BU KONFERANS MODA OLDU

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "BU KONFERANS MODA OLDU"

Transkript

1 BU KONFERANS MODA OLDU TÜRKİYE GİYİM SANAYİCİLERİ DERNEĞİ 5. İSTANBUL MODA HAZIR GİYİM KONFERANSI 3-4 MAYIS 2012 HALİÇ KONGRE MERKEZİ 3-4 Mayıs 2012 tarihlerinde, Haliç Kongre Merkezinde düzenlediğimiz 5. İstanbul Moda Hazır Giyim Konferans açılışını bu yılda Başbakan Recep Tayyip Erdoğan yaptı. 5. İstanbul Moda Hazır Giyim Konferansı; 3-4 Mayıs ta Dünya Tekstil ve Moda Devlerini ağırladı. Konferansta, Avrupa Birliği Bakanı Egemen Bağış, İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, İstanbul Emniyet Müdürü Hüseyin Çapkın, TİM, İHKİB, İTHİB Başkanları, TGSD önceki dönem başkanları, sektör dernek, birlik Başkanları, sektörün en büyük marka temsilcileri, TGSD üyeleri,

2 hazır giyim ve tekstil sektörü temsilcileri, üreticiler, yan sanayiciler, çeşitli alanlarda faaliyet gösteren firma ve kuruluş yetkilileri, bir araya geldi. 03 Mayıs Türkiye Giyim Sanayicileri Derneği (TGSD) tarafından bu yıl beşinci kez düzenlenen; İstanbul Moda Hazır Giyim Konferansı; 3-4 Mayıs ta, Haliç Kongre Merkezinde gerçekleşti. Konferans ta dünyanın 38 önemli marka ve alıcılarıyla Türk imalatçılarının buluştuğu; iki gün içinde alım gruplarıyla tedarikçiler arasında görüşmeler gerçekleşti. Toplam ticaret hacmi yaklaşık 200 Milyon adet ürüne tekabül eden konferansta, otuz sekiz alım ofisi ve dört yerli alım markası ile toplam 2.1 Milyar Dolarlık bir ticaret hacmi hedefleniyor. 5. İstanbul Moda Hazır Giyim Konferansı nın açılışını; T.C. Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış ın da katılımları ile Başbakan Recep Tayyip Erdoğan gerçekleştirdi. Açılış konuşmasında tekstil dünyasına seslenen Erdoğan; TGSD ye, konferansa katılan ve katkı veren tüm kuruluşlara, konferansa yurtdışından katılarak destek veren herkese teşekkür etti. Son 12 aylık ihracat rakamlarının 138 milyar doları aştığını ifade eden Erdoğan; Bu başarıda kuşkusuz tekstil ve hazır giyim sektörünün payı büyük. En fazla ihracat yapan sektör olarak tekstil ve hazır giyim sektörü Türkiye nin büyümesinde en fazla katkı sağlayan sektörlerin başında yer alıyor. Nisan ayı rakamlarına göre AB ülkelerindeki kriz nedeniyle bu ülkelere yapılan ihracatta %18 oranındaki düşüşe karşın; bağımsız devletlere (%8), Orta Doğu ya (%17), Afrika ya (%43) yapılan ihracatta ciddi artış yaşandı. Ülke bazında da Katar, Nijerya gibi ülkelere yapılan ihracat rekor seviyelere ulaştı dedi. Hazır Giyim sektöründe küresel rekabette aşılamaz engeller bulunmadığını belirten Başbakan Erdoğan; Türkiye, yalnızca üreten ve satan bir ülke değil, tasarlayan da bir ülke olmalıdır. Okullarda eğitim gören potansiyelimizin yanısıra tezgah başında da yetişmiş bir işgücü potansiyelimiz bulunuyor ve bu güçle bunu başarabiliriz. Tasarım ve marka oluşturmada keşfedilmeyi bekleyen engin hazineye sahibiz dedi. Erdoğan sözlerine şöyle devam etti; Sektörle sürekli diyalog içinde olduğumuz 9,5 yıllık süre zarfında vergi, istihdam yükü gibi sorunlara ortak çözümler geliştirdik. Küresel rekabette ayakta kalabilmek ve gücümüzü muhafaza etmek için birlik içinde hareket ederek 2023 vizyonunu yakalayacağız.

3 Avrupa Birliği (AB) Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış yaptığı açılış konuşmasında Bu konferans moda oldu. Modus kelimesi Latince moda kelimesinin kökü ve dilimizde sınırlanamayan anlamına geliyor. Aynı Türkiye de kardeşliğin, dostluğun, birlikteliğin sınırlanamadığı gibi. Asırlardır medeniyetlerin, huzur içerisinde birlikte yaşadığı bu şehirde böyle bir toplantıyı düzenlemek son derece anlamlı. İstanbul, AB üyesi olmadan evvel, Avrupa nın kültür başkenti, spor başkenti olabilmiş, üç farklı imparatorluğa başkentlik yapmış bir şehir olarak şimdi de modanın başkenti olma yolunda iddalı dedi. TGSD Yönetim Kurulu Başkanı Cem Negrin ise açılış töreni sırasında gerçekleştirdiği konuşmasında; Türkiye Giyim Sanayicileri Derneği olarak; global moda ve hazır giyim sektörünün devlerini bir kez daha En Moda Konferans çatısı altında buluşturacak olmaktan ötürü son derece heyecanlı olduklarını söyledi. 8 ülkeden katılımcılarla, bu yılki konferansta 38 dünya markası ve alıcılarıyla Türk imalatçılarını buluşturduklarını ifade eden Negrin; İhracatımız 2011 yılında 16 milyar dolar ile tüm zamanların zirvesine ulaşmıştır. 380 milyar dolarlık dünya hazır giyim ticaretinden aldığımız yüzde 4.25 pay ile 2011 de de dünya pazarlarında en yüksek paya sahip sektör olma ayrıcalığımızı sürdürmüş bulunuyoruz şeklinde konuştu. Diğer yandan tekstil sektörü olarak istihdam ve özellikle kadın istihdamında ilk sırayı almaya devam etmekte olduklarına işaret eden Negrin, geçen yıldan bu yana sektörde kayıtlı istihdam artışı sağlandığını söyledi. Negrin; 2013 için sözümüz sektör olarak 75bin kayıtlı istihdam artışı dedi.

4 Açılış konuşmalarının ardından, Konferans oturum sponsorlarımızdan İstanbul da ofisi bulunan Kuzey Ren-Vestfalya Eyaleti Ekonomi, Enerji, İskan, Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanlığı Müsteşarı Dr. Günther Horzetzky bölgedeki yatırım olanaklarını anlatarak, Sanayicileri Almanya ya yatırıma davet etti. Euratex Avrupa Tekstil ve Hazır Giyim Organizasyonu Başkanı Alberto Paccanelli, Avrupa Birliği ve Türkiye ilişkilerinde bu Konferansla, hazır giyim ve tekstil sektörleri adına güzel imkanlar yakalandığını belirtti. Bundan sonra AB yolunda sektör adına daha güçlü işbirlikleri olacağına inandığını konuşmasında ifade etti. Konuşmasına kendisini dostlar arasında hissettiğini belirten FG4 un kurucusu George Davies, Türkiye nin bir tekstil ülkesi olmaktan çıkıp, markalaşmaya odaklanmasının önemini vurguladı. Markalaşmayı anlayabilmek için, markaların ne olduğunu bilmek önemli. Markalaşmak, söz konusu fikir ve imajın, giderek daha fazla kişi tarafından tanınır hale gelecek şekilde pazarlanmasıdır dedi. Davies, Türkiye den global bir marka çıkabilmesi için devlet desteğinin önemine dikkat çekti. Türk insanının hızını sevdiğini belirten Davies, Türkiye nin daha organize bir tutuma ihtiyacı olduğunu belirtti.

5 Amerika nın önde gelen perakendecilerinden Express Yönetim Kurulu Başkanı ve CEO Michael Weiss in konuşması oldukça ilgi çekti. Michael Weiss, kendisine en çok yöneltilen " Express Türkiye de mağaza açacak mı? " sorusuna: Şartlar uygun olduğu takdirde, bu dinamik ve hızlı büyüyen pazarda yer almak isteriz şeklinde yanıt verdi. Konferansımızı başlangıcından bu yana destekleyen en önemli sponsorlarımızdan bir tanesi olan, Cotton Council International and Cotton Incorporated Direktörü Marsha Powell ın gerçekleştirdiği Pamuğun Dünyası - Elyaftan Modaya sunumu ile pamuğun insan için ne kadar önemli olduğunu bir kez daha gözler önüne serdi. Dünyada ve ülkemizdeki pamuk kullanımı ile ilgili ilginç verileri katılımcılarla paylaştı.

6 3 yıldır Konferanslarımızda birlikte olduğumuz, 1966 yılından itibaren süregelen deneyimi ve bilgi birikimi ile Türkiye nin en köklü geçmişine sahip bağımsız yazılım firmalarından biri olan Nebim Neyir Bilgisayar Sanayi ve Hizmetleri A.Ş nin video sunumu oldukça beğeni kazandı. Mr. Alaa Arafa Ermenegildo Zegna, Cerruti, Moschino, Valentino, Hugo Boss, Zara, Massimo Dutti,Lanvin, Gap, Cortefiel,Pal Zileri, Bagır, Jcpenney,M&S, Macy s markalarının Mısır daki en önemli tedarikçisi Mısır ın hazır giyim ihracatının %10 nu gerçekleştiren ve 13 bin kişi istihdam eden, Arafa Holding sponsorluğunda gerçekleştirilen Tedarik oturumu moderatörlüğünü TGSD Yönetim Kurulu Üyesi ve Spring Near East Manufacturing Genel Müdürü Esra Ercan Taşören gerçekleştirdi. Oturum konuşmacılarımızdan NIKE Hazır Giyim Global Tedarikten Sorumlu Başkan Yardımcısı Ernie Rose konuşmasında; Nike ın gündeminde sürdürülebilirlikinovasyonkaynaklarda ki risk yönetiminin yer aldığını, şu an gelecek 20 yılı planladıklarını belirtti. Planları arasında üreticilerle daha fazla ortaklık yapmak istediklerini, kaynaklarında yer alan riskleri tespit edip ortadan kaldırmayı hedeflediklerini belirtti. Rose, Nike tan sipariş alabilmek için önemli olan kriterleri aşağıdaki şekilde sıraladı:

7 *Ürününüzün çok kaliteli olması gerekiyor *Üretimde devrim niteliğinde uygulamalarınız olmalı sıradan bir üretici olmamalısınız *Sürdürülebilirlik ve yenilik önemli *Tasarım bizim için çok ön planda değil ama, tasarımda da yenilik olmalı *Müşteri için hizmette yenilik olmalı *Süratte yenilik, teslimatta hız çok önemli *Yalın üretim olmalı Nike ın dünya genelinde 1.1 milyon çalışan var. 26 bin kişi kaynak gelişimi için çalışıyor. Nike olarak istenilen standartlar olduğu sürece dünyanın herhangi bir yerinde istedikleri ürünü üretebileceklerini düşünüyorlar. Nike 48 ülkede 900 fabrika ile çalışıyor. Nike Türkiye ofisinde 28 kişi çalışıyor. Burası tüm bölgeyi yönetiyor. Türkiye de ağırlıklı olarak çoraptişört ürettiriyor. Tişörtleri Bursa Yeşim Tekstil üretiyor. Nike da tasarım sürecinde sektör beklentisi ve standardı göz önüne alınıyor. Sportif performans ön planda, moda 2. planda kalıyor. Türkiye Avrupa pazarına çok hızlı yanıt verebildiği için Nike için cazip. Lojistik, kalite, hız açısından ön planda. Maliyetleri de Nike için uygun. Türkiye de ürettirdikleri ürünler pazara daha çabuk sunuluyor. İyi bir tedarikçi tabanları var. Bu yüzden aracı kullanmıyorlar. En az 6 ay ile en çok 2 yıl süren denetimleri sonucunda Nike tedarikçisi olunuyor. Çalıştıkları firmaların kapasitelerini %25 doldurmayı hedefliyorlar eğer bu oranın altında kalırlarsa çalışmayı pek tercih etmiyorlar. Express Tedarik ve Üretimden Sorumlu Başkanı Colin Campbell, Express tedarikçisinin çevik, hızlı ve taleplerine hemen cevap verebilecek özellikte olması gerektiğini belirtti. Herkesin üretim yapabileceğiniz ancak önemli olanın Express in istediği zamanda üretmesi olduğuna dikkat çekti. Express bütçesini 3 yıllık yapıyor ve 6 ayda bir yeniliyor. Tedarikçileri seçerken hangi ürün nerede iyi üretiyor irdeliyorlar. Express genellikle Asya odaklı çalışıyor. Ortadoğu da çok mağazaları var. Hızlı tedarik çok önemli. Çok kapsamlı bir KSS süreçleri var. Tedarikçileri sosyal uygunluk açısından da çok sıkı denetliyorlar. Express markasının itibarı çok önemli, onu riske atamayı asla göze almıyorlar. Tedarikçilerinden tasarım beklentileri var. Her zaman alternatiflere açıklar. Türkiye den daha çok, kumaş alımı yapıyorlar. Gürcistan Ulusal Yatırım Ajansı Direktörü Ketevan Bochorishvili Gürcistan a yatırıma davet ederken, yatırımcılar için ülkesinin sunduğu eko sistemden söz etti.

8 Kapitone Ceket ve Montun yaratıcısı, MONCLER Yönetim Kurulu Başkanı Remo Ruffini gerçek bir Türk dostu. Moncler i sıradan bir şirket düzeyinden dünya markasına taşıyan serüveni anlattı. Yarattığı Kuş Tüyü Ceket ile dünya markası olan Moncler in başarı öyküsünü anlatan Ruffini markasını oluşturan kodları açıkladı. Fransızların ünlü giyim markası CELİO CEO su Laurent Portella ise dünya genelinde büyüme stratejisinden söz ederken, Türkiye de olmama nedenlerini açıkladı. Güçlü yerel rakiplerin olduğunu söyleyen Portella, Türk tekstil sektöründen de övgüyle söz etti.

9 TGSD Ana Sponsoru COFACE Sigorta A.Ş. Yönetim Kurulu Üyesi, Genel Müdür Belkıs E.Alpergun ihracat kredilerine ilişkin EN MODA RİSKLER sunumu çok ilgi çekti. Türkiye İş Bankası destekleriyle gerçekleştirilen Ekonomi Oturumu konferansın en önemli oturumlarından bir tanesi oldu. Türkiye İş Bankası Genel Müdürü Adnan Bali moderatörlüğündeki Ekonomi Oturumu nda; Barclays Capital Yönetici Müdürü Christian Keller Küreselleşme ve Kapitalizmin geleceği, Arafa Holding Yönetim Kurulu Başkanı ve CEO su Dr. Alaa Arafa Dünyadaki Yatırım Tecrübeleri, İstanbul Ticaret Üniv. Sosyal Bilimler Enst. Müdürü, Bloomberg HT Ekonomi Direktörü Prof. Dr. Kerem Alkin- Türkiye deki

10 Makroekonomi İş Yatırım Menkul Değerler A.Ş.- Araştırma Direktörü Serhat Gürleyen- CFA -, Türkiye deki Şirketlerin Yatırım Kararları, konularında görüşlerini açıkladı. Christian Keller, yüzyılda bir olabilecek kriz yaşandığını, dünyada çok büyük borç yükü olduğunu anımsatırken, euro bölgesinin duruluyormuş gibi göründüğünü ama ABD'nin borçluluğun da çok yüksek olduğunu, en büyük kamu borçlanma ülkelerinden birisi olan Japonya nın, önümüzdeki 2 yıl içinde daha agresif olacağını söyledi. Arafa Holding Yönetim Kurulu Başkanı ve Üst Yöneticisi (CEO) Dr. Alaa Arafa ise konuşmasında Mısır ile Türkiye'nin Ortadoğu'da işbirliğine gitmesini söyledi. Ekonomik kriz ve Arap baharının kaynakları çok etkilediğini, Avrupa'nın durağan yapısının ve yavaş büyümesinin devam ettiğini belirtti. Türkiye'nin stratejik bir hata yaptığını, dünyada yeni büyüme modellerinin tartışıldığı dönemde Çin için konuşulan büyüme modelinin Türkiye için geçerli olmadığı görüşünü dile getiren Kerem Alkin, ihracat odaklı büyümenin devam etmesi gerektiğini savundu. İş Bankası Genel Müdürü Adnan Bali de krizin kendi içerisinde yaşadığı değişik fazlara rağmen, büyüme dinamiğinin gelişmiş ülkelerden gelişmekte olan ülkelere kaydığını anlattı. Konferansın en önemli sponsorlarından biri olan Australian Wool Innovation Limited (Woolmark) CEO su Dr. Paul G. Swan ise, Avustralya Yünü İçin Talep Artıyor konulu sunumunda yünün tekstilde artan öneminden söz etti.

11 Vogue Türkiye Genel Yayın Yönetmeni Seda Domaniç te modanın ve moda dergilerinin hazır giyim sektöründeki önemini çarpıcı bir sunumla paylaştı. Fikirhane Danışmanlık tan Temel Aksoy moderatörlüğünde gerçekleşen Değişim Rüzgarı e- Ticaret oturumunda ise Markafoni Yönetim Kurulu Başkanı Sina Afra ve Doğan Online Şirketler Grubu CEO su Yenal Gökyıldırım online alışverişin sektöre katkısı üzerine renkli ve ilgi çeken bir oturum gerçekleştirdiler.

12 Lee Cooper CEO su Andy Dunkley, Lee Cooper ın tüm dünyadaki başarı sırlarını paylaştı. Marithe & François Girbaud Moda Tasarımcısı François Girbaud son anda çıkan bir program değişikliği nedeniyle Konferansa katılamadı. Video kayda aldığı konuşmasını gönderdi. Konuşması oldukça ilgi çekti.

13 TGSD Konferans klasiği olan B2B-İkili iş görüşmeleri çok başarılı geçti. Haliç Kongre Merkezi Galata Salonunda, özel hazırlanan standlar ve görüşme masalarında her iki gün öğleden sonraları alım gruplarıyla tedarikçiler arasında görüşmeler gerçekleşti. Türkiye de ofisi bulunan dünyada bilinen büyük markaların 38 alım ofisi temsilcisi, 4 yerel marka, ve 8 ülkeden katılan alım heyetleri ile bu yıl görüşmeler yapıldı.

14 Geçen yılarda randevulu görüşme süreleri 5 dakika ile sınırlı iken bu yıl randevulu görüşme süresi yoğun talep üzerine 10 dakika ya çıkartıldı. Bu yıl, alım ofislerine koleksiyonlarını göstermek isteyen üreticiler, özel tasarım standlarında koleksiyonlarını sergileme imkanı buldular. Dış alım grupları ve yurt dışından gelen heyetlerle standlarında randevu verilerek bir araya geldiler. Alım grubu temsilcileri ile bir ayara gelmek isteyen konferans katılımcısı üreticiler de özel tasarım görüşme masalarında, öncesinde internet üzerinden aldıkları 10 ar dakikalık B2B - İkili İş Görüşmeleri randevularında buluştular B2B- İkili iş görüşmelerinde randevu organize edilen dış alım grupları: Abiteks, Adidas, All Saints,Ant Dış Ticaret, Baumanoir, Bestseller, Betty Barclay (Montana), Bis Textiles, BizTemsilcilik, Carrefour Global Sourcing Europe&North Africa, Cherryfield Sesby, Colveta A.G, Comab Sas, Connor Int., Conteks Tekstil, Edpa Tekstil, El Corte Ingles, Eylül Mümessillik, GAAT-George, Gerry Weber, Hermes Otto, Indeso, İstanbul Sourcing, K&L Ruppert, Lara Buying Office, Li&Fung, M&S, MGB-Metro Group Buying, New Look, Persentili, Perseus, Songur Mümessillik, Spring Near East Manufacturing, Tekspert Tekstil, Tesco, Tureks, Ultimo. Randevu organize edilen yerel markalar: Koton, Kiğılı, Mithat, Roman, YKM Ekonomi Bakanlığı desteği ile gelen alım heyeti ülkeleri: ABD, Almanya, Azerbaycan, Fransa, Hollanda, Kanada, Özbekistan, Rusya

15 Fuaye alanında Heykel Sanatçısı Eşber Karayalçın ın Üç Boyutlu Desenler Sergisi çok ilgi gördü. Ayrıca, Sergi Bloğunda yer alan Marmara Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Fotoğraf Bölümü öğrencilerinin Koton ve Roman firmalarının desteği ile Konferans için hazırladığı Moda Fotoğrafları sergisi katılımcılar tarafından ziyaret edildi.

16 5. İstanbul Moda Hazır Giyim Konferansına destek veren kurum ve kuruluşlar; Ve Destekleri ila Konferansı en yukarıya taşıyan Türkiye Giyim Sanayicileri Derneği Yönetim Kurulu Başkanı ve Yönetim Kurulu Üyelerine, sponsorlarımıza, katılımcı desteği sağlayan katkı ve katılımlarıyla bizlerle birlikte olan kişi ve kuruluşlara en derin teşekkürlerimizi sunuyoruz. 6. İstanbul Moda Hazır Giyim Konferansında tekrar birlikte olmak dileğiyle.

Açılış gününden kareler. 14 Ekim Açılış günü:

Açılış gününden kareler. 14 Ekim Açılış günü: Açılış gününden kareler 14 Ekim Açılış günü: 14 Ekim Açılış günü: TGSD Başkanı Şeref Fayat IAF Başkanı Raul Mehta İHKİB Başkanı Hikmet Tanrıverdi 14 Ekim Açılış günü: 14 Ekim Açılış günü: T.C Ekonomi Bakanı

Detaylı

Loro Piana CEO su Pier Luigi Loro Piana ydı.

Loro Piana CEO su Pier Luigi Loro Piana ydı. TÜRKİYE GİYİM SANAYİCİLERİ DERNEĞİ 4. İSTANBUL MODA HAZIR GİYİM KONFERANSI 5-6 MAYIS 2011 HALİÇ KONGRE MERKEZİ Türkiye Giyim Sanayicileri Derneği nin 35. Kuruluş yıldönümünde, 5-6 Mayıs 2011 tarihlerinde,

Detaylı

7.İSTANBUL MODA KONFERANSI MODANIN DEVLERİNİ AĞIRLADI

7.İSTANBUL MODA KONFERANSI MODANIN DEVLERİNİ AĞIRLADI 7.İSTANBUL MODA KONFERANSI MODANIN DEVLERİNİ AĞIRLADI Türkiye Giyim Sanayicileri Derneği'nin ev sahipliğinde, moda dünyasının devrim yaratan liderlerini biraraya getiren, dünyaca ünlü markaların CEO ve

Detaylı

İNOVASYON HAFTASINA MUHTEŞEM İLGİ

İNOVASYON HAFTASINA MUHTEŞEM İLGİ İNOVASYON HAFTASINA MUHTEŞEM İLGİ Bu yıl 2.'si düzenlenen Türkiye İnovasyon Haftası Etkinlikleri muhteşem bir açılışa tanıklık etti. Geçen yıl 3 gün süren etkinliklere 15 binden fazla katılımcı ilgi gösterirken,

Detaylı

ULUSLARARASI AYDINLATMA & ELEKTRİK MALZEMELERİ FUARI VE KONGRESİ İSTANBUL FUAR MERKEZİ

ULUSLARARASI AYDINLATMA & ELEKTRİK MALZEMELERİ FUARI VE KONGRESİ İSTANBUL FUAR MERKEZİ ULUSLARARASI AYDINLATMA & ELEKTRİK MALZEMELERİ FUARI VE KONGRESİ İSTANBUL FUAR MERKEZİ Türk aydınlatma ürünleri kalite, fiyat ve teslim sürelerindeki avantajından dolayı çevre coğrafyada tercih ediliyor.

Detaylı

Şişecam, Yenişehir de dünya genelinde tek lokasyonda kurulu en büyük Cam Kompleksi nin yeni yatırımlarını açtı.

Şişecam, Yenişehir de dünya genelinde tek lokasyonda kurulu en büyük Cam Kompleksi nin yeni yatırımlarını açtı. Basın Bülteni Şişecam, Yenişehir de dünya genelinde tek lokasyonda kurulu en büyük Cam Kompleksi nin yeni yatırımlarını açtı. Şişecam, Yenişehir Cam Kompleksi nde yer alan Anadolu Cam Fabrikası 4. Cam

Detaylı

TÜRKİYE RÜZGAR ENERJİSİ KONGRESİ

TÜRKİYE RÜZGAR ENERJİSİ KONGRESİ TÜRKİYE RÜZGAR ENERJİSİ KONGRESİ (TÜREK 2014 ) 5-6 Kasım 2014, İstanbul Fotoğraf: Emrah TAŞKIRAN TÜRKİYE RÜZGAR ENERJİSİ KONGRESİ / 5-6 KASIM Türkiye Rüzgar Enerjisi Birliği (TÜREB) tarafından üçüncüsü

Detaylı

TÜRK HAZIR GİYİM SEKTÖRÜ VE PAMUK

TÜRK HAZIR GİYİM SEKTÖRÜ VE PAMUK Shaping Cotton s Future COTTON USA CONFERENCE TÜRK HAZIR GİYİM SEKTÖRÜ VE PAMUK CEM NEGRİN TGSD BAŞKANI TÜRK EKONOMİSİ GÖSTERGELER 2012 2013 2014 TAHMİNLERİ EKONOMİK BÜYÜME % 2,1 4,0 4,0 MİLLİ GELİR MİLYAR

Detaylı

3. Uluslararası Ekim 2019 İstanbul Fuar Merkezi. Gıda, Beslenme Bileşenleri, Kimyasalları ve Teknolojileri Fuarı. fningredients.

3. Uluslararası Ekim 2019 İstanbul Fuar Merkezi. Gıda, Beslenme Bileşenleri, Kimyasalları ve Teknolojileri Fuarı. fningredients. 3. Uluslararası Gıda, Beslenme Bileşenleri, Kimyasalları ve Teknolojileri Fuarı 24. - 26. Ekim 2019 İstanbul Fuar Merkezi fningredients.com Media Partnerleri: BU FUAR 5174 SAYILI KANUN GEREĞİNCE TOBB (TÜRKİYE

Detaylı

YAPI FUARI TURKEYBUILD İSTANBUL FUARI ZİYARET ORGANİZASYONU SONUÇLARI

YAPI FUARI TURKEYBUILD İSTANBUL FUARI ZİYARET ORGANİZASYONU SONUÇLARI YAPI FUARI TURKEYBUILD İSTANBUL FUARI ZİYARET ORGANİZASYONU SONUÇLARI Övgü PINAR-Nurel KILIÇ Yapı fuarları; mal ve hizmet üreten kuruluşlar ile yine bu sektörde çalışan yöneticiler, mimarlar, mühendisler,

Detaylı

ASANSÖR İSTANBUL 2015 SONUÇ RAPORU

ASANSÖR İSTANBUL 2015 SONUÇ RAPORU ASANSÖR İSTANBUL 2015 SONUÇ RAPORU Uluslararası ASANSÖR İstanbul Fuarı, 26-29 Mart 2015 tarihlerinde Asansör ve Yürüyen Merdiven Sanayicileri Derneği AYSAD ın desteği ile 14. kez kıtaları buluşturdu. 28

Detaylı

ÖRME KONFEKSİYON KÜMESİ

ÖRME KONFEKSİYON KÜMESİ ÖRME KONFEKSİYON KÜMESİ AB PROJELER ŞUBESİ ARALIK, 2016 1 SUNUM İÇERİĞİ İHKİB 01 KÜMELERİMİZ İHKİB olarak 2014 yılından günümüze 5 URGE projesi yürüttük. 02 KÜMEMİZ Örme Konfeksiyon Kümemizin Yapısı KÜME

Detaylı

34. Uluslararası İstanbul Boat Show 23-28 Eylül 2014 Fuar Sonuç Raporu

34. Uluslararası İstanbul Boat Show 23-28 Eylül 2014 Fuar Sonuç Raporu 34. Uluslararası İstanbul Boat Show 23-28 Eylül 2014 Fuar Sonuç Raporu 34. Uluslararası İstanbul Boat Show. 34. Uluslararası İstanbul Boat Show, MARINTURK İstanbul City Port ta 6 gün boyunca konuklarını

Detaylı

2013 EYLÜL FAALİYET RAPORU

2013 EYLÜL FAALİYET RAPORU 2013 EYLÜL FAALİYET RAPORU 06 Eylül 2013- (Hande Tibuk) Kuzey Ren-Vestfalya Ekonomi Bakanlığı ve Nrw.Invest tarafından ikinci kez Türk firmalarına Kuzey Ren-Vestfalya da gerçekleştirdikleri başarılı ve

Detaylı

Türk-Japon Ekonomi Forumunda konuştu

Türk-Japon Ekonomi Forumunda konuştu Türk-Japon Ekonomi Forumunda konuştu Aralık 05, 2011-12:44:35 Türk-Japon Ekonomik Forumunda konuşan Babacan, Türkiye ve Japonya arasında geçmişten gelen tarihi dostluk bağları olduğunu vurgulayarak, iki

Detaylı

TEB KOBİ BANKACILIĞI

TEB KOBİ BANKACILIĞI TEB KOBİ BANKACILIĞI Türkiye de KOBİ ler İşletme Büyüklüğü İstihdam Grubu (Çalışan Sayısı) İşletme Sayısı (2013) % Mikro 1 9 3.303.073 93,68% KüçükÖlç.İşl. 10 49 190.514 5,40% OrtaB.İşl. 50 249 27.330

Detaylı

TÜRKİYE SAVUNMA SANAYİ MECLİS TOPLANTISI RAPORU

TÜRKİYE SAVUNMA SANAYİ MECLİS TOPLANTISI RAPORU TÜRKİYE SAVUNMA SANAYİ MECLİS TOPLANTISI RAPORU Toplantı Gündemi 1. Açılış Konuşması (Meclis Başkanı Sn. Yılmaz KÜÇÜKSEYHAN tarafından) 2. 2016 Yılı Türk Savunma ve Havacılık Sanayii Performansı Sunumu

Detaylı

Mayıs Ayı Tekstil Gündemi

Mayıs Ayı Tekstil Gündemi Mayıs Ayı Tekstil Gündemi 03.06.2016 Mayıs Ayı Tekstil Gündemi «Çin, Mısır da tekstil bölgesi kuruyor» «Bangladeş konfeksiyon sektörü, verimlilikteki düşüşten endişe ediyor» «Pakistan pamuk endüstrisi,

Detaylı

TürkiyeEnerjiForumu. Enerji profesyonellerinin vazgeçilmez doruğu 12.yaşında! ANTALYA. 15-19 Nisan 2014. Club Med Palmiye, Kemer

TürkiyeEnerjiForumu. Enerji profesyonellerinin vazgeçilmez doruğu 12.yaşında! ANTALYA. 15-19 Nisan 2014. Club Med Palmiye, Kemer Uluslararası 06 TürkiyeEnerjiForumu 12. Yıl Club Med Palmiye, Kemer 2014 ANTALYA 15-19 Nisan 2014 Enerji profesyonellerinin vazgeçilmez doruğu 12.yaşında! Antalya da unutulmuz tarihi zirve için geriye

Detaylı

Stratejik Ortaklar Destekleyen Kurumlar Organizasyon

Stratejik Ortaklar Destekleyen Kurumlar Organizasyon ULUSLARARASI AYDINLATMA & ELEKTRİK MALZEMELERİ FUARI VE KONGRESİ 19-22 EYLÜL 2018 İSTANBUL FUAR MERKEZİ FUAR SONUÇ RAPORU www.istanbullight.com Stratejik Ortaklar Destekleyen Kurumlar Organizasyon BU FUAR

Detaylı

Türkiye-Almanya Sosyal Güvenlik Sözleşmesi nin 50 nci Yılı Konferansı Ankara da Düzenlendi

Türkiye-Almanya Sosyal Güvenlik Sözleşmesi nin 50 nci Yılı Konferansı Ankara da Düzenlendi Türkiye-Almanya Sosyal Güvenlik Sözleşmesi nin 50 nci Yılı Konferansı Ankara da Düzenlendi Sosyal Güvenlik Kurumu(SGK), Ankara Üniversitesi ve Ziraat Bankası işbirliği ile Türkiye-Almanya Sosyal Güvenlik

Detaylı

TEB KOBİ BANKACILIĞI

TEB KOBİ BANKACILIĞI TEB KOBİ BANKACILIĞI Türkiye de KOBİ ler İşletme Büyüklüğü İstihdam Grubu (Çalışan Sayısı) İşletme Sayısı (2013) % Mikro 1 9 3.303.073 93,68% KüçükÖlç.İşl. 10 49 190.514 5,40% OrtaB.İşl. 50 249 27.330

Detaylı

TEB KOBİ BANKACILIĞI

TEB KOBİ BANKACILIĞI TEB KOBİ BANKACILIĞI Türkiye de KOBİ ler İşletme Büyüklüğü İstihdam Grubu (Çalışan Sayısı) 2011 İşletme Sayısı % Toplam İstihdam % Ortalama Çalışan Sayısı Mikro 1-19 2.522.011 97,30% 5.362.905 46,60% 2

Detaylı

Ara Dönem Özet Faaliyet Raporu Eylül 2013. Merrill Lynch Yatırım Bank A.Ş.

Ara Dönem Özet Faaliyet Raporu Eylül 2013. Merrill Lynch Yatırım Bank A.Ş. Ara Dönem Özet Faaliyet Raporu Eylül 2013 Merrill Lynch Yatırım Bank A.Ş. 1 Yönetim Kurulu Başkanı nın Eylül 2013 Dönemi Değerlendirmeleri ve Beklentileri Bank of America Merrill Lynch, küresel stratejisinin

Detaylı

DOĞRUDAN YABANCI YATIRIM

DOĞRUDAN YABANCI YATIRIM Invest in DOĞRUDAN YABANCI YATIRIM Türkiye de Doğrudan Yabancı Yatırımın Gelişimi Makroekonomik anlamda küresel ekonomiye uyumu sağlayan yapısal reformlar, bir yandan Türkiye yi doğrudan yabancı yatırım

Detaylı

Türkiye ve Dünya, Marakeş te (COP22) Beklediğini Bulamadı!

Türkiye ve Dünya, Marakeş te (COP22) Beklediğini Bulamadı! Türkiye ve Dünya, Marakeş te (COP22) Beklediğini Bulamadı! REC Türkiye tarafından, Almanya Büyükelçiliği desteğiyle düzenlenen geniş katılımlı konferansta; BM İklim Değişikliği Marakeş COP22 - Taraflar

Detaylı

Uluslararası Yükseköğretim Hareketliliği ve Türkiye nin Konumu temalı Toplantı İstanbul TOBB Plaza da Gerçekleşti

Uluslararası Yükseköğretim Hareketliliği ve Türkiye nin Konumu temalı Toplantı İstanbul TOBB Plaza da Gerçekleşti Uluslararası Yükseköğretim Hareketliliği ve Türkiye nin Konumu temalı Toplantı İstanbul TOBB Plaza da Gerçekleşti Uluslararası Yükseköğretim Hareketliliği ve Türkiye nin Konumu Toplantısı TOBB Plaza da

Detaylı

YİSAD Üyelerinden Çanakkale Şehitliği ne ziyaret Ağustos 2012 / Demir Çelik Store

YİSAD Üyelerinden Çanakkale Şehitliği ne ziyaret Ağustos 2012 / Demir Çelik Store YİSAD Üyelerinden Çanakkale Şehitliği ne ziyaret 2 Ağustos 2012 / Demir Çelik Store Çanakkale Şehitlik Abidesi Tuncay Sergen / Y SAD Yön. Kur. Bşk. YİSAD - Yassı Çelik İthalat, İhracat ve Sanayicileri

Detaylı

Ara Dönem Özet Faaliyet Raporu Mart 2013. Merrill Lynch Yatırım Bank A.Ş.

Ara Dönem Özet Faaliyet Raporu Mart 2013. Merrill Lynch Yatırım Bank A.Ş. Ara Dönem Özet Faaliyet Raporu Mart 2013 Merrill Lynch Yatırım Bank A.Ş. 1 Yönetim Kurulu Başkanı nın Mart 2013 Dönemi Değerlendirmeleri ve Beklentileri Bank of America Merrill Lynch, küresel stratejisinin

Detaylı

Türkiye ve Dünya, Marakeş te (COP22) Beklediğini Bulamadı!

Türkiye ve Dünya, Marakeş te (COP22) Beklediğini Bulamadı! Türkiye ve Dünya, Marakeş te (COP22) Beklediğini Bulamadı! REC Türkiye tarafından, Almanya Büyükelçiliği desteğiyle düzenlenen geniş katılımı konferansta; BM İklim Değişikliği Marakeş COP22 - Taraflar

Detaylı

invest in Sustainable Future Together Turkey Africa

invest in Sustainable Future Together Turkey Africa Türkiye-Afrika İkinci Ekonomi ve İş Forumu, 10-11 Ekim tarihlerinde İstanbul da gerçekleştirilecek. Zirve T.C. Cumhurbaşkanı Sayın Recep Tayyip Erdoğan ın katılımıyla, T.C. Ticaret Bakanlığı nın koordinasyonunda,

Detaylı

PROMOSYON SHOW 2018 DEĞERLENDİRMESİ

PROMOSYON SHOW 2018 DEĞERLENDİRMESİ PROMOSYON SHOW 2018 DEĞERLENDİRMESİ Kurumsal Tanıtım Sektörü Büyüme Vizyonunu Sürdürüyor! Sağladığı istihdam ve katma değer ile Türk Ekonomisine destek veren promosyon sektörü, yurt dışına açılma ve ihracatı

Detaylı

2010/8 SAYILI ULUSLARARASI REKABETÇİLİĞİN GELİŞTİRİLMESİ DESTEĞİ

2010/8 SAYILI ULUSLARARASI REKABETÇİLİĞİN GELİŞTİRİLMESİ DESTEĞİ 2010/8 SAYILI ULUSLARARASI REKABETÇİLİĞİN GELİŞTİRİLMESİ DESTEĞİ Ocak 2014 T. C. EKONOMİ BAKANLIĞI 1 VİZYONUMUZ Proje yaklaşımını ve kümelenme yaklaşımını esas alan yerel dinamiklerin harekete geçirilmesine

Detaylı

Afyonkarahisar Chamber E- BÜLTEN of Commerce and Industry

Afyonkarahisar Chamber E- BÜLTEN of Commerce and Industry Afyonkarahisar Chamber E- BÜLTEN of Commerce and Industry EYLÜL 2015 Afyonkarahisar AFYONKARAHİSAR Chamber of Commerce TİCARET VE and Industry SANAYİ ODASI YÖNETİM KURULU FAALİYET RAPORU (28.08.2015-18.09.2015)

Detaylı

18 20 EYLÜL 2015 BAKÜ / AZERBAYCAN

18 20 EYLÜL 2015 BAKÜ / AZERBAYCAN BIHE 21.ULUSLARARASI AZERBAYCAN SAĞLIK FUARI ŞEMSİYE STAND ORGANİZASYONU RAPORU 18 20 EYLÜL 2015 BAKÜ / AZERBAYCAN Aykut TERZİOĞLU Uluslararası İlişkiler Müdürlüğü Fuarcılık Şefi 1 BIHE 21.ULUSLARARASI

Detaylı

UFI EUROPEAN CONFERENCE 2017 FUAR ENDÜSTRİSİ KÜRESEL BİRLİĞİ AVRUPA FUARCILIK KONFERANSI MAYIS 2017 KÖLN ALMANYA

UFI EUROPEAN CONFERENCE 2017 FUAR ENDÜSTRİSİ KÜRESEL BİRLİĞİ AVRUPA FUARCILIK KONFERANSI MAYIS 2017 KÖLN ALMANYA UFI EUROPEAN CONFERENCE 2017 FUAR ENDÜSTRİSİ KÜRESEL BİRLİĞİ AVRUPA FUARCILIK KONFERANSI 2017 10 12 MAYIS 2017 KÖLN ALMANYA Aykut TERZİOĞLU Uluslararası İlişkiler Müdürlüğü Fuarcılık Şefi UFI EUROPEAN

Detaylı

Türk Dünyası Transplantasyon Derneği ile Türkiye Organ Nakli Derneğinin Ortak Kongresi

Türk Dünyası Transplantasyon Derneği ile Türkiye Organ Nakli Derneğinin Ortak Kongresi Türk Dünyası Transplantasyon Derneği ile Türkiye Organ Nakli Derneğinin Ortak Kongresi Prof. Dr. Mehmet Haberal ın kurucusu olduğu Türk Dünyası Transplantasyon Derneği nin, Türkiye Organ Nakli Derneği

Detaylı

Yaklaşık 150 ülkeden katılımcıyla bu yıl 16. sı gerçekleştirilen IMEX Frankfurt Fuarı na TÜRSAB ilk kez bir stand ile katıldı.

Yaklaşık 150 ülkeden katılımcıyla bu yıl 16. sı gerçekleştirilen IMEX Frankfurt Fuarı na TÜRSAB ilk kez bir stand ile katıldı. Yaklaşık 150 ülkeden 3.500 katılımcıyla bu yıl 16. sı gerçekleştirilen IMEX Frankfurt Fuarı na TÜRSAB ilk kez bir stand ile katıldı. Fuara, ulusal ve uluslararası turizm ofisleri, ziyaretçi ve kongre büroları,

Detaylı

COTTON USA BAŞARI ÖYKÜSÜ: ÇİN MODA HAFTASI 2018

COTTON USA BAŞARI ÖYKÜSÜ: ÇİN MODA HAFTASI 2018 COTTON USA BAŞARI ÖYKÜSÜ: ÇİN MODA HAFTASI 2018 ADRIANO GOLDSCHMIED VE CHEN WEN ILE DENIM İNOVASYONU LİSANS VE ORTAKLIK FIRSATLARI HAKKINDA DAHA FAZLA BİLGİ ALMAK İÇİN LÜTFEN YEREL CCI TEMSİLCİSİNİZLE

Detaylı

T.C EKONOMİ BAKANLIĞI. İhracat Genel Müdürlüğü KOBİ ve Kümelenme Destekleri Daire Başkanlığı

T.C EKONOMİ BAKANLIĞI. İhracat Genel Müdürlüğü KOBİ ve Kümelenme Destekleri Daire Başkanlığı T.C EKONOMİ BAKANLIĞI İhracat Genel Müdürlüğü KOBİ ve Kümelenme Destekleri Daire Başkanlığı 2010/8 SAYILI ULUSLARARASI REKABETÇİLİĞİN GELİŞTİRİLMESİ DESTEĞİ VİZYONUMUZ Proje yaklaşımını ve kümelenme yaklaşımını

Detaylı

8. Türkiye Avrupa'nın en önemli ülkesi

8. Türkiye Avrupa'nın en önemli ülkesi 8. Türkiye Avrupa'nın en önemli ülkesi 1 8. Türkiye Avrupa'nın en önemli ülkesi Kamuoyuna Galatasaray'la yaptığı ortaklıkla gelen American Finans kuruluşu AIG'nin Türkiye Genel Müdürü Paolo Zapparoli,

Detaylı

- SOSYAL GÜVENLİK KURUMU NUN SAĞLIK ALANINDA ÜSTLENDİĞİ ÇOK ÖNEMLİ GÖREVLER BULUNMAKTADIR

- SOSYAL GÜVENLİK KURUMU NUN SAĞLIK ALANINDA ÜSTLENDİĞİ ÇOK ÖNEMLİ GÖREVLER BULUNMAKTADIR SGK Başkanı Yadigar Gökalp İlhan 3. Yaş Baharı Kongresine Katıldı SOSYAL GÜVENLİK KURUMU BAŞKANI YADİGAR GÖKALP İLHAN: - SOSYAL GÜVENLİK KURUMU NUN SAĞLIK ALANINDA ÜSTLENDİĞİ ÇOK ÖNEMLİ GÖREVLER BULUNMAKTADIR

Detaylı

Eylül 2013. Merrill Lynch Yatırım Bank A.Ş. ve Bağlı Ortaklığı Merrill Lynch Menkul Değerler A.Ş.Bağlı 1

Eylül 2013. Merrill Lynch Yatırım Bank A.Ş. ve Bağlı Ortaklığı Merrill Lynch Menkul Değerler A.Ş.Bağlı 1 Ara Dönem Özet Konsolide Faaliyet Raporu Eylül 2013 Merrill Lynch Yatırım Bank A.Ş. ve Bağlı Ortaklığı Merrill Lynch Menkul Değerler A.Ş.Bağlı 1 Yönetim Kurulu Başkanı nın Eylül 2013 Dönemi Değerlendirmeleri

Detaylı

Dr. Mustafa KURUCA Isparta da Sosyal Güvenlik Reformunun Yansımaları ve Sosyal Güvenlikte Teşvik Uygulamaları konulu konferans verdi

Dr. Mustafa KURUCA Isparta da Sosyal Güvenlik Reformunun Yansımaları ve Sosyal Güvenlikte Teşvik Uygulamaları konulu konferans verdi Dr. Mustafa KURUCA Isparta da Sosyal Güvenlik Reformunun Yansımaları ve Sosyal Güvenlikte Teşvik Uygulamaları konulu konferans verdi Isparta Sosyal Güvenlik İl Müdürlüğünce düzenlenen Sosyal Güvenlik Reformunun

Detaylı

14-15 EKİM / OCTOBER 2015 HILTON ISTANBUL BOSPHORUS CONVENTION CENTER

14-15 EKİM / OCTOBER 2015 HILTON ISTANBUL BOSPHORUS CONVENTION CENTER 14-15 EKİM / OCTOBER 2015 HILTON ISTANBUL BOSPHORUS CONVENTION CENTER Türkiye Giyim Sanayicileri Derneği olarak son 7 yıldır Mayıs ayında gerçekleştirdiğimiz İSTANBUL MODA KONFERANSINI bu yıl, 14-15 Ekim

Detaylı

Logistics and Beyond...

Logistics and Beyond... Logistics and Beyond... ADP Şirket Profili Shanghai Asian Development Prosperous Import & Export Co., Ltd 2004 yılında kurulmuştur ve her ofisinde Yıllık 200 milyon USD ticaret hacmine tüm dünyada yaklaşık

Detaylı

31 Mart - 3 Nisan. 2.Uluslararası Moda, Tekstil & Aksesuarları Fuarı Kazablanka / Fas

31 Mart - 3 Nisan. 2.Uluslararası Moda, Tekstil & Aksesuarları Fuarı Kazablanka / Fas 31 Mart - 3 Nisan 2016 2.Uluslararası Moda, Tekstil & Aksesuarları Fuarı Kazablanka / Fas FUAR HAKKINDA Fuar adı: 2.Uluslararası fas moda, tekst l ve aksesuarları fuarı Fuar yer : OFEC, Kazablanka / FAS

Detaylı

Spor. Sağlıklı Yaşam. Fuarı Ekim 2018, BURSA. Network Fuarcılık / Burkon. Merinos Atatürk Kongre ve Kültür Merkezi

Spor. Sağlıklı Yaşam. Fuarı Ekim 2018, BURSA. Network Fuarcılık / Burkon.   Merinos Atatürk Kongre ve Kültür Merkezi Sağlıklı Yaşam ve Spor Fuarı 25 28 Ekim 2018, BURSA Merinos Atatürk Kongre ve Kültür Merkezi www.busasfuari.com Merinos Atatürk Kongre ve Kültür Merkezi info@merinosakkm.com www.merinosakkm.com 444 9 443

Detaylı

TÜRK-ARAP SERMAYE PİYASALARI FORUMU 2013 TÜRKİYE

TÜRK-ARAP SERMAYE PİYASALARI FORUMU 2013 TÜRKİYE TÜRK-ARAP SERMAYE PİYASALARI FORUMU 2013 TÜRKİYE 20 Eylül 2013, İstanbul DR. VAHDETTİN ERTAŞ SERMAYE PİYASASI KURULU BAŞKANI KONUŞMA METNİ 1 Sayın Maliye Bakanım, Yurt dışından gelen değerli misafirlerimiz,

Detaylı

TR 71 BÖLGESİ 2013 YILI İHRACAT RAPORU AHİLER KALKINMA AJANSI

TR 71 BÖLGESİ 2013 YILI İHRACAT RAPORU AHİLER KALKINMA AJANSI TR 71 BÖLGESİ 2013 YILI İHRACAT RAPORU AHİLER KALKINMA AJANSI NİSAN 2014 İçindekiler 2013 YILI İHRACAT RAKAMLARI HAKKINDA GENEL DEĞERLENDİRME... 3 2013 YILI TR 71 BÖLGESİ İHRACAT PERFORMANSI... 4 AKSARAY...

Detaylı

MAYIS 2018 OLAĞAN MECLİS TOPLANTISI NA HOŞGELDİNİZ

MAYIS 2018 OLAĞAN MECLİS TOPLANTISI NA HOŞGELDİNİZ MAYIS 2018 OLAĞAN MECLİS TOPLANTISI NA HOŞGELDİNİZ KONYA SANAYİ ODASI FAALİYET RAPORU Üye Talepleri Mayıs ayı içerisinde üyelerimizden gelen talepler doğrultusunda 76 adet Kapasite Raporu, 14 adet Ekspertiz

Detaylı

YALIN YÖNETİM DE İLETİŞİM SÜRECİ

YALIN YÖNETİM DE İLETİŞİM SÜRECİ YALIN YÖNETİM DE İLETİŞİM SÜRECİ Değişim olmadan gelişim olmaz. Değişim yönetiminin kullandığı araçlardan en vazgeçilmezi ise İLETİŞİM dir. Yeşim de insan odaklı bakış açımızın simgesi olan Önce İnsan

Detaylı

Ara Dönem Özet Faaliyet Raporu Eylül 2012. Merrill Lynch Yatırım Bank A.Ş.

Ara Dönem Özet Faaliyet Raporu Eylül 2012. Merrill Lynch Yatırım Bank A.Ş. Ara Dönem Özet Faaliyet Raporu Eylül 2012 Merrill Lynch Yatırım Bank A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı nın Eylül 2012 Dönemi Değerlendirmeleri ve Beklentileri Bank of America Merrill Lynch, küresel stratejisinin

Detaylı

DIŞ TİCARET BEKLENTİ ANKETİ 2011 2. ÇEYREĞİNE İLİŞKİN BEKLENTİLER

DIŞ TİCARET BEKLENTİ ANKETİ 2011 2. ÇEYREĞİNE İLİŞKİN BEKLENTİLER DIŞ TİCARET BEKLENTİ ANKETİ 2011 2. ÇEYREĞİNE İLİŞKİN BEKLENTİLER 18 Nisan 2011 DIŞ TİCARET MÜSTEŞARLIĞI EKONOMİK ARAŞTIRMALAR VE DEĞERLENDİRME GENEL MÜDÜRLÜĞÜ GİRİŞ "Öncü Göstergeler" Erken Uyarı Mekanizmaları

Detaylı

Ara Dönem Özet Faaliyet Raporu Haziran Merrill Lynch Yatırım Bank A.Ş.

Ara Dönem Özet Faaliyet Raporu Haziran Merrill Lynch Yatırım Bank A.Ş. Ara Dönem Özet Faaliyet Raporu Haziran 2012 Merrill Lynch Yatırım Bank A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı nın Haziran 2012 Dönemi Değerlendirmeleri ve Beklentileri Bank of America Merrill Lynch, küresel stratejisinin

Detaylı

İRAN İSLAM CUMHURİYETİ BIE DELEGESİNİN ODAMIZI ZİYARETİ

İRAN İSLAM CUMHURİYETİ BIE DELEGESİNİN ODAMIZI ZİYARETİ İRAN İSLAM CUMHURİYETİ BIE DELEGESİNİN ODAMIZI ZİYARETİ İran BIE Delegesi Mr. Kazem Akbarpour, 16 Mayıs 2012 tarihinde Odamızı ziyaret etmiş, heyeti Yönetim Kurulu Başkanı Ekrem Demirtaş ve Meclis Başkanı

Detaylı

OYDER, Bursa'da 22. Diyalog Toplantısı'nı gerçekleştirdi

OYDER, Bursa'da 22. Diyalog Toplantısı'nı gerçekleştirdi DİYALOG OYDER Yönetim Kurulu Başkanı Ziya Alp Gülan OYDER, Bursa'da 22. Diyalog Toplantısı'nı gerçekleştirdi Bursa daki otomobil satıcılarıyla bir araya gelen Otomotiv Yetkili Satıcıları Derneği (OYDER)

Detaylı

TAYVAN - FİLİPİNLER ELEKTRİK-ELEKTRONİK SEKTÖREL TİCARET HEYETİ DEĞERLENDİRME RAPORU

TAYVAN - FİLİPİNLER ELEKTRİK-ELEKTRONİK SEKTÖREL TİCARET HEYETİ DEĞERLENDİRME RAPORU TAYVAN - FİLİPİNLER ELEKTRİK-ELEKTRONİK SEKTÖREL TİCARET HEYETİ DEĞERLENDİRME RAPORU Ülkemiz ile Tayvan ve Filipinler arasındaki ticari ilişkilerin gelişmesi amacıyla 03 Mayıs - 11 Mayıs 2014 tarihleri

Detaylı

Konferansa katılım ve sponsorluk olanakları için: Soysal Satış Bölümü T. (0212) 212 99 70 E. satis@soysal.com.tr www.soysal.com.tr

Konferansa katılım ve sponsorluk olanakları için: Soysal Satış Bölümü T. (0212) 212 99 70 E. satis@soysal.com.tr www.soysal.com.tr Konferansa katılım ve sponsorluk olanakları için: Soysal Satış Bölümü T. (0212) 212 99 70 E. satis@soysal.com.tr Hulusi Belgü AYD Başkanı VII. AVM Yatırımları Konferansı nda yeniden birlikteyiz. Alışveriş

Detaylı

2. Uluslararası İktisadi ve İdari Perspektifler Kongresi 5-7 Ekim Tarihlerinde Fakültemiz Ev Sahipliğinde Gerçekleştirildi

2. Uluslararası İktisadi ve İdari Perspektifler Kongresi 5-7 Ekim Tarihlerinde Fakültemiz Ev Sahipliğinde Gerçekleştirildi 2. Uluslararası İktisadi ve İdari Perspektifler Kongresi 5-7 Ekim Tarihlerinde Fakültemiz Ev Sahipliğinde Gerçekleştirildi Süleyman Demirel Üniversitesi ile Azerbaycan Devlet İktisat Üniversitesi tarafından

Detaylı

Amerikalı İş Ortakları ile Büyüme Fırsatı

Amerikalı İş Ortakları ile Büyüme Fırsatı Amerikalı İş Ortakları ile Büyüme Fırsatı Michael Lally, Ticaret Müsteşarı Berrin Ertürk, Ticaret Ataşe Yardımcısı Nisan 2014 U.S. Commercial Service Ankara, Turkey Amerikan Ticaret Müsteşarlığı Misyonu

Detaylı

KALKINMA BANKALARI ARASINDA İŞBİRLİĞİ

KALKINMA BANKALARI ARASINDA İŞBİRLİĞİ BASINDAN EKONOMİ HABERLERİ 24 MAYIS 2016 SALI KIBRIS GENÇ TV (23.05.2016) KALKINMA BANKALARI ARASINDA İŞBİRLİĞİ Kalkınma Bankası'nın Türkiye Kalkınma Bankası ile yürüttüğü Teknik İşbirliği Programı kapsamında;

Detaylı

9. TÜRKİYE YATIRIM KONFERANSI

9. TÜRKİYE YATIRIM KONFERANSI 9. TÜRKİYE YATIRIM KONFERANSI 26 Eylül 2018 Gotham Hall, New York, ABD SONUÇ RAPORU DEİK / Türkiye ABD İş Konseyi (TAİK) tarafından Cumhurbaşkanlığı Yatırım Ofisi ile işbirliğinde düzenlenen 9. Türkiye

Detaylı

Kahramanmaraş Uluslararası Tekstil Makineleri Fuarı Açıldı

Kahramanmaraş Uluslararası Tekstil Makineleri Fuarı Açıldı Kahramanmaraş Uluslararası Tekstil Makineleri Fuarı Açıldı Kahramanmaraş Tekstilde Dünya Markasıdır Kahramanmaraş Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Başkanı Hanifi Öksüz, Tekstilde sadece Türkiye de değil

Detaylı

Uluslararası 15. MÜSİAD Fuarı ve 18. IBF Kongresi Lansmanı 03.06.2014. Yazın başlangıcını hissetmeye başladığımız Haziran ayının bu ilk

Uluslararası 15. MÜSİAD Fuarı ve 18. IBF Kongresi Lansmanı 03.06.2014. Yazın başlangıcını hissetmeye başladığımız Haziran ayının bu ilk Uluslararası 15. MÜSİAD Fuarı ve 18. IBF Kongresi Lansmanı Değerli Basın Mensupları, 03.06.2014 Yazın başlangıcını hissetmeye başladığımız Haziran ayının bu ilk günlerinde, size, Türk insanının aklından,

Detaylı

3. Uluslararası İlaç Bileşenleri, Hammaddeleri ve Teknolojileri Fuarı Ekim 2019 İstanbul Fuar Merkezi. pharmaist.net. Medya Partnerleri:

3. Uluslararası İlaç Bileşenleri, Hammaddeleri ve Teknolojileri Fuarı Ekim 2019 İstanbul Fuar Merkezi. pharmaist.net. Medya Partnerleri: 3. Uluslararası İlaç Bileşenleri, Hammaddeleri ve Teknolojileri Fuarı 24. - 26. Ekim 2019 İstanbul Fuar Merkezi pharmaist.net Medya Partnerleri: BU FUAR 5174 SAYILI KANUN GEREĞİNCE TOBB (TÜRKİYE ODALAR

Detaylı

ORTA ANADOLU İHRACATÇI BİRLİKLERİ GENEL SEKRETERLİĞİ

ORTA ANADOLU İHRACATÇI BİRLİKLERİ GENEL SEKRETERLİĞİ ORTA ANADOLU İHRACATÇI BİRLİKLERİ GENEL SEKRETERLİĞİ Sayı: 70430465-TİM.OAİB.GSK.2018/20256-22555 Ankara, 13/09/2018 Konu: II. Türkiye-Afrika Ekonomi ve İş Forumu Sayın Üyemiz, SİRKÜLER (G-2018) Afrika

Detaylı

01-05 KASIM 2016 İSTANBUL

01-05 KASIM 2016 İSTANBUL AVRASYA AMBALAJ FUARI ŞEMSİYE STAND ORGANİZASYONU RAPORU 01-05 KASIM 2016 İSTANBUL Ahmet SABUNCU Uluslararası İlişkiler Müdürlüğü Fuarcılık Şefliği Uzmanı 1 AVRASYA AMBALAJ 22. ULUSLARARASI AMBALAJ ENDÜSTRİSİ

Detaylı

42. İzmir ayakkabı ve çanta fuarı. 42 nd İzmir footwear and bags fair. Fuar Sonuç Raporu ekim october 2017

42. İzmir ayakkabı ve çanta fuarı. 42 nd İzmir footwear and bags fair. Fuar Sonuç Raporu ekim october 2017 42. İzmir ayakkabı ve çanta fuarı 42 nd İzmir footwear and bags fair Fuar Sonuç Raporu 17-20 ekim october 2017 SHOEXPO nun Size Sundukları B2B Eşleştirme Programı Hosted Buyer Programı kapsamında gerçekleştirilen

Detaylı

DTİK TÜRK GİRİŞİMCİLER KURULTAYI. Gala Yemeği Konuşması. Ömer Cihad Vardan, DEİK Başkanı. 26 Mart 2016, İstanbul

DTİK TÜRK GİRİŞİMCİLER KURULTAYI. Gala Yemeği Konuşması. Ömer Cihad Vardan, DEİK Başkanı. 26 Mart 2016, İstanbul DTİK TÜRK GİRİŞİMCİLER KURULTAYI Gala Yemeği Konuşması Ömer Cihad Vardan, DEİK Başkanı 26 Mart 2016, İstanbul Sayın Başbakan Yardımcılarım; Bakanlarım; Saygıdeğer Protokol; Çok Değerli Başkanlar; Türk

Detaylı

PERAKENDE SEKTÖRÜ. 2015 Değerlendirmesi, 2016 Beklentileri EMRE YILMAZ

PERAKENDE SEKTÖRÜ. 2015 Değerlendirmesi, 2016 Beklentileri EMRE YILMAZ Perakende sektörü Türkiye nin lokomotif sektörlerinden bir tanesidir. Geçtiğimiz yıl itibarıyla dünya genelinde 16 trilyon dolarlık bir hacme sahip olan perakende sektörü aynı dönemde %11 lik bir büyüme

Detaylı

smart solutions FUAR KAPANIŞ RAPORU

smart solutions FUAR KAPANIŞ RAPORU 2017 smart solutions FUAR KAPANIŞ RAPORU BAŞARILARLA DOLU BİR YILI DAHA GERİDE BIRAKIRKEN ISAF MARKASI 21. 21.si düzenlenen ISAF; Güvenlik, Bilişim Güvenliği, Akıllı Bina, İş Sağlığı ve Güvenliği ve Yangın,

Detaylı

FUAR SONUÇ RAPORU İSTANBUL. Eş Zamanlı: labtechmed. 26-29 Mart 2015. www.expomedistanbul.com

FUAR SONUÇ RAPORU İSTANBUL. Eş Zamanlı: labtechmed. 26-29 Mart 2015. www.expomedistanbul.com Supported by: İSTANBUL 2015 26-29 Mart 2015 Avrasya ve Türkiye nin önemli karar vericilerini, dünyadan tedarikçilerle aynı platformda bir araya getiren lider medikal fuar FUAR SONUÇ RAPORU Eş Zamanlı:

Detaylı

DÜNYA MODASI MEDENİYETLERİN BULUŞTUĞU İSTANBUL DAYDI

DÜNYA MODASI MEDENİYETLERİN BULUŞTUĞU İSTANBUL DAYDI DÜNYA MODASI MEDENİYETLERİN BULUŞTUĞU İSTANBUL DAYDI 8. İSTANBUL MODA KONFERANSI & 31. IAF DÜNYA MODA KONGRESİ 14-15 EKİM 2015 TARİHLERİNDE GERÇEKLEŞTİ. Türkiye Giyim Sanayicileri Derneği'nin ev sahipliğinde

Detaylı

farklı tasarlanan modern çizgisi ile etkinliğin yeterli ilgi ve katılımı sağlaması hedeflenmektedir.

farklı tasarlanan modern çizgisi ile etkinliğin yeterli ilgi ve katılımı sağlaması hedeflenmektedir. Değerli İş Ortağımız, İMSAD tarafından bu yıl üçüncüsü düzenlenecek 3. Uluslararası İnşaatta Kalite Zirvesi 11, düzenlenmeye başladığı 2009 yılından buyana inşaat endüstrisinin gündemini değiştiriyor İMSAD

Detaylı

2016 YILI MAYIS-HAZĠRAN-TEMMUZ-AĞUSTOS-EYLÜL-EKĠM FAALĠYET RAPORU

2016 YILI MAYIS-HAZĠRAN-TEMMUZ-AĞUSTOS-EYLÜL-EKĠM FAALĠYET RAPORU 2016 YILI MAYIS-HAZĠRAN-TEMMUZ-AĞUSTOS-EYLÜL-EKĠM FAALĠYET RAPORU 05 Mayıs 2016 26-29 Ocak 2017 tarihlerinde İstanbul TÜYAP Beylikdüzü Fuar alanında Başta T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı, İstanbul Büyükşehir

Detaylı

8-Haz-16 Türkiye-Filistin İş Forumu

8-Haz-16 Türkiye-Filistin İş Forumu 8-Haz-16 Türkiye-Filistin İş Forumu 29-30 Mayıs 2016, Kudüs, Ramallah, Nablus Türkiye-Filistin İş Forumu Ramallah Toplantısı 1 29-30 Mayıs 2016, Kudüs, Ramallah, Nablus Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu (DEİK)

Detaylı

1 2 Eylül 2018, Bişkek

1 2 Eylül 2018, Bişkek T.C. Cumhurbaşkanı Sayın Recep Tayyip Erdoğan ın Kırgızistan a Resmi Ziyareti Vesilesiyle Özel Sektör Heyet Programı ve 1 2 Eylül 2018, Bişkek 2 T.C. Cumhurbaşkanı Sayın Recep Tayyip Erdoğan ın 1 2 Eylül

Detaylı

ANKARA FORUM (Bilgi Notu)

ANKARA FORUM (Bilgi Notu) ANKARA FORUM (Bilgi Notu) 21 Aralık 2010 Kronoloji (1) 19-20 Kasım 2003 M. Rifat Hisarcıklıoğlu, İsrail Başbakan Yardımcısı Ehud Olmert ve Filistin Başbakanı Ahmet Kurey ile Filistin Odalar Birliği Başkanıyla

Detaylı

Basın bilgisi. Şirketin olumlu ekonomik durumunu geliştirme

Basın bilgisi. Şirketin olumlu ekonomik durumunu geliştirme Basın bilgisi Tarih: 21/03/2012 Fensterbau/frontale 2012 için Roto pencere ve kapı teknolojisi Roto Grubu başarı yolunda ilerliyor / 2011 satış hacminde yeni rekor / Gelişen pazar konumu / Tatsız solar

Detaylı

OCAK 2013 FAALİYET RAPORU

OCAK 2013 FAALİYET RAPORU OCAK 2013 FAALİYET RAPORU 03 Ocak 2013 2012 Yılı Değerlendirme Toplantısı 2012 Yılının İstanbul Turizmi açısından değerlendirilmesinin yapıldığı, İstanbul Valisi Sayın Hüseyin Avni Mutlu nun teşrifleri

Detaylı

Türk tekstil sektörünün en büyük üreticisi Kahramanmaraş, Milano da düzenlenen ITMA Fuarında 106 kişilik bir heyetle Türkiye yi temsil ediyor.

Türk tekstil sektörünün en büyük üreticisi Kahramanmaraş, Milano da düzenlenen ITMA Fuarında 106 kişilik bir heyetle Türkiye yi temsil ediyor. 106 İŞADAMI ITMA da Türk tekstil sektörünün en büyük üreticisi Kahramanmaraş, Milano da düzenlenen ITMA Fuarında 106 kişilik bir heyetle Türkiye yi temsil ediyor. Türkiye de yapılan tekstil yatırımlarının

Detaylı

Amerikan Ticaret Müsteşarlığı. A.B.D. ile Ticaret Ortağınız. Michael Lally, Ticaret Müsteşarı Michael.Lally@trade.gov

Amerikan Ticaret Müsteşarlığı. A.B.D. ile Ticaret Ortağınız. Michael Lally, Ticaret Müsteşarı Michael.Lally@trade.gov Amerikan Ticaret Müsteşarlığı 2012 A.B.D. ile Ticaret Ortağınız Michael Lally, Ticaret Müsteşarı Michael.Lally@trade.gov Rakamlarla Türk-Amerikan Ticaret ve Yatırım İlişkileri TİCARET: 2009 İkili Ticaret:

Detaylı

2014 OCAK-ŞUBAT FAALİYET RAPORU

2014 OCAK-ŞUBAT FAALİYET RAPORU 2014 OCAK-ŞUBAT FAALİYET RAPORU 08 Ocak 2014 - (A. Murat Ersoy - Hande Tibuk) 2014 CATHIC organizasyonu PR hazırlıklarını yürüten Alkaş firmasından Esra Dalgıç ile Dernek Başkanımız Sayın Murat Ersoy ve

Detaylı

Bir Dönemin Ardından 2009-2013. Nisan 2013 DSO

Bir Dönemin Ardından 2009-2013. Nisan 2013 DSO Bir Dönemin Ardından 2009-2013 Nisan 2013 DSO Yeni Hizmet Binamızın Yapımı İçin Dev Adımlar Attık Odamızı yeni hizmet binasına kavuşturabilmek adına dev adımlar attık. Binamızın mimari projesinin tamamlandığı

Detaylı

Abdi İpekçi Caddesi No : 57, Reasürans Han, E Blok 7.Kat Harbiye İstanbul Tel : +90 (212) 315 10 70

Abdi İpekçi Caddesi No : 57, Reasürans Han, E Blok 7.Kat Harbiye İstanbul Tel : +90 (212) 315 10 70 GÜNLÜK EKONOMİ TAKVİMİ SAAT ÜLKE VERİ ÖNEM BEKLENEN ÖNCEKİ 10:00 EUR İspanya İşsizlik Değişimi ORTA 17,9K 21,7K 11:30 GBP İnşaat Satın Alma Müdürleri Endeksi (PMI) (Eyl) YÜKSEK 57,5 57,3 12:00 EUR Üretici

Detaylı

2014 SIAL ULUSLARARASI GIDA FUARI İNCELEME RAPORU

2014 SIAL ULUSLARARASI GIDA FUARI İNCELEME RAPORU 2014 SIAL ULUSLARARASI GIDA FUARI İNCELEME RAPORU HAZIRLAYAN : PROF.DR.NÜZHET KARAMAN I. SIA ULUSLARARASI GIDA FUARI HAKKINDA GENEL BİLGİLER Paris Uluslararası Gıda Fuarı nın ilki 1964 yılında düzenlenmiştir.

Detaylı

Sanayicilerden destek

Sanayicilerden destek Balıkesir Sanayi Odası (BSO) Başkanı İsmail Uğur, Balıkesir Sanayici ve İş Adamları Derneği (BASİAD) üyeleriyle bir araya geldi. Uğur, Balıkesir Sanayi Odası'nın, iş dünyası ile sürekli istişare halinde

Detaylı

İTO Başkanı İbrahim Çağlar: İstanbul yerli ve yabancı yatırımcıya muazzam fırsatlar sunuyor

İTO Başkanı İbrahim Çağlar: İstanbul yerli ve yabancı yatırımcıya muazzam fırsatlar sunuyor İstanbul görkemli maketi ve inşaat firmalarıyla MIPIM Fuarı nda İTO Başkanı İbrahim Çağlar: İstanbul yerli ve yabancı yatırımcıya muazzam fırsatlar sunuyor "Nasıl ki Nuri Bilge, Cannes film festivalinin

Detaylı

YÖNETİM KURULU FAALİYET RAPORU ( )

YÖNETİM KURULU FAALİYET RAPORU ( ) Sayın Meclis Üyeleri, YÖNETİM KURULU FAALİYET RAPORU (29.09.2017-26.10.2017) Oda Meclisimizin 26 Ekim 2017 tarih ve 56 sayılı toplantısının gündeminde yer alan, Yönetim Kurulumuzun 29.09.2017-26.10.2017

Detaylı

Ara Dönem Özet Faaliyet Raporu Haziran Merrill Lynch Yatırım Bank A.Ş.

Ara Dönem Özet Faaliyet Raporu Haziran Merrill Lynch Yatırım Bank A.Ş. Ara Dönem Özet Faaliyet Raporu Haziran 2013 Merrill Lynch Yatırım Bank A.Ş. 1 Yönetim Kurulu Başkanı nın Haziran 2013 Dönemi Değerlendirmeleri ve Beklentileri Bank of America Merrill Lynch, küresel stratejisinin

Detaylı

Güncel Bilgiler. y a y ı n l a r ı

Güncel Bilgiler. y a y ı n l a r ı DÜNYA - SİYASET 2012 yılının Şubat ayında Tunus ta yapılan Suriye nin Dostları Konferansı nın ikincisi Nisan 2012 de İstanbul da yapıldı. Konferansta Esad rejimi üstündeki uluslararası baskının artırılması,

Detaylı

İSTANBUL AYDIN ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK HİZMETLERİ MESLEK YÜKSEKOKULU

İSTANBUL AYDIN ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK HİZMETLERİ MESLEK YÜKSEKOKULU SAĞLIK HİZMETLERİ MESLEK YÜKSEKOKULU Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu Bülteni Yıl: 3 Sayı: 12 Şubat 2016 SAĞLIK HİZMETLERİ İstanbul da Uluslararası Eğitim Zirvesi Dünyanın en seçkin üniversiteleri,

Detaylı

SEKTÖR KURULLARI ve İŞ GELİŞTİRME KOMİSYONU Bölgesel İş Geliştirme Forumu

SEKTÖR KURULLARI ve İŞ GELİŞTİRME KOMİSYONU Bölgesel İş Geliştirme Forumu SEKTÖR KURULLARI ve İŞ GELİŞTİRME KOMİSYONU Bölgesel İş Geliştirme Forumu 28-29 Kasım 2014 - Bursa Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Bursa Şubesi, Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO) ve

Detaylı

BURSA İNŞAAT FUARI ve RISING CITY BURSA GAYRİMENKUL FUARI 2018 FUAR RAPORU

BURSA İNŞAAT FUARI ve RISING CITY BURSA GAYRİMENKUL FUARI 2018 FUAR RAPORU BURSA İNŞAAT FUARI ve RISING CITY BURSA GAYRİMENKUL FUARI 2018 FUAR RAPORU 2 3 4 5 BAŞARI BİLGİ GÜVEN TECRÜBE TEKNOLOJİ 2018 yılında 4 Katılımcı Ülke 195 Firma ve Firma Temsilciliği 34 Ziyaretçi Ülke 46.014

Detaylı

BODRUM MANDALİNASI ÜRÜNLERİ, ANTALYADA BEĞENİLDİ

BODRUM MANDALİNASI ÜRÜNLERİ, ANTALYADA BEĞENİLDİ BODRUM MANDALİNASI ÜRÜNLERİ, ANTALYADA BEĞENİLDİ Bu yıl 26 30 ekim tarihleri arasında 7. Kez düzenlenen Yörex Yöresel Ürünler Fuarı Antalya Expo Center Fuar ve Kongre Merkezinde yapıldı. Türkiye nin birçok

Detaylı

beautyshowcnr cnr_beautyshow CNR 2018 fuar sonuç raporu

beautyshowcnr cnr_beautyshow CNR 2018 fuar sonuç raporu beautyshowcnr cnr_beautyshow CNR 2018 fuar sonuç raporu www.beautyandwellness.show CNR Avrasya nın en prestijli güzellik, sağlık ve bakım fuarı CNR Beauty&Wellness Show İstanbul, 20-23 Eylül 2018 tarihleri

Detaylı

DENİM KONFEKSİYON İHRACATÇILARI URGE PROJESİ TANITIM SUNUMU. AB Projeler Şubesi Ocak 2017

DENİM KONFEKSİYON İHRACATÇILARI URGE PROJESİ TANITIM SUNUMU. AB Projeler Şubesi Ocak 2017 DENİM KONFEKSİYON İHRACATÇILARI URGE PROJESİ TANITIM SUNUMU AB Projeler Şubesi Ocak 2017 2 Bütçe: 2.106 Milyon USD PROJE KÜNYESİ Takvim: Küme: 3 Yıl / 2016-2019 18 firma Hedef: Türk denim sektörünün hedef

Detaylı

TEB KOBİ AKADEMİ Tarım Buluşmaları. 13 Aralık 2012 İZMİR

TEB KOBİ AKADEMİ Tarım Buluşmaları. 13 Aralık 2012 İZMİR TEB KOBİ AKADEMİ Tarım Buluşmaları 13 Aralık 2012 İZMİR Hizmetlerimiz 13 Aralık 2012 İZMİR KOBİ Akademi KOBİ lerin yurtiçi ve uluslararası pazarlardaki karlılıklarını ve rekabet güçlerini artırabilecekleri

Detaylı

18. İRAN ULUSLARARASI ELEKTRİK FUARI. 2-5 Kasım 2018

18. İRAN ULUSLARARASI ELEKTRİK FUARI. 2-5 Kasım 2018 18. İRAN ULUSLARARASI ELEKTRİK FUARI 2-5 Kasım 2018 Fuar Hakkında 2-5 Kasım 2018 tarihlerinde gerçekleşecek olan 18. İran Uluslararası Elektrik Fuarı, yerli ve yabancı çok sayıda firmanın katılımıyla alanındaki

Detaylı