Akademisyenlere Verilen Destek ve Hizmetler

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "Akademisyenlere Verilen Destek ve Hizmetler"

Transkript

1 GİRİŞİMCİ ÖĞRENCİ SANAYİ AKADEMİ YATIRIMCI Akademisyenlere Verilen Destek ve Hizmetler

2 AKADEMİSYEN ŞEHİR TTO ekibi olarak üstlendiğimiz misyon, hem mühendislik hem de sosyal alanlarda fikri mülkiyet varlıkları oluşturmak üzere yenilikçi bir ortam kurulmasını sağlamak ve araştırma sonuçlarını ticarileştirmektir. Amacımız... Üniversitemizdeki son derece yetkin araştırmacılarımızın bilgi birikim ve tecrübelerini, sanayi kuruluşları ile kamu kurum ve kuruluşları ile yapılan ortak çalışmalarda kullanarak, uzun vadeli toplumsal ihtiyaçlara cevap verebilecek çıktılar elde etmektir. Bu amaca uygun olarak da ŞEHİR TTO, siz araştımacılarımız ile sanayi ve kamu arasında proaktif hizmet vererek koordinasyon sağlayan bir arayüz ofisi olarak hizmet vermektedir. Aynı zamanda ŞEHİR TTO, proje gelirlerinin araştırmacılara yönlendirilmesi için gerekli koordinasyonu sağlayarak ŞEHİR in araştırma ortamının zenginleşmesine de katkıda bulunmaktadır.

3 ŞEHİR TTO / Akademi Neyi Amaçlar? Neler Yapar? 2011 yılından itibaren giderek artan sayıda ŞEHİR araştırmacısı, projelerine başta TÜBİTAK ve Avrupa Birliği olmak üzere çeşitli ulusal ve uluslararası kurumlardan destek almakta, farklı sanayi ve kamu kurumlarıyla ortak projeler yürütmektedir. Temmuz 2017 itibariyle ŞEHİR in TÜBİTAK, Avrupa Birliği, İstanbul Kalkınma Ajansı ile Sanayi ve Kamu kurumları tarafından desteklenen 100 den fazla projenin hacmi 25 Milyon TL ye ulaşmıştır Sanayi ve Kamu %22 DİĞER %1 TÜBİTAK %42 Proje Sayılarının Destek Sağlayan Kurumlara Göre Dağılımı İSTKA %20 AB %15 Proje Bütçelerinin Destek Sağlayan Kurumlara Göre Dağılımı

4 ŞEHİR TTO olarak konularında uzman olan ekimizle, daha fazla araştırmacımızın bu desteklerden faydalanması ve ulusal/uluslararası işbirliklerini zenginleştirerek proje çıktılarını topluma ulaştırmaları için çalışmaktayız. Bu kapsamda verdiğimiz hizmetler: Bilimsel Araştırmalara Hibe Destekleri Üniversite Sanayi Kamu Projelerinin Oluşturulması FMH Portföyü Oluşturma, Lisanslama ile Ticarileştirme Girişimci İş Fikirlerinin Şirketleştirilmesini Sağlama Bilimsel Araştırmalara Hibe Destekleri TÜBİTAK, AB, İSTKA gibi desteklerin duyurulması, başvuruların yapılması, projelerin yönetimine destek verilmesi ve bilimsel işbirliklerinin sağlanması. Üniversite Sanayi Kamu Projelerinin Oluşturulması Proje sponsorunun sanayi ya da kamu kurumlarının olduğu, fikri mülkiyet hakkı içerebilen, topluma bilgi aktarmayı sağlayan projelerin eşleştirilmesi, başlatılması ve kontrolü. FMH Portföyü Oluşturma, Lisanslama ile Ticarileştirme Buluşların patentlenmesini ve yazılım, edebi ve sanat eserlerinin telif hakları ile tescillenmesini sağlama. Girişimci İş Fikirlerinin Şirketleştirilmesini Sağlama Akademisyenlerin ya da öğrencilerin iş fikirlerinin yalın girişimcilik metodlarıyla hızlandırılarak kuluçka edilmesi ve başarılı startup firmaların ekonomiye kazandırılması.

5 Ayrıca tüm bu başlıklardaki alanlar için yıl boyunca düzenlediğimiz Farkındalık Etkinlikleri ve Eğitimlerle de hem ŞEHİR akademisyen ve öğrencilerine hem de üniversite dışındaki ilgililere ulaşmaktayız. Özellikle başta TÜBİTAK olmak üzere araştırmacılarımız, Avrupa Birliği nin Çerçeve Programları, ERASMUS+ gibi farklı kurumların hibe programları tarafından desteklenen projeler yürütmektedirler. Aynı zamanda İstanbul Kalkınma Ajansı programları da altyapı projelerimiz için faydalandığımız mekanizmalardır. Araştırmacılarımızın ihtiyaçları doğrultusunda destek aldığımız kurum ve programlardaki çeşitliliğinin arttırılması Destekli Araştırmalar olarak amaçlarımızdan biridir. Hibe Desteklerini hangi ihtiyaçlarınız için kullanabilirsiniz? Genel olarak araştırma projeleri için sağlanan desteklerle; Projelerinizde görev yapan öğrenci ve diğer personeli destekleyebilir, Projeleriniz için ihtiyaç duyduğunuz makine-ekipman, hizmet alımlarını bu fonlardan karşılayabilirsiniz. Ayrıca yurtiçi ve yurtdışı bilimsel organizasyonlara katılmak veya proje çıktılarınızın görünürlülüğünü sağlamak için de bu desteklerden faydalanabilirsiniz. Bu kapsamda ŞEHİR TTO nun amacı, sizlerin çalışmaları için ulusal ve uluslararası fonlardan maksimum düzeyde faydalanmanızdır. Proje Geliştirme, Sözleşme ve Müzakere ile Proje Yönetim aşamalarında verdiğimiz hizmetlerle, zamanınızı daha çok bilimsel çalışmalarınıza ayırmanızı sağlamayı hedefliyoruz.

6 Proje Geliştirme ŞEHİR TTO yla daha kolay! Bu süreçte, araştırmacılarımızın yetkinlikleri ve araştırma konularıyla ilgili olarak hazırlamış olduğumuz Yetkinlik Havuzumuz sayesinde başvuruya açık programlarla, ilgili araştırmacılarımızın eşleştirilmesi mümkün olmakta ve eşleşen araştırmacılarımız bu imkanlarla ilgili birebir bilgilendirilmektedir. Bunun yanında, araştırmacılarımızdan gelen talepler doğrultusunda da kendileri için uygun destek programlarını arayarak proje geliştirme faaliyetlerini sürdürmekteyiz. Başvuru aşamasında neler yapıyoruz? Program ve çağrılarla ilgili başvuru belgeleri ve rehberlerin sağlanması, Başvurular için hazırlık planının oluşturulması ve görev dağılımının yapılması, Proje hedefleri doğrultusunda yurtiçinde ve yurtdışındaki potansiyel ortaklarla iletişime geçilmesi, Etik kurul onayı, ev sahibi kurum desteği, izin belgeleri, Fikri Mülkiyet Hakları üzerine destek sağlanması, Proje bütçesinin hazırlanması, gerekli proformaların sağlanması konusunda yardımcı olunması, Proje metninin kontrolü, Gerekli imzaların toplanması, Elektronik başvurularda teknik yardım sağlanması gibi konularda başvuru yapacak araştırmacılarımıza destek veriyoruz.

7 Projeniz kabul mu edildi? Panel raporunuzla beraber hemen bizimle bağlantıya geçebilirsiniz! Proje sözleşmesinin imzalanması sürecinde; Destek sağlayan kurum tarafından, projenin teknik ve finansal kısımlarıyla ilgili istenen revizyonların yapılmasında, Gerekli olduğu hallerde, Gizlilik sözleşmesi, Konsorsiyum sözleşmesi gibi sözleşmelerin hazırlanmasında ve Sözleşmeler için gerekli imzaların toplanmasında sizlere destek vermekteyiz. Ayrıca kabul edilen projelerle ilgili olarak ŞEHİR Yönetiminin bilgilendirilmesi ve proje tanıtımlarının yapılması da ŞEHİR TTO koordinasyonunda yapılmaktadır. Proje Başlangıç Toplantısı Proje başlangıcında, ilgili programın kuralları üzerinden hazırladığımız sunumla size ve ekibinize süreç hakkında bilgi vermekte, aynı zamanda da ŞEHİR deki işleyiş anlatılarak olası zaman kayıplarının engellenmesini amaçlamaktayız. Projenizin idari ve finansal işleriyle zaman kaybetmeyin! Destekli projeler alanındaki önemli bir görevimiz de Proje Yönetim sürecindedir. Bu aşamada sizlerle, ŞEHİR in diğer idari birimleri ve destek sağlayan kurumlar arasındaki irtibat noktası olarak sürecin sorunsuz bir şekilde işlemesine destek vermekteyiz. Bu süreçteki önemli nokta, projelerin hem Üniversite hem de Destek Sağlayan Kurumların kurallarına göre yürütülürken, sizlerin zamanınızı daha çok projelerin bilimsel ve teknik kısımlarına ayırmanızı sağlamaktır. Proje Süreci Bu süreçte araştırmacı, ŞEHİR in ilgili idari birimleri ve Destek Sağlayan Kurumlar arasında koordine ettiğimiz faaliyetler; Personel çalıştırma ve ödemeler, Satınalma işlemleri, Harcamaların geri ödenmesi, Projelerdeki durum ve bütçe değişikliklerinin yönetilmesi, Finansal raporların hazırlanması ve Proje kapanış işlemleri. Herhangi bir sorunuz olduğunda Proje Sorumlunuzla irtibata geçebilirsiniz!

8 Kurum Hisselerinin Yönetimi Üniversitemizde yürütülen projelerle aktarılan kurum payları, yine araştırmacıların Ar-Ge ihtiyaçlarında kullanılmak üzere bir havuzda toplanmaktadır. Ofisimiz kullanıma hazır olan kurum payları konusunda Yönetimi bilgilendirerek, Ar-Ge ihtiyaçlarının bu havuzdan karşılanması için gerekli koordinasyonu sağlamaktadır. Projelerinize Sanayi veya Kamu Kurumlarından ortak mı arıyorsunuz? Bireysel olarak yürüttüğünüz projeler yanında, kamu kurumu ve firmalarla ortak olarak yürütmek istediğiniz projelerde de size destek veriyoruz. İster ortağınızla beraber anlaştığınız proje fikrini bize iletin, uygun hibe desteklerini bulalım! İsterseniz de aklınızdaki proje fikrini iletin, sizin için uygun kamu kurumu veya firma ortağını bulalım! Hibe destek uzmanlarımız sizler için proje fikrinize uygun hibe destekleriyle ilgilenirken, Üniversite-Sanayi İşbirliği (ÜSİ) uzmanlarımız da diğer kurumlarla yapılacak işbirliklerini destekleyici servisler sunmaktadır. ÜSİ projelerinizde de Hibe destekli projelerde olduğu gibi Proje Geliştirme, Sözleşme ve Müzakere ile Proje Yönetim aşamalarında da sizlerin yanındayız!

9 Proje fikriniz için yapacağımız Ön Patent Araştırması sayesinde zaman kaybetmeyin! Avrupa da Ar-Ge projelerinin %30- %40 ının daha önce gerçekleştirilen projeler olduğu belirtilmektedir. Tekerleği yeniden icat etmemek için bütün Araştırma projeleri öncesinde patent veritabanlarının taranması ve proje fikrinin bu doğrultuda değerlendirilmesi gerekmektedir. Araştırmalarınızı Kamu ve Sanayiye mi ulaştırmak istiyorsunuz? Araştırmaların kamu ve sanayiye uygulanabilir olması ve ticarileştirme kriterlerini de dikkate alarak geliştirilebilmesi, kamu ve sanayinin projeye en erken aşamada dahil olmasını gerektirmektedir. Bu süreci hızlandırmak için size destek oluyoruz. Buluş Bildirimi mi yapmak istiyorsunuz? Araştırmacıların yaptıkları çalışmalar sonucunda buluş yaptıkları sinyalini aldıkları ilk noktada söz konusu buluşu gizlilik şartlarını dikkate alarak formal (Buluş Bildirim Formu) bir yapıda TTO ya iletmeleri gerekmektedir. Eğer bu noktada olduğunuzu düşünüyorsanız veya bu sürecin nasıl işlediğini öğrenmek istiyorsanız, hemen bizimle iletişime geçebilirsiniz. Ticari Potansiyeli nasıl değerlendiriyoruz? Ticari potansiyelin değerlendirilmesine yönelik olarak İş modeli kanvasının teknoloji tabanlı girişimlere yönelik olarak yeniden tasarlanması ile oluşturulan Teknoloji Transferi Kanvası kullanılmaktadır. TT Kanvas üzerinden buluş sahipleri ile birebir görüşmeler yapılarak buluş farklı açılardan değerlendirilerek ortaya konan bulgular doğrulanmaktadır.

10 Bilginin Transferi ŞEHİR TTO ile Daha Değerli Patentlenebilirlik Analizi ile doğru FMH Stratejisini belirleyelim! Araştırma öncesinde, süresince ve buluş bildirimi sonrasında gerçekleştirilen ön patent araştırma hizmeti ile araştırmacılar desteklenmektedir. Patentlenebilirlik kriterleri yönünden test edilen buluş için uygun olması durumunda izlenecek olan Fikri Mülkiyet Hakları Stratejisi belirlenir. Strateji, koruma türünü, koruma gerekli bölgeleri, ilk giriş bölgesini ve koruma süresince atılacak adımları içerir. Ticarileştirme Stratejinizi beraber hazırlayalım! ŞEHİR TTO hazırladığı Ticarileştirme raporu kapsamında sektör uzmanlarından, araştırmacılardan, teknoloji transferi uzmanlarından, girişimci mentörlerden oluşan Ticarileştirme Komitesine sunum yaparak buluşun desteklenmesi veya serbest buluş olarak değerlendirilmesi konusunda komite ile beraber karar verir. Buluş bildirimi ardından ticari potansiyel görülen buluş bildirimleri ŞEHİR Teknoloji portföyüne alındıktan sonra ticarileştirme stratejisinin belirlenmesi çalışmaları da başlamış olmaktadır. Ticarileştirme stratejisi belirlenirken buluş sahiplerinin girişimcilik yaklaşımı, teknolojinin geliştirme adımları ve pazara ulaşması için gerekli zaman, altyapı, fon vb. ihtiyaçları da değerlendirilmektedir. Bunun ardından şirketleşme veya lisanslama yolları özelinde strateji belirlenmektedir.

11 Sizin için doğru tercih Lisanslama mı yoksa Şirketleşme mi? Lisanslama: Teknoloji portföyüne alınan bir buluş için öncelikle FMH koruması gerekli pazarlar belirlenerek uygun patent başvuru rotası çizilmektedir. Koruma aşamasının ardından teknolojinin ticari potansiyeli için ileri analizler gerçekleştirilerek lisansörlerin ilgisini çekmek amacı ile ticari beklentilere ve uygulama alanlarına odaklanılarak Teknoloji Teklifleri hazırlanmakta ve potansiyel ortaklar ile paylaşılmaktadır. Şirketleşme: Teknoloji portföyünden şirketleşme potansiyeli yüksek görülen çalışmalar Kuluçka Merkezi ile beraber değerlendirilmektedir. Kuluçka merkezinin hızlandırıcı programı yanında teknolojinin konumu, seviyesi ve geliştirme adımlarına olan ihtiyacına göre özelleştirilmiş hizmetler sağlanmaktadır. Bu kapsamda laboratuvar, uzmanlık, uygulama altyapısı ve test ihtiyaçları belirlenerek ŞEHİR ve çözüm ortaklarının altyapı ve yetkinlikleri üzerinden teknoloji girişimcilerine sunulmaktadır. Girişimci Akademisyenlerimiz için Verdiğimiz Hizmetler: Girişimcilik ile ilgili faaliyet ve destekler de TTO nun verdiği hizmetlerin bir parçasıdır. Patentli veya patentlenebilir teknoloji geliştiren akademisyen ve araştırmacılara işlerini kurmak ve büyütmek için sürekli mentörlük desteği verilmesinin yanı sıra, onlara ofis alanı ve altyapı hizmetleri ile toplantı salonları sağlanması, onların yatırımcı ağları ile tanıştırılması, gerektiğinde yurtdışına açılmalarının sağlanması verilen hizmetlerden bazılarıdır. MENTOR İŞ MODELİ DOĞRULAMA OFİS ALANI TOPLANTI SALONLARI HIZLI İNTERNET OFİS CİHAZLARI KONFERANS SALONLARI VC ve MELEK YATIRIMCI AĞI

12 Ürününüzü ticarileştirmek için neden Şirket kurmalısınız? Akademisyenler, uzun yıllar süren çalışmalarının sonucu ortaya çıkan bilimsel ve entelektüel birikimlerini kendilerinden yardım isteyen şirketlerin hizmetine danışmanlık çerçevesinde sunmaktadır. Ancak, bu engin birikimin daha geniş bir kitleye sunulabilmesi için, akademisyenlerin bilimsel çalışmalarının bir yansıması olan bir ürün geliştirilmesi ve piyasaya sunulması, ya da geliştirmesi tamamlanmış ürünlerin ticarileştirilmesi, ve bunların yapılabilmesi için de yeni bir girişim şirketinin kurulması doğru bir yaklaşım olacaktır. ŞEHİR TTO, akademisyenlerin bu yolda gereksinim duyacakları her türlü yardımı vermeye hazırdır. ŞEHİR TTO Ürünün teknoloji değerlendirmesini ve ticarileştirme potansiyelini belirler. Farklı sektörlerde deneyim sahibi tecrübeli kadrosuyla, akademik girişimcilere kesintisiz mentörlük hizmeti verir. Akademisyenler ile birlikte iş modelini oluşturur ve doğruluğunu test eder. Pazar ve rekabet analizi yapılmasına ve ürünün fiyat politikasının belirlenmesine yardımcı olur. İlk potansiyel müşterilerle görüşüp doğru müşteri segmentinin belirlenmesini, doğru müşteriye doğru değer önerilerinin iletilmesini ve mümkünse ilk satışın yapılmasını sağlar.

13 Gelin ihtiyaç duyduğunuz yatırımı beraber bulalım! ŞEHİR TTO, yeni kurulan bir şirketin büyümesi için gerekli yatırımı temin eder. Bunun için akademik girişimcileri yatırımcıların önüne çıkmak üzere hazırlar, yatırımcı sunumlarını oluşturur ve potansiyel yatırımcılarla randevuları organize eder. Şirketin verimli yönetilmesi için yol gösterir ve yardımcı olur. ŞEHİR TTO nun kurduğu yurtiçi ve yurtdışı bağlantılar, hem ticarileştirme için gerekli finansal kaynaklara erişilmesine yardımcı olurken, hem de iş geliştirme faaliyetleri açısından büyük önem taşır. ŞEHİR TTO nun yerel ve uluslararası yatırım kaynakları ile olan iyi ilişkileri ve çalışanlarının iş hayatı tecrübesi, akademik girişimlerin başarılı olmasını sağlamayı garanti altına alır. Ürünüzü en hızlı şekilde Teknoloji Transferi Hızlandırıcı programımızla pazara çıkartabilirsiniz. Teknoloji Transferi Hızlandırıcı Programı, Steve Blank in Yalın Girişimcilik ve University of Texas at Austin IC2'in Teknoloji Ticarileştirme programını temel alan Türkiye'ye özel bir hızlandırıcı programdır. ŞEHİR TTO, 2015 yılı içinde Avrupa Yatırım Fonu nun (EIF) Türkiye için ayırmış olduğu 30 Milyon Avro luk erken teknolojilere yatırım fonu içerisinde yatırımcı sıfatıyla yer aldı. ŞEHİR TTO, bir erken teknoloji fonuna yatırımcı olması ve diğer yatırımcılarla sürekli yakın ilişki içinde bulunmasının faydalı etkisini ülkemizdeki yenilikçi teknoloji tabanlı buluş sahibi akademisyenler, girişimciler ve KOBİ ler ile paylaşabilmek için ŞEHİR Teknoloji Transfer Hızlandırıcı Programı nı (TTHP) yarattı. Bu programın temel hedefi, patentli/ patentlenebilir buluşları olan akademisyen girişimcilere hizmet vererek bu alanda başarı hikayeleri yazmaktır.

14 Akademisyenlerin yenilikçi fikirler ve araştırma ortamına, ŞEHİR TTO nun ise iş fikri ve ticarileştirme ortamına yatkınlığını temel alarak global olarak kabul edilmiş bir süreç uygulanmaktadır. Akademisyenlerin geliştirdiği teknolojinin nasıl korunduğu, hangi alanlarda hangi problemi çözdüğü, uygulama alanları, gireceği pazarın büyüklüğü, en uygun ticarileştirme metodunun saptanması, en uygun iş modelinin geliştirilmesi gibi başlangıç çalışmalarında ve yatırımcı ilgisinden sonraki detaylı çalışmalarda ŞEHİR TTO tecrübeli ekibi ile yüzyüze mentörlük vermektedir. Yapılan çalışma temel olarak 2 faza bölünmektedir: 1. Faz 4-6 hafta sürmekte ve bu süre içinde yaklaşık 4 kez bir araya gelip her birinde en az ½ gün süren çalışmalar yapılmaktadır. Bu ilk faz sonucunda, teknolojiyi özetleyen ve İngilizce olarak yatırımcıların anlayabileceği bir teknik dil ve içerikle yazılan yaklaşık 4-12 sayfalık Tech Brief adlı teknoloji özeti dokümanı hazırlanmaktadır. Hazırlanan Tech Brief çalışması öncelikle erken aşama teknolojilere yatırım yapan ve bir tanesinde ŞEHİR TTO nun da yatırımcı olduğu fonlar ile, ve sırasıyla ŞEHİR TTO nun ilişki ağında bulunan diğer yurtiçi ve yurtdışı yatırımcı grupları, melek yatırımcı ağları, ve Venture Capital firmaları ile paylaşılmaktadır. Yatırımcıların ilgisini çekmesi ve onlardan talep gelmesi durumunda hemen 2. Faz çalışmalara başlanmaktadır. 2. Faz Çalışmaları yaklaşık 4-8 hafta sürmekte ve IP Brief Fikri Milkiyet Hakları Değerlendirme Özeti, Valuation Brief Değerleme Özeti, tahmini finansal tablolar hazırlanmaktadır. İhtiyaç duyulması durumunda, sayfa uzunluğunda olan teknoloji teknik durum tespit raporu RapidCase de hazırlanabilmektedir. Bu rapor içerisinde detaylı olarak Yönetici Özeti, Teknolojinin Aktarımı, Kullanım Alanları, Pazar Analizi, Rekabet Analizi, Pazar Validasyonları, Geliştirme Durumu, Riskler, Patent/FMH Durumu, Yatırım İhtiyacı, Finansal Projeksiyonlar ve Çıkış Stratejileri gibi başlıklar ele alınmaktadır.

15 vollautatio dolore sunt, core essimus minustrum fugit, voluptatur alique volecto que et acestrum qui vit venimusdam doluptis nis dellendis exped magnim inveliam nimpos ex estor solupienia quatur, solumquo incte rentinu llessinum fugia omnis nistrum doluptae vel invelis dem quatquia duci dit volupta ssitat officium enis eatenis se nist fuga. Em ut porio omnimi, ut ut que volores sed plitisti consenda dellit explici voloriatus magnam es aut as venis ent porionsed quatum ipitasi inullo LOs modis sim repero bero explitati qui tem et ut landitatem voluptium essum, velibus cum abore nonsent ma enducit asitassi del ilicae vendem volorum volore dercipsanda sundis ut faces. ut eium labore, con re nusa nihillant estrum earunt. Ut pro ommod mod maiorep rescia non nam isque Met volest volo bea ipsaperae magnat. Alia dolorum inimusam eost repelloribus es aliam ccumquis ea volum untior simi, ent et pa dunt quunturio. Xerrumquat vellam, sum vent enda con none nobitate lic tem. Ditatur sum laborporio. Name et aditia expe pari omnimod que sinulla magnim inveliam nimpos ex estor solupienia vollautatio dolore sunt, core essimus minustrum quatur, solumquo incte rentinu llessinum fugia omnis nistrum doluptae vel invelis dem quatquia duci dit volupta ssitat officium enis eatenis se nist fuga. Em ut porio omnimi, ut ut que volores sed es aut as venis ent porionsed quatum ipitasi inullo voloriatus magnam explici dellit consenda plitisti abore cum velibus essum, voluptium landitatem magnim inveliam nimpos ex estor solupienia vollautatio dolore sunt, core essimus minustrum omnis nistrum doluptae vel invelis dem quatquia qui vit venimusdam doluptis nis dellendis exped fuga. Em ut porio omnimi, ut ut que volores sed quatur, solumquo incte rentinu llessinum fugia es aut as venis ent porionsed quatum ipitasi inullo duci dit volupta ssitat officium enis eatenis se nist LOs modis sim repero bero explitati qui tem et ut landitatem voluptium essum, velibus cum abore Enzymatic Solution for Biogas Production GRAFİK ALANLARI volorum volore dercipsanda sundis ut faces. nonsent ma enducit asitassi del ilicae vendem Ut pro ommod mod maiorep rescia non nam isque earunt. estrum nihillant nusa re con labore, eium ut aliam es repelloribus eost inimusam dolorum Alia magnat. ipsaperae bea volo volest Met quunturio. Xerrumquat vellam, sum vent enda con ccumquis ea volum untior simi, ent et pa dunt sinulla que omnimod pari expe aditia et Name nonsent ma enducit asitassi del ilicae vendem volorum volore dercipsanda sundis ut faces. ut eium labore, con re nusa nihillant estrum earunt. Ut pro ommod mod maiorep rescia non nam isque Met volest volo bea ipsaperae magnat. Alia dolorum inimusam eost repelloribus es aliam ccumquis ea volum untior simi, ent et pa dunt quunturio. Xerrumquat vellam, sum vent enda con none nobitate lic tem. Ditatur sum laborporio. Name et aditia expe pari omnimod que sinulla NOT ALANLARI Olumlu giden bir süreçte yatırımcılar akademisyen girişimcileri tanımak istediğinden ŞEHİR TTO, yatırımcı sunusunun hazırlanması ve sunu provaları için destek vermeye devam etmektedir. Yatırım kararı çıkması durumunda yatırımcıların yöneticileri ile birlikte son detayların değerlendirilmesinde ŞEHİR TTO da akademisyenlerin yanında yer almaktadır. Bu süreçteki temel arzu akademisyenlerin yaptığı araştırma, yenilikçi ürün ve hizmet geliştirme çalışmalarının değerini maksimize ederek şirket değerlemesini yukarıya çekmek ve böylece en uygun yatırım miktarına ulaşmaktır. TECH BRIEF Enzymatic Solution for Biogas Production 896 Families 5883Applications 506 Grants VALUATION BRIEF Em ut porio omnimi, ut ut que volores sed quatur, solumquo incte rentinu llessinum fugia omnis nistrum doluptae. GRAFİK ALANLARI NOT ALANLARI IP BRIEF Enzymatic Solution for Biogas Production 896 Families 5883Applications 506 Grants Enzymatic Solution for Biogas Production 896 Families 5883Applications 506 Grants LOs modis sim repero bero explitati qui tem et ut landitatem voluptium essum, velibus cum abore plitisti consenda dellit explici voloriatus magnam es aut as venis ent porionsed quatum ipitasi inullo duci dit volupta ssitat officium enis eatenis se nist fuga. Em ut porio omnimi, ut ut que volores sed quatur, solumquo incte rentinu llessinum fugia omnis nistrum doluptae vel invelis dem quatquia qui vit venimusdam doluptis nis dellendis exped magnim inveliam nimpos ex estor solupienia vollautatio dolore sunt, core essimus minustrum fugit, voluptatur alique volecto que et acestrum none nobitate lic tem. Ditatur sum laborporio. Name et aditia expe pari omnimod que sinulla ccumquis ea volum untior simi, ent et pa dunt quunturio. Xerrumquat vellam, sum vent enda con nus etus. Met volest volo bea ipsaperae magnat. Alia dolorum inimusam eost repelloribus es aliam ut eium labore, con re nusa nihillant estrum earunt. Ut pro ommod mod maiorep rescia non nam isque nonsent ma enducit asitassi del ilicae vendem volorum volore dercipsanda sundis ut faces. Business Analysis with IP Data NOT ALANLARI GRAFİK ALANLARI Business Analysis with IP Data fugit, voluptatur alique volecto que et acestrum GRAFİK ALANLARI NOT ALANLARI nus etus. plitisti consenda dellit explici voloriatus magnam LOs modis sim repero bero explitati qui tem et ut landitatem voluptium essum, velibus cum abore plitisti consenda dellit explici voloriatus magnam es aut as venis ent porionsed quatum ipitasi inullo duci dit volupta ssitat officium enis eatenis se nist fuga. Em ut porio omnimi, ut ut que volores sed quatur, solumquo incte rentinu llessinum fugia omnis nistrum doluptae vel invelis dem quatquia qui vit venimusdam doluptis nis dellendis exped magnim inveliam nimpos ex estor solupienia vollautatio dolore sunt, core essimus minustrum fugit, voluptatur alique volecto que et acestrum none nobitate lic tem. Ditatur sum laborporio. Name et aditia expe pari omnimod que sinulla ccumquis ea volum untior simi, ent et pa dunt quunturio. Xerrumquat vellam, sum vent enda con nus etus. Les modis sim repero bero explitati qui tem et ut landitatem voluptium essum, velibus cum abore plitisti consenda dellit explici voloriatus magnam es aut as venis ent porionsed quatum ipitasi inullo duci dit volupta ssitat officium enis eatenis se nist fuga. Em ut porio omnimi, ut ut que volores sed quatur, solumquo incte rentinu llessinum fugia omnis nistrum doluptae vel invelis dem quatquia qui vit venimusdam doluptis nis dellendis exped magnim inveliam nimpos ex estor solupienia vollautatio dolore sunt, core essimus minustrum fugit, voluptatur alique volecto que et acestrum Business Analysis with IP Data Met volest volo bea ipsaperae magnat. fugit, voluptatur alique volecto que et acestrum Alia dolorum inimusam eost repelloribus es aliam ut eium labore, con re nusa nihillant estrum earunt. qui vit venimusdam doluptis nis dellendis exped Ut pro ommod mod maiorep rescia non nam isque nonsent ma enducit asitassi del ilicae vendem volorum volore dercipsanda sundis ut faces. Business Analysis with IP Data none nobitate lic tem. Ditatur sum laborporio. Name et aditia expe pari omnimod que sinulla ccumquis ea volum untior simi, ent et pa dunt quunturio. Xerrumquat vellam, sum vent enda con nus etus. Met volest volo bea ipsaperae magnat. Alia dolorum inimusam eost repelloribus es aliam ut eium labore, con re nusa nihillant estrum earunt. Ut pro ommod mod maiorep rescia non nam isque nonsent ma enducit asitassi del ilicae vendem volorum volore dercipsanda sundis ut faces. nus etus. ALANLARI GRAFİK ALANLARI NOT Business Analysis with IP Data Les modis sim repero bero explitati qui tem et ut none nobitate lic tem. Ditatur sum laborporio. Families 5883Applications 506 Grants 896 Business Analysis with IP Data IP BRIEF nus etus.

16 GİRİŞİMCİ ÖĞRENCİ SANAYİ AKADEMİ YATIRIMCI İstanbul Şehir Üniversitesi Dragos Kampüsü Orhantepe Mah. Turgut Özal Bulv. No: Dragos, Kartal - İstanbul T : şehirtto şehirtto

SANAYİ GİRİŞİMCİ ÖĞRENCİ YATIRIMCI AKADEMİ. Girişimcilere Verilen Destek ve Hizmetler.

SANAYİ GİRİŞİMCİ ÖĞRENCİ YATIRIMCI AKADEMİ. Girişimcilere Verilen Destek ve Hizmetler. GİRİŞİMCİ ÖĞRENCİ SANAYİ AKADEMİ YATIRIMCI Girişimcilere Verilen Destek ve Hizmetler www.tto.sehir.edu.tr GİRİŞİMCİ ŞEHİR TTO, patentli veya patentlenebilir teknoloji tabanlı buluşların ve yenilikçi iş

Detaylı

SANAYİ ÖĞRENCİ GİRİŞİMCİ YATIRIMCI AKADEMİ. Sanayicilere Verilen Destek ve Hizmetler.

SANAYİ ÖĞRENCİ GİRİŞİMCİ YATIRIMCI AKADEMİ. Sanayicilere Verilen Destek ve Hizmetler. GİRİŞİMCİ ÖĞRENCİ SANAYİ AKADEMİ YATIRIMCI Sanayicilere Verilen Destek ve Hizmetler www.tto.sehir.edu.tr SANAYİ ŞEHİR TTO sanayici ilişkileri TTO ya bağlı bir birim olan Sanayi İlişkileri ve Ticarileştirme

Detaylı

2.3. Hibe Projeleri Geliştirme Faaliyetleri: Proje içeriklerinin oluşturulması, değerlendirilmesi ve başvuru aşamalarının tamamlanması.

2.3. Hibe Projeleri Geliştirme Faaliyetleri: Proje içeriklerinin oluşturulması, değerlendirilmesi ve başvuru aşamalarının tamamlanması. 1.1.Modül 1 Koordinasyon Faaliyetleri: -Tüm modüller ile entegre olarak eğitim, bilgilendirme, etkinlik faaliyetlerinin planlanması, gerçekleştirilmesi, raporlanması, değerlendirilmesi -Belirlenen eğitim

Detaylı

TÜBİTAK ın Teknoloji Transfer Ofisleri Desteği

TÜBİTAK ın Teknoloji Transfer Ofisleri Desteği TÜBİTAK ın Teknoloji Transfer Ofisleri Desteği Destek Sistemimizde Ticarileşme Boyutu Yetersiz %98 nin temel araştırmaya aktarıyoruz; % 2 transfere aktarıyoruz 7,5 Milyar TL (%98) * 131 milyon TL (%2)

Detaylı

Yenilik ve Girişimcilik Alanlarında Kapasite Arttırılmasına Yönelik Kamu Destekleri

Yenilik ve Girişimcilik Alanlarında Kapasite Arttırılmasına Yönelik Kamu Destekleri Yenilik ve Girişimcilik Alanlarında Kapasite Arttırılmasına Yönelik Kamu Destekleri Dr. Sinan Tandoğan Girişim Destek Grubu TEYDEB TÜBİTAK TÜBİTAK Girişimcilik Destekleri: TÜBİTAK Girişimcilik Destekleri

Detaylı

Bilginin Teknolojiye Dönüşümü. Teknoloji Transfer Ofisi. Teknoloji Transfer Ofisi.

Bilginin Teknolojiye Dönüşümü. Teknoloji Transfer Ofisi. Teknoloji Transfer Ofisi. www.atatto.com.tr +90 442 282 2006 +90 442 282 2006-124 info@atatto.com.tr Atatürk Üniversitesi Yerleşkesi ATA Teknokent B Blok No: 113, 25240 Yakutiye/Erzurum/TÜRKİYE www.atatto.com.tr Atatürk Üniversitesi

Detaylı

TÜBİTAK ın Teknoloji Transfer Ofisleri Desteği. Prof. Dr. Yücel ALTUNBAŞAK TÜBİTAK Başkanı

TÜBİTAK ın Teknoloji Transfer Ofisleri Desteği. Prof. Dr. Yücel ALTUNBAŞAK TÜBİTAK Başkanı TÜBİTAK ın Teknoloji Transfer Ofisleri Desteği Prof. Dr. Yücel ALTUNBAŞAK TÜBİTAK Başkanı Desteklerdeki Ticarileştirme Oranı Arttı 2010 yılından itibaren Ar-Ge desteklerindeki ticarileştirme oranı % 2

Detaylı

ORTA DOĞU TEKNİK ÜNİVERSİTESİ BİLGİ TRANSFER OFİSİ (ODTÜ-BTO) SANAYİ İÇİN DESTEK HİZMETLERİ

ORTA DOĞU TEKNİK ÜNİVERSİTESİ BİLGİ TRANSFER OFİSİ (ODTÜ-BTO) SANAYİ İÇİN DESTEK HİZMETLERİ ORTA DOĞU TEKNİK ÜNİVERSİTESİ BİLGİ TRANSFER OFİSİ (ODTÜ-BTO) SANAYİ İÇİN DESTEK HİZMETLERİ www.bto.odtu.edu.tr www.odtuteknokent.com.tr ODTÜ-BTO NUN AMACI NEDİR? ODTÜ-BTO, ÜNİVERSİTEMİZ İLE BİRLİKTE ÇALIŞMAK

Detaylı

TEKNOLOJİ OKURYAZARLIĞI ÜNİTE.1

TEKNOLOJİ OKURYAZARLIĞI ÜNİTE.1 TEKNOLOJİ OKURYAZARLIĞI ÜNİTE.1 TEKNOLOJİ TRANSFER OFİSLERİ ve İSTE-TTO TEKNOLOJİ TRANSFERİ OFİSİ NEDİR? Teknoloji Transfer Ofisleri (TTO); Akademik araştırma sonuçlarının verimli ve hızlı bir şekilde

Detaylı

Düzce Üniversitesi Teknoloji Transfer Ofisi ve ilgili mekanizmaların vizyonu, Bölgesel, ulusal ve

Düzce Üniversitesi Teknoloji Transfer Ofisi ve ilgili mekanizmaların vizyonu, Bölgesel, ulusal ve Düzce Üniversitesi 2015-2019 stratejik planında Düzce Teknoloji Transfer Ofisi (TTO) doğrudan yer almakta olup, bu plan kapsamında ortaya konulan hedeflere ulaşılmasında önemli bir işleve sahiptir. Bu

Detaylı

ÜSİMP TTO TECRÜBE PAYLAŞIMI. ÖMER BAYKAL, GAZİ TTO 26 Temmuz 2013, ASO

ÜSİMP TTO TECRÜBE PAYLAŞIMI. ÖMER BAYKAL, GAZİ TTO 26 Temmuz 2013, ASO ÜSİMP TTO TECRÜBE PAYLAŞIMI ÖMER BAYKAL, GAZİ TTO 26 Temmuz 2013, ASO Gazi TTO nun Amacı Gazi Üniversitesi bünyesindeki bilimsel ve teknolojik bilginin toplumsal faydaya ve ekonomik değere dönüşümünü ve

Detaylı

TÜBİTAK. 1513 Teknoloji Transfer Ofisleri Destekleme Programı Teknoloji ve Yenilik Destek Programları Başkanlığı (TEYDEB)

TÜBİTAK. 1513 Teknoloji Transfer Ofisleri Destekleme Programı Teknoloji ve Yenilik Destek Programları Başkanlığı (TEYDEB) 1513 Teknoloji Transfer Ofisleri Destekleme Programı Teknoloji ve Yenilik Destek Programları Başkanlığı (TEYDEB) Ahmet Rıza Balım Teknoloji Transfer Mekanizmaları Destekleme Grubu ahmet.balim@tubitak.gov.tr

Detaylı

ÜSKÜDAR ÜNİVERSİTESİ TEKNOLOJİ TRANSFER OFİSİ (TTO) YÖNERGESİ

ÜSKÜDAR ÜNİVERSİTESİ TEKNOLOJİ TRANSFER OFİSİ (TTO) YÖNERGESİ ÜSKÜDAR ÜNİVERSİTESİ TEKNOLOJİ TRANSFER OFİSİ (TTO) YÖNERGESİ Amaç Madde 1 (1) Bu Yönergenin amacı, Üsküdar Üniversitesinde üretilen bilgi ve teknolojinin uygulamaya dönüştürülerek ticarileştirilmesine,

Detaylı

Çankaya Üniversitesi Teknoloji Transfer Ofisi

Çankaya Üniversitesi Teknoloji Transfer Ofisi Çankaya Üniversitesi Teknoloji Transfer Ofisi TTO BİLGİLENDİRME SUNUMU ANKARA, 2017 Giriş Teknoloji transferi, fikir ve tekniklerin bir yerde geliştirilip, geliştirildiği yerde veya başka bir yerde uygulamaya

Detaylı

IŞIK ÜNİVERSİTESİ TEKNOLOJİ TRANSFER OFİSİ ( TTO) YÖNERGESİ I. BÖLÜM. Amaç Kapsam ve Hedefler - Dayanak

IŞIK ÜNİVERSİTESİ TEKNOLOJİ TRANSFER OFİSİ ( TTO) YÖNERGESİ I. BÖLÜM. Amaç Kapsam ve Hedefler - Dayanak IŞIK ÜNİVERSİTESİ TEKNOLOJİ TRANSFER OFİSİ ( TTO) YÖNERGESİ I. BÖLÜM Amaç Kapsam ve Hedefler - Dayanak Amaç MADDE 1 Bu Yönergenin amacı; Rektörlüğe bağlı olarak kurulan Işık Üniversitesi Teknoloji Transfer

Detaylı

EK 10. PAMUKKALE ÜNİVERSİTESİ TEKNOLOJİ TRANSFERİ POLİTİKA BELGESİ

EK 10. PAMUKKALE ÜNİVERSİTESİ TEKNOLOJİ TRANSFERİ POLİTİKA BELGESİ 1601 TÜBİTAK YENİLİK VE GİRİŞİMCİLİK ALANLARINDA KAPASİTE ARTIRILMASINA YÖNELİK DESTEK PROGRAMI Teknoloji Transfer Ofislerine Yönelik Hazırlık, Başlangıç ve Kapasite Artırımı Sağlanması ve Uygulanması

Detaylı

KONYA TEKNOKENT SELÇUK ÜNİVERİTESİ TEKNOLOJİ GELİŞTİRME BÖLGESİ

KONYA TEKNOKENT SELÇUK ÜNİVERİTESİ TEKNOLOJİ GELİŞTİRME BÖLGESİ KONYA TEKNOKENT SELÇUK ÜNİVERİTESİ TEKNOLOJİ GELİŞTİRME BÖLGESİ PROJE VE İŞ GELİŞTİRME MERKEZİ 2006 yılında kurulmuş olan PİGEM; teknoloji transferi, girişimciliği destekleme ve inovasyona yönelik diğer

Detaylı

ATILIM ÜNİVERSİTESİ ARAŞTIRMA, GELİŞTİRME, TASARIM, UYGULAMA, DANIŞMANLIK VE TEKNOLOJİ TRANSFER OFİSİ (ARGEDA-TTO) YAPI VE İŞLEYİŞ YÖNERGESİ

ATILIM ÜNİVERSİTESİ ARAŞTIRMA, GELİŞTİRME, TASARIM, UYGULAMA, DANIŞMANLIK VE TEKNOLOJİ TRANSFER OFİSİ (ARGEDA-TTO) YAPI VE İŞLEYİŞ YÖNERGESİ (25.12.2018 gün ve 14 sayılı Senato Kararı) ATILIM ÜNİVERSİTESİ ARAŞTIRMA, GELİŞTİRME, TASARIM, UYGULAMA, DANIŞMANLIK VE TEKNOLOJİ TRANSFER OFİSİ (ARGEDA-TTO) YAPI VE İŞLEYİŞ YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç-Kapsam-Dayanak-Tanımlar

Detaylı

TUNCELİ ÜNİVERSİTESİ TEKNOLOJİ TRANSFER OFİSİ (TTO) YÖNERGESİ

TUNCELİ ÜNİVERSİTESİ TEKNOLOJİ TRANSFER OFİSİ (TTO) YÖNERGESİ TUNCELİ ÜNİVERSİTESİ TEKNOLOJİ TRANSFER OFİSİ (TTO) YÖNERGESİ TUNCELİ ÜNİVERSİTESİ - 2016 T.C. TUNCELİ ÜNİVERSİTESİ TEKNOLOJİ TRANSFER OFİSİ YÖNERGESİ Amaç MADDE 1 Bu Yönergenin amacı, Tunceli Üniversitesinde

Detaylı

ORTA DOĞU TEKNİK ÜNİVERSİTESİ BİLGİ TRANSFER OFİSİ (ODTÜ-BTO) ARAŞTIRMACILAR İÇİN DESTEK HİZMETLERİ

ORTA DOĞU TEKNİK ÜNİVERSİTESİ BİLGİ TRANSFER OFİSİ (ODTÜ-BTO) ARAŞTIRMACILAR İÇİN DESTEK HİZMETLERİ ORTA DOĞU TEKNİK ÜNİVERSİTESİ BİLGİ TRANSFER OFİSİ (ODTÜ-BTO) ARAŞTIRMACILAR İÇİN DESTEK HİZMETLERİ www.bto.odtu.edu.tr www.odtuteknokent.com.tr ODTÜ-BTO NUN AMACI NEDİR? ODTÜ-BTO, SANAYİ İLE ORTAK PROJE

Detaylı

TEKNOLOJİ TRANSFER OFİSİ GİRİŞİMCİLİK VE KULUÇKA BİRİMİ TALİMATI

TEKNOLOJİ TRANSFER OFİSİ GİRİŞİMCİLİK VE KULUÇKA BİRİMİ TALİMATI Sayfa 1 / 5 AMAÇ Bu talimat İstanbul Sabahattin Zaim Üniversitesi Teknoloji Tranfer Ofisi nin (İZÜ TTO) Girişimcilik ve Kuluçka Birimi; proje başvuru dosyalarının hazırlanması, geliştirilmesi sonrası destek

Detaylı

18 Ekim 2012 AKDENİZ AVRUPASI NDA TEKNOLOJİ TRANSFERİ ÇALIŞTAYI

18 Ekim 2012 AKDENİZ AVRUPASI NDA TEKNOLOJİ TRANSFERİ ÇALIŞTAYI 18 Ekim 2012 AKDENİZ AVRUPASI NDA TEKNOLOJİ TRANSFERİ ÇALIŞTAYI ÜNİVERSİTE-SANAYİ İŞBİRLİĞİ MERKEZLERİ ZİRVESİ 27 Nisan 2012 tarihinde Teknoloji Geliştirme Bölgeleri Derneği ile işbirliği içinde Ankara

Detaylı

YENİLİKÇİ ARA YÜZ PLATFORMU YAY

YENİLİKÇİ ARA YÜZ PLATFORMU YAY YENİLİKÇİ ARA YÜZ PLATFORMU YAY «Arayüz yapılarının kullanıcı odaklı yaklaşımlarla ihtiyaca yönelik hizmetler verebilmesi için kapasitelerinin ve yetkinliklerinin arttırılması» Proje Ekibi Yürütücü: Marmara

Detaylı

EGE ÜNİVERSİTESİ - EBİLTEM TEKNOLOJİ TRANSFER OFİSİ

EGE ÜNİVERSİTESİ - EBİLTEM TEKNOLOJİ TRANSFER OFİSİ EGE ÜNİVERSİTESİ - EBİLTEM TEKNOLOJİ TRANSFER OFİSİ... Semih ERDEN EGE MODELİ 1994 den bu yana faaliyetini sürdürmektedir. Üniversitemiz: Ar-Ge ve Sanayi ilişkilerini Türkiye için tamamen özgün bir yapısı

Detaylı

UYGULAMALI TEKNOLOJİ TİCARİLEŞTİRME PROGRAMI NEDİR? PROGRAMA KİMLER KATILMALI? Uygulamalı Teknoloji Ticarileştirme Programı (UTTP)

UYGULAMALI TEKNOLOJİ TİCARİLEŞTİRME PROGRAMI NEDİR? PROGRAMA KİMLER KATILMALI? Uygulamalı Teknoloji Ticarileştirme Programı (UTTP) UYGULAMALI TEKNOLOJİ TİCARİLEŞTİRME PROGRAMI NEDİR? PROGRAMA KİMLER KATILMALI? Uygulamalı Teknoloji Ticarileştirme Programı (UTTP) Yükselen teknolojilere dayalı yeni girişimler yaratmak isteyen yaratıcı

Detaylı

1513 Teknoloji Transfer Ofisleri Destekleme Programı

1513 Teknoloji Transfer Ofisleri Destekleme Programı 1513 Teknoloji Transfer Ofisleri Destekleme Programı Ahmet Rıza Balım Teknoloji Transfer Mekanizmaları Destekleme Grubu Kom. Sekreteri Teknoloji ve Yenilik Destek Programları Başkanlığı (TEYDEB) Değişen

Detaylı

YEDİTEPE ÜNİVERSİTESİ TEKNOLOJİ TRANSFER OFİSİ YÖNERGESİ

YEDİTEPE ÜNİVERSİTESİ TEKNOLOJİ TRANSFER OFİSİ YÖNERGESİ YEDİTEPE ÜNİVERSİTESİ TEKNOLOJİ TRANSFER OFİSİ YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç MADDE 1 Bu Yönergenin amacı; Yeditepe Üniversitesi Teknoloji Transfer Ofisinin yönetimi ve

Detaylı

Koç Üniversitesi (KÜ) TTO Vizyonu

Koç Üniversitesi (KÜ) TTO Vizyonu Koç Üniversitesi (KÜ) TTO Vizyonu Araştırma temelli, katma değeri yüksek ürünlerle bilgi odaklı kalkınmaya destek ve ülke ekonomisinin daha rekabetçi bir ekonomi olarak dünya çapında yarışmasına katkı

Detaylı

TTO Görev Tanımları. İçindekiler 1. TEKNOLOJİ TRANSFER OFİSİ TEŞKİLAT YAPISI GÖREV TANIMLARI VE GEREKLİ NİTELİKLER... 3

TTO Görev Tanımları. İçindekiler 1. TEKNOLOJİ TRANSFER OFİSİ TEŞKİLAT YAPISI GÖREV TANIMLARI VE GEREKLİ NİTELİKLER... 3 STRATEJİK PLAN 2012- İSTANBUL MEDİPOL ÜNİVERSİTESİ TEKNOLOJİ TRANSFER OFİSİ GÖREV TANIMLARI Temmuz 2016 İçindekiler 1. TEKNOLOJİ TRANSFER OFİSİ TEŞKİLAT YAPISI... 2 2. GÖREV TANIMLARI VE GEREKLİ NİTELİKLER...

Detaylı

www.adaptto.net iletisim@adaptto.net

www.adaptto.net iletisim@adaptto.net www.adaptto.net iletisim@adaptto.net Teknoloji Transferi Nedir? Teknoloji Transferi kavramı bir kurum tarafından geliştirilen yeni bir teknolojinin, buna ihtiyaç duyan kurum(lar)a başarılı bir şekilde

Detaylı

T Ü B İ T A K 1513 TEKNOLOJİ TRANSFER OFİSLERİ DESTEKLEME PROGRAMI ÇAĞRI DUYURUSU 2013

T Ü B İ T A K 1513 TEKNOLOJİ TRANSFER OFİSLERİ DESTEKLEME PROGRAMI ÇAĞRI DUYURUSU 2013 T Ü B İ T A K 1513 TEKNOLOJİ TRANSFER OFİSLERİ DESTEKLEME PROGRAMI ÇAĞRI DUYURUSU 2013 Üniversite-Sanayi işbirliğinin sağlanması, üniversitelerin ulusal ve uluslararası destek mekanizmalarından yararlanması,

Detaylı

ÜNİVERSİTE SANAYİ İŞBİRLİĞİNİN BÖLGESEL KALKINMAYA ETKİSİ: KONYA TEKNOKENT-SELÇUK TTO PROF. DR BAYRAM SADE YÖNETİM KURULU BAŞKANI

ÜNİVERSİTE SANAYİ İŞBİRLİĞİNİN BÖLGESEL KALKINMAYA ETKİSİ: KONYA TEKNOKENT-SELÇUK TTO PROF. DR BAYRAM SADE YÖNETİM KURULU BAŞKANI ÜNİVERSİTE SANAYİ İŞBİRLİĞİNİN BÖLGESEL KALKINMAYA ETKİSİ: KONYA TEKNOKENT-SELÇUK TTO PROF. DR BAYRAM SADE YÖNETİM KURULU BAŞKANI DÜZCE-9 MAYIS 2013 KONYA TEKNOKENT SELÇUK ÜNİVERİTESİ TEKNOLOJİ GELİŞTİRME

Detaylı

T.C. KOCAELİ ÜNİVERSİTESİ TEKNOLOJİ TRANSFER OFİSİ YÖNERGESİ. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar

T.C. KOCAELİ ÜNİVERSİTESİ TEKNOLOJİ TRANSFER OFİSİ YÖNERGESİ. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar T.C. KOCAELİ ÜNİVERSİTESİ TEKNOLOJİ TRANSFER OFİSİ YÖNERGESİ Amaç BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Madde 1. Bu yönergenin amacı, Kocaeli Üniversitesi Teknoloji Transfer Ofisi nin (KOÜ TTO),

Detaylı

26 Ağustos 2015 Çarşamba YÖNERGE Sayı:89 T.C. T.C. RECEP TAYYĠP ERDOĞAN ÜNĠVERSĠTESĠ TEKNOLOJĠ TRANSFER OFĠSĠ YÖNERGESĠ

26 Ağustos 2015 Çarşamba YÖNERGE Sayı:89 T.C. T.C. RECEP TAYYĠP ERDOĞAN ÜNĠVERSĠTESĠ TEKNOLOJĠ TRANSFER OFĠSĠ YÖNERGESĠ T.C. T.C. RECEP TAYYĠP ERDOĞAN ÜNĠVERSĠTESĠ TEKNOLOJĠ TRANSFER OFĠSĠ YÖNERGESĠ Amaç BĠRĠNCĠ BÖLÜM (Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar) MADDE 1 (1) Bu Yönergenin amacı, Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesinde

Detaylı

Buluş Bildirimi ve Değerlendirme Prosedürü

Buluş Bildirimi ve Değerlendirme Prosedürü Buluş Bildirimi ve Değerlendirme Prosedürü Teknoloji Transfer Ofisi 2016 Yazan(lar) : Tarih : İlker KÖSE TTO Direktörü Zeynep Elif CANSAP Patent Uzmanı Onaylayan(lar) : Tarih : Prof. Dr. Ömer Ceran Genel

Detaylı

T.C. İZMİR KÂTİP ÇELEBİ ÜNİVERSİTESİ TEKNOLOJİ TRANSFER OFİSİ (TTO) KURULUŞU

T.C. İZMİR KÂTİP ÇELEBİ ÜNİVERSİTESİ TEKNOLOJİ TRANSFER OFİSİ (TTO) KURULUŞU T.C. İZMİR KÂTİP ÇELEBİ ÜNİVERSİTESİ TEKNOLOJİ TRANSFER OFİSİ (TTO) KURULUŞU Şubat 2014 Çiğli-İZMİR T.C. İZMİR KÂTİP ÇELEBİ ÜNİVERSİTESİ TEKNOLOJİ TRANSFER OFİSİ YÖNERGESİ Amaç MADDE 1 (1) Bu Yönergenin

Detaylı

BULUŞ BİLDİRİMİ VE DEĞERLENDİRME PROSEDÜRÜ

BULUŞ BİLDİRİMİ VE DEĞERLENDİRME PROSEDÜRÜ SMB_102-1 BULUŞ BİLDİRİMİ VE DEĞERLENDİRME PROSEDÜRÜ 1. AMAÇ Bu prosedürün amacı, Yeditepe Üniversitesi (Üniversite) bünyesinde yer alan kadrolu öğretim üyesi, öğretim görevlisi ve idari personelin sınai

Detaylı

Üniversite-Sanayi İşbirliği Merkezleri Platformu University-Industry Cooperation Centers Platform of TURKEY. USIMP Ulusal Patent Fuarı

Üniversite-Sanayi İşbirliği Merkezleri Platformu University-Industry Cooperation Centers Platform of TURKEY. USIMP Ulusal Patent Fuarı Üniversite-Sanayi İşbirliği Merkezleri Platformu University-Industry Cooperation Centers Platform of TURKEY USIMP Ulusal Patent Fuarı TEŞEKKÜRLERİMİZLE TEKNOLOJİ TRANSFER OFİSLERİ TEŞEKKÜRLERİMİZLE DESTEKLEYENLER

Detaylı

ÜSİMP ULUSAL PATENT FUARI 17

ÜSİMP ULUSAL PATENT FUARI 17 ÜSİMP ULUSAL PATENT FUARI 17 ÜNİVERSİTELERİN PATENTLERİ AR-GE MERKEZLERİ İLE BULUŞUYOR 6-7 KASIM 2017 Harbiye Askeri Müzesi, İstanbul B2B GÖRÜŞMELER TTO TANITIMLARI KONFERANS VE PANELLER AR-GE MERKEZLERİ

Detaylı

TEYDEB. Teknoloji ve Yenilik Destek Programları Başkanlığı

TEYDEB. Teknoloji ve Yenilik Destek Programları Başkanlığı TEYDEB Teknoloji ve Yenilik Destek Programları Başkanlığı Mayıs 2018 TÜBİTAK Destekleri 2 1995 2017 Yılları Arasında Ne Yapıldı? 34.874 Proje Başvurusu Desteklenen 18.872 Proje 7,1 Milyar TL Destek* 12,7

Detaylı

EGE ÜNİVERSİTESİ - EBİLTEM TEKNOLOJİ TRANSFER OFİSİ

EGE ÜNİVERSİTESİ - EBİLTEM TEKNOLOJİ TRANSFER OFİSİ EGE ÜNİVERSİTESİ - EBİLTEM TEKNOLOJİ TRANSFER OFİSİ Prof. Dr. Candeğer YILMAZ,... Ege Üniversitesi Rektörü EGE MODELİ 1994 den bu yana faaliyetini sürdürmektedir. Üniversitemiz: Ar-Ge ve Sanayi ilişkilerini

Detaylı

Buluş Nedir? Nasıl Korunur? Yeni Kanun un Getirdikleri

Buluş Nedir? Nasıl Korunur? Yeni Kanun un Getirdikleri Buluş Nedir? Nasıl Korunur? Yeni Kanun un Getirdikleri Av. İdil Buse Kök Hazer/Birim Yöneticisi Yusuf Dudu/Uzman Fikri Sınai Haklar ve Sözleşmeler Birimi ODTÜ Teknoloji Transfer Ofisi ORTA DOĞU TEKNİK

Detaylı

Destekli Proje İşletme Prosedürü

Destekli Proje İşletme Prosedürü Destekli Proje İşletme Prosedürü Teknoloji Transfer Ofisi 2014 Yazan(lar) : Tarih : İlker KÖSE TTO Direktörü Onaylayan(lar) : Tarih : Prof. Dr. Ömer Ceran Genel Sekreter V. Prof. Dr. Sabahattin Aydın Rektör

Detaylı

ÜNİVERSİTE- SANAYİ İŞBİRLİĞİ BİRİMİ

ÜNİVERSİTE- SANAYİ İŞBİRLİĞİ BİRİMİ embryonixtto.com EMBRYONIX TTO, inovasyon ve girişimcilik başlığı altında üniversite ile sanayi arasında teknolojik katma değer yaratan; İzmir Ekonomi Üniversitesi nde, İzmir Bilimpark ve İzmir Ticaret

Detaylı

TÜBİTAK TEYDEB. Ar-Ge ve Yenilik Destek Programları

TÜBİTAK TEYDEB. Ar-Ge ve Yenilik Destek Programları TÜBİTAK TEYDEB Ar-Ge ve Yenilik Destek Programları 2 TEYDEB - Teknoloji ve Yenilik Destek Programları Başkanlığı Kuruluş Amacı Ülkemiz özel sektör kuruluşlarının araştırma-teknoloji geliştirme ve yenilik

Detaylı

TÜRKİYE TEKNOLOJİ PAZARINDA TİCARİ FIRSATLAR

TÜRKİYE TEKNOLOJİ PAZARINDA TİCARİ FIRSATLAR Üniversite-Sanayi İşbirliği Merkezleri Platformu University-Industry Cooperation Centers Platform of TURKEY TÜRKİYE TEKNOLOJİ PAZARINDA TİCARİ FIRSATLAR Prof. Dr. A. Hamit SERBEST President of Executive

Detaylı

AKİŞMER VE AKADEMİSYENLER

AKİŞMER VE AKADEMİSYENLER AKİŞMER TEKNOLOJİ TRANSFER MERKEZİ AKİŞMER VE AKADEMİSYENLER Teknoloji Transfer Merkezi Tarafından Sunulan Hizmetler FERİDE YENİAY 2014 Bilimden Teknolojiye Güvenle Adres: Akdeniz Üniversitesi Rektörlük

Detaylı

TÜBİTAK TEYDEB 2.0 Yeni Destek Sistemi Dönüşümü

TÜBİTAK TEYDEB 2.0 Yeni Destek Sistemi Dönüşümü TEYDEB 2.0 Yeni Destek Sistemi Dönüşümü Temmuz 2017 Önerilen Sistemin Kapsamı Yenilikçi fikirlerin yaratılması, değerlendirilmesi ve dönüştürülmesini kolaylaştıran Doğrudan ve arayüz destek mekanizmaları

Detaylı

T Ü B İ T A K TEKNOLOJİ VE YENİLİK DESTEK PROGRAMLARI BAŞKANLIĞI (TEYDEB)

T Ü B İ T A K TEKNOLOJİ VE YENİLİK DESTEK PROGRAMLARI BAŞKANLIĞI (TEYDEB) T Ü B İ T A K TEKNOLOJİ VE YENİLİK DESTEK PROGRAMLARI BAŞKANLIĞI (TEYDEB) 1513 TEKNOLOJİ TRANSFER OFİSLERİ DESTEKLEME PROGRAMI 2014 YILI ÇAĞRI DUYURUSU Üniversitelerin ulusal ve uluslararası destek mekanizmalarından

Detaylı

Teknoloji Transferinde Sınai Mülkiyet Haklarının Rolü - Türkiye Örneği

Teknoloji Transferinde Sınai Mülkiyet Haklarının Rolü - Türkiye Örneği UNECE & TPE Çalıştayı Teknoloji Transferinde Sınai Mülkiyet Haklarının Rolü - Türkiye Örneği Doç. Dr. Yüksel BİRİNCİ TPE Başkan Yrd. 12/03/2009 1/41 İçerik Sınai Mülkiyet Hakları ve TPE Sınai Mülkiyet

Detaylı

MARMARA ÜNİVERSİTESİ İNOVASYON VE TEKNOLOJİ UYGULAMA VE ARAŞTIRMA MERKEZİ- MİTTO KASIM 2017

MARMARA ÜNİVERSİTESİ İNOVASYON VE TEKNOLOJİ UYGULAMA VE ARAŞTIRMA MERKEZİ- MİTTO KASIM 2017 MARMARA ÜNİVERSİTESİ İNOVASYON VE TEKNOLOJİ UYGULAMA VE ARAŞTIRMA MERKEZİ- MİTTO KASIM 2017 MITTO TÜBİTAK 1601 Projesi Öncesi ve Sonrası Durum Değerlendirmesi Yapısal Değişim (Ofisten Merkez Statüsüne

Detaylı

ÜSİMP UNİVERSİTE SANAYİ İŞBİRLİĞİ DENEYİMLERİ ÇALIŞTAYI, 9-10 Ocak 2013, Ankara

ÜSİMP UNİVERSİTE SANAYİ İŞBİRLİĞİ DENEYİMLERİ ÇALIŞTAYI, 9-10 Ocak 2013, Ankara ÜSİMP UNİVERSİTE SANAYİ İŞBİRLİĞİ DENEYİMLERİ ÇALIŞTAYI, 9-10 Ocak 2013, Ankara SUNUM İÇERİĞİ 1. İstanbul Sanayi Odası nın Sanayi Üniversite İşbirliğine Bakışı ve Bu Kapsamdaki Rolü 2. Sanayi- Üniversite

Detaylı

Kuruluş Amacı. 2 TEYDEB - Teknoloji ve Yenilik Destek Programları Başkanlığı

Kuruluş Amacı. 2 TEYDEB - Teknoloji ve Yenilik Destek Programları Başkanlığı 2 TEYDEB - Teknoloji ve Yenilik Destek Programları Başkanlığı Kuruluş Amacı Ülkemiz özel sektör kuruluşlarının araştırma-teknoloji geliştirme ve yenilik faaliyetlerini desteklemek, Türk sanayisinin araştırma-teknoloji

Detaylı

İZMİR KÂTİP ÇELEBİ ÜNİVERSİTESİ PROJE GENEL KOORDİNATÖRLÜĞÜ YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM. Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar

İZMİR KÂTİP ÇELEBİ ÜNİVERSİTESİ PROJE GENEL KOORDİNATÖRLÜĞÜ YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM. Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar İZMİR KÂTİP ÇELEBİ ÜNİVERSİTESİ PROJE GENEL KOORDİNATÖRLÜĞÜ YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç MADDE 1 Bu yönergenin amacı; İzmir Kâtip Çelebi Üniversitesinde kurulan Proje

Detaylı

TÜRKİYE NİN ÜSİ ODAKLI SÜREÇLERİ 2011-2014 (23.BTYK - 27.BTYK) 2014 ve Sonrası (27. BTYK - )

TÜRKİYE NİN ÜSİ ODAKLI SÜREÇLERİ 2011-2014 (23.BTYK - 27.BTYK) 2014 ve Sonrası (27. BTYK - ) TÜRKİYE NİN ÜSİ ODAKLI SÜREÇLERİ 2011 öncesi ( - 23. BTYK) 2011-2014 (23.BTYK - 27.BTYK) 2014 ve Sonrası (27. BTYK - ) ANA HEDEF 2023 YILINDA DÜNYANIN EN BÜYÜK 10 EKONOMİSİNDEN BİRİSİ OLMAK!!! 500 Milyar

Detaylı

YAYIN BAŞARI ÖDÜLÜ BAŞVURU FORMU

YAYIN BAŞARI ÖDÜLÜ BAŞVURU FORMU EK-1: YAYIN BAŞARI ÖDÜLÜ BAŞVURU FORMU Unvanı, Adı ve Soyadı Bölüm/Anabilim Dalı :.. BAŞVURUDA YER ALAN YAYINLAR: Sıra No Başlık Dergi Adı, Cilt, Sayfa No., Yıl Yazar Sayısı Yazarlar (yayında yer aldığı

Detaylı

Destekli Proje İşletme Prosedürü

Destekli Proje İşletme Prosedürü Destekli Proje İşletme Prosedürü Teknoloji Transfer Ofisi 2016 Yazan(lar) : Tarih : İlker KÖSE TTO Direktörü Onaylayan(lar) : Tarih : Prof. Dr. Ömer Ceran Genel Sekreter V. Prof. Dr. Sabahattin Aydın Rektör

Detaylı

T.C. DÜZCE ÜNİVERSİTESİ TEKNOLOJİ TRANSFER OFİSİ YÖNERGESİ

T.C. DÜZCE ÜNİVERSİTESİ TEKNOLOJİ TRANSFER OFİSİ YÖNERGESİ Amaç T.C. DÜZCE ÜNİVERSİTESİ TEKNOLOJİ TRANSFER OFİSİ YÖNERGESİ MADDE 1 (1) Bu Yönergenin amacı, Düzce Üniversitesinde üretilen bilgi ve teknolojinin uygulamaya dönüştürülerek ticarileştirilmesine, üniversite

Detaylı

Ön Görüşme. Karadeniz Teknik Üniversitesi FSMH BAŞVURU SÜRECİ

Ön Görüşme. Karadeniz Teknik Üniversitesi FSMH BAŞVURU SÜRECİ Karadeniz Teknik Üniversitesi FSMH BAŞVURU SÜRECİ Ön Görüşme Değerli Akademik / İdari Personelimiz ve Öğrencilerimiz, Ülkemizde Ocak 2017 yılında 6769 No'lu Sınai Mülkiyet Kanun tasarısının yasalaşmasıyla

Detaylı

SAN-TEZ PROJELERİ. Prof. Dr. Özgen Ümit Çolak Teknoloji Transfer Ofisi (TTO) Bilimsel Araştırma Projeleri (BAP) Koordinatörü. YTÜ, 12 Şubat 2013

SAN-TEZ PROJELERİ. Prof. Dr. Özgen Ümit Çolak Teknoloji Transfer Ofisi (TTO) Bilimsel Araştırma Projeleri (BAP) Koordinatörü. YTÜ, 12 Şubat 2013 SAN-TEZ PROJELERİ Prof. Dr. Özgen Ümit Çolak Teknoloji Transfer Ofisi (TTO) Bilimsel Araştırma Projeleri (BAP) Koordinatörü YTÜ, 12 Şubat 2013 Sunum Planı San-Tez Programı Programın amacı Başvuru Tarihleri

Detaylı

GEBZE TEKNİK ÜNİVERSİTESİ TEKNOLOJİ TRANSFER OFİSİ (GTÜ-TTO) YÖNERGESİ

GEBZE TEKNİK ÜNİVERSİTESİ TEKNOLOJİ TRANSFER OFİSİ (GTÜ-TTO) YÖNERGESİ GEBZE TEKNİK ÜNİVERSİTESİ TEKNOLOJİ TRANSFER OFİSİ (GTÜ-TTO) YÖNERGESİ Amaç MADDE 1 Bu Yönergenin amacı, Gebze Teknik Üniversitesi Teknoloji Transfer Ofisi nin oluşumu, organları, çalışma şekli, görev,

Detaylı

NAMIK KEMAL ÜNİVERSİTESİ TEKNOLOJİ TRANSFER OFİSİ (NKUTTO) YÖNERGESİ

NAMIK KEMAL ÜNİVERSİTESİ TEKNOLOJİ TRANSFER OFİSİ (NKUTTO) YÖNERGESİ 28/12/2012 Teknoloji Transfer Ofisi YÖNERGE NAMIK KEMAL ÜNİVERSİTESİ TEKNOLOJİ TRANSFER OFİSİ (NKUTTO) YÖNERGESİ Amaç MADDE 1 (1) Bu Yönergenin amacı, Namık Kemal Üniversitesi Teknoloji Transfer Ofisi

Detaylı

REKABETÇİ SEKTÖRLER PROGRAMI PROJE ÇAĞRISI BİLGİLENDİRME TOPLANTISI 6 NİSAN 2017 ANKARA

REKABETÇİ SEKTÖRLER PROGRAMI PROJE ÇAĞRISI BİLGİLENDİRME TOPLANTISI 6 NİSAN 2017 ANKARA REKABETÇİ SEKTÖRLER PROGRAMI PROJE ÇAĞRISI BİLGİLENDİRME TOPLANTISI 6 NİSAN 2017 ANKARA İÇERİK 1 2 3 4 TEMEL BİLGİLER GENEL KURALLAR REHBER DOKÜMANLAR ÇAĞRI BAŞLIKLARI 5 BAŞVURU SÜRECİ 6 DEĞERLENDİRME

Detaylı

İnovasyon Odaklı Mentörlük Projesi

İnovasyon Odaklı Mentörlük Projesi İnovasyon Odaklı Mentörlük Projesi İnovasyon Odaklı Mentörlük Projesi kapsamında, İhracatçı Birlikleri üyesi 100 şirkette, inovasyon yönetimi yetkinliğinin sürdürülebilir şekilde arttırılması ve uluslararası

Detaylı

Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi Teknoloji Transfer Ofisi (TTO) Koordinatörlüğü

Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi Teknoloji Transfer Ofisi (TTO) Koordinatörlüğü Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi Teknoloji Transfer Ofisi (TTO) Koordinatörlüğü SANAYİYE BİLGİ VE TEKNOLOJİ TRANSFER ETME temel hedefiyle 2017 yılından itibaren yeni bir dönem başlamıştır. Bilecik Şeyh

Detaylı

SUNUM PLANI. Araştırma-Geliştirme, İnovasyon ve Endüstriyel Uygulama Destek Programı

SUNUM PLANI. Araştırma-Geliştirme, İnovasyon ve Endüstriyel Uygulama Destek Programı Kasım 2017 1 SUNUM PLANI Araştırma-Geliştirme, İnovasyon ve Endüstriyel Uygulama Destek Programı Uluslararası Kuluçka Merkezi ve Hızlandırıcı Destek Programı Teknolojik Ürün Tanıtım ve Pazarlama (TEKNOPAZAR)

Detaylı

GAZİ TEKNOLOJİ TRANSFER OFİSİ (GAZİ TTO) GAZİ ÜNİVERSİTESİ SANAYİ İLE BULUŞUYOR!

GAZİ TEKNOLOJİ TRANSFER OFİSİ (GAZİ TTO) GAZİ ÜNİVERSİTESİ SANAYİ İLE BULUŞUYOR! GAZİ TEKNOLOJİ TRANSFER OFİSİ (GAZİ TTO) GAZİ ÜNİVERSİTESİ SANAYİ İLE BULUŞUYOR! Gazi Üniversitesi Kökleri 1926 yılına uzanan Gazi Üniversitesi nde, SANAYİYE BİLGİ VE TEKNOLOJİ TRANSFER ETME temel hedefiyle

Detaylı

Sunum İçeriği TÜBİTAK

Sunum İçeriği TÜBİTAK Sunum İçeriği 2 TEYDEB KURULUŞ AMACI Teknoloji veyenilik Destek Programları Başkanlığı (TEYDEB); ülkemiz özel sektör kuruluşlarının araştırma-teknoloji geliştirme ve yenilik faaliyetlerini desteklemek

Detaylı

ÜNİVERSİTE SANAYİ İŞBİRLİĞİ MERKEZLERİ PLATFORMU

ÜNİVERSİTE SANAYİ İŞBİRLİĞİ MERKEZLERİ PLATFORMU 1 ÜNİVERSİTE SANAYİ İŞBİRLİĞİ MERKEZLERİ PLATFORMU ÜSİMP ÜSİMP (Üniversite-Sanayi İşbirliği Merkezleri Platformu), üniversitelerde üretilen yeni teknolojilerin topluma aktarılmasını teşvik etmek ve sanayi

Detaylı

KONYA TEKNOKENT-SELÇUK TTO

KONYA TEKNOKENT-SELÇUK TTO KONYA TEKNOKENT-SELÇUK TTO (1513 TTO Başvuru Deneyimleri Paylaşımı Çalıştayı- Ankara Sanayi Odası-26 Temmuz 2013) PROF. DR BAYRAM SADE YÖNETİM KURULU BAŞKANI SELÇUK TTO (2006) ; Teknoloji transferi, girişimciliği

Detaylı

İVEDİK OSB. Misyon-Vizyon

İVEDİK OSB. Misyon-Vizyon İVEDİK OSB Misyon-Vizyon Ankara nın ve üyelerinin; ulusal ve uluslararası ticaretten daha fazla pay alan, rekabet gücüne ulaşmış siyasi ve ekonomik oluşumları kendi yararı doğrultusunda kullanabilen, varlık

Detaylı

Proje Üretim, Yönetim ve Koordinasyon Merkezi (ADYÜPROJEM) ve Teknoloji Transfer Ofisi (ADYÜ TTO) TANITIM KİTAPÇIĞI

Proje Üretim, Yönetim ve Koordinasyon Merkezi (ADYÜPROJEM) ve Teknoloji Transfer Ofisi (ADYÜ TTO) TANITIM KİTAPÇIĞI Proje Üretim, Yönetim ve Koordinasyon Merkezi (ADYÜPROJEM) ve Teknoloji Transfer Ofisi (ADYÜ TTO) TANITIM KİTAPÇIĞI Proje Üretim, Yönetim ve Koordinasyon Merkezi (ADYÜPROJEM) Proje Üretim, Yönetim ve Koordinasyon

Detaylı

Avrupa Birliği Desteklerine Yönelik Süreçlerin Yönetimi

Avrupa Birliği Desteklerine Yönelik Süreçlerin Yönetimi II. AR-GE MERKEZLERİ İYİ UYGULAMA ÖRNEKLERİ ZİRVESİ Avrupa Birliği Desteklerine Yönelik Süreçlerin Yönetimi HEKSAGON MUHENDİSLİK ve TASARIM A.Ş. ÜNİVERSİTE-SANAYİ İŞBİRLİĞİ DESTEKLİ YENİLİK MODELİ SUNUM

Detaylı

ÇANKAYA ÜNİVERSİTESİ TEKNOLOJİ TRANSFER OFİSİ (TTO) UYGULAMA VE ARAŞTIRMA MERKEZİ YÖNETMELİĞİ

ÇANKAYA ÜNİVERSİTESİ TEKNOLOJİ TRANSFER OFİSİ (TTO) UYGULAMA VE ARAŞTIRMA MERKEZİ YÖNETMELİĞİ ÇANKAYA ÜNİVERSİTESİ TEKNOLOJİ TRANSFER OFİSİ (TTO) UYGULAMA VE ARAŞTIRMA MERKEZİ YÖNETMELİĞİ 1 BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç MADDE 1 Bu Yönetmeliğin amacı; Çankaya Üniversitesi

Detaylı

EGE ÜNİVERSİTESİ EBİLTEM-TTO...

EGE ÜNİVERSİTESİ EBİLTEM-TTO... EGE ÜNİVERSİTESİ EBİLTEM-TTO... 26 Temmuz 2013 EGE ÜNİVERSİTESİ Tüm gelenekleri, zenginlikleri ve kısıtları ile 58 yıllık bir Devlet Üniversitesi 4. Üniversite 55 bin öğrenci, 3000 öğretim elemanı ile

Detaylı

TÜBİTAK DESTEKLERİ 1. SANAYİ AR-GE PROJELERİ DESTEKLEME PROGRAMI (1501) Bu destek programı kapsamında, yenilik tanımı çerçevesinde;

TÜBİTAK DESTEKLERİ 1. SANAYİ AR-GE PROJELERİ DESTEKLEME PROGRAMI (1501) Bu destek programı kapsamında, yenilik tanımı çerçevesinde; TÜBİTAK DESTEKLERİ 1. SANAYİ AR-GE PROJELERİ DESTEKLEME PROGRAMI (1501) Destek Kapsamı Bu destek programı kapsamında, yenilik tanımı çerçevesinde; yeni bir ürün üretilmesi, mevcut bir ürünün geliştirilmesi,

Detaylı

BALIKESİR ÜNİVERSİTESİ ARAŞTIRMA PROJELERİ KOORDİNASYON OFİSİ YÖNERGESİ. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam ve Tanımlar

BALIKESİR ÜNİVERSİTESİ ARAŞTIRMA PROJELERİ KOORDİNASYON OFİSİ YÖNERGESİ. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam ve Tanımlar BALIKESİR ÜNİVERSİTESİ ARAŞTIRMA PROJELERİ KOORDİNASYON OFİSİ YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam ve Tanımlar Amaç Madde 1- (1) Bu yönergenin amacı, ulusal ve uluslararası bilimsel araştırma ve geliştirme

Detaylı

TEKNOLOJİ TRASNFER OFİSİ BAŞKANLIĞI YÖNERGESİ

TEKNOLOJİ TRASNFER OFİSİ BAŞKANLIĞI YÖNERGESİ Sayfa 1/6 BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak, Tanımlar Amaç MADDE 1- (1) Bu Yönergenin amacı, Kırklareli Üniversitesi Teknoloji Transfer Ofisinin oluşumu, organları, çalışma şekli, görev, yetki ve sorumlulukları

Detaylı

SANAYİ ÖĞRENCİ GİRİŞİMCİ YATIRIMCI AKADEMİ. Öğrencilere Verilen Hizmet ve Destekler.

SANAYİ ÖĞRENCİ GİRİŞİMCİ YATIRIMCI AKADEMİ. Öğrencilere Verilen Hizmet ve Destekler. GİRİŞİMCİ ÖĞRENCİ SANAYİ AKADEMİ YATIRIMCI Öğrencilere Verilen Hizmet ve Destekler www.tto.sehir.edu.tr ÖĞRENCİ ŞEHİR TTO Lisans ve Lisansüstü Öğrencilerine, iş fikri oluşturması, fikirlerin olgunlaştırılması

Detaylı

TEMİZ BİR GELECEK İÇİN bir adım daha atıyoruz! Bilgi, birikim ve deneyimlerinizle yön verin, destekleyin!.. 1 Haziran 2015 Son Katılım Tarihi

TEMİZ BİR GELECEK İÇİN bir adım daha atıyoruz! Bilgi, birikim ve deneyimlerinizle yön verin, destekleyin!.. 1 Haziran 2015 Son Katılım Tarihi İŞ REHBERLERİ TEKNİK REHBERLER Turkey SÜRDÜRÜLEBİLİRLİK REHBERLERİ YARIŞMA JÜRİSİ VE PANELİSTLER TEMİZ BİR GELECEK İÇİN bir adım daha atıyoruz! Bilgi, birikim ve deneyimlerinizle yön verin, destekleyin!..

Detaylı

Teknogirişim Sermaye Desteği. Programı

Teknogirişim Sermaye Desteği. Programı 1512 Teknogirişim Sermaye Desteği Programı 2 nın Amacı Bireysel girişimcilerin teknoloji ve yenilik odaklı iş fikirlerini firma kurarak yenilikçi ürünlere dönüştürebilmeleri için iş fikrinden pazara kadar

Detaylı

Özyeğin Üniversitesi Teknoloji Transfer Ofisi

Özyeğin Üniversitesi Teknoloji Transfer Ofisi Özyeğin Üniversitesi Teknoloji Transfer Ofisi Özyeğin Üniversitesi Kuruluş : 18 Mayıs 2007 Açılış : 15 Eylül 2008 Kampüs : Çekmeköy, Türkiye nin ilk LEED Sertifikası alan kampüsü 220 bin m2 alana kurulu

Detaylı

Destekli Proje Başvuru Prosedürü

Destekli Proje Başvuru Prosedürü Destekli Proje Başvuru Prosedürü Teknoloji Transfer Ofisi 2016 Yazan(lar) : Tarih : İlker KÖSE TTO Direktörü Onaylayan(lar) : Tarih : Prof. Dr. Ömer Ceran Genel Sekreter V. Prof. Dr. Sabahattin Aydın Rektör

Detaylı

Üniversite-Sanayi İşbirlikleri ORTA DOĞU TEKNİK ÜNİVERSİTESİ -1-

Üniversite-Sanayi İşbirlikleri ORTA DOĞU TEKNİK ÜNİVERSİTESİ -1- Üniversite-Sanayi İşbirlikleri -1-08.06.2017 -2- Üniversite-Sanayi İşbirlikleri Aytülü Sert, MBA Üniversite-Sanayi İşbirliği ve Ticarileştirme Birim Yöneticisi ODTÜ Teknoloji Transfer Ofisi Canberk Sayın

Detaylı

ODTÜ Teknoloji Transfer Yapılanması ve Faaliyetleri

ODTÜ Teknoloji Transfer Yapılanması ve Faaliyetleri -1- ODTÜ Teknoloji Transfer Yapılanması ve Faaliyetleri Dr. Aysu Günal ODTÜ Bilgi Transfer Ofisi Koordinatörü 30.09.2015 Dokuz Eylül Üniversitesi, İzmir -2- Sunum İçeriği Politika ve Stratejiler Durum

Detaylı

TÜBİTAK Girişimcilik Aşamalı Destek Programı

TÜBİTAK Girişimcilik Aşamalı Destek Programı 1512 Girişimcilik Aşamalı Destek Programı Teknoloji ve Yenilik Destek Programları Başkanlığı (TEYDEB) Programın amacı: İş fikrinden pazara kadar destek Bireysel girişimcilerin teknoloji ve yenilik odaklı

Detaylı

PROJE YÖNETİM OFİSİ YÖNERGESİ. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam ve Dayanak

PROJE YÖNETİM OFİSİ YÖNERGESİ. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam ve Dayanak Sayfa No 1 / 5 BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam ve Dayanak Amaç ve Kapsam Madde 1 - (1) Bu yönergenin amacı, Kapadokya Üniversitesinin stratejik hedefleri doğrultusunda geliştirilecek bilimsel, sosyal vb. araştırmalar

Detaylı

T.C. İSTANBUL KALKINMA AJANSI

T.C. İSTANBUL KALKINMA AJANSI T.C. İSTANBUL KALKINMA AJANSI Bölgesel Yenilik Stratejisi Çalışmaları; Kamu Kurumlarında Yenilik Anketi İstanbul Bölgesel Yenilik Stratejisi Kamu Kurumlarında Yenilik Anketi Önemli Not: Bu anketten elde

Detaylı

Mühendislik Fakültelerinde Araştırma Süreçlerinin Teknoloji Transferi Ekosistemine Katkıları

Mühendislik Fakültelerinde Araştırma Süreçlerinin Teknoloji Transferi Ekosistemine Katkıları Mühendislik Fakültelerinde Araştırma Süreçlerinin Teknoloji Transferi Ekosistemine Katkıları Mühendislik Fakültelerinin Araştırma ve Teknoloji Transferi Ekosistemine Katkılarının Değerlendirilmesi Paneli

Detaylı

MENTÖR DESTEK PROGRAMI UYGULAMA USUL VE ESASLARI. Uygulama Esasının Amacı; Akademisyenlerin Dış Kaynaklı projeleri hazırlama aşamalarında Mentörlük

MENTÖR DESTEK PROGRAMI UYGULAMA USUL VE ESASLARI. Uygulama Esasının Amacı; Akademisyenlerin Dış Kaynaklı projeleri hazırlama aşamalarında Mentörlük BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç MADDE 1- Uygulama Esasının Amacı; Akademisyenlerin Dış Kaynaklı projeleri hazırlama aşamalarında Mentörlük mekanizmasının uygulanmasına yönelik usul

Detaylı

Üniversite-Sanayi İşbirliği: Politika Kararları ve Uygulamalar. Yasemin ASLAN BTYP Daire Başkanı

Üniversite-Sanayi İşbirliği: Politika Kararları ve Uygulamalar. Yasemin ASLAN BTYP Daire Başkanı Üniversite-Sanayi İşbirliği: Politika Kararları ve Uygulamalar Yasemin ASLAN BTYP Daire Başkanı 8. ÜSİMP ULUSAL KONGRESİ 10 Haziran 2015 Ulusal Yenilik ve Girişimcilik Ekosistemi Üniversite-Sanayi İşbirliğinin

Detaylı

Teknoloji Transfer Ofisi

Teknoloji Transfer Ofisi Teknoloji Transfer Ofisi 2016-17 Akademik Yılı Uyum Eğitimi TTO Tanıtımı Yrd. Doç. Dr. İlker KÖSE MEDİPOL Üniversitesi İçerik Medipol TTO Tanıtımı GYÜ Endeks Göstergeleri Nelerdir? İlk 50 ye Giren Üniversiteler

Detaylı

EGE ÜNİVERSİTESİ EBİLTEM TEKNOLOJİ TRANSFER OFİSİ YÖNERGESİ

EGE ÜNİVERSİTESİ EBİLTEM TEKNOLOJİ TRANSFER OFİSİ YÖNERGESİ EGE ÜNİVERSİTESİ EBİLTEM TEKNOLOJİ TRANSFER OFİSİ YÖNERGESİ Amaç Madde 1: Amaç, Ege Üniversitesi EBİLTEM Teknoloji Transfer Ofisi nin oluşumu, organlarının çalışma şekli, görev, yetki ve sorumlulukları

Detaylı

Madde 1 - Bu Yönerge, Fırat Üniversitesi bünyesinde yürütülen Doktora Sonrası Araştırma

Madde 1 - Bu Yönerge, Fırat Üniversitesi bünyesinde yürütülen Doktora Sonrası Araştırma FIRAT ÜNĠVERSĠTESĠ DOKTORA SONRASI ARAġTIRMA PROGRAMI UYGULAMA YÖNERGESĠ (FÜ-DOSAP) AMAÇ VE KAPSAM Madde 1 - Bu Yönerge, Fırat Üniversitesi bünyesinde yürütülen Doktora Sonrası Araştırma Programının uygulama

Detaylı

SENATO 2016/12-II BİTLİS EREN ÜNİVERSİTESİ PROJE DESTEK OFİSİ YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM. Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar

SENATO 2016/12-II BİTLİS EREN ÜNİVERSİTESİ PROJE DESTEK OFİSİ YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM. Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar 26.12.2016 SENATO 2016/12-II Amaç BİTLİS EREN ÜNİVERSİTESİ PROJE DESTEK OFİSİ YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar MADDE 1- (1) Bu Yönergenin amacı; Bitlis Eren Üniversitesinin stratejik

Detaylı

II. KKTC KOBİ ZİRVESİ GİRİŞİMCİLİK EKOSİSTEMİ GELECEK STRATEJİLERİ KONFERANSI

II. KKTC KOBİ ZİRVESİ GİRİŞİMCİLİK EKOSİSTEMİ GELECEK STRATEJİLERİ KONFERANSI II. KKTC KOBİ ZİRVESİ GİRİŞİMCİLİK EKOSİSTEMİ GELECEK STRATEJİLERİ KONFERANSI KKTC GENEL VE EKONOMİK BİLGİLER 2 KKTC Genel ve Ekonomik Bilgiler Nüfus (2014); 313.626 Gayrisafi Yurtiçi Hasıla (2015); 10,2

Detaylı

YILDIZ TEKNOPARK 2017 YILI KİRA İNDİRİM YÖNERGESİ BAŞARI KRİTERLERİ

YILDIZ TEKNOPARK 2017 YILI KİRA İNDİRİM YÖNERGESİ BAŞARI KRİTERLERİ YILDIZ TEKNOPARK 2017 YILI KİRA İNDİRİM YÖNERGESİ Firmalar aşağıda detayları belirtilen kriterlerde gösterdikleri faaliyetler neticesinde kira indiriminden yararlanabileceklerdir. BAŞARI KRİTERLERİ 1-

Detaylı

PROJE DESTEK OFİSİ YÖNERGESİ

PROJE DESTEK OFİSİ YÖNERGESİ YÜZÜNCÜ YIL ÜNİVERSİTESİ PROJE DESTEK OFİSİ YÖNERGESİ Amaç Madde 1: Amaç, Yüzüncü Yıl Üniversitesi Proje Destek Ofisi nin oluşumu, organlarının çalışma şekli, görev, yetki ve sorumlulukları ile işleyişi

Detaylı

KUDAKA 2012 YILI FAALİYET TAKVİMİ. KUZEYDOĞU ANADOLU KALKINMA AJANSI 2012 YILI FAALİYETLERİ Takvim (Ay)

KUDAKA 2012 YILI FAALİYET TAKVİMİ. KUZEYDOĞU ANADOLU KALKINMA AJANSI 2012 YILI FAALİYETLERİ Takvim (Ay) KUDAKA 2012 YILI FAALİYET TAKVİMİ Faaliyet 3.1. KURUMSAL GELİŞİM VE YÖNETİM 3.1.1. Alt Faaliyetler 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 Sorumlu Uygulama İnsan Kaynakları ve Kurumsallaşmaya İlişkin Faaliyetler Uzman

Detaylı

İzmir Yenilik Ekosistemi 2018 İzleme Raporu

İzmir Yenilik Ekosistemi 2018 İzleme Raporu Yenilik Ekosistemi 2018 İzleme Raporu 2018, İZKA Tüm hakları saklıdır. Bu eserin tamamı ya da bir bölümü, 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu uyarınca kullanılmadan önce hak sahibinden 52. Maddeye

Detaylı