OSB deki Yatırım ve Teşvikler için Bilgilendirme Toplantısı Yapıldı

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "OSB deki Yatırım ve Teşvikler için Bilgilendirme Toplantısı Yapıldı"

Transkript

1 Sivil Savunmasız Yurt Savunması Olmaz 23 Şubat - 1 Mart 2015 Vergi Haftası SİVİL SAVUNMA GÜNÜ 28 ŞUBAT 2015 Rize Ticaret ve Sanayi Odası Yayın Organı Şubat 2015 Yıl:2 Sayı:11 e-gazete OSB deki Yatırım ve Teşvikler için Bilgilendirme Toplantısı Yapıldı Rize Ticaret ve Sanayi Odası, İş-Kur, Rize Organize Sanayi Bölgesi ve Doğu Karadeniz Kalkınma Ajansı nın ortaklaşa düzenlediği Yatırım ve Teşviklerle İlgili Bilgilendirme Toplantısı Odamız Meclis Toplantı Salonu nda gerçekleştirildi. Toplantıda katılımcılara Organize Sanayi Bölgesi hakkında bilgiler verildi. Vali Ersin Yazıcı, Milletvekili Hasan Karal, İş-Kur İl Müdürü Hasan Kiraz, Odamız Başkanı Şaban Aziz Karamehmetoğlu ve Organize Sanayi Bölgesi Müdürü Hasan Günal, katılımcıların sorularını yanıtladı. Sayfa 8 RTSO dan RENK Projesine Tam Destek 2 İran Ticaret Heyeti Odamızı Ziyaret Etti 6 TOBB Akreditasyon Belgemizi Yeniledik 13

2 2 Şubat 2015 RİZE TİCARET Rize Ticaret ve Sanayi Odası ndan Renk Projesine Tam Destek Odamız, Rize Valiliğinin Renk Projesi kapsamında düzenlediği kitap okuma etkinliğine tam destek verdi. Vali Yardımcısı Mehmet Özer, Yönetim Kurulu Başkanımız Şaban Aziz Karamehmetoğlu ve Meclis Başkanımız Ömer Faruk Ofluoğlu nun yanı sıra Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Hüseyin Kutlu, Yönetim Kurulu Üyeleri Ramazan Aydoğan, Yaşar Özdoğan ve Cem Temizel ile Odamız Genel Sekreteri Gafur Karali, Rize Anadolu Lisesi ile Fatih Anadolu Lisesi nde, öğrencilerle birlikte bir ders saati boyunca kitap okudular. Daha sonra öğrenciler ile sohbet eden katılımcılarımız ticari alandaki tecrübelerini geleceğin iş adamları, yöneticileri, mühendisleri ve eğitimcileri ile paylaştılar. Rize Ticaret ve Sanayi Odası Yayın Organı Şubat 2015 Yıl:2 Sayı:11 Rize Ticaret ve Sanayi Odası Aylık Yayın Organı Adres: Atatürk Cad. No: 359 RİZE Tel: (Pbx) Faks: E-posta: Rize Ticaret ve Sanayi Odası Adına Sahibi Yönetim Kurulu Başkanı Şaban Aziz KARAMEHMETOĞLU Genel Yayın Sorumlusu ve Yazı İşleri Müdürü Yönetim Kurulu Bşk. Yrd. Hüseyin KUTLU Yayın Kurulu Başkanı Gafur KARALİ Yayın Kurulu Mısra KULAKSIZOĞLU Seher ÖKSÜZ Ahmet Tahsin YILMAZ Yayın Koordinatörü Ahmet Tahsin YILMAZ Rize Ticaret Gazetesinde yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarın kendisine aittir. Gazete Yayınlarımıza ulaşmak için Kare kodu okutabilirsiniz.

3 RİZE TİCARET Şubat Rize de Sarıkamış Şehitlerimizi Anma Töreni Gerçekleştirildi Odamız, Rize nin mülki amirleri ve sivil toplum kuruluşları başkanları ile 1914 Yılının Aralık Ayı nda Sarıkamış ta Allahuekber Dağları nda donarak şehit düşen 90 bin askerimizi anmak amacıyla Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlükleri koordinesinde düzenlenen yürüyüşte bir araya geldi. Ali Metin Kazancı Rize Lisesi önünde başlayan yürüyüş korteji, Atatürk anıtına kadar yürüdü. Programa Rize Valisi Ersin Yazıcı, Garnizon Komutanı Jandarma Kıdemli Albay İsmet Cansaran, Gençlik Hizmetleri Spor İl Müdürü Mustafa Çelik, Rize Ticaret ve Sanayi Odası Başkanımız Şaban Aziz Karamehmetoğlu, Rize Ticaret Borsası Başkanı Mehmet Erdoğan ve değerli katılımcılar ile öğrenciler ve vatandaşlar katıldı. Allahuekber dağlarının beyaz örtüsünü kendilerine kefen eden şehitlerimiz için düzenlenen yürüyüşün ardından okunan şiirlerle Sarıkamış kahramanları yad edildi. Yürüyüş programının sonunda Rize İl Müftüsü Yusuf Doğan tüm şehitlerimiz için dua etti. Umem Beceri 10 Yürütme Kurulu Ocak Ayı Toplantısı Gerçekleştirildi UMEM Beceri 10 Yürütme Kurulu Toplantısı Odamız Genel Sekreteri ve Yürütme Kurulu Başkanı Gafur Karali Başkanlığında Odamız ev sahipliğinde; Milli Eğitim Şube Müdürü Cüneyt Kamacı, Çalışma ve İş Kurumu Şube Müdürü Halime Bayraktar, İMKB Meslek Lisesi Müdürü Abdullah Çalışkan, Ticaret Meslek Lisesi Müdürü Mustafa Güman, Kız Meslek Lisesi Müdürü Nilgün Dülger, Hasan Kemal Yardımcı Denizcilik Lisesi Müdürü Metin Sandıkçı, Rize Ticaret Borsası Genel Sekreteri İsmail Kocaman, Pazar TSO Genel Sekreteri Gülbahar Çakıroğlu, Ardeşen TSO Genel Sekreteri Zeynep Dalbastı Ayata, Çayeli TSO Genel Sekreteri Osman Doğru, Rize Ekrem Orhon Tur. Otelcilik Mes. ve Tek. Lisesi Müdürü Meriyem Turgut, Rize Ekrem Orhon Tur. Otelcilik Mes. ve Tek. Lisesi Md. Yrd. Haydar Çakır, İyidere Milli Eğitim Müdürü A. Hamdi Yılmaz ve Odamız Kalite Yönetim Temsilcisi Hakkı Şeker in katılımları ile gerçekleşti. Toplantıda turizm alanında hizmet vermek üzere; 50 servis elemanı, 40 aşçı yardımcısı, 30 kat hizmetleri, 10 ön büro (resepsiyon) elemanı için okul bünyesinde kurs açılmasına karar verildi. 8 kişilik garson, 6 kişilik model makineci için de firma bünyesinde kurs açılmasına karar verilen toplantıda Sigortacılık alanında; toplam 23 kişilik sigortacılık eğitimi kurslarının okul bünyesinde açılmasına karar verildi.

4 4 Şubat 2015 RİZE TİCARET Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Rektörü Hüseyin Karaman: İşbirliğimizi Farklı Bir Boyuta Taşıyacağız Rize Ticaret ve Sanayi Odası ile Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi arasındaki, iş dünyası ve öğrencilere yönelik çalışmaların değerlendirilmesi amacıyla Üniversite Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Karaman, Odamız Yönetim Kurulu Başkanı Şaban Aziz Karamehmetoğlu nu ziyaret etti. Çalışmalar kapsamında, Üniversite ile İş Dünyası İlişkilerinin güçlendirilmesi, işadamları ve girişimcilerin iş dünyasında daha etkin rol oynayabilmeleri; öğrenciler için de staj ve iş bulmaları için imkan sağlanması gibi birçok alanda iş birliği amaçlanıyor. Hem üniversitenin vizyonuna ve büyüyüp gelişmesine katkı sağlayacak, hem de iş dünyasının üniversiteden beklentilerine cevap verecek bir çerçevede yapılması planlanan çalışmalar hakkında önümüzdeki günlerde atılacak olan sonut adımların kamuoyu ile paylaşılması hedefleniyor. TOBB Genç Girişimciler Kurulu Odamızı Ziyaret Etti Odamız, 25 Aralık 2014 te yapılan seçimlerinin gerçekleştiği TOBB Rize Genç Girişimciler Kurulu yeni ekibini ağırladı. Genç Girişimciler Kurulu Başkanı Fatih Çomoğlu, Rize de genç girişimciliğin geliştirilmesi konusunda gerekli alt yapıyı oluşturmak, sağlam ve sürdürülebilir bir girişimcilik anlayışını ortaya koymak için çalışmalar yaptıklarını ifade etti. Başkanımız, bu konuda Ticaret ve Sanayi Odası nın üzerine düşen görevleri yerine getirmeye hazır olduklarını belirterek, ziyaretlerinden dolayı duydukları memnuniyeti dile getirdi. Genç girişimcilerin iş dünyasının geleceği olduğunu vurgulayan Başkan Karamehmetoğlu, genç girişimcilerin iş hayatında daha etkin rol oynaması gerektiğini ifade etti.

5 RİZE TİCARET Şubat İstanbul daki EMITT Uluslararası Turizm Fuarında Rize Standına Büyük İlgi Odamız, 19. Doğu Akdeniz Uluslararası Turizm ve Seyahat Fuarında (EMITT) Rize Valiliği nin öncülüğünde İlimizin tanıtımının yapıldığı stantta ziyaretçilerle buluştu. İlimizin kültürel ve doğal güzelliklerinin tanıtıldığı, yöresel yemeklerimizin yanısıra özellikle Beyaz Çay ın da tanıtıldığı standımıza yoğun ilgi vardı. Fuara, İlimizin mülki idare amirlerinin yanısıra, ilimiz işadamlarını temsilen Odamız Başkanı Şaban Aziz Karamehmetoğlu ile Turizmci işadamlarımızın bulunduğu 17. Meslek Komitesi katıldı.

6 6 Şubat 2015 RİZE TİCARET Odamız İş Adamları ile İran Ticaret Heyeti Ortak Toplantı Gerçekleştirdi Odamız Başkanı Şaban Aziz Karamehmetoğlu, Yönetim Kurulu üyeleri ve Odamız üyeleri, İran İslam Cumhuriyeti nin Maku Kenti Fermandarı (Valisi) Şahin Alizadeh başkanlığındaki 23 kişilik Ticaret Heyeti ile ortaklaşa bir toplantı gerçekleştirdi. İran Maku Valisi Alizadeh in Başkanlığını yaptığı heyette aynı zamanda, Batı Azerbaycan Valiliği Siyasi ve Seçim İşleri Genel Müdürü Ali Mustefevi, Maku Başsavcısı Muhammed Alipour, Maku Belediye Başkanı Menucehr Ferzi ve Maku Valiliği Siyasi İşler Sorumlusu Muhammed Reza Abdullahnejad, Bazergan Belediye Başkanı Yousef Hatemi, Maku Şehri Meclis Başkanı Mehdi Ahmedi, Bazergan Gümrükler Başmüdürü Alirıza Abbaspour, Batı Azerbaycan Valiliği Temsilisi Ali Muhammedi ve iş adamları yer aldı. Toplantıda gerçekleştirdiği konuşmada İlimizin projelerine değinen Karamehmetoğlu, özellikle Ovit tüneli ve bununla birlikte tamamlanacak olan Rize-Mardin Sevgi Yolu hakkında İran heyetini bilgilendirdi. İran ın bu güzergah ile taşımacılıkta mesafelerinin kısalacağını belirten Karamehmetoğlu, projenin tamamlanması ile iki taraf için de avantaj sağlanacağını ifade etti.

7 RİZE TİCARET Şubat İran ile ticaret yapan Türkiye li işadamlarının yaşadıkları bazı zorluklara değinen Başkan Karamehmetoğlu, sorunları karşılıklı dile getirerek birlikte çözümlemek ve ikili ilişkilerin güçlenmesini bu yol ile sağlamak gerektiğini belirtti. İran Maku Valisi Alizadeh yaptığı konuşmada Rize insanının canayakınlıklarından ve misafirperverliklerinden çok memnun kaldıklarını özellikle vurguladı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ın şehri olan bu güzel şehrin tüm halkına Serhat şehrinin halkının selamlarını getirdiğini belirtti. Ekonominin ve ticaretin gittikçe geliştiği bu dönemde iş adamlarının karşılıklı diyaloglarını güçlendirmeleri ile iki ülke arası ilişkilerin de güçleneceğini dile getirdi. İran ile Türkiye nin ilişkilerinin çok uzun yıllara dayandığını belirten Alizadeh Türkiye halkı ile İran halkını dost ve kardeş olarak gördüklerini belirtti.başkan Karamehmetoğlu nun değindiği Sevgi Yolu nun ilgi çekici bir proje olduğunu belirten Alizadeh, bu projenin tamamlanması için başarılar diledi. Maku da oluşturulan Serbest Ticaret Bölgesi Hakkında bilgiler paylaşan Alizadeh burada yatırım yapan firmalar için devletin sunduğu imkanlar hakkında katılımcılara bilgi verdi.

8 8 Şubat 2015 RİZE TİCARET OSB deki Yatırım ve Teşviklerle İlgili Bilgilendirme Toplantısı Yapıldı Rize Ticaret ve Sanayi Odası, İş-Kur, Rize Organize Sanayi Bölgesi ve Doğu Karadeniz Kalkınma Ajansı nın ortaklaşa düzenlediği Yatırım ve Teşviklerle İlgili Bilgilendirme Toplantısı Odamız Meclis Toplantı Salonu nda gerçekleştirildi. Rize Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Şaban Aziz Karamehmetoğlu, özellikle son 9 yıldır verdiğimiz emeklerin sonucunda Organize Sanayi Bölgesi arazisinin kamulaştırma çalışmalarının tamamlanması ve altyapı çalışmalarının başlamış olmasından mutluluk duyduklarını belirtti. Karamehmetoğlu bu süreçte emeği geçenlere teşekkür etti ve sözlerine şu şekilde devam etti: Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu olarak Vali Ersin Yazıcı başkanlığında süregelen toplantıların ve değerlendirmelerin ardından çalışmalar hız kazanmış durumdadır. Toplantı Organize Sanayi Bölgesi nde kurulacak olan fabrikaların istihdam ihtiyacını karşılamak üzere İş-kur tarafından açılacak kursların niteliklerinin belirlenmesi açısından çok önemlidir. Önceden bu planlamanın yapılması firmalara büyük kolaylık sağlayacaktır. Bugüne kadar Rize Ticaret ve Sanayi Odası ile birlikte Organize Sanayi Bölgesi nin bu aşamalara gelmesinde emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Odamız her zaman yatırımcıların yanındadır. Organize Sanayi Bölgesi nin ilimize hayırlı olmasını dilerim. Üniversite - Sanayi işbirliği ile gerçekleştireceğimiz yeni bir projeden de kısaca söz etmek isterim. Özellikle Organize Sanayi Bölgesi ve ilimizdeki iş alanları için eleman yetiştirilmesinde çok büyük katkı sağlayacağına inandığımız Esnaf Üniversitesi Projesi konusunda çalışmalar yapıyoruz. Sayın Rektörümüz bu konu hakkında detaylı açıklamayı yapacaktır. İşkur İl Müdürü Hasan Kiraz yaptığı konuşmada; Rize Organize Sanayi Bölgesinde yapılacak olan yatırımlar herkese farklı katkılar sağlayacaktır. İş-Kur olarak açacağımız kurslar ile yatırımcıların ara eleman ihtiyacını karşılamayı hedefliyoruz. Bu anlamda Organize Sanayi Bölgesi nin faaliyete geçirilmesi, İlimizdeki işsizlik konusunda çözüme yönelik büyük katkı sağlayacaktır. İşverenlerimizin talepleri doğrultusunda ara elemanlar yetiştirilecektir. 16 iş ve meslek danışmanımız ve 39 personelimiz ile işverenlerimiz ve Rize mizin hizmetinde olduğumuzu belirtir saygılar sunarım. dedi. Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Karaman, Yeni üniversite sistemi kendi kampüsü arasına sıkışmaktan kurtulup, şehri ve bölgesi ile bütünleşerek, bölgesinin dertleri ile dertlenen, bölgesinin sorunlarına eğilen, bölgesinin sanayicisi ve sivil toplum kuruluşları ile beraber iş üreten ve iş yapan bir sistemdir. Üniversitemiz bu mantaliteyi benimsemekte ve yol haritasını bu şekilde belirlemektedir. Üniversite-Sanayi ış birliği protokolü gereği olarak kendi projelerimiz arasında sanayi işbirliği projeleri kalemi de koyduk. Biz aynı zamanda bu işbirliğimizin bir gereği olarak da esnaf üniversitesi diye bir üniversite başlatmaya karar verdik. Bunun içeriğinde Rizemizdeki değişik iş kollarında çalışan esnaflarımız ve sanayicimiz var. Biz bunların sorunlarını dile getirmek bunların bölgeye ve ülkeye daha iyi hizmet etmelerinde katkı sağlamak istiyoruz. Müşteri ilişkileri, satış teknikleri, pazarlama ve benzeri konular-

9 RİZE TİCARET Şubat da hizmet etmek istiyoruz. Her esnaf grubunu kendi iş alanlarında sınıflandıracak ve üniversitede, dünyada yapılan bir eğitim formatını uygulayacağız. Odamıza bu konudaki destekleri ve uyumlu çalışma ortamı için teşekkür ediyorum. şeklinde konuştu. Belediye Başkanı Reşat Kasap, Rize önümüzdeki zaman dilimi içerisinde kabına sığmayacağı bir sürecin başlangıcındadır. Çalışmalar ve gözlemlerimize göre Rize nin hep birlikte kalkınmasını sağlayacak bir atmosferde, uyum içerisinde çalışılmaktadır. Diyalog ve istişare kapıları açık olduğu sürece Rizemiz kazanacaktır. şekline konuştu. Kasap ayrıca ilimizde yapılması planlanan Külliye ve Teleferik projeleri hakkında katılımcıları bilgilendirdi. Rize Milletvekili Hasan Karal yaptığı konuşmada, Bugün çok anlamlı bir günü yaşıyoruz. Rize Organize Sanayi Bölgesi ilk yapıma başlandığından itibaren birçok zorluklarla karşılaşmıştır. Bu zorlukların aşılmasında elbette Rize Ticaret ve Sanayi Odamızın çok büyük katkıları olmuştur. Ayrıca valilerimize, belediye başkanlarımıza ve yerel yöneticilere de katkılarından dolayı teşekkür ederiz. Organize Sanayi Bölgesinde İş üretecek olan sizleri dinlememiz gereken bir gündeyiz. Sizlerin ortaya koyacağı düşünceler doğrultusunda birtakım çözümleri birlikte değerlendirebiliriz. Rize nin başardığı en önemli şey ortak hareket edebilme sorunudur. İlimizin çeşitli alanlardaki temsil makamları bir masanın etrafında toplanıp Rize nin menfaatleri doğrultusunda bir araya gelmesi sorunu artık çözülmüştür. Organize Sanayi Bölgesi 550 dönümlük alanı ile büyük bir alan değildir. Ancak yaşanan sorunların çözümlenmesi ile bölgemizde iş yapmak isteyen iş adamlarımız adeta birbirleri ile yarışır hale gelmiştir. Yer almak isteyip de alamayan birçok tüccarımız var. Bu da ileri ki günlerde 2. Organize Sanayi Bölgesi için çallışmaların gündeme gelebileceği anlamına gelmektedir. Rize özellikle son yıllarda büyük projeler ile anılır hale gelmiştir. Özellikle sivil toplum kuruluşlarının olağanüstü gayretleri ile Ovit Tüneli Projesi ortaya çıkmıştır. Devam eden projelerin yakın takipçisi olmaya devam edeceğiz. dedi. Vali Ersin Yazıcı; Hepimizin bildiği gibi işleri insanlar yapıyor. Makinaları insanlar kuruyor ve kullanıyor. Kapıdaki bekçiden en üstteki yöneticiye ve patronuna kadar aradaki bütün işleri biz insanlar yapıyoruz. Herkes kendi donanımına ve bilgisine göre işleri alıyor ve tamamlıyor. Dolayısıyla, bu kentin 10 sene sonrasını hayal edersek havalimanı tamamlanmış olacak, ovit tüneli ve bununla birlikte yollarımız, Lojistik üsstümüz tamamlanmış olacak. Daha başka büyük yatırımlarımız da var. Peki buralarda kim çalışacak? Buralarda çalışacak nitelikte Organize Sanayi Bölgesi, Lojistik Üste çalışacak çok sayıda kalifiye insana ihtiyaç var. Bunlar Rize de var mı? Kendi kuracağımız sanayi tesislerinin her kademesinde çalışacak kalifiye insanlarımız Rize de mevcut mu? Rize de bunları yapacak insanların henüz mevcut olmadığını düşünüyorum. Ancak vaktimiz var. Turizm alanında bir ivme kazanmış durumdayız. Ancak turizmdeki en büyük şikayet yine kalifiye eleman eksikliği. Ticaret ve Sanayi Odamız bu konuda gayret ediyor. Turizm ile ilgili arkadaşlarımızı teşvik ederek bu alanda kalifiye eleman yetiştirmek için hep birlikte gayret gösteriyoruz. diye konuştu. Toplantıda daha sonra katılımcılara Organize Sanayi Bölgesi hakkında OSB Müdürü Hasan Günal ve Doğu Karadeniz Kalkınma Ajansı (DOKA) Rize Yatırım Destek Ofisi Koordinatörü Fatih Özdemir tarafından bilgiler verildi. Rize Organize Sanayi Bölgesi nde yapacakları yatırımlar ile ilimizde istihdama ve ekonomiye katkı sağlayacak firmaların kendilerini tanıttığı toplantıda daha sonra Vali Ersin Yazıcı, Milletvekili Hasan Karal, İş-Kur İl Müdürü Hasan Kiraz, Odamız Başkanı Şaban Aziz Karamehmetoğlu ve Organize Sanayi Bölgesi Müdürü Hasan Günal, katılımcıların sorularını yanıtladı.

10 10 Şubat 2015 RİZE TİCARET Gümrük Müdürü Yurduşen Barutçu Dünya Gümrük Günümüzü Kutladı Gümrük Müdürü Barutçu Dünya Gümrük Günü münasebetiyle Odamızı ziyaret etti. Odamız Başkanı Şaban Aziz Karamehmetoğlu ile ilimizde ve bölgemizdeki ithalat ve ihracat konusunda fikir alışverişinde bulunan Barutçu, bu vesile ile tüm Rizeli iş adamlarımızın Gümrük Gününü kutladı. Barutçu Konu hakkında şu açıklamayı yaptı: Rize Gümrük Müdürlüğü 1. Sınıf gümrük idaresi olup her türlü gümrük işlemini (ithalat, ihracat, transit v.b.) yapmaya yetkilidir. Rize Gümrük Müdürlüğü faaliyetlerini Engindere Mahallesi Çaykur Bölge Pazarlama binasının giriş katında yürütmekte olup, Rize Gümrük Müdürlüğü emrinde 19 personel görev yapmaktadır yılında Gümrük Müdürlüğü nden $ tutarında ihracat, $ tutarında ithalat işlemi gerçekleştirilmiş ve ülkemiz ekonomisine TL vergi tahakkuku ile katkı sağlanmıştır. Bilindiği üzere Gümrük ve Ticaret Bakanlığımızın temel misyonu yasal ticareti mümkün olduğu ölçüde kolaylaştırma ve yasa dışı ticareti engellemektir. Yasal ticaretin kolaylaştırılması, yasa dışı ticaretle daha etkin mücadele edilmesine, gümrük işlemlerinden kaynaklanan formalitelerin azaltılmasına, buna bağlı olarak da gümrük maliyetlerinin en asgari düzeye indirilmesine imkan sağlayacaktır. Dış ticaretin daha düşük bir maliyetle yapılabilmesi ise ülkemizin ulusal rekabet gücünün artmasına, dış ticaret hacminin yükselmesine ve ekonomik büyümenin desteklenmesine önemli katkılar sağlayacağı şüphesizdir. Bu misyon çerçevesinde müdürlüğümüzde kendisine yasal ticarette en kolay, yasa dışı ticarette en zor gümrük anlayışını benimsemiştir. Dijital Arşiv Çalışmasında Sona Gelindi Evrak takibinin daha kolay sürdürülmesi ve üyelerimizin işlemlerinin hızlı ve doğru bir şekilde sonuçlandırılabilmesi için Rize Ticaret ve Sanayi Odası olarak projelendirdiğimiz ve 2014 Yılı Ekim Ayında Doka ile Anlaşmaya vardığımız Dijital Arşiv Projesi kapsamında dijital arşivleme çalışmalarında sona gelindi. Profesyonel ekip ile dijital arşivleme işleminin gerçekleştirildiği Odamızda, ayrıca dijital arşivleme işlemi tamamlandıktan sonraki süreçte yeni düzenlenen evrakların personelimiz tarafından dijital ortamda arşivlenebilmesi için Dijital Arşivleme Eğitimi Projesi kapsamında personelimize eğitim verildi. Bu Projenin tamamlanması ile Rize Ticaret ve Sanayi Odası; üyelerine, personeline, faaliyetlerine ve finansal aktivitelerine ait tüm verileri EDYS (Elektronik Döküman Yönetim Sistemi) ile işleyecek, arşivleyecek ve sistemini modernize etmiş olacaktır. Zaman içerisinde olabilecek evrak kayıplarının önüne geçilerek, dökümanlara ulaşmak için harcanan zaman tasarruf edilecek ve işgücü daha etkin kullanılacaktır.

11 RİZE TİCARET Şubat 2015 Çay Araştırma ve Uygulama Merkezi Projesi Ocak Ayı Toplantısı Gerçekleştirildi 11 Odamızın başvuru sahibi olduğu Çay Araştırma ve Uygulama Merkezi Projesi Ocak Ayı Toplantısı 26 Ocak 2014 Salı Günü İnşaat alanında gerçekleştirildi. Proje Sahiplerinden Rize Ticaret ve Sanayi Odası nı temsilen Genel Sekreter Gafur Karaali, Müşavir Firma dan (Politecnica) Proje Takım Lideri Kiril Gyoshev ve Hakan Özcan, Müteahhit Firma dan (Tigris) Ali Yavuz, Cüneyt Demir, Ömer Faruk Yirmidokuz, Serkan Birben ve Şener Çapak ile RTSO Proje Memuru Fatma Nur İzmirli ile tercüman olarak Selçuk Kasap ın katıldığı toplantıda proje ile ilgili gelişmeler değerlendirildi.

12 12 Şubat 2015 RİZE TİCARET Odamız, Turizm Sektörüne Yönelik İç Hizmet Eğitimi Kurslarına Başladı Odamız ile T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı iş birliğinde organize ettiğimiz, Turizm ve Hizmet sektöründe faaliyet gösteren firmalarımızın hizmet kalitesini artırmak ve kurumsal kapasitelerini geliştirmek amacı ile bakanlıktan gelen uzmanlar tarafından verilen Ön büro, Kat hizmetleri, Yiyecek içecek servisi, Yiyecek içecek hazırlama, Yönetici eğitimi ve Kişisel gelişim konularında sertifikalı hizmet içi eğitim seminerleri gerçekleştirdik. Yiyecek ve İçecek Servisi Kursu - Eğitmen: Elif ÖZKAN YERCİ Kat Hizmetleri Kursu - Eğitmen: Pınar TOKGÖZ Yiyecek İçecek Hazırlama Kursu - Eğitmen: M. Burak DİKİCİ Kişisel Gelişim Kursu - Eğitmen: Yılmaz SAMOĞLU Ön Büro Kursu - Eğitmen: Cezzim ÖZDEMİR

13 RİZE TİCARET Şubat Yıldızlı Hizmet Belgemizi Yeniledik 13 Odamız ilk kez Akreditasyon sisteminin 2008 deki 5. döneminde akredite olmuştur yılındaki Akreditasyon denetimini başarı ile tamamlaması sonucu Odamız 2017 yılına kadar 5 yıldızlı Akredite oda ünvanını taşımaya hak kazanmıştır. Yenilenen belgemizi 29 Ocak 2015 te Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği nde düzenlenen Akreditasyon Sertifika Töreninde TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, Başkan Yardımcısı Halim Mete den aldık. Akreditasyon sertifikalarını yenileyen 1, 2, 5 ve 7. Dönemden 54 oda/borsa; TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu nun ev sahipliğinde, Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık ın da katılımıyla düzenlenen törenle sertifikalarını aldı.

14 14 Şubat 2015 RİZE TİCARET Ocak Ayı Meclis Toplantısı Gerçekleştirildi Odamız 2015 Ocak Ayı Meclis Toplantısı Meclis Başkanı Ömer Faruk Ofluoğlu başkanlığında gerçekleştirildi. Aralık Ayı Meclis Toplantısı karar tutanaklarının okunması, müzakeresi ve oylanmasının ardından Aralık Ayı Yönetim Kurulu Faaliyet Raporunun okunması, müzakeresi ve oylanması gerçekleştirildi. Daha sonra Aralık Ayı Gelir Gider Hesaplarının, Mizanın ve Bütçe İzleme Raporunun okunması, müzakeresi ve oylanması gerçekleştirildi Yılı Kesin Hesaplarının Müzakeresi ve Kabulü nün ardından Hesapları İnceleme Kurulu Faaliyet Raporu ve Kesin Hesapları meclis üyelerine ibra edildi. Yeni NACE Kodlarının atanmasının görüşüldüğü ve üyelerin yeni Nace kodları hakkında bilgilendirildiği toplantıda adresleri ve durumları tespit edilemeyen askıda olan üyelerin silinmesi işlemi görüşüldü. Odamızda 27 yıl 9 Aydır görev yapan Ticaret Sicil Müdürü Kazım Kahveci nin 30 Ocak 2015 te emekli olması nedeniyle yerine Ticaret Sicil Müdürü olarak Odamız Muhasebe Memuru Sema Kazdal ın, Müdür Yardımcısı olarak Odamız Genel Sekreter Yardımcısı Emrah Kaytaz ın atanması konusu görüşüldü ve karara bağlandı. Toplantıda dilek ve temenniler bölümünde Yönetim Kurulu Başkanı Şaban Aziz Karamehmetoğlu Organize Sanayi Bölgesi konusunda meclis üyelerini bilgilendirdi. Karamehmetoğlu ayrıca Havalimanı ve Lojistik Üs konusundaki güncel durum hakkında Meclis üyelerine bilgi verdi. 30 Ocak 2015 te emekli olan Ticaret Sicil Müdürü Kazım Kahveci ye teşekkür eden Karamehmetoğlu kendisine bundan sonraki yaşamında başarı ve mutluluklar diledi.

15 RİZE TİCARET Şubat 2015 Ticaret Sicil Müdürümüz Kazım Kahveci Odamızdan Emekli Oldu 15 Odamızda 27 Yıl 9 Aydır görev yapmakta olan Odamız Ticaret Sicil Müdürü Kazım Kahveci 30 Ocak 2015 itibariyle emekli oldu. Yönetim Kurulu Başkanımız Şaban Aziz Karamehmetoğlu ve Meclis Başkanımız Ömer Faruk Ofluoğlu ile Odamız Genel Sekreteri Gafur Karali, kendilerine Odamızda başarı ile geçirdiği süre anısına Teşekkür Plaketi takdim etti. Odamız Ticaret Sicil Müdürü Kazım Kahveci yaptığı konuşmada 27 Yıl 9 Aylık görevinde birlikte çalıştığı yöneticilerine ve mesai arkadaşlarına teşekkür etti. Kendisine hayatının bu yeni döneminde huzur ve mutluluklar dileriz. Meslek Komiteleri Ocak Ayı Toplantılarını Gerçekleştirdi 2. Meslek Komitesi 5. Meslek Komitesi 10. Meslek Komitesi 14. Meslek Komitesi Odamız Meslek Komiteleri, Ocak Ayı Toplantılarını Odamız toplantı salonlarında gerçekleştirdi. Toplantılarda Komite Başkan ve üyeleri sektörel sorunları masaya yatırarak çözüm önerilerini değerlendirdiler.

16 Şubat Ayı Faaliyetleri 16 Şubat 2015 RİZE TİCARET ŞUBAT AYI FAALİYETLERİ Meslek Komiteleri Şubat Ayı Toplantıları 2 Şubat Pazartesi Saat Meslek Komitesi 3 Şubat Salı Saat Meslek Komitesi 3 Şubat Salı Saat Meslek Komitesi 3 Şubat Salı Saat Meslek Komitesi 4 Şubat Çarşamba Saat Meslek Komitesi Genişletilmiş Ar-Ge Komisyonu Toplantısı 4 Şubat Çarşamba Saat Meslek Komitesi 4 Şubat Çarşamba Saat Meslek Komitesi 24 Şubat 2015 Salı 5 Şubat Perşembe Saat Meslek Komitesi 5 Şubat Perşembe Saat Meslek Komitesi 5 Şubat Perşembe Saat Meslek Komitesi 6 Şubat Cuma Saat Meslek Komitesi 6 Şubat Cuma Saat Meslek Komitesi 6 Şubat Cuma Saat Meslek Komitesi 9 Şubat Pazartesi Saat Meslek Komitesi 9 Şubat Pazartesi Saat Meslek Komitesi Şubat Ayı Meclis Toplantısı 9 Şubat Pazartesi Saat Meslek Komitesi 10 Şubat Salı Saat Meslek Komitesi 10 Şubat Salı Saat Meslek Komitesi 26 Şubat 2015 Perşembe 11 Şubat Çarşamba Saat Meslek Komitesi 11 Şubat Çarşamba Saat Meslek Komitesi 11 Şubat Çarşamba Saat Meslek Komitesi Yönetim Kurulu Şubat Ayı Toplantıları 3 Şubat Salı Saat Yönetim Kurulu Toplantısı 10 Şubat Salı Saat Yönetim Kurulu Toplantısı Üniversite - Sanayi İşbirliği Toplantısı 17 Şubat Salı Saat Yönetim Kurulu Toplantısı 24 Şubat Salı Saat Yönetim Kurulu Toplantısı 27 Şubat 2015 Cuma

Rize Tüccarı İftarda Buluştu Odamız Geleneksel İftar Programını Gerçekleştirdi

Rize Tüccarı İftarda Buluştu Odamız Geleneksel İftar Programını Gerçekleştirdi Kadir Gecesi Geceniz Mübarek Olsun 13 Temmuz 2015 Ramazan Bayramının, Tüm İslam Alemine Huzur ve Barış Getirmesini Temenni Ederiz. Hayırlı Bayramlar. 17-19 Temmuz 2015 Rize Ticaret ve Sanayi Odası Yayın

Detaylı

Odamız ile İŞ-KUR Arasında Girişimcilik Eğitimi İşbirliği Protokolü

Odamız ile İŞ-KUR Arasında Girişimcilik Eğitimi İşbirliği Protokolü 30 Agustos - Zafer Bayramınız Kutlu Olsun Rize Ticaret ve Sanayi Odası Yayın Organı Ağustos 2015 Yıl:2 Sayı:17 e-gazete Odamız ile İŞ-KUR Arasında Girişimcilik Eğitimi İşbirliği Protokolü Rize Ticaret

Detaylı

Ersin Yazıcı yı Ziyaret Etti

Ersin Yazıcı yı Ziyaret Etti 23 TEMMUZ ÇARŞAMBA AKŞAMI KADİR GECESİ Kadir Gecenizi Kutlar, Bu Gecenin Size ve Sevdiklerinize Huzur Getir esini ve Tüm İnsanlık için Hayırlara Vesile Olmasını Dileriz. 1 Temmuz 2014 11 Temmuz 2014 BASIN

Detaylı

Odamız Heyeti, Ankara Rize Günlerinde

Odamız Heyeti, Ankara Rize Günlerinde 15-22 NİSAN TURİZM HAFTASI 23 NİSAN ULUSAL EGEMENLİK VE ÇOCUK BAYRAMIMIZ KUTLU OLSUN Rize Ticaret ve Sanayi Odası Yayın Organı Nisan 2015 Yıl:2 Sayı:13 e-gazete Odamız Heyeti, Ankara Rize Günlerinde Valilik

Detaylı

Rize Ticaret ve Sanayi Odası Üyeleri Birlik ve Beraberlik İftarında Buluştu

Rize Ticaret ve Sanayi Odası Üyeleri Birlik ve Beraberlik İftarında Buluştu Rize Çay Araştırma ve Uygulama Merkezi Temel Atma Töreni Adres: Büyükköy Yolu Üzeri Musadağı Köyü Küçükarpik Mevkii Çayeli / RİZE 15 Ağustos 2014 Cuma Saat: 14.30 2013 Yılı Vergi Ödül Töreni Adres: İsmail

Detaylı

RTSO HEYETİ İZMİR-DENİZLİ-KONYA DA İŞ VE FUAR PROGRAMI GERÇEKLEŞTİRDİ

RTSO HEYETİ İZMİR-DENİZLİ-KONYA DA İŞ VE FUAR PROGRAMI GERÇEKLEŞTİRDİ SOMA DAKİ MADEN KAZASI ÜLKEMİZİ YASA BOĞDU Manisa nın Soma İlçesindeki Kömür Madeninde Yaşanan Faciada Hayatını Kaybeden İşçilerimize Allah tan Rahmet, Ailelerine Başsağlığı, Yaralanan İşçilerimize Acil

Detaylı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Rize de Başkanlarımızla Görüştü.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Rize de Başkanlarımızla Görüştü. 29 Ekim - 4 Kasım 2014 Kızılay Haftası Vefatının 76. Yılında Saygıyla Anıyoruz 6 Kasım 2014 Dünya Şehircilik Günü Rize Ticaret ve Sanayi Odası Yayın Organı Kasım 2014 Yıl:1 Sayı:8 Cumhurbaşkanı Recep Tayyip

Detaylı

Odamız Bosna-Hersek te Saraybosna İş Forumu ve Türk Ürünleri Fuarında

Odamız Bosna-Hersek te Saraybosna İş Forumu ve Türk Ürünleri Fuarında Ramazan Ayının İlk Günü 5 Haziran 2015 JANDARMA 176. KURULUŞ YILDÖNÜMÜ 18 Haziran 2015 13 Haziran 2015 Rize Ticaret ve Sanayi Odası Yayın Organı Haziran 2015 Yıl:2 Sayı:15 e-gazete Odamız Bosna-Hersek

Detaylı

5. Uluslararası Cidde Fuarında Rize ve Doğu Karadeniz İlleri Tanıtıldı

5. Uluslararası Cidde Fuarında Rize ve Doğu Karadeniz İlleri Tanıtıldı 2 MART 2015 18 MART 2015 RİZE NİN DÜŞMAN İŞGALİNDEN KURTULUŞU ÇANAKKALE ŞEHİTLERİNİ ANMA GÜNÜ ORMAN HAFTASI 21-26 Mart 2015 Rize Ticaret ve Sanayi Odası Yayın Organı Mart 2015 Yıl:2 Sayı:12 e-gazete 5.

Detaylı

Kırıkhan Ticaret ve Sanayi Odası. 2014 Yılı Faaliyet Raporu

Kırıkhan Ticaret ve Sanayi Odası. 2014 Yılı Faaliyet Raporu Kırıkhan Ticaret ve Sanayi Odası 2014 Yılı Faaliyet Raporu BAŞKANDAN Odamızın kurumsal yapısı ve yarım asırlık tarihinden elde ettiği tecrübe ve birikim sayesinde, son derece sağlam temeller üzerinde yapılanmıştır.

Detaylı

OLAĞAN MECLİS TOPLANTISI

OLAĞAN MECLİS TOPLANTISI OLAĞAN MECLİS TOPLANTISI ODAMIZ MESLEK KOMİTE TOPLANTILARINDA TOPLAM 12 GÜNDEM MADDESİ GÖRÜŞÜLMÜŞTÜR. 1. MESLEK KOMİTESİ KARARLARI HAYVANCILIK VE TARIMSAL FAALİYETLER GRUBU Yöresel ürünlerin piyasada tutundurulması

Detaylı

GERÇEKLEŞEN FAALİYETLER

GERÇEKLEŞEN FAALİYETLER Aşağı Nohutlu Mahallesi, Sakarya Caddesi, Açıkgöz Apt Kat:2 Nu:4 Web:www.yozgattb.org.tr Tel: l:(0354)2129677 Fax:(0354)2170164 email: yozgattb@tobb.org.tr GERÇEKLEŞEN FAALİYETLER Borsamızın da Katılımıyla

Detaylı

UZUNKÖPRÜ TİCARET VE SANAYİ ODASI E-BÜLTEN

UZUNKÖPRÜ TİCARET VE SANAYİ ODASI E-BÜLTEN UZUNKÖPRÜ TİCARET VE SANAYİ ODASI E-BÜLTEN AĞUSTOS 2016 YIL 1 SAYI 18 09.09.2016 1 UZUNKÖPRÜ TİCARET VE SANAYİ ODASI E-BÜLTEN SAYI:18 UTSO KOSGEB DESTEKLERİNE DEVAM EDİYOR (03/08/2016) Uzunköprü Ticaret

Detaylı

Akreditasyon Belge Yenileme

Akreditasyon Belge Yenileme DÜNYA ENGELLİLER GÜNÜ 3 Aralık 2014 Güneş gibi ol şefkatte, merhamette. Gece gibi ol ayıpları örtmekte. Akarsu gibi ol keremde, cömertlikte. Ölü gibi ol öfkede, asabiyette. Toprak gibi ol tevazuda,mahviyette.

Detaylı

2011 YILI FAALİYET RAPORU Batı Akdeniz Ekonomisini Geliştirme Vakfı

2011 YILI FAALİYET RAPORU Batı Akdeniz Ekonomisini Geliştirme Vakfı 2011 YILI FAALİYET RAPORU Batı Akdeniz Ekonomisini Geliştirme Vakfı YÖNETİM KURULU 2011 FAALİYETLERİ 13.07.2011 Batı Akdeniz bölgesinin istihdam sorununa çözüm yaratmak amacıyla Akdeniz Radyo Televizyon

Detaylı

OCAK 14-ŞUBAT 14-MART 14 AYI İÇERİĞİDİR. ÜNYE TİCARET BORSASI e-dergi Sayfa 1

OCAK 14-ŞUBAT 14-MART 14 AYI İÇERİĞİDİR. ÜNYE TİCARET BORSASI e-dergi Sayfa 1 OCAK 14-ŞUBAT 14-MART 14 AYI İÇERİĞİDİR e-dergi Sayfa 1 1. SEÇİMLERİNİ TAMAMLADI 2. NDAN Rifat HİSARCIKLIOĞLU NA ZİYARET 3. AKREDİTE BORSA OLDU 4. YÖNETİMİNDEN ANKARA ZİYARETLERİ 5. YÖNETİM KURULU BAŞKANIMIZ

Detaylı

ADANA SANAYİ ODASI MECLİS TOPLANTISI

ADANA SANAYİ ODASI MECLİS TOPLANTISI ADANA SANAYİ ODASI MECLİS TOPLANTISI 25.08.2016 2016 Ağustos Ayı Faaliyet Raporu 25 Temmuz 25 Ağustos 2016 Tarihleri Arasında Odamızca Gerçekleştirilen Faaliyetler 15 Temmuz da milli iradeye yönelik yapılan

Detaylı

AĞUSTOS 2018 OLAĞAN MECLİS TOPLANTISI NA HOŞGELDİNİZ

AĞUSTOS 2018 OLAĞAN MECLİS TOPLANTISI NA HOŞGELDİNİZ AĞUSTOS 2018 OLAĞAN MECLİS TOPLANTISI NA HOŞGELDİNİZ KONYA SANAYİ ODASI FAALİYET RAPORU ÜYE TALEPLERİ Ağustos ayında Odamızca; üyelerimizin talepleri doğrultusunda 40 Kapasite Raporu, 7 Ekspertiz Raporu,

Detaylı

Ödüllendirildi DÜNYA TURİZM GÜNÜ. Çay İçin Ar-Ge Üssü nün Temelleri Atıldı. Ekonomiye Değer Katanlar. 27 Eylül 2014

Ödüllendirildi DÜNYA TURİZM GÜNÜ. Çay İçin Ar-Ge Üssü nün Temelleri Atıldı. Ekonomiye Değer Katanlar. 27 Eylül 2014 DÜNYA TURİZM GÜNÜ 27 Eylül 2014 Rize Ticaret ve Sanayi Odası Yayın Organı Eylül 2014 Yıl:1 Sayı:6 Çay İçin Ar-Ge Üssü nün Temelleri Atıldı Ekonomiye Değer Katanlar Ödüllendirildi Sayfa 4 Rize Çay Araştırma

Detaylı

Rize Kariyer Günleri Düzenlendi

Rize Kariyer Günleri Düzenlendi 4-10 NİSAN 2017 Polis Teşkilatının 172. Kuruluş Yıldönümü 15-21 NİSAN 2017 Turizm Haftası 23 NİSAN ULUSAL EGEMENLİK VE ÇOCUK BAYRAMINIZ KUTLU OLSUN RİZE TİCARET VE SANAYİ ODASI YAYIN ORGANI facebook.com/rize.tso

Detaylı

YÖNETİM KURULU FAALİYET RAPORU ( )

YÖNETİM KURULU FAALİYET RAPORU ( ) YÖNETİM KURULU FAALİYET RAPORU (27.10.2017-23.11.2017) Sayın Meclis Üyeleri, Oda Meclisimizin 23 Kasım 2017 tarih ve 57 sayılı toplantısının gündeminde yer alan, Yönetim Kurulumuzun 27.10.2017-23.11.2017

Detaylı

Ağustos ayı içerisinde üyelerimizin talep ettiği 45 üyeye Kapasite Raporu, 6 üyemize Ekspertiz Raporu ve 4 adette Fiili Tüketim Belgesi

Ağustos ayı içerisinde üyelerimizin talep ettiği 45 üyeye Kapasite Raporu, 6 üyemize Ekspertiz Raporu ve 4 adette Fiili Tüketim Belgesi 1 Ağustos ayı içerisinde üyelerimizin talep ettiği 45 üyeye Kapasite Raporu, 6 üyemize Ekspertiz Raporu ve 4 adette Fiili Tüketim Belgesi düzenlenmiştir. Yine bu zaman zarfında Odamıza 9 adet yeni üye

Detaylı

YOZGAT TİCARET VE SANAYİ ODASI. 2014 Yılı Faaliyet Raporu

YOZGAT TİCARET VE SANAYİ ODASI. 2014 Yılı Faaliyet Raporu YOZGAT TİCARET VE SANAYİ ODASI 2014 Yılı Faaliyet Raporu Yozgat Ticaret ve Sanayi Odası 2014 Yılı Oda Faaliyetlerimiz 69 Slayt 31.01.2014 AB Slovenia Projesi Denetimi 03.01.2014 Belediye Başkan Adayı Kazım

Detaylı

AFYONKARAHİSAR TİCARET VE SANAYİ ODASI

AFYONKARAHİSAR TİCARET VE SANAYİ ODASI AFYONKARAHİSAR TİCARET VE SANAYİ ODASI E- BÜLTEN 2017 YÖNETİM KURULU FAALİYET RAPORU (24.02.2017-30.03.2017) Oda Meclisimizin 30 Mart 2017 tarih ve 49 sayılı toplantısının gündeminde yer alan, Yönetim

Detaylı

HAYRABOLU TİCARET BORSASI 2014 YILI FAALİYET RAPORU

HAYRABOLU TİCARET BORSASI 2014 YILI FAALİYET RAPORU HAYRABOLU TİCARET BORSASI 2014 YILI FAALİYET RAPORU Türkiye Muharip Gaziler Derneği Hayrabolu Temsilci Ali Güz Borsamızca Derneklerine yapılan yardımlardan dolayı Borsamız Yönetim Kurulu Başkanı Süreyya

Detaylı

Uluslararası Turizm Fuarı nda Rize miz Tanıtıldı

Uluslararası Turizm Fuarı nda Rize miz Tanıtıldı 2015 in İlimiz ve Ülkemiz için Bereketli Bir Yıl Olmasını Dileriz. DÜNYA GÜMRÜK GÜNÜ Rize Ticaret ve Sanayi Odası Ocak Ayı nın 2. Haftası 26 OCAK 2015 Rize Ticaret ve Sanayi Odası Yayın Organı Ocak 2015

Detaylı

ODA YÖNETİM KURULU FAALİYETLERİ

ODA YÖNETİM KURULU FAALİYETLERİ ODA YÖNETİM KURULU FAALİYETLERİ 16.03.2010 20.04.2010 BAŞIMIZ SAĞ OLSUN.. 1 46.CUMHURBAŞKANLIĞI BİSİKLET TURU YÜZAKIMIZ OLDU 46. CUMHURBAŞKANLIĞI BİSİKLET TURNUVASI FİNALLERİNE ALANYA OLARAK YİNE BAŞARI

Detaylı

MAYIS 2018 OLAĞAN MECLİS TOPLANTISI NA HOŞGELDİNİZ

MAYIS 2018 OLAĞAN MECLİS TOPLANTISI NA HOŞGELDİNİZ MAYIS 2018 OLAĞAN MECLİS TOPLANTISI NA HOŞGELDİNİZ KONYA SANAYİ ODASI FAALİYET RAPORU Üye Talepleri Mayıs ayı içerisinde üyelerimizden gelen talepler doğrultusunda 76 adet Kapasite Raporu, 14 adet Ekspertiz

Detaylı

KASIM AYI OLAĞAN MECLİS TOPLANTISI

KASIM AYI OLAĞAN MECLİS TOPLANTISI KASIM AYI OLAĞAN MECLİS TOPLANTISI ARALIK AYI FAALİYETLERİ ODAMIZ MESLEK KOMİTELERİNİN KASIM AYI TOPLANTILARINDA TOPLAM 15 GÜNDEM MADDESİ GÖRÜŞÜLMÜŞTÜR. 1. MESLEK KOMİTESİ KARARLARI HAYVANCILIK VE TARIMSAL

Detaylı

Yayla Turizminin Parlayan Yıldızı Ayder de Değerlendirme Toplantısı

Yayla Turizminin Parlayan Yıldızı Ayder de Değerlendirme Toplantısı ENGELLİLER HAFTASI BİLİŞİM HAFTASI 10-16 Mayıs 2015 1-7 Mayıs 2015 Rize Ticaret ve Sanayi Odası Yayın Organı Mayıs 2015 Yıl:2 Sayı:14 e-gazete Yayla Turizminin Parlayan Yıldızı Ayder de Değerlendirme Toplantısı

Detaylı

Mesleki eğitim tanıtım ve işbirliği protokolü

Mesleki eğitim tanıtım ve işbirliği protokolü http://www.iha.com.tr/balikesir-haberleri/mesleki-egitim-tanitim-ve-isbirligi-protokolu-balikesir- 1685591/ Mesleki eğitim tanıtım ve işbirliği protokolü Meslek lisesi Organize Sanayi Bölgesi ile İl Milli

Detaylı

TOBB GGK nın Onursal Başkanı Sayın M. Rifat Hisarcıklıoğlu ve Başkanı Sayın Ali Sabancı dır.

TOBB GGK nın Onursal Başkanı Sayın M. Rifat Hisarcıklıoğlu ve Başkanı Sayın Ali Sabancı dır. TOBB GGK, TOBB bünyesinde teşekkül ettirilen ve TOBB Yönetim Kurulu nun alacağı kararlara ışık tutan, genç girişimcilik konusunda genel politikalar geliştiren ve görüş oluşturulmasına katkıda bulunan istişari

Detaylı

Yazıcı ve Karal dan Odamıza Ziyaret

Yazıcı ve Karal dan Odamıza Ziyaret 4-7 Ekim 2014 Tarihleri Arasındaki Mübarek Kurban Bayramınızı Tebrik Eder Siz Değerli Üyelerimiz ve Tüm İslam Alemi İçin Hayırlara Vesile Olmasını Dileriz Rize Ticaret ve Sanayi Odası Rize Ticaret ve Sanayi

Detaylı

http://www.yeniasir.com.tr/surmanset/2017/02/21/istihdam-icin-sahaya-indiler Cumhurbaşkanı Erdoğan ın istihdam seferberliği çağrısına Balıkesir den tam destek geldi. Balıkesir Valisi Yazıcı, Sanayi Odası

Detaylı

TEMMUZ AYI OLAĞAN MECLİS TOPLANTISI

TEMMUZ AYI OLAĞAN MECLİS TOPLANTISI TEMMUZ AYI OLAĞAN MECLİS TOPLANTISI AĞUSTOS AYI FAALİYETLERİ ODAMIZ MESLEK KOMİTELERİNİN AĞUSTOS AYI TOPLANTILARINDA TOPLAM 12 GÜNDEM MADDESİ GÖRÜŞÜLMÜŞTÜR. 1. MESLEK KOMİTESİ KARARLARI HAYVANCILIK VE

Detaylı

OLAĞAN MECLİS TOPLANTISI

OLAĞAN MECLİS TOPLANTISI OLAĞAN MECLİS TOPLANTISI Haziran/2017 OLAĞAN MECLİS TOPLANTISI ODAMIZ MESLEK KOMİTELERİNİN HAZİRAN AYI TOPLANTILARINDA TOPLAM 12 GÜNDEM MADDESİ GÖRÜŞÜLMÜŞTÜR. 1. MESLEK KOMİTESİ KARARLARI HAYVANCILIK VE

Detaylı

NUSAYBİN TİCARET VE SANAYİ ODASI 2015 OCAK AYI BÜLTENİ

NUSAYBİN TİCARET VE SANAYİ ODASI 2015 OCAK AYI BÜLTENİ NUSAYBİN TİCARET VE SANAYİ ODASI 2015 OCAK AYI BÜLTENİ Sayı 01 DİLUCU GÜMRÜK KAPISINDA İNCELEME Dilucu gümrük kapısında, 21-23 Ocak 2015 tarihlerinde yapılan incelemede Yönetim Kurulu başkanı ve Dilucu

Detaylı

HAZİRAN AYI OLAĞAN MECLİS TOPLANTIMIZA HOŞ GELDİNİZ

HAZİRAN AYI OLAĞAN MECLİS TOPLANTIMIZA HOŞ GELDİNİZ HAZİRAN AYI OLAĞAN MECLİS TOPLANTIMIZA HOŞ GELDİNİZ YÖNETİM KURULU AYLIK FAALİYET RAPORU 28.06.2015 Haziran ayı içerisinde Odamız tarafından; üyelerimizce talep edilen 42 adet Kapasite Raporu, 10 adet

Detaylı

UZUNKÖPRÜ TİCARET BORSASI 2015 OCAK AYI E- BÜLTENİ

UZUNKÖPRÜ TİCARET BORSASI 2015 OCAK AYI E- BÜLTENİ 2015 OCAK AYI E- BÜLTENİ OCAK AYI PERSONEL TOPLANTIMIZI GERÇEKLEŞTİRDİK 14.01.2015 orsamızın 2015 yılı ocak ayı personel Btoplantısı Yönetim Kurulu Başkanımız Egemen Aslan ın başkanlığında Bölüm Sorumluları

Detaylı

Karaman Ticaret ve Sanayi Odası. Ocak Ayı Bülteni

Karaman Ticaret ve Sanayi Odası. Ocak Ayı Bülteni REKTÖR SABRİ GÖKMEN DEN KTSO BAŞKANI MUSTAFA TOKTAY A VEDA ZİYARETİ Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi Rektörü Sabri Gökmen Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Toktay'a veda ziyaretinde bulundu. Görev süresi

Detaylı

MAYSI AYI OLAĞAN MECLİS TOPLANTIMIZA HOŞ GELDİNİZ

MAYSI AYI OLAĞAN MECLİS TOPLANTIMIZA HOŞ GELDİNİZ MAYSI AYI OLAĞAN MECLİS TOPLANTIMIZA HOŞ GELDİNİZ YÖNETİM KURULU AYLIK FAALİYET RAPORU 28.04.2015 Mayıs ayı içerisinde Odamız tarafından; üyelerimizce talep edilen 37 adet Kapasite Raporu, 14 adet Ekspertiz

Detaylı

UZUNKÖPRÜ TİCARET VE SANAYİ ODASI E-BÜLTEN

UZUNKÖPRÜ TİCARET VE SANAYİ ODASI E-BÜLTEN UZUNKÖPRÜ TİCARET VE SANAYİ ODASI E-BÜLTEN OCAK 2016 YIL 1 SAYI 10 03.02.2016 1 UZUNKÖPRÜ TİCARET VE SANAYİ ODASI E-BÜLTEN SAYI:10 5 MAYIS 2015 Trakya Kalkınma Ajansı ndan Uzunköprü Ticaret ve Sanayi Odası

Detaylı

UZUNKÖPRÜ TİCARET VE SANAYİ ODASI E-BÜLTEN

UZUNKÖPRÜ TİCARET VE SANAYİ ODASI E-BÜLTEN UZUNKÖPRÜ TİCARET VE SANAYİ ODASI E-BÜLTEN MAYIS 2016 YIL 1 SAYI 15 10.06.2016 1 UZUNKÖPRÜ TİCARET VE SANAYİ ODASI E-BÜLTEN SAYI:15 ERCAN İHTİYAR, ONUR ÖZÇELİKÇİ NİN İŞYERİ AÇILIŞINA KATILDI 06.05.2016

Detaylı

EKİM AYI OLAĞAN MECLİS TOPLANTISI

EKİM AYI OLAĞAN MECLİS TOPLANTISI EKİM AYI OLAĞAN MECLİS TOPLANTISI KASIM AYI FAALİYETLERİ ODAMIZ MESLEK KOMİTELERİNİN KASIM AYI TOPLANTILARINDA TOPLAM 12 GÜNDEM MADDESİ GÖRÜŞÜLMÜŞTÜR. 1. MESLEK KOMİTESİ KARARLARI HAYVANCILIK VE TARIMSAL

Detaylı

YOZGAT TİCARET VE SANAYİ ODASI. 2010 Yılı Faaliyet Raporu

YOZGAT TİCARET VE SANAYİ ODASI. 2010 Yılı Faaliyet Raporu YOZGAT TİCARET VE SANAYİ ODASI 2010 Yılı Faaliyet Raporu Mart - Nisan 2010 tarihlerinde Çekerek te 30 kişiye iye Girişimcilik imcilik Eğitimi ve Sertifika Töreni T Gerçekle ekleştirildi. Eylül l 2010 tarihinde

Detaylı

Afyonkarahisar Chamber E- BÜLTEN of Commerce and Industry

Afyonkarahisar Chamber E- BÜLTEN of Commerce and Industry Afyonkarahisar Chamber E- BÜLTEN of Commerce and Industry NİSAN 2015 Afyonkarahisar AFYONKARAHİSAR Chamber of Commerce TİCARET VE and Industry SANAYİ ODASI II- İLİMİZ İHRACAT RAKAMI 2015 MART / AFYONKARAHİSAR

Detaylı

OLAĞAN MECLİS TOPLANTISI

OLAĞAN MECLİS TOPLANTISI OLAĞAN MECLİS TOPLANTISI ODAMIZ MESLEK KOMİTE TOPLANTILARINDA TOPLAM 12 GÜNDEM MADDESİ GÖRÜŞÜLMÜŞTÜR. 1. MESLEK KOMİTESİ KARARLARI HAYVANCILIK VE TARIMSAL FAALİYETLER GRUBU 1. Meslek Komite üyeleri 2017

Detaylı

ÇARŞAMBA TİCARET BORSASI 2016 YILI YILLIK İŞ PLANI

ÇARŞAMBA TİCARET BORSASI 2016 YILI YILLIK İŞ PLANI KONU Tahmini Maliyet (TL) Başlama Tarihi Bitiş Tarihi Sorumlu Kişi İşbirliği Yapılacak Kurumlar ve Kişiler Performans 1.1.1.1 2013 yılında istihdam edilmesi planlanan basın ve halkla ilişkiler personelinin

Detaylı

Rize'nin Yıldızlarına Ödüllerini

Rize'nin Yıldızlarına Ödüllerini Rize Ticaret ve Sanayi Odası Yayın Organı Haziran 2016 Yıl:3 Sayı:27 e-gazete Rize'nin Yıldızlarına Ödüllerini Cumhurbaşkanımız Takdim Etti Artvin Sanayi Bölgesi için İlk Toplantı Odamızda Yapıldı Sayfa

Detaylı

ODA YÖNETİM KURULU FAALİYETLERİ

ODA YÖNETİM KURULU FAALİYETLERİ ODA YÖNETİM KURULU FAALİYETLERİ 24.04.2012 22.05.2012 TAPU KANUNU DEĞİŞİKLİĞİ RESMİ GAZETEDE YAYINLANDI BÖLGEMİZ EKONOMİSİNİ YAKINDAN İLGİLENDİRECEK BİR KONUDA GEÇTİĞİMİZ GÜNLERDE ÖNEMLİ BİR MESAFE ALINMIŞ

Detaylı

UMEM BECERİ 10 BECER 10

UMEM BECERİ 10 BECER 10 BECERİ 10 BECER 10 www.umem.org.tr www.beceri10.org.tr ÇAĞRI MERKEZİ 444 86 36 EKONOMİK FORUM 81i Polatlı da UMEM Beceri 10 kursları başladı Polatlı Ticaret Odası, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve İŞKUR

Detaylı

ORHANGAZİ TİCARET VE SANAYİ ODASI E-BÜLTEN

ORHANGAZİ TİCARET VE SANAYİ ODASI E-BÜLTEN ORHANGAZİ TİCARET VE SANAYİ ODASI E-BÜLTEN GÜNDEM -Orhangazi Vizyon Çalıştayı Sonuç sunumlarının yer aldığı toplantının ikinci bölümünü gerçekleştirdik -Çalışma Hayatında Milli Seferberlik Kapsamında Gemlik

Detaylı

GELİBOLU TİCARET VE SANAYİ ODASI OCAK-ŞUBAT-MART 2015 BÜLTENİ

GELİBOLU TİCARET VE SANAYİ ODASI OCAK-ŞUBAT-MART 2015 BÜLTENİ GELİBOLU TİCARET VE SANAYİ ODASI OCAK-ŞUBAT-MART 2015 BÜLTENİ Feshane Uluslararası Fuar Kongre ve Kültür Merkezi'nde başlayan "Çanakkale Tanıtım Günleri"nde Gelibolu standı ilgi odağı oldu. Kazan başına

Detaylı

Kuzey Kıbrıs ta. Bir Çay Molası. Ekonomik ve Kültürel İşbirliği Buluşması. 19-24 Kasım 2012. Lefkoşa - Güzelyurt - Girne - İskele - Gazimağusa

Kuzey Kıbrıs ta. Bir Çay Molası. Ekonomik ve Kültürel İşbirliği Buluşması. 19-24 Kasım 2012. Lefkoşa - Güzelyurt - Girne - İskele - Gazimağusa Kuzey Kıbrıs ta Bir Çay Molası Ekonomik ve Kültürel İşbirliği Buluşması 19-24 Kasım 2012 Lefkoşa - Güzelyurt - Girne - İskele - Gazimağusa FAALİYET RAPORU K.K.T.C. NİN 29. KURULUŞ YILDÖNÜMÜNDE KUZEY KIBRIS

Detaylı

Eskişehir Sanayi Odası Olarak Yaptığımız Tanıtım Faaliyetleri

Eskişehir Sanayi Odası Olarak Yaptığımız Tanıtım Faaliyetleri İstihdam Seferberliği 2019, Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan tarafından başlatıldı. 25 Şubat 2019 tarihinde İstihdam Seferberliği 2019 Tanıtım Toplantısı Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı

Detaylı

E-BÜLTEN. twiitter.com/edremitticaret

E-BÜLTEN. twiitter.com/edremitticaret TRAVEL TURKEY 2015'E KATILDIK. 9. Uluslararası Travel Turkey Turizm Fuarı 10-13 Aralık 2015 tarihleri arasında İzmir de düzenlendi. Yerli ve yabancı birçok firmaların katıldığı fuarda ilçemizin doğal ve

Detaylı

www.fto.org.tr Fethiye Meslek Kuruluşları Güçbirliği Eylül ayı toplantısı 4 Eylül Perşembe günü yapıldı. Toplantıda,

www.fto.org.tr Fethiye Meslek Kuruluşları Güçbirliği Eylül ayı toplantısı 4 Eylül Perşembe günü yapıldı. Toplantıda, EYLÜL 2014 SAYI:36 GÜÇBİRLİĞİ`NİN GÜNDEMİ ÖLÜDENİZ`Dİ. Fethiye Meslek Kuruluşları Güçbirliği Eylül ayı toplantısı 4 Eylül Perşembe günü yapıldı. Toplantıda, Ölüdeniz in sorunlarının çözümü için belirlenecek

Detaylı

10.06.2013 PAZARTESİ İZMİR GÜNDEMİ. -Sağlık, Kültür ve Spor Daire Başkanlığı - Basın Halkla İlişkiler Şube Müdürlüğü

10.06.2013 PAZARTESİ İZMİR GÜNDEMİ. -Sağlık, Kültür ve Spor Daire Başkanlığı - Basın Halkla İlişkiler Şube Müdürlüğü 10.06.2013 PAZARTESİ İZMİR GÜNDEMİ -Sağlık, Kültür ve Spor Daire Başkanlığı - Basın Halkla İlişkiler Şube Müdürlüğü İKÇÜ ile Putra Üniversitesi arasında 'Mevlana Değişim Programı' İzmir Kâtip Çelebi

Detaylı

7. dönem çalışma raporu ÜYE TOPLANTILARI. EMO Kocaeli Şubesi

7. dönem çalışma raporu ÜYE TOPLANTILARI. EMO Kocaeli Şubesi ÜYE TOPLANTILARI 60 Gebze de Temsilcilik Ve Üye Toplantısı Gerçekleştirildi 24 Şubat 2012 7. Dönem yönetim kurulu 24 Şubat Cuma günü Gebze temsilciliği üyeleriyle bir araya geldi. Buluşmada Şube Başkanı

Detaylı

Karaman Ticaret ve Sanayi Odası. Haziran Ayı Bülteni

Karaman Ticaret ve Sanayi Odası. Haziran Ayı Bülteni olmasını diler; ülkemizin ve İslam Aleminin mübarek gecesini tebrik ederiz" dediler. 01/06/2015 KARAMAN TİCARET VE SANAYİ ODASI NDAN BERAT KANDİLİ MESAJI Meclis Başkanı M. Gökhan ALKAN ve Yönetim Kurulu

Detaylı

MESLEK UYGULAMA ALANLARINI GELİŞTİRME VE TOPLUM YARARI DOĞRULTUSUNDA KURUM VE KURULUŞLAR İLE YÜRÜTÜLEN İLİŞKİLER

MESLEK UYGULAMA ALANLARINI GELİŞTİRME VE TOPLUM YARARI DOĞRULTUSUNDA KURUM VE KURULUŞLAR İLE YÜRÜTÜLEN İLİŞKİLER 30 MESLEK UYGULAMA ALANLARINI GELİŞTİRME VE TOPLUM YARARI DOĞRULTUSUNDA KURUM VE KURULUŞLAR İLE YÜRÜTÜLEN İLİŞKİLER 31 Kurum ve kuruluşlarla ilişkiler, Şube çalışmalarımızda önemli bir yer tutmaktadır.

Detaylı

ÇANAKKALE TİCARET BORSASI 2014 YILI BASIN RAPORU

ÇANAKKALE TİCARET BORSASI 2014 YILI BASIN RAPORU ÇANAKKALE TİCARET BORSASI 2014 YILI BASIN RAPORU Basın Yayın Politikamız Çanakkale Ticaret Borsası nın görüşlerinin tarafsızlık ilkesi çerçevesinde basın bültenlerinin basın yayın kuruluşları aracılığıyla

Detaylı

ALO 170 Sivas ta Hizmet Vermeye Başladı

ALO 170 Sivas ta Hizmet Vermeye Başladı ALO 170 Sivas ta Hizmet Vermeye Başladı MİLLİ SAVUNMA BAKANI İSMET YILMAZ: -VATANDAŞLAR ALO 170 HATTI SAYESİNDE HER TÜRLÜ SORU VE SORUNLARINI OLDUKLARI YERDEN BİR TELEFONLA ÇÖZEBİLİYORLAR -AÇILAN ÇAĞRI

Detaylı

EKİM 2017 OLAĞAN MECLİS TOPLANTISI NA HOŞGELDİNİZ

EKİM 2017 OLAĞAN MECLİS TOPLANTISI NA HOŞGELDİNİZ EKİM 2017 OLAĞAN MECLİS TOPLANTISI NA HOŞGELDİNİZ KONYA SANAYİ ODASI FAALİYET RAPORU Üye Talepleri Ekim ayı içerisinde üyelerimizce talep edilen 86 Kapasite Raporu, 9 Ekspertiz Raporu 4 adet Fiili Tüketim

Detaylı

ÇARŞAMBA TİCARET BORSASI 2015 YILI YILLIK İŞ PLANI

ÇARŞAMBA TİCARET BORSASI 2015 YILI YILLIK İŞ PLANI KONU Tahmini Maliyet (TL) Başlama Tarihi Bitiş Tarihi Sorumlu Kişi İşbirliği Yapılacak Kurumlar ve Kişiler Performans 1.1.1.1 2013 yılında istihdam edilmesi planlanan basın ve halkla ilişkiler personelinin

Detaylı

YÖNETİM KURULU FAALİYET RAPORU

YÖNETİM KURULU FAALİYET RAPORU AFYONKARAHİSAR TİCARET VE SANAYİ ODASI Sayın Meclis Üyeleri, YÖNETİM KURULU FAALİYET RAPORU 26.01.2018-22.02.2018 Oda Meclisimizin 22 Şubat 2018 tarih ve 60 sayılı toplantısının gündeminde yer alan, Yönetim

Detaylı

UZUNKÖPRÜ TİCARET VE SANAYİ ODASI E-BÜLTEN

UZUNKÖPRÜ TİCARET VE SANAYİ ODASI E-BÜLTEN UZUNKÖPRÜ TİCARET VE SANAYİ ODASI E-BÜLTEN HAZİRAN 2016 YIL 1 SAYI 15 10.07.2016 1 UZUNKÖPRÜ TİCARET VE SANAYİ ODASI E-BÜLTEN SAYI:15 03.06.2016 SINIR TANIMAYAN PROJE SON BULDU Uzunköprü Ticaret ve Sanayi

Detaylı

OLAĞAN MECLİS TOPLANTISI

OLAĞAN MECLİS TOPLANTISI OLAĞAN MECLİS TOPLANTISI Eylül/2017 ODAMIZ MESLEK KOMİTELERİNİN AĞUSTOS AYI TOPLANTILARINDA TOPLAM 12 GÜNDEM MADDESİ GÖRÜŞÜLMÜŞTÜR. 1. MESLEK KOMİTESİ KARARLARI HAYVANCILIK VE TARIMSAL FAALİYETLER GRUBU

Detaylı

UZUNKÖPRÜ TİCARET VE SANAYİ ODASI E-BÜLTEN

UZUNKÖPRÜ TİCARET VE SANAYİ ODASI E-BÜLTEN UZUNKÖPRÜ TİCARET VE SANAYİ ODASI E-BÜLTEN TEMMUZ 2016 YIL 1 SAYI 17 10.08.2016 1 UZUNKÖPRÜ TİCARET VE SANAYİ ODASI E-BÜLTEN SAYI:17 UZUNKÖPRÜ DEMOKRASİSİNE SAHİP ÇIKIYOR (18.07.2016) 18 Temmuz 2016 Pazartesi

Detaylı

OLAĞAN MECLİS TOPLANTISI

OLAĞAN MECLİS TOPLANTISI OLAĞAN MECLİS TOPLANTISI ODAMIZ MESLEK KOMİTELERİNİN MART AYI TOPLANTILARINDA TOPLAM 12 GÜNDEM MADDESİ GÖRÜŞÜLMÜŞTÜR. 1. MESLEK KOMİTESİ KARARLARI HAYVANCILIK VE TARIMSAL FAALİYETLER GRUBU 13-16 NİSAN

Detaylı

UZUNKÖPRÜ TİCARET VE SANAYİ ODASI E-BÜLTEN EYLÜL 2017 YIL 2 SAYI 31

UZUNKÖPRÜ TİCARET VE SANAYİ ODASI E-BÜLTEN EYLÜL 2017 YIL 2 SAYI 31 UZUNKÖPRÜ TİCARET VE SANAYİ ODASI E-BÜLTEN EYLÜL 2017 YIL 2 SAYI 31 1 UZUNKÖPRÜ TİCARET VE SANAYİ ODASI E-BÜLTEN SAYI:31 (06.09.2017) "ÖZEL MİNİK ELLER ANAOKULU AÇILDI" UTSO Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı

Detaylı

AFYONKARAHİSAR TİCARET VE SANAYİ ODASI

AFYONKARAHİSAR TİCARET VE SANAYİ ODASI AFYONKARAHİSAR TİCARET VE SANAYİ ODASI AFYONKARAHİSAR TİCARET VE SANAYİ ODASI 02 No.lu Meclis Toplantısı 1 Sayın Meclis Üyeleri, YÖNETİM KURULU FAALİYET RAPORU (23.03.2018-26.04.2018) Oda Meclisimizin

Detaylı

YÖNETİM KURULU FAALİYET RAPORU ( )

YÖNETİM KURULU FAALİYET RAPORU ( ) YÖNETİM KURULU FAALİYET RAPORU (23.06.2017-27.07.2017) I- KAYIT, DEĞİŞİKLİK ve TERKLER: 23.06.2017-27.07.2017 tarihleri arasında Odamıza; 42 yeni üye kaydedilmiş, 71 üyenin kayıtlarında değişiklik yapılmış,

Detaylı

5. KARİYER GÜNLERİ GERÇEKLEŞTİ

5. KARİYER GÜNLERİ GERÇEKLEŞTİ 5. KARİYER GÜNLERİ GERÇEKLEŞTİ 14.05.2014 Ordu Üniversitesi Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu ile Çalışma ve İş Kurumu Ordu İl Müdürlüğü işbirliğinde alternatif iş fırsatları yaratmak, öğrenciler ile

Detaylı

ÖNSÖZ İ Ç İ N D E K İ L E R RİZE TİCARET VE SANAYİ ODASI. Hüseyin Kutlu. Yönetim Kurulu Başkan Yrd.

ÖNSÖZ İ Ç İ N D E K İ L E R RİZE TİCARET VE SANAYİ ODASI. Hüseyin Kutlu. Yönetim Kurulu Başkan Yrd. İ Ç İ N D E K İ L E R Meclis Başkanı Ömer Faruk Ofluoğlu Yeni Dönemde Projelerin Takipçisi Olacağız Yön. Kur. Bşk. Şaban Aziz Karamehmetoğlu Başarının Anahtarı, İstikrar ve Güven Cumhurbaşkanı Recep Tayyip

Detaylı

YOZGAT TİCARET VE SANAYİ ODASI Yılı Faaliyet Raporu

YOZGAT TİCARET VE SANAYİ ODASI Yılı Faaliyet Raporu YOZGAT TİCARET VE SANAYİ ODASI 2015 Yılı Faaliyet Raporu Yozgat Ticaret ve Sanayi Odası 2015 Yılı İçinde Gerçekleşen Faaliyetlerden fotoğraflar 74 Slayt 16.01.2015 Saadet Partisi Yetkililerinden Odamıza

Detaylı

MTO E- BÜLTEN. Tarih: Sayı:

MTO E- BÜLTEN. Tarih: Sayı: Ertuğrul Cad. No:15 35660 Menemen/İZMİR Tel : 0(232) 832 1021 Fax : 0(232) 832 1634 AMERİKAN KÜLTÜR YABANCI DİL KURSLARI MENEMEN TEMSİLCİLİĞİNDEN ZİYARET Amerikan Kültür Yabancı Dil Kursları Menemen Temsilciliği

Detaylı

AFYONKARAHİSAR TİCARET VE SANAYİ ODASI E- BÜLTEN KASIM-ARALIK

AFYONKARAHİSAR TİCARET VE SANAYİ ODASI E- BÜLTEN KASIM-ARALIK AFYONKARAHİSAR TİCARET VE SANAYİ ODASI E- BÜLTEN KASIM-ARALIK 2014 0 İLİMİZ İHRACAT RAKAMI 2014 EKİM / AFYONKARAHİSAR İHRACATI İlimizin Ekim ayı ihracatı, geçen yılın aynı ayına göre yüzde 4,6 artışla

Detaylı

OLAĞAN MECLİS TOPLANTISI

OLAĞAN MECLİS TOPLANTISI OLAĞAN MECLİS TOPLANTISI ODAMIZ MESLEK KOMİTELERİ TOPLANTILARINDA TOPLAM 12 GÜNDEM MADDESİ GÖRÜŞÜLMÜŞTÜR. 1. MESLEK KOMİTESİ KARARLARI HAYVANCILIK VE TARIMSAL FAALİYETLER GRUBU KOMİTE ÜYELERİ SEKTÖREL

Detaylı

YÖNETİM KURULU FAALİYET RAPORU ( )

YÖNETİM KURULU FAALİYET RAPORU ( ) AFYONKARAHİSAR TİCARET VE SANAYİ ODASI Sayın Meclis Üyeleri, YÖNETİM KURULU FAALİYET RAPORU (29.12.2017-25.01.2018) Oda Meclisimizin 25 Ocak 2018 tarih ve 59 sayılı toplantısının gündeminde yer alan, Yönetim

Detaylı

Heyetimiz Uluşehir Bursa'da

Heyetimiz Uluşehir Bursa'da Polis Teşkilatımızın 171. Kuruluş Yıldönümü Kutlu Olsun 4-10 Nisan 2016 POLİS HAFTASI 15-21 Nisan 2016 TURİZM HAFTASI ULUSAL EGEMENLİK VE ÇOCUK BAYRAMIMIZ KUTLU OLSUN 23 Nisan 2016 ULUSAL EGEMENLİK VE

Detaylı

YÖNETİM KURULU FAALİYET RAPORU ( )

YÖNETİM KURULU FAALİYET RAPORU ( ) AFYONKARAHİSAR TİCARET VE SANAYİ ODASI Sayın Meclis Üyeleri, YÖNETİM KURULU FAALİYET RAPORU (24.11.2017-28.12.2017) Oda Meclisimizin 28 Aralık 2017 tarih ve 58 sayılı toplantısının gündeminde yer alan,

Detaylı

OCAK AYI OLAĞAN MECLİS TOPLANTISI

OCAK AYI OLAĞAN MECLİS TOPLANTISI OCAK AYI OLAĞAN MECLİS TOPLANTISI ŞUBAT AYI FAALİYETLERİ ODAMIZ MESLEK KOMİTELERİNİN ŞUBAT AYI TOPLANTILARINDA TOPLAM 13 GÜNDEM MADDESİ GÖRÜŞÜLMÜŞTÜR. 1. MESLEK KOMİTESİ KARARLARI HAYVANCILIK VE TARIMSAL

Detaylı

EKİM AYI MECLİS TOPLANTISI / YÖNETİM KURULU FALİYET RAPORU SUNUMU. YÖNETİM KURULU AYLIK FAALİYET RAPORU 27 Ekim 2014

EKİM AYI MECLİS TOPLANTISI / YÖNETİM KURULU FALİYET RAPORU SUNUMU. YÖNETİM KURULU AYLIK FAALİYET RAPORU 27 Ekim 2014 YÖNETİM KURULU AYLIK FAALİYET RAPORU 27 Ekim 2014 Ekim ayı içerisinde Odamız tarafından; üyelerimizce talep edilen 37 adet Kapasite Raporu, 15 adet Ekspertiz raporu ve 6 adet de Fiili Tüketim Belgesi düzenlenmiştir.

Detaylı

EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI ÖRGÜN ve YAYGIN EĞİTİM KURUMLARI ÇALIŞMA TAKVİMİ

EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI ÖRGÜN ve YAYGIN EĞİTİM KURUMLARI ÇALIŞMA TAKVİMİ 2014 2015 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI ÖRGÜN ve YAYGIN EĞİTİM KURUMLARI ÇALIŞMA TAKVİMİ SIRA NO ÇALIŞMA KONULARI TARİHİ 1. a) Mesleki Eğitim Çalışmaları (Örgün ve Yaygın Eğitim Kurumları) b) İlçe Zümre Başkanları

Detaylı

1 2 Eylül 2018, Bişkek

1 2 Eylül 2018, Bişkek T.C. Cumhurbaşkanı Sayın Recep Tayyip Erdoğan ın Kırgızistan a Resmi Ziyareti Vesilesiyle Özel Sektör Heyet Programı ve 1 2 Eylül 2018, Bişkek 2 T.C. Cumhurbaşkanı Sayın Recep Tayyip Erdoğan ın 1 2 Eylül

Detaylı

ORHANGAZİ TİCARET VE SANAYİ ODASI E-BÜLTEN

ORHANGAZİ TİCARET VE SANAYİ ODASI E-BÜLTEN ORHANGAZİ TİCARET VE SANAYİ ODASI E-BÜLTEN MAYIS 2017 GÜNDEM - TOBB 73. Genel Kuruluna katıldık. -İstanbul Yapı Fuarı na katıldık. - KOSGEB Kredisini en çok kullandıran ilçe olduk. - 666 aileye Ramazan

Detaylı

BORSAMIZIN 2014 YILINDAKİ FAALİYETLERİ. Borsa Yönetim Kurulu Başkanımız Ekmek İsrafı Adlı Projede Yer Aldı.

BORSAMIZIN 2014 YILINDAKİ FAALİYETLERİ. Borsa Yönetim Kurulu Başkanımız Ekmek İsrafı Adlı Projede Yer Aldı. BORSAMIZIN 2014 YILINDAKİ FAALİYETLERİ Borsa Yönetim Kurulu Başkanımız Ekmek İsrafı Adlı Projede Yer Aldı. 21 Şubat 2014 Cuma Günü, İlçemiz Ereğli Halk Eğitim Merkezi salonunda 'Ekmek İsrafı' konulu toplantıya;

Detaylı

MUT TİCARET VE SANAYİ ODASI EYLÜL AYI BÜLTENİ. Üyelerimizden gelen talepler doğrultusunda ilgili makamlara sorunlar ile ilgili yazılar gönderilmiştir.

MUT TİCARET VE SANAYİ ODASI EYLÜL AYI BÜLTENİ. Üyelerimizden gelen talepler doğrultusunda ilgili makamlara sorunlar ile ilgili yazılar gönderilmiştir. 05/09/2018 Üyelerimizden gelen talepler doğrultusunda ilgili makamlara sorunlar ile ilgili yazılar gönderilmiştir. 10/09/2018 MUT ZEYTİNİ AVRUPA YOLUNDA: Koordinatörlüğü Mersin Üniversitesi bünyesinde

Detaylı

2014 MART-NİSAN FAALİYET RAPORU

2014 MART-NİSAN FAALİYET RAPORU 2014 MART-NİSAN FAALİYET RAPORU 04 Mart 2014 VII. Türkiye Sektörel Ekonomi Şurası VII. Türkiye Sektörel Ekonomi Şurası, 4 Mart 2014 tarihinde TOBB Başkanı Sayın Rıfat Hisarcıklıoğlu ev sahipliğinde ve

Detaylı

ETB 2016 OCAK- ŞUBAT AYLARINA AİT FAALİYETLER VE KATILIMLAR

ETB 2016 OCAK- ŞUBAT AYLARINA AİT FAALİYETLER VE KATILIMLAR ETB 2016 OCAK- ŞUBAT AYLARINA AİT FAALİYETLER VE KATILIMLAR İL GIDA TARIM VE HAYVANCILIK YENİ ŞUBE MÜDÜRÜ CANSEL ÇAĞLAR'DAN BORSAMIZA ZİYARET (05.01.2016) İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Yeni Şube Müdürü

Detaylı

Afyonkarahisar Chamber E- BÜLTEN of Commerce and Industry

Afyonkarahisar Chamber E- BÜLTEN of Commerce and Industry Afyonkarahisar Chamber E- BÜLTEN of Commerce and Industry ARALIK 2015 Afyonkarahisar AFYONKARAHİSAR Chamber of Commerce TİCARET VE and Industry SANAYİ ODASI 2015 ARALIK / AFYONKARAHİSAR İHRACATI İlimizin

Detaylı

Sayı: 13 ŞUBAT 2013. Güngören Belediye Başkanı Ziyaret Edildi. Yönetim Kurulu Başkanımız Sayın Sedat KURU İLE Yönetim Kurulu

Sayı: 13 ŞUBAT 2013. Güngören Belediye Başkanı Ziyaret Edildi. Yönetim Kurulu Başkanımız Sayın Sedat KURU İLE Yönetim Kurulu Yeditepe Üniversitesi Bölüm Başkanı ve Öğretim Görevlileri Yönetim Kurulu Başkanımız Sayın Sedat Kuru ve Yönetim Kurulu Üyemiz Sayın Ömer ŞENGÜL, 21 Şubat 2013 Perşembe günü Yeditepe Üniversitesi Gıda

Detaylı

Afyonkarahisar Chamber E- BÜLTEN of Commerce and Industry

Afyonkarahisar Chamber E- BÜLTEN of Commerce and Industry Afyonkarahisar Chamber E- BÜLTEN of Commerce and Industry MART 2015 Afyonkarahisar AFYONKARAHİSAR Chamber of Commerce TİCARET VE and Industry SANAYİ ODASI İLİMİZ İHRACAT RAKAMI 2015 ŞUBAT / AFYONKARAHİSAR

Detaylı

E-BÜLTEN. twiitter.com/edremitticaret TOBB 72. GENEL KURULUNA KATILDIK.

E-BÜLTEN. twiitter.com/edremitticaret TOBB 72. GENEL KURULUNA KATILDIK. TOBB 72. GENEL KURULUNA KATILDIK. TOBB un 72 inci Genel Kurulu M. Rifat Hisarcıklıoğlu nun ev sahipliğinde, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Ekonomi Bakanı Mustafa Elitaş, Gümrük ve Ticaret Bakanı

Detaylı

Recep Tayyip Erdoğan Rize de

Recep Tayyip Erdoğan Rize de 1 Eylül 2015 27 Eylül 2015 Dünya Barış Günü Kurban Bayramınızı Tebrik Eder, Tüm İslam Alemine Barış ve Huzur Getirmesini Dileriz. 24-27 Eylül 2015 Dünya Turizm Günü Rize Ticaret ve Sanayi Odası Yayın Organı

Detaylı

BİNGÖL ÜNİVERSİTESİ ÖĞRENCİ KONSEYİ FAALİYET RAPORU

BİNGÖL ÜNİVERSİTESİ ÖĞRENCİ KONSEYİ FAALİYET RAPORU BİNGÖL ÜNİVERSİTESİ ÖĞRENCİ KONSEYİ FAALİYET RAPORU Bingöl Üniversitesi Öğrenci Konseyi üniversite genelinde yapılan öğrenci konseyi seçimleri sonucunda 25.11.2009 tarihinde kurulmuştur. Konsey; Ayşe Aras

Detaylı

EKİM AYI OLAĞAN MECLİS TOPLANTIMIZA HOŞ GELDİNİZ

EKİM AYI OLAĞAN MECLİS TOPLANTIMIZA HOŞ GELDİNİZ EKİM AYI OLAĞAN MECLİS TOPLANTIMIZA HOŞ GELDİNİZ YÖNETİM KURULU AYLIK FAALİYET RAPORU 26.10.2015 Ekim ayı içerisinde üyelerimizin talep ettiği 38 üyeye Kapasite Raporu, 3 üyemize Ekspertiz Raporu ve 3

Detaylı

KASIM AYI OLAĞAN MECLİS TOPLANTIMIZA HOŞ GELDİNİZ

KASIM AYI OLAĞAN MECLİS TOPLANTIMIZA HOŞ GELDİNİZ KASIM AYI OLAĞAN MECLİS TOPLANTIMIZA HOŞ GELDİNİZ YÖNETİM KURULU AYLIK FAALİYET RAPORU 27.11.2015 Kasım ayı içerisinde üyelerimizin talep ettiği 39 üyeye Kapasite Raporu, 11 üyemize Ekspertiz Raporu ve

Detaylı

Turizm Fakültesi Etkinlik Bülteni / Şubat Sayısı / 2016

Turizm Fakültesi Etkinlik Bülteni / Şubat Sayısı / 2016 Turizm Fakültesi Etkinlik Bülteni / Şubat Sayısı / 2016 Öğretim Üyemizden Seminer Üniversitemiz İİBF öğretim üyesi Yrd.Doç.Dr. Murat AYAN fakültemiz öğrencilerine hizmet kalitesi ile ilgili seminer verdi.

Detaylı