Basın Bülteni Release

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "Basın Bülteni Release"

Transkript

1 Basın Bülteni Release BASF, gerçekleştirdiği araştırmalarla yenilikçi gücünü arttırıyor Pazarda beş yıldan az bir süredir yer alan yeni ürünlerin 2012 yılı satış rakamı yaklaşık 8.5 milyar Avro düzeyinde gerçekleşti. BASF, üst üste dördüncü kez Patent Endeksi nde ilk sırada yer aldı. BASF, bugünün ve yarının enerji tedarikine önemli katkılarda bulunuyor. Elena Papayorgioğlu Tel.: Faks: Dünyanın lider kimya şirketi BASF, pazarda beş yıldan az bir süredir yer alan ürünlerinden 2012 yılında yaklaşık 8.5 milyar Avro luk bir satış gerçekleştirdi. Ludwigshafen de gerçekleştirilen Araştırma Basın Toplantısı nda konuşma yapan BASF SE Yönetim Kurulu üyesi ve Araştırma İdari Yöneticisi Dr. Andreas Kreimeyer, Araştırma birimimiz, 2012 yılında yenilikçi gücünü yeni bir performans seviyesine yükseltti, dedi. BASF nin 2012 yılında pazara 250 den fazla yeni ürün sunduğunu belirten Kreimeyer sözlerine şöyle devam etti, Yeni formülasyonları ve optimize edilmiş olan ürünleri de ekleyecek olursak, toplam rakam birkaç bini bulacaktır. BASF, pazarda on yıldan az süredir yer alan ürünlerinden 2020 yılında 30 milyar Avro satmayı hedefliyor. Şirketin yenilikçi gücü, Vallendar-Almanya da bulunan WHU Otto Beisheim School of Management in Patent Endeksi nde de kendisini gösteriyor. Bu endeks, şirketlerin rekabet ve yenilikçi gücü üzerinde patent portföyünün etkilerini karşılaştırıyor yılında BASF, üst üste dördüncü kez kimya sektörü kategorisinde Patent Endeksi nde ilk sırada yer aldı.

2 Sayfa 2 Yenilikler konusundaki başarısına devam edebilmek için BASF, 2012 yılında araştırma ve geliştirme harcamalarını 1.7 milyar Avro ya çıkarttı (2011: 1.6 milyar Avro). Yaklaşık BASF çalışanı, dünya genelinde e yakın projeyle ilgili çalışmalarını sürdürüyor. Global araştırmayla daha fazla yenilikçi güç Dr. Andreas Kreimeyer, Gelecekte, bölgelerin sağlayacakları desteğin yenilikçiliğimiz üzerinde güçlü etkileri ve katkıları olmasını bekliyoruz, dedi. BASF, 2020 yılı itibariyle araştırmalarının yarısını Avrupa bölgesi dışında yapmayı planlıyor. Hedefimiz, çeşitli bölgelerdeki müşterilere, genç bilim insanlarına ve inovasyon merkezlerine daha fazla erişim sağlamak, diyerek sözlerine devam eden Kreimeyer, BASF nin bu hedefi gerçekleştirmek üzere 2012 yılında Asya bölgesinde ve Amerika Birleşik Devletleri nde yedi yeni laboratuvar açtığını ve dünya genelinde laboratuvarlarını büyüttüğünün altını çizdi. Avrupa dışındaki araştırma faaliyetlerinin global araştırma faaliyetlerine oranı 2011 yılında %24 iken 2012 yılında %27 ye çıkartıldı. Dr. Andreas Kreimeyer, Geçtiğimiz yılın en önemli gelişmelerinden biri, Asya Pasifik İnovasyon Kampüsü nün, BASF nin Şangay da bulunan yeni Büyük Çin genel merkezine entegrasyonu oldu, dedi. Bu kampüs, 450 araştırma ve geliştirme bilim insanıyla BASF nin Asya daki en büyük araştırma tesisi olma özelliğini taşıyor. 600 den fazla işbirliğiyle global araştırma ağı BASF nin bilgi birikimi ve yetkinliğinin (k now-how) en önemli parçasını, 600 den fazla disiplinlerarası ve uluslararası işbirliğinin yer aldığı ağ oluşturuyor. Şirket, büyüme hedeflerine ulaşabilmek için birçok bireysel projede, en iyi üniversiteler, araştırma kurumları ve şirketlerden oluşan global bir ağla çalışıyor. BASF, kısa bir süre önce, araştırma girişimi olan Kuzey Amerika Gelişmiş Malzeme Araştırması Merkezi ni açarak, Amerika Birleşik Devletleri ndeki ortaklarıyla birlikte malzeme bilimleri alanında birden fazla araştırma projesi başlattı. Kreimeyer, Bu ortak araştırma faaliyetleri, dünyada yükseliş gösteren önemli trendleri takip ettiğimizi kanıtlar nitelikte. Moleküllerin geliştirilmesi ve üretilmesine ek olarak, uygulama know-how ını ve müşterilerimizin gereksinimlerini karşılamak üzere geliştirdiğimiz hizmetleri bir araya getiren bir kimya paketi hazırladık, dedi.

3 Sayfa 3 Enerji tedariki için kimya çözümleri Enerji ve Kaynaklar sektörü, BASF nin önemli müşteri endüstrilerinden birisini teşkil ediyor. Bugünün tahminleri, nüfus ve refah artışının 2050 yılı itibariyle enerjiye olan global talebi %50 den fazla arttıracağını ve sadece elektriğe olan talebin iki katına çıkmasının muhtemel olduğunu gösteriyor. Kreimeyer konu hakkında şunları vurguladı, Bir inovasyon sağlayıcısı olarak kimya, birçok sektör için kaynak verimliliğini ve yenilenebilir enerji kullanımını geliştiren ve böylece iklim korumaya önemli katkıda bulunan temel inovasyonlar sağlıyor. BASF, enerji tedariki konusunda halihazırda sayısız ürün sunuyor. Geleceğe yönelik uygulamalar için yeni teknolojiler araştırıyor ve geliştiriyor. Rüzgar gücü Geleceğin rüzgar türbinlerinin, iyileştirilmiş verimliliğe ve daha yüksek performansa sahip olması gerekiyor. Araştırmacılar, geliştiriciler ve piyasa uzmanlarından oluşan bir disiplinlerarası BASF ekibi, iyileştirilmiş veya yeni özelliklere sahip malzemeler oluşturma konusunda çalışmalar yürütüyor ve mühendislik malzemelerinin optimal olarak eşleşen kombinasyonlarını geliştiriyor. Bu malzemeler, rotor kanatlarının üretim teknolojisinde ve tasarımında yenilikler sağlıyor. Ayrıca, üretim süreçlerini basitleştirmeye ve mühendislik malzemelerinin daha etkin kullanımını sağlamaya yardımcı oluyor. BASF nin ürünleri ve çözümleri, rüzgar türbinlerinin rotor kanatları, temelleri, kuleleri ve dişlilerinin daha etkin bir şekilde üretilmesine ve bakımının sağlanmasına ve sistem bileşenleri için dayanıklı boyalar sunulmasına katkıda bulunuyor. Güneş enerjisi BASF araştırmacıları, boya ve yarıiletkenlere dayanan geleceğe yönelik fotovoltaik teknolojiler için yeni aktif malzemeler üzerinde çalışmalar yürütüyor. Bu yeni malzemelerden üretilen organik solar hücreler, hafif, yarı şeffaf ve esnek olmak üzere üçe ayrılıyorlar. Buradaki amaç, gelen ışığın en az %15 ini elektrik enerjisine dönüştüren, on yılın üzerinde hizmet ömrüne sahip olan ve silikon bazlı sistemlere oranla çok daha uygun maliyetli olan organik solar hücrelerin üretilmesi.

4 Sayfa 4 BASF, fotovoltaik sistemlerin üretilmesine yönelik solar panellerin, fişlerin ve prizlerin, çeşitli plastik katkı maddelerinin ve poliüretan kalıplama sistemlerinin sabitlenmesi ve kurulumu için optimize edilmiş plastik ürünler; ayrıca çevre dostu temizleme maddeleri ve metalle kaplama için macunlar ve mürekkepler gibi solar hücre üretimine yönelik çözümler tedarik ediyor. Hareket halinde depolama teknolojileri BASF, on yılı aşkın bir süredir metal organik çerçeveler (MOF lar) üzerinde araştırmalar yürütüyor. Alüminyum MOF lar artık çevre dostu, güvenli ve uygun maliyetli, su bazlı bir süreçle ticari olarak üretilebiliyor. Yüksek sayıda gözeneğe sahip olan malzemelerin son derece büyük bir iç yüzey alanı bulunuyor. Toz halindeki maddenin bir gramı, metrekarenin üzerinde bir yüzey alanına sahip. Bu özellik, MOF ların yüksek miktarlarda doğal gaz depolayabilmesini sağlıyor. Bu teknoloji, gazla çalışan araçların deposunda kullanıldığında, daha fazla gaz depolanabilmesine olanak sağlayarak, depo başına sürüş mesafesini önemli ölçüde arttırıyor. Sabit depolama teknolojileri Sabit depolama teknolojileri üzerinde temel bir araştırma yürüten BASF, kimyasal ve elektrokimyasal depolama birimlerinin sodyum ve sülfür gibi uygun maliyetli hammaddelere dayanarak çalıştırılabilmesi için malzeme ve sistem tasarımı geliştirmeyi hedefliyor. Gelecekte sabit depolama birimleri, rejeneratif enerji kaynaklarından elde edilen elektriğe yönelik arz ve talebi dengeleme konusunda önemli bir tampon işlevi görecek. Süper iletkenlerle elektrik gücü iletimi Elektrik enerjisinin üretilmesi ve depolanmasının yanı sıra, elektrik şebekesinin genişletilmesi ve daha iyi bir şekilde kullanılması gündemde bulunuyor. BASF, yüksek sıcaklıklara dayanıklı süper iletkenlerin daha verimli bir şekilde ve daha az çevresel etkiyle üretilmesi için yeni üretim yöntemleri geliştirme konusunda işbirliği ortaklarıyla birlikte çalışmalar yürütüyor. Süper iletkenler neredeyse sıfır kayıpla taşıma işlemini gerçekleştirebildiğinden, harika bir tasarruf potansiyeli sunuyor. Alman teknoloji şirketi Deutsche Nanoschicht GmbH, kabloların kimyasal solüsyon tortularıyla kaplandığı bir süreç geliştirdi. Bu şekilde oluşturulan seramik katmanların süper iletken özellikleri bulunuyor. Bu, özellikle kentsel bölgeler

5 Sayfa 5 için jeneratör ve motor üreticileri ayrıca kablo ve hizmet kuruluşu şebekelerini ilgilendiriyor. Kıyıdan uzakta yer alan rüzgar çiftliklerinden olmak üzere rejeneratif enerjilerin daha etkin bir şekilde kullanılmasını sağlıyor. Elektriğin enerji tasarruflu kullanımı BASF, etkin soğutma için manyetokalorik malzemeler gibi yeni katı halli malzemeler üzerinde araştırma yapıyor. Bu malzemeler, bir manyetik alana maruz kaldıklarında ısınıyor, manyetik alan kaldırıldığında ise soğuyor. Yeni katı halli malzemeler, buzdolapları ve klimaları çok daha enerji tasarruflu bir hale getiriyor. Buna ek olarak, daha sessiz çalışıyor ve soğutucu gazlara ihtiyaç duymuyorlar. Gelecekte, geleneksel sıkıştırma teknolojisine bir alternatif olabilirler. Mevcut tüm ışık kaynaklarından daha verimli olan organik ışık yayan diyotlar (OLED ler), gelecekte ışık için sağlanan enerjinin %90 dan fazlasını dönüştürecek. OLED lerin en önemli bileşeni olan ışık yayan diyotların geliştirilmesi, BASF nin bu alandaki araştırmasının ana odak noktasını oluşturuyor. BASF Hakkında Dünyanın lider kimya şirketi BASF olarak portföyümüzde; kimyasallardan plastiklere, bitki koruma ürünlerinden petrol ve doğalgaza kadar birçok ürün yer alıyor. Ekonomik başarıyı, sosyal sorumluluk ve çevresel korumayla birleştiriyoruz. Toplumun bugüne ve geleceğe dair ihtiyaçlarını karşılamak adına, hemen hemen bütün endüstriyel alanlarda bilim ve inovasyon aracılığıyla müşterilerimize hizmet sunuyoruz. Ürünlerimiz ve çözümlerimizle kaynakların korunmasına, sağlıklı gıda teminine ve hayat kalitesinin artırılmasına katkı sağlıyoruz. Kurumsal hedefimiz doğrultusunda; sürdürülebilir bir gelecek için kimya yaratıyoruz yılı sonu itibarıyla dünya çapında 110 binin üzerinde çalışanı bulunan ve bu dönemde satışları 72,1 milyar Avro olarak gerçekleşen BASF nin hisseleri Frankfurt (BAS), Londra (BFA) ve Zürih (AN) borsalarında işlem görüyor. BASF hakkında daha ayrıntılı bilgiye adresindeki internet sitesinden ulaşılabiliyor.

Basın Bülteni Release

Basın Bülteni Release Basın Bülteni Release BASF, 2013 yılının ilk yarısındaki zorlu ortamda iyi bir ticari performans sergiledi 26.07.2013 2013 yılı ikinci çeyreği - Satışlar 18.4 milyar Avro (%3 artış) - Özel kalemler öncesi

Detaylı

Basın Bülteni Release

Basın Bülteni Release Basın Bülteni Release BASF, ikinci çeyrekte satış hacmini artırdı 26 Temmuz 2014 BASF, 2014 yılı ikinci çeyreğinde satışlarını yüzde 1 artırarak 18,5 milyar avroya çıkardı. Şirketin faiz ve vergi öncesi

Detaylı

Basın Bülteni. BASF, 3. çeyrekte satış hacmini artırdı

Basın Bülteni. BASF, 3. çeyrekte satış hacmini artırdı Basın Bülteni BASF, 3. çeyrekte satış hacmini artırdı BASF, 2014 yılı üçüncü çeyreğinde satışlarını yüzde 3 artırarak 18,3 milyar Avro ya çıkardı. Şirketin faiz ve vergi öncesi karı ise (FAVÖK) yüzde 9

Detaylı

Basın Bülteni Release

Basın Bülteni Release Basın Bülteni Release 27.02.2013 BASF, 2012 yılında satışlarını ve operasyon gelirlerini arttırdı Elena Papayorgioğlu Tel.: 0216 570 35 76 Faks: 0216 570 35 79 E-mail: elena.papayorgioglu@basf.com 2012

Detaylı

Basın Bülteni. BASF, 2014 yılının dördüncü çeyreğinde ve yılın tamamında kazancını arttırdı. 2014 yılı 4. çeyreği: 2014 yılın tamamı:

Basın Bülteni. BASF, 2014 yılının dördüncü çeyreğinde ve yılın tamamında kazancını arttırdı. 2014 yılı 4. çeyreği: 2014 yılın tamamı: Basın Bülteni Basın Bülteni BASF, 2014 yılının dördüncü çeyreğinde ve yılın tamamında kazancını arttırdı 2014 yılı 4. çeyreği: Satışlar 18,0 milyar Avro (%0,6 eksi) Özel kalemler öncesi FVÖK 1,5 milyar

Detaylı

Basın Bülteni. BASF, yıl sonu hedeflerini güncelledi

Basın Bülteni. BASF, yıl sonu hedeflerini güncelledi Basın Bülteni BASF, yıl sonu hedeflerini güncelledi 2015 yılı üçüncü çeyreğine yönelik finansal verilerini açıklayan BASF, satışlarında 17,4 milyar Avro ile geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 5 azalma

Detaylı

We create chemistry. Kurumsal stratejimiz

We create chemistry. Kurumsal stratejimiz We create chemistry Kurumsal stratejimiz BASF nin hikayesi Kuruluş yılımız olan 1865 ten bu yana dünyamızla birlikte onun ihtiyaçlarına cevap verebilmek için değişiyor ve gelişiyoruz. Şirket olarak sürdürülebilir

Detaylı

Rüzgârın elektriğe dönüşümü

Rüzgârın elektriğe dönüşümü Rüzgârın elektriğe dönüşümü Rüzgâr enerjisi sektörünü küresel ölçekte destekleyen uzmanlık ve çözümler TÜV SÜD Türkiye Daha temiz bir gelecek için rüzgâr enerjisi çözümleri Nüfus artışı, enerji güvenliği

Detaylı

1995 TEN BUGÜNE STRATEJİK ORTAĞINIZ

1995 TEN BUGÜNE STRATEJİK ORTAĞINIZ 20. yıl 1995 TEN BUGÜNE STRATEJİK ORTAĞINIZ Ekin Kimya olarak Türkiye ve yakın çevresindeki ülkelere yüksek kalitede kimyasal ürünler tedarik eden öncü bir şirketiz. Dünyanın önde gelen kimyasal üreticileri

Detaylı

ENDÜSTRİYEL KORUYUCU BOYALAR. Bosad Genel Sekreterliği

ENDÜSTRİYEL KORUYUCU BOYALAR. Bosad Genel Sekreterliği ENDÜSTRİYEL KORUYUCU BOYALAR Bosad Genel Sekreterliği SEKTÖR ANALİZİ Endüstriyel koruyucu boyalar talep hacminin %5 ini ve küresel boya satışlarının %7 sini oluşturmaktadır. Koruyucu boyaların hacimsel

Detaylı

Araç Gövdesi İmalatına Yönelik Sert Lehimleme Çözümleri

Araç Gövdesi İmalatına Yönelik Sert Lehimleme Çözümleri Araç Gövdesi İmalatına Yönelik Sert Lehimleme Çözümleri voestalpine Böhler Welding www.voestalpine.com/welding voestalpine Böhler Welding En İyi Kaynak Sonuçları için Metalürjik Uzmanlık voestalpine Böhler

Detaylı

BASF Sürdürülebilir bir gelecek için kimya yaratıyoruz

BASF Sürdürülebilir bir gelecek için kimya yaratıyoruz BASF ye Genel Bakış BASF Sürdürülebilir bir gelecek için kimya yaratıyoruz Ürünlerimiz neredeyse tüm sektörlerde kullanılıyor. Ekonomik başarı, sosyal sorumluluk ve çevrenin korunması konularını bir araya

Detaylı

YAŞAM İÇİN ENERJİ KGM HAKKINDA 1

YAŞAM İÇİN ENERJİ KGM HAKKINDA 1 YAŞAM İÇİN ENERJİ KGM HAKKINDA 1 İÇİNDEKİLER: KGM HAKKINDA ENERJİNİN YENİ ADI: KGM TÜRKİYE NİN ENERJİSİ TEK HAKKINDA HEP UCUZLAYAN TEK ELEKTRİK KUSTO GROUP HAKKINDA GLOBAL ADIMLAR, YEREL ÇÖZÜMLER DÜNYADA

Detaylı

Basın Bülteni. BASF 2015 yılı finansal verilerini açıkladı: Pazar ortamı değişken ve zorlu olmaya devam ediyor.

Basın Bülteni. BASF 2015 yılı finansal verilerini açıkladı: Pazar ortamı değişken ve zorlu olmaya devam ediyor. Basın Bülteni BASF 2015 yılı finansal verilerini açıkladı: Pazar ortamı değişken ve zorlu olmaya devam ediyor. 2015 yılına ait finansal verilerini açıklayan BASF, 70,4 milyar Avro tutarında satış geliri

Detaylı

20. yıl. 20. yıl. info@ekinkimya.com www.ekinkimya.com

20. yıl. 20. yıl. info@ekinkimya.com www.ekinkimya.com 20. yıl Merkez Sarıgazi Cad. Bulgurlu Mah. No: 39 34696 Çamlıca - Üsküdar İstanbul / TÜRKİYE Tel: +90 (216) 524 12 24 Fax: + 90 (216) 524 12 80-81 Depolama ve Laboratuvar Tesisleri GEBKİM İhtisas Organize

Detaylı

Enerji Verimliliği Forum ve Fuarına Enervis Çıkartma Yaptı

Enerji Verimliliği Forum ve Fuarına Enervis Çıkartma Yaptı ENERJİ GÜNDEMİ SAYI 12 OCAK 2015 02 Yeşil Sanayi Zirvesi ne Enervis in Enerji Verimliliği Projesi Damga Vurdu 03 Enerji Verimliliği Forum ve Fuarına Enervis Çıkartma Yaptı 04 Almanya da Güneş Elektriği

Detaylı

FREN, ARTIK BAMBAŞKA BİR IŞIĞIN ALTINDA

FREN, ARTIK BAMBAŞKA BİR IŞIĞIN ALTINDA FREN, ARTIK BAMBAŞKA BİR IŞIĞIN ALTINDA www.hella.com/brakesystems 12 1 HER ÜRÜNDE MÜKEMMELLİK Mükemmel fren teknolojisi, profesyonel satış desteği, en son yenilikleri ve teknolojiyi takip eden birinci

Detaylı

İçerik. Kökenler. Toplum. Bağlanırlık. Her şey bir ağaçla başlar. Gelecek nesiller. Öncü teknoloji. Katkımız. Dünyaya öncülük etmek.

İçerik. Kökenler. Toplum. Bağlanırlık. Her şey bir ağaçla başlar. Gelecek nesiller. Öncü teknoloji. Katkımız. Dünyaya öncülük etmek. Biz İçerik Kökenler Toplum Her şey bir ağaçla başlar Öncü teknoloji Gelecek nesiller Dünyaya öncülük etmek Bağlanırlık Katkımız Bizim Ekonomimiz Ağlar Damarlar Dallar Kökenler.doğamızda var KÖKENLER Her

Detaylı

BORUSAN TEKNOLOJİ GELİŞTİRME VE ARGE A.Ş. BORUSAN GRUBU PROJE YÖNETİM SİSTEMATİĞİ

BORUSAN TEKNOLOJİ GELİŞTİRME VE ARGE A.Ş. BORUSAN GRUBU PROJE YÖNETİM SİSTEMATİĞİ BORUSAN TEKNOLOJİ GELİŞTİRME VE ARGE A.Ş. BORUSAN GRUBU PROJE YÖNETİM SİSTEMATİĞİ Irmak KOÇKAN ERSOLMAZ 08.11.2018 1 BORUSAN HOLDİNG 08.11.2018 2 BORUSAN GRUBU 08.11.2018 3 BORUSAN GRUBU ÇELİK LOJİSTİK

Detaylı

MÜLKİYETİNİZE EMNİYET ve DEĞER KATIN

MÜLKİYETİNİZE EMNİYET ve DEĞER KATIN MÜLKİYETİNİZE EMNİYET ve DEĞER KATIN Mülkiyet Koruma Çözümleri SKILL, QUALITY AND EXPERIENCE www.troax.com Kapalı mekan çevre korumasında Dünya lideri üretici Troax endüstriyel panel ve bölme sistemlerinde

Detaylı

Enerji ve çevre alanında Bir dünya lideri. 27 Haziran, 2011 Paris

Enerji ve çevre alanında Bir dünya lideri. 27 Haziran, 2011 Paris Enerji ve çevre alanında Bir dünya lideri 27 Haziran, 2011 Paris İçindekiler 1. 2. Profil ve Faaliyetler Strateji ve Esneklik Profil ve Faaliyetler Kamu hizmet kurumlarındaki hizmetlerin tarihi Société

Detaylı

Gelişmiş Vites Değiştirme Teknolojisi ile Yakıt Tasarrufunuzu Arttırın

Gelişmiş Vites Değiştirme Teknolojisi ile Yakıt Tasarrufunuzu Arttırın Gelişmiş Vites Değiştirme Teknolojisi ile Yakıt Tasarrufunuzu Arttırın DynActive Vites Değiştirme Teknolojisine Sahip MAKSİMUM PERFORMANS MAKSİMUM TASARRUF Yakıt Tasarrufu ve Performansı İhtiyacınıza Göre

Detaylı

Panel radyatörleri için üretim tesisleri

Panel radyatörleri için üretim tesisleri Panel radyatörleri için üretim tesisleri 2 Radyatör üretimi Makine yapımında standartları biz koyuyoruz İsviçreli bir firmayız ve yaklaşık 100 yıldan beri direnç kaynağı teknolojilerinde uzmanız. Panel

Detaylı

Güneşten Elektrik Üretimi

Güneşten Elektrik Üretimi Güneşten Elektrik Üretimi Lisanssız Uygulamalar enerji sistemleri Elektrik fiyatları neden artmakta ve artmaya devam edecek? Türkiye ürettiği elektriğin %50 sinden fazlasını doğalgaz termik santralleri

Detaylı

Mükemmel kablo yönetimi çözümlerinin dünyasına hoş geldiniz

Mükemmel kablo yönetimi çözümlerinin dünyasına hoş geldiniz Mükemmel kablo yönetimi çözümlerinin dünyasına hoş geldiniz Önemli Sektörler ve Ürünler HellermannTyton a Hoş Geldiniz. HellermannTyton kabloları ve kabloların bağlantı bileşenlerini bağlama, sabitleme,

Detaylı

Onur ELMA TÜRKIYE DE AKILLI ŞEBEKELER ALT YAPISINA UYGUN AKILLI EV LABORATUVARI. Yıldız Teknik Üniversitesi Elektrik Mühendisliği

Onur ELMA TÜRKIYE DE AKILLI ŞEBEKELER ALT YAPISINA UYGUN AKILLI EV LABORATUVARI. Yıldız Teknik Üniversitesi Elektrik Mühendisliği 1 TÜRKIYE DE AKILLI ŞEBEKELER ALT YAPISINA UYGUN AKILLI EV LABORATUVARI SMART HOME LABORATORY FOR SMART GRID INFRASTRUCTURE IN TURKEY Yıldız Teknik Üniversitesi Elektrik Mühendisliği Sunan Onur ELMA 2

Detaylı

KÜRESEL OTOMOTİV OEM BOYALARI PAZARI. Bosad Genel Sekreterliği

KÜRESEL OTOMOTİV OEM BOYALARI PAZARI. Bosad Genel Sekreterliği KÜRESEL OTOMOTİV OEM BOYALARI PAZARI Bosad Genel Sekreterliği SEKTÖR ANALİZİ Otomotiv OEM boyaları dünyanın en büyük boya segmentlerinden biridir. Otomotiv OEM boyaları, 2011 yılında toplam küresel boya

Detaylı

Sektörel bakış açısı ve yenilikçi teknolojilerle GELECEĞİ KEŞFET!

Sektörel bakış açısı ve yenilikçi teknolojilerle GELECEĞİ KEŞFET! Sektörel bakış açısı ve yenilikçi teknolojilerle GELECEĞİ KEŞFET! Nesnelerin İnterneti Analitik İş Çözümleri Kurumsal Çözümler Dijital Yayıncılık Veri Merkezi ve Bulut İletişim Ağı ve Ses Güvenlik İş İstasyonları

Detaylı

Doğal olarak dijital

Doğal olarak dijital Doğal olarak dijital 1 Doğadan ilham alan, yeni nesil teknoloji şirketi. Doğada her şey birbiri ile uyum ve bir denge içinde. Bitkiler etkin bir veri analitiği ve network yönetimi ile hayatta kalabiliyorlar.

Detaylı

Geleceğe hazır. Verimlilikteki iş ortağınız

Geleceğe hazır. Verimlilikteki iş ortağınız Geleceğe hazır Verimlilikteki iş ortağınız Epiroc a hoş geldiniz Epiroc; madencilik, altyapı ve doğal kaynaklar endüstrileri için dünyanın önde gelen verimlilik tedarikçilerinden biridir. En gelişmiş teknolojileri

Detaylı

ORGANİZASYON Yer, Tarih İlgili Kişi

ORGANİZASYON Yer, Tarih İlgili Kişi ORGANİZASYON Yer, Tarih İlgili Kişi www.rehau.com Yapı Otomotiv Endüstri REHAU KİMDİR? UNLIMITED POLYMER SOLUTIONS Polimer bazlı çözümlerle, mümkün olanın sınırlarını hergün yeniden tanımlıyoruz. Jobst

Detaylı

MARKA SOLAR ENERJI SISTEMLERI

MARKA SOLAR ENERJI SISTEMLERI ENERJİNİZİ ŞANSA BIRAKMAYIN wwwmarkasolarenerjicom MARKA Solar Enerji yenilenebilir (Fotovoltaik) enerji sektöründe faaliyet gösteren dinamik etkin hedef odaklı KONYA Merkezli anahtar teslimi solar montaj

Detaylı

Vizyon, Misyon, Strateji, Değerler

Vizyon, Misyon, Strateji, Değerler Vizyon, Misyon, Strateji, Değerler Vizyonumuz Müşterilerin ürünlerini ve çevrelerini korumak ve güzelleştirmek için güvendikleri, yüksek kalitede, yenilikçi ve sürdürülebilir çözümleri tutarlı şekilde

Detaylı

C C C C C C C. Restoran zincirleri için dijital kalite yönetim sistemi

C C C C C C C. Restoran zincirleri için dijital kalite yönetim sistemi C C C C C C C Restoran zincirleri için dijital kalite yönetim sistemi testo Saveris Restaurant dijital çözüm sistemi ile - gıda standartlarının yerine getirilmesi, kalitenin artırılması ve maliyetlerin

Detaylı

Online teknik sayfa MVM-03M-2MC-MKLB TTK70 LINEER ENCODER

Online teknik sayfa MVM-03M-2MC-MKLB TTK70 LINEER ENCODER Online teknik sayfa MVM-03M-2MC-MKLB TTK70 A B C D E F Resimler farklı olabilir Sipariş bilgileri Tip Diğer cihaz modelleri ve aksesuar Stok no. MVM-03M-2MC-MKLB 6037421 www.sick.com/ttk70 Ürün açıklaması

Detaylı

Sistem Donanım Metal : Başlıca Faliyet / Üretim Konuları. Çelik Izgara

Sistem Donanım Metal : Başlıca Faliyet / Üretim Konuları. Çelik Izgara Sistem Donanım Metal : Başlıca Faliyet / Üretim Konuları Çelik Izgara Sistem Donanım Ltd. Şti.,ızgara döşeme, geçit ızgara, kanal ızgara, hendek ızgara, platform ızgara ve çelik yapılar, inşaat metal kalas,

Detaylı

SİVİL DENİZCİLİK İÇİN ENERJİ ÇÖZÜMLERİ

SİVİL DENİZCİLİK İÇİN ENERJİ ÇÖZÜMLERİ SİVİL DENİZCİLİK İÇİN ENERJİ ÇÖZÜMLERİ Çevre dostu, düşük maliyetli ve güvenli! Bugün, denizcilik endüstrisinin pil için gereksinimleri bunlar. Sıkı düzenlemeler ve artan performans beklentileri, üreticileri

Detaylı

www.novusens.com 2012, Novusens

www.novusens.com 2012, Novusens www.novusens.com İNOVASYON VE GİRİŞİMCİLİK ENSTİTÜSÜ Vizyon... Ulusal ve uluslararası paydaşları ile sürdürülebilir büyüme ve rekabeti amaçlayan, ekonomiye ve toplumsal kalkınmaya katma değer yaratacak

Detaylı

Ahiler Kalkınma Ajansı Temiz Üretim Projeleri

Ahiler Kalkınma Ajansı Temiz Üretim Projeleri Ahiler Kalkınma Ajansı Temiz Üretim Projeleri SAHİBİ ADI BÜTÇESİ Eraslanlar İnşaat Sanayi ve Ticaret Ltd. Şti. Su Bazlı Poliüretanla Çevreye Duyarlı Teknolojik Esnek Üretim 527032,32TL Proje kapsamında

Detaylı

Güneş Enerjisi nde Lider

Güneş Enerjisi nde Lider Güneş Enerjisi nde Lider GO Enerji, 2003 yılından itibaren, Güneş enerjisinden elektrik üretimi teknolojilerinde uzmanlaşmış ekibiyle faaliyet göstermektedir. Kendi markaları ile ABD den Avustralya ya

Detaylı

HAKKIMIZDA. Sizin Hayalleriniz. Bizim İşimiz. Neden Bizi Tercih Etmelisiniz? İşimizde Uzmanız. Kalite Politikamız. Yenilikçi ve Üretkeniz

HAKKIMIZDA. Sizin Hayalleriniz. Bizim İşimiz. Neden Bizi Tercih Etmelisiniz? İşimizde Uzmanız. Kalite Politikamız. Yenilikçi ve Üretkeniz Bizim İşimiz Sizin Hayalleriniz Neden Bizi Tercih Etmelisiniz? İşimizde Uzmanız Mesleki yeterliliğini sağlamış insan kaynağına, teknik bilgiye ve donanıma sahibiz. HAKKIMIZDA Uluslararası teknik standartlara

Detaylı

GE Power & Water Water & Process Technologies. Değerli Kaynaklar, Baskı Yaratan Zorluklar, Daha Net Çözümler.

GE Power & Water Water & Process Technologies. Değerli Kaynaklar, Baskı Yaratan Zorluklar, Daha Net Çözümler. GE Power & Water Water & Process Technologies Değerli Kaynaklar, Baskı Yaratan Zorluklar, Daha Net Çözümler. Değerli Kaynaklar Su tüketimi aynı oranda artmaya devam ederse istatistikler uyarı sinyalleri

Detaylı

7.Uluslararası %100 Yenilenebilir Enerji Konferansı 18 Mayıs 2017 de İstanbul da

7.Uluslararası %100 Yenilenebilir Enerji Konferansı 18 Mayıs 2017 de İstanbul da 7.Uluslararası %100 Yenilenebilir Enerji Konferansı 18 Mayıs 2017 de İstanbul da 7.Uluslararası %100 Yenilenebilir Enerji Konferansı 18 Mayıs 2017 de İstanbul da. %100 Yenilenebilir Enerjiye Küresel Geçişi

Detaylı

Fatih YAZITAŞ Yenilenebilir Enerji Genel Müdürlüğü Yeni Teknolojiler ve Destek Daire Başkanı

Fatih YAZITAŞ Yenilenebilir Enerji Genel Müdürlüğü Yeni Teknolojiler ve Destek Daire Başkanı Fatih YAZITAŞ Yenilenebilir Enerji Genel Müdürlüğü Yeni Teknolojiler ve Destek Daire Başkanı İstanbul, Kasım 2014 Son 10 Yılda Gelinen Nokta(2003-2013) Elektrik tüketimi yaklaşık 2 kat artışla 245 milyar

Detaylı

Bize güç veren. voestalpine Şirketler Grubu Sunumu 2014/15 Mali Yılı. voestalpine AG www.voestalpine.com

Bize güç veren. voestalpine Şirketler Grubu Sunumu 2014/15 Mali Yılı. voestalpine AG www.voestalpine.com Bize güç veren. voestalpine Şirketler Grubu Sunumu 2014/15 Mali Yılı www.voestalpine.com Biz dünyada destek ve hareket sağlıyoruz. Çelik bazında, teknoloji ve endüstri malları konusunda çalışan şirketler

Detaylı

TTGV Yenilenebilir Enerji ve Enerji Verimliliği Destekleri

TTGV Yenilenebilir Enerji ve Enerji Verimliliği Destekleri TTGV Yenilenebilir Enerji ve Enerji Verimliliği Destekleri Yenilenebilir Enerji ve Enerji Verimliliğinin Finansmanı Bilgilendirme Toplantısı Ferda Ulutaş Türkiye Teknoloji Geliştirme Vakfı Odakule-İstanbul,

Detaylı

Nr. 514, September 2014 Neslihan Sargut nsargut@isravision.com +90 (212 ) 285 9745

Nr. 514, September 2014 Neslihan Sargut nsargut@isravision.com +90 (212 ) 285 9745 Yapay görme ile kalite sürekli denetim altında Yapay görme teknolojilerinin üretim dünyasına iki büyük faydayı birarada sunduğunu söyleyen ISRA Vision Vistek Genel Md. Yardımcısı Serkan Çakır, "Her üretimin

Detaylı

Enerji Sektörüne İlişkin Yatırım Teşvikleri

Enerji Sektörüne İlişkin Yatırım Teşvikleri Enerji Sektörüne İlişkin Yatırım Teşvikleri 5 Kasım 2015 Ekonomi Bakanlığı 1 Enerji Sektöründe Düzenlenen Teşvik Belgeleri V - 20.06.2012-30.06.2014 Döneminde Düzenlenen Yatırım Teşvik Belgelerinin Kaynaklarına

Detaylı

BIRAKIN KUTUP AYILARI RAHAT UYUSUN

BIRAKIN KUTUP AYILARI RAHAT UYUSUN 02.06.2009 Sayfa 1 / 11 İçinde bulunduğumuz yüzyılda hızlı endüstrileşmenin sonucu olarak ortaya çıkan enerji ihtiyacı ve bu ihtiyacın yaklaşık % 90 oranında fosil türevli yakıt tüketimi ile giderilmesi

Detaylı

Sebigas: Kaynaklarınızı enerjiye çeviriyor

Sebigas: Kaynaklarınızı enerjiye çeviriyor Sebigas: Kaynaklarınızı enerjiye çeviriyor Sebigas ve Maccaferri Endüstriyel Grubu Maccaferri Endüstriyel Grubu yüzyılı aşkın bir süredir aktif olup enerji alanı dahil birçok farklı endüstriyel sektörde

Detaylı

SINIRLARINIZI ZORLAYABİLMENİZ için. EPOKSİ ve POLİÜRETAN SİSTEMLERİ tasarlıyoruz

SINIRLARINIZI ZORLAYABİLMENİZ için. EPOKSİ ve POLİÜRETAN SİSTEMLERİ tasarlıyoruz SINIRLARINIZI ZORLAYABİLMENİZ için EPOKSİ ve POLİÜRETAN SİSTEMLERİ tasarlıyoruz KİMAR - DURATEK 1973 KİMAR kuruldu. Mümessillik firması. 1976 KİSTAB markasıyla nontoksik kalay stabilizatörleri imalatı

Detaylı

Harekete daha fazlasını katıyoruz. Yüksek verimli su temini pompaları.

Harekete daha fazlasını katıyoruz. Yüksek verimli su temini pompaları. Harekete daha fazlasını katıyoruz. Yüksek verimli su temini pompaları. Daha verimli ve daha yüksek basınçlı su temini için çalışıyoruz. Bu, 25 bar ın üzerine çıkılması anlamına geliyor. Wilo nun pompa

Detaylı

Mikroşebekeler ve Uygulamaları

Mikroşebekeler ve Uygulamaları Ders 1 Güz 2017 1 Dağıtık Enerji Üretimi ve Mikroşebekeler 2 Başlangıçta... Elektriğin üretimi DC Küçük güçte üretim DC şebeke Üretim-tüketim mesafesi yakın Üretim-tüketim dengesi batarya ile sağlanıyor

Detaylı

OKTAY ÖNCEL. Kendisinden hem Avnet hem de Türkiye de son dönemde gerçekleştirilen teknoloji yatırımlarına dair bilgiler aldık.

OKTAY ÖNCEL. Kendisinden hem Avnet hem de Türkiye de son dönemde gerçekleştirilen teknoloji yatırımlarına dair bilgiler aldık. OKTAY ÖNCEL OT/VT sektörünün yakından tanıdığı bir ismi ağırlıyoruz bu sayıda VecTime da; Avnet Technology Solutions Türkiye nin Kurumsal Çözümler Bölümü Yöneticisi Oktay Öncel. Kendisinden hem Avnet hem

Detaylı

Teknolojide Sürdürülebilir Rekabet için Sanayi 4.0. Ayşegül Eroğlu

Teknolojide Sürdürülebilir Rekabet için Sanayi 4.0. Ayşegül Eroğlu Teknolojide Sürdürülebilir Rekabet için Sanayi 4.0 Ayşegül Eroğlu 02 2004 Robert Kolej mezunu 2008 Sabancı Üni. Üretim Sistemleri Mühendisliği mezunu 2015 Boğaziçi Üni. Executive MBA mezunu Fabrika Müdürü

Detaylı

Yenilenebilir olmayan enerji kaynakları (Birincil yahut Fosil) :

Yenilenebilir olmayan enerji kaynakları (Birincil yahut Fosil) : Günümüzde küresel olarak tüm ülkelerin ihtiyaç duyduğu enerji, tam anlamıyla geçerlilik kazanmış bir ölçüt olmamakla beraber, ülkelerin gelişmişlik düzeylerini gösteren önemli bir kriterdir. İktisadi olarak

Detaylı

Hüseyin DURMAZ Yönetim Kurulu Başkanı

Hüseyin DURMAZ Yönetim Kurulu Başkanı Durmazlar Makina Durmazlar Headquarter /Bursa-Turkey Hüseyin DURMAZ Yönetim Kurulu Başkanı Video_2005 20. BTYK Toplantısı 15 Aralık 2009, Ankara Şirket Profili BURSA Ataevler Fabrikası BURSA Başköy Fabrikası

Detaylı

Misyonumuz. Vizyonumuz Çalışan. 45 Ülke İş Ortağı Kişilik Ekosistem. 85,000 Aktif Müşteri

Misyonumuz. Vizyonumuz Çalışan. 45 Ülke İş Ortağı Kişilik Ekosistem. 85,000 Aktif Müşteri 900+ Çalışan 45 Ülke 800+ İş Ortağı 2.500 Kişilik Ekosistem 85,000 Aktif Müşteri Kişisel bilgisayarlar için uygulama yazılımları geliştirmek üzere 1984 yılında kurulan Logo, Türkiye nin yenilikçi yazılım

Detaylı

Passion for energy. Şirket Profili. Fiyatlardaki oynaklığı sizin için avantaja çeviren bağımsız ve esnek ortağınız

Passion for energy. Şirket Profili. Fiyatlardaki oynaklığı sizin için avantaja çeviren bağımsız ve esnek ortağınız Passion for energy Şirket Profili Fiyatlardaki oynaklığı sizin için avantaja çeviren bağımsız ve esnek ortağınız KISACA DANSKE COMMODITIES Liberal enerji piyasasının ihtiyaçlarını karşılıyoruz Bağımsız

Detaylı

Güvenilir, uzun vadeli iş ortağınız. RWE Turkey 09/11/2015 PAGE 1

Güvenilir, uzun vadeli iş ortağınız. RWE Turkey 09/11/2015 PAGE 1 Güvenilir, uzun vadeli iş ortağınız RWE Turkey 09/11/2015 PAGE 1 RWE, başarılı ve uzun geçmişiyle enerji piyasasında güvenilir ve güçlü bir iş ortağıdır RWE Genel Merkezi, Essen, Almanya Rakamlarla RWE*

Detaylı

World Energy Outlook Dr. Fatih BİROL UEA Baş Ekonomisti İstanbul, 1 Aralık 2011

World Energy Outlook Dr. Fatih BİROL UEA Baş Ekonomisti İstanbul, 1 Aralık 2011 World Energy Outlook 2011 Dr. Fatih BİROL UEA Baş Ekonomisti İstanbul, 1 Aralık 2011 Bağlam: halihazırda yeterince kaygı verici olan eğilimlere yeni zorluklar ekleniyor Ekonomik kaygılar dikkatleri enerji

Detaylı

SERVER TANFER. Yazılım Ürünleri Satış Müdürü IBM Türk

SERVER TANFER. Yazılım Ürünleri Satış Müdürü IBM Türk SERVER TANFER Yazılım Ürünleri Satış Müdürü IBM Türk Rethink IT. Reinvent Business. Onur Buçukoğlu Tivoli Ürün Yöneticisi, Orta ve Doğu Avrupa / Türkiye / Rusya Başlıca Üç Dönüşüm Gerçekleşiyor Akıllı

Detaylı

Yolcu Güvenlik Sistemleri için Bağlantı Çözümleri.

Yolcu Güvenlik Sistemleri için Bağlantı Çözümleri. Yolcu Güvenlik Sistemleri için Bağlantı Çözümleri. Perde hava yastığı Yan hava yastığı Diz hava yastığı Baş tarafı perde hava yastığı Yaya koruma hava yastığı Bağlantı çözümlerinde küresel sağlayıcı. Otomotiv

Detaylı

Amerikalı İş Ortakları ile Büyüme Fırsatı

Amerikalı İş Ortakları ile Büyüme Fırsatı Amerikalı İş Ortakları ile Büyüme Fırsatı Michael Lally, Ticaret Müsteşarı Berrin Ertürk, Ticaret Ataşe Yardımcısı Nisan 2014 U.S. Commercial Service Ankara, Turkey Amerikan Ticaret Müsteşarlığı Misyonu

Detaylı

BIRAKIN KUTUP AYILARI RAHAT UYUSUN

BIRAKIN KUTUP AYILARI RAHAT UYUSUN POLAR İZOLASYON ISI İZOLASYONU TANITIM BROŞÜRÜ İçinde bulunduğumuz yüzyılda hızlı endüstrileşmenin sonucu olarak ortaya çıkan enerji ihtiyacı ve bu ihtiyacın yaklaşık % 90 oranında fosil türevli yakıt

Detaylı

Yolcu Güvenlik Sistemleri için Bağlantı Çözümleri.

Yolcu Güvenlik Sistemleri için Bağlantı Çözümleri. Yolcu Güvenlik Sistemleri için Bağlantı Çözümleri. Perde hava yastığı Yan hava yastığı Diz hava yastığı Baş tarafı perde hava yastığı Yaya koruma hava yastığı Bağlantı çözümlerinde küresel sağlayıcı. Otomotiv

Detaylı

Online teknik sayfa MVM-3M5-2MC-MKLB TTK70 LINEER ENCODER

Online teknik sayfa MVM-3M5-2MC-MKLB TTK70 LINEER ENCODER Online teknik sayfa MVM-3M5-2MC-MKLB TTK70 A B C D E F Resimler farklı olabilir Sipariş bilgileri Tip Diğer cihaz modelleri ve aksesuar Stok no. MVM-3M5-2MC-MKLB 6037422 www.sick.com/ttk70 Ürün açıklaması

Detaylı

Dow Türkiye ile Öğretmen Akademisi Vakfı nın (ÖRAV) birlikte gerçekleştirdiği Dow ile Öğretmenin Kimyası projesinde 2. faz atölye çalışması sona erdi.

Dow Türkiye ile Öğretmen Akademisi Vakfı nın (ÖRAV) birlikte gerçekleştirdiği Dow ile Öğretmenin Kimyası projesinde 2. faz atölye çalışması sona erdi. Marmara Bölgesi Öğretmenin Kimyası nda Buluştu Marmara Bölgesi ndeki liselerde görev yapan kimya öğretmenleri Dow ile Öğretmenin Kimyası proje Dow Türkiye ile Öğretmen Akademisi Vakfı nın (ÖRAV) birlikte

Detaylı

MODERN ENERJİ DEPOLAMA SİSTEMLERİ VE KULLANİM ALANLARİ

MODERN ENERJİ DEPOLAMA SİSTEMLERİ VE KULLANİM ALANLARİ MODERN ENERJİ DEPOLAMA SİSTEMLERİ VE KULLANİM ALANLARİ Muhammed Aydın ARSLAN 16360007 İÇERİK Hidrojen Depolama Sistemleri Batarya Volan Süper Kapasitörler Süper İletken Manyetik Enerji Depolama HİDROJEN

Detaylı

H+Bredgatan H+ BREDGATAN KENTSEL DÖNÜŞÜM PROJESİ. Erik Giudice Architects sunar. Helsingborg, İsveç

H+Bredgatan H+ BREDGATAN KENTSEL DÖNÜŞÜM PROJESİ. Erik Giudice Architects sunar. Helsingborg, İsveç Görseller: EGA H+ BREDGATAN KENTSEL DÖNÜŞÜM PROJESİ Helsingborg, İsveç İsveç in en iddialı planlama ve kentsel dönüşüm projelerinden biri olan H+ projesi, Helsingborg kentinin güney kısımlarının mavi-yeşil

Detaylı

Firma Profili enwi-etec GmbH

Firma Profili enwi-etec GmbH Profili enwi-etec GmbH enwi-etec GmbH Wilfried Mayr, Genel Müdür Scherrwies 2, D-84329 Rogglfing Telefon +49 8725 9664-41 Faks +49 8725 9664-96 w.mayr@enwi-etec.com http://de.enwi-etec.com Kuruluş Yılı

Detaylı

-Serbest Tüketici kapsamındaki kişi ve kurumlara perakende elektrik satışı,

-Serbest Tüketici kapsamındaki kişi ve kurumlara perakende elektrik satışı, Zorlu Elektrik Zorlu Elektrik Enerjisi İthalat İhracat ve Toptan Ticaret A.Ş. (Zorlu Elektrik), elektrik enerjisinin yurt içinden ve serbest bölgelerden satın alınarak, yurt içinde toptan veya doğrudan

Detaylı

KARPA & VENA ORTAK GIRIŞIMI

KARPA & VENA ORTAK GIRIŞIMI KARPA & VENA ORTAK GIRIŞIMI yılların birikimi tek bir çatı altında KARPA & VENA YAPI ORTAK GİRİŞİMİ hakkımızda İnşaat sektöründe 20 yılı aşkın süredir geniş bir yelpazede hizmet veren KARPA YAPI VE VENA

Detaylı

TANITIM BROŞÜRÜ POLAR POLİÜRETAN

TANITIM BROŞÜRÜ POLAR POLİÜRETAN TANITIM BROŞÜRÜ İçinde bulunduğumuz yüzyılda hızlı endüstrileşmenin sonucu olarak ortaya çıkan enerji ihtiyacı ve bu ihtiyacın yaklaşık % 90 oranında fosil türevli yakıt tüketimi ile giderilmesi son dönemde

Detaylı

YENİLENEBİLİR ENERJİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ

YENİLENEBİLİR ENERJİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ YENİLENEBİLİR ENERJİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ M E H M E T A Ş K E R, 2 5. 0 9. 2 0 1 3 I S T A N B U L TÜRKİYE'NİN YENİLENEBİLİR ENERJİ POLİTİKALARI : Elektrik enerjisi üretmek için yenilenebilir kaynakların kullanımını

Detaylı

Online teknik sayfa MCS100E CD SEOS ÇÖZÜMLERI

Online teknik sayfa MCS100E CD SEOS ÇÖZÜMLERI Online teknik sayfa MCS100E CD A B C D E F H I J K L M N O P Q R S T Sipariş bilgileri Tip MCS100E CD Stok no. Talep üzerine Uygulama yeri ve müşteri gereklilikleri doğrultusunda kullanılacak cihazın özellikleri

Detaylı

IBC LERIN DÜNYA ÇAPINDA GERI ALINMASI VE YENILENMESI

IBC LERIN DÜNYA ÇAPINDA GERI ALINMASI VE YENILENMESI IBC LERIN DÜNYA ÇAPINDA GERI ALINMASI VE YENILENMESI Boş konteynerleriniz için kalıcı çözüm: SCHÜTZ TICKET SERVICE. Çevrenin korunmasını sağlamak ve doğal kaynakları muhafaza etmek günümüz endüstriyel

Detaylı

BOSAD BİLGİLENDİRME BÜLTENİ. Pazar araştırma şirketi Grand View Research e göre, 2020 ye kadar pazarın gelişim ve değişim trendleri

BOSAD BİLGİLENDİRME BÜLTENİ. Pazar araştırma şirketi Grand View Research e göre, 2020 ye kadar pazarın gelişim ve değişim trendleri BOSAD BOYA SANAYİCİLERİ DERNEĞİ Selim Ragıp Emeç Sk. Kafaoğlu Apt. No:13 D:5 PK 34740 Suadiye- Kadıköy/ İstanbul Tel: (216) 384 74 53-93 Fax: (216) 384 69 34 bosad@bosad.org.tr BOSAD BİLGİLENDİRME BÜLTENİ

Detaylı

Teknoloji Partneri. Çözüm Ortağı

Teknoloji Partneri. Çözüm Ortağı Mühendislik Çözümleri OTO M A S YO N Teknoloji Partneri MÜHENDiSLiK Çözüm Ortağı DA N I S M A N L I K www.inovamuhendislik.net KURUMSAL Endüstride ve sanayide kullanılan ve üretilen makine, sistem ve ekipmanlarda

Detaylı

GAP BÖLGESİ NDE TARIM VE TARIMA DAYALI SANAYİDE ENTEGRE KAYNAK VERİMLİLİĞİ PROJESİ

GAP BÖLGESİ NDE TARIM VE TARIMA DAYALI SANAYİDE ENTEGRE KAYNAK VERİMLİLİĞİ PROJESİ GAP BÖLGESİ NDE TARIM VE TARIMA DAYALI SANAYİDE ENTEGRE KAYNAK VERİMLİLİĞİ PROJESİ PROJENİN GEREKÇESİ VE AMACI Tarım sektörü Türkiye nin Gayri Safi Katma Değerinin yaklaşık %9 unu oluştururken, bu oran

Detaylı

Bağlantılı Dijital Ekonomi. Kasım, 2017

Bağlantılı Dijital Ekonomi. Kasım, 2017 Bağlantılı Dijital Ekonomi Kasım, 2017 Teknoloji İnsan ı değiştiriyor mu? Teknoloji İş i değiştiriyor mu? Kurulu IoT Birimleri, kategorilerine göre IoT Endpoint Harcamaları, kategorilerine göre Dijital

Detaylı

Konya Sanayi Odası. Ocak 2013. Enis Behar Form Temiz Enerji enis.behar@formgroup.com twitter/enisbehar

Konya Sanayi Odası. Ocak 2013. Enis Behar Form Temiz Enerji enis.behar@formgroup.com twitter/enisbehar Konya Sanayi Odası Ocak 2013 Enis Behar Form Temiz Enerji enis.behar@formgroup.com twitter/enisbehar FORM TEMİZ ENERJİ FORM ŞİRKETLER GRUBU 6 farklı şirketten oluşmaktadır; İklimlendirme Cihazları Satışı

Detaylı

ALIGAL. Yeniliklerinize hizmet eden kriyojenik çözümler. www.airliquide.com.tr

ALIGAL. Yeniliklerinize hizmet eden kriyojenik çözümler. www.airliquide.com.tr ALIGAL Yeniliklerinize hizmet eden kriyojenik çözümler www.airliquide.com.tr ALIGAL : AVANTAJLARI Müşteri ve çözüm odaklı bir ürün Gıda dondurucular, azot (N 2 ) ve karbondioksit (CO 2 ) gibi gıda dondurucu

Detaylı

Ticari araçlarda yüklerin korunması ve muhafazasına yönelik ekipman www.vanycare.com

Ticari araçlarda yüklerin korunması ve muhafazasına yönelik ekipman www.vanycare.com Ticari araçlarda yüklerin korunması ve muhafazasına yönelik ekipman www.vanycare.com Bir Blomberger Holzindustrie B. Hausmann GmbH & Co. KG markasıdır 1 2 3 4 5 Imalatçi DELIGNIT teknik özel kontrplağı

Detaylı

ZF, TRW Otomotiv şirketini bünyesine katıyor

ZF, TRW Otomotiv şirketini bünyesine katıyor Sayfa 1/5, 29.09.2014 ZF, TRW Otomotiv şirketini bünyesine katıyor Birleşik şirket 30 MilyarAvro luk ciro ve 138.000 çalışan sayısına ulaşacak Kabul görmüş ürünleri, teknolojik avantaj, yakıt tasarrufu

Detaylı

YENİLENEBİLİR ENERJİ KAYNAKLARI RÜZGAR ENERJİSİ SİSTEMLERİ Eğitim Merkezi Projesi

YENİLENEBİLİR ENERJİ KAYNAKLARI RÜZGAR ENERJİSİ SİSTEMLERİ Eğitim Merkezi Projesi YENİLENEBİLİR ENERJİ KAYNAKLARI RÜZGAR ENERJİSİ SİSTEMLERİ Eğitim Merkezi Projesi Konu Başlıkları Enerjide değişim Enerji sistemleri mühendisliği Rüzgar enerjisi Rüzgar enerjisi eğitim müfredatı Eğitim

Detaylı

Powdoor ahşap boyama endüstrisini yeniden yapılandırıyoruz. Powdoor Pulver Kimya San. ve Tic. A.Ş

Powdoor ahşap boyama endüstrisini yeniden yapılandırıyoruz. Powdoor Pulver Kimya San. ve Tic. A.Ş ahşap boyama endüstrisini yeniden yapılandırıyoruz Neden Toz Boya? Strateji Tuvali Toz Boya 3,5 3 03 Neden? 2,5 04 Neden? 2 1,5 1 0,5 0 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 Kurulum Maliyeti Kaplama Birim Maliyeti

Detaylı

DÜNYA ENERJİ SEKTÖRÜNDE 2040 A BAKIŞ

DÜNYA ENERJİ SEKTÖRÜNDE 2040 A BAKIŞ DÜNYA ENERJİ SEKTÖRÜNDE 2040 A BAKIŞ Dünyanın önemli petrol ve enerji şirketlerinden Exxon Mobil tarafından 2018 Enerji Görünümü ve 2040 yılına dair öngörüleri içeren bir rapor yayınlandı. Rapor, Outlook

Detaylı

AKILLI ŞEBEKELER Smart Grids. Mehmet TÜMAY Taner TOPAL

AKILLI ŞEBEKELER Smart Grids. Mehmet TÜMAY Taner TOPAL AKILLI ŞEBEKELER Smart Grids Mehmet TÜMAY Taner TOPAL Özet Günümüzde elektrik enerjisi üretim, iletim ve dağıtım teknolojilerinde bilişim teknolojilerinin kullanımı yaygınlaşmaktadır. Akıllı şebekeler

Detaylı

Teknolojide Sürdürülebilir Rekabet için Sanayi 4.0. Ayşegül EROĞLU

Teknolojide Sürdürülebilir Rekabet için Sanayi 4.0. Ayşegül EROĞLU Teknolojide Sürdürülebilir Rekabet için Sanayi 4.0 Ayşegül EROĞLU 02 Sanayi 4.0 Nedir? Sanayi 4.0 Türkiye için neden önemli? Sanayi 4.0 ın İklimlendirme Sektörü üzerindeki potansiyeli nedir? Sanayi 4.0

Detaylı

YENİLENEBİLİR ENERJİ KAYNAKLARI. Gökhan BAŞOĞLU

YENİLENEBİLİR ENERJİ KAYNAKLARI. Gökhan BAŞOĞLU YENİLENEBİLİR ENERJİ KAYNAKLARI İÇERİK 1. DÜNYADAKİ VE ÜLKEMİZDEKİ ENERJİ KAYNAKLARI VE KULLANIMI 1.1 GİRİŞ 1.2 ENERJİ KAYNAKLARI 1.3 TÜRKİYE VE DÜNYADAKİ ENERJİ POTANSİYELİ 2. YENİLENEBİLİR ENERJİ KAYNAKLARI

Detaylı

MEGA PROJELER KALDIRAÇ OLDU!

MEGA PROJELER KALDIRAÇ OLDU! ARAŞTIRMA MEGA PROJELER KALDIRAÇ OLDU! Hazırlayan: İSHAK SEVGİN Çanakkale Köprüsü, Kanal İstanbul Projesi, yeni hızlı tren projeleri, enerji yatırımları ve kentsel dönüşüm gibi devam eden ve yapılması

Detaylı

Güneş Enerji Sistemleri. www.cansolar.com.tr

Güneş Enerji Sistemleri. www.cansolar.com.tr Güneş Enerji Sistemleri www.cansolar.com.tr Hakkımızda Yenilenebilir ve sürdürülebilir enerji sektöründe faaliyet göstermek amacıyla 2013 yılı başlarında kurulan firmamız, uzmanlık alanı güneş enerji sistemleri

Detaylı

Sizlere sunduklarımız?

Sizlere sunduklarımız? Müşteriye özen göstererek, istemlerine göre kaliteli hizmet sunuyoruz. Müşterinin beklentilerini tamamlayarak, kararlaştırılan süreler çerçevesinde projelerimizi eksiksiz gerçekleştiriyoruz. Müşteri ile

Detaylı

Yenilebilir Enerji Kaynağı Olarak Rüzgar Enerjisi

Yenilebilir Enerji Kaynağı Olarak Rüzgar Enerjisi Yenilebilir Enerji Kaynağı Olarak Rüzgar Enerjisi İbrahim M. Yağlı* Enerji üretiminde Rüzgar Enerjisinin Üstünlükleri Rüzgar enerjisinin, diğer enerji üretim alanlarına göre, önemli üstünlükleri bulunmaktadır:

Detaylı

Her işin başında. Başarınız için kesin sonuçlar.

Her işin başında. Başarınız için kesin sonuçlar. Her işin başında Başarınız için kesin sonuçlar. Aletlerimize çok yatırım yapıyoruz. Her işletme, rekabetin karşısında ayakta durabilmesi için özel görevleri yerine getirmelidir. Bu da sadece uygun aletler

Detaylı

GMNEM. Nem Alma Cihazları. Nem Alma Cihazları. Ürün Kataloğu. Made in Turkey

GMNEM. Nem Alma Cihazları. Nem Alma Cihazları. Ürün Kataloğu. Made in Turkey Nem Alma Cihazları Nem Alma Cihazları Ürün Kataloğu Made in Turkey w w w. g m n e m. c o m NEM ALMA CİHAZLARI atmosferde çıplak gözle görülemeyen nemin giderilmesinde ve iklimlendirme çözümleri konusunda

Detaylı

Online teknik sayfa MKAS KULLANICIYA ÖZEL TASARIMLI ANALIZ SISTEMLERI

Online teknik sayfa MKAS KULLANICIYA ÖZEL TASARIMLI ANALIZ SISTEMLERI Online teknik sayfa MKAS A B C D E F H I J K L M N O P Q R S T Sipariş bilgileri Tip MKAS Stok no. Talep üzerine Uygulama yeri ve müşteri gereklilikleri doğrultusunda kullanılacak cihazın özellikleri ve

Detaylı

Türkiye de Yenilenebilir Enerji Piyasası. Dünya Bankası Shinya Nishimura 28 Haziran 2012

Türkiye de Yenilenebilir Enerji Piyasası. Dünya Bankası Shinya Nishimura 28 Haziran 2012 Türkiye de Yenilenebilir Enerji Piyasası Dünya Bankası Shinya Nishimura 28 Haziran 2012 Yenilenebilir Enerji Türkiye için Neden Enerji Arz Güvenliği Önemli? Enerji ithalat oranı %70 in üzerinde (tüm ithalatın

Detaylı

BERKAY FOTOVOLTAİK & ISITMA & SOĞUTMA & SİSYEMLERİ BERKAY ISITMA&SOĞUTMA&FOTOVOLTAİK SAĞLIK & KONFOR & EKONOMİ

BERKAY FOTOVOLTAİK & ISITMA & SOĞUTMA & SİSYEMLERİ BERKAY ISITMA&SOĞUTMA&FOTOVOLTAİK SAĞLIK & KONFOR & EKONOMİ BERKAY FOTOVOLTAİK & ISITMA & SOĞUTMA & SİSYEMLERİ BERKAY ISITMA&SOĞUTMA&FOTOVOLTAİK SAĞLIK & KONFOR & EKONOMİ BERKAY ISITMA & SOĞUTMA & FOTOVOLTAİK SİSYEMLERİ Almanya'dan özel güneş enerji paneli Sizlere

Detaylı