2015 DEDELER İLKOKULU 2014-2015 DEDELER İLKOKULU PROJE ADI: MANGALA OYUNU HEDEF KİTLE: 4-5 ve 6-7-8. Sınıf Öğrencileri PROJE SÜRESİ Başlama : 01 ARALIK 2014 Bitiş : 01 OCAK 2015 KATILIM: 4-5 ve 6-7-8. Sınıf Öğrencileri PROJENİN

Detaylı

TBF Hakem Kursu Sınavı İzmir

TBF Hakem Kursu Sınavı İzmir TBF Hakem Kursu Sınavı İzmir 03-03-2019 İsim: İl: SORU 1: Son konuşmalardan hangileri geri alınan konuşma için 'Eşdeğer Konuşma' sayılır? a)...... 1 (sırasız) yerine 1 P 2 natürel 16+P EŞDEĞER/EŞDEĞER

Detaylı

ÖZEL SAMANYOLU LİSELERİ

ÖZEL SAMANYOLU LİSELERİ ÖZEL SAMANYOLU LİSELERİ 3. ANKARA İLKÖĞRETİM MATEMATİK YARIŞMASI 30 MART 2013 4. SINIF B KİTAPÇIĞI Bu sınav çoktan seçmeli 40 Test sorusundan oluşmaktadır. Süresi 120 dakikadır. Sınavla İlgili Uyarılar

Detaylı

SATRANÇTA TEMEL BİLGİLER

SATRANÇTA TEMEL BİLGİLER SATRANÇTA TEMEL BİLGİLER A. AÇILIŞ PRENSİPLERİ 1) Merkez karelerinin kontrolü a) Piyonlarla ve diğer taşlarla merkez kontrol edilmeye çalışılmalıdır. b) d ve e piyonları sürülmesi yararlıdır. Hem merkezin

Detaylı

1- Kurnazlık: Oyunun stratejisini planlamak ve oyun kurallarını kendi çıkarları doğrultusunda kullanabilmek.

1- Kurnazlık: Oyunun stratejisini planlamak ve oyun kurallarını kendi çıkarları doğrultusunda kullanabilmek. Mangala Türk zeka ve strateji oyunu ile ilgili tarihi araştırmalar oyunun Sakalar, Hunlar ve Göktürkler döneminde oynandığını göstermektedir. Günümüzde pek çok Türk halkında unutulan bu oyun, konargöçer

Detaylı

OYUNA GENEL BAKIŞ B C. Yeni Başlayanlar için Kuruluş Düzeni

OYUNA GENEL BAKIŞ B C. Yeni Başlayanlar için Kuruluş Düzeni OYUNA GENEL BAKIŞ Bu özet sizin kuralları kolayca öğrenmeniz için hazırlandı. Öncelikle bu özet sayfasını okumalı, ardından ilerdeki sayfalarla devam ederek oyuna başlamalısınız. Oyun sırasında problemlerle

Detaylı

İSTANBUL İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ BİLİM OLİMPİYATLARI 2018 SINAVI

İSTANBUL İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ BİLİM OLİMPİYATLARI 2018 SINAVI ÖGRENCİNİN ADI SOYADI : T.C. KİMLİK NO : OKULU / SINIFI : SINAVA GİRDİĞİ İLÇE: SINAVLAİLGİLİUYARILAR: İSTANBUL İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ BİLİM OLİMPİYATLARI 018 SINAVI Kategori: Matematik 7-8 Soru Kitapçık

Detaylı

ABDULLAH GÜL ÜNİVERSİTESİ YABANCI DİLLER YÜKSEKOKULU YABANCI DİL HAZIRLIK SINIFI EĞİTİM-ÖĞRETİM YÖNERGESİ

ABDULLAH GÜL ÜNİVERSİTESİ YABANCI DİLLER YÜKSEKOKULU YABANCI DİL HAZIRLIK SINIFI EĞİTİM-ÖĞRETİM YÖNERGESİ ABDULLAH GÜL ÜNİVERSİTESİ YABANCI DİLLER YÜKSEKOKULU YABANCI DİL HAZIRLIK SINIFI EĞİTİM-ÖĞRETİM YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç Madde 1. Bu yönergenin amacı; Abdullah Gül

Detaylı

2017 Türkiye Kadın Takımlar Briç Şampiyonası

2017 Türkiye Kadın Takımlar Briç Şampiyonası 2017 Türkiye Kadın Takımlar Briç Şampiyonası STATÜ Yayınlanma Tarihi : 11.03.2017 Değişiklik : 13.03.2017 Gruplamada tüm masterpointler dikkate alınmıştır.madde 3.2. Ayrıca B grubu finali 4 maç olacaktır.

Detaylı

1 MİLYONA ilk ulaşan oyunu kazanır!

1 MİLYONA ilk ulaşan oyunu kazanır! İÇİNDEKİLER BRAND Oyuna Hazırlık!... 4 C Emlak Ticareti Oyunu C Piyonlar & Para... 5 Oyun Kuralları...6 & 7 Başlangıç ve Seviye Yükseltme... 8 Servet Kartları... 8 Milyoner Hayatı ve Şans.... 9 Mülk &

Detaylı

Hedef-2: Master mind oyununda taşları yerleştirme ve olasılık hesapları yapar.

Hedef-2: Master mind oyununda taşları yerleştirme ve olasılık hesapları yapar. MASTER MİND Hedef-1: Master mind oyunu tanıyorum. 1. Master mind oyunu özelliklerini merak eder. 2. Anlatılanları dikkatle dinler. 3. Oyunda beşli bir permütasyon olduğunu belirtir. 4. Oyunun ipuçlarını

Detaylı

Sağlık Bülteni İLK YARDIM BÖLÜM III TEMEL YAŞAM DESTEĞİ

Sağlık Bülteni İLK YARDIM BÖLÜM III TEMEL YAŞAM DESTEĞİ Sağlık Bülteni İLK YARDIM ODTÜ G. V. ÖZEL MERSİN İLKÖĞRETİM OKULU Ocak 2014 SOLUNUM ve KALP DURMASI NEDİR? BÖLÜM III TEMEL YAŞAM DESTEĞİ Solunum durması: Solunum hareketleri durunca, vücuda yaşamak için

Detaylı

E l e m e S i s t e m i 2

E l e m e S i s t e m i 2 ELEME SİSTEMİ Ana Kurallar ve Eşlendirme TÜRKİYE SATRANÇ FEDERASYONU ELEME SİSTEMİ Sistem, düzenlenen satranç etkinliklerinin eşlendirme sistemi olarak kullanılacağı gibi, eş puan durumunda ek maçların

Detaylı

BASKETBOL BRANŞ TALİMATI

BASKETBOL BRANŞ TALİMATI K.K.T.C. MİLLİ EĞİTİM VE KÜLTÜR BAKANLIĞI Eğitim Ortak Hizmetler Dairesi Müdürlüğü Milli Günler, Okul Sporları ve Kol Etkinlikleri Koordinasyon Şubesi BASKETBOL BRANŞ TALİMATI 1- Müsabakalar, Milli Eğitim

Detaylı

Basketbol müsabakaları iki hakem tarafından yönetilir. Misafir takım sahayı seçme hakkına sahiptir. Her devreden sonra saha değişimi yapılır.

Basketbol müsabakaları iki hakem tarafından yönetilir. Misafir takım sahayı seçme hakkına sahiptir. Her devreden sonra saha değişimi yapılır. Basketbol müsabakaları iki hakem tarafından yönetilir. Misafir takım sahayı seçme hakkına sahiptir. Her devreden sonra saha değişimi yapılır. Oyun, orta saha çizgisinde her takımdan birer oyuncu arasında

Detaylı

Webinarımıza hoşgeldiniz. Sunumumuz 11:30 da başlayacak. Öncesinde panelin handoutlar bölümündeki eğitim materyallerini inceleyebilirsiniz.

Webinarımıza hoşgeldiniz. Sunumumuz 11:30 da başlayacak. Öncesinde panelin handoutlar bölümündeki eğitim materyallerini inceleyebilirsiniz. Webinarımıza hoşgeldiniz. Sunumumuz 11:30 da başlayacak. Öncesinde panelin handoutlar bölümündeki eğitim materyallerini inceleyebilirsiniz. 26.10.2015 1 KULLANIM YETKİSİ VE UYARI Bu sunum, Borsa İstanbul

Detaylı

RTE ÜNİVERSİTESİ EĞİTİM VE ARAŞTIRMA HASTANESİ

RTE ÜNİVERSİTESİ EĞİTİM VE ARAŞTIRMA HASTANESİ RTE ÜNİVERSİTESİ EĞİTİM VE ARAŞTIRMA HASTANESİ 2013 YILI SONBAHAR DÖNEMİ FUTBOL TURNUVASI KATILIM ŞARTLARI VE OYUN KURALLARI Hastanemiz personelleri arasında düzenlenmesi planlanan geleneksel " Sonbahar

Detaylı

YURT DIŞI VADELİ PİYASALAR GÜNLÜK BÜLTENİ 03 Ocak 2018

YURT DIŞI VADELİ PİYASALAR GÜNLÜK BÜLTENİ 03 Ocak 2018 Euro yükselişine ara verdi Haftanın ikinci gününü yüzde 0.42 değer kazancıyla tamamlayan Mart vadeli Euro sözleşmesinde, işlem hacmi 187 bin kontrat olarak gerçekleşti. Parite son beş gündür yaşanan pozitif

Detaylı

14.12 Oyun Teorisi Ders Notları

14.12 Oyun Teorisi Ders Notları 14.12 Oyun Teorisi Ders Notları Giriş Muhamet Yıldız (Ders 1) Oyun Teorisi Çok Kişili Karar Teorisi için yanlış bir isimlendirmedir. Oyun Teorisi, birden çok ajanın bulunduǧu ve her ajanın ödülünün diǧer

Detaylı

ŞENLİK MİNİ VOLEYBOL OYUN KURALLARI MİNİ VOLEYBOL. Dr. Müfide YORUÇ ÇOTUK MİNİ VOLEYBOL ASLA SEZONU SEZONU

ŞENLİK MİNİ VOLEYBOL OYUN KURALLARI MİNİ VOLEYBOL. Dr. Müfide YORUÇ ÇOTUK MİNİ VOLEYBOL ASLA SEZONU SEZONU MİNİ VOLEYBOL FELSEFE MİNİ VOLEYBOL / MİDİ VOLEYBOL Voleybolu nasıl daha fazla erişilebilir hale geirelim? CEVAP Dr. Müfide YORUÇ ÇOTUK MARMARA ÜNİVERSİTESİ SPOR BİLİMLERİ FAKÜLTESİ TVF EĞİTİM KURUL KOORDİNATÖRÜ

Detaylı

Orta Doğu Teknik Üniversitesi Robot Topluluğu

Orta Doğu Teknik Üniversitesi Robot Topluluğu Orta Doğu Teknik Üniversitesi Robot Topluluğu 16. Uluslararası ODTÜ Robot Günleri 2019 Arama Kurtarma Kategorisi Kuralları 1)Amaç Yarışmanın amacı, küçük robotun ortamını analiz edip bunu büyük robota

Detaylı

Düzenlemeler ve değişiklikler 01 Ocak 2018 tarihinden itibaren geçerli kılınacaktır.

Düzenlemeler ve değişiklikler 01 Ocak 2018 tarihinden itibaren geçerli kılınacaktır. FIDE SATRANÇ KURALLARINDA YAPILAN DÜZENLEMELER FIDE Satranç Kurallarında yapılan düzenlemeler ve değişiklikler, Ekim 2017 de Antalya, Göynük'te gerçekleştirilen 88. FIDE Kongresinde, FIDE Yönetim Kurulu

Detaylı

TÜRKİYE TENİS FEDERASYONU DOĞU KULÜPLERİ ARASI TENİS LİGİ TALİMATI

TÜRKİYE TENİS FEDERASYONU DOĞU KULÜPLERİ ARASI TENİS LİGİ TALİMATI TÜRKİYE TENİS FEDERASYONU DOĞU KULÜPLERİ ARASI TENİS LİGİ TALİMATI İlk Yayın Tarihi Değişiklik Tarihi Talimat Seri Numarası 18.08.2011 20.07.2012 Doğu_Lig_1001 TTF Doğu Kulüpleri Arası Tenis Ligi Talimatı

Detaylı

SATRANÇ DERS NOTLARI (astagos)

SATRANÇ DERS NOTLARI (astagos) SATRANÇ DERS NOTLARI (astagos) Unutma! Satranca her zaman beyaz taş başlar. Beyaz taşlarla kimin oynayacağı kura ile belirlenir. Üzerinde 8 yatay ve 8 dikey oluşan satranç tahtası, toplam 64 karedir. Tahtadaki

Detaylı

TÜRKİYE SATRANÇ FEDERASYONU ETKİNLİK DÖNEMİ TÜRKİYE KÜÇÜKLER SATRANÇ ŞAMPİYONASI YÖNERGESİ

TÜRKİYE SATRANÇ FEDERASYONU ETKİNLİK DÖNEMİ TÜRKİYE KÜÇÜKLER SATRANÇ ŞAMPİYONASI YÖNERGESİ YARIŞMA ADI BAŞLAMA-BİTİŞ TARİHİ SON BAŞVURU TARİHİ 18 Ocak 2016 DÜŞÜNME SÜRESİ TÜRKİYE SATRANÇ FEDERASYONU 2015 2016 Türkiye Küçükler Satranç Şampiyonası 23 Ocak 29 Ocak 2016 YERİ Manavgat/ANTALYA 90

Detaylı

Hipotez Testi Rehberi. Orhan Çevik İstanbul, 30 Ağustos 2014

Hipotez Testi Rehberi. Orhan Çevik İstanbul, 30 Ağustos 2014 Hipotez Testi Rehberi Orhan Çevik İstanbul, 30 Ağustos 2014 Hipotezler Sıfır Hipotezi: H 0 Aksi kanıtlanmadığı sürece doğru olduğu düşünülen varsayımdır. H 0 ın kanıta ihtiyacı yoktur. H 0 ı ret etmek

Detaylı

KUTU İÇERİĞİ VE BAŞLANGIÇ

KUTU İÇERİĞİ VE BAŞLANGIÇ 2-5 kişilik, 8 yaş ve üzeri Carcassonne, antik Roma döneminde ve Orta Çağ da yapılmış etkileyici surlara sahip, dünyaca meşhur bir Fransız şehridir. Bir kale şehri olma özelliği taşıyan Carcassonne nin

Detaylı

Sevgili Veliler, İletişim: Tel: E-Posta:

Sevgili Veliler, İletişim: Tel: E-Posta: Sevgili Veliler, Günümüzde Satranç, artık tek başına bir spor ya da oyun olarak değil, aynı zamanda eğitimde bir yöntem olarak da değerlendirilmekte ve uygulanmaktadır. Satranç, her yaştan satranç oyuncusunu

Detaylı

Kıbrıs Türk Futbol Federasyonu

Kıbrıs Türk Futbol Federasyonu Kıbrıs Türk Futbol Federasyonu Bayanlar Ligi Statüsü (23 Mart 2011 tarih ve 95/2010-2011 sayılı Yönetim Kurulu genelgesiyle düzenlenmiştir.) Madde 1 - Amaç ve Kapsam: 2010 2011 Futbol Sezonu Bayanlar Ligi

Detaylı

Madde 2. Takımlar Her takım 4 oyuncudan oluşur (3 oyuncu sahada, bir oyuncu yedek).

Madde 2. Takımlar Her takım 4 oyuncudan oluşur (3 oyuncu sahada, bir oyuncu yedek). 3x3 Resmi Oyun Kuralları Ocak 2015 Resmi FIBA Basketbol oyun kuralları sadece bu belgede belirtilen 3x3 oyun kuralları için değil bütün oyun durumları için geçerlidir. Madde 1. Saha ve Top Müsabaka 3x3

Detaylı

2015 ANTALYA LİONS KULÜBÜ SATRANÇ TURNUVASIYÖNERGESİ

2015 ANTALYA LİONS KULÜBÜ SATRANÇ TURNUVASIYÖNERGESİ İli Antalya İlçe Merkez Yarışma Adı Başlama-Bitiş Tarihi 01-02-03 Mayıs2015 2015 Antalya Lions Kulübü Satranç Turnuvası Son Başvuru Tarihi 30Nisan 2015 Saat:17:00 Düşünme Süresi 60 +30 Organizasyon Ödüller

Detaylı

Yazılım Ekonomisi ve Özgür Yazılım. Bora Güngören 26 Ağustos 2006

Yazılım Ekonomisi ve Özgür Yazılım. Bora Güngören 26 Ağustos 2006 Yazılım Ekonomisi ve Özgür Yazılım Bora Güngören 26 Ağustos 2006 Seminer Programı Yazılım Nedir? Yenir mi? Yazılımın Ekonomideki Yeri Nedir? Özgür Olmayan Yazılım Ekonomisi Nasıl İşler? Özgür Yazılım Nasıl

Detaylı

ÇOCUK VE OYUN 4.HAFTA

ÇOCUK VE OYUN 4.HAFTA ÇOCUK VE OYUN 4.HAFTA Oyun Evreleri Çocukların, yaşlarına ve gelişim özelliklerine göre farklılık gösteren oyun evreleri birçok araştırmacı tarafından incelenerek farklı şekillerde açıklanmıştır. Bütün

Detaylı

Hücum Prensipleri 1-Genişlik:

Hücum Prensipleri 1-Genişlik: Hücum Prensipleri 1-Genişlik: Hücum oyununun temel prensibidir. Topa sahip olan veya olmayan oyuncu, genişlik sağlamak için devamlı pozisyon değiştirmelidir. Bu yer değiştirme, topsuz koşular ile olabileceği

Detaylı

MANGAHIGH.COM. tanıtım kitapçığı ALKEV İLKÖĞRETİM OKULU MATEMATİK BÖLÜMÜ

MANGAHIGH.COM. tanıtım kitapçığı ALKEV İLKÖĞRETİM OKULU MATEMATİK BÖLÜMÜ MANGAHIGH.COM tanıtım kitapçığı ALKEV İLKÖĞRETİM OKULU MATEMATİK BÖLÜMÜ Değerli Velimiz, İnsanoğlunu diğer varlıklardan üstün kılan en önemli özelliklerden biri soyutlama becerisidir. Bu becerinin en saf

Detaylı

TÜRKİYE FUTBOL FEDERASYONU HALI SAHA LİGİ STATÜSÜ

TÜRKİYE FUTBOL FEDERASYONU HALI SAHA LİGİ STATÜSÜ MADDE 1 GENEL HÜKÜMLER TÜRKİYE FUTBOL FEDERASYONU HALI SAHA LİGİ STATÜSÜ (1) Halı Saha Ligi TFF tarafından düzenlenir. TFF bu statüde yer alan hususlarda karar vermeye yetkilidir. (2) Halı Saha Ligi, Türkiye

Detaylı

OTOMATİK SEO ÜST SIRALARA YÜKSELİN

OTOMATİK SEO ÜST SIRALARA YÜKSELİN OTOMATİK SEO ÜST SIRALARA YÜKSELİN Otomatik SEO hizmetimiz sayesinde belirleyeceğiniz SINIRSIZ anahtar kelime için AYLIK çalışmalar yaparak, en yüksek potansiyele sahip olan kelimelerde sizi üst sıralara

Detaylı

ADOBE CONNECT PRO MEETİNG NASIL KULLANIRIM. Her yerden kolayca erisilebilen sinif. Erzurum 2012-2013

ADOBE CONNECT PRO MEETİNG NASIL KULLANIRIM. Her yerden kolayca erisilebilen sinif. Erzurum 2012-2013 ADOBE CONNECT PRO MEETİNG NASIL KULLANIRIM Her yerden kolayca erisilebilen sinif... Erzurum 2012-2013 ÖNSÖZ Bu kitapçık Atatürk Üniversitesi Uzaktan Eğitim Uygulama ve Araştırma Merkezince uzaktan eğitim

Detaylı

Sequence Oyununun Minimaks Algoritması Kullanılarak Tasarlanması ve Geliştirilmesi

Sequence Oyununun Minimaks Algoritması Kullanılarak Tasarlanması ve Geliştirilmesi Sequence Oyununun Minimaks Algoritması Kullanılarak Tasarlanması ve Geliştirilmesi Yavuz Kömeçoğlu Çetin Oktay Nilgün İncereis Levent Yıldız Yrd. Doç. Dr. Aslı Uyar Özkaya XoX Oyunu Puanlama Sistemi Sequence

Detaylı

Tam ve Karma Stratejili Oyunlar. İki Kişili Oyunlar için

Tam ve Karma Stratejili Oyunlar. İki Kişili Oyunlar için Tam ve Karma Stratejili Oyunlar İki Kişili Oyunlar için İki kişili-sıfır toplamlı oyunlar Sabit toplamlı oyunların bir türüdür, Sabit olan toplam 0 a eşittir. Temel Özellikleri Oyunculardan birinin kazancı

Detaylı

Orta Doğu Teknik Üniversitesi Robot Topluluğu

Orta Doğu Teknik Üniversitesi Robot Topluluğu Amaç: Orta Doğu Teknik Üniversitesi Robot Topluluğu Uluslararası ODTÜ Robot Günleri 2016 Arama Kurtarma Kategorisi Kuralları Yarışmanın amacı, küçük robotun ortamını analiz edip bunu büyük robota bildirmesi,

Detaylı

ELEME SİSTEMİ. A- Ana Kurallar

ELEME SİSTEMİ. A- Ana Kurallar ELEME SİSTEMİ Sistem, düzenlenen satranç etkinliklerinin eşlendirme sistemi olarak kullanılacağı gibi, eş puanlı oyuncuların olması durumunda eşitliklerin bozulması için ek maçların oynanmasında da kullanılabilir.

Detaylı

İÇİNDEKİLER. KISIM I İyi & Kötü Figür ve Piyonlar. iii

İÇİNDEKİLER. KISIM I İyi & Kötü Figür ve Piyonlar. iii İÇİNDEKİLER Ön söz... xi Çeviri Editörünün Ön Sözü... xiii Faydalı Terimler Listesi...xv Kabul Edilmiş İşaretler... xxiv Ebeveyn ve Antrenörlere Yardım...1 Gençleri Hazırlama ve Çocuk Hastalıklarının Tedavisi...1

Detaylı

OYUN GELİŞTİRME AŞAMALARI-I

OYUN GELİŞTİRME AŞAMALARI-I Adı-Soyad-No:Hatice Çoban_120805035 OYUN GELİŞTİRME AŞAMALARI-I Oyununuzun senaryosunu kısaca tanıtınız/ amacınıda belirtiniz: Oyunumuz bir futbol oyunudur.oyuncular vardır.oyuncular sorulara verdikleri

Detaylı

REVERSİ Hedef-1: Reversi oyunu tanır. KAZANIMLAR Hedef-2: Oyun mantığını ve kurallarını kavrar. KAZANIMLAR

REVERSİ Hedef-1: Reversi oyunu tanır. KAZANIMLAR Hedef-2: Oyun mantığını ve kurallarını kavrar. KAZANIMLAR REVERSİ Hedef-1: Reversi oyunu tanır. : 1-1 Reversi oyununu merak eder. 1-2 Anlatılanları etkili dinler. 1-3 Oyunun karşılıklı yenmeye dayalı strateji oyunu olduğunu bilir. 1-4 Oyun tahtasının yapısını

Detaylı

Yüz yüze değerlendirme

Yüz yüze değerlendirme Yüz yüze değerlendirme YAŞ: CİNSİYET: OKUL TÜRÜ: 1. Çalışma ortamı tercihleri 1. Diğer insanlarla işbirliği kurabilirim. Evet HAYIR FİKRİ 2. Büyük bir grupta çalışmaktan hoşlanırım. (5-10 kişi) 3. Bir

Detaylı

TÜRKİYE TENİS FEDERASYONU KULÜPLER ARASI YILDIZLAR TENİS LİGİ TALİMATI. Birinci Bölüm Kapsam, Dayanak ve Tanımlar

TÜRKİYE TENİS FEDERASYONU KULÜPLER ARASI YILDIZLAR TENİS LİGİ TALİMATI. Birinci Bölüm Kapsam, Dayanak ve Tanımlar TÜRKİYE TENİS FEDERASYONU KULÜPLER ARASI YILDIZLAR TENİS LİGİ TALİMATI Kapsam Birinci Bölüm Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Madde 1- Bu talimat, kulüpler arası Yıldızlar tenis liglerinin düzenlenmesini, idari

Detaylı

DOUBLE SQUEEZE (Çift Sıkıştırma)

DOUBLE SQUEEZE (Çift Sıkıştırma) OULE SQUEEZE (Çift Sıkıştırma) olay olmasına rağmen, Çift Sıkıştırma tekniğini tam olarak anlamış oyuncu sayısı azdır. Halbuki bütün Çift Sıkıştırma lar bir kaç basit ana prensibe dayanır; aşağıdaki çalışmayı

Detaylı

GOİZM İZMİR ŞAMPİYONLUĞU SİSTEMİ YÖNERGESİ

GOİZM İZMİR ŞAMPİYONLUĞU SİSTEMİ YÖNERGESİ GOİZM İZMİR ŞAMPİYONLUĞU SİSTEMİ YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç MADDE 1 - Bu yönergenin amacı, her sene İzmir Go Şampiyonu ünvanının verilmesi ve İzmir Go oyuncuları arasında

Detaylı