IT Envanter Yönetim Yazılımı Şartnamesi

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "IT Envanter Yönetim Yazılımı Şartnamesi"

Transkript

1 IT Envanter Yönetim Yazılımı Şartnamesi 1. GENEL ŞARTLAR 1.1. Teklif edilecek ürün hazır, ticari olarak satılan bir ürün olacak, Kurum için özel olarak geliştirilmeyecektir UYGULAMA nın Kurum un göstereceği sunuculara kurulması/ konfigürasyonu/uyarlanması Yüklenici tarafından yapılacaktır Teklif edilecek uygulama ile ağ içinde xxxx envanter taranabilmelidir. Ayrıca manual olarak girilecek envanter sayısı sınırsız olmalıdır. Manual eklenecek envanter için ilave lisans gerekmemelidir Teklif edilecek UYGULAMA nın Rest API desteği olmalıdır UYGULAMA da kurumun farklı bölgeleri tanımlanabilmelidir, 1.6. Uygulama arayüzü üzerinden kurum logoları eklenebilmelidir. 2. UYGULAMANIN TEKNİK ÖZELLİKLERİ 2.1. UYGULAMA, %100 web tabanlı olacak ve merkezi bir sistem üzerinde çalışacaktır. Https desteği olmalıdır. Kullanıcı bilgisayarlarına ek bir uygulama yüklenmesi gerekmemelidir UYGULAMA, modüler yapıda olmalı, ara yüzü sade, kolay anlaşılır olmalıdır Sistem Yöneticisi işlemleri, UYGULAMA üzerinden yapılmalıdır 2.4. Kendi kurulumu dışında herhangi bir lisanslı uygulama gerektirmeden çalışabiliyor olmalıdır İstendiği takdirde PostgreSQL ve MSSQL 2000, 2005, 2008, 2012, 2014 desteği olmalıdır İleride Veritabanı sürüm yükseltilmesi gibi durumlarda da sorunsuz çalışabilmelidir Uygulama sunucusu istendiği takdirde sanal sunucu üzerinde çalışabilmelidir UYGULAMA, Windows ve Linux üzerinde sorunsuz çalışabilmelidir UYGULAMA Mozilla Firefox 3.6, Google Chrome 8.0, Internet Explorer 9.0, Safari 5.1 ve üzeri sürümlerinde sorunsuz çalışabilecektir.

2 2.10. Kullanıcı, rol ve gruplar bazında menüler UYGULAMA üzerinden uyarlanabilmelidir. Hangi kullanıcı, rol ve grubun hangi menü ve alt menüleri görebileceği belirlenebilmelidir UYGULAMA üzerinden envanterlerin özet çıktıları alınabilmelidir Ürünün tüm fonksiyonları teknik personel ve son kullanıcı tarafından yükleme gerektirmeden İnternet tarayıcısı yardımıyla kullanılabilecektir Sistemin yöneticiler için grafiklerden oluşan yönetici paneli olacaktır UYGULAMA, mevcut LDAP-Active Directory ile entegre çalışabilmeli ve kullanıcılar istenilen bilgileri ile beraber LDAP-AD yapısından aktarılabilmeli, mevcut kullanıcı adı ve şifre ile UYGULAMA ya giriş yapılabilmelidir UYGULAMA, manuel ve CSV dosyası şeklinde kullanıcı eklemeyi desteklemelidir E-posta entegrasyonu olmalıdır UYGULAMA donanım ve işletim sistemi bağımsız olarak IT envanterlerini (MAC, IBM, Fujitsu Siemens, HP gibi (Linux, Solaris, MAC and IBM-AIX)) tarayabilmeli ve envanter özelliklerini çıkarabilmelidir Uygulama tek bir ajan kurulumu ile tüm niteliklerini sağlayabiliyor olmalıdır.(örn: Ajan kurulumu ile uzak bağlantı, lisans takibi vb bilgileri alabiliyor ise yazılım takibi için ekstra bir add-on ajan vb. kuruluma gerek duyulmamalıdır.) Uzak Bağlantı yapılan bilgisayarda bir onay penceresi görülmeli ve son kullanıcı istemediği durumlarda red ederek uzak bağlantıyı engelleyebilmelidir, onay verdiğinde ise kabul edebilmelidir. 3. ENVANTER YÖNETİMİ 3.1. Ajanlı ve ajansız olarak envanter taraması yapılabilmelidir Her envanterin tekil bir kimlik numarası olmalıdır Envanterin kayıtlara girmesinden hurdaya ayrılana kadar geçen tüm aşaması modellenebilecektir Kurum kendi bünyesinde tuttuğu mevcut envanterleri, excell ortamına aktaracak, Yüklenici excell ortamında verilen kayıtların UYGULAMA da kullanılabilir olacak şekilde düzenleme işlemini, Bilgi Teknolojileri Dairesi Başkanlığı nın görevlendireceği bir personel ile birlikte yapacaktır. Yüklenici düzenlenen envanterleri UYGULAMA nın veritabanına aktaracaktır.

3 3.5. Envanter tek bir cihaz olabileceği gibi, birden fazla envanterin oluşturduğu bir sistemde olabilir. Bu yüzden envanterler arası ilişki türleri tanımlanabilmelidir Envanterler arası ilişkiler: Envanter içerir envanter. (Örn: Sistem Odası birçok envanterden oluşuyor.) Envanter kullanır envanter. (Örn: X projesinde birçok envanter kullanılıyor.) Envanter bağlantılıdır envanter ( Örn: A switchine bağlı cihazlar kritik cihazlar olarak nitelendiriliyor Envanterler gruplandırılabilmelidir. (Örn: Cluster Exchange Grubu içerik: Sunucu A1 Sunucu B1 Switch A2 Switch B2) 3.7. IT envanterleri (IP si olan envanterler) UYGULAMA tarafından taranabilmeli ve envanterlerin kaydı otomatik olarak yapılabilmelidir UYGULAMA belirlenen IP aralığını veya belli bir networkü SSH ve Telnet protokolleri ile tarayabilmeli, Linux iş istasyonları üzerinde bulunan yazılımları yakalayabilmeli ve istenirse Linux iş istasyonları için public key verilebilmelidir UYGULAMA tarafından, ek bir araca gerek duyulmaksızın, IT envanterleri üzerinde network, domain taraması yapılabilmeli, verilen ip bloğu taranabilmelidir Uygulama SNMP Community ile belirlenen IP aralığını veya belli bir networkü tarayabilmelidir Uygulama farklı bölgelerde konuşlandırılmış envanterleri yine aynı bölgede koşacak bir ek kurulum ile Agent, SSH, TELNET, WMI protokolleri ile üzerine alabilmelidir ve 2 bölge arasında network bağlantısı açılmasına gerek duymadan import export ve benzeri methodlar ile ana sunucuya taşınabilmelidir Uygulamada CMDB fonksiyonu olmalıdır. (Örnek: Her envanter CI olarak tanımlanabilmeli ve bunlar birbirleri ile ilişkilendirilebilmelidir, ilişkilendirmede tanımlı bir sınır olmamalıdır.) Yazılım lisans takipleri program üzerinden yapılabilmeli, önceden belirtilmiş yasaklı yazılımlar kullanıcılar tarafından yüklendiğinde ilgili kişiye ve kullanıcıya bilgilendirme yapabilmelidir UYGULAMA yukarıdaki maddede belirtilen tarama işlemlerini belirli zaman aralıklarında (Sistem Yöneticisi zaman aralıklarını belirtebilmelidir ) yapıp, ilgili envanterler üzerinde meydana gelen değişiklikleri, aksaklıkları UYGULAMA üzerinde bildirmelidir, ayrıca belirlenen gruplara/kişilere mail atabilmelidir Envanterler aşağıdaki özellikleri ile birlikte sistemde tutulabilmelidir. Envanter modeli, tipi, alt tipi Kullanım durumu

4 Zimmetli olduğu kişi/birim Kritiklik seviyesi Kullanan Ünite Envanter ile ilişkili envanterler Envanteri içeren envanterler Envanterle bağlantılı kontratlar Envanterin amortisman bilgileri, Envanter tutar bilgileri Envantere ait satıcı, üretici, garanti veren firma, garanti tarihleri gibi ek bilgiler Envanter bilgileri UYGULAMA üzerinde yukarıda belirtilen özellikler ile birlikte grafiksel olarak modellenebilmelidir Envanterlerin kullanım durumları (kullanımda, tamirde, kullanım dışı, arızalı gibi) tanımlanabilecektir. Farklı Envarter durumları UYGULAMA üzerinde kolayca tanımlanabilmelidir Envanter bir kullanıcı ya da birim ile ilişkilendirildiği anda sistemde tanımlı olacaktır. (Kurum envanterlerinin sisteme ilk girişi sırasında, network, domain taraması sonucu elde edilen ip tabanlı envanterler, envanter üzerinde oturum açılmış ise, son oturum açan kişi envanter ile ilişkilendirilecek, Kurum envanter kayıtları ile karşılaştırılıp doğrulama yapılacaktır.) Envanter Veri Tabanında bulunan envanterlerin birim, kullanıcı, kritiklik seviyesi vb. gibi istenilen alanlardan sorgulaması yapılabilmelidir Envanterler için kritiklik seviyeleri belirlen ve bu seviyeleri içeren envanterlerin sorguları yapılabilmelidir. Sorgulama sonucunda kritik envanterler ve bu envanterler ile ilişkili diğer envanterler görüntülenebilmelidir Bilgisayarlardan envanter bilgileri dinamik olarak alınabilmelidir Taranan bilgisayarlarda işletim sistemi (id vs), bios (bios tarihi, versiyon vs) ve tüm donanım (sanal-fiziksel ram, ram frekans bilgileri, CPU, CPU adımı, HDD, multimedia ayrıntıları gibi) ve yazılım ayrıntıları bulunabilmelidir UYGULAMA içerisinde mevcut CI türlerine ek olarak, farklı CI türleri oluşturulabilmelidir. Tüm CI lar için türe göre bağımsız ek-alan tanımlanabilmelidir Uygulama bilgisayarlar üzerinde tanımlı kullanıcı hesap bilgilerini getirebilmelidir Uygulama bilgisayarlar üzerinde yazılımları, versiyonlarını getirebilmelidir Yazılım lisans ihlalleri e-posta olarak gönderilebilmelidir.

5 3.27. CI tipleri için hiyerarşiyi desteklemelidir CI tipleri arasındaki ilşki türleri UYGULAMA üzerinde gelmelidir. İstenirse farklı ilişki türleri eklenebilmelidir CI lar CSV den yada manuel olarak UYGULAMA üzerinde tanımlanabilmelidir Yazılım lisans takipleri program üzerinden yapılabilmeli,önceden belirtilmiş yasaklı yazılımlar kullanıcılar tarafından yüklendiğinde ilgili kişiye ve kullanıcıya bilgilendirme yapabilmelidir Taranmış iş istasyonlarına uzaktan bağlantı yapabilmeli Yazılım Lisansları ve Anlaşmaları UYGULAMA üzerinde tanımlanabilmelidir. Yazılım Anlaşmalarına göre kalan lisans sayısı UYGULAMA üzerinde görülmelidir Tanımlanan Yazılım Anlaşması tüm alt sürümleride kapsıyorsa, Anlaşma içerisinde bu alt yazılımlar belirtilebilimelidir. Var olan Yazılım Lisansının kaç tanesi alt yazılımlar için kullanıldığı UYGULAMA üzerinde görülebilmelidir. 4. SATIN ALMA VE KONTRAT SÜREÇLERİ 4.1. Satın alma süreç akışları aktif/pasif hale getirilebilmelidir Sistem Yöneticisi tarafından satın alma süreçleri UYGULAMA üzerinde tanımlanabilmelidir. Bu süreçler UYGULAMA üzerinden takip edilebilmelidir. Satın alınan envanterler UYGULAMA ya eklenebilmelidir Satın alma süreç akışlarında onay ve ret aşamaları tanımlanabilmelidir Envanter alımlarına ait sözleşmeler sistemde tanımlanabilmeli ve sözleşmelerin geçmişi takip edilebilmelidir. Sözleşme kapsamında aşağıdaki bilgiler tutulmalıdır Sözleşme Adı Sözleşme Sahibi-Yüklenici Firma ve bilgileri tanımlanabilmelidir Sözleşme kapsamında satın alınan envanterler için, garanti süresi boyunca destek verecek firmaların bilgileri tanımlanabilmelidir Sözleşme Versiyonu (Yenilenen sözleşmeler için), Sözleşme Başlangıç ve Bitiş Tarihleri tanımlanabilmelidir Sistemde tanımlı sözleşmeye, yapılan sözleşme dokümanı ek olarak eklenebilmelidir Sözleşme kapsamında alınan envanterler, sözleşme altında birleştirilebilmelidir. Hangi sözleşme ile hangi envanterler alındı sorusunun cevabı UYGULAMA üzerinden sorgulanabilmelidir Bir sözleşme kapsamında alınan envanterlerin toplu girişi ve toplu dağıtımı

6 yapılabilmelidir Sözleşmelere istenilen ek alanlar tanımlanabilmelidir Sözleşmenin bitiminden önce, belirlenecek gruplara sözleşme süresinin biteceği ile ilgili bilgilendirme e-postası gönderilmelidir. E-posta içeriği sistem yöneticisi tarafından UYGULAMA üzerinden değiştirilebilir olmalıdır Sözleşmeler CSV üzerinden import edebilmelidir Satın Alma için çoklu seviye onay oluşturabilmelidir Sözleşmeye bağlı alt sözleşmeler oluşturulabilmelidir. 5. RAPORLAMA 5.1. Sistemde uzman kullanıcıların kullandığı her türlü sorgu sonucu için aynı zamanda rapor alınabilmelidir Raporlar PDF, XLS, HTML ve CSV formatlarında oluşturulabilmelidir Sistemde raporlar istenilen bilgilerin alınabileceği şekilde, bir sihirbaz aracılığı ile oluşturulabilmelidir. Raporlama için ek bir araca gereksinim duyulmamalıdır Belirli kişilere, belirli zamanlarda, istenilen raporlar otomatik olarak UYGULAMA tarafından mail atılabilmelidir. Sistem Yöneticisi, hangi raporların, kimlere, hangi aralıklarla ya da ne zaman gönderilebileceği gibi bilgileri UYGULAMA üzerinde bulunan Yönetim Konsolu üzerinden belirtebilmelidir. Mail gönderilecek kişi sayısında sınırlama olmamalıdır Sistem Yöneticisi Kurum da ihtiyaç olması durumunda, rapor sihirbazı yardımıyla ek raporlar oluşturup, yeni bir rapor şablonu ekleyebilmelidir. Oluşturulan yeni raporlar da diğer tüm raporlar gibi, belirli zamanlarda ya da belirli zaman aralıklarında, belirlenen kişilere/gruplara UYGULAMA tarafından belirlenen zamanlarda gönderilebilmelidir Uygulama üzerinde database şeması sağlanmalı, gerektiği durumlarda rapor arayüzü üzerinden database sorgusu yazılarak rapor alınabilmeli ve şablon oluşturulabilmelidir

ITIL UYUMLU YARDIM MASASI ŞARTNAMESİ

ITIL UYUMLU YARDIM MASASI ŞARTNAMESİ ITIL UYUMLU YARDIM MASASI ŞARTNAMESİ 1. GENEL ŞARTLAR 1.1. Teklif edilecek ürün hazır, ticari olarak satılan bir ürün olacak, Kurum için özel olarak geliştirilmeyecektir. 1.2. UYGULAMA nın Kurum un göstereceği

Detaylı

Yetkili Hesap Yönetimi Teknik Şartnamesi

Yetkili Hesap Yönetimi Teknik Şartnamesi Yetkili Hesap Yönetimi Teknik Şartnamesi İçindekiler 1. Amaç... 2 2. Desteklenen Platformlar... 2 3. Genel Platform Koşulları... 2 4. Uygulama Arabirimi... 3 5. Sistem Mimarisi... 3 6. Ürün Güvenliği...

Detaylı

DARÜŞŞAFAKA CEMİYETİ HOTSPOT İNTERNET ERİŞİMİ YAZILIM VE DONANIM ALTYAPISI KURULUMU VE BAKIM HİZMETİ TEKNİK ŞARTNAMESİ

DARÜŞŞAFAKA CEMİYETİ HOTSPOT İNTERNET ERİŞİMİ YAZILIM VE DONANIM ALTYAPISI KURULUMU VE BAKIM HİZMETİ TEKNİK ŞARTNAMESİ DARÜŞŞAFAKA CEMİYETİ HOTSPOT İNTERNET ERİŞİMİ YAZILIM VE DONANIM ALTYAPISI KURULUMU VE BAKIM HİZMETİ TEKNİK ŞARTNAMESİ 1. ŞARTNAMENİN KONUSU ŞİRKET tarafından, DARÜŞŞAFAKA CEMİYETİ ve bağlı kurumlarına

Detaylı

EXCHANGE RAPORLAMA YAZILIMI ESASLARI

EXCHANGE RAPORLAMA YAZILIMI ESASLARI EXCHANGE RAPORLAMA YAZILIMI ESASLARI 1. Genel Özellikler 1.1. Yazılımın tüm arabirimi web tabanlı olmalıdır. 1.2. Yazılımın ayarlarında yapılacak olan tüm işlemler web üzerinden yapılabilmelidir. Web tarayıcı

Detaylı

BioAffix Ones Technology nin tescilli markasıdır.

BioAffix Ones Technology nin tescilli markasıdır. BioAffix Ones Technology nin tescilli markasıdır. ? NEDEN BİYOMETRİK DOĞRULAMA SUNUCU TABANLI BİYOMETRİK MICROSOFT WINDOWS OTURUM AÇMA UYGULAMASI Biyometrik veri taklit edilemez, şifre gibi unutulamaz!

Detaylı

IT HERO. Manage Engine. Servicedesk Plus Enterprise Edition Kurulum İçeriği

IT HERO. Manage Engine. Servicedesk Plus Enterprise Edition Kurulum İçeriği IT HERO Manage Engine Servicedesk Plus Enterprise Edition Kurulum İçeriği 1.0 Dokümanın amacı 1.1 Servicedesk Plus Enterprise Edition ürünün implementasyonu ve kurulumu sırasında kurulumun genel hatlarını

Detaylı

Ufuk Üniversitesi Kütüphanesi Kütüphane Kaynaklarına Erişim Bilgileri

Ufuk Üniversitesi Kütüphanesi Kütüphane Kaynaklarına Erişim Bilgileri İçindekiler Proxy... 3 Windows Proxy Ayarlama... 4 İnternet Explorer Web Tarayıcıda Proxy Ayarlama - Windows... 4 Chrome Web Tarayıcıda Proxy Ayarlama - Windows... 8 Mozilla Firefox Web Tarayıcıda Proxy

Detaylı

18.8.2014 ANET YAZILIM LOG YÖNETİMİ. Karşılaştırma Tablosu ANET YAZILIM

18.8.2014 ANET YAZILIM LOG YÖNETİMİ. Karşılaştırma Tablosu ANET YAZILIM 18.8.2014 ANET YAZILIM LOG YÖNETİMİ Karşılaştırma Tablosu ANET YAZILIM ANET LOG COLLECTOR SAFELOG CSL SureLog/Fauna SureSec Agent Gereksinimi Yok Yok Yok Yok Yok Anlık Hash ve Zaman Damgası Evet Evet Evet

Detaylı

SIRA NO SORUMLU BİRİM FAALİYET SORUMLU DURUM AÇIKLAMA

SIRA NO SORUMLU BİRİM FAALİYET SORUMLU DURUM AÇIKLAMA T.Ü. BİLGİ İŞLEM DAİRE BAŞKANLIĞI İŞ PLANI FORMU Doküman No: BİDB-F-06 Yürürlük Tarihi: 01.01.2012 Revizyon No: 0 Tarihi: - TRAKYA ÜNİVERSİTESİ BİLGİ İŞLEM DAİRE BAŞKANLIĞI İŞ PLANI FORMU SIRA NO SORUMLU

Detaylı

BioAffix Ones Technology nin tescilli markasıdır.

BioAffix Ones Technology nin tescilli markasıdır. BioAffix Ones Technology nin tescilli markasıdır. ? NEDEN BİYOMETRİK DOĞRULAMA SUNUCU TABANLI BİYOMETRİK MICROSOFT WINDOWS OTURUM AÇMA UYGULAMASI Biyometrik veri taklit edilemez, şifre gibi unutulamaz!

Detaylı

18.8.2014 ANET YAZILIM LOG YÖNETİMİ. Karşılaştırma Tablosu ANET YAZILIM

18.8.2014 ANET YAZILIM LOG YÖNETİMİ. Karşılaştırma Tablosu ANET YAZILIM 18.8.2014 ANET YAZILIM LOG YÖNETİMİ Karşılaştırma Tablosu ANET YAZILIM ANET LOG COLLECTOR SAFELOG CSL SureLog SureLog(Korelasyonlu) SureSec Agent Gereksinimi Yok Yok Yok Yok Yok Yok Anlık Hash ve Zaman

Detaylı

DSİ kapsamında oluşturulan dağınık durumdaki verilerinin düzenlenmesi, yeniden tasarlanarak tek bir coğrafi veri tabanı ortamında toplanması,

DSİ kapsamında oluşturulan dağınık durumdaki verilerinin düzenlenmesi, yeniden tasarlanarak tek bir coğrafi veri tabanı ortamında toplanması, Projenin Amacı DSİ Genel Müdürlüğünde, Bölge Vaziyet Planı çalışmaları kapsamında üretilen ve mevcut DSİ faaliyetlerini içeren CBS veri setleri ile CBS Veritabanının incelenerek yine mevcut CBS donanım,

Detaylı

AKADEMEDYA YAZILIM BİLGİSAYAR EĞİTİM VE DANIŞMANLIK TİC. SAN. LTD. ŞTİ Kocaeli Üniversitesi Yeniköy Teknopark Yerleşkesi Başiskele / Kocaeli Tel Faks

AKADEMEDYA YAZILIM BİLGİSAYAR EĞİTİM VE DANIŞMANLIK TİC. SAN. LTD. ŞTİ Kocaeli Üniversitesi Yeniköy Teknopark Yerleşkesi Başiskele / Kocaeli Tel Faks IRONIC İşyeri Sağlık ve Güvenlik Birimi Bilgi Sistemi IRONIC Nedir? IRONIC, iş sağlığı ve güvenliği alanında bilişim alt yapısı oluşturmak amacıyla 6331 sayılı İş Sağlığı ve Güvenliği Kanunu, ISO14001,

Detaylı

Zeyilname. Zeyilname No:1

Zeyilname. Zeyilname No:1 Zeyilname Zeyilname No:1 Zeyilname No:1 1 YEREL AĞ OMURGA SİSTEMİNİN OLUŞTURULMASI VE FELAKET KURTARMA SİSTEMİNİN KURULMASINA YÖNELİK DONANIM ALIMI İHALESİ GC2.2-Bağcılar ZEYİLNAME NO: 1 GİRİŞ Orijinal

Detaylı

T.C. ERCİYES ÜNİVERSİTESİ HAKAN ÇETİNSAYA İYİ KLİNİK UYGULAMA VE ARAŞTIRMA MERKEZİ

T.C. ERCİYES ÜNİVERSİTESİ HAKAN ÇETİNSAYA İYİ KLİNİK UYGULAMA VE ARAŞTIRMA MERKEZİ T.C. ERCİYES ÜNİVERSİTESİ HAKAN ÇETİNSAYA İYİ KLİNİK UYGULAMA VE ARAŞTIRMA MERKEZİ Sayı : / 005 Konu : Teklif Mektubu Hakkında Merkezimizin ihtiyacı olan aşağıda cins ve miktarları belirtilen malzemelere

Detaylı

T.C. MARDİN ARTUKLU ÜNİVERSİTESİ Uzaktan Öğretim Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürlüğü

T.C. MARDİN ARTUKLU ÜNİVERSİTESİ Uzaktan Öğretim Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürlüğü Evrak Tarih ve Sayısı: 0//207-5952 T.C. MARDİN ARTUKLU ÜNİVERSİTESİ Uzaktan Öğretim Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürlüğü Sayı : 5432052-934.0.- Konu : Teklif Mektubu Hk. İLGİLİ FİRMALARA Üniversitemiz

Detaylı

Module. ZA-ARC Tek kullanıcı versiyonu

Module. ZA-ARC Tek kullanıcı versiyonu Modüller ZA-ARC Tek kullanıcı versiyonu ZA-ARC Tek kullanıcı Lisansı (Ürün No.: HKO-002010) Yasal düzenlemelerin talep ettiği Arşivleme yükümlülükleri karşılayan temel yazılım sürümüdür. Verileri Arşivleyebilir

Detaylı

VERİTABANI LOGLAMA LİSANSI TEKNİK ŞARTNAMESİ

VERİTABANI LOGLAMA LİSANSI TEKNİK ŞARTNAMESİ VERİTABANI LOGLAMA LİSANSI TEKNİK ŞARTNAMESİ İstekliler teklifleriyle birlikte Teknik Şartnameye Cevaplar belgesini vereceklerdir. Teknik şartnamenin her maddesi İstekli tarafından cevaplandırılacaktır.

Detaylı

OBEE (Call Statistic Reporter)

OBEE (Call Statistic Reporter) İşletmelerdeki telefon santralleri üzerinden yapılan tüm telefon görüşmelerini otomatik olarak bilgisayar ortamına aktaran, ücretlendirilmesini (kontör ve /veya görüşme süresi ne göre) yapan ve istendiğinde

Detaylı

TÜBİTAK ULAKBİM ELEKTRONİK İMZA ENTEGRASYONU HİZMET ALIMI TEKNİK ŞARTNAMESİ

TÜBİTAK ULAKBİM ELEKTRONİK İMZA ENTEGRASYONU HİZMET ALIMI TEKNİK ŞARTNAMESİ TÜBİTAK ULAKBİM ELEKTRONİK İMZA ENTEGRASYONU HİZMET ALIMI TEKNİK ŞARTNAMESİ 1. YAPILACAK İŞİN KONUSU VE TANIMI 1.1. Yapılacak İşin Konusu TRABIS (.tr Ağ Bilgi Sistemi) kapsamında doğacak olan e-imza ile

Detaylı

Yazılım, Yama, Konfigürasyon ve Envanter Yönetimi Yazılımı Teknik Şartnamesi. İçindekiler

Yazılım, Yama, Konfigürasyon ve Envanter Yönetimi Yazılımı Teknik Şartnamesi. İçindekiler Yazılım, Yama, Konfigürasyon ve Envanter Yönetimi Yazılımı Teknik Şartnamesi İçindekiler 1. Genel Özellikler... 2 2. Desteklenen Platformlar... 4 3. Yazılım Yönetimi... 5 4. Yama Yönetimi... 6 5. Envanter

Detaylı

Kets DocPlace LOGO Entegrasyonu

Kets DocPlace LOGO Entegrasyonu Kets DocPlace LOGO Entegrasyonu Kets DocPlace Kurulumu Öncesinde Yapılması Gereken İşlemler Windows 7, Windows 8, Windows Server 2008 R2, Windows Server 2012 veya daha yeni işletim sistemlerinde Programlar

Detaylı

Veritabanı. Ders 2 VERİTABANI

Veritabanı. Ders 2 VERİTABANI Veritabanı Veritabanı Nedir? Birbiri ile ilişkili verilerin bir arada uzun süreli bulundurulmasıdır. Veritabanı bazen Veritabanı Yönetim sistemi veya Veritabanı Sistemi yerine de kullanılır. Gerçek dünyanın

Detaylı

Turquaz. Açık kodlu muhasebe yazılımı http://www.turquaz.com. Turquaz Proje Grubu

Turquaz. Açık kodlu muhasebe yazılımı http://www.turquaz.com. Turquaz Proje Grubu Turquaz Açık kodlu muhasebe yazılımı http://www.turquaz.com Turquaz Proje Grubu Konu Başlıkları 1. Turquaz Proje Grubu 2. Programın fikri 3. Geliştirme aşaması 4. Programın içeriği 5. Yapılacaklar 6. Dizayn

Detaylı

Vitel. Manage Engine. Opmanager Yönetici Özeti

Vitel. Manage Engine. Opmanager Yönetici Özeti Vitel Manage Engine Opmanager Yönetici Özeti AĞ ve SUNUCU İZLEME YAZILIMI OpManager web-tabanlı, ağ ve sunucu sistemlerini, (routers,firewalls,servers,switches,printers) merkezi bir noktadan izleme ve

Detaylı

ANET YAZILIM. info@anetyazilim.com.tr

ANET YAZILIM. info@anetyazilim.com.tr ANET YAZILIM info@anetyazilim.com.tr NetXSight: Envanter Yönetimi Envanter Yönetimi :Ağ altyapısında kullanılan tüm Windows işletim sistemi kurulu aktif cihazlar belirlenerek güncel bir envanter oluşturulur.daha

Detaylı

Pinetron PNC-IX20 IP Box Kamera Şartnamesi

Pinetron PNC-IX20 IP Box Kamera Şartnamesi Pinetron PNC-IX20 IP Box Kamera Şartnamesi 1. Kamera, 2 Mega piksel 1/2.8 Progressive ScanCMOS Görüntü sensörüne sahip, True Day & Night Box yapıda IP kamera 2. Kamera, bir encoder aracılığıyla değil kendinden

Detaylı

İNTERNET EXPLORER AYARLARI 1. Başlat-Ayarlar-Denetim Masası menüsünden "İnternet Özellikleri" (Seçenekleri)'ni seçiniz. Resim. 1

İNTERNET EXPLORER AYARLARI 1. Başlat-Ayarlar-Denetim Masası menüsünden İnternet Özellikleri (Seçenekleri)'ni seçiniz. Resim. 1 A.K.Ü VERİTABANLARINA UZAKTAN ERİŞİM AYARLARI Araştırmacılar, kampüs dışından erişim için kullanıcı adı ve parola doğrulaması ile Üniversitemiz sistemi üzerinden Kütüphane veri tabanlarını kullanabilmektedir.

Detaylı

Total Network Inventory 4. Broşür

Total Network Inventory 4. Broşür Total Network Inventory 4 Broşür Total Network Inventory, PC denetleme ve yazılım, donanım envanter yönetim çözümü. Ağ tarama Windows, OS X, Linux, FreeBSD ve ESX/ESXi-tabanlı bilgisayarlar, önyükleme

Detaylı

StruxureWare TM Data Center Expert. Veri Merkezi Altyapı Yönetimi (DCIM) Yazılımı. www.apc.com/struxureware

StruxureWare TM Data Center Expert. Veri Merkezi Altyapı Yönetimi (DCIM) Yazılımı. www.apc.com/struxureware Veri Merkezi Altyapı Yönetimi (DCIM) Yazılımı IT sistemleri yoluyla binadaki güç, soğutma, güvenlik ve enerji kullanımlarını izlemenizi ve kontrol etmenizi sağlayan uçtan uca veri merkezi altyapı yönetimi

Detaylı

Medula Eczane Stok Bilgileri Web Servisleri Kullanım Kılavuzu

Medula Eczane Stok Bilgileri Web Servisleri Kullanım Kılavuzu T.C. SOSYAL GÜVENLİK KURUMU Medula Eczane Stok Bilgileri Web Servisleri Kullanım Kılavuzu 29 ARALIK 2016 Amaç Eczanelerin sorgulanan güne ait olan reçete ilaç bilgilerinin istemci tarafına gönderilmesi.

Detaylı

Aktif Dizin Yönetimi Yazılımı Şartnamesi

Aktif Dizin Yönetimi Yazılımı Şartnamesi Aktif Dizin Yönetimi Yazılımı Şartnamesi İçindekiler 1. Genel Özellikleri... 1 2. Aktif Dizin Yönetimi... 2 3. Yetkilendirme... 3 4. Raporlama... 4 5. Aktif Dizin İş Akışı... 7 6. Aktif Dizin Otomatik

Detaylı

TURGUT ÖZAL ÜNİVERSİTESİ

TURGUT ÖZAL ÜNİVERSİTESİ TURGUT ÖZAL ÜNİVERSİTESİ TEKNİK ŞARTNAME Doküman No Mİ_F_13 Revizyon No. 00 Rev. Tarihi 00 Yayın Tarihi 03.03.2010 Şartname No UZAKTAN EĞİTİM YÖNETİM SİSTEMİ İHALESİ TEKNİK ŞARTNAME 1. İş Tanımı: Uzaktan

Detaylı

Suite 8 on Oracle 11gR2 Donanım İsterleri. 1-10 Kullanıcı (interface'ler dahil) 10-20 Kullanıcı (interface'ler dahil)

Suite 8 on Oracle 11gR2 Donanım İsterleri. 1-10 Kullanıcı (interface'ler dahil) 10-20 Kullanıcı (interface'ler dahil) FIDELIO V8 Suite 8 on Oracle 11gR2 Donanım İsterleri 1-10 Kullanıcı (interface'ler dahil) Windows 2008 R2 /Windows 2003 Standart İngilizce SP2 X64 2*2.4 Ghz 8GB 2*146 GB (Raid 1) veya 4*72 (raid 1+0) c:=20

Detaylı

(Bilgisayar ağlarının birbirine bağlanarak büyük bir ağ oluşturmasıdır)

(Bilgisayar ağlarının birbirine bağlanarak büyük bir ağ oluşturmasıdır) İnternet ve WWW İnternet Dünyadaki en büyük bilgisayar ağı, (Bilgisayar ağlarının birbirine bağlanarak büyük bir ağ oluşturmasıdır) İnternet teki web site sayısının yüksek bir hızla artması ve beraberinde

Detaylı

Ortamınızda A.D. veya LDAP sistemi var ise aşağıdaki linkten KoruMail LDAP-AD isimli dokümanı inceleyebilirsiniz.

Ortamınızda A.D. veya LDAP sistemi var ise aşağıdaki linkten KoruMail LDAP-AD isimli dokümanı inceleyebilirsiniz. KoruMail, kullanıcı doğrulama işlemi için herhangi bir dizin sunucu (MS Active Directory, Novell edirectory, Sun Directory Server, OpenLDAP) olmadığı durumlarda kullanıcıları dizin sunucu yerine, MySQL

Detaylı

NETWORK (İŞ AĞI) İZLEME YAZILIMI ÖRNEK TEKNİK ŞARTNAMESİ

NETWORK (İŞ AĞI) İZLEME YAZILIMI ÖRNEK TEKNİK ŞARTNAMESİ NETWORK (İŞ AĞI) İZLEME YAZILIMI ÖRNEK TEKNİK ŞARTNAMESİ 1. GENEL ÖZELLİKLER 1.1 Yazılımın tüm arabirimi web tabanlı olmalıdır. 1.2 Yazılımın ayarlarında yapılacak olan tüm işlemler web üzerinden yapılabilmelidir.

Detaylı

Sistem Gereksinimleri Opera v5

Sistem Gereksinimleri Opera v5 Opera v5 1-20 Kullanıcı SINGLE SERVER 2*Xeon 2.4 GHZ 4 GB 2*146 GB 15k (Raid 1) c: 30 GB, d: 110 SINGLE SERVER 21-40 Kullanıcı 4*Xeon 2 GHZ 6GB 8*146 GB 15k (Raid 1+0) c:=40 GB, d:>=540 21-40 Kullanıcı

Detaylı

AKUVOX R23 KAPI ÖNÜ ZİL PANELİ KULLANICI KILAVUZU

AKUVOX R23 KAPI ÖNÜ ZİL PANELİ KULLANICI KILAVUZU AKUVOX R23 KAPI ÖNÜ ZİL PANELİ KULLANICI KILAVUZU Versiyon: V1.1 Tarih: 09.07.2018 Yetkili Email: info@akuvoxinterkom.com. Yetkili Telefon: 0212 216 4466 KULLANIM KILAVUZU HAKKINDA R23 Serisi Kullanım

Detaylı

5651 ve 5070 Sayılı Kanun Tanımlar Yükümlülükler ve Sorumluluklar Logix v2.3 Firewall. Rekare Bilgi Teknolojileri

5651 ve 5070 Sayılı Kanun Tanımlar Yükümlülükler ve Sorumluluklar Logix v2.3 Firewall. Rekare Bilgi Teknolojileri 5651 ve 5070 Sayılı Kanun Tanımlar Yükümlülükler ve Sorumluluklar Logix v2.3 Firewall 5651 Sayılı Kanun Kanunun Tanımı : İnternet Ortamında Yapılan Yayınların Düzenlenmesi ve Bu Yayınlar Yoluyla İşlenen

Detaylı

Veri Tabanı-I 1.Hafta

Veri Tabanı-I 1.Hafta Veri Tabanı-I 1.Hafta 2010-2011 Bahar Dönemi Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi Meslek Yüksekokulu Burdur 2011 Muhammer İLKUÇAR 1 Veri ve Veri Tabanı Nedir? Veri Bir anlamı olan ve kaydedilebilen

Detaylı

Efe Çiftci Çankaya Üniversitesi Bilgisayar Mühendisliği Bölümü Kasım 2012 CENG 191 Computer Engineering Orientation Özel Sunumu

Efe Çiftci Çankaya Üniversitesi Bilgisayar Mühendisliği Bölümü Kasım 2012 CENG 191 Computer Engineering Orientation Özel Sunumu Linux Masaüstü Ortamı Efe Çiftci Çankaya Üniversitesi Bilgisayar Mühendisliği Bölümü Kasım 2012 CENG 191 Computer Engineering Orientation Özel Sunumu Sunum İçeriği Genel Bilgiler Linux'a Yazılım Kurmak

Detaylı

Sürüm Notları berqos Sürüm 4.0

Sürüm Notları berqos Sürüm 4.0 berqos Sürüm 4.0 AKIŞ REHBERİ İlgili sayfaya ulaşmak için başlığa tıklamanız yeterli olacaktır. GİRİŞ DESTEKLENEN MODELLER YÜKSELEBİLECEK SÜRÜMLER VE YEDEK DOSYALARI SÜRÜMLE GELEN YENİLİKLER ÖNEMLİ NOTLAR

Detaylı

CELAL BAYAR ÜNİVERSİTESİ KÜTÜPHANE VERİTABANLARINA ÜNİVERSİTE DIŞINDAN ERİŞİM

CELAL BAYAR ÜNİVERSİTESİ KÜTÜPHANE VERİTABANLARINA ÜNİVERSİTE DIŞINDAN ERİŞİM Celal Bayar Üniversitesi kütüphane veritabanlarına üniversite dışından erişebilmek için kullandığınız internet tarayıcısına uygun olarak bazı ayarlar yapmanız gerekmektedir. Aşağıda tanımlanan ayarlar

Detaylı

Hurda Tanımla. Hurda Girişi Yap. Teçhizatın Son Sökülme Bilgilerini İş Takip Sisteminden Al

Hurda Tanımla. Hurda Girişi Yap. Teçhizatın Son Sökülme Bilgilerini İş Takip Sisteminden Al PROJE ADI: HURDA ENVANTER YÖNETİMİ 1. USECASE ŞEMALARI 1.1. Envanter Yönetimi Use Case Şeması Hurda Tanımla Hurda Girişi Yap Teçhizatın Son Sökülme Bilgilerini İş Takip Sisteminden Al Hurda Nakliye ve

Detaylı

Web Uygulama Güvenliği Kontrol Listesi 2010

Web Uygulama Güvenliği Kontrol Listesi 2010 Web Uygulama Güvenliği Kontrol Listesi 2010 1 www.webguvenligi.org Web uygulama güvenliği kontrol listesi 2010, OWASP-Türkiye ve Web Güvenliği Topluluğu tarafından güvenli web uygulamalarında aktif olması

Detaylı

KURUMSAL BİLGİ TEKNOLOJİLERİNDE PROFESYONEL ÇÖZÜMLER. i-gate E-DEFTER UYGULAMASI Bilgi Teknolojileri

KURUMSAL BİLGİ TEKNOLOJİLERİNDE PROFESYONEL ÇÖZÜMLER. i-gate E-DEFTER UYGULAMASI Bilgi Teknolojileri KURUMSAL BİLGİ TEKNOLOJİLERİNDE PROFESYONEL ÇÖZÜMLER i-gate E-DEFTER UYGULAMASI Hakkımızda Operasyonel Faydaları i-gate E-Defter Uygulaması 20 Yıllık Başarılı Geçmiş 80 Çalışan İstanbul, İzmit, Ankara,

Detaylı

Bilgi Servisleri (IS)

Bilgi Servisleri (IS) Bilgi Servisleri (IS) GRID Kullanıcı Eğitimi Boğaziçi Üniversitesi 2007, İstanbul Emrah AKKOYUN Konu Başlığı Neden ihtiyaç duyulur? Kullanıcılar kimlerdir? Bilgi Servisi türleri MDS ve BDII LDAP Bilgi

Detaylı

ÖNDER BİLGİSAYAR KURSU. Sistem ve Ağ Uzmanlığı Eğitimi İçeriği

ÖNDER BİLGİSAYAR KURSU. Sistem ve Ağ Uzmanlığı Eğitimi İçeriği ÖNDER BİLGİSAYAR KURSU Sistem ve Ağ Uzmanlığı Eğitimi İçeriği BÖLÜM 1 KİŞİSEL BİLGİSAYAR DONANIMI 1.1. Kişisel Bilgisayarlar ve Uygulamalar Bilgisayarların Kullanım Şekli ve Yeri Bilgisayar Tipleri (Sunucular,

Detaylı

GÜVENLİK AMAÇLI IP KAMERA KAYIT CİHAZI (NVR) TEKNİK ŞARTNAMESİ (PINETRON PNR-HD4004P) 1. Cihaz, IP kameralara TCP/IP data protokolü üzerinden erişim

GÜVENLİK AMAÇLI IP KAMERA KAYIT CİHAZI (NVR) TEKNİK ŞARTNAMESİ (PINETRON PNR-HD4004P) 1. Cihaz, IP kameralara TCP/IP data protokolü üzerinden erişim GÜVENLİK AMAÇLI IP KAMERA KAYIT CİHAZI (NVR) TEKNİK ŞARTNAMESİ (PINETRON PNR-HD4004P) 1. Cihaz, IP kameralara TCP/IP data protokolü üzerinden erişim sağlayarak kayıt ve görüntü transferi yapabilen Network

Detaylı

BioAffix Ones Technology nin tescilli markasıdır.

BioAffix Ones Technology nin tescilli markasıdır. BioAffix Ones Technology nin tescilli markasıdır. NEDEN BİYOMETRİK?DOĞRULAMA Biyometrik veri taklit edilemez, şifre gibi unutulamaz! Şifre olmadığı için, casus yazılımlara karşı güvenlidir! Biyometrik

Detaylı

T.Ü. BİLGİ İŞLEM DAİRE BAŞKANLIĞI HİZMET ENVANTERİ. Revizyon No: 0 Tarihi: - TRAKYA ÜNİVERSİTESİ BİLGİ İŞLEM DAİRE BAŞKANLIĞI HİZMET ENVANTERİ

T.Ü. BİLGİ İŞLEM DAİRE BAŞKANLIĞI HİZMET ENVANTERİ. Revizyon No: 0 Tarihi: - TRAKYA ÜNİVERSİTESİ BİLGİ İŞLEM DAİRE BAŞKANLIĞI HİZMET ENVANTERİ BİLGİ İŞLEM DAİRE BAŞKANLIĞI HİZMET ENVANTERİ Doküman No: BİDBF04 Yürürlük Tarihi: 01.01.2012 Revizyon No: 0 Tarihi: TRAKYA ÜNİVERSİTESİ BİLGİ İŞLEM DAİRE BAŞKANLIĞI HİZMET ENVANTERİ SIRA NO KURUM KODU

Detaylı

Qlik Sense için sistem gereksinimleri. Qlik Sense June 2017 Copyright QlikTech International AB. Tüm hakları saklıdır.

Qlik Sense için sistem gereksinimleri. Qlik Sense June 2017 Copyright QlikTech International AB. Tüm hakları saklıdır. Qlik Sense için sistem gereksinimleri Qlik Sense June 2017 Copyright 1993-2017 QlikTech International AB. Tüm hakları saklıdır. Telif Hakkı 1993-2017 QlikTech International AB. Tüm hakları saklıdır. Qlik,

Detaylı

Bilgi ve Olay Yönetim Sistemi

Bilgi ve Olay Yönetim Sistemi 1 Bilgi ve Olay Yönetim Sistemi Kurulum Kılavuzu Ağustos 2017 Versiyon Sürüm 2.2.5 2 İçindekiler Bilgi ve Olay Yönetim Sistemi... 1 1. Sistem Gereksinimleri... 3 2. Kurulum... 3 3. Lisanslama... 7 4. Windows

Detaylı

Zope Uygulama Sunucusu

Zope Uygulama Sunucusu Zope Uygulama Sunucusu H. Turgut Uyar uyar@cs.itu.edu.tr http://www.cs.itu.edu.tr/~uyar/ resim http://www.coresis.com/penguin/ adresinden alınmıştır Web Siteleri web siteleri giderek daha karmaşık bir

Detaylı

SİSTEM İHTİYAÇLARI (Tiger Enterprise / Tiger 3 Enterprise)

SİSTEM İHTİYAÇLARI (Tiger Enterprise / Tiger 3 Enterprise) SİSTEM İHTİYAÇLARI (Tiger Enterprise / Tiger 3 Enterprise) / Gereksinimleri : Sunucu: 60 GB boş disk 21-50 kullanıcı arası en az çift işlemcili Intel Xeon Processor L5638 (12M Cache, 2.00 GB boş disk RAID

Detaylı

Turgut Özal Üniversitesi Araştırma ve Uygulama Hastanesi Web Sayfası Yapım İşi Teknik Şartnamesi

Turgut Özal Üniversitesi Araştırma ve Uygulama Hastanesi Web Sayfası Yapım İşi Teknik Şartnamesi Turgut Özal Üniversitesi Araştırma ve Uygulama Hastanesi Web Sayfası Yapım İşi Teknik Şartnamesi 1 Genel Tanımlamalar 1.1 TÖÜ : Bu şartname kapsamında Turgut Özal Üniversitesi TÖÜ olarak ifade edilecektir.

Detaylı

KAYSERİ TİCARET ODASI WEB PORTALI YAZILIMI HİZMET ALIMI İŞİNE AİT TEKNİK ŞARTNAME

KAYSERİ TİCARET ODASI WEB PORTALI YAZILIMI HİZMET ALIMI İŞİNE AİT TEKNİK ŞARTNAME KAYSERİ TİCARET ODASI WEB PORTALI YAZILIMI HİZMET ALIMI İŞİNE AİT TEKNİK ŞARTNAME Madde 1- İşin Tanımı: Kayseri Ticaret Odası web sayfasının portal alt yapısında fikir, içerik ve konseptlerin oluşturulması

Detaylı

BioAffix Ones Technology nin tescilli markasıdır.

BioAffix Ones Technology nin tescilli markasıdır. BioAffix Ones Technology nin tescilli markasıdır. NEDEN BİYOMETRİK?DOĞRULAMA Biyometrik veri taklit edilemez, şifre gibi unutulamaz! Şifre olmadığı için, casus yazılımlara karşı güvenlidir! Biyometrik

Detaylı

Teklif edilen makinenin baskı hızı en az dakikada en az 30 kopya maksimum A3 baskı hızında olmalıdır.

Teklif edilen makinenin baskı hızı en az dakikada en az 30 kopya maksimum A3 baskı hızında olmalıdır. EK-1 DİJİTAL SİYAH BEYAZ FOTOKOPİ MAKİNASI TEKNİK ŞARTNAMESİ : Teklif edilen makinenin baskı hızı en az dakikada en az 30 kopya maksimum A3 baskı hızında Teklif edilen fotokopi makinesi dakikada en az

Detaylı

Papercut ile TÜKETİMİ AZALTIN, BASKILARI TAKİP EDİN & TASARRUF EDİN.

Papercut ile TÜKETİMİ AZALTIN, BASKILARI TAKİP EDİN & TASARRUF EDİN. Papercut ile TÜKETİMİ AZALTIN, BASKILARI TAKİP EDİN & TASARRUF EDİN. PaperCut MF SysAdmin lerin En Sevdiği Yazılım MFP Gömülü Yazılım ve Donanım entegrasyonu Yazdırma, Fotokopi, Tarama ve Faks özelliklerine

Detaylı

AntiKor Güvenlik Sunucumu nereye yerleştirmeliyim?

AntiKor Güvenlik Sunucumu nereye yerleştirmeliyim? AntiKor Güvenlik Sunucumu nereye yerleştirmeliyim? AntiKor Güvenlik sunucusu, yerel ağ ile interneti sağlayan DSL modem veya Router arasına girerek bütün İnternet trafiğinin üzerinden geçmesini sağlar

Detaylı

Atılım Üniversitesi Bilgi & Đletişim Teknolojileri Müdürlüğü Sistem Yönetim Uzmanı Görev Tanımı

Atılım Üniversitesi Bilgi & Đletişim Teknolojileri Müdürlüğü Sistem Yönetim Uzmanı Görev Tanımı Atılım Üniversitesi Bilgi & Đletişim Teknolojileri Müdürlüğü Sistem Yönetim Uzmanı Görev Tanımı Formal Doküman Detayları Hazırlanma Tarihi 17 Eylül 2012 Yayın Taslak Hazırlayan Ersun Ersoy Doküman Numarası

Detaylı

3.1. Coğrafi Veri Sunucusu Temel Yazılımı Yazılım, 32 ve 64 bit Windows Server 2005, Windows Server 2008, Windows Server 2012 işletim

3.1. Coğrafi Veri Sunucusu Temel Yazılımı Yazılım, 32 ve 64 bit Windows Server 2005, Windows Server 2008, Windows Server 2012 işletim T.C. Karabağlar Belediyesi Bilgi İşlem Müdürlüğü Mevcut Sunucu Yazılımlarının Güncellenmesi ve Yerinde Destek ve Eğitim Hizmet Alımı İşi Teknik Şartnamesi 1. Amaç 1.1. Teknik birimlerin üretmekte olduğu

Detaylı

Plaka Tanıma. Plaka. Tanıma Sistemi. Sistemi

Plaka Tanıma. Plaka. Tanıma Sistemi. Sistemi Plaka Plaka Tanıma Tanıma Sistemi Sistemi Otus Plaka Tanıma Sistemi (PTS), kontrollü geçiş yapılan noktalarda giriş ve çıkış yapan araçların plakasını okuyarak elde ettiği veriler ile kontrol ve doğrulama

Detaylı

Picture 1 - Bağlantı Hatası Penceresi

Picture 1 - Bağlantı Hatası Penceresi Logo çözümleriyle ilgili işlemlerinizin size gerçekleştiği anda bildirilmesinin yanı sıra, Logo Notifier sayesinde belirlediğiniz tarih/saat/gün periyodunda gerçekleştirilen işlemlerin toplu raporu veya

Detaylı

DEVAMLILIK STÜDYOLARI AĞA BAĞLI DEPOLAMA SİSTEMİ TEKNİK ŞARTNAMESİ

DEVAMLILIK STÜDYOLARI AĞA BAĞLI DEPOLAMA SİSTEMİ TEKNİK ŞARTNAMESİ DEVAMLILIK STÜDYOLARI AĞA BAĞLI DEPOLAMA SİSTEMİ TEKNİK ŞARTNAMESİ 1. AMAÇ Bu şartnamede TRT Devamlılık Stüdyoları nda yer alandevamlılık Merkezi Kayıt, Yapım ve Yayın Sistemi nde kullanılmak üzere satın

Detaylı

Pardus. A. Murat Eren, 25 Mart Pardus Geliştiricisi. Pardus Yenilikleri Sık Sorulan Sorular

Pardus. A. Murat Eren, 25 Mart Pardus Geliştiricisi. Pardus Yenilikleri Sık Sorulan Sorular Pardus A. Murat Eren, meren@pardus.org.tr Pardus Geliştiricisi 25 Mart 2007 İçerik 1 Neden? Nasıl? 2 3 Neden? Nasıl? 1 Neden? Nasıl? 2 3 Neden? Nasıl? Neden? Ana sözleşme Pardus, UEKAE tarafından, bilişim

Detaylı

Proje Uyarlama Adımları Dokümanı

Proje Uyarlama Adımları Dokümanı Proje Uyarlama Adımları Dokümanı Güncelleme Tarihi: 15.04.2013 İçerik 1. Kullanıcıların Tanımlanması (varsa Kanal Yapısı ve ilgili parametreleri ile beraber):... 3 2. Eposta Ayarlarının Yapılması:... 4

Detaylı

2 ADET SAN ANAHTARLAYICI (SWITCH) VE 1 ADET VERİ DEPOLAMA ALANI (STORAGE) SİSTEMİ ALIMI VE KURULUMU TEKNİK ŞARTNAMESİ

2 ADET SAN ANAHTARLAYICI (SWITCH) VE 1 ADET VERİ DEPOLAMA ALANI (STORAGE) SİSTEMİ ALIMI VE KURULUMU TEKNİK ŞARTNAMESİ 2 ADET SAN ANAHTARLAYICI (SWITCH) VE 1 ADET VERİ DEPOLAMA ALANI (STORAGE) SİSTEMİ ALIMI VE KURULUMU TEKNİK ŞARTNAMESİ 1. AMAÇ...3 2. GENEL ŞARTLAR...3 3. SİSTEM STANDARTLARI...4 4. SAN ANAHTARLAMA SİSTEMİ...4

Detaylı

1-20 Kullanıcı. 2*Xeon 2.4 GHZ 4 GB 2*146 GB 15k (Raid 1) c: 30 GB, d: 110. 21-40 Kullanıcı. 21-40 Kullanıcı. 41-80 Kullanıcı.

1-20 Kullanıcı. 2*Xeon 2.4 GHZ 4 GB 2*146 GB 15k (Raid 1) c: 30 GB, d: 110. 21-40 Kullanıcı. 21-40 Kullanıcı. 41-80 Kullanıcı. OPERA 1-20 Kullanıcı SINGLE SERVER 2*Xeon 2.4 GHZ 4 GB 2*146 GB 15k (Raid 1) c: 30 GB, d: 110 SINGLE SERVER 21-40 Kullanıcı 4*Xeon 2 GHZ 6GB 8*146 GB 15k (Raid 1+0) c:=40 GB, d:>=540 APPLICATION SERVER

Detaylı

Wolvox Kapı Ekranı. AKINSOFT Wolvox Kapı Ekranı Yardım Dosyası. Doküman Versiyon : 1.02.01

Wolvox Kapı Ekranı. AKINSOFT Wolvox Kapı Ekranı Yardım Dosyası. Doküman Versiyon : 1.02.01 AKINSOFT Yardım Dosyası Doküman Versiyon : 1.02.01 Tarih : 15.11.2014 1 1. KULLANIM AMACI Personel takip sistemi kullanmak isteyen tüm işletmeler için geliştirilmiştir. WOLVOX İnsan Kaynakları programı

Detaylı

e-fatura Başvuru Açıklamalar

e-fatura Başvuru Açıklamalar e-fatura Başvuru Açıklamalar Ocak 2014 e-fatura Başvuru Açıklamalar Versiyon: 11 ANKARA Ocak 2014 GELİR İDARESİ BAŞKANLIĞI Denetim ve Uyum Yönetimi Daire Başkanlığı e-fatura Başvuru Açıklamalar (I) Ocak

Detaylı

LOGO NETSİS 3 STANDARD FİYAT LİSTESİ 5 Nisan 2016 tarihinden itibaren geçerlidir.

LOGO NETSİS 3 STANDARD FİYAT LİSTESİ 5 Nisan 2016 tarihinden itibaren geçerlidir. 1. 2. 3. 4. LOGO NETSİS 3 STANDARD FİYAT LİSTESİ 5 Nisan 2016 tarihinden itibaren geçerlidir. Genel Açıklamalar Fiyat listesinde bulunan tüm lisans ve eğitim fiyatları ile eğitim süreleri Logo tarafından

Detaylı

Kaspersky Open Space Security: Release 2. İşletmeniz için birinci sınıf bir BT güvenliği çözümü

Kaspersky Open Space Security: Release 2. İşletmeniz için birinci sınıf bir BT güvenliği çözümü Kaspersky Open Space Security: Release 2 İşletmeniz için birinci sınıf bir BT güvenliği çözümü Güncellenmiş uygulamalar Updated applications Release 2 uygulamaları: Kaspersky Anti-virus for Windows Workstations

Detaylı

E-postaya Tarama Hızlı Kurulum Kılavuzu

E-postaya Tarama Hızlı Kurulum Kılavuzu Xerox WorkCentre M118i E-postaya Tarama Hızlı Kurulum Kılavuzu 701P42712 Bu kılavuz, aygıtındaki E-postaya Tara özelliğini ayarlama hakkında hızlı başvuru sağlar. Aşağıdakiler için yordamlar içerir: E-postaya

Detaylı

FOTOKOPİ MAKİNESİ TEKNİK ŞARTNAMESİ

FOTOKOPİ MAKİNESİ TEKNİK ŞARTNAMESİ FOTOKOPİ MAKİNESİ TEKNİK ŞARTNAMESİ Genel Özellikler: 1- Teklif edilen makinenin baskı hızı dakikada 25 kopya A4 renkli ve 25 kopya A4 siyah beyaz hızında olmalıdır. 2- Teklif edilen makinenin baskı hızı

Detaylı

Business/Corporate versiyonlarına genel bakış. PaperCut MF. PaperCut a giriş

Business/Corporate versiyonlarına genel bakış. PaperCut MF. PaperCut a giriş Business/Corporate versiyonlarına genel bakış PaperCut MF PaperCut a giriş PaperCut Hakkında PaperCut ın merkezi Avustralya nın Melbourne şehrindedir. Kuzey Amerika destek ofisi Portland, Oregon da bulunmaktadır.

Detaylı

AKUVOX R27 KAPI ÖNÜ ZİL PANELİ KULLANICI KILAVUZU

AKUVOX R27 KAPI ÖNÜ ZİL PANELİ KULLANICI KILAVUZU AKUVOX R27 KAPI ÖNÜ ZİL PANELİ KULLANICI KILAVUZU Versiyon: V1.1 Tarih: 09.07.2018 Yetkili Email: info@akuvoxinterkom.com. Yetkili Telefon: 0212 216 4466 Akuvox İnterkom Türkiye Modüler A.Ş. www.akuvoxinterkom.com

Detaylı

EKLER EK 12UY0106-5/A4-1:

EKLER EK 12UY0106-5/A4-1: Yayın Tarihi: 26/12/2012 Rev. :01 EKLER EK 12UY0106-5/A4-1: nin Kazandırılması için Tavsiye Edilen Eğitime İlişkin Bilgiler Bu birimin kazandırılması için aşağıda tanımlanan içeriğe sahip bir eğitim programının

Detaylı

TEKNİK ŞARTNAME. 1. Saldırı önleme sistemi bu işe özel üretilmiş yazılım/donanım bütünü olan bir cihaz (appliance) olmalıdır.

TEKNİK ŞARTNAME. 1. Saldırı önleme sistemi bu işe özel üretilmiş yazılım/donanım bütünü olan bir cihaz (appliance) olmalıdır. TEKNİK ŞARTNAME 1. Saldırı önleme sistemi bu işe özel üretilmiş yazılım/donanım bütünü olan bir cihaz (appliance) olmalıdır. 2. Network IPS çözümü Layer 2 seviyesinde, transparent çalışabilmeli ve ağ üzerinde

Detaylı

ProTicaret Exclusive 4.05 E-Ticaret Yazılımı Kurulum Dokümanı

ProTicaret Exclusive 4.05 E-Ticaret Yazılımı Kurulum Dokümanı Döküman Numarası 2350 Döküman Hazırlanma Tarihi 01.01.2019 Dökümanın Konusu Proticaret Versiyon Exclusive v4.0.5 Kurulum Kurulumu Dokümanı Hazırlayan Teknik Destek Ekibi ProTicaret Exclusive 4.05 E-Ticaret

Detaylı

Veritabanı Dersi. Teoriden Pratiğe. Çağıltay N.E., Tokdemir G. Veritabanı Sistemleri Dersi -Bölüm XXV: Web'den Erişim Çağıltay, N., Tokdemir, G.

Veritabanı Dersi. Teoriden Pratiğe. Çağıltay N.E., Tokdemir G. Veritabanı Sistemleri Dersi -Bölüm XXV: Web'den Erişim Çağıltay, N., Tokdemir, G. Veritabanı Dersi Teoriden Pratiğe Çağıltay N.E., Tokdemir G. Veritabanı Sistemleri Dersi -Bölüm XXV: Web'den Erişim Çağıltay, N., Tokdemir, G. BÖLÜM 25 Web den Erişim Ortak Geçit Arayüzü Bazı Web Kavramları

Detaylı

Misafirlerinize internet hizmeti sunmanın en güvenli yolu!

Misafirlerinize internet hizmeti sunmanın en güvenli yolu! Misafirlerinize internet hizmeti sunmanın en güvenli yolu! Firmanıza özel karşılama ekranı oluşturabilir, farklı kimlik doğrulama yöntemlerini kolaylıkla belirleyebilirsiniz. İnternet erişimlerini kayıt

Detaylı

TIGER PLUS FİYAT LİSTESİ 4 Ağustos 2011 tarihinden itibaren geçerlidir.

TIGER PLUS FİYAT LİSTESİ 4 Ağustos 2011 tarihinden itibaren geçerlidir. TIGER PLUS FİYAT LİSTESİ 4 Ağustos 2011 tarihinden itibaren geçerlidir. Genel 1. Fiyat listesinde bulunan tüm lisans ve eğitim fiyatları ile eğitim süreleri LOGO tarafından tavsiye edilen son kullanıcı

Detaylı

Sanallaştırma Yazılımı

Sanallaştırma Yazılımı Sanallaştırma Yazılımı 1. Teklif edilen sanallaştırma yazılımı her biri 2 CPU lu en fazla 3 sunucuyu lisanslayacaktır. 2. Teklif edilen sanallaştırma yazılımı aynı fiziksel sunucu üzerinde oluşturulacak

Detaylı

Atılım Üniversitesi Bilgi & Đletişim Teknolojileri Müdürlüğü Sistem Yönetim Uzman Yardımcısı Görev Tanımı

Atılım Üniversitesi Bilgi & Đletişim Teknolojileri Müdürlüğü Sistem Yönetim Uzman Yardımcısı Görev Tanımı Atılım Üniversitesi Bilgi & Đletişim Teknolojileri Müdürlüğü Sistem Yönetim Uzman Yardımcısı Görev Tanımı Formal Doküman Detayları Hazırlanma Tarihi 11 Temmuz 2013 Yayın Taslak Hazırlayan Ersun Ersoy Doküman

Detaylı

Pardus. S.Çağlar Onur, caglar@pardus.org.tr. 21 Aralık 2006. Pardus Projesi [TÜBİTAK / UEKAE] Linux Kullanıcıları Derneği

Pardus. S.Çağlar Onur, caglar@pardus.org.tr. 21 Aralık 2006. Pardus Projesi [TÜBİTAK / UEKAE] Linux Kullanıcıları Derneği Yenilikleri Projesi [TÜBİTAK / UEKAE] Linux Kullanıcıları Derneği 21 Aralık 2006 Yenilikleri İçerik 1 Neden? Nasıl? 2 Yenilikleri man 3 Yenilikleri Neden? Nasıl? 1 Neden? Nasıl? 2 Yenilikleri man 3 Yenilikleri

Detaylı

VBT E-DEFTER YAZILIMI

VBT E-DEFTER YAZILIMI Gelir İdaresi Başkanlığı (GİB) tarafından onaylanmış, kullanımı kolay, arayüzü sade ve bilgilendirme özellikleri ön planda olan plartform bağımsız bir yazılımdır. e-donusum.vbt.com.tr GİB in uyumlu programların

Detaylı

BİLGİSAYAR YAZILIM,YAMA,KONFİGÜRASYON VE ENVANTER YÖNETİMİ YAZILIMI

BİLGİSAYAR YAZILIM,YAMA,KONFİGÜRASYON VE ENVANTER YÖNETİMİ YAZILIMI BİLGİSAYAR YAZILIM,YAMA,KONFİGÜRASYON VE ENVANTER YÖNETİMİ YAZILIMI GENEL ÖZELLİKLER 1- Yazılım tüm işlemleri web arabiriminden yapılmalıdır. Ayarlarında yapılacak olan tüm işlemler web üzerinden yapılabilmelidir.

Detaylı

GÜVENLİK AMAÇLI 8 KANAL NVR TEKNİK ŞARTNAMESİ (ZAVIO NVC-2080)

GÜVENLİK AMAÇLI 8 KANAL NVR TEKNİK ŞARTNAMESİ (ZAVIO NVC-2080) GÜVENLİK AMAÇLI 8 KANAL NVR TEKNİK ŞARTNAMESİ (ZAVIO NVC-2080) 1- Cihaz, IP kameralara TCP/IP data protokolü üzerinden erişim sağlayarak kayıt ve görüntü transferi yapabilen NVR Network Video Kaydedicisi

Detaylı

LDAP Administrator ile Active Directory Yonetimi

LDAP Administrator ile Active Directory Yonetimi LDAP Administrator ile Active Directory Yonetimi Active Directory; merkezi yonetim, esnek LDAP sorguları, group policy uygulamaları, replikasyon olanağı gibi özellikleri ile orta ölçekli ve büyük ölçekli

Detaylı

İşletim Sistemleri. Discovering Computers Living in a Digital World

İşletim Sistemleri. Discovering Computers Living in a Digital World İşletim Sistemleri Discovering Computers 2010 Living in a Digital World Sistem Yazılımı Sistem yazılımı, bilgisayar ve aygıtlarının çalışmasını kontrol eden ve sürdüren programlardan oluşur. İşle;m sistemleri

Detaylı

Qlik Sense için sistem gereksinimleri. Qlik Sense 3.2 Telif Hakkı QlikTech International AB. Tüm hakları saklıdır.

Qlik Sense için sistem gereksinimleri. Qlik Sense 3.2 Telif Hakkı QlikTech International AB. Tüm hakları saklıdır. Qlik Sense için sistem gereksinimleri Qlik Sense 3.2 Telif Hakkı 1993-2017 QlikTech International AB. Tüm hakları saklıdır. Telif Hakkı 1993-2017 QlikTech International AB. Tüm hakları saklıdır. Qlik,

Detaylı

SİSTEM İHTİYAÇLARI (Tiger Plus / Tiger 3)

SİSTEM İHTİYAÇLARI (Tiger Plus / Tiger 3) SİSTEM İHTİYAÇLARI (Tiger Plus / Tiger 3) / Gereksinimleri : Sunucu: 60 GB boş disk GB boş disk *** Disk sistemi için pil yedeklemeli, yüksek ön bellekli (512 MB ve üstü) RAID control kartı ve RAID seviyesi

Detaylı

VAKIFBANK SANAL POS PANELİ KULLANICI KILAVUZU

VAKIFBANK SANAL POS PANELİ KULLANICI KILAVUZU VAKIFBANK SANAL POS PANELİ KULLANICI KILAVUZU DEĞERLİ ÜYE İŞYERİMİZ! Vakıfbank Sanal POS Ekibi olarak, sizlere daha iyi hizmet verebilmek için çalışmaya devam ediyoruz. İlerleyen dönemlerde panelimizin

Detaylı

Sampaş Akademi Eğitim Portali Kullanım Kılavuzu

Sampaş Akademi Eğitim Portali Kullanım Kılavuzu Sampaş Akademi Eğitim Portali Kullanım Kılavuzu 1. Sistem Özellikleri Sampaş Akademi ye istikrarlı erişim ve uzaktan eğitim aktivitelerine katılabilmek için kullanıcı bilgisayarının aşağıdaki özellikleri

Detaylı

Grid Bilgi Sistemleri (Grid Information Systems)

Grid Bilgi Sistemleri (Grid Information Systems) Grid Bilgi Sistemleri (Grid Information Systems) TR-Grid Kullanıcı Eğitimi (9-10 Temmuz 2007) Hakan Bayındır Bu Sunumda Grid Bilgi Sistemleri glite Bilgi Sistemi GLUE Şeması Grid Elemanları LCG Bilgi Sistemi

Detaylı

Coslat Monitor (Raporcu)

Coslat Monitor (Raporcu) Coslat Monitor (Raporcu) Coslat Monitor, Coslat Firewall, Hotspot ve Mirror uygulamalarında oluşturulan zaman damgalı kayıtların analiz edilmesini ve raporlanmasını sağlayan uygulamadır. Coslat Monitor

Detaylı

KÜTÜPHANE KAYNAKLARINA DIŞARIDAN (PROXY SUNUCU KULLANARAK) BAĞLANMAK İÇİN YAPILMASI GEREKENLER A. INTERNET EXPLORER KULLANICILARI İÇİN;

KÜTÜPHANE KAYNAKLARINA DIŞARIDAN (PROXY SUNUCU KULLANARAK) BAĞLANMAK İÇİN YAPILMASI GEREKENLER A. INTERNET EXPLORER KULLANICILARI İÇİN; KÜTÜPHANE KAYNAKLARINA DIŞARIDAN (PROXY SUNUCU KULLANARAK) BAĞLANMAK İÇİN YAPILMASI GEREKENLER A. INTERNET EXPLORER KULLANICILARI İÇİN; 1. İnternet Explorer açılır. ARAÇLAR > İNTERNET SEÇENEKLERİ iletişim

Detaylı