yardımcı malzeme olarak kullanılan aparatlardır. Çok çeşitli amaçları vardır. Aşağıda bilinen, yaygın kullanımlı

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "yardımcı malzeme olarak kullanılan aparatlardır. Çok çeşitli amaçları vardır. Aşağıda bilinen, yaygın kullanımlı"

Transkript

1 AKSESUARLAR In Donanım 02 Nisan 2010 Aksesuarlar dalış konforunu artırmak amacıyla, yardımcı malzeme olarak kullanılan aparatlardır. Çok çeşitli amaçları vardır. Aşağıda bilinen, yaygın kullanımlı olanları yer alıyor. Ama burada hepsini anamayacağım kadar çeşitli tip ve amaçları olduğunu söylemeliyim. Yüzey işaret şamandırası, arama kurtarma için kullanıldığı gibi, üzerlerine dalış bayağı konularak aşağıda dalgıç olduğunu belirtmede kullanılır. Deniz araçlarının, geçiş sırasında yaratabileceği tehlikeyi önleme amaçlıdır. Arama kurtarmada ise aranacak bölgenin tespiti amacıyla kullanılır Naylon malzemeden şişebilen bir yapıdadır. Deko şamandırası, dekompresyon durağında bekleyen dalgıcı yüzeyde belirterek, deniz araçlarını ikaz etmek için kullanılır. Plastik malzemeden bir ucu kapalı tüp ve buna bağlı m uzunlukta bir ipten müteşekkildir. Kullanım sırasında içerisine verilen hava yardımıyla yüzeye çıkarak dik bir profil verir. Genellikle turuncu veya kırmızı renklerde yapılır. İpine kullanacağınız dekompresyon tablosundaki durakları, düğüm atarak işaretlemeniz, kullanım kolaylığı sağlar. Eş Halatı akıntılı, veya görüşün sınırlı olduğu sularda dalış eşlerini uygun mesafede bir arada tutmak amaçlı kullanılır. İki ucunda ilmek olan m uzunluğunda bir halattan ibarettir. Halat uçlarına karabina bağlanarak kolay kullanım da sağlanır. Balıkadamın denge yeleği cebinde bulunmasında yarar vardır. Satın alabileceğiniz gibi kendiniz de yapabilirsiniz. Denge yeleğinde, inflatör ile kamçı arasına monte edilerek kullanılan sualtı düdükleri basınçlı hava ile çalışırlar. Üzerindeki butona basılarak ses çıkarması sağlanır. Bilinen modellerin hemen hepsi ördek sesi çıkartırlar. Yapısında bulunan bir metal sac parçanın, basınçlı hava ile titreşmesi esasına dayalı bir çalışma prensibi vardır. Her ne kadar adı su altı düdüğü ise de su üzerinde de ses çıkarır. Su üstü düdükleri genellikle inflatörün kolayca ulaşılabilen bir yerine bağlanarak, denge yeleğinde yer alır. Su üstünde haberleşme ve ikaz amaçlı kullanılır. Bildiğimiz hakem düdüğü yapısındadır. Ancak içerisinde top yoktur.

2 Sualtında kesinlikle çalışmaz. Ses üreteci (Shaker) Alümiyum bir boru içerisindeki çelik bilyenin başta ve sonda yer alan gene çelik desteklere çarparak ses çıkarması esasına dayalı çalışma prensibi vardır. Sualtında dalış arkadaşının veya grubun dikkatini çekmek, dalış eşiyle haberleşme amacıyla kullanılır. Borunun bir ucuna bağlı ilmek bileğe takılarak taşınır ve kullanılır. Bakım gerektirmeyen bir aksesuar olsa da bilek ipini ara sıra kontrol etmekte yarar vardır. Bir sürprizle ip koparak kaybolması mümkündür. Çelik veya alüminyum malzemeden yapılmış karabinalar balıkadamın taşıması gereken fener, fotoğraf makinesi gibi malzemenin uzaklaşarak kaybolmaması için denge yeleğine bu tür malzemeleri kolayca bağlayıp kolayca çözmek içindir. Esasen sualtı için de yapılmamışlardır. Paslanmaz çelik olanlar teknelerde kullanılmak üzere, alüminyum olanlar ise dağcılıkta kullanılmak üzere üretilirler. Çelik olanların hemen her modeli sualtında kullanılabilirler. Alüminyum olanların bir kısmında, kilitleme mekanizmasında bulunan çeliğin çabuk okside olup evsafını yitirmesi nedeniyle su altında kullanılmaları mümkün olmaz. Alüminyum da, çelik karabina da oldukça büyük yükler taşıyabilir niteliktedirler. Portlar da karabinalar gibi, çeşitli malzemelerin dalış sırasında emniyetini sağlamak amacıyla, söz konu malzemeleri denge yeleğine bağlamak içindir. Çok çeşitli modelleri vardır. Tak çıkar tokalı, karabinalı, cır cır fermuarlı modelleri hemen her scuba mağazasında, çeşitli renkleri ile görebilirsiniz. Ahtapot tutucular dalış sırasında ahtapotunuzu kontrolsüz olarak oraya buraya takılmalarını önlediği gibi, kıyı dalışlarında içerisine girebilecek kum tanelerini de önler. Çok çeşitli model ve malzemeden yapılabilirler. Neopren olanlarına dahi rastlayabilirsiniz. Plastik olanları çok yaygın olarak kullanılır. Hortum tutucular plastik malzemeden yapılırlar. Birkaç türü olsa da ortak özellikleri, 2 adet hortumu tutack şekilde dizayn edilmiş olmalarıdır. Konsol, ahtapot gibi hortum ucunda yer alan aparatları denge yeleğindeki D- Ringlere tespit etmek için kullanılır. Çok çeşitli renklerle scuba mağazalarında yer alır. Yazı tahtaları (Slate) Sualtında yazı yazma amaçlı kullanılan, beyaz plastik bir plakadır. Üzerine kurşun kalemle yazı yazılabilir. Çok çeşitli ebada sahiptirler ve kol, bilek, cep için geliştirilmiş modelleri vardır. Genellikle kurşun kalem lastik hortum ile üzerine tutturulmuş olarak muhafaza edilirler. Satın alabileceğiniz gibi, kendiniz de yapabilirsiniz. İstediğiniz ölçüde bir beyaz pleksiglas parçası işinizi görecektir. Bazı balıkadamlar yazı tahtalarına bir ıslanmaz deko tablosu ve küçük bir ayna da entegre ederek denge yeleklerin cebinde muhafaza ederler. Akılcı bir yaklaşımdır, öneririm. Hortum koruyucular, alçak ve yüksek basınç hortumlarının, bağlantı yerlerinde, hortumun buralardan kolayca

3 bükülüp, zarar görmesini önleme amaçlı kullanılır. Plastik malzemeden, çeşitli renklerde olabiliyor. Hortuma geçirmeden sıcak su içerisinde belli bir süre tutmak, montajını kolaylaştıracaktır. Ayrıca spiral şekilde hortumu boydan saran koruyucular da çeşitli renklerde piyasada bulunur. Bunların her dalış serisi sonunda mutlaka tuzdan arındırılması, ömrünü uzatan bir faktördür. Çakar, işaret amaçlı olarak gece dalışlarında kullanılmak içindir. Belli sürelerde yanıp sönen bir fener yapısındadır. Modeline göre farklı pillerle kullanımı söz konusudur. Manuelinde yazan maksimum derinlik sınırını geçmemelidir. Her pil değişiminde O-Ringini değiştirerek, silikonla greslemek kullanım ömrünü uzatacaktır. Hava tabancası, bir alçak basınç hortumu yardımıyla, regülatör birinci kademesinin alçak basınç çıkışına bağlanarak kullanılır. Üzerindeki buton yardımı ile veya katlayarak istemli olarak hava püskürterek, objelerin üzerindeki kumu uzaklaştırmaya yaradığı gibi, deko şamandırasına hava doldurmayı kolaylaştıran bir aksesuardır. Işık çubukları, belli süre çeşitli renkte aydınlatma sağlayan bir aksesuardır. İşaret amaçlı da kullanılır. Çeşitli uzunlukta olabilirler. Bir plastik boru içerisinde sıvı ve cam tüp içerisinde bir başka sıvı şeklinde bir yapıya sahiptir. Plastik boru esnetilerek içerisinde bulunan cam tüp kırılır ve iki farklı sıvı reaksiyona girer. Bu reaksiyon süresince de ışık verir. Ekran koruyucular, bilgisayar ekranlarını darbe tesirlerinden koruma amaçlı kullanılır. Sert veya yumuşak plastik malzemeden şeffaf olarak yapılırlar. Bilgisayarınızın marka ve modeline göre orijinal olanını seçmelisiniz. Neopren maske bantları, maske bantları üzerine geçirilerek kullanılır. Özellikle başlıklı dalışlarda, bandın kaymasını önlese de kullanılması estetik amaçlıdır. Üzerlerinde çeşitli deniz canlıları figüre edilmiş, instructor veya divemaster yazıları olan veya sadece marka işlenmiş türlerini yaygın olarak çeşitli renkleriyle görebilirsiniz. Toplama Filesi sualtında örnek toplama amaçlıdır. Çok çeşitli boyut ve renklerde olabilir. İçerisine konabilecek örneklere uygun ölçüde örme fileden olması işinizi kolaylaştıracaktır. Scuba da denizden bir şey çıkarmak doğru olmadığından, toplama filesi kullanımı uygun olmaz. Kaldırma balonu sualtından ağır malzemelerin yukarı alınmasında kullanılır. hacimleriyle anılırlar. 1lt, 5 lt, 10 lt gibi Hemen ekleyeyim ki, kaldırma balonu sportif amaçlı dalışlarda kullanılamaz, yasalarca yasaklanmıştır. Ağırlık tutucular, ağırlık kemerindeki ağırlıkların kontrolsüz olarak kemerden çıkmasını önleyen bir aksesuardır. Plastik veya metal olabilir. Plastik olanların çok çeşitli renk ve tipleri vardır.

4 Makaralar genellikle arama ve kurtarma amaçlı olarak kullanılır. Sadece makaradan oluştuğu gibi, makaraya bağlı bir kol ve fren sistemi ile birlikte oluşan modelleri de vardır. Kol kolayca makara üzerindeki ipi sarmaya veya boşaltmaya; fren tertibatı ise nihai ip boyunu sabitlemede kullanılır. Plastik makaralar bir çok renkte imal edilmektedir. Tüp taşıma aparatları dalış amaçlı tüpleri kolayca taşımak amaçlıdır. Basit bir kulp şeklinde olanları olduğu gibi, bantlardan meydana gelen ve tüpü yatay olarak taşıyabilen tipleri de mağazalarda yer alır. Tekerlekleri ile uzun mesafe taşımayı da kolaylaştıran tipleri de bu bağlamda saymak gerekir. Vana kapakları tüp vanaları üzerine bir ip vasıtasıyla bağlanırlar. Çeşitli renklerde plastik malzemeden yapılmışlardır. Tüp vanası üzerine kapatılarak tüpün dolu olduğu anlamı verilir. Vana üzerindeki kapak çıkarılmış halde ise tüpün boş olduğu anlamına gelir. Dalış merkezlerince yaygın olarak kullanılırlar. Uygun çaplı basit bir hortum yeterli uzunlukta kesilerek de vana kapağı oluşturulabilir. Bu yöntemle yapılanlar da çok yaygın olarak kullanılır. Kuru kutular ( Dry boxes) Islanmaması gereken malzemeleri, sudan koruma amaçlı kullanılır. Çok çeşitli ölçü ve tipte imalatı vardır. Telefon, anahtar, güneş gözlüğü gibi malzemeler için özel dizayn edilmiş olanları da diğerleri gibi çok çeşitli renklerde bulabilirsiniz. Askılar elbise,eldiven,patik gibi malzemelerin asılarak kurutulması için kullanılır. Plastik malzemen yapılırlar. Çok amaçlı tipleri bütün scuba malzemelerini asarak kurutmak amacıyla dizayn edilmişlerdir. Ayrıca kuru elbise askılarının, kuru elbiseleri patiklerinden asarak kurumasını sağlamaya yönelik bir dizaynı vardır. Apış bağı denge yelekleri üzerindeki uygun D-ringlere bağlanarak kullanılır. Apış arasından geçirilerek denge yeleğinin yukarı doğru kayıp, dalış konforunu bozmasının önüne geçer. Genellikle sırttan şişme denge yeleklerinde kullanılır. Hatta profesyonel kullanıma uygun denge yeleklerinin hemen hepsinde apış bağı için uygun yerlere D-ring veya tak-çıkar toka konmuştur. Ayna normal hayatta kullandığımız yapıda küçük bir aksesuardır. Balıkadam kuşandıktan sonra bu küçük aynayı dikiz aynası gibi kullanarak kendisini check eder. Saat kordonu pusulası dalış saatı veya günlük hayatta saat olarak kullanılabilen dalış bilgisayarlarının kordonlarına takılarak basitçe yön gösteren mekanik pusulalardır. Navigasyon yapabilecek hassasiyette değillerdir. Sadece yön gösterme amaçlı kullanılır. Kuru kutular dışında kalan su ile teması her dalış sırasında yinelenen aksesuarları her dalış serisi sonunda tatlı su

5 ile yıkayarak üzerinde tuz birikimini engellemek gerekir. Değilse uzun ömürlü bir kullanım söz konusu olmaz. Ayrıca aksesuarların tamamına yakınının, plastik malzeme kullanılarak yapıldığı düşünülürse, doğrudan güneşe maruz bırakmamakta da yarar olduğu görülür. Kimyasallardan da uzak olmaları ömürlerini uzatacaktır.

1964'ten bugüne. Bölüm 3. Açık Alanlarda Kullanıma Uygun Yangın Söndürme Dolapları ve Arabaları

1964'ten bugüne. Bölüm 3. Açık Alanlarda Kullanıma Uygun Yangın Söndürme Dolapları ve Arabaları Bölüm 3 Açık Alanlarda Kullanıma Uygun Yangın Söndürme Dolapları ve Arabaları 155 SAHRA TİPİ YANGIN DOLABI YASSI HORTUMLU K3211.1 K3221.1 K3231.1 K3241.1 İsteğe bağlı olarak 2½" yassı tip yangın hortumlu

Detaylı

1964'ten bugüne. Bölüm 4. Köpüklü Sistem Yangın Söndürme Dolapları ve Arabaları

1964'ten bugüne. Bölüm 4. Köpüklü Sistem Yangın Söndürme Dolapları ve Arabaları Bölüm 4 Köpüklü Sistem Yangın Söndürme Dolapları ve Arabaları 163 KÖPÜKLÜ SİSTEM YANGIN DOLABI 1" YARI SERT HORTUMLU GÖBEKTEN SU BESLEMELİ K4-112.1 K4-115.1 Yangın Dolaplarımızın tüm parçaları elektrostatik

Detaylı

laboratuvarürünleri BUNSEN BEKLERİ - h e r BUNSEN BEKSTANDI BUNSEN BEK HORTUMU ^ 3 \

laboratuvarürünleri BUNSEN BEKLERİ - h e r BUNSEN BEKSTANDI BUNSEN BEK HORTUMU ^ 3 \ 2016 BUNSEN BEKLERİ 680 laboratuvarürünleri BUNSEN BEKLERİ - h e r c in s g a z ile k u lla n ıla b ilir le r ^ 3 \ T ( p r e m iu m y ü k s e k ıs ı prinçten üretililir. Toplam uzunluğu 90 mm olduğundan

Detaylı

BAYMAK STAR PANEL RADYATÖR

BAYMAK STAR PANEL RADYATÖR BAYMAK STAR PANEL RADYATÖR STAR PANEL RADYATÖR Test basıncı 13 bar Maksimum çalışma basıncı 1 bar Maksimum su çalışma sıcaklığı 11 o C 1 yıl garanti 33,3 mm hatveli su kanalları Pratik montaj kolaylığı

Detaylı

KLİMA İÇ TESİSAT YIKAMA MAKİNASI SERVİS BÜLTENİ

KLİMA İÇ TESİSAT YIKAMA MAKİNASI SERVİS BÜLTENİ KLİMA İÇ TESİSAT YIKAMA MAKİNASI SERVİS BÜLTENİ Satış Sonrası Hizmetler Yöneticiliği 1 / 13 02.2008 Rev 0 01/2008 02.2008 İÇİNDEKİLER 1. ÜRÜN TANITIMI... 3 2. MONTAJ ŞEMASI... 3 3. MONTAJ ŞEMASINDA BELİRTİLEN

Detaylı

KULLANMA KILAVUZU.

KULLANMA KILAVUZU. KULLANMA KILAVUZU www.testmankeni.com TEST MANKENİ VE APARATLAR TEST MANKENİ Çeşitli ünite ve taşıt araçlarının hizmete girmeden önce belirli parametrelerle testlerinin yapılmasında kullanılmak üzere;

Detaylı

DENİZ SUYU SU YAPICILARI. Enerji Geri kazanımlı. Beta Mühendislik

DENİZ SUYU SU YAPICILARI. Enerji Geri kazanımlı. Beta Mühendislik Beta Mühendislik DENİZ SUYU SU YAPICILARI Enerji Geri kazanımlı KULLANILAN ENERJİNİN %80 nini geri kazandırır. GÜNDE 2.000 lt ye kadar TEMİZ SU üretir. MODÜLER KONFİGÜRASYON, montajı Basit ve çok kolay

Detaylı

Türk Karasularında Sportif Amaçlarla Yapılacak Aletli Dalışlara İlişkin Yönetmelik

Türk Karasularında Sportif Amaçlarla Yapılacak Aletli Dalışlara İlişkin Yönetmelik Türk Karasularında Sportif Amaçlarla Yapılacak Aletli Dalışlara İlişkin Yönetmelik BİRİNCİ BOLUM Genel Hükümler Amaç Madde l - Bu Yönetmeliğin amacı Türk karasularında sportif amaçlarla yapılacak aletli

Detaylı

DÖKÜM FIRINI (22 Lt.) ERC-01

DÖKÜM FIRINI (22 Lt.) ERC-01 Döküm Fırını Tamir ve İmalatı Sağlık Bakanlığı Onaylı Toz Maskeleri Toz ve Çapak Gözlükleri İş Güvenliği Malzemeleri Santrifüj Bakın ve Onarımı Her Türlü Kumlama Bakım ve Onarımı www.sertekniklab.com DÖKÜM

Detaylı

Temiz Hava Solunum Sistemleri

Temiz Hava Solunum Sistemleri Temiz Hava Solunum Sistemleri Temiz Hava Solunum Sistemi Çeşitleri: Kompresörlü Temiz Hava Solunum Sistemleri Tekerlekli Hava Tüplü Solunum Sistemleri Sıralı Sistem Solunum Sistemleri Temiz Hava Solunum

Detaylı

HOŞGELDİNİZ MIG-MAG GAZALTI KAYNAK TEKNİĞİ SUNUSUNA. K ayna K. Teknolojisi. Teknolojisi

HOŞGELDİNİZ MIG-MAG GAZALTI KAYNAK TEKNİĞİ SUNUSUNA. K ayna K. Teknolojisi. Teknolojisi MIG-MAG GAZALTI KAYNAK TEKNİĞİ SUNUSUNA K ayna K K ayna K Teknolojisi Teknolojisi HOŞGELDİNİZ Prof. Dr. Hüseyin UZUN Kaynak Eğitimi Ana Bilim Dalı Başkanı 1 /29 KAYNAĞIN GELİŞİM TARİHÇESİ Prof. Dr. Hüseyin

Detaylı

Batibox TM. Kapaklar. Çoklu buatlar Batibox ikili buatlar için kapak. Çoklu buatlar için bölümleyiciler

Batibox TM. Kapaklar. Çoklu buatlar Batibox ikili buatlar için kapak. Çoklu buatlar için bölümleyiciler alçıpan sıva altı buatları Batibox TM alçıpan için özel sıva altı buatları 800 51 800 42 893 78 893 46 Amb. Ref. Tekli buatlar NF EN 60670-1 standardına uygundur Sistem Armada ve Celest 1 modül için 20

Detaylı

KURTARMADA KULLANILAN EKİPMANLAR

KURTARMADA KULLANILAN EKİPMANLAR KURTARMADA KULLANILAN EKİPMANLAR Karabinalar değişik tiplerde çelik ve alüminyum Mapalar Tekli Makara 8 li İnici 8 li Kulaklı İnici El jumarı Jumarlı Makara Stop Decender Makaralı Palanga Makara Sistemi

Detaylı

Teknik Malzemeler İpler İp bakımı

Teknik Malzemeler İpler İp bakımı Teknik Malzemeler İpler İp bakımı İpte yaşanan düşüşleri kaydedin. İpte hasar varsa hasarlı yeri kesin ve ucunu yakın. İpe basmayın. 11.04.2018 351 Teknik Malzemeler Karabinalar Karabinalar, farklı yapılarda

Detaylı

BKV 5400 Yüzey Blöf Kontrol Vanası Montaj ve Kullanım Kitapçığı

BKV 5400 Yüzey Blöf Kontrol Vanası Montaj ve Kullanım Kitapçığı BKV 5400 Yüzey Blöf Kontrol Vanası Montaj ve Kullanım Kitapçığı BKV 5400 MKK v10.01-tr 1 İÇİNDEKİLER 1. ÖNEMLİ NOTLAR... 3 2. TANIMLAMA... 3 3. TEKNİK ÖZELLİKLER... 4 3.1. BKA 5400 Yüzey Blöf Kontrol Vanası

Detaylı

PİŞİRGEN MAKİNA İMALAT SAN. DEM. SAC PROF. TİC LTD. ŞTİ.

PİŞİRGEN MAKİNA İMALAT SAN. DEM. SAC PROF. TİC LTD. ŞTİ. PİŞİRGEN MAKİNA İMALAT SAN. DEM. SAC PROF. TİC LTD. ŞTİ. AKARYAKIT TANKERİ 2013 A. GENEL BİLGİLER Akaryakıt tankerleri, gerek servis amaçlı gerekse kuruluşların istasyonlarında yer alan depoların ihtiyaçlarını

Detaylı

MATO / Mekanik Bant Ekleme Sistemleri. Grup. Mekanik Bant Ekleme Sistemleri. Konveyör Bant Uzmanlarının Tercihi

MATO / Mekanik Bant Ekleme Sistemleri. Grup. Mekanik Bant Ekleme Sistemleri. Konveyör Bant Uzmanlarının Tercihi MATO / Mekanik Bant Ekleme Sistemleri Mekanik Bant Ekleme Sistemleri Konveyör Bant Uzmanlarının Tercihi MATO / Mekanik Bant Ekleme Sistemleri Ürünlerimiz Makinalı Sistem Plakalı Ekler Pnömatik Makina Hidrolik

Detaylı

Metaxdoor MR30/GLA-GLM. Cam Döner Kapı

Metaxdoor MR30/GLA-GLM. Cam Döner Kapı Metaxdoor MR30/GLA-GLM Cam Döner Kapı Metaxdoor Mr30/GLA-MR30/GLM cam döner kapılar size sunduğu esneklik ile hayallerinizdeki girişi yaratmanızı sağlar. MR30/GLA-MR30/GLM cam döner kapılarda teknoloji

Detaylı

AY Mühendislik.

AY Mühendislik. AY Mühendislik www.aymuhendislik.com TRAKSİYONEL VİNÇ NEDİR? Traksiyonel vinç halat üzerinde sonsuz tırmanma prensibi ile mesafe (yükseklik) tanımadan çalışan, derin kuyular ve yüksek çalışma mesafelerinde

Detaylı

AERO 21 Küçük ve etkili

AERO 21 Küçük ve etkili AERO 21 Küçük ve etkili Yenilenen AERO serisi Yenilenen AERO serisi, kompakt ve çok amaçlı bir ıslak&kuru vakum makinesi olarak tasarlanmıştır. AERO modeli, aşağıdaki özellikleri ile öne çıkmaktadır; Kompakt

Detaylı

KM 120/150 R D. Otomatik temizleme fonksiyonlu ana rulo fırça. Konforlu çalışma alanı. Hidrolik kaldıraçlı konteyner.

KM 120/150 R D. Otomatik temizleme fonksiyonlu ana rulo fırça. Konforlu çalışma alanı. Hidrolik kaldıraçlı konteyner. 1200 mm yan fırça çalışma genişliği ile kompakt, modern ve esnek süpürücü elektrikli süpürge. Orta ölçekli alanlardan geniş alanlara ve bina dışı alanlara kadar profesyonel kullanım için. 1 2 3 4 1 2 Otomatik

Detaylı

ALÇI İȘLERİ İÇİN DEKORASYON PROFİLLERİ

ALÇI İȘLERİ İÇİN DEKORASYON PROFİLLERİ ALÇI İȘLERİ İÇİN DEKORASYON PROFİLLERİ Köşe leri 9002 köşe bitiş profilidir. Hareketli tavan ve duvar bitişlerinde kullanılır. Tek taraflı uygulanır. 9077 Farklı kanat genişliklerinde üretilen alüminyum

Detaylı

GÜNEŞ KIRICI SİSTEMLER

GÜNEŞ KIRICI SİSTEMLER GÜNEŞ KIRICI SİSTEMLER YAPI MARKET SAN.TİC.LTD.ŞTİ. Genellikle ticari amaçlı binalarda kullanılan, güneş enerjisinden maksimum derecede yararlanmak veya onu kontrol etmek amaçlı uygulanan sistemlerdir.

Detaylı

I. Buharlı Sterilizatörler

I. Buharlı Sterilizatörler I. Buharlı Sterilizatörler ERYİĞİT buharlı sterilizatörleri; tekstil malzemelerin, cerrahi ve pansuman aletlerin, plastik ve cam malzemelerin, şişelenmiş sıvıların, sterilizasyonunu gerçekleştirmek amacıyla

Detaylı

MONTAJ NOTLARI. MONTAJ VE BAKIM NOTLARI ACG-AltiLED KAÇ ADET ARMATÜR KULLANILMALI

MONTAJ NOTLARI. MONTAJ VE BAKIM NOTLARI ACG-AltiLED KAÇ ADET ARMATÜR KULLANILMALI KAÇ ADET ARMATÜR KULLANILMALI Amerikan Aydınlatma Mühendisleri Topluluğu (IESNA) nun tavsiye ettiği aydınlanma seviyeleri aşağıdaki gibidir: - Üretimin yapılmadığı lobi, hol v.b. genel alanlar (50-100

Detaylı

HIZLI KATLANIR PVC KAPI

HIZLI KATLANIR PVC KAPI HIZLI KATLANIR PVC KAPI MARKASI : 1-MODEL Katlanır Tip 2- TEKNIK ÖZELLİKLER Kanatlı ve sürgülü kapılara kıyasla ölü alan kaybı yoktur. Yaklaşık 60-70 km/h rüzgara dayanıklıdır. ( Ortam şartlarına göre

Detaylı

IE-30.00001 / DİKEY YAŞAM HATTI

IE-30.00001 / DİKEY YAŞAM HATTI IE-30.00001 / DİKEY YAŞAM HATTI Dikey Yaşam Hattı; Personelin dikey olarak yukarı-aşağı güvenli bir şekilde hareket etmesini sağlayan, sabir bir ankraj hattı ve bu hat üzerinde hareket eden, bir düşme

Detaylı

LED LL DP CD WW CS CF AC CG LC EL FO. CromaGardena

LED LL DP CD WW CS CF AC CG LC EL FO. CromaGardena LED LL DP CD WW CS CF AC CG LC EL F CromaGardena CG serisi, bahçe spotları, bahçe ve ağaç aydınlatma amacı ile üretilmiştir. Bunun yanısıra bina cephe aydınlatmalarında da kullanılmaktadır. Yüksek koruma

Detaylı

AŞIRI DOLUM VALFİ KULLANMA TALİMATI OVERFILL VALVE INSTRUCTION MANUAL

AŞIRI DOLUM VALFİ KULLANMA TALİMATI OVERFILL VALVE INSTRUCTION MANUAL AŞIRI DOLUM VALFİ KULLANMA TALİMATI OVERFILL VALVE INSTRUCTION MANUAL 2018 www.mites.com.tr Şekil 1 Depo Dip Noktası A : Yükselticinin tepesinden tankın üst kısmına kadar olan mesafe Distancefromthetop

Detaylı

UYGULAMA ALANLARI. TABLO-1 MLG X-Y-Z ÖLÇÜLERİ Ölçüler

UYGULAMA ALANLARI. TABLO-1 MLG X-Y-Z ÖLÇÜLERİ Ölçüler MLG SERİSİ MANYETİK SEVİYE GÖSTERGELERİ Seviye göstergesi montajı yapılırken bakım kolaylığı olması bakımından; bağlantı tipi ve ölçüsüne göre vana kullanılması, tahliye tapası yerine de ½ tahliye vanası

Detaylı

MONTAJ KLAVUZU

MONTAJ KLAVUZU Türkiye nin İLK ve TEK Çift Motorlu Dişlisiz Otomatik Kapı Sistemi MONTAJ KLAVUZU www.schmelz.com.tr ĐÇĐNDEKĐLER 1. TEKNĐK ÖZELLĐKLER... Sayfa 03 2. MONTAJ TALĐMATLARI... Sayfa 04 2.1 MEKANĐZMA VE AKSESUARLARI...

Detaylı

Standart Manuel Döner Kapı

Standart Manuel Döner Kapı Metaxdoor MR30/SM Standart Manuel Döner Kapı Sağlam ve ekonomik bir giriş çözümü aradığınız heryerde metaxdoor MR30/SM manuel döner kapı en iyi tercihtir. MR30/Sm serisi manuel döner kapılar Bozulması

Detaylı

FLEX GRUPLARI. Eylül 2017 EN EN 10380

FLEX GRUPLARI. Eylül 2017 EN EN 10380 Flex Grubu Örgülü Doğalgaz Bağlantı Flexi Kombi Gaz Bağlantı Flexleri - Makaronlu EN 14800 EN 10380 54.01.050 1/2-1/2 50 cm 25 19,18 TL 54.01.075 1/2-1/2 75 cm 25 21,89 TL 54.01.100 1/2-1/2 100 cm 25 23,84

Detaylı

Gaz Ekipmanları Regülatörler/Contalar

Gaz Ekipmanları Regülatörler/Contalar regulator brosuru_nihai.fh11 4/2/10 1:53 PM Page 1 Gaz Ekipmanları Regülatörler/Contalar regulator brosuru_nihai.fh11 4/2/10 1:53 PM Page 2 02 İçindekiler Gaz Ekipmanları Regülatörler/Contalar 3 7 8 9

Detaylı

IV 100 / 40. Bakım gerektirmeyen doğrudan tahrik. Düşük işletme maliyeti için manüel filtre çırpma. Çökertme mekanizmasına sahip atık konteyneri

IV 100 / 40. Bakım gerektirmeyen doğrudan tahrik. Düşük işletme maliyeti için manüel filtre çırpma. Çökertme mekanizmasına sahip atık konteyneri IV 100/40, farklı hedef grupların ihtiyaçlarını karşılayan çok dayanıklı bir endüstriyel elektrikli süpürgedir. Elektrikli süpürge düz yüzeylerde bir kişi tarafından, hiç yormadan kullanılabilir. Dayanıklı

Detaylı

ACCO PLUS-V PLUS-V SERİSİ YARI SERT VE YASSI BEZ HORTUMLU YANGIN DOLAPLARI

ACCO PLUS-V PLUS-V SERİSİ YARI SERT VE YASSI BEZ HORTUMLU YANGIN DOLAPLARI SERİSİ YARI SERT VE YASSI BEZ HORTUMLU Bina içi kullanıma uygun tasarlanmış serisi yangın dolapları, hortum serme ve bağlama gibi becerilere sahip eğitimli personeli olmayan yapılar için yarı sert hortumlu

Detaylı

155 RT PARÇA VE FİYAT LİSTESİ

155 RT PARÇA VE FİYAT LİSTESİ 155 RT / 10 mm 06.055.1010 U MAPA ADET 8,45 / 10 mm Halat Bağlamak İçin - Dişi Pasolu 06.055.3010 KUŞ GÖZÜ MAPA ADET 3,60 / 8 mm Halat Bağlamak İçin - Dişi Pasolu 06.055.3008 KUŞ GÖZÜ MAPA ADET 2,30 /

Detaylı

HİDROLİK MERDİVENLİ İTFAİYE EKİPMANI TEKNİK ŞARTNAMESİ

HİDROLİK MERDİVENLİ İTFAİYE EKİPMANI TEKNİK ŞARTNAMESİ HİDROLİK MERDİVENLİ İTFAİYE EKİPMANI TEKNİK ŞARTNAMESİ 1- SU TANKI: St -37 A1 kalite 5 mm sac kullanılmaktadır. Tank içinde Enine 2, Boyuna 4 adet tank malzemesi ile ayni malzemeden dalgakıran Tank üzerinde

Detaylı

Bu Döküman Uludağ Üniversitesi Rektörlüğü'ne aittir. Başkaları tarafından kullanılamaz ve çoğaltılamaz.

Bu Döküman Uludağ Üniversitesi Rektörlüğü'ne aittir. Başkaları tarafından kullanılamaz ve çoğaltılamaz. FR-YLY-04 İlk Yay.Tarihi : 27 Ekim 28 1 / 14 Malzeme Kodu : JENA076 NEMLI PASPAS SATINALMA BİLGİSİ (ŞARTNAME) (*) 35341 Düzenleme Tarihi : 30/01/2014 NEMLİ PASPAS YEDEĞİ a) Mop pamuklu ipten imal edilmiş

Detaylı

AP Serisi. Yer Konvektörleri

AP Serisi. Yer Konvektörleri AP Serisi Yer Konvektörleri AP.C Serisi Doğal Konveksiyonlu Yer Konvektörü Yer Konvektörleri Büyük cam yüzeylerden oluşan cephelerde buğulanmayı ve ısı transferini engellemek amacı ile tasarlanmış estetik

Detaylı

TAKIM CANTALARI. İSİNİZ İCİn üretildi. VERİMLİLİK İHTİYACLARINIZ İCİn özellestirildi

TAKIM CANTALARI. İSİNİZ İCİn üretildi. VERİMLİLİK İHTİYACLARINIZ İCİn özellestirildi www.stanley.com.tr TAKIM CANTALARI İSİNİZ İCİn üretildi VERİMLİLİK İCİn tasarlandı İHTİYACLARINIZ İCİn özellestirildi TEKERLEKLİ ÇANTA PRO SERİ FATMAX BATTAL BOY TAKIM ÇANTASI Ağır hizmet tipi tekerlekler

Detaylı

PAKTERMO DAİRE İÇİ TESİSAT HORTUMLARI

PAKTERMO DAİRE İÇİ TESİSAT HORTUMLARI PAKTERMO DAİRE İÇİ TESİSAT HORTUMLARI Avrupa Standardı EN 15266 ya uygun olarak üretilen, işletme basıncı 0,5 bar a kadar olan paslanmaz çelik esnek hortum takımları bina içi gaz bağlantılarında kullanılmaktadır.

Detaylı

FMC 420RW Tek Hareketli Yangın Butonu LSNi teknolojili

FMC 420RW Tek Hareketli Yangın Butonu LSNi teknolojili Yangın Alarmı Sistemleri FMC 420RW Tek Hareketli Yangın Butonu LSNi teknolojili FMC 420RW Tek Hareketli Yangın Butonu LSNi teknolojili Siyah işarete basarak ya da cam kapağı kırarak alarm tetikleme Folyo

Detaylı

Bükme ve Düzeltme. Özel bükme ve şekillendirme ihtiyaçları için geniş geçim. Güvenebileceğiniz kalitede. Tesisat 7 5. Enstrüman 8 3 Üçlü Bükme 1 1

Bükme ve Düzeltme. Özel bükme ve şekillendirme ihtiyaçları için geniş geçim. Güvenebileceğiniz kalitede. Tesisat 7 5. Enstrüman 8 3 Üçlü Bükme 1 1 Bükme ve Düzeltme Özel bükme ve şekillendirme ihtiyaçları için geniş geçim. Güvenebileceğiniz kalitede. Tip No inç. Sayfa Boru Bükmeler Tesisat 7 5 8-4 10-18 8.2 Enstrüman 8 16-1 2 6-12 8.2 Üçlü Bükme

Detaylı

IV 100/40 M B1. Manüel filtre temizleme. Bakım gerektirmeyen doğrudan tahrik. Güvenli elektrikli süpürge sistemleri. Güvenlik

IV 100/40 M B1. Manüel filtre temizleme. Bakım gerektirmeyen doğrudan tahrik. Güvenli elektrikli süpürge sistemleri. Güvenlik IV 100/40 M B1, farklı hedef grupların ihtiyaçlarını karşılayan çok dayanıklı bir endüstriyel elektrikli süpürgedir. Bu elektrikli süpürge, özellikle Bölge 2 ST 1, ST 2 ve ST 3 toz patlama sınıflarında

Detaylı

AYTU YÜKSEK ISI VE TEKNİK TEKSTİL ÜRÜNLERİ SAN.TİC.LTD.ŞTİ.

AYTU YÜKSEK ISI VE TEKNİK TEKSTİL ÜRÜNLERİ SAN.TİC.LTD.ŞTİ. AYTU YÜKSEK ISI VE TEKNİK TEKSTİL ÜRÜNLERİ SAN.TİC.LTD.ŞTİ. HAKKIMIZDA Firmamız Yüksek Isı İzolasyon Ürünleri Ve Teknik Tekstil Ürünleri Üzerine Uzmanlaşmış Kadrosuyla Uzun Yıllardır Sektörde Hizmet Vermektedir.

Detaylı

Kompakt panolar. Kompakt panolar AE. Kompakt sistem panoları CM. Plastik panolar KS. Kompakt panolar AE...46

Kompakt panolar. Kompakt panolar AE. Kompakt sistem panoları CM. Plastik panolar KS. Kompakt panolar AE...46 Kompakt panolar Kompakt panolar AE Kompakt panolar AE...46 Kompakt sistem panoları CM Genişlik 600 800 mm...50 Genişlik 1000 1200 mm...51 Plastik panolar KS Plastik panolar KS...52 Rittal Katalog 34/Endüstriyel

Detaylı

IV 100/55 M B1. Dirençli ve çok yönlü alanı. Aksesuarlar için makinenin şasisinde kullanışlı saklama. Çökertme mekanizmasına sahip atık konteyneri

IV 100/55 M B1. Dirençli ve çok yönlü alanı. Aksesuarlar için makinenin şasisinde kullanışlı saklama. Çökertme mekanizmasına sahip atık konteyneri IV 100/55 M B1, farklı hedef grupların ihtiyaçlarını karşılayan çok dayanıklı bir endüstriyel elektrik süpürgesidir. Özellikle 2 ST 1, ST 2 ve ST 3 patlama sınıflarında bulunan tozlar için geliştirilmiştir.

Detaylı

BASINÇLI KAPLARDA ÇALIŞMALARDA İŞ SAĞLIĞI ve GÜVENLİĞİ

BASINÇLI KAPLARDA ÇALIŞMALARDA İŞ SAĞLIĞI ve GÜVENLİĞİ 1 Basınçlı kaplarda temel prensip olarak hidrostatik test yapılması esastır. Bu testler, standartlarda aksi belirtilmediği sürece işletme basıncının 1,5 katı ile ve bir yılı aşmayan sürelerle yapılır.

Detaylı

CLIP-IN TAVAN MONTAJ TALİMATNAMESİ

CLIP-IN TAVAN MONTAJ TALİMATNAMESİ CLIP-IN TAVAN MONTAJ TALİMATNAMESİ I. Clip-In Sistem Profil ve Aksesuarları I. Montaj Öncesi ve Esnasında Dikkat Edilmesi Gereken Hususlar 1. Uygulama yapılacak mekanın boş ve temiz olması gereklidir.

Detaylı

* Gündüz kapalı bir havada odamızda yönümüzü pusulasız nasıl bulabiliriz?

* Gündüz kapalı bir havada odamızda yönümüzü pusulasız nasıl bulabiliriz? ÖRNEK ETKİNLİKLER 1- Durgun Elektrik * Televizyon ekranına kolumuzu yaklaştırdığımızda ne olur? * Vander graft jeneratörü nedir? Gerekli Malzemeler: Balon, karabiber, ince yemeklik tuz, ince ip, A-4 kağıt

Detaylı

SD 3400 Kapasitans Seviye Duyargası. Montaj ve Kullanım Kitapçığı

SD 3400 Kapasitans Seviye Duyargası. Montaj ve Kullanım Kitapçığı SD 3400 Kapasitans Seviye Duyargası Montaj ve Kullanım Kitapçığı SD 3400 MKK v10.02-tr 1 İÇİNDEKİLER 1. ÖNEMLİ NOTLAR... 3 2. TANIMLAMA... 4 3. TEKNİK ÖZELLİKLER... 5 4. MONTAJ ve KABLOLAMA... 6 4.1. Montaj...

Detaylı

İÇİNDEKİLER. Önlemler Önemli Bilgiler Ürün İnceleme LCD ekran Telsiz şeması açıklamaları Temel işlemler- Gelişmiş özellikler

İÇİNDEKİLER. Önlemler Önemli Bilgiler Ürün İnceleme LCD ekran Telsiz şeması açıklamaları Temel işlemler- Gelişmiş özellikler İÇİNDEKİLER Önlemler Önemli Bilgiler Ürün İnceleme LCD ekran Telsiz şeması açıklamaları Temel işlemler- Gelişmiş özellikler 2 3-4 5 5 6 1 Değerli Müşterimiz LUITON LT- 002 ürününü tercih ettiğiniz için

Detaylı

TİP GENİŞLİK (mm) Güç (W/m²) Uzunluk (m) Toplam Güç Toplam Aktif. (W) Eset 60-1,5/50

TİP GENİŞLİK (mm) Güç (W/m²) Uzunluk (m) Toplam Güç Toplam Aktif. (W) Eset 60-1,5/50 ECOFILM Isıtma Folyoları En yeni teknolojilerden yararlanılarak üretilen Ecofilm ısıtma folyoları, özellikle büyük yüzeylerin ısıtılmasında kullanılıyor. Bu ısıtma sistemleri; grafit kaplamalı polyester

Detaylı

KONVEYÖRE ENTEGRE FOLYO MAKİNESİ MODEL : HSTEND.50.120

KONVEYÖRE ENTEGRE FOLYO MAKİNESİ MODEL : HSTEND.50.120 KONVEYÖRE ENTEGRE FOLYO MAKİNESİ MODEL : HSTEND.50.120 ÜRETİCİ FİRMA BİLGİLERİ : HİSTORY LTD STİ. AYAZ ELEKTRONİK BİLGİSAYAR SAN. VE DIŞ TİC.LTD.ŞTİ. Www.ayazshop.com bilgi@ayazshop.com Tel: +90 212 6909894

Detaylı

Bauer Güneş Enerji Kollektörleri nin tercih edilmesine sebep olacak özelliklerinden bazıları ;

Bauer Güneş Enerji Kollektörleri nin tercih edilmesine sebep olacak özelliklerinden bazıları ; Bauer Güneş Enerji Kollektörleri nin tercih edilmesine sebep olacak özelliklerinden bazıları ; Isı izolasyon katsayısı yüksektir ; Isı izolasyonu, dünya çapındaki ilk beş güneş kollektörü arasındadır.

Detaylı

ACCO CUBE CUBE SERİSİ YARI SERT VE YASSI BEZ HORTUMLU YANGIN DOLAPLARI

ACCO CUBE CUBE SERİSİ YARI SERT VE YASSI BEZ HORTUMLU YANGIN DOLAPLARI SERİSİ YARI SERT VE Bina içi kullanıma uygun tasarlanmış serisi yangın dolapları, hortum serme ve bağlama gibi becerilere sahip eğitimli personeli olmayan yapılar için yarı sert hortumlu ve bu becerilere

Detaylı

FASON KESİM HİZMET VERDİĞİMİZ SEKTÖRLER

FASON KESİM HİZMET VERDİĞİMİZ SEKTÖRLER FASON KESİM Profesyonellik ile teknolojinin birleştiği nokta, kesim bizim işimiz... Değerli müşterilerimiz, sizlere daha iyi hizmet vermek amacı ile kurulmuş olan firmamız bünyesinde son teknolojiye uygun

Detaylı

MELKUÇLAR MAKİNE LTD. ŞTİ.

MELKUÇLAR MAKİNE LTD. ŞTİ. MELKUÇLAR MAKİNE LTD. ŞTİ. ZIMPARA ÜRÜN GURUBU Çamlıtepe caddesi 158/b siteler ANKARA Tel: 0 312-351 73 73 faks: 0 312 351 73 33 GENİŞ BANT ZIMPARALAR KALİBRE ZIMPARALAR Zımpara yüzeyinin dolmasını geciktiren

Detaylı

CALEFFI. Termal, hidrolik ve kullanım suyu sistemleri için emniyet tahliye vanaları serileri 01253/14 TR.

CALEFFI. Termal, hidrolik ve kullanım suyu sistemleri için emniyet tahliye vanaları serileri 01253/14 TR. Termal, hidrolik ve kullanım suyu sistemleri için emniyet tahliye vanaları 311-312-313-314-513-514 serileri REDITED LEFFI 013/14 TR ISO 9001 FM 21654 ISO 9001 No. 0003 Genel 311, 312, 313, 314, 513 ve

Detaylı

Süpermarket LED Aydınlatma Çözümleri

Süpermarket LED Aydınlatma Çözümleri Süpermarket LED Aydınlatma Çözümleri Maksimum enerji tasarrufu ve satışta pozitif etki LUXAR LED Ürünlerinin Avantajları Düşük Enerji Tüketimi Düşük Enerji Tüketimi - Yüksek Verim İçerdikleri son teknoloji

Detaylı

PİŞİRGEN MAKİNA İMALAT SAN. DEM. SAC PROF. TİC LTD. ŞTİ.

PİŞİRGEN MAKİNA İMALAT SAN. DEM. SAC PROF. TİC LTD. ŞTİ. PİŞİRGEN MAKİNA İMALAT SAN. DEM. SAC PROF. TİC LTD. ŞTİ. SU TANKERİ VE ARAZÖZ 2013 A. GENEL BİLGİLER Su tankerleri ve arazözler, gereken durumlarda içme suyu veya temizlik amaçlı kullanılacak suyun belirli

Detaylı

Yüksekten Düşmeye Karşı Koruyucular

Yüksekten Düşmeye Karşı Koruyucular üksekten D Yüksekten Düşmeye Karşı Koruyucular üşmeye K Yüksekte çalışma esnasında etkin bir koruma ve Avrupa standartlarına uyum için (EN 363) bir düşüş önleyici sistem, 4 parçadan oluşmalıdır. 1. Bağlantı

Detaylı

MOBİLYA ÜRETİMİNDE KULLANILAN AKSESUARLAR VE GEREÇLER HAZIRLAYAN : ALİ İHSAN KORKMAZ

MOBİLYA ÜRETİMİNDE KULLANILAN AKSESUARLAR VE GEREÇLER HAZIRLAYAN : ALİ İHSAN KORKMAZ MOBİLYA ÜRETİMİNDE KULLANILAN AKSESUARLAR VE GEREÇLER Yardımcı Gereçler A-Vida ve çiviler B-Dübeller ve takozlar C-Çektirmeler ve modül bağlantılar D-Raylar ve makaralar, E-Kilitler F-Düşer kapak makasları,

Detaylı

MG040DRM1 YAPISAL ÖZELLİKLER KULLANIM ÖZELLİKLERİ. Basınç Ölçerler / Genel Amaçlı Manometre / Manometreler / Ø 40 mm

MG040DRM1 YAPISAL ÖZELLİKLER KULLANIM ÖZELLİKLERİ. Basınç Ölçerler / Genel Amaçlı Manometre / Manometreler / Ø 40 mm Basınç Ölçerler / Genel Amaçlı Manometre / Manometreler / Ø 40 mm YAPISAL ÖZELLİKLER STANDART İSTEĞE BAĞLI Montaj Tipi Alttan Bağlantılı Teknik Çizime Bakınız Ölçü Birimi bar/psi atm kg/cm² mws psi Ölçü

Detaylı

Açılır masa rayları. Ürünlere genel bakış. Açılır masa rayları. Genel bakış

Açılır masa rayları. Ürünlere genel bakış. Açılır masa rayları. Genel bakış Açılır masa rayları Ürünlere genel bakış Açılır masa rayları Genel bakış 1246 1247 Açılır masa rayı Trimanis aksesuarları Ürünlere genel bakış / Teknik karşılaştırma 1249 Technik für Möbel 1245 Açılır

Detaylı

BRT 5535 Plastik Volan. Siyah Yüksek Darbe Dayanımlı Naylon

BRT 5535 Plastik Volan. Siyah Yüksek Darbe Dayanımlı Naylon BRT 5535 Plastik Volan Siyah Yüksek Darbe Dayanımlı Naylon Kod Delik Boyu D d1 h1 h2 h3 491420 16 100 28 44 16 33 491421 16 130 32 50 20 35 491422 20 160 40 56 24 40 491423 20 200 50 61 28 40 Kod Delik

Detaylı

AQUA CLUB DALIŞ MALZEMELERİ FİYAT LİSTESİ 2017

AQUA CLUB DALIŞ MALZEMELERİ FİYAT LİSTESİ 2017 AQUA CLUB DALIŞ MALZEMELERİ FİYAT LİSTESİ 2017 MARKA ÜRÜN ÇEŞİDİ FİYAT (KDV DAHİL) MASKE TECHNISUB SPHERA Siyah silikon 32,00 TECHNISUB LOOK Siyah silikon 45,00 TECHNISUB LOOK Şeffaf silikon 45,00 TECHNISUB

Detaylı

KALIP VE İSKELE. Yrd. Doç. Dr. Alper CUMHUR

KALIP VE İSKELE. Yrd. Doç. Dr. Alper CUMHUR KALIP VE İSKELE Yrd. Doç. Dr. Alper CUMHUR Betonun mimari ve statik açıdan gerekli formu almasını sağlayan ve beton yeterli dayanım kazanıncaya kadar onu taşıyan yardımcı yapı elemanlarına KALIP denir.

Detaylı

IV 100/75. Bakım gerektirmeyen doğrudan tahrik. Düşük işletme maliyeti için manüel filtre çırpma. Çökertme mekanizmasına sahip atık konteyneri

IV 100/75. Bakım gerektirmeyen doğrudan tahrik. Düşük işletme maliyeti için manüel filtre çırpma. Çökertme mekanizmasına sahip atık konteyneri IV 100/75, çok sağlam bir endüstriyel elektrikli süpürgedir. Çeşitli hedef gruplarda çok yönlü kullanılabilir. Son derece uzun ömürlü bir yan kanal üfleyici ile sürülmektedir. Güçlü motoru nedeniyle sürekli

Detaylı

BORU SUMP GEÇİŞ SIZDIRMAZLIK KÖRÜĞÜ

BORU SUMP GEÇİŞ SIZDIRMAZLIK KÖRÜĞÜ BORU SUMP GEÇİŞ SIZDIRMAZLIK KÖRÜĞÜ 94003-P 2 ESNEK KÖRÜKLÜ SIZDIRMAZLIK ELEMANI VE BAĞLANTI FLANŞI Yeraltı ve yerüstü boru hatlarında ve tesisatlarda bulunan vana ve pompa sumplarına, giren ve çıkan her

Detaylı

4-5 kisilik aileler için uygundur. 170 lt sıcak su 100 lt soguk su kapasitesine sahiptir. Sistemin iç yüzeyi 0,60 mm 304 kalite paslanmaz kromdur.

4-5 kisilik aileler için uygundur. 170 lt sıcak su 100 lt soguk su kapasitesine sahiptir. Sistemin iç yüzeyi 0,60 mm 304 kalite paslanmaz kromdur. Ürün Kataloğu 4-5 kisilik aileler için uygundur. 170 lt sıcak su 100 lt soguk su kapasitesine sahiptir. Sistemin iç yüzeyi 0,60 mm 304 kalite paslanmaz kromdur. Sıcak su depolarımız monoblok poliüretan

Detaylı

EKOEDGE. Plastik Sınırlama Sistemleri. www.ekoplas.com.tr

EKOEDGE. Plastik Sınırlama Sistemleri. www.ekoplas.com.tr EKOEDGE Plastik Sınırlama Sistemleri www.ekoplas.com.tr 01 hakkımızda... // Bu gereksinimleri ve gelişmeleri yakından takip ederek 2012 yılında faaliyetlerine başlayan Ekoplas, ülkemizde mimari ve peyzaj

Detaylı

AquaCroma. Çağdaş aydınlatma tarzı...

AquaCroma. Çağdaş aydınlatma tarzı... Aquaroma 24.3Havuz Lambaları Kataloğu TR LED LEDLine DecoPendant romadown WallWasher romastreet romafloor Aquaroma romagardena romabollard LEDell Elektronik FiberOptik Çağdaş aydınlatma tarzı... LED LL

Detaylı

Üretimi bitmiş son mamüller ambalajlanarak sevkiyata hazır hale getirilir.

Üretimi bitmiş son mamüller ambalajlanarak sevkiyata hazır hale getirilir. TESİSİMİZ Üretimi bitmiş son mamüller ambalajlanarak sevkiyata hazır hale getirilir. BASINÇ DÜŞÜRME İSTASYONLARI YÜKSEK BASINÇLI DOĞALGAZ FİLTRESİ ÖZELLİKLER Maksimum Çalışma Basıncı : 85 bar Maksimum

Detaylı

SD 1200 Seviye Duyargası. Montaj ve Kullanım Kitapçığı

SD 1200 Seviye Duyargası. Montaj ve Kullanım Kitapçığı SD 1200 Seviye Duyargası Montaj ve Kullanım Kitapçığı SD 1200 MKK v10.02-tr 1 İÇİNDEKİLER 1. ÖNEMLİ NOTLAR... 3 2. TANIMLAMA... 4 3. TEKNİK ÖZELLİKLER... 5 4. MONTAJ ve KABLOLAMA... 6 4.1. Duyarga Çubuklarının

Detaylı

Koruyucular. Yüksekten Düşmeye Karşı

Koruyucular. Yüksekten Düşmeye Karşı Yüksekten Düşmeye Karşı Koruyucular Yüksekten Düşmeye Karşı Emniyet Kemerleri otomatik toka ön bağlantı halkası esnek sırt yastığı sırt bağlantı halkası ayarlanabilir göğüs tokası kayma önleyici sistem

Detaylı

NEDEN İÇİNDEKİLER TİLTİNG TİP ÇEKVALFLER 05-06 NEDEN NOZUL ÇEKVALFLER? 07-09 NEDEN AÇILI SİTLİ ÇEKVALFLER? 10-11 NEDEN EKSENEL YAYLI ÇEKVALFLER?

NEDEN İÇİNDEKİLER TİLTİNG TİP ÇEKVALFLER 05-06 NEDEN NOZUL ÇEKVALFLER? 07-09 NEDEN AÇILI SİTLİ ÇEKVALFLER? 10-11 NEDEN EKSENEL YAYLI ÇEKVALFLER? www.ozkan.com.tr İÇİNDEKİLER 0 TİLTİNG TİP? 00 NOZUL? TİLTİNG TİP Kısa gövde, küçük hacim ve düşük ağırlık Çekvalfin her iki yanından uzanan miller, karşı ağırlık ve kolun çekvalfin sağ veya sol tarafına

Detaylı

YÜKSEK BĐNALARDA KALORĐFER ve SIHHĐ TESĐSAT ÖZELLĐKLERĐ

YÜKSEK BĐNALARDA KALORĐFER ve SIHHĐ TESĐSAT ÖZELLĐKLERĐ YÜKSEK BĐNALARDA KALORĐFER ve SIHHĐ TESĐSAT ÖZELLĐKLERĐ Rüknettin KÜÇÜKÇALI 1950 yılında doğdu. 1972 yılında Đ.T.Ü. Makina Fakültesi'nden Makina Yüksek Mühendisi olarak mezun oldu. Sungurlar ve Tokar firmalarında

Detaylı

Kampanya 1 Mart 2012 ye kadar geçerli özel lansman fiyatları

Kampanya 1 Mart 2012 ye kadar geçerli özel lansman fiyatları Yeni Lokma Takımı Programı Akıllı Kombinasyonlar Kampanya 1 Mart 01 ye kadar geçerli özel lansman fiyatları www.cetaform.com Fiyatlar nakit ödemeye göre düzenlenmiştir. Kampanya stoklarla sınırlıdır. CETA

Detaylı

ÇELİK YAPILARDA BİRLEŞİM ARAÇLARI

ÇELİK YAPILARDA BİRLEŞİM ARAÇLARI ÇELİK YAPILARDA BİRLEŞİM ARAÇLARI Çelik yapılarda kullanılan birleşim araçları; 1. Bulon ( cıvata) 2. Kaynak 3. Perçin Öğr. Gör. Mustafa EFİLOĞLU 1 KAYNAKLAR Aynı yada benzer alaşımlı metallerin yüksek

Detaylı

Şasinin, aksların ve tekerlek jantlarının fazla boyanması

Şasinin, aksların ve tekerlek jantlarının fazla boyanması Boyama ile ilgili genel bilgiler Boyama ile ilgili genel bilgiler ÖNEMLİ! Scania, yumuşak veya esnek bir malzemeden yapılmış parçaların boyanmamasını önerir. Lastik hidrolik hortumları ve yumuşak plastik

Detaylı

Harley-Davidson Sportster Evrimi Ön Fren Sıvı

Harley-Davidson Sportster Evrimi Ön Fren Sıvı Harley-Davidson Sportster Evrimi Ön Fren Sıvı Değişikliği ön fren hatları Kanama ve dolumu Yazan: Brett Hartt GİRİŞ Bu kılavuz nasıl kanama ve Harley-Davidson Sportster Evolution ön fren hatlarını dolum

Detaylı

Teknik sistem kataloğu Kompakt panolar AE

Teknik sistem kataloğu Kompakt panolar AE Teknik sistem kataloğu Kompakt panolar AE 3 4 1 6 3 4 8 7 5 2 Orjinal Dünya çapında onayları ile stoklarımızda derhal gönderime hazır. Sayısız pratik boyutları ve tüm ortak uygulamalar için fonksiyonel

Detaylı

Ürünlerimiz Elektrostatik Toz Boyalıdır.

Ürünlerimiz Elektrostatik Toz Boyalıdır. Ürünlerimiz Elektrostatik Toz Boyalıdır. 1 FAB-ER Yapı geçmiş tecrübelerini ve birikimlerini bir araya getirerek bağlantı elamanları ve yangın ekipmanları alanında imalat ve satış yapmaktadır. Geçmiş tecrübelerini

Detaylı

SICAK HAVA TABANCASI MODEL RTM302 TANITMA VE KULLANIM KLAVUZU

SICAK HAVA TABANCASI MODEL RTM302 TANITMA VE KULLANIM KLAVUZU SICAK HAVA TABANCASI MODEL RTM302 TANITMA VE KULLANIM KLAVUZU 2 1 5 3 4 CİHAZIN ÜNİTELERİ 1. ÜFLEME BORUSU 2. HAVALANDIRMA ARALIĞI 3. AÇMA/KAPAMA TETİĞİ 4. TUTMA KOLU 5. SOĞUTMA FAN BUTONU TEKNİK VERİLER

Detaylı

MC37,40 KULLANMA KILAVUZU

MC37,40 KULLANMA KILAVUZU MC7,40 KULLANMA KILAVUZU İÇİNDEKİLER!. TEKNİK VERİLER VE ÖZELLİKLER... @. BİLEŞENLERİN MONTAJI VE İŞLEYİŞİ.... MC40 bağlantı kolunun montajı.... Bağlantı kolu hava vanası MC40 in ayarlanması.... Kumaş

Detaylı

Montaj Kılavuzu PERGOLA KAMELYA. www.arline.com.tr

Montaj Kılavuzu PERGOLA KAMELYA. www.arline.com.tr Montaj Kılavuzu PERGOLA KAMELYA GİRİŞ Elinizdeki kılavuzda Arline Pergola kurulumuna başlamak için ihtiyacınız olan bilgiler mevcuttur. Montaj ve kurulum tekniklerinin anlatıldığı bu kılavuz ürünlerimizin

Detaylı

Kare barkodu Tarayınız! Kolay Hızlı Ekonomi BİNA İÇİ DOĞALGAZ TESİSATLARI İÇİN ESNEK ÇÖZÜMLER. Nasıl Çalıştığını öğrenmek için:

Kare barkodu Tarayınız! Kolay Hızlı Ekonomi BİNA İÇİ DOĞALGAZ TESİSATLARI İÇİN ESNEK ÇÖZÜMLER. Nasıl Çalıştığını öğrenmek için: Kolay Hızlı k Ekonomi BİNA İÇİ DOĞALGAZ TESİSATLARI İÇİN ESNEK ÇÖZÜMLER Kare barkodu Tarayınız! AT&T Nasıl Çalıştığını öğrenmek için: ayvaz.com/karebarkod EURO-QUALIFLEX (AEQ) üyesidir. BİNA İÇİ DOĞALGAZ

Detaylı

DEMIRCAN İplik Kovaları & Tekstil Arabaları nda Uluslararası Kalite

DEMIRCAN İplik Kovaları & Tekstil Arabaları nda Uluslararası Kalite İplik Kovaları ile ilgili her türlü ihtiyacın en büyük çözüm kaynağı Open-End Kovası Çekme Kovası Tarak Kovası Delikli Kova Tow Kovası İplik Kovası Aksesuarları Yay Kapak Tekerlek Çap: 350 mm.-1200 mm.

Detaylı

Viking M. Efficiency, Safety and Comfort in Patient Care

Viking M. Efficiency, Safety and Comfort in Patient Care Viking M Viking M, ile Yataktan tekerlekli sandalyeye Sandalyeden yatağa hasta taşınabilir. Viking Mile ağır hastalar bile kolaylıkla güvenli bir şekilde yerden kaldırılabilir. Viking M ile hastaya güvenli

Detaylı

MIRA INFRA NANO ENDÜSTRİYEL

MIRA INFRA NANO ENDÜSTRİYEL MIRA INFRA NANO ENDÜSTRİYEL ELEKTRİKLİ RADYANT ISITICI Yanı başınızdaki güneş YENİ NANO TEKNOLOJİ, ÜSTÜN PERFORMANS MİRA INFRA Nano Elektrikli radyant ısıtıcılar, paslanmaz çelik boru içerisindeki yüksek

Detaylı

PNOMEK. Safe pressure materials.. KULLANMA KILAVUZU PPS A SERİSİ

PNOMEK. Safe pressure materials.. KULLANMA KILAVUZU PPS A SERİSİ KULLANMA KILAVUZU PPS A SERİSİ İÇİNDEKİLER 1. Genel Bilgiler 2. Ürün Özellikleri 3. Ürünün Kullanım Amacı 4. Ürün Arızaları 5. Ürün Bakımı ve Temizliği 6. Ürünün Montajı ve Sökülmesi 7. Ürünün İadesi ve

Detaylı

TIKAMA BALONLARI. KÜÇÜK TİP TIKAMA BALONLARI DN40-300 mm KÜÇÜK TİP BY PASSLI TIKAMA BALONLARI- DN40 DN300 mm

TIKAMA BALONLARI. KÜÇÜK TİP TIKAMA BALONLARI DN40-300 mm KÜÇÜK TİP BY PASSLI TIKAMA BALONLARI- DN40 DN300 mm TIKAMA BALONLARI KÜÇÜK TİP TIKAMA BALONLARI DN40-300 mm KÜÇÜK TİP BY PASSLI TIKAMA BALONLARI- DN40 DN300 mm İKİ YOLLU UZUN TİP TIKAMA BALONLARI LATERAL VE Y HATLAR İÇİN DN50-DN150 mm GENİŞ TİP TIKAMA BALONLARI

Detaylı

Ekim, Bakım ve Gübreleme Makinaları Dersi

Ekim, Bakım ve Gübreleme Makinaları Dersi Ekim, Bakım ve Gübreleme Makinaları Dersi Tahıl Ekim Makinaları 4 e-mail: dursun@agri.ankara.edu.tr Ankara Üniversitesi Ziraat Fakültesi Tarım Makinaları ve Teknolojileri Mühendisliği Bölümü 2017 nde Yararlanılan

Detaylı

6001 MARATHON 360 derece dönebilen ve sabitlenen ön tekerlekler Tam kapanabilen tente Ayarlanabilir sırt dayanağı Ayarlanabilen ayak koyma yeri Tek noktadan frenleme sistemi Araç katlandığında otomatik

Detaylı

LPG DÜŞÜK BASINÇ DEDANTÖRLERİ VE YÜKSEK BASINÇ REGÜLATÖRLERİ, 2012EDITION RE-10

LPG DÜŞÜK BASINÇ DEDANTÖRLERİ VE YÜKSEK BASINÇ REGÜLATÖRLERİ, 2012EDITION RE-10 LPG DÜŞÜK BSINÇ DEDNTÖRLERİ VE YÜKSEK BSINÇ REGÜLTÖRLERİ, KOLLEKTÖR SİSTEMLERİ VE KSESURLR 2012EDITION RE-10 İÇİNDEKİLER Vidalı dedantörler 12 KG EV TÜPLERİ İÇİN DEDNTÖRLER Geçme Kilitlemeli dedantörler

Detaylı

Otel Tipi Kettle Ve Saç Kurutma Makinesi Kataloğu -

Otel Tipi Kettle Ve Saç Kurutma Makinesi Kataloğu   - 2018 Otel Tipi Kettle Ve Saç Kurutma Makinesi Kataloğu www.etapfon.com - info@etapfon.com PRIZMA Mini Kettle (Karşılama Tepsili) EE101 Otel Tipi Kettle Kompakt Tasarım (Tepsi ölçüleri 20cmx35cm) 0,75 lt

Detaylı

GENEL ÖZELLİKLER ÜRÜN TANITIMI KULLANIM ALANLARI BOYUTLAR BOYUTLAR_ÇİZİM

GENEL ÖZELLİKLER ÜRÜN TANITIMI KULLANIM ALANLARI BOYUTLAR BOYUTLAR_ÇİZİM DTB-MP SERİSİ MARINE BOYLER GENEL ÖZELLİKLER ÜRÜN TANITIMI KULLANIM ALANLARI BOYUTLAR BOYUTLAR_ÇİZİM GENEL ÖZELLİKLER Farklı Montaj seçenekleri: 30 50 80 100 litre kapasite (30 80) C skalalı ayarlanabilir

Detaylı