Oerlikon Schlafhorst Express

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "Oerlikon Schlafhorst Express"

Transkript

1 Oerlikon Schlafhorst Express İçindekiler Edisyon No. 3/2009 t Güncel Tarihçe 3. Bölüm Servis Yıl Autocoro 4-5 Yenilikler Zinser 351 Impact FX ile rekabette önde 6-7 Autoconer 5 ve Preci FX ile S- ipliklerinin etkin biçimde işlenmesi 8-9 Teknoloji Longlife Rotor Brake Packages Yeni teknoloji merkezleri Müşteriler & Pazarlar Iskur Textile Industry Inc TBM Têxtil Bezerra de Menezes S.A (Brezilya) Brezilya da Itabaiana 18 Bilgi Bütün orijinal parçalar Almanya daki merkez depodan 19 SECOS turbo işletimi başlatıyor 19 Übach-Palenberg den ilk Zinser ring eğirme makinesi 20 Geçmiş fuarlar 20 Editorial Değerli Okurlar, Operatif hizmetler müdürü olarak evrensel üretim süreçlerimizin stratejik açıdan yönlendirilmesi benim görev alanıma girmektedir: Almanya`da en son teknolojiye sahip makinelerin üretilmesi ve 3 değişik üretim hattına ait tüm anahtar birimlerin montajı ile orta dereceli ürünlerin kendi pazar alanına yakın olan Çin ve Hindistan`daki tesislerde üretilmesi. Siz değerli müşterilerimize katma değer sağlamak ve piyasadaki rekabet yeteneğinizi güçlendirmek amacıyla ARGE çalışmaları kapsamında elde edilen yenilikler Almanya`da en kısa süre içerisinde son derece modern makinelere dönüştürülmektedir. Takım üstü üretim süreci anlayışı ile ARGE, Satın Alma, Kalite Yönetimi, Üretim, Tekstil Teknolojisi ve Satış birimleri arasındaki kısa yollar ve bunun yanında elemanlarımızın sahip olduğu yüksek uzman bilgiler, üretim, montaj ve denetim akışlarını son derece esnek bir süreç düzenlemesi kapsamında gerçekleştirmenin temelini oluşturmaktadır. Değer kaybını önlemek için mahalli üretim tesislerinde de yüksek standartlarımızın karşılanmasını bekliyoruz ve uygulanmasına dikkat ediyoruz. Bunun yanısıra dünya çapında temsil ediliyor olmak, bazı yeni görevleri de beraberinde getirmektedir. Lojistik birimi, diğer bir ifadeyle `den fazla münferit parçayı müşteri siparişine dönüştürmek, gün geçtikçe daha fazla önem kazanmaktadır. Süreç hakkında sahip olduğumuz bilgiler (know-how), yenilikçi yeteneğimiz ve tüm çalışanlarımızın desteği sayesinde müşterilerimiz gelecekte de "Made in Germany marka mühendislik çalışmalarına güvenebilirler. Dieter Dyballa Head of Operations Oerlikon Schlafhorst

2 2 Oerlikon Schlafhorst Express Güncel Müşteri desteği: We keep you competitive 125 yıldan beri Tarihçe 3. Bölüm Servis Başlangıçtan bu yana Schlafhorst geçmişi yedek parça ve servis ile yakın ilişki içerisindedir. Aslında her şey onunla başladı. Çünkü 1884 yılında Wilhelm Schlafhorst tekstil sanayi için yedek parça ve aksesuar üretimi ile başladı. Bu şekilde 125 yıl süregelen Schlafhorst başarı tarihçesi için sadece temel taşı atılmakla kalmadı. Yedek parçalar 2. Dünya savaşı sonrasındaki zor yıllarda da şirketi kurtardı yılında Schlafhorst müttefiklerden yedek parça üretimi için bir RUHSAT aldı ve bu şekilde tekrar yapılanmaya başlayabildi. Schlafhorst un dünya çapındaki başarısı güven ve bilgi birikimi (know-how)sayesindedir. Schlafhorst un ünü başından bu yana teslim edilen makinelerin uzun ömürlü ve sağlam olmasına dayanmıştır. Schlafhost makinelerine yatırım yaparken onyıllar düzeyinde plan yapmak kesinlikle gerçek dışı bir durum olarak görülmemiştir. 20 yıl ve daha fazla makine kullanım süresi şimdiye kadar ve bu günde nadir bir durum değil, bilakis bir kuraldır. Bu ancak Schlafhorst un ürettiği bütün makine türleri için bugüne kadar yedek parça ve hizmet sunması ve halen sunuyor olması ile mümkün olabilmiştir. Bu durum tuhaf durumları da ortaya çıkarabilir: 1998 de bir müşteri Ekim 1941 de imal edilen, müşteriye neredeyse yarım yüzyıldan fazla güvenilir hizmet sunan Schlafhorst (Zettelmaschine) seri çözgü makinesi H 90 yedek parça siparişinde bulunmuştur. Schlafhorst burada da yardım edebilmiştir de müşteri hizmetleri yeni bir ad altında start aldı: Servis ve yedek parçaların organizasyonu mantıklı bir biçimde bir bölümde toplandı ve bugüne kadar müşteri hizmetleri (desteği) olarak yardım ve önerileri ile dünya çapındaki bütün müşterilerin hizmetindedir. Schlafhorst başlangıçtan buyana daha eski makineleri de her zaman en gelişmiş teknolojide tutabilmek için yenilikçi modernleştirme paketlerine ağırlık verdi. Servis yöneticileri, servis teknikerleri, dünya çapında teknoloji ve servis istasyonlarından oluşan kalifiye bir ekip bizim gururumuzdur. Oerlikon Schlafhorst 2009 dan buyana Autocoro, BD, Autoconer, Zinser için Almanya daki merkez depodan bütün Schlafhorst orijinal parçalarına müşteri desteği sunmaktadır: Kalite 125 yıldır ve gelecek için de Made in Germany (Alman Malı) kalitesidir Autoconer Spleizer seri üretime başlıyor İlk rotor iplik eğirme makinesi K x B 140 için Spinnbox (eğirme kutusu) Çek, Cerveny Kostelec de Kovotex (daha sonra Elitex) tarafından üretildi Seri çözgü makineleri H 90, İmalat yılı 1941 veri sayfası Wilhelm Schlafhorst tekstil sanayi için yedek parça ve aksesuar üretimine başlar.

3 Güncel Oerlikon Schlafhorst Express Almanya da 1 merkez depo: Bütün Autocoro, BD, Autoconer, Zinser makinelerinin Oerlikon Schlafhorst orijinal parçaları için made in Germany (Alman malı) kalitesi ITMA, Paris: Belcoro eğirme elemanlarının devreye alınması li yıllarda Nitelikli Servis Schlafhorst un önemli bir destek ayağıdır.

4 4 Oerlikon Schlafhorst Express Güncel 30 yıl Autocoro Sürekli sürprizler yaratan rotor iplik eğirme makinesi Mükemmel bir tekstil makinesi yapım ehliyeti ve Oerlikon Schlafhorst birbiriyle ayrılmaz bir biçimde bağlantılıdır. Hem sarım makinelerinde Autoconer hem de rotor iplik makinesinde Autocoro iplik dokumacılık uzmanları arasında kesinlikle kalite güvencesi olarak görülmektedir. Kalite Schlafhorst makinelerinin hepsinin geninde bulunmaktadır ve eğer söz konusu olan elyaf iplik sanayinde yön belirleyen yeni geliştirmeler ise Oerlikon Schlafhorst mühendisleri her zaman buna önemli ölçüde katılmışlardır. Bu durum rotor ipliklerinin bugün dünya çapında yer almasına 30 yıldır önemli bir katkı sağlamış olan Autocoro için de geçerlidir. Geçmiş otuz yıllık süre içerisinde Schlafhorst 2,7 milyondan fazla Autocoto iplik eğirme donanımı sattı. 70 li yıllarda çok sayıda Avrupa tekstil makine üreticisi yoğun bir biçimde rotor iplik eğirme teknolojisi Autocoro Standard, ilk Autocoro nesli o zamanlar teknolojik olarak araştırılmamış olan rotor iplik eğirmede ilk tam otomatik ve çapraz bobin değiştirme işlemi ve dak.- 1 rotor devir sayıları ile saygı uyandırmaktadır. Autocoro 288 o zamanlar sadece dünyanın en uzun rotor iplik eğirme makinesi değildi. Şimdi elde edilebilen dak.- 1 rotor devir sayıları da mesleki dünyanın nefesini kesmektedir. Otomasyon bir kez daha tekrar odak noktasında. Autocoro 312 Coromat ile eğirme ve çapraz bobin değişiminde ikna etmektedir. Elektronik kumandalı BVA vakum tesisi de iplik eğirme düşük basıncına yeni kıstaslar getirmektedir. Aynı şekilde yeni: Autocoro ipliklerinin özellikle yüksek değeri için Belcoro!

5 Güncel Oerlikon Schlafhorst Express 5 ile ilgilendi ve bu bir tesadüf değildi. Enerji artık ucuz değildi ve petrol krizi iz bıraktı. Avrupa ve Amerika da işgücü pahalılaştı ve azaldı. Gerçi küreselleşme kelimesi henüz keşfedilmemişti ama daha o zamanlar tekstil sanayi artan küreselleşmenin sonuçlarını hissediyordu. Rotor iplik eğirme yöntemi gibi yüksek verimli, enerji ve maliyet tasarruflu iplik eğirme yöntemleri bu nedenle iplik dokumacılığındaki açık kapılardan girdi. Rotor iplik eğirme teknolojisi bu dönemde kesin olarak sandıkta saklı konumundaki yerinden çıktı da ABD, Greenville ATME fuarında ondan fazla üretici yeni rotor iplik eğirme makinesi sergiledi. Ancak fuarın en parlak ve Greenville in en önemli hadisesini, tamamen otomatik eğirme ve otomatik çapraz değişimli tek rotor iplik eğirme makinesi olan Autocoro ile Schlafhorst sundu. Gerçi bu yeni Autocoro 1979 de fevkalade bir mühendislik işi olarak değerlendirildi, ama aynı zamanda entegre kalite güvenceli otomasyon konusu bazı tekstil makine üreticileri tarafından bir pazar boşluğuna hitap eden egzotik bir ürün çözümü olarak değerlendirildi. Ancak bunun yanlış bir değerlendirme olduğunu anlamakta fazla da gecikmediler. Yeni Autocoro, iplikhanelerinin tam da bekledikleri makineydi, satış rakamları hızla yukarıya çıktı. Yüksek iplikleri ve iplik çapraz bobin kalitesi ile verimliliğin tutarlı bir biçimde birleştirilmesi sayesinde Autocoro kot pantolondan tişörte, havludan yatak çarşaflarına kadar büyük miktarlarda üretilen bütün tekstiller için çok cazip hale gelmiştir. Bu bütünsel makine mantığı bugüne kadar güncelliğinden ve cazibesinden hiçbir şey kaybetmedi ve Autocoro teknoloji ve pazar liderliğinin temelini oluşturmaktadır. Ve bugün iplikhanelerin rotor ipliklerini çoğu kez Autocoro iplik tanımı altında pazarlamaları Autocoro ya yapabilecekleri en güzel iltifattır. Oerlikon Schlafhorst rotor iplik eğirme teknolojisinin gelecekte de mükemmel perspektifinin olduğundan emindir. 30 yıl öncesinde olduğu gibi söz konusu rotor iplik eğirme teknolojisi için yeni yollar ve düşünceler konu olduğunda Schlafhorst mühendisleri son derece açık ve yaratıcıdır. Her gün şimdiye kadarki kurallar tepetaklak oluyor ve tek bir hedef ile sorgulanıyor: Autocoro iplikeri ve Autocoro çapraz bobinleri daha iyi ve daha da iyi olmalılar Yeni Autocoro 360, milden tahrik yerine kademeli motora sahiptir ve daha önce hiç olmayan verimlilik ve sonuç kesinliği ile fantezi iplikler için büyülenmenin doğum çanları çalmaktadır de Münih ITMA`da Schlafhorst iki büyüleyici Autocoro modelini birden sunmaktadır: Bir tarafta 480 eğirme noktası ile yeni Autocoro 480 ve diğer tarafta dijital kumandalı eğirme teknolojisi DigiPiecing ile Autocoro S 360. DigiPiecing ile artık yarı otomatik rotor iplikhaneleri mükemmel iplikler ve Belcoro kalitesinde çapraz bobin üretebilirler ve bunu da 230 m/ dakikalık eğirme hızı ile.

6 6 Oerlikon Schlafhorst Express Yenilikler Zinser 351 Impact FX ile rekabette önde. En iyi kompakt iplik eğirme teknolojisi ile iğ En uzun kompakt iplik eğirme makinesi Şimdi size bunu Zinser 351 Impact FX ile yalnız Oerlikon Schlafhorst sunmaktadır. Dünyanın kendini kanıtlamış en iyi kompakt iplik eğirme teknolojisi ile her bir makinede Kompakt-iğ. Zekice kendi kendini temizleyen şekildeki tasarlanan Zinser 351 Impact FX her zaman kayıpsız- tamamen ek bir onarım gereksindirmeden tam bir kompakt güç garanti etmektedir. Zinser 351 Impact FX her zaman tam kompakt güç garanti eder, 1680 iğ de de. Bu en iyi alan kullanımında azami tasarruf anlamına gelir ve bununla her zaman her metrede en uygun sıkılıkta kompakt iplik dokuma emniyeti. Kompakt güç kaybı yok- Kompakt gücün neden hiç azalmaması gerekliliği Tekstil uzmanları kompakt iplik kalitesini tüylülüğün az olmasından tanırlar. Bunun için eğirme esnasında lifleri iplik içerisine bağlayan hava akımı oluşturulur. Burada önemli olan bu hava akımının gücüdür, kompakt güç! Sadece kompakt güç sabit olduğunda elyaflar tamamen bağlanır. Kompakt güç düştüğünde dokunan iplik yavaş yavaş ve gizlice kompakt karakteristiğini kaybeder. Impact FX ile kendinizi kompakt güç kaybına karşı korursunuz. Sadece Impact FX kayıpsız kompakt güç garanti eder Oerlikon Schlafhorst un Impact FX ile pazardaki en zeki sisteme hükmedersiniz sadece Impact FX, otomatik olarak kendi kendini temizler. Aerodinamik en uygun şekilde yapılmış. kendinden ayarlanan alt basınç agregası ile donatılmıştır. Bu avantajlar ile Zinser 351 Impact FX her metrede ve her kopsun tamamında sizin isteklerinize uygun kompakt iplikleri üretir. Yeni Zinser 351 Impact FX bugün sizin satın alabileceğiniz en verimli kompakt iplik eğirme teknolojisidir.

7 Yenilikler Oerlikon Schlafhorst Express 7 En iyi yenilikçi çözüm»tıkanmazlık«yegane sıkıştırma (kompakt hale getirme) sistemi olarak Impact FX otomatik olarak kendi kendini temizler. Bu, apronların tasarlanmasında ve malzeme seçimindeki yenilikçi çözümlerin kullanılması sayesinde elde edilir. Çünkü hava akımı ve bu şekilde kompakt güç için delikler»tıkanmaz«. Akıllı Walk efekt Apronların döndürme noktasındaki walk efekt ile üzerindeki delikler devamlı bir biçimde kendi çaplarında değişirler. Pislik parçacıkları ve lif parçaları deliklere yerleşemez. Bunun aksine örneğin sabit bir elek tamburu ile çalışan diğer sistemler tıkanır. Çünkü pislik parçacıkları orada neredeyse deliklerin içerisine preslenir. Kompakt güç ve iplik kalitesi düşer. Bu nedenle diğer sistemler devamlı kontrol edilmeli ve temizlemek için durdurulmalıdır. Impact FX: Otomatik değişmeyen kompakt güç Impact FX ile kontrol için çalıştırma ve makineyi durdurma gerekliliğini unutabilirsiniz. Akıllı sistem her metrede, her iğde, her bölümde değişmeyen kompakt kalitesi üretir. Optimal aerodinamik emsalsizdir Impact FX de hava düz hat ile sistem içerisine girer. Gizli kıvrımlar, köşeler ve kenarlar olmaz. Köşe yok, pislik yok, tıkanma yok- bilakis sadece aynı kalan kompakt kalitesi. Bu avantajı size piyasadaki başka hiç kimse sunamaz. Prensip olarak bağımsız Diğer sistemlerin aksine Impact FX kendinden ayarlı düşük basınç sistemine sahiptir. Bu şekilde her zaman tam kompakt güç kullanıma hazır bulunur çünkü kompakt güç Pnömofil borusu tarafından»emilmez«. Impact FX ile istenilen kalite için optimal olan alt basıncı ödün vermeden ayarlarsınız. Pnömofil emişinden ayırma bunu mümkün kılmaktadır. Impact FX ayar devresinden alt basınç sensoru ve frekans kumandalı motor ile kompakt alt basıncını sürekli olarak tam seçilen olması gereken değerde tutar. Teknoloji ile öne çıkma Zinser 351 Impact FX ile teknolojide gelinen son nokta olan yenilikçi, işlem emniyetli Oerlikon Schlafhorst teknolojisini kendinize temin etmiş olursunuz. Bizim sahip olduğumuz bu faydaları piyasadaki rekabet ortamında kendi lehinize bir avantaja dönüştürün. Kendi kendini temizleyen Walk Efekt ile Impact FX temizlemeden dolayı personel yoğun denetim ve üretim durdurmasından tasarruf sağlar. Impact FX otomatik olarak kendi kendini temizler, düz hatlı hava akımı ve kendine ait alt basınç agregasına sahiptir.... hemen emilirler. Üst apron Walk efekt ile temiz kalır. Pislik partikülleri deliklerde toplanamaz....

8 8 Oerlikon Schlafhorst Express Yenilikler Prensip olarak yeni bir şey Autoconer 5 ve PreciFX ile S- ipliklerin etkili işlem Aşağıdaki açıklamalar, iplik eğirme yönü ve bunun tekstil işlem zincirindeki önemini ve burada da özellikle S- iplikleri diye adlandırılan yani S- bükümlü iplikleri odak olarak alır. Z- iplikler ile mukayeseli olarak çok daha nadir olarak üretilen S- iplikler iplikhanelerde, yüksek kaliteli örgülerde ve form sabitlemesi için çok iddialı kumaşlarda veya son üründe karakteristik optik elde etmek için kullanılırlar. İşlemlerin / makinelerin çoğu, en çok kullanılan Z- ipliklere göre uyum sağlarlar. S- ipleri için makineler çoğu zaman masraflı bir biçimde donatılmalı yahut işlem farklılığındaki uyumsuzluklara katlanmalıdırlar. Autoconer 5 ve yeni yerleştirme sistemi PreciFX sayesinde hem sarımda (bobinde) hem de takip eden işlemlerde işlemi basitleştirmede ve etki artışında tamamen yeni imkânlar ortaya çıkmıştır. Bobin akışı için iplik eğirme yönünün önemi Sarılım işlemi anındaki beklentiler, çapraz bobinin yapısında yatmaktadır. Sağılım sırasında iplik, eğirme yönündedir. İplik, eğirme yönünün aksine sağılır ise, kendini komşu ipliğin lifleri ile kenetleyemez. Eğirme yönünde sağılır ise, komşu iplik ile lifleri ile kenetlenirler. İplik kanca attığı zaman kopabilir. Bu bilgiler, sarım işlemi için çok önemlidir. S- ipliklerinin sarılması sırasında tekstil teknolojisi ve teknik özellikleri. S- iplikler iplikhanelerde masuralara q kıvrımı ile sarılır. Yukarıda belirtilmiş olan süreç kapsamında işlemlerin kurallarını ve gereksinimlerini dikkate almak için, yani kenetlenmeleri azaltmak ya da engellemek için şimdiye kadar çapraz bobinlerin üretimine bağlantılı olarak sarma işleminde aşağıda belirtilenler geçerliydi: Z- iplikler p- kıvrımı ile çapraz bobine sarılır S- iplikler q- kıvrımı ile çapraz bobine sarılır Bobine sarım işleminde de agregalar ve fonksiyonların Z- iplikleri ana kullanımına göre düzenlenmiştir. Örneğin standart sağ çerçeve ile kullanılmak üzere uyarlanmış sadece Z- iplik uygulamaları olarak konik çapraz bobin üretimi için en uygun şekilde devreye alınabilen (yivin kesişme noktasının yandan sağa doğru kaydırılması ile) asimetrik tamburlar vardır. S- iplikler için bobin alışının en iyi çözümü sol çerçeve ile kombinasyon içerisinde yandan sola doğru kaydırılan kesişme noktası ile asimetrik tamburlar olurdu. Bu şekilde S- ipliklerin bobin akışında ters dönmesinden kaçınmak için q- kıvrımlar en uygun şekilde konik çapraz bobin üzerinde gerçekleştirilebilirdi. Pazarda şimdiye kadar bilinen parafin işlemi yapan sarım makineleri sabit dönme yönü ile çalıştıklarından ve bunlar Z- ipliklere göre yapıldığından S- ipliklerin parafin işlemi de aynı şekilde zordur. S- iplikleri için bunlara göre uyarlanmış devir yönü ile özel bir parafin işlem cihazı gerekli olabilir. Bütün bunların hepsi büyük bir tadilat gideri ve ilave donanım anlamına geldiğinden genelde bobin yapısına uyumlaştırmalar yapılır (örn. simetrik tamburlar kullanılır) veya ayrıca S- ipliklerin sipariş hacmine göre- tam kapasite çalıştırılamayan veya üretim sıkışıklığına neden olan sadece S-ipliklerin işlenmesi için ayrılmış bobin makineleri yapılmıştır. Bu özel donanım üretim programında ve iplik spektrumunda esnekliği ister donanım değişikliği nedeni ile üretimin durdurulması ile ister, ek yatırımlar ile esnekliği büyük ölçüde sınırlamaktaydı. Ayrıca S- iplikleri ile çapraz bobinlerin akım hızları Z- iplikleri ile mukayese edildiğinde işlem devamında, bobin yapısı iplik yerleştirme, bobin yapısı ve parafin işlemi uyumu ile belirlendiğinden yine de sınırlı idi. İpliğin büküm yönünün karakteristiği. S- ve Z iplikleri için tipik masura sarımı. S- ve Z iplikleri için şimdiye kadar olağan bobin yapısı.

9 Yenilikler Oerlikon Schlafhorst Express 9 PreciFX ile bobin sarımında yön belirleyici işlem avantajları Autoconer 5 S- ve Z- iplikler için parafin işlemi PreciFX ile en uygun şekilde yapılan bobin yapısı sayesinde son derece artırılabilmektedir. PreciFX en büyük avantajı özgür parametre seçimi ve yazılım kumandalı iplik yerleştirme sayesinde bobin yapısının tamamen kendine özgü bir biçimde tasarlanmasıdır. Konik şeklinin seçimi ve yana yerleştirilen kesişme noktasının konumu, kesişme acısı ve kenar ve kanat tasarımı gibi aynı şekilde kendine özgüdür. Bobin sarım katmanları için belirleyici ve devrimci çıkış olarak ilk defa PreciFX bobin yapısının yoğun akım araştırmaları ve en uygun hale getirilmesi sayesinde S- ipliklerin P- kıvrımında sarılsa dahi çapraz bobinden sarılımı esnasında kenetlenmeye eğilim göstermeyeceği şekilde bobin yapısı ve iplik çıkışının sağlandığı bilgi olarak öne çıkarılmalıdır (ki bu önceleri büyük çaplı akış arızalarını birlikte getirmekteydi). Bobin sarım çaprazları sizin büyük avantajınız: İplikhanelerin üretim programındaki bütün çapraz bobinler p- kıvrımı ile üretilebilmekteydi. Artık iplik kıvrımları, PreciFX bobinleri için hiç önemli değil. Bu şekilde özel bir sol çerçevenin kullanılması, yani ek donanım ve donanım değişikliği ortadan kalkar. Autoconer 5 in diğer net bir teknolojik avantajı iplik bükümünün parafin işleminde artık herhangi bir rol oynamamasıdır. S- ve Z- ipliklere eşit bir biçimde parafin sürülür, çünkü parafin rulosu kendi tek motorlu tahriki sayesinde sürekli biçimde devir yönünü değiştirir. Bu şekilde lif ve ipliği koruyan parafinleme işlemi sorunsuzdur. Müteakip işlemelerde süreç avantajı Ancak büyük ölçüde basitleştirilen işlem tasarımından sadece bobin sarım işletmeleri faydalanmaz. PreciFX de S- iplikleri ile hazırlanan bobinlerin tekrar işleme alınmasında da akış hızının artırılması için çok yüksek potansiyeller ortaya çıkar. Bobin akışı konik durum, kesişme açısı ve kesişme noktası önemli parametrelerinin varyasyonu ile farklı iplik türlerine ve inceliklerine göre uyarlanabilir ki buradan tekrar işleme almada büyük ölçüde yüksek sarım hızları ortaya çıkabilir. Çok sayıda uygulama testlerinde Oerlikon Schlafhorst teknolojileri belirgin bir şekilde artırılan sarım hızlarına rağmen daha az iplik kenetlenmeleri ve iplik kopuşları olduğunu kanıtlamıştır. S-ipliklerin tekrar işleme almadaki etkisi, örneğin çözgü tesislerinde Paketin bütünü sizi Autoconer 5 in S- ipliklerin işlenmesindeki işlem yeterliliğinden kısa sürede ikna edecektir. Oerlikon Schlafhorst teknolojileri size bobin yapılandırılmasının en uygun hale getirilmesinde bilgi verir. Müteakip işlemelerde PreciFX sayesinde kapasite artırımı. (Resim kaynağı: Benninger AG). Autoconer 5 paket bütünü, S- iplikler için ikna eder.

10 10 Oerlikon Schlafhorst Express Teknoloji Oerlikon Schlafhorst Customer Support Hibrit ve manyetik yataklamalar için uzun ömürlü rotor fren paketleri ile Autocoro nuzu forma sokunuz. Oerlikon Schlafhorst dan cazip bir teklif: Kullanım ömürlerini artırın, bakım aralıklarını uzatın. Bizim yeni, modernizasyon kitimiz ile CoroPads`lerin ömrünü uzattığınız gibi frenleme işlemi esnasında zorlanan parçaların ömrünü de uzatırsınız. Bu hibrit yataklamalı Belcoro rotorlar da olduğu kadar manyetik yataklamalı Belcoro rotorlar için de geçerlidir. Erkenden camlaşmaya (matlaşmaya) karşı başarılı bir kombi paket. Yıpranan fren balatalarının düzenli olarak yenilenmesi gerektiğini biliyorsunuz. Fren balatalarının periyodik değişim zamanı geldiğinde, fren balatalarının yıpranmadığı ancak malzemede yüksek zorlanmadan dolayı camlaşmanın meydana geldiği sıkça görülür. Highlight Eco Package uzun ömürlü Rotor fren MRPS Muhteşem ek: Hem iğ başına 18 W a kadar enerji tasarruf edin, hem de aynı zamanda Autocoro makinelerinizin bakım aralıklarını uzatın. Yenilikçi kombinasyon sayesinde optimum sonuçlar Enerji tüketiminin belirgin şekilde azaltılması, sadece MRPS e cartridge ve daha ileri seviyede optimize edilen yayın kombinasyonu sayesinde baskı kuvvetinin önemli ölçüde azaltılması ile mümkündür. Konstrüksiyon tekniğine bağlı olarak bu enerji tasarrufu sadece manyetik yataklamalı rotorlarda meydana gelmektedir. CoroPad ler için daha uzun kullanım ömrü Bu nedenle, optimize edilen balata malzemesinden üretilmiş CoroPad`leri belli bir süredir büyük bir başarıyla sunuyoruz. Fren balatalarında erkenden oluşan camlaşma, başka yenilikçi parçaların geliştirilmesi sayesinde önemli ölçüde azaltılmaktadır. Böylece, balataların sürtünme değeri ve frenleme etkisi daha uzun süre korunur. Oerlikon Schlafhorst dan 2 cazip teklif: Hibrit ve manyetik yataklamalar için uzun ömürlü rotor fren paketleri sizin Autocoro makinelerinizin prodüktivitesini artırırlar. MRPS Ekonomik paketler: MRPS e cartridge ve optimize edilen düz yay sayesinde enerji tüketimi iğ başına 18 W a kadar azaltılır.

11 Teknoloji Oerlikon Schlafhorst Express 11 Avantajlarınız: Fren balatalarında erkenden camlaşma oluşması önlenir Askı halkasının ve askı elemanlarının kullanım ömürleri iki katına çıkarılır Fren balatalarında daha az yıpranma Daha uzun bakım aralıkları Daha düşük yedek parça masrafları sayesinde tasarruf Sadece MRPS Ekonomik paketinde: Enerji tüketimi iğ başına 18 W/h a kadar azaltılır 1 Yılın altında amorti süreleri elde edersiniz. Sizden sorumlu servis müdürümüz, makineleriniz için mümkün olan maksimum enerji tasarrufunu memnuniyetle hesaplar. Sorularınız var mı? Yeni Fact Sheet`imizi istemeniz yeterlidir. E-posta: customer-support.schlafhorst@oerlikon.com Aşağıdaki tablo size değiştirme içeriğinin teknik ayrıntıları hakkında bir genel özet sunar: Hibrit uzun ömürlü fren paketi Autocoro nuz için maliyet freni: Oerlikon Schlafhorst dan cazip bir teklif: Kullanım ömürlerini arttırın, bakım aralıklarını uzatın. Teklifimiz: CoroPad'lerden optimize edilmiş kaplamalı bir halka ve konik yapılı yeni bir fren yayından oluşan cazip bir kombine paketin montajı Uzun ömürlü MRPS rotor fren ekonomik paketi Autocoro makinelerinizin bakım aralıklarını eş zamanlı uzatarak enerji tüketimi iğ başına 18 W a kadar azaltılır. Teklifimiz: CoroPad`lerden, optimize edilmiş kaplamalı bir askı halkası, konik yapılı yeni bir fren yayı, optimize edilmiş makas ve yenilikçi MRPS e cartridge den oluşan cazip bir kombine paketin montajı Hibrit uzun ömürlü fren paketi: Kullanım ömürlerini arttırın, bakım aralıklarını uzatın. Uzun ömürlü MRPS rotor fren ekonomik paketi: Enerji tasarruf edin ve aynı zamanda kullanım ömürlerini arttırın.

12 12 Oerlikon Schlafhorst Express Teknoloji Yeni Teknoloji Merkezleri Autoconer in A sından Zinser in Z`sine kadar tekstil teknolojisi, kompakt teknoloji Teknolojik ehliyet, Oerlikon Schlafhorst u onlarca yıldır belirleyen pazar liderliği için merkezi bir direktir. İster yüksek kaliteli çapraz bobinler, ister etkili ve kaliteye yönelik hem ring hem de rotor iplik eğirmede iplik üretim işlemleri olsun, söz konusu iplik eğirme ise genelde işin içinde Oerlikon Schlafhorst makineleri bulunur. Hatta bu dokumahaneler ve örme tesislerinin hedefe yönelik olarak Autocoro veya Autoconer- iplerini sormalarına kadar gider. Bunun gelecekte de böyle kalması, Oerlikon Schlafhorst makinelerinin kalite ile aynı nefeste anılabilmesi için her şeyden önce yerkürenin her yerindeki farklı mahallerde bulunan 20 den fazla tekstil bilimcileri ile örülü ağ bunu temin etmeye çalışır. Uzmanlar için ister bilinen veya yeni elyafların kullanımı, ister yerinde tam olarak uygulamayı yansıtan deneme çalışmaları olsun veya dünya çapında yeni sarım teknolojileri ile çapraz bobinlerin en uygun hale getirilmesi amacı ile alan denemeleri veya tekrar işleme almada ipliklerin analizi için kalite emniyeti konusunda hiçbir soru yabancı değildir. Tekstil mühendisleri kapsamlı bilgilerini diğerlerinin yanı sıra gelişim toplantılarında ve bütün dün-yadaki teknoloji seminerlerinde memnuniyetle aktarırlar. Bu günlerde Autoconer de PreciFX özel iplik yerleştirme teknolojileri, Autocoro S 360 da DigiPiercing, yeni eğirme teknolojileri Zinser makineleri ile eğirmenin optimizasyonu veya kompakt iplik eğirme gibi güncel ağırlık noktaları ile ilgili bilgi seminerleri talep edilmektedir. Oerlikon Schlafhorst un Mönchengladbach`da bulunan merkezindeki teknoloji merkezi bu ağda genel idare merkezi olarak işlev görür. Bütün Oerlikon Schlafhorst makineleri ve teknolojileri, kompakt teknoloji ile Zinser ring iplik eğirme makinelerinden Zinser broşürüne ve rotor iplik eğirme makinesi Aotocoro ve BF hattından Autoconer 5 ve Autoconer 5 S ye kadar en yeni bobin makine nesline kadar Mönchengladbach da temsil edilirler. Hindistan ve Çin teknoloji merkezleri özellikle bu bölgelerde önemli olan iplik üretim teknolojilerine odaklanırlar. Mahalde bulunan uzmanlar yerel özellikleri en iyi şekilde bilmektedirler ve bu nedenle de bu ilgili bölgelerde Oerlikon Schlafhorst müşterileri için en iyi muhataplardır. Bütün teknoloji merkezleri ve tabi ki dünya çapındaki kontrol laboratuarları müşterek Oerlikon Schlafhorst standartları ile faaliyet gösterirler ki, bu şekilde ister Almanya daki teknoloji merkezinden olsun isterse Hindistan veya Çin Teknoloji merkezlerinden gelsin sonuçların karşılaştırılması her zaman sağlanır. Mönchengladbach teknoloji merkezindeki iplik ve çapraz bobin kalitesi kapsamındaki Alman uzmanlar.

13 Teknoloji Oerlikon Schlafhorst Express 13 Rotor iplik eğirme teknolojisi alanında örgü optimizasyonu Oerlikon Schlafhorst teknolojilerinin önemli bir aktivite ağırlık noktasıdır. DigiPiecing ile Schlafhorst, örme kalitesine yeni kilometre taşları koymuştur. Tekstil laboratuarları sayılar ve veriler ve bununla Oerlikon Schlafhorst tekstil teknolojileri için önemli karar esasları sağlamaktadırlar.

14 14 Oerlikon Schlafhorst Express Müşteriler & Pazarlar Iskur Textile Industry Inc. Kalite ürünleri her zaman mümkün olan en iyi şekilde üretmektedir. Kalite, ham madde ve hizmet açısından en yüksek müşteri taleplerini karşılamak ve yaratıcı, yeni ipler Türkiye nin güney doğusunda Kahramanmaraş ta bulunan Iskur Textile Industry Inc. (İşkur Tekstil Sanayi Ltd) Şirket felsefesini belirler. Kalite İşkur Tekstil Sanayi A.Ş. nin geleneğidir. Bu söylem şirket kurucusuna aittir ve bu temel ilke İşkur Tekstil Sanayi A.Ş. nin 1993`de şirkete ebeveynlerinin adını veren A. Kadir Kurtul tarafından kurulduğundan buyana geçerlidir. Önceleri pamuk dokumacılığı yapılmakta ve ham pamuk ve pamuk yağı ile ticaret sürdürülmekteydi. Bu gün İşkur Tekstil Sanayi A.Ş. birçok ip eğirme tesisi, kendine ait örme ve donanımı ile tam kapsamlı bir tekstil işletmesidir. İşletme, Kahramanmaraş ta su gücünden enerji kazanımını tamamlamıştır. İşkur Tekstil Sanayi A.Ş. bugün yüksek ihracat payı ile Türkiye de lider iplik satıcılarının arasındadır. En yeni teknik düzeyde, son dönem teknolojileri ve makineler rotor iplik eğirme, ring iplik eğirme, yuvarlak örgü ve donanımda kullanılmaktadır. Karde ve penye pamuktan, viskoz, pamuk polyester karışımı, polyester ve viskoz karışımından en yüksek kalitede iplikler yapılmaktadır. Ne 20 den Ne 80 e kadar iplik kalitesi üretilir ve ileri işlemlerden geçirilir. Nitellikli yüksek kaliteli pamuğun öne çıkan iplik olarak üretilmesi 1993 de üretime başlanıldığından buyana odak noktasındadır. İskur Tekstil Sanayi A.Ş. rotor ve ring iplik eğirmede Oerlikon Schlafhorst iplik eğirme teknolojisini kullanmaktadır: Rotor iplik eğirmede Autocoro 480. Ring iplik eğirmede Flyer Zinser 670 RoWeMat, klasik ring iplik eğirme makinesi Zinser 351, kompakt dokuma makineleri Zinser 351 Impact FX ve bobin makineleri Autoconer 338. Flyer ile ring iplik eğirme makinesi arasında çalışan ve tamamen özel olarak dizayn edilen transport sistemi İşkur Tekstil Sanayi A.Ş. firmasının kendi iplikleri ve nihai ürünlerine ilişkin yüksek kalite beklentisini ayrıca garantilemektedir. İşkur Tekstil Sanayi A.Ş. 1993`den buyana sürekli bir gelişim evresi içerisindedir ve bugün altı işletmede 600 personeli ile kaliteli ürünleri mümkün olan en iyi şekilde üretmek esasına dayalı olarak üretim yapmaktadır. Modern şirket yönetimi, ahlaki değerlere ve personelin iyi eğitimine ve okullaşmasına özel önem vermektedirler. İşkur Tekstil Sanayi A.Ş. ring iplik eğirmede günlük 14 ton, rotor iplik eğirmede günlük 60 ton iplik, yuvarlak örmede günlük 25 ton ve günlük 20 ton boyalı ve işlenmiş örgü üretmektedir. Üretimin üçte biri dünya çapında ihracata gitmektedir. Rekabet avantajı olarak en yüksek kalite standartları Kalite konusunda, pamuk balyasından nihai ürüne kadar hiç bir şey tesadüfe bırakılmıyor. Kalite kontrolü İşkur Tekstil Sanayi A.Ş. de ip eğirme tesislerinde her işlem aşamasında elyaftan kaliteli çapraz bobine kadar en modern laboratuar cihazlarında yapılmakta ve çıkan kalite nihai ürüne kadar emniyete alınmaktadır. İşletmeye ISO 9001 sertifikası verilmiştir ve ürünleri için uluslar arası kabul gören Cotton USA, Supima World s Finest Cottons, Belcoro ve Confidence in Textiles gibi kalite belgelerine sahiptir. Yenilikçi iplikler ve güncel moda eğilimleri Müşteri istekleri ve müşteri yakınlığı bizim için son derece önemlidir. Biz bugün müşterilerimize çok sayıda, en yüksek kaliteli ring iplikleri sunuyoruz; bunlar arasında her tür Core iplikler ve Efekt iplikler bulunmaktadır. İplik türleri geliştirirken güncel moda akımları hemen uygulamaya alınır. Bunun için ring eğirme makinelerinin de yüksek düzeyde esnek olması gerekmektedir. Ring eğirme tesisi müdürü Ekrem Kul Uzun Kompakt eğirme makinesi Zinser 351 Impact FX de artık bize yeni ilhamlar verecektir, demektedir. Kompakt eğirme makinesi Zinser 351 Impact FX ile ilgili pazar taleplerine ve güncel moda eğilimlerine kolay ve hızlı bir biçimde Üstün kaliteye odaklanan İskur Tekstil Sanayi A.Ş. firması, tekstil pazarının gelecekteki sınavlarından başarıyla geçebilecek konumdadır. Fitilden ring iplik eğirme makinesine kadar özel olarak tasarlanmış olan sevk otomasyon sistemi sayesinde İskur Tekstil Sanayi A.Ş. firması kendi ipliklerinden beklediği yüksek kalite standartını ayrıca teminat altına almaktadır.

15 Müşteriler & Pazarlar Oerlikon Schlafhorst Express 15 reaksiyon göstermek mümkündür. Hammadde farklılıklarına da hızla reaksiyon gösterilebilir. Zinser Impact FX de verileri kolayca ayarlama imkânı iplik değerlerine etki edilmesini mümkün kılmaktadır. Bu sayede kompakt karakteri ve yapısı farklılaştırılabilmekte ve nihai kullanım amacına en uygun şekli ile uyarlanabilmektedir. Zinser Impact FX ile elyaf malzemesinden daha fazla randıman alınmasını ve eğirme sınırının kaydırılmasını mümkün kılar. Böylelikle, tam entegre işletimde iplik mühendisliği (Yarn Engineering) uygulanması, yani iplikten nihai ürüne kadar yeni tekstil ürünlerini geliştirmek mümkündür. İpliklerin yüksek dayanıklılık ve düşük tüylülük gibi tekstil özellikleri müteakip işlemler için önemli avantajlar sağlamaktadır az personele ihtiyaç duyulur ve kaynaklar daha verimli kullanılır. Zinser 351 Impact FX her bir makinede iğ ile en iyi alan kullanımında azami tasarruf sağlar. Zinser 351 Impact FC kompakt eğirme makinelerinin eğirme prosesindeki en etkileyici özellikleri çok iyi olan çalışma karakteristiği ve uzun süreli dayanıklılıktır. Zinser 351 Impact FX ile en uygun şekilde yoğunlaştırılmış iplik garanti eder. Zinser Kompakt eğirme teknolojisi kaynakları verimli kullanır, güvenlidir, kendiliğinden temizlenir. Bu mükemmel özellikleri ile İşkur Tekstil Sanayi A.Ş.`in kalite, üretkenlik ve ekoloji konularına önem veren firma felsefesine tam uymaktadır. Kesintisiz kompakt karakteristiğine sahip, değişmeyen yüksek iplik kalitesi sadece Zinser 351 Impact FX ile üretilebilir. Kendiliğinden temizlenme özelliğine sahip olan Impact FX teknolojisi biriken parçacıklardan ve uçuşan elyaftan veya avivajlardan hiç bir şekilde etkilenmez. Temizlik, bakım ve devre dışı kalma sürelerinin azaltılmasıyla üretkenlik artışı sağlanır, daha Zinser 351 Impact FX her zaman kompakt gücü garanti eder iğ de de. Hemde her metresi optimum kompaktlıkta sarılmış olan iplik güvencesiyle. Oerlikon Schlafhorst ile istenen bobin kalitesi için tekrar işleme alınmasında daha fazla tasarruf.

16 16 Oerlikon Schlafhorst Express Müşteriler & Pazarlar TBM Têxtil Bezerra de Menezes S.A (Brasilien) Autoconer 5 Brezilya tekstil sanayinin modernizasyonu için üst düzey teknoloji Brezilya Tekstil Sanayi Brezilya tekstil sanayi ülke için önemli bir iktisadi faktördür. Bu 1,6 milyon çalışanı ile yaklaşık işletmedir. Brezilya brüt yurtiçi üretiminin % 3,5`i buradan elde edilmektedir. Brezilya, dünya çapında da tekstil ve giyim alanında önemli bir yer almıştır. Bu güney Amerika ülkesi, pamuk üretimi ile dünya çapında 5. sırada, dünya çapında pamuk tüketiminde 6. sıradadır. Ayrıca burada da büyük kapasitelerde kimyasal elyaf da (örn. viskoz, polyester) üretilmektedir ki, Brezilya önemli bir hammadde temeline sahiptir. Tekstil üretiminin büyük bir bölümü kendi iç pazarına gönderilmektedir, çünkü Brezilyanın 195 milyondan fazla olan nüfusu (nüfus sayısı açısından dünya çapında 5. sırada) sürekli bir gelişme ile büyük bir satınalma gücü oluşturmaktadırlar. Yine de iplik, tekstil ve giyim ihracatı için yeni pazarlar elde etmek için büyük çabalar harcanmış ve harcanmaktadır. Brezilya`nın tekstil dünyasında liderlik sırasına girdiği en önemli ve mühim ürün grupları Denim ürünler (dünya çapında 2. en büyük üretici) ve örgü ürünler, ama teknik tekstiller de buna dâhil olmaya başladı. Hep daha fazla seçici ve istekli olan dünya piyasalarındaki rekabet ortamına ayak uydurabilmek için son yıllarda tekstil sanayinin modernizasyonu için devamlı önemli yatırımlar yapılmıştır. TBM Tekstil dünyası elle tutulabilecek kadar yakın TBM Têxtil Bezerra de Menezes Brezilya tekstil sanayini ve onun kendi gelişimini iyi yansıtan bir tekstil işletmesidir. Tekstil dalındaki faaliyetleri elyaf üretim ağırlık noktası ile 1979`da başlamıştır. Ancak artan bir biçimde değerli iplik üretimi odak noktasına alınmıştır. Start 1980`de CO- ipleri ve CO karışım ipliklerin üretimi için iğ ile ilk ünite ile verilmiştir. 90 lı yıllarda ve yeni yüzyılın başında üretim tesisleri büyük harcamalar ile modernize edilmiş ve otomasyona geçilmiştir. Bu yatırımlar ile hem verimlilik hem de kalite standartları son derece artırılmıştır. Bu esnada TBM için önemli olan dünya çapındaki müşterilere talep edilene tam ve esnek biçimde uyum sağlayarak kalite ve yapısının devamlılığının sağlanmasıydı. Bu şekilde geniş yelpazeli üretim programına; Karde (Ne- 8-50) ve penye (Ne 18-40) kalitesinde geleneksel eğrilmiş ring iplikler, Innova marka kompakt iplikler (Ne 30-80), OE-Rotor iplikler (Ne 20-50) ve fantezi iplikler dâhil edilmiştir. İkisi Fortaleza ve ikisi Maracanaú da bulunan 4 ünite de bunun yanı sıra bir kompakt iplik ünitesinde çalışan dünya çapındaki müşteriler için aylık 450 ton kompakt iplik ve ton ring iplik ve OE iplik üretmektedirler. Diğerlerinin yanı sıra CO- iplikler, CO- polyester ile karışım iplikleri, viskoz, polyamid, keten, yün ve ipek pazarlanmaktadır. TBM zengin çeşitlilikte ürün programı ile tekstil uygulamalarının zengin dünyasının kapısını müşterilerine açmaktadır.

17 Müşteriler & Pazarlar Oerlikon Schlafhorst Express 17 Elyaftan ipliğe kalite ve esneklik odak noktasında Kaliteye yönelik hammadde seçiminde Têxtil Bezerra de Menezes in kalifiye elemanları için başarılı işlem zincirine start alarak başlar. Bütün işlemler esnasında sürekli kalite denetimleri verilen standartlara uyulmasını temin eder. TBM ye diğerlerinin yanı sıra ISO 9001:2000 ve Öko Tex Standard 100 sertifikaları verilmiştir. TBM teknolojik uzmanlığının altını sürekli olarak iplik ve ürün gelişimi ile çizmektedir. Talep halinde müşteriler bireysel olarak taleplerine uygun iplik yapılarını alırlar. İddialı üretimler için modern makine parkı Yoğun kalite yönetiminin yanı sıra üretim tesislerinin son moda teknolojiler ve makineler ile donatılması ana noktadır. Bu alandaki yatımlar en üst düzeyde verimlilik, kalite ve arzulanan asgari kaynak kulanınım ile geri döner. Bunun için iplik makineleri alanındaki gelişmeler, her an yenilikçi teknolojileri elde edebilmek amacı ile devamlı olarak izlenir. Bu nedenle Têxtil Bezerra de Menezes Münih te ITMA 2007`de yeni Autoconer 5`in sunumunda şu an en modern olan mevcut bobin teknolojine yatırım yapmaya karar verdi. Bobin sarım tesisinde şimdi toplam 700 iğlik Autoconer 5 ile 28 Link makine monte edilmektedir. TBM şu an Güney Amerika`nın en büyük Autoconer 5 tesisine sahiptir. Buna uygun otomasyon bağlantı tesisinde yansımaktadır. Bu şekilde eğirme işleminde elde edilen yüksek iplik kalitesi ve değer üretimi en iyi şekilde korunmaktadır. Monte edilmiş olan open-end Oerlikon Schlafhorst makineleri ile olumlu tecrübelerin yanı sıra Autoconer 5 de karar kılmada aşağıda verilen noktalar etkiliydi: Daha yüksek verimlilik Daha iyi bobin kalitesi ve bu sayede müteakip işlemelerde problemsiz işleyiş Azami kaynak kullanımı Kolay işlevsellik Kolaylaştırılmış bakım ve işlem gidişatının daha belirgin denetimi En modern elektronik olduğu gibi Plug&Wind teknolojisi ile geleceğe yönelik bobin teknolojisi bobin işleminin ilgili iplik işlem taleplerine kolayca uyum sağlanmasına imkân tanır. Bu yatırım ile her zaman trend oluşturan iplik yapıları geliştirmek ve işleme almak için Têxtil Bezerra Menezes en iyi şekilde donatılmıştır. Autoconer 5 in kaynakları koruyan çalışma şekli sayesinde Têxtil Bezerra Menezes çevre dostu işlem tarzı oluşturabilmiştir.

18 18 Oerlikon Schlafhorst Express Müşteriler & Pazarlar Brezilya'da Itabaiana Güney Amerika nın en büyük Autocoro S 360 tesisi hızla ilerleme kaydediyor Dokuma ve örme tesisleri Autocoro iplikleri için çok seçenekli kaynak aradıklarında, Brezilya`da aradıklarını hemen bulabilmektedirler. Bunda şaşılacak bir durum yok, çünkü Brezilya iplikhane tesislerinde Autocoro teknolojisi 20 yılı aşkın bir geleneğe sahiptir ve Brezilyalı iplikhane tesisleri diğer bütün Güney Amerika ülkelerinden daha fazla yeni Autocoro iplik eğirme teknolojisine yatırım yapmaktadırlar. Bu durum kuzey doğudaki Sergipe eyaletindeki Fiação Itabaiana Ltd Pamuk iplikhanesi için de geçerlidir. Yaklaşık rotor iplik eğirme ünitesi ve 165 çalışanı ile Itabaiana yıllık tondan fazla kalından orta incelikte ipliğe kadar üretim yapmaktadır. Itabaina ile Sergipe arasında derin bir bağ vardır. Şirket sahibi ve işletme müdürü José Aldo Teixeira için işletmesinin yapılandırılmasında kendi memleketini iktisadi açıdan ilerletmek ve örneğin iş yeri temini gibi bölgesel sosyal boyutları göz önünde bulundurmak doğal bir durumdur. Bu arada Itabaiana çok tutarlı bir biçimde uzman olduğu kalite ve esneklik konularına odaklanmakta ve iplik eğirme kapasitesini sürekli bir biçimde artırmaktadır. Yeni Autocoro S 360 tesisi Güney Amerika nın en büyüğüdür. farklı bir dünya. Bugün iplik kalitesi önceki yıllardan çok daha önemli, bu konuda müşterilerimizin talepleri çok fazla artmıştır. İplikler daha muntazam ve dokunulduğunda da daha yumuşak olmalıdırlar. Bunun ötesinde, zamanında teslim (Just-in-Time) artan bir rol oynamakta ve biz sevkıyat süreleri konusunda çok daha esnek olmalıyız. Şimdi artık biz müşterilerimize bunları garanti edebiliriz, çünkü bunun için son aylarda sürekli bir biçimde komple yeni bir iplikhane hattına yatırım yaptık. Hazırlama ve iplikhane hazırlama tamamen değiştirildi ve OE iplikhanesimizde de artık tamamen yeni, son model Autocoronesli S 360 rotor iplik eğirme üniteleri bulunmaktadır. Bunları, şu an ağırlıklı olarak orta incelikteki ipliklerin, yani özellikle iyi bir kalitenin söz konusu olduğu ipliklerin üretiminde kullanmaktayız. Bunun ötesinde yeni tesis ile üretim kapasitemizi neredeyse ikiye katladık ki, bu bizim sevk esnekliğimizi ve Brezilya daki pazar pozisyonumuzu önemli ölçüde artırmıştır. Itabaiana sahibi ve genel müdürü José Aldo Teixeira şunları söylemektedir: Yaklaşık 15 yıl önce işletmemizin değer üretimini artırmaya ve kendi iplikhanemize yatırım yapmaya karar verdiğimizde, ham pamuk işleme alanında faaliyet gösteriyorduk. Pamuk elyafları genelinde bizim bilgi birikimimiz (Know-how) tabii ki de bugün bizim Brezilya da son derece başarılı bir pamuk ipliği üreticisi olmamızın nedenlerinden biridir. Ancak bugünün tekstil dünyası 15 yıl öncesinden José Aldo Teixeira, eğirme tesisinde üretilmekte olan iplerin ve çapraz bobinlerin kalitesi ile gurur duyuyor. Yeni Autocoro s 360 tesisi daha ilk saatten itibaren optimal düzeyde çalışmaktadır.

19 Bilgi Oerlikon Schlafhorst Express 19 Oerlikon Schlafhorst Customer Support Bütün orijinal parçalar Almanya da merkez depodan Tek elden daha fazla servis için: Reaksiyon sürelerimizi daha uygun hale getirmek ve hızlandırmak için biz şu andan itibaren üretim ve depo yerimizi bütün Oerlikon Schlafhorst orijinal parçaları için Übach-Palenberg, Almanya ya taşıdık. Bu sizin için şu anlamı ifade etmektedir: Bütün Oerlikon Schlafhorst orijinal parçaları için Autocoro, BD, Autoconer, Zinser Almanya da 1 merkez depo Her şey tek elden Kalite made in Germany (Alman malı) Lütfen bundan böyle bizim yeni merkez depomuzun adresini dikkate alınız. Autocoro, BD, Autoconer ve Zinser Orijinal parçalar: Oerlikon Schlafhorst Zweigniederlassung der Oerlikon Textile GmbH & Co. KG Carlstrasse Übach-Palenberg Almanya Telefon: +49 (0) / 28-0 Ulaşım krokisi: Bizim başarılı depo ekibimiz yeni son derece modern vinç tesisi önünde. SECOS Turbo vitese geçiyor Yeni Server ve yeni veri bankası ile SECOS da bulunan yedek parça kataloglarının çağrılması hissedilir biçimde hızlı yapılmaktadır. Deneyiniz! Yedek parça kataloguna tıklayınız ve turbo hızda bilgilerinize ulaşınız. Kayıt: Henüz SECOS müşterisi değil misiniz? Tek bir tıkla ulaşabilirsiniz. Aşağıda verilen linkten ücretsiz ve koşulsuz müracaat ediniz: Sorularınız mı var? Oerlikon- ekibi ile E- posta adresi: customer-support.schlafhorst@oerlikon.com ile irtibat kurunuz

20 20 Oerlikon Schlafhorst Express Bilgi Übach-Palenberg den ilk Zinser Ring iplik eğirme makinesi İsviçreli müşteri Camenzind + Co. AG ya devir 2009 un ilk yarıyılında Zinser ring iplik eğirme makinesi ve Flyer Übach-Palenberg fabrikasına taşındı ve montaj ve imalat yeniden organize edildi ve yerleştirildi. Daha sonra ilk ring iplik eğirme makinesi 20 Ağustos 2009 da müşteri Camenzind + Co. AG (İsviçre) sahibi Mathias Camenzind in ziyareti sırasında teslim edilebildi. Übach-Palenberg fabrikasında Zinser üretim hatlarından üretim sorumlusu Holger Krings müşteriye montaj işlemlerini anlattı ve farklı bölümleri ve birimleri tanıtmak için fabrikada gezdirdi. Görüşme esnasında hem Bay Camenzind hem de bölge müdürü M. Wurster mükemmel üretim organizasyonundan etkilenmiş ve ikna olmuşlardı. Yeni Zinser 451 ile müşterinin mevcut olan Oerlikon Schlafhorst kapsamlı iplik eğirme ve bobin makineleri yelpazesi yüksek kalite beklentilerini gelecekte de karşılayabilmek için başka son derece modern makineler ile takviye edilmiştir. Camenzind + Co. AG firması sadece İsviçre deki Gersau da bulundan mahallinde ipek ve ipek ve yün, pamuk veya kaşmir gibi sadece doğal elyaf karışımlarından yıllık olarak yaklaşık 80 ton üretim ve dünya çapında ihracat yapmaktadır. Übach-Palenberg fabrikasında montaj hangarında ilk Zinser ring iplik eğirme makinesi. Geçmiş fuarlar Texfair, Coimbatore, Hindistan ( ) M. Wurster (Oerlikon Schlafhorst), M. Camenzind, H. Krings ve Oerlikon Schlafhorst un gururlu montaj ekibi. Künye Yayımlayan: Oerlikon Schlafhorst / Zweigniederlassung der Oerlikon Textile GmbH & Co. KG / Blumenbergerstrasse / D Mönchengladbach / P.O box / D Mönchengladbach / Telefon: / Faks: / İnternet: / E-posta: info.schlafhorst@oerlikon.com / İçerik ve Redaksiyon Sorumlusu: Oerlikon Schlafhorst Ürün Pazarlama: Heike Scheibe, Waltraud Jansen, Claudia Baumann, Birgit Pakowski / Fotoğraf: Oerlikon Schlafhorst / Tiraj: Adet / Der Oerlikon Schlafhorst Express aşağıdaki dillerde yayınlanır: Çince, Almanca, İngilizce, Fransızca, İtalyanca, İspanyolca, Türkçe, Portekizce, Rusça

Bobin sarımının turbosu

Bobin sarımının turbosu PreciFX ve Speedster FX mükemmel formdalar Bobin sarımının turbosu ÜBACH-PALENBERG, ALMANYA - 27.08.2014 Denim piyasası büyüyor ve sert mücadelelere sahne oluyor. Bu sıkı rekabet ortamında sürdürülebilir

Detaylı

ZINSER 351 2IMPACT FX. NO LOSS OF COMPACT POWER.

ZINSER 351 2IMPACT FX. NO LOSS OF COMPACT POWER. ZINSER 351 2IMPACT FX. NO LOSS OF COMPACT POWER. TR No loss of compact power Kompakt ipliklerin piyasadaki payı sürekli artmaktadır. Rekabet avantajınızı kompakt güç kaybı olmayan dünya çapındaki yegane

Detaylı

Uzun Süreli Rekabet Edebilirlik

Uzun Süreli Rekabet Edebilirlik After Sales Uzun Süreli Rekabet Edebilirlik After Sales Uzun Süreli Rekabet Edebilirlik Çözüm sağlayici - Sürdürülebi liṙ değer- Servis yetkiṅli ği Rieter Satış Sonrası, rekabet edebilirliğinizi bulunduğunuz

Detaylı

PreciFX: Bir inovasyon kendini kanıtlıyor.

PreciFX: Bir inovasyon kendini kanıtlıyor. PreciFX: Bir inovasyon kendini kanıtlıyor. ÜBACH-PALENBERG, ALMANYA - 15.06.2014 Dijital sarım teknolojisi PreciFX, Münih deki ITMA 2007 fuarında tanıtıldığında kesinlikle teknik ve teknolojik bir zirve

Detaylı

Autocoro 9 ve BD 6 zamanın ruhunu yakaladılar

Autocoro 9 ve BD 6 zamanın ruhunu yakaladılar Autocoro 9 ve BD 6 zamanın ruhunu yakaladılar ÜBACH-PALENBERG, ALMANYA - 30.11.2015 Milano daki ITMA 2015 fuarı, Saurer Schlafhorst un rotor iplik eğirme ürün serisi açısından çok iyi geçti. Yeni Autocoro

Detaylı

Her uygulama için optimum bir çözüm

Her uygulama için optimum bir çözüm Technical Textiles Benninger Technical Textiles Proses iş akışı Her uygulama için optimum bir çözüm Yağ sökme Ön yıkama Hazırlık yıkaması Elastanın serbest bırakılması Yağ kalıntılarının miktarını azaltır

Detaylı

Online teknik sayfa. FLOWSIC150 Carflow HACIMSEL DEBI ÖLÇÜM CIHAZLARI

Online teknik sayfa. FLOWSIC150 Carflow HACIMSEL DEBI ÖLÇÜM CIHAZLARI Online teknik sayfa FLOWSIC150 Carflow A B C D E F H I J K L M N O P Q R S T Sipariş bilgileri Tip FLOWSIC150 Carflow Stok no. Talep üzerine Uygulama yeri ve müşteri gereklilikleri doğrultusunda kullanılacak

Detaylı

Şekil 1: Karde Esnek İplik Üretim Hattı Makine Parkı Yerleşimi

Şekil 1: Karde Esnek İplik Üretim Hattı Makine Parkı Yerleşimi Çukurova Üniversitesi, Tekstil Mühendisliği Bölümü Karde Esnek İplik Üretim Hattı; Eğitim-Öğretim, Ürün Geliştirme ve Ar-Ge Faaliyetleri için Hizmet Vermeye Başlamıştır 2005 yılının sonunda TTI Wuppertal

Detaylı

Oerlikon Secos. Superior E-commerce Services

Oerlikon Secos. Superior E-commerce Services Oerlikon Secos Superior E-commerce Services Oerlikon SECOS Superior E-Commerce Services Hız SECOS, zaman kaybı olmadan devreye giren tedarik sürecini, hızlı ve otomatik akışlarla garantilemektedir. ½ 24

Detaylı

Çapraz bobin sarımı: Yeni bir otomasyon dalgası yaklaşıyor

Çapraz bobin sarımı: Yeni bir otomasyon dalgası yaklaşıyor Çapraz bobin sarımı: Yeni bir otomasyon dalgası yaklaşıyor ÜBACH-PALENBERG, ALMANYA - 11.04.2014 Schlafhorst 2012 yılından beri çapraz bobin sarımında bireysel otomasyon çözümlerine olan talepte büyük

Detaylı

J 20 Hava-Jetli İplik Makinası

J 20 Hava-Jetli İplik Makinası J 20 Hava-Jetli İplik Makinası......................... Mükemmel Com4 jet iplikleri için verimlilik artışı ve yeni sarım sistemi........................... Rieter. Aile Bayramı. Türkiye.. Mayıs. 2014.

Detaylı

ZINSER 451. WORSTED SPINNING ANY WAY YOU WANT.

ZINSER 451. WORSTED SPINNING ANY WAY YOU WANT. ZINSER 451. WORSTED SPINNING ANY WAY YOU WANT. TR Worsted spinning any way you want Schlafhorst un Zinser kamgarn iplik eğirme tesisleri tüm dünyada teknolojik açıdan mükemmel ürünler olarak kabul edilmektedir.

Detaylı

Online teknik sayfa. PowerCEMS50 KULLANICIYA ÖZEL TASARIMLI ANALIZ SISTEMLERI

Online teknik sayfa. PowerCEMS50 KULLANICIYA ÖZEL TASARIMLI ANALIZ SISTEMLERI Online teknik sayfa A B C D E F H I J K L M N O P Q R S T Sipariş bilgileri Tip Stok no. Talep üzerine Uygulama yeri ve müşteri gereklilikleri doğrultusunda kullanılacak cihazın özellikleri ve spesifikasyonları

Detaylı

Online teknik sayfa MCS300P HW PROSES ÇÖZÜMLERI

Online teknik sayfa MCS300P HW PROSES ÇÖZÜMLERI Online teknik sayfa MCS300P HW A B C D E F H I J K L M N O P Q R S T Sipariş bilgileri Tip MCS300P HW Stok no. Talep üzerine Uygulama yeri ve müşteri gereklilikleri doğrultusunda kullanılacak cihazın özellikleri

Detaylı

ITME 2016 Rieter sistemleri yüksek kârlılık

ITME 2016 Rieter sistemleri yüksek kârlılık Basın Bülteni Rieter Management AG Klosterstrasse 32 P.O. Kutusu CH-8406 Winterthur T +41 52 208 71 71 F +41 52 208 70 60 www.rieter.com Winterthur 3 Kasım 2016 ITME 2016 Rieter sistemleri yüksek kârlılık

Detaylı

FREN, ARTIK BAMBAŞKA BİR IŞIĞIN ALTINDA

FREN, ARTIK BAMBAŞKA BİR IŞIĞIN ALTINDA FREN, ARTIK BAMBAŞKA BİR IŞIĞIN ALTINDA www.hella.com/brakesystems 12 1 HER ÜRÜNDE MÜKEMMELLİK Mükemmel fren teknolojisi, profesyonel satış desteği, en son yenilikleri ve teknolojiyi takip eden birinci

Detaylı

PowerCEMS100. Online teknik sayfa

PowerCEMS100. Online teknik sayfa Online teknik sayfa A B C D E F H I J K L M N O P Q R S T 15267 14181 certified certified Sipariş bilgileri Tip PowerCEMS100 Stok no. Talep üzerine Uygulama yeri ve müşteri gereklilikleri doğrultusunda

Detaylı

Online teknik sayfa VICOTEC320 TÜNEL SENSÖRLERI

Online teknik sayfa VICOTEC320 TÜNEL SENSÖRLERI Online teknik sayfa VICOTEC320 VICOTEC320 A B C D E F H I J K L M N O P Q R S T Sipariş bilgileri Tip VICOTEC320 Stok no. Talep üzerine Uygulama yeri ve müşteri gereklilikleri doğrultusunda kullanılacak

Detaylı

Online teknik sayfa MKAS KULLANICIYA ÖZEL TASARIMLI ANALIZ SISTEMLERI

Online teknik sayfa MKAS KULLANICIYA ÖZEL TASARIMLI ANALIZ SISTEMLERI Online teknik sayfa MKAS A B C D E F H I J K L M N O P Q R S T Sipariş bilgileri Tip MKAS Stok no. Talep üzerine Uygulama yeri ve müşteri gereklilikleri doğrultusunda kullanılacak cihazın özellikleri ve

Detaylı

Online teknik sayfa VICOTEC410 TÜNEL SENSÖRLERI

Online teknik sayfa VICOTEC410 TÜNEL SENSÖRLERI Online teknik sayfa VICOTEC410 A B C D E F H I J K L M N O P Q R S T Sipariş bilgileri Tip VICOTEC410 Stok no. Talep üzerine Uygulama yeri ve müşteri gereklilikleri doğrultusunda kullanılacak cihazın özellikleri

Detaylı

Panel radyatörleri için üretim tesisleri

Panel radyatörleri için üretim tesisleri Panel radyatörleri için üretim tesisleri 2 Radyatör üretimi Makine yapımında standartları biz koyuyoruz İsviçreli bir firmayız ve yaklaşık 100 yıldan beri direnç kaynağı teknolojilerinde uzmanız. Panel

Detaylı

Online teknik sayfa MCS100E HW-C SEOS ÇÖZÜMLERI

Online teknik sayfa MCS100E HW-C SEOS ÇÖZÜMLERI Online teknik sayfa A B C D E F Ayrıntılı teknik bilgiler Sistem Sipariş bilgileri Tip Stok no. Talep üzerine Uygulama yeri ve müşteri gereklilikleri doğrultusunda kullanılacak cihazın özellikleri ve spesifikasyonları

Detaylı

Rieter yedek parça + servis

Rieter yedek parça + servis Rieter yedek parça + servis......................... Olağanüstü performans için........................... Rieter. Aile Bayramı.. Mayıs. 2014.. Levent. Turna./ Roger. Eberhart............... 1 Rieter yedek

Detaylı

Rieter Open End Makinaları

Rieter Open End Makinaları Rieter Open End Makinaları......................... Son teknolojinin sağladığı ekonomik avantajlar........................... Rieter. Aile Bayramı.. Mayıs. 2014.. Erman. Coşkun. / Stephan. Weidner-Bohnenberger...............

Detaylı

Online teknik sayfa MCS100FT-C SEOS ÇÖZÜMLERI

Online teknik sayfa MCS100FT-C SEOS ÇÖZÜMLERI Online teknik sayfa A B C D E F Ayrıntılı teknik bilgiler sistemi Sipariş bilgileri Tip Stok no. Talep üzerine Uygulama yeri ve müşteri gereklilikleri doğrultusunda kullanılacak cihazın özellikleri ve

Detaylı

KOLAY & HER AÇIDAN VERİMLİ

KOLAY & HER AÇIDAN VERİMLİ C sınıfı ürünlerin tedariği KOLAY & HER AÇIDAN VERİMLİ www.simplesystem.com.tr C parçaları için B2B tedarik platformu 2 C sınıfı ürünlerin tedariği kolay hızlı & şeffaf 3 İkna eden gerçekler: B2B tedarik

Detaylı

Speed Up. Smart Conveying Technology.

Speed Up. Smart Conveying Technology. Speed Up. Smart Conveying Technology. Hızlı, daha hızlı, seepex. 2008 yılında, Smart Stator Technology ile, bakım süreleri ile pompalarınızın montajı ve sökülmesi için harcanan zamanı belirgin şekilde

Detaylı

KOMPLE SİSTEM YENİLİKLERİ

KOMPLE SİSTEM YENİLİKLERİ KOMPLE SİSTEM YENİLİKLERİ SPIDERweb - İplikhane Kontrol Sistemi- geleceğin iplikhanesini izlemek için yeni fonksiyonlar Rieter SPIDERweb İplikhane Kontrol Sistemi elyaftan ipliğe ve dört eğirme teknolojisini

Detaylı

Oerlikon Schlafhorst Express

Oerlikon Schlafhorst Express Oerlikon Schlafhorst Express İçindekiler Sayı 1/2011 t Yenilikler Yeni Quick-Change Unit Emin, Hızlı, Güvenilir 2-3 Aynı Formatta Bobin Başına Daha Fazla İplik 4 Teknoloji Autoconer 338 Modernizasyon Kiti

Detaylı

Online teknik sayfa FLOWSIC60 AKIŞ HIZI ÖLÇÜM CIHAZI

Online teknik sayfa FLOWSIC60 AKIŞ HIZI ÖLÇÜM CIHAZI Online teknik sayfa FLOWSIC60 A B C D E F H I J K L M N O P Q R S T Sipariş bilgileri Tip FLOWSIC60 Stok no. Talep üzerine Uygulama yeri ve müşteri gereklilikleri doğrultusunda kullanılacak cihazın özellikleri

Detaylı

Sewing 5. Dikiş sanayii için 5 yıldızlı hizmet anlayışı

Sewing 5. Dikiş sanayii için 5 yıldızlı hizmet anlayışı Sewing 5 Dikiş sanayii için 5 yıldızlı hizmet anlayışı Sewing 5 katma değerli 5 yıldızlı hizmet anlayışı Endüstriyel dikiş teknolojisi yüzyıllardan beri hemen hemen hiç değişmemiştir. Makineler son derece

Detaylı

Online teknik sayfa FLOWSIC30 GAZ SAYACI

Online teknik sayfa FLOWSIC30 GAZ SAYACI Online teknik sayfa FLOWSIC30 A B C D E F H I J K L M N O P Q R S T Sipariş bilgileri Tip FLOWSIC30 Stok no. Talep üzerine Uygulama yeri ve müşteri gereklilikleri doğrultusunda kullanılacak cihazın özellikleri

Detaylı

Online teknik sayfa GM960 PROSES ÇÖZÜMLERI

Online teknik sayfa GM960 PROSES ÇÖZÜMLERI Online teknik sayfa A B C D E F H I J K L M N O P Q R S T Sipariş bilgileri Tip Stok no. Talep üzerine Uygulama yeri ve müşteri gereklilikleri doğrultusunda kullanılacak cihazın özellikleri ve spesifikasyonları

Detaylı

Orijinal OSSBERGER Türbin

Orijinal OSSBERGER Türbin Orijinal OSSBERGER Türbin Kendinizi boşa akan giden sudan elektrik üretmeye mi adadınız? Çevre dostu, yenilenebilir, doğal bir kaynaktan enerji elde ederek kullanmak mı istiyorsunuz? Bizim işimiz yüzyıldır

Detaylı

ÖRME KUMAŞ/KONFEKSİYON İMALATINDA AMERİKAN PAMUĞU KULLANMANIN FİNANSAL AVANTAJLARININ DEĞERLENDİRMESİ

ÖRME KUMAŞ/KONFEKSİYON İMALATINDA AMERİKAN PAMUĞU KULLANMANIN FİNANSAL AVANTAJLARININ DEĞERLENDİRMESİ ÖRME KUMAŞ/KONFEKSİYON İMALATINDA AMERİKAN PAMUĞU KULLANMANIN FİNANSAL AVANTAJLARININ DEĞERLENDİRMESİ COTTON COUNCIL INTERNATIONAL DAN ALINMIŞ BIR ARAŞTIRMA RESMI RAPORU ÇALIŞMA, TRIBLEND CONSULTANTS VE

Detaylı

Aqua Clean BASIC. Aqua Clean Basic Yenilikçi katı madde filtrelemesi YENİLİKÇİ KATI MADDE FİLTRELEMESİ. www.aquastream.at

Aqua Clean BASIC. Aqua Clean Basic Yenilikçi katı madde filtrelemesi YENİLİKÇİ KATI MADDE FİLTRELEMESİ. www.aquastream.at Aqua Clean BASIC YENİLİKÇİ KATI MADDE FİLTRELEMESİ Aqua Clean Basic Yenilikçi katı madde filtrelemesi www.aquastream.at Avantajlar BENZERSİZ SATIŞ NOKTALARI Sıvı maddelerin, çok sayıda uygulamada sınanmış,

Detaylı

Bosch Genel Seslendirme Sistemi Akustik mükemmelliğe giden yolda öncü

Bosch Genel Seslendirme Sistemi Akustik mükemmelliğe giden yolda öncü Bosch Genel Seslendirme Sistemi Akustik mükemmelliğe giden yolda öncü 2 Akustik mükemmelliğe giden yolda öncü Gelişmiş akustik uzmanlık Tasarımda ve elektro-akustik teknolojisinde 60 yıldan fazla deneyime

Detaylı

Araç Gövdesi İmalatına Yönelik Sert Lehimleme Çözümleri

Araç Gövdesi İmalatına Yönelik Sert Lehimleme Çözümleri Araç Gövdesi İmalatına Yönelik Sert Lehimleme Çözümleri voestalpine Böhler Welding www.voestalpine.com/welding voestalpine Böhler Welding En İyi Kaynak Sonuçları için Metalürjik Uzmanlık voestalpine Böhler

Detaylı

ModulA. Daha da fazlasını ister misiniz? Pompadan daha fazlası www.masgrup.com

ModulA. Daha da fazlasını ister misiniz? Pompadan daha fazlası www.masgrup.com ModulA Daha da fazlasını ister misiniz? Pompadan daha fazlası www.masgrup.com Yeni Biral ModulA: Konu enerji verimliliği ise, pompa teknolojisi modüller halinde yapılandırılabilen bu üstün çözüm hiç bu

Detaylı

katalitik konvertör (S.C.R.) Iveco

katalitik konvertör (S.C.R.) Iveco IVECO KALİTESİNE YAKINDAN BAKIŞ N 3 katalitik konvertör (S.C.R.) Iveco AVANTAJLAR orijinal olmayan egzost sistemi RİSKLER Iveco SCR Katalitik Egzost Sistemleri mükemmel performansı garanti eder. Taklit

Detaylı

Oerlikon Schlafhorst Express

Oerlikon Schlafhorst Express Oerlikon Schlafhorst Express İçindekiler Sayı 2/2011 t Yenilikler İplik eğirmede ve bobin sarmada daha fazla kârlılık için yenilikler 2-3 Autocoro 8 Rotor iplik eğirmede yüksek teknoloji devrimi 4-6 BD

Detaylı

Güneş Enerjisi nde Lider

Güneş Enerjisi nde Lider Güneş Enerjisi nde Lider GO Enerji, 2003 yılından itibaren, Güneş enerjisinden elektrik üretimi teknolojilerinde uzmanlaşmış ekibiyle faaliyet göstermektedir. Kendi markaları ile ABD den Avustralya ya

Detaylı

IRisFX. YENİ NESİL TEMİZLEYİCİ.

IRisFX. YENİ NESİL TEMİZLEYİCİ. IRisFX. YENİ NESİL TEMİZLEYİCİ. TK Gözle görebildiğinizden ötesi. İki uzman, tek güvenilir ortak! Otomatik bobinleme sektörünün lideri Saurer Grup ile iplik temizleme ve test uzmanı Premier Evolvics, 2015

Detaylı

Gelenekler Geçmişimiz Geleceğin Teminatıdır,

Gelenekler Geçmişimiz Geleceğin Teminatıdır, 1825 Gelenekler Geçmişimiz Geleceğin Teminatıdır, İnsan etkileşimi her zaman tüm oluşumların merkezinde olmuştur. Aile şirketi Gontermann-Peipers ın uzun geçmişi de şirket başarısının devamlılığının yalnızca

Detaylı

PREFABRİK YAPI ÇÖZÜMLERİ 2015 YILI KATALOĞU

PREFABRİK YAPI ÇÖZÜMLERİ 2015 YILI KATALOĞU PREFABRİK YAPI ÇÖZÜMLERİ 2015 YILI KATALOĞU 1 HAKKIMIZDA AR-GE ve ÜR-GE çalışmaları ile geliştirdiği yeni teknoloji ve farklı tasarımlarının sağladığı avantajlarla donatılan ürünleri ile şantiye taleplerinizi

Detaylı

www.haus.com.tr DDE SERİSİ

www.haus.com.tr DDE SERİSİ www.haus.com.tr DDE SERİSİ HAUS DEKANTÖRLERİ, SEKTÖRDE YENİ STANDARTLAR BELİRLİYOR Modern ve yüksek performanslı HAUS dekantörler, kentsel ve endüstriyel atık su ile içme suyu arıtma tesisleri için tasarlanmıştır.

Detaylı

AUTOCONER X5 T/ D/ V. ENGINEERED TO FIT YOUR NEEDS.

AUTOCONER X5 T/ D/ V. ENGINEERED TO FIT YOUR NEEDS. AUTOCONER X5 T/ D/ V. ENGINEERED TO FIT YOUR NEEDS. TR Engineered to fit your needs. Personel maliyetlerinizi nasıl düşük tutarsınız ve süreçlerinizin verimliliğini ve kalitesini aynı anda nasıl artırırsınız?

Detaylı

Çift Açılım Sistemi UNI-JET UNI-JET... ile akıllı çözümler. G.U çift açılım sistemi UNI-JET. Akıllı

Çift Açılım Sistemi UNI-JET UNI-JET... ile akıllı çözümler. G.U çift açılım sistemi UNI-JET. Akıllı UNI-JET... ile akıllı çözümler G.U çift açılım sistemi UNI-JET Akıllı UNI-JET......ile daha fazla esneklik Beklentilerinizi karşılayacak üstün özellikleri: Daha fazla esneklik Her ölçekte pencere üreticisi

Detaylı

Lojistik ve Depolama Çözümleri

Lojistik ve Depolama Çözümleri Lojistik ve Depolama Çözümleri Hakkımızda MLA Logistics olarak sektörümüzde ki tecrübelerimizin bize kattığı duyarlılığı her alanda korumayı amaç edinmiş yapımız ve siz değerli müşterilerimizle uzun soluklu

Detaylı

ACCOSMART. SANDVIÇ MANŞON. COMPONENTS, ONLY BETTER.

ACCOSMART. SANDVIÇ MANŞON. COMPONENTS, ONLY BETTER. ACCOSMART. SANDVIÇ MANŞON. COMPONENTS, ONLY BETTER. TR COMPONENTS, ONLY BETTER. Saurer Components sonsuz elyaf ve kesik elyaf iplikciliğinde kullanılan makinalar için parça üreten dünyanın lider firmasıdır.

Detaylı

Online teknik sayfa HISIC450 AŞIRI YÜKSEKLIK ALGILAMA SENSÖRLERI

Online teknik sayfa HISIC450 AŞIRI YÜKSEKLIK ALGILAMA SENSÖRLERI Online teknik sayfa A B C D E F H I J K L M N O P Q R S T Sipariş bilgileri Tip Stok no. Talep üzerine Uygulama yeri ve müşteri gereklilikleri doğrultusunda kullanılacak cihazın özellikleri ve spesifikasyonları

Detaylı

yarnmaster İplik Hataları ve Splays'ların

yarnmaster İplik Hataları ve Splays'ların Masters in Textile textile Quality Control Masters in textile Quality Control yarnmaster facts yarnmaster İplik Hataları ve Splays'ların Sınıflandırılması 045912/007t İPLİK HATALARININ SINIFLANDIRILMASI

Detaylı

Online teknik sayfa FW102 SAÇILAN IŞIK-TOZ ÖLÇÜM CIHAZLARI

Online teknik sayfa FW102 SAÇILAN IŞIK-TOZ ÖLÇÜM CIHAZLARI Online teknik sayfa FW102 A B C D E F H I J K L M N O P Q R S T Sipariş bilgileri Tip FW102 Stok no. Talep üzerine Uygulama yeri ve müşteri gereklilikleri doğrultusunda kullanılacak cihazın özellikleri

Detaylı

Online teknik sayfa MCS100E CD SEOS ÇÖZÜMLERI

Online teknik sayfa MCS100E CD SEOS ÇÖZÜMLERI Online teknik sayfa MCS100E CD A B C D E F H I J K L M N O P Q R S T Sipariş bilgileri Tip MCS100E CD Stok no. Talep üzerine Uygulama yeri ve müşteri gereklilikleri doğrultusunda kullanılacak cihazın özellikleri

Detaylı

Özel Projeler Seri üretim için yüksek hassasiyetli makineler.

Özel Projeler Seri üretim için yüksek hassasiyetli makineler. Seri üretim için yüksek hassasiyetli makineler. Global powerhouse local solution provider. baykal.com.tr Daha güçlü Daha esnek bükümler. Kurulduğu 1950 yılından bu yana metal sac işleme makineleri konusunda

Detaylı

yarnmaster DiGital online Quality Control

yarnmaster DiGital online Quality Control Masters in Textile textile Quality Control Masters in textile Quality Control yarnmster facts yarnmster Optik iplik temizleme 045910/007t İPLİK VE YÜZEYLERİN DEĞERLENDİRİLMESİ Tekstil yüzeylerinin kalite

Detaylı

Ticari araçlarda yüklerin korunması ve muhafazasına yönelik ekipman www.vanycare.com

Ticari araçlarda yüklerin korunması ve muhafazasına yönelik ekipman www.vanycare.com Ticari araçlarda yüklerin korunması ve muhafazasına yönelik ekipman www.vanycare.com Bir Blomberger Holzindustrie B. Hausmann GmbH & Co. KG markasıdır 1 2 3 4 5 Imalatçi DELIGNIT teknik özel kontrplağı

Detaylı

Güvenilirlik ve hassaslık

Güvenilirlik ve hassaslık CoroTap 100 -KM Güvenilirlik ve hassaslık Döküm demir işlemede fark yaratan bir kılavuz takımı geliştirilmesi amacıyla CoroTap 100 -KM mükemmel sonuçlar almak ve proses güvenliği sağlamak üzere tasarlanmıştır.

Detaylı

327 Serisi. Direkt Etkili Solenoid Valfler

327 Serisi. Direkt Etkili Solenoid Valfler 327 Serisi Direkt Etkili Solenoid Valfler ASCO 327 Serisi ASCO 327 Serisi ile Tanışın Emerson'un ASCO 327 Serisi birden fazla malzeme, güç, akış ve sertifikasyon değişkeni mevcut olan evrensel ve direk

Detaylı

PREFABRİK YAPI ÇÖZÜMLERİ PREFABRİK YAPI ŞANTİYE KATALOĞU

PREFABRİK YAPI ÇÖZÜMLERİ PREFABRİK YAPI ŞANTİYE KATALOĞU 1 PREFABRİK YAPI ÇÖZÜMLERİ PREFABRİK YAPI ŞANTİYE KATALOĞU 2 HAKKIMIZDA AR-GE ve ÜR-GE çalışmaları ile geliştirdiği yeni teknoloji ve farklı tasarımlarının sağladığı avantajlarla donatılan ürünleri ile

Detaylı

Vakum otomasyonu. Ürün grupları

Vakum otomasyonu. Ürün grupları Vakum otomasyonu Ürün grupları WWW.SCHMALZ.COM.TR/OTOMASYON Schmalz: Vakum teknolojisiyle akıllı otomasyon ve ergonomik taşıma sistemleri 1300 çalışan her gün müşterilerimiz için görev başında. 19 merkez

Detaylı

LİSANS SAHİBİ EFSANELER:

LİSANS SAHİBİ EFSANELER: LİSANS SAHİBİ EFSANELER: JIANGSU SIDEFU TEXTILE CO., LTD. DAHA FAZLA BİLGİ SAHİBİ OLMAK İÇİN, LÜTFEN BÖLGESEL CCI TEMSİLCİNİZLE BAĞLANTIYA GEÇİNİZ. TEMSİLCİLERİN BÖLGELERE GÖRE LİSTESİNİ GÖRMEK İÇİN BURAYA

Detaylı

Çiğdem Dedeoğlu Design PR. www.aykakapi.com.tr. Çiğdem Dedeoğlu Design PR

Çiğdem Dedeoğlu Design PR. www.aykakapi.com.tr. Çiğdem Dedeoğlu Design PR 2015 Ürün Kataloğu Çiğdem Dedeoğlu Design PR Çiğdem Dedeoğlu Design PR Tarihçe Kaliteli hizmet sloganını kendisine ilke edinen AY-KA KAPI 1992 yılından bu yana Malatya da çelik kapı sektöründe ciddi mesafeler

Detaylı

Online teknik sayfa S710 E S700 EKSTRAKTIF GAZ ANALIZ CIHAZLARI

Online teknik sayfa S710 E S700 EKSTRAKTIF GAZ ANALIZ CIHAZLARI Online teknik sayfa S71 E 1217513 S7 A B C D E F C US Ayrıntılı teknik bilgiler Teknik bilgiler Açıklama Sipariş bilgileri Tip Stok no. S71 E 1217513 1217513 Diğer cihaz modelleri ve aksesuar www.sick.com/s7

Detaylı

Hidrolik sistem partneri. Herşey tek elden

Hidrolik sistem partneri. Herşey tek elden Hidrolik sistem partneri Hidrolik sistem partneri Herşey tek elden Hidrolik demek, HANSA-FLEX demek. Bugün dünden fazla. HANSA-FLEX, hidrolik sektöründe zamanla Avrupa nın lider işletmesi olmuştur. Bu

Detaylı

Aks Körük takımları / Aletler

Aks Körük takımları / Aletler Aks Körük takımları / Aletler LÖBRO Aks Körük takımları LÖBRO Aks Körük takımları Orijinal Parça Üreticisinden Aks mafsal körüklerı, transmisyon mili mafsallarının işlevlerini güvenilir biçimde yerine

Detaylı

TEKSTİL İMALATI SANAYİ SEKTÖR RAPORU

TEKSTİL İMALATI SANAYİ SEKTÖR RAPORU TEKSTİL İMALATI SANAYİ SEKTÖR RAPORU İÇİNDEKİLER YÖNETİCİ ÖZETİ 1.BÖLÜM TEKSTİL İMALATI SANAYİNİN TANIMI VE KAPSAMI 1.1 TEKSTİL İMALATI SANAYİ 1.2 TEKSTİL İMALATI SANAYİNİN KAPSAMI 2.BÖLÜM SEKTÖRÜN GELİŞİMİ

Detaylı

Oerlikon Schlafhorst Express

Oerlikon Schlafhorst Express Oerlikon Schlafhorst Express İçindekiler Sayı 2/2010 t Yenilikler Autoconer X5 Ready, steady, flow! 2-3 Ring iplikçiliğinde daha yüksek verimlilik 4-5 Teknoloji PreciFX, 3 bobin sarım teknolojisiyle yerini

Detaylı

22" FHD LED Monitör, VGA, DVI Girişleri ve Üstün Ergonomik Tasarım

22 FHD LED Monitör, VGA, DVI Girişleri ve Üstün Ergonomik Tasarım 22" FHD LED Monitör, VGA, DVI Girişleri ve Üstün Ergonomik Tasarım VG2233-LED ViewSonic VG2233-LED, yüksek talepleri olan iş profesyonelleri için ideal olan 21,5 inç'lik bir ekrandır. 1920x1080 Full HD

Detaylı

Online teknik sayfa. i10-m0233 Lock i10 Lock GÜVENLI KILITLEMELI SVIÇLER

Online teknik sayfa. i10-m0233 Lock i10 Lock GÜVENLI KILITLEMELI SVIÇLER Online teknik sayfa i10-m0233 Lock i10 Lock A B C D E F Aktüatör teslimat içeriğinde bulunmamaktadır Sipariş bilgileri Tip Stok no. i10-m0233 Lock 60580 Aktüatörü ayrıca sipariş ediniz. Ayrıntılar için

Detaylı

Gelecek için hazırız.

Gelecek için hazırız. Gelecek için hazırız. Genel Bakış Buderus uzmanlığının yepyeni ürünü: Logamax plus GB172i Yoğuşmalı Kombi ve Kazan Logamax plus GB172i yeni nesil duvar tipi yoğuşmalı kombi ve kazan: Yenilikçi tasarım,

Detaylı

TOCOR700. Online teknik sayfa

TOCOR700. Online teknik sayfa Online teknik sayfa A B C D E F H I J K L M N O P Q R S T Sipariş bilgileri Tip TOCOR700 Stok no. Talep üzerine Uygulama yeri ve müşteri gereklilikleri doğrultusunda kullanılacak cihazın özellikleri ve

Detaylı

2000-2006 yılları arası Tekstil Makineleri Yatırım Durumu

2000-2006 yılları arası Tekstil Makineleri Yatırım Durumu 2000-2006 yılları arası Tekstil Makineleri Yatırım Durumu Entegre bir dünyada tekstilin rekabet gücü 2007 ITMF Yıllık Konferansının genel temasıydı. Global tekstil endüstrisi geçen on yılda özellikle (1)

Detaylı

BAŞARINIZA HIZ KAZANDIRIN 3

BAŞARINIZA HIZ KAZANDIRIN 3 BAŞARINIZA HIZ KAZANDIRIN 3 www.hella.com.tr 2 3 BAŞARINIZA HIZ KAZANDIRIN 3 İşinize daha fazla hız kazandırmaya ne dersiniz? HELLA daha güçlü ürün yelpazesiyle, daha profesyonel atölye donanımıyla ve

Detaylı

Online teknik sayfa SIDOR E SIDOR EKSTRAKTIF GAZ ANALIZ CIHAZLARI

Online teknik sayfa SIDOR E SIDOR EKSTRAKTIF GAZ ANALIZ CIHAZLARI Online teknik sayfa SIDOR E 1217524 SIDOR A B C D E F 15267 14181 certified certified Ayrıntılı teknik bilgiler SIDOR E 1217524 Açıklama Sipariş bilgileri Tip Diğer cihaz modelleri ve aksesuar Ölçülen

Detaylı

Online teknik sayfa S710 E S700 EKSTRAKTIF GAZ ANALIZ CIHAZLARI

Online teknik sayfa S710 E S700 EKSTRAKTIF GAZ ANALIZ CIHAZLARI Online teknik sayfa S71 E 1217512 S7 A B C D E F C US Ayrıntılı teknik bilgiler Teknik bilgiler Açıklama Sipariş bilgileri Tip Stok no. S71 E 1217512 1217512 Diğer cihaz modelleri ve aksesuar www.sick.com/s7

Detaylı

Materials Development Solutions. Kuronlar ve köprüler için çok güçlü seramik

Materials Development Solutions. Kuronlar ve köprüler için çok güçlü seramik Materials Development Solutions Kuronlar ve köprüler için çok güçlü seramik H.C. Starck Zirkonoksit geleceğin hammaddesi High-Tech seramik malzemeleri modern dental teknolojisinin en önemli başarı faktörlerinden

Detaylı

Zinser 351. Acting flexibly in the market.

Zinser 351. Acting flexibly in the market. Zinser 351. Acting flexibly in the market. TR Acting flexibly in the market Geniş kapsamlı bir uygulama sahası için en esnek ve en üretken ring iplik eğirme teknolojisi Zinser 351 e hoş geldiniz. Yalnızca

Detaylı

zemin malzemesinden beklediğiniz her türlü fonksiyon için en üstün performans ve en akıllı seçim

zemin malzemesinden beklediğiniz her türlü fonksiyon için en üstün performans ve en akıllı seçim ürünler nedir? HOMOJEN ZEMĐN KAPLAMALARI A K I L L I Z E M Đ N Ç Ö Z Ü M L E R Đ zemin malzemesinden beklediğiniz her türlü fonksiyon için en üstün performans ve en akıllı seçim iq deneyimi iq teknolojisi

Detaylı

Online teknik sayfa RE21-SA03 RE2 TEMASSIZ GÜVENLIK SVICI

Online teknik sayfa RE21-SA03 RE2 TEMASSIZ GÜVENLIK SVICI Online teknik sayfa RE21-SA03 RE2 A B C D E F H I J K L M N O P Q R S T Ayrıntılı teknik bilgiler Özellikler Sistem parçası Sensör prensibi Sipariş bilgileri Tip Diğer cihaz modelleri ve aksesuar Normalde

Detaylı

Oerlikon Schlafhorst Express

Oerlikon Schlafhorst Express Oerlikon Schlafhorst Express İçindekiler Edisyon No. 1/2010 t Yenilikler Autoconer X5 Ready, steady, go! 2-4 PreciFX ile bikonik çapraz bobinler 5 Speedster FX FX serisinden cazibeli, yeni bir modül 6-7

Detaylı

Oerlikon Schlafhorst Express

Oerlikon Schlafhorst Express Oerlikon Schlafhorst Express İçindekiler Sayı 2/2009 t Güncel Tarihçe 2. bölüm, Yenilikçi çapraz bobin sarım teknolojisi 2-3 Zinser tarihçesi 4-5 Yenilikler Bükümhane hazırlığında başarılı PreciFX 6 Bilgi

Detaylı

Online teknik sayfa VISIC620 GÖRÜŞ MESAFESI ÖLÇÜM CIHAZLARI

Online teknik sayfa VISIC620 GÖRÜŞ MESAFESI ÖLÇÜM CIHAZLARI Online teknik sayfa VISIC620 A B C D E F H I J K L M N O P Q R S T Sipariş bilgileri Tip VISIC620 Stok no. Talep üzerine Uygulama yeri ve müşteri gereklilikleri doğrultusunda kullanılacak cihazın özellikleri

Detaylı

Profesyonel, verimli, yenilikçi sistemler...

Profesyonel, verimli, yenilikçi sistemler... ARKE Otomasyon Bil. Mak. San. ve Tic. Ltd. Şti. Atilla KARAÇAY Ramazan EKİN Proje & Yazılım 0.533 430 19 45 Üretim & Satış 0.533 223 13 46 atilla.karacay@arkeotomasyon.com ramazan.ekin@arkeotomasyon.com

Detaylı

Online teknik sayfa. i12-sb213 i12s ELEKTROMEKANIK GÜVENLIK SVICI

Online teknik sayfa. i12-sb213 i12s ELEKTROMEKANIK GÜVENLIK SVICI Online teknik sayfa i-sb3 is i-sb3 is A B C D E F Aktüatör teslimat içeriğinde bulunmamaktadır Sipariş bilgileri Tip Stok no. i-sb3 6025059 Aktüatörü ayrıca sipariş ediniz. Ayrıntılar için "Aksesuar" bölümüne

Detaylı

OpenAir. Güç ve esneklik için hava damper motorları. Bina Teknolojileri

OpenAir. Güç ve esneklik için hava damper motorları. Bina Teknolojileri OpenAir Güç ve esneklik için hava damper motorları Bina Teknolojileri s Rahat bir çalışma ve yaşam ortamı için Danışmanlar, toptancılar, sistem merkezleri, esnaflar, bina sahipleri, operatörler ve doğa

Detaylı

OTOMASYONDA ÇÖZÜM ORTAĞINIZ

OTOMASYONDA ÇÖZÜM ORTAĞINIZ OTOMASYONDA ÇÖZÜM ORTAĞINIZ NGT ENDÜSTRİYEL OTOMASYON PROJE VE TAAHHÜT NGT mühendislik olarak uzun yıllar otomasyon sektörüne hizmet eden deneyimli ve uzman kadromuzla, sahip olduğumuz bilgi birikim, uzmanlık

Detaylı

TIEFENBACH. Başarımızın Sırrı Yüksek Kalite. Yeni altyapımızla geleceğe hazırız

TIEFENBACH. Başarımızın Sırrı Yüksek Kalite. Yeni altyapımızla geleceğe hazırız TIEFENBACH Başarımızın Sırrı Yüksek Kalite Tiefenbach Control Systems firması 1950 yılında DR. H Tiefenbach adıyla kurulmuştur. Bugün 90 uzman personeli ile özellikle üstün yeraltı elektrohidrolik sistemleri

Detaylı

BD 6. YENI BIR SINIF TANIMLANIYOR. ARKASINDA AUTOCORO TEKNOLOJISI VAR.

BD 6. YENI BIR SINIF TANIMLANIYOR. ARKASINDA AUTOCORO TEKNOLOJISI VAR. 161-641.190/Schlafhorst/ROT/14-06/BD6/1TR BD 6. YENI BIR SINIF TANIMLANIYOR. ARKASINDA AUTOCORO TEKNOLOJISI VAR. Schlafhorst Zweigniederlassung der Saurer Germany GmbH & Co. KG Carlstrasse 60 D-52531 Übach-Palenberg

Detaylı

Her işin başında. Başarınız için kesin sonuçlar.

Her işin başında. Başarınız için kesin sonuçlar. Her işin başında Başarınız için kesin sonuçlar. Aletlerimize çok yatırım yapıyoruz. Her işletme, rekabetin karşısında ayakta durabilmesi için özel görevleri yerine getirmelidir. Bu da sadece uygun aletler

Detaylı

FORMULA Reinigungstechnik. Orijinal Güvenlik.

FORMULA Reinigungstechnik. Orijinal Güvenlik. Orijinal! Almanya da üretilmiştir. ***** FORMULA 600 /STEP 100 Otomatik Yürüyen Merdiven Temizleme Makinesi (Islak) Teknik Veri Uzunluk x Genişlik x Yükseklik: 1094 x 540 x 1001 mm Çalışma Genişliği: 520

Detaylı

Online teknik sayfa FLOWSIC300 GAZ SAYACI

Online teknik sayfa FLOWSIC300 GAZ SAYACI Online teknik sayfa A B C D E F H I J K L M N O P Q R S T Sipariş bilgileri AZ AKIŞ ÖLÇÜMÜ VE PROSES DENE- Tip Stok no. Talep üzerine Bu ürün, Madde 2 (4) uyarınca 2011/65/AB sayılı RoHS tüzüğünün geçerlilik

Detaylı

D.E.Ü. TEKSTİL MÜHENDİSLİĞİ ÖĞRENCİLERİNDEN GÜNEYDOĞU ANADOLU BÖLGESİNE TEKNİK GEZİ

D.E.Ü. TEKSTİL MÜHENDİSLİĞİ ÖĞRENCİLERİNDEN GÜNEYDOĞU ANADOLU BÖLGESİNE TEKNİK GEZİ D.E.Ü. TEKSTİL MÜHENDİSLİĞİ ÖĞRENCİLERİNDEN GÜNEYDOĞU ANADOLU BÖLGESİNE TEKNİK GEZİ 23-25 Ekim 2013 tarihlerinde Dokuz Eylül Üniversitesi (D.E.Ü.) Tekstil Mühendisliği Bölümü 37 öğrenci ve 5 akademik personelden

Detaylı

GATSO T-SERİSİ. Trafik denetlemenin geleceği

GATSO T-SERİSİ. Trafik denetlemenin geleceği GATSO T-SERİSİ Trafik denetlemenin geleceği GATSO T-Serisi: maksimum esneklik minimum maliyet Yol güvenliği Bugünün etkin çözümleri için ihtiyacı: Çok yönlü kullanım T-Serisi rakipsiz kullanılabilirliği

Detaylı

MEMMINGER-IRO yanal kafes: Bireysel bobin alımı

MEMMINGER-IRO yanal kafes: Bireysel bobin alımı MEMMINGER-IRO yanal kafes: Bireysel bobin alımı Advanced KnIttIng Technology MEMMINGER-IRO GMBH Jakob-Mutz-Straße 7 72280 Dornstetten-Germany Tel. +49 7443 281-0 Faks +49 7443 281-101 info@memminger-iro.de

Detaylı

Dairesel Olarak Hareket Eden Dinamik Bir Lineer Motor

Dairesel Olarak Hareket Eden Dinamik Bir Lineer Motor Dairesel Olarak Hareket Eden Dinamik Bir Lineer Motor Beckhoff un ürettiği yeni XTS sürücü sistemi (extended Transport System) makine mühendisliğine yeni bir özgürlük yelpazesi sunuyor. Denenmiş ve test

Detaylı

Dünya çapında başarı: 2,5 milyonuncu Autoconer büküm istasyonu hizmete girdi

Dünya çapında başarı: 2,5 milyonuncu Autoconer büküm istasyonu hizmete girdi Dünya çapında başarı: 2,5 milyonuncu Autoconer büküm istasyonu hizmete girdi ÜBACH-PALENBERG, ALMANYA - 23.05.2017 2017 yılında 2,5 milyonuncu Autoconer büküm istasyonu hizmete girdi. Sektörde şimdiye

Detaylı

C C C C C C C. Restoran zincirleri için dijital kalite yönetim sistemi

C C C C C C C. Restoran zincirleri için dijital kalite yönetim sistemi C C C C C C C Restoran zincirleri için dijital kalite yönetim sistemi testo Saveris Restaurant dijital çözüm sistemi ile - gıda standartlarının yerine getirilmesi, kalitenin artırılması ve maliyetlerin

Detaylı

ACCOSMART. SANDVIÇ MANŞON.

ACCOSMART. SANDVIÇ MANŞON. ACCOSMART. SANDVIÇ MANŞON. TR WE LIVE TEXTILE. 2 ACCOSMART Accotex AccoSmart AccoSmart sandviç manşonları tamamen yeni, devrimsel sayılabilecek teknolojik ortamda dizayn edilmiştir. Birbirinden bağımsız,

Detaylı

Gelişmiş Vites Değiştirme Teknolojisi ile Yakıt Tasarrufunuzu Arttırın

Gelişmiş Vites Değiştirme Teknolojisi ile Yakıt Tasarrufunuzu Arttırın Gelişmiş Vites Değiştirme Teknolojisi ile Yakıt Tasarrufunuzu Arttırın DynActive Vites Değiştirme Teknolojisine Sahip MAKSİMUM PERFORMANS MAKSİMUM TASARRUF Yakıt Tasarrufu ve Performansı İhtiyacınıza Göre

Detaylı