SANAYİ GİRİŞİMCİ ÖĞRENCİ YATIRIMCI AKADEMİ. Girişimcilere Verilen Destek ve Hizmetler.

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "SANAYİ GİRİŞİMCİ ÖĞRENCİ YATIRIMCI AKADEMİ. Girişimcilere Verilen Destek ve Hizmetler."

Transkript

1 GİRİŞİMCİ ÖĞRENCİ SANAYİ AKADEMİ YATIRIMCI Girişimcilere Verilen Destek ve Hizmetler

2 GİRİŞİMCİ ŞEHİR TTO, patentli veya patentlenebilir teknoloji tabanlı buluşların ve yenilikçi iş fikirlerinin ticarileştirilmesi konusunda, girişimcilere çeşitli destekler verir. Girişimcilerle olan ilişkiler ŞEHİR TTO nun bir parçası olan Kuluçka Merkezi tarafından yürütülür. Kuluçka Merkezi Nedir? Kuluçka merkezimiz, İstanbul Şehir Üniversitesi içinde yerleşik, girişimcilere mentörlük veren, ofis alanı, toplantı salonları ve ofis altyapı hizmetleri sağlayan, onları yatırımcı ağları ile tanıştıran ve onlara işlerini kurmaları ve büyütmeleri için destek veren bir yapıdır. Biz Kuluçka Merkezimize incuba.city diyoruz.

3 Ne İş Yapar? Yeni kurulmuş veya kuruluş aşamasındaki yeni girişimlere doğru yolda olup olmadıklarını test etme imkanı verir. Bu süreç boyunca verdiği en önemli destek mentörlüktür. incuba.city çeşitli sektörlerde iş tecrübesi bulunan ve kendileri de girişimcilik yapmış bir kadroya sahiptir. Ayrıca, alanında uzman bir çok değerli profesyonel ve tecrübeli girişimciden de mentör olarak destek almaktadır. Mentörlüğün yanı sıra, iş modelinin belirlenmesinden teknoloji ve pazarın validasyonuna, pazar ve rekabet analizi yapılmasından müşteri segmentasyonunun belirlenmesine kadar bir çok destek verir. Girişimlerin yatırımcılarla bir araya gelmelerini, doğru ve sonuç alıcı şekilde sunum yapmalarını sağlar. İş geliştirme, strateji, yönetim ve networking konularında girişimlere önderlik eder. MENTOR İŞ MODELİ DOĞRULAMA OFİS ALANI HIZLI İNTERNET OFİS CİHAZLARI KONFERANS SALONLARI TOPLANTI SALONLARI MUTFAK VC ve MELEK YATIRIMCI AĞI

4 incuba.city Nasıl Çalışır? Girişimcilik Farkındalık Etkinlikleri Eğitimler ŞEHİR TTO, girişimcilik kültürünün yayılması ve ekosistemin gelişmesi için incuba.city kanalıyla bir çok etkinlik gerçekleştirir. En popüler yazılım teknolojilerini ele alan atölye çalışmaları, başarılı girişimcilerin hikayelerini anlattığı konuşma serileri, ticarileştirmeye yönelik olarak konusunda uzman kişiler tarafından verilen tecrübe paylaşımları ve düzenlenen benzeri diğer farkındalık etkinlikleri, girişimcilere ekosistemdeki yatırımcılarla ve mentörlerle bir araya gelme fırsatı vermektedir. Kuluçka Merkezimizde girişimcilik alanında tüm dünyanın kullandığı araçlar olan Yalın Girişim ve İş Modeli Kanvası üzerine yoğunlaşan eğitimler verilmektedir. Yine tüm girişimciler için vazgeçilmez olan Satış Projeksiyonları, Finansal Tablo Projeksiyonları ve Yatırımcı Sunumu eğitimleri de verilen eğitimler arasındadır.

5 ŞEHİR Girişimcilik Sertifika Programı Haziran 2015'te incuba.city, ŞEHİR GİRİŞİMCİLİK OKULU isimli projesiyle, TÜBİTAK 1601 Üniversitelerde Girişimcilik Sertifika Programı Oluşturulması ve Yürütülmesi Çağrısı kapsamında 36 ay boyunca destek almaya hak kazandı. Sertifika Programı 3 yıl boyunca her eğitim-öğretim döneminde ŞEHİR öğrencileri ve akademisyenleri için açılmaktadır. Programın içeriği, girişimcilik gurusu Steve Blank ve ekibinin uzun yıllardır ABD de uyguladıkları ve tüm dünyada yaygın olarak kullanılan Lean LaunchPad Methodology Yalın Girişim Metodu üzerine kurgulanmıştır. Bu metot, son yıllarda NSF National Science Foundation tarafından da desteklenmekte, buluşçu ve araştırmacıların da mutlak surette katılmaları gerektiği önemle ifade edilmektedir. Katılımcılar isterlerse sosyal isterlerse de teknoloji tabanlı bir iş fikri geliştirirler ve uygulanabilirliğini test ederek sürdürülebilir iş modelleri oluştururlar. Girişimcilik ekosisteminden gelen konuşmacıların tecrübelerini dinleme şansı elde ederler. Tasarladıkları ürün/ hizmet ve iş modellerini değerlendirme jürisine sunarak hem tecrübe kazanır hem de geri bildirim alırlar.

6 Steve Blank & Lean LaunchPad Methodology SEARCH EXECUTION Customer Discovery Customer Validation Customer Creation Company Building PIVOT ŞEHİR Girişimcilik Sistemi'nin bir yapı taşı olarak kurgulanan Sosyal Girişimcilik Okulu, ŞEHİR TTO ve incuba.city tarafından her eğitim-öğretim döneminde açılmaktadır. Programa katılanlar sosyal girişimciliğin temelleri, sorun tespiti ve çözümü, liderlik, çözüm tasarımı, sosyal değişim, sosyal girişimlerde iş modeli kanvası ve finans kaynaklarına erişim, sunum teknikleri ve hazırlığı, sosyal etki ölçümü gibi temel bilgiler edinirler. SGO Sosyal Girişimcilik Okulu İstanbul Şehir Üniversitesinin tescilli markasıdır.

7 RESİM ALANI Başarısız olmamış insan aslında hiç denememiştir. FailConf, ilki 2014 yılında gerçekleştirilen ve başarısız olan girişimleri bir araya getiren bir etkinliktir. Gün boyunca girişimcilik ekosisteminden konuşmacılar değerli bilgiler verirken, girişimler kendi hikayelerini, nasıl ve neden başarısız olduklarını açık yüreklilikle katılanlarla paylaşırlar. Etkinlik sonunda yapılan jüri değerlendirmesinde, ilk 3 sırayı alan girişimlere bir ikinci şans imkanı doğar. FailConf İstanbul Şehir Üniversitesinin tescilli markasıdır.

8 Girişimciler için belirlenen belli başlı programlar ve kapsamları: Program Adı Kapsamı TÜBİTAK-2238 Girişimcilik ve Yenilikçilik Yarışmaları Programı Bütçe sınırı olmayan program, firma düzeyinde katma değer yaratan kuruluşlarını (Ar-Ge) çalışmalarını teşvik etmek ve bu yolla yerli sanayinin Ar-Ge yeteneğinin yükseltilmesine katkıda bulunmak üzere kurulmuştur. TÜBİTAK-2239 Girişimcilik ve Yenilikçilik Eğitim Ve Araştırma Faaliyetlerini Destekleme Programı Teknogirişim Sermaye Desteğini kazananlar arasından seçilen adaylara girişimcilik ve yenilikçilik alanlarında yurt dışında düzenlenen eğitim programlarına katılım desteği sağlamaktır. TÜBİTAK-1507 KOBİ Ar-Ge Başlangıç Destek Programı KOBİ lerin, teknoloji ve yenilik kapasitelerinin geliştirilerek daha rekabetçi olmalarını amaçlayan yüksek destek oranlı programdır.

9 Program Adı Kapsamı TÜBİTAK-1514 Girişim Sermayesi Destekleme Programı (GİSDEP) Yenilikçi, ürün, süreç, bilgi ve teknoloji geliştirme ve üretme potansiyeli bulunan KOBİ ölçeğindeki şirketlerin çekirdek veya başlangıç aşamalarındaki finansman ihtiyaçlarının, girişim sermayesi fonları aracılığıyla karşılanması amaçlanmaktadır. TÜBİTAK-1601 Yenilik Girişimcilik Alanlarında Kapasite Artırılmasına Yönelik Destekleme Programı Program kapsamında, hedeflerine uygun şekilde girişimcilik konusunda farklı çağrılar açılabilmektedir. AB COSME İşletmelerin ve KOBİ lerin Rekabet Edebilirliği Programı KOBİ lerin rekabet edebilirliğinin ve sürdürülebilirliğinin güçlendirilmesi ve girişimcilik kültürünün teşvik edilmesi amaçlanmaktadır. H2020 Endüstriyel Liderlik ve Rekabetçilik - KOBİ'lerde Yenilikçilik Programı KOBİ lerin inovasyon potansiyelinin geliştirilmesine destek verilerek yeni fikirlerin hızlı ve etkin bir şekilde pazara aktarılması amaçlanmaktadır. Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı - SANTEZ Sanayi Tezleri Programı KOBİ lerin Ar-Ge ve İnovasyon kültürü kazanmaları ve sorunlarını, üniversitede üretilen bilgi birikimini kullanarak ve işbirliği içinde çözme alışkanlığı edinmeleri amaçlanmaktadır.

10 Girişiminizi Yurtdışına Taşıyın İstanbul un Girişim Ekosistemi Kapısı Invest Istanbul Nedir? İstanbul un girişimcilik altyapısı ve oyuncularını ilk defa ve harita üzerinde endeksleyerek, yurtdışındaki yatırımcılara kategorik olarak tek bir adresten tanıtmayı hedefliyor. Bu kapsamda adresinde portal ücretsiz olarak İngilizce dilinde hizmet veriyor. Ne İşe yarar? Bu kapsamda ŞEHİR TTO olarak yurtiçi girişim yatırımları ve erken aşama teknolojiler için uyguladığımız Teknoloji Türkiye yi destekleyen bir yapı geliştirdik. Her sene INVEST ISTANBUL olarak İstanbul da bulunan daha önce yatırım alan girişimcileri bir Avrupa Finans kentinde yabancı yatırımcılar önüne çıkarmayı hedefledik. İlk sene Londra Borsası Binasında yapılan LONDON DEMODAY 2017 de 20 girişimcimiz yeraldı. Bu kapsamda her sene seçilecek girişimcilere tecrübeli eğitmenlerden yurtdışı hedefli hızlandırıcı eğitiminin verilerek her yıl Avrupa nın önemli hublarında yatırımcıların önüne çıkarmayı düzenli hale getirmek istiyoruz.

11 Mottonuz Nedir? Bu kapsamda mottomuzu; Entrepreneurship Gateway Hub of Istanbul olarak seçtik ve hedefimiz İstanbul Girişimcilik Ekosistemini çift dilli olarak en iyi aktaran ve tanınan portal olmaktır. Amacımız iyi teknoloji ve ürünlere sahip olan girişimcilere global alana çıkabilmeleri için destek olmak ve Avrupalı yatırımcıya Türk girişimcilerini tanıtmak. Neden Yabancı Yatırımcı Bir Türk Startup una Yatırım Yapar? Kesinlikle cevaplanması gereken doğru bir soru bu. İlk bakışta genel bir hata yapılıyor bu konuda. Doğal olarak yatırım yapacak Melek Yatırımcı yada VC yatırım yaptığı firmayı kendi hukuki sisteminde kendi coğrafyasında görmek istiyor. Zaten bu konuda bir problem yok. INVEST ISTANBUL olarak bu konuda win-win yaklaşımımız var. Türkiye uzun süredir dünyada, Araştırma ve Geliştirme (ARGE) yapan KOBİ lere en çok desteği veren ülke konumunda, bu büyük bir fırsat. ARGE yapan firmalar, gelir vergisinden, çalışan vergilerinden, KDV den vb. vergilerden muaflar. Dolayısıyla teknolojik bir startupun ARGE sini Türkiye de yapan bir firması olması ve bu firmanın pazarlama ve ürün satışı headquarter ının Londra da olması ve iki ülke arasındaki vergi anlaşmaları çok olumlu bir durum yaratmakta. Yapılan yatırım firmasının ARGE ve ürün merkezinin Londra ya 4 saat uzaklıkta bir coğrafyada olup firmanın bir adresinde Londra da olması muazzam bir avantaj ortaya çıkarmakta. Yabancı Yatırımcıya INVEST ISTANBUL Ne Vaat Ediyor? İstanbul çok değerli Üniversitelere, Teknoparklara, Kuluçka Merkezleri ve Hızlandırıcılara sahip. Bu merkezlerde birçok girişimci bir çok konuda ürün ve hizmet geliştiriyor. Yatırımcıları İstanbul a ilgiye davet ediyoruz. INVEST ISTANBUL her daim titiz seçim ve kaliteli hızlandırıcı programı ile ön analizi yapılmış ve yatırım almış önemli Türk startuplarını her zaman yatırımcılarla buluşturmaya hazır olacaktır. Türkiye 2016 senesi içinde Avrupa Melek Yatırım Büyüklüğünde 5. Sıraya yükselmiştir. Bu yükselen trendin dayandığı sağlam temele dikkat çekmek istiyor ve onlara bu daveti yineliyoruz.

12 magnim inveliam nimpos ex estor solupienia vollautatio dolore sunt, core essimus minustrum omnis nistrum doluptae vel invelis dem quatquia qui vit venimusdam doluptis nis dellendis exped fuga. Em ut porio omnimi, ut ut que volores sed quatur, solumquo incte rentinu llessinum fugia es aut as venis ent porionsed quatum ipitasi inullo duci dit volupta ssitat officium enis eatenis se nist landitatem voluptium essum, velibus cum abore plitisti consenda dellit explici voloriatus magnam Ut pro ommod mod maiorep rescia non nam isque nonsent ma enducit asitassi del ilicae vendem Met volest volo bea ipsaperae magnat. Alia dolorum inimusam eost repelloribus es aliam quunturio. Xerrumquat vellam, sum vent enda con nus etus. Name et aditia expe pari omnimod que sinulla ccumquis ea volum untior simi, ent et pa dunt Hibe Destekleri Girişimcilere ve girişimciliği arttırmaya yönelik çalışan kurumlara ve bu konularda düzenlenen faaliyetlere verilen ulusal ve uluslararası destekler her geçen gün artmaktadır. ŞEHİR TTO olarak biz de, girişimcilere faydalanabilecekleri destek programları hakkında bilgi ve destek vermekteyiz. Bu desteklerden bazılarını aşağıda bulabilirsiniz. Fikri ve Sınai Mülkiyet Hakları Teknoloji tabanlı girişimler için, pazar stratejilerini belirlemek amacıyla patent verilerini inceleyen kapsamlı bir rapor hazırlanmaktadır. Avrupa da Ar-Ge projelerinin neredeyse %40 ının daha önce gerçekleştirilen projeler olduğu belirtilmektedir. Tekerleği yeniden icat etmemek için bütün Araştırma projeleri öncesinde patent veritabanlarının taranması ve proje fikrinin bu doğrultuda değerlendirilmesi önem taşımaktadır. Bu kapsamda ön patent araştırması sonrası rakip ve teknoloji takibi yapılarak stratejilerin revize edilmesi gerekir. Patent haritalama yöntemlerinden biri olan Element-based Map kullanılarak yapılan çalışma ile girişimlerle kendilerini ilgilendiren alanlardaki gelişmeler paylaşılmaktadır. Bu bilgiler dahil edilerek verilen ana teknoloji trend bilgileri girişimin etki analizi yapabilmesine imkan tanır. Diğer yandan da değişen teknolojiler sonrası kendi ürün ve yönteminde yapması gereken değişikliklere karar vermesine ve odak koruma bölgelerini belirlemesine yardımcı olur. IP BRIEF Enzymatic Solution for Biogas Production 896 TECH BRIEF Families 5883Applications 506 Grants Enzymatic Solution for Biogas Production 896 GRAFİK ALANLARI LOs modis sim repero bero explitati qui tem et ut landitatem voluptium essum, velibus cum abore plitisti consenda dellit explici voloriatus magnam es aut as venis ent porionsed quatum ipitasi inullo duci dit volupta ssitat officium enis eatenis se nist fuga. Em ut porio omnimi, ut ut que volores sed quatur, solumquo incte rentinu llessinum fugia omnis nistrum doluptae vel invelis dem quatquia qui vit venimusdam doluptis nis dellendis exped magnim inveliam nimpos ex estor solupienia vollautatio dolore sunt, core essimus minustrum fugit, voluptatur alique volecto que et acestrum Business Analysis with IP Data Business Analysis with IP Data Families 5883Applications 506 Grants GRAFİK ALANLARI NOT ALANLARI none nobitate lic tem. Ditatur sum laborporio. Name et aditia expe pari omnimod que sinulla ccumquis ea volum untior simi, ent et pa dunt quunturio. Xerrumquat vellam, sum vent enda con nus etus. Met volest volo bea ipsaperae magnat. Alia dolorum inimusam eost repelloribus es aliam ut eium labore, con re nusa nihillant estrum earunt. Ut pro ommod mod maiorep rescia non nam isque nonsent ma enducit asitassi del ilicae vendem volorum volore dercipsanda sundis ut faces. LOs modis sim repero bero explitati qui tem et ut none nobitate lic tem. Ditatur sum laborporio. landitatem voluptium essum, velibus cum abore Name et aditia expe pari omnimod que sinulla plitisti consenda dellit explici voloriatus magnam ccumquis ea volum untior simi, ent et pa dunt es aut as venis ent porionsed quatum alique ipitasi volecto inullo que quunturio. et Xerrumquat acestrum vellam, fugit, voluptatur volorum volore dercipsanda sundis ut faces. sum vent enda con duci dit volupta ssitat officium enis eatenis se nist nus etus. estrum earunt. fuga. Em ut porio omnimi, ut ut que volores sed ut eium labore, con re nusa nihillant quatur, solumquo incte rentinu llessinum fugia Met volest volo bea ipsaperae magnat. omnis nistrum doluptae vel invelis dem quatquia Alia dolorum inimusam eost repelloribus es aliam qui vit venimusdam doluptis nis dellendis exped ut eium labore, con re nusa nihillant estrum earunt. magnim inveliam nimpos ex estor solupienia Ut pro ommod mod maiorep rescia non nam isque vollautatio dolore sunt, core essimus minustrum nonsent ma enducit asitassi del ilicae vendem fugit, voluptatur alique volecto que et acestrum volorum volore dercipsanda sundis ut faces. laborporio. sum Ditatur tem. lic nobitate none ut et tem qui explitati bero repero sim modis LOs Business Analysis with IP Data Business Analysis with IP Data NOT ALANLARI

13 Şirketleşme / Ticarileşme ŞEHİR TTO, patentli veya patentlenebilir teknoloji geliştiren ya da yenilikçi iş modeli olan girişimcilere, işlerini kurmak ve büyütmek için sürekli mentörlük desteği verir. Ayrıca, ofis alanı, toplantı salonları ve ofis altyapı hizmetlerinin yanı sıra, girişimcilerin yatırımcı ağları ile tanıştırılması, iş geliştirme desteği, ve gerektiğinde yurtdışına açılmalarının sağlanması verilen diğer hizmetlerden bazılarıdır. ŞEHİR TTO, ürünün teknoloji değerlendirmesini ve ticarileştirme potansiyelini belirler. Farklı sektörlerde deneyim sahibi tecrübeli kadrosu ile, girişimcilere kesintisiz mentörlük hizmeti verir. Girişimcilerle birlikte iş modelleri oluşturur ve doğruluklarını test eder. Pazar ve rekabet analizi yapılmasına ve ürünün fiyat politikasının belirlenmesine yardımcı olur. İlk potansiyel müşterilerle görüşüp doğru müşteri segmentinin belirlenmesini, doğru müşteriye doğru değer önerilerinin iletilmesini ve mümkünse ilk satışın yapılmasını sağlar.

14 Finansmana Erişim / Yatırımcı Ağları ŞEHİR TTO, yeni kurulan şirketlerin büyümesi için gerekli yatırımları temin eder. Bunun için girişimcileri yatırımcıların önüne çıkarmak üzere hazırlar, yatırımcı sunumlarını oluşturur ve potansiyel yatırımcılarla randevuları organize eder. Şirketin verimli yönetilmesi için yol gösterir ve yardımcı olur. ŞEHİR TTO nun kurduğu yurtiçi ve yurtdışı bağlantılar, hem ticarileştirme için gerekli finansal kaynaklara erişilmesine yardımcı olur, hem de iş geliştirme faaliyetleri açısından büyük önem taşır. ŞEHİR TTO nun yerel ve uluslararası yatırım kaynaklarıyla kurduğu iyi ilişkiler ve çalışanlarının iş hayatı tecrübeleri, girişimlerin başarıya ulaşabilme olasılığını artırır.

15 ŞEHİR Teknoloji Transferi Hızlandırıcı Programı ŞEHİR Teknoloji Transferi Hızlandırıcı Programı, Steve Blank in Yalın Girişimcilik (Lean LaunchPad Methodology) ve University of Texas at Austin IC2 nin Teknoloji Ticarileştirme programını (Converting Technology to Wealth) temel alan, Türkiye deki girişimci ve yatırımcıların öncelik ve ihtiyaçları çerçevesinde ŞEHİR TTO tarafından harmanlanarak oluşturulan Türkiye ye özel bir hızlandırıcı programıdır. ŞEHİR TTO, 2015 yılı içinde Avrupa Yatırım Fonu nun (EIF) Türkiye için ayırmış olduğu 30 Milyon Avro luk erken teknolojilere yatırım fonu içinde yatırımcı olmasının ve diğer yatırımcılarla yakın ilişkiler kurmasının olumlu etkilerini, ülkemizdeki teknoloji tabanlı yenilikçi buluş sahibi girişimciler, akademisyenler ve KOBİLER ile paylaşabilmek için ŞEHİR Teknoloji Transferi Hızlandırıcı Programı nı yarattı. Bu programın temel hedefi, patentli ya da patentlenebilir buluşları olan girişimcilere hizmet vererek bu alanda başarı hikayeleri yazmaktır. Girişimcilerin yenilikçi fikirlere ve araştırma ortamına, ŞEHİR TTO nun ise iş fikri ve ticarileştirme ortamına yatkınlığını temel alarak, global olarak kabul edilmiş bir süreç uygulanmaktadır. Girişimcilerin geliştirdiği teknolojilerin nasıl korunması gerektiği, hangi alanlarda

16 hangi problemleri çözdüğü, uygulama alanları, gireceği pazarın büyüklüğü, en uygun ticarileştirme metodunun saptanması, en uygun iş modelinin geliştirilmesi gibi başlangıç çalışmalarında ve yatırımcı ilgisinden sonraki detaylı çalışmalarda ŞEHİR TTO tecrübeli ekibi ile yüz yüze mentörlük vermektedir. TTHP çerçevesinde yapılan çalışmalar temel olarak 2 fazda yürütülmektedir. FAZ 1 İlk faz 4-6 hafta sürmekte ve bu süre içerisinde girişimcilerle yaklaşık 4 kez bir araya gelinerek her birinde en az yarım gün süren çalışmalar yapılmaktadır. Bu ilk faz sonucunda, teknolojiyi özetleyen ve İngilizce olarak yatırımcıların anlayabileceği teknik bir dil ve içerikle yazılan yaklaşık 4-12 sayfalık Tech Brief adlı teknoloji özeti dokümanı hazırlanmaktadır. Hazırlanan Tech Brief ler öncelikle erken aşama teknolojilere yatırım yapan ve bir tanesinde ŞEHİR TTO nun da yatırımcı olduğu fonlar ile ve sırasıyla ŞEHİR TTO nun ilişki ağında bulunan diğer yurtiçi ve yurtdışı yatırımcı grupları, melek yatırımcı ağları ve Venture Capital firmaları ile paylaşılmaktadır.

17 qui vit venimusdam doluptis nis dellendis exped magnim inveliam nimpos ex estor solupienia quatur, solumquo incte rentinu llessinum fugia omnis nistrum doluptae vel invelis dem quatquia fuga. Em ut porio omnimi, ut ut que volores sed volupta ssitat officium enis eatenis se nist dit duci inullo ipitasi quatum porionsed ent venis as aut es Les modis sim repero bero explitati qui tem et ut landitatem voluptium essum, velibus cum abore GRAFİK ALANLARI ut eium labore, con re nusa nihillant estrum earunt. Ut pro ommod mod maiorep rescia non nam isque Met volest volo bea ipsaperae magnat. Alia dolorum inimusam eost repelloribus es aliam nus etus. sum vent enda con vellam, Xerrumquat quunturio. none nobitate lic tem. Ditatur sum laborporio. Name et aditia expe pari omnimod que sinulla fugit, voluptatur alique volecto que et acestrum magnim inveliam nimpos ex estor solupienia vollautatio dolore sunt, core essimus minustrum omnis nistrum doluptae vel invelis dem quatquia qui vit venimusdam doluptis nis dellendis exped fuga. Em ut porio omnimi, ut ut que volores sed quatur, solumquo incte rentinu llessinum fugia es aut as venis ent porionsed quatum ipitasi inullo duci dit volupta ssitat officium enis eatenis se nist plitisti consenda dellit explici voloriatus magnam landitatem voluptium essum, velibus cum abore ut et tem qui explitati bero repero sim modis LOs NOT ALANLARI nonsent ma enducit asitassi del ilicae vendem volorum volore dercipsanda sundis ut faces. ut eium labore, con re nusa nihillant estrum earunt. Ut pro ommod mod maiorep rescia non nam isque Business Analysis with IP Data Met volest volo bea ipsaperae magnat. Alia dolorum inimusam eost repelloribus es aliam fugit, voluptatur alique volecto que et acestrum nus etus. vollautatio dolore sunt, core essimus minustrum quunturio. Xerrumquat vellam, sum vent enda con magnim inveliam ex solupienia estor nimpos qui vit venimusdam nis exped dellendis doluptis ea volum omnis untior nistrum simi, doluptae ent vel et invelis pa dem dunt quatquia ccumquis quatur, solumquo incte rentinu llessinum fugia aditia et Name sinulla que omnimod pari expe sed volores que ut ut omnimi, porio ut Em fuga. nist se eatenis enis officium ssitat volupta dit duci laborporio. sum Ditatur tem. lic nobitate none es aut as venis ent porionsed quatum ipitasi inullo magnam voloriatus explici dellit consenda plitisti Les modis sim repero bero explitati qui tem et ut landitatem voluptium essum, velibus cum abore volorum volore dercipsanda sundis ut faces. nonsent ma enducit asitassi del ilicae vendem Ut pro ommod mod maiorep rescia non nam isque earunt. estrum nihillant nusa re con labore, eium ut aliam es repelloribus eost inimusam dolorum Alia magnat. ipsaperae bea volo volest Met nus etus. ccumquis ea volum untior simi, ent et pa dunt quunturio. Xerrumquat vellam, sum vent enda con none nobitate lic tem. Ditatur sum laborporio. Name et aditia expe pari omnimod que sinulla FAZ 2 Yatırımcıların ilgisinin çekilmesi ve onlardan talep gelmesi durumunda hemen 2.faz çalışmalarına başlanmaktadır. Bu çalışmalar yaklaşık 4-8 hafta sürmekte ve IP Brief Fikri Milkiyet Hakları Değerlendirme Özeti, Valuation Brief Şirket Değerleme Özeti, ve tahmini finansal tablolar hazırlanmaktadır. İhtiyaç duyulması durumunda, sayfa uzunluğunda olan teknoloji teknik durum tespit raporu RapidCase de hazırlanabilmektedir. Bu rapor içerisinde detaylı olarak Yönetici Özeti, Teknolojinin Aktarımı, Kullanım Alanları, Pazar Analizi, Rekabet Analizi, Pazar Validasyonları, Geliştirme Durumu, Riskler, Patent/ FMH Durumu, Yatırım İhtiyacı, Finansal Projeksiyonlar ve Çıkış Stratejileri gibi başlıklar ele alınmaktadır. Yatırımcı Görüşmeleri Olumlu giden bir süreçte yatırımcılar, girişimcileri tanımak istediğinden, yatırımcı sunusunun hazırlanması ve sunu provaları için destek verilmeye devam edilmektedir. Yatırım kararı çıkması durumunda, ŞEHİR TTO, son detayların yatırımcılarla değerlendirilme sürecinde girişimcilerin yanında olmaktadır. Bu süreçteki temel arzu girişimcilerin yaptığı araştırma, yenilikçi ürün ve hizmet geliştirme çalışmalarının değerini optimize ederek şirket değerlemesini en doğru seviyede belirlemek ve böylece en uygun yatırım miktarına ulaşmaktır. ŞEHİR Teknoloji Transferi Hızlandırıcı Programı na ya da üzerinden başvuru yapılabilir. RapidCase Em ut porio omnimi, ut ut que volores sed quatur, solumquo incte rentinu llessinum fugia omnis nistrum doluptae. Enzymatic Solution for Biogas Production IP BRIEF Enzymatic Solution for Biogas Production Families 5883Applications 506 Grants VALUATION BRIEF Em ut porio omnimi, ut ut que volores sed quatur, solumquo incte rentinu llessinum fugia omnis nistrum doluptae. 896 Families 5883Applications 506 Grants Enzymatic Solution for Biogas Production 896 Families 5883Applications 506 Grants NOT ALANLARI GRAFİK ALANLARI GRAFİK ALANLARI NOT ALANLARI NOT ALANLARI GRAFİK ALANLARI Les modis sim repero bero explitati qui tem et ut none nobitate lic tem. Ditatur sum laborporio. landitatem voluptium essum, velibus cum abore Name et aditia expe pari omnimod que sinulla plitisti consenda dellit explici voloriatus magnam ccumquis ea volum untior simi, ent et pa dunt es aut as venis ent porionsed quatum ipitasi inullo quunturio. Xerrumquat vellam, sum vent enda con duci dit volupta ssitat officium enis eatenis se nist nus etus. fuga. Em ut porio omnimi, ut ut que volores sed quatur, solumquo incte rentinu llessinum fugia LOs modis sim Met repero volest bero volo explitati bea ipsaperae qui tem magnat. et ut none nobitate lic tem. Ditatur sum laborporio. omnis nistrum doluptae vel invelis dem quatquia landitatem voluptium Alia dolorum essum, inimusam velibus eost cum repelloribus abore es Name aliam et aditia expe pari omnimod que sinulla qui vit venimusdam doluptis nis dellendis exped plitisti consenda ut eium dellit labore, explici con voloriatus re nusa nihillant magnam estrum ccumquis earunt. ea volum untior simi, ent et pa dunt magnim inveliam nimpos ex estor solupienia es aut as venis Ut pro ent ommod porionsed mod quatum maiorep ipitasi rescia inullo non nam quunturio. isque Xerrumquat vellam, sum vent enda con vollautatio dolore sunt, core essimus minustrum duci dit volupta nonsent ssitat ma officium enducit enis asitassi eatenis del se ilicae nist vendem nus etus. fugit, voluptatur alique volecto que et acestrum fuga. Em ut porio volorum omnimi, volore ut dercipsanda ut que volores sundis sed ut faces. quatur, solumquo incte rentinu llessinum fugia Met volest volo Les bea modis ipsaperae sim repero magnat. bero explitati qui tem et ut omnis nistrum doluptae vel invelis dem quatquia Alia dolorum landitatem inimusam eost voluptium repelloribus essum, es velibus aliam cum abore qui vit venimusdam doluptis nis dellendis exped ut eium labore, plitisti con consenda re nusa nihillant dellit explici estrum voloriatus earunt. magnam magnim inveliam nimpos ex estor solupienia Ut pro ommod es mod aut as maiorep venis ent rescia porionsed non nam quatum isque ipitasi inullo vollautatio dolore sunt, core essimus minustrum nonsent ma enducit duci dit asitassi volupta ssitat del ilicae officium vendem enis eatenis se nist fugit, voluptatur alique volecto que et acestrum volorum volore fuga. dercipsanda Em ut porio sundis omnimi, ut faces. ut ut que volores sed quatur, solumquo incte rentinu llessinum fugia omnis nistrum doluptae vel invelis dem quatquia faces. ut sundis dercipsanda volore volorum acestrum et que volecto alique voluptatur fugit, qui vit venimusdam doluptis nis dellendis vendem ilicae del asitassi enducit ma nonsent minustrum essimus core sunt, dolore vollautatio exped magnim inveliam nimpos ex estor solupienia vollautatio dolore sunt, core essimus minustrum fugit, voluptatur alique volecto que et acestrum Business Analysis with IP Data Business Analysis with IP Data Business Analysis with IP Data none nobitate lic tem. Ditatur sum laborporio. Name et aditia expe pari omnimod que sinulla ccumquis ea volum untior simi, ent et pa dunt quunturio. Xerrumquat vellam, sum vent enda con nus etus. Met volest volo bea ipsaperae magnat. Alia dolorum inimusam eost repelloribus es aliam ut eium labore, con re nusa nihillant estrum earunt. Ut pro ommod mod maiorep rescia non nam isque nonsent ma enducit asitassi del ilicae vendem volorum volore dercipsanda sundis ut faces. plitisti consenda dellit explici voloriatus magnam ccumquis ea volum untior simi, ent et pa dunt Business Analysis with IP Data Business Analysis with IP Data

18 Teknolojinizi Ticarileştirin Türkiye nin En İyi Teknolojilerini Arıyoruz! Teknoloji Türkiye Hızlandırıcı Programı: TTHP Kimler Başvurabilir? Teknolojik Ürün Geliştiren KOBİ ler Araştırmalarını Ticarileştirmek İsteyen Akademisyenler Kuvvetli İş Modelleri Olan Girişimciler Ne Aranıyor? Bir sonraki yeniliği belirleyen, benzersiz teknoloji geliştirmiş kararlı buluş sahipleri ve girişimcileri arıyoruz. Programın başından yatırım almanıza kadar birlikte çalışarak ortak emek veriyoruz. Diğer Hızlandırıcılardan Bizi Ayıran Nedir? Tecrübe: Son 2 sene içinde 18 milyon TL yatırıma ulaştıran ekip. Yüzyüze Birebir Mentorluk: Seri Üretim Olmayın. Özgün Model-Özgün Program: Üçüncü parti çözümlerden eğitim almayın. Ölçülebilirlik: Program sonunda çıktılarınızla Gurur Duyun. Genel Başvuru Şartları Nelerdir? Başvuru sahibinin buluş haklarına sahip olması, Başvuru formunun tüm alanlarını eksiksiz doldurulmuş olması, Bilgi paylaşımı konusunda gizlilik anlaşması kapsamında başvuru sahibinin/ekibinin paylaşma yetkisinin olması, Başvuru sahibinin yatırım kararı alınması durumunda hisse vermek/ devir etmek konularında yetkili olması gerekmektedir.

19 Doğadan İlham Alın Girişim Fikrini Doğadan Esinlen... Girişimciler İçin Biyomimikri Biyomimikri, zamanla doğada test edilmiş ve başarılı olmuş model ve stratejileri taklit ederek, sürdürülebilir ve yenilikçi çözümler üretmeyi hedefleyen bir yaklaşımdır. ŞEHİR TTO içinde bulunduğu yurtdışı kaynaklı projede ABD, İspanya, Hollanda ve Almanya Biyomimikri merkezleriyle girişimciler için yeni bir eğitim programı ve modeli üretmeye çalışmaktadır. Nasıl Yararlanabilirim? Projemizin portalinden ücretsiz girişimciler için biyomimikri eğitim setlerine ulaşabilir ve girişim firmanızdaki zorlandığınız inovasyon problemleri için doğayı incelemeyi öğrenebilirsiniz. Nereden Başvurabilirim?

20 GİRİŞİMCİ ÖĞRENCİ SANAYİ AKADEMİ YATIRIMCI İstanbul Şehir Üniversitesi Dragos Kampüsü Orhantepe Mah. Turgut Özal Bulv. No: Dragos, Kartal - İstanbul T : şehirtto şehirtto

Akademisyenlere Verilen Destek ve Hizmetler

Akademisyenlere Verilen Destek ve Hizmetler GİRİŞİMCİ ÖĞRENCİ SANAYİ AKADEMİ YATIRIMCI Akademisyenlere Verilen Destek ve Hizmetler www.tto.sehir.edu.tr AKADEMİSYEN ŞEHİR TTO ekibi olarak üstlendiğimiz misyon, hem mühendislik hem de sosyal alanlarda

Detaylı

SANAYİ ÖĞRENCİ GİRİŞİMCİ YATIRIMCI AKADEMİ. Öğrencilere Verilen Hizmet ve Destekler.

SANAYİ ÖĞRENCİ GİRİŞİMCİ YATIRIMCI AKADEMİ. Öğrencilere Verilen Hizmet ve Destekler. GİRİŞİMCİ ÖĞRENCİ SANAYİ AKADEMİ YATIRIMCI Öğrencilere Verilen Hizmet ve Destekler www.tto.sehir.edu.tr ÖĞRENCİ ŞEHİR TTO Lisans ve Lisansüstü Öğrencilerine, iş fikri oluşturması, fikirlerin olgunlaştırılması

Detaylı

SANAYİ ÖĞRENCİ GİRİŞİMCİ YATIRIMCI AKADEMİ. Sanayicilere Verilen Destek ve Hizmetler.

SANAYİ ÖĞRENCİ GİRİŞİMCİ YATIRIMCI AKADEMİ. Sanayicilere Verilen Destek ve Hizmetler. GİRİŞİMCİ ÖĞRENCİ SANAYİ AKADEMİ YATIRIMCI Sanayicilere Verilen Destek ve Hizmetler www.tto.sehir.edu.tr SANAYİ ŞEHİR TTO sanayici ilişkileri TTO ya bağlı bir birim olan Sanayi İlişkileri ve Ticarileştirme

Detaylı

Yenilik ve Girişimcilik Alanlarında Kapasite Arttırılmasına Yönelik Kamu Destekleri

Yenilik ve Girişimcilik Alanlarında Kapasite Arttırılmasına Yönelik Kamu Destekleri Yenilik ve Girişimcilik Alanlarında Kapasite Arttırılmasına Yönelik Kamu Destekleri Dr. Sinan Tandoğan Girişim Destek Grubu TEYDEB TÜBİTAK TÜBİTAK Girişimcilik Destekleri: TÜBİTAK Girişimcilik Destekleri

Detaylı

TEYDEB. Teknoloji ve Yenilik Destek Programları Başkanlığı

TEYDEB. Teknoloji ve Yenilik Destek Programları Başkanlığı TEYDEB Teknoloji ve Yenilik Destek Programları Başkanlığı Mayıs 2018 TÜBİTAK Destekleri 2 1995 2017 Yılları Arasında Ne Yapıldı? 34.874 Proje Başvurusu Desteklenen 18.872 Proje 7,1 Milyar TL Destek* 12,7

Detaylı

Bilginin Teknolojiye Dönüşümü. Teknoloji Transfer Ofisi. Teknoloji Transfer Ofisi.

Bilginin Teknolojiye Dönüşümü. Teknoloji Transfer Ofisi. Teknoloji Transfer Ofisi. www.atatto.com.tr +90 442 282 2006 +90 442 282 2006-124 info@atatto.com.tr Atatürk Üniversitesi Yerleşkesi ATA Teknokent B Blok No: 113, 25240 Yakutiye/Erzurum/TÜRKİYE www.atatto.com.tr Atatürk Üniversitesi

Detaylı

TÜBİTAK ın Teknoloji Transfer Ofisleri Desteği

TÜBİTAK ın Teknoloji Transfer Ofisleri Desteği TÜBİTAK ın Teknoloji Transfer Ofisleri Desteği Destek Sistemimizde Ticarileşme Boyutu Yetersiz %98 nin temel araştırmaya aktarıyoruz; % 2 transfere aktarıyoruz 7,5 Milyar TL (%98) * 131 milyon TL (%2)

Detaylı

Kuruluş Amacı. 2 TEYDEB - Teknoloji ve Yenilik Destek Programları Başkanlığı

Kuruluş Amacı. 2 TEYDEB - Teknoloji ve Yenilik Destek Programları Başkanlığı 2 TEYDEB - Teknoloji ve Yenilik Destek Programları Başkanlığı Kuruluş Amacı Ülkemiz özel sektör kuruluşlarının araştırma-teknoloji geliştirme ve yenilik faaliyetlerini desteklemek, Türk sanayisinin araştırma-teknoloji

Detaylı

SUNUM PLANI. Araştırma-Geliştirme, İnovasyon ve Endüstriyel Uygulama Destek Programı

SUNUM PLANI. Araştırma-Geliştirme, İnovasyon ve Endüstriyel Uygulama Destek Programı Kasım 2017 1 SUNUM PLANI Araştırma-Geliştirme, İnovasyon ve Endüstriyel Uygulama Destek Programı Uluslararası Kuluçka Merkezi ve Hızlandırıcı Destek Programı Teknolojik Ürün Tanıtım ve Pazarlama (TEKNOPAZAR)

Detaylı

Üniversite-Sanayi İşbirliği Merkezleri Platformu University-Industry Cooperation Centers Platform of TURKEY. USIMP Ulusal Patent Fuarı

Üniversite-Sanayi İşbirliği Merkezleri Platformu University-Industry Cooperation Centers Platform of TURKEY. USIMP Ulusal Patent Fuarı Üniversite-Sanayi İşbirliği Merkezleri Platformu University-Industry Cooperation Centers Platform of TURKEY USIMP Ulusal Patent Fuarı TEŞEKKÜRLERİMİZLE TEKNOLOJİ TRANSFER OFİSLERİ TEŞEKKÜRLERİMİZLE DESTEKLEYENLER

Detaylı

ORTA DOĞU TEKNİK ÜNİVERSİTESİ BİLGİ TRANSFER OFİSİ (ODTÜ-BTO) SANAYİ İÇİN DESTEK HİZMETLERİ

ORTA DOĞU TEKNİK ÜNİVERSİTESİ BİLGİ TRANSFER OFİSİ (ODTÜ-BTO) SANAYİ İÇİN DESTEK HİZMETLERİ ORTA DOĞU TEKNİK ÜNİVERSİTESİ BİLGİ TRANSFER OFİSİ (ODTÜ-BTO) SANAYİ İÇİN DESTEK HİZMETLERİ www.bto.odtu.edu.tr www.odtuteknokent.com.tr ODTÜ-BTO NUN AMACI NEDİR? ODTÜ-BTO, ÜNİVERSİTEMİZ İLE BİRLİKTE ÇALIŞMAK

Detaylı

TEYDEB. Teknoloji ve Yenilik Destek Programları Başkanlığı. Mayıs 2017_Antalya

TEYDEB. Teknoloji ve Yenilik Destek Programları Başkanlığı. Mayıs 2017_Antalya TEYDEB Teknoloji ve Yenilik Destek Programları Başkanlığı Mayıs 2017_Antalya TÜBİTAK - TEYDEB TÜBİTAK Teknoloji ve Yenilik Destek Programları Başkanlığı (TEYDEB); Ülkemiz özel sektör kuruluşlarının araştırma-teknoloji

Detaylı

Çankaya Üniversitesi Teknoloji Transfer Ofisi

Çankaya Üniversitesi Teknoloji Transfer Ofisi Çankaya Üniversitesi Teknoloji Transfer Ofisi TTO BİLGİLENDİRME SUNUMU ANKARA, 2017 Giriş Teknoloji transferi, fikir ve tekniklerin bir yerde geliştirilip, geliştirildiği yerde veya başka bir yerde uygulamaya

Detaylı

YENİLİKÇİ ARA YÜZ PLATFORMU YAY

YENİLİKÇİ ARA YÜZ PLATFORMU YAY YENİLİKÇİ ARA YÜZ PLATFORMU YAY «Arayüz yapılarının kullanıcı odaklı yaklaşımlarla ihtiyaca yönelik hizmetler verebilmesi için kapasitelerinin ve yetkinliklerinin arttırılması» Proje Ekibi Yürütücü: Marmara

Detaylı

ARGE DESTEKLERİ Betül ASAN Pamukkale Üniversitesi Üniversite Sanayi İşbirliği Koordinatörlüğü

ARGE DESTEKLERİ Betül ASAN Pamukkale Üniversitesi Üniversite Sanayi İşbirliği Koordinatörlüğü ARGE DESTEKLERİ Betül ASAN Pamukkale Üniversitesi Üniversite Sanayi İşbirliği Koordinatörlüğü 28 Aralık 2009 DENİZLİ ORGANİZE SANAYİ BÖLGESİ KÜRESEL REKABETİN YOLU AR-GE Bilgi toplumunun yolu özel sektörün

Detaylı

TÜBİTAK TEYDEB. Ar-Ge ve Yenilik Destek Programları

TÜBİTAK TEYDEB. Ar-Ge ve Yenilik Destek Programları TÜBİTAK TEYDEB Ar-Ge ve Yenilik Destek Programları 2 TEYDEB - Teknoloji ve Yenilik Destek Programları Başkanlığı Kuruluş Amacı Ülkemiz özel sektör kuruluşlarının araştırma-teknoloji geliştirme ve yenilik

Detaylı

TÜRKİYE TEKNOLOJİ PAZARINDA TİCARİ FIRSATLAR

TÜRKİYE TEKNOLOJİ PAZARINDA TİCARİ FIRSATLAR Üniversite-Sanayi İşbirliği Merkezleri Platformu University-Industry Cooperation Centers Platform of TURKEY TÜRKİYE TEKNOLOJİ PAZARINDA TİCARİ FIRSATLAR Prof. Dr. A. Hamit SERBEST President of Executive

Detaylı

Düzce Üniversitesi Teknoloji Transfer Ofisi ve ilgili mekanizmaların vizyonu, Bölgesel, ulusal ve

Düzce Üniversitesi Teknoloji Transfer Ofisi ve ilgili mekanizmaların vizyonu, Bölgesel, ulusal ve Düzce Üniversitesi 2015-2019 stratejik planında Düzce Teknoloji Transfer Ofisi (TTO) doğrudan yer almakta olup, bu plan kapsamında ortaya konulan hedeflere ulaşılmasında önemli bir işleve sahiptir. Bu

Detaylı

TÜBİTAK 1514 - Girişim Sermayesi Destekleme Programı

TÜBİTAK 1514 - Girişim Sermayesi Destekleme Programı 1514 - Girişim Sermayesi Destekleme Programı Girişim Sermayesi Destekleme Programı Gerekçe BTYK 23. toplantısında alınan 2011/103 no lu «Ar-Ge Yoğun Başlangıç Firmalarını Etkinleştirmek ve Sayılarını Artırmak

Detaylı

TÜBİTAK ın Teknoloji Transfer Ofisleri Desteği. Prof. Dr. Yücel ALTUNBAŞAK TÜBİTAK Başkanı

TÜBİTAK ın Teknoloji Transfer Ofisleri Desteği. Prof. Dr. Yücel ALTUNBAŞAK TÜBİTAK Başkanı TÜBİTAK ın Teknoloji Transfer Ofisleri Desteği Prof. Dr. Yücel ALTUNBAŞAK TÜBİTAK Başkanı Desteklerdeki Ticarileştirme Oranı Arttı 2010 yılından itibaren Ar-Ge desteklerindeki ticarileştirme oranı % 2

Detaylı

UYGULAMALI TEKNOLOJİ TİCARİLEŞTİRME PROGRAMI NEDİR? PROGRAMA KİMLER KATILMALI? Uygulamalı Teknoloji Ticarileştirme Programı (UTTP)

UYGULAMALI TEKNOLOJİ TİCARİLEŞTİRME PROGRAMI NEDİR? PROGRAMA KİMLER KATILMALI? Uygulamalı Teknoloji Ticarileştirme Programı (UTTP) UYGULAMALI TEKNOLOJİ TİCARİLEŞTİRME PROGRAMI NEDİR? PROGRAMA KİMLER KATILMALI? Uygulamalı Teknoloji Ticarileştirme Programı (UTTP) Yükselen teknolojilere dayalı yeni girişimler yaratmak isteyen yaratıcı

Detaylı

TÜBİTAK Girişim Sermayesi Destekleme Programı

TÜBİTAK Girişim Sermayesi Destekleme Programı 1514 - Girişim Sermayesi Destekleme Programı Girişim Sermayesi Destekleme Programı Gerekçe BTYK 23. toplantısında alınan 2011/103 no lu «Ar-Ge Yoğun Başlangıç Firmalarını Etkinleştirmek ve Sayılarını Artırmak

Detaylı

2.3. Hibe Projeleri Geliştirme Faaliyetleri: Proje içeriklerinin oluşturulması, değerlendirilmesi ve başvuru aşamalarının tamamlanması.

2.3. Hibe Projeleri Geliştirme Faaliyetleri: Proje içeriklerinin oluşturulması, değerlendirilmesi ve başvuru aşamalarının tamamlanması. 1.1.Modül 1 Koordinasyon Faaliyetleri: -Tüm modüller ile entegre olarak eğitim, bilgilendirme, etkinlik faaliyetlerinin planlanması, gerçekleştirilmesi, raporlanması, değerlendirilmesi -Belirlenen eğitim

Detaylı

ETTOM BÜLTEN TEZ NASIL YAZILIR? EĞİTİMİ

ETTOM BÜLTEN TEZ NASIL YAZILIR? EĞİTİMİ M A R K A D E M İ B U L U Ş M A L A R I ETTOM İletişim Bilgileri ESOGÜ Meşelik Yerleşkesi 26040 Eskişehir ettom@ogu.edu.tr www.eskisehirttp.com 0 222 229 39 54 10 Ocak 2018 tarihinde Eskişehir Osmangazi

Detaylı

2015 YILI GİRİŞİMCİLİK SERTİFİKA PROGRAMI EĞİTİM MODÜLLERİ KATALOĞU

2015 YILI GİRİŞİMCİLİK SERTİFİKA PROGRAMI EĞİTİM MODÜLLERİ KATALOĞU 2015 YILI GİRİŞİMCİLİK SERTİFİKA PROGRAMI EĞİTİM MODÜLLERİ KATALOĞU ZORUNLU EĞİTİM MODÜLLERİ ( 30 SAAT) Kodu Adı Açıklama Modül Saati Eğitim Yöntemi (*) GSER01 GSER02 GSER04 GSER14 Girişimciliğin Temelleri

Detaylı

www.adaptto.net iletisim@adaptto.net

www.adaptto.net iletisim@adaptto.net www.adaptto.net iletisim@adaptto.net Teknoloji Transferi Nedir? Teknoloji Transferi kavramı bir kurum tarafından geliştirilen yeni bir teknolojinin, buna ihtiyaç duyan kurum(lar)a başarılı bir şekilde

Detaylı

Sunum İçeriği TÜBİTAK

Sunum İçeriği TÜBİTAK Sunum İçeriği 2 TEYDEB KURULUŞ AMACI Teknoloji veyenilik Destek Programları Başkanlığı (TEYDEB); ülkemiz özel sektör kuruluşlarının araştırma-teknoloji geliştirme ve yenilik faaliyetlerini desteklemek

Detaylı

EGE ÜNİVERSİTESİ - EBİLTEM TEKNOLOJİ TRANSFER OFİSİ

EGE ÜNİVERSİTESİ - EBİLTEM TEKNOLOJİ TRANSFER OFİSİ EGE ÜNİVERSİTESİ - EBİLTEM TEKNOLOJİ TRANSFER OFİSİ... Semih ERDEN EGE MODELİ 1994 den bu yana faaliyetini sürdürmektedir. Üniversitemiz: Ar-Ge ve Sanayi ilişkilerini Türkiye için tamamen özgün bir yapısı

Detaylı

ORTA DOĞU TEKNİK ÜNİVERSİTESİ BİLGİ TRANSFER OFİSİ (ODTÜ-BTO) ARAŞTIRMACILAR İÇİN DESTEK HİZMETLERİ

ORTA DOĞU TEKNİK ÜNİVERSİTESİ BİLGİ TRANSFER OFİSİ (ODTÜ-BTO) ARAŞTIRMACILAR İÇİN DESTEK HİZMETLERİ ORTA DOĞU TEKNİK ÜNİVERSİTESİ BİLGİ TRANSFER OFİSİ (ODTÜ-BTO) ARAŞTIRMACILAR İÇİN DESTEK HİZMETLERİ www.bto.odtu.edu.tr www.odtuteknokent.com.tr ODTÜ-BTO NUN AMACI NEDİR? ODTÜ-BTO, SANAYİ İLE ORTAK PROJE

Detaylı

İstanbul Havacılık Sektörü Yenilikçi İşbirliği Platformu

İstanbul Havacılık Sektörü Yenilikçi İşbirliği Platformu İstanbul Havacılık Sektörü Yenilikçi İşbirliği Platformu Destek ve Teşvik Programları Ürün ve Üretim Geliştirme Destekleri Ticarileştirme ve Pazarlama Destekleri Araştırma-Geliştirme Destekleri Destek

Detaylı

TÜBİTAK DESTEKLERİ 1. SANAYİ AR-GE PROJELERİ DESTEKLEME PROGRAMI (1501) Bu destek programı kapsamında, yenilik tanımı çerçevesinde;

TÜBİTAK DESTEKLERİ 1. SANAYİ AR-GE PROJELERİ DESTEKLEME PROGRAMI (1501) Bu destek programı kapsamında, yenilik tanımı çerçevesinde; TÜBİTAK DESTEKLERİ 1. SANAYİ AR-GE PROJELERİ DESTEKLEME PROGRAMI (1501) Destek Kapsamı Bu destek programı kapsamında, yenilik tanımı çerçevesinde; yeni bir ürün üretilmesi, mevcut bir ürünün geliştirilmesi,

Detaylı

EGE ÜNİVERSİTESİ - EBİLTEM TEKNOLOJİ TRANSFER OFİSİ

EGE ÜNİVERSİTESİ - EBİLTEM TEKNOLOJİ TRANSFER OFİSİ EGE ÜNİVERSİTESİ - EBİLTEM TEKNOLOJİ TRANSFER OFİSİ Prof. Dr. Candeğer YILMAZ,... Ege Üniversitesi Rektörü EGE MODELİ 1994 den bu yana faaliyetini sürdürmektedir. Üniversitemiz: Ar-Ge ve Sanayi ilişkilerini

Detaylı

Fikirden Girişime EN HIZLI YOL

Fikirden Girişime EN HIZLI YOL Fikirden Girişime EN HIZLI YOL Mayıs 2011 de, girişimcilerin toplumun ekonomik ve refah gelişiminin sürdürülebilir olmasındaki en önemli oyuncular olduğu inancıyla hayata geçirdiğimiz Girişim Fabrikası

Detaylı

İNOVASYONDA KADIN TÜBİTAK MARMARA TEKNOKENT VE KADEM İŞBİRLİĞİNDE KADIN GİRİŞİMCİLİK KAMPI. 31 Ağustos 4 Eylül 2015. www.girisimcilikkampi.

İNOVASYONDA KADIN TÜBİTAK MARMARA TEKNOKENT VE KADEM İŞBİRLİĞİNDE KADIN GİRİŞİMCİLİK KAMPI. 31 Ağustos 4 Eylül 2015. www.girisimcilikkampi. İNOVASYONDA KADIN TÜBİTAK MARMARA TEKNOKENT VE KADEM İŞBİRLİĞİNDE KADIN GİRİŞİMCİLİK KAMPI 31 Ağustos 4 Eylül 2015 İNOVASYONDA KADIN Girişimcilik ekosisteminde önemli bir adım olacak İnovasyonda Kadın

Detaylı

YAYIN BAŞARI ÖDÜLÜ BAŞVURU FORMU

YAYIN BAŞARI ÖDÜLÜ BAŞVURU FORMU EK-1: YAYIN BAŞARI ÖDÜLÜ BAŞVURU FORMU Unvanı, Adı ve Soyadı Bölüm/Anabilim Dalı :.. BAŞVURUDA YER ALAN YAYINLAR: Sıra No Başlık Dergi Adı, Cilt, Sayfa No., Yıl Yazar Sayısı Yazarlar (yayında yer aldığı

Detaylı

TÜBİTAK TEYDEB. Ar-Ge ve Yenilik Destek Programları

TÜBİTAK TEYDEB. Ar-Ge ve Yenilik Destek Programları TÜBİTAK TEYDEB Ar-Ge ve Yenilik Destek Programları 2 TEYDEB - Teknoloji ve Yenilik Destek Programları Başkanlığı Kuruluş Amacı Ülkemiz özel sektör kuruluşlarının araştırma-teknoloji geliştirme ve yenilik

Detaylı

ÜSİMP TTO TECRÜBE PAYLAŞIMI. ÖMER BAYKAL, GAZİ TTO 26 Temmuz 2013, ASO

ÜSİMP TTO TECRÜBE PAYLAŞIMI. ÖMER BAYKAL, GAZİ TTO 26 Temmuz 2013, ASO ÜSİMP TTO TECRÜBE PAYLAŞIMI ÖMER BAYKAL, GAZİ TTO 26 Temmuz 2013, ASO Gazi TTO nun Amacı Gazi Üniversitesi bünyesindeki bilimsel ve teknolojik bilginin toplumsal faydaya ve ekonomik değere dönüşümünü ve

Detaylı

Dijital Girişimcilik Ekosistemi

Dijital Girişimcilik Ekosistemi Dijital Girişimcilik Ekosistemi MEHMET EMİN SANDIKLI D i j i t a l İ n o v a s y o n U z m a n ı 2 5 E k i m 2018 Nedir Bu Girişimcilik İşi? Girişim Nedir? Ürünün, müşterinin ve nasıl para kazanılacağının

Detaylı

KOSGEB DESTEKLERİ NEVŞEHİR YATIRIM DESTEK OFİSİ

KOSGEB DESTEKLERİ NEVŞEHİR YATIRIM DESTEK OFİSİ 2014 NEVŞEHİR YATIRIM DESTEK OFİSİ İşbirliği - Güçbirliği Destek Programı KOBİ lerin bir araya gelerek tedarik, pazarlama, düşük kapasite kullanımı, rekabet gücü zayıflığı ve finansman gibi Ortak Sorunlara

Detaylı

2018 DÖNEMİ PAYDAŞ GÜNÜ KILAVUZU

2018 DÖNEMİ PAYDAŞ GÜNÜ KILAVUZU 2018 DÖNEMİ PAYDAŞ GÜNÜ KILAVUZU İÇİNDEKİLER BGİV TANITIM FİLMİ BÖLÜM 1 İletişim Stratejisi & Sosyal Medya Paylaşımları BÖLÜM 2 TÜSİAD Bu Gençlikte İŞ Var! Hakkında BÖLÜM 3 Ödüller & Fırsatlar Tanıtım

Detaylı

Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi Teknoloji Transfer Ofisi (TTO) Koordinatörlüğü

Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi Teknoloji Transfer Ofisi (TTO) Koordinatörlüğü Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi Teknoloji Transfer Ofisi (TTO) Koordinatörlüğü SANAYİYE BİLGİ VE TEKNOLOJİ TRANSFER ETME temel hedefiyle 2017 yılından itibaren yeni bir dönem başlamıştır. Bilecik Şeyh

Detaylı

TÜBİTAK PROJE DESTEKLERİ

TÜBİTAK PROJE DESTEKLERİ TÜBİTAK PROJE DESTEKLERİ Ulusal fon mekanizmalarının ana kaynağı TÜBİTAK destekleridir. TÜBİTAK destek leri 4 ana grupta özetlenebilir: (1) Sanayi Ar-Ge Proje Destekleri (2) Akademik Ar-Ge Destekleri,

Detaylı

Mühendislik Fakültelerinde Araştırma Süreçlerinin Teknoloji Transferi Ekosistemine Katkıları

Mühendislik Fakültelerinde Araştırma Süreçlerinin Teknoloji Transferi Ekosistemine Katkıları Mühendislik Fakültelerinde Araştırma Süreçlerinin Teknoloji Transferi Ekosistemine Katkıları Mühendislik Fakültelerinin Araştırma ve Teknoloji Transferi Ekosistemine Katkılarının Değerlendirilmesi Paneli

Detaylı

KIRIKKALE YATIRIM DESTEK OFİSİ

KIRIKKALE YATIRIM DESTEK OFİSİ TÜBİTAK DESTEKLERİ KIRIKKALE YATIRIM DESTEK OFİSİ 1501 Sanayi Ar-Ge Projeleri Destekleme Programı Özel sektör kuruluşlarının, Ar-Ge faaliyetlerini teşvik ederek, Ar-Ge yeteneğinin yükseltilmesine katkıda

Detaylı

EGE ÜNİVERSİTESİ EBİLTEM-TTO...

EGE ÜNİVERSİTESİ EBİLTEM-TTO... EGE ÜNİVERSİTESİ EBİLTEM-TTO... 26 Temmuz 2013 EGE ÜNİVERSİTESİ Tüm gelenekleri, zenginlikleri ve kısıtları ile 58 yıllık bir Devlet Üniversitesi 4. Üniversite 55 bin öğrenci, 3000 öğretim elemanı ile

Detaylı

IŞIK ÜNİVERSİTESİ TEKNOLOJİ TRANSFER OFİSİ ( TTO) YÖNERGESİ I. BÖLÜM. Amaç Kapsam ve Hedefler - Dayanak

IŞIK ÜNİVERSİTESİ TEKNOLOJİ TRANSFER OFİSİ ( TTO) YÖNERGESİ I. BÖLÜM. Amaç Kapsam ve Hedefler - Dayanak IŞIK ÜNİVERSİTESİ TEKNOLOJİ TRANSFER OFİSİ ( TTO) YÖNERGESİ I. BÖLÜM Amaç Kapsam ve Hedefler - Dayanak Amaç MADDE 1 Bu Yönergenin amacı; Rektörlüğe bağlı olarak kurulan Işık Üniversitesi Teknoloji Transfer

Detaylı

Burada olmak isteyeceksiniz

Burada olmak isteyeceksiniz Burada olmak isteyeceksiniz DAVETLİSİNİZ Ar-Ge ve inovasyon fikri olan, Şirketleşmek isteyen, Pazara yenilikçi ürünler, yazılım ve hizmetler sunmak isteyen, Bunlar için bilgi, birikim ve desteğe ihtiyaç

Detaylı

Üniversitelerde Araştırma Değer Zinciri ve Bilginin Korunması

Üniversitelerde Araştırma Değer Zinciri ve Bilginin Korunması Üniversitelerde Araştırma Değer Zinciri ve Bilginin Korunması Dr. Cemil Arıkan Rektör Danışmanı SABANCI ÜNİVERSİTESİ ÜSİMP 4. Ulusal Kongresi, 2-3 Haziran 2011 Ege Üniversitesi, İzmir ARAŞTIRMA YÖNETİM

Detaylı

GİRİŞİMCİLİK SERTİFİKA PROGRAMI. Soru & Cevap

GİRİŞİMCİLİK SERTİFİKA PROGRAMI. Soru & Cevap GİRİŞİMCİLİK SERTİFİKA PROGRAMI Soru & Cevap Meristem ne demek? Meristem kelime anlamı olarak bitkilerin büyüme bölgelerinde bulunan ve sürekli bölünebilme yeteneğine sahip hücrelerden oluşan bir bitkisel

Detaylı

Sürdürülebilir Büyümeyi Hızlandırmak için... KOBİ DÖNÜŞÜM GELİŞİM PROGRAMI

Sürdürülebilir Büyümeyi Hızlandırmak için... KOBİ DÖNÜŞÜM GELİŞİM PROGRAMI Sürdürülebilir Büyümeyi Hızlandırmak için... KOBİ DÖNÜŞÜM GELİŞİM PROGRAMI İzmir, 9.Aralık.2016 AB Ağlarıyla Güçlenen Girişimcilik Projesi HEDEF KİTLEMİZ SİVİL TOPLUM DİYALOĞU PROGRAMI İÇİNDE AB AĞLARIYLA

Detaylı

TUBİTAK DESTEKLER NEVŞEHİR TİCARET VE SANAYİ ODASI

TUBİTAK DESTEKLER NEVŞEHİR TİCARET VE SANAYİ ODASI TUBİTAK DESTEKLER NEVŞEHİR TİCARET VE SANAYİ ODASI TUBİTAK DESTEKLERİ 1501- SANAYİ AR-GE PROJELERİ DESTEKLEME PROGRAMI Amaç: Sanayi kuruluşlarının Ar-Ge Projelerine %60 a varan oranlarda hibe(geri ödemesiz)

Detaylı

TÜBİTAK Girişimcilik Aşamalı Destek Programı

TÜBİTAK Girişimcilik Aşamalı Destek Programı 1512 Girişimcilik Aşamalı Destek Programı Teknoloji ve Yenilik Destek Programları Başkanlığı (TEYDEB) Programın amacı: İş fikrinden pazara kadar destek Bireysel girişimcilerin teknoloji ve yenilik odaklı

Detaylı

İnovasyon Odaklı Mentörlük Projesi

İnovasyon Odaklı Mentörlük Projesi İnovasyon Odaklı Mentörlük Projesi İnovasyon Odaklı Mentörlük Projesi kapsamında, İhracatçı Birlikleri üyesi 100 şirkette, inovasyon yönetimi yetkinliğinin sürdürülebilir şekilde arttırılması ve uluslararası

Detaylı

ZİRVE ÜNİVERSİTESİ TEKNOLOJİ TRANSFER OFİSİ MAYIS KASIM AYI E-BÜLTENİ

ZİRVE ÜNİVERSİTESİ TEKNOLOJİ TRANSFER OFİSİ MAYIS KASIM AYI E-BÜLTENİ ZİRVE ÜNİVERSİTESİ TEKNOLOJİ TRANSFER OFİSİ MAYIS KASIM AYI E-BÜLTENİ Bire Bir Görüşmeler Zirve Üniversitesi Teknoloji Transfer Ofisi bugüne kadar 28 araştırmacı ve akademisyen ile yüzyüze proje fikirleri,

Detaylı

Teknolojik alanda yaşanan gelişmelerin finansal hizmetler alanında

Teknolojik alanda yaşanan gelişmelerin finansal hizmetler alanında Fi nt ec h101eği t i m Pr ogr amı 2 Teknolojik alanda yaşanan gelişmelerin finansal hizmetler alanında uygulama bulması sayesinde oluşan girişimcilik faaliyetleri, global anlamda finansal hizmetler sektörünün

Detaylı

Koç Üniversitesi (KÜ) TTO Vizyonu

Koç Üniversitesi (KÜ) TTO Vizyonu Koç Üniversitesi (KÜ) TTO Vizyonu Araştırma temelli, katma değeri yüksek ürünlerle bilgi odaklı kalkınmaya destek ve ülke ekonomisinin daha rekabetçi bir ekonomi olarak dünya çapında yarışmasına katkı

Detaylı

Sürdürülebilir Enerji Teknolojileri Girişim Sermayesi Fonu (SETF)

Sürdürülebilir Enerji Teknolojileri Girişim Sermayesi Fonu (SETF) Sürdürülebilir Enerji Teknolojileri Girişim Sermayesi Fonu (SETF) TÜRKİYE DE ELEKTRİK DAĞITIM SİSTEMİNE YÖNELİK TEKNOLOJİ PROJELERİNE YATIRIM YAPAN TEK ÖZEL FON Özet Kısaca SETF 20 milyon USD Venture Capital

Detaylı

H2020 Açılış Etkinliği TÜRKİYE ve AVRUPA: Araştırma ve Yenilik ile Birlikte Daha Güçlü. TÜBİTAK Prof. Dr. Yücel ALTUNBAŞAK Başkan

H2020 Açılış Etkinliği TÜRKİYE ve AVRUPA: Araştırma ve Yenilik ile Birlikte Daha Güçlü. TÜBİTAK Prof. Dr. Yücel ALTUNBAŞAK Başkan H2020 Açılış Etkinliği TÜRKİYE ve AVRUPA: Araştırma ve Yenilik ile Birlikte Daha Güçlü TÜBİTAK Prof. Dr. Yücel ALTUNBAŞAK Başkan Orta Gelir Tuzağı Yenilik Ekonomileri * Bilgi yoğun teknolojiye odaklanma

Detaylı

ÜNİVERSİTE SANAYİ İŞBİRLİĞİ MERKEZLERİ PLATFORMU

ÜNİVERSİTE SANAYİ İŞBİRLİĞİ MERKEZLERİ PLATFORMU 1 ÜNİVERSİTE SANAYİ İŞBİRLİĞİ MERKEZLERİ PLATFORMU ÜSİMP ÜSİMP (Üniversite-Sanayi İşbirliği Merkezleri Platformu), üniversitelerde üretilen yeni teknolojilerin topluma aktarılmasını teşvik etmek ve sanayi

Detaylı

TURKCELL TEKNOLOJİ FİKRİ HAKLAR YÖNETİMİ

TURKCELL TEKNOLOJİ FİKRİ HAKLAR YÖNETİMİ AR-GE MERKEZLERİ İYİ UYGULAMA ÖRNEKLERİ PAYLAŞIM TOPLANTISI FİKRİ VE SINAİ MÜLKİYET HAKLARI TURKCELL TEKNOLOJİ FİKRİ HAKLAR YÖNETİMİ TURKCELL TEKNOLOJİ ARAŞTIRMA & GELİŞTİRME A.Ş. SUNUM PLANI 1. UYGULAMANIN

Detaylı

SANAYİ VE TİCARET BAKANLIĞI ARAŞTIRMA, TEKNOLOJİ GELİŞTİRME VE YENİLİK DESTEK PROGRAMLARI

SANAYİ VE TİCARET BAKANLIĞI ARAŞTIRMA, TEKNOLOJİ GELİŞTİRME VE YENİLİK DESTEK PROGRAMLARI SANAYİ VE TİCARET BAKANLIĞI ARAŞTIRMA, TEKNOLOJİ GELİŞTİRME VE YENİLİK DESTEK PROGRAMLARI www.sanayi.gov.tr 1 Bakanlığımız özellikle son 7 yıllık süreçte, Araştırma ve Geliştirme Faaliyetlerinin desteklenmesi,

Detaylı

YILDIZ TEKNİK ÜNİVERSİTESİ TEKNOLOJİ TRANSFER OFİSİ

YILDIZ TEKNİK ÜNİVERSİTESİ TEKNOLOJİ TRANSFER OFİSİ YILDIZ TEKNİK ÜNİVERSİTESİ TEKNOLOJİ TRANSFER OFİSİ Bilser Dönmez YILDIZ TEKNİK ÜNİVERSİTESİ 103 YILLIK DENEYİM 30.000+ ÖĞRENCİ 24.000 Lisans 5.600 Y.Lisans 1.600 Doktora Öğrencisi 1.700+ AKADEMİSYEN 10

Detaylı

Teknoloji Transferinde Sınai Mülkiyet Haklarının Rolü - Türkiye Örneği

Teknoloji Transferinde Sınai Mülkiyet Haklarının Rolü - Türkiye Örneği UNECE & TPE Çalıştayı Teknoloji Transferinde Sınai Mülkiyet Haklarının Rolü - Türkiye Örneği Doç. Dr. Yüksel BİRİNCİ TPE Başkan Yrd. 12/03/2009 1/41 İçerik Sınai Mülkiyet Hakları ve TPE Sınai Mülkiyet

Detaylı

TEYDEB. Teknoloji ve Yenilik Destek Programları Başkanlığı

TEYDEB. Teknoloji ve Yenilik Destek Programları Başkanlığı TEYDEB Teknoloji ve Yenilik Destek Programları Başkanlığı Kasım 2017 TÜBİTAK - TEYDEB TÜBİTAK Teknoloji ve Yenilik Destek Programları Başkanlığı (TEYDEB); Ülkemiz özel sektör kuruluşlarının araştırma-teknoloji

Detaylı

KONYA TEKNOKENT SELÇUK ÜNİVERİTESİ TEKNOLOJİ GELİŞTİRME BÖLGESİ

KONYA TEKNOKENT SELÇUK ÜNİVERİTESİ TEKNOLOJİ GELİŞTİRME BÖLGESİ KONYA TEKNOKENT SELÇUK ÜNİVERİTESİ TEKNOLOJİ GELİŞTİRME BÖLGESİ PROJE VE İŞ GELİŞTİRME MERKEZİ 2006 yılında kurulmuş olan PİGEM; teknoloji transferi, girişimciliği destekleme ve inovasyona yönelik diğer

Detaylı

Özel Sektör Ar-Ge ve Yenilik Destekleri

Özel Sektör Ar-Ge ve Yenilik Destekleri Özel Sektör Ar-Ge ve Yenilik Destekleri TEKNOLOJİ VE YENİLİK DESTEK PROGRAMLARI BAŞKANLIĞI TEYDEB TEKNOLOJİ VE YENİLİK DESTEK PROGRAMLARI BAŞKANLIĞI TEYDEB-Teknoloji ve Yenilik Destek Programları Başkanlığı

Detaylı

TEKNOLOJİ VE YENİLİK DESTEK PROGRAMLARI BAŞKANLIĞI

TEKNOLOJİ VE YENİLİK DESTEK PROGRAMLARI BAŞKANLIĞI TEKNOLOJİ VE YENİLİK DESTEK PROGRAMLARI BAŞKANLIĞI Ülkemiz ArGe yeteneğinin, yenilikçilik kültürünün ve rekabet gücünün artırılmasına katkıda bulunmak amacıyla; proje esaslı ArGe faaliyetlerini desteklenmesine,

Detaylı

YEDİTEPE ÜNİVERSİTESİ TEKNOLOJİ TRANSFER OFİSİ YÖNERGESİ

YEDİTEPE ÜNİVERSİTESİ TEKNOLOJİ TRANSFER OFİSİ YÖNERGESİ YEDİTEPE ÜNİVERSİTESİ TEKNOLOJİ TRANSFER OFİSİ YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç MADDE 1 Bu Yönergenin amacı; Yeditepe Üniversitesi Teknoloji Transfer Ofisinin yönetimi ve

Detaylı

GENEL BİLGİ. KOBİ ler ve KOSGEB

GENEL BİLGİ. KOBİ ler ve KOSGEB GENEL BİLGİ KOBİ ler ve KOSGEB 1 Türkiye de KOBİ tanımı KOBİ tanımı 250 den az çalışan istihdam eden, Yıllık bilanço toplamı veya net satış hasılatı 40 milyon TL yi geçmeyen işletmeler Ölçek Çalışan Sayısı

Detaylı

TÜBİTAK. 1513 Teknoloji Transfer Ofisleri Destekleme Programı Teknoloji ve Yenilik Destek Programları Başkanlığı (TEYDEB)

TÜBİTAK. 1513 Teknoloji Transfer Ofisleri Destekleme Programı Teknoloji ve Yenilik Destek Programları Başkanlığı (TEYDEB) 1513 Teknoloji Transfer Ofisleri Destekleme Programı Teknoloji ve Yenilik Destek Programları Başkanlığı (TEYDEB) Ahmet Rıza Balım Teknoloji Transfer Mekanizmaları Destekleme Grubu ahmet.balim@tubitak.gov.tr

Detaylı

AB MALİ YARDIMLARI VE TÜRKİYE

AB MALİ YARDIMLARI VE TÜRKİYE AB MALİ YARDIMLARI VE TÜRKİYE Eskişehir Sanayi Odası 25 Kasım 2015 Mali Yardımlar IPA Fonları 2014-2020 Döneminde 4.453,9 milyon avro Ana yararlanıcı kamu, bakanlıklar Türkiye AB Programları Toplam bütçe

Detaylı

TÜBİTAK. 1512 Girişimcilik Aşamalı Destek Programı

TÜBİTAK. 1512 Girişimcilik Aşamalı Destek Programı 06/01/2016 1512 Girişimcilik Aşamalı Destek Programı Teknoloji ve Yenilik Destek Programları Başkanlığı (TEYDEB) Programın amacı: İş fikrinden pazara kadar destek Bireysel girişimcilerin teknoloji ve yenilik

Detaylı

Hakkımızda. Ostim teknopark

Hakkımızda. Ostim teknopark Hakkımızda Teknopark, 05.02.2014 tarihli Bakanlar Kurulu Kararının 04.04.2014 tarih ve 28962 sayılı Resmi Gazete de ilanı ile kurulmuştur. Teknoloji Geliştirme Bölgeleri Kanunu kapsamında faaliyette bulunmak

Detaylı

ÜSİMP ULUSAL PATENT FUARI 17

ÜSİMP ULUSAL PATENT FUARI 17 ÜSİMP ULUSAL PATENT FUARI 17 ÜNİVERSİTELERİN PATENTLERİ AR-GE MERKEZLERİ İLE BULUŞUYOR 6-7 KASIM 2017 Harbiye Askeri Müzesi, İstanbul B2B GÖRÜŞMELER TTO TANITIMLARI KONFERANS VE PANELLER AR-GE MERKEZLERİ

Detaylı

İzmir Yenilik Ekosistemi 2018 İzleme Raporu

İzmir Yenilik Ekosistemi 2018 İzleme Raporu Yenilik Ekosistemi 2018 İzleme Raporu 2018, İZKA Tüm hakları saklıdır. Bu eserin tamamı ya da bir bölümü, 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu uyarınca kullanılmadan önce hak sahibinden 52. Maddeye

Detaylı

ULUSLARARASI KULUÇKA MERKEZİ VE HIZLANDIRICI DESTEK PROGRAMI. Kasım 2017 / KONYA

ULUSLARARASI KULUÇKA MERKEZİ VE HIZLANDIRICI DESTEK PROGRAMI. Kasım 2017 / KONYA ULUSLARARASI KULUÇKA MERKEZİ VE HIZLANDIRICI DESTEK PROGRAMI Kasım 2017 / KONYA İÇERİK KOSGEB Uluslararası Kuluçka Merkezi ve Hızlandırıcı Destek Programı Uluslararası Hızlandırıcı Programı Organizasyonel

Detaylı

TÜBİTAK tarafından sağlanan destekler. Sanayi Ar-Ge Projeleri Destekleri. 1501 - Sanayi Ar-Ge Projeleri Destekleme Programı

TÜBİTAK tarafından sağlanan destekler. Sanayi Ar-Ge Projeleri Destekleri. 1501 - Sanayi Ar-Ge Projeleri Destekleme Programı TÜBİTAK tarafından sağlanan destekler Sanayi Ar-Ge Projeleri Destekleri 1501 - Sanayi Ar-Ge Projeleri Destekleme Programı Program, firma düzeyinde katma değer yaratan kuruluşların Araştırma-Geliştirme

Detaylı

BELGELENDİRME HİBELER(1) DÖKÜMANLAR KREDİLER(2) HİBELER(1) KOSGEB HİBELER. Süt Üreten Tarımsal İşletmelere Yatırım. Et ve Et Ürünlerinin İşlenmesi

BELGELENDİRME HİBELER(1) DÖKÜMANLAR KREDİLER(2) HİBELER(1) KOSGEB HİBELER. Süt Üreten Tarımsal İşletmelere Yatırım. Et ve Et Ürünlerinin İşlenmesi HİBELER(1) BELGELENDİRME KREDİLER(2) DÖKÜMANLAR HİBELER(1) KALKINMA AJANSLARI HAZİNE HİBELERİ TARIMSAL KOSGEB HİBELER GİRİŞİMCİLİK DESTEĞİ 100.000 tl KOBİ Proje Destek Programı 150.000 Tematik Proje Destek

Detaylı

DCP Teknoloji Transfer Hızlandırıcı Fonu BİLGİLENDİRME SUNUMU

DCP Teknoloji Transfer Hızlandırıcı Fonu BİLGİLENDİRME SUNUMU DCP Teknoloji Transfer Hızlandırıcı Fonu BİLGİLENDİRME SUNUMU Bu finansman, Avrupa Birliği ve Türkiye Cumhuriyeti tarafından IPA fonlarından finanse edilmektedir. Bu Projenin Sözleşme Makamı Bilim, Sanayi

Detaylı

TEMİZ BİR GELECEK İÇİN bir adım daha atıyoruz! Bilgi, birikim ve deneyimlerinizle yön verin, destekleyin!.. 1 Haziran 2015 Son Katılım Tarihi

TEMİZ BİR GELECEK İÇİN bir adım daha atıyoruz! Bilgi, birikim ve deneyimlerinizle yön verin, destekleyin!.. 1 Haziran 2015 Son Katılım Tarihi İŞ REHBERLERİ TEKNİK REHBERLER Turkey SÜRDÜRÜLEBİLİRLİK REHBERLERİ YARIŞMA JÜRİSİ VE PANELİSTLER TEMİZ BİR GELECEK İÇİN bir adım daha atıyoruz! Bilgi, birikim ve deneyimlerinizle yön verin, destekleyin!..

Detaylı

TÜRKİYE NİN ÜSİ ODAKLI SÜREÇLERİ 2011-2014 (23.BTYK - 27.BTYK) 2014 ve Sonrası (27. BTYK - )

TÜRKİYE NİN ÜSİ ODAKLI SÜREÇLERİ 2011-2014 (23.BTYK - 27.BTYK) 2014 ve Sonrası (27. BTYK - ) TÜRKİYE NİN ÜSİ ODAKLI SÜREÇLERİ 2011 öncesi ( - 23. BTYK) 2011-2014 (23.BTYK - 27.BTYK) 2014 ve Sonrası (27. BTYK - ) ANA HEDEF 2023 YILINDA DÜNYANIN EN BÜYÜK 10 EKONOMİSİNDEN BİRİSİ OLMAK!!! 500 Milyar

Detaylı

Hibe. Destek Kalemleri a) İhtiyaç analizi, eğitim ve/veya danışmanlık (400 bin Dolar) b) İstihdam desteği, (2 uzman personel)

Hibe. Destek Kalemleri a) İhtiyaç analizi, eğitim ve/veya danışmanlık (400 bin Dolar) b) İstihdam desteği, (2 uzman personel) EKONOMİ BAKANLIĞI & ww.ekonomi.gov.tr URGE Projeleri Desteği Uluslararası Rekabetçiliğin Geliştirilmesi Desteği (Link) Kimler Başvurabilir Özel Sektör İşbirliği Kuruluşları TİM, TOBB, Dış Ekonomik İlişkiler

Detaylı

KOSGEB DESTEKLERİ (2010/YENİ DESTEKLER)

KOSGEB DESTEKLERİ (2010/YENİ DESTEKLER) KOSGEB DESTEKLERİ (2010/YENİ DESTEKLER) 1.KOBİ PROJE DESTEK PROGRAMI İşletmelere özgü sorunların işletmeler tarafından projelendirildiği ve projelendirilen maliyetlerin desteklenebildiği bir programa ihtiyaç

Detaylı

Sınai Mülkiyet Hakları, Önemi,

Sınai Mülkiyet Hakları, Önemi, Sınai Mülkiyet Hakları, Önemi, İçerik Genel Bakış Fikri ve Sınai Mülkiyet Hakları Türk Patent Enstitüsü ve Görevleri Eskiden hammadde kaynaklarına ve sermaye birikimine sahip olan ülkeler güç ve kontrol

Detaylı

GAZİ TEKNOLOJİ TRANSFER OFİSİ (GAZİ TTO) GAZİ ÜNİVERSİTESİ SANAYİ İLE BULUŞUYOR!

GAZİ TEKNOLOJİ TRANSFER OFİSİ (GAZİ TTO) GAZİ ÜNİVERSİTESİ SANAYİ İLE BULUŞUYOR! GAZİ TEKNOLOJİ TRANSFER OFİSİ (GAZİ TTO) GAZİ ÜNİVERSİTESİ SANAYİ İLE BULUŞUYOR! Gazi Üniversitesi Kökleri 1926 yılına uzanan Gazi Üniversitesi nde, SANAYİYE BİLGİ VE TEKNOLOJİ TRANSFER ETME temel hedefiyle

Detaylı

T Ü B İ T A K TEKNOLOJİ VE YENİLİK DESTEK PROGRAMLARI BAŞKANLIĞI (TEYDEB)

T Ü B İ T A K TEKNOLOJİ VE YENİLİK DESTEK PROGRAMLARI BAŞKANLIĞI (TEYDEB) T Ü B İ T A K TEKNOLOJİ VE YENİLİK DESTEK PROGRAMLARI BAŞKANLIĞI (TEYDEB) 1513 TEKNOLOJİ TRANSFER OFİSLERİ DESTEKLEME PROGRAMI 2014 YILI ÇAĞRI DUYURUSU Üniversitelerin ulusal ve uluslararası destek mekanizmalarından

Detaylı

TEKNOLOJİ OKURYAZARLIĞI ÜNİTE.1

TEKNOLOJİ OKURYAZARLIĞI ÜNİTE.1 TEKNOLOJİ OKURYAZARLIĞI ÜNİTE.1 TEKNOLOJİ TRANSFER OFİSLERİ ve İSTE-TTO TEKNOLOJİ TRANSFERİ OFİSİ NEDİR? Teknoloji Transfer Ofisleri (TTO); Akademik araştırma sonuçlarının verimli ve hızlı bir şekilde

Detaylı

PROJE DESTEK PROGRAMLARI. Doç. Dr. Esvet AKBAŞ 2013-VAN

PROJE DESTEK PROGRAMLARI. Doç. Dr. Esvet AKBAŞ 2013-VAN PROJE DESTEK PROGRAMLARI Doç. Dr. Esvet AKBAŞ 2013-VAN SUNUM İÇERİĞİ 1. BİLİM SANAYİ VE TEKNOLOJİ BAKANLIĞI TEKNOGİRİŞİM SERMAYESİ DESTEĞİ PROGRAMININ TANITIMI 2. TÜBİTAK 1512 - GİRİŞİMCİLİK AŞAMALI DESTEK

Detaylı

TÜBİTAK TEYDEB. Ar-Ge ve Yenilik Destek Programları. Emel ÖNDER FIRAT, Bilimsel Programlar Uzmanı

TÜBİTAK TEYDEB. Ar-Ge ve Yenilik Destek Programları. Emel ÖNDER FIRAT, Bilimsel Programlar Uzmanı TÜBİTAK TEYDEB Ar-Ge ve Yenilik Destek Programları Emel ÖNDER FIRAT, Bilimsel Programlar Uzmanı TEYDEB - Teknoloji ve Yenilik Destek Programları Başkanlığı Kuruluş Amacı Ülkemiz özel sektör kuruluşlarının

Detaylı

Kıvılcım Programı. ÜSİMP ULUSAL PATENT FUARI Kasım 2017

Kıvılcım Programı. ÜSİMP ULUSAL PATENT FUARI Kasım 2017 Kıvılcım Programı ÜSİMP ULUSAL PATENT FUARI Kasım 2017 TTGV 2017 TTGV: KURULUŞUMUZ 1991 yılında özel sektöre yönelik kamu kaynaklı ilk teknoloji geliştirme destekleme programını işletmek için kurulmuştur.

Detaylı

Özet Tanıtım Dokümanı

Özet Tanıtım Dokümanı Özet Tanıtım Dokümanı İstanbul, 2012 Kutluşah, yönetim, finans ve süreç danışmanlığı alanlarında hizmet veren güvenilir bir iş ortağıdır Toplamda 85 yılı aşkın finansal kuruluşlar, girişimcilik ve yönetim

Detaylı

Yerel yönetimler (belediye, il özel idaresi, köy tüzel kişiliği, muhtarlıklar),

Yerel yönetimler (belediye, il özel idaresi, köy tüzel kişiliği, muhtarlıklar), Teşvik Yatırım Teşvikleri AB HİBE DESTEKLERİ 1. Hibe Programı Nedir? AB-Türkiye Mali İşbirliği kapsamında yürütülen bölgesel kalkınma programlarında belirlenen öncelik alanlarında hibe programı uygulamasıyla

Detaylı

MELEK YATIRIMCILIK Bilgilendirme Semineri

MELEK YATIRIMCILIK Bilgilendirme Semineri BKS -BİREYSEL KATILIM SERMAYESİ ve MELEK YATIRIMCILIK Bilgilendirme Semineri 29 Eylül 2015 Salı KAYSERİ / TÜRKİYE Mesut AKTEKİN Technology Transfer Expert Bireysel katılım sermayesi (BKS) Nedir? Bireysel

Detaylı

18 Ekim 2012 AKDENİZ AVRUPASI NDA TEKNOLOJİ TRANSFERİ ÇALIŞTAYI

18 Ekim 2012 AKDENİZ AVRUPASI NDA TEKNOLOJİ TRANSFERİ ÇALIŞTAYI 18 Ekim 2012 AKDENİZ AVRUPASI NDA TEKNOLOJİ TRANSFERİ ÇALIŞTAYI ÜNİVERSİTE-SANAYİ İŞBİRLİĞİ MERKEZLERİ ZİRVESİ 27 Nisan 2012 tarihinde Teknoloji Geliştirme Bölgeleri Derneği ile işbirliği içinde Ankara

Detaylı

Özet Tanıtım Dokümanı

Özet Tanıtım Dokümanı Özet Tanıtım Dokümanı Istanbul, 2016 UME GLOBAL, kurumsal finansman / özel girişim sermayesi alanlarında danışmanlık hizmeti veren güvenilir bir ortaktır Geçmiş Deneyimler Toplamda 80 yılı aşkın endüstri,

Detaylı

ÜNİVERSİTE- SANAYİ İŞBİRLİĞİ BİRİMİ

ÜNİVERSİTE- SANAYİ İŞBİRLİĞİ BİRİMİ embryonixtto.com EMBRYONIX TTO, inovasyon ve girişimcilik başlığı altında üniversite ile sanayi arasında teknolojik katma değer yaratan; İzmir Ekonomi Üniversitesi nde, İzmir Bilimpark ve İzmir Ticaret

Detaylı

FİKRİ VE SINAİ MÜLKİYET HAKLARI UYGULAMALARI İLE ENTEGRE EDİLMİŞ PROJE YÖNETİMİ YAKLAŞIMI

FİKRİ VE SINAİ MÜLKİYET HAKLARI UYGULAMALARI İLE ENTEGRE EDİLMİŞ PROJE YÖNETİMİ YAKLAŞIMI AR-GE MERKEZLERİ İYİ UYGULAMA ÖRNEKLERİ PAYLAŞIM TOPLANTISI FİKRİ VE SINAİ MÜLKİYET HAKLARI FİKRİ VE SINAİ MÜLKİYET HAKLARI UYGULAMALARI İLE ENTEGRE VİKO ELEKTRİK VE ELEKTRONİK SAN. VE TİC. A.Ş. SUNUM

Detaylı

Sanayinin Araştırma-Teknoloji Geliştirme Yenileşim (ATGY) Süreçlerinde Üniversitelerin Rolü. Hasan Mandal 2 Haziran 2011

Sanayinin Araştırma-Teknoloji Geliştirme Yenileşim (ATGY) Süreçlerinde Üniversitelerin Rolü. Hasan Mandal 2 Haziran 2011 Sanayinin Araştırma-Teknoloji Geliştirme Yenileşim (ATGY) Süreçlerinde Üniversitelerin Rolü Hasan Mandal 2 Haziran 2011 1 SANAYİ KURULUŞLARI İÇİN REKABET EVRİMİ 1960 lar ÜRETİM üstünlüğü ile rekabet 1970

Detaylı

ÖNCELİKLİ TEKNOLOJİ ALANLARINDA TİCARİLEŞTİRME PROGRAMI EYLEM PLANI

ÖNCELİKLİ TEKNOLOJİ ALANLARINDA TİCARİLEŞTİRME PROGRAMI EYLEM PLANI ÖNCELİKLİ TEKNOLOJİ ALANLARINDA TİCARİLEŞTİRME PROGRAMI EYLEM PLANI 1. Programın Amacı ve Kapsamı Türkiye de Ar-Ge faaliyetlerinin artırılması ve yaygınlaştırılmasına yönelik önemli ilerlemeler kaydedilmiş

Detaylı

ÜNİVERSİTE SANAYİ İŞBİRLİĞİNİN BÖLGESEL KALKINMAYA ETKİSİ: KONYA TEKNOKENT-SELÇUK TTO PROF. DR BAYRAM SADE YÖNETİM KURULU BAŞKANI

ÜNİVERSİTE SANAYİ İŞBİRLİĞİNİN BÖLGESEL KALKINMAYA ETKİSİ: KONYA TEKNOKENT-SELÇUK TTO PROF. DR BAYRAM SADE YÖNETİM KURULU BAŞKANI ÜNİVERSİTE SANAYİ İŞBİRLİĞİNİN BÖLGESEL KALKINMAYA ETKİSİ: KONYA TEKNOKENT-SELÇUK TTO PROF. DR BAYRAM SADE YÖNETİM KURULU BAŞKANI DÜZCE-9 MAYIS 2013 KONYA TEKNOKENT SELÇUK ÜNİVERİTESİ TEKNOLOJİ GELİŞTİRME

Detaylı