KÜRESEL KATILIM FİNANS ZİRVESİ (GPAS)

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "KÜRESEL KATILIM FİNANS ZİRVESİ (GPAS)"

Transkript

1 KÜRESEL KATILIM FİNANS ZİRVESİ (GPAS) Küresel Katılım Finans Zirvesi (GPAS) Kasım tarihlerinde finansal kuruluşların, sektör temsilcilerinin ve misafirlerin yoğun ilgisiyle İstanbul Haliç Kongre Merkezi nde gerçekleştirildi. Cumhurbaşkanlığı nın himayelerinde, Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD), Türkiye Katılım Bankaları Birliği (TKBB) ve Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) organizasyonunda gerçekleştirilen zirveye T.C. Hazine Müsteşarlığı, Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası (TCMB), Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK), Sermaye Piyasası Kurulu (SPK), Diyanet İşleri Başkanlığı ve Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı destek verdi. İnsani Finans temalı organizasyonda, 50 ülkeden 10 binden fazla ziyaretçi, 1000 kurumsal katılımcı, 100 girişim sermayesi ve varlık fonu da dahil olmak üzere 200 den fazla konuşmacı bir araya geldi. Bireyin ve toplumun refahını gözeten İnsani Finans sisteminin tüm boyutlarıyla ele alındığı zirvede iki günde 75 farklı oturum gerçekleştirildi. GPAS İstanbul da, para odaklı sistem yerine İnsani Finans yaklaşımını esas alan, parayı faizle değil, üretimle, yatırımla büyütmeye dayanan bir finans sistemini inşa etme amacıyla bir araya gelindiğine vurgu yapıldı. Küresel Katılım Finans Zirvesi nin açılışı Kur an-ı Kerim tilavetiyle başladı. Ardından MÜSİAD Başkanı Abdurrahman Kaan, TKBB Başkanı Melikşah Utku, TOBB Başkanı Rıfat Hisarcıklıoğlu ve Başbakan Yardımcısı Sn. Mehmet Şimşek açılış konuşmaları yaptı.

2 Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek; FARKLILIĞIMIZI ORTAYA KOYMANIN VAKTİ GELMİŞTİR Küresel Katılım Finans Zirvesi nin açılışında konuşan Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek, dünyanın en çok ihtiyaç duyduğu faizsiz finans alanında çözüm üretmek için atılan adımların her zaman destekçisi olduklarını söyledi. Başbakan Yardımcısı Şimşek, dünyanın katılım finans modeline büyük ihtiyacı olduğunu belirterek küresel krizlerin dünya çapında çok ciddi tahribata yol açtığını ve geçtiğimiz dönemdeki krizlerin etkilerini hala güçlü şekilde hissedildiğini bu noktada katılım finansının değer kazandığına dikkat çekti. Türkiye de çeşitli finansal kuruluşların katılım finans alanında üzerine düşen görevleri yerine getirdiğini ifade eden Şimşek, tanıtım noktasında sıkıntılar olduğunu ve Katılım Bankalarının temsil noktasında daha güçlü ve etkin rol almasının farkındalık yaratacağını söyledi. Katılım Bankacılığı sektörüne tavsiyelerde bulunan Mehmet Şimşek, Al- Sat modeli yetersiz, sistemin çalışması için Ortaklık modeline geçmemiz gerek, geleneksel bankalardan farklılığımızı ortaya koymamızın zamanı gelmiştir, dedi. Katılım finansının farklılıklarından bahseden Başbakan Yardımcısı, bu sistemde risk ve getiride paylaşımın söz konusu olduğunu, temeli sağlam sürdürülebilir, adil paylaşmayı esas alan bir modelin fark yaratacağını ifade etti. Başbakan Yardımcısı Şimşek, katılım finansının dünyada önemli platfomlardan biri olan IMF nin gündemine girdiğini ve burada ciddi bir şekilde tartışıldığına dikkat çekerek, dünyanın ve Türkiye nin katılım finansının gelişmesine ve büyümesine ihtiyacı var, dedi. İstanbul Finans Merkezi(İFM) projesinin en önemli bileşenlerinden birinin Katılım Finans olduğunun altını çizen Şimşek, bu çerçevede Faizsiz Finans Koordinasyon Kurulu nun çalışmalarından bahsederek kurulun verimli çalışmalarda yer aldığını, Maliye Bakanlığı, Merkez Bankası ve SPK nın yanında BDDK nın da mevzuat konusunda Merkezi Danışma Kurulu konusunda çalışmalarını önemli ölçüde tamamladığını söyledi.

3 İSTİKRARLI BÜYÜTEN İNSANİ BİR EKOSİSTEM YÜKSELİYOR İnsani Finans Zirvesi nin 16 Kasım 2017 de gerçekleştirilen, İstikrarlı Büyüten İnsani Bir Ekosistem Yükseliyor konulu panelinde T.C. Hazine Müsteşarı Osman Çelik, BDDK Başkanı Mehmet Ali Akben, Borsa İstanbul Başkanı Himmet Karadağ, SPK Başkanı Vahdettin Ertaş, TKBB Başkanı Melikşah Utku ve Yüksek Öğretim Kurulu Üyesi Orhan Aydın konuşma yaptı. Panelde istikrarlı ve reel ekonomiyi besleyen finansal sistemi inşaa eden paydaşların, nasıl insan odaklı bir ekosistem kurduğunu, bu ekosistem içerisinde sürdürülebilir büyümedeki rolü ve katkısı vurgulandı. Birlikte üretim, birlikte paylaşım, risk ve kazancı bölüşme gibi değerlerin esas alındığı oturumda konuşan T.C. Hazine Müsteşarı Osman Çelik, son dönemde katılım finansın kullanabileceği, değerlendirebileceği ciddi ürünler hayata geçirdiklerini ifade etti. Hazine Müsteşarı Çelik konuşmasında Kredi Garanti Fonu (KGF) nuna yönelik çalışmalarını dile getirerek geçtiğimiz yıllarda BDDK ve ilgili kuruluşlarımızla birlikte hareket ederek Hazine Garantisi ni nasıl daha verimli kullanılabileceği üzerine çalışmalar yaptıklarını ve kaynak sağlamada güvensizlik ortamında krediye ulaşmanın önünü açtıklarını belirtti. BDDK Başkanı Mehmet Ali Akben; TÜM FİNANSAL KURULUŞLARIN ELİNİ TAŞIN ALTINA KOYMASI GEREKİYOR İnsani Finans Zirvesi nin İstikrarlı Büyüten İnsani Bir Ekosistem Yükseliyor konulu oturumunda konuşma yapan BDDK Başkanı Mehmet Ali Akben, doğruluk, dürüstlük temellerini esas alan ve hak hukuku hep ön planda tutan bir sistemin hayata geçirilmesinde yalnız bankacılık sisteminin değil, bir ekosistem olarak düşünüldüğünde tüm finansal kuruluşların elini taşın altına koyması gerektiğini vurguladı.

4 BDDK Başkanı, adil paylaşıma rıza gösterilen ve memnun kalınan, çatışmalar doğurmayan bir sisteme ihtiyacımız olduğu ortaya çıktı, Katılım Bankacılığı modelini bu ihtiyaca cevap versin diye ortaya çıkmış bir model olarak görüyoruz, dedi. BDDK Başkanı Akben, yaşanan krizlerin mevcut sistemin paylaşımda adaletsizliğinden kaynaklandığını dile getirdi. Akben, insani ve vicdani olan birşeyi hukuk sistemine geçirebilme, birbiriyle örtüştürebilme konusunda Katılım Bankalarına da önemli bir rol düştüğünün altını çizdi. Mehmet Ali Akben, katılım finansının daha çok anlatılması ve bilinilirliğini artırırak sektör payının yüzde 5 ten daha yüksek paydalara ulaşması konusuna dikkat çekerek, İnsani Finans: Önce İnsan Sonra Finans bu gibi organizyonların bilinirliği arttırması açısından önemli olduğunu belirtti. Soldan sağa; Panel Moderatörü Şeref Oğuz, SPK Başkanı Vahdettin Ertaş, Hazine Müsteşarı Osman Çelik, BDDK Başkanı Mehmet Ali Akben, Borsa İstanbul Başkanı Himmet Karadağ, TKBB Başkanı Melikşah Utku, Yüksek Öğretim Kurulu Üyesi Prof.Dr.Orhan Aydın.

5 SPK Başkanı Vahdettin Ertaş faizsiz finans alanında SPK olarak, yerli ve küresel şirketler için İstanbul u faizsiz finansman ürünlerinin bir merkezi olmasına katkı sağlamak amacıyla hareket ettiklerini, sukuk gibi faizsiz finansman araçlarını yaygınlaştırmak, finansman maliyetlerini azaltmak adına yapılan faaliyetlerden söz etti. Panelde konuşan Borsa İstanbul Yönetim ve İcra Kurulu Başkanı Himmet Karadağ, faizsiz finans algısının düzeltilmesi gerektiğini, borsanın katılım finansına bütün parametreleri ile uyduğunu, Katılım Bankacılığı na ilişkin işlemlerinin sürdüğünü söyledi. Borsa ve platformlarının katılım finansı ürünlerini yeniden finanse etmek üzere çalıştıklarını ifade etti. İNSANIN PARA İÇİN DEĞİL PARANIN İNSAN İÇİN ÇALIŞACAĞI SİSTEM: İNSANİ FİNANS MÜSİAD Başkanı Abdurrahman Kaan açılış konuşmasında, insanın para için değil paranın insan için çalışacağı yeni bir finans anlayışının paradigmasının temellerinin atılacağını söyledi. MÜSİAD Başkanı Kaan, İnsani Finans Zirvesi nde, tüketen sömüren değil sürdüren var eden sistemler üretme niyetinde olduklarını vurgulayarak fikir ve girişimleri üretim odaklı olan iş modellerini artırmak için tüm paydaşlarımızla çalışıyoruz, dedi. Ve ülke ekonomisine katkı sağlamak amacıyla faaliyet içinde olduklarından bahsetti. Bir tartışma platformu olarak tasarlanmış İnsani Finans Zirvesi nin açılışında konuşan MÜSİAD Başkanı, tüm paydaşlarla beraber yürümeyi temenni etti ve destek verenlere teşekkürlerini sunarak konuşmasını sonlandırdı. KATILIM BANKACILIĞINDA ÖNEMLİ BİR EŞİĞE GELDİK Organizasyonun ev sahiplerinden olan TKBB Başkanı Melikşah Utku açılış konuşmasında, İnsani Finans vizyonuyla yola çıkmış bu tür buluşmaların bir taraftan gelecek vizyonumuzu şekillendirecek, bir taraftan da bugün geldiğimiz noktayı kritik edebilecek, daha iyi bir yere getirecek adımlar olduğunu söyledi.

6 TKBB Başkanı Utku, yıllık bir geçmişi olan Katılım Bankacılığı nın, 2000 li yıllardan itibaren finansal sistem içindeki payının çok hızlı bir şekilde arttığını, 2002 den itibaren yıllık yüzde 30 büyüme göstererek pazar payının yüzde 6 civarında olduğunu, 15 bine yakın vatandaşımıza istihdam kapısı sağladığını ifade etti. Katılım Bankacılığı nda artık önemli bir eşiğe gelindiğine vurgu yapan Utku, katılım finansının gelişebilmesi için etkin ve çalışan bir ekosistemin varlığına ihtiyacı olduğunu bu noktada Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu, Hazine Müşteşarlığı, Sermaye Piyasaları Kurulu, Borsa İstanbul, Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası, Gelir İdaresi Başkanlığı ve Kalkınma Bakanlığı da dahil olmak üzere bütün kuruluşların Sn. Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek in başkanlığında Faizsiz Finans Koordinasyon Kurulu çatısı altında ciddi adımlar atıldığını söyledi. Türkiye nin sosyal finans alanında da takdir edilen bir noktaya geldiğinden bahseden TKBB Başkanı, ticari kaygılardan ziyade sosyal ve sürdürülebilir bir finans sisteminin geliştirilmesini temenni etti. HEDEFLENEN YÜZDE 15 LİK PAY BİZLERİ HEYECANLANDIRIYOR GPAS İstanbul un açılışında konuşan TOBB Başkanı Rıfat Hisarcıklıoğlu, İnsani Finans kavramını oldukça yerinde olduğunu faize dayalı olmayan finansal sistemin gelişmesi için atılan adımların destekçisi olduklarını ifade ederek sözlerini şu şekilde sürdürdü: Kamu desteği ile yeni katılım bankaları kuruldu. Katılım sigortası gibi enstrümanlar hayata geçti. Katılım Bankacılığı son 10 senede klasik bankacılığı ikiye katladı. Bu dönemde bankacılık sektörünün aktif büyüklüğü 6 kat artarken, Katılım Bankaları 13 kat büyüdü ve Katılım Bankalarının finansal sistem içindeki payı yüzde 3 ten yüzde 6 ya çıktı yılı içinde bu oranların yüzde 15 e yükseltilmesi gibi çok iddialı hedefleri var ve bu rakamlar reel sektörde bizleri heyecanlandırıyor. TOBB Başkanı, klasik bankacılık üzerinden kobilere verilen kredilerin oranı yüzde 25, Katılım Bankacılığı nda ise bu oranın yüzde 35 oranında olduğunu belirterek finansmana erişim anlamında Katılım Bankacılığı nın önemine vurgu yaptı. Hisarcıklıoğlu, Küresel Katılım Finans Zirvesi nin dayanışmayı, paylaşmayı, kaynaşmayı ve daha adil bir finans sisteminin kurulmasına vesile olmasını temenni ederek sonlandırdı.

İSLAMİ BANKALAR VE FİNANS KURUMLARI GENEL KONSEYİ (CIBAFI) GLOBAL FORUM 2018

İSLAMİ BANKALAR VE FİNANS KURUMLARI GENEL KONSEYİ (CIBAFI) GLOBAL FORUM 2018 İSLAMİ BANKALAR VE FİNANS KURUMLARI GENEL KONSEYİ (CIBAFI) GLOBAL FORUM 2018 Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK) Başkanı Mehmet Ali Akben, İslami Bankalar ve Finans Kurumları Genel Konseyi

Detaylı

TÜRKİYE DE FAİZSİZ FİNANS SEKTÖRÜ İÇİN YASAL ÇERÇEVE SEMPOZYUMU

TÜRKİYE DE FAİZSİZ FİNANS SEKTÖRÜ İÇİN YASAL ÇERÇEVE SEMPOZYUMU TÜRKİYE DE FAİZSİZ FİNANS SEKTÖRÜ İÇİN YASAL ÇERÇEVE SEMPOZYUMU Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu Başkanı Mehmet Ali Akben, İstanbul Üniversitesi nin ev sahipliğinde gerçekleştirilen Türkiye de

Detaylı

KOBİ ler Nefes alacak / Ankara. TOBB, Ziraat Bankası, Denizbank ve Kredi Garanti Fonu (KGF) ortaklığında hayata

KOBİ ler Nefes alacak / Ankara. TOBB, Ziraat Bankası, Denizbank ve Kredi Garanti Fonu (KGF) ortaklığında hayata 02.12.2016 / Ankara TOBB, Ziraat Bankası, Denizbank ve Kredi Garanti Fonu (KGF) ortaklığında hayata 1/6 geçirilecek olan KOBİ lere Nefes Kredisi için imzalar, Başbakanlık Çankaya Köşkü nde düzenlenen lansman

Detaylı

TÜRK-ARAP SERMAYE PİYASALARI FORUMU 2013 TÜRKİYE

TÜRK-ARAP SERMAYE PİYASALARI FORUMU 2013 TÜRKİYE TÜRK-ARAP SERMAYE PİYASALARI FORUMU 2013 TÜRKİYE 20 Eylül 2013, İstanbul DR. VAHDETTİN ERTAŞ SERMAYE PİYASASI KURULU BAŞKANI KONUŞMA METNİ 1 Sayın Maliye Bakanım, Yurt dışından gelen değerli misafirlerimiz,

Detaylı

Sermaye Piyasası Kurulu Başkanı. Dr. Vahdettin Ertaş. Finansal Erişim Konferansı. Açılış Konuşması. 3 Haziran 2014

Sermaye Piyasası Kurulu Başkanı. Dr. Vahdettin Ertaş. Finansal Erişim Konferansı. Açılış Konuşması. 3 Haziran 2014 Sermaye Piyasası Kurulu Başkanı Dr. Vahdettin Ertaş Finansal Erişim Konferansı Açılış Konuşması 3 Haziran 2014 Sn. Hazine Müsteşarım, Sn. BDDK Başkanım, Dünya Bankasının ülke direktörü Sn. Raiser, yurtiçinden

Detaylı

ISLAMIC FINANCE NEWS ROADSHOW 2013-TURKEY

ISLAMIC FINANCE NEWS ROADSHOW 2013-TURKEY ISLAMIC FINANCE NEWS ROADSHOW 2013-TURKEY 3 EYLÜL 2013 DR. VAHDETTİN ERTAŞ SERMAYE PİYASASI KURULU BAŞKANI KONUŞMA METNİ Değerli konuklar, yurtdışından gelen değerli misafirlerimiz, finans sektörünün kıymetli

Detaylı

Faktoring sektörü 76 milyar TL işlem hacmi ve reel sektöre sağladığı 12,4 milyar TL ile Türk ekonomisine destek veriyor

Faktoring sektörü 76 milyar TL işlem hacmi ve reel sektöre sağladığı 12,4 milyar TL ile Türk ekonomisine destek veriyor Reel Sektörün Çarkı Faktoring, Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Ali Babacan ile Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu Başkanı Tevfik Bilgin in katıldığı sempozyumda değerlendirildi. Faktoring sektörü

Detaylı

Küresel Katılım Finans Zirvesi (GPAS) Haliç Kongre Merkezi Kurum ve Sivil Toplum Kuruluşlarımızın Değerli Başkan ve Temsilcileri,

Küresel Katılım Finans Zirvesi (GPAS) Haliç Kongre Merkezi Kurum ve Sivil Toplum Kuruluşlarımızın Değerli Başkan ve Temsilcileri, Küresel Katılım Finans Zirvesi (GPAS) Haliç Kongre Merkezi 16.11.2017 Kurum ve Sivil Toplum Kuruluşlarımızın Değerli Başkan ve Temsilcileri, Katılım Bankalarımızın Kıymetli Genel Müdürleri, Sayın İnceif

Detaylı

Değerli FODER Destekçileri,

Değerli FODER Destekçileri, Değerli FODER Destekçileri, Finansal Okuryazarlık ve Erişim Derneği olarak hem sivil toplum, hem akademisyenler, hem kamu ile beraber başarı elde etmek için gönül bağı ile 2012 yılında yola çıktık. Dernek

Detaylı

Maliye Bakanı Sayın Mehmet Şimşek in Konuşma Metni

Maliye Bakanı Sayın Mehmet Şimşek in Konuşma Metni GSO-TOBB-TEPAV Girişimcilik Merkezinin Açılışı Kredi Garanti Fonu Gaziantep Şubesi nin Açılışı Proje Değerlendirme ve Eğitim Merkezi nin Açılışı Dünya Bankası Gaziantep Bilgi Merkezi Açılışı 23 Temmuz

Detaylı

Nasdaq da Açılış Gongu, Borsa İstanbul Grubu ve Türkiye Varlık Fonu için çaldı

Nasdaq da Açılış Gongu, Borsa İstanbul Grubu ve Türkiye Varlık Fonu için çaldı Nasdaq da Açılış Gongu, Borsa İstanbul Grubu ve Türkiye Varlık Fonu için çaldı 25 Ocak 2017-09:16 Nasdaq ta seans, 24 Ocak Salı günü Borsa İstanbul Yönetim ve İcra Kurulu Başkanı Himmet Karadağ ve Nasdaq

Detaylı

Haliç Kongre Merkezi Sayın Valim,Sayın Milletvekillerim,Sayın TOBB başkanım,

Haliç Kongre Merkezi Sayın Valim,Sayın Milletvekillerim,Sayın TOBB başkanım, Haliç Kongre Merkezi 16.11.2017 Sayın Bakanlarım, Sayın Valim,Sayın Milletvekillerim,Sayın TOBB başkanım, Çeşitli Kurum ve SKuruluşlarımızın Değerli Başkan ve Temsilcileri, Yurt içi ve yurt dışından katılım

Detaylı

İSLAM KALKINMA BANKASI SERMAYE PİYASASI KURULU ORTAK KONFERANSI

İSLAM KALKINMA BANKASI SERMAYE PİYASASI KURULU ORTAK KONFERANSI İSLAM KALKINMA BANKASI SERMAYE PİYASASI KURULU ORTAK KONFERANSI DR. VAHDETTIN ERTAŞ SERMAYE PIYASASI KURULU BAŞKANI KONUŞMA METNİ Sayın Başbakan Yardımcım, Sayın Hazine Müsteşarım, Yurt dışından gerek

Detaylı

KALKINMA BANKALARI ARASINDA İŞBİRLİĞİ

KALKINMA BANKALARI ARASINDA İŞBİRLİĞİ BASINDAN EKONOMİ HABERLERİ 24 MAYIS 2016 SALI KIBRIS GENÇ TV (23.05.2016) KALKINMA BANKALARI ARASINDA İŞBİRLİĞİ Kalkınma Bankası'nın Türkiye Kalkınma Bankası ile yürüttüğü Teknik İşbirliği Programı kapsamında;

Detaylı

ÖZELLEŞTİRME UYGULAMALARI ve ALTYAPI YATIRIMLARININ FİNANSMANI: ALTERNATİF YATIRIM FON VE ORTAKLIKLARI İLE DİĞER SERMAYE PİYASASI ARAÇLARI

ÖZELLEŞTİRME UYGULAMALARI ve ALTYAPI YATIRIMLARININ FİNANSMANI: ALTERNATİF YATIRIM FON VE ORTAKLIKLARI İLE DİĞER SERMAYE PİYASASI ARAÇLARI ÖZELLEŞTİRME UYGULAMALARI ve ALTYAPI YATIRIMLARININ FİNANSMANI: ALTERNATİF YATIRIM FON VE ORTAKLIKLARI İLE DİĞER SERMAYE PİYASASI ARAÇLARI KONULU ÇALIŞTAY AÇILIŞ KONUŞMASI Dr. Vahdettin ERTAŞ SPK Başkanı

Detaylı

- SOSYAL GÜVENLİK KURUMU NUN SAĞLIK ALANINDA ÜSTLENDİĞİ ÇOK ÖNEMLİ GÖREVLER BULUNMAKTADIR

- SOSYAL GÜVENLİK KURUMU NUN SAĞLIK ALANINDA ÜSTLENDİĞİ ÇOK ÖNEMLİ GÖREVLER BULUNMAKTADIR SGK Başkanı Yadigar Gökalp İlhan 3. Yaş Baharı Kongresine Katıldı SOSYAL GÜVENLİK KURUMU BAŞKANI YADİGAR GÖKALP İLHAN: - SOSYAL GÜVENLİK KURUMU NUN SAĞLIK ALANINDA ÜSTLENDİĞİ ÇOK ÖNEMLİ GÖREVLER BULUNMAKTADIR

Detaylı

6. Uluslararası Sosyal Güvenlik Sempozyumu İzmir de Başladı

6. Uluslararası Sosyal Güvenlik Sempozyumu İzmir de Başladı 6. Uluslararası Sosyal Güvenlik Sempozyumu İzmir de Başladı Sosyal Güvenlik Kurumu(SGK) ve Uluslararası Sosyal Güvenlik Teşkilatı(ISSA) işbirliği ile Stratejik İnsan Kaynakları Politikaları ve İyi Yönetişim

Detaylı

Avrupa Bölgesel Sosyal Güvenlik Forumu -1ÇALIŞMA VE SOSYAL GÜVENLİK BAKANI FARUK ÇELİK:

Avrupa Bölgesel Sosyal Güvenlik Forumu -1ÇALIŞMA VE SOSYAL GÜVENLİK BAKANI FARUK ÇELİK: Avrupa Bölgesel Sosyal Güvenlik Forumu -1ÇALIŞMA VE SOSYAL GÜVENLİK BAKANI FARUK ÇELİK: -BU FORUM KASIM AYINDA KATAR DA DÜZENLENECEK DÜNYA SOSYAL GÜVENLİK FORUMU NA IŞIK TUTACAKTIR -TÜRKİYE BUGÜN DÜNYANIN

Detaylı

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği ve Milletlerarası Ticaret Odası Değişen Küresel Ekonomi ve Türkiye Toplantısı 7 Mart 2014, İstanbul

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği ve Milletlerarası Ticaret Odası Değişen Küresel Ekonomi ve Türkiye Toplantısı 7 Mart 2014, İstanbul Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği ve Milletlerarası Ticaret Odası Değişen Küresel Ekonomi ve Türkiye Toplantısı 7 Mart 2014, İstanbul Saygıdeğer Konuklar, Hepinizi saygıyla selamlıyorum. Öncelikle, Sayın

Detaylı

2013 YILI FAALİYET RAPORU

2013 YILI FAALİYET RAPORU 2013 YILI FAALİYET RAPORU FİNANSAL OKURYAZARLIK VE ERİŞİM DERNEĞİ Kuruluş tarihi : 4 Ekim 2012 Kurucu üye sayısı: 7 Resmi faaliyetlere başlama tarihi: 14 Kasım 2012 Dernek merkezi : Ayazağa (Ocak 2013

Detaylı

Kayıt Dışı İstihdamla İlgili Proje Ödülleri Sahiplerine Verildi

Kayıt Dışı İstihdamla İlgili Proje Ödülleri Sahiplerine Verildi Kayıt Dışı İstihdamla İlgili Proje Ödülleri Sahiplerine Verildi SOSYAL GÜVENLİK KURUMU BAŞKANI YADİGAR GÖKALP İLHAN: -KAYIT DIŞI İSTİHDAMLA İLGİLİ HER BİREYİN VE TOPLUMUN BİR TAKIM ÇALIŞMALARDA BULUNMASI

Detaylı

Türk Bankacılık ve Banka Dışı Finans Sektörlerinde Yeni Yönelimler ve Yaklaşımlar İslami Bankacılık

Türk Bankacılık ve Banka Dışı Finans Sektörlerinde Yeni Yönelimler ve Yaklaşımlar İslami Bankacılık İÇİNDEKİLER FİNANS, BANKACILIK VE KALKINMA 2023 ANA TEMA SÜRDÜRÜLEBİLİR KALKINMA: FİNANS VE BANKACILIK ALT TEMALAR Türkiye Ekonomisinde Kalkınma ve Finans Sektörü İlişkisi AB Uyum Sürecinde Finans ve Bankacılık

Detaylı

2. Uluslararası İktisadi ve İdari Perspektifler Kongresi 5-7 Ekim Tarihlerinde Fakültemiz Ev Sahipliğinde Gerçekleştirildi

2. Uluslararası İktisadi ve İdari Perspektifler Kongresi 5-7 Ekim Tarihlerinde Fakültemiz Ev Sahipliğinde Gerçekleştirildi 2. Uluslararası İktisadi ve İdari Perspektifler Kongresi 5-7 Ekim Tarihlerinde Fakültemiz Ev Sahipliğinde Gerçekleştirildi Süleyman Demirel Üniversitesi ile Azerbaycan Devlet İktisat Üniversitesi tarafından

Detaylı

SÜRDÜRÜLEBİLİRLİK POLİTİKASI. Sürdürülebilirlik vizyonumuz

SÜRDÜRÜLEBİLİRLİK POLİTİKASI. Sürdürülebilirlik vizyonumuz SÜRDÜRÜLEBİLİRLİK POLİTİKASI Sürdürülebilirlik vizyonumuz 150 yıllık bir süreçte inşa ettiğimiz rakipsiz deneyim ve bilgi birikimimizi; ekonomiye, çevreye, topluma katkı sağlamak üzere kullanmak, paydaşlarımız

Detaylı

Sermaye Piyasası Kurulu Başkanı Doç. Dr. Turan EROL un

Sermaye Piyasası Kurulu Başkanı Doç. Dr. Turan EROL un Sermaye Piyasası Kurulu Başkanı Doç. Dr. Turan EROL un Şirket Finansmanı ve Halka Açılmada Yeni Yol Haritası: Girişim Sermayesi ve Özel Sermaye Şirketleri Panelinde Yaptığı Konuşma 21.03.2008 Oditoryum,

Detaylı

TÜYİD Yatırımcı İlişkileri Zirvesi 2015. Sponsorluk Dosyası

TÜYİD Yatırımcı İlişkileri Zirvesi 2015. Sponsorluk Dosyası TÜYİD Yatırımcı İlişkileri Zirvesi 2015 Sponsorluk Dosyası Amaç ve Hedeflerimiz Vizyonumuz Türkiye de yatırımcı ilişkileri ile ilişkili farklı hedef kitleleri kurumsal ve bireysel platformda bir araya

Detaylı

ZORLUKLAR, FIRSATLAR VE STRATEJĐLER

ZORLUKLAR, FIRSATLAR VE STRATEJĐLER Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası FĐNANSAL EĞĐTĐM VE FĐNANSAL FARKINDALIK: ZORLUKLAR, FIRSATLAR VE STRATEJĐLER Durmuş YILMAZ Başkan Mart 2011 Đstanbul Sayın Bakanım, Saygıdeğer Katılımcılar, Değerli Konuklar

Detaylı

TÜRKİYE SERMAYE PİYASALARI BİRLİĞİ 1. OLAĞAN GENEL KURUL TOPLANTISI. 8 Temmuz 2014 DR. VAHDETTİN ERTAŞ SERMAYE PIYASASI KURULU BAŞKANI KONUŞMA METNİ

TÜRKİYE SERMAYE PİYASALARI BİRLİĞİ 1. OLAĞAN GENEL KURUL TOPLANTISI. 8 Temmuz 2014 DR. VAHDETTİN ERTAŞ SERMAYE PIYASASI KURULU BAŞKANI KONUŞMA METNİ TÜRKİYE SERMAYE PİYASALARI BİRLİĞİ 1. OLAĞAN GENEL KURUL TOPLANTISI 8 Temmuz 2014 DR. VAHDETTİN ERTAŞ SERMAYE PIYASASI KURULU BAŞKANI KONUŞMA METNİ Sayın Başbakan Yardımcım, Çok kıymetli BDDK Başkanım,

Detaylı

Türk-Japon Ekonomi Forumunda konuştu

Türk-Japon Ekonomi Forumunda konuştu Türk-Japon Ekonomi Forumunda konuştu Aralık 05, 2011-12:44:35 Türk-Japon Ekonomik Forumunda konuşan Babacan, Türkiye ve Japonya arasında geçmişten gelen tarihi dostluk bağları olduğunu vurgulayarak, iki

Detaylı

Dr. Vahdettin ERTAŞ. Sermaye Piyasası Kurulu Başkanı

Dr. Vahdettin ERTAŞ. Sermaye Piyasası Kurulu Başkanı Dr. Vahdettin ERTAŞ Sermaye Piyasası Kurulu Başkanı Portföy Yönetim Sektörünün 100 milyar TL na Ulaşması ve Türk Ekonomisine Katkıları Konulu Toplantı Açılış Konuşması Sayın Başbakan Yardımcım, Sektörümüzün

Detaylı

BASIN BÜLTENİ 30 EYLÜL 2018

BASIN BÜLTENİ 30 EYLÜL 2018 TARAFINDAN DÜZENLENEN UYGULAMALI GİRİŞİMCİLİK EĞİTİMLERİNİN DOKUZUNCUSU SONA ERDİ Zonguldak Ticaret ve Sanayi Odası ve İŞKUR Zonguldak İl Müdürlüğü tarafından 17-20 Eylül 2018 tarihlerinde bu sene dokuzuncusu

Detaylı

Mobil SGK Araçları Yollarda

Mobil SGK Araçları Yollarda Mobil SGK Araçları Yollarda ÇALIŞMA VE SOSYAL GÜVENLİK BAKANI FARUK ÇELİK: -SOSYAL GÜVENLİKTEKİ GÜVENSİZLİK DÖNEMİNİ KAPATIP, SOSYAL GÜVENLİK SİSTEMİNİ YENİDEN İNŞA ETMİŞ BULUNMAKTAYIZ -HEDEFİMİZ CUMHURİYETİMİZİN

Detaylı

MÜSİAD TEKİRDAĞ ŞUBESİ GENEL KURULU Sayın Valim, Kaymakamım, Büyükşehir Belediye Başkanım,

MÜSİAD TEKİRDAĞ ŞUBESİ GENEL KURULU Sayın Valim, Kaymakamım, Büyükşehir Belediye Başkanım, MÜSİAD TEKİRDAĞ ŞUBESİ GENEL KURULU 23.11.2017 Sayın Valim, Kaymakamım, Büyükşehir Belediye Başkanım, Değerli Yönetim Kurulu Üyelerim, ve MÜSİAD Dostları, İş ve Siyaset Dünyasının, STK larının Başkan ve

Detaylı

TÜRKİYE SAVUNMA SANAYİ MECLİS TOPLANTISI RAPORU

TÜRKİYE SAVUNMA SANAYİ MECLİS TOPLANTISI RAPORU TÜRKİYE SAVUNMA SANAYİ MECLİS TOPLANTISI RAPORU Toplantı Gündemi 1. Açılış Konuşması (Meclis Başkanı Sn. Yılmaz KÜÇÜKSEYHAN tarafından) 2. 2016 Yılı Türk Savunma ve Havacılık Sanayii Performansı Sunumu

Detaylı

BU YIL ULUSLARARASI KOOPERATİFLER YILI!

BU YIL ULUSLARARASI KOOPERATİFLER YILI! BU YIL ULUSLARARASI KOOPERATİFLER YILI! Birleşmiş Milletler Genel Kurulu; kooperatiflerin sosyo-ekonomik kalkınmaya, özellikle yoksulluğun azaltılmasına, istihdam yaratılmasına ve sosyal bütünleşmeye olan

Detaylı

TEGEP te Neler Oluyor?

TEGEP te Neler Oluyor? Gündem Mayıs 2013 02 TEGEP te Neler Oluyor? Eğitim ve gelişim alanında referans olabilecek çalışmalar kapıda! 07 TEGEP - ASTD İşbirliği 05 Zirvede Buluşalım! 09 Tegep Eğitim Profesyonellerini Geliştiriyor

Detaylı

Global Compact Türkiye Üye Etkileşim Toplantısı. 25 Ekim yıl

Global Compact Türkiye Üye Etkileşim Toplantısı. 25 Ekim yıl Global Compact Türkiye 2002-2017 Üye Etkileşim Toplantısı 25 Ekim 2017 Rakamlarla Global Compact Türkiye* 151 Şirket 62 STK 22 İş Dünyası Derneği 10 Üniversite 6 Diğer Dünyada 15. Avrupa da 6. Ağ *Ekim

Detaylı

KOLEJLI İŞ ADAMLARI DERNEĞI, İSTANBUL TOPLANTILARI DEVAM EDİYOR

KOLEJLI İŞ ADAMLARI DERNEĞI, İSTANBUL TOPLANTILARI DEVAM EDİYOR 1 KOLEJLI İŞ ADAMLARI DERNEĞI, İSTANBUL TOPLANTILARI DEVAM EDİYOR Kolejli İşadamları Derneği, düzenli aralıklarla gerçekleştirdikleri İstanbul buluşmasında Doğuş Otomotiv Yönetim Kurulu Başkanı Aclan Acar

Detaylı

Kurumsal Sosyal Sorumluluk Çalışmaları

Kurumsal Sosyal Sorumluluk Çalışmaları Kurumsal Sosyal Sorumluluk Çalışmaları ALBARAKA TÜRK KATILIM BANKASI A.Ş. ALBARAKA TÜRK PARTICIPATION BANK KURUMSAL SOSYAL SORUMLULUK ÇALIŞMALARI Kurumsal sosyal sorumluluk çalışmalarına 2007 yılında Çevre

Detaylı

AB Çevre Ödülleri Yenilikçi Şirketleri Ödüllendirmeye Devam Ediyor

AB Çevre Ödülleri Yenilikçi Şirketleri Ödüllendirmeye Devam Ediyor AB Çevre Ödülleri Yenilikçi Şirketleri Ödüllendirmeye Devam Ediyor Avrupa Birliği Çevre Ödülleri Türkiye 2016 Programı birincileri ve finalistleri, Bölgesel Çevre Merkezi (REC) Türkiye ve Türkiye Odalar

Detaylı

EVDE ÇOCUK BAKIM PROJESİNİN TANITIMI İZMİR DE GERÇELEŞTİRİLDİ.

EVDE ÇOCUK BAKIM PROJESİNİN TANITIMI İZMİR DE GERÇELEŞTİRİLDİ. EVDE ÇOCUK BAKIM PROJESİNİN TANITIMI İZMİR DE GERÇELEŞTİRİLDİ. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı (ÇSGB) ve Avrupa Birliği (AB) ile ortaklaşa finanse edilen ve Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) tarafından

Detaylı

İÇİNDEKİLER BİRİNCİ ÜNİTE EKONOMİK VE FİNANSAL SİSTEM İKİNCİ ÜNİTE PARANIN ZAMAN DEĞERİ

İÇİNDEKİLER BİRİNCİ ÜNİTE EKONOMİK VE FİNANSAL SİSTEM İKİNCİ ÜNİTE PARANIN ZAMAN DEĞERİ İÇİNDEKİLER BİRİNCİ ÜNİTE EKONOMİK VE FİNANSAL SİSTEM 1 13 1. EKONOMİK SİSTEM 2 2. FİNANSAL SİSTEM 5 3. FİNANSAL SİSTEMİN UNSURLARI 8 4. FİNANSAL PİYASALARIN YAPISI 9 4.1. Borç ve Öz Sermaye Yapısı 9 4.2.

Detaylı

Türkiye de Dünya Bankası: Öncelikler ve Programlar

Türkiye de Dünya Bankası: Öncelikler ve Programlar Türkiye de Dünya Bankası: Öncelikler ve Programlar Dünya Bankası Grubu Hakkında Dünya Bankası nedir? 1944 te kurulan Banka, kalkınma desteği konusunda dünyanın en büyük kaynağıdır 184 üye ülke sahibidir

Detaylı

Türkiye ve Dünya, Marakeş te (COP22) Beklediğini Bulamadı!

Türkiye ve Dünya, Marakeş te (COP22) Beklediğini Bulamadı! Türkiye ve Dünya, Marakeş te (COP22) Beklediğini Bulamadı! REC Türkiye tarafından, Almanya Büyükelçiliği desteğiyle düzenlenen geniş katılımlı konferansta; BM İklim Değişikliği Marakeş COP22 - Taraflar

Detaylı

TÜRKİYE SERMAYE PİYASASI. 23 Kasım 2011

TÜRKİYE SERMAYE PİYASASI. 23 Kasım 2011 TÜRKİYE SERMAYE PİYASASI 23 Kasım 2011 Almanya Sermaye Piyasası Kurumları Bankacılık Sermaye Piyasaları Sigortacılık BankacılıkDüzenlemeve Denetleme Kurulu (BDDK) Sermaye Piyasası Kurulu (SPK) Hazine Müsteşarlığı

Detaylı

BİYOMED. e-bülten - Mayıs 2013

BİYOMED. e-bülten - Mayıs 2013 BİYOMED e-bülten - Mayıs 2013 Biyomed büyüyor Biyomedikal Mühendisleri Derneği (BİYOMED), ülkemizdeki Biyomedikal Mühendislerinin bir araya gelmesi ve Biyomedikal Mühendisliği meslek kültürü oluşturma

Detaylı

Türkiye ve Dünya, Marakeş te (COP22) Beklediğini Bulamadı!

Türkiye ve Dünya, Marakeş te (COP22) Beklediğini Bulamadı! Türkiye ve Dünya, Marakeş te (COP22) Beklediğini Bulamadı! REC Türkiye tarafından, Almanya Büyükelçiliği desteğiyle düzenlenen geniş katılımı konferansta; BM İklim Değişikliği Marakeş COP22 - Taraflar

Detaylı

SEKTÖR KURULLARI ve İŞ GELİŞTİRME KOMİSYONU Bölgesel İş Geliştirme Forumu

SEKTÖR KURULLARI ve İŞ GELİŞTİRME KOMİSYONU Bölgesel İş Geliştirme Forumu SEKTÖR KURULLARI ve İŞ GELİŞTİRME KOMİSYONU Bölgesel İş Geliştirme Forumu 28-29 Kasım 2014 - Bursa Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Bursa Şubesi, Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO) ve

Detaylı

TOBB GGK nın Onursal Başkanı Sayın M. Rifat Hisarcıklıoğlu ve Başkanı Sayın Ali Sabancı dır.

TOBB GGK nın Onursal Başkanı Sayın M. Rifat Hisarcıklıoğlu ve Başkanı Sayın Ali Sabancı dır. TOBB GGK, TOBB bünyesinde teşekkül ettirilen ve TOBB Yönetim Kurulu nun alacağı kararlara ışık tutan, genç girişimcilik konusunda genel politikalar geliştiren ve görüş oluşturulmasına katkıda bulunan istişari

Detaylı

Cuma İzmir Basın Gündemi

Cuma İzmir Basın Gündemi 23.01.2015 Cuma İzmir Basın Gündemi İzmir Medya Platformu Rektör Galip Akhan'la Bir Araya Geldi İzmir Kâtip Çelebi Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Galip Akhan, İzmir yerel ve yaygın medyanın buluştuğu

Detaylı

PROJE AÇILIŞ TOPLANTISI

PROJE AÇILIŞ TOPLANTISI PROJE AÇILIŞ TOPLANTISI 15.10.2015 SAAT: 14.00 YER: ANKARA AILE VE SOSYAL POLITIKALAR IL MÜDÜRLÜĞÜ BU PROJE İÇİŞLERİ BAKANLIĞI DERNEKLER DAİRESİ BAŞKANLIĞI TARAFINDAN DESTEKLENMEKTEDİR ERDOĞAN KÜÇÜK PROJE

Detaylı

ANKARA KALKINMA AJANSI. www.ankaraka.org.tr

ANKARA KALKINMA AJANSI. www.ankaraka.org.tr ANKARA KALKINMA AJANSI www.ankaraka.org.tr TÜRKİYE'NİN En Genç Kalkınma Ajansı Ankara Kalkınma Ajansı bölge içi gelişmişlik farklarını azaltmak, bölgenin rekabet gücünü artırmak ve gelişimini hızlandırmak

Detaylı

ENERJİ GÜNDEMİ SAYI 57 MART Enervis, 10. Enerji Verimliliği Forum ve Fuarı'nın iki farklı etkinliğinde konuşmacı olarak yer alıyor

ENERJİ GÜNDEMİ SAYI 57 MART Enervis, 10. Enerji Verimliliği Forum ve Fuarı'nın iki farklı etkinliğinde konuşmacı olarak yer alıyor SAYI 57 MART 2019 ENERJİ GÜNDEMİ 2 4 Enervis 6. İstanbul Karbon Zirvesi nde Mart Ayında Elektrik Üretimi ve Tüketimi Azaldı 5 6 Enerji depolama maliyetleri hızla düşüyor Küresel Karbondioksit Emisyonu

Detaylı

Ekonomik ve Finansal Verileri Anlamak ve Yorumlamak Eğitimi

Ekonomik ve Finansal Verileri Anlamak ve Yorumlamak Eğitimi 18 Ocak 2013 Divan Otel Ankara Kurumsal Yönetim ve Sürdürülebilirlik Merkezi 09.00-09.15 Kayıt Doç. Dr. C. Coşkun Küçüközmen 9.15-10.30 Ekonomik Veri Nedir? Nasıl ve nereden toplanır? Önemi Nedir? Finansal

Detaylı

Sermaye Piyasası Kurulu Başkanı Dr. Vahdettin Ertaş IX. Kurumsal Yönetim Zirvesi Açılış Konuşması 14 Ocak 2016

Sermaye Piyasası Kurulu Başkanı Dr. Vahdettin Ertaş IX. Kurumsal Yönetim Zirvesi Açılış Konuşması 14 Ocak 2016 Sermaye Piyasası Kurulu Başkanı Dr. Vahdettin Ertaş IX. Kurumsal Yönetim Zirvesi Açılış Konuşması 14 Ocak 2016 Sayın başkanlar, iş dünyamızın ve basınımızın değerli temsilcileri, yurt dışından gelen kıymetli

Detaylı

BODRUMUN GİRİŞİMCİ KADINLARI YÜZDE 90 BAŞARILI

BODRUMUN GİRİŞİMCİ KADINLARI YÜZDE 90 BAŞARILI BODRUMUN GİRİŞİMCİ KADINLARI YÜZDE 90 BAŞARILI BODTO da gerçekleştirilen ve 50 saat süren eğitimlerde, kadın girişimcilerin, işletmelerinin sürdürülebilirliği için ihtiyaç duyduğu bilgi birikimini ve vizyonu

Detaylı

Türk Ticaret Kanunu'nda sigortacılık uygulamalarındaki değişik ve yenilikler, Malatya'da düze nlenen seminerle sigortacılara anlatıldı.

Türk Ticaret Kanunu'nda sigortacılık uygulamalarındaki değişik ve yenilikler, Malatya'da düze nlenen seminerle sigortacılara anlatıldı. Türk Ticaret Kanunu'nda sigortacılık uygulamalarındaki değişik yenilikler Malatya'da düze nlenen seminerle sigortacılara anlatıldı Tüm Acenteleri Federasyonu (TÜSAF) Tatbikatçıları Derneği (STD) tarafı

Detaylı

Türkiye, dünyanın dijital bankacılık başkenti

Türkiye, dünyanın dijital bankacılık başkenti BASIN BÜLTENİ Fintech Istanbul 5. Buluşması: Türkiye, dünyanın dijital bankacılık başkenti 2016 yılında kurulan ve Türkiye de Fintech ekosisteminin sağlam bir temel üzerine kurulması için çalışmalar yapan

Detaylı

- RİSK YÖNETİMİ VE BASEL II NİN KOBİLERE ETKİLERİ TOPLANTILARININ İLKİ, TOBB UN EV SAHİPLİĞİNDE ANKARA DA BAŞLADI.

- RİSK YÖNETİMİ VE BASEL II NİN KOBİLERE ETKİLERİ TOPLANTILARININ İLKİ, TOBB UN EV SAHİPLİĞİNDE ANKARA DA BAŞLADI. - RİSK YÖNETİMİ VE BASEL II NİN KOBİLERE ETKİLERİ TOPLANTILARININ İLKİ, TOBB UN EV SAHİPLİĞİNDE ANKARA DA BAŞLADI. - HİSARCIKLIOĞLU: TÜRK İŞ DÜNYASININ ÇATI ÖRGÜTÜ OLARAK TOBB, KOBİ LERİMİZİN GELİŞMESİNİ

Detaylı

EKONOMİK VE MALİ POLİTİKA GENEL BAŞKAN YARDIMCILIĞI Ocak 2012, No: 20

EKONOMİK VE MALİ POLİTİKA GENEL BAŞKAN YARDIMCILIĞI Ocak 2012, No: 20 EKONOMİK VE MALİ POLİTİKA GENEL BAŞKAN YARDIMCILIĞI Ocak 2012, No: 20 Bu sayıda; Dünya Bankası Küresel Ekonomik Beklentiler Raporundaki tespit ve değerlendirmelere yer verilmiştir. i Dünya Bankasından

Detaylı

KOLEJLİ İŞADAMLARI İSTANBUL DA BULUŞTU

KOLEJLİ İŞADAMLARI İSTANBUL DA BULUŞTU KOLEJLİ İŞADAMLARI İSTANBUL DA BULUŞTU TED Kolejli İşadamları, 25 Mayıs Çarşamba günü The İstanbul Edition Otel de düzenlenen yemekli toplantıda bir araya geldi. 90 a yakın katılımın olduğu yemeğe konuk

Detaylı

TTGV Yenilenebilir Enerji ve Enerji Verimliliği Destekleri

TTGV Yenilenebilir Enerji ve Enerji Verimliliği Destekleri TTGV Yenilenebilir Enerji ve Enerji Verimliliği Destekleri Yenilenebilir Enerji ve Enerji Verimliliğinin Finansmanı Bilgilendirme Toplantısı Ferda Ulutaş Türkiye Teknoloji Geliştirme Vakfı Odakule-İstanbul,

Detaylı

20. IBF KONGRESİ Açılışı. 10 Kasım Perşembe, İstanbul. Katar Ekonomi ve Ticaret Bakanı Sn. Sheikh Ahmed bin Jassim Al Thani

20. IBF KONGRESİ Açılışı. 10 Kasım Perşembe, İstanbul. Katar Ekonomi ve Ticaret Bakanı Sn. Sheikh Ahmed bin Jassim Al Thani 20. IBF KONGRESİ Açılışı 10 Kasım Perşembe, İstanbul Başbakan Yardımcım Sn. Mehmet Şimşek, Katar Ekonomi ve Ticaret Bakanı Sn. Sheikh Ahmed bin Jassim Al Thani Dost ve Kardeş Ülkelerin Değerli Bakanları,

Detaylı

Borsa İstanbul Yönetim Kurulu Başkanı Talat Ulussever: İslami kurallara uygun bir model geliştirmeliyiz

Borsa İstanbul Yönetim Kurulu Başkanı Talat Ulussever: İslami kurallara uygun bir model geliştirmeliyiz Borsa İstanbul Yönetim Kurulu Başkanı Talat Ulussever: İslami kurallara uygun bir model geliştirmeliyiz Borsa İstanbul Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Talat Ulussever, Sadece İslami kurallara uygun hisse senetlerinin

Detaylı

Çalışma hayatında barış egemen olmalı

Çalışma hayatında barış egemen olmalı Çalışma hayatında barış egemen olmalı Ocak 19, 2012-3:31:16 olduğunu belirtti. olduğunu belirterek, ''Bu bakış açısı çerçevesinde diyalog merkezli çalışmalarımızı özellikle son 7 aydır yoğun bir şekilde

Detaylı

Uluslararası Yükseköğretim Hareketliliği ve Türkiye nin Konumu temalı Toplantı İstanbul TOBB Plaza da Gerçekleşti

Uluslararası Yükseköğretim Hareketliliği ve Türkiye nin Konumu temalı Toplantı İstanbul TOBB Plaza da Gerçekleşti Uluslararası Yükseköğretim Hareketliliği ve Türkiye nin Konumu temalı Toplantı İstanbul TOBB Plaza da Gerçekleşti Uluslararası Yükseköğretim Hareketliliği ve Türkiye nin Konumu Toplantısı TOBB Plaza da

Detaylı

Türkiye Finansal Tabana Yayılma Konferansı

Türkiye Finansal Tabana Yayılma Konferansı Türkiye Finansal Tabana Yayılma Konferansı 3-4 Haziran 2014 Hilton İstanbul Cumhuriyet Cad. 34367 Harbiye - İstanbul 1. GÜN [3 Haziran 2014] 08.30 09.00 Kayıt ve Kahve 09:00-10.15 Açılış Konuşmaları -

Detaylı

3. Global SATELLITE SHOW HALİÇ KONGRE MERKEZİ STK, Kurum ve Kuruluşlarımızın Değerli Başkan ve Temsilcileri,

3. Global SATELLITE SHOW HALİÇ KONGRE MERKEZİ STK, Kurum ve Kuruluşlarımızın Değerli Başkan ve Temsilcileri, 3. Global SATELLITE SHOW HALİÇ KONGRE MERKEZİ 9.11.2017 Sayın Bakanım, STK, Kurum ve Kuruluşlarımızın Değerli Başkan ve Temsilcileri, 1 İş Dünyamızın Değerli Temsilcileri, Kıymetli Basın Mensupları, Global

Detaylı

Mesleki eğitim tanıtım ve işbirliği protokolü

Mesleki eğitim tanıtım ve işbirliği protokolü http://www.iha.com.tr/balikesir-haberleri/mesleki-egitim-tanitim-ve-isbirligi-protokolu-balikesir- 1685591/ Mesleki eğitim tanıtım ve işbirliği protokolü Meslek lisesi Organize Sanayi Bölgesi ile İl Milli

Detaylı

SGK Başkan Yardımcısı Mehmet Ali Sağlam Sosyal Güvenlik Reformunun Yansımaları ve Sosyal Güvenlikte Teşvik Uygulamaları konulu konferans verdi

SGK Başkan Yardımcısı Mehmet Ali Sağlam Sosyal Güvenlik Reformunun Yansımaları ve Sosyal Güvenlikte Teşvik Uygulamaları konulu konferans verdi SGK Başkan Yardımcısı Mehmet Ali Sağlam Malatya da SGK Başkan Yardımcısı Mehmet Ali Sağlam Sosyal Güvenlik Reformunun Yansımaları ve Sosyal Güvenlikte Teşvik Uygulamaları konulu konferans verdi SOSYAL

Detaylı

EKİM 2017 OLAĞAN MECLİS TOPLANTISI NA HOŞGELDİNİZ

EKİM 2017 OLAĞAN MECLİS TOPLANTISI NA HOŞGELDİNİZ EKİM 2017 OLAĞAN MECLİS TOPLANTISI NA HOŞGELDİNİZ KONYA SANAYİ ODASI FAALİYET RAPORU Üye Talepleri Ekim ayı içerisinde üyelerimizce talep edilen 86 Kapasite Raporu, 9 Ekspertiz Raporu 4 adet Fiili Tüketim

Detaylı

Manşet TÜSİAD YÜKSEK İSTİŞARE KONSEYİ TOPLANTISI BODRUM DA GERÇEKLEŞTİRİLDİ. Haziran, 2009. No: 2009-06

Manşet TÜSİAD YÜKSEK İSTİŞARE KONSEYİ TOPLANTISI BODRUM DA GERÇEKLEŞTİRİLDİ. Haziran, 2009. No: 2009-06 TÜSİAD YÜKSEK İSTİŞARE KONSEYİ TOPLANTISI BODRUM DA GERÇEKLEŞTİRİLDİ TÜSİAD, 2009 yılının ilk Yüksek İstişare Konseyi toplantısını 18-19 Haziran tarihlerinde Bodrum'da düzenledi. Devlet Bakanı ve Başbakan

Detaylı

SANAYİ LOKOMOTİF SEKTÖR OLMAKTAN ÇIKTI

SANAYİ LOKOMOTİF SEKTÖR OLMAKTAN ÇIKTI etkinlikler SANAYİ LOKOMOTİF SEKTÖR OLMAKTAN ÇIKTI IV. Makina Tasarım ve İmalat Teknolojileri Kongresi Makina Mühendisleri Odası Konya Şubesi sekretaryalığında düzenlendi... IV. Makina Tasarım ve İmalat

Detaylı

SÜRDÜRÜLEBİLİR SAĞLIK İÇİN BİR ARAYA GELİYOR

SÜRDÜRÜLEBİLİR SAĞLIK İÇİN BİR ARAYA GELİYOR TÜRKİYE SAĞLIK SEKTÖRÜ LİDERLERİ SÜRDÜRÜLEBİLİR SAĞLIK İÇİN BİR ARAYA GELİYOR 1 SÜRDÜRÜLEBİLİR BİR SAĞLIK SİSTEMİ İÇİN ORTAK AKILLA HAREKET EDİYORUZ Hızla değişen koşullarda, sürdürülebilir ve kaliteli

Detaylı

Başkan Acar, TÜRMOB Üyeleriyle Bir Araya Geldi

Başkan Acar, TÜRMOB Üyeleriyle Bir Araya Geldi Başkan Acar, TÜRMOB Üyeleriyle Bir Araya Geldi SOSYAL GÜVENLİK KURUMU BAŞKANI FATİH ACAR: - BU KADAR AĞIR BİR SORUMLULUĞUN GEREĞİ OLARAK, İŞİMİZİ ÇOK DAHA İYİ YAPABİLMEK İÇİN GECE GÜNDÜZ ÇALIŞIYORUZ -

Detaylı

MUHASEBE MESLEĞİ AÇISINDAN FİNANSAL TABLOLARIN ÖNEMİ KONULU KONFERANS

MUHASEBE MESLEĞİ AÇISINDAN FİNANSAL TABLOLARIN ÖNEMİ KONULU KONFERANS MUHASEBE MESLEĞİ AÇISINDAN FİNANSAL TABLOLARIN ÖNEMİ KONULU KONFERANS 31 Mart 2014 tarihinde Yüksekokulumuz Muhasebe ve Vergi Uygulamaları bölümü 2.sınıf öğrencilerinin almakta olduğu Finansal Tablolar

Detaylı

Kamuda Dijital Dönüşüm Çalıştayı Yapıldı

Kamuda Dijital Dönüşüm Çalıştayı Yapıldı Kamuda Dijital Dönüşüm Çalıştayı Yapıldı KALKINMA BAKANI CEVDET YILMAZ: -YENİ BİR BİLGİ TOPLUMU STRATEJİSİ VE EYLEM PLANINI TAMAMLAMIŞ DURUMDAYIZ, BU EYLEM PLANIMIZ BÜYÜME VE İSTİHDAM ODAKLI -EYLEM PLANINDA

Detaylı

PANEL SONUÇ BİLDİRGESİ

PANEL SONUÇ BİLDİRGESİ KARAMAN ELMA PANELİ PANEL SONUÇ BİLDİRGESİ 25 NİSAN 2016 Hazırlayanlar Uzman İsmail ARAS Uzman Hakan ANAÇ Araştırma, Etüt ve Planlama Birimi GİRİŞ Dünyanın en büyük elma üreticilerinden olan ülkemiz ve

Detaylı

Türkiye İstişare Toplantısı. Hayvancılıkta Kalkınma MÜSİAD Kasım 2017

Türkiye İstişare Toplantısı. Hayvancılıkta Kalkınma MÜSİAD Kasım 2017 Türkiye İstişare Toplantısı Hayvancılıkta Kalkınma MÜSİAD 10-11 Kasım 2017 Sayın Bakanlarım, Sayın Valim, Sayın Milletvekillerim, İş ve Siyaset Dünyasının Değerli Temsilcileri, Yönetim Kurulu Üyelerim,

Detaylı

BASIN BÜLTENİ. Türkiye Sermaye Piyasaları Kongresi nin açılış konuşmasını yapan TSPB Başkanı İlhami Koç: Daha gidecek çok yolumuz var

BASIN BÜLTENİ. Türkiye Sermaye Piyasaları Kongresi nin açılış konuşmasını yapan TSPB Başkanı İlhami Koç: Daha gidecek çok yolumuz var BASIN BÜLTENİ 14 Kasım 2017 Türkiye Sermaye Piyasaları Kongresi nin açılış konuşmasını yapan TSPB Başkanı İlhami Koç: Daha gidecek çok yolumuz var Türkiye Sermaye Piyasaları Birliği nin (TSPB) bu sene

Detaylı

ALO 170 Sivas ta Hizmet Vermeye Başladı

ALO 170 Sivas ta Hizmet Vermeye Başladı ALO 170 Sivas ta Hizmet Vermeye Başladı MİLLİ SAVUNMA BAKANI İSMET YILMAZ: -VATANDAŞLAR ALO 170 HATTI SAYESİNDE HER TÜRLÜ SORU VE SORUNLARINI OLDUKLARI YERDEN BİR TELEFONLA ÇÖZEBİLİYORLAR -AÇILAN ÇAĞRI

Detaylı

Başkan Gökalp İlhan 12. Türkiye Eczacılık Kongresi nde

Başkan Gökalp İlhan 12. Türkiye Eczacılık Kongresi nde Başkan Gökalp İlhan 12. Türkiye Eczacılık Kongresi nde SOSYAL GÜVENLİK KURUMU BAŞKANI YADİGAR GÖKALP İLHAN: -2008 YILINDA TOPLAM 10 MİLYAR 717 MİLYON LİRA OLAN İLAÇ HARCAMALARI 2013 YILINDA YÜZDE 46 ORANINDA

Detaylı

OYPG, Automechanika İstanbul da Sektörün Sesi Oldu

OYPG, Automechanika İstanbul da Sektörün Sesi Oldu OYPG, Automechanika İstanbul da Sektörün Sesi Oldu Otomotiv Yenileme Pazarı Geliştirme Derneği (OYPG), Bağımsız Yenileme Pazarı nın oyuncuları ile Automechanika İstanbul a çıkarma yaptı. Hem fuar katılımcısı

Detaylı

KALKINMA HABERLERİ 30 EYLÜL 2010 ZAMAN KOBİ'LERE 100 MİLYON DOLARLIK DESTEK DenizBank, Garanti Bankası ve Türkiye Kalkınma Bankası, KOBİ'lerin orta ve uzun vadeli finansmana erişim imkanlarını artırmak

Detaylı

GENEL BAŞKANIN MESAJI

GENEL BAŞKANIN MESAJI GENEL BAŞKANIN MESAJI Küresel ekonomik kriz, ekonomiyi kalıcı olarak küresel dünyanın birinci önceliği haline getirdi. İkibinli yılların ilk dönemine yıkıcı bir savaş olan ABD nin Irak işgali damgasını

Detaylı

İçindekiler. Hakkımızda Misyon Vizyon TKYD Üyelik Ayrıcalıkları Faaliyetler

İçindekiler. Hakkımızda Misyon Vizyon TKYD Üyelik Ayrıcalıkları Faaliyetler w İçindekiler Hakkımızda Misyon Vizyon TKYD Üyelik Ayrıcalıkları Faaliyetler Çalışma Grupları Eğitim Programları İhtisas Programları Anadolu Seminerleri Kurumsal Yönetim Kütüphanesi Yayınlar Zirve ve Paneller

Detaylı

Son aylarda Asya da gerçekleşen sel felaketleri, Amerika kıtasındaki eşi görülmemiş kasırgalar, İstanbul da dakikalar içinde yaşanan son 32

Son aylarda Asya da gerçekleşen sel felaketleri, Amerika kıtasındaki eşi görülmemiş kasırgalar, İstanbul da dakikalar içinde yaşanan son 32 V. SÜRDÜRÜLEBİLİR FİNANS FORUMU Mustafa Seçkin Yönetim Kurulu Başkanı 29 Eylül 2017 Zorlu Center Sayın Başbakan Yardımcım, Değerli konuklar, Sürdürülebilir Kalkınma Derneği ve UNEP-FI iş birliği ile gerçekleştirdiğimiz

Detaylı

Sektör İncelemeleri: Savunma Sanayi

Sektör İncelemeleri: Savunma Sanayi Sektör İncelemeleri: Savunma Sanayi 22.12.2011 ODTÜLÜ Malatyalılar Derneği olarak 21 Aralık 2011 akşamı ODTÜ Mezunları Derneği, Vişnelik Tesislerinde Sektör İncelemeleri: Savunma Sanayi başlıklı bir panel

Detaylı

2-3 EKİM 2018, ANKARA

2-3 EKİM 2018, ANKARA DESTEKLERİYLE ORGANİZATÖR 2-3 EKİM 2018, ANKARA S O N U Ç R A P O R U OPERASYON ve İÇERİK PARTNERİ www.inpps.com ZİRVE HAKKINDA Terörle mücadele, malların dolaşımının kontrolü ve uluslararası sınırlardaki

Detaylı

Konuşmamda sizlere birkaç gün önce açıklanan İstanbul Uluslararası Finans Merkezi Stratejisi ve Eylem Planı hakkında bilgi vereceğim.

Konuşmamda sizlere birkaç gün önce açıklanan İstanbul Uluslararası Finans Merkezi Stratejisi ve Eylem Planı hakkında bilgi vereceğim. 4 Ekim 2009 Tarihinde, DPT Müsteşar Yardımcısı Erhan USTA nın Euro50 Group Seminerinde İstanbul Uluslararası Finans Merkezi Stratejisi ve Eylem Planına İlişkin Konuşma Metni Teşekkür ederim Sayın Başkan.

Detaylı

HAFTALIK EKONOMİ RAPORU

HAFTALIK EKONOMİ RAPORU Strateji Geliştirme Başkanlığı Ekonomik ve Sektörel Analiz Dairesi HAFTALIK EKONOMİ RAPORU TÜRKİYE EKONOMİSİ IMKB 100 Endeksi haftanın ilk yüzde 0,4 oranında değer kazandı. Geçtiğimiz hafta İMKB 100 Endeksi,

Detaylı

KREDİ GARANTİ FONU

KREDİ GARANTİ FONU KREDİ GARANTİ FONU 28.12.2016 GSYİH - DÜNYA 2015 yıl Sonu İtibariyle Dünya Rakamları 2015 sonu toplam GSYİH 79,5 trilyon $, 2015 Büyüme Oranı: 3,1% (Dünya 2016 büyüme beklentisi 3.4%) Kişi Başı GSYİH ortalaması:

Detaylı

8-Haz-16 Türkiye-Filistin İş Forumu

8-Haz-16 Türkiye-Filistin İş Forumu 8-Haz-16 Türkiye-Filistin İş Forumu 29-30 Mayıs 2016, Kudüs, Ramallah, Nablus Türkiye-Filistin İş Forumu Ramallah Toplantısı 1 29-30 Mayıs 2016, Kudüs, Ramallah, Nablus Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu (DEİK)

Detaylı

BİREYSEL EMEKLİLİKTE OTOMATİK KATILIM. İşyeri Bazlı Bireysel Emeklilik Planlarında Yeni Dönem

BİREYSEL EMEKLİLİKTE OTOMATİK KATILIM. İşyeri Bazlı Bireysel Emeklilik Planlarında Yeni Dönem BİREYSEL EMEKLİLİKTE OTOMATİK KATILIM İşyeri Bazlı Bireysel Emeklilik Planlarında Yeni Dönem 1 2 3 Yaşlanan nüfus devletler ve kişiler için riskler taşıyor Sosyal güvenlik sistemleri sürdürülebilir değil

Detaylı

Halkbank 2009 Yılı I. Dönem Konsolide Faaliyet Raporu

Halkbank 2009 Yılı I. Dönem Konsolide Faaliyet Raporu 2009 YILI I. DÖNEM KONSOLİDE FAALİYET RAPORU Sunuş Bankamızın, 31 Mart 2009 dönemine ait solo finansal veriler üzerinden hazırlanan Ara Dönem Faaliyet Raporu, 14 Mayıs 2009 tarihinde web sitesinde yayımlanmıştır.

Detaylı

Saygılarımızla, Genç Barış İnisiyatifi Derneği adına, M. Emre Akkaş Genel Başkan

Saygılarımızla, Genç Barış İnisiyatifi Derneği adına, M. Emre Akkaş Genel Başkan Genç Barış İnisiyatifi Derneği tüm insanlığın ortak gayesi olan dünya barışının temin edilmesine katkı sağlamak isteyen, insanlığa din, dil, ırk ve cinsiyet farkı gözetmeksizin faydalı olmayı hedeflemiş,

Detaylı

HAZİRAN AYI OLAĞAN MECLİS TOPLANTIMIZA HOŞ GELDİNİZ

HAZİRAN AYI OLAĞAN MECLİS TOPLANTIMIZA HOŞ GELDİNİZ HAZİRAN AYI OLAĞAN MECLİS TOPLANTIMIZA HOŞ GELDİNİZ YÖNETİM KURULU AYLIK FAALİYET RAPORU 28.06.2015 Haziran ayı içerisinde Odamız tarafından; üyelerimizce talep edilen 42 adet Kapasite Raporu, 10 adet

Detaylı

Teknik Bülten. 01 Ağustos 2016 Pazartesi

Teknik Bülten. 01 Ağustos 2016 Pazartesi Güne Başlarken ABD Ticaret Bakanlığı verilerine göre ülke ekonomisi yılın 2. çeyreğinde % 1.2 ile beklentilerin altında büyüdü. Uzmanların beklentisi büyümenin % 2.5 oranında olması yönündeydi. San Francisco

Detaylı

TOBB VE TÜSİAD EMTİA FİYATLARI KONUSUNDA G-20 ÜLKELERİNİN ÖZEL SEKTÖR TEMSİLCİLERİNİ BULUŞTURUYOR

TOBB VE TÜSİAD EMTİA FİYATLARI KONUSUNDA G-20 ÜLKELERİNİN ÖZEL SEKTÖR TEMSİLCİLERİNİ BULUŞTURUYOR 9 Eylül 2011 TS/BAS-BÜL/11-70 TOBB VE TÜSİAD EMTİA FİYATLARI KONUSUNDA G-20 ÜLKELERİNİN ÖZEL SEKTÖR TEMSİLCİLERİNİ BULUŞTURUYOR Uluslararası emtia fiyatlarındaki hareketlilik küresel düzeyde belirsizliği

Detaylı