DERSTE KAZANDIRILACAK ÖZELLİKLER KAPSAM HAFTALARA GÖRE DERS PROGRAMI ÖNERİLEN KAYNAKLAR

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "DERSTE KAZANDIRILACAK ÖZELLİKLER KAPSAM HAFTALARA GÖRE DERS PROGRAMI ÖNERİLEN KAYNAKLAR"

Transkript

1 PROGRAM ADI TURİZM VE OTEL İŞLETMECİLİĞİ DERSİN KODU TUR / TRO 169 DERSİN ADI TEMİZLİK ÜRÜNLERİNİN KULLANIMI VE DENETİMİ DERSİN SORUMLUSU ÖĞR. GÖR. MELTEM BOZKURT DERSİN TÜRÜ Zorunlu x Seçmeli EĞİTİM DİLİ Türkçe x İngilizce TEORİK 1 PRATİK 1 KREDİSİ 2 ECTS KREDİSİ 3 ÖN KOŞUL YOK Önemli maliyetlere sahip temizlik ürünlerinin kullanımı aşamasında miktar-zaman sıklığı,uygulanan temizlik DERS TANIMI yöntemini kavrayabilme,birim maliyet açısından ve temizlik performansları ile kontrol edip kullanım maliyetlerini hesaplayabilme. Bu dersin sonunda öğrenci: Temizlik kavramının insan yaşamındaki önemini anlar. Son derece hızla gelişen dünyada insanların temiz,ferah mekanları, sağlıklı yaşam ve çalışma DERSTE KAZANDIRILACAK ÖZELLİKLER KAPSAM HAFTALARA GÖRE DERS PROGRAMI ÖNERİLEN KAYNAKLAR yerlerini, huzur veren temiz dinlenme yerlerini tercih ettiklerini bunun da doğru yapılan temizlik yöntemleri ve doğru malzeme kullanımı ile gerçekleştiril bileceğini öğrenir, temiz bir çevre turizm sektörünün gelişmesinde son derece önemli bir kavram olduğunu anlar. Öğrenciler Turizm talebinde bulunulan ülkelerin turizm açısından özellikli yerlerinin yanında seyahat edecekleri ülkenin temizlik açısından sağlıklı olup olmadığının turistler açısından önemli olduğuna ilişkin bilgi edinir. Temizliğin turizm sektörünün gelişmesi açısından önemli bir faktör olduğunun farkına varır. Temizliğin temel kavramları,temizlik yöntemleri,temizlik programları hazırlama,temizlik maddeleri ve kullanımı, çevre temizliği, tehlike anlayışı ve kritik noktalar(hacpp) 1 Temizlik Kavramı 2 Temizlik Yöntemleri 3 Yüzeylerin Temizliği 4 Temizlik araç ve gereçleri 5 Temizlik Kavramı 6 Temizlik yöntemleri 7 I. ARA SINAV 8 Temizlik malzemelerinin kullanımı 9 Tehlike analizi ve Kritik noktaları 10 Çevre temizliği 11 II. ARA SINAV 12 Tehlike Analızı ve kritik noktaları(hacpp) 13 Uygulama 14 Genel tekrar 1. Şafak, Ş. Kurumlarda Ev İdaresi. Damla Maatbacılık, Ankara, İnduna, D. Temizlik Sistemleri Rehberi Akoğlan, M. Kat Hizmetleri Yönetimi. Detay Yayıncılık,

2 ÖĞRETME VE ÖĞRENME STRATEJİ VE TEKNİKLERİ ÖLÇME VE DEĞERLENDİRME YÖNTEMLERİ Ankara, Batman, O. Otel İşletmeleri Yönetimi. Değişim Yayınevi Adapazarı, Anlatım,tartışma,öğrenci sunumları ve uygulama. I.Ara Sınav %20, II.Ara Sınav %20, Uygulama: %10 ve Genel Sınav %50 si.

3 PROGRAMIN ADI BÜRO YÖNETİMİ VE SEKRETERLİK DERSİN KODU BYS/SEK 140 DERSİN ADI GENEL EKONOMİ DERSİN SORUMLUSU ÖĞR.GÖR.MELTEM BOZKURT DERSİN TÜRÜ Zorunlu X Seçmeli EĞİTİM DİLİ Türkçe X İngilizce TEORİK 3 PRATİK 0 KREDİSİ 3 ECTS KREDİSİ 3 ÖN KOŞUL YOK Tüm insanların maddi refahlarını artırmak için saf ettikleri DERS TANIMI çabaların nedenlerini incelemeyi hedef alan ekonomi bilimini tanımak, bu çerçevede ekonomi biliminin kendisini tanımak için kullandığı temel kavramları ve teorileri açıklamaktır Bu dersin sonucunda öğrenci İktisat bilimi ile ilgili temel kavramları, iktisadın amaç ve sorunlarını, kıtlık ve ihtiyaç DERSTE KAZANDIRILACAK ÖZELLİKLER çelişkisini, piyasa mekanizmasını, talep ve arz esnekliğini, tüketici ve üretici dengelerini, tam ve eksik rekabet piyasalarını ve ekonomideki işlevlerini, faktör piyasalarını açıklayarak, genel ekonomik olaylarla ilgili analiz yapabilecektir. KAPSAM HAFTALARA GÖRE DERS PROGRAMI İktisat bilimi: Temel kavramlar, amaçları,kıtlık ve ihtiyaç sorunu,piyasa mekanizması,talep arz esneklikleri,tüketici dengesi, Ordinal ve Kardinal fayda teorileri, tam ve eksik piyasa teorileri, faktör piyasaları ve gelir bölüşümü. 1 Ekonomi biliminin tanımlanması ve ekonomiye ilişkin kavramların açıklanması 2 Makro ve mikro ekonomi kavramlarının ayırımı ve amaçların belirlenmesi 3 Kıtlık, üretim ve büyüme sorunlarının belirlenmesi ve take-off kavramının açıklanması 4 Arz, talep kavramlarının incelenerek, piyasa dengesinin belirlenmesi. 5 Talep ve arz esnekliklerinin, fiyat üzerindeki etkilerinin incelenmesi. 6 Piyasa mekanizmasının oluşum kriterleri, güçlü ve sorunlu yönlerin incelenmesi. 7 I. ARA SINAV 8 Talep, fayda ve tüketici dengesi. 9 Üretimin organizasyonu ve firma dengesi. 10 Kısa ve uzun dönem maliyet kavramları ve açıklanması 11 II. ARA SINAV 12 Piyasa çeşitlerinin belirlenmesi (tam rekabet ve eksik rekabet piyasa ayırımları). 13 Piyasaların işleyiş biçimleri, çarpıklıklar ve bu konuda izlenen politikalar. 14 Genel tekrar ÖNERİLEN KAYNAKLAR 1. Parasız, İ. İktisada Giriş. Ezgi Kitabevi, Bursa, Dinler, Z. İktisada Giriş. Ekin Kitabevi, İstanbul, Ertürk, E. İktisada Giriş. Nobel Yayın İktisat ve İşletme yayınları dizisi, İstanbul, 2006.

4 ÖĞRETME VE ÖĞRENME STRATEJİ VE TEKNİKLERİ ÖLÇME VE DEĞERLENDİRME YÖNTEMLERİ 4. Türkay, O. İktisat Teorisine Giriş. İmaj yayıncılık, Ankara, Anlatım, tartışma, grup çalışmaları, seminer hazırlama ve sunma. I. Ara Sınav (%25) Seminer Çalışmaları (%20), Derse Katılım(%5), Genel sınav (%50)

5 PROGRAM ADI MUHASEBE DERSİN KODU MUH/MUB 143 DERSİN ADI İKTİSADA GİRİŞ DERSİN SORUMLUSU ÖĞR.GÖR.MELTEM BOZKURT DERSİN TÜRÜ Zorunlu X Seçmeli EĞİTİM DİLİ Türkçe X İngilizce TEORİK 2 PRATİK 0 KREDİSİ 2 ECTS KREDİSİ 4 ÖN KOŞUL YOK Tüm insanların maddi refahlarını artırmak için saf ettikleri DERS TANIMI çabaların nedenlerini incelemeyi hedef alan ekonomi bilimini tanımak, bu çerçevede ekonomi biliminin kendisini tanımak için kullandığı temel kavramları ve teorileri açıklamaktır. Bu dersin sonucunda öğrenci İktisat bilimi ile ilgili temel kavramları, iktisadın amaç ve sorunlarını, kıtlık ve ihtiyaç DERSTE KAZANDIRILACAK ÖZELLİKLER çelişkisini, piyasa mekanizmasını, talep ve arz esnekliğini, tüketici ve üretici dengelerini, tam ve eksik rekabet piyasalarını ve ekonomideki işlevlerini, faktör piyasalarını açıklayarak, genel ekonomik olaylarla ilgili analiz yapabilecektir İktisat bilimi: Temel kavramlar,amaçlar,kıtlık ve ihtiyaç sorunu,piyasa mekanizması,talep arz esnekliliği, fayda KAPSAM teorileri,üretici dengesi, tam ve eksik rekabet piyasaları, Faktör piyasaları ve gelir bölüşümü. HAFTALARA GÖRE DERS PROGRAMI 1 Ekonomi biliminin tanımlanması ve ekonomiye ilişkin kavramların açıklanması 2 Makro ve mikro ekonomi kavramlarının ayırımı ve amaçların belirlenmesi 3 Kıtlık, üretim ve büyüme sorunlarının belirlenmesi ve take-off kavramının açıklanması 4 Arz, talep kavramlarının incelenerek, piyasa dengesinin belirlenmesi. 5 Talep ve arz esnekliklerinin, fiyat üzerindeki etkilerinin incelenmesi. 6 Piyasa mekanizmasının oluşum kriterleri, güçlü ve sorunlu yönlerin incelenmesi. 7 I. ARA SINAV 8 Talep, fayda ve tüketici dengesi. 9 Üretimin organizasyonu ve firma dengesi. ÖNERİLEN KAYNAKLAR 10 Kısa ve uzun dönem maliyet kavramları ve açıklanması 11 II. ARA SINAV 12 Piyasa çeşitlerinin belirlenmesi (tam rekabet ve eksik rekabet piyasa ayırımları). 13 Piyasaların işleyiş biçimleri, çarpıklıklar ve bu konuda izlenen politikalar. 14 Genel terkrar ve sunumlar. 1. Parasız, İ. İktisada Giriş. Ezgi Kitapevi, Bursa, Dinler, Z. İktisada Giriş. Ekin Yayın evi, İstanbul, 2006.

6 3. Ertürk, E. İktisada Giriş. Nobel Yayın İktisat ve İşletme yayınları dizisi, İstanbul, Türkay, O. İktisat Teorisine Giriş. İmaj Yayıncılık, Ankara, ÖĞRETME VE ÖĞRENME STRATEJİ VE TEKNİKLERİ ÖLÇME VE DEĞERLENDİRME YÖNTEMLERİ Anlatım, tartışma, grup çalışmaları, seminer hazırlama ve sunma I. Ara sınav (%25) Seminer Çalışmaları (%20), Derse Katılım(%5), Genel Sınav (%50)

7 PROGRAM ADI TURİZM VE OTEL İŞLETMECİLİĞİ DERSİN KODU TUR/TRO 165 DERSİN ADI TURİZM EKONOMİSİ DERSİN SORUMLUSU ÖGR.GÖR. MELTEM BOZKURT DERSİN TÜRÜ Zorunlu x Seçmeli EĞİTİM DİLİ Türkçe x İngilizce TEORİK 2 PRATİK 0 KREDİSİ 2 ECTS KREDİSİ 4 ÖN KOŞUL yok Ekonomi biliminin çizdiği çerçevede turizm sektöründe DERS TANIMI yaratılan fayda ve maliyetlerin birlikte ele alınarak, Turizm sektörünün ekonomik ölçülerinin incelenmesi. Bu dersin sonunda öğrenci: Turizm ve ekonominin temel kavramlarını öğrenir. Turizm sektöründe yeni iş olanakları ve yatırımlar konusunda genel bilgiye sahip olur. Ülke gelirlerinin büyük bir bölümü oluşturan turizm gelirleri hakkında bilgi sahibi olur. Turizmin sadece DERSTE gezme,görme,eğlenme faaliyeti olmadığının öğretilmesi. KAZANDIRILACAK ÖZELLİKLER Ekonomik boyutunun da öneminin vurgulanması. Bunun en önemli nedeninin turizmin uluslararası, ulusal ve bölgesel düzeyde yarattığı parasal ve reel ekonomik etkilerin öğrenilmesi, turizm sektörüne yapılan yatırımların yeni iş imkanları ve gelir yaratığının öğrenilmesi. Turizm ekonomisinin, kişi,işletme ve devlet açısından turizme ait ekonomik faaliyetlerin nasıl gerçekleştirildiğinin ve iş yaşamında uygulaya bilmesini öğrenir. KAPSAM HAFTALARA GÖRE DERS PROGRAMI ÖNERİLEN KAYNAKLAR Ekonomiye ait temel kavramlar,turizm hakkında genel bilgi,turizm talebe ve arzı, piyasa fiyatının belirlenmesi, tüketici davranışları,üretim ve firma davranışları,turizm sektörünün ekonomi içindeki önemi,turizm politikaları ve planlamalar. 1 Ekonomi ve Turizm 2 Turizm talebi 3 Turizm arzı 4 Turizm arz ve talep esnekliliği 5 Turizm Pazarlarında denge 6 Turizm Pazar tipleri ve firma dengesi 7 I. ARA SINAV 8 Turizmde tüketici davranışları 9 Turizm gelişmesi ve Ulusal ekonomiler 10 Turizm in parasal ekonomik etkileri 11 II. ARA SINAV 12 Turizmin Mal ve hizmet faydalarının etkisi 13 Turizmin ekonomik etkilerinin Ölçülmesi 14 Genel tekrar 1. İçöz, O. Kozak, M. Turizm Ekonomisi. Turhan Kitapevi, Ankara, Yağc, Ö. Turizm Ekonomisi. Detay Yayıncılık, Ankara, Türkay, O. Mikro İktisada Giriş. Turhan Yayınevi, Ankara, 2000.

8 4. Çingi, S. Maliyet Fayda Analizi. Ekonomi Ansiklopedisi Cilt2, Paylaşım Yayınları, Ankara. ÖĞRETME VE ÖĞRENME STRATEJİ VE TEKNİKLERİ ÖLÇME VE DEĞERLENDİRME YÖNTEMLERİ Anlatım, tartışma ve sınıf içi katılımın sağlanması. I. Ara Sınav (% 25), II. Ara Sınav (% 25), ve Genel Sınav (%50).

9 PROGRAM ADI TURİZM VE OTEL İŞLETMECİLİĞİ DERSİN KODU TUR/TRO 290 DERSİN ADI KAT HİZMETLERİ YÖNETİMİ DERSİN SORUMLUSU ÖĞR.GÖR.MELTEM BOZKURT ÖĞR.GÖR.SERDAR ÇÖP DERSİN TÜRÜ Zorunlu X Seçmeli EĞİTİM DİLİ Türkçe X İngilizce TEORİK 2 PRATİK 1 KREDİSİ 3 ECTS KREDİSİ 3 ÖN KOŞUL YOK İşletme özelliklerine göre,bölümün yönetimsel davranışlarını DERS TANIMI oluşturmayı kavrayabilme ve konaklama işletmelerinin açılış öncesine kadar olan süreçte yönetimsel bilgileri kavrayabilme. DERSTE KAZANDIRILACAK ÖZELLİKLER KAPSAM HAFTALARA GÖRE DERS PROGRAMI ÖNERİLEN KAYNAKLAR Bu dersin sonunda öğrenci: Konaklama hizmetlerinin kaliteli ve müşteri beklentilerine uygun hizmet verebilmeleri açısından kat hizmetlerinin öneminin verilmesi. Günümüz turizm sektörünün ihtiyacı olan kat hizmetleri departmanına personel yetiştirmek ve kat hizmetleri yönetimi konusunda bilgi ve beceriye sahip olmaları beklenir. Kat hizmetleri departmanının tanımı ve organizasyonu, insan kaynakları, departmanlar arası bilgi akışı, kontrol, temizlik ve hijyen, kat hizmetleri ekipmanı, çamaşırhane yönetimi. 1 Kat hizmetlerinde tesisin faaliyete geçiş dönemindeki ve faaliyet süresince işgücü kaynağı temin etme 2 Kat hizmetlerinde tesis faaliyetin de işgücünün yönetimi 3 Kat hizmetlerinde tesis faaliyet süresince personel yönetme politikasının belirlenmesi 4 Tesisin faaliyete geçiş dönemindeki ve faaliyet sürecinde devam eden eğitim işlevi 5 Kat hizmetlerinde faaliyet süresince uygulanacak iş kuralları ve disiplinle ilgili açıklamaların yapılması 6 Uygulama 7 I. ARA SINAV 8 Kat hizmetlerinde tesis faaliyet süresince personel yönetme politikasının belirlenmesi 9 Tesisin faaliyete geçiş dönemindeki ve faaliyet sürecinde devam eden eğitim işlevi 10 Kat hizmetlerinde faaliyet süresince uygulanacak iş kuralları ve disiplinle ilgili açıklamaların yapılması 11 II. ARA SINAV 12 Kat hizmetlerinde Ar-gü ve verimlilik 13 Kat hizmetlerinde dönemsel çalışma ve iş performans değerlendirmeleri 14 Konaklama işletmeleri ziyaretleri 1. Akoğlan, M. Kat hizmetleri Yönetimi. Detay Yayıncılık, Eskişehir. 2. OTED. Housekeeping Yönetimi, Ufuk matbaacılık, İstanbul, Maviş, F. Otel Yönetimi. Birlik matbaası, Eskişehir, 1992.

10 ÖĞRETME VE ÖĞRENME STRATEJİ VE TEKNİKLERİ ÖLÇME VE DEĞERLENDİRME YÖNTEMLERİ 4. Bolat, T. Toplam Kalite Yönetimi. Beta Basım Yayın Dağıtım A.Ş, İstanbul, Anlatım, sunum, tartışma, Uygulama I. Ara Sınav (% 25), II. Ara Sınav (% 25), ve Genel Sınav (%50).

I. Tanışma-Dersin Gerekçesi ve Önemi-Dersin Kural ve Gerekleri II. Turizm Tanımı, Özellikleri ve Sınıflandırılması

I. Tanışma-Dersin Gerekçesi ve Önemi-Dersin Kural ve Gerekleri II. Turizm Tanımı, Özellikleri ve Sınıflandırılması Dersin Adı Dersin Kodu Dersin Türü DERS ÖĞRETİM PLANI Dersin Seviyesi Dersin AKTS Kredisi 5 Haftalık Ders Saati 3 Haftalık Uygulama Saati - Haftalık Laboratuar Saati - Turizm Ekonomisi Seçmeli Lisans Dersin

Detaylı

Ders Adı Kodu Yarıyılı T+U Saati Ulusal Kredisi AKTS. Mikro İktisat MİK

Ders Adı Kodu Yarıyılı T+U Saati Ulusal Kredisi AKTS. Mikro İktisat MİK DERS BİLGİLERİ Ders Adı Kodu Yarıyılı T+U Saati Ulusal Kredisi AKTS İktisat MİK213 3 3+0 3 4 Ön Koşul Dersleri Dersin Dili Dersin Seviyesi Dersin Türü Türkçe Lisans Yüz Yüze / Zorunlu Dersin Koordinatörü

Detaylı

İktisada Giriş (TOUR 122) Ders Detayları

İktisada Giriş (TOUR 122) Ders Detayları İktisada Giriş (TOUR 122) Ders Detayları Ders Adı Ders Kodu Dönemi Ders Saati Uygulama Saati Laboratuar Saati Kredi AKTS İktisada Giriş TOUR 122 Güz 4 0 0 4 7 Ön Koşul Ders(ler)i Dersin Dili Dersin Türü

Detaylı

Akdeniz Üniversitesi

Akdeniz Üniversitesi F. Ders Tanıtım Formu Dersin Adı Öğretim Dili Introduction to Economics I İngilizce Dersin Verildiği Düzey Ön Lisans ( ) Lisans (*) Yüksek Lisans( ) Doktora( ) Eğitim Öğretim Sistemi Örgün Öğretim (*)

Detaylı

Turizm ekonomisi (TUR 510) Ders Detayları

Turizm ekonomisi (TUR 510) Ders Detayları Turizm ekonomisi (TUR 510) Ders Detayları Ders Adı Ders Kodu Dönemi Ders Saati Uygulama Saati Laboratuar Saati Kredi AKTS Turizm ekonomisi TUR 510 Güz 3 0 0 3 7.5 Ön Koşul Ders(ler)i Dersin Dili Dersin

Detaylı

Prof.Dr. Ertuğrul Deliktaş, Doç.Dr. Metin Karadağ

Prof.Dr. Ertuğrul Deliktaş, Doç.Dr. Metin Karadağ Dersin Adı DERS ÖĞRETİM PLANI Mikroiktisada Giriş Dersin Kodu ECO 7/7 Dersin Türü (Zorunlu, Seçmeli) Dersin Seviyesi (Ön Lisans, Lisans, Yüksek Lisans, Doktora) Dersin AKTS Kredisi 6 Haftalık Ders Saati

Detaylı

Öğrenim Kazanımları Bu programı başarı ile tamamlayan öğrenci;

Öğrenim Kazanımları Bu programı başarı ile tamamlayan öğrenci; Image not found http://bologna.konya.edu.tr/panel/images/pdflogo.png Ders Adı : İKTİSADA GİRİŞ I Ders No : 0020050004 Teorik : 3 Pratik : 0 Kredi : 3 ECTS : 5 Ders Bilgileri Ders Türü Öğretim Dili Öğretim

Detaylı

Öğrenim Kazanımları Bu programı başarı ile tamamlayan öğrenci;

Öğrenim Kazanımları Bu programı başarı ile tamamlayan öğrenci; Image not found http://bologna.konya.edu.tr/panel/images/pdflogo.png Ders Adı : MİKRO İKTİSAT Ders No : 0350040012 Teorik : 3 Pratik : 0 Kredi : 3 ECTS : 6 Ders Bilgileri Ders Türü Öğretim Dili Öğretim

Detaylı

T+U Saat Doğal Kaynaklar Ve Çevre Ekonomisi Ön Koşul Dersleri. Dersin Adı Kodu Yarıyılı. Türkçe Seçmeli

T+U Saat Doğal Kaynaklar Ve Çevre Ekonomisi Ön Koşul Dersleri. Dersin Adı Kodu Yarıyılı. Türkçe Seçmeli Dersin Adı Kodu Yarıyılı T+U Saat Kredisi Doğal Kaynaklar Ve Çevre Ekonomisi 7 3 + 0 3 6 Ön Koşul Dersleri AKTS Dersin Dili Dersin Türü Dersi Veren Dersin Amacı Dersin Öğrenme Çıktıları Dersin İçeriği

Detaylı

Kredisi AKTS Mikro İktisat II Ön Koşul Dersleri

Kredisi AKTS Mikro İktisat II Ön Koşul Dersleri Dersin Adı Kodu Yarıyılı T+U Saat Kredisi AKTS Mikro İktisat II 4 3 + 0 3 5 Ön Koşul Dersleri Dersin Dili Dersin Türü Dersi Veren Dersin Amacı Dersin Öğrenme Çıktıları Dersin İçeriği Türkçe Zorunlu Tam

Detaylı

Türk-Alman Üniversitesi. Ders Bilgi Formu

Türk-Alman Üniversitesi. Ders Bilgi Formu TürkAlman Üniversitesi Ders Bilgi Formu Dersin Adı Dersin Kodu Dersin Yarıyılı İktisada Giriş VWL102 2 ECTS Kredisi Ders Uygulama 6 2 2 Ön Koşullar Dersin Dili Dersin Seviyesi Dersin Türü Dersin Sunum

Detaylı

Ders İzlencesi Eğitim Yılı ve Dönemi Program adı: DIŞ TİCARET PROGRAMI

Ders İzlencesi Eğitim Yılı ve Dönemi Program adı: DIŞ TİCARET PROGRAMI Dersin adı: MİKRO EKONOMİ Dersin veriliş şekli: Yüz yüze Dersin genel içeriği: Mikro Ekonomi dersi temel olarak tüketici ve üretici davranışlarını incelemektedir. Tüketim ve üretim fonksiyonlarının yardımı

Detaylı

Öğrenim Kazanımları Bu programı başarı ile tamamlayan öğrenci;

Öğrenim Kazanımları Bu programı başarı ile tamamlayan öğrenci; Image not found http://bologna.konya.edu.tr/panel/images/pdflogo.png Ders Adı : Para Banka Ders No : 0690160064 Teorik : 2 Pratik : 1 Kredi : 2.5 ECTS : 3 Ders Bilgileri Ders Türü Öğretim Dili Öğretim

Detaylı

İleri Mikro İktisadi Analiz. Bahar Prof.Dr. Ertuğrul Deliktaş

İleri Mikro İktisadi Analiz. Bahar Prof.Dr. Ertuğrul Deliktaş Dersin Adı Dersin Kodu Dersin Türü DERS ÖĞRETİM PLANI İleri Mikro İktisadi Analiz Seçmeli Dersin Seviyesi Yüksek Lisans ( Bölgesel Kalkınma İktisadı ) Dersin AKTS Kredisi 6 Haftalık Ders Saati Haftalık

Detaylı

Akdeniz Üniversitesi

Akdeniz Üniversitesi F. Ders Tanıtım Formu Dersin Adı Öğretim Dili Akdeniz Üniversitesi Büyüme Teorileri Türkçe Dersin Verildiği Düzey Ön Lisans ( ) Lisans ( X) Yüksek Lisans( ) Doktora( ) Eğitim Öğretim Sistemi Örgün Öğretim

Detaylı

Açık Ekonomi Makroiktisatı

Açık Ekonomi Makroiktisatı Dersin Adı DERS ÖĞRETİM PLANI Dersin Kodu ECO 815 Dersin Türü Dersin Seviyesi Dersin AKTS Kredisi 5 Haftalık Ders Saati 3 Haftalık Uygulama Saati - Haftalık Laboratuar Saati - Açık Ekonomi Makroiktisatı

Detaylı

Öğrenim Kazanımları Bu programı başarı ile tamamlayan öğrenci;

Öğrenim Kazanımları Bu programı başarı ile tamamlayan öğrenci; Image not found http://bologna.konya.edu.tr/panel/images/pdflogo.png Ders Adı : MAKRO İKTİSAT Ders No : 0350040005 Teorik : 3 Pratik : 0 Kredi : 3 ECTS : 5 Ders Bilgileri Ders Türü Öğretim Dili Öğretim

Detaylı

Ders Planı - AKTS Kredileri: II. Yarıyıl Ders Planı Kodu Ders Z/S T+U Saat Kredi AKTS Mikro İktisat Zorunlu

Ders Planı - AKTS Kredileri: II. Yarıyıl Ders Planı Kodu Ders Z/S T+U Saat Kredi AKTS Mikro İktisat Zorunlu Ders Planı - AKTS Kredileri: II. Yarıyıl Ders Planı Kodu Ders Z/S T+U Saat Kredi AKTS Mikro İktisat Zorunlu 3+0 3 4 AKTS Kredisi Toplam 4 DERS BİLGİLERİ Ders Kodu Yarıyıl Z/S T+U Saat Kredi AKTS Mikro

Detaylı

Piyasalar ve Ekonomik Göstergeler (ECON 309T) Ders Detayları

Piyasalar ve Ekonomik Göstergeler (ECON 309T) Ders Detayları Piyasalar ve Ekonomik Göstergeler (ECON 309T) Ders Detayları Ders Adı Piyasalar ve Ekonomik Göstergeler Ders Kodu ECON 309T Dönemi Ders Uygulama Laboratuar Kredi AKTS Saati Saati Saati Güz 3 0 0 3 6 Ön

Detaylı

Kat Hizmetleri (TOUR 206) Ders Detayları

Kat Hizmetleri (TOUR 206) Ders Detayları Kat Hizmetleri (TOUR 206) Ders Detayları Ders Adı Ders Kodu Dönemi Ders Saati Uygulama Saati Laboratuar Saati Kredi AKTS Kat Hizmetleri TOUR 206 Bahar 3 0 0 3 4.5 Ön Koşul Ders(ler)i Dersin Dili Dersin

Detaylı

Ders Adı : İNSAN KAYNAKLARI YÖNETİMİ Ders No : Teorik : 3 Pratik : 0 Kredi : 3 ECTS : 4. Ders Bilgileri. Ön Koşul Dersleri.

Ders Adı : İNSAN KAYNAKLARI YÖNETİMİ Ders No : Teorik : 3 Pratik : 0 Kredi : 3 ECTS : 4. Ders Bilgileri. Ön Koşul Dersleri. Image not found http://bologna.konya.edu.tr/panel/images/pdflogo.png Ders Adı : İNSAN KAYNAKLARI YÖNETİMİ Ders No : 0050020024 Teorik : 3 Pratik : 0 Kredi : 3 ECTS : 4 Ders Bilgileri Ders Türü Öğretim

Detaylı

Odalar Bölümü Yönetimi (TOUR 315) Ders Detayları

Odalar Bölümü Yönetimi (TOUR 315) Ders Detayları Odalar Bölümü Yönetimi (TOUR 315) Ders Detayları Ders Adı Ders Kodu Dönemi Ders Saati Uygulama Saati Laboratuar Saati Kredi AKTS Odalar Bölümü Yönetimi TOUR 315 Güz 3 0 0 3 6 Ön Koşul Ders(ler)i Dersin

Detaylı

BÖLÜM 1... 1 EKONOMİ İLE İLGİLİ TEMEL KAVRAMLAR...

BÖLÜM 1... 1 EKONOMİ İLE İLGİLİ TEMEL KAVRAMLAR... İÇİNDEKİLER BÖLÜM 1... 1 EKONOMİ İLE İLGİLİ TEMEL KAVRAMLAR... 2 1.1. Ekonominin Tanımı... 2 1.2. Kıtlık Kavramı ve Alternatif Maliyet... 3 1.3. İhtiyaç Kavramı... 4 1.4. Mal ve Hizmet... 5 1.5. Fayda...

Detaylı

Para Teorisi ve Politikası (ECON 303T) Ders Detayları

Para Teorisi ve Politikası (ECON 303T) Ders Detayları Para Teorisi ve Politikası (ECON 303T) Ders Detayları Ders Adı Ders Kodu Dönemi Ders Saati Uygulama Saati Laboratuar Saati Kredi AKTS Para Teorisi ve Politikası ECON 303T Güz 4 0 0 4 6 Ön Koşul Ders(ler)i

Detaylı

AVRASYA ÜNİVERSİTESİ

AVRASYA ÜNİVERSİTESİ Ders Tanıtım Formu Dersin Adı Öğretim Dili Mikro İktisat Türkçe Dersin Verildiği Düzey Ön Lisans ( ) Lisans ( X) Yüksek Lisans( ) Doktora( ) Eğitim Öğretim Sistemi Örgün Öğretim ( X) Uzaktan Öğretim( )

Detaylı

Uluslararası İktisat I (IKT 313) Ders Detayları

Uluslararası İktisat I (IKT 313) Ders Detayları Uluslararası İktisat I (IKT 313) Ders Detayları Ders Adı Ders Kodu Dönemi Ders Saati Uygulama Saati Laboratuar Saati Kredi AKTS Uluslararası İktisat I IKT 313 Güz 3 0 0 3 5 Ön Koşul Ders(ler)i Dersin Dili

Detaylı

DERS ÖĞRETİM PLANI. Dersin Kodu

DERS ÖĞRETİM PLANI. Dersin Kodu Dersin Adı Dersin Kodu DERS ÖĞRETİM PLANI Dersin Türü (Zorunlu, Seçmeli) Dersin Seviyesi (Ön Lisans, Lisans, Yüksek Lisans, Doktora) Dersin AKTS Kredisi 5 Haftalık Ders Saati 4 Haftalık Uygulama Saati

Detaylı

İktisada Giriş I (ECON 101) Ders Detayları

İktisada Giriş I (ECON 101) Ders Detayları İktisada Giriş I (ECON 101) Ders Detayları Ders Adı Ders Kodu Dönemi Ders Saati Uygulama Saati Laboratuar Saati Kredi AKTS İktisada Giriş I ECON 101 Güz 3 0 0 3 8.5 Ön Koşul Ders(ler)i Dersin Dili Dersin

Detaylı

1 TEMEL İKTİSADİ KAVRAMLAR

1 TEMEL İKTİSADİ KAVRAMLAR ÖNSÖZ İÇİNDEKİLER III Bölüm 1 TEMEL İKTİSADİ KAVRAMLAR 11 1.1. İktisat Biliminin Temel Kavramları 12 1.1.1.İhtiyaç, Mal ve Fayda 12 1.1.2.İktisadi Faaliyetler 14 1.1.3.Üretim Faktörleri 18 1.1.4.Bölüşüm

Detaylı

TURİZM FAKÜLTESİ TURİZM İŞLETMECİLİĞİ BÖLÜMÜ TURİZM İŞLETMECİLİĞİ PROGRAMI BİRİNCİ YIL

TURİZM FAKÜLTESİ TURİZM İŞLETMECİLİĞİ BÖLÜMÜ TURİZM İŞLETMECİLİĞİ PROGRAMI BİRİNCİ YIL TURİZM FAKÜLTESİ TURİZM İŞLETMECİLİĞİ BÖLÜMÜ TURİZM İŞLETMECİLİĞİ PROGRAMI BİRİNCİ YIL NO DERS ADI TEORİK UYGULAMA AKTS 1 Turizme Giriş 3 0 3 2 İktisada Giriş 2 0 2 3 Genel İşletme 3 0 3 4 Türk Dili I

Detaylı

İktisatta Pratik Eğitim I (ECON 429) Ders Detayları

İktisatta Pratik Eğitim I (ECON 429) Ders Detayları İktisatta Pratik Eğitim I (ECON 429) Ders Detayları Ders Adı Ders Kodu Dönemi Ders Saati Uygulama Saati Laboratuar Saati Kredi AKTS İktisatta Pratik Eğitim I ECON 429 Her İkisi 1 2 0 3 6 Ön Koşul Ders(ler)i

Detaylı

Akdeniz Üniversitesi

Akdeniz Üniversitesi F. Ders Tanıtım Formu Dersin Adı Öğretim Dili Akdeniz Üniversitesi Genel Denge Çerçevesinde Politika Analizi I Dersin Verildiği Düzey Ön Lisans ( ) Lisans X Yüksek Lisans( ) Doktora( ) Eğitim Öğretim Sistemi

Detaylı

İNÖNÜ ÜNİVERSİTESİ MALATYA MESLEK YÜKSEKOKULU DERS TANITIM FORMU. İşletme Yönetimi Programı. Kredisi AKTS Eğitim Dili Tipi: Zorunlu/ Saat

İNÖNÜ ÜNİVERSİTESİ MALATYA MESLEK YÜKSEKOKULU DERS TANITIM FORMU. İşletme Yönetimi Programı. Kredisi AKTS Eğitim Dili Tipi: Zorunlu/ Saat İNÖNÜ ÜNİVERSİTESİ MALATYA MESLEK YÜKSEKOKULU DERS TANITIM FORMU DERSİN KODU VE ADI: 142 MAKRO EKONOMİ Eğitim-Öğretim Yılı:2017-2018 BÖLÜM/PROGRAM Yönetim ve Organizasyon Bölümü İşletme Yönetimi Programı

Detaylı

DERS ÖĞRETİM PLANI. Dersin Kodu

DERS ÖĞRETİM PLANI. Dersin Kodu Dersin Adı Dersin Kodu DERS ÖĞRETİM PLANI Dersin Türü (Zorunlu, Seçmeli) Dersin Seviyesi (Ön Lisans, Lisans, Yüksek Lisans, Doktora) Dersin AKTS Kredisi 5 Haftalık Ders Saati 3 Haftalık Uygulama Saati

Detaylı

DERS PROFİLİ. İktisata Giriş I ECO101 Güz Yrd, Doç. Dr. Aslı Şen-Taşbaşı

DERS PROFİLİ. İktisata Giriş I ECO101 Güz Yrd, Doç. Dr. Aslı Şen-Taşbaşı DERS PROFİLİ Dersin Adı Kodu Yarıyıl Dönem Kuram+PÇ+Lab (saat/hafta) Kredi AKTS İktisata Giriş I ECO101 Güz 1 3+0+0 3 6 Ön Koşul Yok Dersin Dili Ders Tipi Dersin Okutmanı Dersin Asistanı Dersin Amaçları

Detaylı

KAPSAM HAFTALARA GÖRE DERS PROGRAMI ÖNERİLEN KAYNAKLAR

KAPSAM HAFTALARA GÖRE DERS PROGRAMI ÖNERİLEN KAYNAKLAR PROGRAM ADI TURİZM VE OTEL İŞLETMECİLİĞİ İN KODU TUR / TRO 267 TURİZM İŞLETMELERİNDE MALİYET ANALİZİ İN TÜRÜ Zorunlu X Seçmeli TEORİK 2 KREDİSİ 3 ECTS KREDİSİ 4 YOK Turizm Muhasebesi ile Turizm Endüstrisindeki

Detaylı

Meslek Yüksekokulu Turizm ve Otel Ýþletmeciliði (Türkçe)

Meslek Yüksekokulu Turizm ve Otel Ýþletmeciliði (Türkçe) Meslek Yüksekokulu Turizm ve Otel Ýþletmeciliði (Türkçe) MTOI 102 - Kat Hizmetleri DERS TANITIM BÝLGÝLERÝ Dersin Adý Kat Hizmetleri Kodu Yarýyýl Teori Uygulama/Laboratuar Yerel AKTS (saat/hafta) (saat/hafta)

Detaylı

DERS BİLGİLERİ ULUSLARARASI İKTİSAT TPB 215 3 2+ 0 2 4

DERS BİLGİLERİ ULUSLARARASI İKTİSAT TPB 215 3 2+ 0 2 4 DERS BİLGİLERİ Ders Kodu Yarıyıl T+U Saat Kredi AKTS ULUSLARARASI İKTİSAT TPB 215 3 2+ 0 2 4 Dersin Dili Türkçe Dersin Seviyesi Önlisans Dersin Türü Zorunlu Dersin Koordinatörü Öğretim Görevlisi Serkan

Detaylı

ÜNİTE:1. İktisadın Temel Kavramlarına Giriş ÜNİTE:2. Arz, Talep ve Piyasa Dengesi ÜNİTE:3. Talep ve Arz Esneklikleri ve Uygulamaları ÜNİTE:4

ÜNİTE:1. İktisadın Temel Kavramlarına Giriş ÜNİTE:2. Arz, Talep ve Piyasa Dengesi ÜNİTE:3. Talep ve Arz Esneklikleri ve Uygulamaları ÜNİTE:4 ÜNİTE:1 İktisadın Temel Kavramlarına Giriş ÜNİTE:2 Arz, Talep ve Piyasa Dengesi ÜNİTE:3 Talep ve Arz Esneklikleri ve Uygulamaları ÜNİTE:4 Tüketici ve Üretici Tercihlerinin Temelleri ÜNİTE:5 Üretim ve Maliyet

Detaylı

Mikro iktisat Teorisi I (ECON 209T) Ders Detayları

Mikro iktisat Teorisi I (ECON 209T) Ders Detayları Mikro iktisat Teorisi I (ECON 209T) Ders Detayları Ders Adı Ders Kodu Dönemi Ders Saati Uygulama Saati Laboratuar Saati Kredi AKTS Mikro iktisat Teorisi I ECON 209T Güz 3 0 0 3 5 Ön Koşul Ders(ler)i ECON

Detaylı

Konaklama Muhasebesi (TOUR 415) Ders Detayları

Konaklama Muhasebesi (TOUR 415) Ders Detayları Konaklama Muhasebesi (TOUR 415) Ders Detayları Ders Adı Konaklama Muhasebesi Ders Kodu TOUR 415 Dönemi Ders Uygulama Laboratuar Kredi AKTS Saati Saati Saati Güz 3 0 0 3 6 Ön Koşul Ders(ler)i Dersin Dili

Detaylı

GENEL İŞLETME. Genel İşletme. Dersin Adı. Dersin Kodu Zorunlu. Dersin Türü. Önlisans. Dersin Seviyesi 4 AKTS. Dersin AKTS Kredisi

GENEL İŞLETME. Genel İşletme. Dersin Adı. Dersin Kodu Zorunlu. Dersin Türü. Önlisans. Dersin Seviyesi 4 AKTS. Dersin AKTS Kredisi GENEL İŞLETME Dersin Adı Genel İşletme Dersin Kodu 6308 Dersin Türü Dersin Seviyesi Dersin AKTS Kredisi Haftalık Ders Saati Zorunlu Önlisans 4 AKTS 3 (Kuramsal) Haftalık Uygulama Saati - Haftalık Laboratuar

Detaylı

1 İKTİSAT İLE İLGİLİ TEMEL KAVRAMLAR

1 İKTİSAT İLE İLGİLİ TEMEL KAVRAMLAR İÇİNDEKİLER ÖNSÖZ III Bölüm 1 İKTİSAT İLE İLGİLİ TEMEL KAVRAMLAR 9 1.1.İktisadın Konusu ve Kapsamı 10 1.2. İktisadın Bölümleri 11 1.2.1.Mikro ve Makro İktisat 11 1.2.2. Pozitif İktisat ve Normatif İktisat

Detaylı

AVRASYA ÜNİVERSİTESİ

AVRASYA ÜNİVERSİTESİ Ders Tanıtım Formu Dersin Adı Öğretim Dili Konaklama İşletmeciliği Türkçe Dersin Verildiği Düzey Ön Lisans (X) Lisans ( ) Yüksek Lisans( ) Doktora( ) Eğitim Öğretim Sistemi Örgün Öğretim (X) Uzaktan Öğretim(

Detaylı

Hijyen ve Sanitasyon (TOUR 103) Ders Detayları

Hijyen ve Sanitasyon (TOUR 103) Ders Detayları Hijyen ve Sanitasyon (TOUR 103) Ders Detayları Ders Adı Ders Kodu Dönemi Ders Saati Uygulama Saati Laboratuar Saati Kredi AKTS Hijyen ve Sanitasyon TOUR 103 Güz 3 0 0 3 5.5 Ön Koşul Ders(ler)i Dersin Dili

Detaylı

Program Öğrenme Çıktıları: 1.Tmel iktisadi kavram ve ilkeleri öğrenebilirler. 2.İktisadi konular üzerine yapılan tartışmalara katılabilirler

Program Öğrenme Çıktıları: 1.Tmel iktisadi kavram ve ilkeleri öğrenebilirler. 2.İktisadi konular üzerine yapılan tartışmalara katılabilirler BÖLÜM EKONOMETRİ Amaç:Öğrencilere giriş düzeyinde mikro ve piyasa ekonomisi bilgilerini vermek ve çeşitli ekonomik yaklaşımları analiz edebilecek yeteneklerini geliştirmektir. Hedef: Dünya çapında bilgi

Detaylı

Seyahat İşletmeciliği (TUR 514) Ders Detayları

Seyahat İşletmeciliği (TUR 514) Ders Detayları Seyahat İşletmeciliği (TUR 514) Ders Detayları Ders Adı Ders Kodu Dönemi Ders Saati Uygulama Saati Laboratuar Saati Kredi AKTS Seyahat İşletmeciliği TUR 514 Bahar 2 2 0 6 7.5 Ön Koşul Ders(ler)i Dersin

Detaylı

Akdeniz Üniversitesi

Akdeniz Üniversitesi F. Ders Tanıtım Formu Akdeniz Üniversitesi Dersin Adı GENEL MUHASEBE 1 Öğretim Dili Türkçe Dersin Verildiği Düzey Ön Lisans ( ) Lisans (*) Yüksek Lisans( ) Doktora( ) Eğitim Öğretim Sistemi Örgün Öğretim

Detaylı

Öğrenim Kazanımları Bu programı başarı ile tamamlayan öğrenci;

Öğrenim Kazanımları Bu programı başarı ile tamamlayan öğrenci; Image not found http://bologna.konya.edu.tr/panel/images/pdflogo.png Ders Adı : Ticari Matematik Ders No : 0690160034 Teorik : 2 Pratik : 1 Kredi : 2.5 ECTS : 3 Ders Bilgileri Ders Türü Öğretim Dili Öğretim

Detaylı

DERS BİLGİLERİ. Ders Kodu Yarıyıl T+U Saat Kredi AKTS EKONOMİYE GİRİŞ I ECON 111 1 3 + 0 3 7. Yrd. Doç. Dr. Alper ALTINANAHTAR

DERS BİLGİLERİ. Ders Kodu Yarıyıl T+U Saat Kredi AKTS EKONOMİYE GİRİŞ I ECON 111 1 3 + 0 3 7. Yrd. Doç. Dr. Alper ALTINANAHTAR DERS BİLGİLERİ Ders Kodu Yarıyıl T+U Saat Kredi AKTS EKONOMİYE GİRİŞ I ECON 111 1 3 + 0 3 7 Ön Koşul Dersleri - Dersin Dili İngilizce Dersin Seviyesi Lisans Dersin Türü Dersin Koordinatörü Dersi Verenler

Detaylı

İŞLETMECİLİĞİN TEMELLERİ

İŞLETMECİLİĞİN TEMELLERİ ERZURUM TEKNİK ÜNİVERSİTESİ İKTİSADİ VE İDARİ BİLİMLER FAKÜLTESİ İŞLETME BÖLÜMÜ DERS DOSYASI İŞLETMECİLİĞİN TEMELLERİ 2016-2017 GÜZ Dersin Adı Öğretim Dili DERS BİLGİ PAKETİ İŞLETMECİLİĞİN TEMELLERİ Türkçe

Detaylı

Yiyecek- İçecek Yönetimi (TOUR 310) Ders Detayları

Yiyecek- İçecek Yönetimi (TOUR 310) Ders Detayları Yiyecek- İçecek Yönetimi (TOUR 310) Ders Detayları Ders Adı Ders Kodu Dönemi Ders Saati Uygulama Saati Laboratuar Saati Kredi AKTS Yiyecek- İçecek Yönetimi TOUR 310 Güz 3 0 0 3 6 Ön Koşul Ders(ler)i Dersin

Detaylı

DERS BİLGİLERİ. Ders Kodu Yarıyıl T+U Saat Kredi AKTS. Makro İktisat SPRI 272 2 3 + 0 3 5

DERS BİLGİLERİ. Ders Kodu Yarıyıl T+U Saat Kredi AKTS. Makro İktisat SPRI 272 2 3 + 0 3 5 DERS BİLGİLERİ Ders Kodu Yarıyıl T+U Saat Kredi AKTS Makro İktisat SPRI 272 2 3 + 0 3 Ön Koşul Dersleri - Dersin Dili Dersin Seviyesi Dersin Türü Fransızca Lisans Zorunlu Dersin Koordinatörü Dersi Verenler

Detaylı

DERS BİLGİ FORMU TOİ 1002

DERS BİLGİ FORMU TOİ 1002 Ders Adı: TURİZM EKONOMİSİ Programı: TURİZM VE OTEL İŞLETMECİLİĞİ 2 Saatler/Yerel Kredi: Öğretim Eleman(lar)ı: T 2 U 0 L 0 K 2 Bilgin GÜNER DERS BİLGİ FORMU Ders Kodu: TOİ 1002 Ders Düzeyi: Öğretim Yöntem

Detaylı

KAYNAKLAR Hüseyin, Şahin, Türkiye Ekonomisi, Ezgi Kitabevi, 2007.

KAYNAKLAR Hüseyin, Şahin, Türkiye Ekonomisi, Ezgi Kitabevi, 2007. Dersin Adı Kodu Yarıyılı T+U Saat Kredisi AKTS Güncel Ekonomik Sorunlar 8 3 + 0 3 6 Ön Koşul Dersleri Dersin Dili Dersin Türü Dersi Veren Dersin Amacı Türkçe Seçmeli Teorik bilgilerin, güncel ekonomik

Detaylı

Mikro İktisat Teorisi II (ECON 210) Ders Detayları

Mikro İktisat Teorisi II (ECON 210) Ders Detayları Mikro İktisat Teorisi II (ECON 210) Ders Detayları Ders Adı Ders Kodu Dönemi Ders Saati Uygulama Saati Laboratuar Saati Kredi AKTS Mikro İktisat Teorisi II ECON 210 Bahar 3 0 0 3 5 Ön Koşul Ders(ler)i

Detaylı

İktisatta Pratik Eğitim II (ECON 430T) Ders Detayları

İktisatta Pratik Eğitim II (ECON 430T) Ders Detayları İktisatta Pratik Eğitim II (ECON 430T) Ders Detayları Ders Adı Ders Kodu Dönemi Ders Saati Uygulama Saati Laboratuar Saati Kredi AKTS İktisatta Pratik Eğitim II ECON 430T Her İkisi 1 2 0 3 6 Ön Koşul Ders(ler)i

Detaylı

Satın alma ve Maliyet analizleri (TOUR 421) Ders Detayları

Satın alma ve Maliyet analizleri (TOUR 421) Ders Detayları Satın alma ve Maliyet analizleri (TOUR 421) Ders Detayları Ders Adı Ders Kodu Dönemi Ders Saati Uygulama Saati Laboratuar Saati Kredi AKTS Satın alma ve Maliyet analizleri TOUR 421 Güz 3 0 0 3 7 Ön Koşul

Detaylı

DERS BİLGİLERİ. Ders Kodu Yarıyıl T+U Saat Kredi AKTS ULUSLARARASI İKTİSAT I UİK317 5 2 3 5

DERS BİLGİLERİ. Ders Kodu Yarıyıl T+U Saat Kredi AKTS ULUSLARARASI İKTİSAT I UİK317 5 2 3 5 DERS BİLGİLERİ Ders Kodu Yarıyıl T+U Saat Kredi AKTS ULUSLARARASI İKTİSAT I UİK317 5 2 3 5 Ön Koşul Dersleri - Dersin Dili Dersin Seviyesi Dersin Türü Türkçe Lisans Seçmeli Dersin Koordinatörü Dersi Verenler

Detaylı

AVRASYA ÜNİVERSİTESİ

AVRASYA ÜNİVERSİTESİ Ders Tanıtım Formu Dersin Adı Öğretim Dili PSİKOLOJİDE ÖLÇME TEKNİKLERİ Türkçe Dersin Verildiği Düzey Ön Lisans () Lisans (X) Yüksek Lisans() Doktora( ) Eğitim Öğretim Sistemi Örgün Öğretim (X) Uzaktan

Detaylı

DERS ÖĞRETİM PLANI. Karşılaştırmalı Ekonomik Sistemler. Dersin Kodu. Seçmeli

DERS ÖĞRETİM PLANI. Karşılaştırmalı Ekonomik Sistemler. Dersin Kodu. Seçmeli Dersin Adı Dersin Kodu DERS ÖĞRETİM PLANI Dersin Türü (Zorunlu, Seçmeli) Dersin Seviyesi (Ön Lisans, Lisans, Yüksek Lisans, Doktora) Dersin AKTS Kredisi 5 Haftalık Ders Saati 3 Haftalık Uygulama Saati

Detaylı

GENEL İKTİSAT Dersin Adı Kodu Yarıyıl. Laboratuar (saat/hafta) Uygulama (saat/hafta) Teori (saat/hafta) AKTS BES121. GENEL İKTİSAT Önkoşullar

GENEL İKTİSAT Dersin Adı Kodu Yarıyıl. Laboratuar (saat/hafta) Uygulama (saat/hafta) Teori (saat/hafta) AKTS BES121. GENEL İKTİSAT Önkoşullar GENEL İKTİSAT Dersin Adı Kodu Yarıyıl GENEL İKTİSAT Önkoşullar Dersin dili Dersin Türü Dersin öğrenme ve öğretme teknikleri Dersin sorumlusu(ları) Dersin amacı Dersin öğrenme çıktıları Dersin içeriği Kaynaklar

Detaylı

Genel Turizm (TUR 501) Ders Detayları

Genel Turizm (TUR 501) Ders Detayları Genel Turizm (TUR 501) Ders Detayları Ders Adı Ders Kodu Dönemi Ders Saati Uygulama Saati Laboratuar Saati Kredi AKTS Genel Turizm TUR 501 Seçmeli 3 0 0 3 7.5 Ön Koşul Ders(ler)i Dersin Dili Dersin Türü

Detaylı

T.C. ADNAN MENDERES ÜNİVERSİTESİ

T.C. ADNAN MENDERES ÜNİVERSİTESİ T.C. ADNANN MENDERES ÜNİVERSİTESİ Nazilli İktisadi ve İdari Bilimle r Fakültesi Ders Bilgi Formu Dersin Adı Öğretim Dili İşletme Bilimine Giriş I İngilizce ve Türkçe Dersin Verildiği Düzey Ön Lisans (

Detaylı

1 İKTİSAT İLE İLGİLİ TEMEL KAVRAMLAR

1 İKTİSAT İLE İLGİLİ TEMEL KAVRAMLAR İÇİNDEKİLER ÖNSÖZ III Bölüm 1 İKTİSAT İLE İLGİLİ TEMEL KAVRAMLAR 13 1.1.İktisadın Konusu ve Kapsamı 14 1.2. İktisadın Bölümleri 15 1.2.1.Mikro ve Makro İktisat 15 1.2.2. Pozitif İktisat ve Normatif İktisat

Detaylı

TURİZM FAKÜLTESİ TURİZM İŞLETMECİLİĞİ BÖLÜMÜ ÖĞRETİM PROGRAMI

TURİZM FAKÜLTESİ TURİZM İŞLETMECİLİĞİ BÖLÜMÜ ÖĞRETİM PROGRAMI TURİZM FAKÜLTESİ TURİZM İŞLETMECİLİĞİ BÖLÜMÜ ÖĞRETİM PROGRAMI BİRİNCİ YIL TEORİK UYGULAMA AKTS 1 Turizme Giriş 2 İktisada Giriş 2 0 2 3 Genel İşletme 3 0 3 4 Türk Dili I Atatürk İlkeleri ve İnkılâp Tarihi

Detaylı

DERS ÖĞRETİM PLANI. Uluslararası İktisadi Kuruluşlar

DERS ÖĞRETİM PLANI. Uluslararası İktisadi Kuruluşlar Dersin Adı DERS ÖĞRETİM PLANI Dersin Kodu ECO 80 Dersin Türü (Zorunlu, Seçmeli) Dersin Seviyesi (Ön Lisans, Lisans, Yüksek Lisans, Doktora) Dersin AKTS Kredisi 5 Haftalık Ders Saati 3 Haftalık Uygulama

Detaylı

DERS BİLGİLERİ PARA TEORİSİ VE POLİTİKASI TPB 204 4 2 + 0 2 3

DERS BİLGİLERİ PARA TEORİSİ VE POLİTİKASI TPB 204 4 2 + 0 2 3 DERS BİLGİLERİ Ders Kodu Yarıyıl T+U Saat Kredi AKTS PARA TEORİSİ VE POLİTİKASI TPB 204 4 2 + 0 2 3 Dersin Dili Türkçe Dersin Seviyesi Önlisasn Dersin Türü Mecburi Dersin Koordinatörü Öğretim Görevlisi

Detaylı

Ders Adı : İNSAN KAYNAKLARI YÖNETİMİ Ders No : Teorik : 3 Pratik : 0 Kredi : 3 ECTS : 4. Ders Bilgileri. Ön Koşul Dersleri.

Ders Adı : İNSAN KAYNAKLARI YÖNETİMİ Ders No : Teorik : 3 Pratik : 0 Kredi : 3 ECTS : 4. Ders Bilgileri. Ön Koşul Dersleri. Image not found http://bologna.konya.edu.tr/panel/images/pdflogo.png Ders Adı : İNSAN KAYNAKLARI YÖNETİMİ Ders No : 0050010024 Teorik : 3 Pratik : 0 Kredi : 3 ECTS : 4 Ders Bilgileri Ders Türü Öğretim

Detaylı

İKTİSAT BİLİMİ VE İKTİSATTAKİ TEMEL KAVRAMLAR

İKTİSAT BİLİMİ VE İKTİSATTAKİ TEMEL KAVRAMLAR İÇİNDEKİLER Önsöz BİRİNCİ BÖLÜM İKTİSAT BİLİMİ VE İKTİSATTAKİ TEMEL KAVRAMLAR 1.1.İktisat Bilimi 1.2.İktisadi Kavramlar 1.2.1.İhtiyaçlar 1.2.2.Mal ve Hizmetler 1.2.3.Üretim 1.2.4.Fayda, Değer ve Fiyat

Detaylı

Makro İktisat Teorisi I (ECON 207) Ders Detayları

Makro İktisat Teorisi I (ECON 207) Ders Detayları Makro İktisat Teorisi I (ECON 207) Ders Detayları Ders Adı Ders Kodu Dönemi Ders Saati Uygulama Saati Laboratuar Saati Kredi AKTS Makro İktisat Teorisi I ECON 207 Güz 3 0 0 3 6 Ön Koşul Ders(ler)i ECON

Detaylı

DERS PROFİLİ. Microeconomics ECO201 Güz Yrd. Doç. Dr. Serhat Koloğlugil

DERS PROFİLİ. Microeconomics ECO201 Güz Yrd. Doç. Dr. Serhat Koloğlugil DERS PROFİLİ Dersin Adı Kodu Yarıyıl Dönem Kuram+PÇ+Lab (saat/hafta) Kredi AKTS Microeconomics ECO201 Güz 3 3+0+0 3 6 Ön Koşul Yok Dersin Dili Ders Tipi Dersin Okutmanı Dersin Asistanı Dersin Amaçları

Detaylı

DERS BİLGİLERİ. Ders Kodu Yarıyıl T+U Saat Kredi AKTS İKTİSADA GİRİŞ II İKT102 2 3 3 4. Ön koşul dersleri yok

DERS BİLGİLERİ. Ders Kodu Yarıyıl T+U Saat Kredi AKTS İKTİSADA GİRİŞ II İKT102 2 3 3 4. Ön koşul dersleri yok DERS BİLGİLERİ Ders Kodu Yarıyıl T+U Saat Kredi AKTS İKTİSADA GİRİŞ II İKT102 2 3 3 4 Ön Koşul Dersleri Ön koşul dersleri yok Dersin Dili Dersin Seviyesi Dersin Türü Türkçe / İngilizce Lisans Zorunlu Dersin

Detaylı

Öğrenim Kazanımları Bu programı başarı ile tamamlayan öğrenci;

Öğrenim Kazanımları Bu programı başarı ile tamamlayan öğrenci; Image not found http://bologna.konya.edu.tr/panel/images/pdflogo.png Ders Adı : BORÇLAR HUKUKU Ders No : 00005008 Teorik : Pratik : 0 Kredi : ECTS : 4 Ders Bilgileri Ders Türü Öğretim Dili Öğretim Tipi

Detaylı

Ders Adı : TÜKETİCİ DAVRANIŞI Ders No : Teorik : 3 Pratik : 0 Kredi : 3 ECTS : 5. Ders Bilgileri. Ön Koşul Dersleri.

Ders Adı : TÜKETİCİ DAVRANIŞI Ders No : Teorik : 3 Pratik : 0 Kredi : 3 ECTS : 5. Ders Bilgileri. Ön Koşul Dersleri. Image not found http://bologna.konya.edu.tr/panel/images/pdflogo.png Ders Adı : TÜKETİCİ DAVRANIŞI Ders No : 0050020029 Teorik : 3 Pratik : 0 Kredi : 3 ECTS : 5 Ders Bilgileri Ders Türü Öğretim Dili Öğretim

Detaylı

T+U Saat. Dersin Adı Kodu Yarıyılı. Kredisi AKTS. Banka ve Finansal Kurumlar Türkçe Zorunlu

T+U Saat. Dersin Adı Kodu Yarıyılı. Kredisi AKTS. Banka ve Finansal Kurumlar Türkçe Zorunlu Dersin Adı Kodu Yarıyılı T+U Saat Kredisi AKTS Banka ve Finansal Kurumlar 7 3 + 0 3 6 Dersin Dili Dersin Türü Dersi Veren Dersin Amacı Dersin Öğrenme Çıktıları Türkçe Zorunlu Bankacılığın gelişimiyle birlikte

Detaylı

Öğrenim Kazanımları Bu programı başarı ile tamamlayan öğrenci;

Öğrenim Kazanımları Bu programı başarı ile tamamlayan öğrenci; Image not found http://bologna.konya.edu.tr/panel/images/pdflogo.png Ders Adı : PAZARLAMA YÖNETİMİ Ders No : 0020050028 Teorik : 3 Pratik : 0 Kredi : 3 ECTS : 4 Ders Bilgileri Ders Türü Öğretim Dili Öğretim

Detaylı

Bu dersin önkoşulu yada eş koşulu bulunmamaktadır.

Bu dersin önkoşulu yada eş koşulu bulunmamaktadır. Image not found http://bologna.konya.edu.tr/panel/images/pdflogo.png Ders Adı : ŞİRKETLER MUHASEBESİ Ders No : 0020050029 Teorik : 3 Pratik : 0 Kredi : 3 ECTS : 4 Ders Bilgileri Ders Türü Öğretim Dili

Detaylı

DERS PROFİLİ. İktisata Giriş II ECO 102 Bahar 2 3+0+0 3 6. Asst. Prof. Özlem İnanç

DERS PROFİLİ. İktisata Giriş II ECO 102 Bahar 2 3+0+0 3 6. Asst. Prof. Özlem İnanç DERS PROFİLİ Dersin Adı Kodu Dönem Yarıyıl Kuram+PÇ+Lab (saat/hafta) Kredi AKTS İktisata Giriş II ECO 102 Bahar 2 3+0+0 3 6 Ön Koşul MATH103 MATH104 Dersin Dili Ders Tipi Dersin Okutmanı Dersin Asistanı

Detaylı

İÇİNDEKİLER Sayfa ÖNSÖZ... v İÇİNDEKİLER... vi GENEL EKONOMİ 1. Ekonominin Tanımı ve Kapsamı... 1 1.1. Ekonomide Kıtlık ve Tercih... 1 1.2.

İÇİNDEKİLER Sayfa ÖNSÖZ... v İÇİNDEKİLER... vi GENEL EKONOMİ 1. Ekonominin Tanımı ve Kapsamı... 1 1.1. Ekonomide Kıtlık ve Tercih... 1 1.2. İÇİNDEKİLER Sayfa ÖNSÖZ... v İÇİNDEKİLER... vi GENEL EKONOMİ 1. Ekonominin Tanımı ve Kapsamı... 1 1.1. Ekonomide Kıtlık ve Tercih... 1 1.2. Ekonominin Tanımı... 3 1.3. Ekonomi Biliminde Yöntem... 4 1.4.

Detaylı

İNÖNÜ ÜNİVERSİTESİ MALATYA MESLEK YÜKSEKOKULU DERS TANITIM FORMU BÖLÜM/PROGRAM YÖNETİM VE ORGANİZASYON BÖLÜMÜ İŞLETME YÖNETİMİ PROGRAMI

İNÖNÜ ÜNİVERSİTESİ MALATYA MESLEK YÜKSEKOKULU DERS TANITIM FORMU BÖLÜM/PROGRAM YÖNETİM VE ORGANİZASYON BÖLÜMÜ İŞLETME YÖNETİMİ PROGRAMI İNÖNÜ ÜNİVERSİTESİ MALATYA MESLEK YÜKSEKOKULU DERS TANITIM FORMU DERSİN KODU VE ADI: 231 BİLGİSAYARLI MUHASEBE I BÖLÜM/PROGRAM YÖNETİM VE ORGANİZASYON BÖLÜMÜ İŞLETME YÖNETİMİ PROGRAMI Eğitim-Öğretim Yılı:2017-2018

Detaylı

İNÖNÜ ÜNİVERSİTESİ MALATYA MESLEK YÜKSEKOKULU DERS TANITIM FORMU. İşletme Yönetimi Programı. Kredisi AKTS Eğitim Dili Tipi: Zorunlu/ Saat

İNÖNÜ ÜNİVERSİTESİ MALATYA MESLEK YÜKSEKOKULU DERS TANITIM FORMU. İşletme Yönetimi Programı. Kredisi AKTS Eğitim Dili Tipi: Zorunlu/ Saat İNÖNÜ ÜNİVERSİTESİ MALATYA MESLEK YÜKSEKOKULU DERS TANITIM FORMU DERSİN KODU VE ADI: 233 PAZARLAMA İLKELERİ Eğitim-Öğretim Yılı:2017-2018 BÖLÜM/PROGRAM Yönetim ve Organizasyon Bölümü İşletme Yönetimi Programı

Detaylı

DERS PROFİLİ. Enerji Ekonomisi ECO354 Güz Yrd. Doç. Dr. Aslı Şen-Taşbaşı

DERS PROFİLİ. Enerji Ekonomisi ECO354 Güz Yrd. Doç. Dr. Aslı Şen-Taşbaşı DERS PROFİLİ Dersin Adı Kodu Yarıyıl Dönem Kuram+PÇ+Lab (saat/hafta) Kredi AKTS Enerji Ekonomisi ECO354 Güz 5 3+0+0 3 6 Ön Koşul Yok Dersin Dili Ders Tipi Dersin Okutmanı Dersin Asistanı Dersin Amaçları

Detaylı

Ders Adı : TÜRK DİLİ I Ders No : Teorik : 2 Pratik : 0 Kredi : 2 ECTS : 2. Ders Bilgileri. Ön Koşul Dersleri.

Ders Adı : TÜRK DİLİ I Ders No : Teorik : 2 Pratik : 0 Kredi : 2 ECTS : 2. Ders Bilgileri. Ön Koşul Dersleri. Image not found http://bologna.konya.edu.tr/panel/images/pdflogo.png Ders Adı : TÜRK DİLİ I Ders No : 0020050007 Teorik : 2 Pratik : 0 Kredi : 2 ECTS : 2 Ders Bilgileri Ders Türü Öğretim Dili Öğretim Tipi

Detaylı

Rekabet İktisadı (ECON 440) Ders Detayları

Rekabet İktisadı (ECON 440) Ders Detayları Rekabet İktisadı (ECON 440) Ders Detayları Ders Adı Ders Kodu Dönemi Ders Saati Uygulama Saati Laboratuar Saati Kredi AKTS Rekabet İktisadı ECON 440 Her İkisi 3 0 0 3 6 Ön Koşul Ders(ler)i - Dersin Dili

Detaylı

Öğrenim Kazanımları Bu programı başarı ile tamamlayan öğrenci;

Öğrenim Kazanımları Bu programı başarı ile tamamlayan öğrenci; Image not found http://bologna.konya.edu.tr/panel/images/pdflogo.png Ders Adı : YARATICILIK Ders No : 0310190204 Teorik : 2 Pratik : 0 Kredi : 2 ECTS : 4 Ders Bilgileri Ders Türü Öğretim Dili Öğretim Tipi

Detaylı

DERS BİLGİLERİ. Ders Kodu Yarıyıl T+U Saat Kredi AKTS MAKRO İKTİSAT TEORİSİ MAK214 4 3 + 0 3 5

DERS BİLGİLERİ. Ders Kodu Yarıyıl T+U Saat Kredi AKTS MAKRO İKTİSAT TEORİSİ MAK214 4 3 + 0 3 5 DERS BİLGİLERİ Ders Kodu Yarıyıl T+U Saat Kredi AKTS MAKRO İKTİSAT TEORİSİ MAK214 4 3 + 0 3 5 Ön Koşul Dersleri - Dersin Dili Dersin Seviyesi Dersin Türü Türkçe Lisans Zorunlu Dersin Koordinatörü Dersi

Detaylı

İktisadi Büyüme (ECON 409) Ders Detayları

İktisadi Büyüme (ECON 409) Ders Detayları İktisadi Büyüme (ECON 409) Ders Detayları Ders Adı Ders Kodu Dönemi Ders Saati Uygulama Saati Laboratuar Saati Kredi AKTS İktisadi Büyüme ECON 409 Her İkisi 3 0 0 0 6 Ön Koşul Ders(ler)i Dersin Dili Dersin

Detaylı

İNÖNÜ ÜNİVERSİTESİ MALATYA MESLEK YÜKSEKOKULU DERS TANITIM FORMU. İşletme Yönetimi Programı. Kredisi AKTS Eğitim Dili Tipi: Zorunlu/ Saat

İNÖNÜ ÜNİVERSİTESİ MALATYA MESLEK YÜKSEKOKULU DERS TANITIM FORMU. İşletme Yönetimi Programı. Kredisi AKTS Eğitim Dili Tipi: Zorunlu/ Saat İNÖNÜ ÜNİVERSİTESİ MALATYA MESLEK YÜKSEKOKULU DERS TANITIM FORMU DERSİN KODU VE ADI: 135 GENEL MUHASEBE 1 Eğitim-Öğretim Yılı:2017-2018 BÖLÜM/PROGRAM Yönetim ve Organizasyon Bölümü İşletme Yönetimi Programı

Detaylı

Öğr. Gör. Barış Alpaslan

Öğr. Gör. Barış Alpaslan Dersin Adı DERS ÖĞRETİM PLANI Matematik I Dersin Kodu ECO 05/04 Dersin Türü (Zorunlu, Seçmeli) Dersin Seviyesi (Ön Lisans, Lisans, Yüksek Lisans, Doktora) Dersin AKTS Kredisi 5 Haftalık Ders Saati 3 Haftalık

Detaylı

Ders Kod Ders Ad T U L K AKTS DİL. AGE100 Temel Biligi Teknolojileri TD101 Türk Dili I AGE106 Muhasebe I

Ders Kod Ders Ad T U L K AKTS DİL. AGE100 Temel Biligi Teknolojileri TD101 Türk Dili I AGE106 Muhasebe I ADNAN MENDERES ÜNİVERSİTESİ TURİZM FAKÜLTESİ SEYAHAT İŞLETMECİLİĞİ BÖLÜMÜ 2014/15 ÖĞRETİM PROGRAMI 14.11.2014 Hazırlık YD001 Hazırlık Sınıfı 0 0 0 0 60 60 1. Yarıyıl AGE100 Temel Biligi Teknolojileri 2

Detaylı

Türk-Alman Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi İşletme Bölümü Ders Bilgi Formu

Türk-Alman Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi İşletme Bölümü Ders Bilgi Formu Türk-Alman Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi İşletme Bölümü Ders Bilgi Formu Dersin Adı Dersin Kodu Dersin Yarıyılı Sermaye Piyasaları BWL012 Seçmeli Ders ECTS Ders Kredisi (saat/hafta)

Detaylı

Öğrenim Kazanımları Bu programı başarı ile tamamlayan öğrenci;

Öğrenim Kazanımları Bu programı başarı ile tamamlayan öğrenci; Image not found http://bologna.konya.edu.tr/panel/images/pdflogo.png Ders Adı : Elektronik Ticaret Ders No : 0690160080 Teorik : 3 Pratik : 0 Kredi : 3 ECTS : 3 Ders Bilgileri Ders Türü Öğretim Dili Öğretim

Detaylı

DERS ÖĞRETİM PLANI. Teorik Kredisi. Zorunlu Lisans 2 Türkçe

DERS ÖĞRETİM PLANI. Teorik Kredisi. Zorunlu Lisans 2 Türkçe Ders Kodu Türü ISL12 Düzeyi Adı Yarıyıl Sunulduğu Dil Teorik EKONOMİNİN TEMELLERİ II Uygulama Laboratuvar Ulusal Zorunlu Lisans 2 Türkçe 0 0 5 AKTS Bölümü : İşletme Önkoşulları : - İşleniş : Yüz yüze anlatım,

Detaylı

Ekonominin Temelleri (ECON 211) Ders Detayları

Ekonominin Temelleri (ECON 211) Ders Detayları Ekonominin Temelleri (ECON 211) Ders Detayları Ders Adı Ekonominin Temelleri Ders Kodu ECON 211 Dönemi Ders Uygulama Saati Saati Laboratuar Saati Kredi AKTS Güz 4 0 0 4 5 Ön Koşul Ders(ler)i Dersin Dili

Detaylı

Konaklama İşletmeciliği (TUR 513) Ders Detayları

Konaklama İşletmeciliği (TUR 513) Ders Detayları Konaklama İşletmeciliği (TUR 513) Ders Detayları Ders Adı Ders Kodu Dönemi Ders Uygulama Saati Saati Laboratuar Saati Kredi AKTS Konaklama İşletmeciliği TUR 513 Güz 3 0 0 3 7.5 Ön Koşul Ders(ler)i Dersin

Detaylı

Yerel Yönetimler ve Kentsel Politikalar (KAM 403) Ders Detayları

Yerel Yönetimler ve Kentsel Politikalar (KAM 403) Ders Detayları Yerel Yönetimler ve Kentsel Politikalar (KAM 403) Ders Detayları Ders Adı Ders Kodu Dönemi Ders Saati Uygulama Saati Laboratuar Saati Kredi AKTS Yerel Yönetimler ve Kentsel Politikalar KAM 403 Güz 3 0

Detaylı

Mikro Ekonomi (ECON 105) Ders Detayları

Mikro Ekonomi (ECON 105) Ders Detayları Mikro Ekonomi (ECON 105) Ders Detayları Ders Adı Ders Kodu Dönemi Ders Saati Uygulama Saati Laboratuar Saati Kredi AKTS Mikro Ekonomi ECON 105 Güz 2 0 0 2 3 Ön Koşul Ders(ler)i Dersin Dili Dersin Türü

Detaylı

Anayasa Hukuku (Genel İlkeler) (LAW 107) Ders Detayları

Anayasa Hukuku (Genel İlkeler) (LAW 107) Ders Detayları Anayasa Hukuku (Genel İlkeler) (LAW 107) Ders Detayları Ders Adı Ders Kodu Dönemi Ders Saati Uygulama Saati Laboratuar Saati Kredi AKTS Anayasa Hukuku (Genel İlkeler) LAW 107 Güz 3 0 0 3 7 Ön Koşul Ders(ler)i

Detaylı

DERS ÖĞRETİM PLANI. İktisadi Planlama. Dersin Adı Dersin Kodu Dersin Türü. Seçmeli Lisans

DERS ÖĞRETİM PLANI. İktisadi Planlama. Dersin Adı Dersin Kodu Dersin Türü. Seçmeli Lisans Dersin Adı Dersin Kodu Dersin Türü DERS ÖĞRETİM PLANI Dersin Seviyesi Dersin AKTS Kredisi 5 Haftalık Ders Saati 3 Haftalık Uygulama Saati - Haftalık Laboratuar Saati - İktisadi Planlama Seçmeli Lisans

Detaylı