1-31 MAYIS 2017 ETKİNLİK RAPORU

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "1-31 MAYIS 2017 ETKİNLİK RAPORU"

Transkript

1 1-31 MAYIS 2017 ETKİNLİK RAPORU

2 Balıkesir Akademik Odaları olarak, hukuku, demokrasiyi, evrensel temel hak ve özgürlükleri yok saymayı bir rejim biçimi olarak benimsemiş anlayışa karşı, bu yıl her zamankinden daha kitlesel ve coşkulu bir biçimde kutladık. YAŞASIN 1 MAYIS! YAŞASIN BİRLİK, DAYANIŞMA ve MÜCADELE GÜNÜ

3 1 MAYIS TA TABİP ODASI OLARAK ALANLARDAYDIK

4 Sosyal Etkinlik Komisyonunun kültürel organizasyonu ile 6-7 Mayıs ta Sakız Adası Gezimizi gerçekleştirdik

5 batoaktuel 8. sayısı Karesi Belediye Başkan Yardımcısı Sayın Mürsel Sabancı'yı ziyaret ederek içeriğinde Karesi Belediyesinin "Cepte Matematik" projesinin de yer aldığı BatoAKTÜEL dergimizin 8.sayısından verdik.

6 BU TOPRAKLARDAKİ ANTİ- EMPERYALİST, ULUSAL KURTULUŞ MÜCADELESİNİN SEMBOLÜ, ÜLKEMİZİN KURTARICISI ve KURUCUSU ATATÜRK ORTAK DEĞERİMİZDİR... Herhangi bir bilimsel ve ahlaki temeli olmayan, gerçeğe dayanmayan, hurafe, yalan, uydurma itham ve iftira ile kurucu değerlere, çağdaş ve laik yaşam biçimine hınçla ve hırsla her geçen gün dozu artırılan hakaret ve saldırılar sürmektedir. Son günlerde yüksek sesle ve eylemli olarak Atatürk ve Cumhuriyete ait kurumları değersizleştirerek, yok etme girişimleri sürdürülmektedir. Özel yaşam ve kutsal değerler üzerinden kurucu irade aşağılanmaya çalışılmaktadır. Bilinmelidir ki kendisini bize emanet eden Atatürk ve özel yaşamına, çağdaşlığa, demokrasi ve hukuka, özgür yaşam biçimine ve insan haklarına kasteden karalayıcı ve gerçekle bağdaşmayan deli saçmalarına, karanlıklara öykünenlere, yurtseverlikte hep ön saflarda yer alan hekimler olarak aydınlık yarınlar adına kararlılıkla karşı duracağız. Atatürk'e ve aile fertlerine yapılan alçakça ve hayasızca saldırıları şiddetle kınıyoruz. Kamuoyuna saygı ile duyururuz. BALIKESİR TABİP ODASI YÖNETİM KURULU

7

8 15 Temmuz'da toplumca yan yana durarak savuşturduğumuz hain darbe girişimi sonrası yaşadıklarımız hepimizi derin kaygı ve üzüntüye sevk etmektedir. Ülkemizde ne yazık ki darbe dönemlerini aratmayacak uygulamalar yaşama geçirilmekte, hukuk devleti olan ülkemiz KHK'larla yönetilmeye çalışılmaktadır. KHK'larla 150 bine yakın memur işinden olurken 5 bine yakın akademisyen açığa alınarak, üniversitelerimizde eğitimlerde aksamalar oluşmasına neden olunmuştur. Açığa alınan akademisyenlerden Nuriye Gülmen ile Semih Özakça açığa alınmalarını protesto etmek amacıyla 65 gündür bedenlerini açlığa yatırmış durumdalar. Ve ne yazık ki her geçen gün biraz daha ölüme yaklaşmaktalar. Öncelikle belirtmek isteriz ki; yaşatmayı düstur edinmiş bir meslek grubu ve meslek örgütü olarak ne açlık grevini ne de ölüm riski olan herhangi bir eylem şeklini tasvip etmemiz mümkün değildir. Ancak eylem şekli ne olursa olsun ölüme bu kadar yaklaşmış iki akademisyene devletin şefkatli elleriyle dokunması, eylemi bitirmeye yönelik girişimlerde bulunup diyalog yolu açması "devlet" olmanın gereğidir. Daha büyük acıların yaşanmaması adına devletimizi ve tüm kamuoyunu duyarlı davranmaya davet ediyoruz. Balıkesir Tabip Odası Yönetim Kurulu

9

10 3. HEKİM MECLİSİ

11 13 Mayıs 2017 tarihinde Akçay Turban Otel'de TTB Merkez Konseyi 2. Başkanı Prof.Dr. Sinan ADIYAMAN ve meclis üye/temsilcilerinin katılımı ile yapılan 3. Hekim Meclisi toplantımızda; İlimiz ve Körfez bölgesinde 1. ve 2. basamak sağlık hizmetlerinde yaşanan, sorunlarını ve çözüm önerilerini konuştuk. Divan kuruluna Dr.Dilek YILDIRIM,Dr.Sabri ARPACIOĞLU ve Dr. M.Nazif GÖKÇE seçilmişlerdir. Açılış konuşmasını yapan Tabip Odası Başkanı Dr. Necdet UÇAN, göreve gelindiğinden beri yapılan çalışmalar, özellikle farkındalık yaratan etkinlikler, sosyal sorumluluk kapsamında yapılan çalışmalar, 15 Temmuz sürecine rağmen yapılan özlük ve demokratik hak mücadelesi ve önümüzdeki dönemde yapılması gereken çalışmalara vurgu yaptı. Ardından Tabip Odası Yönetim Kurulu üyesi Dr.Ahmet DAMAR Tabip Odasının 1 yıllık kapsamlı çalışmalarını sundu. Tabip Odası Karesi İlçe temsilcisi ve Eğitim Komisyonu sorumlusu Dr.İbrahim RENKLİÇAY Tabip Odası üyeliğinden, etkinliklerine, eğitimden,yayınlarına kadar soru ve önerileri içeren bir çok konuda hekimlerin katıldığı anket sonuçlarını açıklayarak,mevcut durumun analizi ile yapılması gerekenleri paylaştı.

12 Hekim Meclisine katılan temsilciler ve üyeler yaşanan sağlık sorunları, eksik ve yanlış uygulamaları ve yapılması gerekenler ile ilgili görüşlerini, ilçe temsilcileri de ilçe ve bölgelerinde yaşanan sorunlarını dile getirdiler. Yapılan görüşmeler tamamlandıktan sonra 4.Hekim Meclisi toplantısının Ayvalık'ta ve Eylül ayında yapılmasına karar verildi. Hekim meclisi toplantısından sonra;moderatörlüğünü TTB Merkez Konseyi 2. Başkanı Prof.Dr. Sinan ADIYAMAN'ın yaptığı Panel'in 1. bölümünde 1. Basamakta yaşanan sağlık sorunlarını Balıkesir Aile Hekimleri Derneği Yönetim Kurulu üyesi Dr. Hüseyin KOPUTAN, Devlet Hastanesi Acillerinde yaşanan sorunları da Dr. Zahit TAŞKIN anlattı.ve çözüm önerilerini sundular.katılımcılar da soru ve ekledikleriyle katkıda bulundular. Panelini 2. bölümünde ise 2.Basamak Sağlık Hizmetlerinde Kamu hastanelerinde yaşanan sorunlar ve çözüm önerilerini Kadın Doğum Uzmanı Dr. Özcan YILMAZ, Özel Hastanelerde yaşanan sorunlar ve çözüm önerilerini de Genel Cerrahi Uzmanı Dr. Çaner ÇORUMLUOĞLU anlattı.bu oturum sonunda da sorular soruldu ve katkılarda bulunuldu. Yönetim Kurulu olarak, toplantıya katılarak Hekim Meclisimizi anlamlı kılan ve bize güç veren tüm Meclis üyelerimize ve katılımcılara, katkıda bulunanlara teşekkürlerimizi sunuyoruz.

13 BALIKESİR TABİP ODASI 3. HEKİM MECLİSİ SONUÇ BİLDİRGESİ Balıkesir Tabip Odası olarak, yapılacak çalışmalar ile ilgili yol haritası belirlenerek sorunlara gerek İl, gerekse merkezi düzeyde çözüm bulunmaya çalışılmak amacı ile demokrasinin gerektirdiği tüm kurallar esas alınarak; birim, hastane, ilçe temsilcilerinden, Tabip Odası kurullarından, delegelerden, özel hekim, emekli hekim, işyeri hekimi ve kurum hekimlerinden oluşan ve 3 ayda bir toplanmasını planladığımız Hekim Meclisi Toplantılarımızın ilkini 26 Kasım 2016 da Bandırma da ve ikincisini de 11 Şubat de Balıkesir il merkezinde gerçekleştirmiştik. Hekim Meclisi Toplantılarının 3 üncüsü, TTB Merkez Konseyi 2. Başkanı Prof. Dr. Sinan Adıyaman ve meclis üye/temsilcilerinin katılımı ile 13 Mayıs 2017 tarihinde Akçay Turban Otel'de gerçekleştirilmiş, ilimiz ve körfez bölgesinde 1. ve 2. basamak sağlık hizmetlerinde yaşanan sorunlar ve çözüm önerileri konuşulmuştur.

14 Tabip Odası Karesi İlçe temsilcisi ve Eğitim Komisyonu sorumlusu Dr. İbrahim RENKLİÇAY; Balıkesir de görevli değişik kurum ve kuruluşlarda çalışan 120 kadar hekimin katılımıyla örnekleme gerçekleştirilen ve Tabip Odası üyeliğinden, etkinliklerine, eğitimden, yayınlarına kadar birçok konuda soru ve önerileri içeren anket sonuçlarını açıklayarak, mevcut durumun analizi ile yapılması gerekenleri paylaşmıştır. Hekimlerin öncelikle sorun olarak gördüğü hususlarda; 1. sırada şiddet, 2. sırada emekli maaşlarının düşük olması, 3. sırada çalışma koşullar, 4. sırada Ücretler, 5. sırada İş Güvencesi ve sırasıyla Eğitim,Geçici görevlendirmeler, yoğun nöbetler,hasta sevkleri ile ilgili sorunlar ve etik/deontolojik sorunlar yer almıştır. Daha sonra Hekim Meclisine katılan temsilciler ve üyeler yaşanan sağlık sorunları, eksik ve yanlış uygulamaları ve yapılması gerekenler ile ilgili görüşlerini, ilçe temsilcileri de ilçe ve bölgelerinde yaşanan sorunlarını dile getirmişlerdir.

15 SORUNLAR ve ÇÖZÜM ÖNERİLERİ; Körfez bölgesinde Devlet hastanelerinde özellikle Edremit Devlet Hastanesinde acil yükünün çok fazla olduğu, aylık tutulan nöbet sayısının leri bulduğu, bunun yanında Edremit Devlet Hastanesi acil servis hekimlerinin diğer ilçe hastanelerine de görevlendirildiği, Edremit Devlet Hastanesi acil servisinin fiziki koşullarının artan nüfusla birlikte bu yükü taşıyamadığı ve yetersiz kaldığı vurgulandı. Sağlıkta şiddetin arttığı bir dönemde hekimler arasında özellikle raporlar konusundaki farklı tutumların, hasta-hekim arasındaki gerginliği arttırdığına dikkat çekilerek, raporlarında standardizasyonun sağlanmasının gerekliliği belirtildi. Ayrıca hastanelerde güvenlik personeli olması nedeni ile sağlık personelinin bir nebze olsun korunabildiği ancak Aile Sağlığı Merkezlerinde hasta ile sağlık personelinin bire bir kaldığı ve korumasız oldukları belirtildi. Yazlık nüfusun artmasıyla Aile Sağlığı Merkezlerine hasta başvuru sayılarının da çok fazla olduğu, bu nedenle hizmet veren poliklinik sayısının arttırılması gerektiği, hasta yoğunluğunun arttığı bölgelerde oluşturulacak birimlere geçici aile hekimliği statüsü verilmesi ile poliklinik başvurularının rahatlatılabileceği önerildi. Özellikle körfez bölgesinde oluşan yaz nüfusu artışı ile artan hasta başvurularının oluşturduğu aksaklıkları Bakanlık yetkililerinin de ön görmesi ve dönemlik hasta yoğunluğunu görerek çözüm üretmesi gerektiği ancak bu noktada Bakanlığımızın strateji üretmekte sorun yaşadığına değinildi. Her bireyin önceliğinin farklı olmasından dolayıdır ki hekimler arasındaki birlik ve beraberliğin de azaldığı, birlik olunamadığı için de sorunların kolayca çözülemediği değerlendirildi.

16 1.basamak ile ilgili; Sanal ASMlerin açılması, 0 nüfus olması nedeni ile rağbet görmemesi, Aile Sağlığı Çalışanı bulmada (yetersiz ücret ve bulunan ASÇ larına Kamu Hastaneleri Birliğince muvafakat verilmemesi nedeni ile) yaşanılan güçlükler Aile Hekimliği Uygulama Yönetmeliği gereğince sınıflandırılan AM lere dışarıdan alınan personelin (Sağlık Memuru, Hemşire, Ebe, Tıbbi Sekreter, ATT) ücretinin, kamuda çalışanlara göre düşük olduğu, Özellikle tek Aile Hekimi çalışan ASM lerde yıllık izinin sorun olduğu, diğer ASM lerde de A.H. nin ancak yerine vekâlet eden birisini bulduğu zaman izne ayrılabildiğini, mevcut durumda bu izin ve özlük haklarının Yönetmelikle belirlendiği ve yasal olmadığı, Aile Hekimliği Kanununda olması gerektiği, -İdarenin yapmış olduğu Hizmet içi eğitimlerin bölgesel yapılması gerektiği, harcırahlarla ilgili sorun yaşandığı, Defin ve adli nöbetler ile ilgili sorunların devam ettiği, Belediyelerin Defin ruhsatları konusunda üzerine düşen görevleri yerine getirmediği, Denetimlerin her seferinde farklı özellik aranarak yapıldığı, standart olmadığı, Denetçilerin ve birçok Şube Müdürlüklerinin hekim olmayanlar tarafından yapıldığı ve işleyişte sorunlar yaşandığı, Yeterli halk eğitimlerinin yapılmadığı, Antibiyotikler ile ilgili yapılan çalışmalar ve halk eğitimlerinin her konuda yapılması gerektiği, Esnek mesai kavramının idarece değerlendirilmeden, zorunlu mesai saatleri koyduğu, bunun da esnek mesai kavramının ruhuna aykırı olduğu, Her geçen gün iş yoğunluğunun arttığı, yeni performans kriterlerinin eklendiği, ayni ücreti alabilmek için her yeni mevzuat çıkması ile daha çok çalışılması gerektiği, Laboratuar tetkikleri ile ilgili sorunlar, Ücretlerin yıllar içersinde reel olarak gerilediği dile getirildi.

17 2.basamak ile ilgili; Hekimlerin odasına hapsedildiği, giderek yalnızlaştığı, birlikte oturabilecekleri yerlerin kaldırıldığı, hemşirelerin soyunma-giyinme yerlerinin dahi olmadığı, Hekimlerin performans kıskacında oldukları, SABİM in başlı başına mobbing kaynağı olduğu, Dünyanın hiçbir yerinde hekimlerin bu kadar uzun süre çalıştırılmadığı, Mesleki eğitime ayıracak zaman kalmadığı, Performans nedeni ile çalışma barışının bozulduğu, Hekimlerin geçim sıkıntısı çektiği, Hekimlerin nöbet sonrası yeterince dinlenemediği, yılık izne ayrılamadığı,emekli olamadığı, Malpractıs davalarında hekimin yalnız bırakıldığı,bu nedenle giderek defansif hekimlik in geliştiği, 3. Basamağa hasta sevklerinde ciddi sıkıntı yaşandığı, Geçici görevlendirmelerin önemli sorun olduğu, Çoğu hastanelerde hekimlere ait WC olmadığı, Son derece modern hastanelerde, en konforsuz ve kötü odaların hekimlere verildiği, Çok düşük fiyatlarla ihale edildiğinden hastane yemeklerinin yenilemeyecek durumda olduğu, Performans gelirlerinin emekliliğe yansımaması olarak dile getirildi.

18 Özel Hastaneler ile ilgili olarak; Hasta, hekim ve finans boyutu ile değerlendirmeler yapıldı. Özel hastanelerin çok fazla denetime tabi tutuldukları, Hem 2. Hem de 3. Basamak olarak görev yaptıkları, Özellikle küçük özel hastanelerin Kamı hastaneleri ile rekabet ettirildiği ve ayakta kalmakta zorlandıkları, Giderek zincir özel hastanelerin gelişeceği, 3. Basamağa hasta göndermekte zorluk yaşadıkları, Dışarıdan bağımsız bir grubun Hekimlerin özel hastane sözleşmelerine müdahil olması gerektiği (Oda, dernek vb.) Hekim Meclisi kararlarının ilgili bölümleri; TTB, Kamu Hastaneleri Genel Sekreterliği ve Halk Sağlığı Müdürlüğüne gönderilerek her kurumun konusu doğrultusunda gerekli çalışmaları yapması talep edilmiştir..

19 Ortak sorunlar olarak; Düşük ücret nedeni ile hekimlerin emekli olamadıkları, yaş haddi nedeni ile emekli olanların da halen özel kuruluşlarda çalışmak zorunda kaldıkları, Sağlıkta Şiddetin halen öncelikli sorun olduğu, Hekimlerin tükenmiş sendromu yaşadıkları, İdari kadronun çok sık değişmesi, atamalarda liyakatin aranmaması, Hekimlere ait sosyal ve konaklama tesisi olmadığı, İş güvenliği ile ilgili sorunlar yaşandığı, Sağlık otoritesi ile bir araya gelinip sorunların tartışılamadığı, Atanmışların, tüm hekimlerin oyları ile seçilmişlere daha fazla zaman ayırması, sorunlarını dinleyerek çözüme odaklanmaları, Mazeret bulmadan çalışmalara devam edilmesi, Kurumsallaşmak, Tabip Odasına üye olma oranının arttırılması, Eski Doğumevi ve Göğüs Hastalıkları Hastanesinin müze ve sosyal tesis olması gerektiği belirtildi. Sorunların ancak bir araya gelerek ve bir arada durarak, haklarımıza sahip çıkarak, İdare ile iyi ilişkiler içinde olarak, ancak yapılmayan, eksik yapılanların idareye bildirilerek, hak ve hukuk sınırları içerisinde yapılmasını sağlayarak çözümü konusunda yol alınabileceği vurgulandı. Sorunların Tabip Odası Yönetim Kurulunca ilgili kurum ve kuruluşlara bildirilmesi, ayrıca TTB aracılığı ile de doğrudan Sağlık Bakanlığına iletilmesi ve çözüme katkıda bulunulması kararı alınmıştır. 13 Mayıs 2017 HEKİM MECLİSİ

20 Karesi İlçesindeki ASM lerin çevre ve bahçe düzenlemeleri için Tabip Odası ve ASM Yönetici Hekimleri olarak Karesi Belediye Başkanı Yücel YILMAZ'ı ziyaret ettik.

21

22

23 Tabip Odası olarak Atatürk Anıtına Çelenk sunumu yapıp, törene katılarak 19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramını kutladık

24 SAĞLIKTA 2.FAZ 15 yıldır Sağlıkta Dönüşüm Programını yürüten ve bugüne kadar olan çalışmaları 1.Faz olarak nitelendiren Sağlık Bakanlığınca özelleştirmenin tüm altyapısı hazırlanmış, aylardır hazırlığı yapılan ve Sağlıkta ikinci faz" olarak adlandırılan sürecin Aile Hekimliğine yönelik yasal alt yapısının önemli bir parçası olan "Aile Hekimliği Uygulama Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik" 16 Mayıs 2017 tarihinde ve sayılı Resmî Gazete de yayımlanmıştır. Yönetmelik değişikliğinin birinci maddesi ile vatandaş, aile hekiminin bilgisi ve rızası olmadan, istediği aile hekimine elektronik ortamda kayıt olabilecek; hekim hastayı görmeden/tanımadan, kronik hastalığını, kullandığı ilaçları, özel durumunu, öz geçmişini, gebeliğini, aşısını bilmeden kişinin aile hekimi olacak; kişi uygunsuz taleplerini karşılamayan hekimden kaydını silebilecek. Birinci basamak sağlık hizmetlerini diğer sağlık hizmet alanlarında yaşanan sorunları gidermek için yama yapmak, bu amaçla birinci basamak sağlık çalışanlarını hastane acillerinde çalıştırma ısrarını yönetmelik değişikliğinin ikinci maddesine yerleştirmek, Sağlık Bakanlığınca birinci basamak sağlık hizmetlerine verilen önemi ortaya koymaktadır.

25 Defalarca yerleştirme ilanlarına rağmen 0 nüfuslu ucube uygulamada, boş kalan Aile Hekimliği birimlerine, yönetmelik değişikliğinin 3. maddesine göre mecburi hizmetle Aile Hekimi atanabilecek, oysa mecburi hizmetle atama yerine özellikle ve öncelikle toplum sağlığı merkezlerinin hekim ihtiyaçlarının karşılanması çok daha anlamlı ve böylece toplum sağlığı merkezlerinin tanımlanmış görevlerinin yerine getirilmesi sağlanmış olurdu. A ve B sınıfı olan Aile Sağlığı Merkezlerinde Rahim İçi Araç Uygulanması zorunluluğu kriteri kaldırılarak Aile Planlaması (istediğin zaman, istediğin kadar, planlayarak, çocuk sahibi olmak) politikaları yerine üç-beş çocuk hedefleri gündeme getirilmektedir. Binası, donanımı, hemşiresi hatta kayıtlı nüfusu olmayan birimlerin tercih edilmemesiyle birinci basamak sağlık hizmetlerinin, Sağlık Müdürlüklerinin kiralayacağı binalarla soruna geçici çözümler üretilmektedir. Birinci basamak sağlık hizmetlerini kamusal hizmet alanından çıkarmaya yönelik tercih, performansa dayalı sözleşmeli çalışma, ekip hizmetinden ve çalışma barışından mahrum, mesleki bağımsızlığı zedeleyen, çalışanları ceza puanlarıyla baskılayan bu sistem yalpalamaktadır.

26 Son yönetmelik değişikliğinin devamı olan puan, katsayı ve ödemeleri belirleyecek ve çıkarılacak olan bir başka Yönetmelik ile; ücretlerde düşüş yaşanacak, ancak çok daha fazla performans ve çalışma ile belki ayni ücret alınabilecektir. Kazanılmış davalara yargı tarafından iptal edilen uygulamalara rağmen özellikle izin kullanımında eski uygulamaların sürdürülmesinin yanlışlığını vurgulama ihtiyacı hissediyor, biran önce yargının iptal gerekçelerine uygun uygulamaların yürürlüğe konulmasını istiyoruz. Öte yandan sağlık çalışanlarının; iş güvenceli ve güvenli ortamlarda, mesleki bağımsızlıklarını koruyabilecekleri, emekliliğe yansıyan insani bir ücretle, çalışma arkadaşlarıyla dayanışma ve barış içinde, şiddete maruz kalmadan iyi hekimlik yapma isteklerini bir kez daha tekrarlıyor, haksız ve hukuksuz uygulamalara karşı, her gün yenileriyle karşılaştığımız angaryalara karşı mücadelemizi kararlılıkla sürdüreceğimizi kamuoyuna duyururuz. Balıkesir Tabip Odası Yönetim Kurulu

27 Tabip Odamızca düzenli olarak yapılmakta olan Eğitim Seminerlerinden "1. Basamak Konjonktivit" konulu eğitimimiz,tabip Odamız ve Bilim İlaç organizasyonu ve Uludağ Üni.Tıp Fakültesi Öğretim Üyelerinden Prof.Dr. Mehmet BAYKARA'nın anlatımı ile günü Burhaniye'de İdahan Otel'de yapıldı. Katılan tüm meslektaşlarımıza teşekkür ediyoruz.

28 OLMAZ OLSUN DÖNÜŞÜMÜNÜZ CAN GÜVENLİĞİ İSTİYORUZ, ARTIK ÖLMEK İSTEMİYORUZ Hekimler Sağlıkta Şiddet Yasa Tasarısı Önerisinin Yasalaşmasını Talep Ediyor! Türkiye sağlık ortamında şiddet her geçen gün etkisini artırıyor yılında Dr. Edip Can Kürklü, 2005 yılında Dr. Göksel Kalaycı, 2012 yılında Dr. Ersin Arslan, 2015 yılında Dr. Kamil Furtun ve Dr. Aynur Dağdemir çalıştıkları sağlık ortamında uğradıkları şiddet nedeniyle, 2012 yılında Dr. Melike Erdem ise, SABİM hattı üzerinden oluşturulan şiddetin, yoğun psikolojik baskı ortamının sonucunda yaşamını yitirdi. İlimizde son 1 yıl içerisinde Edremit Devlet Hastanesinde ve Ayvalık Devlet Hastanesinde meslektaşlarımız fiziksel şiddete maruz kaldılar. Havran 112 ekibine saldırıda bulunuldu yılında Dr. Ersin Arslan'ın bir hasta yakını tarafından bıçaklanarak öldürülmesinin ardından yaşanan gelişmelerle, Türk Tabipleri Birliği'nin (TTB) uzun yıllardır önerdiği gibi, sağlık personeline yönelik şiddeti ayrı bir suç tipi olarak düzenleme önerisinin de yer aldığı TBMM Sağlık Çalışanlarına Yönelik Artan Şiddet Olaylarının Araştırılarak Alınması Gereken Önlemlerin Belirlenmesi Amacıyla Meclis Araştırması Komisyonu'nun raporu ve sonrasında gerçekleştirilen yasal düzenleme, bu soruna yönelik olumlu gelişmelerdir

29 Ancak, yapılan yasal düzenlemenin, sağlıkta şiddetin geldiği noktada, toplum açısından ciddi bir tehdit oluşturduğuna ve kesinlikle sona erdirilmesi gerektiğine ilişkin toplumsal bilincin oluşmasına ve dolayısıyla sağlıkta şiddetin azaltılmasına bir katkı sağlayamadığı izlenmektedir. Yasada, sağlık kurum ve kuruluşlarında görev yapan personele karşı, görevleri sırasında veya görevleri dolayısıyla işlenen kasten yaralama suçu ve yaptırımı ayrı olarak düzenlenmiş olsa da, yapılan düzenlemede tutuklama tedbirinin hâkimin takdirinde olduğu, kasten yaralama suçları dışında bırakılsa da, üst sınırı iki yılı geçmeyen yaralama suçlarında tutuklamaya karar verilemediği görülmektedir. Yapılan düzenlemenin daha etkin hale getirilmesi, önleyicilik ve koruyuculuk işlevinin sağlanarak sağlık çalışanlarına yönelik şiddete asla hoşgörü gösterilmeyeceği, aksine şiddet suçlarının mutlaka cezalandırılacağı ve kamu sağlığını bozduğu için de ayrıca cezalandırılacağı düşüncesinin oluşturulması için, TTB, Türk Ceza Kanunu'na bir madde eklenmesi ile ilgili bir öneri geliştirmiştir. Sağlıkta Şiddet Sona Ersin başlığı altında, TTB tarafından hazırlanan Türk Ceza Kanunu'na bu alanda yapılan düzenlemeyi etkinleştirecek bir madde eklenmesini içeren Sağlıkta Şiddet Yasa Tasarısı önerimiz Tıp Haftası boyunca yüksek sesle dile getirildi.

30 TTB nin sorusu üzerine Sağlık Bakanlığının verdiği rakamlar, son iki buçuk yıllık dönemde ortalama olarak günde en az 30 sağlık çalışanının (her saat başı birden fazla) fiziksel veya sözel şiddete uğradığını, sağlıkta şiddetin hız kesmeden sürdüğünü gösteriyor. Bu rakamların sadece Sağlık Bakanlığı nın Beyaz Kod birimine yapılan başvuruları kapsadığını, gerçekte sağlık çalışanlarının karşılaştığı şiddet olaylarının çok daha fazla olduğunu da göz ardı etmemek gerekiyor. Ancak bu öneriler Sağlık Bakanlığınca duyulmadı, duymamazlıktan geliniyor, veriler değerlendirilmiyor, şiddet de ölümler de tüm hızıyla devam ediyor. Son olarak 24 Mayıs 2017 günü Fırat Üniversitesi Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Muhammed Said Berilgen, bugün görevi başında uğradığı silahlı saldırı sonucu yaşamını yitirdi. Medikal firma temsilcisi olduğu iddia edilen bir kişi, tartıştığı Berilgen i silahla vurarak ağır yaraladı. Ancak meslektaşımız tüm çabalara karşın kurtarılamadı. Balıkesir Tabip Odası olarak saldırıyı kınıyor, Prof. Dr. Muhammed Said Berilgen in ailesine ve tüm hekim camiasına başsağlığı diliyoruz. Bir kez daha Sağlık çalışanlarına yönelik şiddete ve ölümlere alışmayacağız ve olayla ilgili tüm gelişmelerin takipçisi olacağımızı kamuoyuna saygı ile duyururuz. SAĞLIKTA ŞİDDET SONA ERSİN! BALIKESİR TABİP ODASI YÖNETİM KURULU

31 Karesi Kent Konseyi ve Balıkesir Tabip Odamızca 29 Mayıs Dünya MS Gününde düzenlenen farkındalık konferansı 29 Mayıs 2017 tarihinde Karesi AVM de oldukça verimli geçti. Konuşmacı olarak Onsekiz Mart Üni.Tıp Fak. Nöroloji Ana Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Handan Işın ÖZIŞIK KARAMAN ın konuşmacı olarak katıldığı Multipl Skleroz(MS) Hastalığına Güncel Bir Bakış konferansına hastalıkla ilgili bilgi verildi,tanı ve tedavide güncel gelişmeler anlatıldı.

32 29 Mayıs 2015 tarihinde Samsun da görev yaptığı hastanede silahlı saldırı sonucu yaşamını yitiren Dr. Kamil FURTUN ölümünün 2. yılında saygı ile anıyoruz. Bu Şiddet Sona Ersin!... Balıkesir Tabip Odası Yönetim Kurulu

33 Yönetim Kurulu olarak Atatürk Devlet Hastanesi Başhekimliğine atanan Uz.Dr. A.Ozan GÖKUÇ'u ziyaret ederek, yeni görevinde başarılar diledik. Hastanenin sorunlarını dinleyerek,hastanede çalışan hekimlerin sorunlarını ilettik. Çözüm önerilerinde bulunduk.

34 31 Mayıs Dünya Tütünsüz Günü, Dünya Sağlık Örgütü'ne (DSÖ) üye ülkelerce, 1987 yılından beri, tüm dünyada kutlanan bir gündür. Bu günde, sigara kullanıcılarının 24 saat süreyle sigarayı bırakmaları teşvik edilmektedir. Dünya Sağlık Örgütü, Tütün Kontrolü Çerçeve Sözleşmesi kapsamında, dünya ülkelerine tütün kullanımının ve tütün kontrolü konusundaki uygulamalarının etkili şekilde izlenmesi ve değerlendirilmesi için Küresel Yetişkin Tütün Araştırmasını (KYTA) periyodik aralıklarla yapmalarını önermektedir. Bu araştırmayla 15 ve üzeri yaş grubunda ülkeyi temsil eder bir örnekte, uygun ve standart bir protokol ile bilgi toplanarak tütün ve tütün ürünlerinin kullanımı, sigara dumanına maruz kalma durumu, tütün kullanımını bırakma eğilimi, kişilerin medya ve sağlık uyarıları konusundaki tutum ve algıları ile ilgili bilgiler elde edilmektedir.

35 Araştırmanın ilki 2008 yılında Sağlık Bakanlığı, Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ), Hastalık Kontrol ve Korunma Merkezi (CDC) ve Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) işbirliği ile gerçekleştirilmiştir. Bu çalışma, dünyada 14 ülkede eş zamanlı olarak yapılmıştır. Türkiye Küresel Yetişkin Tütün Araştırmasını ilk tamamlayan ülkelerden biri olmuştur. Küresel Yetişkin Tütün Araştırması, aynı kurumların işbirliğiyle 2012 yılında tekrarlanmıştır yılında yapılan araştırmanın ön raporu Türkiye İstatistik Kurumu tarafından 31 Ağustos 2012 tarihinde açıklanmıştır ve 2012 yıllarının sonuçları karşılaştırıldığında, tütün ve tütün mamulü kullananların oranı; 15 yaş üzeri nüfusta 1.2 den '.1 e, erkeklerde G.9 dan A.5 e, kadınlarda ise.2'den.1 e düşmüştür. Ülkemizin gösterdiği bu başarı Hastalık Kontrol ve Korunma Merkezi (CDC) ve Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) tarafından, dünya ile paylaşılmak istenmekte olup bu uygulamaların kararlılıkla sürdürülmesi gerekmektedir. Balıkesir Tabip Odası Yönetim Kurulu

36 Tıbbiyeli Hikmet anıtının kaidesinin yapımını karşılıksız olarak üstlenen Mimar A.Esen BALIBEK e teşekkür ve şükranlarımızı bir plaket ile sunduk. 14 Mart Tıp Bayramlarımızı kutlamamıza sebep olan, İstanbul un işgali sırasında Tıp Mektebine İngiliz bayrağı çekilmesine karşı direnişi örgütleyen ve İngiliz bayrağını indirerek iki kule arasına Türk bayrağını çeken tıp öğrencilerinin lideri, Balıkesir İli Savaştepe İlçesinde doğmuş olan Tıbbiyeli Hikmet (Dr. Hikmet BORAN) ın büstü Yönetim Kurulumuzca yaptırılarak 11 Mart 2017 tarihinde Savaştepe Ceylanpark ta anıtlaştırılmıştır.

37 KANAYAN YARA; SAĞLIK RAPORLARI... Tüm meslektaşlarımızın sürekli karşı karşıya kaldığı, ancak kimsenin önlem almayı düşünmediği,her yıl bir şekilde geçiştirilen koca bir konu var önümüzde. Usulsüz okul ve diğer sağlık raporları Eğitim sistemindeki yarış karmaşası içerisinde, ilkbaharla birlikte, özellikle son sınıf öğrencileri, Hastanelere ve Aile Sağlığı Merkezlerindeki hekimlere koşuyorlar RAPOR için! Rapor almayan/alamayan birkaç öğrenciye de öğretmenleri rapor alması için yönlendirmekte. Hekimler bu aşırı talepler karşısında dumura uğramakta, ne yapacaklarını şaşırmaktadırlar. Verseler bir türlü, vermeseler başka türlü sorunla karşılaşmaktadırlar. Bu nedenle ailelerden psikolojik ve fiziksel şiddet görenler de az değil. Neresinden bakarsanız bakın, öğrencilerimizde ve toplumumuzda onlardan önce de sistemdeki yozlaşmanın, çürümenin güzel bir örneğidir, kişiliğimizin aynasıdır bu RAPOR işi... Rapor, hastalık nedeniyle verilen iş göremezlik belgesidir. İşe, okula sağlık nedeniyle gitmenin sakıncasını gösteren belgedir. Raporu alan öğrencilerimizin binlercesinin, hatta yüz binlercesinin rapor gerektirir bir durumu, bir rahatsızlığı olmadığını kendisi de, raporu veren hekim de (gerçek raporlar kastedilmemektedir), raporu dosyalayan okul yöneticisi de, öğretmeni de bilmektedir.. Birbirimizi ve kendimizi kandırmaktayız kısacası. Öğrencilere daha küçücük yaşlarında usulsüz belge alma yolları öğretilir, ne yazık ki ve ondan sonra da gelecek kuşakların dürüst olması beklenir.

38 Kaldı ki bu durum, sadece okul raporları ile de sınırlı değildir, spora katılım, sürücü olur,durum bildirir,işe giriş sağlık raporu vb.de de ayni süreçler yaşanır. Hekimin yapması gereken muayeneler, tetkikler, sevkler vb. "işi yokuşa sürme" olarak görülür ve bundan hekim zarar görür. Çünkü kişiye alacağı rapor konusunda sadece basit bir imza atılacağı söylenir, öğütlenir,öğretilir. Tüm bu nedenlerden dolayı meslektaşlarımızın yasal herhangi bir sorunla karşılaşmamaları için kendilerine yasalarla verilen yetkiyi yine yasal sınırlar içerisinde kullanmalarını, usulsüz istekleri karşılaşmamalarını, öncelikle ailelerin ve hepsi kastedilmemekle birlikte okul idarecilerinin, öğretmenlerinin öğrencileri yanlış yönlendirmemeleri gerektiğini kamuoyu ile paylaşırız. Balıkesir Tabip Odası Yönetim Kurulu

39 Balıkesir Hekim Dergimizin 24. sayısı çıktı

40 BASINDA TABİP ODAMIZ

41

42

43

44

45

46 ÖNCELİĞİMİZ MESLEKİ HAKLARIMIZ

tabip tarafından yazıldı. Çarşamba, 17 Mayıs :57 - Son Güncelleme Pazartesi, 22 Mayıs :08

tabip tarafından yazıldı. Çarşamba, 17 Mayıs :57 - Son Güncelleme Pazartesi, 22 Mayıs :08 BALIKESİR TABİP ODASI 3. HEKİM MECLİSİ SONUÇ BİLDİRGESİ Balıkesir Tabip Odası olarak, yapılacak çalışmalar ile ilgili yol haritası belirlenerek sorunlara gerek İl, gerekse merkezi düzeyde çözüm bulunmaya

Detaylı

BALIKESİR TABİP ODASI

BALIKESİR TABİP ODASI BALIKESİR TABİP ODASI 4. HEKİM MECLİSİ SONUÇ BİLDİRGESİ Balıkesir Tabip Odası olarak, yapılacak çalışmalar ile ilgili yol haritası belirlenerek sorunlara gerek İl, gerekse merkezi düzeyde çözüm bulunmaya

Detaylı

Acil Olarak Karşılanması Gereken 14 Mart Taleplerimiz ARTIK VAAT DEĞİL, İCRAAT İSTİYORUZ! EMEKLİ HEKİM VE HEKİM ÜCRETLERİ ARTIRILMASI

Acil Olarak Karşılanması Gereken 14 Mart Taleplerimiz ARTIK VAAT DEĞİL, İCRAAT İSTİYORUZ! EMEKLİ HEKİM VE HEKİM ÜCRETLERİ ARTIRILMASI Acil Olarak Karşılanması Gereken 14 Mart Taleplerimiz ARTIK VAAT DEĞİL, İCRAAT İSTİYORUZ!... 1. EMEKLİ HEKİM VE HEKİM ÜCRETLERİ ARTIRILMASI Mesleki bağımsızlık, insanca yaşayacak çalışma şartları, nitelikli

Detaylı

BALIKESİR TABİP ODASI AĞUSTOS 2016 ÇALIŞMA RAPORU

BALIKESİR TABİP ODASI AĞUSTOS 2016 ÇALIŞMA RAPORU BALIKESİR TABİP ODASI AĞUSTOS 2016 ÇALIŞMA RAPORU Bato aktüel yayında batoaktuel yapılan basın toplantısında BASIN ARACILIĞI İLE BALIKESİR KAMUOYUNA TANITILDI. Değerli basın mensupları, Sevgili meslektaşlarım,

Detaylı

Sağlık Personeline Karşı İşlenen Suçlar. Dt. Evin Toker

Sağlık Personeline Karşı İşlenen Suçlar. Dt. Evin Toker Sağlık Personeline Karşı İşlenen Suçlar Dt. Evin Toker dtevintoker@gmail.com Şiddet Nedir? Dünya Sağlık Örgütü (WHO) şiddeti; fiziksel güç veya iktidarın kasıtlı bir tehdit veya gerçeklik biçiminde bir

Detaylı

7. dönem çalışma raporu TMOOB KOCAELİ İKK ÇALIŞMALARI. EMO Kocaeli Şubesi 146

7. dönem çalışma raporu TMOOB KOCAELİ İKK ÇALIŞMALARI. EMO Kocaeli Şubesi 146 TMOOB KOCAELİ İKK ÇALIŞMALARI EMO Kocaeli Şubesi 146 İKK Sekreterliği Makina Mühendisleri Odası tarafından yürütülmektedir. Şubemiz, üniversite, resmi kurum, sendika, oda ve derneklerle sürdürülebilir

Detaylı

TC. YÜKSEK ÖĞRETİM KURULU BAŞKANLIĞI Bilkent/ANKARA. 26 Temmuz 2006

TC. YÜKSEK ÖĞRETİM KURULU BAŞKANLIĞI Bilkent/ANKARA. 26 Temmuz 2006 TTB Merkez Konseyi YÖK Başkanı sayın Erdoğan Teziç ile 26 temmuz çarşamba günü görüştü. Görüşmede TTB Mezuniyet Öncesi Tıp Eğitimi 2006 Raporu sunuldu. Yeni tıp fakülteleri açılması, öğrenci sayıları,

Detaylı

ORTAK GÖRÜŞ 2010 ANKET VERİLERİ

ORTAK GÖRÜŞ 2010 ANKET VERİLERİ ORTAK GÖRÜŞ 2010 ANKET VERİLERİ Türk Tabipleri Birliği Hekimlerin Çalışma Koşulları, İşyükü ve İşgücüne ilişkin Ortak Görüş 2010 VERİ DÖKÜMÜ EKİM 2010 Yanıt dağılım grafkleri, tabloları ve anket soruları

Detaylı

E-BÜLTEN. twiitter.com/edremitticaret

E-BÜLTEN. twiitter.com/edremitticaret ETO YENİ BAŞKANI COŞKUN SALON U, İDA EĞİTİM YARDIMLAŞMA DERNEĞİ VE AKBANK A.Ş. EDREMİT ŞUBE MÜDÜRÜ TEBRİK ZİYARETİNDE BULUNDULAR. İda Eğitim Yardımlaşma Ve Dayanışma Derneği Yönetim Kurulu Başkanı;Zehra

Detaylı

TTB DİYARBAKIR SUR VE ERGANİ İLÇELERİ ASM LERİNİN KUNDAKLANMASI RAPORU

TTB DİYARBAKIR SUR VE ERGANİ İLÇELERİ ASM LERİNİN KUNDAKLANMASI RAPORU TTB DİYARBAKIR SUR VE ERGANİ İLÇELERİ ASM LERİNİN KUNDAKLANMASI RAPORU Diyarbakır İli Sur İlçemizdeki 1 Nolu ASM ile Ergani İlçemizdeki 4 Nolu ASM nin 05.02.2016 tarihinde kundaklandığı ve yakıldığı haberleri

Detaylı

EKİM 2014 FAALİYET RAPORU. Prof. Dr. Aytuğ ATICI Mersin Milletvekili

EKİM 2014 FAALİYET RAPORU. Prof. Dr. Aytuğ ATICI Mersin Milletvekili EKİM 2014 FAALİYET RAPORU Prof. Dr. Aytuğ ATICI Mersin Milletvekili CHP MERSİN İL-İLÇE ÖRGÜTLERİ, BELEDİYELER VE KÖYLERE YÖNELİK YAPILAN ÇALIŞMALAR 1. Mersin/Aydıncık İlçesi nde meydana gelen dolu yağışı

Detaylı

7. dönem çalışma raporu ÜYE TOPLANTILARI. EMO Kocaeli Şubesi

7. dönem çalışma raporu ÜYE TOPLANTILARI. EMO Kocaeli Şubesi ÜYE TOPLANTILARI 60 Gebze de Temsilcilik Ve Üye Toplantısı Gerçekleştirildi 24 Şubat 2012 7. Dönem yönetim kurulu 24 Şubat Cuma günü Gebze temsilciliği üyeleriyle bir araya geldi. Buluşmada Şube Başkanı

Detaylı

TMMOB MADEN MÜHENDİSLERİ ODASI

TMMOB MADEN MÜHENDİSLERİ ODASI TMMOB MADEN MÜHENDİSLERİ ODASI 2. KAMUDA ÇALIŞAN MÜHENDİS, MİMAR VE VE ŞEHİR PLANCILARININ ÜCRETLERİ VE ÖZLÜK HAKLARI İYİLEŞTİRİLMELİ, EMEKLİLERİN KOŞULLARI İNSANCA YAŞAM DÜZEYİNE ÇEKİLMELİDİR! TMMOB Maden

Detaylı

H.İBRAHİM PETEKKAYA Gaziantep Dr. Ersin Arslan Devlet Hastanesi Antalya-Mart 2014

H.İBRAHİM PETEKKAYA Gaziantep Dr. Ersin Arslan Devlet Hastanesi Antalya-Mart 2014 İDARİ HİZMET, HUKUKİ ve İNSANİ SORUNLAR H.İBRAHİM PETEKKAYA Gaziantep Dr. Ersin Arslan Devlet Hastanesi Antalya-Mart 2014 İDARİ HİZMET Hekimler; Her geçen gün mesleki bilgilerini yerine getirmekten uzaklaşmakta,

Detaylı

TMMOB ELEKTRİK MÜHENDİSLERİ ODASI DİYARBAKIR ŞUBESİ 16. DÖNEM ÇALIŞMA RAPORU TEMSİLCİLİKLERİMİZDEN

TMMOB ELEKTRİK MÜHENDİSLERİ ODASI DİYARBAKIR ŞUBESİ 16. DÖNEM ÇALIŞMA RAPORU TEMSİLCİLİKLERİMİZDEN TEMSİLCİLİKLERİMİZDEN 125 7. TEMSİLCİLİKLERİMİZDEN AĞRI İL TEMSİLCİLİĞİ 02 Temmuz 2011 tarihinde, Van da düzenlenen Van, Hakkâri, Muş, Ağrı, Bitlis İlleri Enerji Forumu na Temsilcilik heyeti ve üyelerce

Detaylı

KASIM 2011 FAALİYET RAPORU. Prof.Dr. Aytuğ ATICI Mersin Milletvekili

KASIM 2011 FAALİYET RAPORU. Prof.Dr. Aytuğ ATICI Mersin Milletvekili KASIM 2011 FAALİYET RAPORU Prof.Dr. Aytuğ ATICI Mersin Milletvekili CHP İL-İLÇE ÖRGÜTLERİ, BELEDİYELER VE KÖYLERE YÖNELİK YAPILAN ÇALIŞMALAR 1. CHP Genel Merkezi tarafından Bingöl ilinden sorumlu Milletvekili

Detaylı

BODRUM DA SAĞLIK ÇALIŞANLARI GREVDE

BODRUM DA SAĞLIK ÇALIŞANLARI GREVDE BODRUM DA SAĞLIK ÇALIŞANLARI GREVDE Bodrum da sağlık çalışanları iş bıraktı. Bodrum Devlet Hastanesi önünde buluşan sağlık meslek örgütü temsilcileri, çalışma koşullarının iyileştirilmesi, emeklilik hakları

Detaylı

Aralık 2013 FAALİYET RAPORU. Prof. Dr. Aytuğ ATICI Mersin Milletvekili

Aralık 2013 FAALİYET RAPORU. Prof. Dr. Aytuğ ATICI Mersin Milletvekili Aralık 2013 FAALİYET RAPORU Prof. Dr. Aytuğ ATICI Mersin Milletvekili CHP MERSİN İL-İLÇE ÖRGÜTLERİ, BELEDİYELER VE KÖYLERE YÖNELİK YAPILAN ÇALIŞMALAR 1. Mersin/Tarsus Parti Okulu Sandık Çevresi Sorumluları

Detaylı

16.03.2015 Sayı: 2015-6

16.03.2015 Sayı: 2015-6 Yönetim Kurulu Başkan Dr.Bülent Alıcı Başkan Yardımcısı Dr.Serdar Tekgül BÜLENT ECEVİT ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜNE 16.03.2015 Sayı: 2015-6 Genel Sekreter Dr. Cem Akbal Sayman Dr. Adil Esen TALEPÇİ Başkanlığı

Detaylı

2017 İNSAN HAKLARI İHLAL RAPORU

2017 İNSAN HAKLARI İHLAL RAPORU 2017 İNSAN HAKLARI İHLAL RAPORU 1 Av.Dr. M. SEZGİN TANRIKULU İSTANBUL MİLLETVEKİLİ GİRİŞ 2015 yılı Ağustos ayından itibaren tekrar başlayan çatışmalar Türkiye tarihinde eşi az görülmüş bir yıkıma, sayısız

Detaylı

Yönetim Kurulumuz Diş Hekimleri Oda Başkanlığına seçilen Dt.Fatih GÜLER i ve Diş Hekimleri Odası Yönetim Kurulunu ziyaret etti.

Yönetim Kurulumuz Diş Hekimleri Oda Başkanlığına seçilen Dt.Fatih GÜLER i ve Diş Hekimleri Odası Yönetim Kurulunu ziyaret etti. 2 ŞUBAT 2015 Yönetim Kurulumuz, Adana Valimiz Sayın Mustafa BÜYÜK ü ziyaret etti.ziyarette; son günlerde nöbetçi eczanelerimizde yaşanan soygun olayları hakkında Sayın Valimize bilgi verilerek, gerek eczanelerde

Detaylı

TTB nin Olağandışı Durumlarla İlgili Çalışmaları

TTB nin Olağandışı Durumlarla İlgili Çalışmaları TTB nin Olağandışı Durumlarla İlgili Çalışmaları 1990 yılında Körfez Krizi sonrasında Kuzey Irak tan sığınmacı akını 17 Ağustos 1999 Marmara depremi TTB ODSH Kolu Yönergesi çerçevesinde, TTB ODSH Kolu

Detaylı

6514 Sayılı «Tam Gün» Kanunu ile Devlet Üniversite Hastaneleri İçin Ge?rilen Düzenlemeler

6514 Sayılı «Tam Gün» Kanunu ile Devlet Üniversite Hastaneleri İçin Ge?rilen Düzenlemeler 6514 Sayılı «Tam Gün» Kanunu ile Devlet Üniversite Hastaneleri İçin Ge?rilen Düzenlemeler Hüseyin Çelik T.C. Sağlık Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Üniversite Hastaneleri Birliği ToplanNsı 31.1.2014- Ankara

Detaylı

Koç Üniversitesi nde neler oluyor?

Koç Üniversitesi nde neler oluyor? Koç Üniversitesi nde neler oluyor? 27 Mart 2015 tarihinde, Koç Üniversitesi temizlik işçileri, öğrencileri, öğretim görevlileri, asistanları ve büro emekçileri bir araya geldiler ve bir forum gerçekleştirdiler.

Detaylı

Asistan Hekim Özlük Hakları Mücadelesi TTB Asistan ve Genç Uzman Hekimler Kolu Dr. Mihriban Yıldırım

Asistan Hekim Özlük Hakları Mücadelesi TTB Asistan ve Genç Uzman Hekimler Kolu Dr. Mihriban Yıldırım Asistan Hekim Özlük Hakları Mücadelesi TTB Asistan ve Genç Uzman Hekimler Kolu Dr. Mihriban Yıldırım Asistanlık öncesi süreç: İstifa etmiş işsiz hekimler, Pratisyen hekimliğin zorlukları, TUS. Hak talebi,

Detaylı

Aile Hekimliği Kanunu

Aile Hekimliği Kanunu Aile Hekimliği Kanunu 24.11.2004 tarihinde 5258 sayılı Aile Hekimliği Pilot Uygulaması Hakkında Kanun yürürlüğe girdi 11.10.2011 tarih ve 663 Sayılı KHK'nin 58. maddesi ile "Aile Hekimliği Kanunu" adını

Detaylı

17 Ağustos 2012 CUMA. Resmî Gazete. Sayı : YÖNETMELİK SAĞLIK BAKANLIĞI VE BAĞLI KURULUŞLARIN TAŞRA TEŞKİLATINDA GÖREVLİ PERSONE

17 Ağustos 2012 CUMA. Resmî Gazete. Sayı : YÖNETMELİK SAĞLIK BAKANLIĞI VE BAĞLI KURULUŞLARIN TAŞRA TEŞKİLATINDA GÖREVLİ PERSONE 17 Ağustos 2012 CUMA Resmî Gazete Sayı : 28387 YÖNETMELİK Sağlık Bakanlığından: SAĞLIK BAKANLIĞI VE BAĞLI KURULUŞLARIN TAŞRA TEŞKİLATINDA GÖREVLİ PERSONE BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar

Detaylı

MART 2015 FAALİYET RAPORU. Prof. Dr. Aytuğ ATICI Mersin Milletvekili

MART 2015 FAALİYET RAPORU. Prof. Dr. Aytuğ ATICI Mersin Milletvekili MART 2015 FAALİYET RAPORU Prof. Dr. Aytuğ ATICI Mersin Milletvekili CHP MERSİN İL-İLÇE ÖRGÜTLERİ, BELEDİYELER VE KÖYLERE YÖNELİK YAPILAN ÇALIŞMALAR 1. Silifke CHP İlçe örgütünü ziyaret ederek 2015 Genel

Detaylı

OCAK 2012 FAALİYET RAPORU. Prof.Dr. Aytuğ ATICI Mersin Milletvekili

OCAK 2012 FAALİYET RAPORU. Prof.Dr. Aytuğ ATICI Mersin Milletvekili OCAK 2012 FAALİYET RAPORU Prof.Dr. Aytuğ ATICI Mersin Milletvekili CHP İL-İLÇE ÖRGÜTLERİ, BELEDİYELER VE KÖYLERE YÖNELİK YAPILAN ÇALIŞMALAR 1. Yenice Belde Belediye Başkanı Ali Kuru yu makamında ziyaret

Detaylı

ŞUBAT 2014 FAALİYET RAPORU. Prof. Dr. Aytuğ ATICI Mersin Milletvekili

ŞUBAT 2014 FAALİYET RAPORU. Prof. Dr. Aytuğ ATICI Mersin Milletvekili ŞUBAT 2014 FAALİYET RAPORU Prof. Dr. Aytuğ ATICI Mersin Milletvekili 1 CHP MERSİN İL-İLÇE ÖRGÜTLERİ, BELEDİYELER VE KÖYLERE YÖNELİK YAPILAN ÇALIŞMALAR 1. Mersin/Mezitli CHP İlçe Örgütü ve Belediye Başkan

Detaylı

UYUŞTURUCU İLE MÜCADELE İL KURULLARININ ÇALIŞMA USUL VE ESASLARI

UYUŞTURUCU İLE MÜCADELE İL KURULLARININ ÇALIŞMA USUL VE ESASLARI UYUŞTURUCU İLE MÜCADELE İL KURULLARININ ÇALIŞMA USUL VE ESASLARI 1. Amaç Uyuşturucu ile Mücadele İl Kurullarının amacı, uyuşturucu ile mücadele sürecinde mevcut durumu tespit etmek ve hazırlanan eylem

Detaylı

MAYIS 2014 FAALİYET RAPORU. Prof. Dr. Aytuğ ATICI Mersin Milletvekili

MAYIS 2014 FAALİYET RAPORU. Prof. Dr. Aytuğ ATICI Mersin Milletvekili MAYIS 2014 FAALİYET RAPORU Prof. Dr. Aytuğ ATICI Mersin Milletvekili CHP MERSİN İL-İLÇE ÖRGÜTLERİ, BELEDİYELER VE KÖYLERE YÖNELİK YAPILAN ÇALIŞMALAR 1. Mersin/Aydıncık CHP İlçe Yönetim Kurulu ve Belediye

Detaylı

29 Ocak İlaç Araştırmaları Hakkında Yönetmelik 23 Aralık Klinik Araştırmalar Hakkında Yönetmelik İlaç ve Eczacılık Genel Müdürlüğü nün

29 Ocak İlaç Araştırmaları Hakkında Yönetmelik 23 Aralık Klinik Araştırmalar Hakkında Yönetmelik İlaç ve Eczacılık Genel Müdürlüğü nün 29 Ocak1993 - İlaç Araştırmaları Hakkında Yönetmelik 23 Aralık 2008 - Klinik Araştırmalar Hakkında Yönetmelik İlaç ve Eczacılık Genel Müdürlüğü nün 29 Aralık 1995 gün ve 51748 sayılı Genelgesi İlaç ve

Detaylı

SAĞLIKTA DÖNÜŞÜM PROGRAMI VE AİLE HEKİMLİĞİ

SAĞLIKTA DÖNÜŞÜM PROGRAMI VE AİLE HEKİMLİĞİ SAĞLIKTA DÖNÜŞÜM PROGRAMI VE AİLE HEKİMLİĞİ 1 2 DÜNYA BANKASI 2004 TÜRKİYE SAĞLIK RAPORU Aile Hekimliği Türkiye de birinci basamak sağlık hizmetlerinin özelleştirilmesinin en önemli adımıdır. Bu nedenle

Detaylı

Eylül 2013 FAALİYET RAPORU. Prof. Dr. Aytuğ ATICI Mersin Milletvekili

Eylül 2013 FAALİYET RAPORU. Prof. Dr. Aytuğ ATICI Mersin Milletvekili Eylül 2013 FAALİYET RAPORU Prof. Dr. Aytuğ ATICI Mersin Milletvekili CHP MERSİN İL-İLÇE ÖRGÜTLERİ, BELEDİYELER VE KÖYLERE YÖNELİK YAPILAN ÇALIŞMALAR 1. Mersin/Yenişehir İlçesi CHP Belediye Başkanı aday

Detaylı

2019 ŞUBAT FAALİYET RAPORU

2019 ŞUBAT FAALİYET RAPORU 2019 ŞUBAT FAALİYET RAPORU KOMPOZİSYON YARIŞMASI SONUÇLARI 14 Mart Tıp Haftasıyla düzenlenen ortaokul ve lise öğrencilerine yönelik "Sağlıkta Şiddete Bakış " konulu kompozisyon yarışması Seçici Kurulu

Detaylı

TMMOB ELEKTRİK MÜHENDİSLERİ ODASI DİYARBAKIR ŞUBESİ 17. DÖNEM ÇALIŞMA RAPORU PANEL, ÇALIŞTAY, FORUM, SEMPOZYUM, KURULTAY, KONFERANS, KONGRE

TMMOB ELEKTRİK MÜHENDİSLERİ ODASI DİYARBAKIR ŞUBESİ 17. DÖNEM ÇALIŞMA RAPORU PANEL, ÇALIŞTAY, FORUM, SEMPOZYUM, KURULTAY, KONFERANS, KONGRE 5 PANEL, ÇALIŞTAY, FORUM, SEMPOZYUM, KURULTAY, KONFERANS, KONGRE 79 5. PANEL, ÇALIŞTAY, FORUM, SEMPOZYUM, KURULTAY, KONFERANS, KONGRELER 5.1 TMMOB Diyarbakır İl Koordinasyon Kurulu İle Yapılan Ortak Etkinlikler

Detaylı

GAZİANTEP KEP İL EYLEM PLANI Strateji 1: Özellikle kız çocuklarının okullulaşma oranının artırılmasının sağlanması.

GAZİANTEP KEP İL EYLEM PLANI Strateji 1: Özellikle kız çocuklarının okullulaşma oranının artırılmasının sağlanması. GAZİANTEP KEP İL EYLEM PLANI Strateji 1: Özellikle kız çocuklarının okullulaşma oranının artırılmasının sağlanması. Faaliyetler Zamanlama Finansman /bütçe İşbirliği yapılacak kurum kuruluşlar İzleme değerlendirme

Detaylı

DUMLUPINAR ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK KÜLTÜR VE SPOR DAİRE BAŞKANLIĞI MEDİKO-SOSYAL VE GENÇLİK DANIŞMA MERKEZİ YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM

DUMLUPINAR ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK KÜLTÜR VE SPOR DAİRE BAŞKANLIĞI MEDİKO-SOSYAL VE GENÇLİK DANIŞMA MERKEZİ YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM DUMLUPINAR ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK KÜLTÜR VE SPOR DAİRE BAŞKANLIĞI MEDİKO-SOSYAL VE GENÇLİK DANIŞMA MERKEZİ YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Hukuki Dayanak ve Tanımlar Amaç MADDE 1- Bu yönergenin amacı,

Detaylı

Bilimsel Kurul un çalışma yapması engellenmektedir! Wednesday, 13 August :40 - Last Updated Wednesday, 13 August :17

Bilimsel Kurul un çalışma yapması engellenmektedir! Wednesday, 13 August :40 - Last Updated Wednesday, 13 August :17 TTB Merkez Konseyi ve Ankara Tabip Odası, Dr. Zekai Tahir Burak Hastanesi nde yaşanan yenidoğan kayıplarına ilişkin olarak basın toplantısı düzenledi. TTB ve ATO tarafından oluşturulan Bilimsel Kurul un

Detaylı

Dünya Sağlık Örgütünün (DSÖ) sağlık tanımından yola çıkarsak şiddet, günümüzün önemli halk sağlık sorunlarından biridir.

Dünya Sağlık Örgütünün (DSÖ) sağlık tanımından yola çıkarsak şiddet, günümüzün önemli halk sağlık sorunlarından biridir. TTB olarak, giderek bir hastalık halini alan, yaygınlaşan şiddet olgusuna yönelik, onu yaratan, besleyen nedenlere, neler yapılabileceğine ilişkin görüş ve düşünceleri, bu alanla ilgili birikimleri paylaşmak

Detaylı

YATAKLI TEDAVİ KURUMLARI DAİRESİ YATAKLI TEDAVİ KURUMLARI BAŞHEKİMİ KADROSU HİZMET ŞEMASI

YATAKLI TEDAVİ KURUMLARI DAİRESİ YATAKLI TEDAVİ KURUMLARI BAŞHEKİMİ KADROSU HİZMET ŞEMASI YATAKLI TEDAVİ KURUMLARI BAŞHEKİMİ KADROSU Kadro Adı : Yataklı Tedavi Kurumları Başhekimi Maaş : Barem 18 B (1) Müdürün yönergeleri uyarınca Daire hizmetlerinin yürütülmesinde Müdüre yardımcı olmak; (2)

Detaylı

KADIN DOSTU AKDENİZ PROJESİ

KADIN DOSTU AKDENİZ PROJESİ KADIN DOSTU AKDENİZ PROJESİ KADINLARA DESTEK MEKANİZMALARI ONLİNE KİTAPÇIĞI Akdeniz Üniversitesi Uluslararası Gençlik Topluluğu 2015-2016 İÇİNDEKİLER 1. Giriş 2. Kadın Dostu Akdeniz Projesi 3. Projenin

Detaylı

TEMSİLCİLİKLERİMİZDEN

TEMSİLCİLİKLERİMİZDEN TEMSİLCİLİKLERİMİZDEN 125 AĞRI İL TEMSİLCİLİĞİ 09 10 Şubat 2008 tarihlerinde yapılan EMO D.Bakır Şubesi 15. Olağan Genel Kurulu toplantı ve seçimlerine BATMAN İL TEMSİLCİLİĞİ 11 Ocak 2009 tarihinde, İl

Detaylı

KASIM 2014 FAALİYET RAPORU. Prof. Dr. Aytuğ ATICI Mersin Milletvekili

KASIM 2014 FAALİYET RAPORU. Prof. Dr. Aytuğ ATICI Mersin Milletvekili KASIM 2014 FAALİYET RAPORU Prof. Dr. Aytuğ ATICI Mersin Milletvekili CHP MERSİN İL-İLÇE ÖRGÜTLERİ, BELEDİYELER VE KÖYLERE YÖNELİK YAPILAN ÇALIŞMALAR 1. Mersin/Akdeniz Karaduvar Mahallesinde muhtarları

Detaylı

EYLÜL 2016 FAALİYET RAPORU. Prof. Dr. Aytuğ ATICI Mersin Milletvekili

EYLÜL 2016 FAALİYET RAPORU. Prof. Dr. Aytuğ ATICI Mersin Milletvekili EYLÜL 2016 FAALİYET RAPORU Prof. Dr. Aytuğ ATICI Mersin Milletvekili 1 CHP MERSİN İL-İLÇE ÖRGÜTLERİ, BELEDİYELER VE KÖYLERE YÖNELİK YAPILAN ÇALIŞMALAR 1. Mersin/Yenişehir/Limonluk Mahallesi Muhtarlığını

Detaylı

BALIKESİR TABİP ODASI EKİM 2016 ETKİNLİK RAPORU

BALIKESİR TABİP ODASI EKİM 2016 ETKİNLİK RAPORU BALIKESİR TABİP ODASI EKİM 2016 ETKİNLİK RAPORU TTB Halk Sağlığı Kolu Gezici Eğitimi kapsamında 1-2 Ekim tarihlerinde ilimizde incelemelerde bulundu TTB Halk Sağlığı Kolunca düzenlenen 28. Gezici Eğitim

Detaylı

TMMOB JEOFİZİK MÜHENDİSLERİ ODASI TEMSİLCİLİKLER YÖNETMELİĞİ

TMMOB JEOFİZİK MÜHENDİSLERİ ODASI TEMSİLCİLİKLER YÖNETMELİĞİ TMMOB JEOFİZİK MÜHENDİSLERİ ODASI TEMSİLCİLİKLER YÖNETMELİĞİ TMMOB Jeofizik Mühendisleri Odası Temsilcilikler Yönetmeliği BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç Madde1- Bu yönetmeliğin amacı;

Detaylı

SAMSUN ŞUBE tarihinde Şube Genel Kurulu ve tarihinde de seçimlerimiz gerçekleştirildi.

SAMSUN ŞUBE tarihinde Şube Genel Kurulu ve tarihinde de seçimlerimiz gerçekleştirildi. SAMSUN ŞUBE 13.02.2016 tarihinde Şube Genel Kurulu ve 14.02.2016 tarihinde de seçimlerimiz gerçekleştirildi. 1-7 Mart 2016 Deprem haftası nedeniyle basın açıklamaları 8 Mart Dünya Kadınlar Günü Kutlamalarına

Detaylı

7.3. Uluslararası bilimsel toplantılarda sunulan ve bildiri kitabında basılan bildiriler:*

7.3. Uluslararası bilimsel toplantılarda sunulan ve bildiri kitabında basılan bildiriler:* Sevtap YILDIRIR dryildirir@gmail.com ORCID ID: 0000-0002-0766-178X (505) 799 23 35 1. Doğum Tarihi : 06 / 06 / 1969 2. Unvanı : Pratisyen Hekim 3. Öğrenim Durumu : Yüksek Lisans 4. Çalıştığı Kurum : İstanbul

Detaylı

7. dönem çalışma raporu SOSYAL ETKİNLİKLER. EMO Kocaeli Şubesi

7. dönem çalışma raporu SOSYAL ETKİNLİKLER. EMO Kocaeli Şubesi SOSYAL ETKİNLİKLER 134 Geneksel Bahar Pikniği 27 Mayıs 2012 Şubemizin Geleneksel Pikniği 27 Mayıs Pazar Günü Sapanca`da gerçekleştirildi. Beraber yapılan kahvaltı ile başlayan pikniğe üyelerimiz aileleriyle

Detaylı

BASIN AÇIKLAMASI SAĞLIKTA ŞİDDET SONA ERSİN Şanlıurfa Harran Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi Çocuk Acil Servisi nde görevli olan Dr.

BASIN AÇIKLAMASI SAĞLIKTA ŞİDDET SONA ERSİN Şanlıurfa Harran Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi Çocuk Acil Servisi nde görevli olan Dr. ! BASIN AÇIKLAMASI SAĞLIKTA ŞİDDET SONA ERSİN Şanlıurfa Harran Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi Çocuk Acil Servisi nde görevli olan Dr. Bahattin Ahmet Yalçın, 17 Temmuz Salı günü bir hasta yakını tarafından

Detaylı

SEKTÖR KURULLARI ve İŞ GELİŞTİRME KOMİSYONU Bölgesel İş Geliştirme Forumu

SEKTÖR KURULLARI ve İŞ GELİŞTİRME KOMİSYONU Bölgesel İş Geliştirme Forumu SEKTÖR KURULLARI ve İŞ GELİŞTİRME KOMİSYONU Bölgesel İş Geliştirme Forumu 28-29 Kasım 2014 - Bursa Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Bursa Şubesi, Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO) ve

Detaylı

NİSAN 2014 FAALİYET RAPORU. Prof. Dr. Aytuğ ATICI Mersin Milletvekili

NİSAN 2014 FAALİYET RAPORU. Prof. Dr. Aytuğ ATICI Mersin Milletvekili NİSAN 2014 FAALİYET RAPORU Prof. Dr. Aytuğ ATICI Mersin Milletvekili 1 CHP MERSİN İL-İLÇE ÖRGÜTLERİ, BELEDİYELER VE KÖYLERE YÖNELİK YAPILAN ÇALIŞMALAR 1. Mezitli Belediye Başkanı nı makamında ziyaret ederek

Detaylı

12. HAFTA. Ulusal sağlık politikaları 3. dönem (1990-günümüz )

12. HAFTA. Ulusal sağlık politikaları 3. dönem (1990-günümüz ) 12. HAFTA Ulusal sağlık politikaları 3. dönem (1990-günümüz ) 2 Ulusal Sağlık Politikaları Birinci dönem: 1920-1961 İkinci dönem: 1961-1990 Üçüncü dönem: 1990-günümüz Yasemin Akbulut-Sağlık Kurumları Yönetimi

Detaylı

1-31 TEMMUZ 2017 ETKİNLİK RAPORU

1-31 TEMMUZ 2017 ETKİNLİK RAPORU 1-31 TEMMUZ 2017 ETKİNLİK RAPORU BALIKESİR TABİP ODASI Burhaniye TEMSİLCİLİĞİ ve EMEKLİ-SEN tarafından düzenlenen "İleri Yaşlarda Koruyucu Sağlık ve Yaşlılık Sorunları" konulu panel yapılmış olup,tabip

Detaylı

EKİM 2017 FAALİYET RAPORU. Prof. Dr. Aytuğ ATICI Mersin Milletvekili

EKİM 2017 FAALİYET RAPORU. Prof. Dr. Aytuğ ATICI Mersin Milletvekili EKİM 2017 FAALİYET RAPORU Prof. Dr. Aytuğ ATICI Mersin Milletvekili 1 CHP MERSİN İL- İLÇE ÖRGÜTLERİ, BELEDİYELER VE KÖYLERE YÖNELİK YAPILAN ÇALIŞMALAR 1. Mersin/Akdeniz ilçesinde Adıyaman Balyanlılar Derneği

Detaylı

2008 yılında gönüllü çabalarla kurulan Uluslararası Şeffaflık Derneği ülkenin demokratik, sosyal ve ekonomik yönden gelişimi için toplumun tüm

2008 yılında gönüllü çabalarla kurulan Uluslararası Şeffaflık Derneği ülkenin demokratik, sosyal ve ekonomik yönden gelişimi için toplumun tüm 2008 yılında gönüllü çabalarla kurulan Uluslararası Şeffaflık Derneği ülkenin demokratik, sosyal ve ekonomik yönden gelişimi için toplumun tüm kesimlerinde şeffaflık, dürüstlük ve hesap verebilirlik ilkelerini

Detaylı

TMMOB ORMAN MÜHENDİSLERİ ODASI ÖĞRENCİ ÜYE YÖNERGESİ

TMMOB ORMAN MÜHENDİSLERİ ODASI ÖĞRENCİ ÜYE YÖNERGESİ TMMOB ORMAN MÜHENDİSLERİ ODASI ÖĞRENCİ ÜYE YÖNERGESİ 1.BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç MADDE 1- (1) Bu Yönergenin amacı; lisans düzeyinde Orman Mühendisliği, Orman Endüstri Mühendisliği ve

Detaylı

Türkiye de ilk yara bakım kliniği örneği; Sorunlar, çözümler

Türkiye de ilk yara bakım kliniği örneği; Sorunlar, çözümler Türkiye de ilk yara bakım kliniği örneği; Sorunlar, çözümler Prof Dr Tuğbay Tuğ Genel Cerrahi Uzmanı Ecz.Hasan ÇELEBİ (1956-2011) Yara Bakımı ve Doku Onarımı Derneği 1996 yılında kurulmuş ve 2004 yılında

Detaylı

İstanbul Dişhekimleri Odası

İstanbul Dişhekimleri Odası e-bülten İstanbul Dişhekimleri Odası nisan 2012 Diş Hekimliğinde Kök Hücre Uygulamaları Temel İlk Yardım Kursu Başladı On Binlerce Sağlıkçı Alanlarda BİLİMSEL ETKİNLİKLER Diş Hekimliğinde Kök Hücre Uygulamaları

Detaylı

MESLEK ÖRGÜTÜNÜN GöREV ÇAĞRISINA KATILMAK SUÇ MUDUR? BU NEDENLE HUKUKİ BİR YAPTIRIM UYGULANABİLİR Mİ?

MESLEK ÖRGÜTÜNÜN GöREV ÇAĞRISINA KATILMAK SUÇ MUDUR? BU NEDENLE HUKUKİ BİR YAPTIRIM UYGULANABİLİR Mİ? MESLEK ÖRGÜTÜNÜN GöREV ÇAĞRISINA KATILMAK SUÇ MUDUR? BU NEDENLE HUKUKİ BİR YAPTIRIM UYGULANABİLİR Mİ? Bilindiği gibi Dr. Ersin Aslan ın, bir hasta yakını tarafından öldürülmesinin birinci yılı yaklaşıyor.

Detaylı

TMMOB TEMSİLCİLERİNE AÇILAN DAVALAR

TMMOB TEMSİLCİLERİNE AÇILAN DAVALAR 4.19.4 TMMOB TEMSİLCİLERİNE AÇILAN DAVALAR 1) Dosya No : 2013/551 E. : Ankara 17. Asliye Ceza si : 1- TMMOB YK Başkanı Mehmet Soğancı 2- TMMOB Genel Sekreteri N. Hakan Genç :2911 sayılı Toplantı ve Gösteri

Detaylı

2014 /2015 Eğitim Öğretim Yılı, (Tam gün tam yıl) Yıllık Çalışma Planı

2014 /2015 Eğitim Öğretim Yılı, (Tam gün tam yıl) Yıllık Çalışma Planı 2014 /2015 Eğitim Öğretim Yılı, (Tam gün tam yıl) Yıllık Çalışma Planı EYLÜL 2014 Sorumluluk Sınavları Öncesi Senebaşı Öğretmenler Kurulu 1-15 Eylül Eğitim- Öğretim Hazırlık Seminerleri; Uygulama Anasınıfı

Detaylı

ASİSTANLARIN HAKLARI VE SORUMLULUKLARI. Av. Kürşat Bafra

ASİSTANLARIN HAKLARI VE SORUMLULUKLARI. Av. Kürşat Bafra ASİSTANLARIN HAKLARI VE SORUMLULUKLARI Av. Kürşat Bafra ASİSTANLARIN STATÜLERİ 657 sayılı Yasa ya tabi Olarak Sağlık Bakanlığı Kamu Hastaneleri Kurumu na bağlı Eğitim ve Araştırma Hastanelerinde Uzmanlık

Detaylı

Halk Sağlığı. YDÜ Tıp Fakültesi Yrd. Doç. Dr. Aslı AYKAÇ

Halk Sağlığı. YDÜ Tıp Fakültesi Yrd. Doç. Dr. Aslı AYKAÇ Halk Sağlığı YDÜ Tıp Fakültesi Yrd. Doç. Dr. Aslı AYKAÇ Halk Sağlığı, organize edilmiş toplum çalışmaları sonunda; - çevre sağlığı koşullarını düzelterek - bireylere sağlık bilgisi vererek - bulaşıcı hastalıkları

Detaylı

AKADEMİK ZAMMI ADIMDA ALDIK

AKADEMİK ZAMMI ADIMDA ALDIK AKADEMİK ZAMMI ADIMDA ALDIK BİR SORUNU DAHA ÇÖZÜME KAVUŞTURDUK Üniversitelerde idari ve akademik personeli bir bütün olarak görüyoruz. 666 Sayılı KHK ile idari personelin ek ödeme oranlarında artış gerçekleştirilirken,

Detaylı

MART 2016 FAALİYET RAPORU. Prof. Dr. Aytuğ ATICI Mersin Milletvekili

MART 2016 FAALİYET RAPORU. Prof. Dr. Aytuğ ATICI Mersin Milletvekili MART 2016 FAALİYET RAPORU Prof. Dr. Aytuğ ATICI Mersin Milletvekili CHP MERSİN İL-İLÇE ÖRGÜTLERİ, BELEDİYELER VE KÖYLERE YÖNELİK YAPILAN ÇALIŞMALAR 1. Mersin/Akdeniz/Karaduvar Mahallesinde saha çalışması

Detaylı

T.C. EDİRNE VALİLİĞİ İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ EĞİTİM ÖĞRETİM YILI ÇALIŞMA TAKVİMİ

T.C. EDİRNE VALİLİĞİ İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ EĞİTİM ÖĞRETİM YILI ÇALIŞMA TAKVİMİ T.C. SIRA 1 Mesleki Eğitim Merkezi çırak sözleşmelerinin imzalanması 01 Temmuz 2015-30 Eylül 2015 2 Bursluluk müracaatlarının yapılması 14 Ağustos 2015 Cuma - 30 Eylül 2015 3 Öğretmenlerin Göreve Başlaması

Detaylı

ŞUBAT 2018 ÇALIŞMA RAPORU

ŞUBAT 2018 ÇALIŞMA RAPORU ŞUBAT 2018 ÇALIŞMA RAPORU Adres Telefon Elektronik Posta Web Mesudiye mah. 112. cad. 0 324 336 20 30 (PBX) yonetim@mersineo.org.tr www.mersineo.org.tr No:39/Kat:3 MERSİN LİDERLİK VE SİYASET AKADEMİSİ EĞİTİMİ

Detaylı

1-7 NİSAN KANSER HAFTASI

1-7 NİSAN KANSER HAFTASI 1-7 NİSAN KANSER HAFTASI 1-7 nisan Kanser haftası nedeniyle Halk Sağlığı Müdürü Uzm.Dr. Mustafa Nuri Ceyhan, bir açıklama da bulundu. Bu konuda ki açıklama metni aynen şöyle: 01-07 Nisan Tüm Dünyada halkı

Detaylı

14.4. Mesleki Uygulama ve Denetim Komitesi (MUDK)

14.4. Mesleki Uygulama ve Denetim Komitesi (MUDK) 14.4. Mesleki Uygulama ve Denetim Komitesi (MUDK) Mimarlar Odası nın Anayasanın 124. maddesine ve 6235 sayılı Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği Kanunu na dayanarak çıkarmış olduğu yönetmelik, tarife

Detaylı

DANIŞMA KURULU emo izmir şubesi 30. dönem çalışma raporu 101

DANIŞMA KURULU emo izmir şubesi 30. dönem çalışma raporu 101 DANIŞMA KURULU emo izmir şubesi 101 Danışma Kurulu I. Toplantısı 17 Mart 2014 30.Dönem Danışma Kurulu 1. Toplantısı 17 Mart 2014 tarihinde Şube Eğitim Salonunda 46 üyemizin katılımıyla gerçekleştirildi.

Detaylı

NİSAN 2018 ÇALIŞMA RAPORU

NİSAN 2018 ÇALIŞMA RAPORU NİSAN 2018 ÇALIŞMA RAPORU Adres Telefon Elektronik Posta Web Mesudiye mah. 112. cad. 0 324 336 20 30 (PBX) yonetim@mersineo.org.tr www.mersineo.org.tr No:39/Kat:3 MERSİN MİADI GEÇEN İLAÇLARIN İL SAĞLIK

Detaylı

DİDİM. Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk, ölümünün 78. yılında Didim de anıldı

DİDİM. Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk, ölümünün 78. yılında Didim de anıldı Sayfa 4 15 Temmuz Demokrasi Parkı törenle açıldı Hafta içi 08:00 / 17.30 saatleri arasında hizmet vermekteyiz 3 10/Kasım/2016 DİDİM VATANDAŞLARIMIZIN DAİMA HİZMETİNDE... Çağrı Merkezi ve Halk Masası 444

Detaylı

Hem. Songül GÜNEŞ Akdeniz Üniversitesi Hastanesi 9.4.2014 1

Hem. Songül GÜNEŞ Akdeniz Üniversitesi Hastanesi 9.4.2014 1 Hem. Songül GÜNEŞ Akdeniz Üniversitesi Hastanesi 9.4.2014 1 Ameliyathaneler kendine özgü mimari dizaynları, çalışma koşulları ve ameliyathanede görev yapan personelleriyle çok özel merkezlerdir Ameliyathane

Detaylı

Karaman Ticaret ve Sanayi Odası Bülteni

Karaman Ticaret ve Sanayi Odası Bülteni KTSO BAŞKANLARINDAN KARAMAN OSB DE ÇIKAN BÜYÜK YANGIN A GEÇMİŞ OLSUN MESAJI Odası Meclis Başkanı M. Gökhan Alkan ve Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Odası Meclis Başkanı Toktay, Organize Sanayi Bölgesinde

Detaylı

AĞUSTOS 2016 FAALİYET RAPORU. Prof. Dr. Aytuğ ATICI Mersin Milletvekili

AĞUSTOS 2016 FAALİYET RAPORU. Prof. Dr. Aytuğ ATICI Mersin Milletvekili AĞUSTOS 2016 FAALİYET RAPORU Prof. Dr. Aytuğ ATICI Mersin Milletvekili 1 CHP MERSİN İL-İLÇE ÖRGÜTLERİ, BELEDİYELER VE KÖYLERE YÖNELİK YAPILAN ÇALIŞMALAR 1. Mersin/Mezitli İlçe Başkanlığı binasında yönetici

Detaylı

YÖNETMELİK İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ HASTANELERİ YÖNETMELİĞİ BİRİNCİ BÖLÜM. Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar

YÖNETMELİK İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ HASTANELERİ YÖNETMELİĞİ BİRİNCİ BÖLÜM. Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar 7 Temmuz 2012 CUMARTESİ Resmî Gazete Sayı : 28346 YÖNETMELİK İstanbul Üniversitesinden: İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ HASTANELERİ YÖNETMELİĞİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç MADDE 1 (1) Bu

Detaylı

T.C. BALIKESİR VALİLİĞİ İL MİLLÎ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ

T.C. BALIKESİR VALİLİĞİ İL MİLLÎ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ T.C. BALIKESİR VALİLİĞİ İL MİLLÎ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ ÖRGÜN VE YAYGIN EĞİTİM KURUMLARI 2018 2019 EĞİTİM - ÖĞRETİM YILI ÇALIŞMA TAKVİMİ Kasım Mart Şubat Sıra No 1 2 3 FAALİYET Ortaöğretim Kurumlarına Öğrenci

Detaylı

MESLEK VE UZMANLIK ALANLARIMIZLA İLGİLİ ULUSAL ÖLÇEKLİ KONGRE, KURULTAY, SEMPOZYUM VE ÇALIŞTAYLAR

MESLEK VE UZMANLIK ALANLARIMIZLA İLGİLİ ULUSAL ÖLÇEKLİ KONGRE, KURULTAY, SEMPOZYUM VE ÇALIŞTAYLAR MESLEK VE UZMANLIK ALANLARIMIZLA İLGİLİ ULUSAL ÖLÇEKLİ KONGRE, KURULTAY, SEMPOZYUM VE ÇALIŞTAYLAR 19 20 TMMOB Makina Mühendisleri Odası, her çalışma döneminde olduğu gibi bu dönemde de örgütsel birikimiyle,

Detaylı

Kanser Erken Teşhis ve Tarama Merkezleri Yönetmeliği

Kanser Erken Teşhis ve Tarama Merkezleri Yönetmeliği Kanser Erken Teşhis ve Tarama Merkezleri Yönetmeliği SAĞLIK BAKANLIĞI NDAN: KANSER ERKEN TEŞHİS VE TARAMA MERKEZLERİ YÖNETMELİĞİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç: Madde 1-Bu yönetmeliğin

Detaylı

DENİZLİ ŞUBE. 28 Şubat 2014 tarihinde ilk yönetim kurulu toplantısında görev dağılımı yapıldı. 20 Mart 2014 te PAYEK, Jeoloi Mühendisliği

DENİZLİ ŞUBE. 28 Şubat 2014 tarihinde ilk yönetim kurulu toplantısında görev dağılımı yapıldı. 20 Mart 2014 te PAYEK, Jeoloi Mühendisliği DENİZLİ ŞUBE 28 Şubat 2014 tarihinde ilk yönetim kurulu toplantısında görev dağılımı yapıldı. 20 Mart 2014 te PAYEK, Jeoloi Mühendisliği Bölümü ve şubemizce üniversitede Mermer Sektöründe Jeoloji Mühendisinin

Detaylı

Yıl : 4 Sayı : 14 / 2015 SAMSUN DİŞHEKİMLERİ ODASI BÜLTENİ / KARADENİZ

Yıl : 4 Sayı : 14 / 2015 SAMSUN DİŞHEKİMLERİ ODASI BÜLTENİ / KARADENİZ Yıl : 4 Sayı : 14 / 2015 SAMSUN DİŞHEKİMLERİ ODASI BÜLTENİ / KARADENİZ 1 4 SAMSUN DİŞHEKİMLERİ ODASI BÜLTENİ / KARADENİZ Yıl : 4 Sayı : 14 / 2015 Yıl : 4 Sayı : 14 / 2015 SAMSUN DİŞHEKİMLERİ ODASI BÜLTENİ

Detaylı

Klinik Kodlama Süreç Analizi Anket Değerlendirmesi

Klinik Kodlama Süreç Analizi Anket Değerlendirmesi Klinik Kodlama Süreç Analizi Anket Değerlendirmesi Sağlık tesisleri tarafından verilen hizmetin tanımını sağlayan klinik kodlama; hastanın tesise kabul edilişinden taburcu edilişine kadar geçen süredeki

Detaylı

İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ Kalite Yönetim Sistemi PERSONEL DAİRE BAŞKANLIĞI DOKÜMAN LİSTESİ

İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ Kalite Yönetim Sistemi PERSONEL DAİRE BAŞKANLIĞI DOKÜMAN LİSTESİ İlk Yayın Tarihi : Revizyon Tarihi : 17.05.28 Sayfa No : Sayfa 1 / 7 İÜ/PDB/OŞ- ORGANİZASYON 17.05.28 İÜ/PDB/GT- DAİRE BAŞKANI GÖREV TANIMI İÜ/PDB/GT-02 2547 KADRO VE YAZIŞMA BÜROSU ŞUBE MÜDÜRÜ İÜ/PDB/GT-03

Detaylı

Yapılan çalışmalar Eylül Haziran Yapılan çalışmalar Eylül Ekim Yapılan çalışmalar. Öncelik haritası. Yapılan Çalışmalar

Yapılan çalışmalar Eylül Haziran Yapılan çalışmalar Eylül Ekim Yapılan çalışmalar. Öncelik haritası. Yapılan Çalışmalar KUMLUCA CUMHURİYET ORTAOKULU EĞİTİM ORTAMLARINDA ŞİDDETİN ÖNLENMESİ VE AZALTILMASI STRATEJİ VE EYLEM PLANI ÇALIŞMA TAKVİMİ ( - 2014 EĞİTİM -ÖĞRETİM YILI) S.N FAALİYETLER EĞİTİM ORTAMI VE ÇEVRESİ GÖSTERGELER

Detaylı

BALIKESİR TABİP ODASI EYLÜL 2016 ETKİNLİK RAPORU

BALIKESİR TABİP ODASI EYLÜL 2016 ETKİNLİK RAPORU BALIKESİR TABİP ODASI EYLÜL 2016 ETKİNLİK RAPORU Balıkesir Hekim dergisi 21.Sayısı yayınlanarak üyelerimize dağıtılmıştır. Odamızın da destek verdiği Süslü Kadınlar Bisiklet turu yapılmıştır. Bato

Detaylı

ŞUBAT 2013 FAALİYET RAPORU. Prof. Dr. Aytuğ ATICI Mersin Milletvekili

ŞUBAT 2013 FAALİYET RAPORU. Prof. Dr. Aytuğ ATICI Mersin Milletvekili ŞUBAT 2013 FAALİYET RAPORU Prof. Dr. Aytuğ ATICI Mersin Milletvekili CHP MERSİN İL-İLÇE ÖRGÜTLERİ, BELEDİYELER VE KÖYLERE YÖNELİK YAPILAN ÇALIŞMALAR 1. CHP Mersin/Mezitli Gençlik Kolları ile TBMM de bir

Detaylı

ADANA AĞIZ VE DİŞ SAĞLIĞI MERKEZİ

ADANA AĞIZ VE DİŞ SAĞLIĞI MERKEZİ ADANA AĞIZ VE DİŞ SAĞLIĞI MERKEZİ İSTATİSTİK 2013 HAZIRLAYAN Şennur ERDEM Tıbbi Teknolog GİRİŞ Ağız ve diş sağlığı, genel sağlığın, yaşamsal fonksiyonların ve yaşam kalitesinin önemli bir parçasıdır. Dünya

Detaylı

Orta Doğu Teknik Üniversitesi, Kuzey Kıbrıs Kampusu Toplumsal Cinsiyet Eşitliğini Destekleme ve Cinsel Tacizi Önleme Birimi Yönergesi

Orta Doğu Teknik Üniversitesi, Kuzey Kıbrıs Kampusu Toplumsal Cinsiyet Eşitliğini Destekleme ve Cinsel Tacizi Önleme Birimi Yönergesi Amaç ve Kapsam Orta Doğu Teknik Üniversitesi, Kuzey Kıbrıs Kampusu Toplumsal Cinsiyet Eşitliğini Destekleme ve Cinsel Tacizi Önleme Birimi Yönergesi MADDE 1 (1) Bu Yönerge, ODTÜ Senatosu tarafından kabul

Detaylı

65. BÜYÜK KONGRE KARARLARI

65. BÜYÜK KONGRE KARARLARI KARARLARI 01.11.2014 1. a) Üye aidatlarının 2015 yılında, 2014 yılı için belirlenen rakamların Vergi Usül Yasası 298 inci maddesi uyarınca belirlenen yeniden değerleme oranına göre artırılarak belirlenmesine;

Detaylı

SENDİKALAR VE DİĞER DEMOKRATİK KİTLE ÖRGÜTLERİYLE İLİŞKİLER EYLEM VE ETKİNLİKLER

SENDİKALAR VE DİĞER DEMOKRATİK KİTLE ÖRGÜTLERİYLE İLİŞKİLER EYLEM VE ETKİNLİKLER SENDİKALAR VE DİĞER DEMOKRATİK KİTLE ÖRGÜTLERİYLE İLİŞKİLER EYLEM VE ETKİNLİKLER Yaşanası güzel bir dünya için, emeğe, eşitliğe, özgürlüğe, barışa kardeşliğe, paylaşmaya ve dayanışmaya önem veren bir Oda

Detaylı

2018 YILI MAYIS AYI FAALİYET RAPORU

2018 YILI MAYIS AYI FAALİYET RAPORU 2018 YILI MAYIS AYI FAALİYET RAPORU 1 Mayıs İşçi ve Emekçi Bayramında Tabip Odası olarak alanlardaydık.. Özgürlük ve Dayanışma Partisi İl Örgütü odamıza ziyarette bulundu. Yönetim Kurulumuza başarılar

Detaylı

MEDİKOSOSYAL MERKEZİ

MEDİKOSOSYAL MERKEZİ MEDİKOSOSYAL MERKEZİ Medikososyal Merkezi Üniversitemizdeki Medikososyal Merkezi, sağlık ya da psikolojik ve sosyal sorunlarınız konusunda yardım alabileceğiniz bir birimdir. Medikososyal Merkezi 2 Uzman

Detaylı

Mesleğe ve Odanıza Hoşgeldiniz Etkinliği. LPG Sorumlu Müdürlük Eğitimi Gerçekleştirdik. Üyelerimizle Kahvaltıda Buluştuk!

Mesleğe ve Odanıza Hoşgeldiniz Etkinliği. LPG Sorumlu Müdürlük Eğitimi Gerçekleştirdik. Üyelerimizle Kahvaltıda Buluştuk! ÇMO İSTANBUL BASIN YAYIN BİRİMİ ÇMO İSTANBUL EKİM-KASIM E-BÜLTENİ Değerli Üyemiz, Çevre Mühendisleri Odası İstanbul Şubesi Ekim - Kasım ayı e-bültenimiz bilgilerinize sunulmuştur. ÇMO İstanbul Şubesi Yönetim

Detaylı

15/10/2015 TARİHLİ KURUL KARARLARI

15/10/2015 TARİHLİ KURUL KARARLARI 15/10/2015 TARİHLİ KURUL LARI BOLVADİN H.İ.ÖZSOY DEVLET HASTANESİ 29.10.2015 2015-56523 15.10.15 Hasta Hakları Yönetmeliği 42/C Maddesindeki 'Tıbbi Hata iddialarına ilişkin başvurular kurul tarafından

Detaylı

KASIM 2018 ÇALIŞMA RAPORU

KASIM 2018 ÇALIŞMA RAPORU KASIM 2018 ÇALIŞMA RAPORU Adres Telefon Elektronik Posta Web Mesudiye mah. 112. cad. 0 324 336 20 30 (PBX) yonetim@mersineo.org.tr www.mersineo.org.tr No:39/B Kat:3 MERSİN 14. TÜRKİYE ECZACILIK KONGRESİ

Detaylı