ÖĞRENCĠ DĠSĠPLĠN SORUġTURMASI YÜRÜTÜLMESĠNDE ÇOK ÖNEMLĠ AYRINTILAR

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "ÖĞRENCĠ DĠSĠPLĠN SORUġTURMASI YÜRÜTÜLMESĠNDE ÇOK ÖNEMLĠ AYRINTILAR"

Transkript

1 ÖĞRENCĠ DĠSĠPLĠN SORUġTURMASI YÜRÜTÜLMESĠNDE ÇOK ÖNEMLĠ AYRINTILAR Öğrencilerle ilgili disiplin soruģturmaları "Yükseköğretim Kurumları Öğrenci Disiplin Yönetmeliği" hükümleri doğrultusunda yürütülür. Bu yönetmelikte öngörülmüģ olan disiplin cezaları, uyarma, kınama, bir haftadan bir aya kadar uzaklaştırma, bir veya iki yarıyıl için uzaklaştırma ve yükseköğretim kurumundan çıkarmadır. Ağırlığına göre, hangi fiillerin hangi cezaları gerektirdiği yönetmelikte ayrı ayrı belirtilmiģtir. SoruĢturma yapmaya yetkili amirler (Bkz. Yönetmelik m.12) tarafından tayin edilen soruģturmacı özellikle Yönetmeliğin Maddelerinde yer alan esaslara titizlikle uymalıdır. SoruĢturmacı, hakkında soruģturma baģlatılan öğrencinin savunma hakkını tam olarak kullanması konusu üzerinde hassasiyetle durmalıdır. Öğrencinin savunmasını almak üzere kendisine bir davetiye gönderilir: Bu davetiyede -belirtilen gün, saat ve yerde, savunmasını yapmak üzere hazır bulunması, -atfedilen suçun neden ibaret olduğu, -çağrıya özürsüz olarak uymadığında veya özrünü zamanında bildirilmediği takdirde savunmadan vazgeçmiģ sayılacağı ve delillere dayanılmak suretiyle hakkında gerekli kararın verileceği belirtilir. - Sözlü savunma yapmak üzere gelen öğrenciye, savunmasını yazılı olarak sunmayı talep etmesi halinde üç günden az olmamak üzere süre verilir. Bu davetiye, öğrencinin savunmasını yapacağı tarihten en az 7 gün önce elinde olacak Ģekilde, yazılı olarak (iadeli taahhütlü mektupla) yükseköğretim kurumuna kayıt sırasında bildirdiği adresine gönderilir. Öğrenciye tebliğin yapıldığı gün süreden sayılmaz. Süre ertesi günden baģlar. Tebligat yapılmasının mümkün olmadığı hallerde, öğrencinin savunmasını yapmak üzere soruģturmacıya baģvurması hususu, mensubu bulunduğu kuruluģun belirli yerlerinde ilan olunur. Okula kaydolurken bildirdikleri adres değiģtiği halde, bunu kurumlarına bildirmemiģ olan ( veya yanlıģ veya eksik adres vermiģ olan) öğrenciler, okulda mevcut adreslerine tebligat yapılması halinde, kendilerine tebligat yapılmadığını iddia edemezler. Kabul edilebilir bir özür ya da mücbir sebep nedeniyle davete uymadığı anlaģılan öğrenciye yeniden makul bir süre verilir veya belirtilecek bir süre içinde yazılı savunmasını göndermesi istenir. SoruĢturmacı, öğrencinin soruģturma konusu eylemi iģleyip iģlemediğini belirleyebilmek için tanık dinleyebilir, olay mahallinde keģif yapabilir ve bilirkiģiye baģvurabilir. SoruĢturma sırasında yapılan her iģlem bir tutanakla tespit edilir. Tutanakta iģlemin nerede ve ne zaman yapıldığı, iģlemin mahiyeti, kimlerin katıldığı, ifade alınmıģ ise, sorulan sorular ve cevaplar belirtilir.

2 Tutanak, soruģturmacı, katip ve ifade sahibi (veya keģif sırasında hazır bulundurulanlar) tarafından imzalanır. Tanığa yemin verdirilir ve yaptırılan yeminin Ģekli yazılır. Sanığa yemin verdirilmez. Yükseköğretim kurumlarının bütün personeli, soruģturmacıların her türlü bilgi, belge, dosya ve baģka belgeleri hiçbir gecikmeye mahal bırakmaksızın vermeye ve istenecek yardımları yerine getirmeye mecburdurlar. Öğrenci hakkında aynı olaydan dolayı ceza kovuģturmasının baģlamıģ olması disiplin kovuģturmasını geciktirmez. Sanığın ceza kanununa göre mahkum olması veya olmaması disiplin cezasının uygulanmasına engel teģkil etmez. Ancak, disiplin amir veya kurulunun bir adli yargı hükmüne ihtiyaç duyduğu hallerde mahkeme kararının beklenmesi mümkündür. Raporda; SORUġTURMA RAPORU: SoruĢturma sonuçlandığında bir rapor düzenlenir. - SoruĢturma onayı - SoruĢturmaya baģlama tarihi - SoruĢturulanın kimliği - SoruĢturmanın safhaları - Delilleri - Alınan savunma özetlenir. - Raporda, her suç unsuru ayrı ayrı tahlil edilerek, delillere göre suçun sabit olup olmadığı tartıģılır, uygulanacak disiplin cezası teklif edilir. - Varsa belgelerin asıl veya onaylı suretleri bir dizi pusulasına bağlanarak rapora eklenir. - SoruĢturma raporu dosya ile birlikte soruģturmayı açan mercie gönderilir.

3 SORUġTURMA EMRĠ ÖRNEK NO : 1 SAYI : KONU: Disiplin SoruĢturması..././201.. Sayın; Prof.Dr... Öğretim Üyesi Fakülteniz/Enstitünüz/Yüksekokulunuz Bölümü/Programı numaralı öğrencisi ın..././201..

4 tarihinde.... eyleminde bulunması olayı ile ilgili açılan disiplin soruģturmasında SoruĢturmacı olarak görevlendirildiniz. Gerekli soruģturmayı yaparak hazırlayacağınız 2 (iki) nüsha soruģturma raporunun soruģturma dosyası ile birlikte Dekanlığımıza/Müdürlüğümüze gönderilmesini rica ederim. Dekanı / Müdürü Not : Birden fazla soruģturmacı görevlendirilmesi halinde bu yazı hepsine ayrı ayrı yazılır. TOPLU VE/VEYA SÜREKLĠLĠK ARZEDEN OLAYLARA ĠLĠġKĠN SORUġTURMA EMRĠ ÖRNEK NO : 2 T.C. DÜZCE ÜNĠVERSĠTESĠ SAYI : KONU: Disiplin SoruĢturması..././201.. Sayın; Prof.Dr... (*)

5 Öğretim Üyesi AĢağıda adı soyadı, birimi ve bölüm/programı yazılı Üniversitemiz öğrencileri hakkında././201.. tarihinde. alanında izinsiz toplantı düzenlemeleri, ideolojik ve yasadıģı örgüt lehine slogan atmaları, güvenlik görevlilerimize saldırıda bulunarak darp etmeleri, huzur, sükun ve çalıģma düzenini bozucu davranıģta bulunmaları toplu olayı ile ilgili olarak Yükseköğretim Kurumları Öğrenci Disiplin Yönetmeliği nin 12/1-d maddesi gereğince açılan disiplin soruģturmasında, aynı yönetmeliğin 12/2 maddesine göre oluģturulan soruģturma komisyonunda SoruĢturmacı olarak görevlendirildiniz. Bilgilerinizi ve gereğini rica ederim. Prof.Dr... Rektör EKLER : Ek-1 SoruĢturma Komisyonu Listesi Ek-2 Olay Tutanağı ve Üste Yazı Ek-3 Hakkında SoruĢturma Yapılacak Öğrenci Listesi Not (*): Aynı soruģturma emri diğer komisyon üyelerine de gönderilir. ÖRNEK NO : 3 KOPYA TUTANAĞI TUTANAK. Fakültesi kat.. nolu sınıfta./../201.. tarihinde saat.. :00 da baģlayan.. dersi ara sınavı sırasında duvar kenarı önünden üçüncü sırada oturan numaralı öğrencisi (A) nın sıra üzerinde hesap makinası ile kopya çektiği (veya kopyaya teģebbüs ettiği) saat. de tespit edilerek öğrencinin kopya malzemesine ve cevap kağıdına el konulmuģ, yapılan incelemede sınavda sorulan sorular ile ilgili olarak nci ve cü soruların çözümü / denkleminin hesap makinası hafızasında kayıtlı olduğu ve soruların cevaplandırmasında kullandığı görülmüģtür.

6 Öğrencinin yoklama listesine imza atması sağlanmıģ ve öğrenci sınıftan çıkarılarak iģ bu tutanak tutulmuģtur. Tutanağın tutulduğu : Tarih :./../201 - Saat :.. Yer :. Fakültesi. kat.. nolu sınıf EKLER : Ek-1 Öğrenci Cevap Kağıdı (2 Sayfa) Ek-2 Kopya Aracı (Bir Adet Hesap Makinası) Öğretim Üyesi Gözetmen Gözetmen Adı Soyadı Adı Soyadı Adı Soyadı Ġmza Ġmza Ġmza ÖRNEK NO : 4 KOPYA ĠġLEMĠ BĠLDĠRĠM YAZISI../../ FAKÜLTESĠ DEKANLIĞINA././20.. tarihinde saat da yapılan dersi.. sınavında numaralı öğrencisi. ın. suretiyle kopya çektiği tespit edilmiģ ve hakkında tutanak düzenlenmiģtir. Buna iliģkin dersin öğretim elemanı ve gözetmenlerce tutulan tutanak ve kopya malzemesi ektedir.

7 Bilgilerinizi ve gereğini arz ederim.... Bölüm BaĢkanı EKLER : Ek-1 Cevap Kağıdı ( Sayfa) Ek-2 Kopya Malzemesi (. Adet) Katip Yemin Metni././ KATĠP YEMĠN METNĠ GörevlendirilmiĢ olduğum soruģturma sırasında görmüģ, duymuģ ve yazmıģ olduğum bilgi ve belgeler hakkında hiçbir yerde hiçbir Ģekilde beyanda bulunmayacağıma, gizlilik ilkesine bağlı kalacağıma namusum ve vicdanım üzerine yemin ederim.

8 Ad-Soyad ( Ġmza) ĠFADEYE ÇAĞRI YAZISI (*) ÖRNEK NO : 5../../201.. Sayın Numaralı Bölümü/Programı Öğrencisi

9 /../201.. tarihinde meydana gelen.. olayı ile ilgili olarak ifade vermek üzere.././201.. tarihinde saat de.. da hazır bulunmanızı rica ederim. Yrd.Doç.Dr. SoruĢturmacı (*) : Verilecek süre, öğrenciye yapılan tebliğden sonra en az 7 (yedi) günlük süreyi takip eden bir tarih olmalıdır. ĠFADE TUTANAĞI (SANIKLAR ĠÇĠN) ÖRNEK NO : 6 ĠFADESĠ ALINAN : Adı Soyadı : Doğum Yeri ve Tarihi : Ana Adı Baba Adı : Fakülte /YO /MYO : Bölümü /Programı : T.C. ÜNĠVERSĠTESĠ

10 Öğrenci No su : Ġkametgah Adresi : Ġfadenin Alındığı Yer : Ġfade Tarihi :../../201 Yukarıda açık kimliği yazılı. a hakkında yapılan soruģturma konusu olay açıklanarak, soruldu; SORU 1 :....? CEVAP 1 :... SORU 2 :....? CEVAP 2 :... SORU 3 :....? CEVAP 3 :... Sorulacak baģka husus kalmadığı görülmekle, ifade sahibi tarafından tekrar okunarak, ifadenin kendisine ait olduğunu beyan etmesi üzerine tutanak hep birlikte imzalandı. SORUġTURMACI ĠFADEYĠ YAZAN ĠFADE VEREN. (KATĠP) (SANIK).

11 ĠFADE TUTANAĞI (TANIKLAR ĠÇĠN) ÖRNEK NO : 7 T.C. ÜNĠVERSĠTESĠ ĠFADESĠ ALINAN : Adı Soyadı : Doğum Yeri ve Tarihi : Ana Adı Baba Adı : Fakülte /YO /MYO : Bölümü /Programı : Öğrenci No su :

12 Ġkametgah Adresi : Ġfadenin Alındığı Yer : Ġfade Tarihi :../../201 Yukarıda açık kimliği yazılı. a yemini yapacağı bildirilerek, bildiğimi dostoğru söyleyeceğime namusum ve vicdanım üzerine yemin ederim. diyerek yemin etmesi üzerine soruģturma konusu olay açıklandıktan sonra soruldu; SORU 1 :....? CEVAP 1 :... SORU 2 :....? CEVAP 2 :... SORU 3 :....? CEVAP 3 :... Sorulacak baģka husus kalmadığı görülmekle, ifade sahibi tarafından tekrar okunarak, ifadenin kendisine ait olduğunu beyan etmesi üzerine tutanak hep birlikte imzalandı. SORUġTURMACI ĠFADEYĠ YAZAN ĠFADE VEREN. (KATĠP) (TANIK).

13 DĠSĠPLĠN DURUMU ARAġTIRMASI ÖRNEK NO : 8 T.C. ÜNĠVERSĠTESĠ.... NA(*). nın.../../201.. tarih ve.. sayılı soruģturma emri gereğince,.. Bölümü/Programı... numaralı

14 öğrencisi hakkında yürütülmekte olan disiplin soruģturması nedeniyle adı geçenin daha önce disiplin cezası alıp almadığının, almıģ ise ceza özetinin tarafıma bildirilmesini arz / rica ederim. Yrd.Doç.Dr.... SoruĢturmacı (*): Bu yazı öğrencinin sicil ve disiplin kaydını tutan Öğrenci ĠĢleri Daire BaĢkanlığı na veya Fakülte Dekanlığına /YO/MYO Müdürlüğü ne yazılır. EK SÜRE TALEP YAZISI ÖRNEK NO : 9 T.C. ÜNĠVERSĠTESĠ DOSYA NO: NA(*)

15 .././201.. tarih ve sayılı soruģturma emirleriniz gereğince Bölümü/Programı numaralı öğrencisi... hakkında yapılmakta olan soruģturmada dinlenmesi gereken yeni tanıkların bulunması ve bazı belgelerin gönderilmesi için../../201.. tarihinden itibaren. gün ek süre verilmesi hususunda bilgilerinizi ve gereğini arz ederim. Yrd.Doç.Dr.... SoruĢturmacı (*) : Ek süre soruģturma emri veren makamdan talep edilir. EK SÜRE ONAY VE BĠLDĠRĠM YAZISI ÖRNEK NO : 10../../201.. Sayın; Prof.Dr... SoruĢturmacı

16 Ġlgi :../../201.. tarih ve sayılı ek süre talep yazısı. Ġlgi talebiniz üzerine Yükseköğretim Kurumları Öğrenci Disiplin Yönetmeliği nin 13. maddesi gereğince soruģturmanın tamamlanabilmesi için../../ tarihinden itibaren.. gün ek süre verilmesi uygun görülmüģtür. Bilgilerinizi ve gereğini rica ederim. Yrd.Doç.Dr.... Dekan / Müdür (Disiplin Amiri) TEBLĠĞ TUTANAĞI (Memur Vasıtasıyla Yapılacak Tebligatlar Ġçin) ÖRNEK NO : 11 T.C. ÜNĠVERSĠTESĠ DOSYA NO:..

17 Ekli zarfta bulunan.. nın../../201.. tarih ve.. sayılı.. yazısı../../201.. tarihinde tebliğ edilmiģtir. TEBLĠĞ EDEN Adı Soyadı Ġmzası TEBELLÜĞ EDEN Adı Soyadı Ġmzası SORUġTURMA RAPORU ÖRNEK NO : 12 SORUġTURMA RAPORU 1-SORUġTURMA EMRĠNĠ VEREN : 2-SORUġTURMA EMRĠ TARĠH VE SAYISI :

18 3-SANIK(LAR) : 4-SORUġTURMA KONUSU : 5-SORUġTURMAYA BAġLAMA TARĠHĠ : 6-ĠNCELEME : Bu bölümde soruģturmaya ne Ģekilde baģlandığı, bu kapsamda nelerin inceleme konusu yapıldığı, sanık ve varsa tanık ifadeleri ile soruģturma kapsamında yapılan diğer iģlemler özetlenir. 7-DELĠLLERĠN DEĞERLENDĠRĠLMESĠ : Bu bölümde incelenen deliller ıģığında olayın tahlili ve değerlendirmesi yapılır. 8-SONUÇ VE TEKLĠF : Bu bölümde yapılan değerlendirmelere göre olayın suç teģkil edip etmediği ve suçun hukuki yönden karģılığı olan Yönetmelik maddeleri, tekerrür ve indirim uygulanıp uygulanmayacağı ve sebebi belirtilerek sanık öğrenci hakkındaki teklif açık ve somut olarak belirtilir.../../201.. Yrd.Doç.Dr.... SoruĢturmacı

19 ÜST YAZI ÖRNEK NO : 13../../ NA Ġlgi:../../201.. tarih ve. Sayılı soruģturma emri.

20 Ġlgi soruģturma emri gereğince.. olayı ile ilgili olarak.bölümü/programı numaralı öğrencisi... hakkında yapılan soruģturmaya iliģkin SoruĢturma Raporu ve SoruĢturma Dosyası dizi pusulası ile birlikte ekte sunulmaktadır. Bilgilerinizi ve gereğini arz ederim. Yrd.Doç.Dr.... SoruĢturmacı EKLER : Ek- 1 SoruĢturma Raporu ve Dosya (. Sayfa) Ek-2 Dizi Pusulası (. Sayfa) DĠZĠ PUSULASI ÖRNEK NO : 14 T.C. ÜNĠVERSĠTESĠ DĠZĠ PUSULASI DOSYA NO:..

21 SIRA KONUSU ADET/SAYFA TARĠH/SAYI 1- SoruĢturma Emri 1/1././ Kopya Tutanağı 1/1././ Kopya ĠĢlemi Üst Yazısı 1/1././ Sanık Davet Yazısı 1/1././ Sanık (Ad Soyad) Ġfade Tutanağı 1/2././ Tanık (Ad Soyad) Ġfade Tutanağı 1/2././ Disiplin Durum AraĢtırması 1/1././ Disiplin AraĢtırma Cevabı 1/1././ Ek Süre Talep Yazısı 1/1././ Ek Süre Onay Yazısı 1/1././ Tebliğ Tutanakları 4/4././ SoruĢturma Raporu 2/6././ Üst Yazı 1/1././ Toplam (..) adet evrak teslim alınmıģtır. Teslim Eden Teslim Alan Teslim Tarihi SoruĢturmacı../../201.. Adı Soyadı Adı Soyadı Ġmza Ġmza

ÖĞRENCİ DİSİPLİN SORUŞTURMASI ÖRNEKLERİ

ÖĞRENCİ DİSİPLİN SORUŞTURMASI ÖRNEKLERİ ÖĞRENCİ DİSİPLİN SORUŞTURMASI ÖRNEKLERİ Örnek Belgenin Adı 1. Soruşturma Emri 2. Toplu Olaylarda Soruşturma Emri 3. Kopya Tutanağı 4. Kopya İşlemi Bildirim Yazısı 5. Soruşturulan Öğrenci Hakkında Tedbir

Detaylı

DİSİPLİN SORUŞTURMASI YAPILIRKEN DİKKAT EDİLECEK HUSUSLAR

DİSİPLİN SORUŞTURMASI YAPILIRKEN DİKKAT EDİLECEK HUSUSLAR DİSİPLİN SORUŞTURMASI YAPILIRKEN DİKKAT EDİLECEK HUSUSLAR Kayseri-2013 DİSİPLİN SORUŞTURMASI YAPILIRKEN DİKKAT EDİLECEK HUSUSLAR DİSİPLİN SORUŞTURMASINI YAPTIRMAYA YETKİLİ AMİR (DEKAN) Soruşturma konusu

Detaylı

Personel Disiplin Soruşturması.

Personel Disiplin Soruşturması. Personel Disiplin Soruşturması.. Dekanlığına / Meslek Yüksekokulu Müdürlüğüne/Personel Daire Başkanlığına İlgi : / /20 tarih ve.. sayılı yazınız. İlgi yazı ile.. un iddiası ile, tarihinde, Müdürlüğünüzce

Detaylı

Personel Disiplin Soruşturması.

Personel Disiplin Soruşturması. Personel Disiplin Soruşturması.. Dekanlığına / Meslek Yüksekokulu Müdürlüğüne/Personel Daire Başkanlığına İlgi : / /20 tarih ve.. sayılı yazınız. İlgi yazı ile.. un iddiası ile, tarihinde, Müdürlüğünüzce

Detaylı

ÖĞRENCİ DİSİPLİN SORUŞTURMASI PROSEDÜRÜ

ÖĞRENCİ DİSİPLİN SORUŞTURMASI PROSEDÜRÜ ÖĞRENCİ DİSİPLİN SORUŞTURMASI PROSEDÜRÜ Prosedür Numarası: PRS.01 Yayın Tarihi:15.09.2014 Revizyon Numarası: 01 1. AMAÇ Öğrenci disiplin soruşturması yapmakla görevlendirilen öğretim elemanlarına soruşturma

Detaylı

İFADEYE ÇAĞRI YAZISI (Şikayetçi için)

İFADEYE ÇAĞRI YAZISI (Şikayetçi için) .././ İFADEYE ÇAĞRI YAZISI (Şikayetçi için) Sayın: Rektörlük / Dekanlık/ Müdürlük Makamının. tarih ve.. sayılı yazısıyla konusundaki şikayetiniz ile ilgili olarak.. hakkında açılan disiplin ve ceza soruşturmasında

Detaylı

BEDEN EĞİTİMİ VE SPOR YÜKSEKOKULU ÖĞRENCİ DİSİPLİN SORUŞTURMASI PROSEDÜRÜ

BEDEN EĞİTİMİ VE SPOR YÜKSEKOKULU ÖĞRENCİ DİSİPLİN SORUŞTURMASI PROSEDÜRÜ BEDEN EĞİTİMİ VE SPOR YÜKSEKOKULU ÖĞRENCİ DİSİPLİN SORUŞTURMASI PROSEDÜRÜ 1. AMAÇ Öğrenci disiplin soruşturması yapmakla görevlendirilen öğretim elemanlarına soruşturma usulleri konusunda yardımcı olmak.

Detaylı

İFADEYE ÇAĞRI YAZISI (Şikayetçi için)

İFADEYE ÇAĞRI YAZISI (Şikayetçi için) .././ İFADEYE ÇAĞRI YAZISI (Şikayetçi için) Sayın: Rektörlük / Genel Sekreterlik / Dekanlık/ Müdürlük Makamının. tarih ve.. sayılı yazısıyla konusundaki şikayetiniz ile ilgili olarak.. hakkında Yükseköğretim

Detaylı

İFADEYE ÇAĞRI YAZISI (Şikayetçi için)

İFADEYE ÇAĞRI YAZISI (Şikayetçi için) .././ İFADEYE ÇAĞRI YAZISI (Şikayetçi için) Sayın: Rektörlük / Dekanlık/ Müdürlük Makamının. tarih ve.. sayılı yazısıyla konusundaki şikayetiniz ile ilgili olarak.. hakkında Yükseköğretim Kurumları Öğrenci

Detaylı

ÖĞRENCİ DİSİPLİN SORUŞTURMASI PROSEDÜRÜ

ÖĞRENCİ DİSİPLİN SORUŞTURMASI PROSEDÜRÜ ÖĞRENCİ DİSİPLİN SORUŞTURMASI PROSEDÜRÜ Prosedür Numarası: VMYO. PRS.01 Yayın Tarihi:15.09.2014 Revizyon Numarası: 1 1. AMAÇ Öğrenci disiplin soruşturması yapmakla görevlendirilen öğretim elemanlarına

Detaylı

İFADEYE ÇAĞRI YAZISI (Şikayetçi için)

İFADEYE ÇAĞRI YAZISI (Şikayetçi için) .././ İFADEYE ÇAĞRI YAZISI (Şikayetçi için) Sayın: Rektörlük / Dekanlık/ Müdürlük Makamının. tarih ve.. sayılı yazısıyla konusundaki şikayetiniz ile ilgili olarak.. hakkında açılan disiplin soruşturmasında

Detaylı

İKTİSADİ VE İDARİ BİLİMLER FAKÜLTESİ Prosedür Numarası İİBF.PRS.01 Yayın Tarihi Sayfa Numarası 1/4 Revizyon Numarası 01

İKTİSADİ VE İDARİ BİLİMLER FAKÜLTESİ Prosedür Numarası İİBF.PRS.01 Yayın Tarihi Sayfa Numarası 1/4 Revizyon Numarası 01 1. AMAÇ İKTİSADİ VE İDARİ BİLİMLER FAKÜLTESİ Prosedür Numarası İİBF.PRS.01 Yayın Tarihi 04.07.2014 Sayfa Numarası 1/4 Revizyon Numarası 01 Öğrenci disiplin soruşturması yapmakla görevlendirilen öğretim

Detaylı

SORUŞTURMA ADIMLARI KILAVUZU

SORUŞTURMA ADIMLARI KILAVUZU SORUŞTURMA ADIMLARI KILAVUZU EK-1 Sayın..(1).(2) nin.(3) tarih ve..(4) sayılı yazısı ile.(5) dığı iddiasıyla. (6) hakkında Yükseköğretim Kurumları Yönetici, Öğretim Elemanı ve Memurları Disiplin Yönetmeliği

Detaylı

Öğrenci Disiplin Soruşturması

Öğrenci Disiplin Soruşturması Öğrenci Disiplin Soruşturması.. FAKÜLTESİ DEKANLIĞINA/YÜKSEKOKUL MÜDÜRLÜĞÜNE / /201 tarihinde. Numaralı isimli öğrenci için tutulan tutanak ekte sunulmuştur. Gereği için bilgilerinize arz ederim.... Bölüm

Detaylı

Personel Disiplin Soruşturması.

Personel Disiplin Soruşturması. Personel Disiplin Soruşturması. SELÇUK Ü NİVERSİTESİ D ekanlığına / M eslek Y üksekokulu M üdürlüğü ne/personel D aire Başkanlığına İlgi /20... tarih v e... sayılı yazınız. ö İlgi yazı ile... un... iddiası

Detaylı

YÜKSEKÖĞRETİM KURUMLARI ÖĞRENCİ DİSİPLİN YÖNETMELİĞİ (Resmi Gazete Tarihi: 18.08.2012 Resmi Gazete Sayısı: 28388)

YÜKSEKÖĞRETİM KURUMLARI ÖĞRENCİ DİSİPLİN YÖNETMELİĞİ (Resmi Gazete Tarihi: 18.08.2012 Resmi Gazete Sayısı: 28388) YÖNETMELĠK YÜKSEKÖĞRETİM KURUMLARI ÖĞRENCİ DİSİPLİN YÖNETMELİĞİ (Resmi Gazete Tarihi: 18.08.2012 Resmi Gazete Sayısı: 28388) Yükseköğretim Kurulu BaĢkanlığından: YÜKSEKÖĞRETĠM KURUMLARI ÖĞRENCĠ DĠSĠPLĠN

Detaylı

SAĞLIK BİLİMLERİ FAKÜLTESİ SEKRETERLİK BİRİMİ İŞ AKIŞ ŞEMASI İşin Adı : Yönetim Kurulu Kararları

SAĞLIK BİLİMLERİ FAKÜLTESİ SEKRETERLİK BİRİMİ İŞ AKIŞ ŞEMASI İşin Adı : Yönetim Kurulu Kararları İşin Adı : Yönetim Kurulu Kararları Dekan Başkanlığında Yönetim Kurulu Üyeleri ile toplanan Fakülte Yönetim Kurulunun birim ve bölümlerden gelen evrakları incelemesi ve gerekli kararları alması Toplantı

Detaylı

İFADEYE ÇAĞRI YAZISI (Şikayetçi için)

İFADEYE ÇAĞRI YAZISI (Şikayetçi için) Sayı: Tarih:.././ Konu: Ceza Soruşturması İFADEYE ÇAĞRI YAZISI (Şikayetçi için) Sayın: Rektörlük / Genel Sekreterlik / Dekanlık/ Müdürlük Makamının. tarih ve.. sayılı yazısıyla konusundaki şikayetiniz

Detaylı

ÖĞRENCİ DİSİPLİN SORUŞTURMASI PROSEDÜRÜ

ÖĞRENCİ DİSİPLİN SORUŞTURMASI PROSEDÜRÜ ÖĞRENCİ DİSİPLİN SORUŞTURMASI PROSEDÜRÜ Prosedür Numarası: VMYO. PRS.01 Yayın Tarihi:15.09.2014 Revizyon Numarası: 1 1. AMAÇ Öğrenci disiplin soruşturması yapmakla görevlendirilen öğretim elemanlarına

Detaylı

MAÇKA MESLEK YÜKSEKOKULU ÖĞRENCİ DİSİPLİN SORUŞTURMASI PROSEDÜRÜ

MAÇKA MESLEK YÜKSEKOKULU ÖĞRENCİ DİSİPLİN SORUŞTURMASI PROSEDÜRÜ MAÇKA MESLEK YÜKSEKOKULU ÖĞRENCİ DİSİPLİN SORUŞTURMASI PROSEDÜRÜ 1. AMAÇ Öğrenci disiplin soruşturması yapmakla görevlendirilen öğretim elemanlarına soruşturma usulleri konusunda yardımcı olmak. 2. KAPSAM

Detaylı

YÜZÜNCÜ YIL ÜNİVERSİTESİ ÖĞRENCİ DİSİPLİN SORUŞTURMASI ESASLARI

YÜZÜNCÜ YIL ÜNİVERSİTESİ ÖĞRENCİ DİSİPLİN SORUŞTURMASI ESASLARI YÜZÜNCÜ YIL ÜNİVERSİTESİ ÖĞRENCİ DİSİPLİN SORUŞTURMASI ESASLARI Üniversitemiz öğrencileri hakkında disiplin soruşturması açmaya, yürütmeye ve sonuçlandırmaya yetkili birim ve makamlar arasında uygulama

Detaylı

- Yönetmelik Hakkında Dikkat Edilmesi Gereken Hususlar

- Yönetmelik Hakkında Dikkat Edilmesi Gereken Hususlar İÇİNDEKİLER; - Yönetmelik Hakkında Dikkat Edilmesi Gereken Hususlar - Disiplin Cezaları, Disiplin Cezalarını Gerektiren Disiplin Suçları ve Cezayı Verme Yetkisi Tablosu ÖZET; Yükseköğretim kurumları öğrencilerine

Detaylı

TONYA MESLEK YÜKSEKOKULU

TONYA MESLEK YÜKSEKOKULU TONYA MESLEK ÖĞRENCİ DİSİPLİN SORUŞTURMASI PROSEDÜRÜ Prosedür Numarası: TMYO. PRS.01 Yayın Tarihi:01.01.2016 Revizyon Numarası: 1 1. AMAÇ Öğrenci disiplin soruşturması yapmakla görevlendirilen öğretim

Detaylı

YÜKSEKÖĞRETĠM KURUMLARI ÖĞRENCĠ DĠSĠPLĠN YÖNETMELĠĞĠ BĠRĠNCĠ BÖLÜM

YÜKSEKÖĞRETĠM KURUMLARI ÖĞRENCĠ DĠSĠPLĠN YÖNETMELĠĞĠ BĠRĠNCĠ BÖLÜM 18 Ağustos 2012 CUMARTESİ Resmî Gazete Sayı : 28388 YÖNETMELİK Yükseköğretim Kurulu Başkanlığından: YÜKSEKÖĞRETĠM KURUMLARI ÖĞRENCĠ DĠSĠPLĠN YÖNETMELĠĞĠ BĠRĠNCĠ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar

Detaylı

YÜKSEKÖĞRETİM KURUMLARI ÖĞRENCİ DİSİPLİN YÖNETMELİĞİ UYGULAMASI

YÜKSEKÖĞRETİM KURUMLARI ÖĞRENCİ DİSİPLİN YÖNETMELİĞİ UYGULAMASI YÜKSEKÖĞRETİM KURUMLARI ÖĞRENCİ DİSİPLİN YÖNETMELİĞİ UYGULAMASI Tanımlar ve Kısaltmalar a) Öğrenci: Yükseköğretim kurumlarında ön lisans, lisans, yüksek lisans, doktora, tıpta uzmanlık veya sanatta yeterlilik

Detaylı

Süleyman Demirel Üniversitesi Personel Disiplin Soruşturması İş Akış Şeması-1

Süleyman Demirel Üniversitesi Personel Disiplin Soruşturması İş Akış Şeması-1 Süleyman Demirel Üniversitesi Personel Disiplin Soruşturması İş Akış Şeması-1 İhbar ve şikâyet dilekçesinin alınması/olayın disiplin amirince (Rektör/Dekan/Müdür) öğrenilmesi. İnceleme sonucu hazırlanan

Detaylı

YÜKSEKÖĞRETİM KURUMLARI ÖĞRENCİ DİSİPLİN YÖNETMELİĞİ

YÜKSEKÖĞRETİM KURUMLARI ÖĞRENCİ DİSİPLİN YÖNETMELİĞİ Resmi Gazete Tarihi:18.08.2014 Resmi Gazete Sayısı: 28388 Yükseköğretim Kurulu Başkanlığından: YÜKSEKÖĞRETİM KURUMLARI ÖĞRENCİ DİSİPLİN YÖNETMELİĞİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç

Detaylı

AĞRI İBRAHİM ÇEÇEN ÜNİVERSİTESİ ÖĞRENCİ DİSİPLİN SORUŞTURMASI REHBERİ

AĞRI İBRAHİM ÇEÇEN ÜNİVERSİTESİ ÖĞRENCİ DİSİPLİN SORUŞTURMASI REHBERİ ÖĞRENCİ DİSİPLİN SORUŞTURMASI REHBERİ Yükseköğretim kurumları öğrencilerine verilecek disiplin cezaları ile soruşturma usul ve esasları Yükseköğretim Kurumları Öğrenci Disiplin Yönetmeliği ile düzenlenmiştir.

Detaylı

Ön İnceleme Nedeniyle Düzenlenecek Raporlar

Ön İnceleme Nedeniyle Düzenlenecek Raporlar Ön İnceleme Nedeniyle Düzenlenecek Raporlar 1 Giriş: 4483 sayılı Kanuna göre yapılan bir ön incelemede, yetkili merci tarafından verilen onaylara bağlı olarak farklı raporlar düzenlenebilecektir. Yetkili

Detaylı

Ömer Halisdemir Üniversitesi

Ömer Halisdemir Üniversitesi Ömer alisdemir Üniversitesi Öğrenci Disiplin Soruşturması İşlemi TOPLA SÜR 25 Gün, 4 Saat, 15 Dk. İŞ SÜRCİ İlgilinin, öğrencinin işlediği iddia edilen fiil ile ilgili her türlü belge ve dokümanı içeren

Detaylı

İKİNCİ BÖLÜM. Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar

İKİNCİ BÖLÜM. Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Resmi Gazete Tarihi: 18.08.2012 Resmi Gazete Sayısı: 28388 YÜKSEKÖĞRETİM KURUMLARI ÖĞRENCİ DİSİPLİN YÖNETMELİĞİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç ve kapsam MADDE 1 (1) Bu Yönetmeliğin

Detaylı

Меѓународен Универзитет Визион - International Vision University Universiteti Ndërkombëtar Vizion - Uluslararası Vizyon Üniversitesi

Меѓународен Универзитет Визион - International Vision University Universiteti Ndërkombëtar Vizion - Uluslararası Vizyon Üniversitesi Меѓународен Универзитет Визион - International Vision University Universiteti Ndërkombëtar Vizion - Uluslararası Vizyon Üniversitesi Adres: Ul. Major C. Filiposki No.1, Gostivar Makedonya tel: +389 42

Detaylı

Kocaeli Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi

Kocaeli Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Kocaeli Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Sınavlarda Gerçekleşmesi Muhtemel Durumlar ile İlgili Sınav ve Disiplin Yönetmeliği Maddeleri Kocaeli Üniversitesi Önlisans-Lisans Eğitim-Öğretim

Detaylı

YÜKSEK ÖĞRETĠM KURUMLARI ÖĞRENCĠ DĠSĠPLĠN SORUġTURMASI

YÜKSEK ÖĞRETĠM KURUMLARI ÖĞRENCĠ DĠSĠPLĠN SORUġTURMASI YÜKSEK ÖĞRETĠM KURUMLARI ÖĞRENCĠ DĠSĠPLĠN SORUġTURMASI I. GENEL AÇIKLAMALAR Disiplin Hukuku mahiyeti itibariyle İdare Hukuku kapsamında mütalaa edilip idari işleyişin düzen ve intizam içerisinde yürümesini

Detaylı

T.C. KARTAL BELEDİYE BAŞKANLIĞI İSTANBUL

T.C. KARTAL BELEDİYE BAŞKANLIĞI İSTANBUL KARARIN ÖZÜ : Sivil Savunma Uzmanlığı nın Görev ve ÇalıĢma Yönetmeliği. TEKLİF : Sivil Savunma Uzmanlığı nın 31.03.2010 tarih, 2010/1043 sayılı teklifi. BAġKANLIK MAKAMI NA; Ġlgi: 18.03.2010 tarih ve 129

Detaylı

MADDE 1 (1) Bu Yönetmeliğin amacı, yükseköğretim kurumları öğrencilerine verilecek disiplin cezaları ile soruşturma usul ve esaslarını düzenlemektir.

MADDE 1 (1) Bu Yönetmeliğin amacı, yükseköğretim kurumları öğrencilerine verilecek disiplin cezaları ile soruşturma usul ve esaslarını düzenlemektir. 18 Ağustos 2012 CUMARTESİ Resmî Gazete Sayı : 28388 YÖNETMELİK Yükseköğretim Kurulu Başkanlığından: YÜKSEKÖĞRETİM KURUMLARI ÖĞRENCİ DİSİPLİN YÖNETMELİĞİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar

Detaylı

T.C. ÜSKÜDAR ÜNİVERSİTESİ ÖĞRENCİ DİSİPLİN SORUŞTURMALARINDA UYULACAK ESASLAR VE YAZIŞMA ÖRNEKLERİ

T.C. ÜSKÜDAR ÜNİVERSİTESİ ÖĞRENCİ DİSİPLİN SORUŞTURMALARINDA UYULACAK ESASLAR VE YAZIŞMA ÖRNEKLERİ T.C. ÜSKÜDAR ÜNİVERSİTESİ ÖĞRENCİ DİSİPLİN SORUŞTURMALARINDA UYULACAK ESASLAR VE YAZIŞMA ÖRNEKLERİ GENEL AÇIKLAMALAR Üniversitelerde (ilgili birimlerde) öğrencilerin disiplin ihlallerine karşı yapılacak

Detaylı

YÜKSEKÖĞRETĐM KURUMLARI ÖĞRENCĐ DĐSĐPLĐN YÖNETMELĐĞĐ. BĐRĐNCĐ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar

YÜKSEKÖĞRETĐM KURUMLARI ÖĞRENCĐ DĐSĐPLĐN YÖNETMELĐĞĐ. BĐRĐNCĐ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar YÜKSEKÖĞRETĐM KURUMLARI ÖĞRENCĐ DĐSĐPLĐN YÖNETMELĐĞĐ Resmi Gazete Tarihi: 18.08.2012 Resmi Gazete Sayısı: 28388 BĐRĐNCĐ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç ve Kapsam MADDE 1 (1) Bu Yönetmeliğin

Detaylı

Resmi Gazete Tarihi: Resmi Gazete Sayısı: YÜKSEKÖĞRETİM KURUMLARI ÖĞRENCİ DİSİPLİN YÖNETMELİĞİ BİRİNCİ BÖLÜM

Resmi Gazete Tarihi: Resmi Gazete Sayısı: YÜKSEKÖĞRETİM KURUMLARI ÖĞRENCİ DİSİPLİN YÖNETMELİĞİ BİRİNCİ BÖLÜM Resmi Gazete Tarihi: 18.08.2012 Resmi Gazete Sayısı: 28388 YÜKSEKÖĞRETİM KURUMLARI ÖĞRENCİ DİSİPLİN YÖNETMELİĞİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç ve kapsam MADDE 1 (1) Bu Yönetmeliğin

Detaylı

SARIKAMIŞ MESLEK YÜKSEKOKULU MÜDÜRLÜĞÜ 13/B-4 GÖREVLENDİRME SÜRECİ

SARIKAMIŞ MESLEK YÜKSEKOKULU MÜDÜRLÜĞÜ 13/B-4 GÖREVLENDİRME SÜRECİ SARIKAMIŞ MESLEK YÜKSEKOKULU MÜDÜRLÜĞÜ 13/B-4 GÖREVLENDİRME SÜRECİ Personel Daire Başkanlığından 2547 sayılı Kanununun 13/b-4 maddesi uyarınca Yüksekokulumuzda /Diğer birimlerde görevlendirilen personelin

Detaylı

T.C. UġAK ÜNĠVERSĠTESĠ KARAHALLI MESLEK YÜKSEKOKULU

T.C. UġAK ÜNĠVERSĠTESĠ KARAHALLI MESLEK YÜKSEKOKULU T.C. UġAK ÜNĠVERSĠTESĠ KARAHALLI MESLEK YÜKSEKOKULU STAJ DEFTERĠ 1 SAYI : KONU : Staja BaĢlama Tarih :../.../20. KARAHALLI MESLEK YÜKSEKOKULU MÜDÜRLÜĞÜNE AĢağıda Kimliği yazılı okulunuz öğrencisi iģyerimizde

Detaylı

Türk Nöroşirürji Derneği Disiplin Yönetmeliği

Türk Nöroşirürji Derneği Disiplin Yönetmeliği Türk Nöroşirürji Derneği Disiplin Yönetmeliği BİRİNCİ BÖLÜM Genel Hükümler AMAÇ Madde 1. Bu yönetmelik, Türk Nöroşirurji Derneğinin belirlediği ilkeler ile sahip olduğu vizyon ve misyon görüşleri çerçevesinde

Detaylı

LEFKE AVRUPA ÜNİVERSİTESİ ÖĞRENCİ DİSİPLİN YÖNETMELİĞİ

LEFKE AVRUPA ÜNİVERSİTESİ ÖĞRENCİ DİSİPLİN YÖNETMELİĞİ LEFKE AVRUPA ÜNİVERSİTESİ ÖĞRENCİ DİSİPLİN YÖNETMELİĞİ K.B.V Mütevelli Heyeti, Lefke Avrupa Üniversitesi Kuruluş Tüzüğü nün 26(2). maddesinin uyarınca aşağıdaki yönetmeliği yapar. BİRİNCİ KISIM GENEL HÜKÜMLER

Detaylı

İNÖNÜ ÜNİVERSİTESİ ÖĞRENCİ DİSİPLİN SORUŞTURMASI ESASLARI

İNÖNÜ ÜNİVERSİTESİ ÖĞRENCİ DİSİPLİN SORUŞTURMASI ESASLARI İNÖNÜ ÜNİVERSİTESİ ÖĞRENCİ DİSİPLİN SORUŞTURMASI ESASLARI Üniversitemiz öğrencileri hakkında disiplin soruşturması açmaya, yürütmeye ve sonuçlandırmaya yetkili birim ve makamlar arasında uygulama birliğinin

Detaylı

Madde 4 - Kınama: Öğrenciye öğrencilikle ilgili kusurlu davranışlarından dolayı kınandığının yazılı olarak bildirilmesini,

Madde 4 - Kınama: Öğrenciye öğrencilikle ilgili kusurlu davranışlarından dolayı kınandığının yazılı olarak bildirilmesini, YÜKSEKÖĞRETİM KURUMLARI ÖĞRENCİ DİSİPLİN YÖNETMELİĞİ 18.08.2012 tarihli Resmi Gazete de yayımlanarak yürürlüğe girmiştir ve önceki yönetmeliği yürürlükten kaldırmıştır. Öğrenciler hakkında yapılacak olan

Detaylı

DENİZCİLİK FAKÜLTESİ ÖĞRENCİ DİSİPLİN YÖNETMELİĞİ

DENİZCİLİK FAKÜLTESİ ÖĞRENCİ DİSİPLİN YÖNETMELİĞİ DENİZCİLİK FAKÜLTESİ ÖĞRENCİ DİSİPLİN YÖNETMELİĞİ BİRİNCİ BÖLÜM Genel Hükümler Amaç Madde 1- Bu yönetmelik; KKTC Milli Eğitim ve Kültür Bakanlığı nın tüzük, yönetmelik ve yönergelerinin öğrencilere yüklediği

Detaylı

DERS TELAFİSİ İŞ AKIŞI

DERS TELAFİSİ İŞ AKIŞI DERS TELAFİSİ İŞ AKIŞI Telafi yapmak isteyen öğretim elemanı ilgili Bölüm Sekreterliğinde DERS TELAFİ FORMU alır. Yapılamayan derslerin telafi edileceği tarih, yer ve saati belirtilerek form imzalanır,

Detaylı

ÖĞRENCİ DİSİPLİN PROSEDÜRÜ SORUŞTURMASI KARADENİZ TEKNİK ÜNİVERSİTESİ.

ÖĞRENCİ DİSİPLİN PROSEDÜRÜ SORUŞTURMASI KARADENİZ TEKNİK ÜNİVERSİTESİ. ÖĞRENCİ DİSİPLİN SORUŞTURMASI KARADENİZ TEKNİK ÜNİVERSİTESİ 2019 www.ktu.edu.tr Evrak teyidine http://e-belge.ktu.edu.tr adresinden Belge Num.:34453619-302.12.01-E.15306 ve Barkod Num.:2001720 HATIRLATMA

Detaylı

T.C. SĠNOP ÜNĠVERSĠTESĠ SU ÜRÜNLERĠ FAKÜLTESĠ ÖĞRENCĠ STAJ UYGULAMA ESASLARI

T.C. SĠNOP ÜNĠVERSĠTESĠ SU ÜRÜNLERĠ FAKÜLTESĠ ÖĞRENCĠ STAJ UYGULAMA ESASLARI T.C. SĠNOP ÜNĠVERSĠTESĠ SU ÜRÜNLERĠ FAKÜLTESĠ ÖĞRENCĠ STAJ UYGULAMA ESASLARI BĠRĠNCĠ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak, Tanım Amaç ve Kapsam MADDE 1- Bu Yönerge, Sinop Üniversitesi Su Ürünleri Fakültesi öğrencilerinin

Detaylı

BEDEN EĞİTİMİ VE SPOR YÜKSEKOKULU YETKİ DEVRİ VE İMZA YETKİLERİ YÖNERGESİ

BEDEN EĞİTİMİ VE SPOR YÜKSEKOKULU YETKİ DEVRİ VE İMZA YETKİLERİ YÖNERGESİ BEDEN EĞİTİMİ VE SPOR YÜKSEKOKULU YETKİ DEVRİ VE İMZA YETKİLERİ YÖNERGESİ AMAÇ MADDE 1- Bu yönergenin amacı; Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu Müdürlüğü görev ve sorumluluğu altında bulunan hizmetlerde,

Detaylı

AFYON KOCATEPE ÜNİVERSİTESİ UZAKTAN EĞİTİM MESLEK YÜKSEKOKULU ÖĞRETİM YILI ORYANTASYON ÇALIŞMASI

AFYON KOCATEPE ÜNİVERSİTESİ UZAKTAN EĞİTİM MESLEK YÜKSEKOKULU ÖĞRETİM YILI ORYANTASYON ÇALIŞMASI AFYON KOCATEPE ÜNİVERSİTESİ UZAKTAN EĞİTİM 2018 2019 ÖĞRETİM YILI ORYANTASYON ÇALIŞMASI ÜNĠVERSĠTENĠN GENEL YAPISI Üniversite Rektör Enstitüler (Enstitü Müdürü) Fakülteler (Dekan) Merkezler (Müdür) Yüksek

Detaylı

KIRGIZİSTAN TÜRKİYE MANAS ÜNİVERSİTESİ ÖĞRENCİ DİSİPLİN YÖNETMELİĞİ

KIRGIZİSTAN TÜRKİYE MANAS ÜNİVERSİTESİ ÖĞRENCİ DİSİPLİN YÖNETMELİĞİ KIRGIZİSTAN TÜRKİYE MANAS ÜNİVERSİTESİ ÖĞRENCİ DİSİPLİN YÖNETMELİĞİ I. BÖLÜM Genel Hükümler Amaç Madde 1. Bu yönetmelik Kırgızistan Türkiye Manas Üniversitesinin öğrencilerinden, kurum içinde ve dışında

Detaylı

DOKUZ EYLÜL ÜNİVERSİTESİ İDARİ PERSONEL ÖDÜL YÖNERGESİ

DOKUZ EYLÜL ÜNİVERSİTESİ İDARİ PERSONEL ÖDÜL YÖNERGESİ DOKUZ EYLÜL ÜNİVERSİTESİ İDARİ PERSONEL ÖDÜL YÖNERGESİ İzmir/23.06.2015 DOKUZ EYLÜL ÜNİVERSİTESİ İDARİ PERSONEL ÖDÜL YÖNERGESİ Amaç MADDE 1- (1) Bu yönergenin amacı, Dokuz Eylül Üniversitesinde 657 sayılı

Detaylı

T. C. SELÇUK ÜNĠVERSĠTESĠ ZĠRAAT FAKÜLTESĠ DEKANLIĞI ZORUNLU STAJ BAġVURU FORMU VE ĠLGĠLĠ MAKAMA

T. C. SELÇUK ÜNĠVERSĠTESĠ ZĠRAAT FAKÜLTESĠ DEKANLIĞI ZORUNLU STAJ BAġVURU FORMU VE ĠLGĠLĠ MAKAMA T. C. SELÇUK ÜNĠVERSĠTESĠ ZĠRAAT FAKÜLTESĠ DEKANLIĞI ZORUNLU STAJ BAġVURU FORMU VE Ġġ YERĠ STAJ SÖZLEġMESĠ Fotoğraf YapıĢtırarak Evrak Kayıt Bürosunda Onaylatınız ĠLGĠLĠ MAKAMA AĢağıda kimlik bilgileri

Detaylı

KIRGIZİSTAN-TÜRKİYE MANAS ÜNİVERSİTESİ LİSANS ÖĞRENCİ DİSİPLİN YÖNETMELİĞİ

KIRGIZİSTAN-TÜRKİYE MANAS ÜNİVERSİTESİ LİSANS ÖĞRENCİ DİSİPLİN YÖNETMELİĞİ KIRGIZİSTAN-TÜRKİYE MANAS ÜNİVERSİTESİ LİSANS ÖĞRENCİ DİSİPLİN YÖNETMELİĞİ KIRGIZİSTAN-TÜRKİYE MANAS ÜNİVERSİTESİ ÖĞRENCİ DİSİPLİN YÖNETMELİĞİ I. BÖLÜM Genel Hükümler Amaç Madde 1: Bu yönetmelik Kırgızistan-Türkiye

Detaylı

T.C. SÜLEYMAN DEMĠREL ÜNĠVERSĠTESĠ REKTÖRLÜĞÜ Ġdari ve Mali ĠĢler Daire BaĢkanlığı ĠHALE ĠLANI

T.C. SÜLEYMAN DEMĠREL ÜNĠVERSĠTESĠ REKTÖRLÜĞÜ Ġdari ve Mali ĠĢler Daire BaĢkanlığı ĠHALE ĠLANI T.C. SÜLEYMAN DEMĠREL ÜNĠVERSĠTESĠ REKTÖRLÜĞÜ Ġdari ve Mali ĠĢler Daire BaĢkanlığı Sıra No: 1 Ġhâle Edilecek Yerin Adı, Ġhâlenin Tarihi ve Saati, Ġhâlenin Yapılacağı Yer: Sütçüler Prof. Dr. Hasan Gürbüz

Detaylı

YAKIN DOĞU ÜNİVERSİTESİ ÖĞRENCİ DİSİPLİN YÖNETMELİĞİ. BİRİNCİ BÖLÜM Genel Hükümler

YAKIN DOĞU ÜNİVERSİTESİ ÖĞRENCİ DİSİPLİN YÖNETMELİĞİ. BİRİNCİ BÖLÜM Genel Hükümler YAKIN DOĞU ÜNİVERSİTESİ ÖĞRENCİ DİSİPLİN YÖNETMELİĞİ BİRİNCİ BÖLÜM Genel Hükümler Amaç MADDE1. Bu Yönetmelik; kanun, tüzük, yönetmelik ve yönergelerin öğrencilere yüklediği görevleri yükseköğretim kurumu

Detaylı

GİRESUN ÜNİVERSİTESİ ÖĞRENCİ STAJ DOSYASI

GİRESUN ÜNİVERSİTESİ ÖĞRENCİ STAJ DOSYASI : 2.Staj Ön Kapağı TÜRKİYE CUMHURİYETİ GİRESUN ÜNİVERSİTESİ ÖĞRENCİ STAJ DOSYASI ÖĞRENCİNİN Adı Soyadı :. Bölümü Programı Sınıfı Numarası :. : : : STAJ DÖNEMİ :./../.-.. /.. / : 3.Staj Arka Kapağı.hayata

Detaylı

KAHRAMANMARAŞ SÜTÇÜ İMAM ÜNİVERSİTESİ İDARİ PERSONEL ÖDÜL YÖNERGESİ

KAHRAMANMARAŞ SÜTÇÜ İMAM ÜNİVERSİTESİ İDARİ PERSONEL ÖDÜL YÖNERGESİ KAHRAMANMARAŞ SÜTÇÜ İMAM ÜNİVERSİTESİ İDARİ PERSONEL ÖDÜL YÖNERGESİ Amaç MADDE 1- (1) Bu yönergenin amacı, Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesinde 657 sayılı Devlet Memurları Kanununa tabi olarak görev

Detaylı

Genel Hükümler. Disiplin Cezaları ve Suçları

Genel Hükümler. Disiplin Cezaları ve Suçları Yükseköğretim Kurumları Öğrenci Disiplin Yönetmeliği Birinci Bölüm Genel Hükümler Amaç: Madde 1. Bu yönetmelik; kanun,tüzük yönetmelik ve yönergelerin öğrencilere yüklediği görevleri yükseköğretim kurumu

Detaylı

( d Bendine Göre Müracaat Edecek Sağlık Bakanlığı DıĢındaki Kurumlardan BaĢvuran Hekimler Ġçin BaĢvuru Dilekçesi ) HALK SAĞLIĞI MÜDÜRLÜĞÜNE MERSĠN

( d Bendine Göre Müracaat Edecek Sağlık Bakanlığı DıĢındaki Kurumlardan BaĢvuran Hekimler Ġçin BaĢvuru Dilekçesi ) HALK SAĞLIĞI MÜDÜRLÜĞÜNE MERSĠN ( d Bendine Göre Müracaat Edecek Sağlık Bakanlığı DıĢındaki Kurumlardan BaĢvuran Hekimler Ġçin BaĢvuru Dilekçesi ) HALK SAĞLIĞI MÜDÜRLÜĞÜNE MERSĠN Mersin Ġli Ġlçesi. da Tabip / Uzman Tabip olarak görev

Detaylı

RESMĠ YAZIġMALARDA UYGULANACAK ESAS ve USULLER HAKKINDA YÖNETMELĠK

RESMĠ YAZIġMALARDA UYGULANACAK ESAS ve USULLER HAKKINDA YÖNETMELĠK RESMĠ YAZIġMALARDA UYGULANACAK ESAS ve USULLER HAKKINDA YÖNETMELĠK - Yazı kağıdının üst, alt,sol ve sağ kenarından 2,5 cm boşluk bırakılarak yazı alanı hazırlanır. - Kamu kurum ve kuruluşları arasında

Detaylı

T.C. HARRAN ÜNİVERSİTESİ ZİRAAT FAKÜLTESİ DEKANLIĞI YAZI/PERSONEL İŞLERİ İŞ AKIŞI SÜRECİ FAKÜLTE KURULU KURUL OLUŞUMU İŞLEMLERİ

T.C. HARRAN ÜNİVERSİTESİ ZİRAAT FAKÜLTESİ DEKANLIĞI YAZI/PERSONEL İŞLERİ İŞ AKIŞI SÜRECİ FAKÜLTE KURULU KURUL OLUŞUMU İŞLEMLERİ FAKÜLTE KURULU KURUL OLUŞUMU İŞLEMLERİ Kurul Oluşumu Başlat Fakülte Kurulu, Bölüm Başkanları ile Profesörlerin Kendi Aralarından Seçecekleri 3, Doçentlerin Kendi Aralarından Seçecekleri 2, Doktor Öğretim

Detaylı

BAŞKENT ÜNİVERSİTESİ ÖĞRETİM KAYITLARI ve SINAV UYGULAMA YÖNERGESİ

BAŞKENT ÜNİVERSİTESİ ÖĞRETİM KAYITLARI ve SINAV UYGULAMA YÖNERGESİ BAŞKENT ÜNİVERSİTESİ ÖĞRETİM KAYITLARI ve SINAV UYGULAMA YÖNERGESİ (Başkent Üniversitesi Senatosunun 19.02.2018 tarih ve 221/851 sayılı kararıyla yürürlüğe girmiştir.) Amaç Madde 1. Bu yönergenin amacı,

Detaylı

Ġġ YERĠ STAJ SÖZLEġMESĠ

Ġġ YERĠ STAJ SÖZLEġMESĠ Ġġ YERĠ STAJ SÖZLEġMESĠ T.C. ADNAN MENDERES ÜNĠVERSĠTESĠ FAKÜLTESĠ/YÜKSEKOKULU/ MESLEK YÜKSEKOKULU ĠġLETMELERDE Ġġ YERĠ STAJI SÖZLEġMESĠ FOTOĞRAF ÖĞRENCĠNĠN T.C. Kimlik Numarası Soyadı Öğrenci Numarası

Detaylı

İŞ AKIŞ ŞEMASI FORMU

İŞ AKIŞ ŞEMASI FORMU SÜREÇ ADI İzin İşlemleri Süreç Kodu : 62-9.6. İzin formu doldurularak Bölüm ya da birime verilir. Bölüm Başkanı ya da birim yetkilisi paraf ve imza ile birlikte formu Dekanlığa gönderir. Personel birimince

Detaylı

YÜKSEKÖĞRETİM KURUMLARI YÖNETİCİ, ÖĞRETİM ELEMANI VE MEMURLARI DİSİPLİN YÖNETMELİĞİ SORULARI

YÜKSEKÖĞRETİM KURUMLARI YÖNETİCİ, ÖĞRETİM ELEMANI VE MEMURLARI DİSİPLİN YÖNETMELİĞİ SORULARI 1. I- Uyarma II- Kınama III- Aylıktan Kesme IV- Kademe İlerlemesinin Durdurulması V- Görevinden Çekilmiş Sayılma VI- Üniversite Öğretim Mesleğinden Çıkarma VII- Kamu Görevinden Çıkarma Yükseköğretim Kurumları

Detaylı

BĠRĠNCĠ BÖLÜM. Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar

BĠRĠNCĠ BÖLÜM. Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar T.C. MUSTAFA KEMALÜNĠVERSĠTESĠ. MESLEK YÜKSEKOKULU ÖĞRENCĠLERĠNĠN ĠġYERLERĠNDEKĠ EĞĠTĠM, UYGULAMA VE ENDÜSTRĠYE DAYALI ÖĞRENĠMLERĠNE ĠLĠġKĠN ESAS VE USULLER HAKKINDA YÖNERGESĠ AMAÇ: BĠRĠNCĠ BÖLÜM Amaç,

Detaylı

T.C. SAKARYA ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ Eğitim Fakültesi Dekanlığı

T.C. SAKARYA ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ Eğitim Fakültesi Dekanlığı Evrak Tarih ve Sayısı: 17/11/2015-50328 T.C. SAKARYA ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ Eğitim Fakültesi Dekanlığı *BE6L3D5CD* Sayı :65182052/100/ Konu :İmtihan Kuralları ÖZEL EĞİTİM BÖLÜM BAŞKANLIĞINA İlköğretim

Detaylı

T.C. AVRUPA MESLEK YÜKSEKOKULU ÖGRENCİ DİSİPLİN YÖNETMELİĞİ

T.C. AVRUPA MESLEK YÜKSEKOKULU ÖGRENCİ DİSİPLİN YÖNETMELİĞİ T.C. AVRUPA MESLEK YÜKSEKOKULU ÖGRENCİ DİSİPLİN YÖNETMELİĞİ BİRİNCİ BÖLÜM Genel Hükümler Amaç MADDE 1: Bu Yönetmelik; kanun, tüzük, yönetmelik ve yönergelerin öğrencilere yüklediği görevleri yükseköğretim

Detaylı

GİRNE ÜNİVERSİTESİ ÖĞRENCİ DİSİPLİN YÖNETMELİĞİ BİRİNCİ BÖLÜM Genel Hükümler

GİRNE ÜNİVERSİTESİ ÖĞRENCİ DİSİPLİN YÖNETMELİĞİ BİRİNCİ BÖLÜM Genel Hükümler Amaç Madde 1 Kapsam Madde 2 Hukuki Dayanak Madde 3 Tanımlar Madde 4 GİRNE ÜNİVERSİTESİ ÖĞRENCİ DİSİPLİN YÖNETMELİĞİ BİRİNCİ BÖLÜM Genel Hükümler Bu yönetmelik; kanun, tüzük, yönetmelik ve yönergelerin

Detaylı

Resmi Gazete Tarihi: 13.01.1985 Resmi Gazete Sayısı: 18634 YÜKSEKÖĞRETİM KURUMLARI ÖĞRENCİ DİSİPLİN YÖNETMELİĞİ

Resmi Gazete Tarihi: 13.01.1985 Resmi Gazete Sayısı: 18634 YÜKSEKÖĞRETİM KURUMLARI ÖĞRENCİ DİSİPLİN YÖNETMELİĞİ Resmi Gazete Tarihi: 13.01.1985 Resmi Gazete Sayısı: 18634 YÜKSEKÖĞRETİM KURUMLARI ÖĞRENCİ DİSİPLİN YÖNETMELİĞİ BİRİNCİ BÖLÜM Genel Hükümler Amaç MADDE 1. Bu Yönetmelik; kanun, tüzük, yönetmelik ve yönergelerin

Detaylı

HİTİT ÜNİVERSİTESİ DERS EŞDEĞERLİLİK, MUAFİYET VE İNTİBAK İŞLEMLERİ YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM

HİTİT ÜNİVERSİTESİ DERS EŞDEĞERLİLİK, MUAFİYET VE İNTİBAK İŞLEMLERİ YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM HİTİT ÜNİVERSİTESİ DERS EŞDEĞERLİLİK, MUAFİYET VE İNTİBAK İŞLEMLERİ YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç MADDE 1- (1) Bu yönergenin amacı Hitit Üniversitesi ne yeni kayıt yaptıran

Detaylı

İŞ AKIŞ ŞEMASI. Dekanlık tarafından soruşturma onayı verilmesi ve soruşturmacı tayini

İŞ AKIŞ ŞEMASI. Dekanlık tarafından soruşturma onayı verilmesi ve soruşturmacı tayini Biriminden soruşturma talebi isteminde bulunulması İDARİ PERSONEL ŞEFLİĞİ DİSİPLİN SORUŞTURMASI İŞ AKIŞ ŞEMASI Dekanlık tarafından soruşturma onayı verilmesi ve soruşturmacı tayini Soruşturma belgeleri

Detaylı

Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi Bor Halil Zöhre Ataman Meslek Yüksekokulu

Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi Bor Halil Zöhre Ataman Meslek Yüksekokulu Öğrenci Disiplin İşlemleri 69 gün Müdürlük Şikayet konusu öğrenci hakkında dosya/belgeler Müdürlük Makamına ulaştıktan sonra değerlendirmeye alınır. Müdürlük Makamı soruşturma açılmasına gerek görürse

Detaylı

DERS MUAFĠYETĠ SÜRECĠ

DERS MUAFĠYETĠ SÜRECĠ DERS MUAFĠYETĠ SÜRECĠ Ġlk kez kayıt yaptıran öğrenci, daha önce okumuģ olduğu derslerinin içerikleri ile beraber ders not dökümünü bir defaya mahsus olmak üzere 15gün içerisinde Müdürlüğe (evrak kayıt

Detaylı

Türk Nöroşirürji Derneği Disiplin Yönetmeliği

Türk Nöroşirürji Derneği Disiplin Yönetmeliği Türk Nöroşirürji Derneği Disiplin Yönetmeliği BİRİNCİ BÖLÜM Genel Hükümler AMAÇ Madde 1. Bu yönetmelik, Türk Nöroşirurji Derneğinin belirlediği ilkeler ile sahip olduğu vizyon ve misyon görüşleri çerçevesinde

Detaylı

T.C. BATMAN ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK HİZMETLERİ MESLEK YÜKSEKOKULU MÜDÜRLÜĞÜ STAJDEFTERİ. Bilim Dünyasına Açılan Pencereniz

T.C. BATMAN ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK HİZMETLERİ MESLEK YÜKSEKOKULU MÜDÜRLÜĞÜ STAJDEFTERİ. Bilim Dünyasına Açılan Pencereniz SAĞLIK HİZMETLERİ MESLEK YÜKSEKOKULU MÜDÜRLÜĞÜ STAJDEFTERİ Bilim Dünyasına Açılan Pencereniz ÖĞRENCİNİN ADI SOYADI :... BÖLÜMÜ/PROGRAMI :... SINIFI ve NUMARASI :... T.C. SAĞLIK HİZMETLERİ MESLEK YÜKSEKOKULU

Detaylı

T.C. BATMAN ÜNİVERSİTESİ

T.C. BATMAN ÜNİVERSİTESİ T.C. BATMAN ÜNİVERSİTESİ... DEKANLIĞI/MÜDÜRLÜĞÜ STAJ DEFTERİ BATMAN ÜNİVERSİTESİ Bilim Dünyasına Açılan Pencereniz ÖĞRENCİNİN ADI SOYADI :... BÖLÜMÜ/PROGRAMI :... SINIFI ve NUMARASI :... T.C. BATMAN ÜNİVERSİTESİ...DEKANLIĞI/MÜDÜRLÜĞÜ

Detaylı

ANKARA ÜNİVERSİTESİ VETERİNER FAKÜLTESİ AKADEMİK VE SEKRETERLİK BÜROSU FAALİYETLERİ İŞ AKIŞ ŞEMASI

ANKARA ÜNİVERSİTESİ VETERİNER FAKÜLTESİ AKADEMİK VE SEKRETERLİK BÜROSU FAALİYETLERİ İŞ AKIŞ ŞEMASI (Dekan- Bölüm Başkanı-Anabilim Dalı Başkanı Atama İşlemleri İş Akış Şeması) Dekan 2547 sayılı kanunun 16. maddesi ve Üniversitelerde Akademik Teşkilat Yönetmeliğinin 8. Maddesinde Fakültenin ve birimlerinin

Detaylı

ÇİFT ANADAL-YAN DAL İŞ AKIŞ SÜRECİ

ÇİFT ANADAL-YAN DAL İŞ AKIŞ SÜRECİ ÇİFT ANADAL-YAN DAL İŞ AKIŞ SÜRECİ Rektörlük Öğrenci İşleri Daire Başkanlığı tarafından Çift anadal Yan dal kontenjanları, kriterleri, ders müfredatları ve kataloglarının belirlenmesi için Fakültelere

Detaylı

Doküman No: SA Yürürlük Tarihi: Revizyon No/Tarih:

Doküman No: SA Yürürlük Tarihi: Revizyon No/Tarih: Doküman No: SA-5-2-2 Yürürlük Tarihi: 01.01.2014 Revizyon No/Tarih: T.C. ERZĠNCAN ÜNĠVERSĠTESĠ ĠDARĠ VE MALĠ ĠġLER DAĠRE BAġKANLIĞI Hizmet Alımı Ġhaleleri ĠĢ AkıĢ ġeması ĠġLEM / Ġġ AKIġI SORUMLULUKLAR

Detaylı

HÂKİMLER VE SAVCILAR YÜKSEK KURULU İKİNCİ DAİRE KARARI Esas No 2012/299. Karar No 2013/422

HÂKİMLER VE SAVCILAR YÜKSEK KURULU İKİNCİ DAİRE KARARI Esas No 2012/299. Karar No 2013/422 Hâkimler ve Savcılar Yüksek Kurulu İkinci Dairesi aşağıda isimleri yazılı üyelerin katılımı ile tarihinde toplandı.... eski hâlen... İdare Mahkemesi Üye Hâkimi... (...) hakkında,... Bölge İdare Mahkemesi

Detaylı

MADDE 3. 2547 sayılı Yükseköğretim Kanunu nun 54. maddesi ile 65. maddesinin a/9 bendi bu Yönetmeliğin hukuki dayanağını teşkil etmektedir.

MADDE 3. 2547 sayılı Yükseköğretim Kanunu nun 54. maddesi ile 65. maddesinin a/9 bendi bu Yönetmeliğin hukuki dayanağını teşkil etmektedir. YÜKSEK ÖĞRETİM KURUMLARI ÖĞRENCİ DİSİPLİN YÖNETMELİĞİ BİRİNCİ BÖLÜM Genel Hükümler Amaç MADDE 1. Bu Yönetmelik; kanun, tüzük, yönetmelik ve yönergelerin öğrencilere yüklediği görevleri yükseköğretim kurumu

Detaylı

T.C CUMHURİYET ÜNİVERSİTESİ MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ... MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ STAJ DEFTERİ ÖĞRETİM YILI

T.C CUMHURİYET ÜNİVERSİTESİ MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ... MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ STAJ DEFTERİ ÖĞRETİM YILI T.C CUMHURİYET ÜNİVERSİTESİ MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ......................... MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ STAJ DEFTERİ ÖĞRETİM YILI 20 /20. T.C. CUMHURİYET ÜNİVERSİTESİ MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ STAJ YÖNERGESİ Amaç MADDE

Detaylı

MALİ İŞLER ŞEFLİĞİ İŞ AKIŞ ŞEMALARI

MALİ İŞLER ŞEFLİĞİ İŞ AKIŞ ŞEMALARI MALİ İŞLER ŞEFLİĞİ İŞ AKIŞ ŞEMALARI MALİ İŞLER ŞEFLİĞİ İŞ ANALİZİ ŞEMALARI AVANS VE MAHSUP İŞLEMLERİ İŞ AKIŞ ŞEMASI DESTEK HİZMETLERİ ŞEFLİĞİ DEKANLIK HARCAMA YETKİLİSİ DEKAN YARDIMCILIĞI GERÇEKLEŞTİRME

Detaylı

GİRNE AMERİKAN ÜNİVERSİTESİ ÖĞRENCİ DİSİPLİN YÖNETMELİĞİ

GİRNE AMERİKAN ÜNİVERSİTESİ ÖĞRENCİ DİSİPLİN YÖNETMELİĞİ GİRNE AMERİKAN ÜNİVERSİTESİ ÖĞRENCİ DİSİPLİN YÖNETMELİĞİ Amaç 1- Bu Yönetmelik; Kanun, Tüzük, Yönetmelik ve Yönergelerin öğrencilere yüklediği görevleri Girne Amerikan Üniversitesi içinde ve dışında yerine

Detaylı

ESKİŞEHİR OSMANGAZİ ÜNİVERSİTESİ İKTİSADİ VE İDARİ BİLİMLER FAKÜLTESİ SINAV UYGULAMA YÖNERGESİ

ESKİŞEHİR OSMANGAZİ ÜNİVERSİTESİ İKTİSADİ VE İDARİ BİLİMLER FAKÜLTESİ SINAV UYGULAMA YÖNERGESİ ESKİŞEHİR OSMANGAZİ ÜNİVERSİTESİ İKTİSADİ VE İDARİ BİLİMLER FAKÜLTESİ SINAV UYGULAMA YÖNERGESİ Yönergenin Amacı Madde:1-Bu yönergenin Amacı, Eskişehir Osmangazi Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler

Detaylı

T.C. SOSYAL GÜVENLĠK KURUMU BAġKANLIĞI Sosyal Sigortalar Genel Müdürlüğü Sigortalı Emeklilik ĠĢlemleri Daire BaĢkanlığı

T.C. SOSYAL GÜVENLĠK KURUMU BAġKANLIĞI Sosyal Sigortalar Genel Müdürlüğü Sigortalı Emeklilik ĠĢlemleri Daire BaĢkanlığı T.C. SOSYAL GÜVENLĠK KURUMU BAġKANLIĞI Sosyal Sigortalar Genel Müdürlüğü Sigortalı Emeklilik ĠĢlemleri Daire BaĢkanlığı Tarih: 16/05/2008 Sayı : B.13.2.BKG.0.11.00.02/364114 Konu : 2022 sayılı Kanunun

Detaylı

Ruhsat Harcı (2015 yılı için Jeotermal kaynak iģletme harç miktarı; 7.028,45 TL., mineralli su iģletme ruhsat harç miktarı 3.514,25 TL.

Ruhsat Harcı (2015 yılı için Jeotermal kaynak iģletme harç miktarı; 7.028,45 TL., mineralli su iģletme ruhsat harç miktarı 3.514,25 TL. JEOTERMAL KAYNAK VE DOĞAL MĠNERALLĠ SULAR ARAMA RUHSATI MÜRACAATI Talep sahibince 1/25000 ölçekli pafta adı ve altı derecelik dilim esas alınarak yedi basamaklı koordinat sistemine göre yirmi noktayı ve

Detaylı

T.C. ÇANAKKALE ONSEKĠZ MART ÜNĠVERSĠTESĠ MÜHENDĠSLĠK FAKÜLTESĠ BĠLGĠSAYAR MÜHENDĠSLĠĞĠ BÖLÜMÜ STAJ RAPORU. Buraya Öğrencinin Adı Soyadı yazılacaktır

T.C. ÇANAKKALE ONSEKĠZ MART ÜNĠVERSĠTESĠ MÜHENDĠSLĠK FAKÜLTESĠ BĠLGĠSAYAR MÜHENDĠSLĠĞĠ BÖLÜMÜ STAJ RAPORU. Buraya Öğrencinin Adı Soyadı yazılacaktır T.C. ÇANAKKALE ONSEKĠZ MART ÜNĠVERSĠTESĠ MÜHENDĠSLĠK FAKÜLTESĠ BĠLGĠSAYAR MÜHENDĠSLĠĞĠ BÖLÜMÜ STAJ RAPORU Buraya Öğrencinin Adı Soyadı yazılacaktır Buraya Staj Yaptığı Yer yazılacaktır Buraya Ay, Yıl yazılacaktır

Detaylı

TELAFİ DERSİ İŞ AKIŞI

TELAFİ DERSİ İŞ AKIŞI TELAFİ DERSİ İŞ AKIŞI Telafi yapmak isteyen öğretim elemanı ilgili Bölüm sekreterliğinden DERS TELAFİ FORMU alır Yapılmayan derslerin telafi edileceği tarih, yer ve saati belirtilerek, form imzalanır Bölüm

Detaylı

kiģilerle iletiģimlerini sağlamak amacıyla oluģturdukları, gönderdikleri veya sakladıkları belirli bir standart ve içeriği olan belgelerdir.

kiģilerle iletiģimlerini sağlamak amacıyla oluģturdukları, gönderdikleri veya sakladıkları belirli bir standart ve içeriği olan belgelerdir. Resmî yazı nedir? Kamu kurum ve kuruluģlarının kendi aralarında veya gerçek/tüzel kiģilerle iletiģimlerini sağlamak amacıyla yazılan yazı, resmî belge, resmî bilgi ve elektronik belgelerdir. Resmî belge

Detaylı

T.C. KARADENİZ TEKNİK ÜNİVERSİTESİ EDEBİYAT FAKÜLTESİ İŞ SÜREÇLERİ

T.C. KARADENİZ TEKNİK ÜNİVERSİTESİ EDEBİYAT FAKÜLTESİ İŞ SÜREÇLERİ T.C. KARADENİZ TEKNİK ÜNİVERSİTESİ EDEBİYAT FAKÜLTESİ İŞ SÜREÇLERİ SÜREÇ ADI Öğrenci Disiplin Soruşturması Süreci SÜREÇ NO 2.8 TARİH Kasım 2015 Öğrenci,soruşturmacı, disiplin cezası vermeye yetkili amir

Detaylı

TÜRKĠYE CUMHURĠYETĠ GĠRESUN ÜNĠVERSĠTESĠ Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu Müdürlüğü ĠLGĠLĠ MAKAMA

TÜRKĠYE CUMHURĠYETĠ GĠRESUN ÜNĠVERSĠTESĠ Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu Müdürlüğü ĠLGĠLĠ MAKAMA TÜRKĠYE CUMHURĠYETĠ GĠRESUN ÜNĠVERSĠTESĠ Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu Müdürlüğü Sayı/Ref. : 98001321/ 06012014-4 Konu/ Subj. : Öğrenci Staj hk ĠLGĠLĠ MAKAMA Yüksekokulumuz. Bölümü programı... sınıf...

Detaylı

HUKUK FAKÜLTESİ ORGANİZASYON ŞEMASI

HUKUK FAKÜLTESİ ORGANİZASYON ŞEMASI HUKUK FAKÜLTESİ ORGANİZASYON ŞEMASI DEKAN DEKAN YARDIMCISI FAKÜLTE SEKRETERİ BÖLÜMLER TAHAKKUK BİRİMİ YAZI VE ÖZLÜK İŞLERİ BİRİMİ KAMU HUKUKU BÖLÜMÜ BÖLÜM BAŞKANI ÖZEL HUKUK BÖLÜMÜ BÖLÜM BAŞKANI TAŞINIR

Detaylı