2. Proje Kontratı (Grant Agreement) ve Konsorsiyum Anlaşması (Consortium Agreement)

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "2. Proje Kontratı (Grant Agreement) ve Konsorsiyum Anlaşması (Consortium Agreement)"

Transkript

1 7. ÇERÇEVE PROGRAMINDA FİKRİ MÜLKİYET HAKLARI 1. Giriş Bu döküman, AB 7.Çerçeve Programı kapsamında fonlanan projelerde fikri mülkiyet haklarının nasıl uygulanacağı konusunu gözden geçirmektedir. Aşağıdaki konular hakkında daha detaylı bilgilere sayfasındaki yardımcı dökümanlardan ulaşmak mümkündür. 2. Proje Kontratı (Grant Agreement) ve Konsorsiyum Anlaşması (Consortium Agreement) AB 7. Çerçeve Programı na katılacak kurum/kuruluşların imzalayacağı iki tip anlaşma vardır: Proje Kontratı (zorunlu) ve Konsorsiyum Anlaşması (çoğunlukla). Proje Kontratı, proje ortakları (beneficiaries) ve Avrupa Komisyonu arasında imzalanır. Konsorsiyum adına bu dökümanı proje koordinatörü imzalar. Proje ortaklarının projedeki sorumluluklarının ve haklarının komisyona karşı ve birbirlerine karşı tesis edilmesini sağlar. Not 1: Kontratın bir kopyasının da sizde bulunması önemlidir. Koordinatörlerin, kontratı ortaklar ile paylaşmaktan kaçındıkları durumlar sözkonusu olabilmektedir. Konsorsiyum Anlaşması, belli konsorsiyumlar içinde yer alan proje ortaklarının kendi aralarında imzaladıkları, proje kontratını tamamlayıcı bir anlaşmadır. Ağırlıklı olarak konsorsiyumun yönetimi, komisyon katkısının ortaklar arasındaki dağıtımı ve fikri mülkiyet haklarının ortaklar arasında nasıl paylaşılacağı ile ilgili hükümleri içerir. Not 2: Bu anlaşmaya, proje çıktılarının kullanımını düzenlediği için, özel önem verilmesi gerekmektedir. Not 3: TÜBİTAK AB Çerçeve Programları Ulusal Koordinasyon Ofisi bünyesinde oluşturulmuş olan destek programlarından biri olan Konsorsiyum Anlaşması Desteği nin bu konuda araştırmacılarımıza fayda sağlayacağı düşünülmektedir. Proje Kontratı Kons. Anl. Avrupa Komisyonu (Grant Agrr.) Proje Ortağı (Cons. Agrr.) Konsorsiyum

2 3. Access Rights (Erişim Hakkı), Background (Sahip Olunan Bilgi), Foreground (Edinilen Bilgi) Ortaklar konsorsiyumlar oluşturup birlikte çalışarak projeleri yürütürler. Projelerin yürütülmesi sırasında ortaklar, üzerlerine düşen görevleri yerine getirebilmek ve projenin sorunsuz yürümesi için sık sık birbirlerinin kaynaklarından yararlanmaya ve bilgi, know-how (yazılım, patent hakkı, çalışma metodları v.s.) değişimine ihtiyaç duymaktadırlar. Bu değişimler Access Rights sistemi ile yapılır. Proje ortaklarının muhtemel olarak değişecekleri bilgi Background ve Foreground dur. Background; ortağın ÇP projesine girmeden, daha önceki proje faaliyetleri ve çalışmalarına bağlı olarak edindiği bilgiler ve fikri mülkiyet haklarıdır. Çoğunlukla ortaklardan, sahip oldukları ve ÇP projesi ile ilgili olan anahtar background u projeye getirmeleri beklenir. Foreground; ortakların projenin yürütülmesi esnasında ve projedeki çalışmaları sonucunda sahip oldukları bilgiler ve fikri mülkiyet haklarıdır. Her ortağın, projedeki görevlerini yerine getirmek adına ihtiyaç duyması halinde diğer proje ortaklarının background ve foreground una erişim hakkı vardır.

3 Yukarıdaki örnek çizimde 1 numaralı ortak projeye girerken; Gizli know-how, patent hakkı ve yazılım gibi 3 tip background getiriyor. 2 numaralı ortak projenin yürütülmesi esnasında projedeki görevlerini yerine getirmek adına ihtiyaç duyması ve zorunlu olması sebebi ile 1 numaralı ortağın background u olan yazılım için lisans ve know-how a erişim hakkı elde edebiliyor. Aynı zamanda foreground unu kullanarak projedeki görevini yerine getiren 3 numaralı ortağın ihtiyaç duyması sonucu 3 numaralı ortağa da yazılımı kullanması için lisans veriyor. 1 numaralı ortağın projedeki çalışmaları sonucu foreground olarak bir bileşim ve bir bilgi dökümanı ortaya çıkıyor. Projede kendi üzerine düşen çalışmaları yürütmek durumunda olan ve bu foregrounda ihtiyaç duyan 4 numaralı ortağa da bu yeni bilgilere erişim hakkı veriliyor. Bilgiler için erişim hakkının verilmesi genellikle ortaklar arasında imzalanan ve transfer edilecek hakları açık bir şekilde tanımlayan spesifik anlaşmalarla yapılır. Bu anlaşmalarda ulaşım hakkı sağlanan bilginin kullanım amacı, gizlilik koşulları ve telif hakları gibi hususlar yer alır.

4 Proje kontratı, proje esnasında verilen erişim hakları ile ilgili ekonomik şartları, erişim sağlanan bilginin background ve foreground olması ve kullanım amacına göre tesis eder. Ortaklar, müsade verilmesi durumunda konu ile ilgili olarak konsorsiyum anlaşmasında daha ayrıntılı açıklamalarda bulunabilirler. Erişim Hakkı Background İçin Foreground İçin Projedeki Görevlerin Yerine Getirilmesi İçin Telif Ücretsiz (*) Telif Ücretsiz (*) Kullanım İçin Telif ücretsiz ya da adil ve kabul edilebilir bir oranda (*) (*) Proje kontratı imzalanmadan önce aksi belirtilmedikçe Not 4: Ortakların herbiri projeye getirecekleri, erişim hakkı verecekleri ve vermeyecekleri background u tanımlama hakkına sahiptir. Ayrıca ortaklar paylaşacakları background u da sınırlayabilirler. Tüm ortaklar proje süresince paylaşacakları ve paylaşmayacakları background u yazılı bir anlaşma ile tanımlamalıdırlar ve bunun tanımlandığı anlaşma da genellikle Konsorsiyum Anlaşması dır.

5 Yukarıdaki örnekte projeye ortak olan kurum 3 farklı departmandan oluşmakta ve her departman kendi bilgi ve fikri mülkiyet haklarının sahibidir. Sözkonusu ortak projenin yürütülmesi için gerekli olan ve projeye getirilecek backgroundun neler olduğu konusunda diğer ortaklarla yaptığı görüşmelerde sadece departmanlarından bir tanesinin sahip olduğu backgroundun projenin yürütülmesi için yeterli olacağını ve bu departmana ait backgroundun erişime açık olacağını belirtmiş ve diğer iki departmanın sahip olduğu backgroundu otomatik olarak proje dışında bırakmıştır. Projeye dahil olan departmanın da sahip olduğu gizli know-how ı proje dışında tutmuştur. 4. Foreground un Sahibi Her ortak projeden elde ettiği foregroundun sahibidir. Bu bilgi, şirkette sözleşmeye bağlı olarak çalışan personeli ve bağlı şirketleri ile sözkonusu sözleşme kapsamında korunmuş

6 olur ve proje kontratı ile birlikte konsorsiyum anlaşması kapsamında üzerine düşen görevleri rahatlıkla yerine getirmesinde yardimci olur. Birden fazla ortağın proje kapsamında ortak çalışması sonucu ortaya çıkan foreground için ortakların katkılarının ayrıştırılamaması durumunda çalışmaya katılan ortaklar müştereken bu bilginin sahibi olurlar. Genelde müştereken bilgiye sahip olan ortaklar kendi aralarında, bilginin yönetilmesi ve paylaşımı gibi konuları açıklayan bir sözleşme imzalarlar. Sözleşmenin olmadığı hallerde müşterek sahiplik için genel kurallar geçerlidir. Müştereken bilgiye sahip olan ortaklar, bu bilginin, diğer ortakları bilgilendirmek ve ortaklara adil bir şekilde hesaplanmış bir ödenek vermek suretiyle 3.partiler tarafından kullanılması konusunda lisans vermekte özgürdürler. Ortaklardan biri sahip olduğu foregroundu 3.partilere transfer etmek isteyebilir, bu durumda bu transfer sırasında uyması gereken tüm kurallara uymalıdır. Transfer yapma niyeti önceden diğer ortaklarla paylaşılmalıdır ki bilgilerinin güvende olmayacağını düşünen ortaklar itiraz edebilirler. Ancak diğer ortaklar konsorsiyum anlaşmasında önceden belirtilen bir 3.partiye yapılacak transferler için önceden bilgilendirilme hakkından feragat edebilirler.

7 Son olarak Avrupa Komisyonu, asosye olmayan 3. ülkelerde kurulu kurum ve kuruluşlara yapılacak transferlere AB nin menfaatlerine aykırı olabileceği sebebi ile karşı çıkabilir. 5. Foreground un Korunması, Yayılımı ve Kullanımı Foreground un yönetilmesi ile ilgili olarak ortakların uyması zorunlu olan 3 kural vardır. Foreground un Korunması; ticarileştirilebilecekse ve sanyiye yönelikse, Foreground un Kullanımı; sonraki araştırma projelerinde ve ticari yaşamda, Foreground un Yayılımı; konu ile ilgili olanlarla veya genel olarak kamuoyu ile paylaşılması. Projede ortaya çıkan bilgi fikri mülkiyet hakları yolu ile korunmalıdır. Özellikle patent hakkı ve ticari sırlar gibi, bu bilgileri korumayı düşünmeyen ortaklar foreground u aday veya asosye ülkelerde kurulmuş olan 3. partilerle paylaşabilirler. Bu bilgi ile hiç kimsenin ilgilenmemesi durumunda Komisyona bilginin genel olarak yayımlanması ve kamuoyu ile paylaşılması hususunda bağlayıcı bir durum olmadığı konusunda bilgi verilmelidir. Projede yapılan çalışmalar sonucu ortaya çıkan yeni bilginin yayılımı pek çok yol ile yapılabilir. Çalıştaylar, web sitesi, bilimsel yayınlar bunlardan bazılarıdır. Amaç ortaya çıkan bilginin kamuoyu ile paylaşılmasıdır. Ortaklardan biri bilginin yayılımı ile ilgili bir faaliyet yapmayı planlıyor ise diğer ortakları bilgilendirerek itirazları olup olmadığını öğrenmelidir. Bazı bilgilerin belli aşamalarda kamuoyu ile paylaşılması diğer ortaklar tarafından sakıncalı bulunabilir. Ortaya çıkan yeni bilginin kullanımı daha karışık bir durumdur. Ortaklar bu bilgiyi daha sonraki araştırma faaliyetlerinde veya yeni ürünlerin geliştirilmesi ve ticarileştirilmesi için kullanabilirler. Ortaklar bu bilgiyi kendileri kullanabilecekleri gibi 3. partilere de transfer ederek dolaylı yoldan kullanmış olurlar (teknoloji transferi). 3.partilere yeni bilgiye erişim hakkı verilirken diğer ortakların bu bilgiye erişim haklarının da saklı kalması durumu garanti altına alınmalıdır. Ortaklar ortaya çıkan bilginin münhasıran kullanımını 3. partilerle paylaşmak istiyorlar ise diğer ortaklardan yazılı bir şekilde kendilerinin erişim hakkından vazgeçtiklerini gösterir belgeler almalıdırlar. Kullanım hakkı talep eden 3. parti eğer Avrupa Komisyonu nun 3. Ülkeler (3rd Countries) olarak tanımladığı ülkelerden birinde ise ve diğer ortakların yazılı bir şekilde kendi erişim haklarından vazgeçtikleri ispatlanamaz ise Komisyon foreground a erişim verilmesine itiraz edebilir.

8

ARAŞTIRMA PROJELERİ BAŞVURU ve SÖZLEŞME MÜZAKERE PROSEDÜRÜ

ARAŞTIRMA PROJELERİ BAŞVURU ve SÖZLEŞME MÜZAKERE PROSEDÜRÜ Sayfa : 1 / 4 1. AMAÇ Bu prosedürün amacı, Koç Üniversitesi nde üniversite dışı kaynaklarından desteklenen araştırma projeleri geliştirme sürecini tanımlamak, proje başvuru ve sözleşme müzakere sürecini

Detaylı

7.Çerçeve Projelerinde Fikri Mülkiyet Haklarını Düzenleyen Kurallara İlişkin Bilgi Notu 1

7.Çerçeve Projelerinde Fikri Mülkiyet Haklarını Düzenleyen Kurallara İlişkin Bilgi Notu 1 7.Çerçeve Projelerinde Fikri Mülkiyet Haklarını Düzenleyen Kurallara İlişkin Bilgi Notu 1 1.Tanımlar Foreground (Edinilen Bilgi) : Proje sonucunda elde edilen ve korunsun ya da korunmasın ortaya çıkan

Detaylı

AB 7. Çerçeve Programı

AB 7. Çerçeve Programı AB 7. Çerçeve Programı Burcu GÖĞÜŞ DOĞAN AB Çerçeve Programları Ulusal Koordinasyon Ofisi Sunum Planı AB 7.Çerçeve Programı (2007-2013) AB 7.Çerçeve Programı Yapısı-Özel Programlar UKO Faaliyetleri Türkiye

Detaylı

AB 7. Çerçeve Programına Katılım. Ahu YÜCESOY Sağlık Ulusal İrtibat Noktası

AB 7. Çerçeve Programına Katılım. Ahu YÜCESOY Sağlık Ulusal İrtibat Noktası AB 7. Çerçeve Programına Katılım Ahu YÜCESOY Sağlık Ulusal İrtibat Noktası İÇERİK 1) Hakemlik ve Proje/Program İzleyici Nedir? 2) Avrupa Komisyonu nun Hakem ve Proje/Program İzleyici Seçimi 3) 7.ÇP de

Detaylı

Ortak Arama YöntemleriY. Aslı Vural TÜBĐTAK AB Çerçeve Programları Ulusal Koordinasyon Ofisi Enerji ve Çevre Ulusal Đrtibat Noktası

Ortak Arama YöntemleriY. Aslı Vural TÜBĐTAK AB Çerçeve Programları Ulusal Koordinasyon Ofisi Enerji ve Çevre Ulusal Đrtibat Noktası Ortak Arama YöntemleriY Aslı Vural TÜBĐTAK AB Çerçeve Programları Ulusal Koordinasyon Ofisi Enerji ve Çevre Ulusal Đrtibat Noktası Đçerik Katılım Kuralları Ortak Arama Yöntemleri Ağlar CORDIS UĐN Ağları

Detaylı

BURSA TEKNİK ÜNİVERSİTESİ SEKTÖREL EĞİTİM PROGRAMI (BTÜ-SEP) EĞİTİM İŞ BİRLİĞİ SÖZLEŞMESİ:

BURSA TEKNİK ÜNİVERSİTESİ SEKTÖREL EĞİTİM PROGRAMI (BTÜ-SEP) EĞİTİM İŞ BİRLİĞİ SÖZLEŞMESİ: BURSA TEKNİK ÜNİVERSİTESİ SEKTÖREL EĞİTİM PROGRAMI (BTÜ-SEP) EĞİTİM İŞ BİRLİĞİ SÖZLEŞMESİ: TARAFLAR Madde 1: Bu sözleşme (buradan sonra işletme olarak anılacaktır) ile Bursa Teknik Üniversitesi (buradan

Detaylı

FİKRİ MÜLKİYET HAKLARI KORUMA DERNEĞİ ÇALIŞMA GRUPLARI VE KOMİTELER YÖNETMELİĞİ

FİKRİ MÜLKİYET HAKLARI KORUMA DERNEĞİ ÇALIŞMA GRUPLARI VE KOMİTELER YÖNETMELİĞİ FİKRİ MÜLKİYET HAKLARI KORUMA DERNEĞİ ÇALIŞMA GRUPLARI VE KOMİTELER YÖNETMELİĞİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Hukuki Dayanak ve Tanımlar Amaç Madde 1 Bu Yönetmeliğin amacı, Fikri Mülkiyet Hakları Koruma Derneği

Detaylı

ERASMUS+ SIK SORULAN SORULAR VE CEVAPLARI

ERASMUS+ SIK SORULAN SORULAR VE CEVAPLARI ERASMUS+ SIK SORULAN SORULAR VE CEVAPLARI 2015 ERASMUS+ OKUL EĞİTİMİ (KA1-Bireylerin Öğrenme Hareketliliği Özelindeki Sorular) SORU VE CEVAPLAR Öğretmenlik mesleğine yeni başlayan kişiler, Türkiye Ulusal

Detaylı

Destekli Proje İşletme Prosedürü

Destekli Proje İşletme Prosedürü Destekli Proje İşletme Prosedürü Teknoloji Transfer Ofisi 2014 Yazan(lar) : Tarih : İlker KÖSE TTO Direktörü Onaylayan(lar) : Tarih : Prof. Dr. Ömer Ceran Genel Sekreter V. Prof. Dr. Sabahattin Aydın Rektör

Detaylı

AB Çerçeve Programları

AB Çerçeve Programları AB Çerçeve Programları O. Gürcan Ozan 7.ÇP Takım Lideri, TÜBİTAK gurcan.ozan@tubitak.gov.tr 06.05.2010, Ankara AB Çerçeve Programları İlki 1984 yılında başlamıştır. AB nin küresel lider olma projesi Çerçeve

Detaylı

İmza... Tarih... Bir klinik çalışmaya başlamadan önce gönüllülerin çalışmaya alınması için gerekenlerin planlanması

İmza... Tarih... Bir klinik çalışmaya başlamadan önce gönüllülerin çalışmaya alınması için gerekenlerin planlanması SÇP No: 5 Gönüllülerin seçilmesi ve kaydedilmesi Versiyon no: 2 Geçerlilik tarihi: Aralık 2015 Onaylayan: Prof. Dr. Hamdi Akan İmza... Tarih... I. Amaç Bir klinik çalışmaya başlamadan önce gönüllülerin

Detaylı

Buluş v e Ta s a r ı m Bildirim. Değerlendirme Prosedürü. Teknoloji Transfer Ofisi

Buluş v e Ta s a r ı m Bildirim. Değerlendirme Prosedürü. Teknoloji Transfer Ofisi Buluş v e Ta s a r ı m Bildirim Değerlendirme Prosedürü Teknoloji Transfer Ofisi 2018 Yazan(lar) : Tarih : İlker KÖSE TTO Direktörü Safiye SOYUPAK Patent Uzmanı Onaylayan(lar) : Tarih : Prof. Dr. Ömer

Detaylı

Destekli Proje Başvuru Prosedürü

Destekli Proje Başvuru Prosedürü Destekli Proje Başvuru Prosedürü Teknoloji Transfer Ofisi 2016 Yazan(lar) : Tarih : İlker KÖSE TTO Direktörü Onaylayan(lar) : Tarih : Prof. Dr. Ömer Ceran Genel Sekreter V. Prof. Dr. Sabahattin Aydın Rektör

Detaylı

Avrupa Birliği 7. Çerçeve Programı Değerlendirme Süreci ve Hakemlik

Avrupa Birliği 7. Çerçeve Programı Değerlendirme Süreci ve Hakemlik Avrupa Birliği 7. Çerçeve Programı Değerlendirme Süreci ve Hakemlik Projelerin Değerlendirilmesi Değerlendirme sürecinin en kritik kısımlarında bağımsız ve yüksek kaliteli uzmanlar rol alır. Her yıl 4500-5000

Detaylı

YÜKSEKÖĞRETİM HAREKETLİLİK KONSORSİYUMU

YÜKSEKÖĞRETİM HAREKETLİLİK KONSORSİYUMU UBYO Konsorsiyumu Bilgilendirme Toplantısı Yapıldı 08.07.2015 YÜKSEKÖĞRETİM HAREKETLİLİK KONSORSİYUMU Necmettin Erbakan Üniversitesi ve KTO Karatay Üniversitesi ile Konya Ovası Projesi Bölge Kalkınma İdaresi

Detaylı

AVRUPA BİRLİĞİ YEDİNCİ ÇERÇEVE PROGRAMI (2007-2013) KATILIM KURALLARI BİLGİ NOTU

AVRUPA BİRLİĞİ YEDİNCİ ÇERÇEVE PROGRAMI (2007-2013) KATILIM KURALLARI BİLGİ NOTU AVRUPA BİRLİĞİ YEDİNCİ ÇERÇEVE PROGRAMI (2007-2013) KATILIM KURALLARI BİLGİ NOTU Mayıs, 2006 1 İÇİNDEKİLER 1.GİRİŞ... 3 2.TANIMLAYICI HÜKÜMLER... 3 2.1.Konular...3 3.AB 7. ÇERÇEVE PROGRAMINA KATILIM...

Detaylı

Buluş Bildirimi ve Değerlendirme Prosedürü

Buluş Bildirimi ve Değerlendirme Prosedürü Buluş Bildirimi ve Değerlendirme Prosedürü Teknoloji Transfer Ofisi 2016 Yazan(lar) : Tarih : İlker KÖSE TTO Direktörü Zeynep Elif CANSAP Patent Uzmanı Onaylayan(lar) : Tarih : Prof. Dr. Ömer Ceran Genel

Detaylı

TÜBİTAK ULUSLARARASI İŞBİRLİKLERİNE KATILIMI ÖZENDİRMEYE YÖNELİK DESTEK VE ÖDÜL PROGRAMLARI. Ebru İMAMOĞLU. Ekim 2014

TÜBİTAK ULUSLARARASI İŞBİRLİKLERİNE KATILIMI ÖZENDİRMEYE YÖNELİK DESTEK VE ÖDÜL PROGRAMLARI. Ebru İMAMOĞLU. Ekim 2014 TÜBİTAK ULUSLARARASI İŞBİRLİKLERİNE KATILIMI ÖZENDİRMEYE YÖNELİK DESTEK VE ÖDÜL PROGRAMLARI Ebru İMAMOĞLU Ekim 2014 Temel Hedefler Temel hedef, H2020 geri dönüş oranı ve başarı yüzdesini artırmak! Katılım

Detaylı

Türkiye Cumhuriyeti ve Yemen Cumhuriyeti Arasında Yatırımların Karşılıklı Teşviki ve Korunmasına İlişkin Anlaşma

Türkiye Cumhuriyeti ve Yemen Cumhuriyeti Arasında Yatırımların Karşılıklı Teşviki ve Korunmasına İlişkin Anlaşma Türkiye Cumhuriyeti ve Yemen Cumhuriyeti Arasında Yatırımların Karşılıklı Teşviki ve Korunmasına İlişkin Anlaşma Bundan sonra "Taraflar" olarak anılacak olan Türkiye Cumhuriyeti ve Yemen Cumhuriyeti; Özellikle

Detaylı

Her şey bağlamında anlam kazanır...

Her şey bağlamında anlam kazanır... ODTÜ Teknokent Ve Avrupa İşletmeler Ağı USİMP KONGRESİ-2012 Her şey bağlamında anlam kazanır... ODTU TEKNOKENT Kümeleşme, Platformlar, sinerji Uygulama-Odaklı Araştırma Üniversite Sanayi İşbirliği Ürün

Detaylı

7. Çerçeve Programı Proje Önerilerini Değerlendirme Süreci

7. Çerçeve Programı Proje Önerilerini Değerlendirme Süreci + 7. Çerçeve Programı Proje Önerilerini Değerlendirme Süreci Murat Kahveci AB Komisyonu Bağımsız Değerlendirme Uzmanı 17 Kasım 2011 Marmara Üniversitesi + Bugün Nelerden Bahsedilecek? AB Komisyonu Tecrübem

Detaylı

Avrupa Birliği. Proje Yönetimi. Pınar Demirekler. Ulusal İrtibat Noktası

Avrupa Birliği. Proje Yönetimi. Pınar Demirekler. Ulusal İrtibat Noktası Avrupa Birliği Çerçeve eve Programlarında Proje Yönetimi Y Pınar Demirekler Gıda, Tarım m ve Balıkçılık, k, Biyoteknoloji Ulusal İrtibat Noktası Proje yönetimi - 7ÇP de Proje Yönetimi önemli mi? - Evet!

Detaylı

AB 7.Çerçeve Programı Projelere Nasıl Dahil Olabilirsiniz?

AB 7.Çerçeve Programı Projelere Nasıl Dahil Olabilirsiniz? AB 7.Çerçeve Programı Projelere Nasıl Dahil Olabilirsiniz? K. Melike SEVİMLİ TÜBİTAK AB Çerçeve Programları Ulusal Koordinasyon Ofisi Sağlık Ulusal İrtibat Noktası İÇERİK Projedeki durumunuzu belirlemek

Detaylı

ALTERNATİF YATIRIM ORTAKLIĞI A.Ş. BİLGİLENDİRME POLİTİKASI. 1- Amaç

ALTERNATİF YATIRIM ORTAKLIĞI A.Ş. BİLGİLENDİRME POLİTİKASI. 1- Amaç ALTERNATİF YATIRIM ORTAKLIĞI A.Ş. BİLGİLENDİRME POLİTİKASI 1- Amaç Alternatif Yatırım Ortaklığı A.Ş., Sermaye Piyasası Mevzuatı, Türk Ticaret Kanunu ve ilgili diğer mevzuat kapsamında, tüm pay sahiplerimiz

Detaylı

3. TANIMLAR. TÜBİTAK : Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumunu,

3. TANIMLAR. TÜBİTAK : Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumunu, 1007 KODLU TÜBİTAK KAMU KURUMLARI ARAŞTIRMA GELİŞTİRME PROJELERİ DESTEKLEME PROGRAMI VE TÜBİTAK BİRİMLERİNCE YÜRÜTÜLEN PROJELERE İLİŞKİN KAMU AR-GE PROJELERİ FİKRİ HAKLAR ESASLARI 1. AMAÇ Bu esasların

Detaylı

ORTA DOĞU TEKNİK ÜNİVERSİTESİ BİLGİ TRANSFER OFİSİ (ODTÜ-BTO) ARAŞTIRMACILAR İÇİN DESTEK HİZMETLERİ

ORTA DOĞU TEKNİK ÜNİVERSİTESİ BİLGİ TRANSFER OFİSİ (ODTÜ-BTO) ARAŞTIRMACILAR İÇİN DESTEK HİZMETLERİ ORTA DOĞU TEKNİK ÜNİVERSİTESİ BİLGİ TRANSFER OFİSİ (ODTÜ-BTO) ARAŞTIRMACILAR İÇİN DESTEK HİZMETLERİ www.bto.odtu.edu.tr www.odtuteknokent.com.tr ODTÜ-BTO NUN AMACI NEDİR? ODTÜ-BTO, SANAYİ İLE ORTAK PROJE

Detaylı

BULUŞ BİLDİRİMİ VE DEĞERLENDİRME PROSEDÜRÜ

BULUŞ BİLDİRİMİ VE DEĞERLENDİRME PROSEDÜRÜ SMB_102-1 BULUŞ BİLDİRİMİ VE DEĞERLENDİRME PROSEDÜRÜ 1. AMAÇ Bu prosedürün amacı, Yeditepe Üniversitesi (Üniversite) bünyesinde yer alan kadrolu öğretim üyesi, öğretim görevlisi ve idari personelin sınai

Detaylı

Avrupa Birliği. Betül MACĐT KOBĐ Etkinlikleri / EUREKA Proje Sorumlusu AB Çerçeve Programları Ulusal Koordinasyon Ofisi

Avrupa Birliği. Betül MACĐT KOBĐ Etkinlikleri / EUREKA Proje Sorumlusu AB Çerçeve Programları Ulusal Koordinasyon Ofisi Avrupa Birliği 7.Çerçeve Programına Katılım Betül MACĐT KOBĐ Etkinlikleri / EUREKA Proje Sorumlusu AB Çerçeve Programları Ulusal Koordinasyon Ofisi AVRUPA BĐRLĐĞĐ PROJE TEKLĐFĐNĐN HAZIRLANMASI LĐZBON STRATEJĐSĐ

Detaylı

TÜBİTAK ULUSLARARASI İŞBİRLİKLERİNE KATILIMI ÖZENDİRMEYE YÖNELİK DESTEK VE ÖDÜL PROGRAMLARI

TÜBİTAK ULUSLARARASI İŞBİRLİKLERİNE KATILIMI ÖZENDİRMEYE YÖNELİK DESTEK VE ÖDÜL PROGRAMLARI TÜBİTAK ULUSLARARASI İŞBİRLİKLERİNE KATILIMI ÖZENDİRMEYE YÖNELİK DESTEK VE ÖDÜL PROGRAMLARI Damla OR CEYHAN UİDB Destekleri Sorumlusu 18 Aralık 2018, Ankara Destek ve Ödül Programı Temel hedef, U2020 geri

Detaylı

KONYA TEKNOKENT SELÇUK ÜNİVERİTESİ TEKNOLOJİ GELİŞTİRME BÖLGESİ

KONYA TEKNOKENT SELÇUK ÜNİVERİTESİ TEKNOLOJİ GELİŞTİRME BÖLGESİ KONYA TEKNOKENT SELÇUK ÜNİVERİTESİ TEKNOLOJİ GELİŞTİRME BÖLGESİ PROJE VE İŞ GELİŞTİRME MERKEZİ 2006 yılında kurulmuş olan PİGEM; teknoloji transferi, girişimciliği destekleme ve inovasyona yönelik diğer

Detaylı

TÜBİTAK ULUSLARARASI İŞBİRLİKLERİNE KATILIMI ÖZENDİRMEYE YÖNELİK DESTEK VE ÖDÜL PROGRAMLARI. Ebru İMAMOĞLU. Ekim 2014

TÜBİTAK ULUSLARARASI İŞBİRLİKLERİNE KATILIMI ÖZENDİRMEYE YÖNELİK DESTEK VE ÖDÜL PROGRAMLARI. Ebru İMAMOĞLU. Ekim 2014 TÜBİTAK ULUSLARARASI İŞBİRLİKLERİNE KATILIMI ÖZENDİRMEYE YÖNELİK DESTEK VE ÖDÜL PROGRAMLARI Ebru İMAMOĞLU Ekim 2014 Temel Hedefler Temel hedef, H2020 geri dönüş oranı ve başarı yüzdesini artırmak! Katılım

Detaylı

İstanbul Bilgi Üniversitesi Projeler Ofisi Çalışma Usulleri Yönergesi

İstanbul Bilgi Üniversitesi Projeler Ofisi Çalışma Usulleri Yönergesi İstanbul Bilgi Üniversitesi Projeler Ofisi Çalışma Usulleri Yönergesi Kabul eden makam, tarih ve sayı : Akademik Kurul, Tarih: 05/12 / 2017, Sayı:6 (2) Mütevelli Heyet, Tarih: 15/12/ 2017, Sayı: 2503 Ek

Detaylı

BURDUR MEHMET AKİF ERSOY ÜNİVERSİTESİ FİKRİ VE SINAİ MÜLKİYET HAKLARI UYGULAMA YÖNERGESİ. Birinci Bölüm

BURDUR MEHMET AKİF ERSOY ÜNİVERSİTESİ FİKRİ VE SINAİ MÜLKİYET HAKLARI UYGULAMA YÖNERGESİ. Birinci Bölüm BURDUR MEHMET AKİF ERSOY ÜNİVERSİTESİ FİKRİ VE SINAİ MÜLKİYET HAKLARI UYGULAMA YÖNERGESİ Birinci Bölüm Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç Madde 1- (1) Bu yönergenin amacı, Burdur Mehmet Akif Ersoy

Detaylı

İhale İşlemleri Açısından İş Ortaklığı

İhale İşlemleri Açısından İş Ortaklığı www.mevzuattakip.com.tr İhale İşlemleri Açısından İş Ortaklığı İHALE İŞLEMLERİ AÇISINDAN İŞ ORTAKLIĞI Osman Can YENİCE* 4734 sayılı Kamu İhale Kanunu nun 4 üncü maddesinde ortak girişim; ihaleye katılmak

Detaylı

Avrupa İşletmeler Ağı

Avrupa İşletmeler Ağı Avrupa İşletmeler Ağı Büyüme ve istihdamı canlandırıyoruz 1 2 3 4 Büyüme ve istihdam yaratma konusunda Avrupa Birliği nin önemli araçlarından birisidir. ġubat 2008 yılında AB Komisyonu tarafından başlatılmıştır.

Detaylı

2. Destek Programlar Çerçevesinde Yürütülen Projeler

2. Destek Programlar Çerçevesinde Yürütülen Projeler IŞIK ÜNİVERSİTESİ PROJE YÜRÜTME YÖNERGESİ KAPSAM Bu esaslar, Işık Üniversitesi akademik ve idari birimleri ile bunların mensupları ve öğretim elemanlarınca yürütülen, kısmen veya tamamen yurt içi ve yurt

Detaylı

T Ü B İ T A K 1513 TEKNOLOJİ TRANSFER OFİSLERİ DESTEKLEME PROGRAMI ÇAĞRI DUYURUSU 2013

T Ü B İ T A K 1513 TEKNOLOJİ TRANSFER OFİSLERİ DESTEKLEME PROGRAMI ÇAĞRI DUYURUSU 2013 T Ü B İ T A K 1513 TEKNOLOJİ TRANSFER OFİSLERİ DESTEKLEME PROGRAMI ÇAĞRI DUYURUSU 2013 Üniversite-Sanayi işbirliğinin sağlanması, üniversitelerin ulusal ve uluslararası destek mekanizmalarından yararlanması,

Detaylı

SANTEZ SANAYİ TEZLERİ PROJESİ YASAL MEVZUAT

SANTEZ SANAYİ TEZLERİ PROJESİ YASAL MEVZUAT G.M.K. Bulvarı No:128 B. Blok Kat:3 Tandoğan Maltepe/ANKARA Tel : (312) 231 87 33 Faks : (312) 229 48 35 YASAL MEVZUAT STB Sanayi Tezleri (SAN-TEZ) Projelerinin Desteklenme Usul ve Esasları Hakkında Yönetmelik

Detaylı

Teknoloji Ticarileştirme ve Lisanslama Prosedürü

Teknoloji Ticarileştirme ve Lisanslama Prosedürü Teknoloji Ticarileştirme ve Lisanslama Prosedürü Teknoloji Transfer Ofisi 2018 Yazan(lar) : Tarih : İlker KÖSE TTO Direktörü Safiye SOYUPAK Patent Uzmanı Onaylayan(lar) : Tarih : Prof. Dr. Ömer Ceran Genel

Detaylı

Yeni MobilSaha Servisi Test Kullanıcı Taahhütnamesi

Yeni MobilSaha Servisi Test Kullanıcı Taahhütnamesi Yeni MobilSaha Servisi Test Kullanıcı Taahhütnamesi AVEA İletişim Hizmetleri A.Ş. nin ( AVEA ) işbu Taahhütname nin Özel Şartlar ında belirtilen Yeni MobilSaha Servisi Kampanyası ( Kampanya ) ndan belirtilen

Detaylı

Bilgi Notu Horizon 2020 de Fikri Haklar Yönetimi: projenin yürütülmesi ve sonuçlandırılması aşaması

Bilgi Notu Horizon 2020 de Fikri Haklar Yönetimi: projenin yürütülmesi ve sonuçlandırılması aşaması European IPR Helpdesk Bilgi Notu Horizon 2020 de Fikri Haklar Yönetimi: projenin yürütülmesi ve sonuçlandırılması aşaması European IPR Helpdesk, Avrupa Komisyonu KOBİ Ajansı (EASME) tarafından yönetilmekte

Detaylı

YÜKSEKÖĞRETİM KURULU ODAKLI GELİŞMELER

YÜKSEKÖĞRETİM KURULU ODAKLI GELİŞMELER YÜKSEKÖĞRETİM KURULU ODAKLI GELİŞMELER YENİ YÜKSEKÖĞRETİM SİSTEMİ YAKLAŞIMI Misyon Farklılaşması ve İhtisaslaşma (Çeşitlilik) Rekabet (Performans Odaklılık) Kurumsal Özerklik (Esnek Yönetişim) 2547 58

Detaylı

Ulusal Destekler ve AB Çerçeve Programları nda KOBİ ler. Betül MACİT TÜBİTAK AB Çerçeve Programları Ulusal Koordinasyon Ofisi

Ulusal Destekler ve AB Çerçeve Programları nda KOBİ ler. Betül MACİT TÜBİTAK AB Çerçeve Programları Ulusal Koordinasyon Ofisi Ulusal Destekler ve AB Çerçeve Programları nda KOBİ ler Betül MACİT TÜBİTAK AB Çerçeve Programları Ulusal Koordinasyon Ofisi Yenilik nedir? Bir ürün ya da hizmetin ilk fikrinin oluşmasını buluş (icat keşif),

Detaylı

T.C. TURGUT ÖZAL ÜNİVERSİTESİ AVRUPA BİRLİĞİ HAYAT BOYU ÖĞRENME PROGRAMI / ERASMUS PROGRAMI YÖNERGESİ. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar

T.C. TURGUT ÖZAL ÜNİVERSİTESİ AVRUPA BİRLİĞİ HAYAT BOYU ÖĞRENME PROGRAMI / ERASMUS PROGRAMI YÖNERGESİ. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar T.C. TURGUT ÖZAL ÜNİVERSİTESİ AVRUPA BİRLİĞİ HAYAT BOYU ÖĞRENME PROGRAMI / ERASMUS PROGRAMI YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç ve Kapsam Madde 1-(1) Bu Yönerge üç bölümden oluşmaktadır:

Detaylı

Konsorsiyum yapısı. Sözleşmede yer alan görevler. Ortak3. Ortak4 Koordinatör. Ortak6. Ortak2 Ortak5 Ortak1. Ortak7. Ortak8

Konsorsiyum yapısı. Sözleşmede yer alan görevler. Ortak3. Ortak4 Koordinatör. Ortak6. Ortak2 Ortak5 Ortak1. Ortak7. Ortak8 AB 7.Çerçeve Programı Projelere Nasıl Dahil Olabilirsiniz? Oğuz YAPAR TÜBİTAK AB Çerçeve Programları Ulusal Koordinasyon Ofisi KOBİ Yararına Araştırma Ulusal İrtibat Noktası Projedeki durumunuzu belirlemek...

Detaylı

Resmî Gazete Sayı : 28350 YÖNETMELİK GENEL SAĞLIK SİGORTASI VERİLERİNİN GÜVENLİĞİ VE PAYLAŞIMINA İLİŞKİN BİRİNCİ BÖLÜM

Resmî Gazete Sayı : 28350 YÖNETMELİK GENEL SAĞLIK SİGORTASI VERİLERİNİN GÜVENLİĞİ VE PAYLAŞIMINA İLİŞKİN BİRİNCİ BÖLÜM 11 Temmuz 2012 ÇARŞAMBA Resmî Gazete Sayı : 28350 YÖNETMELİK Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığından: GENEL SAĞLIK SİGORTASI VERİLERİNİN GÜVENLİĞİ VE PAYLAŞIMINA İLİŞKİN YÖNETMELİK Amaç, Kapsam, Dayanak

Detaylı

ERZİNCAN ÜNİVERSİTESİ. Erasmus+ 2015-2016 Öğrenci Staj Hareketliliği Başvuruları

ERZİNCAN ÜNİVERSİTESİ. Erasmus+ 2015-2016 Öğrenci Staj Hareketliliği Başvuruları Başvuru Yöntemi ERZİNCAN ÜNİVERSİTESİ Erasmus+ 2015-2016 Öğrenci Staj Hareketliliği Başvuruları 21 Mart 2016 15 Nisan 2016 tarihleri arasında online alınacaktır. http://www.kimoerasmus.com/erzincan/default.aspx?id=1

Detaylı

YÖNETİM DANIŞMANLARI DERNEĞİ EN BAŞARILI YÖNETİM DANIŞMANLIĞI PROJE ÖDÜLLERİ 2014 BAŞVURU FORMU

YÖNETİM DANIŞMANLARI DERNEĞİ EN BAŞARILI YÖNETİM DANIŞMANLIĞI PROJE ÖDÜLLERİ 2014 BAŞVURU FORMU YÖNETİM DANIŞMANLARI DERNEĞİ EN BAŞARILI YÖNETİM DANIŞMANLIĞI PROJE ÖDÜLLERİ 2014 BAŞVURU FORMU ÖDÜLE BAŞVURULAN PROJE ADI: DANIŞAN DANIŞMAN KURULUŞ ADI KURULUŞ ADI KURULUŞ ADRESİ KURULUŞ ADRESİ ÇALIŞAN

Detaylı

Çok Uluslu İşletmeler. Doç.Dr. Barış Baraz

Çok Uluslu İşletmeler. Doç.Dr. Barış Baraz Çok Uluslu İşletmeler Doç.Dr. Barış Baraz 1. İhracat 2. Ortaklıklar 3. Doğrudan Yabancı Yatırım 1. İhracat Dolaylı İhracat: Kolay. Başlangıçta öğrenme amaçlı. Uzmanlık gerektirmiyor. Yönetim emri veriyor.

Detaylı

Erasmus+ Stratejik Ortaklıklar

Erasmus+ Stratejik Ortaklıklar Erasmus+ Stratejik Ortaklıklar Sevgi SUÇİN Uzman Ankara, 11 Aralık 2014 Proje Döngüsü Seçilen projeler Bilgi Güncelleme Formu Sözleşme İlk Ödeme Ara rapor İkinci Ödeme Final Rapor Son Ödeme Genel Hatırlatmalar

Detaylı

7. ÇP Finansal Kurallar

7. ÇP Finansal Kurallar 7. ÇP Finansal Kurallar Sema KARAARSLAN Yasal ve Finansal Konular Ulusal Đrtibat Noktası 3 Mart 2010 TÜBĐTAK 7. ÇP de Terminoloji Grant Agreement : Komisyon ve koordinatör arasında imzalanan kontrat. Konsorsiyum

Detaylı

ORTA DOĞU TEKNİK ÜNİVERSİTESİ BİLGİ TRANSFER OFİSİ (ODTÜ-BTO) SANAYİ İÇİN DESTEK HİZMETLERİ

ORTA DOĞU TEKNİK ÜNİVERSİTESİ BİLGİ TRANSFER OFİSİ (ODTÜ-BTO) SANAYİ İÇİN DESTEK HİZMETLERİ ORTA DOĞU TEKNİK ÜNİVERSİTESİ BİLGİ TRANSFER OFİSİ (ODTÜ-BTO) SANAYİ İÇİN DESTEK HİZMETLERİ www.bto.odtu.edu.tr www.odtuteknokent.com.tr ODTÜ-BTO NUN AMACI NEDİR? ODTÜ-BTO, ÜNİVERSİTEMİZ İLE BİRLİKTE ÇALIŞMAK

Detaylı

KATALOG LEONARDO DA VINCI. Partnership (IVT, PLM VETPRO) Transfer of Innovation

KATALOG LEONARDO DA VINCI. Partnership (IVT, PLM VETPRO) Transfer of Innovation KATALOG Partnership (IVT, PLM VETPRO) Transfer of Innovation NEDEN ERTEK-İSTANBUL? Ertek İstanbul, Avrupa Birliği Eğitim Programları kapsamında (Leonardo Da Vinci, Comenius, Grundtvig ve Erasmus) proje

Detaylı

HÜR VE KABUL EDİLMİŞ MASONLAR DERNEĞİ AYDINLATMA METNİ

HÜR VE KABUL EDİLMİŞ MASONLAR DERNEĞİ AYDINLATMA METNİ HÜR VE KABUL EDİLMİŞ MASONLAR DERNEĞİ AYDINLATMA METNİ Veri Sorumlusu: Hür ve Kabul Edilmiş Masonlar Derneği Tomtom Mahallesi, Nur i Ziya Sok., No: 13, 34433, Beyoğlu / İstanbul Hür ve Kabul Edilmiş Masonlar

Detaylı

T.C. İSTANBUL MEDİPOL ÜNİVERSİTESİ DANIŞMANLIK HİZMETLERİ YÖNERGESİ*

T.C. İSTANBUL MEDİPOL ÜNİVERSİTESİ DANIŞMANLIK HİZMETLERİ YÖNERGESİ* T.C. İSTANBUL MEDİPOL ÜNİVERSİTESİ DANIŞMANLIK HİZMETLERİ YÖNERGESİ* Amaç Madde 1- (1) Bu yönergenin amacı, İstanbul Medipol Üniversitesi bünyesinde kadrolu öğretim üyesi ve idari personelin özel sektör

Detaylı

T Ü B İ T A K TEKNOLOJİ VE YENİLİK DESTEK PROGRAMLARI BAŞKANLIĞI (TEYDEB)

T Ü B İ T A K TEKNOLOJİ VE YENİLİK DESTEK PROGRAMLARI BAŞKANLIĞI (TEYDEB) T Ü B İ T A K TEKNOLOJİ VE YENİLİK DESTEK PROGRAMLARI BAŞKANLIĞI (TEYDEB) 1513 TEKNOLOJİ TRANSFER OFİSLERİ DESTEKLEME PROGRAMI 2014 YILI ÇAĞRI DUYURUSU Üniversitelerin ulusal ve uluslararası destek mekanizmalarından

Detaylı

1000 2015-1 ÜNİVERSİTELERDE AR-GE STRATEJİ BELGESİ HAZIRLATILMASI VE UYGULATILMASI ÇAĞRISI BAŞVURU FORMU

1000 2015-1 ÜNİVERSİTELERDE AR-GE STRATEJİ BELGESİ HAZIRLATILMASI VE UYGULATILMASI ÇAĞRISI BAŞVURU FORMU 1000 2015-1 ÜNİVERSİTELERDE AR-GE STRATEJİ BELGESİ HAZIRLATILMASI VE UYGULATILMASI ÇAĞRISI BAŞVURU FORMU TÜBİTAK tarafından doldurulacaktır. Geçici Proje No Proje No BAŞVURU KAPAK SAYFASI Çağrı Kodu 1000-2015-1

Detaylı

SİRKÜLER İstanbul, Sayı: 2015/117 Ref: 4/117

SİRKÜLER İstanbul, Sayı: 2015/117 Ref: 4/117 SİRKÜLER İstanbul, 24.06.2015 Sayı: 2015/117 Ref: 4/117 Konu: TÜRKİYE - AVRUPA BİRLİĞİ KATILIM ÖNCESİ YARDIM ARACI (IPA) ÇERÇEVE ANLAŞMASI GENEL TEBLİĞİ NDE (SIRA NO:1) DEĞİŞİKLİK YAPILMASINA DAİR TEBLİĞ

Detaylı

KARKİM SONDAJ AKIŞKANLARI ENERJİ MÜHENDİSLİK HİZMETLERİ SANAYİ VE TİCARET A.Ş. BİLGİLENDİRME POLİTİKASI

KARKİM SONDAJ AKIŞKANLARI ENERJİ MÜHENDİSLİK HİZMETLERİ SANAYİ VE TİCARET A.Ş. BİLGİLENDİRME POLİTİKASI KARKİM SONDAJ AKIŞKANLARI ENERJİ MÜHENDİSLİK HİZMETLERİ SANAYİ VE TİCARET A.Ş. 1- Amaç BİLGİLENDİRME POLİTİKASI Karkim Sondaj Akışkanları Enerji Mühendislik Hizmetleri Sanayi ve Ticaret A.Ş., Sermaye Piyasası

Detaylı

A. Siteye erişim ve Sitenin kullanımı, Bakanlığının belirlediği aşağıdaki esas ve şartlara tabidir.

A. Siteye erişim ve Sitenin kullanımı, Bakanlığının belirlediği aşağıdaki esas ve şartlara tabidir. Gizlilik İlkeleri Site Kullanım Koşulları (Yasal Uyarı) Kültür ve Turizm Bakanlığı İnternet Sitesi Kullanım Koşulları-Yasal Uyarı Galata Mevlevihanesi Müzesi İnternet Sitesi içeriğinde yer alan tüm eserler

Detaylı

ABANT İZZET BAYSAL ÜNİVERSİTESİ KALİTE GÜVENCESİ YÖNERGESİ

ABANT İZZET BAYSAL ÜNİVERSİTESİ KALİTE GÜVENCESİ YÖNERGESİ Sayfa No 1 / 6 ABANT İZZET BAYSAL (Senatonun 08/10/2015 tarih ve 2015/156 sayılı kararıyla kabul edilmiştir.) Amaç ve Kapsam BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar MADDE 1 - (1) Bu Yönerge, Abant

Detaylı

TÜBİTAK 3001- Başlangıç Ar-Ge Projeleri Destekleme Programı

TÜBİTAK 3001- Başlangıç Ar-Ge Projeleri Destekleme Programı TÜBİTAK 3001- Başlangıç Ar-Ge Projeleri Destekleme Programı Prof. Dr. Feray KÖÇKAR Proje Koordinasyon Ofisi Birim Sorumlusu Dr. Gülşah ÇELİK GÜL Uzman İçerik 1 2 3 4 5 6 7 Amaç Kimler Başvurabilir? Proje

Detaylı

T.C. ARTVİN ÇORUH ÜNİVERSİTESİ ERASMUS+ PROGRAMI ÖĞRENCİ STAJ HAREKETLİLİĞİ KILAVUZU

T.C. ARTVİN ÇORUH ÜNİVERSİTESİ ERASMUS+ PROGRAMI ÖĞRENCİ STAJ HAREKETLİLİĞİ KILAVUZU T.C. ARTVİN ÇORUH ÜNİVERSİTESİ ERASMUS+ PROGRAMI ÖĞRENCİ STAJ HAREKETLİLİĞİ KILAVUZU Erasmus+ Programı kapsamında staj yapılacak kuruluşlar hangileri olabilir? Erasmus+ Programı kapsamında Yerleştirme/staj

Detaylı

Destekli Proje İşletme Prosedürü

Destekli Proje İşletme Prosedürü Destekli Proje İşletme Prosedürü Teknoloji Transfer Ofisi 2016 Yazan(lar) : Tarih : İlker KÖSE TTO Direktörü Onaylayan(lar) : Tarih : Prof. Dr. Ömer Ceran Genel Sekreter V. Prof. Dr. Sabahattin Aydın Rektör

Detaylı

GİZLİLİK SÖZLEŞMESİ. -ile- AVEA ve İŞLETMECİ bundan sonra tek tek Taraf ve birlikte Taraflar olarak anılabilecektir. ŞÖYLE Kİ:

GİZLİLİK SÖZLEŞMESİ. -ile- AVEA ve İŞLETMECİ bundan sonra tek tek Taraf ve birlikte Taraflar olarak anılabilecektir. ŞÖYLE Kİ: GİZLİLİK SÖZLEŞMESİ İşbu gizlilik Sözleşmesi ( Sözleşme ); (1) AVEA İLETİŞİM HİZMETLERİ A.Ş. ( AVEA ) Abdi İpekçi Caddesi No:75, Maçka/İstanbul, Türkiye -ile- (2) ( İŞLETMECİ ) arasında akdedilmiştir.

Detaylı

SAN-TEZ PROJE DESTEKLERİ VE SANAYİ-ÜNİVERSİTE İŞBİRLİĞİNE KATKILARI

SAN-TEZ PROJE DESTEKLERİ VE SANAYİ-ÜNİVERSİTE İŞBİRLİĞİNE KATKILARI SAN-TEZ PROJE DESTEKLERİ VE SANAYİ-ÜNİVERSİTE İŞBİRLİĞİNE KATKILARI Doç. Dr. Metin TANOĞLU Makina Mühendisliği Bölümü "İnovasyon ve Ar-Ge nin önemini kavramış kendi teknolojisini üreten ve satan, rekabet

Detaylı

MERKEZLER TOPLANTISI Prof. Dr. İrem Dikmen Toker

MERKEZLER TOPLANTISI Prof. Dr. İrem Dikmen Toker http:// www.metu.edu.tr MERKEZLER TOPLANTISI Prof. Dr. İrem Dikmen Toker 20 Kasım 2014 Merkezler için İşbirliği Geliştirme Programı (MİGEP) Kalkınma Bakanlığı Araştırmacı Yetiştirme Programı MİGEP kapsamındaki

Detaylı

İZLEME DEĞERLENDİRME BİRİMİ SIKÇA SORULAN SORULAR. Başvuru sahibi kimdir? Proje nedir?

İZLEME DEĞERLENDİRME BİRİMİ SIKÇA SORULAN SORULAR. Başvuru sahibi kimdir? Proje nedir? Proje nedir? Mali destekten yararlanmak üzere Ajansa sunulan belli bir amaca odaklanmış, bütçesi ile bütünlük arz eden, belirli, süreli ve düzenli faaliyetler bütününe denir. Başvuru Rehberi nedir? Ajans

Detaylı

TEKNOLOJİ TRANSFER OFİSİ GİRİŞİMCİLİK VE KULUÇKA BİRİMİ TALİMATI

TEKNOLOJİ TRANSFER OFİSİ GİRİŞİMCİLİK VE KULUÇKA BİRİMİ TALİMATI Sayfa 1 / 5 AMAÇ Bu talimat İstanbul Sabahattin Zaim Üniversitesi Teknoloji Tranfer Ofisi nin (İZÜ TTO) Girişimcilik ve Kuluçka Birimi; proje başvuru dosyalarının hazırlanması, geliştirilmesi sonrası destek

Detaylı

GİZLİLİK SÖZLEŞMESİ. Lütfen Gizlilik Sözleşmesi ni dikkatlice okuyunuz.

GİZLİLİK SÖZLEŞMESİ. Lütfen Gizlilik Sözleşmesi ni dikkatlice okuyunuz. GİZLİLİK SÖZLEŞMESİ Bilkent Üniversitesi Mühendislik Topluluğu (Bundan böyle MT olarak anılacaktır.), gizliliğinizi korumak ve kullanılmakta bulunan teknolojik altyapıdan en üst seviyede yararlanmanızı

Detaylı

2012 yılı sağlık harcamaları 76 milyar TL olup, GSYİH nin %5,4 üdür

2012 yılı sağlık harcamaları 76 milyar TL olup, GSYİH nin %5,4 üdür Sağlık Sektörü Ulusal Ekonomimiz Açısından Kritik Sağlık Harcaması/GSYİH 2012 yılı sağlık harcamaları 76 milyar TL olup, GSYİH nin %5,4 üdür 10 % 9 8 7 6 5,4 5,3 5,4 5,4 5,8 6,0 6,1 6,1 5,6 5,3 5,4 5 4

Detaylı

T.C. BİLECİK ŞEYH EDEBALİ ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ İdari ve Mali İşler Dairesi Başkanlığı

T.C. BİLECİK ŞEYH EDEBALİ ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ İdari ve Mali İşler Dairesi Başkanlığı BİRİM FİYAT TEKLİF MEKTUBU.. İHALE KOMİSYONU BAŞKANLIĞINA.. /.. /... İhale Kayıt Numarası 2014/65718 İhalenin adı Katı Yakacak Teklif sahibinin adı ve soyadı/ ticaret unvanı Uyruğu TC Kimlik Numarası 1

Detaylı

Bilgi ve İletişim im Teknolojileri Ulusal İrtibat Noktası. ncpict@tubitak.gov.tr

Bilgi ve İletişim im Teknolojileri Ulusal İrtibat Noktası. ncpict@tubitak.gov.tr 7. Çerçeve eve Programı Ebru BAŞAK AK AKÖZ Bilgi ve İletişim im Teknolojileri Ulusal İrtibat Noktası ncpict@tubitak.gov.tr AB Çerçeve Programları AB nin orta vadeli ATG politikaları planlama aracıdır.

Detaylı

FİKRİ HAKLAR ESD873 4. PATENT BAŞVURU SÜRECİ. Yrd.Doç.Dr. Levent DURDU Kocaeli Üniversitesi B.Ö.T.E. Bölümü

FİKRİ HAKLAR ESD873 4. PATENT BAŞVURU SÜRECİ. Yrd.Doç.Dr. Levent DURDU Kocaeli Üniversitesi B.Ö.T.E. Bölümü FİKRİ HAKLAR ESD873 4. PATENT BAŞVURU SÜRECİ Yrd.Doç.Dr. Levent DURDU Kocaeli Üniversitesi B.Ö.T.E. Bölümü 2012 2013 Bahar Kocaeli Üniversitesi, tüm hakları saklıdır. PATENT BAŞVURU SÜRECİ ESD873 FİKRİ

Detaylı

AYGERSAN AYDINLATMA GEREÇLERİ SANAYİ VE TİCARET ANONİM ŞİRKETİ KİŞİSEL VERİLERİN KORUNMASI AYDINLATMA METNİ

AYGERSAN AYDINLATMA GEREÇLERİ SANAYİ VE TİCARET ANONİM ŞİRKETİ KİŞİSEL VERİLERİN KORUNMASI AYDINLATMA METNİ AYGERSAN AYDINLATMA GEREÇLERİ SANAYİ VE TİCARET ANONİM ŞİRKETİ KİŞİSEL VERİLERİN KORUNMASI AYDINLATMA METNİ Kişisel verilerin işlenmesinde başta özel hayatın gizliliği olmak üzere kişilerin temel hak ve

Detaylı

Türkiye Belge Sağlama ve Ödünç Verme Sistemi (TÜBESS) Katılım Protokolü

Türkiye Belge Sağlama ve Ödünç Verme Sistemi (TÜBESS) Katılım Protokolü Türkiye Belge Sağlama ve Ödünç Verme Sistemi (TÜBESS) Katılım Protokolü 1. AMAÇ: Bu katılım protokolü, DPT Bilgi Toplumu Stratejisi (2006-2010) ve Ek Eylem Planının 38. Maddesinde yer alan E-Entegre Kütüphane

Detaylı

1.2.9 Hesap verebilirlik Performans ölçümü, raporlama, izleme & değerlendirme

1.2.9 Hesap verebilirlik Performans ölçümü, raporlama, izleme & değerlendirme 1.2.9 Hesap verebilirlik Performans ölçümü, raporlama, izleme & değerlendirme 3. Hafta: Kurumların raporları & izlemesi Mr Petri Huovinen, Finlandiya Hazine 13. Gün 14 Ekim 2011 Hesap verebilirlik ve piyasa

Detaylı

MobilSaha Servisi Test Kullanıcısı Taahhütnamesi

MobilSaha Servisi Test Kullanıcısı Taahhütnamesi MobilSaha Servisi Test Kullanıcısı Taahhütnamesi AVEA İletişim Hizmetleri A.Ş. nin ( AVEA ) sunduğu MobilSaha Servisi ( Servis ) nden yararlanabilmek amacıyla işbu MobilSaha Servisi Test Kullanıcısı Taahhütnamesi

Detaylı

İ.Ü. AÇIK VE UZAKTAN EĞİTİM FAKÜLTESİ Bilişim Hizmetleri Güvenlik ve Gizlilik Formu

İ.Ü. AÇIK VE UZAKTAN EĞİTİM FAKÜLTESİ Bilişim Hizmetleri Güvenlik ve Gizlilik Formu Dök. No: AUZEF-FR-2.5-01 Yayın Tarihi: 30.06.2014 Rev.No: 00 Rev Tarihi: Sayfa 1 / 5 İşbu taahhütname İstanbul Üniversitesi Açık ve Uzaktan Eğitim Fakültesi Bilişim Hizmetleri (Bundan sonra İÜ AUZEF" olarak

Detaylı

LİSANS, BELGELER VE UYGUNLUK İŞARETLERİNİN KULLANIMI KURALLARI UBK-02 TS EN ISO/IEC 17065 ÜRÜN, PROSES VE HİZMET BELGELENDİRME AKREDİTASYON SİSTEMİ

LİSANS, BELGELER VE UYGUNLUK İŞARETLERİNİN KULLANIMI KURALLARI UBK-02 TS EN ISO/IEC 17065 ÜRÜN, PROSES VE HİZMET BELGELENDİRME AKREDİTASYON SİSTEMİ SAYFA 1/5 DEĞİŞİKLİKLER TABLOSU No Konusu Tarih Talep Eden Kişi/Birim Bölüm/ Sayfa DAĞITIM LİSTESİ: GENEL MÜDÜR KALİTE YÖNETİM TEMSİLCİSİ BELGELENDİRME KOMİTESİ DEĞERLENDİRME KOMİTESİ TEKNOLOJİK HİZMETLER

Detaylı

Demiryollarında Yolcu Hakları

Demiryollarında Yolcu Hakları Demiryollarında Yolcu Hakları Türkiye ve AB deki Mevzuat Mayıs 2015 DDGM Sunum İçeriği "Yolcu Hakları" Ne Anlama Gelir? DDGM nin Sorumluluğu TCDD nin Yolcu Hakları Mevzuatı Karayollarında Yolcu Hakları

Detaylı

TÜBİTAK ın Teknoloji Transfer Ofisleri Desteği

TÜBİTAK ın Teknoloji Transfer Ofisleri Desteği TÜBİTAK ın Teknoloji Transfer Ofisleri Desteği Destek Sistemimizde Ticarileşme Boyutu Yetersiz %98 nin temel araştırmaya aktarıyoruz; % 2 transfere aktarıyoruz 7,5 Milyar TL (%98) * 131 milyon TL (%2)

Detaylı

BAŞVURU MEKTUBU KONYA GIDA VE TARIM ÜNİVERSİTESİ İHALE KOMİSYONU BAŞKANLIĞINA. Kimyasal-Kit ve Sarf Malzeme Alımı 32 kalem 34.

BAŞVURU MEKTUBU KONYA GIDA VE TARIM ÜNİVERSİTESİ İHALE KOMİSYONU BAŞKANLIĞINA. Kimyasal-Kit ve Sarf Malzeme Alımı 32 kalem 34. İhalenin adı Başvuru sahibinin adı ve soyadı/ ticaret unvanı Uyruğu TC Kimlik Numarası (gerçek kişi ise) Vergi Kimlik Numarası BAŞVURU MEKTUBU KONYA GIDA VE TARIM ÜNİVERSİTESİ İHALE KOMİSYONU BAŞKANLIĞINA

Detaylı

ÜNİVERSİTE SANAYİ İŞBİRLİĞİNİN BÖLGESEL KALKINMAYA ETKİSİ: KONYA TEKNOKENT-SELÇUK TTO PROF. DR BAYRAM SADE YÖNETİM KURULU BAŞKANI

ÜNİVERSİTE SANAYİ İŞBİRLİĞİNİN BÖLGESEL KALKINMAYA ETKİSİ: KONYA TEKNOKENT-SELÇUK TTO PROF. DR BAYRAM SADE YÖNETİM KURULU BAŞKANI ÜNİVERSİTE SANAYİ İŞBİRLİĞİNİN BÖLGESEL KALKINMAYA ETKİSİ: KONYA TEKNOKENT-SELÇUK TTO PROF. DR BAYRAM SADE YÖNETİM KURULU BAŞKANI DÜZCE-9 MAYIS 2013 KONYA TEKNOKENT SELÇUK ÜNİVERİTESİ TEKNOLOJİ GELİŞTİRME

Detaylı

MENTÖR DESTEK PROGRAMI UYGULAMA USUL VE ESASLARI. Uygulama Esasının Amacı; Akademisyenlerin Dış Kaynaklı projeleri hazırlama aşamalarında Mentörlük

MENTÖR DESTEK PROGRAMI UYGULAMA USUL VE ESASLARI. Uygulama Esasının Amacı; Akademisyenlerin Dış Kaynaklı projeleri hazırlama aşamalarında Mentörlük BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç MADDE 1- Uygulama Esasının Amacı; Akademisyenlerin Dış Kaynaklı projeleri hazırlama aşamalarında Mentörlük mekanizmasının uygulanmasına yönelik usul

Detaylı

Ulusal Destekler ve AB Çerçeve Programları nda KOBİ ler

Ulusal Destekler ve AB Çerçeve Programları nda KOBİ ler Ulusal Destekler ve AB Çerçeve Programları nda KOBİ ler Oğuz YAPAR TÜBİTAK AB Çerçeve Programları Ulusal Koordinasyon Ofisi KOBİ Yararına Araştırma Ulusal İrtibat Noktası İleri Teknoloji Ürünlerinde İhracatın

Detaylı

Bilkent Bilgi Erişim Grubu Bilkent Yenilik Bulma Deney Koleksiyonu (BilNov-2005) kullanımı ile ilgili Bireysel Başvuru

Bilkent Bilgi Erişim Grubu Bilkent Yenilik Bulma Deney Koleksiyonu (BilNov-2005) kullanımı ile ilgili Bireysel Başvuru Koleksiyon Kullanımı İçin Bıreysel Başvuru Bilkent Bilgi Erişim Grubu Bilkent Yenilik Bulma Deney Koleksiyonu (BilNov-2005) kullanımı ile ilgili Bireysel Başvuru Ben,,bilgi erişim,dosya anlama sistemleri

Detaylı

MYK tarafından kabul edilen ulusal yeterliliklere göre sınav ve belgelendirme faaliyetleri, yetkilendirilmiş belgelendirme kuruluşları tarafından

MYK tarafından kabul edilen ulusal yeterliliklere göre sınav ve belgelendirme faaliyetleri, yetkilendirilmiş belgelendirme kuruluşları tarafından MYK YETKİLENDİRMESİ MYK tarafından kabul edilen ulusal yeterliliklere göre sınav ve belgelendirme faaliyetleri, yetkilendirilmiş belgelendirme kuruluşları tarafından gerçekleştirilir. Yetkilendirilmiş

Detaylı

İsteklinin Türk vatandaşı gerçek kişi olması halinde, 11 rakamdan oluşan T.C. kimlik numarası yazılacaktır. 2

İsteklinin Türk vatandaşı gerçek kişi olması halinde, 11 rakamdan oluşan T.C. kimlik numarası yazılacaktır. 2 GÖTÜRÜ BEDEL TEKLİF MEKTUBU İHALE KOMİSYONU BAŞKANLIĞINA.. /.. /... İhale Kayıt Numarası 2017/150620 İhalenin adı Teklif sahibinin adı ve soyadı/ ticaret unvanı Uyruğu TC Kimlik Numarası 1 (gerçek kişi

Detaylı

MEHMET AKİF ERSOY ÜNİVERSİTESİ ÇİFT VEYA ORTAK DİPLOMAYA YÖNELİK ULUSLARARASI ORTAK LİSANSÜSTÜ EĞİTİM VE ÖĞRETİM PROGRAMLARI YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM

MEHMET AKİF ERSOY ÜNİVERSİTESİ ÇİFT VEYA ORTAK DİPLOMAYA YÖNELİK ULUSLARARASI ORTAK LİSANSÜSTÜ EĞİTİM VE ÖĞRETİM PROGRAMLARI YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM MEHMET AKİF ERSOY ÜNİVERSİTESİ ÇİFT VEYA ORTAK DİPLOMAYA YÖNELİK ULUSLARARASI ORTAK LİSANSÜSTÜ EĞİTİM VE ÖĞRETİM PROGRAMLARI YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç MADDE 1- (1)Bu

Detaylı

ONAYLANMIŞ KURULUŞ NUMARASI VE LOGO KULLANIM TALİMATI

ONAYLANMIŞ KURULUŞ NUMARASI VE LOGO KULLANIM TALİMATI 1.AMAÇ VE KAPSAM 1.1.Bu talimatının amacı; Müşterilerin deney veya performansın değişmezliğinin değerlendirilmesi ve doğrulanması faaliyetleri kapsamında sunulan hizmetlerin birey veya kuruluşlar tarafından

Detaylı

ABANT İZZET BAYSAL ÜNİVERSİTESİ DOKÜMAN VERİ PROSEDÜRÜ

ABANT İZZET BAYSAL ÜNİVERSİTESİ DOKÜMAN VERİ PROSEDÜRÜ Sayfa No 1 / 5 1. AMAÇ Bu prosedürün amacı, Abant İzzet Baysal Üniversitesi nde Kalite Yönetim Sistemi (KYS) içinde bulunan tüm dokümanların hazırlanması, kodlanması, onaylanması, yayınlanması ve dağıtılması,

Detaylı

BAP Bilimsel Etkinlik Düzenleme Destek Prosedürü

BAP Bilimsel Etkinlik Düzenleme Destek Prosedürü BAP Bilimsel Etkinlik Düzenleme Destek Prosedürü Bilimsel Araştırma Projeleri Komisyonu Teknoloji Transfer Ofisi 2017 Yazan(lar) : Tarih : İlker KÖSE TTO Direktörü Onaylayan(lar) : Tarih : Prof. Dr. Ömer

Detaylı

ALARKO HOLDİNG A.Ş. KİŞİSEL VERİLERİN KORUNMASI VE İŞLENMESİ POLİTİKASI

ALARKO HOLDİNG A.Ş. KİŞİSEL VERİLERİN KORUNMASI VE İŞLENMESİ POLİTİKASI ALARKO HOLDİNG A.Ş. KİŞİSEL VERİLERİN KORUNMASI VE İŞLENMESİ POLİTİKASI 1 - GİRİŞ... 2 2 - KİŞİSEL VERİLERİN İŞLENMESİNDE UYGULANACAK PRENSİPLER... 2 2.1. Hukuka ve Dürüstlük Kuralına Uygun İşleme... 2

Detaylı

ÇANKAYA ÜNİVERSİTESİ TEKNOLOJİ TRANSFER OFİSİ (TTO) UYGULAMA VE ARAŞTIRMA MERKEZİ YÖNETMELİĞİ

ÇANKAYA ÜNİVERSİTESİ TEKNOLOJİ TRANSFER OFİSİ (TTO) UYGULAMA VE ARAŞTIRMA MERKEZİ YÖNETMELİĞİ ÇANKAYA ÜNİVERSİTESİ TEKNOLOJİ TRANSFER OFİSİ (TTO) UYGULAMA VE ARAŞTIRMA MERKEZİ YÖNETMELİĞİ 1 BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç MADDE 1 Bu Yönetmeliğin amacı; Çankaya Üniversitesi

Detaylı

T.C. HASAN KALYONCU ÜNİVERSİTESİ ULUSLARARASI İLİŞKİLER KOORDİNATÖRLÜĞÜ YÖNERGESİ

T.C. HASAN KALYONCU ÜNİVERSİTESİ ULUSLARARASI İLİŞKİLER KOORDİNATÖRLÜĞÜ YÖNERGESİ T.C. HASAN KALYONCU ÜNİVERSİTESİ ULUSLARARASI İLİŞKİLER KOORDİNATÖRLÜĞÜ YÖNERGESİ Amaç ve kapsam Madde 1-(1) Bu Yönergenin amacı ve kapsamı, Hasan Kalyoncu Üniversitesi Uluslar arası İlişkiler Koordinatörlüğünün

Detaylı

PRESTİJ MENÜ TARİFESİ TAAHHÜTNAMESİ

PRESTİJ MENÜ TARİFESİ TAAHHÜTNAMESİ PRESTİJ MENÜ TARİFESİ TAAHHÜTNAMESİ 1- İşbu Prestij Menü Tarifesi Taahhütnamesinin ( Taahhütname ) EK-1 inde belirtilen hattımızın/hatlarımızın Avea İletişim Hizmetleri A.Ş. ( AVEA ) tarafından sunulan

Detaylı

Türk Nöroşirurji Derneği Pediatrik Nöroşirürji Öğretim ve Eğitim Grubu Pediatrik Nöroşirüji Kursu TEKNİK ŞARTNAME

Türk Nöroşirurji Derneği Pediatrik Nöroşirürji Öğretim ve Eğitim Grubu Pediatrik Nöroşirüji Kursu TEKNİK ŞARTNAME Türk Nöroşirurji Derneği Pediatrik Nöroşirürji Öğretim ve Eğitim Grubu Pediatrik Nöroşirüji Kursu TEKNİK ŞARTNAME Madde 1. Taraflar 1.1 Türk Nöroşirürji Derneği 1.2 Türk Nöroşirürji Derneği İktisadi İşletmesi

Detaylı

ANKARA SOSYAL BİLİMLER ÜNİVERSİTESİ BOLOGNA EŞGÜDÜM KOMİSYONU YÖNERGESİ. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar

ANKARA SOSYAL BİLİMLER ÜNİVERSİTESİ BOLOGNA EŞGÜDÜM KOMİSYONU YÖNERGESİ. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar ANKARA SOSYAL BİLİMLER ÜNİVERSİTESİ BOLOGNA EŞGÜDÜM KOMİSYONU YÖNERGESİ Amaç BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar MADDE 1 - (1) Bu Yönergenin amacı, Ankara Sosyal Bilimler Üniversitesi Bologna

Detaylı

FİKRİ MÜLKİYET HAKLARININ TİCARİLEŞTİRİLMESİ ÇALIŞTAYI «VAKIF ÜNİVERSİTELERİ AÇISINDAN FİKRİ MÜLKİYETİN TİCARİLEŞTİRİLMESİ SORUNLARI»

FİKRİ MÜLKİYET HAKLARININ TİCARİLEŞTİRİLMESİ ÇALIŞTAYI «VAKIF ÜNİVERSİTELERİ AÇISINDAN FİKRİ MÜLKİYETİN TİCARİLEŞTİRİLMESİ SORUNLARI» FİKRİ MÜLKİYET HAKLARININ TİCARİLEŞTİRİLMESİ ÇALIŞTAYI «VAKIF ÜNİVERSİTELERİ AÇISINDAN FİKRİ MÜLKİYETİN TİCARİLEŞTİRİLMESİ SORUNLARI» 19.10.2016 AJANDA 1- VAKIF ÜNİVERSİTELERİNDE TİCARİ GELİRİN ELDE EDİLMESİNE

Detaylı