MEVLANA DEĞİŞİM PROGRAMI

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "MEVLANA DEĞİŞİM PROGRAMI"

Transkript

1 MEVLANA DEĞİŞİM PROGRAMI

2 * Yrd. Doç. Dr. Tolga ACUN Tel: +90/372/ e-posta: Bülent Ecevit Üniversitesi, Mevlana Değişim Programı Kurum Koordinatör Yardımcısı

3 MEVLANA DEĞİŞİM PROGRAMI Mevlana Değişim Programı, yurtiçinde eğitim veren yükseköğretim kurumları ile yurtdışında eğitim veren yükseköğretim kurumları arasında öğrenci ve öğretim elemanı değişimini gerçekleştirmeyi amaçlayan bir programdır. Diğer değişim programlarından farklı olarak, hiçbir coğrafi bölge ayrımı olmaksızın bütün dünyadaki yükseköğretim kurumlarını kapsamaktadır.* *: eğitim-öğretim ylında Erasmus Programı'na dahil olan 32 ülkedeki yüksekoğretim kurumlarının ikinci bir karara kadar Program kapsamı dşında tutulmasma karar verildi.

4 Mevlana Değişim Programının Amacı Yükseköğretimin Uluslararası Tanınmışlık sürecine katkıda bulunmak, Türkiye yi yükseköğretim alanında bir cazibe merkezi haline getirmek, Yükseköğretim kurumlarımızın akademik kapasitelerini artırmak, Türkiye nin zengin tarihsel ve kültürel mirasını küresel düzeyde paylaşmak, Kültürler arası etkileşimin artmasıyla, farklılıklara saygı ve anlayış kültürünün zenginleşmesini sağlamaktır.

5 Mevlana Değişim Programı öğrencileri Bölgesini ve dünyayı daha iyi tanımak ve anlamak isteyen, Değişime açık Donanımlı ve kendine güvenen, Rekabet duygusu güçlü, Küresel bilinç ve sorumluluk duygusuna sahip öğrencilerdir.

6 MEVLANA DEĞİŞİM PROGRAMI Protokoller hangi üniversitelerle ve nasıl yapılmaktadır? Protokol yapılması planlanan yurt dışı yükseköğretim kurumunun diploma denklik durumu (tanınırlığı) hakkında YÖK den resmi onay alınır. Yurtdışındaki yükseköğretim kurumu ile fakülte/bölüm/alanlara uygun olacak şekilde protokol imzalanır. Fakülte ve bölümlerimizden, alanların karşılıklı uyumluluğu konusunda bilgi ve onay Öğrenci ve öğretim elemanı değişimlerinin hangi alanlarda olacağı ve hangi alanda kaç kişilik kontenjan olduğu bu protokollerde yazmaktadır. Protokollerin geçerlik süresi 5 yıldır.

7 MEVLANA DEĞİŞİM PROGRAMI

8 MEVLANA DEĞİŞİM PROGRAMI

9 MEVLANA DEĞİŞİM PROGRAMI

10 MEVLANA DEĞİŞİM PROGRAMI protokolü imzaladığımız üniversiteler

11 Mevlana Değişim Programına Kimler Katılabilir? örgün eğitim programlarına kayıtlı ön lisans, lisans, yüksek lisans ve doktora öğrencileri ve yükseköğretim kurumlarında görev yapan tüm öğretim elemanları katılabilirler.

12 Mevlana Değişim Programına Kimler Katılamazlar? * Açık, dışarıdan, yaygın veya uzaktan eğitim-öğretime kayıtlı olan öğrenciler programdan faydalanamazlar. * Ön lisans ve lisans programlarının hazırlık ve birinci sınıfında okuyan öğrenciler ile hazırlık ve bilimsel hazırlık dönemlerinde bulunan yüksek lisans ve doktora öğrencileri, esaseğitime başladıkları ilk yarıyıl için bu programdan faydalanamazlar. * Araştırma görevlileri bu programdan öğretim elemanı olarak faydalanamazlar. * Dr. olan araştırna görevlileri faydalanamazlar. * Tıp Fakültesi 6. sınıf (intörn) öğrencileri Mevlana Değişim Programından (YÖK ün 2. bir kararına kadar) faydalanamazlar.

13 Mevlana Değişim Programından kaç sefer ve ne kadar süre ile yararlanabiliriz? Öğrenciler; Mevlana Değişim Programından en az bir, en fazla iki yarıyıl faydalanabilirler. Toplam değişim süresi 1 eğitim-öğretim yılını aşamaz. Öğrenciler, eğitim hayatları boyunca burslumevlana Değişim Programı öğrencisi olarak yalnız 1 kez faydalanabilirler. Eğitim hayatlarının farklı kademelerinde burssuzolarak programa katılabilirler.

14 Mevlana Değişim Programından kaç sefer ve ne kadar süre ile yararlanabiliriz? Öğretim elemanlarının Mevlana Değişim Programı hareketlilik süresi, bir eğitim-öğretim yılı içinde bir defaya mahsus olmak üzere en az bir hafta en fazla üç ay olabilir. Öğretim Elemanları, bir eğitim-öğretim yılı içinde yalnız 1 kez programdan faydalanabilirler. Öğretim elemanlarının hareketlilik kapsamında yer alan akademik faaliyetleri haftalık olarak toplam altı saatten daha az olamaz. Öğretim elemanı tarafından gerçekleştirilen faaliyetlerin saat olarak hesaplanmasında dersler esas alınır. Ders saatlerinin haftalık olarak altı saati doldurmaması durumunda seminer, panel veya konferanslargibi akademik faaliyetler de bu kapsamda değerlendirilir. Ders verme faaliyeti içermeyen öğretim elemanı hareketliliği planları, Mevlana Değişim Programı kapsamında değerlendirilemez ve değişim için kabul edilemez.

15 Mevlana Değişim Programı Süresince Burslar? Öğrencilerin, öğrenim gördükleri süre içerisinde aldıkları diğerburslar ve krediler devam eder. Öğrencilere ödenecek burs tutarı, öğrencilerin eğitimiçin gittikleri ülkenin ekonomik hayat standartları gözönünde bulundurularak hesaplanır dönemi için bu miktarlar; gidilecek ülkeye göre, 420TL, 560TL veya 840TL/ay Bursmiktarının%70'i aylıklar halinde ödenir. Öğrencinin geri kalan burs tutarının ödemesi yapılırken, öğrencinin almakla yükümlü olduğu derslerdeki başarılı olduğu derslerin toplam kredisinin,almakla yükümlü olduğu tüm derslerin toplam kredisine oranı esas alınarak yapılır.

16 Mevlana Değişim Programı Süresince Burslar? Değişim programı kapsamında dünyanın farklı coğrafyalarından Türkiye deki yükseköğretim kurumlarına gelen öğrencilere de YÖK Yürütme Kurulu tarafından belirlenen oranlarda burs ödenir. ( dönemi için 560TL/ay) Değişim için yükseköğretim kurumuna ayrılan kaynağın yetersiz kalması durumunda, Programın diğer şartlarına uyulması kaydıyla öğrencinin kendi imkânı ya da özel burslar yoluyla değişimin gerçekleştirilmesine imkân sağlanabilir.

17 Mevlana Değişim Programı Süresince Burslar? Yurt dışına gönderilecek öğretim elemanlarına6245 sayılı Harcırah Kanunu hükümlerine göre harcırah ödenebilir. Uçak bileti, sağlık sigortası, günlük yevmiye Yurt dışından gelecek öğretimelemanlarına ise 6245 sayılı Kanun uyarıncaharcırah ile 2547 sayılı Kanunun 10. maddesinegöre ek ders ücreti ödenebilir.

18 ÖĞRENCİLER için Mevlana Değişim Programına Başvuru Şartları: Örgün eğitim verilen yükseköğretim programlarında kayıtlı ön lisans, lisans, yüksek lisans veya doktora öğrencisi olması, Ön lisans ve lisansöğrencilerinin genel akademik not ortalamasının 4 (dört) üzerindenen az 2,5 (iki buçuk) olması, Yüksek lisans ve doktoraöğrencilerinin genel akademik not ortalamasının 4 (dört) üzerinden en az 3 (üç) olması. Alanlardaki kontenjan sıralaması için => %50 dil puanı + %50 Not Ortalaması

19 Öğretim elemanları için Mevlana Değişim Programına Başvuru Şartları: Yönetmelikte bir özel şart yok. Dil düzeyi Programa daha önceden katılmamış olmak daha önce katılmamış olanlara öncelik veriliyor.

20 Öğrenciler için Öğrenim Protokolü Öğrenim protokolü, değişimi gerçekleştiren yükseköğretim kurumları arasında imzalanan ve değişim dönemi başlamadan önce tanımlanmış ders programı ve bu derslere ilişkin kredileri içeren protokoldür. Bu protokolle kabul edilen öğrenim programı, öğrencinin hâlihazırda öğrenim gördüğü programın amacına yönelik olmalıdır.

21 Öğrenciler için Öğrenim Protokolü Değişim dönemi başlamadan önce tanımlanmış dersler, krediler belirtilir. Öğrenim Protokolünde derslerin kredileri ile bu derslerin hangi derslere denk sayılacağı eğitim-öğretim dönemi başlamadan önce açık olarak belirlenir. Alacakları ders yükleri, kayıtlı oldukları yükseköğretim kurumunda aynı yarıyılda almaları gereken ders yükünden (30 AKTS karşılığı) daha az olamaz. Yükseköğretim kurumları, imzaladıkları protokolde karşılıklı olarak mutabık kaldıklarını beyan etme şartıyla, ortak bir kredilendirme sisteminde anlaşabilirler. Ancak öğrenim protokollerinde, öğrencilerin aldıkları derslerin ulusal kredilendirme karşılıkları da açıkça gösterilir. Ders tekrarlarının önlenmesi amacıyla, gidilen yükseköğretim kurumunun alt ve üst sınıflarından da dersler seçilebilir. Öğrencilerin başarılı oldukları derslerin notlarının denkleştirilmesinde Mevlana Değişim Programı öğrencisi olarak öğrenim gördükleri yükseköğretim kurumunda uygulanan ders geçme notu esas alınır. Derslerin denklikleri, ilgili akademik birimin yönetim kurulu tarafından onaylanır. Öğrenci dersleri uygun bulduğunu imza ile beyan eder. Gönderen yükseköğretim kurumu da bu protokolle alınan derslerin kabul edildiğini taahhüt eder.

22 Öğrenciler için Öğrenim Protokolü Öğrenim Protokolü, üç nüsha halinde düzenlenir (öğrenci dâhil tarafların her birinde birer nüsha saklanır). Öğrenim Protokolü, ilgili bölüm başkanları ile Mevlana Değişim Programı kurum koordinatörü tarafından da imzalanır. Olası değişiklikler dönemin başlamasını takiben en geç 30 gün içinde yapılmalıdır. Mevlana Değişim Programı öğrencisi, öğrenim protokolünde belirtilen ve başarılı olduğu bir dersten tekrar sınava giremez veya yeniden bu dersi alamaz. Öğrenci, başarısız olduğu dersin tekrarını SADECE kayıtlı olduğu yükseköğretim kurumunda yapabilir. Şartlı geçme Mevlana Değişim Programı öğrencisi için geçerli değildir. Bütünleme sınavına ancak değişime gittiği yükseköğretim kurumunda girebilirler. Devamsızlıktan kalınması halinde, bursların iadesi istenir.

23 Akademik Tanınma ve Derslerin Denkliği Yükseköğretim kurumları, eğitim-öğretim faaliyetlerine tam tanınırlık sağlar. Öğrenim hareketliliği başlamadan önce tanımlanmış derslerle ilgili program, tüm taraflarca öğrenim protokolü imzalanması suretiyle yazılı olarak teyit edilir. Yükseköğretim kurumları, değişim programı sonunda başarılı olunan tüm derslerin kredileri ile denkliklerini kabul etmek ve başarılı saymak zorundadır. Bu dersler diploma ekinde belirtilir.

24 Akademik Tanınma ve Derslerin Denkliği Değişimde ders sayısı değil, derslerin kredileri dikkate alınır. Öğrenciler, Mevlana Değişim Programı Öğrenim Protokolü çerçevesinde ders denkliklerinin açıkça belirlenmiş olması sebebiyle ülkesine döndüğünde herhangi bir dönem kaybı yaşamaz.

25 Öğretim elemanları için Öğretim Elemanı Hareketliliği Planı Planda, öğretim elemanının yapacağı faaliyetler ayrıntılı bir şekilde belirtilir, gidilen yükseköğretim kurumunun eğitim dili, öğretim elemanının hangi dilde ders vereceği ve bu dile ait bilgi düzeyi gibi özel durumlara öncelik verilir. Plan, öğretim elemanının kendi kurumu ile gidilen kurumun ilgili akademik biriminin yönetim kurulları tarafından onaylanır. Mevlana Değişim Programına katılmaya hak kazanan ve mazeretsiz olarak değişime katılmayanöğretim elemanları üç yıl içerisinde bu programdan faydalanmak için bir daha başvuruda bulunamazlar. Faaliyet sonrasında, gidilen yükseköğretim kurumunca hazırlananimzalı ve mühürlü Faaliyet Katılım Belgesi ile kendileri tarafından hazırlanan Öğretim Elemanı Hareketliliği Nihai Raporunu, faaliyetin tamamlanmasından sonra en geç 15 gün içinde ilgili yurtiçi yükseköğretim kurumlarının Mevlana Değişim Programı kurum koordinasyon ofisine elden, posta veya elektronik posta yoluyla teslim ederler.

26 Öğrenim Giderleri ÖğrencilerMevlana Değişim Programı öğrencisi oldukları süre boyunca kendi yükseköğretim kurumlarına kayıtlarını yaptırarak ödemekle yükümlü oldukları katkı payı/öğrenim ücretini kendi kurumlarına ödemeye devam ederler. Değişime katılan öğrenciler kayıtlarını donduramazlar. Programdan faydalanan öğrenciler Mevlana Değişim Programı öğrencisi oldukları süre zarfında gideceği yükseköğretim kurumuna eğitim öğretim ücreti ödemezler. Mevlana Değişim Programı öğrencileri, gidilen yükseköğretim kurumlarının kendi öğrencilerine uyguladıklarıdiğer mali yükümlülüklere tabi tutulabilirler. Yükseköğretim kurumları kendi öğrencilerinden talep ettikleri mali ödemeler dışında, Mevlana Değişim Programı öğrencilerinden ek mali talepte bulunamazlar.

27 Öğrenci yükümlülüğü Kabul belgesi aldığı halde gidilecek yükseköğretim kurumunda mazeretsiz olarak öğrenime başlamadığı tespit edilen öğrencilerin Mevlana Değişim Programı kapsamında aldıkları bursları kesilir. Varsa yapılan ödemelerin iadesi talep edilir. Bu durumdaki öğrenciler, hiçbir eğitim kademesinde bir daha burslu ya da burssuz Mevlana Değişim Programı öğrencisi olamazlar. Seçildiği halde değişim programına katılma hakkından feragat etmek isteyen öğrencilerinkayıtlı olduğu yükseköğretim kurumuna dilekçe ile feragat ettiğini bildirmeleri halinde de haklarında bu fıkra hükümleri uygulanır. Hastalık, kaza ve benzeri mazeret nedenlerine bağlı olarak değişimden faydalanamayan ve mazereti yükseköğretim kurumunca uygun görülen öğrenciler, mazeretleri sona erdikten sonra programdan faydalanabilirler. Bu öğrencilerin mazeret durumu, belgelendirilerek dosyasında saklanır.

28 Nasıl başvuru yapılır? Öğrenciler,üniversitemizin Mevlana Değişim Programı kurum koordinasyon ofisine internet adresinden ulaşabileceği gerekli formları eksiksiz bir şekilde doldurarak başvurusunu gerçekleştirebilir. Belgeler: Öğrenci Öğrenci Yükümlülük Sözleşmesi Öğrenci Nihai Raporu Öğrenci Katılım Belgesi Öğrenci Beyannamesi Öğrenci Kabul Belgesi Öğrenci Başvuru Formu Aday Öğrenci Başvuru Formu Öğrenim Protokolü

29 Nasıl başvuru yapılır? Öğretim elemanları da aynı şekilde ilgili Mevlana Değişim Programı kurum koordinasyon ofisine başvurularını yapabilirler. Belgeler: Öğretim Elemanı Yükümlülük Sözleşmesi Öğretim Elemanı Nihai Rapor Formu Öğretim Elemanı Katılım Belgesi Öğretim Elemanı Hareketlilik Programı

30 MEVLANA DEĞİŞİM PROGRAMI Mevlana Değişim Programı Takvimi Değişim İlanlarının Duyurulması: 30 Mart-14 Nisan 2014 Değişim İçin Başvuruların Alınması: 15 Nisan-22 Nisan 2014 Başvuruların Değerlendirilmesi: 24 Nisan-2 Mayıs 2014 Değerlendirme Sonuçlarının YÖK e İletilmesi: 5 Mayıs 2014 Değerlendirme Sonuçlarının Duyurulması: 12 Mayıs 2014

31

32

33 Bülent Ecevit Üniversitesi Öğrenci ve Öğretim Elemanları Değişim Programları Koordinatörlüğü : Merkez Kampüs / ZONGULDAK Tel : +90 / 372 / Tel : +90 / 372 / Faks: +90 / 372 / e-posta: mevlana@beun.edu.tr Üniversite Genel Koordinatörü: Prof. Dr. Mahmut ÖZER (Rektör) Tel: +90 / 372 / e-posta: m.ozer@karaelmas.edu.tr

34 Bülent Ecevit Üniversitesi Mevlana Değişim Programı Kurum Koordinatörü : * Yrd. Doç. Dr. Rıfat HACIOĞLU Tel: +90 / 372 / e-posta: mevlana@beun.edu.tr Mevlana Değişim Programı Kurum Koordinatör Yardımcısı : * Yrd. Doç. Dr. Tolga ACUN Tel: +90 / 372 / e-posta: mevlana@beun.edu.tr İdari Personel : * Şenol ERGİN Tel: +90 / 372 / e-posta: senol.ergin@karaelmas.edu.tr * Ayten AĞARTAN ÇELİKDAL Tel : +90 / 372 / e-posta: aytenagartan@hotmail.com * Sevilay ALTUNAY Tel : +90 / 372 / e-posta: sevilay5565@hotmail.com

35 Fakülte ve Bölüm Koordinatörleri TIP FAKÜLTESİ Doç. Dr. Nejat DEMİRCAN DİŞ HEKİMLİĞİ FAKÜLTESİ Yrd.Doç.Dr. Ahmet Ferhat MISIR GÜZEL SANATLAR FAKÜLTESİ Başkan : Yrd.Doç.Dr. Ali Asgar ÇAKMAKÇI Üye: Öğr. Gör. Bülent ORAL DEVLET KONSERVATUVARI Koordinatör Öğr. Gör. Onur ÇUHACI Çalgı Yapım Bölümü Öğr. Gör. Cem DERTSİZ Sahne Sanatları Bölümü Öğr. Gör. Onur ÇUHACI Müzik Bölümü Öğr. Gör. Ekil KAYA

36 Fakülte ve Bölüm Koordinatörleri İLAHİYAT FAKÜLTESİ Yrd.Doç.Dr. Hasan MEYDAN İKTİSADİ VE İDARİ BİLİMLER FAKÜLTESİ Dekanlık Koordinatörü Dekan Yrd.Yrd.Doç.Dr. Özcan SEZER İşletme Doç.Dr. Ahmet Ferda ÇAKMAK İktisat Yrd.Doç.Dr. Deniz ŞÜKRÜOĞLU Maliye Yrd.Doç.Dr. Mehmet CURAL Çalışma Ekonomisi ve Endüstri İlişkileri Yrd.Doç.Dr. Gökhan OFLUOĞLU Uluslararası Ticaret ve İşletmecilik Yrd.Doç.Dr. Levent Nemci AKTÜRK Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi Yrd.Doç.Dr. Umut KEDİKLİ

37 Fakülte ve Bölüm Koordinatörleri EREĞLİ EĞİTİM FAKÜLTESİ Dekan Yardımcısı Yrd.Doç.Dr. Aysel MEMİŞ İlköğretim Bölümü Yrd.Doç.Dr. Abdullah KORAY Özel Eğitim Bölümü Yrd.Doç.Dr. Özlem GÖZÜN KAHRAMAN Ortaöğretim Fen ve Matematik Alanları Eğitimi Bölümü Doç.Dr. Soner YAVUZ Güzel Sanatlar Bölümü Yrd.Doç.Dr. Meltem ATABAY Bilgisayar ve Öğretim Teknolojileri Eğitimi Bölümü Doç.Dr. Ömür AKDEMİR Türkçe Eğitimi Bölümü Yrd.Doç.Dr. Mehmet BAŞTÜRK Eğitim Bilimleri Bölümü Yrd.Doç.Dr. Ali ARSLAN

38 Fakülte ve Bölüm Koordinatörleri MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ Fakülte Koordinatörü Dekan Yrd. Doç.Dr. Hamdi Alper ÖZYİĞİT İnşaat Mühendisliği Yrd.Doç.Dr. Serdar ULUBEYLİ Jeodezi ve Fotogrametri Mühendisliği Yrd.Doç.Dr. Aycan Murat MARANGOZ Maden Mühendisliği Doç.Dr. Melih GENİŞ Makine Mühendisliği Yrd.Doç.Dr. Yusuf Aytaç ONUR Elektrik Elektronik Mühendisliği Doç.Dr. Zehra SARAÇ Çevre Mühendisliği Yrd.Doç.Dr. Kadir ÖZDEMİR Jeoloji Mühendisliği Yrd.Doç.Dr. Hülya KESKİN ÇITIROĞLU Biyomedikal Mühendisliği Yrd.Doç.Dr. Muhammet UZUNTARLA

39 Fakülte ve Bölüm Koordinatörleri FEN EDEBİYAT FAKÜLTESİ Dekanlık Koordinatörü Prof.Dr. Yüksel AYAZ Matematik Bölümü Yrd.Doç.Dr. Can Murat DİKMEN Biyoloji Bölümü Doç.Dr. Hatice ÇÖLGEÇEN Moleküler Biyoloji ve Genetik Bölümü Yrd.Doç.Dr. Tolga ACUN Kimya Bölümü Yrd.Doç.Dr. Emre HANHAN Fizik Bölümü Yrd.Doç.Dr. Rıdvan BALDIK Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü Yrd.Doç.Dr. Gül Banu DUMAN Tarih Bölümü Yrd.Doç.Dr. Emre SATICI İngiliz Dili ve Edebiyatı Bölümü Yrd.Doç.Dr. Selin MARANGOZ Sosyoloji Bölümü Yrd.Doç.Dr. Ayça DEMİR GÜRDAL Arkeoloji Bölümü Yrd.Doç.Dr. Adnan BAYSAL

40 Fakülte ve Bölüm Koordinatörleri DENİZ İŞLETMECİLİĞİ VE YÖNETİMİ YÜKSEKOKUL Öğr. Gör. Selcen ZORLU BEDEN EĞİTİMİ VE SPOR YÜKSEKOKULU Okt. Tevfik Cem AKALIN Okt. Bahar GÜLER ZONGULDAK SAĞLIK YÜKSEKOKULU Yrd. Doç. Dr. Nurdan YALÇIN ATAR

41 Fakülte ve Bölüm Koordinatörleri ZONGULDAK MESLEK YÜKSEKOKULU Genel Koordinatör Yrd.Doç.Dr. Eray KÖKSAL Madencilik ve Maden Çıkarma Bölümü Yrd.Doç.Dr. Okan SU Mimarlık ve Şehir Planlama Bölümü Yrd.Doç.Dr. Veli AKARSU İnşaat Bölümü Öğr. Gör. Seda COŞKAN Muhasebe ve Vergi Bölümü Öğr. Gör. Kemal YAVUZ Yönetim ve Organizasyon Bölümü Öğr. Gör. Hasan Tezcan UYSAL Elektronik ve Otomasyon Bölümü Öğr. Gör. Mustafa Serkan SEZER Otel, Lokanta ve İkram Hizmetleri Bölümü Öğr. Gör. İ.Alper GEDİK Görsel İşitsel Teknikler ve Medya Yapımcılığı Öğr. Gör. Fatih ERDOĞAN

42 Fakülte ve Bölüm Koordinatörleri ALAPLI MESLEK YÜKSEKOKULU Öğr. Gör. Eyüp YANAR Yönetim ve Organizasyon Bölümü Yrd. Doç. Dr. Leyla ÇAKICI GERÇEK Mimarlık ve Şehir Planlama Bölümü Yrd.Doç.Dr.H.Burçin ŞOLT İnşaat Bölümü Yrd.Doç.Dr.Gamze BİLGEN Makina ve Metal Teknolojileri Bölümü Öğr. Gör. Hafize YEĞEN Finans, Bankacılık ve Sigorta Bölümü Öğr. Gör. Mine BOZKURT Elektrik ve Enerji Bölümü Öğr. Gör. Figen ALTINTAŞ Elektrik ve Otomasyon Bölümü Öğr. Gör. İsmail ŞAHİN Motorlu Araçlar ve Ulaştırma Teknolojileri Bölümü Öğr. Gör. Fevzi ŞENLİTÜRK Muhasebe ve Vergi Bölümü Öğr. Gör. Merih KARACA

43 Fakülte ve Bölüm Koordinatörleri ÇAYCUMA MESLEK YÜKSEKOKULU Yüksekokul Koordinatörü Öğr. Gör. Sevim GEMRİK Yabancı Diller ve Kültürler Bölüm Koordinatörü Öğr. Gör. Yasemin AYDEMİR Yönetim ve Organizasyon Bölüm Koordinatörü Yrd.Doç.Dr. Nermin ÇELİK Gıda İşleme Bölüm Koordinatörü Öğr. Gör. Özge ALGAN CAVULDAK Muhasebe ve Vergi Bölüm Koordinatörü Öğr. Gör. Sevil GEMRİK Malzeme ve Malzeme İşleme Bölüm Koordinatörü Öğr. Gör. Gonca KAYA Otel, Lokanta ve İkram Hizmetleri Bölüm Koordinatörü Öğr. Gör. Burak M. DEMİRÇİVİ Büro Hizmetleri ve Sekreterlik Bölüm Koordinatörü Öğr. Gör. Umut ÜZMEZ

44 Fakülte ve Bölüm Koordinatörleri DEVREK MESLEK YÜKSEKOKULU Koordinatör Yrd.Doç.Dr. Ferdi KESİKOĞLU Mevlana Koordinatörü Yrd.Doç.Dr. Hasan UYGURTÜRK GÖKÇEBEY MİTHAT-MEHMET ÇANAKÇI MESLEK YÜKSEKOKULU Koordinatör Öğr. Gör. Okay ÇALIŞKAN

45 teşekkürler

MEVLANA DEĞİŞİM PROGRAMI

MEVLANA DEĞİŞİM PROGRAMI T.C. YÜKSEKÖĞRETİM KURULU MEVLANA DEĞİŞİM PROGRAMI Yrd. Doç. Dr. Erdem ÖZLÜK erdem.ozluk@yok.gov.tr Sunum Planı 1.Mevlana Değişim Programı 2.Mevlana Değişim Programı nın Amacı 3.Mevlana Öğrencisi 4.Diğer

Detaylı

MEVLANA DEĞİŞİM PROGRAMI

MEVLANA DEĞİŞİM PROGRAMI MEVLANA DEĞİŞİM PROGRAMI Gel, gel, ne olursan ol yine gel, ister kafir, ister mecusi, ister puta tapan ol yine gel, bizim dergahımız, ümitsizlik dergahı değildir, yüz kere tövbeni bozmuş olsan da yine

Detaylı

MEVLANA DEĞİŞİM PROGRAMI ERCİYES ÜNİVERSİTESİ MEVLANA DEĞİŞİM PROGRAMI KOORDİNATÖRLÜĞÜ

MEVLANA DEĞİŞİM PROGRAMI ERCİYES ÜNİVERSİTESİ MEVLANA DEĞİŞİM PROGRAMI KOORDİNATÖRLÜĞÜ MEVLANA DEĞİŞİM PROGRAMI ERCİYES ÜNİVERSİTESİ MEVLANA DEĞİŞİM PROGRAMI KOORDİNATÖRLÜĞÜ Mevlana Değişim Programı Nedir? Küreselleşen dünyada herhangi bir coğrafi ve etnik sınır olmaksızın diploma denkliği

Detaylı

Mevlana Değişim Programı

Mevlana Değişim Programı Mevlana Değişim Programı Mevlana Değişim Programı, yurtiçinde eğitim veren yükseköğretim kurumları ile yurtdışında eğitim veren yükseköğretim kurumları arasında öğrenci ve öğretim elemanı değişimini gerçekleştirmeyi

Detaylı

MEVLANA DEĞİŞİM PROGRAMI KOORDİNATÖRLÜĞÜ

MEVLANA DEĞİŞİM PROGRAMI KOORDİNATÖRLÜĞÜ MEVLANA DEĞİŞİM PROGRAMI KOORDİNATÖRLÜĞÜ MEVLANA EXCHANGE PROGRAM Mevlana Değişim Programı Nedir? Mevlana Değişim Programı, Türkiye Cumhuriyeti'nin yeni vizyonu çerçevesinde yurt içinde eğitim veren yükseköğretim

Detaylı

MEVLANA DEĞİŞİM PROGRAMI İLANI. Mevlana Değişim Programı Hakkında Genel Bilgiler

MEVLANA DEĞİŞİM PROGRAMI İLANI. Mevlana Değişim Programı Hakkında Genel Bilgiler MEVLANA DEĞİŞİM PROGRAMI İLANI Mevlana Değişim Programı Hakkında Genel Bilgiler Mevlana Değişim Programı, yurtiçinde eğitim veren yükseköğretim kurumları ile yurtdışında eğitim veren yükseköğretim kurumları

Detaylı

MEVLANA DEĞİŞİM PROGRAMINA İLİŞKİN YÖNETMELİK BİRİNCİ BÖLÜM. Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar. Amaç

MEVLANA DEĞİŞİM PROGRAMINA İLİŞKİN YÖNETMELİK BİRİNCİ BÖLÜM. Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar. Amaç MEVLANA DEĞİŞİM PROGRAMINA İLİŞKİN YÖNETMELİK BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç MADDE 1 (1) Bu Yönetmeliğin amacı, yurtiçinde eğitim veren yükseköğretim kurumları ile yurtdışında eğitim

Detaylı

Mevlana Değişim Programı. Mevlana Koordinatörleri Toplantısı 05.12.2013 Fen Fakültesi Cemil Bilsel Konferans Salonu

Mevlana Değişim Programı. Mevlana Koordinatörleri Toplantısı 05.12.2013 Fen Fakültesi Cemil Bilsel Konferans Salonu Mevlana Değişim Programı Mevlana Koordinatörleri Toplantısı 05.12.2013 Fen Fakültesi Cemil Bilsel Konferans Salonu Akış Mevlana Değişim Programının tanıtılması Süreç ile ilgili bilgiler Birim Koordinatörlerinin

Detaylı

MEVLANA DEĞİŞİM PROGRAMINA İLİŞKİN YÖNETMELİK BİRİNCİ BÖLÜM. Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar. Amaç

MEVLANA DEĞİŞİM PROGRAMINA İLİŞKİN YÖNETMELİK BİRİNCİ BÖLÜM. Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar. Amaç MEVLANA DEĞİŞİM PROGRAMINA İLİŞKİN YÖNETMELİK BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç MADDE 1 - (1) Bu Yönetmeliğin amacı, yurtiçinde eğitim veren yükseköğretim kurumları ile yurtdışında eğitim

Detaylı

YÖNETMELİK. e) Mevlana Değişim Programı öğrencisi: Mevlana Değişim Programına katılan öğrenciyi,

YÖNETMELİK. e) Mevlana Değişim Programı öğrencisi: Mevlana Değişim Programına katılan öğrenciyi, 23 Ağustos 2011 SALI Resmî Gazete Sayı : 28034 Yükseköğretim Kurulu Başkanlığından: YÖNETMELİK MEVLANA DEĞİŞİM PROGRAMINA İLİŞKİN YÖNETMELİK BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç MADDE 1

Detaylı

T.C AKSARAY ÜNİVERSİTESİ FARABİ DEĞİŞİM PROGRAMI YÖNERGESİ. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar

T.C AKSARAY ÜNİVERSİTESİ FARABİ DEĞİŞİM PROGRAMI YÖNERGESİ. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar T.C AKSARAY ÜNİVERSİTESİ FARABİ DEĞİŞİM PROGRAMI YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç MADDE 1 - Bu Yönergenin amacı, Aksaray Üniversitesi ve diğer Yükseköğretim Kurumları arasında

Detaylı

Farabi Programı Hakkında Sıkça Sorulan Sorular

Farabi Programı Hakkında Sıkça Sorulan Sorular Farabi Programı Hakkında Sıkça Sorulan Sorular Afyon Kocatepe Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Güncelleme Tarihi 03.01.2013 Farabi Programı nedir? Yükseköğretim Kurumları Arasında Öğrenci

Detaylı

T.C. YÜKSEKÖĞRETİM KURULU BAŞKANLIĞI

T.C. YÜKSEKÖĞRETİM KURULU BAŞKANLIĞI T.C. YÜKSEKÖĞRETİM KURULU BAŞKANLIĞI Yükseköğretimde Uluslararasılaşma Fırat GÜZELDAĞ Akademik Değişim Programları Birimi firat.guzeldag@yok.gov.tr Sunum Planı 1. Mevlana Değişim Programı ve Amacı 2. Programın

Detaylı

Mevlana Değişim Programı. Mevlana

Mevlana Değişim Programı. Mevlana Programı Programı, yurtiçinde eğitim veren yükseköğretim kurumları ile yurtdışında eğitim veren yükseköğretim kurumları arasında öğrenci ve öğretim elemanı değişimini mümkün kılan bir programdır. 23 Ağustos

Detaylı

T.C. ÖMER HALİSDEMİR ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ SENATO KARARI Toplantı Tarihi Kimlik/Dosya No Toplantı Sayısı /

T.C. ÖMER HALİSDEMİR ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ SENATO KARARI Toplantı Tarihi Kimlik/Dosya No Toplantı Sayısı / KARAR NO: 2016/195 Ömer Halisdemir Üniversitesi Mevlana Değişim Programı Yönergesi nin Yönetmelik ve Yönerge İnceleme Komisyonunun 28.11.2016 tarihli ve E.1714 sayılı yazısı doğrultusunda aşağıda verildiği

Detaylı

MEVLANA DEĞĠġĠM PROGRAMI

MEVLANA DEĞĠġĠM PROGRAMI MEVLANA DEĞĠġĠM PROGRAMI Adını, öğrenim hayatı boyunca dönemin değişik ülke ve şehirlerinde yer alan eğitim kurumlarını hem bir öğrenci hem de bir bilim insanı olarak ziyaret eden Mevlana nın felsefesinden

Detaylı

T.C. ORDU ÜNİVERSİTESİ MEVLANA DEĞİŞİM PROGRAMI KURUM KOORDİNATÖRLÜĞÜ MEVLANA DEĞİŞİM PROGRAMI 2014 2015 AKADEMİK YILI ÖĞRENCİ DEĞİŞİMİ

T.C. ORDU ÜNİVERSİTESİ MEVLANA DEĞİŞİM PROGRAMI KURUM KOORDİNATÖRLÜĞÜ MEVLANA DEĞİŞİM PROGRAMI 2014 2015 AKADEMİK YILI ÖĞRENCİ DEĞİŞİMİ T.C. ORDU ÜNİVERSİTESİ MEVLANA DEĞİŞİM PROGRAMI KURUM KOORDİNATÖRLÜĞÜ MEVLANA DEĞİŞİM PROGRAMI 2014 2015 AKADEMİK YILI ÖĞRENCİ DEĞİŞİMİ Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı nın başlatmış olduğu Mevlana Değişim

Detaylı

MEVLANA DEĞİŞİM PROGRAMI EXCHANGE PROGRAMME. Öğrenci ve Öğretim Elemanı Değişim Programları Koordinatörlüğü

MEVLANA DEĞİŞİM PROGRAMI EXCHANGE PROGRAMME. Öğrenci ve Öğretim Elemanı Değişim Programları Koordinatörlüğü MEVLANA DEĞİŞİM PROGRAMI EXCHANGE PROGRAMME { Öğrenci ve Öğretim Elemanı Değişim Programları Koordinatörlüğü Değişim programına katılmak isteyen öğrenciler en az bir en fazla iki yarıyıl eğitim için; öğretim

Detaylı

YÜKSEKÖĞRETİM KURUMLARI ARASINDA ÖĞRENCİ VE ÖĞRETİM ÜYESİ DEĞİŞİM PROGRAMINA İLİŞKİN YÖNETMELİK

YÜKSEKÖĞRETİM KURUMLARI ARASINDA ÖĞRENCİ VE ÖĞRETİM ÜYESİ DEĞİŞİM PROGRAMINA İLİŞKİN YÖNETMELİK YÜKSEKÖĞRETİM KURUMLARI ARASINDA ÖĞRENCİ VE ÖĞRETİM ÜYESİ DEĞİŞİM PROGRAMINA İLİŞKİN YÖNETMELİK BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç MADDE 1 (1) Bu Yönetmeliğin amacı, Yükseköğretim Kurumları

Detaylı

T.C. NEVŞEHİR HACI BEKTAŞ VELİ ÜNİVERSİTESİ MEVLANA DEĞİŞİM PROGRAMI YÖNERGESİ. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar

T.C. NEVŞEHİR HACI BEKTAŞ VELİ ÜNİVERSİTESİ MEVLANA DEĞİŞİM PROGRAMI YÖNERGESİ. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar T.C. NEVŞEHİR HACI BEKTAŞ VELİ ÜNİVERSİTESİ MEVLANA DEĞİŞİM PROGRAMI YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç MADDE 1- Bu yönergenin amacı, Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesinde

Detaylı

Mevlana Değişim Programı Öğrenci Başvuru Koşulları:

Mevlana Değişim Programı Öğrenci Başvuru Koşulları: Mevlana Değişim Programı Öğrenci Başvuru Koşulları: 1. Aday öğrencinin örgün eğitim verilen yükseköğretim programlarında kayıtlı lisans veya yüksek lisans öğrencisi olması gerekmektedir. 2. Açık, dışarıdan,

Detaylı

MEVLANA DEĞİŞİM PROGRAMI İLANI

MEVLANA DEĞİŞİM PROGRAMI İLANI MEVLANA DEĞİŞİM PROGRAMI İLANI 1. Mevlana Değişim Programı Hakkında Genel Bilgiler: M evlana Değişim Programı, yurtiçinde eğitim veren yükseköğretim kurumları ile yurtdışında eğitim veren yükseköğretim

Detaylı

MEVLANA DEĞİŞİM PROGRAMI

MEVLANA DEĞİŞİM PROGRAMI MEVLANA DEĞİŞİM PROGRAMI TANIMLAR Mevlana Değişim Programı Mevlana Değişim Programı,yurtiçinde eğitim veren yükseköğretim kurumları ile yurtdışında eğitim veren yükseköğretim kurumları arasında örgenci

Detaylı

YILDIZ TEKNİK ÜNİVERSİTESİ MEVLANA DEĞİŞİM PROGRAMI ORYANTASYON TOPLANTISI

YILDIZ TEKNİK ÜNİVERSİTESİ MEVLANA DEĞİŞİM PROGRAMI ORYANTASYON TOPLANTISI YILDIZ TEKNİK ÜNİVERSİTESİ MEVLANA DEĞİŞİM PROGRAMI ORYANTASYON TOPLANTISI 2018-2019 MEVLANA DEĞİŞİM PROGRAMI ORYANTASYON SUNUMU Mevlana Değişim Programı Belgeler Burslar Konaklama, Ulaşım, Vize Diğer

Detaylı

MEHMET AKĠF ERSOY ÜNĠVERSĠTESĠ ÖĞRENCĠ VE ÖĞRETĠM ÜYESĠ FARABĠ DEĞĠġĠM PROGRAMINA ĠLĠġKĠN YÖNERGE. BĠRĠNCĠ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar

MEHMET AKĠF ERSOY ÜNĠVERSĠTESĠ ÖĞRENCĠ VE ÖĞRETĠM ÜYESĠ FARABĠ DEĞĠġĠM PROGRAMINA ĠLĠġKĠN YÖNERGE. BĠRĠNCĠ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar MEHMET AKĠF ERSOY ÜNĠVERSĠTESĠ ÖĞRENCĠ VE ÖĞRETĠM ÜYESĠ FARABĠ DEĞĠġĠM PROGRAMINA ĠLĠġKĠN YÖNERGE BĠRĠNCĠ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç MADDE 1 (1) Bu Yönergenin amacı, Mehmet Akif Ersoy

Detaylı

MEVLANA DEĞİŞİM PROGRAMINA İLİŞKİN YÖNETMELİK BİRİNCİ BÖLÜM

MEVLANA DEĞİŞİM PROGRAMINA İLİŞKİN YÖNETMELİK BİRİNCİ BÖLÜM 23 Ağustos 2011 SALI Resmî Gazete Sayı : 28034 YÖNETMELİK Yükseköğretim Kurulu Başkanlığından: MEVLANA DEĞİŞİM PROGRAMINA İLİŞKİN YÖNETMELİK BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç MADDE 1

Detaylı

MEVLANA DEĞİŞİM PROGRAMI İLANI

MEVLANA DEĞİŞİM PROGRAMI İLANI MEVLANA DEĞİŞİM PROGRAMI İLANI Mevlana Değişim Programı Hakkında Genel Bilgiler Mevlana Değişim Programı, yurtiçinde eğitim veren yükseköğretim kurumları ile yurtdışında eğitim veren yükseköğretim kurumları

Detaylı

T.C. KOCAELİ ÜNİVERSİTESİ Mevlana Değişim Programı Koordinatörlüğü

T.C. KOCAELİ ÜNİVERSİTESİ Mevlana Değişim Programı Koordinatörlüğü Evrak Tarih ve Sayısı: 13/02/2017-E.12970 T.C. KOCAELİ ÜNİVERSİTESİ Mevlana Değişim Programı Koordinatörlüğü *BE6PBDK9H* Sayı : 14127219-310.99/ Konu : Mevlana Değişim Programı Başvuruları Hak. MÜHENDİSLİK

Detaylı

FARABİ DEĞİŞİM PROGRAMI. Koordinasyon Ofisleri aracılığıyla, 1-15 Mayıs günleri arasında YÖK e iletirler.

FARABİ DEĞİŞİM PROGRAMI. Koordinasyon Ofisleri aracılığıyla, 1-15 Mayıs günleri arasında YÖK e iletirler. FARABİ DEĞİŞİM PROGRAMI! Farabi Değişim Programı Protokolü imzalamadan, Farabi Değişim Programına katılmaz üzere öğrenci seçilemez.! Yükseköğretim kurumları değişime ilişkin taleplerini Farabi Değişim

Detaylı

MEVLANA DEĞİŞİM PROGRAMI BİLGİLENDİRME TOPLANTISI. Öğr. Gör. Berna Nilgün ÖZGÜRSOY URAN Dış İlişkiler Koordinatörlüğü Mevlana Kurum Koordinatörü

MEVLANA DEĞİŞİM PROGRAMI BİLGİLENDİRME TOPLANTISI. Öğr. Gör. Berna Nilgün ÖZGÜRSOY URAN Dış İlişkiler Koordinatörlüğü Mevlana Kurum Koordinatörü MEVLANA DEĞİŞİM PROGRAMI BİLGİLENDİRME TOPLANTISI Öğr. Gör. Berna Nilgün ÖZGÜRSOY URAN Dış İlişkiler Koordinatörlüğü Mevlana Kurum Koordinatörü MEVLANA DEĞİŞİM PROGRAMI Yurtiçinde eğitim veren yükseköğretim

Detaylı

MEVLANA DEĞİŞİM PROGRAMI

MEVLANA DEĞİŞİM PROGRAMI MEVLANA DEĞİŞİM PROGRAMI MEVLANA DEĞİŞİM PROGRAMI NEDİR? Yurt içinde eğitim veren yüksek öğretim kurumları ile yurt dışında eğitim veren yüksek öğretim kurumları arasında öğretim elemanı ve öğrenci değişimini

Detaylı

ÇANAKKALE ONSEKİZ MART ÜNİVERSİTESİ. Farabi Koordinatörlüğü Bilgilendirme Toplantısı. Yrd. Doç. Dr. Ercan ARI (Farabi Kurum Koordinatörü)

ÇANAKKALE ONSEKİZ MART ÜNİVERSİTESİ. Farabi Koordinatörlüğü Bilgilendirme Toplantısı. Yrd. Doç. Dr. Ercan ARI (Farabi Kurum Koordinatörü) ÇANAKKALE ONSEKİZ MART ÜNİVERSİTESİ Farabi Koordinatörlüğü Bilgilendirme Toplantısı Yrd. Doç. Dr. Ercan ARI (Farabi Kurum Koordinatörü) DEĞİŞİM PROGRAMINDAN YARARLANMAYA HAK KAZANAN ÖĞRENCİLER: 1. Bilgi

Detaylı

İNGİLİZ DİLBİLİMİ BÖLÜMÜ. Yan Dal, Farabi, Mevlana Programları Tanıtımı. Doç. Dr. Emine Yarar

İNGİLİZ DİLBİLİMİ BÖLÜMÜ. Yan Dal, Farabi, Mevlana Programları Tanıtımı. Doç. Dr. Emine Yarar İNGİLİZ DİLBİLİMİ BÖLÜMÜ Yan Dal, Farabi, Mevlana Programları Tanıtımı Doç. Dr. Emine Yarar Yan Dal Programı Yan Dal Programı nedir? Yarı-yıl sistemine sahip Üniversitemizdeki diğer bölümlerden belli sayıda

Detaylı

MEVLANA DEĞİŞİM PROGRAMI

MEVLANA DEĞİŞİM PROGRAMI MEVLANA DEĞİŞİM PROGRAMI MEVLANA DEĞİŞİM PROGRAMI NEDİR? Yurt içinde eğitim veren Yükseköğretim Kurumları ile yurt dışında eğitim veren Yükseköğretim Kurumları arasında öğretim elemanı ve öğrenci değişimini

Detaylı

T.C. ÖMER HALİSDEMİR ÜNİVERSİTESİ FARABİ DEĞİŞİM PROGRAMI YÖNERGESİ. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar

T.C. ÖMER HALİSDEMİR ÜNİVERSİTESİ FARABİ DEĞİŞİM PROGRAMI YÖNERGESİ. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar T.C. ÖMER HALİSDEMİR ÜNİVERSİTESİ FARABİ DEĞİŞİM PROGRAMI YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç MADDE 1 - (1) Bu Yönerge nin amacı, Ömer Halisdemir Üniversitesi ve Diğer Yükseköğretim

Detaylı

Farabi Değişim Programı

Farabi Değişim Programı Farabi Değişim Programı Bilgilendirme Toplantısı Yrd. Doç. Dr. Mutlu Yüksel AVCILAR OKÜ Farabi Kurum Koordinatörü 02 Kasım 2011 Farabi Değişim Programı FARABİ DEĞİŞİM PROGRAMI NEDİR? Farabi Değişim Programı:

Detaylı

T.C. BÜLENT ECEVİT ÜNİVERSİTESİ Mühendislik Fakültesi Dekanlığı JEOLOJİ MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜM BAŞKANLIĞINA

T.C. BÜLENT ECEVİT ÜNİVERSİTESİ Mühendislik Fakültesi Dekanlığı JEOLOJİ MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜM BAŞKANLIĞINA Evrak Tarih ve Sayısı: 15/03/2017-14463 T.C. BÜLENT ECEVİT ÜNİVERSİTESİ Mühendislik Fakültesi Dekanlığı *BEK43HESP* Sayı :91441517/774.01.03/ Konu :Mevlana Değişim Programı Hareketliliği İlanı JEOLOJİ

Detaylı

Farabi Kurum Koordinatörü: Prof. Dr. M. Banu DURUKAN.

Farabi Kurum Koordinatörü: Prof. Dr. M. Banu DURUKAN. Farabi Kurum Koordinatörü: Prof. Dr. M. Banu DURUKAN www.deu.edu.tr FARABİ DEĞİŞİM PROGRAMI NEDİR? Farabi Değişim Programı, karşılıklı anlaşması olan Türkiye deki üniversiteler arasında, bir dönem (Sadece

Detaylı

dönemde ve tez önerisi savunmasına girilmesi gereken dönemde programdan faydalanamazlar.

dönemde ve tez önerisi savunmasına girilmesi gereken dönemde programdan faydalanamazlar. Mevlana 2015-2016 Akademik Yılı Öğrenci Başvuruları 2015-2016 AKADEMİK YILI MEVLANA DEĞİŞİM PROGRAMI ÖĞRENCİ SEÇİMİ BAŞLAMIŞTIR Başvuru Koşulları: 1. Lütfen ilanı sonuna kadar okuyunuz. 2. Yurtdışındaki

Detaylı

2010-2011 FARABİ ÖĞRENCİ VE ÖĞRETİM ÜYESİ DEĞİŞİM PROGRAMI

2010-2011 FARABİ ÖĞRENCİ VE ÖĞRETİM ÜYESİ DEĞİŞİM PROGRAMI 2010-2011 FARABİ ÖĞRENCİ VE ÖĞRETİM ÜYESİ DEĞİŞİM PROGRAMI FARABİ DEĞİŞİM PROGRAMI Farabi Programı Protokol Öğrenci Değişimi Öğretim Üyesi Değişimi Farabi Koordinatörleri Faaliyet Takvimi FARABİ DEĞİŞİM

Detaylı

MEVLANA DEĞİŞİM PROGRAMI SIKÇA SORULAN SORULAR

MEVLANA DEĞİŞİM PROGRAMI SIKÇA SORULAN SORULAR MEVLANA DEĞİŞİM PROGRAMI SIKÇA SORULAN SORULAR 1- Mevlana Değişim Programı na Kimler Katılabilir? Mevlana Değişim Programı kapsamında öğrenci değişimine, Türkiye deki bütün yükseköğretim kurumlarında (Mevlana

Detaylı

Farabi Değişim Programı

Farabi Değişim Programı Farabi Değişim Programı Bilgilendirme Toplantısı Niğde Üniversitesi Farabi Kurum Koordinatörü Doç. Dr. Emre ÜNAL FARABİ KİMDİR? Farabi(871-950) Türkistan ın Farab şehrinde 871 yılında doğmuştur. Buhara,

Detaylı

DIŞ İLİŞKİLER BİRİMİ MEVLANA DEĞİŞİM PROGRAMI KOORDİNATÖRLÜĞÜ GİDEN ÖĞRENCİ ORYANTASYON

DIŞ İLİŞKİLER BİRİMİ MEVLANA DEĞİŞİM PROGRAMI KOORDİNATÖRLÜĞÜ GİDEN ÖĞRENCİ ORYANTASYON DIŞ İLİŞKİLER BİRİMİ MEVLANA DEĞİŞİM PROGRAMI KOORDİNATÖRLÜĞÜ GİDEN ÖĞRENCİ ORYANTASYON 2018-2019 ORYANTASYON İÇERİĞİ Değişim Öncesi Değişim Sırasında Değişim Sonrası Yapılacaklar Belge Hazırlama Süreci-Başvuru

Detaylı

MEVLANA DEĞİŞİM PROGRAMI SIKÇA SORULAN SORULAR

MEVLANA DEĞİŞİM PROGRAMI SIKÇA SORULAN SORULAR MEVLANA DEĞİŞİM PROGRAMI SIKÇA SORULAN SORULAR 1- Mevlana Değişim Programı na Kimler Katılabilir? Mevlana Değişim Programı kapsamında öğrenci değişimine, Türkiye deki bütün yükseköğretim kurumlarında (Mevlana

Detaylı

Mevlana Kimdir Mevlana Değişim Programı Mevlana Değişim Programı nın Amacı Mevlana Öğrencisi... 5

Mevlana Kimdir Mevlana Değişim Programı Mevlana Değişim Programı nın Amacı Mevlana Öğrencisi... 5 2 İÇİNDEKİLER Mevlana Kimdir... 4 Mevlana Değişim Programı... 4 Mevlana Değişim Programı nın Amacı... 4 Mevlana Öğrencisi... 5 Mevlana Değişim Programına Kimler Katılabilir, Kimler Katılamaz?... 5 Mevlana

Detaylı

T.C. KÜTAHYA DUMLUPINAR ÜNİVERSİTESİ DIŞ İLİŞKİLER KOORDİNATÖRLÜĞÜ MEVLANA DEĞİŞİM PROGRAMI KOORDİANSYON OFİSİ

T.C. KÜTAHYA DUMLUPINAR ÜNİVERSİTESİ DIŞ İLİŞKİLER KOORDİNATÖRLÜĞÜ MEVLANA DEĞİŞİM PROGRAMI KOORDİANSYON OFİSİ T.C. KÜTAHYA DUMLUPINAR ÜNİVERSİTESİ DIŞ İLİŞKİLER KOORDİNATÖRLÜĞÜ MEVLANA DEĞİŞİM PROGRAMI KOORDİANSYON OFİSİ MEVLANA DEĞİŞİM PROGRAMI 2019 2020 AKADEMİK YILI ÖĞRENCİ DEĞİŞİMİ BAŞVURU VE SEÇİM KRİTERLERİ

Detaylı

FARABİ DEĞ İŞİM PROGRAM I PROTOKOLÜ

FARABİ DEĞ İŞİM PROGRAM I PROTOKOLÜ FARABİ DEĞ İŞİM PROGRAM I PROTOKOLÜ Bizler, aşağıda imzaları bulunan yükseköğretim kurumlan olarak, kurumlanınız arasında Farabi Değişim Programı kapsamında işbirliği yapmayı kararlaştırmış bulunmaktayız.

Detaylı

T.C. BÜLENT ECEVİT ÜNİVERSİTESİ Fen Bilimleri Enstitüsü Müdürlüğü MAKİNE MÜHENDİSLİĞİ ENSTİTÜ ANABİLİM DALI BAŞKANLIĞINA

T.C. BÜLENT ECEVİT ÜNİVERSİTESİ Fen Bilimleri Enstitüsü Müdürlüğü MAKİNE MÜHENDİSLİĞİ ENSTİTÜ ANABİLİM DALI BAŞKANLIĞINA Evrak Tarih ve Sayısı: 18/10/2017-51247 T.C. Fen Bilimleri Enstitüsü Müdürlüğü *BELC3J02U* Sayı :61414046/772.01/ Konu :2017-2018 Akademik Yılı Erasmus+ Akademik ve İdari Personel Ders Verme ve Eğitim

Detaylı

BÜLENT ECEVİT ÜNİVERSİTESİ ÖĞRETİM YILI BAHAR YARIYILI KURUM İÇİ YATAY GEÇİŞ BAŞVURULARI

BÜLENT ECEVİT ÜNİVERSİTESİ ÖĞRETİM YILI BAHAR YARIYILI KURUM İÇİ YATAY GEÇİŞ BAŞVURULARI BÜLENT ECEVİT ÜNİVERSİTESİ 015 ÖĞRETİM YILI BAHAR YARIYILI KURUM İÇİ YATAY GEÇİŞ LARI 015 EğitimÖğretim Yılı Bahar ına kurum içi ile ilgili kontenjanlar, başvuru koşulları, gerekli belgeler ve başvuru

Detaylı

T.C. BÜLENT ECEVİT ÜNİVERSİTESİ Fen Bilimleri Enstitüsü Müdürlüğü FİZİK ANABİLİM DALI BAŞKANLIĞINA

T.C. BÜLENT ECEVİT ÜNİVERSİTESİ Fen Bilimleri Enstitüsü Müdürlüğü FİZİK ANABİLİM DALI BAŞKANLIĞINA Evrak Tarih ve Sayısı: 13/03/2015-12752 T.C. Fen Bilimleri Enstitüsü Müdürlüğü *BEKR7Z0D* Sayı :20219791/934.01.07/ Konu :2015-2016 Akademik Yılı Erasmus+ Öğrenci Öğrenim ve Staj Hareketliliği Duyurusu

Detaylı

BÜLENT ECEVİT ÜNİVERSİTESİ ÖĞRETİM YILI GÜZ YARIYILI KURUM İÇİ YATAY GEÇİŞ BAŞVURULARI

BÜLENT ECEVİT ÜNİVERSİTESİ ÖĞRETİM YILI GÜZ YARIYILI KURUM İÇİ YATAY GEÇİŞ BAŞVURULARI BÜLENT ECEVİT ÜNİVERSİTESİ 2016-2017 ÖĞRETİM YILI GÜZ YARIYILI KURUM İÇİ YATAY GEÇİŞ BAŞVURULARI 2016-2017 Eğitim-Öğretim Yılı Güz Yarıyılına kurum içi yatay geçiş ile ilgili kontenjanlar, başvuru koşulları,

Detaylı

BÜLENT ECEVİT ÜNİVERSİTESİ ÖĞRETİM YILI GÜZ YARIYILI KURUMLAR ARASI YATAY GEÇİŞ BAŞVURULARI

BÜLENT ECEVİT ÜNİVERSİTESİ ÖĞRETİM YILI GÜZ YARIYILI KURUMLAR ARASI YATAY GEÇİŞ BAŞVURULARI BÜLENT ECEVİT ÜNİVERSİTESİ 2017-2018 ÖĞRETİM YILI GÜZ YARIYILI KURUMLAR ARASI YATAY GEÇİŞ BAŞVURULARI 2017-2018 Eğitim-Öğretim Yılı Güz Yarıyılına yatay geçiş yoluyla kabul edilecek öğrencilerde aranacak

Detaylı

2015-2016 ÖĞRETİM YILI GÜZ YARIYILI

2015-2016 ÖĞRETİM YILI GÜZ YARIYILI 2015-2016 ÖĞRETİM YILI GÜZ YARIYILI KURUM İÇİ YATAY GEÇİŞ BAŞVURULARI 2015-2016 Eğitim-Öğretim Yılı Güz Yarıyılına kurum içi yatay geçiş ile ilgili kontenjanlar, başvuru koşulları, gerekli belgeler ve

Detaylı

T.C. BÜLENT ECEVİT ÜNİVERSİTESİ Fen Edebiyat Fakültesi Dekanlığı FİZİK BÖLÜM BAŞKANLIĞINA

T.C. BÜLENT ECEVİT ÜNİVERSİTESİ Fen Edebiyat Fakültesi Dekanlığı FİZİK BÖLÜM BAŞKANLIĞINA Evrak Tarih ve Sayısı: 10/02/2015-6450 T.C. Fen Edebiyat Fakültesi Dekanlığı *BE5F026E* Sayı :37641051/203.02.01/ Konu :Farabi ÇOK İVEDİ FİZİK BÖLÜM BAŞKANLIĞINA Farabi Değişim Programı Kapsamında "2015-2016

Detaylı

MEVLANA DEĞİŞİM PROGRAMI İLANI

MEVLANA DEĞİŞİM PROGRAMI İLANI MEVLANA DEĞİŞİM PROGRAMI İLANI Mevlana Değişim Programı Hakkında Genel Bilgiler Mevlana Değişim Programı, yurtiçinde eğitim veren yükseköğretim kurumları ile yurtdışında eğitim veren yükseköğretim kurumları

Detaylı

T.C. İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ Uluslararası Akademik İlişkiler Kurulu Başkanlığı

T.C. İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ Uluslararası Akademik İlişkiler Kurulu Başkanlığı Tarih ve Sayı: 15/01/2015-12581 T.C. İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ Uluslararası Akademik İlişkiler Kurulu Başkanlığı *BEL937UHY* Sayı :37567810-109.07- Konu :Diğer (109.99) 2015-2016 Erasmus Staj Başvurusu

Detaylı

BÜLENT ECEVİT ÜNİVERSİTESİ ÖĞRETİM YILI BAHAR YARIYILI KURUM İÇİ YATAY GEÇİŞ BAŞVURULARI

BÜLENT ECEVİT ÜNİVERSİTESİ ÖĞRETİM YILI BAHAR YARIYILI KURUM İÇİ YATAY GEÇİŞ BAŞVURULARI BÜLENT ECEVİT ÜNİVERSİTESİ 2017-2018 ÖĞRETİM YILI BAHAR YARIYILI KURUM İÇİ YATAY GEÇİŞ BAŞVURULARI 2017-2018 Eğitim-Öğretim Yılı Bahar Yarıyılına kurum içi yatay geçiş ile ilgili kontenjanlar, başvuru

Detaylı

BÜLENT ECEVİT ÜNİVERSİTESİ EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI BAHAR YARIYILI KURUM İÇİ YATAY GEÇİŞ BAŞVURULARI

BÜLENT ECEVİT ÜNİVERSİTESİ EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI BAHAR YARIYILI KURUM İÇİ YATAY GEÇİŞ BAŞVURULARI BÜLENT ECEVİT ÜNİVERSİTESİ 2016-2017 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI BAHAR YARIYILI KURUM İÇİ YATAY GEÇİŞ BAŞVURULARI 2016-2017 Eğitim-Öğretim Yılı Bahar Yarıyılı kurum içi yatay geçiş ile ilgili kontenjanlar, başvuru

Detaylı

FARABİ DEĞİŞİM PROGRAMI ÖĞRENCİ BİLGİLENDİRME SUNUMU

FARABİ DEĞİŞİM PROGRAMI ÖĞRENCİ BİLGİLENDİRME SUNUMU FARABİ DEĞİŞİM PROGRAMI 2015-2016 ÖĞRENCİ BİLGİLENDİRME SUNUMU FARABİ DEĞİŞİM PROGRAMI NEDİR? Farabi Değişim Programı, öğrenci/öğretim üyelerinin bir veya iki yarıyıl süresince kendi kurumları dışında

Detaylı

MEVLANA DEĞİŞİM PROGRAMI

MEVLANA DEĞİŞİM PROGRAMI MEVLANA DEĞİŞİM PROGRAMI Bülent Ecevit Üniversitesi Mevlana Kurum Koordinatörlüğü Koordinatörlerin Bilgilendirilmesi Toplantısı Farabi Kampusu - 2 Mart 2016 MEVLANA DEĞİŞİM PROGRAMI NEDİR? 23 Ağustos 2011

Detaylı

Farabi Değişim Programı

Farabi Değişim Programı Farabi Değişim Programı Farabi Değişim Programı Nedir? Ne kadar sürer? Kimler başvurabilir? FARABİ DEĞİŞİM PROGRAMI PROTOKOLÜ İki yükseköğretim kurumu arasında üniversite rektörleri tarafından imzalanan

Detaylı

MEVLANA DEĞİŞİM PROGRAMI İLANI

MEVLANA DEĞİŞİM PROGRAMI İLANI MEVLANA DEĞİŞİM PROGRAMI İLANI Mevlana Değişim Programı Hakkında Genel Bilgiler - Mevlana Değişim Programı, yurtiçinde eğitim veren yükseköğretim kurumları ile yurtdışında eğitim veren yükseköğretim kurumları

Detaylı

FARABİ DEĞİŞİM PROGRAMI PROTOKOLÜ

FARABİ DEĞİŞİM PROGRAMI PROTOKOLÜ FARABİ DEĞİŞİM PROGRAMI PROTOKOLÜ Bizler, aşağıda imzaları bulunan yükseköğretim kurumları olarak, kurumlarımız arasında Farabi Programı kapsamında işbirliği yapmayı kararlaştırmış bulunmaktayız. 547 sayılı

Detaylı

BÜLENT ECEVİT ÜNİVERSİTESİ ÖĞRETİM YILI GÜZ YARIYILI KURUM İÇİ YATAY GEÇİŞ BAŞVURULARI

BÜLENT ECEVİT ÜNİVERSİTESİ ÖĞRETİM YILI GÜZ YARIYILI KURUM İÇİ YATAY GEÇİŞ BAŞVURULARI BÜLENT ECEVİT ÜNİVERSİTESİ 2017-2018 ÖĞRETİM YILI GÜZ YARIYILI KURUM İÇİ YATAY GEÇİŞ BAŞVURULARI 2017-2018 Eğitim-Öğretim Yılı Güz Yarıyılına kurum içi yatay geçiş ile ilgili kontenjanlar, başvuru koşulları,

Detaylı

T.C. BÜLENT ECEVİT ÜNİVERSİTESİ Fen Bilimleri Enstitüsü Müdürlüğü İNŞAAT MÜHENDİSLİĞİ ENSTİTÜ ANABİLİM DALI BAŞKANLIĞINA

T.C. BÜLENT ECEVİT ÜNİVERSİTESİ Fen Bilimleri Enstitüsü Müdürlüğü İNŞAAT MÜHENDİSLİĞİ ENSTİTÜ ANABİLİM DALI BAŞKANLIĞINA Evrak Tarih ve Sayısı: 14/02/2018-8806 T.C. Fen Bilimleri Enstitüsü Müdürlüğü *BEKR4BBAJ* Sayı :61414046/402.01/ Konu :2018-2019 Akademik Yılı Erasmus+ Öğrenci ve Staj Hareketliliği Duyurusu İNŞAAT MÜHENDİSLİĞİ

Detaylı

eğitim öğretim yılı için Yükseköğretim Kurulu nun aldığı karalar aşağıdaki gibidir;

eğitim öğretim yılı için Yükseköğretim Kurulu nun aldığı karalar aşağıdaki gibidir; MEVLANA DEĞİŞİM PROGRAMI 2017-2018 DÖNEMİ BAŞVURULARI Mevlana Değişim Programı, Yüksek Öğretim Kurumu tarafından yürütülen, Türk üniversiteleri ile yabancı yükseköğretim kurumları arasında öğrenci ve öğretim

Detaylı

Farabi Kurum Koordinatörü: Doç. Dr. Işıl ÖZGEN.

Farabi Kurum Koordinatörü: Doç. Dr. Işıl ÖZGEN. Farabi Kurum Koordinatörü: Doç. Dr. Işıl ÖZGEN www.deu.edu.tr FARABİ DEĞİŞİM PROGRAMI NEDİR? Farabi Değişim Programı, karşılıklı anlaşması olan Türkiye deki üniversiteler arasında, bir dönem (Sadece Güz

Detaylı

T.C. SAKARYA ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ Fen Edebiyat Fakültesi Dekanlığı

T.C. SAKARYA ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ Fen Edebiyat Fakültesi Dekanlığı Evrak Tarih ve Sayısı: 23/02/2015-9123 T.C. SAKARYA ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ Fen Edebiyat Fakültesi Dekanlığı *BELMRPYA* Sayı :99174368 /310.02.01.1/ Konu :Farabi Programı Başvuru Materyalleri FİZİK BÖLÜM

Detaylı

BÜLENT ECEVİT ÜNİVERSİTESİ ÖĞRETİM YILI GÜZ YARIYILI KURUMLARARASI YATAY GEÇİŞ BAŞVURULARI

BÜLENT ECEVİT ÜNİVERSİTESİ ÖĞRETİM YILI GÜZ YARIYILI KURUMLARARASI YATAY GEÇİŞ BAŞVURULARI BÜLENT ECEVİT ÜNİVERSİTESİ 2016-2017 ÖĞRETİM YILI GÜZ YARIYILI KURUMLARARASI YATAY GEÇİŞ BAŞVURULARI 2016-2017 Eğitim-Öğretim Yılı Güz Yarıyılına yatay geçiş yoluyla kabul edilecek öğrencilerde aranacak

Detaylı

EGE ÜNİVERSİTESİ FARABİ DEĞİŞİM PROGRAMI AKADEMİK YILI ÖĞRENCİ DEĞİŞİMİ HAREKETLİLİĞİ

EGE ÜNİVERSİTESİ FARABİ DEĞİŞİM PROGRAMI AKADEMİK YILI ÖĞRENCİ DEĞİŞİMİ HAREKETLİLİĞİ EGE ÜNİVERSİTESİ FARABİ DEĞİŞİM PROGRAMI 2019 2020 AKADEMİK YILI ÖĞRENCİ DEĞİŞİMİ HAREKETLİLİĞİ TEMEL BİLGİLER Farabi Değişim Programı Nedir? Kısaca "Farabi Değişim Programı" olarak adlandırılan Yükseköğretim

Detaylı

Farabi Kurum Koordinatörü: Prof. Dr. M. Banu DURUKAN.

Farabi Kurum Koordinatörü: Prof. Dr. M. Banu DURUKAN. Farabi Kurum Koordinatörü: Prof. Dr. M. Banu DURUKAN www.deu.edu.tr DOKUZ EYLÜL ÜNİVERSİTESİ FARABİ KURUM KOORDİNATÖRLÜĞÜ MART 2013 TANITIM TOPLANTISI FARABİ DEĞİŞİM PROGRAMI NEDİR? Yükseköğretim Kurumları

Detaylı

FARABİ DEĞİŞİM PROGRAMI PROTOKOLÜ

FARABİ DEĞİŞİM PROGRAMI PROTOKOLÜ ö- FARABİ DEĞİŞİM PROGRAMI PROTOKOLÜ Bizler, aşağıda imzaları bulunan yükseköğretim kurumlan olarak, kurumlanınız arasında Farabi Programı kapsamında işbirliği yapmayı kararlaştırmış bulunmaktayız. 547

Detaylı

ZONGULDAK BÜLENT ECEVİT ÜNİVERSİTESİ ÖĞRETİM YILI BAHAR YARIYILI KURUM İÇİ YATAY GEÇİŞ BAŞVURULARI

ZONGULDAK BÜLENT ECEVİT ÜNİVERSİTESİ ÖĞRETİM YILI BAHAR YARIYILI KURUM İÇİ YATAY GEÇİŞ BAŞVURULARI ZONGULDAK BÜLENT ECEVİT ÜNİVERSİTESİ 2018-2019 ÖĞRETİM YILI BAHAR YARIYILI KURUM İÇİ YATAY GEÇİŞ BAŞVURULARI 2018-2019 Eğitim-Öğretim Yılı Bahar Yarıyılına kurum içi yatay geçiş ile ilgili kontenjanlar,

Detaylı

MEVLANA DEĞİŞİM PROGRAMI İLANI

MEVLANA DEĞİŞİM PROGRAMI İLANI MEVLANA DEĞİŞİM PROGRAMI İLANI Mevlana Değişim Programı Hakkında Genel Bilgiler Mevlana Değişim Programı, yurtiçinde eğitim veren yükseköğretim kurumları ile yurtdışında eğitim veren yükseköğretim kurumları

Detaylı

T.C. BÜLENT ECEVİT ÜNİVERSİTESİ Mühendislik Fakültesi Dekanlığı MAKİNE MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜM BAŞKANLIĞINA

T.C. BÜLENT ECEVİT ÜNİVERSİTESİ Mühendislik Fakültesi Dekanlığı MAKİNE MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜM BAŞKANLIĞINA Evrak Tarih ve Sayısı: 09/04/2018-18413 T.C. BÜLENT ECEVİT ÜNİVERSİTESİ Mühendislik Fakültesi Dekanlığı *BENU4K2P2* Sayı : 91441517/772.01/ Konu : 2018-2019 MAKİNE MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜM BAŞKANLIĞINA İlgi

Detaylı

T.C. BÜLENT ECEVİT ÜNİVERSİTESİ Fen Bilimleri Enstitüsü Müdürlüğü FİZİK ANABİLİM DALI BAŞKANLIĞINA

T.C. BÜLENT ECEVİT ÜNİVERSİTESİ Fen Bilimleri Enstitüsü Müdürlüğü FİZİK ANABİLİM DALI BAŞKANLIĞINA Evrak Tarih ve Sayısı: 02/04/2015-16247 T.C. Fen Bilimleri Enstitüsü Müdürlüğü *BE6LFA88* Sayı :20219791/934.01.07/ Konu :2015-2016 Akademik Yılı Erasmus+ Öğrenci Öğrenim ve Staj Hareketliliği Yabancı

Detaylı

FARABİ DEĞİŞİM PROGRAMI PROTOKOLÜ

FARABİ DEĞİŞİM PROGRAMI PROTOKOLÜ FARABİ DEĞİŞİM PROGRAMI PROTOKOLÜ Bizler, aşağıda imzaları bulunan yükseköğretim kurumları olarak, kurumlarımız arasında Farabi Değişim Programı kapsamında işbirliği yapmayı kararlaştırmış bulunmaktayız.

Detaylı

FARABİ DEĞİŞİM PROGRAMI PROTOKOLÜ

FARABİ DEĞİŞİM PROGRAMI PROTOKOLÜ FARABİ DEĞİŞİM PROGRAMI PROTOKOLÜ Bizler, aşağıda imzaları bulunan yükseköğretim kurumlan olarak, kurumlarımız arasında Farabi Değişim Programı kapsamında işbirliği yapmayı kararlaştırmış bulunmaktayız.

Detaylı

T.C. BÜLENT ECEVİT ÜNİVERSİTESİ Mühendislik Fakültesi Dekanlığı ELEKTRİK ELEKTRONİK MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜM BAŞKANLIĞINA

T.C. BÜLENT ECEVİT ÜNİVERSİTESİ Mühendislik Fakültesi Dekanlığı ELEKTRİK ELEKTRONİK MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜM BAŞKANLIĞINA Evrak Tarih ve Sayısı: 13/10/2016-48382 Mühendislik Fakültesi Dekanlığı *BE6P38TES* Sayı :91441517/105.04/ Konu :Danışmanlık Türk Dili, Danışmanlık A.İ.İ.T. ELEKTRİK ELEKTRONİK MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜM BAŞKANLIĞINA

Detaylı

BÜLENT ECEVİT ÜNİVERSİTESİ ÖĞRETİM YILI GÜZ YARIYILI KURUM İÇİ YATAY GEÇİŞ BAŞVURULARI

BÜLENT ECEVİT ÜNİVERSİTESİ ÖĞRETİM YILI GÜZ YARIYILI KURUM İÇİ YATAY GEÇİŞ BAŞVURULARI BÜLENT ECEVİT ÜNİVERSİTESİ 2018-2019 ÖĞRETİM YILI GÜZ YARIYILI KURUM İÇİ YATAY GEÇİŞ BAŞVURULARI 2018-2019 Eğitim-Öğretim Yılı Güz Yarıyılına kurum içi yatay geçiş ile ilgili kontenjanlar, başvuru koşulları,

Detaylı

AKADEMİK YILI MEVLANA DEĞİŞİM PROGRAMI İLANI

AKADEMİK YILI MEVLANA DEĞİŞİM PROGRAMI İLANI 20182019 AKADEMİK YILI MEVLANA DEĞİŞİM PROGRAMI İLANI Mevlana Değişim Programı Hakkında Genel Bilgiler Mevlana Değişim Programı, yurtiçinde eğitim veren yükseköğretim kurumları ile yurtdışında eğitim veren

Detaylı

T.C. BÜLENT ECEVİT ÜNİVERSİTESİ Fen Bilimleri Enstitüsü Müdürlüğü JEOLOJİ MÜHENDİSLİĞİ ENSTİTÜ ANABİLİM DALI BAŞKANLIĞINA

T.C. BÜLENT ECEVİT ÜNİVERSİTESİ Fen Bilimleri Enstitüsü Müdürlüğü JEOLOJİ MÜHENDİSLİĞİ ENSTİTÜ ANABİLİM DALI BAŞKANLIĞINA Evrak Tarih ve Sayısı: 09/02/2016-6929 T.C. Fen Bilimleri Enstitüsü Müdürlüğü *BECNYK79* Sayı :61414046/402.01/ Konu :2016-2017 Akademik Yılı Mevlana Değişim Programı Akademik Takvim Duyurusu JEOLOJİ MÜHENDİSLİĞİ

Detaylı

FARABİ DEĞİŞİM PROGRAMI PROTOKOLÜ

FARABİ DEĞİŞİM PROGRAMI PROTOKOLÜ T.C. AKSARAY ÜNİVERSİTESİ FARABİ DEĞİŞİM PROGRAMI PROTOKOLÜ Bizler, aşağıda imzaları bulunan yükseköğretim kurumları olarak, kurumlarımız arasında Farabi Programı kapsamında işbirliği yapmayı kararlaştırmış

Detaylı

T.C. BÜLENT ECEVİT ÜNİVERSİTESİ Fen Bilimleri Enstitüsü Müdürlüğü JEOLOJİ MÜHENDİSLİĞİ ENSTİTÜ ANABİLİM DALI BAŞKANLIĞINA

T.C. BÜLENT ECEVİT ÜNİVERSİTESİ Fen Bilimleri Enstitüsü Müdürlüğü JEOLOJİ MÜHENDİSLİĞİ ENSTİTÜ ANABİLİM DALI BAŞKANLIĞINA Evrak Tarih ve Sayısı: 17/05/2017-24879 T.C. Fen Bilimleri Enstitüsü Müdürlüğü *BEKA3MFVS* Sayı :20219791/100/ Konu :Eurostudent VI Anketi Hakkında JEOLOJİ MÜHENDİSLİĞİ ENSTİTÜ ANABİLİM DALI BAŞKANLIĞINA

Detaylı

FARABİ DEĞİŞİM PROGRAMI PROTOKOLÜ

FARABİ DEĞİŞİM PROGRAMI PROTOKOLÜ FARABİ DEĞİŞİM PROTOKOLÜ Bizler, aşağıda imzaları bulunan yükseköğretim kurumları olarak, kurumlarımız arasında Farabi Değişim Programı kapsamında işbirliği yapmayı kararlaştırmış bulunmaktayız. 2547 sayılı

Detaylı

FARABİ DEĞİŞİM PROGRAMI PROTOKOLÜ

FARABİ DEĞİŞİM PROGRAMI PROTOKOLÜ T.C. MEHMET AKİF ERSOY ÜNİVERSİTESİ Farabi Kurum Koordinasyon Ofisi FARABİ DEĞİŞİM PROGRAMI PROTOKOLÜ Bizler, aşağıda imzaları bulunan yükseköğretim kurumları olarak, kurumlarımız arasında Farabi Değişim

Detaylı

FARABİ DEĞİŞİM PROGRAMI PROTOKOLÜ

FARABİ DEĞİŞİM PROGRAMI PROTOKOLÜ FARABİ DEĞİŞİM PROGRAMI PROTOKOLÜ Bizler, aşağıda imzaları bulunan yükseköğretim kurumları olarak, kurumlarımız arasında Farabi Değişim Programı kapsamında işbirliği yapmayı kararlaştırmış bulunmaktayız.

Detaylı

T.C. BÜLENT ECEVİT ÜNİVERSİTESİ Fen Edebiyat Fakültesi Dekanlığı FİZİK BÖLÜM BAŞKANLIĞINA

T.C. BÜLENT ECEVİT ÜNİVERSİTESİ Fen Edebiyat Fakültesi Dekanlığı FİZİK BÖLÜM BAŞKANLIĞINA Evrak Tarih ve Sayısı: 20/04/2015-18891 T.C. Fen Edebiyat Fakültesi Dekanlığı *BEKAH4J4* Sayı :37641051/302.04.04/ FİZİK BÖLÜM BAŞKANLIĞINA Rektörlük Makamının 17/04/2015 tarih 46148110/302.04.04/18800

Detaylı

FARABİ DEĞİŞİM PROGRAMI PROTOKOLÜ

FARABİ DEĞİŞİM PROGRAMI PROTOKOLÜ FARABİ DEĞİŞİM PROGRAMI PROTOKOLÜ Bizler, aşağıda imzaları bulunan yükseköğretim kurumları olarak, kurumlarımız arasında Farabi Programı kapsamında işbirliği yapmayı kararlaştırmış bulunmaktayız. 2547

Detaylı

T.C SELÇUK ÜNİVERSİTESİ Farabi Kurum Koordinatörlüğü Anlaşmalar Birimi İş Akış Süreci

T.C SELÇUK ÜNİVERSİTESİ Farabi Kurum Koordinatörlüğü Anlaşmalar Birimi İş Akış Süreci T.C SELÇUK ÜNİVERSİTESİ Koordinatörlüğü İş Akış Süreci İş Akış Şeması Mevzuat Ve Anlaşma Olunan un Bölüm, ve Rektör Birimlerden ve programa dahil üniversitelerden gelen talepler BAŞLA İki üniversite koordinatörlüklerince

Detaylı

FARABİ DEĞİŞİM PROGRAMI PROTOKLÜ

FARABİ DEĞİŞİM PROGRAMI PROTOKLÜ T.C. KOCAELİ ÜNİVERSİTESİ FARABİ DEĞİŞİM PROGRAMI PROTOKLÜ Bizler, aşağıda imzaları bulunan Yükseköğretim Kurumları olarak, kurumlarımız arasında Farabi Değişim Programı kapsamında işbirliği yapmayı kararlaştırmış

Detaylı

MEVLANA DEĞİŞİM PROGRAMI İLANI

MEVLANA DEĞİŞİM PROGRAMI İLANI MEVLANA DEĞİŞİM PROGRAMI İLANI Mevlana Değişim Programı Hakkında Genel Bilgiler Mevlana Değişim Programı, yurtiçinde eğitim veren yükseköğretim kurumları ile yurtdışında eğitim veren yükseköğretim kurumları

Detaylı

AKADEMİK YILI MEVLANA DEĞİŞİM PROGRAMI ÖĞRENCİ BAŞVURULARI

AKADEMİK YILI MEVLANA DEĞİŞİM PROGRAMI ÖĞRENCİ BAŞVURULARI 2018-2019 AKADEMİK YILI MEVLANA DEĞİŞİM PROGRAMI ÖĞRENCİ BAŞVURULARI Başvuru Koşulları: 1. Mevlana Değişim Programı kapsamında öğrenci değişimine İnönü Üniversitesinde örgün eğitim programlarına kayıtlı

Detaylı

ÖĞRENCİ DEĞİŞİMİ EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI GÜZ/GÜZ+BAHAR DÖNEMİ BAŞVURULARI BAŞLIYOR!

ÖĞRENCİ DEĞİŞİMİ EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI GÜZ/GÜZ+BAHAR DÖNEMİ BAŞVURULARI BAŞLIYOR! T.C BATMAN ÜNİVERSİTESİ Farabi Koordinatörlüğü FARABİ ÖĞRENCİ DEĞİŞİMİ 2019-2020 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI GÜZ/GÜZ+BAHAR DÖNEMİ BAŞVURULARI BAŞLIYOR! Başvuru Tarihi : 01-15 Mart 2019 FARABİ DEĞİŞİM PROGRAMI

Detaylı

FARABİ DEĞİŞİM PROGRAMI PROTOKOLÜ

FARABİ DEĞİŞİM PROGRAMI PROTOKOLÜ FARABİ DEĞİŞİM PROGRAMI PROTOKOLÜ Bizler, aşağıda imzaları bulunan yükseköğretim kurumları olarak, kurumlarımız arasında Farabi Değişim Programı kapsamında işbirliği yapmayı kararlaştırmış bulunmaktayız.

Detaylı

ADNAN MENDERES ÜNİVERSİTESİ ULUSLARARASI İLİŞKİLER KOORDİNATÖRLÜĞÜ FARABİ DEĞİŞİM PROGRAMI Akademik Yılı Giden Öğrenci Başvuru Duyurusu

ADNAN MENDERES ÜNİVERSİTESİ ULUSLARARASI İLİŞKİLER KOORDİNATÖRLÜĞÜ FARABİ DEĞİŞİM PROGRAMI Akademik Yılı Giden Öğrenci Başvuru Duyurusu ADNAN MENDERES ÜNİVERSİTESİ ULUSLARARASI İLİŞKİLER KOORDİNATÖRLÜĞÜ FARABİ DEĞİŞİM PROGRAMI 2018-2019 Akademik Yılı Giden Öğrenci Başvuru Duyurusu Farabi Değişim Programı kapsamında, 2018-2019 Akademik

Detaylı

T.C. KIRIKKALE ÜNİVERSİTESİ DIŞ İLİŞKİLER VE AB KOORDİNASYON BİRİMİ MEVLANA KURUM KOORDİNATÖRLÜĞÜ

T.C. KIRIKKALE ÜNİVERSİTESİ DIŞ İLİŞKİLER VE AB KOORDİNASYON BİRİMİ MEVLANA KURUM KOORDİNATÖRLÜĞÜ T.C. KIRIKKALE ÜNİVERSİTESİ DIŞ İLİŞKİLER VE AB KOORDİNASYON BİRİMİ MEVLANA KURUM KOORDİNATÖRLÜĞÜ MEVLANA DEĞİŞİM PROGRAMI 2017 2018 AKADEMİK YILI ÖĞRENCİ DEĞİŞİMİ İLANI Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı

Detaylı

Pedagojik Formasyon Eğitimi Sertifika Programına Başvuru, Yerleştirme ve Kayıt İşlemleri

Pedagojik Formasyon Eğitimi Sertifika Programına Başvuru, Yerleştirme ve Kayıt İşlemleri KAFKAS ÜNİVERSİTESİ EĞİTİM FAKÜLTESİ 2017-2018 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI PEDAGOJİK FORMASYON EĞİTİMİ SERTİFİKA PROGRAMI KAPSAMINDA AKADEMİK TAKVİM, AÇILACAK PROGRAMLAR, ALANLAR VE KONTENJANLARA İLİŞKİN UYGULAMA

Detaylı

FARABİ DEĞİŞİM PROGRAMI PROTOKOLÜ

FARABİ DEĞİŞİM PROGRAMI PROTOKOLÜ FARABİ DEĞİŞİM PROGRAMI PROTOKOLÜ Bizler, aşağıda imzaları bulunan yükseköğretim kurumları olarak, kurumlarımız arasında Farabi Değişim Programı kapsamında işbirliği yapmayı kararlaştırmış bulunmaktayız.

Detaylı

Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesinin diploma programlarına ait kontenjanlar (Ek- 1 ve Ek-2 de sunulmuştur)

Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesinin diploma programlarına ait kontenjanlar (Ek- 1 ve Ek-2 de sunulmuştur) Evrak ve Sayısı: 28/12/2018-61976 ZONGULDAK BÜLENT ECEVİT ÜNİVERSİTESİ 2018-2019 ÖĞRETİM YILI BAHAR YARIYILI YANDAL ve ÇİFT ANADAL BAŞVURULARI KURUMİÇİ YATAY GEÇİŞ İÇİN 2018-2019 Eğitim-Öğretim Yılı Bahar

Detaylı