YÜZME MÜSABAKA KURALLARI

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "YÜZME MÜSABAKA KURALLARI"

Transkript

1 YÜZME MÜSABAKA KURALLARI

2 YÜZME MÜSABAKA KURALLARI Tüm yüzme yarışlarında FINA kuralları uygulanır. Ayrıca FINA kurallarına bağlı olmakla birlikte Avrupa ülkelerinde yapılan yüzme yarışlarında LEN (League Europe Navigation) kuralları geçerlidir. Yüzme yarışları genel olarak iki programa göre düzenlenir: Bunlardan ilki Avrupa ve Dünya şampiyonaları nda uygulanan "olimpik program" olup, eleme usulü, yani seçme final yöntemi kullanılır. İkinci program ise, kimi uluslar arası müsabakalarda uygulanan 3 veya 2 günlük program olup, 3 günlük program 6 seans (sabahakşam), 2 günlük program 4 seanstır. Bu tür programlarda seçme final yöntemi kullanılmayıp, belirlenen stil ve mesafelerde yarışlara katılan tüm sporcular yüzerler ve en iyi dereceyi elde eden birinci gelir.

3 Eleme yöntemine göre düzenlenen yüzme yarışlarında daha önce yapmış oldukları derecelere göre, en iyi yarışmacılar aynı seride toplanır ve bu seri en son yarışır. Diğer yarışmacılar da derecelerine göre diğer serilere dağıtılırlar. Serideki en iyi yüzücü orta kulvara (baştan 4. kulvara) yerleştirilir. Bunun nedeni; mızrak ucu denilen sistemde, en ortadaki kulvarın, diğer kulvarlarda oluşan dalgalardan fazla etkilenmemesidir. Böylece en süratli yüzücü az da olsa bir avantaj elde eder. Onun yanındaki 5. kulvara, ikinci iyi yüzücü verilir. Sonraki iyi dereceler sırasıyla sağa, sola yerleştirilerek kulvar sıralaması bu şekilde tamamlanır.

4 Yarışmalar hem bireysel, hem de takım hâlinde yapılır ve her stilde belli mesafelerde yarışılır. Yarışı bitirebilmek için belli süre koşulu yoktur. Sadece o kategorilerdeki mesafenin tamamlanabilmesi esasına dayanır.

5 Çıkışlar ise, sırt üstü dışında, diğer bütün stillerde aynı şekilde yapılır ve çıkışlara "depar" adı verilir. Başhakemin davetiyle çıkış basamaklarının arkasına gelen yarışmacılar "Yerlerinize!" komutuyla birlikte çıkış basamaklarına çıkarak, depar durumuna gelirler. Bu durumdayken, kollar aşağı sarkık, bacaklar dizlerden kırık, birkaç kez derin nefes alınır. Hakemin "Çıkış!" komutu ile birlikte vücut ileriye fırlatılarak suya atlanır. Sırt üstü çıkış su içinde yapılır. Sporcular, yüzleri çıkış yönüne dönük hâlde, iki elleri ile çıkış borusunu tutarak, çıkış durumunu alırlar. Bu durumda dizler kırık, ayaklar su düzeyinin hemen altında havuzun duvarına dayalıdır. Hakemin Çıkış!" komutunu vermesi ile birlikte ayaklar, duvarın yardımıyla vücudu yay gibi iterek, sırt üstü ileriye atılıp yüzmeye başlanır. Yarışı hatasız olarak bitirip ilk önce duvara değen yüzücü birinci olur.

6 Yarışmalarda; bir başhakem, iki "stil" hakemi, iki "karar" hakemi ve "dönüş" hakemleri görev yaparlar. Başhakem, bütün resmî görevlilerin amiri olup yarışın yönetimi ve denetimi onun kontrolü altındadır. Yarışın her anında kuralların uygulanmasını ve karşılaşmadaki görevlilerin yerlerinde bulunmalarını sağlar; gerektiğinde müdahalelerde bulunur. Yarışmacıları çıkış yerlerine çağırır. Kuralları çiğneyen yarışmacıları yarıştan diskalifiye eder.

7 Çıkış hakemi, yarışmacıların hazır oldukları andan, yarışın başladığı ana kadar yüzücüleri kontrol altında tutar ve her yüzücünün kendi kulvarında bulunmasını sağlar. Çıkışın geçerli olup olmadığına başhakem ile birlikte karar verir. Stil hakemleri, yarışmacıların yüzmeleri gereken stilde yüzüp yüzmediklerini kontrol eder. Stil kurallarına uymayan yarışmacıyı diskalifiye edebilir.

8 Karar hakemleri, yarış sırasında havuz kenarında durarak, dönüşlerin denetlenmesinde ve yarış sonunda sıralamada görev alırlar. Dönüş hakemleri, genellikle her kulvara iki hakem olarak tayin edilirler. Hakemlerin biri havuzun bir ucunda, diğeri öteki ucunda bulunur. Dönüşlerini kurallara uygun biçimde yapmayan yarışmacıyı diskalifiye edebilir. Bu görevleri dışında, yarış sonuçlarını ve gerekli diğer kayıtları tutmakla görevli "kayıt görevlisi"; ayrıca ölçümlerin elektronik kronometrelerle yapılmadığı yarışlarda, her kulvarda iki tane olmak üzere "zaman hakemleri" ve bir "zaman tutucu" görevlisi bulunur. Rekor denemelerine üç zaman hakemi görev yapar. Zaman hakemleri, elektronik kronometrelerin doğru olarak işletilmesinden sorumludurlar. Yarışmalar sırasında sporcuların kesinlikle uymaları gereken bazı kurallar da şunlardır:

9 a. Yarışmacılar kendi kulvarından çıkarken diğer yarışmacılara engel olmamalıdır. b. Yarışmacılar yarış anında havuz dibine basarak yürüyemezler. c. Yarışmacı, mayo, gözlük ve bone dışında başka malzeme kullanamaz. d. Bayrak yarışlarında, havuzdaki yarışmacının eli havuzun duvarına değmeden, takımın diğer yarışmacısı çıkış bloğundan ayrılamaz.

10 Yarışmalar sırasında yüzücülerin ceza almalarını gerektiren durumlar şunlardır: 1. Yüzücünün kendi kulvarından çıkarak bir başka kulvara girmesi, 2. Dönüşlerde ya da yarış bitiminde elini ya da vücudunun bir yerini havuzun duvarına değdirmemesi, 3. Saygısızca hareketlerde bulunması ve konuşması, 4. Diğer yüzücülerin çıkış yerlerine gelmelerine rağmen, çıkış yerine gitmemesi, 5. Kendisinin yarışmayacağı bir yarışta suya girmesi, 6. Süratini artıracak ve kendine yapay bir güç verecek türde (palet, parmak arası perdesi) araçlar kullanması, 7. Yarış stilinin dışında bir stilde yüzmesi, 8. Bir kez hatalı çıkışa izin veren kurala uygun olarak, ikinci kez hatalı çıkış yapması.

11 SUYA ALIŞTIRMA ÇALIŞMALARI Yüzme öğreniminde belirli bir sıra ile eğitim verilir. Bunları kısaca şu şekilde sıralayabiliriz. 1- Suya Alışma (Su ortamı- Derin Su.) 2- Solunum 3- Göz açma 4- Su üzerinde kalabilme 5- Su üzerinde ilerleme.

12 1- Suya Alışma ( Derin Su-Su ortamı ) : Öğrencinin yeni bir ortam olan su ile tanışması genellikle kaygı dolu olur. Su korkusu bulunan bir çocukta bu daha da fazladır. Küçük (Çırpınma-Sığ) havuz, bu korkunun atılması için ve su alışma evresinin sağlıklı bir şekilde verilmesi için çok uygundur.

13 2- Solunum : Yüzme öğreniminde ikinci temel disiplin biçimi, su üzerinde alınan nefesin, su altında verilmesidir. Bunun için çocuklardan önce, dudaklarını suya değdirip üflemeleri istenir. Daha sonra burunlarını sokup kulak memelerini suya değdirerek nefes vermeleri istenir. Bu sırada çocukların bazıları, suya daldıkları maksimum noktada nefes vermeye başlarlar. Bazıları ise dalma ile birlikte nefes verip, su yüzeyine çıkıncaya kadar nefes vermeye devam ederler. Çocuklardan daha sonra başlarının tamamını (dik olarak - sadece yüzlerini değil ) suya sokmaları ve nefes vermeleri istenir

14 3- Göz Açma : Gözünü açmayan çocuk su yüzeyini bulamaz ve su yutabilir. Bu nedenle mutlaka göz açma çalışması yapılmalıdır. Bazı çocuklar yüzlerine su değmesini hiç istemezler. Hatta bu çocuklar evlerinde yıkanırlarken bile sorun çıkarırlar. Çünkü büyükleri onlara gözünü kapat sabun kaçmasın gibilerinden uyarıda bulunmuştur. Bu uyarı çocukta alışkanlık haline gelmiştir. Suya başını sokan çocuk ilk önce göz kapakları kapalı olarak su yüzeyine çıkar.

15 Başlangıçta ellerini gözlerine götürüp, kirpiklerinde ve göz kapaklarında toplanan suyu parmakları ile sıyırıp gözünü açmaya çalışır. Çocuklardan iki elini kıyıdan tutup suya dalmaları istenir. Ellerini kenardan bırakmadan suya dalan çocuk yine ellerini bırakmadan sudan çıkar. Göz kapaklarını sıkıp gözlerini açmaları söylenir ve bu hareket sıkça tekrar edilir. Göz kapaklarının sıkılması ya da yumulması sırasında kirpiklerde biriken su damlacıkları yanaklardan süzülür ve gözlerde hafif sulu bir görünüm ortaya çıkar. Çocuğun bu duruma alışmasını sağlamak için çok sayıda tekrarlar yaptırılır.

16 4- Su Üzerinde Kalabilme : Çocukların eline verilen ayak tahtası ile düzgün ayak vuruşu yapmaları istenir. Bu sırada kollar tahtayı uzun şekilde tutar ve dirsekler bükülmez. Omuzlar suyun altında olmalıdır. Ayak suyun dışına çıkmaz ve ayak bileği esnek olarak vuruşlar yaptırılır. Bu sırada bazı çocuklar bisiklet pedalını çeviren bir ayak vuruşu yapabilirler.

17 Bunu önlemek için çocuğun paletlerini su dışına çıkararak ayak vurması istenir. Geriye ve yukarıdan aşağıya doğru bir vuruş yapmaya başladığı zaman, diğerlerine yapılan uyarı bu çocuğa da yapılır ve su altında paletli vuruş yapması istenir. İleriye doğru hareketin güzelliği göz ile izlenir. Daha sonra çocuğun güçsüz olan ayağı tespit edilerek o ayağındaki palet çıkarılır. Böylece güçsüz ayak paletsiz olarak çalışır. Bu hareket sıra ile diğer ayağa da uygulanır.

18 5- Su Üzerinde İlerleme : Çocukların paletleri çıkarılıp su üzerinde kalabilmeleri ve değişik çalışmaları başarı ile yapmaları sağlandıktan sonra suda ilerleme çalışmalarına geçilir. Bu çalışmalar çocuğun teknik öğreniminde önemli bir yer tutar. İlk olarak paletli olarak yapılacak olan bu çalışmalar daha sonra paletsiz olarak tekrar edilir. Paletler takıldıktan sonra kulvar başına toplanan çocuklara sağdan gidip sağdan gelecekleri öğretilir. Bu nedenle havuz içindeki trafiğin hep sağdan olduğu verilirken, küçük kazaların ortaya çıkması önlenmiş olunur.

KELEBEK YÜZME TEKNİĞİ VE ÖĞRETİM BASAMAKLARI

KELEBEK YÜZME TEKNİĞİ VE ÖĞRETİM BASAMAKLARI KELEBEK YÜZME TEKNİĞİ VE ÖĞRETİM BASAMAKLARI Kelebek Yüzme Tekniği Gelişimi Yüzme tekniklerinin arasında en yeni olan,kelebek yüzme,1935 yılında Uluslar arası Yüzme Federasyonu nun kurbağalama kelebek

Detaylı

Son Liste Bildirimi : Müsabakadan 10 gün önce Yıldızlar Kategorisi için 2 Aralık 2013 saat 17:00

Son Liste Bildirimi : Müsabakadan 10 gün önce Yıldızlar Kategorisi için 2 Aralık 2013 saat 17:00 MERVE TERZİOĞLU YILDIZLAR TÜRKİYE KISA KULVAR YÜZME ŞAMPİYONASI Müsabaka Yeri : TYF Tozkoparan Yüzme Havuzu İstanbul Müsabaka tarihi : (YILDIZLAR) 12-15 Aralık 2013 Teknik Toplantı : Müsabakalardan 1 gün

Detaylı

: Müsabakadan 10 gün önce Gençler ve Açık Yaş için saat 9 Aralık 2013 saat

: Müsabakadan 10 gün önce Gençler ve Açık Yaş için saat 9 Aralık 2013 saat ÜNSAL FİKİRCİ GENÇLER VE AÇIKYAŞ TÜRKİYE KISA KULVAR YÜZME ŞAMPİYONASI Müsabaka Yeri : TYF Tozkoparan Yüzme Havuzu İstanbul Müsabaka tarihi : GENÇLER ve AÇIK YAŞ 19-22 Aralık 2013 Teknik Toplantı : Müsabakalardan

Detaylı

KATEGORİ TÜRKİYE KISA KULVAR YÜZME ŞAMPİYONASI 17-21 ARALIK 2014

KATEGORİ TÜRKİYE KISA KULVAR YÜZME ŞAMPİYONASI 17-21 ARALIK 2014 KATEGORİ TÜRKİYE KISA KULVAR YÜZME ŞAMPİYONASI 17-21 ARALIK 2014 Müsabaka Yeri : TYF Tozkoparan Yüzme Havuzu İstanbul Müsabaka tarihi : 13Yaş - 14 Yaş- YILDIZ GENÇ Açık YAŞ 17-21 Aralık 2014 Teknik Toplantı

Detaylı

Türkiye yaz yüzme şampiyonası (50m) 10-14 Ağustos 2011 İstanbul. Türkiye Yüzme Federasyonu

Türkiye yaz yüzme şampiyonası (50m) 10-14 Ağustos 2011 İstanbul. Türkiye Yüzme Federasyonu Türkiye yaz yüzme şampiyonası (50m) 10-14 Ağustos 2011 İstanbul Türkiye Yüzme Federasyonu Pazar Sok. No:11/A Anadoluhisarı / Istanbul / TURKEY +90 216 332 41 56 +90 216 332 41 55 Genel Bilgiler MÜSABAKA

Detaylı

SPORCU EĞİTİM MERKEZLERİ Eğitim ve Öğretim Yılı TEK AŞAMALI JUDO SINAV TALİMATI

SPORCU EĞİTİM MERKEZLERİ Eğitim ve Öğretim Yılı TEK AŞAMALI JUDO SINAV TALİMATI SPORCU EĞİTİM MERKEZLERİ 2015-2016 Eğitim ve Öğretim Yılı TEK AŞAMALI JUDO SINAV TALİMATI ANTROPOMETRİK ÖLÇÜMLER Boy (cm) Ağırlık (kğ) Doğum Tarihi Antropometrik ölçümler puanlamaya dahil değildir. 1-

Detaylı

2013 2014 Olimpik Kulaçlar YAŞ GRUPLARI (11-12 yaş) Programı

2013 2014 Olimpik Kulaçlar YAŞ GRUPLARI (11-12 yaş) Programı 2013 2014 Olimpik Kulaçlar YAŞ GRUPLARI (11-12 yaş) Programı Müsabaka Takvimi; Müsabaka Adi Tarih Düzenleyen 1. Olimpik Yas Grupları Kış İl Müsabakaları Kasım/Aralık 2013 ** İl Müdürlükleri 2. Olimpik

Detaylı

TURKCELL TÜRKİYE YILDIZLAR BİREYSEL KISA KULVAR MÜSABAKASI- (25m)

TURKCELL TÜRKİYE YILDIZLAR BİREYSEL KISA KULVAR MÜSABAKASI- (25m) TURKCELL TÜRKİYE YILDIZLAR BİREYSEL KISA KULVAR MÜSABAKASI- (25m) Müsabaka Yeri : İSTANBUL Müsabaka Tarihi : 18- ARALIK 17 Teknik Toplantı : 18 ARALIK 17 MÜSABAKA HAVUZU Saat 13:00 Katılım Yaşı : 13 Yaş

Detaylı

TÜRKİYE BİREYSEL KISA KULVAR YÜZME ŞAMPİYONASI VE MİLLİ TAKIM SEÇMESİ - (25m)

TÜRKİYE BİREYSEL KISA KULVAR YÜZME ŞAMPİYONASI VE MİLLİ TAKIM SEÇMESİ - (25m) TÜRKİYE BİREYSEL KISA KULVAR YÜZME ŞAMPİYONASI VE MİLLİ TAKIM SEÇMESİ - (25m) Müsabaka Yeri : Tozkoparan Müsabaka tarihi : 05 09 TEMMUZ 2017 Teknik Toplantı : 5 TEMMUZ 2017 Saat 13:00 de Müsabaka havuzunda

Detaylı

ATLETİZM OYUN KURALLARI VE DERS NOTLARI

ATLETİZM OYUN KURALLARI VE DERS NOTLARI ATLETİZM OYUN KURALLARI VE DERS NOTLARI İ İ Ş 1 Bir pist veya alanda yapılan, dünyanın en eski sporlarından biridir. Bu oyunlarda atletler koşu, yürüyüş, atlama ve atma yeteneklerini gösterirler. Bu tür

Detaylı

Türkiye yaz yüzme şampiyonası (50m) Ağustos 2011 İstanbul. Türkiye Yüzme Federasyonu

Türkiye yaz yüzme şampiyonası (50m) Ağustos 2011 İstanbul. Türkiye Yüzme Federasyonu Türkiye yaz yüzme şampiyonası (50m) 10-14 Ağustos 2011 İstanbul Türkiye Yüzme Federasyonu Pazar Sok. No:11/A Anadoluhisarı / Istanbul / TÜRKİYE +90 216 332 41 56 +90 216 332 41 55 Genel Bilgiler MÜSABAKA

Detaylı

Türkiye yaz yüzme şampiyonası (50m) 12-15 Temmuz 2012 İSTANBUL. Türkiye Yüzme Federasyonu

Türkiye yaz yüzme şampiyonası (50m) 12-15 Temmuz 2012 İSTANBUL. Türkiye Yüzme Federasyonu Türkiye yaz yüzme şampiyonası (50m) 12-15 Temmuz 2012 İSTANBUL Türkiye Yüzme Federasyonu Pazar Sok. No:11/A Anadoluhisarı / Istanbul / TURKEY +90 216 332 41 56 +90 216 332 41 55 Tarih 12-15 Temmuz 2012

Detaylı

TURKCELL TÜRKİYE UZUN KULVAR YILDIZ GENÇ VE AÇIK YAŞ MİLLİ TAKIM SEÇME MÜSABAKASI- (50m)

TURKCELL TÜRKİYE UZUN KULVAR YILDIZ GENÇ VE AÇIK YAŞ MİLLİ TAKIM SEÇME MÜSABAKASI- (50m) TURKCELL TÜRKİYE UZUN KULVAR YILDIZ GENÇ VE AÇIK YAŞ MİLLİ TAKIM SEÇME MÜSABAKASI- (50m) Müsabaka Yeri : İSTANBUL / TOZKOPARAN Müsabaka tarihi : 16 19 KASIM 2017 Teknik Toplantı : 15 KASIM 2017 MÜSABAKA

Detaylı

25-27 OCAK 2018 (ALANYA) BEDENSEL ENGELLİLER TÜRKİYE YÜZME ŞAMPİYONASI VE MİLLİ TAKIM SEÇMESİ

25-27 OCAK 2018 (ALANYA) BEDENSEL ENGELLİLER TÜRKİYE YÜZME ŞAMPİYONASI VE MİLLİ TAKIM SEÇMESİ 25-27 OCAK 2018 (ALANYA) BEDENSEL ENGELLİLER TÜRKİYE YÜZME ŞAMPİYONASI VE MİLLİ TAKIM SEÇMESİ Müsabakanın Adı Müsabaka Yeri 2019 TÜRKİYE BEDENSEL ENGELLİLER YÜZME ŞAMPİYONASI VE MİLLİ TAKIM SEÇMESİ (ALANYA)

Detaylı

2016 Turkcell Açık Yaş Yüzme Şampiyonası (25m)

2016 Turkcell Açık Yaş Yüzme Şampiyonası (25m) 2016 Turkcell Açık Yaş Yüzme Şampiyonası (25m) Müsabaka Yeri : Tozkoparan / ISTANBUL Müsabaka tarihi : 22-25 Aralık 2016 Teknik Toplantı : 21 Aralık 2016 Saat 14:00 te Müsabaka havuzunda. Katılım Yaşı

Detaylı

KURBAĞLAMA YÜZME TEKNİĞİ :: Kurbağlama yüzme tekniğinin gelişimi

KURBAĞLAMA YÜZME TEKNİĞİ :: Kurbağlama yüzme tekniğinin gelişimi KURBAĞLAMA YÜZME TEKNİĞİ :: Kurbağlama yüzme tekniğinin gelişimi Yuvarlak hareketler kullanarak suda ilerleme biçimi antik çağlardan tanınmaktadır. O zamanlara ait kaynaklardan, bu yüzme çeşidinin Mısırlılarda,

Detaylı

TURKCELL TÜRKİYE KULÜPLERARASI KISA KULVAR GENÇ VE AÇIK YAŞ YÜZME ŞAMPİYONASI- (25m)

TURKCELL TÜRKİYE KULÜPLERARASI KISA KULVAR GENÇ VE AÇIK YAŞ YÜZME ŞAMPİYONASI- (25m) TURKCELL TÜRKİYE KULÜPLERARASI KISA KULVAR GENÇ VE AÇIK YAŞ YÜZME ŞAMPİYONASI- (25m) Müsabaka Yeri : İSTANBUL Müsabaka tarihi : 24 ARALIK 17 Teknik Toplantı : ARALIK 17 MÜSABAKA HAVUZU Saat 15:00 Katılım

Detaylı

YÜZME YÜZME FAALIYET PROGRAMI

YÜZME YÜZME FAALIYET PROGRAMI 2016 2020 YÜZME YÜZME FAALIYET PROGRAMI Sayın Yetkili, İlgili dosyalarla ilgili görüş ve sorularınızı aşağıdaki mail adreslileri ile irtibata geçerek gerçekleştirebilirsiniz. Faaliyet Programı ilgi ilgili

Detaylı

Türkiye Kısa Kulvar Yüzme Şampiyonası Aralık 2012 TYF Tozkoparan Yüzme Havuzu / İstanbul. Türkiye Yüzme Federasyonu

Türkiye Kısa Kulvar Yüzme Şampiyonası Aralık 2012 TYF Tozkoparan Yüzme Havuzu / İstanbul. Türkiye Yüzme Federasyonu Türkiye Kısa Kulvar Yüzme Şampiyonası 20-23 Aralık 2012 TYF Tozkoparan Yüzme Havuzu / İstanbul Türkiye Yüzme Federasyonu Pazar Sok. No:11/A Anadoluhisarı / Istanbul / TÜRKİYE +90 216 332 41 56 +90 216

Detaylı

Türkiye Sualtı Sporları Federasyonu Paletli Yüzme Branşı

Türkiye Sualtı Sporları Federasyonu Paletli Yüzme Branşı Türkiye Sualtı Sporları Federasyonu Paletli Yüzme Branşı - YARIŞMA TALİMATI - Yarışma Adı: Paletli Yüzme Bireysel Ümit, Yıldız ve Küçükler Yaz Şampiyonası Yer: Sakarya Havuz: GHSİM Sakarya Olimpik Yüzme

Detaylı

KATEGORİ BAYANLAR ERKEKLER

KATEGORİ BAYANLAR ERKEKLER MÜSABAKA TARİHİ: 3-6 Temmuz 2013 MÜSABAKA YERİ: ENKA olimpik yüzme havuzu /İstanbul MÜSABAKA TEKNİK TOPLANTISI: 2 Temmuz 2013 Saat: 16:00 Müsabakaların yapılacağı havuz MÜSABAKA KATILIM YAŞI: Bayan 2000

Detaylı

TÜRKİYE AÇIK YAŞ BİREYSEL YÜZME ŞAMPİYONASI

TÜRKİYE AÇIK YAŞ BİREYSEL YÜZME ŞAMPİYONASI TÜRKİYE AÇIK YAŞ BİREYSEL YÜZME ŞAMPİYONASI MÜSABAKA TARİHİ: 6-10 Nisan 2011 MÜSABAKA YERİ: İstanbul Teknik Üniversitesi olimpik Yüzme Havuzu Maslak/İstanbul MÜSABAKA TEKNİK TOPLANTISI TARİHİ : 5 Nisan

Detaylı

MĠLLĠ TAKIM SEÇMESĠ AVRUPA KISA KULVAR TYF Tozkoparan Yüzme Havuzu Merter-İstanbul (25M) 15+ YAŞ (1998-) BAYANLAR ve 17+ YAŞ (1996-) ERKEKLER

MĠLLĠ TAKIM SEÇMESĠ AVRUPA KISA KULVAR TYF Tozkoparan Yüzme Havuzu Merter-İstanbul (25M) 15+ YAŞ (1998-) BAYANLAR ve 17+ YAŞ (1996-) ERKEKLER MĠLLĠ TAKIM SEÇMESĠ SEÇĠLECEK MĠLLĠ TAKIMLAR: AVRUPA KISA KULVAR 2013 YARIġMA TARĠHĠ: 16-18 KASIM 2013 YARIġMA HAVUZU: TYF Tozkoparan Yüzme Havuzu Merter-İstanbul (25M) YAġ GURUBU: 15+ YAŞ (1998-) BAYANLAR

Detaylı

11-12 YAŞ ULUSAL GELİŞİM PROJESİ TÜRKİYE FİNALİ (50M)

11-12 YAŞ ULUSAL GELİŞİM PROJESİ TÜRKİYE FİNALİ (50M) 11-12 YAŞ ULUSAL GELİŞİM PROJESİ TÜRKİYE FİNALİ (50M) Müsabaka Yeri: Bursa Atıcılar Olimpik Yüzme Havuzu Müsabaka Tarihi: 27-28-29-30 / TEMMUZ 2017 Teknik Toplantı: 27.07.2017 - Saat: 13:00 da Bursa Atıcılar

Detaylı

TURKCELL TÜRKİYE UZUN KULVAR YILDIZ GENÇ VE AÇIK YAŞ MİLLİ TAKIM SEÇME MÜSABAKASI- (50m)

TURKCELL TÜRKİYE UZUN KULVAR YILDIZ GENÇ VE AÇIK YAŞ MİLLİ TAKIM SEÇME MÜSABAKASI- (50m) TURKCELL TÜRKİYE UZUN KULVAR YILDIZ GENÇ VE AÇIK YAŞ MİLLİ TAKIM SEÇME MÜSABAKASI- (50m) Müsabaka Yeri : İSTANBUL / TOZKOPARAN Müsabaka tarihi : 16 19 KASIM 2017 Teknik Toplantı : 15 KASIM 2017 MÜSABAKA

Detaylı

Diğer kategorilerde olduğu gibi Çizgi İzleyen Kategorisi nde de Genel Kurallar geçerlidir.

Diğer kategorilerde olduğu gibi Çizgi İzleyen Kategorisi nde de Genel Kurallar geçerlidir. Diğer kategorilerde olduğu gibi Çizgi İzleyen Kategorisi nde de Genel Kurallar geçerlidir. Yarışmanın Amacı Bu kategoride robotlar, siyah dekota üzerinde beyaz çizgileri ve/veya beyaz dekota üzerinde siyah

Detaylı

Türkiye Sualtı Sporları Federasyonu Paletli Yüzme Branşı

Türkiye Sualtı Sporları Federasyonu Paletli Yüzme Branşı Türkiye Sualtı Sporları Federasyonu Paletli Yüzme Branşı - YARIŞMA TALİMATI - Yarışma Adı: Paletli Yüzme Kulüplerarası Gençler Türkiye Şampiyonası Yer: Samsun Havuz: Atakum Olimpik Yüzme Havuzu Tarih:

Detaylı

INDOOR CUP 2014 TEKNİK KURALLAR

INDOOR CUP 2014 TEKNİK KURALLAR INDOOR CUP 2014 TEKNİK KURALLAR 1. BRANŞLAR Yarışmalar aşağıdaki branşlarda düzenlenecektir: 1.1. Pist yarışmaları: 60m, 200m, 400m, 800m, 1000m, 2000m, 4x200m bayrak. 1.2. Alan yarışmaları: Uzun atlama,

Detaylı

BURSA TEKNİK ÜNİVERSİTESİ ROBOT YARIŞMASI ÇİZGİ İZLEYEN ROBOT YARIŞMASI KURALLARI

BURSA TEKNİK ÜNİVERSİTESİ ROBOT YARIŞMASI ÇİZGİ İZLEYEN ROBOT YARIŞMASI KURALLARI robtü 2017 BURSA TEKNİK ÜNİVERSİTESİ ROBOT YARIŞMASI ÇİZGİ İZLEYEN ROBOT YARIŞMASI KURALLARI 1. Amaç Bu kategoride robotlar, siyah pist üzerindeki beyaz çizgileri veya beyaz pist üzerindeki siyah çizgileri

Detaylı

FINA YÜZME KURALLARI ( )

FINA YÜZME KURALLARI ( ) SW 1 YARIŞ YÖNETİMİ SW 2 RESMİ GÖREVLİLER SW 3 SEÇMELER, YARI FİNALLER VE FİNALLER SW 4 ÇIKIŞ SW 5 SERBEST SW 6 SIRTÜSTÜ SW 7 KURBAĞALAMA SW 8 KELEBEK SW 9 KARIŞIK BAYRAK SW 10 YARIŞ (GENEL KURALLAR) SW

Detaylı

MÜSABAKA KURALLARI: ve talimatları çerçevesinde gerçekleşecektir.

MÜSABAKA KURALLARI: ve talimatları çerçevesinde gerçekleşecektir. MÜSABAKA TARİHİ : 12-16 Ağustos 2015 MÜSABAKA YERİ : ENKA yüzme havuzu İstinye/İstanbul MÜSABAKA TEKNİK TOPLANTISI : 11 Ağustos 2015 Saat: 16:00 Müsabakaların yapılacağı havuz MÜSABAKA KATILIM YAŞI : Bayan

Detaylı

Önemli Tarihler. Yarışma Yeri ve Ulaşım. Karamürsel Altın Kemer Plajı Yarışma Konumu İçin Tıklayınız. İletişim

Önemli Tarihler. Yarışma Yeri ve Ulaşım. Karamürsel Altın Kemer Plajı Yarışma Konumu İçin Tıklayınız. İletişim Önemli Tarihler Yarışma Kayıt Son Tarih : 10 Ağustos 2018 saat 23:59 a kadar Kontrol Listesinin yayınlanması : 11 Ağustos 2018 Yarışma Tarihi : 12 Ağustos 2018 Yarışma Yeri ve Ulaşım Karamürsel Altın Kemer

Detaylı

ÇİZGİ İZLEYEN ROBOT KATEGORİSİ YARIŞMA KURALLARI

ÇİZGİ İZLEYEN ROBOT KATEGORİSİ YARIŞMA KURALLARI ÇİZGİ İZLEYEN ROBOT KATEGORİSİ YARIŞMA KURALLARI 1) Amaç Çizgi izleyen robotlar beyaz zemin üzerindeki siyah çizgiyi ya da siyah zemin üzerindeki beyaz çizgiyi otonom takip etmek amacıyla tasarlanırlar.

Detaylı

2. Müsabaka Takvimi, Müsabakalar ve Müsabaka Programı

2. Müsabaka Takvimi, Müsabakalar ve Müsabaka Programı 1. Ulusal Federasyon TÜRKİYE BEDENSEL ENGELLİLER SPOR FEDERASYONU BAŞKAN Demirhan ŞEREFHAN GENEL SEKRETER Mehmet TURHAN ADRES : Ulus İşhanı A Blok Kat:1 Ulus-Ankara TÜRKİYE TEL: +90 312 309 73 97 FAKS:

Detaylı

TÜRKİYE YÜZME FEDERASYONU YAŞ BAYAN ERKEK YÜZME GELİŞİM PROJESİ KIŞ DÖNEMİ İL VİZE REGLEMANLARI 2018 YILI (25M/50M)

TÜRKİYE YÜZME FEDERASYONU YAŞ BAYAN ERKEK YÜZME GELİŞİM PROJESİ KIŞ DÖNEMİ İL VİZE REGLEMANLARI 2018 YILI (25M/50M) TÜRKİYE YÜZME FEDERASYONU YÜZME GELİŞİM PROJESİ KIŞ DÖNEMİ İL VİZE REGLEMANLARI 18 YILI (25M/50M) Müsabaka Yeri : İLLER (25M/50M) Müsabaka tarihi : 1. VİZE 06-07 OCAK 18 2.VİZE 31 MART 01 NİSAN 18 Teknik

Detaylı

TÜRKİYE KAYAK FEDERASYONU KAYAKLI KOŞU VE TEKERLEKLİ KAYAK YARIŞMA TALİMATI

TÜRKİYE KAYAK FEDERASYONU KAYAKLI KOŞU VE TEKERLEKLİ KAYAK YARIŞMA TALİMATI TÜRKİYE KAYAK FEDERASYONU KAYAKLI KOŞU VE TEKERLEKLİ KAYAK YARIŞMA TALİMATI Kayaklı Koşu - Tekerlekli Kayak Yarışmaları Temel Kuralları Kayaklı Koşu Yarışmaları; 1. Kayaklı Koşu yarışmaları; erkekler ve

Detaylı

ATLETİZM BAYRAK KOŞULARI.

ATLETİZM BAYRAK KOŞULARI. ATLETİZM BAYRAK KOŞULARI www.heranbilgi.com Bayrak koşuları atletizm yarışmalarının sevilen bir dalıdır. Atletizm yarışmalarının son karşılaşması olarak uygulanır. Yüksek puan getirmesi ve takım yarışı

Detaylı

13. ULUSAL AÇIK SU YÜZME YARIŞLARI DEĞİRMENDERE GÖLCÜK KOCAELİ

13. ULUSAL AÇIK SU YÜZME YARIŞLARI DEĞİRMENDERE GÖLCÜK KOCAELİ 13. ULUSAL AÇIK SU YÜZME YARIŞLARI DEĞİRMENDERE GÖLCÜK KOCAELİ Yarışma Tarihi : 04 Ağustos 2018 Cumartesi Yer : Çınarlık Meydanı Değirmendere - Gölcük Kocaeli / Türkiye Son Başvuru : 02 Ağustos 2018 Perşembe

Detaylı

TÜRKİYE YÜZME FEDERASYONU

TÜRKİYE YÜZME FEDERASYONU 11-12 YAŞ ULUSAL GELİŞİM PROJESİ FİNALİ Müsabaka Yer : TRABZON MEHMET AKİF ERSOY KAPALI YÜZME HAVUZU (50M) Müsabaka Tarihi: 13-14-15-16 ARALIK 2018 Teknik Toplantı: 13 Aralık 2018 SAAT:14.00 (TOHM Kamp

Detaylı

FINA YÜZME KURALLARI 2013 2017

FINA YÜZME KURALLARI 2013 2017 FINA YÜZME KURALLARI 2013 2017 (SW 1 MÜSABAKALARIN YÖNETİMİ) SW 1.1 Yönetim organı tarafından belirlenmiş olan organizasyon komitesi Başhakem, karar hakemleri ve diğer görevlilerin kurallarla belirlenmiş,

Detaylı

6. Milli Takım Secim Kriterleri

6. Milli Takım Secim Kriterleri 6. Milli Takım Secim Kriterleri 2015 Avrupa Kısa Kulvar Şampiyonası(25m) İlan edilen barajları gecen sporcular Barajları gecen sporcuların antrenörleri Barajına göre kadroya davet edilirler. barajını geçen

Detaylı

TÜRKİYE DANS SPORLARI FEDERASYONU ÖZEL YARIŞMA TALİMATI. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar

TÜRKİYE DANS SPORLARI FEDERASYONU ÖZEL YARIŞMA TALİMATI. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar TÜRKİYE DANS SPORLARI FEDERASYONU ÖZEL YARIŞMA TALİMATI BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç Madde 1- Bu talimatın amacı; Dans sporları yarışmalarının, Türkiye Dans Sporları Federasyonu

Detaylı

KURBAĞALAMA YÜZME STİLİ

KURBAĞALAMA YÜZME STİLİ KURBAĞALAMA YÜZME STİLİ Kurbağalama isminden de anlaşılacağı üzere kurbağaların yüzüş tekniğini taklit eder. Serbest ve sırtüstü yüzmenin tersine bacaklar ve kollar yanlara açılır ve toplanır. Yüzme teknikleri

Detaylı

Orta Doğu Teknik Üniversitesi Robot Topluluğu

Orta Doğu Teknik Üniversitesi Robot Topluluğu Orta Doğu Teknik Üniversitesi Robot Topluluğu Uluslararası ODTÜ Robot Günleri 2016 Çizgi İzleyen Kategorisi Kuralları 1. AMAÇ Belirtilen parkuru en kısa sürede pistten çıkmadan tamamlamak 2. YARIŞMA FORMATI

Detaylı

MARMARA ÜNİVERSİTESİ MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ ROBOT TAKIMI ULUSLARARASI MARMARA ROBOT OLİMPİYATLARI 2018 BAYRAK YARIŞI KATEGORİSİ KURALLARI

MARMARA ÜNİVERSİTESİ MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ ROBOT TAKIMI ULUSLARARASI MARMARA ROBOT OLİMPİYATLARI 2018 BAYRAK YARIŞI KATEGORİSİ KURALLARI MARMARA ÜNİVERSİTESİ MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ ROBOT TAKIMI ULUSLARARASI MARMARA ROBOT OLİMPİYATLARI 2018 BAYRAK YARIŞI KATEGORİSİ KURALLARI A. Görev Tanımı Bu kategoriye yarışmacılar iki adet robotla katılırlar.

Detaylı

ULUSLARARASI AUDI AQUAMASTERS KISA KULVAR YÜZME ŞAMPİYONASI

ULUSLARARASI AUDI AQUAMASTERS KISA KULVAR YÜZME ŞAMPİYONASI 19 MAYIS ATATÜRK Ü ANMA, GENÇLİK VE SPOR BAYRAMI ULUSLARARASI KISA KULVAR AQUAMASTERS YÜZME ŞAMPİYONASI 18-21 Mayıs 2016 ULUSLARARASI AQUAMASTERS AÇIK SU MARATONU 22 Mayıs 2016 19 MAYIS ATATÜRK Ü ANMA,

Detaylı

TÜRKİYE YÜZME FEDERASYONU

TÜRKİYE YÜZME FEDERASYONU www.tyf.gov.tr TURKCELL UZUN KULVAR GENÇ VE AÇIK YAŞ MİLLİ TAKIM SEÇME MÜSABAKASI İSTANBUL (50M) Müsabaka Yeri Galatasaray Spor Kulübü Yüzme Havuzu Burhan Felek - Üsküdar - İstanbul Müsabaka Tarihi 31

Detaylı

FMV IŞIK OKULLARI 100 YILLIK OKULLAR 15. SPOR ŞÖLENİ BİLGİLENDİRME FORMU

FMV IŞIK OKULLARI 100 YILLIK OKULLAR 15. SPOR ŞÖLENİ BİLGİLENDİRME FORMU TARİH 03 07 MAYIS 2017 FMV ÖZEL IŞIK LİSESİ NİŞANTAŞI KAMPÜSÜ BRANŞ MASA TENİSİ ( GENÇ KIZ-GENÇ ERKEK ) 1. Masa Tenisi Müsabakaları 04 Mayıs 2017 Perşembe günü başlayacaktır. 2. Yarışmalar, uluslararası

Detaylı

KAYSERİ ÇETİN ŞEN BİLİM VE SANAT MERKEZİ ÖZEL YETENEKLİLER V. ULUSAL ROBOT VE TEKNOLOJİ YARIŞMASI LABİRENT ROBOTU (LEGO) YARIŞMASI

KAYSERİ ÇETİN ŞEN BİLİM VE SANAT MERKEZİ ÖZEL YETENEKLİLER V. ULUSAL ROBOT VE TEKNOLOJİ YARIŞMASI LABİRENT ROBOTU (LEGO) YARIŞMASI KAYSERİ ÇETİN ŞEN BİLİM VE SANAT MERKEZİ ÖZEL YETENEKLİLER V. ULUSAL ROBOT VE TEKNOLOJİ YARIŞMASI LABİRENT ROBOTU (LEGO) YARIŞMASI BÖLÜM 1 GENEL KURALLAR Madde 1 (Amaç): Labirentin belirli bir bölgesinden

Detaylı

ÇİZGİ İZLEYEN ROBOT KATEGORİSİ YARIŞMA KURALLARI

ÇİZGİ İZLEYEN ROBOT KATEGORİSİ YARIŞMA KURALLARI ÇİZGİ İZLEYEN ROBOT KATEGORİSİ YARIŞMA KURALLARI 1) Amaç Çizgi izleyen robotlar beyaz zemin üzerindeki siyah çizgiyi ya da siyah zemin üzerindeki beyaz çizgiyi otonom takip etmek amacıyla tasarlanırlar.

Detaylı

Comen Yıldızlar Kupası ; A-Takım (13-14 Yaş Bayan, Yaş Erkek) Bayan Erkek

Comen Yıldızlar Kupası ; A-Takım (13-14 Yaş Bayan, Yaş Erkek) Bayan Erkek Comen Yıldızlar Kupası ; A-Takım (13-14 Yaş Bayan, 15-16 Yaş Erkek) 2005-2004 Bayan 2003-2002 Erkek Kadro en fazla 10 Bayan, 10 Erkek sporcudan oluşur. Comen Milli Takımı Mart ya da Nisan ayı içerisinde

Detaylı

Orta Doğu Teknik Üniversitesi Robot Topluluğu

Orta Doğu Teknik Üniversitesi Robot Topluluğu Amaç: Orta Doğu Teknik Üniversitesi Robot Topluluğu Uluslararası ODTÜ Robot Günleri 2016 Arama Kurtarma Kategorisi Kuralları Yarışmanın amacı, küçük robotun ortamını analiz edip bunu büyük robota bildirmesi,

Detaylı

8. ULUSLARARASI ARENA AQUAMASTERS YÜZME ŞAMPİYONASI

8. ULUSLARARASI ARENA AQUAMASTERS YÜZME ŞAMPİYONASI TYF-2018/08-MAS-A01 8. ULUSLARARASI ARENA AQUAMASTERS YÜZME ŞAMPİYONASI İSTANBUL 4-5 Ağustos 2018 SETUR MARINAS 4x500 m BAYRAK YARIŞI 4 Ağustos 2018, CUMARTESİ 16:00 İSTANBUL HEYBELİADA (HSSK) PEUGEOT

Detaylı

Tarih-Saati : 13 / OCAK /2016 ÇARŞAMBA SAAT 18:00 : OLİMPİK YÜZME HAVUZU TOPLANTI SALONU. Katılım Formu Teslim Tarihi: 07 / OCAK / 2015 PERŞEMBE 17.

Tarih-Saati : 13 / OCAK /2016 ÇARŞAMBA SAAT 18:00 : OLİMPİK YÜZME HAVUZU TOPLANTI SALONU. Katılım Formu Teslim Tarihi: 07 / OCAK / 2015 PERŞEMBE 17. Müsabaka Adı : A-OKUL SPORLARI GENÇLER SAKARYA İL. SEÇME MÜSABAKASI B-OLİMPİK KULAÇLAR KIŞ FİNAL MÜSABAKASI. BARAJ GEÇME MÜSABASI C-MİNİKLER TEŞVİK MÜSABAKASI Müsabaka Yeri : SAKARYA OLİMPİK YÜZME HAVUZU

Detaylı

T.C. MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI Meslekî ve Teknik Eğitim Genel Müdürlüğü

T.C. MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI Meslekî ve Teknik Eğitim Genel Müdürlüğü T.C. MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI 11. ULUSLARARASI MEB ROBOT YARIŞMASI ÇİZGİ İZLEYEN ROBOT KATEGORİSİ YARIŞMA KURALLARI 2017 - KONYA 1) Amaç ÇİZGİ İZLEYEN ROBOT KATEGORİSİ YARIŞMA KURALLARI Çizgi izleyen robotlar

Detaylı

Yüzme Oyun Kuralları

Yüzme Oyun Kuralları 1 Yüzme Oyun Kuralları 2016-2017 SU SPORLARI Resmi Özel Olimpiyatlar Su Sporları Kuralları, tüm Özel Olimpiyatlar müsabakalarını düzenleyecektir. Özel Olimpiyatlar, uluslararası bir spor programı olarak

Detaylı

KUŞADASI TRİATLONU YARIŞMA TALİMATI

KUŞADASI TRİATLONU YARIŞMA TALİMATI KUŞADASI TRİATLONU YARIŞMA TALİMATI Türkiye Triatlon Federasyonu nun 2018 faaliyet takviminde yer alan Kuşadası Triatlonu, 10-12 Ağustos 2018 tarihlerinde Aydın-Kuşadası ında yapılacaktır. YARIŞMA BİLGİLERİ

Detaylı

TÜRKİYE GELENEKSEL SPOR DALLARI FEDERASYONU KIZAK VE ATLI KIZAK SPOR DALLARI 1.ÇALIŞTAYI

TÜRKİYE GELENEKSEL SPOR DALLARI FEDERASYONU KIZAK VE ATLI KIZAK SPOR DALLARI 1.ÇALIŞTAYI TÜRKİYE GELENEKSEL SPOR DALLARI FEDERASYONU KIZAK VE ATLI KIZAK SPOR DALLARI 1.ÇALIŞTAYI SONUÇ BİLDİRGESİ: 11-12 mayıs 2013 günlerinde Ankara da Türkiye Geleneksel Spor Dalları Federasyonu toplantı salonunda

Detaylı

ULUSAL HAKEM TERFİ SORU BANKASI

ULUSAL HAKEM TERFİ SORU BANKASI 1. Aşağıdaki senaryolardan hangisinde Yardımcı Hakem Sarı bayrak kaldırmalıdır? a) 3000 metre engelli yarışında koşan bir atlet, engelin önüne geldiği anda engele sırtını dönüp üzerine oturur, diğer tarafa

Detaylı

TÜRKİYE DANS SPORLARI FEDERASYONU YARIŞMA TALİMATI. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar

TÜRKİYE DANS SPORLARI FEDERASYONU YARIŞMA TALİMATI. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar TÜRKİYE DANS SPORLARI FEDERASYONU YARIŞMA TALİMATI BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç Madde 1- Bu talimatın amacı; Dans sporları yarışmalarının, Türkiye Dans Sporları Federasyonu kurallarına

Detaylı

MARMARA ÜNİVERSİTESİ MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ ROBOT TAKIMI ULUSLARARASI MARMARA ROBOT OLİMPİYATLARI 2019 ARAZİ KATEGORİSİ KURALLARI

MARMARA ÜNİVERSİTESİ MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ ROBOT TAKIMI ULUSLARARASI MARMARA ROBOT OLİMPİYATLARI 2019 ARAZİ KATEGORİSİ KURALLARI MARMARA ÜNİVERSİTESİ MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ ROBOT TAKIMI ULUSLARARASI MARMARA ROBOT OLİMPİYATLARI 2019 ARAZİ KATEGORİSİ KURALLARI A. Görev Tanımı Bu kategoride robotlar çeşitli engellerin bulunduğu pistimizdeki

Detaylı

Denizli Aquatlonu Küçükler Türkiye Finali Ve Yıldızlar, Gençler, Elitler Yarış Talimatı

Denizli Aquatlonu Küçükler Türkiye Finali Ve Yıldızlar, Gençler, Elitler Yarış Talimatı Denizli Aquatlonu Küçükler Türkiye Finali Ve Yıldızlar, Gençler, Elitler Yarış Talimatı Federasyonumuzun faaliyet programında yer alan Denizli Aquatlon yarışları 01-02 Kasım 2014 tarihinde Denizli Pamukkale

Detaylı

TÜM AKIL ve ZEKA OYUNLARI FEDERASYONU ETKİNLİK DÖNEMİ TÜRKİYE EQUILIBRIO ŞAMPİYONASI YÖNERGESİ Türkiye Equilibrio Şampiyonası

TÜM AKIL ve ZEKA OYUNLARI FEDERASYONU ETKİNLİK DÖNEMİ TÜRKİYE EQUILIBRIO ŞAMPİYONASI YÖNERGESİ Türkiye Equilibrio Şampiyonası YARIŞMA ADI 2019 Türkiye Equilibrio Şampiyonası BAŞLAMA-BİTİŞ TARİHİ 27-28 Nisan 2019 TURNUVA YERİ BURSA SON BAŞVURU TARİHİ 12 NİSAN 2019 1- GENEL HÜKÜMLER 1.1.Yönerge, 2018-2019 etkinlik döneminde yapılacak

Detaylı

İTÜ Sağlık Kültür ve Spor Daire Başkanlığı Olimpik Yüzme Havuzu Kayıt Formu

İTÜ Sağlık Kültür ve Spor Daire Başkanlığı Olimpik Yüzme Havuzu Kayıt Formu İTÜ Olimpik Yüzme Havuzu Kayıt Formu Doğum Yeri ve Yılı: TC Kimlik No: Öğrenci No: Kan Grubu: Statüsü: FOTOĞRAF REFERANSLAR Çalıştığı Birim/Unvanı: Çalıştığı Birim/Unvanı: Not (1): Misafir ve misafir öğrenci

Detaylı

YARIŞ KURALLARI YARIŞMAYA KATILAN VE KAYIT FORMUNU DOLDURAN TÜM KATILIMCILAR; AŞAĞIDAKİ KURALLARI OKUMAK VE BU KURALLARA UYMAK ZORUNDADIR.

YARIŞ KURALLARI YARIŞMAYA KATILAN VE KAYIT FORMUNU DOLDURAN TÜM KATILIMCILAR; AŞAĞIDAKİ KURALLARI OKUMAK VE BU KURALLARA UYMAK ZORUNDADIR. YARIŞ KURALLARI YARIŞMAYA KATILAN VE KAYIT FORMUNU DOLDURAN TÜM KATILIMCILAR; AŞAĞIDAKİ KURALLARI OKUMAK VE BU KURALLARA UYMAK ZORUNDADIR. GÜVENLİK: 1. Bir yarış ya da antrenman sırasında hasar gören herhangi

Detaylı

MEB ULUSLARARASI SEKİZİNCİ ROBOT YARIŞMASI 13-14-15 MAYIS 2014 ESKİŞEHİR ÇİZGİ İZLEYEN ROBOT YARIŞMASI KURALLARI 1) Amaç

MEB ULUSLARARASI SEKİZİNCİ ROBOT YARIŞMASI 13-14-15 MAYIS 2014 ESKİŞEHİR ÇİZGİ İZLEYEN ROBOT YARIŞMASI KURALLARI 1) Amaç MEB ULUSLARARASI SEKİZİNCİ ROBOT YARIŞMASI 13-14-15 MAYIS 2014 ESKİŞEHİR ÇİZGİ İZLEYEN ROBOT YARIŞMASI KURALLARI 1) Amaç Belirlenen parkuru en kısa sürede ve en az ceza puanı ile tamamlamaktır. Final yarışmasında

Detaylı

Otelimizde kullanılan iki tip tepsi çeşidi vardır. 1- Yuvarlak tepsi. 2- Dikdörtgen tepsi

Otelimizde kullanılan iki tip tepsi çeşidi vardır. 1- Yuvarlak tepsi. 2- Dikdörtgen tepsi Otelimizde kullanılan iki tip tepsi çeşidi vardır. 1- Yuvarlak tepsi 2- Dikdörtgen tepsi YUVARLAK TEPSİ: Az miktarda olan malzemeler için kullanılır. Bir görevli rahatca hem taşıyıp hem servis yapabilir.

Detaylı

1.Dohyo tanımı a) Dohyo müsabaka alanı ve çevresindeki bölümlerden oluşur. Geri kalan alan dohyonun dışı olarak kabul edilir.

1.Dohyo tanımı a) Dohyo müsabaka alanı ve çevresindeki bölümlerden oluşur. Geri kalan alan dohyonun dışı olarak kabul edilir. 1.Dohyo tanımı a) Dohyo müsabaka alanı ve çevresindeki bölümlerden oluşur. Geri kalan alan dohyonun dışı olarak kabul edilir. 2- Dohyo özellikleri a) Mini Sumo Robot Dohyosu zeminden 5cm yüksekliğinde

Detaylı

TÜM AKIL ve ZEKA OYUNLARI FEDERASYONU ETKİNLİK DÖNEMİ TÜRKİYE Q-BITZ ŞAMPİYONASI YÖNERGESİ Türkiye Q- Bitz Şampiyonası

TÜM AKIL ve ZEKA OYUNLARI FEDERASYONU ETKİNLİK DÖNEMİ TÜRKİYE Q-BITZ ŞAMPİYONASI YÖNERGESİ Türkiye Q- Bitz Şampiyonası YARIŞMA ADI 2019 Türkiye Q- Bitz Şampiyonası BAŞLAMA-BİTİŞ TARİHİ 27-28 Nisan 2019 TURNUVA YERİ BURSA SON BAŞVURU TARİHİ 12 NİSAN 2019 1- GENEL HÜKÜMLER 2-1.1.Yönerge, 2018-2019 etkinlik döneminde yapılacak

Detaylı

MARMARA ÜNİVERSİTESİ MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ ROBOT TAKIMI ULUSLARARASI MARMARA ROBOT OLİMPİYATLARI 2016 İSTANBUL UN FETHİ KATEGORİSİ KURALLARI

MARMARA ÜNİVERSİTESİ MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ ROBOT TAKIMI ULUSLARARASI MARMARA ROBOT OLİMPİYATLARI 2016 İSTANBUL UN FETHİ KATEGORİSİ KURALLARI MARMARA ÜNİVERSİTESİ MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ ROBOT TAKIMI ULUSLARARASI MARMARA ROBOT OLİMPİYATLARI 2016 İSTANBUL UN FETHİ KATEGORİSİ KURALLARI 1. Bölge: Boğazı temsil eder. 2. Bölge: Kasımpaşa yı temsil

Detaylı

Bu kategoride robotlar siyah pist üzerine beyaz veya beyaz pist üzerine siyah çizgilerin üstünde kalarak parkuru tamamlamaya çalışırlar.

Bu kategoride robotlar siyah pist üzerine beyaz veya beyaz pist üzerine siyah çizgilerin üstünde kalarak parkuru tamamlamaya çalışırlar. mız 6 kategoriden oluşmaktadır. -Sumo -Mini-sumo -Çizgi İzleyen -Serbest Kategori -Labirent -Yangın Söndüren Çizgi İzleyen Kategorisi Bu kategoride robotlar siyah pist üzerine beyaz veya beyaz pist üzerine

Detaylı

TÜRKİYE TRİATLON FEDERASYONU YARIŞMA YÖNERGESİ. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar

TÜRKİYE TRİATLON FEDERASYONU YARIŞMA YÖNERGESİ. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar YÖNETİM KURULU KARAR TARİHİ : 27.01.2007 KARAR NO : 10 TÜRKİYE TRİATLON FEDERASYONU YARIŞMA YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç MADDE 1-Bu Yönergenin amacı ; Türkiye de düzenlenecek

Detaylı

6. Milli Takım Secim Kriterleri

6. Milli Takım Secim Kriterleri 6. Milli Takım Secim Kriterleri 2015 Avrupa Kısa Kulvar Şampiyonası(25m) İlan edilen barajları gecen sporcular Barajları gecen sporcuların antrenörleri Barajı na göre kadroya davet edilirler. barajını

Detaylı

Okul Sporları Gençler İl Birinciligi YARIŞMA PROGRAMI

Okul Sporları Gençler İl Birinciligi YARIŞMA PROGRAMI 2015-2016 Okul Sporları Gençler İl Birinciligi Yarışmanın Adı : OKUL SPORLARI GENÇLER YÜZME İL BİRİNCİLİĞİ Doğum Tarihleri : 1998-1999 (B Kategorisi) 2000-2001 (A Kategorisi) Yarışmanın Yeri : Mersin Olimpik

Detaylı

YAĞLI GÜREŞ ROBOTLARI TURNUVA KURALLARI

YAĞLI GÜREŞ ROBOTLARI TURNUVA KURALLARI YAĞLI GÜREŞ ROBOTLARI TURNUVA KURALLARI BÖLÜM 1 KIRKPINAR ÖZELLİKLERİ Madde 1 Kırkpınar Tanımı 1-) Yağlı güreş alanı Kırkpınar diye adlandırılmaktadır. 2-) Kırkpınar zeminden 5 cm yüksekliğinde 100x80

Detaylı

VOLEYBOLDA SERVİS TEKNİĞİ VE TAKTİĞİ (2) Doç. Dr. Hakan Sunay

VOLEYBOLDA SERVİS TEKNİĞİ VE TAKTİĞİ (2) Doç. Dr. Hakan Sunay VOLEYBOLDA SERVİS TEKNİĞİ VE TAKTİĞİ (2) Doç. Dr. Hakan Sunay TAKTĠK KURALLAR 1-Servis atmadan önce konsantre olunmalı. Bu sırada; Rakibe dikkat edilmeli, Hedef saptanmalı, Atılacak servis için konsantre

Detaylı

Atlama Masasından Açık Bacak Geçiş ve Kapalı Bacak Geçiş

Atlama Masasından Açık Bacak Geçiş ve Kapalı Bacak Geçiş Marmara Üniversitesi Beden Eğitimi ve Spor Yüksek Okulu Atlama Masasından Açık Bacak Geçiş ve Kapalı Bacak Geçiş Ders : Artistik Cimnastik Öğretim Üyeleri : Doç.Dr. Ufuk ALPKAYA Sevim FĠDAN Hazırlayanlar

Detaylı

İTÜ Beden Eğitimi Bölümü Olimpik Yüzme Havuzu Kayıt Formu

İTÜ Beden Eğitimi Bölümü Olimpik Yüzme Havuzu Kayıt Formu İTÜ Olimpik Yüzme Havuzu Kayıt Formu Doğum Yeri ve Yılı: TC Kimlik No: Öğrenci No: Kan Grubu: Statüsü: FOTOĞRAF REFERANSLAR Çalıştığı Birim/Unvanı: Çalıştığı Birim/Unvanı: Not (1): Referanslarda İTÜ de

Detaylı

YÜZME KURALLARI (SW) İÇİNDEKİLER

YÜZME KURALLARI (SW) İÇİNDEKİLER YÜZME KURALLARI (SW) İÇİNDEKİLER Müsabakaların Yönetimi (SW 1) Resmi Görevliler (SW 2) Seçme ve Finallerde Kulvar Dağılımı (SW 3) ÇıkıĢ (SW 4) Serbest Stil (SW 5) Sırtüstü (SW 6) Kurbağalama (SW 7) Kelebek

Detaylı

TÜRKİYE YÜZME FEDERASYONU

TÜRKİYE YÜZME FEDERASYONU www.tyf.gov.tr 11-12 YAŞ ULUSAL YÜZME GELİŞİM PROJESİ 1.ETAP FİNAL YARIŞMASI Müsabaka Yeri: Tozkoparan Yüzme Havuzu (25M) Müsabaka Tarihi: 10-11-12-13 Mayıs 2018 Teknik Toplantı: 09 Mayıs 2018 Saat 14:00

Detaylı

MEKATRONİK PROJE VE ROBOT YARIŞMASI

MEKATRONİK PROJE VE ROBOT YARIŞMASI 23.04.2017 tarihi ile güncel MEKATRONİK VE İNOVASYON GÜNLERİ 2017 MEKATRONİK PROJE VE ROBOT YARIŞMASI SUMO SINIFI MİKRO SUMO KATEGORİSİ YÖNERGESİ mig.etkinlik.marmara.edu.tr mig@marmara.edu.tr /marmaramig

Detaylı

TÜRKİYE BUZ HOKEYİ FEDERASYONU

TÜRKİYE BUZ HOKEYİ FEDERASYONU TANIMLAR Bu Statüde geçen; TBHF : Türkiye Buz Hokeyi Federasyonunu, IIHF : Uluslararası Buz Hokeyi Federasyonunu, GMT : Genel Müsabaka Talimatını, Gençler Ligi : 2017-2018 Sezonu Genç Erkekler Ligini,

Detaylı

İstanbul Teknik Üniversitesi Robot Olimpiyatları Senaryo: Trafik Kategorisi Kuralları

İstanbul Teknik Üniversitesi Robot Olimpiyatları Senaryo: Trafik Kategorisi Kuralları İstanbul Teknik Üniversitesi Robot Olimpiyatları 2018 Görev Tanımı: Senaryo: Trafik Kategorisi Kuralları Bu kategoride robotlar, trafik tabelalarındaki işaretleri takip ederek pisti bitirmeye çalışırlar.

Detaylı

3. ULUSAL SAF-RUN ROBOT YARIŞMASI. Teknik Şartnamesi

3. ULUSAL SAF-RUN ROBOT YARIŞMASI. Teknik Şartnamesi Çizgi İzleyen Kategorisi Kuralları 3. ULUSAL SAF-RUN ROBOT YARIŞMASI Teknik Şartnamesi 1) Amaç Belirtilen parkuru en kısa sürede tamamlamak 2) Pist Yarışmada 2 adet pist bulunmaktadır. Pistler, giriş ve

Detaylı

SAFRAN ÇİÇEĞİ TOPLAMA ROBOT YARIŞMASI KATEGORİ KURALLARI

SAFRAN ÇİÇEĞİ TOPLAMA ROBOT YARIŞMASI KATEGORİ KURALLARI SAFRAN ÇİÇEĞİ TOPLAMA ROBOT YARIŞMASI KATEGORİ KURALLARI Uluslararası Birinci Robot Yarışması nın Safran Çiçeği Toplama Robotu Yarışması bir platform ve bir parkurdan oluşmaktadır. 1. Platform Yarışma

Detaylı

Voleybolda, rakip sahaya doğru vurularak yapılan bir hücum tekniğidir.

Voleybolda, rakip sahaya doğru vurularak yapılan bir hücum tekniğidir. Voleybolda smaç vurma, smaç nasıl atılır nasıl vurulur. Voleybolda, rakip sahaya doğru vurularak yapılan bir hücum tekniğidir. Çok etkili bir hücum tekniği olup, direk sayı almada çok etkilidir. Smaç için

Detaylı

YILDIRIM BEYAZIT ÜNİVERSİTESİ AR-GE VE KOORDİNASYON KULÜBÜ YILDIRIM YARIŞLAR 2016

YILDIRIM BEYAZIT ÜNİVERSİTESİ AR-GE VE KOORDİNASYON KULÜBÜ YILDIRIM YARIŞLAR 2016 YILDIRIM BEYAZIT ÜNİVERSİTESİ AR-GE VE KOORDİNASYON KULÜBÜ YILDIRIM YARIŞLAR 2016 ÇİZGİ İZLEYEN ROBOT KATEGORİ YARIŞMA KURALLARI 1) Amaç Belirlenen parkuru, en kısa sürede ve en az ceza puanı ile tamamlamak.

Detaylı

Orta Doğu Teknik Üniversitesi Robot Topluluğu

Orta Doğu Teknik Üniversitesi Robot Topluluğu Orta Doğu Teknik Üniversitesi Robot Topluluğu 16. Uluslararası ODTÜ Robot Günleri 2019 Arama Kurtarma Kategorisi Kuralları 1)Amaç Yarışmanın amacı, küçük robotun ortamını analiz edip bunu büyük robota

Detaylı

TENİS AÇIKLAMALAR 4-a) b) ç) 5. a) b) c) b) 9.

TENİS AÇIKLAMALAR 4-a) b) ç) 5. a) b) c) b) 9. TENİS AÇIKLAMALAR 1. Yarışmalar; Spor Genel Müdürlüğü Okul Spor Faaliyetleri Yönetmeliği, Uluslararası Oyun Kuralları ve Yarışma Talimatları ile Spor Faaliyetleri Dairesi Başkanlığınca öngörülen hükümlere

Detaylı

ENKA SPOR KULÜBÜ YÜZME ŞUBESİ

ENKA SPOR KULÜBÜ YÜZME ŞUBESİ ENKA SPOR KULÜBÜ YÜZME ŞUBESİ VELİ EL KİTABI ENKA Spor Kulübü Yüzme takımına hoş geldiniz! Şubemiz, ENKA Spor Kulübünün bir parçası olarak; FINA (Dünya Yüzme Komitesi), LEN (Avrupa Yüzme Komitesi) ve TYF

Detaylı

YÜZME HAVUZU ÖLÇÜLER

YÜZME HAVUZU ÖLÇÜLER YÜZME HAVUZU ÖLÇÜLER KULVAR İŞARETLERİNİN VE HEDEFLERİN GENİŞLİĞİ A 0,25m + 0,5m BİTİŞ DUVARI HEDEFLERİNİN BOYU B 0,50 m BİTİŞ DUVARI HEDEFLERİ MERKEZİNE OLAN DERİNLİK C 0,30 m ARTI İŞARET ÇİZGİSİ BOYU

Detaylı

KOACELİ BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ TÜRKİYE AÇIK SU YÜZME ŞAMPİYONASI KOCAELİ

KOACELİ BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ TÜRKİYE AÇIK SU YÜZME ŞAMPİYONASI KOCAELİ KOACELİ BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ TÜRKİYE AÇIK SU YÜZME ŞAMPİYONASI KOCAELİ Kocaeli Büyükşehir Belediyesi nin en önemli etkinliklerinden biri olan Türkiye Açık Su Yüzme Şampiyonası Gençlik Hizmetleri ve Spor

Detaylı

İstanbul Teknik Üniversitesi Robot Olimpiyatları 2019 Trafik Kategorisi Kuralları Görev Tanımı:

İstanbul Teknik Üniversitesi Robot Olimpiyatları 2019 Trafik Kategorisi Kuralları Görev Tanımı: İstanbul Teknik Üniversitesi Robot Olimpiyatları 2019 Trafik Kategorisi Kuralları Görev Tanımı: Bu kategoride robotlar, trafik tabelalarındaki işaretleri takip ederek pisti bitirmeye çalışırlar. Başarı

Detaylı

02-03 KASIM 2013 TARİHLİ ÇALIŞTAY VE 20 KASIM 2013 TARİHLİ YÖNETİM KURULU KARARI İLE 2014 YILINDA UYGULANACAK KURALLAR VE UYGULAMALAR DUYURUSUDUR.

02-03 KASIM 2013 TARİHLİ ÇALIŞTAY VE 20 KASIM 2013 TARİHLİ YÖNETİM KURULU KARARI İLE 2014 YILINDA UYGULANACAK KURALLAR VE UYGULAMALAR DUYURUSUDUR. 02-03 KASIM 2013 TARİHLİ ÇALIŞTAY VE 20 KASIM 2013 TARİHLİ YÖNETİM KURULU KARARI İLE 2014 YILINDA UYGULANACAK KURALLAR VE UYGULAMALAR DUYURUSUDUR. 1. Sezon başında triatlon yarışlarına giren sporculara

Detaylı

Bebek ve Çocuklarda Boy Ölçümü

Bebek ve Çocuklarda Boy Ölçümü Bebek ve Çocuklarda Boy Ölçümü AMAÇ Bebeğin/ çocuğun boyunun doğru ve uygun teknikle ölçülmesi ve sonucun çocuğun ayına/yaşına göre değerlendirilmesidir. TEMEL İLKELER Bebekte/ çocukta boy ölçümü yapılan

Detaylı

HİDO YÜZME SPOR KULÜBÜ

HİDO YÜZME SPOR KULÜBÜ HİDO YÜZME SPOR KULÜBÜ BİLGİLENDİRME KİTAPÇIĞI Çocuğunuza okuyunuz, okutturunuz.. - Hido Swim Academy - Misyonumuz Sporun birey yetiştirmedeki öneminin bilincinde bir kadroya sahip olan kulübümüzün öncelikli

Detaylı

EĞİRDİR SPOR TOTO TRİATLON TÜRKİYE FİNALİ VE KÜÇÜKLER AQUATLON YARIŞ TALİMATNAMESİ (TÜM KATEGORİLER PUANLIDIR)

EĞİRDİR SPOR TOTO TRİATLON TÜRKİYE FİNALİ VE KÜÇÜKLER AQUATLON YARIŞ TALİMATNAMESİ (TÜM KATEGORİLER PUANLIDIR) EĞİRDİR SPOR TOTO TRİATLON TÜRKİYE FİNALİ VE KÜÇÜKLER AQUATLON YARIŞ TALİMATNAMESİ (TÜM KATEGORİLER PUANLIDIR) Federasyonumuzun 2014 yılı faaliyet programında yer alan Eğirdir Triatlon ve Küçükler Aquatlon

Detaylı

TÜRKİYE ATICILIK VE AVCILIK FEDERASYONU. Yönetim Kurulu Karar Tarihi ve Sayısı 15.03.2014 / 11

TÜRKİYE ATICILIK VE AVCILIK FEDERASYONU. Yönetim Kurulu Karar Tarihi ve Sayısı 15.03.2014 / 11 TÜRKİYE ATICILIK VE AVCILIK FEDERASYONU PAİNTBALL YARIŞMA TALİMATI TÜRKİYE ATICILIK VE AVCILIK FEDERASYONU Yönetim Kurulu Karar Tarihi ve Sayısı 15.03.2014 / 11 BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar

Detaylı

TÜRKİYE BUZ HOKEYİ FEDERASYONU

TÜRKİYE BUZ HOKEYİ FEDERASYONU TANIMLAR Bu Statüde geçen; TBHF : Türkiye Buz Hokeyi Federasyonunu, IIHF : Uluslararası Buz Hokeyi Federasyonunu, GMT : Genel Müsabaka Talimatını, Gençler Ligi : 2016-2017 Sezonu Genç Erkekler Ligini ifade

Detaylı

ARTİSTİK CİMNASTİK. Öğr.Gör.Dr. Emre BAĞCI

ARTİSTİK CİMNASTİK. Öğr.Gör.Dr. Emre BAĞCI ARTİSTİK CİMNASTİK Öğr.Gör.Dr. Emre BAĞCI ARTİSTİK CİMNASTİK ERKEK ALETLERİ OLİMPİK SIRA 1. YER 2. KULPLU BEYGİR 3. HALKA 4. ATLAMA MASASI 5. PARALEL 6. BARFİKS ARTİSTİK CİMNASTİK BAYAN ALETLERİ OLİMPİK

Detaylı