ÖZEL OKULLARA ÜCRETSİZ KİTAP HİBE PROJESİNİN AMACI NEDİR?

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "ÖZEL OKULLARA ÜCRETSİZ KİTAP HİBE PROJESİNİN AMACI NEDİR?"

Transkript

1

2 ÖZEL OKULLARA ÜCRETSİZ KİTAP HİBE PROJESİNİN AMACI NEDİR? Avrupa Birliği, ekonomide, tarımda ve diğer birçok alanda ortak bir yapı oluşturmuştur. Bu kapsamda tüm Avrupa Birliği içinde aday ülkelerde dahil olmak üzere, ortak bir yabancı dil programı geliştirmiştir. Avrupa Birliği nin üye ve aday ülkelerinin ortak katılımı ile geliştirdiği bu yabancı dil eğitim sisteminin adı Common European Framework tür. Ülkemizde Avrupa Dil Pasaportu ya da Portfolyosu olarak tanınan bu model, kişilerin hedefleme yöntemi ile en hızlı şekilde ve en üst düzeyde İngilizce öğrenmesini sağlamaktadır. ÖZEL OKULLARA ÜCRETSİZ 6 KİTAPTAN OLUŞAN İNGİLİZCE EĞİTİM SETİNİN HİBE EDİLMESİNDEKİ TEK AMAÇ, ÜLKEMİZDE DİĞER AVRUPA BİRLİĞİ ÜLKELERİNİN UYGULAMAKTA OLDUĞU VE ÇOK BAŞARILI SONUÇLAR ALAN AVRUPA BİRLİĞİ ORTAK DİL EĞİTİM PROGRAMININ YAYGINLAŞTIRILMASIDIR. Görünen o ki Avrupa Birliği nin kendisinin geliştirdiği bu yabancı dil eğitim programı tüm Avrupa Birliği ülkelerinde uygulanmakta ve çok başarılı sonuçlar vermektedir. Gerçekten de bugün, bir Almanın, İsveçlinin, Danimarkalının, Norveçlinin liseyi bitirdikten sonra çok iyi derece İngilizce öğrendiğini hepimiz gözlemliyoruz. Avrupa Birliği nin ortak dil eğitim modeli aslında bakanlığımızın da uygulamaya çalıştığı klasik İngiliz eğitim modelinden farklı olarak, dil düzeyini, dinleme, anlama, konuşma, yazma ve okuma olarak ayrı ayrı değerlendiren, öğrencilerin beginner ya da elementary olarak değil de A1-A2-B1-B2-C1-C2 olarak seviyelendirildiği, anadili İngilizce olmayan öğrenciler için en ideal eğitim modelidir.

3 NİÇİN ÖZEL OKULLARA ÜCRETSİZ İNGİLİZCE EĞİTİM SETİ VERİLİYOR? Özel Öğretim Kurumları Federasyonu olarak bizler, ülkemizdeki özel okulların çeşitli zorluklar içerisinde kaliteli eğitim vermeye çalıştığını biliyoruz. İngiliz Sterlini ve Eurodaki artışlar, özel okulların İngilizce kitap setlerine çok büyük paralar ödemesi sonucunu ortaya çıkarmıştır. Okullarımızın kendilerine ücretsiz olarak verilen bu kaynak kitapları, makul fiyatlarla velilerine para karşılığında vermesini ve bu sayede yabancı dil eğitimini daha kaliteli hale getirmek için bir kaynak yaratmalarını istiyoruz. Bu hibe projesinden yararlanan özel okulların, velilere verilecek olan İngilizce setlerini ücretsiz dağıtması yasaktır. Bu kitap setlerinin adet başı 96 Euro beher satış bedeli vardır. Bu bedelin velilerden alınması ve elde edilecek gelirle okul dahilinde, özellikle yabancı dil eğitiminin başarısının artırılması ve Avrupa Birliği ortak dil eğitim modeline geçilerek Avrupa Birliği eğitim kalitesi normlarında öğrencilere eğitim vermek ve ölçeklendirmek amacıyla kullanılması zorunludur. Örneğin; bir özel okul bugünkü fiyatla 96 Euro x 4.5 TL x 500 öğrenci için yıllık yaklaşık TL bir geliri İngilizce öğretmenlerimizin maaşlarının iyileştirilmesinde, İngilizce eğitiminin daha iyi şartlarda verilmesinde ya da okulumuzun toplam eğitim kalitesinin artırılması yönünde kullanabiliriz. Unutulmamalıdır ki bu hibe projesi veliler için değildir. Proje düzenleyicileri hibeyi öğrenci velileri amaçlı düzenleselerdi, kaynak kitapları velilere ücretsiz ulaştırırlardı. Bu projenin asli amacı İngilizce öğreten kuruluşlara kaynak yaratmaktır. Özel okullar, Türk eğitim sisteminin temel faktörlerinden birisi olmaya başlamıştır. Haftada 10 saatten az yabancı dil eğitimi veren okulların, hangi kaynak kullanılırsa kullanılsın başarılı olma şansı yoktur. Bu yüzden, bu hibe programını özel okullarda kullanmak hem federasyonumuzun kuruluş amacına hem de Türk Milli Eğitiminin %11 lere ulaşmaya başlamış, özel okulların desteklenmesi yönünde verilen devlet desteklerinin amacına uygundur. INTERNATIONAL INDEPENDENT SCHOOLS AUTHORITY KİMDİR? Uluslararası Özel Okullar Birliği, dünya çapında eğitim ve öğretimin daha ileri seviyeye taşınması için faaliyet gösteren, kar amacı gütmeyen (non profit institution) bir kuruluştur. Bu kuruluş aynı zamanda dünyanın en büyük akreditasyon ve uluslararası sınav organizasyonu merkezlerinden birisidir. Avrupa Birliği kendisinin geliştirdiği bu dil eğitim programını tüm Avrupa Birliği ve aday ülkelerde yaygınlaşmasını amaçlamaktadır. Bu konu ile ilgili 6 kitaptan oluşan ve bir öğrencinin İngilizce eğitimi için tamamen yeterli bir eğitim setini, International Independent Schools Authority ülkemizde bulunan özel okullara Avrupa dil portfolyosunun eğitim birliğinin yaygınlaşması amacıyla ücretsiz olarak dağıtma kararı almıştır.

4 ÜCRETSİZ İNGİLİZCE KİTAP SETİNDE NELER VAR? İNGİLİZCE EĞİTİMİ İÇİN BAŞKA KİTAP ALMAYA İHTİYAÇ VAR MI? İngilizce kitap setinde, Avrupa Birliği Eğitim Modeline uygun hazırlanmış anaokulundan lise sona kadar her yaş grubu için ayrı ayrı yayınlar mevcuttur. 1. Ana Ders Kitabı 2. Öğrenci Çalışma Gramer Kitabı 3. Writing Çalışmaları İçin Yardımcı Ders Kitabı 4. Speaking Çalışmaları İçin Yardımcı Ders Kitabı 5. Listening Aktiviteleri İçin Hikaye Kitabı 6. Avrupa Birliğinin Her Öğrenci İçin Özel, Hayat Boyu Kullanabileceği Resmi Avrupa Dil Pasaportu ve Hedefler Kitapçığı. Dolayısı ile haftada saat yabancı dil eğitimi veren bir okul için gerekli tüm eğitim kitapları bu set içerisinde mevcuttur. Ayrıca öğretmenlerin kullanımı için bir uluslararası internet sitesi, çıktı alınabilir materyallerle öğretmenlerimizin ihtiyaçlarına sunulmuştur. Yine bu set dahilinde, her öğretmenimize kitapların öğretmen kitabı versiyonu ücretsiz olarak verilmektedir. Okulların ana ders kitabı olarak yabancı dil eğitiminde dağıtılan ücretsiz kitapları kullanması zorunludur. ANA DERS KİTAPLARI LİSE (HIGH SCHOOL) ORTAOKUL (SECONDARY) İLKOKUL (PRIMARY) ANAOKULU (KINDERGARTEN)

5 AVRUPA BİRLİĞİ ORTAK DİL EĞİTİM MÜFREDATINA UYGUN YARDIMCI DERS KİTAPLARI LISTENING ACTIVITY READING ACTIVITY WRITING ACTIVITY

6 GERÇEKTEN ÖĞRENCİLERİMİZİN KİTAPLARI ÜCRETSİZ Mİ? HİÇBİR ŞART ARANMIYOR MU? Okullarımızın ücretsiz Hibe Kitap Projesinden yararlanabilmesi için 4 temel şart vardır. 1. Okulunuz yabancı dil öğretmenlerinin verilecek Avrupa Dil Pasaportu Uygulama Eğitimine katılması ve okulunuzda yabancı dil eğitiminin haftada en az 10 saat olarak düzenlenmesi. 2. Okulunuzda ana ders kitabı olarak Avrupa Birliği Dil Portfolyosuna uygun tüm yaş gruplarında ayrı ayrı hazırlanmış İngilizce kitap setlerinin ana ders kitabı olarak kullanılması ve Avrupa Birliği nin ortak dil eğitim programına uygun yabancı dil eğitimi verilmesi. 3. Öğrencilerin tamamının Avrupa Birliği normlarına uygun olarak hazırlanmış uluslararası geçerliği olan listening, speaking, writing ve grammar becerilerinde ayrı ayrı ölçeklendirilmiş, speaking sınavı dahil bütün aşamaları tabletle yapılacak olan uluslararası dil yeterlilik sınavına her yıl için iki kere katılması. 4. Okul idarecilerinin, Avrupa Birliği ortak yabancı dil eğitim sistemine geçiş ve öğrenilen dilin belgelendirilmesi sınavına katılım iradesini yazılı olarak beyan etmeleri. NASIL BAŞVURULUR? AŞAMALAR NELERDİR? AYRINTILI BİLGİ NASIL ALINIR? Özel Okulların, Hibe Projesi kapsamında İngilizce eğitim setlerini tüm öğrencilerine dağıtılabilmesi için bir sonraki sayfada bulunan formu doldurarak International Independent Schools Authority yetkililerinin okulu ziyaret etmesi için talepte bulunması gereklidir. International Independent Schools Authority hakkında daha ayrıntılı bilgiyi adresinden alabilirsiniz. Türkiye de Özel Öğretim Kurumları Federasyonu tarafından düzenlenen bu çalışma dahilinde aşamalar şu şekildedir: 1. Arka sayfada bulunan başvuru formunun doldurulup Özel Öğretim Kurumları Federasyonuna ıslak imzalı mektupla iletilerek ön denetim ve bilgilendirme için başvuruda bulunulması. 2. Karşılıklı kararlaştırılan bir tarihte tarafımızdan gönderilecek yetkililerin (ön denetim amacı ile) okulunuzu ziyaret etmesi. 3. Yapılan ön denetimden sonra okul uygun görüldüğü taktirde İngilizce eğitim setlerinin okula iletilmesi ve Mayıs-Haziran 2018 tarihinde öğrencilerin mevcut dil yeterlilik durumlarının tespiti için tüm kayıtlı öğrencilere Uluslararası Avrupa Birliği dil yeterlilik kriterlerine uygun, bilgisayar ve tablet ile yapılan sınavların uygulanması. Ağustos-Eylül 2018 tarihinde okullara ücretsiz kitapların öğrenci sayısı kadar teslimi ve son olarak Nisan-Mayıs 2019 tarihinde uygulanan eğitim modelinin değerlendirilmesi amacıyla 2. Uluslararası Avrupa Birliği kriterlerine uygun dil yeterlilik sınavının her öğrenciye uygulanması.

7 ULUSLARARASI AVRUPA BİRLİĞİ DİL YETERLİLİK KRİTERLERİNE UYGUN IELT JUNIOR ve IELT YOUNG SINAVI IELT Junior ve IELT Young Adult uluslararası birçok önemli akreditasyona sahip İngilizce değerlendirme sınavlarıdır yaş grubu ve 15+ olarak ayrı ayrı düzenlenmiştir. Bu test Avrupa Dil Ortak Çerçeve Programı (Common European Framework) kriterlerine uygun hazırlanmıştır ve Tablet PC kullanılarak uygulanır. Sınav sırasında okulunuza getirilecek 200 e yakın tablet bilgisayar öğrencilerinize dağıtılır, öğrenciler tabletlere bağlı kulaklık ve mikrofon kullanırlar. Tüm teknik donanım sınavı uygulayan firma tarafından okula getirilir. Sınav, her öğrenciye ait yüz tanıma teknolojisi ile açılmaktadır. Sorular farklı sırayla geldiği için öğrencilerin birbirinden destek alması mümkün değildir. IELT Junior ve IELT Young Adult bir yandan öğrencilerin dinleme, okuma, üretimsel konuşma, karşılıklı konuşma ve yazma gibi temel dil becerilerini test ederken diğer yandan kelime bilgisi (vocabulary) ve dil bilgisi (grammar) alt dil becerilerini ölçmektedir. Sınavda kullanılan mikrofon ve kulaklıkla aynı zamanda öğrencilerin dinleme ve konuşma yeterlilikleri de ölçülür. Bu özelliği ile IELT Junior ve IELT Young Adult Dünyada konuşma, dinleme, anlama, yazma ve dil bilgisi konularını bilgisayarla tespit eden, akıllı zekaya sahip, en ileri teknoloji sınavlardan bir tanesidir. Sınav sonuç belgeleri ve sertifikalar öğrencinin adresine İngiltere den posta yoluyla yollanmaktadır. Bu sertifikalar 2 yıl boyunca geçerlidir. Sınav ücreti bu programa katılan okullar için 24 Euro olarak belirlenmiştir. Bu sınavın uygulama bedeli, bu programa katılmayan okullar için dünyanın her yerinde 84 Euro dur yani Özel Eğitim Kurumları Federasyonu bu uluslararası sınav için 60 Euro indirim almıştır. Sınavlarımız tablet bilgisayar ile kulaklık ve mikrofon eşliğinde, akıllı zeka sayesinde konuşma, okuma, yazma ve gramer bilgisi olarak her öğrenciye ayrı ayrı uygulanmaktadır.

8 Sayın Kurucum, Ülkemizin en büyük sorunlarından bir tanesi özel okulların yabancı dil eğitimi yönünden ortak bir yapısı olmamasıdır. Her özel okul kendi İngilizce öğretmenleri kanalı ile kendisine ait bir yabancı dil eğitim sistemi oluşturmakta ancak bunu ortak bir İngilizce yeterlilik sınavı ile belgelendirmemektedir. Avrupa Birliği bu sorunu yaklaşık 20 yıl önce çözmüştür. Kendi bünyesinde ortak bir yabancı dil eğitim programı oluşturmuş ve başarılı olmuştur. Bugün Almanya da, Hollanda da lise eğitimini bitiren çocuklar ana dil akıcılığında İngilizce konuşabilmektedir. Bu organizasyonla okullarınızın dil eğitimindeki en önemli 3 sorunu çözülmektedir. 1. Okullarınız Avrupa Birliği ile aynı ortak dil eğitim programına geçecektir. Yani okullarınızın yabancı dil eğitimi artık Avrupa Birliği tarafından belirlenen kriterlerle uygun olarak yapılacaktır. 2. Öğretmenleriniz Avrupa Birliği eğitim modeline uygun hizmetiçi eğitimlere katılarak kendilerini geliştirecektir ve yeterlilik belgesi alacaktır. 3. Okulunuzun İngilizce dil eğitimi, uluslararası geçerliliği olan bir sınavla her aşamada değerlendirilebilecek ve ölçeklendirilecektir. Bu inanılmaz çalışma sistemi sayesinde yabancı dil eğitimi, her kurucu ve veli tarafından değerlendirilebilen, elle tutulur, gözle görülür bir yapı haline gelecektir. Bir kurucu olarak sizler ve öğretmenleriniz, okulunuzun İngilizce eğitiminin gerçekte ne kadar başarılı olduğunu sınıf öğretmeni ve zümre başkanlığı bazında resmi olarak değerlendirebilecek ve okulunuzun uyguladığı eğitim sisteminin güçlü ve sağlıklı bir yapıda olduğunu kanıtlayabileceksiniz. Hibe kapsamında yapılacak çalışmanın uygulanabilmesi için yan sayfadaki formun doldurularak resmi başvuru yapılması zorunludur.

9 APPLICATION FORM FOR THE DISTRIBUTION OF ENGLISH LANGUAGE LEARNING BOOK SETS TO TURKISH PRIVATE SCHOOLS TO PROMOTE COMMON EUROPEAN FRAMEWORK OFFICIAL TITLE OF THE INSTITUTION... /... /... CORPORATE NAME OFFICIAL TITLE OF THE INSTITUTION ADDRESS POST CODE TELEPHONE +90 / WEB SITE TOTAL NUMBER OF STUDENTS NUMBER OF CLASSROOMS DIRECTOR OF INSTITUTION NAME-SURNAME TELEPHONE DIRECTOR OF ENGLISH STUDIES NAME-SURNAME TELEPHONE NUMBER OF ENGLISH TEACHERS EMPLOYED

10 ... /... /... SCHOOL LEVELS PRIMARY SCHOOL SECONDARY SCHOOL HIGH SCHOOL NUMBER OF STUDENTS PRIMARY SCHOOL SECONDARY SCHOOL HIGH SCHOOL IS EUROPEAN LANGUAGE PORTFOLIO IMPLEMENTED AT YOUR SCHOOL? YES NO NUMBER OF ENGLISH LESSONS PER WEEK st st PRIMARY SCHOOL 1 SECONDARY SCHOOL 1 HIGH SCHOOL 1 st PRIMARY SCHOOL 2 PRIMARY SCHOOL 3 PRIMARY SCHOOL 4 nd rd th SECONDARY SCHOOL 2 SECONDARY SCHOOL 3 SECONDARY SCHOOL 4 nd rd th HIGH SCHOOL 2 HIGH SCHOOL 3 HIGH SCHOOL 4 nd rd th WE, UNDERSIGNED, AGREE TO PARTICIPATE IN THE PROJECT DESIGNED COLLABORATIVELY BY IN2SCHOOLS AND OZFED. FOUNDER OR DIRECTOR SIGNATURE DIRECTOR OF ENGLISH STUDIES SIGNATURE NOTE: COMPANY OFFICIAL IS OBLIGED TO FILL IN ALL THE SECTIONS OF THE FORM. THEN SEND THE FORM TO EITHER OF THE ADDRESSES BELOW. International Independent Schools Authority : Sackville Road, Hove, BN3 7AG, United Kingdom Özel Öğretim Kurumları Federasyonu : Çağlayan Mahallesi 2049 Sokak No:22 Muratpaşa / Antalya

11 Bu program, her okula fırsat eşitliği tanınarak hiçbir ayrımcılık yapılmadan ulusal posta yolu ile kurumlara tanıtılmaktadır. İlgili hibe fonu, başvuru sırasına göre ve hibe şartlarına uygunluk kriterleri dahilinde, ayrıcalık yapılmadan düzenlenecektir. Bu konu hakkında herhangi bir bilgilendirme ya da şikayetleriniz için:

12

25 KASIM 2017 / ANTALYA 11:00 / AKADEMİK LİSE DEĞİŞİM PROGRAMI SEVİYE TESPİT SINAVI OKUL BİLGİLENDİRME

25 KASIM 2017 / ANTALYA 11:00 / AKADEMİK LİSE DEĞİŞİM PROGRAMI SEVİYE TESPİT SINAVI OKUL BİLGİLENDİRME 25 KASIM 2017 / ANTALYA 11:00 / AKADEMİK LİSE DEĞİŞİM PROGRAMI SEVİYE TESPİT SINAVI OKUL BİLGİLENDİRME Sayın Hocam Merhaba, NCA ( National Cultural Association ) Amerika, Kanada, Avrupa, Arjantin Devlet

Detaylı

1. Eğitim süresi ne kadar? İngilizce Hazırlık Programında eğitim süresi 2 dönem yani bir akademik yıldır.

1. Eğitim süresi ne kadar? İngilizce Hazırlık Programında eğitim süresi 2 dönem yani bir akademik yıldır. İSTİNYE ÜNİVERSİTESİ YABANCI DİLLER BÖLÜMÜ İNGİLİZCE HAZIRLIK PROGRAMI ÖĞRENCİ BİLGİLENDİRME KİTAPÇIĞI Sevgili Öğrencilerimiz, Bu kitapçık, İstinye Üniversitesi Yabancı Diller Bölümü İngilizce Hazırlık

Detaylı

Hangi üniversiteler İngilizce kursu veriyor?

Hangi üniversiteler İngilizce kursu veriyor? On5yirmi5.com Hangi üniversiteler İngilizce kursu veriyor? İşte İngilizce kursu düzenleyen üniversiteler... Yayın Tarihi : 3 Şubat Çarşamba (oluşturma : 12/27/) Üniversitelerin yabancı diller fakülteleri

Detaylı

2009- Acıbadem Üniversitesi, Yabancı Diller Bölümü Yabancı Diller Koordinatörü

2009- Acıbadem Üniversitesi, Yabancı Diller Bölümü Yabancı Diller Koordinatörü EĞİTİM DURUMU 1979 İstanbul Üniversitesi Edebiyat Fakültesi İngiliz Dili ve Edebiyatı, Beyazıt Pedagoji ve Sosyal Antropoloji sertifikası 1972 Kadıköy Maarif Koleji, Moda İŞ TECRÜBESİ 2009- Acıbadem Üniversitesi,

Detaylı

5. Sınıflar Tanışma Toplantısı Eylül-2014

5. Sınıflar Tanışma Toplantısı Eylül-2014 5. Sınıflar Tanışma Toplantısı Eylül-2014 5. Sınıf Haftalık Ders Programı İngilizce: 12+5 +1= 18 saat (3 öğretmen) Türkçe: 6 saat Matematik: 5 saat Fen: 4 saat Sosyal Bilgiler: 3 saat Din Kültürü: 2 saat

Detaylı

Lisansüstü Programlarına Yeni Öğrenci Kayıt Rehberi

Lisansüstü Programlarına Yeni Öğrenci Kayıt Rehberi Lisansüstü Programlarına Yeni Öğrenci Kayıt Rehberi Lisansüstü Eğitim, Öğretim ve Araştırma Enstitüsü Sevgili Öğrencimiz, Doğu Akdeniz Üniversitesi ne (DAÜ e) hoş geldiniz. Sizi, DAÜ de görmekten büyük

Detaylı

EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI ÖĞRENCİ KAYIT KABUL KILAVUZU

EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI ÖĞRENCİ KAYIT KABUL KILAVUZU 2018-2019 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI ÖĞRENCİ KAYIT KABUL KILAVUZU GİRİŞ Bu kılavuz, TED Kocaeli Koleji ne kayıt yaptırmak isteyen öğrenci velilerini bilgilendirmek amacıyla hazırlanmıştır. Okulumuza, 2018-2019

Detaylı

BİRİM İÇ DEĞERLENDİRME RAPORU. Yabancı Diller Yüksekokulu

BİRİM İÇ DEĞERLENDİRME RAPORU. Yabancı Diller Yüksekokulu 1 BİRİM İÇ DEĞERLENDİRME RAPORU Yabancı Diller Yüksekokulu bilgi@ydyo.erciyes.edu.tr 38280 Kayseri / Türkiye Ocak / 2018 2 İÇİNDEKİLER Sayfa No A. KURUM HAKKINDA BİLGİLER..... 3-6 İletişim Bilgileri......

Detaylı

ÖRNEKTİR - SAMPLE. RCSummer Ön Kayıt Formu Örneği - Sample Pre-Registration Form

ÖRNEKTİR - SAMPLE. RCSummer Ön Kayıt Formu Örneği - Sample Pre-Registration Form RCSummer 2019 - Ön Kayıt Formu Örneği - Sample Pre-Registration Form BU FORM SADECE ÖN KAYIT FORMUDUR. Ön kaydınızın geçerli olması için formda verilen bilgilerin doğru olması gerekmektedir. Kontenjanımız

Detaylı

5. Sınıf (Hazırlık) 5. Sınıf 6. Sınıf 7. Sınıf 8. Sınıf Story Time My Word Bank

5. Sınıf (Hazırlık) 5. Sınıf 6. Sınıf 7. Sınıf 8. Sınıf Story Time My Word Bank ORTAOKUL YAYINLARI 5. Sınıf (Hazırlık) 5. Sınıf 6. Sınıf 7. Sınıf 8. Sınıf Story Time My Word Bank 2 4 6 8 10 12 13 5. SINIF HAZIRLIK PRENSİP KRİTER Step serisinde yer alan materyaller ve aktiviteler,

Detaylı

Çeyrek asırdır Türkiye de eğitimin ciddi bir iş olduğunun farkında olan Bilfen Liseleri; evrensel ilkeler ışığında, spora, müziğe, sanata ve kültürel

Çeyrek asırdır Türkiye de eğitimin ciddi bir iş olduğunun farkında olan Bilfen Liseleri; evrensel ilkeler ışığında, spora, müziğe, sanata ve kültürel Çeyrek asırdır Türkiye de eğitimin ciddi bir iş olduğunun farkında olan Bilfen Liseleri; evrensel ilkeler ışığında, spora, müziğe, sanata ve kültürel etkinliklere meraklı; yabancı dili iyi konuşan, akademik

Detaylı

yazılı karneler and secondary school students

yazılı karneler and secondary school students New written reports for primary and secondary school students New İlkokul, written ortaokul reports ve lise for öğrencileri için yeni primary yazılı karneler and secondary school students NSW Kamu Public

Detaylı

TED TRABZON KOLEJİ. Öğrenci Kayıt Kabul Kılavuzu

TED TRABZON KOLEJİ. Öğrenci Kayıt Kabul Kılavuzu TED TRABZON KOLEJİ Öğrenci Kayıt Kabul Kılavuzu 2019-2020 GİRİŞ Bu kılavuz, TED Trabzon Kolejine kayıt yaptırmak isteyen öğrenci velilerini bilgilendirmek amacıyla hazırlanmıştır. Okulumuza, 2019-2020

Detaylı

First Step Serisi Step Series Star Series Story Time For Kids Vocabulary Exercises Resimli Sözlüklü Defter

First Step Serisi Step Series Star Series Story Time For Kids Vocabulary Exercises Resimli Sözlüklü Defter İLKOKUL YAYINLARI First Step Serisi Step Series Star Series Story Time For Kids Vocabulary Exercises Resimli Sözlüklü Defter 2 7 8 10 11 11 First Step Series İlkokul İngilizce Hello! Blue FIRST STEP 1

Detaylı

Lisansüstü Programlarına Yeni Öğrenci Kayıt Rehberi

Lisansüstü Programlarına Yeni Öğrenci Kayıt Rehberi Lisansüstü Programlarına Yeni Öğrenci Kayıt Rehberi Lisansüstü Eğitim, Öğretim ve Araştırma Enstitüsü Sevgili Öğrencimiz, Doğu Akdeniz Üniversitesi ne hoş geldiniz. Sizi, Doğu Akdeniz Üniversitesi nde

Detaylı

Öğretmenleri Bilgi Paylaşım Seminerleri

Öğretmenleri Bilgi Paylaşım Seminerleri TED-MEB İngilizce Öğretmenleri Bilgi Paylaşım Seminerleri TED Genel Merkezimiz ve MEB Öğretmen Yetiştirme ve Geliştirme Genel Müdürlüğü tarafından 21 Ekim 2014 tarafından imzalanan protokol kapsamında,

Detaylı

İSTANBUL BİLİM OLİMPİYATLARI

İSTANBUL BİLİM OLİMPİYATLARI DÜZENLEYEN KURUM İstanbul Milli Eğitim Müdürlüğü YARIŞMANIN DAYANAĞI İSTANBUL BİLİM OLİMPİYATLARI 2018 İstanbul Bilim Olimpiyatları yarışma şartnamesi Millî Eğitim Bakanlığı Okul Öncesi Eğitim ve İlköğretim

Detaylı

CV AKADEMİK PERSONEL FOTOĞRAF: 1. ADI: Enis 2. SOYADI: Sayman 3. DOĞUM YERİ: Türkiye 4. DOĞUM TARİHİ(GG.AA.YYYY): 29.12.1961 5. İLETİŞİM BİLGİLERİ:

CV AKADEMİK PERSONEL FOTOĞRAF: 1. ADI: Enis 2. SOYADI: Sayman 3. DOĞUM YERİ: Türkiye 4. DOĞUM TARİHİ(GG.AA.YYYY): 29.12.1961 5. İLETİŞİM BİLGİLERİ: FOTOĞRAF: 1. ADI: Enis 2. SOYADI: Sayman 3. DOĞUM YERİ: Türkiye 4. DOĞUM TARİHİ(GG.AA.YYYY): 29.12.1961 5. İLETİŞİM BİLGİLERİ: 5.1. BÖLÜM: Hazırlık Okulu 5.2. TELEFON NUMARASI: +90 (392) 2236464 / 389

Detaylı

ÖZEL ATAFEN İLKOKULU 1. SINIFLAR İNGİLİZCE VELİ BİLGİLENDİRME

ÖZEL ATAFEN İLKOKULU 1. SINIFLAR İNGİLİZCE VELİ BİLGİLENDİRME ÖZEL ATAFEN İLKOKULU 1. SINIFLAR İNGİLİZCE VELİ BİLGİLENDİRME Öğretmenlerimiz: Esra Akkoyun: 1 A/B Pelin Yaman: 1 C/D ATAFENDE İngilizce programı Avrupa Dil standartları ve çoklu zekâ kuramına uygun olarak

Detaylı

2000-2001 Öğretmen, Karaca Dil Okulu

2000-2001 Öğretmen, Karaca Dil Okulu ADI-SOYADI İlksen Büyükdurmuş Selçuk BİRİMİ Modern Diller Birimi ÜNVANI Okutman E-POSTA ilksen.buyukdurmusselcuk@hacettepe.edu.tr TEL 0 312 297 80 91 EĞİTİM Lisans Yüksek Lisans İngilizce Öğretmenliği,

Detaylı

ÇANKAYA UNIVERSITY Faculty of Architecture

ÇANKAYA UNIVERSITY Faculty of Architecture ÇANKAYA UNIVERSITY Faculty of Architecture Summer Practice Evaluation Form Bölüm I. Staj Hakkında / Basic Course Information Bölüm Adı Department Name ARCHITECTURE Bölüm Kodu Dept. Numeric Code 1 8 Ders

Detaylı

PROJE SAHİBİ KURUM : Erzurum Cumhuriyet Kız Teknik Ve Meslek Lisesi (Erzurum Cumhuriyet Girl Technical And Vocational High School)

PROJE SAHİBİ KURUM : Erzurum Cumhuriyet Kız Teknik Ve Meslek Lisesi (Erzurum Cumhuriyet Girl Technical And Vocational High School) PROJE SAHİBİ KURUM : Erzurum Cumhuriyet Kız Teknik Ve Meslek Lisesi (Erzurum Cumhuriyet Girl Technical And Vocational High School) PROJE ADI : İletişim Ve Etkileşimde Avrupa Deneyimi (European Experience

Detaylı

TOBB EKONOMİ VE TEKNOLOJİ ÜNİVERSİTESİ

TOBB EKONOMİ VE TEKNOLOJİ ÜNİVERSİTESİ TOBB EKONOMİ VE TEKNOLOJİ ÜNİVERSİTESİ TOBB ITP HAZIRLIK Hazırlık atlama sınavına Lisans öğrencileri, Yabancı Diller Bölümü Yeterlik Sınavında başarısız olanlar, İngilizce Hazırlık sınıfında devamsızlıktan

Detaylı

TED DENİZLİ KOLEJİ ÖĞRENCİ KAYIT KILAVUZU

TED DENİZLİ KOLEJİ ÖĞRENCİ KAYIT KILAVUZU TED DENİZLİ KOLEJİ ÖĞRENCİ KAYIT KILAVUZU GİRİŞ Bu kılavuz, TED Denizli Koleji ne kayıt yaptırmak isteyen öğrenci velilerini bilgilendirmek amacıyla hazırlanmıştır. Okulumuza, 2014-2015 eğitim öğretim

Detaylı

EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI ÖĞRENCİ KAYIT KABUL KILAVUZU

EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI ÖĞRENCİ KAYIT KABUL KILAVUZU 2017-2018 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI ÖĞRENCİ KAYIT KABUL KILAVUZU 1 GİRİŞ Bu kılavuz, 2017-2018 eğitim öğretim yılında TED Kocaeli Kolejine kayıt yaptırmak isteyen öğrenci velilerini bilgilendirmek amacıyla hazırlanmıştır.

Detaylı

BAŞVURU ŞİFRE EDİNME EKRANI/APPLICATION PASSWORD ACQUISITION SCREEN

BAŞVURU ŞİFRE EDİNME EKRANI/APPLICATION PASSWORD ACQUISITION SCREEN BAŞVURU ŞİFRE EDİNME EKRANI/APPLICATION PASSWORD ACQUISITION SCREEN 1) http://obs.karatay.edu.tr/oibs/ogrsis/basvuru_yabanci_login.aspx Linkinden E-Mail adresini kullanarak şifrenizi oluşturunuz. Create

Detaylı

SINAVIN AMACI SINAV DAYANAĞI SINAV TAKVİMİ KATILIM ŞARTLARI

SINAVIN AMACI SINAV DAYANAĞI SINAV TAKVİMİ KATILIM ŞARTLARI SINAVI DÜZENLEYEN KURUM/KURULUŞ SINAV KONUSU SINAVIN AMACI SINAV TÜRÜ HEDEF KİTLE SINAV DAYANAĞI SINAV TAKVİMİ KATILIM ŞARTLARI ÖZEL GEBZE HİSAR İLKOKULU Bursluluk Sınavı HİSAR OKULLARI bursluluk sınavının

Detaylı

TOEFL Hakkında Herşey!

TOEFL Hakkında Herşey! On5yirmi5.com TOEFL Hakkında Herşey! TOEFL sınavına girmek istiyor ama ne yapmanız gerektiğini bilmiyorsanız işte size yol gösterecek bir yazı... Yayın Tarihi : 1 Ocak 2010 Cuma (oluşturma : 10/27/2015)

Detaylı

ÜRÜN VE HİZMETLERİMİZ

ÜRÜN VE HİZMETLERİMİZ ÜRÜN VE HİZMETLERİMİZ MESLEK SEÇİM TESTİ Nedir? Meslek Seçim Testi, öğrencilerin kişilik özelliklerini tanıyarak, kendi kişiliğine uygun daha doğru ve güvenilir meslek seçiminde bulunmalarına yardımcı

Detaylı

İTÜ GELİŞTİRME VAKFI OKULLARI

İTÜ GELİŞTİRME VAKFI OKULLARI İTÜ GELİŞTİRME VAKFI OKULLARI ÖZEL BEYLERBEYİ ANAOKULU İLKOKULU VE ORTAOKULU 2017-2018 AKADEMİK YILI KAYIT SÜRECİ www.itugvo.k12.tr /itugvo ÖZEL BEYLERBEYİ ANAOKULU İLKOKULU VE ORTAOKULU TANITIM GÜNÜ Tarih

Detaylı

KADIKÖY ANADOLU LİSESİ EĞİTİM VAKFI Y A B A N C I D İ L E Ğ İ T İ M M E R K E Z İ KURUMSAL İNGİLİZCE PROGRAMLARI

KADIKÖY ANADOLU LİSESİ EĞİTİM VAKFI Y A B A N C I D İ L E Ğ İ T İ M M E R K E Z İ KURUMSAL İNGİLİZCE PROGRAMLARI KADIKÖY ANADOLU LİSESİ EĞİTİM VAKFI Y A B A N C I D İ L E Ğ İ T İ M M E R K E Z İ KURUMSAL İNGİLİZCE PROGRAMLARI Kadıköy Maarif Geleneğiyle İngilizce Eğitim de, İhtiyaçlarınıza Özel Çözümler KALEV KİMDİR?

Detaylı

DERS BİLGİLERİ. Dil Becerilerinin Öğretimi II YDI306 6.Yarıyıl 2+2 3 5. İngilizce Öğretiminde Yaklaşımlar I. İngilizce Öğretiminde Yaklaşımlar II

DERS BİLGİLERİ. Dil Becerilerinin Öğretimi II YDI306 6.Yarıyıl 2+2 3 5. İngilizce Öğretiminde Yaklaşımlar I. İngilizce Öğretiminde Yaklaşımlar II DERS BİLGİLERİ Ders Adı Kodu Yarıyıl T+U Saat Kredi AKTS Dil Becerilerinin Öğretimi II YDI306 6.Yarıyıl 2+2 3 5 Ön Koşul Dersleri İngilizce Öğretiminde Yaklaşımlar I İngilizce Öğretiminde Yaklaşımlar II

Detaylı

Değerli 1. sınıf velilerimiz;

Değerli 1. sınıf velilerimiz; Değerli 1. sınıf velilerimiz; Sizleri bu yılki İngilizce programımız ile ilgili bilgilendirmek istiyoruz. Anaokulu öğretmenlerimizden aldığımız bilgilerle ve birlikte geçirmiş olduğumuz bu oryantasyon

Detaylı

Uluslararası Standart Sınavlar. Sunan: M. Suna Coşkun POSITIVE ENGLISH

Uluslararası Standart Sınavlar. Sunan: M. Suna Coşkun POSITIVE ENGLISH Uluslararası Standart Sınavlar Sunan: M. Suna Coşkun POSITIVE ENGLISH TOEFL (Test Of English as a Foreign Language) Standart Amerikan İngilizcesini akademik ortamlarda kullanma ve anlamayı ölçer. Pek çok

Detaylı

ÖZEL ATAFEN İLKOKULU ANASINIFI İNGİLİZCE VELİ BİLGİLENDİRME

ÖZEL ATAFEN İLKOKULU ANASINIFI İNGİLİZCE VELİ BİLGİLENDİRME ÖZEL ATAFEN İLKOKULU ANASINIFI İNGİLİZCE VELİ BİLGİLENDİRME ÖĞRETMENİMİZ ÖĞRETMENİMİZ AMAÇLARIMIZ İngilizce dilini sevdirmek ve öğrencilerin dili rahat bir biçimde kullanmaları için olumlu bir ortam sağlamaktır.

Detaylı

KIRIKKALE ÜNİVERSİTESİ YABANCI DİLLER YÜKSEKOKULU 2015-2016 AKADEMİK YILI BAHAR DÖNEMİ HAZIRLIK SINIFI İNGİLİZCE B DÜZEYİ HAFTALIK DERS PROGRAMI

KIRIKKALE ÜNİVERSİTESİ YABANCI DİLLER YÜKSEKOKULU 2015-2016 AKADEMİK YILI BAHAR DÖNEMİ HAZIRLIK SINIFI İNGİLİZCE B DÜZEYİ HAFTALIK DERS PROGRAMI HAZIRLIK SINIFI İNGİLİZCE B DÜZEYİ HAFTALIK DERS PROGRAMI READING GRAMMAR READING READING GRAMMAR READING WRITING LISTENING WRITING LISTENING HAZIRLIK SINIFI FRANSIZCA A DÜZEYİ HAFTALIK DERS PROGRAMI HAZIRLIK

Detaylı

13-18 EYLÜL 2010 - BODRUM

13-18 EYLÜL 2010 - BODRUM 13-18 EYLÜL 2010 - BODRUM 4. ULUSLARARASI SERTİFİKALI İNGİLİZCE KONUŞMA KAMPI 13-18 EYLÜL 2010 -BODRUM İngilizce eğitimi için İngiltere ya da Amerika ya gitme imkanı olmayanlar için büyük fırsat Hem eğlenin

Detaylı

İSTANBUL MEDİPOL ÜNİVERSİTESİ

İSTANBUL MEDİPOL ÜNİVERSİTESİ İSTANBUL MEDİPOL ÜNİVERSİTESİ İNGİLİZCE DİL EĞİTİMİ VE İNGİLİZCE HAZIRLIK PROGRAMI HAZIRLIK PROGRAMI HAKKINDA BİLGİ : Alanında uzman bir ekibe sahip olan İngilizce Hazırlık Programı, bölüm derslerinin

Detaylı

İSTANBUL SABAHATTİN ZAİM ÜNİVERSİTESİ YABANCI DİLLER KOORDİNATÖRLÜĞÜ İNGİLİZCE HAZIRLIK BİRİMİ

İSTANBUL SABAHATTİN ZAİM ÜNİVERSİTESİ YABANCI DİLLER KOORDİNATÖRLÜĞÜ İNGİLİZCE HAZIRLIK BİRİMİ İSTANBUL SABAHATTİN ZAİM ÜNİVERSİTESİ YABANCI DİLLER KOORDİNATÖRLÜĞÜ İNGİLİZCE HAZIRLIK BİRİMİ KAYIT KABUL (1) Üniversitenin zorunlu yabancı dil hazırlık sınıfı olan lisans diploma programlarına yerleştirilen

Detaylı

FATİH SULTAN MEHMET VAKIF ÜNİVERSİTESİ YABANCI DİL HAZIRLIK SINIFI EĞİTİM VE ÖĞRETİM YÖNETMELİĞİ

FATİH SULTAN MEHMET VAKIF ÜNİVERSİTESİ YABANCI DİL HAZIRLIK SINIFI EĞİTİM VE ÖĞRETİM YÖNETMELİĞİ FATİH SULTAN MEHMET VAKIF ÜNİVERSİTESİ YABANCI DİL HAZIRLIK SINIFI EĞİTİM VE ÖĞRETİM YÖNETMELİĞİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç MADDE 1 (1) Bu Yönetmeliğin amacı, Fatih Sultan Mehmet

Detaylı

T.C. AĞRI İBRAHİM ÇEÇEN ÜNİVERSİTESİ 2013-2014 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI YURT DIŞINDAN ÖĞRENCİ KABUL KILAVUZU

T.C. AĞRI İBRAHİM ÇEÇEN ÜNİVERSİTESİ 2013-2014 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI YURT DIŞINDAN ÖĞRENCİ KABUL KILAVUZU T.C. AĞRI İBRAHİM ÇEÇEN ÜNİVERSİTESİ 2013-2014 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI YURT DIŞINDAN ÖĞRENCİ KABUL KILAVUZU 1 2 I. Başvuru, Yerleştirme, Kayıt ve Sınav Tarihleri Başvuru Tarihi : 24 Haziran 29 Ağustos 2013

Detaylı

TED TRABZON KOLEJİ. Öğrenci Kayıt Kabul Kılavuzu

TED TRABZON KOLEJİ. Öğrenci Kayıt Kabul Kılavuzu TED TRABZON KOLEJİ Öğrenci Kayıt Kabul Kılavuzu 2015-2016 GİRİŞ Bu kılavuz, TED Trabzon Koleji'ne kayıt yaptırmak isteyen öğrenci velilerini bilgilendirmek amacıyla hazırlanmıştır. Okulumuza, 2015-2016

Detaylı

STAJ DOSYASI EGE ÜNİVERSİTESİ

STAJ DOSYASI EGE ÜNİVERSİTESİ STAJ DOSYASI TRAINING FILE EGE ÜNİVERSİTESİ PSİKOLOJİ BÖLÜMÜ EGE ÜNİVERSİTESİ EDEBİYAT FAKÜLTESİ PSİKOLOJİ BÖLÜMÜ EGE UNIVERSITY FACULTY OF LETTERS DEPARTMENT OF PSYCHOLOGY STAJ DOSYASI / TRAINING FILE

Detaylı

Değiştirilen ders saatlerinin eski ve yeni hali aşağıdaki tabloda gösterilmiştir.

Değiştirilen ders saatlerinin eski ve yeni hali aşağıdaki tabloda gösterilmiştir. YABANCI DİLLER YÜKSEKOKULU MÜFREDAT DEĞİŞİKLİĞİ I- Başlangıç (Elementary) Seviyesi Ana Derslerin (Main Course) 22 olan ders saatleri 18 saate indirilmiştir. Öğrencilerin okuma becerilerinin daha iyi yapılandırılması

Detaylı

EPI SEVİYESİ ÖĞRENCİLERİYLE HAZIRLIK PROGRAMINA YÖNELİK YAPILAN GÖRÜŞME RAPORU

EPI SEVİYESİ ÖĞRENCİLERİYLE HAZIRLIK PROGRAMINA YÖNELİK YAPILAN GÖRÜŞME RAPORU EPI SEVİYESİ ÖĞRENCİLERİYLE HAZIRLIK PROGRAMINA YÖNELİK YAPILAN GÖRÜŞME RAPORU 27.12.2018 tarihinde EPI seviyesindeki 33 öğrenci ile hazırlık programında yer alan dersler, kullanılan kaynaklar ve sınavlar

Detaylı

T.C. MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI Avrupa Birliği ve Dış İlişkiler Genel Müdürlüğü

T.C. MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI Avrupa Birliği ve Dış İlişkiler Genel Müdürlüğü T.C. MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI Avrupa Birliği ve Dış İlişkiler Genel Müdürlüğü Sayı : 94166756-730-E.11165353 03.11.2015 Konu: UNESCO Kardeş Okullar Ağı Programı (ASPnet) DAĞITIM YERLERİNE İlgi: UNESCO Türkiye

Detaylı

Tablo 2- Öğretim Yılı ve Eğitim Seviyesine Göre Okullaşma Oranları

Tablo 2- Öğretim Yılı ve Eğitim Seviyesine Göre Okullaşma Oranları Tablo 2- Öğretim Yılı ve Eğitim Seviyesine Göre Okullaşma Oranları Öğretim Yılı Educational Year Okullaşma Oranı Schooling Ratio Yaş - Age Okul Öncesi Pre Primary Education İlkokul Primary School Ortaokul

Detaylı

EDO KULLANMA KILAVUZU

EDO KULLANMA KILAVUZU EDO KULLANMA KILAVUZU 1. Portala Bağlanma... Sayfa 2 2. Seviye Tespit Sınavı... Sayfa 2 3. Eğitim... Sayfa 4 3.1 Listening & Reading... Sayfa 4 3.2 Speaking... Sayfa 7 3.3 Vocabulary... Sayfa 7 4. Cummunity...

Detaylı

Değerli Baro Mensubu,

Değerli Baro Mensubu, Değerli Baro Mensubu, AmericanLIFE Dil Okulları olarak Baro Mensupları ve 1.derece yakınlarına (eş, çocuk, kardeş, anne, baba) dil öğrenmeleri için destek vermekteyiz. AmericanLIFE & İstanbul Barosu İş

Detaylı

Hayatboyu Öğrenme/Comenius Programı Comenius Okul Ortaklıkları Proje Yönetim Toplantıları. Eylül 2012, Ankara

Hayatboyu Öğrenme/Comenius Programı Comenius Okul Ortaklıkları Proje Yönetim Toplantıları. Eylül 2012, Ankara Hayatboyu Öğrenme/Comenius Programı Comenius Okul Ortaklıkları Proje Yönetim Toplantıları Eylül 2012, Ankara Buraya nasıl geldik? Başvuruların teslim alınması Uygunluk kontrolü İçerik değerlendirmesi Ulusal

Detaylı

ÖZEL ENKA LİSESİ - ENKA HIGH SCHOOL HAZIRLIK / PREP

ÖZEL ENKA LİSESİ - ENKA HIGH SCHOOL HAZIRLIK / PREP ÖZEL ENKA LİSESİ - ENKA HIGH SCHOOL ORTALAMA YÜKSELTME TAKVİMİ-CONDITIONAL EXAM HAZIRLIK / PREP YAZILI LAR / WRITTEN EXAMS TARİHİ YERİ İNGİLİZCE / ENGLISH 13.06.2017 10.00 ÇAS / MPA TÜRKÇE / TURKISH 14.06.2017

Detaylı

EĞİTİM - ÖĞRETİM YILI İLKOKUL BÜLTENİ

EĞİTİM - ÖĞRETİM YILI İLKOKUL BÜLTENİ 2015-2016 EĞİTİM - ÖĞRETİM YILI İLKOKUL BÜLTENİ TED İSTANBUL KOLEJİ Yıl:6 Hafta:40 Sayı:33 17 Haziran 2016 Değerli Velilerimiz, 2015-16 Eğitim Öğretim Yılı bugün sona eriyor. Dünyanın ve ülkemizin zor

Detaylı

ZAFER KOLEJİ KAYIT - KABUL PROSEDÜRLERİ. Her okulda Kayıt-Kabul Komisyonu kurulur. Öğrencinin okula kabulü bu komisyon kararıyla yapılır.

ZAFER KOLEJİ KAYIT - KABUL PROSEDÜRLERİ. Her okulda Kayıt-Kabul Komisyonu kurulur. Öğrencinin okula kabulü bu komisyon kararıyla yapılır. AÇIKLAMALAR: ZAFER KOLEJİ KAYIT - KABUL PROSEDÜRLERİ Her okulda Kayıt-Kabul Komisyonu kurulur. Öğrencinin okula kabulü bu komisyon kararıyla yapılır. Erken Çocukluk Eğitimi (Anaokulu) ve İlkokulda; Öğrenci

Detaylı

ÇOCUK GELİŞİMİ VE EĞİTİMİ ALANI ÇOCUKLARDA DUYGU VE DAVRANIŞ KURS PROGRAMI

ÇOCUK GELİŞİMİ VE EĞİTİMİ ALANI ÇOCUKLARDA DUYGU VE DAVRANIŞ KURS PROGRAMI T.C. MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğü ÇOCUK GELİŞİMİ VE EĞİTİMİ ALANI ÇOCUKLARDA DUYGU VE DAVRANIŞ KURS PROGRAMI Ankara 2017 İÇİNDEKİLER PROGRAMIN ADI 1 PROGRAMIN DAYANAĞI 1 PROGRAMA

Detaylı

T.C. ABANT İZZET BAYSAL ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ Genel Sekreterlik

T.C. ABANT İZZET BAYSAL ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ Genel Sekreterlik T.C. ABANT İZZET BAYSAL ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ Genel Sekreterlik Sayı Konu : 61217792-000- "V^T/ Tû 2 ^ : İngilizce Dil Okulu OWç.î72014 TIP FAKÜLTESİ DEKANLIĞINA Uluslararası Saraybosna Üniversitesinin

Detaylı

ÖZGEÇMİŞ. Kişisel Bilgiler: Eğitim Durumu: Emine BALCI. Doğum Tarihi 1985 Telefon 0(242)

ÖZGEÇMİŞ. Kişisel Bilgiler: Eğitim Durumu: Emine BALCI. Doğum Tarihi 1985 Telefon 0(242) ÖZGEÇMİŞ Kişisel Bilgiler: Unvanı/ Adı Soyadı Doktor Öğretim Üyesi Emine BALCI Uyruğu T.C. Medeni Durumu Evli ve 1 çocuk Doğum Tarihi 1985 Telefon 0(242) 510 60 60 E-posta emine.balci@alanya.edu.tr Eğitim

Detaylı

ULTIMATE LANGUAGE SCHOOLS D O P İ N G D İ L. İngilizce Eğitim Merkezi WWW. DOPINGDIL. COM

ULTIMATE LANGUAGE SCHOOLS D O P İ N G D İ L. İngilizce Eğitim Merkezi WWW. DOPINGDIL. COM ULTIMATE LANGUAGE SCHOOLS D O P İ N G D İ L İngilizce Eğitim Merkezi WWW. DOPINGDIL. COM KURUMSAL DopingDil, Orta Doğu Teknik Üniversitesi Mezunu Öğretmenler Tarafından Kurulmuş İngilizce Uzmanı Dil Okuludur.

Detaylı

WORLD OF LANGUAGE ACADEMY IELTS SINAVI ÖNEMLİ TAVSIYELER. www.wola.com.tr

WORLD OF LANGUAGE ACADEMY IELTS SINAVI ÖNEMLİ TAVSIYELER. www.wola.com.tr IELTS SINAVI ÖNEMLİ TAVSIYELER IELTS TAVSİYE : Genel Okuma-Araştırma Bir konu hakkında daha fazla bir şey öğrenmek için araştırma yapmak anlamına gelir. İnternet arama motorları bu konuyu oldukça kolay

Detaylı

T.C. MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI ANTALYA İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ

T.C. MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI ANTALYA İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ T.C. MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI ANTALYA İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ ÖZEL PROGRAM VE PROJE UYGULAYAN KEPEZ MAHMUT CELALETTİN ÖKTEN ANADOLU İMAM HATİP LİSESİ BÜNYESİNDE BULUNAN İMAM HATİP ORTAOKULU YAZILI SINAV

Detaylı

ÇOCUK GELİŞİMİ VE EĞİTİMİ ALANI ÇOCUKLA İLETİŞİM KURS PROGRAMI

ÇOCUK GELİŞİMİ VE EĞİTİMİ ALANI ÇOCUKLA İLETİŞİM KURS PROGRAMI T.C. MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğü ÇOCUK GELİŞİMİ VE EĞİTİMİ ALANI ÇOCUKLA İLETİŞİM KURS PROGRAMI Ankara 2017 İÇİNDEKİLER PROGRAMIN ADI 1 PROGRAMIN DAYANAĞI 1 PROGRAMA GİRİŞ

Detaylı

Dünya Kalite Federasyonu TÜZEL ÜYELİK BAŞVURU FORMU

Dünya Kalite Federasyonu TÜZEL ÜYELİK BAŞVURU FORMU TÜZEL ÜYELİK BAŞVURU FORMU 07.035.085 Kuruluş Adı :.. info@dukad.org.tr www.dukaf.org.tr dunyakalitefederasyonu dunyakalitefederasyonu Hurma Mah.37.Sk.80/22 Konyaaltı/ANTALYA From Revizyon Tarihi : 01.12.2016

Detaylı

İNGİLİZCE ÖĞRETMENLİĞİ PROGRAM BİLGİLERİ

İNGİLİZCE ÖĞRETMENLİĞİ PROGRAM BİLGİLERİ İNGİLİZCE ÖĞRETMENLİĞİ PROGRAM BİLGİLERİ Amaç: Programımız, kalite kültürüne verilen önem bağlamında, öğretim üyelerinin öğrencilerle birebir iletişim kurabilmesini, Bilgi ve İletişim Teknolojilerini yetkin

Detaylı

DERS BİLGİLERİ. Çocuklara Yabancı Dil Öğretimi I YDI302 6.Yarıyıl 2+2 3 5. YDI205 İngilizce Öğretiminde Yaklaşımlar I

DERS BİLGİLERİ. Çocuklara Yabancı Dil Öğretimi I YDI302 6.Yarıyıl 2+2 3 5. YDI205 İngilizce Öğretiminde Yaklaşımlar I DERS BİLGİLERİ Ders Adı Kodu Yarıyıl T+U Saat Kredi AKTS Çocuklara Yabancı Dil Öğretimi I YDI302 6.Yarıyıl 2+2 3 5 Ön Koşul Dersleri YDI205 İngilizce Öğretiminde Yaklaşımlar I Dersin Dili Dersin Seviyesi

Detaylı

Başvuru Kriterleri: Sayfa 1 / 2

Başvuru Kriterleri: Sayfa 1 / 2 T. C. DUMLUPINAR ÜNİVERSİTESİ DIŞ İLİŞKİLER KOORDİNATÖRLÜĞÜ 2014 2015 AKADEMİK YILI ERASMUS+ ÖĞRENCİ DEĞİŞİM PROGRAMI STAJ HAREKETLİLİĞİ BAŞVURU VE SEÇİM KRİTERLERİ Başvuru Kriterleri: 1- Erasmus+ Yükseköğretim

Detaylı

ENG ACADEMIC YEAR SPRING SEMESTER FRESHMAN PROGRAM EXEMPTION EXAM

ENG ACADEMIC YEAR SPRING SEMESTER FRESHMAN PROGRAM EXEMPTION EXAM ENG111 2016-2017 ACADEMIC YEAR SPRING SEMESTER FRESHMAN PROGRAM EXEMPTION EXAM Exam Type Date / Classes / Time Written Thursday, September 22 nd, 2016 Classes & Time to be announced on September 20th.

Detaylı

ÇOCUK GELİŞİMİ VE EĞİTİMİ ALANI

ÇOCUK GELİŞİMİ VE EĞİTİMİ ALANI T.C. MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğü ÇOCUK GELİŞİMİ VE EĞİTİMİ ALANI 37-72 AY ÇOCUKLARI İÇİN DRAMATİK ETKİNLİKLER KURS PROGRAMI Ankara 2017 İÇİNDEKİLER PROGRAMIN ADI 1 PROGRAMIN

Detaylı

2015-2016 Eğitim Öğretim Yılı için Anaokulu, Đlkokul ve Ortaokul sınıflarımıza Aday Öğrenci Ön Kayıt Đşlemleri başlamıştır.

2015-2016 Eğitim Öğretim Yılı için Anaokulu, Đlkokul ve Ortaokul sınıflarımıza Aday Öğrenci Ön Kayıt Đşlemleri başlamıştır. Değerli Veli, 2015-2016 Eğitim Öğretim Yılı için Anaokulu, Đlkokul ve Ortaokul sınıflarımıza Aday Öğrenci Ön Kayıt Đşlemleri başlamıştır. Ön kayıt işlemleri için, aday öğrenci velilerinin, okula gelerek

Detaylı

(I nternet Sitesi)

(I nternet Sitesi) T Dinamik Enerji Sanayi ve Dış Ticaret Anonim Şirketi GIZLILIK POLITIKASI (Internet Sitesi) 01.01.2018 Sayfa 1 / 6 İçindekiler 1. Genel Bilgilendirme... 3 2. Hangi Kişisel Verilerinizi Topluyoruz?... 3

Detaylı

DERS BİLGİLERİ. Dil Edinimi YDI208 IV.Yarıyıl 3 + 0 3 4. Bu dersin ön koşulu ya da eş koşulu bulunmamaktadır.

DERS BİLGİLERİ. Dil Edinimi YDI208 IV.Yarıyıl 3 + 0 3 4. Bu dersin ön koşulu ya da eş koşulu bulunmamaktadır. DERS BİLGİLERİ Ders Adı Kodu Yarıyıl T+U Saat Kredi AKTS Dil Edinimi YDI208 IV.Yarıyıl 3 + 0 3 4 Ön Koşul Dersleri Bu dersin ön koşulu ya da eş koşulu bulunmamaktadır. Dersin Dili Dersin Seviyesi Dersin

Detaylı

A1 /A2 : BEGINNER / ELEMENTARY B1 : PRE-INTERMEDIATE B1+ : INTERMEDIATE B2 : UPPER-INTERMEDIATE

A1 /A2 : BEGINNER / ELEMENTARY B1 : PRE-INTERMEDIATE B1+ : INTERMEDIATE B2 : UPPER-INTERMEDIATE 1 A1 /A2 : BEGINNER / ELEMENTARY B1 : PRE-INTERMEDIATE B1+ : INTERMEDIATE B2 : UPPER-INTERMEDIATE 2 B2- UPPER-INTERMEDIATE SEVİYESİ 400 KELİME VE ÜZERİ AKADEMİK KONULARDA KOMPOZİSYON YAZMAK SOMUT VE SOYUT

Detaylı

ÇOCUK GELİŞİMİ VE EĞİTİMİ ALANI 0-72 AY ÇOÇUK GELİŞİMİ KURS PROGRAMI

ÇOCUK GELİŞİMİ VE EĞİTİMİ ALANI 0-72 AY ÇOÇUK GELİŞİMİ KURS PROGRAMI T.C. MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğü ÇOCUK GELİŞİMİ VE EĞİTİMİ ALANI 0-72 AY ÇOÇUK GELİŞİMİ KURS PROGRAMI Ankara 2017 İÇİNDEKİLER PROGRAMIN ADI 1 PROGRAMIN DAYANAĞI 1 PROGRAMA

Detaylı

Tüm Yayýn Haklarý ELS YAYINCILIK LTD. ÞTÝ. ne Aittir. Ýzinsiz Basýlamaz, Çoðaltýlamaz, Kullanýlamaz.

Tüm Yayýn Haklarý ELS YAYINCILIK LTD. ÞTÝ. ne Aittir. Ýzinsiz Basýlamaz, Çoðaltýlamaz, Kullanýlamaz. ELS Yayýncýlýk Ltd. Þti. adýna sahibi Osman Öndeþ Yayýn Kurulu Baþkaný ve Sorumlu Yazý iþleri Müdürü Nesibe Öndeþ Genel Koordinatör Ali Önder Öndeþ Ýdari Ýþler Müdürü Ömer Reyhan Öndeþ Yönetim Yeri Caferaða

Detaylı

MALTEPE ÜNİVERSİTESİ ÖNLİSANS VE LİSANS PROGRAMLARI YABANCI UYRUKLU ÖĞRENCİ KABUL YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM

MALTEPE ÜNİVERSİTESİ ÖNLİSANS VE LİSANS PROGRAMLARI YABANCI UYRUKLU ÖĞRENCİ KABUL YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak, Tanımlar Amaç MALTEPE ÜNİVERSİTESİ ÖNLİSANS VE LİSANS PROGRAMLARI YABANCI UYRUKLU ÖĞRENCİ KABUL YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM MADDE 1 - (1) Bu Yönergenin amacı, Maltepe Üniversitesi bünyesindeki

Detaylı

Mesleki ve Teknik Eğitim Genel Müdürlüğü SİNGAPUR. HAZIRLAYAN: Dr. Recep ALTIN

Mesleki ve Teknik Eğitim Genel Müdürlüğü SİNGAPUR. HAZIRLAYAN: Dr. Recep ALTIN Mesleki ve Teknik Eğitim Genel Müdürlüğü SİNGAPUR HAZIRLAYAN: Dr. Recep ALTIN SİNGAPUR NUFÜSÜ 5,353,494 (haziran 2012 tahmini) YÜZÖLÇÜMÜ 697 km² YÖNETİMİ Parlamenter Cumhuriyet BAŞKENTİ Singapore KİŞİ

Detaylı

EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI ÖZEL İLGİ İLKOKULU 3.SINIFLAR 4. SINIFLAR ÖZEL İLGİ ORTAOKULU ve 8. SINIFLAR ÖZEL İLGİ FEN/ANADOLU LİSESİ

EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI ÖZEL İLGİ İLKOKULU 3.SINIFLAR 4. SINIFLAR ÖZEL İLGİ ORTAOKULU ve 8. SINIFLAR ÖZEL İLGİ FEN/ANADOLU LİSESİ 2018-2019 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI ÖZEL İLGİ İLKOKULU 3.SINIFLAR 4. SINIFLAR ÖZEL İLGİ ORTAOKULU 5.6. 7.ve 8. SINIFLAR ÖZEL İLGİ FEN/ANADOLU LİSESİ 9.-10. ve 11. SINIFLAR ÖDÜLLÜ DENEME VE KABUL SINAVI BAŞVURU

Detaylı

www.konusmakulubu.net Neden Konuşma Kulübü? Pek çok insan İngilizce ile ilgili anlıyorum ama konuşamıyorum ifadesini çokça kullanır. Bu durum insanların eğitim hayatından, iş hayatına hatta sosyal hayatına

Detaylı

T.C ÇANKAYA KAYMAKAMLIĞI Yeni Karaca Eğitim Merkezi Müdürlüğü

T.C ÇANKAYA KAYMAKAMLIĞI Yeni Karaca Eğitim Merkezi Müdürlüğü T.C ÇANKAYA KAYMAKAMLIĞI Yeni Karaca Eğitim Merkezi Müdürlüğü SAYI:2015/ 03.005 T.C. ÇEVRE VE ŞEHİRCİLİK BAKANLIĞI Size özel Genel İngilizce Programları (Başlangıç Düzeyi, Orta Düzey, Orta Üstü Düzey)

Detaylı

ERASMUS+ PROGRAMI ERASMUS STAJ HAREKETLİLİĞİ BİLGİLENDİRME SEMİNERİ

ERASMUS+ PROGRAMI ERASMUS STAJ HAREKETLİLİĞİ BİLGİLENDİRME SEMİNERİ ERASMUS+ PROGRAMI ERASMUS STAJ HAREKETLİLİĞİ BİLGİLENDİRME SEMİNERİ 2016-2017 Yasar Üniversitesi Uluslararası İlişkiler ve Programlar Ofisi Melike OLCAYTÜRK 10.11.2017 http://erasmus.yasar.edu.tr ERASMUS

Detaylı

DİL OKULLARIMIZDAN TÜRK ÖĞRENCİLERE ÖZEL PROMOSYONLAR!!

DİL OKULLARIMIZDAN TÜRK ÖĞRENCİLERE ÖZEL PROMOSYONLAR!! DİL OKULLARIMIZDAN TÜRK ÖĞRENCİLERE ÖZEL PROMOSYONLAR!! LSI LANGUAGE SCHOOL INTERNATIONAL 30 Aralık 2016 ya kadar gerçekleşen kayıtlarda İngiltere ve Amerika merkezlerinde eğitim ücretleri üzerinden %25

Detaylı

Erasmus+ Giden Öğrenci Bilgilendirme Toplantısı

Erasmus+ Giden Öğrenci Bilgilendirme Toplantısı Erasmus+ Giden Öğrenci Bilgilendirme Toplantısı 17 Aralık 2015 Fen Fakültesi-Ord. Prof. Dr. Cemil Bilsel Konferans Salonu Prof. Dr. E.Ş. Nazlı Arda Erasmus Kurum Koordinatörü ADIM 1 Gidilecek üniversitenin

Detaylı

LINK TURKISH YABANCILAR İÇİN DERS KİTABI 2 TURKISH COURSE BOOK FOR FOREIGNERS. Video Tabanlı & Etkileşimli Dil ve Kültür Öğretimi

LINK TURKISH YABANCILAR İÇİN DERS KİTABI 2 TURKISH COURSE BOOK FOR FOREIGNERS. Video Tabanlı & Etkileşimli Dil ve Kültür Öğretimi LINK TURKISH YABANCILAR İÇİN DERS KİTABI 2 TURKISH COURSE BOOK FOR FOREIGNERS Video Tabanlı & Etkileşimli Dil ve Kültür Öğretimi Video Based & Interactive Language and Culture Course 1 Link Turkish ISBN:

Detaylı

ÇOCUK GELİŞİMİ VE EĞİTİMİ ALANI

ÇOCUK GELİŞİMİ VE EĞİTİMİ ALANI T.C. MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğü ÇOCUK GELİŞİMİ VE EĞİTİMİ ALANI OKULÖNCESİ DÖNEMDE BESLENME KURS PROGRAMI Ankara 2017 İÇİNDEKİLER PROGRAMIN ADI... Hata! Yer işareti tanımlanmamış.

Detaylı

ÇOCUK GELİŞİMİ VE EĞİTİMİ ALANI

ÇOCUK GELİŞİMİ VE EĞİTİMİ ALANI T.C. MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğü ÇOCUK GELİŞİMİ VE EĞİTİMİ ALANI 0-72 AY ÇOCUKLARI İÇİN OYUN VE OYUNCAK KURS PROGRAMI Ankara 2017 İÇİNDEKİLER PROGRAMIN ADI 1 PROGRAMIN DAYANAĞI

Detaylı

NC/CNC TEZGAH İŞÇİSİ (SEVİYE 3) BELGELENDİRME PROGRAMI TALİMATI

NC/CNC TEZGAH İŞÇİSİ (SEVİYE 3) BELGELENDİRME PROGRAMI TALİMATI BELGELENDİRME PROGRAMININ KODU-SEVİYESİ-ADI 14UY0202-3 NC/CNC TEZGAH İŞÇİSİ (SEVİYE 3) ULUSAL YETERLİLİĞİ ULUSLARARASI SINIFLANDIRMADAKİ YERİ ISCO 08: 8121 BELGELENDİRME PROGRAMININ YAYIN TARİHİ /REVİZYON

Detaylı

eğitim öğretim yılı için 9. sınıfa öğrenci kayıt kabul kriteri nedir?

eğitim öğretim yılı için 9. sınıfa öğrenci kayıt kabul kriteri nedir? 2017-2018 eğitim öğretim yılı için 9. sınıfa öğrenci kayıt kabul kriteri nedir?, TEOG sınavlarının sonuçlarında ortaya çıkan YEP e (yerleştirmeye esas puan) göre öğrenci kaydı yapmaktadır. YEP en yüksek

Detaylı

Proje Destek Programı. Başvuru Rehberi

Proje Destek Programı. Başvuru Rehberi Proje Destek Programı 2018 Başvuru Rehberi 2 2018 MALİ DESTEK PROGRAMLARI İçindekiler Yasal Çerçeve... 4 Anadolu Hafta Sonu Okulları Proje Destek Programı Nedir?... 5 Programın İçeriği... 5 Proje Destek

Detaylı

GEBZE EMLAK KONUTLARI ORTAOKULU 3. MATEMATİK YARIŞMASI ŞARTNAMESİ

GEBZE EMLAK KONUTLARI ORTAOKULU 3. MATEMATİK YARIŞMASI ŞARTNAMESİ AMAÇ GEBZE EMLAK KONUTLARI ORTAOKULU 3. MATEMATİK YARIŞMASI ŞARTNAMESİ Türk milli eğitim sisteminin amaçları doğrultusunda İlkokul 4. Sınıf ve Ortaokul 5. sınıf öğrencilerinin bilgiye ulaşabilmek için;

Detaylı

EĞİTİM PROGRAMLARI VE ÖĞRETİM YÜKSEK LİSANS ve PEDAGOJİK FORMASYON EĞİTİMİ PROGRAMINA BURSLU ÖĞRENCİLER ALINACAKTIR

EĞİTİM PROGRAMLARI VE ÖĞRETİM YÜKSEK LİSANS ve PEDAGOJİK FORMASYON EĞİTİMİ PROGRAMINA BURSLU ÖĞRENCİLER ALINACAKTIR EĞİTİM PROGRAMLARI VE ÖĞRETİM YÜKSEK LİSANS ve PEDAGOJİK FORMASYON EĞİTİMİ PROGRAMINA BURSLU ÖĞRENCİLER ALINACAKTIR ğ EĞİTİM PROGRAMLARI VE ÖĞRETİM YÜKSEK LİSANS ve PEDAGOJİK FORMASYON PROGRAMI NA (CITE)

Detaylı

DERS BİLGİLERİ. Ön Koşul Dersi bulunmamaktadır.

DERS BİLGİLERİ. Ön Koşul Dersi bulunmamaktadır. DERS BİLGİLERİ Ders Adı Kodu Yarıyıl T+U Saat Kredi AKTS Yabancı Dil Öğr. Ölçme ve Değerlendirme YDI402 8.Yarıyıl 3+0 3 4 Ön Koşul Dersleri Ön Koşul Dersi bulunmamaktadır. Dersin Dili Dersin Seviyesi Dersin

Detaylı

AK-TAŞ DIŞ TİCARET ANONİM ŞİRKETİ İNTERNET SİTESİ GİZLİLİK POLİTİKASI

AK-TAŞ DIŞ TİCARET ANONİM ŞİRKETİ İNTERNET SİTESİ GİZLİLİK POLİTİKASI AK-TAŞ DIŞ TİCARET ANONİM ŞİRKETİ İNTERNET SİTESİ GİZLİLİK POLİTİKASI 01.01.2018 Sayfa: 1/7 AK-TAŞ DIŞ TİCARET A.Ş. DOKÜMAN BİLGİ FORMU Doküman İsmi: Ak-taş Dış Ticaret A.Ş. İnternet Sitesi Gizlilik Politikası

Detaylı

Akademik İngilizce II (ENG102) Ders Detayları

Akademik İngilizce II (ENG102) Ders Detayları Akademik İngilizce II (ENG102) Ders Detayları Ders Adı Ders Kodu Dönemi Ders Uygulama Laboratuar Kredi AKTS Saati Saati Saati Akademik İngilizce II ENG102 Bahar 2 2 0 4 3.5 Ön Koşul Ders(ler)i Dersin Dili

Detaylı

TED ALİAĞA KOLEJİ VAKFI ÖZEL ÖĞRETİM KURUMLARI 2015-2016 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI KAYIT KABUL KOŞULLARI OKUL ÖNCESİ İLKOKUL ORTAOKUL LİSE

TED ALİAĞA KOLEJİ VAKFI ÖZEL ÖĞRETİM KURUMLARI 2015-2016 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI KAYIT KABUL KOŞULLARI OKUL ÖNCESİ İLKOKUL ORTAOKUL LİSE TED ALİAĞA KOLEJİ VAKFI ÖZEL ÖĞRETİM KURUMLARI 2015-2016 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI KAYIT KABUL KOŞULLARI OKUL ÖNCESİ İLKOKUL ORTAOKUL LİSE I- OKUL ÖNCESİ BÖLÜMÜ KAYIT KABUL KOŞULLARI Kayıtlarımız 6 Nisan 2015

Detaylı

ÇOCUK GELİŞİMİ VE EĞİTİMİ ALANI ERGENLİK DÖNEMİNDE BESLENME KURS PROGRAMI

ÇOCUK GELİŞİMİ VE EĞİTİMİ ALANI ERGENLİK DÖNEMİNDE BESLENME KURS PROGRAMI T.C. MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğü ÇOCUK GELİŞİMİ VE EĞİTİMİ ALANI ERGENLİK DÖNEMİNDE BESLENME KURS PROGRAMI Ankara 2017 İÇİNDEKİLER PROGRAMIN ADI... Hata! Yer işareti tanımlanmamış.

Detaylı

6 VE 7. SINIF ÖĞRENCİLERİ İÇİN

6 VE 7. SINIF ÖĞRENCİLERİ İÇİN 6 VE 7. SINIF ÖĞRENCİLERİ İÇİN Değerli Velimiz, 2018-2019 eğitim öğretim yılında, 6 ve 7. sınıflardaki öğrencilerimiz, okuma ve okuduğunu anlama becerilerini geliştiren Raz-Plus ve karmaşık İngilizce dil

Detaylı

TUNCELİ ÜNİVERSİTESİ 2015-2016 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI YURTDIŞI YABANCI UYRUKLU ÖĞRENCİ KONTENJANLARI VE BAŞVURU ŞARTLARI

TUNCELİ ÜNİVERSİTESİ 2015-2016 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI YURTDIŞI YABANCI UYRUKLU ÖĞRENCİ KONTENJANLARI VE BAŞVURU ŞARTLARI TUNCELİ ÜNİVERSİTESİ 2015-2016 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI YURTDIŞI YABANCI UYRUKLU ÖĞRENCİ KONTENJANLARI VE BAŞVURU ŞARTLARI TEMEL İLKELER VE KOŞULLAR Türk liselerine denk bir okuldan mezun olan veya lise son

Detaylı

Özel Atafen İlkokulu 4. Sınıflar Yabancı Diller Veli Bilgilendirme

Özel Atafen İlkokulu 4. Sınıflar Yabancı Diller Veli Bilgilendirme Özel Atafen İlkokulu 4. Sınıflar Yabancı Diller Veli Bilgilendirme Öğrenci merkezli sınıf çalışmaları, haftada 10 saat olan İngilizce derslerini eğlenceli hale getirir. Cambridge Üniversitesi ESOL MOVERS

Detaylı

ALMANCA EĞİTİM PROGRAMLARI. www.das-akademie.dewww.das-akademie.dewww.das-akademie.dewww.das-akademie.de

ALMANCA EĞİTİM PROGRAMLARI. www.das-akademie.dewww.das-akademie.dewww.das-akademie.dewww.das-akademie.de ALMANCA EĞİTİM PROGRAMLARI www.das-akademie.dewww.das-akademie.dewww.das-akademie.dewww.das-akademie.de EN KEYİFLİ ALMANCA KURSUNA HOŞGELDİNİZ BAŞARI İÇİN BİZ KİMİZ DAS AKADEMIE, merkezinde Yabancı Dil

Detaylı

T.C. BAŞBAKANLIK DEVLET PLANLAMA TEŞKİLATI Avrupa Birliği Eğitim ve Gençlik Programları Merkezi Başkanlığı

T.C. BAŞBAKANLIK DEVLET PLANLAMA TEŞKİLATI Avrupa Birliği Eğitim ve Gençlik Programları Merkezi Başkanlığı T.C. BAŞBAKANLIK DEVLET PLANLAMA TEŞKİLATI Avrupa Birliği Eğitim ve Gençlik Programları Merkezi Başkanlığı HAYATBOYU ÖĞRENME PROGRAMI COMENIUS 2007-2013 PROGRAMA DAHİL OLAN ÜLKELER 27 AB Üyesi Ülke Norveç

Detaylı