Basın Bülteni Release

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "Basın Bülteni Release"

Transkript

1 Basın Bülteni Release BASF, 2013 yılının ilk yarısındaki zorlu ortamda iyi bir ticari performans sergiledi yılı ikinci çeyreği - Satışlar 18.4 milyar Avro (%3 artış) - Özel kalemler öncesi FVÖK 1.8 milyar Avro (%5 düşüş) 2013 yılı ilk yarısı - Satışlar 38.1 milyar Avro (%4 artış) - Özel kalemler öncesi FVÖK 4.0 milyar Avro (%3 artış) Tarım Çözümleri segmenti satış ve kazanç artışına önemli bir katkıda bulundu; İşlevsel Malzemeler ve Çözümlerde önemli kazanç artışı kaydedildi. Elena Papayorgioğlu Tel.: Faks: elena.papayorgioglu@basf.com 2013 yılına genel bakış: Değişken ekonomik ortamda, satışlar ve kazançlar hedeflendiği şekilde artmaya devam ediyor. Dünyanın lider kimya şirketi BASF, tüm segmentlerde gerçekleşen yüksek satış hacimleri sayesinde 2013 yılının ikinci çeyreğinde satışlarını %3 arttırarak yaklaşık 18.4 milyar Avro ya yükseltti. Özel kalemler öncesi faaliyet geliri (FVÖK) %5 azalarak, 1.8 milyar Avro civarına geriledi yılının ilk yarısında satışlar, 38.1 milyar Avro'ya artarak önceki yılın ilk yarısında elde edilen seviyeyi %4 oranında aştı. Özel kalemler öncesi FVÖK %3 artarak 4 milyar Avro'nun üzerine çıktı. Şirketin yarı yıl basın toplantısında konuşan BASF SE İcra Kurulu Başkanı Dr. Kurt Bock, "Zorlu koşullar altında, şirketimiz 2013 yılının ilk yarısında iyi bir performans gösterdi. Bitki koruma ürünleri işimiz, satış ve kazanç büyümesine önemli bir katkıda bulundu. İşlevsel Malzemeler ve Çözümler segmentinde kazançlar önemli ölçüde artış gösterdi. Petrol ve Gaz

2 Sayfa 2 segmentindeki yüksek hacimler de satış ve kazançların artmasını sağladı." dedi. Gayrisafi yurtiçi hasıla %2'nin biraz altında gerçekleşerek önceki yılın aynı dönemine oranla 2013 yılının ilk yarısında yavaş bir büyüme sergiledi. Global endüstriyel üretim ise önceki yılın aynı dönemine oranla yaklaşık %1 civarında artış gösterdi. Bock, "Ekonomik ortam değişken kalmaya devam ediyor. Avrupa ekonomisi bir parça daralma gösteriyor; Çin'in büyüme motoru ise artık tam güçte çalışmıyor; Amerika Birleşik Devletleri kısmi bir büyüme gösteriyor. Bu etkileri açık bir şekilde hissediyoruz ve BASF'nin bu zorlu ortamda başarılı bir şekilde ilerleyebilmesi için elimizden gelen her şeyi yapıyoruz. dedi yılının tamamına genel bakış 2013 yılının ilk altı aylık dönemi içerisindeki ekonomik gelişmeye dayanarak, şirketin ekonomik ortamla ilgili tahminleri önceye oranla daha temkinli oldu. BASF, 2013 yılında global ekonomi için aşağıda belirtilen öngörülerde bulunmaktadır (önceki öngörüler parantez içerisindedir): Gayrisafi yurtiçi hasılada büyüme: %2.0 (%2.4) Endüstriyel üretimde büyüme: %2.7 (%3.4) Kimyasal üretiminde büyüme: %3.1 (%3.6) Ortalama Avro / Amerikan Doları paritesi 1 = yılı için ortalama petrol fiyatı varil başına 105$ (110$) Kimyasal ürünlerde dünya genelinde ekonomik büyüme ve talebin 2013 yılının ikinci yarısında hızlanması beklenmiyor. Ekonomik belirsizlik nedeniyle inişli çıkışlı bir gelişme ön görülüyor. Bock, "Buna rağmen, hala satış rakamlarımızda ve özel kalemler öncesi FVÖK'te 2012 seviyelerini aşmayı hedefliyoruz. Bugün kazanç hedefimizi başarmak, yılın başında beklediğimizden çok daha zor." dedi. BASF nin 2015 yılı itibarıyla, 2011 yılına oranla kazançlara her yıl yaklaşık 1 milyar Avro katkıda bulunması beklenen mükemmeliyet programı STEP, programa uygun olarak devam ediyor ve bu yıl 300 milyon Avro'luk bir tasarruf sağlanacak. İş hacimlerinin daha fazla gelişmesi konusundaki belirsizlik nedeniyle, özellikle yükselen pazarlarda planlanan personel artışı daha yavaş ilerleyecek.

3 Sayfa 3 Yüksek faaliyet nakit akışı Önceki yılın aynı çeyreğinde olduğu gibi 2013 yılının ikinci çeyreğinde, işletme faaliyetlerinden elde edilen nakit yaklaşık 2.0 milyar Avro oldu. Böylece, yıllık bazda 619 milyon Avro artarak, 2013 yılının ilk yarısında toplamda 4.0 milyar Avro'ya ulaştı yılının sonunda 1.6 milyar Avro iken, 30 Haziran 2013 itibarıyla nakit ve nakit benzerleri 2.2 milyar Avro seviyesinde gerçekleşti. 31 Aralık 2012 tarihinde 11.2 milyar Avro olan net borç, 2013 yılının ikinci çeyreğinin sonu itibariyle 12.5 milyar Avro'ya yükseldi. BASF CFO'su Dr. Hans-Ulrich Engel, "Düşük faiz oranlarından faydalandık ve 2013 yılının ilk yarısında yaklaşık 2.1 milyar Avro nominal değere sahip tahvil çıkarttık. BASF Grubu'nun 30 Haziran 2013 itibariyla özsermaye oranı %41 ile son derece sağlam oldu." dedi. İkinci çeyrekte segmentlere göre iş gelişimi Kimyasallar segmentinde, ortamın zayıflığı neticesinde satışlarda %4 düşüş meydana geldi. Düşük hammadde maliyetleri nedeniyle satış fiyatları azaldı. Satış hacmi bir parça artış gösterdi yılının ikinci çeyreği ile karşılaştırıldığında, özel kalemler öncesi FVÖK 106 milyon Avro azalarak 495 milyon Avro'ya geriledi. Bu, ağırlıklı olarak kaprolaktam ve poliamitlerdeki zayıf marjların sonucunda meydana geldi. Performans Ürünleri segmentinde, olumsuz kur etkileri ve azalan hammadde maliyetlerinden kaynaklanan düşük satış fiyatları nedeniyle satışlarda %1 azalma oldu. Bakım Kimyasallarında artan hacimlerle Sağlık ve Beslenme bölümünde Pronova BioPharma'nın satın alınmasının yarattığı portföy etkilerinin satışlar üzerinde olumlu bir etkisi oldu. Bazı ürünlerdeki yoğun rekabet ve Yen'in Avro karşısında değer kaybetmesi, özel kalemler öncesi FVÖK'ün 48 milyon Avro azalarak 394 milyon Avro'ya gerilemesine neden oldu yılının ikinci yarısında, Japonya'da meydana gelen deprem ve tsunaminin neden olduğu zarar için yapılan sigorta ödemeleri de kazançlara olumlu bir katkıda bulundu. İşlevsel Malzemeler ve Çözümler segmentinde hacim ve fiyatlarda bir artış meydana geldi ve satışlar %2 arttı. Kur etkileri, satış büyümesini azalttı. 293 milyon Avro olarak gerçekleşen özel kalemler öncesi FVÖK, önceki yılın ikinci çeyrek seviyesini 77 milyon Avro geçti. Daha iyi marjlar buna önemli bir katkıda bulundu.

4 Sayfa 4 Tarım Çözümleri segmentinde işler başarılı bir şekilde gelişmeye devam etti: Önceki yılın ikinci çeyreği ile karşılaştırıldığında, satışlar %18 artarak 1.7 milyar Avro'ya çıktı. Özel kalemler öncesi FVÖK 71 milyon Avro artarak 485 milyon Avro'ya çıktı. Tüm bölgelerdeki ve göstergelerdeki satış hacimleri artış gösterdi. Ayrıca, yüksek fiyatlar ve Becker Underwood'un satın alınması da bu satış ve kazanç artışına katkıda bulundu. Petrol ve Gaz segmentinde, düşük petrol fiyatlarına rağmen satışlar %10 artış gösterdi. Bu, ağırlıklı olarak doğal gaz ticaretinde artan hacimlerin sonucunda meydana geldi. 382 milyon Avro olarak gerçekleşen özel kalemler öncesi FVÖK, Araştırma ve Üretim iş sektörünün yüksek katkısı sayesinde önceki yılın ikinci çeyrek seviyesini önemli ölçüde geçti. Diğer segmentindeki satışlar, önceki yılın aynı çeyreğine oranla %11 artış gösterdi. Ağırlıklı olarak uzun vadeli teşvik programının değerleme etkileri nedeniyle, özel kalemler öncesi FVÖK eksi 217 milyon Avro'ya geriledi yılının ikinci çeyreğinde karşılıkların tanınmasına yönelik masraflar yer alırken, karşılıklar 2012 yılının ikinci çeyreğinde tersine çevrildi. İkinci çeyrekte bölgelere göre iş gelişimi Merkezi Avrupa'da bulunan şirketlerin satışları, yüksek satış hacimleri neticesinde 2013 yılının ikinci çeyreğinde %3 artış gösterdi. Petrol ve Gaz segmentinde hacimler önemli bir büyüme sergiledi. Ancak, Kimyasal Ürünler segmentinde satış hacimleri azalma gösterdi. Özellikle Kimyasal Ürünler segmentinin düşük katkısı nedeniyle, özel kalemler öncesi FVÖK 259 milyon Avro azalarak 1.1 milyon Avro'ya geriledi. Kuzey Amerika'da şirketin konumuna göre satışlar Amerikan Doları bazında %9 ve Avro bazında ise %7 arttı. Tarım Çözümleri segmentinde önemli ölçüde artış gösteren satışlar özellikle yüksek satış hacimleri ve Becker Underwood'un satın alınmasıyla gerçekleşti. Kazançlar 158 milyon Avro artarak 485 milyon Avro'ya çıktı. Asya Pasifik bölgesindeki satışlar, yerel para birimi bazında %1 artarken, Euro bazında %2 azalma gösterdi. Satış hacimleri tüm segmentlerde artış gösterdi. Kimyasallar, Performans Ürünleri ve İşlevsel Malzemeler ve Çözümler segmentlerinden oluşan kimyasal ürünler işinde, düşük satış fiyatları ve olumsuz kur etkileri satışlarda azalmaya neden oldu. Özel kalemler öncesi FVÖK 27 milyon Avro azalarak 196 milyon Avro'ya geriledi.

5 Sayfa 5 Bu, ağırlıklı olarak Performans Ürünleri segmentinin düşük kazanç katkısı nedeniyle meydana geldi. Güney Amerika, Afrika ve Orta Doğu Bölgeleri nde satışlar yerel para birimi bazında %12 ve Avro bazında ise %5 arttı. Artan hacimler ve fiyatlar satışları arttırırken, kur etkileri ise tüm birimlerde satışları azalttı. FVÖK önceki yılın aynı çeyreğinde 77 milyon Avro iken, Petrol ve Gaz segmentinde artan kazançlar sayesinde bölgede özel kalemler öncesi FVÖK 23 milyon Avro artış gösterdi. BASF Hakkında Dünyanın lider kimya şirketi BASF olarak portföyümüzde; kimyasallardan plastiklere, bitki koruma ürünlerinden petrol ve doğalgaza kadar birçok ürün yer alıyor. Ekonomik başarıyı, sosyal sorumluluk ve çevresel korumayla birleştiriyoruz. Toplumun bugüne ve geleceğe dair ihtiyaçlarını karşılamak adına, hemen hemen bütün endüstriyel alanlarda bilim ve inovasyon aracılığıyla müşterilerimize hizmet sunuyoruz. Ürünlerimiz ve çözümlerimizle kaynakların korunmasına, sağlıklı gıda teminine ve hayat kalitesinin artırılmasına katkı sağlıyoruz. Kurumsal hedefimiz doğrultusunda; sürdürülebilir bir gelecek için kimya yaratıyoruz yılı sonu itibarıyla dünya çapında 110 binin üzerinde çalışanı bulunan ve bu dönemde satışları 72,1 milyar Avro olarak gerçekleşen BASF nin hisseleri Frankfurt (BAS), Londra (BFA) ve Zürih (AN) borsalarında işlem görüyor. BASF hakkında daha ayrıntılı bilgiye adresindeki internet sitesinden ulaşılabiliyor.

Basın Bülteni Release

Basın Bülteni Release Basın Bülteni Release BASF, ikinci çeyrekte satış hacmini artırdı 26 Temmuz 2014 BASF, 2014 yılı ikinci çeyreğinde satışlarını yüzde 1 artırarak 18,5 milyar avroya çıkardı. Şirketin faiz ve vergi öncesi

Detaylı

Basın Bülteni. BASF, 3. çeyrekte satış hacmini artırdı

Basın Bülteni. BASF, 3. çeyrekte satış hacmini artırdı Basın Bülteni BASF, 3. çeyrekte satış hacmini artırdı BASF, 2014 yılı üçüncü çeyreğinde satışlarını yüzde 3 artırarak 18,3 milyar Avro ya çıkardı. Şirketin faiz ve vergi öncesi karı ise (FAVÖK) yüzde 9

Detaylı

Basın Bülteni. BASF, yıl sonu hedeflerini güncelledi

Basın Bülteni. BASF, yıl sonu hedeflerini güncelledi Basın Bülteni BASF, yıl sonu hedeflerini güncelledi 2015 yılı üçüncü çeyreğine yönelik finansal verilerini açıklayan BASF, satışlarında 17,4 milyar Avro ile geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 5 azalma

Detaylı

Basın Bülteni Release

Basın Bülteni Release Basın Bülteni Release 27.02.2013 BASF, 2012 yılında satışlarını ve operasyon gelirlerini arttırdı Elena Papayorgioğlu Tel.: 0216 570 35 76 Faks: 0216 570 35 79 E-mail: elena.papayorgioglu@basf.com 2012

Detaylı

Basın Bülteni. BASF, 2014 yılının dördüncü çeyreğinde ve yılın tamamında kazancını arttırdı. 2014 yılı 4. çeyreği: 2014 yılın tamamı:

Basın Bülteni. BASF, 2014 yılının dördüncü çeyreğinde ve yılın tamamında kazancını arttırdı. 2014 yılı 4. çeyreği: 2014 yılın tamamı: Basın Bülteni Basın Bülteni BASF, 2014 yılının dördüncü çeyreğinde ve yılın tamamında kazancını arttırdı 2014 yılı 4. çeyreği: Satışlar 18,0 milyar Avro (%0,6 eksi) Özel kalemler öncesi FVÖK 1,5 milyar

Detaylı

Basın Bülteni. BASF 2015 yılı finansal verilerini açıkladı: Pazar ortamı değişken ve zorlu olmaya devam ediyor.

Basın Bülteni. BASF 2015 yılı finansal verilerini açıkladı: Pazar ortamı değişken ve zorlu olmaya devam ediyor. Basın Bülteni BASF 2015 yılı finansal verilerini açıkladı: Pazar ortamı değişken ve zorlu olmaya devam ediyor. 2015 yılına ait finansal verilerini açıklayan BASF, 70,4 milyar Avro tutarında satış geliri

Detaylı

Büyüme Değerlendirmesi : Çeyrek

Büyüme Değerlendirmesi : Çeyrek Büyüme Değerlendirmesi : 2015 1. Çeyrek 10 Haziran 2015 NET İHRACAT BÜYÜMEYİ SIRTLADI Seyfettin Gürsel, Zümrüt İmamoğlu ve Barış Soybilgen Yönetici özeti TÜİK'in bugün açıkladığı rakamlara göre Gayri Safi

Detaylı

Büyüme Değerlendirmesi : Çeyrek

Büyüme Değerlendirmesi : Çeyrek Büyüme Değerlendirmesi : 2014 3. Çeyrek 10 Aralık 2014 STOKLARDAKİ AZALIŞ BÜYÜMEYİ DÜŞÜRDÜ Seyfettin Gürsel, Zümrüt İmamoğlu ve Ayşenur Acar Yönetici özeti TÜİK'in bugün açıkladığı rakamlara göre Gayri

Detaylı

Ekonomi Bülteni. 18 Temmuz 2016, Sayı: 28. Yurt Dışı Gelişmeler Yurt İçi Gelişmeler Finansal Göstergeler Haftalık Veri Akışı

Ekonomi Bülteni. 18 Temmuz 2016, Sayı: 28. Yurt Dışı Gelişmeler Yurt İçi Gelişmeler Finansal Göstergeler Haftalık Veri Akışı Ekonomi Bülteni, Sayı: 28 Yurt Dışı Gelişmeler Yurt İçi Gelişmeler Finansal Göstergeler Haftalık Veri Akışı Ekonomik Araştırma ve Strateji Dr. Saruhan Özel Ezgi Gülbaş Orhan Kaya 1 DenizBank Ekonomi Bülteni

Detaylı

2008 yılı sonuçları. Karlılık ve nakit akışındaki artış

2008 yılı sonuçları. Karlılık ve nakit akışındaki artış Basın Bülteni 2008 yılı sonuçları Karlılık ve nakit akışındaki artış Net satışlar (sabit metal ) (1) : 4,776 milyar Euro Kablo işletmelerinde organik büyüme (2) : + %6 Kar marjı (3) : 427 milyon Euro (Sabit

Detaylı

Basın Bülteni Release

Basın Bülteni Release Basın Bülteni Release BASF, gerçekleştirdiği araştırmalarla yenilikçi gücünü arttırıyor 09.05.2013 Pazarda beş yıldan az bir süredir yer alan yeni ürünlerin 2012 yılı satış rakamı yaklaşık 8.5 milyar Avro

Detaylı

Ekonomi Bülteni. 14 Kasım 2016, Sayı: 44. Yurt Dışı Gelişmeler Yurt İçi Gelişmeler Finansal Göstergeler Haftalık Veri Akışı

Ekonomi Bülteni. 14 Kasım 2016, Sayı: 44. Yurt Dışı Gelişmeler Yurt İçi Gelişmeler Finansal Göstergeler Haftalık Veri Akışı Ekonomi Bülteni, Sayı: 44 Yurt Dışı Gelişmeler Yurt İçi Gelişmeler Finansal Göstergeler Haftalık Veri Akışı Ekonomik Araştırma ve Strateji Dr. Saruhan Özel Ezgi Gülbaş Orhan Kaya Deniz Bayram 1 DenizBank

Detaylı

Ekonomi Bülteni. 22 Ağustos 2016, Sayı: 33. Yurt Dışı Gelişmeler Yurt İçi Gelişmeler Finansal Göstergeler Haftalık Veri Akışı

Ekonomi Bülteni. 22 Ağustos 2016, Sayı: 33. Yurt Dışı Gelişmeler Yurt İçi Gelişmeler Finansal Göstergeler Haftalık Veri Akışı Ekonomi Bülteni, Sayı: 33 Yurt Dışı Gelişmeler Yurt İçi Gelişmeler Finansal Göstergeler Haftalık Veri Akışı Ekonomik Araştırma ve Strateji Dr. Saruhan Özel Ezgi Gülbaş Orhan Kaya 1 DenizBank Ekonomi Bülteni

Detaylı

Büyüme Değerlendirmesi: 2013 4. Çeyrek

Büyüme Değerlendirmesi: 2013 4. Çeyrek Büyüme Değerlendirmesi: 2013 4. Çeyrek 31.03.2014 YATIRIMSIZ BÜYÜME Seyfettin Gürsel*, Zümrüt İmamoğlu, ve Barış Soybilgen Yönetici Özeti TÜİK'in bugün açıkladığı rakamlara göre Türkiye ekonomisi 2013

Detaylı

Çeyrek Finansal Sonuçlar

Çeyrek Finansal Sonuçlar 2014 1. Çeyrek Finansal Sonuçlar Ajanda Yeni Ürünler, Ford ve Avrupa Pazarı William Periam Finansal Sonuçlar Oğuz Toprakoğlu Soru & Cevap William Periam Genel Müdür Baş Yardımcısı Yeni Ürünler TRANSIT

Detaylı

Ekonomi Bülteni. 27 Mart 2017, Sayı: 13. Yurt Dışı Gelişmeler Yurt İçi Gelişmeler Finansal Göstergeler Haftalık Veri Akışı

Ekonomi Bülteni. 27 Mart 2017, Sayı: 13. Yurt Dışı Gelişmeler Yurt İçi Gelişmeler Finansal Göstergeler Haftalık Veri Akışı Ekonomi Bülteni, Sayı: 13 Yurt Dışı Gelişmeler Yurt İçi Gelişmeler Finansal Göstergeler Haftalık Veri Akışı Ekonomik Araştırma ve Strateji Dr. Saruhan Özel Ezgi Gülbaş Orhan Kaya Deniz Bayram 1 DenizBank

Detaylı

SEKTÖREL GELİŞMELER İÇİNDEKİLER Otomotiv. Beyaz Eşya. İnşaat. Turizm. Enerji. Diğer Göstergeler. Sektörel Gelişmeler /Ağustos 2013 1

SEKTÖREL GELİŞMELER İÇİNDEKİLER Otomotiv. Beyaz Eşya. İnşaat. Turizm. Enerji. Diğer Göstergeler. Sektörel Gelişmeler /Ağustos 2013 1 SEKTÖREL GELİŞMELER İÇİNDEKİLER Otomotiv Otomotiv İç Satışlarda Hızlı Artış Temmuz Ayında Devam Ediyor. Beyaz Eşya Beyaz Eşya İç Satışlarda Artış Temmuz Ayında Hızlandı. İnşaat Reel Konut Fiyat Endeksinde

Detaylı

Yarı Finansal Sonuçlar Analist Toplantısı

Yarı Finansal Sonuçlar Analist Toplantısı 2014 1. Yarı Finansal Sonuçlar Analist Toplantısı Ajanda Oğuz Toprakoğlu Mali İşler Genel Müdür Yardımcısı İkinci Çeyrekteki Önemli Gelişmeler Operasyonel Performans Finansal Sonuçlar Courier Lansmanı

Detaylı

BASF Sürdürülebilir bir gelecek için kimya yaratıyoruz

BASF Sürdürülebilir bir gelecek için kimya yaratıyoruz BASF ye Genel Bakış BASF Sürdürülebilir bir gelecek için kimya yaratıyoruz Ürünlerimiz neredeyse tüm sektörlerde kullanılıyor. Ekonomik başarı, sosyal sorumluluk ve çevrenin korunması konularını bir araya

Detaylı

Ekonomi Bülteni. 17 Ekim 2016, Sayı: 40. Yurt Dışı Gelişmeler Yurt İçi Gelişmeler Finansal Göstergeler Haftalık Veri Akışı

Ekonomi Bülteni. 17 Ekim 2016, Sayı: 40. Yurt Dışı Gelişmeler Yurt İçi Gelişmeler Finansal Göstergeler Haftalık Veri Akışı Ekonomi Bülteni, Sayı: 40 Yurt Dışı Gelişmeler Yurt İçi Gelişmeler Finansal Göstergeler Haftalık Veri Akışı Ekonomik Araştırma ve Strateji Dr. Saruhan Özel Ezgi Gülbaş Orhan Kaya Deniz Bayram 1 DenizBank

Detaylı

Ekonomi Bülteni. 5 Aralık 2016, Sayı: 47. Yurt Dışı Gelişmeler Yurt İçi Gelişmeler Finansal Göstergeler Haftalık Veri Akışı

Ekonomi Bülteni. 5 Aralık 2016, Sayı: 47. Yurt Dışı Gelişmeler Yurt İçi Gelişmeler Finansal Göstergeler Haftalık Veri Akışı Ekonomi Bülteni, Sayı: 47 Yurt Dışı Gelişmeler Yurt İçi Gelişmeler Finansal Göstergeler Haftalık Veri Akışı Ekonomik Araştırma ve Strateji Dr. Saruhan Özel Ezgi Gülbaş Orhan Kaya Deniz Bayram 1 DenizBank

Detaylı

Yatırımcı Sunumu 2014 Birinci Çeyrek Finansal Sonuçlar

Yatırımcı Sunumu 2014 Birinci Çeyrek Finansal Sonuçlar Yatırımcı Sunumu 2014 Birinci Çeyrek Finansal Sonuçlar M. Buğra Koyuncu İcra Kurulu Başkanı Gülnur Anlaş İcra Kurulu Başkan Yardımcısı, Hukuk ve Mali İşler 9 Mayıs 2014 Yasal Uyarı Bu sunum, Şirket hakkında

Detaylı

INTERNATIONAL MONETARY FUND IMF (ULUSLARARASI PARA FONU) KÜRESEL EKONOMİK GÖRÜNÜM OCAK 2015

INTERNATIONAL MONETARY FUND IMF (ULUSLARARASI PARA FONU) KÜRESEL EKONOMİK GÖRÜNÜM OCAK 2015 INTERNATIONAL MONETARY FUND IMF (ULUSLARARASI PARA FONU) KÜRESEL EKONOMİK GÖRÜNÜM OCAK 2015 Hazırlayan: Ekin Sıla Özsümer AB ve Uluslararası Organizasyonlar Şefliği Uzman Yardımcısı IMF Küresel Ekonomik

Detaylı

1Y12 Finansal Sonuçları Analist Toplantısı. 1 Ağustos 2012

1Y12 Finansal Sonuçları Analist Toplantısı. 1 Ağustos 2012 1Y12 Finansal Sonuçları Analist Toplantısı 1 Ağustos 2012 Ajanda Son Gelişmeler Haydar Yenigün Global Ford ve Güncel Pazar Verileri Grant Belanger 1Y12 Finansal Sonuçları Oğuz Toprakoğlu Soru & Cevap Sayfa

Detaylı

Mayıs. Sanayi sektörünün. Reel Kesimin Beklentileri İyileşti Tüketici Güveni Haziran da Zayıfladı. Kapasite Kullanımı Güçlenmeyi Sürdürdü

Mayıs. Sanayi sektörünün. Reel Kesimin Beklentileri İyileşti Tüketici Güveni Haziran da Zayıfladı. Kapasite Kullanımı Güçlenmeyi Sürdürdü TEMMUZ 17 Mayıs ayında 19, seviyesine yükselen Reel Kesim Güven Endeksi (RKGE), Haziran da 11, olarak kaydedildi. Bu dönemde RKGE kapsamındaki alt endekslerin büyük bölümünde olumlu gelişimler görüldü.

Detaylı

Otomobil ve Hafif Ticari Araç Pazarı 2014 Yılı İlk 3 Ayında %24,5 Azaldı.

Otomobil ve Hafif Ticari Araç Pazarı 2014 Yılı İlk 3 Ayında %24,5 Azaldı. 2 Nisan 2014 BASIN ÖZETİ Otomobil ve Hafif Ticari Araç Pazarı 2014 Yılı İlk 3 Ayında %24,5 Azaldı. Otomobil Pazarı %22, Hafif Ticari Araç Pazarı %32 Azaldı. Türkiye otomobil ve hafif ticari araç toplam

Detaylı

Ekonomik Görünüm ve Tahminler: Ağustos 2013

Ekonomik Görünüm ve Tahminler: Ağustos 2013 Ekonomik Görünüm ve Tahminler: Ağustos 2013 DÜŞÜK BÜYÜMEYE DEVAM Zümrüt İmamoğlu* ve Barış Soybilgen 19.07.2013 Yönetici Özeti Mevsim ve takvim etkisinden arındırılmış Sanayi Üretim Endeksi (SÜE) Haziran

Detaylı

12.03.2014 CARİ İŞLEMLER DENGESİ

12.03.2014 CARİ İŞLEMLER DENGESİ 12.03.2014 CARİ İŞLEMLER DENGESİ Ocak ayı cari işlemler açığı piyasa beklentisi olan -5,2 Milyar doların altında -4,88 milyar dolar olarak geldi. Ocak ayında dış ticaret açığı geçen yılın aynı ayına göre

Detaylı

Enflasyon arttı, ihracat yavaşlıyor

Enflasyon arttı, ihracat yavaşlıyor AYLIK RAPOR Enflasyon arttı, ihracat yavaşlıyor İlk dört ayda enflasyon MB nin sene sonu hedefine yaklaştı. İhracatta düşüş sürüyor. EKONOMİK VE SEKTÖREL GELİŞMELER Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) verilerine

Detaylı

Ekonomi Bülteni. 15 Haziran 2015, Sayı: 15. Yurt Dışı Gelişmeler Yurt İçi Gelişmeler Finansal Göstergeler Haftalık Veri Akışı

Ekonomi Bülteni. 15 Haziran 2015, Sayı: 15. Yurt Dışı Gelişmeler Yurt İçi Gelişmeler Finansal Göstergeler Haftalık Veri Akışı Ekonomi Bülteni, Sayı: 15 Yurt Dışı Gelişmeler Yurt İçi Gelişmeler Finansal Göstergeler Haftalık Veri Akışı Ekonomik Araştırma ve Strateji Dr. Saruhan Özel Ezgi Gülbaş Orhan Kaya Çağlar Kuzlukluoğlu İnci

Detaylı

Anadolu Efes Biracılık ve Malt Sanayii A.Ş. Yıllık Olağan Genel Kurul Toplantısı. 22 Mayıs 20121

Anadolu Efes Biracılık ve Malt Sanayii A.Ş. Yıllık Olağan Genel Kurul Toplantısı. 22 Mayıs 20121 Anadolu Efes Biracılık ve Malt Sanayii A.Ş. Yıllık Olağan Genel Kurul Toplantısı www.anadoluefes.com 22 Mayıs 20121 Anadolu Efes: Uluslararası bir güç... Anadolu Efes Üretim Tesisleri Bira Faaliyetleri

Detaylı

Seçilmiş Haftalık Veriler* 27 Şubat 2015

Seçilmiş Haftalık Veriler* 27 Şubat 2015 Seçilmiş Haftalık Veriler* 27 Şubat 215 Sermaye Piyasaları ve Makro Ekonomik Araştırmalar *BDDK ve TCMB nin 2 Şubat 215 haftasına ait haftalık istatistiklerinden derlenmiştir. Jun-9 Oct-9 Feb-1 Jun-1 Oct-1

Detaylı

Ekonomi Bülteni. 13 Şubat 2017, Sayı: 7. Yurt Dışı Gelişmeler Yurt İçi Gelişmeler Finansal Göstergeler Haftalık Veri Akışı

Ekonomi Bülteni. 13 Şubat 2017, Sayı: 7. Yurt Dışı Gelişmeler Yurt İçi Gelişmeler Finansal Göstergeler Haftalık Veri Akışı Ekonomi Bülteni, Sayı: 7 Yurt Dışı Gelişmeler Yurt İçi Gelişmeler Finansal Göstergeler Haftalık Veri Akışı Ekonomik Araştırma ve Strateji Dr. Saruhan Özel Ezgi Gülbaş Orhan Kaya Deniz Bayram 1 DenizBank

Detaylı

Ekonomi Bülteni. 15 Mayıs 2017, Sayı: 20. Yurt Dışı Gelişmeler Yurt İçi Gelişmeler Finansal Göstergeler Haftalık Veri Akışı

Ekonomi Bülteni. 15 Mayıs 2017, Sayı: 20. Yurt Dışı Gelişmeler Yurt İçi Gelişmeler Finansal Göstergeler Haftalık Veri Akışı Ekonomi Bülteni, Sayı: 20 Yurt Dışı Gelişmeler Yurt İçi Gelişmeler Finansal Göstergeler Haftalık Veri Akışı Ekonomik Araştırma ve Strateji Dr. Saruhan Özel Ezgi Gülbaş Orhan Kaya Deniz Bayram 1 DenizBank

Detaylı

Ekonomi Bülteni. 19 Aralık 2016, Sayı: 49. Yurt Dışı Gelişmeler Yurt İçi Gelişmeler Finansal Göstergeler Haftalık Veri Akışı

Ekonomi Bülteni. 19 Aralık 2016, Sayı: 49. Yurt Dışı Gelişmeler Yurt İçi Gelişmeler Finansal Göstergeler Haftalık Veri Akışı Ekonomi Bülteni, Sayı: 49 Yurt Dışı Gelişmeler Yurt İçi Gelişmeler Finansal Göstergeler Haftalık Veri Akışı Ekonomik Araştırma ve Strateji Dr. Saruhan Özel Ezgi Gülbaş Orhan Kaya Deniz Bayram 1 DenizBank

Detaylı

ORTA VADELİ PROGRAMA İLİŞKİN DEĞERLENDİRME ( )

ORTA VADELİ PROGRAMA İLİŞKİN DEĞERLENDİRME ( ) ORTA VADELİ PROGRAMA İLİŞKİN DEĞERLENDİRME (2014-2016) I- Dünya Ekonomisine İlişkin Öngörüler Orta Vadeli Program ın (OVP) global makroekonomik çerçevesi oluşturulurken, 2014-2016 döneminde; küresel büyümenin

Detaylı

TÜRK TELEKOM 2Ç17 Sonuçları

TÜRK TELEKOM 2Ç17 Sonuçları 27.07.16 27.08.16 27.09.16 27.10.16 27.11.16 27.12.16 27.01.17 27.02.17 27.03.17 27.04.17 27.05.17 27.06.17 27.07.17 ARAŞTIRMA BÖLÜMÜ 28 Temmuz 2017 TÜRK TELEKOM 2Ç17 Sonuçları HARUN DERELİ hdereli@ziraatyatirim.com.tr

Detaylı

Ekonomi Bülteni. 4 Nisan 2016, Sayı: 14. Yurt Dışı Gelişmeler Yurt İçi Gelişmeler Finansal Göstergeler Haftalık Veri Akışı

Ekonomi Bülteni. 4 Nisan 2016, Sayı: 14. Yurt Dışı Gelişmeler Yurt İçi Gelişmeler Finansal Göstergeler Haftalık Veri Akışı Ekonomi Bülteni 4 Nisan 2016, Sayı: 14 Yurt Dışı Gelişmeler Yurt İçi Gelişmeler Finansal Göstergeler Haftalık Veri Akışı Ekonomik Araştırma ve Strateji Dr. Saruhan Özel Ezgi Gülbaş Orhan Kaya İnci Şengül

Detaylı

Ekonomi Bülteni. 26 Haziran 2017, Sayı: 26. Yurt Dışı Gelişmeler Yurt İçi Gelişmeler Finansal Göstergeler Haftalık Veri Akışı

Ekonomi Bülteni. 26 Haziran 2017, Sayı: 26. Yurt Dışı Gelişmeler Yurt İçi Gelişmeler Finansal Göstergeler Haftalık Veri Akışı Ekonomi Bülteni, Sayı: 26 Yurt Dışı Gelişmeler Yurt İçi Gelişmeler Finansal Göstergeler Haftalık Veri Akışı Ekonomik Araştırma ve Strateji Dr. Saruhan Özel Ezgi Gülbaş Orhan Kaya Deniz Bayram 1 DenizBank

Detaylı

Ekonomi Bülteni. 10 Ağustos 2015, Sayı: 22. Yurt Dışı Gelişmeler Yurt İçi Gelişmeler Finansal Göstergeler Haftalık Veri Akışı

Ekonomi Bülteni. 10 Ağustos 2015, Sayı: 22. Yurt Dışı Gelişmeler Yurt İçi Gelişmeler Finansal Göstergeler Haftalık Veri Akışı Ekonomi Bülteni, Sayı: 22 Yurt Dışı Gelişmeler Yurt İçi Gelişmeler Finansal Göstergeler Haftalık Veri Akışı Ekonomik Araştırma ve Strateji Dr. Saruhan Özel Ezgi Gülbaş Orhan Kaya İnci Şengül 1 DenizBank

Detaylı

Ekonomi Bülteni. 3 Ekim 2016, Sayı: 38. Yurt Dışı Gelişmeler Yurt İçi Gelişmeler Finansal Göstergeler Haftalık Veri Akışı

Ekonomi Bülteni. 3 Ekim 2016, Sayı: 38. Yurt Dışı Gelişmeler Yurt İçi Gelişmeler Finansal Göstergeler Haftalık Veri Akışı Ekonomi Bülteni, Sayı: 38 Yurt Dışı Gelişmeler Yurt İçi Gelişmeler Finansal Göstergeler Haftalık Veri Akışı Ekonomik Araştırma ve Strateji Dr. Saruhan Özel Ezgi Gülbaş Orhan Kaya Deniz Bayram 1 DenizBank

Detaylı

AYGAZ çeyrek sonuçları. 20 Ağustos 2010

AYGAZ çeyrek sonuçları. 20 Ağustos 2010 AYGAZ 2010 2.çeyrek sonuçları 20 Ağustos 2010 Öne çıkan konular- 2Ç 2010 Türkiye LPG tüketimi büyümeye devam ederek yıl geneli için %4-5 lik büyüme öngörülerini teyit etti Tüplü gazda pazar payını artıran

Detaylı

Dış Ticaret Verileri Bülteni

Dış Ticaret Verileri Bülteni (Milyar $) 216 Haziran - 216 TÜİK dış ticaret verilerine göre ihracat 216 yılı Haziran ayında, 215 yılının aynı ayına göre %8,1 artarak 12 milyar 916 milyon dolar, ithalat %7 artarak 19 milyar 475 milyon

Detaylı

5.21% -11.0% 25.2% 10.8% % Eylül 18 Ağustos 18 Eylül 18 Ekim 18 AYLIK EKONOMİ BÜLTENİ ÖZET GÖSTERGELER. Piyasalar

5.21% -11.0% 25.2% 10.8% % Eylül 18 Ağustos 18 Eylül 18 Ekim 18 AYLIK EKONOMİ BÜLTENİ ÖZET GÖSTERGELER. Piyasalar ÖZET GÖSTERGELER Piyasalar USD/TRY 5.50 Altın (USD) 1,225 Ekim 18 EUR/TRY 6.24 Petrol (Brent) 76.2 BİST - 100 90,201 Gösterge Faiz 24.4 Büyüme Sanayi Üretimi Enflasyon İşsizlik 5.21% -11.0% 25.2% 10.8%

Detaylı

Ekonomi Bülteni. 21 Kasım 2016, Sayı: 45. Yurt Dışı Gelişmeler Yurt İçi Gelişmeler Finansal Göstergeler Haftalık Veri Akışı

Ekonomi Bülteni. 21 Kasım 2016, Sayı: 45. Yurt Dışı Gelişmeler Yurt İçi Gelişmeler Finansal Göstergeler Haftalık Veri Akışı Ekonomi Bülteni, Sayı: 45 Yurt Dışı Gelişmeler Yurt İçi Gelişmeler Finansal Göstergeler Haftalık Veri Akışı Ekonomik Araştırma ve Strateji Dr. Saruhan Özel Ezgi Gülbaş Orhan Kaya Deniz Bayram 1 DenizBank

Detaylı

Otomobil ve Hafif Ticari Araç Pazarı 2014 Yılında %10 Daraldı.

Otomobil ve Hafif Ticari Araç Pazarı 2014 Yılında %10 Daraldı. 7 Ocak 2015 BASIN ÖZETİ Otomobil ve Hafif Ticari Araç Pazarı 2014 Yılında %10 Daraldı. Otomobil Pazarı %11,6, Hafif Ticari Araç Pazarı %4,4 Daraldı. Türkiye otomobil ve hafif ticari araç toplam pazarı,

Detaylı

Bir Önceki Gün. Bir Önceki Ay. Bir Önceki Gün

Bir Önceki Gün. Bir Önceki Ay. Bir Önceki Gün 15.01.2019 Türkiye ve Dünya Göstergeleri Kapanış Gün Ay Aylık Değişim Ocak 2018'e Göre Değişim Dolar/TL 5,444 5,4637 5,3401 1,9% 43,60% Euro/TL 6,2483 6,2702 6,0758 2,8% 37,17% BİST 100 92,054 91,196 91,387

Detaylı

Ekonomi Bülteni. 06 Temmuz 2015, Sayı: 18. Yurt Dışı Gelişmeler Yurt İçi Gelişmeler Finansal Göstergeler Haftalık Veri Akışı

Ekonomi Bülteni. 06 Temmuz 2015, Sayı: 18. Yurt Dışı Gelişmeler Yurt İçi Gelişmeler Finansal Göstergeler Haftalık Veri Akışı Ekonomi Bülteni, Sayı: 18 Yurt Dışı Gelişmeler Yurt İçi Gelişmeler Finansal Göstergeler Haftalık Veri Akışı Ekonomik Araştırma ve Strateji Dr. Saruhan Özel Ezgi Gülbaş Orhan Kaya İnci Şengül 1 DenizBank

Detaylı

İş Yatırım Menkul Değerler ULUSOY ELEKTRİK. 2. Değerlendirme Raporu

İş Yatırım Menkul Değerler ULUSOY ELEKTRİK. 2. Değerlendirme Raporu İş Yatırım Menkul Değerler ULUSOY ELEKTRİK 2. Değerlendirme Raporu 21 Eylül 2015 ULUSOY ELEKTRİK 2. DEĞERLENDİRME RAPORU EYLÜL 2015 1 Raporun Amacı Sermaye Piyasası Kurulu ( SPK, Kurul ) tarafından yayınlanan

Detaylı

FİNANS KILAVUZ COINKILAVUZ GÜNLÜK BÜLTEN FOREXKILAVUZ HİSSEKILAVUZ. /finanskilavuz. /forexkilavuz. /hissekilavuz.

FİNANS KILAVUZ COINKILAVUZ GÜNLÜK BÜLTEN FOREXKILAVUZ HİSSEKILAVUZ. /finanskilavuz. /forexkilavuz. /hissekilavuz. /finanskilavuz HİSSE FOREX /hissekilavuz /forexkilavuz COIN /coinkilavuz GÜNLÜK BÜLTEN USD / TRY Dün yurt içinde açıklanan ticaret dengesi verilerinde ihracat 2018 Aralık ayında 2017 Aralık ayına göre

Detaylı

Otomobil ve Hafif Ticari Araç Pazarı 2014 Yılı İlk 6 Ayında %25 Azaldı.

Otomobil ve Hafif Ticari Araç Pazarı 2014 Yılı İlk 6 Ayında %25 Azaldı. 3 Temmuz 2014 BASIN ÖZETİ Otomobil ve Hafif Ticari Araç Pazarı 2014 Yılı İlk 6 Ayında %25 Azaldı. Otomobil Pazarı %23, Hafif Ticari Araç Pazarı %32 Azaldı. Türkiye otomobil ve hafif ticari araç toplam

Detaylı

ÜLKELERİN 2015 YILI BÜYÜME ORANLARI (%)

ÜLKELERİN 2015 YILI BÜYÜME ORANLARI (%) 2016/17 Global İhracat-Büyüme Tahminleri Kaynak : EDC Export Credit Agency - ÜLKE ANALİZLERİ BÜYÜME ORANLARI ÜLKELERİN YILI BÜYÜME ORANLARI (%) Avrupa Bölgesi; 1,5 % Japonya; 0,50 % Kanada ; 1,30 % Amerika;

Detaylı

Ekonomi Bülteni. 8 Ağustos 2016, Sayı: 31. Yurt Dışı Gelişmeler Yurt İçi Gelişmeler Finansal Göstergeler Haftalık Veri Akışı

Ekonomi Bülteni. 8 Ağustos 2016, Sayı: 31. Yurt Dışı Gelişmeler Yurt İçi Gelişmeler Finansal Göstergeler Haftalık Veri Akışı Ekonomi Bülteni, Sayı: 31 Yurt Dışı Gelişmeler Yurt İçi Gelişmeler Finansal Göstergeler Haftalık Veri Akışı Ekonomik Araştırma ve Strateji Dr. Saruhan Özel Ezgi Gülbaş Orhan Kaya 1 DenizBank Ekonomi Bülteni

Detaylı

MİLLİ GELİR VE BÜYÜME

MİLLİ GELİR VE BÜYÜME HAZİRAN 17 MİLLİ GELİR VE BÜYÜME Gayrisafi Yurtiçi Hâsıla (GSYH), 17 yılının ilk çeyreğinde önceki yılın aynı dönemine göre %5 oranında gerçekleştirdiği büyüme performansıyla, ekonominin hızlandığını gösterdi.

Detaylı

Mitsubishi Electric 2016 Mali Yılının İlk Yarısı ve İkinci Çeyreği için Konsolide Finansal Sonuçları Açıkladı

Mitsubishi Electric 2016 Mali Yılının İlk Yarısı ve İkinci Çeyreği için Konsolide Finansal Sonuçları Açıkladı DERHAL YAYINLANACAKTIR No. 2972 MITSUBISHI ELECTRIC CORPORATION HALKLA İLİŞKİLER DEPARTMANI 7-3, Marunouchi 2-chome, Chiyoda-ku, Tokyo, 100-8310 Japonya Yatırımcı İlişkileri Yatırımcı İlişkileri Grubu,

Detaylı

FOREKS GÜNLÜK BÜLTEN İÇİNDEKİLER

FOREKS GÜNLÜK BÜLTEN İÇİNDEKİLER 16.05.2013 FOREKS GÜNLÜK BÜLTEN İÇİNDEKİLER Genel Bakış EUR/USD ( Euro / Dolar ) Teknik Analiz GBP/USD ( Sterlin / Dolar ) Teknik Analiz USD/TRY ( Dolar / Lira ) Teknik Analiz XAU/USD ( Altın / Dolar )

Detaylı

Otomobil ve Hafif Ticari Araç Pazarı 2016 Yılı İlk Çeyreğinde % 3 Azaldı.

Otomobil ve Hafif Ticari Araç Pazarı 2016 Yılı İlk Çeyreğinde % 3 Azaldı. 5 Nisan 2016 BASIN ÖZETİ Otomobil ve Hafif Ticari Araç Pazarı 2016 Yılı İlk Çeyreğinde % 3 Azaldı. Otomobil Pazarı %1 artarken, Hafif Ticari Araç Pazarı %12 Azaldı. Türkiye otomobil ve hafif ticari araç

Detaylı

5.21% 4.6% 21.6% 11.1% % Ekim 18 Eylül 18 Ekim 18 Kasım 18

5.21% 4.6% 21.6% 11.1% % Ekim 18 Eylül 18 Ekim 18 Kasım 18 ÖZET GÖSTERGELER Piyasalar USD/TRY 5.16 Altın (USD) 1,218 Kasım 18 EUR/TRY 5.87 Petrol (Brent) 58.7 BİST - 100 95,416 Gösterge Faiz 20.3 Büyüme Sanayi Üretimi Enflasyon İşsizlik 5.21% 4.6% 21.6% 11.1%

Detaylı

Ekonomi Bülteni. 29 Ağustos 2016, Sayı: 34. Yurt Dışı Gelişmeler Yurt İçi Gelişmeler Finansal Göstergeler Haftalık Veri Akışı

Ekonomi Bülteni. 29 Ağustos 2016, Sayı: 34. Yurt Dışı Gelişmeler Yurt İçi Gelişmeler Finansal Göstergeler Haftalık Veri Akışı Ekonomi Bülteni, Sayı: 34 Yurt Dışı Gelişmeler Yurt İçi Gelişmeler Finansal Göstergeler Haftalık Veri Akışı Ekonomik Araştırma ve Strateji Dr. Saruhan Özel Ezgi Gülbaş Orhan Kaya 1 DenizBank Ekonomi Bülteni

Detaylı

Ekonomi Bülteni. 7 Kasım 2016, Sayı: 43. Yurt Dışı Gelişmeler Yurt İçi Gelişmeler Finansal Göstergeler Haftalık Veri Akışı

Ekonomi Bülteni. 7 Kasım 2016, Sayı: 43. Yurt Dışı Gelişmeler Yurt İçi Gelişmeler Finansal Göstergeler Haftalık Veri Akışı Ekonomi Bülteni, Sayı: 43 Yurt Dışı Gelişmeler Yurt İçi Gelişmeler Finansal Göstergeler Haftalık Veri Akışı Ekonomik Araştırma ve Strateji Dr. Saruhan Özel Ezgi Gülbaş Orhan Kaya Deniz Bayram 1 DenizBank

Detaylı

Ekonomi Bülteni. 2 Ocak 2017, Sayı: 1. Yurt Dışı Gelişmeler Yurt İçi Gelişmeler Finansal Göstergeler Haftalık Veri Akışı

Ekonomi Bülteni. 2 Ocak 2017, Sayı: 1. Yurt Dışı Gelişmeler Yurt İçi Gelişmeler Finansal Göstergeler Haftalık Veri Akışı Ekonomi Bülteni, Sayı: 1 Yurt Dışı Gelişmeler Yurt İçi Gelişmeler Finansal Göstergeler Haftalık Veri Akışı Ekonomik Araştırma ve Strateji Dr. Saruhan Özel Ezgi Gülbaş Orhan Kaya Deniz Bayram 1 DenizBank

Detaylı

Otomobil ve Hafif Ticari Araç Pazarı, 2013 Yılında %10 Arttı.

Otomobil ve Hafif Ticari Araç Pazarı, 2013 Yılında %10 Arttı. 6 Ocak 2014 BASIN ÖZETİ Otomobil ve Hafif Ticari Araç Pazarı, 2013 Yılında %10 Arttı. Otomobil Pazarı %19,48 Artarken, Hafif Ticari Araç Pazarı %14,79 Azaldı. Türkiye otomobil ve hafif ticari araç toplam

Detaylı

7.26% 9.9% 10.8% 10.8% % Mart 18 Şubat 18 Mart 18 Nisan 18 AYLIK EKONOMİ BÜLTENİ ÖZET GÖSTERGELER. Piyasalar

7.26% 9.9% 10.8% 10.8% % Mart 18 Şubat 18 Mart 18 Nisan 18 AYLIK EKONOMİ BÜLTENİ ÖZET GÖSTERGELER. Piyasalar ÖZET GÖSTERGELER Piyasalar USD/TRY 4.04 Altın (USD) 1,313 Nisan 18 EUR/TRY 4.90 Petrol (Brent) 75.9 BİST - 100 104,283 Gösterge Faiz 14.4 Büyüme Sanayi Üretimi Enflasyon İşsizlik 7.26% 9.9% 10.8% 10.8%

Detaylı

12,00 10,00 8,00 6,00 4,00 2,00 0,00

12,00 10,00 8,00 6,00 4,00 2,00 0,00 EKONOMİ BÜLTENİ EKONOMİK ARAŞTIRMALAR BİRİMİ 01-15 KASIM 2013 SAYI:61 Yurt İçi Gelişmeler TÜFE yıllık bazda % 7,71 e geriledi. TÜFE, Eylül ayında bir önceki aya göre %1,80 artış gözlenirken; bir önceki

Detaylı

Ekonomi Bülteni. 10 Ekim 2016, Sayı: 39. Yurt Dışı Gelişmeler Yurt İçi Gelişmeler Finansal Göstergeler Haftalık Veri Akışı

Ekonomi Bülteni. 10 Ekim 2016, Sayı: 39. Yurt Dışı Gelişmeler Yurt İçi Gelişmeler Finansal Göstergeler Haftalık Veri Akışı Ekonomi Bülteni, Sayı: 39 Yurt Dışı Gelişmeler Yurt İçi Gelişmeler Finansal Göstergeler Haftalık Veri Akışı Ekonomik Araştırma ve Strateji Dr. Saruhan Özel Ezgi Gülbaş Orhan Kaya Deniz Bayram 1 DenizBank

Detaylı

7,36% 5,1% 15,4% 10,1% 87,1 57,1 2,7 17,75% Mayıs 18 Nisan 18 Mayıs 18 Haziran 18

7,36% 5,1% 15,4% 10,1% 87,1 57,1 2,7 17,75% Mayıs 18 Nisan 18 Mayıs 18 Haziran 18 ÖZET GÖSTERGELER Piyasalar USD/TRY 4,56 Altın (USD) 1.250 Haziran 18 EUR/TRY 5,31 Petrol (Brent) 79,4 BİST - 100 96.520 Gösterge Faiz 19,2 Büyüme Sanayi Üretimi Enflasyon İşsizlik 7,36% 5,1% 15,4% 10,1%

Detaylı

Ekonomi Bülteni. 9 Mayıs 2016, Sayı: 19. Yurt Dışı Gelişmeler Yurt İçi Gelişmeler Finansal Göstergeler Haftalık Veri Akışı

Ekonomi Bülteni. 9 Mayıs 2016, Sayı: 19. Yurt Dışı Gelişmeler Yurt İçi Gelişmeler Finansal Göstergeler Haftalık Veri Akışı Ekonomi Bülteni, Sayı: 19 Yurt Dışı Gelişmeler Yurt İçi Gelişmeler Finansal Göstergeler Haftalık Veri Akışı Ekonomik Araştırma ve Strateji Dr. Saruhan Özel Ezgi Gülbaş Orhan Kaya İnci Şengül 1 DenizBank

Detaylı

FOREKS GÜNLÜK BÜLTEN İÇİNDEKİLER

FOREKS GÜNLÜK BÜLTEN İÇİNDEKİLER 13.06.2013 FOREKS GÜNLÜK BÜLTEN İÇİNDEKİLER Genel Bakış EUR/USD ( Euro / Dolar ) Teknik Analiz GBP/USD ( Sterlin / Dolar ) Teknik Analiz USD/TRY ( Dolar / Lira ) Teknik Analiz XAU/USD ( Altın / Dolar )

Detaylı

Otomobil ve Hafif Ticari Araç Pazarı 2015 Yılı Ekim Ayında % 3,5 küçüldü.

Otomobil ve Hafif Ticari Araç Pazarı 2015 Yılı Ekim Ayında % 3,5 küçüldü. 3 Kasım 2015 BASIN ÖZETİ Otomobil ve Hafif Ticari Araç Pazarı 2015 Yılı Ekim Ayında % 3,5 küçüldü. Otomobil Pazarı % 5,6 küçüldü, Hafif Ticari Araç Pazarı % 3,4 büyüdü. 2015 yılı Ekim ayı otomobil ve hafif

Detaylı

İhracat azaldı, Merkez Bankası faiz indirdi

İhracat azaldı, Merkez Bankası faiz indirdi AYLIK RAPOR İhracat azaldı, Merkez Bankası faiz indirdi Ocak ayında başlıca pazarlara ihracat geriledi, enflasyonda gerileme beklentisi ile Merkez Bankası politika faizini indirdi. EKONOMİK VE SEKTÖREL

Detaylı

Ekonomi Bülteni. 17 Ağustos 2015, Sayı: 23. Yurt Dışı Gelişmeler Yurt İçi Gelişmeler Finansal Göstergeler Haftalık Veri Akışı

Ekonomi Bülteni. 17 Ağustos 2015, Sayı: 23. Yurt Dışı Gelişmeler Yurt İçi Gelişmeler Finansal Göstergeler Haftalık Veri Akışı Ekonomi Bülteni 17 Ağustos 2015, Sayı: 23 Yurt Dışı Gelişmeler Yurt İçi Gelişmeler Finansal Göstergeler Haftalık Veri Akışı Ekonomik Araştırma ve Strateji Dr. Saruhan Özel Ezgi Gülbaş Orhan Kaya İnci Şengül

Detaylı

Otomobil ve Hafif Ticari Araç Pazarı 2016 Yılı İlk 6 Ayında %1,5 Arttı.

Otomobil ve Hafif Ticari Araç Pazarı 2016 Yılı İlk 6 Ayında %1,5 Arttı. 1 Temmuz 2016 BASIN ÖZETİ Otomobil ve Hafif Ticari Araç Pazarı 2016 Yılı İlk 6 Ayında %1,5 Arttı. Otomobil Pazarı %3 arttı, Hafif Ticari Araç Pazarı %4 Azaldı. Türkiye otomobil ve hafif ticari araç toplam

Detaylı

Ekonomi Bülteni. 03 Ağustos 2015, Sayı: 21. Yurt Dışı Gelişmeler Yurt İçi Gelişmeler Finansal Göstergeler Haftalık Veri Akışı

Ekonomi Bülteni. 03 Ağustos 2015, Sayı: 21. Yurt Dışı Gelişmeler Yurt İçi Gelişmeler Finansal Göstergeler Haftalık Veri Akışı Ekonomi Bülteni, Sayı: 21 Yurt Dışı Gelişmeler Yurt İçi Gelişmeler Finansal Göstergeler Haftalık Veri Akışı Ekonomik Araştırma ve Strateji Dr. Saruhan Özel Ezgi Gülbaş Orhan Kaya İnci Şengül 1 DenizBank

Detaylı

Seçilmiş Haftalık Veriler* 13 Mart 2015

Seçilmiş Haftalık Veriler* 13 Mart 2015 Seçilmiş Haftalık Veriler* 13 Mart 215 Sermaye Piyasaları ve Makro Ekonomik Araştırmalar *BDDK ve TCMB nin 6 Mart 215 haftasına ait haftalık istatistiklerinden derlenmiştir. Jun-9 Oct-9 Feb-1 Jun-1 Oct-1

Detaylı

Ekonomik Görünüm ve Tahminler: Mart 2013

Ekonomik Görünüm ve Tahminler: Mart 2013 Ekonomik Görünüm ve Tahminler: Mart 2013 ZAYIF CANLANMA Zümrüt İmamoğlu* ve Barış Soybilgen 19.03.2013 Yönetici Özeti Mevsim ve takvim etkisinden arındırılmış Sanayi Üretim Endeksi (SÜE) Ocak ayında bir

Detaylı

7.36% 2.9% 17.9% 9.7% % Temmuz 18 Nisan 18 Temmuz 18 Ağustos 18

7.36% 2.9% 17.9% 9.7% % Temmuz 18 Nisan 18 Temmuz 18 Ağustos 18 ÖZET GÖSTERGELER Piyasalar USD/TRY 6.56 Altın (USD) 1,202 Ağustos 18 EUR/TRY 7.65 Petrol (Brent) 77.4 BİST - 100 92,723 Gösterge Faiz 24.5 Büyüme Sanayi Üretimi Enflasyon İşsizlik 7.36% 2.9% 17.9% 9.7%

Detaylı

Ekonomik Görünüm ve Tahminler: Nisan 2015

Ekonomik Görünüm ve Tahminler: Nisan 2015 Ekonomik Görünüm ve Tahminler: Nisan 215 BÜYÜME DÜŞMEYE DEVAM EDİYOR Zümrüt İmamoğlu* ve Barış Soybilgen ** 13 Nisan 215 Yönetici Özeti Mevsim ve takvim etkisinden arındırılmış Sanayi Üretim Endeksi (SÜE)

Detaylı

1Ç13 Finansal Sonuçları Analist Toplantısı 30 Nisan 2013

1Ç13 Finansal Sonuçları Analist Toplantısı 30 Nisan 2013 1Ç13 Finansal Sonuçları Analist Toplantısı 30 Nisan 2013 April 30, 2013 Ajanda 1Ç Gelişmeler Haydar Yenigün Ford Motor Company & Güncel Pazar Verileri Grant Belanger 1Ç Finansal Sonuçları Oğuz Toprakoğlu

Detaylı

Ekonomi Bülteni. 01 Aralık 2014, Sayı: 48. Yurt Dışı Gelişmeler Yurt İçi Gelişmeler Finansal Göstergeler Haftalık Veri Akışı

Ekonomi Bülteni. 01 Aralık 2014, Sayı: 48. Yurt Dışı Gelişmeler Yurt İçi Gelişmeler Finansal Göstergeler Haftalık Veri Akışı Ekonomi Bülteni, Sayı: 48 Yurt Dışı Gelişmeler Yurt İçi Gelişmeler Finansal Göstergeler Haftalık Veri Akışı Ekonomik Araştırma ve Strateji Dr. Saruhan Özel Ercan Ergüzel Ezgi Gülbaş Ali Can Duran 1 DenizBank

Detaylı

Aylık Elektrik Tüketimi

Aylık Elektrik Tüketimi Aylık Elektrik Tüketimi Şubat 2015 Elektrik Tüketimi Değerlendirmesi Yael Taranto tarantoy@tskb.com.tr TSKB Ekonomik Araştırmalar Oca-08 May-08 Eyl-08 Oca-09 May-09 Eyl-09 Oca-10 May-10 Eyl-10 Oca-11 May-11

Detaylı

7.36% 7.0% 15.8% 9.6% % Haziran 18 Mayıs 18 Haziran 18 Temmuz 18

7.36% 7.0% 15.8% 9.6% % Haziran 18 Mayıs 18 Haziran 18 Temmuz 18 ÖZET GÖSTERGELER Piyasalar USD/TRY 4.90 Altın (USD) 1,221 Temmuz 18 EUR/TRY 5.75 Petrol (Brent) 74.3 BİST - 100 96,952 Gösterge Faiz 20.6 Büyüme Sanayi Üretimi Enflasyon İşsizlik 7.36% 7.0% 15.8% 9.6%

Detaylı

Ekonomi Bülteni. 14 Aralık 2015, Sayı: 39. Yurt Dışı Gelişmeler Yurt İçi Gelişmeler Finansal Göstergeler Haftalık Veri Akışı

Ekonomi Bülteni. 14 Aralık 2015, Sayı: 39. Yurt Dışı Gelişmeler Yurt İçi Gelişmeler Finansal Göstergeler Haftalık Veri Akışı Ekonomi Bülteni 14 Aralık 2015, Sayı: 39 Yurt Dışı Gelişmeler Yurt İçi Gelişmeler Finansal Göstergeler Haftalık Veri Akışı Ekonomik Araştırma ve Strateji Dr. Saruhan Özel Ezgi Gülbaş Orhan Kaya İnci Şengül

Detaylı

ARAP TÜRK BANKASI A.Ş. VE KONSOLİDASYONA TABİ BAĞLI ORTAKLIĞI 1 OCAK 30 HAZİRAN 2016 KONSOLİDE ARA DÖNEM FAALİYET RAPORU

ARAP TÜRK BANKASI A.Ş. VE KONSOLİDASYONA TABİ BAĞLI ORTAKLIĞI 1 OCAK 30 HAZİRAN 2016 KONSOLİDE ARA DÖNEM FAALİYET RAPORU ARAP TÜRK BANKASI A.Ş. VE KONSOLİDASYONA TABİ BAĞLI ORTAKLIĞI 1 OCAK 30 HAZİRAN 2016 KONSOLİDE ARA DÖNEM FAALİYET RAPORU Ana Ortaklık Banka nın: Ticaret Unvanı : Arap Türk Bankası Anonim Şirketi Genel

Detaylı

stratejistanbul GERÇEKLEŞMELER 14-19 Ağustos 2011 ENDEKSLER

stratejistanbul GERÇEKLEŞMELER 14-19 Ağustos 2011 ENDEKSLER GERÇEKLEŞMELER 14-19 Ağustos 2011 ENDEKSLER Küresel borsa endeksleri geçen hafta yaptıkları toparlanma hareketini bu hafta korumak veya yukarı çıkarmak eğilimindeydi. Perşembe gününe kadar piyasada bir

Detaylı

ENKA İNŞAAT 4Ç2016 Sonuçları

ENKA İNŞAAT 4Ç2016 Sonuçları Mar 16 Nis 16 May 16 Haz 16 Tem 16 Ağu 16 Eyl 16 Eki 16 Kas 16 Ara 16 Oca 17 Şub 17 ARAŞTIRMA BÖLÜMÜ 6 Mart 2017 ENKA İNŞAAT 4Ç2016 Sonuçları HARUN DERELİ hdereli@ziraatyatirim.com.tr Enka İnşaat ın 4.Çeyrek

Detaylı

TÜRK TELEKOM 4Ç16 Sonuçları

TÜRK TELEKOM 4Ç16 Sonuçları 18.02.16 18.03.16 18.04.16 18.05.16 18.06.16 18.07.16 18.08.16 18.09.16 18.10.16 18.11.16 18.12.16 18.01.17 ARAŞTIRMA BÖLÜMÜ 20 Şubat 2017 TÜRK TELEKOM 4Ç16 Sonuçları HARUN DERELİ hdereli@ziraatyatirim.com.tr

Detaylı

1- Ekonominin Genel durumu

1- Ekonominin Genel durumu GARANTİ EMEKLİLİK VE HAYAT A.Ş. BAŞLANGIÇ KATILIM EMEKLİLİK YATIRIM FONU 2017 YILI 6 AYLIK FAALİYET RAPORU 1- Ekonominin Genel durumu 2017 yılına başlarken küresel piyasaların gündemindeki önemli konular

Detaylı

Ekonomi Bülteni. 22 Haziran 2015, Sayı: 16. Yurt Dışı Gelişmeler Yurt İçi Gelişmeler Finansal Göstergeler Haftalık Veri Akışı

Ekonomi Bülteni. 22 Haziran 2015, Sayı: 16. Yurt Dışı Gelişmeler Yurt İçi Gelişmeler Finansal Göstergeler Haftalık Veri Akışı Ekonomi Bülteni, Sayı: 16 Yurt Dışı Gelişmeler Yurt İçi Gelişmeler Finansal Göstergeler Haftalık Veri Akışı Ekonomik Araştırma ve Strateji Dr. Saruhan Özel Ezgi Gülbaş Orhan Kaya İnci Şengül 1 DenizBank

Detaylı

AÇIKLANAN SON EKONOMİK GÖSTERGELERDE AYLIK DEĞERLENDİRME RAPORU

AÇIKLANAN SON EKONOMİK GÖSTERGELERDE AYLIK DEĞERLENDİRME RAPORU AÇIKLANAN SON EKONOMİK GÖSTERGELERDE AYLIK DEĞERLENDİRME RAPORU BÜYÜME 2011 yılı dördüncü döneme ilişkin hesaplanan gayri safi yurtiçi hasıla değeri bir önceki yılın aynı dönemine göre sabit fiyatlarla

Detaylı

JPMORGAN CHASE BANK, N.A. MERKEZİ COLUMBUS, OHIO İSTANBUL TÜRKİYE ŞUBESİ 01 OCAK EYLÜL 2016 ARA DÖNEM FAALİYET RAPORU

JPMORGAN CHASE BANK, N.A. MERKEZİ COLUMBUS, OHIO İSTANBUL TÜRKİYE ŞUBESİ 01 OCAK EYLÜL 2016 ARA DÖNEM FAALİYET RAPORU JPMORGAN CHASE BANK, N.A. MERKEZİ COLUMBUS, OHIO İSTANBUL TÜRKİYE ŞUBESİ 01 OCAK 2016-30 EYLÜL 2016 ARA DÖNEM FAALİYET RAPORU 9 Kasım 2016 JPMORGAN CHASE BANK N.A. MERKEZİ COLUMBUS OHIO - İSTANBUL ŞUBESİNİN

Detaylı

Ekonomi Bülteni. 15 Ağustos 2016, Sayı: 32. Yurt Dışı Gelişmeler Yurt İçi Gelişmeler Finansal Göstergeler Haftalık Veri Akışı

Ekonomi Bülteni. 15 Ağustos 2016, Sayı: 32. Yurt Dışı Gelişmeler Yurt İçi Gelişmeler Finansal Göstergeler Haftalık Veri Akışı Ekonomi Bülteni, Sayı: 32 Yurt Dışı Gelişmeler Yurt İçi Gelişmeler Finansal Göstergeler Haftalık Veri Akışı Ekonomik Araştırma ve Strateji Dr. Saruhan Özel Ezgi Gülbaş Orhan Kaya 1 DenizBank Ekonomi Bülteni

Detaylı

Ekonomi Bülteni. 6 Şubat 2017, Sayı: 6. Yurt Dışı Gelişmeler Yurt İçi Gelişmeler Finansal Göstergeler Haftalık Veri Akışı

Ekonomi Bülteni. 6 Şubat 2017, Sayı: 6. Yurt Dışı Gelişmeler Yurt İçi Gelişmeler Finansal Göstergeler Haftalık Veri Akışı Ekonomi Bülteni, Sayı: 6 Yurt Dışı Gelişmeler Yurt İçi Gelişmeler Finansal Göstergeler Haftalık Veri Akışı Ekonomik Araştırma ve Strateji Dr. Saruhan Özel Ezgi Gülbaş Orhan Kaya Deniz Bayram 1 DenizBank

Detaylı

Ekonomik Görünüm ve Tahminler: Aralık 2013

Ekonomik Görünüm ve Tahminler: Aralık 2013 Ekonomik Görünüm ve Tahminler: Aralık 2013 SON ÇEYREKTE GÖRÜNÜM YATAY Zümrüt İmamoğlu* ve Barış Soybilgen 13.12.2013 Yönetici Özeti Mevsim ve takvim etkisinden arındırılmış Sanayi Üretim Endeksi (SÜE)

Detaylı

Ford Otosan 2Ç2017 Sonuçları

Ford Otosan 2Ç2017 Sonuçları 08 16 09 16 10 16 11 16 12 16 01 17 02 17 03 17 04 17 05 17 06 17 07 17 ARAŞTIRMA BÖLÜMÜ 11 Ağustos 2017 Ford Otosan 2Ç2017 Sonuçları HARUN DERELİ hdereli@ziraatyatirim.com.tr GAYE AKSONGUR gaksongur@ziraatyatirim.com.tr

Detaylı

ARAP TÜRK BANKASI A.Ş. VE KONSOLİDASYONA TABİ BAĞLI ORTAKLIĞI 1 OCAK 31 MART 2016 KONSOLİDE ARA DÖNEM FAALİYET RAPORU

ARAP TÜRK BANKASI A.Ş. VE KONSOLİDASYONA TABİ BAĞLI ORTAKLIĞI 1 OCAK 31 MART 2016 KONSOLİDE ARA DÖNEM FAALİYET RAPORU ARAP TÜRK BANKASI A.Ş. VE KONSOLİDASYONA TABİ BAĞLI ORTAKLIĞI 1 OCAK 31 MART 2016 KONSOLİDE ARA DÖNEM FAALİYET RAPORU Ana Ortaklık Banka nın: Ticaret Unvanı : Arap Türk Bankası Anonim Şirketi Genel Müdürlük

Detaylı

Otomobil ve Hafif Ticari Araç Pazarı 2016 Yılı İlk 5 Ayında %0,3 Arttı.

Otomobil ve Hafif Ticari Araç Pazarı 2016 Yılı İlk 5 Ayında %0,3 Arttı. 3 Haziran 2016 BASIN ÖZETİ Otomobil ve Hafif Ticari Araç Pazarı 2016 Yılı İlk 5 Ayında %0,3 Arttı. Otomobil Pazarı %2,8 arttı, Hafif Ticari Araç Pazarı %7,42 Azaldı. Türkiye otomobil ve hafif ticari araç

Detaylı

Türk Hava Yolları 3Ç2016 Sonuçları

Türk Hava Yolları 3Ç2016 Sonuçları 11 15 12 15 01 16 02 16 03 16 04 16 05 16 06 16 07 16 08 16 09 16 10 16 ARAŞTIRMA BÖLÜMÜ 15 Kasım 2016 Türk Hava Yolları 3Ç2016 Sonuçları HARUN DERELİ hdereli@ziraatyatirim.com.tr GAYE AKSONGUR gaksongur@ziraatyatirim.com.tr

Detaylı

TÜRK TELEKOM 3Ç16 Sonuçları

TÜRK TELEKOM 3Ç16 Sonuçları 22.10.15 22.11.15 22.12.15 22.01.16 22.02.16 22.03.16 22.04.16 22.05.16 22.06.16 22.07.16 22.08.16 22.09.16 22.10.16 ARAŞTIRMA BÖLÜMÜ 25 Ekim 2016 TÜRK TELEKOM 3Ç16 Sonuçları HARUN DERELİ hdereli@ziraatyatirim.com.tr

Detaylı

Ekonomik Görünüm ve Tahminler: Temmuz 2014

Ekonomik Görünüm ve Tahminler: Temmuz 2014 Ekonomik Görünüm ve Tahminler: Temmuz 2014 11 Temmuz 2014 CARİ AÇIK HIZLA AZALIYOR Zümrüt İmamoğlu* ve Barış Soybilgen ** Yönetici Özeti Mevsim ve takvim etkisinden arındırılmış Sanayi Üretim Endeksi (SÜE)

Detaylı

AYDIN TİCARET BORSASI

AYDIN TİCARET BORSASI AYDIN TİCARET BORSASI AYDIN COMMODITY EXCHANGE MART 2015 TÜRKİYE NİN TEMEL EKONOMİK GÖSTERGELERİ Ata Mahallesi Denizli Bulv. No:18 09010 AYDIN Tel: +90 256 211 50 00 +90 256 211 61 45 Faks:+90 256 211

Detaylı